Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2016

Και τώρα τι κάνουμε;

Ανατέλει κάτι καινούργιο;

Σήμερα το πρωί, ο Θάνος Τζήμερος έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

Αγαπητοί φίλοι,

με τον Κυριάκο έχουμε ανοιχτή επικοινωνία. Τον υποστήριξα προεκλογικά με άρθρα και σχολιά μου και έδωσα “γραμμή"  στα μέλη και τους φίλους της Δημιουργίας να τον ψηφίσουν. Δεν έχω καμμία αμφιβολία για τις προθέσεις του. Βέβαια, έχω επιφυλάξεις για το κατά πόσον οι εκπρόσωποι της λαϊκής πελατειακής δεξιάς θα λουφάξουν ή θα αρχίσουν το “ροκάνισμα”. Όμως, ούτως ή άλλως πρέπει να τον στηρίξουμε. Το όχημα αυτή τη στιγμή είναι η ΝΔ και ο κοινός στόχος είναι η συντριβή του λαϊκισμού και η σωτηρία της χώρας. Όσοι μεταρρυθμιστές υπάρχουν σε Δημιουργία, Δράση, ΦΙΣ, Ποτάμι και Δ. Συμπόρευση, οφείλουν από χρέος προς την πατρίδα, την ιστορία και τα παιδιά τους να συστρατευθούν στη ΝΔ του Κυριάκου. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ζήσουμε σε ένα σοβαρό ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κράτος. Ούτε τα κόμματα μάς ενδιαφέρουν ούτε τα προεδριλίκια. Θέλω να πιστεύω ότι έτσι σκέφτονται όλοι οι μεταρρυθμιστές.

Το ερώτημα είναι: έχει δίκιο ο Θάνος Τζήμερος;

Ξέρω τι θα πείτε: είναι νωρίς ακόμα, πρέπει να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα στην Νέα Δημοκρατία, κλπ.

Όμως: οι θέσεις του Κυριάκου είναι γνωστές. Η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επίσης. Η ανηθικότητά του, αβυσσαλέα. Φτάσαμε στο σημείο να διορίζουμε συζύγους βουλευτών προέδρους σε ΔΕΚΟ άνευ αντικειμένου! (Θυμίζει τον Δον Κιχώτη που διόρισε τον Σάντσο Πάντσα διοικητή σε νησί στην στεριά). 

Από τα σχόλια που γράψατε στην ανάρτηση "Σας κάνω πρωθυπουργό" φάνηκε η ανάγκη όλων για ριζική αλλαγή, για μεταρρύθμιση. Είναι αυτή η ευκαιρία;

Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Ο Λαϊκισμός είναι σαν το ΄Εμπολα. Κατατρώει τη χώρα. Τι πρέπει να κάνουν οι Φιλελεύθεροι, οι Κεντρώοι, οι ανένταχτοι, οι Ποταμίσιοι;

89 σχόλια:

  1. Να δούμε τα δείγματα γραφής του Κυριάκου και την πρότασή του. Τί προτείνει ο ίδιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενε εσύ και θα σε το φανερώσει το φως σου αυτός, μια και έξω.

      Διαγραφή
  2. Για να τραβάει καθένας στο κέντρο και την κεντροδεξιά το δικό του σχοινί με το δικό του κόμμα, γνωρίζοντας ότι έχουν διασπάσει τον κεντρώο/κεντροδεξιό χώρο (που υποτίθεται θα μπορούσε να εκπροσωπήσει η ΝΔ), σημαίνει ότι δεν ζορίσανε ακόμα τα πράγματα αρκετά στην Ελλάδα.
    Διότι το "θα ψηφίσω Ποτάμι διότι έχει καλύτερους φωστήρες από τους φωστήρες της ΝΔ κι ας βγει το τσίρκο στην εξουσία, αρκεί εγώ να κάνω το σοβαροφανές κέφι μου", είναι σκέψη που βασίζεται σε εισοδηματική ασφάλεια. Οι οικονομικά ανασφαλείς θα ψήφιζαν ΝΔ ή Σύριζα, επειδή θέλουν λύσεις (ο καθένας από τη δική του σκοπιά)!
    Η ύπαρξη τόσων κομμάτων (που δεν έχουν πολιτικό λόγο ύπαρξης) υποδεικνύει ότι περισσότερο μας ενδιαφέρουν οι σοφιστικέ αναζητήσεις, παρά ο πραγματικός εκσυγχρονισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι όλα τα κόμματα χωρίς πολιτικό λόγο ύπαρξης. Το ότι το γράφεις αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις καλή εικόνα των κομμάτων αυτών. Τουλάχιστον για την Δημιουργία Ξανά!, μπορώ σίγουρα να γράψω ότι είναι το πρώτο κόμμα το οποίο ξεκίνησε την συζήτηση της λογικής στην Ελλάδα και καινοτόμησε και καινοτομεί σε πολλούς τομείς, με στελέχη που έχουν διακριθεί στους τομείς τους.

      Διαγραφή
  3. Περιμένουμε να δούμε σημάδια γραφής. Οι αλλαγές πρέπει να ξεκινήσουν μέσα από την ΝΔ. Ο Κυριάκος τα λέει καλά, πρέπει όμως να αποδείξει ότι θα κάνει αυτά που αναφέρει στις συνεντεύξεις του αρχίζοντας από το ίδιο του το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζοντας όλα αυτά και έχοντας υπόψη την άθλια κατάσταση που μας έχει φέρει η παρούσα κυβέρνηση το πιο σοφό από όλα θα ήταν να περιμένουμε να δούμε τις πρώτες κινήσεις του ΚΜ.

    Αν οι κινήσεις αυτές έχουν άμεση σχέση με όσα είχε πει ο ΚΜ στο ΒΉΜΑ (για τις πρώτες εκατό μέρες από την στιγμή που θα αναλάβει) δεν έχουμε παρά να τον στηρίξουμε.

    Μήπως υπάρχει κάποια άλλη αξιόπιστη δύναμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Μητσοτάκης είναι ο ιδανικότερος για πρωθυπουργός και αυτό το λέω διότι αντιπροσωπεύει καλύτερα από όλους και αυθεντικότερα το σήμερα, δηλαδή το ότι οι πολιτικοί γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους αυτά που θέλει η κοινωνία προσδεμένοι οι ίδιοι σε ένα παγκόσμιο άρμα εξουσίας από το οποίο και φυσικά υπερσιτίζονται. Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια το τέλος στον λαϊκισμό, δηλαδή πρέπει να λαμβάνουμε λιγότερο υπόψη τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και με τη χρήση βίας. Αυτή είναι η εποχή της μετανεωτερικότητας, ο απόλυτα υπολογισμένος και κερδοσκοπικός τρόπος χρήσης του παραλογισμού και του ψέματος, από εδώ και το ότι το ξεπούλημα οργανισμών σε ξένα κράτη βαφτίζεται ως ιδιωτικοποίηση και εθνικό συμφέρον, και έτσι θα πάει η κατάσταση, θα συνεχίσουν να μιλάν για εθνικό συμφέρον ακόμα και όταν δεν θα έχει μείνει τίποτα και οι Τούρκοι θα έχουν μπουκάρει στη Θράκη και στο Αιγαίο. Η Ελλάδα ζει τη δική της εποχή Γιέλτσιν, χωρίς πετρέλαιο, χωρίς δικό της νόμισμα και το χειρότερο, χωρίς ελπίδα σωτηρίας και ας φαντάζονται οι αγωνιστές και οι ρομαντικοί ότι θα υπάρξει ανατροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η νίκη του Μητσοτάκη είναι σε πολλά επίπεδα, μεγάλη παρηγοριά . Μας κάνει να ελπίζουμε ότι μπορεί τελικά να μην μας έχουν "ψεκάσει" και ότι υπάρχουν αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης στο Ελληνικό λαό, έστω και αν άργησαν να εκλυθούν. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι αρχηγοί των μικρών κομμάτων, δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία. Αν υπάρξει δυναμική ανανέωσης , αυτή θα παρασύρει τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι προς τιμήν του Θάνου Τζήμερου που σκέφτεται έτσι και μακάρι να σκεφτόταν έτσι κι οι υπόλοιποι, που φοβάμαι θα προσπαθήσουν να διασώσουν το δικό τους μαγαζάκι εάν η ΝΔ του Κυριάκου τους κάνει redundant. Κι εγώ θα περιμένω δείγμα γραφής πριν ενθουσιαστώ, κι αν αποδείξει ότι εννοούσε όσα ευαγγελιζόταν, η προτροπή του Τζήμερου θα είναι ακόμα πιο επιτακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασα ένα ωραίο.Το να περιμένεις σωτηρία απο το Μητσοτακεικο είναι σαν να περιμένεις απο τον κροκόδειλο όχι να σε φάει αλλά να σε περάσει απέναντι στο ποτάμι.

    Ο κυριάκος έπαιρνε δωράκια απο τη siemens, η οικογένεια στο σύνολο κουβαλάει άπειρους σκελετούς, άρα πλήρες υποχείριο των τοκογλύφων ο κυριάκος. Χώρια που και να ήθελε το παιδί, εάν μπει στη λογική τζήμερου, θα του τραβήξει το χαλί η λαική δεξιά στο πιτς φιτίλι. Γιατί η λεγόμενη λαική δεξιά είναι ο κορμός της νουδου και όποιος κουνηθεί θα κατεδαφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες. Η ΝΔ δεν έχει μέλλον είναι τελειωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμφιταλαντεύτηκα αν έπρεπε να δημοσιεύσω αυτό το σχόλιο - αλλά το κάνω για να απαντήσω:

      1ον Δεν υπάρχει "οικογένεια Μητσοτάκη" αλλά Κυριάκος. Όπως δεν υπάρχει συλλογική ή οικογενειακή ευθύνη - αλλά ατομική.

      2ον Τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη - το καθένα χωριστά - έχουν προσφέρει σημαντικά πράγματα, και όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, έχουν δεχθεί και μπόλικη λάσπη. Καλόν είναι να ξεχωρίζουμε την λάσπη από τα πρόσωπα.

