Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2006

Είμαι Zidane;

Από την Titika πήρα ένα email σε greeklish (γράφει σε Mac). Αντιγράφω την βασική παράγραφο:

Mou thimises sti xthesini sou antiparathesi me to Hliodendron ton Zizou...
Katapliktikos paiktkis, me ithos kai sovarotita, ki omos epese sto atopima
kai edose koutoulia.

Giati nomizo oti koutoulia tis edoses...


Δεν βρίσκω καθόλου άσχετη την παρομοίωση.

Ποιο ήταν το βασικό πρόβλημα του Ζιντάν; Ότι του έθιξαν κάτι, που στον δικό του κώδικα ηθικής έχει πρωταρχική σημασία. Άλλους μπορεί να τους αφήνει αδιάφορους, άλλοι ίσως απαντούσανε με χιούμορ. (Αν μου λέγανε πως η μητέρα μου πηδιέται – τότε που υπήρχε – μάλλον θα απαντούσα: «και το ευχαριστιέται!»).

Σε μία πιο ανοιχτή κοινωνία από την πατριαρχική Αλγερινή (ή την παλιότερη Ελληνική) το θέμα μπορεί να μην προέκυπτε καν. Πολλοί δεν θα καταλάβαιναν την συμβολική έννοια της μεταφοράς: διότι ο Ιταλός δεν έβρισε την πραγματική μητέρα του Ζιντάν (που μάλλον δεν την ήξερε) αλλά το σύμβολο της μητρότητας.

Όμως, όπως ο Ζιζού δεν ανέχεται να του βρίζουν την συμβολική μητέρα (η αδερφή), έτσι κι εγώ δεν ανέχομαι να μου αμφισβητούν την εντιμότητα και την ευθύτητά μου. Να κατηγορούν εμένα για σκηνοθεσίες, στημένες καταστάσεις και προ-αποφασισμένα σχόλια; Εκεί τα παίρνω στο κρανίο – και, αν θέλετε, κουτουλάω.

Το βασικό ερώτημα: ποιος είναι ένοχος; Αυτός που προκαλεί την κουτουλιά, ή εκείνος που κουτουλάει; Στην περίπτωση Ζιζού, τιμωρήθηκε μόνον ο δεύτερος. Ο πρώτος όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά τιμήθηκε ως πρωταθλητής κόσμου! Κι αυτό το βρίσκω να είναι άδικο. Διότι ο Ζιντάν δεν επιτέθηκε. Βρισκόταν σε άμυνα – και χτύπησε ως αμυνόμενος. Ο δράστης ήταν ο υβριστής. «Ατόπημα» για μένα δεν ήταν η κεφαλιά, αλλά η ύβρις.

Στην δική μου περίπτωση δεν υπάρχουν τιμωρίες, ούτε κυρώσεις. Μια λεκτική αψιμαχία με παρεπόμενο την άρση της moderation. Ευεργετική για μένα, διότι μετά από πέντε ημέρες διακοπών (με συνεχείς διακοπές και έγνοια) πέρασα το πρώτο μου χαλαρό εικοσιτετράωρο. (Ας προσθέσω ότι δεν συμμετείχα στα σχόλια για να μην ταράξω την γαλήνια θάλασσα που με αγκαλιάζει).

Δεν είμαι λοιπόν Ζιντάν – και η κουτουλιά (αν υπήρξε) δεν μοιάζει να είχε κόκκινη κάρτα ή άλλες συνέπειες...

*************************************************************

Υ. Γ. Γράφω το βράδυ της Εθνικής Εορτής των Γάλλων - 14 Juillet. Θα χορέψουν σε δρόμους και πλατείες...

Υ. Γ. 2: Στατιστικά περί moderation. Από τα δύο μου blogs πέρασαν - ελεύθερα - 32.000 σχόλια. Με moderation ούτε 2000. Από αυτά κόπηκαν 4 - τα 2 λόγω μήκους...

107 σχόλια:

  1. Le jour du 14 juillet je reste dans mon lit douillet, La musique qui marche au pas cela ne me regarde pas...
    Έτσι, για να θυμηθούμε λίγο Brassens και να μου ανανεώσετε την (κατά κάποιο τρόπο) υπόσχεσή σας για ένα blog αφιερωμένο σε Brassens και Brel (άντε, και Barbara έστω)από Σεπτέμβρη!
    Όσο για τα περί ευθιξίας, κατανοητά και σεβαστά είναι, όμως τόσο στη δική σας περίπτωση όσο και στου Zidane, η αγνόηση θεωρώ ότι είναι η πιο "σοφή" αντιμετώπιση. Κακοήθεις πάντα θα υπάρχουν, σιγά μην αλλάξει ποτέ αυτός ο κόσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άνθρωποι που έχουμε βαθύ πόνο μέσα μας και είμαστε πρόσφυγες, παιδιά αιχμαλώτων που βασανίστηκαν, γυναικών που βιάστηκαν, φυλακισθέντων που κακοποιήθηκαν ή και αγνοουμένων, ορισμένες φορές πνιγόμαστε, οργιζόμαστε όταν δούμε τη διαφορετική γνώμη. Δεν είναι εύκολο να την "ανεχθούμε", δεν έχουμε την απαραίτητη ψυχική αντοχή. Έχουμε παντού στην ψυχή μας εγκαύματα, ακόμα και ένα χάδι, μάς είναι ανυπόφορο.

    Στους άντρες, αυτή η ακατέργαστη ψυχική ταραχή μεταφράζεται σε εκδίκηση ή και μίσος. Στις γυναίκες σε κατάθλιψη ή και θολή κρίση.

    Τα λέω αυτά, επειδή επί σειρά ετών δεν ήθελα να βλέπω και να ακούω για Τούρκους και Τουρκοκύπριους και κυρίως επί σειρά ετών με ενοχλούσε η "άλλη" άποψη. Είδα κι έπαθα ώσπου να μάθω να την "ανέχομαι" και να καταβάλλω το σχετικό τίμημα, δηλαδή την οδύνη της ανεκτικότητας.

    Εν τέλει, με το πέρασμα των καιρών συνειδητοποίησα κάτι άλλο: δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία τι πιστεύει ό ένας και ο άλλος (με εξαίρεση τις κακουργηματικές ιδεολογίες) εκείνο που έχει σημασία είναι πώς υπερασπίζεται τα ιδανικά του: οργίζεται με τους αλλόδοξους, τούς μισεί, τους περιφρονεί, τους επιτίθεται ή μήπως τους σέβεται, έστω με νύχια και με δόντια; Αν πράγματι τους σέβεται, τότε τον ακούω με απέραντη υπομονή και καλή διάθεση. Αν και αυτό κάνω πολλές φορές ακόμα και στους κακόπιστους...

    Ας μη ξεχνάμε ότι σε περιόδους κοινωνικής αναστάτωσης οι "αγανακτισμένοι" πολίτες ευθύνονται για τα περισσότερα εγκληματα: μεταλλάσσονται σε άφρονα όχλο με όλα τα συμπαρομαρτούντα.

    Οι "αγανακτισμένοι" συζητητες, αντί για επιχειρήματα (λογική) επιλέγουν την προσωπική επίθεση (το συναίσθημα), την απαξίωση τού συνομιλητή: καταργούν δηλαδή τις στοιχειώδεις προϋπόθέσεις για έναν πολιτισμένο διάλογο.

    Κι εγώ ψήφισα "όχι" στο σχέδιο Αναν, όμως δεν μου πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό ότι οι άλλοι που είπαν "ναι" έκαναν λαθος. Ούτε διανοήθηκα ποτέ να απαξιώσω τα ιδανικά των "νεοκυπρίων". Μάλιστα, έφτασα στο σημείο να παραδεχτώ ότι η αριστερά μείναμε πίσω από τις εξελίξεις και η πάλαι ποτέ τουρκοφαγική κυπριακή δεξιά (πρωταγωνίστησε στο "ναι") έκανε τέτοια ιδεολογική υπέρβαση που ακόμα δεν πιστεύουμε στα μάτια μας...

    Ναι στο διάλογο, όχι στις επιθέσεις και τη μισαλλοδοξία.

    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΙΟΥΜΟΡ...

    ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΑΡΥΝΕ...

    Η "ΚΟΥΤΟΥΛΙΑ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πράξη του Ζιντάν ήταν ερασιτεχνική μια και προέταξε το ατομικό έναντι του γενικού συμφέροντος δρώντας παρορμητικά και ίσως και υπεροπτικά [δεν με ενδιαφέρει η ομάδα μου αλλά η υπόληψή μου], δεν υπέταξε το άτομο στο σύνολο και εξ αυτού κέρδισε το άτομο [μαγκιά-κλανιά] και έχασε το σύνολο [μια ευκαιρία για τον Σιράκ να ηρεμήσει για λίγους μήνες που του την πήρε -ελέω Τρεζεγκέ- ο Πρόντι που την είχε πριν δύο χρόνια ο Καραμανλής με τα δύο παραισθησιογόνα, το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες].

    Πάει μακριά η βαλίτσα λοιπόν.

    Ο κοινός παρονομαστής είναι η νοσταλγία για έναν μεγάλο παίκτη, που χάρισε στιγμές φινέτσας και ποδοσφαιρικής πανδαισίας [τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;].

    Την τελευταία πράξη του έργου,
    ένα φινάλε εγωισμού,
    ένα απονενοημένο διάβημα,
    μια έκρηξη μαγκιάς από την μία,
    ή,
    μια πράξη που κηλίδωσε την καριέρα του,
    μια βλακεία,
    ένα κιτς από την άλλη
    [διαλέγετε και παίρνετε και εδώ είναι [;] άσπρο-μαύρο, αντίφαση και όχι αντίθεση [;]...

    doctor

    Υ.Γ. Λέτε να γίνει ο Ζιντάν σαν τον Γκορμπατσόφ που διαφήμιζε αμερικανική αλυσίδα φαγητού την Pizza Hut [αν δεν κάνω λάθος]; Νομίζω ότι θα γίνει σαν τον Γκάλη, θα περνάει απαρατήρητος ηθελημένα [προς τα εκεί τον "κόβω"].
    Μπορεί να γίνει και βουλευτής όπως ο κόκκινος Κον Μπετίτ...
    Who knows που λέμε και στο χωριό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ergoteline said...
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΙΟΥΜΟΡ...

    Μπράβο Εργοτελίνα...

    Χιούμορ και ανθρωπιά χρειάζεται ο κόσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εργοτελίναααα,

    μήπως πας γυρεύοντας; (Καλέ, πώς τα βάζετε εκείνα τα σύμβολα που μοιράζουν χαμογελάκια;)

    (προσπάθεια για χιούμορ στην προσπάθεια για χιούμορ)

    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα,
    Γνωρίζουμε, τί πραγματικά είπε ο Ιταλός παίκτης στον Ζιντάν;
    Ας δεχθούμε ότι είπε, αυτά που ισχυρίσθηκε ο Ζιντάν, τα οποία τον ενόχλησαν, δικαίως, και τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη αντίδραση.
    Νομίζω, όμως, ότι υπάρχει μία σημαντική διαφορά: Ο Ζιντάν άσκησε φυσική βία και ίσως για αυτό να τιμωρήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι Γαλλος Αλγερινης καταγωγης.
    Οτι χειροτερο.
    Οι Γαλλοι μου ειναι αντιπαθεις,οι δε Γαλλοι προερχομενοι απο αποικιες ακομα περισσοτερο.
    Και μιλαω εχωντας προσωπικη αποψη-γνωμη.
    Αλλα η κουτουλια του Zidane οπως και τα "σουτια" μεταξυ Γερμανων-Αργεντινων μετα την ληξη των πεναλτυ,η "μαχη" μεταξυ Πορτογαλων-Ολλανδων με τις 14 καρτες,εδειξε πως το ποδοσφαιρο ΔΕΝ ειναι και δεν προκειται να γινει αθλημα οπου θα περιγραφει ο κ.Κωσταλας.
    Αναθεμα σε αυτους που προσπαθουν να το βαλουν σε πολιτικα ορθα καλουπια.
    Παταξαν(;;;;)την βια στα γηπεδα και τωρα προσπαθουν να καταστρεψουν το ιδιο το αθλημα.
    Στο θεμα του post τωρα.
    Η βια προκαλει σοκ αλλα μερικες φορες ειναι κατι παραπανω απο απαραιτητη.
    Απεναντι σε βλακες(ειδικα σε βλακες)προκλητικους,γελοιους και ανθρωπαρια δοκιμαστε ενα γερο μπουνιδι συνδυασμενο με καμμια κλωτσια,σφαλιαρα,κουτουλια.
    Πιστεψτε με θα εχει αποτελεσματα και θα σας κανει να νιωσετε καλυτερα.
    Αγαπητη κ.Παραγραφε,ο διαλογος εχει ορια,συχνα δε ειναι εντελως περιτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα παιχνίδι [όπως πρέπει να είναι] και γίνεται ένα ακόμη όπιο ικανό να δρα ως βαλβίδα εκτόνωσης [βλ.λατινική Αμερική] ή υποκαθιστά ενίοτε την πολεμική σύρραξη [βλ. αγώνες Ελλάδα-Τουρκία, Ιράν-ΗΠΑ κ.λπ] τότε μαζί με κάποια άλλα συστατικά [wishful thinking, φονταμενταλισμός, μισαλλοδοξία, εθνικισμός] γίνεται τρόπος [πωρωμένης] ζωής και συνθέτει ένα cocktail που παράγει χούλιγκανς και φασιστοειδή.

