Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2006

Εμένα κοίτα!

Τον ξέρετε. Σίγουρα τον ξέρετε αυτόν τον τύπο στο φεριμπότ, που ενώ προσπαθείτε να παρκάρετε με την όπισθεν, στέκεται, μπροστά και σας φωνάζει:

- Εδώ! Εμένα κοίτα!

Αγνοεί επιδεικτικά όλους τους νόμους της ψυχολογίας: πως δεν είναι δυνατόν, όταν χρόνια τώρα κοιτάς όπου πας – να πηγαίνεις πίσω και να βλέπεις μπροστά. Εξαρτημένο αντανακλαστικό έχει γίνει στον οδηγό η στροφή του σώματος με την όπισθεν. Όχι όμως. Επιτακτικά σας διατάζει – καμιά φορά χτυπώντας και το καπό του αυτοκινήτου:

- Εδώ, εμένα κοίτα!

Και έτσι δημιουργεί τη σύγχυση, η οποία δικαιολογεί και την επιμονή του. Ζαλισμένος ο οδηγός ανάμεσα στο εδώ – και στο εκεί, στο μπρος και το πίσω, τα χάνει, στραβώνει και δίνει στον τύπο την ευκαιρία να θριαμβεύσει:

- Είδες, για να μην με κοιτάς!

Εμένα κοίτα: θα μπορούσε να είναι το νεοελληνικό σλόγκαν γενικά. Το σλόγκαν που βασίζεται στην υπερεκτίμηση του εαυτού μας και στην υποτίμηση του άλλου. (Εσύ μην σκέπτεσαι, μην αποφασίζεις: Εμένα κοίτα!). Που σημαίνει: μόνος σου δεν μπορείς, μόνος σου θα τρακάρεις – μη παίρνεις πρωτοβουλίες, αφήσου σε μένα.

Εμένα κοίτα: μου θυμίζει όλους αυτούς που προσπαθούν να οριοθετήσουν τη ζωή μας. Που ζητούν απόλυτη προσήλωση στις εντολές τους. Και που, τελικά, φέρνουν μονάχα σύγχυση και καμιά φορά πανικό.

- Δεξιά, κόψε, δεξιά!

Αλλά όμως το δεξιά σημαίνει αριστερά, διότι όταν μου λέει κόψε δεξιά, εννοεί πως θέλει να πάω αριστερότερα. Με πλήρη σιγουριά για την ανικανότητα μου, δεν μου επιτρέπει καμία απόφαση, καμία κίνηση, καμία ελευθερία!

- Εδώ ! Εμένα θα κοιτάς! Στα μάτια!

Γιατί άνθρωπε μου να σε κοιτάω; Πες μου που θέλεις να πάω και άσε να το βάλω μόνος μου. Υποβοήθησε με μόνο στις μικρές τελικές κινήσεις. Όχι, από την πρώτη στιγμή που μπαίνω στο (άδειο ακόμα) φέρι, να με ζαλίζεις. Άσε με να το βάλω – κι αν δυσκολευτώ... να επέμβεις. Μπορεί και να ...ξέρω.

Έχω ταξιδέψει σε πολλές θάλασσες του κόσμου, έχω παρκάρει σε πολλά ξένα φέρι. Τα περισσότερα έχουν γραμμές που σε οδηγούν, δρόμους που σε πηγαίνουν - δεν χρησιμοποιούν τον «εμένα κοίτα»). Κι όπου υπάρχει και η ανθρώπινη καθοδήγηση γίνεται, πάλι με γενικές κατευθύνσεις ευγενικά (στον πληθυντικό!) και αφήνοντας σου απόλυτη πρωτοβουλία. Πουθενά δεν φέρονται στον οδηγό σαν να ήταν ηλίθιος.

Γιατί σε μας; Είμαστε πιο ατζαμήδες; Πιο κουτοί; Μάλλον είμαστε πιο ανεκτικοί. Κάπου, η βασική μας ανασφάλεια, επιτρέπει την επιβίωση δικτατορίσκων – τύπου «εμένα κοίτα». Οι οποίοι (από την ίδια τροφοδοτούμενοι ανασφάλεια) φουσκώνουν υπέρμετρα το εγώ τους.

Δεν θέλω να κοιτάω κανένα! Θέλω να καθορίζω εγώ που πηγαίνω. Γίνεται;

193 σχόλια:

  1. Αυτοί οι άνθρωποι είναι για να αντιδράς μαζί τους.
    Αν τους ακούγαμε, ακόμα "παρκαρισμένοι" στο χθές θα ήμασταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κείμενο και η φωτο πάνε πολλά χρόνια πίσω - όμως ταξιδεύοντας και πιο πρόσφατα με ελληνικά φέρι είδα πως δεν έχει αλλάξει τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενικότερα το "εμένα κοίτα" είναι εκνευριστικό και υποτιμητικό. Όμως αυτοί οι τύποι των φέρι μου αρέσουν. Είναι cult φιγούρες και η συμπεριφορά τους υποψιάζομαι πως διαμορφώθηκε από τους απέναντί τους οδηγούς (στην πλειοψηφία Έλληνες). Αυτοί οι οδηγοί είναι που στο φέρι μέσα ανάβουν την μηχανή του αυτοκινήτου 10-15 λεπτά πριν δέσει το καράβι, ντουμανιάζουν τον τόπο και βρίσκεσαι σε θάλαμο αερίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα κοίτα, εμένα άκου, εμένα διάβαζε, κάντο όπως το κάνω εγώ, γενικά εγώ είμαι ο σωστός.
    Και μαύρο φίδι που σε έφαγε έτσι και πάρεις πρωτοβουλία και κάνεις λάθος σύμφωνα με την ΔΙΚΗ μου εκτίμηση...

    Γιατί μας φαίνεται περίεργο μόνον στα φέρυ? (Να μας πάει και να μας φέρυ)!

    Ολοι περνιόμαστε για διαννοούμενοι που άμα βρεθούμε με άλλους, προσπαθούμε να τους κάνουμε ακροατήριο. Εμένα άκου! (Δυστυχία του να είσαι Ελληνας).

    Πόσοι διακρίνουν το "εμένα διάβαζε" εδώ?..
    Να με ακούτε!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως άσχετο... αλλά εμάς μας έμαθαν να κοιτούμε στους καθρέπτες μας κάνοντας όπισθεν αντί να στρέφουμε όλο μας το σώμα. Τώρα πέρα από αυτό... το τελευταίο συμπέρασμα, περί ανασφάλειας η οποία κάνει δυνατή την ύπαρξη κάποιων που την εκμεταλλεύονται μου φαίνεται ως η μόνη εξήγηση του φαινομένου "εμένα κοίτα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω ότι σε ένα νησί μπορεί ένας άνθρωπος να κινηθεί χωρίς το αυτοκίνητό του.

    Μα, κύριε Δήμου από τον παρκαδόρο του φέρυ περιμένετε ευγένεια;
    Δεν βλέπετε ευγένεια στα τηλεπαράθυρα από ... μορφωμένους και καλλιεργημένους έλληνες;

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα! Μιά φορά που πέτυχα τα σχόλια να είναι λιγότερα από... πεντακόσια, ας πω κι εγώ μια κουβέντα!

    Εμένα κοίτα..... έλα έλα έλα..... κράς..... έλα να δεις τί έκανες.....

    αυτό μάλλον είναι το σλόγκαν τής νεοελληνικής μας κοινωνίας.... και όχι το σκέτο "εμένα κοίτα'....

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παλιά, στο φέρρυ Ρίο-Αντίρριο.

    "Εμένα κοίτα" και θα σε βάλω τσιμα-τσιμα δίπλα στη νταλίκα "Ο Τάκης---Μπαμπά να προσέχεις" και αν καταφέρεις να βγεις από το παράθυρο σφύρα μου.

    Και αν φωνάξεις και κάνεις το δικό σου ή δεν τον ακούσεις τον "εμένα κοίτα", θα βρεις το αμάξι γδαρμένο από τον άλλο που άκουγε τον "εμένα κοίτα".

    Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοί που θέλουν να παρκάρουν τις συνειδήσεις μας, που στριμώχνουν τον εγωισμό μας και μας υποτιμάνε, δεν βρίσκονται μόνο στα φέρυ, δυστυχώς.

    Είναι γύρω μας και αλωνίζουν και περιμένουν να βρουν "θύματα" για να κάνουν το κομμάτι τους. Στο χέρι μας είναι να μην "ψαρώνουμε" και να τους διαολο-στείλουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nikos Dimou said...
    "Έχω ταξιδέψει σε πολλές θάλασσες του κόσμου, έχω παρκάρει σε πολλά ξένα φέρι. Τα περισσότερα έχουν γραμμές που σε οδηγούν, δρόμους που σε πηγαίνουν - δεν χρησιμοποιούν τον «εμένα κοίτα»"

    --------------

    Εδώ γατούλη, είναι Βαλκάνια,
    δεν είναι παίξε-γέλασε!!!
    Τί θα γινόμασταν
    χωρίς τον "εμένα κοίτα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μόνο να τρομοκρατούν και να ουρλιάζουν καταφέρνουν συνήθως αυτοί οι τύποι... είναι άραγε οι μόνοι που κάνουν κάτι τέτοιο στην ζωή μας...πολύ φοβάμαι πως όχι. Είναι στην ίδια κατηγορία με αυτούς που σου μιλάνε στον Ενικό στις υπηρεσίες, στο ταξί, στον δρόμο, μη έχοντας την παραμικρή ένδειξη σεβασμού για κανέναν. Τελικά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχει τόση πολύ αγένεια στην χώρα μας. Και κυρίως γιατί όσοι υιοθετούν μια συμπεριφορά που διαφέρει από αυτό το στυλ χαρακτηρίζονται ως γραφικοί, παράξενοι ή περίεργοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικός κύριος. Το μουστάκι του μου θυμίζει Τούρκο παλαιστή.

    Ευτυχώς που με την γέφυρα Ρίου- Αντιρίου γλυτώσαμε απο μερικούς τέτοιους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά γιατί έβαλες τη φωτογραφία του Harry στο post;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάλλον το κείμενο προέρχεται από μια εποχή που υπήρχε ακόμη ευγένεια σε άλλους τομείς της καθημερινότητας. Τώρα πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλοι αυτοί οι τύποι μόλις δουν να ξεπροβάλει από το παράθυρο του αυτοκινήτου ένα «αξιοσέβαστο» μπράτσο,μαζεύονται.Γιατιιί?

    Και οι αγρίοι φοβέρα θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι σωτήρες. Οι "άσε-να-σου-πω-εγώ- πώς-να-το-κάνεις-γιατί-εσύ-δεν-ξέρεις".
    Δεν ξέρεις είτε γιατί είσαι βλάκας (κι αυτός έξυπνος), είτε γιατί είσαι ανίκανος (κι αυτός ικανός), είτε γιατί είσαι ανώριμος (κι αυτός "σοφός").
    Τους σιχαίνομαι αυτούς τους τύπους. Θέλω να με αφήσουν στην ησυχία μου και να φάω τα μούτρα μου με δική μου ευθύνη. Έτσι κι αλλιώς, ποτέ δε ζήτησα τα ρέστα από κανέναν.

    Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που πολύ τους βολεύει η ύπαρξη αυτών των σωτήρων. Δεν είναι δα και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να αναλαμβάνεις την ευθύνη της ζωής σου και να χαράζεις την πορεία σου μόνος σου. Ενώ αν σου δείξει κάποιος κατά πού να πας...ε, λες, αυτός κάτι θα ξέρει. Ας πάω. Κι ύστερα, για την αποτυχία σου, λες, "δε φταίω εγώ. "Αυτός" μου είπε να παω προς τα κει". Και όλα καλά. Φταίνε πάντα οι άλλοι.

    Οι πιο ανώδυνοι απ'αυτούς είναι αυτοί στα φέρι. Δεν θα ξεχάσω ποτέ έναν τέτοιο (όπως αυτός της φωτογραφίας, με το μουστάκι του, πολύ μάγκας) ο οποίος φώναζε σε έναν κύριο:
    "Παλικάααααρρρρρ, παλικάααααρρρρ,
    έλα μι τ'μουρ!"

    (έλα με τη μούρη, εννοούσε ε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΕ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΛΟΥΜΠΑΓΚΟ


    ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΛΩΣΩ. ΠΑΛΙ POST ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ; ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!;

    ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ.

    ΥΓ1:

    ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ ''ΕΜΕΝΑ ΚΟΙΤΑ'' ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΟΥΣΕ Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟ! ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ.

    ΥΓ2:

    ΤΟ ΛΟΥΜΠΑΓΚΟ ΘΕΛΕΙ ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Η ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΒΟΗΘΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ. ΤΑ VOLTAREN ΕΠΙΣΗΣ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η ΚΑΘΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ: ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Θέλω να με αφήσουν στην ησυχία μου και να φάω τα μούτρα μου με δική μου ευθύνη. Έτσι κι αλλιώς, ποτέ δε ζήτησα τα ρέστα από κανέναν"

    Would you then sign a Disclaimer to that effect?

    Και στις ΗΠΑ, κάποιος κάποτε έβαλε στο μάικροουέιβ το σκύλάκι του για να το στεγνώσει, έκανε μήνυση στην εταιρία κατασκευής γιατί δεν έλεγε στις οδηγίες "μην βάζετε το σκυλάκι σας το μάικρο να τον στεγνώσετε" και ΚΕΡΔΙΣΕ!!!

    So, would you please then sign a disclaimer to that effect?

    Στην Ολλανδία διαμαρτύρονται επειδή με το νέο ασφαλιστικό σύστημα όλοι έχουν κύρια ιατρο-φαρμακευτική κάλυψη με 1000 Ευρώ το χρόνο! 1000 Ευρά το χρόνο!!!!! Και ορισμένοι το θεωρούν "ακριβό"! Και άλλοι λένε γιατί να μην πληρώνουν οι πλούσιοι περισσότερο (από 1000 Ευρώ).

    Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος και όλοι έχουν δίκιο. Αυτό είναι "παγκοσμοποίηση"?!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @demosthenes,

    Yes, I would!

    Δηλαδή το μυαλό μας και την κρίση μας θα τα έχουμε για ομορφιά? Σε αχρηστία? Χρειάζομαι οδηγίες για να μου πει κάποιος να μη βάλω το σκυλάκι μου στο φούρνο? Έλεος!

    (να'σαι καλά, μ'έκανες και γέλασα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλό ποστ με χιούμορ. Ας μην το βάραινες με γενικεύσεις και συλλογισμούς στο τέλος. Τι τα θες αυτά; Μόνο η φωτό και το εμένα κοίτα φτάνει να φτιάξει η μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αντί να διαβάζετε το blog μου διαβάζετε τον Δήμου! Εμένα να διαβάζετε!

    Δεν συμφωνώ για τα καράβια, σκεφτείτε τι θα γινότανε αν ο καθένας πάρκαρε εκεί που ήθελε. Οι δύο πρώτοι που θα έμπαιναν θα έκλειναν την μπάρα με alarm και αττάκα: "Ρε φίλε πως κάνεις έτσι; Σε 5 ώρες φτάνουμε Πάρο και θα κατεύω".

    Γενικά η νοοτροπία "Ξέρεις ποιο είμαι εγώ;;;" είναι, τουλάχιστον, ελλεεινή.

    @Αρχαίος
    LOL!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σε μια χώρα όπου οι μισοί και πλέον κάτοικοι της δεν θα έπρεπε, πιθανότατα, να είχαν όχι μόνον διπλώματα οδήγησης αλλά ούτε καν εκλογικά βιβλιάρια, μπρουτάλ λυγερόκορμα μελαχρινά αγόρια όπως αυτό της φωτογραφίας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα.

    Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι οι επιβήτορες της εκάστοτε εξουσίας χρειάζονται όχι μόνον γερούς «αναβολείς» αλλά και πειθήνιους «ιπποκόμους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στα Αμερικάνικα πλυντήρια πάντως- σ’αυτά τα θηρία- η αδερφή μου έβαζε την κόρη της μέσα! Όχι για να τη στεγνώσει;) αλλά για να τη φωτογραφήσει. Και χωρούσε η άτιμη και γκριμάτσιαζε κιόλας. Μια μήνυση χρειαζόταν κι η Miele που προκαλεί με τις διαστάσεις τη φαντασία μας!..λολολ

    Όλη (ή σχεδόν για να μην παρεξηγούμαστε) η Αμερική φωνάζει: «Ακούστε the free word!». Απαξιωτικά στον τριτοκοσμικό αγώνα επιβίωσης. Αφ υψηλού και εκ του ασφαλούς. Αυτό είναι Ναρκισσισμός και ύβρης και όχι η αγέλη των προβάτων που στο κάτω κάτω δεν είχε ποτέ και άλλο πρότυπο...

    Γιατί τα βάζουμε με τους νταλικέρηδες των 50*C με τους γονείς από τζάκι-στην κυριολεξία δλδ- .Όχι, το μην σήμερα είναι συμβολικό και απευθύνεται σ’ όλους τους «εμένα άκου, κοίτα, αγάπησε». Όλους μας δλδ.(Κι ας ήρθαμε μόλις δεύτεροι στη χτεσινή ψηφοφορία;))?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. antidoto said...
    "Αναρωτιέμαι πώς εμπνευστήκατε το σημερινό θέμα...
    Το προετοιμάζατε απο καιρό, ή... σας προκάλεσε καποιος τέτοιος τύπος όταν παρκάρατε χθές στο Μέγαρο...;"

    Δεν προσέξατε το δεύτερο σχόλιο. Το κείμενο είναι του 1983 - η φωτό επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα σας.

    alogaki said....
    Τί θα γινόμασταν
    χωρίς τον "εμένα κοίτα";
    -------------------------

    Χμ. Ναι, τελικα ο πολιτισμός του 'Εμένα κοίτα!' (του συστήματος που το επιβάλλει και όχι του συγκεκριμένου ανθρώπου) είναι ανεξάρτητος από τον πολιτισμό των παρακάτω ???

