Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

Αγανάκτηση!

Αποκαλέστε με Γερμανοτσολιά, Προτεστάντη, Δυτικόφιλο, Ευρωλιγούρη, Ανθέλληνα – και ότι άλλο χειρότερο σας έρθει στο νου – αλλά μέχρι την τελευταία μου πνοή εγώ θα διαμαρτύρομαι ότι αυτή η χώρα δεν ανήκει ούτε στον Δυτικό, ούτε στον Ανατολικό ούτε σε κανένα πολιτισμό.
         
     -   Αυτή η χώρα που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σκουπίδια της (στην Ελλάδα ταξιδεύεις από χωματερή σε χωματερή).

     -  Αυτή η χώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (και οι μισοί οδηγοί παραβιάζουν το κόκκινο).

      -   Αυτή η χώρα όπου δεν μπορεί να πας κάπου χωρίς να εισπνεύσεις καρκίνο. (Ακόμα και οι Τούρκοι εφαρμόσανε αυστηρά τον νόμο για το παθητικό κάπνισμα).

Η φωτογραφία του Πολλάκη που καπνίζει κάτω από το Εθνόσημο, την επιγραφή "Υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ", στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου – αυτός, γιατρός, υφυπουργός υγείας, τα λέει όλα.

Είσαι κύριε τόσο θεριακλής που δεν αντέχεις ούτε πέντε λεπτά χωρίς τσιγάρο; Πήγαινε στο παρασκήνιο και κάπνισε. Αλλά αυτή η επιδεικτική κίνηση σημαίνει: έχω χεσμένο και τον νόμο, και το αξιωμά μου, και την ιατρική επιστήμη, και τον όρκο του Ιπποκράτη, και το κοινό που με βλέπει.

Αν  υπήρχε κάποια τσίπα στην κυβέρνηση, θα τον είχαν αυτόματα παραιτήσει. Αλλά ποιος έχασε την τσίπα για να την βρούνε αυτοί;

Υ. Γ.  Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος...

93 σχόλια:

  1. Ένα από τα λίγα πράγματα για τα οποία πιστεύω απολύτως τα λεγόμενα των απολίτιστων αυτής κυβέρνησης είναι το ότι δε καταλαβαίνουν το λόγο που γίνεται τόσος ντόρος για αυτή τη φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που οι προηγούμενες πολιτισμένες κυβερνήσεις επέβαλαν με χαλύβδινη αποφαστιστικότητα τον αντικαπνιστικό νόμο που ψήφισαν.
      Πέρα από τον Πολλάκη, μάλλον θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να αποπέμψουμε και τον Προκόπη Παυλόπουλο από Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί έκανε ακριβώς το ίδιο πριν λίγο καιρό.

      Διαγραφή
    2. Μα για τον Παυλόπουλο τα έχουμε ξαναπεί - άλλωστε ο "εν πολλαίς αμαρτίαις γηράσας ΠτΔ" έχει κάνει τόσα ατοπήματα στη ζωή του που μακάρι να έμενε στο κάπνισμα. Ας αφήσουμε ότι δεν είναι και υπουργός Υγείας...

      Delete

      Διαγραφή
    3. Η γνωστή φωτογραφία του Παυλόπουλου,όπου του προσφέρει φωτιά ο Μπουτάρης, είναι τραβηγμένη σε χώρο καπνιστών (πλατεία Αριστοτέλους, σε εξωτερικό χώρο σκεπασμένο με νάυλον). Αυτό, βέβαια, δεν τον απαλλάσσει από άλλα ατοπήματα.

      Διαγραφή
  2. Χμμμ, Υφ ...υπουργός
    =κάτω απο την πινακίδα "Υπουργείο υγείας" κάνω ότι κάνω.

    Και "μη μου μπαίνεις και πολυ" γιατί μπορώ να σε χώσω μέχρι και ..."τρία μέτρα κάτω από το χώμα!" [σημ. οι νεκροθάφτες σε κατεβάζουν το πολύ ως το ενάμισι].

    Ως προς την ..."τσίπα" μπορώ μετά βεβαιότητος πια να πω ότι: Χάσαμε την τσίπα, βρήκαμε τον Τσίπρα.ΣΤΟΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - Και πώς έφτασε το χρέος 1 τρις €, μπαμπά;
    - Μας είπε το ΔΝΤ "σας σβήνουμε όλο το χρέος, αρκεί να εφαρμόσετε μόνο τον αντικαπνιστικό νόμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mε το να κάνετε γκροτέσκο κριτική σε αυτούς που διαφωνούν μαζί σας κύριε Δήμου δεν δικαιώνεστε αυτομάτως, η ερώτηση έχει τεθεί από πολλούς και έχει απαντηθεί ήδη από την εποχή του Ίωνα Δραγούμη, πως αυτός ο κόσμος, οι Έλληνες, ενώ μέχρι και πριν ένα αιώνα πρωταγωνιστούσαν πολιτισμικά και οικονομικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που ήταν άλλωστε και τα δικά του ιστορικά γεωγραφικά πλαίσια δράσης, στην Ρώσική και στην Αυστριακή αυτοκρατορία με εκατοντάδες εξέχουσες προσωπικότητες στα γράμματα και στο εμπόριο σήμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα μικρό κράτος; Tι να πει κανείς για ένα κράτος που πραγματικά το ότι κατάφερε να έχει το μισό πληθυσμό του σε ένα σημείο, στην Αθήνα, με φυσικό επακόλουθο εκεί να παράγεται το μεγαλύτερο ποσοστό από το ΑΕΠ του, δεν έχει παγκοσμίως, όχι μόνο ευρωπαϊκά, το όμοιό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί σχέση έχει ο Πολλάκης με τον Ίωνα αγαπητέ φίλε;
      Ή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ανεκδιήγητα συστατικά του...

      Και τί άλλο μπορεί κανείς να κάνει κανείς πέρα από το να αντισταθεί"γκροτέσκα" όπως ο Ν.Δ. στον εσμό χωριατιάς, ανθυποκουλτούρας και λαϊκισμού της κωλοτουμπηδόν -πριμα βίστα φιλελέ- συμπαράταξης;

      Διαγραφή
    2. Λέτε ότι κάνω: "γκροτέσκα κριτική σε αυτούς που διαφωνούν μαζί μου".

      Πρώτον: κανείς από αυτούς που επικρίνω δεν διαφωνεί μαζί μου. Για να διαφωνήσουν θα έπρεπε να με ξέρουν - κι εμένα και τις απόψεις μου. Μάλλον δεν με ξέρουν καθόλου - αλλά και αν με ήξεραν, δεν θα έκαναν καν τον κόπο να διαφωνήσουν.

      Διαφωνούν όμως με τους νόμους του κράτους. Διαφωνούν με την επιστήμη και την κοινή λογική. Αν υπάρχει ένα υπουργείο όπου θα έπρεπε να εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος (που αφορά όλους τους κλειστούς χώρους) είναι το Υγείας.

      Όσο για το γκροτέσκο - σε γκροτέσκους ανθρώπους μόνον η γκροτέσκα κρτική ταιριάζει.

      Τώρα τι σχέση έχουν αυτά με τον μακαρίτη τον Δραγούμη, μόνον εσείς το ξέρετε.

