Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016

Μία ενοχλητική πάθηση

Πρέπει να ξεκινήσω αυτό το κείμενο με μία εξομολόγηση: «Δεν αντέχω τον Πάνο Καμμένο. Μου προκαλεί αλλεργία».

Είναι μία αντίδραση που ένιωθα από καιρό – τώρα την πιστοποίησα και ιατρικά, ελέγχοντας, μέσω Ιντερνέτ, τα συμπτώματα. Πλήρης δυσανεξία!

Μου είπαν ότι κινδυνεύω να υποστώ μήνυση – διότι ο Πάνος Καμμένος εξαπολύει μηνύσεις σε όσους τον σχολιάζουν αρνητικά, όπως ο Δίας εξαπέλυε κεραυνούς εναντίον όσων αμφισβητούσαν την ισχύ του.

Αλλά εδώ δεν υπάρχει αντικείμενο μήνυσης. Διότι για τις αλλεργικές καταστάσεις ευθύνεται αυτός που τις υφίσταται. Π. χ. όποιος είναι αλλεργικός στην γύρη των πεύκων,  έχει εκείνος το πρόβλημα. Δεν φταίει η γύρη – ούτε θα μπορούσε να την μηνύσει (ή να τον μηνύσει) για την ευαισθησία του.

Έτσι, για την αλλεργία που μου προκαλεί ο Πάνος Καμμένος, φταίω αποκλειστικά και μόνον εγώ. Κάποια πρωτεΐνη μου λείπει, κάποιο γονίδιο. Και το κακό είναι πως κανένα αντί-ισταμινικό ή κορτιζονούχο φάρμακο δεν θεραπεύει αυτή τη κατάσταση.

Η αλλεργία εκδηλώνεται και με την απλή φωτογραφία, χειροτερεύει όμως με την φωνή του στο ραδιόφωνο και τα βίντεο στην τηλεόραση. Φτάνει στο αποκορύφωμά της όταν φοράει στολή – ιδιαίτερα παραλλαγής.

Ενίοτε επεκτείνεται και στα πρόσωπα που τον περιβάλλουν. Όταν έμαθα ότι ο Πρωθυπουργός πήγε ολοήμερη βόλτα με το σκάφος του Πάνου, στο Πόρτο Ύδρα, κόντεψα να πάθω αλλεργία και με τον Τσίπρα. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν: μα πώς τον άντεξε ολόκληρη μέρα; Μετά συνειδητοποίησα την μεταφορά: προφανώς ο Πρωθυπουργός δεν πάσχει από την δική μου πάθηση. Κάνει παρέα με τον Καμμένο, διότι περνάει καλά μαζί του.

Είναι όπως όταν βλέπω κάποιον να τρώει παστουρμά (που δεν τον ανέχομαι). Η αυθόρμητη αντίδρασή μου είναι: μα πώς είναι δυνατόν να τον τρώει; Μετά συνειδητοποιώ ότι προφανώς του αρέσει! Δεν τον ενοχλεί το σκόρδο, ούτε τα μπαχαρικά – ίσα ίσα του εμπλουτίζουν την γεύση.

Η αλλεργική αυτή αντίδραση δεν είναι κληρονομική. Με τον πατέρα του, τον μακαρίτη Ηλία Καμμένο, είχα άριστη και φιλική σχέση.

Τι να γίνει; Άλλοι είναι αλλεργικοί σε τρόφιμα, άλλοι σε  φάρμακα – εγώ σε ανθρώπους.

Τέλος πάντων, εμείς οι αλλεργικοί πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πάθησή μας. Οι γιατροί λένε να αποφεύγουμε την έκθεση στα πράγματα που μας πειράζουν. Γι αυτό κι εγώ, όποτε βλέπω τον Πάνο Καμμένο στην τηλεόραση, αλλάζω κανάλι.

93 σχόλια:

  1. Μια ακόμα απόδειξη της ξεφτίλας του Τσίπρα είναι πόσο αρμονικά συνεργάζεται με τον Καμμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλλεργεια σας δεν είναι και τόσο επικιδυνη . Σκέφτειτε και εμας που ανεβαζουμε πίεση ποσο κινδυνεύουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαπιστώνω τόσο από μένα όσο και από τον ευρύτερο περίγυρό μου, πως η αλλεργία που σας έχει πλήξει, αποκτά ενδημικές διαστάσεις. Κατά συνέπεια, περιμένω από τον ιατρικό κόσμο να δράσει γρήγορα για να αναπτυχθεί κάποια δραστική αγωγή. Σύμφωνα με νομίζω ασφαλείς πληροφορίες, ήδη εργάζονται πυρετωδώς ετοιμάζοντας ένα πειραματικό εμβόλιο, που προσωρινά έχει ονομαστεί «Εκλογίλ των 2016 milligram»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω όλοι μας έχουν περισσότερο ή λιγότερο "αλλεργία" σε κάποιους φωτοβόλους αστέρες της πολιτικής. Για παράδειγμα πόση ..."αλλεργία" δεν βγάζουν πολλοί με τον Άδωνη; (τον οποίο παρεμπιπτόντως εκτιμώ για την συγκρότηση της σκέψης του).

    Περισσότερα από τα μισά "memes" (αντιγράφω : ... "Στο internet όμως αρκεί να πάρεις μια φωτογραφία, να την αλλάξεις λίγο ή καθόλου, να προσθέσεις ένα ωραιότατο σαρκαστικό tagline και να την κάνεις μια βόλτα στα social media. Να σου την κοινοποιήσουν αρχικά οι φίλοι, μετά οι φίλοι των φίλων και μετά να κατακλύσει η δική σου «εξυπνάδα» όλο το internet") αφορούν τον Άδωνη, τις γκριμάτσες του, την έντονη φωνή του, τις φράσεις του ("τα λιγουρευεστεεεεεε;;;" τα βιβλία του εννοεί). Όσο περισσότερο εκτίθεται στα ΜΜΕ τόσο περισσότερο τον εκθέτουν.

    Σχετικά με τον (εντελώς) Καμμένο, για τον οποίο ήταν ο λόγος είναι προφανές ότι βρίσκεται στο Υπουργείο που ήθελε να παίζει από μικρός με τα άλλα τα παιδάκια. Ίσως να θεωρεί τον εαυτό του κάτι μεταξύ του ...Θωμά Κρουζ και του Καρολου (Chuck) Νορις στη θέση που βρίσκεται. Είτε στον ένα ρόλο, είτε στον άλλο είναι παντελώς αποτυχημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, η "Ελλήνων Έγερσις" φανερώνει σπάνια πνευματική συγκρότηση.

      Διαγραφή
  5. Τι σύμπτωση! Εχω και εγώ την ίδια αλλεργία από καιρό. Από τότε που ήταν στην ΝΔ. Αλλά βαριάς μορφής. Μέχρι τάσεως προς έμετο με την πρώτη θέαση με τις πρώτες λέξεις που θα ακούσω. Μάλλον είναι σοβαρή η περίπτωσή μου. Πρέπει να πάω σε αλλεργιολόγο επειγόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Καμμένος κι ο Βλαμμένος...

    Δε θα τους προσελάμβανα σε εταιρεία ΠΟΤΕ. Πόσο μάλλον να τους ανέθετα να διοικήσουν χώρα!!! Είναι τα βαρίδια που μπορεί να με παρακαλούσε κάποιος να "βολέψω", αλλά θα προτιμούσα να φύγω εγώ παρά να έχω την ευθύνη της πρόσληψης των κηφήνων αυτών. Μόνο φανφάρα και σημαιοστολισμένα ψέμματα με κρυφές βλέψεις.

    Κι από πραγματική δουλειά, αυτή που σηκώνεις μανίκια και παράγεις έργο, που ιδρώνεις και ξενυχτάς κι αγωνιάς για να ζήσεις και να αφήσεις και κάτι πίσω σου, ούτε λόγος. Για να βολέψουν τον κόσμο τους, διαστρέβλωσαν τα πάντα. Κι όμως ο κόσμος τους εκεί, τους ψήφισε και θα τους ξαναψηφίσει!

    Καημένη Ελλάδα... σου άξιζαν καλύτεροι πολίτες και καλύτεροι πολιτικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα τρελαθώ. Για να μάθουμε. Δεν μας προσδένει γερά στο ευρώ και στην ΕΕ; Δεν είναι ένας πολιτικός λογικός, τίμιος, που έκραξε προς την (δεξιά) πλέμπα τα πιο πιστευτά συνθηματάκια της - ώστε και ο όχλος να βολευτεί με το κακοφορμισμένο συναίσθημα ώς τη νάρκωση και το κοινό καλό επιτευγμένο τελικώς να έχουμε; Δεν είναι ένας ορθολογιστής; Δεν ξέρει τις δύο ρίζες του χ²- Sx + P να έχουν άθροισμα S και γινόμενο P; Δεν είναι χαρισματικός; Δεν ισχύουνε γι' αυτόνε κρίσης όμοιες κρίσεις της χαρισματικής κρίσης του Αλέξη του Αλέξη; Του τεχνολογικού νέου των επαναστάσεων μιλώντας. Αλλιώτικα αυτά είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλλεργια, πραγματι ειναι η σωστη λεξη. Η καπως ενρινη φωνη του χειροτερευει την κατασταση (οπως μπορεις να ερωτευτεις καποιον απο την φωνη του, ετσι μπορει να θελεις να φυγεις τρεχοντας ακουγοντας μια κακοηχη φωνη).

    Μια και αναφερθηκατε στον παστουρμα, δεν εχω δοκιμασει ποτε αλλα και μονο απο την μυρωδια, μπορω να καταλαβω την απεχθεια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aισθητικό και ιδεολογικό είναι το πρόβλημά σου Νίκο. Όχι ιατρικό.
    Η δυσανεξία, η αλλεργία, η ναυτία "παλεύονται" [με αντιϊσταμινικά, αντιεμετικά, αγχολυτική, ηρεμιστικά). Η αηδία όμως του Λαϊκισμού που στο πρόσωπο του ανδρός βρίσκει πλήρη αποτύπωση δεν παλεύεται με τίποτε. Μα με τίποτε...
    [στην δε "στολή παραλλαγής" μέσα εκτός από απεχθής γίνεται και επικίνδυνος ο συγκεκριμένος κύριος].

