Σάββατο, Μαΐου 27, 2006

Στιγμιότυπα 2

Διαβάζοντας χτές τα σχόλια, θυμήθηκα σκηνές από βουβές κωμωδίες του Max Sennet.

Κόσμος πολύς σε μεγάλο μπαρ. Ξεκινάει κάποιος να ρητορεύει, του επιτίθεται ένας άλλος, έρχονται στα χέρια, ο καυγάς γενικεύεται, πλακώνονται δεκάδες άνθρωποι, και κάτω από την μάζα που χτυπιέται, φεύγει, έρποντας αθόρυβα, ο αρχικός δράστης. Στέκεται παράμερα και παρακολουθεί τους άλλους να δέρνονται. Έτσι και εγώ. Στεκόμουνα απέξω και σας έβλεπα να ανταλλάσσετε μηνύματα (εντελώς άσχετα με το post) να τσακώνεστε, να αγαπιέστε, να πειράζεστε.

Ένιωθα εντελώς άσχετος. Σαν να μην ήταν το δικό μου blog – ή έστω του κολλητού μου, του Don. Σκέφθηκα πως δεν με χρειάζεστε. Παράγετε μόνοι σας υλικό για συζήτηση.

Και θυμήθηκα την πρόταση που έκανε εχτές ο badlydrawnboy: «Το ζητούμενο είναι να μην κλείσει ποτέ το παρόν μπλογκ. Ακόμη και αν συμβεί το μοιραίο (χτύπα ξύλο) μέσα στα επόμενα 130 χρόνια, θα πρέπει να δημιουργηθεί διάδοχη κατάσταση».

Διάδοχες καταστάσεις θα δημιουργηθούν έτσι κι αλλιώς – ξεπηδάνε κάθε μέρα. Εμείς μοιάζει να την έχουμε δημιουργήσει ήδη.


*******************************

Μόνο να θυμάστε μία αρχή: Το χαζό σχόλιο διώχνει το καλό. Νόστιμα είναι τα τσατ και οι χαριτωμενιές αλλά αν συνεχιστούν θα τις βαρεθούν και αυτοί που τις κάνουν. Δεν είμαι εναντίον του χιούμορ (όταν είναι χιούμορ) αλλά εναντίον της σαχλαμάρας. Κι εφόσον θέλετε κι εσείς «να μην κλείσει ποτέ το παρόν μπλογκ», ξανασκεφθείτε το. Το μέλλον του εξαρτάται περισσότερο από σας και λιγότερο από μένα.

Την χθεσινή βραδυά (έλειπε και η Αφροδίτη) την έσωσε «Το τρένο της μικρής φυγής (Κανείς δεν ξέρει που πάει. Ούτε ο οδηγός!)» του Andy. Διαβάστε το στα τελευταία χθεσινά σχόλια. Το καλύτερο.

******************************

Αφιέρωμα της σημερινής Καθημερινής στα New Media (με βάση σχετικό του Economist) ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τα blogs. Υπάρχουν και σελίδες αφιερωμένες στα Ελληνικά blogs όπου σχεδόν όλοι γράφουν ότι ...δεν υπάρχουν. Αναφέρεται (μόνο σε ένα άρθρο) ο «Πιτσιρίκος» και τα blogs μερικών από αυτούς που συνεργάζονται στο τεύχος...

******************************

Κάθε φορά που παρακολουθώ συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή βάζω στον εαυτό μου το εξής ερώτημα: «Αν είχα μία μεγάλη επιχείρηση και ήθελα να προσλάβω έναν ικανό μάνατζερ για να την διευθύνει, θα εμπιστευόμουν κάποιον από αυτούς; Θα τον προσλάμβανα – και με ποια κριτήρια;»

Δεν σας γράφω τώρα την δική μου απάντηση – ίσως αργότερα, στα σχόλια. Αλλά μπορείτε να γράψετε τις δικές σας. Προσοχή όμως: μιλάω για άτομα, όχι για κόμματα. Άσχετα με τις πολιτικές σας πεποιθήσεις, με την παράταξη που ψηφίζετε – θα προσλαμβάνατε κάποιον από αυτούς;

193 σχόλια:

  1. "Αν είχα μία μεγάλη επιχείρηση και ήθελα να προσλάβω έναν ικανό μάνατζερ για να την διευθύνει, θα εμπιστευόμουν κάποιον από αυτούς;"

    Από σύμπτωση, το ίδιο σκεφτόμουν σήμερα το πρωί - όχι για τους πολιτικούς, αλλά για τους διευθύνοντες συμβούλους και προέδρους ΔΕΚΟ, που υποτίθεται πως είναι και πιο τεχνοκράτες. Η δική μου απάντηση είναι, φυσικά, ΟΧΙ.

    Από την άλλη... είμαι σίγουρος ότι και οι ίδιοι, αν είχαν μια επιχείρηση δεν θα προσλάμβαναν για διευθυντή κάποιον από το συνάφι τους. Δημοσιοσχεσίτης και δημαγωγός δεν σημαίνει χαζός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Αν είχα μία μεγάλη επιχείρηση και ήθελα να προσλάβω έναν ικανό μάνατζερ για να την διευθύνει, θα εμπιστευόμουν κάποιον από αυτούς; Θα τον προσλάμβανα – και με ποια κριτήρια;»

    Αν απο μακρια παρακολουθω τα Ελληνικα δρώμενα,η απαντηση ειναι ΟΧΙ.

    Οι ιδιοι βεβαια απο οτι μαθαινω προσλαμβανουν διευθύνοντες συμβούλους για τις ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΣΙΑ "ικανοτατα" στελεχη με αρκετη προυπηρεσια ως κομματικα στελεχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα προσλάμβανα τον Ανδριανόπουλο και τον Μάνο και θα προσπαθούσα να προσλάβουν οι ανταγωνιστές μου τον Βουλγαράκη τον Μεϊμαράκη τον Κουλούρη, τον Βερελή και τον Βενιζέλο...

    Σατανική ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά και δεν σημαίνει ότι είναι χαζοί, ίσα ίσα που μας δείχνουν το πόσο χαζοί είμαστε εμείς όσοι τους εμπιστευόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήταν ο Βενιζέλος σεφ-Μαμαλάκης,
    Ο Κουλούρης και ο Γιακουμάτος ντυμένοι κλόουν να μοιράζουν τα διαφημιστικά φυλλάδια της εταιρείας μου στο Σύνταγμα,
    ο Φασούλας χωρίς να χρειάζεται ξυλοπόδαρα θα είχε ντυθεί τα χρώματα της εταιρείας σε παντομίμα.
    Και η Παπαρήγα με την Βάσω Παπανδρέου να κάνουν στριπτίζ με χιλιοδόλαρα στα μικροσκοπικά τους στρινγκ...

    Ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης θυμίζουν πιο πολύ μαθητές της δεκαετίας του 60 με την σιδερωμένη τους στολή και την τσάντα τους πάντα γεμάτη γλειφιτζούρια και παντεσπάνι από τη μαμά τα οποία τρώνε κρυφά από τα ρυπαρά εργατόπαιδα.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το γεγονός ότι ψηφίζονται και εκλέγονται και κυβερνούν και αποφασίζουν (για όλους μας) νομίζω ότι δείχνει πως είναι ικανότατοι. Τώρα αν θα έκαναν μια επιχείριση κερδοφόρα αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Σε προσωπικό επίπεδο πάντως τα έχουν πάει πολύ καλά, όλοι τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερώτημα-κλειδί για πολλά από αυτά που συμβαίνουν στη σημερινή Ελλάδα. Σκεφτείτε ας πούμε τον Γιακουμάτο ή τη Φώφη να προσέρχονται στη γενική συνέλευση των μετόχων για να σας πείσουν με το γλαφυρό τους ύφος ότι τα δισεκατομμύριά σας πρέπει να πάνε στο τάδε project...Αλλά βέβαια στην Ελλάδα, όπου ακόμη και η τρομοκρατία είναι οικογενειακή υπόθεση όπως αποδείχθηκε, ο κάθε πολιτικός που βολεύεται προσπαθεί αμέσως να φτιάξει τζάκι για να βολέψει και τα παιδιά (ως βουλευτές) και τα ανήψια του (σε άλλες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα). Συνήθως το πετυχαίνει και όταν δεν το πετυχαίνει αρχίζει την αντιπολίτευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κουβέντιαζα τις προάλλες με κάποιον που επέστεψε πρόσφατα από την Ουάσιγκτον, μετά από πολύχρονη υπηρεσία εκεί.

    - «Αλήθεια, τι λέγεται για τις πιθανότητες της κας Κλίντον να πάρει την προεδρία στις επόμενες εκλογές;» ρώτησα.

    - «Μπα, δεν νομίζω ότι έχει πιθανοτητες, είναι πολύ έξυπνη για να γίνει Πρόεδρος», μου απάντησε. «Τα οργανωμένα συμφέροντα θέλουν στις θέσεις αυτές ανθρώπους που να εξυπηρετούν τους δικούς τους στόχους, όχι απαραίτητα το κοινό καλό».

    Συμπέρασμα: εμείς δεν θα τους προσλαμβάναμε. Μήπως όμως κάποιοι άλλοι τους έχουν ήδη στα μισθολόγιά τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α. Ο πολιτικός και ο μάνταζτερ

    1. Στην μιντιοκρατούμενη εποχή μας είναι μάλλον εύκολο να αναρριχηθούν στην εξουσία ή και στην αυλή των μνηστήρων της, άτομα πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως "προβεβλημένα" και λοιποί "λαϊκοί ήρωες" όπως ηθοποιοί, αθλητές, μουσικοί, τραγουδιστές και λοιπά λάιτ ινδάλματα τα οποία απλώς διανθίζουν τον κομματικό μπαχτσέ στα πλαίσια της πολυσυλλεκτικότητας ενός κόμματος. Εννοείται ότι οι καθ΄ ύλην ταγοί ουδόλως νοιάζονται για τα κατ΄ εξοχήν "πολιτικά" προσόντα των πολιτευομένων κραχτών.

    2. Παραδίπλα βρίσκεται το παραδοσιακό σώμα των εκλεγμένων βουλευτών στο οποίο παρατηρείται επίσης μια αξιόλογη διαστρωμάτωση. Εκεί θα βρούμε και τον επαρχιώτη καταφερτζή ("επαγγελματία πολιτευτή") που μοιράζει οφίτσια και τάζει λαγούς με πετραχήλια στους αφελής όπως επίσης και τον μικρομεσαίο διαπλεκόμενο πρωτευουσιάνο τού οποίου οι αντιπαροχές προς τους εραστές του κρατικού κορβανά είναι εν πολλοί άδηλες (αλλά υπαρκτές) καθώς συνήθως καρυκεύονται με πλείστα όσα οράματα για κείνο ή το άλλο έργο (θεσμικό ή και αναπτυξιακό, δηλ. θέσεις και υποσχέσεις εργασίας σε ημετέρους, βολέματα και μίζες σε αμφοτέρους).

    3. Πάνω στο "βουλευτικό προλεταριάτο" και την μικρομεσαία (εγγενώς) σπεκουλαδόρικη "πολιτευτοσύνη", οικοδομείται το ολιγοπώλιο της εξουσίας. Στις κορυφές συνωστίζονται και διαγκωνίζονται αρχηγοί, αργηγίσκοι και υπαρχηγίστοι (η κυρίαρχη κάστα των εκάστοτε κομμάτων)που θεωρητικά είναι υπεράνω υποψίας, ουσιαστικά όμως και εξ αντικειμένου είναι οιονεί υπηρέτες την κομματικής "πλέμπας" και των προσδοκιών της.

    4. Και το ερώτημα: τι περιθώρια έχει ένας Ορθολογιστής πολιτικός να επιβιώσει στην κομματική σκακιέρα αν συμπεριφερθεί ως μάνατζερ; (Εκτός αν θέλει να αυτοκτονήσει, όπως είπε κάπου ο ΝικόΔημος.

    Γι αυτό και ένας καλός μάνατζερ σπάνια επιβιώνει και ως πολιτικός. Άλλωστε, ο λαός το είπε: άλλη η δουλειά του ναύτη και άλλη του καντηλανάφτη.

    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια καλή ερώτηση είναι αν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τον Μπους ως γενικό διευθυντή της Microsoft...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με τον κ. Αλεβαντή ότι δεν μπορεί, για να είναι εκεί έχουν ικανότητες. Αφού έμαθαν την δουλειά του πρωτοκλασάτου πολιτικού θα μπορούν με λίγη πίεση από το ΔΣ να κάνουν και τον manager.
    Ο λόγος για τον οποίο δεν θα τους προσελάμβανα ποτέ είναι ότι θα χρησιμοποιούσαν τις όποιες δυνατότητες έχουν για να προωθήσουν την διατήρηση της δικής τους διοικητικής ομάδας στην εταιρία μου, και την διαιώνιση της παρουσίας τους στο τιμόνι της και όχι για την πρόοδο των συμφερόντων της εταιρίας. Π.χ. τις ικανότητες τους στην επικοινωνία και το marketing θα τις εξαντλούσαν για να πείθουν μετόχους και όχι πελάτες. Θα κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να παρουσιάσουν πιασάρικα budget και απολογισμούς χρήσεις, δεν θα ενδιαφέρονταν όμως να εργαστούν ώστε να τους πραγματοποιήσουν κιόλας.
    Με λίγα λόγια φοβάμαι πως θα έχουμε διαφορετικά συμφέροντα.
    Όπως συμβαίνει και τώρα δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλημέρα Ντον :)

    χμμ.. πολύ δύσκολο το ερώτημα.. λοιπόν, το απλοποιώ με την εξής αθώα προσέγγιση..

    ο καλός επιχειρηματίας κατανοεί και αντιλαμβάνεται τι θέλει ο κόσμος και είναι αρκετά ευέλικτος για να κάνει τομές και να το κάνει να δουλέψει καλά για όλους.. (πελάτες, συνεργάτες, υπαλλήλους, αντιπάλους)..

    οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες δεν μου δίνουν την εντύπωση πως έχουν την ευελιξία του να κατανοούν και να σέβονται πραγματικά τα θέλω και τα πιστεύω των άλλων.. (μια και πολεμούν συνεχώς για να περάσουν στους άλλους τα δικά τους πιστεύω)

    άρα.. όχι.. δεν θα πάρω :) ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Σωκράτης έλεγε -και συμφωνώ- ότι όποιος δεν ασχολείται με την πολιτική είναι επικίνδυνος (ή κάπως έτσι). Παρόλα αυτά εγώ δεν ασχολούμαι γιατί ποτέ δεν κατάφερα να ταυτιστώ με κάτι που είπε κάποιος από τους 300. Οπότε δεν γνωρίζω προσωπικότητες σχεδόν καθόλου.

    Θα μου φανεί πολύ ψεύτικο όμως να αρχίσουμε να γράφουμε ότι δεν θα εμπιστευόμασταν κανέναν από τη στιγμή που τους ψηφίζουμε και τους εμπιστευόμαστε το μέλλον της χώρας μας. Άπαξ και τελειώσουν οι εκλογές είμαστε εντελώς αποκλεισμένοι από τα κοινά (αντιπροσωπευτική δημοκρατία το λέμε αυτό κόσμια) οπότε ξέρουμε ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι αυτοί που ψηφίσαμε. Αναγκαστικά, λοιπόν, περνάμε στη λογική του μη χείρον (καλά το έγραψα αυτό;). Μόνο με αυτή τη λογική πιστεύω θα έχει κάποια βαρύτητα η όποια άποψη.

    Άσχετο.

    Ξαναγυρίσαμε στα σοβαρά θέματα ή είναι η ιδέα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραία!
    Έρχεται το σημερινό post σαν συνέχεια του τέλους του προηγουμένου.

    Εδώ "δένεται" η αναφορά στο ποίημα του Andy για κόλακες και την συζήτηση πάνω στο σημείο αυτό που ήθελε να συνεχίσει ο Dion.M.

    Μιλάμε λοιπόν για ένα επάγγελμα, του βουλευτή, που απαιτεί ειδικευμένες ικανότητες κολακείας σε σχέση με το επάγγελμα του ικανού μάνατζερ.

    Θα εμπιστευόταν κάποιος ιδοκτήτης επιχείρησης κάποιον απ'αυτούς;

    Εξαρτάται απο το αφεντικό. Αν το αφεντικό είναι σαν τον μέχρι τώρα Έλληνικό λαό που του αρέσει να ακούει κούφιες ρητορείες, δημαγωγία, υποσχέσεις και κολακείες, τότε θα τον εμπιστευτεί με τραγικές συνέπειες.

    Όπως έγραψε ο μεγάλος Αθηναίος φιλόσοφος, σοφιστής και ρήτορας, οπαδός της σωκρατικής θεωρίας Αντισθένης:

    "Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπέσειν, οι μέν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθιούσιν".

    "Καλύτερα να πέσεις σε κοράκια παρά σε κόλακες, γιατί οι πρώτοι τρώνε πτώματα, ενώ οι κόλακες ζωντανούς".

    Αξίζει πιστεύω να κάνουμε μια παρένθεση για τον Αντισθένη που δεν έιναι τόσο γνωστός όσο ο Πλάτωνας.
    Θεωρούσε ότι κίνητρο της συμπεριφοράς μας πρέπει να είναι η αυτογνωσία που οδηγεί στην αρετή και στην ευδαιμονία. Πίστευε στον έναν και μοναδικό θεό και απέρριπτε τα υλικά αγαθά γιατί αντιτίθονταν στην αρετή που βρίσκεται μέσα από την ολιγάρκεια.
    Στην Αθήνα ίδρυσε την περίφημη "Κυνική σχολή". Ήταν, επίσης, δάσκαλος του φιλόσοφου Διογένη που ζούσε σε ένα πιθάρι στην Κόρινθο, εφαρμόζοντας στην πράξη τις απόψεις του δασκάλου του περί ολιγάρκειας!

    Δεν αμφιβάλλω για τις ικανότητες των βουλευτών πριν αποφασίσουν να "αφιερώσουν" την ζωή τους στην πολιτική και στο "καλό του τόπου".
    Το πρόβλημα είναι ότι συμβιβάζονται σε ένα σύστημα που διαβρώνει τις αξίες τους, (αν φυσικά είχαν).

    Με αυτόν τον τρόπο βρίσκονται στην εξουσία των πολιτικών κομμάτων, κυβερνήσεων και υπουργείων, άνθρωποι που μια πολιτκή ζωή έχουν μάθει να κολακεύουν και να κολακεύονται σε ακράτητο βαθμό.

    Δεν υπάρχει πρόβλημα στους επαίνους όταν γίνονται σε μια επιτυχία που ο επαινόμενος ήταν συντελεστης και δούλεψε γι'άυτήν.

    Αυτό το θλιβερό κατάλοιπο όχι της Τουρκοκρατίας, αλλά όπως είδατε του ανθρώπου απο τότε που άρχισε η ιεραρχία και η κολακεία στον ανθρώπινο "πολιτισμό" έχει ενισχυθεί θα έλεγα σε τρομακτικό βαθμό στο προσφιλές δημοσιογραφικό επάγγελμα.

    Παρατηρείται μια αυτο-λογοκρισία σ'εκείνους τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ που ξέρουν να παίζουν το "παιχνίδι".

    Πάιζουν τους πολιτικούς σ' ένα επάγγελμα που έπρεπε να ήταν ανεξάρτητο απο τέτοιες κολακείες και επιρροές.

    Ο Ελληνικός λαός τους έχει "γραψει" μ'αυτά που μας γράφουν, και όποιος έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο εχει πρόσβαση στην ανεξάρτητη ενημέρωση.

    Ελπίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να γραφτεί στα πρακτικά έκφραση απορίας. Τι ερωτήσεις είναι αυτές;
    Αντώναρος δαγκωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, σίγουρα (εκτός από τον κ. Μάνο) θα προσλάμβανα τον κ. Σημίτη και ένα δυό άλλους, τουλάχιστον ως συμβούλους ίσως και ως line managers. Γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τον Ανδρεουλάκο θα τον προσελάμβανα ως συμβασιούχο, προεκλογικά θα τον παραμύθιαζα ότι θα τον μονιμοποιήσω και μετεκλογικά θα τον καμάρωνα να στήνει αντίσκηνο έξω από το υπουργείο για διαμαρτυρία...

    Και τον αστυνόμο Θεοχάρη να τον δέρνει αλύπητα...

    Φυσικά θα είχα και έναν αλλοδαπό: Τον Μπερλουσκόνι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε μερικές ανεπτυγμένες χώρες, που έχουν γνωρίσει την διαφορά μεταξύ βουλευτή και ικανού manager, αποφεύγουν να διορίσουν βουλευτές ή ακόμη και πρώην βουλευτές σε υπουργικά πόστα ή οργανισμούς που χρειάζεται ένας έμπειρος τεχνοκράτης.

    Κακές εμπειρίες δεν επαναλαμβάνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Ποιός θα μου δώσει δύναμη τον κόσμο να αλλάξω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -> pagis said...
    "Ενα μέρος του βουλευτικού έργου είναι οι ερωτήσεις σε υπουργούς πχ:"

    Αυτό σημαίνει ότι το Υπουργείο δεν είχε κάνει την δουλειά του για 10 χρόνια.

    Σε περιοχές που έχουν πληγεί απο σεισμούς η κυβέρνηση πρέπει να επεμβαίνει ώστε η ζωή των κατοίκων να μπορέσει να αποκατασταθεί, όσοείναι δυνατόν.

    Δεν νομίζεις ότι είναι αμέλεια του Υπουργείου και της Κυβέρνησης εκείνης της εποχής και αυτών που την διαδέχθηκαν ;

    Αν ήταν το ταχυδρομείο του νησιού θα το είχαν αφήσει 10 χρόνια να πλημμυρίζει από τις βροχές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα και από εμένα και κρίμα που δεν πρόλαβα να γράψω στο χτεσινό post περί μπλογκο-παρέας... Πολλούς από εδώ μέσα πάντως (και φυσικά τον ίδιο το ΝΔ) τους θεωρώ φίλους μου (ξέρω, ξέρω: με τον ελληνικό τρόπο φίλους ;-)

    Ο προβληματισμός που αναφέρει ο ΝΔ είναι γενικότερος για την πολιτική και τη δημοκρατία: είμαστε σε θέση να κρίνουμε τους πολιτικούς με βάση τις ικανότητες τους ή κρίνουμε κυρίως από το φαίνεσθε? Νομίζω δυστυχώς ότι συμβαίνει το δεύτερο.
    Προσωπικά, κι ας ασχολούμαι αρκετά με την πολιτική, δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν κάποιος υπουργός είναι πραγματικά πετυχημένος και μπορεί να φέρει εις πέρας και το πιο απλό project. Ήταν επιτυχία / αποτυχία του υπουργού κάτι που συνέβη και ήταν στη δικαιοδοσία του, ή απλή εξέλιξη των πραγμάτων?
    Επίσης οι περισσότεροι πολιτικοί είναι νομικοί, των οποίων η φύση της δουλειάς τους είναι εντελώς διαφορετική από τη διαχείριση έργων. Τον Σημίτη με το μπλοκάκι θέλω για πρωθυπουργό μου, όχι το Βενιζέλο με το μεγάλο στόμα!

    Πάμε τώρα σε ένα υποθετικό σενάριο: έρχεται κάποιος πολιτικός στην εταιρία μου και μου ζητάει να τον προσλάβω. Και το κάνω πιο συγκεκριμένο: έρχεται ο ίδιος ο Καραμανλής πριν τις εκλογές του 2004 και μου ζητάει να τον κάνω γενικό διευθυντή στην επιχείρηση μου. Για να δούμε τα προσόντα του σε επίπεδο βιογραφικού:
    - Έχει τελειώσει τη νομική και έκανε μεταπτυχιακά σε “Law and diplomacy” στην Αμερική.
    - Το ‘74-‘79 ήταν ηγετικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ.
    - Από το ‘84-‘89 άσκησε δικηγορία
    - Το 89 εξελέγη βουλευτής
    - Το ’97 εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ
    Συνεπώς ένας άνθρωπος 48 χρονών, που έχει πραγματικά δουλέψει(?) στη ζωή του για 5 χρόνια ως δικηγόρος, μου ζητάει να γίνει Γενικός Διευθυντής της εταιρίας μου.
    Φυσικά και όχι! Βρείτε μου ΜΙΑ εταιρία στον κόσμο που θα έπαιρνε αυτό το βιογραφικό και θα έκανε πρόσληψη! Θα τον έπαιρνα υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων (λόγω «δυνατού» ονόματος), αλλά δεν θα τον έκανα ΠΟΤΕ γενικό διευθυντή και πόσο μάλλον πρωθυπουργό (γενικός διευθυντής μιας ολόκληρης χώρας)!
    Και όμως: τον ίδιο άνθρωπο η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τον θεωρεί «καταλληλότερο ως πρωθυπουργό» μακράν του δευτέρου!!!
    Πολλοί εδώ μέσα (και ο ίδιος ο ΝΔ) θεωρούν ιδανικό για πρωθυπουργό τον Στέφανο Μάνο και συμφωνώ μαζί τους. Ξέρετε τι είναι αυτό που κάνει τον Μάνο να διαφέρει? Ότι ήταν επιχειρηματίας και «έτρεχε» μια μεγάλη εταιρία όπως η Αλλατίνη. Αυτό τον έκανε πραγματιστή, ‘to the point” και διαχειριστή προβλημάτων και φυσικά αυτές οι δεξιότητες «του βγήκαν» και στην πολιτική του σταδιοδρομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα σε όλους!

    Για το θέμα της ...πρόσληψης έχω απαντήσει παλιότερα - μην επαναλαμβανόμαστε. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ούτε για "θυρωροί σε πολυκατοικία" δεν κάνουν - που έλεγε ένας άλλος από δαύτους ;)

    Όσο για την "διάδοχη κατάσταση" που ανέφερε ο BDB και επανέφερε ο ΝΔ στο σημερινό post, υπήρχε πολύ πριν ο "προκάτοχος" ανοίξει blog. Η συμβολή του βεβαίως και τότε και τώρα είναι ιδιαίτερα σημαντική!

    Θέλω να σταθώ όμως στην απαξίωση του γάτου για τα "τσατ" και τις "σαχλαμαρίτσες", καθώς πέρα από την ...εισαγωγή σε αυτό το post, στο προηγούμενο έγραψε:

    Πολύ τσατ έπεσε απόψε. Μας πρήξατε και με την Έλινορ και τον κύριο με τα βυζιά...

    και

    Καλημέρα!

    Το κοινόβιο έγινε λίγο μπουρδέλο...

    συμβαίνει στα κοινόβια.


    Και σε άλλο post το έγραψε αυτό και στο επόμενο έγινε "μπουρδέλο" με τις ...ευλογίες του. Κι εγώ συναντώ μπουρδελο-καταστάσεις στο παρόν blog, αλλά αν δε μου αρέσουν, απλά προσπερνώ. Και δεν καταλαβαίνω γιατί η μία είναι καλύτερη ή πιο "ποιοτική" από την άλλη. Αντιγράφω και από τα "εισαγωγικά" του παρόντος blog:

    Όσοι περιμένουν βαθυστόχαστες σκέψεις, θα απογοητευθούν.

    Νοστάλγησα την σοφία της επιφάνειας.


    Προφανώς τα όσα άλλα "βαθυστόχαστα" ή "σαχλαμαρίτσες" γράφτηκαν τις μη βραδινές ώρες ή τις άλλες μέρες (ΚΑΙ από κάποιους που σου "έλειψαν" - όντως έλειπαν;;; - το βράδυ) δε συνιστούν μπουρδέλο, αλλά high-class μαγαζί! Βεβαίως, υπεύθυνος για το blog είναι ΜΟΝΟ ο οικοδεσπότης - ενδεχομένως και ο μυστικός συν-διαχειριστής που πετσοκόβει τα τρολοσχόλια το βράδυ ;)

    Δεν έχω πάει σε μπουρδέλο και δε γνωρίζω πώς λειτουργούν. Πάντως, πιστεύω ότι ακόμα και σε αυτά δε γίνεται τέτοιο discrimination στους ...πελάτες. Και φυσικά δεν έχω καμιά όρεξη να ξεκινήσω σε αυτή την ηλικία, έστω και σε αυτό το virtual μαγαζί.

    Να σας αφήνω τη γωνιά λοιπόν κι όταν αποφασίσετε ΠΩΣ ακριβώς θέλετε το κατάστημα, μου λέτε να ξέρω. Άλλωστε, μάλλον μπορώ να γράψω σχεδόν σε οποιοδήποτε ύφος, έκταση, "βαθμό σοβαρότητας" και πλήθος σχολίων και όχι μόνο σε αυτό το blog. Αρκεί να γνωρίζω φυσικά τι θέλει (ή δε θέλει) ο οικοδεσπότης - αν και πολύ φοβάμαι πως αυτό συμβαίνει ανάλογα με το πλευρό που θα κοιμηθεί :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καταλήγω με τρεις παρατηρήσεις:

    1) Δε με ενδιαφέρει αν θεωρούμαι προσωπικά υπαίτιος ή "συνένοχος" της χθεσινής ή άλλων μπουρδελοκαταστάσεων. Το πρόβλημα είναι οι διακρίσεις. Όχι και να απολογείται η Elinor για το τσατάκι. Υπάρχουν πιο σοβαροί λόγοι για να ...απολογηθεί - για να μη μιλήσω για άλλους σχολιαστές ;)

    2) Με το σημερινό post, ξαναγυρίσαμε και επίσημα στο ύφος του παλιού blog (έστω και με ελαφρά συγκάλυψη). Τέθηκε το ...θέμα ("Πρόσληψις Πολιτικού Ανδρός από Πολυεθνικήν Επιχείρησιν") και άρχισαν τα "σοβαρά" και "βαθυστόχαστα". Προφανώς, άλλαξε ο Μανωλιός...

    3) Δεν τρώω κουτόχορτο! Σέβομαι και θα σεβαστώ τον γάτο και το blog του. Ευγενικός και διακριτικός είμαι. Μαλ@κας όχι!

    Και μια φιλική συμβουλή:

    Νίκο, με όλο το σεβασμό, νομίζω πως καλύτερα είναι να γράψεις αυτά που θέλεις και να μην αναλώνεσαι σε θέσπιση κανόνων, εξαιρέσεις θεμάτων και εσωστρεφή κριτική του blog κάθε τρεις και λίγο. Δε διώχνει μόνο τα χαζό σχόλιο τα καλό. Διώχνει και η χαζή, άδικη ή επιλεκτική κριτική τον καλό σχολιαστή (και δεν αναφέρομαι φυσικά στην αφεντιά μου).

    Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η πολιτική σκηνή της Ελλάδας, με τον Κωστίκα και τον Γιωρίκα της, έχει καταντήσει ποντιακό ανέκδοτο.

    Αν η επιχείρηση ήταν μπουρδέλο, νομίζω αρκετοί ενδείκνυνται για νταβατζήδες. Μάλλον όμως και οι διαπρέποντες σ' αυτόν τον τομέα είναι απηρχαιωμένης σχολής, άρα ακατάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ->planet said

    "Αυτό νομίζω ότι είναι ψευδο-δίλημμα".

    Να μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.

    Οι Βουλευτές αν δεν είναι ικανοί managers πρέπει να είναι ταυτόχρονα, ικανοί δικηγόροι, ικανοί λογιστές, ικανοι εφοριακοί, ικανοί πολεοδόμοι, ικανοί καταναλωτές, ικανοί σ'όλες τις ειδικότητες που χρειάζεται καποιος για να αποφασίσει αν μιά νομοθεσία πρέπει να γινει νόμος του Ελληνικού κράτους.
    Πρέπει να μπορούν να κρίνουν και να συμμετέχουν στην συζήτηση για την νομοθεσία. Αυτό απαιτεί εξιδεικευμένη γνώση.