      Διαγραφή
    3. Ε όχι δα, από την εποχή του Δραγούμη και πιο παλιά, υπάρχει ένα κράτος που καταστρέφει και προκαλεί δυσλειτουργίες στους Έλληνες, και από τότε σε διάφορες παραλλαγές υπάρχουν όλοι αυτοί που με τον ένα ή άλλο τρόπο μετατοπίζουν τις ευθύνες και τις φορτώνουν αλλού, συνήθως στην πλάτη του λαού για να δικαιολογήσουν τον εκάστοτε "χαρισματικό" ηγέτη ο οποίος "όσο και αν ήθελε δεν μπόρεσε παρά να παραδοθεί στις ορέξεις των λαϊκιστών του κόμματος και να συμβιβαστεί με την υπάρχουσα ανομία".
      Τα ότι η χώρα αυτή δήθεν δεν έχει πολιτισμό και τα περί Γερμανοτσολιάδων τί σχέση έχουν με έναν ανεκδιήγητο υφυπουργό που λειτουργώντας μέσα σε ένα πλαίσιο που του παρέχει πλήρη ασυδοσία καπνίζει; Θα μπορούσε να κάνει ανενόχλητος υπό την κάλυψη του νόμου και την απουσία της εφαρμογής αυτού οτιδήποτε άλλο, να κλέβει, να έχει υπεράκτιες εταιρίες, να λέει ψέματα, να αυξήσει την βενζίνη στα 3 ευρώ το λίτρο, οτιδήποτε.
      Στην δυτική και την ανατολική ακόμα Ευρώπη αν πας και ανάψεις τσιγάρο σε χώρο που δεν επιτρέπεται ο οποιοσδήποτε που θα είναι κοντά σου θα σε παρατηρήσει και αν τυχόν εσύ ο θεριακλής αντιδράσεις θα επέμβει ο αστυνόμος και θα έχεις κακά ξεμπερδέματα, συνεπώς ξέρεις τι σε περιμένει και εκών άκων προσαρμόζεσαι και τηρείς τους νόμους, αντίθετα εδώ στην Ελλάδα το πρόβλημα θα το έχει αυτός που θα κάνει την παρατήρηση, τον οποίο το κράτος τον αφήνει πλήρως εκτεθειμένο να στηρίζεται μόνο στα μπράτσα του

      Διαγραφή
  5. "Αποκαλέστε με Γερμανοτσολιά, Προτεστάντη, Δυτικόφιλο, Ευρωλιγούρη, Ανθέλληνα". Κοιτάξτε, η αλήθεια είναι ότι τις εμμονές σας τις έχετε, όπως όλοι μας άλλωστε, αλλά σας αγαπάμε με τα κουσούρια σας. Το περιεχόμενο του κειμένου σας πάντως με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρασυρμένοι από το αντιΣΥΡΙΖΑικο σας αίσθημα, κανείς δεν βλέπει το συμβολισμό πίσω από την κίνησή του. Γίνεται προσεκτική αναφορά στην αναρτημένη εικόνα.

    - Με την κίνησή του αυτή, ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες (παραγωγή καπνών)και επομένως την εξαγωγική δύναμη της χώρας μας.
    - Δείχνει το δρόμο για την αύξηση των έμμεσων φόρων.
    - Πολεμά το λαθρεμπόριο (το πακέτο είναι αγορασμένο και, από έγκυρες πηγές, δεν είναι τράκα).
    - Η σημαία από πίσω συμβολίζει το απόλυτο Ένα, τον άσσο, σαφής αναφορά στην αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου Παπαστράτος για την στέγαση δημοσίων υπηρεσιών.
    - Η στάση σώματος και το ανέμελο ύφος υποδεικνύουν στους θεσμούς/δανειστές την πολιτική προσύλωση στη μη πραγματοποίηση των συμφωνηθέντων. Επίσης, το αίσθημα ελευθερίας που χαρακτηρίζει τον Έλληνα και την ιστορία του. Δικαιώνει το χυμένο αίμα των Ηρώων της Ιστορίας.
    - Η έλλειψη καφέ από το πάνελ, συμβολίζει τη μάχη ενάντια στα διεθνή μονοπώλια και είναι μία κοινωνική προσφορά του Υπουργού καθότι ο καφές βλάπτει την υγεία.
    - Σύμφωνα με το κείμενο του οικοδεσπότη (τρίτο μπούλετ) γίνεται σαφές ένα πράγμα: Δεν είμαστε Τούρκοι, και το δείχνουμε.
    - Last but not least, ο καπνίζων είναι ο μόνος σε εγρήγορση, ο εξ αριστερών του (στη φωτό) είναι στα μισά για το μοιραίο, ο εκ δεξιών του ετοιμάζεται (αντιστηρίζεται από την έμπειρη γροθιά που υψώνει στις πορείες).

    Τέλος, όποιος πει ότι τελικά πρόκειται για έξυπνη διαφήμιση ρολογιού χειρός εκ μέρους του Υπουργού, θα έχει να κάνει με τον οικοδεσπότη καθότι ούτε ο ίδιος δεν μπόρεσε να το σκεφτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο εκ δεξιών όπως τον βλέπουμε φορά κομποσκοίνι στον καρπό. θα το πηρε προχτες που ανεβηκανε μια βόλτα με τον Βλαδίμηρο στα μοναστήρια...

      Πες κι όλας ότι -μάλλον- καπίνιζει [που λεν και στην Πελοπόννησο] στριφτό τσιγάρο με μπασμά Ξάνθης ώστε να ολοκληρωθεί η εικόνα της μαχητικής /υπερασπιστικής της εγχώριας παραγωγικης δραστηριότητας και η σπουδαία σημειολογική αναφορά του νταή-υφυπουργού...

      Διαγραφή
  7. Ισως πρέπει να σκεφθούμε ότι οι πολιτικοί μας δεν είναι εξωγήινοι, αλλοεθνείς και ουρανοκατέβατοι. Είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας. Σε μια κοινωνία που πολλοί γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους αντικαπνιστικούς νόμους, που ανάβουν την πουράκλα τους στο εστιατόρια χωρίς να τους απασχολεί ο διπλανός τους, που παρκάρουν όπου βρουν χωρίς να τους απασχολεί το ότι ο ανάπηρος δεν θα μπορεί να περάσει, που στρίβουν αριστερά από τη μεσαία λωρίδα παρακάμπτοντας τους 20 νομοταγείς που περιμένουν, γιατί μας εκπλήσσει ο υπουργός που καπνίζει στο Υπουργείο Υγείας? "......εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς επειδή συμβαίνουν όλα αυτά που περιγράφετε, κάποτε η αντίδραση και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν. Εσείς εννοείτε πως αφού όλοι συμπεριφέρονται παράτυπα και παράνομα θα έπρεπε να έχουμε συνηθίσει και να μην μας ξαφνιάζει αυτή η συμπεριφορά. Αλίμονο αν φτάσουμε σε τέτοιο χάλι...

      Διαγραφή
    2. Αυτό που εννοώ είναι οτι η παραβατικότητα, ο σταπαλιαπαπουτσιαμασισμος, ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας αντανακλάται και στους πολιτικούς. Η συμπεριφορά αυτή με εξοργίζει τα μάλα, δεν την έχω συνηθίσει και λόγω άσθματος όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα, υποφέρω.

      Διαγραφή
    3. @SOLON
      2016-05-31 10:27:27+00:00

      > Ισως πρέπει να σκεφθούμε ότι οι πολιτικοί μας δεν είναι εξωγήινοι, αλλοεθνείς και ουρανοκατέβατοι. Είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας.

