42 χρόνια από τον Αττίλα ΙΙ που με ώθησε στην δημιουργία του "Δεν ξεχνώ". |
Δεν έχω μέχρι στιγμής φτάσει σε τέτοια απόφαση.
Η αλήθεια είναι πως ο βομβαρδισμός με παράδοξα και δυσνόητα μηνύματα κουράζει. Μερικοί διαμαρτύρονται επειδή δημοσιεύω πολλά – πού να ήξεραν πόσα κόβω!
Θα μπορούσα να τα κόβω όλα – όσα δεν εντάσσονται στον διάλογό μας. Δεν το έκανα γιατί μερικά ήταν πρωτότυπα και χαριτωμένα στον υπερρεαλισμό τους. Αλλά το να πρέπει να διαβάσεις ένα σχόλιο τρεις φορές για να αποφασίσεις, είναι μπελάς. Στο μέλλον θα ισχύει: σε περίπτωση αμφιβολίας – κόβω. (In case of doubt – CUT!).
Αλλά δεν κλείνει κανείς ένα blog που, αντίθετα με όσα έγραψε ο Forcibly Pseudonymous K2825 («απογοητευτικός επιθανάτιος ρόγχος ενός ετοιμοθάνατου μπλογκ») σφύζει από ζωή και ζωντάνια.
Το να μαζεύει κανείς μέσα στον Ιούλιο τρεις και τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες και εκατοντάδες σχόλια (κόβοντας τα μισά!) είναι κάτι που δεν το φανταζόμουν. Έλεγα να συνάξω μία παρέα για συζήτηση και μου προέκυψε …συλλαλητήριο! (Νομίζετε πως οι περισσότερες πορείες και συγκεντρώσεις έχουν περισσότερο κόσμο;). Εδώ η Google με κυνηγάει ακόμα για να βάλει διαφήμιση…
Όχι λοιπόν και «ετοιμοθάνατο». Μάλλον σφύζει από κακοήθη υγεία. Ξέρετε εσείς πολλά μπλογκ που να κάνουν τα δικά μας νούμερα;
Λοιπόν θα συνεχίσουμε σε πείσμα του Κ2825. Σίγουρα το doncat είναι πιο ακμαίο από μένα (ε, είναι μόνο δέκα ετών – όχι ογδόντα…).
Είχα ολοκληρώσει αυτό το κείμενο όταν μου ήρθε ένα σχόλιο από (τι άλλο): ημι-ανώνυμο που συνέχιζε την σκέψη μου. Το δημοσίευσα (Νο 100!) στο περασμένο ποστ, αλλά το αναδημοσιεύω και εδώ:
«Θα γράψω πέντε κουβέντες να ξεκαθαρίσω την θέση μου και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ.
Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι εδώ νομίζουν ότι έχουν "ραντεβού με την Ιστορία" ότι επιτελούν "κοινωνικό έργο" και δεν ξέρω τι άλλο.
Νομίζω ότι σφάλουν - ότι παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά.
Εδώ δεν είναι παρά άλλο ένα blog που ο καθένας (μπορεί να) γράφει το μακρύ του και το κοντό του - δεν κάνουμε ακαδημαϊκή συζήτηση στο αμφιθέατρο.
Το τι δημοσιεύεται στα σχόλια και από ποιόν, το κρίνει μόνο ο ιδιοκτήτης, που έχει και την ευθύνη του moderation.
Όμως:
Έχω παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό κάποιοι γράφουν μιλώντας με απαξιωτικούς, μειωτικούς, περιφρονητικούς, υβριστικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς αυτόν.
Αυτό από μόνο του δεν θα ήταν πρόβλημα -εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά- εάν ο ίδιος δεν έδειχνε να μην το αντιλαμβάνεται αυτό.
Εύχομαι να κάνω λάθος, εάν είναι όμως έτσι: Προφυλάξτε τον άνθρωπο.
Από εκεί και πέρα για τις προσωπικές επιθέσεις, που δέχτηκα, δεν πρόκειται να ασχοληθώ.