    Αλήθεια προς τι οι εθνικοί ύμνοι [οι οποίοι μουσικά είναι ο ένας πιο κιτς από τον άλλον, όλοι στο ίδιο ξενέρωτο μοτίβο] σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, από την στιγμή που όλες σχεδόν οι εθνικές ομάδες έχουν στις τάξεις τους αλλοεθνείς παίκτες [τι σημαίνει έθνος, άλλη μεγάλη κουβέντα];

    Η εθνική Αργεντινής ήταν και είναι η αγαπημένη μου ποδοσφαιρική ομάδα. Όταν στο μουντιάλ του 1994 έπαιξε με την εθνική Ελλάδος, την υποστήριξα διότι για μένα ήταν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και όχι ένας πόλεμος μεταξύ Ελλάδος και Αργεντινής.
    Δεν προβαίνω σε γελοίες ταυτίσεις ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού με την επιβίωση της πατρίδος μου και καμία έκπτωση στην λογική μου.
    Τι σχέση έχει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι με το πατριωτικό καθήκον του καθενός;
    Χαρακτηρίστικα ανθέλληνας και σχεδόν προδότης από τους φίλους μου.
    Φυσικά το τι δούλεμα τους έριξα [για την ιστορία: Αργεντινή-Ελλάδα 4-0] δεν περιγράφεται...

    Όχι, θα υποστήριζα το τσίρκο του Παναγούλια (μόνο τον Δομάζο δεν πήρε μαζί του, για να γευθεί και αυτός την χαρά ενός μουντιάλ) που δεν έχασε δεξίωση και εκδήλωση την ώρα που όλοι οι άλλοι προετοιμαζόταν για την μεγάλη πρόκληση.

    Ναι, πανηγύρισα και τα γκολ, ειδικά του Ντιέγκο.

    It' s a game...

    doctor

    Υ.Γ. Επίσης δεν βλέπω τον λόγο που θα πρέπει να υποστηρίξω την ΠΑΕ του Κόκκαλη ή του Βαρδινογιάννη στο champions league απλά και μόνο επειδή είναι ελληνικών συμφερόντων...
    Ειδικά όταν παίζουν με την Μπαρτσελόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @righttochange

    Τime for business...

    Ο νικητής του παιχνιδιού/διαγωνισμού κερδίζει μια πρακτική εκπαίδευση ως copywriter στην Mortierbrigade. Παίξε και κέρδισε.

    “What Materazzi did or didn’t say to Zidane is up for speculation. But little does it matter. On this site, you can write your own version of the facts. The best writer wins an internship as copywriter at mortierbrigade.”

    @@@@@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία! Μπήκα κι εγώ μετά από δύο μέρες που έλειπα να δω το μπλογκ του Don, ήξερα ότι θα γράψει και η Παράγραφός μας, είπα να κάνω και κανα σχόλιο μετά από δύο μήνες απουσίας και τι να δω!

    Της τρελής το κάγκελο -συγγνώμη, οι κεφαλιές!!!
    Από την Κύπρο στους Ινδιάνους και από τον Δήμου στον Ζιντάν!

    Δάσκαλε, είσαι ο Ζιντάν;;;; Πςςςςςςςςς! Τέλειο! Να έπαιρνες και τα ίδια λεφτά θα ήταν καλύτερο για σένα, αλλά δεν πειράζει...

    Όπως καταλάβατε, επειδή στεναχωρέθηκα με όλα αυτά, παίρνω πάσα από την Εργοτελίνα και μπαίνω στο παιχνίδι.


    ΕΡΓΟΤΕΛΙΝΑΑΑΑΑΑΑ;
    Μέχρι να μας φτιάξει ο πόντικας το παιχνίδι, σου ανακοινώνω το σκορ μου:

    2500 red cards! (Με τη δεύτερη...)

    Παράγραφέ μου, σ΄αγαπάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο δράστης ήταν ο υβριστής. «Ατόπημα» για μένα δεν ήταν η κεφαλιά, αλλά η ύβρις.

    Μια βρισιά είναι κάτι το σχετικό (σημαντική, ασήμαντη etc), μια κουτουλιά σε όλες τις κουλτούρες εκλαμβάνεται πάντα με τον ίδιο τρόπο.

    Ο απαράδεκτος για εμένα είναι ο Ζιζού και όχι ο Ματεράτσι. Μια κουτουλιά δεν μπορεί να εξισωθεί με μια βρισιά σε καμία περίπτωση από την δική μου οπτική. Πρέπει να υπάρχει ένας ελάχιστος κοινός παρανομαστής αλλιώς γινόμαστε ζούγκλα. Ο λόγος είναι "σχετικός" ενώ η σωματική βία όχι. Ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει ακόμα και αν ο άλλος αισθάνεται ότι προσβάλεται και θα πρέπει να τιμωρείται μονάχα η σωματική βία από τον νόμο.

    Όταν πήγαινα σχολείο το πιο πιθανό θα ήταν να πλακωνόμουν, τώρα η απάντηση μου θα ήταν "κελαήδα...". Ο Ζιζού την πάτησε σαν σχολιαρόπαιδο... και έχασε το παγκόσμιο η ομάδα του και έχασε την τιμή του (νομίζοντας ότι την υπερασπίζεται) στα μάτια πολλών θαυμαστών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Χαράλαμπος πάλι μονοπωλεί το blog (1/3 των μηνυμάτων).
    Παρακαλώ ξαναφέρτε το moderation.
    Αστειεύομαι βέβαια, στον ίδιο βαθμό που πρέπει να αστειεύονται όσοι βλέπουν την κίνηση του Ζιντάν σαν δικαιολογημένη αντίδραση (ότι και να του πε ο Ιταλιάνος).

    Ο Ζιντάν δεν παίζει για την πλάκα του σε μια αλάνα της Μασσαλίας. Παίζει για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο απο το ποδόσφαιρο και τις διαφημίσεις.
    Μετά απο τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και δεκάδες προσβολές και βρισιές θα έπρεπε να γνωρίζει πως να αντιμετωπίσει μια τέτοια άσχημη κατάσταση.
    Νόμιζε όμως επειδή ήταν το τελευταίο του διεθνή παιχνίδι θα μπορούσε να ξεφύγει της τιμωρίας.
    Φταίνε και τα ΜΜΕ για το υπερβολικό μασάζ του εγώ ενός Ζιντάν.
    Είναι ένας ακριβοπληρωμένος επαγγελματίας, θα έλεγα περισσότερο απ' ότι αξίζει.
    Είναι (κακό) παράδειγμα για εκατομμύρια παιδάκια και νέους παίκτες και φιλάθλους του ποδοσφαίρου.
    Πρόδωσε τους φιλάθλους, τους διαφημιστές του, την ομάδα του, και τον ίδιο τον εαυτό του.
    Δεν γνωρίζω αν απολογήθηκε δημόσια για την συμπεριφορά του.
    Πρέπει!
    Ο Σιράκ με τους υποκριτικούς επαίνους έχασε την πραγματικότητα και την υπόληψή του (ότι είχε απομείνει).
    Οι Γάλλοι είναι πολυ επιεικείς προς τα σφάλματα των Γάλλων (π.χ. Πεταίν και σχετικό συνάφι).
    Αν ήταν Έλληνας δεν θα αισθανόμουν καμμιά υπερηφάνεια. Η Γαλλική Ομοσπονδία πρέπει να του επιβάλει την αυστηρότερη των χρηματικών ποινών και αποκλεισμό, έστω και συμβολικό, απο τα γήπεδα.
    Αν όχι τότε πρέπει η FIFA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με προβλημάτισε πως ένας επαγγελματίας σαν τον Ζιντάν πήρε κόκκινη κάρτα 10 λέπτα πριν το τέλος τελικού παγκοσμίου κυπέλλου με σχεδόν σίγουρο ότι το παιχνίδι πήγαινε στα πέναλντι - δεν είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης έβρισε, αυτό συμβαίνει συνέχεια. Επίσης δεν τον είδα να πανηγυρίζει και πολύ όταν έβαλε το γκόλ με πέναλντι. Αυτά συν τις ενδεχόμενες ποινές που αντιμετωπίζουν/αν 4 από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς ομίλους όχι μόνο της Ιταλίας αλλά και της Ευρώπης (κατα συνέπεια και του κόσμου) με κάνουν να υποψιάζομαι - αυτό που ο ΝΔ δεν του αρέσει να αναφέρουμε - conspirancy.

    Μήπως και στο ευρωπαικό πριν 2 χρόνια έγινε το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά, εγώ είμαι στον κόσμο μου. Περιμένω ακόμα στο προηγούμενο post για σχόλια και εδώ έχει ξαναμαζευτεί η παρεούλα! Πάλι καλά που δεν χάλασε η φάση από μια παρεξήγηση. Όσο για την κουτουλιά, ο ΝΔ έχει περιθώριο. Δεν ήταν στο τελευταίο του παιχνίδι. Καλό βράδυ πάω Ψυρρή για κάνα αψέντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Zidane ίσους ουόχι.

    Ζιζάν' ουόμως...

    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. -> guerrero762 said...

    "Η βια προκαλει σοκ αλλα μερικες φορες ειναι κατι παραπανω απο απαραιτητη.
    Απεναντι σε βλακες(ειδικα σε βλακες)προκλητικους,γελοιους και ανθρωπαρια δοκιμαστε ενα γερο μπουνιδι συνδυασμενο με καμμια κλωτσια,σφαλιαρα,κουτουλια.
    Πιστεψτε με θα εχει αποτελεσματα και θα σας κανει να νιωσετε καλυτερα."

    Χμμμ...
    Αν και μου είστε συμπαθής θα πρέπει να σας τονίσω ότι αν τρώτε εσείς το "γερο μπουνιδι συνδυασμενο με καμμια κλωτσια,σφαλιαρα,κουτουλια"
    σας διαβεβαιώ ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα εσείς να νιώσετε πολυ μα πολύ χειρότερα.
    Δεν υπάρχει η ικανότητα να αποφύγετε την άσκοπη βία σε μια προσβολή;

    "Μάχαιρα έδωκες, μάχαιρα θα λάβεις" Ζορμπάς.
    Ακόμα κι ο Κουταλιανός τις έτρωγε.

    Υ.Γ.
    Οι θεωρίες conspiracy είναι αστείο, έτσι;

    Σαφώς κι ο Παναγούλιας φταίει για την συντριβή της Εθνικής, οι παίκτες πήγαν για τουρισμό, εκείνος τους διάλεξε.
    Είναι και "φιλοΑμερικάνος" και χάλαγε την εικόνα του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ διαμαρτύρομαι έντονα, επειδή αν και έχω προσκαλέσει δυο φορές τον κόσμο εδώ να τα πούμε για τον Zidane στο Μουντιαλομπλόγκ μου, αντί να μου γράψετε κάνα σχόλιο, με …γράψατε κανονικά :(

    Τώρα που έθεσε το θέμα ο Γάτος (και μάλιστα κατόπιν εορτής - αν και συνέπεσε με …άλλη), θα πλακώσουν όλοι να πούνε την άποψή τους για το συμβάν!

    Η δυστυχία του να ΜΗΝ είσαι ...Δήμου :(

    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, θα απέχω από τη συνέχεια του σχολιασμού, θα δωροδοκήσω τον Λευτέρη ώστε να μην ξανακάνει σχόλιο (ούτε 50 δε θα πιάσετε χωρίς αυτόν) και θα φτιάξω εκείνο το flash game που ανέφερε η Εργοτελίνα, με τον Γάτο να ρίχνει κουτουλιές την ώρα που ...ποτίζει το Ηλιόδεντρο - ευτυχώς που δεν είναι ...σκύλος, γιατί θα παρεξηγούσατε τη λέξη ;)

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    Αστειεύομαι φυσικά :))

    Αυτό έλειπε, ο νέος, ωραίος και "ψηφιακός" (όπως λέει και η Έργω) ποντικός να φθονεί τον ...γέρο ζηλιαρόγατο! Είδε που του πήρα τους "πελάτες" μετά το - δήθεν για όλο το καλοκαίρι - κλείσιμο του blog του (ακόμα κι όταν το 'χε ανοιχτό έπιανα 250άρες) και το ξανάνοιξε άρον άρον - τάχα μου επειδή του ...λείψαμε και καλά :P

    Και τώρα που ακόμα και χωρίς moderation μετά βίας πιάνει 150 (να 'ναι καλά ο Λευτέρης που μας ανέλυσε όλο το ...West Side Story στα προηγούμενα ποστάκια), αναρωτιέται αν είναι ...Ζιζού - μάλλον δικαιολογίες ψάχνει πάλι για να βάλει ανάλογο "τραγικό" τέλος :PPP

    Για παρηγοριά πάντως, θα του πω ότι ΔΕΝ είναι Ζιζού (άλλωστε εκείνος, εκτός από "κεφαλιές", ρίχνει ένα βλέμμα και οι γυναίκες πέφτουν λιπόθυμες) και έτσι δεν πρόκειται να κινδυνέψει η υστεροφημία του - τώρα ειδικά που πλησιάζει το "μοιραίον", δεν είναι ώρα για τέτοια ...ρίσκα :)))

    Allez Les Chats!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ζηλίτσες, zηλίτσες;
    ούτε αρραβωνιαστικιά του να 'σουνα.

