Παρασκευή, Μαΐου 26, 2006

Το Κοινόβιο

Όχι, δεν θα γράψω για το ωραίο βιβλίο του Μάριου Χάκκα – αλλά για το δικό μας κοινόβιο. Έστω κι αν πολλοί αμφισβητούν την «απάνθρωπη τεχνολογία» και οικτίρουν την «μοναξιά του Internet». Εγώ στο Δίκτυο βρήκα την παρέα της ζωής μου.

Μετά από μερικές εβδομάδες, κάθε ένα από τα μέλη αυτής της παρέας άρχισε να αποκτά ένα καθαρά δικό του προφίλ. Συνδυάζοντας τα σχόλια που έκανε, ακόμα κι αν δεν είχε δικό του blog (πολύ περισσότερο όταν είχε) η προσωπικότητά του αναδυόταν όλο και πιο σαφής. Έτσι που όταν αργότερα γνώρισα μερικούς in vivo δεν ένιωσα καμία έκπληξη. Ήταν ακριβώς όπως τους περίμενα – όπως τους είχα φανταστεί.

Μη μου πείτε ότι δεν θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε ένα σχόλιο του harry (reloaded ή μη) από ένα της paragrafos; ή ένα της blade runner από άλλο της georgia m.; Θα ήταν δυνατόν να μπερδέψει κανείς τον Guerrero762 με τον takis vassilopoulos; Και δεν φωνάζει ένα κείμενο του αρχιπόντικα την προέλευσή του;

Καμιά φορά διαβάζω τα σχόλια από το τέλος στην αρχή: πριν αποκαλυφθεί το όνομα το έχω ήδη μαντέψει.

Μερικοί και μέσα στο blog αμφισβήτησαν ότι μπορεί να υπάρξει ανθρώπινη επικοινωνία μέσω Διαδικτύου. Όπως η Jane E, προχθές. Έγραψε: «ΝΔ, δε βρίσκετε λίγο επικίνδυνο το να δημιουργείτε σχέσεις εξάρτησης με σάιμπερ προσωπικότητες; Γιατί κακά τα ψέματα κανείς εδώ μέσα δεν είναι αυτό που γράφει. Πώς μπορείτε να πιστέψετε στη φιλία ή στο σ' αγαπώ ενός commenter; Αποδέχομαι την φιλοσοφία της ΝΕΤ επικοινωνίας, των μπλογκς, των φόρουμς, αλλά μόνο σαν απασχόληση, σαν διαφυγή από τη ρουτίνα, σαν παιχνίδι... Μα οι σχέσεις στοργής δε χτίζονται through screen...»

Όμως κάθε μέρα, κάθε ώρα, η άποψή της αποδεικνύεται λανθασμένη. Περιέργως, ο καθένας είναι αυτό που γράφει. Έχουν ήδη χτιστεί πολλές σχέσεις μέσα από την οθόνη – ακόμα και εδώ, σε μας. Όπως και στη ζωή, έτσι και στο Δίκτυο, παρελαύνουν όλα τα συναισθήματα, γίνονται όλων των ειδών οι επαφές (ΟΚ – πλην μίας...) συμβαίνουν κάθε είδους ψυχικά δρώμενα: Φλερτ, διαφωνία, γοητεία, καυγάς, οργή, γαλήνη, διάλογος, παραμύθιασμα...

Τουλάχιστον 60 ξεκαθαρισμένες προσωπικότητες κατοικούν μόνιμα σε αυτό το κοινόβιο. Γύρω τους άλλες τόσες που μπαινοβγαίνουν τακτικά – κι αυτές όμως με τα σαφέστατα χαρακτηριστικά τους. Είναι και οι επισκέπτες που περνάνε σαν διάττοντες, αφήνουν ένα ή τρία μηνύματα και χάνονται. Η τελευταία έρευνα είχε δείξει ότι 1100 ξεχωριστά πρόσωπα συχνάζουν εδώ.

Η συχνότητα δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Θεωρώ έναν από τους πιο σοβαρούς και αξιόλογους σχολιαστές τον ιώτα σίγμα (το Word μετατρέπει αυτόματα το σίγμα στο ID του σε τελικό: ις). Κι όχι μόνο στα θέματα της ειδικότητάς του (ακόμα και από το avatar του φαίνεται) αλλά και στα πιο απρόσμενα: π. χ. προχθές, στην μπάντα, μας έδωσε μία θαυμάσια εικόνα εκ των έσω.

Εδώ έχουν αναδειχθεί ταλέντα μεγάλης εμβέλειας. Τα «σεντόνια» της Aphrodite (μας είχαν λείψει τελευταία, αλλά την χθεσινή νύχτα μας αποζημίωσε...) έκαναν το blog διάσημο πανελληνίως – και μάλιστα δημιούργησαν τη φήμη πως πίσω από την Αφροδίτη κρύβομαι εγώ και τα γράφω ιδιοχείρως. Πέρα του ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να γράψω σαν την Αφροδίτη – δεν είναι το ύφος μου – υπάρχει μία ακόμα συντριπτική απόδειξη: την ώρα που ανεβαίνουν τα σεντόνια, εγώ είμαι τυλιγμένος στα δικά μου. Πολύ σπάνια ξενυχτάω.

Στο δικό μας κοινόβιο, υπαρχουν όλα τα φρούτα. Δεν θα αναφέρω περισσότερα ονόματα γιατί είμαι σίγουρος ότι θα ξεχάσω μερικούς και θα παρεξηγηθώ. Κάνετε όμως μία βόλτα στα σχόλια και κόψτε προσωπικότητες. Τόσους πολλούς διαφορετικούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους μαζί, δεν έχω συναντήσει σε όλη μου τη ζωή!

Κι έρχονται και μου λένε ότι είμαι εξαρτημένος από το blog. Νομίζουν ότι μου αρέσει να γράφω ένα ποστ κάθε μέρα, να περνάω ώρες μπροστά στην οθόνη διαβάζοντας και γράφοντας σχόλια... Λάθος. Αυτά μπορεί κατά καιρούς να γίνονται και αγγαρείες.

Αυτό από το οποίο είμαι εξαρτημένος, είναι αυτός ο υπέροχος κόσμος, αυτοί οι τόσο άμεσοι, αυθόρμητοι και ζωντανοί άνθρωποι. Γι αυτό υπαναχώρησα, γι αυτό ξαναγύρισα και ας με κατηγόρησαν για ασυνέπεια και παλινωδία. Άμα ζήσεις σε αυτό το κοινόβιο και το εγκαταλείψεις, θα αισθάνεσαι πολύ μόνος...

Η Elinor χθες τη νύχτα ρωτούσε: «Δεδομένου του στενού δεσίματος που έχει δημιουργηθεί με τους περισσότερους συν-σχολιαστές σας και φυσικά με τον Νίκο Δήμου... πως καθορίζετε τη σχέση αυτή; μπορεί κατά την άποψη σας να μιλήσουμε για φιλία ή κάτι πιο ειδικό;»

Να απαντήσω για μένα: ναι, είναι μία μορφή φιλίας, μία φιλική διάθεση, μία δυνητική φιλία. Μπορεί να εξελιχθεί (κατά περίπτωση) σε μία πραγματική φιλία – μπορεί και όχι. Εφόσον μιλάμε για άτομα, όλοι οι συνδυασμοί σχέσεων είναι πιθανοί: από τους πλέον ανταγωνιστικούς μέχρι ερωτικούς. Προσωπικά νιώθω για όλους μία τρυφερότητα: «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», ονομάζεται ένα θεατρικό έργο. Ακόμα και αυτοί που με πληγώνουν ή με προσβάλλουν. Όσο περνάει ο χρόνος παύω να αισθάνομαι ανταγωνιστικά με αυτούς που με προκαλούν.

Αλλά κυρίως υπάρχουν οι άλλοι, οι ζεστοί, οι άμεσοι – που ήδη έγιναν φίλοι. Έτσι κι εγώ, ο χρόνια μοναχικός και μονήρης, απέκτησα παρέα, κολλητούς, οικογένεια. Και τόσο στενή! Με πόσους άλλους ανθρώπους ξυπνάς το πρωί και κοιμάσαι το βράδυ, μιλάς 50 ή 100 φορές την ημέρα; Και κάθε μέρα; Με αυτούς χαίρεσαι, λυπάσαι, γελάς, συζητάς. Κάθε μέρα!

Εγώ, που αν αντάλλαζα δύο φράσεις την εβδομάδα, ήταν πολλές!

Ναι το δέχομαι. Είμαι εξαρτημένος από αυτό το κοινόβιο.


Y. Γ. Μερικοί δεν κατάλαβαν ότι η απόφαση να αποκλείσουμε μερικά θέματα από την συζήτηση ήταν κοινή – συμφώνησε δημοκρατικά η πλειοψηφία των μπλόγκερς. Δεν πρόκειται για λογοκρισία, ούτε για φασισμό. Άλλωστε τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές – τα ξανασυζητήσαμε, τα εξαντλήσαμε. Περίπτωση να συμφωνήσουμε δεν υπάρχει, αφού μπαίνουν στην μέση φανατισμοί. Επειδή λοιπόν υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα που μας ενδιαφέρουν, αποφασίσαμε να στραφούμε σε αυτά.

205 σχόλια:

  1. Παραλίγο σεφτές κεφτές κεμπαπ και κοκορετσι. Μα δεν θα προλάβω ποτέ;
    Καλημέρα cyber φίλοι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και από εδώ... Ευτυχώς ένα post θα κάνει το κεφάλι μου να βράζει όλο το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "0100011101101111011011110110010000
    10000001101101011011110111001001101
    110011010010110111001100111"

    Στο δυαδικό σύστημα (αυτό που καταλαβαίνουν οι υπολογιστές) το παραπάνω είναι μια Καλημέρα.
    Κάθε λέξη, κάθε εντολή που πληκτρολογούμε μετατρέπεται αυτόματα σε μηδέν και άσσους.
    Σε όποια γλώσσα κι αν αποφασίσεις να εκφράσεις την Καλημέρα σου, δεν παύει να είναι μια ακολουθία από 0 και 1.
    Η διαφορά συνεχίζει να είναι βαθύτερη, και να πηγάζει απ' την καρδιά!

    Καλημέρα σας συνταξιδώτες της blogοσφαιρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία είναι στο Χίπικο Κοινόβιο του Γάτου. Με τα καλά και τα άσχημά του. Εκτός από την ψηφιακή παρέα, αν χαίρομαι για κάτι είναι που ο Γάτος απέκτησε κέφι για παιχνίδια μαζί μας, έστω κι αν γκρινιάζει που και που…..
    Κατόρθωμα!
    Καλημέρα σε όλους.

    @half blood phoenix: Συνέχισε την προσπάθεια. Εδώ κοτζάμ Λαδοπόντικας κατάφερε να σχολιάσει πρώτος τουλάχιστον δυόμισι μήνες μετά την έναρξη, ο αριθμολάγνος..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάμε για Cyber-κόμμα!...

    Ο Γιωργακης τί εχει
    παραπανω;;

    Πολυσυλλεκτικό,συμμετοχικο,αλχημιστικο,καινοτόμο...

    Απο ακρα Αριστερα μεχρι
    ακρα Δεξια...
    Δε βαριέσαι καθόλου..

    Κατεβαινουμε στις Δημοτικες!..
    να ορισουμε Υποψηφίους..

    Με ηλεκτρονικη Ψηφο

    a la Lordi..

    Y.Γ.Αν ποτε ναυαγουσαμε σε ενα νησι
    εχουμε απο ολες τις ειδικοτητες στο εμψυχο υλικο..για να επιβιωσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοινόβιο;
    Όχι.
    Μάλλον τόπος συνάντησης, άσυλο μα και απόρθητο φρούριο των απανταχού κοινωνών της ιστορικής αλήθειας, της εξιδανίκευσης του ανθρώπου πάνω από Θεούς και μύθους.
    Πόσοι από εμάς και πάνω από όλους ο Ν.Δ. δεν έχουν δεχτεί επιθέσεις ακόμη ΚΑΙ ΕΔΩ όταν αποδομούν τους μύθους;
    Ανθέλληνες, αντίχριστοι, (θολο)κουλτουριάρηδες και τόσα άλλα...

    Εδώ γίνεται η κοινωνία ανθρώπων χωρίς παρωπίδες, από εδώ παίρνουμε το μαγικό φίλτρο των γαλατών για να τα βάλουμε με τους τρελούς ρωμαίους παντού!

    Ευχαριστούμε Νικοδημίξ!

    doctorix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα κάτι προσπαθώ να γράψω αλλά με έχουν γ***** οι πελάτες.Ίσως επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To σημερινό ποστ είναι ουσιαστικά συνέχεια του χθεσινού - πάλι για την φιλία αλλά τώρα την δικτυακή. Και όλες τις δικτυακές και μη ανθρώπινες σχέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα!

    Εγώ ομολογώ ότι είμαι λίγο μπερδεμένη.
    Καθημερινά παρακολουθώ το blog από την πρώτη μέρα που το ξεκινήσατε. Στις αρχές θυμάμαι απευθυνόμουν σε σας στον ενικό. Σήμερα συνειδητοποιώ, ότι χωρίς να το καταλάβω, ο πληθυντικός μου αρμόζει καλύτερα, παρότι αισθάνομαι πιο κοντά σας. Κι αυτό το πιο κοντά δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει. Σαν ένα συναίσθημα που βγαίνει αυθόρμητα από μέσα μου και ξαφνικά αμφισβητείται από τη λογική μου που μου λέει: μα δεν μπορείς να νιώθεις κοντά σε άνθρωπο ή ανθρώπους που δεν έχεις συναντήσει ποτέ. Σα να "σαμποτάρω" αυτό που νιώθω όταν συμμετέχω σε αυτή την παρέα, νομίζοντας οτι είναι virtual reality!
    Το μαγικό της ιστορίας είναι οτι πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται ανθρώπους, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ δεν είμαι στον υπολογιστή. Όπως την paragrafos. Δεν είναι μια και δυο οι φορες που αναρωτιέμαι αν είναι καλά, αυτή και η οικογένειά της. Και το περίεργο είναι οτι όταν σκεφτόμαστε κάποιον, φέρνουμε το πρόσωπό του στη σκέψη μας. Ε, ήταν η πρώτη φορά που δεν μπορούσα να το κάνω αφού δεν την έχω δει, δεν ξέρω καν το όνομά της. Κι όμως τη νοιάζομαι πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Ιντερνετ έκανε το "Τι μικρός που είναι ο κόσμος!" χειροπιαστό.



    Υπάρχει μια θεσούλα στην καρδιά μας για τη Ιρανή Nazanin?

    http://www.petitiononline.com/Nazanin/petition.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περιμένω την virtual reality να γίνει καθημερινότητα. Φαντάζετε κανείς τα blog αυτού του μέλλοντος; Εκεί οι γνωριμίες θα είναι πιο "άμεσες"... σαλτάρω-troll live μπροστά στα μάτια μας… live από τον πλανήτη της Αφροδίτης…
    Στο θέμα μας τώρα , νομίζω ότι ο ΝΔ πρέπει να μπει φυλακή. Γιατί; Μα δημιούργησε και διακινεί επί 6 μήνες ένα από τα πλέον ισχυρά ναρκωτικά. Αν δεν πάρω 3 γερές δόσεις ΝΔ και bloggers την μέρα, το βράδυ έχω στερητικά σύνδρομα. Και η μεθαδόνη δεν κάνει τίποτα την περίπτωση μας!
    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για μένα δεν είναι απλή η σχέση μας. Έχει τα ίδια συμπτώματα με τον έρωτα η σχέση μας. Για να μην παρεξηγηθώ μόνο συμπτώματα, όχι της αιτίες και την κατάληξη :-) . Τρελό κόλλημα, μεγάλο πάθος, μεγάλες χαρές , μεγάλες λύπες, μεγάλες συμφωνίες , μεγάλες διαφωνίες. Όπως και στον ερωτά όλα σε αυτό το blog και στην σχέση μας είναι δυνατά , έντονα. Μόνο με latin μουσική θα μπορούσα να την παρομοιάσω. Κάτι σαν το Lambada των Kaoma. Η ένα ταγκό…
    Και έχω γνωρίσει ανθρώπους
    με πρόσωπο
    πολύ ποιο απρόσωπο
    και ψυχρό από την οθόνη
    που όλους μας ενώνει.

    Καλημέρα και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου ΝΔ...ωραία τα λες:)))

    εξαιρετικά αφιερωμένα τα στιχάκια του Γ.Αγγελάκια...να περνάτε όλοι καλά παιδιά:)

    Όσοι γελούν κι όσοι χλευάζουν
    Όσοι ασκόπως τριγυρνάνε και ρεμβάζουν
    Είναι επικίνδυνοι και με τρομάζουν
    Είναι επικίνδυνοι

    Όσοι αγαπούν κι όσοι σπαράζουν
    Όσοι ονειρεύονται έναν κόσμο πιο ζεστό
    Όσοι Δε σκύβουν ούτε διατάζουν
    Όσοι τη βρίσκουν με τραγούδια σαν αυτό

    Είναι επικίνδυνοι και με τρομάζουν
    Είναι επικίνδυνοι
    Είναι επικίνδυνοι όλοι αυτοί
    Οι ονειροπόλοι, οι χαμένοι, οι τρελοί
    Είναι επικίνδυνοι όλοι αυτοί
    Θα έπρεπε κιόλας να ‘χουν ήδη συλληφθεί
    Είναι επικίνδυνοι όλοι αυτοί
    Οι μεθυσμένοι απ’ το θεό, οι εθισμένοι στη ζωή
    Είναι επικίνδυνοι όλοι αυτοί
    Θα έπρεπε κιόλας να ‘χουν ήδη συλληφθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα!
    Έχω ξαναγράψει γι’ αυτό το θέμα, γιατί το σκέπτομαι συχνά. Είναι πολύ ωραία η «παρέα» εδώ. Αλλά και περίεργο φαινόμενο. Ανοιγόμαστε όλοι πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στην καθημερινή μας ζωή. Και συζητάμε για πολύ περισσότερα και ουσιαστικότερα θέματα. Αλλά, σας λέω, οι απέξω το βλέπουν μάλλον ως «τρέλα» και χάσιμο χρόνου. Με κοροϊδεύουν. Ο άνθρωπός μου πάντως μου λέει «Αφού γουστάρεις, καλά κάνεις». Και ρωτάει, τι συζητάμε, λέω κι εγώ διάφορα…. Έχει μάθει την παράγραφο, την Αφροδίτη, τα trolls… Ωραία είναι. Έχω παρέα, χωρίς να κουνιέμαι απ’ το σπίτι! Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περιέργως, κύριε Δήμου, ο καθένας είναι αυτό που γράφει, για σας. Αν δεν ζήσεις την καθημερινότητα του άλλου, αν δε δεις μες στα μάτια του τίποτα αληθινό δεν πρόκειται να νιώσεις. Φυσικά όλα έχουν αλλάξει νομίζω από τότε που συναντηθήκατε, που γνωριστήκατε στις Γιάντες.
    (Γεννήθηκα απόλυτη, συγγνώμη.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @mlle parizaki
    Αυτό το συναίσθημα το βιώνω κι εγώ και πολλές φορές στεναχωριέμαι. Είναι σα να μην σε παίζουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @mlle parizaki: Δεν είμαστε κλειστή παρέα. Όλα θέλουν τον χρόνο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ mlle parizaki Καλημέρα σου. Σου απευθύνω το λόγο! :-) Και σου λέω ότι δεν είμαστε κλειστή παρέα. Και φυσικά ταιριάζεις με το κλήμα. Και δεν είσαι μόνη ποτέ στο blog αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φοίνικα, πάλι σε πρόλαβα..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Dormammu Οταν κάνω και εγώ κεφτέ θα το κάψω το blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Dormammu Αν και προγραμματιστής , εκπαιδευόμενος έστω , γράφω αργά. Ιδικά εδώ που πρέπει να προσέξω και την ορθογραφία μου… Λέω να παραγγείλω το πρόγραμμα αυτό που μετατρέπει την ομιλία σε κείμενο. Μετά τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ..καλημέρα!