    - Εγώ παρκάρω μόνο όταν έχει χώρο γιατί δεν ξέρω με όπισθεν
    - Ε, όλο και κάτι έδωσα για να το πάρω (το δίπλωμα)
    - Κυρά μου, τί θα γίνει, θα φύγουμε καμιά ώρα ή θα σε περιμένουμε μέχρι αύριο να παρκάρεις
    - Τί θες ρε μ....α, δεν βλέπεις ότι ήμουν εδώ πριν από σένα

    ..... και η λίστα θα μπορούσε να ήταν ατέλειωτη. Βέβαια άλλο ένας ευγενικός συντονιστής και άλλο ο 'Εμένα κοίτα!'

    Από την μία έχεις το 'Εμένα κοίτα!' και η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι το 'Ωχ αδερφέ τώρα!'

    Αλλά, αλήθεια, αναρωτιέμαι, πόσος κόσμος το έχει επεξεργαστεί όπως εσείς ΝΔ? Οι 'Εμένα κοίτα!' είναι παντού τριγύρω μας. Αλλά πόσοι τους 'βλέπουν'? Πόσοι τους αντιλαμβάνονται ? Πόσοι έχουν ταξιδέψει για να δουν την άλλη άποψη, για να δουν ότι υπάρχουν, γαμώτο, πόλεις χωρίς λακούβες, με ανθρώπινα πεζοδρόμια, ότι το να περιμένουν 10 άνθρωποι σε μία ουρά (και ουχί σε 10!!!!) είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση ??? Αλλά πάλι, και αυτοί που τα είδαν... μήπως απλά τα χλεύασαν ώς μαλακίες και παραξενιές των άλλων ????

    Άλλωστε, μην το ξεχνάμε ποτέ. Είμαστε το κέντρο της γής. Εμείς ξέρουμε πως να τα κάνουμε καλύτερα. Εμείς είμαστε μάγκες. Εμείς είμαστε γαμάτοι - οι άλλοι ξενέρωτοι.

    Εμάς κοίτα κόσμε.
    Εμείς σου δώσαμε το φως σου (και αν ήταν στο χέρι μας, θα το παίρναμε πίσω... έτσι, γιατί έτσι γουστάρουμε)...

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το 'εμένα κοίτα' είναι τρόπος ζωής σχεδόν σε όλες μας τις διαπροσωπικές σχέσεις.. αυτό όμως που μας συγκλονίζει περισσότερο δεν είναι τίποτα άλλο από την τρομοκρατία της φωνής, στην οποία υποκύπτουμε χωρίς να το καταλάβουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. O Εμένα Κοίτα μου θυμίζει μια ανυπόφορη αδικία των ferry boat που γεμίζουν με σύστημα LIFO - πλειοψηφία στην Ελλάδα.
    (last in, first out για όσους δεν θυμούνται).

    Μια φορά (Ρίο-Αντίρριο ήταν;) προσπερνούσα στην Εθνική δεκάδες αυτοκίνητα, έφτασα Ρίο και το ferry είχε μόλις φύγει.

    Μπήκα πρώτος στο επόμενο, περίμενα να έρθουν όλοι αυτοί που είχα προσπεράσει στο δρόμο, περίμενα να γεμίσει το ferry και μόλις έφτασε απέναντι, έπρεπε να τους περιμένω να βγουν για να τους ξαναπροσπεράσω και μάλιστα στα στενά του Αγρινίου...

    LIFO sucks, FIFO rulez!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πριν λίγο καιρό δεν έλεγες πόσο χάλια οδηγοί είμαστε σε αυτή τη χώρα; Επομένως γιατί να μας αξίζει κάτι καλύτερο από έναν άπλυτο "εμένα κοίτα" τύπο; Εγώ πάντως με τη μηχανή δεν έχω τέτοια ζόρια. Το πρόβλημα μου είναι όλοι οι γιωταχίδες που δεν με υπολογίζουν ούτε στο δρόμο, ούτε στο καράβι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εμένα κοίτα!

    Λογικό το ακούω.
    Αλλιώς θα το λέγαμε,

    δες ό,τι βλέπω.

    (ναι! ετοιμάζομαι πάλι να καταχεριάσω τον ορθολογισμό - φαίνεται;;)

    Αναπόφευκτα, καθένας έχει ένα σύστημα διακρίσεων: την κοσμολογία του.

    Σ' αυτόν τον κόσμο υπάρχει, αυτόν τον κόσμο διαμορφώνει βήμα με το βήμα, αυτόν τον κόσμο νοηματοδοτεί. Και, νοηματοδοτώντας τον, τον δημιουργεί επί τόπου.

    Και ξεχνάμε ότι είναι δική μας εφεύρεση αυτό το πλαίσιο διακρίσεων, εμείς - και κανένας άλλος το βιώνουμε - έτσι και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ούτε κοινή κουλτούρα, ούτε συναίνεση για να ξεκινήσει την επικοινωνία.
    Αυτή, ξεκινά εξ ανάγκης, απλώς αν υπάρχει ένα πρόβλημα που όλοι θέλουν να λυθεί - ακόμα κι αν για τον καθένα είναι διαφορετικού τύπου πρόβλημα.

    Αν ένας Βουσμάνος κι ένας Εσκιμώος βρεθούν ξαφνικά ταυτόχρονα σ' ένα φλεγόμενο κτίριο, η επικοινωνιακή συνεργασία θα αναδυθεί από μόνη της, "etsi Deus non daretur" - σαν να μην (ακόμα κι αν δεν) υπάρχει Θεός, που λένε και οι λόγιοι.

    Το πρόβλημα είναι, ότι ξεχνάμε ότι είναι απλώς δική μας εφεύρεση και ξεφωνίζουμε, "μα στραβός είσαι?!".
    Δεν είναι στραβός, απλώς είναι Άλλος.

    Άρα, περί ορθολογισμού ως κοινού πεδίου συναίνεσης το ανάγνωσμα πρόσχωμεν κλπ...

    (και δώστου τα νύχια έξω ο Don)

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λοιπόν, εγώ ακούγοντας τις οδηγίες αυτών των τύπων παρκάρω μια χαρά στα φέρυ. Και δεν φωνάζουν μόνο δεξια, δείχνουν κιόλας με το χέρι προς τα που πρέπει να γυρίσεις το τιμόνι. Εν γένει νομίζω πως άμα τους ακούς/κοιτάς, παρκάρεις πολύ πιο εύκολα.

    Τώρα το σύστημα που χρειάζεται τέτοιυς τύπους είναι άλλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ισχύει ο νόμος που λέει ότι για πέντε ευρώ τα κάνεις όλα. Είναι σημαντικό το να δίνεις. Στην πράξη ο νόμος έχει ως εξής: πάρε πεινασμένε εύθικτε. Εμείς δίνουμε σε όλους τους πεινασμένους - προτιμούμε τους πτωχοπροδρομικούς με τα πτυχία. Αυτός ο τύπος στο φεριμποτ είναι φτωχός. Εμείς, όταν ταξιδεύουμε, δίνουμε λεφτά σε όλους. Εκτός από τους υπαλλήλους πόρτας της ΛΑΝΕ και της ΑΝΕΚ. Που έρχονται στα νησιά μας για να επιβάλλουν ως συνείδηση την επιχειρησιακή πολιτική αναπτύξεως της επιχείρησης. Ακόμα και οι μούτσοι τους έχουν MBA. Και είναι αυστηρά αυτά τα κοπέλια της ημετέρας Ινγκλιτέρας. Που ήρθαν στην Ελλάδα κι άγιασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εσύ αλητόβιε μιλάς σαν να σου χάρισαν τον άνθρωπο της φωτογραφίας. Νιώθεις από όλους ανώτερος - σαν όλοι οι προβληματικοί πειραγμένοι - και συγκρίνεσαι. Με το αυτοκίνητό μου θα σε πατούσα. Και με τρίτη και με όπισθεν. Για να σου χαρίσω αυτό που αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ ladybug

    Εγώ δεν διαφωνώ με αυτά που λέτε/λες ("Δηλαδή το μυαλό μας και την κρίση μας θα τα έχουμε για ομορφιά? Σε αχρηστία?"). Αλλά ακόμα και τα πιό γερά μυαλά, υποκύπτουν τελικά μπροστά στον γραφειοκρατικό/πολυνομικό κυκεώνα (λαβύρινθο) που έχει στηθεί, ειδικά στην Ελλάδα (γραφειοκρατία υπάρχει παντού, εδώ όμως ..... χέρι-χέρι με το νομικό σου σύμβουλο πρέπει να πορεύεσαι για να "ξέρεις που στέκεσαι"). Μυαλά έχουμε γενικά οι άνθρωποι, αλλά νομικοί δεν είμαστε όλοι ούτε είμαστε σε θέση αν αποκωδικοποιήσουμε τους "κανόνες" (νόμους κτλ) που υπάρχουν για το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να κάνουμε.

    Λες, "να'σαι καλά, μ'έκανες και γέλασα!". Χαίρομαι, διότι το σχόλιο μου δεν αναφερόταν σε εσάς/σένα, αλλά το πήρε ως έναυσμα για να δείξει την πολυπλοκότητα του θέματος.

    Τώρα, μία ακόμη νομική απορία που έχω (διεθνούς υφής και δη ΗΠΑ). Υπογράφουνε, λέει, "προγαμιαίο συμβόλαιο". Τότε πως γίνεται και ΤΕΛΙΚΑ όταν γίνεται διαζύγιο η μία πλευρά (μπορεί να είναι και ο ανήρ, όχι αναγκαστικά η γυνή) παίρνει διατροφή ή εφ' άπαξ αποζημίωση???? Αμ αυτό, πως γίνεται? Μήπως για να βγάλει τα φορολογικά ή άλλα άπλυτα του/της τέως "στη φόρα"?

    Άλλο να έχεις "νομική σκέψη" και άλλο να κατέχεις "νομική παιδεία".

    Το μυαλό και η εξυπνάδα του ΜΕΣΟΥ Έλληνα μήπως αναλώνεται στο πως θα ξεγλυστρήσει από έναν νόμο αντί να σκαρφίζεται νέες - παραγωγικές όμως - ιδέες!!!

    Μήπως αντί για εθνικό σπορ την "πονηριά" θα έπρεπε να κάνουμε την "εξυπνάδα" (ωραία η αντιδιαστολή των δύο εννοιών/ικανοτήτων σε προηγούμενο ποστ)?

    Συμφωνώ, το γέλιο και κυρίως το χιούμορ θα μας σώσουν από αυτήν την λαβυρινθική κατάσταση. Για όλα τα άλλα έχω αμφιβολίες. ΛΟΛ. Εθνικό σπορ το χιούμορ? Πολλά ζητάω! Υποκειμενικό είναι το θέμα (τι συνιστά χιούμορ)!!! Και με την "παγκοσμιοποίηση" τώρα άντε να καταλάβεις ποιά αίσθηση του χιούμορ έχει ο καθένας για να είσαι "συμβατός" με αυτήν. Εδώ οι Βρυξέλλες δεν μπόρεσαν να επιβάλουν ακόμη (με οδηγία ή κανονισμό) ενιαία αίσθση του χιούμορ στους 15 (και τώρα τους 25 και βάλε)!

    Το χιούμορ λοιπόν ή η φιλοσόφηση θα μας "σώσουν"?

    Περί Αλκιβιάδη. Ο Θεμιστοκλής τι είπε? Όχι "κοίτα εμένα" αλλά "άκουσον μεν, πάταξον δε". Αλλά δεν τον άκουσαν (ούτε και τον πάταξαν) και γι' αυτό προχώρησε σε ένα "ΜΙΚΡΟ" κόλπο για να τους αναγκάσει να δώσουν τη μάχη στα πλοία κλαι μάλιστα στα στενά της Σαλαμίνας! Αν είχαν πάρει χαμπάρι όμως τι "πονηριούλα" έκανε, δεν θα τον είχα απλώς πατάξει! Πλάκα έχει η Ιστορία, τελικά (σημερα ορισμένοι την προφέρουν "Hystoria (Lane)"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο δυτικός λέει: «Είπα στον τάδε ότι κατά γνώμη μου… ΄κοκ’».

    Ο Έλληνας λέει: «‘το και το’ μου λέει ο τάδε. ‘Τι λες ρε;’ του λέω. ‘Γιατί;’ λέει αυτός. ‘Λοιπόν, άκου να δεις’ του λέω», κτλ., κτλ., κτλ.

    Ο πλεονασμός σε όλο του το μεγαλείο, νόμισα. Αλλά ο πλεονασμός δεν έχει στόχο – ο συγκεκριμένος αφηγητής έχει. Ανάμεσα σε κάθε λέξη και μέσα από κάθε διάστημα, ένα ΕΓΩ ζητάει να αναγνωριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @demosthenes,

    α) να μου μιλάς στον ενικό παρακαλώ :)

    β) αυτό για τα προγαμιαία συμβόλαια δεν το κατέχω, αλλά έχω την εξής απορία: μήπως η καταβολή διατροφής ή αποζημίωσης συμπεριλαμβάνεται στο συμβόλαιο?

    Γενικά μιλώντας, και το θέμα που θίγεται σήμερα (όπως και τόσα άλλα...ουφ!) εμπίπτει στο...παν μέτρον άριστον.
    Γιατί αυτό το "δεν θέλω κανείς να μου πει τίποτα, θέλω μόνος μου να πηγαίνω και να σπάω τα μούτρα μου" αν ξεφύγει από το μέτρο, καταλήγει στο "εμένα κοίτα".

    Δεν υπάρχει αμφιβολία για την αναγκαιότητα ύπαρξης "ειδικών". Αυτός δεν είναι και ένας (το τονίζω το ένας) από τους λόγους που οι σύμβουλοι στην Ελλάδα δεν έχουν απήχηση? Γιατί ο παραδοσιακός Έλλην επιχειρηματίας λέει "σιγά μη μου πει ο Χ σύμβουλος τι θα κάνω με την επιχείρησή μου. Και που ξέρει αυτός? Εγώ ξέρω καλύτερα από όλους τη δουλειά μου!"

    Το σχόλιό μου αφορούσε καθαρά και μόνο τη ζωή μου (το "σπάω τα μούτρα μου μόνη μου"). Τη στάση, το χαρακτήρα, τη συμπεριφορά, τις σχέσεις, τους φίλους, τις αποφάσεις. Τέτοια μικρά (?) και ταπεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Somebody said: ….Εμένα κοίτα, εμένα άκου, εμένα διάβαζε, κάντο όπως το κάνω εγώ…

    Δεν κατάλαβα, γιατί οι μεγάλη πλειοψηφία δεν ακολουθεί αυτό που της λέει ο ένας , ο πολιτικός ψήφισε δεξιά, αριστερά ,κάτι σαν παρκαδόρος και θα σε σώσω , ο μόδιστρός πως θα ντυθείς , ο κομμωτής πως θα κουρευτείς , ο διαφημιστής τι θα αγοράσεις κλπκλπ.
    Άρα πόσοι από εμάς που γράφουμε εδώ ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο, πολλοί λίγοι, τουλάχιστόν ο παρκαδόρος του Φέρι είναι και γραφικός.
    Εγώ πάντα τσακώνομε, δύο φορές με έχουν βάλει σε θέση που έπρεπε να βγω από το παράθυρο, αρνήθηκα, όταν με βάζουν πολύ κοντά σε άλλο αυτοκίνητο τους ζητάω το τυρί και το ζαμπόν για να το βάλω τους λέω ανάμεσα και να κάνω τοστ, όταν έχει και λίγο κύμα δεν το βάζω πολύ κοντά με τίποτα. Εγώ τα τελευταία χρόνια ακολουθώ την συνταγή του doctor , μικρό νησί χωρίς αυτοκίνητο. Η αποθέωση δε είναι τρειλερ με βάρκα, το έκανα χρόνια δεν το ξανακάνω που να μου παραχωρούν ένα Φέρι άδειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητή Ladybug,
    αν και lady, εφόσον μου προσέφερες το "tu" (au lieu de "vous"), συνεχίζω την ωραία συζήτηση μας στον ενικό! Μερσί!

    Η δική σου ζωή είναι εξίσου σημαντική όσο κάθε άλλο ανθρώπου, επωνύμου ή μη. Τι ίδιο και οι ελευθερίες σου. Προφανή αυτά, αλλά τα προφανή στην Ελλάδα είναι, τελικά, ίσως τα μη προφανή.

    Όσον αφορά την προσωπική μοπυ γνώμη, συμφωνώ από πλευράς κοσμοθεωρίας βεβαίως για το "παν μέτρον άριστον". Αλλά φιλοσοφικά ομιλώντες, πως εφαρμόζεται το "παν μέτρον άριστον" επί του ιδίου του "παν μέτρον άριστον"?