    Καληνύχτα σε όλους,
    ημερόβιους και νυχτόβιους.
    Ώρα για ξεκούραση.
    Ορειβασία και κολύμπι για το Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νίκος Δήμου,
    "Διότι ο Ζιντάν δεν επιτέθηκε. Βρισκόταν σε άμυνα – και χτύπησε ως αμυνόμενος. Ο δράστης ήταν ο υβριστής. «Ατόπημα» για μένα δεν ήταν η κεφαλιά, αλλά η ύβρις"

    ---

    Νίκος Δήμου,
    Δευ Ιουλ 03, 06:31:35 μμ:
    (αναφερόμενος στους φοιτητές που αιχμαλώτισαν τη Σύγκλητο)

    "Οποιδήποτε πλευρά προσπαθεί να περάσει τις απόψεις της με την βία, χάνει το (όποιο) δίκιο της.
    Δεν χρειάζεται καν να την ακούσω - η στάση της μου αρκεί".

    κ. Δήμου, με έχετε μπερδέψει...
    :-)

    Δεν συνηθίζω να είμαι τόσο picky με τις δηλώσεις άλλων, αλλά η συγκεκριμένη σας θέση περί μη συμψηφισμού φυσικής βίας και των αφορμών της (οι οποίες μπορεί να είναι ψυχολογικές ή λεκτικές βίες) μου είχε μείνει...

    Κρατάω το δεύτερο από τα παραπάνω σχόλια, με εκφράζει περισσότερο.

    Όσον αφορά το ότι στον κώδικα ηθικής του Zidane η μητρότητα έχει πρωταρχική σημασία, δεν είμαι και πολύ σίγουρος. Σύμφωνα με την RAI και την La Repubblica (δείτε σημερινό Βήμα), ο Ζιζού έχει και ο ίδιος "κατεβάσει" διάφορα για τις μάνες άλλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. α) ΝΔ είσαι Ζidane.
    β) Επι του θέματος εγώ πιστεύω ότι ο παίκτης που προκάλεσε είναι ο θύτης και όχι ο Zidane.
    γ) κάτι δεν μου κολλά. είτε είμαι εντελώς εκτός θέματος, είτε το θέμα είναι εντελώς εκτός εμού.

    καληνύκτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. O Zidane έκανε κάτι πολύ χειρότερο απ' την κουτουλιά.

    Στη συνέντευξη τύπου ζήτησε συγγνώμη απ' τα παιδιά του, τους εκπαιδευτικούς κλπ και καπάκι δήλωσε ότι δεν μετανιώνει!

    Ωραίο αυτό:
    "Ζητάω συγγνώμη αλλά δεν μετανιώνω".

    Τώρα που αποχωρεί από τα γήπεδα θα ιδρύσει κάμπινγκ για παιδιά όπου θα διδάσκει κουτουλιές και μπουρδολογία.

    Στα μεταπτυχιακά τμήματα θα διδάσκονται ειδικές τεχνικές για το πως να κάνεις το μεγαλύτερο κακό στην ομάδα σου στο χειρότερο σημείο και να σε υποδέχονται σαν ήρωα.

    Στην αποφοίτηση η ίδια του η μητέρα θα φτύνει στη μούρη τους αριστούχους (ή μάλλον κακιστούχους).


    Μεσαίωνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Lefteris Kritikakis said...
    " Όταν ξυπνήσω, θέλω να διαβασω καινούργια με τη Μόνικα και το Μπιλ... "

    Άνοιξε τα ηχεία σου και απόλαυσε...
    Monica...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υποθέτω πως δεν χρειάζεται να διαβάσω όλα τα σχόλια για να προσθέσω κι εγώ το δικό μου.

    Ο Ζιντάν είχε πάρει κατ' επανάληψη κόκκινες κάρτες (14 ;), όχι μόνο επειδή του έβρισαν τη μάνα ή την αδερφή.

    Το βρίσιμο δεν αποτελεί ευρεσιτεχνία του Ματεράτσι, αλλά συντελείται στα γήπεδα από καταβολής (κωλόπαιδων) ποδοσφαίρου.

    Δυστυχώς στα γήπεδα τιμωρείται ακόμη μόνο όποιος αντιδρά, ενώ σε όλα τα δικαστήρια του πολιτισμένου κόσμου εξετάζονται οι παράγοντες που τον οδήγησαν εκεί.

    Ακούω το εξαιρετικό άλμπουμ των Four Tops "Greastest Hits 1972-1976".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λοιπον το κοινο του ΝΔ και του ΖIDANE ειναι ο αυθορμητισμος.......

    Ενταξει,πολλοι ανθρωποι οταν τους θιξεις κάτι σημαντικο ή βρεθουν υπο πιεση μπορει να αντιδρασουν κάπως ατσαλα.Ειμαι έτοιμος να κατανοησω και να συγχωρησω τετοιες ενεργειες απο ανθρωπους που γωρίζω οτι έχουν ηθος.

    Μην λετε οτι ο ΝΔ επιβραβευει τη βια σαν τροπο λυσης προβληματων γιατι ακουγεται σαν ανεκδοτο......

    Και στο κατω κατω βρε αδελφε ποιος απο εμας δεν θα εριχνε μια κουτουλια αν του είχαν θιξει κατι ιερο?Δεν είπαμε να σαπισεις και κάποιον στο ξυλο......

    Ο ΝΔ εριξε μια ανωδυνη κουτουλια ενω του ΖIDANE η κουτουλια ήταν πράξη...αυτη είναι βεβαια μια βασικη διαφορα....αλλα το τραγικοποιουμε αν λεμε πως η ενεργεια του zidane διδάσκει τη βια.

    Ωραια,είναι ειδωλο,τον έβλεπε εκατομμυρια κοσμος...αλλα ποιος έχει την υπερανθρωπη στωικη υπομονη και ειδικα υπο τετοια πιεση?Τον καναμε ειδωλο και ξεχασαμε οτι είναι ανθρωπος...

    Σου βριζουν κατι ιερο...η ψυχη σου διαμαρτυρεται,δεν αντεχει να σκυψει το κεφαλι σε κατι τετοιο....η κουτουλια είναι εκτονωση,είναι η ελαχιστη διαμαρτυρια.....

    Δεν συμφωνω με τη σωματικη βια αλλα αυτη η κουτουλια μπορει να είναι πολυ πιο εντιμη απο την βαρβαροτητα και τη χυδαιολογια του προφορικου λογου......

    Υ.Γ-Καινουργια φατσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βλέπω πως αρχίσατε τις "χαριτωμενιές" που λέει κι ο γάτος. Ελπίζω το πρωί που θα ξυπνήσει να μην πει ότι το κάνατε μπουρδ... - ξέρω εγώ τι λέω ;)

    Γάτε, όπως βλέπεις, το ερώτημά σου "Είμαι Zidane;", μόνο γέλιο κι ανέκδοτα έφερε τελικά. Μήπως να πάμε το Σ-Κ για κάνα πιο ...σοβαρό ερώτημα ή είναι καιρός για μπανάκια;

    Εγώ πάντως θα το ρίξω στη δουλειά, να βγάλω κάτι ...ψιλά που μου "κάτσανε", αλλά εσείς συνεχίστε το ...ωραίο κλίμα.

    Ευθυμήσαμε κι απόψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
    ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
    ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
    ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
    ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
    ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
    ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
    ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
    ΖΖΖΖΖΖΖΖΖχρόνια πολλά


    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πάντως το μεγαλύτερο ανέκδοτο από όσα ειπώθηκαν είναι ο χαρακτηρισμός "σωματική βία" για την κουτουλιά του …Ζιζού - όντως Λευτέρη, που το βρήκε το παρατσούκλι κοτζάμ άντρας;

    Ο ψηλός, σκληρός και σωματώδης Ματεράτσι ξάπλωσε στο χόρτο τινάζοντας ψηλά τα πόδια του, λες και τον κουτούλησε ταύρος! Η κεφαλιά του Ζιντάν (και μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο) είναι σαν χάδι για τέτοιους τύπους - για όσους ξέρουν πέντε πράγματα από μπάλα.

    Απαράδεκτη η κεφαλιά του Γάλλου, απαράδεκτη και η (υποτιθέμενη) βρισιά του Ιταλού, αλλά στο θέατρο ο Ματεράτσι παίρνει μεγαλύτερο βραβείο κι από ότι στο Μουντιάλ - οι Ιταλοί ως γνωστόν σε θέματα "τέχνης" τούς ρίχνουν στα αυτιά ;)

    Χωρίς να υποτιμώ τους παρευρισκόμενους, τα πιο σοβαρά σχόλια για το θέμα τα έκανε η ...άσχετη με τη μπάλα Αφροδίτη στο Μουντιαλομπλόγκ μου (και με πολλές "ανταποκρίσεις"). Την ευχαριστώ κι εδώ μέσα για την ...τιμή και θα "ξεχρεώσω" αναλόγως ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παρέλαβα την Madame! καλέ μου Δήμαρχε (e-shop από Παπασωτηρίου) και ήδη την διαβάζω!! thanx !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύριε Ν. Δήμου επιτρέψτε μου να θέσω τις απόψεις μου στο ερώτημα που θέτετε μιας και το βρίσκω ενδιαφέρον. Θα θέσω λοιπόν την άποψη ότι ένοχος σε μια ευνομούμενη κοινωνία όπως την νοώ εγώ, σχετικά με βάση το συγκεκριμένο συμβάν θα πρέπει να είναι και οι δύο σε διαφορετικούς βαθμούς μιας και οι δύο φέρεται να είναι δράστες ενός παραπτώματος. Η έννοια της "πρόκλησης" στο νου μου είναι μια έννοια, που είναι δύσκολο να μετρηθεί διότι εξαρτάται από παράγοντες που δεν μπορούν να προσδιοριστούν με σαφήνεια και που έχουν κυμαινόμενη βαρύτητα με τόσους πολλούς προσδιορισμούς όσους και οι προσωπικότητες και οι καταβολές των ανθρώπων που την επικαλλούνται (την πρόκληση). Για να σας φέρω ένα παράδειγμα δεν είναι ακόμα και στην εποχή μας ανήκουστο να επικαλείται ένας βιαστής στο δικαστήριο την "πρόκληση" του θύματος για να δικαιολογήσει ένα βιασμό.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση η πιθανή ύβρις προς το πρόσωπο του Ζιντάν είναι φυσικά κατακριτέα και τιμωρίσημη κατά τη γνώμη μου αλλά δυστυχώς κανείς δεν την άκουσε για να μπορεί έστω να προσπαθήσει να την ταξινομήσει ίσως και με κάποια γενικά κριτήρια και να τιμωρίσει τον ένα από τους δράστες. Η άσκηση σωματικής βίας του Ζιντάν προς τον Ματεράτσι ήταν πολύ ξεκάθαρη και πολύ πιο εύκολο να ποσοστοποιηθεί και να καταδικαστεί. Δικαίως λοιπόν αποβλήθηκε πιστεύω. Κάνετε λάθος όταν λέτε ότι ο Ζιντάν δεν επιτέθηκε και το βρίσκω παρερμηνευτικό των γεγονότων. Ο Ζιντάν επιτέθηκε και είναι καταγεγραμμένο στα μάτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Το άν επιτέθηκε επειδή "προκλήθηκε" ίσως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώς ελαφρυντικό προκειμένου να του αποδοθεί αντίστοιχη ποινή, αλλά το να τον προβάλλετε ώς το θύμα της δράσης είναι όχι μόνο αφελές αλλά δημιουργεί σύγχιση στον τρόπο που θα έπρεπε να λειτουργεί η δικαιοσύνη σε μια κοινωνία.(Όχι δεν είμαι δικηγόρος)
    Τώρα βέβαια όσο σκέφτομαι ότι μιλάμε για ποδόσφαιρο και για ανθρώπους συνήθως μέτριου μορφωτικού επιπέδου με πάρα πολλά χρήματα και μεγάλη επιρροή σε μικρές ηλικίες ακόμα δυστυχώς , τόσο περισσότερο είμαι της άποψης ότι η FIFA και οι κοινωνίες θα πρέπει να είναι πολύ πιο αυστηρές με τις ποινές που τους επιβάλλει.
    Συγνώμη για το μακρύ του μηνύματός μου και ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα!

    Ωραία, άνετα, καλοκαιρινά, είπατε τα ανέκδοτά σας, μερικοί πήρατε το θέμα στα σοβαρά΄άλλοι στην πλάκα (ήταν και τα δύο - προφανώς ο τίτλος το πήγαινε στο ελαφρύτερο). Συνεχίζουμε χαλαρά το Σαββατοκύριακο και βλέπουμε.

