Τετάρτη, Ιουνίου 13, 2007

Εσείς, πού θα πάτε;



Και αρχίζει η σεζόν - η καλοκαιρινή. Των πιο εκνευριστικών ερωτήσεων! Δέκα φορές την ημέρα:

- Εσείς πού θα πάτε διακοπές;

(Δεν ρωτάνε ΑΝ θα πάτε. Το θεωρούν δεδομένο).

- Και πότε θα πάτε;

Κάθε χρόνο το ίδιο θέμα. Στα μπλογκ, τα χρονογραφήματα των εφημερίδων, στην τηλεόραση.

Στα μέσα της σεζόν η ανάκριση θα συνεχιστεί με τις:

- Μα είστε τόσο άσπροι - δεν πήγατε διακοπές;

- Γιατί;

- Α, πήγατε; Πού;

- Πώς περάσατε;

Πού είσαι Αρχή των Ευαίσθητων Προσωπικών Δεδομένων;

Γιατί θεωρείται αγενές να ρωτάς έναν άνθρωπο αν πήγε στην τουαλέτα ενώ θεωρείται φυσικό να τον ρωτάς γιατί δεν πήγε διακοπές;

Γιατί πρέπει ΟΛΟΙ να πάνε διακοπές;

Και γιατί πρέπει να είναι στην θάλασσα; Κι αν πας στο βουνό οφείλεις να απολογηθείς, σαν να διέπραξες παράπτωμα. ("Ξέρετε του Νίκου του αρέσει το βουνό"). Μόνο που δεν λες και συγγνώμη από πάνω.

Ναι, το ομολογώ - μου αρέσει το βουνό.

Εκείνη όμως προτιμάει την θάλασσα.

Κι έτσι δεν πάμε πουθενά...

Ευτυχώς που δεν έχουμε παιδιά - γιατί τότε θα πηγαίναμε υποχρεωτικά, αλλά θα υποφέραμε διπλά.

Φίλος μου ("μπατήρ" κατά Μποστ) μου έλεγε τι τραβάει κάθε χρόνο α) για να βρει το κατάλληλο μέρος και β) για να επιβιώσει των διακοπών με συνεχή επίβλεψη μικρών τεράτων.



Το κατάλληλο μέρος πρέπει να είναι αρκετά ζωντανό για να μην πλήξεις, αλλά και αρκετά ήσυχο για να μην πήξεις. Nα είναι διαφορετικό από το περσινό και το προπέρσινο. Να διαθέτει νεροτσουλήθρα, σπα, πισίνα, αλλά και να βρίσκεται επάνω στη θάλασσα. Σε κλειστό κόλπο όμως, γιατί ο μεγάλος (12) θέλει να κάνει κανό.

Να υπάρχουν άλλα παιδάκια αλλά όχι πολλά, για ευνόητους λόγους...

Να μην υπάρχουν δίπλα νυχτερινά κέντρα - αλλά να βρίσκονται σε λογική απόσταση (μπας και ξεφύγουμε ένα βράδι). Αν μπορούσες να διαλέξεις και τους γείτονες...

Το άγχος των διακοπών...

Γράφονται διατριβές γι αυτό. Και για το πόσοι καυγάδες γίνονται και πόσα εμφράγματα και πόσα διαζύγια ξεκινάνε.

Από κατάκτηση των εργαζομένων οι διακοπές έγιναν υποχρέωση και καταναγκασμός. (Πόσα "πρέπει" σε αυτό το κείμενο). Μερικές φορές πάνε καλά. Άλλοτε γυρίζουν σε εφιάλτη.

Επιστρέφουμε στην πρώτη ερώτηση:

Εσείς πού (και πότε) θα πάτε διακοπές;


168 σχόλια:

  1. @Don
    Καλημέρα σε όλους. Λόγω φόρτου εργασίας φέτος, θα έχω μόνο μικρές αποδράσεις στα νησιά μας, αλλά μου αρκεί.
    Ευτυχώς λόγω δουλειάς ταξιδεύω, σε όλο τον κόσμο και το αναπληρώνω.
    Αν τα καταφέρω, θα "φύγω" με ιστιοπλοϊκό στις Σποράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω κανονίσει ακόμα αλλά ΟΧΙ Ελλάδα! Έχουμε όμορφη χώρα αλλά από τις χειρότερες και ακριβότερες υπηρεσίες..
    Νο 1 επιλογή: ΚΟΥΒΑ
    Νο 2 επιλογή: ΤΑΫΛΑΝΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα,
    Συμερίζομαι απόλυτα την κριτική σας. Αυτή η ερώτηση μου προκαλεί δύο συναισθήματα κάθε φορά που την δέχομαι: 1. Απογοήτευση για τον εαυτό μου, επειδή βρίσκομαι να μην έχω προγραμματίσει τίποτε, ενώ όλοι οι άλλοι φαίνεται ότι έχουν τόσο καλά προγραμματισμένη τη ζωή τους που ξέρουν απο τώρα που θα πάνε μετά απο δύο, τρείς ή και περισσότερους μήνες.
    2. Ανακούφιση, γιατί δεν έχω φορτωθεί και το άγχος για κάτι που "θα" γίνει.
    Ακολουθώ το δεύτερο συναίσθημα.
    Με τον μη προγραμματισμό έχω κάνει τις καλύτερες διακοπές. Στην ώρα τους, στον τόπο τους, με εκπλήξεις και προπαντός με την κατάλληλη διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα σε ολους,
    3 τελευταια χρονια Σαμοθρακη,ΝΔ προσεξτε (βουνο-θαλασσα-βαθρες-πλατανια-λεβαντες στην ακρογιαλια-ψαρι+κατσικι), μηπως ειναι ο απολυτος συνδιασμος για σας και τη συμβια σας?
    επισης απεναντι μπορειτε να απολαυσετε τη Ροδοπη, το δασος της Δαδιας (4Χ4 αναγκαιο), στα Λιβερα πετυχαμε και κοπαδι αγριων αλογων,παρθενο δασος Φρακτου (Δραμας) πετυχαμε και αρκουδα!
    θελετε και αλλα?
    αει στο καλο ειχαμε κολλησει στις Κυκλαδες και χαναμε τον Εβρο τοσα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι αυτή η ερώτηση είναι από τις ποιο σπαστικές. Και έχουμε πολλές παρόμοιες ’που θα τσικνίσεις φέτος;’ (απάντηση: είμαι vegeterian), ’Αρνί σουβλίσατε;’ (απάντηση: μου το απαγορεύει η θρησκεία μου) κλπ.

    Για το καλοκαίρι έχει βρει άλλη απάντηση: Β. Ευρώπη. Φυσικά με την επιλογή μου μπαίνω στην κατηγορία των ’παράξενων’, καλά καλοκαιριάτικα θα πας στην Β. Ευρώπη; (όχι θα πάω τον Δεκέμβριο που νυχτώνει στις 12 και έχει -48 βαθμούς...)

    Φέτος θα πάω Σκωτία highlands και μετά Orkney Islands. Θα συνδυάσω και βουνό και θάλασσα :P. Για Ιούνιο άργησα οπότε τέλος Αυγούστου.


    @Mistirios
    Ταϊλάνδη να πας τον χειμώνα (όχι high season) και μακρυά από Phuket και άλλα in μέρη. Σε αυτά τα μέρη οι υπηρεσίες είναι χειρότερες και ποιο ακριβές από την Ελλάδα. Από ότι ξέρω το ίδιο ισχύει και στην Κούβα αλλά δεν έχω πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ioannisk said...

    @Mistirios
    Ταϊλάνδη να πας τον χειμώνα (όχι high season) και μακρυά από Phuket και άλλα in μέρη. Σε αυτά τα μέρη οι υπηρεσίες είναι χειρότερες και ποιο ακριβές από την Ελλάδα. Από ότι ξέρω το ίδιο ισχύει και στην Κούβα αλλά δεν έχω πάει.

    Συμφωνώ εν γένει αλλά η Ταϋλάνδη είναι φθηνότερη σε υπηρεσίες από την Ελλάδα παντού (ακόμα και Phuket που έχω πάει). Η Κούβα είναι σε τιμές Ελλάδας αλλά είναι η Κούβα και πρέπει να πάω πριν αποδημήσει ο Φιντέλ και γίνουν τα πράγματα απρόβλεπτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λόγω του οτι παντρεύομαι τον Δεκεμβρη, και η βιομηχανία γάμου ανθίζει (με αποτέλεσμα να μαραίνεται η τσέπη μου) θα πάω μόνο στο χωριό μου στα Λεχαινά Ηλείας. Ευτυχως που μερίμνησε ο πατέρας μου και εχει φτιάξει εξοχικό και την βγάζουμε τζα (τα μισά του τζάμπα δηλαδή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ φέτος θα πάω Ελλάδα!!!
    (Greece που λέέι και ο χ-γκρέκο που μας λείπει ήδη...)
    Αθήνα δλδ. Και μετά...σίγουρα Επίδαυρο και σε ότι νησί προκύψει. Α, και Παρίσι.

    Είμαι πολύ χαρούμενη που θα ξαναγυρίσω στην πατρίδα μετά από 2 τουλάχιστον χρόνια (πρώτη φορά τόσο πολύ...). Και ας αρχίζω να βρίζω από την στιγμή που θα μπω στο ταξί, από το αεροδρόμιο προς ξενοδοχείο, με τα σκυλάδικα τέρμα!!! Αλλά τι να κάνεις;

    Ήθελα να πω και το εξής: ο λόγος που αποφάσισα να παντρευτώ ηταν οτι ταξιδευουμε τέλεια μαζι...Φανταστήτε τον τέλειο συνοδηγό. Με τα ίδια ενδιαφέροντα και το ίδιο timing! Το λέω γιατί δεν συμβαίνει και πολύ συχνά...

    Κατα τ'άλλα μπορώ να βρω ενδιαφέρον στα πάντα εκτός απο τις tourist traps=οι περισσότερες "εξωτικές" διακοπές...Τα πιτσιρίκια που τσιρίζουνε εμένα μ'αρέσουν...

    (Θέλουμε και εγγονάκια θέλουμε και ησυχία...
    :p )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στις ιταλικές Άλπεις (Monte Rosa) για να δροσιστούμε και να ξεφύγουμε από τα τριτοκοσμικά λιμάνια, ferries του καλοκαιριού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Mistirios
    Αυτό που θέλησα να σου πω:

    Η εντύπωση μου από το Phukhet ήταν αρνητικότατη, είναι χειρότεροι και από εμας :) Πήραν ένα παράδεισο και τον κατέστρεψαν (μαζί και εμείς οι τουρίστες), βλέπουν δυτικό και είναι σαν να βλέπουν πορτοφόλι που περπατάει. Στα λιγότερα τουριστικά μέρη η κατάσταση δεν είναι έτσι (ακόμα).

    Όσον αφορά το κόστος, ανάλογα που πας. Πληρώσαμε για καταδύσεις 1800 μπατ και κάποιοι άλλοι σε λιγότερο τουριστικό μέρος πλήρωσαν 600 για αντίστοιχες καταδύσεις... Φυσικά μπορείς να τρως σε πλανόδιους και να μην πληρώνεις σχεδόν τίποτα :)))

    Πάντως δεν το βρίσκω φυσιολογικό να πληρώνω τιμές Ελλάδας σε ένα μέρος που ο μισθός είναι 10 φορές μικρότερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν και έχω πάνω από 20 χρόνια να κάνω "διακοπές" πάνω από 2-3 μέρες, φέτος έκλεισα περίπου 20 μέρες στο Μόναχο. Άντε κι ο Θεός βοηθός. Σκεφτόμενος μάλιστα το κόστος φαγητού εκεί πέρα, άρχισα ήδη να τηγανίζω κεφτέδες για το ταξίδι.

    Πέρα απ' αυτό, μια φορά το μήνα πεταγόμαστε για 1-2 μέρες σε κοντινές "εξοχές" (κυρίως στο Michigan, αλλά κι αλλού).

    Γιατί όμως παραπονιέστε για την Ελλάδα; Όσοι Αμερικανοί έχουν πάει στην Κρήτη, έμειναν κατενθουσιασμένοι με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Πουθενά αλλού δεν βρήκαν τόση φιλικότητα και φιλοξενία στα τοπικά Κρητικά ξενοδοχεία. Εδώ είναι πιο φτηνά, αλλά απρόσωπα και χλιαρά. Το ξενοδοχείο Β' κατηγορίας έξω από το Ηράκλειο έχει το ίδιο επίπεδο με το 2 αστέρων εδώ στις ΗΠΑ. Ψέματα λέω;
    (να αφήσουμε την Αθήνα απ' έξω, γιατί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, δεν τα πάει καλά με επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε σχέση με τις τιμές της).

    Λευτέρης

    ΥΓ. Πάω για ύπνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θυμάμαι όλες τις οικογενειακές διακοπές. Λόγο της δουλειάς του πατέρα ήταν πάντα απολύτως προσδιορισμένες. 1-20 Αυγούστου. Και από κάποια άγνωστη σε μένα επιμονή σχεδόν πάντα στο ίδιο μέρος. Έφηβος κάναμε με παρέα ελεύθερο κάμπινγκ στην πατρίδα της μητέρας. Απ’ όταν κάναμε επιχείρηση που ασχολείται με τον τουρισμό –δηλ. εδώ και 15 χρόνια- δεν θυμάμαι να έκανα διακοπές. Η θάλασσα είναι πενήντα μέτρα μακριά μου. Αν και μου αρέσει το βουνό ζω εδώ μπροστά της χειμώνα καλοκαίρι. Ποτέ δεν μου αρέσει η θάλασσα το καλοκαίρι με τον πολύ κόσμο. Πάντα την προτιμώ έρημη. Αν και το επάγγελμά μου ασχολείται με τους «παραθεριστές» αυτή η φυλή μου είναι ακατανόητη ως προς την λογική της. Διακοπές λοιπόν. Δουλεύοντας και κοιτώντας την θάλασσα από ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Δήμου, σα να είστε στο μυαλό μου. Αυτή είναι από τις χειρότερές μου ερωτήσεις. Αλλά υπάρχει και χειρότερο. Έχω επιλέξει τα τελευταία χρόνια τα καλοκαίρια να τα περνάω στο εξωτερικό. Όχι από ψώνιο αλλά γιατί μόνο τότε έχω αρκετή άδεια και μπορώ να κάτσω αρκετές μέρες και να γνωρίσω ένα καινούργιο τόπο. και αν προλάβω πολύ λίγες μέρες σε κάποιο νησί. Με αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη να είμαι άσπρος. Και η ερώτηση που έρχεται είναι: "Εξωτερικό; Και μπάνια;" Μα γιατί πρέπει να κάνω μπάνια ντε και καλά. Τα οποία κάνω βέβαια. Το ότι δε γίνομαι μαύρος όμως δεν είναι κακό. Αν είναι ζητώ ταπεινά συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @lefteris
    Η ζωή (και το φαγητό) στο Μόναχο είναι 20% φθηνότερη από την Ελλάδα. Βέβαια εσύ θα πληρώνεις σε δολλάρια...

    Panos D. said...
    Και από κάποια άγνωστη σε μένα επιμονή σχεδόν πάντα στο ίδιο μέρος.

    -------------------

    Είναι θέμα ηλικίας; Νεότερος δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναπάω στο ίδιο μέρος - όχι μόνο για διακοπές - ούτε για εκδρομή! Τώρα αντίθετα θέλω να πηγαίνω σε μέρη που τα ξέρω και όπου δεν θα έχω δυσάρεστες εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Holden said...
    Το ότι δε γίνομαι μαύρος όμως δεν είναι κακό. Αν είναι ζητώ ταπεινά συγνώμη.

    ---------------------------

    ίσα-ίσα που είναι πολύ πιο υγιεινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα!

    Εφιάλτης το σημερινό ποστ!

    Μάλλον φέτος δεν θα πάμε διακοπές οπότε κατάλαβα τι πρόκειτε να ακολουθήσει!
    Εμείς ψάχνουμε για σπίτι και οι άλλο θα με ρωτάνε γιατί δεν είμαι μαύρος????

