Τρίτη, Μαΐου 10, 2016

Ευτυχώς που είμαι άνεργος...

το φωτογράφησα στο Ναυπλιο - με εκφράζει...

Άνεργος; Και όχι μόνο αυτό…

Εδώ και χρόνια εκτός από άνεργος είμαι και ανεπάγγελτος (έχω καταθέσει στην εφορία το μπλοκάκι και τα βιβλία εσόδων και εξόδων μου…)

Κι ούτε μόνο αυτά – επί πλέον  μη συνταξιούχος. (Η μόνη τακτική δουλειά που έκανα ήταν – πριν πενήντα χρόνια – του διαφημιστή, για τους οποίους τότε δεν υπήρχε ταμείο). Ήμουν λοιπόν ο μοναδικός Έλλην υπερήλιξ που δεν φοβόταν ότι θα του κόψουν την σύνταξη.

Έτσι δεν έχω να χάσω τίποτα από το τρίτο και τέταρτο μνημόνιο. Κάτι ψείρες σε εισφορά αλληλεγγύης θα πληρώσω, για τόκους καταθέσεων , από τις οποίες και ζω.

Βέβαια οι καταθέσεις λιγοστεύουν, αφού οι τόκοι είναι πια ανύπαρκτοι και τρώω το κεφάλαιο. Εξαρτάται πόσα χρόνια θα ζήσω ακόμα – για 2-3 στριμωγμένα μου φτάνουν, μετά την πάτησα. Κόβω, κόβω, κόβω έξοδα από παντού…

Όσο για παροχές,  ως μακροχρόνια άνεργος δικαιούμαι τις ίδιες (ανύπαρκτες) που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι…

Όλα αυτά τα γράφω για να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου για σας τους νεότερους, τους εργαζόμενους – και ιδιαίτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες.  Από σήμερα δουλεύετε για το κράτος, τον δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους. Για τον εαυτό σας μπορεί να μένει το ένα τρίτο των εσόδων σας. Οπότε ή μεταναστεύετε, ή φοροδιαφεύγετε – γιατί με το ένα τρίτο δεν ζείτε…  

Κι ας αποπνέει αισιοδοξία και ενθουσιασμό (επειδή τα ...καταφέραμε!) το πρόσωπο του πρωθυπουργού μας! Αυτός, σίγουρα πια, ζει σε άλλη χώρα.

Δεν θα μπω στην συζήτηση ποιος φταίει γι αυτό το κατάντημα – οι σπάταλοι Έλληνες, οι ανίκανοι πολιτικοί μας, οι σαδιστές ξένοι, το απαίσιο ΔΝΤ, ο  Σόυμπλε, ο Βαρουφάκης, οι Illuminati, οι Ρότσιλντ (ακούω ότι τελικά αυτοί φταίνε για όλα). Γεγονός είναι πως φτάσαμε σε αδιέξοδο και κολλήσαμε.

Όσο κι αν τις σκέπτομαι, οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνουν διάφοροι – με βασικό συστατικό την έξοδο από την Ευρωζώνη – δεν με πείθουν.  Δεν έχω δει ούτε ένα σχέδιο που να μην οδηγεί σε άμεση και πλήρη καταστροφή της χώρας. Η πιο αισιόδοξη άποψη, ότι η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή – τρία-τέσσερα δύσκολα χρόνια και μετά ανάκαμψη – ούτε αυτή μου βγαίνει. Ίσα ίσα που φοβάμαι πως αν βουλιάξουμε θα είναι αδύνατο μετά να αναδυθούμε από το βάθος που θα έχουμε πέσει.

Φυσικά δεν ξέρω πολλά από οικονομικά – αλλά και αυτοί που ξέρουν διαφωνούν ριζικά, φάσκουν και αντιφάσκουν.


Οπότε φτιάξτε περισσότερες τρύπες στο ζωνάρι… θα τις χρειαστούμε!

177 σχόλια:

  1. Από την στιγμή που έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι οι φόροι (οι εισφορές έγιναν και αυτές φόροι) πληρώνονται όχι ανταποδοτικά αλλά προς συντήρηση μισθωτών και συνταξιούχων (πολλοί εξ αυτών κάτω των 60 ετών) η πλήρης παύση πληρωμών των ιδιωτών είναι θέμα χρόνου.Είτε γιατί δεν θα μπορούν είτε γιατί δεν θα θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η καταστροφή ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια. Απλώς τώρα αποκαλύπτεται σε όλη της την τραγική έκταση. Κρίμα στον κοσμάκη που εργάστηκε μια ολόκληρη ζωή και θα πρέπει να ζήσει με ψίχουλα κι αν... Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλουμε περισσότερη καταστροφή. Οι χρυσαυγίτες δεν έχουν πόρο στο λαό μας! Οι κρατικοδίαιτοι κομουνιστές δεν έχουν πόρο στο λαό μας! Οι απατεώνες επαγγελματίες πολιτικοί δεν έχουν πόρο στο λαό μας! Και δεν έχουν κύρος! Μας τελείωσαν. Έχουμε μόνο τη ζωή μας. Η Ελλάδα απελευθερώνεται! Εμείς, όσοι πατάμε αυτή τη γη, τη γη μας, δεν ζούμε άλλο πια μέσα στην κατάθλιψη και στα λάθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν σου λέει ο άλφας και ο βήτας μισθωτός του Δημοσίου και των ευνοουμένων [και δη και σήμερον] ΔΕΚΟ:
    "Λαμβάνω -μόοονο... το λέει με λυπη- 1200 ΕΥΡΩ στο χέρι".
    [δεν λέει βέβαια αληθεια διότι ο μαγικός αριθμός ίσως ξεπερνά τις 2.000 ΕΥΡΩ -στα "χαρτιά- απ' όπου ...εικονικά αφαιρείται ο προκαταβαλλομενος φόρος και οι ετήσιες εισφορές του στα ταμεία].
    Αν λάβουμε δε υπόψη πως έχει και σχεδόν 9.000 αφορολόγητο γίνεται αντιληπτή η προστυχιά για την οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι "ελευθεροι-πολιορκημένοι" επαγγελματίες ώστε αυτός και οι όμοιοί του θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν αυτά τα τρελα για την εποχή ποσά.
    Δεν μπορεί βεβαια κανείς τους να διανοηθεί ποτέ ότι θα παρει -μόοοονο!- τα 500 ή 600 ευρω του ιδιωτικου τομέα με πλήρες και εξοντωτικό ωράριο κλπ κλπ κλπ και "ναναι κι ευχαριστημένος".

    Άκουγα τις προάλλες έναν "φοροτεχνικό" σε πρωϊνή εκπομπή...
    Τον ρωτούσε ένας έρμος νεος επαγγελματίας ιατρός: "Έχω ετήσιο εισόδημα του έγραφε 10.000 ευρω. Μου ζητάνε φόρο 2600. Φόρο επιτηδεύματος 650. Προκαταβολή φόρου 2600 ...για την επόμενη χρονιά. Εισφορές 2500.Τί να κάνω; Με συμφέρει να κάτσω ή να φύγω από την Ελλάδα;"
    Ο κ. φοροτεχνικός απάντησε ορθα κοφτά. "Να μείνεις!"

    Σκέφτομαι:
    -Ο κ. φοροτεχνικός είναι σαδιστής ή απλώς μπλακχιουμορίστας.
    -Γενικώς οι κκ φοροτεχνικοί ψαχνουν για πελάτες [όσοι πιο πολλοί μένουν τοσο καλυτερα/η νεκροθαπτική τέχνη ποτε δεν έχει αναδουλειά..]
    -Ο φοροτεχνικός έχει αντιληφθεί ΕΓΚΑΙΡΩΣ ότι το σύστημα ακόμα δουλευει επειδή βαρειά -το πολύ- 500.000 άνθρωποι του ιδιωτικου τομέα ακόμα εργάζονται πραγματικά και αφαιμάζονται στις ετήσιες τελετές αφαιμαξομεταγγπίσεων/φοροδοσίας και αντιλαμβάνεται καλώς ότι ανευ τουτων όλα καταρρέουν [δεν θέλω ξεχνω όμως και τους σημαντικούς εργάτες του δημοσιου τομεα που υπο-αμοίβονται ενώ εργαζονται σκληρά σκληρότατα. Τους ξέρουμε όλοι αυτούς. Όμως αυτοί "δεν παράγουν πλούτο"...].

    Αλλά άκουσα τον Πρωθυπουργό να τα λέει πριν λιγο τόσο ενθαρρυντικά -σχεδόν να πανηγυρίζει!! Απολυτως εξαιρώ ότι το παιδί μπορεί να μην στέκει και πολύ στα καλά του- και συμφωνησα ότι ο κ. φοροτεχνικός είχε απόλυτο δίκηο.

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ! "ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ"!
    [Όσο για τις τρυπες στο ζωνάρι καθόλου δεν θα χρειαστούμε γιατί ούτε παντελόνια ούτε και σώβρακα μέλλεται να φοράμε...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τσίπρας αναδεικνύεται στον πιο αποτελεσματικό μνημονιακό πρωθυπουργό. Τον ψηφήσανε οι σανοφάγοι για να σκίσει τα μνημόνια κι αυτός τους φόρεσε το σκληρότερο μνημόνιο διαρκείας, με αυτόματους κόφτες κρατικών δαπανών και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Επειδή είμαστε αλλεργικοί στην παραγωγή και εισάγουμε μέχρι πατάτες, λεμόνια και μπρόκολο, δεν θα έχουμε ποτέ πραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα, οπότε θα ενεργοποιείται ο αυτόματος κόφτης, με αποτέλεσμα το πανάκριβο, παχύδερμο, τέρας κράτος να τρώει τις σάρκες του. Οι εταίροι έχουν απελπιστεί ότι αυτή η χώρα μπορεί ποτέ να εκσυγχρονιστεί και κατέληξαν στη μακροχρόνια επίβλεψη και διατήρηση της στασιμοχρεοκοπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με παραξενεύει κύριε Δήμου το γεγονός ότι εσείς, ένας έξυπνος άνθρωπος αφήσατε τις καταθέσεις σας στην Ελλάδα στο έλεος μιας κουμουνιστικής κυβέρνησης. Επίσης με παραξενεύει πως ένας συγγραφέας σαν και σας, με τόσα πολλά βιβλία και διεθνείς πωλήσεις δεν έχετε αρκετά έσοδα για να ζήσετε πολύ καλά. Είχα την εντύπωση πως θα κάνατε πλούσιους και τους κληρονόμους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγορά του βιβλίου στην Ελλάδα είναι μικρή - και οι εκδότες όχι πάντα συνεπείς. Π. χ. για την "Δυστυχία" μόλις ο τέταρτος εκδότης μου έδωσε δικαιώματα - για την 14η έκδοση! Την δεκαετία του 80 είχα πάντως καλές πωλήσεις - μετά το 90 έγινα "ανθέλλην" (κάτι οι εθνικιστές, με το Σκοπιανό - κάτι οι παπάδες) και οι πωλήσεις έπεσαν. Συντρέχει και η αποσιώπησή μου από τα ΜΜΕ (πληρώνω τις 11 παραιτήσεις μου). Αλλά και στο εξωτερικό δεν είναι καλύτερα. Μονον οι Γερμανοί είναι συνεπείς. Οι άλλοι πουλάνε μεν - αλλά δεν πληρώνουν. Κι άντε να τους ελέγξεις!

      Κανένας έλληνας συγγραφέας δεν πλούτισε. Μόνο η Λένα Μαντά (και οι άλλες ροζ κυρίες) έχουν θησαυρίσει από τα βιβλία τους...

      Διαγραφή
    2. Κριτική - σχόλιο σε βιβλίο της Μαντά:

      "Μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν βγαλμένο μέσα από τη ζωή, και δεν είχε περιττές και ανούσιες λεπτομέρειες που κουράζουν. Ένα από τα αγαπημένα μου της ταλαντούχας κυρίας Μαντά!"

      ---
      Τι το θέλετε και εσείς τώρα να γράφετε τόσα περιττά και ανούσια... πλατειάζετε - δεν βλέπεις η Μαντά;
      Λιτή και απέριττη. Δωρική και προπάντων δεν κουράζει... αλίμονο σιγά μην κουραστούμε διαβάζοντας, μόνο για κανα τσελεμεντέ θα κάνουμε την θυσία, η Βέφα ναν καλά, άλλη διάσημη συγγραφέας αυτή...
      Τόση λάμψη, τυφλώνει.

      Διαγραφή
  7. Μα γιατί κατηγορούμε τον Τσίπρα? Γιατί ξεχνάμε τα πρόσφατα success story, λεφτά υπάρχουν, το χρηματιστήριο θα πάει 7000 μονάδες κλπ? Γιατί ξεχνάμε τον νόμο Προβόπουλου για τη σωτηρία δεκάδων χιλιάδων τραπεζικών υπαλλήλων μέσω εθελουσίας εξόδου με πολύ καλά λεφτά ή το βόλεμα χιλιάδων από τον Πάκυ (που το εξαργύρωσε με τον προεδρικό θώκο)?
    Τελικά το να βλέπει κάποιος μέχρι 1-2 χρόνια πίσω δεν βοηθάει, εκτός αν ανήκει στη κατηγορία αυτών που τους χτύπησε η κρίση τώρα και όχι πριν 7-8 χρόνια που ξεκίνησε.
    Ο Τσίπρας απλά κάνει ότι και οι προηγούμενοι. Το κάνει με τον πιο προφανή και εμετικό τρόπο. Και έχει υπογράψει την ομερτά με τους δημοσιο_συνταξιούχους_δεκο_νπιδ_οτα_ένστολους που αποτελούν πάνω κάτω 4 εκατομμύρια έλληνες.

    'Εχετε δίκιο για τους νεότερους αλλά και για τους μεσήλικες που δεν θα συμπληρώσουν 35 χρόνια μέσρι τα 67. Δυστυχώς κανείς δεν μιλάει για αυτούς, που δουλεύουν για 10 ένσημα το μήνα. Κανείς δεν κάνει μία εκπομπή στην τηλεόραση να παρουσιάσει 5-10 νούμερα να δούμε τι τρέχει, τι θα γίνει στο μέλλον. 'Αλλωστε ξέρουμε και για τα κανάλια/δημοσιογράφους.

    Μόνη σωτηρία για τους νέους το εξωτερικό. Η χρυσή αυγή είναι στη γωνία πιο δυνατή από ποτέ. Κυκλοφορεί και με άλλα ονόματα όπως ανελ, μπαλτάκος+καρατζαφέρης, ω! γέροντα η ευχή κλπ.

    'Ενας που έφυγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοί μας γαμ…νε κάθε μέρα και εμείς κάνουμε black χιούμορ με τα χάλια μας. Θα μας φάει η πολιτική ορθότατα στο τέλος …
    Γράψε ένα άρθρο για την οργή, ποιο χρήσιμο θα ήταν, στο κάτω - κάτω είναι το ποιο παλιό, το ποιο αρχέγονο ανθρώπινο συναίσθημα.
    Αλλά τη δική μας οργή, όχι των απανταχού σαλταρισμένων αγανακτισμένων ψευτοεπαναστατών - με ή χωρίς αιτία.

    Μα θα μου πεις τώρα, οργίζονται οι διανοούμενοι; Τι θα πει κι ο κόσμος, κι αν πέσουν οι πωλήσεις;

    Υ.Γ.
    Διανοούμενος - αγανακτισμένος: πάντως αυτό, θα είχε τουλάχιστον πλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε είμαι οργισμένος από το 1973, τον καιρό που έγραψα την "Δυστυχία του να είσαι Έλληνας". Και μετά την δικτατορία η οργή μου κυκλοφόρησε σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα - και κυκλοφορεί ακόμα...

      Διαγραφή
  9. Και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο... Απολαύστε!

    http://www.kathimerini.gr/859138/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/to-neo--mis8ologio-twn-dhmosiwn-ypallhlwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τις δυνατότητες της Ελλάδας αυτοί οι μισθοί παραμένουν πολύ υψηλοί. Σε λίγους μήνες θα μειωθούν κι άλλο.

      Sam

      Διαγραφή
    2. Φυσικά - αφού δεν παράγουμε πλούτο, μοιράζουμε φτώχια...

      Διαγραφή
  10. Δεν μπορείς να μιλάς για συναισθήματα και να ψάχνεις το πιο παλιό, γιατί αυτό δεν σου χρειάζεται. Και, επίσης, αν το βρεις και το βγάλεις εκτός εγκεφάλου, δεν θα ξέρεις τι να το κάνεις, γιατί, αν θέλεις να ξέρεις την χρήση του, θα πρέπει να έχεις ένα ζωντανό οργανισμό και να τον αγαπάς και να τον σέβεσαι και στους άλλους, επίσης, να αναγνωρίζεις τέτοιο πράγμα: ζωντανό οργανισμό, με εγκέφαλο. Γι' αυτό εμείς λέμε ότι εσείς, των αρχέγονων συναισθημάτων, είσαστε ποιο Μένγκελε από τον Μένγκελε, αλλά δεν το ξέρετε. Θα το μου αποδείξετε, που το έμαθα αυτό παλιά και το ξέρω, το ξέεεεεεαιαιαιαιαιρω, όπως το όνομα μου, το ξέρω. Θα με δείρεις; Μέχρι να πεθάνω θα στο λέω. Θα με σκοτώσεις; Θα αγανακτίσεις ποιο σαν άνθρωπος; Εγώ χθες, στο δρόμο, συνάντησα έναν κουκουέ. Και τον ρώτησα φωναχτά, αν είναι βλάκας. Ανέβηκε το αίμα του αμνού στο κεφάλι μου, γιατί, σκέφτηκα τι σημαίνει δωσίλογος. Και ήταν όλη του η κίνηση, η αντίδραση του, του τύπου: εγώ γνωρίζω την εξουσιαστική ανωτερότητα μου, πάω για εξουσία και θα επαναλάβω, όταν θα έχω την εξουσία, εκείνα που σου έκανα και με μίσησες και με ενετόπισες ως είμαι, και χειρότερα! Αφού, ρε, κάνετε μπαμ, το τι είσαστε. Ανάμεσα μας τριγυρνάνε οι δωσίλογοι του ΚΚΕ -και οι άλλοι- για να προσέχουν μην αλλάξει η ιστορία. Τι οργή έχει μέσα της μία γδαρμένη προβιά. Όχι· πες, Τουτζούούούούκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Nikos Dimou
    2016-05-10T12:16:00+03:00

    > Έτσι δεν έχω να χάσω τίποτα από το τρίτο και τέταρτο μνημόνιο. Κάτι ψείρες σε εισφορά αλληλεγγύης θα πληρώσω, για τόκους καταθέσεων, από τις οποίες και ζω.

    Δε θα πληρώσεις ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας; Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις σου από κούρεμα ή επιστροφή στη δραχμή;

    > Όσο κι αν τις σκέπτομαι, οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνουν διάφοροι – με βασικό συστατικό την έξοδο από την Ευρωζώνη – δεν με πείθουν.  Δεν έχω δει ούτε ένα σχέδιο που να μην οδηγεί σε άμεση και πλήρη καταστροφή της χώρας.

    Μα γιατί; «Η γη μας είναι καρποφόρα» κι άλλο από ελιές και λάδι δε χρειαζόμαστε — ούτε καν αλεύρι και μακαρόνια. «Φάρμακα, καύσιμα»; Μα «από τη μαύρη αγορά», που, ως γνωστόν, διψάει για δραχμές:

    @Anonymous
    2016-05-09 14:04:56+00:00

    > Φάρμακα, καύσιμα από τη μαύρη αγορά και με διακρατικές συμφωνίες. Τρόφιμα έχουμε. Η γη μας είναι καρποφόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού θα μαζέψουμε το εγχώριο ευρώ μας, που θα είναι συνάλλαγμα πια για εμάς και θα ψωνίζουμε τα απαραίτητα για 8 μήνες, όσο να βγει το νόμισμα. Λύκε, συνηθισμένος καθώς είσαστε, στην ατέρμονη φρίκη των αιώνιων μνημονίων, ξεχάσατε να ζείτε. Admit.

      Διαγραφή
    2. Κι έπειτα ξύπνησες...

      Διαγραφή
    3. @Anonymous
      2016-05-10 16:43:24+00:00

      > Αφού θα μαζέψουμε το εγχώριο ευρώ μας, που θα είναι συνάλλαγμα πια για εμάς και θα ψωνίζουμε τα απαραίτητα για 8 μήνες, όσο να βγει το νόμισμα.

      Και όταν βγει το νέο νόμισμα; Ποιος ξένος θα δέχεται να πληρωθεί σε ΔΡΑΞ («ΔΡαχμές ΑΞιοπρέπειας») για τα τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα κτλ. που θα τον ικετεύουμε να μας πουλήσει;

      Διαγραφή
    4. Οι άλλες, ανεξάρτητες, ζωντανές χώρες. Και ας μην τάζουμε Ραφαηλίδη, έστω και με Στριγά, αν δεν υπάρχει στο YouTube. Και εγώ θέλω να δω.

