Κυριακή, Μαΐου 28, 2006

Είκοσι ενοχλήσεις


Με ενοχλούν:


1. Οι «επαγγελματίες» στο χώρο της ηθικής (επαγγελματίες φιλάνθρωποι, ειρηνιστές, οικολόγοι, δημοκράτες, χριστιανοί, κτλ.).

2. Οι κυρίες με γούνες - και προπάντων αυτές που κουβαλάνε ολόκληρο γδαρμένο ζώο γύρω στο λαιμό τους (εύχομαι να τις δαγκώσει!).

3. Οι «κοσμικοί καλλιτέχνες». Αντίφασις εν εαυτή: Ή είσαι κοσμικός ή καλλιτέχνης...

4. Οι δημοσιογράφοι που μνημονεύουν (και προβάλλουν) τα δικά τους βιβλία μέσα στις ίδιες τους τις στήλες...

5. Οι απόλυτα συνεπείς στις ιδέες τους, που δεν υποψιάζονται πως η συνέπειά τους δείχνει μόνο ανασφάλεια, έλλειψη φαντασίας ή και βλακεία.

6. Οι άνθρωποι που λένε: «Εγώ βέβαια δεν είμαι ρατσιστής, αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι Εβραίοι...»

7. Με ενοχλούν ακόμη: Αυτοί που έρχονται μια ώρα αργότερα σε πρόσκληση για τραπέζι (ναι - και δύο ώρες ενίοτε... ενώ το σουφλέ έγινε πίτσα...).

8. Αυτοί, που νιώθουν σημαντικοί επειδή είναι αριστεροί, ή Ολυμπιακοί, ή χειμερινοί κολυμβητές...

9. Αυτοί που σε φιλάνε σταυρωτά - ενώ προσπαθείς να θυμηθείς ποιοι είναι...

10. Τα βιβλία που δεν έχω διαβάσει...

11. Οι παλιοί συμμαθητές, που με κάνουν να βλέπω τα χρόνια μου.

12. Οι παρουσιάστριες της τηλεοράσεως που χαμογελάνε χωρίς λόγο.

13. Οι οδηγοί που μπαίνουν στη λωρίδα στροφής για να σου βγούνε μπροστά στο φανάρι...

14. Αυτοί που σε παίρνουν τηλέφωνο και σου διηγούνται την ιστορία της ζωής τους χωρίς να σε ρωτήσουν αν μπορείς να τους ακούσεις (κι εσύ με τα νερά απ' το μπάνιο...).

15. Όλοι οι (παντός είδους) οπαδοί...

16. Αυτοί που καπνίζουν μέσα σε ασανσέρ...

17. Οι άνθρωποι που, ενώ ξέρουν ότι δεν πίνεις, σου ξαναγεμίζουν επίμονα το ποτήρι...

18. Οι άγνωστοι, που σου κάνουνε κουίζ: Δεν με θυμάσαι αλλά θα σου πω κάτι να με θυμηθείς...

19. Ακόμα – οι καχύποπτοι που βγάζουν τον καθένα μασόνο, χουντικό η ομοφυλόφιλο...

20. Και τέλος, όσοι διαβάζουν αυτό το κείμενο, νομίζοντας ότι δεν γράφω γι' αυτούς αλλά για άλλους...



Το είχα γράψει πριν 25 χρόνια. Είναι απίθανο – αλλά έκανα μόνο μία αλλαγή.

216 σχόλια:

  1. "Ακόμα – οι καχύποπτοι που βγάζουν τον καθένα μασόνο, χουντικό η ομοφυλόφιλο..."

    Χαχα, τρομερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχασα τον κεφτέ για 14 seconds....

    Κλαψ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιό απο τα 20 έχεις αλλάξει ΔονΓάτε?

    Να μαντέψω..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχει σημασία να είσαι ο πρώτος του καινούριου post, σημασία έχει να μην είσαι ο τελευταίος του προηγούμενου, σε διαβάζουν ελάχιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάνεις λάθος. Το σημαντικότερο είναι να μην "προσγειωθεί" το σχόλιο σου ακριβώς πριν από ένα από αυτά που είναι 2.000 λέξεις.
    Μόλις το δουν αυτό, και τόσο κοντά χρονικά με το δικό σου, δεν θα προσέξουν το δικό σου.
    Έτσι κινδυνεύεις να μην σε διαβάσει κανείς, γιατι δεν θα σε δει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "6. Οι απόλυτα συνεπείς που δεν υποψιάζονται πως η συνέπειά τους δείχνει μόνο ανασφάλεια, έλλειψη φαντασίας ή και βλακεία.

    "7. Με ενοχλούν ακόμη: Αυτοί που έρχονται μια ώρα αργότερα σε πρόσκληση για τραπέζι (ναι - και δύο ώρες ενίοτε... ενώ το σουφλέ έγινε πίτσα...)."

    Συγχωρείστε τα άτομα που κάνουν το σουφλέ πίτσα, κε Δήμου! Που αργούν δυο και τρεις ώρες. Είναι που οι πολύ ασυνεπείς είναι πολύ έξυπνοι, Αϊνστάιν, δημιουργικοί και δυναμικοί κλπ. παρόμοια κλπ παρόμοια... Αξίζει, σας λέω, να μην τους αποπαίρνετε και καθόλου να μην σας ενοχλεί το γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @dormammu,

    Είναι κι αυτό μια ενόχληση!
    Φτου!
    :-)))

    ΚΑΛΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ:

    Να σε ξυπνούν χαράματα τα παιδιά σου το πρωί με αγκαλιές και φιλιά, να χώνονται στο κρεββάτι σου με κέφι κι όχι ΓΚΡΙΝΙΑ! (ποιός φούρνος γκρέμισε?)

    Να σε γλείφει στη μούρη ο σκύλος σου, την ώρα που φεύγεις γαι ραντεβού, παρ'όλο που ξέρει ότι θα σκούξεις (και θα τον φαπίσεις) και πάει το make-up!

    Να έρθει επιτέλους η γάτα σου για χάδια μια φορά που θέλεις ΕΣΥ, κι ας της την βαρέσει στα μισά του cuddle & σ'αφήσει μερικά ενθύμι ααπό νύχια (και να πας μετά να παίξεις ΛΟΤΤΟ)!

    Να χτυπήσει το τηλέφωνο και να σε βγάλει απο το μπάνιο, αλλα να είναι ένας αγαπημένος άνθρωπος που έχει ΣΠΟΥΔΑΙΑ νέα, και να είσαι ο πρώτος με τον οποίον θέλει να τα μοιραστεί!

    Και μια πραγματική ενόχληση:

    Να θέλεις να περάσεις μία Κυριακή ΓΙΑ ΣΕΝΑ και μόνον, αλλά η ζωή σου να έχει τα δικά της σχέδια - και ως γνωστόν, στη δική της σκακιέρα, εσύ δεν είσαι παρά ένα μικρό αναλώσιμο στρατιωτάκι...

    (Μπορείς πάντα να ελπίζεις ότι και σήμερα θα σε λυπηθεί & δεν θα ξαμολύσει τους τρελλούς, τ'αλόγατα ή την άλλη την υστέρω τη βασίλισσά της πάνω σου!)

    ΚΑΛΗΜΕΕΕΕΡΑ!

    ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!!

    Sunday, May 28, 2006 11:05:50 AM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Einstein αφού έφαγε σε ένα εστιατόριο,βγήκε, και άρχισε να κάνει βόλτες. Κάποια στιγμή θυμήθηκε ένα πολύ σημαντικό ραντεβού.
    Πηγαίνει λοιπόν στο μέρος της συνάντησης κάθεται και αφού παραγγέλνει, ακούει τον σερβιτόρο να του λέει έκπληκτος:
    Με συγχωρείτε για το θάρρος, αλλά είστε σίγουρος οτι μπορείτε να φάτε μέσα σε 10 λεπτά τα ίδια ακριβώς πράγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ND μπορείς να μου στείλεις ενα κειμενακι για το ποσο ευεργετικη ειναι η ασυνεπεια (υπογεγραμμένο ε) να το στείλω στη μάνα μου, στη γκόμενα μου και στην ερωμένη μου...

    εσυ εχεις καποιο κυρος και θα σε πιστεψουνε...εμενα με καρπαζωνουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ... με ενοχλούνε αυτοί που ...

    Συγνώμη Νίκο αλλά διακρίνω μια διάθεση διαχωρισμού που ίσως κάποιοι να χαρακτηρίσουν και ως υπολανθάνοντα ρατσισμό. Αλλά και η τελευταία κατηγορία θυμίζει το θρησκευτικόν - όλοι είναι αμαρτωλοί ενώπιον του Θεού, ανεξάρτητα αν το νοιώθουν ή όχι.

    Ακόμη νομίζω πως σε όλους αυτούς που σε ενοχλούν θα πρέπει να αναγνωρίσεις το δικαίωμα στην αμφιβολία αφού πολλοί ίσως να σφάλουν εξ αμελείας. Αν σε ενοχλεί π.χ. ένας που καπνίζει, μπορείς να του ζητήσεις να το σβύσει και μόνον αν συνεχίσει να έχεις λόγους πραγματικής ενόχλησης.

    Αυτά και με το συμπάθειο γιατί με «ενόχλησες» πρωί-πρωί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι άλλες ενοχλήσεις...

    Το τελευταίο ο,τιδήποτε (μπουκάλι γάλα, φρατζόλα ψωμί, πακέτο τσιγάρα, εφημερίδα με εντόσθια) να στο παίρνει ο ακριβώς πριν από σένα.

    Και να ξανασυμβαίνει στο επόμενο μπακάλικο / περίπτερο.

    Να έχεις πλύνει / γυαλίσει με τη γλώσσα μόνος σου το αυτοκίνητό σου και το βράδυ να φέρει σύννεφο με κόκκινη λάσπη από την Αφρική.

    Να είσαι σε... amoureuse φάση, κι ο άλλος να φτιάχνει τα καλώδια του στέρεο με αυτιστική προσήλωση.

    Να είσαι σε... amoureuse φάση, κι η άλλη να έχει βάλει άπαντα Friends στο dvd και να έχει ταυτόχρονα και την κολλητή στο ασύρματο (you don’t stand a chance!).

    Να βρίσκεις (μιράκολο!) παρκάρισμα εκεί ακριβώς που θέλεις, κανονικό, νόμιμο, και μόλις πας να πάρεις το αυτοκίνητό σου, να έχει διπλοπαρκάρει καποιος και να σ’έχει κλείσει.

    Να κάνεις δίαιτα και να μην χάνεις γραμμάριο. Λίπος ακούνητο, ακλόνητο, ασάλευτο.

    Να θέλεις να συστήσεις έναν γνωστό σου σε κάποιον άλλον γνωστό, και να μην θυμάσαι τα ονόματά τους.

    Να βήχει ο συνομιλητής σου πάνω σου. Και να ρουφάει και τη μύτη του. Και να μην έχει χαρτομάντηλα.

    Να έχεις ήδη πιεί ΠΟΛΥ νερό πριν έναν καλό υπέρηχο κάτω κοιλίας, και να αργεί ο γιατρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμένα με ενοχλεί η εικόνα ενός άδειου πορτοφολιού, που έχει την ταυτότητα μου μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να πούμε κάτι αισιόδοξο τείνει να εκλείψει ο άλλος ενοχλητικός τύπος που βγαίνει μπροστά σε κάθε ουρά τράπεζας, εφορίας, φούρνου, σούπερμαρκετ με την αιτιολογία "συγγνώμη, αλλά βιάζομαι" (ενώ εμείς δεν βιαζόμαστε και πηγαίνουμε εκεί για το κέφι μας). Επίσης έχουν μειωθεί αισθητά ο ενοχλητικός τύπος "κορνάρω άρα υπάρχω" και λιγότερο ο ενοχλητικός "μαρσάρω για να ακούω τη μαγκιά μου". Πάλι καλά, άμποτε να εξαφανιστούν για πάντα όπως όλα τα άλλα προϊστορικά ζώα. Δυστυχώς όμως διαδίδεται μία άλλη επιδημία ενόχλησης: Ο απίστευτος τύπος "είμαι φιλόζωος, γι αυτό είστε υποχρεωμένοι να ακούτε τον σκύλο μου όλη νύχτα στην ταράτσα".
    Πρόκειται για θρασύ και δειλό ταυτόχρονα γιατί ξέρει ότι είμαστε ευαίσθητοι άνθρωποι και μάλλον δεν θα ρίξουμε φόλα στον σκύλο, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είμαστε απλώς πιο επινοητικοί άνθρωποι και να ρίξουμε φόλα στον ίδιον, ο οποίος αυτοανακηρύσσεται φιλόζωος στον σβέρκο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να θες να μπεις στο blog για ν'απαντήσεις, και να έχει κολλήσει ο blogger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να πούμε κάτι αισιόδοξο τείνει να εκλείψει ο άλλος ενοχλητικός τύπος που βγαίνει μπροστά σε κάθε ουρά τράπεζας, εφορίας, φούρνου, σούπερμαρκετ με την αιτιολογία "συγγνώμη, αλλά βιάζομαι" (ενώ εμείς δεν βιαζόμαστε και πηγαίνουμε εκεί για το κέφι μας).

    Μούτυχε στο Λονδίνο τις προάλλες, στο σταθμό του Waterloo, τη μέρα που έγινε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του Blair. Περίμενα στη γραμμή για να πάρω λεφτά. Μπροστά μου μια κινεζούλα, πίσω μου μεγάλη ουρά. Ένας νεαρός μας παρακαλά να περάσει μπροστά μας γιατί αλλοιώς θα χάσει το τραίνο. Η κινεζούλα κι εγώ συμφωνούμε.

    Ένας εγγλέζος με κοστούμι και γραβάτα σκύβει και μου λέει «Εγώ θα του έλεγα f*** off !». «Μα μπορείτε πάντα να το πείτε!» του απαντώ. «Όμως δεν θα είστε πολύ δημοφιλής, και μάλλον δεν θα διατηρούσατε τη θέση σας στην κυβέρνηση ...». Γέλια στη ουρά, κατακόκκινος ο εγγλέζος, έσκυψε το κεφάλι και δεν είπε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμένα σήμερα μ' ενοχλεί η αρνητικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημέρα σε όλους...

    διάβασα το παρακάτω και "κοκκίνισα" λιγουλάκι
    "6. Οι απόλυτα συνεπείς που δεν υποψιάζονται πως η συνέπειά τους δείχνει μόνο ανασφάλεια, έλλειψη φαντασίας ή και βλακεία. "

    Εμένα πάντα μου άρεσε η συνέπεια και πάντα προσπαθούσα να είμαι συνεπής σε αυτά που λέω και σκέφτομαι και πιστεύω εφ όσον θεωρώ ότι έχω αρκετά ισχυρά επιχειρήματα.

    Θέλω να είμαι συνεπής ακόμα και όταν αυτό αυτό σημαίνει πειθαρχία προς τον εαυτό μου. Με πονάει πολύ αλλά πιστεύω ότι έτσι πρέπει να γίνει.

    Πάντα είχα όμως μια αμφιβολία για όλα αυτά. Και αυτό το 6 με έκανε να θέλω να μάθω περισσότερα κύριε Δήμου...Τι ακριβώς λοιπόν εννοείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ... να ρίξουμε φόλα στον ίδιον ...

    Μα τότε θα μας έμενε ο σκύλος να γαυγίζει όχι μόνο τη νύχτα αλλά και τη μέρα. Στα Χανιά γνώρισα έναν κύριο που έχει εκπαιδεύσει το σκύλο του να μη γαυγίζει τη νύχτα και τα μεσημέρια. Ιδού η πρόκληση για τον φιλόζωο γείτονά σας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Jane E.
    διαγνώσατε ασυνέπεια;

    Ε, και;

    Παντως εννοούσα τους συνεπείς στις ιδέες τους (και θα το συμπληρώσω) όχι στην ώρα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προβλέπεται θυελώδης η μέρα, η λίστα αυτή σας περιλαμβάνει όλους.
    Θα πέσει πολύ γέλιο χεχεχεχε
    (Κι εμένα περιλαμβάνει αλλά εγώ χέστηκα :-P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Dormammu said...
    Ποιό απο τα 20 έχεις αλλάξει Δον Γάτε?

    Έβγαλα ένα που αναφερόταν σε κάποιον κουλτουριάρη σχολιαστή του Γ΄Προγράμματος... (δεν υπάρχει πια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα περιμένω τη συμπλήρωσή σας, ΝΔ.

    Βέβαια επειδή καθώς φαίνεται οι απόψεις σας περί ασυνέπειας αποτελούν κομμάτι της νοοτροπίας σας, μην τις παρουσιάζετε σαν γενικό κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΟΤΙ και αν κάνεις, ΟΠΩΣ και αν φέρεσαι, ότι και αν σκέφτεσαι ΠΑΝΤΟΤΕ θα υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται.
    Δεν μπορεί να γίνει τίποτα για αυτό.
    Αλλιώς, θα είμασταν κλώνοι βγαλμένοι από κάποιο εργαστήριο,
    και αυτό το τρέμω, θα ήταν φρικώδες...

    Οσο και αν μας ενοχλούν οι γούνες, που φυσικά και εμένα εξοργίζουν, εκείνες που τις φορούν θα ενοχλούνται από εμάς που έχουμε ζώο στο σπίτι (εδώ ο κόσμος πεινάει)...

    Ας κάνουμε ένα πείραμα. Ολοι μας εδώ να φτιάξουμε μία 20άδα με ενοχλήσεις, και στο τέλος να τις βάλουμε δίπλα δίπλα.
    Η κάθε μία θα είναι διαφορετική!