    Ο ικανός manager διαλέγει ικανούς συμβούλους με ειδικότητα στον τομέα τους, αναθέτει έργα σ'αυτούς, τα παρακολουθεί και συνεργάζεται ώστε να πετύχουν στον προκαθωρισμένο χρόνο και μέσα στα όρια της επένδυσης σε χρήματα και ανθρωπινό δυανμικό.

    Πρέπει να έχουν επίσης τα μάτια και τ'άυτιά τους παντού.

    Πώς θα εμπιστευθώ κάποιον που αποφασίζει στην διαχειριση του προυπολογισμού του κράτους, έσοδα και έξοδα και δεν θα τον εμπιστευθώ στην διαχείριση μιας εταιρείας με πολύ μικρότερο πρυπολογισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η σεξουαλική επιχειρηματικότητα είναι για μένα το υψηλότερο είδος ανθρώπινης σχέσης. Πάνω από την κλοπή της υπεραξίας του πετοσφαιριστή και τη φορολόγηση της ερωτικής μανίας, πάνω ακόμα και από την καταρρακτώδη μητρική αγάπη, ο ερωτικός δείκτης ανάπτυξης ισοζυγάει την δέσμευση με την ελευθερία. Γιατί και ο έρωτας και η μητρική αγάπη μπορούν να κατασπαράξουν την αναπτυξιακή πλατυποδία και τους αρχιερείς της οδοντιατρικής τους. Εμείς οι Έλληνες έχουμε την τάση να χαρακτηρίζουμε όλο το πολιτικό προσωπικό, ως στείρο. Στείρο σε ιδέες, στείρο σε οράματα, στείρο σε προσχέδια και μακέτες, αποστειρωμένο στη στειρότητα, ενυδατωμένο εξ αποκαλύψεως και ανίκανο να διοικήσει το κυλικείο του πυρηνικού μας σταθμού στο Καστερόλιζο. Ο σεσημασμένος υπερνομάρχης γράφει: «αν με πιέσουν να πω γιατί την αγαπώ την παραμεθώρια ραδιενέργεια, νιώθω πως πως αυτό δεν μπορεί να εκφραστεί παρά με την απάντηση: γιατί η ακτινοβολία είμαι εγώ – γιατί μπορώ να αυτοδιοικηθώ». Οι Γάλλοι με ονομάζουν καρύκευμα. Ο Τσε με ονόμασε ισότητα. Ο Fermi με είπε ηρωίνη. Είναι δύσκολο να γίνεις φιλαράκι με μία σκόνη, αλλά αν το πετύχεις είναι η πιο ανόθευτη επιχειρηματικότητα. Καθαρή, τίμια, ειλικρινής – ούτε παιχνίδια να χάνουν οι μικροαστοί τις νησιωτικές οικονομίες τους, ούτε κόρνες να υποδέχεσαι ερεθισμένες υποψήφιες βουλευτίνες που διαταράσσουν το μέσο με χαιρετούρες, ούτε ζήλιες. Οι καλύτεροι φίλοι μου, οι πιο έμπιστοι, οι πιο λαιστρυγόνες, ήταν τα καραβάκια τα ανασφάλιστα με σεξουαλικότητα χρυσής ευκαιρίας. Κι αν τύχει και συνδυαστεί η ανεργία με το σεξ (όχι ασφαλιστικά δεσμά, όχι απευθείας ερωτικές αναθέσεις) μπορεί να γίνει και το καλύτερο γεύμα της ζωής σας. Γιατί η ανεργία σκοτώνει το λευκό πιπέρι, ενώ η θεραπευτική κοινότητα το αναδεικνύει. Βέβαια, για να πετύχει το πείραμα στην Πύλο χρειάζονται δύο πολύ ώριμοι και σωστοί πειραματιστές, η Έφη Σαρρή και ο Αποστολάκης Τσοχατζόπουλος. Σας εύχομαι να ζήσετε μία τέτοια μοναδικότητα – αν έχετε πορτοκαλιά βατραχοπέδιλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θα δώσω ακόμα ένα παράδειγμα για τους πολιτικούς και τα κριτήρια του κόσμου στην αξιολόγησή τους:

    Τι πιθανότητες δίνετε στο πραγματιστή Μάνο ή στο Σουφλιά να προσπαθεί να περάσει το νόμο για τον βασικό μέτοχο όπως το έκανε ο περίτρανος νομικός Παυλόπουλος για 6 μήνες? ΚΑΜΙΑ και εξηγούμαι:
    Αρχικά δέχομαι ότι οι προθέσεις του νόμου ήταν πραγματικά δίκαιες (και όχι για να κυνηγήσουν τον Μπόμπολα όπως λέγεται).
    Ποιος λογικός άνθρωπος που έχει δουλέψει στην αγορά μπορεί να φτιάξει ένα νόμο που προβλέπει, ότι η IBM κάθε φορά που θα συμμετέχει σε διαγωνισμό δημοσίου, θα πρέπει να μαζεύει πιστοποιητικά διαφάνειας για τους 3.000.000 μετόχους της, ώστε να τα ελέγξουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μας και να κρίνουν ότι οι μέτοχοι της είναι «καθαροί»? Επίσης, ότι αν πεισθεί ο κατατρεγμένος αδερφός ενός από τους μετόχους της IBM (δίνοντας του τα λεφτά) να αγοράσει ένα μικρό τμήμα ενός τσοντο-κάναλου της επαρχίας, αυτομάτως είναι εκτός διαγωνισμού δημοσίου η IBM?

    Ε λοιπόν ναι: ο υπουργός-νομικός Παυλόπουλος (μαζί με τον Ρουσσόπουλο) της ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ κυβέρνησης της Ελλάδας, θεωρούσαν ότι ο παραπάνω νόμος είναι δυνατό να περάσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έκαναν ταξίδια στις Βρυξέλες καβγαδίζοντας με υπαλλήλους της ΕΕ επί τούτου!!!
    Από την άλλη, οι γνώμες του κόσμου για τον Παυλόπουλο είναι θετικές και ελάχιστοι σκέφτονται ότι όποιος θεωρούσε το βασικό μέτοχο ρεαλιστικό νόμο, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μπορεί να διοικήσει έστω και περίπτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. -> ΝΔ, Mickey

    Το blog θα πάρει την κατεύθυνση που θελουν οι χρήστες του.
    Δεν μπορεί να επιζήσουν μακροχρόνια κανόνες λογοκρισίας θεμάτων.

    Όπως στην ελεύθερη αγορά η χρησιμοποίηση ταρίφων και φορολογικών εμποδίων ή διευκολύνσεων παραμορφώνει την δυναμικήν της αγοράς, ακριβώς έτσι δεν μπορείς να βάλεις τεχνητά εμπόδια στην ελεύθερη επικοινωνία και στο blog.
    Τα "σκοτώνει".

    Μόνο η αναρχία είναι ο κίνδυνος της ώριμης ελεύθερης διατύπωσης, και αυτή την στιγμή το medium δεν έχει ωριμάσει.
    Χρειάζεται λίγη αναρχία να επιζήσει.

    Αν το τσατάρισμα ενοχλεί την πλειοψηφία αργά η γρήγορα θα το παρατηρήσουν αυτοί που είναι στην "κλίκα" και θα συμπεριλάβουν τους έξω, όπως και έγινε χθές όταν το "παριζάκι" και άλλοι "έριξαν απορία".
    Η "κλίκα" θα αυτοδιαλυθεί στο blog, θα γίνει ίσως personal e-mail.

    Καταλαβαίνω την γωνία που έρχεται ο Mickey και είναι συσσωρευμένη η αντίδραση απο προηγούμενα που δεν έπρεπε να γίνουν γιατί όλες οι πλευρές ενδιαφέρονταν για την επιτυχία του blog.

    I said my two cents on the subject.
    Η ταπεινή μου γνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Νίκος Δήμου
    Καλό θα ήταν να σταματήσει η αιώρηση αυτού του φασισμού, γιατί περί φασισμού/ολιγαρχικού πολιτεύματος (χαχαχα) πρόκειται με το σβήσιμο σχολίων, απόρριψη σχολιαστών κλπ. κε Δήμου.

    Από τη στιγμή που βαφτίζετε το μπλογκ σας κοινόβιο όλοι έχουν λόγο σχετικά με τη διαχείρισή του. Δυστυχώς. Πολλούς από εδώ μέσα μάς στενοχωρεί να βλέπουμε διαρκώς σχόλια deleted by the administrators. Νιώθουμε φίμωση.

    Μην αναφερθείτε παρακαλώ ξανά στην επιθετική ή βλάσφημη στάση του Σαλτάρω ή άλλων. Συγκεκριμένα με τον Σαλτάρω- για τους υπόλοιπους δεν έχω γνώμη/εκείνος κατέχει εξάλλου τα ρεκόρ εξορίας: Το ξέρετε κι εσείς κι εμείς ότι έχετε σβήσει πολύ ωραία σατιρικά ή μερικές φορές λυρικά κείμενά του, χωρίς να στάζουν ίχνος αισχίστου φασισμού όπως λέτε... Απλά διαπράττετε την κίνηση αυτή για να τον εκδικηθείτε ή να τον τιμωρήσετε, πάντως όχι για να τον συμμορφώσετε!

    Δεν φοβάμαι, ναι αναγνωρίζω την ευφυία, την καίρια ορισμένες φορές τοποθέτηση του συν-σχολιαστή μας Σαλτερή (αυτός δεν είναι συγγραφέας βιβλίων φυσικής;χαχα)κλπ. Τώρα μένει να χαρακτηριστώ troll; Ας είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θίγει πολύ σημαντικά ζητήματα ο πραγματιστής zoros. Διότι, σου λέει: "ο κατατρεγμένος αδερφός ενός από τους μετόχους της ΙΒΜ". Και είναι θέμα που άπτεται συνιστωσών και πιθανοκρατικών ερμηνειών (γιατί, στην αρχή, αναφέρει και τις πιθανότητες των προθέσεων του νόμου που ήταν δίκαιες πραγματικά, ενώ η ελληνική κυβέρνηση είναι ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ επειδή η φαλακρή πεζοκαβαλαρία διολισθαίνει στην Οδό της Αγάπης).

    Ας μην κυνηγήσουμε τον Μπόμπολα
    -όπως λέγεται-
    Ας βουτσίσουμε τα παπούτσια μας
    Ας πλύνουμε τα πιάτα μας
    Καταλαβαίνεις τι είναι ψυχική ανισορροπία μικρούλα μου, καταλαβαίνεις;

    Πες μου, "σ' αγαπώ, δεν τρώω, δεν πίνω"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ->soman είπε:

    "Το ΚΚΕ γιά παράδειγμα έχει πρώτο απο όλα τα κόμματα εδώ και χρόνια καθαρά επαγγελματικά στελέχη"

    Είναι σωστοί επαγγελματίες αλλά σε λαθος χώρα και εποχή, εδώ και χρόνια.

    Τους παραδέχομαι όμως είναι οργανωμένοι.
    Πειθαρχία σαρανταποδαρούσας.

    Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρειάζονται να μελετήσουν την επιστήμη της πειθαρχίας
    του ΚΚΕ.

    Σαράντα πόδια δεν μπορούν να έχουν την ίδια κατεύθυνση, αλλά να τραβάνε στο κάθε ψιχουλάκι που εμφανίζεται;
    Να μην βλεπουν το ψητό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βρε "Σαλτάρω" μας (ναμπλα, νυχτωσε αγάπη μας),
    τα ντολαμαδάκια της κυράς Μαρίκας με επιδόρπιο τα μελομακάρονα του Γιωργάκη έφαγες και έχεις πάθει ασυναρτησίτιδα παιδί μου.

    Δυσπεψία, δυσπεψία;

    Δεν βγαίνεις έξω να χωνέψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Το σωστό να λέγεται

    Δεν υπάρχουν "χρήστες" ενός blog. Γράφει κάποιος κι αν θέλει, αφήνει κάποιους ή όλους να σχολιάσουν (με ή χωρίς προϋποθέσεις). Κανόνες υπάρχουν και ο blogger μπορεί όποτε θέλει να τους ενεργοποιήσει (όπως και οποιονδήποτε "μηχανισμό καταστολής" σκεφτεί). Ένα comment moderation θα σας πείσει άλλωστε!

    Το πρόβλημα που θέτω (και έχω ξαναθέσει εδώ και μήνες, πολύ πριν μπει το "νέο αίμα") είναι η μάλλον ...κυκλοθυμική αναπροσαρμογή των κανόνων, καθώς και η επιλεκτική εφαρμογή τους (κάτι σαν αυτό για το οποίο κατηγορούμε τους δικούς μας νομοθέτες, που σήμερα έχουν την τιμητική τους).

    Δε θέλω να δώσω συνέχεια στο θέμα, αλλά πραγματικά στεναχωρήθηκα για την απολογία της Elinor (όπως και για άλλους που τελικά εγκατέλειψαν), αλλά και το ...σκαπουλάρισμα κάποιων άλλων (προσωπικά έχω μάλλον ανοσία).

    Δε θα επανέλθω (τουλάιστον για την ώρα). Με σεβασμό και αγάπη για την προσπάθεια του γάτου, αλλά και των υπολοίπων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. -> Jane E.

    πως σου φαίνεται η κωμικοτραγική μας κατάσταση χωρις αντμινιστρατόρε.

    Ειπαμε λίγη αναρχία αλλά όχι να σβύνονται τα μηνύματα για την Γενοκτονία των Ελλήνων και να αφήνουμε τα αέρια δυσπεψίας του "Σαλτάρω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όχι αέρια δυσπεψίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φοιτητική συνέλευση:
    «Επί της διαδικασίας, παιδιά!»
    Εντωμεταξύ από κάτω chatting, ήτοι χαβαλές και κουβεντούλα του κόλου.
    11.00 η ώρα τη νύχτα έχουν βαρεθεί και φύγει οι περισσότεροι και οι «βασικοί» ψηφίζουν μόνοι τους για τα «θέματα» της συνέλευσης.
    Με συνοπτικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. -> mickey είπε:

    "Το πρόβλημα που θέτω είναι η μάλλον ...κυκλοθυμική αναπροσαρμογή των κανόνων, καθώς και η επιλεκτική εφαρμογή τους (κάτι σαν αυτό για το οποίο κατηγορούμε τους δικούς μας νομοθέτες, που σήμερα έχουν την τιμητική τους).

    Μια που ήμουν πρόσφατα το κύριο θύμα της άνισης μεταχείρισης που αναφέρεις θα μπορούσα να αναφερθώ εκτενέστατα.
    Αλλά μια και είμαστε μεσογειακός λαός και μάλιστα κυκλοθυμικός καταλαβαίνω ότι άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε, δείχνουμε ανθρωπιά όταν τα παραδεχόμαστε, και πλησιάζουμε το θείον όταν μπορούμε να συγχωρουμε εκείνους που παραδέχονται άμεσα ή έμμεσα τα λάθη τους. (Ε κι αυτό το μήνυμα έπρεπε να σβύσεις σκεπτικιστή;)

    Για να ελαφρύνω το κλίμα.
    Γνωρίζει κανένας άν
    είναι ο κυρ Νίκος Ζυγαριά ή Ίανος;

    My two cents και πάω έξω για λίγη εξάσκηση,
    χρειάζομαι προφύλαξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο deepest blue, έχει δίκιο. Πρέπει να κατανοήσουμε τους μυλωνάδες και τις μαζώχτρες της διάκρισης των κλιμακίων σε υπουργικά, σε ανώτατα και σε κατώτατα. Ενώ το φαινόμενο της προωθήσεως της φάρσας, θα εξηγηθεί μετά από αυτή τη διερεύνηση της κλιμάκωσης των κλιμακίων. Έτσι ακριβώς, χωρίς υπερβολή, αφού οι άνθρωποι της χριστιανικής ανθρωπότητος είναι εκμαθημένοι στον ελληνικό νομικό πολιτισμό. Που κλέβει του φτωχού ευρωπαίου τ’ αρνί. Είμαστε και νομικοί - πως τη λένε τη σηκωμάρα στα αγγλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Νομιζω οτι ο Μανος και ο Ανδιανοπουλος εχουν ολα τα προσοντα για managers.

    Ο Ανδρουλακης εχει αρκετες ενδιαφερουσες ιδεες για το επιχειρειν, αλλα δεν ξερω πως θα τα πηγαινε στην πραξη.

    Ο Βενιζελος ειναι πολυ ευφυης, αλλα μαλλον δεν εχει τις γνωσεις για να ειναι καλος manager.

    Πιθανον και ο Σημιτης να εκανε κατι, γιατι φαινεται να ειναι προσηλωμενος σε ο,τι κανει και τιμιος ανθρωπος.

    Η Ντορα εχει δυναμικη προσωπικοτητα, αλλα δεν μπορω να κρινω γιατι ειναι φρεσκια στην κυβερνηση.

    Και πλακα-πλακα ο Μητσοτακης νομιζω οτι ακομα και τωρα στα 80+ θα μπορουσε να ειναι σε προεδρος σε ενα διοικητικο συμβουλιο. Τωρα τελευταια οι ιδεες του ειναι πιο φρεσκιες και απο αυτες των 40ριδων.

    Οι υπολοιποι ειναι μαλλον λιγο/πολυ ανικανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Νομιζω οτι ο Μανος και ο Ανδιανοπουλος εχουν ολα τα προσοντα για υποψήφιοι άνθρωποι. Ο Ανδρουλακης εχει αρκετες ενδιαφερουσες μπανιέρες γεμάτες με το επιχειρειν, αλλα δεν ξερω πως θα τα μετέφερε στην πραξη. Ο Βενιζελος ειναι πολυ ευφυής, αλλα μαλλον δεν εχει τις γνωσεις για να ειναι καλος άθρωπος. Πιθανον και ο Σημιτης να εκανε μπάνιο, γιατι φαινεται να ειναι προσηλωμενος σε ο,τι κανει και τιμιος manager. Η Ντορα εχει δυναμικη προσωπικοτητα, αλλα δεν μπορω τώρα εγώ να κρινω γιατι ειναι φρεσκια στην ανθρωπιστική κυβερνηση. Και πλακα-πλακα ο Μητσοτακης νομιζω οτι ακομα και τωρα στα 80+ θα μπορουσε να ειναι παρευρισκόμενος σε ενα πυρηνικό πόλεμο. Τωρα τελευταια οι ιδεες του ειναι πιο φρεσκιες και απο αυτες των 40ριδων. Είμαι ανίκανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα και από μένα!
    Εγώ θα ήθελα να προσλάβω ένα βουλευτή στην δική μου επιχείρηση.
    Από περιέργεια.
    Για να δω αν υπάρχει λίγη ευαισθησία μέσα τους. Αν αγαπούν τα λουλούδια. Αν θα ήξεραν να κάνουν όμορφες συνθέσεις με ωραίους συνδυασμούς χρωμάτων.
    Αν μπορούσαν να εκτιμήσουν την αξία κάθε λουλουδιού. Την φινέτσα του.
    Θα ήθελα από περιέργεια να δω πως θα τα κατάφερναν να επιβιώσουν με τους νόμους και τα κριτήρια που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει.
    Θα τους έδινα και τη διαχείρηση για να δω πως θα τους φαινόταν η λογική της εφορίας που δημιούργησαν.
    Είναι στιγμές που έχω μεγάλη περιέργεια.
    Όταν θα αποφασίσω να εγκαταλείψω την ανθοδετική θα προσλάβω οπωσδήποτε ένα βουλευτή για να μου φύγει η περιέργεια και για να βουλιάξει η επιχειρησή μου με αξιοπρέπεια!

    Φιλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @Andy

    Απλά θέλω να πω ότι με συγκίνησες με το τραίνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γιωργος Χατζημαρκακης,Ευρωβουλευτης με το γερμανικο το κομμα των Φιλελευθερων

    Ο,τι και να πεις για τους εδω βουλευτες,θα εξαντληθει γρηγορα το
    Θεμα.

    Παλι απο τους Ελληνες Μεταναστες
    να περιμενουμε καποια λυση..
    καλα ειναι εκει που ειναι..
    Υπηρετουν καλυτερα το εθνικο συμφερον..

    Στην κλειστη κοινωνια της Ελλαδας λειτουργουν οι κλικες
    και τα κληρονομικα Δικαια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Βιογραφικό
    Γεννήθηκε το 1966 στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.

    Εκλέχθηκε το 2004 βουλευτής των FDP (ELDR) Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Συνιδρυτικό μέλος του Γερμανο – Ελληνικού Οικονομικού Συνδέσμου (DHW) (έτος ιδρύσεως 1992).

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

    1993 – 1994 : Επιστημονικός συνεργάτης της Δρ. Κορνέλια Φον Ταϊχμαν, βουλευτής των Φιλελευθέρων στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

    1995 – 1996 : Διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού Χέλμουτ Σέφερ, βουλευτή του κόμματος των Φιλελευθέρων.

    Από το 1995 : Μέλος της ομοσπονδιακής κεντρικής επιτροπής των Φιλελευθέρων.

    1996 – 1998 : Μέλος της ομάδας σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

    από το 2002 : Γενικός γραμματέας των Φιλελευθέρων του κρατιδίου του Σάαρ.

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ

    1993 – 1994 : Επιστημονικός συνεργάτης της Δρ. Κορνέλια Φον Ταϊχμαν, βουλευτής των Φιλελευθέρων στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

    1995 – 1996 : Διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού Χέλμουτ Σέφερ, βουλευτή του κόμματος των Φιλελευθέρων.

    1996 – 1998 : Μέλος της ομάδας σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Από το 1999 : Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επαγγελματικής κατάρτισης Perl Academy (Περλ Γερμανίας).

    Από το 2002 : Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κυβερνητικών σχέσεων polit data concept (Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Βερολίνο).

    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΠΕΙΡΑ

    1997 – 2002 : Λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Ντούισμπουργκ στην ευρωπαϊκή πολιτική.

    2002 – 2004 : Λέκτορας στο πανεπιστήμιο του κρατιδίου του Σάαρ.

    ΣΠΟΥΔΕΣ

    1985 – 1987 : σπουδές Γεωπονικής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.

    1989 – 1993 : σπουδές πολιτικών, οικονομικών επιστημών και διεθνούς ευρωπαϊκού δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βόννης (Μ.Α.).

    1994 – 1995 : υπότροφος του ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμανν.

    1995 : Επιστημονική διαμονή στο St. Anthony’s College στην Οξφόρδη με επιμελητή τον Λόρδο Ντάρενντορφ.

    2000 : Διδάκτωρ πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου Βόννης.

    ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

    Το 1996 κυκλοφόρησε στα γερμανικά το βιβλίο του για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, και ακολούθησαν τρεις ακόμα πολιτικές πραγματείες καθώς και πολλά άρθρα σε διάφορες γερμανικές εφημερίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. kalispera.

    Exo tin entiposi pos oi politikoi (ipourgoi, prouipourgoi klp) mallon san proedroi etairion prepei na paromoiastoun para san gen. diefuintes. Ipotiuetai pos afto pou prepei na kanoun einai na epivlepoun tin sosti efarmogi tis politikis tou kommatos tous (pou gi' afto alloste psifistike) kai oxi na kanoun tous managers. Allonon douleia einai afto (px sta ipourgeia oi gen. grammateis).

    Vevaia stin ellada zoume kai i dimosia dioikisi exei ola ta gnorismata enos tritokosmikou kratous, opote....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σχόλιο σε δεύτερη έκδοση – βελτιωμένη.

    «Αν είχα μία μεγάλη επιχείρηση και ήθελα να προσλάβω έναν ικανό μάνατζερ για να την διευθύνει, θα εμπιστευόμουν κάποιον από αυτούς;»

    Το κράτος είναι σαν επιχείρηση, αλλά είναι και ένα σύνολο που επιβεβαιώνεται με καθημερινό δημοψήφισμα. Ο πολίτης διαλέγει τον ‘επιχειρηματία’ που θα τον ‘διευθύνει’ με κριτήρια που ξεπερνάνε την κερδοφορία. Ο επιχειρηματίας (καλωδίων, τσιχλών, αεροσκαφών – άσχετο), δεν θα λειτουργήσει με γνώμονα να μην κλείσουν οι ανταγωνίστριές του επιχειρήσεις. Δεν θα προτιμήσει από μόνος του κάποιες γυναίκες που μετά από λίγο θα πάρουν μητρική άδεια. Πάει να πει, ο επιχειρηματίας δρα με γνώμονα το κέρδος. Και αν οι πράξεις του εμπεριέχουν κάποια κοινωνική ευαισθησία, αυτό μπορεί να συμβαίνει από μεράκι, ψώνιο, ιδιοτροπία, χαρακτήρα, φιλοσοφία. Αλλά δεν θα ελεγχθεί για ορθολογιστικές κινήσεις με κριτήριο το κέρδος.

    Ο πολιτικός όμως; Μπορεί να βγάλει την κοινωνική ευαισθησία από την εικόνα; Μπορεί να πει ‘σε 20 χρόνια όλοι θα είναι πλουσιότεροι αν ακολουθηθεί η συγκεκριμένη θεραπεία-σοκ’ – και να την εφαρμόσει χωρίς να σκεφτεί το τι θα τραβήξουν οι πολίτες αυτά τα 20 χρόνια; Φυσικά όχι… Το κέρδος, σίγουρα χτίζει ευτυχέστερα περιβάλλοντα και κράτη – αλλά δεν είναι ένας σκοπός που αγιάζει οποιοδήποτε μέσο.

    Θα χαρακτηρίζατε λοιπόν κοινωνικά ευαίσθητους τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο; Μάνατζερ, ναι. Ορθολογιστές, ναι. Αλλά κοινωνικά ευαίσθητους; Για μένα είναι άτομα που θα διατηρήσουν ή θα βελτιώσουν ένα μοντέλο σαν της Δανίας, αλλά όχι αυτοί που θα μας οδηγήσουν σε αυτό. Τουλάχιστον, όχι μόνοι τους, χρειάζονται ισχυρό κοινωνικό αντίβαρο.

    Άνθρωποι θα ‘λουστούν’ τις όποιες επιλογές των πολιτικών, τις όποιες κοινωνικές τομές τους. Αυτό το θέμα πάει πολύ μακριά, εγώ το βλέπω να αναφέρεται στα Μαθηματικά του Πόνου.* Δίπλα στην ορθολογική πολιτική, υπάρχουν οι άνθρωποι που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Οι δικοί μας άνθρωποι.

    Τελειώνοντας να πω ότι αναφερόμαστε σε Μάνο και Ανδριανόπουλο, γιατί αυτοί είναι οι πιο ορθολογιστές στην ελληνική Βουλή. Θα μπορούσαμε να κάνουμε σοβαρά μια παρόμοια κουβέντα με τους Καμένο, Γιακουμάτο, Κουλούρη, Βερελή;

    * Μαθηματικά του Πόνου: άρθρο του ΝΔ για τα θύματα από το τσουνάμι, στο http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=95

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. BABY BIRTHDAY PARTIES!

    Καλησπέρα σε όλους σας, στα πικάπ η καλή σας Αφροδίτη στο ρόλο μια παιγμένης μάνας!

    Θα μπούμε στη μεσημεριανή ώρα της σιέστας με 3 ενότητες, στείλτε μας sms με τις προτιμήσεις και τις αφιερώσεις σας, ξέρετε, 6969, κενό, την προτίμησή σας, doncat τελεία μπλογκ κοινόβ τελεία, τζι-αρ, τζι-τζί!

    Ξεκινάμε με Candy Sluts, συγνώμη- Candy Girls, με "Το Κορίτσι του Μάη" σε διασκευή πυκνότητας γκαζόζας! Διαγωνισμός γαι 12 σιντάκια & αυτόγραφά τους, καθώς και του Τσι-ου-ά-ου-α σκυλιού τους, σε λίγο!

    Η πρώτη μας λέξη για σήμερα ήταν - τι άλλο?- τα παιδικά πάρτυ γενεθλίων: Οοοοχι όπως τα κάναμε εμείς, αλλά όπως γίνονται τώρα! Και λέω «γίνονται» κι όχι «τα κάνουμε», μια που γίνονται πλέον από μόνα τους, αρκεί να είμαστε εκεί να πληρώσουμε τον λογαριασμό στο τέλος. Το τέλος της αθωότητας, η αρχή του αυτόματου πιλότου!

    Μείνετε μαζί μας, πείτε και στους φίλους σας να συντονιστούν μαζί μας, κι επανερχόμαστε - και για πολιτικά θα μιλήσουμε, και για τραίνα που φύγανε θα πούμε, και κομματάρες θα βάλουμε, κέφι, χορός, τραγούδι!

    Φύγαμε!

    Ελα και!......

    (Επανέρχομαι- πάω να δω αν έρχομαι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δεν ξέρω αν οι πολιτικοί θα τα πήγαιναν καλά στη διοίκηση επιχειρήσεων - φαίνεται όμως ότι εγώ δεν τα πάω καλά στο μανατζμεντ του μπλογκ.

    Έτσι μαζεύω παράπονα από όλες τις πλευρές - και από σοφούς παλιούς μπλογκερ (όπως ο Mickey) και από πιο επιθετικούς νεότερους. Και από μερικούς που μου λένε γιατί δεν βάζεις comment moderation ή γιατί δεν σβήνεις περισσότερα - και από τους αντίθετους.

    Ο λόγος που επεμβαίνω στα σχόλια είναι για να βοηθήσω το μπλογκ, να το κάνω πιο ευανάγνωστο και πιο ενδιαφέρον. Κατά τα άλλα θα μπορούσα να μην επεμβαίνω καθόλου (η δουλειά του μπλόγκερ είναι τα ποστ) και να σας αφήνω να διαβάζετε (γιατί εγώ ΔΕΝ θα τα διάβαζα) πολιτικά μανιφέστα, ιστορικές διατριβές, ποιητικά παραληρήματα, φανατικές αντιγνωμίες. Όλα σε τεράστια σεντόνια. Η τσατάκια άνευ σημασίας (μην μου πεις Mickey ότι το θέμα του avatar ειχε ειδικό ενδιαφέρον...).

    Ότι και να κάνω (ή να μην κάνω) είναι σίγουρο ότι θα ενοχλήσει κάποιους. Προσπαθώντας να βρω ένα μέσο δρόμο ελίσσομαι - και τελικά κατηγορούμαι για "κυκλοθυμική αναπροσαρμογή των κανόνων, καθώς και επιλεκτική εφαρμογή τους".

    Και μετά κουράζομαι με αυτό το παιχνίδι και κάνω να τα παρατήσω κι αρχίζουν οι διαμαρτυρίες - και δεν φεύγω κι αρχίζουν οι επιπλήξεις για ασυνέπεια.

    Πραγματικά έχω μπλέξει άσκημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @spiretos72

    Στην πολιτική, πρόεδρος της εταιρίας (αυτός δηλαδή που χαράζει τη στρατηγική) είναι το κομματικό πρόγραμμα και σε μεγάλο μέρος πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός είναι τα εκτελεστικά όργανα, οι διαχειριστές, που είναι υπεύθυνοι να υλοποιήσουν αυτό το έργο. Δεν έχω πχ την απαίτηση από τον Λιάπη να στοχαστεί ότι η όλη Ελλάδα χρειάζεται γρήγορο internet (είναι δεδομένο, μας το επιβάλει και η ΕΕ), αλλά να καταφέρει να το κάνει πράξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @yiannish

    Χάνεις κάτι: ο σωστός μάνατζερ υλοποιεί αυτά που του επιτάσσει η διοίκησή του. Σωστός μάνατζερ μπορεί να υπάρχει και σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα με πραγματικά ευγενείς σκοπούς.