      Διαγραφή
    5. @Anonymous
      2016-05-11 14:21:00+00:00

      > Οι άλλες, ανεξάρτητες, ζωντανές χώρες.

      Κοινώς: η Βενεζουέλα, το Ιράν κι η Βόρεια Κορέα θα δέχονται να πληρωθούν σε δραχμές! ☺

      Διαγραφή
    6. Κοινώς: με το εξωτερικό αντάλλαγμα μας θα συναλλαχτούμε (δολάρια, ευρώ, μαγγανείες). Βάζεις το θέμα μας στραβά και δίνεις όλα για τη θλίψη. Άσε με.

      Διαγραφή
  12. Αλήθεια τώρα, τα ΜΟΠ γιατί τα πήραν οι πολιτικοί μας; Γιατί, οι άλλοι, τα έδωσαν; Η καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής λόγω ΕΟΚ δεν είναι κάτι που εύκολα να διαπιστώσουμε; Πότε θα το κάνουμε αυτό; Σε 100 χρόνια; Τα πορτοκάλια στις χωματερές ήταν ξερίζωμα της γεωργίας. Τα πορτοκάλια στις χωματερές ήταν το μίσος της ΕΟΚ για τη ζωή. Όποιος θέλει να πολεμήσει τον φασισμό στην χώρα μας από το ευρώ πρέπει να αρχίσει. Τι θα πολεμήσει; Τους φτωχούς και πιο ανήμπορους συμπατριώτες του; Τη ζωή που γεννιέται και δεν ενημερώνεται για τίποτα που θα βρει στο δρόμο της θα πολεμήσει; Θα κάθομαι τώρα να ακούω τον πόνο του ψευτο-ξενιτεμένου, που σε όλες τις εποχές άχρηστος και γελοίος ήταν και που ρίχνει το φταίξιμο στους συνταξιούχους για τη νομισματική πολιτική του αλλοδαπού ευρώ. Και μη χειρότερα! Το γενικόλογο φταίξιμο: α! δε βαριέσαι! αυτοί! οι ελληνες! α! καλημέρα! γράφω ένα σχόλιο χρυσέ μου! δε με βλέπεις; καλημέρα! η αγωνία μου -αγαπημένε- για τα μέλλοντα και το σημερινό δράμα μου (όσο δεν με αγγίζει ανθρώπινα η κρίση) τεράστια! α! γράφω ένα σχόλιο! εγώ, ο γενίτσαρος, ξέρω! Τι ξέρεις, παιδί μου; Έμαθες ότι δεν μπορείς να λες κενό και ο άλλος να καταλαβαίνει κάτι; Ανέβηκα, κατέβηκα, ήρθα, θα ανέβουν, θα κατέβουν, θα λοξοδρομήσουν. Και να φοβάμαι να ζήσω επειδή οι παλαβοί του χωρίου, ανάμεσα στους άξονες και στην ευθεία ψ = -2χ +1, κάθονται στο πεζούλι της ηλιθιότητας, σημαδεύουν πετεινούς με το ψαροντούφεκο και στις ανάπαυλες του μακελειού ξεδιαλέγουν προσεγμένα και απευθύνουν, ο ένας στον άλλο, σαχλαμάρες. Σιγά να μην παίξετε και Playstation με τον Κωστάκη!
    F.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής λόγω ΕΟΚ...". Άρα φταίει η ΕΟΚ που παίρναμε (με απάτες) υπερβολικές επιδοτήσεις και μετά τις κάναμε διαμερίσματα ή Cayenne αντί να αναδιαρθρώνουμε και να εκσυχρονίζουμε τις καλλιέργειες; Τα ροδάκινα στις χωματερές η ΕΟΚ τα πέταγε ή οι αγρότες που προτιμούσαν να παίρνουν επιδοτήσεις αντί να πουλάνε προϊόντα. Να μην μιλήσω για το βαμβάκι...

      Διαγραφή
    2. Οι αγρότες εφάρμοσαν τις εντολές και το σχέδιο της πουλημένης κρατικής εξουσίας.

      Διαγραφή
    3. Αφού εγώ δεν μίλησα εξαπάτηση. Έγραψα εξουσία. Η καταπίεση και η δρομολόγηση στη συμφορά γίνεται καλύτερα όταν το θύμα έχει συνείδηση μπερδεμένη. Στα προτεκτοράτα -γιατί τόσα χρόνια λένε τη χώρα μας προτεκτοράτο; γιατί λέγαμε ότι δεν είμαστε λαός και δεν έχουμε κράτος;- η κρατική πολιτική εφαρμόζεται και οι πολίτες -α! οι πολίτες- οι άνθρωποι όπως τα ζαλισμένα κουνουπάκια. Γιατί ο Καρούζος έβριζε το πασοκ; Επειδή εκείνη την εποχή ήταν της μόδας να ελέγχουμε τον λαϊκισμό-του-πασόκ; Κάπως -και τότε- η εξουσία, εξόντωνε τη ζωή. Αυτός: Anonymous10 May, 2016 23:18- δεν είναι αθώος. Μου ζητάει να σκεφτώ τι συμβαίνει από τον χαιρετισμό που ανταλλάσσουν δύο άνθρωποι (δεύτερος άνθρωπος στον χώρο μου) μέχρι το τι είναι τρέλα (μέσα σε μία καταπιεστική, ισόβια, περίσταση της εκμεταλλεύσεως). Πάνω εκεί χτίζεται η εξήγηση που λέει γιατί ένας παρεξηγημένος είναι ο γνωστός παρεξηγημένος. Γι' αυτό πολλές φορές, όταν διαβάζω στο nd, συναισθάνομαι το πιο φυσιολογικό: ένα τεράστιο κύμα απουσίας και μαύρης δυστυχίας. Και όσο βιάζομαι να τελειώσω την ανάγνωση να γλιτώσω να πιω ένα χυμό σαν άνθρωπος, τόσο χειρότερο γίνεται το πράγμα, γιατί, ο παρεξηγημένος απαιτεί την παρουσία του ζωντανού/ την εμφάνιση/ και με αναγκάζει να σκέπτομαι και εκείνα που, αρκετά αθώος, τα έχω λυμένα, αλλά δεν είναι λυμένα εν τη πραγματικότητι για όλους μας, τους δυτικοκοινωνίτας. Άλλος μας είπε ότι είμαστε "αριστεροί". Δηλαδή μάς ρώτησε: νιώθετε αυτή τη στιγμή την ελάχιστη τρυφερότητα με την αυταρχική μεταπολεμική εξουσία και τον χαρακτηρισμό που απόδωσε στη ζωή και που αν η ζωή προχωρούσε από μόνη της να χαρακτηριστεί της οικονομικής και κοινωνικής ισότητας (και όχι το δοσιλογικό αριστερή), θα την σκότωνε - δέχεστε; Ο Τσίπρας εκφράζει την κρατική πολιτική του μετεμφυλιακού κράτους και το μετεμφυλιακό κράτος τζαστ. Τότε (ξανά) μπήκαν οι βάσεις ώστε και δημοκρατία να έχουμε και να μας ξεσπιτώνουν. Αριστερά! Τα χτυπήματα της κατάθλιψης είναι ασταμάτητα. Δεν μας πετυχαίνουν με όλα τα χτυπήματα...γι' αυτό επιμένουν. Αλήθεια το πασοκ δεν ήξερε τι θα γινόταν στα 2010; Αλήθεια ο Ανδρέας δεν ήξερε ότι θα μπορεί να λέγεται χαρισματικός την εποχή που θα εμείς θα νομίζουμε ότι θα τον επιστρέψουμε στη ζωή να μας υποστηρίξει; Τι σημαίνει λαϊκισμός. Συζητώ με τον φονιά περί ανέμων και υδάτων, αλλά μυστικά έχουμε συμφωνήσει ότι το νόημα της συζήτησης μας είναι: πόσο καλός είναι που δεν απαιτεί από τον υπάλληλο του να με σκοτώσει τώρα τώρα αμέσως. Διπλωματικότητες.

      Διαγραφή
  13. Το να βγούμε από την ευρωζώνη προϋποθέτει άλλα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα που ο τόπος δεν διαθέτει, τουλάχιστον ως κύριο ρεύμα, συνεπώς μην ανησυχείτε, η Ελλάδα θα παραδώσει το πνεύμα της εντός Γερμανικής ευρωζώνης, τα υπόλοιπα περί 3-4 χρόνων λιτότητας είναι παρηγοριά στον άρρωστο, ένα είναι σίγουρο, από όλους αυτούς τους ευρωλάγνους σε όλες τις εκδοχές, δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο υπόληψης, θα εξαερωθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευρωλάγνοι δεν υπάρχουν πια στην Ελλάδα - τους πάτησε το τραίνο. Μόνο από συμφέρον ή υποχρέωση ανέχονται πια οι Ρωμιοί την Ευρώπη από ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Εναλλακτική λύση όμως δεν φαίνεται να υπάρχει κι έτσι παραμένουμε ευρωπαίοι από ανάγκη.

      Διαγραφή
    2. Η Στατιστική είναι επιστήμη και η σχολή Χιλ την πουλάει και την αγοράζουν οι αγράμματοι δημοσκόποι που δεν ξέρουν να βρουν μία διάμεσο σε ομαδοποιημένα δεδομένα και την εξευτελίζουν. Πρέπει να γίνει δημοψήφισμα χωρίς την στημένη Singular.

      Διαγραφή
    3. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, το πολιτικά κόμματα δεν έχουν σχέδιο για τη χώρα πέρα από αυτό που βλέπουμε, Ευρωζώνη μέχρι θανάτου, και δεν βάζω στην εξίσωση και τα υπόλοιπα με την Τουρκία, τα χειρότερα μπροστά είναι.
      Μην τα μπερδεύουμε, Μεσογειακοί Ευρωπαίοι ήμασταν πάντα, ούτε βόρειοι, ούτε δυτικοί, ούτε και ανατολικοί, και αυτό θα είμαστε και στη μετά ΟΝΕ εποχή ανεξάρτητα από την κατάσταση της χώρας

      Διαγραφή
  14. Η Ευρώπη είναι ικανοποιημένη με τον Τσίπρα κι αυτό είναι το χειρότερο. Δεν μας σώζει πια τίποτα !
    Η "μάυρη" αγορά είναι η μόνη που σίγουρα θα αναπτυχθεί με το 3ο- 4ο μνημόνιο.
    Πια φοροδιαφυγή θα παταχθεί και πια φοροαποφυγή?
    Με τις απανωτές εισφορές και το ΦΠΑ στο 24% όλες οι πράξεις θα γίνονται ...κάτω από το τραπέζι. Ασε την άνοδο που θα δούμε στα λαθραία προιόντα, πετρέλαιο, τσιγάρα κλπ.
    Και κάτι καλό που περιμέναμε, την κατάργηση του αγγελιόσημου, και αυτή παραπέμπεται στις καλένδες. Για 3 μήνες θα ...κοιμηθεί για να επανέλθει, καθώς φαίνεται,δριμύτερο (ΚΑΙ στο διαδύκτιο ).
    Ποιός τα βάζει με το κείκλωμα των δημοσιογράφων ?
    Τίποτα πλέον, από δω και στο εξής, δεν θα είναι δωρεάν...μόνον ο ύπνος.
    Επειδή δε κι αυτός έχει δυσκολέψει με τα προβλήματα που κουβαλάμε ,θα πληρώνουμε για να τον αποκτήσουμε την... φαρμακευτική του υποβοήθηση !
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΣΧΕΤΟ σχόλιο, όμως ερεθίστηκε ξανά το νευρικό μου σύστημα,από τα "ελληνικά" των δημοσιογράφων στην τηλεόραση.κι ήθελα να το πω. Ποιός θα τους εξηγήσει ότι ο Σεπτέμβριος δεν είναι ΣεΜτέμβριος. Μήπως όμως ο Σεμτέμβριος είναι πιο ...αριστερός από τον Σεπτέμβριο?????????
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ κι ο -κάθε τρεις και λιγο- Μάης του Πρωθυπουργού, ο Γενάρης , ο Φλεβάρης τους...
      Λες κι ακούω να μιλούνε οι παπούδες κι οι θειάδες μου μου πενήντα χρόνια πριν που λογάριαζαν τον καιρό ,τις σπορές , τις σοδειές και τα"γεννήματα" στ' αμπάρια...

      Διαγραφή
    2. @Anonymous10 May, 2016 22:01

      Όοοχι, ο ΣεΜτέμβριος δεν είναι πιο αριστερός. Δεν είναι πολιτικό το θέμα.
      Απλώς ο Σ/ριος διαμαρτυρήθηκε για άνιση μεταχείριση έναντι του ΟκτωΜβρίου, και έγινε διπλωματική αποκατάσταση της διένεξης.

      Διαγραφή
    3. @Νώντας Τσίγκας 10 May, 2016 22:38

      Υπομονή. Δεν είπανε ακόμα ούτε του Αλωνάρη ούτε του Θεριστή.
      Α μα πια! Όλα να τα σχολιάσετε!

      Διαγραφή
  16. Αντιγράφω σχόλιο του Γ. Αναστασόπουλου:

    Οι αναδιαμφισβήτητες επιτυχίες Τσίπρα στην πρόσφατη διαπραγμάτευση:

    1. Έκλεισε την αξιολογήση με πολιτική και όχι τεχνοκρατική απόφαση, χωρίς επιπτώσεις. Δεν υπήρχε περίπτωση να την κλείσει αλλοιώς..
    2. Νομιμοποιεί και κατοχυρώνει μια σειρά από μονομερείς ρουσφετολογικές ενέργειές του (διορισμούς, ΕΡΤ κλπ)
    3. Πέρασε εύκολα από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ όλο το φορομπηχτικό του πακέττο μεταφέροντας για άλλη μια φορά όλο το κόστος στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους.
    4. Δεν του επιβάλλεται να υλοποιήσει καμμία ουσιαστική νεα μεταρρύθμιση που θα απειλούσε την εσωκομματική του συνοχή.
    5. Τα πελατάκια του, δηλαδή το κράτος των συντεχνιών και συνδικαληστών, ΔΥ και ΔΕΚΟ συνεχίζουν το πάρτυ τους, δημοσία δαπάνη.
    6. Κουνάμε το μαντήλι σε σοβαρές και συστηματικές ιδιωτικοποιήσεις, αφου όλη η "ανάκαμψη" χρηματοδοτείται από την φορολογία. Το αργόμισθο κηφηναριό μπορεί να κοιμάται ήσυχο.
    7. Λαμβάνει μια άνετη και εύκολη ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική του ομάδα και ΑΝΕΛ χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.
    8. Συνειδητοποιεί πως μπορεί να "διαχειριστεί" την τρόικα έχοντας δοκιμάσει τα όρια των ανοχών της, τα οποία εκ των πραγμάτων αποδεικνύονται ιδιαίτερα ελαστικά.
    9. Επιβεβαιώνει πως χαίρει της εμπιστοσύνης των μεγάλων της ΕΕ οι οποίοι δεν δείχνουν να έχουν διάθεση να του τραβήξουν το χαλί από τα πόδια.
    Long live, λοιπόν, ο Alexis σύντροφοι και... καλά κρασιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας κυβερνά λοιπόν επί μακρόν "η αθώα αριστερά" [την μπέρδεψε με την περιστερά...] που λέει κι ο -ΠΑΣΟΚτζης- υπουργός Κουρουμπλής;

      Διαγραφή
    2. Το τυφλό μίσος για τον Τσίπρα δεν θα με βοηθήσει να ζήσω. Οι πολιτικαντίζοντες θα παρουσίαζαν ως νίκες του εκλεκτού τους εξουσιαστή, τις χειρότερες ήττες του μη εκλεκτού τους εξουσιαστή. Συζητούν την διαφθορά τους σαν κάτι που δεν θα υποπέσει στην αντίληψη μου. Για να την αποκρύψουν.

      Διαγραφή
  17. Ανακεφαλαίωση θέματος :
    Σήμερα μιλούσα με έναν "Αγανακτισμένο" Έλληνα δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση παίρνοντας 1300 Ευρώ. Η γυναίκα δεν δούλευε έξω -εργαζόταν σπίτι με τα τρία παιδιά…
    Ο "Αγανακτισμένος" ψήφισε Τσίπρα (φυσικά) και ακόμα πιο φυσικά μετατράπηκε σε απογοητευμένο. Τα χαράτσια στην οικογενειακή επιχείρηση αυξήθηκαν - και αυτός αρνούμενος να φορολογείται ως ελεύθερος επαγγελματίας "από το πρώτο ευρώ" όπως είπε, πήγε ως μισθωτός σε άλλη εταιρία ως αποθηκάριος (καθαρά 900 ευρώ.)
    Δουλειά οκτάωρη έως δεκάωρη.
    Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά: Χθες το αφεντικό του είπε δεκάωρο στάνταρ από δω και πέρα -υπερορίες δεν πληρώνω κι άμα θες…
    Ο απογοητευμένος (πρώην αγανακτισμένος) ένα πράγμα ζει και ονειρεύεται: Να πάμε στη Δραχμή. Υπάρχει λύση αλλά δεν θέλουμε…
    -Και ποιος θα μας πουλάει εισαγόμενα σε δραχμές
    -Δεν έχουμε ανάγκη να εισάγουμε.
    - Μα… το 85% του κρέατος εισάγεται.
    -Ποιος τα λέει αυτά, αυτά είναι παραμύθια, τι ολόκληρη ύπαιθρος δεν έχει κρέας;
    -Μα δεν εισάγουμε βενζίνη;
    -Τι δεν έχει αποθέματά αρκετά ο στρατός για όσο χρειαστει;
    -Έχει αλλά έχει τα απαραίτητα για τα τανξ και τα αεροπλάνα, δεν έχει για 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα να κινούνται κάθε μέρα.
    -Μα δεν χρειάζεται, άμα πάμε στην δραχμή, το ευρώ θα καταρρεύσει η Ευρώπη θα καταρρεύσει, αλλά δεν μας αφήνουν…
    -Ποιοι;

    (συνεχίζεται…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέμε και εμείς. Ότι κάποιον που νιώθει άσχημα, ούτε μπορείς να ηρεμήσεις ούτε μπορείς να βοηθήσεις, αλλά τον βγάζεις τρελό και για "να πολεμήσεις" την τρέλα του τον αρπάζεις και τον βυθίζεις σε περισσότερη κατάθλιψη ή τον σφάζεις (για "να πολεμήσεις"). Χωρίς να προκαλέσεις θύματα πως "να πολεμήσεις";

      Διαγραφή
    2. Δεν τον βγάζεις "τρελό", τον βγάζεις απ την "τρέλα" του, ΤΟΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ, έχει διαφορά -
      Βλέπε π.χ. Αυταπάτη:
      "Οι αυταπάτες εμφανίζονται χαρακτηριστικά στα πλαίσια της νευρολογικής ή διανοητικής ασθένειας, αν και δεν είναι δεμένες σε οποιαδήποτε ιδιαίτερη ασθένεια και έχουν βρεθεί για να εμφανίζονται στα πλαίσια πολλών παθολογικών κρατών (και φυσικός και διανοητικός). Εντούτοις, είναι ιδιαίτερα σημαντικοί διαγνωστική στις ψυχωτικές αναταραχές και ιδιαίτερα στη σχιζοφρένεια και τη διπολική διαταραχή."
      Π.χ.2 Καραμανλής: «η χώρα μετεβλήθη σε ένα απέραντο φρενοκομείο».
      Πηγή Wiki
      Υ.Γ: Θα μπορούσε βέβαια όλος ό υπόλοιπος κόσμος να είναι τρελός και εμείς να είμαστε οι λογικοί και οι σώφρονες - όπως λ.χ. οι Γαλάτες του Αστερίξ, είπαμε είναι και αυτό μία πιθανότητα, δεν λέω (και μετά είναι που έρχονται οι εξωγήινοι και τα πράσινα ανθρωπάκια και αρχηγοί του σύμπαντος… ΕΜΕΙΣ!-
      και αυτό πιθανό είναι ξέρεις, αλλά: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ…;)

      Διαγραφή
    3. @Anonymous
      2016-05-11 05:33:55+00:00

      > "Οι αυταπάτες εμφανίζονται χαρακτηριστικά στα πλαίσια της νευρολογικής ή διανοητικής ασθένειας, αν και δεν είναι δεμένες σε οποιαδήποτε ιδιαίτερη ασθένεια και έχουν βρεθεί για να εμφανίζονται στα πλαίσια πολλών παθολογικών κρατών (και φυσικός και διανοητικός). Εντούτοις, είναι ιδιαίτερα σημαντικοί διαγνωστική στις ψυχωτικές αναταραχές και ιδιαίτερα στη σχιζοφρένεια και τη διπολική διαταραχή."