    Νώντας Τσίγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ την ίδια αλλεργία που παθαίνε4ις εσύ με τον Καμμένο την παθαίνω με δύο άλλους του ΣΥΡΙΖΑ .Τον Νικο τον Μανιό ( βουλευτή κυκλάδων ) και την Κα Τασσία. Αχ αυτή η Κα Τασσία ! Δεν μπορώ ούτε να την αντικρύσω στο γυαλί, ούτε να ακούσω την φωνή της. Νιώθω σαν να θέλω να της ...ορμήσω. Όχι για να την αγκαλιάσω....για να την κουτουλήσω !
    Για τον κ.Μανιό προτιμώ να μην εκφραστώ...Εχω και κάποια...ανατροφή !
    Με την απέχθειά σου για τον παστουρμά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Φτιάχνεται εξάλλου, απ'οτι ξέρω από κρέας αλόγου.
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. [Λένε] O κανονικός παστουρμάς γίνεται... από...κρέας καμήλας...

      Ωστόσο στο "Καμπαλί Τσαρσί" της Πόλης κάποιος παστουρματζης σε επίμονη δική μου ερώτηση "από τί φτιάχνεται; Από κρέας καμήλας;" εκείνος μου πέταξε το μεγαλειώδες:
      -θα έσφαζες ποτέ το ταξί σου για να το φας;

      Διαγραφή
  11. Εμείς και καλά να πούμε θέλουμε έναν όχι λαικιστή Καμένον. Γιατί. Για να ξυπνήσει ένας ελληνικός λαγός ατρόμαχτος και να διαπιστώσει το δούλεμα του ευρώ και να επαναστατήσει; Ή μήπως "το σύστημα" δεν στήνεται καθεμία στιγμούλα με μπαλώματα και μπαλωματάρες και ανθρωποθυσίες; Γιατί υμνούμε τον ορθολογισμό; Μα για να κρύβουμε την βαρβαρική προχειρότητα και αναίδεια των εξουσιαστών με επιστημονικές ορθοφροσύνες να πω αυτή τη λέξη χαχαχα που μου ανέβηκε. Είναι μαθητευόμενοι οι μάγοι αυτοί και από ζωή δεν πολυσυγχωρούν. Κι αν είναι πια λαϊκισταί οι λαϊκιστές, εμείς τι λέμε. Επικρίνουμε τους λαϊκιστές και τέρμα; Τι λέμε εμείς. Λέμε: "βάλε μου ακόμα ένα διπλό, θα πιω και για τους δυο μας, εγώ και εκείνη κόψαμε στα δυο τον εαυτό μας...ήρθανε όλα τόσα απλά, λες κι ήτανε παιχνίδι μόνο ένα γεια σου κ' ένα γεια σα νάφευγε ταξίδι...βάλε μου ακόμα ένα τριπλό". Τι λέμε εμείς, ας πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χλευάζουμε και βρίζουμε τον Καμένο (του 0.5 %) - τι βολικό!

    Όχι τον "Χαρισματικό" που τον επέλεξε ως συνεργάτη του.
    Όχι όσους σιγοντάρισαν "το παιδί" ως… χαρισματικό.
    Όχι τους "υπεύθυνους" πολίτες που επέλεξαν το "Χαρισματικό παιδί".
    Μα ούτε και τους προηγούμενους "υπεύθυνους" πολίτες που ξαναψήφισαν τους προηγούμενους "υπεύθυνους" πολιτικούς και που με τη σειρά τους "αναγκαστήκαν" να ψηφήσουν "υπεύθυνα" -πάντα- και να φέρουν το "υπεύθυνο"… χαμογελαστό παιδί για να μας σώσει!

    Ωραία…
    Σωθήκαμε!

    Τι καιρό είπαμε θα κάνει σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εν πάση περιπτώσει, έχουμε εδώ και μήνες γλυτώσει τους ψεκασμούς, θα έπρεπε να ήσασταν τουλάχιστον ευγνώμονες. Η στολή παραλλαγής κρύβει τα κιλά του, είναι ο μόνος λόγος που την φορά.

    'Εριξα μιά ματιά στη λίστα με τους ΥΠΕΘΑ των τελευταίων 16 ετών (ενδεικτικά). Βρήκα τα εξής διαμάντια, 'Ακης (είναι μέσα?), Γιάννος (έφαγε και αυτός κάτι χρόνια, είναι έξω), Σπηλιωτόπουλος (τι κάνει αυτό το εθνικό καφάλαιο?), Μειμαράκης(ουάου), Π. Παναγιωτόπουλος (αν δεν ήταν γαμπρός του Τσαλδάρη θα είχε κάνει καριέρα?), Αβραμόπουλος (αν δεν έκανε το Σαμαρά αρχηγό, που θα ήταν τώρα?).
    Εν ολίγοις, ο Π. Κ. είδε φως και μπήκε, όπως όλοι οι προαναφερθέντες. Ξεφτιλίζεται και επιβιώνει, η αδιαφορία και αδράνεια αυτής της χώρας τον δικαιώνει. Κάνει τα χατήρια των στρατιωτικών και έχει την υποστήριξή τους. Εύχομαι να μην τον δω σε διαχείριση κρίσης (ο Πάγκαλος μου είναι αρκετός).
    'Οπως έχω αναφέρει και σε άλλα posts, αυτό που δε συγχωρώ στον Τσίπρα είναι η δικαίωση όλων των προηγουμένων πολιτικών με την τακτική κάνω τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αισθάνομαι, νιώθω, αισθάνομαι, νιώθω. Αισχρό: "δεν την αποζητώ στους γύρω μου". Κάναμε λάθη, λέει το αυτοκρατορικό, αμερικάνικου βασιλικού αίματος, νεοφιλελεύθερο μακαρόνι με κιμά. Το μακαρόνι με κιμά λέει αλήθεια: η ζωή κάνει και λάθη. Θα τα διορθώσουμε, ρε αδιόρθωτο μακαρόνι, αλλά όχι με καινούργια τόσο παλιά λάθη, ρε μακαρόνι. Πλημμυριστήκαμε από σοφούς ελληνο-νεοϋορκέζους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαχαχα Και τον παλιό φίλο κον Ζουράρη; Ακόμη θυμάμαι τις κόντρες στους 4τροχους. Και σε μια εκπομπή σου που τον καλεσες.

    Οι φωτογραφικές διατάξεις έγιναν κατά τον κον Ζουράρη συγγενικός εκλεκτισμός ή κάπως έτσι. Εκπληκτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το πρόβλημα αλλεργίας σε εμένα, δυστυχώς για την υγεία μου,είναι χειρότερο.Αφορά σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης και εκδηλώνεται,κατά ιατρικά ανεξήγητο τρόπο,με βαρύτητα ευθέως ανάλογη της κυβερνητικής ιεραρχίας.Ανεξάρτήτως των ανωτέρω, ομολογώ ότι αντιπαθώ περισσότερο
    τον πολιτικό καιροσκοπισμό από την πολιτική βλακεία,αλλά δεν συγκρατούμαι από το να καγχάζω από το συνδυασμό τους,ιδίως όταν εκφράζεται συλλογικά και με αξιοσημείωτη συστηματικότητα.
    Μίλτος Λειβαδίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mantalena P. Veggos06 Μαΐου, 2016 08:49

      Σε αυτό τον τόπο οι φέροντες ζωή πειθαρχούν στους ψυχιατροφιλοσοφούς της συμφοράς και όλοι τους μαζί μας γυψώνουν. Είναι σαρκαστικοί οι υπαλληλίσκοι αυτοί. Μήπως διατηρήσουνε -σε βάρος της λογικής και της αλήθειας της ζωής- διατηρήσουνε κανένανε μισθόν υποστηρίζοντες τα ευρά, ή όλες τις χουντες -σε ποιους θα εστηρίζετο ένας χίτλερ- και αργότερα να υποστηρίξουν άλλες καταστάσεις ευτελισμού της ζωής. Δεν είναι ούτω, κύργιε Ροπή Αδράνειας επί Γωνιακή Ταχυτητα;

      Διαγραφή
    2. Η τελευταία φράση μού φάνηκε τόσο έξυπνη και χιουμοριστική ώστε συγχωρώ μετά καρδίας όλα τα υπόλοιπα φασίζοντα συνωμοσιολογικά.

      Διαγραφή
  17. Η πάθησή σας ονομάζεται επιλεκτική μυωπική αλλεργική ευαισθησία. Πού να δείτε τι αλλεργικές αντιδράσεις προκαλεί σε Ν.Δ. (= Νέα Δημοκρατία / Νίκο Δήμου), Ποτάμι και λοιπές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Φλύκταινες βγάζουν. Γιατί εκτός των άλλων αποδεικνύεται ανθεκτικός στις δυσμενείς προβλέψεις των δημοσκόπων - Νοστράδαμων και ακλόνητος κυβερνητικός εταίρος, διατηρώντας αρραγές το μέτωπο της συμπολίτευσης. Ξέρετε τι θα πει για μια χούφτα έδρες να πρέπει να αναμείνει στωικά η αξιωματική αντιπολίτευση για τρία ακόμη χρόνια τουλάχιστον για να εφαρμόσει το ευεργετικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη (συνεπικουρούμενου από μια μαγική ομάδα πολιτικών στελεχών) που θα αναμορφώσει τη χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρωί πρωί, φάτσα κάρτα η φωτογραφία του Καμμένο στο Doncat! Τι χρωστάμε! να ήταν ο μόνος που μας δημιουργεί αλλεργία...
    Το χειρότερο είναι αυτό που ήδη είπε η Aphrodite: "Κι όμως ο κόσμος τους εκεί, τους ψήφισε και θα τους ξαναψηφίσει"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρέπει να είναι το πιο βαρετό θέμα που ανέβασα. Καμία διαφωνία ούτε εδώ ούτε στο Facebook και Twitter.

    Πώς ήταν το παλιό σλόγκαν του Άσσου Φίλτρο; "Έχει παντού μόνο φίλους". Ε - καμία σχέση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι το πιο βαρετό, αλλά σίγουρα το πιο σιχαμ/Καμμ/...-ένο!...
      αλλά κι αυτά μες στο blogo - παιγχνίδι είναι....

      Πάμε, πάμε Doncat, εμπρός για νέες περιπέτειες!...