      Αυτό το κομμάτι εκδηλωνόταν ελεύθερα στο δρόμο, στις ταβέρνες, στις καταλήψεις, αλλά στην εξουσία τηρούνταν κάποια προσχήματα. «Αστική υποκρισία» θα σκέφτηκαν οι Συριζανέλ και τα πόντισαν μαζί με τις γραβάτες τους κάπου μεταξύ Λέσβου και Μυτιλήνης.

      Διαγραφή
  8. Δεν ακολουθούμε κανένα κανόνα, περαν του κάνω ότι μου αρέσει και με βολεύει αρκεί να έχω τις λιγότερες υποχρεώσεις / επιπτώσεις έναντι εκείνων που θα χρειαστεί αν με πιάσουν να λογοδοτήσω. Δεν έχουμε παιδεία η μάλλον έχουμε τη δικιά μας παιδεία. Αυτή που σε κάποιες χώρες θα μας οδηγούσε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας στη φυλακή. Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου ως χώρα, ελάχιστοι ασχολούνται μαζί μας για θετικά πράγματα και αρκούντως πολλοί για αρνητικά(ελέω τβ). Σε όλους τους Έλληνες που με παρρησία θα μου πούν εμείς έχουμε μια λέξη που δεν έχει κανείς άλλος δηλ το φιλότιμο απαντώ πως επίσης έχουμε και άλλη μια λέξη που δεν έχει κανείς άλλος το αφιλότιμο, ίσης αξίας αν όχι βαρύτερης. Για να γίνουμε πολίτες θα πρέπει να είμαστε πρώτα απ' όλα άνθρωποι (κοινωνικά όντα)...και δεν είμαστε. Όλα μα όλα ξεκινούν από το σπίτι μας την γειτονιά μας τις καφετέριες τα σχολεία μας τις εκκλησίες μας και τα γήπεδα μας. Είμαστε σαν μια άσχημη γηραιά κακομαθημένη και πτωχευμένη κυρία που περιμένει με τα πόδια ανοιχτά και το χέρι στην προέκταση... αλλά μπορούμε πάντα να λάβουμε άφεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ καί το φιλότιμο μεταφράζεται και υπάρχει κι αλλού - μόνο εδώ πια δεν υπάρχει...

      Διαγραφή
  9. @Nikos Dimou
    2016-05-31T08:08:00+03:00

    > θα διαμαρτύρομαι ότι αυτή η χώρα δεν ανήκει ούτε στον Δυτικό, ούτε στον Ανατολικό ούτε σε κανένα πολιτισμό.

    Ο Βασίλης Ραφαηλίδης είχε γράψει ότι η στράτευσή του κατά της Χούντας είχε γίνει κυρίως για πολιτιστικούς λόγους — για να μη φτάσουμε μια μέρα να μιλάμε τα Ελληνικά με τον τρόπο του Γεώργιου Παπαδόπουλου. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους πρέπει ν' αντισταθούμε στους Συριζανέλ και την Πολιτιστική τους Επανάσταση, πιθανώς εμπνευσμένη από τη «σκέψη του Μάο», που τόσο θαυμάζει ο πρωθυπουργός μας.

    > (Ακόμα και οι Τούρκοι εφαρμόσανε αυστηρά τον νόμο για το παθητικό κάπνισμα).

    Μάλλον το εξέλαβαν ως θρησκευτική απαγόρευση, ανάλογη μ' αυτή της κατανάλωσης αλκοόλ.

    > Αλλά αυτή η επιδεικτική κίνηση σημαίνει: έχω χεσμένο και τον νόμο, και το αξιωμά μου, και την ιατρική επιστήμη, και τον όρκο του Ιπποκράτη, και το κοινό που με βλέπει.

    Στοίχημα ότι στη βρύση της κουζίνας του σπιτιού του έχει βάλει ειδικό φίλτρο για να καθαρίζει το νερό από καρκινογόνες ουσίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως και οι Ιταλοί τηρούν την αντικαπνιστική νομοθεσία - χωρίς να έχουν παράδοση Μουσουλμανικών απαγορεύσεων...

      Διαγραφή
    2. Πίνουμε από την βρύση. Στην περιοχή μας το νερό κυλάει, κελαρύζει, χλωριώνεται και βγαίνει καθαρό, γευστικό νερό. Είναι υπέροχο το νερό μας. Ελάχιστες περιοχές στην Ελλάδα δεν έχουν φρέσκο, καθαρό νεράκι. Το ελληνικό νερό είναι το πιο τέλειο νερό του ελληνισμού.

      Διαγραφή
    3. @Nikos Dimou
      2016-05-31 15:39:03+00:00

      > Πάντως και οι Ιταλοί τηρούν την αντικαπνιστική νομοθεσία - χωρίς να έχουν παράδοση Μουσουλμανικών απαγορεύσεων...

      Πράγματι. Μου το επιβεβαίωσε Ιταλίδα φίλη.

      Διαγραφή
  10. Αν και καταλαβαίνω την αγανάκτηση του οικοδεσπότη, εγώ θα ήμουν πιο επιεικής με μία από τις πιο "ανθρώπινες" αδυναμίες (που δεν περιλαμβάνεται καν στα 7 θανασιμα αμαρτήματα, ούτε στις 10 εντολές!).

    Ας θυμηθούμε και μερικούς άλλους παροιμιώδεις καπνιστές όπως, τον Χέλμουτ Σμίτ:
    http://www.scmp.com/news/world/article/1877688/former-west-german-chancellor-helmut-schmidt-architect-modern-europe-dies

    ή τον φίλο μας τον Γιούνκερ:
    https://cfrankdavis.wordpress.com/2016/04/21/juncker-admits-too-much-interference/

    Ναι, ξέρω, το παθητικό κάπνισμα...



    Σχολιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι απόλυτα επιεικής και κατανοώ όλα τα πάθη - αλλά όχι εις βάρος των άλλων. Έτυχε να βρεθώ στον ίδιο χώρο με τον Helmut Schmidt - έβγαινε έξω για να καπνίσει. Και δεν ήταν υπουργός υγείας.

      Διαγραφή
  11. Aντί να πείτε κανένα mea coulpa για τα παραμύθια και τις ιδεολογικές αερολογίες δεκαετιών βρήκατε τώρα για τα καλά τον φταίχτη, φταίει η άτιμη η κοινωνία.
    Ήσουν καπνιστής και αργοπεθαίνεις τώρα από την κακιά την αρρώστια; Στο κρεβάτι του πόνου και του θανάτου ακούς άλλους να λένε ότι αυτά προκαλεί το κάπνισμα και άλλους ότι ήθελες και τα έπαθες. Δηλαδή με λίγα λόγια, τόσα χρόνια κάνατε κριτική και τώρα που η χώρα πεθαίνει δεν θέλετε να δώσετε λογαριασμό για τα ιδεολογικά πεπραγμένα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα μεγαλοποιείτε την mea culpa και κάνετε τραβηγμένες παρομοιώσεις. Όσο για την κριτική δεν φταίει αυτός που την κάνει, αλλά αυτοί που δεν την ακούνε...

