Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2006

Η Χρυσή Λεμονόκουπα ξαναχτυπά!

Πριν από είκοσι επτά χρόνια, στις 13.12.1979 είχα αναγγείλει την δημιουργία ενός επάθλου. Το όνομά του: Χρυσή Λεμονόκουπα.

Έγραφα τότε κάθε εβδομάδα στα «Επίκαιρα». Είχα – καληώρα σαν και τώρα – πολλά γράμματα αναγνωστών (και δεν υπήρχε τότε email, παρά πένα και χαρτί και ταχυδρομείο). Τόσα που γέμιζαν οκτώ σελίδες του περιοδικού με ψιλά στοιχεία των 6 στιγμών.

Η θέσπιση του επάθλου ξεκίνησε με την πρόταση ενός νέου νόμου που θα ποινικοποιούσε την ταλαιπωρία των πολιτών. Θα θέσπιζε ένα νέο ποινικό αδίκημα: της ταλαιπωρίας του πολίτη. Ταυτόχρονα πρότεινα την δημιουργία ενός νέου Υπουργείου με τίτλο: Υπουργείο Ποιότητας Ζωής, που θα είχε (μεταξύ άλλων) και την ευθύνη να εφαρμόζει τον νόμο.

Όποιος άδικα και άσκοπα ταλαιπωρούσε τους πολίτες θα πήγαινε φυλακή – και χωρίς αναστολή.

Κι επειδή, στο ίδιο άρθρο, έβλεπα πολύ χλωμή την πιθανότητα να ψηφίσει η Βουλή ένα τέτοιο νόμο, στράφηκα στην Βουλή των Αναγνωστών και τους πρότεινα να ψηφίσουν εκείνοι. Θέσπισα το έπαθλο της Χρυσής Λεμονόκουπας που κατόπιν ψηφοφορίας θα απονέμονταν κάθε χρόνο σε εκείνο το θεσμό, την υπηρεσία, τον άνθρωπο, που είχε περισσότερο βασανίσει τον κόσμο μέσα στην χρονιά που πέρασε.

Ζήτησα κι από τον φίλο μου τον γλύπτη Θόδωρο (τότε δεν ήταν ακόμα Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) να μου φτιάξει μία Χρυσή (φυσικά επίχρυση) Λεμονόκουπα. Την βλέπετε στην φωτογραφία.

Αντιγράφω το σκεπτικό του επάθλου:

«Η στήλη θεσπίζει ετήσιο (αρνητικό) έπαθλο για την υπηρεσία, τον οργανισμό ή το υπουργείο που περισσότερο από κάθε άλλο ταλαιπώρησε τους πολίτες τον χρόνο που πέρασε. (Ευχαρίστως θα οργάνωνε και πανηγυρική τελετή απονομής, αν και φοβάται πως οι βραβευόμενοι δεν θα μας τιμούσαν με την παρουσία τους). Το βραβείο θα είναι μία μικρή χρυσή λεμονόκουπα, φιλοτεχνημένη από καλό μας γλύπτη».

Για τον πρώτο χρόνο το βραβείο απονεμήθηκε στις 8. 5. 1980 (σχεδόν παμψηφεί) στο Υπουργείο Συγκοινωνιών. Κυκλοφοριακό, τροχαία, ΟΤΕ, ΟΣΕ, Ολυμπιακή, κλπ. ήταν killer contenders. (Ήταν η εποχή που ο χρόνος αναμονής για τηλεφωνική σύνδεση στο Ψυχικό έφτανε τα 9 χρόνια!).

Λοιπόν μετά είκοσι επτά χρόνια επανέρχομαι. Η Λεμονόκουπα είναι πάντα εδώ και γυαλίζει προκλητικά. Ψηφίστε bloggers – πού θα την χαρίσουμε για το 2006;


Υ. Γ. Ευχαριστώ τον georgios που μου τη θύμισε.

295 σχόλια:

  1. Εκτός από την ψήφο θέλω βέβαια και την αιτιολογία της απόφασης απονομής :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, καλή βδομάδα, κάνω σεφτέ:
    Το Ι.Κ.Α πρέπει να είναι ένα ακλόνητο φβορί. Το έβλεπα από τότε που ζούσε ο πατέρας μου, γιατί πρός το παρόν έχω ακόμη άλλο ταμείο, τώρα με τα πεθερικά μου. Γιά μιά απλή εξέταση, ραντεβού μετά από 3 μήνες στην καλύτερη περίπτωση. Στά εξωτερικά ιατρεία γιατροί αφάντοι. Νοσοκομεία ανεπαρκέστατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναφέρομαι στις υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, αλλά πιστευώ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα ίδια είναι σ' όλη την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Afu h xrisopikilth lemonokoupa mporei na dothei ke se prosopikotites, tha isigumun tin aponomh tis ston entimo nomarxh Thessalonikhs kyrio Psomiadi. Tin aksizei dioti mas exei taleporisei ta malla me tin ametroepia tu, ton laikismo tu, ton ratsismo tu ke tin ellinolagneia tu. An telika tu tin dosete, valte an thelete ke to asteri tis verginas epano prokimenou na tu tonosete (ki'allo;) to ethniko fronima. Sas efxaristo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!!Στο Ι.Κ.Α δαγκωτό.
    Στο Ι.Κ.Α που πηγαίνει η μητέρα μου για εξετάσεις αίματος κάνουν γύρω στις 190 αιμοληψίες κάθε μέρα, υπάρχουν , από ότι έμαθα από γιατρό του ΙΚΑ, μόνο δύο μικροβιολόγοι και παίρνεις τις εξετάσεις μετά από 15 ημέρες, εάν φυσικά είναι οι συνηθισμένες, εάν είναι πιο δύσκολές στις στέλνουν στον παράδεισο.
    Η σύντροφος μου που έχει Ι.Κ.Α δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ούτε μία φορά, πηγαίνουμε πάντα σε ιδιώτες γιατρούς και πληρώνουμε από την τσέπη μας.

    @ΝΔ
    Αγαπητέ Νίκο συγνώμη εαν καταχράστηκα την στήλη των ορφανών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι το "Υπουργείο Υγείας", το "Συγκοινωνιών" και η "Πολεοδομία", είναι σταθερές αξίες (κάθε χρόνο) στην κατάκτηση της "Χρυσής Λεμονόκουπας".

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά θα την έδινα στο Υπουργείο Παιδείας. Κι όχι γιατί διαφωνώ με την πολιτική της Μαριέτας (που διαφωνώ και πολύ).

    Αλλά γιατί με απίστευτη αδεξιότητα, κι εξ αιτίας αυτής ακριβώς, κατάφερε να "κάψει" μια σειρά από καλές ιδέες για την Παιδεία (αξιολόγηση, ιδιωτικά ΑΕΙ), στοιβάζοντάς τις με ανούσιες εμμονές και ανοησίες (αιώνιοι φοιτητές, μάνατζερς), σε ένα ενιαίο πλαίσιο.

    Έκανε μέσα σε ένα χρόνο, την Παιδεία από κακή, ανύπαρκτη. Το χειρότερο, οδήγησε στην απαξίωση αναγκαίες αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω και εγώ πως το ΙΚΑ είναι πολύ καλός υποψήφιος. Μόλις τσακώθηκα με την γραμματά ενός υποδιοικητή στο τηλέφωνο. Τον υποδιοικητή δεν μου τον έδωσαν φυσικά.

    Ο λόγος? Το 184 μπορεί να ισχύει για να κλείσεις ραντεβού, αλλά άμα θεε να κλείσεις ραντεβού για ανάλυση αίματος πρέπει να πας αυτοπροσώπως για να κλείσεις! Α όλα κι όλα! Μην τα θέλετε και όλα δικά σας! Να πας κεέι να σε δούνε πως είσα υπαρκτό πρόσωπο και δεν κλέινεις ραντεβού για πλάκα (έτσι μου είπε λίγο-πολύ η κυρία!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νέα ριζοσπαστική πρόταση :

    Προτείνω για φέτος, η "Χρυσή Λεμονόκουπα" να αποδοθεί στον ίδιο τον Έλληνα πολίτη, με το εξής απλό σκεπτικό:
    Για την αναποτελεσματικότητα και για τα χάλια της δημόσιας διοίκησης υπεύθυνος είναι κυρίως ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψηφίζω το Ε.Σ.Υ.
    Αφάνταστη η ταλαιπωρία, η καθυστέρηση και η ελλειπής παροχή υπηρεσιών. Καθαριότητα, ενδιαφέρον και ευγένεια είναι ανύπαρκετα και...πολυτέλεια.
    Την υγειά μας να χουμε και το φακελάκι στο χέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ προτείνω η χρυσή λεμονόκουπα να απονεμηθεί στο υπουργείο υγείας. Για την ακρίβεια προτείνω να του απονέμεται by default κάθε χρονιά, και πάντα να την μοιράζεται με κάποιον άλλο φορέα ή πρόσωπο. Ο λόγος είναι οτι τα παιχνίδια με την υγεία είναι πολύ χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη αναμονή ή ταλαιπωρία και για μένα πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να κλέψει τα ηνία απο το εν λόγω υπουργείο.
    Για φέτος λοιπόν προτείνω:
    1)Υπουργείο υγείας και 2)Γιωργάκη. (Αποδεικνύεται πιο ανίκανος και από τον Κωστάκη, εξασφαλίζοντάς μας έτσι τουλάχιστον άλλα έξι χρόνια αλαλούμ)

    Εξάλλου κάθε λεμόνι μας δίνει πάντα δύο λαχταριστές λεμονόκουπες.

    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στις διάφορες ΔΟΥ, στις οποίες δεν φτάνει που τις χρυσοποληρώνουμε, οι υπάλληλοί τους είναι καθ' έξιν μουρτζούφληδες και αγενέστατοι, ακόμα και όταν τους ζητάς πληροφορίες (στο γκισέ των πληροφοριών, όχι σε ταμείο!). Ας μην ξεχνάμε και τα "αντιεργατικά" ωράρια εξυπηρέτησης κοινού που έχουν...
    Ιδιαίτερη μνεία κάνω στη ΔΟΥ Κορωπίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν και το Υπουργείο Αρρώστιας φαίνεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, και κάθε αιτιολόγηση είναι περιττή(πρώτος σε διαφθορά τομέας στην δεύτερη σε διαφθορά, μετά την Πολωνία, χώρα μας!), θα βάλω κέτσαπ στη λεμονόκουπα συμφωνώντας AΠΟΛΥΤΑ με τον Heinz!

    Αν δεν ευθύνεται η παιδεία ΜΑΣ για το χάλι ΜΑΣ, τότε ποιός;

    Προτείνω, ωστόσο, μιας και οι υποψήφιοι είναι από το χώρο του περήφανου(και στ' αυτιά) Ελληνικού Δημοσίου(ζητοκραυγές και όλε) να θεσπίσουμε και ένα δεύτερο βραβείο, αυτό της "Σκουριασμένης Λεμονόκουπας" για το υπουργείο με τους πιο σπασαρ%ίδικους και μακροσκελείς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα!
    Συμφωνώ με τον heinz και δίνω την Χρυσή Λεμονόκουπα στο Υπουργείο Παιδείας για την κατ' εξακολούθηση ανικανότητα των διοικούντων να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα ορθών μέτρων.

    Η Αργυρή Λεμονόκουπα πάει στην Πολεοδομία, την πιό διεφθαρμένη δημόσια υπηρεσία μακράν.

    Τέλος, δίνω μια κανονική, στιμμένη λεμονόκουπα στην νομοθετική εξουσία, για την κοντόφθαλμη και απαράδεκτη πρακτική της να δημιουργεί με εξαιρετική ευκολία θεσμικά όργανα αμφίβολης χρησιμότητας (βλ. Μισθοδικείο- αμφιβάλλω αν πουθενά αλλού στον κόσμο υπάρχει κάτι παρόμοιο) και να τα αντικαθιστά με την ίδια εξίσου ευκολία στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση. Άντε να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ταλαιπωρία αντέχεται καλύτερα όταν είσαι μια χαρά και στα πόδια σου, όταν έχεις αντοχές (π.χ. όρθιος σε λεωφορείο, στην ουρά σε μια υπηρεσία, κτλ.). Είναι αβάσταχτη όταν είσαι άρρωστος και επιπλέον, είναι και εξευτελιστική. Γι’ αυτό το σύστημα υγείας εν γένει είναι ο καλύτερος υποψήφιος.

    Από τα νοσοκομεία μέχρι το (άσχετο και γραφειοκρατικό σε σημείο αηδίας) ΙΚΑ. Δεν θα ξεχάσω: με ιγμορίτιδα, να πρέπει να δικαιολογήσω αναρρωτική άδεια. Στο ΙΚΑ της περιοχής μου ο γιατρός ήταν διακοπές. Με στέλνουν σε άλλη περιοχή, όπου η γιατρός (αγενέστατη) με εξετάζει, βλέπει πως είμαι σοβαρά και μου δίνει φαρμακευτική αγωγή. Επειδή είχε ξεχάσει τη σφραγίδα της, μου λέει να πάω και την επομένη για να μου γράψει την άδεια. Παρασκευή λοιπόν, πάω κατά τις μια το μεσημέρι. Είχε φύγει – ενώ στην πόρτα της, φαρδιά-πλατιά η πινακίδα ενημέρωνε πως δέχεται μέχρι τις δύο. Παραπονέθηκα στη γραμματεία που με κοιτούσαν σαν UFO: «μα κύριε, τις Παρασκευές οι γιατροί φεύγουν στις 11». Όταν ρώτησα γιατί δεν το γράφουν και στην πόρτα τους, όλοι βεβαιώθηκαν πως είμαι UFO και μάλιστα από μακρινό γαλαξία. Η κοπάνα δεν είναι επίσημη – απλώς αυτονόητη.

    ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    (Να δω τον Αβραμόπουλο με λεμονόκουπα στο στήθος… κι ας ξαναπάθω ιγμορίτιδα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρυσή λεμονόκουπα στον
    Υπουργό πολιτισμού κύριο Βουλγαράκη
    για το πολιτιστικό Μόλ που θέλει να
    φτιάξει όπως ανακοίνωσε στο παρακάτω
    βίντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης καθ. Προκόπη Παυλόπουλο. Δαγκωτό, με χέρια και με πόδια. Για την απαράμιλλη (αν)ικανότητά του να καταστρέφει κάθε καλή ιδέα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

    Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά αλλά θα σταθώ μόνο σε δύο:
    (1) Το γελοίο ωράριο εξυπηρέτησης κοινού 9:00-15:00 σε αντικατάσταση του πολύ πιο εξυπηρετικού 8:00-13:30 - παρέχοντας όμως ταυτόχρονα στις υπηρεσίες τη δυνατότητα αυτοεξαίρεσης!!!!!
    (2) Τη θέσπιση του μέτρου της υποχρεωτικής "αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών" χωρίς παράλληλα να έχει μεριμνήσει να υπάρχουν τουλάχιστον συσκευές φαξ σε κάθε δημόσια υπηρεσία (να μη μιλήσουμε για e-mail)!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα κι απο μένα...

    Χαίρομαι πολύ που τελικά έγινε το post! Εδώ λοιπόν, να τα πούμε, να γελάσουμε, να σατιρίσουμε και να δούμε κατάματα τα χάλια μας.

    Όπως είπα και χθές νομίζω πως φέτος το αξίζει ΑΝΕΤΑ το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα είπε σωστά ο Heinz!

    Πέρα από το γεγονός πως η παιδεία μας χαρακτηρίζει όλους και αποτελεί τη βάση για τον πολιτισμό που έχει να επιδείξει ένας λαός, πρέπει να τονίσουμε και τον τρόπο που δίνεται η παιδεία στους νέους. Κι αυτός ο τρόπος στην χώρα μας ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ, μας ταλαιπωρεί όλους μας. Με το ζόρυ, με βιβλία αναχρονιστικά, με ψευδείς ιστορικές αλήθειες (που είναι ο χάρυ οεο;),με το να δημιουργεί στα παιδιά εμμονές για το κυνήγι ενός βαθμού χωρίς κανείς τελικά να νοιάζεται για το αν ΕΜΑΘΕ κάτι αυτά τα ρημαδο-χρόνια!

    Κάνει τη ζωή μας δύσκολη γιατί άλλα λέμε κι άλλα καταλαβαίνουμε, γιατί κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε καταχρηστικές απεργίες, γιατί η τηλεορασή μας είναι στο επίπεδο που είναι, γιατι ανεχόμαστε τις ύβρεις του καθενός ακόμη κι εδώ μέσα, γιατί έχουμε ξεχάσει τι πάει να πει ΔΙΑΛΟΓΟΣ, γιατί, γιατί, γιατί...

    Ήδη κουράστηκα! ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ!

    Και πάλι καλημέρα σας!

    Υ.Γ. Προσωπικά στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας με κούρασαν πολύ οι νεολαίες. Για αυτό μέρος του επάθλου πάει και σε αυτές που πρέπει κάποτε να βρουν την τσίπα και το κουράγιο να αποσυρθούν απο τα Πανεπιστήμιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το Ι.Κ.Α. εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή με σταλινικό ποσοστό!!!

    Το Ι.Κ.Α. Νέου Κόσμου για να χορηγήσει ασφαλιστική ενημερότητα, ζήτησε υπηρεσιακό σημείωμα από το ... Ι.Κ.Α. του Νέου Κόσμου και μας έστειλε στον πιο κάτω όροφο για να το πάρουμε και να το διαβιβάσουμε στον πιο πάνω.