      Διαγραφή
  20. Αυτά δεν βγάζουν γέλιο. Γέλιο βγάζει το πάθημα της αλληλέγγυας κας Αλίκης Παπαχελά. Το περιστατικό αυτό εμπεριέχει όλη την ανατομία και τη φυσιολογία και την νευρολογία και την καρδιολογία της ελλαδίτικης νοοτροπίας. Αλλά όλοι οι παίκτες μαζί: αλληλέγγυοι, αστυνομία, κα. Αλίκη Παπαχελά, η κα. φιλενάδα της που πήγε να ‘βάλει χέρι’ στον πρωτοστατούντα αλληλέγγυο και είδε το like και έκανε πίσω, σχολιαστικός όχλος, κυβέρνηση, δημοσιολόγοι, δημοσιογράφοι. Ένα ξέφρενο και τρελό πανηγύρι. Μια πανδαισία συναισθημάτων. Ένα καλειδοσκόπιο από σκέψεις.

    Και στο βάθος βέβαια η αλήθεια: Αριστερός = πορτοφολάς που έχει προάγει την ταπεινή του τέχνη σε ιδεολογία.

    Γι’ αυτό και οι Ευρωπαίοι αριστερούς τύπου Τσίπρα τους έχουν για πελάτες. Τρίβουν τα χέρια τους βλέποντάς τον να έρχεται και λένε καλώς το κορόιδο. Του ταπώσανε τα σύνορα, αφήσαν αμολυτή και την τουρκιά, τον δουλεύει ο Πούτιν, του βάλαν κι ένα αέναο μνημόνιο να το πληρώνετε για πάντα.

    Μπορεί βέβαια να τον κρατήσουν για κωμικό. Όταν σταματήσουν να γελάνε, θα τον σουτάρουν όπως τον Σαμαρά και θα περιμένουν τον Κυριάκο. Και όταν κουραστούν από την προβλεψιμότητα του Ελλαδίτικου μορφώματος θα σας σουτάρουν και από την ΕΕ. Και τότε το ρολόι σας θα γυρίσει κάπου στο 1797.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην υπόθεση της Αλίκης Παπαχελά ταιριάζει μία ωραία ελληνική λέξη: "Ιλαροτραγωδία".

      Διαγραφή
  21. Οι κλέφτες της ανθρώπινης τύχης, Καμένος, αρχ. Χριστόδουλος, αν ποτέ έπρεπε να αποφασίσουν για την μοίρα της πατρίδας μας, απλώς θα μας έπνιγαν στο αίμα και θα μας πουλούσαν στο παζάρι της Χίλαρι και του Τραμπ. Η προτεσταντική δεξιά του Κυρίου αγαπάει το ευρώ και το παράλληλο νόμισμα, τα εθνικοενωσίτικα παράβολα, με το πολιτικό χέρι της. Το άλλο χέρι της, ο -διπλοθωρούμενης παραλληλίας- αρχ. Κεραυνός απέθανε και δεν έχει τη δυνατότητα παρουσίας και ανάληψης πρωτοβουλίας σε αληθινή κρίση και σε πραγματικό ερώτημα επιβίωσης της ζωής ώστε να μου φανερώσει πόσο δοσίλογος στους κερδοσκόπους θα μπορούσε να είναι και μόνον. Θα μου άρεσε πολύ να έχω τα ευρω-ορθόδοξα ΜΑΤ να με δείρουν και ο Κουτσούμπας να φιλήσει τα σάπια μπαλόνια και την φύση του αρχ. Κεραυνού για το καλό της Ευρωβυζαντινής στρατοκρατικής Αυτοκρατορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αγαπητέ blogger με το ψευδώνυμο xazo paidi: είπαμε να γράφουμε ελεύθερα και ποιητικά αλλά να έχουν και κάποια σχέση με το θέμα. Ωραία η Νίσυρος αλλά βρίσκεται κομμάτι μακριά από την νόσο μας.

    Αυτό απευθύνεται και σε όσους παρατήρησαν ότι η moderation είναι πολύ ανεκτική. Προσπαθώ να ισορροπήσω ανάμεσα στην ελεύθερη δημιουργικότητα και την παραληρηματική ασυδοσία. Δεν είναι πάντα εύκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ισως μία καλή απάντηση στο πότε μπαγιατεύει ένα post. 'Οταν ο γνωστός/άγνωστος ποστάρει δύο τρία απανωτά μεγαλουργήματα χωρίς συνέχεια από τους σχολιαστές. Πόσα από τα παλιά posts έκλεισαν έτσι?
      Για να μην παρεξηγηθώ, έχω επιστρέψει και σχολιάσει παλιά posts, πόσοι όμως τα βλέπουν?
      Το παρόν σχόλιο έχει σχέση με το θέμα όσο και ο Καμμένος με την εφαρμοσμένη πολιτική για την πρόοδο ενός έθνους.

      Διαγραφή
  23. Παρεμπιπτόντως...

    Θυμάμαι καλά -ή λαθεύω ο αδαής;- ότι τον καιρό που χρηματιστήριο "σβούριζε" ο συγκεκριμενος άνθρωπος -πολιτευτής τότε της ΝΔ- είχε ΔΗΛΩΣΕΙ ότι κέρδισε στο χρηματιστήριο κοντά ένα δισ. δραχμές;

    Αλλα θα μου πεις τοτε ήσαν όλοι βουτηγμένοι ως το λαιμό στο βάζο με το μέλι... [Τους είχαν φοβηθεί ακόμα κι οι αρκούδες!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της Θεοτόκου τα φιδίσια νερά06 Μαΐου, 2016 17:57

      Επειδή η ζωή μας δεν είναι σαν τις συνηθισμένες εκδρομές μ' αντιμεταθετική ομάδα των θνητών -θέλετε λόγω των οραμάτων μας, με πιλότους ξανθού γένους που ψεκάζουν με δωσιλογισμό τη γη μας (καθώς κόβουν τις κυλινδρικές συντεταγμένες του θόλου, του ουράνιου θόλου των φιδιών)- θέλετε λόγω σοσιαλ-κομουνιστο-φασιστών οπού κυβερνούν σήμερα τα μαύρα συνημίτονα της κάλπικης πατρίδος μας- είμαστε εγκλωβισμένοι στο ενυδατωμένο κοράλλι νοητικής υφέσεως και πέφτουμε από το ένα παλιοτράγουδο στο άλλο - καμιά φορά πέφτουμε στον ύπνο και με την άλουστη Φωτοβολίδα, μοναδική περιουσία του δράκου του Comodo. Δε θα διατηρήσει ο ουρανός μας ξελεπιασμένες λάμψεις. Όταν γκαζώνουμε για Φιδόσφαιρα απλώς τα ιπτάμενα φίδια της Μεσόσφαιρας χαμογελούν ως να μας λεν: ισχύει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας της Κίτρινης Κόμπρας της Παλαιάς Υδάτινης Σαχάρας, οι έντεκα φιδίσιες εντολές της πίκρας του Carnot ισχύουν πλήρως. Η μηχανή της υπερπτήσης μας τρομάζει άνοδο δύο μέτρα. Σαν το μαχητικό αεροπλανάκι μας να καίει φιδόχορτο του Τσιτσάνη και να ακούεται στο στερέωμα σαν ήχος αστραφτερής μηχανής του Πλάστη διπλή αναπνοή θανατηφόρος. Μένουμε στην φιδόσφαιρα. Χριστούγεννα στη φιδόσφαιρα. Η νόσος των καπελάδων μας βρίσκει στη Φιδόσφαιρα. Νυχτώνει στην φιδόσφαιρα. Πόσο καιρό έχουμε να πιούμε σπράιτ. Πόσο καιρό να πιούμε σεβεναπ. Ξημερώνει στη φιδόσφαιρα. Ανοίγουμε τότε χάρτες κιτρινισμένους από την εμφυλιακή αριστεροκαιρία των εμβολιασμών με διμεθυλοϋδράργυρο του μισού ελληνικού πληθυσμού και ονειρευόμαστε να δούμε τι μας δίνεται στην έρπουσα κάτω Γη. Είχα ένα μεγάλο φίδι, δηλητηριώδες, τέτοιο φίδι του ύπνου μου στην άλουστη Φιδόσφαιρα, που αγαπούσα, έδωσα τα κομμένα νύχια μου να φάει, ένα φαρμακωτικό φίδι κάτω από τις ζωγραφιές πολλών αεροπλάνων ηλιοκαμένου δειλινού μου, ένα ιοβόλο φίδι άκαφτο φίδι ποτισμένο από νερό απιονισμένο (νερό της βρύσης δεν έπινε - αρχαίο έθιμο των αντιμεταθετικών φιδιών του δειλινού μου), φίδι που μου το πήρε η ευρωψεκασμένη ελπίδα, οι συμβουλές να διώξουμε τον φόβο των φιδιών και να μην ξανά τρέχουμε διχαλωτά προγράμματα.

      Διαγραφή
  24. "Οι γιατροί λένε να αποφεύγουμε την έκθεση στα πράγματα που μας πειράζουν. Γι αυτό κι εγώ, όποτε βλέπω τον Πάνο Καμμένο στην τηλεόραση, αλλάζω κανάλι."
    Οικοδεσπότα μας, νομίζω πως κάνεις λάθος. Οι περισσότερες σχολές υποστηρίζουν την θεραπεία της αλλεργίας ομοιοπαθητικά. Με μικρές στην αρχή και σταδιακά αυξανόμενες δόσεις της ουσίας που προκαλεί την αλλεργία αυτή σταδιακά υποχωρεί. Άρα...συνιστώ να βλέπεις όλο και περισσότερο Καμμένο μέχρι να τον ...αγαπήσεις . Το ίδιο συνιστώ και στον εαυτό μου για την Κα Τασία
    Ολα σ'αυτην την ζωή συνηθίζονται. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. #Της Θεοτόκου τα φιδίσια [ΘΟΛΑ...] νερά#

    Φίλε μου,
    αυτό απαντά στο σχόλιο μου ή είναι "στο βρόντο κι ότι πέσει";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νομίζω πως το συγκεκριμένο ποστ ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα είχε μεγάλη συμμετοχή, καθώς οι περισσότεροι (ή τουλάχιστον οι επισκέπτες του μπλογκ) πάσχουμε από την ίδια ασθένεια...