      Διαγραφή
    2. Τραβηγμένη είναι η παρομοίωση μόνο αν αφορά άρρωστο χωρίς ελπίδα, τί να πεις σε έναν άρρωστο που αγωνιά για τη ζωή του; Ότι η Ελλάδα πεθαίνει μπροστά στα ανήμπορα μάτια μας και άλλος κάνει τον Κινέζο και άλλος τον χαζό, άλλος ότι προειδοποιούσε και άλλος ότι αυτό αξίζουμε; Διότι αυτό συμβαίνει.
      Για ποια κριτική μιλάμε; Για την αποθέωση του Σημιτικού συστήματος που δημιούργησε πρόβλημα ιστορικών διαστάσεων στον τόπο;

      Διαγραφή
    3. @ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
      Για την αποθέωση του Σημιτικού συστήματος που δημιούργησε πρόβλημα ιστορικών διαστάσεων στον τόπο;
      Μπορείς να μας το εξηγήσεις; Ο Κώστας Σημίτης ήταν ο καλύτερος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, παρόλο που δεν είναι πολύ δύσκολο..., και άφησε έργο με σημαντικότερο ότι γίναμε μέλος της ΟΝΕ. Πόσο μάλλον που είχε απέναντι το λαϊκιστικό ΠΑΣΟΚ που πλέον μας κυβερνάει μιας και πήρε "μεταγραφή" στον (Τ)ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    4. Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα με τον Σημίτη. Έχει φανατικούς θαυμαστές και κατήγορους - άσχετα με την πολιτική τους τοποθέτηση. Πιστεύω πως υπήρξε ένα ξένο σώμα στην ελληνική πολιτική σκηνή: θα ήταν ένας καλός πρωθυπουργός σε κάποιο δυτικοευρωπαϊκό κράτος. Εδώ ενόχλησε ο τρόπος του, οι χαμηλοί τόνοι, η έλλειψη λαϊκισμού. Τον έλεγαν: ο λογιστής με το μπλοκάκι.

      Κι εγώ πάντως πιστεύω πως ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός της τελευταίας 20ετίας.

      Διαγραφή
    5. Bέβαια, όλοι γύρω του διεφθαρμένοι και ο ίδιος αθώα περιστερά, βολεύει να τον κατηγορήσει κανείς ως λογιστάκο για να υπάρξει η άλλη άποψη που τον αποθεώνει, μακάρι να ήταν ένας καλός λογιστάκος για τη χώρα αλλά δεν ήταν, ΟΝΕ σημαίνει παραχώρηση νομισματικής πολιτικής χωρίς η ΕΚΤ να σου απλώνει δίχτυ προστασίας απέναντι στις αγορές, επευφημείται δηλαδή για κάτι που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία. Ο Σημίτης που ως γλίτσα παρακαλούσε τον Μπλερ να επιστρέψουν οι Άγγλοι κανένα άγαλμα για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας δεν ήταν λαϊκιστής; Στα δυτικοευρωπαϊκά κράτη έχουν πρωθυπουργούς που κοιτάζουν τα εθνικά συμφέροντά τους, την εποχή εκείνη τουλάχιστον είχαν, τι να τους κάνουν τύπους σαν τον Σημίτη;

      Διαγραφή
    6. Ή ο λιγότερο κακός...

      Διαγραφή
    7. E όχι και ο λιγότερος κακός, σε ποιο ζήτημα; Στα εθνικά; Στην μεταφορά των εργοστασίων με επιδότηση στη Βουλγαρία; Στην οπισθοδρόμηση των όρων εργασίας με τα stage και την απασχολησιμότητα; Aν ήταν αντιλαϊκιστής, καλός λογιστής και ορθολογιστής γιατί δεν εξηγούσε στο λαό ότι δεν χρειάζεται η ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων; 8 χρόνια ήταν πρωθυπουργός και αν διαβάσεις να μιλάνε για αυτόν νομίζεις ότι ήταν στο περιθώριο εξαιτίας των εκπληκτικών του ικανοτήτων που δεν ήταν αρεστές στο λαό. Κάθονται και τον συγκρίνουν με τον Καραμανλή-και αυτοί φυσικά τα ίδια θέλαν μέσα στο θέατρο που λέγεται βουλή- που τον διαδέχθηκε που η χώρα πια ήταν υποχρεωμένη να αγοράζει ξένο νόμισμα, το ευρώ δηλαδή, από τις αγορές.

      Διαγραφή
    8. Εάν τελικά θέλει κανείς να ισοπεδώσει την μεταπολιτευτική ιστορία, μπορεί να υποστηρίξει ότι για όλα φταίνε ο Κ. Καραμανλής (γέρος) που μας έβαλε στην ΕΟΚ και ο Σημίτης που μας έβαλε στην ΟΝΕ.
      Κάπου θυμάμαι ότι ο Σημίτης υπήρξε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός, ο μόνος που συμπλήρωσε 8ετία. Δεν είμαι σίγουρος. Θυμάμαι όμως καλά τα γκάλοπ πριν το '04, "πρώτο κόμμα η ΝΔ αλλά για πρωθυπουργό προτιμώ τον Σημίτη". Στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός "βρίσκει" τους συνεργάτες του, δεν τους διαλέγει, το ίδιο ισχύει για όλους. Μπορεί να απομακρύνει κάποιους για λίγο, αλλά δεν μπορεί να τους ξεφορτωθεί. Βέβαια το ίδιο ισχύει και σε άλλα κράτη, ίσως σε μικρότερο ποσοστό (θα τολμούσα να πω σε πολύ μικρότερο). Θυμάμαι την πρώτη μου επαφή με την πολιτική, λύκειο και εκλογές 15μελούς, αρχές δεκαετίας '80. 'Ελεος.
      Τελικά, 30 χρόνια μετά η γενιά αυτή δικαιώθηκε στο πρόσωπο του Alexis.

      Διαγραφή
    9. Δεν είναι το ίδιο η είσοδος στην ΕΟΚ, για γεωπολιτικούς λόγους και όχι για οικονομικούς, με την παραχώρηση της νομισματικής πολιτικής και της μετατροπής του χρέους από δραχμές σε ευρώ

      Διαγραφή
  12. Η φωτογραφία τα λέει όλα όπως γράφει και ο ΝΔ. Προς τι τόση κουβέντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευτυχώς δεν είμαι δημοσιογράφος αν και είμαι μενουμευρωπαϊστής άρα δεν κινδυνέυω να με θάψει ο τσάμπα μάγκας 3 μέτρα κάτω από τη γη :P

    Γράψατε τη λέξη τσίπα θα ήθελα να σας επαναφέρω στη τάξη! Χρησιμοποιήσατε μία Αλβανική λέξη όταν και η κουτσή Μαρία γνωρίζει ότι τα Ελληνικά είναι η πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου, ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υπομένει και πολλούς άλλους εθνικούς μύθους!

    Όπως θα θυμόσαστε πριν γίνουν εξουσία οι ΣΥΡΙΖΝΑΕΛΟΠ είχαν σαν σύνθημα ή εμείς ή αυτοί, τύφλα να έχει ο George W Bush..., πρέπει να παραδεχτώ ότι το ασπάζομαι πλήρως, αυτοί και μόνο αυτοί, αν φύγουν από την εξουσία άμεσα ίσως γλυτώσουμε την ανεξέλεκτη χρεοκοπία...

    Αν και είμαι μανιώδης καπνιστής σέβομαι την αντικαπνιστική νομοθεσία, την οποιά όπως γράφει και το κείμενο σέβονται απόλυτα στην Τουρκία, τίποτα θετικό δεν πήραε από αυτούς; :P Στο Βέλγιο αν πετάξει κάποιος γόπα στο έδαφος υπάρχει πρόστιμο 200 ευρώ, η αντικαπνιστική νομοθεσία τηρείται από όλους και θέλουν να ψηφίσουν ένα νόμο που θα απογορεύει το κάπνισμα σε χώρους όπου βρίσκονται παιδιά, να δούμε πως θα καταφέρουν να τον εφαρμόσουν :) Στη Γαλλία αν δεν κάνω λάθος απαγορεύεται το κάπνισμα στην οδήγηση μάλλον αυτά τα μέτρα είναι λίγο υπερβολικά, μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο.

