Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2016

Θίασος Ποικιλιών


Για πολλά μπορούμε να κατηγορούμε και να ψέγουμε την Πρώτη Φορά Αριστερά – αλλά όχι για την έλλειψη ψυχαγωγικής δραστηριότητας.

Βέβαια αυτή η διασκέδαση μας κόστισε πολύ ακριβά. Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαμε να μισθώσουμε τις υπηρεσίες των πιο ακριβών κωμικών, κλόουν και μίμων της υφηλίου – και πάλι θα μας περίσσευαν για επιδόματα και συντάξεις.

Πέστε μου όμως ποιοι ηθοποιοί θα μπορούσαν να προσφέρουν σόου ίσης αξίας με τις επιδόσεις της ΠΦΑ από τον Γενάρη του 15 μέχρι σήμερα; Ποιοι θίασοι του δικού μας θεάτρου σκιών ή της Ιταλικής Commedia dell' Arte έχουν τόση ποικιλία σε φιγούρες;

Υπενθυμίζω τα ονόματα των πρωταγωνιστών: Γιάνης Βαρουφάκης (ο πολυμήχανος παρδαλός Αρλεκίνος), Ζωή Κωνσταντόπουλου (η Μέγαιρα στο Μέγαρο), Προκόπης (ο μοναδικός ρολίστας όλων των ρόλων) ο Κλαίων κωμικοτραγικός Σπίρτζης, ο γενναίος μπουφόνος Δρίτσας μετά της κυρίας του, ο σεμνός Πιερρότος Τσακαλώτος, και πάνω από όλους ο Πάνος, ο αγέρωχος «Il Capitano». Στην δεύτερη σύνθεση θιάσου ήρθαν να προστεθούν  ο άγριος των Λευκών Ορέων Braggadocio Πολλάκης, ο ταλαντούχος τραγωδός Πελλεγρίνης, και στην τρίτη μια επαγγελματίας (επιτέλους) ηθοποιός η Λυδία Κονιόρδου και το κερασάκι στην τούρτα – ο μονίμως απροσδόκητος Ζουράρις.

Ο τελευταίος αυτός αξίζει να μας απασχολήσει περισσότερο.

Ευφυής και πολυμήχανος με μεγάλη γλωσσοπλαστική δεινότητα, έχει μετέλθει πολλά επαγγέλματα εκτός από αυτό με το οποίο συστήθηκε στην Ελληνική κοινωνία όταν γύρισε από την Γαλλία.

Για χρόνια ήταν ελληνορθόδοξος εθνικιστής-κομμουνιστής (πριν από την Λιάνα Κανέλλη είχε εφεύρει τον αντιφατικό αυτό συνδυασμό) μέχρι που έφτασε να γίνει σκέτος εθνικιστής-εθνικιστής (συνεργαζόμενος με τον ύπατο αρχι-εθνικιστή μας Πάνο Καμμένο).

Στην δεκαετία του 80 ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές μας έφερναν συχνά αντιμέτωπους θεωρώντας εκείνον εκπρόσωπο των εθνοκεντρικών και εμένα των «ευρωλιγούρηδων» (δικός του ο όρος). Έπαψα να πηγαίνω όταν βαρέθηκα να ακούω την επανάληψη των κλασικών επιχειρημάτων του για την μοναδικότητα των Ελλήνων. (Π. χ. το ότι μόνον εμείς έχουμε «κύκλιους χορούς», όταν όλη η Ευρώπη είναι γεμάτη από δαύτους. Γαλλιστί: Ronde, Γερμανιστί: Reigen).

Ένα καιρό βρεθήκαμε να γράφουμε σε κοντινές σελίδες  στους 4Τ (όταν ο Κώστας Καβαθάς θέλησε να μεταλλάξει το περιοδικό σε πολιτιστικό έντυπο, έχοντας βαρεθεί, όπως έγραψε «να ασχολείται με λαμαρίνες και μπουλόνια». Αγνοώντας ότι «ο Βούδας κατοικεί και μέσα στο μοτέρ», όπως έγραψε ο μέγας Robert Pirsig). H ατμόσφαιρα του περιοδικού είχε γίνει πολύ εθνικιστική και γι αυτό το ‘96 μετακόμισα τις τεχνολογικές μου ανησυχίες στο ουδέτερο RAM με το οποίο διατηρούσα ήδη παράλληλη σχέση από το ’94.


Δεν ξέρω αν πολιτικά και οικονομικά θα επιβιώσουμε, αλλά προβλέπω ότι ψυχαγωγικά θα περάσουμε καλά. Η παρουσία τόσων αστέρων με επικεφαλής τον Κώστα Ζουράρι, το εγγυάται. Στην ανάγκη θα καθίσει στο πιάνο και θα βυθιστούμε τραγουδώντας.

132 σχόλια:

  1. Μέχρι στιγμής τον Ζουράρι νόμιζα πως τον πληρώναμε για το λογίδριο που από στηθους εξεφώνησε στη Βουλή με τις Θουκιδίδειες και άλλες αποστροφές.
    Τωρα καιρός να τον δούμε και σε ρόλο επί της Παιδείας "τον κύριο καθηγητή". Θα είναι άραγε αξιος ο μισθός του;
    Ελπίζω να μην την βγαλει στο πιάνο με αντάρτικα.
    Αν είναι όμως να γενεί ας μας παίζει τίποτα σε παριζιάνικο καν καν της Μονμάρτρης να γελάσει και τ' αχείλι μας.
    Ο θίασος FTL [First Time Left] άλλαξε μερικά απο τα μέλη το ρεπερτόριο όμως θα παραμείνει το ίδιο. Ο Καμμένος πατά γερά τη μπάλλα προώθησε πολα μέλη σε καίριες θέσεις - το μίγμα από αστείο καθίσταται επικίνδυνο.

    ΥΓ. ωραίοι οι τίτλοι των ηθοποιών/ιπποτών που έδωσες Νίκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βούδας ζωολογικώς ήταν αγράμματος. Και όταν ο Πολλάκης έμαθε κάτι ζωολογικό και απευθύνθηκε στο Βούδα, με το δάσκαλε τι να κάνω με το μάθημα μου, ο Βούδας πρότεινε να μην έχει απορίες και να κάνει αυτό που ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν όλο το πολιτικό προσωπικό είναι δωσιλογικό και ο δωσίλογος Σαμαράς δεν περνάει τον "κόφτη" για να μην προκαλέσει επανάσταση παραπέμποντας την βρώμικη δουλειά στην δωσιλογική Αριστερά ώστε να μας φυσήξουν το ψεύδος ότι έτσι είναι η νομική και πολιτική τάξη της επιστήμης (μικροσκόπια, νευροπάθειες, κύκλοτρα) και ότι έρχεται κάποια κυριακάτικη ελπίδα για τον κούλη, με τι ακριβώς διασκεδάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ο Ζουράρις έκανε κακή μετάφραση του όρου square dances (τετράγωνοι χωροί!).

      Για δες που θα συμφωνήσω με το σχόλιο του Φιλόχαρου Θεού. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τα ονόματα Μπαλτάκος, Πολύδωρας, Προκόπης (π.Π, δηλ. προ προεδρίας), Λιάπης, Βουλγαράκης και τάλλα παιδιά. Το τσίρκο συνεχίζει την παράσταση, οι κλόουν άλλαξαν, γέλα παλιάτσο γέλα.

      Βύρων vs Ζουράρις. Ο πρώτος βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Ο δεύτερος υπερασπίστηκε την τιμή ενός χωριού στην Κρήτη.

      Διαγραφή
    2. Αν χαρακτηρίζεις τον Σαμαρά δωσίλογο επειδή εξ' αιτίας του χάσαμε το μη-θέμα του Μακεδονικού θα συμφωνήσω μαζί σου, σαν Πρωθυπουργός μάλλον περνάει τη βάση μιας και έβαλε σε κάποια τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας, γράφω σε κάποια επειδή και αυτός χρησιμοποίησε διάφορα κολπάκια...

      Διαγραφή
    3. Το μεγάλο αμάρτημα του Σαμαρά είναι ότι αυτός ξεκίνησε την δαιμονοποίηση του Μνημονίου και τον Αντι-μνημονιακό αγώνα. Αντί να βάλει πλάτη όπως έκανε η αντιπολίτευση στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία - μας διαίρεσε. Αν είχε συνεργαστεί με τον Παπανδρέου θα είχαμε βγει εδώ και τρία χρόνια.

      Διαγραφή
    4. Το μεγαλο του αμαρτημα ειναι οτι εκανε την ΝΔ απο κεντροδεξιο κοινωνικα φιλελευθερο κομμα σε παραρτημα του CDU / CSU στην Ελλαδα. Αυτο εκανε την ΝΔ πολυ πιπ συντηρητικη, οικονομικα και κοινωνικα,μετακινωντας το πολιτικο κεντρο βαρους (ολοκληρης της πολιτικης ζωης) προς τα δεξια.

      Με αυτο το σκεπτικο η ΝΔ του Σαμαρα ειναι εν μερει υπευθυνη για την ανοδο των ακροδεξιων κομμαυων οπως η ΧΑ αλλα και αλλων μορφωματων.

      Το αλλο μισο της ευθυνης ειναι σε καποιους ανεγκεφαλους της αριστερας που αρεσκονται να προκαλουν και να προσβαλλουν τον Ελληνικο Λαο με τις ανοητες δηλωσεις τους.(π.χ. Φιλης για τους Ποντιους)

      Η αληθεια ειναι παντως οτι ο Σαμαρας εβαλε Ταξη. Και επισης η αληθεια ειναι οτι επρεπε να εχει Στηρηξει τον Παπανδρεου τοτε.

      Αυτα τα λιγα απο εμενα.

      Γ. Μαραγκοπουλος

      Διαγραφή
    5. Δεν συμφωνώ μαζί σας ότι ο Σαμαράς ευθύνεται για την άνοδο των νεοναζί, προφανώς και δεξί του χέρι ήταν ο Μπαλτάκος αλλά ο Πρόεδρος τη ΝΔ που συνέβαλε στην άνοδο της ήταν ο Κώστας Καραμανλής που είχε άριστες σχέσεις με τον Χριστόδουλο!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίο το κείμενο και καταπληκτικές οι φωτογραφίες. Τι άλλο να προσθέσω;
    Μόνο ένα πλεονέκτημα! Όταν μία ιδεοληπτική κυβέρνηση αποτελείται από καραγκιόζηδες, χάνει αρκετούς βαθμούς επικινδυνότητος, επειδή το γέλιο είναι καταλυτικός παράγων. Με Πολλάκη και Ζουράρι, και όλον τον θίασο επί σκηνής θα διασκεδάσουμε.
    "Θα γελάσουμε, θα φάμε και θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε"!
    Να δούμε πως θα ξυπνήσουμε μετά... Αυτό είναι ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν οι δωσίλογοι φονιάδες είναι "ιδεοληπτικοί", για πες μου, εσύ τι είσαι;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Δωσίλογος οπωσδήποτε αλλά τι δωσίλογος. Κάποιος χαμηλής αξιοπρέπειας ακόλουθος των φιλοσόφων που εννοεί την τυφλότητα και την βαρβαρότητα ωσάν φυσιολογικές λειτουργίες και σαν την πιο αποτελεσματική μέθοδο διερμηνείας της ζωής, ένα κβαντικό μελέτημα του νου που φτύνει σφαίρες; Τις μαζικές εκτελέσεις σαν φιλοσοφικές προσεγγίσεις της επιστήμης; Πώς γίνεται η δωσιλογική επιστήμη του ολέθρου. Πες.

      Διαγραφή
  5. Ο Ζουράρις (και η Κανέλλη) αποτελούν ζωντανές αποδείξεις οτι υπάρχουν πολλές κατηγορίες ευφυΐας. Το οτι έχουν γλωσσικές ικανότητες δεν τους εμποδίζει παράλληλα να στερούνται κάθε λογικής σκέψης. Ειναι γραμματιζούμενοι ηλίθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιά ιστορία. Αρκεί να θυμηθούμε τον Γκέμπελς (δεν υπονοώ σχέση με τους Ζουράρι και Κανέλλη).

      Διαγραφή
    2. Δεν ομιλεί εκ του τάφου. Όμως ο υπουργός Ζουράρις σκέπτεται λογικά και αποκαλύπτει ότι ο ίδιος του είναι ένας κατοχικός υπουργός. Όχι ηλίθιος. Ένας γραφειοκράτης υπάλληλος της κατακτήτριας Ε.Ε. Γιατί θα ήταν καλύτερο να μας αποσιωπήσει την αλήθεια;

      Διαγραφή
    3. Είδατε; Το σόου άρχισε. Ο Ζουράρις νιώθει υπουργός σε κατοχική κυβέρνηση και ετοιμάζεται να κάνει αντίσταση - επικαλούμενος τον Άρη Βελουχιώτη.