    Και για τα περί της μη ζήτησης συμβούλων "μάνατζμεντ" τυγχάνει να συμφωνώ. Όλοι υλοποίηση θέλουν. Στο σχεδιασμό δεν "πιστεύει" κανείς σχεδόν. Αλλά σε μιά χώρα με τόσους νόμους, τα σχέδια και οι στρατηγικές έχουν αξία αν δεν λαμβάνουν πλήρως υπόψη τους νομικούς περιορισμούς (εργατικούς, εμπορικούς, πολεοδομικούς, φορολογικούς, κ.α., κ.α., κ.α., κ.α.????)

    Ο Γιόντα συμβουλεύει τον Άνακιν>>> Βγάλε από μέσα σου τον φόβο της απώλειας αυτών/όσων αγαπάς!

    Ο Σιθ τον συμβουλεύει>> Για να σώσεις τη γυναίκα σου, πρέπει να δεις/βιώσεις και την μαύρη πλευρά της Δύναμης!Ο θυμός σου σου δίνει φόκους (καναλάρει την δυναμη σου), σε κάνει ισχυρό!

    Η συνέχεια ... επί της οθόνης!

    "Είσαι απόλυτος, άρα είσαι Σιθ" λέει κάποια στιγμή ο Όμπι Γουάν
    Κανόμπι!

    "Δογματικούς" αποκαλεί ο Σιθ τους Τζένται!

    Άντε να βρει μπούσουλα ο Άνακιν, που έχει χάσει ήδη τη μάνα του και δεν θέλει να χάσει και την γυναίκα του. Και τελικά καταλήγει να θέλει να νικήσει τον θάνατο, περνώντας στην Σκοτεινή Πλευρά, και καταλήγοντας ότι για να είναι ελεύθερος να σώζει τους δικούς του, πρέπει να γίνει ο ίδιος ο αυτοκράτορας του Σϋμπαντος!

    Κοίτα τι μύθους παράγει το "Ιερόδασος"!!

    Αλλά και το Μάτριξ, δεν πάει πίσω! Σε ολίγην καννέλα "Μόνικα" για σπάις!

    Clueless in Hollywoodland!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αρχαιος

    Αντε καλέ που σου θυμίζει τον Χαρυ.
    Εκεινο το "εμενα κοιτα" μου φέρνει στο μυαλό κάποιον δικό μας μπλογκερ στο Σικάγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ασημένιο ποταμάκι πολλούς παραπόταμους έχεις σήμερα.
    Θα σβήσω μερικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ σκουληκοτρυπα

    α) Σας είπα/πρότεινα εγώ να χαίρεσθε για την "παγκοσμιοποίηση"? Αλλά για ποιά παγκοσμιοποίηση μιλάμε?

    β) Και ποιά σχέση έχουν οι δηλώσεις ενός "Σι-Η-Ο" με την "παγκοσμιοποίηση"?

    Αμερικανικής "πολυεθνικής είναι" ο εν λόγω?

    Και στν τελική, τι το "παράλογο" βλέπετε στη δήλωση. Όλοι έχουν δίκο, και αυτός, και οι εργαζόμενοι του, και εσείς. Μόνον εγώ έχω άδικο. OK?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Nikos Dimou said...
    "Έχω ταξιδέψει σε πολλές θάλασσες του κόσμου, έχω παρκάρει σε πολλά ξένα φέρι.
    Αγαπητέ Νίκο μου θύμισες όταν πριν από χρόνια πηγαίνοντας Δανία Σουηδία πέρασα με Φερι από το Puttgarden της Γερμανία στο Rudbyhavn της Δανίας, στο Ρίο – Αντίρριο τότε δεν υπήρχαν στις προβλήτες ούτε γραμμές.
    Βγαίνοντας από τον αυτοκινητόδρομο ακολουθούσες ένα δρόμο που ήταν αποκλειστικά για το λιμάνι, όταν πλησίαζες στο λιμάνι υπήρχαν 15 ταμεία που έβγαζες τα εισιτήρια και ο ταμίας σου έλεγε σε ποιον διάδρομο θα πας, η προβλήτα ήταν όλοι με διαδρόμους, υπήρχαν δε άνθρωποι με στολές γουόκι τόκι οι οποίοι έβαζαν κώνους στους διαδρόμους που γέμιζαν.
    Όταν ήρθε το Φέρι , το οποίο δεν έκανε μανούβρες γιατί ήταν με δύο όψεις, οι άνθρωποι άνοιγαν έναν – έναν τους διαδρόμους και τα αυτοκίνητα έμπαιναν στο κάτω γκαράζ, αυτό που ήταν στο επίπεδο της προβλήτας.
    Μετά για το πάνω γκαράζ ερχότανε μια ράμπα που έτρεχε πάνω σε ράγες και έτσι ανέβαιναν τα αυτοκίνητα.
    Τα γκαράζ μέσα είχαν διαδρόμους και οι πόρτες τω αυτοκινήτων άνοιγαν σχεδόν ΤΕΛΕΙΩΣ!!!! Από εκεί έπαιρνες το ασανσέρ και ανέβαινες στα σαλόνια. Φτάνοντας στο λιμάνι άνοιγε ο άλλος καταπέλτης και έβγαινες κατευθείαν. Υπόψη ότι υπήρχε άλλη προβλήτα και άλλα Φέρι για τα φορτηγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Hey!

    Βρε ακόμη να καταλάβετε ότι η ΜΟΝΗ αποτελεσματική αντιμετώπιση είναι ένα κατάφωρο δούλεμα? Αλλά προσοχή, πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι μέχρι τελικής απομάκρυνσης. Το ζητούμενο είναι διπλό: να κάνουμε τη δουλειά μας ΚΑΙ να τον αφήσουμε τον ντελικανή να αναρωτιέται...

    Παράδειγμα: επιστροφή από μεγάλο νησί, μας κερνάει ο μερακλής μία από LIFO, όπου εγώ είμαι στη μέση περίπου της ουράς και για κακή μου τύχη μεταφέρω το αμάξι-κουβαδάκι παραλίας φίλου (άρα μη υπολογίσιμη δύναμη). Ο Αρχων έρχεται γκαρίζοντας, σαλιώνοντας, καπνίζοντας και μασχαλοζέχνοντας: «ΤΙ ΚΑΝΣ ΕΚΕΙ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΔΩ ΠΑΕΝΕ ΤΟ, ΑΠΟ ΔΩΩΩΩΩ ΜΗ Σ’ ΠΑΡ’& ΣΕ ΣΗΚΩΣ’!» Α, τι καλά, κάστινγκ Φωσκολιάδας!

    Σβήνω μηχανή, βγαίνω ρισκάροντας σωματική ακεραιότητα (από τους πίσω μαινόμενους, αλλά η τέχνη θέλει θυσίες!) κι αρχίζω κλαυθμό: «αχ! Τώρα βρήκε να μου σβήσει, μόλις του άλλαξα μπαταρία, μα τι συνεργεία είναι αυτά, αγιούτο εσείς που ξέρετε...». Καμμία σημασία το ότι είμαι γυναίκα εκείνη την ώρα, μόνο το ότι είμαι ενοχλητική και τους καθυστερώ και του ανεβάζω την πίεση. Πάει να βάλει φωνές, ανεβάζω στροφές: «Μα, μα... ελάτε τώρα, πείτε μου τι να κάνω, έχω και ναυτία» (πιάνω στομάχι ναπολεοντίως), «να κάνω εμετό εδώ, τι να κάνω Χριστέ μου?». Ερχεται αφρίζοντας, «Αφεντικό, να το παρκάρετε εσείς?».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ε, αυτό ήταν. Η δήλωση «Αφεντικό» έκανε το μεγάλο κλικ. ΑΦΕΝΤΙΚΟ! (εναλλακτικό και το ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΑΣ ή το ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ!!!, ειδικά αν ΔΕΝ είναι γιατρός...). Ζορίστηκε να χωρέσει, αλλά μόκο. Παρκάρισμα με χάρακα και μοιρογνωμόνιο.

    Η «φάρα» των «Εμενακοίτα» είναι πολύ λέρα, και δεν τους μαντρώνεις με τίποτα (βλ. λαίλαπα οδηγών λεωφορείων, πούλμαν, σχολικών – ω ναι, παρκαδόρους κτλ), αλλά όπως απαιτούν γκαρικλοφώνως τον σεβασμό σου, για να κατοχυρώσουν υψηλότερη θέση στην πυραμίδα ιεραρχίας, έτσι και δείχνουν σέβας (λέμε τώρα) στον εκ των πραγμάτων υψηλότερο ιεραρχικά.

    Οπότε στο έβγα, κάποιες φρικιαστικές ώρες αργότερα, κατέβηκα με τον καπετάνιο αγκαζέ (τα σόγια ενίοτε είναι χρήσιμα, και οι γνωριμίες τους ακόμη περισσότερο). Ο γοριλλάκος μου δεν μας είχε δει, παρά μόνο τη στιγμή που έμπαινα κι εγώ μέσα στο ντουμάνι από τις εξατμίσεις κι έψαχνα το αμάξι με συνοδεία τον κάπταιν. Και τότε πλησίασε να δείξει τι καλό παιδί ήταν (ούτε μισθολογικό ούτε προαγωγή έπαιζε φυσικά, απλώς η ιεραρχία που λέγαμε). Εγώ μίλησα απευθυνόμενη στον (συνεννοημένο και απηυδισμένο) κάπταιν, αλλά μην ξεκολλώντας βλέμμα από τον μουστακαλή μου: «Κι αν δεν ήταν αυτός εδώ ο ΚΥ-ΡΙ-ΟΣ (γιάξ!), δεν θα τα κατάφερνα η άχρηστη!» και ξεκίνησα χαμωγελώντας.

    Τι να πω, ένα θηρίο διπλωμένο στα δύο να κάνει ν’ανοίξει δρόμο σε ένα συφοριασμένο κουβά, με μια τρελλή στο τιμόνι και να πλακώνεται αντ’εμού? Οχι, την λεπτη ειρωνία δεν την κατάλαβε ποτέ – δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Και μη μου πείτε ναι, μα έτσι δεν έμαθε τίποτε και δεν έγινε άνθρωπος. Αυτά είναι δουλειά της μαμάς του, του δασκάλου του και του Λεφτόδουλου του χωριού του. Εγώ δεν θα τον κάνω καλύτερο επαγγελματία, αλλά θα του απαγορέψω να με κάνει χειρότερη ερασιτέχνη! Ο-έ-ο!!!

    ΥΓ- είπαμε, δουλεύει το ίδιο και με Εμενακοιτάκοιδες του ιδίου φύλου, κάντε το για πλάκα και συγκρατήστε νεύρα. Ετσι ή αλλιώς η δουλειά δεν θα γίνει πολιτισμένα και το έμφραγμα της ημέρας το έχετε στο τσεπάκι. Να μην παίξετε όμως λίγο?
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ Aphrodite

    Υποκλίνομαι στην εξυπνάδα και πονηριά σας! Και, ως ανήρ, φιλοδοξώ, απλώς, μία μέρα να την προσεγίσω, κάπως!

    Welcome back, goddess, in full form (se pliri forma)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Θαυμά Zontas

    nikos dimou said...
    Το κείμενο είναι του 1983 - η φωτό επίσης

    Τώρα ξέρω γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε την παγκοσμιοποίηση. Η εγχώρια Λεβεντομαλακία είναι πάντα επίκαιρη και το σημαντικότερο ακλόνητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κάτι παράλληλο με το "εμένα κοίτα" στο φέρυ, μου συμβαίνει πολύ συχνά όταν ετοιμάζομαι να παρκάρω και ο χώρος είναι πραγματικά για ένα μονο αμάξι. Για πότε πετάγονται διάφοροι "πρόθυμοι" να με βοηθήσουν λές και τους το ζήτησα. Δόξα τω Θεώ τα σημερινά αυτοκίνητα έχουν όλα υδραυλικό τιμόνι.Αυτοί όμως επιμένουν και κοπανάν και το καπώ για να αποσπάσουν την προσοχή μου. Όταν κάποια φορά αγανάκτησα και απάντησα ευγενικά "σας ευχαριστώ ξέρω να παρκάρω δεν είναι δύσκολο"... καταλάβατε τι επακολούθησε! Σιγά μωρή όρεξη είχαμε να χάνουμε το χρόνο μας μαζί σου, και ποια νομίζεις ότι είσαι και πολλά άλλα που δεν γράφονται...
    Επρεπε να είχα ακολουθήσει τις οδηγίες τους για να νοιώθουν καλά και εγώ υποχρεωμένη (για το τίποτα) που με βοήθησαν με το ζόρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. (1) Ο δυστυχής ναυτεργάτης που κουλαντρίζει αυτοκίνητα και οδηγούς έχει το ιερό (για τον πλοιοκτήτη) καθήκον να στοιβάξει όσο γίνεται περισσότερα αυτοκίνητα στον περιορισμένο χώρο του πλοίου. Αν μας αφήσει «ελεύθερους», ο πλοιοκτήτης - αφέντης θ' αποκομίσει λιγότερα κόμιστρα ανά δρομολόγιο (και άρα λιγότερα κέρδη). Απλά «μαντέψτε» πού θέλει να σας στείλει κι οδηγήστε το αυτοκίνητό σας μέχρι εκεί, αδιαδιαφορώντας για τις φωνές του - θέλει αντοχές. Πείτε του απλά ότι το δικό σας αυτοκίνητο το παρκάρετε εσείς κι όχι εκείνος. Έχει τόσο πολλά ακόμη αυτοκίνητα να νοιαστεί που θα σας αφήσει στην ησυχία σας (μάλλον).

    (2) Ο ταλαίπωρος ναυτεργάτης μας μάρανε; Ο τελευταίος τροχός της άμαξας; Ίσως απλά γιατί μας το πετάει τόσο χύμα στα μούτρα: «Μη σκέφτεσαι, εμένα να κοιτάς!». Δεν έχει άλλωστε λόγο να το κάνει κομψά. Αλλά πόσοι άλλοι μας πετάνε ένα «μη σκέφτεσαι, εμένα να κοιτάς, εμένα ν' ακούς τι σου λέω» κάθε μέρα; Εντάξει, όχι έτσι χύμα αλλά συγκαλυμμένα, σαν να ήμασταν εμείς τα νήπια που ζητούμε τη φωτισμένη καθοδήγηση. Είναι ο δάσκαλος, ο παπάς, ο λοχίας, ο χωροφύλακας. Το αφεντικό μας, ο άνκορμαν των ειδήσεων, ο λαϊφστάιλ συντάκτης, οι διαφημιστές. Οι πολιτικοί, οι τεχνοκράτες, οι επιχειρηματίες. Κανένας δεν μας θέλει σκεπτόμενους πολίτες. Ένας σκεπτόμενος πολίτης δεν καταναλώνει αμάσητο ό,τι του σερβίρουν (πάντα για το καλό του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ σκουληκοτρυπα

    "1)Όχι δεν το προτείνατε. Όμως μέχρι τώρα δεν έχω δει φιλελευθερους να είναι αντίθετοι"

    Αγαπητέ

    α) Δεν ξέρω ποιούς έχετε "δει" μέχρι σήμερα!
    β) Ποιός σας είπε ότι είμαι φιλελεύθερος? Ποιός εξήγησε τι είναι φιλελευθερισμός ή καπιταλισμός. Αυτή λεγόμενη "παγκοσμιοποίηση" είναι παγκόσμια? Και η Ευρωπαιοποίηση, Ευρωπαϊκή?

    "2)Οι απαιτήσεις ανάληψης αυξημένων αρμοδιοτήτων με χαμηλότερο κόστος, σε σχέση και με την μεταφορά εργατικού δυναμικού στην Asia δεν έχουν σχέση με την παγκοσμιοποίηση??"

    Όχι αναγκαστικά. Σίγουρα έχουν όμως σχέση με το just-in-time mania, το outsourcing mania (εννοείτε την μετοφορά θέσεων εργασίας ή του εργατικού δυναμικού??). Και το καλό/κακό μάνατζμεντ πολλων επιχειρήσεων.

    3) "Ο CEO είναι ευρωπαϊκής εταιρίας"
    Το περίμενα, να πω ότι δεν το περίμενα!??

    Αλλά τι ξέρει ο γράφων (mois, δηλαδή)? Μόνον τι δεν είναι παγκοσμιοποίηση, τι δεν είναι φιλελευ΄θερισμός και το δεν είναι καπιταλισμός. Μόνον αυτά. Τα υπόλοιπα, ... ρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΥΓ 2.

    Και τι πάει να πει "Αμερικανική" ή ¨Βρετανική" ή "¨Ευρωπαϊκή", ή "Γαλλική" ή Γερμανική ή Γιαπωνέζικη "ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ"? Ή είναι εθνική ή "πολυεθνική" (ή "global"). Και τα δύο δεν είναι λογικό να είναι, στην ουσία.

    Ή μήπως το καθορίζουν οι εθνικές συνθέσεις της εθνικής "ταυτότητας" των μυριάδων ανωνύμων μετόχων της?

    Το που έχει επίσημη "ΕΔΡΑ" έχει πλέον σημασία? Νομική? Ούτε καν φορολογικη? Σε ποιό/ποιά χρηματηστήρια διαπραγματεύεται η μετοχή της? Μπα! τα πάντα ρει. "Ρευστοποίηση"΄μήπως είναι το σύστημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ioannisk, η νοοτροπία δεν είναι "ξέρεις ποιος είμαι εγώ".