    Το ότι ο Μάνος διεύθυνε με επιτυχία μια κερδοσκοπική εταιρία, δείχνει ότι τα πήγαινε καλά στο να αναλαμβάνει project και να τα φέρνει εις πέρας στις συνθήκες φυσικά που οριοθετεί ο κόσμος των επιχειρήσεων. Δεν κρίνω τις απόψεις του περί φιλελευθερισμού (θα μπορούσε να ήταν σοσιαλιστής και τελικά να ήταν το ίδιο αποτελεσματικός), αλλά την πρακτικότητα στη σκέψη του και στις ενέργειές του.

    Για παράδειγμα, αναφέρεις τη μητρική άδεια. Ο σωστός μάνατζερ πολιτικός, έχοντας ως δεδομένο το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, θα έψαχνε να βρει τη χρυσή τομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ndimou: "Πραγματικά έχω μπλέξει άσκημα." :-)

    Νίκο αγαπημένε , επανέρχομαι στην προταση για συνδιαχειριστές που θα κάνουν comment moderation.

    Σε αυτούς που ακούνε comment moderation και φρίττουνε θυμίζω το υψηλότατο επίπεδο κουβέντας (στο +5 για όσους ξέρουν) που γίνεται στο πασίγνωστο πλέον slashdot.org. Kι ας είναι από τα πιο heavily moderated sites που υπάρχουν. Οι moderators του slashdot είναι πλέον χιλιάδες (!!) και όλα πάνε πριμα.

    Βέβαια το slashdot.org δεν είναι ακριβώς blog (αν και προϋπήρξε των blogs) αλλά οι παραλληλισμοί είναι εφικτοί.

    Πολλοί λένε να μπεί ένα ανώτατο όριο λέξεων:
    Εγώ , μισοαστεία μισοσοβαρά , θα έλεγα να μπεί και ένα κατώτερο!!
    Τα μικρά posts ευννοούν τo chat και πρέπει να αποθαρρύνονται.

    (Στο slashdot ,
    τα post του τύπου "me too!!" εξακοντίζονται στο πυρ το εξώτερον από τους moderators!!)

    Και για όσους αναρωτιούνται για την υπερ-εξουσία των moderators (και την κατάχρηση που αυτή συνεπάγεται) το slashdot έλυσε αυτό το πρόβλημα με

    1. Μεγάλο αριθμό moderators.

    2. Μη μονιμότητα τους. Συχνές εναλλαγές τους.

    3.Meta-Moderation : Εκ των υστέρων βαθμολόγηση των moderators για τις αποφάσεις τους.

    Πολλές από τις τεχνικές του slashdot δεν μπορούν βέβαια , να εφαρμοστούν επακριβώς στην blogspot πλατφόρμα , αλλά ιδέες μπορούμε να πάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @pagis
    Η Διαφορα τους ειναι οτι ο Χατζημαρκακης ειναι σε κομμα Φιλελευθερων και μπορει να ελισσεται
    και να εκφραζεται καλυτερα..

    Ο Χατζηδακις ειναι στην ΝΔ..οπερ
    σημαινει Υπακοη..

    Δε συγκρινονται οι δικοι μας με τους
    Ελληνες του Εξωτερικου..

    οσο και αν αυτο πληγωνει
    τον Εγωισμο μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @nikos dimou

    Τα προβλήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι πολλοί σε φαντάζονται ως τον απόλυτο και αντικειμενικό δικαστή του blog.
    Η γνώμη σου μετράει πολύ περισσότερο από των υπολοίπων και φυσικά (δεδομένου ότι είναι ΓΝΩΜΗ) η υποκειμενικότητά της ενοχλεί αρκετούς. Αν τα σχόλιά σου τα υπέγραφα εγώ, κανείς δεν θα διαμαρτυρόταν ή ενοχλούταν :-)

    Πρότασή μου: Να χαλαρώσουμε ΟΛΟΙ!
    Και εγώ στο παρελθόν είχα διαφωνήσει με κάποια posts του ΝΔ (πχ ότι οι γυναίκες bloggers γράφουν καλύτερα από τους άντρες), το εξέφρασα, προσπάθησα να αποδείξω το αντίθετο με επιχειρήματα, αλλά ως εκεί. Ο ΝΔ δεν είναι ούτε αλάνθαστος, ούτε ο δίκαιος κριτής των πάντων! Εκφράζει γνώμη, την αντικρούουμε με επιχειρήματα, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και προχωράμε παρακάτω... Είναι κρίμα κάθε τόσο να χαλάει το ωραίο κλίμα της παρέας.

    Mickey, έχεις δίκιο όταν λες ότι πολλές φορές ο ΝΔ φάσκει και αντιφάσκει σχετικά με τις προτιμήσεις του για το blog. Ε, και? Γιατί τον θεωρείς τον αλάνθαστο νομοθέτη του blog?
    Άλλοι τον κατηγορούν για λογοκρισία. Ρε παιδιά ας σεβόμαστε τη βαρύτητα των λέξεων: λογοκρισία είναι να μην με αφήνεις να εκφραστώ ελεύθερα για κάποιο θέμα και όχι να σβήνονται οι ύβρεις ή τα άνευ νοήματος παραληρήματα!
    Ας προχωρήσουμε παρακάτω και αν δεν μας αρέσει ένα post, να μην σχολιάζουμε ή αν τελικά βαρεθούμε να αποχωρήσουμε τελείως.
    Παρακαλώ, όχι άλλη γκρίνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. azrael said...
    Νίκο αγαπημένε , επανέρχομαι στην προταση για συνδιαχειριστές που θα κάνουν comment moderation.

    Φίλε Azrael - εδώ δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε απλά πράγματα - σκέψουν να έπρεπε να συντονίσουμε και και δέκα comment moderators. Ό ένας θα έκοβε τον άλλο.

    Όπως σωστά είπες το slashdot δεν είναι προσωπικό blog - είναι κάτι σαν δικτυακή εφημερίδα και μπορεί να έχει περισσότερους ...αρχισυντάκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. zoros

    Πολύ καλό point. Ο διαχωρισμός σου θυμίζει το σύστημα της Β. Αμερικής όπου ο υφυπουργός και όλοι οι γενικοί διευθυντές προέρχονται από τη διοίκηση (administration), είναι τεχνοκράτες, γνωρίζουν το αντικείμενό τους και παραμένουν οι ίδιοι, ενώ ο υπουργός είναι πολιτικό πρόσωπο, δίνει τις γενικές κατευθύνσεις και αλλάζει αναλόγως της κυβερνήσεως. Μια διευκρίνιση:

    Όταν λοιπόν λες ότι «ο σωστός μάνατζερ υλοποιεί αυτά που του επιτάσσει η διοίκησή του», τότε αναφερόμαστε στον τεχνοκράτη υφυπουργό που υλοποιεί με το know-how του το όραμα της κυβέρνησης.

    Στο άλλο παράδειγμα (για τη μητρική άδεια) μιλάς όμως για πολιτική απόφαση, όχι τεχνοκρατική: «έχοντας ως δεδομένο το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, θα έψαχνε να βρει τη χρυσή τομή».

    Που θα ήταν λοιπόν καλύτεροι οι ορθολογιστές Μάνος και Ανδριανόπουλος; Σε θέση τεχνοκράτη υφυπουργού, ή σε θέση υπουργού που δίνει γενικές κατευθύνσεις;

    Προσωπικά πιστεύω ότι σε θέση τεχνοκράτη θα πήγαιναν χαμένοι – παραείναι μεγάλη η δυναμική τους. Με βάση όσα είπα στο προηγούμενο σχόλιο, νομίζω θα ήταν καλύτερα σε θέση υπουργού, αλλά με ισχυρό αντίβαρο. Να δείχνουν αποφασιστικότητα για τις αναγκαίες τομές, αλλά και έλεγχο για την άμεση επίδρασή τους στους πολίτες.

    Πολύ άχαρο να γράφω γι’ αυτό το θέμα ενώ ο ΝΔ δηλώνει πως ‘έμπλεξε’…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. είναι αδύνατο να συζητήσεις όταν επιμένεις να θεωρείς τον απέναντι έναντι σαν ανίκανο να σκεφτεί όσα του λες, επειδή εσύ επιμένεις ότι το όριο στη σκέψη είναι όσα προκύπτουν ως σκέψεις όταν βλέπεις τηλεόραση. ντροπή.

    όμως. εδώ έχουμε υποψήφιους διαχειριστές! εξουσιαστές, νομοθέτες και ανθρώπους-άτομα που θα εγκρίνουν στα τυπικά και στα ουσιαστικά μέρη τα λόγια μας. είναι αυτοί που αδιαφορούν για ό,τι υπάρχει και μπορεί να εκφραστεί, είναι οι κνίτες που μπαίνουν και απαγορεύουν το μάθημα, είναι ο χειρότερος εαυτός του πολιτικάντη. ντροπή.

    να το πούμε διαφορετικά: είστε ανίκανοι να συζητήσετε. η ανθρωπιά σας εξαντλείται στα ευχαριστώ που λέτε στα περίπτερα όταν αγοράζετε εφημερίδες. η φαντασία σας είναι ρηχή. να αυτοκατηγορηθείτε εγωίσταροι. σασμάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δεν εχω ιδεα απο διαχειρηση επιχειρησεων,ή απο το πως πρεπει να κυβερνας ενα κρατος.
    Εχω την εντυπωση πως δεν ειναι ιδιαιτερα ευκολο ουτε το ενα ουτε το αλλο αλλα και οτι δεν ειναι εντελως ομοια μεταξυ τους.

    @κ.Αλεβαντης

    Κουβέντιαζα τις προάλλες με κάποιον

    ειπατε.χαχαχαχαχα.Αυτη η φραση σας μου θυμιζει τον πατερα μου,αυτο το προαλλες το χρησιμοποιει συχνα.
    Και αν κρινω απο την φωτο σας πρεπει να ειστε κοντα ηλικια.
    Πως ειναι και οι ανθρωποι εκφραζονται το ιδιο αναλογως της ηλικιας ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ε τώρα αν σβήσετε το παραπάνω σχόλιο(με την πόρτα ανοιχτή)... Τι να πω;

    "η ανθρωπιά σας εξαντλείται στα ευχαριστώ που λέτε στα περίπτερα όταν αγοράζετε εφημερίδες."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Λοιπόν, φίλες μας & φίλοι μας, συνεχίζουμε με «Ζουζούνια» και «Ζήτω οι Αριθμοί», για να πούμε γι’ αυτά τα παιδικά πάρτυ:

    Παλιά, τα έκαναν οι γονείς μας το πολύ μια φορά το χρόνο, για τα γενέθλια ή τη γιορτή μας, στο σπίτι μας, με λίγους και καλούς καλεσμένους και τις οικογένειές τους. Μαγείρευε η μάνα 2 μέρες, στριμώχνονταν όλα τα έπιπλα στις γωνίες, μοιράζαμε ονομαστικές προσκλησούλες, στρώναμε τραπέζι με κα-νο-νι-κά σερβίτσια και του κόσμου τις λιχουδιές και περιμέναμε τους καλεσμένους μας.

    Αχ αυτό το κουδούνι, καθε χτύπημά του κι άλλος ένας φίλος μας, τι χαρά ήταν εκείνη! Ερχονταν να μας κάνουν παρέα, να τους κεράσουμε, έφερναν και δώρα! Σε μάς! Κι ας μας έφτανε και μόνο που τους είχαμε όλυς μαζί! Καμαρώναμε και τα καλά μας, κι ας έσφιγγαν τα καινούρια παπούτσια ή τσίμπαγε το φανελλένιο παντελόνι.. Μοσχομυριστοί, πεντακάθαροι, σιδερωμένοι, όλοι λες και πηγαίναμε στο Μέγαρο.

    Ολο το σόι συνήθως εκεί (στάνταρ οι νονοί), φαγητό προσέχοντας να είμαστε καλά παιδάκια και να μην ρίξουμε πολλά ψίχουλα κάτω και μας φωνάζει η μαμά μας. Και μετά η θεσπέσια σπιτική τούρτα (δεν είχε σημασία, και γέμιση καπνιστής ρέγγας με κάπαρη να είχε κάτω από το γλάσσο σοκολάτας, υπέροχη ήταν παντοτε!). Αν είχαμε και κάνεναν από τους μεγάλους σε χρέη ανιματέρ, ε ρε γλέντια! Η τίποτε μεγαλύτερα αδέρφια που σκάρωναν κάποιο μίνι-σκετσάκι...

    Μετά χορεύαμε και κάναμε και.. μεγάλα βήματα προς καποιους συμμαθητές ή συμμαθήτριες, τα φτιάχναμε, τα χαλάγαμε, πλακωνόμασταν, τα βρίσκαμε , όλα σε ένα πάρτυ που θα είχαμε να το λέμε μέρες.... Αν υπήρχαν και καπελλάκια, μπαλλόνια, κάποιο στυλό σαν «ενθύμιον» στο τέλος, πω πωωω χαρέεεες... Και το παιδάκι-οικοδεσπότης είχε μετά τα δώρα, να τ’ανοίξει, να σκίσει περιτυλίγματα, να διαβάσει τις κάρτες με τις ευχές και να τα κρατησει ένα-ένα, να έχει να θυμάται τους καλεμένους του. Η μάνα είχε να πλένει άλλες δύο μέρες, αλλά η γλύκα που έμενε μόλις της περνούσε η σύφιλη, θα την έκανε την επόμενη χρονιά να το ξανακάνει (μικρά test-drives για το πάρτυ που θα μπαίναμε στο πανεπιστήμιο & το γαμήλιο παρτυ!).

    Επεται συνέχεια, στο τέεεεελος έχουμε και επιμύθιον, σύνδεση με τα προηγούμενα κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πιο πανω εχω link για την ιστοσελιδα του.
    Επειδη τον εχω δει σε συνεντευξη.
    Γι αυτο τον ανεφερα.

    Οταν οι Δικοι μας μικροπολιτικίζουν για το πότε θα καθισουν στην εξουσία
    για το αν ο Αρχηγος εχει βαλει
    comment moderator και οι απο κατω εκαναν κατα λαθος επικινδυνη δηλωση(Εδω μεχρι και ο παλαι ποτε ατιθασος Ανδρουλακης,τωρα
    λεει ο,τι πει ο Αρχηγος,τωρα παμε για την Εξουσια..

    Ο Χατζημαρκακης,αντιθετα μιλησε
    για τις αγορες στην Κινα,την Ινδια,τη Ρωσια..μιλησε ανοιχτα για το που παμε ως Ευρωπη..
    για τον τροπο που θα πουλαμε τα
    αγροτικα προϊοντα μας..

    ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
    ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ
    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ..

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΜΕ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ
    ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @κ.Δημου Ν.

    Γραψατε:Φίλε Azrael - εδώ δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε απλά πράγματα - σκέψουν να έπρεπε να συντονίσουμε και και δέκα comment moderators.

    Και μετα λετε πως δεν υπαρχουν εθνη!!Βαλτε 10 Ελληνες μαζι για να συννενοηθουν μεταξυ τους.
    Sit back and enjoy!!
    Σχετικα με την προταση σας,μπορειτε να με βαλετε εμενα υπευθυνο των διαχειριστων.Να θεσπισουμε βαρδιες και ποινες για οσους παραβιαζουν τους κανονες λειτουργιας του μπλογκ.
    Επισης να στελνουμε ιους στους υπολογιστες οσον κατ'επαναληψη παραβιαζουν αυτους τους κανονες και σε τελικο σταδιο αν καποιοι ειναι ιδιαιτερα ενοχλητικοι να βρισκουμε την πραγματικη τους ταυτοτητα και να εκπαιδευσω ειδικα αποσπασματα τα οποια θα ....ε.....τελος παντων θα φροντιζουν ωστε οι παραβατες να μην ξαναενολχησουν το μπλογκ!
    Τους κανονες θα μπορειτε να τους αλλαζατε κατα το δοκουν γιατι κανενας δεν θα εχει δικαιωμα να εκφερει γνωμη,ειτε τους αρεσει ειτε οχι.
    Τους διαχειριστες επιτρεψτε μου να τους επιλεγω εγω,με δικη σας φυσικα εγκριση.
    Χμ..
    Δεν ξερω αλλα η προταση μου ωραια ακουγετε αλλα κατι θυμιζει....
    Κατι μου λεει οτι θα την απορριψετε. ;)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @yiannis h

    Νομίζω ότι πλέον δεν έχει νόημα να μιλάμε για χάραξη πολιτικών. Όπως έγραψα και στον spiretos72 προηγουμένως, η στρατηγική και το πλάνο μας έρχονται πλέον κουστούμι απ’ έξω: τα εξωτερικά μας από τις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα ουσιώδη (οικονομικά κλπ) από την ΕΕ. Οι ντόπιοι πολιτικοί πλέον ουσιαστικά αποφασίζουν για τους λεωφορειόδρομους και μόνο...

    Για αυτό πιστεύω ότι οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει είναι καλοί διαχειριστές και τεχνοκράτες, όπως το παράδειγμα των αμερικανών υφυπουργών που αναφέρεις.
    Για αυτό επίσης θεωρώ τον Σημίτη έναν από τους καλύτερους πρωθυπουργούς στην ιστορία της Ελλάδας και τον Ανδρέα Παπανδρέου έναν από τους χειρότερους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Παρακολουθούμε και τη συζήτηση μεταξύ zoros και yannish. Ο zoros εμφαίνεται σαν ένας καλός φιλελεύθερος μουζίκος που παίζει στο πιάνο τις νύχτες του κίτρινου πυρετού τα νέα του αντέννα. Ο yannish φαίνεται σαν ένα άτομο τύπου δημοσιογράφος, δηλαδή: πλαστογραφώ την επιφάνεια και καρφώνω πρόκες στις καρδούλες στα παγκάκια ή από μικρό μικρό παιζάκι άκουγα και ό,τι άκουσα αυτό είναι το σωστό, επειδής το άκουσα και ξέρω ότι μου το είπαν, και έτσι είναι. Επιφάνεια, νέφτι, ρυζόγαλο, πριόνι, δόγμα, στόκος, βήματα ανθρώπων που δεν ταξιδεύουν βάζουνε τις ζώνες και παραμονεύουν βλέπουν να συγκρούονται τα αισθήματά τους βιάζονται μπερδεύονται με τα λουριά τους με ουρά στα σκέλια κι όψη μονομάχου σώματα αρίων και μιλιά βατράχου βήματα ανθρώπων που τα καταφέρνουν μόνο που υπάρχουν πανικό μα φέρνουν φτιάχνουνε αφίσες για την απουσία κι επιχορηγούνται για την αφασία έφυγα ένα όνειρο πριν με τρομάξεις πριν από το φόβο σου κι εσύ ν' αλλάξεις ξέρω κατά βάθος πως δεν ξεχρεώνω η πιστωτική μου φτάνει για ένα χρόνο όσο κι αν θυμώσω κι αν παρακαλέσω πάλι μοναχός μου πρέπει να μπορέσω τρεις γενιές οιδίποδες που σε ψηφίζουν που τραυλίζουν δόγματα και πιθηκίζουν ψάχνουν καλοπέραση στην ξεραΐλα στο διαδίκτυο και στη βαρβατίλα βάζουνε το δάχτυλο στην ίδια μπρίζα για να σε εξοντώσουνε ζητάνε μίζα σώματα που μείναν στο καθαριστήριο δίχως υποσχέσεις και χωρίς μυστήριο...

    Να διαβάζεις τις σχολικές εκθέσεις του τηλεπαρουσιαστή Χατζηνικολάου...πόσο να ανθέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Φίλε Νίκο,

    επαναλαμβάνω τη ...συμβουλή μου στο σχόλιο μου στις Saturday, May 27, 2006 1:00:50 PM (BTW θα έλεγα να κόψεις κάτι στα timestamps - προσωπικά προτιμώ το δικό μου format που και σαφές και compact είναι).

    Και μη μου πεις πως τα σημερινά σχόλιο της Αφροδίτης στις 3:39:33 PM και στις 4:48:23 PM (και ΠΟΛΛΑ ακόμα - και από άλλους φυσικά) ΕΧΕΙ ειδικό ενδιαφέρον (αν και προβλέπω να τα συνδέσει στο ...επιμύθιον). Παρόλα αυτά δεν άκουσα τίποτα για πολλές τέτοιες ...παρεμβάσεις ;)

    Υ.Γ. Ούτε σοφός είμαι ούτε θεωρώ κανέναν εδώ μέσα ως "τον αλάνθαστο νομοθέτη του blog" (άλλο πάλι και τούτο, πώς σου ήρθε Zoros;). Άλλωστε, μάλλον αυτά είναι και τα τελευταία μου σχόλια εδώ μέσα. Αρχίζει και με κουράζει το πράγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τέλεια. Ένας σωστός, λοιπόν, υποψήφιος πρωθυπουργός, αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να εκμυστηρευτεί στους ψηφοφόρους του: ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί εγχώριους λαγούς με πετραχήλια γιατί δεν του επιτρέπεται. Γιατί δεν μπορεί.

    Μπορεί, όμως, να ανακοινώσει ότι θα κατεβάσει στην Ε.Ε. μια συγκεκριμένη ατζέντα, μέσω συγγενών κομμάτων-κυβερνήσεων. Αυτό θα είναι ελέγξιμο (όλα τα κόμματα στην Ε.Ε. θα ανακοινώσουν την ίδια ατζέντα και με βάση αυτή θα κριθούνε). Θα είναι η πρώτη πανευρωπαϊκή εκλογική καμπάνια σε εθνικό, ακόμα επίπεδο.

    Αυτό περιμένω.

    Για τους Σιμίτη και Ανδρέα, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σαν αγελάδα χρυσέ μου malboro. Κατεβάζεις γάλα και το χύνεις. Ωραία τα σατιρικά σου σχόλια μέχρι σημείου που θα επεκταθείς στις βίαιες επιθέσεις. Συμβουλή σού δίνω η μάνα, τη στιγμή που αποδέχεσαι την φιλοξενία του κοινοβίου δείξε σεβασμό στους υπολοίπους. Λίγο μέτρο σού λείπει που θα δέσει το λόγο σου σαν μπουκέτο από άνθη.

    Φιλικά αγαπητέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. στις εφτά Γενάρη στ' άι Γιαννιού τη χάρη μου χες τάξει Γιάννη μου να πάμε στο νησί πως τα δυο μας θα μαστε τρυφερό ντουέτο κι όχι κουαρτέτο η μάνα σου εγώ η γκόμενα κι εσύ στις εφτά Γενάρη μέσα στο τριάρι που με έχεις Γιάννη μου και δούλα και κυρά βρήκα μεσ' στα άπλυτα Γιάννη το μαντήλι κι η μπογιά απ' τα χείλη στο άσπρο το μαντήλι φαινόταν καθαρά. στις εφτά Γενάρη αν τολμήσει και σε πάρει θα σου κλέψω αγάπη απ' την τσέπη τα κλειδιά θα σ' αφήσω έξω Γιάννη κι ύστερα θα μπλέξω με σαράντα νεοφιλελευθέρους τηλεθεατές μπλόγκερς από τη Λιβαδειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τώρα: Ο αυτόματος πιλότος σε αποστολή πλαστικοποίησης της πολύτιμης γιορτής...
    Τα πάρτυ πλέον τα κάνουν οι γονείς σε γιορτή-γενέθλια ΠΑΝΤΑ ΕΞΩ (σπανίζουν οι σχιζοφρενικά μαζόχες που έχουν όρεξη να καθαρίσουν το σπίτι μετά με πυρηνικά), και δη στους περίφημους παιδότοπους. Τούτοι είναι μια μεγάλη σάλα με διάφορα σκαρφαλωτικά και φουσκωτά σε αρκετούς «ορόφους» και συνδυασμούς, ώστε να ανεβοκατεβαίνουν τα καμάρια μας, με δίχτυ γύρω-γύρω για να μην έκτοξευτούν σε κανέναν τοίχο, και πολλά μπαλλάκια κάτω στον πάτο για να μην σκάσουν με τα μούτρα στο πάτωμα. Είτε ανοιχτός ο παιδότοπος, είτε κλειστός, μετά τις 3 πρώτες μέρες λειτουργίας του, κι ας βγάζουν τα παιδιά τα παπούτσια τους, ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ. Από τον πιο συνοικιακό ως τον πιο κυριλέ. Αξίωμα.

    Μαγειρεύει το λεγόμενο «catering”, πλαστικούρες (και τα πιο κυριλέ του είδους, μη γελιόσαστε) που ούτε στον σκύλο μας δεν θα δίναμε αν είχαμε να διαλέξουμε μεταξύ αυτών και του να τον αφήσουμε νηστικό. Οι προσκλήσεις δίνονται χέρι-χέρι στο σχολείο (όπου σου έρχονται 5 προσκλήσεις για το ίδιο απόγευμα και μετά δυο μήνες τίποτε) από παιδάκια για τα οποία δεν έχεις ακούσει ποτέ σου τίποτε. Σόγια? Μπα, θείτσες κι αυτές ελάχιστες, οι νονοί μπορεί και να λείπουν εκδρομή...

    Στρουμφάκια και «στρουμφομάμπο», πάμε, ΚΑΙ!

    Το πρόγραμμα έχει στάνταρ πλαστική διακόσμηση-πακέτο (απο banners ως μπαλλόνια γεμιστά με ήλιον), φαγητό σε πλαστικά πιατοκουταλοπότηρα, η τούρτα είναι τεράστια και πάντα με «θέματα» (σούπερ-ήρωες και πριγκήπισσες, αυτά) και τόσα βελτιωτικά, χρώματα & χημικά που σε πιάνει η ψυχή σου (τα παιδιά σου θα λάμπουν στο σκοτάδι αφού την φάνε?). Μετά χορός – Βίσση, Βανδή, Ρουβάς σε κα-ψου-ρο-τρα-γουδα(!!!) κι αν είμαστε τυχεροί (ή άτυχοι..) έχει και clown (btw, lions do not eat clowns, they taste funny!). Ταλαντούχοι άνθρωποι που βγάζουν το ψωμάκι τους και θλίβεσαι για λογαριασμό τους... Αν δεν εξοργιστείς δλδ όταν έχουν και live περιστέρια ή κουνέλια κρυμμένα και στριμωγμένα για κάποια νούμερα.

    Τα δώρα στο παιδάκι είναι στάνταρ από συγκεκριμένα μαγαζιά (ρούχα-παιχνίδια-εμπλοκή), παίρνουμε δώρα α-πα-ραι-τή-τως σε όοολα τα αδερφάκια του εορτάζοντα και οι γονείς κερνούν α-πα-ραι-τή-τως δωράκια σε όοολα τα παιδάκια την ώρα που φεύγουμε... Και όλα τα δώρα στην σακούλα του καταστήματος, ούτε κάρτες ούτε τίποτε... Ασε που ο ίδιος ο παιδότοπος πουλάει και μπαλόνια και βιβλία και σκατολοϊδια, ώστε τα βλαστάρια μας να μας τα σπάνε θρύψαλα ΚΑΙ με αυτήν την γκρίνια, μη τυχόν και δεν τους πάρουμε...

    Η πλήρης σύγχισις για την έννοια και την αξία του δώρου...

    Τα παιδάκια ευτυχώς κοπανιούνται πολύ κι έτσι εξαγοράζουμε λίγη ησυχία για λίγην ώρα, όταν οδηγούμε στην επιστροφή και βγάζουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ στα καθισματάκια τους! Κι οι γονείς του παιδιού που έκανε το πάρτυ, μαζεύουν 50 σακούλες ογκώδη ίδια πράγματα που από την άλλη μέρα και για κανα μήνα θα αλλάζουν. Ολα. Γιατί έχουν απ’όλα και δεν τους κάνει τίποτα. Ούτε τα αλλαγμένα.

    Τουλάχιστον τα παιδάκια έχουν αναμνήσεις έστω έτσι, η χαρά του παιδιού ευτυχώς δεν ζυγίζεται με το ίδιο με μας κριτήριο, η χαρά των φίλων και του παιχνιδιού μαζί τους είναι από τα ελάχιστα αθώα που μας έχουν μείνει και μας κρατάν λίγο στα συγκαλά μας... Και ναι, το να βλέπεις ένα τσούρμο παιδάκια να τρέχει ροδομάγουλο, ξεχτένιστο, ξεκάλτσωτο και να ιδρώνει κι εσένα μόλις σε πάρει δευτερολεπτιαία αγκαλίτσα πριν ξαναξεχυθεί, είναι η πιο γλυκειά σαντιγύ της ζωής, σκέτο αφρόγαλα, any way you look at it! Σε λίγο θα σου φύγουν. (Και θα κλαίίιιις).


    Ακούστε και «Barbie εκτελεί –κυριολεκτικά- Καρυοθραύστη» και πάμε στην πολιτική, εκεί τα πραγματα είναι λιγότερο ψυχοφθόρα...

    Κάντε και λίγο fine-tuning, έχουμε και παράσιτα - νύχτωσε η αγάπη μου, ναμπλα, με την πόρτα ανοιχτή, 16802795, βαριόμαστε τη ζωή σας για λογαριασμό σας δλδ...

    Επανέρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. @mickey

    “Ούτε σοφός είμαι ούτε θεωρώ κανέναν εδώ μέσα ως "τον αλάνθαστο νομοθέτη του blog" (άλλο πάλι και τούτο, πώς σου ήρθε Zoros;).”

    Μπορεί να μη το εξέφρασα καλά στο προηγούμενο σχόλιό μου:
    Εννοώ ότι ναι, έχεις δίκιο όταν λες πως ο ΝΔ πολλές φορές δεν είναι αντικειμενικός στις κρίσεις του.
    Ε και? Ας το προσπεράσουμε και ας προχωρήσουμε!


    “Άλλωστε, μάλλον αυτά είναι και τα τελευταία μου σχόλια εδώ μέσα. Αρχίζει και με κουράζει το πράγμα... “

    Θα στενοχωρηθώ πολύ αν κάνεις πράξη αυτό που γράφεις! Είναι πραγματικά κρίμα να μην σε διαβάζουμε.

    Παίδες: Ας χαλαρώσουμε λίγο για να το απολαμβάνουμε καλύτερα!
    Τελικά πρέπει να είμαι μειοψηφία που το blog το βλέπω ως πνευματικό παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ααααα, μιλήσαμε για βελτίωση πώς σε είπαμε, Τσιλιμήδη; Χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αν κατεβάσω μία συγκεκριμένη ατζέντα, θα υιοθετήσω δέκα μαύρους να αθλούνται στο κέντρο να τορπιλίζουν τορπίλες εκτοξεύοντας την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας με βάση. Και θα κριθώ ως κομματοκυβέρνηση, γιατί αν θα συμφωνούσα περισσότερο για τον Σημίτη, θα ήμουν ελέγξιμος σύμφωνα με την ατζέντα των εγχώριων λαγών. Ένας σωστός κόμμα λοιπόν κόμμα υποψήφιος πρωθυπουργός, φοράει το πετραχήλι του και εκμυστηρεύει τους μη επιτρεπόμενους ψηφοφόρους του. Αυτό περιμένω.

