Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2006

Χαρχούδεεεες!



Πόσο σας καίνε οι Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές;

Εμένα καθόλου.

(Εδώ που τα λέμε ούτε οι βουλευτικές με παθιάζουν. Κι εκεί έχω να διαλέξω ανάμεσα σε δύο – ή και περισσότερα – κόμματα που δεν με εκφράζουν. Επιλέγω, με σφιγμένα δόντια, το μη χείρον).

Αλλά εδώ;

Όπως και πολλοί άλλοι ετεροδημότες αλλού μένω και αλλού ψηφίζω. (Βέβαια η απόσταση ανάμεσα στο αριστοκρατικό Ψυχικό και στην τριτοκοσμική Κυψέλη, όπου πρωτογράφτηκα, είναι ελάχιστη: η άλλη πλευρά των Τουρκοβουνίων).

Τριάντα πέντε χρόνια δεν μένω πια στην Αθήνα. Αλλά τα εκλογικά μου δικαιώματα βαρέθηκα να τα μεταφέρω. Είναι κι ένας λόγος να επισκέπτομαι κάθε τόσο την παλιά μου γειτονιά, όπως άλλοι, το χωριό τους.


Έτσι, άμεσο ενδιαφέρον από την ψηφοφορία δεν έχω. Αλλά ούτε έμμεσο. Τα τελευταία χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση με έχει απογοητεύσει περισσότερο κι από την Κεντρική Διακυβέρνηση. Διαφθορά, καιροσκοπισμός, ανικανότητα… στο μάξιμουμ. Βιαστικά, στο τέλος κάθε τετραετίας, γίνονται μερικά έργα βιτρίνας – και τίποτα άλλο. Ούτε το μέγιστο και πιο βασικό θέμα – αυτό των απορριμμάτων – δεν έχουν καταφέρει να διαχειριστούν. Ανακύκλωση μηδέν και οι χωματερές βασιλεύουν. Πάρκινγκ και πράσινο υπόσχονται κάθε φορά - αλλά ούτε στον ύπνο μας δεν τα είδαμε.

Εντάξει – γενικεύω. Υπάρχουν και καλοί δήμαρχοι. Αλλά οι περισσότεροι είναι Χαρχούδες!

Φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν είμαι υποχρεωμένος να ψηφίσω, αφού πέρασα τα εβδομήντα. Θα ψηφίσω για το κέφι μου - όχι επειδή πρέπει.

Εξ ου και ανάλαφρος οδοιπορώ προς τις κάλπες, τραγουδώντας ένα ασμάτιον που δεν είναι στην Λιλιπούπολη:

Αλλού μένω – αλλού ψηφίζω,
Πουθενά δεν ελπίζω.





Τα σκίτσα είναι του Γιάννη Ιωάννου από "Το μεγάλο αφεντικό".

185 σχόλια:

  1. Επειδή σε ορισμένες αναλύσεις μπορεί να μην φαίνονται τα κείμενα του Ιωάννου τα παραθέτω:

    1. - Ο κύριος Μπιγμπος; Έχουμε μία καταγγελία από γειτόνους σας ότι τους ενοχλείτε με την αδιαφορία σας για τα πολιτικά.

    2. - Μα εμείς...
    - Καταλαβαίνω κύριε Μπιγμπο καταλαβαίνω, αλλά φροντίστε να μην είστε προκλητικοί

    3. - Εγώ το καθήκον μου κάνω... αλλά για να είμαι ειλικρινής συμφωνώ μαζί σας... μόνο ένας Παπαδόπουλος μπορεί να σώσει αυτόν τον τόπο.

    4. - Μάκη πρέπει οπωςδήποτε να βρούμε κάτι να ψηφίσουμε - οτιδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα. Στη Ν. Σμύρνη, που μένω, οι Δημ. Σύμβουλοι κάθε 4ετία αλλάζουν συνδυασμό: μία στη Ν.Δ., μία στο ΠΑΣΟΚ, μία σε κάποιον ανεξάρτητο, μία στον ΣΥΝ! Οι ίδιοι! Αναλόγως ποιος τους υπόσχεται, ότι θα τους κάνει Αντιδημάρχους. Αλλά κι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν πάνε πίσω. Ο Δήμαρχος του ΣΥΝ π.χ., που υποστηριζόταν μέχρι πρότινος απ' το ΠΑΣΟΚ κι εφέτος δεν πήρε το χρίσμα, προσπάθησε να το πάρει απ' τη ΝΔ! Και μάλλον το πήρε κιόλας κάτω απ' το τραπέζι... Ποιον να ψηφίσεις και για ποιο λόγο; Όλη η Ν. Σμύρνη ψηφίζει με μοναδικό κριτήριο, ποιος θα τους βολέψει με μια θέση στο Δήμο ή με κανέναν δημόσιο εργάκι. Μιλάμε για τρομερή πολιτική παιδεία και ήθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι καταντά η απόμακρη κεντρική εξουσία τον άνθρωπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους

    Οι δημοτικές εκλογές έχουν πάρει πλέον κομματικό χαρακτήρα. Δεν εννοώ πολιτικό που ενυπάρχει ούτως ή άλλως... Από την επιλογή των υποψηφίων, την έκφραση "το κόμμα στηρίζει τον ταδε", την προεκλογική εκστρατεία, ως τη θητεία του δημάρχου, όσο μεγαλύτερη είναι η πόλη, τόσο περισσότερο και απομακρύνεται η τοπική αυτοδιοίκηση από τα πραγματικά προβλήματα δημοτών και άστεως, εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, συχνά και προσωπικής κομματικής ανέλιξης των εκλεγμένων δημάρχων και νομαρχών, που παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις τους πριν τις εκλογές, με την πρώτη ευκαιρία αφήνουν σύξυλο το δήμο για μιά θέση στο κοινοβούλιο ή στην κυβέρνηση ή αλλαχού...
    Μια δήλωση τύπου "Θα υπηρετήσω τη χώρα από όποιο μετερίζι μου ζητηθεί" και καθάρισαν!

    Καλό βόλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν συνεργαζόμουν με δήμους και νομαρχία θα μου ήταν παντελώς αδιάφορες οι εκλογές.Α! ξέχασα εδώ στην επαρχία όλο και κάποιος κοντινός συγγενής είναι σε ψηφοδέλτιο και ίσως υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον.Κατά τα άλλα επειδή έχω ζήσει από κοντά την τοπική αυτοδιοίκηση πάνω από 20 χρόνια και έχω συνεργαστεί με αρκετούς τοπικούς άρχοντες έχω καταλάβει ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι για τους λόγους που ανέφερε ο ΝΔ.
    Σε τηλεφωνικό γκάλοπ όταν με ρώτησαν τι θα ήθελα να γίνει στην πόλη-νομό μας και μου ανέφεραν καμιά δεκαριά διαφορετικά πράγματα, απάντησα ότι αυτό που θα ήθελα ήταν να υπάρχει μέριμνα για τα αδέσποτα και να ιδρυθεί αστυνομία για την κακοποίηση των ζώων.Τρελάθηκε η γυναίκα που το άκουσε!Γιατί, ζήτησα πολλά?

    Υγ. θα έβαζα μέσο να με προσλάβουν στην αστυνομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΔ said: ..Εδώ που τα λέμε ούτε οι βουλευτικές με παθιάζουν. Κι εκεί έχω να διαλέξω ανάμεσα σε δύο – ή και περισσότερα – κόμματα που δεν με εκφράζουν. Επιλέγω, με σφιγμένα δόντια, το μη χείρον).
    Αγαπητέ Don καλημέρα και καλό βόλι που έλεγαν και οι παλαιοί, κατ’ αρχάς συμφωνώ μαζί σου , στο μόνο που διαφωνώ είναι το να διαλέγεις ένα από τα δύο ή τρία μεγάλα κόμματα, το αν επιλέγεις με σφιγμένα δόντια αυτό ουδόλως τους ενδιαφέρει αυτοί τον ψήφο σου θέλουν και τίποτα άλλο.
    Έχω γεννηθεί στην Αθήνα και όλα τα χρόνια που θυμάμαι οι δήμαρχοι είναι πάντα βολευτές των δυο μεγάλων κομμάτων, γιατί όλοι αυτοί δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την Αθήνα; Έχοντας μάλιστα σχεδόν πάντα και την κυβέρνηση δικιά τους; Γιατί η κυβέρνηση έβγαλε τον ποιο πετυχημένο της υπουργό για να τον κάνει Δήμαρχο, είναι ποιο σοβαρό θέμα τα καγκελάκια από την υγεία; Γιατί αφήνουμε να μας χρησιμοποιούνε για δικά τους θέματα γοήτρου;
    Λοιπό εγώ θα έλεγα εφόσον αυτοί μας δουλεύουν να τους κάνουμε και εμείς πλάκα ψηφίζοντας ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΒΕΡΓΗ !!!!!! Καλημέρα και όσοι πιστοί προσέλθετε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε!

    Ας είχατε κι εσείς Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλο να βλέπατε τρομάρα!

    «Αδιαφορείτε» λέτε. Μωρέ! Αυτό είναι πολυτέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Yπάρχουν πιο βαρετές εκλογές
    απ' την Κρητη;...

    Τουλαχιστον στην απάνω Ελλάδα
    έχετε και σασπένς...

    :)
    Eγεννήθη νέο κόμμα!

    Aνεστήθη ο Αδαμαντιος Κοραής!...

    ...μόνο μια Φιλελεύθερη Συμμαχία μπορεί να σώσει αυτόν τον τόπο....

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι σχετικό με τις εκλογές, αλλά όχι και τριτοκοσμική η Κυψέλη. Έλεος πια με τις υπερβολές για τις περιοχές του κέντρου. Και ως πλάκα βαρετές έχουν καταντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντί η αυτοδιοίκηση να είναι κυριολεξία, έχει βαθμιαία μετατραπεί σε μικρή στρίγγλα αδελφή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, με όλες τις στρεβλώσεις της τελευταίας.

    (χτες το βράδυ κατέληξα γιατί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία ΔΕΝ μπορεί να περπατήσει, αλλά είναι άλλη υπόθεση αυτό)

    Το αποτέλεσμα είναι να προσπαθούμε όχι να εκλεγεί ο Δήμαρχος που θέλουμε, αλλά να μην εκλεγεί ο χειρότερος από όλους.

    Έτσι, στις δημοτικές του 2002, κατέληξα εκλογικός αντιπρόσωπος του Δεξιού (!!!) υποψηφίου σε κάποιο εκλογικό τμήμα. Διότι οι Δεξιοί, είναι γνωστοί αδέξιοι, κι άμα τους αφήσεις να τα κάνουν μόνοι τους, τους κλέβουν τις ψήφους και είναι κι ευχαριστημένοι. Και προκειμένου να αποφύγουμε τον ΠΑΣΟΚο που ήτανε τοπική μαφία, στρατεύθηκα με τον "εχθρό".

    Κάθομαι λοιπόν στο εκλογικό τμήμα, ήσυχος κι αμίλητος, με την κονκάρδα του δεξιού συνδυασμού και πίνω το πρωϊνό μου καφεδάκι. Δίπλα μου, η εκπρόσωπος του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ.

    Γοητευτική κοπέλα. Πλην θρασύς.

    Αποφασίζει να μου θέσει πολιτικά ζητήματα, διαπράτωντας ταυτόχρονα τρία λάθη:

    1. Με είδε με την κονκάρδα του Δεξιού και με πέρασε για δεξιό.

    2. Με πέρασε επίσης για εύκολλ θύμα και διανοήθηκε να μου κοντράρει, την ώρα που κολυμπούσα στον αγαπημένο μου ωκεανό της αλαζονείας.

    3. Μου κόντραρε, την ώρα του πρωϊνού καφέ (το βαρύτερο απ' όλα).

    - "Δεν πιστεύεις ότι χρειάζεται μια δημοκρατική διευρυνση η κοινωνία;", μου λέει.
    Την κοιτάω και κουνάω το κεφάλι μου
    (--> άσε με να πιώ καφέ).

    - "Ξέρεις τι είναι η διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών;", συνεχίζει.
    Την κοιτάω άναυδος από το θράσος της. Ξανακουνάω το κεφάλι μου
    (--> λαγός την φτέρη έσειε...). Συνεχίζω τον καφέ μου.

    - "Ε, καλά, τόσες ώρες έχουμε εδώ μέσα, να δεις που στο τέλος θα σε πείσω".
    Παγώνω κοιτώντας το φλυτζάνι μου
    (--> ε, άει στο διάολο, τόσο θράσος έχεις πια;;!!)

    Το τι ακολούθησε, είναι εύκολο να το φανταστούν όσοι ξέρουν το πόσο ...καλός και ...μειλίχιος (κυρίως!) είμαι στις συζητήσεις.

    (χιχιχιχιχιχι....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τους νεότερους που δεν γνωρίζουν τον κύριο Χαρχούδα...

    «Λαέ της Λιλιπούπολης»

    Λαέ της Λιλιπούπολης, σήκωσε πια παντιέρα,
    με το Χαρχούδα δήμαρχο δε βλέπεις άσπρη μέρα.
    Κι' αν ήσουνα Χαρχουδικός, καιρός να μετανιώσεις,
    γίνε Διστροποπιγκικός, αν θέλεις να προκόψεις.


    Εβγάλαν οι Χαρχουδικοί δήμαρχο το Χαρχούδα
    και τη ζωή μας κυβερνά μια αρκουδοπεταλούδα.
    Όμως στις άλλες εκλογές η ρόδα θα γυρίσει
    και όλη η Λιλιπούπολη εμένα θα ψηφίσει.

    στίχοι Μαριανίνας Κριεζή απο την εκπομπή του τρίτου «Εδώ Λιλιπούπολη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε σύγχυση: οι περισσότεροι από τους γνωστούς μου φυσικά στις αυριανές εκλογές δε θα ψηφίσουν με βάση το ποιος θα ήταν καλύτερος δήμαρχος ή νομάρχης αλλά με βάση την κομματική ταυτότητα των υποψηφίων. Άρα δεν φταίνε οι γνωστοί μου, από αλλού ξεκινά το πρόβλημα.

    Σίγουρα θα υπάρχουν και οι καλοί δήμαρχοι αλλά αναζητούνται. Ίσως οι καλοί να μην ασχολούνται με την πολιτική ή την τοπική αυτοδιοίκηση

    Ο γράφων αυτό το σχόλιο πάντως δε θα ψηφίσει γιατί του ήρθε ειδοποίηση να είναι μέλος στην εφορευτική επιτροπή. Για 4η (!) φορά. Και δεν θέλει να πετάξει άλλες 16 ώρες από τη ζωή του στα σκουπίδια. Αρκετές πέταξε μέχρι τώρα. Πείτε τον μη πολιτικοποιημένο και άλλα πολλά , αλλά , αν και τον ενδιαφέρει το καλό του τόπου του, πιο πολύ ενδιαφέρεται για άλλα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑλημέρα Δον Γάτο και παρέα, η απάντηση στους προβληματισμούς σας είναι απλούστατη:

    Δεν έχετε παρά να μάς ψηφίσετε!

    Σ:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είχαμε και στο Βέλγιο δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές την περασμένη Κυριακή. Επίσης μια από τα ίδια. Αν δεν υπήρχαν και μερικά σκάνδαλα δεν θα τις πέρναμε καν χαμπάρι. Ένας εν ενεργεία δήμαρχος και ένας υποψήφιος συνελήφθησαν ο ένας παραμονές και ο άλλος την επομένη των εκλογών για απάτες. Οι ακροδεξιοί ανέβηκαν στην Φλάνδρα και ένας Γρίζος Λύκος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με το Σοσιαλιστικό κόμμα. Οι Οικολόγοι είχαν κάνει μυστική συμφωνία με τους αναμορφωτές πριν τις εκλογές εναντίον των χρηστιανοδημοκρατών. Ο δήμαρχος της Ναμύρ αν και επενεξελέγη αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την πολιτική όταν οι αντίπαλοι του συνασπίστηκαν και σχημάτισαν πλειοψηφία για να μην του επιτρέψουν να ξαναβγεί δήμαρχος (επειδή έδινε όλα τα συμβόλαια στη εταιρεία της συντρόφου του).

    Βελγοχαρχούδες, νααα ! Η μόνη διαφορά είναι ότι η δικαιοσύνη τους βάζει μέσα χωρίς κανείς να ξεσηκωθεί φωνάζοντας ότι αυτό γίνεται για πολιτικούς λόγους - αν κι αυτό βέβαια έχει ακουστεί ...

    Βέβαια μερικοι δήμαρχοι είναι πολύ καλοί, τα κόμματα κατεβαίνουν με συγκεκριμένα προγράμματα και οι συνεργασίες γίνονται πάνω σε συγκεκριμένες γραπτές συμφωνίες. Και οι δήμοι παράγουν έργο -εκτός από τα δημόσια έργα έχουν και τα περίφημα CPAS (δημόσια κέντρα κοινωνικής αρωγής) με τα γηροκομεία, τις κοινωνικές λειτουργούς, τη διανομή γευμάτων στα σπίτια, τις κοινωνικές βοήθειες κοκ. Επίσης είναι αρμόδιοι για την έκδοση των οικοδομικών αδειών και τα σκάνδαλα εκεί είναι μάλλον λίγα (όχι πως δεν υπάρχουν αλλά τιμωρούνται σκληρά). Και φυσικά για τα σκουπίδια και τις αποχετεύσεις ... αλλά και για τα τοπικά φεστιβάλ.

    Από το φιλόξενο, φλαμανδόφωνο Overijse, καλή σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ergotelina - Δυστυχώς αγαπητή μου οι ιδρυτές της Φιλελεύθερης Συμμαχίας προτείνουν πράγματα τελείως ανεδαφικά και εν πολλοίς επικίνδυνα και ακόμη και παράνομα. Π.χ. μιλούν για πλήρως ελεύθερο ανταγωνισμό αλλά δεν αναφέρουν πουθενά την καθολική υπηρεσία (θεσμοθετημένη υποχρέωση από την ΕΕ). Αναφέρουν πλήρη αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, χωρίς να κάνουν διακρίσεις και (προφανώς) αγνοώντας πλήρως τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το Ολλανδικό μοντέλο. Αμ εκείνη η διανομή της κρατικής περιουσίας τι σας λέει; Άραγε σε ποιόν θα δοθει ο Παρθενώνας; Και τέλος τα αγγλικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα, μου θυμίζει την δική μου (παιδιάστικη) πρόταση στους 4Τροχούς το 1983, για την οποία μετάνοιωσα λίγους μήνες μετά που εγκαταστάθηκα στο Βέλγιο και είδα με τι λύσσα υπερασπίζονται οι Φλαμανδοί τη γλωσσική τους κληρονομιά, αρνούμενοι να σας απευθύνουν το λόγο σε άλλη γλώσσα αν προσπαθήσετε να τους μιλήσετε γαλλικά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δύο ερωτήματα: Εγώ δεν έχω περάσει το 70ο έτος της ηλικίας μου και μένω σε κοντινό δήμο από εκεί που ψηφίζω. Όμως δε θέλω να πάω να ψηφίσω. Υπάρχουν ακόμη συνέπειες νομικές αν δεν το κάνω; (ποινικές ή διοικητικές)
    Και δεύτερον, κύριε Δήμου, αφού δεν υποχρεούστε να ψηφίσετε και από ότι γράφετε δε σας λένε τίποτε αυτές οι εκλογές γιατί θα το κάνετε; Η αποχή δεν είναι άλλωστε η καλύτερη "ψήφος" διαμαρτυρίας απέναντι στο όλο σύστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Gia alln mia fora epikairos o Don! H ynfos ta teleutaia 10 xrovia de vomizw oti eivai upoxrewtikn. Stamatnse pisteuw va eivai apo tote pou stamatnsav va zntave eklogiko bibliario gia tnv ekdosn diabatnriou! Fusika kai gia euvontous logous, kavevas de bgzivi va to pei. Exw ynfisei mia fora apo tis 8 pou'xa dikaiwma mexri snmera. 8a sumfwvnsw me titmus oti n apoxn (kai oxi n adiaforia) eivai n kalutern diamarturia. Alla fusika etsi riskaroume, politikoi tupou Le Pen va plnsiasouv pio kovta stnv e3ousia! Omologw (sumfwvovtas me to yannis_h) oti 2 fores mpnka sto peirasmo va metaferw ta xartia stn 8es/vikn kai va ynfisw. Tn 1n dev to metaviwsa telika pou dev to ekava, dioti auto pou 9a ynfiza edei3e oti ntav polu katwteros ap'oti favtazomouv kai twra eivai n 2n... Oute pali to'kava giati eimai makrua!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα στην παρέα!
    Λοιπόν, εγώ απορώ εδώ και χρόνια για το τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που παίρνουν μέρος σε εκλογές; Που διεκδικούν ψήφο; Που πιστεύουν ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν άλλους;
    Πως ακριβώς το βλέπουν;
    Τι ζόρι τραβάνε;
    Βλέπετε, από τα δεκαπέντε μου χρόνια αποφάσισα ότι δεν θέλω και δεν δύναμαι να εκπροσωπήσω κανέναν, εκτός από τον εαυτό μου.
    Κι αυτό, μετά από τρία χρόνια που ήμουν πρόεδρος της τάξης, σ' όλο το γυμνάσιο κι άλλα τρία που ήμουν μόνιμα στο διοικητικό συμβούλιο της τάξης, στο δημοτικό-πήγαινα σε ιδιωτικό κι είχαμε τέτοια κόλπα.

    Έκτοτε, τόσο στο λύκειο όσο και στο πανεπιστήμιο, αν και δραστήρια πολιτικά καθώς και στα κοινοτικά, δεν διανοήθηκα ποτέ να βάλω υποψηφιότητα για τίποτε.
    Συνειδητά.
    Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, μετείχα σε δύο Δ.Σ. επιχειρηματικών ενώσεων στο χώρο της εκπαίδευσης. Στο δεύτερο, ήμουν ταμίας επί επτά χρόνια.
    Όχι όμως με τη θέληση μου ή μέσα από εκλογές, αλλά από ανάγκη-αν και αξιόλογο το αντικείμενο, τα ενεργά μέλη της ένωσης είμαστε τρεις κι ο κούκος, οπότε...
    Λοιπόν, θέλω να πω ότι δεν είναι ότι αρνούμαι τις ευθύνες αν χρειαστεί, αρνούμαι απλά να ισχυριστώ ότι είμαι καλύτερη από κάποιον άλλον για να "εκπροσωπήσω".
    Γι' αυτό αναρωτιέμαι, τι είδους άνθρωποι είναι.
    Μα, θα μου πείτε, η δημοκρατία, έχει ανάγκες κι απαιτήσεις.
    Δεν αντιλέγω. Αλλά μήπως, αν σκεφτόμασταν όλοι αλλιώς, πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ titmus said:

    "δε θέλω να πάω να ψηφίσω. Υπάρχουν ακόμη συνέπειες νομικές αν δεν το κάνω; (ποινικές ή διοικητικές)"

    Από το site του Υπουργείου Εσωτερικών:

    "Σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος τόσο στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές όσο και στις εκλογές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της 15ης Οκτωβρίου 2006 είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 26 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (N. 3463/2006 ΦΕΚ 114 Α), της παρ. 1 του άρθρου 20 του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (Π.Δ. 30/1996 ΦΕΚ 21 Α΄) και της παρ. 2 του άρθρου 6 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ. 351/2003 ΦΕΚ 316 Α΄) αντίστοιχα.
    Επομένως όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται την 15η Οκτωβρίου 2006 να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις επαναληπτικές εκλογές της 22ας Οκτωβρίου 2006, όπου διενεργηθούν.
    Η αδικαιολόγητη παράλειψη της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τιμωρείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 49 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και της παρ. 1 του άρθρου 117 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών.
    Ωστόσο, θα υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες δικαιολογημένα ορισμένοι εκλογείς δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όπως προβλέπουν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 26 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, για τους οποίους βέβαια δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες από τις ανωτέρω διατάξεις ποινικές κυρώσεις. Πρόκειται δηλαδή για τους κατοίκους εξωτερικού, για όσους – κατά την ημέρα της ψηφοφορίας - θα έχουν υπερβεί το 70 έτος της ηλικίας τους ή θα διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων (200) χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν.
    Κατά συνέπεια:
    α) οι εκλογείς ηλικίας άνω των 70 ετών αν δεν ψηφίσουν δεν υποχρεούνται να προβούν σε καμία ενέργεια.

