Τρίτη, Ιουνίου 19, 2007

Αυτο-ανταγωνισμός

Έχει την ανάγκη να ξεπερνάει συνεχώς τον εαυτό του. Κάθε λίγο βάζει τον πήχη πιο ψηλά και δοκιμάζει.

Σε μερικά θέματα ο καταναγκασμός αυτός μπορεί να είναι από ανώδυνος μέχρι ωφέλιμος. Σε άλλα μπορεί να γίνει επικίνδυνος.

Παθιασμένος φίλος του αυτοκινήτου ξεκίνησε με τα video games. Στο Need for Speed κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Το ίδιο και στα παιχνίδια της F1 και στις εικονικές ράλι WRC διαδρομές.

Κάποτε όμως αγόρασε ένα γρήγορο πραγματικό αυτοκίνητο, ένα μικρό GT, και βρέθηκε ο ίδιος να πρωταγωνιστεί σε ένα τεράστιο video game.

Όπως όλα τα πιο προχωρημένα μοντέλα, το GT έχει έναν υπολογιστή ταξιδιού (trip computer). Οι περισσότεροι οδηγοί δεν χρησιμοποιούν καθόλου την εφαρμογή αυτή (πολλοί δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει – άλλοι δεν μαθαίνουν ποτέ τον χειρισμό). Σε όσους την χρησιμοποιούν παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την κατανάλωση, την απόσταση και τον χρόνο, την εξωτερική θερμοκρασία κλπ.

Όμως υπάρχει μία ένδειξη στον υπολογιστή που αμέσως τον μαγνήτισε. Η μέση ταχύτητα ταξιδιού.

Από την στιγμή εκείνη, κάθε διαδρομή του έγινε σιρκουί. Από το σπίτι στο γραφείο (είναι και τα δύο στην περιφέρεια της Αθήνας και συνδέονται με ανοιχτούς δρόμους) είναι ένα από τα πιο κλασικά στοιχήματα του με τον εαυτό του. Κάθε μέρα προσπαθεί να καταρρίψει το ρεκόρ της προηγούμενης.

Βέβαια οι συνθήκες αλλάζουν – έτσι έχουμε πολλές κατηγορίες αγώνων: με βροχή, με γλίτσα, Κυριακή πρωί (χωρίς κίνηση), βράδυ (με ομαδική επιστροφή) και τους συνδυασμούς τους (π. χ. Κυριακή με βροχή).

Γεγονός είναι ένα. Όλοι οι άνθρωποι μπαίνουν στο αυτοκίνητο για να πάνε στην δουλειά τους, εκείνος μπαίνει για να αγωνιστεί. Είτε πάει στο γραφείο του, είτε επαγγελματικό ταξίδι, είτε εκδρομή.

Είναι άριστος οδηγός και μέχρι τώρα (να χτυπήσω ξύλο) είχε μόνο μικροατυχήματα. Όχι με το GΤ αλλά με το προηγούμενο αυτοκίνητο του. Και τα είχε (όπως συμβαίνει συχνά) όχι όταν πήγαινε γρήγορα, αλλά σε στιγμές που είχε χαλαρώσει. (Η χαλάρωση είναι μεγαλύτερη αιτία ατυχημάτων από την υπερβολική ταχύτητα).

Αλλά τώρα, έχει ξεκινήσει έναν αγώνα με τον πιο σκληρό και αδυσώπητο αντίπαλο - τον εαυτό του. Ο οποίος γνωρίζει όλα τα τεχνάσματα και τις πονηριές. Όχι, αυτόν δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει – πρέπει να τον νικήσει στα ίσια.

Αρχίζει πια να οδηγεί επικίνδυνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, χειροτερεύει συνεχώς τους όρους του παιχνιδιού. Π. χ. αρνείται να αλλάξει τα μπροστινά φαγωμένα του λάστιχα για να δημιουργήσει νέα κατηγορία αθλήματος «με slicks στην βροχή».

Έχει εμπλακεί σε ένα άσχημο και αδιέξοδο παιχνίδι. Στο τέλος του στέκουν μόνο η παραίτηση – ή η καταστροφή. Ελπίζω σε κάτι που θα τον απαλλάξει από την ανάγκη να κοντράρει συνεχώς τον εαυτό του... Ένα θαύμα. Να, ίσως ερωτευτεί σύντομα...

(Ατέλειωτος κόσμος το αυτοκίνητο. Άλλος μπαίνει μέσα για να μεταφερθεί. Άλλος για να ακούσει μουσική. Άλλος για να κάνει έρωτα. Και άλλος για να αποδείξει κάτι που ποτέ δεν θα αποδειχθεί – ότι ο άνθρωπος μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα από την σκιά του...)

224 σχόλια:

  1. Το κακό όταν ζούμε τη ζωή μας ως video game είναι ότι το παιχνίδι ποτέ δεν τελειώνει, ποτέ δεν το μαθαίνουμε τόσο καλά όσο ένα πραγματικό video game. Και όταν τελειώσει απότομα και απρόβλεπτα όπως άλλωστε όλα τα video games, δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε απ' την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε άνθρωπος έχει δικούς του τρόπους να "παίζει" με τους τομείς εκείνους της νευροφυσιολογίας του εγκεφάλου του, που ονομάζεται "σύστημα ανταμοιβής". Σχετίζεται με τους υποδοχής ντοπαμίνης και τον ρυθμό/ποσότητα εκκρίσεως αυτής. Άλλοι την πέφτουν με τα μούτρα στον έρωτα, άλλοι εισέρχονται στον μαγευτικό κόσμο των ναρκωτικών ουσιών, άλλοι κάνουν κάτι δημιουργικότερο, άλλοι πάλι ασχολούντε με extreme sports, ενώ κάποιοι άλλοι -δυστυχώς- καταπιάνονται με πραγματα απείρως επικινδυνότερα από ένα απλό extreme sport σε ελεγχόμενο περιβάλλον, θέτοντας σε κίνδυνο και τους άλλους εκτός από τον εαυτό τους.
    Κοινώς, "όπως την βρίσκει ο καθένας". Είναι ζήτημα του πως έχει μάθει να αξιοποιεί ο καθένας τον εθιστικό, και δυνάμει επικίνδυνο αυτό μηχανισμό. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά με εκνευρίζουν όσοι οδηγούν με άγχος και με την νευρωτική οδήγησή τους μεταφέρουν την έντασή τους στους άλλους.
    Συχνά πάντως, σε ιδιαίτερα αδικαιολόγητη πίεση για προσπέραση -π.χ Αθηνών - Κορίνθου, Κυριακή με επιστροφή "σαρδέλα" - θα του σπάσω τα νεύρα :
    Δευτέρα, "κλείσιμο" σε κάθε λωρίδα, και άλλα σχετικά...

    Σημειώνω πως κανονικά δεν ενοχλώ ποτέ όποιον θέλει να προσπεράσει, άλλωστε κι εγώ τρέχω.

    Αλλά αν είναι να φτάσει κανείς στον προορισμό του με νεύρα "τσατάλια" χωρίς να φταίει, καλύτερα να τα λουστεί ο υπαίτιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι για μένα λέει...

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρίτη 8:30 το πρωί, 17 λεπτά και κάτι ψιλά από Αγ.Παρασκευή, τέρμα Μητροπόλεως(πεζόδρομο)!

    Κάθε μέρα έκανα τη διαδρομή μέχρι τη σχολή, rally! Σφήνες, στριμωξίδια, και από τακάκια ο καλύτερος πελάτης του μάστορά μου! Ούτε καφέ δεν θες μετά, έχεις ξυπνήσει για τα καλά! Ενα τσιγάρο μόνο για να πέσει η πίεση.
    Ευχαρίστηση!

    Οldman, sport σε ελεγχόμενο περιβάλλον δεν είναι extreme!

    Γάτε,
    "Η χαλάρωση είναι μεγαλύτερη αιτία ατυχημάτων από την υπερβολική ταχύτητα."

    Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Ας μην φτάνουμε ωστόσο και σε υπερεκτίμηση των οδηγικών μας ικανοτήτων. Προσωπικά μου αρέσει να με "μετράω" συνεχώς, διευρύνοντας τα όριά μου σταδιακά και χωρίς υπερβολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Reactor69 said...
    Προσωπικά μου αρέσει να με "μετράω" συνεχώς, διευρύνοντας τα όριά μου σταδιακά και χωρίς υπερβολές.

    ----------------------------

    Αυτό έκανα κι εγώ μία ζωή. (Κι ακόμα το κάνω). Πώς άλλωστε βγήκε αυτό το κείμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γάτε μου μόνο έτσι αξίζει!

    Αν αφεθείς εντελώς στη στιγμή, στο momentum, πέραν του ότι μπορεί να αφήσεις το άθλημα για πολύ καιρό, ή και δια παντός, γρήγορα θα μειωθεί η ένταση και η συγκίνηση. Ενω αν προσπαθείς συνεχώς να ελέγχεις τις κινήσεις σου, χωρίς βέβαια και να το "κουράζεις", η ευχαρίστηση γίνεται διπλή!

    Είναι σαν να χωρίζεσαι στα δύο. Το ένα μέρος σου αντλεί χαρά από την συγκέντρωση, τη σκέψη, την διαρκή, γρήγορη και σπασμωδική αντίδραση με το περιβάλλον(δηλαδή την πράξη-ενέργεια), ενώ την ίδια στιγμή το άλλο σου κομμάτι απολαμβάνει παθητικά τα αποτελέσματα της πράξης, όπως οι ορμόνες και οι... ορμόνες-τι άλλο να ζητήσει κανείς!

    Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. Ενδέχεται, δε, να πάσχω και από σχιζοφρένεια οπότε...!

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο πιο έντονο το "χαριλίκι"(και ο Senna να είσαι, πάντα τέτοιο παραμένει), τόσο πιο ζωντανός νιώθεις μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ετσι και μάθω ότι ο "Πέτρος" του ποστ σου, Γάτε, (ξανα-)στούκαρε, μα τον Θεό θα πάω στο ΚΑΤ να του σπάσω κι ό,τι άλλο του απέμεινε γερό, νά'χει να με θυμάται!!!
    ;)

    Ολα καλά κι ωραία, κι εγώ ξετρελλαίνομαι και νιώθω αυτό το "need for speed" στις φλέβες μου τόσο έντονο ώρες-ώρες, που δεν ξέρω τι να την κάνω τόση αδρεναλίνη! Και, μεταξύ μας, αναρωτιέμαι πότε θα μου περάσει...

    Πάντως όταν έχεις κόσμο να εξαρτάται από σένα, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να τ'αφήνεις να σε ξεμυαλίζει!

    (λέω εγώ τώρα... κι αυτό γιατί το "κεφάλι" του ότι σου ξανάκανες high-score, είναι από τα λίγα που έχουν τόσο μεθυστική γεύση! Κάτι σα να σε πασπάλισαν με λίγη σκόνη Αθανασίας...)

    (όχι της δικιάς μας καλέ, δεν έχει σκόνες σπίτι της η κοπέλλα!)
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ο φίλος σας κινείται στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο το πρωί γύρω στις 9 νομίζω ότι τον έχω δει...
    και έκανα τον σταυρό μου αν και άθεος...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η οδήγηση είναι 40% τεχνική και 60% ένστικτο, έλεγε ο πατέρας μου.

    Πάντα την μουσική να την έχεις σε τέτοια ένταση, ώστε να μπορείς να ακούς την άλλη "μουσική" του κινητήρα.
    Μηχανικός ο μπαμπάς, με έμαθε να σέβομαι το άψυχο αυτοκίνητο. Και να το αγαπώ.
    Μίζερος ο οδηγός; έλεγε. Ολο προβλήματα το αυτοκίνητο - μυστήριο πράγμα.
    Δικές του, παράξενες στατιστικές που έβγαιναν αληθινές.

    Η αδρεναλίνη που μοιραία χύνεται όταν τρέχεις σε κρατάει σε εγρήγορση και μειώνει τον κίνδυνο ατυχήματος. Οταν ξέρεις τις δυνατότητές σου σαν οδηγός όμως.

    Και η ταχύτητα - κακά τα ψέματα - είναι ωραία. Σου δίνει μια παράξενη αίσθηση ελευθερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο trip computer του αυτοκινήτου μου, προσπαθώ να ρίξω την κατανάλωση όσο πιο χαμηλά γίνεται.