    Μέσα στον κόσμο αρνήθηκα
    Τα πράγματα τ' ανήθικα
    Κι απ' τη ζωή του μέρμηγκα
    Προτίμησα του τζίτζικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αφροδίτη, κι εμείς βαριόμαστε το scrolling up και down αλλά το βουλώνουμε εις ένδειξη ευγενείας και δημοκρατικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Λοιπόν, too much, τα Goldberg Variations του J.S.Bach διά χειρός Glenn Gould ισούνται με τη ζωή και το θάνατο σε 32 παραλλαγές. Συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. @too much
    «Ή θέλετε να συνεχίσετε το θέμα για τους πολιτικούς; Εδώ και ώρα υπάρχει εκτροπή...»

    Χμ... Που την είδες την εκτροπή?
    Και ακόμα έστω ότι υπάρχει, ευθύνεται το θέμα για τους πολιτικούς για αυτό, ενώ αν μιλούσαμε για μουσική δεν θα συνέβαινε?

    Γενικότερο σχόλιο που ήθελα να το πω καιρό: αν κάποιος θέλει να χαλάσει το blog, θα το κάνει ανεξαρτήτου θεματολογίας. Ίσα-ίσα που τα απλά θέματα καθημερινότητας προσφέρονται περισσότερο από πχ το Κυπριακό για μπουρδολογία.
    Όσο το blog είναι χωρίς ουσιαστικό moderation (ο ΝΔ δεν προλαβαίνει) και προσελκύει πολύ κόσμο τα trolls θα βασιλεύουν! Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά, αγνοώντας τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Όταν πρωτομπήκα στο νετ και ιδιαίτερα στις διαδικτυακές συζητήσεις, με επηρέασαν περισσότερο απ’ ότι περίμενα. Τα νικ είχαν ψυχή, αυτός είπε το ένα, το άλλος τα έριξε στη δέινα, στο θέμα αυτό εκείνος δεν μπορεί να λέει αυτό γιατί αλλού έλεγε το αντίθετο.

    Η εικονική πραγματικότητα, χωρίς να είχε προκαλέσει φυσικά παράκρουση, είχε γίνει πολύ αληθινή. Και τώρα, σκέφτομαι, τι θα γινόταν αν σε όλη εκείνη τη δυναμική που βρήκα και τη λούστηκα ως νεούδι, να προσθέτονταν και η ευθύνη της κοινότητας, του δικτυακού τόπου;

    Όλο αυτό κράτησε λίγο και νομίζω ότι ο ΝΔ παίρνει εδώ και κάποιους μήνες το δικτυακό βάπτισμα του πυρός. Δεν το κρύβω ότι μετά το προχθεσινό μήνυμα αγάπης, περίμενα ν’ ακολουθήσει ένα αντίθετο. Η κυκλοθυμία είναι τυπική εάν κάποιος δεν βγαίνει από τον κύκλο που την προκαλεί. Και με όλη την καλή προσπάθεια (δηλ. διάθεση) το καινούριο μπλογκ δεν έλυσε μόνο του τα προβλήματα του παλιού.

    Γνώμη μου: Χρειάζεται χρόνος… και μεγαλύτερη αποστασιοποίηση από μεριάς οικοδεσπότη. Κάτι που δεν θέλουμε, βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. @ΝD..Ο Mickey ή ο Βadly δεν ειχε προτεινει
    2 blogs?..ενα για chat και σαχλαμαρες,επιφανεια(χρειαζονται και αυτα)
    και ενα πιο σοβαρο..

    Αυτο πρεπει να γινει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. @Σαλτάρω στο κενό.
    Πήρα το θάρρος να αναμορφώσω το κείμενό σου. Με συγκίνησε γι' αυτό το άγγιξα. Συγχώρεσε με...

    Είναι αδύνατο να διεξάγεις συζήτηση με το άτομο έναντι σου αν επιμένεις να τον θεωρείς ανίκανο να σκεφτεί όσα του λες. Κι αυτό γιατί εσύ επιμένεις ότι το όριο στη σκέψη είναι όσα προκύπτουν ως σκέψεις όταν βλέπεις τηλεόραση. Ντροπή.

    Όμως. Εδώ έχουμε υποψήφιους διαχειριστές! Εξουσιαστές, νομοθέτες και ανθρώπους-άτομα που θα εγκρίνουν τα τυπικά και τα ουσιαστικά μέρη των λόγων μας.

    Είναι αυτοί που αδιαφορούν για ό,τι υπάρχει και μπορεί να εκφραστεί. Είναι οι κνίτες που μπαίνουν και απαγορεύουν το μάθημα. Είναι ο χειρότερος εαυτός του πολιτικάντη. Ντροπή πάλι.

    Να το πούμε διαφορετικά: Είστε ανίκανοι να συζητήσετε κάτω από αυτούς τους όρους, τους οποίους εσείς θέτετε.

    Τολμώ έτσι να σας κατηγορήσω. Η ανθρωπιά σας εξαντλείται στα ευχαριστώ που λέτε στα περίπτερα όταν αγοράζετε εφημερίδες. Η φαντασία σας είναι ρηχή. Να αυτοκατηγορηθείτε λοιπόν κι εσείς ως εγωιστές. Αμάν υμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. mickey said...
    "Αρκεί να γνωρίζω φυσικά τι θέλει (ή δε θέλει) ο οικοδεσπότης - αν και πολύ φοβάμαι πως αυτό συμβαίνει ανάλογα με το πλευρό που θα κοιμηθεί :( "

    Ο οικοδεσπότης έχει ξεκάθαρα πει τι δεν θέλει: χυδαιότητες, υπέρ-σεντόνια (1000 λέξεων), επαναλήψεις, flames και chat.
    Με οποιοδήποτε πλευρό κι αν κοιμάται...

    mickey said...
    "Και μια φιλική συμβουλή:
    Νίκο, με όλο το σεβασμό, νομίζω πως καλύτερα είναι να γράψεις αυτά που θέλεις και να μην αναλώνεσαι σε θέσπιση κανόνων, εξαιρέσεις θεμάτων και εσωστρεφή κριτική του blog κάθε τρεις και λίγο. Δε διώχνει μόνο τα χαζό σχόλιο τα καλό. Διώχνει και η χαζή, άδικη ή επιλεκτική κριτική τον καλό σχολιαστή (και δεν αναφέρομαι φυσικά στην αφεντιά μου)".

    Δεν αναφέρεσαι στην αφεντιά σου - αλλά δύο σχόλια παρακάτω δηλώνεις ότι θα φύγεις.

    Αυτό που συμβουλεύεις πάντως το δέχομαι. Είναι άλλωστε πολύ πιο εύκολο να μην κάνεις τίποτα παρά να κάνεις κάτι. Εξαιρώντας πολύ ακραίες περιπτώσεις δεν θα κάνω παρεμβάσεις.

    Κι ας ελπίσω στην ωριμότητα όλων. Αλλιώς θα φωνάξω τον guerrero762...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. @too much

    Το μουρμουρητό του Glenn Gould αποτελεί μέρος της μουσικής του Bach.
    Θέλω να το ακούω, σπαρταρά η μουσική ζωντανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. @ΝΔ,

    «Κάθε φορά... συζήτηση... στην Βουλή... ερώτημα: «Αν είχα μία μεγάλη επιχείρηση και ήθελα να προσλάβω έναν ικανό μάνατζερ για να την διευθύνει, θα εμπιστευόμουν κάποιον από αυτούς; Θα τον προσλάμβανα – και με ποια κριτήρια;»

    Εξαρτάται από την επιχείρηση κε Δήμου. Το προϊόν (απτό και μη, ανεξαρτήτως διαχωρισμού υπηρεσίας-χειροπιαστού αγαθού), την αγορά (και τους παράγοντες που την επηρρεάζουν, καταναλωτές, μικρο-μακρο περιβάλλον), τον ανταγωνισμό (άμεσο, έμμεσο), την τοποθέτησή του μέχρι στιγμής (και την ιστορία του), τα οικονομικά στοιχεία για τα πάντα, τις έρευνες για τα πάντα, τις ελλείψεις της εταιρίας, τα δυνατά της στοιχεία και τα αδύνατά της, την εταιρική κουλτούρα, τις σχέσεις εργοδοτών-εργαζομένων-μετόχων, το όραμα, τους στόχους μας, τις μελλοντικές ευκαιρίες & τους κινδύνους, την ταχύτητα αντανακλαστικών όπως έχει φανεί μέχρι τώρα και και και....

    Ναι μεν, διαλέγω ΠΑΝΤΑ άνθρωπο κι όχι cv (όσο περισσότερες θέσεις βλέπω τόσο πιο πολύ προκαταλαμβάνομαι ότι έχω να κανω με σκορποχώρι κι όχι με one-man show ταλέντο), αλλά γνωρίζοντας ότι η κάθε μου επιλογή θα είχε σοβαρό αντίκτυπο σε πραγματικές ζωές ανθρώπων και πραγματικά λεφτά (έστω κι αν αυτά είχαν μόνον ονομαστική αξία και τίποτε ευκόλως αξιοποιήσιμο), δεν δύναμαι να απαντήσω στο ερώτημά σας, παρά μόνον με ένα γενικό «δεν ξέρω εάν δεν μου δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση της επιχείρησης».

    Εάν ας πούμε είχα να πουλήσω όπλα σε Σαουδάραβες και χρειαζόμουν ένα πρωτοπαλλήκαρο με περγαμηνές, αδίστακτο και ικανότατο στο bullshiting - με αποτέλεσμα όμως- και εφήρμοζα management by objectives, να μου πιάσει π.χ. το quota παραγγελιών γαι το επόμενο fiscal year, θα έβαζα τον Παπαντωνίου.

    Αν πάλι είχα να στήσω και να οργανώσω παιδότοπους-mini themeparks με όραμα franchise & ταχεία διείσδυση (σε στυλ Village Roadshow), ξεκινώντας ταυτόχρονα σε μερικές ευρωπαϊκές πόλεις, θα χρειαζόμουν κάποιον που να εμπνέει στοιχειώδη σεβασμό, να κινείται με άνεση σε πολλούς χώρους, να μην δυσκολεύεται να δεσμεύσει κεφάλαιο και θέλει ν’αφήσει ιστορία πίσω του, θα διάλεγα την Ντόρα.

    Αρα, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. To blog κατέληξε να είναι "ένα απέραντο φρενοκομείο". Ορισμένοι σχολιάζουν το πρώτο μέρος του σημερινού post, άλλοι (όπως προσπάθησε να υποδείξει ο οικοδεσπότης) το δεύτερο. Μία ομάδα είναι κολλημένη ακόμα στο χθεσινό. Η Αφροδίτη παρασυρόμενη από την αποδοχή, που είχε η συγγραφική της δεινότητα, γράφει το δικό της blog in the blog (όπως λέμε shop in the shop). Και αφού κατέχει υπουργική θέση στην blogοπαρέα είναι και υπεράνω νόμου (όπως όλοι οι υπουργοί στην Ελλάδα). Ο Mickey, παρ'όλες τις εύστοχες παρατηρήσεις του, δείχνει να τον πνίγει το δίκιο, και κάθε φορά μας διαβεβαιώνει οτι "προς το παρόν δε θα ασχολειθεί άλλο με το θέμα". O Takis Alevantis μοιάζει να είναι από τις λίγες (επαναλαμβανόμενες) παρουσίες του blog που τηρεί κατά γράμμα τους κανόνες που έχει θέσει ο Νίκος και συνεισφέρει σημαντικά με τις απόψεις του στον διάλογο. Η αξιαγάπητη Παράγραφος, πέρα από τις μοναδικές της διηγήσεις, τόσο σ'αυτό το blog όσο και στο δικό της, δεν ξεχναέι να μας υπενθυμίσει (ως μια άλλη Μαρία Αλιφέρη) ότι μας αγαπάει όλους και περισσότερο τον Νίκο. Ο ΝΔ, δε, έχει σαλτάρει, όχι μόνο με τον ομώνυμο blogger, αλλά όλους μας. Θεσπίζει πρόχειρα άτυπους κανόνες, που προσπαθούν να βουλώσουν τρύπες, αλλά είτε παρερμηνεύεται είτε αγνοείται. Μοιάζει με καπετάνιο, που ασκεί τη διακυβέρνηση του καραβιού του με δημοκρατικές διαδικασίες. Το καράβι άρμενίζει ουσιαστικά ακυβέρνητο, αλλά όλοι αλπίζουν ότι μόλις βγει από τη μπόρα θα ξαναβρει την πορεία του.
    Ο σαλτάρω (με όποιο όνομα και να μπει), γραφική αυτή προσωπικότητα του "κοινοβίου", έχει ανταπόκριση μόνο στους νέους επισκέπτες του blog, μέχρι να τον πάρουν κι αυτοί χαμπάρι. Ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις κάνουν ακόμα ο andy dufresne, η blade runner, ο έταιρος τακης, ο guerrero και πολλοί άλλοι στυλοβάτες του blog.
    Συγγνώμη, αν η κριτική μου, αναφέρεται κυρίως στους στυλοβάτες, αλλά αξίζουν και τον απόλυτο σεβασμό μου, αφού σ'αυτούς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία του συγκεκριμένου blog.

    Μπορεί να μην μπορούμε να διακρίνουμε με ακρίβεια και σιγουριά τον χαρακτήρα του κάθε επισκέπτη, αλλά σίγουρα μπορούμε να ονομάσουμε την καταγωγή του blog.
    Είναι Ελληνικό (ή αλλιώς γραίκικο για τον Harry) με όλα τα θετικά και αρνητικά που αυτό συνεπάγεται.
    Φίλε Νίκο, μπορεί να μην σου αρέσουν οι ομαδοποιήσεις, αλλά το blog σου έχει ταυτότητα.

    p.s. Ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε λίγο πιο ευρωπαϊκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. @aphrodite

    Ο ικανός μάνατζερ δεν εξαρτάται από το αντικείμενο, αλλά από την ικανότητά του να διοικεί. Να συντονίσει ανθρώπους και πόρους, να πάρει σωστές αποφάσεις τη σωστή στιγμή, ώστε να φτάσει στον στόχο του.
    Τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις για τον Γιάννο και την Ντόρα, αφορούν στοιχεία του χαρακτήρα τους και όχι την ικανότητά τους να αναλάβουν ένα project και να το φέρουν εις πέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. […]«Τι πρέπει να κάνω για να σ’ εξημερώσω»;

    «Πρέπει να είσαι πολύ υπομονετικός», απάντησε η Αλεπού. «Πρώτα θα καθίσεις στο γρασίδι κάπως μακριά μου όπως τώρα. Θα σε βλέπω με την άκρη του ματιού μου και δεν θα λες τίποτα. Οι λέξεις είναι αιτία παρεξηγήσεων. Μέρα με τη μέρα θα έρχεσαι πιο κοντά μου. Θα ήταν καλύτερα να έρχεσαι πάντα την ίδια ώρα. Για παράδειγμα αν έρχεσαι στις τέσσερις το απόγευμα, τότε γύρω στις τρεις θα αρχίσω να νιώθω ευτυχισμένη. Όσο περνάει η ώρα θα νιώθω όλο και πιο ευτυχισμένη. Στις τέσσερις θα είμαι ανήσυχη και σχεδόν θα χοροπηδάω από ευτυχία. Θα σου δείχνω πόσο ευτυχισμένη είμαι. Αλλά αν δεν έρχεσαι συγκεκριμένη ώρα δεν θα ξέρω πότε πρέπει να φορέσει η καρδιά μου τα καλά της για να σε υποδεχθεί».[…]

    ..έχω μια ιδέα για την αποσυμφόρηση του blog...

    Αν επιτρεπόταν να δημοσιεύουμε σχόλια, κάποιες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (2-3 ώρες το πρωί και 2-3 το βράδυ) θα είχαμε αρκετό χρόνο να διαβάσουμε ό,τι έχει ήδη δημοσιευτεί και εξ αιτίας της πίεσης χρόνου, ίσως κάθε post που αποφασίζαμε να μοιραστούμε, να ήταν πιο ουσιαστικό. Θα προετοιμάζαμε καλύτερα τις σκέψεις μας και θα είχαμε τη χαρά της προσμονής.

    Αν μη τι άλλο, είναι μια καλή άσκηση αυτοσυγκράτησης (και μερικής απεξάρτησης).

    Αυτό φυσικά απαιτεί από τον ΝΔ να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει τη διαδικασία, αλλά νομίζω πως επισκέπτεται το blog αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

    Προτιμώ να διαβάζω το καλύτερο σεντόνι του καθενός σας , παρά μικρά, πολλά και -καμιά φορά, αλλά όχι πάντα- ανούσια σχόλια επί παντός επιστητού.

    Καλή και η παιδική χαρά αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράρτημα κάπου αλλού για κουβεντολόι και εκτόνωση(forum, chat και ό,τι άλλο).

    ...just my 5 cent.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Μιας και το θέμα ξαναγύρισε στα υπαρξιακά του blog θα πω και εγώ τη γνώμη μου.

    Εδώ είναι ξένο μαγαζί. Άμα σου λένε "αυτό δεν το πουλάμε" δεν το ζητάς συνέχεια, πας σε άλλο ή ανοίγεις δικό σου. Όταν δεν το σέβεσαι αυτό δεν είναι λογοκρισία (τι εύκολα που χρησιμοποιούμε βαριές κουβέντες) να τρως πόρτα. Ιδίως όταν είσαι εντελώς εκτός θέματος.

    Υπάρχουν σεντόνια κουραστικά και σεντόνια απολαυστικά. Δεν μπορείς ούτε να μην επιπλήξεις στην πρώτη περίπτωση ούτε να μην συγχαρείς στη δεύτερη. Ο συγκεκριμένος κανόνας είναι από αυτούς που παραβιάζονται εύκολα και από εμάς και από τον owner και δεν είναι κριτήριο αναξιοπιστίας για κανέναν. You take your own risk.

    Δεν μπορείς να κρίνεις ένα μαγαζί ούτε για το αν θα κλείσει ούτε για το αν όχι. Όταν είπε ότι θα το κλείσει πέσαμε όλοι να τον φάμε (που πας, έχεις υποχρέωση, μας παρατάς, μας πουλάς, κλπ). Μόλις το ξανάνοιξε πάλι το ίδιο και χειρότερα (είσαι αναξιόπιστος, κάνεις κινήσεις εντυπωσιασμού, σου αρέσει να σε γλύφουν, κλπ κλπ). Άμα σου αρέσει το προϊόν και είναι ανοιχτά έλα ψώνισε, άμα είναι κλειστά πήγαινε αλλού.

    Παλιότερα τα προσωπικά μας είχαν αξία -και γι αυτό έγιναν και τόσες φιλίες- γιατί έπονταν των επί του θέματος. Τώρα πήραμε αέρα και αγνοούμε εντελώς το θέμα και κάνουμε ανούσιο chat. Το chat είναι ωραίο όταν ξεκινάει από το θέμα και μπλέκεται με τα προσωπικά, ανάποδα είναι κούραση.

    Τους υπόλοιπους κανόνες δεν τους σχολιάζουμε. Όταν σου λέει ο host "εγώ αυτό εδώ μέσα το θέλω έτσι" δεν μπορείς να πεις "α, εμένα δεν μου αρέσει". Και ποιος σε ρώτησε;

    Αυτά! Πάω στην έκθεση βιβλίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Zoros said...
    "Ο ικανός μάνατζερ δεν εξαρτάται από το αντικείμενο, αλλά από την ικανότητά του να διοικεί".

    Συμφωνώ απόλυτα. Όπως επίσης δεν βλέπω βασικές διαφορές στην διοίκηση ενός κράτους (ή ενός υπουργείου) και μίας μεγάλης επιχείρησης. Οράματα υπάρχουν και εδώ και εκεί. Το θέμα της κοινωνικής ευαισθησίας επίσης. Ένας μάνατζερ κράτους που δεν θα έπαιρνε μέτρα κοινωνικής ευαισθησίας (δυσαρεστώντας και στρέφοντας εναντίον του τους πολίτες) θα ήταν κακός μάνατζερ.

    Περιττό να πω - για να απαντήσω και εγώ στο ερώτημα που έθεσα - ότι κανένα από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θα εμπιστευόμουν ως μάνατζερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Για τη διαχείριση του κράτους
    Το κράτος είναι δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση. Στην Ελλάδα μάλιστα έχει την ειδική αποστολή να παρέχει σύνταξη απ' τα 25 σε μισό εκατομμύριο νοματαίους. Ένας "κερδοσκόπος" τεχνοκράτης θα έσπερνε την καταστροφή.

    Για τη διαχείριση του ιστολογίου
    Ελευθερία στη νεοελληνική κοινωνία σημαίνει να κάνεις ό,τι θέλεις. Οι άλλοι οφείλουν να σε ανέχονται, αλλ' απ' την άλλη μπορούν να κάνουν κι εκείνοι ό,τι γουστάρουν.
    Tουλάχιστον θα μπορούσε να βάζει κανείς στα μηνύματα "ειδικού ενδιαφέροντος" μια επικεφαλίδα "ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ", ώστε να ξεχωρίζονται πιο εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. @zoros,

    Καλησπέρα!

    "Ο ικανός μάνατζερ δεν εξαρτάται από το αντικείμενο,"

    Aν δεν ξέρω όμως για ΠΟΙΟ αντικείμενο μιλάμε, δεν μπορώ να κάνω fit ανθρώπου-job description.

    "... αλλά από την ικανότητά του να διοικεί. Να συντονίσει ανθρώπους και πόρους, να πάρει σωστές αποφάσεις τη σωστή στιγμή, ώστε να φτάσει στον στόχο του."

    Η ικανότητες που αναφέρεις είναι μια πολύ καλή ομπρέλλα που περιέχει τις γενικές παραμέτρους, αλλά μόνον αυτές: το πε-ρί-γραμ-μα. Ο ικανός μανατζερ φυσικά και πρέπει να τις έχει, αλλά το πώς θα τις εφαρμόσει κατά περίπτωση, θα έπρεπε να ξέρεις ήδη ότι είναι πιο σημαντικό.

    Καλή μάνα πχ. είμαι στα δικά μου παιδιά. Στου άλλου δεν μπορώ να ξέρω. Ναι, γενικά, αγαπάω τα παιδιά. Και κάνω ένα κάρο πράγματα που οφείλει να κάνει μια μάνα. Αλλά το εάν θα μπορέσω να φέρω εις πέρας τον ρόλο μου με επιτυχία και να reach full relevant potential δεν εξαρτάται από τις ικανότητές μου και μόνον...

    "...Τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις για τον Γιάννο και την Ντόρα, αφορούν στοιχεία του χαρακτήρα τους και όχι την ικανότητά τους να αναλάβουν ένα project και να το φέρουν εις πέρας. "

    Ποιά η διαφορά? Τα στοιχεία του χαρακτήρα είναι εκείνα που καθορίζουν ΚΑΙ την ικανότητα να αναλάβεις ένα project & να το φέρεις εις πέρας. Μαζί και τα μη-χαρακτηριολογικά, όπως εμπειρία, μορφωση, καλλιέργεια, γνωριμίες, status, φιλοδοξίες, μη μιλήσω και για εξω-ατομικούς παράγοντες όπως συγκυρίες, "πλάτες" κτλ κτλ...

    Μην μπλέκεσαι με το δέντρο, καλό αλλά μονάχο - δες τι ωραίο το δάσος.... Α, συγνώμη, σου αρέσει να πλακώνεσαι just for the fun of it - οκ, συγνώμη, το ξέχασα!
    :)))


    @felix,

    "Η Αφροδίτη παρασυρόμενη από την αποδοχή .....είναι και υπεράνω νόμου..."

    Σήμερα βιάζεσαι, ψυχραιμία...
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. @in silence
    αυτό που προτείνεις μπορεί να το κάνει ο καθένας (μακάρι να το έκανε!) και χωρίς δικούς μου περιορισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ein Steppenwolf said...
    "Για τη διαχείριση του κράτους
    Το κράτος είναι δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση. Στην Ελλάδα μάλιστα έχει την ειδική αποστολή να παρέχει σύνταξη απ' τα 25 σε μισό εκατομμύριο νοματαίους. Ένας "κερδοσκόπος" τεχνοκράτης θα έσπερνε την καταστροφή".

    Μα ο κερδοσκόπος τεχνοκράτης θα ήταν κακός κρατικός μάνατζερ. Ίσα -ίσα ο καλός μάνατζερ θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει τις συντάξεις. Μην μπερδεύετε τον μάνατζερ με τον κεφαλαιοκράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. @ΝΔ,

    Συγνώμη, απαντούσα στον ζορό (χρατς-χρουτς-χρααατσ!"Ζ!")και δεν περιέλαβα κι εσάς στην απάντησή μου.

    Ομως, "εάν έπρεπε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να διαλέξω, τι θα έκανα?" ήταν η παραδοχή που κάναμε οι περισσότεροι για να σας απαντήσουμε - αλλιώς λέγαμε ένα γενικό "Πφ! Νάδα" και τελειώναμε.

    Η δυσκολία είναι όταν έχεις ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ το pool για να διαλέξεις, τι κάνεις? Εδώ είναι και το πιο ενδιαφέρον της κουβέντας. Είμαι περίεργη για το τι θα απαντήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Κάποιοι από σας δείχνετε καμιά φορά μία αστεία αγωνία για την πορεία του blog, κι αυτό είναι ακατανόητο. Το blog είναι στα αρχικά κείμενα, όχι στα σχόλια.
    Δώστε στα σχόλια το δικαίωμα της ελαφρότητας, και εκτιμήστε τις στιγμές που, κάποια, γίνονται ουσιαστικά.
    Αλλιώς εγκαινιάζουμε μία νέα πορεία κόντρας, "το δικό μου είναι πιο ουσιαστικό από το δικό σου" και θα καταλήξουμε στο "ο μπαμπάς μου δέρνει τον μπαμπά σου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. @dimitrizzzz, 6:41,

    THE SAME!!!

    Να προσθέσω και το "ν-έ-ο" ύφος, "Ν-Ε-Ο" και τα συνοψίσαμε!

    Ο-έ-ο!!!

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Στην σημερινή Ελληνική πολιτική σκηνή, ξεχωρίζω ελάχιστους πολιτικούς, που θα τους εμπιστευόμουνα ευθύνες διοίκησης μεγάλης εταιρείας.
    Διακρίνω τους Ανδριανόπουλο, Μάνο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Φλωρίδη, Χριστοδούλου, (τέως υπουργός νυν διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ), Σουφλιά, Αννα Διαμαντοπούλου και ελάχιστους άλλους, που ίσως δεν θυμάμαι αυτήν τη στιγμή. Το πιο ωραίο είναι ότι οι τέσσερεις πρώτοι κατά σειράν έχουν τεθεί στην γωνία, μέσα στο κόμμα, με το οποίο εξελέγησαν.
    Ελπίζω προσωρινά.
    Θεωρώ τους τέως πρωθυπουργούς (η και τον νυν) και τους αρχηγούς κομμάτων εκτός συναγωνισμού για να μην ...αναμοχλεύσω πολιτικά πάθη.

    Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει η πλειοψηφία των υπουργών να προέρχεται από καταξιωμένους managers εκτός βουλής. Με αυτόν τον τρόπο, θα αξιοποιούντο στελέχη αποδεδειγμένων ικανοτήτων στις ανώτερες θέσεις της εκτελεστικής εξουσίας και η απαραίτητη διάκριση, για την λειτουργία της Δημοκρατίας, μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας θα είχε εφαρμογή.

    Η πλειονότης των σημερινών υπουργών, αλλά και προηγουμένων, αποτελείται από άτομα τα οποία δεν έχουν αποδείξει ότι έχουν κάποιες ικανότητες, ούτε επιτυχίες στην διοίκηση και πολλοί είναι απλώς γόνοι παλαιοπολιτικών οικογενειών.

    Επι πλέον υπάρχει τεράστιο χάσμα ή μάλλον αντίθεση στα χαρακτηριστικά ενός κομματικού στελέχους και ενός manager. (Ας μην το αναλύσουμε περαιτέρω. Νομίζω είναι ευνόητο)

    Η αξιοποίηση εξωκοινοβουλευτικών στελεχών δεν συνηθίζεται στην Ευρώπη αλλά αποτελεί τον κανόνα στις ΗΠΑ.

    Αναφέρω ώς παράδειγμα τον McNamara, ο οποίος ήταν manager της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford και όταν επέτυχαν τα σχέδιά του, έγινε ο πρώτος Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, που δεν ήταν μέλοςτης οικογενείας Ford. Σε αυτόν τον άνθρωπο ανέθεσε ο J.F.K. το 1961, το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ και παρέμεινε σε αυτήν τη θέση μέχρι το 1968.

    Σήμερα στην Ελλάδα κυριαρχεί το κριτήριο του πολιτικού κόστους, ό εστί μεθερμηνευόμενο, ότι το πρώτο που φροντίζουν οι πολιτικοί μας άνδρες (και γυναίκες) είναι να παραμείνουν στην εξουσία, αντι όπως θα έπρεπε να κάνουν οι πραγματικοί πατριώτες, να αναλώνονται για την πρόοδο της χώρας.

    Αλλα ισχύει και εδώ το «τοιούτος αρμόζει ημίν ηθοποιός». Δηλαδή έχουμε τους πολιτικούς που θέλουμε και μας αξίζουν. Κρίμα! Θα ήθελα τους πολιτικούς να είναι ότι καλύτερο έχει αυτός ο τόπος στην διοίκηση.

    Εχουμε συνειδητοποιήσει στην χώρα μας ότι η Angela Merkel προέρχεται από την Ανατολική Γερμανία, την οποία οι τέως Δυτικογερμανοί έβλεπαν με πολλή δυσπιστία πριν 10 χρόνια; Εχουμε καταλάβει τι πολιτική ωριμότητα μακρυά από κάθε προκατάληψη συνεπάγεται αυτή η εκλογή;

    Αυτή είναι η διαφορά ενός λαού που ειδικεύεται στα έργα και είναι φειδωλός στα λόγια από έναν λαό που είναι πλούσιος στα λόγια αλλά φτωχός στα έργα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. aphrodite said...
    @ΝΔ,
    Η δυσκολία είναι όταν έχεις ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ το pool για να διαλέξεις, τι κάνεις? Εδώ είναι και το πιο ενδιαφέρον της κουβέντας. Είμαι περίεργη για το τι θα απαντήσετε.

    Δηλαδή παίζουμε "το χειρότερο"; Ε λοιπόν δεν υπάρχει ούτε μονόφθαλμος στους 4 τυφλούς. Αλλά στο πολύ παρακα΄κό θα έβαζα την σειρά:

    1. Παπαρήγα
    2. Παπανδρέου
    3. Καραμανλής
    4. Αλαβάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Για να μην παρεξηγηθώ - σειρά από το "καλύτερο" στο χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. aphrodite said...
    @ΝΔ,

    Why Παπαρήγα τοπ? Εκτός αν είναι τυχαία επιλογή σειράς.

    Είναι η λιγότερο χάλια...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. @ΝΔ,

    ΟΚ, απαντήσατε, μύλος γινόμαστε με το not-so-real-time...
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ..μα οι πολιτικοί μας δεν είναι αυτοί που υπόσχονται μια Ελλάδα που θα πηγαίνει όλο και πιο μπροστά και που στο τέλος κάνουν τα αυτονόητα και μας τα μοστράρουν και σα μεγάλες επιτυχίες..??

    Ακόμα και τα ψέματά τους μπάζουν απο παντού!!!

    Κανέναν δε θα διάλεγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. οι πολιτικοί έχουν να ασχοληθούν πολύ με πιο σημαντικές υποθέσεις από την κερδοφορία μιας επιχείρησης.