Αυτά τα γράφω χωρίς πικρίες και κρατώντας τα θετικά, εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια».
D.
Αγαπητέ ανώνυμε D., ο οικοδεσπότης αντιλαμβάνεται πολύ καλά τι του γράφουν. Όχι, δεν τα έχει χαμένα (ακόμα :).
Τα αφήνει να περνάνε πρώτα γιατί θέλει να δώσει το μέγιστο όριο ελευθερίας στους σχολιαστές και δεύτερο γιατί ο ίδιος, μετά από χρόνια αντιπαραθέσεων, έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιο χοντρό πετσί - και δεν θίγεται εύκολα.
Αυτό όμως, με την «αυστηροποίηση» (λατρεύω τις λέξεις με το συνθετικό «-ποίηση») των κανόνων, τώρα θα αλλάξει.
Όσο για την σημασία των μπλογκς – μπορεί να κάνετε και λάθος. Μπορεί να είναι πιο σημαντικά από «μία ακαδημαϊκή συζήτηση στο αμφιθέατρο».
Μου κάνει εντύπωση ότι τα πρώτα μου μπλογκς δέχονται εκατοντάδες επισκέψεις ακόμα και σήμερα. Στις ΗΠΑ, μπλογκς αποτελούν αντικείμενο διδακτορικών.
Εγώ δεν ξεχωρίζω τα μπλογκς μου από τα βιβλία μου. Και είναι σημαντικά επειδή έχουν και τα σχόλια – συλλογικές δημιουργίες.
ΠΑΝΤΩΣ: Από εδώ και πέρα, όσοι στέλνετε «τρελά» σχόλια, ξανασκεφθείτε το. Θα πάει χαμένος ο κόπος σας.
συγγνώμη το "δεν ξεχνώ" πού κολλάει; χάνω κάτι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι χάνετε πράγματι: όπως γράφω (δεν διαβάσατε τη λεζάντα;) σήμερα είναι η επέτειος της εισβολής του Αττίλα ΙΙ. Αν ο Αττίλας Ι είχε μία δικαιολογία (πραξικόπημα κατά Μακαρίου) ο ΙΙ ήταν μία σκέτη ιμπεριαλιστική εισβολή.
ΔιαγραφήΝικος Δημου
ΔιαγραφήΟ Ανθρωπος πισω απο το " ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ"
https://www.facebook.com/antigoni.kallimachou?fref=nf
δίκιο έχετε το έχασα το σήμερα -αν και προχτές πάλι 42 χρόνια ήταν
ΔιαγραφήΈχω την εντύπωση ότι το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου έγινε την 15η Ιουλίου 1974, ο Αττίλας Ι έγινε την 20η Ιουλίου 1974 (ως απάντηση των Τούρκων στο πραξικόπημα), ενώ ο Αττίλας ΙΙ την 14η Αυγούστου 1974.
ΔιαγραφήΆρα μάλλον πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη για την μαύρη αυτή επέτειο...
Έχετε δίκιο - με μπέρδεψε η συνέντευξη που που μου έκαναν στην Κύπρο. Στο βιογραφικό μου έχω τις σωστές ημερομηνίες: http://ndimou.gr/el/cv/
ΔιαγραφήΑπό εδώ είναι πιο εύκολο:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.sigmalive.com/news/kypriako/348646/nikos-dimou-o-anthropos-piso-apo-to-quotden-ksexnoquot-video
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλουν να κλείσει το μπλογκ όσοι δεν θέλουν να διαβάζουν τις απόψεις του Νίκου Δήμου, δηλαδή οι θρησκόληπτοι, οι εθνικιστές, οι φανατικοί, οι ιδεοληπτικοί (δεξιοί και αριστεροί) και γενικώς οι... τζιχαντιστές παντός είδους.
Χαίρομαι με την αυστηρο-ποιηση των κανόνων. Πρέπει επιτέλους να τεθεί ένα... όριο στις βρισιές και στις επιθέσεις, όπως και στις υπερβολικές και ασυναρτησίες.