      Μηχανική μετάφραση από τ' Αγγλικά, ε;

      Το "pathological states," που έγινε «παθολογικά κράτη», μου φέρνει «ψυχωτική αναταραχή».

      Διαγραφή
    4. @Ein Steppenwolf11 May, 2016 15:14

      http://skepdic.gr/Entries/Alpha/aytapati.htm

      Ευχαριστημένος;

      Διαγραφή
    5. Καιρό είχα να γελάσω τόσο! Άκου "παθολογικά κράτη"! Ελπίζω να μην ήτανε το Google Translate που υποτίθεται ότι μεταφράζει νόημα και όχι λέξεις...

      Διαγραφή
    6. @Nikos Dimou
      2016-05-11 13:23:14+00:00

      > Ελπίζω να μην ήτανε το Google Translate που υποτίθεται ότι μεταφράζει νόημα και όχι λέξεις...

      Θα σε απογοητεύσω. Ας πούμε ότι δε μεταφράζει μεμονωμένες λέξεις, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν και τα συμφραζόμενα, χωρίς όμως να καταλαβαίνει το νόημα. (Καμιά «νοημοσύνη», φυσική ή τεχνητή). Συχνά το αποτέλεσμα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι το Google Translate «μεταφράζει νόημα».

      Διαγραφή
    7. @Anonymous
      2016-05-11 13:16:53+00:00

      > Ευχαριστημένος;

      Η παρατήρησή μου δεν αφορούσε τόσο τον ορισμό της αυταπάτης, όσο την αυταπάτη σας ότι η «μηχανική μετάφραση» δε μας δίνει απλώς μια ιδέα του τι γράφει ένα ξενόγλωσσο κείμενο, αλλά υποκαθιστά επιτυχώς τον ανθρώπινο μεταφραστή.

      Διαγραφή
    8. Δύο παρατηρήσεις:
      1ον:
      Το είχα δει και εγώ και γι αυτό άλλωστε το έβαλα (Wiki και αηδίες…) αλλά για να λέω την αλήθεια, περίμενα να το πάρει πρέφα το τσακίρικο μάτι του γάτου, αλλά τελικά μας προέκυψε… Λύκος.

      2ον Μόνο ο D. σας κάνει να γελάτε τόσο!

      (δεν ειν' κακό…)

      Διαγραφή
  18. Φταίνε και οι "αυταπάτες" τους.Πριν μερικές δεκαετίες ένας δάσκαλός
    μου μού έμαθε ότι οι επιτυχέστερες (πολιτικές εν προκειμένω) απάτες,επιτελούνται από άτομα που δεν έχουν επίγνωση του (πολιτικά
    εξαπατητικού, εν προκειμένω) χαρακτήρα της συμπεριφοράς τους και όταν
    προκύπτουν τα ολέθρια αποτελέσματα της συμπεριφοράς τους,τα αποδίδουν σε διάφορες εξαγνηστικές αιτίες (σε πολιτικές αυταπάτες εν προκειμένω).
    Μίλτος Λειβαδίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. (ΣΥΝΈΧΕΙΑ…)

    - Ποιοι δεν μας αφήνουν;
    - Υπάρχουν δέκα σκοτεινοί τύποι που ελέγχουν τον κόσμο, δώσε μου το e-mai σου να σου στείλω να διαβάσεις τρία άρθρα από κάποιους ψαγμένους επιστήμονες του εξωτερικού…
    -Πάρτο.
    Η συζήτηση συνεχίστηκε με βραδύς ρυθμούς, είπαμε πολλά - σε κάθε ορθολογικό επιχείρημα υπήρχε μια άρνηση, μια άλλη αναπόδεικτή θεωρία.

    Στο τέλος ξεθαρρεύοντας ο "Απογητευμένος" τόνισε:

    -Φυσικά και μας ψεκάζουν, άμα θες να σου στείλω και το βίντεο -που έχω δει με πέντε αεροπλάνα που ρίχνουν αέριο, τι είναι αυτό νομίζεις, μην κοιτάς που δεν τα λένε…

    Κάπου εκεί δεν άντεξα άλλο - κοίταξα τον φραπέ που κρατούσε στο χέρι και είπα:

    -Ξέρεις έχω ένα πρόβλημα, εγώ είμαι άπιστος Θωμάς, εάν κάτι δεν αποδεικνύεται εύκολα δεν μπορώ να το πιστέψω, όχι γιατί αυτό δεν είναι πιθανό να συμβεί, πιθανό είναι, αλλά με την ίδια λογική μπορώ και εγώ να σου πω ότι όχι δεν μας ψεκάζουν, αλλά αντίθετα έχουν κατέβει οι εξωγήινοι στη γη και μας ελέγχουν με ακτίνες - και αυτό έχει μια πιθανότητα, έτσι δεν είναι;
    Και εάν βάλουμε το καλαμάκι από τον καφέ στο κεφάλι σαν κεραία και το καπάκι σαν κράνος, μόνο τότε θα γλιτώσουμε, δεν θα μπορούσε και αυτό να συμβεί, δεν έχει κάποιες πιθανότητες αλλά πώς αποδεικνύεται;

    Ο "Απογητευμένος" για πρώτη φορά προβληματίστηκε σοβαρά.

    -Και ξέρεις συνέχισα, όλα πιθανά είναι, αλλά άμα κάποιος σκέφτεται έτσι συνέχεια, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΦΝΙ ΜΕΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!

    Γι αυτό και εγώ έχω επιλέξει, να πιστεύω ΜΟΝΟ αυτά που ξέρω ότι είναι αποδεδειγμένα ΚΑΙ ευρέος αποδεκτά - κι ας ξέρω πάντα ότι υπάρχει και η πιθανότητα να κάνω εγώ λάθος.

    Ο "Απογητευμένος" για πρώτη φορά προβληματίστηκε σοβαρά: Ναι έχεις δίκιο, είπε σκεπτόμενος τελικά, είναι υπερβολικό.

    ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;

    Την "τρέλα" μόνο με περισσότερη τρέλα την πολεμάς, όχι με ορθολογικά επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μήπως να κανονίσεις μια συνάντηση με τον υπουργό Πάνο Εντελώς Καμένο, και τον ηλίθιο (κατά ομολογία του) πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα μπας και τους λογικεψεις; Αν και ο ηγέτης της χώρας από τη στιγμή που δηλώνει ηλίθιος σημαίνει ότι έχει αυτογνωσία άρα δε μπορεί να είναι ηλίθιος άρα είναι ψεύτης.
      Οπότε εάν μπορείς λογικεψε τον υπουργό μας, τώρα που επέστρεψε από τον πόλεμο.......

      Διαγραφή
    2. Για τον Καμένο δεν ξέρω, ο "αγαπητός" πάντως κάποτε είχε και μπάρμπα -όχι στην Κορώνη, αλλά κάπου εκεί στα… πέριξ και πρώην ομοϊδεάτη του Καμένου, που είχε περάσει από όλα αυτά τα πόστα… ξώφαλτσα - ο "αγαπητός" βέβαια δήλωνε τον καιρό εκείνο… σοσιαλιστής.

      Εκεί να δεις λάβαρα της επαναστάσεως και εθνικό πάθος, εκεί να δεις τρέλα, λες τελικά να είναι οικογενειακό;
      Εάν είναι έτσι θα κατέβω στης εκλογές…
      O D., πρωθυπουργός;
      Χμμμ… δεν είν΄ κακό!

      Εδώ τα βρήκαμε με τον "Οξω από δω" στο γατάκι το Σόϊμπλε και την καρακάξα την Μέρκελα, θα κολλήσουμε τώρα; - θα τους στείλω στο φίλο μου το χάροντα σε χρόνο ζε-τε - ψηφίστε με!

      Υ.Γ:
      Θα με ψηφίσεις Γιατρέ;

      Διαγραφή

    3. Θα με ψηφίσεις Γιατρέ;

      Μόνο αν υποσχεθείς πως θα το διαβάσεις όλο-έστω απο την "μετάφραση"- γιατί από κεί που μας γράφεις εγώ έχω γυρίσει...

      Διαγραφή
    4. Εκατόν σαράντα σελίδες;;;(!) …
      Μνημόνιο κανονικό!
      Ακόμα δεν βγήκα πρωθυπουργός και πήρα δουλειά για το σπίτι.
      Ας είναι: πάνω απ' όλα είναι η πατρίδα.
      - που λέει και ο "Ωωωω… Γέροντα η ευχή - Νικολόπουλος"
      (τα άλλα λίγο πολύ τα ξέρετε, να μην σας κουράζω: εθνική ανεξαρτησία, βάλε και λίγο μέσα λαϊκή κυριαρχία και πολιτική ελευθερία.

      Α! να μην ξεχάσουμε την έννομη τάξη (προτείνω για Υπουργό, Γεώργιο Παπαδόπουλο - όχι τον παλιό, τον γνωστό και μη εξαιρετέο εννοώ του μπλοκ" - και τέλος (φυσικά) κοινωνική δικαιοσύνη πάνω από όλα - αλίμονο… εκεί θα τα χαλάσουμε τώρα;

      Read more: http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/politikh/story/682831/nikolopoylos-to-neo-komma-afora-oloys-osoys-theoroyn-oti-pera-kai-pano-ap-ola-einai-i-patrida#ixzz48Mct3gnC

      Υ.Γ:
      Άσχετο - ως ανώνυμος, σε κάθε σχεδόν σχόλιο εκεί που ξεμπέρδευα με τις εικόνες με τρία μόνο "κλικ" , τώρα πρέπει να κάνω καμιά εικοσαριά κλικ σε κάτι …ποτάμια, αλλιώς δεν με αφήνει να αφήσω το σχόλιο μου… εάν θέλει λοιπόν ο δημιουργός του μπλοκ να ψηφίσω πάλι ποτάμι να το πει καθαρά, τι …είδους υποσυνείδητα μηνύματα είναι αυτά;
      Καταντά κουραστικό…

      Διαγραφή
  20. Ωρες-ωρες ντρεπομαι τα παιδια μου. Νιωθω ασχημα οταν σκεπτομαι οτι εγω στην ηλικια τους, μπορουσα να βαλω στην ακρη χρηματα για διασκεδαση, εκδρομες, ταξιδια. Νιωθω ακομα πιο ασχημα γνωριζοντας οτι, αν ζησουμε αρκετα χρονια, θα χρειαστει να μας στηριξουν οικονομικα. Ανηκω στην 'κακομαθημενη' γενια, οχι με την εννοια της σπαταλης ή της τεμπελιας, αλλα επειδη θεωρουσαμε πολλα πραγματα αυτονοητα και δεν μπορεσαμε να προβλεψουμε αυτο που θα ακολουθουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντιτα συμφωνώ απόλυτα και αισθάνομαι ακριβώς το ίδιο.
      Θυμάμαι τον κ. Δήμου που έγραφε γράμματα στη φανταστική του κόρη στο βιβλίο του " Οι δρόμοι μου " και λέω πόσο τυχεροί είναι οι Έλληνες, που δεν έχουν απογόνους για να ανησυχούν για το μέλλον τους.

      Π.

      Διαγραφή
    2. Το βιβλιο του Ν.Δ. "Οι δρομοι μου" το ξαναδιαβαζω αυτες τις μερες. Δεν εχω φτασει ακομα στα "γραμματα στην (ανυπαρκτη) κορη μου", αλλα θυμαμαι οτι ηταν απο τις πιο συγκινητικες σελιδες του βιβλιου.

      Διαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εχω προνοησει να μην προλαβω να παρω συνταξη.."

      Το οτι δεν το σχολιασαμε δεν σημαινει οτι δεν μας ταρακουνησε.

      Υ.Γ. Ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια σε προηγουμενη
      αναρτηση.

      Διαγραφή
  22. Άλλα νέα από τον Άδη - και λοιπές γαργαλιστικές ιστορίες

    Ο D. εδώ κάτω στον Άδη βαριέται του θανατά (πάντα με την καλή έννοια), σκαρφίζεται διαφόρους τρόπους να δραπετεύει προσωρινά στη γη, όμως οι θεοί τον πήραν χαμπάρι και τον έβαλαν σαν άλλο Σίσυφο να κουβαλάει μια πέτρα, για να τον έχουν με κάτι συνεχώς απασχολημένο.
    Όμως ο D. δεν κάθετε ήσυχος, προχθές που είχαν απεργία οι λιθοτόμοι (ευτυχώς είναι Έλληνες) ο D. έριξε με δύναμη την πέτρα του σε ένα μεγάλο βράχο και την έσπασε -κάτι σε μπιλιάρδο φαντάσου, αλλά με υπερμεγέθεις πέτρες.
    Πήγε μετά σε κάτι διαβολάκια και παίξανε τον παπά: ο D. (φυσικά) κέρδισε, έτσι από δω και πέρα τα διαβολάκια θα κουβαλάνε την πέτρα…

    Μετά πήγε στον "Οξω από δω", εκεί παίξανε strip poker, φαντάζεστε τώρα τον D. με μποξεράκι με κόκκινες καρδούλες, και τον "Οξω" γυμνό με τα κέρατα;
    Τρόμαξαν μέχρι και τα φαντάσματα - όχι από τα… "προσόντα" του "Οξω" (δεδομένα αυτά) από το κιτς μποξεράκι - καρδούλες του D., ασορτί με λιγδιασμένη άσπρη φανελίτσα τιράντες και τις μαύρες κάλτσες με καλτσοδέτα λάστιχο.
    Έ, όσο να το κάνεις, είναι ένα κάποιο θέαμα…

    Στο θέμα μας: Ο D. (φυσικά) κέρδισε τον "Οξω" -το στοίχημα ήταν ένα λάπτοπ …που καίει κάρβουνο - παλαιότερα βέβαια είχαν ρεύμα, αλλά έμαθαν πως θα περάσει από εκεί αργότερα να εγκατασταθεί ο Φωτόπουλος και φοβήθηκαν τις απεργίες. Τόριξαν λοιπόν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειάς, για να μην εξαρτώνται από τις διαθέσεις του εκάστοτε Φωτόπουλου. Το κάρβουνο εάν δεν το ξέρετε είναι ο μαύρος χρυσός του Άδη.
    Γι αυτό και ο Κούρκουλος που το είχε δει το όνειρο φώναζε "οοοοοχι άλλο κάρβουνοοο." Ήξερε ότι θα παντρευόταν την Λάτση και μετά θα σιχαθεί το χρυσό καταλάβατε;

    Στο θέμα μας (δις): Ο D. πήρε το λαπτόπι και μπήκε στον μαύρο γάτο, τα θέματα βρώμαγαν θειάφι και ήταν μπαγιάτικα - μπορεί να ερχόταν βέβαια και καμιά μυρωδιά από την κουζίνα του "Οξω" δεν παίρνω όρκο.
    Πάντως το γεγονός είναι ένα ο D. βαριέται του θανατά εδώ κάτω.

    Ο "Σοφός" Κυρ Νίκος ευχήθηκε "Καλή Ανάσταση" - ανήμερα του Πάσχα, όμως ο D. είναι για όσους δεν το ξέρουν, η συντομογραφία του Dracula.
    Φαντάζεσαι τώρα να μπορούσαν να αναστηθούν ο Dracula με τον Χριστούλη μαζί στην ίδια μέρα, στο ίδιο μέρος ταυτόχρονα;

    Θα γινόταν μεγάλη μάχη μέχρι το πρωί, κάτι σαν μονομαχία στις Σέρρες μάντρες (και όχι στην γκρέτσια μορένα…) που έλεγε και ο Χάρυ Κ. - πριν αποφασίσει να αφήσει τα αστεία και τα κωμικά και να σοβαρευτεί και αυτός ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ… Τέλος πάντων, κάτι σε freddy krueger vs jason μου κάνει.

    Ο D. λοιπόν βαριέται, είπε να γράψει κάτι σοβαρό, κάτι σαν το : "Κότας εγκώμιον" ας πούμε.
    Σου λέει ο άλλος γιατί γράφει συνέχεια για γάτους και έγινε και φίρμα; Εγώ θα γράφω για κότες, που είναι και ποιο αγαπησιάρικα ζώα, έχεις δει κότα να χουχουλιάζει σε αγκαλιά και να λοξοκοιτά τσακίρικα; Τι θερμή και τι πάθος…
    Εξάλλου εγώ την κότα την έφαγα (παραλίγο) και πάντως την μαγείρεψα, δεν την έθαψα στην κρύα -κάτω γη.
    Κάτι ξέρουν και οι Κινέζοι - ανάπαυση σε ζεστό στομάχι διαχωρισμός υλών και βιολογική ταφή δια της αφοδεύσεως… τεχνολογία!

    Ο D. βαριέται εδώ κάτω, και άρχισε να κάνει κρύο - απεργεί πάλι το συνδικάτο καυστηρατζίδων - και αυτοί Έλληνες βλέπεις…

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα πει εγώ ότι θα ...ανασταθείς; Συνέχισε να μας γράφεις ανταποκρίσεις από την Κάτω Κόλαση (εδώ είναι η Επάνω).

      Διαγραφή
    2. Kαλώς τονα [έστω και σαν "D" ...iavolo]!!!

      Διαγραφή
  23. ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Στο προηγουμενο σχολιο μου αντι "αυτονοητα", "δεδομενα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Anonymous10 May, 2016 23:18

    Θα μπορούσε να φανταστεί ότι το κείμενο του Ανώνυμου είναι επινόηση. Όχι, το έχω ζήσει, το έχετε ζήσει και πολλοί από εσάς.
    Αξίζει να μελετηθεί η ψυχολογία του ατόμου που είναι πρόσφορο στην υιοθέτηση συνωμοσιολογιών. Δεν είναι κουτοί άνθρωποι. Ευφυέστατη φίλη μου, τελευταία, μου εξομολογήθηκε ότι κανένας στην Ελλάδα δεν γίνεται πρωθυπουργός εάν δεν πάρει το χρίσμα από τις ΗΠΑ. Μόνο που δεν σωριάστηκα στο έδαφος. Μα εμείς ψηφίζουμε, ψέλισσα.
    Υποθέτω ότι πρόκειται για άτομα με υπερβολική αυτοπεποίθηση, ίσως και με στοιχεία ναρκισσισμού, που δεν καταδέχονται να υιοθετήσουν οφθαλμοφανείς πραγματικότητες πιστεύοντας ότι βλέπουν κάτω από την επιφάνεια. (Σε πολλές περιπτώσεις η αλήθεια είναι κάτω από την επιφάνεια, αλλά πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα προσόντα για να την εντοπίσεις...) Μήπως το παράκανα στην ψυχανάλυση; ερασιτέχνις είμαι!
    Τι λέει ο οικοδεσπότης μας; ο κ. Νώντας Τσίγκας; ο Ein Steppenwolf;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο οικοδεσπότης παραπέμπει στο εξαιρετικό βιβλίο του Πιέρ Αντρέ Ταγκιέφ "Θεωρίες Συνωμοσίας" εκδόσεις Πόλις. Είναι 700 σελίδες αλλά διαβάζεται σαν μυθιστόρημα - γιατί το θέμα είναι κυριολεκτικά μυθιστορηματικό. Περισσότερα εδώ: http://www.biblionet.gr/book/157294/Taguieff,_Pierre_-_Andr&

      Διαγραφή
    2. Αλλωστε αν θυμάμαι καλά τα νούμερα, πάνω από το 50% των Ελλήνων πιστεύει πως η Ελληνική Κρίση οφείλεται στις ενέργειες των ξένων (τα "ξένα κέντρα" που έλεγε ο Α. Π.). Θα μου πείτε - εδώ το 33% πιστεύει πως μας ψεκάζουν...

      Διαγραφή
    3. @EFFIE11 May, 2016 02:15
      Μικρή διόρθωση:
      Δεν είναι ανώνυμος είναι ο D.,
      που το είχε σκάσει για λίγο από τον Άδη - γράφοντας με το λαπτόπι που έκαιγε κάρβουνο, ατμίζοντας ταυτοχρόνως την τσιγαροπυγολαμπίδα του - (γενικά εκεί κάτω στο Αδη, ο καπνός είναι must).
      Σταθερή, συνωμοτική- συνομοσιολογική υπογραφή του;
      Τα ορθογραφικά - συντακτικά λάθη.
      Ο κυρ Νίκος σίγουρα τον έχει… μυριστεί αλλά είναι γάτα και δεν κάνει τον ψόφιο κοριό:
      π.χ.
      ως μισθωτός - ως αποθηκάριος
      υπερωρίες
      ένα πράγμα - αντί: για ένα πράγμα
      e-mail
      αναπόδεικτη
      ευρέως
      κ.α.
      Απλά δεν υπόγραψε ως D. για να μην καρφωθεί τον τύπο με τα κέρατα …
      ξέρεις…
      Θα μπορούσε βέβαια πάντα να είναι και κάποιος άλλος ανώνυμος, έχει και αυτό μια πιθανότητα.