    Είναι "ξες ποιος είμαι 'γώ, ρε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Εικά zontas

    @ vrennus

    ...οτι ο ναυτεργάτης δεν έχει μεν το μονοπώλιο της εν λόγω 'στάσης', αλλά έχει το προνόμιο να 'σου το κάνει' τη στιγμή που το θέλεις ή το αντέχεις λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Προφανώς η Αφροδίτη αντιμετωπίζει και άλλους "εμενακοιτάδες" (παρκαδόρους και μη) με τον ίδιο τρόπο - αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί οι ίδιοι να είναι και τα ...αφεντικά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ααα μα δεν τρώγεσαι Mickey, τι θες δλδ, μουσική υπόκρουση το σουξέ της trash-me Βέρας Λάμπρου
    («... σέρνει καράβι!»)? ΛΟΛ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πάντως όταν το "περί ου ο λόγος" σέρνει το καράβι, τα ποντίκια το ...εγκαταλείπουν :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δλδ πρέπει το εν λόγω να γκαρίζει "Εμένα κοίτα!" για να μείνεις?
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πάντως, καλού κακού έκανα και το νούμερο ...69!

    Βοήθειά μας :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @ σκουληκοτρυπα

    "Αν δεν είστε συγγνώμη το λάθος δικό μου". Ούτε είμαι, ούτε δεν είμαι, εξαρτάται από τον ορισμό που έχει κανείς στο μυαλό του.

    Πάντως σοσιαλιστής ή κομμουνιστής δεν είμαι, ούτε στη θεωρία ούτε στην πράξη, διότι είδαμε, εγχωρίως και Ανατολικά και Β.Α. τα αποτελέσματα του και τα μετά-εφφέ τα βιώνουμε ΣΗΜΕΡΑ, ειδικά στην Ελλάδα (τέως γείτονα του "Μπλοκ").

    "β) Ποιός σας είπε ότι είμαι φιλελεύθερος? Ποιός εξήγησε τι είναι φιλελευθερισμός ή καπιταλισμός. Αυτή λεγόμενη "παγκοσμιοποίηση" είναι παγκόσμια? Και η Ευρωπαιοποίηση, Ευρωπαϊκή?"

    Το σημερινό σύστημα έχει ΚΥΡΙΩΣ αυξημένες απαιτήσεις από τους κ.κ. CEO. Και πολλοί βρίσκουν φτηνά κόλπα για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους και τους υψηλότατους μισθούς τους (απέναντι στους μετόχους τους). Και τα φτηνά κόλπα τους τα πληρώνουν άλλοι. Σχεδόν ποτέ οι ίδιοι.

    Το άλλο θέμα είναι οι "κριτικοί"-αξιολογητές - ορισμένοι (ορισμένοι είπα) αναλυτές οι οποίοι τηςν έχουν δει και "προφήτες της μελλοντικής πορείας" μετοχών/επιχειρήσεων. Και έχουν πρίξει τις εισηγμένες με τα Q! Ας το αφήσουμε αυτό όμως για σήμερα!

    Ferries το "thema". Which reminds me of Brian and Roxy Music! "Love is the drug"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @σκουληκοτρυπα said...

    της "πραγματικότητας" ( η οποια υπήρχε πριν την παρατηρήσουμε εμείς και θα εξακολουθεί να υπάρχει και μετά από μας).

    Αυτό το εκλαμβάνω ως υπόσχεση: όταν - χτύπα ξύλο! - φύγετε από τα εγκόσμια, επισκεφθείτε με παρακαλώ να με ενημερώσετε για το τι έργο παίζει ο διπλανός κινηματογράφος (!!!).

    Αυτό το "υπήρχε πριν την παρατηρήσουμε εμείς" είναι εκπληκτικό!! Άρα, κι ο Θεός υπάρχει ακόμα κι αν δεν το παρατηρούμε, σωστά???

    Επίσης, μπερδεύετε τον σολιψιστικό υποκειμενισμό με τον interactionism, που βέβαια, είναι άλλο πράγμα.

    Αλλά, με τον Θεό τι γίνεται? Είναι άρα εκεί? Ή μήπως επειδή δεν τον παρατηρούμε, δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @σκουληκότρυπα

    Άντε να ξαναλέμε τα ίδια πάλι...

    "Όλοι οι άνθρωποι είναι θνητοί.
    Ο Σωκράτης είναι θνητός.

    Άρα ο Σωκράτης είναι θνητός".

    Το περίφημο modus ponens.

    Αλλά, είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι άνθρωποι είναι θνητοί; Γνωρίζουμε όλους τους ανθρώπους έναν προς έναν; Αλλιώς, λέμε ό,τι θέλουμε (για τον Σωκράτη).

    Η απάντηση είναι απλή:
    Δεν μας νοιάζει.
    Αυτό είναι το θεμελιώδες αξίωμά μας, βάσει του οποίου κρίνεται το αληθές του συμπεράσματος.
    Επαναλαμβάνω: αξίωμα.

    Σαφές νομίζω ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αφροδίτη big time γενικώς!!!
    (τα συνηθισμένα δηλαδή....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. heinz

    το μπουζούκι είναι όργανον
    ο αστυνόμος είναι όργανον
    άρα
    ο αστυνόμος είναι μπουζούκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Γεγονός (1988):

    Πύλη στο ΓΕΣ.

    Ασφαλίτες (του Στρατού) και Στρατονόμοι σε μόνιμη κόντρα.
    Οι Ασφαλίτες είναι απόφοιτοι Νομικής, Κοινωνιολογίας κλπ. - διανόηση τάχα, οι Στρατονόμοι, ...Στρατονόμοι.

    Πρωί, 10 η ώρα, ένας Ασφαλίτης (Heinz) που έχει υπηρεσία στην πύλη κι ένας Στρατονόμος, συζητούν το αγαπημένο τους θέμα: ποιοί είναι περισσότερο ζώα, οι Ασφαλίτες, ή οι Στρατονόμοι;
    Ο Heinz έχει πιάσει τον Στρατονόμο στα κουλτουριάρικα κι ο τελευταίος έχει ζοριστεί.

    Εν τω μεταξύ όμως:

    Ένας ;άλλος Ασφαλίτης κάνει κουμάντο σε φορτηγό να κάνει όπισθεν.

    - "Από δω, από δω, ρε ψαρά, άντε παιδί μου μη φοβάσαιαιαι!!!"

    Γκνταπ! Το φορτηγό χτυπάει μια ξύλινη σκοπιά, από αυτές τις ριγέ. Η σκοπιά οριζοντιώνεται, ακέραια μεν, πλην ξαπλωμένη!!

    Ο Στρατονόμος, γυρνάει στον Heinz και του δείχνει με το δάχτυλο το κεφάλι του:

    - "Αφού στα λέω ρε μεγάλε...".

    Από την σκοπιά, βγαίνει ο σκοπός, σώος μεν, αλλά σε έξαλλη κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. @ND

    Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Προσθέ τ(z)ontas

    Αλλά, με τον Θεό τι γίνεται? Είναι άρα εκεί? Ή μήπως επειδή δεν τον παρατηρούμε...

    έχει ξεσαλλώσει τελευταία;

    Συμπέρασμα: Κάποιος πρέπει να βρεθεί να του λέει κι αυτουνού 'εμένα κοίτα'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ο ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

    2006.

    Ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΕΣ (ΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ) ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗς ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ.

    ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΛΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ.

    HEINZ KEEP WALKING

    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ηαιντς στο τομέα μου, λογοτεχνία υπάρχει μια καταπληκτική κριτική του μεταμοντερνισμού από το Leonard Jackson - the poverty of structuralism.

    Ο υποκειμενισμός της γαλλικής σχολής του 68 έδωσε τη δυνατότητα να γραφτούν πολλά που είναι για γέλια και εντελώς άχρηστα. Νομίζω πρώτη φορά ένα τμήμα των ανθρωπιστικών σπουδών έφτασε τόσο κοντά στη μεσαιωνική θεολογία,και στο μυστικισμό. Δες ας πούμε τα τελευταία κείμενα του Ντεριντά. Ασε τις αλληγορικές ερμηνείες τύπου, όλων των διαννοουμενων μπαρτε και συναπάντημα που δεν έχουν σταματημό.

    Στο θέμα μας μέχρι να μας φέρεις ένα μη θνητό άνθρωπο θα αρκεστούμε στο συμπέρασμα μας ότι όλοι οι άνθρωποι είναι θνητοί κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τις παρατηρήσεις μας μέχρι τώρα

    Σορρυ που παρεκτρεπομαι αλλα εχω κι εγω τον πόνο μου και καπου πρέπει να τον πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Lefteris Kritikakis:

    Νομίζω πως (ξανά μανά) έπιασες την "ουσία" του θέματος.

    Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με το δικό σου "θέμα", αν και κατανοώ την "κεντρική ιδέα" από τους κατά καιρούς "προλόγους" σου.

    Μήπως μετά από όλα αυτά το μόνο που έχει σημασία είναι ένας καλός "επίλογος" για να "κλείσουμε" και να ξεκινήσουμε ξανά από την αρχή;

    Άλλωστε, αν δεν "παρατηρούσαμε" (μέσω της μνήμης μας) το παρελθόν, πολύ απλά δεν θα υπήρχε να μας ταλαιπωρεί!

    Τι λέει ο Heinz επί τούτου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. IHADAFARMINAFRICA η λογική ουδέποτε έλειψε από τις ανθρώπινες κοινωνίες...

    την πηγή του προβλήματος που θέτετε περί μοντερνισμού και μεταμοντερνισμού θα τη βρείτε περισσότερο στα τέλη του 18ου και αρχες 19ου, δηλαδή στο ρομαντισμό. Καθώς η θρησκεία έχανε την αξιοπιστία της,η έπιστροφή στο μεταφυσικό από κοσμικά μονοπάτια, τη φύση, το ανθρώπινο πνεύμα κτλ ήταν η πρώτη ενστικτώδης αντίδραση σε αυτό που λέμε σύγχρονο κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ερεθί zontas

    Εμένα Κοίτα Ι: αυτό που περιγράφει ο αγαπητός ketchup δεν είναι σίγουρα ΜΜισμός, πιό πολύ για Popperian positivism at it extremes ακούγεται.

    Εμένα Κοίτα ΙΙ: η συνάντηση δομισμού και ΜΜισμού έληξε, λέει το δελτίο τύπου. Ο ΜΜισμός ανθεί όσο ποτέ άλλοτε λέει το νεώτερο δελτίο τύπου και φευ στις φυσικές επιστήμες

    Εμένα Κοίτα ΙΙΙ: αφού στο προπύργιο των ορθολογισμών (natural sciences) ανακάλυψαν τον ΜΜισμό, ο Θεός όντως δεν μας παρατηρεί. Ν' αφήσει το τσιγκελάκι και να ρίξει μιά ματιά στο φαϊ που άρχισε να του κόβει το αυγολέμονο λέω εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ένα από τα προβλήματά μας στην Ελλάδα είναι η αγένειά μας. Πόσες φορές βλέπεις κάποιον να βλάπτει έναν άλλον και αντι να ειπωθεί ένα ανθρώπινο συγνώμη, ακους από πάνω και διάφορες Χριστοπαναγίες. Ο κύριος της φωτογραφίας είναι αγενής διότι και εμεις -ή μάλλον οι περισσότεροί μας- έτσι είμαστε.
    Καπου είχα διαβάσει οτι “Rudeness is the weak man's imitation of strength”.
    Μπορεί να είναι και αυτο, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Όταν ήμουν μικρός,
    ένα σπίτι ήταν κατοικίσιμο όταν συνδεόταν με ρεύμα και νερό.

    Είμαι δύο εβδομάδες στο καινούργιο σπίτι και μέχρι σήμερα αισθανόμουν ότι η μετακόμιση δεν έχει τελειώσει
    (και ρεύμα είχαμε και νερό).

    Στις μέρες μας η μετακόμιση ολοκληρώνεται όταν συνδέεσαι με το internet!

    Δύο εβδομάδες πήρε στον ΟΤΕ, μάλλον αξίζει λεμονόκουπα, αλλά όχι χρυσή.
    (την αίτηση μεταφοράς τηλ+DSL την είχα κάνει ενάμιση μήνα πριν...)

    Είμαι ευτυχής!

    Είμαι διπλά ευτυχής,
    διότι, όσο αφορά στους σχολιαστές, το μπλογκ είναι καλύτερο από ποτέ - μόνο ο μάριος λείπει (ελπίζω όχι για πολύ).

    πανάσχημη,
    με γεια το αβατάρι, αλλά δεν είσαι 'ντάξει, έκανες μπουρκο-ζαβολιά.

    harry,
    το 1ο βιβλίο των εκδόσεων harrymeetsandy θα είναι για γραικία κλπ, το 2ο ποιητική συλλογή.
    Το τρίτο;

    mainmenu,
    προσυπογράφω το σχόλιο των 05:22:46 μμ περί υπαρξισμού

    και μπαίνω στο θέμα:

    Όλη η ουσία για μένα κρύβεται στο χτύπημα του χεριού στο καπώ.

    Αν αφαιρέσετε αυτό, άντε και μπορεί να συμβιβαστώ.

    Αλλά όσο ο Εμενακοίτας χτυπάει καπώ, καλό λόγο από μένα δεν θ' ακούσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Δεν μου αρεσει καμια φορά να μας συγκρινω αλλά θα το κάνω. Πριν 1,5 χρόνο περιπου μας είχε χτυπήσει ένας τυφώνας εδω στην Τάμπα και σε όλη την περιοχή κόπηκε το ρευμα για 48 ώρες. Στο ραδιόφωνο δόθηκε η εντολή όταν είμαστε σε σταυροδρομια, να φερομαστε σαν να έχουμε 4-way stop signs. Βρέθηκα σε αρκετά σταυροδρόμια, τα πράγματα λειτουργούσαν πολύ ομαλά. Ολοι έτσι φερόμασταν. Και είχα σκεφτει τοτε "ε ρε και να γινόταν αυτό στην Ελλάδα!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Πανάσχημη said...

    Και είχα σκεφτει τοτε "ε ρε και να γινόταν αυτό στην Ελλάδα!"

    Ακκί zontas

    Στην Ελλάδα διαθέτουμε πλουραλιστικές ευαισθησίες φίλτατη, οι φαναρτζήδες κλέφτες θα γίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Πανάσχημη,

    Στο post για τα "γαϊδούρια", o jaded man είχε ρίξει αυτό το

    http://www.youtube.com/watch?v=RjrEQaG5jPM

    με το σχόλιο "υπάρχουν και χειρότερα μέρη από την Ελλάδα για να οδηγείς..."

    Προσωπικά μπήκα να σχολιάσω αρκετές μέρες μετά, αλλά η εντύπωσή μου για το βιντεάκι έχει κάποια σχέση με αυτά που έγραψες. Την αντιγράφω εδώ (ελπίζω να μην κουράσω):

    ...θα ήθελα να σταθώ στο εξαιρετικό κλιπάκι από τη διασταύρωση στην Ινδία. Οι οδηγοί του κλιπ είναι ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ και ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ. Περνούν σωστά, πειθαρχημένα, κάνοντας τις απαραίτητες παραχωρήσεις, χωρίς όμως να περιμένουν πολύ και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ για να πετύχουν τον σκοπό τους.

    Έχουν προσαρμοστεί άριστα στις συνθήκες και δε χρειάζονται κανένα εξωτερικό "κώδικα" για να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν. Σε μια παρόμοια κατάσταση στην Ελλάδα, η διασταύρωση θα είχε γίνει "σταυροβελονιά" από τα πρώτα δευτερόλεπτα και θα είχαν παραλύσει οι δρόμοι - επειδή σχεδόν κανείς δε θα δεχόταν να περιμένει "υποτιμητικά" για να περάσει ο άλλος!

    Εκείνοι δεν κοιτούν την προσωπική τους προτεραιότητα, αλλά πώς θα εξυπηρετηθεί το σύνολο. Και στο τέλος, εξυπηρετούνται ΟΛΟΙ με τόσο optimal τρόπο, που κανένα φανάρι ή τροχονόμος δε θα μπορούσε να το κάνει.


    Με γεια και η μπούρ(γ)κα! - απλά φοβάμαι πως δεν είναι και τόσο ...ευδιάκριτη στη μικρογραφία (ειδικά για τη συνήθη ανάλυση των 1280x1024 ή μεγαλύτερη).

    Βλέπω πάντως πως το κίτρινο χρώμα έχει μεγάλη πέραση ;)

    BTW, είναι το δεύτερο πιο "τραβηχτικό" για την ανθρώπινη αντίληψη χρώμα μετά το κόκκινο - επιστημονικά αποδεδειγμένο. Δεν είναι τυχαίο που διάφορα "φανάρια" (κάθε είδους) είναι ...κόκκινα ;)

    Μαντέψτε ΤΙ μου ζήτησε ο Harry για την version 1.2 του δικού του avatar :))

    Harry, check your mailbox!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Φυσικά, έκανα το ...θαύμα μου πάλι στο προηγούμενο σχόλιο - χαααλαρά αυτή τη φορά ;)

    (Ο Doctor μάλλον παίζει σε άλλο γήπεδο σήμερα και γλίτωσα το κλάδεμα)

    Έκανα όμως λάθος (ντροπή μου) στο link για το βιντεάκι. Θα το βρείτε εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Μικυ
    Ο φωτoγράφος μου ζήτησε πολλά χρήματα για τα ρετουσε και έτσι διάλεξα την πιο οικονομική λυση. Το κίτρινάκι μου πάει θαύμα... μου το είπαν και οι Ταλιμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Το “Rudeness is the weak man's imitation of strength” θα γινόταν δεκτός ως ισχυρισμός μόνον εάν ο μελαχρινός τύπος της φωτογραφίας ήταν αλλοδαπός ή αυτοπροσδιοριζόταν ως ανήκων σε οποιουδήποτε τύπου μειονότητα χρήζουσας ειδικής φροντίδας και προστασίας.