    Ζητώ συγγνώμη που δεν πολυσχολιάζω, δεν μπαίνω σε άλλα blogs και δεν απαντώ σε email - οι συνθήκες σύνδεσης από εδώ είναι δύσκολες και ....πανάκριβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Υπαρχει ενα θεμα με την πιθανη τιμωρία του Ιταλαου; Αν τιμωρηθει, λογικα πρεπει να τιμωρουνται και όλοι κανουν το ίδιο αδίκημα. Το αποτελεσμα θα ειναι το εξης;

    Ενας φτηνος παιχτης που ειναι μονίμως αναπληρωματικός πλησιαζει τον καλυτερο παιχτη της αλλης ομαδας, την βεντετα της και του δίνει μια μπουνιά εν ψυχρώ.
    Ισχυρίζεται οτι το εκανε γιατι του έβρισε την μανα και ο διαιτητης υποχρεωτικά αποβάλει και τους δύο.
    Η βεντετα αχρηστεύεται για αυτον τον αγώνα και χανει ακομα δυο παιχνιδια απο το πρωταθλημα για να μαθει να φέρεται (οπως συμβαινει στις κοκκινες καρτες). Και ο άλλος του παγκου επίσης. Αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτε για τον άλλον που έτσι και αλλοιώς δεν θα έπαιζε...

    Στο ποδόσφαιρο είναι απολυτως σιγουρο για μένα οτι τα πραγματα θα γινόντουσαν ακριβώς έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Nikos Dimou said:
    "Το βασικό ερώτημα: ποιος είναι ένοχος; Αυτός που προκαλεί την κουτουλιά, ή εκείνος που κουτουλάει; Στην περίπτωση Ζιζού, τιμωρήθηκε μόνον ο δεύτερος. Ο πρώτος όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά τιμήθηκε ως πρωταθλητής κόσμου! Κι αυτό το βρίσκω να είναι άδικο. Διότι ο Ζιντάν δεν επιτέθηκε. Βρισκόταν σε άμυνα – και χτύπησε ως αμυνόμενος. Ο δράστης ήταν ο υβριστής. «Ατόπημα» για μένα δεν ήταν η κεφαλιά, αλλά η ύβρις."

    Νομίζω ότι στην άποψη σας «απαντάει» με εύστοχο τρόπο ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στο άρθρο του στο φύλλο της Τετάρτης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ από όπου σας παραθέτω και το παρακάτω απόσπασμα:
    "Άλλο πράγμα η κεφαλιά και άλλο η κουτουλιά. H κεφαλιά έχει σχέση με το γήπεδο: αποκρούεις την μπάλα, πασάρεις, προσπαθείς να βάλεις γκολ. H κουτουλιά έχει σχέση με τον καβγά σε κακόφημο μπαρ, με τη συμμορία, με την αλητεία. Τότε που επιδιώκεις να θέσεις τον εχθρό σου - με το οποίο έρχεσαι στα χέρια για λεφτά, για μια γυναίκα, για κάποια άλλη «σκληρή» αιτία - εκτός μάχης.
    Ο Ζιντάν έριξε κουτουλιά στον αντίπαλό του. Μοβόρικη και πρόστυχη. Και, μάλιστα, ενώπιον δισεκατομμυρίων θεατών! Και λέρωσε για πάντα την τελευταία σελίδα του ποδοσφαιρικού του μητρώου. Είναι αφάνταστα λυπηρό αυτό που συνέβη. Πολύ περισσότερο, που ο δράστης είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Ο καλύτερος στον κόσμο, ίσως. Αλλά όταν «τραβάς μαχαίρι», ακόμη και «εν βρασμώ ψυχής», καταδικάζεσαι. Με κάποια - μπορεί - ελαφρυντικά... Αλλά καταδικάζεσαι."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σκότωσε τον Ματεράτσι που έχεις μέσα σου!

    Για την υποκρισία που κρύβεται πίσω από τις επικρίσεις και τις κατηγορίες κατά του Ζιντάν τα γράφω στα δικά μου (ο παπάς πρώτα τα γένια του 'βλογάει).

    Όσο για σας, αγαπητέ Γάτε, καλά κάνετε και ρίχνετε κουτουλιές (και νυχιές!) μια και - μάλλον - έχετε σκοτώσει τον Ματεράτσι μέσα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και κάτι ακόμη:

    Δεν γνωρίζετε ότι στο ποδόσφαιρό η εξύβριση (ακόμη και συμπαίκτη) τιμωρείται με κόκκινη κάρτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημέεεεραααα!

    @Mickey,

    Η... άσχετη με τη μπάλλα Αφροδίτη είχε κανει ΤΗΝ ερώτηση στο μπλογκ σου, από 05.07.06 παρακαλώ και κανείς δεν απήντησε στο προφανές, το οποίο και καθορισε το νικητή!!!

    ***************

    ".... Ερώτηση: αν του βγάλουν έστω κίτρινη κάρτα, πάει ο ζιζού?

    2η ερώτηση: αν πάει, γιατί παίζουν ποδόσφαιρο και δεν τον πηγαίνουν σιρκουί μέχρι να την βγάλουν τη ρημάδα?"

    5/7/06 10:47 μμ

    ***************

    Εεεε?

    Ακόμη καλύτερα η κόκκινη ντιρέκτ, δεν το συζητώ, αλλά αν το έγραφα με τη μία στο μπλογκ σου θα με παίρνατε με τις πέτρες...
    ;))))))

    ΥΓ1- ευχαριστώ... :)
    ΥΓ2- για Ζιντάν κτλ τα έγραψα η έρμη, και τις ψυχολογικές προεκτάσεις και το θέατρο του Μ.... Τι έγινε? Γράφεις εσύ σεντόνια εδώ και γράφω εγώ ποδοσφαιρικά εκεί? Ημμμμμαρτον! ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. harry reloaded said...

    "Δεν τη μπορω τη διαστρεβλωση...Οταν μια φυλη ( Ινδιανων,οποιονδηποτε ) αρνειται κοινοκτημοσυνη,συνεκμεταλλευση,συμπολιτεια,συμβιωση με εποικους ( λευκους,οποιουσδηποτε ) & θελει να τους διωξει-σκοτωσει,τοτε αυτη η φυλη-λαος-εθνοτητα ειναι βαρβαρη & απολιτιστη. Αμαν."

    Συμφωνώ απολύτως!!! Που μένεις ρε μεγάλε νάρθω να στρωθώ με τα σόγια μου;

    Δε θα με διώξεις ε;

    Ή θα σε πιάσει το αρβανίτικό σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ρε παιδιά, τι σχέση έχει ο Ζιντάν κι η κουτουλιά του με τη συμπεριφορά του Νίκου Δήμου;
    Έλειψα δυο μέρες λόγω δουλειάς και βλέπω ότι έγινε χαμός εδώ μέσα. Σας διάβασα όλους, πρώτα εσάς κύριε Δήμου.
    Κατ' αρχήν, συγχαρητήρια στην παράγραφο για το κείμενο.
    Δεύτερον, η δημοσίευση του ήταν όντως ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα, αν λάβει υπ 'οψιν του κανείς τις γνωστές διαθέσεις πολλών σχολιαστών του blog αυτού-και δεν αναφέρομαι μόνο στις αντικρουόμενες απόψεις, αλλά και στη μόνιμη διάθεση για πλάκα ή/και για μετάβαση σε άσχετα θεματα.
    Όλα αυτά θα μπορούσαν να μετριαστούν με την άσκηση ενός αυστηρού moderation, που ο οικοδεσπότης είχε τη διάθεση να κάνει. Άλλωστε, αρκετοί από εμάς που συχνάζουμε εδώ μέσα, παλαιότεροι και νεώτεροι, εκφραστήκαμε θετικά ως προς τα πλεονεκτήματα του moderation. Και είχαμε ειρήνη όλο αυτό τον καιρό.
    Καταλάβατε δεσποινίς ή κυρία Ηλιόδεντρο;
    Κι εσείς μας το χαλάσατε.
    Το σχόλιο σας ήταν απαράδεκτο κι υβριστικό.
    Προσβλητικό και για τον οικοδεσπότη και για όλους μας.
    Είμαι διατεθειμένη να πιστέψω ότι δεν το θέλατε, επισκέφθηκα το blog σας κι είδα ότι είστε ευαίσθητος άνθρωπος.
    Πιθανόν κάποιο σχόλιο χτύπησε μια ευαίσθητη χορδή σας και τα βάλατε με τον οικοδεσπότη και όλο το blog ουσιαστικά, χωρίς ίσως να συνειδητοποιείτε τι γράφετε και σε ποιούς.
    Το θέλατε δεν το θέλατε όμως, είσασταν πάρα πολύ άδικη. Κι απρεπής.
    Δεν έχουν πάντα σημασία οι προθέσεις μας, όσο αγαθές κι αν πιστεύουμε ότι είναι, δεν μπορούν να ακυρώσουν ή να δικαιολογήσουν απόλυτα τις κακές πράξεις μας.

    Ζιντάν ο Δημου λοιπόν; Καμία σχέση!
    Το σχήμα που βλέπω εγώ είναι τελείως διαφορετικό: Ζιντάν είναι το Ηλιόδεντρο, που έδωσε μια άγαρμπη, χοντροκομμένη κεφαλιά επειδή κάποια από τα σχόλια, καλώς κακώς, ενόχλησαν κάποιες δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες υπερευαισθησίες της (ποτέ δεν θα μάθουμε αν αυτό που είπε ο Ματερατσι στον Ζιντάν ήταν βαρύτερο). Ακόμη κι αυτοί που την δικαιολόγησαν, όπως τον Ζιντάν, θα πρέπει να παραδεχτούν ότι η αντίδραση της ξεπερνούσε κάποια λογικά και θεμιτά πλαίσια και δεν μπορούσε να μείνει χωρις συνέπειες.
    Ο Νίκος Δήμου υπήρξε αυτό που επιβάλλει ο ρόλος του να είναι: ο διαιτητής που επιβάλλει την τάξη υπερασπιζόμενος τους κανόνες του παιχνιδιού. Κι όσο έντονο ήταν το ατόπημα-το σχόλιο του ηλιόδεντρου-τόσο έντονη ήταν κι αντίδραση του, όχι τόσο με τη μορφή του σχολίου του όσο με την απόφαση του να κόψει το moderation, αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού.
    Δυστυχώς, οι συναισθηματικά φορτισμένες αντιδράσεις κάποιων τρίτων στη συνέχεια,δημιούργησαν σύγχιση ως προς τα πραγματικά περιστατικά.
    Προσωπικά λυπάμαι για το σταμάτημα του moderation.
    Επίσης, νομίζω ότι, τουλάχιστον οι καλοπροαίρετοι σχολιαστές, εκείνοι που δεν έχουν πραποφασίσει ότι το blog είναι κακό, επειδή φιλοξενεί κι άλλες απόψεις από τις δικές τους, θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη από τον οικοδεσπότη μας αν παρασύρθηκαν και του άσκησαν κριτική για την αντίδραση του, μια αντιδραση που ήταν απόλυτα ευπρεπής και αρμόζουσα στο ύφος του σχολίου που δέχτηκε.
    Όσο κι αν προκαλεί συμπάθεια η προσωπικότητα του Ηλιόδεντρου, που ελπίζω να συνειδητοποιήσει και η ίδια πως ακούστηκε και να μη παρασυρθεί από τη συμπάθεια των άλλων .(για το σκοπό αυτό, προτείνω να ξαναδιαβάσετε την αλληλουχία των επίμαχων σχολίων)
    Άντε και καλή μας συνέχεια παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. και προλαβαίνω...τις απαντήσεϊς:

    Lear: Take heed, sirrah-the whip

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "Αλλά όταν «τραβάς μαχαίρι», ακόμη και «εν βρασμώ ψυχής», καταδικάζεσαι. Με κάποια - μπορεί - ελαφρυντικά... Αλλά καταδικάζεσαι."

    Εκεί είναι που βλέπω και εξοργίζομαι την υποκρισία του κόσμου.
    Καταδικάζεσαι επειδή έτσι πρέπει να γίνει 'για τα μάτια του κόσμου'.
    Γιατί δεν μπορούμε επιτέλους να δούμε το πόσο ιεροί είναι ορισμένοι θεσμοί, ακόμα και πάνω απο θρησκεία και ιδεολογία;
    Στα μάτια μου και στα μάτια πολλών ανθρώπων γύρω μου ο Ζιντάν 'έκλεισε' ένδοξα την καριέρα του!
    Με ΗΘΟΣ!

