Τον τελευταίο καιρό νιώθω σαν σε λαβύρινθο και μάλιστα αδιέξοδο.
Παρακολουθώ την επικαιρότητα και δεν καταλαβαίνω τίποτα. Η εγώ γέρασα ή τα πράγματα γίνονται ακατάληπτα.
Εσείς τι έχετε καταλάβει από την ιστορία με τα ομόλογα;
Επί τρεις μήνες, ονόματα ανθρώπων και εταιριών περνάνε μπροστά μου σε ένα συνεχή χορό, όπου όλοι ήξεραν και όλοι δεν ήξεραν, όλοι έφαγαν και όλοι δεν έφαγαν, το ομόλογο πήγαινε από τον ένα στον άλλο σαν την μπάλα στο χάντμπολ - κι εγώ δεν έχω κατανοήσει τι έγινε.
Και γιατί όταν ένα ταμείο θέλει να επενδύσει σε ένα κρατικό ομόλογο δεν το αγοράζει απευθείας από την πηγή του, αλλά πρέπει να το πάρει από την "Ακρόπολις" η οποία το πήρε από την North Asset η οποία το πήρε από την J. P. Morgan, η οποία το πήρε από τον μπάρμπα μου τον ψεύτη (η σειρά είναι αυθαίρετη μπορεί να έχει και ανάποδη φορά ή ανακατωμένη).
Το μόνο που υποθέτω είναι ότι α) κάποιοι πήραν παράνομες μίζες (όχι προμήθειες - αλλά ποιοί;) και β) ότι τον τελικό λογαριασμό θα τον πληρώσω εγώ, ο φορολογούμενος.
Όσο περισσότερο διαβάζω γι αυτή την υπόθεση τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι. Χρόνια έχω πια εθιστεί στην διαφθορά, τις μίζες, τα λαδώματα, τα φακελλάκια, τα γρηγορόσημα, τα μπαξίσια και τις αρπαχτές. Αλλά ήταν πράγματα απλά: ένας έδινε και άλλος έπαιρνε. Τώρα έγιναν πολύπλοκα σαν έργο του Ιονέσκο.
Κάναμε και το λάδωμα σουρεαλισμό.
Δεν καταλαβαίνω τίποτα.
Μήπως έχετε καταλάβει εσείς περισσότερα; Και, επίσης, μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί σφάζονται μεταξύ τους οι Παλαιστίνιοι;
Καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα έπρεπε να καταλάβετε κ. Δήμου. Ο στόχος δεν είναι να κατανοήσετε. Ο στόχος είναι να αισθανθείτε.
Αν κρίνω από τα αποτελέσματα και στους σκεπτόμενους ανθρώπους (δηλαδή εσάς) έχει επιτευχθεί αρκετά καλά.
Ο στόχος ήταν το αίσθημα ανασφάλειας και το αίσθημα σύγχισης.
Υποθέτω και στον χώρο της διαφήμισης, το νόημα δεν είναι η πληροφόρηση αλλά η δημιουργία συναισθήματος.
Τα ΜΜΕ δεν έχουν ρόλο πληροφόρησης (και δεν το λέω με εμπάθεια). Απλούστατα αν νομίζατε ότι το θέμα σας απασχολεί θα έπρεπε να το ερευνήσετε από άλλες πηγές.
Κι έχουν και κάτι ονόματα! Διαβάζω τώρα τίτλο της Καθημερινής: "Σε διάσταση Ευγένιος με Αγάπιο".
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί μου θυμίζουν καλόγερους;
Μάλιστα, σωστά το θέσατε.. Χάσαμε τη μπάλα.. Παλιά το καταλαβαίναμε εύκολα... Τώρα έγινε πολύπλοκο το κλέψιμο, να μην μπορεί να αποδειχθεί. Σε βαλίτσες τα παίρνανε τα μετρητά για να μην μεταφέρονται σε λογαριασμούς και αφήνουν ίχνη.. Αντε τώρα να βρείς που πήγαν οι βαλίτσες.. Μόνο κανένας ταξιτζής θα ξέρει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά δεν πρεέπι λέει να ανησυχούμε. Τα ταμεία δεν θα χάσουν. Θα τα πάρουν πίσω και από το κράτος. Δηλαδή;
Η κατάσταση έχει φτάσει σε επίπεδο δαπέδου... η κοινωνία που ζούμε έχει καταντήσει σαν το βασίλειο της ζούγκλας, μόνο που εκεί τα ζώα έχουν το ίχνος της περηφάνειας και του αυτοσεβασμού, πράγμα που ο άνθρωπος έχει αρχίσει να το θάβει βαθιά μέσα του... Όλα όσα βγαίνουν στη φόρα είναι μόνο η αρχή. Η αρχή ενώς νέου μεσσαίωνα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα περισσότερο με ενοχλούν οι προσπάθειες αποποίησης ευθυνών (κεντρικών) και δημιουργίας αποπροσανατολισμού. Όσο για τους παλαιστίνιους δεν είναι απλό; στη βία δεν εμπίπτει λογική. Ζουν τόσο καιρό σε αυτή τη κατάσταση που έχουν τυφλωθεί. Και το Ισραήλ αυτή τη στιγμή να εξαφανιστεί πάλι θα υπάρχει βία..
ΑπάντησηΔιαγραφήΖητώ προκαταβολικώς να με συμπαθάτε διά το ιλαρόν της απαντήσεώς μου, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω το "Αγάπιεεεε, μην ξεχάσεις τα ομόλογα να είναι 'Ακρόπολις'" ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτους Παλαιστίνιους τώρα, οι οποίοι είτε μας αρέσει είτε όχι μετέρχονται τρομοκρατικών μεθόδων δεκαετίες τώρα, δι αυτού του τρόπου δημιουργήθηκε η πολιτική τους ατζέντα, έχουμε την 'αμόλυντη' Χαμάς (η οποία δεν αναγώρίζει την ύπαρξη κράτους Ισραήλ) εναντίον της διεφθαρμένης Φατάχ (η οποία το αναγωρίζει και ήταν διεφθαρμένη, ας θυμηθούμε τους προσωπικοπύς τραπεζικούς λογ/μούς Αραφάτ), κάτι σαν την νέα γενιά τρομοκρατών που μας προέκυψε εδώ.
ΝΔ said..
ΑπάντησηΔιαγραφήμήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί σφάζονται μεταξύ τους οι Παλαιστίνιοι;
Γιατί, όταν σφάζονται μεταξύ τους ΔΕΝ ασχολούνται με το ισραηλ. Η πανάρχαια τακτική "διαίρει και βασίλευε" που εφάρμοσαν τόσοι και τόσοι. Από την ίδια πηγή (ισραήλ) μέσω πρακτόρων, ξεκινούν φήμες, υποδείξεις, ερμηνείες, προτάσεις προς στις ομάδες των παλαιστίνιων, οι οποίες "επιβεβαιώνονται" από τα σκηνοθετημένα γεγονότα. Το μίσος για προδοσία του αγώνα φουντούνει, ο λαός χωρίζεται, αρχίζει ο αλληλοσπαραγμός και στο τέλος θα πάνε και αυτοί στη ... Βάρκιζα!!!
Με τις υποκλοπές τι έγινε; Με τη σφαγή των οπαδών στη Λαυρίου τι έγινε; Με την αισχροκέρδεια στα τουριστικά μέρη τι έγινε; Εγω αυτά δεν καταλαβαίνω. Μας γίνεται πλύση εγκεφάλου κατα καιρούς απο τα ΜΜΕ για διάφορα θέματα - σκάνδαλα για τα οποία δεν υπάρχει κατάληξη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τον Αλεξ τι έγινε; Με την ακρίβεια τι γίνεται; Με το ΕΣΥ τι γίνεται; Με το ασφαλιστικό τι γίνεται; Με τη γραφειοκρατία τι γινεται; Με την Αμαλία τι έγινε;(Μονο γι'αυτο δεν εγινε πλύση εγκεφάλου απο τα ΜΜΕ. Γιατι άραγε;)
Τοσα μέτωπα ανοικτά και δεν υπάρχει καμια βελτίωση. Με τον νεο ΚΟΚ τι γίνεται; Βγηκαν 2 μερες στον δρόμο οι μπάτσοι κι αυτο ηταν;
Τα ΜΜΕ τι ρόλο παίζουν; Ενημέρωσης ή αποπροσανατολισμού;
Καλημέρα σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω οτι οι περισσότεροι Έλληνες είμαστε στην ίδια κατάσταση με σας. Βλέπουμε εταιρίες, νούμερα, βαλίτσες, ονόματα (αλλά όχι φωτογραφίες, γιατί άραγε..;) να πηγαινοέρχονται και δεν πολυκαταλαβαίνουμε το τί έγινε.
Όσο για το πώς;! Αν δεν έχεις τουλάχιστον master στα οικονομικά, δύσκολα τα πράγματα. Και μέσα από την (λογική) άγνοιά μας, θα μας πείσουνε οτι όλα γίνονται νόμιμα, σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς!
Μέχρι να ξεσπάσει το επόμενο και τότε θα ισχύσει το: "Ομόλογα; This?! Last year!..."
Και τελικά ποιός φταίει; Και σημαντικότερο. Ποιός θα πληρώσει;..
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήdoctor said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ιστορία με τα ομόλογα δεν την έχω παρακολουθήσει από κοντά αλλά απ'ότι κατάλαβα πρόκειται για μια κλασσική κομπίνα.
Οι παλαιστίνιοι σφάζονται;
Γιατί οι δικοί μας ενόσω πολεμούσαν τους οθωμανούς τι έκαναν;
doctor
hiliasm
ΑπάντησηΔιαγραφήάρα όσο πιο πολλά ΜΜΕ έχουμε, όσο πιο πολύ ασχολούνται, τόσο λίγοτερα μαθαίνουμε...
limaniotis
την διάβασα κι αυτή τη θεωρία - αλλά θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω. Είναι εύκολο να πεις "για όλα φταίει το Ισραήλ" (όπως εμείς λέμε "για όλα φταίνει οι ΗΠΑ" και κάθε διαδήλωσή μας καταλήγει στην Αμερικανική πρέσβεία). Όμως αυτές οι θεωρίες συνομωσίας εκτός από (συνήθως) ψευδείς είναι και επικίνδυνες: αφαιρούν από τους λαούς την υπευθυνότητα για ότι τους συμβαίνει.
Τα ομόλογα μου θυμίζουν το νόμο πλαίσιο που τόσο φιλότιμες προσπάθειες είχα κάνει στα φοιτητικά μου χρόνια να καταλάβω τι ακριβώς είναι. Οι μισοί υπερθεμάτιζαν οι άλλοι μισοί αναθεμάτιζαν και σε μας κανείς δεν
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορούσε να εξηγήσει τι είναι αυτός ο ευλογημένος ο νόμος.
Πάντως αν κρίνω τόσο από το post σας όσο και από τα σχόλια κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει με τον Τύπο; Τραβάει
για μήνες με σχόλια, αναλύσεις και
τηλεοπτικούς καβγάδες ένα θέμα που δεν έχει μπει καν στον κόπο να εξηγήσει την ουσία του. Δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις την ικανότητά του να μας μανιπουλάρει.
Για το θέμα των Παλαιστινίων μάλλον θα συμφωνήσω με τον limaniotis: είναι "παιχνίδια" του Ισραήλ.
Και πάμε στα καθημερινά: με αυτόν που παρκάρει οπουδήποτε τι έγινε ?με αυτόν που περνάει και αναστατώνει τις γειτονιές τι έγινε? με τους δημόσιους υπαλλήλους που δεν γουστάρουν να δουλέψουν τι έγινε ?με την ηχορύπανση και με αυτόν που πετάει τα σκουπίδια οπουδήποτε τι έγινε? με τις καμπάνες και τα μεγάφωνα των εκκλησιών που βαράνε πρωί πρωί τις πιο ακατάλληλες ώρες και μέρες τι έγινε?Να μη συνεχίσω. Αυτά τα καθημερινά πονάνε πιο πολύ από τα ομόλογα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τα ομόλογα, ομολογώ: δεν καταλαβαίνω τίποτα. Προφανώς πρόκειται για κομπίνα, αλλά πως και τι, haberim yok!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τους Παλαιστίνιους, που καταλαβαίνω ίσως περισσότερα (...λέμε τώρα):
Η Φατάχ (στην οποία πρόσκειμαι - ας πούμε - πολιτικά)έχει λερωμένη τη φωλιά της από υπεξαιρέσεις μεγάλων ποσών, προκλητικό πλουτισμό των αξιωματούχων της και βαθιά αντιδημοκρατική νοοτροπία.
Η Φατάχ, εξέφραζε κάποτε την ουσία του Παλαιστινιακού αγώνα για μια ελεύθερη και δημοκρατική Παλαιστίνη.
Η Χαμάς από της άλλη, σήμερα συσπειρώνει κάθε Παλαιστίνιο που βλέπει τη διαφθορά της Φατάχ και εκφράζει τον μετριοπαθή ισλαμικό χώρο - η δε Φατάχ ήταν του πάλαι ποτέ "τρίτου δρόμου".
Η αλαζονική στάση ΗΠΑ, Ισραήλ και ΕΕ απέναντι στην πρόσφατη εκλογική νίκη της Χαμάς, αποτελούσε εξόφθαλμη πρόκληση. Κι η Φατάχ τσίμπησε, θεωρώντας ότι τώρα μπορεί να επιβάλει με τα όπλα, ό,τι έχασε στις κάλπες και μάλιστα με τις πλάτες ...πατρώνων.
Έτσι, στο μυαλό του οπαδού της Χαμάς, η Φατάχ ταυτίστηκε με το Ισραήλ - απόλυτα λογικό.
Και ιδού ο εμφύλιος....
Α - και σιγά μη δεν δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ η Χαμάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην ουσία συνομιλεί με Ισρηαλινούς αξιωματούχους συνεχώς, και λογικό είναι.
Αν όμως αποτύχει κι η Χαμάς, από πίσω ακολουθούν οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι". Κι εκεί, δεν έχει πια διαπραγματεύσεις.
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρον το θέμα αλλά……..ουσιαστικά είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Το παγόβουνο έχει δημιουργηθεί από το 95% του Ελληνικού Λαού (τουλάχιστον!) ο οποίος δεν έχει καμία ουσιαστική (και πολιτική) παιδεία! Τραγικό και βαρύ αυτό που λέω αλλά δυστυχώς έτσι είναι.
Ερώτηση: Ποιος ψηφίζει “από αρχαιοτάτων χρόνων” τα συγγενολόια των κοτζαμπάσηδων της πολιτικής ζωής της Ελλάδας δηλαδή Μητσοτάκηδες, Παπανδρέου και Καραμανλήδες?
Απάντηση: ο Ελληνικός Λαός.
Συμπέρασμα: ο λαός είναι άξιος της μοίρας του. Και φυσικά είναι επίσης άξιος των οποιονδήποτε Καρατζαφέρηδων του προκύψουνε στην πορεία……
Σχετικά με τους Παλαιστίνιους: σφάζονται για τους ίδιους ακριβώς λόγους για τους οποίους σφάζονται π.χ. οι Ιρακινοί και οι κάτοικοι του Λιβάνου…….
@Don
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σε όλους. Σχετικά με το θέμα των ομολόγων, είναι μια απλή καλοδουλεμένη κομπίνα.
Όσο για την Παλαιστίνη. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Ο Heinz αναλύει σωστά το θέμα. Απλώς να προσθέσω ότι η Χαμάς, είναι δημιούργημα του Ισραήλ στο παρελθόν για να αντικρούσει την Φατάχ. Είχε λάβει χρήματα και οπλισμό στις αρχές της δεκαετίας του 80 για να είναι το αντίπαλο δέος.
Επίσης διάφοροι σύγχρονοι αναλυτές, αυτή τη στιγμή, υποστηρίζουν, ότι μετά τη στρατηγική συμμαχία Ιράν Συρίας, ακολουθούν σχεδίο με 2 σκέλη.
Πρώτο, την αναταραχή και τη δολοφονία στο Λίβανο και δεύτερο μέρος τον εμφύλιο στη Λωρίδα της Γάζας.
Κύριος στόχος , δυο μέτωπα για το Ισραήλ, ένα βόρειο και ένα νότιο, φυσικά υπό τις ευλογίες των 2 χωρών. Για την αποσταθεροποίηση του Ισραήλ και της Μέσης Ανατολής.
Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.
Θα επανέλθω.
heinz
ΑπάντησηΔιαγραφήαν η Χαμάς αναγνωρίζει το Ισραήλ ουσιαστικά (μοιάζει να έχετε inside information) γιατί δεν το αναγνωρίζει και επίσημα, να ανακουφιστεί και ο Παλαιστινιακός λαός από τα embargo και να ανοίξει ο δρόμος για κάποιες διαπραγματεύσεις;
@Don
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί δε συμφέρει τη Χαμάς, να χάσει το μοναδικό αντίπαλο και το λόγο ύπαρξης της.
Επίσης με τη βοήθεια στρατιωτικών συμβούλων από Συρία και Χεζμπολάχ, η Χαμάς απέκτησε το πλεονέκτημα στον εμφύλιο.
Η ειρωνεία είναι ότι η Χαμάς, χρησιμοποίησε τις στρατιωτικές τακτικές του Ισραήλ για να κερδίσει τον εμφύλιο μέχρι στιγμής.
Τα ομόλογα είναι όπως όλες οι υποθέσεις που κυριαρχούν στην επικαιρότητα. Αναλύσεις από εδώ, αναλύσεις από εκεί, τόση πληροφορία pου είναι αδύνατο να παρακολουθήσεις τι έγινε. Πόσο μάλλον που οι περισσότερες ’ειδήσεις’ είναι ψέματα.
ΑπάντησηΔιαγραφή’Κι έχουν και κάτι ονόματα! Διαβάζω τώρα τίτλο της Καθημερινής: "Σε διάσταση Ευγένιος με Αγάπιο".’
Μπορεί να είναι λάθος του τυπογραφείου και το άρθρο να προορίζονταν για τις κοσμικές στήλες :)
’μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί σφάζονται μεταξύ τους οι Παλαιστίνιοι;’
Σας έλλειψε η moderation; :P
Θα συμφωνήσω με το σχόλιο του resident στις Παρ Ιουν 15, 09:38:00 πμ,
Καλημέρα.Η ιστορία με το ομόλογο νίκο μου είναι πολύ απλή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχεις ένα σπίτι το οποίο στο εμπιστεύτηκε ο ιδιοκτήτης του (οι φορολογούμενοι).Το σπίτι έχει μέσα όλα τα καλά του κόσμου.Στήνεις ένα παιγνίδι με τους φίλους σου με την συμφωνία να τους το δανείζεις για μερικές μέρες και όταν το σπιτι περναει απο τον ένα φίλο στον άλλο αυτός που το είχε στην κατοχή του τις τελευταίες μέρες φεύγοντας παίρνει μαζί του και μερικά έπιπλα.το σπίτι έρχεται γύρω γύρω και στο τέλος επιστρέφει γυμνό σε σένα.Εσύ φωνάζεις τον ιδιοκτήτη (φορολογούμενοι) και του λες πάρτο.
Να μεταφέρω εδώ κάτι που έγραψε ο "περαστικός" και με καλύπτει απόλυτα:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Ποινήν εκτίω" ζώντας σε αυτή την κοινωνία όπου ο υπάνθρωπος κυριαρχεί. "
Χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις, νομίζω ότι α. τα ομόλογα πρέπει υποχρεωτικώς αφ' ότου εκδοθούν να "διακινούνται" μέσω Ε.Π.Ε.Υ. (εταιρειών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών), β. τα ομόλογα εκδίδονται από το κράτος όταν έχει ανάγκη "ρευστού" και κυκλοφορούν στην αγορά όπως οποιοδήποτε άλλο επενδυτικό προϊόν, το οποίο είναι διαθέσιμο σε ιδιώτες, αλλά και σε ν.π.δ.δ. (και δη ασφαλιστικά ταμεία), στο βαθμό που ένα μέρος των αποθεματικών τους πρέπει να επενδύονται στη χρηματιστηριακή αγορά - η απόκτησή τους από το ΤΕΑΔΥ δεν έχει σχέση με το χρόνο εκδόσεώς τους και, φυσικά, δεν εκδίδονται και κατά παραγγελία κάποιου που τυχόν ενδιαφέρεται να επενδύσει: δεν μπορεί, δηλαδή, το ΤΕΑΔΥ να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει ομόλογο, προκειμένου να μπορέσει να το αγοράσει το ίδιο το ΤΕΑΔΥ (που θεωρείται ανεξάρτητο ν.π.δ.δ. με δική του διοίκηση και δική του πολιτική, καθώς δεν διαχειρίζεται κατ' αρχήν χρήματα που προέρχονται από τη γενική φορολογία, αλλά από τις εισφορές των ασφαλισμένων του - αυτές ακριβώς τις εισφορές είναι που πρέπει να διασφαλίζει).