    β) οι εκλογείς που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο εγγραφής τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εφόσον ο τόπος αυτός απέχει πάνω από 200 χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής τους, οφείλουν να παρουσιαστούν την ημέρα των εκλογών στην αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής τους και να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση.

    γ) οι εκλογείς που θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, οφείλουν να εφοδιαστούν με σχετικά δικαιολογητικά (εισιτήρια κ.λ.π.), από τα οποία να προκύπτει ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονταν στο εξωτερικό."




    Οι ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 117 της εκλογικής νομοθεσίας (θεωρητικά ισχύει ακόμα)κυμαίνονται απο 1 έως 12 μήνες φυλάκιση.

    Υπήρχαν και διοικητικές κυρώσεις (πχ άρνηση έκδοσης διαβατηρίου) που ΔΕΝ ισχύουν πιά (δεν ζητείται το εκλογικό βιβλιάριο, που άλλωστε έχει πιά καταργηθεί, για την έκδοση διαβατηρίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νίκο και γω από Καλαμαριά που μενω
    τα τελευτάια 20 χρόνια πήγαινα στην Τούμπα γιά ψήφο χαρούμενος πως θα συναντήσω φίλους παλιούς, ακόμη και συμμαθητές του Δημοτικού, αλλά τα τελευταία χρόνια με την αναδιοργάνωση με μετέφεταν σε εκλογικό τμήμα της Καλαμαριάς, εσύ πως και ψηφίζεις ακλομη στην Κυψέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συγκεκριμένα για το θέμα των υποψηφίων της Θεσσαλονίκης, η Αρτάνις ανέβασε ένα post όπου ευελπιστούμε να γίνει συζήτηση, ενώ (μόνο) σχετική φωτό ανέβασα στο blog μου.

    (Σόρι ΝΔ για την εδώ ενημέρωση, αλλά το θέμα είναι μεγάλο και υπάρχουν πολλά πλοκάμια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα τελευταία χρόνια σπανίως ψηφίζω, χωρίς να έχω καμία κύρωση.

    O νόμος υπάρχει, αλλά ξέρετε κανένα νόμο που να τηρείται στο Ελλάντα;


    Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τους Χαρχούδες, όσους έχω γνωρίσει τους έχει λυπηθεί η ψυχή μου.

    Δέχονται καθημερινά ορδές για ρουσφέτια, ρουσφετάκια από τον κάθε πικραμένο, την ίδια ώρα που το σταθερό και το κινητό τους τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά από άλλους που ζητούν άλλα ρουσφέτια, ρουσφετάκια.

    Οι αντι-Χαρχούδες και οι γραμματείς δεν μπορούν να τους βοηθήσουν, διότι είναι απασχολημένοι απαντώντας σε άλλους που ζητούν ρουσφέτια, ρουσφετάκια.


    Χειρότερη η Γραικιά απ' τη Λιλιπούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ maria velliou said:

    "αρνούμαι απλά να ισχυριστώ ότι είμαι καλύτερη από κάποιον άλλον για να "εκπροσωπήσω"


    Η ενασχόληση με τα κοινά είναι (θα έπρεπε τουλάχιστον) διάθεση προσφοράς, προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων, συστηματοποίηση θεμάτων και (απαραίτητη) οργάνωση ενός κοινωνικού ή επαγγελματικού συνόλου.

    Η λογική της επιλογής του "καλύτερου" είναι λοιπόν εντελώς σχετική (δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο καλός γιατρός είναι καλός πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου) και βέβαια οι ατελείωτες λίστες ηθοποιών, δημοσιογράφων, αθλητών, καλλιτεχνών, τηλεδιασημοτήτων κλπ δεν είναι εγγύηση παραγωγής έργου.

    Τα κοινά μάλλον είναι πολύ σοβαρή και προσωπική (για τον καθένα μας από πλευράς συνεπειών) ιστορία για να αφήνεται συνεχώς στα χέρια των καιροσκόπων παντός είδους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1. Γενική παρατήρηση

    Ένα από τα μεγαλύτερα, στο χώρο της πολιτικής, για μένα, προβλήματα της χώρας είναι η τεράστια σύγχιση μεταξύ πολιτικών θέσεων και κομματικής ένταξης. Πρόβλημα που, στην περίπτωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθίσταται οξύτερο. Γιατί, αν έχει κάποια βάση η επιλογή των υποψηφίων των βουλευτικών εκλογών με βάση την κομματική τους ταυτότητα - μιας που το Σύνταγμά μας, με το όριο του 3%, καθιστά ουτοπική την εκλογή ανεξάρτητων υποψηφίων - στις τοπικές εκλογές το ίδιο φαινόμενο προκαλεί μεγάλη στρέβλωση. Αναρωτιέμαι, αλήθεια, αν το πραγματικό συμφέρον των τοπικών κοινωνιών είναι να κυβερνηθούν από ανθρώπους έντιμους και ικανούς, πρόθυμους να διαχειριστούν τα τοπικά προβλήματα και να δώσουν σωστές λύσεις, έξω και ανεξάρτητα από κάθε κομματική ένταξη, ή από ανθρώπους που το μοναδικό τους προσόν είναι το κομματικό χρίσμα και φωτοστέφανο και οι οποίοι, στην καλύτερη περίπτωση, κι αν δηλαδή είναι έντιμοι, ένα και μόνο πράγμα πάντως έχουν στο μυαλό τους, να προαχθούν σε κάτι "καλύτερο", πχ βουλευτές, υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων.

    (Αλλά, τι να λέμε τώρα, εδώ, σε λίγο, και στις εκλογές διαχειριστών της πολυκατοικίας θα ερωτώνται τα κόμματα, δεν βλέπετε τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη με τον Γ. Μπουτάρη, τι μοναξιά θα πρέπει να νιώθει ο άνθρωπος ...).

    2. Ειδικά για την Αθήνα (αλλά, δυστυχώς, και για πολλές άλλες ελληνικές πόλεις, που, αν και χωρίς τα ίδια προβλήματα, σπεύδουν με ενθουσιασμό να μιμηθούν το απίθανο αθηναϊκό μοντέλο "ανάπτυξης", την οποία, παράλληλα, καταγγέλλουν).

    Δήλωση: Δεσμεύομαι ότι θα ψηφίσω, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, τον υποψήφιο δήμαρχο που - εκτός από την αδιαπραγμάτευτη, για μένα, τιμιότητα και διαφάνεια στη διαχείριση των κοινών - θα μου υποσχεθεί - και θα με πείσει ότι είναι ικανός να πετύχει - ένα και μόνο πράγμα:

    Ένα ζευγάρι, μ' ένα καροτσάκι και το μωρό τους μέσα, μαζί κι η γιαγιά με το μπαστουνάκι της, να μπορούν, ένα τυχαίο πρωινό εργάσιμης μέρας, να περπατήσουν ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο (οποιοδήποτε) για τουλάχιστον εκατό (100) μέτρα, χωρίς ν' αναγκαστούν να κατέβουν στο οδόστρωμα ή/και να περάσουν ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μηχανάκια, γιγαντιαία περίπτερα, εμπορεύματα και προθήκες καταστημάτων, σκουπίδια, διάφορες τρύπες και άλλα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα, σαν κομάντος σε ναρκοθετημένα εδάφη.

    Αυτό και τίποτε άλλο δεν ζητώ, ούτε πράσινο, ούτε πολιτισμό των πολιτισμών, ούτε κάθε βράδυ πολιτιστικές εκδηλώσεις, ούτε οικολογικές ταράτσες, ούτε ποδηλατόδρομους, ούτε πανσέληνο με δωρεάν είσοδο στη Βουλή, ούτε σαλτιμπάγκους στο δρόμο και υπαίθριες εκθέσεις. Λίγο, ελάχιστο, ανθρώπινο περπάτημα, στο χώρο που, σ' όλο τον πολιτισμένο κόσμο, ανήκει στους πεζούς.

    3. Συμπέρασμα

    Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση, μεταξύ άλλων (πρέπει να) εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες, στα πλαίσια όμως και σε αρμονία με την ευρύτερη κοινωνία, (πρέπει να) οδηγεί σε καλύτερη αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων, (πρέπει να) ανυψώνει την τοπική ομορφιά και ιδιαιτερότητα, (πρέπει να) διασώζει το περιβάλλον, (πρέπει να) αντιμάχεται στην ομογενοποίηση διαφορετικών καταστάσεων, (πρέπει να) μη φέρνει σε σύγκρουση τους κατοίκους μιας περιοχής με τους κατοίκους των άλλων, (πρέπει να) εκπαιδεύει τον πολίτη ν' αποφασίζει ο ίδιος για όσα τον αφορούν και να 'χει τη χαρά να βλέπει, στη μικροκλίμακά του, το αποτέλεσμα των προσπαθειών του.

    Στην χώρα μας, ο ίδιος θεσμός ένα πράγμα έχει πετύχει μέχρι τώρα (με εξαιρέσεις, ευτυχώς): Να αποκεντρώσει τη διαφθορά, την αδιαφάνεια και την ανικανότητα, να μιμηθεί τις χειρότερες πλευρές της κεντρικής διοίκησης, να κάνει, επιτέλους, πραγματικότητα το όνειρο πολλών για εύκολο κι αθέμιτο πλουτισμό, να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση του ασύγκριτου φυσικού πλούτου της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. antvol - συμφωνώ απόλυτα και προσυπογράφω το σχόλιό σου.

    Όσο για τους Θεσσαλονικείς, σας λυπάμαι από βαθους καρδίας. Τους λίγους σώφρονες δηλαδή γιατί οι πολλοί θα ψηφίσουν Πανίκα και γιατρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έπρεπε να το είχα κάνει χθες, την τελευταία στιγμή όμως πρυτάνευσε η λογική και συγκρατήθηκα, καθώς ήταν Παρασκευή και 13 και αν το έκανα θα το είχα γρουσουζέψει.

    Σήμερα όμως τίποτα-τίποτα δε με σταματά και με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής μου βροντοφωνάζω:

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ!!!


    Όσοι νοιάζονται για τον εξορθολογισμό και την προκοπή αυτού του τόπου, όσοι μέσω αυτού του μπλογλκοβήματος –και δεν είναι λίγοι- στηλιτεύουν τα αναχρονιστικά φαινόμενα και συμπεριφορές αυτής της χώρας και όσοι πραγματικά αγωνίζονται για τον εκσυγχρονισμό της, πρέπει να το αποδείξουν έμπρακτα και αύριο Κυριακή να σπεύσουν μπροστά στις κάλπες, να κάνουν το σταυρό τους πάνω στο ψηφοδέλτιο, να το δαγκώσουν και με τα δυό τους χέρια να ψηφίσουν το Γιάννη Μπουτάρη… μπας και δει μιαν άσπρη μέρα αυτή η καταραμένη πόλη.

    Επιπολαιότητες και αφορισμοί του τύπου «έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι», στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύουν.

    Φυσικά η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι θεσμός από τον οποίο μπορεί να περιμένει κανείς θαύματα (αυτά είναι δουλειά της εκκλησίας και του αρχιεπισκοπίξ, ο οποίος λέγεται ότι μπορεί με τη δύναμη του μυαλού του να σηκώσει ψηλά στο αέρα την πολυθρόνα που κάθεστε αυτή τη στιγμή και να σας ταξιδέψει σε όποιον προορισμό επιθυμεί ο ίδιος!).

    Παρόλα αυτά, ψήφος στον Μπουτάρη είναι μια ένδειξη αλλαγής της νοοτροπίας του εκλογικού σώματος και ένα μήνυμα στην κεντρική εξουσία ότι οι ανέξοδες λαϊκίστικες ρητορείες και δημαγωγικές πολιτικές πρέπει να λάβουν ένα τέλος.

    Άντε λοιπόν καρντάσια μου να αλλάξουμε τις ισσοροπίες, να τρελάνουμε τις αστρολογικές προβλέψεις και αύριο το βράδυ όλοι μαζί να γιορτάσουμε τη μεγάλη μας νίκη μέχρι πρωίας με τη συνοδεία του ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ!


    *******
    Είναι αλύθεια ότι ο οικολόγος Τσίπρας γέμισε τον τόπο αφίσες με τη μούρη του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Takis Alevantis

    Τα Αγγλικά όμως τα έχει ήδη
    η Ολλανδία δευτερη επίσημη.

    Mηπως το Vlaams Blok?
    μιλαει στη γλώσσα του...
    :)

    ... στη Βαμό
    στα Χανιά(οπου μεγαλο ποσοστό
    είναι Ευρωπαίοι)
    τα προεκλογικα φυλλάδια
    ηταν και στα αγγλικά


    Για τα υπόλοιπα δεν εχω
    ξεκαθαρη αποψη...
    Ισως θα ταν και ενα ωραίο
    post απο το Νίκο
    σχετικα με αυτα τα ζητηματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είμαι δεξιός αλλά επειδή εiναι εκλογές γιά το καλό του τόπου μου vα ψηφίσω τον πασόκο επειδή μπορεί,δεν ξέρεις καμμιά φορά να βολέψει ενα απ τα παιδιά μου κάπου; Ειμαι πασόκος αλλά κατεβένει ο ΚΚΕ υποστηριζόμενος απο την ΝΔ, τον συμπαθώ κιόλας τι να κάνω; Είμαι οικολόγος και ελαφροαριστερός αλλά ο φίλος μου κατεβαίνει με το ΚΚΕ που αλληλοσφaζόμαστε, να τον ψηφίσω; Η γειτόνισσα που δεν σκαμπάζει γρί από τα κοινά, μπήκε σε συνδυασμό επειδή λέει το ψηφοδέλτιο πρέπει να έχει και τρείς γυναίκες γιά το καλό του εκλογικού διαμερίσματος αλλά δεν ξέρει από πού υποστηρίζεται
    γιατί ο επικαφαλής ειναι ΚΚΕ αλλα τον στηρίζει η ΝΔ και αυτός που την έβαλε στο ψηφοδέλτιο εινα Πασόκος. Καταλάβατε τι γίνεται ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι πολιτικοί μας είναι ο καθρέφτης μας. Και επειδή η κεντρική εξουσία είναι κάπως απομακρυσμένη από την κοινωνία, όλο και κάποιος διαφορετικός πολιτικός «ξεφεύγει» και εκλέγεται.
    Στην τοπική αυτοδιοίκηση όμως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο. Οι τοπικοί άρχοντες είναι κατ’ εικόνα καθ’ ομοίωση... εμείς. Θέλουμε (ή ανεχόμαστε) τα ρουσφέτια, ρουσφέτια θα μας δώσουν. Ανεχόμαστε (ή επιδιώκουμε) τη διαφθορά, διαφθορά και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι θα πάρουμε.

    Συμφωνώ πάντως με τον yiannis h: αν ζούσα στη Θεσσαλονίκη θα είχα μεγάλο κίνητρο να ΜΗΝ εκλεγεί ο Ψωμιάδης. Όσο αυτός ο άνθρωπος βγαίνει με 55% χάνω κάθε ελπίδα για την πολιτική μας κρίση! Γίνεται ο Ψωμιάδης (που αναφέρεται στον εαυτό του στο γ’ πρόσωπο, σαν τον Ναπολέοντα) να φτιάξει σωστές αποχετεύσεις και αντιπλημμυρικά? Προσοχή: αν εκλεγόταν στις βουλευτικές (και κάποιοι τον ήθελαν για τον ακροδεξιό λόγο του στο κοινοβούλιο) θα το καταλάβαινα. Αλλά για νομάρχη, που κανονικά είναι ένας μάνατζερ –χωρίς πολιτικό λόγο- που πρέπει να φέρνει εις πέρας έργα, αδυνατώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. xaris said...
    "Το θεωρείτε σωστό όμως κ. Δήμου να δίνεται στους πολίτες η ευκαιρία αλλού να μένουν και αλλού να ψηφίζουν;"

    Όχι - καθόλου σωστό. Ειδικά στις τοπικές εκλογές οι πολίτες θα έπρεπε να ψηφίζουν εκεί που μένουν. Αλλά με την κινητικότητα που υπάρχει σήμερα, είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και κατι τζογαδόρικο....
    :)

    Ποιό Κόμμα Θα Κερδίσει Στις Επόμενες Βουλευτικές Εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου;

    Εργατικό Κόμμα
    2.20
    Κόμμα Συντηρητικών 1.615
    Κόμμα Φιλελεύθερων Δημοκρατικών 101.00

    Υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιώς

    Φώφη Γεννηματά 1.05
    Αργύρης Ντινόπουλος 8.00
    Άλλος Υποψήφιος 201.00

    Δήμος Αθηναίων

    Νικήτας Κακλαμάνης 1.03
    Κώστας Σκανδαλίδης 9.00
    Άλλος Υποψήφιος 201.00

    Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης

    Παναγιώτης Ψωμιάδης 1.02
    Βούλα Πατουλίδου 10.00
    Άλλος Υποψήφιος 201.00

    Δήμος Θεσσαλονίκης

    Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος 1.071
    Χρύσα Αράπογλου 7.00
    Άλλος Υποψήφιος 201.00

    Δήμος Πειραιά

    Παναγιώτης Φασούλας 1.70
    Χρήστος Αγραπίδης 2.00
    Άλλος Υποψήφιος 201.00


    Nομαρχία Ηρακλείου
    Σχοιναράκη Ευαγγελία 1.015
    Γρηγοράκης Αντώνιος 10.00
    Άλλος Υποψήφιος 67.00

    Νομαρχία Αχαϊας

    Κατσικόπουλος Δημήτριος 1.015
    Βασιλείου Θεόφιλος 10.00
    Άλλος Υποψήφιος 67.00

    O Φασούλας χμμμ...
    θα τα βγαλει
    τα λεφτα του;...
    :)

    Elections-Bet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Ergotelina - Η Ολλανδία ΔΕΝ έχει τα αγγλικά δεύτερη επίσημη γλώσσα! Eπίσημη γλώσσα είναι τα Ολλανδικά. Αλλά στη βόρεια Ολλανδία χρησιμοποιείται (μόνο στην επαρχία Fryslân) ως δεύτερη επίσημη γλώσσσα η Φρισική (Frisian). Υπάρχουν επίσης και άλλες διάλεκτοι που αναγνωρίζονται ως περιφερειακές γλώσσες βάσει της Ευρωπαϊκής Χάρτας για τις περιφερειακές και μειονοτικές γλώσσες.

    Όμως οι Ολλανδοί μαθαίνουν παραδοσιακά ξένες γλώσσες - το 85% του συνολικού πληθυσμού γνωρίζει βασικά αγγλικά, 55–60% μιλούν γερμανικά και 17% γαλλικά.

    Και το Vlaams Blok αφού καταδικάστηκε ως ρατσιστικό και ξενοφοβικό, άλλαξε όνομα και λέγεται τώρα Vlaams Belang.

    Τέλος, αρχίστε να μιλάτε ελληνικά μπροστά σε Ολλανδό ή Βέλγο με το φίλο σας και θα δείτε ότι θαρχίσει να μιλα κι αυτός ολλανδικά με το δικό του, απλώς για να σας πει πως πρέπει να είστε ευγενικός και να σέβεστε την κουλτούρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σε συνέχεια του τελευταίου comment του zoros...

    Πραγματικά για μένα το πρόβλημα βρίσκεται στο λαό μας... Σε μας τους ίδιους που αντί να σκεφτόμαστε αντικειμενικά του τι συμβαίνει γύρω μας και αντί να θυμηθούμε:

    α)πόσες φορές αναθεματήσαμε για τις διαφορες κακοτεχνίες που απειλούν την αισθητική μας ή μπλοκάρουν τη ζωή μας

    β)τα ρουσφέτια που ακούμε γύρω μας και μιας πιάνει μια κρίση ηθικής και θέλουμε να σταματήσουν και βρίζουμε,

    γ)τα σκάνδαλα και το ξέπλημα χρημάτων που δημιουργούν ελλείματα τα οποία τελικά εμείς πάλι θα κληθούμε να πληρώσουμε,

    αντί, λοιπόν, να τα θυμηθούμε και να ρίξουμε μια μεγάλη και ελληνικότατη ΜΟΥΤΖΑ, μιας πιάνει ένας πατριωτισμός, ένα οπαδικό πάθος λες και πάμε στο γήπεδο και τι κάνουμε τελικα;

    Βγαίνουμε στους δρόμους, φωνάζουμε συνθήματα αναχρονιστικά που ακόμη και η γιαγιά μου που έζησε και χούντα και κατοχή αρνείται να ξεστομήσει και τελικά τηρούμε την "οικογενειακή παράδοση" προς κάποιο κόμμα και από επομένη αρχίζουμε πάλι τη γκρίνια... Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε και δε μας λυπάμαι καθόλου... Άξιος της μοίρας του είναι ο Έλληνας, ανώριμος πολιτικά και με μια μεταπολιτευτική δημοκρατία πολύ νέα για να έχει κατασταλάξει βαθιά στις καρδιές μας.

    Ειμαι 23 χρονών και βαθιά απογοητευμένος απο τους συνομηλικούς μου που ακολουθούν αυτές τις οπαδικές συμπεριφορές, που φωνάζουν συνθήματα για αλλοτινές εποχές λες και ήταν εκεί, που χειραγωγούνται (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!) μεσα στα ίδια μας τα πανεπιστήμια! Πουθενά αλλού στον κόσμο δε συμβαίνει αυτό. Τέτοιο προπαγανδιστικό δηλητήριο μέσα σε πανεπιστήμια είναι πρωτοφανές. Αν λοιπόν οι νέοι δε πολεμάνε πια τα ρουσφέτια και τα κάθε λογής χυδαία πολιτικά μέσα τότε πως και ποιοι θα αλλάξουν τη νοοτροπία του τόπου;

    Απο Δευτέρα μην ακούσω παράπονα γιατί ΕΜΕΙΣ φταίμε... :P LOL..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Νομίζω ότι στην Αττική υπάρχουνε περίπου 80 Δήμοι...Έχουμε μετά νομαρχία ανατολικής και νομαρχία δυτικής Αττικής.
    Έχουμε βέβαια και υπερνομαρχία.Πάνω από αυτά έχουμε την περιφέρεια και πιο πάνω κάποια υπουργεία που έχουνε αρμοδιότητες των δήμων.
    Είναι δυνατόν να γίνει κάτι με τέτοιο μπλέξιμο? Δεν μου φαίνεται και πολύ επανιδρυμένο αυτό το κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κι όμως.

    Η τοπική αυτοδιοίκηση, περιλαμβάνει όλα τα "αντικειμενικά" κριτήρια για να λειτουργεί η λαϊκή κυριαρχία.

    - Υπάρχουν σαφώς προσδιορισμένα και (κυρίως) ορατά όρια, αυτά του Δήμου.
    - Η διαπροσωπική επαφή (στους περισσότερους Δήμους της χώρας) είναι εφικτή και συχνά αναπόφευκτη.
    - Υπάρχει άμεση γνώση των προβλημάτων, από τους πολίτες, η μόνη ουσιαστική γνώση: βιωματική.

    Τι διακρίνει μια πόλη από έναν καταυλισμό ή συνάθροισμα καταυλισμών;
    Η αγορά (με την αρχαιοελληνική έννοια).
    Σήμερα η αγορά είναι εφικτή - κι εδώ που "είμαστε", αγορά είναι.

    Απλώς, έχει αναδυθεί με τις πολιτειακές στρεβλώσεις και τις διαδικασίες αποκλεισμού των πολιτών, ένα status μη συμμετοχής. Δεν είναι αποτέλεσμα πρακτικών προβλημάτων εδώ, είναι καθαρά θέμα επιλογής.