Ο οικοδεσπότης είναι ασφαλώς χαλκέντερος. Πρέπει να όμως να σκεφτεί κι εμάς τους υπολοίπους οι οποίοι ενδεχομένως να μην αντέχουμε τέτοιου επιπέδου διενέξεις και κακίες.
Είναι άλλο πράγμα η διαφωνία, η αντίρρηση, η διαφορετική προσέγγιση και άλλο η κακοήθεια. Πώς να το κάνουμε δηλαδή;
Μετά τιμής,
Κάπα
Διακρίνω έναν αέρα ανανέωσης, σαν μια αναζωογόνηση ενα πραμα - να πλανάται στον αέρα ... Welcome back μετεμψυχωμενε η/και εφτάψυχε don ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριε Δήμου,
ΑπάντησηΔιαγραφήτο σχόλιο μου ίσως φανεί άσχετο αλλά θα το κάνω.Περιμένω από σας μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση της γλώσσας.Εαν και σεις χρησιμοποιείτε στον πληθυντικό to αγγλικό s για λέξεις που έχουν υιοθετηθεί από την αγγλική, σε λίγο η ελληνική γλώσσα θα έχει 4 κλίσεις αντί 3.Υιοθετούμε που υιοθετούμε αγγλικούς όρους χωρίς να βάζουμε ελληνικές καταλήξεις (και αυτό είναι τεράστιο λάθος σε βάρος της γλώσσας), δεν είναι ανάγκη να λέμε το μπλογκ τα μπλογκς.Η ελληνική γλώσσα έχει άρθρα που διαφοροποιούνται στον πληθυντικό και επομένως δεν χρειάζεται η προσθήκη του s για να καταλάβουμε οτι πρόκειται για πληθυντικό.Ας περιορίσουμε την καταστροφή της γλώσσας, γιατί αυτό δεν είναι εξέλιξη είναι δουλοπρεπής υποταγή.Για να αντιληφθούμε το ισοδύναμο, οι Αγγλοι που υιοθέτησαν χιλιάδες ελληνικές λέξεις, ελάχιστές μόνο λέξεις υιοθέτησαν με τον ελληνικό τρόπο στον πληθυντικό (phenomenon-phenomena).Στην μεγάλη πλειοψηφία, εισήγαγαν το δικό τους s στον πληθυντικό.Ενώ εμείς κάνουμε το ακριβώς αντίθετο.Δεν είναι κρίμα;
Στο "Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας" της Ακαδημίας Αθηνών στο λήμμα "μπλογκ" (σελ. 1061) αναφέρεται: πληθ. -ς. Τις αντιρρήσεις σας στον καθηγητή Χαραλαμπάκη και στην Ακαδημία.
ΔιαγραφήΒλ. και ένα σχετικό σχόλιο του Ανδρέα Παππά στα "υπο-γλώσσια". Αυτός συμφωνεί με τον κ. Χρ. Γογγύλη όσον αφορά την απόρριψη του "s" στον πληθυντικό:
ΔιαγραφήΓλωσσικά (και άλλα) φάουλ
Εγώ καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τελείως τις βασικές ανησυχίες του κ. Γογγύλη, θεωρώντας ότι η "δουλοπρεπής υποταγή" ήδη άρχισε με την ανόητη και άκριτη υιοθέτηση αγγλικών λέξεων. (Αναφέρομαι κυρίως στην κατάσταση στα γερμανικά, αλλά το ίδιο ισύχει – αν και μάλλον σε όχι τόσο ακραίο βαθμό – και για την ελληνική γλώσσα.) Κάνει τεράστιο κακό στις γλώσσες αυτή η επιθετική εισβολή αγγλικών λέξεων και φράσεων!