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πολυτέλεια των πλουσίων έγγυται στο ότι δεν χρειάζεται να καταλαβαίνουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί, οι πληρωμένοι ντελάληδες της επικαιρότητας καταλαβαίνουν τι λένε και τι γράφουν πιστεύετε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνεπαρκείς, άσχετοι ή κακοπληρωμένοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ... απ όσους ικανούς και πρόθυμους απομένουν, οι περισσότεροι υπηρετούν άμεσα είτε την τσέπη τους – ως μεγαλοδημοσιογράφοι/συνιδιοκτήτες ΜΜΕ - είτε τα συμφέροντα της Χ πολιτικής ή επιχειρηματικής παράταξης.
Η φωνή των ελάχιστων εξαιρέσεων πνίγεται μέσα στην οχλαγωγία, όσο φιλότιμα και αν προσπαθούν.
Σε μια χώρα που αυτοκαταστρέφεται μέρα με την ημέρα (δημογραφικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά ...) και όπου οι κύριες πολιτικές επιλογές του ψηφοφόρου για το ξεπέρασμα της κρίσης ορίζονται από το σχήμα Αλέκος-Αλέκα-Γιωργάκης-Κωστάκης, θα ήταν ουτοπικό το να περιμένει κανείς οτιδήποτε καλύτερο ...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εξήγηση για την πολυπλοκότητα του θέματος των ομολόγων είναι σχετικά απλή:
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο πιο σύνθετη είναι η κομπίνα τόσο πιο δύσκολο είναι για τον μέσο πολίτη να την αντιληφθεί. Έτσι μένουν αμφιβολίες (ειδικά με την αδράνεια της κυβέρνησης να ξηλώσει υπουργούς -θυμίζω ότι ο Τσιτουρίδης με άλλη δικαιολογία διώχτηκε) για το κατά πόσο είναι σκάνδαλο και τελικά ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Το αστείο με την ηθικολογία αυτής της κυβέρνησης είναι το μότο “μηδενική ανοχή στη διαπλοκή, όλα τα βγάζουμε στην επιφάνεια”! Για να θυμηθούμε τι έγινε με τα πιο σημαντικά σκάνδαλα:
- Υποκλοπές: Δημοσίευμα των Νέων, αναγκάζει μετά από 1 χρόνο να βγει η κυβέρνηση και να εξηγήσει τι γίνεται. Λες και είχαν άλλη επιλογή...
- Κουμπάροι της ΜΕΒΓΑΛ: Ανακοινώνει η ΜΕΒΓΑΛ στον τύπο ότι την εκβιάζει η επιτροπή ανταγωνισμού για μίζα 3εκ ευρώ, και φυσικά το θέμα πάει στη δικαιοσύνη. Η μαγκιά είναι να ανακαλύψεις ή ακόμα καλύτερα να αποτρέψεις τη διαφθορά, όχι αφού έχει ανακοινωθεί στον τύπο να αφήσεις τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της!
- Θέματα ομολόγων: και πάλι βγαίνει το θέμα στον τύπο από ανταγωνιστές της Ακρόπολις και επί 3 μήνες η κυβέρνηση «το ψάχνει», χωρίς πραγματικά να γνωρίζουμε ποιος φταίει για ομόλογα που έχει εκδώσει το ίδιο το κράτος και έχουν χρυσοπληρώσει τα ταμεία!
Σε αυτή την κυβέρνηση δεν συγχωρώ θέματα διαφθοράς, επειδή με σύνθημα την πάταξή της εκλέχθηκε. Όταν ηθικολογείς χωρίς θεσμικές αλλαγές είναι δεδομένο ότι δεν θα καταφέρεις τίποτα. Λες και είναι γονιδιακό το θέμα και οι Πράσινοι είναι διεφθαρμένοι, ενώ οι Γαλάζιοι τίμιοι...
Yosemite Sam said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.Η ιστορία με το ομόλογο νίκο μου είναι πολύ απλή.
Εχεις ένα σπίτι το οποίο στο εμπιστεύτηκε ο ιδιοκτήτης του (οι φορολογούμενοι).Το σπίτι έχει μέσα όλα τα καλά του κόσμου.Στήνεις ένα παιγνίδι με τους φίλους σου με την συμφωνία να τους το δανείζεις για μερικές μέρες και όταν το σπιτι περναει απο τον ένα φίλο στον άλλο αυτός που το είχε στην κατοχή του τις τελευταίες μέρες φεύγοντας παίρνει μαζί του και μερικά έπιπλα.το σπίτι έρχεται γύρω γύρω και στο τέλος επιστρέφει γυμνό σε σένα.Εσύ φωνάζεις τον ιδιοκτήτη (φορολογούμενοι) και του λες πάρτο.
---
Φίλε Yosemite Sam, εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Άκου τη δική μου εκδοχή:
Δεν έχεις κανένα σπίτι. Οι κυβερνώντες σε αναγκάζουν να αποκτήσεις ένα. Μαζί και να το επιπλώσεις με όλα τα καλά του κόσμου. Μετά, κι αφού περιμένεις, εξουθενωμένος, να τακτοποιηθείς, επιτέλους, στην ιδιοκτησία σου, βγαίνει ο νέος φετφάς: Περίμενε λίγο ακόμη, έχουμε κάποιους φιλοξενούμενους που προηγούνται, μετά εσύ. Κάποια στιγμή οι φιλοξενούμενοι φεύγουν. Έχουν πάρει μαζί τους όλα τα έπιπλα κι έχουν μισογκρεμίσει και το σπίτι. Τώρα σου λένε: Βουρ να το ξαναφτιάξουμε, να το ξαναεπιπλώοουμε, να γίνει ανθρώπινο και μετά μπαίνεις. Και συ συνεχίζεις όχι μόνο να δουλεύεις για τις επισκευές κλπ, κι εν τω μεταξύ να μένεις στο νοίκι, αλλά τους ψηφίζεις κι όλας, κι αφού, προηγουμένως, έχεις πάει και στις συγκεντρώσεις τους να τους χειροκροτήσεις ... Τώρα, γιατί μετά φταίνε ΑΥΤΟΙ και όχι ΕΣΥ, δεν καταλαβαίνω.
ΥΓ Συγγνώμη, ετοίμαζα ένα σοβαρό comment κι ο Yosemite Sam με παρέσυρε στα σπίτια και στα έπιπλα, το κρίμα επί της κεφαλής του ...
Καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήIaonnisk :
Η υπερπληροφόρηση είναι κι αυτή μια μορφή αποπληροφόρησης...
-------------------------------------
Το σχόλιο του heinz αντιστοιχεί σε μια βάση κατανόησης των εξελίξεων στο παλαιστινιακό, ειδικά η κατάληξη που αναφέρεται στους "αδελφούς μουσουλμάνους".
Να το διατυπώσω πιο συγκεκριμένα :
Υπάρχει δάκτυλος της αλκαιντα -ως μια πρόσθετη παράμετρος- για να πάρει το πάνω χέρι στην ευρύτερη περιοχή (Μέση Ανατολή, βόρ. Αφρική, Υεμένη κ.α)
----------------------------------
Πάντως καλές δημοσιογραφικές αναλύσεις υπάρχουν. Για κάθε θέμα. Όπως και κείμενα που σέβονται τον αναγνώστη και αποφεύγουν την παράθεση συγκεχυμένων πληροφοριών, την επίδειξη ή την αναφορά εξειδικευμένων όρων.
Όπως επίσης υπάρχουν και κείμενα -αν και είναι τα λιγότερα- όπου αυτοί που τα γράφουν, δεν το κάνουν στρατευμένοι στην υπηρεσία κάποιου πολιτικού ή οικονομικού συμφέροντος το οποίο θα "υπαγορεύσει", άμεσα ή έμεσα το περιεχόμενο.
Αναφέρομαι σε κείμενα, παραπέμποντας σε εφημερίδες γιατί, θέματα που απαιτούν περισσότερη ανάλυση, είναι η "κατάρα" της τηλεόρασης. Με εξαιρέσεις βεβαίως.
Παράδειγμα η εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου προχθές στο alter σχετικά με τις καταδίκες στο σκάνδαλο του Παντείου.
Πρωτογενής ενημέρωση και συμμετοχή καλεσμένων (όχι...γλάστρες) με άμεση γνώση και σχέση με την υπόθεση.
Αντιλαμβάνομαι πως το "δεν κατάλαβα" του Νίκου Δήμου, αποτελεί απλά το σχόλιο του αναγνώστη-τηλεθεατή που ενώ "βομβαρδίζεται" απο πληροφορίες, στο τέλος δεν αισθάνεται ενημερωμένος αλλά confused.
Που σημαίνει πως περιμένω post για την ουσία και των δύο θεμάτων (ομόλογα-παλαιστινιακό) απο τον δημοσιογράφο Νίκο Δήμου.
:)
Θα συμφωνήσω με τον Doctor. Οι Παλαιστίνιοι αντιδρούν όπως εμείς που καθαρίσαμε τον Καποδίστρια και που κάναμε τον Εμφύλιο... Και στις δύο περιπτώσεις μόλις βρήκαμε την ελευθερία μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτρέψτε μου μια μικρή παράθεση από την καταπληκτική ταινία "Life of Brian" των Monty Python. Διαδραματίζεται στην Παλαιστίνη την εποχή του Χριστού:
REG: Listen. If you really wanted to join the People's Front of Judea, you'd have to really hate the Romans.
BRIAN: I do!
REG: Oh, yeah? How much?
BRIAN: A lot!
REG: Right. You're in. Listen. The only people we hate more than the Romans are the fucking Judean People's Front.
P.F.J.: Yeah...
JUDITH: Splitters.
P.F.J.: Splitters...
FRANCIS: And the Judean Popular People's Front.
P.F.J.: Yeah. Oh, yeah. Splitters. Splitters...
LORETTA: And the People's Front of Judea.
P.F.J.: Yeah. Splitters. Splitters...
REG: What?
LORETTA: The People's Front of Judea. Splitters.
REG: We're the People's Front of Judea!
LORETTA: Oh. I thought we were the Popular Front.
REG: People's Front! C-huh.
FRANCIS: Whatever happened to the Popular Front, Reg?
REG: He's over there.
P.F.J.: Splitter!
Όσο για το ομόλογο, τα ψέμματα είναι περίπλοκα. Η αλήθεια είναι απλή. Άρα μέχρι σήμερα ακούμε...;
Και υπάρχει και το άλλο σενάριο: δεν έχεις κανενα σπίτι , αγοράζεις ένα και δίπλα είναι μια εκκλησία κτισμένη σε ύπουλο σημείο και δεν έχεις συνειδητοποιήσει τι μπορεί να πάθεις, γιατί την ώρα που το αγοράζεις δεν παίζει η πρωινή κυριακάτικη λειτουργία από τα μεγάφωνα που είναι στο προαύλιο τοποθετημένα σε επίσης ύπουλο σημείο,ούτε είναι του τάδε αγίου για να βαράνε κάθε τρεις και λίγο οι καμπάνες χαρμόσυνα. Τότε τα ομόλογα σου φαίνονται αστεία υπόθεση.Την πάτησε έτσι ο ξάδελφος μου που ήρθε από την Αθήνα για να βρει λίγη ησυχία στο νησί. Προσπαθεί τώρα να το πουλήσει (και αυτός με ύπουλο τρόπο).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό συνέντευξη του ανεξ. βουλευτή Στέφανου Μάνου, σχετικά με το θέμα αν αγοράστηκε το ομόλογο στην σωστή τιμή και αν ζημιώθηκαν τα ταμεία:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάνος: Αυτό που καθορίζει την τιμή ενός προϊόντος είναι η αγορά. Αν στην αγορά η τιμή ενός κιλού ντομάτες είναι 2,00 € και εσύ το πάρεις 2,50 € έχεις χάσει 0,50 €. Τώρα έρχονται και μας λένε ότι ένα κιλό αγόρασα, ένα κιλό πήρα... Αρα δεν έχασα!
Δημοσιογράφος: Δηλαδή μας περνάνε για ηλίθιους...
Μάνος: Οχι μόνο μας περνάνε για ηλίθιους... Μπορεί και να είμαστε ηλίθιοι! Διαφορετικά έπρεπε να τους είχαμε πάρει με τις ντομάτες!
Συγγνώμη, ετοίμαζα ένα σοβαρό comment κι ο Yosemite Sam με παρέσυρε στα σπίτια και στα έπιπλα, το κρίμα επί της κεφαλής του ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε φτάνει που εκλαικεύω το σοβαρό αυτό θέμα ωστε να καταστήσω κοινωνούς και τους πλέον απαίδευτους τα ακούω κι απο πάνω.
Θείε γάτο θέλω να βάλεις τον antvol κουτσό στη γωνία και να φέρει αύριο 100 φορές γραμμένο τον ύμνο των λαμογίων.
(Θυμίζω:Υπάρχει καλύτερη γ-ελλάδα και τη θέλουμε κλπ)
Αυτο που καταλαβα απο την αρχη και εκ τοτε δεν εχει αλλαξει τιποτα ειναι οτι υπηρξε υπεκοστολογιση (απευθειας αλλα και εμεσης μεσω προξενιταδων) στις προμηθειες της αγορας των ομολογων και ουδεμια σχεση δεν εχουν με την αποδοση αυτων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι παρανομουντες(υψηλοβαθμα στελεχη ισως και μελοι της Κυβερνησης) για να αποφυγουν την φυλακη με την βοηθεια και της δικαστικης εξουσιας θολωνουν το τοπιο για να την βγαλουν καθαροι.
Αν ανατρεψουμε μερικα χρονια πισω..οταν καποιοι ονοματιζομενοι "στρατηγοι" προτειναν τον εως τοτε αγνωστο βουλευτη Κ.Καραμανλη στην προεδρια του κομματος της ΝΔ και δουμε την εξελιξη τους (βλεπε και γιο Βαρβιτσιωτη) ισως δεν θα πρεπε να μας ξαφνιαζει το μεγεθος της διαφθορας της σημερινης Κυβερνησης που ελαβε χωρα σε ελαχιστο χρονο απο την αναληψη της εξουσιας.
Και για τους Παλαιστινιους
με καλυψε ο doctor
" Γιατί οι δικοί μας ενόσω πολεμούσαν τους οθωμανούς τι έκαναν"
@alekos markellos
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν αναγνώστης εφημερίδων βρίσκω ελάχιστα άρθρα τα οποία θα χαρακτηριζα ’καλές δημοσιογραφικές αναλύσεις ’. Οι περισσότερες (πρακτικά όλες) που συναντάω είναι κείμενα partizan: η μία πλευρά έχει πάντα δίκαιο άρα χρησιμοποιούν μόνο τα γεγονότα που τους συμφέρουν. Αντιθέτως σε ξένα ΜΜΕ διαβάζω ισοροπημένες αναλύσεις. Μόνο σε Κυριακάτικα φύλα θα δω τέτοιες αναλύσεις και συνήθως από εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι δεν είναι δημοσιογράφοι.
Πράγματι η εφημερίδα έχει το πλεονέκτημα της ανάλυσης αλλά ξανά πολλά δυτικά κανάλια έχουν κορυφαίες αναλύσεις. Σίγουρα δε νομίζω πως είστε υποχρεωμένοι να καλείτε τον καρατζαφέρη να σχολιάσει το φαινόμενο του θερμοκηπείου.
Καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ιστορία με τα ομόλογα είναι σχετικά απλή. Το κράτος ήθελε να δανειστεί και γι'αυτό θα εξέδιδε, περίπου ως συνήθως, ένα ομολογιακό δάνειο. Αυτά τα ομόλογα αναλαμβάνουν να τα προωθήσουν στους αγοραστές επενδυτικές τράπεζες όπως η JPM, οι οποίες βεβαίως εισπράττουν την προμήθειά τους για αυτές τις δουλειές. Το συγκεκριμένο ομόλογο ήταν πολύπλοκο από την άποψη ότι οι αποδόσεις του θα καθορίζονταν από την κατάσταση στις αγορές καθόλη τη διάρκειά του. Ως εδώ, τίποτα το μεμπτό. Τέτοια ομόλογα ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο αλλά γι'αυτό ακριβώς μπορούν και να αποφέρουν υψηλότερα κέρδη.
Το ΤΕΑΔΥ από την άλλη πλευρά χρησιμοποιούσε για τις επενδύσεις του στο Χρηματιστήριο την Ακρόπολις, όπως ο καθένας που θα ήθελε να κάνει τέτοιες συναλλαγές. Πλην όμως ο κ. Πρινιωτάκης είχε απ'ό,τι φαίνεται αναλάβει άτυπα το ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου στο Ταμείο κι αυτό επειδή δεν υπήρχε κατάλληλο προσωπικό γι'αυτή τη δουλειά και ο διοικητής ήταν άσχετος με το θέμα.
Τώρα απ'ό,τι φαίνεται η Ακρόπολις, το Υπουργείο και η JPM κανόνισαν να εκδοθεί ένα ομόλογο υψηλού ρίσκου που θα κατέληγε στο ΤΕΑΔΥ. Το αν αυτό ήταν καλός τρόπος για ένα τέτοιο φορέα να επενδύει τα αποθεματικά του είναι συζητήσιμο. Ομως, επιπλέον, φαίνεται ότι τουλάχιστον η Ακρόπολις με την JPM κανόνισαν το συγκεκριμένο προϊόν να κάνει μια μικρή βόλτα από επενδυτική εταιρεία σε επενδυτική εταιρεία ούτως ώστε σε κάθε μεταπώληση να αυξάνεται η τιμή αγοράς του και όλοι να είναι ευχαριστημένοι διότι θα εισέπρατταν τις νόμιμες προμήθειες, κάπως φουσκωμένες, δεδομένης της αγοραίας αξίας του ομολόγου. Ετσι και όταν η Ακρόπολις θα έφτανε να το πουλήσει στο ΤΕΑΔΥ, να πάρει μεγαλύτερη προμήθεια απ'ό,τι θα έπρεπε. Το γεγονός ότι η διοίκηση του ΤΕΑΔΥ πιάστηκε Κώτσος αγοράζοντας ένα υπερτιμημένο προϊόν και δεσμεύοντας έτσι μέρος των αποθεματικών της σε ένα προϊόν που δε θα μπορούσε να ξεφορτωθεί σύντομα έχει να κάνει είτε με το ότι εμπιστεύθηκαν τις συμβουλές του κ.Πρινιωτάκη στα τυφλά είτε με το ότι έκαναν τα στραβά μάτια για τη λαμογιά του με το αζημίωτο, εννοείται. Υπάρχουν επίσης υπόνοιες ότι μοιράστηκαν μίζες και για το στήσιμο της διαδρομής του ομολόγου. Δηλαδή, όλοι, από το Δημόσιο μέχρι τις επενδυτικές εταιρείες, βγάλανε λεφτά εις βάρος του Ταμείου Συντάξεων των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Εμένα αυτό που με θλίβει ακόμα περισσότερο πάντως είναι το ότι η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με το σύστημα συντάξεων της, η επίλυση του οποίου θα ενέχει υποχρεωτικά θυσίες από σχεδόν όλες τις ομάδες του πληθυσμού και ιδίως των νεοτέρων. Με τί μούτρα, αναρωτιέμαι, θα ανοίξουν αυτό το θέμα οι κυβερνώντες ζητώντας από τους εργαζομένους να πληρώσουν κι άλλες εισφορές, να δουλεψουν μέχρι μεγαλύτερη ηλικία και να πάρουν μικρότερες συντάξεις όταν φαίνεται ότι και τα όποια αποθεματικά αυτών των Ταμείων χρησιμοποιούνται για να πλουτίζουν ο Πρινιωτάκης και ο κάθε Πρινιωτάκης;
Αν συμφωνήσουμε ότι έχει αξία να μιλάμε σαν στο περιθώριο φυλακισμένοι για συμφωνημένες υποθέσεις, τότε μιλάμε και το απολαμβάνουμε αν το αποφασίσουμε και αυτό. Αν όμως μιλάμε χωρίς να ξέρουμε το γιατί, αν μας κατευθύνουν (- όπως αυτά εδώ τα άτομα του ελληνικού ιντερνέτ και του προϊστορικού diadiktiou-) τότε χάνουμε τη ζωή μας. Οι περισσότεροι στον πλανήτη την έχουνε ακροπατήσει και την περπατάνε. Είμαστε πολλοί και τούτο εξηγεί το ότι δεν κάνει αίσθηση ο χαμός ενός ατόμου ο ψυχικώς και ο βιολογικώς ναούμ χαμός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κ.κ. Μάρκελος επιθυμεί να έχουν οι άνθρωποι όλοι των βιβλίων και των τανκς του δημοσιογράφου την λειτουργική ιδιότητα και να την εφαρμόζουν στας περιστάσεις όποτε αύται επισυμβούν και οι άνθρωποι κρίνουν. Πως βλέπουμε ο ένας φασίστας να ζει την επίκληση στην επίκληση της επίκλησης της δημοσιογραφικής ιδιότητας του άλλου φασίστα στα κανάλια. Αυτά τα άτομα των ειδήσεων τη ζούνε τη ξεφτίλα των σε κάθε στιγμή σε κάθε τόπον και όποιο και αν είναι το τοπίο γίνεται ένα τελευταίο Κωσταλέξι με ένα κανάλε γκράντε στις αποβάθρες του οποίου γονδόλες μαύρες περιμένουν...πήγα να πω σαν νεκροφόρες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά που επιβεβαίωσα με την ιστορία των ομολόγων, γιατί τυγχάνει να τα είχα καταλάβει εδώ και καιρό είναι πολλά και διάφορα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως η σύγχρονη δημοκρατία ορίζει πως την διακυβέρνηση την ασκούν όχι οι νόμιμα εκλεγμένοι αλλά οι κολλητοί και οι κουμπάροι τους
Πως ορισμένοι το δημόσιο χρήμα δεν το σέβονται καθόλου ακριβώς επειδή είναι δημόσιο
Πως το ασφαλιστικό σύστημα είναι καταδικασμένο στην αποτυχία με τέτοιους άχρηστους που διοικούν τα ταμεία
Πως οι τραπεζίτες δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας
Πως η αγωνία για το αξίωμα είναι υπεράνω όλων
Πως οι νεοδημοκράτες κατάλαβαν επιτέλους πως η εξουσία δεν είναι κεκτημένο τους
Πως στο Λαμπρακιστάν κάνουν πάρτι με την ιστορία των ομολόγων
Πως ο Πρετεντέρης είναι ο πιο γλοιώδης δημοσιογράφος
Πως η δικαιοσύνη είναι απόλυτα ελεγχόμενη
Πως η διαφθορά έχει γίνει βίωμα στον πολίτη σε τέτοιο βαθμό που τίποτα πια δεν μας προκαλεί εντύπωση
Πως ο Παπανδρέου βρήκε επιτέλους κάτι για το οποίο να μπορεί να μιλάει και ο λόγος του να βγάζει νόημα
Κι άλλα πολλά που δεν έχει νόημα να αναφέρω.