    Απλά, είμαστε άνθρωποι (ακόμα).
    Προτείνω την αγάπη.
    Αν αγαπάς, δεν ενοχλείσαι, αποδέχεσαι την ανθρώπινη φύση, τον ίδιο σου τον εαυτό και τότε όταν υπάρχουν ακόμα αντικειμενικοί λόγοι ενόχλησης, τότε απλά, αγωνίζεσαι.
    Αυτά πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Ας κάνουμε ένα πείραμα. Ολοι μας εδώ να φτιάξουμε μία 20άδα με ενοχλήσεις, και στο τέλος να τις βάλουμε δίπλα δίπλα.
    Η κάθε μία θα είναι διαφορετική!"
    ------
    1)με ενοχλεί η εικόνα ενός άδειου πορτοφολιού, που έχει την ταυτότητα μου μέσα.
    2)με ενοχλεί η εικόνα ενός άδειου πορτοφολιού, που έχει την ταυτότητα μου μέσα.
    .
    .
    .
    20) με ενοχλεί η εικόνα ενός άδειου πορτοφολιού, που έχει την ταυτότητα μου μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Με ενοχλεί ο dimitrizzzzz επειδή μου θυμίζει πως και το δικό μου πορτοφόλι έτσι ακριβώς είναι, με κάτι παραπάνω όμως, με κάρτες που τις χρωστάω!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κι εμείς χρωστάμε κύριε, γύρω στα 10.000 euro. Τι μας πέρασες, τίποτα τυχαίους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. CsLaKoNaS said...
    "Εμένα πάντα μου άρεσε η συνέπεια."

    Διόρθωσα το κείμενο για να γίνει σαφέστερο. Εννοώ "τους συνεπείς στις ιδέες τους" (κι όχι στις πράξεις, ή στα ραντεβού τους).

    Τι θέλω να πω; Η πραγματικότητα αλλάζει. Ο έξυπνος άνθρωπος αναθεωρεί τις απόψεις του, ώστε να ερμηνεύουν σωστά την πραγματικότητα. Πάρτε παράδειγμα την επιστήμη: "συνεπής" ερευνητής δεν υπάρχει. Αν η έρευνα του δείξει πως η θεωρία του είναι εσφαλμένη θα την απορρίψει και θα φτιάξει μία άλλη υπόθεση.

    Το ίδιο και στην πολιτκή. Αν κάποτε ήταν προοδευτικό το να ψηφίζεις κάποιο κόμμα - σήμερα μπορεί να μην είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επίσης, με ενοχλεί που ο ΝΔ ενοχλείται επειδή όταν ο άνθρωπος βάζει κάποιο θέμα και περιμένει μία υψηλού επιπέδου ανταπόκριση και συζήτηση από εμάς εδώ, απογοητεύεται σαν βλέπει ότι αρκετές φορές το αποτέλεσμα θυμίζει συζητήσεις αρκετά κατώτερες του προσδοκώμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. DimitrizZzZz said...
    1)με ενοχλεί η εικόνα ενός άδειου πορτοφολιού, που έχει την ταυτότητα μου μέσα.

    Το κενό σε ενοχλεί ή μήπως η ταυτότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τον ενοχλεί το κενόν του πράγματος και η ταυτότητα η οποία του θυμίζει ότι το κενό ανήκει σε αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αδειο πορτοφόλι, γεμάτες πιστωτικές ΚΑΙ φωτογραφίες παιδιών μέσα (α, και "Καινούρια Ταυτότητα"!)- αυτό δεν είναι ενόχληση, είναι ασκήσεις πανικού & ομίχλης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κάτι απρόσμενα ενοχλητικό.
    Ειμαι εδώ και γράφω με ελλ. πληκτρολόγιο.
    Αλλάζω καρτέλλα στον firefox για να μπω στη διεύθυνση cvl.com.

    Απίστευτο το τι βλέπω στη μπάρα διευθύνσεων! Παναίαμ! λεω, τι γράφω?!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ONOMATODOSIA said...
    to 9. xaxa polu kalo ! alzheimer

    Καθόλου! (Άλλωστε το έγραψα στα 45 μου). Απλώς ΔΕΝ θα θυμηθείς ποιοι είναι διότι δεν τους ξέρεις. Συνήθως είναι πολιτικά πρόσωπα που αγκαλιάζουν και φιλάνε τους πάντες (ιδιαίτερα αν είναι και "επώνυμοι")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. εμένα με ενοχλεί ο εαυτός μου όταν με προδώνει, αντί να μου δείξει εμπιστοσύνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αφήστε τα αυτά ΟΛΑ...

    ΑΦΗΣΤΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ...:


    Vienna Philarmonic Orchestra
    presents:

    Ludwig Van Beethoven
    Symphony No. 9

    Ηρώδειο 3 Ιουνίου 2006
    Φεστιβάλ Αθηνών

    1000 συγνώμη για το οφφ-τοπικ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑ..τα καλά τα νέα ταξιδεύουν με χίλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "2. Οι κυρίες με γούνες - και προπάντων αυτές που κουβαλάνε ολόκληρο γδαρμένο ζώο γύρω στο λαιμό τους (εύχομαι να τις δαγκώσει!)."

    Πάντα το είχα απορία: Αυτό δεν είναι λίγο υποκριτικό?
    Εντάξει, με τα ζώα συντροφιάς το δέχομαι. Είναι δίκαιο να θεωρούμε ότι έχουν τρόπον τινά «ατομικά δικαιώματα».
    Αλλά όταν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ γίνεται η απόλυτη σφαγή κατά εκατομμύρια για χοίρους, βοοειδή, κοτόπουλα και πρόβατα δικαιούμαστε να ενοχλούμαστε για τους ελάχιστους συγκριτικά κάστορες και αλεπούδες που γίνονται γούνες?
    Η εξήγηση ότι τα μεν είναι για τροφή, ενώ τα δε για ένδυση δεν μου λέει και πολλά στην παχύσαρκη κοινωνία μας: σκοτώνουμε πολλά περισσότερα από αυτά που χρειάζονται για να μας θρέψουν, αλλά και θα μπορούσαμε να είμαστε φυτοφάγοι.


    “17. Οι άνθρωποι που, ενώ ξέρουν ότι δεν πίνεις, σου ξαναγεμίζουν επίμονα το ποτήρι...”

    Αυτό είναι από τα πράγματα που μου αρέσουν! Ειδικά στην Κρήτη παρεξηγούνται κιόλας αν δεν το πιεις: «Τι, δεν σου αρέσει η ρακή μου?» :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Βρε Δονκατ στασου ενα λεπτο...εσυ δε μας ειπες να ακολουθουμε τις αισθησεις μας...εμένα γιατι οι αισθησεις μου ειναι οτι πιο ασυνεπες εχω γνωρισει...καλά καλά με το μαλακό ξέρω...:)

    παντως το σωμα και η υλη δε σεβεται καμμια ιδεολογια οχι μονο πολιτικη ή επιστημονικη θεωρεία αλλά και ερωτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "Η πραγματικότητα αλλάζει. Ο έξυπνος άνθρωπος αναθεωρεί τις απόψεις του, ώστε να ερμηνεύουν σωστά την πραγματικότητα. Πάρτε παράδειγμα την επιστήμη: "συνεπής" ερευνητής δεν υπάρχει. Αν η έρευνα του δείξει πως η θεωρία του είναι εσφαλμένη θα την απορρίψει και θα φτιάξει μία άλλη υπόθεση."

    Θεωρώ πως οι ιδέες είναι μια αρκετά αφηρημένη έννοια για να αντιστοιχηθεί σε αυτές η συνέπεια.

    1) Πριν τη συμπλήρωσή σας νόμιζα πως μιλούσατε για τον τρόπο ζωής, τη δομή σκέψης ενός ατόμου.

    2) Τώρα όμως δίνοντας ατομική αίσθηση σε κάθε μέρος του συνόλου "ιδέες" αλλάζει το πράμα. Όταν διατυπώνουμε κρίσεις δεν μπορούμε να αποδίδουμε τον όρο "συνέπεια" σε τόσο μικρά κομμάτια του νου. Είναι φυσικό ο έξυπνος άνθρωπος (αλλά και ο άνθρωπος γενικά!) να αναθεωρήσει την απόρροια μιας εγκεφαλικής διεργασίας με την έλευση νέων δεδομένων.

    -Θέλω να πω:
    Δεν πιστεύω πως το είδος ανθρώπου, που τώρα περιγράψατε σαφέστερα, υφίσταται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Guten Morgen!....


    3. Οι «κοσμικοί καλλιτέχνες». Αντίφασις εν εαυτή: Ή είσαι κοσμικός ή καλλιτέχνης...

    KΑΛΛITEXNHΣ=ΑΠΟΚΟΣΜΟΣ?........

    ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ..
    ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ...

    4. Οι δημοσιογράφοι που μνημονεύουν (και προβάλλουν) τα δικά τους βιβλία μέσα στις ίδιες τους τις στήλες...

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒLOGGER.......
    ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ..
    ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ
    ΚΡΙΤΙΚΗ.....

    zOROS said..Αυτό είναι από τα πράγματα που μου αρέσουν! Ειδικά στην Κρήτη παρεξηγούνται κιόλας αν δεν το πιεις: «Τι, δεν σου αρέσει η ρακή μου?» :-)

    AN ΣΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΡΑΚΗ..
    ΠΕΣ ΜΙΑ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ
    ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ
    ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΚΝΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ND said΄20. Και τέλος, όσοι διαβάζουν αυτό το κείμενο, νομίζοντας ότι δεν γράφω γι' αυτούς αλλά για άλλους...



    Τι κακό σας έχω κανει Κ Δήμου και με ξεμπροστιάζεται έτσι;


    ΝΔ ειπε "Έβγαλα ένα που αναφερόταν σε κάποιον κουλτουριάρη σχολιαστή του Γ΄Προγράμματος... (δεν υπάρχει πια)"


    Υπάρχει και ένας Παπαχρήστος στη ΝΕΤ που λέει "είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζεις μάταια". Ίσως θα μπορούσατε να βάλετε αυτόν στη θέση του μακαρίτη κουλτουριάρη!



    Εμένα πάντως με ενοχλεί και το καρπούζι, που κόβεται από μαχαίρι που μυρίζει κρομυδίλα, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μ' ενοχλεί η ενόχληση του somebody, ο οποίος ενοχλείται επειδή ο don βρίσκει ενοχλητικό το επίπεδο κάποιων σχολίων.

    Eπίσης μ'ενοχλεί που ο somebody δεν ενοχλείται από το επίπεδο των σχολίων που ενοχλεί τον don.

    (ελπίζω να μην ενοχλήσω κάποιον, πλάκα κάνω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Με ενοχλούν η βία και η παλιανθρωπιά, η πάσης φύσεως βία και παλιανθρωπιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δεν θα φτιάξω 20άδα, μου αρκεί ένα.
    Με ενοχλεί η ζωή που χάνεται μέσα στην χαζή καθημερινότητα, να πρέπει να χάσεις 10 μέρες σε μία υπηρεσία ανάμεσα σε ανθρώπους που και τη δική τους ζωή σπαταλούν και την δική σου, για ένα χαρτί, ένα πιστοποιητικό, οτιδήποτε, κατά κανόνα χωρίς νόημα.
    Το βλέπω σαν να μου κλέβουν μέρες από την ζωή μου.


    Και το εξής: Τηλέφωνο ντάλα μεσημέρι πάνω στη σιέστα μετά το φαγητό, τον έχεις ψιλοπάρει τον μεσημεριανό και ντρίιν το τηλέφωνο. Γειά σας, ελπίζω να μην ενοχλώ, πρόκειται για κάτι ασήμαντο (που δεν μπορεί να περιμένει...)!
    Εκεί τώρα τι απαντάς?

    Και φυσικά Andy, και εμένα ενοχλούν τα σχόλια που ενοχλούν τον don. Εκείνα που κυρίως υπάρχουν για να υπάρχει εκείνος που τα γράφει. Κάτι σαν το κορνάρω για να υπάρχω ένα πράγμα.. (οπως ο johny b. good είπε χαρακτηριστικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. nd said"2. Οι κυρίες με γούνες - και προπάντων αυτές που κουβαλάνε ολόκληρο γδαρμένο ζώο γύρω στο λαιμό τους (εύχομαι να τις δαγκώσει!)."


    Ευτυχώς οι Καστοριανοί δεν είναι Σαλλλονικείς και δεν του κάψανε τα βιβλία. Ανήρτησαν όμως αφίσες που λένε "ΝΔ Not wanted". Κρίμα, διότι έτσι χάνει ένα πολύ όμορφο τοπίο, ιδανικό για φωτογραφία, και πεντανόστιμα ψαράκια από τη λιμνη.

    Τυχερός είναι που δεν έθιξε ΄και τη Φλωρινα, γιατι εκει δεν αστειεύονται... - θα τον είχαν αφορίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ενοχλούν:
    1) Οι επαγγελματίες απαισιόδοξοι
    2) Οι "πολιτικοί" των καφενείων, που θεωρούν ότι εάν γίνονταν πρωθυπουργοί για μία ημέρα θα έλυναν όλα τα προβλήματα
    3) Οι δημοσιογράφοι, που υποτίθεται ότι κάνουν κριτική στους πολιτικούς, αλλά στην ουσία συμπεριφέρονται ως θαμώνες καφενείων και σαν διαφημιστές προωθούν συγκεκριμένο κομματικό προϊόν.
    4) Όσοι λένε ότι μας χρειάζεται ένας Παπαδόπουλος κλπ
    5) Οι συνομωσιολόγοι. Κατά αυτούς, ο κοσμός ξυπνά και κοιμάται με μοναδικό σκοπό να βλάψει την Ελλάδα.
    6) Όσοι παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια, κλείνουν τις ράμπες μεταξύ οδοστρώματος και πεζοδρομίου κλπ.
    7)Αυτοί που επικαλούνται ότι για τα πάντα φταίει η Τουρκοκρατία. Ως έναν βαθμό έχουν δίκιο, αλλά είμαστε πλέον πάνω από 100 χρόνια ανεξάρτητο Κράτος.
    8) Η στρεβλή λατρεία προς την Αρχαία Ελλάδα. Ωραία τα είπαν ο Σωκράτης, ο Θαλής και οι άλλοι. Θα πρέπει να μας εμπνέουν και να μας οδηγούν. Όχι να μένουμε προσκολλημένοι πανω τους θεωρώντας ότι η επιστήμη και η φιλοσοφία δεν μπορούν και δεν έχουν προχωρήσει.
    9)'Οσοι πιστεύουν ότι όλος ο κόσμος μας οφείλει.
    10)Ο ελληνικός εγωισμός. "Δεν πάνε οι άλλοι να ..." .Και μετά κατηγορούμε τους δυτικούς για ατομιστές κλπ. Για να βαυκαλιζόμαστε προφσνώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 1.Οι ψευτοεπαναστατες που νομιζουν οτι έχουν κάτι απο τσε γκεβαρα.Λενε οτι είναι αριστεροι,δεν είναι.

    2.Αυτη,κάποτε περάσαμε τόσα μαζι και τώρα κάνει πως δεν υπάρχω,δεν την νοιαζει αν υπάρχω.

    3.Η αμηχανια μου,λιγο πριν πει το πολυπόθητο ναι ή το σκληρο οχι

    4.Το φοιτητικο μου σπίτι,πολυ μικρο για να μπορω να ζώ με ένα ζωακι

    5.Το οτι σχεδον όλα σήμερα γινονται για τα φράγκα.

    6.Η λαιμαργια που πολλες φορες δεν μπορω να ελεγξω

    7.Η μνημη,το να θυμαμαι πραγματα που δεν θέλω και να μην θυμάμαι γεγονοτα που θέλω

    8.Ο παραλογισμος της υπαρξης και κυριως οσον αφορα θέματα ερωτα και θανατου,σε αυτα μένω με ένα τραγικο << γιατι >> στο στομα...

    9.Η ελλειψη αγαπης

    10.Να είμαι σε παρεα και να πρεπει να γελάσω με οτι δήθεν αστειο λένε.

    11.Να είμαι στη επιμαχη στιγμη και να μην καταφερνω να ανοιξω το κουτι με τα duo( σκληρη ζελατινα ,αν δεν έχεις νυχια θες οπωσδηποτε μαχαιρι)

    12.Οι φανατισμενοι,κάθε ειδους

    13.Η ελλειψη πάθους

    14.Οχι η βλακεια ,ουτε η ηλιθιοτητα αλλα η ΚΑΚΙΑ

    15.Να είμαι σε μπαρ με δυνατη μουσικη με μεγάλη παρεα ατομων,ουτε μια κουβεντα δεν μπορεις να ανταλλαξεις

    16.Η κρυα θάλασσα

    17.Η μπαταρια της ξυριστικης μηχανης να τελειωνει αφου εχω ξυρίσει τα μισα γένια ( μου ετυχε σημερα )

    18.Ο φοβος όταν συνδιαζεται με μοναξια

    19.Οι αποριες που ποτε δεν θα λυθουν

    20.Ο εαυτος μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @nikos hoursoglou

    Συγγνωμη ,ειστε υπερβολικος.Ο Ν.Δ δεν μιλάει για τέτοιου ειδους ασυνεπεια.....διαβάστε το << το δικαιωμα της αλλαγης >> , υπάρχει στο site

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. καλημέρα........
    μα πω και γω κάτι που ενοχλεί κατά τη γνώμη μου!
    ενοχλεί αυτός που μιλά για βιώματα και ψυχικές εμπειρίες που ούτε έχει βιώσει αφενός αλλά και ισοπεδώνει όλους τους άλλους…….
    ενοχλεί ο αντιγραφέας του Ελύτη , του Πεντζίκη, του Καβάφη......
    ενοχλεί ο μεταφραστείς που βιάζει το κείμενο που μεταφράζει...
    ενοχλεί αυτό που απαιτεί την προσοχή των άλλων χωρίς να την δικαιούται την συγκεκριμένη τουλάχιστον στιγμή..
    ενοχλεί τέλος ο εγωιστής, ο παρτάκιας, ο ωχαδερφιστής, ο ερημιτζής( εκ του ερήμην)....
    ενοχλεί να πάρει η ευχή……!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ Nikos Hoursoglou
    Πάντως εσείς παραμένετε συνεπής και μονότονος...


    Κυρ Παπαγάλε θά'χουμε την τύχη
    ν'ακούσουμε τι λες και παραπέρα;
    Ο Παπαγάλος βήχει, ξεροβήχει,
    μα τι να πει; Ξανάπε: "Καλησπέρα"
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. BadlyDrawnBoy said...
    Εμένα πάντως με ενοχλεί και το καρπούζι, που κόβεται από μαχαίρι που μυρίζει κρομυδίλα, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!