    Σε κάθε άλλη περίπτωση η συμπεριφορά της «καλοβαλμένης», πλην όμως επικίνδυνα άσχετης με το τιμόνι, οξυζεναρισμένης ξανθιάς με το μελίρρυτο ύφος - και των 2.5 τόνων και 18 μέτρων κύκλου στροφής μουράτο SUV - που επέλεξε να επιβιβαστεί με το «κτήνος» στο κάτεργο που «τυχαίνει» να είναι ο καθημερινός χώρος δουλειάς του «αγροίκου» της φωτογραφίας είναι ελάχιστα ενοχλητική ... και σίγουρα περισσότερο chic από τις κραυγές του εικονιζόμενου «αγριάνθρωπου» … υποθέτω ...

    Δε το βάφουμε μπλε να το πετάξουμε στη θάλασσα καλύτερα καπετάνιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. lefteris kritikakis said...
    "ΥΓ. Νίκο, να μιλήσουμε για "ρίζες"; Τί συμβαίνει όταν ένα δυνατό δέντρο χάνει τις ρίζες του και γίνεται ένας μεγάλος ξεριζωμένος θάμνος, έως ότου τελικά ο άνεμος το πετάξει έξω από το δάσος, αφού έχει χτυπήσει σε πολλούς κορμούς μέχρι να βγει στο κρύο, στην αλήθεια".


    Ωχ, Λευτέρη αυτό είναι δύσκολο θέμα για έκθεση - πολλοί θα πέσουν κάτω από τη βάση. Το σκέφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Πάντως σκεφθείτε και το αψυχολόγητο του κοιτάω μπροστά παρκάρω πίσω... εγώ δεν μπορώ να το κάνω.

    Ούτε μεταφορικά. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Η δε καινουρια τεχνολογία θα μας κάνει ανεπίκαιρους.
    newgadgets

    One of the best sites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. μια αφιερωση στο¨Λευτέρη:

    I take a walk outside
    I'm surrounded by some kids at play
    I can feel their laughter, so why do I sear?
    Oh, and twisted thoughts that spin round my head
    I'm spinning, oh, I'm spinning
    How quick the sun can drop away

    Eddie Vedder - Pearl JAm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Boss said:

    "Πάντως σκεφθείτε και το αψυχολόγητο του κοιτάω μπροστά παρκάρω πίσω... εγώ δεν μπορώ να το κάνω.

    Ούτε μεταφορικά. :))"

    (Τετ Νοε 15, 06:16:47 μμ)



    Αφεντικό, εσύ μάλλον κοιτάς πίσω (όλο με τα στραβά της Ψωροκώσταινας ασχολείσαι) και δεν παρκάρεις ...ποτέ!

    Θα πάθεις καμιά υπερκόπωση!

    (για να μην πω πως μπορεί και να μείνεις από "βενζίνη" κάποια στιγμή - Θεός φυλάξοι! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Πανάσχημη said:

    "Ο φωτoγράφος μου ζήτησε πολλά χρήματα για τα ρετουσε και έτσι διάλεξα την πιο οικονομική λυση."

    (Τετ Νοε 15, 06:10:32 μμ)



    Εγώ πάντως δεν παίρνω χρήματα - ειδικά από φίλους και ακόμα ειδικότερα από γυναίκες ;)

    Το πολύ πολύ να πληρωθώ σε είδος - ελπίζω να μην είσαι ΤΟΣΟ ...πανάσχημη :)))

    Το κιτρινάκι ΟΝΤΩΣ σου πάει θαύμα - νομίζω πως είναι το χρώμα κάποιου χαρακτηριστικού συναισθήματος αν δεν κάνω λάθος :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. "Τί συμβαίνει όταν ένα δυνατό δέντρο χάνει τις ρίζες του";

    Βγάζει πόδια και γίνεται άνθρωπος ;-) Έχει πλέον την ελευθερία να πάει όπου θέλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. @lefteris

    "...και το δέντρο μονάχο του
    χωρίς κοπάδι
    για να το κάνεις φίλο σου
    και να γνωρίζεις τ' ακριβό του τ' όνομα
    φτενό στα πόδια σου το χώμα
    για να μην έχεις που ν' απλώσεις ρίζα
    και να τραβάς του βάθους ολοένα
    και πλατύς επάνου ο ουρανός
    για να διαβάζεις μόνος σου την απεραντοσύνη..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. @σκουληκότρυπα

    Η Γη ειναι επιπεδη .
    Η Γη ειναι σφαιρικη.
    Ποιο ειναι το σωστο;


    Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
    Το ερώτημα είναι "ποιό είναι λειτουργικότερο για τους στόχους μας?".

    Αν δε μιλάς για τα φαινόμενα, είναι άλλο θέμα, κακώς νομίζω το βαφτίζεις "πραγματικότητα".

    Αν θες και σ' ενδιαφέρει, ρίξε μια ματιά σ' αυτό, που είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.

    Το λέω, γιατί μου φαίνεται ότι ενδιαφέρεσαι - αλλά μπορεί πάλι κι όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Εντάξει, δέχομαι πως οι Εμενακοιτάκηδες είναι εκνευριστικοί, ιδίως όταν προσβάλλουν την νοημοσύνη μας.

    ΑΛΛΑ!

    Πάμε στους υψηλά ιστάμενους Εμενακοιτάκηδες(Σύντεκνοι από τούδε και στο εξής) για να σας δώσω a piece(και όχι peace) of my mind.

    Εμένα κοιτάτε!

    Παίρνω μια σειρά γεγονότων, αφαιρώντας τα πρόσημα και τις απόψεις μου για να γλιτώσω από τον Ηeinz(αχ ρε αλατοζαχαρωμένε τοματοχυμέ τσάμπα μπελά που μου 'βαλες!), και όποιος θέλει ακολουθεί με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ, and that's a rule.

    Οι απανταχού Σύντεκνοι και η πολιτική τους έχουν δημιουργήσει μια Χ κατάσταση στον πλανήτη Γη. Παραθέτω ορισμένα αποτελέσματα αυτής(της πολιτικής), όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα και σας καλώ να πάρετε θέση ως πολίτες του κόσμου.

    -ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-

    1)Πόλεμος στο Ιράκ. Συμφωνείτε;

    2)Ατυπος εμφύλιος στο Αφγανιστάν. Συμφωνείτε;

    3)Δικτατορία στην Νιγηρία. Συμφωνείτε;

    4)Οικονομικές "καραντίνες" και "προτεκτοράτα" στο Τρίτο Κόσμο. Συμφωνείτε;

    5)Βίαιη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Τσετσενίας. Συμφωνείτε;

    6)Χρήση της πυρηνικής ενέργειας και εκατομμύρια τόνοι πυρηνικών αποβλήτων ετησίως. Συμφωνείτε;

    7)Μετάλλαξη φυτικών ειδών. Συμφωνείτε;

    8)Ρύπανση του περιβάλλοντος(κλισέ;) με ρυθμούς πολλαπλάσιους αυτού της φυσικής του ανανέωσης. Συμφωνείτε;

    9)Ταχύτατη μείωση της βιοποικιλότητας στο παγκόσμιο οικοσύστημα. Συμφωνείτε;

    Τέλος

    Οσοι απαντήσατε σε όλα ναι, είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Ακούσατε τους Σύντεκνους, τους ψηφίσατε, τους υποστηρίζετε και ξέρετε να δέχεστε τα καλά μαζί με τα κακά. Διαθέτετε την τετράγωνη λογική ενός Blue Gene(Mickey tnx!), είστε ρεαλιστές μέχρι το μεδούλι και οι μόνοι πραγματικοί ορθολογιστές του πλανήτη.


    Οι υπόλοιποι, και εδώ μπαίνω κι εγώ, απλά δεν ξέρουμε τι μας γίνεται! Θα μπορούσα να "πατήσω" πάνω σε χίλιους δυο λόγους-επιχειρήματα, αλλά θα βασιστώ σε έναν που κανείς μας δεν μπορεί να αρνηθεί για να αναδείξω τις αντιφάσεις της συνείδησής μας.

    Την χρήση(για να μην πω overdoze) του Ιnternet.

    Προυποθέσεις αυτής:

    α)Ηλεκτρονικός υπολογιστής-hardware.

    β)Λογισμικό και γενικά software.

    γ)Υπαρξη παγκόσμιου "τηλεφωνικού" δικτύου(καλώδια, κεραίες, πομποδέκτες, δορυφόροι κ.α).

    δ)Ηλεκτροδότηση-ενέργεια(μονάδες παραγωγής, δίκτυα, πρώτες ύλες εγχώριες και μη, δίκτυα διακίνησης αυτών κ.α)

    ε)Νερό(δίκτυο, μονάδες καθαρισμού και αποστείρωσης κ.α)

    στ)Τροφή(συλλογή, επεξεργασία, συσκευασία, διακίνηση κλπ)

    ζ)Να συνεχίσω;

    Αν κρίνετε απαραίτητο να αραδιάσω τις προυποθέσεις των παραπάνω προυποθέσεων για να αποδείξω την άρρηκτη σύνδεση τους με τα γεγονότα που προανέφερα, σας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ πως αν με πιέσετε ΔΕΝ(!) θα το κάνω! Απλά θα σας πω πως δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε την μύγα από το γάλα.

    Και φτάσαμε στα ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ!

    Μήπως ορισμένοι Συντεκνοι και σύντεκνοι μας βολεύουν;

    Μήπως ζούμε μέσα σε μια διαρκή εκκούσια "τύφλωση" και "κώφωση";;

    Μήπως τα "θέλω" μας και τα "πρέπει" μας είναι σε μια διαρκή αντίφαση;;;

    Μήπως τελικά αποζητούμε, έστω και ασυνείδητα, κάποιους να μας πουν που να "παρκάρουμε";;

    Μήπως, τελικά, έχουμε όλοι μέσα στο κεφάλι μας ένα τείχος από Εμενακοιτάκηδες ανάμεσα στο "συνειδητό" και το "ασυνείδητο" για να δρουν ως καταλύτες και αποδιοπομπαίοι τράγοι κάθε φορά που το ένα μπαίνει σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης με το άλλο;

    Ισως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Να κόψεις την ψυχανάλυση χαζοχαρούμενε Λευτέρη Κρητικάκη. Αν δεν εξέλθει έξω η πνοή σου, σαν δεντρί δεν θα λυγίσεις. Ξέρε επίσης ότι δεν είσαι Εβραίος και δεν βρίσκεσαι εν μέσω παγκοσμίου πολέμου και δεν σε ψάχνει ο Χίτλερ για να σε κάψει. Και να μη λες ότι λυγίζεις επειδή τη λύγισες ίσα για να την σουτάρεις την κοπέλα που πάνω της ξέσπασες τη βαρβαρική ανοησία. Ο Oscar Wilde τα νιώθει τα σκέφτεται και τα λέει καλύτερα εις το de profundis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. εσύ πια Heinz είσαι ανίκανος να μάθεις τι είναι θερμότητα ώστε να εξηγήσεις με επάρκεια το δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο. εσύ θα μιλήσεις για λογική; εσύ μόνο σκάλες μπορείς να καθαρίσεις. στο εύχομαι - με την ελπίδα ότι θα πάρεις και μισό cm % κατά ύψος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. @troll

    Την τελευταία φορά που πήγα να καθαρίσω σκάλες, γλίστρησα και χτύπησα στο κεφάλι - ίσως από κει να τόπαθα.
    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. @all reality freaks

    Από το κείμενο "On a certain blindness in Human beings" του William James, που τα συμπεράσματά του βρίσκονται σε απόλυτη ομοφωνία με αυτά νεώτερων ερευνητών, μπας και γίνει αντιληπτό, ότι δεν μιλάω για σχετικισμό αλλά για κάτι άλλο:

    And now what is the result of all these considerations and quotations? It is negative in one sense, but positive in another. It absolutely forbids us to be forward in pronouncing on the meaninglessness of forms of existence other than our own; and it commands us to tolerate, respect, and indulge those whom we see harmlessly interested and happy in their own ways, however unintelligible these may be to us. Hands off: neither the whole of truth nor the whole of good is revealed to any single observer, although each observer gains a partial superiority of insight from the peculiar position in which he stands. Even prisons and sick-rooms have their special revelations. It is enough to ask of each of us that he should be faithful to his own opportunities and make the most of his own blessings, without presuming to regulate the rest of the vast field.

    Γκέγκε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Μικυ
    Αυτο το open-door policy με σκότωσε.
    Το μοναδικό είδος που θα μπορούσα να σου προσφέρω είναι η σπανακόπιτά μου.

    Still friends?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. @Heinz,

    Τι σχέση έχουν οι στοιχειώδεις αρχές προτασιακής λογικής (modus ponens, Modus tollens κτλ κτλ) και τα όσα συναφή αναφέρατε νωρίτερα με τα δοκίμια νευροφυσιολογίας, θεωρίας συστημάτων και κυβερνητικής, επί του προκειμένου?

    Sorry για την όχι και τόσο κομψή παρέμβαση αλλά καλή η απεραντολογία, καλό και το ψάρεμα στο google, αρκεί να οδηγούν σε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα τον κατά τα άλλα ατυχήσαντα αναγνώστη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Heinz
    Νομίζω ότι κατάλαβα.
    Το κείμενο μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. @k2825

    Αγαπητέ συνάδελφε, τα περί ψαρέματος στο Google τα αντιπαρέρχομαι γιατί δεν με αφορούν: κάνω έρευνα, όχι googling.

    Αν πιστεύετε ότι εφευρήματα όπως οι "αρχές τις λογικής" κλπ. είναι υπερβατικές (=θεόσταλτες) κατασκευές, τότε δικαιολογημένα ρωτάτε.

    Αλλιώς, θα πρέπει να αναρωτηθείτε, όπως όλοι μας όσοι δουλεύουμε σε αυτόν τον τομέα και θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί.

    Τι σχέση έχουν άραγε τα συστήματα, η κυβερνητική, η λογική, η νευροφυσιολογία και οι άνθρωποι; έλα ντε;;

    Σας υπενθυμίζω πάντως ότι,

    Η νευροφυσιολογία,
    Η συστημική
    Η κυβερνητική
    Η λογική,

    έχουν άμεση σχέση με την Πληροφορική.
    Εκτός κι αν ο von Neumann, ο Wiener, ο Boole, o Turing, ήταν ζωγράφοι, οπότε μάλλον έχω άδικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Ανέκδοτο για Ελβετούς.

    3 Ελβετοί κάθονται σε ένα παγκάκι.

    Μπροστά τους περνάει μία αγελάδα.

    5 λεπτά, ο πρώτος λέει "Αυτή δεν είναι του αγελάδα του Αρνί"?

    10 λεπτα μετά ο δεύτερος λέει "Αυτή δεν είναι η αγελάδα του Ζακ?"

    Μετά 15 άλλα λεπτά, ο τρίτος σηκώνεται και φεύγει λέγοντας "αποχωρώ, δεν αντέχω τέτοιους τσακωμούς"!

    Από Γαλλίκή ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. "Τί συμβαίνει όταν ένα δυνατό δέντρο χάνει τις ρίζες του και γίνεται ένας μεγάλος ξεριζωμένος θάμνος, έως ότου τελικά ο άνεμος το πετάξει έξω από το δάσος, αφού έχει χτυπήσει σε πολλούς κορμούς μέχρι να βγει στο κρύο, στην αλήθεια."

    Πως το γεγονός οτι ήταν δυνατό ή το δέντρο ή οι ρίζες, δεν ήταν παρά μία ψευδαίσθηση που ίσως βόλευε για όσο λειτουργούσε.
    Να αποδεχτούμε το γεγονός πως τα πάντα αλλάζουν κάποτε.

    Να είμαστε διαρκώς σε μία διαδικασία windows update, όπου windows, τα παράθυρα από τα οποία βλέπουμε τον κόσμο και τη θέση μας σε αυτόν..
    Και βέβαια, σε 'παράνομα' εγκατεστημένα μέσα μας windows, update δεν γίνεται...
    Κινδυνεύουμε άμεσα από το κάθε 'trojan', κάθε εμενακοίτα που ψάχνει για ανοικτό παράθυρο...

    -------------------

    Ταξίδεψα Κρήτη φέτος.
    Λοιπόν, για καράβια της Κρήτης, τέτοιο πρόβλημα πλέον δεν βλέπω.
    Για άλλους προορισμούς, κάνω τη θέση μου εξαρχής δεδομένη προλαβαίνοντας τους.
    "Που να το βάλω παλληκάρια"?
    Κάτι παθαίνουν με αυτή τη λέξη (τους δηλώνω εξ αρχής πως εκτιμώ την ...κορμοστασιά τους και λειτουργεί το σύστημα) και με περιμένουν μήπως τους ..χρειαστώ!