    Κάτω απο 9.0 το πρωί (ξεκινώ για το κέντρο πολύ νωρίς, όταν δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση), κάτω απο 12.0 το μεσημέρι όταν επιστρέφω (πηγμένη Κηφισίας γαρ).

    Μ.ω.ταχύτητα ουδέποτε με απασχόλησε, πολλώ δεν μάλλον τώρα που στα περισσότερα ταξίδια έχω πίσω τον μικρό στο παιδικό isofix καρεκλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μακάρι να μη έρθει η στιγμή που στην οθόνη αυτού του "παιχνιδιού" θα εμφανιστούν τα παρακάτω:

    "GAME OVER. NO MORE CREDITS."

    Γιατί τότε δεν θα έχει καμία, μα απολύτως καμία σημασία αν έφταιγε αυτός ή κάποιος άλλος πολύ κατώτερων οδηγικών ικανοτήτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ξέρω "από που βγήκε αυτό το κείμενο" αλλά στοιχηματίζω άνετα σε ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα στην πλήρη ανάπτυξη του θέματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η αναμέτρηση με τον εαυτό μας είναι δίκοπο μαχαίρι. Απ' τη μια είναι ο (ίσως βασικότερος) τρόπος να βελτιωθούμε, απ' την άλλη είναι και ένας δρόμος προς την τρέλα (ή την κατάθλιψη). Όσο και να μας αμφισβητεί κάποιος, νομίζω ότι πιο καταλυτικό (ίσως και λυτρωτικό και δημιουργικό) είναι η αυτοαμφισβήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχω αυτό το κακο, να ψάχνω κρυμμένα νοήματα πίσω από τις λέξεις. Πιστεύω ότι το κείμενο είναι ρεαλιστικό, έχει πραγματική βάση, μιλάει για τα αυτοκίνητα. Εγώ είμαι νέος οδηγός, δεν ξέρω πολλά για τα αυτοκίνητα. Αγαπάω τη μορφή τους, τις γραμμές τους, την ψυχή τους. Shelby Mustang, Alfa GTV, Lancia β, Ferrari Testarossa. Αυτοκίνητα που μπορώ να χαζεύω, να ερωτεύομαι... Όσο για το κρυμμένο νόημα... Είμαστε σε έναν αγώνα με την ίδια τη ζωή. Δεν ορίζουμε τους κανόνες, ούτ το γήπεδο, ούτε τα μέσα. Κι έχουμε όλο και λιγότερο χρόνο. Θυμήθηκα μια στιχομυθία από τον "Γύρο του κόσμου σε ογδόντα μέρες", όπου ο Φιλέας Φόγκ λέει πως τα τελευταία χρόνια η Γη έχει μικρύνει γιατί την διασχίζουμε γρηγορότερα. Εγώ θα το πάω παραπέρα. Η ζωή μας, αν και το προσδόκιμο ζωής μεγαλώνει συνεχώς, έχει μικρύνει. Ζούμε βιαστικά. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Και δεν ξέρω αν θα προλάβω να μάθω...

    Υ.Γ. Έχω ένα παλιό ποδήλατο, κουρσάκι, κληρονομιά από τον πατέρα μου. Κάνω κι εγώ σφήνες και μετράω τον χρόνο από την Πάτρα μέχρι το Πανεπιστήμιο. Και χαμογελάω όταν προσπερνάω σειρές μποτιλιαρισμένων αυτοκινήτων. Τι λέτε, πιάνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γάτε,
    να πιάσεις τον "Πέτρο" από το αυτί και να του πεις να προσέχει. Μάθαμε τώρα... παίρνουμε ένα "κουβαδάκι" (!) και τρέχουμε!

    ...


    Ας είναι καλά να χαίρεται ό,τι αγαπάει. Κι αφού η αυτοκίνηση είναι ένα από αυτά, να την χαίρεται κι αυτήν.

    ...


    Στο τέλος του στέκουν μόνο η παραίτηση – ή η καταστροφή.

    Εγώ πάλι θέλω να σκέφτομαι ότι στο τέλος θα βρει τη συμφιλίωση... με τον εαυτό του και τους περιορισμούς του. Κι εκεί, στη στιγμή της αποδοχής του πεπερασμένου του δε θα χρειάζεται πια να αγωνίζεται... θα έχει μόλις ξεπεράσει τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η αναμέτρηση με τον εαυτό μας είναι το μόνο που μπορεί να μας κρατήσει ζωντανούς όταν όλα τ' άλλα έχουν χαθεί. Από το ακίνδυνο ρεκόρ του NFS, μέχρι το επικίνδυνο ρεκόρ ανάβασης της Κατεχάκη.

    Είναι ουσιαστικά ένα ναρκωτικό και δε βρίσκω σοφότερη παρατήρηση από αυτή για τον έρωτα ως μέσο απεξάρτησης. Ο μόνος φόβος είναι μήπως η έξη έχει γίνει πώρωση και ο έρωτας μαζί της ένα παιχνίδι με όρια που πρέπει να σπάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. To trip computer έχει και μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα ένδειξη. Την μέση κατανάλωση. Γιατί δεν προτείνετε στον φίλο σας να συμμετάσχει σε έναν άλλον, πιο ευγενή και σίγουρα λιγότερο επικίνδυνο, αγώνα για την μικρότερη μέση κατανάλωση στην δεδομένη διαδρομή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η αλλοτρίωση διδάσκεται. Όταν ποτέ δεν έχεις εαυτό πως θα συνεχίσεις αυτό που λες έλλογη ζωή. Με ενδιαφέρει εμένα η ανάβαση της Κατεχάκη; Τι θα ήμουνα αν σκεφτόμουν αυτά και αν είχα αγωνίες όπως αυτές που διαβάζω στο διαδίκτυο. Μοιάζουν με τους εκφωνητές των αγώνων που λένε φράσεις όπως "αγωνιώδικη αναμέτρηση" και που μετά σωπαίνουν ανίκανοι να ζήσουν τις ίδιες τους τις σκέψεις. Δεν σκέφτεται να σαν σχολιαστής ποδοσφαιρικού αγώνα εκείνος που κάνει βόλτες με το αυτοκίνητο του έστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Έχει την ανάγκη να ξεπερνάει συνεχώς τον εαυτό του. Κάθε λίγο βάζει τον πήχη πιο ψηλά και δοκιμάζει".

    Ωραίος ο τύπος που προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του, φίλος και δικός μου, αλλά δυστυχώς διοχετεύει την ενέργεια του σε άχρηστες, επιφανειακές δραστηριότητες.
    Σπαταλάει την ζωή του χωρίς να κάνει πραγματική πρόοδο στον εαυτό του ή βοηθώντας κάποιον άλλον.

    " Και άλλος για να αποδείξει κάτι που ποτέ δεν θα αποδειχθεί – ότι ο άνθρωπος μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα από την σκιά του...)".

    It's all a matter of perspective and hard work.
    Βλέποντας την ζωή να τρέχει απο διαφορετική οπτική γωνία και με σκληρή προσπάθεια μπορεί να αποδειχθεί ότι κάποιος μπορεί να ξεπεράσει την σκιά του εαυτού του.
    Εξαρτάται επίσης απο ποιά κατεύθυνση έρχεται το Φως της ζωής του, απο μπροστά του ή απο πίσω.

    doctor said...
    "και έκανα τον σταυρό μου αν και άθεος..."

    Θα αποκτήσεις τώρα κακή φήμη στην πιάτσα των άθεων.
    Ούτε κρυπτοχριστιανός στον Πόντο να σουνα.

    Dormammu μηχανάκι δοκίμασες;
    Κατανάλωση βενζίνης στο μισό και πας στον προορισμό σου σε μισή ώρα.

    delta_mike μπορείς να τάχεις και τα δύο.
    Volvo V70 station wagon με όλη την προστασία για το μικρό παιδί πίσω και μηχανή turbo για να ρίχνει χαμόγελα και ματιές στον καθρέπτη το μεγάλο παιδί μπροστά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνώ με spiros.Εκεί να δείς πακέτο,να διαλέγεις τη σωστή ταχύτητα,να κάνεις τις εκτιμήσεις σου,να το σβήνεις όταν δεν χρειάζεται.Δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο η μέση ταχύτητα αλλά είναι σίγουρα προτότυπο και εξίσου δύσκολο!Vrooom!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Spiros said:
    To trip computer έχει και μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα ένδειξη. Την μέση κατανάλωση. Γιατί δεν προτείνετε στον φίλο σας να συμμετάσχει σε έναν άλλον, πιο ευγενή και σίγουρα λιγότερο επικίνδυνο, αγώνα για την μικρότερη μέση κατανάλωση στην δεδομένη διαδρομή;
    ------

    Ετσι! Να κοιτάς την ένδειξη μέσης κατανάλωσης και η ανδρεναλίνη να βαράει κόκκινα. what a rush!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να ερωτευτεί και σύντομα μάλιστα! Γάτες, ιδέες ή γυναίκες ... αδιάφορο. Να έρθουν και οι ασφαλέστεροι αντικαταστάτες μας... να μη ζούμε κάθε μέρα με το φόβο.
    τα δύο μπροστινά λάστιχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να ανταγωνιζεσαι τον εαυτο σου ειναι εξισου ανιαρο με το να παιζεις single player.

    Πες στο φιλο να δοκιμασει να συναγωνιστει αλλους ανθρωπους
    (Multiplayer.)

    Ισως δει οτι οι χρονοι που εκανε δεν ηταν διολου καλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έτσι ήταν κι ο Μιχάλης. Μαζί πηγαίναμε ταξίδια με τις μοτοσικλέτες μας, ολούθε στην Κρήτη και μετρούσαμε το χρόνο κάθε φορά, ειδικά στην παλιά εθνική οδό Λασιθίου (παλιός στενός δρόμος μέσα στους λόφους με άπειρες καμπύλες, στροφές κλπ.). Άριστος οδηγός ο Μιχάλης.
    Ήμασταν φίλοι από την 1η δημοτικού. Η μητέρα του ήταν η δασκάλα μου.
    Τον καιρό που κάναμε τις βόλτες, εγώ είχα στην αρχή ένα Honda AX1, μετά μια BMW funduro κόκκινη. Αυτός είχε το 550 το Kawasaki.

    Σκοτώθηκε από μεθυσμένο οδηγό λίγα χρόνια πριν, εγώ ήμουν εδώ στο Σικάγο όταν πληροφορήθηκα το θάνατό του. Μεθυσμένος οδηγός με αυτοκίνητο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα.

    Εδώ στα τεράστια highways και turnpikes, πάω όπως πάνε και οι άλλοι, λίγο παραπάνω από το όριο ταχύτητας. Ασφαλέστατοι δρόμοι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... κάνα λάστιχο να σκάσει, κάνα ελάφι να πεταχτεί στη μέση του δρόμου... έχω σχέδια να ζήσω να κάνω πολλά πράγματα, να δημιουργήσω. Ας μην τα ρισκάρω όλα για να παίζω σα μικρό παιδί με τις ταχύτητες... άλλες είναι οι προτεραιότητές μου κι από άλλα πράγματα ανεβάζω την αδρεναλίνη μου...

    Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι 300 λέξεις είναι πολλές. Μια σελίδα Α4 είναι περίπου 250. Εκεί θα τις προτιμούσα (maximum). Βεβαίως θα συμφωνούσα ο μπλόγκερ να έχει τον πρώτο λόγο για τα κείμενα που θεωρεί εξαιρέσεις από τον κανόνα.Ένα άλλο ζήτημα είναι το τσάτινγκ. Μήπως και αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Kαλημέρα!

    Μερικοί σχολιαστές αναφέρθηκαν στον Πέτρο - κι άλλοι θα απορούσαν.