    νιώθω εδώ μέσα,όπως στο θερινό το σινεμά που τ΄αγαπώ πολύ....
    κάθομαι , περιμένω και λίγο να σκοτεινιάσει..για να απολαύσω την ταινία καλύτερα και μετά χάνομαι μεσα στην οθόνη...

    στενοχωριέμαι,σκέφτομαι,θυμώνω,γελάω ,που και που μιλάω και με το διπλανό..

    είναι και φορές που νιώθω σαν τον τζαμπατζή που βλέπει την ταινία απο το μπαλκόνι του... δεν τον προσέχει κανείς ... και όμως είναι εκεί!!

    και μετά...περιμένω τα προσεχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα,
    Νομίζω ότι αυτοί που μιλούν "για την μοναξιά του Διαδικτύου" και την "απάνθρωπη τεχνολογία" δεν το κάνουν επειδή σκέφτονται την όποια διατάραξη των εγγύς ανθρωπίνων σχέσεων (υπάρχουν και δίπλα μας άνθρωποι, που θέλουν την φιλία μας, την προσοχή μας, την φροντίδα μας), αλλά επειδή για αυτούς το Διαδίκτυο είναι μέρος της "κακιάς τεχνολογίας" και δεν έχει την "πατίνα" του παρελθόντος και της διανόησης.
    Έχω την εντύπωση ότι έχει επιβεβαιωθεί και από έρευνες ότι ακόμα και εάν οι περισσότεροι χρήστες προσπάθησαν να προβάλουν μία διαφορετική ταυτότητα, στο τέλος βγήκε η δική τους, αφού αποτελεί τον πυρήνα του χαρακτήρα τους.
    Η αναφορά σε γνωριμία μπλόγκερ in vivo, μου θύμισε το χθεσινό μου σχόλιο-απορία, το οποίο έμεινε ασχολίαστο)-:
    Μπορεί, όντως, να ξεκινά σαν παιχνίδι, αλλά στο τέλος όντως χτίζονται σχέσεις στο διαδίκτυο.
    Δεν γνωρίζω, τί σημαίνει "σχέσεις εξάρτησης", αλλά τέτοιες θα υπάρχουν και στις "κλασσικές" σχέσεις.
    Ίσως το μυστικό να βρίσκεται στην ισορροπία. Αναμφίβολα, δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνο με την παρέα του Διαδικτύου (χρειαζόμαστε και την κλασσική παρέα, με την οπτική, επαφή, τους ήχους, τις οσμές, τα αγγίγματα κλπ). Ίσως το μυστικό να βρίσκεται στην ισορροπία, και όσοι μιλάνε για μοναξιά του Διαδικτύου να μην την έχουν βρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν και η παρουσία μου είναι ισχνή, η εξάρτηση είναι αντιστρόφως ανάλογη. Πολλά θέματα δεν τα γνωρίζω κάποια άλλα δεν με ενδιαφέρουν ή δεν έχω τεκμηριωμένη άποψη. Όμως, η επικοινωνία, ο διάλογος, η αμεσότητα γεμίζουν την καθημερινότητά μου. Πόσο μάλλον ότι έρχομαι αντιμέτωπη με τις ίδιες μου τις θέσεις τις οποίες αρκετά συχνά καλούμαι να αναθεωρήσω. Έτσι, κάθομαι και παρακολουθώ τις συζητήσεις με τις υποχρεώσεις στο σπίτι να τρέχουν ... και μετά να τρέχω (βλ. Βέγγος) για να προλάβω.

    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. νομίζω ότι η ρύθμιση για τα comments σε pop-up window ήταν καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλό μεσημέρι στον οικοδεσπότη μας και κοινόβιο!
    Εκτός του ότι και το μπλογκάκι μου είναι "παιδί" του, ομολογώ την ίδια εξάρτηση από την επικοινωνία μέσω μπλογκς. Ακόμα και όταν δεν σχολιάζω διότι με έχουν καλύψει ορισμένοι προλαλήσαντες.
    Με φιλικούς χαιρετισμούς,
    ΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα συμφωνήσω και εγώ με τη δεσποινίδα παριζούλα... αλλά να σας πω την αλήθεια δε με νοιάζει... εάν με ένοιαζε, μάλλον σε forum και σε chat room θα έβοσκα, όχι εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα στο κοινόβιο.

    Συμφωνώ με τον οικοδεσπότη ότι μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά για τον άλλο από τον τρόπο που γράφει.

    Υπάρχουν και εξαιρέσεις, όμως.

    Πριν από λίγο καιρό, ένας μπλόγκερ που έγραφε πάντοτε λογικά και "αριστερά" και "φιλελεύθερα" (τα εισαγωγικά απαραίτητα) πράγματα ξαφνικά έγραψε ένα ποστ κατεξοχήν εθνικο-ρατσιστικό, και μετά εξαφανίστηκε.

    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

    Από την άλλη, όμως, αν δεν δείξεις ένα μίνιμουμ εμπιστοσύνης στον άλλο, αν δεν τον θεωρήσεις εκ των προτέρων ειλικρινή, χάνεις πάρα πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κοινόβιο ή αλλιώς το Στρουμφοχωριό

    Καλημέρα στην μπλογκ-ομήγυρη. Η ομάδα που δημιουργείται γύρω από ένα blog (το κοινόβιο που γράφει και ο οικοδεσπότης μας) είναι μια φυσική εξέλιξη των κλειστών κοινοτήτων που είχαν δημιουργηθεί από τη γέννηση του Ιντερνετ (τότε που ιντερνετ σημαινε America Online, Compuserve, Prodigy), ή αν θέλετε μετεξέλιξη των discussion lists, των bbs.
    Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά μίας cyber προσωπικότητας υπάρχουν πολλές πηγές να ανατρέξει κανείς.

    'Ομως το ερώτημα που θέτω είναι: "Και λοιπόν? Τι σημασία έχει?" Αν κάτι χαρακτηρίζει το blog αυτό και την παρέα που έχει δημιουργήσειείναι η ποικιλία θεμάτων, απόψεων. Κάτι σαν το στρουμφοχωριό, με το Μελέτη, το Γκρινιάρη, τη Στρουμφίτα.. Ο Δρακουμέλ λείπει, αλλά πού θα πάει; Θα εμφανιστεί και αυτός...

    Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα (αν και μεσημέριασε πια!) σε όλους!
    Μου αρέσει να διαβάζω τα σχόλια της "παρέας" είτε έχω να αφήσω δικά μου είτε όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. epikairos said...
    Αυτό που γίνεται εδώ δεν είναι και ιδιαίτερα σύνηθες στο Διαδίκτυο. Υπάρχει ένα επίπεδο στις συζητήσεις γεγονός που απορρέει από το βάρος του οικοδεσπότη. Αυτό σε γενικές γραμμές αποτρέπει τις υπερβολές με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό. Το αποτέλεσμα όλου αυτού είναι να μπορείς να σχηματίσεις μια εικόνα για το κάθε μέλος γεγονός που σε άλλες μορφές διαδικτυακής επικοινωνίας δεν ισχύει.
    Friday, May 26, 2006 10:57:04 AM

    Το βρίσκω πολύ εκφραστικό και περιεκτικό αυτό το σχόλιο του «Επίκαιρου».

    Μας λέει ο «Επίκαιρος» ότι το γεγονός απορρέει από το βάρος και καθορίζει το επίπεδο. Το βάρος λέμε ότι είναι η δύναμη η ελκτική με την οποία η Γη έλκει τα σώματα προς το διανοητικό χάος, ενώ το γεγονός είναι κάτι που παρατηρείται από ανθρώπους επιφορτισμένους με την ιδιότητα του παρατηρητηρίου. Το επίπεδο είναι σαν επιφάνεια τραπεζιού και σαν τοίχος.

    Μας λέει ο «Επίκαιρος» ότι οι γενικές γραμμές του επιπέδου λειτουργούν ιδιαιτέρως (σαν τα εντομοαπωθητικά αποτρέπουν διάφορες κωνικές τομές) και φέρνουν συντριπτικό αποτέλεσμα στους ανθρώπους (αυτοί εκλύουν τον εαυτό τους) ενώ ο έμπειρος «Επίκαιρος» έχει αναπτύξει την κοσμοθεωρία που φανερώνει τον αληθινό από τον ψεύτικο ανθρώπινο εαυτό.

    Αυτό είναι το αποτέλεσμα των γενικών γραμμών του επιπέδου πάνω στον παρατηρητή, που μπορεί πια να δει στον καθρέφτη ο «Επίκαιρος» και να κραυγάσει QED.

    Φυσικά, οι συνέπειες αυτής της νέας μας θεωρίας, με τα επίπεδα της υπερβολής του υλικού κόσμου που απορρέει από το βάρος όλου αυτού του αποτελέσματος που σχηματίζει το εικόνισμα των γενικών γραμμών και αποτρέπει τα υπερβολικά ημίτονα, θα γίνουν φανερές σε τρία τέρμινα.

    Γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ουάου είμαι επισκέπτρια σε ένα κοινόβιο, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! αφού τα παιδιά των λουλουδιών είχαν ήδη γίνει επιτάφιοι όταν γεννήθηκα, τα Μάταλα είναι πια τουριστικό αξιοθέατο, ε, εντάξει βρήκα κι εγώ το χώρο μου. πάω στη σπηλιά μου να ανεβάσω κανένα ποστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. paramythiazeste an nomizete oti to diadiktyo einai ypokatastato thw pragmaitkhw zohs. Oyte sto oneiro sas. Tipotes den sygkrinete me mia pragmatikh epafh sthn pragmatikh zoh, ena blema, ena xamogelo kai oxi ayta ta emotika emotions poy mallon aneparkh anthropoi me syndromon down h ayth thn arrostia poy exei aytos o hawkings kai moy diafeygei to onoma prepei na exoyn efeyrei. Syzhtame sto internet gia themata poy allios den ua agkizame, alla to chat einai aydiastiko, emetiko, gia anapeiroys anthropoys xoris na ypodylono ixnos ratsismoy. Eipa kai ego na xasomeraso ligo. Have a nice day.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ΝΔ
    Αν δεν μπορούμε να ψηφιακοποιήσουμε τον Έρωτα τότε πώς τη Φιλία;... Τα δύο αυτά είδη των σχέσεων δεν ομοιάζουν στο μέγεθος, στους τρόπους ανάπτυξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Επειδή δεν συνηθίζω να συναναστρέφομαι,(είτε γιατί είναι οι δουλειές μου τέτοιες,είτε γιατί στο νησί που ζω δεν συναντάς συχνά) με άτομα υψηλού πνευματικού επιπέδου στην πραγματική μου ζωή, αυτό το "κοινόβιο" ήταν μία όαση για μένα, αλλά(δεν το κρύβω) με έκανε να δω και τις αδυναμίες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. cyberdust said...
    paramythiazeste an nomizete oti to diadiktyo einai ypokatastato thw pragmaitkhw zohs.

    Κανείς δεν το είπε αυτό. όλοι μας έχουμε παράλληλα μία πραγματική ζωή - κι εγώ ακόμα που ασχολούμαι περισσότερο από κάθε άλλον, έχω την σύντροφό μου, τις δουλειές μου, τα βιβλία μου, τις γάτες, τον κήπο που φροντίζω. Το Δίκτυο δεν υποκαθιστά την πραγματική ζωή αλλά την ΕΠΑΥΞΑΝΕΙ. Και συχνά οδηγεί πίσω σε αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η συμμετοχή μου στο blog του Δήμου έγινε εντελώς φυσικά.Τον παρακολουθώ και τον διαβάζω πολλά χρονιά (4τροχοί Φωτογράφος, RAM).Με τα κείμενα του μεγάλωσα.Μετά ήρθε το site, όλο και κάτι θα γράψει στα επίκαιρα.Το blog ήρθε αναπόφευκτα, ο Δήμου δε θα'μενε ποτέ έξω από τις εξελίξεις.Είχε έρθει η ώρα για την περίφημη "Εκκλησία του Δήμου".Το πείραμα δείχνει να πέτυχε.Η συνάντηση στις Γιάντες δεν έφερε καμία έκπληξη.Συνεχίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η αξία του συγκεκριμένου blog είναι αναμφισβήτη, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα με την μεγάλη συμμετοχή, αλλά και την (κατά μέσο όρο) υψηλή ποιότητα των σχολίων. Δεν θα απαριθμήσω αναλυτικά τα πλεονεκτήματά του, αφού τα περισσότερα γράφτηκαν τις ημέρες "κρίσης" και επαναλαμβάνονται σε κάθε ευκαιρία. Θέλω όμως να υπενθυμίσω, ότι ένας τέτοιος δικτυακός τόπος δεν μπορεί να αποτελέσει (ακόμα) υποκατάστατο.
    Μπορεί να συζητάμε για τον Πατέρα και τη Μητέρα, αλλα δεν θα βρούμε τη στοργή τους εδώ μέσα. Μπορεί να βλέπουμε τις θαυμάσιες φωτογραφίες του Νίκου από την Άνοιξη, αλλά δεν μπορούμε να την μυρίσουμε. Μπορούμε να μιλάμε για αξίες και ιδανικά, αλλά δεν θα τα διεκδικήσουμε εδώ. Το blog δεν αντικαθιστά ούτε τα ταξίδια, ούτε τον ερωτικό σύντροφο, ούτε τον ψυχολόγο. Και όποιος δεν το έχει αντιληφθεί κινδυνεύει. To blog είναι μια ευχάριστη παρέα, που μπορούν να προκύψουν σημαντικές φιλίες (αναλόγως πώς την ορίζει κανείς και μέχρι το σημείο που θέλει να φτάσει) και που ανοίγει ορίζοντες για τα θέματα που πραγματεύεται.
    Υπάρχει ζωή μετά το blog?
    Ναι. Το blog είναι μόνο το εναυσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κάτι σαν make blog not war δηλαδή.
    Δεν συμφωνώ ιδιαίτερα ότι η ανωνυμία μας κάνει λιγότερο ειλικρινείς και επομένως παρουσιάζουμε έναν πλαστό εαυτό.
    Αντίθετα θα μπορούσε η η ανωνυμία να μας απελευθερώνει από τον "ιστορικό" εαυτό μας, την εικόνα μας δηλαδή που μας ακολουθεί πάντα και μας δυναστεύει. Θα άξιζε να μας έλεγαν οι "προσωπικότητες" του blog αυτοί δηλαδή που ο κ. Δήμου θα αναγνώριζε χωρίς καν να δεί το user name τους αν αυτό το "profile" που έχτισαν στο κοινόβιο αυτό συμφωνεί με εκείνο της καθημερινής τους ζωής ή εδώ παρουσιάζουν ένα εαυτό που δεν τόλμησαν, δεν τους επιτράπηκε, δεν "πρόκαναν" να δείξουν "εκεί έξω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το τι είναι τελικά ένα blog με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα. Και περισσότερο ίσως γιατί το επάγγελμά μου είναι οι υπολογιστές. Υπάρχουν blogs σαν του Κ. Δήμου που θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω "κίνημα" ίσως. Λόγω αριθμού αναγνωστών αλλά κυριότερα λόγω των ιδεών του οικοδεσπότη που άλλοτε συμφωνεί κάποιος και άλλοτε διαφωνεί. Ίσως και να εξοργίζεται όπως εγώ μερικές φορές ή να συμφωνεί και να βλέπει φως στην άκρη του τούνελ ή ένα σύντροφο ή ό,τι μπορεί να νιώθει ο καθένας διαβάζοντας αυτά που γράφονται απ'όλες τις πλευρές.

    Για το δικό μου Blog ας πούμε νιώθω κάπως μπερδεμένος. Δεν ξέρω αν αξίζει να το διαβάσει κάποιος, αν θα ήθελα, αν ντρέπομαι (κι ας είναι ένα από τα εκατομύρια που υπάρχουν). Αυτό που με παρακίνησε να το φτιάξω αλλά δεν είμαι σίγουρος για πόσο θα το συνεχίσω, είναι πολύ κοντά στην ύπαρξη των κλασσικών ημερολογίων. Η κατάθεση ιδεών, αποριών, προβληματισμών. Είμαι όμως σίγουρος πώς θα με άγχωνε το να έχω ένα blog σαν του Κ. Δήμου. δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ανταποκριθώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αφιερώνουν το χρόνο τους να με διαβάσουν και να γράψουν. Νομίζω ότι θα τους αδικούσα.

    Πολύ θα ήθελα όμως να πει όποιος θέλει το λόγω που έφτιαξε το blog του. Θα έθετα το ερώτημα στο δικό μου αλλά λόγω μηδενικής επισκεψιμότητας (δεν είναι παράπονο, είναι γεγονός που δεν ξέρω ακόμα αν με ενοχλεί) δεν το κάνω.

    Συγνώμη για το μεγάλο Post. Ελπίζω ότι δεν αλλάζω το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χαιρετώ το Νικο-βιο ... Χαιρετώ και τον Νικο-κύρη !

    Προτείνω και μια jour fixe για πραγματική επικοινωνία, όσων θέλουν κι όσων μπορούν, π.χ. σε ένα καφενείο, ή σε ένα εστιατόριο, μια φορά το μήνα σε συγκεκριμένη ώρα (π.χ. 21:00 ως 23:00).

    Κατά τα άλλα να περνάτε καλά ! By the way και στις Βρεξέλλες βρέχει ... Κάνει καλό στην επιδερμίδα μας, την ενυδατώνει τζάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η εκ του σύνεγγυς επαφή, ο συγχρωτισμός με ζωντανά πλάσματα, και το διαδικτυακό κοινόβιο (εύστοχη λέξη ― την υιοθετώ) είναι διαφορετικά πράγματα, με ομοιότητες, αναλογίες και ουσιαστικές διαφορές. Το καθένα έχει τη γλύκα του και τα αγκάθια του (ένα πραγματικό αγκάθι τσίμπησε και την δεσποινίδα παριζάκι ― γλείφω το λίγο αίμα που έτρεξε). Για κάποιους ανθρώπους μάλιστα, λιγομίλητους και απόμακρους, που βόσκουν στα έσω λειβάδια, τα «κοινόβια» είναι ο φυσικός τους χώρος. Μπαίνουν και βγαίνουν όποτε θέλουν, χωρίς την υποχρέωση και την συνακόλουθη δέσμευση που επιβάλλονται στα μέλη των ανθρωπίνων μικροκοινωνιών. Αφού πρώτα εισπνεύσουν το μέσα τους, μπορούν να εκπνεύσουν στο έξω ό,τι έχουν τα πλεμόνια τους. Μπορούν να ανασάνουν... Ίσως θα ήταν καλύτερα να κάνει και ο Δήμου το ίδιο. Να μην λαχανιάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. δεσποινίδα παριζούλα a ecrit: θα πρέπει να έχεις δίκιο, δεν ξέρω, δεν έχω εμπειρία του forum ή του chat room...