Παρ’ όλα αυτά, στο συγκεκριμένο ζήτημα προτιμώ την άποψη της Ακαδημίας (δηλαδή ένα τελικό "ς" στον πληθυντικό). Κυρίως για λόγους συνέπειας (αγγλική λέξη ---> άρα και "αγγλικός" πληθυντικός). Το κακό έγινε πια (με την καθιέρωση / χρήση της αγγλικής έκφρασης). Η προσπάθεια να το περιορίσουμε εκ των υστέρων (λ.χ. με την παράλειψη του τελικού "ς") οδηγεί (κάτα τη γνώμη μου) μάλλον στο αντίθετο αποτέλεσμα: Η παραποίηση και καταστροφή της γλώσσας (καθώς και η σύγχυση) προχωρούν ακόμα περισσότερο και επεκτείνονται και στις συγκεκριμένες λέξεις: Μια ατόφια αγγλική λέξη, αλλά ο σχηματισμός του πληθυντικού γίνεται αντίθετα με τους κανόνες αυτής της γλώσσας;
Μπορούμε να τα λέμε πάντως και ..."Μπλόγκια".
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΔιαγραφήΚε Δήμου,Θα περιμένε κανείς από έναν αιρετικό και αυτόνομο στοχαστή, την δική του προσέγγιση και όχι την υπεράσπιση των θέσεών του απόένα λεξικό που αποδίδει την επικρατούσα κατάσταση αλλά δεν σημαίνει οτι είναι και η ορθή.Το λεξικό της Ακαδημίας εκδόθηκε το 2014, επομένως αν σας έθετα το ίδιο θέμα το 2013 και ανατρέχατε στο λεξικό Τεγόπουλος Φυτράκης που αποτυπώνει όλες τις αγγλικές λέξεις ως άκλιτες, τι θα μου απαντούσατε;Η γλώσσα προχωράει με τα λάθη της αλλά εδώ μιλάμε για αλλοτρίωση και έχουμε ευθύνη όλοι και περισσότερο οι "γραφιάδες"
ΔιαγραφήΚύριε Γογγύλη δεν είμαι γλωσσολόγος. Αυτά δεν είναι θέματα των "αιρετικών και αυτόνομων στοχαστών" - αλλά των ειδικών. Εμπιστεύομαι τον Χαραλαμπάκη.
ΔιαγραφήΚε Δήμου καλά κάνετε και εμπιστεύεστε τον Χαραλαμπάκη αλλά αυτός απλώς αποτύπωσε μια στρεβλή πραγματικότητα την οποία μπορούμε να αλλάξουμε.Η γλώσσα είναι υπόθεση όλων μας και όχι των γλωσσολόγων.Σκεφτείτε οτι το s το καθιέρωσε ο (αξιολογότατος κατά τα άλλα) Γιάννης Διακογιάννης με την χρήση του όρου πέναλτις την ίδια στιγμή που έλεγε τα φάουλ και όχι τα φάουλς.Τραγέλαφος δηλαδή, από τον οποίο μπορούμε να βγούμε αν δείξουμε ευαισθησία για την γλώσσα και χρησιμοποιήσουμε κοινή λογική, την οποία τόσο πολύ αντιπροσωπεύετε.Ελπίζω να μην σας κούρασα αλλά θεωρώ οτι μπορούμε να παρέμβουμε στην παρούσα κατάσταση και να μην είμαστε παθητικοί θεατές..
ΔιαγραφήΤελεία και παύλα, το doncat είναι κ@@λα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μας συνέχεια!
Ξαναρχίσαμε: φεύγω, δε φεύγω…
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΠΑ ΕΓΩ ΠΟΥΘΕΝΑ "ΦΕΥΓΩ";
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΧΙ ΕΥΤΥΧΏΣ! Παραμένουμε σταθερά.
ΔιαγραφήΠ.
Η ποιότητα ενος μπλογκ με μεγάλη επισκεψιμότητα και πολλά σχόλια επαφίεται στον moderator. Πιστεύω περισσότερη "αυστηρότητα" θα βοηθήσει. Οσο για τις επιθέσεις, συνηθισμένα τα βουνά απ τα χιόνια. Pushing the envelope is not for those who need protection.
