Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

Εναντίον ποίου απεργούμε;

Το Σύστημα (κατά Πιρανέζι)



Σήμερα η Μεγάλη Απεργία. Αναρίθμητος ο αριθμός των οργανώσεων που κατεβαίνουν. Όλα τα κεφαλαία γράμματα του αλφαβήτου, σε άπειρους συνδυασμούς, συμμετέχουν.

Αλλά εναντίον τίνος απεργούμε;

Αυτοί που πιστεύουν ότι είμαστε υπό ξένη κατοχή (μόλις διάβασα ένα σχετικό σχόλιο) προφανώς εναντίον των ξένων κατακτητών που μας επιβάλουν σκληρά μέτρα λιτότητας για να επιτύχουν τους δικούς τους σκοπούς. Τώρα για το ποιοι είναι αυτοί οι σκοποί, ερίζουν πολλοί. Από κακόβουλοι (να μας κάνουν κακοπληρωμένους σκλάβους και να μας εκμεταλλευθούν) μέχρι ιδεαλιστικοί (να μας μετατρέψουν σε μία σύγχρονη χώρα).

Αυτοί που θεωρούν ότι για τον χειρισμό των προβλημάτων φταίει κυρίως η κυβέρνηση – απεργούν εναντίον της. Ειδικά μάλιστα που αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της μας είχαν υποσχεθεί τον ουρανό με τα’ άστρα. Δεκατρείς συντάξεις θα έδινε – και πετσοκόβει τώρα τις δώδεκα…

Αυτοί που θεωρούν ότι για το χάλι μας φταίει το «Σύστημα» ή οι «Ελίτ» - όροι που περιλαμβάνουν πολιτικούς (ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης) ολιγάρχες παμπλούσιους και πανίσχυρους, τραπεζίτες (ακόμα και τους δικούς μας που έχουν πτωχεύσει) και σκοτεινούς συνωμότες.  (Αν έχετε ζωηρή φαντασία, εδώ χωράνε από μασόνοι και εβραίοι, μέχρι νεφελίμ). Απεργούν λοιπόν γενικώς αντιδρώντας στο Σύστημα – χωρίς βέβαια ελπίδα να το γκρεμίσουν, αφού πιστεύουν στην παντοδυναμία του. (Για να πέσει το Σύστημα χρειάζεται μία ολική παγκόσμια επανάσταση – η οποία σύντομα θα εγκαταστήσει το δικό της).

Τέλος, σύμφωνα με μία άλλη ερμηνεία, απεργούμε ο ένας εναντίον του άλλου. Ο αγρότης που δεν θέλει να πληρώνει εισφορά για ΟΓΑ απεργεί εναντίον μου – διότι θέλει να πληρώνω εγώ την εισφορά του με τους φόρους μου, όπως έκανα τόσα χρόνια. Επίσης να πληρώνω τους φόρους του, τις παροχές και τις επιδοτήσεις, που του δίνει το κράτος. (Μην πείτε: η Ε.Ε. – κι αυτή από τους φόρους των πολιτών της τα δίνει). Ο συνταξιούχος που δεν πλήρωσε παρά 15 χρόνια εισφορές και συνταξιοδοτήθηκε στα 45, θέλει να πληρώνω εγώ με τους φόρους μου την σύνταξή του για σαράντα τόσα χρόνια.

Απεργούμε λοιπόν άπαντες – αλλά ξέρουμε γιατί και εναντίον ποίων; Παλιά οι απεργίες ήταν συγκεκριμένες με σαφείς στόχους και ξεχωριστά αιτήματα. Π. χ. οι εργάτες ενός εργοστάσιου απεργούσαν εναντίον της ιδιοκτησίας με αίτημα αύξηση απολαβών – ή μείωση ωρών εργασίας. Κι όταν τελείωνε η απεργία, ήξεραν τι πέτυχαν.

Εμείς απεργούμε γενικώς – εναντίον των πάντων. Μήπως τελικά αυτό βολεύει τα αφεντικά (είτε είναι οι ξένοι, η κυβέρνηση, ή το Σύστημα) διότι απλώς εκτονώνει την γενική δυσφορία – και μετά περνάνε πιο εύκολα τα μέτρα;

77 σχόλια:

  1. Είναι αστείο να αναφέρει κανείς Nεφελίμ και Εβραίους για να διακωμωδήσει όσους έχουν διαφορετική άποψη, αυτά έχουν τελειώσει, το λέτε και στην τελευταία πρότασή σας " εκτονώνει την γενική δυσφορία – και μετά περνάνε πιο εύκολα τα μέτρα", δηλαδή είσαι ελεύθερος να διαμαρτυρηθείς, να απεργήσεις-όχι παντού είναι η αλήθεια- , καμιά φορά καλούν και σε διάλογο οι κυβερνώντες αλλά μετά αποφασίζουν με όλο τον λαό να βρίσκεται εκτός άσκησης εξουσίας, για ποιον λόγο; Για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εξωγήινων ή έστω των Νεφελίμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διακωμωδώ κανένα - ένα 45% των Ελλήνων πιστεύει στις θεωρίες συνωμοσίας και ένα 32% στο ότι μας ψεκάζουν. Ξεχάσατε τον σχολιαστή που επέμενε εδώ ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ανήκει στον Ρότσιλντ και ότι ο Σώρρας έχει τα 600 δισεκατομμύρια έτοιμα για να μας σώσει;

      Διαγραφή
    2. Ξεχάσατε τον σχολιαστή που επέμενε εδώ ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ανήκει στον Ρότσιλντ και ότι ο Σώρρας έχει τα 600 δισεκατομμύρια έτοιμα για να μας σώσει;

      Κύριε Δήμου δεν επέμενα ότι ο Σώρρας έχει τα 600 δις. Σας είπα ότι η ελληνική δικαιοσύνη πιστοποίησε με δικαστική απόφαση ότι ο Σώρρας έχει τα 600 δις. Προφανώς δεν έχετε καμία εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, δεν σας λέει τίποτε η απόφαση, δικαίωμά σας, πάντως αυτή που επιμένει είναι η δικαιοσύνη όχι εγώ, άσχετα εαν εσάς δεν ιδρώνει το αυτί σας.

      Οσο για τον ροτσιλντ, μας δηλώσατε ότι έχει αποσυρθεί απο τον τραπεζικό τομέα, και όταν σας ρώτησα πως το ξέρετε μου είπατε το δηλώνει ο ίδιος. Οταν σας έδειξα την συνέντευξη ενός μέλους της οικογένειας που ομολογούσε ότι έχουν τράπεζες και πάλι δεν ίδρωσε το αυτί σας.

      Έχετε μία δική σας λογική στην εξαγωγή συμπερασμάτων, την οποία κατανοώ εφόσον δεχθώ ότι οι απόψεις σας θέλουν να στηρίξουν το παρόν οικοδόμημα, οπότε καλά κάνετε και βαφτίζετε το κρέας ψάρι, δηλαδή μεταφέρετε ως προσωπικές μου απόψεις τις δικαστικές αποφάσεις.

      Διαγραφή
    3. Το θέμα καταντάει αστείο. 600 δις κατάθεση στην τράπεζα δεν έχει ούτε ο Μπιλ Γκαίητς και τα έχει ο αγνώστου προελεύσεως Σώρρας; Μα τότε θα ήταν στην λίστα των πάμπλουτων του Fortune και θα τον ήξερε όλη η υφήλιος.

      Όσο για τον Ρότσιλντ (ποιον από όλους - είναι πολλοί) εσείς έχετε κάποια απόδειξη ότι είναι ιδιοκτήτης της ΤΤΕ; Το μόνο που λέτε είναι ότι δεν γνωρίζουμε όλους τους μετόχους, φυσικό εφόσον οι μετοχές της είναι ανώνυμες και διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο. Από εκεί μέχρι τον Ροτσιλντ υπάρχει χάος...

      Διαγραφή
    4. Δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση γιατί την κάναμε ξανά πριν μερικές ημέρες και επιστρέφουμε στο σημείο μηδέν με τις λίστες forbes τις λίστες fortune κλπ.