    Ε, τότε θυμήθηκα το ΑΜΑΝ τα καθάρματα και με έπιασε νευρικό γέλιο.
    Είναι τρελοί αυτοί οι ρωμαίοι.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νομίζω οτι ο υπουργός ΥΠ.ΕΣ Kος Παυλόπουλος αξίζει τη λεμονόκουπα, οχι μόνο του έτους αλλά και της τριετίας.
    Είναι ο άνθρωπος που στα περισσότερα με τα οποία έχει ασχοληθεί τα έχει κάνει ....μαντάρα.
    Είναι ο μόνος που έχει κατορθώσει να κάνει τόσους πολλούς εχθρούς σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους.
    Επιλαχόντες ΑΣΕΠ98 (όχι μόνο τις προεκλογικές υποσχέσεις, ούτε τις δικαστικές αποφάσεις τήρησε), Χούπης (!!), συμβασιούχοι (που φαντάζομαι οτι θα καταλήξει: δεν φτάνει που θα σας πληρώσουμε -κάποια στιγμή, θέλετε και μονιμότητα;),Καποδίστριας (Βραχάσι, Μαρμαράς), χρηματοδότηση Τ.Α. , ΚΕΠ (ξεκίνησαν απο κατάργηση και τώρα θέλουν να αλλάξουν τους εργαζόμενους, μεταναστευτική πολιτική, πολιτική πολιτικής προστασίας, πυροσβέστες κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνώντας με πολλούς προλαλήσαντες η λεμονόκουπα πρέπει να δοθεί αβλεπί στην κα Γιαννάκου, ως πολιτική προϊστάμενο του ΥΠΕΠΘ. Η παιδεία είναι η σημαντικότερη επένδυση στο "ανθρώπινο κεφάλαιο". Μαζί με τον πολιτισμό είναι τα μόνα που μπορούν να άρουν το κοινωνικό αδιέξοδο και την αντιδημοκρατική και παράλογη συμπεριφορά του Έλληνα πολίτη -βρίζει την αυθαιρεσία της εξουσίας και την ασυδοσία της αδιαφάνειας στη διοίκηση, αλλά παραμένει ρουσφετολόγος και ανίκανος να διατρανώσει τη διαφωνία του με τρόπο ουσιαστικό. Χρειαζόμαστε δημοκρατική παιδεία, με ενημερωμένους στα ψυχοπαιδαγωγικά ζητήματα εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, η Υπουργός μας αλλού "ταξιδεύει", συνεργαζόμενη με ΜΑΤ όποτε οι δάσκαλοι σηκώνουν κεφάλι (διδάσκοντας τον αγώνα για την κατάκτηση δικαιωμάτων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προβλέπω ότι θα πρέπει να φυτέψω λεμονιές για να ...έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν μας ταλαιπωρούν μόνο δημόσιες υπηρεσίες. Οι ταρίφες ας πούμε μας ταλαιπωρούν εξίσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. όσο κι αν φαίνεται περίεργο μας ταλαιπωρούν και οι (μεγάλες) ιδιωτικής που έχουν κολλήσει γραφειοκρατία από τον Δημόσιο Τομέα. Έχω γράψει συχνά στο RAM για το τι τραβάνε όσοι χρειάζονται σέρβις η επισκευή σε διάφορα ηλεκτρονικά. Το αποκορύφωμα ήταν η ιστορία με ένα πολυμηχάνημα της Hewlett Packard. Αφού επί εβδομάδες περίμενε ο ιδιοκτήτης την διάγνωση, του ζήτησαν 300 ευρώ (καινούργιο παίρνεις με 150) και τελικά το έφτιαξε σε ένα συνοικιακό ηλεκτρονικό ο οποίος χρέωσε 30!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα από Θεσσαλονικη
    MHXEIROTERA αν και η πρότασή σου για Ψωμιάδη με βρίσκει απολυτως σύμφωνη (παρέα με φτερωτό γιατρό) εντουτοις θα συμφωνήσω ότι η υγεία προηγείται γι αυτό: πρώτη επιλογή Υπουργείο Υγείας και δεύτερη επιλογή Υπουργείο Παιδείας. Οι λόγοι? Να μην τους επαναλάβω. Ειπώθηκαν ΟΛΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το βραβείο το δίνω σε εμάς όπως είπε και το alogaki.

    Δεν φταίει ο Φούφουτος που δεν έχουμε ΙΚΑ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διαβάζω στη σημερινή "Καθημερινή":

    "...Οι πολίτες καλώντας την γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών 1564 μπορούν να αναφέρουν περιπτώσεις διαφθοράς και κακοδιοίκησης προς το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
    Το 1564, η γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης (ΥΠΕΣΔΔΑ), λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα και σε 24-ωρη βάση."


    Λέτε να παίξει;
    Χλωμό το βλέπω!


    Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μια που λείπω καιρό από την Ελλάδα δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να ψηφίσω, αν και κάτι μου λέει πως αξίζει στον καθένα μας από μια λεμονόκουπα. Ειδικά σε όσους παρκάρουνε όπου τους βολεύει αδιαφορώντας για το αν εμποδίζουν την κίνηση.

    Όσο για τις δημόσιες υπηρεσίες, τα παράπονα μας στο 1564.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εδώ πιάνουν κάποιον δημόσιο υπάλληλο που κλέβει και για τιμωρία του κρατάνε το μισθό τρεις μήνες. Ούτε φυλακή, ούτε απόλυση. Κι εσείς περιμένετε για απλά πράγματα όπως η ταλαιπωρία πολιτών να τιμωρηθούν χειρότερα; Το 1564 είναι απλά για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια πως δήθεν ενδιαφέρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολύ ωραίο βραβείο και πολύ εύκολη απόφαση για μένα. Εγώ θα την απένειμα
    χωρίς 2η σκέψη στο αστυνομικό τμήμα του δήμου Ιλίου. Για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας στηνόταν (ίσως ακόμα πιστεύω) κόσμος τον περασμένο Μάρτιο από τις 2:30 τα ξημερώματα απ΄έξω στην ουρά. Εξυπηρετούσαν το πολύ 12 -15 άτομα. Δεν κλείνανε ραντεβού δεν δίναν αριθμούς προτεραιότητας, δεν τους ενδιέφερε αν ήσουν έγκυος γυναίκα ή ηλικιωμένος. Είδα άτομα να φεύγουν κλαίγοντας! γιατί ήταν η 2η ή και 3η φορά που πηγαίναν και φεύγαν άπραγοι γιατί κάτι δεν είχαν καταλάβει καλά και τους έλειπε κάποιο δικαιολογητικό. Απαράδεκτοι,απάνθρωποι, αντιπαραγωγικοί χωρίς λόγο ουσιαστικό. Από τις 6 τα ξημερώματα ήμουν από τους "τυχερούς" και έβγαλα δελτίο τελευταίος στις 2:30 το μεσημέρι.

    Από την άλλη αν θεσπίζαμε βραβείο εξυπηρετικότατης (το χρυσό γρανάζι;) , θα το έδινα στις υπηρεσίες του ΚΕΠ. Έβγαλα τις προάλλες πιστοποιητικό γέννησης με online αίτηση. Έκανα λογαριασμό online, έκανα την αίτηση και πήρα αριθμό πρωτοκόλλου online και σε 5 μέρες είχε σταλεί το αντίγραφο στο ΚΕΠ της γειτονιάς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν ξέρω ποιο έχει τα χειρότερα χάλια αλλά οπωσδήποτε αυτό που μας κρατά πίσω είναι το Παιδειας. Και μπορεί πολλοί πολιτικοι να είχαν λαμπρές ιδέες αλλά εφ'όσον το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα έγινε εξουσία, γιατί φτύνουμε υπουργεια; Τους κυρίους συνδικαλιστές -της όποιας βαθμίδας- δεν θα έπρεπε να πιασουμε πρώτους πρώτους;
    Και φυσικά γνωρίζω ποιος λαμπρός μακαρίτης πολιτικός αποφάσισε να τους δώσει τόση εξουσία... αλλά αν προτεινω λεμονόκουπα προς νεκρό, θα πέσουν όλοι να με φάνε...
    Το βουλώνω λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αντιγράφω από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ Αρ. τευχ. 654 (12 Φεβρουαρίου 1981).

    Άλλο ένα γράμμα για τη «Χρυσή Λεμονόκουπα». Εξ οικείων τα βέλη αυτή τη φορά - μου γράφει ένας από τους ανθρώπους των «Επικαίρων» για ένα θέμα πάντα επίκαιρο. Συμφωνώ μαζί του στο μέτρο που η παιδεία βρίσκεται στη βάση κάθε μας κακοδαιμονίας. Και βρίσκω ιδιαίτερα σημαντική την αδυναμία που επισημαίνει: όσο πάμε μόνο για το «χαρτί» δεν θα αποκτήσουμε πραγματική γνώση και μόρφωση.

    Αγαπητέ κ. Δήμου,

    όταν πέρσι πρωτοκαθιερώσατε τη «Λεμονόκουπα» δεν πίστευα ότι ο θεσμός θα διαρκούσε πάνω από χρόνο. Τώρα όμως αρχίζω να αλλάζω γνώμη κι επειδή θεωρώ τη «Λεμονόκουπα» κάτι παραπάνω από απαραίτητη, αποφάσισα να εκδηλώσω έμπρακτα την υποστήριξή μου.

    Ποιός άραγε ταλαιπώρησε πιό πολύ τους Έλληνες μέσα στο 1980; Η επιφανειακή απάντηση είναι ίσως εύκολη: το Υπουργείο Συγκοινωνιών, Δημ. Έργων, Οικονομικών ή Συντονισμού. Κι όμως. νομίζω ότι κανένα Υπουργείο δεν ταλαιπώρησε ούτε θα ταλαιπωρήσει τους Έλληνες περισσότερο από το Υπουργείο Παιδείας. Μα, θα πείτε, οι απεργίες των δασκάλων και των καθηγητών ή οι καταλήψεις των Σχολών ταλαιπωρούν τόσους πολλούς Έλληνες όσο τα «σαράβαλα» ή το ταχυδρομείο, που φαίνεται ότι διακινείται ακόμη με άμαξες;

    Ίσως ναι, ίσως όχι. Εγώ δεν το βλέπω έτσι το πράγμα. Το Υπουργείο Παιδείας μας ταλαιπωρεί εμφυσώντας σε μας και στα νέα παιδιά (μιλάω γενικά), το «πνεύμα του σκοταδισμού». Και το πνέυμα αυτό στις κατώτερες βαθμίδες της εκπαιδεύσεως θεσμοθετείται με την κατάργηση των εξετάσεων, ενώ στα Λύκεια ολοκληρώνεται με την καθιέρωση της απόψεως: «Αφού δεν προβλέπεται από το πρόγραμμα, γιατί να το διαβάσουμε;» Και μετά, στο Πανεπιστήμιο, όπου χρειάζονται όσο γίνεται πιο πολλές γνώσεις αλλά και διαρκής ενημέρωση, το «πνεύμα του σκοταδισμού» θριαμβεύει με τον συνδικαλισμό, τις καταλήψεις, τις περιφρουρούμενες αποχές.

    Πιστεύω να μην παρεξηγήσετε το γράμμα μου. Όταν ο νέος άνθρωπος δεν μάθει να δουλεύει και να χαίρεται τον ελεύθερο χρόνο του από μικρός, πως θα μάθει να εξυπηρετεί τους άλλους όταν γίνει υπάλληλος, επαγγελματίας, ή επιστήμονας. Μήπως για το ότι είμαστε κακομαθημένοι και χρειαζόμαστε «Λεμονόκουπες» δεν φταίει το αρμόδιο «παιδευτικό» υπουργείο; Γιατί λοιπόν να μην εισπράξει την «Λεμονόκουπα»;

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

    Με εκτίμηση,

    Π. ΑΛΕΒΑΝΤΗΣ - φυσικός
    Καλαμάκι

    Υ.Γ. Το γεγονός ότι ευθύνομαι για το 4σέλιδο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ στο ίδιο περιοδικό ελπίζω να μη δημιουργεί προβλήματα.
    ________________________________
    Σήμερα, 25 χρόνια αργότερα, υπογράφω εκ νέου το ίδιο γράμμα, χωρίς να αλλάξω ούτε ένα ιώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αναμφισβήτητα τη δίνω σε μας.
    Σε όσους από μας ψηφίζουν και ξαναψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους.
    Σε όσους από μας καθόμαστε αποβλακωμένοι και παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν γύρω μας λες και πρόκειται για άλλη χώρα, σαν να μη μας αφορούν.
    Δηλαδη σε όλους μας.
    Θα χρειαστώ τουλάχιστον ένα λεμονοδασος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @pagis,

    Ιδρυμα Κατοχυρωμένης Ανικανότητας
    ή
    Ιερό Κρατικής Αναλγησίας
    ή
    Ιδεατή Κρατική Ασφάλιση
    ή
    Ιζημα Κρατικοδίαιτων Αε
    ή
    Ιπποφορβείο Κομματικών Αξιωματούχων
    ή
    Ισόβια Κρατική Ανασφάλεια
    ή
    Ιστορικό Κέντρο Ανωπερδικούλας
    ή
    Ισως Κάποτε Αλλάξει...

    Μέχρι τότε, τυχεροί αυτοί που φεύγουν στα "μπάμ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αχ Τάκη! Λες και δεν πέρασε ούτε μια μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στο Υπουργείο υγείας δαγκωτό.
    Έχω κλείσει ραντεβού στα τακτικά ιατρεία μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας. Βρίσκομαι απο τις 8:30 στην αίθουσα αναμονής για το ραντεβού των 9:00, η ώρα περνάει και μέχρι τις 12:00 ο γιατρός δεν έχει φανεί. Μια νοσοκόμα μας λέει ότι ο γιατρός δεν θα έλθει σήμερα και όσοι έχουμε ραντεβού μαζί του μπορούμε να έλθουμε μετά απο δυο μέρες.
    Μετά απο δυο μέρες ξαναπεριμένω τον γιατρό απο το πρωί αλλά πάλι δεν εμφανίζεται. Η νοσοκόμα μας λέει να κλείσουμε ραντεβού στη γραμματεία για την δευτέρα.
    Η μέρα φτάνει και πάλι περιμένω τον γιατρό απο τα χαράματα. Φωνάζουν το όνομά μου και μπαίνω. Ο γιατρός που με εξετάζει μου λέει : "ξέρεις εγω είμαι ειδικευόμενος, θα έπρεπε μα σε δει ο κύριος Ν..... που είναι ειδικός", μα έχω κλείσει τρείς φορές ραντεβού για να με δει ο κύριος Ν..... αλλά δεν ήταν ποτέ εδω , του απαντάω. Δοκίμασε κάποια άλλη μέρα μου λέει και φεύγω χωρίς να έχει γίνει τίποτα.
    Φτάνω σπίτι και μέσα απο το site του νοσοκομείου βρίσκω το τηλέφωνο για τα απογευματινά ιατρεία (αυτά που πληρώνεις) και αποφασίζω να τηλεφωνήσω. Την επόμενη βρίσκεται διαθέσιμο ραντεβού με τον γιατρό που θέλω.
    Την άλλη μέρα ο γιατρός είναι εκεί χαμογελαστός και ευγενέστατος ( είδες τι κάνει το € ?) ο οποίος ανάμεσα στις εξετάσεις που μου ζητάει να κάνω είναι και μια μαγνητική. Μου συστήνει να πάω στο ΙΚΑ και να κλείσω ραντεβού για επιτροπή και μου δίνει και ένα χαρτί που αναφέρει τους λόγους που η εξέταση είναι απαραίτητη.
    Κλέινω το ραντεβού και την ημέρα που θα πέρναγα επιτροπή φτάνω στο ΙΚΑ, ανεβαίνω στον 3ο και μπαίνω μέσα στην αίθουσα που η επιτροπή θα μου ενέκρινε την μαγνητική. μου λένε ότι το χαρτί απο τον νοσοκομειακό γιατρό δεν κάνει και ότι θα έπερεπε να έχω πρόταση απο γιατρό του ΙΚΑ. Με στέλνουν στο ισόγειο για να κλείσω ραντεβού για την ίδια μέρα για να με δει γιατρός του ΙΚΑ. Κατεβαίνω για να κλείσω ραντεβού αλλά είναι όλα κλεισμένα, ευτυχώς ο κύριος που είναι εκεί μου λέει να ανέβω στον 7ο που είναι ο γιατρός που θέλω και να τον παρακαλέσω να μου γράψει το χαρτί, όπως και κάνω.
    Ξαναβρίσκομαι στον 3ο που είναι η επιτροπή και με τα χαρτιά μου όλα, μπαίνω μέσα. Να πας να βγάλεις μια φωτοτυπία και να ξανάλθεις μου λένε. Φωτοτυπώ και επιστρέφω, ευτυχώς παίρνω το χαρτί. Να πας στο ισόγειο να σου πουν που θα κάνεις την εξέταση. Ουφ τελείωσα. 2 ώρες και 45 λεπτά πάνω κάτω και πέρα δώθε με ένα γόνατο που πονούσε φόρητα.
    Φτάνω σπίτι και νοιώθω ότι δεν αξίζω τίποτα, πονάω και νοιώθω ξεφτιλισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. παρόλο που δεν εχω καμια διάθεση να υπερασπιστώ την Γιαννάκου δεν την θεωρώ υπεύθυνη για το χάλι της παιδείας. Βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα στην χειρότερη και πιο αρτηριοσκληρωτική γραφειοκρατία του Δημοσίου - και τους συνδικαλιστές. Λεφτά δεν της δίνουν... τι περιθώρια έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έχουν στήσει αυτό το γελοίο σκηνικό της υποκρισίας και της χαράς και της τιμής των απατεώνων που εξαρθρώνει την ελάχιστη αγάπη και μας έχουν εγκλωβίσει πασχαλίτσα μου. Πολλές φορές πριν εξέλθω στον ήλιο συμβαίνει να αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ως βιολογικές οντότητες, και μόνο τότε μπορώ να σου τραγουδάω Μιχάλη Κατσαρό:

    στην πιο σκληρή σου φάμπρικα
    με πέταξες ζωή
    εγώ που σ' ερωτεύτηκα
    απ' όλους πιο πολύ

    τόσα τσαλαπατήματα
    και όλα αυτά μαζί
    μπορούσαν να ξεκάνουνε
    κι αυτόν τον Ηρακλή

    αυτά που αρνηθήκαμε
    χτύπησαν πάλι εμάς
    όντα φτωχά κι αδύναμα
    στο μπλοκ της αγοράς

    στα εικονογραφήματα
    της ολικής φτοράς
    ίσως να ζει μια ίνα μας
    που δεν παρατηράς

    δεν έχει πλεόν πέρασμα
    γι' αυτούς που αγαπάν
    πα στου κορμιού το γέρασμα
    κι αυτοί τα παρατάν

    θυμίζουν απορρίμματα
    που όλοι τους τα πετάν
    τα καραβάκια θύματα
    που πνίγηκαν και παν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ...καθόμαστε και απονέμουμε χρυσά λεμόνια αντί να τους πάρουμε με τις ντομάτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλά ρε Ηarry, περίμενες τόσο καιρό ένα "αξιόλογο/πιασάρικο πόστ" να ρίξεις το ποίημα, και το έσκασες στο πιο επικίνδυνο;!! ;)

    By the way καλό, πολύ καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εξαιρετικό το ταλέντο του Ρεπουμπλικανού Χαρυ.
    Αλλα ας του προσφέρω και γω κάτι (democratic shit and all)ανταποδοτικά που λένε.

