Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2006

Βελούχι... Χελιδόνα... Καλιακούδα...




Κυριακή μετά την λειτουργία οι χωριανοί, οι επισκέπτες και ο παπάς πίνουν καφεδάκι κάτω από τον τεράστιο πλάτανο. Μία εικόνα που τράβηξα χθες - αλλά και μέσα από την μνήμη μου πενήντα χρόνια πίσω.

Στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας πήγαινα συχνά την δεκαετία του 60. Ώσπου, κάποια μέρα, σε μία φοβερή κατολίσθηση, έφυγε το μισό βουνό και πάνω από το μισό χωριό. Δύο μέρες πριν ήμουν εκεί και είχα παρατηρήσει πέτρες και χώματα να κυλάνε από ψηλά.

Ξαναπήγα μία φορά, είδα την μεγάλη πληγή να χαίνει στην πλαγιά της Χελιδόνας και δεν άντεξα να πλησιάσω. (Ακόμα υπάρχει και φαίνεται, μαζί με τον σωρό τα χαλάσματα).



Από τότε περάσαν χρόνια. Το χωριό ξαναχτίστηκε χαμηλότερα, αλλά και ό,τι έμεινε από παλιά αναστηλώθηκε και υπάρχει ως Παλιό Μικρό Χωριό.




Η πλατεία είναι ίδια και τα πολλά κεφαλάρια του νερού (βλέπετε τα μισά) όπου κρυώνουν τα καρπούζια. Οι περίπατοι (ο αγαπημένος μου στον Αγιο Σώστη) σαν να μην πέρασε χρόνος από τότε που εικοσάχρονος τους περπατούσα. Μόνο που τώρα πάω πιο αργά στον ανήφορο.




Οι δασικοί δρόμοι είναι υπέροχοι για περπάτημα. Σε κάθε στροφή άλλη θέα, δεκάδες κορυφές ξεμυτίζουν γύρω.Ο καιρός είναι πάντα απρόβλεπτος: από τον υγρό καύσωνα στην καταιγίδα, από την βαθιά ομίχλη στην στιλπνή λιακάδα.

Στα χωριά βρίσκεις πολλά τυποποιημένα φαγώσιμα (προ-τηγανισμένες πατάτες στον Προυσσό!) αλλά και μερικές υπέροχες γεύσεις. Αξίζει το ταξίδι μόνο και μόνο για το γαλατομπούρεκο του Καρβέλη και τα γλυκά κουταλιού (χειροποίητα) της Μαρίας Μαχαλιώτη στο Μεγάλο Χωριό.





Το ξενοδοχείο μας (Country Club) είναι στον διάκοσμό του χειμωνιάτικο - αλλά η αυλή με το πλατάνι και τη θέα στις βουνοκορφές είναι υπέροχη το καλοκαίρι. Παντού ακούγονται νερά που τρέχουν, ηχητικοί καταρράκτες. Ο αέρας φίνος - κάθε ανάσα, βάλσαμο. "Στο βουνο κάνεις καινούργιο συκώτι", έλεγε η μάνα μου κι εγώ, πιτσιρικάς, αναρωτιόμουν: γιατί συκώτι και όχι πλεμόνι;.

Βουνά. Θυμάμαι την περίφημη φράση του τσέλιγκα που κοιτάει τον κάμπο από τα καταρράχια και αναρωτιέται: "Έχουν και οι καμπίσιοι ψυχή;".


***********************************************************************************


Μια οφειλή είχα να ξεπληρώσω και το έκανα μετά από πολλά χρόνια. Είχα υποσχεθεί στον Άγγελο Αγγελόπουλο, που νεότατος είχε γίνει υπουργός στην περίφημη Κυβέρνηση του Βουνού, να επισκεφθώ τους Κορυσχάδες, το χωριό όπου το 1944 είχε συνέλθει το ιστορικό Εθνικό Συμβούλιο. Στον τοίχο του σχολείου η επιγραφή το παραβάλει με την συνέλευση της Επιδαύρου το 1821.


Άγραφα... Βελούχι... Χελιδόνα...Καλιακούδα... Οι πιο φημισμένες κορυφές της Ελλάδας γύρω φρουροί.

Είμαι μισός νησιώτης - αλλά τα βουνά πάντα με κερδίζουν.

66 σχόλια:

  1. Καλημέρα!

    Ημερολόγιο διακοπών.


    Μία αίσθηση ορεινής Ελλάδας.

    Από σήμερα θα είμαι αλλού - κοντά στην θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μεγάλοι άνθρωποι (όχι σε ηλικία φυσικά) έχουν, νομίζω, ένα κοινό: προσέχουν τα μικρά πράγματα. Αυτά, που όλοι οι υπόλοιποι προσπερνούν αδιάφορα, ως δεδομένα ίσως…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ για βουνό ετοιμάζομαι και είμαι πολύ χαρούμενη.
    Δεν το αλλάζω ούτε με όλες τις θάλασσες του κόσμου.
    Είναι κάτι το μοναδικό να βρίσκεσαι σ'ένα τόπο καταπράσινο, γεμάτο νερά, να έχεις τον ήχο του ποταμού για νανούρισμα, να ρίχνει μια βροχούλα κάθε απόγευμα και να δορσίζουν τα πάντα...Παράδεισος :)
    Φέτος θα χαρώ το ποταμάκι περισσότερο από άλλες φορές γιατί σε 2-3 χρόνια ίσως να μην υπάρχει...ας όψονται οι καλοί μας πρωθυπουργοί και οι κουμπάροι τους (βλέπε Μηχανική) που ετοιμάζονται για το 3ο κατά σειρά φράγμα.
    Θύμωσα πάλι. Πάω για καφέ.
    Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημένε ΝικόΔημε,

    Η περιγραφή και οι φωτογραφίες σας δρόσισαν το μάτι και την ψυχή μου και μου γέννησαν την επιθυμία να επισκεφτώ κάποτε εκείνα το μέρη.

    Μακάρι να μείνετε εκεί όσο περισσότερο μπορείτε, γιατί από Σεπτέμβριο θα χρειαστείτε εφερδικό... συκώτι.

    Είπα να σας αποχαιρετήσω κι εσάς και όλη την παρέα, ευχόμενη ολόψυχα, καλές διακοπές!

    Καλές διακοπές σε όλους σας: βουνίσιους, καμπίσιους και νησιώτες!


    Με απέραντη ευγνωμοσύνη προς τους "δωρητές στοργής"

    και αγάπη για όσους σας

    Παράγραφος


    ΥΓ. Σε δέκα μέρες, περίπου, θα επιστρέψω απο τη Δανία (θα παραβρεθώ στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Επιληψία) με τα σχετικά νέα τα οποία θα κοινοποιήσω στο μπλογκ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα ...μ΄αποζημιώνει! (παραλλαγή σ' ένα θέμα)
    Ποιό το κατάλληλο όχημα γι' αυτές τις διαδρομές?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To Μικρό Χωριό.