      Ουσιαστικά καλείστε και εσείς και όλοι οι υπόλοιποι "ορθολογιστές" να αποδεχθείτε ότι ζείτε σε ένα matrix, και αυτό το χάπι δεν καταπίνεται εύκολα, ειδικά από ανθρώπους που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

      Τα αποκαλυπτήρια πάντως εκτιμώ ότι δεν θα αργήσουν πολύ, το τζίνι έχει βγει από το μπουκάλι..

      Διαγραφή
    5. Μακάρι να έχετε δίκιο - ποιος δεν θέλει να σωθεί; Όλοι ένα τζίνι προσμένουμε να μας κάνει θαύματα!

      Διαγραφή
    6. Τα ποσοστά που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας είναι παντού υψηλά, μακάρι να βρεθεί κάποιος σχολιαστής που ζει ή έζησε στο εξωτερικό για να με επαληθεύσει ή να με διαψεύσει. Βασικά αν δεν έχει ενδοσυμπάθεια μέσα του ο άνθρωπος, είτε είναι ορθολογιστής είτε ψεκασμένος, για μένα είναι το ίδιο, ένα τίποτα.

      Διαγραφή
    7. Με το ακοινώνητο συμφωνώ στο ότι οι "ορθολογιστές" ζούσαν σε matrix, το σοκ που έχουν υποστεί από την κατάρρευση των ιδεολογημάτων τους μπορεί να συγκριθεί με αυτό των κομμουνιστικών κομμάτων την εποχή που διαλυόταν η Σοβιετική ένωση. Έξυπνοι καθώς είναι καταλαβαίνουν την ήττα και προσαρμόζονται ιδεολογικά, π.χ. πλέον η πολυπολιτισμικότητα δεν θεωρείται λειτουργική, και πάλι όμως επειδή η Ευρώπη καταρρέει ως ιδεολόγημα, οικονομικά, πληθυσμιακά συνεχώς, αισθάνονται ότι συνεχίζει η γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους

      Διαγραφή
    8. συμφωνώ με ΓΠ

      οι ειρωνείες και εμπαιγμοί δεν αποτελούν αντεπιχειρήματα - ειδικά σε πολύπλοκα ζητήματα

      ο ΝΔ έχει ξεχάσει εντελώς την ισοσθένεια

      Διαγραφή
    9. Η ισοσθένεια εξασφαλίζεται με την δημοσίευση όλων των απόψεων - ακόμα και των πιο εξωφρενικών. Ο αναγνώστης κρίνει.

      Διαγραφή
  2. Το πραγματικό δίλημμα : μείωση των δαπανών ή αύξηση των φόρων.

    Οι δαπάνες μπορούν να μειωθούν με δύο τρόπους : με εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή η κυβέρνηση μέσα από αξιολόγηση να μειώσει εκεί που κρίνει σωστά (πχ. να περικόψει προνόμια ΔΕΗ, άγαμες θυγατέρες κλπ που τα ξέρουμε όλοι), ή να γίνει κλασική υποτίμηση και όποιον πάρει ο χάρος. Ο Σόιμπλε λέει ότι μια και οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν αξιολόγηση και εσωτερική υποτίμηση (λόγω ανικανότητας πολιτικού προσωπικού), ας κάνουν μια κλασική καταστροφική υποτίμηση να τελειώνουμε.

    Ο Σύριζα λέει : αύξηση φόρων πράγμα γελοίο γιατί ακόμα και αν ψηφίσει τα τρελά του μέτρα δεν θα υπάρχει κανείς να φορολογήσει. Οι περισσότεροι θα καταστραφούν οικονομικά (έτσι και αλλιώς είναι στο όριο), και οι άλλοι (οι δυνατότεροι) θα την κάνουν για αλλού. Η περικοπή των δαπανών θα γίνει πάλι γιατί δεν θα υπάρχει ιδιωτικός τομέας για να φορολογήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απεργούμε και διαδηλώνουμε και περπατάμε στους ανθισμένους δρόμους των άστρων της ημέρας ή της νύχτας, για να ξαναβρούμε στα δακρυσμένα μάτια την συγκόλληση της θρυμματισμένης αλληλεγγύης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απεργούμε εναντίων της βαρύτητας, του βροχερού καιρού, του πρωινού ξυπνήματος, του θανάτου και των φόρων. Επιδιώκουμε το αδύνατο κα θα τα καταφέρουμε. Αν όχι εμείς οι Έλληνες τότε ποιοι? Αν όχι τώρα που μας ψεκάζουν, τότε πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν παλιά απεργούσε ο κόσμος, είχε μια κάποια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση και τους στόχους της απεργίας. Έστω και διαστρεβλωμένη – αλλά πόσο να διαστρεβλώσεις ένα μεμονωμένο θέμα;

    Σήμερα λείπει παντελώς η ενημέρωση του κολοσσιαίου προβλήματος της ελληνικής κρίσης (πόσο μάλλον η κατανόησή του).

    Νομίζω ότι με βάση τον κακό μας δαίμονα – δηλ. το θυμικό - αυτήν την φορά αντιλαμβανόμαστε καλύτερα την κατάσταση. Διαισθανόμαστε τον λαβύρινθο στον οποίο βάλαμε τον εαυτό μας, τις λάθος επιλογές μας, το παραμύθιασμα που φάγαμε, το αδιέξοδο μπροστά μας, την ανάγκη λήψης σκληρών μέτρων. Μπορεί να μην θέλουμε να το καταλάβουμε με το μυαλό – αλλά το διαισθανόμαστε.

    Οπότε, με βάση αυτήν την κοινή διαίσθηση, πιστεύω: ναι, όντως απεργεί ο ένας εναντίον του άλλου. Για να αγγίξουν το καθένα λιγότερο τα σκληρά μέτρα που ξέρουμε ότι έρχονται. Είναι το άκρον άωτον του κοινωνικού αυτοματισμού (κατά Λαλιώτη). Δεν στοχοποιούμε πλέον μια κοινωνική ομάδα – αποστοχοποιούμε και θωρακίζουμε την δική μας ομάδα εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας. Και το ειρωνικό: το κάνουμε συγχρόνως με τις άλλες ομάδες (κάθε μια από τις οποίες, είναι, φυσικά, εναντίον μας).

    Αυτό το σουρεαλιστικό τοπίο αντικατοπτρίζει άριστα το έλλειμμα της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα. Και η κοινωνία των πολιτών είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις της αστικής δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απίστευτο! τέτοιο καυτό -έως προκλητικό- θέμα και δεν έχει ακόμη κανένα σχόλιο! Ίσως οι σχολιαστές πήγαν στις διαδηλώσεις, σκέπτομαι. Ή μήπως θέλουν να απεργήσουν και στο μπλογκ; ή, το πιθανότερο, ο οικοδεσπότης δεν ασχολήθηκε ακόμη με τον moderator και τα σχόλια περιμένουν υπομονετικά στην ουρά.
    Προσωπικά, πιστεύω πως η απεργία δεν έχει κανένα από τα χαρακτηρστικά που αναφέρετε. Απλώς, δείχνει την αντίδραση των πολιτών απέναντι στα ψέματα με τα οποία κατέκτησε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσά τους, είμαι βέβαιη, είναι και οι αφελείς που είδαν το ΟΧΙ τους να γίνεται ΝΑΙ. Στο βάθος, οι άνθρωποι που διαδηλώνουν δεν πιστεύουν ότι θα γλιτώσουν την περαιτέρω φτωχοποίηση και άλλοι την ανεργία και τη δυστυχία. Και τη μετανάστευση- οι νεότεροι. Ο Τσίπρας κατάφερε να απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του σε πολύ συντομότερο διάστημα από εκείνο που χρειάστηκε ο Ανδρέας για να απογοητεύσει τους δικούς του. (Ίσως, όμως, υπάρχουν ακόμη κάποιοι αφελείς που πιστεύουν ότι δεν θα εφαρμοστεί το υπογεγραμμένο από τον Μεσσία τους πρόγραμμα. Ή και κάποιοι αισιόδοξοι που πιστεύουν ότι αυτό θα το διαχειριστούν άτομα με μεγαλύτερη ικανότητα διαχείρισης...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποστ ανέβηκε πριν 55 λεπτά (στα οποία συνήθως δεν γίνεται τίποτα) όμως αυτή τη φορά το είδαν 200 άτομα και γράφτηκαν 8 σχόλια (δημοσιεύσιμα τα 6). Άρα θα κάνω πιο συχνά moderation...