    Στην πρώτη του μορφή (Car και Διαδίκτυο) το κείμενο αναφερόταν σε κάποιον Πέτρο. Αλλά στην τελική επεξεργασία τον αφαίρεσα - γιατί αφορά όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Υπάρχουμε και εμείς, οι φτωχοί των 650,33 € το μήνα. Οι ελάχιστοι εναπομείναντες χωρίς αυτοκίνητο. Παρακαλώ πολύ, στα video games, στα trip computer και σε ότι άλλο διαθέτει το αυτοκίνητό σας να θυμάστε: κερδίζετε πόντους αν αφήνετε τους πεζούς να περνούν από τις (αυτονόητες) διαβάσεις πεζών, αν σταματάτε στο κόκκινο (ελπίζω να σταματάτε) πριν τις άσπρες γραμμές, αν αποφέυγετε τις γεμάτες νερό λακούβες δίπλα ή κοντά στα πεζοδρόμια και τέλος, να μην κορνάρετε απότομα (ύπουλα) πίσω από τα ποδήλατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Limaniotis
    μέσα στους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού είναι πως δεν παρανομούμε - σε τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συμφωνώ με τον Dormammu: Είναι προτιμότερο από όλες τις πλευρές να «παίζεις» με την κατανάλωση του trip computer παρά με τη μέση ταχύτητα :-)

    Τον τελευταίο καιρό, κάθε ενστικτώδη αντίδραση του ανθρώπινου είδους προσπαθώ να την ερμηνεύσω δαρβινικά, πως δηλαδή βοήθησε εξελικτικά στη φυσική επιλογή και τελικά την κουβαλούν τα γονίδιά μας. Για παράδειγμα η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η τάση μας να γινόμαστε όλο και καλύτεροι (άσχετα που η μέση ταχύτητα δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό –τα γονίδιά μας δεν είναι σε θέση να κάνουν τέτοιους διαχωρισμούς) μέσα από την ανταγωνιστικότητα, χαρακτηριστικό που τους προγόνους μας τους έκανε καλύτερους κυνηγούς, εραστές, δρομείς κλπ.

    ΥΓ: Το μόνο ανθρώπινο πάθος που δεν έχω καταφέρει να εξηγήσω γονιδιακά, είναι η τάση μας προς τον τζόγο. Δεν μπορώ να καταλάβω που βοήθησε στην εξελικτική μας πορεία και έμεινε ως κουσούρι στον Homo Sapiens. Θυμίζω τα χαρακτηριστικά του τζόγου: ρισκάρω παράλογα με τις πιθανότητες συνέχεια εναντίον μου. Μπορεί να βοηθήσει κανείς σχετικά με αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και κάτι ακόμα:
    Ο ανταγωνισμός που περιγράφεται στο post, είναι κύριο χαρακτηριστικό των αρσενικών και για αυτό το λόγο έχουν συγκεκριμένες ικανότητες (επιχειρηματικότητα, θέληση για επιτυχία κλπ) και φυσικά μειονεκτήματα (επιθετικότητα, εγωισμός κλπ).
    Επίσης η έλλειψη έντονης ανταγωνιστικότητας στα θηλυκά τους προσδίδει συγκεκριμένες κοινωνικές συμπεριφορές που ξεκινούν από την παιδική ηλικία: στις γυναίκες δεν αρέσουν τα video games, δεν θα τις δείτε να κάνουν χαζές κόντρες με αυτοκίνητα στους δρόμους κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @zoros για το τζόγο:

    Δεν μπορώ πράγματι να απαντήσω, αλλά λέγεται από ειδικούς ότι αφορά καταθλιπτικές προσωπικότητες, άλυτες διαδικασίες πένθους κλπ.

    Λέγεται ακόμα ότι είναι κλασικό σύμπτωμα εξάρτησης, όπως η τοξικοεξάρτηση.

    @oldman

    Ουδείς άνθρωπος εν κενώ. Είναι απολύτως αδύνατη η ανάδυση της "ανθρωπιάς", μακράν των ανθρώπων.
    Αντιλαμβάνομαι ότι οι απλές θεωρήσεις είναι θελκτικές. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και λειτουργικές.
    Δεν θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Nikos Dimou
    Προσωπικά μου αρέσει να με "μετράω" συνεχώς, διευρύνοντας τα όριά μου σταδιακά και χωρίς υπερβολές.
    -------------------------------------------------------
    Θα μπορουσε να ηταν λογια του αρχιμπατσου του αστυνομικου τμηματος της Ομονοιας.

    @@@@

    μέσα στους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού είναι πως δεν παρανομούμε - σε τίποτα!
    ---------------------------------------------------------
    Να δω γκαζακια να παει με 30 σε δρομο που η πινακιδα απαγορευει ταχυτητα πανω απο αυτο το οριο ....και αναβω λαμπαδα διμετρη στον Αι-λια.

    ΚΟΚ ακομα και αν δεν συμφωνουμε με αυτον ακομα και αν ειναι παραλογος σε πολλα σημεια του .
    Καλημερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @zoros

    Και zoros? Η δαρβινιστική θεώρηση έχει αξία μόνο σε μεγάλη κλίμακα. Είναι θεωρία για *πληθυσμούς* όχι για άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τα γονίδια μας δεν αντιλαμβάνονται τη μέση ταχύτητα, δηλαδή το μη στιγμιαίο ρυθμό της μεταβολής που τη μετράμε σε αρκετά μεγάλο χρόνο σε σχέση με την ηλικία του Σύμπαντος δυόσμου. Ίσως όμως να επηρεάζονται και να καταγράφουν τις επιπτώσεις της στιγμιαίας ταχύτητας όταν επιταχυνθούν σε ταχύτητες ανώτερες της ταχύτητας της διπολικής σκέψης στο ατμίζων κενό. Οι πρώτοι γονιδιακοί επιταχυντές σχεδιάστηκαν τη δεκαετία του 60 και υλοποιούνται σήμερον εις CERN και εις Δημόκριτον. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και να ερευνούμε εις διαδίκτυον καθημερνώς και αγωνιωδώς προς ανακάλυψι νέων δαρβινικών δημοσιεύσεων. Ενθυμούμενοι και τον ποιητή: μα μόνο θάνατο και χολή για μας η ζωή θα φέρει όσο κι αν γελά του πράσινου ήλιου η ακτίνα και οι ηφαιστειακές αύρες πνέουνε. Το ζήτημα τώρα της φυσικής επιλογής εξετάζεται. Δημοσιεύουν οι ερευνητές στοιχεία που καταδείχνουν σε αρκετές των περιπτώσεων πως ήταν χημική η επιλογή και όχι ακριβώς φυσική με την έννοια της αναμίξεως διαλυμάτων με ίδιο περίπου pOH που καταλήγουν να δίνουν επίδραση κοινού ιόντος στο επίπεδο της ηλεκτροβόρας πολώσεως του μονοχρωματικού γονιδίου κατά Paneth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @zoros

    Ο τζόγος είναι μία από της κορυφαίες εκφράσεις μαζοχισμού και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον μηχανισμό του εγκεφάλου στον οποίο αναφέρομαι στο δεύτερο κατά σειρά comment αυτού του post, ξέχασα να τον αναφέρω.
    Ο παίχτης τροφοδοτείται συναισθηματικά από την χασούρα. Είναι αυτό που λέμε πως «ασυναίσθητα, παίζει για να χάσει και φτου κι απ’ την αρχή».
    Μια δική μου πρόχειρη εξήγηση επί του θέματος είναι πως ο άνθρωπος, έχοντας τον πολυπλο εγκέφαλο από κάθε άλλο ζώο στον πλανήτη, φτάνει στο σημείο να «παίζει» ενσυνείδητα με διάφορα κέντρα του μυαλού του και μηχανισμούς της φύσης, όπως π.χ στην περίπτωση του αυνανισμού (αν και η συγκεκριμένη απαντάται και σε κάμποσα άλλα θηλαστικά με σχετικά υψηλό δείκτη νοημοσύνης και αυτοσυνείδησης). Ο τζόγος είναι και αυτός μια τέτοια περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αλλάζοντας δυο χρόνια πριν το αυτοκίνητό μου από δίπορτο σπορ σε αυτόματο υβριδικό, άλλαξε σταδιακά και ο τρόπος οδήγησής μου.
    Τώρα το ταξίδι είναι ήρεμο, ξεκούραστο, παρατηρώ τις ομορφιές του τοπίου ή αν ταξιδεύω μόνος μου μεγάλες αποστάσεις για δουλειά ακούω ολοκληρωμένο ένα έργο κλασικής μουσικής, μία όπερα, βυθισμένος σε σκέψεις.
    Πριν προσπέρναγα κάθε αυτοκίνητο στο δρόμο μου, έφτανα «γρήγορα», μα φτάνοντας ήμουν σε υπερδιέγερση, ένοιωθα ένα κενό. Στην ταχύτητα το μυαλό σου είναι 100% απορροφημένο στο δρόμο να υπολογίσεις το όριο στη στροφή να αξιοποιήσεις την παραμικρή δυνατότητα για προσπέραση. Δεν μπορείς όμως να αφεθείς σε σκέψεις ή αναπολήσεις ή ίσως και δεν θέλεις απωθώντας από το μυαλό σου ενοχλητικές καταστάσεις.

    Από το βιβλίο «Η Βραδύτητα» του Μίλαν Κούντερα
    «Κοιτάζω στο καθρευτάκι: πάντα το ίδιο αυτοκίνητο, που δεν μπορεί να με προσπεράσει εξαιτίας της αντίθετης κυκλοφορίας. Πλάι στον οδηγό κάθεται μία γυναίκα  γιατί δεν της διηγείται κάτι αστείο; γιατί δεν ακουμπάει την παλάμη του στο γόνατό της; Απεναντίας, αναθεματίζει τον αυτοκινητιστή μπροστά του που δεν τρέχει γρήγορα, και η γυναίκα δεν σκέφτεται κι εκείνη να αγγίξει τον οδηγό με το χέρι, σοφάρει νοερά μαζί του και με αναθεματίζει κι αυτή»
    «Υπάρχει κρυφός σύνδεσμος μεταξύ βραδύτητας και μνήμης, μεταξύ ταχύτητας και λήθης. Ας πάρουμε μία όσο το δυνατόν πιο κοινότοπη κατάσταση: κάποιος περπατάει στο δρόμο. Ξαφνικά θέλει να θυμηθεί κάτι, αλλά του διαφεύγει η ανάμνηση. Εκείνη τη στιγμή, μηχανικά, επιβραδύνει το βήμα του. Αντίθετα, κάποιος προσπαθεί να ξεχάσει ένα δυσάρεστο περιστατικό που έζησε πριν από λίγο, επιταχύνει εν αγνοία του το βάδισμα του, σαν να θέλει να απομακρυνθεί γρήγορα από κάτι που, χρονικά, βρίσκεται ακόμα πολύ κοντά του»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. doncat said:
    μέσα στους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού είναι πως δεν παρανομούμε - σε τίποτα!
    ===

    Κύριε Δήμου, αποφεύγετε και τα προσπεράσματα επί διπλής διαχωριστικής γραμμής? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "Κάλλιο αργά παρα ποτέ" ή "το γοργόν και χάριν έχει"; Ιδού η απορία.
    Πάντως εγώ είμαι αυτος ο εκνευριστικός τύπος στην αριστερή λωρίδα με το αριστερο φλας μόνιμα αναμμένο. Πάντα με ασφάλεια όμως. Δεν είμαι του "η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς" αλλα του "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά" (γι'αυτο προσπερνάω τους αργούς- μισοκοιμισμένους οδηγούς όσο πιο γρήγορα μπορώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Υπάρχει και τρίτο σενάριο: να τον σταματήσει η αστυνομία και να του κόψει τις προβλεπόμενες κλήσεις σύμφωνα με τον νέο Κ.Ο.Κ. Τότε θα αναγκαστεί να πουλήσει το GT για να τις πληρώσει και θα αναγκαστεί να αγοράσει ένα τρίκυκλο piaggio. Φυσικά αν ξεπεράσει τους χρόνους του με το τρίκυκλο τότε θα είναι απίστευτος μάγκας.

    Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να ξεπεράσεις τον εαυτό σου όταν οδηγάς, υπομονή, σεβασμός στον ΚΟΚ και στους άλλους κλπ. Συμφωνώ όμως με όσους έγραψαν πως ο καλύτερος, και πιο δύσκολος, αγώνας που μπορείς να κάνεις με το αυτοκίνητο σου είναι η μείωση της κατανάλωσης. Κάτω από 10lt στα 100 km όταν οδηγείς στη πηγμένη Κηφισίας. Αυτός είναι Ολυμπιακός στόχος!