    Ούτε εγώ, έχω την εμπειρία από τα παραπάνω (απλά έγραψα με βάση την εικόνα που έχω στο μυαλό μου γι'αυτά)... ούτε και από blog βέβαια ξέρω τπτ...
    Συγχωρέστε με εάν το έκανα chat room εδώ, με τα τελευταία μου post :-)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Hey meeeen...

    Μήπως είδε κανείς που είναι το CD του "Easy Rider";

    Πάω στην πόλη για προφυλακτικά και τζιβάνες, θέλει κανείς τίποτα;

    Καλημέρα parizaki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δε θέλω να σας προκαλέσω αλλά εδώ στο νότο πάμε να την πέσουμε γιά ένα μεσημεριανό υπνάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Stavros p said...
    "Είχε έρθει η ώρα για την περίφημη "Εκκλησία του Δήμου".Το πείραμα δείχνει να πέτυχε.Η συνάντηση στις Γιάντες δεν έφερε καμία έκπληξη.Συνεχίζουμε!"

    Κάπως έτσι, φαντάζομια, ίσως με πιο λιτά μέσα, ξεκίνησε και ο Ιησούς μία άλλη Εκκλησία. Να δούμε, αν οι μαθητές του Νίκου θα φανούνε αντάξιοι και θα καταφέρουν να μνημονεύεται κι αυτός μετά απο 2000 χρόνια. Δεν νομίζω να είναι κάτι τέτοιο στις προθέσεις σου, Νίκο, αλλά καμιά φορά το ποταμάκι γίνεται χείμαρρος και δεν σταματιέται...
    Η λέξη Θεός/Θεά αναφέρεται αρκετά συχνά σ'αυτό το blog με κίνδυνο να παρεξηγηθεί.

    Πριν όμως παρεξηγηθώ εγώ, να τονίσω ότι κάνω πλάκα. Πέρα από τις κάποιες υπερβολές που γράφονται κατά καιρούς, έχω την εντύπωση πως μόλις αντιληφθείς ότι ξεφεύγει η κατάσταση από τον διακριτικό έλεγχό σου, θα το κόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κατα πασα πιθανοτητα δεν θα γνωρισω κανεναν απο εσας απο κοντα και ουτε εσεις εμενα.
    Ισως εχει πιο πλακα ετσι :)))
    Αφηστε δε που δεν ξερουμε πως ειναι οι φατσες μας.
    Αφηστε επισης που λογω επαγγελματος δεν μπορω να αποκαλυψω την ταυτοτητα μου.
    Μονο τον κ.Δημου γνωριζω απο φωτογραφιες και εμφανισεις στη τηλεοραση.

    κ.Δημου αν σας πλησιασει ενας τυπος που θα σας θυμιζει "εισπρακτορα" χρεων απο παρανομη χαρτοπαικτικη λεσχη μην τρομαξετε!
    Εγω θα ειμαι.
    Δεν φταιω που εχω "κατσιαρικο"(οπως λεει στα κυπριακα η συζυγος μου)υφος που κανει τα μωρα να τρωνε ανευ αντιλογιας το φαι τους.
    Ετσι ειμαι εκ του φυσικου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Aς μην απορρίπτουμε έτσι αβίαστα την διαδικτυακή επικοινωνιά!Εξαρτάται από σένα τον ίδιο, από τί άνθρωπος είσαι, αν θα μπορέσεις να εξελίξεις μια γνωριμία που ξεκίνησε από το net σε κάτι πιο ουσιαστικό...Προσωπικά, έχω κάνει 2 τέτοιες γνωριμίες, που φαίνεται να αντέχουν στο χρόνο, και τώρα που βρεθήκαμε στην "πραγματική ζωή", και αυτό είναι σημαντικό...Μην ξεχνάμε, πως για μια συγκεκριμένη κατηγορία, τους gays, ένα μεγάλο μέρος των γνωριμιών τους γίνεται μέσω του net , λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης...Οι πιο πολλές από αυτές, όταν βρεθείτε από κοντά, θα ξεφουσκώσουν, θα απογοητεύσουν, όμως αξίζει τον κόπο η όλη διαδικασία, για εκείνες τις 2-3,που θα διατηρηθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Stavros P (isisdoros) said...
    Είχε έρθει η ώρα για την περίφημη "Εκκλησία του Δήμου".

    *************

    Ωχ!
    Αν το διαβάσει ο "Χριστόν Ομολογώ" θα το σφυρίξει στον Αρχιεπισκοπίξ και βλέπω την εκκλησία του Δήμου στον κατάλογο των αιρέσεων.


    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. "With all due respect", νομίζω ότι ο όρος "Κοινότητα" (Community) περιγράφει το παρόν καλύτερα από τους όρους "κοινόβιο" ή "εκκλησία" (που είναι εκτός από άλλα και κατά τι "βαριές", έτσι δεν είναι ως όροι και λέξεις κτλ;)

    "The ND Community" - "Η Κοινότητα του ΝΔ" ή "The DONCAT Community".

    Τα online communities δεν είναι κάτι νέο στον κόσμο και το www. Αλλά για το gnw (greek narrow world), του ΝΔ η κοινότητα είναι κάτι το επαναστατικό!

    Keep rocking, Mr. ND!

    Σημ. Όσο για τις online "σχέσεις", στοργής μπορεί να μην είναι αναγκαστικά, αλλά πάντως κοινότητα σκέψεων και εκφρασης αισθημάτων και πηγές "θετικής ενέργειας" και ζεστασιάς είναι! Και αυτό λείπει σήμερα στον κόσμο (σε συνθήκες "extreme competition" και "επιβίωσης του παγκοσμίως φθηνοτέρου ή του τοπικώς "κυρίαρχου"-"ολιγάρχη").

    Ο ΝΔ είναι "μπροστιάρης" στο new media revolution στην Ελλάδα, θεωρώ, ταπεινώς!
    Και στην Ελλάδα, οι μποροστιάρηδες θεωρούνται - από ορισμένους - ότι χαλάνε τα "ήρεμα" (?) νερά της κλειστής λιμνοθάλασσας στην οποία έχουν βρει το "λούκι" τους και βολευτεί. Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ομάδα μοιάζει με γαλατικό χωριό. Μοναρχίξ ο ΝΔ (Νικοδημίξ;), Αστερίξ ο Μικίξ, Οβελίξ ο Χαρίξ (είναι τρελοί αυτοί οι Γραικοί), Πανοραμίξ οι Μεϊνμενίξ, Αντιντιφρενσίξ και Κακοφωνίξ… πολλοί.

    Ο σιδεράς και ο ψαράς, ενίοτε διάφοροι όταν πιάνονται στα χέρια.

    Ιντεφίξ είναι ο Ντονίξ του Νικοδημίξ.

    Οι γυναίκες έχουν τα δικά τους ονόματα. Αφριντίτε, όπως λέμε Γιέλουσαμπαρίνα.

    Ρωμαίοι είναι κάτι Σαλτάριους, Ισαάκιους, κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ιούλιος Καίσαρας θα έλεγα ο Σαλτάρω στο Κενό.

    Αυτός που έχει τη νίκη στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. να σημειώσω πως απο τους 1100 χρήστες οι μισοί μόνο έχουν αφήσει πάνω απο 3 σχόλια στο συνολικό blog

    αυτό σημαίνει πως υπήρξαν αρκετοί περαστικοί αλλά και ότι πιθανώς υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών που διαβάζουν χωρίς να συμμετέχουν (για διάφορους λόγους)

    τα άτομα αυτά (myself included) μπορεί να αισθάνονται την οικειότητα που περιγράφει ο ΝΔ, μόνο που είναι οικειότητα one-way

    να ένα είδος σχέσης που δεν έχει αντίστοιχο στην πραγματική ζωή.. και νά κάτι που παραβλέπουν οι περισσότεροι απο αυτούς που γράφουν εδώ (i.e. ότι τα λόγια τους ακούγονται μακρύτερα απο όσο νομίζουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ε γαλάτες εμένα με ξεχάσατε έτσι? Στην απ'εξω ε?
    Εγω θα είμαι ο λουλουδιξ λόγω επαγέλματος φυσικά.
    Τις τελευταίες 2 μέρες τρέχω πανικόβλητος με ένα πρόβληματάκι υγείας που αντιμετωπίζει ο γιος μου και δεν πρόλαβα να πω και 'γω τις εντυπώσεις μου από ΙΑΝΟ.
    Ήταν super!!!
    Ήθελα να ακολουθήσω και στο φαγητό αλλά λόγω του μικρού αποχώρησα!
    Ελπίζω να κανονίσουμε μια συνάντηση του γαλατικού χωριού για να ευχαριστηθούμε και εμείς που το χάσαμε.
    Να έρθω και στο θέμα της ημέρας.
    Μπορεί να μην καταφέρνω να συμμετέχω όσο τακτικά θα ήθελα, αλλά και 'γω νιώθω πως είναι ένα κομμάτι από τη ζωη μου αυτή η παρέα.
    Πάντοτε θα ρίξω την κλεφτή μου ματιά για να διαβάσω τις απόψεις όλων και όποτε κατι έχω να πω το γράφω.
    Η αλήθεια είναι πως πραγματικά για τα παιδιά που γράφουν τακτικότερα με το που θα ξεκινήσεις να διαβάζεις το κείμενο έχεις καταλάβει ποιός το γράφει.
    Πιστεύω πως οι περισσότεροι εδω έχουμε κερδίσει.
    Είναι φορές που νιώθω πως βιώνω ένα πανεπιστημιακό αμφιθέατρο. Αυτό είναι άλλωστε και το μαράζι μου εγώ δεν κατάφερα να σπουδάσω!

    Με ειλικρινά αιθήματα φιλίας για όλη τη παρέα και με την ελπίδα να συναντηθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @vassiliskou

    σου έγραψα κάτι (χωρίς καμία επιθετικότητα, σου μιλάω ειλικρινά) στο προηγούμενο post. Αλλά μπαίνω στο σημερινό θέμα και βλέπω επιτέλους να γράφεις και πιο προσωπικά, οπότε μέρος αυτού που σου έγραψα στο άλλο σχόλιο, το παίρνω πίσω!

    Καλωσήρθες λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. harry reloaded said:
    No subject,no comment. Ειμαι υπερ των πολιτικων θεματων,αρκει να διαγραφεται οποιο σχολιο αντιβαινει το πνευμα του διεθνους δικαιου & του ευρωσυνταγματος,δηλ. τα φασιστικα,ρατσιστικα,σεξιστικα & τα καθ'ημας ναζιστικα,δηλ.ισχυρισμος καταγω γης απο αλεκο+ηφαιστιωνα=ερωτικη αγαπη. Μπορουμε να κανουμε θεμα εις μνημην Γιανελλου για ομ/φιλια.
    ------

    http://img130.imageshack.us/my.php?image=harryoantiratsisths3ql.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @ προς όλους

    νομίζω ειλικρινά πως αυτό που έγραψε ο Δον Γάτος σήμερα είναι ένα από τα θετικότερα και πιο (ναι, γιατί όχι) χαρούμενα post που έχει γράψει τον τελευταίο καιρό. Hooray!
    Φυσάει γλυκό αεράκι αισιοδοξίας και πολύ το χάρηκα. Θα την χρειαστούμε αυτή την αισιοδοξία. Ξέρω ότι ο οικοδεσπότης αλλά και πολλοί - οι περισσότεροι ίσως - εδώ μέσα, δεν πιστεύετε καθόλου στην αστρολογία και τη θεωρείτε παραμύθι, αλλά οι αστρολόγοι προβλέπουν ότι ο Ιούνιος θα είναι ένας καυτός μήνας, από άποψη εντάσεων! Ελπίζω ο μήνας που βρίσκεται προ των πυλών λοιπόν, να μην φέρει εντάσεις στη blogοχώρα, αλλά να χαρακτηριστεί από το ύφος του συγκεκριμένου κειμένου αλλά και από το ύφος όλων όσοι απάντησαν.

    Με το σχόλιο αυτό, περιέγραψε με ακρίβεια το τι συμβαίνει στο blog, έκανε σουμάρισμα, που λέμε!

    Και ναι, αν οι εκδόσεις Μαραθιά δεν εκδόσουν την aphro από μόνοι τους, νομίζω ότι πλέον με τόσες και τόσες αναφορές ο Δον Γάτος, είναι πλέον δεσμευμένος να αναλάβει προσωπικά το ζήτημα... Αντε, να γίνει κι αυτό που είχα κι εγώ προσωπικά ευχηθεί, πριν καν μπω για πρώτη φορά στο blog του Νίκου Δήμου, να γίνει δηλαδή η μπλοσκόσφαιρα χώρος ανάδειξης μεγάλων νέων ταλέντων, χωρίς την μάταιη - πολλές φορές - κούρσα αναζήτησης εκδοτών και εν γένει χρηματοδοτών, που να αποφασίσουν να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους σε ανθρώπους που έτσι και αλλιώς το αξίζουν.

    Μετά τον πιτσιρίκο, λοιπόν, που είναι αυτό που είναι και την κουρούνα, άντε, σειρά έχει η aphro!

    Χαιρετώ άπαντα τα μέλη του κοινοβίου, και τα μόνιμα και τα περαστικά, και σας εύχομαι μια υπέροχη μέρα! Εγώ την κάνω τώρα, γιατί έχω δουλίτσα, τα λέμε αργότερα (πάντα είχα απωθημένο τη ζωή σε ένα κοινόβιο, έστω και στα 33, δεν πειράζει...).

    Σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ξέρεται πόσος πολύ κόσμος που με βλέπει να ασχολούμε μου λέει ότι δεν πιστευει στις "ιντερνετικές" φιλίες?

    Εγώ προσωπικά έχω γνωρίσει πολύ κόσμο από το internet, με άλλους στράβωσα, με άλλους χάθηκα για πολλούς και διάφορους λόγους, με άλλους απογοητευτηκα στην πορεία, αλλά και με 3-4 άτομα συναντηθήκαμε και μέχρι σήμερα διατηρούμε μια πολύ καλή επαφή.

    Μιλάμε, γελάμε, κουβεντιάζουμε και όποτε μπορούμε πίνουμε και το καφεδάκι μας. Και θεωρώ αυτές τις σχέσεις ισάξιες με τις σχέσεις που ξεκίνησαν με τον συμβατικό τρόπο.

    Εμένα με ολοκληρώνουν. Πολύ πιθανόν και άλλους!

    @Blade Runner
    To email που σου έστειλα μου γύρισε πίσω!!! Μούτζα έφαγα σαν να λέμε!
    Στείλε μου εσύ αν μπορέσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Εκείνο που μ' αρέσει σε ανάλογα μέρη συζητήσεων είναι οτι μπορώ να σχολιάσω το πιο σοβαρό θέμα, με το σώβρακο.
    Πολύ ζέστη αυτές τις μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. DimitrizZzZz said...
    Εκείνο που μ' αρέσει σε ανάλογα μέρη συζητήσεων είναι οτι μπορώ να σχολιάσω το πιο σοβαρό θέμα, με το σώβρακο.

    lololololol
    Και που να πιάσουν για τα καλά οι ζέστες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Γράφω σπάνια σχόλια…γιατί και στην παρέα μου σπάνια μιλάω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω επαφή…απλά μου αρέσει το περιθώριο…μου δίνει τη σωστή γωνία για να ακούσω, να παρατηρήσω και να αξιολογήσω. Αυτό κάνω και εδώ.
    Μία συνάντηση ανθρώπων που έχουν κοινά σημεία και εκτός κυβερνοχώρου μπορεί να δώσει πολλά χωρίς να μειώνει αυτά που παίρνουμε όσο επικοινωνούμε και ανταλλάζουμε απόψεις μέσω ενός blog.

    Από εκεί και πέρα αυτό που θα μου άρεσε ως εξέλιξη αυτής της επαφής είναι η δραστηριοποίηση των bloggers σε πολλαπλά επίπεδα τόσο εντός όσο και εκτός blog…ως απάντηση σε άλλα φαινόμενα που καθημερινά προσπαθούν -και πολλές φορές το καταφέρνουν- να μας αποβλακώσουν.

    Τι λέτε;

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. panthinker said...
    "With all due respect", νομίζω ότι ο όρος "Κοινότητα" (Community) περιγράφει το παρόν καλύτερα από τους όρους "κοινόβιο"...

    Σωστά, τον έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ στο προηγούμενο blog. Όμως τελικά οι hard core χρήστες ζούνε μαζί - όπως σε ένα κοινόβιο. Σε μία κοινότητα δεν ξενυχτάνε οι άνθρωποι παρέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. DimitrizZzZz συμφωνώ απόλυτα με την "επιχείρηση σώβρακο".

    Γι αυτό να μην ακολουθήσουμε την πρόταση οπτικής δικτύωσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Το κοινοβιο κυριε Δημου ,αν μη τι αλλο ,προυποθετει και μια κοινη σταση ζωης μια δεσμευση οσο αφορα την κοινη συμπεριφορα αλλα και καποιους συμβιβασμους χαρη στην ομαλοποιηση της συμβιωσης.Το δικο σας "κοινοβιο" ειναι απαλλαγμενο ακομα και απο αυτους τους ελαχιστους περιορισμους ,μπορω να διακρινω -απο τα γραφομενα τους τουλαχιστον- διαφορετικους χαρακτηρες ,διαφορετικες προσωπικοτητες που δυσκολα εως ακατορθωτα θα μπορουσαν να σταθουν οχι μονο στο ιδιο κοινοβιο αλλα και στην ....ιδια χωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. "...όχι χαμός, όχι το χωριό των απλών τρελλών (όπου στο κάτω-κάτω τι να περίμενε κανείς, τρελλοί είναι οι άνθρωποι), αλλά το γαλατικό χωριό με τους ήρωες (τον ψαρά, τον "αμονά" κτλ) εν εξάλλω καταστάσει, και τους ψυχραιμότερους να κάθονται στην αρχή απ'έξω και μετά το 2ο, 3ο ψάρι στη μούρη να εμπλέκονται κι αυτοί! Ψάρια να ίπτανται και μπουνιές να εκδφενδονίζονται προς πάσα κατεύθυνση!

    Βρε δε φτάνει που βρήκαμε το 3-σε-1 μας, το σύμπλοκο Δρυΐδη ("Τρέλλανε τους όλους κανονικά, με τα μαγικά σου τα κόλπα!") με Αστερίξ (τον κατ'εξοχήν ήρωα που πάνω του στηρίζεται όλη η ιστορία στο φινάλε, που τα βάζει με τους βροντερούς Ρωμαίους ακόμη κι όταν τον ξεχέζουν οι συγχωριανοί του-pardon my french!) ΚΑΙ με Κακοφωνίξ μαζί (προσπαθεί να... εκπολιτίσει τους βαρβάρους και στο τέλος τον δένουν σα σαλάμι κιόλας!)

    Και μάλιστα ο δικός μας δεν είναι και παράφωνος!

    Ναι, σίγουρα θα υπάρχουν και αμιγώς καλλίφωνοι, αλλά 3-σε-1 δέν απαντάται εύκολα!

    (Μην ακούσω βέβαια τώρα το "μη με βάζετε σε κουτάκια", παράδειγμα έφερα!)

    Πεμ Απρ 06, 10:09:19 πμ 2006 "

    Το γαλατικό χωριό λοιπόν re-loaded και με πιστότερες περιγραφές - γεια σου yanni h! Ολοι έχουν το ρόλο τους (εσύ γιάννη ας πούμε πήρες τη Φραμπάλα νομίζω, την ομορφότερη εκεί μέσα, μια που από γυναίκες... το πας το e-mail!), και δημιουργήθηκαν και πολλοί καλοί καινούριοι χαρακτήρες!