      Διαγραφή
  7. Ο Νίκος Καρούζος:
    "Εργάσου τώρα στου εαυτού την εκμηδένιση
    κραυγάζοντας «κάτω οι μιαροί παρασημάδες»
    εμείς μπορούμε να δώσουμε τη ζωή μας μέσα σ’ ένα
    συλλαλητήριο
    εσείς τι μπορείτε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευκολο το σημερινο θεμα.

    Απεργουν εναντια στη κυβερνηση.
    Αρα αποδεχονται οτι η κυβερνηση
    δεν εκφραζει τη θεληση του λαου .
    Ειναι μη δημοκρατικη.

    Παμε λοιπον στην ουσια ..
    Ποια ειναι πραγματικα η θεληση του λαου..?

    Το λενε οι επιτροπες (στα ρωσικα.. σοβιετ) των αγροτων..
    Αφορολογητο.. 30 χιλ.
    Μας κουφαναν...

    Ποια τα αιτηματα αλλων..?
    Αφορολογητο 10 χιλ..
    Μας ξανακουφαναν..

    Με 2 λόγια,οι Γραικοι ,συλλογικα αποδειχνονται
    εθνος που ζει.. στο κοσμο του.

    Ουσιαστικα,δεν θελουν να φορολογουνται.

    Θελουν ομως.. οι κουφαλες & σοσιαλισμο..

    Ο σοσιαλισμος ειναι πανακριβο συστημα,
    πολυ ακριβοτερο απο τον καπιταλισμο ,
    ακρβως διοτι δεν εχει την αγορα ,
    να ριχνει εθελοντικα...τρισεκατ στη οικονομια,
    προσδοκωντας το κερδος...

    Σοσιαλισμος = τα παιρνω απο τον Πετρη,να διορισω τον Παυλη.

    Ο σοσιαλισμος ειναι ενας διαρκης καννιβαλισμος ,
    ενας συνεχης εσωτερικος ( " εμφυλιος " ) πολεμος...

    Σε αυτο το χαλι,θα περιμεναμε να υπηρχαν πολιτικοι ,
    να σερβιρουν καπιταλισμο.

    Ουτε 1 δεν βρισκεται...

    Τον βαφτισαν οι σοσιαλες " νεοφιλελευθερισμο "
    & τον... ξορκιζουν ολοι.

    Αφου λοιπον η χωρα & ο λαος ειναι σε τετοια ανιατη κατασταση,
    οσοι θελουμε πολιτισμο ,δλδ καπιταλισμο ,
    πρεπει να τη κοπανησουμε για ΕΠΑ..

    Οπου κι εκει,
    απο μλκια & προδοσια των " δεξιων" ,
    οι σοσιαλες επελαυνουν ..

    Παντως ,τωρα ακομα ειναι καλυτερα απο το
    Σιδερενιο Παραπετασμα του σοσιαλισμου,την Ευρωπη,
    τη μητρα ολων των κακων..

    Απο την ελληνορωμαικη βαρβαροτητα ,
    των πολεμων & της δουλοκτησιας ,
    μεχρι τη θεοκρατια & τον κομμουνισμο..

    Ας κατσουν οι Γραικοι & Ευρωπαιοι
    με τη Εφορια συνεταιρακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ουσιαστικα διαδηλωνουμε εναντιον της διαμορφωθεισας αποψης οτι δικαιουμαστε περισσοτερα απο αυτα που μας πηραν- παιρνουν.

    Ο συριζα εχει συμβαλει σε υπερθετικο βαθμο σε αυτη την αποψη. Και φυσικα γινεται και αυτος για τον λαο, κατηγορουμενος απο κατηγορος, σιγα σιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αέρα βγάζουν οι στεριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως είχε πει κι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής “η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο”, δεν παρήγαγε ποτέ πλούτο, έζησε υπεράνω των δυνατοτήτων της εις βάρος άλλων και συνεχίζει να απαιτεί να τη ζουν, επειδή έχει ένδοξους αρχαίους. Τώρα μας πήρανε χαμπάρι, οι στρόφιγγες έκλεισαν κι απεργούμε γιατί μειώνονται όσα θεωρούσαμε “κεκτημένα”.
    Δεν υπάρχει ελπίδα, γιατί η τρόικα αποδέχθηκε τα «ισοδύναμα» όλων των ελληνικών κυβερνήσεων της κρίσης. Αρχικά οι εταίροι πρότειναν τη μείωση του κράτους, των δαπανών και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Δυστυχώς όμως υποχώρησαν στις άθλιες ελληνικές κυβερνήσεις και συμβιβάστηκαν με την άγρια φορολόγηση όσων απέμειναν στην ιδιωτική οικονομία. Επομένως οι ευθύνες μας και των εταίρων μας είναι τεράστιες. Δικές μας επειδή επί 40 χρόνια εκλέγουμε ανεπάγγελτους απατεώνες να μας κυβερνούν και των εταίρων μας γιατί σπατάλησαν και δεν χρησιμοποίησαν τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων σαν μοχλό εκσυγχρονισμού της χώρας μας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η Ελλάδα δεν παρήγαγε πλούτο...τότε...πώς έχει πλούσιους;

      Διαγραφή
  13. Αγαπητέ οικοδεσπότη ...
    Πρώτον: απο τη φωτογραφία μέχρι το κείμενο -προφανώς ύστερα απο κάποια νέα επεξεργασία της αναρτησης- έχει προκύψει ένα ...χάσμα 13 εκατοστών(!!!) μετρημενο με μεζούρα στο PC. Διόρθωσε της αισθητική της ανάρτησης μη φευγει ο κόσμος νομιζοντας πως εχεις ανεβασει μονάχα ...Πιρανέζι.
    Δεύτερον και κυριώτερον...
    Αρχίζω με ερώτηση. Γιατί ο ΓΑΠ πέρασε, με την εκπόνηση /ψηφιση του πρώτου μνημονίου, μέσα απο τα διαζώματα του Συνταγματος και με κατακόκκινα τα χαζά του μάτια -από τα δακρυγόνα που είχαν πέσει- βγήκε on camera σαν δρακουλίνι που "τις έφαγε" και κλαίγεται στη μαμά του;
    Για τον ίδιο ακριβώς λόγο απεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Για να δειξει εικόνα στοςυ "θεσμούς" . Υστερίες ανατολίτικες. Όσοι τον ψήφισαν μαζί και οι υπόλοιποι καταθλιπτικοί και εν ολοσχερή πλέον συγχύσει συνέλληνες βγήκαν στο κλαρί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε τεχνηέντως αυτα τα πάνδημα συλλαλητήρια δεν χρειάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα βλακωδως όπως ο Σαμαράς τίποτε mail Χαρδουβελη-βγάζει τα ολόκληρα τα νομοσχέδια Καρτουν-καλου στη φόρα και τα εκμεταλευεται στην υποτιθέμενη "νέα διαπραγμάτευση"-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Για όσους δεν το καταλαβαν τα περσινα ξινα σταφύλια επαναλαμβάνονται αλλα ετουτη τη φορά όχι σαν φάρσα όπως το θελει ο μύθος αλλά σαν κανονική τραγωδία που θα την ζήσουμε προτου λήξει η ολλανδεζικη προεδρία τον "Γιούνη". Το Grexit και το Senghen-exit θα συμβούν ταυτοχρόνως και η απολυτη καταστροφή δεν θα αργήσει. Ο Τσίπρας/Μαδουρο θα χρησιμοποιήσει την λαϊκή οργή για να δειξει στους άλλους πόσο δύσκολο του έιναι να εφαρμόσει αυτά που θα ήθελε. Έπειτα όλα θα είναι έτοιμα και στρωμενα. Διακύρηξη ανεξαρτησίας με ζουρνάδες, οι σημαίες και τα λαβαρα της Επανάστασης θα ανεμισουν στους δρόμους. Η Λαϊκη Δημοκρατία του -ούτε και Βαλκανικού πλέον- κρατιδίου θα θριαμβευσει εις τους αιώνες ως ακρονυχίδα της Ευρώπης, ως παρασχίδα της Μεσογείου. Ως ανυπαρκτη χώρα...
    Όπως μα άξιζε. Γιατί δεν είμασταν ποτε άξιοι του τόπου και υπεύθυνοι ...πρόγονοι!