    Όσο περνάνε τα χρόνια τον διαγωνισμό με τον εαυτό μας καλύτερα να τον κάνουμε σε άλλους τομείς (για να κρίνω από εμένα): αθλητισμό, να κόψουμε το τσιγάρο και πολλά άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριε Δήμου,
    Μιας και ο φίλος σας θέλει να βελτιώνει καθημερινά την μέση ωριαία ταχύτητα του, αξίζει να τον ρωτήσετε το παρακάτω προβληματάκι:

    Ένα πρωί που διήνυσε την απόσταση από το σπίτι του στο γραφείο, είδε στον «μετρητή» όταν η μέση ωριαία ταχύτητα που πέτυχε ήταν 50Km/h.
    Ποια θα πρέπει να είναι η μέση ωριαία ταχύτητα του κατά την επιστροφή του, (γραφείο-σπίτι) έτσι ώστε η συνολική μέση ωριαία ταχύτητα του, να είναι 100Km/h;

    Αφού ασχολείται με τα στατιστικά είμαι σίγουρος ότι θα ξέρει ήδη την λύση και θα χαμογελάσει, πολλοί όμως άλλοι με μια πρώτη σκέψη θα σκεφθούν την λάθος απάντηση… Κι όταν θα το σκεφτούν καλύτερα θα βρούν τη λύση, η οποία πιθανόν να τους εκπλήξει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εύκολα πράγματα τα παιχνίδια με τα γονίδια που θα πρέπει να κατάγεσαι εκ του Πόντου να είσαι ο τραγουδιστής Σταμάτης και να γνωρίζεις από μεταφυσικούς νεπέριους λογάριθμους; Δηλαδή, επιστημονικά να μιλάμε να μας καταλαβαίνουν οι κοπέλες, τι. Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να μετρήσεις τον όγκο πέντε τετραγωνικών εκατοστών νερού - πρέπει να εφαρμόσεις τους μεταφυσικούς λογάριθμους με τρόπο βεβαίως ορθολογικό να μην πουν που δεν είσαι δαρβινικός. Με αντικατάσταση στην άγνωστη σχέση έχουμε: log (υποτείνουσα μεταφυσικής δαρβινικής εξέλιξης προς αλλοτροπική διζωνική μορφή του θείου) = log(4) - log(5), αν δεν βάλεις παρενθέσεις δεν τα παίρνει το maple και λέει trial error, και κάνοντας τις πράξεις καταλήγεις. Βρίσκεις τον αριθμό του οίκου της Μαρίς Κιουρίς και πας για επίσκεψη. Εκεί βλέπεις τον αρχιεπίσκοπο που κάθεται εκ δεξιών του πατρός πάνω σε ένα θρόνο από δηλητιαρισμένο μόλυβδο και μπαίνεις μέσα στο γονιδιακό νόημα. Που είναι η μεταλλαγή του κώδικα, και του πηγαίου html και του νερού του Καματερού του οποίου τα γονίδια συναρτάς με την ορθολογικώς μεταφυσική μέτρηση του τετραγωνικού όγκου: log(4/5) κατ' απόλυτη ακτίνα σύγκλισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημερα σας,
    προς πληροφορηση σας, το παλιο σας κειμενο για τις κοντρες , εχει γινει θεμα συζητησεων και πολυ αρεσε , στα φορουμ των πιστιρικαδων για τις κοντρες. Οταν προσπαθησα να πεισω το γιο μου οτι αυτα ειναι επικυνδινα πραγματα κλπ, αμεσως μου εφερε ως παραδειγμα το κειμενο σας. Τι να πω εγω μετα,αντε να τα βγαλω περα με την ταχυτητα και τον θορυβο της μηχανης (το σχολιο του σ΄αυτο το σημειο ηταν "τι μου λες ρε μανα (γιατι τον ενοχλουσε ο θορυβος του Νiva) ,το ιδιο ειναι να ακους ΛεΠα και το ιδιο ειναι να ακους Clapton?).
    Μου πεταξε και το κειμενο σας εκτυπωμενο και εφυγε...
    αντε να διαβασει και για το φιλο σας τωρα,μωρε φωτιες που μας αναψατε παλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ενασ νεαρος 21 χρονων απο το χωριο μου "κολλησε" σε μαγαζι ενα πρωινο που γυρνουσε απο την διασκεδαση με ταχυτητα τοσο δυνατη που το αυτοκινητο και ο ιδιος εγιναν κομματια και εκτιναχθηκαν σε μεγαλη αποσταση, το θεαμα μαλλον ηταν φρικτο και οι μαρτυρες ειπαν οτι το αυτοκινητο "πετουσε" πριν την προσκρουση, πρεπει να το ειχε πατησει δηλαδη τερμα

    και στην αρχη λες, "πλουσιοπαιδο που δεν ειχε τι αλλο να κανει" ακουστηκε οτι επαιρνε ναρκωτικα χαπια απο συγχωρισνο συνομιληκο, (και τωρα κρυφα κατηγορουν ολοι εκεινον) ομως εν τελει, αν το δουμε διαστρεβλωμενα, ηταν μαλλον χαρουμενος την ωρα της προσκρουσης, διοτι οποιος το παταει τερμα σε κενο δρομο ωρα 5 το πρωι επιστρεφοντας απο διασκεδαση, δυστυχισμενος δεν ειναι, ειδικα οταν ειναι νεος ωραιος και ευκαταστατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά:

    Έχουν και παραέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Mε κουράζουν οι ανταγωνιστικοί άνθρωποι, ακόμα κι όταν ανταγωνίζονται τον εαυτό τους. Θέλω να τους αποφεύγω. Και δεν μιλάω βέβαια για το προχώρημα, την προσωπική εξέλιξη, αλλά γι' αυτή τη λύσσα του όλο και ψηλότερα, όλο και γρηγορότερα, όλο και περισσότερα. Τα "όλο", γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ιερατικές οδηγίες για το δρόμο
    «Δέκα Εντολές» για καλούς οδηγούς εξέδωσε η Αγία Έδρα

    Associated Press

    «Όποιος γνωρίζει τον Ιησού Χριστό είναι προσεκτικός στο δρόμο» λέει η Αγία Έδρα

    Πόλη του Βατικανού


    Μία επικίνδυνη προσπέραση μπορεί «να είναι αμαρτία» τονίζει το Βατικανό στο δεκάλογο των καλών αυτοκινητιστών που δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι «Ιερατικές Οδηγίες για το Δρόμο» καλούν τους οδηγούς να σέβονται τα όρια ταχύτητας, να μην πίνουν, να αποφεύγουν αγενείς χειρονομίες και βλασφημίες...

    «Ακόμη και μια επικίνδυνη προσπέραση μπορεί να είναι η αιτία να αμαρτήσει κανείς» δήλωσε ο καρδινάλιος Ρενάτο Μαρτίνο, παρουσιάζοντας το 36σέλιδο κείμενο των «Ιερατικών Οδηγιών για το Δρόμο», το οποίο συνέταξε το Παπικό Συμβούλιο.

    Στο δεκάλογο αυτό, το Βατικανό καταδικάζει την «έλλειψη ευγένειας, τις αγενείς χειρονομίες, τις κατάρες και τις βλασφημίες» στις οποίες καταφεύγουν ορισμένοι οδηγοί και υπογραμμίζει τη σημασία «που έχει να κάνει κανείς το σταυρό του προτού αναχωρήσει για ένα ταξίδι».

    «Τα μέσα μεταφοράς [...] μπορούν να προωθήσουν την εξάσκηση των χριστιανικών αρετών, όπως η σύνεση, η υπομονή, η ευσπλαχνία» επισημαίνει το Βατικανό.

    «Όποιος γνωρίζει τον Ιησού Χριστό είναι προσεκτικός στο δρόμο» λέει η Αγία Έδρα και συστήνει να μην οδηγεί κανείς υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών, να σέβεται τα όρια ταχύτητας, να μη θεωρεί το αυτοκίνητό του αντικείμενο προσωπικής ανάδειξης και να μη το χρησιμοποιεί ως χώρο αμαρτίας.

    «Το αυτοκίνητο δεν πρέπει να είναι μια έκφραση εξουσίας, κυριαρχίας και αιτία να αμαρτάνει κανείς» είναι η πέμπτη εντολή του δεκάλογου που περιλαμβάνεται στο τμήμα του κειμένου «Ματαιοδοξία και Προσωπική Ανάδειξη».

    Στην ερώτηση των δημοσιογράφων πότε ένα αυτοκίνητο γίνεται η αιτία να αμαρτάνει κάποιος, ο καρδινάλιος Μαρτίνο απάντησε απλά «όταν ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιείται ως τόπος αμαρτίας».

    in.gr
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. το σωστό να λέγεται said...

    "delta_mike μπορείς να τάχεις και τα δύο.
    Volvo V70 station wagon με όλη την προστασία για το μικρό παιδί πίσω και μηχανή turbo για να ρίχνει χαμόγελα και ματιές στον καθρέπτη το μεγάλο παιδί μπροστά :)"


    Σας πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου το ίδο, δοκιμάστε να οδηγήσετε ένα μικρό γρήγορο αυτοκίνητο και θα με θυμηθείτε. Εξ άλλου, he who dies with the most toys, wins (αμ πως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πώς μου αρέσει όταν γράφεις για αυτοκίνητα Νίκο...

    Το κάνω κι εγώ αυτό που περιγράφεις. Κάνω κάθε ΣΚ - εδώ και ένα χρόνο περίπου - μια διαδρομή 260+260=520 χλμ.

    Και προσπαθώ να την κάνω όσο πιο γρήγορα μπορώ. Δεν οδηγώ ριψοκίνδυνα. Αν μου κάτσει μια νταλίκα μπροστά και δεν έχω ορατότητα, δεν θα βγω και όποιον πάρει ο χάρος. Αλλά στα ανοιχτά κομμάτια οδηγώ με γραμμές και προσπαθώ να πετύχω την υψηλότερη δυνατή μέση ταχύτητα και να την κρατήσω για όσο περισσότερο μπορώ.

    Και ξέρεις κάτι; Προχθές έκανα τη διαδρομή πρώτη φορά ως συνοδηγός. Και διαπίστωσα ότι σε ορισμένα σημεία της είναι όμορφη διαδρομή.

    Και δεν μετανοιώνω καθόλου που τόσο καιρό την έχανα. Όταν οδηγείς, δεν κοιτάς τοπία. Δεν θαυμάζεις τη διαδρομή. Είσαι εσύ, ο δρόμος, και οι άλλοι γύρω σου. Όταν οδηγείς είσαι οδηγός. Δεν είσαι τουρίστας.

    Και ναι. Το Rx-8 μου στα ψηλά ρουφάει. Καίει. Αλλά δεν με πείθετε φίλοι μου ότι εσείς όλοι που χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο σας να πάτε κάθε πρωί στη δουλειά είστε ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά επειδή καίτε λίγο. Μην κάψετε καθόλου. Πάρτε μέσα μαζικής μεταφοράς (συμπ. των ταξί τα οποία έτσι κι αλλιώς το καίνε το καύσιμο τους, τα πάρετε - δεν τα πάρετε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Έβλεπα ένα διάχυτο πουριτανισμό στα σχόλια - ήρθε και η Αγία Έδρα του Βατικανού και έδεσε.

    Με την ίδια λογική θα έδινε οδηγίες και για τον έρωτα: μόνο στην missionary position, μόνο προς τεκνοποίηση, κλπ.

    Έχω ξαναγράψει πως οι απαγορεύσεις ταχύτητας δεν έχουν σχέση με ασφάλεια αλλά με πουριτανισμό.

    Οι ασφαλέστεροι δρόμοι στον κόσμο είναι οι Γερμανικές Autobahnen όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας.

    Και το 92% των θανατηφόρων ατυχημάτων γίνεται σε ταχύτητες κάτω των 90χλμ/ώρα. (Το 81% μέσα σε πόλεις).

    Επιπλέον είναι και εξισωτικά (προς τα κάτω) τα όρια. Γιατί μία Πόρσε και ένα Τσινκουετσέντο να έχουν το ίδιο ανώτατο όριο;

    Όσο για μένα σέβομαι τον ΚΟΚ (ναι και τα 30 όπου υπάρχουν) εκτός από τα όρια σε άδειους δρόμους εκτός πόλεων με συνθήκες καλής ορατότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Και κάτι ακόμα: το ποστ αυτό δεν αφορά αυτοκίνητα και οδηγούς. Αυτά ήταν μόνο η αφορμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Nikos Dimou said...

    Και κάτι ακόμα: το ποστ αυτό δεν αφορά αυτοκίνητα και οδηγούς. Αυτά ήταν μόνο η αφορμή...