    Τέλος μπορεί ο τραγικότατος Παυλόπουλος να μην είναι Υπουργός Υγείας αλλά είναι Πρόδρος της Δημοκρατίας άρα είναι υποχρεωμένος να σέβεται τους νόμους της Ελλάδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Πολάκης μενουμευρωπαϊστής είναι, αλλά όχι με την καλή έννοια, και αυτός

      Διαγραφή
    2. Δε μάθατε στο πρώτο μάθημα της Ορθόδοξης Παράδοξης ότι ο Πολλάκης και ο πολύς Παΐσιος είναι δωσίλογοι; Ο ένας με πρόσχημα την Αριστερά και ο άλλος με λεοντή το αντερί και το ιερό σώβρακο του Κουτσούμπα πάνω στο θάμνον για στέγνωμα. Δεν μπορούμε να σας περιμένουμε. Μας έχετε γκαστρώσει στην αναμονή.

      Διαγραφή
  14. Να δείτε τι έπαθε ο Τσίπρας στο προεδρικό, όταν παραβρέθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και είδε τους πάντες να καπνίζουν Με πρώτον τον πρόεδρο Αναστασιάδη (του πρόσφερε και πούρο!!!) καθώς έχει ανακηρύξει το Προεδρικό, περιοχή ελευθέρου καπνίσματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πράγματι η φωτογραφία τα λέει όλα. Όπως και μια άλλη φωτογραφία του "Υπουργού" που κάθεται σε έναν καναπέ με την πλάτη. Πάντα η ηγεσία δίνει το καλό παράδειγμα. Όσο για τα επίθετα, (Γερμανοτσολιά, Προτεστάντη, Δυτικόφιλο, Ευρωλιγούρη, Ανθέλληνα) όλα πλην του τελευταίου, με την υπάρχουσα συγκυρία και σημειολογία τα θεωρώ θετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Dion.M.
    Για ποιο λόγο έβαλες τη λέξη Υπουργό σε εισαγωγικά; Ο άνθρωπος είναι Υπουργός :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, παλιέ μου φίλε ΙωάννηΚ. Συμφωνούμε.

      Διαγραφή
  17. Για τα σκουπίδια και τον ΚΟΚ - κουβέντα. Κι όμως όλα αυτά πάνε πακέτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μεταξύ σοβαρού και αστείου: όσον αφορά τον ΚΟΚ δυστυχώς κανένα μνημόνιο δεν μας υποχρεώνει να τον σεβόμαστε, στη περιοχή που μένω, Κεφαλάρι Κηφισιάς, ο Δήμος έχει φτιάξει ποδηλατόδρομους οι οποίοι τη μέρα χρησιμοποιούνται για να παρκάρουν όσοι πηγαίνουν στην αγορά και το βράδυ για να παρκάρουν οι παρκαδόροι τα οχήματα των πελατών*. Κάποτε είχαμε Δημοτική Αστυνομία, την κατήργησε ο Σαμαράς και την επανέφεραν εν μέρη οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠ αλλά κουστουρεμένη άρα ο Δήμος Κηφισιάς έχει 5 δημοτικούς αστυνόμους πάντως ο Τσίπρας άνοιξε την ΕΡΤ, τι είναι σημαντικότερο;;

    * Οι χειρότεροι ειναι αυτοί του καταστήματος 21 που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 21, επειδή το κτίριο είναι παλιό δεν δικαιούνται νομικά να έχουν θέσεις πάρκινγκ, άρα οι παρκαδόροι βάζουν τα SUVs στον ποδηλατόδρομο μην περπατήσει 100 μέτρα η Μαριάννα Βαρδινογιάννη... Σαν Δημότης πληρώνω για τα σπασμένα κολωνάκια &*%^&%^&*

    Όσον αφορά τα σκουπίδια πράγματι είναι πολύ παράξενο που δεν έχειβρεθεί λύση μιας και οι εταιρίες που τα εκμεταλεύονται ανήκουν στον Μπόμπολα ο οποίος είναι συννόνημος με τους συστημικούς που μας κυβερνούσαν πριν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠ :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το θλιβερο ειναι οτι ελαχιστοι αγανακτουν με τετοιες συμπεριφορες.
    Για καθε μια δικια μας αγανακτηση υπαρχει μια σειρα απο γελοιες εξηγησεις που δηθεν δικαιολογουν καποιον που παρανομει εν γνωσει του.
    Για μενα η πιο εξωφρενικη ειναι το " ελα μωρε, και τι εγινε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η άλλη: "Αυτό είναι το πρόβλημά μας;"

      Διαγραφή
    2. Αγανακτούμε Ντίτα αλλά για τι να πρωτοαγανακτίσεις! Είναι και ανθυγιεινό να είσαι μονίμως αγανακτισμένος. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε εμείς σωστοί πολίτες. Για τα θέματα του Κ.Ο.Κ και τα σκουπίδια νομίζω ότι χρειάζεται πολιτική βούληση και αστυνόμευση. Τους περνάει γι' αυτό τα κάνουν αυτά και άλλα χειρότερα. Και βεβαίως να δίνουν το καλό παράδειγμα οι επικεφαλής... Όπως ο εικονιζόμενος υπουργός δηλαδή με το κάπνισμα. Οι πολίτες διαμορφώνονται και εκπαιδεύονται αλλά από ποιους;
      Ας πούμε και κάτι καλό. Παρατηρώ τελευταία μια ευγένεια προς τους πεζούς. Σταματάνε δηλαδή τα αυτοκίνητα και δίνουν προτεραιότητα. Όχι πάντα βεβαίως αλλά συχνότερα από άλλοτε.

      Διαγραφή
    3. Εγώ δεν είμαι πολίτισσα. Δε θα σου επιτρέψω και να με διαρμορφώσεις. Με τι υλικό θα με διαμορφώσεις; Με το περιοδικό Αστρολόγος και τις εκδόσεις Ίκαρος; Ή μήπως με το επίσημο site του περιοδικού Αστρολόγος; Το λέει και το τραγούδι: μου έχει στρίψει ένα κουμπί δε γίνομαι πολίτις σ' αυτά που λέω συμφωνεί και η σκύλα μου η κοπρίτις δε θέλει νόμους η καρδιά μήτες χαρτιά και νόμους κ' η παγωμένη μου στριγγιά γυρνά στους υπονόμους.

      Διαγραφή
    4. @Nikos Dimou
      "Και η άλλη: "Αυτό είναι το πρόβλημά μας;"
      E,ναι,στην απίστευτη χώρα μας, ιεραρχικά δεν μπορεί να είναι από τα πρώτα! Έλεος!

      Διαγραφή
    5. @ Dion.M. Πραγματι κατι αλλαζει στο θεμα προτεραιοτητας των πεζων, κυριως απο τους νεους οδηγους. Και το αλλο που εχω προσεξει ειναι οτι γενικα ο κοσμος σεβεται την 'ουρα' στο σουπερ-μαρκετ, στην τραπεζα κτλ.

      Διαγραφή
    6. @ΕFFIE Ναι σλλά με αυτή τη στάση δεν λύνουμε κανένα πρόβλημα - γιατί κανένα δεν είναι ΤΟ πρόβλημά μας. Ας λύναμε και κάποιο μικρότερο...

      Διαγραφή
    7. @EFFIE @Nikos Dimou Ή μπορει ολα αυτα τα μικρα προβληματα να δημιουργησαν ΤΟ μεγαλο...