    Για οποιαδήποτε άλλη αιτία μου επιτεθεί κάποιος 'γαβγίζοντας', του απαντώ ψιθυριστά "πες μου σε παρακαλώ που σε πείραξε αυτό που έκανα".
    Γαβγίζει πιό πολύ!
    "Μα πες μου,..."
    Ξαναγαβγίζει πιό πολύ.
    Σκάει στο τέλος.
    Ησυχάζω με την καλύτερη εκδίκηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εντάξει, μπορεί ο Ζιντάν να επέδειξε ήθος με την πράξη του, για κάποιους, ή βάρβαρο χουλιγκανισμό, για άλλους, Οι απόψεις διίστανται, κανείς όμως, ούτε καν οι υπερασπιστές του δεν τα έβαλαν με τον δαιτητή που έδωσε κόκκινη κάρτα. Διότι όλοι παραδεχόμαστε πως ακόμη κι αν η πράξη του δικαιολογείται ή και δικαιώνεται από κάποιον άγραφο νόμο, δεν παύει, μεσα σ' ένα πλαίσιο συγκεκριμένων, γνωστών κι εκ των προτέρων αποδεκτών κανόνων, να έχει συνέπειες. Για τις οποίες ούτε ο ίδιος ούτε κανείς άλλος διανοήθηκε να διαμαρτυρηθεί, έστω κι αν κάποιοι είπαν ότι θα έπρεπε να τιμωρηθεί κι ο Ματεράτσι.
    Το ίδιο και στην περίπτωση μας: Οι κανόνες περί ευπρέπειας, σεβασμού της άλλη άποψης και μη συκοφάντησης είναι γνωστοί.Οι συνέπειες της παραβίασης τους επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @somebody

    Θα πρέπει να αστειεύεστε προφανώς. Η καταδίκη κάποιου που σκοτώνει (βγάζει μαχαίρι να σκοτώσει) σας φαίνεται υποκριτική και "για τα μάτια του κόσμου"; Ενοείτε μια κοινωνία η οποία ανέχεται και δικαιολογεί τη βία μέχρι και το φόνο για κάποιο "ιερό" λόγο; (Χρησιμοποιώ την ένοια του ιερού στο δικό σας μήνυμα). Είμαι περίεργος να δω πως θα ήθελε ο καθένας να ταξινομήσει το "ιερό" που πιστεύει μέσα του ως ικάνο απαλλαγής ευθυνών των πράξεών του...
    Εκτός και άν σας παρεξήγησα οπότε ζητώ προκαταβολικά συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. "Ενοείτε μια κοινωνία η οποία ανέχεται και δικαιολογεί τη βία μέχρι και το φόνο για κάποιο "ιερό" λόγο;"

    Δεν θέλω να καταχραστώ τον χώρο για να το κάνω τσατ ελλείψει mod. Σορυ ΝΔ.
    Ωστόσο θα πρέπει να το δούμε και λίγο αλλιώς.
    Αν ο ματεράτσι έδινε γροθιά στον Ζιντάν και εκείνος ανταπέδιδε (αν και δεν νομίζω πως θα γινόταν αυτό), ποιός θα τιμωρούνταν; Ο Ματεράτσι; Ο Ζιντάν; Και οι δύο; Μάλλον, και δίκαια, και οι δύο.

    Η βία είναι λεκτική και σωματική.
    Ο ένας χρησιμοποίησε τη μία μορφή, ο άλλος την άλλη. Η λεκτική είναι η χειρότερη.
    Σίγουρα καταδικάζω την πράξη του Ζιντάν αλλά και ο άλλος έπρεπε να σκεφτεί ότι τον πυροδότησε.
    Αίμα έχει που βράζει ο άλλος, όχι ψοφόζουμο.
    Η αλλιώς, η σφαίρα φταίει ή η σκανδάλη;
    Η κάθε μας πράξη, έχει τις συνέπειες της. Δράση-αντίδραση.
    Καταδικάζω λοιπόν και εγώ την πράξη της χρήσης σωματικής αντί για αντίστοιχη λεκτική που θα έπρεπε.
    Για πείτε μου όμως, όταν απροσδόκητα μας 'χτυπήσει' κάποιος ευαίσθητη χορδή, μπορούμε να σκεφτούμε λογικά και ψύχραιμα;
    Ας τιμωρηθούν και οι δύο λοιπόν.
    Αυτό με εκνεύρισε για το προηγούμενο. Η άδικα μη τιμωρία του ματεράτσι.

    ΥΓ: Ενα μπράβο στον manblog για την ευγένεια του, πόσο σπάνιο σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για να μην παρεξηγηθω δεν συμφωνω ουτε με την κουτουλια ουτε με την βρισια....απλα την κουτουλια της κατανοω σαν προσωπικη εκρηξη κάποιου που εκρηγνυται....την κατανοω,αλλα ο zidane επρεπε να τιμωρηθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Λευτερη σε αυτο που ειπα οτι << η κουτουλια είναι εκτονωση,είναι η ελαχιστη διαμαρτυρια >> φυσικα δεν εννοω να αρχισουμε όλοι να δινουμε κοτουλιες ο ενας στον άλλον,απλα ηθελα να πως πως υπάρχουν στιγμες που ένας άνθρωπος είναι τόσο φορτισμενος που η << κουτουλια >> φαινεται αθωα μπροστα στις άλλες πιθανες αντιδρασεις του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. "Η λεκτική είναι η χειρότερη."

    Οκαυ, ας κάνουμε αυτό το τεστ :-) Θα σας δώσω μια κουτουλιά αλά ζιντάν και εσείς θα απαντήσετε με όση "λεκτική βία" θέλετε. Θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο δεν είναι χειρότερη αλλά δεν είναι καν βία.

    Όσο και να το τραβήξετε από εδώ, να το τραβήξετε από εκεί το γεγονός θα παραμείνει ότι ο ένας έβρισε (απ'ότι φαίνεται όχι την μάνα αλλά την αδερφή. Ο διάλογος ήταν κάπως έτσι από αυτά που έχω διαβάσει εώς τώρα "Ζ: Αν θέλεις σου δίνω την φανέλα μετά την παρτίδα. Μ: Προτιμω να μου την δώσει η αδερφή σου...") και ο άλλος του έδωσε κουτουλιά. Αν δλδ ήταν στον δρόμο και έβγαζε ένα πιστόλι και τον πυροβολούσε το ίδιο θα λέγατε; Δράση-αντίδραση;

    Ποιό είναι το όριο όπου η σωματική βία παύει να είναι "άμυνα" στην "λεκτική βία" και ξεκινάει να είναι επίθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Λέει η Maria Velliou ότι «κανείς, ούτε καν οι υπερασπιστές του [Ζιντάν] δεν τα έβαλαν με τον διαιτητή που έδωσε κόκκινη κάρτα». Εδώ είναι το ζουμί: πας ενάντια στους κανόνες (ενός παιχνιδιού ή της ζωής – δεν έχει σημασία) και πληρώνεις. Και ο Ζιντάν δεν πήγε ενάντια στους κανόνες του παιχνιδιού σ’ εκείνη την περίπτωση – ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του, αμαύρωσε την εικόνα του, πάει να πει, πήγε ενάντια στους κανόνες της ζωής που τον ήθελαν να προσέχει και να βγει Κύριος από το γήπεδο. Η κάρτα αυτή αφορούσε πλέον τη ζωή και την εικόνα που άφηνε πίσω του – όχι το παιχνίδι.

    Σύμφωνα με αυτή τη διάσταση, ο Ζιντάν ήταν ο τέλειος αυτόχειρας, η κουτουλιά του ήταν η επιτομή της αυτοκαταστροφής. Τα έχασε όλα μόνος του (γι’ αυτό και νευρίαζα όταν έβλεπα γνωστούς πολιτικούς μας, για τους οποίους το πολιτικό κόστος μετράει πάνω απ’ όλα, να κριτικάρουν την ενέργεια του Ζιντάν – αυτοί πότε σκέφτηκαν έστω αμυδρά την πιθανότητα να τα τινάξουν όλα στον αέρα; Πόσο ξένη είναι στο μυαλό τους η πράξη της τέλειας αυτοκαταστροφής;)

    Λόγω του μεγέθους της πράξης του Ζιντάν, μιλάμε γι’ αυτήν. Και γι’ αυτό δεν έχει σχέση με την εδώ διακοπή του moderation. Τα μεγέθη είναι όχι απλώς ανόμοια, δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. "Η σωματικη βια εδειξε ολη τη βαρβαροτητα & τον πρωτογονισμο του. Γενικα, οποιος πειραζεται απο βρισιες ειναι κομπλεξικος."
    "Αν θεωρήσω ότι κάποιος με προσβάλει λεκτικά (π.χ. με αποκαλέσει 'ρε') δικαιούμαι να τον σκοτώσω."
    "Θα σας δώσω μια κουτουλιά αλά ζιντάν και εσείς θα απαντήσετε με όση 'λεκτική βία' θέλετε."

    κλπ. κλπ. (και να με συγχωρούν όσοι σχολιογράφοι δεν είδαν δικά τους γραφόμενα ανθολογημένα)

    Από σοφιστείες και υπερβολές άλλο τίποτε στα σχόλια. Ο Ματεράτσι μέσα μας ζει και βασιλεύει, λοιπόν.

    Υ.Γ. Όσοι κατηγορούν το Ζιντάν για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, να ζητησουν τα λεφτά τους πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αν μιλάμε για αναποδογυρισμένες καταστάσεις και αντίληψη των ηθικών αξιών, τότε ναι, συμφωνώ...
    Για δικαιολογημένη αντίδραση μιλάμε πολλοί φίλοι εδώ μέσα, όχι κουτουλιά για διόρθωση κακώς κειμένων.
    Αυτά θέλουν άλλου είδους "κουτουλιές", αυτές που να σου σφάξουν όλο σου το μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. manblogg said...
    Εννοείτε μια κοινωνία η οποία ανέχεται και δικαιολογεί τη βία μέχρι και το φόνο για κάποιο "ιερό" λόγο;

    Τέτοια κοινωνία ήταν η ελληνική στα νειάτα μου. Όποιος σκότωνε "για την τιμή του αδελφού, κλπ." είτε αθωονόταν είτε έπαιρνε μικρή ποινή εξαγοράσιμη. Ο Ζιντάν από μία τέτοια κοινωνία προέρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δεν παρακολούθησα την αντιπαράθεση αυτήν και ως εκ τούτου δεν έχω το δικαίωμα να εκφέρω γνώμη.

    Απλώς θέλω να σχολιάσω ότι ο λόγος που όλοι απογοητεύτηκαν με τον Zidane ήταν η έλλειψη ψυχραιμίας, που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει έναν ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΚΤΗ. Αν είχε βρίσει ο Zidane τον Materazzi, και ο Ιταλός είχε ρίξει την κουτουλιά, κανείς δε θα είχε ασχοληθεί με το θέμα.
    Όμως τα πράγματα έγιναν αντίστροφα, ο Ιταλός έβρισε το μεγάλο σταρ όπως βρίζουν τα παιδιά παίζοντας στις αλάνες, και ο σταρ αντέδρασε όπως αντιδρούν τα παιδιά παίζοντας στις αλάνες.
    Ο σταρ όφειλε να είναι κρατήσει ένα ψηλότερο επίπεδο. Γιατί αυτός είναι μεγάλος παίκτης, ηγέτης, αρχηγός, και από αυτόν περίμενε κανείς σοβαρότητα, ωριμότητα και υπευθυνότητα, για να μείνουν τα πράγματα ήσυχα - όχι από τον άλλον.

    Υποθέτω πως αυτό το νόημα έχει η παρομοίωση αυτή. Να σας υπενθυμίσει πως αυτό το μπλογκ είναι δικό σας, εσείς είστε ο σταρ και είναι δική σας ευθύνη να μην εξάπτεσθε εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα όμορφο κλίμα στο μπλογκ αυτό. Και άλλωστε δικοί σας είναι οι κανόνες και είναι στη δικαιοδοσία σας να παίξετε όπως θέλετε ώστε να παραμένουν όλα ήσυχα κι ωραία.

    Από τον ώριμο περιμένει κανείς υπευθυνότητα, όχι από οποιονδήποτε άλλον.

    Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω παρακολουθήσει την αντιπαράθεση, συγχωρέστε με για τυχόν παρερμηνείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Mην ξεχναμε ομως οτι Ιταλοι(λογω Μπερλουσκόνι με τις γνωστες του
    δηλωσεις)και οι Εγγλεζοι
    αντιμετωπιζονται με αλλο ματι
    απο την "θερμη" αραβική ψυχη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο Λευτέρης είπε:

    "Εάν ήμουν ποδοσφαιριστής, θα προτιμούσα να φάω κουτουλίτσα, παρά να μου σπάσει το καλάμι ή τον αστράγαλο στην επόμενη φάση. Καλά τα λέω; (για όσους ξέρουν από μπάλλα δηλαδή κι έχουν παίξει ποδόσφαιρο σε τουρνουά)."

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα λες, Λευτέρη. Ακόμα και στις παλιές αλάνες ή τους δρόμους να έχει παίξει κανείς μπάλα, ξέρει πολύ καλά τι βγάζει ο καθένας μέσα στο παιχνίδι. Ακόμα και στα ματσάκια στις εκδρομές ή τις κατασκηνώσεις του Κατηχητικού είχαμε τέτοια "κρούσματα" - θυμάμαι έναν τύπο που δεν είχε αφήσει καλάμι για καλάμι και έπαιζε πολύ "βρώμικα", παρά τις "συνέπειες" από τους παπάδες και άλλους μεγαλύτερους ;)

    Ούτε τα φράγκα ούτε οι παραινέσεις για "fair play" ούτε οι τιμωρίες δε μπορούν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Ας μην ξεχνάμε πως ούτε ο Πελέ, ο Μαραντόνα ή όποιος άλλος μεγάλος ήταν "αγγελούδια", έτσι;

    Κι ας τον Ανδρουλάκη να ...ψυχαναλύει τον Ζιντάν. Προτιμώ χίλιες φορές τις κορυφαίες (ψυχ)αναλύσεις της ...άσχετης Αφροδίτης ;)

    (BTW απολαυστικός ο Old Boy :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. " Έτσι θα σταματήσουν οι φασαρίες και θα γεμίσει η περιοχή χοντρούς Αμερικανούς που βλέπουν τηλεόραση όλη μέρα.
    Το πρόβλημα βέβαια είναι με τι θα ασχολείται ο ΟΗΕ μετά... εκτός από τα καφεδάκια στους διαδρόμους δηλαδή... "

    σωστός.. αλλά και πάλι καλύτερα χοντρός Αμερικανός που βλέπει TV όλη μέρα ή καλύτερα Φονταμενταλιστής Άραβας φανατισμένος Vs Φονταμενταλιστής Εβραίος φανατισμένος? δύσκολη ερώτηση δε νομίζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Επειδή αρκετοί έχουν "κατακρίνει" τον Λευτέρη Κρητικάκη (και όχι μόνο σε αυτό το blog, αλλά και σε δικά τους), να επισημάνω απλώς πως πέρα από το "επιθετικό" ή κατά άλλους "χαριτωμένο" ύφος του, κάνει πολύ εύστοχες παρεμβάσεις και γράφει πολύ ουσιαστικά πράγματα - έστω κι αν δεχθούμε πως αυτό γίνεται "αποσπασματικά". Το παρακάτω π.χ. χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης:

    "ακόμα και στην αρχαία εποχή, οι τρεχαντήρηδες των ολυμπιακών αγώνων αξίζανε όλες τις τιμές... το Σωκράτη τον σκοτώσανε..."