    ΥΓ. Οι καταστροιφές που προκάλεσαν σήμερα αποσπασμένο απο το κύριο σώμα των ....έξη πορειών [!!!!] της πόλης "αντιεξουσιαστές" ( "όλοι οι μετανάστες με νόμιμα χαρτιά" στον πεζόδρομο της Αγιας Σοφίας -κόσμημα που δεν προλάβαμε να το χαρούμε- σε κάνουν να κλαις. Θα επιζήσουμε τελικώς σε μια αβίωτη, άθλια βανδαλισμένη χώρα, πένητες & κατεστραμμένοι κι εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Νώντα - στον δικό μου υπολογιστή δεν υπάρχει κενό. Το κείμενο αρχίζει στην επόμενη αράδα μετά την λεζάντα. Θα το κοιτάξω και σε άλλα κομπιούτερ.

      Διαγραφή
    2. Το κοίταξα. Φταίει ο Mozilla Firefox - Google Chrome + Microsoft Edge δεν το παρουσιάζουν. Θα το διορθώσω και εκεί.

      Διαγραφή
  14. Απορώ με την υπομονή και την επιμονή σας τόσα χρόνια. Στην χώρα μας οι λέξεις έχουν χασει το νόημά τους. Πόσοι απεργούν στην πραγματικότητα; Ελάχιστοι. Στο δημόσιο το ποσοστό αυτών που δηλώνουν απεργία κυμαίνεται συνήθως απο 5-10%. Οι υπόλοιποι δηλώνουν άδεια, ασθένεια ΗΠΑ ειναι παρόντες. Στον ιδιωτικό τομέα ακόμα λιγότεροι. Άρα για ποια απεργία μιλάμε; Αυτή που κάνουν οι συνδικαλιστές για να μη μείνουν ανεπάγγελτοι; (Δεν λέω χωρίς δουλειά γιατί ως γνωστόν κάθονται...). Το τραγικό ειναι οτι αυτο συνεχίζεται για δεκαετίες και όλοι εθελοτυφλούμε. Όπως βέβαια στα περισσότερα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά επισημαίνετε τον ρόλο των συνδικαλιστών που έτσι δικαιολογούν την παρουσία τους. Η ευθύνη τους για την καθυστέρηση της χώρας και την ακύρωση των μεταρρυθμίσεων είναι τεράστια. Τους είχα αποκαλέσει κάποτε "εσωτερικό στρατό κατοχής" και νομίζω πως είχα απόλυτα δίκιο.

      Διαγραφή
  15. Απεργούμε εναντίον οποιασδήποτε πιθανότητας να βγούμε από τον μεγάλο νεοελληνικό ύπνο. Δηλαδή, κατά της πραγματικότητας. Η οποία, εντελώς κακομαθημένη, δεν σέβεται τίποτε - ούτε καν την απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας για διαρκή παραμονή της χώρας στην τόσο όμορφη, ειρηνική και ανεπαίσχυντη σφαίρα της ουτοπίας.

    CaptN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανθρώπινη πραγματικότης -αν δεν το ξέρετε- είναι απολύτως βατή, απαλή και εύοσμη και έτσι μόνον χαρίζεται στα μωράκια, με τα σεμνά φωτόσπαθα τους, που βγαίνουν από την κοιλιά της μαμάς. Οποιαδήποτε τροποποίηση της ομορφιάς είναι κάτι το αφύσικο - δεν μπορεί να γίνει φυσιολογικά -δυσφορούμε- κι όταν παρά ελπίδα επιχειρηθεί γεννάει τέρατα. Τέτοιο τέρας η Ευρωζώνη. Άλλο πράγμα το σαλονικιώτικο φεγγάρι.

      Διαγραφή
  16. Από όλη αυτήν την κινητοποίηση, παριστάνεις πως δεν κατάλαβες ότι το ασφαλιστικό αυτό χτυπάει κυρίως αυτούς με χαμηλά εισοδήματα και προσθέτει μεγάλες επιβαρύνσεις σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση, ειδικά τώρα που (σχεδόν) όλοι είναι στριμωγμένοι οικονομικά. Το κυρίαρχο αίτημα είναι δίκαιο ασφαλιστικό και δίκαια φορολόγηση ώστε όλοι να μπορούν όλοι να επιβιώσουν. Πουθενά δεν ακούστηκε ότι ο αγρότης θέλει να πληρώνει την εισφορά του κάποιος άλλος, ούτε υπάρχει αίτημα για σύνταξη στα 45 με 15 χρόνια υπηρεσίας.
    Γιατί παριστάνεις ότι δήθεν δεν καταλαβαίνεις τους λόγους που γίνεται η απεργία; Άλλα είναι τα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκαιο ασφαλιστικό είναι να παίρνει ο ένας 5-10 συντάξεις και να καθαρίζει 3-5.000 και ο άλλος 600€. Ο ένας να δουλεύει 35 χρόνια για να πάρει σύνταξη και ο άλλος να την παίρνει στα 50 του με τα μισά χρόνια προϋπηρεσία. Δίκαιη φορολόγηση είναι οι αγρότες να μην πληρώνουν φόρους ούτε εισφορές και να τα πληρώνουν όλα οι μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες. Ξεχάσατε τις ψεύτικες αναπηρικές (οι 500 τυφλοί της Ζακύνθου!). Γιατί επιδοτούμε εμείς οι φορολογούμενοι το ταμείο της ΔΕΗ με 600 εκατομμύρια το χρόνο;

      Κανείς δεν λέει την αλήθεια για να μην θίξουμε δικαστικούς, στρατιωτικούς, τραπεζικούς και άλλες ευνοούμενες τάξεις. Αν όριζαν ένα ανώτατο όριο 1200 ευρώ, θα λυνόταν αυθημερόν το συνταξιοδοτικό.

      Διαγραφή
    2. Αυτό, το όριο των 1200 Ευρώ λέγεται οριζόντια περικοπή. Αφήνει πολλές αδικίες, δεν θίγει αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν με 15 χρόνια δουλειάς και πληρώνονται 50 χρόνια, αλλά φυσικά θίγει αυτούς που δούλεψαν 40 χρόνια και έχουν άλλα 10 χρόνια ζωής κατά μέσον όρο. Δεν ξεχωρίζει αυτούς που δεν πλήρωσαν τα ασφαλιστικά τους ταμεία αλλά τα πλήρωναν άλλοι, δεν αναγνωρίζει το επίπεδο ζωής που έχει διαμορφώσει ο καθένας με θυσίες και δουλειά. Δεν ξέχωρίζει αυτούς που έφυγαν και ακόμη φεύγουν με ευνοϊκές διατάξεις και εθελουσίες κλπ. Δεν θίγει αυτούς που έβαλαν στα ταμεία από το παράθυρο για να εξαγοράσουν ψήφους. Φυσικά αυτοί μπήκαν με χαριστικές αλλά όχι υψηλές συντάξεις. Αν θέλετε ναι... Και τους τυφλούς της Ζακύνθου και άλλους απατεώνες τους αφήνει άθικτους διότι μόνο τους τεμπέληδες και τους ουδέποτε πληρώσαντες, αφήνει άθικτους. Υπάρχει και ένας παράγων που σπανίως αναφέρεται γιατί δεν ακούγεται καλά λαϊκιστικά. Το επίπεδο ζωής! Για άλλους το α ποσόν είναι υπεραρκετό διότι έχουν διαμορφώσει την ζωή τους έτσι, και για άλλους το ίδιο ποσόν είναι ανεπαρκέστατο. Αυτό το διάβασα πρώτη φορά στον Ντοστογιέφσκυ όταν ήμουν στο γυμνάσιο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από την ισότητα και την ισοπέδωση. Άλλο ισότητα και άλλο δικαιοσύνη. Φυσικά θα δώσουν περισσότερα σε μια κρίση αυτοί που μπορούν αλλά οι περικοπές δεν πρέπει να γίνονται στο κρεββάτι του Προκρούστη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Τι να κάνουμε; Αν αγαπάμε το νόμισμα μας, το ευρώ, και τη μητέρα μας, την Ευρώπη, πρέπει να υποβληθούμε στις θυσίες. Ειδικοί τις ξέρουν. Θα μας πουν. Και το αίμα μας να δώσουμε! Ευρωζώνη κυανόπεπλε, θεά, σεμνή...