    Αν σταματήσεις να λες ψέμματα για τους Δημοκρατικούς, θα σταματήσω και γω να λέω την αλήθεια για τους Ρεπουμπλικάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Στο ΤΕΒΕ, που ενώ τα χώνουμε χοντρά κάθε δίμηνο (κοντά στα 650ευρώ) μας ταλαιπωρούν για ψύλλου πήδημα! Μεταξύ άλλων σε αναγκάζουν μια φορά το χρόνο να δηλώσεις γιατρούς που επισκέπτεσαι απλώς και μόνο για να δικαιολογήσεις τις συνταγές των γιατρών που επιλέγεις και που (κατά κανόνα) δεν είναι συμβεβλημένοι στο ΤΕΒΕ.
    Διαβάζοντας και τα ποστ των υπολοίπων θα έδινα το γενικότερο τίτλο "Ασφαλιστικά Ταμεία".
    Όσο για το υπουργείο παιδείας πρέπει να θεσπιστεί ειδικό βραβείο εκτός συναγωνισμού, της χρυσής πεπονόφλουδας... Μια λέξη μόνο: ΔΙΚΑΤΣΑ (απλώς ακαταμάχητο).
    υ.γ.: Για την HP, καλά δεν το γνωρίζατε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "Democratic shit and all" ή κομμούνια speaking.

    republicansmarts

    Enjoy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Θα μου επιτρέψετε να προτείνω το ελληνικό σύστημα υγείας που ακόμα δεν μπόρεσε να εξαλείψει τα ράντζα to say the least!

    Dont get me started....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σαν να ξεχάσαστε τον Χριστόδουλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!
    δεν υπάρχει κάποιο πουργείο που να μην μπορεί να διεκδικήσει τη χρυσή λεμονόκουπα!
    Παρ'ολα αυτά εγώ θα το δώσω από κοινού στο υπουργείο δικαιοσύνης και στο υπουργείο δημοσίας τάξεως.
    Ακούστε ιστορία!
    Πριν από λίγο καιρό συνελήφθη στη Μυτιλήνη ένας νεαρός 19ετών με την κατηγορία του βιαστή!
    Προφυλακίσθηκε (έμεινε 6 μήνες) έφαγε το ξύλο της αρκούδας μέχρι που αποδείχθηκε οτι δεν ήταν αυτός (έλα????)
    Για να βγει χρειάστηκε να κατάβάλει η μητέρα του εγγύηση 10.000€ (δάνειο) καθαρίστρια είναι η γυναίκα και θα τα πάρει πίσω όταν βγει το απαλλακτικό βούλευμα!
    Τι είπατε?
    Α ναι πέρασε ήδη 1 χρόνος και φυσικά ο άνθρωπος τυπικά είναι ακόμη κατηγορούμενος για βιασμό, τα λεφτά δεν έχουν επιστραφεί και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήμουν αν στα 19 μου έκανα 6 μήνες φυλακισμένος ως βιαστής ενώ δεν είχα καμμία απολύτως σχέση!
    Υπουργείο δικαιοσύνης και υπουργείο δημοσίας τάξεως από κοινού η λεμονόκουπα για τις αποτελεσματικές τους υπηρεσίες!
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. sapient said...
    "Ως προ την Γραφειοκρατία στο χέρι της κυβέρνησης είναι να την απλουστεύσει".

    Πιο απλουστευτική πρόταση δεν έχω διαβάσει. Αχ - αν ήταν τόσο εύκολο! Εδώ και τους συνταγματάρεχες της Χούντας η γραφειοκρατία τους τύλιξε σε μία κόλα χαρτί. Ήρθαν με τα τανκ να κάνουν επανάσταση (και τι δεν είπαν τις πρώτες μέρες: π χ. άρση μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων...) και τελικά δεν έκαναν τίποτα...


    Harry εγώ πάντα έλεγα πως έχεις πολλά ταλέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. harry διαμαρτύρομαι!
    Εγώ δεν είμαι πουθενά στο πόνημα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Π. ΑΛΕΒΑΝΤΗΣ - φυσικός
    Καλαμάκι


    ^^!

    Γειά σου πατρίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Φεια σας
    Θα ήθελα να προτεινω το βραβειο της Χρυσής Λεμονόκουπας για φετος να παει στο Ελληνικη Πρεσβεια στον Λονδινο.

    διαβαστε γιατι http://realhermes.blogspot.com/2006/11/greek-embassy-in-london.html

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. sapient said...
    Είπα να την απλουστεύσει όχι να την εξαλείψει.
    Είδατε εσείς κάποιο μέτρο μείωσης της γραφειοκρατίας;

    Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κάποιοι εξαγγελουν μέτρα μείωσης της γραφειοκρατίας.
    Κατά περίεργο τρόπο η εφαρμογή τους οδηγεί στην άυξησή της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Alitovios said...
    Εδώ πιάνουν κάποιον δημόσιο υπάλληλο που κλέβει και για τιμωρία του κρατάνε το μισθό τρεις μήνες. Ούτε φυλακή, ούτε απόλυση. Δευ Νοε 13, 02:33:33 μμ
    *************

    Πολύ σωστά. Διαβάστε εδώ:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=73193

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. θα προτεινα οποιος θεσμος κερδισει το τροπαιο 3 φορες να το κρατήσει για παντα οπως το Παγκοσμιο Κύπελλο! Στα 27 χρονια που περασαν χασανε αρκετες ευκαιριες αλλα ποτε δεν ειναι αργα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Nikos Dimou said

    Harry εγώ πάντα έλεγα πως έχεις πολλά ταλέντα...



    Ταπεινά συμφωνώ. Φοβάμαι ότι ο λόγος που ο Χάρυ παραμένει ανώνυμος είναι ακριβώς αυτός! Χάρυ, σοβαρά θα εμφανιστείς στο blogger πάρτυ αν κάποτε γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Η Χρυσή Λεμονόκουπα ανήκει στους Αϊνστάϊν που ψηφίζουν αυτούς που τους ταλαιπωρούν και μετά κλαίγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΙΚΑ ευόσμου. αν δεν εχετε πάει δεν ξέρετε... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Antonios Liolios said... Χάρυ, σοβαρά θα εμφανιστείς στο blogger πάρτυ αν κάποτε γίνει;

    Αντώνη ακόμα ονειρεύεσαι το blogger party; Ξέχασέ το - αντιστρατεύεται την ίδια την φύση του blogging: ανωνυμία και απόσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Επειδή θα χρειαστούμε ολόκληρο λεμονόδασος (κατά Ladybug), θα έλεγα να αφήσουμε εκτός συναγωνισμού τις κρατικές υπηρεσίες και τα υπουργεία.

    Προτείνω τον Νίκο Χατζηνικολάου, για την απίστευτη ατάκα του ότι τα κανάλια θα έπρεπε να εισπράξουν έπαινο για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν το θέμα περί του βιασμού της μαθήτριας στην Εύβοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Nikos Dimou said

    Αντώνη ακόμα ονειρεύεσαι το blogger party; Ξέχασέ το - αντιστρατεύεται την ίδια την φύση του blogging: ανωνυμία και απόσταση.


    Μα γιατί, εμείς οι επωνύμως blogging τι είμαστε, αφύσικοι;

    Στο Γιάντες δεν περάσαμε καλά; (Προσωπικά τέλεια, για σε όλα τα παιδιά!)

    Λοιπόν, εγώ όταν κατέβω Αθήνα κατά τα Χριστούγεννα θα σας καλέσω όλους κι όποιος θέλει ας έρθει. Οι ντροπαλοί/ες με κουκούλες στο κεφάλι.

    Φυσικά εξ' ορισμού θα πρέπει να συμμετέχει ο blog master του οποίου την απάντηση περιμένω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Για να γίνει bloggoparty πάντως χρειαζόμαστε γήπεδο!
    Δεν μας χωρά μαγαζί όλους!
    Αδύνατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Stavros Katsaris said...
    Για να γίνει bloggoparty πάντως χρειαζόμαστε γήπεδο!
    Δεν μας χωρά μαγαζί όλους!
    Αδύνατο!

    Μπα, πάνω από 20 άτομα με το ζόρι να μαζευτούμε, οι περισσότεροι θα προτιμήσουν την ήρεμη απελπισία της ανωνυμίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. HEY!!!!

    Blog-ο-party άκουσα!!!!

    Κάποιοι με καλούν! Επ! Ολοι εδώ παιδιά? Και στίβουμε λέμονάδες? Για κάνα punch φαντάζομαι, ε? (in the face, on the rocks, παίζεται...)

    Ευχαριστώ. ΟΛΟΥΣ. Ξέρετε γιατί.

    Μισό να catch up διότι είστε και λαλίστατοι τρομάρα μου, τόσες μέρες... κι επανέρχομαι!

    (και πού'στε, θα το κάνουμε στην αυλή του το πάρτυ, άμα δε θέλει, ας μην βγει! Και δε χρειάζεται καν να μας ανοίξει, έχουμε μέσον τους γείτονες, ξέρω που σας λέω...)
    ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Στον Νομάρχη Θεσ/νίκης Ψωμιάδη που με λαϊκισμούς και ψευτολεονταρισμούς προσπαθεί να επιβληθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καιρός ήταν! Τελικά η Θεά κρύβει και μια δόση Αθηνάς μέσα της...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. It's good to be back Don, I missed you more!

    XXXXXXXXXXXXXX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. 1) Καταστήματα Vodafone που δεν δέχονται πιστωτική/χρεωστική για κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας, παρά μόνο μετρητά (Τι να σας πω κυρία μου, το καταργήσαμε πρόσφατα)
    2) Παπασωτηρίου στα Εξάρχεια, ορισμός της καθυστέρησης, άγνοια χρήσης των τερμιναλς.
    3)ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής*
    4)Εφορία Παλλήνης*
    5)Συνεργείο ΟΤΕ (μεσόγεια) Θα έρθουν, θα ζητήσουν εξηγήσεις για τα πιο απίθανα πράγματα, θα σε βρίσουν και στο τέλος θα φύγουν άπραγοι.

    *Τα λόγια είναι περιττά.

    Υ.Γ.Οδηγοί ΤΑΧΙ πιάνονται για υποψήφιοι? Αν ναι, διαγράψτε τις ως άνω υποψηφιότητες και δώστε τις όλες αρθροιστικά σε αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. 1ο βραβείο. σε όλα τα Πολιτικά Κόμματα, σε όλους τους αρχηγούς και τους περισσότερους πολιτικούς (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις).

    προσπαθούν κάθε τετραετία να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι από 'τους άλλους'.

    και τελικά όλα καταλήγουν να πληγώνουν, να ζορίζουν, να υποβαθμίζουν, να μειώνουν τον έλληνα. σαν πολίτη, σαν μονάδα, σαν αξιοπρέπεια, σαν αγρότη, σαν μαθητή, σαν γονιό, σαν φοιτητή, σαν δάσκαλο, σαν ιδιωτικό υπάλληλο, σαν επιχειρηματία, σαν άτομο που επιθυμεί να αλλάξει κάτι στην πατρίδα του. να εξελιχθεί, να πορευθεί με το κεφάλι ψηλά. και μόνος του βρίσκει τις πόρτες κλειστές (και απαιτούν 'λάδωμα' συνήθως).

    2ο βραβείο (αν μου επιτρέπετε). στον Ανώνυμο Ελληναρά Πολίτη.

    σε εκείνον που δεν σέβεται, δεν εκτιμά, δεν υπολογίζει. μόνο ζητά, παραπονιέται, παραβλέπει, αδιαφορεί, κλαίγεται, κλέβει όποτε βρει ευκαιρία, εκμεταλεύεται...

    στον τσαμπουκά, στον δήθεν οτιδήποτε. σ'αυτόν που θεωρεί τη γνώση, την καλλιέργεια πεταμένα λεφτά και χρόνο. σ'αυτόν που όταν του πας δώρο ένα βιβλίο, σε κοιτά ξυνισμένα. σε εκείνον που μιλά για παρθενώνες, αλλά δεν έχει πάει ποτέ του και δεν έχει ποτέ του διαβάσει αρχαίους (ενώ η ευρώπη κάνει ακριβώς το αντίθετο). τέλος, στη νέα, απαίδευτη γενιά που δημιουργείται από μια γενιά γονιών αδιάφορων που πετάνε ένα χαρτζιλίκι στα παιδιά και αυτό είναι όλο. που όταν τους πεις, 'γιατί δεν ασχολείσαι, αφού δεν σου αρέσει αυτό που κάνει το παιδί σου' η απάντηση είναι 'μα, δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ... ' (μιλάω γενικά, υπάρχουν πάντοτε και ιδιαίτερα φωτεινές εξαιρέσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Να πω πόσο χαίρομαι που η αγαπητή Άφρω επανεμφανίστηκε;

    Καλωσήρθες! Welcome!

    Σοβαρά διαθέτεις σπίτι για πάρτυ; Bring your own beer θάναι, και στο τέλος όλοι θα πλύνουμε τα πιάτα!

    Επανήλθε η Άφρω! Να το πω και στον ξάδελφο μου (Θωμά Λιόλιο) να ξαναγυρίσει στο blog!

    Ελπίζω όλοι να γίναμε σοφότεροι από δω και πέρα και όχι άλλα πείσματα! Please!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλώς την Αφροδίτη μας, συγνώμη αλλά πρέπει να είμαι η μόνη που αναρωτιέται τόσο καιρό που χάθηκες. Παρατήρησα ότι απουσίαζες, αλλά δεν κατάλαβα, που πως, πότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Cyrusgeo said "θα χρειαστούμε ολόκληρο λεμονόδασος"

    Άραγε η παλιά ομώνυμη τηλεοπτική σειρά αυτό υπονοούσε; Να ήταν σημειολογικό αντάρτικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Εαν η θεά κανονίσει πάρτυ στην αυλή του ΝΔ, δεν το χάνω με τίποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Γιάννηsh, το σημειολογικό αντάρτικο το ξεκίνησε, πολύ αργότερα, η κ. Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, σηκώνοντας το μπαϊράκι του γραμματόσημου -- "το σήμα του γράμματος, ή το γράμμα του σήματος;" Οέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Κι όσο για τα μετάλλια, χρυσό – αργυρό - χάλκινο,

    1. ΥΠ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

    Γιατί 27 χρόνια μετά το πρώτο Χρυσό, δεν μπορώ να πάω όπου θέλω, την ώρα που θέλω, χωρίς ν’αλλάζω ΜΜΜ και να έχω μαζί και τα παιδιά μου – ειδικά στο καρότσι, χωρίς ταυτόχρονα να πάθουμε άσθμα on the spot απ΄το καυσαέριο.

    2. YΠΕΧΩΔΕ

    Γιατί δεν μπορώ να περπατήσω στους δρόμους, χωρίς να πατήσω του κόσμου τις αηδίες, να κατεβαίνω στην άσφαλτο ή να κάνω σλάλομ με το καρότσι, ανάμεσα σε λογής-λογής σκουπίδια, διακινδυνεύοντας την σωματική μας ακεραιότητα. Κι επίσης γιατί δεν έχω ασφαλείς, ίσιους και σωστά ασφαλτοστρωμένους δρόμους για να κυκλοφορώ (τα ΣΤΟΠ που πλέον πρέπει να αντικατασταθούν με φανάρια και οι διπλές διαχωριστικές με μπάρες ή, ακόμη καλύτερα, νησίδες με πράσινο ενδιάμεσα, όπως Συγγρού, πού ανήκουν?)

    3. ΕNOΡIEΣ

    Γιατί καλά να λειτουργούμε ως οφείλουμε, και να τα παίρνουμε έστω από γάμους / βαφτίσια / κηδείες και δωρεές, αλλά εμπράκτως, όταν κάποιος καίγεται να βρει φιάλες αίματος για επεμβάσεις, δικών του ή όχι, άνευ σημασίας αυτό, η απάντηση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ: «Δεν είστε της ενορίας μας, αλλά και να είσασταν, δεν δίνουμε, κοιτάξτε αλλού. Κι αν βρείτε, παρακαλέστε τους φίλους σας να έρθουν και στην εθελοντική μας αιμοδοσία να μας δώσουν κι εμάς λίγο!».

    Μπορώ να συνεχίσω, αλλά θα περιοριστώ σε άνθη λεμονιάς (θύελλα, τυφώνα από), για όλους στο Οικονομικών για όσους συνέταξαν τον προϋπολογισμό και πιστεύουν ότι είναι εφαρμόσιμος κιόλας (Ασφαλιστικό! Αβίαστο γέλιο!). Και στο Παιδείας-Θρησκ. για το ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ και ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ μπάχαλο. Τι κατάντια Θεούλη μου!

    Προτείνω στο τέλος lemon-pie, άλλο μια σκέτη απονομή μεταλλίων κι άλλο μια χορταστική τάρτα ή ακόμη καλύτερα, τούρτα! Αν και όπως λέει ο cyrusgeo, βγαίνουν όλοι τούτοι εκτός συναγωνισμού... Χαίρε βάθος αμέτρητον!

    (Αγγελε εμείς δλδ τι θα κάνουμε τώρα? Τουλάχιστον να μπαίνεις πού και πού να μη μας ξεχνάς... Λευτέρη, όταν αυτό που έρχεται πίσω από την απόφασή σου, είναι τόσο δυνατό, δεν θα είχε νόημα να το φιμώνεις άλλο... Πάντα λυπάμαι όταν bubbles burst, αλλά δεν μπορείς να ζεις μ’αυτές... Φίλοι, φιλιά!)

    (party- στο χέρι του είναι? Ο-έ-ο!)


    Επανέρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Επειδή η "καθημερινότητα του πολίτη" έχει πρωταρχική σημασία για την ποιότητα ζωής, η οποία υποβαθμίζεται με την παράνομη στάθμευση, και τα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια και πάσης φύσεως δίτροχα επάνω στα πεζοδρόμια, προτείνω την Ελληνική Αστυνομία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την χρυσή λεμονόκουπα.