    Έτσι, για να μη νομίζουμε πως σε άλλες εποχές (και ειδικά τον "παλιό καλό καιρό") τα πράγματα ήταν διαφορετικά και οι "αρχαίοι ημών πρόγονοι" (που μετά βδελυγμίας αποστρέφεται γνωστός σχολιαστής) ήταν "ευγενείς" και "υπεράνω".

    Μπορεί στα βιβλία (ημών και αλλοδαπών) να μαθαίνουμε για το "αρχαίο κλέος" και τα θαυμαστά επιτεύγματά τους, αλλά το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε για κάθε εποχή, αν απομονώναμε αυτά τα "επιτεύγματα" από την καθημερινότητα των ανθρώπων της. Μήπως οι "ευγενείς" εκείνοι αρχαίοι δεν είχαν τη δικιά τους "μπάλα", τις δικές τους "Τατιάνες" και γενικότερα τις δικές τους μαλ@κίες; Ο Αριστοφάνης λίγα σατίρισε από αυτά; (ευτυχώς που διασώθηκαν και μερικά έργα του).

    Δυστυχώς, αυτή είναι μάλλον η μοίρα όλων των ανθρώπων κάθε εποχής. Να σκοτώνονται στη δουλειά κάποιοι επιστήμονες, μηχανικοί, έμποροι, υπάλληλοι κλπ. χτίζοντας αθόρυβα λιθαράκι λιθαράκι την κοινωνία της κάθε εποχής, για να έρχονται μετά διάφοροι αθλητές, καλλιτέχνες, πολιτικοί, "διανοούμενοι" κλπ. να μας λένε τα "ανώτερά" τους χωρίς ιδρώτα και αίμα, στηριζόμενοι στις πλάτες των πολλών - που κάθονται να τους θαυμάζουν και να τους χειροκροτούν κι από πάνω!

    Το σχόλιο του για τον Ανδρουλάκη, αν και δεν ξέρω πόσο δίκαιο ή άδικο είναι για το συγκεκριμένο πρόσωπο, σε αυτό ακριβώς το πνεύμα κινείται. Πληρώνουμε (ναι, μην αυταπατάσθε, εμείς τους πληρώνουμε με τους φόρους μας και πολλά άλλα, πάει μακριά η ...ανάλυση) διάφορους να μας "διασκεδάζουν" ή να μας "κυβερνούν" και δεν έχουμε κανένα λόγο σχετικά με την "αξία" τους ή την "αποτελεσματικότητά" τους. Και τους κάνουμε και "ινδάλματα" από πάνω.

    Όλα τα πιτσιρίκια βλέπουν τον Ζιντάν. Τα εκατομμύρια των άλλων ποδοσφαιριστών, που είτε από λάθος σχεδιασμό είτε από έλλειψη ικανοτήτων είτε από ατυχία δε μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη μιζέρια και ψωμολυσσάνε στις Ερασιτεχνικές, έχοντας επενδύσει τα δημιουργικά τους χρόνια στα "όνειρά" τους, δε θα τους δείξει κανείς στα πιτσιρίκια! Το ίδιο ισχύει και για άλλα "πρότυπα" (από "μοντέλες" μέχρι και "διάνοιες"). Φυσικά, έκαναν κι εκείνοι τις επιλογές τους και έχουν τις ευθύνες τους ;)

    Κανείς αρχαίος "ολυμπιονίκης" ή μοντέρνος "ποδοσφαιριστής" δεν άλλαξε την κοινωνία και αμφιβάλλω αν πολλοί είχαν την παραμικρή κοινωνική προσφορά (με την "ιδιότητά" τους τουλάχιστον). Συνήθως μόνο δόξα και χρήμα κυνηγούν - κι εμείς πληρώνουμε αδρά τις "χαρές" και τα "δράματά" τους. Τα ...reality μας μάραναν μετά!

    Πάντα οι ...τρεχαντήρηδες θα παίρνουν τις τιμές και οι ...Σωκράτηδες θα παίρνουν (να μην πω τι).

    Υ.Γ. Την ώρα αυτή, που ο κόσμος συγκλονίζεται από τα τραγικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή, η "σοβαρή" ΝΕΤ δε δείχνει τις καθιερωμένες ειδήσεις των 21:00, αλλά ένα "φιλικό προετοιμασίας" του Παναθηναϊκού! Α, ρε, Λευτέρης που τους χρειάζεται :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. taramas:

    Πολύ λυπάμαι γι' αυτό, αλλά έχεις ...απόλυτο δίκιο :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΝΔ help!
    "Και ο ζιντάν από μία τέτοια κοινωνία προέρχεται".
    Ο ματεράτσι από τι κοινωνία προέρχεται;

    Είμαι κάποιες φορές σε δίλλημα.
    Να 'κατέβω΄ και να μιλήσω στη γλώσσα του ματεράτσι ή να κρατήσω το επίπεδο και ο κάθε ματεράτσι να καρπωθεί αυτόβουλα ένα δίκιο;

    Στην πρώτη περίπτωση καταλήγω να είμαι τις περισσότερες φορές το θύμα με τη ρετσινιά του "απολίτιστου", στη δεύτερη επιτρέπω πολλούς ματεράτσι που δεν καταλαβαίνουν το ανώτερο, να με προσβάλλουν.
    Αν πω πως τους απορρίπτω τότε πάλι, καταλήγω σε ρατσισμό! (Απορρίπτω ανθρώπους μιάς κοινωνικής ομάδας ως κατώτερους).

    Και τέλος, συμφωνείτε πως όσο πιο τίμιο και ηθικό στοιχείο είναι κάποιος, τόσο πιό εύκολα προσβάλεται;
    Ο Ζιντάν χρηματοδοτεί πρόγραμμα της unisef, πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, πρέσβης καλής θέλησης.
    Του απονεμήθηκε το 2004 ο τίτλος του ιππότη της λεγεώνας της τιμής.

    Δεν μπόρεσε λοιπόν να ανεχτεί από κανένα "τσόλι" να τον προσβάλει έτσι.
    Εγώ θα τον σάπιζα. Με την γλώσσα που καταλαβαίνει. Αναγκαστικά.

    Προτιμώ τη στάμπα του απολίτιστου από το αυτόβουλο δίκιο του κάθε ματεράτσι.
    Προτιμώ να είμαι απολίτιστος φιλάνθρωπος...

    Δεν ήταν απλή κουτουλιά!
    Ηταν κουτουλιά σε κάποιον που δεν σεβάσθηκε την ιστορία του, την προσφορά του. Κουτουλιά στο ανέντιμο λεκτικό χτύπημα κάτω από τη μέση.
    Οπως σου παίζουν τη λύρα χόρευε λέμε στην Κρήτη.

    Χάρηκα που έμαθα πως η fifa θα καλέσει σε απολογία τον ματεράτσι.

    Χρόνια έχω καταλήξει να μη χαρίζω κάστανα σε όποιον θίγει την προσωπικότητα μου.
    Με το όποιο κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. mickey οποτε μπορεις επικοινωνησε μαζι μου στο wertherlover@yahoo.gr

    Θελω να σου ζητησω μια χαρη,σου εχω στειλει και μεηλ

    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Όλος ο κόμος αναστατώθηκε με τις προκλητικές επιθέσεις των Ισραηλινών κι οι Αμερικάνοι αντί για κόκκινη κάρτα ρίχνουν (ακριβότερο) πετρέλαιο στη φωτιά.
    Οι εφημερίδες μπορούν να γράψουν κάτι αν δεν φοβούνται τη γνωστή σφραγίδα: ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ της παγκόσμιας λογοκρισίας κάποιων κέντρων και λόμπυ.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ευχάριστο μουσικό διάλειμμα!

    Λα λα λα λαααα!

    Μέχρι και ποδοσφαιρικά σερβίρονται σ'αυτό το μπλογκ, εγώ που νόμιζα ότι με το αεκάκι και μερικά σχολιάκια here & there είχαμε ξεμπερδέψει...

    Φευ!

    (Φτου!)

    Τι μας λείπει λοιπόν?

    ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑ!

    Εχουμε και λέμε (Θεούλη μου, πόσο πιο κάτω θα κυλιστώ γι'αυτό το μπλογκ! Ζώδια! Θα με καρυδώσει το 12-θεο, κι εγώ μαζί! Να τους εμπαίζω στο ίδιο τους το σπίτι... Θα μου πεις, δεν είμαι εξπερ της Σοφίας, έτσι δεν είναι? Ωραία, γιούριααα!)

    Γάτος.

    Ζυγός δεν είναι?

    Ναι, ξέρω, νιανιανια, υπο βροχήν, υπό σκιάν, υπό γωνίαν, υπο.. τονίαν, ε, το λέει και το ωροσκόπιό του.

    Δον, δώσε βάση (εγώ παώ να φέρω θώρακα από μολύβι και κράνος, να τα έχω πρόχειρα, μπας και... Α, ναι, και αλεξικέραυνο, ο Δίας βλέπετε...)
    :)))

    "... The only obstacle you have is that you will have to be patient. Mercury will be retrograde in your career house from July 4 to 29, but you have been subject to this planet's delays, postponements, and difficulties since mid-June.

    ...

    ... You'll be eager to put last month's career gains into effect, but Mercury in retrograde - now zooming through this same professional part of your chart that your mind is so heavily trained on - will require that you chill until August.

    Don't feel time will be lost. You'll be more productive and more successful if you spend July going over facts, assumptions, and projections that you will need to base the foundation of your new endeavor."

    Γάτε, chill!

    Τό λέει και το ζώδιο!

    ΛΟΛ!!!

    http://www.astrologyzone.com/
    forecasts/


    (Ο Ζιντάν τι είναι? Ταύρος?)
    (Καινούριοι φίλοι, τα έχουμε πει περί αστρολογίας. Πλάκα κάνω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @somebody,

    Αν το κάνουμε όλοι αυτό, τι παράδειγμα θα δώσουμε στα παιδιά μας και τι κόσμο θα τους παραδώσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Οσο για τη φιλοσοφία του loser όπως την έθεσε ο φίλος upsidedown είναι σωστή αλλά κατά τη γνώμη μου εν μέρει.
    Σίγουρα υπάρχει και αυτό.
    Υπάρχει όμως και αυτό που ο λαός μας λέει: Θες να αγιάσεις και δε σ αφήνουν οι διαβόλοι.
    Κάποιες φορές λοιπόν σε γυρνούν πίσω, σε πράγματα που θέλεις συνειδητά να ξεχάσεις και να αλλάξεις ρότα. Είναι πάνω από τις δυνάμεις σου, που πρέπει να είναι υπεράνθρωπες, μα είσαι όμως απλώς άνθρωπος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Aphrodite said:
    Γάτος.
    Ζυγός δεν είναι?

    Ασε Αφροδίτη μας! Τον έχω καταλάβει εγώ! Ζυγός και εγώ και τον νιώθω!
    Στον σεβασμό της ανεξαρτησίας, στο απόλυτα αρμονικό και όμορφο σε ότι κάνει, στην ακόμα και καταλογιζόμενη ασυνέπεια! Εγώ αυτό το λέω ελευθερία και ευελιξία!

    Επίσης: "Τι παράδειγμα θα δώσουμε στα παιδιά μας".

    Δυστυχώς συμφωνώ!
    Τι λες όμως, δεν θα βιώσουν ούτως ή άλλως την όποια απρέπεια ή ακόμα και αδικία εν βρασμώ;
    Μην ξεχνάς εξάλλου πως πολλά από αυτά που γίνονται γύρω μας είναι πολύ πιό χρήσιμα αν τα χρησιμοποιήσουν οι γονείς σαν αντιπαράδειγμα!
    Και τι παράδειγμα επίσης ο ματεράτσι!
    Βρίσε, πρόσβαλε, ξεφτίλισε. Ο άλλος δεν θα αντιδράσει! Είναι το παράδειγμα!
    Χάος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. parafrafos said:

    Είδα κι έπαθα ώσπου να μάθω να την "ανέχομαι" και να καταβάλλω το σχετικό τίμημα, δηλαδή την οδύνη της ανεκτικότητας.