Όσο για τους Παλαιστίνιους, όπου φτωχός κι η μοίρα του.
ioannisk said :
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν αναγνώστης εφημερίδων βρίσκω ελάχιστα άρθρα τα οποία θα χαρακτηριζα ’καλές δημοσιογραφικές αναλύσεις ’. Οι περισσότερες (πρακτικά όλες) που συναντάω είναι κείμενα partizan: η μία πλευρά έχει πάντα δίκαιο άρα χρησιμοποιούν μόνο τα γεγονότα που τους συμφέρουν. Αντιθέτως σε ξένα ΜΜΕ διαβάζω ισοροπημένες αναλύσεις. Μόνο σε Κυριακάτικα φύλα θα δω τέτοιες αναλύσεις και συνήθως από εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι δεν είναι δημοσιογράφοι.
Ακριβώς τα ίδια λέω, αυτή είναι η αλήθεια και γι αυτό πληρώνω για πέντε εφημερίδες την Κυριακή (άρρωστος απο τη δεκαετία του '70). Έτσι μπορώ και διαβάζω, λίγο απο δω λίγο απο κεί, όσες υπογραφές έχω επιλέξει... (πιστεύω όμως πως υπάρχουν ΚΑΙ δημοσιογράφοι...)
Κι όμως, τον κάθε Καραντζαφέρη, είσαι ως ΜΜΕ, υποχρεωμένος απο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τον καλέσεις, είναι αρχηγός κόμματος.
(ποσοστώσεις κομμάτων στα ΜΜΕ).
Άλλο αν αυτό χρησιμοποιείται συνήθως στα δελτία και τις εκπομπές ως κακώς εννοούμενο εμπορικό άλλοθι, οπότε καλούν τον Καρατζαφέρη ΚΑΙ για το κλίμα.
(Για να γίνει AGBτζέρτζελο, τόσο κυνικά γίνονται αυτά)!
Εμένα πάντως η παραβολή με το σπίτι, τις καμπάνες και τα έπιπλα με μπέρδεψε ακόμα περισσότερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μόνο που κατάλαβα είναι ότι σ'αυτό το τόπο ισχύει το...
"Σώπα, όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες.
Αυτά τα ομόλογα είναι δικά τους και δικά μας."
Ακούω καμπάνες."Kαμπάνες" δε πέφτουν...
Ο κ. Μάνος είπε (το επαναπαραθέτω από το σχόλιο του dionm) το προφανές και το αυτονόητο:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι μόνο μας περνάνε για ηλίθιους... Μπορεί και να είμαστε ηλίθιοι! Διαφορετικά έπρεπε να τους είχαμε πάρει με τις ντομάτες!
***
Νομίζω ότι οι ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν δικαιούνται να ομιλούν και να κριτικάρουν τα κακά του συστήματος για τα οποία τα κόμματά τους φέρουν την πλήρη ευθύνη.
Οι "μικροί" μπορούν να λαϊκίζουν ασυστόλως.
Στο μεταξύ όλοι σε αυτή τη χώρα ζούνε σαν να μην υπάρχει αύριο.
Κανένα σχέδιο απεξάρτησης από το πετρέλαιο, κανένα σχέδιο και καμία μελέτη για το τι μέλλει γενέσθαι από 1/1/2013 και μετά όπου η Ελλάδα από λήπτρια χώρα θα γίνει δότρια στον προϋπολογισμό της Ε.Ε., όπερ σημαίνει αφ'ενός επιδοτήσεις γιοκ και αφ'ετέρου συνεισφορά στον κοινοτικό κορβανά.
Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν τα παραπάνω...
Δεν έχω δει κάποιο σχέδιο δράσης από τους ....διορατικούς πολιτικούς μας.
Τουλάχιστον ξύπνησαν και άρχισαν τα φωτοβολταϊκά. Πάλι καλά...
doctor
Η αλήθεια είναι πως αν αύριο η ιδέα οικονομία καταρρεύσει ουδείς θα πάθει το ελάχιστο. Αν όμως εγώ αποφασίζω να ζω με το φόβο ότι θα πάθω κακό αν η ιδέα καταρρεύσει τότε αργοπεθαίνω αφού αρνούμαι να το παραδεχθώ ότι η κάθε ιδέα νεκρή είναι. Όμως ο εργατοπατέρας doctor σφόδρα επιθυμεί να συμφωνήσουμε να πανικοβληθούμε για πλάκα. Άντρας...
ΑπάντησηΔιαγραφήalekos markellos said...
ΑπάντησηΔιαγραφή...περιμένω post για την ουσία και των δύο θεμάτων (ομόλογα-παλαιστινιακό) απο τον δημοσιογράφο Νίκο Δήμου.
------------------------------
Ο Νίκος Δήμου ουδέποτε υπήρξε δημοσιογράφος. Χρονογράφος ναι, επιφυλλιδογράφος, στηλογράφος (columnist) - αλλά κανονικός δημοσιογράφος, ρεπόρτερ, αναλυτής, αρθρογράφος - ποτέ.
Εξ ου και παρά τα 29 χρόνια τακτικής και αδιάλειπτης συνεργασίας σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, δεν είμαι μέλος καμίας Ένωσης...
πηνελόπη (aka σαλτάρω) μας είχες λείψει. Όμως μην το παρακάνεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω καταλαβα οτι αυτη η εταιρια
ΑπάντησηΔιαγραφήη Τζει Πι ΜΟργκαν ειναι η ιδια που εφτιαξε τον Τιτανικο.
Νομιζω δε οτι ειναι απο τις πιο δυνατες πολυεθνικες παγκοσμιως.
Που να τα βαλει η ελλαδιτσα με αυτους....
Οσο για το αλλο θεμα για τους παλεσταινς παει η ιδια παροιμια και για τα δυο.
Οπου φτωχος και η μοιρα του.
Στον σημερινό Ελεύθερο Τύπο σύντομη (και ολίγον κουτσουρεμένη) συνέντευξή μου για τα μπλογκς και το Διαδίκτυο. (Στην τελευταία σελίδα).
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚακώς –κατά τη γνώμη μου- έχει συγκεντρωθεί η ιστορία τόσο στο αν και σε ποιους δόθηκαν "μίζες". Νομίζω αυτό συμβαίνει γιατί οι "μίζες" είναι το πιο εύληπτο κομμάτι της ιστορίας (για δημοσιογράφους και πολίτες).
Αλλά, σ' αυτή τη χώρα είναι δυστυχώς αποδεκτό άνθρωποι που κανονικά θα έπρεπε να πληρώνουν κι όχι να πληρώνονται για τη θέση στην οποία "κατόρθωσαν" να αναρριχηθούν, να έχουν παρ' όλα αυτά το θράσος να κάνουν και "δωράκια" στον εαυτό τους με ρεφενέ των φορολογούμενων. Επίσης –νομίζω- αρκετοί είναι επικριτικοί στις "μίζες" των άλλων, αλλά απολύτως ανεκτικοί σ' αυτές που παίρνουν (ή θα ήθελαν να παίρνουν) οι ίδιοι.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά όσο αυτή η ιστορία συζητείται αποκλειστικά στη βάση της "μίζας", θα ξεχαστεί σύντομα (ή σχετικά σύντομα).
Για μένα, η ιστορία αυτή είναι λυπητερή για ακόμη σοβαρότερους λόγους (που νομίζω δεν συζητούνται επαρκώς).
Όχι μόνον επειδή το Δημόσιο δανείζεται από τα ασφαλιστικά ταμεία - παλαιά και δοκιμασμένη μέθοδος (ακούω ότι αυτό "ωφελεί" και τα στοχεία Eurostat -δημόσιο χρέος), αλλά για τεχνικούς λόγους χρειάζονται μερικές ενδιάμεσες μεταβιβάσεις (χάρη στις οποίες προκύπτουν κι ορισμένα "παράπλευρα").
Ούτε μόνον επειδή δαιμονοποιήθηκε ένα επενδυτικό προϊόν που είναι χρήσιμο, απλώς δεν προορίζεται για αδαείς και ανεύθυνους. [Τον όρο "structured notes" στα ελληνικά τον αποδίδουμε συνήθως ως "σύνθετα ομόλογα" και δεν είναι πράγμα του διαβόλου. Δεν ξέρω πώς και γιατί κάποιος σκέφτηκε να το αποδώσει εδώ ως "δομημένα" (βγάζει γέλιο ο αναπόφευκτος συνειρμός).]
Κυρίως επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν καμιά ουσιαστική δυνατότητα επαγγελματικής αξιοποίησης των διαθεσίμων τους, που προϋποθέτει: (1) επενδυτικές αποφάσεις με: (α) επίγνωση των αναγκών ρευστότητας με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά κάθε ταμείου και (β) κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων κάθε επενδυτικού προϊόντος, και (2) αποτελεσματική εποπτεία.
Μ' άλλα λόγια, από τη μια γίνεται συζήτηση για "εξορθολογισμό" του ασφαλιστικού συστήματος (που συνήθως νοείται μονοσήμαντα, με τη μορφή της καταπολέμησης των περίφημων "κεκτημένων"), κι από την άλλη τα ταμεία πραγματοποιούν επενδύσεις που δεν είναι κακές από μόνες τους, γίνονται όμως κακές όταν υπάρχει συγκέντρωση κινδύνου σ' ένα τύπο επενδυτικού προϊόντος.
Μονοσήμαντος εξορθολογισμός του ασφαλιστικού συστήματος ούτε κοινωνικά δίκαιος είναι ούτε αποδίδει. Όσο κι αν στίψεις τους πολίτες, το πρόβλημα δεν λύνεται αν δεν ξέρεις –και, ίσως, δεν θέλεις να μάθεις- τι θα κάνεις με την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.
Υ.Γ. Για την Χαμάς δεν θα πω τίποτα, δεν ξέρω αρκετά.
Λυπάμαι για το μεγάλο σχόλιο. Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση για τα περίφημα "δομημένα", καταλαβαίνω όμως πώς λειτουργούν (και αυτά και οι υπόλοιποι "πρωταγωνιστές" του δράματος).
:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά γνώριζα την άποψή σας, "πειραχτικά" το έγραψα.
Και -εξίσου φυσικά-οι διαχωρισμοί έχουν την σημασία τους, τέτοιες εποχές!
athanasia said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. Για την Χαμάς δεν θα πω τίποτα, δεν ξέρω αρκετά.
--------------------------------
Αθανασία, λυπάμαι αλλά είστε εντελώς ακατάλληλη για τηλεοπτική ή άλλη χρήσ. Κανένας Ελληνας δε παραδέχεται ότι "δεν ξέρει αρκετά" για κάποιο θέμα. Οι πάντες ξέρουν τα πάντα.
(Έχω βαρεθεί να απαντάω αρνητικά σε τηλεοπτικές προσκλήσεις λέγοντας πως "δεν ξέρω το θέμα". Μούγγα από την άλλη πλευρά του καλωδίου).
Πολύ σωστή και διαφωτιστική η ανάλυση για τα ομόλογα. Να το καλό του blog - μαθαίνεις...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ ρωτάω το εξής, αφελώς:
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις 1.000.000 ευρώ τα οποία και επενδύεις σε ομόλογα. Στο βαθμό που η επένδυση μπορεί να φέρει κέρδη σε βάθος χρόνου, ποιο είναι το πρόβλημα πέρα από την προσωρίνη στέρηση της χρήσης των χρημάτων;
@ pavlos
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πρόβλημα δεν είναι με την απόδοση σε 'βάθος χρόνου' αλλά, νομίζω, με το γεγονός ότι το ΤΕΑΔΥ πλήρωσε για να αγοράσει ένα προϊόν σε 'τεχνητά' ανεβασμένη τιμή τη στιγμή που η αγοραία τιμή του (δλδ, χωρίς τη 'βόλτα' από τις επενδυτικές) θα ήταν χαμηλότερη. Αυτό ανέβασε και την προμήθεια που το ΤΕΑΔΥ πλήρωσε στην Ακρόπολις. Για το αν σε βάθος χρόνου οι αποδόσεις θα ήταν καλές από το συγκεκριμένο ομόλογο δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να αποφανθεί με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει πάντως και το ζήτημα του πόσο ρίσκο μπορούν να παίρνουν οργανισμοί όπως το ΤΕΑΔΥ κατά τη διαχείριση των αποθεματικών τους, διότι βεβαίως αν κάτι πάει στραβά, οι επιπτώσεις θα επηρρεάσουν πολύ κόσμο. Ομως, συμφωνώ με την Αθανασία, ότι εφόσον οι επενδύσεις τους δεν επικεντρώνονται σε ένα τύπο προϊόντος αλλά μοιράζονται έξυπνα σε διαφορετικά και διαφορετικού κινδύνου προϊόντα, το επίμαχο ομόλογο δεν θα ήταν κατ'αρχήν κακή επιλογή.
@ND
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι, δεν έχω inside information.
Αλλά είχα κάποτε, όταν δημοσιογραφούσα, και ήταν πολύ χαρακτηριστικό ότι ουδέποτε είχαν κοπεί οι γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ Παλαιστινίων - Ισραήλ, ακόμα και στις πλέον ματοβαμένες στιγμές.
Αυτή τουλάχιστον ήταν η τακτική που ακολουθούσαν τα στελέχη της Φατάχ, σαν παράγοντες της PLO.
Δεν υπάρχει κανείς λόγος να υποθέσουμε ότι κι η Χαμάς δεν κάνει το ίδιο: τα στελέχη της Χαμάς, στην πραγματικότητα ανδρώθηκαν στις τάξεις της Φατάχ, αλλά επηρεάστηκαν από τα γεγονότα του καλοκαιριού του 1982. Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς ΔΕΝ είναι η ακραία εκδοχή του Ισλάμ.
Αλλά ναι, γιατί δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ? Προφανώς γιατί:
1. Με δεδομένη την ανάδειξη της Χαμάς σε κεντρικό εκφραστή των Παλαιστινίων - άρα και de facto διαπραγματευτή, η αναγνώριση του Ισραήλ αποτελεί το μόνο διαπραγματευτικό χαρτί που κρατάει.
2. Η Χαμάς στη λαϊκή της βάση, συγκροτήθηκε πάνω σε αντισιωνιστική αλλά και εν πολλοίς αντισημιτική βάση: θέλει πολύ χρόνο και πλήρη έλεγχο του εσωτερικού μετώπου, για να αλλάξει θέση.
Πάντως - και δεν θα πω ονόματα - δημοσιογράφοι γνωστοί για την βαθιά γνώση τους στην περιοχή αυτή, αδυνατούσαν προ δεκαετίας να δουν τι έρχεται με την Χαμάς. Δυστυχώς, όπως κάποιοι είχαμε προβλέψει, ήρθε.
Και διακινδυνεύω να επαναλάβω ότι ακολουθούν οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι".
Όπως ο αγώνας της Φατάχ ήταν διμέτωπος (Ισραήλ-Ισλάμ) και δεν την στήριξε κανείς, το ίδιο συμβαίνει τώρα με την Χαμάς, σε τρία μέτωπα: Ισραήλ-Διεφθαρμένοι-Ακραίο Ισλάμ.
Η Χαμάς, πρέπει να στηριχθεί από το Ισραήλ ως συνομιλητής. Έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση και αποτελεί το τελευταίο τραίνο για μια βιώσιμη λύση.
@pavlos:
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα προσπαθήσω να σου δώσω μία απάντηση, στο μέτρο των δυνατοτήτων και των γνώσεών μου:
α) Πρώτο πρόβλημα είναι το εξής: Τα περίφημα ομόλογα τα εκδίδει το Ελληνικό Δημόσιο και καταλήγουν σε ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή σε φορείς που εποπτεύονται από το Δημόσιο και που οι Διοικήσεις τους ορίζονται ως επί το πλείστον από το Δημόσιο). Γιατί πρέπει να μεσολαβήσουν σαράντα ιδιωτικοί φορείς για να φτάσουν τα ομόλογα από το Δημόσιο στα Ταμεία; Προφανής απάντηση, για να πάρουν την προμήθειά τους όλοι οι ενδιάμεσοι (προμήθεια κατ' αρχήν νομότυπη, αφού οι ενδιάμεσοι παρέχουν υπηρεσίες οι οποίες πληρώνονται...). Αν κάποιος έχει άλλη λογική εξήγηση, ευχαρίστως να την ακούσω...
β) Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα ταμεία στερούνται τη χρήση των χρημάτων, αλλά το κέρδος που μπορεί να φέρει η τοποθέτηση σε βάθος χρόνου, όπως λες. Υποτίθεται ότι όλα τα ταμεία αντιμετωπίζουν προβλήματα επάρκειας πόρων λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, της κατάργησης τελών υπέρ τρίτων κλπ. Το λογικό είναι να επενδύουν σε χρηματοοικονομικά προϊόντα με τη μέγιστη δυνατή απόδοση και το ελάχιστο δυνατό ρίσκο. Αν λοιπόν το εν λόγω ομόλογο μπορεί να αποδώσει π.χ. 3%, ενώ κάποιο άλλο 6%, τα ταμεία τελικά έχουν απώλεια: κερδίζουν μεν, αλλά όχι όσο θα μπορούσαν. Ποιος θα καλύψει τη διαφορά, και πώς; Μάντεψε...
@Heinz
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ με το τελευταίο εύστοχο σχόλιο σας.
Όμως αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ, δεν υπάρχει κάποια "σοβαρή" κυβέρνηση. Ο Όλμερτ, δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής. Είναι σε μια περίεργη κατάσταση.
Δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, είναι και αυτοί εγκλωβισμένοι σε διάφορες διαμάχες μεταξύ των κομμάτων.
Η κοινωνία του Ισραήλ,περνά μια σοβαρή κρίση. Έχει χάσει την πυξίδα της, είναι σε φάση αναζήτησης.