      Διαγραφή
  17. Υπάρχει τέτοια σύγχιση για το ασφαλιστικό - τέτοια έλλειψη πληροφόρησης και τέτοια παραπληροφόρηση που ελάχιστοι άνθρωποι καταλαβαίνουν το πραγματικό πρόβλημα. Και μέσα σε αυτό το χάος, η κυβέρνηση παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που θολώνει ακόμα περισσότερο τα νερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταλαβαινω οσους απεργωντας πιστευουν οτι εχουν αρκετες πιθανοτητες να ικανοποιηθουν τα αιτηματα τους. Οταν ομως οι συνδικαλιστες ενος κλαδου γνωριζουν απο πριν οτι αυτα που ζητουν ειναι εκτος πραγματικοτητας, τοτε ειναι η απεργια για την απεργια.

    Νομιζω οτι η σημερινη γενικη απεργια ηταν περισσοτερο ενα συλλαλητηριο διαμαρτυριας και θυμου για ολα τα μετρα που παρθηκαν εως τωρα και για αυτα που ερχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πριν λίγο στην εκπομπή του Χρήστου Μέγα στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος είπε:
    "...μα θα χρησιμοποιήσουμε τις κινητοποίησεις των εργαζομένων σαν όπλο στην διαπραγμάτευση"
    Άρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ενα δεν μπορω να καταλαβω. Πως τοσα χρονια αυτα ειναι γνωστα σε ολους. Ομως ολοι πιστευουν οτι με ενα μαγικο τροπο θα συνεχισουν να τρωνε. Οπως οταν ημουν στο λυκειο και η φιλη της μητερας μου την πιεζε να με κανει "στρατιωτικο κτηνιατρο" σαν το γιο της ωστε "να παρω συνταξη στα 45. "Κανενα αλλο επαγγελμα πλυν του δημοσιου δεν εχει μελλον" ελεγε η κυρια το 2005. Μα τοτε δεν ειναι λογικο οτι και το δημοσιο θα πνιγει? Αν δεν εχουμε πελατη τον ιδιωτικο τομεα που παραγει σε ποιους θα κανουμε το νοσοκομο, το δασκαλο, το γραμματεα?

    Υ.Γ. Η κυρια -νηπιαγωγος- ψηφιζε πασοκ μεχρι το 2011 γιατι ηταν σοσιαλιστρια. Τωρα ειναι με τους ανελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "...για μία ακόμα φορά η διαμαρτυρία διανθίστηκε με τους γνωστούς εξορκισμούς των ευρωπαίων δαιμόνων. Πόσοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα 'μέτρα' είναι εγχωρίας κοπής; Οι εταίροι ζητούν μεταρρυθμίσεις και οι δικοί μας για μία ακόμη φορα παίρνουν μέτρα". (Τάκης Θεοδωρόπουλος στην σημερινή Καθημερινή).

    Η ιστορία της 6ετούς κρίσης σε μία φράση. Αν από την αρχή είχαν γίνει μεταρρυθμίσεις αντί να παίρνονται μέτρα θα είχαμε βγει από την Κρίση - όπως βγήκαν όλοι οι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφημερίδες είναι. Υπαλληλίσκοι. Τι θα γράψουν. Πληρωμένη προπαγάνδα. Δεν τους ξέρεις; Γι' αυτό σε εξεδίωξαν, πόσες φορές! Μεγαλομάρτυρα!

      Διαγραφή
    2. Αυτή η καραμέλα ότι οι εταίροι δεν ζητούν 'μέτρα' δεν πείθει πλέον. Μειώσεις μισθών και συντάξεων ζητούν και αυτοί. Ενδεικτικά:
      http://www.kathimerini.gr/847760/article/epikairothta/politikh/meiwsh-kyriwn-synta3ewn-zhtei-to-dnt

      Σύμφωνοι ως προς τη μεταρρυθμιστική υστέρηση αλλά όσον αφορά το είδος και το ιδεολογικό πρόσημο των μεταρρυθμίσεων (απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, φαλκίδευση εργασιακών δικαιωμάτων, άρση προστασίας πρώτης κατοικίας κ.λπ.), ας κρατήσουμε κάποιες επιφυλάξεις. 'Οι άλλοι' μπορεί να βγήκαν από την κρίση αλλά μόνο οι αριθμοί ευημερούν στις χώρες τους. Ρωτήστε και τους χιλιάδες Ισπανούς που πετάχτηκαν κλωτσηδόν από τα σπίτια τους.

      Το διαρκώς αυξανόμενο ρεύμα ευρωσκεπτικισμού που απειλεί να καταπιεί την Ένωση δεν προήλθε από παρθενογένεση, ούτε περιορίζεται στην ελληνική επικράτεια. Και έχει την υπογραφή μικρόνοων γραφειοκρατών-πολιτικών στην ούγια.

      Λάζαρος Μ.

      Διαγραφή
  22. Κανείς δεν βγήκε από την κρίση, όλη η Ευρώπη βυθίζεται, η Ελλάδα για τους γνωστούς ιστορικούς λόγους σέρνει τον χορό για τον γκρεμό. Δεν καταλαβαίνει κανείς τί είναι λαϊκισμός και τί όχι, τρικυμία εν κρανίω ή πανουργία; O Έλληνας δηλαδή έχει δεχθεί να πέσει το βιοτικό του επίπεδο, να ζουν πολλοί με αναξιοπρέπεια και άλλοι με στερήσεις αλλά δεν δέχεται τις μεταρρυθμίσεις που υποτίθεται ότι θα του διευκόλυναν και τη ζωή του. Η πρόταση άρνηση μεταρρυθμίσεων ως πρόφαση για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ! Ο μύθος της κρίσης στην Ευρώπη είναι ντόπια προπαγάνδα για να παρηγορεί εδώ τους χαχόλους και να δείχνει την αναγκαιότητα ενός "σωτήρα" που θα σώσει την Ευρώπη. Οι στατιστικές άλλα λένε: σύμφωνα με την Eurostat το ακαθάριστο εθνικό προίόν στην Ε.Ε. ανέβηκε από +1,4% το 14 σε +1,9% το 15 και η πρόβλεψη για το 16 είναι για το ίδιο νούμερο. Από τις χώρες που είχαν μνημόνιο η Ιρλανδία αναπτύχθηκε με +7% η Πορτογαλία με +1.4 και εμείς με -0,90.

      Διαγραφή
    2. Mα δεν είπα ότι είναι στην μοίρα της Ελλάδας διότι στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν υπάρχουν κυβερνήσεις τύπου Σημίτη ο οποίος για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου έλεγε ας προσέχαν αυτοί που χάσαν τα λεφτά τους ενώ η κυβέρνησή του και αυτός ο ίδιος προσωπικά προέτρεπαν τον κόσμο να παίξει στο χρηματιστήριο. Ναι φυσικά και δεν είμαστε στην ίδια μοίρα, οι άλλοι έχουν κυβερνήσεις, όχι μορφωμένους μαφιόζους που απολαμβάνουν πλήρη ασυλία για ότι κάνουν, αυτό όμως δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια ότι ο μεγάλος ασθενής σήμερα είναι η Ευρώπη, Για τους αριθμούς έχω να πω ότι και οι κομμουνιστές αυτούς επικαλούνταν πριν έρθει το 1989, μηδενική ανεργία λέγαν, και μετά ήρθε ο γκρεμός

      Διαγραφή
    3. Μια κουβέντα για τους χαχόλους, μεγαλύτεροι χαχόλοι από τους Ευρωπαίους δεν υπάρχουν, αναμασούν ότι έρχεται από την κυβέρνηση, μάζα και στην φεουδαρχία, μάζα και σήμερα, με καλυτερους όρους βέβαια διαβίωσης, λέει η κυβέρνηση ότι για το ότι δεν σας περισσεύουν λεφτά φταίει ο τάδε λαός; Aυτό ήταν, γίνεται κοινή πεποίθηση μέσα σε όλη την κοινωνία, ότι έρχεται δηλαδή από την κυβέρνηση είναι καλό και αλήθεια, το ακριβώς αντίθετο με ότι συμβαίνει εδώ

      Διαγραφή
    4. Κύριε Παπαδόπουλε είστε εκτός λογικής. Συγκρίνετε την Ε. Ε. με την Σοβιετική Δικτατορία που η προπαγάνδα της έβγαζε το μαύρο άσπρο! Αποκαλείτε τους πιο συνειδητούς και ενημερωμένους πολίτες στον κόσμο αφελείς που πιστεύουν ότι λένε οι κυβερνήσεις τους (οι οποίες κατ' εσάς ψεύδονται). Αν οι χώρες της Ε. Ε. δεν είναι δημοκρατικές και ειλκρινείς - τότε πού υπάρχει υγιής διακυβέρνηση; Στον πλανήτη Σείριο;

      Συγγνώμη αλλά με τέτοιες ανιστόρητες και ψευδείς γενικεύσεις, διάλογος δεν γίνεται. Θα δημοσιεύω τα σχόλιά σας - αλλά δεν πρόκειται πλέον να σας απαντήσω.