    Όμως για να μην ξεχνιόμαστε, σας θυμίζω τις εκλογικές επιδόσεις του Καμένου:

    5.2012 Ανελ:671.324 ψήφοι (10,6 %)
    6.2012 Ανελ:462.406 ψήφοι ( 7,5 %)
    1.2015 Ανελ:293.683 ψήφοι ( 4,7 %)
    9.2015 Ανελ:200.532 ψήφοι ( 3,7 %)

    Υποθέτω πως μετά από κάποια χρόνια, τα νούμερα αυτά θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο κάποιας μελέτης με πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα...

    Σχολιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμμετοχή σε επισκέπτες είχε κανονική (1600 μέχρι τώρα) αλλά μικρότερη στα σχόλια, προφανώς επειδή, όπως φάνηκε, οι περισσότεροι συμφωνούν - κι όταν δεν υπάρχει διαφωνία δεν γίνεται διάλογος...

      Διαγραφή
    2. Ή ο αριθμός των σχολίων είναι ισχνός επειδή το να αναρτούμε το πορτρέτο ενός πολιτικού (με τον οποίο έχετε προσωπικές εμμονές) στον τοίχο του blog και να του πετάμε βελάκια, οι περισσότεροι φαίνεται ότι δεν το θεωρούν σοβαρό θέμα ανάρτησης.

      Διαγραφή
    3. Κι όμως τελικά τα σχόλια αυγάτισαν... έχουμε φτάσει τα 60!

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορείτε να αισθάνεστε και περήφανος για την αμτόσφαιρα και το περιεχόμενο της συζήτησης. Υποθέτω ότι πρόκειται για μια ακόμη από τις διαχρονικές αναρτήσεις που ασχολούνται με υψηλές ιδέες και πανανθρώπινα θέματα και δεν παλιώνουν ποτέ.

      Διαγραφή
    5. "Κι όμως τελικά τα σχόλια αυγάτισαν... έχουμε φτάσει τα 60! "

      Μα κύριε Δήμου,ειναι λογικό, ένας 80άρης λόγιος,Σαββατο βράδυ να καθεται και να μετράει "ρούμπους" στο ιντερνέτ;

      Διαγραφή
    6. Ξέχασα να γράψω τ'ονομα μου:

      Κάνεφ

      Όνου Κάνεφ

      Διαγραφή
    7. Λογικό είναι - σοβαρό δεν είναι. Αλλά καμιά φορά οι 80άρηδες λόγιοι δεν είναι σοβαροί και συζητάνε περί σχολίων με τους σχολιαστές τους...

      Διαγραφή
  27. Thomas Mavrakanas07 Μαΐου, 2016 00:27

    Ομοιοπαθής!
    Κύριε Δήμου, Παραδόξως εμφανίζω και εγώ τα ίδια συμπτώματα, τόσο με τον κ. Καμμένο, όσο και με τον κ. Τσίπρα. Ωστόσο, από την ανάγνωση των σχολίων, τείνω να διαπιστώσω ότι το φαινόμενο λαμβάνει σταδιακά διαστάσεις επιδημίας.
    Τέλος πάντων, αποφυγή της έκθεσης στους αλλεργιογόνους παράγοντες συστήνουν οι γιατροί, όπως ορθά επισημαίνετε, οπότε σκέπτομαι να μην έρθω φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα για διακοπές! Ίσως του χρόνου το καλοκαίρι να έχει παρέλθει η επιδημία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Από το τheτoc.gr: "Σε μια ακόμη επική γκάφα υπέπεσε ο Πάνος Καμμένος. Είπε ότι θα ενισχύσει την στρατιωτική δύναμη στην Ικαρία γιατί είναι στόχος των Τούρκων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κληματόφυλλα07 Μαΐου, 2016 11:43

    Η κοπριά ποιον μήνυσε και ο μηνυόμενος δεν είναι τάχα κοπριά του ίδιου ευρωπαϊκού μύρου; Για ποιον δοσίλογο πρέπει να κλάψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και του... Καμένου το δίκιο.
    ----------------------------

    Τα περισσότερα παιδιά της μονάδας, μαζί και ο ανεψιός μου, πάθανε τροφική δηλητηρίαση. Πολύ σοβαρή. Ειδικά ο ανεψιός μου μεταφέρθηκε στην Εντατική του 401 με ελικόπτερο. Η μάνα μου, ως γιαγιά, τα πήρε στο κρανίο (εκείνη τον παρότρυνε να έλθει στην Ελλάδα να κάνει το καθήκον του) και τηλεφώνησε στο Υπουργείου Αμύνης ζητώντας επίμονα τον Καμένο, πολύ τσαντισμένη, εξηγώντας στους γραμματείς το λόγο. Σε λιγότερο από ένα λεπτό της απάντησε ο Καμένος, εκείνη τον ξέχεσε πατόκορφα, του είπε ότι ήλθε το παιδί από τη Γαλλία για να υπηρετήσει την πατρίδα του κι εσείς παραλίγο να το πεθάνετε κλπ κλπ. Εκείνος υπέμενε με υπομονή όλο το υβρεολόγιο, της ζήτησε συγγνώμη, κατέγραψε το περιστατικό και την επομένη αποκεφάλισε όλη τη μονάδα, έδιωξε τους αξιωματικούς (για να πάνε να δηλητηριάσουνε άλλες μονάδες) και έφερε νέους... δηλητηριαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Σχολιαστής μού θύμισε ότι πολιτευτές που ψηφίστηκαν μόνο από το 3,7 % των ψηφοφόρων, παίζουν καίριο ρόλο στις μεγάλες εθνικές αποφάσεις που παίρνονται εδώ και ενάμιση χρόνο... Η θλίψη είναι χειρότερη από την αλλεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πάντως, προσωπικά, ο Καμένος κι εμένα μου προκαλεί αλλεργία. Φαίνεται όμως ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνος, αφού στους... στρατιώτες προκαλεί... τροφική δηλητηρίαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κάθε blog ή μέσο ενημέρωσης που ασχολείται με πολιτικά θέματα και πρόσωπα έχει αναπόφευκτα κάποιον πολιτικό προσανατολισμό. Αυτός μπορεί να δηλώνεται ξεκάθαρα ή κάπως πιο διακριτικά και συγκαλυμμένα, όμως επί της ουσίας είναι συνήθως πρόδηλος.
    Όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι συστηματικοί αναγνώστες αυτών των ιστοσελίδων ασπάζονται τον πολιτικό προσανατολισμό τους (διαφορετικά θα προτιμούσαν άλλες ιστοσελίδες, περισσότερο συμβατές με τις πεποιθήσεις τους). Δεν πρέπει λοιπόν να προκαλεί έκπληξη η μονότονη σύμπνοια των σχολίων ούτε να θεωρείται ότι προσφέρεται για την εξαγωγή γενικότερων στατιστικών συμπερασμάτων. Να επισημάνω επίσης ότι η συμμετοχή κομμάτων με χαμηλά εκλογικά ποσοστά σε κυβερνήσεις συνεργασίας για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού εδρών αποτελεί κοινό τόπο για πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Καμμένος είναι ο υπουργός της άμυνάς σας. Θα πω μια ταυτολογία: Δικαιούσαι μόνο εκείνα τα εδάφη που μπορείς να υπερασπιστείς. Μπορείτε να υπερασπιστείτε όλη την εδαφική σας επικράτεια; Ίσως το τεστ να έρθει σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάτε πάντα για τους Έλληνες στο τρίτο πρόσωπο - ο υπουργός ΣΑΣ, της αμυνάς ΣΑΣ. Έχω καταλάβει πως δεν ζείτε στην Ελλάδα - αλλά τόση πια αποστασιοποίηση;

      Διαγραφή
    2. "Δικαιούσαι μόνο εκείνα τα εδάφη που μπορείς να υπερασπιστείς. Μπορείτε να υπερασπιστείτε όλη την εδαφική σας επικράτεια;" Ποίος το είπε αυτό; Εσείς; Τότε δεν έχει καμία σημασία. Αλλά ξανασκεφτείτε το λίγο...

      Διαγραφή
    3. Διά ζώσης με Ελλαδίτες δεν έχω μιλήσει εδώ και πολύ πολύ καιρό. Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται αφού συνεχίζουν τα ξέρουν όλα.

      Έχετε μπει σε καθεστώς επιτήρησης από τα τέλη του 2005. Πολύ εύκολα ξεχνάτε τα -επί χρόνια- ταχυδακτυλουργικά του Αλογοσκούφη με τις αυξήσεις στα καύσιμα ή δεν ξέρω που, για να περάσει τον έλεγχο του ΔΝΤ στα αποθεματικά. Ναι, υπήρχε ΔΝΤ από τότε στην Ελλάδα. Και τους κοροιδεύατε.

      Διαγραφή
  35. Καλά κάνει ο Δήμου και μιλάει για τον Καμένο. Δεν έχετε καταλάβει ότι έχουμε κυβέρνηση... Καμένου;

    Δεν έχει λοιπόν σημασία που δεν υπάρχουν σχόλια. Σημασία έχει ότι... Καμένος και πάσης Ελλάδος και όλοι κατά διαόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό που νοιώθετε εσείς κύριε Δήμου για τον Πάνο Καμμένο εγώ το νοιώθω για τους περισσότερους νεοέλληνες. Τέτοια παλιοφάρα είναι και είναι λογικό να έχουν τους πολιτικούς που τους αρμόζουν. Δεν περιλαμβάνω τον εαυτό μου στη φάρα, γιατί έζησα σχεδόν όλη μου τη ζωή στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει ελπίδα για αυτή την χώρα. Όλοι οι άλλοι λαοί βγήκαν από τα μνημόνια και ετούτοι οι ραγιάδες βουλιάζουν περισσότερο. Τυχεροί όσοι μπορούν να φύγουν. Να είστε πάντα καλά και να τους τα κοπανάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sakis δεν ξέρουμε εάν υπερμαχάτε μνημόνιο με έξοδο από την ευρωζώνη ή αν υπερμαχάτε ευρώ και όχι μνημόνιο. Ποια είναι η υπερμάχηση σας. Στο πρώτο τινό εντάξει θετικός είναι ο άνθρωπος. Στο δεύτερο τινό διαγράφεται φλεγόμενη θηλιά διαθέσιμος για τον τραγουδιστή Sakis, εσάς, τον Καμμένο. Ο ήχος λέει για τους προδότες.