      3ον Όσο για τα "δωράκια" από την Siemens, από ότι αποδείχθηκε ήταν εξοπλισμός γραφείου ο οποίος παραγγελθηκε από τον Κυριάκο και πληρώθηκε.

      Όπως έλεγε ο Σημίτης, όποιος έχει άλλα στοιχεία, να τα πάει στον εισαγγελέα.

      Διαγραφή
    2. Κε Δήμου καλό είναι να δημοσιεύετε αυτά τα σχόλια γιατί ένα blog με ομονοούντες είναι εξαιρετικά βαρετό.

      Για το εάν η οικογένεια και ο κυριάκος σιτίζονταν απο τη siemens δεν θα το λύσουμε τώρα εδώ, θα θυμίσω μόνο ότι ο νυν πρωθυπουργός είχε αποκαλέσει το 2012 τη ντόρα εκπρόσωπο της siemens στην Ελλάδα και η ντόρα δια της σιωπής της το αποδέχθηκε, εκτός εάν έχετε υπόψη κάποια μήνυση που έκανε και καλό θα ήταν να μας διαφωτίσετε εάν γνωρίζετε.

      Για τα σημαντικά πράγματα που πρόσφεραν οι μεγάλες πολιτικές οικογένειες θα μπορούσα να γράφω ώρες, αλλά μιλάει για αυτά η κατάντια που ζούμε.

      Οικογένεια Μητσοτάκη βεβαίως και υπάρχει, διότι διαφορετικά ο κυριάκος δεν θα γινόταν αρχηγός της ΝΔ ούτε σε χίλια χρόνια, στις πλάτες της οικογένειας στηρίζεται η άνοδός του.

      Εν πάσει περιπτώσει μιλάμε για μία τελειωμένη κατάσταση δεν έχει και νόημα, η κοινωνία είναι αλλού.

      Διαγραφή
    3. Περιέργως για τον Κυριάκο το όνομα Μητσοτάκης ήταν μειονέκτημα - που πολλοί το θεωρούσαν αξεπέραστο! Με άλλο όνομα θα είχε πάει καλύτερα.

      Όσο για την Ντόρα "εκπρόσωπο της Σήμενς" - τέτοιες γενικεύσεις δεν δικάζονται. Προχθές ο καθηγητής Καιρίδης αποκάλεσε στο Action 24 τον Τσίπρα "νταβατζή της εξουσίας". Είδατε να γίνει καμία μήνυση; Αυτό σημαίνει πως είναι νταβατζής;

      Διαγραφή
    4. @ακοινώνητος
      2016-01-11 10:46:11+00:00

      > πλήρες υποχείριο των τοκογλύφων ο κυριάκος.

      Άντε πάλι οι «τοκογλύφοι»! Του 2%;

      Διαγραφή
    5. Χαμηλό το επιτόκιο ζήτω.

      Λύκε ότι η χώρα είναι ένα προτεκτοράτο των τραπεζών δεν σε απασχολεί καθόλου ε;

      Για αυτό έδωσαν το αίμα τους οι προγονοί μας για να σε κυβερνάει σήμερα η βελκουλέσκου και ο κάθε υπαλληλίσκος του ρότσιλντ.

      Οι μαριονέτες τύπου κυριάκου τζάμπα παίρνουν τη βουλευτική αποζημίωση.

      Διαγραφή
    6. @ακοινώνητος
      2016-01-12 06:49:33+00:00

      > η χώρα είναι ένα προτεκτοράτο των τραπεζών

      Δηλαδή οι τράπεζες απομυζούν τους πόρους της χώρας προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη μας. Στην πραγματικότητα γίνεται μια προσπάθεια να μην έχουμε νέο καθαρό έλλειμμα, να πάψει ο νέος καθαρός δανεισμός και να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του κράτος. Δε βλέπω κάτι κακό.

      > να σε κυβερνάει σήμερα ο κάθε υπαλληλίσκος του ρότσιλντ.

      Άντε πάλι με τον Ρότσιλντ. Ξαναδιαβάστε:

      Nikos Dimou
      2016-01-03 17:25:55+00:00

      > Όσο για τους Εβραίους τραπεζίτες πραγματικά αναπαράγετε αντισημητικές φήμες. Αυτό που λέτε ίσχυε σε περασμένους αιώνες όπου απαγορευόταν στους χριστιανούς να ασχολούνται με χρηματοπιστωτικά και αναγκαστικά τα αναλάμβαναν οι εβραίοι. Σήμερα είναι αστείο να λέτε ότι ελεγχουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα όταν οι μεγαλύτερες τράπεζες είναι κινέζικες, γιαπωνέζικες κλπ.

      Διαγραφή
    7. @ακοινώνητος
      2016-01-12 06:49:33+00:00

      > Για αυτό έδωσαν το αίμα τους οι προγονοί μας για να σε κυβερνάει σήμερα η βελκουλέσκου
      > Οι μαριονέτες τύπου κυριάκου

      Εννοείτε προφανώς πως «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» κλπ. Διαβάστε το θαυμάσιο άρθρο «Το σοκ της Ιστορίας»:

      Είναι χαρακτηριστικό ότι επάνω στο μνημείο του Ανδρέα Παπανδρέου στο Α’ Νεκροταφείο υπάρχει το επίγραμμα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», σαφής υπόμνηση της πολιτικής πορείας ενός ιστορικού ηγέτη.

      το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» δεν γεννήθηκε το 1981, αλλά… το 1961, στον πρώτο Ανένδοτο και ήταν έμπνευση του ίδιου του Ανδρέα που τη δοκίμασε με επιτυχία σε μια ομιλία του σε καφενείο χωριού σε ένα από τα πρώτα ταξίδια του στην Αχαΐα. Μέσα σε δυο τρεις μέρες και από χωριό σε χωριό, ο οξυδερκής πρύτανης (και ιδρυτής) της οικονομικής σχολής του Μπέρκλεϋ αισθάνθηκε τη μαγεία και αντιλήφθηκε την ισχύ της ρητορικής τέχνης. Παρατήρησε ότι κάθε φορά που έλεγε αυτό το σύνθημα άλλαζαν αμέσως τα πρόσωπα των ανθρώπων. Όπως θυμόταν αργότερα, μιλώντας στους συνεργάτες του, κανείς από τους παρευρισκόμενους χωρικούς δεν νοιαζόταν για όσα εξηγούσε για την παιδεία και την υγεία, για την οικονομία και την αγροτική ανάπτυξη. Όλα άλλαζαν όμως μόλις τους έλεγε ότι «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες».

      Ένα από τα πρώτα του συμπεράσματα ήταν πως το σύνθημα αυτό συντονιζόταν με απροσδόκητη δύναμη με το αίσθημα αδικίας που κουβαλούσαν μέσα τους οι «μη προνομιούχοι» για όλα όσα τους συμβαίνουν. Ο Ανδρέας ανακάλυψε «ρητορικό ουράνιο» σε ένα χωριό της Αχαΐας, αξιοποίησε λοιπόν αυτό το εύρημα στο έπακρο, ένα εύρημα τόσο «ραδιενενεργό» που σφράγισε την πολιτική σταδιοδρομία του και τον συνοδεύει στο διηνεκές ακόμα και σήμερα, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το φυσικό τέλος του (άλλωστε μέχρι σήμερα το έχουν αντιγράψει όλοι, από τον Χριστόδουλο και τον Καρατζαφέρη ώς τον Αλέξη Τσίπρα). Είναι απολύτως βέβαιο όμως ότι ο ίδιος, ως προσωπικότητα με υψηλή ευφυΐα και διεθνή σταδιοδρομία, ήξερε ότι το σύνθημα αυτό δεν ήταν μια αλήθεια, αλλά απλώς μια ρητορική μορφή αναπλαισίωσης (reframing) μιας ρεαλιστικά ευνοϊκής πραγματικότητας.

      Ο Ανδρέας εφηύρε αυτή την αναπλαισίωση για να δημιουργήσει μια συγκινητική αιτία και να παρουσιάσει έναν «εξωτερικό εχθρό» για όλες τις δυσκολίες των απλών ανθρώπων. Να δώσει μια προνομιακή για τον ίδιο ερμηνεία στο πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων που αναπόφευκτα δημιουργούνται σε κάθε οικονομική και κοινωνική οργάνωση. Να προσδώσει στη Δεξιά αποχρώσεις και χαρακτηριστικά «μη ελληνικότητας» (!) και να την παγιδεύσει σε μειονεκτική θέση στον δημόσιο διάλογο. Ασφαλώς, το εύφλεκτο υλικό ήταν πάντοτε εκεί. Και αναφερόμαστε στη διαχρονική αντιδυτική καχυποψία που, κατά παράδοση, υποδαυλίζει η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία. Ο χωρικός (αλλά και ο εργάτης και ο υπάλληλος) που κάνει το σταυρό του και βιώνει οικονομικές δυσκολίες ήταν έτοιμος να πιστέψει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Δεξιά, το κατεστημένο, το καθεστώς συνωμότησε με ντόπια και ξένα συμφέροντα, έτσι ώστε η Ελλάδα να μην ανήκει στους Έλληνες. Τέθηκαν έτσι οι νέες βάσεις του μεταπολεμικού λαϊκισμού και της ξενοφοβίας. Το κορυφαίο αυτό σύνθημα ήταν τελικά πολύ αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης ενός λαού με (ακόμα και σήμερα) προβληματική μόρφωση, όπου την έλλειψη αυτογνωσίας αναπληρώνει μια σχεδόν δαρβινική ξενοφοβία.

      Διαγραφή
    8. Αγαπητέ steppenwolf η Ελλάδα θα έπρεπε να ανήκει στους Ελληνες αλλά ήταν και παραμένει ένα προτεκτοράτο των τοκογλύφων.

      Το να μου φέρνετε ως επιχείρημα το σχόλιο του κου Δήμου μου θυμίζει τους χριστιανούς που τους ρωτάς από που αποδεικνύεται αυτό και σου απαντάνε το γράφει το ευαγγέλιο.

      Διαγραφή
    9. @ακοινώνητος
      2016-01-12 15:57:29+00:00

      > Το να μου φέρνετε ως επιχείρημα το σχόλιο του κου Δήμου μου θυμίζει τους χριστιανούς που τους ρωτάς από που αποδεικνύεται αυτό και σου απαντάνε το γράφει το ευαγγέλιο.