    Ωιμέ τι έχω να τραβήξω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημερα και απο μενα
    Η συγκεκριμενη ερωτηση ειχε ηδη αρχισει να με ενοχλει εδω και μια εβδομαδα.
    Και αυτο γιατι διακοπες (και) φετος δεν θα εχει ! (λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων )
    Damn !
    (Πως μπλεκω ετσι χρονο με τον χρονο!)
    ....τα καλοκαιρια μας μικρα....
    που λεει και το τραγουδι
    Ευτυχως υπαρχουν τα Σαββατοκυριακα για συντομες κοντινες αποδρασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα σε όλους.

    Είναι και 13 σήμερα, το τυχερό μου νούμερο.
    Περνώ σε λιγες ώρες και το πρώτο κτεο στο αμάξι. Το κανόνισα έτσι ώστε να είναι just με την άδεια κυκλοφορίας.
    Αλήθεια πότε πέρασαν 4 χρόνια!

    Διακοπές όπως κάθε χρόνο στην βόρειο Χαλκιδική στό πατρικό της συζύγου, με κληματαριά, λουλούδια, τσιπουράκι σπιτικό και δροσιά, αρκετή δροσιά.
    Καθημερινή εξόρμηση στην υπέροχη σχεδόν ερημική παραλία, με μουσικοδήγηση. 25 χλμ. τα μισά στροφιλίκια, με την σύζυγο να γκρινιάζει 20 τόσα χρόνια πως ζαλίζεται και ανακατεύεται. Στά ισιάδια κόκκινες, ροζ και άσπρες πικροδάφνες στα πλαινά του δρόμου.

    Αν καθίσει και ταιριάξει, απρογραμμάτιστη περίπου δεκαήμερη εκδρομή εντός της Ελλάδας. Τον προηγούμενο Αύγουστο με απόφαση 2 ημερών βρέθηκα στην Κρήτη γιά 2 βδομάδες με συγγενικό ζευγάρι, την οποία οργώσαμε οριζοντίως και καθέτως.
    Αν δεν ταιριάξει δεν πειράζει. Η γνώμη μου είναι πως ποτέ δεν εκβιάζεις της διακοπές.
    Υπάρχουν και άλλες όμορφες εποχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δεν ξέρω αν θα πάω διακοπές για δύο βασικούς λόγους:
    1) πτυχιακή... κάποτε πρέπει να την τελειώσω

    2) δουλειά... χωρίς γραφρά δεν πας διακοπές πουθενά.

    εγώ σκεφτόμουν τίποτε εξορμήσεις σε κοντινά μέρη τα οποία δεν έχω σχεδόν καθόλου επισκεφτεί όσο γελοίο κι αν ακούγεται...


    @Stavros Katsaris
    εσύ έχεις κι ένα χρωματάκι εγώ που είμαι γαλακτερός τι να πω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 5 μέρες στο Βερολίνο την άλλη εβδομάδα. Μέσα Αυγούστου για 3-4 μέρες Αθήνα (καταπληκτική!). Αρχές Σεπτέμβρη για μία εβδομάδα Μυτιλήνη. Εκτός απροόπτου φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @cortinlux

    :))


    Και μεις πάντως με κοντινές αποδράσεις θα την βγάλουμε.
    Λαχταρώ επισής την Αθήνα του Δεκαπενταύγουστου!
    Μόλις θα φύγουν όλοι τότε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Stavros P (isisdoros) said...

    ...Αρχές Σεπτέμβρη για μία εβδομάδα Μυτιλήνη. Εκτός απροόπτου φυσικά.

    Αν λοιπόν δεν κάτσει το απρόοπτο - κι αν θες - ρίξε ένα email να βρεθούμε τότε, να σε κεράσω ουζάκι.

    ---------------------------

    Τι να πω? Οι διακοπές με μαράνανε!

    Αν και χρόνια πηγαίναμε (στο ίδιο πάντα μέρος, στην Πάρο), για λόγους περίπλοκους, αυτό κόπηκε.
    Ονειρεύομαι, αν έχω χρόνο - και Αύγουστο μόνο μπορώ δυστυχώς - να ανακαλύψω την Ικαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αν πας Ικαρία να είσαι έτοιμος για πολύ αργούς ρυθμούς...

    όσοι το έχουν ζήσει με καταλαβαίνουν...

    -ρε παιδιά που είναι το ταξί; σε μισή ώρα φεύγει το πλοίο (ήμουν 20χλμ από το λιμάνι)
    -μην βιάααζεσαι..... θαααα ρθει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ioannisk said...
    Ναι αυτή η ερώτηση είναι από τις ποιο σπαστικές. Και έχουμε πολλές παρόμοιες "που θα τσικνίσεις φέτος;" , "Αρνί σουβλίσατε;"

    -------------

    Υπάρχουν και χειρότερες. Όταν γίνεται σεισμός : "Εσείς τον νοιώσατε; Ήταν αρκετά μεγάλος", "Εσάς που σας βρήκε; Εγώ κοιμόμουν!"

    Όσον αφορά τις θερινές διακοπές, εγώ εφαρμόζω τη γνωστή τακτική του γατούλη "κόντρα στο ρεύμα..." Προτιμώ να φεύγω όταν οι άλλοι γυρίζουν. Έτσι αποφεύγω συνωστισμό, ακριβές τιμές, κίνηση, κακές υπηρεσίες και πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μου φαίνεται ότι οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν εξελιχθεί από χαλάρωση σε νεύρωση.
    Στην Ελλάδα είναι αδικαιολόγητο αντί για 4 εκ. αυτοκίνητα να μην έχουμε 4 εκ. πλεούμενα. Κάθε λογής. Από πλαστική βαρκούλα μέχρι θαλαμηγό. Καλύτερες διακοπές απ' ό,τι με ιστιοπλοϊκό δεν γίνονται. Απίστευτοι κολπίσκοι, ηλιοβασιλέματα, ατέλειωτες κουβέντες, ένα με τη θάλασσα, μάχη με τον άνεμο. (Παξοί, Τζιά, Κουφονήσι, ακόμη και ο Πόρος φάινεται όμορφος από το σκάφος).
    Φέτος; θα αποφασίσω το Σαββατοκύριακο πριν αρχίσει η άδεια. Έτσι κάνω πάντοτε. Γιατί τον Ιούλιο βρίσκεις παντού και νιώθεις τη δύναμη που έχεις ως καταναλωτής.

    ΥΓ. Κάποτε χλεύαζα τους "ξανθομπάμπουρες" που κλείνονται σε ένα ξενοδοχείο και κάνουν compact διακοπές και σήμερα καταλήγω τους δικαιολογώ τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα διακοπών (η εξαέρωση της χύτρας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επειδή (επίσης) σιχαίνομαι το κάθε χρόνο "άντε να προγραμματίσουμε" που αν τύχει στις διακοπές ΣΟΥ να εμπλέκονται περισσότερες των δύο "οικογενειών" + παιδιά, που σημαίνει "άντε να οργανωθούμε για να δούμε τις ημερομηνίες μη γίνει κανά μπέρδεμα". Και αν σε όλα αυτά συμπεριλάβεις τις φαεινές ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι, αλλά και τους ταξιδιωτικούς οδηγούς για τα κατάλληλα καταλύματα, αλλά και τους καυγάδες "εγώ τα κάνω όλα κάθε χρόνο..." Πάω και στην κόλαση. Βαριέμαι τα νησιά. Σιχαίνομαι την αλμύρα. Απεχθάνομαι τα γιούρια στις ταβέρνες που είσαι αναγκασμένος να βλέπεις τον κύριο με το σλιπ και την κυρία με τα wonder bra μαγιό. Εξαγριώνομαι με το πήγαινε έλα στην παραλία με ομπρέλες, καθίσματα, πετσέτες κοκ.

    Με λίγα λόγια (χα) διακοπές για μένα σημαίνουν εγκαταλείπω το "γραφείο" για να επιστρέψω πιο ισορροπημένη.

    Αλλά επειδή είμαι και λίγο τσάμπα μάγκας, ενημερώνω ότι θα πάω Εύβοια. Είναι ήσυχη, όμορφη και έχει και περιπάτους. Και αν όλα πάνε καλά (αν καταφέρω να εξασφαλίσω έξτρα ημέρες) το έτερόν μου ήμισυ μου οργανώνει ένα ευρωπαϊκό τουρ με αυτοκίνητο (ελπίζω να αντέξω την ταχύτητα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. :)

    - Το αυτοκίνητο τέλειωσε όλα τα σέρβις, λάστιχα καινούργια και καλά, μπροστινό σύστημα, φρένα, ευθυγράμμιση, air contition + βιολογικός καθαρισμός εξαερισμού!

    (Όλα αυτά αναλογικά συνυπολογίζονται στο κόστος έτσι;)

    ΑΛΛΑ :

    Αθήνα -Πάτρα - Βενετία -Άλπεις - Ελβετία - Γερμανία - Γαλλία - Αγγλία - Λονδίνο ξεκούραση πέντε ημέρες -Plymouth (ferry για Bilbao απευθείας χε,χε) - Μαδρίτη - Βαρκελώνη - Νότια Γαλλία - Μονακό - Γαλλική-Ιταλική Ριβιέρα - Ρώμη - Ανκόνα - Πάτρα - Αθήνα!
    Ένας μήνας, 15 με 15.

    {Έρχεστε κ. Δήμου; Άλλωστε θα ικανοποιηθεί και η σύζυγος :
    Έχει και βουνό και θάλασσα (και αυτούς τους δρόμους που τόσο καλά γνωρίζετε και είμαι βέβαιος πως σας έχουν λείψει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. A! Ξέχασα... (συγγνώμη για τη φλυαρία) Tip για τις κυρίες του blog)

    Αν δεν σας αρέσει να σας ρωτούν "που θα πάτε διακοπές;" μην πατήσετε το πόδι σας σε κομμωτήριο... Θα σας μπαφιάσουν. Διότι δεν είναι απλώς δασκαλεμένες να ρωτούν, η αγωνία τους είναι να σας περιγράψουν τα δικά τους σχέδια... Μακριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολλά Σ/Κ στην Αίγινα διότι η σύζυγος έγκυος και όλα της φταίνε!

    Αύγουστο φυσικά στην Αθήνα.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. doctor said...

    "Πολλά Σ/Κ στην Αίγινα διότι η σύζυγος έγκυος και όλα της φταίνε!

    Αύγουστο φυσικά στην Αθήνα".

    Ευτυχώς, με το ίδιο οικογενειακό χαρακτηριστικό, αλλά πάει smoothly, οπότε πάμε για πολλά χιλιόμετρα, αλλά Ευρώπη!
    (Δρόμοι, ιατρικές υπηρεσίες, ασφάλεια. Το πολύ-πολύ να μας γεννηθεί...Ελβετός!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι καλύτερο από το να συνδυάσει κανείς τις διακοπές του με κάτι δημιουργικό? Τον Ιούλιο θα είμαι Γαλλία - Γκρενόμπλ για το Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Θεάτρου. Λαμβάνω μέρος με μια τοπική θεατρική ομάδα, η οποία φέτος εκπροσωπεί την Ελλάδα. Η εμπειρία αναμένεται συναρπαστική. Εκτός από το ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσω παιδιά από όλη την Ευρώπη και να μοιραστώ μαζί τους πολλά πράγματα, θα συμμετέχω παράλληλα σε καθημερινά εργαστήρια, μέσα από τα οποία θα προετοιμάσουμε την "Αντιγόνη" για μία outdoor παράσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. alekos markellos τι μου θυμίσατε!

    Από το 66-76 κάθε καλοκαίρι Πάτρα- Ανκόνα και μετά χιλιόμετρα στην Ευρώπη. 20-25 μέρες.

    Χιλιάδες χιλιόμετρα. Κι έτσι, ελεύθερα, χωρίς πρόγραμμα. Όπου μας άρεσε μέναμε - στα μισά του τρόμου στρίβαμε γι αλλού!

    Πριν στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου άκουσα τον Αζναβούρ που τραγουδούσε La Bohéme, Ma Jeunesse και βούρκωσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αν πάρουμε διακοπές, θα καθίσουμε στο σπίτι μας!
    Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Kαλημέρα!

    Λίγες μέρες τον Ιούλιο, λίγες μέρες τον Αύγουστο, όσες αντέχει το επαγγελματικό πρόγραμμα.

    Εδώ και αρκετά χρόνια, στα ίδια ακριβώς νησιά, στην Ελλάδα: κανένας προγραμματισμός, ωραία θάλασσα, θέα προς το φεγγάρι, καλή μουσική (βάζω και το χεράκι μου -και τους δίσκους μου), καλή παρέα, πολλές ώρες κολύμπι, συμπαθείς και πολύ διαφορετικοί άνθρωποι γύρω (και με παιδιά και χωρίς παιδιά).
    Ατμόσφαιρα και διάθεση "La Βοheme"...

    Το ίδιο θα "ισχύσει" (ελπίζω) και για τα Σαββατοκύριακα.

    Ό,τι απομένει, στην ήσυχη καλοκαιρινή Αθήνα (το μπαράκι απέναντι είναι πολύ ωραίο, ιδίως τα καλοκαιρινά βράδια, και παίζει ωραία jazz).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. nikos dimou said :

    "Κι έτσι, ελεύθερα, χωρίς πρόγραμμα. Όπου μας άρεσε μέναμε - στα μισά του τρόμου στρίβαμε γι αλλού"!
    (δρόμου, υποθέτω...)

    -Φυσικά χωρίς πρόγραμμα, αυτοσχεδιασμός, μπορεί να πάμε και πρός Βέλγιο, Ολλανδία ή προς Τσεχία, όπως έρθει...

    (Ήξερα τι σας θύμισα, τα έχετε γράψει στους 4Τ, πως νομίζετε ότι έγινε η αγάπη για το road trip έξις; Μα, με τις κατάλληλες αφορμές...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μέσα Σεπτεμβρίου, 4-5 μέρες στο Δουβλίνο. Αν πάνε όλα καλά μέχρι τότε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Διακοπές χωρίς προορισμό;

    Εγώ είμαι πολύ ορθολογιστής και στις διακοπές μου.
    Τα κανονίζω όλα με κάθε λεπτομέρεια λες και θα κάνουμε την ληστεία του αιώνα.

    Μου βάζετε ιδέες όμως...

    alekos markelos,

    αν πάτε Βέλγιο, οπωσδήποτε Brygges.
    Καλά να περάσετε κι ας είναι ...ελβετός (θα έρθει στην ώρα του τότε)!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. LA BOHEME

    "Je vous parle d'un temps
    Que les moins de vingt ans
    Ne peuvent pas connaître
    Montmartre en ce temps-là
    Accrochait ses lilas
    Jusque sous nos fenêtres
    Et si l'humble garni
    Qui nous servait de nid
    Ne payait pas de mine
    C'est là qu'on s'est connu
    Moi qui criait famine
    Et toi qui posais nue

    La bohème, la bohème
    Ça voulait dire on est heureux
    La bohème, la bohème
    Nous ne mangions qu'un jour sur deux

    Dans les cafés voisins
    Nous étions quelques-uns
    Qui attendions la gloire
    Et bien que miséreux
    Avec le ventre creux
    Nous ne cessions d'y croire
    Et quand quelque bistro
    Contre un bon repas chaud
    Nous prenait une toile
    Nous récitions des vers
    Groupés autour du poêle
    En oubliant l'hiver

    La bohème, la bohème
    Ça voulait dire tu es jolie
    La bohème, la bohème
    Et nous avions tous du génie

    Souvent il m'arrivait
    Devant mon chevalet
    De passer des nuits blanches
    Retouchant le dessin
    De la ligne d'un sein
    Du galbe d'une hanche
    Et ce n'est qu'au matin
    Qu'on s'asseyait enfin
    Devant un café-crème
    Epuisés mais ravis
    Fallait-il que l'on s'aime
    Et qu'on aime la vie

    La bohème, la bohème
    Ça voulait dire on a vingt ans
    La bohème, la bohème
    Et nous vivions de l'air du temps

    Quand au hasard des jours
    Je m'en vais faire un tour
    A mon ancienne adresse
    Je ne reconnais plus
    Ni les murs, ni les rues
    Qui ont vu ma jeunesse
    En haut d'un escalier
    Je cherche l'atelier
    Dont plus rien ne subsiste
    Dans son nouveau décor
    Montmartre semble triste
    Et les lilas sont morts

    La bohème, la bohème
    On était jeunes, on était fous
    La bohème, la bohème
    Ça ne veut plus rien dire du tout"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Gitsaki

    Ας κρατήσουμε

    Fallait-il que l'on s'aime
    Et qu'on aime la vie

    ...