      Διαγραφή
    8. Διαμορφώνω ξέρουμε τι σημαίνει. Παραμορφώνω και μεταμορφώνω επίσης. Παιχνίδια των προθέσεως και των προθέσεων. Φανταστείτε να υπήρχε λέξη διαμεταπαραμορφώνω. Έχει γράψει ο Ν.Δ. για περίτεχνους συνδυασμούς σύνθετων λέξεων στην Γερμανική γλώσσα.

      Διαγραφή
  20. Γερμανοτσολιάς, προτεστάντης, δυτικόφιλος, ευρωλιγούρης είναι ο Πολλάκης. Η εξουσία στους εξουσιαστικούς χώρους καπνίζει την έσχατη επιθυμία της. Το φυσιολογικό, που το νιώθουμε καθαρά και στην Ελλάδα, είναι ότι η ζωή δεν υπακούει σε χρηματοπιστωτικούς πολιτισμούς. Δεν ανέχεται την επιβάρυνση από τα βαρέα βάρη της καταθλιπτικής προπαγάνδας. Και, αυτό το πράγμα, η φυσιολογική κατάσταση καθημερινά που κάνουμε έλεγχο να δούμε τι νιώθουμε, επαληθεύει την απλούστατη αλήθεια της ζωής και την καταστρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σίγουρα είναι τσιγάρο;Γιατί με αυτά που λένε άλλα φαίνεται να καπνίζουν αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα "παίζουν"!

      Διαγραφή
    2. Άλλα καπνίζουν αυτοί. Πώς μου αρέσει αυτό το σχόλιο. Είμαστε με όλους: με τον σοφό κυβερνήτη (άμα παρουσιαστεί) και με την ωραία Ευρωζώνη και με τον Πολάκη (άμα σοβαρευτεί) και με τους θύτες και με τα θύματα. Είμαστε με όλους, κρίνουμε όλους και η γνώμη μας είναι ότι αυτοί, οι υπό κρίση, οι κρινόμενοι καπνίζουν Γιώργο Φούντα. Είναι καπνιστές Φούντας. Η πορεία του δερματολόγου Παπαχριστόπουλου, μας λέει τίποτα; Δεν ξέρω. Γιατί, εμάς όταν μας τίθεται το ερώτημα που ρωτάει τι πρέπει να κάνουμε και επιμένει, πως ό,τι μπορούμε να κάνουμε ταυτίζεται με ό,τι προκύφτει ενδιαφέρον μας για την προστασία της ζωής, τρελαινόμαστε που δεν βλέπουν τίποτα σχετικό εκείνοι που είναι με όλους και όλους θα μας κρίνουν με κρίσεις καλαματιανής. "Αυτοί;". Ποιοι είναι αυτοί που είναι αυτοί και "αυτοί" δεν είμαστε ίσως και εμείς; Λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να αρνηθεί τα χρέη, να τα διαγράψει, να μας φεύγει από το ευρώ. Δεν έκανε αυτά και μας πρόδωσε. Δεν μας πρόδωσε ένα τσιγάρο. Εμείς τι λέμε γι' αυτό που πρέπει να γίνει. Τι καπνίζουμε εμείς που δεν καπνίζουν αυτοί αυτό. Γκρ, γκρ, γκρ.

      Διαγραφή
    3. @Παναγιώτης Αριστοτελίδης
      Αν εννοείς την ινδική κάνναβη έχεις πέσει πολύ εξώ δεν προκαλεί τρέλα, πως αλλιώς να τους χαρακτηρίσω; αλλά ευφορία και παραισθήσεις :)

      Διαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαινεται έχεις μνήμες- επηρεαστεί απο τίς αλήστου μνήμης φοιτητικές συνελευσεις...
      Πάντως η πόζα είναι χαρακτηριστική θαμώνος φτηνοταβέρνας την ώρα έχει αποσώσει το φαΐ και περιμένει το χαλβα που θα συνοδέψει με τις δυο τρεις ρετσίνες που απόμειναν μέχρι την αναχώρηση για το σπίτι με τη ..."γκόμινα" αγκαλίτσα.

      Διαγραφή
  23. Ο Πολάκης τυχερός: αποδοκιμάστηκε και αρχίζει να εννοεί τι ακριβώς είναι προδοσία της ζωής που ζει και τι σημαίνει απελπισία στο τέλος της προδοσίας. Ένας δυστυχισμένος άνθρωπος. Τα άπληστα στη δόξα και στα φράγκα γιατρουδάκια (λεμονάδες με γεύση χλωρίνης) εκπαιδεύονται να θαυμάζουν την γραφειοκρατία της εξουσίας και να την εξυπερετάνε. Οι πλέον εκπαιδευμένοι πιστήμονες αντίς να εννοήσουν γιατί και με ποιο αποκαλυπτικόν τρόπο πρέπει να μας μιλήσουν για τη ζωή έχουν σταθεί ανίκανοι να την εκτιμήσουν σωστά τα δεδομένα της ζωής. Οι άλλες τους αποτυχίες είναι εξίσου καταστροφικές, αλλά αναμενόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όπως είπα είστε περίπου στη μέση της μακράς διαδρομής να γίνετε κράτος. Αυτό παίρνει περίπου 500 χρόνια. Αρχίσατε το 1830, θα γίνετε κατά το 2300. Όσο και να το βιάζεστε δεν πρόκειται να γίνει πριν την ώρα του. Τώρα είστε αγροίκοι και κλεφτοκοτάδες με φράκο.
    Εννοείται βέβαια ότι υπάρχουν και προϋποθέσεις, ας πούμε να καταδικάσετε τον Φώτιο, τον Κηρουλάριο, τον Παλαμά και τον Μάρκο τον Ευγενικό. Αν σας φαίνεται αστείο, άσχετο ή ασήμαντο εμπρός, κάντε το. Είναι αστείο, άσχετο και ασήμαντο. Άντε ντε δεν έχετε να χάσετε τίποτε. Άντε να σας δω!
    Τόσο δειλοί είστε. Θρασύδειλα σκουλήκια. Αφήνετε να σας εξουσιάζουν άνθρωποι που έζησαν πριν οκτώ αιώνες οι οποίοι επειδή κακοχώνεψαν ένα βράδυ έκαναν στραβή συμφωνία το πρωί.
    Ο Πολάκης και μέγας σας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μυρίστηκαν ψηφαλάκια!

    Από το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην "Καθημερινή" μαθαίνω ότι: "με απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για να υπάρξει επίσημη αναγνώριση της ομοιοπαθητικής στο πλαίσιο άσκησης της ιατρικής πράξης. Τα επτά από το ένδεκα μέλη είναι ομοιοπαθητικοί γιατροί. Οι υπόλοιποι είναι σύμβουλοι του υπουργού."

    Σε λίγο θα αναγνωρίσουν επιστημονικά και τους αστρολόγους. 20.000 οικογένειες πόσες ψήφοι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Σύγκλιση με την Ευρώπη δεν θέλετε; Ορίστε τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρωπη: http://www.drkatsonis.com/index.php/homeopathy-list/6-homeopathy-europe-history

      Διαγραφή
  27. Ένα από τα λίγα σωστά που είχε πει ο Σαρτζετάκης ήταν οτι είμαστε έθνος ανάδελφο. Έθνος ΟΥΦΟ θα έλεγα εγώ. Το χειρότερο και το καλύτερο μαζί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν είμαστε έθνος και δεν είμαστε έθνος ανάδελφο. Μάλλον είμαστε ζωντανοί οργανισμοί στη Γη, στη μέση του πουθενά, και μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε σοβαρά την πιθανότητα να μην δημιουργούμε και να μην εκθέτουμε τη ζωή στους κινδύνους έμπνευσης homo, τους ανθρωπογενείς. Και μάλλον είναι ζωολογικώς αδύνατο να πείσουμε την ζωή ότι οι μηχανές του πολέμου και της κατάθλιψης είναι γι' αυτήνα κάτι χρήσιμο. Μιλάμε για μεγάλο ρεζιλίκι του homo κάτου από τα άστρα του ουρανού.