      Αυτό το επιχείρημα των χριστιανών είναι κυκλικό:

      ―Γιατί θεωρείς ορθά αυτά που γράφει η Βίβλος;
      ―Μα διότι τη Βίβλο την υπαγόρευσε ο Θεός.
      ―Και πώς ξέρεις ότι υπάρχει θεός:
      ―Μα το γράφει η Βίβλος!

      Όμως στη δική μας συζήτηση δεν βρίσκω κάποιο κυκλικό επιχείρημα. Αν βρήκατε εσείς, δείξτε μού το. Ή εννοούσατε κάτι άλλο;

      > η Ελλάδα θα έπρεπε να ανήκει στους Ελληνες αλλά ήταν και παραμένει ένα προτεκτοράτο των τοκογλύφων.

      Οι Νεοέλληνες: ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας.

      Ποιος μας φταίει που δεν μπορούμε ούτε τα σκουπίδια μας να διαχειριστούμε; Οι ξένοι; (© Νίκος Δήμου).

      Διαγραφή
    10. Αγαπητέ steppenwolf όπως έγραψα και σε άλλο σχόλιο στον κο Δήμου εάν τα 600 δις του Σώρρα είναι υπαρκτά (και όλα φωνάζουν ότι είναι) τότε όλη η επιχειρηματολογία για τους καλούς δανειστές που θέλουν απλά να εξασφαλίσουν τα λεφτά που δάνεισαν και αγωνίζονται να μας οργανώσουν για να διασώσουν τα λεφτά τους πάει περίπατο.

      Αυτό το ερώτημα (γιατί το κράτος δεν παίρνει τα λεφτά του Σώρρα να ξεχρεώσει) θα έπρεπε να είναι το κύριο θέμα συζήτησης σε μία παρέα ορθολογιστών όπως αυτή του Κου Δήμου. Αντί για αυτό συζητάμε εάν ο κυριάκος η ο Μειμαράκης είναι ο καταλληλότερος για να διαχειριστεί το χρέος.

      Θα μου πεις δεν πιστεύω στην ύπαρξη των χρημάτων. Εντάξει αλλά το θέμα αυτό δεν είναι μεταφυσικό για να είναι θέμα πίστης, είναι μόνο θέμα έρευνας και το ελληνικό κράτος αρνείται πεισματικά να ερευνήσει το θέμα.

      Ξέρεις αγαπητέ όταν ψάχνεις το Γιάννη και κάποιος ισχυρίζεται ότι ο Γιάννης κρύβεται σε εκείνη τη συγκεκριμένη καλύβα, αλλά εσύ αρνείσαι πεισματικά να πας να δεις εάν ο Γιάννης κρύβεται εκεί, προφανώς δεν ψάχνεις το Γιάννη, υποκρίνεσαι ότι τον ψάχνεις.

      Διαγραφή
    11. @ακοινώνητος
      2016-01-15 03:33:16+00:00

      > εάν τα 600 δις του Σώρρα είναι υπαρκτά (και όλα φωνάζουν ότι είναι) τότε όλη η επιχειρηματολογία πάει περίπατο.

      Δεν μπορώ να σας απαντήσω, διότι για τον Σώρρα έχει εκδοθεί απαγορευτικό από τον ιστοδεσπότη. (Να 'ναι κι αυτός στο κόλπο; ☺)

      Διαγραφή
  9. Όταν στο ξεκίνημα του πανηγυριού των εκλογών στην αντιπολίτευση με ρωτούσαν ποιόν θα'θελα, έλεγα αυθόρμητα τον Τζιτζι, και όταν με ρωτούσαν "μα τον ξέρεις;" απαντούσα "όχι, αλλά ξέρω όλους τους άλλους". Στην πορεία βέβαια διεπίστωσα ότι καλώς δεν ήξερα το Τζιτζι γιατί δεν έλεγε ποτέ τίποτε, ενώ ο Μητσι με έπεισε ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεν προσπαθεί να χαϊδέψει αυτιά. Δεδομένης βέβαια της απόστασης μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων όλων των ελλήνων πολιτικών ας κρατάμε πάντα (ΚΑΙ αυτή τη φορά) μικρό καλάθι και ας περιμένουμε να δούμε δείγματα γραφής. Θεωρώ πολύ σημαντικό τέτοιο πρώτο δείγμα την απομάκρυνση διαφόρων γραφικών από τις τάξεις του κόμματος. Οψόμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σημαντικό άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη: ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετά από ένα χρόνο σκέτο εφιάλτη - επιτέλους μία ελπίδα. Και μόνο αυτό είναι κάτι. Μακάρι να μην διαψευσθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Eυρωπαϊσμός είναι ένα ιδεολόγημα που δεν έχει σχέση με καμιά ιστορική ευρωπαϊκή πραγματικότητα και ως τέτοιο που είναι καταρρέει σήμερα, ασχέτα αν στην Ελλάδα υποστηρίζεται το αντίθετο επειδή η προπαγάνδα τα έχει σκεπάσει όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή το έχω ακούσει πολλές φορές, από χθες μέχρι σήμερα, και όταν κάτι επαναλαμβάνεται, υποσυνείδητα περνάει και ως δεδομένο, αισθάνομαι την ανάγκη να το γράψω με κεφαλαία: ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ". Την έδωσαν όσοι ήταν ΕΚΤΟΣ Νέας Δημοκρατίας, αηδιασμένοι από τους Βούδες και τους Φαυλόπουλους, και αποφάσισαν να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους. Αν δεν ίσχυε το σύστημα "εγγράφεσαι και ψηφίζεις" (το οποίο θεωρητικά πάσχει ως σύστημα εκλογής προέδρου κόμματος, αλλά για την περίσταση αποδείχθηκε σωτήριο) ο Βαγγέλας και ο Καραμανλοτσιπρισμός θα αλώνιζαν σήμερα.

    Γι΄ αυτό είναι ευθύνη αλλά και υποχρέωση του Κυριάκου να επιβεβαιώσει με τις επιλογές του τους ανθρώπους που - όντες εκτός ΝΔ - έσπευσαν να τον στηρίξουν. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ επιλογές ανθρώπων και δεν μιλάω για το άτομό μου. Το μεγάλο μου όνειρο, όπως και κάθε λογικού ανθρώπου νομίζω, είναι να ζω σε ένα ευρωπαϊκό αξιοπρεπές φιλελεύθερο κράτος που όλα να δουλεύουν ρολόι και να ασχολούμαι με τη δουλειά, την οικογένεια και τα ενδιαφέροντά μου - όχι με την πολιτική.
    Εννοώ επιλογές ιδεών και θέσεων για οριστική ήττα του κρατισμού και του πελατειακού συστήματος, για αναδιοργάνωση του κράτους (με κλείσιμο άχρηστων δομών και κατάργηση της μονιμότητας των Δ.Υ.) για άνοιγμα της αγοράς, για μείωση της φορολογίας, για πληροφορική παντού, για ένα περιβάλλον ευνοϊκό στο επιχειρείν, για συνταγματική αναθεώρηση, για..., για..., για...

    Αυτές τις θέσεις τις στήριξαν όσοι - εκτός ΝΔ το ξαναλέω και το υπογραμμίζω - ψήφισαν τη ΝΔ του μέλλοντός της, όπως ελπίζουν ότι μπορεί να γίνει με τον Κυριάκο στο τιμόνι. Αυτή η πλειοψηφία πρέπει να διευρυνθεί. Κάθε προσπάθεια συμβιβασμού με τη μούχλα και την ανηθικότητα των παλαιοκομματικών φέουδων της ΝΔ θα τους διώξει σε dt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπερβολικό στην εξύμνηση (π.χ. οι μισοί νεοδημοκράτες ψήφισαν Μεϊμάρ) αλλά ενδιαφέρον κείμενο για το "μετά".

    http://www.liberal.gr/arthro/27969/politiki/2016/i-proti-suntriptiki--itta-tou-k-tsipra-kai-tou-neokaramanlismou.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δύο αναρτήσεις πριν αναρωτιώμουν γιατί οι φιλελεύθερες ιδέες δεν μπορούν να ριζώσουν στην ελληνική κοινωνία. Παρά τη διαφαινόμενη αναζοπύρωση παραμένω εφιφυλακτικός. Επιφυλακτικός όχι για το κατά πόσο η οικογένεια Μητσοτάκη ανήκει πολιτικά στο Φιλελευθερισμό, αλλά για το ότι οι ιδέες αυτές είναι αντιπαθητικές στο σύνολο του κόσμου.

    Αυτό είναι το στοίχημα: Να μην κερδίσει ο Κυριάκος όπως ο πατέρας του, ως αντι-Ανδρέας. Ο Κυριάκος πρέπει να κερδίσει τη μάχη των ιδεών. Να πείσει την ελληνική κοινωνία πως ο Φιλελευθερισμός αποδίδει όχι γιατί μας κάνει πλουσιότερους αλλά γιατί είναι ηθικά ανώτερος σε όλες του τις εκφάνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O λόγος περί δικαιοσύνης είναι άνευ σημασίας απλούστατα επειδή στην Ελλάδα εσκεμμένως δε λειτουργεί η δικαιοσύνη, είτε έχουμε να κάνουμε σε επίπεδο δημόσιων πραγμάτων είτε αυτή αφορά τις αντιδικίες ματαξύ των πολιτών, το είδαμε και στην υπόθεση του Τσουκάτου που ήταν το δεξί χέρι του Σημίτη που καλούσε όποιον έχει στοιχεία να παει στον εισαγγελέα, το βλέπουμε και στην ασυλία που καταχρηστικά απολαμβάνουν οι βουλευτές, κάτι που δεν έχει σκοπό ούτε ο Μητσοτάκης να αλλάξει. Στην ΝΔ η υπόθεση θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, όλοι τρέχουν να χωθούν σε αυτήν, και αν δεν ακολουθήσει ο λαός ή ξεγελαστεί μία φορά ένα μέρος του όπως συνέβη και με τον ΣΥΡΙΖΑ θα φταίει ο "διεφθαρμένος" λαός που δεν ακολουθεί για πάντα τους πεφωτισμένους. Και η πολιτική δεν υπηρετεί την κοινωνία και κατόπιν οι πολιτικοί κατηγορούν την κοινωνία, αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι πρωτόγνωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού ξέρετε εσείς τι έχει σκοπό να ΜΗΝ κάνει ο Μητσοτάκης;