    Kατι τετοιο γράφει και ο Ν.Δ στις λίστες -- << πεπονι που κοπηκε με μαχαιρι κρεμμυδιου >> ...ειτε πεπονι ειναι ,είτε καρπουζι,συμφωνω οτι είναι ακρως ενοχλητικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μου την δίνουν:
    Όλοι που σφετερίζονται ένα έργο τέχνης, ένα κείμενο σαν δικό τους προσπαθόντας συνεχώς να το ερμηνεύσουν όπως τους αρέσει και τους πέφτει βολικό.

    Για όσους ενδιαφέρονται να διαβάζουν ελεύθερα σκεπτόμενα όντα να εισηγηθώ το παρακάτω blog:

    pantziaras.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. H συνέπεια προσιδιάζει στη θρησκεία - ο σκεπτικισμός και η αμφισβήτηση στους σοφούς.


    Η θρησκεία επιθυμεί την προσαρμογή του περιβάλλοντος στις διδαχές της - οι σοφοί προσαρμόζονται σε αυτό.

    Η θρησκεία επιδιώκει την ακινησία και την επανάληψη - οι σοφοί τη διαρκή αλλαγή



    Ηθικό δίδαγμα: To KKE είναι θρησκεία – ο Ανδρουλάκης ημίθεος (ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τον – έχετε το δικαίωμα…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. nai k.dhmou,pros 8eou,den eipa oti exete alzheimer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ..οι Διανούμενοι ενοχλούν τον Λαό..και ο Λαός ενοχλεί τους Διανοουμένους...

    @..εν+όχλος=ενοχλώ


    δείχνει τη ρίζα της ενόχλησης..

    Και τα 20 που παρέθεσε ο Νικος
    ειναι λαοφιλή...

    previous postings.....
    "Που ανηκω" και Λαϊκισμός και Πασης
    Ελλαδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ωραία σχόλια σήμερα!

    Συμφωνώ με πολλά, προσυπογράφω ό λ α του righttochange στις 2:00:35 PM!

    Μ' ενοχλούν αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ότι ενοχλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. 9. Αυτοί που σε φιλάνε σταυρωτά - ενώ προσπαθείς να θυμηθείς ποιοι είναι...



    O ΝΔ αναφέρει ότι ο αρχιεπισκοπίξ κάποτε τον αγκάλιασε και τον αποκάλεσε φίλο του. Άραγε τον φίλησε και σταυρωτά;

    Ενοχλητικό πολλές φορές είναι να σε φιλάνε σταυρωτά ακόμη και άνθρωποι που γνωρίζεις. Σε γιορτές κτλ είσαι υποχρεωμένος να φιλάς και πάνω από 50 άτομα καμιά φορά. Και να σε φιλήσει καμιά θεά, να πεις εντάξει, cool, ωραία!, αλλά να σε φιλάνε και μαντράχαλοι μουστακαλήδες που πριν λίγο φάγανε τζατζίκι, το βρίσκω υπερβολικό. Αυτά είναι ελληνικά τερτίπια, που υποτίθεται δείχνουν την αναπτυγμένη κοινωνικότητα των ελλήνων σε σχέση με τους «ξενέρωτους Βόρειους»


    Μου αρέσει η απόσταση ασφαλείας που κρατάνε οι αγγλοσάξονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 5. Οι απόλυτα συνεπείς στις ιδέες τους, που δεν υποψιάζονται πως η συνέπειά τους δείχνει μόνο ανασφάλεια, έλλειψη φαντασίας ή και βλακεία.

    Κι αυτοί, που για κάποιο λόγο θεωρούν εαυτούς «καλά παιδιά» και σου βάζουν συνέχεια χέρι για οτιδήποτε δεν θεωρούν «σωστό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καταπληκτικό το κείμενο του Andy στις 14:57 και 00 και PM. Το αντιγράφω:

    «Ωραία σχόλια σήμερα!

    Συμφωνώ με πολλά, προσυπογράφω ό λ α του righttochange στις 2:00:35 PM!

    Μ' ενοχλούν αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ότι ενοχλούν»


    Με συγκίνησες Andy μου, γιατί μου θύμισες το χρονογράφημα του Γιάννη Χατζηφώτη:

    « Σφάζω τα δευτερόλεπτα σ’ ένα υπόγειο μπαρ
    είναι σαν ειρωνεία στο ποτήρι ο αφρός της μπίρας
    και πίνω καπνίζοντας
    αισθάνομαι τα χείλη φανταστικά στο φανταστικό πρόσωπό μου
    βλέπω μια κατσαρίδα να μεγαλώνει, να μεγαλώνει
    τρώει τις νύχτες τα χαρτάκια των λογαριασμών
    ονειρεύομαι στον τάφο της χαράς υπερκειμένης
    πρέπει να φτερουγίσει στα χέρια μας η ανατολή σαν κορασίδα
    πέρ’ απ’ τα νέφελα που χαστουκίζει ο ουρανός
    με γαλάζια κομμάτια τρομερού φωτός
    να μην αντηχήσουμε τις δίκαιες ορμές οι διχαλόψυχοι
    σαν αποφράδες μήτρες ω ζώα υπέρτερα
    να χαιρετήσουμε τον κρεοφάγο ήλιο πετώντας.
    Κουράζευται να υπάρχει στο στήθος η αιωνιότητα
    κι ο κόσμος τραγουδά με τους κατακλυσμούς
    μια ύαινα έχει τελειότητα
    κερδισμένη σε χρονικά
    διαστήματα κίτρινης εποποιίας μεσ’ στα κόκκινα.
    Ω κραυγή της ψυχής απ’ τον κεραυνό κομμένη
    σαν καρπός είσαι γρήγορος
    που τον κοκκίνησε η μικρόκοσμη φλόγα.
    Κ’ η κραυγή τον απόρρητο σπόρο δοξάζει.
    Χαίρε ραββί
    χώμα η ψωλή μας
    στην εικοστή εποχή του κενού.
    Με βάγια στρώθηκε ο δρόμος για να περάσει το υδάτινο γαϊδούρι
    που σ’ έφερε στη νύχτα των ηλεκτρονίων.
    Ιδού λοιπόν ανεβαίνουμε στα Ιεροσόλυμα
    κάθε πόλις ολημέρα δαγκώνει
    με τα δόντια των μηχανών
    είναι μάζες ποσότητες η φορά κ’ η ενέργεια
    και το νερό που γίνεται κρασί στο γάμο της Κανά
    ελαττώσεις αυξήσεις αριθμοί με ησυχία των ίσκιων
    έχουν τα όνειρα ξεκλειδώσει με γοερά κλειδιά
    περάσματα φρικτής ελευθερίας ο νέος υπερπληθυσμός.
    Και τα πρώτα θηρία βρυχιούνται στα πλάτη
    σφυρίζουν επίγειες εγκαταστάσεις
    οι στιλπνοί λαβύρινθοι των συσκευών
    οργάνων και μηχανημάτων
    ευτυχίες απ’ τα ραδιοκύματα...
    Ο Πυρηνικός Δαίδαλος ηχεί την πλούσια γλώσσα
    ο Πυρηνικός Ίκαρος αγκαλιάζει την ακάλεστη πράξη
    μ’ αποστάσεις από νεκρά εκατομμύρια
    κ’ η χαρά μυήτρια των ανθρώπων
    όπου
    μεγάλη μόνη ελευθερία
    σε θεόν ανάμεσα και στο χώμα
    τα πουλιά.»

    Σε ευχαριστώ Andy…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλημέρα σε όλους!

    Αν και θα με χαρακτηρίσετε "ασυνεπή", μη νομίζετε πως δε θα διαβάζω κιόλας το blog, απλά δε θα ήθελα να σχολιάζω (αν και τώρα υποπίπτω στο ...αμάρτημα). Με ενοχλούν πολλά τον τελευταίο καιρό και προσπαθώ να τα αντιμετωπίσω λογικά, με αγάπη και κατανόηση. Δυστυχώς δεν είναι πάντα εφικτό. Προφανώς, κάποιοι ενοχλούνται ακόμα κι από την ίδια τους την ύπαρξη! Τι να λέμε τώρα για ...λίστες :(

    Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν αναφέρομαι στο blog. BTW οι παρεξηγήσεις είναι ίσως εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο απ' όλα (και να κάθομαι να εξηγώ τα αυτονόητα μετά).

    Περί ...συνέπειας:

    Η λογική συνέπεια είναι αρετή. Η συνέπεια σε δόγματα, "αρχές" και αντιδράσεις είναι βλακεία. Η συνέπεια (της ώρας) σε κάθε είδους καθημερινές συναντήσεις και άλλες υποχρεώσεις είναι καταπίεση (ειδικά στη χώρα που ζούμε με την παντελή έλλειψη υποδομών - αν γίνουμε Ελβετία, το συζητάμε).

    Ας μείνει για την εργασία μας και τα πραγματικά σημαντικά ή μοναδικά γεγονότα (εντάξει, δε λέω να το κάνουμε επιδεικτικά ούτε να αφήσουμε το ...σουφλέ να κρυώσει).

    Το ρολόι είναι ίσως η πιο χρήσιμη, αλλά και η πιο σατανική εφεύρεση όλων των εποχών ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Εσύ που γράφεις αυτό το κείμενο πιστεύεις ότι αφορά κάποιους άλλους ή συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου μέσα σ'αυτούς στους οποίους αναφέρεσαι; ( έτσι πως ξαναδιαβάζω το σχόλιο, μοιάζει σαν να υπαινίσσομαι κάτι και είναι μάλλον αγενές αλλά δεν μπορώ να διατυπώσω διαφορετικά την ερώτηση η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ρητορική με την έννοια ότι δεν περιμένω απάντηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μου αρέσουν οι μακρινοί περίπατοι. Ειδικά όταν τους κάνουν ενοχλητικά άτομα!
    Fred Allen

    Τίποτε δεν είναι πιο ενοχλητικό από ένα καλό παράδειγμα που λέει ο αντίπαλός σου σε debate.
    Mark Twain

    (Κι αφιέρωση ονόματα-δε-λέμε):

    Είμαι άνθρωπος σταθερών & άκαμπτων αρχών, η πρώτη από τις οποίες είναι να είμαι πάντα ελαστικός!
    Εverett McKinley Dirksen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @σεμνός και ταπεινός

    "Σφάζω τα δευτερόλεπτα σ’ ένα υπόγειο μπαρ."

    "Είναι σαν ειρωνεία στο ποτήρι ο αφρός της μπίρας
    και πίνω καπνίζοντας."

    "Αισθάνομαι τα χείλη φανταστικά στο φανταστικό πρόσωπό μου."

    "Βλέπω μια κατσαρίδα να μεγαλώνει, να μεγαλώνει,
    τρώει τις νύχτες τα χαρτάκια των λογαριασμών."

    Υπέροχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. "ο Πυρηνικός Ίκαρος αγκαλιάζει την ακάλεστη πράξη
    μ’ αποστάσεις από νεκρά εκατομμύρια
    κ’ η χαρά μυήτρια των ανθρώπων
    όπου
    μεγάλη μόνη ελευθερία
    σε θεόν ανάμεσα και στο χώμα
    τα πουλιά."

    Χωρίς λόγια, μόνο χαμόγελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Φοβερή μονομαχία Alonso - Raikkonen!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. jane e:

    εμένα με ενοχλούν τα άτομα που μου λένε να τοποθετήσω προφυλακτικό στο Νίκο Καρούζο

    λόγω οι ασθένειες
    λόγω οι ψυχώσεις
    λόγω το χρήμα
    λόγω η αγάπη

    Ν' αναγγείλεις μια νέα ελπίδα.
    Να χαρίσεις στην πόλη το πολύτιμο βλέμμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Prosperos said...
    Εσύ που γράφεις αυτό το κείμενο πιστεύεις ότι αφορά κάποιους άλλους ή συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου μέσα σ'αυτούς

    Αν απεθύνεσαι σε μένα - φυσικά και με αφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. @κάνε μου μπα

    Σωστός παραλογισμός, φίλε μου. Σκέφτεσαι τον Νίκο Καρούζο μέσα σε προφυλακτικό; Χαχαχαχα, δε φτάνει να ενοχλείσαι...

    Στην πόλη που καίγεται θα φωτίσει η ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. 6. Οι άνθρωποι που λένε: «Εγώ βέβαια δεν είμαι ρατσιστής, αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι Φινλανδοί...»


    Είμαι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να κάνει αυτόν τον ισχυρισμό και να αποδείξει ότι δεν είναι ρατσιστής. Π.χ «δεν είμαι ρατσιστής, αλλά μου αρέσουν τα χαριτωμένα ρατσιστικά ανέκδοτα.»

    Όσοι, ενδεχομένως, με κατηγορήσουν για λανθάνοντα ρατσισμό, εγώ θα τους απαντήσω με τη ρήση του μεγάλου στοχαστή της τηλεοπτικής ελληνορθοδοξίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι «οι Έλληνες δε μπορεί να είναι ρατσιστές, επειδή ο ρατσισμός δεν είναι ελληνική λέξη». Ή… μπορεί και να τους πυροβολήσω, διότι όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει σφαίρα!

    Πόσο ρατσιστής είσαι όταν λες ρατσιστικά σουηδικά ανέκδοτα για τους Φινλανδούς. Π.χ

    How can you tell the difference between a Finnish introvert and a Finnish extrovert?
    When he's talking to you a Finnish introvert looks at his feet. A Finnish extrovert looks at yours!


    Αυτό το ανέκδοτο το βρίσκω χαριτωμένο διότι οι Φινλανδοί δεν υπήρξαν ποτέ σε μεγάλο βαθμό θύματα ρατσισμού. Πιο πολύ θύτες πιθανότατα υπήρξαν.

    Αντίθετα το ανέκδοτο; «τι σημαίνουν το logo του σαπουνιού Fa;» - «From Auschwitz» και το βρίσκω χυδαίο. Παρόλα αυτά δε διατυπώνω ποτέ την ενόχληση μου όταν ακούω τέτοια ανέκδοτα. Η είμαι Ρατσιστής ή αναίσθητος.

    Σπάνια επίση γελάω με τα ανέκδοτα οπου «ήταν ένας Τουρκος, ένας Αγγλος, ένα Αμερικάνος και ένα Έλληνας…» και στο τέλος πάντα ο Έλληνας την έχει πάνω από δυο μέτρα ή λέει την καλύτερη εξυπνάδα!


    Τελικά είμαι Ρατσιστής, αλλά δεν το λέω – το κρατάω μυστικό για να ρίχνω γκόμενες του Συνασπισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΕΙΚΟΣΙ ΜΗ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ
    Μόνο 20 για οικονομία λόγου

    ΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ
    και ενοχλούνται φοβερά ωρισμένοι άλλοι

    1) Να ενοχλούνται άλλοι μ'αυτά που γράφω.

    2) Να ζώ σε μια χώρα που γνωρίζουν όλοι, ακόμα και οι Αμερικανοί.

    3) Το Ελληνικό φιλότιμο. Να το δίνω και να το απαιτώ.

    4) Η Πίστη στον Θεό.

    6) Η πιστη στην οικογένεια την δική μου και των άλλων.

    5) Τα Ρεμπέτικα κι Ο Καζαντζίδης

    6) Το ιμάμ μπαιλντί, η σκορδαλιά κι ο χορός της κοιλιάς.

    7) Να μπλοκάρω τα "σίγουρα" σουτ ή καλάθια των άλλων.

    8) Να μπορώ να βγάζω 30,000 ευρώ σ'ενα χρόνο αγοράζοντας την Google στο IPO. Δηλαδη να εκμεταλλεύομαι τον καπιταλισμό.

    9) Να είμαι ρεαλιστής εκεί που πρέπει σε σημείο κυνισμού.

    10) Να παίρνω πόντους (σε ύψος, ακόμα ψηλώνεις μου λένε;)

    11) Να βουτώ γυμνός (στην πισίνα ή σε ερημική παραλία)

    12) Να είμαι ειλικρινής στους άλλους και στον εαυτό μου (σε σημείο που να μαζεύεται μιά ομάδα για να με "σπάσουν στό ξύλο", αν μπορούσαν)

    13) Να θυμίζω σε αλλους ότι είναι άνθρωποι και όχι τέρατα...(βάλτε το ουσιατικό της αρεσκείας σας)

    14) Να σπρώχνω τρείς φορές πιο δυνατά πίσω αυτον που σπρώχνει. (Βλεπει την διαφορά και ο χαζός σπρώχνει)

    15) Να κάνω γερά παζάρια αλλά και να σέβομαι το κέρδος του άλλου.

    16) Να λεώ ότι δεν φτάινε οι δρόμοι αλλά οι οδηγοί.

    17) Να εξηγώ σε 'Ελληνες κι Ευρωπαίους ότι οι τις αποφάσεις στην Αμερική δεν τις παίρνει ο Κλίντον κι ο Μπούς, ένα συμφέρον, αλλά δεκάδες συμφέροντα που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, κάνουν συνέχεια συμμαχιές και τις διαλύουν.
    Η ρευστότητα του συμφέροντος της Αμερικανικής Πολιτικής.

    18) Λέγοντας ότι βαδίζουμε σε μιά Ελλαδα που θα έχει κρατήσει τα χειρότερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής φυλής και τα χειρότερα της Αμερικανικής κοινωνίας. (Το διατύπωσα αυτό πριν 20 χρόνια κι ακόμη προσπαθω να βρώ σημεία διάψευσης).

    19) Να κάνω σκουπίδι τον "φίλο" μου μπροστά στην παρέα γιατί έβρισε και χτύπησε την γυναίκα του.
    Είναι και μορφωμένος πανάθεμά τον.

    20) Το πιό σημαντικό για μένα σήμερα.
    Να αποδεικνύω ότι "οι σφαγές των Ελλήνων αθώων στην Μικρασία και στον Πόντο" ήταν ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ με εγκληματίες, Κεμάλ και οι "νεοτούρκοι του" και το λιγότερο που πρεπει να κανουμε είναι να απαιτούμε απο την Τουρκία να συμπεριφερθεί σαν πολιτισμένη χωρα και να απολογηθεί για τις ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ του παρελθόντος.
    Επίσης μια χώρα που μας χρειάζεται για μην πεθαίνει ο λαος της από την πείνα και τις επιδημίες δεν μπορεί να έχει την πολυτέλεια να απειλεί και να ξοδεύει δισεκατομμύρια για όπλα με στρατό κατοχής στην Κύπρο.

    Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων να προστατεύσουμε πρώτα τους ομοεθνείς μας και μετά τους Ινδονήσιους στο Τίμορ.

    We have reversed our priorities!
    Έχουμε κάνει τα ελάχιστα σημαντικά σε μέγιστα σπουδαιότητας και τα μέγιστα έλάχιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. outrageous!

    το 20ο ( και τελευταίο ) είναι το καλύτερο μακράν.

    χωρίς αυτό το κειμενάκι δε θα ήταν τόσο υπέροχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ρε μάγκες θα τρελαθώ. Με συνεπήρε το μπογκάρισμα και ξέχασα ότι έχει φορμουλα σήμερα


    Ο ΝΔ φταίει! Θέλω αποζημίωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. -> BadlyDrawnBoy said...

    "Τελικά είμαι Ρατσιστής, αλλά δεν το λέω – το κρατάω μυστικό για να ρίχνω γκόμενες του Συνασπισμού!"

    Εκεί είσαι ακόμα;
    Του Δημοτικού;

    Δεν έχεις ακόμη ανακαλύψει τις Σκανδιναυές του Andy με το ύφος "παγόβουνο για λυώσιμο" και πάντα προφυλακτικά λόγω AIDS, τις Γαλλιδούλες με "τα καλλύντικά για καλύπτεται η μυρωδιά απ' τις μασχάλες", τις Αγγλιδούλες "με το πρόσωπο βαμένου Ινδιάνου για πόλεμο" απο τον Ελληνικό ήλιο, τις "μικρές" Ολλανδέζες με τις μακρυές ποδάρες" θα φταίει το ποδήλατο (evolution of a bicycle race), τις εβραίες που στριγγλίζουν τόσο που έχει ξυπνήσει όλη η γειτονιά και κοιτάζει από τα παράθυρα τηλεφωνόντας το 100 για το έγκλημα....οργασμού.
    Ατελείωτο σεντόνι.
    Καλά τις "παρθένες που τα κάνουν όλα" του Συνασπισμού βρήκες για παράδειγμα;

    Έλλειψη φαντασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BLOGS
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...........
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ,ΕΣΩΣΤΡΕΦΗ
    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ....

    για να θυμηθουμε και την
    χθεσινη "Καθημερινή".................
    ....................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. το Νο 5 θα το κανω ....σταση ζωης!
    Αληθεια κυριε Δημου ,ελατωματα εχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Μ' ενοχλεί που όλα δουλεύουν για τον Alonso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. -> tolerance said...

    Σημείο 11: πού βουτάς γυμνός; Σε πισίνα της Αθήνας;

    Τί να κάνω σε πισίνα της Αθήνας;
    Να απολαμβάνω καλοκαιριάτικα το καυσαέριο ή τις ...άρες που απο το τσιγάρο και τα ξενύχτια έχει γίνει μάσκα "the phantom of the opera" το πρόσωπο;

    Επαγγελματία "καμάκι"
    με πέρασες;

    Σημείο 14: ακολουθείς την ίδια τακτική και σε θύρες γηπέδων;

    Τελευταία φορά που πάτησα στα γήπεδα ποδοσφαίρου μας πέταξαν στα καλά καθούμενα νερατζάκι με επικίνδυνο αντικείμενο μέσα.
    Ευτυχώς δεν χτύπησε κανένας.

    Θελω να δω οι παλληκαράδες των γηπέδων τι θα κάνουν σε πραγματικό πολεμο.


    Ακόμα στην τηλεόραση μπορώ να αλλάξω το κανάλι όταν είναι πάτος η ομάδα, στο γήπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Εμένα με ενοχλεί η έλλειψη χιούμορ που κάνει τους ανθρώπους να παίρνουν πολύ στα σοβαρά τους εαυτούς τους και τις τοποθετήσεις τους.
    Με ενοχλεί όμως και η χρήση του χιούμορ με σκοπό να αποφεύγεται η τοποθέτηση και να συσκοτίζεται ο εαυτός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Παω να ποτίσω τα ζωντανά που με περιμένουνε.
    Later on.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Δεν με ενοχλούν :

    1. Οι «επαγγελματίες» στο χώρο της ηθικής
    ... κάπως πρέπει να ζήσουν κι αυτοί…

    2. Οι κυρίες με γούνες
    ...αφού έχω συνηθίσει τα δερμάτινα μπουφάν, τους δερμάτινους καναπέδες κ.ο.κ.

    3. Οι «κοσμικοί καλλιτέχνες».
    ...Με θλίβουν...

    4. Οι δημοσιογράφοι που μνημονεύουν (και προβάλλουν) τα δικά τους βιβλία μέσα στις ίδιες τους τις στήλες...
    ... Έτσι κάνουν όλοι και όλες

    5. Οι απόλυτα συνεπείς στις ιδέες τους,
    ...γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν.

    6. Οι άνθρωποι που λένε: «Εγώ βέβαια δεν είμαι ρατσιστής, αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι Εβραίοι...».
    ...Είναι άτομα με ειδικές ανάγκες - πως θα μπορούσαν να μ’ ενοχλήσουν.

    7. Αυτοί που έρχονται μια ώρα αργότερα σε πρόσκληση για τραπέζι (ναι - και δύο ώρες ενίοτε... ενώ το σουφλέ έγινε πίτσα...).
    ...Όλοι έχουν δικαίωμα να καθυστερούν ή μήπως πρέπει να πάθουν έμφραγμα από το άγχος να προλάβουν να είναι στην ώρα τους;

    8. Αυτοί, που νιώθουν σημαντικοί επειδή είναι αριστεροί, ή Ολυμπιακοί, ή χειμερινοί κολυμβητές...
    ... Όχι μόνο δεν με ενοχλούν – τους ζηλεύω!

    9. Αυτοί που σε φιλάνε σταυρωτά - ενώ προσπαθείς να θυμηθείς ποιοι είναι...
    ...Ε, αυτοί με κολακεύουν.

    10. Τα βιβλία που δεν έχω διαβάσει...
    ...Αισθάνομαι τυχερός που μπορώ ανάμεσα στα βιβλία που δεν έχω διαβάσει να διαλέξω ένα και να αποδειχθεί θησαυρός.

    11. Οι παλιοί συμμαθητές, που με κάνουν να βλέπω τα χρόνια μου
    ...Αυτοί με κάνουν να καταλαβαίνω πως για κάποιους από μας τα χρόνια δεν πέρασαν μάταια.

    12. Οι παρουσιάστριες της τηλεοράσεως που χαμογελάνε χωρίς λόγο.
    ...Ε, τι θα ‘πρεπε να’ ναι συνοφρυωμένες;

    13. Οι οδηγοί που μπαίνουν στη λωρίδα στροφής για να σου βγούνε μπροστά στο φανάρι...
    ...Αυτοί, μ’ ενοχλούσαν παλιότερα μέχρι που κάποια φορά που μ’ έκλεισες κάποιος, του φώναξα από το παράθυρο, «τι έγινε ρε μεγάλε» και μου απάντησε αφοπλιστικά «βιάζομαι ρε φίλε».

    14. Αυτοί που σε παίρνουν τηλέφωνο και σου διηγούνται την ιστορία της ζωής τους χωρίς να σε ρωτήσουν αν μπορείς να τους ακούσεις (κι εσύ με τα νερά απ' το μπάνιο...).
    ...Είναι τόσο σπάνιοι.

    15. Όλοι οι (παντός είδους) οπαδοί... Κι αυτούς τους ζηλεύω.
    ... Είναι τυχεροί.

    16. Αυτοί που καπνίζουν μέσα σε ασανσέρ...
    ...Ίσα ίσα σκέφτομαι τι μπορεί να τους έχει συμβεί που δεν μπορούν ούτε λεπτό να περιμένουν χωρίς τσιγάρο (Λυπόμαστε πολύ αλλά τα στοιχεία του βιογραφικού σας δεν ταιριάζουν με τις απαιτήσεις της θέσης …..).

    17. Οι άνθρωποι που, ενώ ξέρουν ότι δεν πίνεις, σου ξαναγεμίζουν επίμονα το ποτήρι...
    ...μήπως και βάλεις μυαλό και join the club of positive drinkers.

    18. Οι άγνωστοι, που σου κάνουνε κουίζ: Δεν με θυμάσαι αλλά θα σου πω κάτι να με θυμηθείς...
    ...Το θέμα είναι τι κερδίζεις εάν τον βρεις, μια ξεχασμένη ανάμνηση ίσως;

    19. Ακόμα – οι καχύποπτοι που βγάζουν τον καθένα μασόνο, χουντικό η ομοφυλόφιλο...
    ...Είπαμε, μανία καταδιώξεως…

    20. Και τέλος, όσοι [δεν] διαβάζουν αυτό το κείμενο, νομίζοντας ότι {δεν γράφω για άλλους αλλά γι' αυτούς...]
    ... Κρίμα…


    Υ.Γ. @ Ν.Δ.

    Σήμερα τυχαίνει να είμαι σε καλή διάθεση και δεν μ’ ενοχλεί τίποτα. Κάποια άλλη φορά όμως… :)

    ΖΟΦ. ΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. @το σωστό να λέγεται
    «Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων να προστατεύσουμε πρώτα τους ομοεθνείς μας και μετά τους Ινδονήσιους στο Τίμορ.»

    Σε διαβάζω καιρό και διαφωνώ. Στην παραπάνω φράση σου συνοψίζεις τις διαφορές μας.
    Εμένα πάλι ο άγνωστος Έλληνας και ο άγνωστος Ινδονήσιος μου κάνουν ακριβώς το ίδιο! Και να σου πω και κάτι ακόμα? Είμαι πιο κοντά στον Τούρκο που έχει τις ίδιες ιδέες με εμένα, παρά με εσένα (ή αντίστοιχα τον ομοϊδεάτη σου Τούρκο). Το τι γλώσσα μιλάει ο άλλος ή σε τι θρησκεία πιστεύει (αν πιστεύει) δεν μου κάνει ΚΑΜΙΑ διαφορά. Σου φαντάζει αδιανόητο κάτι τέτοιο, ε?

    Και όλα αυτά τα εγκλήματα που περιγράφεις, δεν τα έκαναν άνθρωποι σαν εμένα (Έλληνες ή Τούρκοι), αλλά σαν εσένα, που τους αρέσει να συντηρούν και να υποδαυλίζουν το μίσος. Που τους αρέσει να θυμούνται τα εγκλήματα προ 80 χρόνων και όχι πχ την "επίθεση" φιλίας που έγινε ανάμεσα στις 2 χώρες με αφορμή τους σεισμούς το ’99.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. @andy

    Alonso rulez!


    @zoros

    συμφωνώ και προσυπογράφω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. @ felix
    Σημασία δεν έχει πόσοι σε διαβάζουν αλλά ποιοί
    (σιγά-σιγά το καταλαβαίνουν και οι media buyers, αλλά πολύ σιγά, τόσο σιγά ....)

    @ ND

    Δεν με ενοχλούν κυρίως άνθρωποι αλλά "΄καταστάσεις" και "δυναμικές"
    Με ενοχλεί π.χ. ότι έχει παρεξηγηθεί ο φιλελευθερισμος
    Με ενοχλούν πάνω από όλα η γραφειοκρατία και η πολυνομία
    Με ενοχλεί η στενότητα και ρηχότητα των κοινωνικών και άλλων χώρων (έλλειψη πλουραλισμού και χώρου για διαφορική δημιουργική ανάπτυξη)
    Με ενοχλούν πάντως αυτοί που δεν αλλάζουν απλώς κανάλι όταν τους ενοχλεί το πρόγραμμα (το τηλεκοντρόλ τι το έχουν στο χέρι;)
    Με ενοχλεί επίσης ότι το 1999 πίστεψα στο www, τον Φιλελευθερισμό και τον λαϊκό καπιταλισμό! Μέα κούλπα!
    κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. -> zofe

    Αν όλοι οι μεσαιωνες ήταν ζοφεροί σαν και σένα δεν θα είχαμε την απαισιοδοξία των παιδιών της παπαρούνας και των άλλων παραισθησιογόνων.

    Εύγε για τον ρεαλισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ογκουνσότο ειπε: ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BLOGS
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...........
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ,ΕΣΩΣΤΡΕΦΗ
    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ....



    Με ενοχλεί που η εργοτελίνα έχει δίκαιο. Με ενοχλεί που και γω είμαι ελληνοκεντρικά εσωστρεφής. Όλοι, Ελληναράδες και "ανθέλληνες" κατηγορούμε την Ελλάδα για τα τρωτά της και όμως δημιουργικές προτάσεις αποφεύγουμε να κάνουμε. Οι πρώτοι κολλημένοι στο «ένδοξο» παρελθόν και οι δεύτεροι κολλημένοι με τη στηλίτευση των πρώτων (οι πρώτοι βέβαια στηλιτεύουν τους πάντες και τα πάντα εκτός από τους προγόνους (;) μας)

    Ως υστερόβουλο ον, διέβλεπα μέσω της δυναμικής αυτού του μπλογκ τη δημιουργία ενός ορθολογικού κινήματος. Τα παραδοσιακά ΜΜΕ, που αναπαράγουν κολακεύοντας το κοινό τους, παρωχημένες και φοβικές αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας και του εκπαιδευτικού μας συστήματος σιγα-σιγά φθίνουν και αργοπεθαίνουν. Ο Τομ Γουλφ σημερα στο ΒΗΜΑ λέει; “ Τα blogs είναι ο,τι καλύτερο έχει γίνει στη δημοσιογραφία. Αναπαράγουν φήμες που ο Τύπος δε δημοσιεύει»

    Αν τα blogs ή η νέες τεχνολογίες γενικά δεν επικοινωνήσουν το «καινούριο» και το προοδευτικό στην ελληνική κοινωνία, τότε μια ζωή θα γκρινιάζουμε και θα παραμένουμε στα ίδια. Όταν θα αρχίσουν και οι αριθμητικά υπέρτεροι, αλλα ποιοτικά υποδεέστεροι Καρατζαφέρηδες να επικοινωνούν με τα μλπογκς και όχι με τα τηλεάστυα, τότε το παιγνίδι θα έχει χαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. panthinker said... Με ενοχλεί επίσης ότι το 1999 πίστεψα στο www




    Γιατί βιάζεσαι να απογοητευτείς; Μολις 7 χρόνια πέρασαν από τότε... ο δρόμος είναι μακρύς, γεμάτος περιπέτειες, αλλα και σε ποιόν δεν αρέσουν οι περιπέτειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. BadlyDrawnBoy said...
    "Αν τα blogs ή η νέες τεχνολογίες γενικά δεν επικοινωνήσουν το «καινούριο» και το προοδευτικό στην ελληνική κοινωνία, τότε μια ζωή θα γκρινιάζουμε και θα παραμένουμε στα ίδια".

    Kι εμείς εδώ τι κάνουμε; Μπρίκια κολλάμε;

    Αν νομίζετε πως ξεκίνησα το blog σε ηλικία που οι άλλοι έχουν ήδη πάρει σύνταξη, για την προσωπική μου ευχαρίστηση, κάνετε λάθος. Το άρχισα μέσα στο πλαίσιο μιάς ατομικής εκστρατείας 35 χρόνων για τον εξορθολογισμό της εληνικής κοινωνίας. Σκέφθηκα ότι αυτό το νέο μέσο που δίνει την δύνατότητα απόλυτα ελεύθερης έκφρασης και διαλόγου, είναι καλύτερο από το γράψω ένα ακόμα βιβλίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. είναι τα ελληνικά του πολιτικάντη:

    "θα το επικοινωνήσουμε με το λαό"

    είναι ωραία και περνάμε καλά στα παρασκήνια. γιατί, η τέχνη του εφικτού απαιτεί θυσίες εν προκειμένω.

    εντάξει. και τα βλέπουμε και τα διαβάζουμε τα ελληνικά εις το ιντερνέτ του διαδικτύου που ίδρυσε ο φιλέλληνας Ιωάννης Μεταξάς, και λέμε πως εντάξει καλό είναι μωρέ το Αιγαίο και θα αποχρωματιστεί άμα του ρίξεις λίγη φαινολοφταλεΐνη.

    Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. -> Zoros said...

    Ζ. "Σε διαβάζω καιρό και διαφωνώ."

    ΣΧ. Δεν ενοχλούμαι Νο 1.

    Εγω σε διαβάζω πολύ λίγο και μόνο σκεφτομαι "αργα ή γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν"

    Ζ. "Εμένα πάλι ο άγνωστος Έλληνας και ο άγνωστος Ινδονήσιος μου κάνουν ακριβώς το ίδιο!"

    ΣΧ. Είσαι ξεχωριστός. Είσαι στην μικροσκοπική μειοψηφία.
    Βγαίνεις απο το μηδενικό στο έκτο ψηφίο μετά την υποδιαστολή.

    Ο Γάλλος, ο Αγγλος, ο Αμερικανός κι ο Τούρκος και πολλοί άλλοι λαοί νοιάζονται και αγωνίζονται για το καλό τους, το καλό του τόπου τους πριν ενδιαφερθούν για το πόσοι κάποιοι είναι έτοιμοι να καταβροχθίσουν την Ελλάδα.
    Αυτή είναι η προτεραιότητά τους.
    Όταν αυτό το καταλάβουμε εμείς και μονοιάξουμε τότε θα δουμε πρόοδο και επιτυχίες στην εξωτερική μας πολιτική.

    Να σε ρωτήσω κάτι μασκοφόρε;
    Εσυ όταν ξιφομαχάς κοιτάς τα μάτια της μελαχροινής ή το ξίφος του αντιπάλου που είναι μερικές σπιθαμές απ'την καρδιά σου;
    Μόνο σε ταινίες γίνονται τα ωραία τρελλά που μας λες.


    Ζ. "Και να σου πω και κάτι ακόμα? Είμαι πιο κοντά στον Τούρκο που έχει τις ίδιες ιδέες με εμένα, παρά με εσένα. Σου φαντάζει αδιανόητο κάτι τέτοιο, ε?

    Σχ. Ξέρεις οι ιδέες αλλάζουν κι ο Τούρκος αν τον ζορίσει η Χούντα στην Τουρκία, εσένα θάρθει να τον ταίσεις και να του βρείς δουλειά ή στην χειρότερη περίπτωση πολέμου να σε "καθαρισει" στην μάχη.