      Υ.Γ.
      Μακάρι πάντως να είχε φανταστεί το γεγονός με τον Αγανακτισμένο - απογοητευμένο αλλά δυστυχώς ο D., τόση φαντασία δεν διαθέτει, έχει και αυτή τα όρια της…

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Μην μπερδεύουμε τις "θεωρίες συνωμοσίας" με τα σχέδια ή τις προθέσεις. Π. χ. Δεν μπορούμε να πούμε πως ο Θεός (για όσους πιστεύουν) συνωμοτεί - το πολύ πολύ να έχει ένα σχέδιο. Η συνομωσία προυποθέτει κάτι α) κρυφό και β) αρνητικό.

      Η ιδέα πως ο κόσμος και η ζωή είναι προϊόν τύχης και απλής συγκυρίας, πραγματικά δεν αντέχεται. Αλλά μέχρι στιγμής όλες μας οι προσπάθειες να βρούμε κάποιο νόημα στα συμβαίνοντα δεν έχουν ευδοκιμήσει. Έτσι φυτρώνουν από την μία οι θρησκείες κι από την άλλη οι συνωμοσίες...

      Διαγραφή
    6. Όταν θα μου εξηγήσουν κάτι συγκεκριμένο και να είναι της σαπουνισμένης σαφηνείας, απλώς θα γελάω. Θα είναι τύπου όπως ο δάσκαλος του κ. Λειβαδίτη ("αθωώνουμε την εξουσία") και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος στην περιοχή 5μηδέν9. Ο Markovnikov στην απόσπαση και να πάει Εύρω ο Markovnikov.

      Διαγραφή
    7. @EFFIE
      2016-05-10 23:15:07+00:00

      > Τι λέει ο οικοδεσπότης μας; ο κ. Νώντας Τσίγκας; ο Ein Steppenwolf;

      Κάποτε ήμουν πεπεισμένος ότι το Κυπριακό ήταν διεθνής συνωμοσία για να συνεχίσουν οι Μεγάλες (ή Σκοτεινές) Δυνάμεις να έχουν τον έλεγχο της Κύπρου.

      Επίσης μέχρι προσφάτως πίστευα ότι η δολοφονία του Κένεντυ ήταν συνωμοσία. Με είχε πείσει το επιχείρημα του Fidel Castro ότι εντός ολίγων δευτερολέπτων δεν προλαβαίνεις να πυροβολήσεις (οπότε χάνεις τη σκόπευση, διότι το όπλο κλωτσάει — έστω και ελάχιστα), να ξανασημαδέψεις, να ξαναπυροβολήσεις (χάνοντας τη σκόπευση), να ξανασημαδέψεις και να πυροβολήσεις για τρίτη και τελευταία φορά. Άρα οι σφαίρες προέρχονταν από τουλάχιστον δύο διαφορετικούς σκοπευτές, συνεπώς δεν έχουμε να κάνουμε μ' έναν ημιπαράφρονα "lone gunman," αλλά με συνωμοσία. Τελικά διάβασα ότι πειράματα με σκοπευτές είχαν δείξει ότι ένας σκοπευτής και λίγη τύχη αρκούσαν, ενώ μια βολή από το "grassy knoll" θα διέλυε το κρανίο του Προέδρου.

      Ο κάθε άλλο παρά κουτός ή αμόρφωτος Βασίλης Ραφαηλίδης πίστευε σοβαρά τις θεωρίες συνωμοσίες που του σέρβιρε ο Αθανάσιος Στριγάς. Τον είχε μάλιστα καλέσει σε σειρά τηλεοπτικών εκπομπών για το Κυπριακό, το Μακεδονικό, το Πολυτεχνείο, τον πόλεμο μεταξύ Λέσχη Bilderberg και Τριμερούς για τον έλεγχο του πλανήτη κτλ.

      Διαγραφή
    8. Μην ξεχνάς ότι ο Βασίλης ήταν κομμουνιστής - και άρα επιρρεπής στις θεωρίες συνωμοσίας. Όλη η κομμουνστική ερμηνεία για την δομή και κατάσταση της κοινωνίας έχει στοιχεία συνωμοτικά...

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Συγγνώμη - η Συμφωνία της Γιάλτας δεν ήταν ακριβώς συνωμοσία. Τα τρία αφεντικά μοίρασαν τις σφαίρες επιρροής. Συμφωνία ήταν.

      Διαγραφή
    11. @Με λένε Αρτέμη
      2016-05-11 14:32:05+00:00

      > Το πρόβλημα με τις διάφορες «συνωμοσίες» δεν είναι ότι δεν υπάρχουν συλλήβδην, αλλά ότι, και όταν όντως υπάρχουν, συνήθως δεν πετυχαίνουν. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί το σχέδιο είναι βλακώδες, είτε γιατί γίνονται γρήγορα αντιληπτές

      Σχετική έρευνα: David Robert Grimes, On the Viability of Conspiratorial Beliefs.

      We establish a simple mathematical model for conspiracies involving multiple actors with time, which yields failure probability for any given conspiracy.
      The results of this model suggest that large conspiracies (≥1000 agents) quickly become untenable and prone to failure.


      Να και το προϊόν του Google Translate (επίτηδες σε Greeklish):

      Échoume dimiourgísei éna apló mathimatikó montélo gia synomosíes emplékontai polloí parágontes me to chróno , i opoía apodídei pithanótita astochías gia káthe dedoméni synomosía .
      Ta apotelésmata aftoú tou montélou deíchnoun óti oi megáles synomosíes ( ≥1000 práktores ) grígora gínei afóriti kai epirrepís se apotychía .

      Διαγραφή
    12. EFFIE@ "Τι λέει ο οικοδεσπότης μας; ο κ. Νώντας Τσίγκας; ο Ein Steppenwolf;"

      Οι Ψυχίατροι καλούνται να απαντήσουν. Οι ψυχαναλυτές και οι Ψυχολόγοι επίσης...

      Κατά την ταπεινή μου γνώμη: Χονδροειδώς,θα έλεγα ότι ο μηχανισμός της "προβολής" [οι άλλοι φταίνε όχι εγω -που ενδέχεται να οδηγεί σε κανονική κάποτε παράνοια "ιδέες επηρεασμού από άλλους", "ιδέες συσχέτισης", φαινόμενα αποδιοργάνωσης] είναι ...αντιπερισπασμός στην διαδικασία "ενδοβολής" [που οδηγεί σε αυτομομφή, αυτοϋποτίμηση και κατά συνέπεια κατάθλιψη].
      Για λόγους μάλλον περισσότερο πολιτισμικούς/ιδιότυπης μαζικής κουλτουρας που εμας διέπει , ίσως υπάρχει μια "εθνική ιδιοσυγκρασία" που προστατεύει και λειτουργεί επ' ωφελεία. Προτιμούμε την "προβολή" [ιδέες συνομωσίας] ώστε να απαλλαχθούμε απο το άγχος της σύγκρουσης με το δυσάρεστο ενώπιος ενωπίω. Το απεχθές και δυσβάστακτο "Εις εαυτόν". Αυτό συμπεριλαμβάνει ίσως και τον αμυντικό μηχανισμό της "απώθησης" του στρεσσογόνου παράγοντα... Επίσης η "υπομανιακή" φύση των ελλήνων [βασικό στοιχείο της ευκολίας μας για κοινωνική επιτυχία ] δεν συντείνει σε "κατατονικές" μορφές κατάθλιψης αλλά σε άλλες "διεγερμένες μορφες"...

      Στην Ελλάδα πάντως κατά την τελευταία 8ετία συνέβησαν πραγματα αρκετά σοβαρά στα ζητρληματα ψυχικής υγείας.
      Πρώτον: διαλυθηκαν σοβαρες δομές όπως τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, αποστελεχώθηκαν και σταδιακά απορροφήθηκαν από Γενικά Νοσοκομεία αυτοδύναμες κάποτε μεγάλες ψυχιατρικές μονάδες κλπ.Εκλεισαν οι περισσότερες μονάδες (πρωην ΙΚΑ νυν ΠΕΔΥ) που παρείχαν έστω και υποτυπώδη -έστω μόνον φαρμακευτική!- υποστήριξη. Πανω απο 2 εκατομμυρια έλληνες κατέστησαν ανασφάλιστοι και φυσικά παρά τις βλακωδεις διακηρυξεις της "κυβερνησης" παραμένουν.
      Δεύτερον: Αυξήθηκε ο επιπολασμός στον γενικό πληθυσμό των περιστατικών με "επιτυχείς απόπειρες" (=αυτοκτονίες). ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ το ποσσοτό ! Απο 2% [ανά 100.000 κατοίκους] πήγε στο 4%... Ωστόσο το ποσοστό παραμένει χαμηλό αν λάβει κανείς υπόψη του τα ποσοστά 8-12% που ισχύουν για βόρειες χώρες όπου δεν ενδημεί απαραιτήτως "οικονομική κρίση"...
      Επίσης αντιστράφηκε σχεδόν ο επιπολασμός της κατάθλιψης με υπεροχή πλέον των ανδρών έναντι των γυναικών.

      Πάντως, είναι αρκετά βολικό να θέλει κανείς να αμβλύνει το άγχος της επαφής/αναμέτρησής του με την τραυματική εμπειρία των συνεπειών της οικονομικής κρίσης φορτώνοντας σε τρίτους, σκοτεινά κέντρα, αεροψεκασμούς, Νεφελίμ, αόρατες μαγικές δυνάμεις και σατανικές οργανώσεις κλπ τις αιτίες. Το αμέσως επόμενο βέβαια είναι να περιμενει την αλλαγή της δεινής του κατάστασης απο το "ξανθόν γένος" , από γοητευτικά παραμύθια με εισβολές στο Νομισματοκοπέιο, με μονομερή διαγραφη του "επονείδιστου κλπ χρέους", τις ομολογίες του Σώρρα σε χρόνο που θα μετατεθεί κάπου στο αόριστο μέλλον κατά το λόγον των προφητών και των Αγίων Γερόντων του Φιλοχρίστου ημών έθνους.
      Πιστεύω πως με τον καιρό όσο το πράγμα αρχίζει και γίνεται πάνδημο -η βαθειά φτωχοποίηση και κοινωνική εξαθλίωση περισσότερων στρωμάτων της κοινωνίας- οι θεωρίες συνωμοσίας καταπίπτουν ,εξασθενούν και συγκινούν όλο και λιγότερους... [πράγμα που με χαρά νιώθω να συμβαίνει ήδη στη χώρα μας].
      Το επικίνδυνο είναι οι "προβολές" αυτές να γίνονται σημαία κάποιου κινήματος, κόμματος, οργάνωσης, θρησκευτικής φατρίας. Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Πολύ.
      Οπότε και προκύπτουν αυτά τα ..."Παθολογικά Κράτη" που σχολιάστηκαν παραπάνω :)

      Διαγραφή
    13. @Νώντας Τσίγκας
      2016-05-11 15:34:56+00:00

      > Αυξήθηκε ο επιπολασμός στον γενικό πληθυσμό των περιστατικών με "επιτυχείς απόπειρες" (=αυτοκτονίες). ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ το ποσσοτό ! Απο 2% [ανά 100.000 κατοίκους] πήγε στο 4%...

      Σύμφωνα με τις στατιστικές που ξέρω, η αύξηση είναι πολύ μικρότερη.

      Διαγραφή
    14. Ein Steppenwolf@

      "Σύμφωνα με τις στατιστικές που ξέρω, η αύξηση είναι πολύ μικρότερη".

      Έχεις δίκηο. Έχουν διπλασιαστεί οι αυτοκτονίες στους άνδρες. Και κατά περίπου 40% έχει αυξηθεί η επίπτωση των αυτοκτονιών συνολικά...

      Διαγραφή
    15. Αλλά δες κι αυτό εδώ:

      [...] Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα τα ποσοστά διπλασιάστηκαν την τριετία 2009 - 2011 σε σχέση με το παρελθόν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Eurostat ενώ στο παρελθόν η χώρα μας κατείχε μία από τις χαμηλότερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ως προς τις αυτοκτονίες, με δείκτη 2,5 ανά 100.000 πληθυσμού, με τα υπολογισμένα στοιχεία ως το τέλος του 2011, το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από 5 άτομα ανά 100.000 κατοίκους, με αναλογία 6:1 σε επιτυχημένες απόπειρες ανδρών έναντι των γυναικών, αντίστοιχα. Συνολικά, ο αριθμός των αυτοκτονιών γι αυτή την τριετία ανέρχεται στις 1245. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί τα στατιστικά της τελευταίας διετίας κατά την οποία ο ελληνικός πληθυσμός αντιμετωπίζει εντονότερα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

      Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ - ΜΠΕ, το Δίκτυο Καταγραφής του Κέντρου Πρόληψης της Αυτοκτονίας κατέγραψε ήδη 231 αυτοκτονίες από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2013. Μάλιστα, ο επιστημονικός διευθυντής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κλίμακα», ψυχίατρος Κυριάκος Κατσαδώρος, σημείωνε ότι «η κρίση δεν δρα 'αιτιολογικά' στις αυτοκτονίες, αλλά δημιουργεί ή επιδεινώνει αδιέξοδα κι έτσι μπορεί να φέρει στα άκρα ευάλωτους ανθρώπους που σε άλλες συνθήκες δεν θα έφταναν σε αυτά».

      Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα

      Διαγραφή
    16. Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες. Ποιος ενδιαφέρεται. Μπορείς να τους πείσεις να δουν τι πράγμα είναι αυτό που αποκαλύπτεις; Μέχρι πότε θα μιλάς με σκέπασμα και στέγαστρο. Μέχρι πότε θα βράζεις το αίμα μας και θα έχεις για ισοτονικό του αίματος το όχι πια δάκρυα. Με φλόμωσες να μου λες τι πρέπει να δω και να παρατηρήσω και όταν σκέπτομαι ανεξάρτητα από την κατάθλιψη, με βγάζεις του πεταματού και παρατράγουδο. Με ποιον θεόν μιλάς και οι θνητοί γεννιούνται από το φτύσιμο του πασατέμπου σας.

      Διαγραφή
    17. #Με φλόμωσες να μου λες τι πρέπει να δω και να παρατηρήσω και όταν σκέπτομαι ανεξάρτητα από την κατάθλιψη, με βγάζεις του πεταματού και παρατράγουδο. Με ποιον θεόν μιλάς και οι θνητοί γεννιούνται από το φτύσιμο του πασατέμπου σας#.

      Andrei Tarkovsky. Nostalghia.Ο λόγος του Domenico.




      Διαγραφή
    18. Το προτεινόμενο βιβλίο του Ταγκιέφ είναι εξαντλημένο σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία. Επίσης ο συγγραφέας δεν έχει μεταφραστεί στα αγγλικά (με 1-2 μόνο εξαιρέσεις). Οπότε μάλλον η ανάγνωση του εν λόγω βιβλίου περιορίζεται στους γαλλομαθείς.

      Διαγραφή
    19. Δε με καλύπτει ο λόγος του Domenico. Βατή πραγματικότητα. Που σημαίνει: Δφ = 2πd/λ. Με μαρκαδόρους μαύρου μελανιού και χαρτομάντιλα αγορασμένα από το περίπτερο πλησίον του λυκείου δε μάθαμε την κίνηση του πλαισίου στο μαγνητικό πεδίο αποσκοπούσες να φάμε τη σούπα της κατάθλιψης. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι η ζωή στην Ελλάδα δεν θα κινήσει να κάμει πράξεις με γραφειοκρατική, καταθλιπτική προοπτική. Αφού δεν ξέρετε τι αληθινά έγινε την δεκαετία του 80 και του 90 στην Ελλάδα. Βαρέθηκα να κλύνω τις πληγές τις ανοιχτές.

      Διαγραφή
    20. @Nikos Dimou
      2016-05-11 13:15:58+00:00

      > Μην ξεχνάς ότι ο Βασίλης ήταν κομμουνιστής - και άρα επιρρεπής στις θεωρίες συνωμοσίας.

      Και δυστυχώς αν κάποιοι ωφελούνται από τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας, αυτοί είναι οι ακροδεξιοί, ειδικά οι φασίστες.

      Διαγραφή
    21. @Νώντας Τσίγκας
      2016-05-11 18:43:38+00:00

      > Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα

      > στην Ελλάδα τα ποσοστά διπλασιάστηκαν την τριετία 2009 - 2011 σε σχέση με το παρελθόν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Eurostat ενώ στο παρελθόν η χώρα μας κατείχε μία από τις χαμηλότερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ως προς τις αυτοκτονίες, με δείκτη 2,5 ανά 100.000 πληθυσμού, με τα υπολογισμένα στοιχεία ως το τέλος του 2011, το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από 5 άτομα ανά 100.000 κατοίκους.

      Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

      2000 382
      2001 334
      2002 323
      2003 375
      2004 353
      2005 400
      2006 402
      2007 328
      2008 373
      2009 391
      2010 377
      2011 477
      2012 508


      «Δείκτης 2,5 ανά 100.000 πληθυσμού», σημαίνει 250 αυτοκτονίες το χρόνο, υποθέτοντας πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Όπως φαίνεται από τον πίνακα, κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε. Οι τρεις χρονιές με περίπου 250 αυτοκτονίες ήταν το το 1958, το 1972 και το 1975, ενώ μεταξύ 1975 και 1985 είχαμε αύξηση από τις 250 στις 400. Και τα στοιχεία του 2011 δίνουν 4,77 άτομα ανά 100.000 κατοίκους (υποθέτοντας πληθυσμό 10 εκατομμυρίων), και όχι «μεγαλύτερο από 5 άτομα ανά 100.000 κατοίκους». Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν ότι ο πληθυσμός είναι κοντά 11 εκατομμύρια, το ποσοστό πέφτει στο 4,35.

      ΑΛΛΑ: Αλήθειες και μύθοι για τις αυτοκτονίες

      Ολοι δείχνουν να συμφωνούν ότι υπάρχει υποκαταγραφή του φαινομένου. Όταν οι άνθρωποι της Κλίμακας αποδελτίωσαν τα περιστατικά αυτοκτονίας που αναφέρθηκαν στον Τύπο το 2010, διαπίστωσαν ότι αρκετά δεν ήταν καταχωρισμένα ως αυτοχειρίες στα αρχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν πρόκειται για απόκρυψη στοιχείων. Η υποκαταγραφή αποδίδεται είτε στη δυσκολία να εξακριβωθεί εάν όντως υπήρχε αυτοκτονική πρόθεση είτε σε κοινωνικούς, θρησκευτικούς και άλλους λόγους.

      Δεν είναι πάντα εύκολο να διαπιστωθεί ότι ένας βίαιος θάνατος οφείλεται σε αυτοκτονία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι θάνατοι από πτώση από ύψος, πνιγμό ή τροχαίο ατύχημα δεν καταγράφονται ως αυτοκτονίες, ενώ συχνά το σχετικό πεδίο στα πιστοποιητικά θανάτου αφήνεται κενό για τον φόβο της άρνησης ταφής από την Εκκλησία.

      Διαγραφή
  25. Ανταπόκριση από το μέτωπο:

    Αφού μιλάμε για θεωρίες συνομωσίας ας πω και εγώ μία που μου την μαρτύρησε ένας… διαβολάκος:

    Πάει λέει ο Τσίπρας λέει στο Eurogroup με τον Βαρ. από δίπλα, Λαβαζάνη, Κωνσταντοπούλου ως βαλαντέρ, ανοιχτή σύνδεση στο i-phone και κρυφούς άσσους στο μανίκι (α, ρε μεγαλέια, τι ζήσαμε; θάχουμε να λέμε στα παιδία μας, ότι από εδώ ξεκίνησε κάποτε η Μεγάλη Επανάσταση.. υπερπαραγωγή όχι αστεία)
    Στον διάδρομο που λέτε, συναντά τον τότε πρόεδρο του Eurogroup: Ζαν Κλοντ Βαντ Γουνγκερ. Αυτός τον σταματά και του δείχνει δύο υπερμεγεθείς τόμους μεγάλους σαν εγκυκλοπαίδειες,που κρατούσε εκείνη την ώρα στα χέρια του.
    - Τι είναι αυτό;
    Ρωτάει ο… Ηγέτης.
    -Διάλεξε…
    Του λέει ο Γουνκερ.
    -Τι να διαλέξω;
    Ξαναρωτά απορημένος ο Μεγάλος ηγέτης, εδώ πάμε να κάνουμε επανάσταση με χαρτούρες θα ασχολούμαστε τώρα, εξάλλου όπου ευημερούν οι αριθμοί… πώς να δεις το είπε μετά ο Αντρέας;
    - Ο ένας τόμος είναι το μνημόνιο που θα πας να ψηφίσεις τώρα και ο άλλος, είναι ο φάκελος με τις κατηγορίες γιατι θα σε στείλουμε, στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της χώρας σου, από την ανθρωπιστική κρίση που θα ξεσπάσει σε αυτήν αμέσως μετά, εάν δεν ψηφίσεις το μνημόνιο, διάλεξε και πάρε…
    Όχι το Gianis, μα ούτε τον Lafazanis, ούτε κάν την Κsini, εσένα θα στείλουμε, όπως στείλαμε παλιότερα και τον Μιλόσεβιτς, γιατί εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός και έχεις τώρα την ευθύνη της χώρας.
    Κόκαλο ο Μεγάλος Ηγέτης.
    Τι νάκανε το παιδί;
    Ελάτε στη θέση του λίγο….
    Αντίσταση από το κελί 33…δε λέει, λέει;
    Όχι τίποτα άλλο δηλ. δεν θα μπορούσε να κάνει και κατάληψη στη φυλακή (καλά δεν παίρνω και όρκο) όπως τότε πιτσιρικάς στα σχολεία… (ά, ρε δόξες… α, ρε δόξες - τι θυμήθηκα πάλι… Μεγαλεία - κατοχή και δικτατορία σου λέει ο άλλος μετά, τι να μας πουν και αυτοί τώρα, εμείς θα τα ζήσουμε όλα, ΟΛΑ!!)