    Με το φάντασμα του Άρη να πλανιέται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλοκαιρινές διακοπές στα Ελληνικά βουνά.

    Όταν παλιότερα δεν μπορούσα να κάνω διακοπές παρά μόνο Αύγουστο, συνήθιζα να πηγαίνω για λίγες μέρες σε ορεινό μέρος.

    Ελάχιστοι τουρίστες, μόνο κάτι Ελβετοί, Γερμανοί.

    Ο ανταγωνισμός ορεινής ομορφιάς στην Ελλάδα είναι πολύ σκληρός.

    Όλυμπος, Σμόλικας, Άγραφα, Τυμφρηστός, Παρνασσός, Γκιώνα, Πίνδος μέχρι τα σύνορα, Ταϋγετος, Πάρνωνας και πάει ανεβαίνοντας.

    Η Ευρυτανία έχει το χαρακτηριστικό να είναι αποκλεισμένη από παντού, για να μπεις και να για να βγεις πληρώνεις γερό φόρο στροφιλικίου.

    Οπότε, αν ο/η συνοδηγός δεν αντέχει ή έχεις παιδιά ξέχνα το...

    Πολύ όμορφο κείμενο ΝΔ, πόσο δίκιο έχει η synas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. synas said...
    Οι μεγάλοι άνθρωποι (όχι σε ηλικία φυσικά) έχουν, νομίζω, ένα κοινό: προσέχουν τα μικρά πράγματα. Αυτά, που όλοι οι υπόλοιποι προσπερνούν αδιάφορα, ως δεδομένα ίσως…
    Ίσως γιατί οι μεγάλοι άνθρωποι μετρούν πια αλλιώς τα πράγματα. Οι νέοι έχουν την αλαζονεία της νεότητας και πιστεύουν ,και έτσι είναι, ότι η ζωή είναι μπροστά τους. Μόνο που το διάλλειμα στην ανυπαρξία είναι ένα απειροελάχιστο σωματίδιο χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KΑΛΗΜΕΡΑ Κε ΔΗΜΟΥ

    Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΥΓΙΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!!!

    :))


    ΕΝΑ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ( ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ) ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΡΚΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΕΧΤΙΣΑΝ ΑΠΕΙΡΑ rooms to rent. ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΙΟ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΟΛΛΑΝΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΓΙΝΕ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟ. ΕΝΑ ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ. ΤΩΡΑ ΟΙ '' ΚΑΜΠΙΣΙΟΙ'' ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ''ΒΟΥΝΙΣΙΟΥΣ'' ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΑΝ ( ΓΙΑΤΙ; /ΔΕΝ ΞΕΡΩ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πράσινο παντού ολόγυρα, νερά να τρέχουν, πουλιά να τραγουδάνε, μυρωδιές, κάποια σχετική ψύχρα, φιδίσιοι δρόμοι...

    Εδώ που τα λέμε, πάντως, το στροφιλίκι θέλει μοτοσυκλέτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. heinz said...
    To Μικρό Χωριό.
    Με το φάντασμα του Άρη να πλανιέται...

    Σε όλη την περιοχή. Ακόμα περισσότερο στην Χελιδόνα...

    Ναι ο Άρης ψάχνει ακόμα την σωστή θέση του στην ιστορία - ο Χαριτόπουλος παραείναι υμνητικός.

    Είχα γνωρίσει τον αδελφό του, τον Μπάμπη Κλάρα - για δεκαετίες λογοτεχνικό συντάκτη και επιμελητή της φιλολογικής Βραδυνής (τι ειρωνία - η πιο δεξιά εφημερίδα).
    Μιλούσε για τον Άρη, αλλά αρνήθηκε να γράψει οτιδήποτε για αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nikos Dimou said...
    Σε όλη την περιοχή. Ακόμα περισσότερο στην Χελιδόνα...


    Einai ho thrylos tou Arê (okhi to historiko prosôpo) hopôs ton perigraphei ho Kharitopoulos; Pisteuoun pragmati hoi katoikoi hoti den ekhei pethanei, alla krybetai kai tha xanarthei;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι μου θυμίσατε...Αυγουστιάτικες διακοπές στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων (πάνω από το Περτούλι, για τους σκιέρ), εφηβικά χρόνια.

    Το λεωφορείο να με ζαλίζει στις στροφές μέχρι την Ελάτη. Μετά ισιάδι, υψιπέδιο μέχρι το Περτούλι, με αγελάδες και άλογα να εναλλάσσονται σε κάθε ματιά. Το χιονοδρομικό, κλειστό το καλοκαίρι, ύστερα το χωριό Περτούλι, καλοδουλεμένη πέτρα όπου και να κοιτάξεις. Και μετά, 15 λεπτά μέχρι το Νεραϊδοχώρι, το τέρμα του δρόμου. Εκείνη την τελευταία στροφή που ξεδιπλώνει το χωριό μπροστά την περιμένω με λαχτάρα.

    1200 υψόμετρο. Τη μέρα με κοντομάνικο, το απόγευμα μπουφανάκι, το βράδυ φλοκάτη. Έλατα παντού, το Αυγό (βουνό) απέναντι, με την κορυφή Μαρόσα να μοιάζει να ξύνει τον ουρανό. Στη ρίζα του ποταμάκι με λεύκες, παγωμένο νερό που ξεκουράζει τον οδοιπόρο και υστεροβυζαντινό γεφύρι καμαρωτό. Ανεβαίναμε στο βουνό, 3 ώρες ορειβασία, κατακτητές του κόσμου στην κορυφή. Του σκοτωμού στην κατηφόρα, μας κηνυγάνε τα τσοπανόσκυλα.

    Να βρούμε ξύλο καλό να κάνουμε γκλίτσα. Έστω και λίγο στραβό, το βάζαμε στη φωτιά να μαλακώσει και το ισιώναμε. Κάθε χρόνο και μια γκλίτσα.

    Εξευνήσεις στο δάσος. Προσοχή στις βουνιές των αγελάδων, "πάστες" τις λέγαμε. Τα φίδια κρύβονταν τη μέρα, μόνο την αλλαξιά τους βρίσκαμε. Κόκκινα σημάδια στα δέντρα από τους ξυλοκόπους, ποιο δέντρο θα κοπεί, ποιο θα μείνει. Γδαρσίματα και σκισμένα παντελόνια τα τρόπαια. Πού και πού αγριοκορομηλιές και γεμίζαμε τις τσέπες να έχουμε για το δρόμο. Μας έπιανε η κοιλιά μας. Νερό δεν παίρναμε ποτέ, βρίσκαμε στο δρόμο. Και όταν δεν βρίσκαμε, σκάβαμε πρόχειρα σε πλαγιές και βγάζαμε πηγή. Καμιά φορά τη φτιάχναμε καλά, σκίζαμε πλαστικό μπουκάλι κόκα κόλας κατά μήκος και φτιάχναμε στόμιο. Ακόμα εκεί είναι, ξεδιψάει, έχει χορταριάσει το πλαστικό και μοιάζει φυσικό.