    @harry, μη γκρινιάζεις, έχουμε όλοι την ανάγκη από ένα "μπράβο σου!" πότε-πότε, κι όσο δεν βλέπεις καβαλημένα καλάμια, ε, let it be! Χμ, νομίζω ότι πλησιάζει ώρα για σπέσιαλ περιποίηση.... :))))

    @stavros, περαστικά στο γυιό σου!

    @σαλτερή, Friday, May 26, 2006 12:40:14 PM

    Id 16802795...

    @andy, φέρε και τίποτα να φάμε, όλο στη διανόηση το ρίξαμε!

    @parizaki, γειάααα!

    @Κορίτσια (ξέρετε εσείς), τσίτα τα γκάζια βλέπω! Make love, not war - τι κοινόβιο είναι αυτό?...

    Από δω το'χες, από κει τόχες Δον, πάλι στο κοινόβιο το γυρίσαμε... (Δεν ξεχνάμε και τους ρόλους που είχαμε αναλάβει στο παλιό!)

    Λιγότερο "λέτσους" (μην προσβληθεί κανείς!) μας βλέπω και χαίρομαι (καλά και τα Μάταλα, αλλά η βρώμα και η ψείρα...)

    Καλά πάμε, One tequila, two tequila, three tequila, floor!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό από το οποίο είμαι εξαρτημένος, είναι αυτός ο υπέροχος κόσμος, αυτοί οι τόσο άμεσοι, αυθόρμητοι και ζωντανοί άνθρωποι. Γι αυτό υπαναχώρησα, γι αυτό ξαναγύρισα και ας με κατηγόρησαν για ασυνέπεια και παλινωδία.

    -----
    Από το IRC ως και διάφορα forum ακόμη και multiplayer παιχνίδια, είδα άπειρους χρήστες να δηλώνουν οτι αποχωρούν λόγω κάποιας αντιπαράθεσης. Πριν κάτι χρόνια το δήλωαα κι εγώ. Όλοι επιστρέψαμε τελικά εκεί από όπου αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε. Όλα αυτά τα χρόνια, ο μόνος που έχω δει να μένει μακριά είναι ο heinz, αλλά πιστεύω πως είτε είναι εδώ με άλλο nick, είτε δεν θα αντέξει και θα γυρίσει κάποια στιγμή.
    Κανείς δεν μπορεί να δραπετεύσει.
    (του ρου ρου ρου, του ρου ρου ρου... twilight zone)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. H φωνή μου τρέμει, τα πόδια μου λυγούν. Δάκρυα κυλάνε στα μάγουλά μου…Νυστάζω μα δε μπορώ να κοιμηθώ. Νοιώθω μια ανείπωτη συγκίνηση, δε μπορώ να τη ζωγραφίσω, δε μπορώ να την τραγουδήσω.

    Από τη μια χαρά, από την άλλη οργή και θλίψη για το δράμα που περνάει ένας συνάνθρωπός μου εκεί μακριά στη βουβαλοχώρα. Μάτι δεν έκλεισα το βράδυ. Όλη νύχτα διάβαζα τις προστυχιές της Aphrodite κι όμως τίποτα δεν ήτα ικανό να με συγκινήσει.

    Μπροστά σε αυτό που είδαν τα μάτια μου χθες, όλα τα άλλα στη ζωή είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Κοινοτοπίες και πεζότητες για τον άνθρωπο- παιδί, τον άνθρωπο-κουνούπι…

    Χθες λοιπόν μπήκα στο μπλογκ του μάγου Ροναλντίνιου. Τον είδα με τα μάτια μου να λέει πόσο πολύ αγαπάει τον ΑΡΗ μας, την ΑΡΙΑΝΑΡΑ μας, το θεό του πολέμου, τον Τ…φάγο (για λόγους ευνόητους δε γράφω ολόκληρο το πρώτο συνθετικό της λέξης.) αυτοκράτορα, τον αιώνιο μαχητή που με πολεμάει την αδικία και το αθηνοκεντρικό κράτος κτλ

    Τον είδα με τα μάτια μου να λέει:

    «Από μικρό παιδί το όνειρό μου είναι να παίξω μπάλα και να δοξαστώ με τα χρώματα του Άρη… Υπό τις οδηγίες του Αλενατόρε και με συμπαίκτες τον Ντεμπεγλέρα, το Σκαρμούτσο, το Γκουγκούλια, το Μπενίσκο, το Σανχούρχο και τα άλλα παιδιά να πάρουμε ευρωπαϊκούς τίτλους και πρωταθλήματα… Από πιτσιρίκι έβλεπα τα Χαριλέμπλεϊ στην τηλεόραση και έλεγα μέσα μου ‘μια μέρα θα παίξω εκεί μαμά’.

    … τώρα τελώ υπό ομηρία. Αλυσοδεμένος πίσω από τα σκουριασμένα κάγκελα του της Μπαρτελόνα. Δέσμιος ενός απάνθρωπου και ονειροκτόνου συμβολαίου, που με δόλια και βίαια μέσα με ανάγκασε η Καταλωνική μαφία να υπογράψω…

    Βοηθήστε με σας παρακαλώ, διψάω. Θέλω στον Άρη μας να πάω. Να δοξαστώ και να σας δοξάσω. Θέλω στα σύννεφα ψηλά να φτάσω!



    Δε με πιστεύετε; Πατείστε εδώ, στο Ρονάλντο το μικρό! Και ίσως να δείτε το θεό!




    Τώρα που μάθατε την αλήθεια είναι καιρός να αναλάβουμε δράση.
    Είναι εθνικό συμφέρον να παίζει ο Ροναλντίνιο στην Ελλάδα.

    Πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές, δικηγοραρία και χρήματα, για στείλουμε την υπόθεση του Μάγου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει, οπωσδήποτε, να τον αποδεσμεύσουμε οριστικά από την Καταλωνική ειρκτή.


    Με αγάπη!

    Ο πιο αλτρουιστής εδώ μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Xρήστος Bακαλόπουλος said once somewhere: «Πιστέψαµε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την ελευθερία µας, το ανεµπόδιστο δηλαδή της εσωτερικής µας ζωής. Ένας ψαράς που κάνει την ίδια δουλειά επί εßδοµήντα χρόνια µπορεί να αισθάνεται απολύτως ελεύθερος, παρά τους οικονοµικούς περιορισµούς που υφίσταται. Ένας πάµπλουτος επιχειρηµατίας αντίθετα ίσως να αισθάνεται ένα φοßερό ψυχικό κενό και να ’ναι σκλάßος ενός πράγµατος που δεν µπορεί καν να ορίσει... Σκοπός µου δεν είναι να γράφω ßιßλία. Σκοπός µου είναι να ζω. Γράφω γιατί έτσι το φέρνει πού και πού η ζωή... Δεν ξέρω ποιος είναι ο σκοπός µου. Προσπαθώ να ζω µέσα σε µια απόλυτη ελευθερία χωρίς να αυθαιρετώ».

    ...και γω συμφωνώ για τα μεταμεσονύκτια πάρτυ με τα σώβρακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ο ροναλντίνιο στο ελληνικό πρωτάθλημα;;;
    Τι σου φταιξε ο άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Afrodite: "εσύ γιάννη ας πούμε πήρες τη Φραμπάλα νομίζω, την ομορφότερη εκεί μέσα, μια που από γυναίκες... το πας το e-mail!)"

    Pardon?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Πολύ επιτυχημένος ο όρος "κοινόβιο".
    Προτείνω κάποια μέρα να επιδοθεί σε συζητήσεις γύρο από γεύσεις, οίνο και γκουρμέ καταστάσεις!
    Τι λέτε;
    Καλό απόβραδο!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. (σκασμένη στα γέλια!)

    Μάλιστα, μετά τον Υμνο του μπλογκ (harry, μια επανάληψη παρακαλώ!) αποκτήσαμε και...

    Επίσημη Ενδυμασία Κοινοβίου,

    ξέρετε, black tie από πάνω (που δείχνει και η κάμερα αν χρειαστεί) και... σώβρακο από κάτω!

    (unisex σώβρακο, οι γυναίκες είμαστε sexy ΚΑι με αυτά!)

    ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. aphro: Ευχαριστώ πολύ. Είναι λιγο δύσκολο αλλά θέλει υπομονή!
    Φιλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εισπράτεις δάσκαλε την πληρότητα που μόνο μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας μπορεί να νιώσει ο καταξιωμένος και καθολικά δοσμένος στο αντικειμενό του και στους μαθητές του.

    Εκεί μέσα [εδώ δηλαδή!!]το κύρος κ η ορμή! του χαρισματικού [σοφού ε;] δασκάλου ανοίγει τα φτερά των μαθητών [συνομιλητών,ακροατών,ματάκηδων!]και πετούν ψυχή τε και πνεύματι στα ψηλά και παρθένα μονοπάτια της γνώσης, του νου,της ευτυχίας θα έλεγα.Αυτό επιστρέφει στο δάσκαλο και τον ανεβάζει,τον σπρώχνει πιο ψηλά πιο δυνατά.
    Είπε ένας συμμαθητής μας ότι έχει απωθημένο το πανεπιστήμιο.Εκεί βλέπει κανείς λίγους δασκάλους που σε απορροφούν και πολλούς που περνούν έτσι,,,Οι παρέες ,τα στέκια οι ομαδικές εργασίες, τα βιβλία,τα σπουδαστήρια δίνουν το κάτι παραπάνω.Καθηγητές υπάρχουν πολλοί,δάσκαλοι όμως λίγοι.

    Για ερωτική φιλία λέγατε για φιλική εταιρία το πάτε!!

    Και από τον ερωτισμό στον κοινοβι(α)σμό!

    Καλά να πάθουμε.

    Τύφλα νά'χουν τα μοναστήρια!


    Η μεγάλη του Δήμου μονή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Να χαιρετήσω και εγώ την παρεούλα με τα αυτοαναφορικά της!

    Είναι ένα θέμα το πόσο έχουμε κολλήσει όλοι εδώ μέσα αλλά μην το κάνουμε και τόσο θέμα γιατί ούτε ναρκωτικά ούτε αλκοολισμός ούτε καν τσιγάρο δεν είναι. Κανείς δεν πέθανε από υπερβολικό blogging.

    Όσο για τον όρο κοινόβιο νομίζω ότι πρέπει να εφεύρουμε έναν καινούριο. Που να περιέχει και τα καινούρια στοιχεία της κοινής μας ζωής αλλά και αυτά που δεν υπάρχουν όπως θα ήταν σε ένα αληθινό κοινόβιο -αλλιώς και το blog θα λεγόταν λεύκωμα ή ημερολόγιο.

    Μου έρχεται κάτι σαν κοινόσκεψο ή κοινόγραφο ή ομοιοκαταθετάποψο ή εξαρτησημερολογιοπαρεούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. @yannis h,
    "...εσύ γιάννη ας πούμε πήρες τη Φραμπάλα νομίζω, την ομορφότερη εκεί μέσα, μια που από γυναίκες... το πας το e-mail!)
    Pardon?"

    Μετά την πολύ πετυχημένη ανταπόκριση από το άλλο μέτωπο, την ανδρική ματιά σε θέματα ψυχοσύνθεσης φύλου, και την τρομερή ατάκα που νομίζω τα συνοψίζει όλα:

    "... Όταν με αγκαλιάσει και νιώσω τις καμπύλες, πάλι γυναίκα με αγκαλιάζει – όχι η φίλη μου.",

    ε,

    δικαιωματικά παίρνεις την πιο όμορφη του γαλατικού χωριού, η οποία ήτανε ποιά? Η Φραμπάλα, με τα φουσκωτά μακρυά ξανθά μαλλιά, που όποτε την έβλεπε ο Οβελίξ πάθαινε κολούμπρα... Αυτήν!

    Κατάλαβες τώρα?
    :-))))

    (Παναγία μου, να τα σπάω σε δίφραγκα με τον καυσωνα!!! Μπορώ να βγάλω την επίσημη στολή και να μείνω με τις πλεξούδες μου πληζ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Yo! Aggele, maaan!

    Τι σου έδωσε ακριβώς ο αντυ και τι σου είπε οτι είναι?

    Ανοιξοσκεψοβιταμινοτονωτικούλι?

    Ομοιοκαταθεταποψοτζάνκυ!

    (Aaaand, supercalifragilisticexpialidocius!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Έχετε παρατηρήσει πως η υπερβολική συνείδηση αυτού που κάνεις πνίγει την πράξη σου;
    Όταν παίζω μπάσκετ ας πούμε σε κάποιο γηπεδάκι (καλό άθλημα να παίζεις, πιο εύκολα βρίσκεις αρκετά άτομα για μπασκετ παρά για ποδόσφαιρο, χρειάζεσαι λιγότερους, αλλά ως θέαμα δεν λεει. δεν μπορώ να παρακουθώ άθλημα που λήγει με σκορ 105-98) και σκεφτώ την ώρα που σηκώνομαι για το σουτ, οτι έχω βάλει 3 συνεχόμενα τρίποντα, πάντα το χάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αφροδίτη: ok, αλλά αυτό "το πας το e-mail" με μπέρδεψε... Σκέφτηκα μέχρι ότι όπως κάποιος έστελνε σχόλια με το νικ της Παράγραφου, κάποιος έστελνε mail με το δικό μου νικ.

    (Έβαλα και ειδικο σχόλιο, αλλά το έσβησα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Σας ζηλεύω εσάς με τα σώβρακα και τις πλεξούδες!
    Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να φορέσω την επίσημη στολή, γιατί το blogging το κάνω στη δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. @yannis,

    "Το πας το γράμμα"

    cyber-ιστί (άτσα!) =

    "το πας το e-mail"

    Voila!
    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ζήτω το Ίντερνετ,Ζήτω όλα τα blogs!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Μετα-bloggiκο στρες:

    Το άγχος ότι θα αλλάξεις δουλειά, θα πας σε μια νέα που δε σου δίνονται οι συνθήκες για να bloggaρεις όποτε γουστάρεις.

    (Είμαι με την απόχη για αλλαγή εταιρείας και θα λυπηθώ αν σας "χάσω")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ουφ... :))

    ελπίζω να μην έβαλα όμως ιδέες σε κανένα ιντερνετοφρικιό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. @aphrodite

    Δεν έχω ανάγκη εγώ, τα παράγει ο οργανισμός μου. Μου το λένε και οι φίλοι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. @ titika

    Δεν θα μας χάσεις. Θα πάρεις Η/Υ στο σπίτι!

    Kisses!

    @aphrodite

    Τα kisses που ξέχασα πριν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Είναι λιοπύρι
    οι πέτρες καίνε
    Ο άνεμος φυσά ζεστός

    Είναι ένας πλάτανος
    στη μέση του κάμπου
    με παχιά σκιά.

    Από τις ρίζες του βγαίνει
    δροσερό νερό
    για ξεδίψασμα

    Κάτω από τον πλάτανο
    μαζεύονται διάφοροι τύποι( και τύπισσες εννοείται ) και λένε τα δικά τους

    Ο Πλάτανος ακούει.
    Ακούει πολύ με προσοχή και πιο λίγο μιλάει.

    Κάποτε νευριάζει με κείνα που ακούει ( ή γιατί απλώς του φταίνε τα ρούχα του ) και ρίχνει κανένα κουκουνάρι, ή πως αλλιώς το λένε, στα κεφάλια μας ( με καλή όμως πάντα πρόθεση ).

    Κάποτε χαίρεται και τρεμοπαίζει
    τα φύλλα του.

    Τότε ακούεται σαν μουσική

    Αναθαρρεύουν όλοι
    κι αρχίζει το τραγούδι.

    Το κάθε πουλί με τη λαλιά του



    Ο πλάτανος διάταξε να τον φωνάζουν Γάτο

    Για σου Δον Γάτε

    Πλάτανε ( ή Πλάτωνα )
    με την παχιά σκιά σου

    Με αγάπη

    Κκαϊ - Λι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. @ΝΔ
    Εξάρτηση δική σου ,εξάρτιση δική μας.

    @ΟΙ ΑΛΛΟΙ
    Η μεγάλη δύναμη του λόγου [ποια εικόνα τώρα;] εδώ δικαιώνεται.
    Πόσο μάλλον του Δήμου λόγου, και εταίρων! [α! ναι και των άλλων εταίρων!]

    Την εξάρτυση σας και βουρ στην εξαρχία.

    Εδώ και το καρτέρεμα μεγάλο!

    ή το καρπολόγημα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. @aggelos

    Έχω pc.
    Όμως όλη μέρα δουλειά, μέχρι τις 8-9 και μετά πάλι υπολογιστή στο σπίτι;
    Θα λαλήσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. @emfortos

    Μία εικόνα χίλιες λέξεις,

    Ένα blog χίλιες σκέψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. @titika

    Εδώ ένα δίκιο το έχεις. Αλλά δεν είναι και τόσο κακό. Όταν το συνηθίσεις μετά σου αρέσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Aρτι αφιχθέν στα e-mails μου :

    Good: Your hubby and you agree, no more kids.
    Bad: You can't find your birth control pills.
    Worse: Your daughter has them.

    Good: Your son studies a lot in his room.
    Bad: You find several porn movies hidden there.
    Worse: You're in them.

    Good: Your husband understands fashion.
    Bad: He's a crossdresser.
    Worse: He looks better than you.

    Good: Your son's finally maturing.
    Bad: He's involved with the woman next door.
    Worse: So are you.

    Good: You give the birds and bees speech to your daughter.
    Bad: She keeps interrupting.
    Worse: With corrections.

    Good: Your wife's not talking to you.
    Bad: She wants a divorce.
    Worse: She's a lawyer.

    Good: You came home for a quickie.
    Bad: The postman had the same idea.
    Worse: You have to wait.

    ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. harry_reloaded said...

    Το σημερινο θεμα ειναι εφ' ολης της υλης. Αξιζει να (ξανα)παιξει η ομ/φιλια,εις μνημην του ομ/φαρά Βιανελλου) για να αποκαλυφθουν οι κρυφοι ρατσιστες,οσοι παριστανουν τον "προοδευτικο" ,ναι μεν αλλα οχι γαμος+παιδοθεσια,δηλ.ισοτητα.
    --
    http://img130.imageshack.us/my.php?image=harryoantiratsisths3ql.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Afroditi said
    Good: You came home for a quickie.
    Bad: The postman had the same idea.

    καλό!! πάει με το προηγούμενο θέμα, απλά ήταν φίλοι οι άνθρωποι απο παλιά!!!.