    Et nous vivions de l' air du temps

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οι περί διακοπών ερωτήσεις, με την επίδραση και της τηλεοπτικής αποχαύνωσης και χαζοχαρουμενιάς, έχουν εξελιχθεί τόσο, που ένα απλό "πού θα πάτε" να φαντάζει, πλέον, ανώδυνο και άκακο.

    Όπως σχετικά άκακη έχει καταντήσει και η ερώτηση (μαζί με την απαραίτητη αποδοκιμασία, τόσο λεκτική όσο και εκφραστική) που ακολουθεί ΑΚΑΡΙΑΙΑ όταν κάποιος τολμήσει να δηλώσει ότι, για τους δικούς του λόγους, που, βέβαια, δεν αφορούν την κοινωνία ολόκληρη, δεν θα πάει (ή ότι δεν πήγε) διακοπές: Γιατί, πώς κι έτσι, τι συνέβη, πω πω, μήπως υπάρχει ακόμη καιρός, για σκεφτείτε το κλπ.

    Ο πραγματικός, για μένα, εφιάλτης, ακολουθεί όταν κάποιος πάει διακοπές. Σταχυολογώ μερικές:

    -Μόνος ή με παρέα;
    -Πού μείνατε;
    -Πόσο πληρώσατε;
    -Πού τρώγατε;
    -Πώς ήταν το φαΐ;
    -Πού κολυμπούσατε;
    -Τι εκδρομές κάνατε;
    -Τι ψωνίσατε;
    -Ποιους είδατε;
    κλπ κλπ

    Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, οι απαντήσεις καλό να είναι τεκμηριωμένες. Κι όσο πιο προσωπική η ερώτηση, τόσο μεγαλύτερη τεκμηρίωση απαιτείται. Αλλιώς, ο ιεροεξεταστής θα επανέλθει. Τόσο όσο να σας βγουν ξινές οι διακοπές (αν δεν έχουν ήδη βγει) και να σας κοπεί κάθε διάθεση να το επαναλάβετε.

    Κακώς όμως διαμαρτυρόμαστε, όλ' αυτά οφείλονται στο ότι είμαστε θερμός λαός, με αληθινές και ουσιαστικές σχέσεις. Κι όχι σα τους ξενέρωτους Ευρωπαίους, που, τι ψυχροί Θεέ μου, καρφί δεν τους καίγεται για το κορυφαίο θέμα του πώς εσείς περάσατε το καλοκαίρι σας και πόσες αστακομακαρονάδες φάγατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Θεωρώ την ακροτελεύτια ερώτησή σας απόπειρα εισβολής σε προσωπικά μου δεδομένα.(!!!)

    Πέρα από αυτό, ψάχνω συμβουλές για το πού θα μπορούσε να περάσει καλά ένας νεογενής "μπατήρ" (κατα Μπόστ επίσης) ενός μωρού 20 ημερών σήμερα και 3 μηνών στις 22 Αυγούστου.

    Η ελπίδα πεθαίνει προτελευταία. Τα όνειρα τελευταία. (για φέτος τουλάχιστον!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. nikos dimou said:
    Γιατί θεωρείται αγενές να ρωτάς έναν άνθρωπο αν πήγε στην τουαλέτα ενώ θεωρείται φυσικό να τον ρωτάς γιατί δεν πήγε διακοπές;

    ............................

    είναι εξίσου αγενές να σε ρωτάνε και να επιμένουν κιόλας γιατί δεν πήγες διακοπές ενώ ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να μην έχεις την οικονομική δυνατότητα να το κάνεις ή να αντιμετωπίζεις διάφορα άλλα προβλήματα.
    Το θέμα του μαυρίσματος δεν με απασχολεί γιατί δεν αντέχω τον ήλιο, οπότε έτσι κι αλλιώς την περνάω πάντα στη σκιά. Το μόνο μαύρισμα που έχω το καλοκαίρι είναι αυτό που προλαβαίνει να με αρπάξει όση ώρα οδηγώ, οπότε έχω συνηθίσει στην γνωστή ερώτηση, άσε που πλέον το γνωρίζουν όλοι και δεν με ρωτάνε καν.
    Πριν από το θέμα του προγραμματισμού των διακοπών, ωστόσο, υπάρχει το "ακανθώδες" θέμα των αδειών όταν δουλεύεις σε ένα χώρο με πολλά άτομα που όλοι
    θέλουν την άδεια - "φιλέτο" από
    15 Ιουλίου - 15 Αυγούστου.
    Ευτυχώς για μένα τέτοιο θέμα δεν τίθεται αφού δεν φεύγω από την Αθήνα τον Αύγουστο αν δεν έχω πολύ σοβαρό λόγο. Είναι ο μόνος μήνας που την θεωρώ ανθρώπινη και δεν
    την εγκαταλείπω για να βρεθώ στο συνωστισμό.
    Διακοπές δεν έχω προγραμματίσει, αλλά έτσι κι αλλιώς Ιούνιο - αρχές Ιουλίου βρίσκω παντού δωμάτιο.
    Μάλλον με μικρές αποδράσεις θα τη βγάλω κι εγώ κι αν τα καταφέρω θα πάω στη Λευκάδα. Είναι ένα νησί που εκτός από την ομορφιά του συνάντησα ανθρώπους με πολύ καλή ποιότητα χαρακτήρα.
    Ενας πολύ ωραίος συνδυασμός θάλασσας - βουνού που έκανα πριν χρόνια, ήταν Λευκάδα - Κέρκυρα - Ζαγοροχώρια και πέρασα υπέροχα. Βέβαια, είχα πολύ καλή παρέα, με ρυθμούς και ενδιαφέροντα ίδια με τα δικά μου κι αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για όπου κι αν αποφασίσεις να πας.
    Η Δυτική Ελλάδα και ειδικά η Ηπειρος είναι μια περιοχή με μεγάλη φυσική ομορφιά και θέλω στην πρώτη ευκαιρία να ξαναπάω για να δω όσα δεν πρόλαβα την πρώτη φορά, όσο ακόμα παραμένει σε κάποιο βαθμό ανεπηρέαστη από την τουριστική "λαίλαπα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @athanasia:

    Ας κρατήσουμε ό,τι άξιζε ή αξίζει για τον καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. gitsaki
    Μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε.

    Καλώς όρισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Παρομοίως με την An-Lu, κι εγώ στο "βαζάκι" μου θα την βγάλω!

    Θα ήθελα, όμως, λίγη ταλαιπωρία! Κάνα Ιnterail προς Πορτογαλία και ίσως κάνα ferry για Αζόρες...

    Τώρα θα περιοριστώ σε κοντινές εξορμήσεις λόγω έλλειψης "κασεριού"!

    Μαραθώνα για μπάνιο, Υμηττό για περπάτημα και άραγμα! Καλά είναι, τουρίστριες όμως... :(

    Πότε θα γίνω σύντηξης γαμώ το ουράνιό μου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Andy πόσο πάει το εισητήριο για Μεξικό να σου 'ρθω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εμένα πάντως δεν με ενοχλεί καθόλου να με ρωτάνε αν θα πάω διακοπές ή όχι. Είτε πάω διακοπές είτε όχι θα χαρώ να τους απαντήσω. Και βέβαια θα χαρώ να μάθω και τα δικά τους νέα. Να γελάσουμε με τις περιπέτειες μας, να διηγηθούμε ιστορίες με περίεργους και αστείους ανθρώπους που συναντήσαμε. (Γιατι πάντα υπάρχουν τέτοιοι). Το να έχω άδεια και να μείνω στην Αθήνα με στεωαχωρεί ιδιαίτερα και πέφτω σε καταθλιψη. Γιατι, μπορεί να είναι άδεια και να κανεις Χαλάνδρι- Γλυφάδα 20' είναι καλό. Αλλα τι να το κάνεις αν δεν έχεις παρέα. Όλοι οι φίλοι έχουν φύγει εκείνη την περίοδο. Άσε που τα περισσότερα φαγάδικα είναι κλειστά και για να φας ένα σουβλάκι πρέπει να αλλάξεις δήμο. Ακόμα και τα "βρώμικα" πάνε διακοπές. Έλεος δηλαδή, τι να κάνω μόνος μου σε μια άδεια πόλη; Βαριέμαι αφόρητα.
    Θα μου πείτε πως μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί το έχω το εξοχικό. Ναι αλλα αν είχα λεφτά και άδεια 10 μέρες δεν θα επέλεγα να μείνω εδω. 350 ημέρες είμαι στην Αθήνα. Πάσχα και καλοκαίρι θα πάω αλλού πάσει θυσία. Κι αν το επιτρέπει η δουλειά φεύγω και για κανα ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα,
    Ενα τετραήμερο (που ξεκινάει από αύριο) στο Πήλιο είναι μια "γεύση" διακοπών και μετά τα κεφάλια μέσα λόγω μπέμπη.
    Ισως καμμιά βόλτα Χαλκιδική τον Αύγουστο (που θα φυγουν τα παιδιά διακοπές και θα πάρουν και το μωρό μαζί τους)

    Σταματήσαμε να προγραμματίζουμε διακοπές από τότε που έπαψαν να ακολουθούν τα παιδιά μας (πω πω τώρα που το συνειδητοποιώ πριν πολλά χρόνια), οπότε κάθε χρόνο ότι τύχαινε.

    Σε όσους μας ρωτάνε αν ή που θα πάμε διακοπές, ο άνδρας μου απαντάει με το πιο φυσικό ύφος του κόσμου, μα πουθενά, εμείς είμαστε συνταξιούχοι δεν δικαιούμαστε διακοπές, μόνο οι εργαζόμενοι. Αλλοι γελάνε κι άλλοι τον κοιτάζουν περίεργα. Δεύτερη ερώτηση διευκρινιστική δεν ακολουθεί......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν μου φταίτε σε τίποτα αλλά θα σας πω τον πόνο μου! Φέτος θα κάνω διακοπές στην Βέροια στον τόπο μου και πιο συγκεκριμένα σε ένα χωριό στην αγία μαρίνα. Φέτος όπως και σχεδόν κάθε χρόνο διακοπές θα κάνω στην φάρμα μας βοηθώντας τον πατέρα μου. ¨Ως καλλιεργητές ροδάκινων οι μήνες Ιούνιος-Αύγουστος είναι για μας η περίοδος συγκομιδής….όλα τα λεφτά που λέμε. Αυτό που με στεναχωρεί εμένα είναι ότι όταν μου κάνουν εμένα αυτές τις "εκνευριστικές" ερωτήσεις, απαξιώνουν τις απαντήσεις μου. Δεν νοιάζει κανένα πως πέρασα στην μίζερη επαρχία μου μαζεύοντας ροδάκινα έχοντας για παρέα βούλγαρους και αλβανούς εργάτες. Δεν υπάρχει τίποτα cool και αξιομνημόνευτο σε όλη αυτή τη φάση για το αστικό lifestyle μας-τους . Ανάμεσα στα tan lines από τα μαγιό, στο χωραφέ μαύρισμα ,και στο πλήρως ασπρουλιάρικο δέρμα δεν ξέρω πιο από όλα προτιμώ. Μάλλον θα διάλεγα να έχω το προνόμιο της επιλογής.
    «Ζητάω ότι μου λύπη και λύπηση δεν θέλω»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. θα ξεκινήσω μ'ένα τρίημερο στη Σαντορίνη την άλλη εβδομάδα. Η τελευταία φορά που την επισκέφτηκα ήταν σε ηλικία 5 ετών και έχω μία φωτογραφία πάνω σ'ένα γαϊδαρο και κλαίω. Οπότε στην ουσία θα την επισκεφτώ πρώτη φορά. ίσως από εκεί πάρω και το καράβι για τη Φολέγανδρο που επίσης δεν έχω πάει ποτέ. Μόνη σε αυτό, λίγο μ'ενοχλεί λίγο μου αρέσει. Αυτά τον Ιούνιο.
    Μετά στις Σπέτσες 2 εβδομάδες με το παιδί μου, τον Ιούλιο. Και κάπου θα ξεκλέψω και 3-4 μέρες τον Αύγουστο, ίσως σε νησί ίσως σε βουνό. Μέχρι να πεις δύο θα χουν περάσει κι αυτές και ξανά μανά...
    Προσπαθώ όπου πάω να βρίσκω γωνιές που να μου θυμίζουν την ελλάδα των παιδικών μου χρόνων τότε που η λέξη αστακομακαρονάδα ήταν άγνωστη, και ο κόσμος σε κοίταζε στα μάτια και όχι στο πορτοφλι. Τα απλά ταβερνάκια είναι από τα αγαπημένα μου στις διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κυλλήνη τον Αύγουστο.Γιατί έχει νεροτσουλήθρες, πισίνες, spa κλπ κλπ.

    Και γιατί και εγω το κορόιδευα, αλλά τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα δεν θέλω να κουνηθώ από το ξενοδοχείο. Για την δεύτερη βλέπουμε

    Με το που κλείνουν τα σχολεία στο εξοχικό: Νέα Μάκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αν ολα πανε καλα φευγω για ενα μικρο νησι του αιγαιου σε 10 μερες και Θα κατσω 2 μηνες.

    Αιωρα, σκηνουλα, ρετσινα, θαλασσα
    φωτιτσες, κιθαριτσες, βιβλια, καινουργιοι ανθρωποι.

    Χρειαζομαστε νεους ανθρωπους να μας δινουν το εναυσμα να γραφουμε νεες ιστοριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ποτέ διακοπές σε ελληνικά νησιά τον Αύγουστο! Αυτη ήταν η αποψή μου τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι όμως δεν είχα εναλλακτική λύση. Επέλεξα να πάω στην Αμοργό. Αν μεινετε στη Χώρα και πηγαίνετε για μπάνιο στη Γραμβούσα (μετά τις 3!), σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα καταλάβετε ότι είναι full season! Τη βόλτα σας στα θολάρια , έτσι κι αλλιώς λίγοι θα την ταράξουν! Eνα τελευταιο tip. Πηγαινετε για φαγητο μετά το μπάνιο - έτσι γλυτώνετε και τον συνωστισμό στα εστιατόρια! αν το αποφασίσετε, με τις ευχές μου (τυχεράκηδες - αν πέσετε και στην πανσέληνο....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @nikosdimou:

    Καλώς σας βρήκα.
    Είχε πέσει πολλή δουλειά - έσκαβα σε ένα κτήμα κι έβαζα νέα φυτά.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @doncat
    "Η ζωή (και το φαγητό) στο Μόναχο είναι 20% φθηνότερη από την Ελλάδα. Βέβαια εσύ θα πληρώνεις σε δολλάρια..."