    Και άλλα πολλά...Καμπίσιος είμαι, αλλά η ψυχή βουνίσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό απόγευμα (πλέον) κ. Δήμου

    Ένα τσιπουράκι στην υγειά μας, στη σκιά του πλάτανου θα το πιείτε; Για μας που οι διακοπές δεν άρχισαν ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πριν από ένα μήνα επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Ευρυτανία, επί τει ευκαιρία ενός γάμου

    Μέναμε στο Παλιό Μικρό Χωριό και επισκεφθήκαμε πολλά από τα μέρη που αναφέρετε. Ήταν υπέροχα. Μου θύμησε άλλα αγαπημένα κατσάβραχα.

    Για μένα, που ή καταγωγή μου είναι από την Ήπειρο και έχω αγαπήσει από μικρή το βουνό, το δίλημμα θάλασσα ή βουνό είναι ακόμη έντονο. Κάθε καλοκαίρι αρχίζω από θάλασσα (αν μπορώ προτιμώ να πηγαίνω και Αιγαίο και Ιόνιο) και καταλήγω στην Ήπειρο. Δυο-τρεις ημέρες να μείνω και νομίζω ότι ξεκουράζομαι αμέσως. Σωματικά και πνευματικά.

    Το νερό, το πράσινο, ο αέρας, το άγριο τοπίο...ξελαμπικάρω με τη μια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άσχετο. Δεν σας έχει εξοργίσει αυτή η σφαγή στην Κάνα. Επιτέλους ας τους πει κάποιος ότι είναι η Κανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Nikos Dimou said...

    "Ναι ο Άρης ψάχνει ακόμα την σωστή θέση του στην ιστορία - ο Χαριτόπουλος παραείναι υμνητικός."

    Nαι. Αρκετή τεκμηρίωση βέβαια, αλλά μάλλον αγιογραφία.

    Κάποτε συμμετείχα μιαν έρευνα στην περιοχή.
    Μπήκα και στα άδυτα του ...ιερού κόμματος, στα αρχεία να δούμε ντοκουμέντα. Αλλά, δεν ήμουν "διαβαθμισμένος" να δω ό,τι ήθελα.

    Το "όνομα του Ρόδου".

    Εκεί κρύβεται πολύς ιστορικός πλούτος. Μακάρι κάποτε ν' ανοίξουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πευκώνας, τι ορθός / κοφτός / κριτσανιστός αέρας, λίγες ανάσες κι αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να αντέχεις τον αέρα της Αθήνας (-ζαφειρόπετρας, στης Γης το δαχτυλίδι.... τι ανέκδοτο πλέον,ε?).

    Πράσινο σε τόσες αποχρώσεις που λες δε μπορεί, όλα τα σωληνάρια λάδια του πλανήτη, με πόσους πια τρόπους να τα ανακατέψεις? Ε, η φύση βρίσκει κι άλλους, μετράει καλεσμένους, κλείνεται στην κουζίνα και voila!...

    Στροφές... ΠΟΣΟ πολύ μπορεί να σε χαλάσει κάτι τόσο πεζό όπως το να μην τις αντέχεις? Να λατρεύεις τη θέα, τον αέρα, το υψόμετρο, τη φύση-Διόνυσο ειδικά φθινόπωρο, αλλά να θέλεις ειδική διαδρομή από την ανάποδη (με 20 χλμ, σταμάτημα κάθε 10 λεπτά, αντιεμετικά για σένα, ηρεμιστικά για τον οδηγό, ψυχοφάρμακα αν πρέπει αν οδηγήσεις εσύ...)

    Τέτοια δροσιά, όταν έχει βέβαια, δεν την πετυχαίνεις παραθαλάσσια πουθενά - εκεί πάντα το κάθε τι έχει βάρος υγρασίας, το φως, ο αέρας, το πράσινο... Βάρος και θολούρα λίγο - ακόμη και με ντάλα ήλιο.

    Ζηλεύω...


    Και για να μην ξεχνιόμαστε,

    ... 2 το ξημέρωμα Δευτέρας

    Τικ-τοκ
    τικ-τοκ...

    48 ώρες αντί για ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

    http://www.msnbc.msn.com/id/
    14100258/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ein Steppenwolf said...
    Einai ho thrylos tou Arê (okhi to historiko prosôpo) hopôs ton perigraphei ho Kharitopoulos; Pisteuoun pragmati hoi katoikoi hoti den ekhei pethanei, alla krybetai kai tha xanarthei;

    Ίσως το πιστεύουν κάποιοι - ίσως μόνο ο Χ. (poetic license). Εγώ δεν άκουσα ποτέ κάτι τέτοιο.

    Museologist έχω μείνει στο Περτούλι - ξέρω καλά το Νεραϊδοχώρι.

    playmobil ανέβηκα στο μνημείο των 13 - είναι στον δρόμο για τον Άγιο Σώστη. Έχω και φωτογραφίες.

    26 χρόνων ο νεότερος, 75 ο πιο γέρος...

    Βουνό - Θάλασσα 2-1.

    Τώρα είμαι στην θάλασσα. Στο Γαλαξίδι. Θα υπάρξει ρεπορτάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι καλοί άνθρωποι, οι Άνθρωποι, περνάνε όμορφα όπου και αν βρεθούν!

    Γεννημένος Αθήνα, από μπαμπά γεννημένο Αθήνα και μαμά από χωριό στο οποίο όμως πηγαίναμε σπάνια και για λίγο, είμαι ένα γνήσιο παιδί του νέφους. Και πολύ μου λείπουν όλα αυτά, βουνά και θάλασσες, ειδικά τα τελευταία χρόνια που δεν πάω και διακοπές (κλαψ, σνιφ, μπουχού)...

    Καλά να περνάς ΝΔ όπου και αν είσαι και όλοι εσείς οι υπόλοιποι. Από την καυτή Αθήνα πολλά φιλιά!

    Υ.Γ. Και επειδή, όπως λέει και ο Οδυσσέας Ιωάννου, "αν δεν περνάς εδώ καλά, δεν περνάς πουθενά καλά", το βράδυ πάω Ηρώδειο να δω Οθέλλο (ωωω, θέλω)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kαλές Διακοπές...

    Ο Τουρισμός εχει αυξηθεί
    στην Ελλάδα,και λόγω του
    Πολέμου στο Λίβανο...