    Κοινόβιο ή κοινότητα ή απλά ελληνικά καφενείο (με την καλή έννοια μην παρεξηγηθούμε) είναι μια ζωντανή ομάδα που χαίρομαι να την διαβάζω.
    Κοινόβιο δεν θα το έλεγα με την έννοια ότι δεν ζούμε μαζί. Βέβαια καθημερινά ξοδεύουμε αρκετό χρόνο αλλά δεν είναι τόσος που να ανταποκρίνεται στην έννοια του κοινόβιου. Κοινότητα είναι μια έννοια πιο κοντινή στην πραγματικότητα. Ζούμε χωριστά αλλα συναντιόμαστε συχνά. Το καφενείο που ανέφερα βάζει μέσα και την παράμετρο της ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Πάμε εκεί να συναντήσουμε του φίλους μας, να ξεσκάσουμε, να ακούσουμε ιστορίες, να μας πουν οι γυναίκες της παρέας τα δικά τους, να ακούσουμε και καμμιά (επίκαιρη πάντα) ατάκα του harry να πάνε κάτω τα φαρμάκια βρε αδελφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. αρχαιος ειπε "Βέβαια καθημερινά ξοδεύουμε αρκετό χρόνο αλλά δεν είναι τόσος που να ανταποκρίνεται στην έννοια του κοινόβιου. Κοινότητα είναι μια έννοια πιο κοντινή στην πραγματικότητα"


    είναι καλύτερα έτσι διότι δε βρωμάει και ποδαρίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. @Nikos Hoursoglou

    Σας διαφεύγει ότι το νέο blog δεν είναι το ίδιο με το παλιό. Έπαψε να είναι debating society, να κάνει συζητήσεις επάνω σε γενικά πολιτικοκοινωνικά θέματα, έγινε πιο ανθρώπινο πιο προσωπικό και πιο αγαπησιάρικο. Και γι αυτό με έφερε στο να γράψω αυτό το κείμενο. Δεν θα το είχα γράψει για το παλιό.

    Η αποχώρησή και επιστροφή μου δεν ήταν απλή παλινδρόμηση - ήταν αλλαγή πορείας και ατμόσφαιρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. @badlydrawnboy

    εσύ έχεις τρελό χιούμορ τελικά, εύγε!

    jane e.

    Oλα άρχισαν πολύ πριν γνωριστούν ορισμένοι από μας στους Γιάντες, trust me. Και εντάξει, ας είσαι απόλυτη, γούστο σου καπέλο σου, αλλά οι δεσμοί ξεκίνησαν να δημιουργούνται πολύ πριν την οποιαδήποτε νύξη για f2f επαφή. Oταν μπαίνεις επί 5 περίπου μήνες, σχεδόν καθημερινά, και διαβάζεις σχεδόν όλα τα σχόλια, σχεδόν όλων όσοι περνάνε, εννοείται πως χτίζεται ένα προφίλ μέσα στο κεφάλι σου. Δεν είναι αναγκαστικά το σωστό, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η εικόνα ολοκληρώνεται συν τω χρόνω.. Μπες και διάβασε σχόλια και posts των τελευταίων 3-4 μηνών και θα καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. χμμμμ.......
    Θα θελα να πω οτι προτειμω αυτη τη μορφη του blog....
    Το προηγουμενο σας κυριε δημου ειχε εξελιχθει εντελως σε forum, και σχεδων ειχε χασει καθε στοιχειο προσωπικοτητας και συναισθηματως....
    Το τωρινο σας blog ειναι σχεδων συγκινητικο....

    Ζαχαριας Παπαβασιλιου.

    Επι τη ευκαιρια, ξερω οτι ειμαι αγενεστατος που δεν σας ειχα ευχαριστησει για την ψηφιακη ζωη....
    Το κανω τωρα.....
    Και πραγματικα σας ευχαριστω...
    Γενικοτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Το κοινόβιο.

    Σύνθετη λέξη από το κοινός και το βίος.

    Ο βίος.
    Η βία.
    Το viagra.

    Παραληρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. @aphro

    ok, got the message, make love not war, darling, you're right...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Νομίζω οτι δεν μπορούμε να βγάλουμε λεφτά από αυτο το "κοινόβιο", επομενώς δεν βλέπω καμία σχέση με το κοινόβιο όπως το εννοεί ο χριστιανισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. ..σήμερα πάντως είστε όλοι φίλοι!!

    όμορφα που είναι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. ..σήμερα πάντως είστε όλοι φίλοι!!

    όμορφα που είναι !

    -- Αυτό τώρα γιατί μου θυμίζει ομαδικό sex... Θα είναι λόγω προηγούμενου θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. χμμμμ.......
    εμενα παντος εκτοσ απο κοινοβιο, μου φερνει κατι και απο καταληψη στεγης....
    χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Mια και το σημερινό ποστ είναι ενδοσκοπικό, βρίσκω την αφορμή να κάνω κάποιες παρατηρήσεις/προτάσεις.


    Οι περισσότεροι είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουν απόλυτα με αυτά που θα πω, ο οικοδεσπότης όμως, μπορει να δυσανασχετήσει και να πει «κι άλλος μπελάς στο κεφάλι μου».


    1) Τούτο το μπλογκ είναι από τα κορυφαία και πολυσύχναστα της Ευρώπης, πράγμα που από τη μια μάλλον τον κολακεύει, από την άλλη ίσως τον δυσαρεστεί, διότι οι ποσότητα των σχολίων δε συμβαδίζει πάντοτε με την ποιότητα. Λογικό είναι άλλωστε. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του ΝΔ και το μπλογκ πλέον δεν ανήκει απόλυτα σε αυτόν. Το μαγαζί, όμως, πρέπει να μείνει ανοιχτό μέχρι τέλους. Δεν έχει χρέος ούτε προς τον εαυτό του, ούτε προς τους επισκέπτες του. Το χρωστάει στην αιωνιότητα!!!
    2)

    Δε είμαι μελό, είμαι υστερόβουλος!


    Συνεχίζω…………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. @ dimitrizzzzz

    ..τώρα που το ξανακοιτάω..
    και μένα μου θυμίζει τον κόκορα του Αρκά.... όλο νόμιζε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. -> Για το "Κοινόβιο"

    Κάτω από τους ανθισμένους παπύρους


    «Που πάνε αυτοί?
    Που πάνε?»
    Αναρωτιέται ένας ερωδιός προφυλαγμένος
    κάτω από τους ανθισμένους παπύρους.

    «Αυτό το τσούρμο με τα ωχρά πρόσωπα,
    που προχωρεί σκυφτό
    κάτω από την κάψα του ήλιου
    και την ανίσκιωτη γης,
    που πάει?»

    οι σαύρες κι οι σκορπιοί,
    που μπερδεύονται στα πόδια τους,
    τους αφήνουν αδιάφορους,
    κι αυτοί σκυφτοί προχωρούν.

    «Μα που πάει αυτό το τσούρμο?»

    Και σε κάποια στιγμή,
    ενώ τινάζει τα φτερά του,
    βγάζει μια δυνατή φωνή:

    «Ποιους άλλους νόμους ζωής ζητάνε
    αυτά τα πλάσματα της αναισθησίας και της αδιαφορίας
    σε τούτες τις περιοχές?»

    Κι όσο το βλέμμα του μένει καρφωμένο
    επίμονα στο τσούρμο,
    που συνεχίζει την πορεία του,
    τ΄ αγέρι αναδεύει ανάλαφρα το φτέρωμά του
    κι οι πάπυροι με τους ανθούς τους
    διαγράφουν ελλειψοειδή σχήματα.

    «Όχι από κει!
    Όχι από κει!
    Λάθος δρόμο πήρατε, τέρατα της αλαζονείας.
    Μόνον ακολουθώντας την ατραπό με τους σωρούς τα φύκια
    θα σας βγάλει στο στόμιο που οδηγεί
    στ΄ αβυσσαλέα βάθη των ωκεανών.
    Οπότε φτάνοντας εκεί
    θα πιείτε νερό απ΄ τα πηγάδια τους
    ικανοποιώντας την δίψα του αιώνιου,
    που τόσο σας καίει».

    Η οξυδέρκεια του ερωδιού
    μ΄ αφήνει κατάπληκτη,
    όντας εκείνος αδίστακτος
    μπρος στην αγωνία της προσκαιρότητάς μας,
    που είναι αυτή
    που μας σπρώχνει στο έγκλημα
    και την ακολασία, μας στέλνει,
    για να ικανοποιηθεί ο πόθος μας,
    στα δόντια του τρόμου.

    Και σκεπτικός τώρα ο ερωδιός,
    όπως παρακολουθεί το τσούρμο να οδεύει
    κάτω από την κάψα του ήλιου,
    από το μάτι του κυλάει ένα δάκρυ:

    «Μα δεν είσαστε μόνο εσείς ηλίθιοι,
    που σας βασανίζει η προσκαιρότητά σας.
    Ένα βράδυ μ΄ ολόγιομο φεγγάρι
    εγώ κι η θαλάσσια χελώνα,
    καθισμένοι στο γιαλό,
    ενώ μέσα στην ησυχία της νύχτας
    έφταναν ως τα΄ αφτιά μας
    οι χαρούμενες φωνές των θνησιγενών υπάρξεων,
    πόσο δεν κλάψαμε γι΄ αυτό».

    Με τα δάκτυλα του αγέρα οι πάπυροι λυγίζουν
    πότε εδώ και πότε εκεί,
    κι ο ερωδιός με το δάκρυ ακόμα στο μάτι
    παρακολουθεί το τσούρμο,
    που προχωρεί προς την στενή πύλη της κόλασης.

    της Έλλης Νεζερίτη


    Σ'αυτούς που καταλαβαίνουν,
    σ'αυτούς που δεν καταλαβαίνουν,
    σ'αυτούς που προσποιούνται ότι καταλαβαίνουν,
    και σ'αυτούς που προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. -> Κυρ Νίκο

    γράφετε...
    "Μερικοί δεν κατάλαβαν ότι η απόφαση να αποκλείσουμε μερικά θέματα από την συζήτηση ήταν κοινή - συμφώνησε η πλειοψηφία των μπλογκερς."

    Αν νομίζετε κυρ Νίκο ότι στα blogs ή σε οποιαδήποτε άλλη ελεύθερη συζήτηση του Ίντερνετ βασιλεύει η πλειοψηφία τότε πραγματικά "αεί διδασκόμενος".
    Πρόσφατο παράδειγμα:
    Θέλατε να κλείσετε το blog παρά τις διαμαρτυρίες τις απόλυτης πλειοψηφίας.
    Δεν το κάνατε για προσωπικούς λόγους, δεν είχαν σχέση με άλλους.
    Δεν χρειάζετε να τους επαναλάβω, τους ξέρετε καλά.
    Δεν κρίνω την απόφασή σας, είναι δευτερεύον θέμα για μένα.
    Μπορείτε να το κάνετε στο μέλλον, δικαίωμά σας.

    Γράφετε...
    "Δεν πρόκειται για λογοκρισία, ούτε για φασισμό."
    Δεν είστε λάτρης της λογοκρισίας (αν και μου σβύσατε μεγάλα ΚΑΙ μικρά μηνύματα), ούτε του φασισμού, απλώς είναι αδυναμία στην ηλικία που βρίσκεστε να απελευθερωθείτε από ωρισμένες προκαταλήψεις σας.

    Γράφετε..
    "Τα συζητήσαμε, τα ξανασυζητήσαμε, τα εξαντλήσαμε. Περίπτωση να συμφωνήσουμε δεν υπάρχει αφού μπαίνουν στην μέση φανατισμοί."

    Ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η Γενοκτονία των Ελλήνων δεν μπορεί να εξαντληθεί μεχρι να δικαιωθεί.
    Χίλιες συζητήσεις να γίνουν κάθε χρόνο για χίλια χρόνια.
    Νομίζετε ότι ο Simon Wiesenthal ένας απλός πολιτικός μηχανικός που μετεβλήθη σε επιτυχέστατο καταδιώκτη των ενόχων της Γενοκτονίας των Εβραίων ήταν φανατισμένος;
    Επέτυχε την σύλληψη πολλών γενοκτόνων από τον Adolf Eichmann μέχρι τον Γκεσταπίτη που έστειλε την Αννα Φράνκ στον πρόωρο θανατό της.
    Γνωρίζετε πόσοι του είπαν ξανά και ξανά
    "Τα συζητήσαμε, τα ξανασυζητήσαμε, τα εξαντλήσαμε"

    Γράφετε...
    "Επειδή λοιπόν υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα που μας ενδιαφέρουν αποφασίσαμε να στραφούμε σε αυτά. Τελεία και παύλα."

    Όπως λέει κι ο Andy αυτο το "τελεία και παύλα" κρυπτοφασιστικό ακούγεται.
    Δεν τον πιστεύω. Έχει κάνει κατάχρηση του όρου. Σε μένα ακούγεται σαν κάτι πολύ οικείο.

    Friday, May 26, 2006 5:20:43 PM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Θα θελα να πω οτι προτειμω αυτη τη μορφη του blog....
    Το προηγουμενο σας κυριε δημου ειχε εξελιχθει εντελως σε forum




    Λάθος


    2) Το μπλογκ δεν πρέπει να είναι στατική έννοια. Ο χαρακτήρας του και η επιτυχία του εξαρτάται από την προσωπικότητα του οικοδεσπότη και κατά δεύτερο λόγο από τους επισκέπτες του. Ο ΝΔ, έστω και άθελά του, εγκαινίασε μια νέα εποχή για τα blogs. Το 2006 είναι χρονιά ορόσημο. Πιστεύω ότι ακόμη βρισκόμαστε σε εμβρυακό στάδιο. Σύντομα πρέπει να μπούμε στην εποχή των congloblogs!


    3) Επειδή το Blog ξεκίνησε ως ημερολόγιο δε σημαίνει ότι έτσι πρέπει να συνεχίσει. Και το internet ξεκίνησε για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά εξελίχθηκε στο δημοκρατικότερο μέσο του πλανήτη. Το παλιό μπλογκ πρέπει να το απασφαλίσει. Ο ΝΔ είναι και πολιτική φυσιογνωμία. Οφείλει να θέτει προς προβληματισμό και κοινωνικοπολιτικά θέματα. Δεν είναι ανάγκη να το κάνει κάθε μέρα, άλλα όποτε εκείνος το επιθυμεί και όποτε η επικαιρότητα το απαιτεί. Έστω και με τουε ρυθμούε των «πετρινων Χρόνων» των επικαίρων.
    Το παρόν μπλογκ θα είναι για την τέρψη του ΝΔ και το άλλο για άλλου είδους ζητήματα. (Εκει θα μπορούμε να κάνουμε αναφορές και στους Τ… και στους Ε…). Το doncat θα είναι συναισθηματικό και το ΝΔ ψυχρή λογική.


    Συνεχίζω…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. χμμμμ.....
    αγαπητε BadlyDrawnBoy, συμφωνω με τις αποψεις σου....
    Ειμαι υπερ της εξελιξης φυσικα, αλλα αυτο δεν αποκλειει το να θελω να διατηρω καποια πραγματα με τα οποια νοιωθω ομορφα....
    Χμμμ.... αραγε αυτο θεωρειται συντηριτισμος?
    Χμμμ.... προβληματιζωμαι.....
    Κατανοω πως η ψηφιακη φωτογραφια ειναι το μελλον, και την υπερασπιζωμαι, αλλα οπως και να το κανουμε, εχει αλλη αισθηση να βλεπεις τις δαχτυλιες της αγαπημενης σου που ειναι μακρια, πανω στην παραδοσιακη φωτογραφια που μολις σου εστειλε με γραμμα. Ειναι σαν να εχεις κατι δικο της εκει κοντα σου....
    Μια φωτογραφια σταλμενη με e-mail, δεν ειναι λιγο πιο αψυχη?
    Χμμμμ.... κατανοω βεβαια ατι αυτα μου τα επιχειρηματα ειναι ακριβψς τα επιχηρηματα των πολεμιων της τοσο αγαπημενης μας τεχνολογιας, αλλα ποια ειναι τελικα η θεση του συναισθηματως σε ολα αυτα?
    χμμμμμμ....... προβληματιζωμαι λιγο ομολογω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. 4) Ο ΝΔ είναι πολυσχιδής προσωπικότητα. Έχει ασχοληθεί με πολλά πράγματα και με μεγάλη επιτυχία. Ο καθένας από εμάς έχει πρωτογνωρίσει μια διαφορετική πτυχή του έργου του και της προσωπικότητάς του. Εφόσον φέρει και την ιδιότητα του φωτογράφου ποιος ο λόγος να μην ανοίξει ένα ακόμη μπλογκάκι με θέμα τη φωτογραφία (είπαμε, όχι κάθε μέρα, αλλά όποτε γουστάρει ο ίδιος.); Θα μπορούσε επίσης να ανοίξει και άλλα μπλογκάκια με εξειδικευμένη θεματολογία όπως: τεχνολογία, αυτοκίνητο, ποίηση, μπλα μπλά και οπωσδήποτε ένα με αστρολογία και μελλοντικές προβλέψεις που είναι και το αγαπημένο του θέμα!
    Π.χ Η Φωφώ μου είναι ταύρος με ωροσκόπο ζυγός και έχω την υποψία πως περιμένει στεφάνι. Εγώ πάλι όχι. Ποια είναι η πρόβλεψή σας κ. Δήμου; Τι είδους στεφάνι θα είναι αυτό και για ποιόν;


    Σιγά-σιγά θα συνδιαμορφώνουμε έναν όμιλο Blogs στα πρότυπα του ανοικτού μοντέλο καινοτομίας (σαν τη Linux, αλλά με μεγαλύτερη επιτυχία)
    Το doncat θα είναι το μητρικό blog και τα υπόλοιπα στο «προφιλ» του ΝΔ τα θυγατρικά. Παρακλάδια θα είναι τα μπλογκς όλων εκείνων, που κλέβοντας την αύρα του Nίκου Δήμου, δημιούργησαν και οι ίδιοι πετυχημένα μπλογκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. @cyberdust@Friday, May 26, 2006 1:00:36 PM

    wow!!! giati toso misos? eftixos pou den eiste ratsistis giati paroligo emeis oi anapiroi na arxisoume na aisthanomaste katoteroi (ektos apo emetikoi kai aidiastikoi).

    btw, mipos to chat tiflonei kiolas??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Όσο κόσμο γνώρισα σε πρώτο πρόσωπο αφού τους ήξερα για χρόνια από το net, αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ κοντά σε αυτό που φανταζόμουνα (Εκτός και αν είχα σχηματίσει εγώ αυτήν την εικόνα από παλιότερα και την προσάρμοσα στην πραγματικότητα).

    Αυτό που νομίζω ότι μάλλον αλλάζει, είναι το γεγονός ότι μέσω του internet η συμπεριφορές γίνονται πιο extreme. Π.χ., ο κόσμος έχει μεγαλύτερη τάση να γίνεται αγενής όταν είναι online, πράγμα που μάλλον δεν θα το δεις αν γνωρίσεις τα trolls από κοντά. Υπήρξα και εγώ κάποτε troll σε διαδικτυακή κοινότητα αλλά από κοντά είμαι πολύ ήσυχος (Και μιλάω λίγο, σε σύγκριση με τα τεράστια κείμενα που κάποτε συνήθιζα να γράφω online).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. 3) Επειδή το Blog ξεκίνησε ως ημερολόγιο δε σημαίνει ότι έτσι πρέπει να συνεχίσει. Και το internet ξεκίνησε για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά εξελίχθηκε στο δημοκρατικότερο μέσο του πλανήτη.
    ---
    To internet δεν ξεκίνησε για στρατιωτικούς σκοπούς, απλά η ιδέα για το Internet υλοποίηθηκε αρχικά για στρατιωτικούς σκοπούς.