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι ουρανοκατέβατος, και το ποιόν του είναι γνωστό και ομερτά υπάρχει. Η χώρα έχει υποστεί την μεγαλύτερη μείωση ΑΕΠ που έχει υποστεί χώρα παγκοσμίως σε ειρηνική περίοδο, καταρρέει πληθυσμιακά και γεωπολιτικά, έχει γίνει το διεθνές κλωτσοσκούφι από τους υπόλοιπους-τα περί ευρωπαϊσμού και επαρχιωτισμού μυθεύματα γρήγορα θα εξαφανιστούν- και το μόνο που έχει να πει είναι πως θα τερματίσει τον λαϊκισμό; Aυτός που επιδείκνυε το νόμισμα της Ζιμπάμπουε;

      Διαγραφή
  17. Ο ευφυής και κινητικός Κ. Μητσοτάκης έχει δρόμο να διανύσει ακόμα πολύ. Νομίζω οι διεργασίες που θα επισυμβούν εντός της ΝΔ θα προσομοιάζουν με εκείνες των "εκσυγχρονιστών του Σημίτη" στο ΠΑΣΟΚ, που εν τέλει λούφαξαν και κατάντησαν να νέμονται μαζί με τους Ακηδες την εξουσία.
    Αν επιβιώσει η ΝΔ χωρίς να διασπασθεί τότε ίσως έχει νόημα σε ένα συντηρικο-κενρωο-φιλελεύθερο κόμμα με κυβερνητικό προσανατολισμό να συρρεύσουν και προστρέξουν σε συστράτευση οι σχετιζόμενες πολιτικές δυναμεις και μονάδες.
    Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν πάρει την κατιούσα και αναμένεται να αποστεωθούν συντόμως.
    Όμως ο Λαϊκσμός δεν ητήθηκε χτες. Ηττήθηκε με το περήφανο "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού, που έγινε ΝΑΙ καταπίνοντας βατράχια... Ηττήθηκε και πολυ νωρίτερα με την μεταστροφή της λαϊκοδεξιάς του Σαμαρά που από το "σκίσιμο των μνημονίων" έκανε υπουργούς τον Μητσοτάκη και τον Άδωνι. Ηττάται κάθε μέρα με τις οικτρές αστοχίες, αβλεψίες, ανεκδιήγητες κωλοτούμπες του Αλέξη ο οποίος μοιάζει πια σαν μια γκροτέσκα-μεταμοντέρνα όψη της μεταρρύθμισης. [ Και τί δεν θα δινε όμως να παραμείνει Χαλίφης!]

    Πάντως αν ο Κυριάκος απαλλαγεί από βαρίδια (αλλά κι από τα φουσκωμένα παγώνια του κήπου της ΝΔ)με ορθή επιλογή στελεχών, και καταφένοντας να κρατήσει το κόμμα του ενωμένο ίσως ορίσει το δρόμο της επιστροφής από την Κόλαση στην οποία κατοικούμε εδώ και καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΚΜ έχει μπροστά του το πολύ δύο εκλογικές αναμετρήσεις ως αρχηγός. Μετά θα ετοιμάσει το έδαφος για τον ανιψιό του. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι, ούτε στο κόμμα του ούτε στη χώρα. Ο Τσίπρας έδειξε τον δρόμο για να κυβερνήσεις στην Ελλάδα: κάνε ότι και οι προηγούμενοι (βλέπε και σχόλιό μου στο "Σας κάνω πρωθυπουργό". Εδώ η πρόταση του ΚΜ για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 (θυμάστε άραγε?):

    http://www.protothema.gr/politics/article/351342/uper-tis-meiosis-tou-arithmou-ton-vouleuton-o-kuriakos-mitsotakis/

    Τώρα έχει την ευκαιρία να το υποστηρίξει και να το εφαρμόσει.

    Αναμένω.

    Φιλικά (και όχι με διάθεση "δουλέματος" κ. Δήμου)

    civil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι ηθελες & μας σερβιρες Τζημερο..?
    Ενας αντιπαθητικος ,μεγαλομανης " καπεταν- ενας"...
    Αφου βλεπει οτι δεν εχει ρευμα,
    γιατι δεν χωνεται σε ενα κομμα να γινει στελεχος του...?
    Διοτι ειναι ψωνιο...
    Τεσπα.

    Επι του θεματος ...
    Δυσκολα τα πραγματα.
    Ο Σαμαρας ειχε παρει ενα καθοριστικο 60%..
    Ο Κυριακος με το 52,5 % θα ειναι συνεχεια
    υπο... αμφισβητηση & υπονομευση...
    Φοβαμαι...επαναλαβη (sic) του 90-93, τοτε με τον πατερα του...

    Για να δουμε ποιοι θα ειναι οι τωρινοι Βρουτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απαράδεκτο και προσβλητικό το σχόλιό σου. Το δημοσιεύω μόνο γιατί μου δίνει την ευκαιρία να πω ότι εκτιμώ πολύ τις απόψεις του Τζήμερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προφητική λοιπόν η προηγούμενη ανάρτησή σας για το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν δεχτούμε ότι το εφιαλτικό βράδυ του περασμένου Ιουλίου που έκλεισε τις τράπεζες ήταν το τέλος της μεταπολιτευσης μπορούμε να παρομοιασουμε ίσως την εκλογή Κυριάκου σαν τον ερχομό του Καραμανλή από το Παρίσι? Μονη λύση ο φιλελεύθερος συνασπισμός (!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. #Μονη λύση ο φιλελεύθερος συνασπισμός (!)#
      Αν το πεις αυτό σε μια "μαζωξη" ΝΔ-των θα σου φύγουν οι μισοί και βάλε! [Μερικοί απο τις πόρτες. Αλλοι από τα παράθυρα και πολλοί από το ταβάνι..]
      Επιμένω , έχει πολλή δουλειά εμπρός του ο Κ.
      Μέχρι η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει χαρακτηριστικά "φιλελεύθερου" σχηματισμού θα περάσει καιρός...

      Διαγραφή
  23. Έτσι φαίνεται - αλλά ας μην πανηγυρίζουμε πρόωρα. Οπωσδήποτε το σκηνικό έχει αλλάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πράγματι ειναι μεγάλη ελπίδα ο Κυριάκος και ίσως η μοναδική λύση για να εκφραστεί ενιαία το 38% του φιλο-Ευρωπαϊκού "Ναι" τον Ιούλιο.
    Πήγα να τον ψηφίσω αν και υποστηρίζω το Ποτάμι.

    Εντούτοις, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν θα τα καταφέρει να νικήσει την σαπίλα των καθεστωτικών κομμάτων όπως η ΝΔ. Δείτε τι γράφει ο Γιάννης Ραγκουσης και ειμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος (αν όντως ειναι οπως τα λέει ο Ραγκούσης) υπέκυψε στις πιέσεις των κομματικών στρατών χωρίς να τον εκφράζουν αυτές οι πρακτικές:
    https://m.facebook.com/giannisragkousis/posts/10208251445580821

    Μην ξεχνάμε επίσης ότι έγινε πρόεδρος ενός κόμματος που χρωστάει 200εκ (και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταφέρει ποτε να τα ξεπληρώσει) και παράλληλα ζητάει απο πολίτες και επιχειρήσεις να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Πως θα διαχειριστεί αυτή την αντίφαση?

    Άρα αναμένουμε να δούμε τι θα κάνει και σε κάθε περίπτωση αποτελεί όαση ανάμεσα στους πολιτικούς που θα ήταν έν δυνάμει πρωθυπουργοί, κλάσεις ανώτερος από τον ανεπαρκή και λαϊκιστή Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όσο και αν δεν αρέσει να λέγεται, αυτό που συμβαίνει έχει τοκογλυφικό χαρακτήρα, αγοράζει χρεόγραφα με όρους ξεπουλήματος-εκποίησης και με τόκο το αδιάφορο για το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας πολιτικό σύστημα όταν στο παρελθόν κοβόταν νόμισμα και αντιμετωπιζόταν κουτσά-στραβά το πρόβλημα του πληθωρισμού, συνεπώς ναι, ακόμα και με μηδενικό τόκο να ήταν ο δανεισμός εφόσον υπάρχουν όροι αποδόμησης της κοινωνίας πρέπει να μιλάμε για τοκογλυφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η νίκη του Μητσοτάκη συνέβη τη στιγμή που ο λαικισμός ετοιμάζονταν για την μεγαλύτερη νίκη του, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να επικρατήσει και στον έτερο πόλο της εξουσίας. Τι στιγμή που οι κρατιστές πίστευαν ότι θα θεμελιώσουν το νέο δικομματισμό, όπου ο κόσμος παραμυθιαζόμενος με ψευδοέννοιες όπως δεξιά και αριστερά, θα εγκλωβιζόταν σε ένα σύστημα, παρόμοιο με αυτό που μας κυβέρνησε σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμφωνώ με τις απόψεις του κ. Τζήμερου, όπως γράφονται στο προηγούμενο σχόλιό του. Υπάρχει ένα υγιές κοινό στην χώρα της τάξεως του 40%, το οποίο παρά τις δυσκολίες και τις θυσίες, που έχει υποστεί, επιμένει Ευρωπαϊκά και ζητάει να εκφραστεί. Το κοινό αυτό προέρχεται από διάφορα κόμματα αλλά η πλειοψηφία του πιστεύει ότι, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, μπορεί να στεγαστεί στην Ν.Δ. Αψήφησε λοιπόν τους σύγχρονους αυριανιστές και τον αποτυχημένο ιδιοκτησιακό νεοκαραμανλισμό, και ψήφισε Μητσοτάκη. Το έργο του Κυριάκου είναι ιδιαιτέρως δύσκολο γιατί θα αντιμετωπίσει δυσκολίες ακόμη και μέσα στο κόμμα του, όπως κάθε νεωτεριστής άλλωστε. Ήταν γελοίο να ακούς τους "κύκλους" να μιλούν για Θατσερισμό και να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο με τον "νεοφιλελευθερισμό" Η νίκη Μητσοτάκη, ήταν πλήγμα εναντίον του λαϊκισμού. Εύχομαι για το καλό της χώρας να επιτύχει. Η Φώφη έκανε κάποιες τραγικές δηλώσεις σήμερα. Δεν εμπνέει καμμιά εμπιστοσύνη, ούτε αισιοδοξία γιατί ζει δεκαετίες πίσω. Ο αντίστοιχος χώρος της σοσιαλδημοκρατίας δεν έχει βρεί τον εκφραστή του και ίσως να μην τον βρεί για πολύ καιρό. Ο Βενιζέλος έχει πολλές ικανότητες -κατά την γνώμη μου- αλλά ο χώρος που έχει κινηθεί μέχρι τώρα είναι πλέον βαριά άρρωστος. Δεν μπορώ να ξέρω τα σχέδιά του. Το Ποτάμι, έχει ικανά στελέχη αλλά όπως είναι τώρα, αν δεν κινηθεί προς κάποιο νέο σχήμα, φοβάμαι ότι θα έχει την τύχη του μοιραίου μπάρμπα Φώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ποιες μεθόδους αλήθεια, θα διαχωρίσουμε, σε υγιείς και άρρωστους, το πλήθος ενός 40% του λαού μας; Και από πότε ο λαός μας έγινε κοινό; Μωραίνει Κύριος...