    Ομως δυσκολα θα ανταγωνιζόμασταν
    το Λιβανο αν είχε Ειρηνη
    η Περιοχη...

    Συνδυαζει σε πολυ μικρό χώρο
    Βουνό,Θάλασσα,Ερημο,
    γαλλική φινέτσα
    και ανατολίτικη ευγένεια
    (αυτό μας λείπει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΝΔ said:
    "Ναι ο Άρης ψάχνει ακόμα την σωστή θέση του στην ιστορία - ο Χαριτόπουλος παραείναι υμνητικός"

    Δεν ξέρω αν παραείναι υμνητικός,αλλά απ'τη στιγμή που ο κυρ-Μήτσος έστησε προτομή του Ζέρβα στην Κοραή,θα πρέπει για να αποκατασταθεί στοιχειωδώς μια ισορροπία,να εκδίδεται κάθε χρόνο μια ογκώδης λατρευτική-αγιογραφική βιογραφία του Άρη για τα επόμενα πενήντα χρόνια...

    Αν και τα τελευταία καλοκαίρια πηγαίνω σε νησιά (και περνάω πάντα υπέροχα,γιατί είμαι με την αγάπη μου),αισθάνομαι οτι κατα βάθος sτα βουνά είναι που η καρδιά μου κάνει κρακ...
    Αλλά πάλι,πως να πείς όχι στη δροσερή γαλάζια θάλασσα? Παλιοζωή...

    (8-D

    Καλό ταξίδι σε όσες και όσους φεύγουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οδηγήστε μέχρι το Κρίκελλο. Ακολουθήστε τον χωματόδρομο προς Μαρίνο και Ψιανά και θα με θυμηθείτε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όμορφα αγαπημένα μέρη, χειμώνα-καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωραίο κείμενο Δον Γάτε.

    Τελευταία μνήμη που αξίζει αναφορά, από ορεινό μέρος, προ 2 περίπου ετών, όταν πέρασα τα Χριστούγεννα στο Λεβίδι. Από κει λοιπόν, κάναμε τις εξορμήσεις μας στην ορεινή Αρκαδία γενικά. Τι ομορφιά... Τα μονοπάτια μέσα στα βουνά, το νερό στα ποτάμια, το πράσινο, το οξυγόνο που έκανε επίθεση στους πνεύμονες αλλά και τη μνήμη (θυμήθηκα τα παιδικά μου καλοκαίρια και τις Πασχαλιές στη Σπάρτη, τον Ταϋγετο και τον Ευρώτα).

    Αλλά κορυφαία εμπειρία, αυτή στο Αργος Ορεστικόν, κοντά στην Καστοριά, αλλά και το πέρασμα από το ονειρικό Περτούλι. Τα δέντρα φαίνονταν σαν να κρέμονταν από ένα αόρατο νήμα, από το βουνό. Νόμιζα ότι είμαι σε διαφήμιση της Lila Pause ντε!

    Kαλή συνέχεια Νίκο, να περάσεις καλά και να γεμίσεις οξυγόνο, εικόνες και ιδέες.

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες από τα ορεινά τοπία. Ιδιαίτερα αυτή με τα κεφαλάρια να τρέχουν δροσερό νερό.

    Αν και νησιώτης, η ορεινή φύση μου ασκεί μια ιδιαίτερη έλξη. Η πλούσια βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά, η δροσία και η μυρουδιά του αέρα, η άγρια ομορφιά του τοποίου γενικότερα.

    Μια πορεία σενα δασικό μονοπάτι είναι σίγουρα πιο συναρπαστική από μια επίσκεψη σε παραλία. Η αίσθηση της περιπέτιας είναι έντονη, και η πρόκληση μεγαλύτερη.

    Μακάρι να είχα την ευκαιρία για περισσότερες επισκέψεις στα βουνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τυχεροί των διακοπών και εμείς οι άλλοι περιμένουμε την στιγμή.

    Καλύτερος συνδυασμός βουνού, θάλασσας και μοναδικού Ελληνικού τοπίου είναι η Χαλκιδική, απο τον Χολομώντα, τον γύρο της Σιθωνίας με ποδήλατο ή μότο και οι μοναδικές στιγμές ζωής μέσα κι έξω απο τα μοναστήρια στο Άγιο Όρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα και καλό μήνα!

    @ Το σωστό να λέγεται said...
    Τυχεροί των διακοπών και εμείς οι άλλοι περιμένουμε την στιγμή.

    Όχι και τόσο τυχεροί. Πολλά πήγαν στραβά, οι διακοπές διακόπηκαν και είμαι πάλι στην Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "σωστο" said:

    και οι μοναδικές στιγμές ζωής μέσα κι έξω απο τα μοναστήρια στο Άγιο Όρος.

    Για τους άντρες μόνο,βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα και καλό μήνα!

    Ελπίζω να μην είναι κάτι πολύ σοβαρό ή τουλάχιστον να διορθώνεται!

    Ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα και καλό μήνα.

    Η ώρα είναι 10.00 το πρωί και η ζέστη με την υγρασία είναι ήδη αφόρητη εδώ στην Θεσσαλονίκη και στα περίχωρά της. Νομίζω ότι θα “κατέβω” στο δροσερό υπόγειο, όπως κάνατε εσείς κ. Δήμου στο “Ημερολόγιο του καύσωνα”……..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απολλύων said...

    "... την ΣΥΓΓΝΩΜΗ που μια από τις δύο πλευρές (νομίζω η ηττημένη)"

    Χαρακτηριστικό της Ιστορίας είναι, ότι σε κάθε διαμάχη, την "συγγνώμη", την "προφέρει" ο ηττημένος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα/σπέραααααα!

    @Αναστάσιε,

    Και ΦΥΣΙΚΑ δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς θάλασσα - είναι δυνατόν? Να βγάλεις το γαλάζιο από το χάρτη? (του χαρτιού & του μυαλού?)

    Και να ήθελες.... Φυσικά και ΔΕΝ είσαι παραφωνία - απλώς το "εμπλουτίζουμε" λίγο το θέμα...
    ;)))

    @Μιχάλη, museologist,

    Τι ωραίες περιγραφές!

    (Χρονοθαλαμίσκος! Καλόοοο).

    *************

    48 ώρες, τικ-τοκ...

    "Israel has called the Qana airstrike a tragic mistake, and Olmert apologized for the pain the Lebanese people have endured. But he added:

    "We are fighting terrorists who know no bounds."

    Βία στη βία... Και μετά φταίω εγώ που γκαρίζω...

    http://www.cnn.com/2006/WORLD/
    meast/08/01/mideast.main/
    index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. κι εμένα μου αρέσουν τα μοναχικά μέρη για τουρισμό, του χρόνου θα πάω Λίβανο...λένε ότι έχει φανταστικά σιροπιαστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλό μήνα σ'όλους.