      Διαγραφή
    2. Ο Sakis πάσχει από λίγο διαφορετική αλλεργία. Τα βασικά της συμπτώματα είναι: 1) το ανθελληνικό αυτομαστίγωμα (προσέξτε: όχι εποικοδομητική αυτοκριτική αλλά ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί περί "παλιοφάρας"), 2) η εξαίρεση του εαυτού μας από τους στόχους των μηδενιστικών βελών που εξακοντίζουμε ("εγώ είμαι εξευγενισμένος, δεν συγκαταλέγομαι στο σινάφι που επικρίνω").
      Ο κ. Δήμου δεν υιοθετεί τέτοιο τόνο όταν στηλιτεύει ελληνικές παθογένειες και κακώς κείμενα, έχει όμως μια εμμονική τάση να διακρίνει πάντα σε αυτά έναν (συχνά αβάσιμο) ελληνικό εξαιρετισμό.

      Γιάννης (με δύο "ν")

      Διαγραφή
    3. Παλιοφάρα οι νεοέλληνες λοιπόν αλλά εσύ εξαιρείσαι γιατί έχεις ζήσει έξω. Δεν έχω ξαναδιαβάσει πιο άθλιο σχόλιο. Εγώ νομίζω λοιπόν ότι δεν εξαιρείσαι. Είσαι χαρακτηριστικό δείγμα του χαρακτηρισμού σου.

      Διαγραφή
    4. Εδώ (για να μας σπρώξουν στην υπεράσπιση της δημοκρατίας τους, της αιμοτοστάλαχτης δημοκρατίας του ευρώ) προτείνουν να ...επαναστατήσουμε ενάντια στην δικτατορική κατάλυση ...των ατομικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων από τους ...όχι και ευρωσυγκυβερνήτες (ως προς τον αρθρογράφο), αλλά τους "ολετήρας". Η εξαπάτηση, το ψυχολογικό ντολάπι και ο χλευασμός της ζωής σαν μίσος δηλαδή μιλιούνται από πολλά πάρα πολλά στόματα ηλιθίων και μωρών ανθρώπων. Εσείς, κύριε Τσίγκα, έχετε πρόχειρο το ποίημα που ισχυρίζεται: "Στο μίσος μετέχω μπαίνοντας οπουδήποτε...στα πλοία στα αεροπλάνα στις κοπέλες";

      Διαγραφή
    5. Μιλάω για τους λαούς που είδαν το μνημόνιο σαν ευκαιρία να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά τους και το έκαναν, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος. Όλοι τους δέχτηκαν την βοήθεια και το know how των εταίρων και μπήκαν στο σωστό δρόμο της ανάκαμψης. Όλοι εκτός από μας, αυτό σας λέει τίποτε? Είμαι υπέρ της παραμονής στο ευρώ γιατί χωρίς αυτό, μια χώρα με σοσιαλιστικό dna όπως η Ελλάδα θα γίνει χειρότερα από την Βενεζουέλα (αυτή παράγει πετρέλαιο και δείτε πως την έκανε η πρώτη φορά αριστερά). Μπορεί να το λέτε αυτό αυτομαστίγωση αλλά εγώ κοιτάζω τη χώρα απέξω, έχοντας δει την άλλη όψη του νομίσματος, σε αντίθεση με σας. Δεν έχω αυταπάτες και ελπίδες γιατί αυτός ο λαός είναι ανώριμος, έχει μόνο απαιτήσεις κι έμαθε να ζει με δανικά και με τη δόξα των προγόνων. Η τελευταία κυβέρνηση εξάντλησε κάθε ίχνος συμπάθειας, αλληλεγγύης κι αξιοπιστίας από τους εταίρους, οι οποίοι πλέον μας βλέπουν σαν αναγκαίο κακό. Όπως κι εγώ, έχουν κι αυτοί απογοητευτεί ότι αυτή η χώρα μπορεί να εκσυγχρονιστεί και αρκούνται στην διατήρηση της στασιμοχρεοκοπίας.

      Διαγραφή
    6. #Εσείς, κύριε Τσίγκα, έχετε πρόχειρο το ποίημα που ισχυρίζεται: "Στο μίσος μετέχω μπαίνοντας οπουδήποτε...στα πλοία στα αεροπλάνα στις κοπέλες";#

      ναι βεβαια... Κι αυτό εδώ επίσης:

      "[...] όλα κάτω απ' τον ήλιο εμετός απ' τον ήλιο
      κι ο αρχαίος γιατρός ο ποιητής
      άναυδος ωσάν έντομο στις πόλεις."

      Αλλά ...γιατί με ρωτάτε;


      Διαγραφή
    7. Με νόμισμα που δεν εκδίδει το ελληνικό δημόσιο -εμείς- ανάκαμψη αδύνατος.

      Διαγραφή
    8. Ναι, ήταν αληθινή ευλογία τα μνημόνια για όλες τις χώρες. Γι' αυτό οι κυβερνήσεις που τα εφάρμοσαν πετάχτηκαν κλοτσηδόν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι αριθμοί μπορεί να "διορθώθηκαν" και οι τράπεζες να διασώθηκαν αλλά οι πολίτες αυτών των χωρών είδαν μόμο επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου και εκτόξευση του δείκτη της ανεργίας. Διόρθωση: η Ισπανία δεν εφάρμοσε ποτέ μνημόνιο. Βλέπετε, αν το μέγεθος της χώρας είναι μεγάλο, οι "άτεγκτοι" κανόνες γίνονται πιο διασταλτικοί (βλ. Ιταλία, ελλείμματα Γαλλίας, πλεονάσματα Γερμανίας). Πολύ φοβάμαι μην γράψει η ιστορία πως επί των ημερών κοντόφθαλμων πολιτικών νάνων (τύπου Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και λοιπών τεχνοκρατών και αχυρανθρώπων) το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα κατέρρευσε, υπό το βάρος των ανόητων δογματικών οικονομικών συνταγών, της αδυναμίας αντιμετώπισης του προσφυγικού και της κατάρρευσης των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών (σε επίπεδο οικονομικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό).
      Στην περίπτωση της Βενεζουέλας, έπαιξε κάποιο ρόλο και η διεθνής χειραγώγηση των τιμών του πετρελαίου από τις μεγάλες δυνάμεις (με πρώτο στόχο τη Ρωσία). Και το σωστό είναι να αναφέρονται και οι κοινωνικές παροχές που κατέστησαν τον Τσάβες τόσο δημοφιλή στη χώρα του.

      Ο Γιαπωνέζος

      Διαγραφή
    9. Ρωτάμε γιατί προφανώς η ζωή της πατρίδας μας δεν είναι οι προβληματισμοί της πλάκας των ευρωπαϊζόντων: Κυριακή χαρά - Δευτέρα λύπη - την τρίτη Βιενέζος. Έχουμε αληθινή ζωή, μυαλό, κύτταρα, κρύο νερό, ζούμε, υπάρχουμε και ζούμε. Τι φοβερός περιορισμός να πρέπει κάποιος να συνδυάσει τον μισομεγαλοαστό πολιτικό για να δικαιώσει την σάπια ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ρωτάμε μήπως βρούμε τίποτ' αληθινό από τη ζωή και τη στιγμή μας μέσα στις λέξεις που μάλλον θα στρέψουν εναντίον μας το αίσχος του Καμένου και θα μας επικρίνουν ορθολογιστές, δεξιοί και αριστεροί. Ρωτάμε μήπως υπάρχει θερμή πνοή ζωντανού εδωπέρα.

      Διαγραφή
  37. H ΣΤΗΜΕΝΗ απεργία στον "τύπο"...
    Η επιτυχής απεργία των επανα-προσληφθέντων από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις ΕΡΤ [γιατί απεργουν αφου ο Υπουργός Κατρουγκαλος λεει πως ειναι το δικαιότερο -"διανεμητικότερο" ασφαλιστικό και φορρολογικο απο καταβολής ελληνικού κράτους;]

    αλλά και ειδήσεις σαν κι αυτήν:

    #Αποκλεισμένο από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ είναι το κτήριο της “Ίριδας” στο Κορωπί όπου βρισκεται και η διεκπεραίωση των πρακτορείων διανομής Τύπου. Οι διαδηλωτές εμποδίζουν τη διανομή των κυριακάτικων εφημερίδων που προορίζονται να κυκλοφορήσουν αύριο#.

    ενω στη Βουλη ψηφίζονται αυτή τη στιγμή ΤΕΡΑΤΑ
    και η "σκληρή διαπραγματευση προχωρεί" [οι σκύλοι γαυγίζουν...] προς το θερμό της καλοκαίρι,

    δείχνουν / περιγράφουν την ιδιότυπη δημοκρατία που μεθοδικά και ύπουλα στήνει ο Καμένος με τους απίθανους τύπους περί τον Αλέξη...

    [και να δεις που αλλου μωρέ εχω δει πολιτικους άνδρες να φοράνε φόρμες αγγαρείας και στολες παραλλαγής... Α, ναι στη Βοσνία τον Κάρασιτς , τον Φιντέλ στην Κούβα, τον μακαρίτη τον Τσάβες στην Βενεζουέλα κλπ κλπ κλπ ]

    Δεν είμαστε μακρυά...
    Ο Πάνος φυσικά θα είναι και εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

    μόνο που η ασθενής μου μνήμη δεν το αντιλαμβάνεται.

    Φίλος και αναγνώστης μου στέλνει ποστ που έγραψα στο πρώτο μου blog το nikosdimou στις 7 Μαΐου 2006 (πριν 10 χρόνια) σε απάντηση στον ...viennezos (ναι, υπήρχε και τότε!) περί πλουσίων και καπιταλισμού. Έμεινα άναυδος - δεν θυμόμουν τίποτα! Θα το βρείτε εδώ:
    http://ndimou.gr/ndimou/2006/05/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διανοητική εξέλιξη των μαρξιστών πραγματοποιείται πάνω στο πλατό ψ = -1, -2 < χ < 2.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δήμου, ούτε εγώ θυμόμουν πως ήδη τότε αφιερώσατε ένα κείμενο στην ενασχόληση με τις σιχαμερές αριστερές απόψεις μου. Δεν το ξαναδιάβασα τώρα - όχι από έλλειψη ενδιαφέροντος, αλλά για να αποφύγω καινούργιο εκνευρισμό (ή να το λέω ... αλλεργική αντίδραση;) με αφορμή την εκ νέου ανάγνωση.