      Έ, ρε τι έχουμε να ακουσουμε ακόμα...

      Διαγραφή
    4. Αν το είπε κι αυτό ο Κώστας
      τρεχω απο αυριο να βρω καραγκιοζοκατασκευαστή
      να μου ετοιμάσει ΑΜΕΣΩΣ φιγουρα του Ζουράρι.
      "Ο Ζουραρις-υπουργός" με γένι και χαντζαρες αλα Αρη Βελουχιώτη
      Κάθε βραδυ θα παιζουμε μικρες παραστάσεις όλη η οικογένεια στο σαλόνι του σπιτιου με αποσπασματα από τα βιβλία του "Στο σάμαλι ή Αχειροποίητος" και "Μισγάγγεια απερινόητη"...
      Μουσική τί άλλο; Πάνος Τζαβέλλας στο "έντιμε άνθρωπε κυρ Παντελη σκουλίκι άχρηστο σ' αυτή τη γή".

      Ζήτω η υπό απελευθέρωση Ελλάς!

      Διαγραφή
  6. Πληροφορίες για τις φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέκειται για αυθεντικούς Τούρκικους Καραγκιόζηδες ζωγραφισμένους σε διάφανο δέρμα, αγορασμένους στο Καπαλί Τσαρσί της Πόλης και φωτογραφημένους στο παράθυρο του σπιτιού (στο βάθος κήπος) ή σε φωτεινό κουτί διαφανειών (η μονή φιγούρα).

      Διαγραφή
    2. Εκείνος που είχε κρυφτεί στον τοίχο, βρέθηκε; (Από παλαιότερη περίοδο του doncat)

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς όχι - έχει πέσει μέσα στο διάστημα που μπαίνει το συρτό παράθυρο και μόνο αν γκρεμίσουμε τον τοίχο θα τον βρούμε (ποιος ξέρει σε τι κατάσταση... Άρα μένει στην κρυψώνα του.

      Διαγραφή
    4. Φωνάξτε τη Λυδια να το σκανάρει μήπως πονάει πουθενά το έρμο [ποιός ξέρει σε τι άβολη θεση θα κάθεται τόσον καιρό εκεί πεσμένο...] και μήπως σας δώσει καμιά λυση ή μήπως και το ξετρυπώσει ακόμα!

      Διαγραφή
    5. Να τσεκάρει και το φενγκ σούι του σπιτιού, μήπως ευθύνεται για τα προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούν από καιρού εις καιρόν το Νίκο Δήμου…

      Διαγραφή
  7. Παλιά- πριν από χρόνια- είχα γράψει ένα κείμενο: της καλύτερης κωμωδίας, πρότεινα και Όσκαρ για τον καθένα τους ξεχωριστά.

    Δεν μπόρεσα να το βρω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. ωχ Παναγία μου!
      Που το βρήκες γλυκέ μου άνθρωπε αυτό;
      Τελικα όλοι οι σαλεμένοι εκεί μέσα έχουν μαζωχτεί. Φωλιά έχουν κάνει.
      Θα αρχίσει τώρα να τη απασχολεί και ο Πολλάκης στο Υπουργείο Υγείας. Θα ξεμπερδέψουμε με μιας απο Μαγνητικες & Αξονικες Τομογραφιες ή σπινθηρογραφήματα. Ξέρεις τι ελάφρυνση της δαπάνης στα εργαστηρικά θα προκύψει; Mη σου πω κι ότι θα χασουν τη δουλειά τους φυσιουθεραπευτες, φυσίατροι , ορθοπεδικοι και λοιποι άχρηστοι μαζί με τα λογής διαγνωστικά άχρηστα ιδιωτικά εργαστήρια...
      Περιμενω πως και πως να μας φέρουν και τους καρκινοκτόνους σκορπιούς απο την Κουβα και τους περίφημους ξυπόλητους γιατρους της Κίνας...'Οι ελιές δεν θα κλαδεύονται πια. Θα απαγορευτεί δια ροπάλου.
      Ολοι οι ασθενείς απο τον δεκέμβρη μεχρι το φλεβάρη θα μεταβαίνουν στους ελαιώνες με ειδικά ναυλωμένα πουλμαν του ΙΚΑ και θα μασουλανε τα κλαδιά των δέντρων περιφερικώς με τέχνη (το επίσης θεραπευτικό ελαιόζουμο κατ' ευθείαν από την πηγή).

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς. Διαβάζεις τη σάτιρα του Νίκου Δήμου, λες «έβαλε τα δυνατά του και τα είπε όλα», να όμως που η πραγματικότητα τον ξεπερνά άκοπα.

      Διαγραφή
  9. Αληθινή Ιστορία, ενδεχομένως παραποιημένη ως προς τους διαλόγους γιατί δεν ήμουν εκεί. Παρ' όλα αυτά πολύ γνωστή και 100% αληθινή.

    Είμαστε κάπου στη δεκαετία του '80. Ο Κορνήλιος Καστοριάδης δίνει κάποια ομιλία στη Βικελαία Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρώτη πρώτη σειρά, το παιδί θαύμα της Κρήτης, ο Ζουράρις, για να επιδείξει και να καταδείξει την προνομιακή σχέση που είχε χτίσει με το μεγάλο δάσκαλο στα χρόνια του στη Γαλλία.

    Η πρώτη ερώτηση του Ζουράρι προς τον Καστοριάδη μένει, προς έκπληξη όλων αναπάντητη. Στη συνέχεια το ίδιο αναπάντητη μένει η δεύτερη και το ίδιο και η τρίτη !! Ο Καστοριάδης αγνοεί επιδεικτικά το Ζουράρι σε όλες του τις ερωτήσεις. Τελικά ο Ζουράρις ξεσπά.

    - "Κύριε καθηγητά, δεν ξέρω αν με θυμάστε, ήμουν μαθητής σας στο Παρίσι."

    - "Μα σας αγνοώ, ακριβώς επειδή σας θυμάμαι."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ να είστε καλά. Καιρό είχα να γελάσω έτσι.
    Σε ρόλο Κωστή Μπαστιά να κάνετε κάστινγκ στη λυρική μοιράζοντας ρόλους. Αλλά, τι άλλο να κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Ζουράρις είχε εκστομίσει πρόσφατα την φράση «μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος». Τέτοιο υποσύστημα βέβαια δεν υπάρχει (στεατοπυγικού - στέαρ: λίπος, πυγή: οπίσθια - χοντροκώλικο υποσύστημα;) και ούτε τα μέζεα των ανδρών τοποθετούνται πάνω στα λιπαρά τους οπίσθια. Αντιλαμβάνεται αρχαία Ελληνικά ο συγκεκριμένος κύριος ή απλά αναπαράγει για λόγους εντυπωσιασμού φράσεις που έχει απομνημονεύσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε καν απομνημονεύσει. Κατασκευάζει μόνος του λέξεις με την βοήθεια λεξικών... όλα γίνονται για ένα σκοπό: τον εντυπωσιασμό.

      Διαγραφή
    2. Λετε ότι θελεετε εσείς.
      Σας έχω είδηση:
      Tωρα που μνημονευσε τον Άρη Βελουχιώτη μαθαίνω ότι κατευθύνεται με το στρατό του προς την ...κρεμαστή γεφυρα Ρίο-Αντίριο.
      Θα τη ρίξει με εκατονταδες κιλα δυναμίτη -θα τη σωριάσει χαμου σαν χαρτινη- για να μην περνουν οι κατοχικες δυναμεις προς Νότον ώστε να τους κοψει την τροφοδοσία.
      Γνωρίζετε βέβαια ότι οι άθλιοι αυτοί[οι κατοχείς μας] πάνε και παίζουν καθε τρεις και λίγο γκολφ στο Kosta Navarino.

      Διαγραφή
  12. Τι να πρωτοπεί κανείς γι' αυτόν τον "θίασο" (άραγε "ο θίασος" του αριστερού Αγγελόπουλου ήθελε να μας μιλήσει αλληγορικά και για τον θίασο Τσίπρα;) που μας κυβερνά(;;;)...

    Χ. Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αδικείται πολύ τον κύριο Ζουράρι, όσον αφορά τα κομματικά του πριν τους ΑνΕλ ήταν μέλος του Δικτύου 21 του Αντώνη Σαμαρά, και στην ενοποίηση Δήμων την Ελλάδας πριν τον Καλλικράτη υποστήριζε τους πλούσιους παραλιακούς Δήμους της Κρήτης που δεν ήθελαν να ενωθούν με τους φτωχότερους βουνίσιους, φαίνεται τότε δεν ήταν "Αριστερός", όσον αφορά τη κυρία Λυδία Κονιόρδου, ξεχάσατε ότι ένα φεγγάρι ήταν Υπουργός ο κύριος Χαϊκάλης που έχει πτυχίο αστρολογίας; Το πως ένας φανατικός Χριστιανός είναι πτυχιούχος αστρολογίας με ξεπερνάει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Σύγχρονη Αστρολογία δεν ανήκει στις αιρέσεις και δεν διαδίδει πλάνες. Απλώς εκφράζει βιολογικά και βιολογικότερα την τελειοτέρα και γνησιοτέρα επιστημονική μέθοδο που δημιουργήθηκε και κατακτήθηκε από το είδος μας (animalia, eumetazoa, bilateria, deuterostomia, chordata, craniata, vertebrata, gnathostomata, euteleostomi, sarcopterygii, tetrapoda, amniota, synapsida, mammalia, theria, eutheria, primates, haplorrhini, similiformes, catarrhini, hominoidea, hominidae, homo, homo sapiens) για να ερμηνεύσει τα φυσικά και χημικά φαινόμενα.

      Διαγραφή
    2. Η Σύγχρονη Αστρολογία είναι εξίσου απάτη με την παλιά.

      Διαγραφή
    3. Με κάλυψε ο οικοδεσπότης και μιας και δεν έχω σχέση μαζί της, θέλω να πιστεύω ότι είμαι ορθολογιστής δεν απαντήσατε στην ουσία του σχόλιου μου: η Εκκλησία τη καταδικάζει και ο Χαϊκάλης είναι μέλος κόμματος που είναι φανατικοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι!!!

      Διαγραφή
  14. Είναι, λέει, σε... κυβέρνηση υπό κατοχήν!

    Κατοχική, δηλαδή, κυβέρνηση!!!

    Δεν το ξέρουν, αλλά έχουν πολύ... χιούμορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι η κυβέρνηση κατοχική...τότε...είναι και ο τηλεπαρουσιαστής κατοχικός και ο δάσκαλος επίσης είναι κατοχικός δάσκαλος...και άρα μάλλον θα τελειώνουμε με την κατοχική Ελλάδα των κυβερνητών, τηλεπαρουσιαστών και των κατοχικών διδασκάλων...

      Διαγραφή
  15. Σύντροφοι, κρατήστε και μία θέση για τον Αντώνη Κοτσακά. Τέτοια ταλέντα δεν πρέπει να χαραμίζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Δήμου, μπορεί να έχετε εν μέρει δίκιο με την κριτική σας σε κάποια πρόσωπα και καταστάσεις.( Δεν μπορώ να το κρίνω από μακριά, μη παρακολουθώντας τα γεγονότα στην Ελλάδα με μεγάλη προσοχή.) Για παράδειγμα, οπωσδήποτε συμφωνώ μαζί σας, όταν επικρίνετε κάθε είδους εθνικιστές (αρκεί να συμφωνούμε και για το περιεχόμενο του όρου).

    Παρ’ όλα αυτά, όμως, ένα πράγμα είναι φανερό: η αποστροφή σας (τη λέξη "μίσος" σίγουρα δεν θα τη δεχόσασταν) για οτιδήποτε αριστερό (ή για ό,τι εσείς θεωρείτε αριστερό ή και μάλιστα "ουσιαστικά κομμουνιστικό" όπως χαρακτηρίσατε πρόσφατα την κυβέρνηση).

    Δεν το παρατηρώ για πρώτη φορά. Έχετε δείξει αυτή τη στάση σας αρκετές φορές πια, και τον τελευταίο καιρό ίσως πιο έντονα από παλιότερα (μάλλον λόγω της συγκεκριμένης κυβέρνησης).

    Προσωπικά, κατά κάποιον τρόπο χαίρομαι γι’ αυτό. Διότι έτσι μας δείχνετε αυτό που προφανώς είναι ο αληθινός εαυτός σας ή (ας το πούμε λίγο πιο ήπια) ένα πολύ σημαντικό, βασικό μέρος του εαυτού σας.