ΑπάντησηΔιαγραφήμιας και μιλούσαμε παραπάνω για κυριαρχία της αγγλικής... πώς αποδίδεται στα ελληνικά το "pushing the envelope" ; "Το πάει το γράμμα" ;
ΔιαγραφήΦυσικά όχι :)
ΔιαγραφήΣημαίνει: διευρύνω τα όρια. επεκτείνω κάτι...
Θαρρώ πως η αυστηροποίηση είναι η πρέπουσα απάντηση στην επιδιωκόμενη χυδαιοποίηση και στην καλπάζουσα στοχοποίηση τής διαφορετικότητας.-
ΑπάντησηΔιαγραφήΤάσσομαι αθεράπευτα υπέρ της διαφορετικότητας. Αρκεί πολλές διαφορετικότητες να συγκλίνουν σε κάποια λογική τάξη και να συμμαζεύουν κάπως την ακατάσχετη ανθρώπινη εντροπία.
ΔιαγραφήΜε όλη την καλή προαίρεση, να επαναλάβω εδώ δημόσια (εφόσον το σχόλιο δημοσιευθεί), αυτό που έχω προ καιρού καταθέσει ιδιωτικώς στον Ν.Δ. και οικοδεσπότη μας στο doncat, ότι δηλαδή πιστεύω ότι διαθέτει είτε εκ γεννετής προδιάθεσης, ή εκ των υστέρων παίδευσης ή και εκ συνδυασμού ή ότι άλλο (απολογούμαι για πιθανές ανορθογραφίες), υπερμεγενθυμένα Τρία (3) ζωτικά όργανα: Νου, Καρδία και Όρχεις... και δεν διστάζει να τα επιδεικνύει επί δεκαετίες τώρα... και άμα είχαμε καμμιά κατοσταριά Δήμου μπορεί η Ελλάς να ήταν καλύτερη... Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριε Δήμου, παρότι η ηλικία μου είναι περίπου το 1/3 της δικής σας, αυτό που νιώθω είναι ότι είστε η φωνή της λογικής που αντηχεί τόσο παράξενα και τόσο εχθρικά στα αυτιά των παραλόγων που μας έχουν κατακλύσει (αλήθεια πόσοι Αυτιάδες πια; έλεος...). Και για αυτό όλη αυτή η αντιπαράθεση και η πολεμική εναντίον σας. Πόσοι μπορούν να μιλήσουν τόσο ανοιχτά και ακομπλεξάριστα για όλα όπως εσείς; Πόσοι μάλιστα μπορούν να το κάνουν αυτό, πέρα από υποκειμενικές και κοντόφθαλμες αγκυλώσεις με διάθεση πρωτίστως, αυτοκριτική; Ξέρετε, η δική σας στάση όλα αυτά τα χρόνια, είναι συνεπής, χωρίς περιστροφές και αυτό είναι που αξίζει πραγματικά, ενώ πολλοί από τους σχολιαστές-επικριτές του μπλογκ σας (παρα)κινούνται από υπερβολική διέγερση και αδυναμία να αντιληφθούν τι σημαίνει "στάση ζωής". Ο σοφός λαός μας, οι παππούδες μας, που δυστυχώς λίγοι τους θυμούνται, έχουν συμπυκνώσει σοφά και με καθαρότητα όλα αυτά στην εξής φράση: "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...".
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή δύναμη λοιπόν! Κάποιοι χρειαζόμαστε τη ματιά σας στα πράγματα για να φτάσουμε -αν τα καταφέρουμε- στα 3/3 της δικής σας ηλικίας, αντέχοντας τον παραλογισμό της παγκοσμιο-κακο-ποιημένης σύγχρονης κοινωνίας μας!