    Ούτε τα πεζοδρόμια από τα μηχανάκια είναι ικανοί να ελευθερώσουν!...

    Ούτε τους δρόμους από τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα!...

    Αποκλείουν όλο το κέντρο για -τις τόσο συχνές- διαδηλώσεις ολίγων ατόμων...

    Βέβαια την κύρια ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι...

    Κάποιος, είχε υποσχεθεί -προεκλογικά φυσικά- ότι θα θέσει σε προτεραιότητα την καθημερινότητα του πολίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Cyrus, δεν γνωρίζω γι' αυτό που λες (μάλλον δεν ήμουν καν Ελλάδα τότε).

    Αλλά όντως νόμιζα ότι η Λιάνη εντριφούσε μόνο στην Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι της (λόγω του Κούντερα που επειδή έτυχε να τον συναντήσει, τον έμαθαν κι οι πέτρες).

    Για την Πουπουλένια Βαρύτητα του Ελληνικού Είναι, όπου χρειαζόμασταν αστρολόγο για να δούμε τι θα γίνει με τα εργασιακά ή το Μεσανατολικό, και μιλούσαμε με πολιτικούς όρους γι' αυτό το ζήτημα, δεν έγραψε ο Κούντερα (πού να το φανταστεί ο άνυρωπος;).

    Σόρι ΝΔ, το πήγα αλλού. Η λεμονόκουπα είναι όμως πολύ λίγη - όχι για τη συγκεκριμένη γυναίκα, αλλά για τη συγκεκριμένη περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Περί blog-o-party:

    Αν είναι να το ...κάψουμε πάντως, μέσα με χίλια!

    (Ελπίζω να ...προλάβει να βγει ο γάτος :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Και τώρα που διάβασα ότι υπάρχει και αργυρό μετάλλιο, αυτό θα το έδινα στην Ολυμπιακή Αεροπορία, η οποία εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί και να μας κοστίζει...

    Και σε αυτούς που την διατηρούν εν λειτουργεία ληστεύοντας τις τσέπες μας...

    ...Αλλά μήπως καταλήγουμε πάντα στους ίδιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Στο Υπουργείο ανάπτυξης ή εργασίας. Ο λόγος είναι που ξενιτεύτικα, και ούτε καν σκέφτομαι να γυρίσω πίσω. Αυτή είναι η μόνιμη λεμονoκουπά μου.

    Δεύτερο σταυρό στην Alpha bank και γενικά στις τράπεζες. 3 χρόνια που είμαι εξωτερικό με έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα με το web banking και το phonebanking.

    Δεν μπορώ να αλλάξω την διευθυνσή μου ηλεκτρονικά (και γενικά τα στοιχεία μου). Δεν δέχοντε διεύθυνση εξωτερικού σαν μόνιμη κατοικία. Όταν κάνουν λάθος στην εισαγωγή στοιχείων την πληρώνω εγώ την νύφη και πρέπει να ξαναπάω Ελλάδα για να δηλώσω αυτοπροσώπος την σωστή. Όταν στέλνουν κάρτες για να αντικαταστήσουν αυτές που έχουν λήξει δεν μπορούν λέει να τις στέλνουν εξωτερικό και αναγκάζομαι να εξυπερετούμε μέσο των γονέων μου οι οποίοι δεν μπορούν. Πάνω από όλα δεν έχουν την διάθεση να σε εξυπηρετήσουν.

    3 χρόνια έχω απευδήσει με δ'αύτους.

    Αν δεν είχα στεγαστικό δάνειο και την πιστωτική θα είχα κλείσει τον λογαριασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. aphrodite welcome back.

    σα να μη πέρασε μια μέρα...

    Αν ξαναφύγεις θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, θα σου δείξω εγώ!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Εγώ πάντως δε μπορώ να ρίξω μόνο ΜΙΑ χρυσή λεμονόκουπα.

    Γι' αυτό, πάρτε ...εκατό!!!

    Δώστε τις σε όποιους νομίζετε - είμαι βέβαιος πως θα βρείτε ...επαρκή αριθμό "αποδεκτών" ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αφεντικό!

    Please, σβήσε το σχόλιό μου στις Δευ Νοε 13, 08:18:18 μμ!

    Μπήκε "σφήνα" ο γιατρός και για 3 δευτερόλεπτα μου χάλασε το ...καφάσι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Χάϊ-κου για τον doncat:

    Λάμπει ο ήλιος
    στη δροσοσταλίδα που
    αντιστέκεται.




    Χάϊ-κου για την aphrodite:

    Χιόνι στα κλαδιά
    Ζεσταίνει τα σπέρματα
    Της ροδακινιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ένα από τα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας εργασίας των αλλοδαπών είναι η θεωρημένη από αστυνομία σύμβαση εργασίας (Π.Δ.156/94) όπου βεβαιώνεται ότι Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΣΧΥΕΙ και επιπρόσθετα μια Υπεύθυνη Δήλωση του εργοδότη (Ν.1599/86) ότι ..... Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ!!!

    Τώρα όσοι καταλαβαίνετε την διαφορά του "η σύμβαση εργασίας ισχύει" και του "η σύμβαση εργασίας είναι σε ισχύ" κερδίζετε αφίσα με τον Μητσοτάκη να βουτάει στην θάλασσα.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. mickey said...
    Αφεντικό!

    Please, σβήσε το σχόλιό μου στις Δευ Νοε 13, 08:18:18 μμ!

    Μπήκε "σφήνα" ο γιατρός και για 3 δευτερόλεπτα μου χάλασε το ...καφάσι ;)

    Δευ Νοε 13, 08:22:02 μμ

    ******

    Όχι θα σε άφηνα.
    Κλάδεμα έξω από την περιοχή και ας φάω και κίτρινη κάρτα.
    Σιγά μη βάλεις το φάουλ απευθείας!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Άλλο ένα θέμα για να βγάλει την μιζέρια του ο κ. Δήμου.
    Στεγνό και φλύαρο: "ονομάστε τα άσχημα για να νιώσω οτι μοιράζεστε την μιζέρια μου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Doc,

    όπως θα διαπίστωσες, έχω άριστες σχέσεις με τη ...διαιτησία ;)

    Δε μπορώ βεβαίως να πω το ίδιο για το κράτος μας και τις υπηρεσίες του :(

    BTW, πού να ξεφορτώσω το container με τα ...εσπεριδοειδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Κάποιο λεμονάκι χρειάζεται και γιαυτούς που δουλέυεουν στο ΕΚΑΒ απεργούν και εξυπρετούν -λένε - μόνο τα έκτακτα περιστατικά!!!! Δηλαδή υπάρχουν πολίτες που πάιρνουν το ΕΚΑΒ για να πάνε βόλτα με το ασθενοφόρο!!!.
    Αυτοί δεν έιαι απλά βασανιστες είναι δολοφόνοι. Τάκη (Αλεφαντή) αν κάποιος πάθει κάτι επειδή απεργούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δικαιούται αποζημίωση και απο ποιούς πρέπει να την ζητήσει; _ Στην (πολιτισμένη) Ευρώπη βέβαια συζητούν για καθορισμού του μέγιστου χρόνου αναμονής - εδώ σζητούμε αν θα έρθουν.

    Αφροδίτη καλώς όρισες πίσω μα έλειψες πράγματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Λοιπόν, εγώ προτείνω να κάνουμε πάρτι στον κήπο του ΝΔ (θα κατέβω από Θεσ/νίκη) και να του δείξουμε τι σημαινει ιντερνετική ανωνυμία.

    Θα καθόμαστε ένα γύρω και θα μιλάμε άνετα ενώ αυτός θα περιφέρεται ανάμεσα σε άγνωστα πρόσωπα. "Όχι εσύ είσαι το alogaki, σε βρήκα!"

    'Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι..." θα λέει ο δήθεν αποκαλυπτόμενος...

    Λέω να φέρουμε και τον Γιωργάκη Παπανδρέου και την Παπαρήγα. Όλο και κάτι θα του χρωστάνε.

    Στιγμή σοκ: όταν ο Harrygreco θα γνωρίσει τη Sallygreco (προτείνω: την Κανέλη).

    Να δούμε.. θα με αφήνει μετά απ' έξω;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. αφροδίτη,
    άνθισε το μπλογκ, πήρε χρώμα, ζωντάνεψε...

    Εύχομαι γερό στομάχι.

    Καλωσήλθες.


    harrygreco,
    μ' έκανες και γέλασα - ειδικά αυτό με την paragrafo και το GTi!

    Παρατηρώ ότι έχει μόχθο κι ιδρώτα το πόνημά σου, πιο ποίηση από μαντινάδα, κάνω λάθος;


    λευτέρη,
    καλή δύναμη.
    Δεν ξέρω τι έφταιξε, τι πήγε στραβά.

    Τη φωτογραφία σας πάντως θα την θυμάμαι πάντα ως πολύ ευχάριστη ανάμνηση.

    Θαυμάζω τη στάση σου,
    τη δύναμή σου να σκίζεις το χαρτί και να ξανασχεδιάζεις από λευκή κόλλα και on top να το μοιράζεσαι και μαζί μας!

    Καλή δύναμη εύχομαι!


    Την προσωπική μου λεμονόκουπα της χρονιάς την απένειμα ήδη στο ληξιαρχείο, λίγες μέρες μετά τη γέννηση της μπαμπίνας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Κύριε Δήμου, τόση αναγνωσιμότητα και τόσα πολλά σχόλια...
    Αυτό δέν είναι blog...forum είναι
    :D

    I.K.A.

    Απο την επιτροπή για τη μαγνητική που έιπε κάποιος κύριος παραπάνω, έχω περάσει δύο φορές... πίκρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Καλό το "αβατάρι" οπως το λες, όμως πιστεύω θα σου ταίριαζε το Μ περισσότερο απο το Η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Mια σφιχτή αγκαλιά για σένα Αφροδίτη. Αέρας δροσιάς μας χτύπησε τώρα και έδιωξε και το...λουμπάγκο και όλα μέλι γάλα.
    Don φαντάζομαι γελάνε τα μουστάκια σου τώρα από χαρά.
    Πίνω στην υγειά σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. @ ΝΔ

    Πριν 27 χρόνια οι ρυθμοί ζωής ήταν πολύ διαφορετικοί. Σήμερα ο ένας χρόνος τότε είναι 1 μήνας ίσως και μία εβδομάδα!

    Συνεπώς και το έπαθλο θα πρέπει να έχει μηνιαία ή ακόμη και εβδομαδιαία συχνότητα απονομής.

    Το να επιλέγεις ΕΝΑ νικητή ανά χρόνο μάλλον λίγο κάνει μπροστά στ προβλήματα και τα στραβά που υπάρχουν και σκοπός του επάθλου υποθέτω είναι να τα τονίσει επικοινωνικά, μήπως και ... αποτελέσει κίνητρο άρσης τους (για να μην το/την/τον περιλάβουν στους υποψηφίους για το έπαθλο ξανά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Μια χαρά είναι το " Η ". Από το "ΗΕLLAS". Σωστά harry; :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. demosthenes said...
    Συνεπώς και το έπαθλο θα πρέπει να έχει μηνιαία ή ακόμη και εβδομαδιαία συχνότητα απονομής.

    52 έπαθλα τον χρόνο; Μα έτσι αποδυναμώνεται τελείως.

    Όλοι σύντομα θα έχουν από ένα.

    Όχι δηλαδή πως η ετήσια απονομή θα κάνει τους παραλήπτες να ιδρώσουν...

    Εμείς εκτονώνουμε την αγανάκτησή μας (κι αν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. @harry:

    What about το δικό μου ¨αβατάρι¨;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Έπρεπε να το είχα κρατήσει για να έχω αποδείξεις. Η άδεια παραμονής για αλλοδαπούς στην Ελλάδα, τουλαχιστον μέχρι το 2002, έγραφε στο πίσω μέρος ότι η αργοπορία ανανέωσής της ετιμωρείτο με χρηματική ποινή. Έπρεπε να το βάλουν και στα Αγγλικά, και άνοιξαν ένα λεξικό για να βρουν το "χρηματική." Πως το μετέφρασαν; Ως capital punishment.

    Λογω τιμής, τέτοια ρεζιλίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Πανάσχημη said: ...χρηματική ποινή ... capital punishment.

    Λογω τιμής, τέτοια ρεζιλίκια.
    --------

    Πανάσχημη, μου κάνετε ρουά αλλά σας κάνω (μάλλον) ρουά ματ:

    Το έργο του Νερούδα "Canto Heneral", μελοποιημένο από τον Μίκη, είχε μεταφραστεί σε κάποιο έντυπο "Κάντο στρατηγέ" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Antvol
    Δεν έχω καμια αμφιβολία...
    Πως τους προσλαμβάνουν έτσι...ντιπ για ντιπ αγράμματος να είσαι διπλοτσεκάρεις μια μετάφραση αν την έκανες λέξη προς λέξη με τη βοήθεια ενός λεξικου. Μπας και...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Harry το αβατάρι σου στην Γερμανία είναι το σήμα για την στάση του λεωφορείου ή τραμ. Ακριβώς έτσι με αυτά τα χρώματα και το μεγάλο Η στη μέση από την λέξη Haltestelle (στάση).

    Το βλέπω και αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ και να περιμένω μην περάσει κανένα όχημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Καλησπέρα,

    Πάντα στρατηγικά σκεφτόμενος την "Χρυσή Λεμονόκουπα" την μοιράζονται τα Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα και ο Έλληνας Πολίτης. Προσυπογράφω την συνεισφορά της Κας ALEXANDRA Την επαναλαμβάνω ατόφια (just copy+paste)

    "1ο βραβείο. σε όλα τα Πολιτικά Κόμματα, σε όλους τους αρχηγούς και τους περισσότερους πολιτικούς (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις).

    προσπαθούν κάθε τετραετία να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι από 'τους άλλους'. Kαι τελικά όλα καταλήγουν να πληγώνουν, να ζορίζουν, να υποβαθμίζουν, να μειώνουν τον έλληνα. Σαν πολίτη, σαν μονάδα, σαν αξιοπρέπεια, σαν αγρότη, σαν μαθητή, σαν γονιό, σαν φοιτητή, σαν δάσκαλο, σαν ιδιωτικό υπάλληλο, σαν επιχειρηματία, σαν άτομο που επιθυμεί να αλλάξει κάτι στην πατρίδα του. Να εξελιχθεί, να πορευθεί με το κεφάλι ψηλά. Και μόνος του βρίσκει τις πόρτες κλειστές (και απαιτούν 'λάδωμα' συνήθως).

    2ο βραβείο (αν μου επιτρέπετε). στον Ανώνυμο Ελληναρά Πολίτη.

    σε εκείνον που δεν σέβεται, δεν εκτιμά, δεν υπολογίζει. μόνο ζητά, παραπονιέται, παραβλέπει, αδιαφορεί, κλαίγεται, κλέβει όποτε βρει ευκαιρία, εκμεταλεύεται...

    στον τσαμπουκά, στον δήθεν οτιδήποτε. σ'αυτόν που θεωρεί τη γνώση, την καλλιέργεια πεταμένα λεφτά και χρόνο. σ'αυτόν που όταν του πας δώρο ένα βιβλίο, σε κοιτά ξυνισμένα. σε εκείνον που μιλά για παρθενώνες, αλλά δεν έχει πάει ποτέ του και δεν έχει ποτέ του διαβάσει αρχαίους (ενώ η ευρώπη κάνει ακριβώς το αντίθετο). τέλος, στη νέα, απαίδευτη γενιά που δημιουργείται από μια γενιά γονιών αδιάφορων που πετάνε ένα χαρτζιλίκι στα παιδιά και αυτό είναι όλο. που όταν τους πεις, 'γιατί δεν ασχολείσαι, αφού δεν σου αρέσει αυτό που κάνει το παιδί σου' η απάντηση είναι 'μα, δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ... ' (μιλάω γενικά, υπάρχουν πάντοτε και ιδιαίτερα φωτεινές εξαιρέσεις).

    Και την Αργυρή Λεμονόκουπα στο Υπ. Ελληνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (καλά γιατί ο πληθυντικός; δεν το κάνουμε και του Ορθόδοξου Θρησκεύματος να ξεμπερδεύουμε;). Προσυπογράφω την συνεισφορά του Κου Αλεβαντή (χωρίς αλλαγή ούτε ενός "ι" επίσης). Επαναλαμβάνω το ζουμί για να το εμπεδώσουμε:

    "Το Υπουργείο Παιδείας μας ταλαιπωρεί εμφυσώντας σε μας και στα νέα παιδιά (μιλάω γενικά), το «πνεύμα του σκοταδισμού». Και το πνέυμα αυτό στις κατώτερες βαθμίδες της εκπαιδεύσεως θεσμοθετείται με την κατάργηση των εξετάσεων, ενώ στα Λύκεια ολοκληρώνεται με την καθιέρωση της απόψεως: «Αφού δεν προβλέπεται από το πρόγραμμα, γιατί να το διαβάσουμε;» Και μετά, στο Πανεπιστήμιο, όπου χρειάζονται όσο γίνεται πιο πολλές γνώσεις αλλά και διαρκής ενημέρωση, το «πνεύμα του σκοταδισμού» θριαμβεύει με τον συνδικαλισμό, τις καταλήψεις, τις περιφρουρούμενες αποχές.