      Πάντως δεν μπορώ να φανταστώ ότι η τότε συζήτησή μας είχε έστω την παραμικρή σχέση με το θέμα της συγκεκριμένης ανάρτησης τού σήμερα: Σίγουρα δεν διαφωνήσαμε για τον Πάνο Καμμένο (για τον οποίο τότε ούτε καν είχα ακούσει) ούτε για την αποστροφή προς (ακρο)δεξιές ιδεολογίες (μια και πρόκειται για ένα από τα σημεία που μάλλον οι απόψεις μας συμπίπτουν).

      Τι το κοινό, λοιπόν, έχουν τα δύο θέματα; "Η ιστορία επαναλαμβάνεται" γράφετε. Επί της ουσίας δεν βλέπω καμία επανάληψη. Εκτός αν αναφέρεστε στο πρόβλημά σας με τις αλλεργίες: Αλλεργία σάς προκαλεί τόσο η Δεξία (σε μορφή Πάνου Καμμένου) όσο και η Αριστερά (σε μορφή Βιεννεζόυ ας πούμε ...)

      Ναι, έτσι μάλλον υπάρχει κάποια σχέση ... ;-)

      Διαγραφή
  39. Καμμενος=ψεκασμενος. Όχι μόνο αλλεργία μου προκαλεί αλλά τελείως αποστροφή. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο τσιπρας με τον οποίο συγκυβερναει ο ψεκασμενος, καταγγέλει την ακροδεξιά όταν ο ίδιος είναι συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς. Μου φαίνεται ότι ο τσιπρας διαχωρίζει τους ακροδεξιούς σε καλούς και κακούς. Κύριε δήμου μπορείτε στα επόμενα ποστ να γραψετε και ένα κείμενο για του ψεκασμούς, γιατί το 33% των ελλήνων πιστεύουν σε ψεκασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, τώρα με τον Καμμένο να ελέγχει και τους αιθέρες δεν νομίζω πως εξακολουθούν να το πιστεύουν - εκτός αν το πιστεύουν οι αντίπαλοί του

      Διαγραφή
  40. Γιατί χάπια στον Τρελό με τα πουλιά ενώ με λίγη οργανική χημεία, χαρτί και μολύβι, χωρίς χάπια, το αποτέλεσμα είναι αυθεντικό, φυσικό, αληθινό και εγγυημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν είμαι θαυμαστής του Καμμένου και του κόμματός του. Η αποκλειστική ταύτισή του όμως με τους ψεκασμούς είναι σκόπιμη διαστροφή της αλήθειας. Οι βουλευτές που κατά καιρούς έφεραν το θέμα των "αεροψεκασμών" στο ελληνικό κοινοβούλιο κάθε άλλο παρά ενός και μόνου κόμματος ήταν. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι: Ασημίνα Ξηροτύρη (Συνασπισμός, 2006), Φώτης Κουβέλης (Συνασπισμός, 2007), Αναστάσιος Χωρέμης (ΠΑΣΟΚ, 2007), Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ, 2010 - ένα πολιτικό λουλούδι που δεν προκαλεί καμία αλλεργία στον κ. Δήμου), Γιώργος Ανατολάκης (ΛΑΟΣ, 2011). Περισσότερα στο: http://news247.gr/eidiseis/politiki/o-kammenos-to-onoma-alloi-th-xarh-oi-psekasmenoi-entos-kai-ektos-voylhs-apo-ola-ta-kommata.3435587.html
    Προφανώς ο Καμμένος όμως είναι αυτός που ενοχλεί περισσότερο.

    Γιάννης (με δύο "ν")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος σας είπε ότι δεν μου προκαλεί αλλεργία ο κ. Βορίδης; Άλλου τύπου όμως. Όπως άλλωστε και πολλοί συνάδελφοί του.

      Πράγματι μεμονωμένα άτομα μάλλον χαμηλής νοημοσύνης, είχαν αναφερθεί στους ψεκασμούς. Αλλά μόνο ένα κόμμα τους είχε υιοθετήσει επίσημα.

      Διαγραφή
    2. Θα αναμείνουμε λοιπόν ανάλογη 'αλλεργική' ανάρτηση και για τον κ. Βορίδη στο μέλλον. Πάντως αυτή η δυσανεξία δεν αποτρέπει την ανοιχτή υποστήριξή σας προς τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία αφομοίωσε και μάλιστα ανέδειξε σε υψηλά κομματικά πόστα τα (εξίσου, αν όχι περισσότερο τραγελαφικά με τον Πάνο Καμμένο) ακροδεξιά σταγονίδια του ΛΑΟΣ.
      Η δυσφορία προς τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατανοητή. Δεν είχαμε προηγούμενο δείγμα γραφής του, τον πιστέψαμε και την πατήσαμε. Αλλά το να έχουμε τόσο κοντή μνήμη ώστε να εξακολουθούμε μετά τη λαίλαπα των τελευταίων ετών (και τη γενικότερη εμπειρία της μεταπολίτευσης) να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στις χρεοκοπημένες παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., στο ίδιο πολιτικό προσωπικό και τις γνωστές ισχυρές πολιτικές οικογένειες, αντί να τους σβήσουμε οριστικά από τον πολιτικό χάρτη, αυτό μας καθιστά πραγματικά άξιους της τύχης μας.
      Ξέχασα να αναφέρω ότι και ο 'σοβαρός' Σταύρος Θεοδωράκης είχε ασχοληθεί σε εκπομπή του με τους 'ψεκασμούς' (πληροφορίες και video στο προηγούμενο link). Πριν βέβαια την δει πολιτικός κι αυτός.

      Γιάννης (με δύο "ν")

      Διαγραφή
    3. Ανοιχτή (και ανεπιφύλακτη) υποστήριξη δεν έχω δώσει ποτέ σε κανένα πολιτικό - ακόμα κι όταν συνεργάστηκα με κάποιους. Ο Κυριάκος είναι μία μικρή ακτίνα φωτός μέσα στο μαύρο σκοτάδι της σημερινής μας πολιτικής - αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να ανανεώσει και να εκσυγχρονίσει την Ν.Δ. - αν τα καταφέρει.

      Διαγραφή
    4. Προς το παρόν πάντως: 1) ανέδειξε σε νούμερο δύο του κόμματός του (στη θέση της αντιπροεδρίας) τον Άδωνη, έναν ανεκδιήγητο εθνικολαϊκιστή φωνακλά (παρουσιάζει πολλά κοινά σημεία με τον Καμμένο), σε μια κίνηση - αποθέωση της πελατειακής λογικής ("στήριξε με να φάω τον Μεϊμαράκη κι εγώ σε ανταπόδοση θα σε βολέψω μετά, ασχέτως του πολιτικού - ιδεολογικού σου προφίλ", κοινώς: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα), 2) έσπευσε πρόσφατα να υπερθεματίσει τις κραυγές πολλών βουλευτών της αντιπολίτευσης για παραίτηση του Μουζάλα, εξαιτίας του γλωσσικού του ολισθήματος (περί Σκοπίων - Μακεδονίας), 3) έχει κλείσει το μάτι στους μιντιάρχες ότι μόλις αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο τα πράγματα θα επανέλθουν στο πρότερο γνώριμο καθεστώς ασυλίας και ασυδοσίας (εντελώς συμπτωματικά όλα τα συστημικά έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης - ας μην αναφέρω ονόματα, νομίζω ότι είναι γνωστά σε όλους - τον σιγοντάρουν με ζέση), 4) σύντομα εγκατέλειψε τον ήπιο, συναινετικό του τόνο και υιοθέτησε τον ξύλινο λόγο και τη μηδενιστική ρητορική των προκατόχων του στα αντιπολιτευτικά έδρανα (Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς). Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι και το κόμμα του συνυπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο, ασχέτως αν τώρα όλοι παριστάνουν τους προστάτες των λαϊκών στρωμάτων.
      Σε σχέση με το τρίτο σημείο του σχολίου μου, να αναφέρω ότι χθες για πρώτη φορά έπεσα θύμα λογοκρισίας. Σχόλιό μου στην ιστοσελίδα του 'Πρώτου Θέματος', που αναφερόταν (σιγά την ανακάλυψη δηλαδή) στις αμαρτωλές σχέσεις μέσων ενημέρωσης, τραπεζών και πολιτικών (χωρίς να αναφέρομαι σε κανένα συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης ή δημοσιογράφο και φυσικά χωρίς υβριστικό περιεχόμενο) δεν αναρτήθηκε ποτέ (παρότι τους το επισήμανα, σκεπτόμενος καλοπροαίρετα το ενδεχόμενο λάθους). Μάλλον βρήκε στόχο και άγγιξε ευαίσθητες χορδές. Αν μη τι άλλο, αυτό το blog τουλάχιστον φιλοξενεί όλες τις απόψεις.