    Και νάσου οι κολοτούμπες ξαφνικά, νασου τα τσάμικα στο Eurogrup, Νάσου ο Ερπης, να και οι επισκέψεις στον ψυχίατρο να συνεφέρει το… παιδί (κάπως).

    Αυταααα

    Κλείνω τώρα γιατί έρχεται ο "Μεγάλος" και πρέπει να πάω πάλι στα καζάνια.

    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγάπη στο ευρώ - εξύβριση στη ζωή και στο πιεστήριο. Και ελάχιστος Τσίπρας για να μη διαγράφεται και πάρα πολύ πεντακάθαρα ο ναζισμός. Η λέξη Γιούνκερ σαν βαρίδι να πλακώσει την θλιβερή, ανάλαφρη ψυχή να μην αεροπετάξει.

      Διαγραφή
    2. Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να πάνε πρώτοι στη φυλακή ο μπούλης ο Καραμανλής και ο Πάκης, αφού επί των ημερών τους τα ελλείμματα έσπασαν ρεκόρ.

      Ο Τσίπρας απλώς με την ατολμία και την ανικανότητά του παρατείνει τον επιθανάτιο ρόγχο μια οικονομίας πτωχευμένης, ενός πολιτικού συστήματος εντελώς ανήμπορου και διεφθαρμένου και μιας κοινωνίας εν απογνώσει και παραλυμένης.

      Διαγραφή
    3. @ Anonymous11 May, 2016 17:28

      Δεν ξέρω τι έκανε ο "Μπούλης", στην περίπτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας πάντως, ο Τίτο τα δημιούργησε όλα (ακόμα και την "Μακεδονία"...), αλλά τον Μιλόσεβιτς μπαγλάρωσαν στο τέλος…

      Διαγραφή
    4. Μα ο Τίτο ένωσε την Γιουγκοσλαβία - ο Μιλόσεβιτς την διέλυσε! Έσφαξε μερικές χιλιάδες Κροάτες, Κοσσοβάρους και κυρίως Βόσνιους (Σερμπρένιτσα). Τι σύγκριση ήταν αυτή!

      Διαγραφή
    5. Ιστορικός δεν είναι, αλλά κατά την ταπεινή του άποψη, ο D. πιστεύει ότι πολλά από τα σημερινά προβλήματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν προϊόν Τίτο. Έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί αλλά τα βρήκαν μπροστά τους οι επόμενοι διογκωμένα χωρίς να μπορούν πλέον να τα διαχειριστούν (βλέπε Α. Παπανδρέου...)

      Δημιούργησε από το πουθενά την "Republika Makedonija" διότι εκτός των άλλων είχε επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της Ελλάδας - ότι κάνουν και οι Τούρκοι με τις γκρίζες ζώνες…

      Για να μην έχει αυτός πρόβλημα, έδωσε προνόμια (δωρεάν σπίτια, αφορολόγητα έσοδα) στους αλβανόφωνους Κοσοβάρους με αποτέλεσμα το Κόσσοβο - που παρεμπιπτόντως για τους Σέρβους, είναι ιστορικά κάτι σαν την Πελοπόννησο την δικιά μας- να καταλήξει να είναι κατά 90% Αλβανόφωνο.

      Ο Μιλόσεβιτς απλά διαχειρίστηκε με καταστροφικό για την χώρα του τρόπο, τετελεσμένα γεγονότα.

      Πάντως κανένας πόλεμος δεν ήταν απαραίτητος, εάν ο Slobodan (αλλά και οι ηγέτες των άλλων κρατών) ήταν ποιο μετριοπαθείς, θα μπορούσαν να χωρίσουν ειρηνικά...

      D.

      Διαγραφή
    6. «Βόμβα» Βαρουφάκη: Η συμφωνία με Τσίπρα ήταν ότι θα τους απειλούμε με Grexit, όπως κι έκανα
      --------------------------------------------------------
      http://www.protothema.gr/politics/article/577565/vomva-varoufaki-i-sumfonia-me-tsipra-itan-oti-tha-tous-apeiloume-me-grexit-opos-ki-ekana/
      --------------------------------------------------------------

      Τι ήταν να το πω; (γράψω έστω) μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω...

      Α! ξέχασα… έχω ήδη!

      Με αγάπη
      D.

      Διαγραφή
  26. Ένα καλό κείμενο για όποιον ενδιαφέρεται, η Ελλάδα, οι υπόλοιπη Ευρώπη και το κακό συναπάντημα
    http://cosmoidioglossia.blogspot.gr/2016/05/9-2016.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι αλλά δεν με έπεισε... Μάλλον εμπαθές και μεροληπτικό.Γιατί δικαιούνται οι χώρες του Βίζενγκραντ να αποτελούν εξαίρεση; Συμφωνώ μόνο - όπως οι περισσότεροι - στην αρχική διπίστωση για την ανυπαρξία μεγάλων ηγετών στην σημερινή Ευρώπη...

      Διαγραφή
    2. Οι μεγάλοι ηγέτες του παρελθόντος σήμερα θα λειτουργούσαν σαν γενικό καταπραϋντικό. Όπως το θέαμα Μεγάλοι Έλληνες. Θα μου έλεγαν: εμείς θα σου κάνουμε στο πιο ήπιο την προσαρμογή σου στη μυρωδιά κεφάτης, δηλητηριώδους πτωμαΐνης - θα έχεις πρόβλημα, ναι, αλλά δε θα (το) σκέφτεσαι, γιατί εμείς είμαστε μεγάλοι ηγέτες και εσύ θα ελπίζεις σε εμάς και θα μας συζητάς δίχως απορίες και όχι άδικα όπως κοιμάσαι στα στενά παλιά λαλάδικα. Θα γίνω και θα νιώθω η σχέση του Μάρκου με τις "πουτάνες". Θα φεύγουν καραβιές για τον Άδη, μα θα χαίρομαι, γιατί πριν φύγουν, τα καράβια θα μου σφυρίζουνε.

      Διαγραφή
    3. Oύτως ή άλλως όλα τα κείμενα μετά οποία διαφωνούμε τα θεωρούμε μεροληπτικά, λογικό είναι. Το παν στη ζωή είναι να ευημερούμε πρώτα από όλα οι πάντες και επί τη βάσει μιας καθολικής ευημερίας να υπάρχουν οι ιδεολογικές διαφωνίες, διαφορετικά κοροϊδευόμαστε, γενικότερα.
      Η κεντρική ιδέα για μένα του κειμένου είναι ότι καμιά ιδεολογική τρομοκρατία υπέρ μιας κούφιας ευρωπαϊκής ιδέας δεν θα σταματήσει τα κράτη να σκέφτονται με όρους εθνικού συμφέροντος, αναφέρει και τη Γερμανία

      Διαγραφή
    4. Μα τα κράτη του Βίζενγκραντ - και ιδιαίτερα η Πολωνία - ευημερούν! Δεν μπορούν να δεχθούν ούτε μερικές δεκάδες πρόσφυγες; Για τόσους μιλάμε!

      Πάντως είμαι έξαλλος με τους Πολωνούς. Τώρα αποκαλύφθηκε πως μία ολόκληρη μικρή πόλη με 90% εβραϊκό πληθυσμό που εξολοθρεύτηκε την κατοχή από ναζί (είχαν στήσει και μνημείο) στην πραγματικότητα έπεσε θύμα φανατικών Πολωνών. Οι ναζί δεν είχαν καμία ανάμιξη!

      Διαγραφή
    5. Αν πάμε και λίγο πιό πάνω ...Στη Λετονία ας πούμε -την ίδια περίοδο- και πιό συγκεκριμένα στη Ρίγα... την ίδια ακριβώς συστηματική δουλειά είχαν κάνει [προτου περάσουν στο έδφαφός τους οι Ναζί] μερικοί οργανωμενοι ντόπιοι στους Εβραίους της πόλης. Τα γράφει ο Χέιρτ Μακ "Στην [εξαίρετη!] Ευρώπη" του.

      Διαγραφή
    6. Δεν φαντάζομαι όμως να είχαν το θράσος να στήσουν μεταπολεμικά μνημείο στα χιλιάδες θύματα της σφαγής αποδίδοντας την ευθύνη στους Ναζί! (Υπάρχει φωτογραφία στο τελευταίο τεύχος του Times Literary Supplement).

      Διαγραφή
    7. @Νώντας Τσίγκας
      2016-05-11 14:46:24+00:00

      > στη Ρίγα την ίδια ακριβώς συστηματική δουλειά είχαν κάνει [προτου περάσουν στο έδφαφός τους οι Ναζί] μερικοί οργανωμενοι ντόπιοι στους Εβραίους της πόλης. Τα γράφει ο Χέιρτ Μακ "Στην Ευρώπη" του.

      Δε γράφει όμως «πριν έρθουν οι Ναζί». Η Ρίγα είχε ήδη καταληφθεί την 1η Ιουλίου 1941 και η σφαγή άρχισε τη νύχτα της 2ας Ιουλίου. Αλλά η πλαστογράφηση της ιστορικής αλήθειας είναι γεγονός.

      (Ελπίζω να συγχωρεθούν τα βαρβαρικά παραθέματα).

      Ολλανδικά:

      Wat die officiële catalogus [van het Bezettingsmuseum …] allemaal schrijft over de sovjetbezetting is heel wat, maar het is ook opvallend wat er allemaal níét wordt genoemd. […]

      De […] museumcatalogus heeft het enkel over Letse ‘Zelfbeschermingstroepen’ die […] ‘[…] doodden ongeveer zesduizend sovjetpartijactivisten van verschillende nationaliteit en herkomst: Letten, Russen en joden.’

      Wat gebeurde er in werkelijkheid? Op 29 juni 1941, nog voor de aankomst van de Gestapo en de speciale Duitse Einsatzkommandos, werden in de Letse stad Daugavpils alle mannelijke joden tussen de zestien en de vijftig jaar op het marktplein bijeengebracht. Meer dan duizend van hen werden vervolgens door de Letten zelf omgebracht. In Riga werden in de nacht van 1 op 2 juli overal joodse bezittingen geplunderd en joden vermoord. Op 4 juli ’werden tientallen joodse families […] de grote synagoge van Riga, binnengedreven. […] Letse nazi’s sloten de deuren en staken het gebouw aan. Honderden joden werden levend verbrand. […] De catalogus [… schrijft alleen] dat de sovjetmachthebbers ‘de bijzondere bedreiging van de joodse bevolking door de nationaal-socialisten’ negeerden.

      Een Duitse officier betitelde in zijn officiële verslag de haat van de boeren jegens de joden als ‘monsterlijk’. Ze hadden, zo schreef hij op 16 augustus 1941, ‘veel van het vuile werk al gedaan’ voordat de Duitsers tussenbeide konden komen.


      Αγγλικά:

      What the official catalogue [of the Museum of the Occupation …] writes about the Soviet occupation is quite striking, but striking as well are all the things it does not mention. […]

      The museum catalogue […] speaks only of Latvian ‘Self-Defence Troops’ who […] ‘[…] killed approximately 6,000 Soviet party activists of various nationalities and origins: Latvians, Russians and Jews.’

      But what really happened? On 29 June, 1941, even before the Gestapo and the Einsatzkommandos had arrived, all Jewish males between the ages of sixteen and fifty were rounded up on the market square in the Latvian town of Daugavpils. More than 1,000 of them were killed right there by the Latvians themselves. All over Riga, on the night of 2 July, Jewish property was looted and Jews were murdered. […] On 4 July dozens of Jewish families were driven into […] Riga's biggest synagogue. […] Latvian Nazis locked the doors and set the building on fire. Hundreds of Jews were burned alive. […] The catalogue […] mentions [… only] that the Soviet rulers ignored ‘the exceptional threat to the Jewish population from the National Socialists’.

      In his official report, one German officer characterised the farmers’ hatred of the Jews as ‘monstrous’. They had, as he wrote on 16 August, 1941, ‘already done a great deal of the dirty work’ before the Germans could intervene.

      Διαγραφή
    8. Το σχόλιο του ΝΔ για τον αντισημιτισμό των Πολωνών και την εξολόθρευση πολλών Εβραίων από Πολωνούς στην κατοχή μου θύμισε το φιλμ του Παβλικόφσκι, "Ida", που είχε πάρει και όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας πέρυσι. Πολύ καλό φιλμ, να το δείτε.

      Όσο για το ποστ, κάθε νέα κυβέρνηση μου φαίνεται χειρότερη ή το ίδιο κακή με την προηγούμενη. Κάτι που μάλλον δείχνει πως δεν προβλέπεται ανάκαμψη.

      Διαγραφή
    9. Ein Steppenwolf@

      Sτη σελίδα 190 της ελληνικ;hς έκδοσης του βιβλίου του Χέϊρτ Μακ αναφέρεται:
      "[...] Στις 29 Ιουνίου του 1941 , πριν ακόμη απο την άφιξη της Γκεστάπο και των γερμανικών ειδικών δυνάμεων, στη λετονικη πόλη Ντάουγκαουπιλς όλοι οι αρσενικοί Εβραίοι από δεκαέξη ως πενήντα χρόνων συγκεντρώθηκαν στηn πλατεία της αγοράς. Πάνω από χίλιοι εξ αυτών θανατώθηκαν στη συνέχεια από τους ίδιους του Λετονούς. Στη Ρίγα μεταξύ της 1ης και της 2ας Ιουλίου λεηλατηθηκαν παντού εβραϊκες ιδιοκτησίες και δολοφονήθηκαν Εβραίοι [...]

      παρακάτω:
      [...] Στη Λετονία δολοφονηθηκαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εβδομήντα χιλιάδες Εβραίοι εκ των οποίων οι τριάντα χιλιάδες ήδη το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 1941. [...] Στην επίσημη αναφορά του ένας γερμανός αξιωματικός αποκάλεσε το μίσος των αγροτών προς τους εβραίους "τερατώδες". "Eίχαν" , όπως έγραψε στις 16 Αυγούστου του 1941, "ήδη κάνει μεγάλο μέρος της βρόμικης δουλειάς" προτού οι Γερμανοί προλάβουν να παρέμβουν [...]

      Διαγραφή
    10. @Νώντας Τσίγκας
      2016-05-11 21:59:21+00:00

      > Sτη σελίδα 190 της ελληνικ;hς έκδοσης του βιβλίου του Χέϊρτ Μακ αναφέρεται:

      Άρα συμφωνούμε: οι σφαγές έγιναν κυρίως από τους ντόπιους, όχι όμως πριν την άφιξη των Γερμανών.

      Διαγραφή
    11. Ein Steppenwolf
      #Άρα συμφωνούμε: οι σφαγές έγιναν κυρίως από τους ντόπιους, όχι όμως πριν την άφιξη των Γερμανών#.

      Μα δεν γράφω κατι για να διαφωνώ.

      ...Αυτά μα δείχνουν ότι υπήρχε από μακρού ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ... Τίποτε δεν συνέβη αιφνιδίως & αυθορμήτως. Ο "δολοφονικός αντισημιτισμός" των Λεττονών είχε προ πολλού προγραμματίσει το έργο του. Η εισβολή των Ναζί απλώς έδωσε την απαραίτητη κάλυψη και άνοιξε ελεύθερα το πεδίο δράσης.

      Διαγραφή
  27. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠ είναι εξ' αποστάσεως η χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσωπικά πρωτιμάω να επιστρέψω στις Βρυξέλλες, 1000 φορές καλύτερα οι τζιχαντιστές παρά να ζω σε μία χώρα που σύντομα θα είναι Βενεζουέλα, πριν κυβερνήσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠ ισχυρίζονταν ότι στην Ελλάδα βιώνουμε ανθρωπιστική κρίση, για την ώρα κατάφεραν να την ζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα όταν άνοιξαν τα σύνορα, σύντομα θα είναι ο κανόνας για όποιον ζει σε αυτή τη χώρα :( Τέλος για να χρησιμοποιήσω και ένα άλλο σύνθημα τους που βρωμάει George W Bush: ή αυτοί ή εμείς, ζήτω οι αυτοί :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σημερινοί κυβερνήτες και αντιπολιτευόμενοι, δεν είναι εξουσιαστές τύπου Στάλιν, Πολ Ποτ, Χιτλερ, Καρλομάγνου, Ιουγούρθα, αλλά είναι πολιτικοί της σειράς, φυσιολογικοί άνθρωποι, και διαθέτουν το αμείωτο ενδιαφέρον τους στην προστασία της ζωής. Ο δημοσιογράφος που έγινε εξουσιαστής δε στέκεται δολοφόνος για τη ζωή. Είναι απλώς η μέθοδος Newton-Raphson. Την έμαθα καλά στις ειδήσεις με τους σατανιστές, τότε, που παρουσίαζε, και τώρα είμαι ορθολογιστής τηλεσκοπικής σειράς. Το dna αντιγράφεται επειδή, τα δύο: η ευρωπαϊκή ένωση είναι καλή και η νομισματική ένωση είναι λίπασμα της συνείδησης. Η γη μας δεν έχει αξία γιατί εμείς ζούμε στην Ευρώπη και θα πάμε Μιλάνο για καφέ. Το σπίτι μας είναι φάτσα στην πιάτσα, που πέταξε το ευρώ της, η Αλίκη. Τώρα που νιώθεις άσχημα, μην ανησυχείς· κάπου έφταιξες και πρέπει να βάλεις το χέρι σου στην τρύπα του φιδιού για να βρεις το φταίξιμο σου· έλα καλύψω μάτια σου. "Ό,τι είχα καλό για εσένα -εγώ- μου το σκότωσες -σου λέω- σε ένα λεπτό· ήταν η στιγμή που σε είδα -εκεί- να έχεις μες την αγκαλιά σου κάποια άλλη -εσύ. Να τη χαίρεσαι, την καινούργια σου αγάπη, και να με κερνάς φαρμάκι· όμως μακριά από εμένα· γιατί -αγάπη μου- στα 'χω ξαναειπωμένα: αν ποτέ σε δω, αγκαλιά με εκείνη -κάπου- θα αποτρελαθώ και θα πιω μέχρι θανάτου Μμ".

      Διαγραφή
  28. Kalo kouragio.
    Αυτά παθαίνει όποιος νομίζει ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι για ξόδεμα. Σας έμεινε η κοπριά η οποία δεν κάνει ούτε για λίπασμα.
    Και εις άλλα με υγεία.
    Λεφτά πάντως υπάρχουν. Του Δασκαλέα. Που έδινε και συμβουλές.
    Κάνα νησάκι θα παίξει να έρθουμε με τουρκική λίρα να τρώμε τζάμπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μετά από αρκετή περίσκεψη με τον… εαυτό μου και κατόπιν ώριμου σκέψεως το πήρα απόφαση:

    --------------------------------

    Ο D., ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

    --------------------------------

    Πιθανά προεκλογικά σλόγκαν:

    - Καρκίνος να πιάσει τον Σόιμπλε και όλα του τα σόγια, και την Μέρκελ και όλα της τα σόγια!

    - Ψηφίζουμε D., γιατί έτσι μας αρέσει!

    - Χωρίς σάλιο... (ο φάκελος), D.

    - Όλοι της γης οι κολασμένοι, ψηφίζουμε D.

    - D., όπως Dracula, D., δαγκωτό!

    Ένα προβληματάκι έχω μόνο με τον Χάροντα που δεν με αφήνει να φύγω, αλλά εδώ κυβερνούσε ο Αντρέας με τη Μιμή και τους αστρολόγους, εκεί θα τα χαλάσουμε τώρα; Όρεξη να υπάρχει…

    Ταμίας ορίζεται ο Κος Νίκος Δήμου παρακαλώ να συνεισφέρετε τον οβολό σας, καθότι έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα: είναι δηλωσίας άνεργος, έχει οικονομικά στενέματα κ.α.