    Πιστεύω να μην παρεξηγήσετε το γράμμα μου. Όταν ο νέος άνθρωπος δεν μάθει να δουλεύει και να χαίρεται τον ελεύθερο χρόνο του από μικρός, πως θα μάθει να εξυπηρετεί τους άλλους όταν γίνει υπάλληλος, επαγγελματίας, ή επιστήμονας. Μήπως για το ότι είμαστε κακομαθημένοι και χρειαζόμαστε «Λεμονόκουπες» δεν φταίει το αρμόδιο «παιδευτικό» υπουργείο; Γιατί λοιπόν να μην εισπράξει την «Λεμονόκουπα»;"

    Καλά ψέματα μια μικρή προσθήκη στο παραπάνω "Όταν ο νέος άνθρωπος δεν μάθει να εργάζεται ομαδικά για κάποιον κοινό στόχο και να χαίρεται τον ελεύθερό του χρόνο κάνοντας πράγματα που έχουν νόημα γι αυτόν, την ομάδα του και την εποχή την οποία ζει, ζώντας την εποχή του, γνωρίζοντας τον κόσμο, κατανοώντας βαθιά τον κόσμο, ενδιαφερόμενος για τον κόσμο, αλλάζει τον εαυτό του, την ομάδα του, τον κόσμο.... "

    Συγχωρέστε με, πάλι με ' πιασε ο παιδικός μου ρομαντισμός .... (τι νομίσατε, έτσι για πλάκα έβαλα τον πιτσιρικά στο αβατάρ μου ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. ΙΚΑ δαγκωτό

    @Αφροδίτη
    καλώς ήρθες

    @Αντώνη Λιόλιο
    μέσα και εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Υπουργείο Παιδείας: για τα χάλια της Τριτοβάθμιας (douze point)

    Υπουργείο Παιδείας: για την αναποφασιστικότητα όσον αφορά την ιδιωτική Τριτοβάθμια (η Βθμια δεν τους χαλάει) (dix point)

    Όλα τα υπόλοιπα στους μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφους της χώρας που διαπλέκονται με την πολιτική. Αν δεν υπήρχαν αυτοί θα ήταν σοβαρότεροι οι πολιτικοί.

    --------------------------
    Αν δε ο οικοδεσπότης σκέφτεται να απονείμει και τον ανθό της λεμονιάς σε κάποιον, παμψηφεί στον πρώην Υγείας Κακλαμάνη: ο πρώτος που δοκίμασε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει Real Politik στο πιό δύσκολο Υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Harry
    Η Μurcielago μπορεί να ομοιοκαταληκτεί με το lumbago αλλά δεδομένου ότι το ύψος του αμαξώματος (οροφής) είναι 1.13μ. πρέπει να διπλωθείς στα δύο για να μπεις. Και άντε ότι μπήκες... πως βγαίνεις;

    Μόνο για πολύ γυμνασμένους 40-

    Τουλάχιστον μία Porsche 911 έχει ύψος 1.30!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Nikos Dimou said...
    Harry το αβατάρι σου στην Γερμανία είναι το σήμα για την στάση του λεωφορείου ή τραμ. ...
    Το βλέπω και αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ και να περιμένω μην περάσει κανένα όχημα..
    ---------

    Θα ανεβαίνατε με οδηγό τον Χάρρυ; Θέλει κουράγιο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. η κούπα στην ΕΡΤ, όχι για το πρόγραμμα της αλλά γιά τη κακοδιοίκηση της. Μμημείο φαυλότητας τα οικονομικά της.

    Από τηλεοπτικά προγράμματα σε όλα τα ριάλιτυ και σε όλα τα δελτία ειδήσεων που έχουν παράθυρα με τραγκαουνάκηδες και άλλους μαϊντανούς, με αποτέλεσμα οι ειδήσεις να καταντήσουν show του χειρίστου είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Συνολικά στην ελληνική διοίκηση.

    Που κοντεύει να καταρρίψει το "τα πάντα ρει", παραμένοντας βυθισμένη στην ολέθρια ακινησία της.

    Σε λίγα χρόνια, όταν Βουλγαρία και Ρουμανία θα μας έχουν ξεπεράσει σε ανάπτυξη, πρόοδο κι ευημερία, θα της απονείμουμε και την "πλατινένια λεμονόκουπα".

    Καλά να 'μαστε, η ώρα έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. harrygreco said...
    "Αντι απαντησης,Τζωννυ Πεσμαζογλου,ραλλιστας ως τα 80 του".

    Ακριβέστερα: 70. Tο ρεκόρ του έχει ήδη καταρριφθεί από τον "Λεωνίδα" (που άρχισε νεότερος).

    Πάντως ο Τζώνης δεν έμπαινε σε χαμηλά αυτοκίντα. Έτρεχε με Σεβρολετ και Όπελ...

    Γηραιότερος από όλους σε αγώνες: ο Paul Newman!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να απονείμεις τέτοιο έπαθλο σε ένα "ελληνικό" υπουργείο, όταν όλα το δικαιούνται.

    "...Βλάπτουν κ’ οι τρεις τους την Συρία το ίδιο..." που έλεγε κι ο Καβάφης.


    Για τη Μαριέτα και το Υπουργείο της, που φαίνεται να συγκεντρώνει τις πιο πολλές προτάσεις, ίσως να μην είναι και κακή ιδέα. Ακόμα κι ο Πολύδωρας (SIC) στη θέση της μάλλον θα τα κατάφερνε καλύτερα. Θα παιρνε το μέρος των δασκάλων, και η απεργία δεν θα ξεκινούσε καν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Στα κανάλια (όλα)χωρίς συζήτηση!! Η αιτιολογία; Ως ευκόλως εννοουμένη παραλείπεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Μίλησε κανείς για ταρίφες;

    Χωλή, αβέλτερος, σκάρτη
    13/11/2006
    O Τύπος των ήλων ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
    ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ


    ...Ενας «μάγκας» ταξιτζής, κατ' ευθείαν απόγονος του Περικλή, πήρε 50 ευρώ για τη διαδρομή Ακρόπολη - Σύνταγμα. Τους είδε καλοκάγαθους και ξένους τους πελάτες -ένα ζευγάρι Καναδών- και είπε να τεστάρει τη μαγκιά και το «δαιμόνιο της φυλής». Ομως τα «κορόιδα» πήραν τον αριθμό και πήγαν να βρουν το δίκιο τους. Αλλά πώς να το βρουν; Τριγύρναγαν από τον Αννα στον Καϊάφα -αστυνομικά τμήματα, σωματείο ταξιτζήδων, υπουργείο Τουρισμού-, αλλά τίποτε. Στο τέλος έγιναν σοφότεροι: έμαθαν πως πρέπει να στείλουν... με φαξ την καταγγελία τους «για τα περαιτέρω»... Το περιστατικό αυτό (ρεπορτάζ της Ντάνι Βέργου, στο «Μέγκα») αποκτά ειδικό βάρος όχι για τη συμπεριφορά του ταξιτζή (κλεφτοκοτάδες και ηλίθιοι πάντα θα υπάρχουν), αλλά για το έγκλημα της ξεχαρβαλωμένης πολιτείας. Το είπαν και οι Καναδοί: δεν υπάρχει μηχανισμός αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Ούτε μηχανισμός, που θα διεκπεραίωνε αστραπιαία και αποτελεσματικά τα της καταγγελίας ούτε εγρήγορση έστω εκ των υστέρων (ο πρόεδρος των ταξιτζήδων φλυαρούσε μπροστά στην κάμερα, ενώ το υπουργείο Τουρισμού αγρόν ηγόραζε) ούτε ποινές προς γνώσιν και συμμόρφωσιν... Και όλα αυτά, σε μια χώρα που εν πολλοίς ζει από τον Τουρισμό, και η οποία αφού «εκσυγχρονίστηκε» και «επανιδρύθηκε», παραμένει απελπιστικά ίδια. Χωλή, αβέλτερος και σκάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. @dimitrizzz said...
    Άλλο ένα θέμα για να βγάλει την μιζέρια του ο κ. Δήμου.
    Στεγνό και φλύαρο: "ονομάστε τα άσχημα για να νιώσω οτι μοιράζεστε την μιζέρια μου".
    ----------------------------------
    Αν και ίσως δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς με trolls να σας πώ ότι δεν είναι θέμα μιζέριας, αλλά χιούμορ, άποψης και αισθητικής. Αν δε καταλαβαίνετε το νόημα του post ή δεν έχετε διαβάσει Νίκο Δήμου ώστε να μπείτε στο κλίμα δε χρειάζεται να βγάζετε χολή!

    @aphrodite
    Σου έχω εκφράσει και αλλού τη συμπάθεια μου και χαίρομαι που επανήλθες, δυναμικα ελπίζω!

    @bloggers
    Πολύ λεμονόκουπα ρε παιδί μου. Και αρκετές σοβαρά και εξαντλητικά τεκμηριωμένες. Όταν "τελειώσει" το post θέλω πολύ να δώ το νικητή μας! (καταμέτρηση ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ θα γίνει!)

    Θα ήθελα όμως αγαπητέ Γάτε να κάνω μια πρόταση. Να θεσπιστεί κι ένα βραβείο-αντίβαρο για εκείνους που πέτυχαν κάτι ή εστω προσπάθησαν ειλικρινά να βελτιώσουν τη ζωή μας, να μας ταλαιπωρήσουν το λιγότερο δυνατόν. Το αξίζουν θεωρώ και το αξίζουμε κι εμείς στους εαυτούς μας να βρούμε και να βραβεύσουμε κάτι θετικό που γίνεται στη όμορφη χώρα μας... Μ' ένα κλαδί ελιάς ας πούμε, συμβολικό και με σαφείς γραικοαναφορές (ε Xάρυ?! lol!)...

    Κανείς άλλος για το blogo-party???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Κι ένα λεμονανθάκι σε υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος, όταν, πριν από καιρό, ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει το όνομα στον λογαριασμό, μιας και ο δικαιούχος είχε πεθάνει, επέμενε "να έρθει ο ίδιος". Κι όταν τα δύστυχα τέκνα επανέλαβαν, για πολλοστή φορά, ότι αυτό δεν ήταν δυνατόν, μιας κι είχε εγκαταλείψει τον μάταιο αυτό κοσμο, τα κοίταξε με κατανόηση, σταμάτησε για λίγο, σκέφτηκε, κι ενώ όλοι περίμεναν τη λύτρωση, είπε το αμίμητο "καταλαβαίνω, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται, πρέπει να έρθει ο ίδιος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Mama mia!

    Crash-άρισε στο ηλίθιό μου μηχάνημα το outlook, η @hol, το @yahoo.com και μόλις ξαναφορτώνω το messenger, οπότε φίλοι μου δεν θα μπορέσω να σας ευχαριστήσω σήμερα παρά μόνο από εδώ - Ντον, συγνώμη για την παρασπονδία, αλλά...

    @Harry,

    Αν μπορούσα θα σ'έβαζα τώρα σε ΨΗΛΟ αμάξι (δεν χωράω σε ερπετά μάνα μου) και θα σε πήγαινα 1μιση ώρα από δω, να φωτογραφίσουμε κανονικό Η ελικοδρομίου, αφού τόσο σου αρέσει (όχι, δεν είναι δικό μου - ακόμα - χεχε -echo echo echo) και ναι, στο σκοτάδι, σιγά, έχει κάτι προβόλια ΝΑ γύρω-γύρω... Οχι, δεν είναι της γειτόνισσας του Γάτου, είναι χτισμένο από το στρατό κιόλας, ένα κουκλί. Αλλά δεν μπορώ, parole λόγοι... ΛΟΛ!!!!

    Για το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Μεταφορά Συντελεστών Δόμησης που έχουν μετατρέψει πάλαι ποτέ ήσυχα και "γιούζερ φρέντλυ" προάστεια σε τσιμεντο-τερατο-μαχαλάδες, μια 3όροφη λέμον-πάι πώς του πάειειειειειει!!!!!!!!

    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. ΠΩ ΡΕ ΚΛΑΨΑ !
    Φαντάζομαι πως θα είναι ένα κανονικό πάρτυ με πολλούς από σας.
    Ηλίθια σχόλια για την κακή ποιότητα του φωτισμού, παρατηρήσεις για τα φαγητά, ειρωνείες για τα ρούχα της άλλης παρέας που δεν ξέρετε, παράπονα για τον συνωστισμό, γκριμάτσες δυσαρέσκειας για την ένταση της μουσικής, με όλα αυτά και χωρίς να το καταλάβετε το πάρτυ έχει τελειώσει, και είμαι σίγουρος οτι περάσατε καλά γιατί δεν ψάχνετε διασκέδαση αλλά ψαλμωδούς στο νοσταλγίκο μοιρολόι μιας καλύτερης ποιότητας που δεν ζήσατε ποτέ αλλά την είδατε σε ταινίες και αυτό σας έδωσε την σιγουριά οτι υπάρχει.
    Εκεί, δίπλα την Λιμνούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Να καταλάβω μία συζήτηση για ένα πρόβλημα, αλλά το στήσιμο μιας χαώδους παρέλασης μιζέριας, μόνο ο κ. Δ¨ημου θα μπορούσε να οργανώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. welcome back Venus!

    ----------

    @ ND

    "demosthenes said...
    Συνεπώς και το έπαθλο θα πρέπει να έχει μηνιαία ή ακόμη και εβδομαδιαία συχνότητα απονομής.

    52 έπαθλα τον χρόνο; Μα έτσι αποδυναμώνεται τελείως."

    I beg to differ! Έστω ανά μήνα!

    "Όλοι σύντομα θα έχουν από ένα"

    Όχι απαραίτητα!

    "Όχι δηλαδή πως η ετήσια απονομή θα κάνει τους παραλήπτες να ιδρώσουν..."

    It depends

    "Εμείς εκτονώνουμε την αγανάκτησή μας (κι αν...)"

    No comment, boss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Γάτε, για τη ...στάση του Harry, δες κι αυτό ;)

    Βεβαίως υπάρχουν κάποιες ...ψιλοδιαφορές (εκτός κι αν πάσχει κανείς από σοβαρή αχρωματοψία :)))

    Πάντως ο Harry είχε αρχικά ως ιδέα το σήμα για τα ελικοδρόμια, αλλά με αντιστροφή των χρωμάτων (εκεί το γράμμα H και ο εξωτερικός κύκλος έχουν κίτρινο χρώμα - το εσωτερικό έχει το ίδιο χρώμα με το ...τσιμέντο στο οποίο είναι ζωγραφισμένο ;))

    Μου κάνει εντύπωση πάντως πόσο συζητήθηκε το αβατάρι του - ήταν όντως ...πιασάρικο! Τελικά τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο ενδιαφέροντα.

    . . .

    Και λίγα τεχνικά περί ...αβαταρίων (θα ανεβάσω κάποια στιγμή σχετικό post μαζί με άλλα στο Help Desk):

    1. Η μικρογραφία στη σελίδα σχολιασμού του blogger έχει μέγιστο πλάτος 60 pixels και χωρίς να έχω ανακαλύψει κάποιο αντίστοιχο μέγιστο ύψος (ανέβασα και extreme περιπτώσεις - ιδιαίτερα μακρόστενες εικόνες με 180 pixels ύψος). Στο blogger beta υπάρχει μέγιστο ύψος επίσης 60 pixels. Αν ξεπεραστεί κάποιο από τα δύο "όρια", τότε το avatar στα σχόλια σμικρύνεται "αναλογικά" με αποτέλεσμα την εμφάνιση κάποιων "παραμορφώσεων" (στη ...γλώσσα μας τα λέμε και "σκαλάκια" - jaggies).

    2. Αν θέλετε η εικόνα σας να φαίνεται τέλεια, χωρίς "παραμορφώσεις" λόγω σμίκρυνσης, φροντίστε να έχει πλάτος 60 pixels και ύψος μικρότερο ή ίσο του άλλου "ορίου".

    3. Αν πάλι θέλετε να φαίνεται μεγαλύτερη στο profile σας (ή στα blogs σας), φροντίστε το πλάτος της να είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του 60, ώστε οι παραμορφώσεις να ελαχιστοποιηθούν (το avatar του Harry ήταν ιδανικό για να ανακαλύψω αυτά τα "κολπάκια" - BTW, θα κάνω ένα ...ψιλολίφτιν και στο δικό μου).

    4. Επιλέξτε μια εικόνα ΑΠΛΗ που να φαίνεται ΚΑΛΑ στη μικρογραφία. Οι πολύπλοκες εικόνες "χάνονται" στη μικρογραφία και δεν καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς παριστάνουν. Τα σκίτσα συνήθως δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

    5. Φροντίστε η εικόνα σας να μη μοιάζει με άλλες. Καλά τα "συννεφάκια" και τα άλλα συνηθισμένα τοπία, αλλά είναι αρκετά πιθανό κάποιος να χρησιμοποιεί κάτι παρόμοιο.

    6. Αν πάλι βαριέστε ή δε θέλετε να μπλέξετε με επεξεργασία εικόνας, previews και υπολογισμούς, υπάρχει και ο ...Mickey! Mην το παρακάνετε όμως, γιατί θα αρχίσω να χρεώνω "αντίτιμο" - έχω και μια ...Ferrari να συντηρήσω :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Να κάνω και μια εκατονπενηντάρα;

    Την αφιερώνω μαζί με την κατοστάρα στη λατρευτή Θεά και τον ναζιάρη Γάτο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. @Ε.Α (μεγαλείο!)

    Οσο δεν μορφώνει / επιμορφώνει / εξοπλίζει / οργανώνει / αμοίβει θα ακούω κουλαμάρες του στυλ "ναι, το κλεμμένο σας κινητό θα βρίσκεται προς πώλησιν σε μία ώρα από τώρα στην Ομόνοια, αν είχα γεμάτο όπλο θα μπορούσα να πάω να σας το φέρω....". Και μιλάω για προ- όχι κατόπιν-εορτής χρησιμότητα, έτσι? Να μην τολμώ να κυκλοφορήσω μόλις σκοτεινιάσει, ακόμη και στο κλειδωμένο αμάξι?

    Α, ξέχασα όμως, τριόροφη λέμον-πάι και στη... Δημοτική Αστυνομία!!!!
    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!

    (μέχρι να βγάλει Λύκειο... έχει ο Θεός!)

    (όχι εσύ Γάτε, κοιμίσου, έχεις αγώνα αύριο!)
    :)))

    @Yannis H,

    "Λοιπόν, εγώ προτείνω να κάνουμε πάρτι στον κήπο του ΝΔ (θα κατέβω από Θεσ/νίκη) και να του δείξουμε τι σημαινει ιντερνετική ανωνυμία.

    Θα καθόμαστε ένα γύρω και θα μιλάμε άνετα ενώ αυτός θα περιφέρεται ανάμεσα σε άγνωστα πρόσωπα. "Όχι εσύ είσαι το alogaki, σε βρήκα!"

    'Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι..." θα λέει ο δήθεν αποκαλυπτόμενος..."

    Συμπληρώνω: να διαλέξουμε ο καθένας από μια περσόνα, και να ντυθούμε αναλόγως, ώστε να τον μπερδέψουμε...