      Γιάννης (με δύο "ν")

      Διαγραφή
  42. εγκυμονούσα αφηρημένη07 Μαΐου, 2016 21:29

    Εγώ πήγα εκεί και διάβασα τις παλιές αναρτήσεις εκείνες και είδα ότι τα σχόλια όλα μαζί δεν φτιάχνουν μία λέξη λέξη λεξούλα λέξη. Όπως παλιά, πιέστηκα πολύ και έγινα χάλια ναν τα διαβάζω χο χο χο χο χο. Μισανθρωπία και απόκρυψη, ταρσανάς και νίκη νίκη νίκη. Έκανα και τα δεξιότερα κλικάκια. Και είδα πράγματα τρομακτικά και εκτός ποιήσεων που ξέρουμε και διαβάζουμε ανεμπόδιστα και δεν αγχωνόμαστε εκτός ποιήσεων δηλαδή ποιημάτων των λέξεων και της πολύωρης σιγής και ποιημάτων των απλών λέξεων και των φυσιολογικών και που γραπώνουν κατά μήκος μήκη ευτυχή. Δεν είναι τίποτα αυτά. Δεν είναι τίποτα να αξίζουν να τα σκέπτομαι σκέπτομαι και να τα νιώθω. Μόνο εκφράζουν αφασία του καλπασμού τους. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Και τα ξενέρωτα γλυκά κρασιά: ούτε μία μουσική. Που λέει όπως το λέει: δε φταίνε κοπελιά μου δε φταίνε τα γλυκά κρασιά και τα αργυρά κανάτια/ μα φταίνε κοπελιά μου μα φταίνε τα σγουρά μαλλιά και τα μελένια μάτια. Αυτοί έχουν όλοι τους πεθάνει. Και συνεχίζει: περάσανε τα χρόνια μου και εγώ ρωτώ ακόμη αν έχει αλλάζει ο καιρός της αγάπης σου τη γνώμη. Μες τις καρδιές τους ό,τι γεννιέται και αγοράζεται και ξεπουλιέται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Διαβάζω ότι οι βουλευτές του αλλεργιογόνου, απέχουν συστηματικά από την συζήτηση στην βουλή για το ασφαλιστικό-φορολογικό. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα το ψηφίσουν αλλά μάλλον ποιούν το τεθνεώτα κοριό.
    Η απροθυμία σχεδόν του συνόλου των βουλευτών του συγκυβερνώντος κόμματος, σχολιάστηκε αιχμηρά και από τον ανεξάρτητο βουλευτή, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος τους χαρακτήρισε «πολιτικά δειλούς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλη σοβαρή προσωπικότητα ο Θεοχάρης. Όλους τους έχει βλέπετε προσβάλει το μικρόβιο της πολιτικής.

      Διαγραφή
  44. Κύριε Δήμου, η αντιπαθεια προς τον Καμμενο ειναι μεν καθολική αλλα πρέπει κατά τη γνώμη μου να παραδεχτούμε οτι πρόκειται για εξαιρετικά ταλαντούχο πολιτικό σχολής Αλκιβιάδη. Διότι όπως και εκείνος καταφέρνει και επιβιώνει κάθε αναποδιάς χωρίς σοβαρό έρεισμα. Και όχι μονον μπαίνει εντός βουλής αλλά γίνεται και ρυθμιστής!

    Κάποτε με πικρία έλεγα σε φίλους (και το πιστεύω ακόμα): "Αν όλοι αυτοί οι ταλαντούχοι σα τον Καμμενο, τον Ανδρέα, τον Τσοχατζόπουλο είχαν δώσει 10% της εξυπνάδας τους για την πατρίδα τώρα θα είμασταν τουλάχιστον "η Δανία του Νοτου". Μπορεί και παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις περιπτώσεις αυτές δεν πρόκειται περί ευφυίας αλλά περί πονηριάς (εκτός από τον Ανδρέα). Ίσως και κουτο-πονηριάς...

      Διαγραφή
    2. Ας μην περιοριστούμε στους πολιτικούς. Ας δούμε τι θα μπορούσαν στο κοινό καλό να προσφέρουν και πρόσωπα ταλαντούχα εκτός κομματικών χαρακωμάτων της νόησης μας: ο Μάκης Πουνέντης, ο στρατηλάτης Fermi και ο Θάνος Λειβαδίτης. Ας αγαπάμε τους φίλους μας και ας μη φανερώνουμε, με παρανοϊκές, υποκριτικής ανθρωπινότητας συγκρίσεις, μαλθακές, την μαλθακότητα της πικρής γεύσης του μυαλού μας. Ας μην αναλογιστούμε ζωντανή πραγματικότητα σήμερα αν είναι να είναι έτσι η βιολογική σκέψη. Ας φάμε ένα κιντερ μπουενο. Ας μην καταμετρήσουμε τις ευφυΐες σήμερα. Ας δαγκώσουμε μια μαρς με πριονίδι. Αηδιάζω να ακούσω την ύπαρξη Κυριάκου. Ό,τι δεν θέλουμε σήμερα είναι να αποφασίσουν για εμάς και να μας οδηγήσουν, έστω και στο ποθούμενο μας, αυτοί, οι ξένοι: ο Κυριάκος και οι άλλοι αρχηγοί. Δε θέλουμε πυρηνοκίνητους αρχηγούς στη ζωή μας. Γιατί, οι αρχηγοί είναι άτομα μεγάλης υποκρισίας, που μαζεύουν πτυχία, εκατομμύρια, εκπονούν, αλλά δυσφορούν να προσπαθήσουν και να δημιουργήσουν την αληθινή δημιουργία της ζωής. Διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος ελληναράς από εκείνον που βόσκει ανοησία στην αλλοδαπή και πιστεύει και πάει να κάνει την γραφειοκρατία της ψευτο-επιστήμης αλήθεια της ζωής. Ο ελληναράς, όταν φτάσει στην εφαρμογή της ζωής, στην πράξη, δεν έχει πρόχειρη ευρυχωρία να ακουμπήσει τα μοιραία βάρη της προδοτικής μαλθακότητας του. Αλλά και σε ποια πατρίδα θα πατήσει ένας προδότης της πατρίδας του και θα καταφέρει να σταθεί και να ζήσει. Το πουθενά της ζωής είναι η διαμονή του.

      Διαγραφή
  45. Όπως βλέπω, αριστερά, είναι η βρύση εντοιχισμένη σε φυσικό τσιμέντο. Αναβοσβήνουν γεράνια κατακόρυφα στις όχθες άλλου δρόμου και πράσινα παράθυρα, αναλογικά παράθυρα, αρχαία παράθυρα, που το άνοιγμα τους μοιάζει σαν άνοιγμα ανοιχτό, της αφυδατωμένης μέλισσας. Πολεμικά αεροπλάνα δεν πετούν, για να μπορώ να σύρω στην ανάκριση τον δοκιμαστικό υδραγωγό του νερού και να τον διαλύσω. Οι μέλισσες είναι από μόνες τους ουράνια ψίχουλα, αραχνοΰφαντες στολές, κατηφοράκια. Τα ανηφοράκια όμως είναι κοπέλες που δεν παντρεύονται υπουργούς και που αγνοούν υπουργικά νερά μεταλλικά, εμφιαλωμένα. Γαργάρες με τα μεταλλικά νερά του Τσέρνομπιλ. Βιβλιάρια μοναδικής υγείας των παιδιών που τα συμπληρώνει ο Γεωργαλάς και αποδίδει στην ευρωπαϊκή υπουργάρα της Αμύνης. Το ανηφοράκι ανάμεσα στην βρύση και στο γεράνι είναι κατηφοράκι. Το κατηφοράκι είναι ένα ανηφοράκι, μία καμπύλη σιωπηλή, ομαλώς περιφερόμενη, ταχύτατη και ακίνητη και είναι μία γυναίκα μελωδός, μία νοτίστρια, ένας ξετρυπωμένος κρίνος, μία δέσμη συναισθήματα, ένα δεμάτι τρελαμένη λογική, που όταν η μέλισσα πατάει ανάμεσα στη βρύση και στο γεράνι τα ποδαράκια της, όσο πανύψηλη και αν είσαι, εγώ σε νιώθω ξαπλωμένη και ξαπλωμένη στο ανηφοράκι, στο κατηφοράκι, αγκαλιασμένη με τις μέλισσες, καμπυλωμένη από τον ήχο του νερού που δεν το πίνουν υπουργοί, μόνο το χύνουν μέλισσες καθώς θα φταρνιστούν δίχως υπόληψη καμιά στα υδραγωγεία και στις νεροδεξαμενές. Ο όρθιος θάνατος μου είναι μικρός είναι πικρός και ελπίζω να δω μια μέλλισα ντυμένη με το τζιν σου και να μαντεύω και εγώ σαν χύνεται ο ήλιος το πρωί και μαντεύει και παραμεντεύει πολύ καλά τη μέλισσα, από μέσα τι φοράει. Ποιο κατηφοράκι ανεβαίνω χρόνια, πρωί και μεσημέρι. Δεν είναι το κατηφοράκι αυτό, το ισοπεδωμένο, χαρούμενα κατεδαφισμένο σώμα σου δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @Nikos Dimou
    2016-05-05T13:20:00+03:00

    Φίλη που είχε ψηφίσει Καμμένο και στη συνέχεια λευκό — «γιατί τους έχω βαρεθεί όλους, αλλά αν ξαναψήφιζα κάποιον, τότε θα ήταν τον Καμμένο» — τον προτιμά για δύο λόγους:

    1. Όταν ο ταξιτζής σύζυγος είχε φάει άδικο πρόστιμο, είχε πάει στο Υπουργείο (Συγκοινωνιών;), είχε ζητήσει να μιλήσει με τον ίδιο τον Καμμένο, ο οποίος κατάλαβε το δίκιο του και μπλόκαρε την είσπραξη του προστίμου με γραφειοκρατικά τεχνάσματα.

    2. «Μου θυμίζει μπάρμπα μου. Είναι ο άνθρωπος με τον οποίον μπορώ να μιλήσω και να συνεννοηθώ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ορισμός του Λαϊκισμού...

      Διαγραφή
    2. Θυμίζει (ειδικά σε εμάς τους Θεσσαλονικείς) τον ανυπέρβλητο Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον "νομάρχη της καρδιάς μας" όπως έλεγε παλιό προεκλογικό του σύνθημα.