    Αυτό που κάποτε ήταν πλεονέκτημα... άσε που δε δουλεύει καλά κι ο εκτυπωτής :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @ΝΔ: "Εσείς πού (και πότε) θα πάτε διακοπές;"

    Στην αδιάκριτη αυτή ερώτηση (αστειεύομαι!) μπορώ πανεύκολα να απαντήσω ότι φέτος μάλλον δεν θα πάω πουθενά.
    Βρίσκομαι σε άδεια διαρκείας από τη δουλειά οπότε είναι σα να κάνω διακοπές στο σπίτι μου εδώ και μήνες. Για ακόμα 11 μήνες θα κάνω διακοπές κατ΄οίκον. Και μ΄αρέσειιιιιι! !
    Στην παιδική μου ηλικία, όταν πλησίαζε το τέλος της σχολικής χρονιάς, οι 9 στους 10 μαθητές του σχολείου ευχόμασταν να αργήσει να έρθει το καλοκαίρι γιατί ο ερχομός του δεν σήμαινε για εμάς ξεγνοιασιά και διακοπές αλλά κάματο και δουλειά στις αγροτικές καλλιέργειες επί 2 μήνες και κάποια ξεκούραση τον τελευταίο μήνα, τον καλό, τον αγαπημένο Αύγουστο.
    Οι διακοπές μας ήταν κάθε χρόνο στους παππούδες μας στο βουνό οπου παραθέριζαν όλο το καλοκαίρι. Ήταν και ακόμα είναι ένα υπέροχο μέρος στην Ευρυτανία, από όπου δεν έλειψα ούτε ένα καλοκαίρι. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια δεν μένω όλο τον Αυγουστο, μόνο κάποιες μέρες, αλλά έστω και 2-3 μέρες στο μαγικό αυτό μέρος των παιδικων μου διακοπων αρκει για να μου δωσει το οξυγονο που θα καιω ολη τη χρονια.
    Μακάρι να μπορεσω καί φέτος να βρεθώ εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ωραίες οι διακοπές. Γιατί όχι. Ξεφεύγεις. Εξαρτάται πάντα από το πού και το πώς.

    Λοιπόν είμαι από τους τυχερούς. Η γυναίκα μου είναι από τα Τσιτάλια και τα πεθερικά μου έχουν σπίτι εκεί. Όπου Τσιτάλια, ένα χωριουδάκι πάνω από το Λεωνίδιο. 550 μέτρα υψόμετρο, από το χωριό δεν βλέπεις θάλασσα, και μετά κατεβαίνοντας 10 χιλιόμετρα στο κομμένο βουνό με καταπληκτική θέα, βρίσκεσαι στην παραλία της Πλάκας (η παραλία του Λεωνιδίου δηλαδή). Και σε 2 και κάτι ώρες στο Κυπαρίσσι. Φέτος μας επισκέπτονται και κουμπάροι/συγγενείς από Κύπρο, τετραμελής οικογένεια, οπότε θα κάνουμε μονοήμερες εκδρομές (Ελαφόνησο, Κοσμά, Μυστρά κλπ) με μίνι πουλμανάκι. Μαζί και τα πιτσιρίκια να τραγουδάμε όλοι μαζί την Λιλιπούπολη.

    Στάνταρ επίσης και το 'προσκύνημα' στην Κύπρο κάθε δύο χρόνια, τέλη Ιουνίου, για να δούμε τους συγγενείς. Κούραση ? Πολλή. Αλλά είναι ωραία να τους βλέπεις όλους...

    ΝΔ. Άσχετο. Έχεις άποψη για την αποπομπή Λαζαρίδη από την Λυρική. Να ελπίζουμε σε κάποιο ποστ ?

    Θερμούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τι ωραία που είναι να μιλάς για ταξίδια...
    Φεύγουμε στο τέλος του μήνα για την αγαπημένη μας Κρήτη, να πάμε να χωθούμε σ΄ένα χωριό χωρίς ηλεκτρικό. Δεκαπέντε μέρες. Θα διαβάζουμε, θα κάνουμε βόλτες στο δάσος, θα κοιμόμαστε νωρίς, θα ξυπνάμε με το χάραμα ακούγοντας ξεχασμένους ήχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Α, δεν ξέρω δια την ομήγυρην, αλλά εμείς θα πάμε Ντουμπάι διότι είμεθα νεόπλουτοι και θέλουμε να χαζέψουμε τους ομοίους μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Διακοπές δεν κάνω ποτέ με το στυλ που τις εννοούμε εδώ στην Ελλάδα. Μικρές εκδρομές πηγαίνω συχνά.

    Στις διακοπές θέλω να ξεκουράζομαι. Δεν μου χρειάζονται ούτε οι οργανωμένες παραλίες, ούτε τα ξενοδοχεία. Μία φορά πήγα, πέρσι, και το μετάνιωσα.

    Εκδρομές λοιπόν. Άντε και κάνα ταξίδι για δουλειά στο εξωτερικό που θα συνδυάσω και 2-3 μέρες ξεκούρασης και εκδρομών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. θα πάω στη Σελήνη γιατί έχει ωραία αμμουδιά και ησυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Γάτος said,

    "Πριν στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου άκουσα τον Αζναβούρ που τραγουδούσε La Bohéme, Ma Jeunesse και βούρκωσα... "
    ---------------------------

    Συμπτωματικά άκουγα Αζναβούρ, Δαλιδά και Μυρέιγ Ματιέ, την Κυριακή που μας πέρασε, οδηγώντας δίπλα στην θάλασσα, από Ουρανούπολη προς Νέα Ρόδα.

    Νίκο, πιστεύω να την γνωρίζεις την διαδρομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. "Eμεις" πηγαμε ηδη!

    Υδρα, of course!
    Kαι Leonard Cohen, of course!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @doctor
    Διακοπές χωρίς προορισμό;

    Εγώ είμαι πολύ ορθολογιστής και στις διακοπές μου.
    Τα κανονίζω όλα με κάθε λεπτομέρεια λες και θα κάνουμε την ληστεία του αιώνα.

    -----------------------------

    Μήπως σε αυτή την στάση βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο μυστικό που λίγοι το πήρανε χαμπάρι;
    Κι εγώ τρελλαίνομαι να προγραμματίζω μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας τις διακοπές μου. Όχι ότι θα με χαλάσει αν τα πράγματα εξελιχθούν εντελώς ανάποδα. Απλά, ζω προκαταβολικά τις διακοπές μου καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Χε, χε, χε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τώρα δε με το google earth, τα προκαταβολικά βιώματα είναι ακόμη πιο έντονα και παραστατικά.:-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αντε με το καλο να οργανωσετε
    και να βιωσετε με καθε λεπτομερεια
    και το θανατο σας στο Google Earth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Κατοικώ και εργάζομαι στη Ναύπακτο. Οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές μου είναι 650,33 €. Από τον μήνα άδειας που δικαιούμαι, 15 - 30 Σεπτεμβρίου έχω εργαστήρια μοριακής βιολογίας. Οι ημέρες αυτές δεν δικαιολογούνται ως εκπαιδευτική άδεια αλλά ως μέρος της κανονικής. Μου μένουν άλλες 15 ημέρες λοιπόν. Παλιά πήγαινα ή βόλτα ή για ψάρεμα με την βάρκα μου. Όλο το χρόνο. Έκανα τις καλύτερες διακοπές! Τώρα, η βάρκα είναι 3 χρόνια στη στεριά και "δεν λογίζεται". Χρειάζομαι κάπου 1.000 € να την ετοιμάσω. Αλλά δεν περισσεύουν. Πληγώνομαι που είναι έτσι παρατημένη αλλά θα πληγωνόμουν περισσότερο αν την πουλούσα.
    Θα κάτσω στη δουλειά. Τι να κάνω 15 μέρες άδειας, αφού δεν έχω χρήματα να πάω πουθενά? Τι θα έκανα 30 ημέρες άδειας αν μου αναγνώριζαν τα εργαστήρια ως εκπαιδευτική άδεια? Διαβάζω τα σχόλιά σας και μονολογώ: Δεν έχουν προβλήματα όσοι έχουν χρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Αυτό το βάσανο των διακοπών...Άλυτο θέμα για τους Έλληνες ακόμη, ειδικά αυτούς που επιδεικνύουν το καρκινογόνο μαύρισμά τους λες και είναι παράσημο. Όταν πρόπερσι πήγαμε Ζαγοροχώρια και Βάλια Κάλντα δεν συναντήσαμε σχεδόν ψυχή -έπρεπε να παραδώσω την μεταπτυχιακή μου εργασία και ήθελα απομόνωση και ηρεμία-, αλλά οι γνωστοί μας κοιτούσαν με μια φοβερή συγκατάβαση λες και το να κάνεις μπάνιο στις βάθρες ανάμεσα Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο είναι η Σιβηρία επί Στάλιν. Πέρσι πήγα στην Κρήτη παρέα με χιλιάδες πακετάδες της μιας ή των δύο εβδομάδων από τα βόρεια και ήταν σα να είχα πάει Χαλκιδική στον πιο κακό μήνα. Φέτος λέω να πάω Κάρπαθο κι αν βρω και στην Όλυμπο ακόμη καλύτερα, και να μην το κουνήσω ρούπι για κανά δυο με τρεις εβδομάδες. Διάβασμα με φόντο στη θάλασσα και βουνό. Καλό καλοκαίρι να έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Έλα βρε Νίκο τώρα. Δεν είναι δα και τόσο αδιάκριτη ερώτηση. Τώρα αν κάποιος - από αγένεια - παρουσιάσει έκπληξη για την ασπρίλα, το βουνό ή οτιδήποτε άλλο είναι προβλημά του. Οι διακοπές είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση - έχεις δίκιο - άλλα δεν σημαίνει ότι είναι αγένεια να ρωτήσεις. Η σύγκριση με την τουαλέτα είναι ατυχής. Στις διακοπές οι εμπειρίες διαφέρουν - μίλαγα με έναν γνωστό μου τις προάλλες που είχε πάει Αλάσκα! Στην τουαλέτα όλοι την ίδια εμπειρία έχουμε.

    Φέτος Ελλάδα. Στον αγαπημένο μου Πύργο και μετά Ρόδο. Είμαι της θάλασσας 100%. Το βουνό μου αρέσει μόνο για 3ήμερα. Επίσης δεν μου αρέσουν τα πάκετα, το βρίσκω άνοστο να πάω σε ένα ξενοδοχείο καποιων αστέρων και να βλέπω να μου χορεύουν Ζορμπά και τσιφτετέλια - στο Μεξικό έχουν μουσικούς να σου παίζουν κιθάρα φορώντας σομπρέρο - έλεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. antvol said "...Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, οι απαντήσεις καλό να είναι τεκμηριωμένες..."

    κίτρινη κάρτα. Θεωρω υπερβολίκες τις αντιδράσεις σας. Δεν θα σου ζητήσει κανείς τον λόγο που δεν ψώνισες ή δεν πήγες διακόπες. Η ανάσφάλεια των άλλων - έκπληξη ή απορία - δεν θα έπρεπε να μας κάνει διστακτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ολοι θελουν να παω διακοπες.θα παω λοιπον.θα τους κανω τη χαρη.αφου γι'αυτους υπαρχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μα doctor, κοντά έπεσες.
    Ληστεία του αιώνα είναι οι διακοπές για τους επιτήδειους! :(

    @Αστραδενή said:
    "θα πάω στη Σελήνη γιατί έχει ωραία αμμουδιά και ησυχία."

    Ναι αλλά δεν έχει "ατμόσφαιρα".. :)

    Οσο για μένα, εδώ και 1 1/2 μήνα κάνω διακοπές στο κρεβάτι μου λόγω δισκοπάθειας χωρίς laptop και 1-2 φορές την εβδομάδα κάνω πως δεν τρέχει και τίποτα και σηκώνομαι με πόνους και γράφω που κ που εδώ στον αγαπημένο μου τόπο..
    Ελπίζω να μην μου κρατήσουν πολύ ακόμα αυτές οι "διακοπές".. :(
    Πάντως θα λέω ότι πήγα, ή μάλλον - ήρθα διακοπές.. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλησπέρα κ. Δήμου,

    Εγώ λογικά κάποιες μέρες τον Αύγουστο θα πάω στη Σκόπελο (κατάγομαι από εκεί) και ίσως και μερικές μέρες Κεφαλονιά και Μύκονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. @somebody
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

    @giant13
    την ξέρω την διαδρομή - την έχω κάνει πριν πολλά χρόνια!

    George said...
    Έλα βρε Νίκο τώρα. Δεν είναι δα και τόσο αδιάκριτη ερώτηση

    --------------------

    Άμα στην κάνουν δέκα φορές την ημέρα γίνεται αδιάκριτη. Ιδιαίτερα όταν συνεχίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Γεια σας και από εμένα. Λοιπόν,
    τέλη Ιουλίου, προγραμματίζω να βρίσκομαι στο Malung, στην περιοχή Västerdalarna της Σουηδίας, περιστοιχισμένος απο λίμνες, δάση, πέστροφες, αρκούδες, ταράνδους και τους απαραίτητους γερμανοολλανδούς τουρίστες (ναι οι γερμανοί πάντε ΠΑΝΤΟΥ) - βέβαια δεν θα είναι ακριβώς διακοπές, θα έχουν και μαθήματα σουηδικών αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο κουραστικά. Στη συνέχεια Στοκχόλμη για λίγη επαφή με τον πολιτισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Doncat :

    Από κατάκτηση των εργαζομένων οι διακοπές έγιναν υποχρέωση και καταναγκασμός. (Πόσα "πρέπει" σε αυτό το κείμενο). Μερικές φορές πάνε καλά. Άλλοτε γυρίζουν σε εφιάλτη.


    _______________________

    ουτε το ενα ουτε το αλλο, οι διακοπες ειναι αναγκη. Οχι τετοιου ειδους οπως η τουαλετα, οπως αστοχα παρατηρησατε αλλα ψυχολογικη. Ξερετε ποσο κουραστικο ειναι οταν καθε μερα βλεπεις τους ιδιους ανθρωπους, τα ιδια μερη, κανεις περιππου τα ιδια πραγματα, το μυαλο επιζητα την αλλαγη, την ανανεωση.
    Για μενα οι διακοπες ειναι απο τους βασικους παραγοντες διαμορφωσης της προσωπικοτητας ενος ανθρωπου, δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου αν δεν ειχα κανει τα ταξιδια που εχω κανει, να ειμαι χωρις ολες τις εικονες που εχω μεσα μου.

    και για να απαντησω στο ερωτημα, αρχικα Βαρκελωνη, και επειτα βλεπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Nikos Dimou said...

    Το άγχος των διακοπών. Γράφονται διατριβές γι αυτό. Και για το πόσοι καυγάδες γίνονται.

    -----

    Πόσο αλήθεια είναι αυτό... Οι γονείς μου τσακώνονταν σχεδόν πάντα, πριν πάμε διακοπές.

    Και για να απαντήσω και στην ερώτηση του ποστ, εγώ θα πάω λίγες μέρες στο Ναύπλιο και μετά για περίπου δυο μήνες στη Μόσχα. Μπορεί να μην έχει θάλασσα εκεί, αλλά έχει ωραία ποτάμια, λίμνες κι είναι πανέμορφα στην εξοχή. Αν έχω λεφτά θα πάω και στην Αγία Πετρούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Έλλην φοιτητής είμαι, οπότε καταλαβαίνετε τι ωραία που θα περάσω αυτό το καλοκαίρι :-P. Μαθήματα μέχρι 27 Ιουλίου και εξεταστική από τα τέλη Αυγούστου, ούτε εργαζόμενος να ήμουν.
    Ελπίζω να μπορέσω να βρω ενα τριήμερο (ή έστω ένα διήμερο) για διακοπές με την παλιοπαρέα... :-(

    Θα προτείνω προορισμούς σε όσους έχουν το χρόνο, τα λεφτά (ας μην κρυβόμαστε τα ταξίδια θέλουν λεφτά...) και όρεξη:
    Κούβα, γιατί ο Φιντέλ είναι στα τελευταία του και οι πιθανότητες να δείτε την πανέμορφη Κούβα όλο και μειώνονται
    Ιαπωνία
    Χιλή

    κάπου εκεί θα πήγαινα κι εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Σπάνια έχω ευχηθεί τόσο ολόψυχα να αγιάσει το χέρι (και το πληκτρολόγιο) που τα έγραψε! Από Μάϊο 15άκις ερώτηση "πού θα πάτε" κι ως τον Δεκέμβριο 'εσείς πού πήγατε" Στον πρώτο λες αφορισμό "η άδεια είναι το όπιο των εργαζομένων" αλλά μετά, τι; Περνάς από το γρύλλισμα στις ύβρεις (από μέσα σου) Ευτυχώς, η τεχνολογία που λέτε-Discman, laptop αλλά και η παραδοσιακή-Γουτεμβέργιος-μπορουν να εξηγήσουν ότι περισσότερη σημασία έχει το "πώς" από το "πού"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. limaniotis said:
    Διαβάζω τα σχόλιά σας και μονολογώ: Δεν έχουν προβλήματα όσοι έχουν χρήματα


    Έχουν προβλήματα που δεν σχετίζονται με τα χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Χαλκιδική ΚΑΘΕ Σ/Κ μέχρι την άδεια του Αυγούστου, για την οποία ακόμη δεν υπάρχει παρά σκέψη. Σκεφτόμουν ίσως Τυνησία, αλλά από την άλλη μπορεί και να εξαϋλωθούμε από τη ζέστη. Ίσως κανένα ήρεμο νησί.
    Πάντως η πόλη το καλοκαίρι δεν αντέχεται με τίποτα! Ζέστη, τσιμέντο και ασφυξία!
    Θα συμφωνήσω με την aleka κ. Δήμου. Σκεφτείτε σοβαρά τη Σαμοθράκη: βουνό, θάλασσα, άγρια φύση και ηρεμία. Απίστευτο νησί!
    Εσείς έχετε κάποια πρόταση για εμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Quand au hasard des jours
    Je m'en vais faire un tour
    A mon ancienne adresse...