      Διαγραφή
  28. Ένα παράπλευρο θετικό με τη νίκη Μητσοτάκη είναι η ήττα του Καραμανλικού μπλοκ αλλά και η αποτροπή του υποτιθέμενου αλλά εφιαλτικού σεναρίου συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣυΡιζΑ υπό την κηδεμονία Πάκη-Καταλληλότερου. Το σενάριο αυτό είχε ως σκοπό να διαγράψει (και) από τη συνείδηση του κόσμου, τα έργα και οι ημέρες του Κουρασμένου σε σχέση με το Μνημόνιο.

    Ένα τέτοιο σενάριο θα αποτελούσε ένα νεό ρεκόρ κατάντιας της πολιτικής κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προσωπικά εκτίμησα τον Κυριάκο από την ημέρα που μόνος αρνήθηκε να ψηφίσει τον Προκόπη. Μέχρι τότε του αναγνώριζα ευφυία και κατάρτιση. Σ'αυτά προστέθηκε το ήθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατ’ αρχήν, θυμάμαι το MEGA που κάθε τρεις και λίγο στα πάνελ που έχει στη διάρκεια των ειδήσεων, καλούσε ένα άγνωστο ακόμα πρόσωπο, με ιδιότητα του τύπου γραμματέας της τάδε εσωκομματικής επιτροπής της ΝΔ. Το πρόσωπο επανερχόταν συχνά και άρχισε να γίνεται γνωστό – σύντομα πήρε την ιδιότητα ‘υποψήφιος βουλευτής’ (για πρώτη φορά). Τέτοια απίστευτη προβολή θα είχε ο καθένας; Το να λέμε ότι το όνομα ‘Μητσοτάκης’ του κάνει κακό, μπορεί να είναι αλήθεια τώρα που είναι βουλευτής, βγήκε πρώτος σε σταυρούς (μάλιστα, από την πρώτη φορά που κατέβηκε) και διεκδίκησε την Προεδρεία. Αποκρύπτει όμως πως χωρίς το όνομα (και την χάρη) ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έβλεπε τα έδρανα ούτε με κιάλια.

    Επίσης, θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει, σαν να είμαι τριών χρονών, την λογική του κυριάκειου νόμου της αξιολόγησης. Εννοώ την αναγκαστική ποσόστωση.

    Τρίτον, το να λέμε ότι ο Άδωνις, ο ακροδεξιός Άδωνις, ο Άδωνις του ΛΑΟΣ, ο τηλεβιβλιοπώλης, ο ‘πάρε-πάρε-πάρε ελλήνων ιστορία, ελλήνων έπη, ελλήνων θαύματα’, να λέμε λοιπόν ότι αυτός ο απίστευτος τύπος αδικείται από την …φωνή του, είναι τεράστιο στρογγύλεμα. Μπορεί να είναι άκομψο, να θεωρηθεί το σχόλιο υβριστικό αλλά δεν μπορώ να μην το πω: αυτόν τον τύπο τον θεωρώ σίχαμα. Και γίνεται δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μαζί και το παιδί με το τσεκούρι (διάβασα πως ο Βορίδης θα έχει κεντρική θέση στο νέο οργανόγραμμα της ΝΔ).

    Πολιτικά μαγειρέματα, θα μου πείτε. Αναγκαστικές κινήσεις για διεμβολίσει την δεξιά-δεξιά. Θα συμφωνήσω.

    Όπως θα συμφωνήσω ότι ο Κυριάκος ήταν η καλύτερη επιλογή για αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο καλύτερος από τους υπάρχοντες πολιτικούς για να σταθεί στο εξωτερικό, ο λιγότερο (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) λαϊκιστής.

    Αλλά περιμένω να δω δείγματα γραφής. Καήκαμε πολλές φορές στον χυλό και εξίσου πολλές φορές και στο γιαούρτι. Είδαμε και πρωθυπουργό να κλαίει για το ότι ‘είναι κάθε λέξη από το Σύνταγμα του κράτους’ και να καταστρατηγεί Σύνταγμα και δημοψηφίσματα και εντολές και προγράμματα σε λίγες, ελάχιστες, εβδομάδες. Χωρίς απτά δείγματα γραφής δεν θα συστρατευτώ με κανένα.

    Επίσης, για το ήθος… Από όσο θυμάμαι, το τηλεφωνικό κέντρο της SIEMENS επί αρκετούς μήνες παρέμενε απλήρωτο - πληρώθηκε μόνο μετά που έσκασε το σκάνδαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είναι καλό να υπάρχει πολυφωνία στην αντιπολίτευση, δηλαδή υπέρ τής ορθολογικής προσέγγισης των πραγμάτων. Ας πάρουμε για παράδειγμα το προχθεσινό άρθρο τού Κώστα Σημίτη. Ποιος μπορεί να την υγιή αντιπολίτευση να το αρνηθεί;

    Εκείνο που προβλέπω είναι ότι θα προκύψει, κάποια στιγμή ολοκάθαρα, μία κάθετη διαιρετική τομή: από το ένα μέρος θα βρίσκονται οι λαϊκιστές της αριστεροδεξιάς και από το άλλο οι ορθολογιστές της κεντρο-αριστερο-δεξιάς.

    Οι λαϊκιστές όμως έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: τον αρχηγό Τσίπρα. Ενώ οι ορθολογίζοντες φοβάμαι μήπως αναλωθούν σε αρχηγικές κοκορομαχίες, οπότε, καλά να πάθουμε.

    Εδώ, όντως το κλειδί το κρατάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πρέπει να δείξει σεβασμό στους όμορες δυνάμεις της λογικής και φυσικά, να δώσει μία προοπτική προς όλους εκείνους που σιγά σιγά συνειδητοποιούν ότι Τσίπρας και σία είναι κάτι πολύ περισσότερο από επικίνδυνα έξυπνοι: δεν κάνουν απολύτως τίποτε, ο χρόνος περνάει και η χώρα βυθίζεται ολοένα και πιο πολύ.

    Μετά τιμής,
    Κάπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Ορθολογισμός εναντίον λαϊκισμού. Αυτή είναι η πραγματική μάχη. Πρέπει όμως οι δυνάμεις του ορθολογισμού να συσπειρωθούν. Αυτό είναι ένα βασικό ζήτημα. Το άλλο κρίσιμο ζήτημα είναι το κατά πόσον μπορεί να αποδεχθεί την λογική το εκλογικό σώμα. Η επικράτηση Μητσοτάκη δημιουργεί ελπίδες.

      Διαγραφή
  32. ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

    "Κράτα μικρό καλάθι με τον Κυριάκο" γράφουν διάφοροι. Μα δεν κρατάω κανένα καλάθι! Καλάθι κρατάς όταν τα κεράσια είναι εκεί, εσύ είσαι εδώ και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας να τα μαζέψεις. Στην πολιτική εσύ είσαι η κερασιά! Εσύ θα φτιάξεις τα κεράσια που θα φας.

    Η νίκη του Κυριάκου δίνει τη δυνατότητα στο μεγαλύτερο μέρος από τους ψηφοφόρους του "ΝΑΙ" να αποκτήσει κοινό πολιτικό όχημα. Θα αποκτήσει και ενιαία πολιτική φωνή; Όχι! Αυτό δεν είναι καν το ζητούμενο. Η εποχή της ομόφωνης κομματικής βουβαμάρας πέρασε ανεπιστρεπτί. Εγώ εξακολουθώ να είμαι υπέρ του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας, διαφωνώντας σ' αυτό και με τον Κυριάκο και με τον Άδωνι, υπέρ του εξορθολογισμού του μεγέθους και κυρίως των λειτουργιών του Δημοσίου κι αυτό ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ σημαίνει και κλείσιμο οργανισμών και απολύσεις. Είμαι υπέρ της απόλυτης σύνδεσης σύνταξης και ασφαλιστικών εισφορών και αυτό σημαίνει μεγάλη μείωση, ειδικά στα λεγόμενα ευγενή (με τα λεφτά των άλλων) ταμεία, διότι μέχρι τώρα τη σύνταξή τους (που δεν ήταν καθόλου "σύνταξή τους") την πλήρωνε ο άνεργος. Θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες με αντιδημοφιλείς αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που υποστήριζα εδώ και 4 χρόνια και θα συνεχίσω να υποστηρίζω. Θα συνεχίσω επίσης να θεωρώ το πολιτικο-δημοσιογραφο-επιχειρηματικό σύστημα βόθρο που, όμως, για να τον καθαρίσεις, θα πρέπει να κάνεις μακροβούτι εντός του.