    ΤΟ Ελληνικό κράτος εδω θα σε προστεύσει, και παρέχει στον Τούρκο πρόσφυγα όχι όλα αλλά τουλάχιστον τα απαραίτητα.

    Αν η ζωή κοντά στον Τούρκο ομοιδεάτη σου σε συναρπάζει ζήτα του να σε φιλοξενήσει και να σε ταίζει για 3 μήνες το καλοκαιράκι (αυτό που θα κανες εσύ γι αυτόν αντίστροφα) να δείς που στον εξαποδώ πάει η Ελληνοτουρκική φιλία.


    Σχόλιο στα υπόλοιπα τρελλά.

    Και όλα αυτά τα εγκλήματα που περιγράφω, δεν τα έκαναν άνθρωποι που πιστεύουν στον Θεό σαν εμένα (Έλληνες ή Τούρκοι), αλλά σαν εσένα, μορφωμένοι προοδευτικοί άθεοι, σαν τον Κεμάλ που τα έκανε πλακάκια με τον Λενιν για να ξεπαστρέψει τους Ποντίους και Αρμένηδες, και βέβαια προοδευτικοί αριστεροί, συντρόφια μας σαν τον Ετσεβίτ που ρήμαξε την Κύπρο.

    Μην ξεχνάς Ζορρό επίσης την "επιθεση" φιλίας στις 2 χώρες με αφορμή τους σεισμούς το ’99 την έκανε πρώτη η Ελλάδα.


    Η αποδοχή της Γενοκτονίας και η απολογία από τους Τούρκους είναι κάτι το αυτονόητο.

    Δεν μιλάμε για κρεμάλες των ενόχων. Αυτοί θα κριθούν απο τον Αλλάχ.
    Μιλάμε για κατανόηση των εγκλημάτων των προγόνων τους και κατάλληλη εκπαίδευση στα σχολεία τους ώστε να μην επαναλάβουν την Γενοκτονία εναντίον καμμιας μειονότητας στην χώρα τους ή άλλου λαού.

    Το σωστό να λέγεται και να επαναλάμβάνεται.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Θα τα ξαναπούμε αργά το βραδάκι.
    Ζορρό, ΝΔ μην τα παιρνετε όλα προκαταβολικά και προσωπικά.

    Οι Τουρκοι ξερουν τι μας έχουν κάνει αλλα είναι τόσο μεγάλο το κακό που μας έκαναν που δεν τολμούν να το πούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ducke-catos said...
    1-20 (και βάλε..). Εμένα με ενοχλούν οι Σταυροφόροι.

    Κι εμένα. Δεν ήταν ορθολογιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ΝΔ said
    Kι εμείς εδώ τι κάνουμε; Μπρίκια κολλάμε;


    Προς θεού, δεν εννοω αυτό. Δεν αναφερόμουν σε εσάς αλλα στα προβλήματα των ελληνικών μπλογκς γενικά, με αφορμή το σχόλιο της εργοτελίνας.

    Εννοώ πως είναι ανάγκη να έρθουν σε επαφή με τις αντιλήψεις σας πολύ περισσότεροι έλληνες. Είναι ηλιου φαεινότερο ότι οι ελληνες που ασχολούνται με το μπλογκάρισμα είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους. Δεν είναι όμως αριθμητικά αρκετοί για να φέρουν την αλλαγή.

    Εσείς κ. Δήμου μια χαρά κάνετε τη δουλειά σας, χρειαζόμαστε όμως και «ενισχύσεις»!



    ND said “Σκέφθηκα ότι αυτό το νέο μέσο που δίνει την δύνατότητα απόλυτα ελεύθερης έκφρασης και διαλόγου, είναι καλύτερο από το γράψω ένα ακόμα βιβλίο...”


    Αυτό που λέτε δείχνει ανιδιοτέλεια και σας τιμάει.

    Εγώ προσωπικά δε θα έβλεπα με καθόλου κακό μάτι την ύπαρξη σπόνσορα στο μπλογκ, αν και κάποιο σίγουρα θα το παρεξηγούσαν.

    Sunday, May 28, 2006 6:20:04 PM


    Posted to Είκοσι ενοχλήσεις
    Delete Comment Cancel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. 1.Mε ενοχλουν τα επεισοδια των οπαδων
    του Αρη..
    2.Με ενοχλουν τα επεισόδια
    των Παοκτζηδων,που κανουν
    τα ιδια ..αλλα εχουν "Παμμακεδονικη
    Υποστηριξη"..
    3.Με ενοχλουν οι ρατσιστες Νεοναζι
    ενόψει Μουντιαλ..
    4.Με ενοχλει και η Αντζελα Μερκελ
    και ολες οι Γυναικες που
    βιαζονται να ξεχασουν
    τη θηλυκοτητα τους
    προκειμενου να γινουν
    αποδεκτες απο τους Σοβαρους
    Αντρες Πολιτικους...



    5.ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ
    ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ SITE FEED
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΒΑΖΕΙ
    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΕΦΤΕ
    Ο ΓΑΤΟΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. BadlyDrawnBoy said...
    "Δεν είναι όμως αριθμητικά αρκετοί για να φέρουν την αλλαγή".


    Οι δημιουργικές μειοψηφίες (creative minorities κατά Toynbee)
    κατευθύνουν την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. 1.Με ενοχλει το καινουργιο Temlate
    του Doncat...το παλιο ηταν πιο φιλικο
    στο ματι...(η ασπριλα κουραζει..)

    2.Mε ενοχλει που ο Νικος δεν βαζει
    διαφημισεις,counter,μουσικη,video
    chating box,podcast και αλλα
    hi-tech κολπα...
    (Δεν ειναι διαφημιστης και τεχνόφιλος
    ο πρωτος ελληνας συγγραφεας με δικη του ιστοσελιδα;; κτλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Αγαπητέ αρχαιολόγε,
    Να προσέχεις τα σημεία στίξης και τις περιττές φράσεις. Ακολουθεί το κείμενο σου διορθωμένο. Μου άρεσε ομολογουμένως πολύ!...

    Είναι η Ελληνική του πολιτικάντη:
    "θα το επικοινωνήσουμε με το λαό."

    Είναι ωραία και περνάμε καλά στα παρασκήνια. Γιατί η τέχνη του εφικτού απαιτεί θυσίες εν προκειμένω.

    Εντάξει. Τα βλέπουμε και τα διαβάζουμε τα ελληνικά εις τω "ιντερνέτ του διαδικτύου", που ίδρυσε ο φιλέλληνας Ιωάννης Μεταξάς, και λέμε: "Εντάξει καλό είναι, μωρέ, το Αιγαίο και θα αποχρωματιστεί άμα του ρίξεις λίγη φαινολοφθαλεΐνη."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ΝΔ ειπε "Οι δημιουργικές μειοψηφίες (creative minorities κατά Toynbee)
    κατευθύνουν την ιστορία."



    Μακάρι να είναι έτσι, θα χαρώ πολύ. Για αισθητικούς καθαρά λο΄γους θα προτιμούσα να βλέπω, να ακουω και να διαβάζω περισσότερους Νίκους Δημους, Μανδραβέληδες Εργοτελίνες κτλ.

    Μόλις ήμουν έτοιμος να προτείνω το ανέβασμα podcasts στο blog, τσουπ η κρητικοπούλα με πρόλαβε!

    Θα μπορούσαν να μπουν και ψηφοφορίες. Τι πιστεύετε π.χ για το τάδε πράγμα α), Β), γ), δ)
    --------------------------------

    Αύριο που είναι επέτειος ο "το λάθος να λέγεται θα ξεσαλώσει"


    Λείπει και ο εξαδάκτυλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Όπως είχε πει κάποτε και ο Χάρρυ, "άλλοι αγαπούν και κολακεύουν το ΝικόΔημο κι άλλοι τους βρικολάκους. Τι συμφέρει περισσότερο;"

    Εν τω μεταξύ έχει εξαφανιστεί δίχως να δώσει περαιτερω διευκιρνίσεις.

    Με περιέργεια

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Μ'ενοχλεί που δεν μ'είχες δεδομένη. Σα να μη με πίστευες. Σα να τα έκανα όλα από καπρίτσιο. Οτι σας έκανα συλλογή! Και μια μέρα νόμιζες, θα ξυπνούσα και θα σ'έφτυνα...

    Μ'ενοχλεί που τώρα μ'έχεις δεδομένη. Γιατί πλέον δεν έχω αλλού να πάω. Και το ξέρεις, και με προσπερνάς. Ξεχνώντας πως είμαι πάντα αυτή που σ’ερωτεύεται κάθε μέρα. Στις καλές σου (εύκολο) και στις κακές σου (αδύνατο). Κι όμως....

    ******************

    Μ’ενοχλεί που δε μ’είχες δεδομένο. Που έλεγες ότι τα ίδια λέω σ’όλες. Που ό,τι και να έκανα, στο είχαν κάνει ήδη, στο πιο φανταχτερό. Που χαλιόμουν για σένα και συ γελούσες. Που δε με πίστευες...

    Μ’ενοχλεί που τώρα μ’έχεις δεδομένο. Που δε με ζηλεύεις. Που δε μ’αποζητάς. Που με θες για να μ’έχεις, κι όχι για να είμαστε. Που ό,τι και να κάνω, δεν μπορώ να σε εντυπωσιάσω. Απλώς να εξαγοράσω την επανάστασή σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. maiosone.

    Το βιβλίο του Γραμματικάκη, το είχα εδώ, το κοιτούσα, μη νομίζεις που δεν το μελέτησα εγώ!

    Και έγραψα αποσπάσματα στο Blog. Έχει πρόλογο, κύριο θέμα και περίληψη. Δηλαδή, η περίληψη αν θες να ξέρεις, προορίζεται. Γιατί όχι που γράφουμε βιβλίο εκλαϊκευθέν περί επιστήμης - θα το εξετάσουμε μετά στας εξετάσεις, όχι όλο, την περίληψη. Δηλαδή: γιατί ηχεί άσχημα η λέξις supernova και ποιες διά ετούτο της αριστερής τηλεοράσεως οι ευθύνες.

    Ε, και ο κύριος Γραμματικάκης, τι, δεν ξέρει ελληνικά - είναι ολοφάνερο, άμα αναγνώσεις σφαιρικώς την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη με ωροσκόπο τραχανά.

    Ε, και αν θέλεις να πληροφορηθείς περί, καλύτερα να το σκίσεις και εσύ και να αδράξεις ξέρω γω τίποτα όπως indroductory astronomy and astrophysics τύπου που οι εξηγήσεις δεν απευθύνονται δηλαδή σε χαζογκόμενα.

    Γιατί, το βιβλίο αυτό του Γραμματικάκη, το έσκισα! Και το πέταξα στα σκουπίδια, και δεν το έχω πια που άφησα την κούκλα μου κοντά στον παπαγάλο...

    Πράσινη Χούντα.

    Και δεν βγήκε ένας πούστης να ωρυχθεί μα καλά ρε κωλόπαιδα παρανομείτε και φαρμακώνετε τον άνθρωπο και ψοφάει εντός του γραφείου του για τα κομματικά μεταπτυχιακά σας προγράμματα, και δεν έχετε δέσει ακόμα τη θηλιά στο σκοινί και το σκοινί στην αγελάδα;

    maiosone:
    - ! -

    Είσαι βάρβαρος σκοταδιστής maiosone αφού προτείνεις να διαβάσει τέτοια βιβλία η ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Ρυτίδες = Γέλασα, πόνεσα, έκλαψα, έκατσα στον ήλιο, ξενύχτησα, ερωτεύτηκα.

    Ουλές = το πέρασα ΚΑΙ αυτό κι είμαι εδώ.

    Ασπρα μαλλιά = επιτέλους, το δικό μου -εν ζωή- φωτοστέφανο.

    Σπυράκια, κυτταρίτιδα, φαλάκρα, ραγάδες, χαλαρό σώμα = I’m only human. Και δεν είμαι αξιαγάπητος «παρ’όλ’αυτά», αλλά «ειδικά λόγω αυτών». Τα παράσημά μου που κάνω όλα τ’άλλα εκτός από το να ναρκισσεύομαι.

    Αγαλματένιο κορμί = το προσπαθώ, είναι κακό αυτό? Νάρκισσος? Οχι, ερωτεύσιμος.

    Αρρώστεια = η απόλυτη ευκαιρία που δίνεται στους άλλους να μας φροντίσουν λίγο.

    Υγεία = η απόλυτη ευκαιρία που δίνεται σ’εμάς για να φροντίσουμε λίγο τους άλλους.

    Μ’ενοχλεί που δεν τα βλέπουν περισσότεροι έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Αυτή τη στιγμή με ενοχλεί που δεν μπορώ να μπω στο μπλογκ της εργοτελίνας (μήπως το ’χεις παραφορτώσει;)

    Α, ναι, και που το τελευταίο σημείο του νικοδήμειου ποστ δεν φαίνεται να αφορά και πολλούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. 20 Ενοχλήσεις.

    Eμένα με ενοχλούν:

    1. Οι «επαγγελματίες» στο χώρο της ηθικής (επαγγελματίες φιλάνθρωποι, ειρηνιστές, οικολόγοι, δημοκράτες, χριστιανοί, κτλ.).

    Συμφωνώ, σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους ως «όχημα» για κάτι άλλο, λιγώτερο ηθικό. Θα πρόσθετα και τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, που ενδιαφέρονται περισσότερο για την ανέλιξή τους στο κόμμα.

    2. Ο αντιαμερικανισμός.

    3. Οι «φιλόζωοι» που κακομεταχειρίζονται τα ζώα τους ή ακόμα χειρότερα τα εγκαταλείπουν.

    4. Αυτοί που αφήνουν παντού τα σκουπίδια τους ή τα πετάνε από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

    5. Ο βανδαλισμός. Ιδιαίτερα αυτός που έχει ιδεολογικό μανδύα. Εχουμε καταντήσει να είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.

    6. Η βάρβαρη και χυδαία ελληνική μουσική. (Οποια είναι τέτοια-δυστυχως όμως η περισσότερη)

    7. Το χαμηλό επίπεδο της Ελληνικής τηλεόρασης και οι χυδαίοι διάλογοι στα σηριαλ.

    8. Τα σπασμένα πεζοδρόμια και οι λακκούβες στο οδόστρωμα της Αθήνας.

    9. Η τραγική «καθημερινότητα».

    10. Η έλλειψη πρασίνου και το γεγονός ότι τα ελάχιστα εναπομείναντα πάρκα έχουν καταληφθεί από επικίνδυνους και περιθωριακούς και δεν τολμάς να τα διασχίσεις.

    11. Οι διαρκείς διαδηλώσεις και πορείες που διακόπτουν την κυκλοφορία και ταλαιπωρούν χιλιάδες.

    12. Οι οδηγοί που μπαίνουν στη λωρίδα στροφής για να σου βγούνε μπροστά στο φανάρι... Ω ναι αυτό πολύ!!

    13. Τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια.

    14. Οι σκαλωσιές που καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια και σε αναγκάζουν να κατεβείς στο οδόστρωμα. Η Αθήνα είναι η μόνη πόλη που αυτό επιτρέπεται.

    15. Αυτοί που καπνίζουν μέσα σε ασανσέρ...

    16. Η έλλειψη ποδηλατόδρομων στην Αθήνα και τις Ελληνικές πόλεις.

    17. Οι chatters σε αυτό το blog! (Σε άλλα δεν με ενοχλούν).

    18. Aυτοί που θα προσπεράσουν (scrolling down), χωρίς να διαβάσουν αυτό το κείμενο.

    19. Ο λαϊκισμός στον δημόσιο βίο.

    20. Ο Τράγκας και ο Κακαουνάκης στον χαβαλέ που λέγεται ειδήσεις των 8.00 στον Αλφα. (Και ο δύστυχος ο Κύρτσος που τους παρακολουθεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Αρχαιολόγε μου γλυκέ, hush you little baby...
    Μπορεί να μην άρεσε σε εσένα το βιβλίο, σίγουρα όμως αρέσει στο κοινό που απευθύνεται, το οποίο έχει κάθε δικαίωμα να το διαβάσει δίχως να κάθεσαι επικριτικός πάνω από το κεφάλι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Επίσης δεν πρόκειται, αρχαιολόγε, να διορθώσω το τελευταίο κείμενό σου, αλλά να μια επισήμανση: Καταγράφουμε τις σκέψεις μας, όχι την ομιλία μας. Μην μεταβαίνεις τόσο άγαρμπα από τον προφορικό στον γραπτό λόγο. Αφήνεις το κείμενο μετέωρο να χάσκει από παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Η Αυτοβιογραφια του Φωτος

    @ε Κουμπαρε..Μaiosone..Σε ενοχλουν οι αλχημειες
    και οι προσπαθειες εκλαϊκευσης
    της Επιστημης;;

    Καπου εχει γραψει και ο Γατος
    για τον Γραμματικακη στο site
    αλλα δεν μπορω να το βρω...

    marios-p
    εχει πολλες φωτογραφιες
    αλλα αν μπεις μια φορα
    μετα ειναι ευκολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Nikos Dimou said...
    BadlyDrawnBoy said...
    Το άρχισα μέσα στο πλαίσιο μιάς ατομικής εκστρατείας 35 χρόνων για τον εξορθολογισμό της εληνικής κοινωνίας.

    **************************

    Είστε αξιέπαινος για το παραπάνω κ.Δήμου. Θα μπορούσατε να χαϊδεύτε αυτιά και να ήσασταν αξιαγάπητος από όλους...



    «Αλίμονο στη χώρα που δεν έχει ήρωες» λέει ο μαθητής.

    «Αλίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες» απαντά ο Γαλιλαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. @Doctor...Ο Bertold Brect δεν το πε το
    τελευταιο?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Εργοτελίνα said...
    @Doctor...Ο Bertold Brect δεν το πε το
    τελευταιο?...
    ******

    Ναι, το απόσπασμα είναι από τον "Γαλιλαίο" του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. @doctor,ευχαριστω..ολο μαθαινεις
    σ αυτο το blog...