    δεν θέλουμε να διαπιστώσουμε αυτό που λέει ο Πανούσης: "είναι οι άχρηστοι που τους έχουμε βάλει στη λάντζα" ότι δηλαδή είναι άχρηστα και αχρείαστα άτομα -

    προσπαθούμε να παραλληλίσουμε την επιχείρηση με την πολιτική, σαν να υπάρχει τόπος σύγκρισης.

    να αντιστρέψουμε το ερώτημα: πόσοι managers είναι κατάλληλοι για πολιτικοί.

    όλοι! όπως όλοι οι πολιτικοί είναι κατάλληλοι για managers. και οι αμερικανοί και οι έλληνες και οι μαροκινοί.

    πόσοι όμως από όλες αυτές τις κινούμενες δυστυχίες, θα είναι σε θέση να καταλάβουν ότι ίσως χρειαστεί να αδειάσουμε τον πλανήτη σε χρόνο βραχύ αν π.χ. πέσει μια μικρούλα μαύρη τρύπα στον Ατλαντικό και πυροδοτήσει σεισμικά φαινόμενα σε όλη την έκταση της Γης;

    τι είναι η επιχείρηση που δεν μπορεί να τη διοικήσει ένας αρχηγός κόμματος; τόση αξία έχει για εσάς ο manager ώστε να μην μπορεί να τον αντικαταστήσει ο τελευταίος με ένα πτυχίο;

    αν θέλετε να δείξετε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι άχρηστοι, γιατί δεν το κάνετε εκθέτοντας "τα πεπραγμένα τους". δεν είναι υπολογίσιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Είναι διασκεδαστική η εξιδανίκευση του
    κόσμου των επιχειρήσεων. Λες και η επιχείρηση δεν δημαγωγεί σε πολλαπλά επίπεδα, διαφημίσεις, υποσχέσεις σε εργαζόμενους. Δεν παραβιάζει τους νόμους είτε με μονοπωλιακές τακτικές είτε με ελαττωματικά προιόντα.
    Δεν μάθαμε στον καπιταλισμό, και αυτό μας κάνει να τον εξιδώνουμε με την ασυδωσία, και να θεωρούμε θεμιτές καταστάσεις οι οποίες στην ουσία υποσκάπτουν την επιτυχία του.

    Κάθε ένας από τους πολιτικούς θα τα πήγαινε θαυμάσια στον χώρο των επιχειρήσεων.
    Και στις κατηγορίες οτι απέλυσε γυναίκες επειδή είναι σε ενδιαφέρουσα(με κάποια άλλη πρόφαση φυσικά), οτι έβαλε παιδιά σε κάποια λιμοκτονούσα χώρα να φτιάχνει μπάλες ποδοσφαίρου(θα τις δείτε αυτές τις μπάλες στο mundial), θα σου έδειχνε ένα ωραιότατο γράφημα μεγιστοποίησης του κέρδους και θα το βούλωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Οι μεγάλες αποτυχίες ελληνικής κοινωνίας -οικονομία, διαφάνεια, δικαιώματα και ελευθερίες, δικαιοσύνη, περιβάλλον και χωροταξία, ασφαλιστικό σύστημα - αφορούν πράγματα που είναι καταδικασμένα να διαρκέσουν.

    ---
    Ενώ οι άλλες χώρες τα πάνε πολύ καλά σε αυτά τα θέματα;
    Η ανεργία είναι παγκόμσιο φαινόμενο, ο περιορισμός του εισοδήματος των πολιτών το ίδιο.
    Για δικαιώματα και ελευθερίες ας μην μιλήσουμε καν. Κοίτα λίγο τι συμβαίνει παρα έξω.
    Διαφάνεια;
    Εδώ γελάμε, ο αντιπρόεδρος της αμερικής έχει πετρελαιοπαραγωγικές εταιρείες, και πήρε τα πρώτα συμβόλαια εκμετάλευσης πηγών στο Iraq! Δεν αναφέρομαι σε άλλα παραδείγματα για οικονομία χώρου.
    Δικαιοσύνη;;; Νόμοι;;;
    Με τα αεροπλάνα της CIA να απάγουν χωρίς καν απαγγελια κατηγοριών πολίτες από την ευρώπη, και να απογειώνονται προς άγνωστη κατεύθυνση, πρόσφατο σκάνδαλο.

    Περιβάλλον και χωροταξία ! ΧΑΧ !
    Ασφαλιστικό σύστημα;;; ΧΑΧ και ΧΑΧ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ως κύπρια που παρακολουθώ εν του σύνεγγυς (λόγω επαγγλέματος) τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα, ξεχώρισα τον κύριο Σημίτη, τον εξωκοινοβουλευτικό κο Σταθόπουλο όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και λίγο παλαιότερα τον επίσης (εξ/κό) κύριο Ροζάκη. Είναι από τις πιο συναρπαστικές προσωπικότητες της διανοούμενης και "πολιτικής" Ελλάδας (κατά την ταπεινή μου γνώμη, εννοείται. Και για μάνατζερς κανουν.

    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι περισσότεροι εδώ δεν έχουν ιδέα από μανατζμεντ - συγχέουν τον μάνατζερ με τον επιχειρηματία.

    Σε μία επιχείρηση αυτά τα δύο συμπίπτουν - ο μάνατζερ έχει στόχο το κέρδος.

    Αλλά αν αναλάβει ένα κράτος ή ένα υπουργείο - οι στόχοι αλλάζουν. Management by objectives λέγεται αυτό.

    Για τον κρατικό μάνατζερ οι στόχοι θα είναι η ευημερία του κόσμου, η διασφάλιση του κοινωνικού κράτους, η ειρήνη, η ανάπτυξη της παιδείας κλπ.

    Και η ικανότητά του στο διοικείν θα φανεί αν πλησιάσει αυτούς τους στόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Θα διάλεγα τον Απόστολο Κακλαμάνη και τον Νικήτα Κακλαμάνη γιατί είναι κανονικοί άνθρωποι - καλοί άνθρωποι. Από πολιτικούς αρχηγούς την Παπαρήγα γιατί έχει αποδείξει πως ξέρει να συγχωρεί. Μπορεί να χορταίναμε γκρεμό που λέει και το τραγούδι αλλά μαγκιά μας - τουλάχιστον δεν θα έτρωγε ο ένας τις σάρκες του άλλου.

    (κ. Δήμου, με όλο το θάρρος, νομίζω πως είστε λίγο άδικος με τους σχολιαστές-συνδημιουργούς του blog - σωστά θέλετε το καλύτερο αλλά ρίξτε μια ματιά και στα άλλα blog κι αν αντέξετε πάνω από δυο λεπτά...)

    (Όσον αφορά το δημοσίευμα της Κ., κατά την ταπεινή μου γνώμη, η αρθρογραφία για τα blog δεν προσφέρει τίποτα ούτε στους αναγνώστες των εντύπων, ούτε στα blog - τα blog είναι τα κείμενά τους και όχι η φιλολογία γύρω απ' αυτά. Κι αν προσέξετε, σε αυτά τα αφιερώματα απουσιάζει έστω και το παραμικρό απόσπασμα από τα blog - εκτός αν βρεθεί κάτι πολύ ανώδυνο... Και μια παρατήρηση : επί 13 μήνες που έχω το blog δεν υπάρχει ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος με blog που να έχει κάνει την παραμικρή αναφορά στο blog μου - απλά δεν υπάρχει. Απόλυτα λογικό. Καλό Σ/Κ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Νίκο,

    Φυσικά (λέξη "brand name" πια) και δεν αναφέρομαι στην αφεντιά μου. Μπορεί να φύγω ως Mickey, αλλά έχω κι άλλα nicks στο τσεπάκι (μπορεί και να έχω ξεκινήσει ήδη το σχετικό παιχνίδι). Να δω μόνο αν θα ...φωνάζουν και τότε την προέλευσή τους ;)

    Άλλωστε θα με ενδιέφερε να δω και στην πράξη αν όντως συνεχίζεται το παιχνίδι των εντυπώσεων ή το βάρος παραμένει στην ουσία, που δεν είναι άλλη από τα ίδια τα κείμενα, ανεξάρτητα από το nick με το οποίο υπογράφονται.

    Έχω ξαναγράψει πως και μια απλή καλημέρα να γράψεις στο επόμενο post, θα πιάσουμε 200 σχόλια. Είμαι απόλυτα βέβαιος και ΔΕΝ το θεωρώ κακό!

    Ανάλογα ισχύουν και για κάποιους σχολιαστές "ειδικού βάρους". Π.χ. ότι σαχλαμαρίτσα κι αν γράψει η Αφροδίτη, πάντα θα βρεθούν κάποιοι να υποκλιθούν στο ούτως ή άλλως δεδομένο συγγραφικό της ταλέντο ή ακόμα και να επιτεθούν σε όσους δε βρίσκουν κάποιο σχόλιό της "επαρκώς" καλό και δεν ...υποκλίνονται. Το τελευταίο (και μόνο) το ΘΕΩΡΩ κακό (και δε φταίει η ίδια γι' αυτό)!

    Και για να μη βγάζω την ουρίτσα μου απόξω, νομίζω πως και στις δικές μου μ@λ@κιούλες, όλο και κάποιος θα βρεθεί να εκθειάσει τον γνωστό ...βρωμοπόντικα και τις "χαριτωμενιές" του. Αυτό κρίνετε ΕΣΕΙΣ αν είναι κακό!

    Πολύ σοβαρά παίρνουμε κάποια πράγματα νομίζω. Δε θα αγχώνομαι κιόλας μήπως κάνω λίγο τσατάκι για ξέσκασμα όταν το blog έχει ήδη "ξεχειλώσει" εδώ και μήνες. Ως Mickey ίσως συνεχίσω στα δικά μου λημέρια - ίσως και όχι. BTW, έκανα και ανακαίνιση στο μαγαζί.

    Υ. Γ. Αν το ζήτημα παρέμενε ως απλή παρατήρηση ενός μισοκοιμισμένου ή αγουροξυπνημένου γάτου, θα το προσπερνούσα αδιάφορα. Όταν καλύπτει τα τρία τέταρτα του σημερινού post και επαναλαμβάνεται τακτικά, αυτό λέει κάτι. Μπορείτε να συνεχίσετε τη συζήτηση επί του άλλου "κύριου" θέματος. Ζητώ συγγνώμη για τη διακοπή και δε θα επανέλθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. πιτσιρίκος said...
    "κ. Δήμου, με όλο το θάρρος, νομίζω πως είστε λίγο άδικος με τους σχολιαστές-συνδημιουργούς του blog"

    Κι εγώ είμαι άδικος μαζί τους κι αυτοί είναι άδικοι μαζί μου - τα γνωστά προβλήματα του γάμου... Πιο έξυπνος εσείς, κρατηθήκατε μακριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Εγώ είμαι πολίτης της Ευρώπης και της χώρας αυτής. Με απασχολεί περισσότερο το γεγονός ότι τα αεροπλάνα αυτά περάσαν και από την Ελλάδα
    ---
    Πέρασαν από όλες τις χώρες, οι οποίες έδωσαν λευκή επιταγή πράξεων.
    Σου ξαναλέω, πρέπει να κοιτάς και τι γίνεται παρα έξω.
    Για το ασφαλιστικό δεν αναλύω σε σχόλιο, θα πάρει μεγάλη έκταση το κείμενο. Κοινώς, βαριέμαι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. mickey: δεν ντρέπεσαι να λες ότι η Παράγραφος φέρνει στη Μαρία Αλιφέρη κι απόκοντα να αρνούσαι να διαβάσεις το blog του τηλεθεατή "πιτσιρίκου";

    όλοι οι παλιοί μου φίλοι
    μπήκαν φυλακή
    όλες οι παλιές μου σκύλες
    έχουν τρελαθεί

    κι όσοι γλίτωσαν σκουριάζουν
    μεσ στην ερημιάαααα
    γάμος ή παρανομία
    ή ψευτοδουλειά

    είναι καμπόσοι άλλοι
    που γιναν γιατροί
    ποιητές δημοσιογράφοι
    περιβόητοι

    μα δεν είναι όπως ήταν
    απερίσκεπτοι
    βλοσυροί αρπάζουν πάντα
    την περίσταση

    πες αηδόνι μου τραγούδι
    ριξ την κλινική
    στην πορεία που τραβάμε
    την ανοδική

    είναι όλα απελπισμένα
    κι αντιφατικά
    της αγάπης τα τραγούδια
    στα σκυλάδικα.

    Μου άρεσε. Όλα τα ποιήματα του Παύλου Σιδηρόπουλου ήταν ωραία:

    Χιονοθύελλες

    όταν
    βρω
    τον
    χρόνο
    θα
    σε
    περάσω
    απέναντι
    στην
    καρδιά
    μου
    που
    κρύφτει
    μέσα της
    κλιματισμούς
    και
    διαγώνια
    γαμήσια
    ώστε
    όταν
    βρίσκομαι
    εντός
    σου
    να
    μου
    κρατάς
    την πούτσα
    και τ’ αρχίδια
    ίσως
    για να τα νιώθεις
    ίσως
    για να μη χαθούν
    μέσα
    στο
    στυγνό
    ελαιοπύριον
    ίσως
    για να είμαστε μαζί
    μέσα
    στην καρδιά μου
    που
    κρύφτει
    κλιματισμούς
    και
    καταρράκτες

    -

    Θα θυμάσαι κι εκείνο που λέει: "εδώ μετράνε μόνο τα σφάλματα υμών κι όλα τ' άλλα φήμες 29 στατιστικών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Η σελίδα με το σημερινό post και τα σχόλια έχει αποκτήσει εδώ και λίγη ώρα αριστερή στοίχιση στη δική μου οθόνη(συμβαίνει και σε άλλους αυτό;)

    ...Αναρωτιέμαι αν έχει να κάνει με ότι ο κ. Δήμου έβαλε πρώτη σε αξιολόγηση την κ. Παπαρήγα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Αλλά αν αναλάβει ένα κράτος ή ένα υπουργείο - οι στόχοι αλλάζουν. Management by objectives λέγεται αυτό.
    ---
    Κ, Δήμου το management by objectives δεν είναι φιλοσοφία να εφαρμόζεται σε ο,τιδήποτε.
    Είναι συγκεκριμένη οικονομική πρακτική, και απαιτεί οι στόχοι να είναι συγκεκριμένοι, ρεαλιστικοι, και κυρίως μετρήσιμοι.
    Δεν μπορείς να μετρήσεις ούτε την ειρήνη, ούτε την κοινωνική ευαισθησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. ("Πιο έξυπνος εσείς, κρατηθήκατε μακριά..."

    Δεν είναι ζήτημα εξυπνάδας - μάλλον υπομονής και εμπειρίας. Απλά κουράστηκα να με βρίζουν - επίσης στενοχωριόμουν. Και στο τέλος αποφάσισα πως μου αρέσει μόνο να γράφω. Και να διαβάζω βέβαια, οπότε ας πάω ακόμα μια βόλτα στην Γιορτή του Βιβλίου. Καλό Σ/Κ και πάλι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. planet:

    Αν θεωρηθεί πως έχεις εσύ παρατηρήσει, τον Απόστολο Κακλαμάνη ότι τον εκθειάζουν (για τον αντικαπιστικό και αντιμιντιοκρατικό πολιτισμό του) τηλεπαρουσιάστριες (χωρισμένες και με ψυχολογικά αυτές, όπως όλες οι γυναίκες) κι ότι, το Νικήτα Κακλαμάνη τον μπερδεύουν με τον Ανδρέα Λεντάκη, μέσα σε όλο αυτό το νεοφασιστικό μπέρδεμα, κι αν υπολογίσες τη φράση «κανονικοί άνθρωποι» σαν να παραπέμπει στη χαμένη ανθρωπιά, τότε, με καλή θέληση, εκβιάζεσαι αρκετά ψυχικώς, και χαμογελάς πριν να σε πετύχει η πετριά και προτού να χορέψει καρσιλαμά το δράμα της Πασιφάης. Νομίζω πως με την καλή θέληση, από την όποια αφετηρία, μπορείς να οδηγηθείς όπου θέλεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. ΔονΓάτε καλησπέρα! Δεν πρόλαβα (ακόμα) να διαβάσω τα σημερινά σχόλια, θα τοποθετηθώ λοιπόν τσάκα- τσάκα, ελπίζοντας να μην επαναλάβω κάτι ήδη λεχθέν:

    Ποτέ δεν θα προσλάμβανα στην επιχείρησή μου άτομο που α) δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και β) θεωρεί ότι του ανήκει η θέση λόγω κληρονομικού δικαιώματος..

    Όσον αφορά τις χαριτωμενιές, προτιμώ να μην συμμετέχω. Διασκεδάζω όμως- σε ένα βαθμό- με όσα διαβάζω. Και βεβαίως, ο καταλύτης εδώ μέσα είσαι εσύ. Αμφιβάλλω πολύ αν υπάρξει διάδοχη κατάσταση που να "πιάνει" 200 ουσιώδη σχόλια καθημερινά..

    Καλό βράδυ σε όλους..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Ο ...αθώος σαλτάρω (innocent) έγραψε:

    "mickey: δεν ντρέπεσαι να λες ότι η Παράγραφος φέρνει στη Μαρία Αλιφέρη κι απόκοντα να αρνούσαι να διαβάσεις το blog του τηλεθεατή "πιτσιρίκου";"

    Φυσικά, ΔΕΝ έγραψα ποτέ τίποτα τέτοιο. Αλλά, δεν πειράζει, έχουμε δει και χειρότερα από τα trolls ;)

    Μια και ...επανήλθα λοιπόν (τέρας συνέπειας, έτσι;) λόγω "σαλτάρω", ας πω κι αυτό:

    Νίκο,

    δεν υπάρχει καμιά "αδικία" (ούτε και ...γάμος). Εντυπώσεις υπάρχουν και αυτό είναι που θέλω να αποφύγω. Άσε να δούμε πώς θα πάει και ας μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο δημόσιος διάλογος ενός επώνυμου με (κυρίως) ανώνυμα nicks δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο.

    Εύχομαι ...χαλκέντερος!

    Υ.Γ. Υποθέτω πως αν "κρατηθώ μακριά" θα θεωρούμαι κι εγώ ...έξυπνος! Μου αρέσει αυτό - μη θέτουμε και το IQ μας σε αμφισβήτηση :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Αχ Γάτε, θες να είσαι πρόεδρος, αλλά χρειάζεται να κάνεις και τον μάνατζερ, να πάρει!...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. O mickey λέει ψέματα. Στο μικρόφωνο της Ρένας Βλαχοπούλου ήταν που δήλωσε την 21η του 4ου του 1967, τα εξής:

    "ούτε ο Ανδρουλάκης ούτε ο Γκουζγκούνης ούτε ο Παττακός είμαι να πάω να διαβάσω Πιτσιρίκο, θα γίνω manager στη ΜΟΜΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. ΜΙΚΥ ΜΟΥ!

    ΠΟΝΤΙΚΙ ΜΟΥ ΕΣΥ!

    Τι ποντίκι, ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΜΟΥ!

    ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΛΑΣ! (έτσι που έχουμε γίνει...)
    :-)

    Τα λες όλ'αυτά για να έρθεις να μου κάνεις παρέα στο κλαμπ του IQ-ραδικιού (σπανακιού/ ρεβυθιού/ χαντακιού/ φαραγγιού/ κτλ κτλ κτλ),ε?

    Είσαι φυσικός ή τα βάφεις?

    Μη φεύγεις μη, με πόνο σου φωνάζωωωωω!

    (Ελα, θα κάνουμε ομορφιές το βράδυ όταν θα κοιμηθεί ο γάτος, θα σου γράψω και σαχλαμαρίτσες, θα σου βάλω και κορώνα, θα σε κάνω μάνατζερ!!!!)

    sssssmootch!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Nikos Dimou said...
    Για τον κρατικό μάνατζερ οι στόχοι θα είναι η ευημερία του κόσμου, η διασφάλιση του κοινωνικού κράτους, η ειρήνη, η ανάπτυξη της παιδείας κλπ.
    Saturday, May 27, 2006 7:40:45 PM


    Ας ορίσουμε τότε τις έννοιες "ευημερία του κόσμου" ή "ανάπτυξη της παιδείας". Στο νεοελληνικό κράτος οι έννοιες αυτές ενέχουν αντιφάσεις. Παράδειγμα:

    1. Ο κόσμος υποφέρει από το πρόβλημα του παρκαρίσματος.

    2. Ο κόσμος εκλέγει τον ικανότατο κρατικό μάνατζερ Γ.Δ. προκειμένου να λύσει το πρόβλημα.

    3. Μια απ' τις αιτίες του προβλήματος είναι το παραθυράκι ενός νόμου το οποίο επιτρέπει την ανοικοδόμηση δεκαπενταώροφων πολυκατοικιών χωρίς χώρο παρκαρίσματος αντί χαμηλού προστίμου (αμελητέου σε σχέση με το κόστος κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ). Ο Γ.Δ. επιχειρώντας να κλείσει αυτό το παραθυράκι... ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.

    4. Αυτοί που είχαν ψηφίσει τον Γ.Δ., τώρα αντιδρούν. Πάρκινγκ να χτίσει ο δίπλα, ο απέναντι, ο δήμος, το κράτος, οι λεφτάδες, αυτοί όμως ποτέ. Τι τον βγάλανε τον Γ.Δ., μήπως για να χτίσουν τα πάρκινγκ οι ίδιοι;

    5. Ο Γ.Δ. αποπέμπεται ως ανίκανος, εχθρός του λαού, φασίστας, απατεώνας. Πεθαίνει αυτοεξόριστος στις Κάννες.

    6. Ο κόσμος υποφέρει από το πρόβλημα του παρκαρίσματος...

    Στο αντίστοιχο σενάριο για την ανάπτυξη της παιδείας, ο Γ.Δ. έρχεται σε σύγκρουση με την Εκκλησία, η οποία μαζεύει 8 εκατομμύρια υπογραφές αυτών που τον είχαν εκλέξει. Στο σενάριο για την προαγωγή της ειρήνης, στο τέλος ο Γ.Δ. καταδικάζεται επί εσχάτη προδοσία. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου που τον καταδίκασε χαίρει δημοτικότητος 96% κτλ. κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. κι εγώ σου λέω elinor:

    θέλω να ζεις νάσαι καλά
    κι ας είσαι μακριά μου
    κι ας έκλεισες στα σκοτεινά
    για πάντα την καρδιά μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Ο άνθρωπος Νίκος Δήμου είναι λογικό πολλές φορές να δυσανασχετεί. Είναι αδύνατον να ελέγξει κανείς την κατάσταση σε ένα τόσο επιτυχημένο μπλογκ. Οι σχολιαστές είναι πολλοί, τα σχόλια περισσότερα και αναπόφευκτα οδηγούμαστε και σε ασχήμιες. Η ποσότητα δε συμβαδίζει πάντοτε με την ποιότητα, αλλά ούτε και αναγκαία την αναιρεί.

    Η δημοτικότητα του μπλογκ οφείλεται στη φήμη, την προσωπικότητα και την πολυπραγμοσύνη του ΝΔ. Ο καθένας από μας τον έχει γνωρίσει με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι από την ποίηση, άλλοι από τα «ανθελληνικά του, άλλοι από την τεχνολογία, τη φωτογραφία……… και ‘γω δεν ξέρω τι άλλο. Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσει ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα το μπλογκ, διότι μαζεύονται, πάρα πολλά ετερόκλητα στοιχεία, άνθρωποι με διαφορετικά ενδιαφέροντα, με μόνο κοινό στοιχείο την αγάπη τους για τον συγγραφέα ΝΔ (τον διαχωρίζω από τον άνθρωπο). Όλοι κάτι θέλουν να του που και κάτι να ακούσουν από αυτόν…

    Η επιθυμία του ΝΔ να διατηρηθεί ένα συγκεκριμένο ύφος στο καινούριο του μπλογκ είναι μεν σεβαστή, αλλά και συνάμα ουτοπική. Γνώμη μου είναι ότι όσο περνάει ο καιρός ολοένα και λιγότερο θα μπορεί να ελέγχει την κατάσταση, διότι ο αριθμός των σχολιαστών θα αυξάνεται σταθερά και με γεωμετρική πρόοδο. Η φήμη του μπλογκ διαδίδεται γοργά και πολύ σύντομα θα ασχοληθούν με αυτό και τα μεγάλα ΜΜΕ. Ήδη ο ΝΔ έχει μιλήσει για αυτό στην τηλεόραση.

    Μάλλον κακά μαντάτα έφερα!


    Για αυτούς τους λόγους πρότεινα χθες τη δημιουργία πολλών blogs με εξειδικευμένη θεματολογία.

    Προέχει βεβαίως η ψυχική υγεία του οικοδεσπότη και για αυτό δε θα πρέπει να πολύ-κουράζει τον εαυτό του. Ίσως δε θα έπρεπε να ανακοινώνει ένα ποστ καθημερινά.

    Τα μπάνια του λαού πλησιάζουν, σύντομα όλοι θα χαλαρώσουμε και θα ανασυγκροτηθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Πάνω από το πτώμα μου θα προχωρούσε τέτοια πρόσληψη. Ολοι είναι αχθοφόροι κάποιου προγονικού ονόματος, με οικονομική άνεση που έχουν αποφασίσει να σώσουν την Ελλάδα.

    Οταν αλλάξει ο τρόπος εκλογής των βουλευτών, τότε θα έχουμε πραγματική ανανέωση και πραγματική κοινοβουλευτική δημοκρατία.

    Ο τρόπος εκλογής στην κοιτίδα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, την Μ. Βρεττανία, είναι ο δικαιότερος, όπου όλη η χώρα είναι χωρισμένη σε μονοεδρικές περιοχές και το χρίσμα δίνεται από την τοπική κομματική οργάνωση. Με αποτέλεσμα να χτυπιέται ο υπουργός με το τοπικό καθηγητή σε κολλέγιο και να κερδίζει ο καθηγητής. Κόστος καμπάνιας μηδαμινό.


    Βέβαια δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα αλλά όχι σαν την εναλλαγή των δυναστειών στην ελλάδα.

    Αυτό το χάλι με τους ανεπάγγελτους να παίρνουν αποφάσεις γιά το μέλλον μας, μας έχει φτάσει να είμαστε ουραγοί στην πραγματική οικονομική ανάπτυξη και ουραγοί στην ικανότητα προσέλκυσης ξένων επεδύσεων (FDI).

    Τώρ από λόγια και παρλαπίπες έχουμε χορτάσει και προγράμματα σε βάθος χρόνου 5 και 10 ετών κλπ.

    Σας κάνω μία απλή ερώτηση. Πόσο χρόνο και κεφάλαια χρειάζεται κάποιος γιά να ιδρύσει μία ΕΠΕ στην Ελλάδα και μία Ltd στην Αγγλία ? Η σύγκριση σε κάνει να θέλεις να φύγεις και να ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω ( στην ελλάδα).
    Δεν χρειάζονται ούτε κεφάλαια ούτε ιδιαίτερη ικανότητα γιά να αναπτυχθεία
    η επιχειρηματικότητα. Χρειάζεται γνώση των συνθηκών της αγοράς και αποφασιστικότητα που δυστυχώς λείπει !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Πισπιρίκος ή πυτιρικος ειπε: "Σε περίπτωση που δεν βρεθεί άνθρωπος να αγοράσει τον ΠΑΟΚ, μήπως θα μπορούσατε τουλάχιστον να «ρίξετε» και τον Άρη από την Α΄Εθνική;"


    Είστε ανεπιθυμητος κυριε εδω μέσα!

    Εδώ τις αξίες τις σεβομαστε...

    Διαβάστε εδώ να δείτε ποιοι άνθρωποι επιθυμουν διακαώς να αγωνιστουν στον Αρη και αφήστε τις Μπαοκζτίδικες εμπαθειες σας. Ο ΆΡΗΣ είναι αυτοκράτορας!!!

    Όταν με θίγουν τον Αρη γίνομαι Τ@#%&*^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. @ CGP

    Το θέμα περί αγγλιας και εκλογικου συστήματος το εχω θίξει στο μπλογκ του Ανδρουλάκη. Θα μπορούσες το επιχείρημα σου να το προσαρμόσεις και στο τελευταίο του ποστ, το οποίο αναφέρεται στους πολιτικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης.

    Συμφωνώ με αυτά που λες! Χάνουμε πολύ χρόνο και χρήμα αναλισκόμενοι με προβλήματα που δε θα υφίσταντο αν είχαμε διαφορετικό εκλογικό σύστημα. Η προσαρμογή στα δεδομένα της Αγγλίας είναι μάλλον αδύνατη, η κατάργηση του σταυρού, ομως, μάλλον ευεργετική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Για μανατζερ ή τέτοιου είδους "προϊσταμενικές" θέσεις, θα τους προσλάμβανα, γιατί για να είναι εκει που είναι πρέπει να εχουν κάμποση επιρροή και "πλάτες". Εγω θα εξυπηρετουσα αυτους και αυτοι εμενα.
    Απλά θα φρόντιζα να τους έχω πλαισιώσει με ικανότατους υπαλλήλους, για να γίνεται και καμιά δουλειά στην εταιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Δεν μπορώ να μιλήσω για τους 300, γιατί δεν τους γνωρίζω όλους (ούτε και κανείς άλλος, φαντάζομαι...). Αλλά αυτούς που ξέρω από τα ΜΜΕ δεν θα τους εμπιστευόμουν ούτε για να μου κρατήσουν μισό λεπτό τον καφέ μέχρι να δέσω τα κορδόνια μου.

    "Ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν";;;;;

    Τι λέτε, μωρέ;

    Ποιος είναι ο λαός; Κι εγώ λαός δεν είμαι; Τα τελευταία 20 χρόνια μας κυβερνάνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εγώ ποτέ δεν τους ψήφισα αυτούς. Από πού κι ως πού μου αξίζουν;

    Τα έχουμε ξαναπεί -- τέτοιου είδους γενικεύσεις οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα σε λάθος εκτιμήσεις.

    Κι ένα ακόμη: Θα τελειώνουμε επιτέλους σ' αυτό το μπλογκ με την αυτοαναφορικότητα και την ομφαλοσκόπηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Ωωωωπ!

    All aboard στο τραίνο της φυγής.

    Μικρής? Μεγάλης? Αναλόγως επιβάτη...

    Ανεβαίνουν. Αργά ή γρήγορα, όσοι το δουν ανεβαίνουν. Καλά τα λεει ο ντουφρέν –(στο κάθε μέρα κι άλλο του ρεφραίν), κάθε μέρα κι άλλα μέρη, καθε μέρα κι άλλοι εμείς.

    Ενα μόνο για συμπλήρωση: το θέμα «Μπαγκάζια».

    Για τον άνθρωπο το σύνηθες είναι ότι αυτά που θεωρεί πως του είναι χρειαζούμενα στο ταξίδι -και το αφού φτάσει στον προορισμό του- θέλει να τα έχει μαζί του. Το οποίο και μεταφράζεται σε πακετάρισμα και κουβάλημα μπαγκαζιών. Και μετά την άφιξη, ξεπακετάρισμα, και μετά για την επιστροφή ή τη συνέχεια ξανα-πακετάρισμα και κουβάλημα και ξανα-μανά τα ίδια και ουφ.... Γενικά όμως, μπαγκάζια.

    Το ιδιαίτερο αυτού του τραίνου εν προκειμένω είναι το «η ζωή μου όλη σε μία βαλίτσα». Χωράει-δε χωράει, μία βαλίτσα. Στο τραίνο επίσης αυτό δεν μπαίνουμε με εισητήριο ή γνωριμίες. Δεν δίνουμε ούτε διαπιστευτήρια, πέραν ενός «γεια, με λένε ..........» και συμπληρώνοντας αναλόγως.