Φίλος μου μπορεί να μου μιλήσει διαφωτιστικά και ξάστερα όταν ενδιαφέρεται. Δεν μπορώ να καταλάβω κάποιον που δεν εξηγεί ευθέως για να τελειώνουμε. Ιδιωτικώς. Ο δημόσιος λόγος δεν είναι τίποτα σημαντικό στις κοινωνίες που τέμνονται με την ευθεία της προπαγάνδας. Όμως η παρουσία αυτού του έλληνα εδώ, στο μπλογκ αυτό, νιώθεται ανώτερη από μια ιδιωτική συνομιλία ξέρω 'γω με έναν καθηγητή πανεπιστημίου, έναν φιλοφιλόσοφο, κάποιον που αντιλαμβάνεται την μετάδοση πείρας ωσάν ρόλο, έναν ψυχοθεραπευτή που δεν γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα της ζωής. Όλος ο ελληνικός κουβάς είναι για τα σκουπίδια. Εξαίρεση αποτελεί, ανάμεσα σε άλλους, στα δάχτυλα του χεριού μετρημένους, ποιητές, ο Νίκος Δήμου. Αλλά κρίση αυτή προσωπική και για προσωπική χρήση. Μην την διαβάζετε αν δεν έχετε μόλις λουστεί, ανθέ της λεμονιάς.
ΔιαγραφήΠοτέ ένα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ δεν πάει χαμένο. Κάτι της ζωής θα υπενθυμίζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΔ θαυμάζω το κουράγιο σας να αντιμετωπίζετε όλους αυτούς τους περίεργους σχολιαστές και να επιτρέπετε τα ανώνυμα σχόλια. Προσωπικά ήταν ο λόγος που έκλεισα το μπλογκ μου. Δεν άντεχα τόση επίθεση και πολλοί γίνονταν περίεργα φορτικοί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο αφορά τα μπλογκς, στο εξωτερικό συνεχίζουν με επιτυχία και πολλά είναι και εξαιρετικά σε περιεχόμενο. Συμβάλλει και το ότι μπορείς να βγάλεις ένα καλό εισόδημα βέβαια.
Τουλάχιστον διαβάζετε το δικό μου...
ΔιαγραφήΕννοείται, πάντα το διάβαζα! Και δεν είναι χειρότερο το τωρινό μπλογκ από το παλιό. Μη σας πω ότι από θέματα μου αρέσει πιο πολύ τώρα.
ΔιαγραφήΤα σχόλια είναι αυτά που δεν μου αρέσουν το ίδιο. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί κάποιοι αξιόλογοι μπλόγκερς δεν ασχολούνται πια
ποσότητα εναντίον ποιότητας δηλαδή; εκατοντάδες σχόλια! (τα μισά είναι του σαλτάρω, ακόμα και στο παρόν ποστ υπάρχουν τουλάχιστον 2, τα άλλα μισά είναι κολακείες που δεν προσφέρουν τίποτα στη συζήτηση), χιλιάδες επισκέψεις! (ναι μόνο που οι περισσότερες είναι απο αυτοματοποιημένα bots)
ΑπάντησηΔιαγραφήο ΝΔ μπορεί να μην τα έχει χαμένα αλλά είναι προσκολλημένος στα νούμερα και τις δόξες του παρελθόντος. το παρόν blog δεν έχει καμία σχέση με το παλιό, είτε λόγω της ξεπερασμένης πλατφόρμας, είτε λόγω επιπέδου των σχολιαστών, είτε λόγω του ότι αναμασιούνται τα ίδια και τα ίδια θέματα που μέσα στην κρίση φαντάζουν αφελή ή χωρίς επαφή με την πραγματικότητα
Και οι δύο περίοδοι του μπλογκ αυτού ζωή φιλοξενούσαν και θαράπευαν. Τη ζωή εμάς. Υπάρχει ένα ερώτημα ζωτικό στα δρώμενα. Ας μην είμαστε νεκρόσιτοι.
ΔιαγραφήΠράγματι το παλιό μπλογκ ήταν καλύτερο - κυρίως λόγω του επιπέδου των σχολίων. Αλλά τότε ήταν σχεδόν μονοπώλιο. Ευχαρίστως δέχομαι προτάσεις για θέματα που δεν θα είναι "αφελή" ή "χωρίς επαφή με την πραγματικότητα". Παρόλο που κοιτώντας πίσω δεν βλέπω τέτοια θέματα και τα αυτοματοποιημένα bots δεν γράφουν 100 και 200 σχόλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως η παρακολούθηση του μπλογκ δεν είναι υποχρεωτική - κι αν είναι πράγματι τόσο χάλια, εγώ στην θέση σας δεν θα ξαναπατούσα εδώ.