    Νίκο (αλλά και όλοι οι επισκέπτες εδώ), ίσως σ'ενδιαφέρει να ρίξης μια ματιά στο υπό ίδρυση (beta 1) δικτυακό αποθετήριο της ανθρώπινης γνώσης (τεράστιο project - κάτι σαν wiki).....

    http://www.digitaluniverse.net/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σήμερα λένε ότι πεθαίνει ο Κάστρο

    Λύπη;

    Δεν θα το έλεγα. Δεν θεωρώ ότι αυτό που υπάρχει στην Κούβα λέγεται σοσιαλισμός. Δικτατορία λέγεται. Από την άλλη και η δήθεν εκδημοκρατισμός της από την πλευρά των ΗΠΑ δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει.

    Τόσα χρόνια απομόνωσης δημιουργούν τις συνθήκες ενίσχυσης ενός τέτοιου καθεστώτος. Και για να είμαι δίκαιος σε σχέση με άλλες χώρες του "υπαρκού" μετά το 90 είναι η μόνη που κατάφερε να επιβιώσει.

    Δεν υποστηρίζω τον Κάστρο αλλά θα ήθελα να δω την Κούβα πιο πέρα από τους στόχους της αποτυχημένης της επανάστασης κι όχι απλώς να γίνει ξάνα το καζίνο των ΗΠΑ. Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι αυτό θέλουν οι ΗΠΑ.

    Καλό καλοκαίρι σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Διακοπές να'ναι και όπου να'ναι.

    Καλές αποδράσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. (... δικαιολογίες Γάτε.... έλειψες λίγο και ξεσάλωσε ο Ντον, έβαλε γκόμενα στο σπίτι...) :)

    Γλασκώβη ως όνομα, Φλωρεντία και Ρώμη ως προορισμός (τυχερέ!), πείτε μου και Μαλβίδες..., να σας κρατήσω μούτρα κι εγώ!

    @mainmenu,

    Μάσκα, βατραχοπέδιλα, κράνος, πάρε και κάνα sleeping bag καλού κακού, μήπως δεν βρεις δωμάτιο...

    (η καταστροφή πάει σε τόσα επίπεδα, πίκρα...)

    @cortlinux,

    for Castro:

    http://www.msnbc.msn.com/id/
    14131285/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χαιρετώ και καλό μήνα!

    -> Nikos Dimou said...

    "Πολλά πήγαν στραβά, οι διακοπές διακόπηκαν και είμαι πάλι στην Αθήνα!"

    Ελπίζω τα στραβά να είναι ευκόλως διορθώσιμα.
    Με χαρά μου να σας δανείσω την βαρειοπούλα μου.
    ------------

    -> Αφροδίτη
    Τα στραβά στον Λίβανο δύσκολα διορθώνονται.
    Ο θάνατος τόσων παιδιών, με μία μόνο βόμβα σ' ένα μόνο βράδυ είναι το άκρον άωτον του ανθρώπινου παραλογισμού.

    Ο Ολμερτ μας απογοήτευσε.
    Τον είδα σε μια συνέντευξή του πριν απο μερικούς μήνες με την οικογένειά του. Φαινόταν απο τα λόγια του λογικός άνθρωπος, άνθρωπος της ειρήνης, με την οικογένειά του (σύζυγος και παιδιά) πολύ πιο dovish (φιλειρηνικοί) απο τον ίδιο βέβαια.

    Μάλλον έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης απο τους στρατηγούς του κάτι που ελαφρά διαφάνηκε στις συνεντεύξεις του.
    Δεν προσφέρουν λύσεις αλλά αδιέξοδα.
    Όταν αρχίζεις έναν πόλεμο, μερικές φορές η πολιτική ηγεσία γίνεται "όμηρος" των εξελίξεων στην μάχη.
    Οι Ισραηλινοί σαν πεισματάρηδες "αλάθητοι" που είναι (κοινό χαρακτηριστικό με τους Έλληνες) δεν θα κάνουν πίσω χωρίς την συνθηκολόγηση της Χεζμπολλάχ ή την επέμβαση της Αμερικανικής κυβέρνησης.
    Η Αμερικάνικη κυβέρνηση, με τις επερχόμενες σημαντικές εκλογές για το κυβερνόντα κόμμα καί με την πίεση απο το πανίσχυρο Ισραηλινό λόμπυ, είναι σαν κόκορας χωρίς κεφάλι.
    Πολλές εστίες προβλημάτων, άνοιξε ακόμη μία μεγαλύτερη σε ένα μακρόχρονιο άλυτο ζήτημα.
    Σώμα περιστρεφόμενο για λύσεις προς όλες τις πλευρές.

    Η Κοντολίζα δεν είναι Πάουελ (πρώην υπουργός) να τολμήσει να έχει την δική της φωνή, να υπερασπισθεί την ειρήνη, εναντίον των πολεμοχαρών γερακιών που συμβουλεύουν τον Μπούς.
    Ο Μπούς ο ίδιος τα έχει χαμένα σ'αυτή την κρίση της εξωτερικής πολιτικής, τον είδατε στην συνεντευξη με τον Μπλαίρ. Ο τελευταίος με την βόηθεια της Ε.Ε. ίσως βάλει την κατάλληλη πίεση στον Μπούς να βάλει πίεση στους Ισραηλινούς για κατάπαυση του πυρός.

    Οι Χεζμπολλάχ έχουν το δικό τους κεφάλι, έναν σκληροπυρηνικό Ιρανό ηγέτη, που έχει μηδέν εμπειρία στην εξωτερική πολιτική και μάλλον οδηγεί την χώρα του μακροπρόθεσμα σε πολεμική σύγκρουση με την Δύση.
    Οι Χεζμπολλάχ πρέπει να φύγουν απο τον Λίβανο σε μια εκεχειρία και αν δεν αποσυρθούν θα ξαναρχίσει ο πόλεμος εκεί αργά ή γρήγορα.
    Η Συρία ήταν μια λύση.
    Επέτρεψε τους Χεζμπολλάχ στο έδαφος του Λιβάνου μεν, αλλά τους έλεγχε, υπήρχε ένα κράτος να πάρει άμεση ευθύνη για τις πράξεις τους.

    Ο Λίβανος σαν κράτος από μόνος του είναι τόσο διαιρεμένος ο λαός του και διχασμένος σαν έθνος αυτή την στιγμή που αμφιβάλλω αν μπορεί να επιβάλλει την τάξη στην χώρα χωρίς τα Ηνωμένα Έθνη.
    Ερχόμαστε τώρα στον ΟΗΕ.
    Ποιό κράτος θα στείλει και ριψοκινδυνεύσει τους στρατιώτες του για να χωρίσει τους Χεζμπολλάχ που έχουν πάρει όρκο στην εξαφάνιση του Ισραήλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. -> heinz said...