    --------------------------

    Το φαντάζομαι. Αλλά εγώ μένω εκεί που μου αρέσει. :-)

    Φυσικά ποστ σου είναι και εσύ έχεις την εννοιολογική του ευθύνη. Αλλά χρειάζονται τέτοια ποστς για αυτοκίνητα και οδηγούς! Ιδίως στη χώρα που ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Nikos Dimou said...
    [...]Επιπλέον είναι και εξισωτικά (προς τα κάτω) τα όρια. Γιατί μία Πόρσε και ένα Τσινκουετσέντο να έχουν το ίδιο ανώτατο όριο;[...]
    -----------------------------

    Πόσο δίκιο έχεις...
    Και η πλάκα ποια είναι;

    Ότι ο τροχονόμος δεν θα σταματήσει το χάρχαλο όταν θα πάρει μια στροφή με 110 αντί για 90, παρά το γεγονός ότι από τα 80 και μετά, με την ανάρτηση και τα λάστιχα που έχει, κατά τύχη δεν φεύγει σε κάθε στροφή στο αντίθετο ρεύμα.

    Αλλά θα σταματήσει ένα καινούργιο ανεπτυγμένης τεχνολογίας αυτοκίνητο το οποίο πήγαινε με 140, και το οποίο ακόμα και με 180 να πήγαινε θα έπαιρνε τη στροφή σαν να ήταν πανω σε ράγες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν κατάλαβα καλά... Ήταν ο Ιησούς οδηγός; Ή μήπως ο Παύλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ποτέ μην πηγαίνεις πιο γρήγορα από ότι ο φύλακας αγγελός σου.
    Με πόσα πας άγγελε μου? :)

    Τη στιγμή που το να ξέρεις που να σταματήσεις σε μία τέτοια πορεία προϋποθέτει το γνώθι σαυτόν, και τη στιγμή που το ρητό δίνεται χωρίς 'οδηγίες χρήσεως', είναι λογικό πως θα υπάρχουν άσχημα παρεπόμενα.

    Τι σημαίνει βελτίωση, με ποιές αξίες θεωρούμε πως ανεβαίνουμε επίπεδο, με τι τροφοδοτούμε το εγώ μας, είναι από τα βασικά και θεμελιώδη που πρέπει να ξεκινά κάποιος μία τέτοια πορεία.
    Οι περισσότεροι, απλώς πορεύονται χωρίς σκέψη. Εχουμε μάθει - κακώς - πως οτιδήποτε κουράζει το μυαλό=κακό. :(
    Lifestyle? Βλέπω διαφημίσεις των αυτοκινήτων και τι περνάνε. Αυτοκίνητα να πετάνε, με κεραία να εκτινάσσουν 'τέρατα', να κάνουν windsurfing. Ολα στοχεύουν στη λανθασμένη χρήση αδρεναλίνης σε ηλικίες που αφορμή ψάχνουν να τις παράγουν σε περίσσεια.

    Οσο για τον τζόγο zoros, πιστεύω (είμαι έξω από το 'χορό), πως τροφοδοτείται από το ίδιο κίνητρο. Την ανάγκη αυτοεπιβράβευσης.
    Απλώς προσδοκά εκείνη τη στιγμή, που θα αξίζει τον κόπο την αναμονή, έχοντας και λίγο αίμα μέσα στην αδρεναλίνη. Αυτή τον κινεί.
    Οπως ιπποδρομίες, όπως λαχεία.
    Ναρκομανής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Έχω ξαναγράψει πως οι απαγορεύσεις ταχύτητας δεν έχουν σχέση με ασφάλεια αλλά με πουριτανισμό.

    Οι ασφαλέστεροι δρόμοι στον κόσμο είναι οι Γερμανικές Autobahnen όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Οι Γερμανοι δημιουργησαν τις προυποθεσεις,φτιαχνοντας το οδικο τους δικτυο καταλληλο, για μη απαγορευση...Στην Ελλαδα η μη απαγορευση δεν ειναι πουριτανισμος ειναι εγκλημα.
    Εσεις μπορει να σεβεστε και να τιρητε τον ΚΟΚ εγω οταν επισκεπτομαι την Ελλαδα ομως βλεπω αλλα πραγματα.
    Οποιος εχει γουστα υπαρχουν και οι πιστες και τα εξτρεμ σπορ...καμια ευθυνη δεν φερνει ο σκυλος η η γατα που θα προσπαθησουν να περασουν το δρομο με κοκκινο και σβιννν απο το πουθενα παρουσιαστει ο χαρος!!!

    Σε κατοικημενη περιοχη απαγορευεται η ταχυτητα πανω απο 50 χμ*εκτος απο δρομους που η συμανση το επιτρεπει ...κατω απο τα 50 και τα 30 χμ ποσα θανατηφορα ατυχηματα υπαρχουν????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Επιπλέον είναι και εξισωτικά (προς τα κάτω) τα όρια. Γιατί μία Πόρσε και ένα Τσινκουετσέντο να έχουν το ίδιο ανώτατο όριο;[...]
    -------------------------------
    Γιατι η ορμη σε περιπτωση προσκρουσης θα ειναι ιδια....(Στην Πορσε κανονικα λογο μεγαλητερης μαζας θα ειναι μεγαλητερη)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο αυτοανταγωνισμος ειναι για τους ψυχικα διαταραγμενους.
    Αντιθετα με την αυτοικανοποιηση που ειναι πιο υγειης ενασχοληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. troll
    σε ταχύτητες κάτω των 50 είναι τα εντός πόλεως που αναφέρω (81%).

    Η "υπερβολική ταχύτης" είναι μύθος της τροχαίας. Υπερβολική σε σχέση με τι; Με βροχή και γλίτσα και κακά λάστιχα τα 50 είναι υπερβολικά. Με καλό αυτοκίνητο και λάστιχα τα 150 μπορεί να είναι ασφαλέστερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. pepe

    Με τον αυτο-ανταγωνισμό, βελτιώνεσαι.

    Με την αυτοικανοποίηση παραμένεις μαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. zoros
    ο τζόγος είναι από τις δυνατότερες μορφές αδρεναλίνης.

    Επιπλέον είναι και τέχνη (π. χ. bridge) ή κορυφαία άσκηση στρατηγικής (poker).

    Ομιλώ εκ πείρας. Περισσότερα στον Σουρούνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ο doctor είπε...
    Ιερατικές οδηγίες για το δρόμο
    «Δέκα Εντολές» για καλούς οδηγούς εξέδωσε η Αγία Έδρα

    Associated Press

    «Όποιος γνωρίζει τον Ιησού Χριστό είναι προσεκτικός στο δρόμο» λέει η Αγία Έδρα ...
    ---

    Άγιοι Πατέρες προσοχή, το επιχείρημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντεστραμμένο:

    "Όποιος φλέγεται από επιθυμία να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό ΔΕΝ είναι προσεκτικός στον δρόμο ...".

    Variation: Όποιος θέλει να κάνει τον κόσμο να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό οδηγεί απρόσεκτα και Του στέλνει όποιον βρει μπροστά του (προσοχή, όχι όποιον πάρει ο Χάρος ... )

    Κι άντε μετά η Αγία Έδρα να κατηγορήσει τους γρήγορους οδηγούς για αντιχριστιανική στάση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. με τον αυτοανταγωνισμο νομιζεις πως βελτιωνεσαι.
    με την αυτοικανοποιηση δεν εχεις αυταπατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Γραψατε
    Και το 92% των θανατηφόρων ατυχημάτων γίνεται σε ταχύτητες κάτω των 90χλμ/ώρα. (Το 81% μέσα σε πόλεις).
    --------------------------------------------------------------------
    Αν τα νουμερα και η στατιστηκη ειναι σωστα.εχουμε (το 81% του 92%) βγαζουμε με την απλη μεθοδο των τριων οτι το 74,52% των θανατηφορων ατυχηματων γινονται μεσα στην πολη σε ταχυτητα κατω του 90κμ την ωρα!!!!Μπορει να ειναι σωστη.
    Αν η στατιστικη ειναι 74,52 % κατω των 50 κμ.(δεν διευκρινιζεται)να μου επιτρεψετε να αμφιβαλω για την ορθοτητα της στατιστηκης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ο Nikos Dimou είπε...
    pepe

    Με τον αυτο-ανταγωνισμό, βελτιώνεσαι.

    Με την αυτοικανοποίηση παραμένεις μαλάκας.
    ---

    Να μια φορά (από τις ελάχιστες) που είμαι υποχρεωμένος να διαφωνήσω με τον οικοδεσπότη:

    Ασφαλώς και βελτιώνεσαι και με την αυτοϊκανοποίηση. Για παράδειγμα, με τον καιρό, μαθαίνεις να μη χτυπάς με δύναμη το χέρι σου στο μέτωπο, αποφεύγοντας, έτσι, και τις άχρηστες κακώσεις.

    (τώρα συγγνώμη, αλλά με προκαλέσατε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. troll
    είναι λίγο παλιά αλλά έγκυρη. Μην ξεχνάτε πως ένα μεγάλο ποσοστό των θυμάτων είναι πεζοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλημέρα.
    Καλό πράγμα το να προσπαθεί να πετύχει όλο και 'υψηλότερους' στόχους, όμως από αυτά που λέτε, εγώ έχω την εντύπωση ότι του φίλου σας του έχει ξεφύγει η κατάσταση. Διότι ένα πράγμα είναι να ακονίζει τις ικανότητές του ως οδηγού και άλλο να μην τις χαίρεται σχεδόν ποτέ διότι κάθε φορά προσπαθεί να τις βελτιώσει κι άλλο.

    Μεγάλο βάσανο να μη θεωρεί τον εαυτό του ποτέ αρκετά καλό σε αυτό που έχει φτάσει να κάνει καλά. Ακόμη και αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος ατυχήματος, όπως σε αυτή την περίπτωση. Και υποψιάζομαι ότι και να ερωτευόταν, δυστυχώς η αίσθηση του ανικανοποίητου και η ανάγκη επιβεβαίωσης θα μεταφέρονταν σε αυτό τον έρωτα και την όποια σχέση θα προέκυπτε. Η οδήγηση είναι απλώς η αφορμή για αυτή τη συμπεριφορά. Την αιτία την κουβαλάει μέσα του.

    Πάντως, δε συμφωνώ ότι η μία έξοδος από αυτό το παιχνίδι είναι, όπως λέτε, η παραίτηση αλλά μάλλον η εξισορρόπηση. Δεν είναι εύκολο πράγμα (άρα ούτε παραίτηση) να ξέρει κανείς πού να σταματάει ή έστω να κατεβάζει την ταχύτητα ιδίως όταν είναι καλός σε αυτό που κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Έχω πάψει εδώ και καιρό να ανταγωνίζομαι τον εαυτό μου. Μου κόστισε αυτός ο αυτοανταγωνισμός μια κατάθλιψη, ένα χρόνο Prozac και δύο χρόνια ψυχοθεραπεία. Κατάλαβα πως η ζωή είναι πολύ σύντομη για να την κάνουμε δύσκολη και από μια ηλικία και μετά σημασία δεν έχει τι το παραπάνω πετυχαίνεις αλλά πως βοηθάς κι άλλους να πετύχουν κάτι σημαντικό στη ζωή τους. Από μια στιγμή και ύστερα σημασία έχει αν έχεις καθιερωθεί ως είδος στο οικοσύστημα των ιδεών και αν στο οικοσύστημα αυτό μπορείς να κλωνιστείς ή να αναπαραχθείς, πετυχαίνοντας μια οιωνει αθανασία.

    Προσπαθώ βέβαια να αλλάξω ορισμένες συνήθειες που δεν οφελούν το «σαρκίον» καταλαβαίνοντας πρώτα-πρώτα τις αιτίες που τις δημιούργησαν (κάτι σαν αυτο-ψυχανάλυση). Αλλά ξερω πως στο γήινο οικοσύστημα αποτελώ είδος υπό εξαφάνιση και ότι οδέυω αργά ή γρήγορα προς οριστική ανακύκλωση.

    Α ναι, αυτοκίνητο οδηγώ ένα Renault Twingo και στο γραφείο φτάνω σε 20' από τον αυτοκινητόδρομο (όταν δεν έχει κίνηση, αλλοιώς θέλω 45'και βάλε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Είπατε:

    "Ελπίζω σε κάτι που θα τον απαλλάξει από την ανάγκη να κοντράρει συνεχώς τον εαυτό του... Ένα θαύμα. Να, ίσως ερωτευτεί σύντομα..."

    Ισως να είναι ο μοναδικός τρόπος απεμπλοκής από την διαρκή αναμέτρηση με τον εαυτό μας. Βεβαίως μετά από λίγο καιρό αρχίζουμε την αναμέτρηση με τον άλλο. : )

    Αν και έχω την αίσθηση ότι αυτό το "ερωτευτεί" κρύβει κι άλλη ερμηνεία. Καλημέρα σας (ή καλησπέρα, ότι προτιμάτε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. @ND
    Πράγματι οι (σωστά σχεδιασμένοι) αυτοκινητόδρομοι είναι πρώτοι στην ασφάλεια αν έχουν φυσικά και τους κατάλληλους οδηγούς. Όμως το κείμενο δεν αναφέρει πουθενά τους Γερμανικούς αυτοκινητόδορομους, αλλά μία καθημερινή (ελληνικη) διαδρομή.