    Κι αφού δεν υπάρχουν εισητήρια, δεν έχουμε και αριθμημένες θέσεις. Αρα καθόμαστε όπου νά’ναι, όπου βρούμε κενή θέση, ή μας κάνουν λίγο χώρο οι άλλοι, ή όπου βαγόνι κενό καθόμαστε πρώτοι, είτε στα στριμωξίδια καθόμαστε στα γόνατα καποιων. Μερικοί έχουν και «καμπίνες», ξέρετε τώρα. Στις οποίες και γίνονται και πάρτυ. Και αργά ή γρήγορα θα είναι όλοι καλεσμένοι σε κάποιο τέτοιο πάρτυ. (Χμ, καλό να έχουμε πακετάρει και κάτι πιο αμπιγιέ, ποτέ δεν ξέρεις!)

    Αρα, ό,τι φέρνουμε μαζί μας, οφείλουμε να το κουβαλάμε εμείς οι ίδιοι γιατί αν όχι εμείς, τότε ποιός, ε? Εξ’άλλου από τη βαλίτσα μας κάθε τρεις και λίγο τραβάμε και μια φορεσιά για να μας δούνε «κάπως».

    Μόλις δε πιάσουμε την κουβέντα για τα καλά, τραβάμε κάτι που χρειαζόμαστε, όπως γνώμες, κρίσεις, αρέσκειες (πάνω-πάνω), επιθυμίες, απωθημένα, συναισθήματα (κάπου στη μέση), αναμνήσεις (στις τσέπες) και κοσμοθεωρίες (στον πάτο, πιο βαρειές γαρ)....

    O καθένας και μια βαλίτσα λοιπόν. Δια παν ενδεχόμενον.

    Την κουβαλάμε, μας βαραίνει, την αφήνουμε λίγο κατω, μπορεί να χαρίσουμε μερικά πράγματα από κει μέσα ή να μας χαρίσουν και να τα βάλουμε στον χώρο που άνοιξε, μπορεί να σιχτιρίσουμε και να πούμε στο διάολο τόσο βάρος, θέλω ελαφράδα, αλλά ο φόβος μετά μας κάνει να μην την αποχωριζόμαστε....

    Κι αν μας χρειαστεί κάτι στο ταξίδι? Για το βασικό, την πείνα που ξέρουμε όλοι, έχει και βαγόνι-εστιατόριο, κερνάμε, μας κερνούν... Α, υπάρχει κι ενιαίο νόμισμα. Κανένας απ’ τους απ’έξω δεν το καταλαβαίνει αυτό το νόμισμα, τους φαίνεται σκέτος αέρας κοπανιστός! Τι φτωχοί που είναι αν δεν έχουν νοιώσει την αγοραστική του αξία, αν δεν έχουν πληρώσει και πληρωθεί μ’αυτό σ’ετούτο δω το τραίνο!

    Το νομισμα με τις (χίλιες-) δυο όψεις...

    Που δεν μπαίνει στη βαλίτσα εδώ που τα λέμε, ούτε καν σε πορτοφόλι ή σε τσέπες, απλώς.. υπάρχει. Οσο ακριβώς χρειαζόμαστε.

    Ετσι λοιπόν, ξέροντας ότι τουλάχιστον μία από τις πείνες, αυτή που φαίνεται πρώτη καλύπτεται επαρκώς, αρχίζουν να εμφανίζονται οι άλλες, οι πιο βαθειές....

    Και για τον φόβο του «κι αν δεν...?», φορτωνόμαστε τη βαλίτσα. Τουλάχιστον να μπορούμε να επιβιώσουμε έστω και σαν αγρίμια, μέχρι να κατέβουμε. Και μας ξεφεύγει το ηλίου φαεινότερον:

    Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΕ ΜΑΣ!

    Ορίστε?

    Η (αυτή η) βαλίτσα (μπαγκάζι, luggage, συμπράγκαλον) πάει (πηγαίνει, οδεύει προς) τον ίδιο προορισμό (μέρος/ στόχο/ όνειρο) με μας (εμάς τους ίδιους, τον εαυτό μας, αυτόν και κανέναν άλλον).

    Που σημαίνει και ότι:

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ.

    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ «ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ» ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ.

    Εχει ειδικά compartments για τις κλασικές αποσκευές μας, ειδικά βαγόνια (που χρησιμοποιούνται για cargo έτσι και κάποιος θέλει να πάρει μαζί ολόκληρο το πιάνο του πχ.) και overhead lockers για τα necessaires. Ολα χωράνε, είναι μαγικό το τραίνο είπαμε.

    Ποιός λοιπόν ο λόγος να τις κουβαλάμε στα χέρια? Σε κάθε ανέβασμα, τα δίνουμε προς αποθήκευσιν μέχρι να κατέβουμε κι αυτό είναι όλο! Δεν θα πάνε πουθενά. Θα μας περιμένουν μέχρι να τις αναζητήσουμε. Κι ό,τι χρειαζόμαστε, δεν πειράζει, το περιγράφουμε. Οι άλλοι θα καταλάβουν και χωρίς show & tell…

    Οι βασικές μας πείνες δεν διαφέρουν και πολύ, θα βρίσκονται πάντοτε συνεπιβάτες να προσπαθήσουν να μας τις χορτάσουν.

    Ποιός ο λόγος να εξακολουθούμε να κουβαλάμε πεισματικά τις βαλίτσες μας στο χέρι όταν μπορούμε να τα έχουμε ελεύθερα να κάνουμε ό,τι κάνουν τα χέρια μας συνήθως – ή και σπάνια τέλος πάντων? Γιατί να κλέβουμε και ζωτικό χώρο – 10 άνθρωποι σε συγκεκριμένα κυβικά μέτρα, 10 βαλίτσες και 5-6 necessaires, αντί να έχουμε περισσότερη άπλα κι ελευθερία κινήσεων?

    Γιατί να μας βαραίνουν οι προκαταλήψεις και τα πάσης φύσεως «πυρομαχικά» μας (τα μπαγκάζια της πραγματικής μας ζωής) κι εδώ, στο τραίνο της εικονικής μας ζωής? Δεν μας κάνουμε εμείς, σκέτοι? On the rocks?

    Φορτώστε τα και ξεχάστε τα – μαζί μας ταξιδεύουν, θα τα ξαναβρούμε στο κατέβασμα, στο μεσοδιάστημα ας μη μας ενοχλούν!

    Το τραίνο σφύριξε!

    Destination? Infinity (and beyond!)



    Επανέρχομαι.

    (χμ, σαν απειλή ακούστηκε αυτό!)
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Δεν θα προσλάμβανα ως μάνατζερ τον κ. Μάνο, δεδομένου του παρελθόντος του στην "Αλλατίνη" :-D

    Από την άλλη, έχοντας έλθει σ' επαφή με καμπόσους "πετυχημένους" μανατζαρέους κερδοφόρων (και προβεβλημένων) επιχειρήσεων αναρωτιέμαι πόσο χειρότερος θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε από τους πολιτικούς μας.

    Τρίτον, και για να παραφράσω τον Κλεμανσώ, η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευθούμε στους μανατζαρέους! Η άσκηση διακυβέρνησης από μανατζαρέους, ή με μανατζαρέικα κριτήρια, είναι εξόχως τεχνοκρατική άποψη, επομένως και άκρως αντιδημοκρατική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Πόσο παράταιρο φαίνεται το σχόλιό μου μετά τον ποταμό της Αφροδίτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. @vrennus,

    Από φλόγες δικές σου, ευχαρίστως να γίνω και φλαμπέ!

    (τουλάχιστον είσαι εντελώς εντός θέματος, εμένα μέχρι να συνοψίσω θα με βλέπουν χάγια-χούγια λούνα-παρκ σήμερα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Όντως δεν έχω ιδέα από μάνατζμεντ. Γενικά από οικονομικά, είμαι σκράπας. Ακόμα και από αντίδραση. Έτσι λοιπόν, θα δώσω την οπτική του σκράπα. Όταν μιλάμε για management objectives και βάζουμε κάτω από αυτόν τον όρο θέματα όπως η ευημερία του κόσμου, η διασφάλιση του κοινωνικού κράτους, η ειρήνη, η ανάπτυξη της παιδείας κλπ, στο δικό μου λεξιλόγιο, αυτό ονομάζεται ατζέντα ενός ιδεολόγου πολιτικού.

    Ο μάνατζερ δεν έχει αξίες – έχει objectives. Λέτε ΝΔ ότι μπερδεύουμε τον μάνατζερ με τον επιχειρηματία. Μα η ερώτηση έλεγε: «Αν είχα μία μεγάλη επιχείρηση και ήθελα να προσλάβω έναν ικανό μάνατζερ για να την διευθύνει...» Επιχείρηση είναι, μάνατζερ επιχειρήσεων θα προσλάμβανε. Η αντιστοιχία κράτους-επιχείρησης, είναι προφανής στην ερώτηση.

    Και ένας μάνατζερ έχει στόχους αντικειμενικούς – όχι καλούς, όχι κακούς, όχι άσχημους – απλώς, αντικειμενικούς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος στον κόσμο να έχει αντικειμενικούς στόχους φορτισμένους με θετικές αξίες. (Και να είχε, αν πήγαινε με αυτούς σε μια εταιρία, μάλλον δεν θα έπαιρνε τη δουλειά.)

    Εκτός βέβαια, κι αν... του ζητηθεί να υπηρετήσει αυτούς τους στόχους. Ετερόφωτη η φόρτιση με θετικές αξίες, λοιπόν. Άρα... χρειάζεται εγρήγορση αν κάποιος απλώς έχει το know-how και ζητάει την ψήφο μου. Τι κάνει μ’ αυτό από μόνος του; Προς τα που πάει; Πως το χρησιμοποιεί; Με τι αξίες το φορτίζει;

    Και δεν ξέρω, εμένα κάπου με αφήνει κενό αυτή η προοπτική. Σαν κάποιος να είναι εξίσου δυνατός για το καλό και το κακό, σαν ένα σκεύος που περιμένει να γεμίσει – στην καλύτερη περίπτωση, με αυτό που θα του ζητήσουμε.

    Χρειάζονται οι τεχνοκράτες, προς θεού, χρειάζεται το know-how. Αλλά κάπου πεθυμώ τον κόσμο όπου υπάρχουν καμπόιδες και ινδιάνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. @Zoros said:

    Για αυτό επίσης θεωρώ τον Σημίτη έναν από τους καλύτερους πρωθυπουργούς στην ιστορία της Ελλάδας και τον Ανδρέα Παπανδρέου έναν από τους χειρότερους...


    ...Συμφωνώ απόλυτα!

    aggelos_X_aggelos said: Σχόλιο 6.24:

    ...Συμφωνώ απόλυτα επίσης εξ ολοκλήρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Αχ, Αφροδίτη... φαίνεται πως δεν έχεις χάσει βαλίτσα σε ταξίδι...
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως πάει στον ίδιο προορισμό με σένα - αλλά φευ!

    Τελευταία φορά είχε χαθεί η βαλίτσα μου μεταξύ Λονδίνου και Γλασκώβης.

    Κι αγόρασα νέα προικιά - και φυσικά δεν μου τα πλήρωσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Θα προσλάμβανα μάνατζερ τον ...Κεφαλογιάνη (SIC)!

    Αυτός δήλωσε πως "είμαστε όλοι καραγκιόζηδες"!!!

    Η ειλικρίνεια είναι ένα σπάνιο προσόν!

    Ας το εκτιμήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. @ΝΔ,

    Καλά, την ίδια πτήση κάναμε? Ακριβώς στον ίδιο προορισμό είχα χάσει βαλίτσα με τα κανονικά μου ρούχα & παπούτσια (σε μικρή, χειρός, είχα μόνον πυτζάμες & παντοφλάκια μπάνιου) και ΟΛΑ μου τα κείμενα της διατριβής, κανονικά, πρόχειρα, παρουσίασης κτλ.

    Φαίνεται όμως ότι διεκδίκησα πολύ δυνατά, και το άλλο πρωί στις 6:45 ήρθε ειδικός υπάλληλος του αεροδρομίου στο flat μου (άντε να προφέρει το επώνυμό μου ο δύσμοιρος Σκωτσέζος!) και μου την παρέδωσε, τυλιγμένη μ'ένα κάρο ταινίες.

    Οταν τον ρώτησα "μα καλά, πού ξέρετε ότι είμαι εγω κι είναι δική μου η βαλίτσα?" μου είπε ένα "Haye dunn wanna kn'oi" (δε θέλω να ξέρω!) κι έφυγε.

    Παραδίδω μαθήματα Διεκδίκησης Δικαιωμάτων & Χαμένων Αντικειμένων, ενδιαφέρεσαι?

    Αλλος?

    (guerrero, προσλαμβάνεσαι για βοηθός καθηγητή, τίτλος θέσης σου "If all else fails...")
    (-DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Αλήθεια ξέριε κανείς σας ποιος ήταν ο πολιτικός που μίλησε για "αριβίστικη τσογλαναρία που συγκροτεί το στελεχιακό δυναμικό των κομάτων..." και για "εξαγριωμένα ψώνια";
    Διάβασα σχόλια αλλά δεν έμαθα ποιός ήταν ο εμπνευστής αυτής της βαθυστόχαστης παρατήρησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. @Nikos Dimou said...
    "Αλλά στο πολύ παρακα΄κό θα έβαζα την σειρά: "

    1. Παπανδρέου
    2. Παπαρήγα
    3. Καραμανλής
    4. Αλαβάνος
    Το blockbuster ονομάζεται "Και οι 4 είναι άθλιοι" (ειδικά ο Αλαβάνος)


    @Υποκείμενο δικαίου said...
    "κ. Solana (ευρωπαίος επίτροπος για την κοινή εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια) θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει της απαγωγές"
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να μην έχει αρμοδιότητα σε αυτόν τον τομέα (εξωτερική πολιτική ή αλλιώς ο 2ος πυλώνας, δικαιoσύνη ή αλλιώς ο τρίτος πυλώνας), ο Solana δεν είναι επίτροπος αλλά "Γενικός Γραμματέας Ύπαττος Εκπρόσωπος ΥΠΠΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Αφροδίτη...
    έχουμε πολλές στάσεις ακόμα ή φτάνουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. @zofe,

    Οποιος και νά'ναι, έχει παρει το nick του Πάγκαλου πάντως...
    :-)


    @maika,

    keep walking!!!!

    (κυριολεκτικά όμως!!!)



    (Επανέρχομαι λέω....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. "Φοβερά" και "τρομερά" πράγματα γράφει το Αφιέρωμα του Economist για την επάνασταση στα Media που δημοσιεύεται σήμερα μεταφρασμένο σε ένθετο περιοδικό στην "Κ". Και πολύ "εμπνευστικά". Δεν είχα ακόμη την ευκαιρία να διαβάζω τo τμήμα "ελληνικές οπτικές" που περιέχει το ένθετο περιοδικό (πλην αυτής που έγραψα). Έχοντας πάντως καταστρέψει σχεδόν τα μάτια μου μετά από 7 χρόνια επαγγελματικής και χομπικής ενασχόλησης με το www στην Ελλάδα, θα ήθελα πολύ όσα λέει ο ερευνητής του Economist να έλθουν και προς τα εδώ! Ως τεχνοκράτης όμως, είμαι σκεπτικιστής όμως ως προς το πόσα και ποιά από αυτά τα (πραγματικά) επαναστατικά που συμβαίνουν στα media σε ΗΠΑ και Ν. Κορέα (κυρίως) θα "έλθουν" στην Ελλάδα και Ηπειρωτική Ευρώπη γενικότερα, και πότε! Είναι θέμα μεγάλης συζήτησης και προβληματισμού! Αλλά και θετικών ιδιωτικών πρωτοβουλιών, χομπιστικών ή "επαγγελματικών", δεν έχει σημασία! Εσείς πάντως, αν μου επιτρέπετε την κρίση, είστε μπροστιάρης ("leader") στην Ελληνική "media revolution"! Πόσοι άλλο επώνυμοι όσο εσείς Έλληνες "τόλμησαν" να ανοίξουν μπλογκ;

    Keep rocking Mr. ND!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. zoferos mesaionas said...
    Αλήθεια ξέριε κανείς σας ποιος ήταν ο πολιτικός που μίλησε για "αριβίστικη τσογλαναρία που συγκροτεί το στελεχιακό δυναμικό των κομάτων..." και για "εξαγριωμένα ψώνια";

    Ο Πάγκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. zoferos mesaionas said...
    Θα προσλάμβανα μάνατζερ τον ...Κεφαλογιάνη (SIC)!

    Αυτός δήλωσε πως "είμαστε όλοι καραγκιόζηδες"!!!

    Η ειλικρίνεια είναι ένα σπάνιο προσόν!

    Ας το εκτιμήσουμε!

    Ναί, ψευτοτσαμπουκάς με τις πλάτες του μπαμπά. Ο Πολύζος που δεν είχε μπαμπά έφυγε νύχτα επειδή είπε ότι ...δεν είναι όλοι τέλειοι!

    ..."Είναι να γελάει κανείς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. --> list of bloggers
    σε χρονολογική σειρά..

    ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΏΠΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ

    -> In Silence said...
    "Αν ... δημοσιεύουμε σχόλια, κάποιες συγκεκριμένες ώρες θα είχαμε αρκετό χρόνο να διαβάσουμε ό,τι έχει ήδη δημοσιευτεί ... Θα προετοιμάζαμε καλύτερα τις σκέψεις μας και θα είχαμε τη χαρά της προσμονής.
    Αν μη τι άλλο, είναι μια καλή άσκηση αυτοσυγκράτησης (και μερικής απεξάρτησης).
    Προτιμώ να διαβάζω το καλύτερο σεντόνι του καθενός σας , παρά μικρά, πολλά και -καμιά φορά, αλλά όχι πάντα- ανούσια σχόλια επί παντός επιστητού"

    ΣΧΟΛΙΟ- Ίδιες σκέψεις, αυτό αποφάσισα να κάνω. Υπάρχει και ζωή εκτός ... γία να δούμε...


    -> Ein Steppenwolf said...
    "ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ", ώστε να ξεχωρίζονται πιο εύκολα."

    ΣΧ. Η Μιά καλή ιδέα πίσω απο την άλλη.


    -> Dion.M. said...

    "Η πλειονότης των σημερινών υπουργών, αλλά και προηγουμένων, αποτελείται από άτομα τα οποία δεν έχουν αποδείξει ότι έχουν κάποιες ικανότητες, ούτε επιτυχίες στην διοίκηση και πολλοί είναι απλώς γόνοι παλαιοπολιτικών οικογενειών."

    ΣΧ. Προσθέτω ... και κόλακες αυτών.

    "Εχουμε συνειδητοποιήσει στην χώρα μας ότι η Angela Merkel προέρχεται από την Ανατολική Γερμανία, την οποία οι τέως Δυτικογερμανοί έβλεπαν με πολλή δυσπιστία πριν 10 χρόνια; Εχουμε καταλάβει τι πολιτική ωριμότητα μακρυά από κάθε προκατάληψη συνεπάγεται αυτή η εκλογή;"

    ΣΧ. Αυτή τη δεξιά αντιδραστικιά; Θα πούν οι άκρα αριστεροί.
    Την πρώην κομμουνίστρια; Θα πούν οι άκρα δεξιοί.

    Α την ξέρω, την είδα στην τάδε εκπομπή, είναι καλή.
    Θα πούν οι περισσότεροι.


    -> DimitrizZzZz said...

    "Είναι διασκεδαστική η εξιδανίκευση του
    κόσμου των επιχειρήσεων. Λες και η επιχείρηση δεν δημαγωγεί σε πολλαπλά επίπεδα, διαφημίσεις, υποσχέσεις σε εργαζόμενους. Δεν παραβιάζει τους νόμους είτε με μονοπωλιακές τακτικές είτε με ελαττωματικά προιόντα..."

    Κάθε ένας από τους πολιτικούς θα τα πήγαινε θαυμάσια στον χώρο των επιχειρήσεων.
    Και στις κατηγορίες οτι απέλυσε γυναίκες επειδή είναι σε ενδιαφέρουσα(με κάποια άλλη πρόφαση φυσικά)...θα σου έδειχνε ένα ωραιότατο γράφημα μεγιστοποίησης του κέρδους και θα το βούλωνες"

    ΣΧ. Όλα αυτά θα τα έκανε με την ανοχή του κράτους, δηλαδή με την ανοχή των αντιπροσώπων του λαού.
    Η επιχείριση έχει σαν λόγο ύπαρξης την μεγιστοποίηση του κέρδους στα επενδυόμενα κεφάλαια, δεσμευμένη από τους νόμους του κράτους, από την διατήρηση του "καλού όνόματος" και την ηθική των ιδιοκτήτων (μετόχων).

    Άλλη απόδειξη ανικανότητας των πολιτικών σαν manager είναι ότι ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ έχουν σαν σκοπό την κολακεία και δημαγωγία του ψηφοφόρου, που σημαίνει ΑΥΞΑΝΟΝΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ.
    Στην επιχείρηση υπάρχουν οι χρεωκοπίες, στα κράτη αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια, για διάφορους λόγους.


    -> Υποκείμενο δικαίου said...

    "Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή βέβαια: αντίθετα από ό,τι πιστεύεται, σκάνδαλα όπως αυτό της Enron δεν έγιναν επειδή μία κλειστή ομάδα έκανε ό,τι ήθελε. Αντίθετα, έγιναν επειδή η ομάδα αυτή προσπαθούσε υπερβολικά, σαν έλληνες πολιτικοί, να ικανοποιήσει τους μετόχους της υπερβολικά. Όταν δεν υπήρχαν καλά νέα, έπρεπε να εφευρεθούν..."

    ΣΧ. Οί ένοχοι καταδικάσθηκαν απο το δικαστήριο γιατί οι απάτες είχαν καθαρά προσωπικά κίντρα χρηματικόυ κέρδους.

    -> Nikos Dimou said...

    "...οι περισσότεροι εδώ δεν έχουν ιδέα από μανατζμεντ - συγχέουν τον μάνατζερ με τον επιχειρηματία.

    Σε μία επιχείρηση αυτά τα δύο συμπίπτουν - ο μάνατζερ έχει στόχο το κέρδος.

    Αλλά αν αναλάβει ένα κράτος ή ένα υπουργείο - οι στόχοι αλλάζουν. Management by objectives λέγεται αυτό.

    Για τον κρατικό μάνατζερ οι στόχοι θα είναι η ευημερία του κόσμου, η διασφάλιση του κοινωνικού κράτους, η ειρήνη, η ανάπτυξη της παιδείας κλπ.

    Και η ικανότητά του στο διοικείν θα φανεί αν πλησιάσει αυτούς τους στόχους."

    ΣΧ. Συμφωνώ. Ελπίζω να συμφωνούμε για την εθνική άμυνα, η ειρήνη σπάνια κερδίζεται με λύτρα όπως για παράδειγμα της πληρωμής απο την Ιαπωνία και Ν. Κορέα για ειρήνη με την Β. Κορέα.

    Όλοι αυτοί οι στόχοι πιστεύω είναι μετρήσιμοι (ποσοτικά και ποιοτικά) στην διάρκεια
    μιας τετραετίας.
    Σχετική απάντηση στο
    -> Υποκείμενο δικαίου



    -> BadlyDrawnBoy said...

    "Η δημοτικότητα του μπλογκ οφείλεται στη φήμη, την προσωπικότητα και την πολυπραγμοσύνη του ΝΔ. ... Ο καθένας από μας τον έχει γνωρίσει ... και ‘γω δεν ξέρω τι άλλο."

    ΣΧ. Να και ένας, ο υποφαινόμενος που γνώρισε τον κυρ Νίκο από το blog του.


    -> CGP said...

    "Σας κάνω μία απλή ερώτηση. Πόσο χρόνο και κεφάλαια χρειάζεται κάποιος γιά να ιδρύσει μία ΕΠΕ στην Ελλάδα και μία Ltd στην Αγγλία ? Η σύγκριση σε κάνει να θέλεις να φύγεις και να ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω ( στην ελλάδα)."

    ΣΧ. Σωστός.
    Σας κάνω μία άλλη ερώτηση.
    Πόσο χρονο και κεφάλαια χρειάζεται κάποιος για να ιδρύσει στην Αγγλία μια "εταιρεία" καταπατήσεως δασικών εκτάσεων και πόσο στην Ελλάδα;

    Ας αρχίσουμε πρώτα απο τα βασικά. Οι Δασικές Εκτάσεις ανήκουν σ'όλους τους Έλληνες. είναι Εθνικός πλούτος. Όταν κάποιος βάζει φωτιά και μετά πουλαει καμένη και κλεμμένη γη, ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΓΗ!

    -> cyrusgeo said...
    Δεν μπορώ να μιλήσω για τους 300, γιατί δεν τους γνωρίζω όλους (ούτε και κανείς άλλος, φαντάζομαι...). Αλλά αυτούς που ξέρω από τα ΜΜΕ δεν θα τους εμπιστευόμουν ούτε για να μου κρατήσουν μισό λεπτό τον καφέ μέχρι να δέσω τα κορδόνια μου.

    ΣΧ. Συμφωνώ ως επί το πλείστον.


    -> Vrennus said...

    "Δεν θα προσλάμβανα
    Τρίτον, και για να παραφράσω τον Κλεμανσώ, η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευθούμε στους μανατζαρέους¨!"

    ΣΧ. Εννούσε την εξωτερική πολιτική σε επίπεδο Υπ. εξωτερικών, και πρέσβεων.
    Αλλιώς οι πρόξενοι μανατζαρέοι πρέπει νάναι.

    -> Yannis H said...

    "Χρειάζονται οι τεχνοκράτες, προς θεού, χρειάζεται το know-how. Αλλά κάπου πεθυμώ τον κόσμο όπου υπάρχουν καμπόιδες και ινδιάνοι..."

    ΣΧ. Ρομαντικό αλλά να μην γίνονται οι πολίτες τα βόδια-θύματα στην μέση όταν παίζουν πιστολίδι οι "ήμεροι με τους άγριους".


    -> Nikos Dimou said...

    "Αχ, Αφροδίτη... φαίνεται πως δεν έχεις χάσει βαλίτσα σε ταξίδι...
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως πάει στον ίδιο προορισμό με σένα - αλλά φευ!

    Τελευταία φορά είχε χαθεί η βαλίτσα μου μεταξύ Λονδίνου και Γλασκώβης."

    ΣΧ. Άν είχατε πάρει τον ιπτάμενο Σκωτζέζο δεν θα είχατε τέτοιο πρόβλημα.

    -> Αφροδίτη.

    Σχ. Ή Εγώ αρχινάω και σαλτάρω με τις ασυναρτησίες του Σαλτάρω ή εσύ.
    Πρόσεχε κορίτσι!
    Μου φαίνεται ότι αρχινάς και παίρνεις χαρακτηριστικά του λόγου του.
    Υπερκόπωση ή μας "υπνώτισε" η "χειμαρρώδης" γραφή του.

    -> Jane
    Δώστε του και σώστε μας...e-mail.
    Αποσχολήστε τις Μεδούσες-στρατεύματα του λόγου του όσο μπορείτε.
    Θα γίνετε η Jane D'Ark του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ
    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

    Μέρος κειμένου

    Α.

    "ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΩ 1912;

    Ένα από τα κυριότερα επιχειρήματα όσων κατέκριναν και κατακρίνουν την Μικρασιατική Εκστρατεία είναι ότι η Μικρά Ασία κατοικούνταν στη συντριπτική πλειοψηφία της από Τούρκους, ότι οι Έλληνες ήταν μια μικρή μειονότητα και συνεπώς δεν είχε δικαίωμα το ελληνικό έθνος να ζητήσει τμήμα της Μικρασίας. Παρακάτω θα εξετάσω το κατά πόσο αληθεύει η άποψη για "τουρκική Μικρά Ασία".

    Πληθυσμιακά στοιχεία για την Μικρά Ασία. Από το βιβλίο του Γεώργιου Κ. Σκαλιέρη "Λαοί και Φυλαί της Μικράς Ασίας" πρώτη έκδοση Ιούνιος 1922, επανέκδοση από τις εκδόσεις ΡΗΣΟΣ, 1990, αντιγράφω το συνολικό πληθυσμό κατά φυλές κι εθνότητες, σε Μικρά Ασία και σε Αρμενία/Κουρδιστάν, όπως ήταν πριν την αρχή των εκτοπισμών και διωγμών κατά των Χριστιανών από το Οθωμανικό κράτος, στα 1913

    Σύνολο πληθυσμού Μικρασίας και τουρκικής Αρμενίας-Κουρδιστάν: 12.512.846
    Οι Τούρκοι (Οθωμανοί και λοιπές τουρκόφωνες μουσουλμανικές φυλές) συνολικά είναι: 6.940.060, δηλαδή μόλις το 55,46% του συνολικού πληθυσμού.

    Αυτό το ποσοστό εννοούν οι Έλληνες μαρξιστές όταν μιλάνε περί Μικρασίας-Αρμενίας-Κουρδιστάν ως το "καθαρά Τουρκικό μέρος της οθωμανικής αυτοκρατορίας";

    Οι Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι, Νεστοριανοί και λοιποί Χριστιανοί συνολικά δίνουν 5.401.167, δηλαδή 43,16% του πληθυσμού. Αυτό το 45% του πληθυσμού της "Ασιατικής Τουρκίας" έπρεπε, σύμφωνα με τους Έλληνες διεθνιστές και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις να συνεχίσει να ανέχεται τη βαρβαρότητα τις διώξεις και τις γενοκτονίες εκ μέρους των Τούρκων, του άλλου μισού πληθυσμού, απλά και μόνο επειδή ο Λένιν είχε συμμαχήσει με τον Κεμαλισμό;

    Δεν είχαν αυτοί δικαίωμα στο να απαλλαχθούν από τον τουρκικό ζυγό; Μιλάμε για πεντέμισυ εκατομμύρια ανθρώπους στα 1913, που με τον ρυθμό άυξησης του πληθυσμού στην Ανατολία σήμερα θα ήταν 30 εκατομμύρια. Ε, αυτοί έπρεπε να σφαγούν για χάρη της "προοδευτικής κεμαλικής Τουρκίας", και η απελευθερωτική εκστρατεία των Ελλήνων να αποκληθεί "ιμπεριαλιστική";
    Κι ας μην πούν τίποτε για "σφαγές του Ελληνικού στρατού εις βάρος των Τούρκων". Παρεκτροπές φυσικά υπήρξαν. Ειδικότερα κατά την άτακτη υποχώρηση του στρατού μας. Δε μπορούν όμως αυτές οι παρεκτροπές, αφενός ούτε αριθμητικά να συγκριθούν με τις σφαγές που διενήργησαν οι Τούρκοι μεταξύ 1914-1922, αλλά αφετέρου ούτε και να συγκριθούν (όντας μη προμελετημένες) με την προμελετημένη γενοκτονία που είχε σχεδιασθεί και εκτελεσθεί από τις ηγεσίες του τουρκικού κράτους εις βάρος των χριστιανών υπηκόων του.