    Το στρατιωτικό ARPANET υλοποιήθηκε βάσει τηs δουλειάς του Γάλλου Louis Pouzin, από αμερικανούς. Ένα σχέδιο δικτύου ανταλλαγής "πακέτων". Αποφεύγοντας τεχνικές λεπτομέρειες, ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας δικτύων. Το δίκτυο αυτό που σχεδίασε κι αργότερα υλοποίησε στην Γαλλία ο Poyzin, ονομάστηκε CYCLADES (συγνώμη που είναι ελληνική λέξη αλλά τα παράπονα σας στον Pouzin.)
    Οι αμερικανοί απλά έκλεψαν την ιδέα του και το υλοποίησαν νωρίτερα από τυσ Γάλλους, με τεράστια κονδύλια που εγκρίθηκαν υπό το βάρος της επιχημένης εκτόξευσης του Sputnik.
    Αυτή η εκτόξευση έδωσε το προβάδισμα στους Ρώσους εκείνη την εποχή, όσον αφορά το διάστημα.
    Το Internet επρόκειτο να γεννηθεί ή έτσι η αλλιώς, απλά οι αμερικανοί το έκανα πιο γρήγορα, λόγω ψυχρού πολέμου, με σχέδια και δουλειά άλλων.
    (Η υλοποίηση αυτή από τους αμερικάνους δεν επιτάχυνε σε τίποτα την πρόοδο του Internet, τα πρώτα δίκτυα στον υπόλοιπο κόσμο φτιάχτηκαν ανεξάρτητα από τα αμερικανικό δίκτυο ARPANET, που ως στρατιωτικό ήταν τελείως αποκομμένο
    και άχρηστο για πανεπιστήμια, και ερευνητές αυτής της ταχνολογίας).
    Υ.Γ.
    Οι αμερικανοί και σε αυτό το θέμα έχουν καταφέρει το απιστευτό.
    Οι Vint Cerf και Bob Kahn (oi πατέρες του ARPANET)ευχαριστούν τον Pouzin για την δυνατοτήτα που τους έδωσε η δουλειά του να υλοποιήσουν το ARPANET, και ταυτόχρονα διάφορες αμερικανικές πηγές λένε οτι ο Pouzin
    πήρε την ιδέα για το CYCLADES NETWORΚ από to ARPANET.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. @aphrodite

    ti simainei ΛΟΛ?
    Λάφινγκ Άουτ Λάουντ?

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. «Μπάρα», Κολωνάκι, σχεδόν Χριστούγεννα...
    Οι υπόλοιποι φίλοι τους τελικά την έκαναν για μεγάλη πίστα, κι οι δυό τους δεν είχαν καμμία όρεξη να κάνουν τέτοιο ρεβεγιόν. Προτιμούσαν μόνοι τους, δυο καλοί φίλοι που ούτε που θυμόταν κανείς τους πώς είχε αρχίσει η γνωριμία τους...
    Η αλήθεια είναι πως του την έσπαγε κάπως το χύμα της, η συνεχής ανελέητη χαρά της, ακόμα και οι γυναίκες που του προξένευε ― κι ας τον βόλευε κατά βάθος αυτό το τελευταίο... Του άρεσε, όμως, η παρέα της, η ευφυία της, ακόμη και η αυθάδειά της ώρες - ώρες. Ίσως επειδή δεν είχε γίνει ποτέ πατέρας και το μόνο κοριτσάκι που είχε ποτέ προστατεύσει, αδιαφορώντας για τις μικρές χαριτωμένες κλωτσιές του ήταν η Μ., μετεφηβικός έρως, πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια.

    Η ώρα πέρασε γρήγορα: κουβέντα για κάποια κολλητή της, για το καινούργιο προξενιό, για τους άλλους που έφυγαν... Πρόσεχε πάντοτε να μην θίγει τα πολύ προσωπικά της...

    ― Πάμε; του είπε.
    ― Πάμε Ψυρρή; της απάντησε αμέσως κρατώντας ήδη το παλτό της.

    Εκείνη το φόρεσε και γύρισε προς το μέρος του. Το πρόσωπό της, στα δέκα εκατοστά μπροστά του, έμοιαζε να θέλει να του κλείσει το οπτικό πεδίο, να κοιτάξει επιτέλους ΑΥΤΗΝ αντί για τις γυναίκες που του έδειχνε τόσον καιρό με το δάχτυλό της...
    Δεν είναι σίγουρος ότι εκείνη τη στιγμή τα κατάλαβε όλ’ αυτά: μετά ήρθαν σιγά - σιγά στο μυαλό του. Εκείνη τη στιγμή απλώς έχωσε τα χέρια του μέσα από το παλτό της και την έπιασε από τη μέση (ανέδιδε ολόκληρη μια ευχάριστη ζεστασιά) και τη φίλησε. Πέρασε χωρίς να το σκεφτεί τον Ρουβίκωνα που τους χώριζε και δεν είχαν πάρει χαμπάρι καν την ύπαρξή του μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ή το χαράκωμα που είχαν ξεχάσει ποιος από τους δύο έσκαψε πρώτος...

    ― Εϊ, δεν το έχεις καταλάβει ότι σε γουστάρω; είπε υπακούοντας σε μια αταβιστική παρόρμηση σεβασμού προς τη Γυναίκα και την ανάγκη της για μοναδικότητα...
    ― Μα... μα... εμείς είμαστε φίλοι, ήμασταν δηλαδή ακόμη, μα πώς; Αφού γουστάρεις την κολλητή μου... Και μάλιστα η ίδια μου είχε πει όταν την ρώτησα για σένα για εκείνη τη φάση...

    Ήταν τόσο γλυκειά τώρα που είχε αποβάλει το προσωπείο της «φτασμένης άνετης»... Την ξαναφίλησε. Και σαν να ανταποκρίθηκε περισσότερο αυτην την φορά. Το σάλιο της γλυκόπικρο με μια δόση απ’ το σπίρτο του αλκοόλ. «Ίσως, επιτέλους, αυτή η βραδιά να φέρει κάποιο άλλο πρωινό. Ίσως...» σκέφτηκε και την ίδια στιγμή περιγέλασε τον εαυτό του και τις μελό διαθέσεις που τον κυρίευαν κάθε τόσο...

    Φιλί το φιλί βρέθηκαν σπίτι του. Πόση ώρα πέρασε άραγε; Μισή ώρα; Κρύο και ψιλόχιονο, κι ούτε μία λέξη ειπωμένη... Ίσως επειδή ήθελε να προλάβει να ρουφήξει όλα τα χνώτα της πριν τα πάρει ο αέρας και τα κάνει για λίγο ορατά και μετά χαθούν στο πολύ του κόσμου. Ήθελε το «λίγο» τού απόψε. Ίσως και να ήταν το «πολύ» που χρόνια περίμενε σε ακατάλληλα σημεία αυτού του κόσμου. Σε άκαιρες στιγμές... Φτου. Πάλι μελό θα γινόταν απόψε. Υπενθύμισε στον εαυτό του να το συγκρατήσει στη συνέχεια...


    Έχω επισκέψεις, θα συνεχίσω μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Προς επίδοξους …εκδότες:

    Η έκδοση της Αφροδίτης με οποιονδήποτε τρόπο και έννοια αποτελεί αποκλειστικό μου δικαίωμα (OK sweetie, δε θα αποκαλύψω τις μυστικές συμφωνίες μας). Το πολύ πολύ να αφήσουμε κανέναν γέρο-γάτο να προλογίσει - έτσι, για ξεκάρφωμα :)

    Και μια συμβουλή για τη μάλλον "χαζοχαρούμενη" σήμερα Αφρούλα: Αν χρησιμοποιείς το ΛΟΛ (τρις) για κάθε σαχλαμαρίτσα που σου έρχεται στο μυαλό ή στο email σου (και αντιγράφεις εδώ), μάλλον υπάρχει κάποιο ...πρόβλημα :PPP

    Ο Αρχιεπισκοπίξ (του BDB) τα λέει πιο ...χαριτωμένα. Ευτυχώς που γράφεις πού και πού κανένα καλό τζαζοσέντονο και διασώζεται το image ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. 5) Όταν θα υπάρχουν τόσα πολλά μπλογκς ο καθένας θα διαλέγει οποίο του ταιριάζει καλύτερα. Προς θεού, ο ΝΔ δεν πρέπει να νοιώθει υποχρεωμένος να διαβάζει όλα τα σχόλια.


    6) Y. Γ. Μερικοί δεν κατάλαβαν ότι η απόφαση να αποκλείσουμε μερικά θέματα από την συζήτηση ήταν κοινή – συμφώνησε δημοκρατικά η πλειοψηφία των μπλόγκερς. Δεν πρόκειται για λογοκρισία, ούτε για φασισμό


    Χρειάζονται μεγάλες δόσεις εμπάθειας για να χαρακτηρίσει το ΝΔ κανείς ως φασίστα ή σένσορα. Η απόφαση να αποκλειστούν από την κουβέντα οι Τ… και οι Ε… είναι κοινή και σεβαστή, αλλά μεταξύ… κατεργαραίων. Ποιος μας εγγυάται ότι δε θα γίνει στο μέλλον από τους νέους μπλογκερς αναφορά στους ακατονόμαστους; Το μπλογκ τώρα έχει πληθυσμό χωριού. Σε λιγο καιρό, πιστέψτε με, θα γίνει της Νεα Υόρκης. (σκεφτείτε μόνο πόσο πίσω είμαστε στη χρήση του ιντερνετ. Κάθε νέος χρήστηε που θα μαθαίνει ότι αυτό το μπλογκ είναι το μεγαλύτερο και το καλύτερο όλο και κανένα σχολιάκι θα θελήσει να κάνει. Ο ΝΔ άλλωστε υπήρξε πρωτοπόρος σε θέματα ίντερνετ και τεχνολογιών. Αν δεν έρθουν εδώ οι νεοι μπλογκερς που θα πάνε; Στου Παπαθεμελή;) Όπως είπε και Μ. Σημίτης «αυτή είναι η Ελλάδα». Επομένως είναι αναπόφευκτες οι αναφορές. Εκτός αν κάτω από το Doncat απαλειφθεί το «A PERSONAL DIARY FROM NIKOS DIMOU…» και αντικατασταθει από το “απαγορεύεται η χρήση των όρων Τ… και Ε…». Δε νομίζω ότι πολυταιριάζει στο ΝΔ αυτό. Σε λιγο καιρό άλλωστε κανείς δε θα ασχολέιται με αυτά. Οι πιο πολλοί θα κάνουν αναφορές στο Ποδόσφαιρο. Θα μπει και εκεί περιορισμός;

    Συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Για το σημερινό:

    Ωραίο το (virtual) κοινόβιο!

    Όσο για τη "δικτυακή κοινότητα" νομίζω πως έχω την ...πρωτιά εδώ μέσα (πολύ πριν μιλήσουμε για "κοινόβιο"), αλλά ήδη έχω ξεπεράσει αυτό το virtual στάδιο και ετοιμάζω το επόμενο βήμα στην "real life". Όσοι πιστοί (και κυρίως πιστές) προσέλθετε ;)

    Προσωπικά, επιθυμώ να ξεφύγω σιγά σιγά από την "εξάρτηση" και να δώσω το βάρος στη "φιλία" και τις πιο προσωπικές σχέσεις. Ο σχολιασμός των post διολισθαίνει συχνά σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, φιλοφρονήσεων, παρεξηγήσεων και αντεγκλήσεων, με ...αυλές και ...μπαλκόνια (και στη "νέα" του μορφή).

    Σε μια online κουβέντα με Instant Messengers, στην επικοινωνία με email, στο τηλέφωνο, στην επαφή δια ζώσης είναι που βλέπουμε ο ένας τον άλλο πέρα από φτιασιδώματα και φανφάρες και κατανοούμε περισσότερο τα σχόλιά του εδώ μέσα, όπως επίσης και τα κίνητρα και τις συνθήκες που τα παράγουν. Για να μην πω πως οι παρεξηγήσεις λύνονται πιο εύκολα κι από όσο δημιουργούνται - αρκεί να υπάρχει καλή πίστη φυσικά!

    Πάντως όσο κι αν μου αρέσει ο χαβαλές (με την καλή έννοια) και η καλή παρέα, δεν κρύβω πως (μου) λείπουν και τα "σοβαρά". Παρότι θεωρώ πλέον τον Νίκο περισσότερο ως καλό φίλο (έστω και "δικτυακά"), καλό θα ήταν να ανοίξει ξανά το παλιό blog και για αυτά τα θέματα (έστω και με αραιά post), ώστε να σχολιάζουν και όσοι δεν βλέπουν τον οικοδεσπότη ως φίλο, δάσκαλο και πατέρα (δικό τους ή των αγέννητων παιδιών τους :))

    Τους τελευταίους μήνες μάλλον έχω περάσει πολύ περισσότερες ώρες προσπαθώντας να επικοινωνήσω ουσιαστικά με κάποιους από δω μέσα (με τους τρόπους που ανέφερα πιο πάνω), παρά να ικανοποιήσω την περιέργεια όσων θα ήθελαν απλά να δουν τι θα γράψει ο βρωμοπόντικας. Όπως μου αρέσει φυσικά και το ...ομαδικό παιχνίδι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Και κλείνω το ...τρίτο μου με τρεις παρατηρήσεις και ένα quiz:

    1) Για τους "αποκλεισμούς θεμάτων" δε ρωτήθηκα ούτε γνωρίζω αν "συμφώνησε δημοκρατικά η πλειοψηφία των μπλόγκερς". Προσωπικά είμαι κατά των αποκλεισμών κάθε είδους - με εξαίρεση τα trolls.

    2) Πέρα από αυτό το blog, γνώρισα και πολλά άλλα, μέσα από τον λαβύρινθο των links - και για κάποιο διάστημα τα επισκεπτόμουν τακτικά. Τον τελευταίο καιρό (μάλλον λόγω και της καταλυτικής παρουσίας νέων αξιόλογων σχολιαστών εδώ μέσα), αραίωσα χαρακτηριστικά τις επισκέψεις μου (και δικαίως κάποιοι θεωρούν πως τους εγκατέλειψα). Ομολογώ πως τους αδίκησα (αν και είναι αδύνατον να πηγαίνω παντού κάθε μέρα) και μάλλον θα πρέπει κάπως να …επανορθώσω.

    Όσο για την απόπειρα να φτιάξω δικό μου blog, μάλλον θυσιάστηκε στο βωμό της εδώ παρουσίας μου, αλλά και της παροιμιώδους τεμπελιάς μου! Δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν έτρεφα καμιά φιλοδοξία ως blogger. Όποιος θέλει πάντως να το επιχειρήσει, θα χαρώ να τον βοηθήσω με τεχνικές και άλλες συμβουλές.

    3) Θα πω πάντως στα κείμενά μου να ...φωνάζουν λιγότερο για την "ευγενή" προέλευσή τους. Ακόμα καλύτερα, θα φτιάξω και ένα άλλο ID και nickname για να δω αν θα καταλάβετε πως είμαι εγώ - ίσως να έχω ξεκινήσει ήδη και να μην το πήρατε χαμπάρι. Φυσικά, θα αποφεύγω τη λέξη "φυσικά" δια ροπάλου :))

    Quiz: Τι κοινό έχει το blog του γάτου με τη Λάρισα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. @Το σωστό να λέγεται

    είσαι κουραστικός!
    έχεις βρει ένα ΣΩΣΤΟ και το ΛΕΣ συνέχεια

    Εντάξει - το ακούσαμε.

    Όλοι συμφωνούμε ότι οι Τούρκοι σκότωσαν πολλούς Πόντιους. Για το αν ήταν γενοκτονία ή όχι - άσε τους ιστορικούς να αποφασίσουν.

    Και άσε και εμάς να λέμε τα δικά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. 6)Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεγάλη γκάμα ιδεών και έτσι όλοι περιστρεφόμαστε γυρω από τα ίδια και τα ίδια. Άλλωστε αυτή είναι και η πρόθεση του συστήματος εξουσίας, της εκπαίδευσης, της εκκλησίας, του στρατού κτλ.ΠΧ Όλοι πρέπει να είμαστε Χ.Ο - Ελληνας σημαίνει αυτό και αυτό και όχι το άλλο,(κάποιο συνέταξαν και το αλφαβητάρι του Έλληνα) - δεν πρέπει να εισάγουμε πολλές ξενες ιδέες γιατί θα χάσουμε την ταυτότητα μας – ελλάς σημαίνει συναμφότερον (λολ)- είμαστε υπερ του «νεου» αρκεί να μην αλλάξει τίποτα (με αφορμή της κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια)-ζήτω η δωρεάν παιδεία, ζήτω και τα φροντιστήρια-Η ελλάς ποτε δεν πεθαίνει κτλ

    (ότι μου ηρθε στο μυαλό το έγραφα πρόχειρα – η λίστα είναι μεγάλη και αποδεικνύει πόσο όμοιόμορφα σκεπτόμαστε)


    Στόχος του νέου Ομίλου των Blogs θα είναι να αμφισβητήσει καθιερωμένες αντιλήψεις και να μας φέρει πιο κοντά με θέματα που δεν είναι τόσο γνωστά στην Ελλάδα.;Όσο πιο νέοι θα είναι οι καινούριοι επισκέπτες του μπλογκ, τόσο πιο εύκολα θα επιτευχθεί ο σκοπός






    ΥΓΤο ζητούμενο είναι να μην κλείσει ποτέ το παρόν μπλογκ. ακόμη και αν συμβεί το μοιραίο (χτύπα ξύλο)μεσα στα επόμενα 130 χρόνια, θα πρέπει να δημιουργηθεί διάδοχη κατάσταση. Κάποιο πρέπει να θητεύσουν δίπλα στο δάσκαλο, να μάθουν τα κόλπα και να διαδώσουν το Νικοδημισμό (όχι τον παλιό για τον δικό μας μιλάμε)παντού

    Είμαι ελαφρώς εκτός θέματος, αλλά δεν πειράζει. Αν το κοινόβιο από κλειστό κύκλωμα μετατραπεί σε conglomeration, ο ΝΔ θα χάσει την υγεία του αλλά θα την ξαναβρεί το κοινωνικό συνολο΄.


    Συνέχεια σήμερα ή αυριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. -> gargoyle said...

    "Όσοι είμαστε στα 20s"

    Κι εμείς που είμαστε στα teens μας ξέχασες;

    "Στη δια ζώσης επικοινωνία η ροή των δεδομένων είναι τεράστια, στο δίκτυο εντελώς περιορισμένη. Είναι σαν να περνάει ποτάμι μέσα από καλαμάκι για φραπέ. Δύσκολο."


    Δίκιο έχεις.
    Είναι η ατέλεια του keyboard - interface.
    Mάλλον είναι σαν να ρουφάς μπύρα με το καλαμάκι.


    "Τέλος πάντων, απλά προτείνω περισσότερη χαλαρότητα και ηρεμία στο blog και λιγότερο δράμα, λυρισμό, αισθησιασμό, μοιρολόι."

    Χαλαρότητα;
    Ηρεμία;
    Τί είναι το blog, μοναστική κοινότητα όπως είπε κάποιος;
    Συμπάθα μας αλλά αυτοί είναι οι ανθρώποι: δραματικοί, λυρικοί, αισθησιακοί , και λίγο φολκλόρ.


    Η Σμύρνη

    Η Σμύρνη μας περήφανη
    με τα πολλά τα σπίτια
    και τώρα πώς κατάντησες
    με δίχως κεραμίδια.
    Σμυρνιά μου, ποιος σε φίλησε
    και σ' έκανε σημάδι
    και σ' έβαλε στο μέτωπο
    αγκάθινο στεφάνι.
    Η Σμύρνη κι αν εκάηκε
    κι αν έγινε βεράνι
    μια Σμυρνοπούλα έμορφη
    πάλι θα την εκάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Ο ΝΔ άλλωστε υπήρξε πρωτοπόρος σε θέματα ίντερνετ και τεχνολογιών.