    Η λύση που εγώ θα επέλεγα:

    - Ανακλητότητα των "εκπροσώπων" μας από τα εκλεκτορικά σώματα που τους επιλέγουν. Mε όλα τα οργανωτικά συμπαρομαρτούντα που θα έκαναν μια τέτοια διαδικασία ρεαλιστική και βιώσιμη. Αυτά (τα συμπαρομαρτούντα) εξ ανάγκης θα οδηγούσαν στην ενεργοποίηση των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα και από μένα.
    Σήμερα μου δίνετε η ευκαιρία να τα πω χύμα και τσουβαλάτα.

    Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο.
    Πλεον τα κόμματα μας έχουν καταλάβει απόλυτα.
    Και μας ράβουν κουστουμάκια στα μέτρα μας.
    Εξηγούμε.
    Για την υπερνομαρχία της Αθήνας το ΠΑΣΟΚ επέλεξε την διακριτική στα καθηκοντά της Φώφη Γεννηματά.
    4 χρόνια δεν μας ενόχλησε καθόλου.
    Γιατί επιλέγη? Μα γιατί τα γκάλοπ της έδιναν σίγουρα νίκη με άνεση.
    Σε όλη την τριάδα φυσικά ανεξάρτητα αν με τον Σγουρό δεν μιλιέται καθόλου. Μην χαλάσουμε την συνταγή και κόψει η σούπα. Θα επιλέξουμε αυτούς που θέλει ο λαος.
    Τι έκανε η ΝΔ γιατη υπερνομαρχία?
    Έλαβε σοβαρά υπόψην τα γκάλοπ και έψαξε μήπως με κάποια άλλη επιλογή κάνει την διαφορά.
    Αν τα γκάλοπ έλεγαν οτι με τον σπαζοκλαμπάνια θα έπαιρνε την υπερνομαρχία θα τον κατέβαζε χωρίς δεύτερη κουβέντα.
    Αλλά επειδή δεν είμαστε ακόμη τόσο ηλίθιοι δεν θα κατεβάσει τον σπασοκλαμπάνια.
    Τι έκανε λοιπόν? Αποφάσισε τάχα μου τάχα μου να στηρίξει την αυτοδιοίκηση. Κατεβάζει τον Ντινόπουλο που έχει τεράστια γνώση των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης ( υπήρξε 3 χρόνια δήμαρχος) και του δίνει την δυνατότητα να αποτελειώσει το έργο του.
    Έβαλε λοιπόν επικεφαλή τον Ντινόπουλο και οχι τους άλλους 2 (Πιπιλή, Σπυρίδων) και ας έχουν οι άλλοι τα διπλά και τα τριπλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση.
    Το απίστευτο είναι οτι οι άνθρωποι δεν γνωρίζονται ούτε μεταξύ τους. Κατά τα άλλα θα αποτελέσουν ομμάδα που θα επιλύσει τα προβλήματα της super duper ouaou υπερνομαρχίας μας.
    Πάμε τώρα στις Αθήνα.
    Εκεί η ΝΔ εμπιστεύτηκε τα γκαλοπ (πρωτότυπο) Ο διακριτικός (ούτε αυτός έκανε τίποτα) Κακλαμάνης αφου πέτυχε απόλυτα σαν υπουργός υγείας (γι'αυτό και τον αλλάξανε) τώρα θα αναλάβει (να ολοκληρώσει) το έργο του στο δήμο της Αθήνας (να προσέξει μόνο μην μας πονέσει.)
    Πρωτότυπησε και το ΠΑΣΟΚ (γκαλοπ) επέλεξε τον Σκανδαλίδη. Τι να πω εγω για τον Σκανδαλίδη. Μιλούν τα έργα του. Γεμάτοι οι δρόμοι και οι πλατείες από έργα του. ( Το ίδιο παρακαλώ και εκείνον αν τυχον και βγει, μην μας πονέσει πολύ).
    Πάμε στον Πειραιά.
    Εδω τη ζω την κατάσταση καθημερινά.
    Η ΝΔ επέλεξε τον Αγραπίδη που 2 (αριθμός δύο) τετραετίες προσπαθεί και αυτός να "ολοκληρώσει" το έργο του και δεν τα έχει καταφέρει. Ελπίζω να τα καταφέρει για τί δεν αντέχω άλλο (τσούζει!!!)
    Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τον Φασούλα. Πειραιώτης από μικρός ( θα πηγαίνει στο δημαρχείο με το χάρτη) όπως και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιλέχθηκε γαι τις τεράστιες γνώσεις του στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μην γελάτε ξέρετε πόσες πόλεις έχει επισκεφθεί ο Φασούλας με τον ΠΑΟΚ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και την Εθνική Ομμάδα?
    Πάμε Θεσσαλονίκη?
    Στην νομαρχία έχουμε τον συνήθη φασίστα Ψωμιάδη για τον οποίο κάποτε θα πρέπει να ντραπούν οι Θεσσαλονικείς που τον επέλεξαν να παραμείνει στη θέση του (έχει καλές επαφές με το Θεο) και έτσι δεν θα έχει Θεομηνίες και μπορεί και με κανένα θαύμα να γίνει το μετρό.
    Από το ΠΑΣΟΚ η Πατουλίδου. Εξαιρετική αθλήτρια που αγαπάει πάρα πολύ την Ελλάδα ( σε σημείο που θέλει να την γαμήσει κιόλας) δεν φταίω εγώ εκείνη το είπε.
    Πάμε στο δήμο τώρα.
    Η ΝΔ αφήνει εκεί τον νυν (τόσοι ολοκληρώσανε να μην ολοκληρώσει και αυτός?)
    Το ΠΑΣΟΚ έβαλε μια Αράπογλου. Ας με συγχωρέσει η κυρία θα γλιτώσει από την κριτική μου γιατί ειλικρινά ελάχιστα την γνωρίζω. Ισα που την έχω ακουστά.
    Τέλος για την Καραχασαν έχουν μπερδευτεί πολύ τα πράγματα. Μια γεναία επιλογή όσον αφορά την καταγωγή της κυρίας αλλά όπως δείχνει είναι νωρίς να κριθεί ακόμη φαίνεται λίγη.
    Ελπίζω πως η ΝΔ θα ακούσει τα γκαλοπ και θα βάλει τον Παπαθεμελή αντίπαλο για να πάρει την νομαρχία περίπατο.

    Μήπως οι ευθύνες μας έχουν μεγαλώσει?
    Μήπως είμαστε τόσο ηλίθιοι και έτσι μας συμπεριφέρονται?

    Δεν αναφέρθηκα καθόλου στους υποψήφιους της Αριστεράς οχι γιατί τους υποστηρίζω αλλά γιατί τα χάλια είναι πολύ μεγαλύτερα εκεί και θέλει ξεχωριστή αναφορά (εβδομαδιαίο αφιέρωμα)για να τα αναφέρουμε.

    Ξέρω οτι άλλοι θα συμφωνήσετε, άλλοι θα γελάσετε άλλοι θα με βρίσετε.
    Ελπίζω μόνο να σας προβλημάτισα λίγο΄.
    Όσο για μένα?
    Σκεφτόμου να ψηφίσω ΠΟΠΑΫ.
    Αλλά μάλλον θα ψηφίσω αυτόν που θα μου κάνει το λιγότερο κακό.

    Καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ proinos
    Ευχαριστώ για την υπενθύμηση του νόμου, ήλπιζα να έχει καταργηθεί (επιτέλους!) ή έστω να είναι "ανενεργός". Άλλο νόημα έχει η αποχή από τις εκλογές και άλλο η λευκή ψήφος. Τον καιρό που έμενα στη Γαλλία χαιρόμουν να βλέπω τους Γάλλους (φίλους, γνωστούς αλλά και αγνώστους) να αποφασίζουν ελεύθερα αν θα πάνε μέχρι την κάλπη ή αν θα προτιμήσουν να πάνε για πικνικ σε κάποια κοντινή εξοχή (ζούσα σε όμορφη επαρχιακή πόλη). Αύριο τελικά μάλλον θα το...ρισκάρω και δε θα πάω. Ελπίζω να μη μου βάλουν τις χειροπέδες και με οδηγήσουν στον Κορυδαλλό. Όσο για διαβατήριο, ουφ! ευτυχώς πρόλαβα και έβγαλα τις προάλες από αυτά τα καινούργια με το τσιπάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "Σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος... είναι υποχρεωτική"!!!!!

    Λένε ότι το να ψηφίσεις είναι δικαίωμα-υποχρέωση. Σαν να λέμε νεκρός-ζωντανός... ζόμπι :) Πως γίνεται να είναι ταυτόχρονα δικαίωμα και υποχρέωση; Ή το ένα θα είναι ή το άλλο. Στην μια περίπτωση αν θέλω το εξασκώ ενώ στην άλλη είμαι υποχρεωμένος (υποθέτω υπάρχει κάποια ποινή).

    Με το ζόρι να έχεις άποψη... Άσε που οι περισσότεροι ψηφίζουν ποδοσφαιρικά:
    Το κόμμα είναι η ομάδα μου και δεν το αλλάζω με τίποτα (ακόμα και αν δεν πραγματοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα, ακόμα και αν το άλλο κόμμα έχει καλύτερο πρόγραμμα). Θα ψηφίσω το τάδε κόμμα γιατί οι γονείς μου, οι παππούδες μου, οι φίλοι ήταν αυτό το κόμμα κτλ.

    Υπάρχει και μια άλλη ομάδα ανθρώπων που ψηφίζουν ένα κόμμα γιατί τους έχει κάνει ρουσφέτι (θέση στο δημόσιο etc)

    Ευτυχώς από τις επόμενες εκλογές θα έχω κάτι να ψηφίσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @synas
    Δυστυχώς, συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου. Κι εγώ στη Ν.Σμύρνη ψηφίζω. Νομίζω ότι οι δημοτικές εκλογές αποτελούν πια "παρωδία". Όχι μόνο στη Νέα Σμύρνη, αλλά σχεδόν σε όλους τους δήμους.

    Νομίζω ότι ο μοναδικός τρόπος για να γίνει η μεγάλη ανατροπή στις δημοτικές εκλογές είναι να ΜΗΝ ξαναψηφίσουμε:

    1)Υποψήφιους που στηρίζονται από κόμματα.
    2)Υποψήφιους που ρυπαίνουν με τη φάτσα τους την πόλη.
    3)Υποψήφιους που εξελέγησαν και δεν έκαναν έργο.

    Αλλά κυρίως το πρώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Νομίζω ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα θεσμών.
    Και για να γίνω σαφής, θα αναφέρω το εξής παράδειγμα:
    Στην Αθήνα και τον Πειραιά, 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι ψηφίζουμε υπερνομάρχη και νομαρχιακούς συμβούλους που υποτίθεται μας αντιπροσωπεύουν στο νομαρχιακό συμβούλιο. Αν δείτε τα αποτελέσματα, οι πλειοψηφία των «εκλεγμένων» συμβούλων εξελέγησαν με 10-15 χιλ. ψήφους. Ερώτηση. Αυτοί οι άνθρωποι, ποιόν εκπροσωπούν? Εμένα που δεν τους ψήφισα, το κόμμα που τους υποστήριξε, ή τους 15χιλ. ψηφοφόρους τους, δηλ. το 0.5% του εκλογικού σώματος? Πρακτικά βέβαια δεν εκπροσωπούν κανένα, αλλά λέμε τώρα.

    Το ίδιο ισχύει και για τους δημοτικούς συμβούλους, τους διαμερισματικούς, αλλά ακόμα και για τους βουλευτές μας. Κάθε φορά ψηφίζω τον λιγότερο κακό από όλους τους υποψήφιους, αλλά ποτέ μου δεν έχω σταυρώσει κανέναν. Ο λόγος είναι ότι τα εκλογικά φυλλάδια δεν γράφουν ποτέ τις απόψεις τους για το δήμο μου ή για τη γειτονιά μου, αλλά μόνο μερικές βαρύγδουπες γενικολογίες. Το αποτέλεσμα αυτής της κουτσής δημοκρατικής εκπροσώπησης, είναι να εκλέγονται πάντα οι εκλεκτοί των καλά οργανωμένων ομάδων, όπως είναι η εκκλησία, και οι κομματικοί μηχανισμοί. Κι αυτό φυσικά έχει συνέπειες.

    Το σωστό πιστεύω θα ήταν ο χωρισμός των νομαρχιών και των Δήμων σε διαμερίσματα. Κάθε διαμέρισμα θα εκλέγει έναν αντιπρόσωπο για το συμβούλιο, που θα γνωρίζει τα προβλήματα της γειτονιάς ή της περιοχής του, και θα έχει διαρκή επαφή με τους ανθρώπους που εκπροσωπεί, ασχέτως αν τον εψήφισαν ή όχι. Πιστεύω ότι μόνο έτσι θα λειτουργούσε σωστά ο θεσμός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Για να μην αναφερουμε μονο τα στραβα, ας μην ξεχναμε και τον " Καποδιστρια" που, κατα την ταπεινη μου γνωμη, εδωσε νεα ωθηση στην τοπικη αυτοδιοικηση. Το χωριο μου, απο ενα ασημαντο χωριουδακι της ελληνικης περιφερειας μετατρεπεται σταδιακα σε κεντρο πολυ αξιολογων πολιτιστικων εκδηλωσεων, γινονται εργα υποδομης κτλ. Επιπλεον, το πιο σημαντικο για μενα, διακρινω ενα γενικοτερο κλιμα εξωστρεφειας, ο δημοτης αισθανεται μερος μιας οντοτητας που δεν περιοριζεται στα στενα πλαισια του χωριου του.
    Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν Χαρχουδες. Απλα, στους μικρομεσαιους δημους οι δημοτες επιλεγουν κατα βαση προσωπα και ακολουθουν λιγοτερο την κομματικη γραμμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @Takis Alevantis

    Εχεις όμως ήδη καθιερώσει
    στο blog σου,με το πρώτο
    post
    ως δευτερες επίσημες
    αγγλικα και γαλλικά...
    :-)
    Eλπίζω να μην ανακαλύψει
    κανένας γνωστός σου Φλαμανδός
    οτι παρέλειψες τα Φλαμανδικά..

    @Πρόσφατα 8 Οκτωβρίου είχατε
    στο Βελγιο δημοτικες εκλογες

    Πως ειναι εκει ο Καποδίστριας;
    Προοδεύει;;...

    @Περιμενω και απο Λευτερη,Πανασχημη
    εκλογικό ρεπορταζ απο Αμερικη
    :-)
    Η Χίλαρυ,μαθαίνω ..σκίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Λυπάμαι, αλλά μου είναι αδύνατο να πάρω στα σοβαρά μια χώρα που διατυπώνει φράσεις όπως "το δικαίωμα της ψήφου είναι υποχρεωτικό", τη στιγμή μάλιστα που είναι ανίκανη να θεσπίσει την επιστολική ψήφο. Ως εκ τούτου, οι "άρχοντές" της μου είναι χρήσιμοι μόνο για να με κάνουν να γελάω.

    Και μάλλον δεν είμαι μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Νομίζω, αγαπητέ Γάτε και λοιποί παροικούντες στο blog, ότι τα σχόλιά σας σήμερα είναι υπέρ του δέοντος απαισιόδοξα και μηδενιστικά.
    Προφανώς η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα έχει πολλά στραβά. Είναι φυσικό. Πριν 8 χρόνια δημιουργήθηκαν δήμοι. Ναι, καλά διαβάσατε. Πριν 8 χρόνια. Με τον "Καποδίστρια" (που δεν αφορούσε την Αττική).
    Μέχρι τότε οι Δήμοι υπήρχαν απλώς τυπικά, ως διοικητικές υποδιαιρέσεις.

    Σιγά-σιγά τα πράγματα έχουν ξεκινήσει να αλλάζουν. Σε αρκετούς μικρούς δήμους εκλέγονται άξιοι άνθρωποι. Ο κόσμος όλο και περισσότερο ψηφίζει μη κομματικά. Ακόμη και αυτοί οι Δήμαρχοι που δεν είναι α' διαλογής αναγκάζονται να προσπαθούν να δείξουν ότι κάνουν κάτι.
    Η δύσμοιρη Αθήνα (και Θεσσαλονίκη) δυσκολεύονται ακόμη γιατί εκεί παίζονται και παιχνίδια εντυπώσεων, ανάμεσα στους θαμώνες του DaCapo, αλλά και, κυρίως, γιατί η κεντρική εξουσία θέλει να έχει λόγο, να κάνει κουμάντο, να κόβει κορδέλες. Να φαίνεται...
    Αν και στην Αθήνα επιλέγονται τουλάχιστον άνθρωποι κάποιας σοβαρότητας. Και τα οικονομικά του Δήμου της Αθήνας είναι σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση.

    Η υπόλοιπη Ελλάδα όμως, σιγά-σιγά απελευθερώνεται από την κομματοκρατία. Όσο πάει και σε περισσότερες και μεγαλύτερες πόλεις.

    Και για τα άσχημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, συγγνώμη αλλά... απορώ που απορείτε! 8 χρόνια ζωής, στην Ελλάδα. Τι περιμένατε; Ξαφνικά να κατέβουν οι άγγελοι απ'τους ουρανούς; Διαβάστεθυμηθείτε) και τα άρθρα του Μανδραβέλη. Τα λέει πολύ καλά. Οι κοινωνίες εξελίσσονται, μαζί με τους θεσμούς. Και στις ΗΠΑ ως τις αρχές του 20ου αιώνα γινόταν της τρελής στους δήμους. Το Central Park, στη Νέα Υόρκη, κατασκευάστηκε (1860s)επί μίας άκρως διεφθαρμένης και ρουσφετολογικής δημοτικής αρχής.
    (Ωστόσο, γινόταν έργο, λόγω της πίεσης των πολιτών, έστω και πανάκριβο. Σ'αυτό το στάδιο, το μεταβατικό βρισκόμαστε κι εμείς περίπου αυτή τη στιγμή.)

    Υ.Γ.1 Πράγματι ο ρόλος της δικαστικής εξουσίας είναι κρισιμότατος, όπως σημείωσε κάποιος.

    Υ.Γ.2 @Τάκη Αλεβαντή: Οι προτάσεις της "Φιλελεύθερης Συμμαχίας" αυτή τη στιγμή δεν είναι παρά αρχικές ιδέες 5-10 ατόμων που αποτελούν μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Άρα, υπομονή. Πάντως, μιλώντας σε επαγγελματική συνάντηση με Μαλτέζους πρόσφατα μου έλεγαν πόσο μεγάλο πλεονέκτημα τους δίνει στα διεθνή fora το γεγονός ότι έχουν ως 2η γλώσσα τους (όχι "επίσημη" αλλά "γλώσσα εργασίας") τα Αγγλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κατά τη διάρκεια μίας τετραετίας οι ερωτικές φιλίες με τους δημοτικούς φόρους αναπληρώνουν τον αυθεντικό ερωτικό πόθο που πλημμυρίζει την ελληνική ψυχή μόνον κατά την Κυριακή εκείνη που δεν είναι μία κοινότατη ή της Ορθοδοξίας.

    Ξημέρωμα Κυριακής, της ονομαζόμενης και της ερωτικής εκλογικής διαδικασίας, ξυπνάει ο Παντοκράτορας δίπλα στις ασπιρίνες του τις απαγχονισμένες, σφίγγει τη χειροβομβίδα του Αιγαίου, φοράει τα συννεφάκια του τα καθημερινά, απρόκλητος προβαίνει στις απαραίτητες Ζίου Ζίτσου λαβές για να ξαναγίνει αόρατος και κατεβαίνει για ανεπίσημη επίσκεψη στις γενικές νομαρχιακές βάσεις του θανάτου.

    Στα νοσοκομεία τα cartel των κτηνοτρόφων του προσμένουν συναισθηματικές εκπτώσεις μετά την εντατική ηλιοθεραπεία της γαλαξιακής μας ζύμωσης. Βγάζει από τους κρατήρες των ηφαιστείων του Ποσειδώνα και προσφέρει θρυαλλίδες ροδαμού, συρραπτικά, Buna-S, ξεφυσάει επαγγελματικές νόσους τυπογράφων και ραδιοχρονολογημένες αρθρίτιδες που καίγονται στην ατμόσφαιρα εκλύοντας παγωμένο νυχτερινό φως, απελευθερώνουν στους κλιματιζόμενους χώρους αέριο sarin και ορμονικούς βρωμοεστέρες που προκαλούν τον ύπνο, τη σιωπή και το θάνατο του Μότσαρτ.

    Θέτει έτσι σε τροχιά το πατρικό του φίλτρο και μόνο με ένα νεύμα καταργεί τον αισθησιακό παροξυσμό που οι αντιπρόσωποι του βιώνουν κατά τις μεγάλες γιορτές της πίστης, όταν ανακρίνουν τους κοινοβουλευτικούς άνδρες λεπτομερώς για τα θηλυπρεπή πεπραγμένα τους.

    Κατόπιν, παίρνουν σάρκα και οστά οι μετρήσεις στο Αιγαίο. Λαμβάνει υπαρκτή ποσότητα θαλασσινού νερού, απομονώνει τα ανόργανα άλατα και την 1,2,3-πουτανοτριόλη που αφήνουν ως προϊόν της αλληλεπίδρασης με τη θάλασσα οι χαμαίτυποι που παρουσιάζουν τις αποδείξεις της ζωής στα σεσημασμένα τηλεοπτικά λούκια, και ελέγχει την οξύτητα με το πεχαμετρικό του περιστέρι.

    Μόλις που προλαβαίνει να παραδώσει τα αποτελέσματα στους αριθμοθεωρητικούς καντηλανάφτες που ειδικεύονται σε μετρήσεις κοινής γνώμης στις εξόδους των νεκροταφείων όταν εγκλωβίσουν οι κάλπες μέσα τους το φως και αποκατασταθεί στη ζήση μας ο ζοφερός του μεσαίωνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα είναι ότι εμείς δεν αποτελούμε το target group των πολιτικών. Για κάθε έναν από μας που σκέφεται κριτικά και στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της πολιτικής ζωής προσπαθώντας να βρει την χρυσή τομή για το ποιον θα ψηφίσει, υπάρχουν 10 πρόβατα που θα ψηφίσουν τυφλά κομματικά.

    47 comments κριτικής σκέψης άρα και "κοινωνικά υπεύθυνης" ψήφου = 470 ψήφοι προβάτων που ψηφίζουν κομματικά. Δεν δίνουν δεκάρα οι πολιτικοί για τους 45. Τους 450 θέλουν. Επομένως, ότι και να λέμε...

    Αυτό που με προβληματίζει και με εκπλήσει επίσης, είναι ότι, τουλάχιστον στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει φιλοδοξία στους πολιτικούς που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν περιμένω από κάποιον που ασχολείται με τα κοινά να μην τ'αρπάξει από κάπου. Περιμένω όμως να είναι φιλόδοξος! Να πει δηλαδή "ΕΓΩ θα κάνω αυτό το μεγάλο έργο στην πόλη μου και θα με θυμούνται για αυτό" (κι ας τα αρπάξει)! Εντάξει η τιμιότητα δυσεύρετη αλλά η φιλοδοξία; Τόσο άχρηστοι είναι;

    @ Stavros Katsaris

    LOOOOOL!!! ΩΡΑΙΟ ΠΟΣΤ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @Heinz said (Σαβ Οκτ 14, 11:11:38 πμ):

    "(χτες το βράδυ κατέληξα γιατί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία ΔΕΝ μπορεί να περπατήσει, αλλά είναι άλλη υπόθεση αυτό)"

    Μάλλον ...άργησες λιγάκι ;)

    Υ.Γ. Όσο για το σχόλιό σου, απολαυστικότατο - άσε που η ...αυτογνωσία σου σπάει κόκαλα :))

    Στα σοβαρά τώρα, η απαξίωση της πολιτικής και η αδιαφορία μας για τα "κοινά" κάνει κακό ΠΡΩΤΙΣΤΑ σε μας τους ίδιους. Αν οι ίδιοι όχι μόνο δεν ψηφίζουμε, αλλά και δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε στα κοινά, δε μπορούμε να ελπίζουμε σε βελτίωση της κατάστασης.