    "Οι Χριστιανοί της Τουρκίας πρέπει ή να εκτουρκιστούν ή να διωχθούν", είχαν αποφασίσει οι Νεότουρκοι συνέχεια των οποίων ήταν ο Κεμαλισμός. ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, Έλληνες και Αρμένιοι.
    Πώς τολμάνε να μην παραδέχονται αρκετοί το ότι η σφαγή ενός και πλέον εκατομμυρίων Ελλήνων δεν ήταν γενοκτονία;
    Άντε ένας άντε δύο να έπεσαν τυχαία στις κάνες των όπλων του Κεμάλ, αλλά ένα εκατομμύριο;
    Υπενθυμίζω: από τα 3,2 εκατομμύρια που ζούσαν το 1912 σε Α.Θράκη και Μ.Ασία, γύρισαν εδώ περί το 1,6εκατομμύρια (1,28 το 1923 και οι υπόλοιποι πιο πριν), έφυγαν στη Ρωσσία περί τις 200.000-300.000, έμειναν στην Κωνσταντινούπολη περί τις 150.000, άρα σφάχτηκαν 1.200.000.
    Πώς γίνεται να αντιπαραβάλονται οι ενέργειες ενός στρατού που έκαιγε καλύβες όντας υπό άτακτη υποχώρηση με τις προσχεδιασμένες και προμελετημένες ενέργειες ενός κράτους που ήθελε να εκτουρκίσει ή να σφάξει το 40 % των υπηκόων του, και μάλιστα το έλεγε επίσημα;

    Πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για 200.000 νεκρούς Τούρκους από τον Ελληνικό στρατό (που είχε 30.000 απώλειες) τη στιγμή που αυτός και αριθμητικά λίγος μέσα στο χάος της τεράστιας Μικρασίας ήταν, αλλά και συνεχώς πολεμούσε ώστε δεν είχε χρόνο για γενοκτονίες;
    Πώς γίνεται να εξισώνουν κάποιες μεμονωμένες ενέργειες ενός ατάκτως οπισθοχωρούντα και εν πλήρη διαλύσει στρατού με μια προμελετημένη γενοκτονία, εν ψυχρώ πραγματοποιούμενη; Γνωρίζουν άραγε πως τη στιγμή που η Σμύρνη έπλεε στο αίμα, των μουσουλμάνων της Β. Ελλάδας δεν πειράχτηκε ούτε μια τρίχα της κεφαλής τους, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα το ελληνικό κράτος να απειλήσει ή να εφαρμόσει αντίποινα εναντίον τους ώστε ο Κεμάλ (και οι προκάτοχοί του, από το 1915 και μετά) να σταματήσει τις σφαγές των Μικρασιατών;
    Εμείς όμως δεν κάναμε τέτοια πράγματα. Σε ένα πόλεμο γίνονται αρκετά άσχημα πράγματα, όμως γενικεύσεις που εξισώνουν θύμα και θύτη, και μάλιστα παραγνωρίζουν το ιστορικό υπόβαθρο της συμπεριφοράς του θύματος (οι Τούρκοι επί αιώνες έσφαζαν άοπλους Ρωμηούς, είναι λογικό κάποτε να σφάξουν και οι Ρωμηοί, αλλά η μια σφαγή διαφέρει από την άλλη: το θύμα εκδικείται, ενώ ο θύτης που επί αιώνες έσφαζε δεν έχει καμμιά δικαιολογία) είναι απαράδεκτες.

    Είναι σαν να εξισώνεται ο αντισημιτισμός των Παλαιστινίων που υπέφεραν και υποφέρουν από το Ισραήλ, με τον αντισημιτισμό των Ναζί στους οποίους τίποτε δεν έφταιξαν οι Εβραίοι.

    Στο συνέδριο του κόμματος των Νεοτούρκων, τον Οκτώβριο του 1911 είχε αποφασισθεί: "Η Τουρκία πρέπει να γίνει μια ουσιαστικά μουσουλμανική χώρα(..) Αργά ή γρήγορα πρέπει να επιτευχθεί η ολοκληρωτική οθωμανοποίηση (διάβαζε τουρκοποίηση) όλων των υπηκόων της αυτοκρατορίας. Είναι πάντως ξεκάθαρο πως αυτό δε μπορεί να επιτευχθεί με την πειθώ και ως εκ τούτου πρέπει να προσφύγουμε στην ένοπλη βία (..)Πρέπει να αρνηθούμε στις άλλες εθνότητες το δικαίωμα να έχουν δικές τους οργανώσεις. Κάθε μορφή αποκέντρωσης συνιστά προδοσία της Τουρκικής Αυτοκρατορίας. ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ. (..)"

    Ξέρω βέβαια, κανείς δεν έχει στα χέρια του τα διατάγματα του εμπρησμού της Σμύρνης ή των διωγμών μεταξύ 1915-1922 οπότε οι διεθνιστές μας έχουν κάθε δικαίωμα να αρνούνται πως έγινε γενοκτονία. Και εις ανώτερα.
    Εύλογη η ένσταση πως τα πληθυσμιακά στοιχεία είναι ίσως νοθευμένα για λόγους εθνικού ελληνικού συμφέροντος. Ο Γ. Σκαλιέρης στην αρχή του βιβλίου αυτού παραθέτει στατιστικά στοιχεία ξένων:

    Ο Malte-Brun στην "Geographie Universelle" 1875 (tom. V) γράφει "Η Μ.Ασία έχει 8-9 εκ. κατοίκων εξ ων τα 5 είναι Μουσουλμάνοι και οι άλλοι Έλληνες Ορθόδοξοι."
    Ο M. Ph. Le Bas στο Asia Mineure 1878 γράφει "Οι Έλληνες κι οι Αρμένιοι της Μικράς Ασίας ανέρχονται σε 3 εκατομμύρια, οι μουσουλμάνοι σε πέντε. Αν αφαιρεθούν οι Κούρδοι και τα νομαδικά φύλα, οι Τούρκοι ούτε εις τέσσερα εκατομμύρια φτάνουν".
    Ο Γάλλος αξιωματικός L. Lamouche, που επισκέφτηκε ως μέλος επίσημης αποστολής την Τουρκία, στο L' organisation Militaire de l' Empire Ottoman γράφει "Οι Τούρκοι δεν υπερβαίνουν τα 38% του πληθυσμού της χώρας".
    Ο Fontanier στο Voyages en Orient, Paris 1829 γράφει "γίνεται λόγος περί Τουρκικής πλειονοψηφίας ενώ αυτή δεν υπάρχει".

    Ο Τούρκος Refik Nevzad στο La Federation Ottomane, Paris 1915 λέει πως οι Τούρκοι μαζί με τους εξοθωμανισθέντες ανέρχονται στο 44,8%. Τέλος, η συμφωνία μεταξύ των Τουρκων και των εν Τουρκια ελληνικών πολιτικών οργανώσεων στις αρχές του 1912 κάνει λόγο για 2,5 εκατομμύρια Έλληνες στη Μικρα Ασία (μαζί με τα σαντζάκια Αδάνων και Αντάκιας), οπότε τα 2,66 εκατομμύρια που αναφέρει ο Σκαλιέρης δεν απέχουν και πολύ από την αλήθεια.
    Τη συμφωνία αυτή είχαν δεχθεί όχι τίποτα παρακατιανοί Τούρκοι, αλλά ο τότε Μέγας Βεζύρης Κιαμήλ Πασάς, ο τότε καθηγητής συνταγματικού δικαίου μετέπειτα εν Ρώμη αντιπρόσωπος της Κεμαλικής Εθνοσυνέλευσης Αρίφ Μπέης, Στρατάρχες, πολλοί στρατιωτικοί και αριστοκράτες Τούρκοι. Και είχαν μάλλιστα υποσχεθεί για περισσότερες έδρες, δηλαδή πως υπήρχε περισσότερος των 2,5 εκατομμυρίων πληθυσμός Ελληνικός στην Μικρά Ασία...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Και η σύνοψιιιις:

    Λοιπόν, για να τελειώνω κι εγώ με την ομφαλοσκόπηση (ντίγκι-ντίγκι-ντίγκι το σκουλαρίκι, σώνει, το κούρασα πια!). Πώς συνδέονται πάρτυ με πολιτικά με τραίνα?
    (Κλείνεις τους 300 στην υπερταχεία για Αγία Πετρούπολη & κάνεις πάρτυ? Μπα!)

    Σήμερα ήταν ένα από αυτά τα Σάββατα που ζητάς να χαρείς λίγο τα παιδιά σου, αλλά τά’χεις φτύσει, είσαι χώμα, νεκρός, πτώμα, πώς το λένε! Και με το που ορμάν επάνω σου τα πανέξυπνα βλαστάρια σου (που οσμίζονται με τη μία τι παίζεται) διεκδικώντας τα χρωστούμενα, και σε δευτερόλεπτα αρχίζουν να σε... καννιβαλίζουν, λες «πότε θα γυρίσω δουλειά τη Δευτέρα να ξεκουραστώ!»....

    Γυρνώντας από άλλο ένα overdose παιδικών πάρτυ (που ΟΚ, σου αφήνουν μετά από πολλές μέρες μια όμορφη & απαλή αίσθηση, μια ζωντάνια χρωμάτων και γέλιων και παιδικής αστείρευτης ενέργειας) ήθελα «να τα πω» στους φίλους του μπλογκ, μια που έχουμε «νέο» ύφος και δεν το κάνουμε forum (λέμε τώρα...). Ηθελα να μοιραστώ μαζί σας κομμάτι σαν κι αυτά που μοιράζονται άλλοι φίλοι μας όταν –εν μέσω «Θέματος» με το θήτα κεφαλαίο - λένε κάτι απόλυτα δικό τους, a loop within the loop.

    Το ότι οι φίλοι που θα άκουγαν με προσοχή και θα έγραφαν τα αντίστοιχα δεν ήταν εδώ, ώστε να «πάει» η σχολιαστική κουβέντα προς αυτή την κατεύθυνση, δε σημαίνει απολύτως τίποτε. Το καλό ή κακό δεν το μετρώ με το πόσα θετικά ή αρνητικά σχόλια προκαλεί. Αλίμονο! Ο Γάτος γράφει για ποστ, με περισσή ευκολία, μερικά στιγμιότυπα ή σκέψεις, με τόσο «ζουμί», που μπορούμε να σχολιάζουμε εις το διηνεκές.

    Και να πεις ότι σήμερα δεν είχε 4 διαφορετικές ενότητες:

    1. Διάδοχες Καταστάσεις
    2. Ευθύνες για το Μέλλον του Μπλογκ
    3. Μαύρα Μεσάνυχτα περι Ελληνικών Μπλογκς και φυσικά,
    4. Ελληνες Βουλευτές, Καλοί Μανατζερς and why?

    με τόσες υπο-ενότητες από κατω... Απλώς πιαστήκαμε κατά συντριπτική πλειοψηφία με το τελευταίο (δείτε ποιοί μπήκαν αρχικά, πώς το έπιασαν, πώς το συνέχισαν και πώς το πήραμε γενικώς σχοινί-κορδόνι στο ίδιο μοτίβο).

    Δηλαδή απορρίψαμε σχεδόν τα ¾ του σημερινού ποστ. Αντε, τα 2/4, το 1/2 δλδ, να μας χαρίσω το ότι μπορεί κάποιος να θεώρησε το «Διάδοχες Καταστάσεις» ως απλή «διαπίστωση» του Δον και να μην ήθελε να σχολιάσει παραπάνω.

    Το να κολλήσει το θέμα με τα πάρτυς όμως μπορεί να γίνει με όλα:

    1. Με τις διάδοχες καταστάσεις («πριν» και «μετά», διαφοροποιείται απλώς το περίβλημα, το context αν θέλετε, το content -η χαρά, η έξαψη των «παιδιών» είναι πάντα ίδια).

    2. Με τις ευθύνες για το μέλλον του μπλογκ (να το «τεστ της χλωρίνης» που λέγαμε με μια φίλη μου νωρίτερα, το αν είναι ανθεκτικό το ύφασμα θα φανεί με την χλωρίνη, οχι με το woolite. Γράφουμε δλδ αυστηρά και μόνον στην αναμενόμενη κατεύθυνση και we go with the flow ή ανοίγουμε υπο-θέματα? Κι ακόμη και στην αναμενόμενη κατεύθυνση, ποιά η «παλιά εθνική οδός»? Ποιού ύφους σχόλια «περνάνε»? Υπάρχει ζύγι?

    Παρεμπιπτόντως, μην ακούσω ξανά για ασυλία! Ναι, ακούω και πολύ καλά λόγια, τολμώ να έχω και παράπονο? Αλλά τις πληγές απο φίλια πυρά στιγμές που δεν γνωρίζετε όλοι, και το γενικότερο χέσιμο (pardon my french) & άδειασμα που έχω φάει εδώ μέσα δεν το τρώει εύκολα άνθρωπος, ξεκινώντας από τον ίδιο το Δον. Ο οποίος, ως ΓΑΤΟΣ που είναι, φροντίζει πάντα να το κάνει σε σχόλιό του υπογείως, ώστε να το καταλαβαίνω στο φουλ & να με τσούζει μεν, να μην μπορώ όμως να παραπονεθώ. Από τη στιγμή που δεν είναι εξώφθαλμο, με πατάει στο ότι πέραν του δίκιου που έχει, τον σέβομαι πολύ για να το γυρίσω σε κοκκορομαχία. Κι έτσι αντί να αντεπιτεθώ, σκάω, κολυμπάω και προσπαθώ την επόμενη φορά να είμαι μια στάλα καλύτερη. Ναι, ξέρω έχω πολύ δρόμο ακόμη!

    3. Στα μαύρα μεσάνυχτα τώρα (περί των μπλογκς) – ορίστε κύριοι, μπείτε και δείτε όχι μόνον μπλογκ, αλλά τέτοιον πλουραλισμό σχολίων & σχολιαστών που είναι να σου φεύγει το κεφάλι πώς θ’ανταπεξέλθεις σε τέτοιο υλικό κάθε μέρα (για να κλέψω λογια του ΝΔ εδώ). Αυτό το μπλογκ δεν θα κλείσει ποτέ όσο υπαρχουν τέτοια μυαλά να το τροφοδοτούν εκατέρωθεν – τηρουμένων των αναλογιών μεν, but still. (Βγάζω τον εαυτό μου απ’έξω, εγώ είμαι όλο πλεξούδες, όχι μυαλά!)

    4. Ακόμη και στο τελευταίο θα μπορούσα να το κολλήσω, στο περί πολιτικών και managers, και αυτό το έκανα, δείτε παράδειγμα «πρόσληψης» Ντόρας.

    Μετά τα πάρτυ βέβαια, συντονίστηκα κι εγώ στα του τελευταίου κομματιού του ποστ, περί πολιτικών. Με τον γνωστό μου τρόπο (αν δεν προκληθεί... αυτεπαγγέλτως αντίρρηση δε γίνεται, δεν!). Κι έγραψα μερικά σχόλια επ’αυτού.

    Για τελευταίο πλέον άφησα κάτι που ήθελα να πω στον andy από το πρωί που διάβασα το χτεσινό ποστ και το καταπληκτικό του κομμάτι (γράφει δια της αφαίρεσης κι αυτό με κάνει να τον «καμαρώνω» απεριόριστα). Για το τραίνο και τις βαλίτσες, να πω και αυτό για την εσωστρέφειά μας, ότι μια χαρά πάμε, ας αφήσουμε όμως τις βαλίτσες μας πίσω. Δεν έχουν θέση εδώ πια.

    «Γιατί να μας βαραίνουν οι προκαταλήψεις και τα πάσης φύσεως «πυρομαχικά» μας (τα μπαγκάζια της πραγματικής μας ζωής) κι εδώ, στο τραίνο της εικονικής μας ζωής? Δεν μας κάνουμε εμείς, σκέτοι? On the rocks?»

    Κι από την αρχή είχα πει ότι κάπως θα τα συνδέσω και περίμενα να δω πώς θα μου βγει. Ε, έτσι μου βγήκε. Κι όσο και να διασκέδασα την τροπή που πήρε η κουβέντα για τα πολιτικο-διοικητικό-επιχειρησιακά, άλλο τόσο τρέμω μήπως ο Γάτος ξυπνήσει κάποια στιγμή και φρικάρει με το ότι εύκολα ξαναπέφτουμε στη λούμπα του προηγούμενου ύφους και του βάζουμε... όλο και περισσότερο κάρβουνο!

    Φοβάμαι. Οτι για να έχουμε την high speed ντρόγκα μας εμείς, θα τον ζουλήξουμε πολύ. Οχι, δε μασάει εύκολα, οι ταχύτητες αντίδρασής του είναι ασύλληπτες, υπερηχητικές πραγματικά. Και σίγουρα κι εκείνος θα γουστάρει πιο πολύ όταν είναι το μπλογκ τόσο sexy (in the sense of mentally alluring & lucrative). Αν όμως κάποια στιγμή δεν?....

    «Ένιωθα εντελώς άσχετος... Σκέφθηκα πως δεν με χρειάζεστε. Παράγετε μόνοι σας υλικό για συζήτηση.»

    Εχει το χιούμορ του αυτή η δήλωση. Εχει όμως και το «Μου κάνατε κατάληψη». Οπότε μέχρι να πειστώ για το τι ακριβώς αντέχει, θέλει κι αγαπά ο Δήμου, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε περισσότερο «on the rocks» κι εμείς, μέχρι να «το βρούμε».

    Αυτά τα ολίγα, όποιος μου κάνει περίληψη κερδίζει βόλτα με το κοχύλι μου.

    Οχι... on the rocks καλέ! Κανονικά!
    :))))
    (Εχω και κοχύλι, πάμε μια βόλτα???)


    Αντε καληνύχτα & όνειρα γλυκά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. -> Αφροδίτη

    Καληνύχτα, ξεκουράσου κορίτσι.
    Όνειρα γλυκά κι αύριο Κυριακή, μέρα να αφιερώσεις στην οικογένεια ότι πιο πολύτιμο έχεις.

    Έχεις δίκιο,
    ο καθένας μας έχει το βαλιτσάκι του γεμάτο αναμνήσεις γλυκές, πικρές.
    Ότι μας σφίγει την καρδιά προσπαθουμε να το πακετάρουμε στις βαθιές τις τσέπες, κλείνουμε ερμητικά, μην βγάλει η Λερναία Ύδρα το κεφάλι της.
    Ότι μας γαληνεύει τόχουμε επάνω επάνω.
    Μπορούμε να το ξεφορτωθούμε το βαλιτσάκι της μνήμης;
    Ποτέ όσο ζούμε ακόμη κι αν τρελλαθούμε.
    Είναι η ταυτότητά μας, η προσωπικότητά μας.
    Το βαλιτσάκι μπορεί να αλλάξει χρώματα αλλά δεν ελαφραίνει. Όσο περνάει ο χρόνος θα βαραίνει.
    Μόνο ο Θεός μπορει να ελαφρώσει το φορτίο κουβαλώντας μας στις πλάτες Του σαν πατέρας χαμογελαστός που θέλει σαν Ύψιστος να δει τα παιδιά του να κοιτάζουν την ζωή από ψηλά, ιδανικά, μακρυά από τις λάσπες τις αμαρτίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Πονηρή ερώτηση!
    Τι είδους επιχείρηση θα είχα και με ποιούς θα συναλλασσόμουνα; Αν οι πελάτες μου θα ήταν έλληνες πολίτες φυσικά και θα τους προσελάμβανα. Και με παχουλούς μισθούς μάλιστα για να μη μου φύγουνε.Κοροιδεύουν τόσο πετυχημένα τον ελληνικό λαό (τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια που ας πούμε ότι παρακολουθώ τα κοινά) που δε θα μπορούσα να βρω καλύτερους. -Πως είπατε; Αν συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου στα κορόιδα; -Μα φυσικά! Πρώτο και καλύτερο.- Και τι κάνω γι αυτό; ΤΙΠΟΤΑ!!! ή μάλλον όχι ακριβώς τίποτα. Επιδίδομαι στο εθνικό μας σπορ.-Και ποιο είναι αυτό; -Η ΓΚΡΙΝΙΑ. Περιφέρομαι από παρέα σε παρέα (τελευταία και από blog σε blog)και τη μια μου φταίει ο Καραμανλης την άλλη ο Παπανδρέου .... (δεν χρειάζεται να τους αναφέρω όλους)ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!!! Και ούτε που μου περνάει από το μυαλό ότι η ζωή μου θα ήταν πολύ καλύτερη όχι αν ήμουν πιο πλούσιος ή αν άλλαζαν όλοι αυτοί αλλά αν άλλαζα εγώ. Αν συνειδητοποιούσα το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί και συνέβαλλα στη βελτίωση της κοινωνικής ζωής αυτού του τόπου (από κει ξεκινάνε όλα).Μερικές φορές νομίζω ότι η μιζέρια και η κακομοιριά είναι περασμένες στα χρωμοσώματα μας. Αλλά εδώ και ώρα είμαι εκτός θέματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. 3+1 ερωτηματικά

    Ποιος θα μπορούσε να κάνει θα κάνει το επόμενο Eλληνικό blog με 300 σχόλια και 2.000 καθημερινούς αναγνώστες;

    Γιατί μαζεύει τόσους losers, τόσα trolls, τόσους κολλημένους;

    Γιατί η "αντιπολίτευση" θεωρείται πιο εύκολη από την "κολακεία";



    Γιατί το blog του ΝΔ είναι τόσο δημοφιλές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. @andy
    1)κανείς δεν έχει όλα τα προσόντα για κάτι τέτοιο(βλέπε 4)
    2)μέσα σε 2000 ανώνυμους είναι λογικό να υπάρχουν και αυτοί, και επειδή η απόψεις του συγγραφέα είναι κάπως αιρετικές.
    3)πιο δύσκολη θεωρώ την αντιπολίτευση .Σε αυτό το μπλογκ συμβαίνουν και τα δυο.
    4)γιατί είναι ο μόνος Blogger που είναι: διάσημος ,στοχαστής, συγγραφέας,ξερει να χειρίζεται αρκετά καλά τους σχολιαστές, έχει χιούμορ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. "Γιατί μαζεύει τόσους losers, τόσα trolls, τόσους κολλημένους;"

    Αν έχεις αυτή την εικόνα γι' αυτό το χώρο τι κάνεις εδω;

    "Γιατί η "αντιπολίτευση" θεωρείται πιο εύκολη από την "κολακεία";"

    Πιο εύκολη δεν ξέρω, όμως σε χώρους που ανταλλάσονται απόψεις η διαφωνία , η διαφορετική άποψη είναι που δίνει κίνηση. Αλλιώς θα έγραφε ο καθένας ένα μπράβο και τέλειωσε η ιστορία.

    Το θέμα είναι να μην λαμβάνεται η διαφωνία ως προσωπική επίθεση, και φυσικά να μην γίνεται για προσωπική επίθεση.

    Τα σχόλια που είναι όντως κακόβουλα είναι αναπόφευκτα, και κρίνονται. Καμιά φορά ο κακόβουλος κάνει περίσσοτερο θόρυβο, φαίνεται περισσότερο.
    Το οτι δεν υπάρχουν 20 σχόλια να λένε "σκάσε πια ρε μαλάκα" σε αυτόν/ους που τα γράφουν δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν 20 άτομα που σκέφτονται "σκάσε πια ρε μαλάκα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. ΔΙΟΡΘΩΣΗ "Οι απόψεις" .Ηπια ένα καφάσι μπύρες στη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. KAΛΗΜΕΡΑ!

    panthinker said...
    "Φοβερά" και "τρομερά" πράγματα γράφει το Αφιέρωμα του Economist

    Αυτά τα φοβερά και τρομερά τα είχε περιγράψει ο Δήμου σαν επερχόμενες εξελίξεις ήδη το 1994. Δυστυχώς ζει στην περιφέρεια της Δυτικής Διανόησης και δεν αναγνωρίστηκε.


    aphrodite said...
    @ΝΔ, Καλά, την ίδια πτήση κάναμε? Ακριβώς στον ίδιο προορισμό είχα χάσει βαλίτσα

    Μόνο που ή δική μου δεν βρέθηκε ποτέ. Κι από τότε έχω χάσει μέρος της μνήμης μου (καλό και κακό...)

    Το σωστό να λέγεται said...
    ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ
    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

    Αυτά τα σεντόνια στο δικό σου μπλογκ. Όχι μόνο λόγω μήκους αλλά και διότι είναι εντελώς εκτός θέματος.

    @Nikos Hoursoglou
    Υπάρχει περίπτωση να διαβάσουμε και κάποια πρωτότυπη δική σας άποψη; Να συμβάλλετε λίγο στο διάλογο; Έχετε καταλάβει την έδρα του εισαγγελέως και με κατηγορείτε ξανά και ξανά για ασυνέπεια.

    Ε, και; Και η ζωή είναι ασυνεπής. Έχω γραψει από παλιά ότι απόλυτα συνεπείς είναι μόνον οι βλάκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. andy

    δεν συμφωνώ ότι έχουμε πολλούς (ποσοστιαία) losers και trolls... Όπως σωστά είπε ο "Πιτισιρίκος" δες τι γίνεται παραέξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Στο θέμα μάνατζερ άλλη μία παρέμβαση: σήμερα μάνατζερ διαθέτουν και όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (μερικές συναγωνίζονται σε μέγεθος τις πολυεθνικές) όπως και όλοι οι πολιτιστικοί θεσμοί (μουσεία, φεστιβάλ, κλπ - πολιτιστικούς μάνατζερ).

    Αυτά για να αποσυνδέσετε επιτέλους τους μάνατζερ από το κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Οι αμερικανοί πολιτικοί ίσως ταιριάζουν περισσότερο στο πρότυπο του μάνατζερ. Εκπροσωπούν συνήθως συγκεκριμένα συμφερόντα (ομάδες πίεσης) των οποίων προωθούν τα ποικίλα αιτήματα.

    Επι παραδειγματι, το Epilepsy Foundation έχει το δικό του λόμπυ πίσω από το οποιο βρίσκονται εκατομμύρια πολίτες αλλά και αρκετές φαρμακοβιομηχανίες, νοσοκομεία και ερευνητικά κέντρα. (Όλα αυτά, στις ΗΠΑ και μόνον εκει.)

    Οι γερουσιαστές που το υποστηρίζουν απέσπασαν και φέτος, από την όμοσπονδιακή κυβέρνηση, οικονομική ενίσχυση τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων!!!

    Μάλλον τώρα κατάλαβα καλύτερα τι εννοεί ο ΝικόΔημος με τον εν λόγω "παραλληλισμο".

    Καλημέρα σας!


    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Σημείωση:

    Οι περισσότεροι από αυτούς τούς γερουσιαστές είναι ασφαλώς "διαπλεκόμενοι" και διοικούν επί μέρους παραρτήματα του Epilepsy Foundation με δεκάδες χιλιάδες εθελοντές αλλά και επαγγελματικά στελέχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Νομίζω ότι το θέμα τέθηκε σε τελείως λανθασμένη βάση. Οπωσδήποτε ένας καλός πολιτικός δεν κάνει τον καλό μάνατζερ όπως και ο καλύτερος μάνατζερ κάλλιστα μπορεί να είναι ένας τρισάθλιος πολιτικός. Εδώ έχομε δύο τελείως διαφορετικά επαγγέλματα, αν και φαινομενικά μοιάζουν μεταξύ τους, εν τούτοις δεν είναι ούτε στο ελάχιστο όμοια. Άλλα τα προσόντα ενός (τεχνοκράτη?) μάνατζερ, και άλλα τα του πολιτικού, όπως και είναι τελείως διαφορετικές οι δουλειές τους και οι σκοποί των. Αν και παλαιότερα επικρατούσε η άποψη ότι ένας στρατιωτικός μπορεί να γίνει ένας καλώς διοικητής μιας επιχείρησης, στην πράξη αυτό απεδείχθη μια ουτοπία, διότι διαφέρει με το να επιβάλεις πειθαρχία σε μία επιχείρηση με μόνο «όπλο» την καθαρότητα και την στάση προσοχής, και άλλο να παρακινείς τους υφιστάμενους σου σε μεγαλύτερη απόδοση και αποδοτικότητα με μία απλή καλημέρα και με τον τρόπο που λες το όνομα του υφιστάμενός σου (και τα μπινελίκια όταν η απόδοση υστερεί!). Η δουλειά του πολιτικού είναι να αφουγκράζεται την θέληση και τα οράματα των πολιτών, να αντιπροσωπεύει αυτό τον λαό, και μετά αυτός ο πολιτικός θα προσλάβει τον κατάλληλο μάνατζερ για να υλοποιήσει αυτά τα οράματα. Χωρίς να είναι τεχνοκράτης, εν τούτοις τα προσόντα ενός πολιτικού πρέπει να είναι ανώτερα από ενός μάνατζερ, ή στην καλύτερη περίπτωση, αυτά τα προσόντα του ενός και του άλλου είναι τελείως διαφορετικά και δεν συγκρίνονται. Γενικολογώντας, μπορεί να πει κανείς ότι ένας καλός πολιτικός μπορεί να γίνει ένας μέτριος μάνατζερ, ενώ ο καλύτερος μάνατζερ πάντα καταντά να είναι ένας κάκιστος πολιτικός. Κατά τα άλλα γιατί δεν θέτουμε και αυτή την ερώτηση, θα δίνατε το παπούτσι σας σε έναν πολιτικό για επιδιόρθωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. @andy
    Πολύ ύφος γλυκέ μου. Ποιος είναι ο λόγος να διαδηλώνεις ακόμα εναντίον τρολς; Κανείς δεν ενοχλεί, το ζήτημα έχει διευθετηθεί, χμμμ, δεν βλέπω κανέναν λόγο αναφοράς των όσων λες.
    Στη φωτογραφία σου, μετά το βιασμό, φαίνεσαι ήσυχο παιδί, σκεπτόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Εδώ που το καλοσκέφτηκα, η ερώτηση μου με το παπούτσι είναι κακόβουλη, άσχετη και άτοπη. Διότι έχω ακούσει ότι πολύ πάνε τα ούρα τους στους πολιτικούς, ενώ κανένας σε έναν μάνατζερ. Ότι και να υποδηλώνει αυτό, αν κάτι λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. OFF TOPIC

    Το σωστό να λέγεται said...
    "ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΩ 1912;


    Επειδή θέλω να σας απαντήσω λεπτομερώς, θα θέλατε μήπως να δημοσιεύσετε το κείμενό σας σε δικό σας ιστολόγιο; Αλλιώς αν αρχίσουμ' εδώ, θα καταλήξουμε σε τριάντα άσχετα μηνύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. -> andy dufresne

    Ερωτήσεις καυτές.
    Απαντήσεις απλές.
    Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν του andy τον ορθολογισμό;
    Γιατί μόνο οι Χίτλερ & Στάλιν φτιάχουν ομοιόμορφα στατιωτάκια & άκρατο παρολογισμό;

    Andy,
    Σ'ευχαριστώ που έχεις κάτι διαφορετικό,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. -> κυρ Νίκο

    Σας άκούσαμε αλλά δεν τους ακούσατε, ίσως γιατί πιστεύετε ότι τα θύματα Γενοκτονίας δεν πρέπει νάχουν φωνή, ταράζουν την γαλήνη σας και είναι εμπόδιο στην συμφιλίωση δύο λαών. Για το πρώτο, δεν έπρεπε και δεν μπορώ να σας βοηθήσω, εσείς πρέπει να τα βρείτε με την συνείδησή σας, για το δεύτερο, όσο υπάρχει η άρνηση της Γενοκτονίας τόσο η Τουρκία θα φαίνεται αυτό που πραγματικά είναι.
    Μιά χώρα που έχει ανθρώπους τόσο βάρβαρους και σωβινιστές που είναι έτοιμοι να επαναλάβουν τα εγκλήματα του παρελθόντος εναντίον των Ελλήνων και χειρότερα.