    Ψηφίστε με!
    (Εγώ δεν θα σας δαγκώσω.)

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα για ποιες εκλογές μιλάτε; Δεν προβλέπονται (επισήμως) για τρία χρόνια...

      Διαγραφή
    2. Τί σ' έχει πιάσει με τη ...σόγια;
      Ξέρεις πόσους χορτοφάγους θα χάσεις φίλε;

      #"Ένα προβληματάκι έχω μόνο με τον Χάροντα που δεν με αφήνει να φύγω"#
      Καλά... για πλάκα νομίζεις σου έστειλα το "μνημόνιο";
      Διάβασε το 1ο κεφάλαιο. Υπάρχει χαρ[μ]όσυνη είδηση κει μέσα ["Από τον Άδη ....άδεια"]...

      Διαγραφή
    3. σωστά, αλλού καλού - κακού πρέπει να προετοιμαζόμαστε, ο διάολος έχει πολλά ποδάρια…

      D.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητε D. λειπεις μια εβδομαδα σε διακοπες, μας παραπλανεις με τα κολπα σου, και θελεις και να σε ψηφισουμε; Τουλαχιστον εχεις κανενα προγραμμα της προκοπης;

      Διαγραφή
    5. Nikos Dimou11 May, 2016 23:18

      Εδικος Φορος Καταναλωσης και στον καφε........

      Μετά από αυτό όπου νάναι πέφτει - είναι σίγουρος!

      D.

      Διαγραφή
  30. ‘Γιατί δικαιούνται οι χώρες του Βίζενγκραντ να αποτελούν εξαίρεση;’
    Έτσι διατυπωμένα το ερώτημα εξαναγκάζει σε μια μόνο απάντηση: Δεν το δικαιούνται αν θέλουν να είναι μέρος της ενωμένης Ευρώπης.
    Ας το διατυπώσουμε χωρίς να αυτοπαγιδευόμαστε:
    ‘Σε τι στοχεύουν οι χώρες του Βίζενγκραντ αιτούμενες εξαίρεσης;’
    Οι χώρες του Βίζενγκραντ, βλέποντας το παράδειγμα της Βρετανίας, δοκιμάζουν τα όρια ελαστικότητας της κομισιόν, δηλαδή της Ευρώπης. Όσα περισσότερα πάρουν, τόσο το καλύτερο. Όχι τυχαία η Ουγγαρία βγάζει γλώσσα αφού πριν πέντε -νομίζω- εβδομάδες ξόφλησε το ΔΝΤ και είπε γειά χαρά. Ανοίξαν σαμπάνιες μες τη βουλή τους.
    Όμως ως συνήθως αυτοί είναι και βλάκες. Δεν βλέπουν δυο μέτρα μπροστά. Γιατί ο Τράμπ κλείνοντας το μάτι στον Πούτιν είπε ότι πλέον ορισμένοι σύμμαχοι πρέπει να πληρώνουν για το ανεκτίμητο αγαθό της ασφάλειας. Και δεν νομίζω να εννοούσε τις Βαλεαρίδες νήσους. Όταν σε έξι χρόνια θα κλαίνε η Ευρώπη θα τους λέει ότι πρέπει να δανειστούν για την άμυνά τους. Γιατί ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ σας αναφέρω ότι και αυτοί κάνουν το τραγικό λάθος της υποτίμησης του ανθρώπινου δυναμικού και ο νεποτισμός τους είναι χειρότερος απ’ τον δικό σας. Ω ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μην σας τυφλώνει η ιδεοληψία, πριν την Γιουγκοσλαβία του κομμουνιστή Τίτο υπήρχε το Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δυο παρατηρήσεις ακόμα:

    - Από εδώ και πέρα θα παρακαλούσα τον Κο Νίκο να κρατά στατιστικά και να μετρά τα άτομα που μπαίνουν στο μπλοκ - είναι όλοι τους ψηφοφόροι μου!

    Και γιατί όχι; Εδώ ο κόσμος το 60% του ΟΧΙ το θεωρεί ότι ήταν ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ - εγώ πάντως με όσα άτομα μιλούσα εκείνη την περίοδο (και ήταν αρκετά) που θα ψήφιζαν το ηρωικό "ΟΧΙ" με διαβεβαίωναν ότι ήταν απόλυτος πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται επ' αυτού σε καμία περίπτωση - Η δικαιολογία που μου έδιναν δεν χώραγε αμφισβήτηση καμία, ήταν αποστομωτική:

    -Μα αφού το είπε ο Τσίπρας, μου έλεγαν!!!
    Οτι δεν πρόκειται να βγούμε από το Ευρώ, αλλιώς δεν θα ψηφίζαμε όχι.

    Δεύτερων: Ο Κος Νίκος ως πρώην διαφημιστής (και ταμίας) τον θερμοπαρακαλώ να επιλέξει ΜΟΝΟ ΕΝΑ από τα παραπάνω σλόγκαν, τόσα είναι πολλά και ο κόσμος θα μπερδευτεί, άλλωστε δεν φαίνεται να του κόβει και πολύ…

    Φεύγω τώρα, μόλις ήρθε κάποιος και μου είπε να πάω στο διάολο!

    Ανειλημμένες υποχρεώσεις είναι αυτές… πρέπει να πάω.

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές οι δουλειές γίνονται με αμοιβή. Πόσα δίνεις;

      Διαγραφή
  33. @Nikos Dimou Ευχαριστώ για την παραπομπή. Θα αναζητήσω το βιβλίο τού Ταγκιέφ. Διάβασα και μια κατατοπιστική επισκόπηση της Σ.Τριανταφύλλου πάνω σ ΄αυτό.
    @Αγαπητοί Ein Steppenwolf, Νώντας Τσίγκας Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Κύριε Τσίγκα, με καλύψατε σε μεγάλο βαθμό με την ερμηνεία που δίνετε. (Την Παρασκευή, μάλλον στιγμιαία, ίσως συναντηθούμε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα - καλημέρα!
    Συνφορουμίτες, συνφορουμιότησες...

    Επειδή έχω ξεκινήσει μια σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα απέχω πάλι για ένα διάστημα.

    Βρήκα όμως το χρόνο να απαντήσω σε κάποιες απορίες σας (αλίμονο τι πολιτικός θα ήμουν εάν δεν έβρισκα πάντα και λίγο χρόνο για τα ψηφαλάκια εεε, για τους ψηφοφόρους μου ήθελα να πω:

    @mic : κατόπιν προτροπής σου επικοινώνησα σήμερα το πρωί με τον Καμένο - δεν δυσκολεύτηκα να τον βρω, πήγα εκεί που φυλάτε σκοπιά - είχε νυχτερινό νούμερο 4-8.

    D. _ Καλημέρα
    Καμ. - Αλτ εις ιιιι?
    D. _ Διάβολος
    Καμ. -Προχώρα στο παρασύνθημα
    D. _ Σαλτάρω
    Καμ.- Έλα ρε, εσύ είσαι και με τρόμαξες.
    D.- Ναι εγώ είμαι, ήρθα να σου πω μερικά πράγματα …
    Του ανέφερα λοιπόν όλα τα ορθολογικά μου επιχειρήματα καταλήγοντας στο παράδειγμα με τους εξωγήινους που μας ελέγχουν με ακτίνες και κατέληξα στο καπάκι του καφέ με το καλαμάκι, ως πρώτη γραμμή άμυνας.
    Για πρώτη φορά είδα μπροστά στα μάτια μου αυτό το θηρίο να κλονίζεται, όλες οι πεποιθήσεις, τα βαθύτερα πιστεύω του άρχισαν να καταρρέουν ένα - ένα…

    Τελικά αφού συνήλθε λίγο από το σοκ (βοήθησε και μια πίτσα που κοπάνησε αμάσητη κρατώντας ανά χείρας το ντουφέκι με το άλλο του χέρι) μου είπε:

    - ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ !
    Μετά πήρε αμέσως στο τηλέφωνο κάποια νούμερα και τον άκουσα να λέει:

    -Ναι; Στραβάδ, έλα, δώσε μου γρήγορα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ…. σκασμός στραβάδ τι θα πει ποιος είναι;;; ΚΑΜΕΝΟΣ ΕΔΩ!, 30 μέρες Φ και τρέχα γρήγορα να μου τον φωνάξεις…
    Έλα αρχηγέ… ναι ΚΑΜΕΝΟΣ εδώ, να σου πω, τι προμήθειες έχουμε στις αποθήκες με τα τρόφιμα;

    Βρε άσε το ρύζι και τα μακαρόνια, ΚΑΦΕ ΕΧΟΥΜΕ; Α! έχουμε ,ωραία. Άκου να σου πω από σήμερα και πέρα όλοι οι στρατιώτες να φοράνε το καπάκι του φραπέ αντί για κράνος και το καλαμάκι να το έχουν για κεραία!!!
    Ναι… ναι, εντολή δική μου πες ο.κ.? Λόγοι εθνικής ασφάλειας… Έλα γεια.

    Μετά από αυτό κατάλαβα επιτέλους ότι οι κόποι μου πιάνουν επιτέλους τόπο… έπεται συνέχεια…

    Υ.Γ:
    Αμάν με αυτά τα ποτάμια…


    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποίημα του Καρούζου εμένα μου κάνει περισσότερο (και σαν εμπειρία και σαν γλώσσα και σαν άμεση πρόσβαση μου στην πατρίδα μου και στο αίμα μου, όταν ανοίγει η μύτη μου):

      ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ

      Στα μοναστήρια κατοικίδιος ο θάνατος ---
      καθώς τ’ απόμακρα των λουόμενων θαλασσόλογα.
      Ο χρόνος· κεκραμένον φως
      (θε να ’λεγα και λαμπερό στη φλόγα μας αιματοκύλισμα).
      BENE DICTUM.

      Ακόμη κάτι: το φυσικό
      αεροπλάνο η μέλισσα --

      Φτύσε
      (διακοπή ρεύματος)
      - φαντάζεσαι τώρα μια τίγρη να θυμιατίζει
      (εννοώ μια τίγρη πραγματική)
      BENE DICTUM.

      Αλλά η δύστυχη αλήθεια;
      Μα η αλήθεια είναι η ανώτερη φάση του ψεύδους·

      φτύσε.

      Φτύσε το θάνατο κυριακάτικα.

      Διαγραφή
    2. «Βόμβα» Βαρουφάκη: Η συμφωνία με Τσίπρα ήταν ότι θα τους απειλούμε με Grexit, όπως κι έκανα
      -----------------
      http://www.protothema.gr/politics/article/577565/vomva-varoufaki-i-sumfonia-me-tsipra-itan-oti-tha-tous-apeiloume-me-grexit-opos-ki-ekana/
      -------------------------------------------------------------------------------------------------

      Τι ήταν να το πω; (γράψω έστω.)
      Mόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω...

      Α! ξέχασα… έχω ήδη...!

      Με αγάπη
      D.

      Διαγραφή
  35. διαβασα πιο πανω : „... καλυτερα χορτασμενος ηλεκτρονικος παρα πεινασμενος δικηγορος“.

    Αν / αφου ισχυει ακομα αυτο, ερρωσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ακόμα καλύτερα: ζεύγος ανωτέρων δημοσίων υπαλλήλων.

      Μπετόν αρμέ!

      Διαγραφή
  36. D. είσαι αδιόρθωτος!

    Εδώ δεν είναι φόρουμ - είναι μπλογκ. Αξιοπρεπές και με ένδοξο παρελθόν.

    Δεν μπορείς να μας αποκαλείς συνφορουμίτες κλπ. Συνμπλογκίτες ίσως, αν και είναι κακόηχο.

    Κι όχι πολλά πολλά με τον Καμμένο, γιατί σε βλέπω να καίγεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Νώντας Τσίγκας11 May, 2016 18:41

    Καλημέρα - καλημέρα!
    Μελέτησα το γαμομνημόνιο (που λέει και ο Νικολάκης ο Χατζηνικολάκης) μου το έφερε ένα Νεφελήμ εδω κάτω, δεν έβγαλα άκρη και το έδωσα στον "Μεγάλο", του λέω μπορείς να βοηθήσεις;

    - Τι στο διάολο, για αυτό είναι οι φίλοι… μου αποκρίθηκε.

    Γενικό συμπέρασμα που έβγαλε ο "Μεγάλος" ήταν:

    -Δεν ήταν ούτε τότε καλύτερα τα πράγματα, ΕΜΕΙΣ ήμασταν καλύτεροι…

    Ίσως γιατί τότε ήμασταν ποιο νέοι συμπέρανα αυθαίρετος εγώ.

    Άλλο θέμα: σχετικά με την σόγια, να δεις μενού που έχει ο "Μεγάλος" για τους χορτοφάγους εδώ κάτω… τίγκα στη χοληστερίνη.

    @Ντιτα11 May, 2016 23:52

    Μικρή διόρθωση: Έλειπα σε δουλειές - τώρα είμαι διακοπές σε ένα ζεστό, εξωτικό μέρος… έχει και πολλά αξιοθέατα, πότε θα μας έρθεις καμιά βόλτα;

    Άλλο: Σχετικά με το πρόγραμμα, το βασικό θα είναι το ιδιώνυμο αδίκημα: θα έχει σχέση με την φυλακή και τους δημοσίους υπαλλήλους που καταλαμβάνουν αναξιοκρατικά και με ρουσφέτι μια θέση, περισσότερα αργότερα…

    @Nikos Dimou12 May, 2016 07:31

    Δραχμές δέχεσαι;

    Α, να μην το ξεχάσω… τις προάλλες με ρώτησε ο ¨Μεγάλος" τι κάνεις, του είπα ότι είσαι μία χαρά, σαν να κατσούφιασε μου φάνηκε ένα πράγμα… μου είπε πάντως να σου πω χαιρετίσματα!

    Φεύγω πάλι τώρα, ήρθαν κάτι παραλαβές…

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " - τωρα ειμαι διακοπες σε ενα ζεστο, εξωτικο μερος... εχει
      και πολλα αξιοθεατα, ποτε θα μας ερθεις καμια βολτα;"

      Ευχαριστω για την προσκληση, θα το σκεφτω σοβαρα αν τα εξοδα ειναι πληρωμενα. Α! και καποιο διαφημιστικο φυλλαδιο θα βοηθουσε.

      Διαγραφή
    2. Τα έξοδά είναι πληρωμένα, το ταξίδι κοστίζει λίγο…

      http://www.grafeia-teleton-kyriakidis.gr/
      D.

      Διαγραφή
  38. Η παρούσα θα είναι ενδεχομένως η μοναδική κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που θα βγάλει τετραετία. Δεν σηκώνονται από την καρέκλα ούτε με γερανό. Το βλέπουν σαν δουλειά. Τους φτύνουν, τους χλευάζουν, τους προσβάλλουν, λένε απίθανα και εξόφθαλμα ψέματα, έχουν σκυλοβιάσει τη λογική και για όλα αυτά και πολλά ακόμη πληρώνονται. Σαν τις ιερόδουλες που ανέχονται για τα λεφτά να πηγαίνουν με τον οποιοδήποτε, άσχημο, στραβό, βρωμιάρη, έτσι και αυτοί, για τα λεφτά ξεφτιλίζονται 24 ώρες το 24ωρο. Είναι το επάγγελμά τους πλέον, πολύ προσοδοφόρο και δεν το αφήνουν με τίποτε. Και οι μισθοί δεν είναι τίποτα. Στις προμήθειες του Δημοσίου είναι όλο το ζουμί. Θα μου πεις οι άλλοι δεν τα έπιαναν ? Βεβαίως και τα έπιαναν και οι μετά από αυτούς θα συνεχίσουν να τα πιάνουν. Αυτοί όμως είναι τόσο λαίμαργοι και τόσο πεινασμένοι που δεν λογαριάζουν τίποτα. Δεν τους νοιάζει ακόμη και αν τα σύνορα της Ελλάδας φτάσουν στην Πελοπόννησο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα σας, Sakis, δεν λύνεται. Γιατί, η πυροβολημένη γκόμενα, που μιλάει στο κινητό και βρίζει και απορεί "τι κέρδισα εγώ από αυτή τη σχέση", πρέπει εκείνη τη στιγμή να αυτοϊκανοποιηθεί, ή να βυθιστεί στην γαλήνη της αληθινής ζωής της και να συνέλθει κάπως ανθρώπινα, πλήρως, και να αρχίσει να σκέπτεται και να πάψει τις περιφορές της και το μπες-βγες από διαδρομή σε διαδρομή.

      Διαγραφή
    2. Να θυμίσω την κυβέρνηση Σημίτη 2000-2004.
      'Οσο για το ποιος είναι πιο κλέφτης, ψεύτης ή απατεώνας, είναι αδιέξοδη και λάθος συζήτηση. Θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαμε ιστορικά (νεώτερους χρόνους) μία κυβέρνηση για παράδειγμα προς μίμηση. Ανίθετα έχουμε μάλλον δεκάδες κυβερνήσεις σαν παράδειγμα προς αποφυγήν.

      'Ενας που θυμάται και για αυτό είναι δυστυχισμένος.

      Διαγραφή
    3. Θα έχετε και κυβέρνηση. Θα σας κάνουμε μία επαναστατική επιτροπή, να σας αρέσει. Ποιος είναι κλέφτης και απατεώνας. Εσείς που νομίζετε για ζωή τους ιστορικούς, νεότερους χρόνους, τι είσαστε. Παραζαλισμένα τηλεθεατόπουλα. Τι θα παραδειγματίσετε και από ποιον θα παραδειγματιστείτε και με ποιο νου και με ποια προοπτική. Και τι θα κάνει η κυβέρνηση σας, που θα έχετε γι' αυτή πόθους και όνειρα. Το τίποτα. Γιατί, το τίποτα επιθυμείτε και το τίποτα αποκαλύπτετε. Οδός Ελλήνων οδός εκείνων που δεν τους πιάνει λάστιχο κι εγώ με ένα τετράστιχο τους πιάνω από τη μέση πονάω και μ’ αρέσει.

      Διαγραφή
  39. Η κηλιδωτή μαυρίλα της μαύρης έλικας μοιάζει κάπως με τον ίσκιο που ρίχνει ο ήλιος πάνω στο καμένο πεύκο. Πώς είναι δυνατό να κατακρίνουν τον φαύλο, προδότη Τσίπρα και το αποτέλεσμα της διαδικασίας τους να είναι περισσότερο φαύλο και προδοτικό. Πώς είναι δυνατό, ο τοίχος, που άλλα έγραφε παλιότερα, να εννοεί -και να μην εννοεί- τώρα ότι είναι φασισμός, η οριστική αποχή μας από την ΕΕ. Τι με δένει εμένα με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ποιος είναι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Η αποικιοκρατία; Η δουλειά του Einstein; Εγώ, γυμνή, με γυναικομαστία, από ρώγα σταφυλιού ανεμοκύλιστη, σαν έλικα ελικοφόρου, μικρού αεροπλάνου, κάθομαι πάνω στην πετσέτα μου, στριμώχνω το φλουράκι του αριστερού χεριού μου, όπως όλες, και ζωγραφίζω ένα υλικό σημείο και το ασύμβατο, ελεύθερο διάνυσμα της ταχύτητας του και το γάμα του, που είναι το Cp προς το Cv του. Πού είναι ο πολιτισμός. Γιατί εγώ θα πάω στις συλλήψεις των σοφών, που θα με ελευθερώσουν δήθεν, αλλά στην πραγματικότητα θα με επικρίνουν· ότι δεν είμαι ένα τίποτα - και άμα πάω να σκέπτομαι, χαρισμένη στην ελευθερία των αισθήσεων μου, στη ράβδο της ανακύκλισης μου, στο φιλί μου· κρέμα του παγωτού πάνω στις έλικες μου· θα μου προτείνουν το κουτάκι, της σαπωνοποίησης την συσκευασία, σαν κάτι που δεν έγραψα με το μελάνι μου ποτέ ποτέ ποτέ ποτέ μου. Τι είναι το πράσινο βουνό απέναντι στην κηλιδωτή μαυρίλα της μαύρης έλικας μου, τη χρονική στιγμή που μόλις περιστρέφομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Λέει, 7, Γιάννης: "αστοιχείωτος από πλευράς οικονομικών...το ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει...χρησιμοποιεί την οικονομική εξουσία που έχει για πολιτικούς, δικούς του, σκοπούς". Και εγώ που πέρασα τον Σόιμπλε για τον Pauli, μένω άφωνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο θλιβερό κατάντημα από την τελευταία συνέντευξη Βαρουφάκη δεν έχω ζήσει. Κρίμα και τον θεωρούσα αρκετά ευφυή ώστε να μπορεί να αποκρύψει τα κόμπλεξ του. Το να αποκαλείς τον Σόιμπλε "ανθρωπάκι" δεν τον μειώνει καθόλου, αλλά εσένα σε κονιορτοποιεί. 'Ασχετο αν διαφωνεί κανείς με τις απόψεις του - μονάχα "ανθρωπάκι" δεν είναι.