    Αυτό ακριβώς θα κάνω στο Παρίσι...
    Ευχαριστώ που μου θυμίσατε τους στίχους κορίτσια!
    (Αν και παραείναι ρομαντικό για μένα...)


    Ποιός παει διακοπές στο...Βέλγιο; Υπάρχει πιο βαρετός προορισμός;;;

    Όποιος δεν έχει αποφασίσει ακόμα προτείνω Κορσική! Υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. @Somebody

    Ναι είναι απαίσιο, το πέρασα και γω Φλεβάρη και Μάρτη....
    Και πόνοι στο πόδι κλπ., το πλήρες μενού.

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Αν η επιλογή είναι μεταξύ βουνού και θάλασσας γιατί όχι ΚΑI βουνό ΚΑΙ θάλασσα; Πριν λίγα χρόνια η επιλογή Βλαχοχώρια (Γρεβενά) και Ζαγοροχώρια σε συνδυασμό με Σύρο-Τήνο-Άνδρο, Χαλκιδική και Εύβοια αποδείχτηκε αχτύπητη. Το καλοκαίρι στο βουνό απολαμβάνει κανείς τη φύση και τον καθαρό αέρα χωρίς την χειμερινή πολυκοσμία, ευχαριστιέται το φαγητό του στη δροσιά χωρίς να ιδροκοπά και πάντα υπάρχουν οι βάθρες (όπως στα Πάπιγκα στα Ζαγοροχώρια ή στο Αρκουδόρεμα στον πυρήνα της Βάλια Κάλντα) για να ρίξει και καμιά βουτιά. Γι'αυτό και έκτοτε συνέχισα να περνάω μέρος τουλάχιστον των καλοκαιρινών διακοπών μου στα βουνά. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι υπέροχες παρ' όλα ταύτα (υπό προϋοθέσεις). Αλλά συμφωνώ 100% με το κείμενο. Έχουν γίνει αντικείμενο επίδειξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Εξαίρετη επιλογή (πραγματικά) για καλοκαιρινές διακοπές η βόρεια Ευρώπη (τώρα, όχι τα παγωμένα σκοτεινά Χριστούγεννα).
    Αν θέλετε ντε και καλά φοίνικες, "παραδεισένια" τοπία κλπ προτιμήστε Ταϊλάνδη και νότια νησιά.
    Αν είστε γνήσιοι Έλληνες και περνάτε τα σύνορα μόνο ως μετανάστες, τόσα όμορφα ξερονήσια (αυτά της εξορίας) υπάρχουν, με ασβεστωμένα σπιτάκια και μπλε παράθυρα, σημειώνω δε τα παγκοσμίου φήμης ηλιοβασιλέματα, γεμάτα αναμνήσεις...
    Ναι, για σας τους (εκατομμύρια) "Αθηναίους" μιλάω, με τόσο καταπληκτικά Μ.Μ.Μεταφοράς που σας φτιάξανε σε χρόνο dt είστε στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι.
    ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΜΩΣ!
    Σε καμία περίπτωση μην πάρετε το αυτοκίνητο και ξεχυθείτε στην Αθηνών-Θεσαλλονίκης, γιατί οι περισσότεροι από σας, αφού φάνε λουκουμάδες στα Καμμένα Βούρλα, θα καταφέρουν να φτάσουν ζωντανοί και βορειότερα από τη Λαμία, πάααρα πολλοί μάλιστα θα σκεφτούν να χαρούν το καταπράσινο Πήλιο και τις θαυμάσιες παραλίες του (ανφόρτουνατλι)!
    Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η "Μεσογείων-Κατεχάκη" να μεταφερθεί στο Βόλο, ο καφές και η μερίδα του γλυκού στη πλατεία του χωριού να είναι μισά σε μέγεθος και διπλά σε τιμή, ο καφετζής να μην έχει χρόνο για κουβέντα, κάτω από τα πλατάνια να καπνίζουν ακριβά πούρα κύριοι με τα κλειδιά της μπε-μπε στο χέρι και ξανθές "καλλονές" απροσδιορίστου ηλικίας στο πλάϊ, οι πρώην "παρθένες" παραλίες να είναι τίγκα στις ρακέτες, αποτριχωμένες κορμάρες, όλο τον εξοπλισμό κήπου του Praktiker, χεσμένες πάνες και καρπουζόφλουδες και γενικά, θα στερείστε κάθε ευχαρίστηση από κάποιους που έτυχε να γεννηθούν σ' αυτό τον ωραίο τόπο, όπου καλοκαίρι σημαίνει τρίμηνες διακοπές με 8ωρά διαλείμματα για δουλειά!

    Υ.Γ.1 Οι φίλοι από τη Θεσσαλλλονίκη δεν δημιουργούν τέτοιας έκτασης προβλήματα, καθώς την καλοκαιρινή περίοδο είναι μόνιμα μποτιλιαρισμένοι στην έξοδο της πόλης προς Αεροδρόμιο.

    Υ.Γ.2 Το Βέλγιο και τα μέρη όλων των χωρών που συνορέυουν π.χ. Arddenes, Brugge είναι καταπληκτικά μέρη για ποιοτικές διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. “αδιάκριτες ερωτήσεις δεν υπάρχουν, μόνο …;”
    Πάντως η ερωτήσεις του τύπου αυτού είναι εκ του πονηρού , αποσκοπούν εμμέσως πλην σαφώς στη πληροφόρηση ,σου λέει ο άλλος : o ΝΔ “περπατημένος” και έξυπνος (γλύψ) φαίνεται, για να επιλέξει για διακοπές το τάδε μέρος κάτι θα ξέρει παραπάνω, για να το έχουμε υπ’οψιν….
    Πάντως ως ορεσίβιος ,είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα ,οι κόρες και η σύζυγος θάλασσα και εγώ βουνό ,τα μοιράσαμε στη μέση, 7 μέρες στο ένα και 7 στο άλλο ή και τα δύο σε ένα π.χ. Πήλιο ,μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις βέβαια.
    Πιθανός προορισμός και φέτος και μετά Άγραφα –Πίνδος, αααχχχχ...
    Aggelos Spyrou said...
    Πέρα από αυτό, ψάχνω συμβουλές για το πού θα μπορούσε να περάσει καλά ένας νεογενής "μπατήρ" (κατα Μπόστ επίσης) ενός μωρού 20 ημερών σήμερα και 3 μηνών στις 22 Αυγούστου
    Αυτό που ζητάτε είναι σχετικά εύκολο, με λίγη έρευνα θα το ξεπεράσετε ,πιο ενδιαφέρον θα γίνει αν προσθέσετε στην παρέα σας και ένα σκυλάκι ράτσας π.χ. πομεράνιαν, που γαυγίζει με τον παραμικρό θόρυβο, ειδικά όταν βρίσκετε “κρυφά” σε ξενοδοχεία ,πανσιόν κ.λ.π. απίθανες καταστάσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Και για όσους δεν έχουν λεφτά αλλά έχουν καλή καρδιά, θυμίζω τρόπους για ταξίδια-διακοπές όπως το www.hospitalityclub.org, όπου θα φιλοξενηθείτε και θα σας ξεναγήσουν ντόπιοι όπου θα πάτε και ΑΝ θέλετε μπορείτε να κάνετε το ίδιο και εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Εγώ λεω να έρθετε εδώ για διακοπές, να περάσατε δροσερά αλλά διαφορετικά, έτσι όπως τα λεω και στο δικό μου blog!
    Μπείτε να διαβάσετε και να πάρετε μια εικόνα από το σκανδιναβικό αρχιπέλαγος....
    simelasgr.blogspot.com

    προσωπικά λεω να μείνω εδώ που είμαι και όταν σταματήσουν οι καύσωνες στην Ελλάδα ίσως κατέβω... πού στην Ελλάδα; όλη η Ελλάδα είναι διακοπές για μένα, διότι διακοπές σημαίνει διακοπή από την καθημερινότητα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Σε μια παραλία οπως αυτή της τρίτης φωτογραφίας. Κάθε χρόνο εκεί, αφού κοντά εχω σπίτι. Ισως και να είμαι τυχερή. Θα προηγηθούν δύο ταξίδια στην Ευρώπη, συνδυασμός δουλειάς και τουρισμού.
    Καλά να περάσετε όλοι όπου πάτε.
    Λατρεύω πάντως και την Αθήνα τον Αύγουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Αθήνα τον Αύγουστο - αχτύπητη!

    Δεν την έχω χάσει όλα τα τελευταία χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. "Je vous parle d'un temps
    Que les moins de vingt ans
    Ne peuvent pas connaître


    Πόσο διαφορετικά τα αισθήματα πρώτα όταν το ακούς και τελικά όταν έρχεται η σειρά σου να το πεις σε άλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Όσο για το μαύρισμα, πρέπει να γίνει εκστρατεία εναντίον του, ακόμα και με διαφημίσεις απαξίωσης του μαυρισμένου (κυρίως -ης).

    Και επειδή η μόδα πλήττει κυρίως τις γυναίκες (ήδη στο περιβάλλον μου και πριν αρχίσουν οι επίσημες διακοπές πολλές γυναίκες είναι τουλάχιστον μελαμψές), πρέπει να απαξιώσουμε αυτή την καταραμένη για την υγεία συνήθεια εμείς οι άνδρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. 3 με 10 Ιουλίου στους Παξούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. ...Έτσι ίσως πεισθούν και οι γυναίκες να σταματήσουν τις πολύωρες εξορμήσεις στις παραλίες ουσιαστικά μόνον για ηλιοθεραπεία (όταν θα ξέρουν πως μαύρες δεν αρέσουν περισσότερο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Απορώ που δεν το έχει αναφέρει κάποιος ακόμα!!!!!!

    Υπάρχει και μια άλλη συνομοταξία ανθρώπων , αυτή των εργασιομανών manager.

    Η περίεργη αυτή ράτσα , έχει το εξής ιδιόμορφο χαρακτηριστικό. Το να ΜΗΝ πηγαίνεις διακοπές αλλά μένεις στη δουλειά θεωρείται πολύ cool.

    Λέω σε κάτι συναδέλφους ότι τώρα τελείωσα με τα υπόλοιπα της άδειας του 2005 (sic) και με κοιτάζουν ζηλιάρικα. (Χα! Να σκάσουν οι οχτροί μου!)

    Στις συσκέψεις όλοι κουνάμε βεβαίως τα κεφάλια και λέμε "Ααααα! Φέτος πρέπει να κάνω διακοπές. Έχω τρια καλοκαίρια (σχεδόν) σερί εδώ μέσα...", αλλά κατα βάθος το ξέρουμε ότι ξεγελάμε τους εαυτούς μας.

    Αυτός που θα φτάσει πρώτος στις 100 εργάσιμες υπόλοιπο αδείας κερδίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Είναι δύσκολο πολύ το να μην είσαι μεγεθυμένος μικροαστός όπως έχουν αποβεί τα καταστασιακά πράγματα των εξελίξεων. Δηλαδή μικροαστός όταν λέμε: να φορτώνεσαι το βάρος και να ζεις το φόρτωμα και να μην έχεις άλλο τρόπο για να ξεχνάς το θάνατο. Εμείς θα πάμε καύκαλο με ένα μαχαιράκι, στις πλάκες είναι οι αχινοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. "Υπάρχει και μια άλλη συνομοταξία ανθρώπων , αυτή των εργασιομανών manager.
    Η περίεργη αυτή ράτσα , έχει το εξής ιδιόμορφο χαρακτηριστικό. Το να ΜΗΝ πηγαίνεις διακοπές αλλά μένεις στη δουλειά θεωρείται πολύ cool."

    Όταν λέω εγώ ότι η Ελλάδα είναι (κοινωνικά) στη δεκαετία του '70 της Αμερικής με δουλεύουνε... εργασιομανείς managers με γραβάτες, "συντηρητικοί" wife-swappers, φιλόσοφοι του "αόριστου" και ακαταλαβίστικου, φοβερά υψηλό κόστος ζωής, εξιδανίκευση των "πόλεων" και των clubs, θεοποίηση του "cool", κλπ κλπ...

    Εγώ ετοιμάζομαι για μικρό ράντζο στη μέση του πουθενά στο N. Carolina (να το αγοράσω δηλαδή, φτηνά είναι, πρώτα ο θεός). Οι φασαρίες της πόλης είναι σαν να έχω δέκα εκατομμύρια νιιάνιαρα στο κεφάλι μου... και να περιμένω στην ουρά για white-trash διασκεδάσεις...

    Α ρε Κρήτη να 'σουνα φτηνή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. lefteris said...
    Όταν λέω εγώ ότι η Ελλάδα είναι (κοινωνικά) στη δεκαετία του '70 της Αμερικής με δουλεύουνε... εργασιομανείς managers με γραβάτες, "συντηρητικοί" wife-swappers....

    hey, "παίζει" πουθενά wife-swappin' ? Που υπογράφω ?? :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Εδώ το κόψανε προ πολλού. Τα βαρεθήκανε αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. πουθενά, γιατί έγινα πρόσφατα μητέρα και... παντού γιατί καθέ βράδυ ονειρεύμαι πως μεσημέρι είμαι ξαπλωμένη σε μία ερημική παραλία, μόνη. Κολυμπώ, ξαπλώνω και χαζεύω ξανά και ξανά μέχρι η επανάληψη να με κουράσει ως το σούρουπο και απόλυτα παραδομένη στα σεντόνια, αφού φλερτάρω με μια ιδέα, να εισπεύσω όνειρα οξυγόνου...μικρές ευτυχιές που γέννησα και μου 'φυγαν...όλα τα καλοκαίρια είναι μέσα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. "Εσείς που θα πάτε;"
    Σχεδιάζω να πάω στον ... Παράδεισο.
    Δυστυχώς ή ευτυχώς τον ... επίγειο Παράδεισο για τώρα.
    Στο νησί Μοριά της Γαλλικής Πολυνησίας.

    Ζώντας για μια βδομάδα σε Μπαγκαλόου πάνω σε λαγκούν.

    Όταν ήμουν έφηβος έκανα σπριντ διακοπές στα Ελληνικά νησιά πηδώντας το ένα μετά το άλλο σε χρόνο ρεκόρ. Πέντε Δωδεκάνησα σε μια βδομάδα.
    Στην ηλικία που είμαι προτιμώ διακοπές ... άλμα εις τριπλούν.
    Λίγο τρεξιματάκι, δυο πηδηματάκια και μετά ένα πήδημα και καλό.
    The Hamptons, Caribbean, Ελλάδα, Εξωτικά νησιά.

    Γι' αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν βουνό και κολύμπι, υπάρχουν οι πανέμορφες λίμνες.

    Ένα άλλο κυκλικό ταξίδι δέκα ημερών που σχεδίασα για καλεσμένους μου ήταν επίσκεψη/ διανυχτέρευση σε Πήλιο-Χορευτό, Πλαταμώνα, Βεργίνα, Εγνατία Οδό - Μετέωρα, Μέτσοβο, Ιωάννινα, Πάργα- όχθες Αχέροντα, Λευκάδα.
    Πανέμορφος συνδυασμός βουνού και θάλασσας.