      Διαγραφή
  47. Να ξέρω τι θα κάνω με το αξιόγραφο που είναι εναλλακτικό "νόμισμα" κερδοσκοπίας δεν είναι λαϊκισμός. Αν αναμίξω τον Καμμένο στις αναγκαίες σκέψεις μου, δεν ξέρω τι θα κερδίσω. Θα πάρω θέση υπέρ αξιόγραφου και κατά Καμένου; Θα διαπιστώσω ότι ο Καμένος μού κρύβει όλες τις αλήθειες και παίζει κορώνα-γράμματα τη ζωή μου στο παιχνίδι της ματαιοδοξίας και της αδιαφορίας του; Το κάνει αυτό. Είναι εθνικά ανάξιος. Αλλά κανένας κομματάρχης πολύ δε διαφέρει από αυτόν. Γιατί σε εμένα να φαίνεται καλύτερος ο Μητσοτάκης, που είναι αυτός εθνικά ανάξιος, αφού μου λέει ψέματα και ενδιαφέρεται για το αξίωμα και ποτέ για το τι είναι χρήσιμο στη ζωή. Δεν παρακολουθώ αυτούς. Έχω να ακούσω δηλώσεις Καμένου από τη νύχτα που συμβούλευε να λυντσάρουν εκείνο τον δήμαρχο. Βλέπω άλλα πράγματα, πιο ελληνικά, πιο καπιταλιστικά, πιο τίμια. Θέλω να παρακολουθώ κάποιον που με σέβεται και που κάτι λογικό μου αποκαλύπτει. Και τα φαιδρά του Ψωμιάδη, τότε που έλεγαν ότι ντύθηκε Ζορό, δεν είδα. Ένιωθα άσχημα να παρακολουθήσω τηλεόραση. Τώρα όμως που ακούω στο σάιτ της ΕΡΤ την επανάληψη του σποτ που λέει πόσο καλή είναι η ΕΡΤ και με ενημερώνει για τις σειρές, κωμικές και δραματικές, δεν είναι πάλι σαν να έχω δει όλο τον Ψωμιάδη και όλο τον Ιουστινιανό όλων των εποχών; Νιώθω σαν ένα νύχτωμα, αφιερωμένο σε θαυμασμό για το σπιραλ που σκοτώνει τα κουνούπια. Η ΕΟΚ είναι επινόηση των ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @Nikos Dimou
    2016-05-05T13:20:00+03:00

    Ο διαφημιστής —άρα ασκημένος στη χρήση της γλώσσας— Θάνος Τζήμερος ξαναχτυπά: «Ο ηλίθιος στο Πεντάγωνο»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χαίρε υπουργέ των ευεργετημένων
    Χαίρε υπουργέ των επιτυχημένων
    Χαίρε υπουργέ των εξαθλιωμένων
    Των άνεργων, των άστεγων, των αυτοκτονημένων
    Χαίρε υπουργέ των εθνικών χρωμάτων
    Χαίρε υπουργέ ηρώων ασωμάτων
    Χαίρε υπουργέ ηρώων αθανάτων
    Γενναίε αρχιτέκτονα των ξαφνικών θανάτων
    Χαίρε υπουργέ με τους ευρω-χαφιέδες
    Με παρακρατικούς, στελέχη και λακέδες
    Χαίρε υπουργέ σκυμμένε στις Βρυξέλλες
    Υπτίως ασπαζόμενε ποδιές κατουρημένες
    Κι αφού το πλήθος, την συνέπεια απαίτησε
    Και τη στολή σου τη τζαμάτη τη χαιρέτησε
    Και ζητωκραύγασε με άσθμα επιθανάτιο
    Όπως ο κάθε χριστιανός τον επιτάφιο
    Δες τους που ψάχνουν τη στιγμή της ανακούφισης
    Παχέως έντερου του πόνου και της ούρησης
    Μεγίστου θέματος και πιο μεγίστης λύσης του
    Πάνω στους κύριους υπεύθυνους της κρίσης του
    Χαίρε υπουργέ με περηφάνεια τόση
    Χαίρε υπουργέ που έσωσες τη δόση
    Μα έτσι κι ο τροχός γυρίσει και σε δώσει
    Να ΄ξερα εσένα ρε, ποιος ορθολογιστής θα σε σώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Χθες zoogenic, σήμερα fard, και αύριο ποιος ξέρει τι θα φέρει το παραλλαγμένο καλοκαίρι. Οι άγιοι, τις νύχτες στις εκκλησίες, εγκαταλείπουν τα εικονίσματα, μπαίνουν στο νόημα του όργιου, μυρίζουν τους βασιλικούς. Ο Πάνος ήταν ο πρώτος δύτης που διάβηκε την λεπτή διαχωριστική γραμμή κύματος, με πλάγιο πέλμα και έγραψε στα φυλλώματα της θάλασσας, επιμηκύνσεις της ατμόσφαιρας σαν υδάτινα βέλη. Κι αν ίδρυσε το doncatmusic, δεν έμεινε. Οι βλέψεις του ήταν προορισμένες για τα υψηλά πατώματα της ύλης, για άλλα στάδια δόξης λαμπρά, άλλες νοηματικές διαδρομές, περπατησιές. Με τα λιγότερα δυνατά χτυπήματα εναντίον της ζωής. Μία νύχτα ολόκληρη έμεινε στο παγκάκι να περιμένει τη δικιά του να φέρει τα υποβρύχια. 1:00:10 δεν έχουμε τα σχέδια της κυψέλης καυσίμων της siemens, των υποβρυχίων και δε μπορούμε να επιδιορθώσουμε μία βλάβη στα βάθη των βαθών. Ο Πάνος καταδύεται. Ο Πάνος φτάνει στο υποβρύχιο. Ο Πάνος επισκευάζει. Υποτιτλισμένη Παναγία του Πάνου πανηγυρίζει. Σε θέλω πολύ αυτή τη στιγμή, θα του ψιθύριζε αν θα τον είχε δίπλα της, στο διπλανό εικόνισμα. Έχει τις γλύκες της, η ζωή του πολιτευόμενου γουρουνόψαρου (άμα στεγνώσει). Γιατί, η διαρκής παραμονή του δύτη του πολιτευόμενου, στα βάθη της θάλασσας, ασφαλώς μετατρέπει τον καταδυτικό εξουσιαστή και τον κάνει γουρουνόψαρο, αλλά οι δύτες και οι καταδύτες αγνοούν· οι πληγές της πλάτης επιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο Πέτρος Ζωγράφος είναι ένας εξωγήινος εφευρέτης. Ολόγυμνος σταθμίζει ένα καυτό διαστημόπλοιο πορείας, τρίτος, ο πώλος του δροσερού Ερμή· με χαλινάρι πιάνεται στα καρμικά φυτά, ή σε καμιά αλυσίδα από σταλαματιές στεγνού σκοταδιού· σέρνεται, κυλιέται, κυλίεται, ολισθαίνει, έρπει, φταρνίζεται σαν σκούρο άλογο μόλις περάσει στη γήινη ατμόσφαιρα το άτιμο κοράκι μάς εκλαμβάνει ως αστεία, αστειάκια· πισίνες σπιτιών στο δρόμο για το ευρύ πέλμα του αιγυπτιακού αεροπλάνου νυχτερινά φωτάκια του πρωινού διάδρομου· μας έχει για προσάναμμα, αναλαμπή και θρυαλλίδα αυριανού καμένου δάσους. Ο Πέτρος Ζωγράφος πετάει χαμηλά. Στα μισοφωτισμένα ή τελείως φωτισμένα παράθυρα της καθοδικής και ανοδικής πορείας του θα δει γυναίκες γυμνές που τρέχουν γρήγορα να βρουν νεράκι σε ψυγείο και χύνουν μεγάλες ποσότητες δροσερού νερού μέσα στο γυάλινο ποτηράκι της καθεμιά που θα πιει, θα ξεγεμίσει το ποτήρι από νερό και θα δροσίστει άμα στάξει πάνω στο στήθος της κάποια ποσότητα νερού κατά την πτώση της αθέατη. Αλλά ο Πέτρος Ζωγράφος, ένας γυμνός εξωγήινος επισκέπτης, ανάμεσα σε κτίσματα και κυνηγητικές περιόδους, όποια εφεύρεση και αν πιει μια πρωινή κουρασμένη γυμνή γυναίκα, θα παραμερίσει τα φυλλώματα της πτήσης, θα δει καθαρά το σώμα της, θα βρει τον δρόμο του για το προεδρείο. Ένας εφευρέτης βρίσκει το δρόμο του πάντα. Έρχεται στο σπίτι. Ξυριζόμαστε, κι αν τρέξουμε στην υποδοχή του και δει στο πρόσωπο μας, κάπου, κάπως, κάποτε, να μείνει ελάχιστος αφρός από το ξύρισμα και πλύσιμο και σκούπισμα όχι εξαντλητικό, συγκινείται. Τα δάκρυα του είναι εγκληματικά, καταρρακτώδη. Δεν είναι όπως όταν ο υπουργός άμυνας θα μιλήσει στην κόρη του Βούλτεψη: "το νου σας στο Χωνί τον έχετε". Με τα καταρρακτώδη δάκρυα του Πέτρου Ζωγράφου ποτίζονται τα λουλούδια μας, πλένονται τα πλακάκια του κήπου μας, καθαρίζει το μυαλό μας κι όποια αστέρια μαζέψαμε και κλείσαμε στα βαζάκι της ζάχαρης, λιώνουν στο ζαχαρόνερο σαν ζάχαρη παρασυρόμενα. Αν όμως τα δάκρυα του Πέτρου Ζωγράφου καθαρίζουν τα χώματα από το πλακόστρωτο του κήπου μας, φευ, καθαρίζουν και τα πατώματα του σπιτιού μας, όταν τα δάκρυα του εφευρέτη προσανατολιστούν αποτελεσματικά. Κανένα καθαριστικό, χλωρίνη με υδρογόνο και δηλητήρια λοιπά, υγρά του άβολου έρωτα του κοριτσιού που βρέθηκε εκτός και κάθισε πάνω στο γυμνό λείο ψυχρό πλακάκι, τίποτα από αυτά και όλα μαζί δεν σβήνουν τις μυστικές ζωγραφιές αστεριών, γαλαξιών, που απλώνονται σαν σχέδια πάνω στις επιφάνειες των πλακιδίων των πατωμάτων των εσωτερικών χώρων του σπιτιού μας και τα καταπατάμε όταν τα περπατάμε και δεν απορούμε που την ελληνική εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου, ένας ευρωπαίος υπουργός άμυνας, έσκαψε στο Τρελοπαλιοζογλώπι και την έθαψε βαθιά στη μαύρη τρύπα του Χαρίλαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καμένος: «ξεκινάει μια νέα εποχή, είναι βασικό το θέμα της ψυχολογίας, που μπορεί να βοηθήσει την οικονομία". Και ο Ράμφος όμως το ίδιο λέει. Ότι δεν είναι πρόβλημα η καταπίεση, αλλά το τι θα σκεφθούμε δι' αυτήν και το καταπόσ' μπορούμ' ναν την ανθέξομε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Με υπουργό Καμένο ασκήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές και πατριωτικές πτώσεις ελικοπέρων στις παραλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.