      Διαγραφή
    5. Δικός σας είναι το blog, εσείς θέτετε και τους κανόνες, εγώ απλώς καταθέτω την άποψή μου ακόμα και αν δεν υπάρχει διάλογος, δεν συγκρίνω καμιά Σοβιετική ένωση με την ΕΕ όπως δεν μπορώ να συγκρίνω πορτοκάλια με μανταρίνια, η Σοβιετική ένωση μπορεί να συγκριθεί με τις ΗΠΑ, όχι με την ΕΕ -το γιατί το καταλαβαίνει ο καθένας- ασχέτως με τα συμπεράσματα αυτής της σύγκρισης. Παρομοιάζω το ιδεολόγημα του ευρωπαϊσμού με αυτό του υπαρκτού σοσιαλισμού, και λέω ότι το πρώτο έχει την κατάληξη του δεύτερου, το ότι δεν είμαστε ευρωπαϊστές ιδεοληπτικοί, εμείς που δεν είμαστε, δεν σημαίνει ότι είμαστε παράλογοι ή ψεκασμένοι. Αν είναι τόσο ιδανικές οι κονωνίες της Ευρώπης-όταν ευημερούν βέβαια διότι σε περιόδους κρίσης άλλα βλέπουμε και ιστορικά αλλά και στο σήμερα-, οι μεγάλοι δημιουργοί του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου ποιες προβληματικές κοινωνίες δείχνανε στα έργα τους; Του Σείριου; Σήμερα δεν υπάρχει πουθενά δημοκρατία, απλώς στην Ευρώπη λόγω περισσότερης ευημερίας-που δεν είναι συνώνυμο της δημοκρατίας - υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή των μαζών απέναντι στις κυβερνήσεις και συμπόρεση με αυτές. Καλά κάνουν και πιστεύουν ότι τους λένε οι κυβερνήσεις τους αναπαράγοντας όποιον του υποδεικνύουν ως τον αποδιοπομπαίο τράγο των προβλημάτων τους, δεν είναι αυτό δείγμα αφέλειας, όλοι οι λαοί το ίδιο απλοϊκά σκέφτονται, και φυσικά οι κυβερνήσεις τους θα χρησιμοποιοήσουν όλα τα μέσα για να προασπιστούν την ευμερία των λαών τους και οι λαοί θα τις εμπιστευτούν, το ίδιο έκανε και ο Ελληνικός λαός για παράδειγμα στην περίπτωση του χρηματιστηρίου-το αναφέρω ξανά γιατί είναι πολύ κραυγαλέο, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης-, διαφορά είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουν κυβερνήσεις που να προασπίζονται το συμφέρον τους. Τα περί συνειδητών και ενημερωμένων πολιτών τα αφήνω στην κρίση της πραγματικότητας και αυτών που πιστεύουν ότι βλέπουν τα μάτια τους και όχι ωραία αφηγήματα, λες και εγώ ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Κώστας, η Μαρία, είμαστε ασυνείδητοι και με αντιλήψεις μεσαίωνα

      Διαγραφή
    6. Ακόμα και αυτό το μπλογκ (και χιλιάδες άλλα) είναι απόδειξη πως υπάρχει δημοκρατία. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει στη Βόρεια Κορέα, στην Κίνα, στο Ιράν - ούτε βέβαια στην παλιά Σοβιετική Ένωση.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το blog και όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιδιωτική σφαίρα και ας έχουν δημόσιο χαρακτήρα, δεν είναι απόδειξη δημοκρατίας, όπως με παρόμοιο τρόπο δεν είναι ένδειξη δημοκρατικού πολιτεύματος το ότι είμαι ελεύθερος να φάω μακαρόνια ή πατάτες ή να επιλέξω τα τάδε παπούτσια για να φορέσω, όλα αυτά ανήκουν στην ιδιωτεία μιας ευημερούσας κοινωνίας, όσοι τέλος πάντων ευημερούν. Το να δεχθούν να με ακούσουν αυτοί που έχουν πάρει την απόφαση να με εκτελέσουν ή να ανεχθούν την μονολογία μου με αδιαφορία, δεν μετατρέπει σε δίκαιους ανθρώπους τους δήμιούς μου, το αναφέρω ως παραστατικό παράδειγμα.

      Διαγραφή
    8. Ακόμα και αυτό το μπλογκ (και χιλιάδες άλλα) είναι απόδειξη πως υπάρχει δημοκρατία.

      Κύριε Δήμου το να συγκρίνετε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας με το εδώ καθεστώς και να λέτε άρα έχουμε δημοκρατία, είναι σαν να συγκρίνεις το δολοφόνο με τον απλό απατεώνα και να ανακηρύσσεις τον δεύτερο σωστό.

      Δημοκρατία σημαίνει ο δήμος (λαός) κρατεί (έχει την εξουσία). Βασικό συστατικό αυτής είναι η ανά πάσα στιγμή ανακλητότητα απο τους πολίτες της εξουσίας που έχει παραχωρηθεί στον οποιονδήποτε.

      Εάν είχαμε δημοκρατία ο Τσίπρας θα είχε ανακληθεί και θα ήταν τώρα στη φυλακή για τα ψέματα με τα οποία φλόμωσε τον κόσμο.

      Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη, οι Ελβετοί έχουν μία αρκετά καλή εκδοχή καθώς ψηφίζουν συνεχώς για διάφορα θέματα, εμείς εδώ σαν αποικία που είμαστε έχουμε τη δημοκρατία με τις μαριονέτες των τραπεζιτών.

      Διαγραφή
  23. Το ποστ αυτό έχει τα περισσότερα σχόλια από όλα του νέου doncat. Αν δεν τα βλέπετε είναι διότι πάνω από τα μισά που έρχονται είναι είτε άσχετα με το θέμα είτε (τα περισσότερα) ακατάλληλα για ανηλίκους και ενηλίκους. Δεν ξέρω γιατί αυτό το θέμα εμπνέει τόσο πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπαρχει θεμα ποιοτητας σχολιων...

    Πολλα ειναι εκτός θεματος...
    Με παραπομπες,που ειναι αντιμπλογκικες.
    Με προσωπικες αναφορες ,που δεν ενδιαφερουν τους αναγνωστες...
    Με κουτσομπολιστικη αντιδραστικη διαθεση...

    Υπαρχει εστω & 1 σχολιο που να ειναι ακριβως επανω στο...
    " Εναντια σε ποιον & γιατι απεργουμε "..?

    Το μπλογκαρισμα εχει μινιμουμ απαιτησεις ποιοτητας...
    Οχι μπατε ασναγνωστες σχολιαστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φώναζαν χθες, οι βιαστές της δημοκρατίας μας, οι χαχόλοι: "πουλήσατε νησιά, πουλήσατε λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απεργούμε ΥΠΕΡ του -κακού- εαυτού μας:

    Αυτού που έμαθε να ζει με δανεικά - και αγύριστα.

    Αυτού που βολεύτηκε στο δημόσιο- και ας είχε τα προσόντα για τον ιδιωτικό.

    Αυτού που τις επιδοτήσεις τις κάνει καγιέν - και βαμβάκι.