    ----
    Ε μην λέμε κιό,τι μας κατέβει τωρα!
    Σιγά μην είναι και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Εγώ πάλι αντιμετωπίζω ένα διαφορετικό θέμα. Οι άνθρωποι με τους οποίους συαναστρέφομαι μέσα από το forum μου είναι πιο αυθεντικοί και αληθινοί απο αυτούς εκτός.

    Είναι αστείο. Μιλάω πχ με έναν από Αμερική και έχουμε τις πιο βαθιές και ειλικρινείς συζητήσεις.

    Μάλλον θα πρέπει να βάλουμε και τους καθημερινούς φίλους μας πίσω από ένα nickname σε ένα φόρουμ ή ένα blog για να δούμε πραγματικά ποιοι είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. μετροποντικας ειπε "καλό θα ήταν να ανοίξει ξανά το παλιό blog και για αυτά τα θέματα (έστω και με αραιά post), ώστε να σχολιάζουν και όσοι δεν βλέπουν τον οικοδεσπότη ως φίλο, δάσκαλο και πατέρα (δικό τους ή των αγέννητων παιδιών τους :))"



    Και όχι μόνο το παλιό αλλα και άλλα. Αν ανοιξει εξιδεικευμένης θεματολογίας μπλογκς ποιός θα μπαινει να λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι (εντάξει το κάνω και εγώ αλλα για τους άλλους μιλάμε τώρα)

    Σε λίγο καιρο το επαναλαμβάνω θα φωνάζει "όχι άλλο ποδόσφαιρο..." αλλά κανείς δε θα τον ακούει. Ευτυχως που στο μουντιάλ δεν παιρνουν μέρος οι ακατονομαστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Θές επιχειρήματα να στηρίξουν οτι δεν είναι ο καλυτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Τις ρηξικέλευθες προτάσεις μου θα τις συνεχίσω, αφού κάνω μια παρένθεση.



    (Έχω μεγαλώσει σε κοινόβιο και ξέρω τι είναι. Οι δωδεκαθειστές γονείς μου αργούσαν να κάνουν παιδί και με έταξαν στο θεό Διόνυσο. Νααααα ένας φαλλός ου άναψαν στο βωμό του!!! Όταν ορφάνεψα, με ανάθρεψαν οι παππούδες μου σε ένα κοινόβιο αρχαιολατρών, μέσα στη Φύση, κοντά στην Αιανή. Όταν γεννήθηκα στο αίμα μου έρρεε -και συνεχίζει- αντί για αίμα κρασί.

    Για αυτό και λέω τόσες πολλές σαχλαμάρες!


    Δωδεκαθειστής δεν έγινα ποτέ, γιατί πολύ γρήγορα, στο δημόσιο σχολείο, οπου φοίτησα, ήρθα σε επαφή με τον Κομμουνισμό!


    Όποιος κουράζεται με τις σαχλαμάρες μου, το λέει. Πρότεινα την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών μπλογκς. Ένα από αυτά θα μπορούσαμε να το αφιερώσουμε και στο χαβαλέ και στη πλάκα. Οποιος θα θέλει να σαχλαμαρίζει θα μπαινει εκει.Δε μιλάω για χιούμορ, διότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι στην Ελλάδα για κάτι τέτοιο. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα συζήτησης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. -> κυρ Νίκο
    είπε:

    "είσαι κουραστικός!
    έχεις βρει ένα ΣΩΣΤΟ και το ΛΕΣ συνέχεια"

    Κυρ Νίκο και groupies ακούγεστε σαν τον γυμνασιάρχη που πριν μερικά χρονάκια μας φώναζε ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ μιλάει ο εθνοσωτήρας μας στο ραδιόφωνο, και κουνούσε την βέργα σαν Μ. Θοδωράκης για να επιβάλλει την ησυχία στην αγέλη του.
    Χαμογελάω γιατί "Έγραφε στο νερό και έσπερνε στην λίμνη".

    Επειδη είναι ΈΝΑ και σας "κουράζει" ή επειδή είναι ΣΩΣΤΟ. Είναι ένα γιατί δεν υπήρχε πρόθεση να σας κουράσει. Σιγά-σιγά τα άλλα θύματα θα βγούν στην επιφάνεια.

    Γράφετε...
    "Εντάξει - το ακούσαμε.
    Όλοι συμφωνούμε ότι οι Τούρκοι σκότωσαν πολλούς Πόντιους. Για το αν ήταν γενοκτονία ή όχι - άσε τους ιστορικούς να αποφασίσουν."

    Το έχουν αποφασίσει ότι ήταν Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων, εδώ και χρόνια, Ιστορικοί μέσα κι έξω απο την χώρα.
    Είναι τώρα καιρός να το παραδεχθούν οι Τούρκοι κι οι κρυψίνους Έλληνες.


    "Και άσε και εμάς να λέμε τα δικά μας..."

    Βεβαίως να πείτε τα τα δικά σας. Σας απολαμβάνω και συμμετέχω.




    Το σωστό να λέγεται και να μην σβύνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. DimitrizZzZz said...
    "Ο ΝΔ άλλωστε υπήρξε πρωτοπόρος σε θέματα ίντερνετ και τεχνολογιών.

    Ε μην λέμε κιό,τι μας κατέβει τωρα!"

    Πρωτοπόρος (τεχνολογικά) δεν ήμουν - ήμουν όμως ο πρώτος έλληνας συγγραφέας που αρχισε να γράφει σε υπολογιστή (1985) που μπήκε το Ιντερνετ (1993) που έκανε δικό του site (1996) & Blog.

    Και ο μόνος που από το 1994 έχει στήλη σε ειδικό περιοδικό (RAM) για τεχνολογικά θέματα.

    Άρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. ΄Γιάννη εγώ δεν είμαι ο Μαινμενιξ...Είμαι το Μαιν Μενιρ - το μεγάλο τούβλο...:)))))))))

    φιλιά σε όλη την παρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Αρειανέ,

    ρίξε ένα στο mickeyblog@yahoo.com ή ακόμα καλύτερα μπες με Yahoo Messenger. Έχουμε να πούμε πολλά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Έχω μια φίλη που είχε ένα γάτο. Δεν τον διάλεξε, τη διάλεξε. Στο ενδιάμεσο, τάιζε όλα τα γατιά της γειτονιάς. Πριν ένα χρόνο περίπου, βρήκε ένα από αυτά χτυπημένο από αυτοκίνητο – το ένα πόδι κρεμόταν μόνο από την πέτσα. Το πήγε στον κτηνίατρο, όπου δεν υπήρχε σωτηρία. Ακρωτηριάστηκε. Και τον κράτησε σπίτι της.

    Είδα το γατί αρκετές φορές, ένας πανέμορφος γάτος με τρία πόδια. Ούτε για μέσα ούτε για έξω. Και πάντα εξαφανιζόταν με το που με έβλεπε (όχι μόνο εμένα, οποιονδήποτε). Πρόσφατα αναγκάστηκε να τον στειρώσει. Μια πράξη για την οποία νιώθω βαθιά απέχθεια. Αλλά εδώ κολλάει η φράση του ΝΔ, ‘κάθε στιγμή την καταριέμαι και κάθε στιγμή την ευγνωμονώ’ – ή κάπως έτσι. Φυσικά δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα βαρβάτα τετράποδα της γειτονιάς. (Επίσης, η φίλη μου λέει ότι οι αρσενικοί ψεκάζουν, εγώ έχω διαφορετική άποψη: λίγη γατίλα μυρίζω και σιγά τα ωά). Αλλά μπορεί και να έχω ασθενική μύτη.

    Τέλος πάντων... το γατί που γνώρισε την υπέρτατη φρίκη από τους ανθρώπους, κοιμάται, πλέον, στο κρεβάτι της. Την πλησιάζει και γουργουρίζει. Και σιγά-σιγά, θα μάθει να πλησιάζει και άλλους ανθρώπους.

    Πώς έγινε; «Με υπομονή. Και αγάπη. Και υπομονή. Και αγάπη





    Και αγάπη.»

    Μια και σήμερα λέμε τόσα όμορφα... το κείμενό μου, γι’ αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Nikos Dimou said...

    "- ήμουν όμως ο πρώτος έλληνας συγγραφέας που αρχισε να γράφει σε υπολογιστή (1985)"

    Διόρθωση "από τους πρώτους".
    Μπορεί όλοι να μην είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν IBM (τότε κόστιζε όσο ένα διαμέρισμα) αλλά υπήρχαν μερικοί που έγραφαν σε CP/M, Apple ακόμα και Commodore.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Γεωργία, αδιάβαστη σε βρίσκω απόψε!

    Μα καλά, δε γνωρίζεις την πασίγνωστη Elinor της φωτογραφίας;

    Πού είναι η κουλτουριάρικη ανατροφή σου; Ομιλίαι κακαί (στο blog) φθείρουσιν ήθη χρηστά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. 7) Όταν λέω οτι ο ΝΔ υπήρξε πρωτοπόρος στην τεχνολογία (και όχι μόνο… οι πολέμιοι του κάποτε τον χτυπούσαν για τις νεόφερτες στην ελλάδα ιδέες του και τώρα κάνουν… γαργάρες.) δε θέλω να τον κολακέψω, γιατί, όπως προειπα, μπήκα εδώ μέσα με υστερόβουλες διαθέσεις.

    Είχαν χαρακτηρίσει τον Αντώνιο Σαμαράκη «αιώνιο έφηβο»

    Αν ήταν Ο Σαμαράκης «αιώνιο έφηβος» τότε ο ΝΔ τι είναι; Μπέμπης; O Α.Σ. ήταν συμπαθέστατος άνθρωπος, αλλά έκανε και ένα λάθος: Τη Βουλή των Εφήβων, οι οποίοι ναι μεν ήταν έφηβοι αλλά είχα πιο σκουριασμένα μυαλά από τους παππούδες τους. Παρόλα αυτά οι πολιτικοί τους χειροκροτούσαν και τους εκθείαζαν. «Είστε το μέλλον της Ελλάδας» έλεγαν… (σ.σ. με τέτοιο μέλλον τι να το κάνεις το παρελθόν!)

    Το τι τέρατα έχουν ειπωθεί σε αυτό το θεσμό δε λέγονται!

    O NΔ έχει αποδείξει ότι είναι θαρραλέος άνθρωπος. Δεν πιστεύω ότι θα χάιδευε τα αυτάκια των φερέλπιδων Καρατζαφέρηδων. Θα είχε διαγνώσει τον κίνδυνο και θα πρότεινε λύσεις.

    Δυστυχώς τυγχάνει να γνωρίζω αρκετά παιδάκια με σκουριασμένα μυαλά! Αν δεν έρθουν σε επαφή με έναν άλλο τρόπο σκέψεις, δε θα πάμε κατά εωσφόρου, αλλά δε θα πάμε και ποτέ μπροστά. Οι Εσθονοι θα κάνουν ταξίδια στο διάστημα και εμείς ίσως κατορθώσουμε τη μόνιμη τέλεση της Eυrovision στο OAKA. Στη Χώρα του Απόλλωνα δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Elinor, μην της το πεις!!!

    Άστη να ψάχνεται - εγώ ΓΝΩΡΙΖΩ φυσικά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Ο κόσμος του Διαδικτύου.

    Ο κόσμος του blog spot…

    Ο κόσμος του blog spot του Ν.Δ...

    Είναι ένας υπέροχος-υπέροχος κόσμος.

    Ενας κόσμος καρδιών και ψυχών, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ηλικία, χωρίς πανοπλίες και αρματωσιές.

    Ο μόνος ενσαρκωμένος είναι ο οικοδεσπότης και διακριτικός οδηγός μας.

    Οι υπόλοιποι, πνεύματα, όταν βρούμε ευκαιρία, τίποτα δεν μας εμποδίζει να «διακτινισθούμε» και να εμφανιστούμε κάπου ενσαρκωμένοι, όπως έγινε για μερικούς πρόσφατα, με την ευκαιρία της παρουσίασης.

    Εγώ δεν μπόρεσα δυστυχώς να παρευρεθώ.

    Την επόμενη φορά!

    Θα ήταν παράλειψη αν δεν παραδεχόμουνα ότι ο κόσμος του blog μου αποκαλύφθηκε από τον ΝΔ.

    Αλλη μιά φορά που έρριξε τον προβολέα του στην πολιτιστική νύχτα και ανοησία που μας περιβάλλει και μας ενθάρρυνε με την αίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι μας μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό.

    Και η παρέα, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, αναβίωσε μέσα μου την αισιοδοξία για το μέλλον μας. Οι φίλοι μου, όταν τους περιγράφω διάφορα δρώμενα, με κοιτούν σαν να τρελλάθηκα. Είναι δυνατόν, μου λένε, να επικοινωνείς με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και δεν σε γνωρίζουνε! Ου γαρ οιδασι τι σημαίνει επικοινωνία καρδιών και ψυχών.

    Thanks a lot everybody.

    Υ.Γ. Παράκληση καθ’υπέρβαση, διότι δεν είμαι οικοδεσπότης για την επανεμφάνιση του «κετσαπόπαιδου». Αν και είχαμε ψιλοδιαφωνίσει, και είχε -κατά την άποψή μου- ξεπεράσει τα όρια, είμαι βέβαιος ότι ήταν καλοπροαίρετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Και κάτι ακόμα:

    Elinor, το "tape loading error" και το load "" (το λέγαμε "λόαντ παφ παφ") ήταν και το δικό μου ...ξεκίνημα!

    Those were the days, indeed ;)

    Μπας και δεν είσαι ...26;

    Επαναλαμβάνω: Μην αποκαλύψεις στη Γεωργία ποια είναι η κυρία της φωτογραφίας. Άστη να τρώγεται. Δεν πρόκειται να κλείσει μάτι από την ντροπή της αν δεν το βρει. Την ξέρω καλά! - τόσα τσουρέκια, λαμπάδες και σοκολατένια αυγά μου έχει φέρει :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. @ mickey

    Αν και θα προτιμούσα την καθαρά μπλογκική επικοινωνία ενδεχομένως να υποκείψω στην προτροπή σου. Όχι όμως σήμερα διότι ετοιμάζομαι να πάω να γίνω λιάρδα. Αύριο θα έχω πιθανότατα hangover!

    Πάντως θα το σκεφτώ. Άλλωστε υπάρχει και το μπλογκς οπου μπορούμε να κάνουμε πιο ανοιχτή κουβέντα. εδω με τόση κίνηση είναι δύσκολα τα πράγματα. Ασε που μπορεί να μας την πέσουν και τίποτα Τ*****Ε$$$$$$ (τα δολλάρια τυχαια προέκυψαν αλλά είμαι σίγουρος πως κάποιο νομίζουν ότι κάτι υπονοώ. κάθε άλλο. Απλως μου αρέσει να κάνω πλάκα με τους ακραίους. Πολλές φορές οι ακραίοι μπορεί να έχουν επικινδυνες αντιλήψεις αλλα στη συμπεριφορά τους είναι συμπαθεστατοι. είναι ανθρωποι και αυτοι κατα βάθος. Φοβάμαι πως δεν είμαστε 100% υπυευθηνοι για τις αποψεις που φέρουμε. Παιζουν πολλά ρόλο. Κάτι άκουσα πρόσφατα και για τα κβάντα στα κυτταρα του εγκεφάλου αλλα απο τέτοια δεν πολυκαταλαβαίνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Tην αγάπη μου σε ολους εσας στο κοινόβιο.Ειμαι γενικως θαυμάστρια σας με πρωτο και καλύτερο τον κ.ΝΔ.
    Και καλά ολοι εσεις διασκεδάζετε και κάνετε τις πλάκες σας μεταξυ σας, εγω τι κόλημα εχω πάθει και δεν πάω για υπνο αν δεν ενημερωθω για τα τελευταία νέα του μπλοκοχωριού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Mickey!

    Λλάρ'σα, σ'είδα και λλαχτάρ'σα?

    θα δει ο Δον το πόνημά σου και θα του έρθει κόλπος (όχι από αυτούς που ξέρει, από τους άλλους, τους γ-καρδιακούς ντε!)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Διόρθωση

    Άλλωστε υπάρχει και το μπλογκς οπου...


    Άλλωστε υπάρχει και το μπλογκ του Ποντικού εννοουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Ωραιότατα!!!

    Ούτε κι η ίδια η elinor δεν ξέρει ποια Elinor έχει ως avatar :))

    Με όλο το σεβασμό (προς την ηλικία σας φυσικά), μακριά νυχτωμένες είστε κυρίες μου :P

    Άντε ψάξτε τώρα να βρείτε ποια είναι η Elinor της φωτογραφίας και μετά κάντε και τον κόπο να λύσετε και το quiz που έθεσα στις 9:26:15 PM - αν σας περισσέψουν τίποτα εγκεφαλικά κύτταρα από την πρώτη ...υπερπροσπάθεια :P

    Υ.Γ. Μα τι βρωμοπόντικας είμαι, Θεέ μου! Όλο με αθώα και αφελή κοριτσάκια παίζω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Τελικά ίσως οι πιθανότητες να κατανοήσεις τον αληθινό εαυτό κάποιου μέσω διαδικτύου είναι ίσες με το να τον κατανοήσεις πρόσωπο με πρόσωπο. :P

    μη σας πω και περισσότερες...

    αφού θέματα που συζητιούνται εδώ, ούτε κατα διάνοια να συζητιούνταν σε τέτοια έκταση και επίπεδο εκτός διαδικτύου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Το σωστό να λέγεται said...
    Nikos Dimou said...
    "- ήμουν όμως ο πρώτος έλληνας συγγραφέας που αρχισε να γράφει σε υπολογιστή (1985)"
    Διόρθωση "από τους πρώτους".
    Μπορεί όλοι να μην είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν IBM (τότε κόστιζε όσο ένα διαμέρισμα) αλλά υπήρχαν μερικοί που έγραφαν σε CP/M, Apple ακόμα και Commodore"


    Ένα όνομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. αφρο ειπε "Λλάρ'σα, σ'είδα και λλαχτάρ'σα?"



    -Πως λέγεται η Λαρισαία που κερδισε διαγωνισμό ομορφιάς;



    -Missτύρια!


    Αυτό είναι βολιωτικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. @elinor (you poet from dreamland you!),

    "...Σε έχω φανταστεί ως μία αφράτη κυρία, με κουλτουρέ γυαλί και πολύχρωμα ρούχα."

    Αφράτη - όχι (μόνον γαλακτερή),
    Κυρία - παίζεται,
    Κουλτουρέ γυαλί - μόνον ηλίου και μεγάλα
    Πολύχρωμα ρούχα - ποιά ρούχα καλέ, δεν βλέπετε τις κοτσίδες μου? Φτάνουν για παντού!

    Λοιπόν, έβαλα και την επίσημη στολή του μπλογκ για white tie events (δλδ λευκό παπιγιόν & μπρασελέ στον αστράγαλο, ελπίζω να μην είμαι overdressed!) και ερωτώ: ποιό είναι ακριβώς το θέμα μας?

    Εχουμε ήδη φτάσει σ'αυτό που λένε I'm very sophisticated but too intoxicated to even pronounce it?...

    Πολύ χαλαρούς μας βρίσκω!
    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. -> Σκυλοπνιγμένο Αγοράκι είπε:

    "$$$$$$τα δολλάρια τυχαια προέκυψαν αλλά είμαι σίγουρος πως κάποιο νομίζουν ότι κάτι υπονοώ"


    Είσαι και συ στο EBAY;


    Δεν ξέρεις τι μου θύμισες με την Βουλή των Εφήβων!