    Καλά είναι τα άρθρα, οι προτάσεις και η κριτική σε εφημερίδες, περιοδικά και blogs ή τα σχετικά βιβλία που μπορεί να εκδώσει κάποιος ως "εκπρόσωπος" της "Τετάρτης Εξουσίας", αλλά πολύ φοβάμαι ότι εκείνοι που βρίσκονται στις ...άλλες εξουσίες είναι πολύ απασχολημένοι ακούγοντας τα "αιτήματα" των ψηφοφόρων τους, για να ...ιδρώσει το αυτί τους - ειδικά αν είμαστε μειοψηφία και δε δεχόμαστε να ζητήσουμε "εξυπηρέτηση".

    Εάν επιθυμούμε λοιπόν ΣΟΒΑΡΑ να αλλάξει κάτι και δεν υπάρχουν διαθέσιμοι "τρίτοι" για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, έχουμε τις εξής επιλογές:

    1) Να μεταναστεύσουμε σε άλλο κράτος, όπου προσδοκούμε μια καλύτερη πολιτική κατάσταση - φυσικά οι όποιες προσδοκίες μας μπορεί να διαψευστούν.

    2) Να κατέβουμε οι ίδιοι ως υποψήφιοι είτε ανεξάρτητα είτε σε συνδυασμό με άλλους που εκφράζουν παρόμοιες "πολιτικές πεποιθήσεις" είτε στα πλαίσια ενός από τους ήδη υπάρχοντες συνδυασμούς, με την ελπίδα πως θα ακουστεί και η δικιά μας φωνή και θα πείσει τους υπόλοιπους - πολύ συχνά τέτοιες ελπίδες αποδεικνύονται ...φρούδες.

    3) Να καταλάβουμε την εξουσία πραξικοπηματικά. Προτού αρχίσουν κάποιοι να εκτοξεύουν "βολές", να τονίσω πως παραθέτω απλά, ξερά και "μαθηματικά" τις δυνατές επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τις επικροτώ ή τις θεωρώ και πολύ πιθανές.

    4) Να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε, πιέζοντας (δεν ξέρω με ποια "μέσα") τη δημιουργία ανεξάρτητης κρατικής, ομοσπονδιακής ή άλλης "περιφερειακής" πολιτικής οντότητας που θα μας (ποιους;) εκφράζει, με μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό ανεξαρτησίας από το επίσημο Ελληνικό Κράτος. Π.χ. κάποιες βίλες στο Ψυχικό, προφανώς υπάγονται σε μια τέτοια κατάσταση (μέχρι και ιδιωτικό στρατό μπορεί να διαθέτουν), ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε την περίπτωση του Αγίου Όρους.

    Αν εκείνοι μπορούν να έχουν τη δικιά τους "Πολιτεία" με βάση έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο κοινωνικής αντίληψης και οργάνωσης και με σαφείς διακρίσεις εις βάρος συνανθρώπων μας (οι γυναίκες απαγορεύονται ρητά), γιατί δε μπορούμε να διεκδικήσουμε και κάποιοι με άλλα "κριτήρια" έναν χώρο με υψηλό βαθμό "αυτοδιοίκησης";

    (προσωπικά δεν το βλέπω ούτε σε εκατό χρόνια, αν και στο μεταξύ θα έχουν πιθανότατα καταργηθεί οι υπάρχουσες "οντότητες")

    Πάντως, αν όλοι είναι "ίδιοι" τελικά, θα μπορούσαμε να καταργήσουμε εντελώς τη (χρονοβόρα και ευρωβόρα) διαδικασία της ψηφοφορίας και να καταλαμβάνονται οι θέσεις εξουσίας με ...κλήρωση :))

    Υ.Γ. Εγώ θα ψηφίσω τον Λευτέρη πάντως - μέσω Internet φυσικά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. mantz δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο "Καποδίστριας" ήταν ένα επαναστατικό μέτρο και άλλαξε το τοπίο. Τώρα για το αν αλλαξε και την ουσία... περισσότερη δύναμη σημαίνει (συνήθως) και περισσότερη διαφθορά. Τα οικονομικά του Δήμου της Αθήνας είναι καλά (αν ξεχάσουμε τα δάνεια) αλλά η Μαφία των Σκουπιδιών ζει και βασιλεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ergotelina - Καποδίστριας; Ποιός Καποδίστριας; Και το ιστολόγιό μου δεν έχει «επίσημες» γλώσσες, αλλά γλώσσες εργασίας ...

    @Mantz - Δεν είναι απλώς προτάσεις! Εμένα μου ήλθε ένα ηλ-ταχυ που μου ζητά υπογραφή, επικυρωμένη από επίσημη αρχή για να γίνω ιδρυτικό μέλος. Αν κατατεθεί πάντως κάτι τέτοιο στον Άρειο Πάγο θάχει πλάκα να απορριφθεί ως «αντίθετο» στο Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα.

    Όσο για τους Μαλτέζους, όπως και για τους Κυπρίους εξάλλου, η γνώση της αγγλικής σίγουρα αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα. Όπως και κάθε γλώσσα που μιλά κανείς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @μυλωνάκη - νέες ιδέες παράγει το 1% του πληθυσμού, άρα σίγουρα και ενδιαφέρουν παραπάνω οι 45 από τους 450 - υπό την προϋπόθεση ότι οι 45 διαδίδουν την άποψή τους και επηρεάζουν τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. «Αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες» κλπ. κλπ.

    Με κάποιον «μαγικό» τρόπο, όποιον κι αν ψηφίσεις, βγαίνει πάντα ο χειρότερος!

    Ευτυχώς, στο δημοτικό επίπεδο τουλάχιστον, δραστηριοποιούνται και κάποιες κινήσεις που αξίζει τον κόπο να στηριχτούν, όπως «Το λιμάνι της αγωνίας» ή η «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» με πλούσια δράση στο ενεργητικό τους (ε, ναι, συνασπισμένοι κι αριστεριστές είναι, τι περιμένατε, δράση περί τα κοινά από δεξιούς;) Βρείτε τους αντίστοιχους συνδυασμούς στο δήμο σας - αν τους βρείτε - και στηρίξτε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @takis alevantis,
    συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου του Σαβ Οκτ 14, 07:22:59 μμ.

    @mickey,
    συμφωνώ ότι είναι λανθασμένη η απαξίωση της πολιτικής.
    Αν θυμάσαι, σε προηγούμενο post (ποιο να 'ταν άραγε;) είχα αναφέρει και συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών που εκτιμώ.

    Την απόφασή μου να μην ψηφίζω τα τελευταία χρόνια την πήρα διότι πιστεύω ότι η αποχή ίσως δίνει ισχυρότερο μήνυμα απ' ότι το λευκό (ως μεγαλύτερο "κόμμα"!).

    Πάντως, κάθε φορά που υπάρχει κάποιος υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές ή κάποιο κόμμα στις βουλευτικές που να με πείθουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξουν, τους ψηφίζω.

    Άσχετα, αν τελικά, κατά πάσα πιθανότητα, θα απογοητευτώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτές τις εκλογές της ζω έντονα. Στην κοινότητά μας (μετά τις εκλογές θα γίνει δήμος) κατεβαίνουν 5 συνδυασμοί (δύο από το χώρο της ΝΔ) με 25 υποψήφιους ο καθένας. Από τους 18.000 κατοίκους ψηφίζουν μόνο οι 4.600. Σε κάθε συνδυασμό υπάρχουν πολλοί φίλοι και αρκετοί απλοί γνωστοί. ΄Ετσι το τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά από…ζητιάνους ψήφου. Οι επισκέψεις πάντως έγιναν κουραστικές. Υποσχέσεις για μεγάλα έργα ακούστηκαν, μαγικά ραβδάκια για επίλυση των προβλημάτων κρατούσαν όλοι, ύφος γλοιώδες και κολακείες φτηνές βγήκαν από τα χείλη τους, ενώ μοίρασαν ψηφοδέλτια σταυρωμένα, λες και απευθύνονταν σε διανοητικά καθυστερημένους.

    Θα ακολουθήσω τον heinz και θα ψηφίσω τον καλύτερο από την μετριότητα όλων, χωρίς κομματικά κριτήρια. Θα ήθελα όμως να υποστηρίξω τον «μαύρο γάτο»!

    Αυτός που υποσχέθηκε τα λιγότερα και δεν υποτίμησε τη νοημοσύνη μου θα κερδίσει την ψήφο μου. Θα «σταυρώσω» δε μόνο γυναίκες μήπως και μια μεγαλύτερη συμμετοχή τους στα κοινά φέρει κάποια βελτίωση! Και ο…Θεός βοηθός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αν η συμμετοχή των σχολιαστών είναι ανάλογη με το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων... θα έχουμε αρκετή αποχή αύριο.

    Κι αυτοί που θα ψηφίσουν λίγο σαν αγγαρεία το βλέπουν.

    Είδατε εσείς πουθενά ενθουσιασμό; Πάθος; Έστω, ενδιαφέρον;

    Εγώ τίποτα - πουθενά. Πιο κρύες εκλογές δεν έχω ζήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αγαπητέ Κε Δήμου,
    Είναι πρώτη φορά που γράφω στο blog σας , το παρακολουθώ καθημερινά. Παίρνω το θάρρος να γράψω γιατί το θέμα σήμερα είναι πολύ σημαντικό.
    Υπάρχει μια απαξίωση απέναντι στην πολιτική και ότι σημαίνει αυτή για το μέσο Έλληνα πολίτη.
    Έχει μεγαλύτερα προβλήματα να ασχοληθεί παρά να ασχοληθεί ποιος θα «βελτιώσει» το περιβάλλον που ζει.
    Στο προηγούμενο θέμα, υπάρχει σχόλιο της Θεάς Aphrodite Σαβ Οκτ 14, 04:51:40 πμ που περιγράφει χαρακτηριστικά την κατάσταση που ζούμε .
    Στο «χέρι», «ψήφος», μας είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο για το μέρος που ζούμε.
    Να επιλέξουμε το μη χείρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Νύχτωσε.

    Απόψε όλη νύχτα θα γυρνάνε από πόρτα σε πόρτα. Σαν τον άγγελο του Θεού των Εβραίων που σκότωσε τα παιδιά των Αιγυπτίων (μπρρρ....)

    Θα τάξουνε δουλειές σε δημοτικές επιχειρήσεις, νομαρχιακά προγράμματα, λεφτά από την Ευρώπη.
    Θα τάξουνε ασφάλεια, χρήματα, δόξα.
    Θα τάξουνε ευτυχία.

    Κάποιοι δυστυχισμένοι θα κοιμηθούν ευτυχείς: ότι αποκαταστάθηκε το παιδί τους ή οι ίδιοι, ότι από τη Δευτέρα η ζωή θα είναι χαμογελαστή μαζί τους για πάντα.

    Θα έχουνε φυλάξει τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια στο κομοδίνο. Θάναι - γι' απόψε - τα ψηφοδέλτια τούτα το ξόρκι που θα κρατήσει το σκυθρωπό πρόσωπο της ζωής μακρυά τους για πάντα.

    Απόψε θα ονειρευτούν πολλοί. Άλλοι ότι η ζωή τους, που την φαντάζονται μικρή, θα είναι τουλάχιστον ασφαλής.
    Κι άλλοι, που φαντάζονται τη ζωή τους μεγαλειώδη, ότι έκαναν το πρώτο βήμα για να κυβερνάνε - για πάντα - τους πρώτους.

    Από Δευτέρα θα ξυπνήσουν και πάλι, στον ίδιο κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. mickey said:

    "Αν εκείνοι μπορούν να έχουν τη δικιά τους "Πολιτεία" με βάση έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο κοινωνικής αντίληψης και οργάνωσης και με σαφείς διακρίσεις εις βάρος συνανθρώπων μας (οι γυναίκες απαγορεύονται ρητά), γιατί δε μπορούμε να διεκδικήσουμε και κάποιοι με άλλα "κριτήρια" έναν χώρο με υψηλό βαθμό "αυτοδιοίκησης";"

    Κι εγω εχω ταχθει κατα του μοναχισμου ( ειχα και μια πολυ κοσμια αντιπαραθεση με τον antonios liolios) αλλα θεωρω εντελως υπερβολικη και αστοχη την αναφορα στο Αγιο Ορος σε ποστ με θεμα τις εκλογες και την τοπικη αυτοδιοικηση. Και δεν νομιζω οτι το Αγιο Ορος μπορει να χρησιμοποιηθει ως βασικο παραδειγμα ανισοτητας σ'αυτο τον τοπο. Γιατι δεν μιλαμε για τα χαμηλα ποσοστα συμμετοχης των γυναικων στα κοινα (με απασχολει πολυ περισσοτερο απο την εισοδο τους στο Ορος), για την κλειστη καστα των πολιτικων, για τα εξοδα του προεκλογικου αγωνα που ουσιαστικα αποτελουν τροχοπεδη στην εμφανιση νεων αξιολογων προσωπων στην πολιτικη σκηνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. dinx said...

    "Στο «χέρι», «ψήφος», μας είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο για το μέρος που ζούμε.
    Να επιλέξουμε το μη χείρον."

    Αυτό που έχει μείνει στο χέρι μας, δεν είναι να επιλέξουμε το μη χείρον, αλλά να επιλέξουμε τον ελάσσονα χοίρο.

    (καλά έγραψα!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Εγώ πάλι δεν θέλω να ψηφίσω και δεν θα ψηφίσω. Και νομίζω ότι είναι η μόνη λύση αν θέλουμε να αλλάξει κάτι.

    Κάθε φορά που έχουμε εκλογές όλο και μεγαλώνει το ποσοστό αυτών που αδιαφορούν. Οι καλεσμένοι στις εκπομπές μασάνε μια δικαιολογία και το ξεπερνάνε.

    Φαντάσου όμως μια προεκλογική περίοδο όπου στις συγκεντρώσεις των κομμάτων θα είναι 100 άτομα...

    Και την ημέρα των εκλογών θα είναι όλοι απέξω από τα εκλογικά τμήματα, αρνούμενοι να ψηφίσουν κανέναν...

    Κάθονται όλοι και κάνουν απεργίες για την πάρτη τους. Εδώ είναι ο αγώνας. Δύο αιτήματα να ικανοποιηθούν και λύθηκαν τα μισά προβλήματα του τόπου. Όχι κονδύλια για στρατό και για εκκλησία. Δεν θα παίρνανε όλοι αυξήσεις;

    Και βέβαια αποχρωματισμό επιτέλους. Σε τι εξυπηρετεί πλέον η δεξιά και η αριστερά;

    Και πείτε με ρομαντικό και βλάκα. Εγώ πάντως δεν ξαναψηφίζω μέχρι να δω κάτι από όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. epikairos said...

    "Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες."

    Τέτοιου είδους ατάκες, είναι κλασικές του θείου Κάρολου (όχι του θείου Πόππερ) του άλλου θείου, του Μαρξ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Α, ξέχασα να γράψω ότι σιχαίνομαι να ακολουθούν πολιτική παράταξη οι δημοτικές -και όχι μόνο. Αυτό το άχρηστο πράγμα ας περιοριζόταν μόνο στις βουλευτικές.

    Το έγραψαν και άλλοι αλλά ήθελα να το πω και εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. A, και τώρα που το θυμήθηκα.

    Στα μουλωχτά πέρασε το ότι, τα λευκά ψηφοδέλτια υπολογίζονται πλέον στα άκυρα!!!!.

    Και κανείς δε μιλάει. Γιατί; Γιατί έτσι καεβαίνει το εκλογικό μέτρο και βολεύομται άπαντες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. mihalis, a dreamer said...
    Θα ήθελα να διαβάσω σήμερα ένα διαφορετικό σχόλιό σου Γάτε, σίγουρα όχι ανεδαφικά αισιόδοξο, αλλά περίμενα να έδινες βάση στο πείραμα Μπουτάρη...

    Κι εγώ θα ήθελα πολύ να γράψω ένα διαφορετικό σχόλιο - αλλά δεν μου βγήκε. Όσο για το πείραμα Μπουτάρη φοβάμαι πως θα δείξει πάλι την υποδούλωση των ψηφοφόρων στα κόμματα. Είναι σαφώς καλύτερος από όλους - αλλά μάλλον θα έχουμε άλλον ένα Δον Κιχώτη... Μακάρι να πέφτω έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Πόσο σας καίνε οι Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές;


    Δε νομίζω ότι τσουρουφλίζουν και πολύ κόσμο αυτές οι εκλογές, παρόλα αυτά είναι μια ευχάριστη διαδικασία και μια μοναδική ευκαιρία –ιδίως για αυτούς που ψηφίζουν στην επαρχία- για συναντήσεις με παλιούς γνωστούς και φίλους, κουβεντούλα χαλαρή, ουζάκια, μεζεδάκια και όλα τα σχετικά.

    Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι φετινές οι εκλογές είναι πολύ ήσυχες και βουβές. Τα μίση και τα πάθη του παρελθόντος έχουν αμβλυνθεί σε μεγάλο βαθμό και ό κόσμος δε δείχνει να παίρνει και πολύ στα σοβαρά τις υποσχέσεις των υποψηφίων. Ευχάριστο είναι επίσης ότι έχει περιοριστεί και το αφισομάνι. Δεν είναι παρά ελάχιστοι οι συνδυασμοί που επιμένουν σ’ αυτήν την άθλια, αντιαισθητική και δαπανηρή πρακτική. Τελευταίοι των Μοϊκανών οι κομμουνιστές και οι φοιτητές – αλλά αυτοί ζουν σε άλλο πλανήτη.


    Και για να μην ξεχνιόμαστε…

    Ψηφίστε το Μπουτάρη που είναι παλικάρι και δίνει λεφτά στον Άρη!

    Πλάκα κάνω – μην το παίρνετε οπαδικά το ζήτημα. Ψηφίστε Μπουτάρη –ακόμη και εσείς οι παοκτσήδες- γιατί έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι ένας άξιος και ικανός άνθρωπος. Με το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και τις ευαισθησίες που διαθέτει ως άνθρωπος κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να μεταμορφώσει το Νυμφαίο, ένα «στοιχειωμένο» χωριό, σε ένα από τους πιο σημαντικούς και ονειρικούς εκδρομικούς προορισμούς της ορεινής Ελλάδας.
    Λίγοι και κακεντρεχείς είναι μόνο αυτοί που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν τη συμβολή του Κυρ Γιάννη στην αναγέννηση του τόπου καταγωγής του.

    Έχετε ακούσει την έκφραση «είναι πονηρός ο Βλάχος»; E, αυτός είναι ο Γιάννης Μπουτάρης και πρέπει να τον ψηφίσετε γιατί εκτός του ότι τολμάει να κατέβει υποψήφιος στη σεμνότυφη Ελλάδα με σκουλαρίκι στο αυτί, έχει επιπλέον το θάρρος να δηλώνει δημόσια ότι υπήρξε αλκοολικός στο παρελθόν.

    Σε σένα μιλάω γνωστέ-άγνωστε σαλονικιέ - μ’ ακούς;

    Κρίμα που δε βάζει και ο ΝΔ να τους ψηφίζαμε και τους δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @epikairos,
    η φράση που αναφέρεις, σύμφωνα με τη συλλογή αποφθεγμάτων του Π. Μανδραβέλη "Είπαν... Λεξικό του έξυπνου λόγου" είναι Ανώνυμου (graffiti).

    Από την ίδια συλλογή:

    Ψηφίστε εκείνον που υπόσχεται λιγότερα. Μετά τις εκλογές θα είστε λιγότερο απογοητευμένοι.

    Bernard M. Baruch


    Έχετε δει ποτέ υποψήφιο να απευθύνεται στους πλούσιους από την τηλεόραση;

    Art Buchwald


    Ποτέ δεν ψηφίζω υπέρ κάποιου. Πάντα ψηφίζω κατά

    W.C.Fields


    Θα τους μαυρίσω όλους. Θα ρίξω λευκό.

    Κώστας Μητρόπουλος


    Το 50% από αυτούς εκεί έξω δεν ψηφίζει και το άλλο μισό δε διαβάζει εφημερίδες. Ελπίζω να μην είναι οι ίδιοι.

    Gore Vidal


    Kι ένα τελευταίο αφιερωμένο στον Κρητικάκη:

    Οι ρεπουμπλικάνοι είναιν αρκετά έξυπνοι ώστε να βγάζουν λεφτά και οι δημοκρατικοί είναι εξίσου έξυπνοι ώστε να εκλέγονται δυο τρεις φορές κάθε αιώνα και να τους τα παίρνουν.

    Will Rogers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. heinz wrote:
    Στα μουλωχτά πέρασε το ότι, τα λευκά ψηφοδέλτια υπολογίζονται πλέον στα άκυρα!!!!.

    Και κανείς δε μιλάει. Γιατί; Γιατί έτσι καεβαίνει το εκλογικό μέτρο και βολεύομται άπαντες!!!

    Giati priv pws ntav? Ypnrxe diaxwrismos twv leuka-akura?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. @heinz:

    1. «Θείος Κάρολος» δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ ο Πόππερ!
    2. Η ατάκα είναι (νομίζω) όχι του θείου Κάρολου αλλά του θείου Βλαδήμιρου (Ίλιτς Ουλιάνωφ και ουχί Πούτιν βεβαίως!)
    3. Πάντοτε τα λευκά προσμετρώντο με αυτόν τον τρόπο (δηλ. ποτέ δεν επηρέαζαν το εκλογικό μέτρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Και δύο απόψεις κάπως "ακραίες":

    1. Οι δημοτικές εκλογές δεν αφορούν κανένα άλλο παρά μόνο 10.000 υποψήφιους και 500 εργολαβους.

    2. Οι καινούριοι Δήμοι περνάνε ακόμα παιδικές αρρώστιες (αναξιοκρατία, διαφθορά, κ.λ.π.). Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν...

    Να υποθέσω πως η αλήθεία είναι στη μέση;

    Υ.Γ. @ synas, alogaki

    Κι εσείς Νέα Σμύρνη; Αν μαζευόμαστε ακόμα μερικοί θα μπορούσαμε να βγάλουμε...δημοτικό σύμβουλο.

    Νομίζω, όμως, πως μετά τη λαίλαπα του Σιότροπου που έληξε πριν από 8 χρόνια, δεν πρέπει να παραπανιόμαστε καθόλου, όποιος και να βγει.
    Εξ άλλου, όλη η Νέα Σμύρνη έχει κτιστεί πιά...
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Α Π Ο Χ Η !

    Μήπως πρέπει να ενημερώσουμε τους άρχοντες της τοπικής μας αυτοδιοίκησης οτι όσο πλησιάζουμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο η μέρα μικραίνει, νυχτώνει νωρίτερα και θα πρέπει ο φωτισμός των οδών και πλατειών να ακολουθεί; να ανάβουν δλδ τις ρημάδες τις λάμπες τους νωρίτερα; Μήπως θα πρέπει οι άρχοντες να αλλάξουν τις καμμένες λάμπες και τις καμμένες ασφάλειες μήπως και ο αξιοθρήνητος φωτισμός της πόλης μας δώσει τη δυνατότητα να διακρίνουμε έστω τα ελάχιστα;
    Ολόκληρα τμήματα των λεωφόρων Κηφισσού, Ποσειδώνος, Βουλιαγμένης, Καρέα βρίσκονται στο σκοτάδι επί μήνες χωρίς να συγκινείται κανείς. Αν προσθέσουμε τα κουφάρια των σκοτωμένων από τα αυτοκίνητα ζώων που κείτονται επί μέρες στα ρείθρα των δρόμων, μέχρι να αποσυντεθούν, τα οδικά σήματα που είναι καλυμμένα από τα αυτοκόλλητα των χουλιγκάνων, όταν δεν σκεπάζονται από τα κλαδιά των δέντρων, τα αεροπανώ των υποψηφίων που κουρελιασμένα από τους ανέμους ίπτανται πάνω από τα κεφάλια μας και τινά άλλα, που είναι κουραστικό να αναφέρω, έχουμε την εικόνα της πρωτεύουσας μιας τριτοκοσμικής χώρας.

    Εχω κουραστεί να παρακολουθώ αυτήν την κατάσταση επί χρόνια χωρίς να αλλάζει τίποτε. Εχω κουραστεί να ακούω τις αρλούμπες των υποψηφίων.