    Ο ανθρωπισμός σας, η ανοχή, η ευγένειά σας, ο σεβασμός σας για τον άλλον (δηλαδή για τις πεποιθήσεις του) συνήθως τελειώνουν πολύ γρήγορα, όταν αντιμετωπίζετε "αριστερές" ιδέες και τους εκπροσώπους τους. (Κάποιες εξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν, όπως ο Βασίλης Ραφαηλίδης για τον οποίο λέτε πως "ήταν έντιμος και οξυδερκής").

    Για πρώτη φορά το συνειδητοποίησα πριν από μερικά χρόνια με αφορμή ένα πολύ περιφρονητικό σχόλιό σας για τον μεγάλο ισπανό συγγραφέα και φιλόσοφο Heleno Saña. (Έστω και αν τότε – απ’ ό,τι θυμάμαι – η αγανάκτησή σας είχε να κάνει κυρίως με τη δριμύτατη κριτική τού Saña στη Γερμανία.)

    Ή ας πάρουμε τον Βαρουφάκη:
    Έναν "πολυμήχανο παρδαλό Αρλεκίνο" τον αποκαλείτε στην παραπάνω ανάρτηση υιοθετώντας πιστά τα ηλίθια κλισέ των περισσότερων Ευρωπαίων πολιτικών και δημοσιογράφων για έναν άνθρωπο ο οποίος πιθανότατα τους ξεπερνά – τόσο πνευματικά όσο και ηθικά. (Και για αυτό τον λόγο τον μισούν.)

    Πριν από μερικούς μήνες σχολιάσατε το γνωστό ντοκιμαντέρ που κάνει κριτική στην Τρόικα ("Macht ohne Kontrolle") ως εξής: "Το χειρότερο: παίρνει τον Βαρουφάκη στα σοβαρά!"

    Όπως είπα: Κατά κάποιον τρόπο είναι χρήσιμα τέτοια αποκαλυπτικά σχόλια γιατί μας βοηθούν να σας γνωρίσουμε πολύ καλύτερα. Από την άλλη πλευρά, όμως, αναρωτιέμαι:

    Τι έπαρση (ή μάλλον πάλι: τι αποστροφή για έναν άνθρωπο) κρύβεται πίσω από ένα τέτοιου είδους σχόλιο; Έπρεπε να μην τον πάρουν στα σοβαρά! Έτσι απλά. Πόσο έχετε ασχοληθεί με τις οικονομικές θεωρίες και ιδέες του Βαρουφάκη; Ποια από τα βιβλία του έχετε διαβάσει (έστω το "Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία"); Και το σημαντικότερο: Ποιες απο τις θέσεις που διατυπώνει καταφέρατε να τις αναιρέσετε ή τουλάχιστον να τους ασκήσετε ουσιαστική κριτική; Ας μας δείξετε τα σχετικά αποτελέσματα και συμπεράσματά σας – και ύστερα να δούμε αν είστε ο αρμόδιος να μιλάτε με τόσο απαξιωτικό τρόπο για τον "Αρλεκίνο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για πολιτικούς, για δημόσια πρόσωπα και τη συμπεριφορά τους (δεκάδες ψεύδη, φτηνός λαϊκισμός, απίστευτοι παραλογισμοί, βλακώδεις ιδεοληψίες και απελπισμένη αρχομανία).

      Η σάτιρα και το χιούμορ είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτόν το θλιβερό θίασο. Γιατί, αν τους αντιμετωπίσεις σοβαρά, θα πάθεις κατάθλιψη.

      Μετά τιμής,
      Κάπα

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Βιεννέζε
      Το σχόλιο σας, για να απαντηθεί, θα χρειαζόταν μία μικρή διατριβή. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.

      Δεν έχω καμία αντιπάθεια (πόσο μάλλον μίσος) προς τις αριστερές ιδέες. Ακόμα χειρότερα. Θεωρώ τον εαυτό μου «αριστερό» με την αρχική (Ur) έννοια. Όπως ξέρετε η αριστερά πήρε το όνομά της από τους βουλευτές της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης που κάθισαν στην αριστερή πτέρυγα. Δεξιά ήταν οι συντηρητικοί (ευγενείς, κλπ.) και στο κέντρο ο κλήρος. Αριστερά λοιπόν κάθισαν αυτοί που ήθελαν να αλλάξουν τα πράγματα. Κι επειδή δεν είμαι καθόλου συντηρητικός αλλά οπαδός μίας ανοιχτής κοινωνίας που θέλει την βελτίωση, την πρόοδο, την αλλαγή, θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό.

      Η Αριστερά είναι πολύ ευρύτερη έννοια από τον κομμουνισμό – και φυσικά δεν ταυτίζονται με τίποτα. Με τον κομμουνισμό πράγματι έχω ριζική αντίθεση. Είναι μία δογματική ιδεολογία που έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα – και θεωρητικά (διαλεκτικός υλισμός, ιστορικός υλισμός, κλπ.) αλλά κυρίως πρακτικά. Όπου εφαρμόστηκε δεν βελτίωσε καθόλου την ζωή των ανθρώπων, δημιούργησε μεγαλύτερες ανισότητες από αυτές που πολέμησε και κατέληξε να γίνει η πιο αιμοσταγής θεωρία της ιστορίας – με περίπου εκατό εκατομμύρια αθώα θύματα.

      Τώρα για τον Γιάνη. Δεν τον έχω επικρίνει ως οικονομολόγο. Πρώτον διότι δεν είμαι ειδικός (αν και επιστημολογικά νομίζω πως η οικονομική επιστήμη δεν είναι ακριβής επιστήμη – non exact science – εξ ου και των χάος των θεωριών). Τον έχω όμως σκληρά επικρίνει σαν άνθρωπο και σαν πολιτικό.

      Στον άνθρωπο με απωθεί ο άκρατος ναρκισσισμός, η αλαζονεία, η υπεροψία, η ειρωνεία, η εκ των άνω συγκαταβατική αντιμετώπιση των τρίτων – ακόμα και αν πρόκειται για σημαντικούς πολιτικούς ή τεχνοκράτες.

      Στον πολιτικό επιρρίπτω την έλλειψη ευελιξίας και κυρίως ρεαλισμού: μη θέλοντας να αποδεχθεί ότι έχει εντελώς απομονωθεί μέσα στο Eurogroup, επέμενε επί μήνες να στηρίζει τις προσωπικές του απόψεις (άσχετα αν ήταν σωστές ή λάθος). Η καθυστέρηση αυτή επέφερε στη χώρα ζημιά άνω των 80 δις € την οποία πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για καιρό όλοι οι φορολογούμενοι.

      Τέλος να πω ότι θεωρώ φάουλ τα επί του προσωπικού σχόλιά σας. Θα μπορούσαν να λείπουν.

      Διαγραφή
    3. Ο Κ Βαρουφακης εχει κριθει παντοιοτροπως, και απο ειδικους.
      Πολιτικα, φιλοι και εχθροι της Ελλαδας του εχουν καταλογισει εξαιρετικη ανευθυνοτητα στους χειρισμους του.
      Επιστημονικα, αυτος και οι συνεργατες του εχουν κριθει σαν χαμηλου επιπεδου επιστημονες (3d to 4th-rate) αλλα και με μετρια εως χαμηλη απηχηση στην βιβιογραφια.
      Σε προσωπικο επιπεδο, τι να πει κανεις; Για μενα το χειροτερο ειναι οτι εφτιαξε το προφιλ του πηγαινοντας στις πλατειες και 'διδασκοντας' τους αδαεις οικονομικα. Απο εκει ξεκινησε νομιζω και η πλανη οτι η Ελλαδα των 10 εκατομμυριων με χρεος 400 δις θα μπορουσε να φοβισει τον πλανητη.
      Εππμενως σε οποιο επιπεδο και αν το δει κανεις ο κ Βαρουφακης επρεπε να ειναι τωρα στο σπιτι του να ποτιζει τα λαχανικα του και να ασχολειται με την μουσικη. Η συνεχιζομενη απηχηση του σε καποιους ειναι σιγουρα ενα παροδικο φαινομενο.

      Διαγραφή
    4. @ Viennezos
      Η πραγματική απέχθεια -ή υποτίμηση- είναι για την Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα του 10 % που εκφράζει μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας και δεν έχει αφιερώσει ποτέ του ούτε ένα άρθρο.

      Δεν το κρίνω αρνητικά (ή θετικά) διαπίστωση κάνω.

      ΥΓ: Απέχθεια ή φόβος;

      Διαγραφή
    5. Να πω και κάτι άλλο:

      Η Χρυσή Αυγή αυτήν την στιγμή είναι το μόνο πραγματικά αντισυστημικό κόμμα - οι άνθρωποι έχουν την τρέλα (καλή ή κακή) του πραγματικού επαναστάτη -όπως την είχε ο Χίτλερ, ο Μεγα Αλέξανδρος ή ο Κολοκοτρώνης- διαλέγετε και παίρνετε.

      Είναι επίσης αυτοί που όταν οι άλλοι θα έχουν έτοιμα τα διαβατήρια και θα φεύγουν (ή θα έχουν ήδη φύγει) για έξω, αυτοί θα είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου να πολεμάνε για την πατρίδα.

      Αλλά τότε θα τους λένε ήρωες, όπως έλεγαν οι Σέρβοι τον Αρκάν ή οι Έλληνες παλιότερα τον Κολοκοτρώνη αλλά όταν τελειώσει ο πόλεμος: θα προσπαθούν να τους ξανακλείσουν στην φυλακή.

      Η μοίρα του επαναστάτη.

      Διαγραφή
    6. Λυπάμαι - θα μου ήταν αδύνατο να ασχοληθώ με την Χ. Α. γιατί δεν την καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω τις προθέσεις των κομμουνιστών έστω κι αν αποτυγχάνουν οικτρά στο αποτέλεσμα. Αλλά τους Ναζί απλώς δεν τους καταλαβαίνω.

      Διαγραφή
    7. Και οι Γερμανοί διανοούμενοι της εποχής εκείνης δεν καταλάβαιναν τον Χίτλερ και δεν ασχολήθηκαν.
      Ασχολήθηκε όμως ο κόσμος. Τα αποτελέσματα, γνωστά.

      Διαγραφή
    8. Όσο για το "Ναζί" δύο ενστάσεις:

      1ον

      Ο όρος είναι ανακριβής - και (κατ' εμέ)δείχνει προκατάληψη,την επιθυμία να κολλήσουμε ταμπέλες σε κάποιον. Είναι το ίδιο με το "Φιλελε" που λένε οι αριστερίζοντες (ή οι αριστεροί).

      Απόδειξη:
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

      2ον

      Εφόσον δίνετε σε έναν ολόκληρο λαό το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού (FYROM) δεν θα ήταν σωστό να δίνετε το ίδιο δικαίωμα σε έναν άνθρωπο ή σε ένα κόμμα;

      ΥΓ: Οι ίδιοι λένε ότι δεν είναι Ναζιστές - όσο για τις σβάστικες και τα άλλα - και ο Πάγκαλος λ.χ. λέει ότι υπήρξε αριστερός και κομουνιστής στα νιάτα του - είναι σωστό να τον λέμε τώρα κομουνιστή;

      Άβολες αλήθειες…

      Διαγραφή
    9. Στον "Κολοκοτρώνη" λίγο παραπάνω...

      "Δεν μας χέζεις ..." λεω έγώ; Εχουμε που έχουμε και τα καρδιολογικά μας πας να μας ξεκάνεις μια κι έξω μπαγάσα με τους πολέμαρχους Ναζήδες και τους ετοιμοπόλεμους σου.
      Ρε αει στα αντισυστημικά σιχτίρια!
      Που οι προγονοί σας πέρασαν απο τις δίκες των δοσιλόγων και μας έκατσαν αργότερα και έφτα χρονια τους πανηλίθιους στρατιωτικούς προδότες και κακούργους χουνταίους στο σβέρκο.
      Σηκώσατε κι εσεις ανάστημα υπάνθρωποι.
      Βρε ούστ!

      Διαγραφή
    10. ΥΓ. 'Ηρωας ο Αρκάν...Ο σφάχτης.
      Ήρωας ο Χίτλερ... Ανδραγάθημα το Αουσβιτς
      [Πανάθεμά σας τρελλαμένα κτήνη εσείς και τα πρότυπά σας...]

      Διαγραφή
    11. Να γιατί δεν καταπιάνουμαι με την Χ. Α. Διότι το μόνο που θα πετύχω είναι να μου ανεβάσω την πίεση!