Επίσης η εμφύλια διαμάχη των Παλαιστινίων, δυσχεραίνει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση.
@dinx
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι έχετε δίκιο. Το θέμα του Ισραήλ δεν το άγγιξα, δεν γνωρίζω και πολλά για αυτή την πλευρά.
Πάντως, φαίνεται ότι στο "βαθύ κράτος" του Ισραήλ, υπήρξαν κέντρα που πάντα προσπαθούσαν να διατηρούν ένα δίαυλο επικοινωνίας με την PLO.
Αμφιβάλλω αν έχουν διαλυθεί αυτά. Τουλάχιστον ελπίζω ότι συνεχίζουν να υπάρχουν...
Πλάκα θα κάνετε ασφαλώς..
ΑπάντησηΔιαγραφή"Βάθος χρόνου - ενδεχόμενη απώλεια κλπ" Το ζήτημα είναι οτι πολλούς μήνες ΠΡΙΝ εκδοθεί το ομόλογο κάποιοι από το Υπ. Οικονομίας, έστειλαν τον μεσάζοντά τους βόλτα στους διορισμένους διοικητές των ασφ.ταμείων και τους είπαν οτι θα εκδοθεί ομόλογο και θα το αγοράσετε εσείς όταν είναι έτοιμο μετά την βόλτα. Δεν είπαν τίποτε σε κανέναν άλλο ως είχαν υποχρέωση!Καμία άλλη χρηματιστηριακή δεν ήξερε τίποτα, και γι'αυτό τους κάρφωσαν.
Ποιός το διοργάνωσε και πως μοιράστηκαν οι μίζες..
Η Μοργκαν ήταν ασφαλώς ο κύριος αποδέκτης και προκειμένου να συμμετάσχει έδωσε σε ανύποπτο χρόνο 1 δισ δάνειο χαμηλότοκο στο δημόσιο το οποίο περάστηκε στα έσοδα του δημοσίου για να κατέβει ακόμη το έλειμα και αρθεί η επητήρηση που οι ίδιοι μας έβαλαν με την τεχνητή απογραφή..
Γκε-γκε;
(Ο διαλογος διαδραματιζεται στα παραθυρα του βραδυνου δελτιου ειδησεων, με συμπαρουσιαστες τον κυριο και την κυρια Σμιθ. Τα προσωπα στα παραθυρα δεν κατονομαζονται)
ΑπάντησηΔιαγραφή-Με συγχωρειται κυρια μου, αλλα, αν δεν κανω λαθος, μου φαινεται πως καπου σας εχω ξαναδει.
-Μα και εγω επισης κυριε, εχω την αισθηση οτι καπου σας εχω ξαναδει.
-Μηπως κατα τυχη, κυρια μου, συναντηθηκαμε στο Λονδινο;
-Καθολου απιθανο! Εγω ξερετε αγοραζω ομολογα στο Λονδινο. Αλλα δε θυμαμαι κυριε και καλα, δε θα μπορουσα σιγουρα να πω, αν σας συναντησα στο Λονδινο ή οχι.
-Τι περιεργο Θεε μου. Και εγω επισης κυρια μου, αγοραζω ομολογα στο Λονδινο.
-Τι περιεργο!
-Αληθεια, τι περιεργο!.. Μονο που εγω πρεπει να σας πω κυρια μου, πως εφυγα απο το Λονδινο περιπου πριν απο πεντε εβδοαμαδες!
-Τι περιεργο! Τι απιθανη συμπτωση. Κι εγω επισης κυριε, εφυγα απο το Λονδινο περιπου πριν απο πεντε εβδομαδες.
-Ταξιδεψα, κυρια μου, με την πρωινη πτηση της Ολυμπιακης που ειχε 8 ωρες καθυστερηση και εφτασα στην Αθηνα ενα τεταρτο πριν τις 5 το απογευμα.
-Τι περιεργο! Τι παραξενο! Τι απιθανη συμπτωση! Κι εγω κυριε, ταξιδεψα με το αεροπλανο της ιδιας ωρας.
-Τι περιEργο, Θεε μου! Μα τοτε δεν αποκλειεται κυρια μου να συναντηθηκαμε στο αεροπλανο.
-Καθολου απιθανο, ολα συμβαινουν, τιποτα δεν αποκλειεται. Στο κατω κατω, γιατι οχι..! Κι ομως κυριε μου, δεν το θυμαμαι καθολου!
-Βεβαια εγω ειχα παρει ενα δομημενο ομολογο, κυρια μου, αυτη τη φορα. Φυσικα μονο δομημενα ομολογα δεχονται τα ταμεια του δημοσιου, αλλα εγω παιρνω παντοτε δομημενα ομολογα.
-Τι παραξενο! Τι περιεργο! Τι συμπτωση απιθανη! Κι εγω επισης πηρα δομημενο ομολογο.
-Τι περιεργο! Ισως τοτε αγαπητη μου να συναλλαχθηκαμε στη διαρκεια του ταξιδιου.
-Τιποτα δεν αποκλειεται, και μαλιστα ειναι πολυ πιθανον. Αλλα δεν το θυμαμαι καλα, αγαπητε μου κυριε!
-Καθομουνα με τηο γκρουπ της JP Morgan, θεση 6, σειρα 8.
-Τι περιεργο! Κι εγω επισης αγαπητε μου καθομουν διπλα στο γκρουπ της JP Morgan, με το γκρουπ της Ακροπολις.
-Τι περιεργο. Μα τι παραξενη συμπτωση.. Ισως τοτε να συναντηθηκαμε, αγαπητη μου κυρια, εν πτησει;
-Καθολου απιθανο, γιατι οχι! Κι ομως αγαπητε μου κυριε δεν το θυμαμαι. Εγω παντως καθομουν διπλα στο παραθυρο στον αριθμο 5.
-Για να σας πω την αμαρτια μου, ουτε εγω το θυμαμαι, αγαπητη μου κυρια. Αλλα δεν αποκλειεται να συναντηθηκαμε στο αεροπλανο και μαλιστα, τωρα που το ξανασκεφτομαι δεν μου φαινεται διολου απιθανο. Και, τι περιεργο! Η διπλάνη μου θεση ηταν διπλα στον παραθυρο και ειχε τον αριθμο 5!
-Για σκεψου Θεε μου! Μα τι περιεργο! Τι απιθανη συμπτωσις!.. Ωστε λοιπον, αγαπητε μου καθομαστε ο ενας διπλα στον αλλον; Σιγουρα τοτε εκει θα συναντηθηκαμε.
-Τι περιεργο! Δεν αποκλειεται. Κι ομως, κυρια μου, δεν το θυμαμαι..
-Απο τη μερα που εφτασα στην Αθηνα, αγαπητε μου, συναλλασσομαι με τα δημοσια ταμεια.
-Τι παραξενο, τι περιεργο! Κι εγω επισης, αγαπητη μου κυρια, απ'τη μερα που εφτασα απο το Λονδινο συναλλασομαι με τα δημοσια ταμεια.
-Τι περιεργο. Μα τοτε.. τοτε αγαπητε μου ισως συναντηθηκαμε καθως κλεβαμε τα λεφτα του κοσμακη.
-Τι περιεργο, τι παραξενο, πολυ πιθανο, γιατι οχι αγαπητη μου κυρια! Μονο που δε σας θυμαμαι.
(αποσπασμα απο το εργο "Το Φαλακρο Ομολογο" ---αν και ο τιτλος "το δομημενο ομολογο" ειναι επαρκως σουρεαλ)
Στο θέμα των ομολόγων:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το θέμα της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα ασχολούμαι καιρό. Όχι τόσο με τις λεπτομέρειες, που, δυστυχώς, είναι οι μόνες που συναρπάζουν τα ΜΜΕ και τον κόσμο (κι όσο πιο kinky τόσο καλύτερα), αλλά με τα αίτια. Τα οποία, βέβαια, και να είστε σίγουροι γι αυτό, θα μένουν για πάντα στο απυρόβλητο. Για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς σοβαρός οργανισμός δεν αυτοκτονεί, όσο έχει άλλη επιλογή. Και η εγχώρια διαφθορά αποτελεί συστατικό στοιχείο του κομματικού μας συστήματος, όπως αυτό διαμορφώθηκε τουλάχιστον μετά το 1975.
Τόσο πολύ, που αν, ως υπόθεση εργασίας βέβαια, φανταστούμε ότι η διαφθορά εξαλείφεται, το σύστημα, όπως το ξέρουμε, θα καταρρεύσει σε ελάχιστο χρόνο.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι, σε όλες, ανεξαιρέτως, τις περιπτώσεις διαφθοράς που έχουν, κατά καιρούς, δει το φως της δημοσιότητας, η ενόχληση που εκδηλώνεται από τον χώρο στον οποίο χρεώνεται η παρανομία δεν οφείλεται στο ίδιο το φαινόμενο, αλλά στην αποκάλυψή του! (εξ ου και η άμεση επιχείρηση συγκάλυψης που επιχειρείται από τον φιλικό τύπο, κατά τα άλλα ανεξάρτητο). Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που θυμίζει την αρχαία Σπάρτη, η οποίσ επέβαλε, ως άσκηση, στους νέους της να κλέβουν κλπ, τους τιμωρούσε όμως αν δεν κατάφερναν να αποφύγουν τη σύλληψη (και μετά, οι ανιστόρητοι, λένε ότι δεν είμαστε γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων ...).
Τώρα, ως προς το περίπλοκο των δομημένων, σε σχέση με το παλιό, καλό, παραδοσιακό λάδωμα "χέρι με χέρι": Οποιοσδήποτε εγκληματολόγος ξέρει ότι κάθε εξέλιξη στον χώρο της τεχνολογίας και της οικονομίας χρησιμοποιείται πρώτα από το έγκλημα. Οι άνθρωποι αυτοί (δηλαδή οι σοβαρότεροι ανάμεσά τους) γνωρίζουν καλά ότι είναι καταδικασμένοι να βρίσκονται πάντα στην πρωτοπορία, αλλιώς θα καταλήξουν να κλέβουν πορτοφόλια στο μετρό (μιζέρια).
Για τους Παλαιστίνιους κλπ.
Ας υποθέσουμε ότι ο Παλαιστήνιος ηγέτης Α και ο Ισραηλινός Β προωθούν ένα συνολικό πλάνο ειρήνευσης, το οποίο προβλέπει αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ, δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, επιστροφή εδαφών, κατάπαυση κάθε εχθροπραξίας και παραπομπή τυχόν διαφορών σε διεθνές διαιτητικό όργανο.
Πέστε μου τι προσδόκιμο ζωής προβλέπετε για τους ηγέτες αυτούς. Εγώ πάντως δεν θα στοιχημάτιζα για πάνω από λίγες ημέρες.
*το θεατρο ειναι του παραλογου, αλλα οχι και του ανορθογραφου.
ΑπάντησηΔιαγραφή"Με συγχωρειτΕ" και οχι "με συγχωρειτΑΙ", οπως βγαζει ματι στην πρωτη φραση ;p
Καταρχην καλο μεσημερι σε ολους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεδιαντροπα δηλωνω πολιτικα ανιδεη και ανεπαρκης για οποιουδηποτε ειδους διαφωτιση.
Και λευκο ψηφισα και την «δια της ατοπου» ψηφο (=ποιος ειναι ο λιγοτερο χαλια) εριξα.
Προκοπη προφανως δεν ειδα.
Μαζι με μια μικρη αλλεργια στους πολιτικους που εμφανισα απο τα σχολικα χρονια επελεξα να κρατηθω διακριτικα στο περιθωριο (να μην ενοχλω κιολας…)
Επι του προκειμενου δηλωνω εν συγχυσει αλλα και ολιγον συγχισμενη:
Δε φτανει που με οσα πληρωνω στο ασφαλιστικο ταμειο τρεφω μονη μου ενα συνταξιουχο -ζωη να’χει ο ανθρωπος (αν και οταν βλεπω κατι συνταξιουχους ετων 50 -αντρες και γυναικες- ενα ντελιριο με πιανει δε λεω...) τωρα μαθαινω οτι του εκλεψαν τα λεφτα και δεν θα’χει το λιγοστο φαγητο που του παρεχω!!
&*&^^$&*$%= εκφραση αγανακτησης
Βεβαια το ξερω καλα οτι οταν θα σκεφτω τη συνταξη σε 25-30 χρονια τα πραγματα θα ειναι αλλιως στις συνταξεις. Πιο πολιτισμενα… πως να το κανουμε ο κοσμος δε θα’ναι ιδιος το 2037!
Θα εχω επιλογες! «Τη σοκοφρετα σας θα περασετε να τη παρετε ή να τη στειλουμε στο σπιτι;»
Αλλωστε, ως αισιοδοξος ανθρωπος, βλεπω ηδη βελτιωσεις στο σκηνικο:
Αφου ειχαμε προβλημα με τα φακελακια, γεμισαμε βαλιτσες .
Απο την αλλη, τα μεσα λειτουργουν και λιγο ως «λεγε λεγε το κοπελι...":
εκει που κανεις δε φταιει ,κανεις δε παραιτειται ολο και καποιος αρχιζει να φτιαχνει τη βαλιτσα του για ασχετους βεβαια λογους (αραγε οταν παραιτηθει ο κ.Κουρης για ποιο λογο θα’ναι; «Ηρθε στο υπουργειο ακομβιωτος;»)
Τελευταια εμαθα πως δε πρεπει ν’ανησυχω: δεν θα πληρωσω εγω για τα ομολογα…θα πληρωσει ο αντρας μου…
Μονο μην ξανακουσω τον Λαζοπουλο να λεει οτι συμπαθει τον Καραμανλη για δεν φαινεται «διψασμενος για εξουσια» θα ουρλιαξω αλα «Κραυγη» του Μουνχ.
Εγω οταν δεν διψαω δεν πινω νερο με το ζορι…ποσο μαλλον να τον αδειασω τον Μαραθωνα!
Προς neutrino: εχω «εκτελεσει» κατι δοτικες σε προηγουμενο post φταιει το πληκτρολογιο…don't worry
@Heinz
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς οι δίαυλοι επικοινωνίας, παραμένουν ανοικτοί. Το παράδοξο είναι, ότι τα πιο προοδευτικά μυαλά και απόψεις ανήκουν ή προέρχονται από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ,την παρούσα στιγμή.
Εξάλλου, τόσα χρόνια διαμάχης είναι λογικό να υπάρχει μυστική διπλωματία.
Προσωπικά έχω πάψει να προσπαθώ να καταλάβω περισσότερα από όσα έχω ήδη καταλάβει μέχρι σήμερα. Ότι δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τόσο πολύ το χρήμα που θα κάνουν οποιαδήποτε απίθανη κομπίνα για να το αποκτήσουν. Τελικά μια μπριζόλα μπορούν να φάνε κι αυτοί το μεσημέρι - κι ίσως από το αγχος να μην μπορούν να την φάνε ούτε αυτήν. Όσο για το πρόβλημα στη Μέση Ανατολή πιστεύω ότι θα λυθεί αυτόματα μόλις τελειώσουν τα πετρέλαια. Βέβαια το θρησκευτικό μίσος μπορεί να κρατήσει αιώνες αλλά και οι άνθρωποι κάποτε κουράζονται να σκοτώνονται για ένα πουκάμισα αδειανό για μιαν Ελ ένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως δεν ξέρω γιατί αλλά όλα τα παραπάνω μου θύμισαν τον γέροντα που βαριάκουγε και πήγε να βάλει ακουστικά. «Να έρθετε σε μια βδομάδα να σας κάνω τις τελικές ρυθμίσεις», του είπε ο πωλητής. Όταν ξαναπήγε, ο ίδιος πωλητής τον ρώτησε «Πως τα πήγαμε; Ακούμε καλύτερα;». «Τι να σου πως βρε παιδί μου» απάντησε ο γέροντας. «Ίσως δεν πρέπει τελικά να τα πάρω. Καλά είναι δεν λέω, αλλά μέσα σε μια βδομάδα άλλαξα τη διαθήκη μου τρεις φορές ...»
A, το ζήτημα με τα (σο)δομημένα ομόλογα είναι πολύ απλό και απορώ αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ άκουσα προχτές τον κ. υπουργό να τα εξηγεί ξεκάθαρα: από την έκδοσή τους, την διαπραγμάτευσή τους και την επαναγορά τους ωφελήθηκαν ΚΑΙ τα ταμεία ΚΑΙ οι ενδιάμεσοι ΚΑΙ το ελληνικό Δημόσιο.
Συνεπώς είναι μια τρανταχτή απόδειξη του θέσφατου "ο πλούτος παράγει πλούτο"
Εχει, πλέον, κανείς αντίρρηση;
Σάμπως δεν το 'χουμε ξαναδεί, με ψάρια και ψωμιά;
Ας το κρύψουμε μόνον από τον Nash, για να μην ξαναπέσει στα σκοτάδια της σχιζοφρένειας. Είδε κι έπαθε να βγει.
Επίσης, ο εμφύλιος στη Γάζα είναι παρόραμα: η Φατάχ δεν πολεμάει με την Χαμάς. Οι άνθρωποι απλώς παίρνουν θέσεις ("ποστάρουν" που λέμε στο μπάσκετ και στα οικονομικά). Το ότι το κάνουν κάπως "άγαρμπα" είναι πολιτισμικό θέμα...
dinx said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παράδοξο είναι, ότι τα πιο προοδευτικά μυαλά και απόψεις ανήκουν ή προέρχονται από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ,την παρούσα στιγμή.
Α, ναι!
Οι στρατιωτικοί συνήθως γνωρίζουν με βεβαιότητα τι είναι και τι ΔΕΝ είναι εφικτό με την δύναμη των όπλων.
Κι εξάλλου, είναι γνωστό ότι είναι μύθος, πως τάχα "οι στρατηγοί επιζητούν τον πόλεμο".
Δεν το κάνουν, ακριβώς επειδή γνωρίζουν τις συνέπειες.
@Doncat & Alevanti:
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Τα ίδια παντού. Τα κάθε λογής "συλλογικά" συστήματα (πείτε τα "κοινωνικά" άμα θέλετε), καταληστεύονται σε όλες σχεδόν τις χώρες.
Όταν ανοίγεις μαγαζί -- δεν προβλέπεις ότι κάποιο μικρό ποσοστό θα χαθεί από κλοπές; Εδώ όλες οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων το προβλέπουν αυτό στον προϋπολογισμό τους. Το Walmart λέει στον προϋπολογισμό του "0.9% από κλοπές". Το προβλέπεις, το συνυπολογίζεις - και ησυχάζεις.
Στα φορολογικά συστήματα, η κλοπή των πολιτών είναι πάντα σε μεγάλα ποσοστά. Εδώ ας πούμε, αντί να μας κλέψουν στα ίσια, μας παρουσιάζουν άψογο ισολογισμό, στον οποίο προβλέπουν κάθε χρόνο τα μισά λεφτά για εισβολή σε μια ξένη χώρα, από την οποία δεν πρόκειται να αποκομίσουμε τίποτα.
2. Όλοι οι Άραβες ξέρουν ότι οι Παλεστήνιοι είναι οι αφελείς της μέσης ανατολής. Εκεί κάτω τους βγάζουν ανέκδοτα. Οι Έλληνες δεν το μάθανε ακόμα;
Γιατί οι Παλεστήνιοι και όλοι αυτοί από κει κάτω, μόλις έρθουν εδώ κάθονται φρόνιμα, εργάζονται και το παίζουν βαρετοί μικροαστοί στα προάστεια; Γιατί όταν ο άνθρωπος αλλάξει χώρα, αρχίζει αμέσως και βλέπει τα πράγματα διαφορετικά, άσε που δεν ξέρει σε "τι" να αντιδράσει πια (άσε που εδώ, ακόμα και κόκκινο φανάρι να περάσεις, δεν πρόκειται να "ξεφύγεις" από το σύστημα, έστω κι αν πρέπει στο τέλος να στείλουν τα F16 να σε κυνηγάνε... δεν το βάζουν κάτω με τίποτα οι κερατάδες). Φουκαράδες είναι οι Παλεστήνιοι, εγώ τους λυπάμαι. Δεν είναι επικίνδυνοι σαν τους Άραβες... ουδείς Παλεστήνιος δεν έριξε ποτέ ουρανοξύστες... και πάντα θύματα απατεώνων ηγετών όπως ο δισεκατομμυριούχος Αραφάτ. Οι Παλεστήνιοι είναι κάτι σαν τους πιτσιρικάδες οπαδούς των μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων.
3. Οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους οι άνδρες παρατάνε το ποδόσφαιρο στις γειτονιές κι αρχίζουν από κάποια ηλικία και μετά να αγαπούν υπερβολικά το χρήμα, είναι:
α) Νομίζουν ότι οι γυναίκες δεν θα τους δίνουν σημασία εάν δεν έχουν χρήματα. Πρόκειται για εσφαλμένη αντίληψη. Ποιος σοβαρός άνδρας θα έψαχνε ποτέ να βρει γυναίκα που τον θέλει μόνο για τα λεφτά του; Αυτό το απλό πράγμα δεν το σκέφτεται κανείς, όταν βρίσκεται σε πόλεμο για την απόκτηση χρημάτων.
Σε πολλά είδη του ζωικού βασιλείου, τα αρσενικά παλεύουν για τη διεκδίκηση του θηλυκού. Ε, έτσι και στον άνθρωπο.
β) Υποκείμενες πιέσεις από το peer-group. Εάν οι υπόλοιποι της παρέας έχουν τζάγκουαρ, πρέπει να έχει κι αυτός, αλλιώς νιώθει μειονεκτικά.
γ) Ανασφάλεια λόγω γήρατος. Έρχεται η μέση ηλικία, πονάει η μέση, δεν δουλεύει πια το "ρημάδι εκεί κάτω" όσο δούλευε παλιά, χρειάζεται πια ο άνθρωπος στοργή και προδέρμ, οπότε μαζεύει λεφτά στην τράπεζα. Νομίζει ότι το χρήμα θα του αγοράσει την τέλεια κολώνια που θα αντικαταστήσει το φυσικό άρωμα της νεότητας.... αμ δε...
Κάθε φορά που κάποιος Ελληνάρας εδώ με ρωτήσει "πόσα λεφτά κάνεις", του απαντώ "ένα εκατομμύριο δολάρια τη βδομάδα, αλλά τα τρώω όλα στα γλέντια και τις φιλανθρωπίες και δε μένει τίποτα -- επίτηδες το κάνω".
Κι έτσι σταματώ τις γελειότητες.
Τώρα έχω ένα φοβερό πόσο στην αριστερή ωμοπλάτη (τι το ήθελα το μονόζυγο χτες, στην ηλικία μου) και προσπαθώ να ετοιμαστώ για Μίτσιγκαν. Πήρα το γιατρό μου τηλέφωνο και μου είπε ότι όσα λεφτά και να του ρίξω, πρέπει να περιμένω με ξεκούραση, πάγο και αντιφλεγμονώδη έως ότου μου περάσει ο πόνος. Ακόμα κι αν πάω στο Mayo Clinic με επιτροπή ειδικών, ο πόνος πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο του και να περάσει. Οπότε, δεν πρόκειται να πουλήσω ομόλογα τώρα, μια και δεν πρόκειται να περάσει ο πόνος γρηγορότερα. Λέω να πάω σε ξεματιάστρα, αλλά εδώ δεν έχει καλές, όπως στην Κρήτη, να ξορκίσουν τον ενοχλητικό πόνο.
Καληνύχτα σας.
Λευτέρης
ΥΓ. Έχω ένα πλούσιο φίλο εδώ και ένα φτωχό στην Ελλάδα. Αλήθεια είναι. Ο πλούσιος εδώ παντρεύτηκε μια γκρινιάρα που του έχει σπάσει τα νεύρα και ζει με ελαφρά ψυχοφάρμακα. Ο φτωχός έχει παντρευτεί ένα κορίτσι μάλαμα... όμορφη, γλυκιά, ευγενική, κλπ κλπ. Ποιος νομίζετε ότι ζει καλύτερα;
ΥΓ2. Γιατί όλοι όσοι ανακατευτήκανε με το ομόλογο είναι της ίδιας ηλικίας; (μέση ηλικία = ανασφάλεια) και όχι όμορφοι; Αχ, φύση... τι να τα κάνει τα λεφτά ο αρχιγκόμενος... θυμάστε τις μεσοαστές γυναίκες που είχαν νοικιάσει διαμέρισμα για να πηδιούνται από φαντάρους; Ε, αυτοί οι φαντάροι λέγανε "δεν χρειαζόμαστε δεκάρα, μόνο τα νειάτα μας... και μας πληρώνουν και μας ταϊζουν κι από πάνω".
Α ρε κακομοίρηδες middle aged άνθρωποι, τις γελειότητες στις οποίες το ρίχνουνε πάνω στον πανικό της απώλειας της νεότητας...
Αυτοί ομολογα, εγώ μονόζυγο... αυτοί στη φυλακή, εγώ με τον πόνο μου...
Α βρε Λευτέρη! Περιβόλι είσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι γνώριζα και κατάλαβα γιά τις φούσκες του χρηματιστηρίου, όπου έχασα τα πολύ λιγα, συγκριτικά με άλλους χρήματα, που μάζευα γιά αλλγή αυτοκινήτου, άλλο τόσο κατάλαβα γιά τα ομόλογα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παλαιστινιακό, πολύ μπερδεμένο.
Παάζονται και κει διάφορα παιχνίδια.
Και μετά σου λένε ότι τα σεντόνια κουράζουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν είναι όλα σαν του Λευτέρη, να ζήσουν οι σεντονάδες!
Λευτέρη, μας έδωσες μόνο τρεις λόγους (κι όχι τέσσερεις που μας υποσχέθηκες) οι οποίοι όμως συνοψίζονται στον εξής ένα - είμαστε νοήμονα ανθρωποειδή πρωτεύοντα (intelligent humanoid primates) που ακριβώς λόγω νοημοσύνης αντιλαμβανόμαστε (και φοβόμαστε) τον θάνατο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι' αυτό σου λέω, κλείστα τα ακουστικά τα ρημάδια ...
ATTIKI SINTAKSI
ΑπάντησηΔιαγραφήTa paidia ton paizei ki oi geroi peinaei
του Αριστείδη Πράσινου
-Κύριε Πρωθυπουργέ, η κυβέρνησή σας κατηγορείται για οικονομική εκμετάλευση των αποθεματικών των ταμείων. Πως αντικρούετε αυτές τις δηλώσεις;
-Αμάν ρε μαμά, κι ο Κινέζος τα ίδια έκανε, γιατί μαλώνεις μόνο εμένα;;;
-Πότε θα αποκαλύψετε τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων στις αγοροπωλησίες των ομολόγων;
-Οταν πει κι ο Γιωργάκης για το χρηματιστήριο. Οχι που θα βάζεις μόνο εμένα τιμωρία!
-Μα κύριε Καραμανλή, στο θέμα, που έχει πάρει μορφή σκανδάλου αν μου επιτρέπετε, έπαιξαν βασικό ρόλο πολλά από τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβερνήσεώς σας.
-Εντάξει, το είπαμε, τον Σάββα δεν θα τον ξανακάνω παρέα! Μπορώ να πάω για πατίνι με το αλογοσκούφι τώρα;
-Εκτός των πολιτικών προσώπων, στην υπόθεση των ομολόγων συμμετέχουν και πολλά στελέχη μεγάλων χρηματοοικονομικών εταιριών. Θα ασκηθούν ποινικές διώξεις;
-Εγώ φταίω που δεν μου δίνατε λεφτά για σουβλάκι; Τώρα δηλαδή να τους παίξω τσατσιά; Ποιος θα με κάνει παρέα μετά ρε μαμά;
-Τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως εσείς δηλώσατε επανειλλημένως προεκλογικά, βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Πολλοί σας κατηγορούν πως με τα επενδυτικά προγράμματα που επιλέγετε, βάζετε την οικονομική τους κατάσταση σε μια εξαιρετικά επίφοβη τροχιά, και μάλιστα βραχυπρόθεσμα.
-Δηλαδή να μην πάω για παγωτό ούτε σήμερα;!
-Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, τι σκοπεύετε να κάνετε σχετικά με τα ελλείματα των ταμείων;
-Αφου στο 'πα, ο Γιώργος είναι ταμίας της τάξης... Τον κέρασα και κουλούρι χθες στο πρώτο διάλλειμα!
-Σχετικά με την οικονομική επιτήρηση των...
-Σσσσσ!!! Μην ξυπνήσεις το μπαμπά...
Υ.Γ: Και μετά τους τη λέμε για την κυβέρνηση Bush...
Αν ΝΔ σας πως ότι η JP Morgan δραστηριοποιείται σχεδόν στις μισές χώρες του ΟΗΕ, έχει 170.000 υπαλλήλους και ενεργητικό 1,4 τρις δολάρια μήπως σας "βοηθώ" να καταλάβετε περισσότερα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ απλή μου λογική λέει ότι φταίει αυτός που έχει την ευθύνη διαχείρισης των χρημάτων των ταμείων, δηλαδή το ΔΣ του εκάστοτε ταμείου. Αν αυή κάνει χριστή διοίκηση, κανένας Πρινιωτάκης, acropolis, jp morgan κτλ. δεν μπορεί να "κλέψει" χρήματα. Όπως φταίει ο πρύτανης του πανεπιστημίου για τα λεφτά που χάθηκαν, άσχετα αν τα καταχράστηκε ο ίδιος ή όχι, έτσι φταίει σύσωμη η διοίκηση του ταμείου. Αν δεν έχει κάποιους διοικητικές ικανότητες ή γνώσεις να αναθέτει τη δουλειά σε ειδικούς (τους οποίους έχει υποχρέωση να ελέγξει), αλλιώς να μην αναλαμβάνει τη θέση του προεδρου/πρυτανεία κ.α.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλάχιστα τηλεοπτικά κανάλια αναζητούν τους πραγματικούς αίτιους, γιατί δεν τους ενδιαφέρει η "αλήθεια", αλλά τα τηλεοπτικά νούμερα. Εκφράσεις όπως "δομημένα ομόλογα", "Αγαπιος-Ευγένιος", "Αδαμάς", η παραίτηση κάποιου υπουργού κτλ. έχουν μεγαλύτερη τηλεοπτική αξία από την ουσία του θέματος
Είμαι σε διάθεση Σαββατοκύριακου, κλείνω τα χαρτιά μου, είδα και τα σχόλια Takis Alevantis και Lefteris, οπότε θυμήθηκα (κατά τρόπο συμβατό με τις εμμονές μου) τους εξής στίχους:
ΑπάντησηΔιαγραφήHow narrow the space, how slight the chance
For civil pattern and importance
Between the watery vagueness and
The triviality of the sand
……
[The Sea and the Mirror (A Commentary on Shakespeare's The Tempest)
W.H. Auden]
Kαλό Σαββατοκύριακο σε όλους, εις το επανιδείν!
anadelfos said. .
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Μοργκαν ήταν ασφαλώς ο κύριος αποδέκτης και προκειμένου να συμμετάσχει έδωσε σε ανύποπτο χρόνο 1 δισ δάνειο χαμηλότοκο στο δημόσιο το οποίο περάστηκε στα έσοδα του δημοσίου για να κατέβει ακόμη το έλειμα και αρθεί η επητήρηση που οι ίδιοι μας έβαλαν με την τεχνητή απογραφή..
+++
Και για να πάρουνε αυτό και κάτι άλλα δάνεια έπρεπε να βελτιωθεί η δανειοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Ετσι λοιπόν ανέβασαν το ΑΕΠ (ακαθάριστο εθνικό προιόν) επαυξάνοντας το με άδηλα εισοδήματα απο πορνεία λαθρεμπόριο κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν χωρις να μειωθεί το χρέος, μειώθηκε το ποσοστό δανεισμού σε σχέση με το ΑΕΠ Και βελτιώθηκε η δανειοληπτική ικανότητα. Ετσι όμορφα δένουν τα διάφορα κομμάτια του παζλ.
Δεν έγινε πολύπλοκο το κλέψιμο...απλός τα ρεπορτάζ που έχουν γίνει είναι απαράδεκτα. Έχουν ήδη προαποφασίσει ποιόν θα θάψουν χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας. Αν βρώ χρόνο θα γράψω τι έγινε. Πάντως λεφτά στον αέρα έφυγαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήkleisoura said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ΝΔ σας πως ότι η JP Morgan δραστηριοποιείται σχεδόν στις μισές χώρες του ΟΗΕ, έχει 170.000 υπαλλήλους και ενεργητικό 1,4 τρις δολάρια μήπως σας "βοηθώ" να καταλάβετε περισσότερα;
----------------------------
Μα από ότι διαβάζω, η τελευταία που φταίει είναι η JPM! Πάλι έρχεται το μοτίβο: "οι κακοί ξένοι" (ο ξένος δάκτυλος, έλεγαν παλιά). Κανένας ξένος δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να κλέψεις, (ή να κάνεις εμφύλιο - Παλαιστίνιοι - ή δικτατορία - Έλληνες). Η JPM εξέδωσε το ομόλογο - οι Έλληνες μεσάζοντες πήραν τις μίζες - ή κάνω λάθος;
Στο παλαιστινιακό δηλώνω άσχετος τα τελευταία 2 χρόνια. Προτείνω να κοιτάξετε τι λέει ο Bill Maher.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκείνο που εγώ έχω καταλάβει από τα ομόλογα (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) είναι αυτό που διάβασα στην εφημερίδα από την κατάθεση του Παπαμαρκάκη (και το οποίο αργότερα έμαθα ότι ήταν "διαρροή"):
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ακρόπολη είχε τα μέσα στα ταμεία και τους πούλησε ένα ομόλογο που δεν υπήρχε ακόμα. Μετά απευθύνθηκε στον Παπαμαρκάκη και του ζήτησε να μεσολαβήσει στη JP Morgan η οποία έχει δοσοληψίες με το Ελληνικό δημόσιο. Η JP Morgan προσέγγισε το Ελληνικό δημόσιο και του πρότεινε ένα πολύ συμφέρον ομόλογο. Και εγέννετο... ομόλογο. Μετά άρχισε η δεύτερη φάση. Οι μίζες. Αυτές ακολούθησαν την αντίστροφη πορεία.
Από κει και πέρα ότι πει ο εισαγγελέας (ευελπιστούμε!) και αφού βεβαιωθούμε πρώτα ότι δεν πρόκεται και πάλι για "διαρροές" προς τον τύπο.
Κύριε Δήμου
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό ακριβώς θέλω να πω. Έχουμε βάλει στο ίδιο τσουβάλι τους "ενδιάμεσους γύφτους" (40 εκ μίζες) που έλεγε ο Σαββόπουλος με έναν (όχι φιλανθρωπικό) κολοσσό, που προφανώς δεν θα έμπλεκε το όνομά της (και τις πανίσχυρες βρετανικές και αμερικανικές Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς) για πενταροδεκάρες.
Γι'αυτό:
-ξεναγόρασε το ομόλογο (τις αποδόσεις του οποίου δεν αμφισβήτησε κανένας)
-καρατόμησε τα στελέχη της που ενεπλάκησαν
- και περιμένει νέα δουλειά με το δημόσιο.
ΝΔ όχι, δεν γεράσατε. Τα πράγματα είναι που έγιναν ακατάληπτα. Ούτε εγώ κατάλαβα τίποτα από την υπόθεση των ομολόγων και το χειρότερο; ΔΕΝ με ενδιαφέρει! Για τους Παλαιστίνιους με ενδιαφέρει και για έγκυρη ενημέρωση θα πρότεινα, π.χ., το site του BBC αντί των ελληνικών ΜΜΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω ασχοληθεί με το θέμα των ομολόγων (εδώ δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά η κυβέρνηση) και έτσι δεν λέω άποψη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως δε φταίμε εμείς που δεν καταλαβαίνουμε (και δεν πειράζει κιόλας, φτάνει που καταλαβαίνουν αυτοί).
Η "ογκώδης άγνοια" των δημοσιογράφων και των παντογνωστών-αναλυτών μας έχει μπερδέψει.
---
Εν πάση περιπτώσει,
μην ξεχάσετε να βάλετε 3ο πρόγραμμα. Σήμερα κλείνουν 13 χρόνια από το θάνατο του Χατζιδάκι.
Εχει ολοήμερο αφιέρωμα.
α) Τα ταμεια δεν αγοραζουν απευθειας τα ομολογα απο το Δημοσιο ακριβως για να μεσολαβουν οι μιζες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ειναι σουρεαλιστικο.
Ειναι ορθολογικοτατα οργανωμενο το κολπο αλλα πολυπλοκο για να δυσχεραινεται το εργο
της (ενδεχομενης)εισαγγελικης ερευνας
β)Οι Παλαιστινιοι σκοτωνονται τωρα μεταξυ τους για τον ιδιο ακριβως λοφο που σκοτωνονταν μεταξυ τους και οι Ελληνες κατα και μετα την Γερμανικη κατοχη:
Ελεγχος της εξουσιας λεγεται αυτο.
Ειναι οντως παραλογισμος αυτη η αδερφοσφαγη αλλα το ανθρωπινο ζωο ειναι βαθυτατα ανορθολογικο.
Γ) Ενταξει το ξερω οτι "Σωκρατικα" ηταν τα ερωτηματα.
Εννοειται:
ΑπάντησηΔιαγραφήγια τον ιδιο "λογο" οχι "λοφο"!
Αν και αυτος ο "λοφος", η Παλαιστινη, ενα κομματι ξερης γης για τον οποιο σκοτωνονται 50 χρονια τωρα Ισραηλινοι και Παλαιστινιοι κανει τη σφαγη ακομα πιο παραλογη
Και, επίσης, μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί σφάζονται μεταξύ τους οι Παλαιστίνιοι;
ΑπάντησηΔιαγραφή---
Εύκολο.
Όταν εξελέγει κυβέρνηση η Χαμάς την οποία οι ΕΒραίοι διώκουν, έστειλαν τον στρατό τους και απήγαγαν βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης οδηγώντας την χώρα σε ακυβερνησία.
Μετά βομβάρδισαν λίγο το Λίβανο γαι να περάσει στα ψιλά τι έκαναν με τις απαγωγές εκλεγμένων αντιπροσώπων άλλης χώρας.
Με ανάλογες ενέργειες φρόντισαν να κάνουν αδύνατη την διακυβέρνηση της παλαιστίνης, και - ώ τι έκπληξη - η αντιπολίτευση πήρε τα όπλα.
Ποιός να τους υποσχέθηκε ανταλλάγματα για να το κάνουν; Άραγε οι Εβραίοι;
Μπα, δεν θα ισχυριστώ κάτι τέτοιο μην με πουν σεναριομανή.
Άλλωστε είμαι σίγουρος οτι οι περισσότεροι δεν ξέρετε καν για τις απαγωγές των στελεχών της εκλεγμένης κυβέρνησης που το "Ισραήλ" αποκαλεί συλλήψεις.
(Γιατί δεν έκανε τις συλλήψεις πριν τις εκλογές άραγε).
Μάλλον δεν θα σου αρέσει η εξήγηση μου κι ας βασίζεται σε γεγονότα.
Της λείπει η θυματοποίηση των Εβραίων και η δαιμονοποίηση των αράβων που επιδιώκες.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγγνώμη για την κατάχρηση χρόνου και χώρου αλλά επανέρχομαι:
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ό,τι αφορά το ενδοΠαλαιστινιακό έχω την αίσθηση ότι λείπει η ισχυρή πολιτική προσωπικότητα (Αραφάτ). Είναι η εκδίκηση των θετικιστών (Βέμπερ) έναντι των Μαρξιστών για το ρόλο της προσωπικότητας στην ιστορία και μάλιστα εκτός έδρας.
Γιά τό σκάνδαλο τών συντάξεων δέ ξέρω λεπτομέρεις. Αλλά ισως σχημάτισα μία μακροσκοπική γνώμη βλέποντας τα πράγματα απ έξω από την Ελλάδα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συγκεκριμένος δόλος είναι τό δένδρο. Τό δάσος είναι η καταναγκαστική μονοπωλιακή κρατική διαχείρηση τών συντάξεων.
Οταν εξαναγκάζεσαι (ανακγαστική παρακράτηση μέρους αποδοχών) να δίνεις τα χρήματά σου σε κάποιο μονοπώλειο (κράτος) χωρίς να μπορείς να αλλάξεις διαχειριστή όταν δεν σου αρέσει, τότε προσκαλείς την κακή διαχείρηση και τον δόλο. Ακόμη και αν δεν υπάρχει δόλος ποιός εγγυάται οτι η διαχείρηση κεφαλαίων των ασφαλιστικών ταμείων είναι καλή; Εαν κυττάξετε τα νούμερα θα δείτε οτι η απόδοση των κεφαλαίων αυτών είναι πολύ μέτρια. Πολύ λίγοι επενδυτές θα ήταν ικανοποιημένοι από ένα τέτοιο επίπεδο απόδοσης. Οπότε συμφωνώ καί με τον svensken οτι η συγκεκριμένη διαφθορά είναι η κορυφή του παγόβουνου. Αλλά ποιός τελικά νομοθέτησε το καταναγκαστικό μονοπωλιακό σύστημα συντάξεων; Λ’ιγο πολύ ο ίδιος ο φορολογούμενος, με την ψήφο του. Αρα είναι καί ο ίδιος ο φορολογούμενος υπαίτειος γιά την κακή του τύχη.