    Ε, λοιπόν από αυτές τις εκλογές θα απέχω συνειδητά. Πρώτη φορά μετά από συνεχή και επίμονη παρουσία σε όλες τις εκλογές από το 1975. Και πολύ φοβάμαι οτι θα μου αρέσει και δεν πρόκειται να ξαναπατήσω σε εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Και εγω περίμενα να δω τον Μητροπάνο στο "Στην υγειά σας" και μας λένε αναβάλεται λόγω διάταξης του Ε.Σ.Ρ. περί μη εμφάνισης υποψηφίων την παραμονή εκλογών. Άκου πράματα. Δεν μπορούσαν να αναβάλουν τις εκλογές???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Επειδή είναι αδύνατον να βάλω εδώ ένα κείμενο, περάστε μια βόλτα από εδώ. Πρέπει να διαβαστεί με μία συγκεκριμένη σειρά και γι αυτό γράφεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πράγμα αδύνατο για τον περιορισμένο χώρο των σχολίων.

    Καληνύχτα και καλή τύχη σε όλους αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλημέρα!

    Η μέρα του "κυρίαρχου λαού" κλπ., κλπ.

    Ευτυχώς κάνει καλό καιρό.

    Και βέβαια το θέμα είναι το θέαμα: τα στοιχήματα και τα αποτελέσματα το βραδυ στις τηλεοράσεις (θα περάσω κι εγώ από εκεί...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ελπίζω πως θα κάνουμε κι εμείς show το βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλημέρα σας
    ξεκινάω κι εγώ για να ρίξω την ψήφο, στο Πήλιο στην Αργαλαστή (ναι, εκεί με το Λιόντα το Ληστή...). Για δήμαρχος βρέθηκε συγγενής που θα ψηφίσω (περιορισμένα τα καθήκοντα σε ένα μικρό Δήμο... αν και είναι ο μόνος δήμος που στο καταπράσινο Πήλιο έχει ..λειψυδρία). Για Νομάρχη όμως ??? Μάλλον, στο ρεύμα της εποχής, θα αναρωτιέμαι ακόμη και μετά την κάλπη..
    Πάντως, τον ελληνικό μου θα τον πιω με παλιούς φίλους, σε χοντρό φλυτζάνι και ψάθινη καρέκλα κάτω από τον πλάτανο.. (και "ευρωπαϊκή" τιμή, 1,20€...), για να μην αναφέρω, ότι αν δεν αργήσω κι άλλο να ξεκινήσω, ίσως στον Πηλιορίτικο δρόμο κάνω και μια τέλεια διαδρομή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Antval said:Ένα ζευγάρι, μ' ένα καροτσάκι και το μωρό τους μέσα, μαζί κι η γιαγιά με το μπαστουνάκι της…
    Γιατί παραπονιέσαι δεν έχεις προσέξει ότι σου έχουν φτιάξει ράμπες;

    ΝΔ said : Αν η συμμετοχή των σχολιαστών είναι ανάλογη με το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων... θα έχουμε αρκετή αποχή αύριο.
    ΠΟΤΕ ΑΠΟΧΗ , μην ξεχνάς τι έλεγε ο φίλο σου ο Χατζιδάκις, από την στιγμή που απλώς παρακολουθείς το θηρίο και δεν κάνεις τίποτα είσαι με το θηρίο!!!

    Reactor69Υ.Γ#2: Η συμβουλή μου προς φίλους: Ψηφίζετε ανεξάρτητους μέχρι να γίνει θεσμός.
    ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!!! ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ !!!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ !!!!!
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΧΕΙ Η ΡΙΧΝΕΙ ΛΕΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ!!!
    ΝΔ από ποιο κανάλι;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. kolassas
    11 το πρωί στο MEGA 7 το βράδυ στον ΑΝΤ1. Με είχαν καλέσεικαι στην ΝΕΤ πριν πολύν καιρό (με βρήκαν στην Δανία) αλλά δεν το επιβεβαίωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Η έλλειψη σχολίων μπορεί να οφείλεται και σε αυτούς που λείπουνε για να ψηφίσουν στον τόπο τους (λάθος κατά τη γνώμη μου).

    Πάντως η αποχή δε νομίζω να είναι λύση. Συμφωνώ με το σχόλιο του Mickey (Οκτ 14, 06:22:02 μμ) σχετικά με τις επιλογές μας. Αν διαπιστώνουμε πως δε συμβαίνει τίποτα ή όλα πάνε στραβά, 2 επιλογές έχουμε. Ή να φύγουμε ή να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όσο μπορεί ο καθένας.

    Και εδώ έρχεται η προσωπική ευθύνη του καθενός. Ναι, είναι πολύ δύσκολο για ένα ζευγάρι με ένα καροτσάκι ή μία γιαγιά να πάει βόλτα στην πόλη. Αλλά ποιος φταίει για το ότι ΕΜΕΙΣ παρκάρουμε πάνω στις διαβάσεις των πεζών και κλείνουμε τις ράμπες που υπάρχουνε? Ποιος φταίει που το λεωφορείο δε μπορεί να περάσει επειδή παρκάρουμε πάνω στη γωνία? (όταν είχε εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα ήταν η μόνη περίοδος που αυτό δε συνέβαινε -μάλλον βούρδουλα χρειαζόμαστε!). Και επίσης καλό είναι όταν διαπιστώνουμε ένα πρόβλημα να ενημερώνουμε το δήμο, π.χ. φώτα που δε λειτουργούν.

    Κάθε φορά που κάτι δε μας αρέσει, ας σκεφτούμε "Τι μπορώ να κάνω εγώ για αυτό?"

    Το καλύτερο θέαμα πάντως θα το παρακολουθήσουμε απόψε στην τηλεόραση (δυστυχώς δεν είμαι εκεί και θα το χάσω!): όλα τα κόμματα να υποστηρίζουν ότι κέρδισαν τις εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Η εξουσία λειτουργεί με πολύ συγκεκριμένους κανόνες.Εαν κινείσαι μέσα σε αυτό το πλαίσιο κανόνων θα μακροημερεύσεις.Εαν το αγνοήσεις οι μέρες σου είναι μετρημένες.

    Εντιμότητα,διαφάνεια,χρηστή διοίκηση κλπ είναι έννοιες ασύμβατες με την πραγματικότητα της πολιτικής.

    -Πρέπει να κατηγορείς συνεχώς τον αντίπαλό σου αλλιώς αυτοακυρώνεσαι.Αυτο εμπεριέχει ανεντιμότητα και υποκρισία.

    -Πρέπει να είσαι δουλικός προς τον όποιο αρχηγό γιατί αλλιώς την επομενη φορά θα σε πετάξει έξω απο τους συνδυασμούς.Αυτό εμπεριέχει οσφυοκαμψία, καιροσκοπισμό και χαμέρπεια.

    -Πρέπει να κολακεύεις τους ψηφοφόρους για να τους είσαι συμπαθής.Αυτό εμπεριέχει ψευδολογία και παραπλάνηση.

    -Πρέπει να απεργάζεσαι μεθόδους κατατρόπωσης των αντιπάλων σου.Αυτό εμπεριέχει ραδιουργία.

    -Πρέπει να εμφανίζεσαι ότι δεν είσαι τίποτε απο όλα τα παραπάνω.Αυτό εμπεριέχει απύθμενο χαμαιλεοντισμό.

    Η λίστα είναι φυσικά ελλειπής αλλά μπορούμε ήδη να κάνουμε ταμείο:

    Ανέντιμος, υποκριτής, οσφυοκάμπτης, καιροσκόπος, χαμερπής, ψευδολόγος, πλανευτής, ραδιούργος και χαμαιλέοντας.

    Φυσικά δεν μπορούν να μπούν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.Κάποιοι αποτυγχάνουν να αναπτύξουν αυτά τα προσόντα σε ικανοποιητικό βαθμό και μένουν πίσω.Οι άριστοι όμως θα προχωρήσουν.Το μέλλον τους ανήκει.

    Και μην ξεχνιόμαστε.Στο τέλος αυτός που θα νικήσει θα είναι η..τοπική αυτοδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. @ ΝΔ ,κρίμα που στο MEGA δεν είχες πάρει μαζί σου και τον DON για να του κάνει ο φυσιογνωμιστής το προφίλ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλημέρα!

    Τι δουλειά έχει η "αλεπού" στο ...παζάρι;

    Μα καλά, Νίκο, στον Καμπουράκη; Ήμαρτον!

    Είδα μόνο τα τελευταία 20 λεπτά, οπότε δεν άκουσα και πολλά από σένα, αλλά δεν άντεξα και στη μουσική υπόκρουση της Αλεξίου στο "ρεπορτάζ" - μα ΤΟΣΟΣ λαϊκισμός πια; Και στο τέλος, πάλι ο "επάρατος" καπιταλισμός τα ...άκουσε.

    Κι όταν έφυγες και ήρθε η άλλη "παρέα", ο ...φυσιογνωμιστής (που λέει κι ο kolassas) είπε για μια μοντέλα πως το πρόσωπο είναι ο καφρέφτης της ψυχής!

    Ελπίζω να μη σε καλέσει και η ...Πάνια ;)

    (αστειεύομαι φυσικά, αλλά θαρρώ πως το προφίλ σου δε συνάδει και πολύ με τέτοιο "επίπεδο" ...διαλόγου - χωρίς διάθεση σνομπισμού και με έντονο προβληματισμό)

    Εγώ πάντως ψηφίζω ...κατοστάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Μickey η παρέα δεν ήταν κακή - και το πρώτο ημίωρο της εκπομπής είχε ενδιαφέρον. Ανήμερα τις εκλογές το έχω έθιμο να πηγαίνω στην Τηλεόραση (και πάλι έχω πει πέντε όχι) για να δίνω ένα παρόν. Έκανα και μία παράνομη (αλλά αποτελεσματική ελπίζω) σφήνα για τον Μπουτάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Μιχάλη δεν ξερω,δεν συμφωνω...

    Πιστευω πως ο ΝΔ και ανθρωποι σαν και αυτον θα πρεπει καπου καπου να πηγαινουν....

    Συμφωνω για την εν λογω εκπομπη οτι εχει λαικισμο και πολλα αλλα ασχημα....

    Αλλα εμενα με ενδιαφερουν οι λιγοι ανθρωποι που θα παρουν ερεθισματα,καποια νεα παιδια που ισως πουν << ποιος ειναι αυτος ο ΝΔ? >> ή << για να ακουσουμε τι λεει αυτος... >>

    Δεν λερωνεται ο ΝΔ οταν παει σε τετοιες εκπομπες ,οι εκπομπες φωτιζονται...

    Θυμαμαι μια φιλη που της εχω πει ποσο αγαπω τον ΝΔ με πειραζε αστειευομενη επειδη πηγε στον Χατζηνικολαου.....

    Ε και λοιπον,ειναι κακο που πηγε?Δε λεω οτι ειναι απο τις εκπομπες που εκτιμω βαθυτατα αλλα αν σταματησουν να πηγαινουν και ατομα καποιου επιπεδου τοτε παει τη χασαμε τη μπαλα....

    Φαντασου λογω του επιπεδου της τηλεορασης οι << πνευματικοι >> ανθρωποι ( δεν μου πολυαρεσει αυτη η λεξη) να σταματησουν να πηγαινουν......τοτε η τηλεοραση και το πνευματικο επιπεδο του τοπου θα παει εντελως κατα διαλολου....

    Εγω θελω εναν << πνευματικο ανθρωπο >> να βγαινει εξω,στον κοσμο,ακομα και στους λαικιστες ακομα και στις πιο κακοφημες γειτονιες ( ή καναλια ) και εκει να εκπεμπει φως.....εστω και ενας να σωθει αξιζει.....

    Το αντιθετο με ενοχλει,η σιωπη και ο σνομπισμος των πνευματικων ανθρωπων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. @ ΝΔ

    Ποια ειναι η γνωμη σας για την υποψηφιοτητα Καρα Χασαν;
    Μια κινηση εντυπωσιασμου σε μια χαμενη για το ΠΑΣΟΚ υπερνομαρχια; Κατι περισσοτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Δυστυχώς δεν άκουσα τη σφήνα. Ξύπνησα αργά σήμερα και δε σας πρόλαβα...

    (δε θέλω να κάνω chat, αλλά βλέπω "πεσμένα" τα σχόλια σήμερα και είπα να κάνω τελικά την κατοστάρα)

    Υ.Γ. Μήπως να βγάζαμε το moderation γι' απόψε, μπας και κάνουμε κάνα show εδώ μέσα με "μετάδοση" και "αναλύσεις" των εκλογικών αποτελεσμάτων; Just a thought...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Μια σημείωση για τον Μπουτάρη: κι εγώ, χωρίς να τον έχω ακούσει για να πω την αλήθεια (ποτέ δεν τον πέτυχα στην τηλεόραση) τον υποστήριζα. Κάτι το ότι είναι αντάρτης επιχειρηματίας, κάτι το ότι είναι πρώην αλκοολικός, δείχνουν μια διαφορετική πάστα, αν μη τι άλλο.

    Απογοητεύτηκα όταν έμαθα ότι είναι κατά της επιχωμάτωσης της Λ. Νίκης. Τροχάδην, πρόκειται για μια εντελώς ανέξοδη λύση (σε σχέση με μεγαλεπήβολα σχέδια όπως υποθαλάσσια κτλ.), είναι 300-400 μέτρα όλα κι όλα που χωρίζουν την πόλη στα δύο και την αφήνουν χωρίς δρόμο - και εάν προσεχτεί, μπορεί να γίνει τουλάχιστον όμορφη.

    Η λύση αυτή πάντα χτυπάει στα τζάκια που μένουν στη Νίκης – θα χαθεί τάχα μου το ιστορικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης. Πρώτον δεν είναι ιστορικό πρόσωπο (είναι του 60) και δεν είναι καλύτερο από το να βλαστημάς κάθε μέρα το ‘ιστορικό πρόσωπο’. Φυσικά, η λύση της Νίκης σκοντάφτει και στα κονδύλια των άλλων, μεγάλων σχεδίων (ποιός θα υποστηρίξει τα κουλούρια, έστω Θεσσαλονίκης, απέναντι σε ολόκληρους φούρνους καρβέλια;).

    Κατά τα άλλα, κι εγώ εξεπλάγην με Δήμου και Καμπουράκη. Όχι ότι ο ένας χαρακτήρισε πουθενά τον άλλο – αλλά σαν συνύπαρξη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Χαρζηνικολαου: ΝΔ, οπου κι αν σταθω, οποιο troll κι αν ρωτησω μου λεει: " Ο ΝΔ; Το καλυτερο παιδι!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Τάκη, έχεις δίκιο στο σχόλιο σου (Κυρ Οκτ 15, 01:48:30 μμ).

    Αν και το σχόλιό μου ήταν κυρίως περιπαικτικό (έγραψα πως αστειεύομαι), όντως με προβλημάτισε (και με εξέπληξε, όπως τον Yannis H) η παρουσία του ΝΔ σε τέτοια εκπομπή.

    Πάντως, δε θα έλεγα (ούτε είπα) το ίδιο για τον Χατζηνικολάου (αν και είρων και λαϊκιστής, εκπέμπει κάποιο "επίπεδο" τουλάχιστον).

    Ίσως τελικά αυτά που γράφεις ταιριάζουν και με τους κινδύνους από την απαξίωση της πολιτικής που ανέφερα. Μόνο αν οι ίδιοι παίξουμε το δικό τους "παιχνίδι" μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγές. Και σίγουρα κάποιοι έτσι θα γνωρίσουν τον γάτο, το blog και πολλά ακόμα αξιόλογα και μάλλον θα προβληματιστούν περισσότερο.

    Φυσικά δεν έκρινα την παρέα και την όποια κουβέντα έγινε (αφού δεν παρακολούθησα παρά το τέλος της εκπομπής), αλλά τον παρουσιαστή, για τον οποίο δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις (τουλάχιστον πέρσι που παρακολουθούσα και λίγο πρωινή TV πού και πού).

    Ανακαλώ λοιπόν τις αντιρρήσεις μου και εύχομαι τέτοιες κινήσεις να βγουν σε καλό όλων (ο προβληματισμός παραμένει πάντως - ελπίζω να είναι άσκοπος).

    Θα είχε ενδιαφέρον πάντως μια εκπομπή με Δήμου, Τράγκα και ...Κακαουνάκη - και, προς Θεού, Νίκο, μην πας ποτέ στην ...Πάνια :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Το "Χαρχούδες" Τάσο Παπαδάκη βγαίνει από τον Δήμαρχο Χαρχούδα της Λιλιπούλης. Ίσως δεν διαβασες τα σχετικά ποστ (10 μέρες πίσω).

    Και για την Καραχασάν έχουμε κάνει ποστ στο παλιό μπλογκ.

    (Γενικά έχω την εντύπωση πως τα έχουμε πει όλα).

    Θα σας εξομολογηθώ κάτι: στην εκπομπή με κάλεσε ο Οικονομέας που τον ήξερα από παλιά.

    Επειδή δεν βλέπω τηλεόραση, δεν ήξερα πως είναι μαζί με τον Καμπουράκη.

    Τον ίδιο τον Καμπουράκη τον έχω δει μία-δύο φορές σαν σχολιαστή σε Δελτία Ειδήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Εξαιρετικός αγώνας στο Estoril σε μια πρωτιά που παίχτηκε με διαφορά δύο χιλιοστών του δευτερολέπτου!

    Οσοι δεν το είδατε συνιστώ ανεπιφύλακτα την επανάληψη αύριο το βράδυ στην ΕΤ3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, υπενθυμίζω για τελευταία φορά στους ξεχασιάρηδες Σαλονικιούς να τρέξουν να ψηφίσουν Μπουτάρη. Στις Νομαρχιακές ψηφίστε ότι θέλετε εκτός από Πανίκα. Δυστυχώς –παρά τις φήμες- δε συμμετέχει η Ντίβερς σε αυτές τις εκλογές.

    «Κάτι το ότι είναι αντάρτης επιχειρηματίας, κάτι το ότι είναι πρώην αλκοολικός, δείχνουν μια διαφορετική πάστα, αν μη τι άλλο.»

    Ο όρος αντάρτης δεν ταιριάζει στον Μπουτάρη. Ο Μπουτάρης είχε ανακοινώσει από πολύ νωρίς την υποψηφιότητα. Το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τον στήριξε, αλλά προτίμησε την Αράπογλου, είναι δικό του πρόβλημα και φυσικά –καλά να πάθει- θα φάει τα μούτρα του.



    Στην Αθήνα ότι και να ψηφίσετε, στο τέλος ο Κακλαμάνης θα είναι δήμαρχος, επομένως δε χρειάζεστε τη συμβουλή μου. Όσοι διαμένετε στη Β’ Αθηνών λάβετε επιτέλους μια απόφαση υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου και αδιαίρετου –και ίσως ομοούσιου- Μητροπολιτικού Δήμου Αθηνών (και πάσης Γραικαλβανίας), ώστε όταν σας ρωτάνε οι εαμοβούλγαροι εάν είστε Αθηναίοι, να μην απαντάτε ότι δεν είστε από την Αθήνα, αλλά από τη Νέα Σμύρνη, την Κυψέλη ή την Κηφισιά. Όσοι επιθυμείτε τη δημιουργία Μητροπολιτικού Δήμου ίσως θα πρέπει να αρχίσετε να συμμετέχετε ενεργά υπέρ της υλοποίησης του οράματος Σκανδαλίδη για την ανέγερση ενός επιβλητικού Μητροπολιτικού Ναού πάνω στα θεμέλια του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Οι Πειραιώτες ενδεχομένως θα χρειαστεί να στραφούν σε άλλες πιο σύγχρονες θρησκείες. Προσδιορίστε οριστικά την έννοια της λέξης «σουβλάκι», ώστε να μην μπερδεύονται οι τουρίστες. Σε αυτό το θέμα τις πιο ενδιαφέρουσες και vegan προτάσεις τις έχει ο Τσίπρας, αλλά, όπως και να έχει, στο τέλος πάλι ο Κακλαμάνης ο Μητσοτακοφάγος θα είναι αυτός που πρώτος θα διαβεί το κατώφλι του δημαρχιακού μεγάρου καθήμενος στο σαμάρι του κόκκινου αλόγου του.

    Τέλος θα ήθελα να πω στους Κρητικους:

    ΠΑΣΟΚ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΚΙ Ο,ΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Καλησπέρα!

    Συγνώμη Γάτε, δεν ήμουν ενήμερη για την εκπομπή, δεν θα την έχανα αλλιώς... (Βάλε κι εσύ ένα σχολιάκι, παιδιά πάω να τους δείξω τα καλά του... μοντερέ, που μέχρι το βράδυ θα έχουν φρικάρει και οι πιο... ανεκτικοί εδώ μέσα!) ΛΟΛ!

    Εννοείται πως είμαι έξαλλη με το όλο σύστημα, το απύθμενο μπάχαλο του καπελλώματος σε σημείο παράκρουσης από κόμματα, της υπερ-συγκέντρωσης εξουσιών (και μην ακούσω για ανεξάρτητες τοπικές εξουσίες, δεν έχω άλλο πικρό γέλιο), των ανθρώπων –πέραν ελαχιστότατων εξαιρέσεων- που κατεβαίνουν υποψήφιοι και ειδικά του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών, από την πρώτη ώρα ψηφοθηρίας μέχρι την τελευταία στιγμή που βγαίνεις από το εκλογικό κέντρο και σε γυρνοβολάνε αγενώς και αδιακρίτως τα ανυποψίαστα ωρομίσθια για τη γνώμη σου...

    Για να μην επεκταθώ, μια που θα το πάθω το ανεύρυσμα (μόλις βγαίνω από σχεδόν διήμερη splitting migraine) με τη σύγχυσή μου, ας μην πιάσω τι έχει γίνει και τί ΔΕΝ έχει γίνει στο δήμο μου, τα έργα τελευταίας στιγμής που μας έκαναν τη ζωή ποδήλατο χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, και τα κυριότερα εκ των οποίων ΔΕΝ έχουν περατωθεί, την υπολειτουργία κεντρικών υπηρεσιών αλλά την υπερ-στελέχωσή τους κλτ κτλ κτλ κτλ, μα να πω μόνο το εξής:

    Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πάψει αυτή η ασύλληπτη σπατάλη με την προώθηση των υποψηφίων?

    Εντυπα, φυλλάδια, πολύπτυχα, παράγκες?

    Τηλεφωνήματα στο σπίτι σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για υπενθύμιση?

    Λαο-συνάξεις σε κάθε αίθουσα συλλόγου προσφύγων... Χωραφόκαμπου και άμα είσαι πρώτη μούρη, στην κεντρική πλατεία του χωριού, με το σχετικό κυκλοφοριακό έμφραγμα?

    Ναι, κάποια βοήθεια είναι εθελοντική, αλλά η περισσότερη ΔΕΝ είναι.

    ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ?

    Και το τι καλούνται να κάνουν, πού είναι?

    Εμάς ΜΑΣ ΠΡΗΖΟΥΝ για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς, ως προς το να δώσουμε την ψήφο μας, μέχρι τους φακέλλους στο χέρι μας χώνουν.

    Εκείνοι?

    Job description?

    Job requirements?

    Κι άντε, να δεχτώ ότι εκείνοι ως πιο σχετικοί αποτυπώνουν το τι συμβαίνει και ορίζουν και το τι χρειάζεται (λίγο από.... «Από μενα για μένα, με αγάπη, εγώ» μου κάνει, αλλά ΕΣΤΩ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. ΑΛΛΑ:

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ, ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ / ΣΧΕΔΙΑ?

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ?

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ?

    ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΤΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

    Σε επίπεδο υποψηφίου, δήμου και νομαρχίας?

    Ε?

    Σε χαρτί, και ας είναι βιβλιαράκι, κοινό, για όλους μαζί, και τα βιογραφικά, έργο και φωτο του ΚΑΘΕ υποψηφίου, να μπορώ να μπω στο πρόβλημα, να δω τι έχουν κάνει, τι παραλαμβάνουν και τι υπόσχονται ότι θα γίνει. Να τα έχω ως λίστα να (καρα)τσεκάρω το κάθε πρόγραμμα για κάθε πρόβλημα, όχι αέρα-πατέρα μήλα-πορτοκάλια, να μπορώ να συγκρίνω όμοια, και μετά, όταν έρθει η ώρα για τις επόμενες εκλογές, ΠΡΩΤΑ να σταθούν οι εκλεχθέντες στην ουρά για δημόσια παρουσίαση του τι έγινε επί 4 χρόνια πλην μίας ημέρας (των εκλογών) και ΜΕΤΑ να μου ξαναβγούν υποψήφιοι...