      Όσο το σκέπτομαι: Αλήθεια, σε ένα τόπο γεμάτο εθνικιστές, οι υπερεθνικιστές περισσεύουν...

      Διαγραφή
    12. Όποιος μιλάει με... καλές προθέσεις για τον... Χίτλερ και τους Ναζί, απλώς δεν ξέρει τι του γίνεται.

      Μετά τιμής,
      Κάπα

      Διαγραφή
    13. @Ανώνυμο που λέει ότι δεν είναι ναζιστές: από την στιγμή που θαυμάζουν τον Χίτλερ, έγιναν, αυτομάτως. Άλλωστε και η Βίκι που με στείλατε τους περιγράφει ακριβώς: "Ο Ναζισμός ή Εθνικοσοσιαλισμός είναι μορφή φασισμού που ενσωματώνει τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό".

      Διαγραφή
    14. Αγαπητέ κ Νώντα καταρχάς… ψυχραιμία.
      Μην κάνετε σαν τους αγανακτισμένους του Συντάγματος.
      Σας συμπαθώ - αν και δεν σας ξέρω - και δεν θα ήθελα να μου πάθετε τίποτα…
      Όταν σε μία σοβαρή συζήτηση θυμώνουμε με κάτι, είναι γιατί κατά βάθος μέσα μας κρίνουμε ότι αυτό το "κάτι" έχει μια δόση αλήθειας.
      Αν σας έλεγα κάτι άλλο για εσάς ακραίο, ότι ο Τσίπρας λ.χ. είναι Αριανός θα θυμώνατε; - όχι.
      Ο θυμός όμως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κάνει κακό σε εμάς - και όχι τον συνομιλητή μας.
      Νευρολόγος είστε φαντάζομαι τα ξέρετε…
      Πάμε τώρα επί της ουσίας:
      ΕΓΡΑΨΑ:
      Ήρωας ΗΤΑΝ για τους Σέρβους ο Αρκάν (την περίοδο εκείνη, δηλαδή έτσι τον θεωρούσαν) και μετά (την ειρηνική περίοδο) τον αποκήρυξαν.
      Ήρωας και ο Κολοκοτρώνης (στην επανάσταση) και μετά φυλακισμένος προδότης.
      Και πάει λέγοντας….
      Τι δεν καταλαβαίνετε;
      Ποιος είπε για ανδραγάθημα το Άουσβιτς, αντεπιχειρήματα στα προηγούμενα σχόλια μου υπάρχουν - ή μόνο για τον Στάλιν θα μιλάμε;

      ΥΓ: Π Ε Ρ Α Σ Τ Ι Κ Α

      Διαγραφή
    15. @ΝΔ
      Σωστά ΑΛΛΑ:

      Αν τους ονομάζαμε "Εθνικοσοσιαλιστές" δηλ. Εθνικιστές και σοσιαλιστές- που είναι εξίσου σωστό- με τα μυαλά που κουβαλάνε οι Έλληνες, αμφιβάλετε ότι θα έπαιρναν ποσοστά…. Τσίπα;
      Το ποιο σωστό θα ήταν φασίστες - αλλά έτσι πάει περίπατο το δικαίωμα του… αυτοπροσδιορισμού από τον οποιονδήποτε για το …οτιδήποτε!

      Η παραπομπή μου -όπως και εγώ- αναφέρει επίσης και κάτι άλλα ψιλά… και δεν απαντήσατε 9εκτός και εάν θεωρείτε απάντηση τις ύβρις του Κυρ Νώντα)
      Α και για να μην ξεχνιόμαστε - προς τους αριστερίζοντες:

      https://www.facebook.com/thanos.tzimeros/posts/1056986324335875

      Ότι και να λέτε, ότι και να λέω εγώ, η Χρυσή Αυγή έρχεται -τώρα που τελείωσαν οι αυταπάτες- και τότε… κλάφτα Χαράλαμπε!


      Υ.Γ: Δεν θα μπορούσα να είμαι Χρυσή Αυγή για πολλούς προσωπικούς λόγους, αλλά η αλήθεια να λέγετε και δεν αντιμετωπίζετε ούτε με ύβρεις ούτε με κουκουλώματα.


      Διαγραφή
    16. ευχαριστώ για τις ευχες τις χρειάζομαι.
      Αν μου λεγατε ότι ο Τσίπρας είναι Αριανός δεν θα θυμωνα. θα γελούσα κι όλας. Αν προσπαθουσατε να με πεισετε όμως ότι είναι Αρειος -ενω απλως έιναι Αρτινός- θα είχα φρυάξει.
      Δεν μας τα είπατε όμως γενικως και τόσο ..."στρογγυλά" όσο θελετε να μας πείσετε ότι μας τα είπατε.

      Γενικώς απεχθάνομαι -σσιχαίνουμαι για την ακρίβεια- τα Ταγματα Εφόδου ειτε έιναι αυτά του ΠΑΜΕ με τα καδρόνια είτε των "αντιεξουσιαστων -αντιφα" είτε της Χ.Α. [αυτες τις παραστρατιωτικες βαρεμενες κλικες με κουρεμένα κεφάλια και τις αγριοφωνάρες]. Ποιά επανασταση, ποιά αντισσυστημικότητα μου λετε τώρα; Κι οι εγκληματίες , οι ληστες τραπεζών, οι μπουκαδόροι νυχτες στα σπιτια, οι διακινητες έμποροι ναρκωτικών και οι λαθρέμποροι σάρκας αντισυστημικοί είναι κατα μία έννοια...
      Τα Γκουλαγκ, Το Αουσβιτς οι εκατόμβες του Πολ Πότ αποτελουν ντροπες του 20 ου αιώνα.
      Ουτε που θελω να υποπτευομαι πως καποιος αντισυστημικός που μουγκανίζει στο κοινοβούλιο και ξεστομίζει ύβρεις σκέπτεται καποιο απο αυτα να με εξαναγκάσει να το ξαναζήσω πριν πεθάνω.

      ## Είναι επίσης αυτοί που όταν οι άλλοι θα έχουν έτοιμα τα διαβατήρια και θα φεύγουν (ή θα έχουν ήδη φύγει) για έξω, αυτοί θα είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου να πολεμάνε για την πατρίδα.##

      Όσο για τα "στηθος μαρμαρο καρδιά πατάτα" των χρυσαυγιτών που ταχα μου εξακολουθουν να έιναι "κομάντα" και μετα το στρατό ούτε χρείαν της βοηθείας ούτε της ανδρείας των έχομεν. Στρατό πληρώνουμε από τους ΑΝΗΛΕΕΙΣ φόρους μας και τα παιδιά μας ακόμα δυστυχώς[έχουν την καταλληλη ηλικία...] αν χρειαστεί θα μπουν στην κιμαδομηχανή... Δεν το αναθέτω όμως της Χρυσής Αυγής και του καθε μπουμπουνα της αυτό. Θα προτιμουσα μάλιστα σε καιρό πολεμου να πάει για διακοπές αυτό το κόμμα και τα μέλη του κανονικά και υποχρεωτικά με τα διαβατηρια στα μπαγκαζια τους και "λευκό Φυλλο πορείας" του στρατου...

      Διαγραφή
    17. "Καταλαβαίνω τις προθέσεις των κομμουνιστών έστω κι αν αποτυγχάνουν οικτρά στο αποτέλεσμα. Αλλά τους Ναζί απλώς δεν τους καταλαβαίνω."

      Απάντηση:

      https://www.youtube.com/watch?v=1ZCWNB6TRQ0

      (τα λέει καλύτερα...)


      ΥΓ:

      Δηλ. τον Τσίπρα τον... καταλαβαίνετε; :)

      Διαγραφή
    18. A!
      Και κάτι τελευταίο: Μια χαρά τα είχε βρει αρχικά ο Στάλιν με τον Χίτλερ, εξ ου και τα εγκλήματα κατά της πατρίδος του Κ.Κ.Ε. την περίοδο εκείνη.

      Εάν ο Χίτλερ κρατούσε την συμμαχία και μαζί με τον Στάλιν νικούσε τον πόλεμο για τον ιστορικό του μέλλοντος θα ήταν Μέγας;
      Ναι ή όχι;

      Που είναι οι αριστεροί τώρα να απαντήσουν;

      Πως το λέει ο Τζήμερος:
      Τωρα μόκο ε;

      Διαγραφή
    19. Γράφει ο Νίκος Δήμου:

      "Αριστερά λοιπόν κάθισαν αυτοί που ήθελαν να αλλάξουν τα πράγματα. Κι επειδή δεν είμαι καθόλου συντηρητικός αλλά οπαδός μίας ανοιχτής κοινωνίας που θέλει την βελτίωση, την πρόοδο, την αλλαγή, θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό."

      Πώς να χαρακτηρίσω τέτοιους "ορισμούς"; Έκφραση ενός "Newspeak" τύπου Orwell; Σύμφωνα με την πιο πάνω περιγραφή, ακόμα και οι Ναζί της Γερμανίας θα ήταν αριστεροί! Και επίσης βέβαια οι σημερινοί φιλελεύθεροι και (κυρίως) νεοφιλελεύθεροι. Το θέμα δεν είναι βέβαια αν κάποιος θέλει να αλλάξει τα πράγματα, αλλά πώς και με ποιους στόχους θέλει να το κάνει· ούτε είναι το θέμα αν θέλει βελτίωση, πρόοδο και αλλαγή, αλλά τι σημαίνουν γι’ αυτόν βελτίωση κ.λπ.

      Αυτό το ξέρετε πολύ καλά (ανεξάρτητα από το ποια είναι η ετυμολογία κάποιων όρων). Επομένως το να γράφετε "θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό" είναι στην ουσία μια προσβολή των "γνήσιων" αριστερών (οποιασδήποτε απόχρωσης).

      Ίσως αυτό είναι και η απάντηση στην κατηγορία σας:

      "θεωρώ φάουλ τα επί του προσωπικού σχόλιά σας"

      Μα πώς να αποφύγει κανείς τον σχολιασμό (και) της προσωπικότητας του εκάστοτε γράφοντος, όταν αυτός εκτίθεται με εκδηλώσεις όπως οι παραπάνω;

      Και γιατί στη δική μου περίπτωση μιλάτε για φάουλ ενώ εσείς γράφετε για παράδειγμα:

      "Στον [Βαρουφάκη ως] άνθρωπο με απωθεί ο άκρατος ναρκισσισμός, η αλαζονεία, η υπεροψία, η ειρωνεία, η εκ των άνω συγκαταβατική αντιμετώπιση των τρίτων – ακόμα και αν πρόκειται για σημαντικούς πολιτικούς ή τεχνοκράτες."

      Άσχετα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με αυτούς τους χαρακτηρισμούς και εκτιμήσεις (εγώ δεν το κάνω βέβαια) – μήπως χωράει αμφιβολία πως και εδώ πρόκειται για σχόλια επί του προσωπικού;

      Όσο για τον Βαρουφάκη, σε ένα σημείο τείνω να έχω την ίδια γνώμη με εσάς (αλλά μόνο όσον αφορά τη διάγνωση):

      "Στον πολιτικό επιρρίπτω την έλλειψη ευελιξίας και κυρίως ρεαλισμού"

      Για μένα, όμως, αυτό είναι προς τιμήν τού (αφελούς ίσως) Βαρουφάκη: Μάλλον ήταν υπερβολικά θαρραλέος, πολύ ευθύς, πολύ ειλικρινής και πάνω απ’ όλα πολύ έντιμος για να μπορεί να κρατηθεί στον βρώμικο χώρο της ευρωπαϊκής πολιτικής με όλους τους απαίσιους "ρεαλιστές" και πραγματιστές της. Πολύ περισσότερο που δεν τον υποστήριξε ο δειλός προδότης Τσίπρας...

      Διαγραφή
    20. "Η Χρυσή Αυγή έρχεται τώρα..."

      Ελπίζω να κάνετε λάθος. Είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε.

      Διαγραφή
    21. Τα τρία ΑΝ

      ΑΝ είναι σωστό ότι οι αριστερές ιδεολογίες ή καλύτερα ιδεοληψίες κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.

      ΑΝ είναι σωστό ότι τα παλιά κόμματα δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση.

      και τέλος:

      ΑΝ είναι σωστό ότι μετά την εποχή Μέρκελ, η Γερμανία θα σκληρύνει κι άλλο τη στάση της.

      Τότε ποια άλλη λύση μένει για τον πολύ κόσμο;

      Να γιατί παροτρύνω τον κ Δήμου να γράψει για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής έγκαιρα, τώρα!