    Αυτού που έμαθε να μην κόβει αποδείξεις - και αυτού που έμαθε το δέχεται.

    Αυτού που έμαθε να κλείνει το πεζοδρόμιο, το δρόμο ή το σχολείο.

    Αυτού που έμαθε να αξιολογεί- να κατακρίνει του πάντες, χωρίς ο ίδιος να θέλει την αξιολόγηση.

    Αυτού που δούλεψε χωρίς πτυχίο -ως γιατρός η κάτι άλλο- και θέλει να συνεχίσει να το κάνει.

    Αυτού που κάθισε σε μία καρέκλα χωρίς να κάνει τίποτα- και θέλει να συνεχίζει να κάθεται.

    Αυτού που έλαβε φακελάκι, αλλά κι αυτού που πλήρωσε φακελάκι.

    Αυτού που πουλάει -μαύρα- τον ντενεκέ το λάδι και επιδοτείται γι' αυτό.

    Αυτού που τα σπάει στο γήπεδο -γιατί η ομάδα είναι ιδέα.

    Αυτού που βάζει τους αλλοδαπούς να του μαζεύουν τις ελιές - αλλά ψηφίζει χρυσή αυγή "να ξεβρομίσει ο τόπος" (sic).

    Αυτού που ονειρεύεται το μέγα Αλέξανδρο και τον Κολοκοτρώνη αλλά ζει τον καραγκιόζη.

    Αυτού που πίστεψε ότι το καλύτερο γι' αυτόν είναι το χειρότερο του άλλου.

    Αυτού που θέλει να 'ναι πρώτος στο χωριό (Ελλάδα) - πάρα δεύτερος στην πόλη (Ευρώπη).

    Αυτού που αγαπά να μισεί, όποιον του λέει την αλήθεια.

    Απεργούμε υπέρ της αλητείας, της μαγκιάς και τις ασυδοσίας.

    Απεργούμε ΚΑΤΑ της λογικής της αλήθειας και της διαφάνειας.


    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.γ:

      Το 2009 - πως πέρασαν κιόλας επτά χρόνια!- έγραφα:

      "Ζούμε την εποχή των κραυγών
      θα πρέπει να σωπάσουν οι κραυγές
      για να ακουστεί η φωνή της λογικής"

      ---
      Άλλαξε κάτι;
      Άλλαξε!
      ---

      Ποτέ η ζούγκλα δεν ήταν τόσο κακόηχη όσο σήμερα.


      D.

      Διαγραφή
    2. Ας σε συμμαζέψει ο Νίκος Δήμου, που σε έσπειρε. Ας κάνει και τίποτε αμέσως ωφέλιμο.

      Διαγραφή
    3. AnonymousFri Feb 05, 03:15:00 PM

      Σας ευχαριστώ που επιβεβαιώνεστε.

      D.

      Διαγραφή
  27. ο σκοταδισμος ,στις χωρες της ευρωπης ειχε αντυκτυπο και ειχε ριζωθει η κκκ δεν ηταν καμια οργανωση στην ουγκαντα στις ηπα ηταν , το σκλαβοπαζαρο των μαυρων δεν το κανανε οι μογγολοι στο προσφατο παρελθον , στην αμερικη εδραιωθηκε , εκει που προτεινουν μερικοι οτι υπαρχει αναπτυξη και πολιτισμος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πιστεύετε ότι
    α) θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στην ΕΕ?
    β) μπορούμε να αντποκριθούμε-υπακούσουμε στους κανόνες της ΕΕ?
    γ) Μας αξίζει να είμαστε στην ΕΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) ναι (65%)

      β) μέχρι στιγμής - όχι

      γ) βλέπε β)

      Διαγραφή
    2. Ίσως είναι όπως ο τιτανικός.

      Ενώ μπάντα έπαιζε μέχρι τελευταία στιγμή, κάποιοι -οι ποιο συνετοί- πρόλαβαν και μπήκανε στις βάρκες.

      Αλλά οι περισσότεροι χάθηκαν μαζί με το πλοίο.
      Αυτό το υπέροχο πλοίο που όλοι πριν λίγο καιρό θαύμαζαν -ως αβύθιστο.

      Εύχομαι για το καλύτερο αλλά πολύ φοβούμαι για το χειρότερο.

      Υ.γ.
      Άραγε τι μουσική να έπαιζε η μπάντα;
      Να κατάφεραν τουλάχιστον να κρατήσουν ένα σταθερό ρυθμό, ένα τέμπο ή καθώς το καράβι έγερνε να άρχισαν οι παραφωνίες και τα φάλτσα;


      Με αγάπη
      D.

      Διαγραφή
  29. Μα ποια απεργία σήμερα;
    Στη χώρα μας απεργούμε μονίμως - απ' τη λογική!
    (ακολουθεί σεντόνι)
    ----
    Βλέπω τον τρόπο που χτυπάνε σήμερα τον Τζήμερο.
    Ανήθικά, άδικά και λυσσαλέα.
    Ήταν ο ίδιος τρόπος που χτυπούσαν χθες το Μάνο, τον Ανδριανόπουλο, τον Γιαννίτση.
    Χωρίς έλεος, μέχρι να εξαφανιστούν απ' την πολιτική σκηνή.
    Εάν ήτω δε δυνατό να εξαφανιστούν και από προσώπου γης, θα το είχαν κάνει.
    Βέβαια όχι όλοι τους.
    Κάποιοι -οι περισσότεροι- είναι ποιο γενναιόδωροι. Απλά το εύχονται.
    Θα αρκούνταν μόνο στην πολιτική τους εξόντωση ή έστω σε μια δήλωση μετανοίας.
    Γιατί ως γνωστό, η ίδια η αριστερά είναι γενναιόδωρή και ανθρωπίστρια.
    Όπως και η εκκλησία.
    Όπως και κάθε δόγμα.
    Έχουν ανοχές στην αντίθετη άποψη και είναι φιλάνθρωποι.
    Αρκεί να μην θίγεις την αλήθεια.
    Την αλήθεια ΤΟΥΣ.
    Τώρα εάν φύγει και καμιά σφαίρα από κανά παραστρατημένο επαναστατημένο παιδί, τι να κάνουμε;
    Και το παιδί αυτό φιλάνθρωπος είναι, ένας ανθρωπιστής που ξεστράτισε.
    Να δείξουμε κατανόηση.
    Άντε, στην μπουζού -με προνόμια- και σε δέκα χρόνια έξω.
    Εξάλλου η μπουζού είναι μέσω συνετισμού - είναι γνωστό αυτό.
    Μπαίνεις τρομοκράτης και βγαίνεις θεατρικός συγγραφέας.
    Μπαίνεις δολοφόνος και βγαίνεις ηθοποιός με κοινό θανατικό και fan club.
    Με τη βούλα του κράτους μάλιστα.
    Κράτος που δίνει άρτο και θέαμα στο κοινό- και καμιά μπομπίτσα που και πού να ανάβουν τα αίματα, έτσι να σπάει η μονοτονία.
    Κράτος και παρακράτος μαζί, πιασμένα χέρι-χέρι.
    Μαζί στην κυβέρνηση μαζί και στην απεργία.
    Και δέρνον και δαρμένος.

    Τα βλέπω όλα αυτά και μου θυμίζει το μεσαίωνα.
    Τον Γαλιλαίο και τον σκοταδισμό.
    Σκοταδισμό που η (κακιά) Ευρώπη ξεπέρασε - αιώνες πριν.
    Και απέμεινε μόνο μία σκιά του - επάνω στη χώρα μας.
    Διαβάζεις Ροΐδη:
    "Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Ελληνας".
    Και νομίζεις ότι περιγράφει το σήμερα.
    Και Σουρή τα ίδια και Μάνο και Δήμου.
    Πράγματα γραμμένα πολλές δεκαετίες πρίν - ακόμα και αιώνες.
    Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

    Τα ακούτε συντρόφια;
    Σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην έδυσε ποτέ ο ήλιος.
    Μα για να δύσει ο ήλιος θα πρέπει να μπορεί να ανατείλει.
    Και πώς να ανατείλει όταν η γη είναι επίπεδη;
    Και το κέντρο του σύμπαντος είν' η Ελλάδα;

    Κι όμως συντρόφιά, κι όμως….