    Μπορούν αυτές οι απόψεις, που δεν είναι μόνο δικές μου, να εκφραστούν πολιτικά από ένα κόμμα που εμπεριέχει τους αρχιερείς του λαϊκισμού και μάλιστα σε περίοπτες θέσεις; Αυτό είναι το στοίχημα για τον Κυριάκο. Διότι αυτός και η ομάδα του είναι πλέον ο κορμός της κερασιάς. Ο Κυριάκος υποσχέθηκε να νικήσει τον λαϊκισμό. Λαϊκισμός δεν είναι μόνο ο Τσίπρας. Ο λαϊκισμός είναι στο DNA όλου του παλιού πολιτικού συστήματος. Η ίδια η ΝΔ είναι ένα καραμπινάτο λαϊκιστικό κόμμα που, βαρέθηκα να το λέω, έστρωσε το χαλί στους νεομπολσεβίκους. Και η κερασιά της ΝΔ θέλει και κλάδεμα και μπόλιασμα. Θα το κάνει; Στο χέρι του είναι. Η "Δημιουργία, ξανά!" και εγώ προσωπικά, πάντως, μόνο ένα είδος κερασιού ξέρουμε να παράγουμε: της αλήθειας και του ορθολογισμού. Τέσσερα χρόνια τώρα το δέντρο μας άνθιζε στην πέτρα, ποτισμένο από την καρδιά και το μυαλό ικανών, δημιουργικών, εργατικών (ακόμα κι αναγκάζονται να είναι άνεργοι) Ελλήνων.

    Θα συνεχίζουμε να παράγουμε την ίδια ποιότητα κερασιού, στο ίδιο ή σε οποιοδήποτε άλλο έδαφος, γιατί αυτό είναι το δικό μας DNA. Μένει να δούμε τα κεράσια του Κυριάκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζημερε,αν εισαι σοβαρος ,κλεισε το μαγαζι σου του 1%
      & ενταξου στη νεα ΝΔ του Κυριακου,
      οπως ο Σκυλακακης της " Δρασης "...
      Αφου ζητησεις συγνωμη
      για τα... παραμεθορια Γκουλαγκ φτηνων εργατων...

      Διαγραφή
  33. Στέφανος Γιαννιός12 Ιανουαρίου, 2016 12:42

    Η αρχή έγινε: http://www.parapolitika.gr/article/339219/symporeysi-drasis-kai-nd-anakoinose-o-thodoris-skylakakis#.VpTQIzXsEJY.twitter
    Το ερώτημα είναι εάν ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι (Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, Τζήμερος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όσο από την Ευρώπη αυτό που φθάνει σε εμάς είναι ένας λόγος μίσους, χλεύης, παραλογισμού και αναγκαία μέτρα καταστολής τόσο θα τοποθετούνται οι ημέτεροι ορθολογιστές στην κανονική τους θέση, σε αυτήν του ιδεοληπτικού.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να χαρακτηριστεί ως νεομπολσεβίκικο κόμμα διότι κινείται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, οι Ρώσοι με ιδεολογικό όχημα προσέλκυσης των μαζών, τον κομμουνισμό, απέτρεψαν τον διαμελισμό της χώρας τους και την αποικιοποίηση από τους δυτικούς, ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα επιτάχυνε μια ήδη προϊούσα πορεία της χώρας προς την καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιμένετε κι εσείς και πολλοί άλλοι να βλέπετε την Ευρώπη ως εχθρό που μας μισεί και μας χλευάζει. Γιατί άραγε το κάνει αυτό; Γιατί μας δανείζει με 2%; Για να μας κάνει αποικία και να μας εκμεταλλευθεί; Εμάς που δεν είμαστε ούτε το 2% της Ευρωπαϊκής οικονομίας; Ακόμα και τα υποθετικά μας πετρέλαια - δεν είναι πια εκμεταλλεύσιμα μετά την επανάσταση των σχιστολίθων και την κατάρρευση των τιμών.

      Όλη αυτή η συλλογιστική που βασίζεται σε θεωρίες συνωμοσίας δηλητηριάζει το νου του Έλληνα και τον κάνει παρανοϊκό - να βλέπει παντού εχθρούς και να μην μπορεί να σκεφθεί καθαρά.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δήμου δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή ενιαία συνείδηση για να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα, αυτοί από τη μια και εμείς από την άλλη, αυτό λοιπόν ας το βγάλουμε από τη μέση, ο φανατισμένος και σκληρός λόγος που εκφράζεται από ένα σωρό κορυφαίους αξωματούχους ευρωπαϊκών κρατών και οργανισμών κρίνεται ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο παραλήπτης, αν είναι ο Έλληνας, ο Τούρκος, ο Μουσουλμάνος ή οποιοσδήποτε άλλος, αφού λοιπόν βγάλουμε και από εδώ τον Έλληνα από τη μέση μπορούμε να πούμε ότι αυτό που επικρατεί ως δημόσιος λόγος στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί το αντίθετο του ορθολογισμού ασχέτως των παραμυθιών που ακόμα επικρατούν εδώ στην Ελλάδα. Για τα πετρέλαια δεν κάνω καθόλου λόγο, εγώ βλέπω απτά πράγματα να ξεπουλιούνται στο σήμερα κυρίως σε Γερμανία, Ρωσία και Κίνα-εμείς Ευρωπαϊστές και Μένουμε Ευρώπη ενώ η Γερμανία κίνησε για να συναντήσει εμπορικά την Ανατολή, Ρωσία, Ιράν, Τουρκία, Κίνα-. Πρόβλημα ζωτικής φύσης εντός του ευρώ που δανείζεσαι για να έχεις το δικό σου χρήμα, το δικό σου όχι συναλλαγματικό, έχουν και άλλες χώρες, εμείς βεβαίως είμαστε στη χειρότερη μοίρα λόγω του ότι έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό που κυβερνάει μεταπρατικά. Σε θεωρίες συνωμοσίας πιστεύουν όλοι οι λαοί, δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει αποκλειστικά τον Έλληνα

      Διαγραφή
    3. @Nikos Dimou
      2016-01-12 12:38:05+00:00

      > Ακόμα και τα υποθετικά μας πετρέλαια - δεν είναι πια εκμεταλλεύσιμα μετά την επανάσταση των σχιστολίθων και την κατάρρευση των τιμών.

      Σύμφωνα με το Bloomberg η αιτία της πτώσης της τιμής του πετρελαίου βρίσκεται στην πτώση της ζήτησης για πετρέλαιο στην Κίνα:

      Slumping prices are a critical signal that the boom in lending in China is “unwinding.”

      Slowing investment and construction in China, the world’s biggest energy user, is “sending an enormous deflationary impetus through to the world, and that is a significant part of what’s happening in this oil-price collapse.”

      The nation’s economic expansion faltered last year to the slowest pace in a quarter of a century.

      “You see a big destruction in the income of the oil and commodity producers.”

      Διαγραφή
  35. Πού το είδατε "τον φανατισμένο και σκληρό λόγο"; Μόνο κάτι περιθωριακοί της Ανατολική Ευρώπης (τύπου Ορμπάν) που κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Όσο για τις ιδιωτικοποιήσεις (που ονομάζετε "ξεπούλημα") είναι ο μόνος τρόπος να αξιοποιήσει ένας λαός τον πλούτο του. Το κράτος-μπακάλης, όπως το λέγαμε παλιά, έχει αποτύχει παταγωδώς παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Τσέχοι, οι Ολλανδοί, οι Ούγγροι, οι Σλοβένοι αξιωματούχοι εκφράζουν απόψεις χωρών που δεν ανήκουν στην ανατολική Ευρώπη, για να μην μιλήσουμε για την κοινή γνώμη διότι εκεί το πράγμα ξεχυλώνει τελείως και η παράνοια χτυπάει κόκκινο. Δεν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις, όλες αυτές τις εταιρίες είναι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο υπό τον έλεγχο των κρατών από τα οποία εκπορεύονται, η Cosco είναι κρατική και "μπολσεβίκικη" βεβαίως, η Fraport κρατική, μπορεί η Γαλλική Suez ή οποιαδήποτε άλλη να ξεμυτίσουν και να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό χωρίς κρατική υποστήριξη και χωρίς οι δράσεις τους να μην εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κρατών που τις στηρίζουν; Και από κοντά βέβαια πάντα κάποιος εγχώριος ολιγάρχης να συμμετέχει στην αρπαγή

      Διαγραφή
    2. Για ρίξτε μιά ματιά στο χάρτη - από τις χώρες που αναφέρετε μόνο η Ολλανδία δεν ανήκει στην Ανατολική Ευρώπη.
      Όσο για τις ιδιωτικοποιήσεις αυτό που ενδιαφέρει να είναι να αξιοποιούνται οι εγκαταστάσεις, να γίνονται επενδύσεις, να δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Αν οι φορείς είναι ιδιωτικοί ή κρατικοί δεν έχει σημασία. Το λιμάνι δεν είναι καλύτερο μετά την Cosco; Αντί να ρημάζει το Ελληνικό δεν είναι καλύτερο να αξιοιποιηθεί και να δώσει δουλειά σε κόσμο;

      Δεν έχει νόημα αυτός ο διάλογος, δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Εγώ μιλάω για επενδύσεις κι εσείς για "αρπαγή".

      Διαγραφή
    3. Αφενός γεωγραφικά ανήκουν στην κεντρική Ευρώπη και αφετέρου αν θεωρούμε ότι οι αντιδράσεις και η εκλογική ψήφος βέβαια, των λαών της δυτικής και βόρειας Ευρώπης ότι υπαγορεύονται από τον ορθολογισμό τότε μάλλον η ιδεοληψία μας έχει κάνει να πάρουμε διαζύγιο από την πραγματικότητα.
      Ασφαλώς και το ζητούμενο είναι να υπάρχει δουλειά, δεν μπορούμε όμως να βαφτίζουμε ιδιωτικοποίηση το πέρασμα του ελέγχου κάποιου οργανισμού στα χέρια κάποιου άλλου κράτους, για την Cosco από όσα μαθαίνω καταλαβαίνω ότι ήταν μια πετυχημένη επένδυση και θα ήταν ακόμα πιο πετυχημένη φαντάζομαι αν δεν είχε παραχωρήσει η χώρα τη νομισματική της πολιτική, αν μπορούσε να συναλλάσετε με όποια χώρα ήθελε χωρίς περιορισμούς, και βέβαια η Κινέζικη, η εκτός Ευρώπης Cosco ήταν μια επένδυση που έγινε χωρίς μνημονακούς όρους. Λογικά πράγματα γράφω, δεν νομίζω ότι παραλογίζομαι.