    Με βλέπω ντυμένη Μεγαλέξανδρο με μπουκλωτή σκούπα πάνω-πάνω στην περικεφαλαία κι ένα τεράστιο "Η" στον θώρακα μπροστά. Κι από κάτω ελβιέλες για να τρέχω γρήγορα όταν με κυνηγούνε...

    Οσο μετράτε λεμόνια, ρίχτε και καμμιά ιδέα... ( ο Δον να δούμε μόνο ποιόν θα ντυθεί...)
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. (Μίκυ, αυτό με τους ταυτόχρονους πρέπει να το κοιτάξουμε, ειλικρινά!)
    ΛΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Διμιτριζζ

    Μπα, δεν θα είναι έτσι διότι το έχουμε ήδη κανονίσει να το κάνουμε στο Disney World, όπου η διασκέδαση είναι γνήσια, όπου ουδείς ασχολείται με φαγητά, όπου ο φωτισμός είναι φυσικός, και όπου εσεις δεν θα παρευρεθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. "...διότι το έχουμε ήδη κανονίσει να το κάνουμε στο Disney World..."

    Πανάσχημη, αρχίζω να σε συμπαθώ ...επικίνδυνα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Καθότι τεχνολόγος, στον ΟΤΕ, γιατί δουλεύει με εξοπλισμό εικοσαετίας και μυαλά τριαντακοταετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Όπου και να πάει ο άνθρωπος δεν αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Disney WORLD!!!! Ναι!!! Zήτω! Θα πάμε και βόλτα με τραινάκι;

    Α, και για να το κάνουμε ακόμη πιο ωραίο, προτείνω να μας πάνε με τις αμαξάρες τους ο mickey, reactor και aprho! ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Harry, πες αλεύρι - νέο αβατάρι σε γυρεύει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Με την κούπα μου ανά χείρας (ΥΠΕΠΘ ΟΕΟ!!!), πάω να ονειρευτώ το άλλο μου βραβείο, το ωραίο, το ρομαντικό αυτό που θα μας δείξει και την άλλη πλευρά!

    Αύριο και πάλι εδώ, στη Χώρα των Θαυμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. @Georgios,

    Den eko autokinito kardia mou!

    Αντε μην τα πάρω στο κράνος ο μηχανόβιος! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Διμιτριζζζζ

    Ολοι αλλάζουν στο βασίλειο του Μικυ.
    Αλλά αυτο εσυ δεν θα το διαπιστώσεις ποτε.
    Eat your heart out!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. DimitrizZzZz said...

    ΠΩ ΡΕ ΚΛΑΨΑ !
    Φαντάζομαι πως θα είναι ένα κανονικό πάρτυ με πολλούς από σας.
    Ηλίθια σχόλια για την κακή ποιότητα του φωτισμού, παρατηρήσεις για τα φαγητά, ειρωνείες για τα ρούχα της άλλης παρέας που δεν ξέρετε, παράπονα για τον συνωστισμό, γκριμάτσες δυσαρέσκειας για την ένταση της μουσικής, με όλα αυτά και χωρίς να το καταλάβετε το πάρτυ έχει τελειώσει, και είμαι σίγουρος οτι περάσατε καλά γιατί δεν ψάχνετε διασκέδαση αλλά ψαλμωδούς στο νοσταλγίκο μοιρολόι μιας καλύτερης ποιότητας που δεν ζήσατε ποτέ αλλά την είδατε σε ταινίες και αυτό σας έδωσε την σιγουριά οτι υπάρχει.
    Εκεί, δίπλα την Λιμνούπολη.



    Δημήτρη μουουου, Δημήτρη μουουου, γιατί μας την βγαίνεις;

    Γιατί πρέπει να υπάρχει πάντα κάποιος/κάποια που θα τριγυρνάει με ένα δαυλό στο χέρι;

    Εγώ πάντως θα χαρώ να σε δω στο πάρτυ και σου εγγυώμαι ότι θα περάσεις πολύ καλά. Εγγυημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Ρε παιδιά, η Ρουμανία φημίζεται για τον αιμοδιψή κόμη της, αλλά το FYROM γεννάει τα zombies!

    Στο Abecedar βαράμε σατανιστικά μεγάλο αριθμό σχολίων! Μαντέψτε ποιός "τηλεφώνησε" πάλι στο Κτήνος!

    Hint: Εχει ουρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Dirty Harry:

    Άντε, μια και το "τριτώσαμε", σου έκανα και την "εικαστική παρέμβαση" που ήθελες. Περιμένω σχόλιο με το νέο σου ...look!

    (Μάλλον θα μπεις κι εσύ στο ...Mall of Fame των αβαταριών ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. woo-hoo, the aphro-queen is back!
    λεμονάδες σε όλους, it's on the house (τόσος λεμονοχυμός, μην πάει χαμένος)

    PS o lefteris μπορεί να βάλει και λίγη vodka μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Εγώ λέω να μη ξεχάσουμε την οικογένεια.
    Αν μάθουμε στα παιδιά μας από μικρή ηλικία τις βασικές αξιες
    της προσφοράς,
    της αλληλεγγύης και
    της συμπόνιας για τον συνάνθρωπο μας,
    σε μια γενιά πολλά θα έχουν αλλάξει.

    "Σκουριασμένη Λεμονόκουπα" λοιπόν στην οικογένεια
    που αντί να είναι το φυτώριο της προσφοράς,
    της αλληλεγγύης και της συμπόνιας,
    αντίθετα αναπαραγάγει τα φαινόμενα παρακμής της κοινωνίας μας.

    Κανεις μας δεν σκέπτεται πως το ΕΣΎ, η εφορία, η πολεοδομία και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που μας καταδυναστεύουν είναι στελεχωμένα από μέλη των οικογενειών μας, από συγγενείς, από φίλους μας;
    Οι "ΑΥΤΟΊ" είμαστε εμείς!
    Ο εχθρός είναι μέσα μας και ανάμεσα μας!

    Την καλημέρα μου από Σικάγο!
    -Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Φυσικά και θα συμφωνήσω πως χρυσή λεμονόκουπα πρέπει να αποδοθεί στα υπουργεία υγείας, παιδίας και γενικά ...παντού!
    Δεν αρκεί όμως. Πρέπει να επιστρατεύσουμε γεννετιστές να μας φτιάξουν μία λεμονιά που να παράγει λεμόνια τεράστια που να καλύπτουν όλο το κτήριο του εκάστοτε υπουργείου/υπηρεσίας! :)

    Επειδή όμως έχουμε συνηθίσει στην ταλαιπωρία, και αφετέρου όπως είπε ο Γάτος, σε κανέναν δεν θα ιδρώσει το αυτί, εγώ θα είχα να προτείνω να αποδοθεί σε όποιον κάνει κάθε χρονιά την πιό αναπάντεχη, απίστευτη και ηχηρή...πατάτα!

    Οπότε εγώ προτείνω να δοθεί φέτος στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την υπόθεση του blogme.gr!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Καλημέρα!

    Ούτε κλάψα, ούτε γκρίνια!

    Κριτική λέγεται αυτό - η υγιέστερη λειτουργία της δημοκρατίας.

    Αλλά που να καταλάβει το troll-izzzz από ουσιατικά πράγματα...

    Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει μετά το τέλος της ψηφοφορίας (αύριο πρωί) και θα ακολουθήσει μετάδοση αποτελεσμάτων.

    Έλαβον:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Χθες βράδυ έκανα μία βόλτα από την blogo-σφαιρα. Πήγα σε κάτι καινούργια στέκια από περιέργεια.

    Eίναι απίθανο τι βρώμα και δυσωδία κυκλοφορεί σε καρφώματα, βρισιές, υπονοούμενα, χυδαιότητες...

    Εμείς εδώ, και στα χειρότερά μας, είμαστε παιδική χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Φαίνεται ότι είτε συμφωνούμε όλοι - είτε εκτονωθήκαμε γρήγορα...

    Να κλείσω τις κάλπες νωρίτερα;

    Ίσως με την δύση του ηλίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. @Yannis H said...

    "Λοιπόν, εγώ προτείνω να κάνουμε πάρτι στον κήπο του ΝΔ (θα κατέβω από Θεσ/νίκη) και να του δείξουμε τι σημαινει ιντερνετική ανωνυμία. Θα καθόμαστε ένα γύρω και θα μιλάμε άνετα ενώ αυτός θα περιφέρεται ανάμεσα σε άγνωστα πρόσωπα. "Όχι εσύ είσαι το alogaki, σε βρήκα!"
    ----------------

    Ακούγεται ενδιαφέρουσα η ιδέα. Θα είχε πλάκα να γίνει αυτό το πάρτυ ως εξής :
    Να υπάρχει μόνο μια λίστα με τα blogger I.D. των καλεσμένων, αλλά χωρίς να αποκαλυφθεί (από το γατούλη) η αντιστοιχία τους με τα πρόσωπα που θα παρίστανται. Θα ήταν σαν ζωντανό blogging, σε πραγματικό χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Καλημέρα!
    ΟΤΕ (με πολύ πάθος και φωναχτά –αν επιτρέπεται)
    Συγγνώμη αν το πρόβλημά μου είναι ελιτίστικο!
    Δε θα μιλήσω για τις εξοντωτικές χρεώσεις χρόόόνια τώρα και γενικά την επιβολή της τηλεφωνικής δικτατορίας του ΟΤΕ που λόγω της μονοπωλιακής του θέσης αποφάσισε να μας κάνει τον έρωτα όπως λίγοι ξέρουν και μπορούν.

    Ψηφίζω τον ΟΤΕ γιατί μας είχε αφήσει για τρεις εβδομάδες χωρίς τηλέφωνο. Ξυπνάς ένα ωραίο πρωινό και πας στο γραφείο για να ανακαλύψεις ότι το ΙΝΤΕΡΝΕΤ (η παρέα του πρώτου τσιγάρου και της πρώτης γουλιάς καφέ της ημέρας) δε δουλεύει. Σηκώνεις το τηλέφωνο να πάρεις τη Γωγώ να της το πεις και συνειδητοποιείς ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ! Καμμία από τις τέσσερις γραμμές. Δε συγχύζεσαι ακόμα. Πηγαίνεις σε διπλανό γραφείο και καλείς τις βλάβες.
    «Αν φτιάχνεται από το κέντρο, θα έχετε τηλέφωνο μέχρι το μεσημέρι, αλλιώς θα έρθει αύριο τεχνικός»
    Ήρθε το μεσημέρι και το απόγευμα και το βράδυ και το επόμενο πρωινό δεν υπήρχε τηλέφωνο ούτε για δείγμα.
    Αρχίζεις να φορτώνεις, αλλά προσπαθείς να είσαι ευγενική με την τηλεφωνήτρια. Δε φταίει αυτή και υπάρχει ο επιπλέον φόβος ότι αν τη νευριάσεις θα γυρίσει να σε δαγκώσει βάζοντας το πρόβλημά σου στη στοίβα με τα επείγοντα (το καλαθάκι της τουαλέτας).
    Φυσικά ήρθε άμεσα ο τεχνικός μαζί με τον Bill Gates για να ελέγξει το ΙΝΤΕΡΝΕΤ και κάτι εξωγήινους από τον Άρη.
    …και οι μέρες περνούν… όταν ένα όμορφο πρωινό εμφανίζεται ένας καλός κύριος που δηλώνει ΟΤΕ. Τον κοιτάμε. Τον ακουμπάμε για να σιγουρευτούμε ότι είναι αληθινός. Για λίγη ώρα πιστεύουμε ότι ο καλοκάγαθος θεούλης εισάκουσε τις προσευχές μας και ο Κοέλιο έχει δίκιο και, όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όόόλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις! ΟΧΙ!
    «Έχουν πρόβλημα τα καλώδια του ΟΤΕ στο δρόμο, θα έρθει συνεργείο να τα φτιάξει σε μία με δύο εργάσιμες…»
    Σκέφτομαι ότι τουλάχιστον κάποιος εντόπισε το πρόβλημα και θα δώσει και λύση.
    «Όταν φτιαχτεί το πρόβλημα με τα καλώδια, θα λειτουργήσει και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ;»
    «Ναι»
    …και οι μέρες περνάνε –εργάσιμες και μη…
    Ώσπου ένα πρωινό Δευτέρας σηκώνω το τηλέφωνο και ΔΟΥΛΕΥΕΙ! Μου έρχονται δάκρυα στα μάτια. Η καρδιά μου χτυπάει δυνατά. Τα γονατά μου λυγίζουν. Φτιάχνω καφέ, ανάβω τσιγάρο, πατάω το εικονίδιο του explorer… Τίποτα! Νιξ! Ναδα!
    Ξαναματαπαίρνω ξανά τηλέφωνο τον ΟΤΕ.
    «Οι βλάβες στο adsl χρειάζονται 3-5 εργάσιμες (διάβαζε «χρόνια», το έμαθα πια) για να διορθωθούν»
    «Μαα… τη βλάβη την έχω δηλώσει εδώ και τρεις εβδομάδες μαζί με τη βλάβη του τηλεφώνου…»
    «Δε γίνεται αυτό, κυρία μου. Μόνο μία βλάβη τη φορά μπορεί να δηλωθεί στο σύστημα!»
    Το σύστημα!

    Σας το είπα: είναι ελιτίστικο πρόβλημα, αλλά το ένιωσα στο πετσί μου και επειδή ο ΟΤΕ δεν έχει ακριβώς έντιμο πρότερο βίο τον ψηφίζω (φωναχτά και με πάθος) για νικητή της χρυσής λεμονόκουπας (και μιας μούντζας με τα δύο χέρια –αν είναι δυνατόν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. reactor69 said...
    @Georgios,

    Den eko autokinito kardia mou!
    Αντε μην τα πάρω στο κράνος ο μηχανόβιος! ;)

    ----------------------------------

    Πρώτα μας τα βάζεις να τα λιγουρευόμαστε στο blog σου και μετά μας πετάς σα στημένες λεμονόκουπες ;) LOL!!!


    @ND
    Δε ξέρω αν εκτονώθηκε το αίσθημα αγανάκτησης που μας κατατρώει αλλά είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι από τους θαμώνες έχουμε ήδη ρίξει την κούπα μας... Ίσως αν η καταμέτρηση γίνει με τη δύση του Ηλίου να έχουμε πάλι κάτι να πούμε.
    Πάντως νομίζω πως θα πρέπει τελικά να θεσμοθετηθεί και το βραβείο-αντίβαρο. Υπάρχουν ένα-δύο υπουργεία στο μυαλό μου που όντως δε μας ταλαιπρησαν τόσο νομίζω και αν κρίνω από το έργο τους, πάντα συγκρτικά με των υπολοίπων, κρίνεται ικανοποιητικό. Το Υπ. Πολιτισμού ας πούμε γιατί έχει κάνει 10 αξιόλογες παραστάσεις, κρατάει μια ΔΕΘ ανοιχτή όλο το χρόνο, οργανώνει τα ΔΗΠΕΘΕ και παράγει, στον όποιο βαθμό, πολιτισμό.

    Θα έλεγα και το Τουρισμού, αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι έχει προσφέρει κάτι. Πάντως σίγουρα μας πέρασε αδιάφορο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. alogaki said... "Λοιπόν, εγώ προτείνω να κάνουμε πάρτι στον κήπο του ΝΔ (θα κατέβω από Θεσ/νίκη) και να του δείξουμε τι σημαινει ιντερνετική ανωνυμία.
    ---

    'Η να κάνουμε πάρτυ στον κήπο του Ν.Δ. με μάσκες. Κάτι σαν το "eyes wide shut" (ω, μη σας μπαίνουν ιδέες τώρα, πρόκειται για σοβαρή παρέα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. @antvol

    Δεν τα είπα εγώ αυτά. Ο Yannis H τα είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Εγώ λέω να πρωτοτυπήσω. Καθυστερημένα και καταϊδρωμένος, κάποιοι άλλοι με πρόλαβαν και μου έκλεψαν την δόξα. Έστω και αργά.

    Το πολυπόθητο βραβείο λέω να μην το δώσω στο ΙΚΑ, αλλά στους «πελάτες» του. Σε αυτούς του εξυπνάκηδες και πονηρούληδες που νομίζουν ότι όλοι εμείς οι άλλοι τρώμε κουτόχορτο που περιμένουμε στην ουρά ενώ αυτός θα σου ανταπαντήσει με στόμφο περιφρόνησης «καλά ντε πως κάνετε έτσι μια ερώτηση είπα να κάνω και μετά φεύγω δεν θα σας πάρω την σειρά», και ας με αυτήν την ερώτηση απασχολεί την υπάλληλο είδη ένα ολόκληρο μισάωρο και μας έχει εκνευρίσει όλους. Σε αυτούς τους φαινομενικά αδαείς που ενώ γνωρίζουν πως είναι η διαδικασία εν τούτοις θα επιμείνουν να τους την εξηγήσεις άλλη μία φορά και ενώ η γλώσσα της υπαλλήλου έχει μαλλιάσει, αυτοί εκεί να επιμένουν με μία αμυδρή ελπίδα στο πίσω μέρος του εγκεφάλου τους μπας και βαρεθεί αυτή η σκρόφα να επιμένει και περάσει το δικό τους και γίνει δεκτό αυτό που είναι αντικανονικό. Και στο τέλος, όταν καταλάβουν (οι «πελάτες») ότι δεν στέφεται με επιτυχία η στρατηγική τους, αρχίζουν το βρισίδι εναντίων των δημοσίων υπαλλήλων και ότι αυτοί τους πληρώνουν και κράτος είναι αυτό να μην εξυπηρετεί τους πολίτες του αλλά να ταλαιπωρούνται με βιβλιάρια και ένα σωρό άλλα γραφειοκρατικά. Νομίζω ο κάθε ένας έχει και από ένα περιστατικό να αφηγηθεί, είτε πρόκειται για το ΙΚΑ, ή για τράπεζες ή και κάπου αλλού. Δυστυχώς, οι δύστροποι «πελάτες» είναι περισσότεροι από τους υπάλληλους και από ότι το «σύστημα» αντέχει. Εγώ πάντα είχα αυτή την απορία: πως γίνεται οι δουλείες μου με της δημόσιες υπηρεσίες να τελειώνουν μέσα σε ένα ή το πολύ λίγα λεπτά (αφού όμως περίμενα με τις ώρες να τελειώσουν οι άλλοι), ενώ όλοι οι άλλοι να χρειάζονται δεκάλεπτα ή και (τουλάχιστον) πολλά μισάωρα για τους δύστροπους. Την απάντηση ακόμα ψάχνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Συμφωνώ με τον georgios να δοθεί και ένα βραβείο "καλύτερης εξυπηρέτησης" σε μελλοντικό post.
    Αφήστε που εκεί μπορεί να γίνει και τελετή απονομής!
    Και φυσικά υπάρχει η ελπίδα (μικρή...) πως κάποιος θα ζηλέψει και θα θελήσει να το κερδίσει την επομενη φορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Γκρινιά Zontas

    Ξέχασα να δώσω και μερικές ψήφους στην AGB για τα χάλια της τηλεόρασης. Ας το αποδώσουν αυτοί με τη σειρά τους στο φυσικό του παραλήπτη, τον έλληνα τηλεθεατή ή όπου αλλού νομίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Τελικά η συμφιλίωση του γατούλη με τον πόντικα, δεν θα πρέπει να μας ξενίζει. Φαίνεται ότι είναι κάτι που συμβαίνει συχνά!
    Δείτε τις παρακάτω σχετικές φωτογραφίες:

    Φωτό 01
    Φωτό 02
    Φωτό 03
    Φωτό 04
    Φωτό 06

    Τα είδη του ζωικού βασιλείου, μπορούμε να συνυπάρχουμε αγαπημένα.