Προσβολή για κάποιους από τους καινούργιους, καλούς σχολιαστές. Στη θέση τους δε θα ξανάγραφα.
ΔιαγραφήΣώπα Χαρη - εσύ τότε γιατί ξαναγράφεις; Μπες στη θέση τους...
ΔιαγραφήΗ παρακολούθηση του μπλογκ σας και η ανάγνωση του έργου σας είναι -για εμένα τουλάχιστον - ωφέλιμα,διότι με παραπέμπουν σε αγαπημένα αναγνώσματα. Διαβάζω τη φράση σας από τους "Δρόμους": "Αλλά πότε ήρθε ένα βιβλίο να καθίσει στα γόνατά σου ή σου έφερε ένα ποτήρι νερό;". Αναλογίζομαι μία σκέψη του αυτοκράτορα Αδριανού από τα "Αδριανού απομνημονεύματα" της Marguerite Yourcenar: "Δεν έχω παιδιά και δεν μετανοιώνω γι'αυτό.Βέβαια,τις ώρες της κόπωσης και της αδυναμίας,όταν αρνιέται κανείς τον εαυτό του,έρχονται φορές που ψέγω τον εαυτό μου που δεν απόκτησε ένα γιο να συνεχίσει το έργο μου.Αλλά αυτός ο τόσο ματαιόδοξος καϋμός βασίζεται πάνω σε δύο υποθέσεις εξίσου αμφίβολες.Στην υπόθεση πως αναγκαστικά μας συνεχίζει ένας γιος,και στην υπόθεση πως αυτός ο παράξενος σωρός των καλών και των κακών,αυτή η μάζα των παράδοξων και των μηδαμινών ιδιοτήτων που αποτελούν κάποιο πρόσωπο,αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί.Αξιοποίησα,όσο μπορούσα καλύτερα,τις αρετές μου.Επωφελήθηκα από τα βίτσια μου.Αλλά δεν ανυπομονώ ιδιαίτερα να τα κληροδοτήσω σε κάποιον άλλον."
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα μωράκι είναι ένας ζωντανός οργανισμός και οι ζωντανοί οργανισμοί νιώθουν όχι πολύ διαφορετικά ο ένας από τον άλλο τις ζωές τους. Δηλαδή: σκέπτονται. Η σχέση με το μωράκι αυτό δεν ξεκινάει από τις φήμες. Ξεκινάει από την απλούστατη αποκάλυψη: γιατί σε όρισα στον κόσμο να σφυρίζεις το έργο της ζωής. Το μωράκι αυτό βέβαια πρέπει να μάθει την παρατήρηση για να μπορεί να γελάει με το παρατηρούμενο θέαματα των άλλων ζωντανών οργανισμών και να το διαχωρίζει από την οικονομική οργάνωση. Όχι πολεμοχαρή κινούμενα σχέδια. Πύθωνες.
ΔιαγραφήΣηκώνω τα χέρια ψηλά...
Διαγραφήhttp://hisrank.com/site/doncat.blogspot.gr
ΑπάντησηΔιαγραφή-----
http://hisrank.com/site/doncat.blogspot.gr/?vs%5B%5D=syriza.gr&vs%5B%5D=papasotiriou.gr&vs%5B%5D=pasok.gr&vs%5B%5D=kke.gr
---
http://www.greek-sites.gr/
---
Δ.