    Σε όσους ποθούν μόνο θάλασσα αξίζει το νοίκιασμα με παρέα ιστιοφόρου απο τα Δωδεκάνησα.
    Το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο αν μοιράζεται μαζί με άλλους.
    50-100 Ευρώ την ημέρα το άτομο, όλα τα έξοδα και φόρους μαζί ή χωρίς καπετάνιο.
    Καύσιμα και φαγητό δεν συμπεριλαμβάνονται στα έξοδα.

    Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν χρήματα, μια μικρή σκηνή και ψώνια απο το σούπερ μαρκετ κατεβάζουν τό κόστος απίστευτα χαμηλά.
    Μ'αυτό τον τρόπο ταξίδεψα σχεδόν σ΄όλα τα Ελληνικά νησιά σαν μαθητής γυμνασίου.

    Η ιδέα του Ανδρέα με το
    www.hospitalityclub.org είναι πολύ καλή.

    Akis

    Υ.Γ.
    Το ράντζο που θέλει ο Λεφτέρης να αγοράσει για τις διακοπές του δεν είναι κραβάτι εκστρατείας με στέγη τον ουρανό αλλά ξύλινο σπίτι μονόροφο.

    Azrael όχι τσίμπησες αλλά κατάπιες το δόλωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. 22 μέρες Τουρκία τον Ιούλιο.

    Άγκυρα - Καπαδοκία - Nemrut Dagi - Safranbolu - Amasra - Τραπεζούντα - Kars - Dogubayazit - Van - Merdin - Sanliurfa - Harran - Diyarbakir - Gaziantep

    Πέρυσι είχα επισκευτει Κωνσταντινούπολη, Marmaris kai Denizli και μου άνοιξε η όρεξη :))

    Έχει επισκευτεί κανείς κάποιο απο αυτά τα μέρη? Εντυπώσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Πέρυσι πήγα Μαλδίβες για γαμήλιο ταξίδι.Ενθουσιάστηκα με την εξυπηρέτηση από τους ντόπιους και το επίπεδο παροχής υπηρεσιών από το ξενοδοχείο.Μετά λέμε και εμείς ότι έχουμε τουρισμό... Μάλλον αρπαχτές κάνουμε! Δυστυχώς λίγοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται σοβαρά με τον κλάδο.
    Φέτος, πρώτη φορά διακοπές με μωρό.Έχει να προτείνει κανείς κάτι; Κάτι προσβάσιμο με αυτοκίνητο μιας και η μπέμπα έχει ολόκληρη προίκα που πρέπει να την πάρουμε μαζί μας, οπότε το νησί αποκλείεται...

    @ aleka
    Συγκινήθηκα που μιλάς για τον Έβρο με τόσο καλά λόγια.Βλέπεις είμαι από εκεί.Οι περισσότεροι τον συνδέουν με εξορία και με μια σκοπιά δίπλα στο ποτάμι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Διακοπές στην Ελλαδάρα μετά από τρία ολόκληρα χρόνια μακρυά!
    Ηλιούπολη, Τήνος, Βόνιτσα, Κέρκυρα, Ναύπλιο και πάλι Ηλιούπολη που ειναι άλλωστε το καλύτερο μέρος για διακοπές αφού ειναι το σπίτι μου!

    Για γερά νεύρα υπάρχει το βιβλιαράκι "Ο μικρός Νικόλας πάει διακοπές"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Καλημέρα!

    Συνεχίζουμε τις ...διακοπές μας.

    Μαρία Κ.-Π. said...
    Φέτος, πρώτη φορά διακοπές με μωρό.Έχει να προτείνει κανείς κάτι; Κάτι προσβάσιμο με αυτοκίνητο μιας και η μπέμπα έχει ολόκληρη προίκα που πρέπει να την πάρουμε μαζί μας, οπότε το νησί αποκλείεται...

    -----------------------

    Μα σε όλα σχεδόν τα νησιά πάει αυτοκίνητο (με φέρυ). Αλλά υπαρχουν και νησιά όπου δεν χρειάζεται: π. χ. Λευκάδα και Εύβοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Σήμερα είναι - λέει - και η Διεθνής Ημέρα των bloggers. Να μας ζήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Some said

    Αθήνα τον Αύγουστο - αχτύπητη!


    Πάλι το ίδιο παραμύθι; Κάθε χρόνο τα ίδια!

    Εγώ Κω, περίχωρα Καβάλας, Σύρο, χάρισμά σας η πυρέσσουσα μεγαλούπολη!

    Καλή η υπεραναπλήρωση και η εξιδανίκευση αλλά όχι κι έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από την Μακεδονία και Θράκη. Χάρισμα τα νησιά και την Αθήνα. Να ψήνεστε και καρβουνιάζεστε στον ήλιο σαν τα αρνιά στην σούβλα. Και όταν πεθαίνετε στην δίψα, να πληρώνετε γουλιά και τάλιρο. Άσε, για ντους δεν μιλώ, να τρέχει σαν το κάτουρο και εσείς να βρίζετε θεούς και δαίμονες. Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Καλημέρα!

    Απ' όσα έχω δεί, η ερώτηση "που και πότε θα πάτε διακοπές" συνήθως έχει από πίσω της:

    (α) την αφελή βεβαιότητα ότι όλοι θέλουν, μπορούν και έχουν κάπου να πάνε ("όπως εμείς..."),

    (β) το στερεότυπο των διακοπών lifestyle (διότι, αν δεν έχεις ζωή και γούστο, κάτι πρέπει να αντιγράψεις), ή

    (γ) τον ψυχαναγκασμό ότι πρέπει να φύγει κανείς, με την ελπίδα ότι ίσως στις διακοπές θα τον εγκαταλείψει η καθημερινή μιζέρια του (παρηγορεί να μάθεις αν είναι κι άλλοι στην ίδια κατάσταση).

    Το (α) είναι συνήθως μια εκδήλωση απειρίας (ή βλακείας). Αν πεις ότι δεν έχεις παρέα, χρήματα ή διάθεση, σε κοιτούν με αμηχανία και απαντούν "αχ, τι κρίμα, του χρόνου".

    Το (β) είναι η περίπτωση που, αν πεις (ή καταλάβουν) ότι πας κάπου όπου δεν είναι ακριβά και δεν συναντάς πελάτες και "διάσημους" γενικώς, σε κοιτούν με βλέμμα απορίας ή οίκτου (αναλόγως πού σε έχουν κατατάξει ως προς τα οικονομικά σου).

    Το (γ) είναι μάλλον εκδήλωση προσωπικής δυστυχίας, είναι η περίπτωση των ανθρώπων που περνούν χάλια στις διακοπές (η περίπτωση του ζευγαριού ή της παρέας στο διπλανό τραπέζι, κατσούφικο ύφος και "μούτρα" - ή γκρίνια).

    Καθαρά για λόγους επαγγελματικού προγραμματισμού, ρωτώ απλώς "θα είστε διαθέσιμος όλο το καλοκαίρι; Eγώ θα λείψω στις τάδε ημερομηνίες".

    Σε ερωτήσεις "που" δεν απαντώ ποτέ συγκεκριμένα, παρά μόνον σε ανθρώπους που θα μου άρεσε να συναντήσω εκεί που θα είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Αν και δεν έπρεπε να απαντώ σε αδιακρισίες, λοιπόν, φευγιό τον Ιούλιο, Αύγουστο όπως καθιέρωσα εξ ανάγκης τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και ναι, θα παραμείνω άσπρη κι ας με ρωτάνε, αν έκανα διακοπές (θα έχω κάνει, αλλά δεν θα με πιστεύουν, όπως κάθε χρόνο)... Από το να με ρωτάνε σε λίγα χρόνια πώς πάει το μελάνωμα και πότε θα πεθάνω από τον καρκίνο του δέρματος, χίλιες φορές αντι-ηλιακό για κείνα που είναι για μωρά και άσπρο δέρμα ξέξασπρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Ο υπαλληλος(δ και ι) θα παρει την προγραμματισμενη αδεια του,θα διακοψει την καθημερινοτητα του,πηγαινοντας καπου για να αλλαξει τις εως τωρα παραστασεις του συνδιαζοντας το με υποφερτο τροπο ζωης μκρια απο την καλοκαιρινη ζεστη των τσιμεντων της πολης .
    Ο ελευθερος επαγγελματιας θα χαζοδιακοψει την καθημερινοτητα του οποτε οι περιστασεις (βλεπε τσεπηκαι οχι μονο)το επιτρεπουν .
    Ο αγροτης οταν η καλιεργητικες αναγκες το επιτρεπουν.
    Ο παντρεμενος οταν βρει καμια γκομενιτσα και "ταξιδεψει" για δυο τρεις βδομαδες.
    Ο πεινασμενος οταν λαδωσει το αντερακι του και διακοψει ετσι την αναγκαστικη απεργεια πεινας.
    Τα παιδια οταν ληξει η σχολικη χρονια τους.
    Οι γονεις αν "παρκαρουν" για λιγες μερες τα παιδια τους.
    Ο παπας οταν βγαλει τα ρασα.
    Ο μπλογκερ οταν αναστηλει την λειτουργεια του μπλογκ του.
    Ο....
    Ο...
    Διακοπες σημαινουν διακοπη της ψυχοφθορας καθημερινοτητας ,της ρουτινας....απαραιτητες οσο και η καθημερινοτητα μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Ν.Δ., Heinz, σας ευχαριστώ!
    Ελπίζω οι ευχές να πιάνουν! :)
    Πως το αντιμετωπίσατε εσείς?
    Μου έχουν δώσει ζώνη και φυσιοθεραπείες.
    Επειδή νιώθω όμως άσχημα να απασχολώ τον χώρο - χώρος διακοπών και αυτός(το εννοώ - Ν.Δ, έχουμε ..θέμα!) - μπορείτε αν δεν είναι δύσκολο και στο προσωπικό μου mail.
    Ευχαριστώ.:)

    ΔΙΑΚΟΠΕΣ - ΠΩΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ.
    Ολη τη χρονιά, ή όσο διάστημα θεωρεί κάποιος ως 'χρονιά', εκτός από όταν είμασταν παιδιά προσχολικής, που είχαμε τον χρόνο δικό μας ΟΛΟΝ, δεν υπάρχει για τους περισσότερους, χρόνος για τον εαυτό μας.
    Ετσι, μαζεύουμε μέσα μας πράγματα να κάνουμε ευχάριστα για μας, μέσα από τις παραστάσεις που καθημερινά συλλέγουμε από τύπο/τηλεόραση/άχτια καθημερινά.
    Π.χ. να περπατήσω τη διαδρομή του οδοντωτού στα Καλάβρυτα, να βρεθώ σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας, να μην υπάρχει η έννοια χρόνος, να αφεθώ στον εαυτό μου, να εκφραστώ με κάθε τρόπο, κάτι που όλο το χρόνο είναι καταχωνιασμένο στο 'ντουλάπι' του ουτοπικού. Να δημιουργήσω φωτογραφίες που εκτός των άλλων να μπορώ να μεταφέρομαι μέσα από αυτές, να κρατήσω εντυπώσεις, να οδηγήσω σε δρομάκια όπου τα δέντρα να μεταμορφώνουν τον φιδίσιο δρόμο σε θολωτή πύλη προς την εσω μας ελευθερία, να γνωρίσω κόσμο, εμπειρίες.
    ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ, στα προσχολικά..
    Αυτή είναι για μένα η γλύκα των διακοπών.
    Και έχω γμτ μικρό χώρο όλο το χρόνο που 'συλλέγω'.. Θέλω να βγω να είμαι, να ξαναγίνω εκείνος ο εαυτός μου που ήταν, και να αρχίσω να συλλέγω πάλι, να ζω..
    Ολα τα άλλα που μας βάζουν με το κουταλάκι με βιασμό στο στόμα ως διακοπές, τις κάνεις 'τότε', μένεις στο τάδε hi μέρος, πηγαίνεις 'εκεί' κλπ, με αφήνουν παντελώς αδιάφορο...
    Μιλώ δλδ για τις διακοπές ως βίωμα.

    Κάτι τέτοιες στιγμές, και ιδιαίτερα στην καταστασή μου τώρα, ξαναρουφάω "τον άνθρωπο που ετοίμαζε το αυτοκίνητο του" κλωθογυρνώντας το στις σκέψεις μου, κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι στροφές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. troll

    είναι πράγματι απαραίτητες;

    η αλλαγή στον τρόπο ζωής μπορεί να γίνει και σε ένα δωμάτιο - αν αλλάξεις ματιά και τρόπο σκέψης...

    η αλλαγή περιβάλλοντος λίγα προσφέρει εφόσον "η πόλις θα σε ακολουθεί"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. ΝD said

    η αλλαγή στον τρόπο ζωής μπορεί να γίνει και σε ένα δωμάτιο - αν αλλάξεις ματιά και τρόπο σκέψης...

    ---

    Συμφωνώ απολύτως.

    Ωστόσο, θέλω να φεύγω λίγες μέρες, στα ίδια πάντα μέρη, εδώ και χρόνια.

    Εκεί συναντώ μερικούς ανθρώπους που θεωρώ φίλους μου και δεν ζουν στην Αθήνα.

    Εκεί κολυμπώ για πολλές ώρες σε μια ωραία, κρύα και βαθιά θάλασσα (δεν γίνεται στην πόλη).

    Εκεί υπάρχει και η πραγματική νύχτα. Χωρίς τα φώτα της πόλης, φαίνονται ένα σωρό αστέρια και, αν έχει φεγγάρι, το φεγγάρι φωτίζει υπέροχα και γράφει ένα υπέροχο δρόμο πάνω στη θάλασσα.

    Υ.Γ. Έχει πανσέληνο την Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Διακοπές?
    Ακόμη να πάτε?

    Εγώ μόλις επέστρεψα από ολιγοήμερες διακοπές στις κατασκηνώσεις - bed & breakfast - του Αβραμόπουλου στο παράρτημα Ηρακλείου (Βενιζέλειο νοσοκομείο).
    Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις (δωμάτια ευάερα και ευήλια), με τρία γεύματα τη μέρα και καλή παρέα, δεν μπορώ να πω. Καλά ήταν.
    Τα μόνα κακά: η έλλειψη Internet και το γεγονός ότι η αδελφή Σταυρούλα ήταν δεσμευμένη. :)

    Γέμισα τις μπαταρίες μου (με αντιβίωση) και επιστρέφω δυναμικά στην καθημερινότητα.

    Υ.Γ.
    Είναι άραγε τυχαίο που η Διεθνής Ημέρα των bloggers συμπίπτει με τα γενέθλια μου και τα γενέθλια του Guevara?
    Δε νομίζω
    Οτι κι αν λέτε, είναι σημαδιακή ημέρα η 14/6
    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Εγώ πάντως θα κάνω αναγκαστικές διακοπές από το blogging αφού για τρεις εβδομάδες δεν θα έχω internet.

    Για κανονικές ούτε και φέτος το βλέπω. Και αυτή η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων γίνεται 100 φορές πιο εκνευριστική όταν μέσα στη κάψα σου έχεις να απολογηθείς κιόλας, αλλά και να αντικρούσεις επιχειρήματα τύπου "μα γιατί δεν πας εκεί, μα γιατί δεν το κάνεις έτσι, μα μπορεί και να γίνεται τελικά...".

    Ίσως οι άνθρωποι δεν αντέχουν να ακούσουν για τίποτα ότι μπορείς και αλλιώς. Αισθάνονται ότι τους περιφρονείς. Και ίσως να μην πέφτουν και έξω...

    Φιλιά σε όλους, θα μου λείψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Α και χρόνια πολλά σε όλους και σε σένα giasafox!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. liolios said:

    Πάλι το ίδιο παραμύθι; Κάθε χρόνο τα ίδια!