      ΥΓ: Και όχι εάν με ρωτάτε, δεν είναι το ίδιο με το ΑΝ η γιαγιά μου είχε ρόδες…. έξαλλου το άρθρο θα κάνει Hit - έπεσα ποτέ έξω;

      :)

      Διαγραφή
    22. @Viennezos: Περίεργο. Εγώ νομίζω πως το ότι αυτοχαρακτηρίζομαι ως αριστερός θα έπρεπε να κολακεύει την Αριστερά.

      Όσο για τον Βαρουφάκη: αυτοί δεν ήταν δικοί μου χαρακτηρισμοί. Σταχυολόγησα μερικούς από αυτούς που εξέφρασαν γι αυτόν οικονομολόγοι, σχολιαστές και δημοσιογράφοι.

      Τελικά τα πράγματα εκ του αποτελέσματος κρίνονται: τόσο ο κομμουνισμός, όσο και ο Βαρουφάκης...

      Διαγραφή
    23. Κύριε Νώντα.

      Δυστυχώς οι ήρωες αποτελούνται κυρίως από "μπουμπούνες" - ποιος λογικός και συνετός άνθρωπος θα έβαζε την ζωή του σε κίνδυνο για μια ιδέα;

      Εκ του αποτελέσματος λέμε μετά κάποιον ήρωα ή εγκληματία πολέμου.

      Αλλά εάν θέλετε κάτι καλύτερο για την χώρα μας, να μάθετε να απαντάτε επί τις ουσίας και εσείς και ο Κύριος Δήμου.

      Οι χαρακτηρισμοί είναι εύκολοι.

      Έτσι κοροϊδεύαμε και τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% και να που φτάσαμε.

      Τώρα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ … πέθανε και η μπόχα από το πτώμα του βρομάει όλο και περισσότερο.

      Μετά…;
      Ανησυχώ.

      ΥΓ: Πάντως αυτοί τουλάχιστον ΠΗΓΑΝ στρατό… και μάλιστα ειδικές δυνάμεις και δεν είναι αλλοτριωμένοι "γιαλαντζί" ιδεολόγοι όπως οι άλλοι.


      ΥΓ2: Έχω γυναίκα ξένη - ενώ υπηρέτησα 24 μήνες στο πολεμικό ναυτικό (10 μήνες σε καράβι) ενώ- είχα μέσο σε σχετική ανώτατη πολιτική θέση, λέτε να είμαι Χρυσή Αυγή ή μήπως λέτε να είμαι ανθέλληνας;

      Διαγραφή
    24. Bλέπεις λοιπόν πως δικαίως αντέδρασα βρίζοντας;
      Εριξα το επίπεδο μου δεν κρατησα την ψυχραιμία μου δεν σταθηκα στο ύψος μου -κακό του κεφαλιού μου- δημοσίως και επωνύμως έφτασα να βρίζω τους -"αντισυστημικούς και ιδεολογους" - χρυσαυγίτες. Ομολογώ το λάθος μου....
      Αλλα εσύ συνεχίζεις :

      #ΠΗΓΑΝ στρατό… και μάλιστα ειδικές δυνάμεις και δεν είναι αλλοτριωμένοι "γιαλαντζί" ιδεολόγοι όπως οι άλλοι#.
      [Tί άλλο δηλαδή έκαναν περα απο την υποχρέωση τους και το καθήκον προς την πατρίδα επί του προκειμένου παραπάνω για να καταλάβω. Εεεεε;]

      Ναι, πήγαν στρατό θα είναι πάντα στο στρατό αλλα θα είναι και πάντα φασίστες+ναζιστες,ιδεολόγοι του μίσους , δολοφονικά όντα, επιβολείς της ζωώδους βίας. Στερούνται σκέψης, λειτουργούν με ένστικτα. Δεν ανήκουν στην κοινωνία των πολιτών δεν έχουν θέση στο κοινοβούλιο. Η θέση τους είναι στις διοικήσεις των νεων γκετο, στο καψιμο των προσφύγων, της εκφυλισμένης τέχνης και των βιβλίων, στις εφόδους στις καινούργιες νύχτες των κρυστάλλων, στους ξυλοδαρμούς,στα απεχθεστερα από τα ανθρώπινα "ιδανικά"...
      ΦΥΣΙΚΑ. Δεν είναι γιαλαντζί.
      Είναι καθαρόαιμα εγγονάκια του Αδόλφου...
      Τελεία και παύλα!

      Διαγραφή
    25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    26. Γράφει ο Νίκος Δήμου:

      "Περίεργο. Εγώ νομίζω πως το ότι αυτοχαρακτηρίζομαι ως αριστερός θα έπρεπε να κολακεύει την Αριστερά."

      Όπως βλέπω έχετε και χιούμορ.

      "Όσο για τον Βαρουφάκη: αυτοί δεν ήταν δικοί μου χαρακτηρισμοί. Σταχυολόγησα μερικούς από αυτούς που εξέφρασαν γι αυτόν οικονομολόγοι, σχολιαστές και δημοσιογράφοι."

      Πάλι οι γνωστές υπεκφυγές και διατστρεβλώσεις (για να μην χρημσιοποίσηω μια πιο σκληρή διατύπωση). Σας υπενθυμίζω τι έχετε γράψει επί λέξει:

      "Στον [Βαρουφάκη ως] άνθρωπο με απωθεί ο άκρατος ναρκισσισμός, η αλαζονεία, η υπεροψία [κ.λπ.]"

      Δική σας γνώμη και κρίση ήταν λοιπόν! Μην κρύβεστε τώρα πίσω από τους χαρακτηρισμούς τρίτων (έστω και αν από αυτούς τους υιοθετήσατε).

      Κάποιες φορές έχω την εντύπωση πως επιχειρείτε να με κοροϊδέψετε.

      Διαγραφή
    27. Καθόλου δικαίως:

      [Tί άλλο δηλαδή έκαναν περα απο την υποχρέωση τους και το καθήκον προς την πατρίδα επί του προκειμένου παραπάνω για να καταλάβω. Εεεεε;]

      Αφού ήταν υποχρέωση αυτοί - "οι σωτήρες μας" γιατί δεν πήγαν;

      http://www.aetos-apokalypsis.com/2014/09/politikoi-pou-den-phgan-fantaroi.html

      http://www.onalert.gr/stories/LoyfaApallaghEksagora_Oi_thhteies_ton_politikon_mas/2510

      Και περιμένετε να πείσουμε τον κόσμο με φωνές και ύβρεις;

      Αυτά που σας ρωτώ εγώ με ρωτούν και μένα και δεν ξέρω τι να τους απαντήσω...

      Όσο εσείς θα λέτε μπράβο στην 90χρονη που αγοράζει σαλονάκια για να είναι ιν,με τις υπερβολικές συντάξεις του παρελθόντος - ή μήπως δεν τις έπαιρνε επί δεκαετίες- ενώ εγώ (το βράδυ - διακριτικά) βλέπω ανθρώπους έξω από τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ να ψάχνουν για φαγητό- πράγματα που έχω να τα ζήσω από Σερβία και δεν ζω καν σε "άσχημη" περιοχή, ε λέτε εσείς τα δικά σας και αφήστε με εμένα τον... "Βασιλάκη Καΐλα" να λέω τα δικά μου.

      Δεν υπάρχουν αριστεροί - δεξιοί σήμερα:

      Υπάρχουν:

      Άνθρωποι πεινασμένοι και μη, πάρτε το χαμπάρι.

      ΥΓ:

      Όσο για τις δηλώσεις πατριωτισμού και αυτοθυσίας: Εάν η κόρη σας ήταν στο Ζάλογγο θα την προτρέπατε να πηδήξει ή όχι;
      Ηρωίδα ή προσκτημένη;

      Για να σας δω...







      Διαγραφή
    28. ΥΓ. Ο Σπύρος Μουστκαλής δεν ήταν μπουμπούνας. Ο Αλέξανδρος Παναγούλης και ο Σάκης Καράγιωργας δεν ήταν μπουμπούνες . Ο Σάντας επίσης.
      Η Μεγάλη Λέλα Καραγιάννη δεν ηταν μπουμπούνας.
      Ούτε ο Κωνσταντίνος Δαβάκης. Ούτε ο Γιωργος Σαραντάρης... Ετσι σποράδην θυμούμαι.
      Αφού μιλάμε για ήρωες....
      [Κανένας δε χρυσαυγίτης ή καταδρομέας φουσκωτος από τους ανωτέρω.]

      Διαγραφή
    29. Ξέχασες τον μέγιστον όλων: Κώστα Περρίκο.

      Ήταν και γείτονάς μου. Έπαιζα με τον γιό του.

      Διαγραφή
    30. @Ν.Δ.

      Ως αντιστασιακός υπήρξε ένθερμος πατριώτης, ως συνετός πατέρας τριών ανηλίκων τέκνων και σύζυγος όμως υπήρξε "μπουμπούνας".

      Με μία λέξη: Ήρωας.

      ΥΓ: για να πας κυβερνάν σήμερα οι τσιπροκαμένοι….

      Διαγραφή
    31. Συνοψίζοντας:

      Αν με τις βλακείες που γίνονται σήμερα στο τέλος γίνει στο τέλος κανένας πόλεμος (πράγμα ιστορικά και στατιστικά διόλου απίθανο) για να δούμε ποιοι είναι θα έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν οικειοθελώς για την πατρίδα στην πρώτη γραμμή και ποιοι θα φύγουν άρον - άρον για έξω:

      1ον - Όσοι Έλληνες είναι ήδη έξω τώρα - θα γυρίσουν, σε τι ποσοστό;

      2ον - Οι του ΚΚΕ - που λέει στο καταστατικό του ότι "εάν η Ελλάδα δεχτεί επίθεση θα οργανώσει αυτόνομη αντίσταση μέχρι την οριστική ήττα της αστικής τάξης "- δηλ. εμφύλιο;

      3ον - Ή μερικοί "μπουμπούνες";

      Διαγραφή
  17. Στην Ελλάδα αν φωνάξεις ζήτω το έθνος αλλά αμέσως μετά συνδράμεις στην αποδόμησή του θεωρείσαι εθνικιστής, υπερεθνικιστής για την ακρίβεια, αναρωτήθηκε κανείς γιατί; Aφού είναι ολοφάνερη η διάσταση, καθέτως αντίθετα, ανάμεσα στον εύκολο λόγο της πλάκας και την πράξη; Για δύο λόγους, καταρχήν αυτό συμβάλλει στο να παρουσιάζονται τα πράγματα ως κανονικά, ότι δηλαδή ότι γινόταν στο παρελθόν γίνεται ομοίως και τώρα, από εδώ οι πεφωτισμένοι και από εκεί οι αναχρονιστές οι οποίοι αντιπαλεύουν ο ένας τον άλλο, άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, τα πράγματα είναι γνώριμα, συνηθισμένα, ο δεύτερος λόγος εστιάζεται στην προσπάθεια των ίδιων να απομακρύνουν τις ευθύνες από πάνω τους για την πορεία της χώρας προς το μηδέν , φταίνε οι άλλοι, κάποιοι άλλοι, ο λαός, οι πολιτικάντηδες της άλλης πλευράς, οι λαϊκιστές, ο μανάβης, ο μπακάλης, όλοι, όχι όμως και οι ίδιοι που ο δημόσιος λόγος τους θα πρέπει να εκλαμβάνεται περίπου ως επουράνιος και ας διαψεύδεται καθημερινά από την πραγματικότητα-ακόμα καλύτερα για αυτούς, η διάψευση είναι το δίκαιο των απόψεών μου-.
    Και ναι όσο και αν δεν αρέσει υπήρχε και ακόμα υπάρχει η Ελληνική ιδιαιτερότητα έστω και αν δεν έχει κρατική υποστήριξη, οι σοφιστείες είναι σαν τις φούσκες, εντυπωσιάζουν αλλά μετά σκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα φωνάξω "ζήτω το έθνος". Διότι αποκλείεται ποτέ να σου δώσω υλικό για να διαμορφώσεις τη ναζιστική σου κατανόηση-προπαγάνδα.

      Διαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αριθμός έχει δοθεί από επίσημες πηγές και έχει επιβεβαιωθεί από τον Κεντρικό Τραπεζίτη. Υποθέτω ότι συμπεριλαμβάνονται και τα χρήματα που δεν πήραμε ("δεν τα είχαμε ανάγκη" κατά Βαρουφάκη) και άλλα αποθηκευμένα στον ΕΜΣ που επίσης τα χάσαμε.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Στο τέλος της διακυβέρνησης Σαμαρά το ΤΧΣ είχε 25 δις πλεόνασμα από τις τράπεζες. Η εξαύλωση των τραπεζικών μετοχών και καταθέσεων εκμηδένισε αυτό το πλεόνασμα αλλά και απαίτησε νέα ανακεφαλοποίηση. Πόσα δις χαμένα μπορείς να μετρήσεις τώρα; Το οτι το χρηματιστήριο βρίσκεται κολλημένο στις 600 μονάδες πόσο το αξιολογείς; Κατά τα άλλα είμαστε στα τελευταία μέτρα του τούνελ (μόνο που είναι έξω (μέσα;) μαύρα μεσάνυχτα και δεν βλέπουμε ακόμη το φως)
      Αλλά βέβαια εδώ δε μπορούμε να βγάλουμε άκρη για απλούστερα θέματα, θα βγάλουμε με αυτά;
      Χώρα-Ζομπι γίναμε αλλά δεν θέλουμε να το αποδεχτούμε ακόμη

      Διαγραφή
    4. Η ΤτΕ δεν θα έβγαζε ποτέ τέτοια ανακοίνωση (δεν είναι δουλειά της) αλλά ο Στουρνάρας, όταν έκανε την δήλωση για τα 86 δις ήταν Κεντρικός Τραπεζίτης. Αλλά και αν ακόμα χάρη στον Βαρουφάκη δεν χάσαμε 86 αλλά 36 δις - παραμένει αυτό σοβαρότατο αδίκημα. Δουλειά του ΥπΟικ είναι να φέρνει λεφτα - όχι να χάνει.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Ως προς την παράκλησή σας περί πρακτικής αριθμητικής: Kόστος της υποστήριξης των τραπεζών στο γενικό έλλειμμα της κυβέρνησης το 2015, 7,2 δις (πηγή: 2η κοινοποίηση δημοσιονομικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ). Mλάμε βέβαια για την τελευταία και καθ᾽όλα αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση. Σε αυτό, προσθέστε τουλάχιστον άλλα τόσα από τις απώλειες της αξίας της συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών, από τη στιγμή που η τιμή των μετοχών τους κυριολεκτικά εκμηδενίστηκε στη τελευταία αυτή, αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση.

      Διαγραφή
  19. Όπως πάντα πλήρης σύμπτωση απόψεων. Όμως πρέπει να πάμε πέρα από τα πρόσωπα και τα καραγκιοζιλίκια και να δούμε οτι αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι καταλληλότεροι για να ξεπουλήσουν ότι είχε μείνει στη χώρα. Πολλοί 'σκεπτόμενοι' στηλιτεύουν την ασχετοσύνη όλων αυτών που κυβερνούν αλλά δεν βλέπουν την 'μεγάλη' εικόνα: Η Ελλάδα ένα τεράστιο οικόπεδο προς πώληση, πολλοί Έλληνες στην ξενιτιά για να δυναμώσουν τις βόρειες χώρες, οι υπόλοιποι θα λοιμοκτονούν και το χρέος χρέος. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η ταφόπλακα μιας Ελλάδας που ποτέ δεν θα αφήσουν να πεθάνει... Θα παραμείνει ένα ζόμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ κ. Δήμου

    Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, και γιατί όχι σε ανασχηματισμό, πάντα έχω την απορία αν οι εκλεγμένοι εκπροσωπεύουν τους ψηφοφόρους τους, ως ιδεολογίες αλλά και ως προσωπικότητες.

    Βάζω κάτω και το γεγονός πως 600.000 έχουν μεταναστευσει και ίσως να έχει αλλάξει η σύσταση των ψηφοφόρων. Θα μπορούσε αυτό να επιδράση στο εκλεγμένο σώμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι βασική ερώτηση για κάθε μορφή αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Οι βουλευτές εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους τους μόνο την στιγμή της ψηφοφορίας. Μετά και για τα 4 (θεωρητικά) χρόνια λειτουργίας του κοινοβουλίου είναι ανοιχτό το θέμα της εκπροσώπησης...

      Διαγραφή
  21. Επειδή μιλάμε για κυβερνήσεις σε λίγο θα έχουμε καινούργιο πρόεδρο στις ΗΠΑ και στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2017. Αφού κλείνει ο Ομπάμα την θητεία του, η εξωτερική πολιτική ήταν χάλια. Ξεπήδησε το ISIS που πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί η ΗΠΑ δεν επενέβησαν χερσαία να τελειώνουν μια και καλή. Στο Ιράκ επενέβησαν και έριξαν τον σανταμ χουσειν, εδώ γιατί όχι; Βλέπουν να σφάζουν και δεν επεμβαίνουν; Έχουν ευθύνη για την κατάσταση αυτή και ο Ομπάμα ως πρόεδρος δεν έκανε τίποτα. Κυρίε Δήμου έχετε πει ότι ο Ομπάμα είναι από τους καλύτερους που πέρασαν αλλά για το χάος της εξωτερικής πολιτικής του στη μέση ανατολή δεν είπατε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τσιπρας-Μερκελ Διαπραγματευση

    Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο !

    https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2688402795&feature=iv&src_vid=1LcGPF6zRv4&v=8PAnLp_heaY

    (Σας τάλεγα εγω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εμείς άμα επεμβαίνουν οι Αμερικανοί τους βρίζουμε - κι άμα δεν επεμβαίνουν, πάλι τους βρίζουμε. Ο Ομπάμα δεν ήθελε να θυσιάσει ζωές Αμερικανών - έκανε ό,τι μπορούσε χωρίς να γεμίσει τις ΗΠΑ με φέρετρα. Δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τον παγκόσμιο μπάτσο. Όταν λέω πως ήταν μεγάλος πρόεδρος τον βλέπω μέσα στα πλαίσια της χώρας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπα να κάνει τον παγκόσμιο μπάτσο ούτε τους βρίζω τους αμερικανους, αλλά η εξωτερική πολίτικη στην μέση ανατολή ήταν καταστροφική, άφησε τους Ρώσους(όπως έγινε στην ουκρανια με την κριμαια) και τους Ιρανους να επεμβαίνουν. Ποια ήταν η πολίτικη του σε αυτο;
      http://www.skai.gr/news/world/article/329874/penihros-apologismos-obama-stin-eggus-anatoli/

      https://www.youtube.com/watch?v=5ofxZwleDlg

      Διαγραφή
  24. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από φανφαρόνους σαν τον Γεωργιάδη, όχι από εθνικιστές των πράξεων. Το ξαναλέω για χιλιοστή φορά και περιμένω επιβεβαίωση ή διάψευση από πρακτικούς, απλούς και λογικούς ανθρώπους που ζήσαν στο εξωτερικό, με τα κριτήρια που χαρακτηρίζεται κάποιος ως εθνικιστής στην Ελλάδα οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης μπορούν άνετα να θεωρηθούν ως υπερεθνικιστικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρήλθεν ο καιρός της ανάκρισης της ζωής από τους μαθητευόμενους μάγους του Πνεύματος. Οι τελευταίοι, περιττοί και αναίτιοι, το ήξεραν ανέκαθεν. Οι καινούργιοι, αντικαταστάτες, αργούν.

      Διαγραφή
    2. Σας εύχομαι όλους εδώ μέσα να ζήσετε τουλάχιστον μερικούς μήνες ως απλοί πολίτες, εργαζόμενοι και όχι ως στελέχη, στην υπόλοιπη Ευρώπη για να σταματήσετε να γράφετε ότι σας κατέβει στο κεφάλι σας με γνώμονα το θυμικό, θα αλλάξεις και τη φώτο σου μετά

      Διαγραφή
    3. Έχουμε άμυνες στην Ελλάδα για να παίρνουμε των ματιών μας τα δρομάκια, όταν αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε εσέναν, τον Νώνταν, τον Viennezon, κάτι άλλους. Δεν θέλουμε να ζήσουμε σαν τα σκουπίδια. Δεν θα πάρουμε από το καλάθι τα ρετάλια σας.

      Διαγραφή
    4. Εγώ είμαι ένας καθημερινός εστέτ, σουί τζένερις που λένε, εγώ είμαι να παίρνω των ματιών μου με τα ρετάλια που υπάρχουν

      Διαγραφή
  25. Ο Ομπάμα δίνει κάποιες εξηγήσεις σχετικά σε πολύ ενδιαφέρουσα, πρόσφατη συζήτηση εδώ:
    https://www.youtube.com/watch?v=xXH5agV7skw

    ...και επίσης καλό παράδειγμα του πώς να μιλάς απλά για πολύπλοκα θέματα με οποιονδήποτε.
    Παρεμπιπτόντως, αν έχει νοήμα να κάνουμε παραλληλισμούς, ο Bill Maher είναι δημοφιλής στον "Αριστερό" κόσμο της Αμερικής και κατά κάποιο τρόπο τον αντιπροσωπεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ. Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και δείχνει την ποιότητα του ανθρώπου.

      Διαγραφή
  26. Απο το fb σήμερα / ο σαλονικιός συγγραφέας και δημοσιογράφος
    Χρίστος Ζαφείρης για την υπουργοποιήση Ζουράρι...

    "Η απουσία αξιόπιστων και σοβαρών σχολίων στο fb για τα ανασχηματισμένα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου μού προκαλεί απορία για την σιγή ασυρμάτου που έπεσε. Είναι η αδιαφορία;, η απέχθεια;, η θλίψη;,το μπούχτισμα;, η κούραση από τις διάφορες κυβερνητικές ενέργειες; άλλα ανομολόγητα αισθήματα; ποιος ξέρει; Πάντως εγώ προσωπικά δεν μπορώ να χωνέψω ποιός το πρότεινε και γιατί το αποδέχτηκε η ηγετική ομάδα και ο Τσίπρας προσωπικά να μπει σε υπουργικό πόστο ενός ευαίσθητου υπουργείου, που έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση της νεολαίας και την παιδεία, ένας μπλαμπλατζής, ένας νάρκισσος, ένας δημόσιος καραγκιόζης με τα αρχαιογνωστικά τσιτάτα, ένας κομματικός γυρολόγος και όφας (όπου φυσά ο άνεμος), δήθεν "καθηγητής", άσχετος κι αποτυχημένος θεσιθήρας (εφημ. Μακεδονία κλπ);. Σώθηκαν οι σοβαροί για τέτοιες θέσεις ή κάποιοι αδιαφορούν και κάνουν πλάκα στις πλάτες μας με αυτές τις επιλογές; Όλοι αυτοί που έβγαλαν τον Φίλη στις πρώτες θέσεις του επιτελικού οργάνου του Σύριζα γιατί σιωπούν γι' αυτήν την κατάντια;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δύο σχόλια ...

    letranger et al, τα 86 δις Στουρνάρα και τα 100 δις Ρέγκλινγκ αναλύονται εν πολλοίς αυθαίρετα και απολύτως μπακαλίστικα κάπως έτσι.

    Προσωπικά θεωρώ αμφότερες τις δηλώσεις Στουρνάρα και Ρέγκλινγ πολιτικάντικα αφηγήματα σκοπιμότητας χωρίς ουσιαστική επιστημονική βάση. Παρόλα αυτά μόνον ένας ηλίθιος ή άσχετος θα αμφισβητούσε ειλικρινώς την οικονομική καταστροφική επίδραση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - και ειδικότερα την συνεισφορά των πειραματισμών Βαρουφάκη σε αυτή. Η κατάσταση είναι τόσο προφανής που οποιοδήποτε αίτημα για ειδικότερο fact checking καθιστά την συζήτηση άνευ ουσίας, στην καλύτερη περίπτωση, στην χειρότερη δε, παντελώς στερούμενης σοβαρότητας.

    Εν ολίγοις υπήρχαν δύο εκλογικά και πολιτικά λύσεις: H κακή και η χειρότερη. Και ο κυρίαρχος λαός επέλεξε, στο πρόσωπο του προέδρου του 15μελούς και του ανικάνου ιδεοληπτικού θιάσου που τον περιβάλλει, την δεύτερη.

    Ως προς τον επιστήμονα Βαρουφάκη. Ο τρόπος που διεθνώς αξιολογείται το επιστημονικό ερευνητικό έργο είναι δεδομένος και δεν υπόκειται ούτε σε ελεύθερες ερμηνείες ούτε σε υποκειμενικές αξιολογήσεις.