    "Χαρακτηριστικό της Ιστορίας είναι, ότι σε κάθε διαμάχη, την "συγγνώμη", την "προφέρει" ο ηττημένος...."

    Στην Ελλάδα πρωτοπορούμε, την "συγγνώμη" πρέπει να την προφέρει ο νικητής.
    Μάλιστα αν δεν το έχει καταλάβει του αλλάζουμε και ... την Ελληνική Ιστορία για να τον πείσουμε ότι είναι ο ηττημένος.
    Ιστορικό μάρκετινγκ ανίκατε μάχαν.
    Εδώ κάναμε τον Κλάρα (Α.Β.)στρατηλάτη μεγαλοιδεάτη πρωτοπόρο σαν τον Μέγα Αλέξανδρο.
    Μια μικρή διαφορά ο δεύτερος πήγε, κατάκτησε και εκπολίτισε όλο τον κόσμο, ενω ο πρώτος, ο "Άρης μας" κατάκτησε τα ... κοτέτσια της Ρούμελης και της Πελλοπονήσου και έκοψε μερικές χιλιάδες λαιμούς.
    -------------

    -> cortlinux said...
    "Σήμερα λένε ότι πεθαίνει ο Κάστρο....
    Και για να είμαι δίκαιος σε σχέση με άλλες χώρες του "υπαρκού" μετά το 90 είναι η μόνη που κατάφερε να επιβιώσει"

    Υπάρχει και η Βορειος Κορέα. Αξιοθρήνητα δείγματα και οι δύο σε τι στέρηση ελευθερίας και οικονομική μιζέρια μπορεί να φέρει ο κομουνισμός στους οπαδούς του.

    Γράφετε:
    "Δεν υποστηρίζω τον Κάστρο αλλά θα ήθελα να δω την Κούβα πιο πέρα από τους στόχους της αποτυχημένης της επανάστασης κι όχι απλώς να γίνει ξάνα το καζίνο των ΗΠΑ. Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι αυτό θέλουν οι ΗΠΑ."

    Μα τί νομίζετε έχει καταντήσει αυτή τη στιγμή η Κούβα. Εχει γίνει η Ταυλάνδη του τουριστικού αγοραίου σεξ του Ατλαντικού.
    Πελάτες μόνο Ευρωπαίοι και Γιαπωνέζοι.
    Μετά τον Κάστρο θα έρθουν και οι Αμερικανοί.

    Χωρίς την άφθονη οικονομική βοήθεια των Σοβιετικών δεν θα μπορούσε να επιβιώσει ούτε 3 χρόνια το καθεστώς του Κάστρο.
    Μετά την περεστρόικα βρήκε λύση ο Κάστρο στα προβλήματα της σίτισης ενός λαού με τον "πονηρό" τουρισμό. Μια λύση του Μπατίστα, εκείνου που ο Κάστρο ονόμασε εχθρό του λαού.

    Καλό καλοκαίρι.
    -------------

    -> x-taramas said...

    "Για τους άντρες μόνο,βέβαια..."
    Μέσα ναι, αλλά απ' έξω και για τα κορίτσια.

    Η περίηγηση του Αγίου Όρους με το βαποράκι προσφέρει μοναδική θέα των μοναστηριών και του Όρους.-
    Επίσης υπάρχουν τα αγιορείτικα μοναστήρια στην Χαλκιδική που είναι "έξω" απο το Άγιο Όρος αλλά παίρνεις μια γεύση της ζωής "μέσα" και την θερμής φιλοξενίας των μοναχών.
    Σας συνιστώ για επίσκεψη το γυναικείο μοναστήρι της Ορμυλίας, αγιορείτικο της μονής Σιμωνόπετρας.
    ------------

    -> MainMenu said...
    "κι εμένα μου αρέσουν τα μοναχικά μέρη για τουρισμό, του χρόνου θα πάω Λίβανο...λένε ότι έχει φανταστικά σιροπιαστά"

    Αγαπητέ φίλε ο Λίβανος είναι η πατρίδα του μπακλαβά και του κανταιφιού, επίσης των καλύτερων ορεκτικών.
    Είναι τέτοια η ποικιλία ορεκτικών που δεν χρειάζεσαι κύριο γεύμα.
    ---------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πρέπει να ομολογήσω ότι η εξέλιξη των πραγμάτων με κάνει να αναθεωρώ τις απόψεις μου. Όποιο δίκιο είχε το Ισραήλ να θέλει να απαλλαγεί από τους Χεζμπολά και τις ρουκέτες τους - αρχίζει να το χάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ΝΔ,

    "... η εξέλιξη των πραγμάτων με κάνει να αναθεωρώ τις απόψεις μου."

    Αρα το μπλογκ ΔΕΝ απέτυχε - not in any ground!!!
    ;)

    ΥΓ- δίφραγκα για να μην παρεξηγηθώ: εννοώ ότι το μπλογκ σου, κάνει δουλειά. Μας εκθέτει ΌΛΟΥΣ σε ερμηνείες από πολλές σκοπιές, και δεδομένου του ότι το θέμα αυτό έχει τόσες γκρίζες πλευρές, τις χρειαζόμαστε. Κι ευτυχώς που συμφωνούμε στο ένα & βασικό άσπρο-μαύρο:

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

    CEASE FIRE.

    IMMEDIATELY & FOR GOOD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτό που έγινε στην Κανά, ήταν μάλλον αναπόφευκτο. Άμα βομβαρδίζεις έτσι, είναι φυσική συνέπεια.

    Δεν πιστεύω ότι το Ισραήλ σκόπιμα κάνει ό,τι κάνει στους αμάχους. Γιατί να στρέψει την διεθνή κοινότητα εναντίον του;

    Νομίζω ότι είναι δείγματα ανικανότητας και λάθος σχεδιασμού.
    Κι αυτό είναι το χειρότερο: σαν να προκαλεί τις αραβικές χώρες να του επιτεθούν τώρα που δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα.

    Κάνανε τη Χεζμπολά εκπρόσωπο του Λιβάνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα και καλό μήνα!!
    Ελπίζω να συνεχιστούν οι διακοπές.
    Μόλις άκουσα οτι υπάρχει δήλωση απο Ισραηλινό οτι μπορεί να χτυπήσουν κομβόι αμάχων.
    Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Lefteris Kritikakis said...
    Ο Λίβανος, απ' ότι έχω ακούσει από όσους μεσανατολίτες έχω γνωρίσει στο Σικάγο, είναι ο παράδεισος της μέσης ανατολής...

    Είναι; Ήταν;

    Πρόκειται για την χώρα-θύμα. Όλοι έχουν ασελγήσει επάνω της - οι Σύριοι, οι Ισραηλινή, οι Ιρανοί (μέσω Χεζμπολλά)...