      Διαγραφή
    4. Η COSCO θα είχε μειωμένο ενδιαφέρον να επενδύσει στο λιμάνι αν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της ΕΕ! Δεδομένου ότι πάνω από το 70% του φορτίου του λιμανιού είναι transit (και κυρίως από μεγάλο πλοίο σε μικρότερα με κύριο προορισμό τη βόρεια Ευρώπη) αποφεύγονται οι διπλοί τελωνειακοί έλεγχοι.

      Παραβλέπουμε τα πραγματικά προβλήματα αν πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι της χώρας θα είχαν καλύτερο επίπεδο διαβίωσης με εθνικό νόμισμα και εκτός πλαισίου ΕΕ.
      Αρκεί να δούμε ποιές χώρες είναι οι πρώτες στον δείκτη ανάπτυξης του ΟΗΕ!

      Διαγραφή
    5. Και όνομα να άλλαζε η Ελλάδα, και η ΕΕ να μην υπήρχε τα γεωγραφικά δεδομένα είναι ίδια εδώ και χιλιετίες και λαμβάνονται υπόψη στον τρόπο που θα διεξαχθεί το εμπόριο. Αν δεν υφίστατο η ΕΕ, και η Κίνα ήταν αυτό που είναι σήμερα, μια μεγάλη φάμπρικα, δεν θα μεταφερόντουσαν εμπορεύματα; Aλλά πέρα από το διαμετακομιστικό εμπόριο υπάρχει και το διακρατικό εμπόριο που θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερα οφέλη για την Ελλάδα αν η ΕΕ δεν είχε ένα σωρό απαγορεύσεις και περιορισμούς, τί θα παράγεις, από που θα αγοράζεις, από που δεν θα θα αγοράζεις και τί δεν θα αγοράζεις, σε ποιον θα πουλήσεις, σε ποιον δεν θα πουλήσεις-για να μην ξεχνάμε στην ΕΟΚ μπήκαμε για να μην κινδυνεύουμε από την Τουρκία, όχι για να γίνουμε πλούσιοι-.
      Η Ελλάδα ως κοινωνία ναι είχε καλύτερο βιοτικό επίπεδο το 2002 που μπήκε στο ευρώ, συγκρίνεται η Ελλάδα με το παρελθόν της, αν εγώ δυστυχήσω δεν αποτελεί παρηγοριά το ότι υπάρχουν άλλοι σε χειρότερη μοίρα, και όποιος πει για το παραμύθι του δανεισμού λέει μισές αλήθεις διότι το χρέος της Ελλάδος ήταν σε δραχμές κυρίως, στο δικό της νόμισμα που το λογάριαζαν διεθνώς, δεν ήταν κουρελόχαρτο.

      Διαγραφή
  36. Και κάτι άλλο για τα πετρέλαια χωρίς να έχει σχέση με την Ελλάδα, όλα αυτά με τον σχιστόλιθο ανήκουν στις θεωρίες συνωμοσίας, μελλοντικά και αν, εδώ κοντεύουμε να πάμε σε πυρηνικό πόλεμο επειδή αμφισβητείται η αγοραπωλησία του πετρελαίου σε δολάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλειψη ενημέρωσης. Οι ΗΠΑ έγιναν εξαγωγεύς πετρελαίου (πλήρης αντιστροφή) χάρις στο fracking.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δήμου κάθε μέρα και ένα ενεργειακό σχέδιο βλέπει το φως της δημοσιότητας, όσο έχει αντικαταστήσει τη συμβατική παραγωγή ενέργειας η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές-το μόνο που κατάφεραν είναι να αυξήσουν τους λογαρισμούς της ΔΕΗ υπέρ των αετονύχηδων, η πράσινη ανάπτυξη που διαφήμιζε ο κύκλος του Γ. Παπανδρέου- άλλο τόσο έχει εκτοπίσει τις πετρελαιοπηγές ο σχιστόλιθος παγκοσμίως.

      Διαγραφή
  37. Δειγματα γραφης του Κυριακου εχουμε δει ηδη.
    Να θυμισω μονο το τηλεφωνικο κεντρο δωρο της Siemens?

    Η φαμιλια του επισης γνωστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδαμε και τα τιμολόγια πληρωμής. Αλλά η αθάνατη ελληνική λάσπη επιμένει!

      Διαγραφή
  38. κ. Δημου ο λογος που οι Ευρωπαιοι "φιλοι" μας δανειζουν με 2% ειναι για να μην καταρευσουμε πληρως και χασουν ολα τα λεφτα τους.

    Ουτε θεωριες συνομοσιας εναντιον της Ελλαδας ουτε ομως και
    φληναφηματα περι φιλων Ευρωπαιων.

    Η Ε.Ε. φερεται στην Ελλαδα οπως φερεται μεσα στα πλαισια ενος συνολικοτερου σχεδιασμου για την επανατοποθετηση της χωρας (και ευρυτερα της Ευρωπης) μεσα στον παγκοσμιο καπιταλιστικο ανταγωνισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τα τιμολογια ο Κυριακος εσπευσε να τα πληρωσει οταν ξεσπασε το σκανδαλο:
    www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=1092391

    Αν κανω λαθος ομως ζητω συγνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οσο για την νικη του Κυριακου μην εχετε ψευδαισθησεις οτι αυτη οφειλεται στην επικρατηση των (νεο)φιλελευθερων ιδεων του.

    Απλως οι φατριες μεσα στην ΝΔ υποστηριξαν αυτη την φορα τον Μητσοτακη εναντιον των Μεϊμαρακη/Καραμανλη τους οποιους θεωρουν οτι εχουν κανει "μυστικη συμφωνια προσεγγισης" με τον Τσιπρα/ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι φωτο με τις αγκαλιες Αδωνι/Κυριακου και οι ψηφοι που πηρε
    σε Μεσσηνια και Θεσσαλονικη (Σαμαρας/Τζιτζικωστας)τα λενε ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κάθε φορά που η Ν.Δ αλλάζει ηγέτη, οι πιστοί της πιστεύουν στην αναγγένηση της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Για να επανερθω στο αρχικο κειμενο του Τζημερου, το: "Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ζήσουμε σε ένα σοβαρό ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κράτος" ειναι μια μεγαλη αληθεια. Αν τα εννοει αυτα που λεει ο Κυριακος, οπως ελπιζουν πολλοι, να παρει τον Θεοχαρη απο το Ποταμι και να ξεκινησει δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φοβάμαι πως δεν θα πάρει μόνον τον Θεοχάρη...

    Καλώς μας ήρθες, Θεά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως σας βρηκα, Γατε (με πεταλα!) κ λοιπα "ξωτικα" του +βλογγερ+... των παθων μας τον ταραχο περασαμε μαζι σου πριν, τι παρτυ ασωματων, τι Τρικυμιες εν Σαικσπηρω, τι σπονδες, τι τρολλιες, τι λατρειες, τι καταρες, τι κλεινω, τι οχι δεν κλεινω, τι κλειστε με αν μπορειτε, τι θα σας κλεισω εγω, τι μωρ´δε με παρατατε... Ευχομαι smooth sail this time!!! And juicy!

      Διαγραφή
  44. Ενας-ενας γυριζουν οι παλιοι...

    Σαν να μη περασε 1 μερα...

    Ολα τριγυρω αλλαζουνε & ολα τα ιδια μενουν...

    Κι ομως περασαν 10 χρονια ..

    Λιγοτερα / γκριζα /ασπρα μαλλια στη κεφαλη

    κακα μαντατα στη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρ-Χάρρυ,

      Πάλι με χρόνια με καιρούς
      όλοι κοντά μας θά ναι!

      Με χαρά,
      Κάπα

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω για τα μαντάτα. Ξέρω ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε τον αγώνα τον καλό, μέχρι τελικής πτώσεως.

      Διαγραφή
    3. Ωχ αμαν,τι την ηθελες την.. πτωση..? :)

      Still MIA :

      paragrafos,
      andy dyfrense,
      Doctor,
      broccoli,
      mickey,
      μια με ωραια φωνη απο Σαλονικη...

      Διαγραφή
  45. Τότε δεν καταλαβαίνω τί είδους κόμμα ήταν "το Ποτάμι" που ψήφισα επανειλημμένα αλλά και ο "Θ. Τζήμερος" που ψήφισα την πρώτη φορά {και δεν (καταλάβαινα γιατί δεν ήταν με το "Ποτάμι" ...}.
    Πίστευα πως το Ποτάμι και όλα τα καινουργια σχετιζόμενα κόμματα αποτελούσαν μια συντεταγμένη αντίδραση στον παλαιακομματισμό-τα αμαρτωλά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν την θλιβερή μας κατάληξη- στην κατεύθυνση πάντως του Φιλελευθερισμού & της ...Σοσιαλδημοκρατίας τολμώ να πω (βλ. Θεοχάρης απο ΠΑΣΟΚ & Λυκούδης από ΔΗΜΑΡ) αντίθετα προς την αριστεροδεξιά λαϊκιστική γλίτσα του Φίλη του Καμμένου του Μπαλτά του Σκουρλέτη και της κυρίας που διορίζει τον άντρα της σε θέση ανευ αντικειμένου...
    "Ακόμα δεν τον είδαμε όμως και Γιάννη [με δύο "ν"] τον εβαφτίσαμε".
    Προσέξτε: Η ΝΔ για την ώρα απλώς εξέλεξε αρχηγό (που προσωπικά εμπιστεύομαι ως συγκροτημένο, καταρτισμένο, σοβαρό, ευφύή, ορεξάτο, δραστήριο).
    Περιμένω όμως να δω τις συνεδριακές τους αποφάσεις τις αντιδράσεις που θα προκύψουν ,την παρουσία του κόμματος σε σοβαρή αντιπολιτευτική γραμμή τους επόμενους μήνες [που θα εκφράσει με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ο Κ.Μ.]. Γιατί μου είσαστε όλοι τόσο βιαστικοί; Γιατί ένα σωρό σοβαροί άνθρωποι δηλώνουν ήδη..."διαθέσιμοι";
    Πέταξε λοιπόν η ιδέα των συνεργασιών-συνασπισμών σε κυβερνητικό επίπεδο και καταληγουμε και πάλι στον επικίνδυνο ανθρωποφάγο και ελεεινό διπολισμό;
    Καθόλου μυυαλό δεν έχουμε βάλει...