    Επειδή η πλειονότητα των αναγνωστών πιθανότατα δεν έχει πρόσβαση στο web of science αρκούμαι στο εξής και δεν προτίθεμαι να επανέλθω: Κάποιος με ακαδημαϊκές σπουδές στο μετριότατο στους τομείς των Οικονομικών και Μαθηματικών πανεπιστήμιο του Essex και h-index υποπολλαπλάσιο των μέσων όρων των τμημάτων στα οποία έχει διδάξει (συμπεριλαμβανομένου ακόμα και του ερευνητικού μη διδακτικού προσωπικού) καλό θα ήταν να είναι περισσότερο συγκρατημένος όταν αναφέρεται στο επιστημονικό έργο του ...

    Ο Βαρουφάκης και ο Ζουράρις έχουν ενοχλητικά πολλά κοινά χαρακτηριστικά ... η ανεπιφύλακτη αποδοχή των οποίων από το πόπολο και τα μίντια είναι αποκαλυπτική της οξείας παθογένειας τόσο του Ελλαδίτικου όσο και Διεθνούς μιντιακού κωλοχανείου ...

    Βλέπεται η διανοουμενίστικη παραληρηματική παπαρολογία, η απεραντολογική παπάτζα, η κραυγαλέα δηθενιά και το χυδαίο ανετιλίκι πουλάνε σε τούτο το μπορντέλο ... Νομίζω ήταν στις "περιπέτειες ιδεών" όπου ο εξαιρετικός και ακριβολόγος ΝΔ είχε επισημάνει στον Ζουράρις τις πίπες του περί κύκλιων χορών, όταν ο "απροσδόκητος" λεξιλάγνος αρλεκίνος, αντί άλλης απάντησης, δήλωσε ανερυθρίαστα αρχαιοελληνιστί κάτι σαν: "βεβαίως και αυθαιρετώ λέγοντας τις όποιες απόψεις μου" ... Αν θυμάται λεπτομέρειες ο οικοδεσπότης ας με διορθώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Γράφει ο Forcibly:

      "Παρόλα αυτά μόνον ένας ηλίθιος ή άσχετος θα αμφισβητούσε ειλικρινώς την οικονομική καταστροφική επίδραση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - και ειδικότερα την συνεισφορά των πειραματισμών Βαρουφάκη σε αυτή."

      Δεν μπορούμε να ξέρουμε (άρα ούτε να κρίνουμε) πού θα οδηγούσαν οι "πειραματισμοί" (όπως το λέτε) του Βαρουφάκη – απλώς γιατί ο Τσίπρας δεν τον άφησε να τους συνεχίσει και να τους ολοκληρώσει. Είναι σαν να διακόπτετε έναν χειρουργό στη μέση της εγχείρησης (γιατί νομίζετε πως δεν είναι ο κατάλληλος και βλάπτει τον ασθενή) και μετά τον κατηγορείτε ότι προκάλεσε σε αυτόν τεράστια ζημιά με την μέχρι τότε (δηλαδή την ανολοκλήρωτη) πράξη του.

      Εμένα θα με ενδιέφερε πάρα πολύ, ποια θα ήταν η παραπέρα εξέλιξη των πραγμάτων
      1. αν ο Βαρουφάκης παρέμενε υπουργός οικονομικών (συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους)
      και
      2. αν ο Τσίπρας σεβόταν το εντυπωσιακό "Όχι" των Ελλήνων στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

      Δυστυχώς δεν θα το μάθουμε ποτέ. Επομένως αρνούμαι να δεχτώ ότι ο Βαρουφάκης (ή άλλα μέλη της τότε αριστερής πτέρυγας του ΣΥRIΖA) είχαν κάποια "οικονομική καταστροφική επίδραση". Ας πούμε ότι "πειραματίστηκε" ο Βαρουφάκης (ή ότι έψαξε για άλλους δρόμους και άλλες λύσεις, όπως θα το έλεγα εγώ). Αλλά το "πείραμα" το διέκοψαν απότομα (και υπό την πίεση των δανειστών) οι μετριοπαθείς / πραγματιστές / ρεαλιστές / δειλοί / προδότες του κόμματος. (Διαλέξτε τον χαρακτηρισμό που σας αρέσει περισσότερο. Εγώ προτιμώ τους δύο τελευταίους.) Ο χειρουργός (και το επιτελείο του) δεν είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν την εγχείρηση.

      Αντίρρηση έχω και ως προς το εξής:

      "Ο Βαρουφάκης και ο Ζουράρις έχουν ενοχλητικά πολλά κοινά χαρακτηριστικά ... η ανεπιφύλακτη αποδοχή των οποίων από το πόπολο και τα μίντια είναι αποκαλυπτική της οξείας παθογένειας τόσο του Ελλαδίτικου όσο και Διεθνούς μιντιακού κωλοχανείου ..."

      Για τον Ζουράρι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αλλά για τον Βαρουφάκη σίγουρα δεν έχετε δίκιο, τουλάχιστον όσον αφορά τα γερμανικά και αυστριακά ΜΜΕ και το "πόπολο" σε αυτές τις χώρες. Μπορεί να υπήρχε αυξημένη προβολή του Βαρουφάκη από τα μέσα αυτά, σίγουρα όμως καμία αποδοχή (πολύ λιγότερο "ανεπιφύλακτη"). Μάλιστα το αντίθετο συνέβαινε: Σπάνια ένας πολιτικός (ή άλλο δημόσιο πρόσωπο) αντιμετώπισε τόση προκατάληψη, υποτίμηση, απόρριψη και έχθρα από την πλευρά των ΜΜΕ όσο ο Βαρουφάκης. Ίδιες ήταν οι αντιδράσεις ενός μεγάλου μέρους των (όπως πάντα "αξιοπρεπών" και "τίμιων") πολιτών και βέβαια εκείνες των Ευρωπαίων πολιτικών (θυμάμαι λ.χ. απαράδεκτα σχόλια του αυστριακού υπουργού οικονομικών [και εκατομμυριούχου] Schelling ή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Schulz).

      Επρόκειτο για ένα διδακτικό και ταυτόχρονα τρομακτικό παράδειγμα για το πώς αντιδρούν και συμπεριφέρονται το κατεστημένο και η κοινωνία όταν έχουν απέναντί τους έναν "γνήσιο" (και από πάνω προικισμένο με αυτοπεποίθηση) αριστερό ο οποίος πάει να διαταράξει την "ομαλή" πορεία των διαδικασιών και εξελίξεων όπως την ορίζουν αποκλειστικά εκείνοι. Και πέτυχαν τον στόχο τους: Ο κακοποιός και ταραχοποιός ... εξουδετερώθηκε.

      Διαγραφή
    3. Ξεχάσατε και μία τρίτη προϋπόθεση (που είχαν θέσει τόσο ο Βαρουφάκης όσο κι ο Τσίπρας): Να αλλάξει ριζικά η Ευρώπη και να ακολουθήσει τις συνταγές Βαρουφάκη.

      Εκεί απέτυχε η εγχείρηση. Ο Τσίπρας αντελήφθη κάποια στιγμή ότι το να αλλάξει το 98% χάριν του 2% είναι ανέφικτο. Και διέκοψε την εγχείριση χωρίς βέβαια να έχει αποφευχθεί η αιμορραγία των 80 δις που λέγαμε πριν. Απλώς δεν απέθανε ο ασθενής.

      Διαγραφή
    4. Βιεννεζε, κατα τη γνωμη μου μπορουμε απολυτως να ξερουμε πού θα οδηγουσε το πειραμα Βαρουφακη: λεγεται κουρεμα καταθεσεων και το ειδαμε στην Κυπρο.

      Διαγραφή
  28. To θυμάστε καλύτερα από μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σας για την παραληρηματική παπαρολογία και τις ακατάσχετες και ασύνδετες ιστορικές αναλογίες που αναφέρει στα βιβλία του ο Βαρουφάκης, μόνο και μόνο για να κάνει εντύπωση. Αν θέλει κανείς μια πραγματικά ευφυή και εμβριθή, αριστερόστροφη κριτική σχετικά με το χρέος και την ιστορία του, ας μην χάνει το χρόνο του με τον Βαρουφάκη και ας διαβάσει τον David Graeber: "Debt, the first 5,000 years".

      Διαγραφή
  29. Προς όλους τους έξαλλους (αριστερούς και μη) :

    https://www.youtube.com/watch?v=Rt3lRW7K0VI

    https://www.youtube.com/watch?v=MO2A_7nisXo


    "Αυτους τους "τυπους" που μιλαει με τα χειροτερα λογια ο λεωνιδας κυρκος τους εχουμε μπροστα μας το 2016!! με την ψηφο του ελληνικου λαου!!" - είναι το απο κάτω σχόλιο.

    Σύγκρουση ιδεών - όχι βία και μισαλλοδοξία ...λέει ο Κύρκος φεύγοντας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητοί φιλοσοφούντες: "Καληνύχτα σας"

    https://www.youtube.com/watch?v=mIsoUaMG45E
    https://www.youtube.com/watch?v=QR2WiaUxQzw
    https://www.youtube.com/watch?v=QR2WiaUxQzw

    "Τι νόημα εχει να συζητάς ακόμα και με τον Χιτλερ,οπως ειπε ο Ρενος,αφου γνωρίζεις οτι πρόκειται περί ενός ψυχοπαθή δολοφόνου,αν οχι για να βρείς σε τι μπορεί να συμφωνήσεις με αυτον?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το πρόβλημα με τους Λεωνίδας είναι 1. είναι πεθαμένοι 2. ήταν άμοιροι επιστήμης (συνέπεια: εμείς θα κάνουμε πολιτική). Το πρόβλημα με τους Ρένους είναι ότι ότι 1. ήταν άμοιροι επιστήμης (τηλεφούσκες) 2. είναι πεθαμένοι. Και είναι (κατασταλάζει) βαρετό τώρα να ακούς τους Λεωνίδες να σου λένε ότι η ζωή υπάρχει για να επαληθεύει την γραφειοκρατία και τους Ρένους ότι θα βάψουν λευκά τα ολόμαυρα πρόβατα εξετάζοντας ωσάν διανοούμενους τους βασανιστές (ότι κάμνουνε σήμερα τα κανάλια των Τύπων). Αυτές οι αλήθειες πιο καθαρά φαίνονται σε ένα οποιοδήποτε ποίημα του Νίκου Καρούζου. Π.χ.
    ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
    υπέρμαχος των άστρων
    εκτείνομαι
    στην άπατη μοναξιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εξαιρετικό κείμενο.

    Τα λέει όλα - και με πολύ όμορφο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ξυπνάς το πρωί, όλα καλά! κάνεις το σταυρό σου, φιλάς το παιδί σου και τη γυναίκα σου και ξεκινάς για τη δουλειά...όλα καλά!
    ξαφνικά πέφτεις επάνω σε κάποιες εικόνες - όχι λόγια - απλά εικόνες

    http://www.protothema.gr/greece/article/626096/gavroglou-den-tha-ginei-kamia-allagi-sto-mathima-ton-thriskeutikon-/

    http://www.protothema.gr/politics/article/626139/filis-se-tsipra-aifnidios-to-arista-20-metatrapike-se-mi-provivasimo-vathmo/

    http://www.skai.gr/news/greece/article/306710/arhiepiskopos-ieronumos-ston-skai-osa-sumvainoun-me-to-prosfugiko-einai-shediasmena-gia-ta-epomena-50-hronia/

    και σ'ούρχεται να σκάσεις
    ποιός κάνει κουμάντο σ΄αυτή χώρα;
    απλά ερωτήματα, γιατί πρέπει να δώσει κάποιος άδεια(ευλογία)για το χτίσιμο ενός τζαμιού; γιατί να διδάσκονται θρησκευτικά στα σχολεία μας; γιατί να ορκίζεται η κυβέρνηση, οι βουλευτές, οι φαντάροι, οι πολίτες ;
    γιατί να είμαι υποχρεωμένος να ακούω τις πολιτικές θέσεις ενός ιερωμένου; γιατί να περιορίζω το κράτος μου, την παιδεία μου, την κοινωνία μου, την γλώσσα μου, την άποψη και στάση της ζωής μου στα όρια των λόγων (όχι των πράξεων) ενός ιερωμένου;
    ποιός κάνει κουμάντο στη ζωή μου;
    κρίμα, μακάρι να μπορ΄΄εσουν τα παιδιά μας να μεγαλώσουν και να ζήσουν ελεύθερα...
    Ούτε μια λέξη απ΄όσα άκουσα από τον ιερωμένο δεν συμβαδίζουν με όσα διάβασα και κατανοώ από το λόγο του Χριστού..