    Αφροδίτη:

    Σταμάτα να δίνεις φωναχτές διαταγές στην διεθνή κοινότητα. Θα βραχνιάσεις χωρίς λόγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ "σωστό"

    Και βέβαια με καραβάκι και από μακριά...
    Είπαμε: Απαγορεύονται οι σκύλοι και οι γυναίκες.

    Δε θυμάμαι που έχω βάλει τη μπούρκα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πολύ ερωτικά τα σχόλια σήμερα, από τη μια πέρνουμε μάτι τη μεγάλη συνουσία στο Λίβανο κι από την άλλη κάποιοι έχουνε ρίξει την παγκόσμια ίστορία στα τέσσερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ΝΔ,

    ... μόνο φωναχτές διαταγές έχω καρντιά μου! Αν είχα μερικά τελευταίας εσοδείας εκβιαστικά & άκρως πειστικά "Little Boys" πιστεύεις ότι θα γκάριζα στα Ην. Εθνη στο μπλογκ σου?

    (με διαβάζουν και τα Ην. Εθνη?! Θεούλη μου! Νόμιζα ότι με έχουν γραμμένη!)

    ΛΟΛ!!!

    (μου την λέει παιδιά ή δεν κατάλαβα το ζώον? Κάτσε καλά Γάτε, μη γίνει εδώ.. της Καλιακούδας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τον Αύγουστο υπάρχουν οι μεγαλύτερες ειδήσεις – και οι λιγότεροι αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Papadakis καλομάθαμε να γίνεται moderation κάθε τέταρτο και αν αργήσει παραπάνω η δημοσίευση φωνάζουμε για λογοκρισία!

    Τώρα που έχω χρόνο (υποτίθεται πως είμαι σε διακοπές) κάνω συνεχή mod αλλά από φθινόπωρο δεν θα είναι εφικτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ολα καλά, και διακοπούλες και να μην ξεχνιόμαστε, και βουνό και θάλασσα, και φραπές και πολιτική συζήτηση (δες και στου φίλου heinz το XOR). Και μπλογκ σοβαρό εδώ και χαλλλαρή διάθεση, τι σε χαλάει ρε φίλε Α. ;

    Πάντως, είναι συνειρμός, Little Boy - Enola Gay. Κι όχι Boys with Toys. Αλλιώς δεν βγάζει νόημα. Διορθώστε αν δεν κατάλαβα!

    ------------

    Πήλιο. Και τα δύο. Ολες τις εποχές του χρόνου, μεγάλες ομορφιές (να έλειπε και η εκτρωματική εξάπλωση του Βόλου από κάτω).

    Καλή ξεκούραση σε όσους ήδη αράζουν, καλή άδεια στους υπόλοιπους.

    Υπομονή... πόλεμος είναι, θα περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Είδα δύο DVD πρόσφατα. Το πρώτο το "Μόναχο" και το δεύτερο το "Συριάνα". Ενδιαφέροντα και πάντα επίκαιρα και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τελικά λέγε-λέγε για την ομορφιά της Αθήνας τον Αύγουστο τον φάγαμε τον άνθρωπο και αναγκάστηκε να γυρίσει Αθήνα καλοκαιριάτικα!

    Τέλος πάντων, εμείς θα αποζημιωθούμε πιστεύω με καλά post και ο ίδιος λέει ότι περνάει καλά (βρε τα μυστήρια της ανθρώπινης ψυχής).

    Χαιρετισμούς από Κω. Ξέρω, δεν είναι σαν την Αυγουστιάτικη Αθήνα, αλλά τι να κάνουμε, προσαρμοζόμαστε σε αυτά που έχουμε...;-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τασο παπαδάκη - μου έδωσες απλώς την ευκαιρία να υπνθυμίσω ότι υπάρχει moderation και ότι οι καθυστερήσεις (ακόμα μεγαλύτερες μάλιστα) είναι φυσιολογικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αφροδίτη,
    θέλετε να γίνετε για λίγο νοσοκόμα;
    Όχι στον Λίβανο, εκείνη η κόλαση είναι κλίβανος ψυχών.

    Απλώς, ο vassiliskou ναρκισσιζόμενος έχει παραισθήσεις και βλέπει τον αλε-αλε-αλε να έχει μπει για τα καλά στην ζωή του.
    Νομίζει ότι τον παρακολουθεί σε κάθε του βήμα, αν και μάλλον εκείνος ακολουθεί λαχανιασμένος.
    Αγοραφοβία στον Πειραιά;

    Χρειάζεται επίβλεψη μέχρι να αρχίσουν οι διακοπές του. Work can become too much of a good thing Vassili.
    Μην ξεχάσετε να παίρνετε τα νανάκια σας αγαπητέ, οι αγρυπνίες χωρίς λόγο, εκτός και αν προσεύχεστε, προκαλούν διαταραχή στην ψυχική σας ηρεμία.

    Το αλε-αλε-αλε θυμίζει Λουί ντε Φινέ και το χιούμορ του. Ευχαριστίες για την φιλοφρόνηση ρε μικρέ.

    Υπόκλιση...

    -----------

    -> x-taramas said...

    "Δε θυμάμαι που έχω βάλει τη μπούρκα μου..."

    Εσύ βρε ταραμά δεν "τρώγεσαι" με τίποτα.
    Μπουρλότο είσαι επο την αλμύρα.

    Η μπούρκα υπονοεί ότι είσαι κοριτσάκι;


    -> anastassios papadakis said...

    "Αλλά όχι άλλο πόλεμο -έλεος"

    Συμφωνώ. Χρειαζόμαστε τώρα την συμφωνία των Ισραηλινών και της Χεζμπολλάχ.
    Τάσο μην αποχωρήσετε, θα έρχονται πιο αραιά τα μηνύματα.


    -----------

    Λευτέρη τί γίνεται στην Οκλαχόμα με την ζέστη;
    Πως πάει το καλαμπόκι;
    Αυξημενη η παραγωγή ή έχει πέσει με την ξηρασία;
    Να αγοράσουμε corn features?

    ----------
    Θωμά, Αντώνη,
    "υποφέρετε" στις διακοπές σας,
    τι να πούμε εμείς οι αδιάκοπτοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Βουνό ή θάλασσα;

    Με την θάλασσα με πιάνει το εξής παράξενο: Την αγαπώ, όταν ήμουν εξωτερικό ή και τον χειμώνα στην Ελλάδα και έβλεπα φωτογραφία με κανα ακρογιάλι έλιωνα. Τώρα που την έχω στα πόδια μου μετά από καμιά δεκαριά μπάνια την έχω βαρεθεί. Λίγο η ψυχρολουσία όταν μπαίνεις, λίγο η άμμος που χώνεται παντού και γεμίζει τελικά το σπίτι, λίγο το υποχρεωτικό δεύτερο μπάνιο μετά, λίγο η ζέστη το βράδυ με την ηχορύπανση απ' έξω...