    Οι ασφαλέστεροι δρόμοι στον κόσμο είναι οι Βρετανικοί (όχι οι Γερμανικοί) και έχουν πολύ χαμηλά όρια ταχύτητας. Αλλά δεν νομίζω να έχει σχέση το όριο ταχύτητας. Οι Ελληνικοί δρόμοι είναι επικίνδυνοι και αυτό πάλι δεν σχετίζεται με όρια ταχύτητας (αντικειμενικά δεν έχουν) αλλά με άλλους παράγοντες. Στη Γερμανία η αριστερή λωρίδα είναι άδεια, δεν οδηγάνε στην βοηθητική, δεν βλέπεις πιτσικαρισμένες νταλίκες, ούτε παπάκια, ούτε ποδήλατα (!), δεν προσπερνάνε από δεξιά (οι ‘έξυπνοι‘ που τρέχουν) κλπ κλπ κλπ.

    Ένας ‘πουριτανός‘ που αντικειμενικά τρέχει, όταν οδηγάει (μάλλον σπάνια). Σε μερικά πράγματα πρέπει να είμαστε ‘πουριτανοί‘ όταν εμπλέκονται τρίτοι.

    @mscmkr
    Ναι τα ταξί θα την κάψουν την βενζίνη και θα γίνουν δολοφόνοι όσο υπάρχει ζήτηση για το προϊόν τους. Αν πέσει η ζήτηση θα μειωθεί ο αριθμός τους άρα και η βενζίνη που καταναλώνουν (θα μειωθεί και η κίνηση και η μόλυνση και πολλά άλλα).

    @pepe
    Ποιος ο σκοπός να αυτοικανοποιήσαι αν δεν ξεπεράσεις την ευχαρίστηση της προηγούμενης φοράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Εγω κι Αυτο

    Αναρωτιεμαι τι ειναι αυτο που με κανει να ψηλωνω τον πηχυ να τεντωνω τα ορια μου σε ενα αδιακοπο παιχνιδι..

    Ασκησεις αυτο εκτιμησης?
    Αυτο προβολης?
    Αυτο επιβεβαιωσης?


    Σαν ενα ματι να με παρακολουθει και να με κρινει..να με εγκρινει ή να με κατακρινει

    Ισως παληα αυτο το ματι να ηταν η επιβεβαιωση ή η αποδοκιμασια της μαμας και του μπαμπα

    Μετα μετατεθηκε στην επιβεβαιωση της παρεας, των σπουδων και της δουλειας

    Παντα καποιος παρατηρει και βαζει στοχους – προς τα πανω μεχρι εξαντλησης των αποθεματων..σωματικων και ψυχικων..

    Κανεις ομως δεν μπορει να συναγωνιστει τον εαυτο μου..

    Ειναι ο αυστηροτερος απ ολους...

    Συνεχεια συγκρουομαστε..
    - Κατσε λιγακι στ αυγα σου κι ασε με ν ανασανω
    -Τι σοι εμμονη ειναι αυτη να θες ολο παραπανω?
    -Εμενα με ρωτησες αν μπορω κι αν θελω?
    -Η η γνωμη μου δεν μετραει καθολου?

    Με κοιταει και χαμογελαει..Εσυ ολα τα καταφερνεις!!!

    Νομιζεις! Καταφερνω οσα θελω και μπορω.. Τα παιδια εχουν την αισθηση της παντοδυναμιας. Εγω οχι πια.. Μεγαλωσα. Eιμαι πια ενηλικη και ξερω πως δεν ειμαι παντοδυναμη.. Ειμαι ανθρωπος και δεν θελω να παιξω το Θεο .. Εχω παρον και μελλον αλλα και παρελθον.. Δικα μου ειναι ολα και τ αγαπαω.. Αυτο που μισω ειναι να νομιζεις πως αυτο που ζω ειναι ενα παιχνιδι που και τι εγινε αν χασω..θ αρχισω ξανα απο την αρχη, θα βελτιωσω τις ικανοτητες μου και θα περνω μ επιτυχια το καθε επιπεδο.. Εδω ειναι το λαθος σου..γιατι εγω δεν το βλεπω σαν παιχνιδι, ουτε σαν προβα..Ειναι η παρασταση μου κι εχω μονο μια.. Μετα το εργο θα κατεβει...

    Που θα παει..θα τα βρουμε στο τελος, ηδη αρχιζω να τον στρωνω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Nikos Dimou είπε...
    "Και κάτι ακόμα: το ποστ αυτό δεν αφορά αυτοκίνητα και οδηγούς. Αυτά ήταν μόνο η αφορμή..."

    Ναι μάλλον είναι αφορμή να ξαναπιάσουμε συζήτηση για τον έρωτα που κάποιος εδώ πιστεύει ότι είναι πανάκεια για όλες τις ψυχολογικές διαταραχές.
    Όλων!
    Κάντε έρωτα όχι πρόζακ!
    Το λίμπιντο του άτυχου στον νεανικό έρωτα Sigmund...

    H κορυφαία άσκηση στρατηγικής δεν είναι οι περιορισμένοι συνδυασμοί του poker αλλά οι απεριόριστοι στο σκάκι (chess).


    delta_mike είπε...

    "Σας πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου το ίδο, δοκιμάστε να οδηγήσετε ένα μικρό γρήγορο αυτοκίνητο και θα με θυμηθείτε. Εξ άλλου, he who dies with the most toys, wins (αμ πως)."

    Φίλε Mike δοκίμασα δεν νομίζεις ότι δοκίμασα;
    Δοκίμασα για πολλά χρόνια να μπω απο Bianchi και GTI μέχρι CVX αλλά ή θα κτύπαγαν τα γόνατα στο τιμόνι ή το κεφάλι θα έπρεπε να κάνει κλίση 45 μοιρών.
    Αποφάσισα ότι δεν άξιζε να πεθαίνω στην αναγκαστική γιόγκα κάθε μέρα για το shock value.
    These toys were built for midgets.


    Doctor πολύ σωστά κάνεις και αποστήθισες τους κανόνες του Βατικανού για την οδήγηση αλλά δεν πιστεύεις ότι το περπάτημα θα ήταν πιο εύκολο και περιβαντολογικά σωστό απ' ολα;
    Φραγκολιβανίζεις τελευταία;

    Antvol απο την θάλασσα μας ήρθες βρεγμένος-βρεγμένος;

    Ο "Σαλτάρω" με το εθνικό χαρτί υγίειας σαν σύμβολο μάλλον προσπαθεί να πεί κάτι για τα κρατικά ομόλογα αλλά ακόμα επιταχύνονται τα γονίδια του μετά το πείραμα. "Ξέφυγε" απο την πανίσχυρη φυγόκεντρο.

    Υ.Γ. #1
    Το blog απόκτησε 100% ελληνικότητα στις οδηγίες.
    Πάλι αλλαγές ο κυρ Νίκος.
    Μπράβο στην ηλικία του!

    Υ.Γ. #2
    Συγγνώμη για την "σύνθεση" του σχολίου αλλά προσπαθώ να μειώσω τον αριθμό των σχολίων μου αυτο-ανταγωνιστικά μετά απο παραίνεση χις του Γάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. «Έχω ξαναγράψει πως οι απαγορεύσεις ταχύτητας δεν έχουν σχέση με ασφάλεια αλλά με πουριτανισμό.»

    Οι απαγορεύσεις έχουν να κάνουν με τον δρόμο (ποιότητα, ιδιομορφία), και, αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα, με τους συνοδηγούς. Εκτός αν νομίζεται ότι ο δρόμος σας ανήκει αποκλειστικά και κανείς άλλος δεν δικαιούται την χρήσει του, ή οι άλλοι οδηγοί οφείλουν εξίσου να είναι σουμάχερ και αν δεν είναι κακό της κεφαλής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ευχαρίστηση αποτελεί να μπεις με ανάποδο τιμόνι σε μία ανηφορική στροφή με ορατότητα. Τη μέση όμως ταχύτητα θα την αυξήσεις τρέχοντας «λίγο παραπάνω» μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

    Επεσήμανα τα posts του oldman αναφορικά με το «σύστημα ανταμοιβής» και τους μηχανισμούς του εγκεφάλου.

    Ίσως η αντίληψη ότι με την αύξηση της μέσης ωριαίας ταχύτητας, με το να καταρρίψουμε ένα ρεκόρ, ξεπερνάμε τον εαυτό μας, είναι μία παγίδα του μυαλού το οποίο θέτει αυθαίρετους στόχους προσδοκώντας ότι μόλις τους επιτύχει αυτομάτως θα ικανοποιηθεί. Δεν εμβαθύνουμε όμως, δεν αναρωτιόμαστε αν ο στόχος που θέσαμε έχει αξία. Λαμβάνουμε ικανοποίηση απλά και μόνο από την επίτευξή του, είναι μία διαδικασία αυθυποβολής.

    Δεν έχω καταλάβει πως ξεπερνάμε τον εαυτό μας, πάντα δεν είμαστε ο εαυτός μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. @NΔ:

    Ωραία τα λές, αλλά μιλάς για την οδήγηση λες και δεν υπάρχουν άλλοι οδηγοι στο δρόμο, που μπορεί για παράδειγμα να να μπούν στο δικό σου ρεύμα όποτε τους καπνίσει. Μπορεί ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο με καινούρια λάστιχα κουλουπού να παίρνει άνετα τη στροφή με 150, αλλά όσο αυξάνεται η ταχύτητα, τόσο μειώνεται ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού. στις μαλακίες των άλλων. Ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Οι στατιστικές πρέπει και να ερμηνευτούν ορθολογικά. Αν εκατομμύρια οχήματα τρέχουν στις πόλεις, αλλά μόνο μεριές χιλιάδες στις εθνικές οδούς, επόμενο να γίνονται περισσότερα ατυχήματα στην πόλη. Αν πάλι τα αναλύσουμε σε χιλιόμετρα διανυμένες αποστάσεις, τα νούμερα αλλάζουν δραματικά όψη. Τώρα οι επαρχιακοί δρόμοι είναι κίνδυνος θάνατος. Σε κάθε στροφή μπορεί να σου βρεθεί ένα τρακτέρ να τρέχει με 10 και άντε να προλάβεις να φρενάρεις. Πάει η πόρσε, να κάτω στο γκρεμό θα την βρεις. Ηθικό δίδαγμα> οι πινακίδες σώζουν ζωές. Δεν αρκούν οι ζώνες. lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Διάβασα τις εξυπνάδες μερικών αρχαιοελληνιστών για την αγία έδρα, και ως φιλόδοξος εν δυνάμει «ελένη λουκά» δεν μπορώ να μην πω και την δικά μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Kαλημέρα!

    Για την οδήγηση δεν ξέρω, γιατί δεν οδηγώ.

    Τον αυτοανταγωνισμό όμως τον εφαρμόζω – στη δουλειά μου. Σε συνθήκες επιτάχυνσης και δυσκολίας είμαι καλύτερη απ' ό,τι σε συνθήκες ήρεμης διεκπεραίωσης ή ευκολίας. Καλύτερη αυτοσυγκέντρωση, καλύτερα αντανακλαστικά, καθαρότερη έκφραση και ψυχραιμία. Βοηθάει κι η μουσική που ακούω δουλεύοντας, είναι για μένα ωραία και χρήσιμη αντίστιξη. Βοηθάει κι ότι μετά τις μεγάλες ταχύτητες περνάω εύκολα στην "απραξία", η οποία "απραξία" περιλαμβάνει ανθρώπους και πράγματα που αγαπώ.

    Χρήσιμο; Eπαγγελματικά, ναι. Προστατεύει κιόλας από τον ανταγωνισμό με άλλους (αυτός ναι, δεν μου αρέσει, δεν βοηθά και μου χαλά τη διάθεση). Προσωπικά; Έχω ξεφύγει πια από τις ανάγκες της νεαρής μητέρας, οπότε σημασία έχει ο λίγος αλλά ποιοτικός χρόνος με τους δικούς μου.