    Η συμπεριφορά όμως έχει κολλήσει σε άλλους πιά.
    Σταυροδρόμι. Με βλέπουν ακίνητο να παραχωρώ προτεραιότητα.
    Κορνάρουν να ...φρενάρω! Μα.. και άλλο?!!
    Θέλουν να έχουν την αίσθηση πως αυτοί με διέταξαν!!
    Πλάκα έχουμε.. Ετσι το αντιμετωπίζω τελικά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Συνεχίζοντας από εκεί που το έπιασε ο reactor... (τα λόγια του οποίου προσυπογράφω)

    Δε πάει όμως πάντα έτσι. Το θέμα στον κόσμο είναι το ΑΠΟ ΠΟΥ διαλέγεις να τον παρατηρείς και άρα να τον αλλάξεις. Το να τα βλέπουμε απέξω, να τα σχολιάζουμε μεταξύ μας και απλώς να δεχόμαστε τις ενοχές μας δε μου λέει κάτι.

    Προτιμώ να μπώ στο "κύκλωμα" και να δω από μέσα πως φαίνονται όλα αυτά, να δώσω "δεύτερες ευκαιρίες" και στην τελική αγώνες ανατροπής των όσων δε μου αρέσουν.

    Ναι, κάποιοι βολεύονται και σίγουρα στα ερωτήματα σου απαντάνε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΝΑΙ (αν φυσικά οι Σύντεκνοι τους αφήνουν να το πουν!!!). Αλλά πες μου, αν τελικά όλοι της ηλικίας μας, που κάνουν overdose του internet

    α)είχαν τη σωστή παιδεία,

    β)ήθελαν να είναι αυτοδημιούργητοι,

    γ)απαρνιόντουσαν του σύντεκνους και

    δ)χρησιμοποιούσαν τα μέσα που οι τελευταίοι τους παρέχουν για να τους ανατρέψουν τελικά (βλ. internet)

    δε θα έμπαιναν στο φέρυ όλοι εκείνοι οι Εμενακοιτάκηδες και θα έτρεχαν να κρυφτούν; (είναι που λέει βάφτους μπλε και πέτα τους στη θάλασσα! LOL LOL LOL!!!!)

    Μήπως;

    Υ.Γ. Heinz το link που έδωσες είναι καταπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. On constructing a reality
    (σε ανέκδοτο)

    Ψευδό παιδάκι, πάει να πάρει το σχολικό λεωφορείο, πρώτη μέρα στο σχολείο.

    Λέει μπαίνοντας, στο οδηγό:

    - "Αυτό είναι το θχολικό, έ?"

    Ο οδηγός το χαστουκίζει απότομα. Το παιδάκι βγαίνει κλαίγοντας και τρέχει στον μπαμπά του να τα πει.
    Ο μπαμπάς του υπόσχεται, την άλλη φορά να πάει μαζί για να το προστατέψει.

    Την άλλη μέρα, λέει το παιδάκι στον οδηγό:

    - "Καλημέρα, δεν θα με χτυπήθειθ πάλι ε;",

    με αποτέλεσμα να αρπάξει άλλο ένα χαστούκι από τον οδηγό.
    Ορμάει ο πατέρας του, και αρπάζει τον τύπο απ' τον γιακά:

    - "Γιατί ρε χτυπάς τον γυιό μου;".

    Απαντάει ο οδηγός:

    - "Άθε με ρε φίλε, δε μπορώ να με δουλεύει το κάθε μπαθταρδάκι!!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. @Heinz

    Σας διέφυγε το «επί του προκειμένου» ... Το ποια η *ειδική* τους σχέση με την συζήτηση μας και ως προς τι αυτά είναι *υποβοηθητικά* για την εξέλιξη της συζήτησης στο συγκεκριμένο νοηματικό πλαίσιο, δηλαδή ...

    Επί της ουσίας, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το «theory dropping» (κατά το name dropping) και η όποια δανεική επιστημονικοφανείς επιχειρηματολογία κάθε άλλο παρά διαφωτιστική και παραγωγική είναι στα πλαίσια μιας δημόσιας συζήτησης μεταξύ μη ειδικών.

    Για τα υπόλοιπα, κατά την γνώμη μου, υπάρχουν τα συνέδρια, τα εξειδικευμένα fora και οι καθηγητικές έδρες … Σταματώ Εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Heinz
    Ο Cyberdust είχε αναφερθεί παλιά στο Thomas theorem: "when men define situations as real they will be real in their consequences".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. @Πανάσχημη:

    Με γεια το αβατάρι κι από μένα.

    Πολύ όμορφη φωτο, κι εσύ κούκλα, είμαι σίγουρος πως, δεν το συζητώ καν, πληροί τις νέες ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα διαβατήρια ασφαλείας.

    Και στο λέω γιατί με κάτι άλλες φωτο, όχι βέβαια τόσο ευκρινείς, εμάς εδώ μας ταλαιπωρούν άθλιοι γραφιοκράτες και δεν μας αφήνουν να ταξιδέψουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. @Cyberlaika:
    Λέμε το ίδιο πράγμα! Οπως ακριβώς το λες, έτσι το βλέπω και εγώ. Για αυτό ΄λειτουργεί' ο τρόπος που το αντιμετωπίζω. :)

    Και βέβαια έχει πολλές προεκτάσεις. Αν καθήσουμε να τις μελετήσουμε θα βρούμε πολλές απαντήσεις σε πολλά ερωτηματικά και συμπεριφορές εκ πρώτης όψεως ακατανόητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Ευχαριστω Antvol
    Εσύ που με έχεις αφήσει να καταλάβω ότι ξέρεις τις γυναίκες απ'έξω και ανακατωτά, βρίσκεις ότι το κίτρινο με αδυνατίζει λιγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. @Κ2825

    Το "εμένα κοίτα" μου φέρνει στο μυαλό το "βλέπε τον κόσμο με τα μάτια μου".

    Η δε επιχειρηματολογία μου, δεν είναι δανεική, ούτε επιστημονικοφανής.
    Έχετε μια έφεση να διαλέγετε προσβλητικούς όρους, αλλά ίσως είναι του χαρακτήρα σας.
    Παρηγορηθείτε πάντως, κανείς μας δεν είναι τόόόόσο σημαντικός, οπότε ησυχάστε, έχετε θέση όπου επιλέγετε.

    @πανάσχημη

    Ναι, έχετε δίκιο, το Thomas theorem. Πολύς λόγος έχει γίνει κι έχει δεχθεί τρομερή πολεμική - άδικα νομίζω, είναι μάλλον αυταπόδεικτο, αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Aσχετο: μπήκα στη νέα βερσιόν του μπλογκερ, κάνω κλικ στο ασήμαντο προφιλ μου και δεν το εμφανίζει ενώ έχω επιλέξει να εμφανίζεται...! Ηelp!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Heinz
    Στα εδώ πανεπιστήμια πάντως διδάσκεται κατά κόρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Χαρυ
    Πες μου τι δεν κατάλαβες και θα σου βρω το κατάλληλο τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Extremely Ugly:

    Open-door policy?

    WIDE open, θα έλεγα :)))

    Κοίτα, δε με ρίχνεις με το ...πρωινό του Popeye!

    (τουλάχιστον βάζεις καθόλου τυρί μέσα;)

    Αν έχεις κάτι σε ...cheesecake, το συζητάμε για F-F-E, αλλιώς ...χάρηκα για τη γνωριμία ;)

    Άλλωστε, μάλλον προτιμάς τις ...κολακείες του Antvol :))

    (BTW το κίτρινο όντως σε αδυνατίζει - μέχρις ...εσχάτων)

    . . .

    Heinz:

    Please, δείξε έλεος και ...μακροθυμία!

    Άφες αυτοίς! Ου γαρ οίδασι τι ...σχολιάζουσι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. ΟΚ, τώρα χάθηκε ο κουβάς για διαγραφή σχολίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Και του "εμενανακοιτάς" το... δίκαιο.
    ---------------------------------------


    Οταν ήμουν φοιτήτρια πήγα, το πρώτο καλοκαίρι, στη Μυτιλήνη.

    Από τα λίγα που θυμάμαι:

    δίχως τους "εμενανακοιτάδες" θα ήμασταν ακόμα στον... Πειραιά!!!


    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. @Heinz,

    Κατ' αρχάς πού διαφωνούμε;

    Ευχαριστώ για το link αλλά εντέλει πήδηξα όλο το κείμενο(από το eye medicine και μετά) και διάβασα τον επίλογο, μόνο και μόνο για να διαπιστώσω πως τον είχες ήση αναρτήσει στο επόμενο σχόλιο.

    Συμφωνώ με την άποψη του James και την νοοτροπία που θέλει να "λανσάρει". Θα καταχραστώ τις έννοιες ορισμένων λέξεων και θα πω πως πρόκειται για μια στάση αντιμετώπισης των υπόλοιπων οργανισμών που αν εκληφθεί ως "σωστή" και υιοθετηθεί ως αξίωμα από την ανθρωπότητα θα φέρει τα Χ αποτελέσματα. "Σωστά";

    Είμαι οπαδός, και μάλιστα ένθερμος, του James, αν και μέχρι τώρα δεν το γνώριζα. Ανοχή, ναι. Κατανόηση, ναι. Υποστήριξη, ναι. ΑΛΛΑ!

    Μια τέτοια νοοτροπία μπορεί να δράσει μόνο ως αντίμετρο-αντίβαρο της ακριβώς αντίθετης αυτής. Οταν ο άλλος είναι unhappy με το state of mind του, όταν στρέφεται εναντίον μου για τους χ ή ψ λόγους, τότε στον αλγόριθμο βλέπουμε πως υπάρχουν και παράγοντες που παραβλέψαμε.

    Συμφωνώ πως για να πετύχουμε την γνώση στηριζόμαστε πάνω σε αξιώματα αλλά εσύ πρώτος κάνεις το λάθος που δείχνεις. Υποστηρίζοντας την παραπάνω θεωρεία-νοοτροπία, καταργείς ή ξεχνάς αξιώματα στηριγμένα σε γερές βάσεις. Το σύμπαν υπάρχει και το διέπουν κανόνες και αρχές, που η ημιτελής γνώση αυτών καλώς θεωρείται από παρατηρητές σαν και εμάς, με χ αισθητήρια όργανα και ψ "επεξεργαστική ισχύ", ως αξίωμα. Ωστόσο υπάρχουν, και ο μόνος αλγόριθμος που μπορεί να δημιουργηθεί σε μηδενική βάση είναι αυτός που δεν υπάρχει.

    Απορία-Απόρροια: Αν κάποιος τα 'χει παίξει, έχει πάρει την έκφραση "Κοίτα με" και ετοιμάζεται να πυροδοτήσει μια πυρηνική κεφαλή α* μεγατόνων, και εσύ στέκεσαι απέναντί του με ένα Python στο χέρι τι κάνεις, θαυμάζεις την απεραντοσύνη της ανθρώπινης ηλιθιότητας και περιμένεις να δεις πόσο γρήγορα θα εξαυλωθείς;

    *σου μαμάω το βραχάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Μικυ
    Δεν προσπαθούσα να σε ρίξω.
    )There was nothing between the lines. Just spinach pie, with plenty of cheese, and of course the best cheese cake on the planet.)
    Δεν μου λες, τι είναι το F-F-E?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. @reactor69

    Πως σας φάνηκε ότι διαφωνούμε;

    Στο ερώτημά σας: ε, τον πυροβολούμε μάλλον, ξέρω γω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Πανάσχημη said...
    Ευχαριστω Antvol
    Εσύ που με έχεις αφήσει να καταλάβω ότι ξέρεις τις γυναίκες απ'έξω και ανακατωτά, βρίσκεις ότι το κίτρινο με αδυνατίζει λιγο;
    -------

    Καλή μου φίλη,
    Όχι μόνο σε αδυνατίζει (που, βέβαια, δεν το χρειάζεσαι, δεν βλάπτει όμως και να το ακούς, ακόμη και τα αυτονόητα μπορούν να δώσουν στη ζωή μας χάρη), αλλά σε περιβάλλει με μιαν υπερκόσμια υπόσταση, τόσο ταιριαστή, ώρες ώρες, με τα ύψη που η συζήτηση στο γατοblog ψηλαφεί ...

    Κράτα το λοιπόν, για πάντα, έτσι θα σε σκέφτομαι και όταν θα είμαι offline, στο δηλώνω επίσημα.

    (για το άλλο θέμα που θίγεις σ' ευχαριστώ για τον έπαινο που μου απονέμεις, τον ύψιστο, κατά τη γνώμη μου, που ένας άντρας μπορεί να αξιωθεί πριν κλείσει τα μάτια του, φοβάμαι όμως ότι δεν είναι εδώ το κατάλληλο forum να το αναλύσουμε. Σε καλώ λοιπόν όπου αλλού θέλεις να το συζητήσουμε, όσες ώρες θέλεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. ΜΙΚΥ!!!!
    Διάβασες τι λέει ο Antvol για μένα?

    Θα σκάσει όλη η Καμπούλ από το κακό της. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Α, Heinz, τώρα μου το ...χαλάς!

    Δε νομίζω πως ασκείται "πολεμική" στο ίδιο το ...θεώρημα (αχ αυτές οι soft sciences που χρησιμοποιούν "μαθηματική" ορολογία για να αντλήσουν το "κύρος" των hard), αλλά στο γεγονός πως πολλοί το χρησιμοποιούν για να υποστηρίξουν κάθε είδους ...μπουρδολογία.

    Το γεγονός πως διδάσκεται σε Πανεπιστήμια δε λέει και πολλά για την "επιστημονική" εγκυρότητά του. Μήπως θέλετε να μιλήσουμε και για κάποια άλλα πράγματα που διδάσκονται σε Πανεπιστήμια - ειδικά για άλλους "νόμους" κάποιων social sciences που είναι μάλλον για να τους χάφτει ο ...οδηγός του σχολικού;

    Ως "γενική θεώρηση" μπορεί να ισχύει (εν ίδει placebo), αλλά όχι με την "ισχύ" ή "εγκυρότητα" που του αποδίδεται από τους υποστηρικτές του!

    Πάντως, κάπως έτσι πορευόμαστε στα πολιτικά πράγματα της Ψωροκώσταινας ή και παγκοσμίως - όλοι οι "εμενακοιτάδες" προσπαθούν να πείσουν τους "κατώτερους" για μια "βολική" reality, σαν εκείνη που ανέφερε ο Reactor69.

    Υ.Γ. Κάνοντας ...googling, διαπίστωσα πως η Wikipedia, πέραν μιας απλής αναφοράς στο "θεώρημα" έχει ανοίξει και ειδική κατηγορία με το βαρύγδουπο όνομα "Sociology Theorems". Προς το παρόν είναι ...μονομελής ;)

    Το ίδιο το Google έχει μόλις 106 αποτελέσματα (μερικά επαναλαμβανόμενα) για τον "όρο" Sociology Theorems. Μας λέει κάτι αυτό ή πρόκειται για ...διεθνή συνωμοσία;

    Πανάσχημη, δεν πας να κάνεις κάνα ...contribution;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Έκανα ΚΑΙ 150άρα - πάντα σε ...φόρμα κι ας μπαίνω πλέον "αραιά" ;)

    Πανάσχημη, να προειδοποιήσω από τώρα τον Antvol τι τον περιμένει τον δυστυχή μετά την "αφελή" πρόσκλησή του ("όπου αλλού θέλεις να το συζητήσουμε, όσες ώρες θέλεις") ή να τον αφήσω στις ...ψευδαισθήσεις του;

    Δεν ήξερε, δε ρώταγε;

    Ή μήπως...

    "If men define situations as real, they are real in their consequences?"

    (emoticon που χτυπιέται στο πάτωμα από τα γέλια δεν έχει;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. @Heinz,

    "Πως σας φάνηκε ότι διαφωνούμε;"

    Ελα μου ντε!
    Εικάζω πως μάλλον με οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα η αντιδραστική φύση μου και το tempo των σχάσεών μου που εκείνη τη στιγμή βάραγε κόκκινα!!! :)

    Θα βρώ έναν Σύντεκνο να μου δώσει μια βολική, και μπλογκερικά ορθή, διάγνωση και θα σας απαντήσω! ;)

    Btw δεν κόβουμε τον πληθυντικό, τα 22 μου έτη, τουλάχιστον, δεν μπορούν να αξιώσουν(!) τέτοια αντιμετώπιση στο πλαίσιο της παρούσας, βεβαίως βεβαίως, νοοτροπίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Mickey
    Eat your spinach pie boy and keep your mouth shut! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. mickey said...

    Πανάσχημη, να προειδοποιήσω από τώρα τον Antvol τι τον περιμένει τον δυστυχή μετά την "αφελή" πρόσκλησή του ...ή να τον αφήσω στις ...ψευδαισθήσεις του?
    ----------

    Φίλε Μίκη,

    Μην ανησυχείς, κατανοώ γιατί τόση ζήλια. Ανθρώπινο είναι, ίσως και γω στη θέση σου το ίδιο να ένιωθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Antvol, προτού ευχηθώ ...βίον ανθόσπαρτον, να υπενθυμίσω πως το χρώμα του συναισθήματος που αποδίδετε εκφράζεται ιδανικά στην ...ενδυματολογική επιλογή της ...παθούσας :PPP

    (Να δω πώς θα τα καταφέρνετε μέσα από τη μπούρκα - ευχαριστώ Θεέ μου που έστειλες αυτό το θύμ... ε, εννοώ τον άγιο άνθρωπο, να με απαλλάξει από το μαρτύριο)

    Πανάσχημη, όσο "βρώμικα" κι αν μου μιλάς, δεν αλλάζει τίποτα πλέον. Ας κρατήσουμε τις (λίγες) καλές στιγμές μας.