    Είναι τεράστιο το θέμα, δεν γίνεται πλήρης ανάπτυξη εδώ, καταλαβαίνετε.

    Αλλά τουλάχιστον να εκφράσω την αγανάκτησή μου!

    Μου είναι αδύνατον να μεγαλώνει η αστικοποίηση και να υποβαθμίζεται συνεχώς η ζωή μας, και να με γλύφουν πατόκορφα λίγο πριν.

    Και δε θέλω να ρίχνω λευκό. Δε θέλω να κάνω διαμαρτυρία για την ανήκουστη ακαταλληλότητά τους. Θέλω με την ψήφο μου να συμμετέχω στην εξυγείανση πρώτον και την βελτίωση δεύτερον των κοινών.

    Η θα γίνει ένα ΚΑΛΟ Management by Objectives - γιατί ναι, δημόσιος βίος, αλλά τα αποτελέσματα τα τρώμε στο πετσί μας ως εντελώς ιδιώτες, ή θα ξεφτιλιζόμαστε ως πολίτες κάθε μέρα.

    Γιατί το μπάχαλο και η κοροϊδία στα μούτρα μας δεν είναι μόνο σήμερα, κι άντε κι αύριο, αλλά ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σε ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ & ΚΙΝΗΣΗ μέχρι την επόμενη δόση.

    Πάω να χτυπήσω μια καρτέλα αναλγητικά στο μίξερ με φραπέ!!!

    (εμετικόν –emoticon- με φουντωμένο smiley να καπνίζει από τ’αυτιά)


    ΥΓ- και ναι, είδα υποψήφια κυρία 50φεύγα, με κολλάν και κοντό κολλητό μπλουζί σε σώμα-ανθρωπάκι Μισελέν, με από κάτω 10-ποντη γόβα, βελούδινη μαύρη με πολύχρωμα κεντητά ανάκατα τα σύμβολα των ζωδίων... Αν δεν ήμουν τόσο χάλια, θα τα έβγαζα φωτο να σας τα δείξω στο προηγούμενο ποστ... Λέτε να ήταν οι... τυχερές της γόβες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ΥΓ- και δεν έχω τίποτε εναντίον του λευκού στο οποίο είδαν μια λύση φίλοι μας, έτσι? Θέλω όμως να πράττω, όχι απλώς να διαμαρτύρομαι... Διάολε, θα έπρεπε να ντρέπονται τα "ταγμένα" πολιτικά όντα για κάθε λευκό ή αποχή των "μη-ταγμένων" συν-πολιτικών όντων (για να μην πω ζώων...)
    :(((((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Τώρα που μ’ έπιασε ο συμβουλευτικός οίστρος θα θεωρούσα παράλειψη αν δεν έκανα μια αναφορά στη δημοφιλέστερη στους Σαλονικής περιοχή της Αθήνας, τον Πειραιά.

    Όσοι Πειραιώτες δεν ασκήσατε μέχρι τώρα το ιερό εκλογικό σας δικαίωμα-υποχρέωση ακούστε με καλά.

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΓΡΑΠΙΔΗ. ΝΑΙ, αυτόν τον μεγάλο και τρανό πολιτικό άνδρα, κυρίως επειδή είχε τη σύνεση και τη σοφία να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του έναν σπουδαίο άνθρωπο των τεχνών και των γραμμάτων, έναν πρωτοπόρο στις τηλεοπτικές εκπομπές τέχνης (κυρίως εικαστικά, όπερα και μπαλέτο) και λόγου, τον πιστό με συνέπεια στις αξίες και τα ιδανικά που πρώτη ενέπνευσε στην Ελληνική κοινωνία η Ανίτα Πάνια και άξιο συνεχιστή του έργου της, τον ένα και μοναδικό Φίλλιπο Καμπούρη.

    Και μην ξεχνάτε ότι ο Φασούλας είναι Παοκτσής, δηλαδή –κατά το Μπαμπινιώτη Βούλγαρος. Πλάκα-πλάκα ο Πρύτανης χαρακτηρίζει τους Εβραίους ως συμφεροντολόγους, τσιγκούνηδες και φιλάργυρους, αλλά για υπέρ αυτών κανένας δεν αντέδρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. (@ΝΔ, εννούσα καμμιά μέρα πιο πριν η ειδοποίηση, γιατί την ίδια μέρα μπορεί να χάσω ειδοποίηση κι εκπομπή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Το δε "Χαρχούδας", φαίνεται να βγαίνει με μπόλικη παραφθορά από το "Αρκουδοπεταλούδας". Αυτό (λέγεται ότι) ήταν ο Χαρχούδας.

    Επαναλαμβάνω:

    Τα λευκά, υπολογίζονταν στα έγκυρα. Τώρα μειώνεται το εκλογικό μέτρο μετατοπίζοντάς τα - παρανόμως - στα άκυρα.

    Παλιά λέγανε:

    Ψηφίσαντες 1000
    άκυρα 50
    Έγκυρα 950
    Έλαβον
    Α 200
    β 720
    Λευκά 30.

    Τώρα λένε άκυρα-λευκά και ξεμπερδέυουν. Είναι (άλλη μια) παραχάραξη της λαϊκής κυριαρχίας.

    -----------------------------

    Ψήφισα - και πάλι - τον δεξιό υποψήφιο...
    Έλα Θεέ μου, λέτε νάχω τίποτα;!!

    Δευτέρα πάω στον ...ομοιοπαθητικό να του πω το πρόβλημά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Στην Μήθυμνα (Μόλυβος) Λέσβου, κατεβαίνουν τέσσερεις (4) συνδυασμοί.

    Και οι τέσσερεις, έχουν υποψηφίους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ. (...!!!)

    (αυτό το "κόμμα"...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Τώρα που μ’ έπιασε ο συμβουλευτικός οίστρος θα θεωρούσα παράλειψη αν δεν έκανα μια αναφορά στη δημοφιλέστερη στους Σαλονικής περιοχή της Αθήνας, τον Πειραιά.

    Όσοι Πειραιώτες δεν ασκήσατε μέχρι τώρα το ιερό εκλογικό σας δικαίωμα-υποχρέωση ακούστε με καλά.

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΓΡΑΠΙΔΗ. ΝΑΙ, αυτόν τον μεγάλο και τρανό πολιτικό άνδρα, κυρίως επειδή είχε τη σύνεση και τη σοφία να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του έναν σπουδαίο άνθρωπο των τεχνών και των γραμμάτων, έναν πρωτοπόρο στις τηλεοπτικές εκπομπές τέχνης (κυρίως εικαστικά, όπερα και μπαλέτο) και λόγου, τον πιστό με συνέπεια στις αξίες και τα ιδανικά που πρώτη ενέπνευσε στην Ελληνική κοινωνία η Ανίτα Πάνια και άξιο συνεχιστή του έργου της, τον ένα και μοναδικό Φίλλιπο Καμπούρη.

    Και μην ξεχνάτε ότι ο Φασούλας είναι Παοκτσής, δηλαδή –κατά το Μπαμπινιώτη Βούλγαρος. Πλάκα-πλάκα ο Πρύτανης χαρακτηρίζει τους Εβραίους ως συμφεροντολόγους, τσιγκούνηδες και φιλάργυρους, αλλά για υπέρ αυτών κανένας δεν αντέδρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Φεύγω για ΑΝΤ1/ Αφρο το είχα γράψει το πρωί αλλά δεν διάβασες τα πρωινά.

    Τα λέμε το βράδυ.

    Mickey μάλλον θα ακολουθήσω την πρότασή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Δεσπω ειπας

    «Καλά στην Θεσσ. υπάρχει ο Μπούταρης που ακούγεται ¨μάγκας¨ στην Αθήνα δεν υπάρχει ο ανάλογος;»

    Έλα, μην παραπονιέστε, στην Αθήνα έχετε το Βεργή, ο οποίος κατέβηκε με το καταπληκτικό σύνθημα "Δεν προσπαθώ να σας πω ποιο είναι το σωστό, γιατί το γνωρίζετε. Προσπαθώ να σας πείσω να το πράξετε".


    “Υποπτεύομαι ότι ο Νίκος κάνοντας την σφήνα για τον Μπούταρη προσπάθησε να ωθήσει κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του,το αποτέλεσμα όμως θα φανεί στις επόμενες εκλογές. Ας είναι.”

    (Τελικά ο Μπουτάρης είναι ο σοβαρότερος λόγος για να θέλει κάποιος να είναι Σαλονικιός.)

    Στην παραπάνω πρόταση, όπως και σε κανά δύο άλλες παραπάνω, υπάρχει μια αμφισβήτηση για το ότι ο Μπουτάρης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι γεγονός ότι η Θεσ/νίκη είναι μια μικρή Αθήνα και φυσικά εύκολα δεν αναμορφώνεται. Ούτε και ο Μπουτάρης είναι θαυματουργός βεβαιώς. Έχει αποδείξει όμως με την επιχειρηματική του δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες του στο Νυμφαίο Φλωρίνης ότι διαθέτει εμπειρίες και ικανότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση πολύ σημαντικότερες από αυτές που έχουν οι πολιτικοί καριέρας.

    Ο Μπουτάρης είναι από τους λίγους Έλληνες που όσες φορές –σπάνια δυστυχώς- τον ακούω να μιλάει στα ΜΜΕ, στο τέλος νομίζω ότι κάτι έχω κερδίσει. Και μόνο για αυτό το λόγο –όπως και για το ότι διαφοροποιείται πλήρως από το εθνικοθρησκευτικό κλίμα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη- νομίζω ότι αξίζει τουλάχιστον να του δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει τη Δημαρχία στο δεύτερο γύρω. Ένας Μπουτάρης που παρεμβαίνει δημόσια και επικοινωνεί τα μηνύματα και τις σκέψεις του πιο συχνά, συμφέρει όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την Ελλάδα.


    Heinz

    “Στην Μήθυμνα (Μόλυβος) Λέσβου, κατεβαίνουν τέσσερεις (4) συνδυασμοί.

    Και οι τέσσερεις, έχουν υποψηφίους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ. (...!!!)”

    Ρε μπας και είναι Κρητικοί οι Μηθυμναίοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. "ND,

    "Φεύγω για ΑΝΤ1/ Αφρο το είχα γράψει το πρωί αλλά δεν διάβασες τα πρωινά...
    Κυρ Οκτ 15, 06:04:12 μμ"


    Hey, BOSS!!!!

    All I said was:

    "(@ΝΔ, εννούσα καμμιά μέρα πιο πριν η ειδοποίηση, γιατί την ίδια μέρα μπορεί να χάσω ειδοποίηση κι εκπομπή...)
    Κυρ Οκτ 15, 05:40:10 μμ"

    Την διάβασα την πρωϊνή σου ειδοποίηση αργότερα. Γι' αυτό και ζήτησα ένα note μια μερούλα πριν.

    Είσαι γεγονός για μας, we can't afford to miss you!!!

    (τώρα να κλάψω που εσύ δεν με διαβάζεις ή να πάω για δεύτερη καρτέλα παυσίπονων, γιατί η πρώτη ήταν για την όρεξη?!)
    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ο γάτος είναι στον ANT1 ας χωρέψουμε :Ρ

    Όσοι είναι στο εξωτερικό μπορούν να κατεβάσουν το sopcast και να κάνουν click στο ant1 satellite.

    Γενικά έχει πολλά άτομα το panel και γίνεται χαμός (κλασσική ελληνική tv).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. ΝΔ, έβλεπα ένα ανεπανάληπτο ταλέντο βουβής τηλεόρασης. Στο τέλος τα χάλασες... Τι το ήθελες; Θα έγραφες ιστορία :)

    (Πάντως, αστεία-αστεία, ο Ευαγγελάτος εξελίσσεται σε σοβαρό παρουσιαστή - στη θέση που είχε ο Χατζηνικολάου μέχρι πρότινος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. @yiannish
    “Πάντως, αστεία-αστεία, ο Ευαγγελάτος εξελίσσεται σε σοβαρό παρουσιαστή - στη θέση που είχε ο Χατζηνικολάου μέχρι πρότινος...”

    Επίσης δεν έχει ενταχθεί κομματικά πουθενά, δεν χαρίζει/πουλάει συνεντεύξεις (όπως ο Χατζηνικολάου στο Χριστόδουλο) και είναι εντελώς αυτοδημιούργητος.
    Μπράβο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Γύρισα. Είχα δύο παρεμβάσεις (κατόρθωμα - άλλοι δεν είχαν καμία) και προσπάθησα να δώσω μία άλλη άποψη.

    Απόδω και πέρα σχολιάζετε ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. @Nikos Dimou
    Συμφωνείς για την εκτίμηση μου προς τον Ευαγγελάτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ζόρος, εμένα τη χείριστη εντύπωση μου έκανε ο Χαλβατζής. Όταν είδε ότι τον ξεπέρασε ο συνυποψήφιος του ΣΥΝ, απαντούσε σε ερωτήσεις σαν μάγκας του λιμανιού που του στραβοκοίταξες την γκόμενα. Αίσχος! Και κομμουνιστής, τάχα μου ταπεινός και κοντά στο λαό.

    (Αλήθεια ΝΔ, πώς νιώθεις ανάμεσα σε πολιτικούς με φουλ αδρεναλίνη και ντελάλικες φωνές, σε βραδιά εκλογών;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Άκου πάνω από 70% το Πασοκ στην Κρήτη.

    Μπααθ το κάναμε το μαγαζί!

    Ο Μπουτάρης έδωσε ένα ηχηρο χαστούκι στο πασοκ. Δυστυχώς είναι αρκετά μεγάλος και μάλλον δε θα του δοθεί η δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα με αξιώσει να γίνει δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Καλησπέρα!
    Είμαι σίγουρος οτι εδώ θα ακουστούν ουσιαστικότερα πράγματα από τα κανάλια!
    Εκνευριστικότατος Ευαγγελάτος!!

    Αυτοί είναι οι πολιτικοί που θα φέρουν νεα ήθη?

    Τέλος πάντων.

    Τα δικά μου συμπεράσματα.

    Έκπληξη τα ποσοστά Τσίπρα και Μπουτάρη.
    Δεν ασχολήθηκε κανείς με την αποχή και τη γενικότερη απαξίωση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.
    Μίλησαν για βουβές εκλογές!


    Σωστότατη η παρατήρηση του Νίκου για τους υποψήφιους "αντάρτες".
    Ουδείς απάντησε.
    Την ίδια ερώτηση έκανε πριν νεαρός σπουδαστής δημοσιογραφίας.
    Μάλλον δεν θα του απαντήσει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Πάντως, μόλις τώρα ο Βενιζέλος είπε:

    "Δεν είμαστε όλοι αριθμολάγνοι"!!!

    Αφεντικό, έχεις Υψηλούς (σε όλες τις ...διαστάσεις) Αναγνώστες :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Zoros δεν τον ξερω αρκετά τον Ευαγγελάτο και δεν έχω άποψη - πάντως οι αρχικές εντυπώσεις ήταν αρνητικές (εισαγγελάτο τον ονόμαζαν τότε) και ήταν πολύ λαϊκιστής.

    Μετά σοβάρεψε - ελπίζω πάντως να μην τον φάει ο ανταγωνισμός και να ακολουθήσει την πορεία της γυναίκας του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Reactor69 said...
    "Ε όχι και σοβαρός δημοσιογράφος αυτό το καρναβάλι. Μας έπρηξε τα ούμπαλα όλο το βράδυ με την σούπερ δημοσκόπηση του σταθμού του".

    Κανείς δεν είναι σε θέση να τιθασεύσει 15 πολιτικούς σε ένα πάνελ. Όσο για την δημοσκόπιση ήταν πραγματικά σημαντική. Βέβαια η αγωνία των αριθμών της AGB τους τρώει όλους. Πίσω μου, αθέατος, στεκόταν ο Κυριακού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Απαράδεκτος ο Ευαγγελάτος... Όχι μόνο επειδή δε γνωρίζει τα στοιχειώδη του συντονισμού μιας συζήτησης αλλά επειδή είναι αρκετά προσβλητικό θεωρώ να καλείς κάποιον και να μην κάνει ούτε ΜΙΑ παρέμβαση...

    Για να μη πω για το πόσο εκνευριστικό είναι να κάνει κάποιος μια παρέμβαση, να διακόπτεται αγενώς και να ΜΗΝ στηρίζεται από τον κεντρικό παρουσιαστή ώστε να συνεχίσει σε αυτά που έλεγε... (μιλάω προφανώς και για την πρώτη παρέμβαση του αγαπητού Γάτου..)

    Αυτό που έχω εγώ να πω είναι οτι σε τέτοια πανηγυράκια ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ευγενικοί και σοβαροί άνρωποι, που έχουν μάθει να μην επιβάλονται δια βοής, να μη αγελοποιούνται για να ακουστούν...

    Σούργελο ολικής, δημοσκοπίσεις πυροτεχνήματα περί βουλευτικών και άθλιες χυδαιότητες στο βωμό της RGB: Αυτό ήταν και θα είναι σε όλη του την πορεία ο κ. Ευαγγελάτος!

    Άντε και καλό μας κουράγιο από αύριο.. Πάω να καώ σε κανένα μπαρ γιατί αν ακούσω κι άλλο τηλεόραση θα το πάθω το πολλαπλό εγκεφαλικό.. Τα υπόλοιπα το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. ND said..
    "Κανείς δεν είναι σε θέση να τιθασεύσει 15 πολιτικούς σε ένα πάνελ."

    Αν δεν είναι τότε να μην τους καλεί.. Αν και δεν ήταν μόνος του.. Ο κ.Παπαδάκης ήταν κι αυτό συντονιστής.

    Τέλος πάντων.. Έτσι κι αλλιώς το όλο θέμα έχει καταντήσει παρωδία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Αλήθεια, η αποχή πως πήγε φέτος; Τα τελευταία χρόνια μεγάλωνε συνεχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Μόλις άκουσα τον ξύλινο λόγο του Γ. Παπανδρέου σχετικά με τις εκλογές.
    Μα δεν το βλέπουν οι image makers του ότι πρέπει να τον αφήσουν να είναι ο εαυτός του? Δεν είναι φανερό ότι παίζει έξω από τα νερά του?

    Μετά τις εκλογές του 2004 έχει μπει στο «τρυπάκι» του τυπικού Έλληνα πολιτικού (μέχρι και τον επιτάφιο τον βάζουν να σηκώνει...) και χάνει τα χαρακτηριστικά του, που τον έκαναν δημοφιλή σε όλους τους πολιτικούς χώρους.
    Δυστυχώς ένας πολιτικός με σουηδο-θρεμμένη νοοτροπία δεν μπορεί να σταθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. aggelos-x-aggelos said...
    Τι είναι πάλι αυτό;

    La bella parola! Ο Κούρτοβικ υπέκυψε στον πειρασμό να κάνει μία "έξυπνη" γενίκευση. Κρίμα γιατί είναι ευφυής και καλός κριτικός.

    georgios το πιο ενδιαφέρον πράγμα σε αυτές τις συγκεντρώσεις είναι το παρασκήνιο - το πριν και το μετά της εμφάνισης. Κάποτε θα τα γράψω αναλυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Zoros said...
    Μόλις άκουσα τον ξύλινο λόγο του Γ. Παπανδρέου σχετικά με τις εκλογές. Μα δεν το βλέπουν οι image makers του ότι πρέπει να τον αφήσουν να είναι ο εαυτός του?

    Μα άραγε ξέρει ποιος είναι ο εαυτός του... υπάρχει; Εμένα (όπως είχα γράψει και στο σχετικό ποστ) μου φαίνεται ζόμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. @Nikos Dimou
    “Μα άραγε ξέρει ποιος είναι ο εαυτός του... υπάρχει; Εμένα (όπως είχα γράψει και στο σχετικό ποστ) μου φαίνεται ζόμπι.”

    Ο Γ.Π. ήταν ο εαυτός του όταν ήταν στο Υπουργείο Εξωτερικών (1999-2004). Χωρίς την πίεση της εσωτερικής πολιτικής σκηνής, πολύ πιο απλός και χωρίς να χρειάζεται να κάνει τις βαρύγδουπες δηλώσεις ενός πολιτικού αρχηγού. Επίσης δεν είναι καλός στα λεγόμενα «μικρά θέματα» (σε αντίθεση με τον Καραμανλή), αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικός στα «μεγάλα» (πχ ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, χωρίς λύση Κυπριακού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Γάτος στην τιβι, πεντάχρονο ρωτά:

    "Μαμά, αυτός ο δάσκαλος γιατί δεν μιλάει, κρυωμένος είναι?"

    "Οχι παιδί μου, ευγενικός είναι, γιατί μπλα μπλα μπλα, εκλογές, και έχει πάει εκεί να συζητήσουν μπλα μπλα μπλα".

    "Ε, τότε οι άλλοι γιατί δεν είναι ευγενικοί?!"

    "Γιατί καμμιά φορά πάνω στην έντασή τους, θυμώνουν και φωνάζουν".

    "Και για τιμωρία δεν μαζεύουν τα σκουπίδια, ε?"

    Από μικρό κι από τρελλό...

    Πάντως συντονιστής πολιτικών, χωρίς επωμίδες με κρόσσια, μπότες, καρεκλίτσα και ΚΥΡΙΩΣ μαστίγιο, δε γίνεται!

    (και μετά Γάτε θα μου λες πάλι για S & M... Εγώ φταίω?)

    Επανέρχομαι (τρίτη καρτέλλα σήμερα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Κε ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΕ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΙΣΗΣ ΕΚΑΝΑ ΠΥΡΕΤΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΠΥΡΕΤΟ. ΕΤΣΙ ΕΙΣΑΙ; ΕΙΠΕ Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΣ!!!

    :))))

    ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ:

    Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗς ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

    ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ( ΜΕ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝ ΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗς ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΕΧΛΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TV ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗς ΛΕΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

    ΥΓ:

    ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΩΡΑ:

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΞΗΣ: ''ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΝΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.''

    ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΕΦΑΓΕ ΛΕΦΤΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ . ΕΦΑΓΕ ΓΙΑ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

    ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕς ΤΗς ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ '22.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. @Αγγελε,

    Μια χαρά διαφήμιση μας κάνει ο κύριος - και των συγγραφέων-μπλόγκερς το ίδιο, σιγά!

    Θέλω να δω όμως τι θα γίνει όταν θα μαζευτούμε όλοι οι... εαυτοί μαζί (όλων δλδ όσων έχουν υπολογιστή) στο ίντερνετ, αν θα προλαβαίνει κανείς να διαβάζει & να απαντά σε κανέναν... Εκεί θα φανεί πόσο "μεγάλος" είναι κάποιος...

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Σημίτης, Γιαννάκης και Φασούλας είναι σαν τους ...Ντάλτον. Μόνο που Λείπει ο ...Άβερελ - ή μήπως όχι; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Μετά τη σταύρωση ήρθε η ανάσταση δήλωσε ο ψωμιάδης.

    Εχει γούστο ο πανίκας μετά απο τρείς μέρες να αναληφθεί στους ουρανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Θα σας φανει υπερβολικο και μελο αλλα, ακουγοντας αυτα τα εστω και λιγα που καταφερε να πει ο ΝΔ (μαλλον η παρουσια του και μονο), αισθανθηκα οτι για πρωτη ισως φορα εκπροσωπουμαι και οτι εχω φωνη. Παρακολουθουσα την εκπομπη μεσω ραδιοφωνου και φανταζομουν να μου κλεινει το ματι με νοημα σαν να μου λεει: " Μην ανησυχεις. Ειμαι εδω και για σενα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Να, κι ένα καλό που έκαναν οι εκλογές - κατάργησαν το moderation!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. mickey said "Σημίτης, Γιαννάκης και Φασούλας είναι σαν τους ...Ντάλτον. Μόνο που Λείπει ο ...Άβερελ - ή μήπως όχι; ;'


    Εννοείς ότι λειπει ο Μουρεσάν ή ο γιάο μιγκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. "Με αποχή , λευκά και άκυρα να ξεπερνούν πολλές φορές το 40% σε πολλούς δήμους, για ποια δημοκρατία μιλάμε."