    Ευχάριστο; Την ώρα της επιτάχυνσης όπως και μετά, μου είναι ευχάριστο. Πριν την επιτάχυνση, αισθάνομαι κάτι σαν τρακ (θα τα καταφέρουμε;) ή απώθηση (αν η δυσκολία περιλαμβάνει και ταξίδι ή δυσάρεστους ανθρώπους), που όμως μου περνάει γρήγορα.

    Υπάρχει ένας κίνδυνος σ' αυτό; Το σύνδρομο στέρησης όταν αποσυρθεί κανείς. Το έχω δει σε αρκετούς, αλλά έχω την υποψία ότι σχετίζεται με την μονομέρεια λόγω έλλειψης άλλων ενδιαφερόντων. Μέχρι στιγμής –καλώς ή κακώς- δεν το φοβάμαι το σύνδρομο στέρησης. Είναι πολλά αυτά που μου αρέσουν και δεν τους δίνω αρκετό χρόνο σήμερα, θα έρθει η ώρα τους, υγεία να υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Για την οδήγηση, στα όρια ή μη, τα πράγματα δυσκολεύουν. Οδηγώ ως επι το πλείστον βράδυ και καθημερινές. Αποφεύγω τα Σαββατοκύριακα τις αργίες και τις ώρες που μετακινούνται οι πολλοί. Το χειμώνα το επαρχιακό δίκτυο είναι απόλαυση αλλά όσο ζεσταίνει ο καιρός η απόλαυση πάει περίπατο. Αυτή την εποχή πάντως προσπαθώ να φτάσω στα όρια ένα νέο μου απόκτημα. Tο buffet rc prestige

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Πρέπει να εξομολογηθώ κάτι. Έχω μία μεροληπτική άποψη γι αυτούς που δεν οδηγούν. Με σοκάρει αυτή η παραίτηση από την τόσο (για μένα) απαραίτητη προέκταση της ανθρώπινης ελευθερίας - την αυτοκίνηση.

    Να τώρα διαβάζοντας το σχόλιο της Αθανασίας, δαγκώθηκα. Μα είναι δυνατόν μία τόσο έξυπνη και καλλιεργημένη γυναίκα να είναι ετερο-κίνητη; Μου φαίνεται σαν αναπηρία.

    Έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι διανοούμενοι δεν οδηγούν. Μάλιστα κάποτε έγραψα μία Μπαλλάντα γι αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αυτοανταγονισμός σε οδήγηση μακράς απόστασης. Από 8 ώρες και κάτι τις μείωσα στις 5 και κάτι, ώσπου ξαφνικά δύο νταλίκες στο αντίθεο ρεύμα πετάγονται σε μια στροφή. Ευτυχώς υπήρχε βουνό και το ανέβηκα, μπορούσε όμως να γινόταν κατά την επιστροφή και να έπεφτα στο γκρεμό. Έκτοτε αποχή από γρήγορες οδηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. "I love driving the car right to the limit, feeling it drifting and knowing the car is right at its maximum. Hitting that limit, the absolute flat-out fastest that a car will go through a corner, is a tremendous feeling - an absolutely fantastic sensation. It doesn't matter if there's anyone watching or even if there's a stopwatch on me. By itself, it is enough."
    - Gilles Villeneuve

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. ρε παιδια, αν εχετε τον Θεο σας. Διαβασατε την μπαλλαντα για τους διανοουμενους που δεν οδηγουν? Καταλαβε κανεις τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. @ND,

    Δεν έμαθα να οδηγώ νεότερη (συνδυασμός έλλειψης χρόνου και προτεραιοτήτων τότε). Δεν έχω όμως καμιά προκατάληψη με τα αυτοκίνητα (ίσως με τη χρήση τους, όταν βλέπω κακούς οδηγούς).

    Ορισμένα πράγματα καλό είναι να τα μάθεις πολύ νέος, βοηθά τον αυτοματισμό ορισμένων κινήσεων. Θα με απωθούσε να οδηγώ σαν τις κυρίες που έμαθαν αργά και σκύβουν με άγχος προς το τιμόνι κοιτώντας με αγωνία τους καθρέφτες.

    Άλλωστε, εκεί που εργάζομαι δεν έχει νόημα να πηγαίνω οδηγώντας, προσθέτοντας άλλο ένα αυτοκίνητο στο κέντρο. Στα ταξίδια κινούμαι πολύ με πλοίο και αεροπλάνο. Και, όπου χρειάζεται αυτοκίνητο, "Ι've always relied on the kindness of strangers" (ταξι, γνωστοί και φίλοι που οδηγούν).

    Θα μου άρεσε πάντως να ήξερα να οδηγώ μονοκινητήριο αεροπλάνο (για
    "αυτοανταγωνισμό" λόγω του ιλίγγου μου στα ύψη και, επίσης, επειδή μου αρέσει ο Saint Exupery και ο Denis στο Οut of Africa).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. athanasia

    its never too late!

    Όλα αυτά που μου γράφετε δεν συγκρίνονται με την αίσθηση του να μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου, να βάζει την μουσική σου και να χάνεσαι - απόλυτα κύριος της πορείας σου.

    Κυρίως όταν είσαι φορτισμένος, κουρασμένος, αγανακτισμένος είναι ένα υπέροχο μέσο εκτόνωσης.

    Με την προϋπόθεση να είσαι μόνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ...ελευθερία όταν είσαι στο τιμόνι. Πόσες και πόσες φορές έχω χαλαρώσει τη βαλβίδα αποσυμπίεσης του καθημερινού άγχους, "κυνηγώντας" ενδιαφέρουσες συν-οδηγούς, ή αλλάζοντας πονηρές ματιές στον καθρέπτη. Η αυτοεπιβεβαίωση που διαρκεί ελάχιστα λεπτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Σημειωτέον ότι ο Saint Exupery ήταν κάκιστος πιλότος, είχε εξομολογηθεί πλειστάκις ότι δεν είναι natural στο άθλημα, και έτρεφε μεγάλο θαυμασμό γιά τους γεννημένους πιλότους. "Κάθε ελιγμός που κάνω γίνεται με τεράστια προσπάθεια, πόσο ζηλεύω αυτούς που το κάνουν τόσο φυσικά" έλεγε, απόδειξις ότι είχε άπειρα ατυχήματα με το αεροπλάνο του, ώσπου στο τέλος χάθηκε. Ισως τα ανωτέρω να αποτελούν τον λόγο που μας χάρισε τόσο όμορφες περιγραφές πτήσεων.

    Δεν θα πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που την μηχανοκίνηση παντός είδους οδική, αέρια ή θαλάσσια θα την βλέπουν ως την αναγκαστική διαδικασία μεταβάσεως από το Α στο Β. Στον αντίποδα, υπάρχουν οι άνθρωποι που αυτό όλο 'κάτι τους κάνει'. Θεωρώ λίγο υπερβολικό, ρατσιστικό ίσως τον αφορισμό του οικοδεσπότου μας γιά αυτούς που δεν οδηγούν, αυντάσσομαι πιό πολύ με την άποψη περί ορέξεως και χρωμάτων, αν και προσωπικώς θεωρώ εαυτόν τυχερό που ζω στην εποχή της μηχανοκίνησης.

    @το σωστό να λέγεται

    και πάλι διαφωνώ, ωραία τα γρήγορα οικογενειακά, πλήν όμως είναι αυτό που λέει η λέξη, οικογενειακά. Αφήστε που η αναγκαστική γιόγκα οδηγεί σε βαθειά αυτογνωσία και μας αποκαλύπτει την φύση της ίδιας της ύπαρξης. Λίγο το έχετε αυτό στην μποτιλιαρμένη λεωφόρο κηφισίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Πηγαίνοντας στο δρόμο προχτές με τα πόδια, περίμενα να περάσω απέναντι στο δρόμο.
    Πέρναγε μπροστά μου ένα μικρό φορτηγό. Ακούστηκε ένας κρότος από το σύστημα διεύθυνσης και ο εμπρός δεξιός τροχός άρχισε ανεξέλεγκτα να κινείται αρ.-δεξιά. Προφανώς κάποιο ακρόμπαρο, αποτέλεσμα ελλιπούς συντήρησης.

    Σκέψη1: Και αν βρισκόταν σε στροφή με γκρεμό από κάτω;
    Σκέψη2: Κακή συντήρηση του αυτοκινήτου. Λογικό λοιπόν αυτό που έγινε.
    Σκέψη3: Χμμμ, εγώ κάνω τακτική συντήρηση. Πόση εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε στα προγραμματισμένα σέρβις στα συνεργεία; Τα κοιτούν ΟΛΑ;
    Πάμε από την αρχή πάλι. 1,2,3...


    Γενικά το γυναικείο φύλο έλκεται λιγότερο από την αυτοκίνηση.
    Οσες οδηγούν, έχει περισσότερο να κάνει με λόγους που είναι εκτός του παρόντος. Πιο πολύ η καθαρή ανάγκη.
    Ισως τις φοβίζει το γεγονός της μικρότερης αίσθηση του χώρου που έχουν. (Υπερτερούν αλλού).
    Την αίσθηση της ελευθερίας την αποκτούν αλλιώς.
    Με το να καταφέρνουν εμάς να κάνουμε ότι εκείνες θέλουν!!
    Και μας αρέσει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. @ NΔ: Μου φαίνεται απίστευτο οτι ένας άνθρωπος σαν κι εσάς παίρνει τον δρόμο κι όπου βγει. Όχι για κανενα άλλο λόγο, απλά φαντάζομαι οτι δεν σας μένει και πολύς χρόνος για ταξίδια και βόλτες. Δεδομένου την δουλειά που έχετε να γράφετε στο μπλογκ, να διαβάζετε όλα τα ποστ και να απαντάτε κιολας. Εγω δεν θα την πάλευα. Όντως μ'αρέσει το αυτοκίνητο και οι βόλτες αλλα κάτω απο ορισμένες συνθήκες. (να μην εχει κίνηση π.χ. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Και μια και πιάσουμε γονιδιακή κουβέντα, και το χελωνο-σεξ είναι από τα αγαπημένα φωτογραφικά θέματα του ΝΔ, δείτε και αυτό το καταπληκτικό βίντεο για να χαλαρώσετε :-)))
    http://www.sieben.gr/downloads/schildpad.zip

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Doctor,

    "Μία επικίνδυνη προσπέραση μπορεί «να είναι αμαρτία» τονίζει το Βατικανό στο δεκάλογο των καλών αυτοκινητιστών που δόθηκε στη δημοσιότητα."

    Τι έγινε ρε Γιατρέ με το "ασθενής και οδοιπόρος...";

    Οχι ρε γαμώτο, πως θα λιώνω τώρα;

    Το βρήκα, θα βαφτίζω τη διπλή γραμμή, μονή και τα χιλιόμετρα στις πινακίδες, μίλια(ναυτικά!).

    «Όποιος γνωρίζει τον Ιησού Χριστό είναι προσεκτικός στο δρόμο»

    Δεν είχα την τιμή, οπότε...

    +πλαγιολίσθησον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Καλά όλα αυτά περί υπέρβασης και χαράς της αυτοκίνησης αλλά στην γεμάτη από αυτοκίνητα,πεζούς, μοτοσυκλετιστές κτλ Αθήνα, είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε σαν βλαχοραλίστες (ducks of hazzard)?

    Πολύ επικίνδυνο και λάθος περιβάλλον για τέτοια sport. Αδύνατον να μην παρανομήσεις και να μην βάλεις σε κινδυνο συνανθρώπους, ακόμα σκυλιά, γατιά αν θέλεις να δοκιμάσεις τα όρια αυτοκινήτου-ανθρώπου. Όποιος έχει χάσει κάποιο φίλο ή συγγενή από ηλίθιο τροχαίο θα καταλάβει. Τελικά η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ γτηνή στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ο/Η insight είπε...
    Καλά όλα αυτά περί υπέρβασης και χαράς της αυτοκίνησης αλλά στην γεμάτη από αυτοκίνητα,πεζούς, μοτοσυκλετιστές κτλ Αθήνα, είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε σαν βλαχοραλίστες (ducks of hazzard)?

    ---------------

    Κατ αρχήν ήταν dukes και όχι πάπιες (ducks).