      Διαγραφή
  28. Έζησα ωραία στην εποχή της πολιτισμικής και οικονομικής κυριαρχίας των Ελλήνων. Μόνιμη κατοικία είχα στο Λονδίνο. Έπαιζα τάβλι με τον Γρηγόριο Νήσσα και μαξιλαροπόλεμο. Συζητούσαμε την ανθρωπική αρχή των κβάντων. Εισπρακτικές δεν με καλούσαν και γι' αυτό δεν είχα bisexual boiling points. Άλλοι καιροί, άλλα βάσανα, άλλες ενισχυτικές συμβολές. Σήμερα έχω πια φτάσει στο βέλτιστο σημείο και καταγίνομαι να αντιληφθώ τα πάντα. Γιατί ένας αναίτιος υφυπουργός θεραπεύει τον εθισμό του εν τω μέσω του πλήθους. Λέω πια ότι αισθάνεται την καλοσύνη του ελληνικού κόσμου και την παραδέχεται και την υπερβαίνει. Θα γινόταν επιθετικός αν δεν κάπνιζε. Θα ανησυχούσε και θα έμπαινε σε αυξανομένο πανικό αν δεν κάπνιζε την ώρα εκείνη και απλώς διάλεγε να καπνίσει αργότερα μόνος του στο γραφείο του και θα ένιωθε μέσα στη μοναξιά του σαν από στιγμή σε στιγμή και είσοδο του πλήθους στο γραφείο του και απαγχονισμό. Μα, εφόσον είναι καλή η ΕΕ, γιατί η πατρίδα μου βγαίνει στο σφυρί; Και, εφόσον μετέχουμε στον ευρωπαϊκό, γιατί, ο πολιτισμός αυτός, δεν μας προστατεύει από το άγχος, την πείνα και τη δίψα. Γιατί η ΕΕ φροντίζει να πληρωθούν οι δανειστές και όχι να χάσουν τα λεφτά τους. Γιατί η ΕΕ μισεί και καταστρέφει τις ζωές των λαών των ευρωπαϊκών πατρίδων πάρα πολύ θανάσιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν εχω διαβάσει τα προηγουμενα σχόλια και απολογούμαι αν επαναλαμβάνω λόγια άλλου. Υστερα ομως απο 2 χρόνια στο εξωτερικο (ΗΠΑ, Βελγιο, Σουηδια) τολμω να πω οτι ο διαχωρισμος Δυσης-Ανατολης είναι εσφαλμενος.

    Προσωπικα είμαι οπαδος της θεωριας των "5 πολιτισμικων ομαδων" συμφωνα με την οποια η Ελλαδα ειναι πιο κοντα πολιτισμικα σε Σλαβικες και Μεσογειακες χωρες παρα Βορειο-Δυτικες Ευρωπαϊκες.

    Θα μου πειτε τι σχεση εχει αυτο με τη γαϊδουρια του Πολακη? Σχεδον καμια. Οι νομοι υπαρχουν για να τηρουνται είτε εισαι απο Σιγκαπουρη (εκει να δειτε αυστηροτητα!) είτε απο Αλβανια. Οταν ημουν ακομα στο ΑΠΘ εδινα μαχες καθημερινα για να μην καπνιζουν τα "καλόπαιδα" στους διαδρομους. Οταν καταλαβα οτι θα με στειλουν νοσοκομειο σταματησα. Μονος ημουν αλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτούς ψηφίσατε (4 φορές)...Αυτούς θα υποστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ώρα λοιπόν να ανοίξει η κουβέντα στο κατά πόσο τελικά η Δημοκρατία προασπίζει τα Ατομικά Δικαιώματα ή προστατεύτει τις Μειοψηφίες.

      Διαγραφή
    2. Μα αυτά είναι τα κριτήρια μιας δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    3. Μα αυτά είναι τα κριτήρια μιας δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    4. Δημοκρατία είναι η Αρχή της Μειοψηφίας ; Ή ψηφίζουν οι Πολλοί για να προστατέψουν π.χ. την περιουσία των Λίγων;

      Διαγραφή
    5. Αλίμονο αν η δημοκρατία είναι μόνο τα ατομικά δικαιώματα, έχω δικαίωμα για παράδειγμα να απεργήσω αλλά αυτοί που κυβερνούν να νομοθετήσουν χωρίς να λάβουν καθόλου υπόψη αυτό που θέλω εγώ και οι περισσότεροι και για το οποίο απεργούμε και ενώ προεκλογικά υποσχέθηκαν άλλα από αυτά που κάνουν, και αυτό το πράγμα ονομάζεται σήμερα δημοκρατία, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

      Διαγραφή
    6. ...και για να γίνω πιο ξεκάθαρος το παρόν, δημοκρατικά εκλεγμένο, κυβερνητικό σχήμα εκφράζει το "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα", με ότι άλλο αυτό συνεπάγεται.

      Αυτό είναι η Δημοκρατία; Ναι, είναι και αυτό η Δημοκρατία.

      Ώρα λοιπόν να οριοθετήσουμε το κάτω από ποιες συνθήκες η Δημοκρατία μετατρέπεται σε "Δημοκρατορία". (Να το επόμενο θέμα συζήτησης ! :) )

      Διαγραφή
    7. Εγώ CsLakonas επιθυμώ να μου δείξεις την απορία σου γραμμένη σε ποίηση. Π.χ. σαν αυτό το ποίημα του Καρούζου:
      "Σ’ αυτή τη φοβερή διανυκτέρευση
      ναρκώθηκαν όλες οι θεωρίες
      και βγαίνει ετερόγναθος ο Υπεριώδης –
      γαλανός ο φόνος και ο νόμος ακόρεστος.
      Ολόγυρα οι άνθρωποι δίχως παρατάξεις
      φώναζαν «όχι άλλο χαρτονόμισμα!»
      ρίχνοντας κουβάδες ανθόνερο στη δημοκρατία
      και ψάλλοντας αέρινα τροπάρια στ’ αεροδρόμια."
      Υπάρχουν και τα σχετικά ερωτήματα:
      1. Τι πράμα είναι η λέξη αεροδρόμιο για έναν άνθρωπο που ήταν ζωντανός την ημέρα του ημερολογίου 23.04.1986.
      2. Πώς ο Νίκος Καρούζος έφτασε στον κυματισμό "ετερόγναθος".
      3. Ποιος γαλάζιος φόνος είναι πιο γαλανός; Ο γαλάζιος φόνος του ουρανού ή ο γαλάζιος φόνος του νερού που περιέχεται σε ένα φράγμα που είναι χτισμένο μέσα στη φαντασία του παιδιού από καφετιές λίθινες πετρούλες.
      4. Τι πράγμα είναι η λέξη δημοκρατία για έναν άνθρωπο που άναψε τσιγάρο και εγκλωβιζόταν στην ηδονή προ του κατουρήματος του όσο χρόνο περίμενε το ψήσιμο του καφέ του την ίδια ημέρα, 23/04/1986.
      5. Σε ποια windows είχαμε screensaver "pipes". Στα 98 ή στα xp.
      6. Αν σε μία πίτα με σουβλάκια χοιρινούλι βάζαμε όχι κρεμμύδι αλλά βασιλικό, θα τρώγαμε έτσι ένα αέρινο τροπάριο αεροδρομίου.
      7. Γιατί είχαμε/έχουμε παρελθόν. ;

      Διαγραφή
    8. @cslakonas: Στη χώρα σας η ‘δημοκρατία’ δεν είναι δημοκρατία. Είναι κωδική λέξη (τι λέω τώρα ε;) και σημαίνει τη διατήρηση των προνομίων των βουλευτών και υπουργών σας καθώς και της πρωτοκαθεδρίας των κομμάτων σε κάθε τομέα. Μάλιστα το 86 του συντάγματός σας τους προστατεύει. Σας έχουν πείσει ότι τα κόμματα είναι οι φορείς της ‘δημοκρατίας’. Τέτοια πατέντα μόνο οι μπανανίες.