    Είναι εκτός θέματος;
    Αν είναι δυνατόν, η επιβίωση μας να είναι εκτός θεματος!
    Δεν ειναι!

    Θέλουμε πολύ να πιστέψουμε ότι το "Νεκρόν ιατρεύειν και γέροντα νουθετείν, ταυτόν" δεν αληθεύει για σας.
    Δεν είστε υπεράνω τέτοιων ρητών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. -> Ein Steppenwolf said...
    "OFF TOPIC"

    Αγαπητό συγκρότημα από τα παλιά :)

    Αν πιστεύετε ότι είναι σημαντικό θέμα που ενδιαφέρει όχι μόνο εμένα κι εσένα απαντήστε εδώ και στο blog μου.
    Διαφορετικά μπορείτε να κάνετε μόνο σχόλιο στο post μου,
    "Γράμμα στον κάθε "γνωστό αγωνιστή" της αμφισβήτησης".

    -> Υποκείμενο δικαίου

    Ακριβώς όπως το είπατε:
    Το άρθρο εξηγεί με λεπτομέρεια πώς έγινε αυτή η πολύπλοκη "κομπίνα" και η δικαστική απόφαση αποφασίζει ποιοί είναι ένοχοι, γιατί το έκαναν και ποιά είναι η τιμωρία τους.

    Περίμενε όμως φίλε, γιατί δεν έχουν καταδικασθεί ακόμη για το speculation, manipulation and monopoly of the California electric power market.

    Ανάμεσα στα ανθραγαθήματα των κυρίων υπευθύνων της Enron ήταν το "στρίμωγμα" της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας στην πολιτεία της Καλιφόρνιας διαρκείας πολλών μηνών, με αποτέλεσμα οι τιμές του ηλεκτρικού εκεί να είναι πολλαπλάσιες από την υπόλοιπη Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. -> Nikos Hoursoglou

    Νίκο Χ. Ωραίο σχόλιο αυτό που έγραψες

    "Το πρώτο ( Η μή αναθεώρηση σε ιδεολογίες που αποδέχθηκαν ψευδείς) είναι συνέπεια των κολλημένων (ή των ηλιθίων όπως προτιμάτε κύριε Δήμου).
    Το δεύτερο (το να πράττουμε σχεδόν αμέσως τα εντελώς αντίθετα από αυτά που δηλώνουμε) είναι (α)συνέπεια απέναντι στην αλήθεια των λεγομένων μας"

    είναι φωτογράφιση των φανατικών Ελλήνων μαρξιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Γιατί τόση αυτοϊκανοποίηση και δόξα κρυπτομένου;

    Επειδή είναι δύσκολη η γελοιοποίηση λόγω αφάνειας;

    Το να είσαι παντού το πιο πιθανό είναι να μην είσαι πουθενά.

    Το βήμα για λόγο-αντίλογο δείχνει για κάποιους την αξία της σιωπής.Ελάτε ρε λεβέντες ,πάρτε τα κουβαδάκια και πάτε παραλία.
    Ίσως το ξέπλυμα φρεσκάρει
    το αξιακό μπάχαλο και δείτε έστω σε ποιο καράβι μπήκατε. Υπάρχει και το πέλαγος για εκτόνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Απαντήσεις στα ερωτήματα του Andy:

    "Ποιος θα μπορούσε να κάνει θα κάνει το επόμενο Eλληνικό blog με 300 σχόλια και 2.000 καθημερινούς αναγνώστες;"

    Ένα οποιοδήποτε celebrity, όπως π.χ. μια γνωστή τραγουδίστρια. Αν δε διαθέτει το απαιτούμενο IQ, θα μπορεί να αναθέσει σε άλλους τα κείμενά της (περιεχόμενο, ύφος, επικοινωνιακή πολιτική κλπ). Όταν η μπλογκόσφαιρα αποκτήσει την απαιτούμενη κρίσιμη μάζα, την ανακαλύψουν και τη δουν ως νέο μέσο διαφήμισης, επικοινωνίας και image making, θα συμβεί οπωσδήποτε (δείτε με ποια sites έχει γεμίσει σήμερα στο Internet και συγκρίνετε με την κατάσταση κατά την "εποχή της αθωότητας").

    Γιατί μαζεύει τόσους losers, τόσα trolls, τόσους κολλημένους;

    Επειδή είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό blog (ή έστω από τα πιο δημοφιλή) και οι losers, τα trolls και οι κολλημένοι ψοφάνε για δημοτικότητα (μάλλον υπάρχουν αποκλειστικά για αυτή).

    Γιατί η "αντιπολίτευση" θεωρείται πιο εύκολη από την "κολακεία";

    Διαφωνώ με τη διατύπωση. Και τα δύο ήταν κάποτε πολύ εύκολα. Πάντως μόνο το πρώτο είχε ως συνέπεια την "αποπομπή" κάποιου ή τον χαρακτηρισμό του ως "persona non grata" (άμεσα ή έμμεσα). Το δεύτερο είναι ευρύτατα αποδεκτό εδώ μέσα (όπως και στη real life). Πάντως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, νομίζω πως πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μη βλέπει πως η "αντιπολίτευση" έχει γίνει ιδιαίτερα "δύσκολη" υπόθεση - σε αντίθεση με την "κολακεία" που παραμένει στο ...απυρόβλητο. Το "γιατί" δεν το γνωρίζω - ας το κρίνει ο καθένας.

    Γιατί το blog του ΝΔ είναι τόσο δημοφιλές;

    Επειδή ο ίδιος ήταν ήδη δημοφιλής και πριν φτιάξει blog, πολλοί θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί του, γράφει ωραία, έχει άποψη και ...προβοκάρει (με την καλή έννοια). Από ένα σημείο και μετά η δημοτικότητα του blog ανέβηκε κυρίως χάρη στους σχολιαστές του και τις ιδιότυπες σχέσεις που αναπτύχθηκαν με τον ΝΔ και μεταξύ τους. Πλέον είναι ένα τρένο που προχωρά με αυτόματο πιλότο χωρίς σταματημό - για όσους αρέσκονται σε πιο επιστημονική ορολογία, εφαρμόζεται το "positive feedback". Και καλημέρα να γράψει, διακοσάρες θα πιάσει. Δυστυχώς αυτό δεν αποτελεί μέτρο ποιότητας (ούτε θετικά ούτε αρνητικά). Θα μπορούσε να το κάνει οποιοδήποτε celebrity (βλ. απάντηση στο πρώτο ερώτημα). Η δημοτικότητα είναι δίκοπο μαχαίρι και δε γνωρίζω αν ο ΝΔ ή οποιοσδήποτε άλλος εδώ μέσα μπορεί να τη διαχειριστεί αποτελεσματικά. Ο χρόνος θα δείξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Aπ'ότι είδα το λάθος στο σχόλιό μου στις 4:24:25 AM έγινε αντιληπτό.

    Έγραψα:
    Γιατί η "αντιπολίτευση" θεωρείται πιο εύκολη από την "κολακεία";

    Εννοούσα βέβαια ακριβώς το αντίθετο!

    Τι κερδίζει ο "κόλακας";

    Ο ΝΔ δεν νομίζω ότι προτιμάει ένα απλοϊκό κολακευτικό σχόλιο από ένα αξιόλογο κριτικό.

    Η πλειοψηφία των σχολιαστών και αναγνωστών βλέπει με μισό μάτι την "κολακεία".

    Άρα τι είναι πιο εύκολο;

    Τι πουλάει περισσότερο, ο πόλεμος ή η ειρήνη;

    Όποιος δεν το κατανοεί, ας δοκιμάσει να γράφει αξιόλογα κολακευτικά σχόλια...


    Παρεξηγήθηκε και η ερώτησή μου για τα trolls.

    Aπόρησα όχι με την ποσότητά τους, αλλά με την επιμονή τους.

    Τι "βλάβη" κουβαλάει κάποιος που επιμένει τόσο πολύ;
    Τι κενό του καλύπτει η παρουσία του εδώ μέσα;


    @Jane E. said...
    Πολύ ύφος γλυκέ μου. Ποιος είναι ο λόγος να διαδηλώνεις ακόμα εναντίον τρολς; Κανείς δεν ενοχλεί, το ζήτημα έχει διευθετηθεί, χμμμ, δεν βλέπω κανέναν λόγο αναφοράς των όσων λες.
    Στη φωτογραφία σου, μετά το βιασμό, φαίνεσαι ήσυχο παιδί, σκεπτόμενο...


    Mες στη γλύκα, ως συνήθως, καλή μου...

    Για το ύφος, με συγχωρείς, στο μέλλον θα προσπαθήσω να το χαλάσω...

    Δεν διαδηλώνω εναντίον των trolls και των κολλημένων, προσπαθώ να τους ψυχαναλύσω και να καταλάβω "γιατί εδώ;".

    Να διορθώσω και μια ανακρίβεια σου.
    Δεν επρόκειτο για "βιασμό" αλλά για "βιασμούς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. @andy

    Στο capture της στιγμής ο βιασμός ήταν ένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Αγαπητέ mickey,

    ας διαφωνήσουμε.

    Είπες ότι ένα οποιοδήποτε celebrity, όπως π.χ. μια γνωστή τραγουδίστρια θα μπορούσε να κάνει ένα τόσο πετυχημένο blog.

    Το πιστεύεις ειλικρινά;
    Και καλά η ποσότητα.
    Η ποιότητα;

    Είπες επίσης:
    Όταν η μπλογκόσφαιρα αποκτήσει την απαιτούμενη κρίσιμη μάζα, την ανακαλύψουν και τη δουν ως νέο μέσο διαφήμισης κλπ

    Σωστά, αλλά σε 10 χρόνια, με την τότε διείσδυση του Internet, η αντίστοιχη δημοφιλία θα πρέπει να είναι 1.000 σχόλια και 10.000 αναγνώστες...

    Νομίζω ότι θα δείξει η ιστορία...


    Είπες:
    Πάντως μόνο το πρώτο (η "αντιπολίτευση") είχε ως συνέπεια την "αποπομπή" κάποιου ή τον χαρακτηρισμό του ως "persona non grata" (άμεσα ή έμμεσα).

    Ακόμα και ο μοναδικός που αποπέμφθηκε, εξακολουθεί να σουλατσάρει μέχρι και σήμερα ανάμεσά μας...

    Εν πάση περιπτώση, όσοι (ελάχιστοι) είναι persona non grata δεν έγιναν επειδή έκαναν "αντιπολίτευση", αλλά επειδή ήταν είτε υβριστικοί, είτε χυδαίοι, είτε προκλητικά αγενώς εκτός θέματος.

    Είπες:
    Το δεύτερο (η "κολακεία" είναι ευρύτατα αποδεκτό εδώ μέσα (όπως και στη real life).Πάντως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, νομίζω πως πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μη βλέπει πως η "αντιπολίτευση" έχει γίνει ιδιαίτερα "δύσκολη" υπόθεση - σε αντίθεση με την "κολακεία" που παραμένει στο ...απυρόβλητο.

    To ίδιο blog διαβάζουμε;
    Γιατί έγινε "δύσκολη" υπόθεση η "αντιπολίτευση";;;
    Όσο αφορά σ' αυτό που λες, νομίζω ότι προσβάλλεις την νοημοσύνη του ΝΔ.
    Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι το κριτήριο του ΔΕΝ είναι η "αντιπολίτευση" ή η "κολακεία" αλλά η ποιότητα του σχολίου και μόνο.

    Έγινε ποτέ κάποιος εδώ μέσα persona non grata επειδή έγραψε ένα αξιοπρεπές "αντιπολιτευτικό" σχόλιο;;;

    Περί δημοφιλίας, όσα γράφεις ισχύουν για πολλούς άλλους διανοούμενους, δημοσιογράφους, συγγραφείς, celebrities (υπάρχουν πολύ δημοφιλέστεροι, καλύτεροι "γραφιάδες", πιο αιρετικοί).

    Γιατί δεν το'χει καταφέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. @ ND

    Κύριε Δημου γράψατε

    "Αυτά τα φοβερά και τρομερά τα είχε περιγράψει ο Δήμου σαν επερχόμενες εξελίξεις ήδη το 1994. Δυστυχώς ζει στην περιφέρεια της Δυτικής Διανόησης και δεν αναγνωρίστηκε.

    Και ο γράφων σε αυτά (τα φοβερά και τρομερά) πίστεψε το 1999 και κόντεψε να καταστρέψει μάτια του και την εργασιακή ζωή του, προσπαθώντας να "επιχειρήσει"/"δημιουργήσει" στο www εν Ελλάδι! Αντί να γίνει μέτοικος ή "global vagabond" (όπως το capital)!

    Keep rocking Mr. ND
    Maybe this time... the revolution will come this far "East"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Μου αρέσει η διαφωνία Andy - αν και όχι για τη διαφωνία per se ;)

    Η πρώτη ερώτηση σου ήταν επί λέξει η εξής:

    "Ποιος θα μπορούσε να κάνει θα κάνει το επόμενο Eλληνικό blog με 300 σχόλια και 2.000 καθημερινούς αναγνώστες;"

    ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρονται οι λέξεις "επιτυχία" και "ποιότητα". Αν είχες αυτό στο μυαλό σου, λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να διαβάζω τις σκέψεις των άλλων. Η απάντησή μου ήταν σαφής, ουσιαστική και επί της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ερώτησης. Και σαφώς και πιστεύω όσα έγραψα - διαφορετικά γιατί να τα γράψω;

    Αν θέλεις να κάνεις ΑΛΛΕΣ ερωτήσεις, μπορεί και να απαντήσω, μπορεί και όχι, αλλά να μιλάμε πάνω σε αυτά που γράφουμε και όχι πάνω σε αυτά που …εννοούμε!

    Επί της "δευτερολογίας" σου τώρα, δε διαφωνούμε για τα celebrities. Σαφώς και μίλησα για ποσότητα (αυτή και μόνο έθιξε η ερώτηση). Η ποιότητα εξάλλου είναι πάντα ως ένα βαθμό υποκειμενικό ζήτημα. Αμφιβάλλεις πως αν ανοίξει blog η Άννα Βίσση π.χ. θα πιάσει 500 σχόλια; Δεν το κάνει γιατί πολύ απλά δεν την ενδιαφέρει και το μέσο δεν θα της προσφέρει κάτι παραπάνω από τη δημοσιότητα που ήδη απολαμβάνει στην TV και τα άλλα ΜΜΕ. Και με το κατάλληλο "επιτελείο" από πίσω της, θα μπορούσαν τα κείμενα να διαθέτουν και ποιότητα - αμφιβάλλω φυσικά για την ποιότητα των σχολίων, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

    Πάντως δε θα μπορούσε κανείς να αποκλείσει a priori το ενδεχόμενο να γράψει κάποιος ένα blog που να είναι εξίσου ή περισσότερο δημοφιλές με αυτό ΚΑΙ ποιοτικό (εκεί δεν υπάρχει "ποιοτικόμετρο" για να γράψω επίσης "εξίσου ή περισσότερο"). Το να λέμε εκ των προτέρων "κανείς", μάλλον είναι …ύβρις. Εκτός κι αν θεωρείς τον Νίκο "Θεό" και "αξεπέραστο" (υποθέτω πως και ο ίδιος θα απέρριπτε μετά βδελυγμίας τους χαρακτηρισμούς). Ας σεβαστούμε το μέτρο, αλλά και τη δικιά του σεμνότητα.

    Προσωπικά έχω ανακαλύψει και άλλα blogs που είναι εξαιρετικής ποιότητας, αν και σαφώς λιγότερο δημοφιλή. Και κάποιους που γράφουν πολύ ωραία, αλλά δεν έχουν ακόμα επιχειρήσει να ανοίξουν blog. Μια αναζήτηση θα σας πείσει.

    Να συνεχίσω με τα ...επόμενα ή καταλαβαινόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Στη συνέχεια, έγραψες:

    "Ακόμα και ο μοναδικός που αποπέμφθηκε, εξακολουθεί να σουλατσάρει μέχρι και σήμερα ανάμεσά μας..."

    Αυτό ΔΕΝ αναιρεί το γεγονός ότι αποπέμφθηκε. Απλά δεν υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα να αποκλειστεί από το blog. Έχουν σβηστεί δεκάδες σχόλιά του άλλωστε. Φυσικά θεωρώ απόλυτα σωστές τις ενέργειες του Νίκου για το συγκεκριμένο ID και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι από εκείνους που έκαναν "αντιπολίτευση", αλλά κάτι άλλο (αναφέρεις τους λόγους).

    Για να πάμε τώρα στην ...καυτή πατάτα, "αντιπολίτευση" έχουν κάνει αρκετοί εδώ μέσα (κι εγώ φυσικά). Κάποιοι ΔΕΝ αποπέμφθηκαν ούτε χαρακτηρίστηκαν ως "persona non grata" ΑΜΕΣΑ, αλλά στηλιτεύτηκαν ως πρόσωπα με αποτέλεσμα να νιώσουν έτσι (ρώτα τους αν θες). Με λίγα λόγια, ο Νίκος δεν επιτέθηκε ΜΟΝΟ στις απόψεις τους, αλλά συχνά και σε αυτούς τους ίδιους με (ίσως βαρείς) χαρακτηρισμούς (ad hominem).

    Επειδή δεν είμαι από εκείνους που τα μασάνε, τόσο ο Glenn όσο και ο Heinz δεν έτυχαν της καλύτερης δυνατής μεταχείρισης, ακόμα κι αν για την οικονομία της συζήτησης δεχθώ πως ΔΕΝ την άξιζαν (όχι πως δέχομαι κάτι τέτοιο). Και αν η ανακοίνωση του κλεισίματος του blog συνδέεται άμεσα από τον Νίκο με τη συμπεριφορά του Heinz, δεν αποτελεί ουσιαστικά μια ΕΜΜΕΣΗ, αλλά ΣΑΦΗ μορφή "αποπομπής" και χαρακτηρισμού ως "persona non grata";;; Ποιος από μας θα άντεχε το βάρος της "ευθύνης" για το κλείσιμο αυτού του blog; Ας είμαστε δίκαιοι!

    Δέχομαι πως ο τρόπος και ο σεβασμός που δείχνει κάποιος στη διαφωνία του παίζει πολύ μεγάλο ρόλο (ίσως γι' αυτό ο Νίκος ΔΕΝ χαρακτήρισε άσχημα κάποιους άλλους). Και τόσο οι προαναφερθέντες όσο και άλλοι, συχνά το παράκαναν και ξεπερνούσαν κάποια όρια (και κυρίως τους κανόνες της καλής φιλοξενίας). Όμως και ο Νίκος θα μπορούσε να είναι λιγότερο αυστηρός και περισσότερο υπομονετικός και δίκαιος (αν και ίσως έκανε το καλύτερο δυνατό, αν συνυπολογίσουμε την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά).

    Δεν τον κατηγορώ ούτε τον μειώνω. Έχει κι αυτός δικαίωμα στην κόπωση, στο λάθος (έγραψα και πριν πως δεν είναι Θεός), ακόμα και στην επιμονή του. Ούτε "χάνει πόντους" απέναντι στην εκτίμησή μου επειδή διαφωνώ με τη στάση του. Όμως, η απουσία κάποιων εξαιτίας της συμπεριφοράς του απέναντί τους όταν έκαναν (έστω και σκληρή) αντιπολίτευση είναι γεγονός. Δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια. Και όταν αποκλείονται θέματα από τη συζήτηση είναι και αυτό ένα αποτρεπτικό μέτρο για όσους θα ήθελαν να κάνουν "αντιπολίτευση".

    Δεν προσβάλλω ΚΑΝΕΝΟΣ τη νοημοσύνη και πολύ περισσότερο του ΝΔ. Αν ένιωθε προσβεβλημένος, θα μπορούσε να μου το πει και ο ίδιος. Πιστεύω πως εκτιμά την καλόπιστη και αξιόπιστη κριτική περισσότερο από την κολακεία. Αλλά πρέπει να τηρήσει και κάποιες ισορροπίες. Το blog είπαμε πως είναι ...δημοφιλές ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Και για να κλείνουμε με το ζήτημα, γράφεις επίσης:

    Έγινε ποτέ κάποιος εδώ μέσα persona non grata επειδή έγραψε ένα αξιοπρεπές "αντιπολιτευτικό" σχόλιο;;;

    Δεν είπα ότι έγραψε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ "αντιπολιτευτικό" σχόλιο, αλλά πως απλά έκανε "αντιπολίτευση". Πάλι δίνεις νοητικές "προεκτάσεις" στα (δικά μου αυτή τη φορά) γραπτά. Παρόλα αυτά, έχω κάποια παραδείγματα σκληρών χαρακτηρισμών (όχι πάντως "persona non grata") και για σχόλια που προσωπικά θεωρώ επαρκώς "αξιοπρεπή" (δυστυχώς, ούτε "αξιοπρεπειόμετρο" υπάρχει και ενδέχεται να διαφωνήσουμε και εκεί).

    Επειδή πάντως προσωπικά παραδέχομαι τα λάθη μου, διορθώνω την αρχική μου διατύπωση που ήταν:

    Πάντως μόνο το πρώτο είχε ως συνέπεια την "αποπομπή" κάποιου ή τον χαρακτηρισμό του ως "persona non grata" (άμεσα ή έμμεσα).

    ως:

    Πάντως μόνο το πρώτο είχε ως συνέπεια την ΕΜΜΕΣΗ "αποπομπή" κάποιου ή τον ΕΜΜΕΣΟ χαρακτηρισμό του ως "persona non grata".

    Φυσικά, στα μαθηματικά και τη λογική, το διαζευκτικό "ή" δεν αποτελεί δέσμευση πως ισχύουν ΚΑΙ οι δυο λέξεις ή φράσεις που συνδέει (αρκεί να ισχύει μόνο η μία). Άρα όταν γράφω "άμεσα ή έμμεσα", αρκεί να ισχύει το ένα από τα δύο (στην περίπτωσή μου το έμμεσα) για να ισχύει όλη η πρόταση. Παρόλα αυτά, επειδή δε θέλω να πλανώνται λανθασμένες εντυπώσεις, το διορθώνω ώστε να είμαι απόλυτα σαφής σε όλους!

    Ας δούμε και το τελευταίο ερώτημά σου:

    Γιατί δεν το' χει καταφέρει κανείς;

    Νομίζω πως μόνο ο Ύψιστος μπορεί να απαντήσει τεκμηριωμένα σε αυτή την ερώτηση (υποθέσεις βεβαίως μπορούμε να κάνουμε πολλές και έγραψα κάποιες δικές μου). Άσε να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Το ότι δεν το 'χει καταφέρει κανείς ως τώρα δεν αποτελεί ένδειξη (ή πολύ περισσότερο απόδειξη) πως δε θα το καταφέρει κανείς ποτέ!

    Εκτός και αν ο Νίκος είναι "Θεός" etc etc :))

    Καταλήγοντας, δε στάθηκες στο γεγονός πως ανέφερα ότι ο Νίκος "γράφει ωραία, έχει άποψη και ...προβοκάρει (με την καλή έννοια)" ανάμεσα στους λόγους της επιτυχίας. Δυστυχώς, η δημοτικότητα στην Ελλάδα είναι κάτι που μετά βδελυγμίας αποστρέφονται όλοι δημόσια και ηδονίζονται ιδιωτικά.

    Τουλάχιστον ο Νίκος τολμά να αναγνωρίζει τη δημοτικότητα και την επιτυχία του και δημόσια (με σύνεση και μέτρο) και πιστεύω πως την ίδια ισορροπημένη στάση τηρεί και ιδιωτικά (δε μπορώ να το γνωρίζω φυσικά). Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που τον παραδέχομαι και τον θαυμάζω - και αυτό ΔΕΝ είναι κολακεία ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Σοβαρός διάλογος andy και mickey.
    Άτομα με άποψη και επιχειρήματα,μπράβο τους.
    Εγώ κλείνω προς τις απόψεις του andy αλλά και ο mickey έχει ώριμο αντίλογο.
    Νομίζω πως ο mickey και ο heinz ήταν και πρέπει να είναι στα συν του blog αυτού. Δεν μπορώ να μιλώ εκ μέρους του ΝΔ αλλά δεν ήταν το "αμάρτημα" τους ικανό για να λείψουν από εδώ.

    Δεν θεωρώ ότι η σκληρή αντιπολίτευση είναι αυτή που προκαλεί το αδιέξοδο , αλλά η επίμονη και μονότονη και μάλιστα η εκτός θέματος,και οι προσωπικές επιθέσεις είτε στον ΝΔ ή σε άλλους. Αυτό και κουράζει και αγανακτεί.Οι τσαχπινιές όταν διαρκούν και οι ανεγκεφαλιές βεβαίως.Μην ξεχνάμε ότι ο ΝΔ εκτός από φίλους-θαυμαστές ή αναγνώστες,έχει αντιπάλους λόγω των θέσεων του .
    Δεν είναι εύκολη η διαχείριση τόσων θέσεων και προσώπων [και χαρακτήρων ε;] όταν μάλιστα όλοι είναι στο απυρόβλητο εκτός από τον οικοδεσπότη ΝΔ.
    Γι'αυτό και δεν νομίζω πως υπάρχει ανάγκη κάποιος να κολακέψει. Τι να πετύχει; και πώς;
    Τονίζω, όπως και άλλοτε, την ανάγκη να αφεθεί-βοηθηθεί ο ΝΔ να βρει το δρόμο του blog με ηρεμία και με μέτρο στη σπατάλη δυνάμεων και στόχων.Ίσως το νέο στυλ να του πηγαίνει, έτσι είπε άλλωστε,πρέπει να συνδράμουν όμως οι έμπειροι στα της διαχείρισης του blog ,οι παλιοί, τα νέα ταλέντα,αλλά και οι πολυγραφότατοι έστω και αν λογοτεχνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. ->emfortos said...

    "Το βήμα για λόγο-αντίλογο δείχνει για κάποιους την αξία της σιωπής"

    Η σιωπή έχει αξία όταν έχεις πεί κάτι που αξίζει.
    Όταν δεν έχεις πεί τίποτα ή τίποτα που αξίζει, τότε η απόλυτη σιωπή είναι είτε δειλία είτε ανοησία.
    Για να εξακριβώσεις αν είναι το καλύτερο να σωπάσεις ή όχι, πρέπει να γράψεις κάτι.

    Εσύ emfortos έγραψες κάτι που αξίζει, μπορεις τώρα να σωπάσεις.
    Άσε τον φλοίσβο του πελάγους να μιλήσει για σένα.

    Σε χαιρετώ.
    Καλό καλοκαίρι.
    Καλά μπάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Αααα!
    Μickey, andy κλέβετε!
    Οι καλύτερες συζητήσεις να γίνονται στο τέλος;

    Ποιός είπε το τσατάρισμα κανει ζημιά στην γλώσσα της έκφρασης;

    Απολαμβάνω....άνευ κολακείας και όλων των άλλων που έχουν την ίδια κατάληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. θέλω να είμαι δίκαιος και δεν θα κάνω τον κατή ως προς το ποιός "τα'πε καλύτερα", ο Andy ή ο Mickey.

    Οι δύο διαλογιζόμενοι γνωρίζουν τα "πιστεύω μου"
    Άλλωστε το θέμα δεν έχει λήξει μια και τα κύτταρα των εμβρυικών ακόμη blogs πολλαπλασιάζονται σαν ζωντανός οργανισμός.

    Ας μην αφήνουμε τις προκαταλείψεις μας να εμποδίζουν την πνευματική μας άνοδο.
    Αυτό που νόμιζες ότι ηταν προοδευτική ιδεολογία σήμερα είναι κατεστημένο και αντίστροφα, αυτό που χθές ήταν κατεστημένο σήμερα διαμορφώνει προοδευτικές ιδέες που οδηγούν σε "ριζοσπαστικές" λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. @Αν το σωστό ..λέγεται

    Σ'ευχαριστώ που σχολίασες την άποψη μου. Έτσι μ'ενθαρρύνεις να σου πω, πως σέβομαι τις απόψεις σου ,χωρίς να τις δέχομαι αλλά ο τρόπος ,η παρουσία σου ,είναι επιθετική και μονότονη.
    Μπορεί ακόμη να σε ικανοποιεί αλλά με το πέρασμα του χρόνου κάνοντας αυτοκριτική ίσως απογοητευτείς αν δεις την αυτοπεποίθηση σου να στηρίζεται στο ένστικτο,στη ματαιοδοξία και στην εντύπωση.


    Καλό θα ήταν σ'αυτόν τον πνευματικό κυρίως χώρο του ΝΔ να φορτώνει κανείς και όχι να ξεφορτώνει.
    Σ'ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. -> εμφορτος

    Θα προσπαθήσω ξεφορτώσω το βαρύ φορτίο σου έμφορτε αλλά δέν υπόσχομαι πολλά πράγματα.
    Βάλε και σύ ένα χεράκι!

    Δεν ανταλάσσω προσωπικά e-mail μιά και έχω αρκετό φόρτο εργασίας.
    Θα προτιμούσες να είμαι λιγότερο ειλικρινής δημόσια και απολυτα ειλικρινής σε ιδιωτική αλληλογραφία;
    Προτιμώ να λέω την γνώμη μου σε σοβαρά θέματα με ειλικρίνεια σε όλους χωρίς υπεκφυγές και κίβδηλους τροπους ευγένειας που τελικά εμποδίζουν την επικοινωνία και δημιουργούν αβεβαιότητα.

    Σέβομαι τον άνθρωπο κι ας κάνω δριμύ κριτική στις ιδέες του. Πρέπει να μπορείς να ξεχωρίζεις τα δύο και να αναγνωρίζεις τις ανθρώπινες ευαισθησίες, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι φραγμός στην αλήθεια.

    Παραπονιέσαι για μονοτονία.
    Σε ενοχλεί ο χτύπος της κάθε Ελληνικής καρδιάς που χτυπάει για την Ελλάδα επειδή είναι μονότονος;
    Παραπονιέσαι για συναισθηματισμό.
    Έλα τώρα, έρχεται ρεαλισμός, κυνικότητα και πραγματισμός.
    Πως σου φαίνεται 10 εκατομμύρια Τούρκοι μετανάστες υποζοώντας στις τσίγκινες παράγκες τους και στα ανθυγιεινά τσαντήρια τους στημένα στα δασάκια, στα πάρκα, στις πλατειούλες και στα βουνά απλωμένοι σαν μερμύγκια, γύρω απ' τις Ελληνικές πόλεις ψάχνοντας για δουλειά;
    Μέσα και γύρω απ΄την δική σου πόλη.
    Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Τουρκία κι είναι έτοιμοι να διακινδυνεύσουν την ζωή τους στα σύνορα για να εκπληρώσουν το όνειρό τους και να σου γίνουν εφιάλτης.
    Αυτό φοβούνται οι Ευρωπαίοι.
    Είναι όλοι ρατσιστές;

    Είναι πολύ καλό να βασίζεσαι στό ένστικτο, στο ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως.
    Σου κάνει εντύπωση που μερικοί ακόμη το έχουν;
    Ματαιοδοξία τους;



    Υ.Γ.
    Η ικάνοτητα να καταλαβαίνεις το χιούμορ είναι ένα χαρακτηριστικό του καλλιεργημένου ανθρώπου.
    Πρόσθεσέ το στα άλλα χαρακτηριστικά που χαίρομαι παρατηρώντας ότι κατέχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. ωωωω......σσσσσσσσσσσσ!!

    Το ακατάσχετο
    έχει σχέση με το ακαταλόγιστο;
    με τη μανία;
    με το επ-εξ-επίτηδες;;;
    λέέέμε τώρα ε;

    Φύσα αγέρι, φύσα αγέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.