    Να υποθέσω ότι η Ελλάδα έχει ποιοτικότερη δημοκτρατία απο της ΗΠΑ και Βρετανία όπου η αποχή είναι μεγαλύτερη;

    Δεν είμαι υπέρ της αποχής, παρόλα αυτά θα προτιμουσα την αποχή να θεωρείται δικαίωμα παρά ποινικα κολάσιμη πράξη.

    Και ίσως πρέπει να πάψουμε επιτέλους να πιστεύουμε ότι οι έλληνες είναι πιο πολιτικοποιημένοι από τους ξένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Το moderation το άφησε ο Γάτος στο καμαρίνι του Ευαγγελάτου, μετά από το σημερινό θα του χρειαστεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Δεν ξέρω πως νιώθετε εσείς αλλά εγώ πάω για ύπνο απογοητευμένος.

    Θετικό είναι ότι τόσοι πολλοί ψήφισαν τον Μπουτάρη και τον Τσιπρα.

    Αλλά η θριαμβευτική επανεκλογή του Ψωμιάδη, της Γεννηματά και πολλών άλλων με καταθλίβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Το "θριαμβευτική" είναι για μεγάλη απελπισία!!!
    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Και η αποχή... κανένας πολιτικός δεν την αξιολόγησε (δεν συμφέρει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. ΤΟ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

    ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗς ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 60%.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ. ΜΕ ΤΙ; ΜΕ ΤΟ 42% ΤΟΥ 4Ο%;

    ΥΓ:

    Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΜΠΛΕ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ. ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΧΙΖΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.

    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗς ΧΩΡΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΟΒΙΚΟΣ. ΑΠΛΑ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΦΕΝΤΗ ΤΗς.

    ΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΑΣΑΝΙΔΩΝ ΟΤΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΤΕΛΑΛΗΣ ΕΛΕΓΕ:

    '' ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ. Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ.''

    ΥΓ:

    ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΣΕΞ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Έμαθα οτι μιά γαλακτοβιομηχανία μοίραζε γιαούρτια στα διόδια την Παρασκευή.Για διαφημιστικούς λόγους ή..........;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. @Λευτέρης,

    "Το ξέρω, τα πέρασα κι εγώ, και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι φαντάζεσαι. Φύγετε. Ή κλέψτε τους."

    Α!

    Ολα κι όλα!

    Δε γίνεται να κλέβεις τα κλεμμένα! Επαγγελματική ευσυνειδησία!

    Να φύγουμε.

    Από πού παραλαμβάνουν γιαούρτια όμως πρώτα, για ένα door-to-door delivery? (Σταύρο?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. εγώ πάω για ύπνο απογοητευμένος.

    Γιατί;

    Με πανίκα ξυπνήσαμε με πανίκα κοιμόμαστε.

    Περίμενες δηλαδή να βγεί ο μπουτάρης;

    Στη θεσσαλονίκη κατέβαινε ο άνθρωπος την πιο..ερωτική πόλη.

    Μπορούσε ο παππούς να της κάνει έρωτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. BadlyDrawnBoy said (Κυρ Οκτ 15, 11:24:37 μμ):

    mickey said "Σημίτης, Γιαννάκης και Φασούλας είναι σαν τους ...Ντάλτον. Μόνο που Λείπει ο ...Άβερελ - ή μήπως όχι;

    Εννοείς ότι λειπει ο Μουρεσάν ή ο γιάο μιγκ;


    Όχι, εννοώ μήπως λείπει ο Τζόε! - δεν το πιάσατε το ...υπονοούμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Απείχα.
    Ο τόπος που ψηφίζω απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από τον τόπο που ζω. Ο δρόμος που τους συνδέει είναι σχετικά άνετος, ίσιος, χωρίς στροφές και μπερδέματα.
    Όμως απείχα. Συνειδητά. Σηκώθηκα πρωί, ήπια καφέ, έκανα μπάνιο, ετοιμάστηκα και πήγα στη δουλειά(λόγω επαγγέλματος αυτήν την ημέρα δουλεύω).
    Η σημερινή αποχή ήταν πολιτική πράξη. Προσωπικά θεωρώ αδιανόητα:
    1. Να ζω σε ένα μέρος και να αποφασίζω την πολιτική τύχη άλλου.
    2. Να υποχρεούμαι από το νόμο να ασκήσω το εκλογικό μου "δικαίωμα".
    3. Να τρέχω για να ψηφίσω (έστω και μακριά) υποψηφίους που δε με εμπνέουν.
    Όσο για την αποχή που έφθασε (σε κάποια τμήματα εδώ στη Θεσσαλονίκη ακόμη και το 50%), όσο κι αν σας φανεί περίεργο, προσμετρήστε και δυο παράγοντες που, ίσως, δεν τους σκεφτήκατε:
    1. Τους απογοητευμένους ΠΑΟΚτσήδες, που βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να κινδυνεύει να παίζει στην Δ Εθνική -λόγω χρεών προς το δημόσιο- και επί μέρες καλούσαν, μέσω αθλητικών ραδιοφώνων, τους ομοϊδεάτες τους, να ψηφίσουν μικρά κόμματα.
    2. Τους εξοργισμένους Αρειανούς (οπαδούς του Άρη, για να μην μπερδευόμαστε) που είδαν, τις τελευταίες ημέρες, το δήμο Θεσσαλονίκης να στολίζει την πόλη με ΠΑΟΚτσήδικες σημαίες, για να γιορτασθούν τα 80 χρόνια του ΠΑΟΚ κι έκαναν ακόμη και διαδήλωση διαμαρτυρίας.
    Λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. @nikos dimou:
    Ναι, περισσότερα χρήματα και εξουσία προσελκύουν διεφθαρμένους. Αλλά αυτά τα χρήματα και αυτή η εξουσία μεταβιβάζεται. Που σημαίνει ότι και πριν κάποιος την ασκούσε... Απλά ήταν πιο μακριά (στην κεντρική διοίκηση). Και πιο ανεξέλεγκτος. Όσο πιο κοντά στον πολίτη είναι η εξουσία τόσο ευκολότερα γίνονται αντιληπτές οι απατεωνιές.
    Π.χ. κάποιοι δήμαρχοι που απέκτησαν ξαφνικά περιουσία (και μαζί και τα σόγια τους).
    Έτσι, οι πολίτες (όσοι δεν είναι πρόβατα) μπορούν να ξέρουν τι γίνεται και να αντιδράσουν.

    Γράφω ότι είναι κρίσιμο το θέμα της δικαστικής εξουσίας γιατί βοηθά στο να αναιρείται ο φόβος της καταγγελίας που σίγουρα υπάρχει και σε τοπικό επίπεδο (αλλά και σε κεντρικό)

    @Takis Alevantis:
    Και σε μένα ήρθε το e-mail για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία. Και λέει "είμαστε ανοικτοί σε εκλογική συνεργασία και με όλους αυτούς που ακόμα και αν διαφωνούν με κάποια σημεία της παρούσας διακήρυξης συμμερίζονται την αναγκαιότητα όλων ή κάποιων από τις μεταρρυθμίσεις που η Φ.Σ. προτείνει
    Σας καλούμε να ενταχθείτε στη Φ.Σ., να συνδιαμορφώσετε την πολιτική της πρόταση...κτλ."
    Επιπλέον, η άποψή σου:

    Αν κατατεθεί πάντως κάτι τέτοιο στον Άρειο Πάγο θάχει πλάκα να απορριφθεί ως «αντίθετο» στο Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα.

    ...είναι κατά τη γνώμη μου ακραίο δείγμα ολοκληρωτικής και γραφειοκρατικής νοοτροπίας, από αυτές που πρέπει να αντιπαλέψει το νέο κόμμα. Δηλ., για σένα τα κόμματα θα πρέπει να υποβάλλουν πιστοποιητικό... συντηρητισμού προτού λάβουν έγκριση; "Υποσχόμεθα να μην αλλάξουμε τίποτα, σύμφωνούμε με τα πράγματα ως έχουν;"
    Δε μου είχες δώσει τέτοια εντύπωση ομολογώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Μόλις επέστρεψα σπίτι και είδα τα αποτελέσματα. Όλα αναμενόμενα. Και φυσικά όλα τα κόμματα δηλώνουν πως κέρδισαν!

    Και ένα σχόλιο για τον Τσίπρα. Μου έκανε εντύπωση που υπάρχει ένας τόσο νέος υποψήφιος και έψαξα να βρω ποιος είναι. Διαβάστε βιογραφικό:

    http://www.syn.gr/cv/tsipras.htm

    Είναι από 14(!) χρονών μέλος της ΚΝΕ. Το μόνο πράγμα που έχει κάνει στη ζωή του είναι να διαμαρτύρεται. Κάτι θετικό δε βλέπω να έχει κάνει!

    Και μη μου πείτε πως δεν υπάρχουν άνθρωποι 32 χρονών στην Ελλάδα που δεν έχουν δουλέψει σκληρά και δημιουργήσει κάτι. Γιατί ο κ. Τσίπρας δε βλέπω να έχει δουλέψει ποτέ. Αυτόν όμως διάλεξε ο ΣΥΝ για υποψήφιο...

    Καληνύχτα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Ν.Δ είπε : "...Αλλά η θριαμβευτική επανεκλογή του Ψωμιάδη, της Γεννηματά και πολλών άλλων με καταθλίβει."

    Λείπω καιρό από την Ελλάδα και δεν έχω άμεση επαφή με την σημερινή πραγματικότητα. Ίσως γι'αυτό το λόγο η σκηνή που είδα στην τηλεόραση το καλοκαίρι όταν είχα πάει για 3 βδομάδες μου έκανε απίστευτη εντύπωση. Τον Ψωμιάδη να περπατάει ανάμεσα από αυτοκίνητα σταματημένα σε διόδια στην εθνική και να μοιράζει με συνεργάτες του προεκλογικά φυλλάδια και μαζί με αυτά...2 μπουκαλάκια ούζο στους οδηγούς! Συγκινητική και πρωτότυπη προσπάθεια. Τώρα βέβαια που έκανε την αρχή και τους καλομαθαίνει, την επομένη ίσως να πρέπει να ανέβει σε Johny Walker 12αρι και ένα σακουλάκι φιστίκια Αιγίνης, για να συντηρήσει το ενδιαφέρον. Αλλά για την ώρα ούζο ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου.. ή αλλιώς ψηφίζουμε αυτούς που μας αξίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Σχετικά με το αλαλουμ που γίνεται καθε φορά που ενα πανελ έχει παραπάνω από δύο ανθρώπους και φυσικά το χειρίζεται κάποιος Ευαγγελατοχατζηνικολαουπρετεντερης κτλ κτλ., ειναι αδύνατον να καταλάβεις τι λέγεται πως λέγεται και τελικά γιατί λέγεται. Είχα την τύχη να βρίσκομαι στις τελευταίες εκλογές της Μ.Βρετανίας στο Λονδίνο όπου μένουν τα παιδιά μου. Τι έλεγα παραπάνω? Καμμία σχέση...Στα κανάλια...Οι πολιτικοί συζητούσαν, περίμεναν να τους απευθύνουν τον λόγο και μετα ν απαντήσουν και φυσικά δεν διεκοπταν ποτέ τον συνομιλητή τους ούτε αυτοί, αλλα ούτε και ο συντονιστής της εκπομπης. Δυστυχώς τα αγγλικά μου είναι του επιπέδου..περνάω καλά όπου πάω εκεί, μπορω να φάω να πιω να κάνω μια μικρή κουβεντούλα για τον καιρό αλλά όχι να παρακολουθήσω μια συζήτηση στην tv, ας πρόσεχα
    Επειδή δε κατάφερα να παρακολουθήσω την εκπομπή που κληθήκατε να πείτε τη γνώμη σας ή αν προλάβατε να απαντήσετε νομίζω ότι ισχύει το ....χάσιμο χρόνου??
    Και για να μην ξεχνάμε τα χάλια μας, με τις υγείες μας, μας φορέσανε πάλι τον Ψωμιάδη και βέβαια βοήθησε ο Θεός όπως άκουσα (περιέργως όχι η Παναγία) και άλλα τέτοια ευτράπελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. υπερεκτιμούμε την αποχή... Απλά δεδομένου ότι τα γραφειοκρατικά του "δεν ψήφισα" έχουν χαλαρώσει, γιατί να τρέχει κάποιος στο τόπο καταγωγής του; για να ψηφίσει τον δήμαρχο των άλλων ?

    Για δημοτικές εκλογές μιλάμε, μην το ξεχνάτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Βραβείο ανικανότητας και ασχετοσύνης για την αποψινή βραδιά παίρνει πάντως η Τρέμη.
    Πάτησε πάνω σε μια ανοησία που είπε αυτή η πράσινη αλεπού των ΝΕΩΝ, ο Π. Καψής, και επί ώρα ολόκληρη είχε μπλέξει τα μπούτια της (δηλ. το "γαλάζιο χρώμα" της Ν.Ανατολικής Αττικής με το γκρί χρώμα της Υπερνομαρχίας!)
    Για όσους δεν το είδαν το εξηγώ καλύτερα:
    Ο Καψής διαμαρτυρήθηκε που η Υπερνομαρχία ήταν βαμένη γαλάζια (ενώ δεν ήταν, ήταν γκρί αλλά έχει μικρή έκταση και δε χτυπάει στο μάτι) και η Τρέμη συμφωνούσε μαζί του διαμαρτυρόμενη(!).
    Τόσο άσχετοι άνθρωποι! Όχι δημοσιογράφοι, ούτε ψηφοφόροι δεν αξίζουν να είναι. Δεν ξέρουν καν ποια είναι αυτή η περίφημη "Υπερνομαρχία" και ποια έκταση καταλαμβάνει(!!!)
    Και η άλλη πράσινη νυφίτσα από δίπλα να σιγοντάρει. Ο γνωστός σοβαροφανής αρθρογράφος, Παναθηναϊκός, φιαλορίπτης των γηπέδων ...
    Θλιβερές κομματικές παραφυάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. ...Δε θα εκπλαγώ αν αύριο το πρωί κάποιες φυλλάδες το έχουν και ως ...θέμα, αυτό το μη γενόμενο.

    Για τη συμμετοχή του Νίκου Δήμου και άλλων σοβαρών ανθρώπων σε τέτοια ελεεινά τηλεοπτικά παραμάγαζα δεν έχω καταλήξει αν κάνει καλό ή όχι. Έχω διαβάσει την άποψη του Ν.Δ. ότι πας σαν... αντάρτης σε εχθρικό στρατόπεδο, ρίχνεις τα βόλια σου και επιστρέφεις στη βάση. Δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνώ πλέον.

    Τείνω πλέον να καταλήξω στο ότι είναι καλύτερο να αφήσεις τη σαβούρα να κατακλύσει τα πάντα, μέχρι να επέλθει η γενική απέχθεια. Σοβαρές συμμετοχές λειτουργούν ως άλλοθι και κρατούν δέσμιους στην οθόνη και όσους είναι έτοιμοι να απεξαρτηθούν.
    Ιδίως αν κάποιος δεν είναι ήδη καταξιωμένος όπως ο Ν.Δ. κινδυνεύει μάλλον αυτός να μολυνθεί (σταμπαριστεί) από τη σαβούρα παρά να προσφέρι κάτι το θετικό.
    Για να το πω μ'ένα σχήμα λόγου:
    Κάποιος που παίζει σε τσόντα, παίζει σε τσόντα, ακόμη κι αν δεν εμφανίζεται γυμνός! Ακόμη κι αν ο ρόλος του είναι να κάνει... ηθικό κήρυγμα αυτό που μένει είναι ότι συμμετείχε σε τσόντα, όχι το τι είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Mickey said "Όχι, εννοώ μήπως λείπει ο Τζόε! - δεν το πιάσατε το ...υπονοούμενο;"


    Ρε συ, ο Τζόε είναι ο Σημίτης!

    Δεν του φαίνεται, αλλά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Λευτέρη, νομίζω πως συμφωνούμε. Με τη Φ.Σ. έχω πρόβλημα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. @Mantz - καθόλου γραφειοκρατικό και συντηρητικό. Αλλά ορισμένα βασικά κείμενα πρέπει να γίνονται σεβαστά ή να αναφέρεται σαφώς ότι θα τεθούν σε επαναδιαπραγμάτευση. Το να ξεχνάς την καθολική υπηρεσία π.χ. και να υπόσχεσαι άκρατο φιλελευθερισμό δεν είναι μόνο ύποπτο ως υπεραπλουστευτικό, είναι και αντίθετο με το νόμο. Αυτό ήθελα να δείξω απλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Kαλημέρα!

    Ο χάρτης τελικά είναι γαλάζιος - εκτός από τα νησιά του Αιγαίου.

    Η στυφή γεύση παραμένει. Όχι για το γαλάζιο αλλά για την ποιότητα όλης της αναμέτρησης.

    Και η αποχή πέρασε το 40%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Nα διευκρινίσω ότι δεν συμφωνώ με την διακήρυξη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας (ούτε με το ύφος ούτε με το περιεχόμενο) και δεν πρόκειται να την υπογράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους, νικήσατε;

    @BadlyDrawnBoy
    Πράγματι ο Τσίπρας γέμισε την Αθήνα με τις αφίσες του, Τσίπρα τον λένε όχι Τσίπα. Οι σύντροφοι του ΚΚΕ τον κέρδισαν κατά κράτος στην αφισομόλυνση. Πάντως καμία σχέση με Χαλάνδρι ή Μαρούσι (ειδικά εκεί), ευτυχώς.

    “οικολόγος Τσίπρας”; Η ελληνική αριστερά έχει τόση σχέση με την οικολογία όσο εγώ με το μπαλέτο και πίστεψε με δεν θέλεις να με δεις ντυμένο κύκνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Καλημερα κι απο εμενα.
    Όπως αναφερω και στο τελευταιο μου post, οι δημοτικες εκλογες δεν θα πρεπει να γινονται με κομματικα κριτηρια. Αυτο που πρεπει να κοιταζουμε ειναι το αν παραγει εργο ή οχι αυτος ο ανθρωπος. Αν εχει ορεξη για δουλειά ή οχι. Δηλαδη οσοι δεν πιστευουμε σε κομματα πρεπει να ψηφισουμε τους ανεξαρτητους;
    Στα Βριλησσια που κοιταξα ολους τους υποψηφιους και τους μελετησα, ο ανεξαρτητος ζητουσε την ψηφο μας χωρις να εχει καποιο προγραμμα για την τετραετια. Αν δεν ξερεις τι να κανεις στην τετραετια, αν δεν ξερεις τι θελεις να προσφερεις στον δημο σου τοτε που πας;
    Οσον αφορα την ανακυκλωση κ. Δημου, πιστευω πως ειναι καθαρα θεμα παιδειας. Δεν πιστευω πως οι δημοι δεν εχουν κανει τιποτα για την ανακυκλωση. Εμεις οι ιδιοι οι πολιτες δεν ενδιαφερομαστε. Κρινω απο τον εαυτο μου οπου ο καδος ανακυκλωσης ειναι εξω απο το σπιτι μου, δεν εχω πεταξει το παραμικρο κουτακι αλουμινιου.
    Επισης μιλωντας για καλους δημαρχους, αναφερω εναν που διαβασα σε ενα αρθρο στο Κ νομιζω της καθημερινης.
    Ο ανθρωπος αυτος ειναι κοινοταρχης σε ενα χωριο της ορεινης Μαγνησιας (Αναβρα νομιζω οτι λεγεται) και μεσα σε 15 χρονια εχει κανει πραγματα και θαματα. Επιγραμματικα αναφερω υπογειο παρκιν στην πλατεια του χωριου, συγχρονο γυμναστηριο, πισινα ολυμπιακων διαστασεων, δρομους, εργοστασιο επεξεργασιας βιομαζας (απ'οπου παιρνουν λεφτα και ρευμα), και αλλα πολλα. Αλλα το πιο σημαντικο ειναι οτι σταματησαν να φευγουν οι νεοι απο το χωριο και οχι μονο αλλα μαζευεται και κοσμος για να μεινουν στην προτυπο πολιτεια της Αναβρας!!! Το βιοτικο επιπεδο εχει ανεβει σημαντικα και μαλιστα ο μεσος ορος του εισοδηματος των χωριανων απο την ενασχοληση τους με την κτηνοτροφια ειναι 4.000 ευρω τον μηνα. Αυτο δεν εγινε τυχαια αλλα με συνεχη εκπαιδευση των χωριανων με επιδοτουμενα σεμιναρια.
    Και κατι επισης πολυ σημαντικο: Ποσα πληρωσε ο δημος για ολα αυτα τα εργα μεσα στα 15 χρονια; Ουτε μια δραχμη. Ολα ηταν επιδοτουμενα απο την Ε.Ε.!!
    Καταπληκτικο ε;
    Αν υπαρχει ορεξη για δουλεια μπορεις να κανεις θαυματα.
    Αυτα απο εμενα.
    Και παλι καλημερα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Καλημέρα κι από μένα.
    Μερικά (προσωρινά) συμπεράσματα:

    1. Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε αυτό της αποχής. Αν μάλιστα ξεπεράσει το 42% σε πανελλαδικό επίπεδο (προς τα εκεί φαίνεται να πηγαίνει), μιλάμε για θρίαμβο από τον πρώτο γύρο ...

    2. Τα κόμματα, όπου οι εκλεκτοί τους δεν πήγαν καλά υπεραμύνθηκαν του "αυτοδιοίκητου χαρακτήρα" των εκλογών (τι υποκρισία Θεέ μου!!!) κι όπου οι εκλεκτοί τους νίκησαν ξέχασαν τον χαρακτήρα αυτό και πανηγύρισαν για τη νίκη "του κόμματος".

    3. Η Θεσσαλονίκη έχασε μοναδική ευκαιρία ν' αποτινάξει το φοβισμένο, κλειστοφοβικό, επαρχιώτικο, μίζερο, συντηρητικό κι απολύτως ξεπερασμένο μοντέλο, στο οποίο χρόνια τώρα είναι βυθισμένη, και να φύγει μπροστά έτη φωτός, αποτελώντας παράδειγμα και καταλύτη για τις εξελίξεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα: Προτίμησε τη σιγουριά των αποτυχημένων κομματικών επιλογών και την αδιέξοδη διαιώνιση της ασημαντότητάς της (Παπαγεωργόπουλος versus Αράπογλου, μπρρρ) ενώ της προσφέρθηκε - τι τύχη - μια φρέσκια, δροσερή, ανεξάρτητη, ανιδιοτελής, ανοιχτή στην κοινωνία και στο μέλλον πρόταση (Μπουτάρης) . Κρίμα στη χιλιοστή (βάλτε όποιο συντελεστή θέλετε), οι άνθρωποι, τελικά, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    4. Τα κανάλια απέδειξαν για μια ακόμη φορά την έλλειψη ανθρωπιάς. Μα,τι τους έχουν κάνει και τους ταλαιπωρούν τους φουκαράδες τους εκπροσώπους των κομμάτων (τους ίδιους και τους ίδιους), γιατί τους βάζουν να τρέχουν όλη νύχτα από κανάλι σε κανάλι και δεν τους βάζουν σε ένα στούντιο, "διατηλεοπτικό", ν' απαντάνε ήρεμα και ωραία σ' όλα τα κανάλια ... Και, πάνω απ' όλα, να μας εξηγήσουν πώς γίνεται τόσες νέες ιδέες και προτάσεις που ισχυρίζονται πως οι παρατάξεις τους διαθέτουν να μην μπορούν να εκφραστούν δημόσια παρά μόνον από τόσους λίγους.

    5. Ειδικά για τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Ο σουρεαλιστικός τρόπος με τον οποίον δικαιολόγησαν τη ΜΗ στήριξη του Γ. Μπουτάρη και την επιλογή, αντ' αυτού, του κολοσσού αυτού της αυτοδιοίκησης που λέγεται Αράπογλου. Λες και μετέδιδαν κρυπτογραφημένο μήνυμα, κανείς δεν κατάλαβε τίποτε. Αναρωτιέμαι αν έχουν καταλάβει κι οι ίδιοι (τώρα βέβαια που, για το δεύτερο γύρο, έχουν ανάγκη τις ψήφους του Μπουτάρη, να δείτε επαίνους και κολακείες που θα ακούσουμε, τα κλάματα θα μας παίρνουν).