    Δεν είναι παραμύθι. Κι εγώ βρίσκω υπέροχη την Αθήνα τον Αύγουστο. Δεν τη χάνω ποτέ τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι θέμα εξιδανίκευσης, αλλά θέμα οπτικής. Όταν αγαπάς κάτι δεν σημαίνει οτι το θεωρείς τέλειο, αλλά βλέπεις κάτι πέρα από το προφανές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Somebody said...

    Πως το αντιμετωπίσατε εσείς?

    Πολλές ενέσεις, πολλά χάπια, ξεκούραση. Προσοχή η ξεκούραση είναι το σημαντικότερο, γιατί αλλιώς ελλοχεύει ο ...χειρουργός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. somebody & heinz

    υπάρχει και η άλλη σχολή - που ΔΕΝ θέλει ακινητοποίηση και κρεβάτι. Αντιφλεγμονώδη χρειάζονται πάντα... αλλά όσο δυνατόν - κίνηση.
    Εμένα αυτό με βοήθησε πιο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Ανακάλυψα το site του ΝΔ και τα blog σχετικά πρόσφατα.
    Διαβάζω αχόρταγα τις τελευταίες εβδομάδες παλαιότερα post και σχόλια. Εισπράττω τα blog σας ως μετεξέλιξη συζητήσεων αρχαίων συμποσίων.

    Διακοπές
    Για το 2007 θα δούμε...

    Για το 2008, παρατήρηση ολικής έκλειψης ηλίου 01.08.2008 στο Novosibirsk. Μόσχα - Πεκίνο με τον Υπερσιβηρικό.

    Καλημέρα σε όλους :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Καλή η θάλασσα για λίγες μέρες, αλλά η ορεινή φύση είναι απείρως ελκυστικότερη με την ποικίλη μορφολογία της & το κλίμα επίσης πιο ελκυστικό, δροσιά κ.λπ. Επίσης απόπειρες στο εξωτερικό για πιό δραστικό άλλαγμα παραστάσεων είναι ευπρόσδεκτο. Αλλωστε οι διακοπές δεν είναι άραγμα αλλά "διακοπή" αυτών που κάνουμε σαν ρουτίνα με κάποια άλλα που ακριβώς με τη διαφοροποίησή τους από την καθημερινότητα μας ξεκουράζουν & ανανεώνουν. Μερικές προτάσεις δοκιμασμένες οι περισσότερες. Θράκη, δέλτα Εβρου, Δαδιά, Αρδας, πομακοχώρια & ένα πέρασμα στο Edirne (Αδριανούπολη) εκπληκτική φύση με τεράστια βιοποικιλότητα . Κόντα είναι & η πανέμορφη Σαμοθράκη.
    Ορος Ροδόπη, παρθένο δάσος Φρακτού, σπάνια χλωρίδα & πανίδα, διαμονή στο δασικό εργοτάξιο χωρίς ρεύμα. Στενά Νέστου & Ξάνθη. Ορος Μπέλες λίμνη Κερκίνη & Βοτανικός κήπος Κρούσιων. Ισχύουν τα ίδια με παραπάνω.
    Πρέσπες, όρος Βαρνούντας, όπως παραπάνω. Ζαγοροχώρια (καλοκαίρι είναι & πολύ καλύτερες οι τιμές) & Μαστοροχώρια (Πυρσόγιαννη, Γράμμος κ.λπ). Τζουμέρκα, Πάρνωνας σίγουρα το πιό εκτεταμένο ίσως το ομορφότερο βουνό της Πελοποννήσου.
    Σε όλα σχεδόν τα παραπάνω το κλίμα είναι πολύ ασταθές, με πολύ συνηθησμένο το φαινόμενο των μεσημεριανών καταιγίδων.
    Νησιά ανατολικού Αιγαίου για μεγαλύτερη ποικιλία στο τοπίο από τις κάπως μονότονες Κυκλάδες, αλλά & για περισσότερα καταφύγια από τον ανελέητο ήλιο.
    Περιέργεια για Σκανδιναβία, Σουηδία Φινλανδία αλλά & Δανία, για Δ.Γερμανία, για Ιαπωνία, για Ν.Ζηλανδία.
    Περιέργεια & φόβος για πολλές περιοχές της Αφρικής & της Ν.Αμερικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. είναι πράγματι απαραίτητες;

    η αλλαγή στον τρόπο ζωής μπορεί να γίνει και σε ένα δωμάτιο - αν αλλάξεις ματιά και τρόπο σκέψης...

    η αλλαγή περιβάλλοντος λίγα προσφέρει εφόσον "η πόλις θα σε ακολουθεί"...

    --------------------------------------------------------------------------------------
    Οι αλλαγες-διακοπες ειναι απαραιτητες...Το θεμα ειναι οτι ο καθενας οριζει διακοπη της καθημερινοτητας μονο το "κατα υπαλληλου" διακοπη και την φυγη απο την πολη ,που δεν ειναι μονο ετσι....και φυσικα και μεσα σε ενα δωματιο θα μπορουσε καποιος μονο με την σκεψη του να κανει διακοπη της καθημερινοτητας.
    Η "πολη" μπορει να σε ακολουθει αλλα οχι το μπετον της... Και καλα ειναι να μην παραβλεπουμε την αποξενωση απο την φυση (εξαιρεσεις οπως εσεις παντα θα υπαρχουν)Οι της πολης πολλες φορες εξορμουν για αυτον τον λογο, να ερθουν σε επαφη με την φυση που τοσο τους λειπει ειτε αυτο ειναι θαλασσα ειτε βουνο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Αντί να αναρωτιέσται το πού και το γιατί, αφήστε την τύχη να αποφασίσει!

    Βάλτε απέναντί σας ένα χάρτη (Ελλάδας , Ευρώπης ή ό,τι άλλο σας ενδιαφέρει ως προορισμός ή σαν δυνατότητές σας) και πετάξτε ένα βελάκι! Το μόνο που θα πρέπει να αποφασίσετε πλέον είναι ποτε!

    Υ.Γ. Εάν πετύχετε θάλασσα ξαναρίχνετε! Εκτός αν σας αρέσουν οι κρουζιέρες!.. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. @ reactor69
    Πως με καταλαβαίνεις!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. @Somebody
    Mέχρι να περάσει ο έντονος πόνος χρειάζεται κατάκλιση, καλύτερα ανάσκελα, στο σωστό στρώμα και σε σωστά μαξιλάρια( και στα πόδια και στη μέση ). Αν σηκωθείς πρέπει να σηκωθείς επίσης σωστά .Οι ενέσεις βόλταρεν με μυοχαλαρωτικο και στην συνέχεια ναπροζυν η μεσουλιντ βοηθούν.Μόλις περάσει ο έντονος πόνος και αφού συνέχεια προσέχουμε όλες τις κινήσεις η καλύτερη άσκηση είναι το κολύμπι (ύπτιο) και το περπάτημα μέσα στη θάλασσα η σε πισίνα .Η άνωση βοηθάει όπως καταλαβαίνεις. Ζώνη μόνο στην αρχή γιατί αν την βάζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα θα ατροφήσουν οι μύες.Η φυσιοθεραπεία ίσως βοηθήσει.Τα βασικότερα είναι προσεχτικές κινήσεις, σωστή στάση σώματος αντιφλεγμονοδεις ενέσεις Χρήσιμα βιβλία η δισκοπάθεια της editha hearn,και προστατευτείτε από την οσφυαλγία εκδόσεις τελεθριον.Αν έχεις απορία στείλε email.Περαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Μυρωδια νυχτολουλουδου. Εντονη αλλα ωραια. Σκληρο καθισμα, υπηρεσιες κατω του μετριου αλλα η θεικη φωνη της Εντιθ Πιαφ να βγαινει απ’το πανι, να σ’αγκαλιαζει σαν δροσερο αερακι που φερνει ανατριχιλες.

    1ο θερινο σινεμα για φετος. La vie en rose!
    Και η επισημη εναρξη του καλοκαιριου στο δικο μου ημερολογιο.

    Μεχρι τα 30 τις 1-2 φορες που δεν πηγα διακοπες λογω οικονομικων το εφερα βαρεως (αυτο συμβαινει οταν βλεπεις τον εαυτο σου μεσα απο τα ματια των αλλων)
    Τα τελευταια 5 χρονια το εκοψα το σπορ (με την κλασικη εννοια του ορου: βαλιτσες, αεροπλανα και βαπορια).

    Οι λογοι ποικιλουν.
    Αλλοτε «μολις μετακομισαμε, δεν θα χαρουμε το καινουριο σπιτι;»
    Αλλοτε «no money, no honey» αλλοτε «πολυ δουλεια εν μεσω θερους«, αλλοτε «Αθηνα στους Ολυμπιακους, να μη δουμε τι γινεται;»

    Χθεσινη στιχομυθια (εσεις την προκαλεσατε ΝΔ!)
    -Αγαπη μηπως θελεις να παμε διακοπες φετος; (ειπωμενο με το στυλ του «λες να θελει αλλα καταπιεζεται;»)
    -Δεν πεθαινω. Εσυ;
    Ενος λεπτου σιγη…αυτη ειναι η ανωμαλια στα ζευγαρια που ειναι πολλα χρονια μαζι. Εχεις την αγωνια μηπως ο αλλος κρυβει το πραγματικο του «θελω’ για να σ’ευχαριστησει. Και σε ξερει τοσο καλα που ξερει αμεσως και τι σ’ευχαριστει…
    Αφου καθεις ελεγχει την πιθανοτητα ο αλλος να εχει αλλαξει την παγια γνωμη περι διακοπων , ερχεται η απαντηση εκ μερους μου:
    -Μπα…(ευγλωττο δεν μπορειτε να πειτε κι ολα μπαινουν στη θεση τους…)

    Για φετος το καλοκαιρι λοιπον το προγραμμα λεει τα εξης:

    -θερινο σινεμα μεχρι σιχασεως (στο καινουριο σπιτι-ναι ξαναμετακομισα- ειμαι περικυκλωμενη απο θερινα)
    -Φεστιβαλ Αθηνων(το Ηρωδειο ειναι σε αποσταση περιπατου, οποτε ο,τι λαχει…)
    -διαβασμα μεχρι ν’ανεβει η μυωπια αλλο ενα βαθμο
    -τελειοποιηση μιας συνταγης μπακλαβα με αμυγδαλο και μαστιχα (πρεπει το φυλλο να βγαινει κριτσανιστο!)
    -τις διαφορες εκδηλωσεις στο Γκαζι (σημερα καλη ωρα διεθνες φεστιβαλ κομικς)
    -Αντε εχει και αρχες Σεπτεμβριου την 1η Μπιεναλε της Αθηνας -να δουμε ποιος θα παει φυλακη αυτη τη φορα…

    Χρονια πολλα στους εορταζοντες bloggers και μη
    Και περαστικα στους πονεμενους!

    Φτου! Παλι σεντονι μου βγηκε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Είμαι φαν των θεματικών διακοπών.

    Για φέτος, θα πάω Ισπανία 22 μέρες (οδηγώντας με την νέα μου Alfa, παιρνώντας από Ιταλία και νότια Γαλλία) για να δω το Ευρωμπάκετ και την σούπερ ομάδα του Γιαννάκη!!!

    Ψήνομαι και για Πεκίνο του χρόνου, το μόνο ότι το κόστος μάλλον θα είναι απαγορευτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. An-Lu δεν είναι τηλεπάθεια, ομοιοπάθεια είναι...

    Zoro, σε ζηλεύω για όλα, εκτός της Alfa... :PPP

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Giasafox να σε χαιρόμαστε! Σου εύχομαι του χρόνου να μπλογκάρεις από μια αιώρα στα Bora Bora!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Περίεργο ένας ορθολογιστής να αγοράζει Alfa-Romeo...

    Πάντως εύχομαι καλό ταξίδι - ξέρω τις διαδρομές και είνα υπέροχες. Θυμηθείτε με στην Camargue!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Nikos Dimou said...

    η αλλαγή περιβάλλοντος λίγα προσφέρει εφόσον "η πόλις θα σε ακολουθεί"...
    ---
    Συμφωνώ απολύτως. Η κίνηση όμως, από μόνη της, προσφέρει (σε μένα) πολλά. Έστω και με δέκα πόλεις να με ακολουθούν.

    Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμη και με τη μεγαλύτερη στενοχώρια γατζωμένη πάνω μου, η διάθεσή μου αλλάζει αμέσως μόλις βγω απ' το σπίτι και μετακινηθώ. Έστω και με τα πόδια (γι αυτό και λατρεύω το περπάτημα).

    Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που Θα τολμούσα να το συστήσω στους φίλους, ως το κατ' εξοχήν "γιατρικό" για κάθε είδους ψυχοπλάκωμα: Έξω, και έντονο περπάτημα για καμιά ώρα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, μετά, να νιώθουν πολύ καλύτερα (αν βέβαια δεν τους πατήσει κάνα αυτοκίνητο στην πόλη αυτή με τα ωραιότερα πεζοδρόμια).

    Αέναη λοιπόν κίνηση, ανεξάρτητα από προορισμό (εξαιρείται ο οδοντίατρος). Κι όσο μακρύτερα, τόσο καλύτερα. Έτσι ώστε, αν εκεί που θα φτάσουμε δεν είναι όπως το περιμέναμε (δηλαδή πάντα), θα 'χουμε μεγάλο ταξίδι επιστροφής να χαρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. NΔ said:

    Πάντως εύχομαι καλό ταξίδι - ξέρω τις διαδρομές και είνα υπέροχες. Θυμηθείτε με στην Camargue!


    ΑΧ-ΒΑΧ...Camargue...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Γειά χαρά σε όλους,

    Μια πρακτική ερώτηση. Βλέπω αρκετούς και έχουν προγραμματίσει ταξίδια με αυτοκίνητο μέσω Ιταλίας προς δυτική Ευρώπη (μπράβο τους και καλές διαδρομές!)

    Η ερώτηση μου αφορά τα κόστη - έκανα μια έρευνα αγοράς για τα εισιτήρια πλοίων και έπαθα σοκ από τις τιμές καμπίνες + αυτοκίνητο. π.χ. Πάτρα Αγκώνα, 2 άτομα+επιστροφή >800ευρώ.

    Χρόνια τώρα έχω την εντύπωση πως θα καταλήξω σαν τον άνθρωπο που πάντα προετοίμαζε το αυτοκίνητό του (από την Τέλεια Διαδρομή του κ.Δήμου, νομίζω) για ταξίδι. Μετά από τις τιμές που άκουσα το βλέπω να γίνεται βεβαιότητα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Διμγ,

    Σαν να μην κατάλαβες καλά. Αυτοί οι άνθρωποι εδώ είναι ορθολογιστές. Το οποίο σημαίνει ότι το καφέ τους το πίνουν μόνο στο μαλλ, πάνε κάθε μήνα Πώμη, Παρίσι, και Λονδίνια και άμα δεν αγοράσουν μία φεράρι το εξάμηνο παθαίνουν αμόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Εμένα στο ταξίδι με αυτοκίνητο στο εξωτερικό θα με προβλημάτιζαν δύο πράγματα: α) Τι κάνω σε περίπτωση ατυχήματος με τις ασφάλειες και β) το ενδεχόμενο κλοπής. Επίσης, μία ερώτηση: για να κυκλοφορήσει κανείς στις χώρες της Ε.Ε. με αυτοκίνητο πρέπει να έχει τις καινούργιες πινακίδες με το μπλε κομμάτι αριστερά;

    Χρόνια πολλά στον Giasafox :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Καλησπέρα.

    Επίκαιρο πέρα για πέρα το σημερινό(χθεσινό) θέμα. Βρίσκομαι στην όμορφη Κάσσο και ύστερα από 6 μέρες διακοπών άνευ παρέας, αύριο επιστρέφω.

    Πρώτη φορά φέτος ξεκίνησα τις διακοπές τόσο νωρίς. Και δεν το μετάνοιωσα! Όλοι οι δρόμοι, όλες οι παραλίες ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ!!! Τουρίστες; Ζήτημα είναι αν υπάρχουν άλλοι 5-6... -κι αυτοί ξένοι και με μέσο όρο ηλικίας τα 300...