    You missed your chance...

    (δε θα μάθεις και τι σημαίνει το FFE ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. @Αntvol,Πανέμορφη και Μickey,

    Ρε εκφυλόμουτρα, μπροστά στο βρέφος κοντεύετε να βγάλετε τα μάτια σας;
    Δεν ντρέπεστε!

    (Θα ανεχτώ μόνο τρίο! ;)))

    Υ.Γ: Πανέμορφη μιας και το έριξες στο έθνικ το outfit, και δη στο ανατολίτικο, τί θα 'λεγες για κάτι πιο light και έναν χορό της κοιλιάς; Ξέρεις κρόσια, ντεκολτέ και λίκνισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Reactor
    Dream on,
    Drool on,
    Wake up! Time for school...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. mickey said... Να δω πώς θα τα καταφέρνετε μέσα από τη μπούρκα...

    -----

    Ω, θα βρούμε τρόπο, η αγάπη όλα τα νικά, και βουνά μετακινεί, πόσο μπορεί να αντισταθεί μια απλή μπούρκα, έστω και κίτρινη;

    (θα σας κρατάμε πάντως au courant).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Reactor69 said...
    @Αntvol,Πανέμορφη και Μickey,

    Ρε εκφυλόμουτρα, μπροστά στο βρέφος κοντεύετε να βγάλετε τα μάτια σας;
    Δεν ντρέπεστε!
    -----

    Κοίτα μικρέ μπας και μάθεις τίποτε, δεν θα σου παρουσιάζεται κάθε μέρα τέτοια ευκαιρία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Harry
    Τι επίλογος!
    So typical of you guys. :((((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Εμμμ... Κατ΄ αρχή, δηλώνω άσχετος επί πάντων των θεμάτων (πήρα ένα ποπό-ΒΑ στις επικοινωνίες από ένα dinky Πανεπιστήμιο σε μεσοδυτική πολιτεία που το κουμαντάρανε οι Μεθοδιστές…capicci?).

    Όμως… στο κείμενο διακρίνω 2 είδη κριτικής επί του «εμένα κοίτα». Η μία αφορά γενικότερα τη στάση «κοίτα με» --σε όλες του τις εκφάνσεις --και δεν εννοεί απαραίτητα τον «παρκαδόρο». Η άλλη όμως αφορά τον λανθασμένο τρόπο & χρόνο που ο συγκεκριμένος κύριος απαιτεί το «κοίτα». Είναι κάποτε χρήσιμο το «εμένα κοίτα», π.χ. ως τρόπος διδαχής ή παροχής οδηγιών.… δεν μπορεί όμως να λειτουργεί αποδοτικά με όλα τα άτομα και σε όλες τις καταστάσεις.

    Δηλώνω το αυτονόητο μα κάποτε χρειάζεται κι’ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Κάτι μου λέει πως παρεξηγήσατε το "εμένα κοίτα" και το πήγατε στο μπανιστήρι.

    Όπως λέει και ο Μποστ:

    "Αλλά εσείς το μυαλό σας όλο εκεί!".

    Πανάσχημη so flirtatious! How come?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. kolassas said...

    Εγώ τα τελευταία χρόνια ακολουθώ την συνταγή του doctor , μικρό νησί χωρίς αυτοκίνητο.

    ------

    Άψογα, όμορφα. Πίνεις και χωρίς άγχος (πόσο στευνεύουν οι δρόμοι στα νησιά όταν πίνεις...)

    ****

    Mickey

    σήμερα δεν παίζω man to man, σε παίζω ζώνη και χαλαρά ε;
    Φιλικό είναι...

    -----------

    doctor-Al Pacino said...

    "Μα, κύριε Δήμου από τον παρκαδόρο του φέρυ περιμένετε ευγένεια;"
    agnostosX said...
    Εσείς, φυσικά, είστε ανώτερος από τους ταπεινούς παρκαδόρους...
    Τετ Νοε 15, 07:04:36 μμ

    --------

    Ταπεινούς παρκαδόρους.
    Πολύ μελό καλέ.

    Ανώτερος δεν είμαι από τους παρκαδόρους (εννοούσατε προϊστάμενος με το ανώτερος ή το θέσατε οντολογικώς;) αλλά σίγουρα πιο ευγενικός από τους περισσότερους.

    Όταν βλέπω έναν άγνωστο στον δρόμο τον αποκαλώ "κύριο" και όχι "φίλο ή παλληκάρι, ή ...λεβεντιά".

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. @ Nikos Dimou

    Νομίζω υπερβάλλετε...Κατ΄αρχάς δείχνετε την φωτογραφία ενός ανθρώπου (τυπικός λιμενεργάτης φαίνεται αλλά θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε) τον οποίο δεν κατανομάζετε φυσικά σαν τον υπαίτιο των προβλημάτων σας αλλά τα γραφόμενα σας παραπέμπουν σ΄αυτόν. Κανονικά θα έπρεπε να ζητήσετε την άδειά του για να ανεβάσετε την φωτογραφία του. Φαντάζεστε να αναγνωρίσει κάποιος blogger τον πατέρα του;

    Αν και συμφωνώ ότι πολλοί προσπαθούν να μας καθοδηγήσουν σε αυτήν την έρμη την ζωή, βρίσκω το παράδειγμα όχι τόσο ανάλογο. Το παρκάρισμα στο φέρυ με την όπισθεν απαιτεί μεγάλη ακρίβεια για να εξοικονομηθεί χώρος και να μην υπάρξουν τράκες ή γδαρσίματα. Προσωπικά, σαν μέσος οδηγός βρίσκω την βοήθεια των "παρκαδότων" πολύτιμη. Και δεν θυμάμαι κανέναν αγενή. Ίσως να μην ταξιδεύω και πολύ με το φέρυ.

    Περισσότερα λιγότερο πεζά αργότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Nikos Dimou said... (ωχ, γύρισε πάνω στο καλύτερο, κρίμα).

    Λοιπόν, στο θέμα: Κάποτε, πριν από χρόνια, πήρα το φέρυ για Αντίρριο. Με το "κοίτα με στα μάτια και όχι πίσω αγόρι μου" και συνεχή χτυπήματα στο καπό ο τύπος με σφήνωσε ανάμεσα σε δυο φορτηγά και με παράτησε. Πάω ν' ανοίξω την πόρτα, τίποτε. Μπρος δεν μπορούσα να πάω, ήδη είχε έρθει άλλος.
    Βγάζω το κεφάλι μου και του φωνάζω: Κι εμείς πώς θα βγούμε; Και η απάντηση: Μη βγείτε, σε μισή ώρα φτάνουμε.

    Σκέφτηκα το φέρυ να βυθίζεται, τι ωραία που θα καθόμασταν στο βυθό, με τις ζώνες φορεμένες, δεν θα παιδεύονταν κι οι βατραχάνθρωποι να μας μαζέψουν ...

    Ευτυχώς που το αμάξι είχε ανοιχτή οροφή, βγήκαμε από πάνω. Πολλοί άλλοι βέβαια έμειναν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

    Δεν βουλιάξαμε όμως. Άρα τσάμπα ανησύχησα. Το παλικάρι κάτι ήξερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Καλησπέρα σε όλους

    Καιρό να τα πούμε,

    Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση
    ότι κάποιοι, αγαπούν να μισούν αυτούς τους ανθρώπους
    που στο κάτω -κάτω τη δουλειά τους ( σπουδαία δουλειά ) κάνουν
    Ίσως με υπερβολή, σε σημείο που να παρεξηγείται.

    Ίσως όμως ( δείτε το κι' έτσι )να είναι η μοναδική τους ευκαιρία
    να ξεφύγουν από το περιθώριο
    που πολλοί από εμάς ( ως μέρος του συστήματος ) τους παγιδεύουμε

    Με το «Εμένα κοίτα» μπορεί να μην αμφισβητούν τίποτε
    Ίσως να είναι η ευκαιρία να είναι για λίγο
    οι "αρχηγοί", στον «τομέα» τους,

    Να «διατάξουν», όχι πάντα να διατάζονται.
    Γι ‘αυτό ας τους πιστώσουμε με κάποια ελαφρυντικά.

    «Εμένα κοίτα». Είμαι και εγώ κάποιος, είμαι και εγώ σημαντικός
    Όχι μόνο εσείς. Ίσως αυτό να θέλουν να πουν μονάχα

    Χρειάζεται και το δικό μου ΕΓΩ τόνωση
    Έχω και εγώ την ανάγκη να αποδείξω ότι υπάρχω

    Σ’ ένα κόσμο που στριφογυρίζει
    με κέντρο εμένα, εσένα τον καθένα μας ξεχωριστά
    έχει δικαίωμα και το περιθώριο
    να απαιτεί λίγη σημασία, δεν νομίζετε

    Δεν είναι ανάγκη να ξεσπαθώνουμε
    την ώρα που προβάλλουν το δικό τους ΕΓΩ
    θεωρώντας σώνει και καλά
    ότι προσβάλλουν το δικό μας

    Την επόμενη φορά όταν προφέρουν το «Εμένα κοίτα»
    εισηγούμαι να τους κοιτάξουμε και να τους πούμε και μια φορά «ευχαριστώ»

    Και ίσως, αν τους δώσουμε τη σημασία που τους αξίζει
    ( που αξίζει να δίνουμε σε κάθε συνάνθρωπο μας )
    να μην αισθάνονται τόσο έντονη την ανάγκη να συνεχίσουν να φωνάζουν το φοβερό και ανεπαίσχυντο εκείνο
    «Εμένα κοίτα»

    που τόσο πολύ ενοχλεί
    και πληγώνει τον εγωισμό μας

    Χωρίς καμιά δόση ειρωνείας
    για κανένα από τα δυο μέρη

    Κκαї -Λι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Νικ συμμ/χές
    πανάσχημη 29
    antvol 13
    harrygreco 6
    reactor69 9
    mickey 12
    σκουληκότρυπα 8
    heinz 14
    demosthenes 10

    Πάνε οι κανόνες του blog...
    3 συμμετοχές έκαστος..
    Να το ονομάσουμε καλύτερα chat;
    Ελάχιστη σχέση με πολυφωνία πιά.

    Χε χε, τώρα όλοι εσείς θα επιτεθείτε!
    Και θα έχω πετύχει τον 'στόχο' μου.

    ΕΜΕΝΑ ΚΟΙΤΑ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. αν ηταν μια γυναικα και εδινε τις προσταγες τι θα αλλαζε,

    εξαρταται, μου λες, εξαρταται...

    η μηπως οχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. somebody said... συμμ/χές ...
    antvol 13
    -----

    Somebody,

    Για τα άλλα δεν ξέρω, αλλά, από αριθμητική πρώτο παιδί, πώς τις έξι (6) συμμετοχές τις έκανες 13 δεν μπορώ να καταλάβω.

    Εκτός κι αν υπολόγισες και ΦΠΑ, αλλά, και πάλι, δεν βγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. ωχ έπιασε την γόμα.
    empty carebox ----> |___|

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Νομίζω ότι έχετε παρεξηγήσει το κείμενο.

    Δεν εκφράζομαι απαξιωτικά για τους παρκαδόρους, ούτε τους λοιδωρώ.

    Το θέμα μου αφορά την μέθοδο του "εμένα κοίτα".

    Οι παρκαδόροι είναι χρήσιμοι αλλά θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικοί αν σε βοηθούσαν να παρκάρεις χωρίς αναγκαστικά να τους κοιτάς...

    όπως και άλλοι που σου ζητάν να κινηθείς στα τυφλά.


    Dimitrizzz θέλεις να σε βλαστημάνε όλοι; Συνέχισε και θα βάλω moderation.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Antonios Liolios said...
    "Φαντάζεστε να αναγνωρίσει κάποιος blogger τον πατέρα του;"

    Μπορεί και να χαρεί. Δεν είπα τίποτα κακό για τον άνθρωπο αυτό.

    Αλλού είναι το θέμα αλλά το χάσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Τώρα πως θα δεις τις οδηγίες που σου δίνει κάποιος χωρίς να τον κοιτάς, μόνοι εσύ ξέρεις.
    BTW, όταν κάποιος σου δίνει οδηγίες, ακολουθείς το δίκο του προσανατολισμό, το δικό του δεξία. Κοινή λογική.
    Προφανώς γι αυτό σε έχουν πρήξει στο "εμένα κοίτα", επειδη όπως είδαμε στο κείμενο σου, ακόμη δεν το 'χεις καταλάβεις αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. "Η Η Ήβρα το"... (κυπριακό, "το βρήκα")

    Ηλίθιο Αγρινό---> κάμνει χαρούες

    Έννεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. "ND
    Not any more.
    Your friends did me in."

    Κάτι τέτοια έλεγε κι ο ...Αδάμ για το μήλο.

    Ρε μπας και η Πανάσχημη είναι ...πανάσχημος;

    (Εγώ στο 'λεγα Antvol πως παίζεις με τη φλόγα - στο τέλος θα καείς φυσικά, όπως όλοι οι ...wishful thinkers)

    Οποία κατάπτωσις της πάλαι ποτέ συμπαθούς και σοβαρής σχολιάστριας :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Θυμάμαι και τα φορτηγά πώς τα παρκάρανε!!! Χιλιοστά το ένα δίπλα στο άλλο!!! Κι εκεί χτυπούσανε δυνατά την πόρτα του οδηγού: "οοοπαααα!"

    Οι δε φορτηγατζήδες ήτανε σχολαστικά πειθήνιοι! (Δίνανε το... καλό παράδειγμα)

    Οταν λοιπόν ο άνθρωπος έχει του χεριού του ελέφαντες, τα αυτοκινητάκια θα φοβηθεί; Οταν "παρκάρει" με ακρίβεια, κτήνη των 40 και πενήντα τόνων που ρέουν πάνω σε δεκάδες τεράστιους τροχούς, τους μεταξωτούς κουβάδες θα σεβαστεί;

    Είναι τελικά όχι μόνο ζήτημα εξουσίας και γοήτρου αλλα, και ζήτημα επαγγελματικής διαστροφής.

    Σαν τον αρχιπαιδονευρολογο στη γαλλία που μας μιλούσε και μας έγραφε.

    Ενώ εμείς κρεμόμασταν απο τα χείλη του εκείνος πασπάτευε το γραφείο του, ταχτοποιούσε τις σημειωσεις του, τα μολύβια του, ακόμα κι μια φωτογραφοθήκη ξεσκονισε! Μας έλεγε με τον τρόπο του: εσείς κοιτάτε με αφού με έχετε ανάγκη, εγώ ομως μπορώ να κοιτάω όπου γουστάρω!

    Αυτή είναι και η διαφορά με τους παρκαδόρους: εκεινοι διεκδικούν σέβας, έστω μισού λεπτού, στανική εξουσία επί των αισθήσεών και του τιμονιού μας και τα κερδίζουν με τσαμπουκά τρομοκρατώντας μας με φωνές και διάτες!

    Ο άλλος, ούτε φωνάζει ούτε τίποτε. Ξέρει καλά ότι εξουσιάζει τις ελπίδες μας, οποτε εμείς του μιλουσαμε κι εκείνος... φυσούσε να φύγει η σκόνη απο τη φωτογραφοθήκη...

    Ισως γι΄αυτό λένε ότι οι σκληροι ανακριτές και βασανιστές δεν μιλούν παρά κοιτούν το θυμα, μέχρις ότου εκείνο καταλάβει πως είναι υποχείριό τους...

    Ναι, είναι ζήτημα εξουσίας των θυτών και ανάγκης των θυματων...

    "Αγαγκα και θεοί πείθονται".



    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Από answers.com

    vis·ta (vĭs'tə)
    n.

    1) A distant view or prospect, especially one seen through an opening, as between rows of buildings or trees.
    2) An avenue or other passage affording such a view.
    3) An awareness of a range of time, events, or subjects; a broad mental view: “the deep and sweeping vistas these pioneering critics opened up” (Arthur C. Danto).

    [Italian, from feminine past participle of vedere, to see, from Latin vidēre.]

    Το vira είναι το ιταλικό virare;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. mickey said... Ρε μπας και η Πανάσχημη είναι ...πανάσχημος; ...
    Εγώ στο 'λεγα Antvol πως παίζεις με τη φλόγα - στο τέλος θα καείς φυσικά, όπως όλοι οι ...wishful thinkers ...
    ---

    Φίλε Μίκη,

    1. Όλοι θα καούμε στο τέλος, απλά εγώ το ξέρω. Κι ίσως το απολαύσω.

    2. Λες νάναι πανάσχημος; Μπρρρ, φρίκη.

    Όχι, είμαι απόλυτα σίγουρος, σε -η τελειώνει, take my word for it.

    Αναρωτιέμαι όμως το εξής: Σ' έχει απασχολήσει καθόλου η πιθανότητα να τελειώνω εγώ σε -η???.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. @antvol:6 είναι, ως εκείνη την ώρα!
    Σορυ για το λάθος.
    Θα είμαι πιό προσεκτικός! Το υπόσχομαι!
    Επανορθώνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Συνεχί zontas

    την πολύ ωραία τοποθέτηση που έκανε ο Mr heinz θα πω οτι συμφωνώ σε βασικές γραμμές με τη συλλογιστική του, αλλά κι αυτός μας μπερδεύει λίγο γιατί νωρίτερα έμπλεξε ένα 'μετα'-θετικιστικό (νεολογισμός) επιχείρημα σαν αυτό που χρησιμοποίησαν οι επίγονοι του Popper που κατέληξαν στο σχετικισμό, το γνωστό αφού δεν υπάρχει διαψευσιμότητα όλα είναι enumerative inductivism, με την πραγματιστική τοποθέτηση του James. Βέβαια τίποτε από τα δύο δεν είναι ΜΜισμός, όπως αδίκως σχολιάστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Ο "μεταθετικισμός" πέθανε (σε βρεφική μάλιστα ηλικία), οπότε το μπλόκινγκ μπορεί να κοιμάται ήσυχο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Ασχετούτσικο...