      Διαγραφή
    2. Ανθρωπάκι δεν είναι, νεοβάρβαρος είναι

      Διαγραφή
    3. "ανθρωπάκι",όχι "android",ναι..

      Διαγραφή
    4. Αν ήταν μικρότερος θα τον χαρακτήριζα Γερμανικό τσογλανάκι, από την πάστα αυτών που πετούσαν βαγόνια τραίνου φορτωμένα με ζωντανά ζώα στον Ισθμό της Κορίνθου και σκότωναν παιδάκια στα βουνά του Μεσόβουνου Κοζάνης

      Διαγραφή
    5. Το τι είναι ο Σόϊμπλε θα το δείξει ο χρόνος. Μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος (ρήση Βαρουφάκη τότε -την ξεχνάτε). Μπορεί πάλι να αποδειχθεί ένας καλός υποικ με μια ελαφριά εμμονή με τη χώρα σας. Το παραδέχθηκε σήμερα ότι η Greece του τρώει πολλή ενέργεια.

      Διαγραφή
    6. Γεώργιος Κ. Γιαννούλης13 Μαΐου, 2016 00:32

      Ο Σόιμπλε είναι ένας καταστροφικός άνθρωπος. Γεννήθηκε και έζησε πριν από εμένα και θα έπρεπε να με ενημερώσει για τις παγίδες. Ζει λοιπόν σαν ένας αξιωματικός του κράτους, σαν άνθρωπος των τιμών, που, ο οποίος δεν αποφασίζει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της προσωπικής άγνοιας και αδιαφορίας του, αλλά και φανερώνεται καταστροφικός σε εμένα, γιατί δεν μπορεί να μου μιλήσει και να μου προσφέρει μία σωστή ενημέρωση ως προς τις παγίδες των εκμεταλλευτών. Η κρίση μου εμένα είναι αυτή, γι' αυτόν. Αλλά δεν είναι διαφορετική, η κρίση μου, και για τον Βαρουφάκη. Ένας υποψήφιος εξουσιαστής, μεσάζοντας, που νομίζει ότι η μοίρα μου να τον ακολουθήσω στο ευρώ, στο παράλληλο νόμισμα, στις υποσχετικές, και να θυσιαστώ στα συμφέροντα του εργοδότη του. Ζω σε μία εποχή όπου συμβαίνει κάτι ενδιαφέρον: η πρόσβαση μου στον φαντασμαγορικό κόσμο της γνώσης γίνεται με μηχανήματα που δεν συμβαδίζουν με τις δονήσεις, τις αναταραχές, τα κουνήματα, τα σκουντήματα. Οι Χίτες και οι ομοφυλόφιλοι, κρυφοδοσίλογοι "άνδρες" της ΟΠΛΑ, αν με επισκεφθούν στο σπίτι μου, δεν θα περιμένουν να απενεργοποιήσω τον υπολογιστή μου πλήρως, για να τους τον παραδόσω να τον πάρουν δικό τους και εμένα να με εκτελέσουν;

      Διαγραφή
    7. Το τι ήταν ο Σόιμμπλε για την Γερμανία έχει ήδη αποδειχθεί. Ο πιο επιτυχημένος υπουργός οικονομικών που πέρασε από την χώρα. (Μακάρι να είχαμε κι εμείς έναν!)Εννιά χρόνια την κρατάει στην πρώτη παγκόσμια θέση.

      Το τι ήταν για την Ευρώπη και για τους άλλους λαούς της (και εμάς) μένει ακόμα να αποδειχθεί.

      Εγώ πάντως (αντίθετα με τον Λαζόπουλο) σημειώνω και το θάρρος του. Είναι παράλυτος από το 1990. Άλλος θα είχε πάρει σύνταξη ολικής αναπηρίας και θα έμενε σπίτι του... Αυτός οργάνωσε οικονομικά την ένωση των Γερμανικών κρατών (ενώ θα έπρεπε τότε να είναι σε ειδική μονάδα...) και έκτοτε δεν σταμάτησε να εργάζεται δωδεκάωρα...

      Διαγραφή
    8. To τι είναι για την Γερμανία ο Σόιμπλε αφορά μόνο τους Γερμανούς. Το ότι οι ελληνόφωνοι-εδώ ταιριάζει- υπουργοί οικονομικών της Αθήνας βλάπτουν ο ένας μετά τον άλλο τη χώρα είναι κάτι που έφερε την Ελλάδα στο σημερινό σημείο, και μπροστά υπάρχει και άλλη κατηφόρα.
      Όταν ένα κτίριο κλυδωνίζεται συνεχόμενα και δεν μπορεί να βρει σημείο ισορροπίας θα καταρρεύσει, δεν χρειάζεται να περιμένεις την στιγμή της κατάρρευσης για να το καταλάβεις

      Διαγραφή
    9. Τι άλλο μένει να αποδειχθεί κ. Δήμου μου; Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Σόιμπλε, η Ευρώπη ήταν ακόμη ανθηρή και ευημερούσα. Εννέα χρόνια μετά, το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει με κατάρρευση, το όραμα ενός οικονομικού παραδείσου που αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλές χώρες αποδείχθηκε χίμαιρα και, εξαιτίας των γερμανικών δογματισμών, ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί η οικονομική περιδίνηση, που αρχειοθετήθηκε σε χρόνο dt στις Η.Π.Α. Χώρια το σοβαρότατο έλλειμμα δημοκρατίας (ανατροπή εκλεγμένων πρωθυπουργών και επιβολή τεχνοκρατικών κυβερνητικών εκτρωμάτων, υποβάθμιση του ευρωκοινοβουλίου και λήψη αποφάσεων με αδιαφανείς διαδικασίας, πίσω από κλειστές πόρτες). Η θέση του ήδη τον περιμένει στις μαύρες σελίδες των κατάστιχων της ιστορίας.
      Α! Αλλά ξέχασα: η γερμανική οικονομία θάλλει (ε, καλά είπαμε αλλά όχι και πρώτη παγκοσμίως), εις βάρος της υπόλοιπης ευρωπαϊκής οικονομίας βέβαια. Τα ιερά σύμφωνα σταθερότητας δεν ενεργοποιούνται βλέπετε στην περίπτωση των αντικανονικών και ζημιογόνων για την Ευρώπη γερμανικών πλεονασμάτων. Μήπως ήρθε η ώρα να αφαιρεθούν τα ηνία της ευρωπαϊκής οικονομίας από αυτόν τον επικίνδυνο άνθρωπο; Οι αλλαγές των πολιτικών συσχετισμών στην Πορτογαλία και πιθανόν στην Ισπανία, που δέχονται βέβαια λυσσαλέες επιθέσεις από την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ, σε συνδυασμό με το ρεύμα αμφισβήτησης της γερμανικής ηγεμονίας σε Γαλλία και Ιταλία, αποτελούν μια χαραμάδα ελπίδας.

      Διαγραφή
    10. @ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
      2016-05-12 19:23:13+00:00

      > Αν ήταν μικρότερος θα τον χαρακτήριζα Γερμανικό τσογλανάκι, από την πάστα αυτών που πετούσαν βαγόνια τραίνου φορτωμένα με ζωντανά ζώα στον Ισθμό της Κορίνθου και σκότωναν παιδάκια στα βουνά του Μεσόβουνου Κοζάνης

      Είστε ρατσιστής — μάλλον εν αγνοία σας.

      Θεωρείτε ότι υπάρχει «πάστα» από την οποία φτιάχνονται όσοι διαπράττουν εγκλήματα στον πόλεμο, καθώς κι ότι αυτή αποτελεί συστατικό της γερμανικής «ράτσας» και κληροδοτείται με το DNA από την μια γενιά στην άλλη. Έτσι ήταν, είναι και θα είναι οι Γερμανοί: το 'χουν στο αίμα τους. Καλά τα λέω;

      Διαγραφή
    11. Έχουν παράδοση στη βαρβαρότητα, δεν είναι μόνο οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, δεν αποκρούαν μύγες οι Βυζαντινοί.
      Μην τα μπερδεύετε κύριοι, αφήστε τα περί ρατσισμού, για να είσαι ρατσιστής πρέπει να διαπράξεις το κακό από θέση ισχύος επικαλούμενος την ανωτερότητα της φυλής σου, νομίζω σας το ξαναείπα εδώ πέρα, με τα κριτήρια ρατσισμού που ισχύουν για την συμπεριφορά των Ελλήνων όλοι οι Ευρωπαίοι είναι καρα-ρατσιστές τα τελευταία χρόνια, ειδικά οι Γερμανοί.

      Διαγραφή
    12. Φάουλ κύριε Παπαδόπουλε! Και τα δύο σας σχόλια ήταν ρατσιστικά. Αντικρούσατε την κατηγορία περί ρατσισμού με περισσότερο ρατσισμό. Οι ρατσιστικές πράξεις δεν είναι αυτοφυείς. Είναι φυσικό επακόλουθο της ρατσιστικής σκέψης - την οποία αναπτύξατε στα σχόλιά σας.

      Διαγραφή
    13. Έχει τελειώσει η ιδεολογική τρομοκρατία κύριε Δήμου, ας το καταλάβετε, συνεχίζετε να μιλάτε, όχι μόνο εσείς προσωπικά, για ρατσισμό μετά από τόσα που έχουν ειπωθεί και γραφθεί για τους Έλληνες και έχουν γίνει την Ευρώπη, έχετε την απαίτηση, δεν είναι προσωπικό το επαναλαμβάνω, να μιλάμε με το σεις και με το σας όταν οι ρατσιστικές καρπαζιές πέφτουν σε καθημερινή βάση από αξιωματούχους και επισήμους, πείτε ποιο είναι το μέτρο για να θεωρηθεί κάποιος ρατσιστής ή μη ρατσιστής; Δεν υπάρχει ασφαλώς κανένα μέτρο, μόνο ξιπασιά και ιδιοτέλεια. Aυτά που λέτε για φυσικά επακόλουθα ισχύουν για τους Γερμανούς και όλους εκεί τους γύρω λαούς,την επόμενη φορά που θα βανδαλίσουν οργανωμένα και κατευθυνόμενα από την κεντρική εξουσία να τους δώσετε και βραβείο

      Διαγραφή
    14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    15. Ο ρατσισμός είναι μία μέθοδος οργάνωσης της οικονομίας. Όπως και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οργανώνουν την οικονομία με απάνθρωπους τρόπους. Ο σκοπός τους είναι η απόκρυψη· ότι υπάρχει οικονομική οργάνωση και ότι λειτουργεί. Είναι η συνωμοτική θεωρία των εξουσιαστών. Κυριαρχεί τώρα και τρία εκατομμύρια χρόνια και ανανεώνεται.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Παπαδόπουλε:
      Αν θεωρείτε την άποψή μου ιδεολογική τρομοκρατία κακώς συμμετέχετε σε αυτό το μπλογκ.

      Κάθε άποψη που θεμελιώνει διακρίσεις και αποδίδει χαρακτηριστικά ανωτερότητας (ή κατωτερότητας) σε ένα λαό είναι ρατσισμός.

      Αυτό ακριβώς έκαναν τα σχόλιά σας. Ίσως κακώς τα δημοσίευσα. Δεν πρόκειται να ξαναπεράσει τέτοιο σχόλιο.

      Διαγραφή
    17. Είναι ευκολονόητο να καταλάβει κανείς ότι ιδεολογική τρομοκρατία δεν μπορεί να επιβάλλει ένα μόνο άτομο, το ζήτημα σας ξεπερνάει, ένα ολόκληρο σύστημα που έπιανε από νεοφιλελεύθερους μέχρι και αριστερούς τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
      Ο ρατσισμός είναι πράξεις βίας και επιβολή με οικονομικά και μη μέσα, οι αντιρατσιστικές θεωρητικές κουτοπόνηρες γαρνιτούρες των υπόλοιπων Ευρωπαίων και οι ξιπασιές των εγχώριων μόνο στο ξεπέρασμα του ρατσισμού δεν συμβάλλουν, το αντίθετο

      Διαγραφή
    18. Τα δωδεκάωρα και τα δεκαεξάωρα είναι δύσκολα. Αν εννοώ δουλειά, πραγματική δουλειά, συγκέντρωση, προσπάθεια. Αν πρόκειται για τηλεφωνήματα, καφέδες και συζητήσεις, φακέλους, αδιάφορες αποφάσεις για ανθρώπους που συνήθισαν να περιμένουν μοιρολατρικά, σίγουρα τα δωδεκάωρα περνούν σχεδόν ανέμελα. Τι σημαίνει να κρίνω κάποιον σαν επιτυχημένο; Ότι τα έφερε η τύχη να κάνει αυτός την κρατική δουλειά; Ότι αναγνωρίζω έμπνευση, πρωτοβουλία και εργατικότητα; Δεν έχω πρόβλημα. Ας είναι. Οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί ότι η εργατικότητα του Σόιμπλε κατάγεται από την μανία του για την εξουσία, τις τιμές, την ματαιοδοξία. Εμένα ο Σόιμπλε δεν μπορεί να μου μιλήσει ανθρώπινα. Να μου πει με σαφώς: πρέπει να κάνουμε αυτό για το καλό της ζωής. Αποτυχαίνει σταθερά. Πού είναι η διακηρυγμένη και αιτιολογημένη έκθεση του γι' αυτό που είναι καλό για την Ελλάδα; Πού είναι η φιλειρηνική διακήρυξη του; Γιατί δεν φέρνει στο φως τις μυστικές συμφωνίες του γερμανικού κράτους; Σε ποιους υπογράφει και εγκρίνει παράνομες προμήθειες πολεμικού υλικού. Πού είναι το βιβλίο του Σόιμπλε για τον Δαρβίνο. Να παραδεχθεί και να υμνήσει την εργατικότητα και την καθαρότητα του πνεύματος του Δαρβίνου. Κάτι καθαρό και αληθινό και ο Σόμπλε να αναγνωρίσει. Μπορεί; Ποιο πρόβλημα λύνουν όλοι αυτοί και δεν μπορώ να συνέλθω. Ποιο πρόβλημα λύνουν και εγώ δεν έχω ιδέα τι τους απασχολεί. Τι είναι η πρώτη παγκόσμια θέση. Τι είναι η πρώτη παγκόσμια θέση μέσα στο πουθενά που βρίσκεται η Γη. Ισχύει; Είναι ισχυρή η γερμανική οικονομία; Αυτό μάλλον δεν ισχύει. Η ισχυρή οικονομία της Γερμανίας θα είναι ισχυρή όσο ήταν ισχυρή η οικονομία του Τάπερμαν. Ισχυρή πάνω σε αυτό τον πλανήτη, και με αποδείξεις, είναι η ανίσχυρη ζωή. Ποιος από τους δύο, ο βροντάκης Τάπερμαν ή ο φουρτουνάκης Σόιμπλε, έχει καλύτερα κύτταρα και άρα, γι' αυτό, θα κριθεί -και από ποιον- περισσότερο αξιόπιστος. Ποια είναι η επιστήμη τους. Ποια είναι η ευθύτατη και σαφής και με την φυσιολογική ανθρώπινη ακρίβεια παραδομένη προσφορά τους στο νοητικό μου ξύπνημα. Στην πραγματικότητα του νου μου δεν θέλω να σκεφτώ ούτε ένα νάυλον μεζεδάκι. Δεν μπορώ άλλο πια, την πίεση για να βρω την άκρη σε στημένες καταστάσεις. Η απελευθέρωση της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι μία διαδικασία αποκαλυπτική. Την χρειάζομαι. Έξι χρόνια κουράστηκα στα ίδια και στα ίδια: μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές (ξέχασαν αυτή την ορολογία) και στην επανερχόμενη επανάληψη χωρίς ουσία κατανοητή και που να λύνει το πρόβλημα μου.

      Διαγραφή
    19. Ο Βαρουφάκης απότυχε να μου φέρει το σκριπ και τα βάζει με τον Σόιμπλε. Στην πραγματικότητα ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος του πολέμου. Είναι εθνικά ανάξιος.

      Διαγραφή
  41. Οι εναλλακτικές λύσεις είναι οι λύσεις που θα διαμορφώσουμε όσοι ζούμε αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να ζω με τον φόβο ότι βουλιάζω, ότι η ζωή μου τελειώνει στην απομάκρυνση από την υποδούλωση. Δεν βουλιάζω. Δεν θα βουλιάξω. Απλώς θα αρνηθώ τα απάνθρωπα, για να μην βασανίζομαι. Είμαι η ανάκαμψη μου. Δεν μπορώ να ανεχθώ περισσότερο την εξάρτηση της αναπνοής μου στο χαζό ευρώ. Δεν θα πέσω σε κανένα βάθος. Δεν ζω για να πέφτω σε βάθη, όταν αποφασίζω για την πατρίδα μου. Ενοχλούμαι που δεν μπορώ να αντιδράσω μαζικά. Αλλά δεν φοβάμαι ότι ο λαός μας θα κάνει λάθος όταν αποφασίζει ολόκληρος, δημοκρατικά. Δεν μπορώ να συγκρατήσω τα οικονομικά. Κάποτε ίσως να τα μάθω. Αλλά θα πρέπει να τα μάθω σωστά. Πρέπει να ξέρω τι σκοπεύω να κάνω με τα δεδομένα που διερευνώ. Δεν στερεύει η ζωή μου αν αναλογιστώ τους κινδύνους. Τι θα μου κάνουν. Τι αξία έχει η ζωή μου όταν νιώθω άσχημα. Ποιος θέλει να με σκοτώσει. Ας έρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σαράντα χρόνια πλούσιοι με δανικά και τώρα, παρότι βρισκόμαστε σε ελεύθερη πτώση, αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι βουλιάζουμε. Το να μην έχεις επίγνωση της πραγματικότητας σε βοηθάει να υποφέρεις ορισμένες δύσκολες καταστάσεις, χωρίς όμως να σε αφήνει να τις αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά. Πολύ φοβάμαι πως η χώρα, με την ανωριμότητα και τη βλακεία του λαού και των πολιτικών της θα καταλήξει προσεχώς να παραδώσει το πολυτιμότερο κεκτημένο της που είναι το ΕΥΡΩ (το χαζό ευρώ που λέει ο Anonymous παραπάνω) σαν τους ιθαγενείς που αντάλλαζαν το χρυσάφι τους με τα γυαλιστερά καθρεφτάκια. Αυτή η χώρα, χωρίς ΕΥΡΩ, χωρίς να παράγει τίποτε και να χρωστάει περισσότερα από όσο αξίζει, θα υποστεί τέτοια καταστροφή που συγκριτικά η Βενεζουέλα θα μοιάζει με Ελβετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ευρώ δεν είναι πολύτιμο. Με 6% λένε ότι αγοράζουμε το ευρώ, που δεν είναι δικό μας νόμισμα. Λέει,στο 31, ότι αγοράζουμε το ευρώ και πληρώνουμε 6%, αφού η χρήση του ευρώ είναι δανεισμός.

      Διαγραφή
    2. Από δω και πέρα θα αγνοώ κάθε σχόλιο από τους ανώνυμους γιατί δεν έχετε ούτε τη στοιχειώδη υπευθυνότητα να χρησιμοποιήσετε έστω και παρατσούκλι. Το Ευρώ είναι πολύτιμο, εμείς είμαστε ανίκανοι να το έχουμε σαν νόμισμα. Ακόμη και τώρα που είμαστε σε ελεύθερη πτώση η κυβέρνηση προτιμά να στραγγαλίσει τους λίγους που παράγουν για να προστατεύσει τους κηφήνες πελάτες της. Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί προφανώς είσαι μέρος του προβλήματος.
      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114005802

      Διαγραφή
    3. Δεν εκδίδω το νόμισμα μου - δεν έχω πατρίδα - πεθαίνω. "Το νόμισμα δεν είναι ένα απλό εργαλείο, αλλά αντιπροσωπεύει σχέσεις δύναμης, εξάρτησης, εξουσίας και εκμετάλλευσης. Συνεπώς δεν είναι αδιάφορο το τι νόμισμα διαθέτει μια οικονομία, ούτε το ποιος το εκδίδει, ή το ελέγχει. Αν ήταν έτσι, τότε γιατί δεν επετράπη στην Ελλάδα από τις Προστάτιδες Δυνάμεις να εκδώσει το δικό της νόμισμα στο έδαφός της από το κράτος της, μετά την δολοφονία Καποδίστρια και την εγκατάσταση της «ξένης ακρίδας», όπως ονόμασε ο λαός μας την Βαυαροκρατία; Γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα κατόρθωσε να εκδώσει το δικό της εθνικό κρατικό νόμισμα μόλις το 1949; Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς ότι χωρίς το δικό σου εθνικό νόμισμα δεν μπορείς καν να σταθείς σαν χώρα; Μάλλον πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο όταν φοράς τις παρωπίδες της ιδεολογίας, ή της σκοπιμότητας." Καλή διασκέδαση, Sakis. Και Notis, με το καλό.