    κι όμως ΓΥΡΙΖΕΙ!

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα που δεν υπάρχει like στο blog για αυτό το καταπληκτικό σχόλιο. Τα είπε όλα!

      Διαγραφή
  30. Γιατί απεργούμε λοιπόν.
    Έχει δίκιο ο harrysmatic. Αυτό είναι το θέμα.
    Νομίζω ότι ελέχθη προηγουμένως:
    Ασκήσεις του "εσωτερικού στρατού κατοχής των συνδικαλιστών" και διατήρηση του, σε αγωνιστική εγρήγορση και επιβεβαίωση του στο κόμμα. Έστω και αν είναι κυβερνητικοί. Έτερον εκάτερον. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.
    Απεργούμε για να προκαταλάβουμε αποφάσεις υπέρ των συντεχνιών μας.
    Πράγματι η μειοψηφία απεργεί, όπως προαναφέρθηκε. Διαφορετικά τι νόημα θα είχαν οι «περιφρουρήσεις» ακόμα και από ετερόκλητα στοιχεία. Δηλαδή η άσκηση βίας σε όποιους δεν θέλουν να απεργήσουν.
    Πράγματι απεργούν αυτοί που έχουν ανάγκη λιγότερο. Αυτοί που έχουν τα περισσότερα προνόμια και αυτοί που διαχειρίζονται δημόσια περιουσία πολλών εκατομμυρίων και μπορούν να εκβιάσουν κάνοντας κατάχρηση του δικαιώματος.
    Απεργούν τα μαγαζιά στο κέντρο, τα περισσότερα ίσως από φόβο μήπως τους τα σπάσουν. Το παράδειγμα της Μαρφίν και των ασύλληπτων γνωστών-αγνώστων δολοφόνων, είναι γνωστό.
    Απεργούν οι αγρότες κλείνοντας τους δρόμους με τα τρακτέρ, κάνοντας ακραίο και απροκάλυπτο εκβιασμό.
    Τι ζητούν όλοι αυτοί; Να μην χάσουν τα προνόμια των συντεχνιών τους γιατί τώρα με την κρίση, ίσως γίνουν αναδιατάξεις και κινδυνέψουν.
    Με άλλα λόγια: Να πληρώσουν την κρίση άλλοι και όχι η δική τους συντεχνία. Όσοι μπορούν να εκβιάσουν εκβιάζουν. Εις βάρος κάποιων άλλων πάντα.
    Τον ρόλο που έπαιξαν κάποιες απεργίες στην αποβιομηχάνιση της χώρας επιλέγοντας την κατάλληλη στιγμή να σταματήσουν την παραγωγή ενώ έπρεπε να αποδώσουν οι επενδύσεις για να ξεχρεωθούν δάνεια και έτσι να οδηγηθούν οι επιχειρήσεις σε σίγουρη πτώχευση, ας μην τον εξετάσουμε εδώ. Είναι άλλο κεφάλαιο.
    Για ένα είμαι βέβαιος. Ότι δεν απεργούμε για το συμφέρον των εργαζομένων, για την αξιοκρατία και την πρόοδο της χώρας, που βεβαίως θα είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων μακροπρόθεσμα.
    Απεργούμε για τις συντεχνίες μας και το κόμμα μας.
    (Αυτήν την φορά,ίσως απεργούμε και για το θεαθήναι αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κάποτε είδα τον δείκτη απεργιών στην Ελλάδα στην μεταπολίτευση. Δηλαδή τις απεργίες από το 1974 και μετά σαν αριθμό. Δεν θυμάμαι το νούμερο αλλά ήταν ασύλληπτο και πέραν κάθε λογικής. Είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη μακράν. Για εμάς η απεργία δεν είναι το έσχατο μέτρον αλλά το πρώτο. Απεργούμε προληπτικά. Απεργούμε για όλους εκείνους τους λόγους που ανεφέρθησαν πριν. Όχι μόνο τώρα, στην εποχή της κρίσεως αλλά και την εποχή της αφθονίας. Μας ωφέλησε σαν χώρα αυτό; Άλλες χώρες απεργούν με περίσκεψη, σπανίως και σαν έσχατο μέτρον. Βρίσκονται σε χειρότερη θέση από εμάς; Αν όχι, μπορούμε να συμπεράνουμε ασφαλώς ότι απεργώντας για όλους εκείνους τους λόγους που ανεφέρθησαν σε προηγούμενα σχόλια, απεργούμε εναντίον της χώρας μας και του εαυτού μας. Αλλά είπαμε... Πρόκειται για εσωτερικό στρατό κατοχής. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαός μας είναι ο εσωτερικός στρατός κατοχής; Εμείς είμαστε ο εσωτερικός στρατός κατοχής;

      Διαγραφή
  32. Ιδού διατί απεργούμε.
    Επειδή υπάρχει υπουργός -τωρα αρχίζω να υποπτεύομαι γιατί ήταν ο μόνος που φορούσε γραβάτα και μαντηλάκια ως καρικατούρα μεσα στον συρφετό με τα αμπέχωνα, τα σακκίδια και τα ριχτα πουκάμισα του λοιπού ΣΥΡΙΖΑ- που καταγγέλει τεχνηέντως αυτούς που πρόκειται να εξαφανίσει:

    «Εμείς με τις γραβάτες και με τα μαντηλάκια μας δεν πληρώναμε αρκετά. Οι μισθωτοί τραβάγαν το κάρο για εμάς. Ε εμείς, άνθρωποι σαν κι εμένα με τις 40.000, τις 50.000, τις 60.000 που δεν είχαμε μάθει να πληρώνουμε πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε. Αν δεν πληρώσουμε εμείς που έχουμε πιο πολλά, δεν μπορούμε να ελαφρύνουμε τη θέση αυτών που έχουν πιο λίγα».

    Τέρμα οι γραβάτες ,τέρμα τα δίφραγκα. Απομένει πια να κάψει ο Κατρούγκαλος σε κοινή θέα στο Σύνταγμα τα κίτρινης απόχρωσης επί το πλείστον ζεύγος μαντηλάκι του και γραβάτα. Έπειτα φορώντας δίκωχο και μ' ανοιχτό πουκάμισο να πολιορκήσει τη Βουλή των Λόρδων κυρήσσοντας την Επανάσταση πάνω σε γιγάντιο τρακτέρ οργίλος...

    ΥΓ. Αυτό πια με τους Μισθωτούς και τους Συνταξιούχους που πληρώνουν το φορολογικό "μάρμαρο" , αυτή η αναίσχυντη καραμέλα πότε θα πάψει άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπημένε κε Δήμου,
    σας διαβάζω χρόνια και βεβαίως συμφωνώ πλήρως μαζί σας. Όμως θεωρώ οτι αυτό το θέμα (και πολλά άλλα σε σχέση με τους Έλληνες) το έχετε εξαντλήσει εδώ και χρόνια ή δεκαετίες.
    Αυτό που (δυστυχώς) ανακάλυψα πρόσφατα είναι οτι ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνεις τα καλά της Ελλάδας είναι να ζεις αλλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκιο και στην πρώτη σας διαπίστωση και στην δεύτερη. Κι εμένα δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι - ελάτε όμως τώρα που επαναλαμβάνεται η πραγματικότητα...
      Όσο για να φύγω - είναι πια αργά. Στην άλλη ζωή (αν υπάρξει...).

      Διαγραφή
    2. "Μόνο κατακορύφως μπορούμε θα φύγουμε πλέον"

      Διαγραφή
  34. Οι συγκεκριμένοι απεργούν ενάντια στα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Nikos Dimou
    2016-02-04T11:19:00+02:00

    > Αλλά εναντίον τίνος απεργούμε;

    Μεταξύ άλλον κι εναντίον των «Δυτικών Μαθηματικών».

    Το Ασφαλιστικό σε 2′45″.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όταν έλεγε ο κ Μάνος σύνταξη στα 67 με 700€ χωρίς εισφορές τον έλεγαν νεοφιλελεύθερο ας πάρουν τώρα 400€ αριστερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) has left a new comment on your post "Εναντίον ποίου απεργούμε;":

      @george
      400 ευρώ; Είσαι πολύ large :)

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.