    Αρκεί να μην πεινάμε (κυρίως τα σαρκοβόρα, όπως ο γατούλης)! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Διαφημί Zontas

    εκμεταλεύομαι τη φιλοξενία για να σας παραπέμψω σε ένα κείμενο που καρφίτσωσα στον πίνακα ανακοινώσεων, γραμμένο από μια σημαντική Αμερικανίδα επιστήμονα και μητέρα ενός αυτιστικού παιδιού, με θέμα την επιστημονική μικρονοϊκότητα, χωρίς περιστροφές. Όταν η επιστημονική ανοησία καννιβαλίζει την ίδια μας τη ζωή, μπορούμε να μιλάμε απλά.

    Απλά διαβάστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Από πληροφορίες που έχω από μέσα, χωρίς να θέλω να επηρεάσω τους ψηφοφόρους, το Ι.Κ.Α, σε περίπτωση φυσικά που κατακτήσει την λεμονόκουπα , θα προσφέρει σ’ έναν από τους ψηφοφόρους του, μετά από κλήρωση φυσικά, ένα Fix ραντεβού με όποια ειδικότητα γιατρού θέλουνε ,για όποια εξέταση θέλουνε για τον Μάιο του 2076.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Παρακολουθώ καιρό αυτό το μπλογκ καθώς και το προηγούμενο του Νίκου Δήμου και αν υπήρχε έπαθλο για ιδέες, ήθος και χιούμορ θα το έδινα ασυζητητί. Θυμήθηκα κι εγώ το έπαθλο της "χρυσής λεμονόκουπας" από τότε και χαίρομαι που θα το δώσουμε τώρα. Όμως φοβάμαι πως οι υποψήφιοι είναι πολλοί και θα... αδικήσουμε αρκετούς. Προτείνω λοιπόν να θεσπίσουμε και "αργυρή λεμονόκουπα" και "χάλκινη" ώστε να καλυφθούν μερικά κενά. Ακόμη -μια και ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης- θα πρότεινα να θεσπισθεί και "Διεθνής Χρυσή Λεμονόκουπα". Δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε να βρούμε και εκεί πάμπολλους υποψήφιους. Προς το παρόν ψηφίζω το ΙΚΑ όπου μόλις χτες είχα μια θαυμάσια αλλά όχι και τόσο πρωτότυπη περιπέτεια, όπου έπρεπε να παρακαλέσω, να κλάψω στην κυριολεξία για να μου βγάλουν μια ακτινογραφία την οποία φυσικά δικαιούμουν. Και η ακτινολόγος με παρότρυνε να πάω να διαμαρτυρηθώ για να μπορέσουν να "περάσουν" τις δικές τους διεκδικήσεις. Μοιάζει απλό αλλά στο βάθος δεν είναι. Διεκδικώντας στρεφόμαστε εναντίον αυτών που δεν πρέπει ενώ δεν τολμάμε να αγγίξουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους. Τώρα που το σκέφτομαι μήπως τελικά αντί για το ΙΚΑ θα έπρεπε να μιλάμε για κάποιον κακώς εννοούμενο στην χώρα μας "συνδικαλισμό" όπου απλώς κονταροχτυπιούνται κόμματα; Δεν ξέρω πάλι. Λέω μια σκέψη που την κάνω χρόνια.
    (Μια φωνή από το παρελθόν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Καλημέρα σας!!!

    Δεν ξέρω σε ποιον θα πάει η λεμονόκουπα, αν και απ΄ό,τι διαβάζω υπάρχει έντονος... ανταγωνισμός!!!

    Από το ποστ, κρατάω

    την επιστροφή της καρδούλα μου, της Αφροδίτης μου που τη λατρεύω και την ευγνωμονώ που μας ξαναήλθε,

    και το σχόλιο του Τάκη Αλεβαντή με την καλη καρδιά και την απίστευτη μνήμη,

    και τη χαρά που μας έδωσε ο κος Χάρρυ, αλλά και την ελπίδα ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε άλλες πικρές κόντρες, οι οποίες δεν σας κρύβω, προσωπικά με λυπούν αφάνταστα... (άσχετα αν ο ίδιος φαίνεται να είναι ανεξίκακος και να μην το παίρνει προσωπικά)

    και φυσικά το χρώμα που έδωσε στο ποστ ο πόντικας, μια μουσική ανοιξιάτικη τα λόγια του και τα παιγνίδια του κι ας πορευόμαστε κατα τον χειμώνα!

    και από τη δυναμική παρουσία του Αντυ, ο οποίος ελπίζω να νιώθει καλύτερα τώρα στο νέο του σπιτι και ηρέμησε λίγο από την ευεργετική ταλαιπωρία της μετακόμισης, αφού πήγε κάπου αλλού για καλύτερα

    από το ποστ κρατάω, τέλος, την ατμόσφαιρα της καλης παρέας που ζουμε όλοι μας χάρη στο κουράγιο του αγαπημένου μας ΝικόΔημου που παρόλη την ταλαιπωρία με την υγεία του εξακολουθεί και είναι εδώ παρων ακομα κι όταν τον στεναχωρούμε!

    Σας ευχαριστώ όλους σας έναν προς έναν, ακόμα και τους... άσπονδους συνομιλητες!

    Με αγάπη προς όλους σας

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Καλώς ήρθες Λεία από τα παλιά!

    Σχεδόν κοινότοπο είναι ότι θα εισπράξει το ΙΚΑ την Λεμονόκουπα - αν και ούτε καν θα το μάθει. (Και να το μάθαινε, τι θα έκανε; Κατάργηση θέλει και - πραγματική - επανίδρυση - με Γερμανό μάνατζερ και Σουηδούς γιατρούς).

    Αλλά και ο ΟΤΕ, αφού πέρασε ένα διάλλειμμα βελτίωσης (που σου βάζαν ή σου μεταφέραν τηλέφωνο σε μία-δύο μέρες) έχει αισθητά χειροτερέψει. Ίσως με την εθελουσία έξοδο έφυγαν όλοι οι καλοί ως συνήθως... (για να πιάσουν αλλού δουλειά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Ψηφίζω αυτούς που κλείνουν κάθε τόσο το κέντρο της Αθήνας, ενώ μπορούν να διαδηλώσουν χωρίς να καταλάβουν όλο τον δρόμο.

    Επίσης, οι υπάλληλοι σε διάφορες υπηρεσίες, οι οποίοι δεν μας εξυπηρετούν, δεν είναι διαφορετικοί από εμάς τους ίδιους. Εμείς είμαστε.

    Και εμείς ταλαιπωρούμε τους άλλους.
    Ψηφίζω τους αμέτρητους συνεπιβάτες στο τρένο και το λεωφορείο, οι οποίοι μιλάνε δυνατά στα κινητά τους και με ταλαιπωρούν άδικα και άσκοπα. Ψηφίζω αυτόν που μιλάει στο καρτοτηλέφωνο για ένα τέταρτο και δεν σκέφτεται ότι περιμένεις να τηλεφωνήσεις και εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. ΝΔ said....
    Κατάργηση θέλει και - πραγματική - επανίδρυση - με Γερμανό μάνατζερ και Σουηδούς γιατρούς).
    -----------------------------
    Φαλλοκρατη Zontas

    ....προεραιτικά δε Ιταλίδες νοσοκόμες & Βραζιλιάνες receptionist

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Ειναι πολλοί. Με την σειρά:
    1) Βαζω μαζι (2 σε 1) γνωστο τηλεοπτικο αστερα της Βορείου Ελλάδος που εγινε γνωστος σε ολο το κοσμο με μυνηση σε blog μαζι με γνωστό νομάρχη της εκεί περιοχής. Δεν πιστευω οτι χρειαζεται πολλά επιχειρήματα. Μαλιστα και οι δυο αγαπανε το βιβλιο και τις τεχνες και το δειχνουν εμπρακτα με το να πουλανε βιβλια στις μαζες βασισμενα σε ακραδαντα επιστημονικα στοιχεια είτε καιγοντας τα.
    2) Γνωστοι αριστεροι που πιστευουν ακομα οτι το δημόσιο ειναι "δημοσια περιουσια" και μπλα μπλα μπλα μπλα... και σε ολους τους δημοσιους υπαλληλους που αφου διοριστουν με τη βουλα του τοπικου βουλευτη ή παπά την επομενη τους βλεπεις να παιρνουν μερος σε απεργιες για τα δικαια αιτηματα του εργατη. Φυσικα και η απαραδεκτη συμπεριφορα στα front-office services και το γεγονός οτι δουλευουν λιγες ωρες και παιρνουν περισοτερα απο οσο ενας στο ιδιωτικο τομεα. Ντροπη!
    3) Σε καθε ζωο που οδηγει αυτοκινητο και παρκαρει οπου βρει. Ελπιζω να γινει πιο μαζικο το κινημα ποδηλατων και πεζων και να δουμε events οπως το ριξιμο λασπης σε 4χ4 στο κεντρο της αθηνας κτλπ που το εχω δει εν δραση στο λονδινο και τους ευχαριστηθηκε η ψυχη μου (http://www.stopurban4x4s.org.uk/). Επισης σε δημαρχους που κολανε στο να βαλουν παρκομετρα και διοδια σε πολεις και οσους κανουν πολεμο στα Β.Π. για το the mall, εγινε κατι σωστο και πανε να το καταστρεψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Επειδή κι εγώ ΚΑ-ΙΚΑ, δίνω κι απ τη δική μου σκοπιά, μια λεμονο-σκουπα στο ακατονόμαστο. Οι εργασιακές σχέσεις των συμβεβλημένων γιατρών πάνε κι εκείνες κατά *@3#. Εάν βέβαια ανήκεις στη μερίδα των γνωστών και μη εξαιρετέων λουφαδόρων, έχεις το σύστημα με το μέρος σου. Αλλιώς δεν αγιάζεις εύκολα εκεί μέσα. Και δικαίως απολαμβάνεις τη διαμαρτυρία των ασφαλισμένων. Έχουν όλοι μερίδιο ευθύνης. Και σ’αυτο το κράτος-κοινότητα-κουλτουρα ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη (Ένας ποντικός ίσως;)).

    Όσο περιορίζεις στο ελάχιστο τις συναλλαγές σου με ο,τιδήποτε υπάγεται στο κρατικό μηχανισμό, τόσο πιο ανώδυνα τη βγάζεις. Ο Μίκυ έχει προτείνει κατά καιρούς εναλλακτικές αλλά... βοώντος εν τη ερήμω. Μίκυ γιατί δεν κάνεις κανα refresh. Άντε εγώ τουλάχιστον δε θα σε πάρω για φαντασιόπληκτο ποντίκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Αν έχω δύο ψήφους θέλω να δώσω 1 στη Μαριέττα (βλ. κατσίκα στο google) και 2ο στις Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΟΓΑ και λοιπά τινα! Ευχαριστώ για τη δυνατότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Εργαζόμουν(δούλευα!) τελευταία σε μια μικρή επιχείρηση και είχα αναλάβει, μεταξύ άλλων, τις εξωτερικές δουλειές(εργασίες!).

    Τράπεζες:
    Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης τόσων ταμείων! Στην Εθνική συγκεκριμένα λειτουργούσαν δύο σε σταθερή βάση και τρία σε εξαιρετικές περιπτώσεις, βλ. μην ανοίξετε την πόρτα, θα χυθεί κόσμος!

    ΙΚΑ:
    -Πόσα κιλά θέλετε να χάσετε κύριε;
    -?

    Νομαρχία:
    "Armodiotita?"

    Μάλιστα αγαπητέ μου κύριε, θα χρειαστείτε ένα δικαιολογητικό από το ΙΚΑ, για το οποίο θα χρειαστείτε δύο παράβολα από την Εθνική τράπεζα, για τα οποία θα χρειαστείτε μια επικυρωμένη φωτοτυπία της πέρσινής σας φορολογικής δήλωσης, για την οποία θα χρειαστείτε μια υπογραφή από το τοπικό αστυνομικό τμήμα...

    Το ερώτημα, τουλάχιστον, δεν χρήζει διατυπώσεως, προκύπτει αυτόματα...

    -ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ-

    ΕΛΤΑ: Δεν ξέρω για την ταχύτητα μεταφοράς της αλληλογραφίας, αλλά η εξυπηρέτηση του τοπικού, τουλάχιστον, υποκαταστήματος ήταν ΑΨΟΓΗ, με ένα μόνο παράπονο.
    Εφτανες στην είσοδο και αντίκρυζες πάνω από είκοσι πελάτες. Ελεγες "ωραία, πήραμε το μαγικό χαρτάκι, ας κάνουμε τώρα κι ένα τσιγαράκι!"...
    Αμ δε! Τα νούμερα στο μηχάνημα πέφταν σαν χαλάζι, εσύ αγχωνόσουν και κάπνιζες όλο και πιο γρήγορα, ο καπνός πλυμμύριζε τους πνεύμονές σου σαν τσουνάμι, η καρδιά σου βάραγε μπιέλα και ένας καταρράκτης ιδρώτα χυνόταν από το μέτωπό σου παπαριάζοντας το τσιγάρο. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΛΕΩ ΕΓΩ!

    Εφορία:
    Τροπικός παράδεισος!
    Ξεχασμένος σε μια γαλήνια έρημη πλευρά του δήμου, με ένα χώρο στάθμευσης σαν την παραλία της Copa Cabbana, φυτά σε κάθε γωνιά που την έκαναν να φαντάζει πιο πράσινη κι απ' την ζούγκλα του Αμαζονίου, ένα γλυκό αεράκι από την αναζωογονητική πνοή των αιρκοντίσιον και μια αύρα αλμυρή, κατευθείαν από τα βάθη των πόρων του δέρματος των αγχωμένων φορολογούμενων τουριστών... Ενα υπέροχο ταξίδι αναψυχής στο κέντρο της ζεστής καλοκαιρινής πόλης!

    (Τα έξοδα τα κάλυπτε το μαγαζί! ;)

    Αnd last, but not least...
    Συγκοινωνίες:
    Ευτυχώς που είχα μηχανή, γιατί αλλιώς δεν θα είχα γνωρίσει ποτέ το παράλληλο σύμπαν των Δημόσιων Υπηρεσιών και τα αξιοθαύμαστα πλάσματά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕ ΔΗΜΟΥ

    ΛΟΙΠΟΝ.

    ΧΡΥΣΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ.

    ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΔΥΣΗΣ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.

    ΕΠΙΣΗΣ:

    ΧΡΥΣΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΝΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ.

    ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΧΡΥΣΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΠΑΕΙ:

    ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ.

    ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ. ΨΗΦΙΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΣΕ ΤΙ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ; ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ- ΜΑΘΑΜΕ ΠΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΟΛΙΓΟΝ ΑΛΗΤΙΚΟ ΣΤΥΛ (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

    ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΡΥΣΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΣΤΗΝ VODAFONE. OI ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.

    ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΦΙ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΕΚΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Για μένα που είμαι γυναίκα - εντάξει; Η πραγματικότητα διαθέτει και αυτή τις όψεις της. Σκέφτομαι και τους καλλιτέχνες (ιδιαιτέρως τους ομοφυλόφιλους που έγραψαν και τραγούδησαν "ηθοποιός σημαίνει φως") σκέφτομαι και τα μέσα ενηνέρωσης (τους ρεπόρτερς που για να γίνουν αρχιερείς της λογικής και του λόγου μαθητεύουν στο πεζοδρόμιο δίπλα στις εκδιδόμενες γυναίκες που είναι του έρωτα ιέρειες) σκέφτομαι και τις λάμπες που καίγονται (είτε είναι του φθορισμού είτε κοινές χωρίς αέριο γέλιου)σκέφτομαι και τη ζωή και την αγάπη και τη σοφία. Και λέω ότι η ζωή μου απέχει από το θάνατό μου γύρω στο ένα δάχτυλο και κάτι. Μία κλωστή μας κρατάει - χωρίς και να μας δένει. Και τότες απορώ: τι νόημα υπάρχει στις κατεθυνόμενες οργανωμένες ανοησίες και σε οτιοδήποτο απέχει ποδοσφαιρικές παράγκες από το σημαδεμένο δέρας της δικής μου υπάρξεως - γιατί είμαι γυναίκα. Εντάξει; Υπάρχω. Κινούμαι στο χώρο. Χορεύω, γελοίε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Εις το μπλόγκιον ενέσκηψεν θαρρώ
    Ποετάστρος εύελπις ο χάρρυ ο γκρεκό

    Το τάλαντον του εξεδίπλωσεν νωρίς
    Ο μεθ' υμών νέος Γεώργιος Σουρής

    Με στίχους πλέον φίνους δωρικούς
    Τους "ελ" ολους θα βγάζει Αλβανούς

    Ου μην όμως και δια τας ταινιας
    Ως αλλος θα ειναι Δημητριος Δανίκας

    Αλλα και για τα καρα αν δεν νογας
    Για σε θα γινει ο Κωστας Καββαθάς

    Δι’αυτό Νίκο Δήμου έχετε τον νου
    Ει να μη το βλογ γίνει του grecoαλβανού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Χωρίς σοβαρό ΟΤΕ δεν θα παίρναμε τους Ολυμπιακούς.