    ΥΓ /ΕΡΩΤΗΣΗ: Η NΔ ανήκει στο "συνασπισμό των Φλιλελεύθερων Ευρωπαϊκών κομμάτων"; Και άν όχι...τότε...Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιάζεσαι Νώντα - θα δούμε πόσο θα αλλάξει την ΝΔ ο Μητσοτάκης. Πιστεύω πως δεν θα μπορέσει (και δεν θα θέλει) να την κάνει αμιγώς φιλελεύθερη - οπότε θα υπάρχει χώρος και για το Ποτάμι και όλους τους άλλους.

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν βιάζομαι καθόλου... [ Τα είπα και παραπάνω ]
      Περιμένω και έχω υπομονή.

      Αλλά γιατί επιθυμούμε την εισδοχή /απορρόφηση/ενσωμάτωση στο κόμμα της ΝΔ (έστω και υπο τον Κ.] και δεν εμμένουμε στο σοβαρό (και λογικό) πνεύμα συνεργασιών-στήριξης-συνασπισμών που είχε διακηρυχθεί παντοιοτρόπως και μετ' επιτάσεως;

      Γιατί δεχόμαστε τον κομματικό καταπιώνα;
      Μου προκαλεί κατάπληξη.

      Διαγραφή
  46. Κάποιες σκέψεις μου (με την άδεια του οικοδεσπότη):

    Η λαϊκή δεξιά (τουλάχιστον στην Ελλάδα) μοιάζει με κακή εφαρμογή της αριστερής ιδεολογίας. Δηλαδή, δίνει προτεραιότητα στην κοινωνία (που είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς) αλλά το κάνει με λαϊκίστικους όρους, ενισχύει το κράτος (που επίσης είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς) αλλά με βάση το πελατειακό σύστημα, θέτει σε δεύτερη μοίρα την οικονομία (που είναι το κατεξοχήν χαρακτηριστικό της αριστεράς) αλλά το κάνει, αν είναι δυνατόν, με αντι-αριστερή ρητορική.

    Αυτό το τραγελαφικό μόρφωμα ήταν η ΝΔ τόσα χρόνια.

    Από την άλλη μεριά, ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι πολιτική αλλά οικονομική θεωρία. Όταν εφαρμόζεται στην διακυβέρνηση μιας χώρας, στην ουσία αποτελεί άρνηση της πολιτικής.

    Για μένα ένας πολιτικός δεν μπορεί να είναι νεοφιλελεύθερος - θα είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια του. (Όχι πως δεν υπάρχουν – αλλά λογικά, νεοφιλελεύθερος μπορεί να είναι, π.χ., ο Παπαδήμος. Τραπεζίτης είναι ο άνθρωπος, τον νοιάζει η οικονομία.)

    Το ιδεατό θα ήταν η ΝΔ να ξεφύγει οριστικά από την λαϊκή δεξιά, να αποκτήσει πραγματικά φιλελεύθερη (προς θεού – όχι νεοφιλελεύθερη) κατεύθυνση, να ενθαρρύνει το γενικό είδος της επανάστασης που χρειάζεται η Ελλάδα. Π.χ. να μπει η χώρα σε πορεία από-κρατικοποίησης αλλά όχι σε επίπεδο ΤΑΙΠΕΔ (αυτό είναι μια formality, μια θεσμικότητα). Πορεία από-κρατικοποίησης στην βάση της κοινωνίας, της καθολικής ιδεολογίας, της δομής της εγχώριας οικονομίας.

    Ευσεβής πόθος; Μάλλον. Ακόμα πιο ευσεβής πόθος, όλα αυτά να αποτελέσει έναυσμα επιτέλους για την δημιουργία μιας σωστής αριστεράς στον τόπο (ένας ενήλικος ΣΥΡΙΖΑ? Οι αριστεροί του Ποταμιού?) η οποία θα συμβάλει στον πολιτικό διάλογο μεταξύ των δύο πόλων. Μια σωστή δεξιά και μια σωστή αριστερά είναι η βάση κάθε αστικού δημοκρατικού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yiannis H. είναι ουσιώδες ότι γράφετε το όνομά σας με δύο "ν" εξ ου και οι σωστές αποψεις σας...

      Διαγραφή
  47. Eίναι κάι κάτι άλλο, απορώ πως ευφυεiς άνθρωποι συγκρίνουν την επιστροφή του Καραμανλή σε μια περιόδο που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ήταν μαζί του με τον Μητσοτάκη όπου δεν έχει καμιά δυναμική μέσα στον κόσμο διότι δεν τον εκφράζει, η περίοδος που η ΝΔ εμφάνιζε ένα φιλολαϊκό πρόσωπο και ασκούσε ισορροπημένες πολιτικές για να έχει την νομιμοποιητική ψήφο του λαού έχει οριστικά λήξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άνθρωποι που ψήφισαν "ναι", οι φιλοευρωπαϊστές και φιλελεύθεροι (ας τους πούμε) έχουν τόση ανάγκη να βρουν κάποιον για να τους εκφράζει που κάνουν και τέτοιες (πραγματικά όχι ταιριαστές) παρομοιώσεις.

      Διαγραφή
  48. Το πιο σκληρό νόμισμα είναι ο σεβασμός. Το πιο ευτελές η ελπίδα. (Charlie Munger)
    Τί πρέπει να κάνουν οι φιλελεύθεροι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα?
    Καταρχάς να αποκτήσουν φωνή. Δυστυχώς δεν υπήρξε κάποια φυσιογνωμία τα τελευταία χρόνια που να μπορέσει να εμπνεύσει κάποια στροφή προς λογικότερες καταστάσεις. Έπειτα να σταματήσουν να διαμαρτύρονται κ να μιζεριάζουν (όσοι μετέχουν σε δημόσιο λόγο) και να δείξουν πυγμή. Να καυτηριάσουν συγκεκριμένα κακώς κείμενα και να προτείνουν λύσεις απλές και κατανοητές στο μέσο ψηφοφόρο. Να σπάσουν την ομερτά με τα μεγάλα κεφάλια που βρωμίζουν τη χώρα. Να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους την άγνοια του ελληνικού λαού σε πολλά θέματα, την επαρχιώτικη λογική του -εγώ που οφελούμαι?- Κατ'εμέ η μεγάλη συμπαράταξη που κάποιοι ελπίζουν θα είναι φιάσκο. Ο λόγος είναι ότι θα καταρρεύσει από μέσα. Πώς μπορείς να πείσεις το βαθύ κομμάτι (15-20%) της ΝΔ να αλλάξει πορεία? Για όσους έχουν γνωρίσει πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ ξέρουν ότι για χρόνια μπορούν -όπως και το έκαναν άλλωστε- να ψηφίζουν αντίθετα απλά και μόνο εν είδει συντροφικού μαχαιρώματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16.1.16: η Ν.Δ. προηγείται (για πρώτη φορά) με διαφορά 3,5%. Το φάρμακο Κυριάκος επέδρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. - Nikos Dimou": Οι θέσεις του Κυριάκου είναι γνωστές. Η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επίσης. Η ανηθικότητά του, αβυσσαλέα".
    Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Προσβλέπουμε δηλαδή στην επιστροφή της Ν.Δ., του ενός εκ των δύο πυλώνων της διαγιαλαξιακών διαστάσεων μεταπολιτευτικής διαπλοκής, για να επιβάλει τάξη και ηθική.

    "Φτάσαμε στο σημείο να διορίζουμε συζύγους βουλευτών προέδρους σε ΔΕΚΟ άνευ αντικειμένου!"
    Παραβλέπετε ότι η Εφημερίδα των Συντακτών έφερε στη δημοσιότητα χθες έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διορίσει τον ανιψιό του το 2013.
    https://www.efsyn.gr/arthro/ehei-mparmpa-ton-kyriako

    - Nikos Dimou: "Δεν υπάρχει "οικογένεια Μητσοτάκη" αλλά Κυριάκος. Περιέργως για τον Κυριάκο το όνομα Μητσοτάκης ήταν μειονέκτημα - που πολλοί το θεωρούσαν αξεπέραστο! Με άλλο όνομα θα είχε πάει καλύτερα".
    Μπα, αν είχε άλλο όνομα πιθανότατα δεν θα τον ξέραμε καν. Έλεος με την εγχώρια παθογένεια των πολιτικών τζακιών.

    - Nikos Dimou: "Βιάζεσαι Νώντα - θα δούμε πόσο θα αλλάξει την ΝΔ ο Μητσοτάκης. Πιστεύω πως δεν θα μπορέσει (και δεν θα θέλει) να την κάνει αμιγώς φιλελεύθερη".
    Το θέμα επίσης είναι πώς θα διαχειριστεί και τα ακροδεξιά στοιχεία που έχει απορροφήσει το κόμμα (Γεωργιάδης, Βορίδης κ.λπ.) και δεν του περιποιούν τιμή.

    - Nikos Dimou: "ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16.1.16: η Ν.Δ. προηγείται (για πρώτη φορά) με διαφορά 3,5%. Το φάρμακο Κυριάκος επέδρασε".
    Ας μην βιαζόμαστε, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς ως τις επόμενες εκλογές. Όσο για την κουρελιασμένη αξιοπιστία των δημοσκοπικών ευρημάτων, οι μνήμες του δημοψηφίσματος και της εκλογικής πανωλεθρίας της Ν.Δ. λίγους μήνες αργότερα, οι μνήμες είναι ακόμη νωπές.

    Λάζαρος Μελίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μην ξεχνάμε ποιου κόμματος αρχηγού είναι ο Κυριάκος. Το κομμα αυτό έχει μεγάλη ευθύνη για το σημερινό χάλι. Δεν θα δώσουμε έτσι εύκολα συγχωροχάρτι και θα το ψηφίσουμε λόγω Κυριάκου. Ίσα ίσα που θα έπρεπε ήδη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να έχουν διαλυθεί. Είναι ντροπή που αυτά τα κόμματα βγαίνουν ακόμη στην βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.