    6. Η δήλωση του Γιώργου έγραψε. Ω ναι, αυτό είναι φυγή προς το μέλλον, ποτέ τόσα λίγα δεν υπονόησαν τόσα πολλά (μαζί και η εικόνα).

    7. Και, στον αντίποδα, το γλυκό χαμόγελο και η δήλωση του Μπουτάρη, όταν ερωτήθηκε για το "πολιτικό του μέλλον", ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, κι ότι τώρα, τον ενδιαφέρει περισσότερο ο τρύγος. Σ' ευχαριστούμε Γιάννη για το ταξίδι που μας πήγες, στην υγειά σου, μακάρι να σου πάει καλά ο τρύγος, σε μας ήδη πήγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Καλημέρα κι από μένα...

    Είτε γαλάζιος είτε πράσινος να ήταν ο χάρτης κανονικά αυτό δε θα έπρεπε να απασχολεί κανέναν σε μια δημοκρατία που υα αποτελούταν από σοβαρούς και νοήμονες πολιτικούς. Αντί για χρώμα οι νομοί στο χάρτη θα έπρεπε να είχαν το πρόσωπο του νομάρχη, ο οποίος ακομμάτιστα και με βάση το προσωπικό του κύρος κι έργο, θα είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού.

    Το χρώμα είναι για τις βουλευτικές περισσότερο κι όσο κι αν με τρομάζει η ιδέα μιας ακόμη γαλάζιας Ελλάδας, δε θα μπω στη λόγικη των προβλέψεων και των "πολιτικών μηνυμάτων".

    ΥΓ. Γάτε μας καλέ, καλέ μας Γάτε πραγματικά αγωνιώ να μάθω τα παρασκήνια των συζητήσεων της TV. Ειδικά στα διαλλείματα για διαφιμήσεις όπου λογικά θα πρέπει να σφάζονται! Το ξεκατίνιασμα στο μεγαλείο του... Μη μας κρατήσετε πολύ σε αγωνία Γάτε μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Οι εντυπώσεις από τα παρασκήνια το απόγευμα. Τρέχω τώρα για τον επιούσιο (καπνιστό σολωμό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Mickey said : Λείπει ο ...Άβερελ - ή μήπως όχι; ;)..
    Μα νομίζω ότι πήγε ο Γιωργάκης και έκλεισε η τετράδα!!!!

    @ ΝΔ Κάτι η σφήνα σου στο Mega, κάτι οι παροτρύνσεις μας προς τους Θεσσαλονικείς και ο Μπουτάρης θα μπορούσε να ήταν τώρα δεύτερος και την δεύτερη Κυριακή να ήταν Δήμαρχος . Εάν το Post είχε ανέβει λίγες ημέρες ποιο νωρίς ίσως να είχε γίνει η ανατροπή.
    Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι λόγω του λευκού , του άκυρου και της αποχής, η Θεσσαλονίκη έχασε την ευκαιρία να έχει ένα αξιόλογο Δήμαρχο. Τι έχουν να απαντήσουν οι οπαδοί της αποχής κλπκλπ, το να μην συμμετέχεις στα κοινά αυτόματα γίνεσαι συνύπευθος για ότι συμβαίνει γύρω μας.
    Και μία απάντηση στο φίλο που έγραψε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ερωτική πόλη και τι να τον κάνει τον παππού, αγαπητέ αυτό που χρειάζεται η ζωή μας είναι ποιότητα και όχι ποσότητα και ως γνωστό οι μεγάλοι στον Έρωτα προσφέρουν ποιότητα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Καλημέρα και από 'μένα.

    Όλοι κέρδισαν (ως συνήθως) στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, κι αυτό οφείλεται στο ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται αυτά που τον βολεύουν.

    Για 'μένα οι νικητές των χθεσινών εκλογών είναι κυρίως τέσσερις :

    Η αποχή , ο δικομματισμός, ο Γιάννης Μπουτάρης και λίγο ο Αλέξης Τσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Nikos Dimou said...
    "Nα διευκρινίσω ότι δεν συμφωνώ με την διακήρυξη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας (ούτε με το ύφος ούτε με το περιεχόμενο) και δεν πρόκειται να την υπογράψω."

    Γιατί? Αν μπορείς γίνε πιο συγκεκριμένος.
    Μπαίνοντας στο site τους, αυτά που γράφουν στην πολιτική τους διακήρυξη είναι πολύ κοντά στις δικές σου πολιτικές θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Αγαπητε Antvol στην παραγραφο 3 περι Θεσσαλονικης εχεις τοσο μεγαλο δικιο...
    Η Θεσσαλονικη εχει βυθιστει για τα καλα στον συντηρητισμο. Η θεσσαλονικη που θα έπρπεπε πραγματικα να ειναι ετη φωτος μπροστα απο ολες τις πολεις τις Ελλαδος εχει βουλιαξει. Η Θεσσαλονικη που γεννησε Τρυπες, Ξυλινα Σπαθια, Μικρο κτλ, εχει μεινει και επιμενει στον αντι-Αθηναιισμο και στο οτι ολοι φταινε εκτος απο τους ιδιους για την καταντια τους. Μια τοσο πολυπολιτισμικη πολη θα επρεπε να ηταν αλλιως...
    Μ'άρεσει η Θεσσαλονικη, ανεβαινω συχνα αλλα δεν μπορω αλλο την κλαψουρα.
    Ψωμιαδης: Οι ουρανοι ειναι δικοι μας (και βροχη τα βεγγαλικα)

    Παμε καλα;
    Ομοιωματα του Ψωμιαδη στους δρομους;
    Τι ειναι αυτα τα πραγματα;
    Τι γραφικα πραγματα ειναι αυτα;
    Αξιοι τις τυχης τους οι Θεσσαλονικεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Οσον αφορα τις αφισοκολλησεις, στον δημο Χαλανδριου εγινε το εξης καταπληκτικο: Ολοι οι υποψηφιοι δημαρχοι συμφωνησαν να μην γεμισουν αφισες τις κολωνες και τους δρομους. Για λιγο καιρο κρατηηκε αυτη η υποσχεση εως οτου δειλα-δειλα αρχισαν να ξεφυτρωνουν αφισες του κυριοτερου αντιπαλου του δημαρχου μεχρι που γεμισε ολους τους δρομους.
    Αυτος ο ανθρωπος (Ανδρεοπουλος) για ενα απο τα πιο σημαντικα πραγματα που κατηγορει τον νυν δημαρχο Ζαφειροπουλο ειναι για την καθαριοτητα στους δρομους. Χαλανδρι βρωμικη πολη κτλ.
    Τωρα τι λες;
    Μπορεις να ψηφισεις αυτον τον ανθρωπο που πρωτος καταπατα την υποσχεση του για την απαγορευση της αφισοκολλησης;
    Λοιπον σας λεω ναι. Τον ψηφισαν πολλοι αλλα ευτυχως οχι αρκετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Mια χαρά τα πήγε και η Γκιούλ Καραχασάν
    33%

    Βρεθηκε και ενας Αραβας μεταναστης
    και τον ψήφισα...
    Γεια σου Φαντι Μπουφαχρεντίν!

    τα νησια συνεχίζουν να είναι πρασινα γιατί οι συνταξιουχοι
    Ευρωπαίοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ!
    :)
    Ο Γιωργος μιλαει στην γλώσσα τους...
    :)

    Σιγα,σιγα και οι τοπικες εκλογες
    θα γίνουν ευρωπαϊκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. @Demosthenes - Όσοι κοινοτικοί νόμοι δεν εφαρμόζονται αποτελούν αντικείμενο διακστικών διαδικασιών στο Δικαστήριο των ΕΚ στο Λουξεμβούργο. Δείτε το πρόσφατο παράδειγμα με το 112.

    Σίγουρα δεν μας μάρανε η καθολική υπηρεσία αλλά ένα κόμμα που ως πρώτη του αρχή θέτει τον ελεύθερο ανταγωνισμό δεν μπορεί να μην την αναφέρει καθόλου.

    Να σημειώσω ότι είχα γραφτεί στους Ταύρους αλλά διαγράφτηκα όταν ο κ. Μάνος συνέπραξε με τη ΝΔ. Σκοπεύω δε να κάνω λεπτομερή σχολιασμό της ιδρυτικής διακύρηξης της ΦΣ στο ιστολόγιό τους.

    Τέλος συμφωνώ ότι κανένας νόμος δεν είναι γραμμένος σε πέτρα (πλην εκείνων του κ. Χριστόδουλου ίσως) αλλά νομίζω πως υπάρχουν διαδικασίες για την αλλαγή τους, διαδικασίες που στηρίζονται στην έννοια της πλειοψηφίας, δηλαδή της ευρείας κοινωνικής αποδοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Zoros said...
    Γιατί? Αν μπορείς γίνε πιο συγκεκριμένος.
    Μπαίνοντας στο site τους, αυτά που γράφουν στην πολιτική τους διακήρυξη είναι πολύ κοντά στις δικές σου πολιτικές θέσεις.

    α) είναι ακραίοι και υπονομεύουν τις (ελάχιστες) πιθανότητές τους

    β) είναι αλαζόνες - το αφ' υψηλού ύφος της διακήρυξης είναι απαράδεκτο.

    γ) είναι λάθος μία διακήρυξη 16 σελίδων. Είχα συστήσει ένα σύντομο κειμένο - διακήρυξη αρχών - σε δύο σελίδες που θα διαβαζοταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Το καλύτερο αποτέλεσμα που έχω δεί!!!!
    Δήμος ΓΑΥΔΟΥ, ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Ποσοστό 100%

    Τι να ευχηθεί άντε και σ'ανώτερα!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Υπάρχει και καλυτερο
    Δημος Θραψανου (Κρητη)
    ο κ ΛΑΔΩΜΕΝΟΣ επίσης Ποσοστό 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Μα ακριβώς αυτό είπα - ότι στις θέσεις τους προβάλεται η πλήρης απελευθέρωση του ανταγωνισμού, χωρίς να αναφέρεται καθόλου η καθολική υπηρεσία, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον (και συγκεκαλυμένα) επιδιώκεται η κατάργησή της, χωρίς ωστόσο αυτό να αναφέρεται ρητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗς ΦΣ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ κκ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ αποϊδελογικοποίηση ΚΑΙ τις ιδεοληψίες του φαιοκόκκινου μετώπου ΕΚΑΝΑΝ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗ;

    ΑΝΤΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ!!!!

    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Nikos Dimou said...
    ... Τρέχω τώρα για τον επιούσιο (καπνιστό σολωμό...)

    ..........

    ...Είναι και δικό μου αγαπημένο έδεσμα!...

    Με κρεμμύδι ψιλοκομμένο, κάππαρι, και χυμό λεμονιού.

    Θεωρείται πολύ υγιεινό, γιατί το λίπος των ψαριών, όπως και το κρεμμύδι αυξάνει την HDL και καθαρίζει τις αρτηρίες.

    Τον άρτον, (επιούσιον ή μη) καλό είναι να τον αποφεύγουμε γιατί παχαίνει.

    Α... Ναι! Οι εκλογές... Οι δημοτικοί μας άρχοντες...

    Ας το αφήσουμε καλύτερα!...

    Συμφωνώ ότι κερδισμένοι ήσαν ο ρομαντικός κος Μπουτάρης και η αποχή.

    Οσους θυμώσουν με την απαξίωσή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, δηλώνω εκ των προτέρων ότι τους καταννοώ.

    Δεν είχα σκοπό να γράψω τίποτα αλλά μόλις άκουσα... σολωμό δεν κρατήθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Με το τέλος του πρώτου γύρου των εκλογών, και για να μη ξεχνιόμαστε, ένα εύστοχο σκίτσο του ΙΩΑΝΝΟΥ από το σημερινό ΈΘνος εδώ.

    Υ.Γ. Νομίζω πως ο Γ. Ιωάννου είναι ένας από τους μεγαλύτερους νεοέλληνες πολιτικούς γελοιογράφους της εποχής μας. Ιδιαίτερα, τα άλμπουμ που εξέδωσε τη δεκαετία του '80 είναι ανεκτίμητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Lefteris Kritikakis said...

    το μύνημα που πρέπει να δίνει κάθε ένας στην εξουσία, είναι: μην με παίρνεις για δεδομένο, γιατί το αεροδρόμιο είναι 10 λεπτά μακριά...

    Γιατί βρε Λεφτέρη, λες να τους νοιάζει;

    Το μόνο που νοιάζονται (οι περισσότεροι), είναι να ανανεώσουν την θητεία τους, κι ότι δεν πρόλαβαν σε 4 χρόνια, να προλάβουν σε 8, σε 12, ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. @Lefteris Kritikakis


    Σε μεγ@λο δίλημμα οι Καλιφορνέζοι
    απο τη μια ο
    το παιδί του Λαού
    (φωτο απο Yannis h)
    και απο την αλλη

    η δροσερη Μαρία!

    Μεγαλο Δίλημμα....
    :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Καλησπέρα σας
    μετά τα άστρα και τα ουράνια σώματα μας προσγείωσε σε πολύ πεζό θέμα για σχολιασμό ο αγαπητός μας κύριος Δήμου... όπως οι περισσότεροι είδα κι εγώ τις τοπικές σελίδες δήμου & νομαρχίας σήμερα. Ανακάλυψα και την εξής ανακοίνωση, λίγο παρακάτω από τα εκλογικά αποτελέσματα, που την παραθέτω ως δείγμα του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ και ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ έργου που παράγει η τοπική μας αυτοδιοίκηση σε όλους τους τομέις, καθώς δε σταματάει στους υπέροχους δρόμους, τα πολυπληθή πάρκινγκ και τα πλατιάαα πεζοδρόμια...


    " ΔΩΡΕΑΝ INTERNET ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

    Στο πλαίσιο της αξιοποίησης του προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας", ο Δήμος Βόλου παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να κάνουν δωρεάν χρήση των υπηρεσιών του Internet.

    Συγκεκριμένα, σε χώρο που έχει διαμορφωθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου Βόλου, έχουν εγκατασταθεί δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με το Internet και είναι στη διάθεση όσων πολιτών επιθυμούν να τους χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για κάποια εργασία τους ή απλά για να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του διαδικτύου. Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο Internet από τους δύο υπολογιστές τις εργάσιμες μέρες, κατά τις ώρες 7.30 π.μ έως 2.30 μ.μ.

    Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια του προγράμματος "Προώθηση της ευρυζωνικότητας από το Δήμο Βόλου", στο οποίο είχε ενταχθεί και υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος μας.


    Ο Δήμαρχος Βόλου

    Κυριάκος Μήτρου"

    Είναι ολοφάνερο ότι ήταν μεγάλη η επιτυχία υλοποίησης του προγράμματος, καθώς με όλα τα χρήματα που διεθέσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΥΟ (2) ολόκληροι υπολογιστές θα καλύψουν τις ανάγκες των 100+ χιλιάδων κατοίκων της πόλης μας κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Ας τα δει αυτά ο επόμενος δήμαρχος και ας σταθεί κι αυτός στο αντίστοιχο ύψος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Θα σκάσω αν δεν ρωτήσω:
    Όλοι αυτοί που προτείνουν Μπουτάρη για δήμαρχο Θεσσαλονίκης, από πού κρίνουν ότι είναι κατάλληλος; Επειδή είναι καλός αμπελουργός; Παρακολούθησαν την πορεία του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης; Τι έλεγε τέσσερα χρόνια τώρα; Τι έκανε τέσσερα χρόνια τώρα; Ή μήπως ενθουσιάζονται με την ιδέα να κυκλοφορεί στην Τσιμισκή κι ένα τραμ σε διπλή γραμμή;
    ΕΛΕΟΣ!
    Σαν τους ΠΑΟΚτσήδες, που για να φύγει ο Μπατατούδης, έπεσαν στο Γούμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. @demosthenes,

    αν έχεις... ανάποδο άστρο (βλ. προηγούμενο ποστ!) πάντως, το ROI έχει και κλιμακούμενο... burn-out επιτόκιο! Κάρβουνο ο λευκός γιακάς! (πικρό λολ)


    @lefteris,

    "Για τα λεεεφτά τα κάνεις όοοολα,
    για τα λεφτάαααα δε μ'αγαπάς!"

    Εχει όμως άλλη γκλαμουριά να λες είμαι Assistant Executive Manager (a.k.a. παιδί για τα θελήματα) από το να λες "Βοηθός πιστολάκι για Σκύλους", και ας βγάζεις ένα σκασμό ντόλλαρς με βίζιτες στα σπίτια για κουρέματα...

    Μη μας πιάνεις πάντως από τη μούρη, στεναχωριόμαστε!!!
    :)

    ΥΓ- αν βγάλουμε σε garage sales το junk που έχουν τα πατρικά μας σπίτια, φτιαχτήκαμε! Αλλά ποιός θα τα αγοράσει, είναι όλοι τίγκα στα αντίστοιχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Κ. Κρητικάκη δεν ξέρω τι ενοείτε όταν λέτε "... τα πτυχία δεν έχουν σημασία στη δουλειά του χρηματιστή..." αλλά στη σύγχρονη βιομηχανία της Wall Street, οι program traders, quants, stat arb. traders, elecronic traders/market makers κλπ. είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πτυχιούχοι συνήθως με PhD σε θετικές επιστήμες και ξεκινάνε με μισθούς ~$150-$200Κ (total comp) και the sky is the limit. Δεν ξέρω εγώ κανένα να μην έχει πτυχίο σε αυτό το χώρο.
    Έχετε μια τάση να απαξιώνετε τα πτυχία γενικώς και αορίστως και παρουσιάζετε μια πολύ διαστρεβλωμένη εικόνα για την εργασία αγοράς και την αξία των σπουδών και πτυχίων. Αυτά σε άλλο post όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Έστειλα σήμερα τον λεπτομερή σχολιασμό που σας υποσχέθηκα για τη διακήρυξη της ΦΣ. Καλή ανάγνωση ... αν έχετε κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. @Takis Alevantis, nikos dimou etc...

    Ως προς κάποια θέματα της Φ.Σ. έχετε δίκιο απ'ότι βλέπω με δεύτερη ανάγνωση.
    Με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη η τελευταία παράγραφος και η υπεύθυνη δήλωση μάλλον υπονοείται ότι πρέπει εξ' ολοκλήρου να συμφωνείς με τη διακήρυξη για να την συνυπογράψεις και δεν είναι σαφές αν τα θέματα που θίγονται θα μπουν σε συζήτηση. Αν όχι τότε... τι; Απλά υποκλίνεσαι και λες ναι; (κι αυτό από κάποιον που συμφωνεί με το 90% των γραφομένων εκεί).
    Θα ζητήσω διευκρινίσεις...
    Σίγουρα, ένα σύντομο κείμενο αρχών θα ήταν πολύ προτιμότερο.

    Και επικοινωνιακά έχει κατά τη γνώμη μου πολλά και σημαντικά σφάλματα.
    Από την άλλη, έχω μπουχτίσει με το αδιέξοδο που βλέπω μπροστά και γύρω μου. Το σκέφτομαι...

    Υ.Γ. Και τώρα πάω να διαβάσω την κριτική του Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Αναφορικά με τις παρατηρήσεις του κ. Δήμου:

    α) είναι ακραίοι και υπονομεύουν τις (ελάχιστες) πιθανότητές τους

    Ειλικρινά δε βλέπω πόσο πιο ακραία είναι η διακήρυξη της "Φι.Συ." από τις θέσεις των "Φιλελεύθερων" του Μάνου στους οποίους συμμετείχατε. Μετά την ίδρυση του κόμματος και μέσα από το ιδρυτικό συνέδριο πολλά πράγματα και θέσεις θα αλλάξουν αλλά ακόμα και σε αυτή τη φάση (που οι θέσεις της "Φι."Συμ." με βρίσκουν κατά 90% σύμφωνο) κανείς από όσους έχω συζητήσεις από διάφορους πολιτικούς χώρους δε τη θεωρεί ακραία. Τουναντίον έχει ήδη προσελκύσει μία εντυπωσιακά ευρεία γκάμα ατόμων. Ως τώρα μονάχα ένα σημείο φαίνεται πραγματικά να ενοχλεί τους ενδιαφερόμενους ως ακραίο: η καθιέρωση της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του κράτους.

    β) είναι αλαζόνες - το αφ' υψηλού ύφος της διακήρυξης είναι απαράδεκτο.

    ??? Εγώ δε βλέπω καμία αλαζονία. Μόνο των ενθουσιασμό νέων ανθρώπων.

    γ) είναι λάθος μία διακήρυξη 16 σελίδων. Είχα συστήσει ένα σύντομο κειμένο - διακήρυξη αρχών - σε δύο σελίδες που θα διαβαζοταν...

    Διαφωνώ τελείως με την λογική των 2 σελίδων. Ήδη η πράξη έχει δείξει ότι το ζήτημα της πολιτικής ταυτότητας και των θέσεων της "Φι.Συμ." χρειάζεται αρκετή ανάλυση. Εδώ πολλοί ενδιαφερόμενοι μας ζητάνε πολύ περισσότερες διευκρινήσεις από τις 16 σελίδες πριν υπογράψουν. Όταν βγαίνουμε και ζητάμε από άτομα να υπογράψουν ένα κείμενο το οποίο αυτομάτως τους καθιστά ιδρυτικά στελέχη ενός κόμματος αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με 2 σελίδες κείμενο! Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για ένα κίνημα που ξεκινάει από τη βάση κι όχι για κάτι που φτιάχνει κάποιος πολιτικός με γνωστές θέσεις και έτοιμη δεξαμενή στελεχών. Για αυτό και μία ανάλυση των θέσεων είναι απαραίτητη. Τα 200 άτομα που νομικά χρειάζεται να μαζευτούν για να ιδρυθεί το κόμμα πιστεύω ότι θα αντέξουν να τη διαβάσουν. Από εκεί και ύστερα μπορούν να βγουν πολύ πιο λιτά και λιγότερο "κουραστικά" κείμενα΄...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Ο καθένας μπορεί να το αντικαταστήσει με ότι του ταιριάζει καλύτερα.

    Όσο όμως αυτή η αλαζονεία/ενθουσιασμός/αφέλεια οδηγεί σε αποτελέσματα όπως αυτό εδώ εγώ δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. κ. Κρητικάκη διαπιστώνω μια αδυναμία (ή μη διάθεση;) από μέρους σας να διαβάσετε και να κατανοήσετε τι σας γράφει ο συνομιλητής σας. Πχ στην προκειμένη περίπτωση αναφέρθηκα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ρόλων στη σημερινή χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ και 'σεις μου κάνετε κήρυγμα (απ΄ όσο μπορώ να καταλάβω από τα γραφόμενά σας αποσπασματικά) για τους παραδοσιακούς retail stockbrokers/salestraders (καμία σχέση με τους ρόλους που ανέφερα) και παραθέτετε ένα κάρο άσχετους αφορισμούς, προσωπικές εμπειρίες και στερεότυπα. Μάλιστα ανάμεσα σε όλα τα άλλα, βγάλατε συμπέρασμα γρήγορα γρήγορα για το ύφος μου και πως θα το ξεπεράσω..όταν έρθω εδώ... Σας πέρασε μήπως από το μυαλό έστω και ως πιθανότητα το ενδεχόμενο να μιλάω εκ των έσω;
    Ας είναι. Νομίζω ότι λέμε άλλα αντί άλλων και προσωπικά πιστεύω ότι ήδη έχω καταχραστεί το χώρο του οικοδεσπότη, με άσχετα με το θέμα σχόλια και να με συγχωρεί. Ίσως να έχουμε την ευκαιρία σε μελλοντικό θέμα να μιλήσουμε για τη χρησιμότητα των σπουδών/πτυχίων στην αγορά και κοινωνία γενικότερα.
    Χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Συμφωνώ με την ουσία των σπουδών που λέτε. Λογικό επίσης αυτό που λέτε για τα "χρυσορυχεία" της χρηματιστηριακής αγοράς. Ό,τι κάτι είναι novelty πληρώνει όταν γίνει commodity ξεπερνιέται και το χρήμα στερεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.