Δεν καταλαβαίνεις τίποτα επειδή είσαι βλάκας. Τόσο απλά.
ΑπάντησηΔιαγραφή@gerasimos
ΑπάντησηΔιαγραφήειστε σιγουρος για το BBC? γιατι εμενα κατι σε FOX μου βγαινει οποτε βλεπω ΒΒC, ειδικα αν προσεξετε την σειρα καθως επίσης και την αποκρυψη πολλων ειδησεων,Μπουσικοτεροι του Μπους!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τους Παλαιστηνίους πάλι δέν ξέρω αρκετά γιά νά εκφέρω γνώμη. Μιά γενική γνώμη που έχω γιά αυτές τίς καταστάσεις:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ άνθρωπος έχει έμφυτη εριστικότητα καί σε αρκετό βαθμό βία. Στά μέρη αυτά του κόσμου που η νοοτροπία της βίας υπερβαίνει κάποιο όριο τότε ξεκινάει η αλυσιδωτή αντίδραση τής βίας (ο φαύλος κύκλος της βίας).
Αλήθεια μιά δημοσκόπηση:
Εαν, κατά την γνώμγη σας, ο θύτης έμενε ατιμώρητος. Πότε θα παίρνατε εσείς τά όπλα ?
- Οταν σας βιάσουν την αδελφή? Την κόρη?
- Οταν σας σκουντίξει κάποιος στό δρόμο?
- Οταν σας κυρίξουν το κτήμα εθνικό πάρκο ?
- Οταν σας βρίσει ο ταξιτζής?
- Οταν σας κυρίξει ο δήμος το σπίτι διατηρητέο?
- Οταν σας κατάσχει το κράτος την περιουσία ?
- Οταν σας σκοτώσουν την μάνα ?
- Οταν μπουν διαρρηκτες στο σπιτι?
Φανταστείτε διάφορες παραλλαγές στή λίστα....
Φτουυυυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗρθε πάλι ο κόπανος να μας κλείσει το blog.
Ξου ρε.
Ωχ, ο ψυχάκιας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πω να κόψουν το ίντερνετ στο Δαφνί...
doctor
DimitrizZzZz
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλά περνούσαμε χωρίς εσένα τόσον καιρό...
μπορείς να λες την γνώμη σου χωρίς να βρίζεις;
Αλλιώς θα ξαναβάλω moderation.
aleka δε βάζω και το χέρι μου στο ψυγείο, ως παράδειγμα το έφερα και σίγουρα σε άλλα ζητήματα η κάλυψη θα είναι καλύτερη, σε άλλα όχι και τόσο. Πάντως σίγουρα για τα διεθνή προτιμώ CNN και BBC από τα ελληνικά κανάλια και sites.
ΑπάντησηΔιαγραφήNikos Dimou said...
ΑπάντησηΔιαγραφήDimitrizZzZz
καλά περνούσαμε χωρίς εσένα τόσον καιρό...
μπορείς να λες την γνώμη σου χωρίς να βρίζεις;
Αλλιώς θα ξαναβάλω moderation.
Παρ Ιουν 15, 09:13:00 μμ
*******
Απορώ με την ψυχραιμία και την αταραξία σας ώρες-ώρες κ.Δήμου!
doctor
Νομίζω ότι ο dimitrizzz αδικεί τον εαυτό του με τον τρόπο που σχολιάζει εδώ. Στο blog του μια χαρά τα λέει γενικώς (αν και πριν που μπήκα είδα ότι δυστυχώς στα τελευταία posts η ίδια κατάσταση επικρατεί).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια, προς τι τόσος θυμός;
Αλήθεια, γιά τις θεωρίες περί εβραικών συνωμοσιών ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Ισραήλ μπορεί νά εκμετελευτεί υπάρχουσες διαφωνίες μεταξύ Παλαιστηνίων και πολύ πιθανόν το κάνει σε κάποιο βαθμό . Αλλα η διάθεση γιά βία μεταξύ των Παλαιστηνίων πρέπει να υπάρχει ήδη. Κάποιες, όποιες, Ισραηλινές παρεμβολές μπορεί να ξεκινήσουν τον φαύλο κύκλο αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι η κύρια υπαιτιότητα μπορεί να αποδοθεί στο Ισραήλ. Οι ίδιοι οι Παλαιστήνιοι είναι κατά μέγα μέρος υπεύθυνοι για την τύχη τους στόν τομέα αυτό.
...Παρόμοια ο DimitrizZzZz επιτιθέμενος κατά του ΝΔ μπορεί να ξεκινήσει τον φαύλο κύκλο του εμφυλίου στο blog. Αλλά η διάθεση για εμφύλιο θα πρέπει να προυπάρχει. Ο τήν εκμεταλλεύεται.. Αλλά τελικά εμείς οι υπόλοιποι bloggers είμαστε κυρίως υπεύθυνοι για το τι θα γίνει.
doctor
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν με αγγίζουν ούτε με αφορούν τα όσα γράφει ο ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
τα σβήνω για να μην χαλάνε την ατμόσφαιρα του blog - και ενοχλούν εσάς...
Τελικά ποιο είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο; Η υπόθεση των ομολόγων ή το γεγονός ότι θα πληρώσουμε τελικά όλοι εμείς τη νύφη επειδή το αποφάσισε ο Αλογογκούφης και το σινάφι του; Κλέβει ο κάθε ημέτερος και τα σπασμένα στον προϋπολογισμό! Δλδ στην τσέπη μας! Now that's what i call greek democracy και live another myth in Greece.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τους Παλαιστίνιους ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω. Το μόνο που βλέπω είναι μια ομοιότητα με το Κυπριακό: Έχουν έναν μάλλον ανέφικτο στόχο και αναγκάζονται να προσαρμοστούν σε κάτι που μάλλον δεν θέλουν. Και αυτό τους οδηγεί σε στασιμότητα. Στην περίπτωσή τους στη βία. Το ίδιο ισχύει και για το Ισραήλ. Τελικά ίσως η μοναδική λύση είναι ο αμοιβαίος επώδυνος συμβιβασμός. Εύκολο να το λες βέβαια έξω από το χορό...
Για τα ομόλογα διαβάστε τον Παπαϊωάννου στο Βήμα. Είναι ο μόνος που εξηγεί απλά και χωρίς νομικες λεπτομέρειες τι έχει συμβεί. Ένα από τα άρθρα του
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15038&m=A14&aa=2
Πάντως σίγουρο είναι ότι στην JP Morgan θα πέσουν κεφάλια, στο Ελληνικό δημόσιο τι θα γίνει; Λυπάμαι που το λέω αλλά πλέον όλοι έχουν ευθύνες. Ο Πρωθυπουργός έχει διαχειριστική ευθύνη από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο.
Νομίζω ότι η pap με τα δύο της σχόλια εξηγεί επαρκώς τι έχει γίνει με τα ομόλογα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μένει παρά να δούμε αν θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι - το μπαλάκι στη δικαιοσύνη.
Δεν υπάρχει χώρα με μηδενική διαφθορά, η μειωση του ποσοστού είναι όλη η ουσία.
Η Ελλάδα "διακρίνεται" ιδιαίτερα στην κλίμακα διαφθοράς, καταλαμβάνει θέση πολύ υψηλότερη απ’ το μέγεθος - κάτι σαν το μπάσκετ δηλαδή.
Αν δεν κάνω λάθος, η πανάσχημη (που χάθηκε αυτή η ψυχή;) είχε δώσει παλιότερα και σχετικό link.
Δεν είμαστε πάντως πρώτοι, ούτε στο δείκτη διαφθοράς προς μέγεθος οικονομίας.
Για παράδειγμα, οι Ιταλοί μας ξεπερνούν, αφού κατάφεραν να κάνουν και... εξαγωγές στον συγκεκριμένο τομέα (μην ξεχνάτε τις υψηλότατες διακρίσεις τους στις ΗΠΑ στο μεσοπόλεμο).
Για να ισοπεδώσω και το τελευταίο ισοπεδωτικό επιχείρημα που μας θέλει πρωταθλητές στη διαφθορά να σας θυμίσω ότι οι Ιταλοί τα τελευταία 20 χρόνια ψήφισαν για πρωθυπουργό έναν από τους αρχηγούς της μαφίας (Αντρεότι), σκότωσαν αδέκαστους δικαστές για πρωινό, ψήφισαν κι είναι έτοιμοι να ξαναψηφίσουν πρωθυπουργό τον πρωταθλητή της διαφθοράς (Μπερλουσκόνι) και άλλα πολλά.
Η μόνη ρεαλιστική πολιτική είναι η σταδιακή μείωση της διαφθοράς.
Είτε με νέα θεσμικά μέτρα που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία (όπως σωστά ανέφερε ο antvol μάχη τεχνολογίας είναι το μεγάλο έγκλημα),
είτε με τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων (είπαμε δίκαιη, όχι στο λάκο με τα λιοντάρια για να παραληρεί ο όχλος, όπως με το Πάντειο...)
Καλοί οι αφορισμοί και οι ευχές,
αλλά βοηθούν ελάχιστα.
Σεβαστή και η άποψη Λευτέρη «πάρτε το πρώτο αεροπλάνο και κάντε τη» , αλλά εμένα μ’ ενδιαφέρει ο δρόμος της αργής, αλλά τουλάχιστον σταθερής βελτίωσης της ρημάδας της γειτονιάς που μεγάλωσα.
Οπότε, αφήστε τους αφορισμούς και ρίχτε καμιά πρόταση.
Ο καλύτερος τρόπος για μένα είναι ο κλεφτοπόλεμος.
Κάθε τόσο (πολύ σπάνια έστω) εμφανίζεται στα δύο μεγάλα κόμματα κάποιος πολιτικός-καμικάζι, ο οποίος θυσιάζεται για να πετύχει μια (μικρή έστω) νίκη ενάντια στη διαφθορά (συνήθως εφαρμόζει μια ιδέα που είχε πει ο Στέφανος Μάνος 20 χρόνια πριν).
Κρίνω τις κυβερνήσεις απ' τους καμικάζι της.
Η εικόνα που έχω για την παρούσα κυβέρνηση είναι ότι δεν έχει κανέναν καμικάζι.
Κι ο καπετάνιος της, είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί...
Διάβασα προ καιρού μια πρόταση του Πάσχου Μανδραβέλη, να δημοσιοποιούνται ηλεκτρονικά όλα τα πεπραγμένα του δημόσιου τομέα – πλήρης διαφάνεια και εύκολη πρόσβαση σε όλους (ολόκληρο το άρθρο εδώ)
Μη κολλήσετε στο δάχτυλο, κοιτάξτε λίγο το δάσος (ας εξαιρεθεί το Υπουργείο Άμυνας ή δεν ξέρω γω τι άλλο – μην κολλήσουμε στις λεπτομέρειες).
Αναλογιστείτε τις συνέπειες αυτής της όχι και τόσο δύσκολης κίνησης.
Μπορεί να πάρει δύο χρόνια να γίνει, αλλά γίνεται.
Κε Καπετάνιε θέληση υπάρχει;;;
Τελικά είμαστε μυστήρια τραίνα οι Έλληνες ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν η πολιτεία (κρατικές υπηρεσίες, δικαιοσύνη κτλ) δεν παρεμβαίνει άμεσα για να προστατεύσει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, της καταλογίζεται ότι κακώς ολιγωρεί (πχ υπόθεση Ομολόγων) ...
Όταν, αντίθετα, οι κρατικοί φορείς παρεμβαίνουν δραστικά στα πλαίσια μια προσέγγισης "μηδενική ανοχής και παραδειγματισμού" τους καταλογίζεται αδικαιολόγητη και υπερβολική σκληρότητα, εκβαρβαρισμός της Δημόσιας ζωής και άλλα πολύχρωμα (πχ υπόθεση Παντείου) ...
ΟΚ θεωρητικά είμαστε όλοι υπέρ της τήρησης των αρχών "του μέτρου και της μεσότητας" ... επί της ουσίας όμως μεταξύ των 2 ακραίων καταστάσεων σαφώς θα προτιμούσα την "αυστηρότερη" ...
Η υπόθεση με το Πάντειο δεν έχει καμία σχέση με δικαιοσύνη - ούτε με αυστηρότητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρις ισόβια για κατάχρηση δεν έχει καταδικαστεί κανείς στην υφήλιο!
Και εικοσιπέντε χρόνια κάθειρξη για τυπικές παραλείψεις (δηλαδή λάθος υπογραφές) όταν από την ακροαματική διαδικασία δεν βεβαιώθηκε κατάχρηση και ωφέλεια.
Οι δολοφόνοι και οι έμποροι ναρκωτικών την βγάζουν πολύ πιο ανώδυνα.
@ΝΔ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτρέψτε μου να θεωρώ μια απόφαση δευτεροβάθμιου Ελληνικού Δικαστηρίου, που λήφθηκε μετά από 18 μήνες ακροαματικής διαδικασίας και εκδόθηκε επί κυβερνήσεως ΝΔ βάσει κατηγορητηρίου που συντάχθηκε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, πολύ εγκυρότερη από οποιονδήποτε εξωδικαστικό σχολιασμό.
Genghis
ΑπάντησηΔιαγραφή"- Όταν σας κηρύξουν το κτήμα εθνικό πάρκο ?
- Όταν σας κηρύξει ο δήμος το σπίτι διατηρητέο ?"
Ίσως εννοείτε ότι στερείσαι της εκμετάλλευσης περιουσιακού σου στοιχείου, χωρίς απαλλοτρίωση, χωρίς βοήθεια για συντήρηση.
Μα τα πάρκα και τα διατηρητέα είναι μάλλον θετικά στοιχεία για το αστικό και φυσικό περιβάλλον οπότε οι ανωτέρω δηλώσεις έχουν μάλλον θετική σημασία.
ΝΔ
Πράγματι η υπόθεση με το Πάντειο είναι πολύ λυπηρή.
Σαν να έχουμε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της κοινής λογικής.
Ανέτρεξα στο BBC να δω τις ποινές για την υπόθεση Enron
(http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/3398913.stm)
Θυμίζω για χρέος 31,8 δισεκατομμύρια δολάρια και 21.000 ανθρώπους που έχασαν τις δουλείες τους, ο κυρίως κατηγορούμενος αντιμετωπίζει 25 χρόνια κάθειρξη ή παραπάνω.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι δολοφόνοι και οι έμποροι ναρκωτικών την βγάζουν πολύ πιο ανώδυνα.
ΑπάντησηΔιαγραφή-------------------------------------------------------------------------------------------
Λογικο ειναι.
Μεγαλητερη ευθυηνη φερει αυτος που θα οδηγησει καποιον στον εμπορα ναρκωτικων παρα ο ιδιος ο εμπορας.
Andy,
ΑπάντησηΔιαγραφήτην Ιταλία την έχουμε ήδη περάσει στην διαφθορά:
Με βάση τον δείκτη αντίληψης της διαφθοράς η Ελλάδα το 2006, όπως και το 2005, κατέχει την τελευταία θέση (με τη μεγαλύτερη διαφθορά) ανάμεσα στα 15 κράτη-παλαιά μέλη της Ε.Ε., την προτελευταία θέση ανάμεσα στην Ε.Ε. των 25 κρατών-μελών (με τελευταία την Πολωνία) και την 24η θέση στην Ε.Ε. των 27 κρατών-μελών (με τη Βουλγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία να κατέχουν τις τρεις τελευταίες θέσεις).
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 11-2-2007:
Εκτεταμένη η διαφθορά στην Ελλάδα
doctor
Αγαπητέ μου , σας διέφυγαν τα νησιά Ceyman (μπορεί να τα γράφω και λάθος, αλλά τι πειράζει?). Ναι πολύ καλόγεροι οι Αγάπιος και Ευγένιος, ο Ησύχιος τηρεί σιγή ιχθύος κι έτσι μείναμε με δύο. Κι εγώ πρέπει να πληρώσω 3200 Ε στη εφορία για να έχει το κράτος να δώσει στα ταμεία τις μίζες που πήραν κάτι κοσμοκαλόγεροι. ΕΛΕΟΣ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ απόδοση Δικαιοσύνης θα είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα δημόσιας συζήτησης στα χρόνια που έρχεται. Μερικές σκέψεις:
ΑπάντησηΔιαγραφήα) ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ: "Καλύτερα δέκα ένοχοι έξω παρά ένας αθώος στη φυλακή". Ισχύει;*
β) ΠΟΙΝΗ: Κατά Μπεκαρία για το σωφρονισμό και όχι για την τιμωρία. Ισχύει;
γ) ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Είχε μία Μπουρμπούλια το βάρος και τις γνώσεις να δικάσει το "σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου"
δ) ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ: Γιατί ορίζεται ακόμη από τις κυβερνήσεις η ηγεσία της Δικαιοσύνης;
ε) ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ: περισσότεροι ή λιγότεροι ένορκοι στις δίκες;
* Απίστευτο για τον πολιτικό πολιτισμό ότι όσοι προσήλθαν ως συνήγοροι υπεράσπισης στη δίκη της Παντείου (Πάγκαλος, Λοβέρδος, Αρσένης, Τσουκαλάς, Τσαλίκογλου, Κουβέλης) απειλούνται με λιθοβολισμό. Πως δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τους δικηγόρους...
@doc,
ΑπάντησηΔιαγραφήthanx για το link, απ' ό,τι φαίνεται έμεινα πίσω.
Χρυσό στους 15 της Ευρώπης, αργυρό στους 25 (μα είναι δυνατόν, χάσαμε απ' την Πολωνία;;;!!!) και στο τσακ εκτός βάθρου στους 27 (αχτύπητα τα Βαλκάνια).
Άντε, με λίγη καλή προσπάθεια μπορούμε να το σηκώσουμε κι αυτό το τιμημένο...
Αγαπητοί συνάδελφοι περί την blogοτεχνία, παρακαλώ να παρατηρήσετε αναφερόμενοι στο δημοσίευμα της Καθημερινής ότι ο δείκτης που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης αφορά στην "αντίληψη" του επιπέδου διαφθοράς και όχι σε μέτρηση καθεαυτή, η οποία είναι και πρακτικά αδύνατη, κάτι που ο αρθρογράφος επιμελώς παραποιεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αντίληψη είναι κάτι που διαμορφώνεται και εδώ παίζουν ρόλο και τα ΜΜΕ.
Ας μη γελιόμαστε, διαφθορά υπάρχει και θα υπάρχει όπου τίθεται θέμα κατάχρησης ισχύος για προσωπικό ή άλλο όφελος. Δεν έχει γεωγραφικά σύνορα, ας μην μας πιάνει η βαλκανική μεμψιμοιρία, Τα μεγάλα σκάνδαλα σε παγκόσμιο επίπεδο πάντως δεν έγιναν σε χώρες όπως αυτές που κοσμούν το κάτω τμήμα του πίνακα (βλέπε Enron).
astronomyorbit said...
ΑπάντησηΔιαγραφή….Μα τα πάρκα και τα διατηρητέα είναι μάλλον θετικά στοιχεία για το αστικό και φυσικό περιβάλλον οπότε οι ανωτέρω δηλώσεις έχουν μάλλον θετική σημασία….
-----------------------------------------------
....Συγγνώμη γιά τήν παρέκκλιση πού ακολουθεί αλλά τό θέμα πού προκύπτει απ’ο το σχόλιο τού astronomyorbit έχει μεγάλες προεκτάσεις γιά τίς προοπτικές επιτυχίας της Ελλάδας ώς σύγχρονης κοινωνίας ...
Σέ απάντηση στόν astronomyorbit:
...Οχι σέ τελική ανάλυση δέν είναι καλό όταν γίνεται μέ αυτόν τόν τρόπο, δηλαδή χωρίς αποζημίωση. Καί σίγουρα δέν είναι δίκαιο.
Αυτό είναι κλασσική περίπτωση καταπίεσης μιάς μειοψηφίας από τήν πλειοψηφία. Δέν αρκεί ή δημοκρατία γιά νά φτειάξεις μιά δίκαιη και επιτυχημένη κοινωνία. Η λογική τής είμαστε πλειοψηφία καί σου παίρνουμε ότι και όση περιουσία θεώρουμε ωραία, χωρίς αποζημίωση, δημιουργεί μιά κακή δημοκρατία. Καί ή δημοκρατία αυτή δέν μπορεί νά προοδεύσει διότι αργά η γρήγορα κανένας πολίτης τής δέν τήν εμπιστεύεται.