    Το νησί είναι πολύ ωραίο κυρίως γιατί δεν παριστάνει κάτι που δεν είναι.
    Δεν έχει πολλά να δεις αλλά δε θα συναντήσεις μηχανάκια να τρέχουν από δω κι από κει (εκτός από το δικό μου:-), έχει λίγες αλλά ωραίες παραλίες και όπως είπα, ΗΡΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ.

    Ναι λοιπόν στις διακοπές. Αλλά νωρίς -ή μετά τις 20 Αυγούστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Πρέπει να κάνω διακοπές και από το bloging...

    Είδα στον ύπνο μου τον Andy, να μου εξηγεί τι κάνεις σε περίπτωση parking ticket στο Μεξικό...και μετά να μου μιλά για μία "τιλητο"...δεν έχω ιδέα τι είναι και αν υπάρχει και σαν λέξη!

    Πιο παλιά είχα δει τον Luke skywalker να τονιζει πως η προφορά του Luke ειναι με γαλλικο υ...

    Η πλάκα είναι οτι και οι δύο τώρα, στο μυαλό μου, έχουν πρόσωπο!

    Ξέρω ναι...ψυχοθεραπευτή imediately!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Δε χρειαζόμαστε διακοπές.

    Διακοπή χρειαζόμαστε.

    Να κλείσουμε για λίγο όλους τους θορύβους από γύρω μας, να σβήσουμε και όλο το φως και να οραματιστούμε το σημείο εκείνο της γης που ξαπλώνοντας πάνω του θα νιώσουμε το νερό, τον αέρα, τον ήλιο και τη γη να παντρεύονται με τις αισθήσεις μας.

    Ε, μετά είναι εύκολο. Μαζεύουμε σε μια μικρή τσάντα ένα μαγιό, μια βερμούδα, δυο σώβρακα, το ζελέ για τα μαλλιά και τζους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. heinz, Ν.Δ., resident, viewokto σας ευχαριστώ ειλικρινά!

    Κοίταξα (όσο άντεχα στο pc) το 'θέμα' μου στο δίκτυο και βλέπω πως ο Νίκος έχει δίκιο με την κίνηση.
    Και το ιδανικό είναι τελικά το ύπτιο κολύμπι και αυτό θα επιδιώξω.
    Πάλι μούσκεμα μου τάκανε η τύχη μου.. :(

    Σε ευχαριστώ resident για την άριστη ανάλυση.

    ΥΓ: Μήπως τελικά πρέπει να κάνω διακοπές σε μία παραλία για να μπορέσω σύντομα να πάω ...διακοπές?! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Dream_Rider said...
    Αντί να αναρωτιέσται το πού και το γιατί, αφήστε την τύχη να αποφασίσει!

    Βάλτε απέναντί σας ένα χάρτη (Ελλάδας , Ευρώπης ή ό,τι άλλο σας ενδιαφέρει ως προορισμός ή σαν δυνατότητές σας) και πετάξτε ένα βελάκι! Το μόνο που θα πρέπει να αποφασίσετε πλέον είναι ποτε!

    *******************

    Ωχ!
    Πέτυχα την ... Μακρόνησο!
    Δηλωσίας δεν γίνομαι, θα το υποστώ και αυτό!!!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Προσπάθεια δεύτερη:

    Πέτυχα την ... Αθήνα.

    Δεν ξαναρίχνω γιατί μπορεί να πετύχω και το σπίτι μου στην Αθήνα...

    Κρίμα, δεν δούλεψε και ήτο κι αυτό μια κάποια λύσις...

    Καλησπέρες

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Hey!

    Καλησπέρες κι από μένα! (θα ήθελα να πω "από τις Μαλβίδες", "τη Χαβάη", "την Καλιφόρνια", έστω "το Τρίγωνο των Βερμούδων" αλλά... αλλά. Τελεία.)

    Χρόνια πολλά στον giasafox, ευχαριστούμε για τα σφηνάκια αντιβίωση!

    Πολλά περαστικά στον somebody!!! Κι έλεγα πού χάθηκες?! Κοίτα με το καλό μετά να ξεκινήσεις Pilates, θα κάνει θαύματα, μιλάω από πείρα, "ξεκλειδώνει το σώμα και το κρατάει ξεκλείδωτο, αλλά θέλει μαλακά στο ξεκίνημα, για να δυναμώσεις σιγά-σιγά, και μετά... ποιός σε πιάνει!!!

    Kαι χρόνια πολλά (και δυό τρομάρες, κοίτα που έχουμε και γιορτή!) σε όλους μας - ακόμη και στους φίλους που δεν έχουν ακόμη +βλόγιον+ αλλά όπου νά'ναι θα κολλήσουν κι εκείνοι...

    ------------------

    Πάντως για διακοπές, ναι, κι εγώ, τι νομίζατε?

    (Μισό, να μπλαζέψω λίγο...)

    Λοιπόν, ναι, όχι κοντά, αλλά πιο μακρυά, εκεί που έχει κάτι τροπικά παραφερνάλια, κοκοφοίνικες, κορμάρες, μπικίνια και όλα είναι σαν όνειρο...

    Θα μπω στο μπαούλ-εεε... αμάξι μου, με μια βαλίτσα γεμάτη απ'τα D@G mini numbers (ξέρετε, ενδυμασία μέγέθους γραμματόσημου), τρώγοντας Mozartkugeln και πίνοντας black coke (το αναψυχτικόν καλέ, τα σοκολατάκια θέλουν ρέγουλα σε όλες τις άλλες θερμίδες, δια να μην μπαλλονοποιηθώμεν με ξεκοίλ- εεε- ξεβράκ-εεεε... ξεχείλ---ωχ, αμάν, πώς το λένε, ξεντύσιμο ante portas!).

    Κι ακούγοντας ξεσηκωτικά στη διαπασών, με γυαλιά ηλίου ΚΑΙ τέτοιαν ώρα (το ιγκόγκνιτο...), και χαμόγελο με φωτοστέφανο, θα μετακινήσω με χάρη την βικτωριανή γαλατίλα μου μέχρι λίγο πριν τον προορισμό μου.

    Θα κατέβω να συνεχίσω την μετακίνηση ον φουτ (12-ποντο mule, μην ξεχνιόμαστε, και με αυτό εννοώ τσόκαρο, όχι μουλάρι ή κάτι άλλο) και θα αγοράσω το εισητήριο για την Απόλυτη Τροπικάνα:

    δυό ξυλάκια ΕΒΓΑ.

    ΒΡΕ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ "ΘΑ ΠΑΩ ΕΔΩ" ΚΑΙ "ΘΑ ΠΑΩ ΕΚΕΙ", ΘΑ ΚΛΑΙΩΚΛΑΙΩΚΛΑΙΩΩΩΩ!
    :(((((((((((

    Και μετά αφού μαζέψω (πάνω μου φοβάμαι πως) και τις ντομάτες της περιοχής, είπαμε, της μακρυνής, περίπτερο στα 6 τετράγωνα, κι όχι το κοντινό στα 2, θα ξαναμπω στον αραμπά και θα έρθω στον παράδεισο των τειχών μου...

    Να συνεχίσω να δουλεύω επί του πισίου...

    (ντουβ-ντουβ-ντουβ!!! ωχ κεφάλι μου...)

    Είναι μακρυά ή άδεια Αρη!
    :ΡΡΡΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. antvol said...

    ...Θά τολμούσα να το συστήσω στους φίλους, ως το κατ' εξοχήν "γιατρικό" γιά κάθε είδους ψυχοπλάκωμα...
    --------------------------------------------

    ...Τό ίδιο αποτέλεσμα 5 φορές ισχυρότερο μέ τό τρέξιμο....
    ...από πρoσωπική εμπειρία (επιβεβαιωμένη καί από άλλους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Επιτέλους
    μου έμεινε λίγος χρόνος για "Ασκήσεις Ελευθερίας" την περίοδο των νοσηλευτικών διακοπών μου (50 σελίδες και το 'φαγα).

    Σπιρτόζικος λόγος, νηφάλιος στοχασμός, έξυπνη επιχειρηματολογία.
    Γνήσιος Δήμου.
    Πολύ καλό βιβλίο, το συστήνω ανεπιφύλακτα - όχι μόνο για τις διακοπές.
    (δε λέω άλλα για να μη θεωρηθεί διαφήμιση) :D


    Υ.Γ.
    Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Να 'στε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. @Nikos Dimou
    “Περίεργο ένας ορθολογιστής να αγοράζει Alfa-Romeo...”

    Μα είναι απολύτως ορθολογική η απόφαση, δεδομένου του leasing:
    H Alfa 159 είναι η καλύτερη επιλογή αυτοκινήτου όταν δεν σε απασχολεί η μεταπωλική αξία, το έχεις μόνο για 4 χρόνια (τόσο διαρκεί η μίσθωση), δεν σε απασχολεί η αξιοπιστία ή το κόστος συντήρησης (τα πληρώνει η Avis και σου δίνει αυτοκίνητο αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης–και μεταξύ μας δεν νομίζω να βγάλει και τίποτα σοβαρό στα πρώτα 4 χρόνια). Από την άλλη το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο, το πιο ασφαλές στην κατηγορία του -σύμφωνα με τον Euro Ncap-, διαθέτει πολύ ποιοτικά υλικά, έχει εκπληκτικό σύστημα διεύθυνσης και είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ διασκεδαστικό στην οδήγηση!


    “Θυμηθείτε με στην Camargue!”

    Camargue λοιπόν. Μπήκε ήδη στη λίστα μου! Υπόσχομαι να πιω στην υγειά σου όταν την επισκεφτώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Κοντεύει 3 το πρωί, η θεά δεν έστρωσε νέο σεντόνι και γω καληνυχτώ με μιά ερώτηση.
    Γίνονταν κουβέντα γιά διακοπές στη δεκαετία του 60 και νωρίς του 70;
    Πάντως στην Τούμπα που μεγάλωσα εγώ, η λέξη ήταν άγνωστη.
    Την μαθαίναμε από κάτι ταινίες με τον Αυλωνίτη, Βασιλειάδου, Κωσταντάρα κλπ.

    Διακοπές ήταν το μπάνιο στο Καραμπουρνάκι, Αρετσού και σπάνια με το καραβάκι στη Περαία και τον Μπαξέ.
    Μηχανιώνα και Επανωμή ήθελαν προγραμματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Εμείς όπως κάναμε τά τελευταία χρόνια θά πάμε «ινδιάνικες» διακοπές στό «εξοχικό» μάς στή Utah, μιά ξύλινη παράγκα 50τμ. Λέω ινδιάνικες διότι θά είμαστε στά βουνά στήν μέση τού πουθενά. Ρεύμα από 2 φωτοβολταικά καί συμπληρώνει ή γεννήτρια. Νερό από τήν πηγή. Το κοντινότερο σπίτι (μιά άλλη παράγκα) 14χλμ. Ο κοντινότερος οικισμός (25 κάτοικοι) στά 26χλμ. καί τό κοντινότερο χωριό (500 κάτοικοι) στά 72 χλμ. Πέρυσι γιά 2 εβδομάδες δέν είδαμε άλλον άνθρωπο. Ο μόνος ανθρώπινος ήχος πού ακούσαμε ήταν ό αμυδρός ήχος αεροπλάνων σέ μεγάλο ύψος.
    Οί γυναίκες καί τά παιδιά συνήθως μένουν κοντά στήν παράγκα. Οί άνδρες πάνε γιά κυνήγι. Ίσως κάποια μέρα ψάρεμμα στό ποτάμι. Οποιος έχει δεί τό έργο Dersu Uzala του Akira Kurosawa ίσως καταλάβει το περιβάλλον.

    Ελλάδα όχι φέτος. Ισως τόν χειμώνα γιά μερικές μέρες, σέ φίλους μας στήν Πάρο. Τά τελευταία χρόνια αποφέυγω πιά τίς Κυκλάδες. Η νομοθετημένη αχιτεκτονική τους, η καταναγκαστική προσκόληση στήν «παράδοση» είναι κάτι μέ τό οποίο δέν μπορώ νά συμβιβαστώ. Μού φέρνει κατάθλιψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Καλημέρα

    giant13 - την ξέραμε την λέξη (και την έννοια) διακοπές - από το σχολείο!

    Genghis
    αυτή η περιγραφή μοιάζει σαν όνειρο εφηβικό - όταν διαβάζαμε αντίστοιχα βιβλία περιπέτειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Nikos Dimou said...
    αυτή η περιγραφή μοιάζει σαν όνειρο εφηβικό - όταν διαβάζαμε αντίστοιχα βιβλία περιπέτειας...
    ---------------------------------------------

    Μά ήτανε πράγματι όνειρο εφηβικό αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε, και πολύ πιό έυκολα απ’ ότι νόμιζα. Αλλά ίσως νά τό είχα πάντα στό υποσυνείδητο καί ίσως πάντα το επεδίωκα. Μεγάλη η επιρροή τών εφηβικών ονείρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Συναφές προς το θέμα σας και διεξοδικό στη διαπραγμάτευσή του είναι το βιβλίο του Ζαν Ντιντιέ Ουρμπαίν "Στην ακροθαλασιά: Η μεταμόρφωση του ταξιδιώτη σε παραθεριστή" (Εκδόσεις Ποταμός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. @Ζoro,

    Εντάξει, αν είναι με leasing πάω πάσο!
    Μόνο πρόσεχε μην μπεις στον πειρασμό!
    Για τέτοιο ταξίδι, πάντως, δεν θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές καθώς προβλήματα βγάζουν όλες τους.

    Απο ομορφιά συμφωνώ, λέει!

    H 1.9 με τα 160 είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Γάτος said,

    (giant13 - την ξέραμε την λέξη (και την έννοια) διακοπές - από το σχολείο!)
    ----------------------------------
    Πως φαίνεται λοιπόν ότι τελειώσαμε διαφορετικά σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Είσαι απίστευτα σωστός!!!
    Ετσι για την ιστορία,εγώ τις διακοπές μου θα τις συνδυάσω με συνέδριο στην Αγγλία,μιας και δεν υπάρχει χρόνος και χρήμα για κάτι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Υποθέτω ότι το "πού θα πάτε διακοπές" είναι απλοποίηση του "πού, εκτός της συνήθους σας κατοικίας, θα παραθερίσετε".
    Συμφωνώ ότι είναι "σπαστικό" να σε κοιτάνε με συμπόνια, όταν τους λες ότι δεν μπορείς, δεν θέλεις, δεν οτιδήποτε να πας διακοπές, ή να γουρλώνουν τα μάτια, όταν οι επιλογές δεν συμφωνούν με τις δικές τους.
    Γράψατε ( ή μεταφέρατε λόγια φίλου σας) για να επιβιώσει των διακοπών με συνεχή επίβλεψη μικρών τεράτων.
    Δεν έχω δικά μου παιδιά, όμως:
    Προβληματίζομαι με τέτοιες φράσεις: Μα όλοι δεν υπήρξαμε παιδιά κάποτε; Γιατί γινόμαστε τόσο "μυστήριοι";
    Μήπως τα αποκαλούμε "ανυπόφορα τέρατα" ζηλεύοντάς τα που έχουν την ζωή μπροστά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Μένουμε Ελλάδα

    αν μάθουμε να λέμε πως έχουμε την αίσθηση
    θα βάλουμε άνω τελεία
    στην αγράμματη και σοβαρή μιζέρια
    και ζεϊμπέκικον θα μας διδάξουν να χορέψουμε
    οι εκφωνητές δωσίλογοι
    που δείχνουνε τα δάχτυλα στα χέρια

    αν αραιώσουμε και σπάσουμε τη μέρα μας
    σε γεύματα μικρά που απέχουν χίλια μίλια
    θα διατρέξουμε στην ελλειπτική τη σφαίρα μας
    απειροστά δαγκώματα στα κάτω της τα χείλια

    τότε θα μας σερβιριστούνε γεύματα
    που τρώνε οι γευσιγνώστες
    για να χαρούμε άνηθο και βασιλικό και τζίντζερ
    εμείς που έγινε και ήμασταν
    λιμασμένοι ακροατές
    απλοϊκοί αναγνώστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.