    Aπο ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ(RAM) στο ndimou.gr

    Τι να σχολιάσω εγώ. Μου έρχονται δεκάδες μηνύματα από απελπισμένους εκπαιδευτικούς, από αγανακτισμένους μαθητές, από απογοητευμένους γονείς, γι αυτή την τραγωδία που λέγεται πληροφορική στα σχολεία. Πάνω από δέκα χρόνια η στήλη ασχολείται με το θέμα, έχουμε κάνει διαλόγους και συζητήσεις – τα πάντα κινούνται με ρυθμό χελώνας. Τα διάφορα πακέτα «Κοινωνίας της Πληροφορίας» είτε πάνε χαμένα γιατί δεν προλαβαίνουμε τις προθεσμίες, είτε καταλήγουν σε τσέπες επιτηδείων...


    ΣΥΧΝΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ανάμεσα στην επιστήμη και την τέχνη, τις δύο κουλτούρες που έγραφε ο C. P. Snow. Όμως μερικές φορές το χάσμα γεφυρώνεται. Κάτι σπάνιοι επιστήμονες γίνονται ποιητές (ακόμα πιο σπάνιο να γίνουν οι ποιητές επιστήμονες). Διαβάστε αυτό το κείμενο:

    «Γεννήθηκα πριν από αιώνες αιώνων, σε έναν Χώρο όπου δεν υπήρχε χώρος, και σε έναν Χρόνο όπου δεν υπήρχε χρόνος. Με ένα περίεργο ωστόσο τρόπο, αισθάνομαι ότι προϋπήρχα της γενέσεώς μου. Κι ενώ από τότε όλα έχουν αλλάξει, εγώ αισθάνομαι ότι τίποτε δεν αλλάζει. Η παρουσία μου μετρά το αιώνιο. Δεν αξίζει άλλωστε να συζητά κανείς για πράγματα – την γένεσή μου και την γένεση του Κόσμου – που προκαλούσαν ανέκαθεν διαμάχες. Αυτό που ενισχύει την αυτοπεποίθησή μου είναι ότι η παρουσία μου έμοιαζε πάντοτε πρωταρχική: στους μύθους ή σε ό,τι ονομάζεται επιστήμη, στα έργα των θνητών αλλά και στις θρησκείες, το φως έπαιζε πάντοτε ρόλο ιδιαίτερο. Κατά καιρούς πολλοί διερωτήθηκαν για την φύση του, και άλλοι πάλι έμειναν απλώς στον θαυμασμό και την αποδοχή... Εγώ λοιπόν, που είμαι το παλαιότερο, το αρχέγονο φως, ήρθε η ώρα να μιλήσω λίγο για τον εαυτό μου».

    Είναι η αρχή από την «Αυτοβιογραφία του Φωτός» ένα ξεχωριστό, ποιητικό δοκίμιο που περιέχεται μέσα στο βιβλίο «Η Αυτοβιογραφία του Φωτός» του Γιώργου Γραμματικάκη. Το δοκίμιο αυτό, στο οποίο μιλάει το ίδιο το φως σε πρώτο πρόσωπο, είναι ο πυρήνας όλου του βιβλίου. Και είναι ένα καθαρά ποιητικό κείμενο, γραμμένο με επιστημονική επάρκεια από έναν διακεκριμένο επιστήμονα. Πριν δώσει τον λόγο στο ίδιο το φως, ο γνωστός συγγραφέας της «Κόμης της Βερενίκης» και των «Κοσμογραφημάτων» παρουσιάζει τους θαυμαστούς τρόπους που μέσω του φωτός η επιστήμη οδηγήθηκε στις πιο σπουδαίες κατακτήσεις της: την θεωρία της σχετικότητας, την κβαντική συμπεριφορά του μικροκόσμου, τις σύγχρονες απόψεις για την γένεση και την εξέλιξη του Σύμπαντος. Δεν παραλείπει ακόμη να υπογραμμίσει την σημασία του φωτός για την ίδια την ζωή αλλά και την Τέχνη, ενώ αναφέρεται και στις φιλοσοφικές ή θρησκευτικές αντιλήψεις που συνοδεύουν το φως από τους αρχαίους χρόνους.

    Ποίηση – Επιστήμη; Σημειώσατε «Χ».


    ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
    ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Δέκα πράγματα που με ενοχλούν (ως κτηνίατρο):

    1. Οι «φιλόζωοι» που παίρνουν ένα κουτάβι δώρο στα παιδιά τους για τα Χριστούγεννα και ως το Πάσχα το έχουν πετάξει.

    2. Οι «φιλόζωοι» που παρατούν τα ζώα έξω από το ιατρείο, λες και είναι άσυλο (εδώ εξαντλείται η φιλοζωία τους).

    3. Οι «φιλόζωοι» που κάνουν παζάρια θεωρώντας ότι ο κτηνίατρος ασκεί το επάγγελμά του για την ψυχή του παππού του.

    4. Οι «φιλόζωοι» που δεν στειρώνουν το σκύλο τους για να μην «κοπεί ο ανδρισμός του» (για τα θηλυκά δεν τρέχει τίποτα).

    5. Οι «φιλόζωοι» που φέρνουν το κανισάκι τους με μια μάζα στους μαστούς μεγέθους μπάλας μπάσκετ και σου λένε: «γιατρέ, αλήθεια σου λέω, σε δύο μέρες έγινε έτσι».

    6. Οι «φιλόζωοι» που ο σκύλος τους αρχίζει να γεννάει τη Δευτέρα το πρωί και σου τον φέρνουν για καισαρική την Παρασκευή το μεσημέρι.

    7. Οι «φιλόζωοι» που προτιμούν (και προτείνουν) την ευθανασία («για να μην υποφέρει το ζωντανό»).

    8. Οι κυνηγοί που «κάνουν τα πάντα για το σκύλο τους», όπως: τον ταΐζουν ψωμί με λάδι για να κυνηγάει καλά, δεν τον ταΐζουν 24 ώρες πριν από το κυνήγι για να κυνηγάει καλά, δεν τον εμβολιάζουν για να κυνηγάει καλά, όταν γεράσει τσιγκουνεύονται ακόμη και ένα βόλι, και άλλα πολλά...

    9. Οι ανθρωπογιατροί/οδοντίατροι/φαρμακοποιοί που (ως ξερόλες) νομίζουν ότι μπορούν να δίνουν φάρμακα στα ζώα τους (και στα ζώα των γνωστών τους).

    10. Οι «αλλού», που ενώ βάζεις το σκύλο τους για μια σοβαρή καρδιοχειρουργική επέμβαση σου λένε: «Γιατρέ, μην ξεχάσεις να του κόψεις και τα νυχάκια, γιατί μου έχει χαλάσει το σαλονάκι, το χρυσούλι μου!».

    Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά, αλλά αποφεύγω τα σεντόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. x-watcher
    “Για να μην κατηγορηθώ ως δήθεν εθνικιστής, θα πρέπει να ξεχάσω ότι είμαι, εκτός από πολίτης του κόσμου, Έλληνας και ζω στην Ελλάδα; Και ότι για παράδειγμα η εξωτερική πολιτική της Χ χώρας με βρίσκει σφοδρά αντίθετο;”


    Το πρόβλημα φίλε x-watcher είναι ότι η εξωτερική πολιτική όλων των γειτόνων μας (με εξαίρεση τη Βουλγαρία) μας βρίσκει αντίθετους!
    Με την Αλβανία έχουμε προβλήματα, με τη FYROM ακόμα χειρότερα και φυσικά με την Τουρκία οι σχέσεις μας είναι μονίμως στα κόκκινα.

    Γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις να έχουμε δίκιο και ποτέ άδικο? Σχετικά με την Τουρκία, γιατί ΕΜΕΙΣ αρνηθήκαμε να πάμε όλα τα διμερή θέματα στη Χάγη, όπως είχαμε συμφωνήσει στο Ελσίνκι το ’99 (και από ότι είδα ο πρώην πρόεδρος Στεφανόπουλος το ξανα-έθεσε πρόσφατα)? Μήπως τελικά δεν είναι τόσο "παράλογα και προκλητικά" αυτά που ζητούν?

    Το γεγονός ότι παραποιούμε την ιστορία μας με χαρακτηριστική ευκολία (πχ Κρυφό Σχολειό κ.α.) με κάνει καχύποπτο σε κάθε χαρακτηρισμό για «προκλητική εξωτερική πολιτική» για τους γείτονες μας. Και φυσικά η προπαγάνδα στην Ελλάδα βασιλεύει! Κάθε μέρα πχ ακούμε για παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τους Τούρκους, κάτι που δεν υφίσταται ως παραβίαση από τις συμβάσεις που οι ίδιοι έχουμε υπογράψει.

    Δεν θέλω να παρεξηγηθώ: και από την άλλη μεριά υπάρχει προπαγάνδα, επιθετικότητα, δυσπιστία και δογματισμός. Απλά δεν απέχει και πολύ από τη δική μας στάση.
    Συνεπώς ζητώ ορθολογισμό και προσπάθεια για εξάλειψη κάθε εθνικού μίσους. Το έχουν καταφέρει πολλοί άλλοι λαοί στην ιστορία (με προ-αιώνιες έχθρες), γιατί να μην το καταφέρουμε κι εμείς?

    Θα πρότεινα να το λήξουμε εδώ, επειδή είμαστε off topic. Δεν νομίζω άλλωστε να διαφωνούμε στην ουσία του θέματος, ότι πρέπει να διαφυλάξουμε την ειρήνη με κάθε τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις να έχουμε δίκιο και ποτέ άδικο? Σχετικά με την Τουρκία, γιατί ΕΜΕΙΣ αρνηθήκαμε να πάμε όλα τα διμερή θέματα στη Χάγη, όπως είχαμε συμφωνήσει στο Ελσίνκι το ’99 (και από ότι είδα ο πρώην πρόεδρος Στεφανόπουλος το ξανα-έθεσε πρόσφατα)? Μήπως τελικά δεν είναι τόσο "παράλογα και προκλητικά" αυτά που ζητούν?

    ---
    Ρε μεγάλε αφού δεν ξέρεις τι μιλάς;
    Άντε να δεις τα στρουμφάκια εκεί πέρα και γράφτα και στο video.
    Αφου δεν ξέρεις τίποτα για το θέμα τι το πετάς, επειδή το έθιξε ο φρουτάκιας Στεφανόπουλος, που νοικιάζει το μαγαζάκι του σε κουλοχέρηδες;
    Άντε πια, παράλυτοι όλοι, μιλάτε και κρίνετε θέματα που δεν ξέρετε και μετα αναρωτιέστε τι πάει στραβά.
    Αδερφάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Zoros said...
    Συνεπώς ζητώ: Ορθολογισμό και προσπάθεια για εξάλειψη κάθε εθνικού μίσους. Το έχουν καταφέρει πολλοί άλλοι λαοί στην ιστορία (με προ-αιώνιες έχθρες), γιατί να μην το καταφέρουμε κι εμείς?
    **********

    Τον Νοέμβριο του 1520 μπήκαν οι Δανοί μέσα στην Στοκχόλμη έπειτα από διαπραγματεύσεις και διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πειράξουν κανέναν Σουηδό.
    Μαζέψαν λοιπόν οι Δανοί όλους τους επιφανείς Σουηδούς στην γιορτή ενθρόνισης του Kristian den andre.
    Ξαφνικά έκλεισαν οι πόρτες και οι άμοιροι οι Σουηδοί φυλακίστηκαν.
    Την επόμενη στην Stora Torget έγινε ο αποκεφαλισμός 90 περίπου επιφανών Σουηδών. Το αίμα γέμισε την πλατεία και τα κεφάλια μπήκαν σε βαρέλια...
    Ήταν το επονομαζόμενο Stockholms Blodbad.

    Ε λοιπόν σήμερα στην Σουηία ΔΕΝ υπάρχει ημέρα γενοκτονίας, ούτε οι Δανοί κάνουν αναπαράσταση αυτής τους της πράξης.
    Ούτε φυσικά καλλιεργείται το μίσος μεταξύ των δύο λαών, το αντίθετο μάλιστα.

    Οι Δανοί και οι Σουηδοί πίνουν μαζί μπύρες, αλληλοψηφίζονται στην Eurovision, στήσανε το μεταξύ τους ματς στο Euro για να πετάξουν έξω τους Ιταλούς και γενικά όταν θυμούνται τα παλιά γελάνε με τα καμώματα των προγόνων τους.

    Πόσοι από εμάς είναι έτοιμοι να μην ξαναδούν παρελάσεις και εθνικές επετείους αν (ΑΝ) κάποτε έλληνες και τούρκοι αποφασίσουν να προχωρήσουν μπροστά;

    Πόσοι από εμάς είναι έτοιμοι να σταματήσουν να μιλάνε για την γενοκτονία των ποντίων και οι τούρκοι για την εθνοκάθαρση της Τριπολιτσάς και τα θύματα της ελληνικής προέλασης κατά την μικρασιατική καταστροφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Με ενοχλούν:

    1. Οι «επαγγελματίες» στο χώρο της ηθικής: Εκκλησία της Ελλάδας και Έλληνες Πολιτικοί

    2. Οι κυρίες με γούνες:να συμπληρώσω τελευταίως κυκλοφορούν εις τας Αθήνας και κύριοι με γούνες

    3. Οι «κοσμικοί καλλιτέχνες»:Όλοι όσοι δηλώνουν εν γένει καλλιτέχνες

    4. Οι δημοσιογράφοι: Όλοι οι δημόσια επ' αμοιβή γράφοντες...Μηδενός εξαιρουμένου

    5. Οι απόλυτα συνεπείς στις ιδέες τους, που δεν υποψιάζονται πως η συνέπειά τους δείχνει μόνο ανασφάλεια, έλλειψη φαντασίας ή και βλακεία: Ένας μονογαμικός γιατί να θεωρείται βλάκας; Σωστά

    6. Οι άνθρωποι που λένε: «Εγώ βέβαια δεν τα "βγάζω" πλαγίως, αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι Εβραίοι...»

    7. Με ενοχλούν ακόμη: Αυτοί που έρχονται μια ώρα αργότερα σε πρόσκληση για τραπέζι (ναι - και δύο ώρες ενίοτε... ενώ το σουφλέ έγινε πίτσα...): Που να δείτε αυτοί που έρχονται μισή ώρα μετά σε ερωτικό ραντεβού...

    8. Αυτοί, που νιώθουν σημαντικοί επειδή είναι αριστεροί, ή Ολυμπιακοί, ή χειμερινοί κολυμβητές...: ή απλά αυτοί που νιώθουν ότι είναι πιο σημαντικοί από ένα σκουλήκι

    9. Αυτοί που σε φιλάνε σταυρωτά - ενώ προσπαθείς να θυμηθείς ποιοι είναι...: καμία φορά και κοντά στο στόμα

    10. Τα βιβλία που δεν έχω διαβάσει...: Και τα έχω αγοράσει

    11. Οι παλιοί συμμαθητές, που με κάνουν να βλέπω :τη ματαιότητα της παλαιάς συνύπαρξης.

    12. Οι παρουσιάστριες της τηλεοράσεως που χαμογελάνε χωρίς λόγο: Όλοι οι δημοσιογράφοι με τις γεμάτες από euros τσέπες που χαμογελάνε χωρίς λόγο

    13. Οι οδηγοί που μπαίνουν στη λωρίδα στροφής για να σου βγούνε μπροστά στο φανάρι: Κι όσοι παρκάρουν όπουν βρούνε. Κατουράνε ή χ...... με την ίδια λογική;

    14. Αυτοί που σε παίρνουν τηλέφωνο και σου διηγούνται την ιστορία της ζωής τους χωρίς να σε ρωτήσουν αν μπορείς να τους ακούσεις :Ακόμα κι αν ύστερα κλείνουν το τηλέφωνο και πέφτουν από μια ανοικτή πόρτα σε ένα μπαλκόνι;

    15. Όλοι οι (παντός είδους) οπαδοί...: Στην κατηγορία νάρκισσοι παρακαλώ...

    16. Αυτοί που καπνίζουν μέσα σε ασανσέρ...: Πολύ χειρότερα να καπνίζει υπάλληλος τραπέζης την ώρα που καταβάλεις δόση δανείου.

    17. Οι άνθρωποι που, ενώ ξέρουν ότι δεν πίνεις, σου ξαναγεμίζουν επίμονα το ποτήρι...: Διαφωνώ. Είναι δείγμα υψηλής ευγένειας

    18. Οι άγνωστοι, που σου κάνουνε κουίζ: Δεν με θυμάσαι αλλά θα σου πω κάτι να με θυμηθείς...: Κι ύστερα σου ζητούν δανεικά

    19. Ακόμα – οι καχύποπτοι που βγάζουν τον καθένα μασόνο, χουντικό η ομοφυλόφιλο...: Γιατί καλό πράγμα είναι να είσαι ένα από τα τρία; Κι εν πάσει περιπτώσει κάτι κάπως πρέπει να δικαιολογεί την ανθρώπινη καχυποψία....

    20. Και τέλος, όσοι διαβάζουν αυτό το κείμενο, νομίζοντας ότι δεν γράφω γι' αυτούς αλλά για άλλους...:ή ότι μιλάει ένα κείμενο για πράγματα που μισώ στον ίδιο μου τον εαυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. @doctor
    Μηπως ξερεις καποιον αντιστοιχο ελληνοτουρκικο
    συλλογο,σαν τον ελληνοσουηδικο
    που διαφημιζεις;;...

    Αν ειναι να γινει κατι,ας γινει..

    Υ.Γ...Δανοι=Οι Καταπιεστες των Σκανδιναβικων λαων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Sorry για την απουσία. Είχα πάει βόλτα στην παραλία του Φαλήρου... υπέροχη δύση, έφαγα καλαμπόκι ψητό και πασατέμπο...

    Εργοτελίνα said...
    1.Με ενοχλει το καινουργιο TemPlate του Doncat...το παλιο ηταν πιο φιλικο
    στο ματι...(η ασπριλα κουραζει..)

    2.Mε ενοχλει που ο Νικος δεν βαζει διαφημισεις,counter,μουσικη,video chating box,podcast και αλλα hi-tech κολπα...

    Εργοτελίνα αγαπητή, το σύνθημα του νεου blog είναι "λιτότητα". Αργότερα βλέπουμε...