    Ενώ το βουνό δροσιά, βάζεις το πουκαμισάκι σου το πρωί και κάνεις μια μεγάλη βόλτα στο δάσος, μετά άντε στο καφενείο για κανα καφέ, τσιγαράκι και ταβλάκι με φίλους, καλό φαγητό το μεσημεράκι και ελαφρύς υπνάκος κάτω από τα τζιτζίκια μετά. Το απόγευμα άλλη βόλτα ή συνεχίζεις το διάβασμα του αγαπημένου σου βιβλίου, βγάζεις και στα κρυφά το laptop και κάνεις μια GPRS σύνδεση έτσι στα όρθια με το blog, βραδάκι ελαφρύ μπλουζάκι γιατί κάνει και ψύχρα και πάλι φίλοι και κοκορέτσι και αρνί στην σούβλα στο γειτονικό χωριό που όλο και κάποιο πανηγύρι θάχει. Και να βλέπεις τη γη από ψηλά.

    Στην πατρίδα Βέροια θέλεις περίπου 15 λεπτά με τ' αμάξι για να πας στα γειτονικά χωριά, Κουστοχώρι, Ξηρολίβαδο, Σέλι, Ριζώματα. Πνιγμένα στο πράσινο και στο δάσος τα περισσότερα.

    Κι αν πεθυμήσεις θάλασσα σε μισή ώρα άνετου δρόμου (Νέα Εγνατία - Εθνική) είσαι Κατερίνη και σε μία Χαλκιδική.

    Διάολε, ζούμε σε πολύ ωραία χώρα, μα πάρα πολύ ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @anastassios papadakis,
    το μπλογκ έχει χαρακτηριστεί δικαίως ως "Το περιβόλι του τρελού".
    Ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του, παράλληλοι διάλογοι, υποθέματα, άσχετα θέματα.
    Δεν πειράζει, αυτό είναι το blog, δεν θα μπορούσε να 'ταν κι αλλιώς νομίζω.

    @yannis h,
    ίσως κάποτε ίσχυε η φράση (του Έκο;) για ανυπαρξία ειδήσεων τον Αύγουστο, όχι πια όμως.

    @thomasoik,
    Σωστός περί Πηλίου - ο απόλυτος συνδυασμός βουνού και θάλασσας.
    Θυμάμαι Πάσχα που παίζαμε χιονοπόλεμο στα Χάνια και σε μισή ώρα κατεβήκαμε στο Μυλοπόταμο και κάναμε μπάνιο!!!
    Σε ποιο μέρος του κόσμου μπορείς να το κάνεις αυτό;

    @Dion.M.,
    κοίτα σύμπτωση.
    Αυτήν την εβδομάδα είδα κι εγώ το "Μόναχο" και το "Συριάνα"!

    @antonios liolios,
    ε, όχι και τυχεροί που είμαστε στην Αθήνα τον Αύγουστο (σε σχέση με την Κω).
    Η Αθήνα είναι καλύτερη τον Αύγουστο απ' ότι τους άλλους μήνες, αλλά όχι και καλύτερα από την Κω.
    Έχεις δίκιο για όσους ζουν δίπλα στη θάλασσα, εν γένει, δεν κολυμπάνε ποτέ.
    Ζήλεψα το πρόγραμμά σου...

    Χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αϊντε, και λίγο black humour για όσους στεναχώρησα...

    Τελευταίας εσοδείας...

    ***************

    "We're still on the road to World War III. Things were looking a little grim last week -- all those countries pressuring us to call for an immediate cease-fire, but we stayed strong. Sure, we sent over Condi Rice to negotiate, but she's not there for cease-fire. No, she's there for 'sustainable cease-fire,' which considering the Middle East, is like sending her to bring back Jimmy Hoffa on a unicorn."

    --Stephen Colbert

    ***************

    "This morning the Vatican weighed in on the crisis. The Vatican came out and condemned Israel's attacks on Lebanon ... which is great, because all day yesterday, the Jews and Muslims were asking, 'What do the Catholics think?'"

    --Conan O'Brien

    ***************

    "President Bush is in the Middle East this week to promote his Middle East peace plan. I don't think Bush quite gets it. Like today he said, 'Everything would work out in the Middle East if the Palestinians and the Israelis would just start acting like good Christians.'"

    -—Jay Leno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Και λίγο άσπρο χιούμορ, αφιερωμένο στους απανταχού... διακοπίζοντες!


    One morning while a couple was on vacation, the husband returns after several hours of fishing and decides to take a nap.

    Although not familiar with the lake, the wife decides to take the boat out. She motors out a short distance, anchors, and starts reading her book.

    A short while later, a game warden comes along in his boat. He pulls up alongside the woman and says,

    "Good morning Ma'am. What are you doing?"

    "Reading a book," she replies (thinking, "Isn't that obvious.").

    "You're in a restricted fishing area," he informs her.

    "I'm sorry officer, but I'm not fishing, I'm reading."

    "Yes, but you have all the equipment. For all I know you could start at any moment. I'll have to take you in and write you up."

    "If you do that, I'll have to charge you with sexual assault," says the woman.

    "But I haven't even touched you," says the game warden.

    "That's true, but you have all the equipment. For all I know you could start at any moment."


    "Have a nice day ma'am", and he left.

    ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!!

    Καληνύχταααα!

    Ελαφρά τα αστέρια που θα σας σκεπάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @ "σωστο":

    Ποτέ δεν μπορείς να πείς με σιγουριά τι είναι κάτω απ'τη μπούρκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Υπέροχη προτροπή! Εθισμένη στη θάλασσα και την "εφηβεία", νοσταλγώ τα ορεσίβιά σαν το ροκ του μέλλοντός μου. Για κάποιο λόγο το soundtrack μυρίζει Γιάννη Μαρκόπουλο...
    Καλό μήνα και καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλησπερα σας
    Κυριε Δημου φευγω για 15 ημερες και
    θα μου λειψετε τοσο εσεις οσο και
    οι γραφοντες στο μπλογκοσπιτο σας.
    Σας ευχαριστω ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπερα σας
    Κυριε Δημου σας παρακολουθω απο τη
    πρωτη μερα που ανοιξατε το μπλογκοσπιτο σας και ευχαριστω πολυ
    εσας και ολους που εχουν γραψει τις σκεψεις τους μεχρι σημερα.
    Φευγω για 15 μερες και θα μου λειψετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. geoeco said...
    Που υπάρχουν τέτιοι πελάτες σαν και εσάς;

    Πολλοί τέτοιοι πελάτες υπάρχουν - φτάνει να σας μάθουν. Έχω ένα φίλο ξενοδόχο που ΔΕΝ δέχεται οιογένειες με παιδιά και κάνει χρυσές δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.