    Για τους θαμώνες του μπλογκ βέβαια δεν μπορεί παρά να είναι πάντοτε επίκαιρο. Αν δεν την έχετε δει (κι εσύ Νίκο...please)… “Shortbus”. Γίνεται να σχολιαστεί αυτή η ταινία του απόλυτα ακραίου σεξ σε μία ανατομία τής ανθρώπινης μοναξιάς που βρίσκει διέξοδο σε σουρεαλιστικές εκδοχές του έρωτα και τής αγάπης? Άκρως ρεαλιστική και open minded. Για όσους αντέχουν βέβαια στο μεταίχμιο της φαντασίωσης και της πραγματικότητας.

    Βρέθηκα εκεί κοντά και μπήκα! Κι αυτές οι ξαφνικές έξοδοι που αναστατώνουν τη σκέψη και τις αισθήσεις αξίζουν!...Υπέροχη μουσική υποβολή στο τέλος σ’ένα crescendo μηνυμάτων που κορυφώνονται. Σκηνοθέτες που ανατρέπουν... παραθέτοντας τίποτ’ άλλο παρά την πραγματικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΤΡΕΞΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

    @reactor69

    ΝΑΙ. ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ. ΑΛΛΑ:

    ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ; Ο ΗΕΙΝΖ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.

    @ΗΕΙΝΖ SAID:

    ''Δεν είναι στραβός, απλώς είναι Άλλος.''

    ΕΓΩ ΝΑ ΣΥΜΠΗΡΩΣΩ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: " Ο ΑΛΛΟΣ''.

    ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ.

    @ ΚΕ ΔΗΜΟΥ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ: ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΟΥΣ. ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ. ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΙΠΕΔΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ. ΔΙΑΔΗΜΙΣΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΤΕ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΕΔΩ.

    @ΠΑΝΑΣΧΗΜΗ

    ΕΧΩ ΑΣΘΕΝΗ ΜΙΑ ΠΡΒΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΚΥΡΙΑ. ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ! ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ. ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΕΝΑΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΠ ΟΝΟΜΑΤΙ ΜΠΟΡΝΤΕΛ. ΒΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΟΡΝΤΕΛ ΒΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ. ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΠΩΝΤΛΑΙΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Ihadafarminafrica said
    ΕΧΩ ΑΣΘΕΝΗ ΜΙΑ ΠΡΒΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΚΥΡΙΑ. ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ! ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ. ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΕΝΑΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΠ ΟΝΟΜΑΤΙ ΜΠΟΡΝΤΕΛ. ΒΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΟΡΝΤΕΛ ΒΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ. ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΠΩΝΤΛΑΙΡ.


    Kαι εσεις γιατί το δημοσιοποιειτε; Για να γελάσουμε;
    Μην καταστρέφετε την αξιοπρέπεια κανενος. Για εσας δεν είναι τίποτα. Για αυτήν είναι το παν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. @Πανάσχημη

    Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΩ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΕΣΑΜΕ ΞΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗς ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΑ ΧΑΡΑ.

    ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΖΟΡΙΖΕΣΤΕ. ΘΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΡΚΑ.

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Doctor, πες αλεύρι!

    Η ...διακοσάρα σε γυρεύει ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. @Πανέμορφη,

    Εγώ σου το είπα να φορέσεις κάτι πιο light αλλά εσύ με έστειλες(σταυροκόπημα!) σχολείο!!!

    Είναι κι αυτό το διχτάκι της μπούρκας...

    Λοιπόν τι λες, θα μας χαρίσεις κάτι πιο ανάλαφρο; Κάτι σε αραχνούφαντο, άντε φερετζέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Ioulia said (Πεμ Νοε 16, 01:09:55 πμ)
    "Γίνεται να σχολιαστεί αυτή η ταινία του απόλυτα ακραίου σεξ σε μία ανατομία τής ανθρώπινης μοναξιάς που βρίσκει διέξοδο σε σουρεαλιστικές εκδοχές του έρωτα και τής αγάπης? Άκρως ρεαλιστική και open minded. Για όσους αντέχουν βέβαια στο μεταίχμιο της φαντασίωσης και της πραγματικότητας."

    Άρα θα πρέπει να αφήσουμε την Πανάσχημη απ' έξω να ...κόβει τα εισιτήρια. Εκτός κι αν η μπούρκα θεωρείται ...όργανο ακραίου σεξ :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Σχετικο-Ασχετούλικο

    Τι #@#@#$# "Οι μέρες της αφθονίας είναι μετρημένες" !!! Ανάλογη #$@$$#^ και ακραία σαν το "Τσεκούρι". Πάσχει σοβαρά ο γαλλογερμανικός κινηματογράφος (κυρίως ο δεύτερος, ο πρώτος έχει βγάλει και μερικές ντίσεντ ταινίες τα τελευταία χρόνια). Πολύ μιζέρια! Σεναριογράφους δεν έχουν? Ιδέες θετικές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Πανέμορφη τελευταία "πανασχημίζεις" ελαφρώς.

    Τα σχόλια όταν τα ρίχνεις, και ειδικά απευθυνόμενη-ος σε κάποιον, τα αφήνεις εκεί που είναι, δεν το παίζεις Κόπερφηλντ! Αν δεν είχα κάνει refresh θα έριχνα αρκετά παρεξηγήσιμο σχόλιο, διότι κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο να μαντέψει που πήγαινε. Γι' αυτό είμαι σίγουρος.

    Απλά χαλάρωσε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. @Ihafia,

    “….. ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΕΝΑΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΠ ΟΝΟΜΑΤΙ ΜΠΟΡΝΤΕΛ. ΒΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΟΡΝΤΕΛ ΒΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ. ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΠΩΝΤΛΑΙΡ.” 01:22:21 πμ

    @Πανάσχημη:
    «.... Kαι εσεις γιατί το δημοσιοποιειτε; Για να γελάσουμε;
    Μην καταστρέφετε την αξιοπρέπεια κανενος. Για εσας δεν είναι τίποτα. Για αυτήν είναι το παν.» 01:30:11 πμ

    @ihafίa,

    @Πανάσχημη

    Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΩ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΕΣΑΜΕ ΞΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗς ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΑ ΧΑΡΑ.

    ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΖΟΡΙΖΕΣΤΕ. ΘΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΡΚΑ.

    :-)))) 01:39:51 πμ
    Ε, αυτό είναι η επιτομή του πώς λήγει μια παρεξήγηση στο πιτς φυτίλι!

    Διότι δεν μπορώ να φανταστώ φίλη μας πανάσχημη να έσφαλλες (βιασύνη μάλλον!) περί των προθέσεων του ihafia, και να μην διέκρινες το χιούμορ πίσω απο αυτό και το πώς συνδέεται με τα περί αισθητικής και του τι εμφανίζεται και τι υπάρχει από πίσω...

    Εβαλες άβαταρ, μεγειά, οι φίλοι σου ευχήθηκαν, έλα όμως, μη χάνεις το χιούμορ σου τώρα! Και μην σβήνεις σχόλια – κατάλαβα πόσο απαξιωτικό είναι όταν παλαιότερα έσβησα 3 προκειμένου να τα ξαναγράψω με πιο εμπεριστατωμένο τρόπο, και να φανταστείς εκεί δεν απευθυνόμουν και σε κάποιον συγκεκριμένο! Μένουν μετά εντυπώσεις ξεκρέμαστες και αν απαντήσει ο άλλος τι γίνεται?

    Αν μη τι άλλο, προσπαθούμε να το εμπλουτίσουμε το μπλογκ του Γάτου μας με το θάρρος της γνώμης μας, κι όχι να κάνουμε γράψε-σβήσε!
    :)

    Να σας καληνυχτίσω όλους και καλό ξημέρωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Το "εμένα κοίτα" αντικατοπτρίζει την νοοτροπία πολλών, που προσπαθούν έτσι να κρύψουν την ανασφάλεια τους.
    Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο να πουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. @Μικυ
    Το έργο το είδα. Γεμάτο με "emotionally challenged characters" όπως έγραψε ένας κριτικός που δεν ενθουσιάστηκε.
    Σαν αυτούς που συχνά βλέπω γύρω μου.
    Βαρετό.
    Και οι χαρακτήρες και το σεξ.

    Με ή χωρίς μπούρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Αφροδίτη
    Μου έχει συμβει πολλές φορες. Να απαντώ σε σχόλια που κατόπιν σβήστηκαν.
    Η αντίδρασή μου;
    Σκασιλα μου.
    Δεν είμαι τόσο ανασφαλής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. The boss said


    Μπορεί και να χαρεί. Δεν είπα τίποτα κακό για τον άνθρωπο αυτό.


    Κι αν στεναχωρηθεί όμως; Λογικά υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα, έτσι δεν είναι;


    Αλλού είναι το θέμα αλλά το χάσατε.


    Συμφωνώ. Αλλά μήπως αυτό σημαίνει ότι έχουμε διαφορετικές προοπτικές οπότε αυτό συνεισφέρει στον πλουραλισμό του blog;

    But I am not here to argue.

    Πολλές φορές οι άνθρωποι θέλουν να μας καθοδηγήσουν. Αλλά φοβάμαι ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για το αποτέλεσμα την έχουμε εμείς οι ίδιοι. Συνήθως διαλέγουμε τους καθοδηγητές μας ανάλογα με τις βαθύτερες και συνήθως κρυφές ανάγκες μας και επιθυμίες μας.

    Η ευθύνη είναι καλλή ένοια όταν αφορά τους άλλους. Εμείς πάντοτε έχουμε πρόχειρη την πειστικότερη δικαιολογία. Γιατί αλλιώς θα πρέπει ν' αλλάξουμε και αυτό δεν το θέλουμε με τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Καλημέρα!

    Όχι παρεξηγήσεις!

    Ιουλία έχω ακούσει διάφορα αντιφατικά για την ταινία. Ο μόνος τρόπος να κρίνω είναι να την δω.

    Αλήθεια συχνά παίρνουμε το φύλο του άλλου ως δεδομένο.

    Μερικές φορές είναι: δεν μπορώ να φανταστώ την Αφροδίτη ως γενειοφόρο αρσενικό.

    Αλλά υπάρχουν πολλοί/ές αμφίσημοι/ες. Ακόμα - και ιδιαίτερα - αυτοί που δηλώνουν φύλο. Πεοσοχή λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. "Emena koita"... tutestin, kalipto th dikh mu axreistia emfanizomenos os apo mhxanis theos-sotir ton allon sozonas tus apo auto pu exo ego prokalesei. Kalo akugete. Mono pu den exei limani edo trigiro gia na to efarmoso :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Χε! Χε! ... Λοιπόν νομίζω ότι το thread αυτό μάλλον θα καταλήξει να γίνει ένα από τα πολυσυλλεκτικότερα και πλέον ετερόκλητα της πρόσφατης, τουλάχιστον, ιστορίας του doncat ...

    Πάντως πιστεύω ότι το ερώτημα παραμένει ... και αυτό είτε το δει κανείς στενά «εντός ορίων λιμένος», είτε το εντάξει στο ευρύτερο πλαίσιο που ο κος Ν.Δ. θέλησε να δώσει στην αρχική του δημοσίευση:

    Τελικά το επόμενο μας «ταξίδι» θα ήταν περισσότερο «ευχάριστο», παραγωγικό και ασφαλές χωρίς την ύπαρξη του οποιουδήποτε «Εμένα Κοίτα» στα καταστρώματα φόρτωσης (στην γέφυρα, στην καθηγητική έδρα κτλ κτλ) ή όχι?

    Τα δεδομένα του προβλήματος γνωστά (για τους έχοντες ευρύτερες αναζητήσεις παραλλάσσονται κατ αναλογίαν):

    LIFO χώρος φόρτωσης, Δοσμένοι Όγκοι - Χωρητικότητες - Αποδεκτά Βάρη, Δοσμένη Ώρα Απόπλου και σημαντικό αλλά απροσδιόριστο ποσοστό ταξιδιωτών στερουμένων των στοιχειωδών οδηγικών δεξιοτήτων (είτε αυτοί κοιτούν μπροστά - είτε πίσω) ...

    Μήπως τελικά οι άνθρωποι αυτοί (έστω και ως έχουν) είναι μια εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη λύση? ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. nikos dimou said:

    "Αλλά υπάρχουν πολλοί/ές αμφίσημοι/ες. Ακόμα - και ιδιαίτερα - αυτοί που δηλώνουν φύλο. Πεοσοχή λοιπόν. "

    ..............................

    Τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτό το "πεοσοχή";Επικίνδυνα τα λάθη!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Αλλά,τώρα που το ξανασκέφτομαι,μπορεί και να ήταν επηρεασμένος από το σημερινό του θέμα.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. .. αποφάσισαν να καθαρίσουν το χωριό τους από τις δεκάδες αδέσποτες γάτες, προσλαμβάνοντας έναν ελεύθερο σκοπευτή!!!

    Μα και οι περισσότεροι αδέσποτες γάτες είμαστε και ετσι και πληθύνουμε επικίνδυνα ( για αυτούς ) "προσλαμβάνουν" οχι εναν αλλά πολλούς που ξέρουν να στοχεύουν μεν,αλλά δεν ξέρουν οι δύστυχοι,οτι έχουν ασφαιρα δε και οτι μόνο προσωρινό είναι το παρκάρισμα στο όποιο ferry και προσωρινές οι φωνές του τύπου "εμένα κοίτα" και μετά με τα κυβικά και τις αντοχές που εχει ο καθένας θα ξεσκιστεί να καθαρίζει πλαινά στα στροφιλίκια,για να κερδίσει,οσο γίνεται,τον σημαντικό χρόνο που έχασε αναγκαστικά εκεί μαθαίνοντας μόνο τον ήχο που κάνουν τα άσφαιρα και οι φωνές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. @σκουληκότρυπα

    Λυπάμαι αλλά νομίζω ότι χάνεις την ουσία:

    Ρώτησε τους όποιους επιστήμονες για τους στόχους τους, αυτό είναι το ζήτημα.

    Οι θέσεις, οντολογίες, μεθοδολογίες, δεν υπάρχουν στο κενό. Έχουν κάποιο νόημα.
    To νόημα το αποδίδουν οι άνθρωποι. Και κατά τούτο, είναι υποκειμενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. @doctor said...
    ...Όταν βλέπω έναν άγνωστο στον δρόμο τον αποκαλώ "κύριο" και όχι "φίλο ή παλληκάρι, ή ...λεβεντιά".


    Αυτό το... "κοπελιά", πως σας φαίνεται;

    Ευγενικότατο!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Boss:
    Αυτό το "πεοσοχή" ήταν ΟΛΑ τα λεφτά :))))

    Αλλά, τι να προσέχουμε; Αν κάποιος κάνει παιχνίδι και υποδύεται μια online περσόνα, ΑΥΤΗ δεν είναι και η "πραγματική" του υπόσταση σε αυτόν εδώ τον χώρο;

    "If men define situations as real, they are real in their consequences."

    (Heinz, δεν ...τσιμπάω ;))

    . . .

    Πανα-κότα:
    (μάντεψε που ...κολλάει το Β΄ συνθετικό)

    Δεν έχω δει το έργο. Απλά παρέθεσα τις εντυπώσεις της Ιουλίας. Αν πάντως όντως ήταν βαρετό, τότε μάλλον κατάλαβα γιατί το είδες :P

    Τελικά ποια από τις δυο σας έχει δίκιο;

    Για διαφωτίστε και μένα, το αθώο ποντικάκι...

    Επί του ...ζητήματος τώρα, ο διαδικτυακός διάλογος έχει κάποιους άγραφους κανόνες. Τεχνικά, συχνά υπάρχει η δυνατότητα να καταπατηθούν. Ούτως ή άλλως προσφέρεται για παρεξηγήσεις, ακόμα κι όταν όλα γίνονται σωστά. Αν καταπατούνται και οι κανόνες προκύπτει το ...χάος.

    Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να σβήνει κανείς σχόλια, ας μην κάνουμε abuse της συγκεκριμένης δυνατότητας. Αν μετανιώσαμε για κάτι, υπάρχει και η ...συγγνώμη!

    Αν και προσωπικά, καταλαβαίνω πολύ καλά τι σου συμβαίνει - όπως άλλωστε με ΚΑΘΕ γυναίκα που αφήνει τον πόντικα για κάποιον άλλον και καταλαβαίνει τη διαφορά ;)

    Δεν πειράζει, γλυκιά μου, με ένα cheesecake από τα χεράκια σου θα κάνουμε μια νέα αρχή :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Heinz, σου έχω νέο υλικό για ...έρευνα:

    "If women define situations as real, they are utterly fictional - at best."
    (Mickey's Theorem)

    Και μη μου πει κανείς πως ΔΕΝ ισχύει, έτσι; :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. @σκουληκότρυπα,

    "If women define situations as real, they are real in their consequences for the men".

    Indeed!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.