    Αφροδίτη - τι βαθιά σκάβεις...

    Dion.M. said...
    20 Ενοχλήσεις.

    Συμφωνώ με όλες!

    Zoros: ένα ενδιαφέρον ντοκουμέντο από ανώτατο Έλληνα στρατιωτικό ("Ε", 24.5):

    Στο FIR Αθηνών η χώρα μας ασκεί αρμοδιότητες εναέριας κυκλοφορίας που μας έχουν ανατεθεί από τον ICAO και που καμιά απολύτως σχέση έχουν με "κυριαρχικά δικαιώματα".

    - Σε κανένα απολύτως κείμενο του ICAO δεν προβλέπεται ρητά η υποχρέωση υποβολής σχεδίου πτήσεως από τα στρατιωτικά αεροσκάφη για πτήσεις στον διεθνή εναέριο χώρο. Αντίθετα γίνεται ρητή αναφορά στο βασικό κείμενο της συνθήκης του ICAO του 1947 περί μη ισχύος της συνθήκης αυτής, για τα στρατιωτικά αεροσκάφη.

    - Ουδεμία από τις μεγάλες χώρες τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα αποδέχεται τη θέση μας. Το ίδιο και το ΝΑΤΟ.

    - Κατά το παρελθόν και με παρέμβαση ΝΑΤΟϊκών αξιωματούχων έγινε προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης. Δυστυχώς, κατά την άποψή μου, λύσεις που στην ουσία επέλυαν το πρόβλημα και ικανοποιούσαν σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις μας, που όπως προαναφέρθηκε ουδείς άλλος υποστηρίζει, δεν έγιναν αποδεκτές κυρίως από τον φόβο του πολιτικού κόστους και των πιθανών περί εθνικής μειοδοσίας καταγγελιών.


    Να γιατί με ενοχλούν οι "παραβιάσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. @Nikos Dimou@Sunday, May 28, 2006 6:17:05 PM

    kalispera.

    Ma einai o oruologismos to katalilo sistima gia na erminefsoume tin anthropini simperifora? Teleftaia diavasa gia to oti den einai simvatos me to wiring tou engefalou mas kai berdeftika....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. @ zoros


    Αν και Πανιώνιος (ομάδα Μπεου ή μήπως Πεου;) μιλάς σωστά παντού και πάντα.

    Αυριο, θα έχεις μεγάλη κοντρα με το "λαθος να λέγεται", για αυτό ετοιμάσου. Όσο μπρορω απο τα μετερίζια (φτου γαμώτο, ειπα Τ۞@#$%*® λέξη) μου θα βοηθήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. @BadlyDrawnBoy
    “Αν και Πανιώνιος (ομάδα Μπεου ή μήπως Πεου;) μιλάς σωστά παντού και πάντα.”

    Δεν περίμενα ΠΟΤΕ από Αρειανό να περιορίσει τα πάντα στο ποδόσφαιρο! Είμαι μπασκετικός και μόνο φίλτατε, και συνεπώς η ομάδα είναι του Λιανού και όχι του Μπέου ;-)
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. - H γκρίνια
    - Οι "Δάσκαλοι" και οι "μαθητές"
    - Η τελεία και παύλα (._)
    - Ta politics στην academia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. ΧΑ!Εμενα με ενοχλουν οι παντες!Σαν σωστος μισανθρωπος που ειμαι.
    Το θεμα ειναι τι κανεις οταν σε ενοχλουν καποιοι;
    Τους ανεχεσαι;
    Εγω με τιποτα...
    Θα προκαλεσω ενταση.
    Μπορει και να ασκησω σωματικη βια αν ο αλλος δεν παιρνει απο λογια.
    Τωρα που το θυμηθηκα!
    Με εκνευριζουν τα παιδακια.
    Ολα αυτα τα μουλικα που τρεχουν και τσιριζουν και κανουν δηθεν χαρουλες.
    Δυστυχως τετοια σκατοπαιδα μονο εν Ελλαδι και κυπρο βλεπεις.Και τους γονεις τους βεβαια να τσιριζουν σε πληρη αρμονια.
    Πριν χρονια στη Χαλκιδικη εν μεσω μεσηβρινης μασας με κολλητους σε παραλιακο θερετρο προσγειωθηκε μπαλλα στο τραπεζι μας.
    Οκ να δεχθω οτι "παιδια ειναι μωρε,παιζουν"
    Αλλα και τσαμπουκαλεμενο βλεμμα απο τον περηφανο ελληνα μπαμπα επειδη χαρακτηρισαμε ουχι κολλακευτικα τον γιοκα του πηγαινε πολλυ.
    Φαινεται πως οι τρεις περηφανοι για τα βλασταρια τους κοιλαρομπαμπαδες δεν θεωρησαν ως πιθανη option να σκουπισουν με τις μουσουδες τους το τραπεζι!
    Μαλακια μας βεβαια αλλα ηταν απολαυστικο να πλακωνεις στα σουτια τετοιες αντιαισθητικες φυσιογνωμιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Θα έπρεπε να με ενοχλούν οι αβασάνιστοι αφορισμοί άσχετων ελλαδιτών περί του κυπριακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. γεια σου ζορο μου (οπως λέμε, γειά σου τσολιά μου!)

    μαζί σου σε όλα... αρκεί να δούμε σύντομα κοντά σου και το Κατερινακι Zeta Jones!

    ΥΓ Aυριο οι Τ...φάγοι θα ξεσαλώσουν. Ας λάβουμε τα μετρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. warrior said :"υστυχως τετοια σκατοπαιδα μονο εν Ελλαδι και κυπρο βλεπεις."


    και Ισπανια και γενικά στη Μεσόγειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Αυτή η... άσπονδη αγάπη μερικών για τα παιδιά είναι... αφοπλιστική!

    Με σκεπτικισμό

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Αρχίζει να με ενοχλεί το γεγονός ότι κάθε post στο blog καταλήγει σε γενοκτονίες και σε Ελληνοτουρκικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Μόνο 19 ενοχλήσεις ...

    1. Τα κλεμμένα μας πεζοδρόμια - στενά, βρώμικα, σπασμένα, γεμάτα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πραμάτειες εμπόρων,
    2. Τα δίκυκλα που κυκλοφορούν πάνω στα πεζοδρόμια, ανάμεσα στους πεζούς,
    3. Οι οδηγοί που, ενώ μπορούν να σταματήσουν έγκαιρα στο φανάρι,
    περνάνε με κόκκινο, κάνοντας επίδειξη χυδαίας δύναμης,
    4. Οι ίδιοι οδηγοί, όταν σταματούν μεν, αλλά καταλαμβάνουν την άσπρη διαγράμμιση των πεζών,
    5. Οι ίδιοι οδηγοί, όταν στρίβουν με πράσινο που αναβοσβύνει και δεν παραχωρούν προτεραιότητα στους πεζούς που έχουν σταθερό πράσινο,
    6. Τα φρικώδη περίπτερα, μερικά από τα οποία έχουν το μέγεθος μικρού μαγαζιού,
    7. Η κάθε είδους ηχορρύπανση,
    8. Όσοι προσπαθούν να μπουν στα οχήματα δημόσιας κυκλοφορίας όταν αυτά σταματούν, πριν κατέβουν οι δυστυχείς που είναι μέσα,
    9. Όσοι σου μιλάνε στον ενικό 3 λεπτά αφότου σε γνώρισαν,
    10. Οι ίδιοι, όταν σε ρωτάνε, με νόημα, για την ερωτική σου ζωή,
    11. Οι εκφωνητές των δελτίων ειδήσεων, που εκφωνούν κάθε είδηση, όσο ασήμαντη κι αν είναι, σαν να αναγγέλλουν τον τρίτο παγκόσμιο,
    12. Η επίθεση που δέχεται κανείς στα φανάρια από όσους περιμένουν να σταματήσεις για να εφορμήσουν,
    14. Όσοι ποτίζουν ή πλένουν τις βεράντες τους αδιαφορώντας για όσους περνούν από κάτω,
    15. Η αγένεια των υπαλλήλων που σε "εξυπηρετούν",
    16. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι, που ζητούν την ψήφο σου για να χρησιμοποιήσουν τον δήμο ως εφαλτήριο για κάτι "μεγαλύτερο",
    17. Όσοι μιλάνε στο κινητό αδιαφορώντας για τους γύρω,
    18. Η αδυναμία της ΕΦΕΕ 31 χρόνια τώρα να συμφωνήσει για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών,
    19. Όσοι χρησιμοποιούν την ανωνυμία του internet για να προσβάλλουν τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Μόνο ένα πράγμα μ' ενοχλεί: ο καθημερινός φασισμός του κοινού νου και της εμπειριστικής απλούστευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. @paragrafos.
    Εχω ξαναπει πως για μενα δεν υπαρχουν ιερες αγελαδες.
    Ετσι ουτε τα παιδια ειναι στο απυροβλητο.Σε καμμια περιπτωση φυσικα δεν δικαιλογω την χρηση βιας σε αυτα.
    Ουτε εφαγα ξυλο ποτε απο τους γονεις μου(εκτος αν μια ξυλια στο χερι και τον πισινο οταν το παραεκανα θεωρηται ξυλοδαρμος)ουτε χτυπησα ποτε τα δικα μου παιδια,και θεωρω τον εαυτο μου ανικανο να χτυπησει παιδι.
    Ομως μην μου πειτε πως δεν υπαρχουν αχωνευτα-κακομαθημενα-αναιδη-υπουλα παιδια που σε εξοργιζουν;
    Δεν φταινε φυσικα αυτα,ΠΟΤΕ και σε ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση.Οι γονεις τους παντα φταινε γιαυτο και το "ψιλοκρεμαστο" του πιτσιρικα το πληρωσε ο μπαμπας του με σφαλιαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. @ art police


    Να ο κλέφτης της Κραυγής!Ο antvol είναι πιαστε τον! θέλω και τα εύρετρα!


    @Stavros P (isisdoros)

    Τα χουμε ξαναπεί αυτά. Αυριο θα είναι η τελευταια μέρα. Από Ιούνιο για όλα θα φταίνε οι διαιτητές και οι μπουκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. guerrero762 θα πρέπει να είχατε πολύ ενδιαφέρουσα παιδική ηλικία.

    Πάντως τα πιτσιρίκια με το ψιλοκρεμαστό που σας ενόχλησαν δεν έκαναν τίποτε περισσότερο απ' ό,τι κάνουν όλα τα μη λοβοτομημένα πιτσιρίκια εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. @guerrero762
    Αγαπάω τα παιδιά (τους λέω ιστορίες, τους παίζω παιχνίδια) αλλά συμφωνώ ότι τα Ελληνόπουλα είναι απίστευτα κακομαθημένα. Τρεις φορές έχω φύγει από ξενοδοχείο, ακυρώνοντας καλοκαιρινές διακοπές, διότι στα γύρω μπάνγκαλοους ήταν οικογένειες με παιδιά τα αποία μας έκαναν τον βίο αβίωτο. (Βέβαια και οι μαμάδες τους τσίριζαν αναλόγως).

    Όποτε έτυχαν να είναι δίπλα μας γερμανάκια ή σκανδιναυάκια - ούτε τα καταλαβαίναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Stavros P (isisdoros) said...
    Αρχίζει να με ενοχλεί το γεγονός ότι κάθε post στο blog καταλήγει σε γενοκτονίες και σε Ελληνοτουρκικό.


    Aύριο καλύτερα να μην μπείτε στο μπλογκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Με ενοχλεί να βλέπω και σπανίως να πατάω ακαθαρσίες ζώων στα πεζοδρόμια. Περισσότερο με ενοχλούν τα αφεντικά τους για την αγένειά τους.

    Ο ενικός μερικών δημόσιων υπαλλήλων και η ιταμή συμπεριφορά προς τους αλλοδαπούς.

    Το πείσμα και η αντίδραση των παιδιών μου.

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. antvol said...
    Μόνο 19 ενοχλήσεις ...

    .......
    9. Όσοι σου μιλάνε στον ενικό 3 λεπτά αφότου σε γνώρισαν,

    ******************

    Με όλο το θάρρος:

    1) Σας αρέσει να σας μιλάνε στον πληθυντικό;

    2) Σου αρέσει να σου μιλάνε στον ενικό;

    Δεν είναι κουφό να μιλάς σε έναν και να απευθύνεσαι σε δύο εκ των οποίων υπάρχει μόνο ένας;;;

    Το YOU των Άγγλων είναι μεγάλη εφεύρεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Έχεις πρόβλημα ακοής, είναι επιλεκτική.
    Ο ίδιος αυτός στρατιωτικός, αναφέρεσαι φυσικά στον ναύαρχο Αντωνιάδη,πρώην αρχηγό Γ.Ε.Ν. (κι αν αναφέρεσαι σε άλλον δεν έχει σημασία, τα ίδια είπαν), είπε οτι όσον αφορα της παραβιάσεις του FIR δεν είναι ανάγκη να αναγνωρίζουμε γιατί είναι κάτι σαν παράβαση του Κ.Ο.Κ η μη κατάθεση σχεδίου πτήσεως.
    Στις περιπτώσεις παραβίασεις του εθνικού μας εναέριου χώρου όμως τόνισε οτι πρέπει να καταρρίπτουμε, και όχι να το ανεχόμαστε κάθε μέρα για 20 χρόνια.
    Επίσης το ICAO στο οποίο αναφέρεσαι είναι αλλοιωμένο, καθώς αναφέρεται οτι αν η χώρα η οποία έχει την ευθύνη για την έρευνα και την διάσωση στην περιοχή ζητήσει σχέδια πτήσης, τότε όλοι ανεξαιρέτως είναι υποχρεωμένοι να τα καταθέτουν.
    Ο λόγος που θέλουμε αυτά τα σχέδια είναι για να έχουυμε στοιχεία όταν οι τούρκοι αποφασίζουν να στρίψουν κάπου και να φωτογραφίσουν στρατιωτικές μας περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Θα συμφωνήσω με τον guerrero762 όσον αφορά τα «παιδάκια». Και θα επαυξήσω: η ενόχληση επεκτείνεται και στην γενικευμένη λατρεία της νεότητος. Αλλά ας μη σεντονιάσω...

    (Ενδιαφέρον το ιστορικό με τους Δανούς στην Στοκχόλμη ― δεν το ήξερα. Στην μία και μοναδική επίσκεψή μου στην Στοκχόλμη ζήλεψα πολλά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. DimitrizZzZz
    *******

    Δημήτρη (dimitrizzzzz) ας σεβαστούμε την επιθυμία του οικοδεσπότη μας και να μην μιλάμε συνέχεια για τα ελληνοτουρκικά, υπάρχουν τόσα πράγματα σε αυτό τον κόσμο.

    Ζητώ συγγνώμη δημοσίως για την τοποθέτησή μου στα ελληνοτουρκικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Καλησπέρα παρέα!

    Το...μπαμ τριαλαρό-τυρόπιτες σας λέει κάτι?

    (ναααα φεύγω αν και τώρα μόλις μπήκα, μη διακόπτω!!!)
    :-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Σχετικά με τα παιδάκια, αγαπητοί φίλοι ας μην γενικεύουμε...
    Τα παιδάκια μας ενοχλούν μόνο αν δεν έχουμε μαζί τα δικά μας παιδιά ή δεν έχουμε καθόλου.
    Γιατί αλλιώς ισχύει το "ο αναμάρτητος πρώτο το λίθο βαλέτω".
    Μιλώντας για μένα, σε κάθε μου έξοδο τρέμω μήπως το παιδί μου γίνει ενοχλητικό και γι΄ αυτό σπάνια είμαι πραγματικά ήρεμος στις οικογενειακές εξόδους, αλλά όσο και να προσπαθώ ξέρω πως υπάρχουν στιγμές που θα έχει ενοχλήσει
    Δεν είναι δυνατόν ειδικά σε μικρές ηλικίες να έχεις πάντα το παιδί σούζα εκτός κι αν του έχει κάνει λοβοτομή ή αν ανήκει στην πολύ σπάνια κατηγορία των πολύ ήσυχων παιδιών.
    Γι αυτό και ανέχομαι τα παιδιά ή και τα σκυλιά... των άλλων όταν παρεκτρέπονται .
    Άσε που μία κατηγορία που ενοχλεί εμένα, για να είμαι και εντός θέματος είναι όσοι βλέπουν μόνο την καμπούρα των άλλων και όχι την δική τους.
    Και αναφορικά με τα «αλλοδαπά» παιδάκια που και καλά είναι πιο ήρεμα κλπ κλπ επιτρέψτε μου να διαφωνήσω εκ πείρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. @a.kladakis,

    Ααααχ, πηγαίντε στο θέατρο με τα παιδάκια σας, και μετρήστε πόσοι είναι αυτοί οι γονείς που ασχολούνται με το να είναι ήσυχο το παιδί και να μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση, εις βάρους του να το ευχαριστηθούν οι ίδιοι. Κι αν γκρινιάσει ή βαρεθεί, πόσοι δεν λυπούνται τα λεφτά του εισητηρίου και το μπαουλιάζουν με συνοπτικές διαδικασίες να φύγουν? Πόσοι?

    Θέλει ΤΟΣΟ κόπο να τα εισάγεις στους "καλούς" τρόπους και στα όμορφα πράγματα της ζωής, τούτες τις τόσο "χύμα" μέρες μας... Να τους μάθεις να προσπερνούν τις ασχήμιες και να μπορούν να ωριμάσουν πιο γρήγορα...

    Τελικά για να τα καταφέρεις θες τον ψυχίατρο στο σπίτι σου, ώστε να μην τα καρυδώσεις κάποια στιγμή. Γι'αυτό σου λέει ο άλλος ο γονιός μες την άγνοιά του "Σσσσιγά μωρέ, παιδιά ειναι!" και ξεμπερδεύει...

    Ναι, όλα τα παιδιά είναι ΚΑΙ τερατίδια (παιδιά είναι!), αλλά είναι χρέος μας να βοηθάμε ν'αναπτύξουν κι όλα τ'άλλα.

    Ποτέ μη σώσω να φάω μπουκιά σ'εστιατόριο αν είναι τα παιδιά μου να ενοχλήσουν ξένο κόσμο. Από πάνω τους και μπιρι-μπιρι, γλυκά & ήρεμα & σταθερά μέχρι να τελειώσουν (σύνηθες: το φαί μου σε ταπεράκι για το σπίτι! Και τα νεύρα μου κρόσσια. Αλλά αξίζει!)

    Επανέρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Με ενοχλεί που ακόμα να καταλάβουμε την προσωρινότητα της παρουσίας μας στον πλανήτη( όχι απαραίτητα ιδωμένη από την θρησκευτική σκοπιά )

    Με ενοχλεί αφάνταστα που έχουμε σαν ανθρωπότητα την τύχη μας ( και πολλών άλλων οργανισμών ) στα χέρια μας

    Με ενοχλεί που όλο και πιο λίγο διακρίνονται οι αστερισμοί

    Με ενοχλεί που δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας

    Με ενοχλεί που το νερό του ποταμού δεν πίνεται

    Με ενοχλεί που η μουσική είναι εμπορεύσιμο είδος

    Με ενοχλεί που μ' αγαπώ τόσο πολύ

    Με ενοχλεί που σε αγαπάς ακόμα περισσότερο

    Με ενοχλεί που μετά από τόσα χρόνια μου λένε ακόμα ψέματα

    Με ενοχλεί που λίγο πριν ήταν Σάββατο πρωί και σε χρόνο μηδέν είναι Κυριακή βράδυ

    Με ενοχλεί που κάνω πως δεν ακούω

    Με ενοχλεί που ξεχνάμε εύκολα τους φίλους μας (σαν να μην υπήρξαν ποτέ )

    Με ενοχλεί που ενοχλώ

    Καληνύκτα και καλό ξημέρωμα

    Κκαϊ- Λι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. @aphrodite

    και αν τυχόν ξεφύγουν από την επιτήρησή σου για μερικά δευτερόλεπτα η δίπλα "καθώς πρέπει" κυρία σε κοιτάζει με ένα ύφος εννοώντας: τι αδιάφορη μάνα... Και ας έχουν ασπρίσει τα μαλλιά σου και τα νεύρα σου γίνανε κρόσσια για να μη ξεφύγουν από τους κανόνες που τους έχεις θέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. ND said
    "Kι εμείς εδώ τι κάνουμε; Μπρίκια κολλάμε; Αν νομίζετε πως ξεκίνησα το blog σε ηλικία που οι άλλοι έχουν ήδη πάρει σύνταξη, για την προσωπική μου ευχαρίστηση, κάνετε λάθος. Το άρχισα μέσα στο πλαίσιο μιάς ατομικής εκστρατείας 35 χρόνων για τον εξορθολογισμό της εληνικής κοινωνίας. Σκέφθηκα ότι αυτό το νέο μέσο που δίνει την δύνατότητα απόλυτα ελεύθερης έκφρασης και διαλόγου, είναι καλύτερο από το γράψω ένα ακόμα βιβλίο... "

    I hear you! Loud and clear!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. .... Ελληνιστί "σε πιάνω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. @loukas-maria,

    Ω,ναι!

    Υπάρχει όμως τρόπος να τους ταπώσεις: παίρνεις ο,τιδήποτε παιδικό δικό τους (πιπίλα, παιχνιδάκι, σοσόνι) ή κάτι άσχετο (μια χαρτοπετσέτα, ένα κουταλάκι), και τους το δίνεις φωνάχτα "Εεε, λοιπόν, το παιδί μου σας ΚΑΤΑΣΥΜΠΑΘΗΣΕ, κι ήθελε να σας το χαρίσει αλλά ντρέπεται, ορίστε λοιπόν!" και δίνοντας της το πραματάκι, κλείνεις το μάτι & λες ψιθυριστά "Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια, είστε πολύτιμη!".

    Και γυρνάς στο τραπεζι σου κυρία.

    Καγγέλου & Αποσβώλου γωνία μετά ο κόσμος, αλλά πιάνει! Τα νεύρα μου, θα το πνίξω το σπλάχνο σπίτι, αλλά εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον αποφεύγεις να πλακωθείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Αγαπώ τα παιδιά.
    Μισώ τους γονείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. doctor τις νουθεσίες σου εκεί που περνάνε. Το σχόλιο μου αανφερόταν σε σχόλιο του ίδιου οικοδεσπότη οπότε άντε κάνε μας την χάρη, δεν σε όρισε κανείς δικηγόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. @takis,

    Αδωνι του μπλογκ (μη ζηλεύετε, το καλό να λέγεται!)

    "2.Αυτη,κάποτε περάσαμε τόσα μαζι και τώρα κάνει πως δεν υπάρχω,δεν την νοιαζει αν υπάρχω.

    3.Η αμηχανια μου,λιγο πριν πει το πολυπόθητο ναι ή το σκληρο οχι
    .
    .
    .
    11.Να είμαι στη επιμαχη στιγμη και να μην καταφερνω να ανοιξω το κουτι με τα duo( σκληρη ζελατινα ,αν δεν έχεις νυχια θες οπωσδηποτε μαχαιρι)"


    Νά΄ξερες πόσο νομίζει κανείς πως μεγαλώνοντας, όοοολα αυτά τα ενοχλητικά και τα αμήχανα, δε μπορεί, θα ξέρει να τα χειριστεί/ λύσει. Η θα εξαφανίζονται από μόνα τους, πουφ! και τέρμα.

    Μα τελικά παραμένουν ακριβώς εκεί -απλώς αλλάζουν τα σκηνικά & τα κοστούμια...

    Νομίζουμε ότι κάνουμε πρόβες και στην πρεμιέρα θα είναι όλα τέλεια -εμείς άψογοι και τίποτε δεν θα μας πονέσει πλέον & όλοι θα χειροκροτήσουν. Αλλά αυτό είναι, πρόβα, πρεμιέρα και τελευταία παράσταση όλα μαζί, μία και τελεία & παύλα...

    Keep walking! (γεια σου maika!)
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. ΚΑΛΕΕΕ! ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

    Φιλοξενούμενοι όλοι, remember?

    Mea culpa all together και συνεχίζουμε!

    Πληζ δηλαδή!

    Πληηηηζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Nostra culpa θες να πεις, Αφροδίτη.
    Αλλιώς με ενικό αναλαμβάνεις την ευθύνη της έριδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Ας ξέρανε κι άλλοι τον ενικο και δεν θα μας πείραζε...

    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Το διαφημιστικό το είδατε?

    Theme park είναι μάλλον, η χώρα για να ζουν οι τουρίστες τους μύθους τους? Ε, και εμάς τους residents τότε, κανονικά, θα έπρεπε να μας έχει στη μισθοδοσία του το Υπουργείο Τουρισμού ως υπαλλήλους του εν λόγω theme park. Νο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. @aphrodite

    Σας ευχαριστω αλλα δυστυχως ουτε στο 1/100 δεν φερνω του Αδωνι...

    Στα άλλα συμφωνω,με την ιδια παιδικη αμηχανια θα γερασω και ελπιζω με την ιδια αθωοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Δεν τα πιάνουν που δεν τα πιάνουν μερικοί, εκτίθενται κιόλας με το να διορθώνουν...

    Ωραίο ανέκδοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Και μετά τις ενοχλήσεις τι;

    Συνείδηση , ωριμότητα,νηφαλιότητα.

    Να μη ρίχνουμε το καράβι μας στην ξέρα κυνηγώντας το ανενόχλητο.

    Να ζούμε το ταξίδι μας με τις λιγότερες οχλήσεις.

    Και τα δίκια των άλλων ε; μην τα ξεχνάμε[& 20 στο σχόλιο].

    Λιγότερη γκρίνια πιο πολλή υπομονή.

    Μπα δεν το βλέπω , η ανωνυμία και το σκοτάδι [της νύχτας έστω] οδηγούν στο αδιέξοδο ,κόβεται η παροχή!

    Οπλιστείται με θάρρος,όχι με θράσος αυτό είναι που ενοχλεί, επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. @takis,

    Ακόμη στον πληθυντικό? Από σένα,ε, είναι μια μικρή ενόχληση!
    :-)))

    (Να πω ότι θα μπορούσα να είμαι μαμά σου... Δε με παίρνει χρονικά!)

    Τώρα μη σου λέω νυχτιάτικα τα υπόλοιπα 99 για να σου δείξω, θα με δείρουν και οι δύο οι Γεωργίες σου!!!

    Κι αυτό θα είναι μεγάλη ενόχληση!

    @paragrafos,

    Φυσικά και κάνει πλάκα ο guerrero, λουλούδια του έστειλε του ανθρώπου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Μα καλά, στην Ελλάδα εδώ όλοι χορεύουμε το καλοκαίρι? Όπου βρεθούμε? Στα καλά καθούμενα? Σε "Dance Fever", summer edition, φέρνει (για όποιον θυμάται) ή εκείνο το σόου στο Μι-Τι-Βί.

    Do you like, mademoiselle, la Grecia? Viele!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Αφροδίτη, ο Παπανδρέου ήταν ένας όταν το είπε. Εμείς πολλοί.

    1, 2, πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Αντρέας Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. @ tolerance

    Με πιάνεις.
    Σοβαρολογώ.
    Να η ultimate λύση στην ανεργία!
    Για 3-4 μήνες το χρόνο τουλάχιστον.
    Το δε χειμώνα παγκόσμιο "bloggο marketing" για την Ελλάδα και τον μύθο!
    Σιγά μην καθόμαστε να περιμένουμε FDI και λοιπά με γκριζομαύρα κοστούμια γιάππυ μέσα στο λιοπύρι!
    Shirley Valentein comes to Greece to meet Tom Conti the Greek! Back to basics, που λένε και οι γκουρού του μάνατζμεντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Φαίνεται πως η νύχτα θα φέρει τον Ταρζάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. "Δεν τα πιάνουν που δεν τα πιάνουν μερικοί, εκτίθενται κιόλας με το να διορθώνουν...

    Ωραίο ανέκδοτο!

    Monday, May 29, 2006 1:30:35 AM "

    Να (μου) συμπληρώσω ότι οι ίδιοι ακριβώς δεν ξέρουν και να διαβάζουν!

    Κι αυτό δεν είναι ανέκδοτο, είναι τραγικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Μας τελείωσαν τα επιχειρήματα και ρίξαμε καλαμάκι στην εμπάθεια; Όχι, όχι, είσαι μια γλύκα, ξανθή και ροδαλή, δε θα σε μαλώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. @ducke-catos,

    Down boy, καλέ έχουμε μάθημα τώρα, κράτα σημειώσεις!

    (πού'σαι ρε αστροναύτη να σε πάρει η ευχή να σε πάρει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. @ Lefteris Kritikakis

    Blog δεν έχεις, ή είναι "κρυφό";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Συμπέρασμα: ο Αντρέας Παπαντρέου, άλλως Ταρζάν, είναι ισπανός απο τη γνωστή ζούγλα Λάτιο όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται και η Τσιτα.

    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Κάτι μου λέει ότι "το σύμπαν απόψε συνωμοτεί" για μεγάλες πλάκες!

    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Ο μέσος Καλιφορνέζος ποιά σχέση έχει με τον μέσο Τεξανό (π.χ.);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. ducke-catos said...
    "ο Αντρέας Παπαντρέου, άλλως Ταρζάν, είναι ισπανός απο τη γνωστή ζούγλα Λάτιο όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται και η Τσιτα. "

    με αγάπη, αλλά να λέτε την jane τσίτα παραπάει νομίζω και συγγνώμη για την παρατήρηση.
    ---------------------------

    Είναι κρίμα που με παρεξηγήσατε. Μην ανησυχείτε, ό,τι λεω το εννοώ κι ότι εννοώ το λέω. Συνεπώς μη μου χρεώνετε κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις μου κι αν έμεινε αυτή η εντύπωση ΑΣΦΑΛΩς ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Αν έχει μείνει έστω και μια υπονοια ότι εννοούσα κάτι τέτοιο, τώρα αμέσως διαγράφω όλα τα σχόλιά μου

    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Απλώς είδα τις άκομψες διορθώσεις, το μπλέξιμο που ακολούθησε και προσπάθησα να κανω καλοπροαίρετο χιούμορ.

    Να τα σβήσω τα σχόλια;

    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. xa xa xa xa!!!

    Τώρα είναι που γελάω με την ψυχή μου!!!

    Μα ειστε υπέροχος!

    Πού είναι η διοθρώτρια;



    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Βασικά η Αφροδίτη μίλησε λατινικά για κείνους που δεν ξερουν... ευγενικά, μετά πήρε το λόγο η διοθρώτρια και είπε ένα και δυο και τρία και τέσσερα παιδιά. Αλλα ο Χατζηδάκις ήταν συνθέτης κι όχι πολιτικός γιαυτό αναστήσαμε τον Αντρέα, γίναμε πολλοί, νάτος ο πληθυντικός!

    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Και ξαναρωτάω: να τα σβήσουμε τα σχόλια για να μη παρεξηγηθούμε και να μην εκτεθούμε κι όλας;

    Με... αγωνία

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. Με ενοχλούν οι ηλικιωμένοι που ενώ έχουν ζήσει, έχουν δημιουργήσει και γενικά ήταν μέχρι να γεράσουν άνθρωποι που προσέφεραν, ξεμωρένονται και σκέφτονται τη ζωούλα τους περισσότερο από τη ζωή των άλλων οποιουδήποτε άλλου.

    Και εξηγώ: Οι ένοικοι της πολυκατοικίας που μένω έχουν μέσο όρο ηλικίας 80+. Ε λοιπόν, κλειδώνουν την πόρτα της πολυκατοικίας και δεν είναι ικανοί να σκεφτούν ότι αν γίνει ένας σεισμός ή μια πυρκαγιά θα πεθάνουμε όλοι σαν τα ποντίκια. Τους ενδιαφέρει μόνο μην τους φάει κανένας Αλβανός το σεντούκι και πριν η μετά τους σκοτώσει.

    Και δανείζομαι τους στίχους που έγραψα και στο δικόμου blog για άλλο θέμα:

    Έχε το νου σου στο παιδί
    γιατί αν γλιτώσει το παιδί
    υπάρχει ελπίδα.

    Ελπίζω να καταλαβαίνεται χωρίς να το αναφέρω (λόγω του επιπέδου του blog) ότι ο σκοπός μου δεν είναι η γενίκευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Να είναι καλά ο άνθρωπος μας έκανε και γελάσαμε!

    χα χα χα !


    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Θα σας επιπλήξω! Σήμερα με παρασύρατε σε τσατο-ξεφάντωμα ενω απαγορεύται στο μπλογκ. Τώρα θύμωσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. Σάββατο βράδυ στα εξωτερικά Ιατρεία στη Βούλα. Ράντζα, πρώτες βοήθειες, πτώσεις από μηχανάκια, ελαφρά τροχαία, ξαφνικά πλησιάζει το ασθενοφόρο τσιρίζοντας και κοκινίζει ο τόπος. Ταχύτατες, δυναμικές, επείγουσες κινήσεις, τους 2 τους έχασαν, παλεύουν τον τρίτο – τα νέα σε χτυπούν αστραπιαία...

    «Φτηνά τη γλυτώσαμε να λέμε...» και πού ν’ανάψει τσιγάρο, ντρεπόταν εκεί μέσα, αλλά πώς να βγει έξω με τον γύψο στο πόδι? Περίμενε την αδερφή της με τον φίλο της για να την βγάλουν, να πάρουν τα χαρτιά, να πάνε σπίτι. Παράλληλο σύμπαν σε φα μείζονα εκεί μέσα. Καλά τα ρούχα, σκίστηκαν, της κακόδεσαν όμως το μπράτσο και δεν μπορούσε να κινηθεί χωρίς να σκούξει.

    Το χειρότερο? Εσπασε το κινητό της. Πάνε κι οι φωτογραφίες & τα sms που δεν τύπωσε. Κι άντε τώρα να τον ειδοποιήσεις, φτάνει που ειδοποίησαν την αδερφή της οι νοσοκόμες, αυτόν πώς θα τον έβρισκε? Πήγε να γίνει το μεγάλο βήμα, κι όλα στραβά! «Τι γκαντέμω που είμαι τελικά...»


    *****************

    Σάββατο βράδυ έξω από το Cinepolis στη Γλυφάδα. Παρέες παντού, μικροί, μεγάλοι, μικρομέγαλοι, μελίσσι να μπαινοβγαίνει σε σινεμά και καφετέριες. Αυτοκίνητα να μοιάζουν ακίνητα ανάμεσα στον κόσμο που ντυμένος όμορφα έβγαινε για βράδυ. Πού να στρίψεις, πού να παρκάρεις, τουλάχιστον δεν κορνάριζε κανείς, μια και χάζευαν όλοι σαν σε νυφοπάζαρο.

    «Δεν καταλαβαίνω...» ξεφυσάει, κι αισθάνεται εντελώς ηλίθιος. Το κινητό στο ένα χέρι και ένα κουτί με ένα ζευγάρι όμορφα πέδιλα στο άλλο. Δώρο για κείνην, που ήξερε πόσο της αρέσουν. «Αν δεν χτυπήσει το τηλέφωνο, να ξέρεις ότι θα είμαι εγώ!» του είχε πει όταν τη ρώτησε «Και τι θα γίνει έτσι κι αργήσεις?».

    Εννούσε σίγουρα ότι δεν χρειαζόταν να τον πάρει τηλέφωνο αφού ήταν στο δρόμο της, έτσι δεν είναι? Αλλά πάλι.... Ούτε θα τον έστηνε έτσι στο άσχετο, δεν είναι τέτοιος τύπος. Η μήπως είναι? Πόσην ώρα μπορείς να περιμένεις σ’ένα ραντεβού, στην Αθήνα του 2006, με τόσα κινητά, χωρίς να αισθάνεσαι ο χειρότερα φτυσμένος μ***κας?

    I'll be back!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. "Και τέλος, όσοι διαβάζουν αυτό το κείμενο, νομίζοντας ότι δεν γράφω γι' αυτούς αλλά για άλλους..."

    γι'αυτο σε διαβαζω ρε γαμωτο..για κατι τετοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Ηταν η σειρά μου να ξανακάνω πλακα!!!

    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΥΓ. Δε βλέπετε ρε παιδιά που "όλα γύρω μου γελούν κι από αγάπη με μεθούν";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.