    η κυβέρνηση είναι αυτή που μας αξίζει, το ίδιο και οι πολιτικοί. του αλέξη απλά του έχει φύγει το τιμόνι και εχει κολλήσει δεξιά...όλο δεξιά

    Αθανάσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργά κατάλαβες Αθανάσιε πως ζούμε σε ένα θεοκρατικό κράτος. Και πως το κύριο πρόβλημα των ελλήνων είναι η ορθόδοξη παράδοση που τους πότισε ησυχασμό, αντιδυτικισμό, υποταγή. Το πρόβλημα δεν είναι η Δεξιά - πάνε πια αυτές οι διακρίσεις - αλλά η αχαλίνωτη φιλοδοξία ενός ανερμάτιστου ανθρώπου που θα συμμαχούσε και με τον διάβολο (η τον Καμμένο) για να κρατηθεί στην εξουσία.

      Διαγραφή
  34. Σοφιστείες και ψέματα, δεν έχει νόημα κανένας διάλογος, εδώ μιλάμε για θεωρητικούς φανατισμένους της άλλης πλευράς, και αυτός ο Ράμφος παίρνει πρακτικά καθημερινα συμπεράσματα που κάνει ο κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του και τους γύρω του και τα επενδύει σε μια ολόκληρη κοινωνία, δηλαδή δημιουργεί σχήματα παντελώς αντιεπιστημονικά και του συρμού, και ας πει ο Ράμφος επιτέλους που στο διάολο υπάρχουν οι ελεύθεροι και ωραίοι εκείνοι άνθρωποι που τραβάν μπροστά στο φως; Διότι παντού λάτρεις των βασιλιάδων, των ολιγαρχών, των κυβερνήσεων βλέπουμε, παντού θρησκόληπτοι, διαποτισμένοι με το πνεύμα του δούλου που πλέον όμως έχει σπίτι και αυτοκίνητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...που στο διάολο υπάρχουν οι ελεύθεροι και ωραίοι εκείνοι άνθρωποι που τραβάν μπροστά στο φως; "

      Μέσα μας.

      • Τον να πολεμήσω τον «εχθρό» μου θέλει «αρετή και τόλμη» το αν τον κατανοήσω είναι η πραγματική ελευθερία.

      Διαγραφή
  35. @Anonymous 6 Νοε
    Σε μεγάλο βαθμό με κάλυψε ο οικοδεσπότης αλλά το πρόβλημα των Δυτικών συγκριτικά με καθεστώτα σαν του Πούτιν είναι ότι η κοινή γώμη δεν ελέγχεται άρα δύσκολα δεχόμαστε να πεθαίνουν συμπολίτες σε τρίτες χώρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι βγάζω φλύκταινες με τους ναζιστές, πόσο μάλλον που είμαι πεπεισμένος Ευρωπαϊστής και ένας βασικός λόγος που ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή κοινότητα του Χάλυβα και του Ατσαλιού, ο πρόγονος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν για να μην ξαναζήσουμε οι Ευρωπαίοι αυτή τη φρίκη αλλά η απομόνωσή τους δεν είναι αποτελεσματική , παρόλο που σε αρκετές Γαλλόφωνες χώρες υπάρχει το cordon sanitaire.., μιας και δεν είναι δύσκολο να τους αντικρούσεις πολιτικά, όσον αφορά τους ψηφοφόρους της πάω πάσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι ότι η Ε.Ε. θα εξαλείψει την Χ.Α. Η Χ.Α. όμως δεν θέλει να εξαλείψει το ευρώ. Διότι ο γλυκύς Αρχηγός λέει ότι το ευρώ είναι καλό. Οι ναζιστές αγαπούν την Ε.Ε.

      Διαγραφή
    2. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξ΄ορισμού δεν μπορεί να το κάνει, δεν έχει την αρμοδιότητα, αλλά ακόμα και αν την είχε θα έβρισκαν οι ευρωσκεπτικιστές μία καλή αφορμή για να τη κατηγορεί ότι επεμβαίνει στα εσωτερικά μας θέματα. Οι χρυσαυγίτες είναι λαίκιστές άρα αγαπούν μόνο ότι αρέσει να ακούει ο κοσμάκης! Είναι τυχαίο ότι ξεκίνησαν σαν δωδεκαθεϊστές και πλέον είναι φανατικοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι;

      Διαγραφή
  37. Απορώ τι διαπραγμάτευση έκαναν οι Ευρωπαίοι με τον Τσιπρα,ο Ιερώνυμος μέσα σε 10 λεπτά τον τελείωσε. Δεν άλλαξε το μάθημα των θρησκευτικών και έδιωξε τον φίλη. Ίσως οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν το παράδειγμα του ιερωνυμου για να δουν πως διαπραγματεύεται. Αυτο που έκανε η κυβέρνηση δεν ήταν αναστροφή, ηταν το άλμα του τζορνταν απο τη βολη, σαν να μην το άγγιξαν ποτέ. Βλέπω να έρχονται πρόωρες εκλογές, δεν θα βγαλει τετραετία αυτό το τσίρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμως οι ευρωδωσίλογοι που δεν σας αρέσει ο πολιτικός τσίπρας και σας αρέσει ο δικός σας ντενεκές, μας αηδιάζετε. Νιώθουμε άσχημα εδώ που σας αναγιγνώσκουμε. Είναι και η αυθεντική μοναδική χρησιμότητα σας στη ζωή αυτή.

      Διαγραφή
    2. Διαφωνώ η διαπραγμάτευση των εταίρων μας ήταν απόλυτα επιτυχημένη μιας και έκανε τη κολωτούμπα του αιώνα σε χρόνο δτ αντιθέτως η στάση του στο θέμα των Θρησκευτική ήταν 100% Τσίπρας τα πάντα για τη καρέκλα.

      Διαγραφή
  38. Κύριε Δήμου στις ΗΠΑ είστε με τους δημοκρατικούς ή με τους ρεπουμπλικάνους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα ήμουν με τους Δημοκρατικούς - τώρα βέβαια, πολύ περισσότερο (και όχι επειδή συμπαθώ την Χίλλαρι).

      Διαγραφή
  39. Ο νέος Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου:

    «Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα εγώ ήμουν ακαδημαϊκός και οι ακαδημαϊκοί μπορούν να λένε πράγματα. Όταν όμως έρχεται η στιγμή που καλούνται να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα, τότε διαπιστώνουν ότι κάποια πράγματα που έχουν πει μπορεί να είναι και λάθος», είπε χαρακτηριστικά. ".

    Κανένα σχόλιο κανείς;;;

    Πηγή:http://www.huffingtonpost.gr/2016/11/07/eidiseis-politiki-oi-paradoseis-paralabes-ton-upourgeion-_n_12837708.html?utm_hp_ref=GREECE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδέν σχόλιο. Όλη η θεωρία του παράλληλου νομίσματος θυσιάστηκε για μια καρέκλα.

      Διαγραφή
    2. Ο Βαρουφάκης μας θα μπορούσε να εφαρμόσει την Λύση με το Παράλληλο Νόμισμα, αλλά ο πρωθυπουργός μας τον αδίκησε. Ο νικητής του δημοψηφίσματος αδικήθηκε. Ο Ηγέτης δεν είδε. Δεν κατάλαβε. Δεν ένιωσε την φλεγομένη ανεξαρτησία Ιωάνου. Εντούτοις, εμείς μπορούμε να αντέχουμε και να πνίγουμε στο αμελητέο αψέντι τον πόνο μας γι' αυτή την κατάφωρη αδικία και φέρνουμε την ελπίδα της αλληλεγγύης, την τελική νίκη του ευσεβούς ελληνικού λαού, με την κατάκτηση του επερχόμενου σκριπ, που αγαπάμε και που ξεσταίνει τις καρδιές μας, που πλέουν ελεύθερες στους ειρηνικούς ωκεανούς της ορθόδοξης Δημοκρατίας και της Αριστεράς.

      Διαγραφή
    3. Πάντως αν κρίνω από τις δηλώσεις του Παπαδημητρίου ο Βαρουφάκης και όταν ήταν Υπουργός έπραττε σαν ακαδημαϊκός μιας και μας οδηγούσε στο grexit...

      Διαγραφή
  40. Κύριε Δήμου κάνετε ΛΑΘΟΣ προκύπτει ότι είναι ΠΟΛΥ σοβαρά άτομα -κυριολεκτώ:

    Αυτό είναι υπεύθυνη θέση σοβαρού ηγέτη:
    -------------------------------------------

    Πολακης - σήμερα:"Αν πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει ΟΛΗ η αριστερά και στις εκλογές και στα χέρια τις δεξιάς"

    -----------------------------
    Και ΑΥΤΟ είναι κωμωδία :
    -----------------------------

    ΖΑΒΑΛΟΣ: Αυτό το καταραμένο καρνέ, είναι ατομική βόμβα. Μπορεί να γκρεμίσει τα στηρίγματα της κοινωνίας.

    ΒΙΟΛΕΤΑ (ΑΝΑΛΥΤΗ): Εσένα δηλαδή.




    ΖΑΒΑΛΟΣ: Εμένα κι άλλα εκατό στηρίγματα. Έχεις ιστορικές ευθύνες. Λίγο να φερθείς επιπόλαια, θα γίνεις αιτία παγκοσμίου καταστροφής. Άμα πέσουμε εμείς, γκρεμίζεται η κοινωνία. Όποτε θα βουλιάξουνε μαζί και τα Βαλκάνια. Κι άμα βουλιάξουν τα Βαλκάνια... πάει κι η Ευρώπη... πάει η Ασία, πάει κι η Αμερική.

    ΒΙΟΛΕΤΑ: Τότε παντρέψου με, να σώσεις την υδρόγειο!


    ΥΓ: ΥΠΟΜΟΙΡΑΡΧΟΣ: Τι το κάναμε εδώ μέσα; Αμέρικαν μπαρρρ;

    ΥΓ2: ΜΑΝΤΑΜ ΔΟΜΝΑ: Σας παρακαλώ, μιλάτε μου στον πληθυντικό, θα με υποχρεώσετε!


    https://www.youtube.com/watch?v=GbjGgZzqAes

    Ζάβαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εμενα ολα αυτα μου φαινονται ενα κακογουστο αστειο. Ο Φιλης αριστος... (αυτη η κοπελιτσα εμενα δε με χαλαει. Ας τη δουμε. Με χαλαει ομως που ειχε δασκαλο τον Κατρουγκαλο. Το πιο ωραιο που ακουσα: "τωρα αυτη εμενα γιατι μου θυμιζει την Μπιρμπιλη;")Ο Ζουραρης υπουργος. Τι να πω.
    Η κοινη λογικη μενει αφωνη. Παιχνιδια ή οχι ,αποριας αξιον... ο Θεος να μας φυλαξει!
    Αμ το αλλο; κοιτας διπλα ο Ερντογαν. Παραπερα ο Κιμ... και απο την αλλη η καλυτερη εκδοχη να ειναι η Κλιντον.
    Οχι. Δεν υπαρχει σωτηρια.
    Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η θεωρία του διπλού νομίσματος δεν είναι θεωρία. Είναι καταστροφική πράξη. Ο Βαρουφάκης, αγράμματοι είναι, ανόητοι, δυστυχισμένοι, θα τους ξεγελάσω και με λίγη Αριστερά. Και η κ. Κωνσταντοπούλου ομοίως. Και να εξετάσουμε αν είναι θεωρία και να την μελετήσουμε την θεωρία και να διαπιστώσουμε ποιος μπορεί να ξέρει τι είναι θεωρία και ποιος θα χαθεί στην διεύθυνση που δείχνει ο δείκτης μας - αυτός θα μας προδώσει. Και έχουμε και τον Viennezo: ανάλυση περί ανέμων και υδάτων και ουσία μηδέν. Καταστροφές και λιβανίσματα των ερειπίων. Ναι. Αλλά βαριόμαστε αυτά. Θέλουμε απλώς να λύσουμε το πρόβλημα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. http://www.liberal.gr/arthro/91586/apopsi/sunenteuxeis/g-baroufakis-to-3o-mnimonio-einai-schediasmeno-na-apotuchei-kai-na-odigisei-ti-chora-ektos-euro.html

    η σημερινή άποψη Βαρουφ για τα 100δισ χρέος που ειπώθηκε ότι δημιούργησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο ένας δωσίλογος στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Να εφαρμοστεί ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά. Ο άλλος δωσίλογος να πει την αμερικανιά: «Οφείλουμε στη μνήμη όσων χάθηκαν να συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο AIDS». Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί ξαφνικά και θα είναι ευρωπαϊκό και ο οφειλόμενος αγώνας (τιμητικός, της μνημοσύνης) δίνεται. Εφαρμόζονται (προγράμματα ανύπαρκτα) και δίνονται (αγώνες στον δοκιμαστικό σωλήνα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.