    Κρατάω αυτή την έκφραση, 'οδύνη της ανεκτικότητας'. Μεγάλη κουβέντα. Το περι ου ο λόγος περιστατικό, οχι πολύ σημαντικό αλλα οι προεκτάσεις του, το αντίθετο. Ωραίες οι φάσεις που γίνονται αιτία να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε γνώμες, επιχειρήματα, και να διατρανώσουμε ενα απο τα πιο μεγάλα μυστικά της ύπαρξης μας, τη διαφορετικότητα μας. Σκέψου έναν Πλανήτη που όλοι σκέπτονται και ενεργούν το ίδιο. Φρίκη. Όσο για τον Ζιντάν, ίσως η ύβρις να ήταν η αφορμή. Απέκρουσε ο πορτιέρο ένα γκόλ που θα τον έκανε ημίθεο κι έβλεπε τον αγώνα (ποιος έιπε παιχνίδι?) να πηγαίνει στα πέναλτυ. Και απο πάνω να σε βρίζουν ?
    Ε άρπα τη.
    Απαράδεκτος.
    Τό πέσιμο του Ματεράτσι, ακαριαίο, δε φάνηκε θέατρο. Και η προσβολή? Ααααα εδώ υπεισέρχεται η 'οδύνη της ανεκτικότητας'. Το να έχω το δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα με λόγους που ίσως μερικοί θεωρήσουν προσβλητικούς, σημαίνει οτι πρέπει και γώ να ανέχομαι λόγους που θεωρώ προσβλητικούς. Τώρα αν μπορεί κάποιος πρακτικά στο 110 λεπτό με 40 κιλα αδρεναλίνης στο αίμα του να το σκεφτεί ετσι, είναι κάτι που δεν μπορώ να το απαντήσω.
    Αναφορικά δε τα περι παιδιών και διδαγμάτων και λοιπών, βρίσκω το περιστατικό πολύ ωφέλιμο. Τα παραδείγματα προς αποφυγήν είναι εξ ίσου, η και περισσότερο, χρήσιμα απο εκείνα προς μίμηση.
    Εμένα με με προβληματίζει περισσότερο το οτι 40 τοις εκατό των λυκειοαποφοιτησάντων μας δεν έχουν τις βασικές γνώσεις για να συνεχίσουν τη μάθηση τους στον τρίτο βαθμό. (εκτός κι αν ο όρος βάση δεν σημαίνει πλέον βασική γνώση ικανή προς συνέχιση σπουδών). Εκεί θα συγχωρούσα κουτουλιά προς τους ιθύνοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Χμμμ... και μπούφλα, και μπούφλα... Πολιτισμένη όμως, ε?

    Με το γάντι...


    ...του μποξ!

    Αμα είναι για το καλό των παιδιών μας!!!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Παναγιά μου!

    Συμφωνώ με τον somebody!

    Να πάω να κοιταχτώ!

    ΛΟΛ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Συμπλήρωμα.
    Δε νομίζω πως ο παραλληλισμός Ζιντάν-Δήμου είναι ακριβής. Άλλο να σε προσβάλλουν υβριστικά κι' άλλο να σου προσάπτουν εν δήμω κατηγορίες ασταθείς ως και συκοφαντικές. Η αγανάκτιση απ'το δεύτερο πολύ πιο βαθιά. Σε καμμιά δε περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ τον Ν. Δήμου να συναντά στη Σταδίου τον Ηλιοδεντρο και να τον ξαπλώνει σπλαααατς δίπλα στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη με μια κουτουλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. (άμα του σφυρίξει όμως τίποτε για τα γατιά του και τη μάνα τους? Ε?)

    ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!

    (Οκ, πλάααακααα, μην τις φάω τώρα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Οποιον του σφυρίξει πάντως τίποτε για μας και το μπλογκ, που του έχουμε... μαυρίσει τη ζωή, θα τον πάει για μπύρες, δεν είναι?

    ΥΓ- κορίτσι είναι βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλημέρα από τα γαλανά νερά του Αιγαίου!

    Λευτέρη κάνε κράτει - δουλεύω με ογκοχρέωση! Άσε που σε λίγο το blog του Δήμου (και του Don) θα ονομάζεται blog του Λευτέρη...

    Θεά, μέχρι τα ζώδια έφτασε η ερμηνευτική απελπισία σου... lol (αγγλικά όμως!).

    Θυμήθηκα παλιές ειδήσεις για "εγκλήματα τιμής": "Τον έσφαξε γιατί προσέβαλε την τιμή της μάνας του". Απόφαση: Δικαιολογημένος βρασμός ψυχής, δύο χρόνια με αναστολή λόγω προτέρου εντίμου βίου.

    Στην Κρήτη και στην Μάνη, ψωμοτύρι. Αν δεν έσφαζες, δεν ήσουνα άντρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. @Aphro:
    Παναγιά μου, συμφωνώ με τον somebody!
    Να πάω να κοιταχτώ!

    Πω πωωωω! Θα σε βρω κάποτε!
    Εεεεχουμε να λογαριαστούυυυμε!
    Εγώ είμαι από την Κρήτη και προσβολέεες δεεεν τις σηκώωωωνω!
    Την 'δουλεεύεις' την κουτουλιά!
    Η την μαχαιριά!

    Διάλεξε όπλο!!! :) :) :)
    Κούτελο, μαχαίρι, κουμπούρα!!!
    χι χι!

    Lol lol! :)

    Την καλημέρα μου!

    ΥΓ: Το κούτελο, για υπόκλιση
    Το μαχαίρι, σε ρόλο darts
    Την κουμπούρα, ε, να μην κρεμάσουμε και κάτι;
    λα λα λαλαλαλα! (σε στρουφορυθμό)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Καλημέρα και από μένα!
    Ζιζού άνοιξες πάλι ένα μεγάλο θέμα!
    Τις χρεώσεις του internet και τις κακές υπηρεσίες για αυτές τις χρεώσεις.
    Για πόσο διάστημα θα συνεχιστεί αυτό το χάλι?
    Είναι απαράδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Καλημέρα αγαπημένε ΝικόΔημε,

    ευχομαι να περνατε καλά κι εσείς και η σύντροφός σας!

    Με απέραντη αγάπη

    Α.

    ΥΓ. Συγγνώμη για ό,τι έγινε εξ αιτίας μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. @ND,

    "...Στην Κρήτη και στην Μάνη, ψωμοτύρι. Αν δεν έσφαζες, δεν ήσουνα άντρας."

    Κατάλαβα. Γι'αυτό εσύ... Γάτος, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Προειδοποίηση: Ακολουθεί Σκέψη, που 5 η ώρα το πρωί ακουγόταν μια χαρά, τώρα δεν είμαι σίγουρη....

    **************

    Ο Ζιντάν τελικά έπαιξε ΜΕΣΑ στα πλαίσια του παιχνιδιού, εννοώ τους κανονισμούς σε σχέση με τον τρόπο χρησιμοποίησης του σώματός του ως παίκτη μες τον αγωνιστικό χώρο.

    Δύο μέσα επιτρέπονται, με αυτά πορεύτηκε.

    Η κλωτσιά ή κεφαλιά/κουτουλιά.

    Θα ήθελα να δω επιλογές:

    1. Να χτυπάει με κλωτσιά!
    2. Να χτυπάει με τα χέρια!

    Να δω ΤΙ θα γινόταν τότε...
    ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!

    Δλδ πάλι καλά που ήταν στα εντελώς τυπικά όρια επιτρεπόμενων κινήσεων...

    Τέλος σκέψης. Φλάντζα.

    ***************

    Χμμμμ... ποδοσφαιρικά, αστρολογία, μια πυρηνική φυσική μου λείπει να κλείσω ως σχολιάστρια, αλλά μάλλον θα με προλάβει ο Λεχτέρης...

    Καλημέρα σε όλους, από δω ως το Αμέρικα!!!
    :)))))

    ΥΓ-κάποιε, προτιμώ χαστούκι. Είναι ηχηρό, U can't miss it even if U want to και σίγουρα είναι εξαιρετικά θεατράλε κίνηση, αντάξια πάθους. Κι επειδή ως γνωστόν τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλα, we get away with murder! χε χε χεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Επειδη ειπα κατι πριν(Σαβ Ιουλ 15, 07:52:09) και ο Μικυ μπορει να μου ζητησει καποια πηγη

    Εκτος απ τον Berlusconi αυτα ειναι
    πιο προσφατα..μπορειτε να
    διαβασετε και τη σημερινη
    Καθημερινη σελ.14(Δελαστίκ)

    ((((και στη συνεντευξη του ο Ζινταν
    ειπε οτι αυτό τον πειραξε περισσότερο

    Italy's all-white team, from a largely devout Catholic populace, had won against "a France team which sacrificed its own identity by lining up blacks, Islamists and communists to get results," Calderoli had said on Sunday.(vice-president of the Italian Senate)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Μπορεί κανείς να κατανοήσει την στάση του Ζινταν, όχι όμως και να την επικροτήσει. Θαυμάζω αυτούς που έχουν μεγάλη ανεκτικότητα και υπομονή και δεν απαντάνε στην βία με βία Και γιαυτο, μερικές φορές δεν θαυμάζω τον εαυτό μου.

    Zidane όχι, Ζι-don μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Aπο λινκ που εχω και στο blog μου
    Salut Beur-Meteque

    (Buer)Eτσι λενε οι Γαλλοι τους Βορειοαφρικάνους


    Τη λατρεία του 1998 θέλησε να «σακατέψει» ο ηγέτης του κόμματος «Front National» Ζαν-Μαρί Λε Πεν, μιλώντας με προσεγμένη κακεντρέχεια, στην προσχηματική του ομιλία. Εξήρε τον Ζιντάν, τον «γιο της γαλλικής Αλγερίας», μια φράση που στην γαλλική κοινότητα είχε μία και μόνο επεξήγηση κι αυτή εντοπιζόταν πίσω στις βαθιά πολιτικές αντιθέσεις των δύο χωρών και ακόμη προκαλούσε βαθύ μίσος ανάμεσά τους. Μια φράση που μεταφραζόταν είτε σε προδοσία του Ζιντάν προς τη χώρα του, είτε σε εκδούλευσή του στους Γάλλους. Η «προπαγάνδα» κορυφώθηκε όταν ένας εκ των ακολούθων του Λε Πεν απέδωσε την αποδοχή του Ζιντάν από τους Γάλλους επειδή ο πατέρας του υπήρξε μισθοφόρος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του αλγερινού πολέμου, ένας από τους αποκαλούμενους «harki» στα αραβικά, που μισούνται θανάσιμα από τους Αλγερινούς και θεωρούνται απεχθείς από τους Γάλλους. Μια κατηγορία με τρομακτικό αντίκτυπο στο μαρσεγέζικο προάστιο που μεγάλωσε και ζούσε ο Ζιντάν.

    Ο Ζιντάν έγινε αποδέκτης απειλών θανάτου, αποδοκιμασιών και τα πόστερ που τον καλούσαν να γίνει πρόεδρος αποκαθηλώθηκαν, δίνοντας τη θέση του σε αυτά που θα τον αποκαλούσαν «harki» στους δρόμους της πόλης. Το παιχνίδι που είχε οργανωθεί, με σκοπό να αποτελέσει μια ποδοσφαιρική ιστορική συνάντηση της Γαλλίας με τους Αλγερινούς στο «Σταντ ντε Φρανς» τον Οκτώβριο του 2001, κατέληξε σε μεγαλοπρεπές φιάσκο. Εγκαταλείφθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, έπειτα από εισβολή οπαδών στο γήπεδο κι ενώ νεαροί Γάλλοι, αραβικών ριζών επευφημούσαν τον Μπιν Λάντεν και προπηλάκιζαν τη Γαλλία. Ο Ζινεντίν Ζιντάν εμφανίστηκε για πρώτη φορά από όταν ξέσπασε ο «πόλεμος», τερματίζοντάς τον με μία δήλωση.
    «Θα το πω μόνο μία φορά: ο πατέρας μου δεν είναι harki. Ο πατέρας μου είναι Αλγερινός, περήφανος για το ποιος είναι και εγώ ο ίδιος είμαι περήφανος για την καταγωγή του. Το μόνο σημαντικό πράγμα που έχω να πω είναι πως ο πατέρας μου δεν πολέμησε ποτέ εναντίον της χώρας του».


    Διαβαστε το ολο στο ego.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. o zidane einai i metensomatosi tis nekropsias tis psixis tou xenofonta zolota sto soma tou giorgaki papandreou. diladi tetoies vromies mporeis na tis perimeneis mono apo ipanthropous me titlous "masters" kai apo kathigites se anotata ekpaideutika politika simvoulia. gamisou soma, opos eipe o poiitis. o zidane dialise ti neolaia tis xrisis augis gia na tin epanidrisei m sti niosti fores pano sta sathra themelia tis prosfatis exaggelias tou arxiepiskopou alavanou gia tin ptosi tis timis tou maurou koresmenou idrogonanthraka pou kilaei mesa ston argo kai araxno eggefalo opoioudipote reporter egine dianooumenos legontas ti frasi "mauros xrisos". otan ginei proponitis o zidane, afou deirei diladi to vallianato kai viasei ton kougia, tote tha analavei apo oli tin elliniki ethniki omada podosfairou mono tis tixes tis. ektos an apodrasei me elikoptero apo tis koridalenies filakes kai pragmatopoiisei tin teleti anastasis tou georgiou papadopoulou, thisiazontas oiondipote andrianta tou odisea eliti. o zidane einai protipo, simvolo, oneiro. apolitikoi efivoi thanai autoi pou xipnoun ta xaramata kai pano sta maxilaria tous xinoun ta kauta ta dakria ths orgis pou tous ananeonei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλησπέρα σε όλους!