Compare doncat.blogspot.gr alexa rank to other sites
Διαγραφή----------------------------------------------------
Μερικά για την αναγνωσιμότητα:
(Η επιλογή κάποιον γνωστών site για σύγκριση, έγινε τυχαία)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γενικά το doncat έχει περίπου την ίδια αναγνωσιμότητα με papasotiriou.gr,
κάτι λιγότερο από το syriza.gr
και αρκετά περισσότερο από: pasok.gr, kke.gr
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 6 Ιουλίου 2016 το doncat βρέθηκε στην κορυφή:
06 Jul 2016
----------------------------------------------------------------------
doncat.blogspot.gr Rank: 444,132
syriza.gr Rank: 460,456
papasotiriou.gr Rank: 474,523
pasok.gr Rank: 648,453
kke.gr Rank: 565,798
doncat.blogspot.gr has 191 records in our alexa rank history database. Highest position #393,367 (2 May 2016). Lowest position #966,770 (15 Jan 2016).
ΥΓ
Τώρα εάν δουλεύουν υπέρ doncat, μηχανάκια, scooterakia, διαβολάκια και δεν ξέρω τι άλλο δεν το γνωρίζω- όπως δεν γνωρίζω βέβαια και αν μας ψεκάζουν- αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
D.
Μα τώρα συγκρίνετε το μπλογκ ενός ανεξάρτητου συγγραφέα - που δεν ανήκει πουθενά - με κομματικά στέκια! Πάλι καλά τα πάω...
ΔιαγραφήMικρή διόρθωση:
Διαγραφή---------------
Καλά τα πάμε!
(για τα σχόλια δεν είμαστε όλοι εδώ; - αλλιώς υπάρχουν και τα βιβλία...)
D.
Φίλε μου, επειδή σε βλέπω να επιμένεις, θα σου απαντήσω ευθέως: οι μετρήσεις και η αναγνωσιμότητα δεν είναι παρενέργειες της διεφθαρμένης δικτυακής κομματοκρατίας που μπορεί κανείς να εξαλείψει οριστικά για να ζήσει «χωρίς μηχανάκια» ή «χωρίς scooterakia». Αποτελούν φυσικές συνθήκες της ύπαρξης, χωρίς τις οποίες ζωή δεν υφίσταται.
ΔιαγραφήΓια το μόνο που επιμένω …είναι για τους ψεκασμούς.
ΔιαγραφήD.
Πάντως τον Καζάκη μια φορά τον περάσαμε…
Διαγραφή(το λες και...πρόοδο!)
D.
http://hisrank.com/site/doncat.blogspot.gr/?vs%5B%5D=dimitriskazakis.blogspot.gr
Είμαστε σε κάποιον αγώνα και πρέπει να κοιτάμε πίσω μας με λαχτάρα;
Διαγραφή@Λ.Τ.
ΔιαγραφήΤο Don δίνει "αγώνα" υπέρ του ορθού λόγου - χρόνια τώρα... η "πρόοδος" αφορά στο τι διάβαζαν πριν και τι διαβάζουν τώρα οι Έλληνες.
Ο Καζάκης -εκτός όλων των άλλων- αρθρογραφεί στο Χωνί που σήμερα βγαίνει με τίτλο:
"Μειώνονται τα λουκέτα και η ανεργία"
(Το ναυάγιο της προπαγάνδας)
D.
Σήμερα βρήκα τον χρόνο και άρχισα να διαβάζω αναρτήσεις από το παλιό σας μπλογκ κ. Δήμου. Είναι σαν να διαβάζω ένα βιβλίο που 'μιλάει' για όλα, με τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι σχολιαστές πολύ καλοί - λυπάμαι που δεν μπορώ να διαβάσω όλα τα σχόλια - είναι τόσο πολλά! Άραγε μερικοί σχολιάζουν και στο τωρινό μπλογκ με άλλο ψευδόνυμο; Και με την ευκαιρία: μου έχουν λείψει η Effie και η Αφροδίτη.
Κι εμένα μου έχουν λείψει πολλοί - αλλά μην ξεχνάτε την εποχή! Μάλιστα μου κάνει εντύπωση ότι κάθε ποστ μαζεύει 2-3.000 επισκέπτες (Αύγουστο μήνα!) και 50-100 σχόλια (ας αφήσουμε τα 225 στις "Λίστες"). Με το φθινόπωρο θα είμαστε διπλάσιοι και θα επιστρέψουν πολλοί...
Διαγραφή