    Ο εθνικός λόγος τελείωσε - πίσω στην εθνική συνήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Nikos Dimou said...
    Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κάποιοι εξαγγελουν μέτρα μείωσης της γραφειοκρατίας.
    Κατά περίεργο τρόπο η εφαρμογή τους οδηγεί στην άυξησή της...

    Νομίζω αδικείτε το θεσμό του ΚΕΠ που ομολογουμένως κατά πολλούς έχει απλουστεύσει τις συναλλαγές του κόσμου με το δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. manblogg said
    Νομίζω αδικείτε το θεσμό του ΚΕΠ που ομολογουμένως κατά πολλούς έχει απλουστεύσει τις συναλλαγές του κόσμου με το δημόσιο.

    Πράγματι έχει βοηθήσει παρατηρώ όμως ότι οι αρμοδιότητές του συρρικνώνονται. Δεν θα μπορούσαν τα ΚΕΠ να βοηθάνε και με τις ταυτότητες και τα διαβατήρια - όπως το κάνουν με τις άδειες οδήγησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Kala... twra prepei na diabasw ola ta comments twn allwn gia na sximatisw gnwmi ? Afti i talepwria metraei san ipopsifiotita filtate?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Κι εγώ προς την κατεύθυνση του ΟΤΕ θα ήθελα να δω τη λεμονόκουπα.
    Παραθέτω απόσπασμα από τη σελίδα του ΟΤΕ σχετικά με το όραμα, την αποστολή και τους στόχους - προτεραιότητες του ομίλου:

    Οι στόχοι μας για τα επόμενα τρία χρόνια είναι να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στην εγχώρια αγορά, επεκτείνοντας τον πελατοκεντρικό μας προσανατολισμό, προσφέροντας συνολικές λύσεις προς τους πελάτες μας, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα της δομής του οργανισμού και εστιάζοντας παράλληλα σε κερδοφόρες νέες επενδύσεις.
    Προτεραιότητες:
    Ανταγωνιστικότητα στη Σταθερή Τηλεφωνία Eλλάδος με έμφαση στην ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας
    Ανάπτυξη στην Κινητή Τηλεφωνία και στο Internet
    Αναδιοργάνωση στις Διεθνείς Δραστηριότητες
    Αποτελεσματικότητα στην οικονομική απόδοση σε επίπεδο Ομίλου.



    Εντάξει, τέλος το διάλειμμα. Δείτε τώρα τον πελατοκεντρικό (sic) προσανατολισμό και την ευρυζωνικότητα στο Ηράκλειο του 2006 σε πρόσφατο post.
    http://harilatron.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Συγγνώμη, άσχετο.. Διαβάσατε ότι:
    Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Σούρλας, έκανε ερώτηση στον υπουργό άμυνας με σκοπό να κινηθεί διαδικασία έκπτωσης από το αξίωμα του επιτίμου ΓΕΝ του ε.α ναυάρχου Αντωνιάδη. Ο άνθρωπος εξέφρασε την άποψή του ότι δεν θα έκανε ποτέ πόλεμο για τον χριστιανισμό, ο Σούρλας έβγαλε σπυριά και τον κατήγγειλε ότι "ξεγέλασε" τον τότε Υπουργό Παπαντωνίου κι ότι θα επρεπε από τότε να τον είχαν εκδιώξει διότι δεν συνάδει Στρατηγός, μη Χριστιανός Ορθόδοξος.
    Αυτά και συγνώμη με το άσχετο θέμα αλλά το άκουσα πριν απο λίγο και ...φρικαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Τα ΚΕΠ, ήταν και είναι κατα τη γνώμη μου, μια πολύ μεγάλη βοήθεια καθώς μπορείς να βγάλεις ένα κάρο έγγραφα σε σύντομο σχετικά χρόνο και μπορείς να πάρεις πληροφορίες για καθημερινά θέματα σχεδόν άμεσα. Η προσωπική μου εμπειρία από τα ΚΕΠ ήταν πραγματικά αψεγάδιαστη τόσο παλαιότερα με τα διαβατήρια, ταυτότητες όσο και τώρα με ταυτοπροσωπίες, εξουσιοδοτήσεις και λοιπά.

    Αν και πλέον τα διαβατήρια και οι ταυτότητες δεν ανήκουν στις αρμοδιότητές τους πρέπει να τονίσουμε πως στις αστυνομίες επικρατούν νομάλ συνθήκες. Εγώ προσωπικά εντυπωσιάστηκα που δε βρήκα ουρά, που οι εφορίες για τα παράβολα είναι σχεδόν πάντα κάποθ κοντά και που δέχονται αιτήσεις μέχρι τις 10 το βράδυ αν θυμάμαι καλά! Με σάββατα μέσα! Αν κάποιος είχε διαφορετική εμπειρία ας την καταθέσει, αλλά εγώ προσωπικά θεωρώ πως το τωρινό σύστημα λειτουργεί το ίδιο καλά όπως το παλιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Καλημέρα/καλησπέρα

    ΙΚΑ: ραντεβού μήνες μετά (μα ΤΩΡΑ πονάω!), γιατροί που ψαρεύουν κόσμο για τα ιατρεία τους το απόγευμα, εξετάσεις αν στις γράψουν (αλλιώς φορτώνεσαι εσύ όλη τη λυπητερή), ένα κάρο γραφειοκρατία και δεκάδες φάρμακα πανάκριβα (για ρωτήστε καρκινοπαθείς...). Κι όσο για τις συντάξεις... Ντρέπομαι όλα αυτά τα γεροντάκια με την ταλαιπωρία που τραβούν για μερικά ευρώ - δικαιούνται τόσα μονον? Οκ, δώστα όμως, ούτε απεργίες ούτε τίποτα... Και ποιός θα γεμίσει τα ταμεία? Η ενοποίηση μας μάρανε - και επαφιόμαστε στους μετανάστες να πληρώνουν τα ένσημά τους (και να κάνουν και πολλά παιδιά) να γεμισουν λίγο τα ταμεία μας...

    ΕΣΥ: ράντζα και ξερό ψωμί, τοκετοί-φασόν, ατελείωτη ουρά για να σου βρουν κρεβάτι (αν δεν έχεις πεθάνει στο μεσοδιάστημα δλδ), κι από κει και περα, γολγοθάς... Μην ξαναπούμε για το χάος με τα φακελλάκια και τις αμοιβές, τις απεργίες τους, την έλλειψη εξοπλισμού ή την πλήρη "ανεκμετάλλευση" έτοιμων κτηρίων, τη λαίλαπα των αποκλειστικών νοσοκόμων (θα έχει και κάποιες καλές, φαντάζομαι, εμείς δεν πετύχαμε ποτέ καμμία πάντως). Ποιός από τους πολιτικούς μας πάει σε δημόσιο νοσοκομείο? Και καλά να μην φύγουν έξω, οκ, δεκτόν, αλλά κάτω από Ιατρικό Κέντρο ποιός τολμάει?

    Στην Ελλάδα δεν κάνει να αρρωσταίνεις. Ούτε να παραπονιέσαι.Αλλά το να γίνεσαι γιατρός, αααα, η επιτομή της επιτυχίας!

    (και δε σνομπάρω τους γιατρούς, τους είμαι υπόχρεη, με το σύστημα και τα αποστήματά του τα βάζω...)

    Λεμονάδα κανονική, περιλούσιμο!

    Γειά σας φίλοι!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Στον OTE για όλους τους λόγους που ήδη έχουν ειπωθεί
    Και σε όλους τους Ευαγγελατοκακαουνακητράγκηδες αυτού του τόπου, τηλεοπτικού, ψηφιακού και μη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. ‘στις αστυνομίες επικρατούν νομάλ συνθήκες’

    Έβγαλα ταυτότητα πριν δύο μήνες. Έξω από το αστυνομικό τμήμα, λαός – δύο περαστικοί με ρώτησαν ‘τι συμβαίνει’, μοιάζαμε σαν να κάνουμε συγκέντρωση. Μεγάλη επιγραφή «δεν τηρείται λίστα προτεραιότητας» - αλλά εννοούσε πως δεν την κρατούν οι αστυνομικοί. Την κρατούσαν αυτοί που περίμεναν. Με αποτέλεσμα, να κυκλοφορούν τρεις λίστες ταυτόχρονα (μόλις έφευγαν κάποιοι για λίγο, κάποιος άρχιζε καινούρια λίστα).

    Όταν μπήκαμε μέσα, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Οι αστυνομικοί δήλωναν αναρμόδιοι για το πώς θα λειτουργούσαμε εκεί μέσα, πως θα κρατούσαμε τη σειρά, λες και βρισκόμασταν σε καμιά αμμουδιά – όχι μέσα στο τμήμα τους!

    Πέντε ώρες μου πήρε η όλη διαδικασία. Αν αυτά είναι ‘νορμάλ’, εγώ είμαι αμπ-νόρμαλ. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Η αποθέωση του harrygreco


    O Don εδημοσίευσε
    Στίχους του Χάρρυ-γκρέκου
    Τους διάβασε κι απόρησε
    Ακόμα και η Γκερέκου

    Πιάνει τον Τόλη απ’ τον γιακά
    «Τόλη, αυτόν τον Χάρη
    Θέλω να τον γνωρίσω ευθύς
    Γιατί είναι παλικάρι!».

    Τους διάβασε κι η διάσημη
    Η Γιάννα η παινεμένη
    Και ψάχνει τώρα να τον βρει
    Σ’ όλη την οικουμένη.

    «Έλα στην Bentley να μπεις
    Στο σκάφος μας ν’ αράξεις
    Μόνο να μου υποσχεθείς
    Τα χρόνια μου μην ψάξεις».

    Η φήμη του ταξίδεψε
    Μέχρι τη Μενεγάκη
    Που ως τότε θαύμαζε πολύ
    Μόνο τον Καρυωτάκη.

    «Χάρη ας είσαι κι Αλβανός
    Ας είσαι και Βαλκάνιος
    Μες την καρδιά μου σ’ έκλεισα
    Γιατί μου μοιάζεις σπάνιος.

    Ο Χάρης τώρα κάθεται
    Στον κεντρικό οντά
    Κι οι οδαλίσκες γύρω του
    Όλες κοντά-κοντά.

    Μεταξωτά και κεντητά
    Βγάζουν απ’ το σεντούκι
    Και γύρω του στριμώχνονται
    καπνίζοντας τσιμπούκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Ο τελευταίος στίχος του ποιήματος αλλάζει κατά βούλησιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Εκείνα τα 45 χιλιάρικα που ακόμα μου χρωστά το expense account του μπλογκ, ευχαρίστως τα αποποιούμαι και τα παραχωρώ στον Χαρυ σαν ελάχιστη αμοιβή για το entertainment που προσφέρει.

    Αν είναι αυτός ο πιητής και του τελευταιου αριστουργήματος, τα παίρνει όλα. Αν οχι,ας τα μοιραστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Πανάσχημη
    Μην είσαι και τόσο σίγουρη ότι είναι ο harry ο ποιητής εμένα κατι σε ...γάτο μου κάνει. Ειδικά μετά την...διευκρίνιση.
    Ο harry νομίζω παρασύρει κόσμο γενικώς είναι μοναδικός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. μτρυφο

    Μα μίλησα για μοιρασιά.
    Οποιος είναι τέλος πάντων...
    Αξιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. πανάσχημη said...
    "Αν είναι αυτός ο ποιητής και του τελευταιου αριστουργήματος, τα παίρνει όλα. Αν οχι,ας τα μοιραστεί".

    Συγγνώμη Πανάσχημη - δεν είδες ποιος υπογράφει;

    Όχι και να παραγνωρίζουμε τους πραγματικούς (μια ζωή) στιχουργούς.

    "Η κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες!".

    Τα πνευματικά μου δικαιώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Τα ολοδικά μου 22.500 (εικοσιδυο χιλιάδες και πεντακόσια δολλαρια) σε σας τότε.
    Ευχαριστημένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. ΘΕΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ:

    ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΕΦΥΓΑΝ

    ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ.

    Η ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ.

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΣΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΑΠΕΔΙΔΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΩΦΕΛΗ. Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΙΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

    ΤΙ ΝΑ ΚΑΜΩ? ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ.

    ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ!!!

    :-)))

    ΥΓ: ΚΑΛΩΣΗΛΘΕΣ ΚΙ ΕΔΩ. ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΤΑ ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΑ ΞΕΡΑΝΕ.

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Είπα να δώσω ένα δείγμα σατιρικής γραφής για να μην μονοπωλούν τον στίβο οι ερασιτέχνες...

    πανάσχημη - thanks for the money I never gave you... anyway you did not need it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Χαρυ
    Διευκρινισε μαου σε απλα Ελληνικά την "νευραλγια τριδυμου."
    Οχι βεβαια πως το υπόλοιπον της αμοιβης θα εξαρτηθει από την διευκρινηση.
    Το ταλέντο, ταλέντο.
    Κι ας ειναι ρεπουμπλικάνικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. ΝΔ
    Δεν το κατάλαβα αυτο...
    Ετσι λειτουργούν οι χρεωστικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. ihadafarminafrica said...
    Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

    Μόνο αυτό; τι θα λέγατε για την άρση της υποχρεωτικής διπλο-ασφάλισης; Όποιος θέλει να θεωρήσει μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών πρέπει να ασφαλιστεί στο ΤΕΒΕ έστω κι αν είναι ήδη ασφαλισμένος σε άλλο ταμείο (ΙΚΑ< ΕΔΟΕΑΠ - δημοσιογράφων) έστω κι αν είναι ήδη συνταξιούχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. πανάσχημη said...
    "ΝΔ
    Δεν το κατάλαβα αυτο...
    Ετσι λειτουργούν οι χρεωστικές;"


    Ναι - εκτός αν αποδείξεις πως είσαι πράγματι πανάσχημη και χρειάζεσαι πλαστική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Nikos Dimou said...
    ihadafarminafrica said...
    Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

    Μόνο αυτό; τι θα λέγατε για την άρση της υποχρεωτικής διπλο-ασφάλισης; Όποιος θέλει να θεωρήσει μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών πρέπει να ασφαλιστεί στο ΤΕΒΕ έστω κι αν είναι ήδη ασφαλισμένος σε άλλο ταμείο (ΙΚΑ< ΕΔΟΕΑΠ - δημοσιογράφων) έστω κι αν είναι ήδη συνταξιούχος...

    Τρι Νοε 14, 04:08:42 μμ
    *****

    Κύριε Δήμου η διπλοασφάλιση αφορά όσους έχουν ασφαλιστεί σε κύριο ασφαλιστικό φορέα προ της 1/1/1993 (Ν.2084/92).
    Για μας τους μετά την 1/1/93 ασφαλισμένους προβλέπεται κύρια ασφάλιση σε ΕΝΑ μόνο ταμείο, δηλ.εγώ που είμαι μισθωτός αν ασχοληθώ με δραστηριότητα που αφορά το ΤΕΒΕ, θα απαλλαγώ από την υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΕΒΕ προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του Ι.Κ.Α.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. ΝΔ
    Με προκαλεις να βάλω αβαταρ τότε.
    Το κριμα επάνω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. Το Αβατάρι του Χάρρυ
    (όπως λέμε "το παλαμάρι του βαρκάρη")

    Ήθελα να σχολιάσω
    κι άλλα σχόλια να διαβάσω,
    μα μου ζήτησε ο Χάρρυ
    να του φτιάξω αβατάρι.

    "Τι το θέλεις;" τον ρωτάω
    και μου λέει: "Να ...φυσάω!
    Να ποστάρω με καμάρι
    με το νέο μου αβατάρι".

    "Βάλε κίτρινο για φόντο,
    μαύρο κύκλο για σεγκόντο
    και το αρχικό του Harry.
    Έτσι θέλω το αβατάρι."

    Πιάνω ευθύς το φοτοσόπι,
    με ερ-μπρας, ρετούς και κόπι
    μην τυχόν και μου τα πάρει
    που δεν του 'φτιαξα αβατάρι.

    "Σου αρέσει;" τον ρωτάω.
    "Καλό είναι και το πάω.
    Μια ακόμα μόνο χάρη
    για το νέο μου αβατάρι!"

    "Βάλε και μία φατσούλα,
    μη με προσπερνούν στη ζούλα
    και θα σου χρωστάω χάρη
    για το ωραίο μου αβατάρι."

    Κάνω μια αλλαγή και άλλη,
    μα η μανούρα είναι μεγάλη.
    "Δεν πειράζει" λέει ο Χάρρυ,
    "βάζω το αρχικό αβατάρι."

    Πάω να το εφαρμόσω,
    μες στα σχόλια να το χώσω,
    μα δε λέει να το πάρει
    όπως πρέπει το αβατάρι.

    Τελικά βρίσκω ένα τρόπο,
    κάνω κι ένα ωραίο κόλπο
    κι έτσι ο Χάρυ πλέον ποστάρει
    με το νέο του αβατάρι.

    Έβαλα κι αυτό που θέλει
    με τη φάτσα του ...Νταβέλη
    και ξανάβγε για "σαφάρι"
    με το φρέσκο πια αβατάρι.

    Θα 'θελα να γράψω κι άλλα,
    μικρά σχόλια και μεγάλα,
    μα μας τα 'πρηξε ο Χάρρυ
    με το νέο του π@π@ρι!

    (μετά ...συγχωρήσεως :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Δυστυχώς είχα μόνο δεκαπέντε λεπτά στη διάθεσή μου και πρέπει να ξαναφύγω :(

    Τα λέμε ...προσεχώς ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Μιας και ... the winner is I.K.A. σύμφωνα με την μη αναστρέψιμη εικόνα, θα ήθελα να ψηφίσω το Ι.Κ.Α. Πατησίων ως το χειρότερο Ι.Κ.Α. της Ε.Ε.

    Αν βάλουν και oriental μουσική νομίζεις ότι είσαι στο Κάιρο...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. Μικυ
    Τρομερό timing παιδια.
    Μη σκοτωθείτε στην μοιρασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  198. Χαρυ
    Κούνια που σε κούναγε...
    When hell freezes over baby...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.