    Νίκο, δεν ξέρω αν είσαι Zidane, αλλά το Γκνάκι έχει δεινοπαθήσει με τα ...υπαρξιακά σου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Αγαπημένε Νικόδημε, καλησπέρα!

    Πολύ θα ήθελα να ήμουνα κι εγώ σε μια παραλία!

    Διασκεδάστε και για μένα!


    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Καλησπέρα! Έκανα το πρώτο μου μπάνιο επιτέλους!

    Πολλά φιλιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Καλά, ΤΩΡΑ είναι πλέον σε χαλλλλλαρό mood το ΝΔ-blog...

    Ολοι πήγαν φαίνεται να βοηθήσουν τον Αγγελο να κάνει το πρώτο του μπάνιο!

    (δεν ήθελες μάλλον, χρειάστηκαν πολλοί για να σε βουτήξουν, ε?)
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Άσε, τέτοια ταλαιπώρια ούτε στη βάφτιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Αγαπητέ Ν. Δήμου φαίνεται οι μνήμες σας είναι παλιές. Διότι το "νέο" σύστημα βρίσκει τρόπους και να "ξεπλένει" οικογενειακές ντροπές αλλά και ο δράστης να είναι το ίδιο το θύμα! Και όλ'αυτά κάπου στην ανατολική Τουρκία.
    από Κυρ. Καθημερινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. κ. Δήμου, μου φαίνεται λιγάκι περίεργο που κανείς δεν αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο Ματεράτσι έβρισε τον Ζιντάν (ή τελοσπάντων, την αδερφή του). Στην προηγούμενη φάση λοιπόν, ο Ματεράτσι κρατάει τον Ζιντάν από τη φανέλα. Ο Ζιντάν, αλαζονικά, του λέει:"Αν θέλεις τη φανέλα μου, θα σου τη δώσω μετά το τέλος του ματς!" (αλαζονικά, διότι υποτίθεται ότι ζητάς φανέλα από πολύ μεγάλους παίκτες κλπ). Άρα, αντιστρέφοντας το σκεπτικό, μήπως ο Ματεράτσι δικαιολογημένα εξεράγει; (και κατόπιν ο Ζιντάν δικαιολογημένα τον κουτούλησε!)
    Νομίζω πως έδωσα αφορμή για ακόμη 159 σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Συγγνώμη αλλά είναι δυνατόν να αναλύουμε τόσο πολύ την κουτουλιά του Zidane; ΄Ενας ποδοσφαιριστής είναι ο άνθρωπος που αμοίβεται με υπέρογκα ποσά τόσο για το επάγγελμά του όσο και για τις διαφημίσεις. Ποιος σας είπε ότι καίγεται να είναι το σωστό πρότυπο για τα παιδιά; Μήπως ζητάμε πολλά από κάποιους που ούτε μπορούν ούτε σκέφτηκαν ποτέ να δώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. I am back...

    Τέλος (προς το παρόν) οι διακοπές (αλλά και τα κινητά και η ογκοχρέωση).

    Νέο ποστ - σοβαρό - πολιτικό - ανεβαίνει πάραυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ζιζού γάτε, είμαι μαζί σου. Εγώ θα προτιμούσα να τον φτύσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Άλλη μία άποψη υπέρ του ΖΙντάν εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Λόγω απουσίας το Σ/Κ δε πρόλαβα να σχολιάσω το post. Είναι φανερό ότι οι πιο πολλοί σχολιαστές δεν έχουν καμία σχέση με γήπεδο και εξέδρα. Δεν έχουν ποτέ βρέξει ή παγώσει το πισινό τους σε ένα γήπεδο! Είναι σαν σας κάνει σχολιασμό θεατρικών και μουσικών παραστάσεων κάποιος που δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ από κοντά και η μόνη του επαφή να ήταν από το 2ο πρόγραμμα και τη tv... Κάποιος τέτοιος να προσπαθεί να μου αναλύσει το ψυχισμό του μουσικού ή του ηθοποιού!
    Τεσπαν, πιστεύω ότι ο ΝΔ πραγματικά μοιάζει στο Zidane... και στον Maradona... Δείχνει ότι είναι άνθρωπος, με νεύρα κ.τ.λ.
    Και δε μοιάζει καθόλου στο Pele style, ξέρετε το κύριο αλάνθαστο, ποδοσφαιριστή που θέλουν να πλασάρουν... Φυσικά και εγώ στεναχωρήθηκα με τις δηλώσεις που έκανε μετά... φάνηκε ότι ήταν θέμα διαφήμισης! Κάτι που δε θα κάνει ποτέ πιστεύω ο ΝΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Κάποιου Χαράλαμπου ο γλόμπος λάμπει απο "ευφυία" και εφράδεια στα χαζο-ανέκδοτα σε βάρος των Ποντίων.

    Πολλές τρίχες του πέφτουν!
    Μας καράφλιασε!

    Τα γιαλαντζί ντολμαδάκια των κρουμοσκοπιανών πρώην συντρόφων του Εμφυλίου Πολέμου σχηματίζουν ουράνιο τόξο αρχιρατσισμού εναντιον αδελφών Ελλήνων προσφύγων.
    Φτάνει πια το Ελληνικό ιμιτασιόν απόγονοι του φύρδην μίγδην, μας εχετε πρηξει τις εθνικές μας καρύδες.
    -----

    -> Oikonomika.blog
    Καλό της Μόνικας, αλλά ακατάλληλο για μικρούς σαν τον προαναφερόμενο.
    -----

    -> Αφροδίτη: ".... Ερώτηση: αν του βγάλουν έστω κίτρινη κάρτα, πάει ο ζιζού?

    2η ερώτηση: αν πάει, γιατί παίζουν ποδόσφαιρο και δεν τον πηγαίνουν σιρκουί μέχρι να την βγάλουν τη ρημάδα?"

    Αγαπητή φίλη,
    οι χάνοι δεν τσιμπάνε πάντοτε. Πρέπει να είναι πεινασμένοι (απο γκόλ).
    Πέρασες τον Ματεράτσι για ερασιτέχνη ψαρά;
    Ιδίως μετά από το γκόλ των Ιταλών και λίγα λεπττά πριν τα πέναλτυ;

    Αφροδίτη, δεν γράφετε καλύτερα τα ποδοσφαιρικά σας εδώ στο κέντρο της Ελλάδας, γιατί λίγο μακρυά πέφτει για τους περισσότερους η χώρα του Μίκυ Μάους.
    Αφήστε που είναι απρόσεχτος, αν και παιδί των κατασκηνώσεων του κατηχητικού, και βγάζει συνέχεια έξω απροστάτευτη την ουρά του στο διαδίχτυο, με επώδυνα γι'αυτόν αποτελέσματα.


    Αφροδίτη: "αλλά αν το έγραφα με τη μία στο μπλογκ σου θα με παίρνατε με τις πέτρες..."

    Επιτρέψτε μου την διόρθωση, θα σας παίρνανε με τις κουτουλιές!

    Αφροδίτη:
    "Κι επειδή ως γνωστόν τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλα,"

    Τις χτυπάμε, τις χτυπάμε, με μαρουλόφυλλα που μεταμορφώθηκαν σε στιγμιαίες γαρδένιες στα σκυλάδικα.
    ------

    ->Vrennus said...

    "Από σοφιστείες και υπερβολές άλλο τίποτε στα σχόλια. Ο Ματεράτσι μέσα μας ζει και βασιλεύει, λοιπόν.

    Όσοι κατηγορούν το Ζιντάν για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, να ζητησουν τα λεφτά τους πίσω!"

    Εγώ δεν πλήρωσα φράγκο για τον Ζιντάν, ούτε κάλτσα αλλά ούτε βρακί δεν μου πούλησε.
    Αυτοί που του έσκασαν τα εκατομμύρια, ομάδες, ευεργέτες, διαφημιστικές εταιρίες κτλ. αυτή την στιγμή έχουν εφαρμόσει τις ποινικές ρήτρες του συμβολαίου συνεργασίας τους μαζί του.
    Τι περίμενες θα χάσουν τα χρήματά τους γιατί τους θερμο-παρακάλεσε ο Ζιντάν;
    Αυτή η "κουτουλιά" θα του στοιχίσει πολύ περισσότερα απο όλες τις κόκκινες κάρτες και πρόστιμα της FIFA.

    Συγκρίνοντας πάντα σχετικά την νοημοσύνη του Ματεράτσι με αυτήν του Ζιντάν είναι σαν να συγκρίνεις την νοημοσύνη της κατσαρίδας στην διάρκεια του πρώτου global warming με αυτή του δεινόσαυρου. Μαζί ξεκίνησαν το παιχνίδι μιας ζωής πριν πολλά χρόνια, στο τέλος ο Ματεράτσι σήκωσε την χρυσή υφήλιο, το όνομά του, την ομάδα του, την χώρα του ενώ ο Ζιντάν έφυγε για τα αποδυτήρια με κατέβασμένο το κεφάλι.
    ------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. -> Nikos Dimou said...
    "Τέτοια κοινωνία ήταν η ελληνική στα νειάτα μου. Όποιος σκότωνε "για την τιμή του αδελφού, κλπ." είτε αθωονόταν είτε έπαιρνε μικρή ποινή εξαγοράσιμη. Ο Ζιντάν από μία τέτοια κοινωνία προέρχεται..."

    Δεν μπορεί να είναι η ίδια κοινωνία.
    Ο Ζιντάν έζησε μια ζωή στην Γαλλία, όχι στην Αλγερία.

    Για την τιμή της Πενταγιώτισσας σφάζονται παλληκάρια.
    Για την τιμή της Ζιντάναινας ούτε γροθιά δεν έρριξε. Έδειξε το γαλλόπουλο κοκοριλίκι με μια κεφαλιά. Μήπως ήταν επνάληψη της κεφαλιάς ευκαιρίας για γκόλ που αποκρούσθηκε απο τον Μπουφόν (τι να πει κι αυτός ο καημένος με τέτοιο όνομα).

    Συγκριτικά πάλι με εγκληματικότητα οι περισσότεροι Έλληνες θα προτιμούσαν τους οικογενειακούς κώδικες τιμής της Ελλάδας πριν 50 χρόνια και την χαμηλότατη εγκληματικότητα του τότε παρά τις άσκοπες δολοφονίες "έτσι για την πλάκα" του σήμερα (μικρός Άλεξ) και την απότομη άνοδο της εγκληματικότητας.

    -> Nikos Dimou said...
    "...Στην Κρήτη και στην Μάνη, ψωμοτύρι. Αν δεν έσφαζες, δεν ήσουνα άντρας."

    Στα Κύθηρα που είναι μεταξύ Κρήτης και Μάνης, αλλά νησί, για να γίνεις άντρας έπρεπε πρώτα να έσφαζες μαρίδα, με δυναμίτιδα.

    -> Lefteris Kritikakis said...
    "Πάω τώρα βόλτα στο μουσείο του Will Rogers... (ο τοπικός ήρωας στο Rogers county...). Ρε που πάω στα γεράματα..."

    Λευτέρη χιλιαμπίλιασες εκεί στο κάντρι :)

    Τα κοπέλια στην Κρήτη ανεβαίνουν τον Ψηλορείτη και στην Όκλαχόμα το πιο ψηλό σημείο είναι η αποθήκη καλαμποκιού για τις αγελάδες.

    Lefteris Kritikakis said...
    "Χτες μάθαινα Mambo στην κυρία μου, με μουσική μάλιστα Τσιτσάνη (με Μαίρη Λίντα)

    ("να σκάσουν αααααπ' τη ζήλεια τους... τσιγγάνες και τσιγγάνοι...") "

    Μπηχτή στον Harry, Ελληνιστί Χαράλαμπο, ήταν αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Kosta Trend νομίζω πως τα ίδια με την Σία έγραψα κι εγώ στο ποστ μου - με άλλα λογια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. -> KOSTAS TRENT said...

    ".Μέ μιά - συγγνώμη, - π ο υ σ τ ι ά, {δεν έχω τίποτα κατά των ομοφυλοφίλων),."

    Δεν έχεις τίποτα εναντίον τους. Αυτή η βρισιά εναντίον των ομοφυλοφίλων έπρεπε να την χρησιμοποιήσεις.
    Να χαρούμε ένα τέτοιο "προοδευτικό" θρεφτάρι.


    "Αυτή η μάλλον τυπολατρική, ή Χριστιανική ("...στρέψον και την ετέραν παρειάν σου τω ραπίσαντι " (;)} δυσοσμία"

    Κώστα αν δεν αντέχεις την δυσοσμία τότε γιατί γράφεις κοτσάνες συνέχεια εδώ και κάθεσαι και τις τρώς λεκτικά και κυριολεκτικά.
    Μάλλον σου αρέσει για άλλους λόγους να τις τρώς απο όλες τις πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.