Τό νά βάζει μία κοινωνία τήν πλειοψήφια πάνω από βασικά ατομικά δικαιώματα, όπως ή ιδιοκτησία, δημιουργεί μία δημοκρατία διαδοχικών πρόσκαιρων πλειοψηφιών πού δυναστεύουν τίς εκάστοτε μειοψηφίες. Ετσι, αργά ή γρήγορα όλοι βρησκόμαστε στή μειοψηφία. Κάθε πρωί σηκωνόμαστε και αναρωτιόμαστε: Γιά ποιά μειοψηφία κτυπάει ή καμπάνα σήμερα; Πότε άραγε θά έρθει ή σειρά μου νά εξωστρακιστώ;
Ναί ή Ελλάδα ανάκαλυψε τήν δημοκρατία, αλλά ανακάλυψε καί τόν εξωστρακισμό, καί αυτός δημοκρατική έννοια είναι, καί απ’ οτι φαίνεται παραμένει ζωντανότατος καί στήν μοντέρνα Ελλάδα. Διατηρήσαμε(σατε) τήν δημοκρατία αλλά δέν υιοθετήσατε τίς μεταγενέστερες επιπλέον συνταγματικές εγγυήσεις στήν ατομική ελευθερία. Ναί στά χαρτιά κάπως τίς υιοθετήσατε, αλλά, όπως δείχνει τό παράδειγμά μας δέν τίς υιοθετήσατε στήν πράξη.
Στίς κοινωνίες πού η πλειοψηφία έχει τόν απόλυτο έλεγχο, ή μειοψηφία τών πιό παραγωγικών της μελών γίνεται στόχος. Μία κοινωνία πού καταδιώκει τά πιό παραγωγικά τής μέλη δέν μπορεί νά ευημερίσει, καί μάλιστα, τελικά, αργά η γρήγορα υποδουλώνεται οικονομικά, έκ τών πραγμάτων, σέ άλλες κοινωνίες, τών οποίων ό σεβασμός τών μειοψηφιών καί τό κράτος τού δικαίου, έχει κάνει πολύ πιό ισχυρές.
Τά ιδιοκτησιακά δικαιώματα είναι ακρογωνιαίος λίθος τής ευημερίας μιάς κοινωνίας. Δέν είναι μόνο δική μου άποψη, είναι πλέον μία κυριαρχούσα άποψη τών μοντέρνων οικονομικών επιστημών. Θά έλεγα μάλιστα οτι άν ψάχνετε μία από τίς δύο διαφορές κλειδιά που κάνουν τήν Αμερική επιτυχιμένη σέ σχέση μέ ένα κράτος σάν τήν Ελλάδα, τότε ή προστασία τής ιδιοκτησίας είναι μία από τίς δύο αυτές διαφορές κλειδιά.
Εάν λοιπον τό κοινό πράγματι θέλει αυτά τά κτήρια, κτήματα κλπ. τότε άς τά αγοράσει.
Γενικότερα ό σεβασμός στά δικαιώματα τής όποιας μειοψηφίας, δηλαδη, η αποβολή τής νοοτροπίας τής απολύτου κυριαρχίας τής πλειοψηφίας είναι πιστεύω ή μεγαλύτερη τρέχουσα πρόκληση γιά τήν πραγματική ένταξη τής ελλάδας στήν ομάδα μοντέρνων ευημερούντων κοινωνιών. Η ελληνική νοοτροπία του «ότι αρπάξουμε σήμερα διότι αύριο ποιός ζεί ποιός πεθαίνει (βλέπε ποιός εξωστρακίζεται)» προέρχεται απ αυτό.
Συγγνώμη καί πάλι γιά τήν παρέκκλιση από τό κυρίως θέμα τού post.
...Θά μπορούσε τό θέμα αυτό νά καλύψει πολλά θέματα doncat....
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα έχω ταξίδι.
Αλλά με φορητό και κινητό - κάθε τόσο θα είμαι παρών στο blog.
Για την υπόθεση του Παντείου συμφωνώ απόλυτα με τον k2825. Και να θυμίσω ότι - απ’ όσο μπορώ να γνωρίζω - στην καθαρογραμμένη απόφαση θα υπάρχει και το αναλυτικό σκεπτικό των δικαστών, υποθέτω επαρκώς τεκμηριωμένο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση.
ΑπάντησηΔιαγραφήGenghis Συμφωνώ.
ΑπάντησηΔιαγραφή"Δημοκρατία είναι το πολίτευμα, που ειτρέπει στην μειοψηφία να γίνει πλειοψηφία."
Η δικτατορία της πλειοψηφίας είναι η χειρότερη μορφή δικτατορίας.
Για τη διαφθορά οι σφυγμομετρήσεις γίνονται μεταξύ επιχειρηματιών που έχουν σχέση με δημόσιες προμήθειες και όχι με δείγμα του γενικού πληθυσμού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τη σχέση πανεπιστημίου και οργανωμένου εγκλήματος η Ιταλία είναι σίγουρα μπροστά.
(Η ιστορία που ακολουθεί, είναι φανταστική. Κάθε ομοιότητα με ονόματα η γεγονότα δέον όπως θεωρηθεί εντελώς συμπτωματική και τυχαία).
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ τίτλος της ιστορίας αυτής του αγαπητού μας Καραγκιόζη είναι:
"Πως ο Καραγκιόζης «τσέπωσε» μερικά εκατομμύρια € σε λίγους μήνες"
Πριν αρκετά χρόνια, μερικοί Ελληνες εργαζόμενοι στον "δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα", συμμετείχαν μαζί με άλλους από διάφορες χώρες, σε διεθνές πρόγραμμα επιμορφώσεως στελεχών, σε Ευρωπαϊκή χώρα. (Μη Αγγλόφωνη)
Μεταξύ των Ελλήνων ο συμπαθής κος Π/άκης, υπάλληλος τράπεζας στην Ελλάδα, ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε συγκεντρώσει κάποια, κάποια μειδιάματα, για τους εξής -ελαφρώς φαιδρούς- λόγους:
Αλληλογραφούσε με την γυναίκα του καθημερινά, ενώ επί πλέον της τηλεφωνούσε από δύο έως τρείς φορές την ημέρα. Κάποτε ανακάλυψε έναν χαλασμένο τηλεφωνικό θάλαμο, που με ένα αστικό κέρμα μπορούσε να κάνει διεθνή τηλεφωνήματα χωρίς να χρεώνεται επί πλέον, και χωρίς να κόβεται η γραμμή. Τι ήταν να το ανακαλύψει! Ολες τις νύκτες -γιατί κατά την διάρκεια της ημέρας υπήρχαν και άλλοι αναμένοντες- ξημερωνόταν στο τηλέφωνο. Την επόμενη μέρα, άγρυπνος και νυσταγμένος, επί μήνες!
Ο άλλος λόγος που συγκέντρωνε μειδιάματα ήταν ότι, μην ξέροντας την γλώσσα του τόπου, παρίστανε ότι μιλάει Αγγλικά. Ακουγε λοιπόν τους άλλους να μιλάνε και για να δείξει ότι καταλαβαίνει κάθε τόσο, όταν καταλάβαινε ότι μπορεί να ταίριαζε, αναφωνούσε: Oh… My God! Oh… My God! Δυστυχώς, -και επειδή ήταν οι μόνες Αγγλικές λέξεις που αναφωνούσε- είχε γίνει αντιληπτός και προξενούσε κάποια θυμηδία κάθε φορά που επεκαλείτο τον Θεό στην Αγγλική.
Το σεμινάριο τελείωσε οι εκπαιδευόμενοι επέστρεψαν στις χώρες τους και η παρέα διαλύθηκε και ξεχάστηκαν μεταξύ τους. (Μέσω τρίτων μαθεύτηκε ότι ο συμπαθής κος Π/άκης μετά λίγα χρόνια παραιτήθη από την τράπεζα και έκανε δική του χρηματοοικονομική επιχείρηση). Το μόνο που έμεινε ήταν ότι κάποιοι θυμόταν κάπου-κάπου το «Oh… My God» και κάθε φορά που συναντούσαν κάποιον, που παρίστανε ότι ήξερε Αγγλικά χρησιμοποιώντας κάποιες, -πάντα τις ίδιες- Αγγλικές λέξεις για να δείξει ότι συμμετέχει - κοιταζόντουσαν και έλεγαν μεταξύ τους με νόημα: Oh… My God!... Oh… My God!
Μέχρι προχθές, που όχι απλως ξανακούσαμε για τον κο Π/άκη, αλλά έγινε διάσημος. Είναι... από τους βασικούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση των ομολόγων!...
Oh… My God! Oh… My God!
Αχ Θεούλη μου, όπως έλεγε και ο Καραγκιόζης...
ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΝΔ
(απο ...εμένα)
Λέω, μιάς και το έφτιαξα που το έφτιαξα το σκιτσάκι χτές το βράδυ για να περνάει η ώρα, γιατί να μήν το μοιραστώ και μαζί σας;
Όσοι έχετε την περιέργεια να το δείτε, πηγαίνετε στο μπλόγκ μου, τη «..σαβούρα..».
( Τα θέματα του πόστ, θα τα σχολιάσω αργότερα. )
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΧΑΛΙΜΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ» ΧΑΜΑΣ !
Για το θέμα του εμφύλιου των Παλαιστίνιων, συμφωνώ με την άποψη του limaniotis χθές, πως μάλλον είναι παιχνίδια των Ισραηλινών αυτά.
Αλλα και να ΜΗΝ είναι..
..είμαι ΠΟΛΥ καχύποπτος απέναντι στη Χαμάς !
Τους λόγους, τους έχω ήδη εξηγήσει στο μπλόγκ μου, τη «..σαβούρα..» σε πόστ με τον τίτλο του σχολίου μου εδώ, απο τις 19 Αυγούστου 2006 ήδη...
Διαβάστε το ( στο αρχείο Αυγούστου 2006 της «..σαβούρας..», προς το τέλος.. ), θα βρήτε ενδιαφέροντα ΣΤΟΙΧΕΙΑ, και... ένα «τέστ νοημοσύνης» ( ! ) για να μή σας πιάνουν κορόιδα οι άσχετοι «αναλυτές» των ΜΜΕ !
Το μόνο σκάνδαλο με το ομόλογο είναι ότι το επιστρέφουν πριν πάρουν τους τόκους του... Ήδη έχουν πάρει 4,3 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους τα ταμεία (αν και δεν έχει ακουστεί σχεδόν πουθενά) και θα μπορούσαν μέχρι τέλος του χρόνου να πάρουν άλλα 12.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά θα μπορούσαν άνετα να το πουλήσουν στο 100% της αξίας του, καθώς και για τον δεύτερο χρόνο το ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ επιτόκιο είναι 6,5%
Μου φαίνεται πολύ ύποπτο ότι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν υπέρ της αγοράς των ομολόγων τώρα φωνάζουν σκάνδαλο και από την άλλη η κυβέρνηση δεν βγαίνει να τους πει την απλή αλήθεια που έγραψα στην πρώτη παράγραφο. Εδώ παίζεται πραγματικά κάποιο παιχνίδι.
Πιθανόν είναι κόλπο η συνέχιση του "σκανδάλου" για να πολώσουν τον κόσμο προεκλογικά για να αποφύγουν 5κομματική βουλή.
Είναι γνωστό σε όλους ότι τα κανάλια μας θεωρούν και μας θέλουν χαζούς.Οπότε ένα αρκετα σοβαρό θέμα όπως αυτό το εκμεταλεύονται και κάνουν πολιτική σπέκουλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό ό,τι κατάλαβα η ιστορία έχει ως εξής:Τα ταμεία ήθελαν να βρουν έναν τρόπο να απθήκευσουν τα αποθεματικά τους για να μην χάσουν την αξία τους.Βλέπετε τα επιτοκια των καταθέσεων στις τράπεζες είναι μικρότερα του πληθωρισμού και τα λεφτά τρώνε την σάρκα τους. Ετσι ,απόφασισαν να αγοράσουν ένα ομόλογο αξίας περίπου 280.000.0000
με 240.000.000 με κάποιο τόκο 6-7% για κάποια χρόνια(δεν θυμάμαι ακριβώς).Ελά τώρα όμωως που αντί να δώσουν 240 πλήρωσαν ολόκληρο το πόσο τα 280εκ.Και εκεί άρχισε η αντίστροφη πορεία μέσω διαμεσολαβιτικών εταιριών όπως η Ακρόπολις και asset management.Επαιρνε ο κάθενας προμήθειες μέχρι να φτάσουν το ποσό στην κανονική του τιμή,240εκ..
Κάπου διάβασα ότι το ποσό το δάνεισε η deutche bank,την οποία δεν την έχει αναφέρει κανείς.
Ακουσα ότι ο Πρινιωτάκης 'εφαγε' 8εκ. με προμήθεια 3% ενώ έπρεπε να πάρει 0,3%.
Η ορθόδοξη λύση ήταν να δανειστούν από το ελληνικό δημόσιο αλλά αυτό θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τον ήδη ελειματικό και υπερχρεωμένο προΰπολογισμό.
Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος γιατί και εγώ μπερδεμένος είμαι!!!
Δεν ξέρω ποιος είναι υπευθυνος και πως έγινε η διαπλοκή και ούτε με πολυ-νοιάζει.
Νομίζω ότι είναι ένα ακόμα σημάδι σύψης του ελληνικού κομματικού κράτους που τα πάντα ρέπει να ρυθμίζονται με βάση το κόμμα και όχι με τους νόμους της αγοράς ή με τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Τρομακτικό το post του antvol για τα αίτια της διαφθοράς. Προσωπικά, θεωρώ ότι η διαφθορά δεν συμβαίνει γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι κακοί. Συμβαίνει γιατί αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα. Πρόκειται για δομική ανεπάρκεια όχι ανθρώπινη αδυναμία (απληστεία, φιλοδοξίες κτλ).
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι παρόμοιο με το σύστημα με τα φακελάκια. Αν δεν υπήρχαν, δεν θα πατάγε ούτε ένας σε δημόσιο νοσοκομείο. Τα ιδρύματα δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν καλό προσωπικό (ή και καθόλου). Το γεγονός ότι οι άνθρωποι δίνουν χρήματα για την υγεία σημαίνει ότι μπορούν και θέλουν να ξοδέψουν για καλύτερη - προνομιούχα μεταχείριση (ή την αίσθηση της). Αν κοπεί μαχαίρι με κάποιου είδους αυστηρότατη αστυνόμεύση και ρυθμίσεις θα δείτε τους μισούς γιατρούς να την κάνουν με ελαφρά. Ξαναπήγαινε μετά σε δημόσιο νοσοκομείο.
ΝΔ καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήλέτε στο ποστ στην αρχή :
"Παρακολουθώ την επικαιρότητα και δεν καταλαβαίνω τίποτα. Η εγώ γέρασα ή τα πράγματα γίνονται ακατάληπτα.
Εσείς τι έχετε καταλάβει από την ιστορία με τα ομόλογα;"
Θέλω να σας θυμίσω μια απάντηση που μου δώσατε σε παλαιότερο πόστ (Σαρκοζύ). Είπατε τότε :
"...Τουλάχιστον οι (αυθεντικοί) φιλελεύθεροι δημιουργούν πλούτο (μαζί με ανισότητα)..."
Και η ιστορία με τα ομόλογα κ. Δήμου είναι παρά ένας μηχανισμός δημιουργίας πλούτου μαζί με ανισότητα.
Αν εσείς, εγώ, ο καθένας κλπ καταλαβαίναμε απόλυτα αυτούς τους μηχανισμούς τότε θα ήταν πολύ πιο δύσκολη η εφαρμογή τους.
Ε, μην κάνουμε ζημιά και στον αυθεντικό φιλελευθερισμό !!!!!!
Λέτε επίσης πιο κάτω :
"Κάναμε και το λάδωμα σουρεαλισμό."
Γιατί ποιος δεν το έχει κάνει;
Αμερική, Ρωσία, Ιταλία κλπ. Ολόκληρη η διεθνής διπλωματία έχει μετατραπεί σε ένα διαρκές "λάδωμα". Ή μήπως ήταν πάντα έτσι....
Τι είναι οι ασύμμετρες απειλές; Τι είναι τα ανταλλάγματα; Τι είναι τα ανταποδοτικά οφέλη που δίνουν οι χώρες που παράγουν όπλα σε αυτές που τα αγοράζουν, για να προτιμηθούν;
Τι μας πείραξε λοιπόν;
Τα ομολογόκια επειδή μας βομβαρδίζουν με αυτά τα ΜΜΕ, μέχρι να βρούν να ασχοληθούν με την επόμενη μ@λ@κία;
Τώρα τα "ονόματα ανθρώπων και εταιριών περνάνε μπροστά μου σε ένα συνεχή χορό, όπου όλοι ήξεραν και όλοι δεν ήξεραν, όλοι έφαγαν και όλοι δεν έφαγαν, το ομόλογο πήγαινε από τον ένα στον άλλο σαν την μπάλα στο χάντμπολ" δεν πρέπει να σας ξενίζουν...
Εσείς ειδικά κάτι θα γνωρίζετε απο μάρκετινγκ, διαφήμιση και γενικά τρόπους προώθησης προϊόντων ....!
Genghis "Τό νά βάζει μία κοινωνία τήν πλειοψήφια πάνω από βασικά ατομικά δικαιώματα, όπως ή ιδιοκτησία"
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την δικτατορία της πλειοψηφίας είπα την γνώμη μου σε προηγούμενο σχόλιο. Για την αυθαιρεσία των οργανωμένων μειοψηφιών έχω εκφραστεί σε προηγούμενα ποστς.
Για την ιδιοκτησία πρέπει να σημειώσουμε ότι πρέπει να έχει -και αυτή στις δημοκρατίες- ορισμένα όρια και δεσμεύσεις.
Για παράδειγμα, έχω πληροφορηθεί (και δεν έχω επιβεβαιώσει αυτοπροσώπως), ότι στην Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όταν αγοράζεις διαμέρισμα η ακίνητο το αγοράζεις για 99 χρόνια. Μετά περιέρχεται στο δημόσιο συμφέρον.
Αυτό το θεωρώ δίκαιο. Δεν έχει νόημα να έχει αγοράσει ο παππούς, πριν 120 χρόνια, ένα κτίριο και να κατέχει σήμερα ο τρισέγγονος ένα μνημείο!
Τα σχόλια του Antvol, και του Pap νομίζω ότι διασαφηνίζουν πλήρως το θέμα. Ιδιαίτερα η επισήμανση του Antvol για την δομική διαφθορά, δίχνει το θέμα στις καταβολές του.
ΑπάντησηΔιαγραφή-------
Athanasia,
"Κυρίως επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν καμιά ουσιαστική δυνατότητα επαγγελματικής αξιοποίησης των διαθεσίμων τους, που προϋποθέτει: (1) επενδυτικές αποφάσεις με: (α) επίγνωση των αναγκών ρευστότητας με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά κάθε ταμείου και (β) κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων κάθε επενδυτικού προϊόντος, και (2) αποτελεσματική εποπτεία."
------
Συμφωνώ και θα πρόσθετα και καθορισμό στόχων αποδόσης κεφαλαίων, (έστω και παραμετρικών)και αξιολόγηση των διοικήσεων με γνώμονα την επίτευξη των τεθέντων στόχων. Αλλά αν είχαν τέτοιο σκοπό, δεν θα διόριζαν κομματικές διοικήσεις.
Andy,
"εμένα μ’ ενδιαφέρει ο δρόμος της αργής, αλλά τουλάχιστον σταθερής βελτίωσης της ρημάδας της γειτονιάς που μεγάλωσα.
Οπότε, αφήστε τους αφορισμούς και ρίχτε καμιά πρόταση".
Πόσο αληθινό, πόσο πικρό, και πόσο δύσκολο!
Συμφωνώ απόλυτα. Εδώ είναι ο πιο δύσκολος αγώνας. Ελπίζω να μην είναι χαμένος εκ των προτέρων. Το ελπίζω με ειλικρίνεια και κάποια ανησυχία.
"η Πανάσχημη... Που χάθηκε αυτή η ψυχή;"
Συμφωνώ και σε αυτό!
Εχει περάσει πολύς καιρός χωρίς τα -ευθύτατα- σχόλιά της. Η Θεσσαλονίκη με την καλή (κοσμοπολίτικη) έννοια!