      (Ποιος ηλίθιος είχε πει ότι η Ελλάδα δεν έχει αστική τάξη; Ένας βλαξ την δεκαετία του ’30 γιατί έτσι του ήρθε βολικό. Και έχει πέσει και ο Δήμου σ’ αυτή την λούμπα. Αστική τάξη έχετε, πατριωτική αστική τάξη δεν είχατε ποτέ).

      Επομένως cslakonas θίγετε ένα πρόβλημα που δεν αφορά τη χώρα σας (ή ζείτε σε λάθος χώρα). Αν δεν έχετε φύγει, φύγετε τώρα που μπορείτε.

      Διαγραφή
    9. Μία είναι η αστική τάξη - έδρασε στην Ευρώπη μεταξύ 1400 και 1900. Στην Ελλάδα δεν ήρθε ποτέ...

      Διαγραφή
    10. Στην δυτική Ευρώπη οι μάζες έχουν τη ψυχολογία του δουλοπάροικου και στην ανατολική του μουζίκου-μουζίκους με αυτοκίνητο αποκαλώ τους Ρώσους-, μόνο ο Έλληνας ήξερε να αυτοδιοικείται

      Διαγραφή
    11. Πώς δεν έχουμε πατριωτική "αστική τάξη"; Η ανάρτηση ΤΟ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΑΤΡΙΣ τι αποκαλύπτει; Έχουμε. Αλλά γνωρίζει αρκετές μεθόδους της αυτοπροστασίας της ζωής της και θα αμυνθεί έως εκεί που δεν συλλαμβάνει νους καταναλώσιμης νόησης. Έχουμε ποικίλα στην Ελλάδα. Είναι κρυμμένα. Τα πολύ καλά είναι τα πιο καλά κρυμμένα.

      Διαγραφή
    12. @clotho lachesis atropos

      Έχετε απόλυτο δίκιο.

      Επίσης, έχω φύγει εδώ και χρόνια και δε σκοπεύω να επιστρέψω.

      Where Liberty dwells, there is my country.

      Διαγραφή
    13. Με ονειρώξεις τύπου "χρειάζεται και ο πόλεμος" όλες τις πατρίδες μολύνεις, CsLakonas. Ελευθερία σου η πράξη της μόλυνσης.

      Διαγραφή
    14. @chlorine

      "χρειάζεται και ο πόλεμος"

      Πότε το είπα αυτό;

      Διαγραφή
  31. Όσον αφορά τον Κ.Ο.Κ. αγνοώ αν είναι αποτελεσματικό: http://www.kathimerini.gr/861947/article/epikairothta/ellada/h-dagkana-toy-dhmoy-a8hnaiwn-epiase-doyleia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δε μπορούμε να κρύψουμε την αλήθεια μετέωρη: (η) αγανάκτηση κοιμάται ανάμεσα (στην) ηλιοφοβία και (στην) επανάκτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και όταν αυτοί που:
    1. Σέβονται τον γείτονα, μαζί και την κατσίκα του.
    2. Δεν καπνίζουν σε δημόσιους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, όπως οι παιδικές χαρές.
    3. Οδηγούν με σεβασμό στον κ.ο.κ και στούς συμπολίτες τους, πεζούς και εποχούμενους.
    4. Δεν πετούν σκουπίδια όπου βρούν, και μαζεύουν όσο μπορούν και αυτά που βρίσκουν.
    Άν λοιπόν αυτοί είναι οι ολίγοι; Τι γίνεται τότε με την δημοκρατία;
    Ερώτηση: Μαθαίνεις στο παιδί σου όλα τα παραπάνω. Δημιουργείς ένα μελλοντικό σωστό πολίτη του κόσμου ή ένα μεγάλο κορόιδο;;;;

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η βαθύτερη αποξένωση του ποιητή από μια τέτοια διαβρωμένη και σκωληκόβρωτη κοινωνία δεν είναι παρά το φυσικό επακόλουθο επί του ψυχισμού ενός διανοουμένου που νιώθει το μάταιο των μακροχρόνιων προσπαθειών του να αφυπνίσει μια πατρίδα για την οποία όλοι τους νιώθει ότι τού κάνουν νεύμα να σιωπήσει, ακριβώς για να μην την αφυπνίσει, γιατί κατ’ αυτούς κοιμάται τον ύπνο του δικαίου… αλλά ένα βιντεάκι στο YouTube με λίγη Αστρονομία όχι. Ο γραφειοκράτης ισχυρίζεται ότι είναι και ο ίδιος ένας και μετέχει σε προσπάθειες και άλλων διανοουμένων, εφόσον τις αναγνωρίζει και τις κραυγάζει. Δεν καταλαβαίνω σε τι θα με αφυπνίσουν ο Γούδης και ο Βέλλιος. Στο να κατανοώ ότι σε όλους τους καιρούς υπάρχουν αυτοί, οι ίδιοι, οι λιπαντικοί, που βοηθούν να περάσει η προπαγάνδα και να πνίγομαι μέσα στην δυστυχία; Το ξέρω. Γνωρίζω δηλαδή ότι θα με εμβαπτίζουν μέσα στην βαρβαρότητα, με περιόδους μικρής ανάπνιας, κατά την διάρκεια της οποίας θα εντείνουν το σφίξιμο, για να με πνίξουν βασανιστικά και να το νιώθω το βασανιστήριο. Επιστήμη πότε θα δούμε από τον Γούδη και τον Δανέζη είναι το πρόβλημα. Μας κρίνουν δηλαδή ανίκανους να κατανοήσουμε τα δύσκολα παρουσιάζοντας τα αυτοί από το α μέχρι το ω; Αυτοί είναι καθηγητές. Τι θα μάθουμε από αυτούς. Δεν ξέρω. Έχουν κατοχυρώσει τον πατριωτισμό τους με τον μισθό και τα πολλά πτυχία; Σε τι ελληνισμό πιστεύουν αν δεν φανερώσουν στη ζωή τον τρόπο της επιβεβαίωσης της χαράς και της αισιοδοξίας της ζωής που βουρλίζονται ότι με τα αξιώματα αυτοί γνωρίζουν και κατέχουν. Κατέχουν; Για ποια πατρίδα μιλάει ο έλληνας επιστήμονας που δεν μου δείχνει τους μετασχηματισμούς του Lorentz στο YouTube. Γιατί ζει; Απαγορεύεται στο YouTube το κάπνισμα της πίπας; Να μουτζώνουν άραγε την Ελλάδα για να τηρήσουν τους αντικαπνιστικούς νόμους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.