      Διαγραφή
  43. Η ώρα είναι 3 και κάτι, μετά τα μεσάνυχτα… ο D. έχει πάλι αϋπνίες.
    Και πώς να μην έχει, αφού το απόγευμα αφού πρώτα διεκπεραίωσε όλες τις κολασμένες εργασίες που του είχαν ανατεθεί, κοιμήθηκε αργά το απόγευμα, κανά τρίωρο.
    Τον πήρε ο ύπνος αποκαμωμένο πάνω σε ένα τσουβάλι με πατάτες - όπως τότε στο στρατό- και κοιμήθηκε σαν πουλάκι.
    Τώρα θα μου πεις, τι δουλειά έχει εκεί το τσουβάλι με τις πατάτες;
    Ε, κόλαση είναι… καζάνια έχει, ανθρώπους κολασμένους έχει, διαβόλους και τριβόλους έχει… βαλε και λίγο το μιαλουδάκι σου να δουλέψει…
    (τουαλέτα όπως βγαίνεις στο διάδρομο δεξιά - πατάμε το καζανάκι και σκουπίζουμε τον εμετό από τα πέριξ του καπακιού.)

    Τώρα λοιπόν που τράβηξα την προσοχή σου (πάντα με την καλή έννοια) θα ήθελα να αναφέρω μία απορία που μου τριβόλιζε διαβολεμένα το μυαλό, εδώ και καιρό.
    Και αν κάποια από τις θεωρίες συνωμοσίας ήταν αληθινή;
    Δεν μπορεί όλο και κάποια θα πρέπει να είναι, με βάση το νόμο των πιθανοτήτων…
    Αλλά ποιά;
    Και ποιος μπορεί να ξέρει;
    Θα ρωτήσω τον "ΟΞΩ" είπα.
    Αυτός θα ξέρει σίγουρα να μου πει την αλήθεια.

    Φόρεσα γραβάτα, έπλυνα δόντια, έβαλα μπριγιαντίνη στο μαλλί, μακιγιάζ ανθρώπινο -να μην μας πει και γύφτους- και πήγα να Τον βρω:

    -Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια από της θεωρίες συνομωσίας αληθινή, του λέω;
    -Σαν ποια;
    Με ρωτά Αυτός, κάνοντας τον ανήξερο…

    -Να ξέρω 'γω, αυτή ας πούμε που λέει, ότι οι αριστερά στην Ελλάδα θέλει να κάνει την μεγάλη επανάσταση εναντίον του καπιταλισμού και οι Αμερικάνοι την φοβούνται τόσο πολύ και για αυτό και δεν την αφήνουν να ολοκληρώσει το έργο της - και μείς υποφέρουμε τσάμπα τόσο καιρό.

    -Μέσα έπεσες μου λέει!
    Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει σχέδιο των Αμερικάνων - να ξεμπλέξουνε μία και καλή με την αριστερά για να επιβάλουν μετά τα "ξένα κέντρα"(sic) και οι σκοτεινές δυνάμεις παγκοσμίως την ποιο ακραία μορφή καπιταλισμού.
    -Πλάκα μου κάνεις, του λέω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. -Όχι, μου απαντά, να δεις που με το που θα πέσει ο Τσίπρας και έρθει ο εγγονός του Δρακουμέλ, ο "γουρλομάτης", πώς θα φτιάξουν άμεσα τα πράματα, χωρίς αυτός να κάνει τίποτα το ουσιαστικό. Και το χρέος θα του χαρίσουν και ανάπτυξη θα υπάρξει και όλα μέλι γάλα. Όλα ένα παιχνίδι είναι, για να "θάψουν" την καλή αριστερά.

    -Σίγουρα του λέω;
    -Όπως δεν σε βλέπω και δεν με βλέπεις μου απαντά.

    Εξάλλου τι, ο εγγονός του Δρακουμέλ είναι δικό μας παιδί… έτσι θα τον αφήναμε; Άσε με και δεν μπορώ να πω περισσότερα…
    -Και υπάρχει περίπτωση τα σχέδια των κακών Αμερικάνων να αποτύχουν;
    Ξαναρωτάω εγώ.

    -Μάλλον όχι, μου απαντά, μόνο στην περίπτωση που οι Έλληνες δεν κοιτάξουν το συμφέρον της τσέπης τους και τον εαυτούλη τους και σκεφτούν παγκόσμια, αλτρουιστικά…. μόνο και μόνο τότε θα αποτύχουν τα σχέδια των δικών μας παιδιών…. εσύ τι λες, υπάρχει τέτοια περίπτωση;

    -Χμμμ… έχεις δίκιο μάλλον όχι, αλλά από την άλλη έχω χάσει επεισόδια εδώ κάτω που βρίσκομαι, κάτσε να ρωτήσω, να δω τι θα μου πουν και κάτι γνωστοί μου στην επάνω Κόλαση, που συχνάζουν σε ένα φόρουμ - που ουσιαστικά βέβαια δεν είναι φόρουμ, αλλά είναι μπλοκ και…

    τσσςςςςςςςςσδδδδδςςςςςςςςςς

    ----τέλος σύνδεσης---------

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Είμαι 26. Ζω ηδη στο εξωτερικο 2 χρονια και αν με δεχτουν για διδακτορικο εχω αλλα 3 τουλαχιστον. Μιλαω καθημερινα με ανθρωπους της "φουρνιας" μου που φυγαμε σε ΕΕ και ΗΠΑ. Το διαδικτυο μας εχει φερει τοσο κοντα που τους νιωθω στενοτερα και απο το γειτονα. Ολοι ειναι αισιοδοξοι και δυναμικοι. Εχουν ενα δυναμισμο που δεν τον ειχα δει οσο ημουν στην Ελλαδα.

    Μα και οσοι μεινανε! Εκεινοι ειναι ακομη πιο καινοτομοι και αποφασισμενοι. Και μεις δηλαδη ειμαστε με το δακτυλο στη σκανδαλη...μολις καταρρευσει τουτο το αισχος οι μισοι θα γυρισουμε. Οι αλλοι θα στελνουν επενδυσεις και γνωση απο μακρια.

    Δεν εχω καμια αμφιβολια οτι ο λαος των Ελληνων θα υποφερει πολυ ακομα. Ομως το κρατος θα αναγεννηθει εν μια νυκτι αν αποφασιστει απο τους κρατουντες. Ηδη η φοροδιαφυγη μαθαινω περιοριστηκε σημαντικα με το πλαστικο χρημα. Αν επιτελους αρθει η μονιμοτητα στο δημοσιο, ερθει η απελευθερωση των επαγγελματων και εστω και αυτο το κακιστο ασφαλιστικο εφαρομοστει ο δρομος προς τα πανω ειναι χωρις επιστροφη. Δουλειες θα ερθουν. Αρκει να μαθουμε να δουλευουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο Σόιμπλε εδώ μιλάει σωστά: «Ένα Grexit θα ήταν ένα τρομερό βήμα και ο πληθυσμός θα υπέφερε. Παρ' όλα αυτά, τα πράγματα θα βελτιώνονταν την αμέσως επόμενη ημέρα. Το βίωσα αυτό στη δική μου περίπτωση. Κάποιος σε πυροβολεί, και βρίσκεσαι πεσμένος στο έδαφος. Αλλά την ίδια ώρα, η κατάστασή σου συνεχίζει να βελτιώνεται, και γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα». Μάλλον ξέρει ότι το Grexit δεν αποφεύγεται. Υποθέτω ότι αν ήταν Έλληνας ο Σόιμπλε, θα είχαμε καινούργια οικονομία, δικό μας -ένα- νόμισμα, από χθες. Ο Σόιμπλε φταίει που ο σιωνιστής Μιχαλολιάκος και ο κρυφοπασόκος Κουτσούμπας είναι πουλημένοι και κατευθύνουν τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη συνέχεια προς την προδοσία; Δεν φταίει ο Σόιμπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γενικώς δεν ζητάω πολλά και αντέχω. Έχω ακουστικά για ένα χρόνο. Ρούχα. Κοινωνική ζωή με κοινωνικά ζώα δεν διαθέτω. Ως προς προβληματικό άτομο που είμαι. Έχω μελάνι. Νερό. Βιβλία. Δε μπορώ να διαβάσω πολύ. Και τι να καταλάβω κι αν διαβάσω. Η πρόοδος μου είναι ελάχιστη. Πάντως δεν ρωτάω κανέναν που δε με αγαπάει - άρα προοδεύω και σίγουρα μάλιστα. Προσέχω τα πλυντήρια, τα ρεύματα. Απλώνω τα ρούχα. Μαζεύω τα ρούχα. Αλλάζω το λαστιχάκι του ηλιακού θερμοσίφωνα. Αντιμετωπίζω ένα λευκό χαρτί. Χρωματίζω με την χαρά μου. Και ας είναι και πληγωμένη, παρανοϊκή χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @Anonymous 4:57 μ.μ
    Ήμαρτον αλλά όχι και Καζάκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να σου πω έναν ύμνο για τον Καζάκη. Ούτε ενδιαφέρομαι να σε πείσω. Όλα τα πράγματα εγώ δεν ξέρω και πρέπει να μπορέσω να τα ξεκαθαρίσω. Και πολλά από τα πολλά είναι αρκετά μπερδεμένα. Αυτά! Όχι εγώ. Όμως πρέπει να σου πω ότι είναι απλούστερο και πιο λυτρωτικό το να πάω στον Καζάκη από τον πηγαιμό μου σε εκείνα που τα νιώθω ηλίθια και απατηλά. Δεν θα επιτρέψω να μου πουλήσουν και εγώ να αγοράσω εξαπάτηση και απανθρωπιά. Γι' αυτό το θέμα του νομίσματος, το θέμα της ακεραιότητας της πατρίδας, είναι καταστάσεις ζωής που δεν μπορούμε να τις διαπραγματευτούμε. Για να καταλαβαίνω από αυτό: "Το νόμισμα δεν είναι ένα απλό εργαλείο, αλλά αντιπροσωπεύει σχέσεις δύναμης, εξάρτησης, εξουσίας και εκμετάλλευσης.", πρέπει να ξέρω το πώς γίνεται και είναι τα πράγματα έτσι. Ποιος θα μου εξηγήσει που να μην προδίδει τη ζωή. Θέλω να απλοποιήσω. Αναγκαστικά θα μιλήσω με όσους θέλουν να μου μιλήσουν για να με βοηθήσουν και να τους βοηθήσω, ioanni. Όποιος ενδιαφέρεται να μου πει ότι είμαι ένας ανίκανος, ανάγκη είναι και να τεκμηριώσει λέγων να μου πει μιλώντας τι είναι το ευρώ, γιατί με συγκρίνει με το ευρώ και γιατί να σκεφτώ ότι ενδέχεται να έχω βρεθεί ανίκανος για τις στοιχειώδεις αλλά σημαντικές αποφάσεις της επιβίωσης. Δεν μπορεί ένας ποπ σταρ να μου ρίχνει φόλα.

      Διαγραφή
    2. Μαζί σου και οι απορίες σου είναι απόλυτα εύλογες αλλά ο Καζάκης σίγουρα δεν είναι αξιόπιστη πηγή ίσως κάνω λάθος οπότε μπορείς να μου πεις μία θέση του που να στέκει;

      Διαγραφή
    3. Και δεν έγραψα τίποτα σχετικά με ικανότητες :)

      Διαγραφή
    4. Έχει δίκιο στο εξής: δεν πλουτίσαμε και δεν ευημερήσαμε με το ευρώ - αλλά ήταν η έξωση μας από τη γη μας (μέσω του φτηνού δανεισμού) στημένο για τη ζωή δόκανο (από τους κερδοσκόπους και τα υπαλληλάκια τους).
      Ο Sakis είπε τις ανικανότητες. Στην πραγματικότητα με ρωτάει αν έχω αναπτύξει την ικανότητα να μπορώ να μην πιάνομαι έστω μια στιγμή σε αγκάθια της διαρκώς επανερχόμενης νοοκατασπαρακτικής προπαγάνδας, που λέει ότι δεν μπορώ να αναπνέω αν δεν υπολογίσω την κατάθλιψη, ή την βαρβαρότητα που εκείνος από αυτή την συντριβή μου ξέρει για σίγουρη, σαν ανάγκες της ζωής μου. Δεν είναι. Φυσιολογικά, ένας άνθρωπος, που πλένει το πρωί το πρόσωπο του και με κρύο νερό και λαϊκό αμερικάνικο κίνημα, ένας αμερικάνος, με βαλίτσα, με ευτυχία περιδιαβασμένη στη γειτονιά των κατατοπισμένων ορθόδοξων κοριτσιών του Μισισίπι, θα προσπεράσει.

      Διαγραφή
  49. Η φιλοναζιστική εφημερίδα ΠΘ με τις γραφές της:

    Σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph
    Μπόρις Τζόνσον: Η ΕΕ ακολουθεί τον δρόμο του Χίτλερ
    Χυδαίες εκφράσεις από τον επικεφαλής των ευρωφοβικών της Βρετανίας
    Ο επικεφαλής της εκστρατείας που ζητά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ σε συνέντευξή του στην The Sunday Telegraph τονίζει ότι η ΕΕ πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας και συγκεντρωτισμό που θα την οδηγήσουν στην αποτυχία. "Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ, διάφοροι άνθρωποι προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο πράγμα, κι είχαν τραγικό τέλος. Η ΕΕ είναι μια προσπάθεια να γίνει το ίδιο πράγμα με διαφορετικές μεθόδους. Αλλά κατά βάση αυτό που στερείται είναι το αιώνιο πρόβλημα, ότι δεν υπάρχει μια ισχυρή πεποίθηση στο ιδεώδες της Ευρώπης", είπε ο συντηρητικός πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει καμιά εξουσία την οποία να σέβονται ή να καταλαβαίνουν οι πάντες. Και αυτό προκαλεί το τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας"


    ισχυρίζεται: αν σκέπτομαι, τότε φοβάμαι και αν θέλω να μη φοβάμαι πρέπει να μη σκέπτομαι. Και να προσέχω τον Θέμο από την Οξφόρδη της Δημοσιογραφίας, γιατί ο Θέμος γνωρίζει και θα μεταχειριστεί τρόπους να μου πάρει τους φόβους ριζικά να μην έχω πια φόβους και θα με αναγκάσει να ζήσω άφοβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Το δέντρο Λαφαζάνης μίλησε - επιτέλους! Είπε: "Το ευρώ δεν είναι απλώς ένα νόμισμα. Είναι ένα μεταμφιεσμένο μάρκο και αντιπροσωπεύει τη μετατροπή του ευρωζωνικού χώρου σε γερμανική φυλακή. Το ευρώ εκφράζει στην ουσία ένα πρόγραμμα λεηλασίας και εξαθλίωσης των κοινωνικά πιο αδύνατων και φτωχοποίησης των μικρομεσαίων στρωμάτων.". Σε άλλη συνέντευξη αναφέρει ότι ο Τσίπρας είναι δοσίλογος. Δεν ήταν οι αριστεροί όλοι, πουλημένοι. "Γερμανική φυλακή": εκείνοι που έχουν υπό την κατοχή τους την πατρίδα Γερμανία, επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την πατρίδα Γερμανία για να διαλύσουν την πατρίδα Ελλάδα. Οι κερδοσκόποι. Είναι αληθινά καλός ο Σόιμπλε για την πατρίδα Γερμανία; Η Ζωή πάντως είναι ξεπουλημένη τελείως στους δανειστές. Τα "δεν είμαι οπαδός και θιασώτης κανενός νομίσματος" σαν εκείνη τη δήλωση του Κων. Μητσ.: "εγώ είμαι κατεξοχήν οπαδός του δάσους". Εγώ αγραμματοσύνη και φρίκη και η Ζωή "Δημοκρατία" και προδοσία και γραφειοκρατία και μελέτη του Χρονικού του Χρόνου φαντάζομαι (για να κυριαρχήσει επί του αιωνίου Σύμπαντος ορθολογικά, με τον αυτόματο πιλότο της εξαθλίωσης της ζωής). Και ο Παπανούτσος διδάκτορας στο χωριό St. Andrews. Μάλλον για να διδάξει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στα κοτέτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. 43:29. Το χρήμα επινοείται (και αποκτά αξία ανάλογα με...), αρχαίοι φιλόσοφοι, αγράμματοι και αμόρφωτοι, ιστορία: δεύτερο νόμισμα και πόσες φορές την πατήσαμε ως λαός, αν ξέραμε την πολύ κοντινή ιστορία μας. Ποιον να ακούσω; Μπορώ να ανεχθώ συσχέτιση της καταπίεσης με τον χρόνο και συμβουλές επιμήκυνσης αντοχής μέσα στην βαρβαρότητα και στο ψέμα; Πόσο ξένο το θέαμα στον Τύπο και οι ειδήσεις. "Άλλος λαός, άλλη φυλή, έθνος πισθάγκωνα δεμένο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. "Το κράτος που εκδίδει το δικό του νόμισμα, την δική του δραχμή, δεν έχει κανένα περιορισμό ως προς τις δαπάνες του, και συνεπώς:
    1. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρεί το επίπεδο της εθνικής δαπάνης-ζήτησης ανάλογα με το ύψος της απασχόλησης. Αν υπάρχει ανεργία, τότε η Κυβέρνηση θα πρέπει να μείωση τους φόρους και να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες με στόχο την πλήρη απασχόληση. Μετά την πλήρη απασχόληση, αν υπάρξει μεγάλη δαπάνη που υπονομεύει την αξία του νομίσματος (πληθωρισμός), τότε η κυβέρνηση κάνει το αντίθετο, αυξάνει τους φόρους και μειώνει τις δαπάνες της. Πέφτει ο πληθωρισμός, διατηρείται η αξία του νομίσματος.
    2. Η Κυβέρνηση πρέπει να διατηρεί τα επιτόκια σε αυτό το ύψος που να καθιστούν τις επενδύσεις εφικτές. ‘Δανείζεται’ χρήματα από τους πολίτες μέσω ομολόγων ή αγοράζει τα ομόλογα δίνοντας χρήμα πίσω, για να μπορεί να διατηρεί τα επιτόκια στο ύψος που κάνει ελκυστικές τις επενδύσεις.
    3. Κάνοντας αυτά η Κυβέρνηση θα πρέπει να αδιαφορεί για το αν ο προϋπολογισμός της είναι ελλειμματικός όσο και αν είναι το έλλειμμα είναι υψηλό. Αν πάλι χρειαστεί να είναι πλεονασματικός αυτό πάλι μπορεί να το κάνει. Όλα γίνονται σύμφωνα με την απασχόληση, την αξία του νομίσματος και τις ικανοποιητικές αμοιβές. Οι έννοιες ελλειμματικός ή πλεονασματικός προϋπολογισμός δεν είναι καλές ή κακές, απλά είναι καταστάσεις για την επίτευξη στόχων."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα γνωρίζουν αυτά οι πολιτικοί, μεταπράτες της χώρας τους είναι, όχι ηλίθιοι. Η απαξίωση όλων αυτών των Ευρωσταλινιστών και των ευρωπαϊστών της ιδεοληψίας και της τσέπης θα θυμίζει μέρες του 1989 στην ανατολική Ευρώπη

      Διαγραφή
    2. O Viennezos τα γνωρίζει; Γιατί εδώ μαθαίνουμε ότι είναι ηλίθια η ζωή που δεν παραδέχεται ότι αδυνατεί να γνωρίσει μόλις γεννηθεί στο μαιευτήριο τα ασήμαντα αλλά σκληρά και δολοφονικά οικονομίστικα τερτίπια των καθηγητάδων του πανεπιστημίου, Βαρουφάκη και Κατσανέβα. Υποθέτω ότι ο Viennezos διαβάζει το βιβλίο του Γιάννη και μαθαίνει τα πάντα γύρω από την όραση.

      Διαγραφή
  53. και η Κυπρος πως τα καταφερε; δεν ξερω βεβαια τα ποσα που χρωστουσε και πως συγκρινεται με Ελλαδα αλλα .... να που αλλη μια φορα η Κυπρος αποδυκνειει οτι ειναι ''πλουσια'' σε συκριση με την ''φτωχη' Ελλαδα. Εγω ομως ξερω οτι στην πραγματικοτητα το αντιθετο ισχυει (γιατι εγω κανω συγκρισεις με διαφορετικο μετρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Και εμείς θα τα καταφέρουμε. Όταν βγούμε από την ευρωσωτήρια επιτήρηση, δε θα έχουμε ανθρώπινα δικαιώματα καθόλου, θα έχουμε χάσει τα σπίτια μας, θα είμαστε ένα κανονικό στρατόπεδο εργασίας. Θα γίνουμε Κύπρος, θα γίνουμε Ιρλανδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.