Αx! Quelle bonheur! Μεγειά το μοντ μας (μίνι, μίντι, μάξι, μοντ, έτσι πάει...)
ΑπάντησηΔιαγραφή;)
Καλά, τα εύστοχα και δη τα χιουμοριστικά σχόλια χτες και σήμερα ήταν απολαυστικά! Οπότε τι να συμπληρώσω εγώ τώρα πλέον...
Το μόνο, να ρωτήσω κάτι ιφ αϊ μαίυ...
Θα ακούσατε το:
"Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος χαρακτήρισε επωφελές το ομόλογο για το ελληνικό Δημόσιο. «Τα Ταμεία με την αυτονομία που έχουν μπορούν να κινηθούν δικαστικά εναντίον όποιου νομίζουν ότι έβλαψε τα συμφέροντά τους. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκανε μιαν επωφελή συμφωνία για το Ελληνικό Δημόσιο. Το συγκεκριμένο δάνειο βγήκε με όφελος της τάξης των 5 εκατ. ευρώ και απ' αυτό θα διατεθούν τα μισά για τους τόκους στα Ταμεία» είπε.
Εξάλλου, σε ερώτηση αν «ανησυχεί την κυβέρνηση το ενδεχόμενο η πρωτοβουλία της να αποτελέσει προηγούμενο και για διεκδικήσεις άλλων Ταμείων», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει δικαστική διερεύνηση για άλλο θέμα. Αυτή ήταν η υπόθεση που μας απασχόλησε, λόγω των υπερβολικών προμηθειών. Αυτή ήταν η υπόθεση που καταλήγει με τον τρόπο που καταλήγει, ως προς αυτό το σκέλος, διότι η δικαστική έρευνα συνεχίζεται».
Πού είπαμε ότι αγοράζουμε τα... αυτοκλαπώμενα χειροκροτήματα και καπάκι τις ιπτάμενες τούρτες?
Βρε παιδιά, τουλάχιστον αναγνωρίστε το, κάνουν εντατικά επιδεξιότητας, έχει σκιστεί το μεταξωτό μόνο στη ραφή... Οκ, από μπροστινό ζωνάκι μέχρι πίσω στην ετικέττα, αλλά παλεύεται ακόμη το θέμα...
Είδατε όμως για να μη φτάνει το "λαδάκι"?! Νόμος της αγοράς: "Αν δε φτάνει για ΟΛΟΥΣ, κάποιος θα πιάσει τη σφυρίχτρα...".
To pull such a trick off, you have to be a pro. Pro in the sense of "leaving no traces" / "leaving no-one complaining". Σε απλά ελληνικά.
Πάντως αυτό που με διασκεδάζει (πικρά) είναι το ότι κάθε κυβέρνηση έχει τα δικά της σκάνδαλα (εργολαβικά), ενώ τα της προηγούμενης, τα οποία ποτέ δεν κλείνουν, ως δια μαγείας τα ξεχνάμε... Κάτι σε στυλ διαγωνισμός "Το χειρότερο κακό για τον τόπο".
Και το ακόμη διασκεδαστικότερο (και πικρότερο) είναι το "Δουξου, δουά!" ("Δεν ξέρω, Δεν απαντώ"), και οι backlash ερωτήσεις π.χ. "κεκλεισμένων χαρτιών" της Ακροπόλεως (όχι επί του βράχου, αλλά υπό του βρόγχου...)
Τι τα θετε όμως, εδώ έχουμε μεγαλεία στη Γαλλία, δλδ στην Ελλαδάρα μας, με σφηνοτουβλάκια θ'ασχολούμαστε τώρα?
Τς-τς-τς....
(μαδάει πάντως αυτό το ρημαδόσπιτο... μαδάει.... πάνω στην τροπική ξυλεία γμτ! Νά'ναι που λείπει όλος ο τοίχος από πίσω και μπάζει? Μπααααα....)
@dionm.,
ΑπάντησηΔιαγραφή".... αξιολόγηση των διοικήσεων με γνώμονα την επίτευξη των τεθέντων στόχων."
Συγνώμη Κύριε... πού ζείτε?!
:))))))))))))
Και πριν σας αφήσω προς το παρόν, να σας μεταφέρω τα λόγια της Zoya, μιας εκπροσώπου της Revolutionary Association of the Women Of Afghanistan (RAWA) που διάβαζα σήμερα:
ΑπάντησηΔιαγραφή"We continue our pledge to tell the truth about women in Afghanistan, even if it commands a high price. The saying goes, the silence of good people is worse than the actions of bad people".
Ναι, για άλλο πράγμα μιλάει. Ασχετο εντελώς. Για σκεφτείτε το όμως αυτό το τελευταίο, αναλογιζόμενοι το τι συμβαίνει στον δημόσιο βίο μας...
"...the silence of good people is worse than the actions of bad people".
!!!!
Ναι Αφροδίτη. Η σιωπή των καλών λέγεται «ιδιώτευση» εξ ου και ο idiot ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω αρχίσει να το νοιώθω και εγώ. Και όταν το συνειδειτοποιείς είναι πλέον πολύ αργά, γιατί αισθάνεσαι ότι προσεδαφίστηκες σε έναν αλλόκοτο καινούργιο κόσμο και δεν μπορείς πια να επιστρέψεις σε αυτόν απ’ όπου ξεκίνησες. Θα έμπαινα στον πειρασμό να πω ότι είναι τα γηρατειά, αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος αλλάζει με ταχύτητα που κανείς δεν θα μπορέσει να αντέξει στο τέλος.
ΑπάντησηΔιαγραφήantvol, pap, heinz, athanasia κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστούμε για την ενημέρωση...
Αν κατάλαβα καλά, οι περίπλοκες διαδικασίες και δυνατότητες των χρηματοοικονομικών προϊόντων δίνουν την ευκαιρία για άσκοπες και υπερβολικές μίζες και το ίδιο το δημόσιο, συμπεριφέρεται ως κοστουμαρισμένος κομπιναδόρος με λεξιλόγιο χρηματιστού.
Επίσης, αν κατάλαβα καλά, η Χαμάς είναι κάτι σαν τελευταία ελπίδα, που θα χαθεί όμως γιατί είναι αρκούντως ακραία για να το εκμεταλλεύονται όσοι (εκατέρωθεν) δεν επιθυμούν λύση του Παλαιστινιακού.
Ωραία...
Dion.M.
ΑπάντησηΔιαγραφή....ότι στην Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όταν αγοράζεις διαμέρισμα η ακίνητο το αγοράζεις για 99 χρόνια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ειναι ετσι.Απλα εχεις ΚΑΙ την δυνατοτητα να αγορασεις διαμερισμα σε ενοικιαζομενο οικοπεδο για 100 χρονια ,πιο φτηνα μεν αλλα μετα την παροδο της 100ετιας δεν σου ανηκει τιποτα σε περιπτωση που ζησεις εως τοτε χεχεχε
Γύρισα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας διάβαζα στο δρόμο.
(Αχ αυτή η τεχνολογία...)
Τελικά οι απορίες που με οδήγησαν να γράψω αυτό το ποστ δεν απαντήθηκαν - αλλά ξεκαθάρισαν.
Τώρα θα μπορούσα να κάνω πιο σαφείς ερωτήσεις.
Για το αν θα έπαιρνα σαφείς απαντήσεις, δεν είμαι βέβαιος...
Κατά ατεκμηρίωτες.. πληροφορίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔομημένο: Σάββας, “ταμίας” της Ν.Δ.(προσοχή στο άρθρο) και οι συνεργάτες του , με το αζημίωτο φυσικά! Αλλά το μεγάλο πακέτο για το κόμα, έχει έξοδα το κόμα. τι μου θυμίζει;
Παλαιστίνιοι: Χωρίς καμία ιδιαίτερη γνώση , αγώνας εξουσίας μου φαίνεται ή κάνω λάθος;
Έχω τις απαντήσεις στο μυαλό μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά όταν προσπαθώ να τις ξεστομίσω,
μοιάζουν ξανά με ερωτήσεις...
Φαύλος Κύκλος...
Γάτε,
ΑπάντησηΔιαγραφή"Για το αν θα έπαιρνα σαφείς απαντήσεις, δεν είμαι βέβαιος..."
Πως να βρεθεί σαφήνεια, εκεί όπου όλοι ζητούν ικανοποίηση;
Ποιοί θα σηκώσουν το χαλί, αφού όλοι έχουν κάτι θαμμένο από κάτω;
Κι αν κάποιος το σηκώσει, γρήγορα θα χρειαστεί ένα μεγαλύτερο!
Τιμή και δόξα σ' αυτόν που τολμά να βγάλει το φίδι από την τρύπα, και μετά σκατά στο λάκκο του. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, δε, κατέληξε να το αξίζει.
Αυτά συμβαίνουν όταν όλοι ζητούν μόνο δικαιώματα, λίγο πριν κλειστούν στο καβούκι τους.
Δεν έχει τότε κανείς παρά να αναφέρει τη λέξη "υποχρέωση" για να τους το βουλώσει κιόλας.
Εχω καταλάβει πως αυτός ο κόσμος δεν χρειάζεται να κοιτάξει ποιος είσαι, ποιος ήσουν και ποιος θα γίνεις. Δεν ενδιαφέρεται, απλώς σου δίνει αυτά, ακριβώς, που μπορείς να ζητήσεις. Δεν ακούει καν όσα νομίζεις πως θα μπορούσες να ζητήσεις αν δεν το κάνεις, και δεν θα απονείμει ούτε "δικαιοσύνη", ούτε λύτρωση, αν σε προλάβει κάποιος άλλος.
Οσο κι αν αρνούμαστε να το καταλάβουμε, ο κόσμος αυτός, παγκόσμιος και όχι παγκοσμιοποιημένος, είναι απόλυτα δημοκρατικός. Εκτός και αν η περίφημη Δημοκρατία δεν συμβαδίζει και δεν εφαρμόζεται με τη βούληση των πολλών.
Εδώ κανείς δεν γενιέται βασιλιάς, αλλά και κανείς δεν γίνεται ίσος. Εκλογές, δε, γίνονται παντού, κάθε ώρα και κάθε στιγμή.
Λυπάμαι ειλικρινά αυτούς που ακόμα χρειάζονται έναν καλύτερο κόσμο και γελάω ειρωνικά μ' εμάς που έχουμε την πολυτέλεια να ονειρευόμαστε έναν διαφορετικό.
Διότι ο κόσμος είναι, και θα παραμένει, αυτός ακριβώς που είναι. Οχι γιατί έτσι "πρέπει", αλλά επειδή αυτόν αντέχουμε, αυτόν μπορούμε να έχουμε και έτσι τον θέλουμε. Από εκεί και πέρα, όσοι έχουμε την πολυτέλεια, και το πάνω χέρι, πότε υποκρινόμαστε και πότε ονειροπολούμε...
Οπως και χτες, λοιπόν, έτσι και αύριο, κάποιοι θα βολευτούν με κάτι προσωρινό, μονιμότερο του οποίου ουδέν, κάποιοι θα πάρουν εκδίκηση, θαρρείς σαν σε παιχνίδι τυφλόμυγας, κάποιοι θα ψάξουν την ελπίδα τους σε κούφια λόγια, που θα μείνουν κούφια μέσα στην γενική απουσία υποχρεώσεων, και, φυσικά, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι να τους εκμεταλλευτούν.
Και η Γη θα συνεχίσει να γυρίζει.
Κι εδώ, κι εκεί...
Keep blowin' in the wind, having sweet dreams, and there will always be enough hurricanes...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία σχόλια reactor69. Λίγο απαισιόδοξα θα τα έλεγα. Εγώ βλέποντας πιο μακριά (προς τα πίσω) λέω ότι προχωράμε. Πολύ σιγά, με ταχύτητα σαλίγκαρου (ούτε καν χελώνας) προχωράμε.
Σκέψου πώς ήταν ο κόσμος πριν 1000 χρόνια... Ούτε ένας ελεύθερος άνθρωπος, όλοι σκλάβοι σε βασιλιάδες, αυτοκράτορες, πάπες, κατακτητές - κι αυτοί πάλι υποδουλωμένοι σε δεισιδαιμονίες και φοβίες... Φτώχεια , πείνα, κρύο-καύσων, επιδημίες...
ΝΔ. "Εγώ βλέποντας πιο μακριά (προς τα πίσω) λέω ότι προχωράμε".
ΑπάντησηΔιαγραφή------------
Μακάρι να ήμουν και εγώ αισιόδοξος.
Επειδή η σχετική κίνηση, έχει ιδιαίτερη σημασία, σχετικά με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες προχωράμε η οπισθοχωρούμε;
Και όχι μόνο οικονομικά αλλά πολιτιστικά κυρίως.
Η γνώμη μου είναι ότι η καθημερινότητα επιδεινώνεται στην χώρα μας. (Και η καθημερινότητα είναι σημαντικότερος δείκτης από το πόσα εξοχικά έχουμε και τον τραπεζικό λογαριασμό μας).
Επίσης η διαφορά (το άνοιγμα της ψαλίδας όπως λένε) σε επίπεδο ζωής, συγκρινόμενοι με Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, (ας αφήσουμε την Γερμανία) έχει μειωθεί η αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια;
Πριν από 45 η και 50 χρόνια, υπήρχε Χατζηδάκης, Θεοδωράκης, νέο κύμα. Τώρα τι;
Νομίζω ότι άξιζε καλύτερη μοίρα σε αυτόν τον τόπο από αυτήν που του επεφύλλαξαν οι οδηγοί και οι ηγέτες του.
Μακάρι να κάνω λάθος.
Για τις ποινές στο Πάντειο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απύθμενη η υποκρισία όσων στο όνομα δήθεν της δικαιοσύνης κατακρίνουν το δικαστήριο για υπερβολική αυστηρότητα στην επιβολή ποινών στους Πρυτάνεις στο σκάνδαλο της Παντείου. Τα δικαστήρια τον τελευταίο καιρό και κυρίως μετά την αποκάλυψη του παραδικαστικού κυκλώματος εκδίδουν πολύ αυστηρές αποφάσεις από φόβο μην κατηγορηθούν ότι άφησαν κάποιον εγκληματία ατιμώρητο, όπως έκανε το παραδικαστικό. Όμως οι εφημερίδες του ΠΑΣΟΚ όπως και διάφοροι διανοούμενοι και διανοουμενίζοντες βλέπουν μόνο τους "δικούς τους" κατάδικους και δεν μιλάνε για το συνολικό πρόβλημα. Προσωποποιούν ένα θέμα που είναι πολύ ευρύτερο. Τα κίνητρά τους είναι δύο προελεύσεων. 1. Οι κατάδικοι πρυτάνεις είχαν πολλούς φίλους και συνεργάτες, οι οποίοι βγαίνουν τώρα να τους υπερασπιστούν. Ήταν ισχυρά πρόσωπα με τεράστιες προσβάσεις στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. 2. Ακολουθούν άλλες δίκες ΠΑΣΟΚτζήδων, όπως η δίκη της ΔΕΚΑ και προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα για να μην "πέσουν" μεγάλες ποινές.
Πραγματικά μου προκαλεί απέχθεια ο λόγος υποστήριξης των Πρυτάνεων, αφενός γιατί πρόκειται μόνο για τους ισχυρούς που υφίστανται την αυστηρότητα της δικαιοσύνης, ενώ για τους ανίσχυρους δεν μιλά κανείς και αφετέρου γιατί κανείς από τους "υπερασπιστές" των Πρυτάνεων δεν αναφέρει ότι πρόκειται για μοναδικό στα διεθνή χρονικά εγκλημα. Ψάξτε στο διαδίκτυο και θα δείτε ότι στις άλλες αναπτυγμένες χώρες οι αιτίες φυλάκισης καθηγητών πανεπιστημίου δεν έχουν να κάνουν με κατάχρηση, αλλά με επίτηδες ψευδή αποτελέσματα ερευνών. Διαφορά επιπέδου... Εδώ κοινοί καταχραστές του δημοσίου χρήματος ... στην εσπερία δόλιοι επιστήμονες.
Άλλωστε εδώ είναι λίγο δύσκολο να κατηγορηθεί καθηγητής για τα αποτελέσματα των ερευνών του, μια και έρευνα κάνουν ελάχιστοι. Οι περισσότεροι, στις κοινωνικές επιστήμες, αναλώνονται σε κάτι γελοίες μελέτες, που τις κάνουν από το σπίτι τους με ήδη υπάρχοντα στοιχεία που παίρνουν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, δηλαδή αναξιόπιστα στοιχεία.
komix said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τις ποινές στο Πάντειο.
-------------------------
α) Θα περιμένω να δω την καθαρογραμμένη απόφαση - γιατί από την δίκη μοιάζει να μην τεκμηριώθηκε ότι οι πρυτάνεις καταχράστηκαν χρήματα - απλώς ότι τυπικά είναι υπεύθυνοι για ότι έγινε επί πρυτανείας τους.
β) το ότι η έφεση δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα σκληρό - όταν μάλιστα ο Μεταξόπουλος είναι βαριά άρρωστος
γ) και αν ακόμα αποδειχθεί η ενοχή - οι ποινές παραμένουν ασύμμετρες προς το αδίκημα. Αν η κατάχρηση τιμωρείται με τρις ισόβια - πώς θα τιμωρείται η δολοφονία;
Πωπω ποσο νοιαζεστε για τον
ΑπάντησηΔιαγραφήτον Μεταξοπουλο!
Ειναι και αρρωστουλι το καυμενο!
Aληθεια, γιατι δεν πηγατε μαρτυρας υπερασπισης;
Αν τα δέκα χιλιάδες ληστεία μιας τράπεζας τιμωρείται με 10 χρόνια (το ελάχιστο), πόσο πιάνει μία φεράρι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρίμα. Είχα κάποια εκτίμηση.
Της φεράρις.
Γάτε δεν έχεις άδικο, αλλά τότε δεν υπήρχαν μέτρα σύγκρισης ανάλογα με τα σημερινά. Εμείς βλέποντάς τα στην τηλεόραση, ή οπουδήποτε αλλού, νομίζουμε πως θα έπρεπε και να τα έχουμε. Από το "αμερικανικό όνειρο" μέχρι το κοινωνικό κράτος των Σκανδιναβών και πάει λέγοντας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ξέρω πως ακούστηκα απαισιόδοξος, αλλά το ποτήρι πάντα προσπαθώ να το μετρώ σε λίτρα.
Dion.m, πάντα έτσι δεν είμασταν, ή του ύψους ή του βάθους;
Για τις ποινές στο Πάντειο..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπεσαν στα μαλακά. Έπρεπε να τους κρεμάγανε στην είσοδο του Παντείου.
Για να μην ξεχνούν οι επόμενες γενιές.!!
Εσείς ΝΔ λέτε στο ποστ :
"Χρόνια έχω πια εθιστεί στην διαφθορά, τις μίζες, τα λαδώματα, τα φακελλάκια, τα γρηγορόσημα, τα μπαξίσια και τις αρπαχτές."
Πως μπορεί να σπάσει αυτή η κατάσταση; Με ευχολόγια, με διαδηλώσεις συνταξιούχων, με τί;
Μάλλον μόνο με ένα μη αναμενόμενο μπάμ!
Οπως αυτό στο Πάντειο.
Αλλο ότι δεν θα έχει συνέχεια.
Διότι και η δικαιοσύνη είναι πουλημένη και έχει τις δικές της σκοπιμότητες. Κοιτάξτε τι όμορφα αποφασίζουν για τους μισθούς και τα αναδρομικά τους οι τύποι. Είναι δύναμη. Κατα τα άλλα ανεξάρτητη και πρέπει να της έχουμε εμπιστοσύνη..
Χα.χα,...
Εντάξει μπορεί νάναι αυστηρές οι ποινές. Ε, καί; Τι σημαίνει μια ελαφρύτερη ποινή; Κάτι σαν ολίγον έγγυος; Η μήπως πρέπει να ξαναβγεί ο κλέφτης στην κυκλοφορία μετανοημένος και να σκουπίσει τον ιδρώτα του λέγοντας αμάν ευτυχώς τι θα έχανα!
Και τι σημαίνει είναι ασθενής ο τάδε κλέφτης; Αν είναι έτσι να περιμένουμε ένα γερό κρυολόγημα και μετά χτυπάμε καμιά τράπεζα!!!!
Εσείς κλέβετε ή εργαστήκατε για να έχετε ότι έχετε;
Χμ, για δείτε εδώ - δεν ξέρω αν βοηθάει, εμένα πάντως με βοήθησε.
ΑπάντησηΔιαγραφήυ.γ.: Για το μεσανατολικό.