    Τα Ελληνικά τζίνια, το μέλλον της Ελλάδας όλα μαζί.

    Όχι και του Καρατζαφέρη όμως!

    Ωραίες τις λες τις σαχλαμάρες σου.

    Τίποτα πρωτοποριακές ιδέες έχεις (εκτός απο του νικόδημου την οικονομική εκμετάλλευση, εκεί δεν έχεις ιδέα), για να μην μας ξεπεράσουν οι Βαλτικές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Tην αγάπη μου σε ολους εσας στο κοινόβιο.Ειμαι γενικως θαυμάστρια σας με πρωτο και καλύτερο τον κ.ΝΔ.
    Και καλά ολοι εσεις διασκεδάζετε και κάνετε τις πλάκες σας μεταξυ σας, εγω τι κόλημα εχω πάθει και δεν πάω για υπνο αν δεν ενημερωθω για τα τελευταία νέα του μπλοκοχωριού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Κι εγώ πιστεύω πως ΑΚΟΜΑ δεν πήρατε χαμπάρι πως η εικονιζόμενη κυρία ΔΕΝ είναι η Elinor Wiley!!!

    θα κάνετε τον κόπο να το βρείτε ή θα το πάρει το ποτάμι;

    Η προσπάθεια πάντως της Αφρούλας να βρει τη λύση του quiz (Λλάρ'σα, σ'είδα και λλαχτάρ'σα) ήταν ακόμα πιο ...pathetic :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. -> Ελεωνόρα

    Atari 800 με Word Processing σε ROM kai VISICALC.

    2 Δίσκους πεντάρηδες και interface με 300αρι modem στο compuserve (το πρώτο διεθνές bulletin board στον κόσμο).
    Το printer okidata με μπομπίνοταινίες. Τους έριχνες ένα μαύρο βερνίκι παπουτσιών και ήταν σε υπηρεσία πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. @too much,

    Αφού δεν είχε μουστάκι, ποιό το πρόβλημα?
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. -> Κυρ Νίκο

    Ρώτηστε αύριο τον Κώστα.
    Θα σας πεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. @geogia m.,

    Δε λέω... Ενδιαφέρον!

    !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Elinor, θα βρεις επιτέλους ποιας την φωτογραφία έχεις ως avatar; Ή να σου δώσω ένα ...hint;

    Καλά, για τη νονά μου δε συζητάμε, ακόμα δεν πρέπει να το πήρε χαμπάρι και νομίζει πως το βρήκε :PPP

    Για το quiz δεν έχει hints. Αν το βρείτε μέχρι τον επόμενο ...μήνα, θα σας δώσω πάντως ένα δωράκι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Elinor, αντέχεις την αλήθεια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. @mickey

    Elinor Glyn
    Τις βρήκες μικρές και τις κοροϊδεύεις μου φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. @Guys & Dolls,

    Με βλέπω να σας αφήνω στην κουβεντούλα σας, με συγχωρείτε, θα καληνυχτίσω!
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Elinor, ρίξε μια ματιά στο URL της φωτό του προφίλ σου!

    Εδώ ποια είναι;

    Κι εδώ;

    Κι εδώ;

    Και φυσικά ΔΕΝ πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

    Για την Elinor Glyn μπορείτε να δείτε αυτό.

    Για την Elinor Wiley, αυτό.

    I 'm really sorry, my dearest ladies :(

    Βρωμοπόντιξ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Ρε, έχετε χάσει την μπάλα εδώ μέσα;

    "Ο ΝΔ άλλωστε υπήρξε πρωτοπόρος σε θέματα ίντερνετ και τεχνολογιών. "

    Πρωτοπόρος δεν είναι αυτός που αγοράζει και χρησιμοποεί κάτι, πανάκριβο ή απλά ακριβό στην εποχή που κυκλοφόρησε.
    Δηλαδή αυτός που αγόρασε το πρώτο μοντέλο της Φερραρι τι είναι, Πρωτοπόρος κι αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Λατρεμένη μου, αθώα παιδίσκη, Γεωργία!

    Η ...διαβεβαίωσή σου για την ταύτιση των δύο λογοτέχνιδων ήταν όντως ...συγκλονιστική !!!

    (Ααααχ, τι ηδονή να στριμώχνει ένας βάρβαρος τεχνοκράτης μια καλλιεργημένη γυναίκα - με πιάνο και γαλλικά - στο δικό της γήπεδο!)

    Νονούλα μου, μη στεναχωριέσαι! Απλά επιβεβαιώνω την ...ονοματοδοσία σου. Σε αγαπώ με "amitié amoureuse" - ή όπως αλλιώς θέλεις ;)

    Το αυτό ισχύει και δια τις άλλες αθώες κορασίδες του βλογίου τούτου, πλην Αφρούλας! Εκεί ΔΕΝ υπαρχει απλώς ...amitié amoureuse - ελπίζω να μην προβεί σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις απόψε ;)

    Σας καληνυχτώ, σας φιλώ και σας εύχομαι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. DimitrizZzZz said...
    Ρε, έχετε χάσει την μπάλα εδώ μέσα;

    "Ο ΝΔ άλλωστε υπήρξε πρωτοπόρος σε θέματα ίντερνετ και τεχνολογιών. "

    Πρωτοπόρος δεν είναι αυτός που αγοράζει και χρησιμοποεί κάτι, πανάκριβο ή απλά ακριβό στην εποχή που κυκλοφόρησε.

    ..........................

    Πρωτοπόρος είναι αυτός που τολμάει να μάθει και να χρησιμοποιεί κάτι το οποίο οι άλλοι συγγραφείς και διανοούενοι έβλεπαν σαν μηχανή του διαβόλου. Κι έκαναν 15 χρόνια να το ξεφοβηθούν.

    Ούτε ήταν πανάκριβο. Λίγο παραπάνω από μια καλή ηλεκτρική γραφομηχανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Πολύ τσατ έπεσε απόψε. Μας πρήξατε και με την Έλινορ και τον κύριο με τα βυζιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Δεν ξέρω πόσοι με διάβασαν και πόσοι με πήρατε στα σοβαρά (lol άλλωστε δεν αξίζει τον κόπο! ούτε και εγώ με παίρνω στα σοβαρά)


    8)Θέλω να πω απλώς ότι το ιντερνετ έχει μεγάλη δυναμική και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Από την αδράνεια πρέπει να περάσουμε στην πολιτκή πράξη


    Για ρωτήστε και τους Lordi
    Kαι τους
    Arctic Monkeys
    Δείτε και
    The Brit Awards Incident


    1999
    Amazon.co.uk: Your winning the Brit Award caused a bit of controversy, and a lot of the hype afterwards focused on the power of the Internet to get your fans voting. Should we expect a decisive Battle Of The Bands between you and Steps?

    Colburn: I don't really know much about computers or the Internet, but I'm told that it's impossible to vote more than once. I think our fans are a bit older than Steps' fans--maybe they have their own computers and can use the telephone without asking their mom and dad's permission! That maybe benefited us, and Billie and Steps and Five all split each other's vote. Quite obviously we're not as popular as them. It didn't actually make that much of a difference to our career; we didn't sell thousands of records that next week or anything. We sold a wee bit more, but then we were forgotten again.




    Το 2006 οι Belle & Sebastian έβγαλαν έναν πολύ ωραίο δίσκο. Τη Billie και τους Steps τους έχω ψιλοχάσει…

    Αν εμείς είμαστε οι Belle & Sebastian, οι μη χρήστες είναι οι steps. Είναι πολλοί αλλά τα μόνα τους όπλα είναι οι άμβωνες και τα παράθυρα. Πρωτόγονα μέσα δηλαδή.

    Το σύνθημα μας είναι

    "Always outnumbered, never outgunned"
    Ever outsmarted? Never Outshined!



    Μέσα στα μπλογκς μπορούν να γίνουν οι διαφανέστερες συνομωσίες!


    Ας τις κάνουμε λοιπόν!



    Τώρα πάω να γίνω κουρούμπελο.
    Θα συνεχίσω αύριο. Με hangover γράφω καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. diskos viniliou said...
    Μπαίνω -για πρώτη φορά- στο κοινόβιο με μια ερώτηση προς τον οικοδεσπότη μας:
    Κύριε Δήμου, γιατί στειρώνετε τους γάτους σας;

    Έχω απαντήσει καμία 30αριά φορές. Κάνετε λίγο πίσω...
    Θα βρείτε και άλλα πιο ενδιαφέροντα.

    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. βρε αυτη δεν είναι η Elinor. είναιη Eleanor.Η Eleanor Rigby. Την είχα για πεθαμένη, αλλα αυτη ζει και βασιλευει!

    Αν είναι έτσι Eleanor Put Your Boots On και πάμε για κανα ποτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Διαβάζω μερικά σχετικά με το θέμα σχόλια και μου φαίνονται εντελώς ξενέρωτα μέσα στο διαρκές τσατάρισμα. Σαν να διακόπτουν μερικοί αδιάκριτοι μια παρεούλα από 5 άτομα!
    Ελεος!
    Λίγος αυτοπεριορισμός δεν βλάπτει... Είμαστε υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι να διαβάζουμε την κουβεντούλα σας;
    Δεν μας ενδιαφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Elinor said...
    Νίκο,

    αναλαμβάνω την ευθύνη για το πρήξιμο σας κατά το ήμισι, εφ΄όσον η παρατεταμένη αναφορά στο γρίφο του άβαταρ που φέρω ήταν άσχετη με το θέμα.

    **********

    Τώρα κοιτάς κάτω από ντροπή ή έχασες κάτι και το ψάχνεις;

    ΠΡΟΣ κύριο "Η βλακεία να λέγεται":
    Αυτό το "κυρ Νίκο" που γράφεις όταν απευθύνεσαι στον Νίκο Δήμου να το κόψεις γιατί γίνεσαι λίγο περισσότερο αντιπαθής απ' ότι είσαι ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Σας ξενίζει;

    Να σας ζητήσουμε συγνώμην οι υπόλοιποι που διακόψαμε...

    Δώσε θάρρος στον χωριάτη να ανεβεί και στο κρεββάτι!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Καληνύχτα σας
    και όνειρα γλυκά

    Georgia Πειραιωτάκι,
    too much, μικράκι
    mickey, ποντικάκι
    Dimitri5z, Δημητράκι
    BDB, born doobie brained χιχι
    Elinoρ, η μία όλόμαλλο αρνάκι, η αλλη όλόλαιμο κατσικάκι,
    Aphrodite, τρελαίνομαι για στρείδια,
    stavro, περαστικά στον γίο σου,
    mzelle Parizaki, θα με κεράσεις κρέπα ή θα σε κεράσω;

    Κυρ Νίκο,

    Σαν ίσκιος την νύχτα θάρθω
    να πάρω πίσω ότι μ'ανήκει
    τιμή και μνήμη για τους νεκρούς μας,
    απολογία απο τον Δήμιο, όμόψυχο Έθνος προς την Νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. -> κομπογιαννίτη

    Πολλά λές αγενέστατα για ευγένειες και μου πάθαν πριαπισμό οι κοκκινόασπρες ορχιδέες μου.

    Έχουν αλλεργία στους γλύφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Το σωστό να λέγεται said...
    Καληνύχτα σας
    και όνειρα γλυκά
    ....
    Κυρ Νίκο,

    Σαν ίσκιος την νύχτα θάρθω
    να πάρω πίσω ότι μ'ανήκει
    τιμή και μνήμη για τους νεκρούς μας,
    απολογία απο τον Δήμιο, όμόψυχο Έθνος προς την Νίκη.

    ******************

    Τι τραβάς και συ άμοιρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. @Too much.

    Αν κατάλαβα καλά το θέμα ήταν η φιλία και η επικοινωνία δια μέσου το μπλογκ. Ειδικώτερα δια μέσου του συγκεκριμένου μπλόγκ που οι συμμετέχοντες έχουν ένα επίπεδο.

    Σιγουρα το θέμα δεν ήταν διάλογος 5 μελών με 100 "σχόλια" εντός δύο ωρών.

    Καληνύκτα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Το σωστό να λέγεται said...
    -> κομπογιαννίτη

    Πολλά λές αγενέστατα για ευγένειες και μου πάθαν πριαπισμό οι κοκκινόασπρες ορχιδέες μου.

    *********

    Εκεί οφείλονται λοιπόν οι παλινδρομικές κινήσεις του χεριού σας που βλέπω στο αβατάρ σας.

    Είναι και αυτό ένα άθλημα πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Elinor said...
    doctor,

    hejsan!

    το αυχενικό μου σύνδρομο είναι καλέ!

    :)
    ********
    Hej vännen min!

    Το κοινόβιο του Νίκου απόψε είναι ζωντανό.

    Δεν ξέρω, αλλά προτιμώ τον γρήγορο διάλογο παρά τον σεντονο-διάλογο, μου θυμίζει αγορεύσεις στην βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. -> κομπογιαννίτη

    Ισιώνω τα στραβάδια σαν του λόγου σου.
    Στο είχα πει και πρίν.

    Εισαι Παρθένος ακόμη και ψάχνεσαι να τον βρείς τον Αλ Πουτσίνο σου.
    Το μυαλό σου έχει κολλήσει στην πρώτη σου αγάπη.
    Την χειρωνακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Το σωστό να λέγεται said...
    -> κομπογιαννίτη

    Ισιώνω τα στραβάδια σαν του λόγου σου.
    Στο είχα πει και πρίν.

    Εισαι Παρθένος ακόμη και ψάχνεσαι να τον βρείς τον Αλ Πουτσίνο σου.
    Το μυαλό σου έχει κολλήσει στην πρώτη σου αγάπη.
    Την χειρωνακτική.

    ***********************

    Τι να σας πω.
    Ντρέπομαι που υπάρχετε εδώ μέσα. Είστε μια παραφωνία.

    Καλό σας βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Σαλτάρω το έχασες το κελεπούρι.
    Έφυγε.
    Θίξαμε του κομπογιαννίτη το ειδωλό του;

    Έφαγε δύο παλινδρομικές ο γιατρούκος και ίσιωσε, η τρίτη ήταν αχρείαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. mlle parizaki said...
    Αναρωτιέμαι ποιός σβήνει τα σχόλια...

    Saturday, May 27, 2006 1:30:42 AM

    Θυμάσαι το τραγούδι του Γιάννη και του Παύλου with a little help from my friends?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. Θα απελευθερώθειτε από τους καυγάδες αν μάθετε να αντιστέκεστε σε προσπάθειες πειθούς και περιοριστείτε στην έκφραση της άποψη σας.
    Μία άποψη που εκφράζεται σωστά δεν θέλει ρητορίες.
    Και αν εκνευρίζεστε στην διάρκεια μιας κουβέντας δεν φταίει ο συνομιλητής, ακόμη κι αν σας βρίζει.
    Ο εκνευρισμός είναι σημάδι οτι δεν είσαι σίγουρος γι αυτά που λες (ανεξάρτητα αν είναι σωστά ή λάθος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. -> Δημήτρη5Ζ

    Σωστός!
    Μην εκνευρίζεστε με τους τραμπουκάκους και τους κόλακες!

    Με υπομονή και χωρίς βρισιές ακολουθώντας παραλληλισμούς και ποιητικό ανθολόγιο οδηγήστε τους στην αγκαλιά του Μορφέα που φρονίζει να ηρεμεί όλα τα παιδάκια ιδίως τα άτακτα.


    Νανούρισμα για τον γιατρούκο

    Έλα, ύπνε, και πάρε το
    και πάν' το στα λειβάδια,
    που κελαϊδούνε τα πουλιά
    και παίζουν τα κοπάδια.

    Ν' ακούη κουδούνια να χαρή,
    φλογέρες να μεθύση
    και των ρυακιών το φλοίσβισμα
    να με τ' αποκοιμήση.

    Και σαν τρανέψη και γενή
    λεβέντης, παληκάρι,
    νάχη για βέργα το σπαθί,
    το βόλι για λιθάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. μ'αρεσει που αρκετοι στην προσπαθεια τους να απαντησουν στον "σαλταρω" και κανοντας quote τα λογια του αχρηστευουν τις διαγραφες του author και του administrator.

    το καλο/κακο (οπως θελει το παιρνει κανεις) ειναι οτι βλεπουμε τις ατακες :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Το τρένο της μικρής φυγής

    Κανείς δεν ξέρει που πάει.
    Ούτε ο οδηγός!

    Έχει πινακίδα στη μετώπη, αλλά το μέρος αυτό δεν το γνωρίζει κανείς.

    Πριν λίγες μέρες ο οδηγός άλλαξε πινακίδα.
    Τα πήρε στο κρανίο, σταμάτησε σ’ ένα σταθμό και την άλλαξε.
    Ούτε την καινούρια τη γνωρίζει κανείς.
    Ούτε ο οδηγός!

    Δεν άλλαξε μόνο πινακίδα.
    Άλλαξε και τα χρώματα του τρένου.
    Τα χρώματα της Αγοράς αντικαταστάθηκαν από χρώματα της ψυχής.

    Περνάει απ’ όμορφα μέρη το τρένο αυτό.
    Από κάμπους και λαγκάδια, από κορφές και διάσελα, από θάλασσες, από μουσεία, από δίκτυα, από συναυλίες, από βιβλιοπαρουσιάσεις, από τις Γιάντες, από αναμνήσεις, από χίλια δυο.

    Περνάει κι από τούνελ σκοτεινά, τόσο σκοτεινά που ώρες, ώρες σου ’ρχεται να σαλτάρεις…

    Κανένας δεν γνωρίζει κάθε πότε κάνει στάση αυτό το τρένο.
    Ούτε ο οδηγός!

    Άλλες φορές μια φορά την ημέρα,
    άλλες κάθε δυο.

    Άλλοι ανεβαίνουν, άλλοι κατεβαίνουν
    κι άλλοι συνεχίζουν.

    Άλλος μπαίνει μια φορά και δεν ξαναμπαίνει.
    Άλλος μπαίνει, στρογγυλοκάθεται για μια βδομάδα, κατεβαίνει, ξανανεβαίνει, ξανακατεβαίνει.

    Άλλος μπαίνει μια φορά τη μέρα.
    Άλλος μια φορά την εβδομάδα
    κι άλλος μια φορά το μήνα.

    Άλλοι σκέφτονται να μπούνε, όλο το λένε, το λένε και ακόμα δεν μπήκαν.

    Άλλος μπαίνει για να βρει ζεστή παρέα.
    Άλλος για να παίξει.

    Άλλος για να μάθει
    κι άλλος για να μαθευτεί.

    Άλλος για να βρίσει
    κι άλλος για να βριστεί.

    Άλλος για να γλύψει
    κι άλλος για να γλυφτεί.

    Άλλος για να γδύσει
    κι άλλος για να γδυθεί.

    Άλλος για να επουλώσει
    κι άλλος για να επουλωθεί.

    Άλλος για να προβληματίσει
    κι άλλος για να προβληματιστεί.

    Άλλος για να πείσει
    κι άλλος για να πειστεί.

    Άλλος γιατί κανένας δεν τον περιμένει πουθενά...


    Ποιος ξέρει που θα σταματήσει αυτό το τρένο;
    Κανείς.
    Ούτε ο οδηγός!

    Θα συνεχίζει και χωρίς αυτόν μια μέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. -> Andy

    Παρηγοριά στην άρρωστη ατμομηχανή* μέχρι να βγεί η ψυχή της.

    The Flying Scotsman train looked very Scottish, with seats upholstered in plaid, handsome panelling on the walls, and small lamps on the tables.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.