    Κατά δεύτερον λόγο: ποιος μίλησε για πόλη; Μέσα στην πόλη αποφεύγω το ΙΧ όσο μπορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Ο/Η HliasM είπε...
    @ NΔ: Μου φαίνεται απίστευτο οτι ένας άνθρωπος σαν κι εσάς παίρνει τον δρόμο κι όπου βγει.
    -------------------------

    απίστευτο και όμως αληθινό. Κάνω γύρω στα 30.000 χιλιόμετρα το χρόνο... (Κάποτε έκανα 50).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. @Don
    Τι όρια θέτει ο καθένας στον εσωτερικό του ανταγωνισμό για να πετύχει κάτι καλύτερο, είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα και συνθηκών.
    Π.χ. Ο Κος Αλεβαντής ταλαιπωρήθηκε για 1 χρόνο γιατί υπερέβη τα προσωπικά του όρια.
    Επίσης για την αυτοκίνηση, συμφωνώ ότι είναι μια μορφή ηρεμίας, έκφρασης και ελευθερίας με την απαραίτητη προϋπόθεση να είναι άδειοι και ερημικοί οι δρόμοι.Κατά προτίμηση οδήγηση τις πρώτες πρωινές ώρες.
    Θα επανέλθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. zorros said...'Το μόνο ανθρώπινο πάθος που δεν έχω καταφέρει να εξηγήσω γονιδιακά, είναι η τάση μας προς τον τζόγο. Δεν μπορώ να καταλάβω που βοήθησε στην εξελικτική μας πορεία και έμεινε ως κουσούρι στον Homo Sapiens. Θυμίζω τα χαρακτηριστικά του τζόγου: ρισκάρω παράλογα με τις πιθανότητες συνέχεια εναντίον μου. Μπορεί να βοηθήσει κανείς σχετικά με αυτό?'

    αν τζογάρεις έτσι είσαι απλά χαμένη περίπτωση. έτσι κι αλλιώς πάντως ένας που ρισκάρει έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να βρει τρόπους επιβίωσης ακόμα κι αν αυξάνει η επικινδυνότητα από ένα φοβισμένο. ένας που ρισκάρει είναι άνθρωπος, ένας που δε ρισκάρει είναι είτε πίθηκος είτε ξενέρωτος άντρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Εμένα πάντοτε με εντυπωσίαζε η κουλτούρα της ταχύτητας που διοχετεύεται από όλα τα μέσα στη χώρα μας: Από τους φίλους και γνωστούς, στους οποίους "μετράς" (κάτι από τσιγάρο στο σχολείο μου θυμίζει αυτό) όταν κάνεις π.χ. το Αθήνα-Σπάρτη σε 1.30 ώρα. Από τον autoτύπο, όπου όλες οι autoκριτικές μετά κάτι ψηλά περί χώρων και ποιότητας κατασκευής καταλήγουν στο 0-100, στην υποστροφή και την υπερστροφή, στα σφιχτά αμορτισέρ κλπ. ώστε το μόνο που να κάνει να αξίζει ένα auto είναι το πόσο πολύ και καλά τρέχει. Στους έχοντες φιλοσοφική διάθεση όπου βιώνουν ένα αίσθημα ελευθερίας (το οποίο ουδόλως αμφισβητώ) με την ταχύτητα καλώντας και άλλους να το βιώσουν κλπ. κλπ. Ελάχιστες όμως φορές αναφέρεται ότι προϋπόθεση για την ταχύτητα είναι οι Autobahnen ή κάτι αντίστοιχο, τις οποίες εμείς, δυστυχώς, δεν διαθέτουμε. Το παράδοξο είναι, ότι σπεύδουμε σε κάθε ατύχημα στην Εθνική οδό, να κατηγορήσουμε τον δρόμο που δεν είναι καλός και όχι βέβαια την ταχύτητα. Τα 180 στην Κορίνθου - Πατρών είναι αδιαπραγμάτευτα. Εάν βγούμε έξω, ο δρόμος μας πέταξε, ή η ελλιπής προπόνηση. Και εάν κάποιος θέλει να βιώσει το αίσθημα ελευθερίας σε έναν επαρχιακό χωματόδρομο με 100 klm/h, με γειά του και χαρά του αν είναι "καλός οδηγός". Διότι εάν είσαι καλός οδηγός, τότε κατά την μέση ελληνική λογική καλά κάνεις και τρέχεις (λες και στην F1 ή το wrc δεν γίνονται ατυχήματα). Όσο για το ότι η πλειοψηφία των ατυχημάτων γίνονται με ταχύτητες κάτω των 50, (χωρίς να γνωρίζω την έρευνα), μήπως αυτό σημαίνει ότι ο φίλος μας λάτρης της ταχύτητας πάει με 50 στο στενό της γειτονιάς του και περνά τις διασταυρώσεις χωρίς ορατότητα; Για να καταλήξω και κάπου το αυτοκίνητο ίσον πειθαρχία, οπότε στον αυτο-ανταγωνισμό απαντώ με αυτο-πειθαρχία και σύνεση. Μπορεί να ακούγεται ξενέρωτο αλλά μόνο έτσι θα γλιτώσουμε από τον ετήσιο πόλεμο των δρόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. "Έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι διανοούμενοι δεν οδηγούν."

    Κάθε κλίκα τονίζει και κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Κάποτε, οι καλλιτέχνες αναγνωρίζονταν από την ποιότητα και το "μεγαλείο" της τέχνης τους. Τώρα αναγνωρίζονται μόνο από επίμονες ιδιοσυγκρασίες.

    ===============================
    "Κατ αρχήν ήταν dukes και όχι πάπιες (ducks)."

    Not completely unrelated.
    Στο Νότο, οι γυναίκες έχουν αγανακτήσει με τους τεμπελχανάδες που κάθονται κι ασχολούνται όλη μέρα με το σαράβαλο, ρίχνουν όλα τα λεφτά της οικογένειας εκεί και κάνουν και κριτική στους γκόμενους της τσούλας αδελφής τους (Ντέιζι Ντιουκ)... η εικόνα είναι αληθινή για τον νότο, αν και το σενάριο της σειράς είναι ψεύτικο... ξεχάσανε να μας πούνε ότι οι αδελφοί Duke πίνουν και παίρνουν μεθαμφεταμίμη, δέρνουν γυναίκες και είναι μια ζωή τεμπέληδες και ημιάνεργοι.
    =================================

    "Ήταν ο Ιησούς οδηγός;"

    Οδηγούσε γάιδαρο και του πετάγανε βάγιες.
    Ήταν επίσης και τσαντίλας και βάνδαλος (άρπαξε το ραβδί και τα κανε μπάχαλο έξω από το ναό).

    ================================

    Στο Colorado σε κάποιους άδειους επαρχιακούς δρόμους μειώθηκαν τα ατυχήματα όταν βάλανε πινακίδες με όριο ταχύτητας 70 μίλια. (αρχίσανε οι οδηγοί να οδηγάνε με 79-80 αντί για 90-100). Ο λόγος βέβαια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ΔΕΝ μπορούν να ελέγξουν ένα όχημα που κινείται συνεχώς με μεγάλες ταχύτητες. Οι περισσότεροι άνθρωποι ΔΕΝ είναι αρκετά έμπειροι, ειδικά όταν οι συνθήκες αλλάζουν (ζώα που πετάγονται στη μέση του δρόμου, ομίχλη, βροχή, κλπ).
    Άμα βάλεις autobahn στο Arkansas θα σκοτωθούν οι μισοί, διότι είναι όντως βλαχοραλίστες. Επίσης, δεν είναι τυχαίο που οι ασφαλιστικές εταιρίες χρεώνουν τόσα πολλά σε νεαρούς οδηγούς. Οδηγούν πολύ πιο γρήγορα απ' ότι τους επιτρέπει η εμπειρία τους.

    ===============================

    "Γενικά το γυναικείο φύλο έλκεται λιγότερο από την αυτοκίνηση."

    Όχι στην Αμερική, όπου οι γυναίκες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της "προσπάθειας για απελευθέρωση". Στην Αμερική, οι γυναίκες προσπαθούν να απελευθερωθούν μέσω περισσότερης εργασίας και περισσότερων εξόδων και προσωπικής ταλαιπωρίας και οι άνδρες προσπαθούν να μεγαλώσουν το πέος τους με χαπάκια και να θεραπεύσουν τη φαλάκρα με σαμπουάν νέας τεχνολογίας.

    Στο δρόμο, στην Ελλάδα, με ενθουσιάζει η μυθική φιγούρα του Νέου Αχιλλέα με το μηχανάκι που φοράει το κράνος του, αγέρωχος και ατρόμητος αγναντίζει την πρωινή μάχη ελιγμών μέχρι να πάει στο γραφείο (μουσική υπόκρουση Vangelis, Chariots of fire).

    Εξακολουθώ να ψάχνω μικρή κι ευχάριστη πόλη στο N. Carolina. Όπου να μπορώ να οδηγήσω και λίγο σε άδειο δρόμο... να σκέφτομαι τι έχω κάνει και τι θα κάνω... αλλά ποτέ τι κάνω τώρα.

    Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Σχετικά με τα όρια, τάδε έφη ο αθάνατος Ayrton:

    "On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, 'Okay, this is the limit'. And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high."

    Από το Τόκυο με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Η Reactor69 είπε...
    Doctor,

    "Μία επικίνδυνη προσπέραση μπορεί «να είναι αμαρτία» τονίζει το Βατικανό στο δεκάλογο των καλών αυτοκινητιστών που δόθηκε στη δημοσιότητα."

    Τι έγινε ρε Γιατρέ με το "ασθενής και οδοιπόρος...";

    ******

    Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσει διευκρινιστική εγκύκλιος (όπως συμβαίνει στην Ελλάδα).

    Ευάγγελε (Σωστέ), να πεις στον εξομολόγο σου τις αμαρτίες σου (προσπεράσεις, κολίδια, βαθιά πορτοκαλιά, καβαλήματα πεζοδρομίου κ.λπ.).
    Προβλέπω επιτίμιο...!


    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Nαι

    θα ηθελα να αφηνω τα πραγματα

    να κυλανε σαν ποταμακι

    χωρις να τα εκβιαζω

    και χωρις να σηκωνομαι καθε μερα

    και να τα βαζω με το συμπαν

    που δεν μου αρεσει...


    Αλλα δεν γινεται.


    Θα γκρινιαζω και για το συμπαν

    και για τον εαυτο μου

    και ο καιρος θα δειξει

    αν ο τωρινος εαυτος μου

    εχει γινει πιο γρηγορος δρομεας

    απο τους προηγουμενους....



    Γιατι?

    Γιατι αυτος ο αυτο-ανταγωνισμος?

    Γιατι αυτο το κυνηγητο σκιων?

    Ειναι σαν να ρωτας ποιο ειναι το νοημα....

    Δεν νομιζω οτι υπαρχει νοημα ουτε και << επειδη >> σε αυτην την ερωτηση....


    Ετσι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ο Ιησούς σαφώς και οδηγούσε

    ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙΟΝ

    Ο Άιρτον Σένα πηγάινει στον Παράδεισο. Εντυπωσιασμένος από το τοπίο, ζητεί από τον Άγιο Πέτρο να του επιτρέψει να οδηγεί πότε - πότε.
    -"Αποκλείεται" του λέει κοφτά. "Εδώ υπάρχει ηρεμία ησυχία τίποτε δεν ταράζει το τοπίο"
    Ωσπου η συζήτηση διακόπτεται βιαίως από τις εξατμίσεις ενός καθαρόαιμου, μέσα σε σύννεφο σκόνης.

    -"Και αυτός τι κάνει;" απορεί ο Σένα. "Είναι και προκλητικός, γράφει στην πινακίδα του και "ωραίος"!

    "Πρώτον" απαντά ο Πέτρος. "Δεν γράφει ...ωραίος, γράφει Ναζωραίος και δεύτερον είναι γιος του αφεντικού και κάνει ό,τι θέλει εδώ μέσα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Ο Reactor γιατρέ μου. Εξι είναι ακόμα η ώρα...
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. You said....

    παίρνει τον δρόμο κι όπου βγει.

    Keep walking friends!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Καλησπέρα!

    Ερχομαι στην Ελλάδα σε λίγες μέρες και ενώ σκόπευα να οδηγήσω, έχουν αρχίσει να με τρομοκρατούν όλοι...Μιλάν για την εθνική λες και είναι πεδίο μάχης...και για την υποτιθέμενη "μαγκιά" που έχουν οι Ελληνες οδηγοι και όχι εμείς οι ξενέρωτοι του εξωτερικού...

    Και καλά Αθήνα, πες να μην οδηγήσω, είναι χάος και χάνομαι κιόλας τωρα πια...Αλλά στην επαρχία;

    Είναι τόσο χαλια η διαδρομή Αθήνα-Κορινθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Κι εμένα μου αρέσει το NFS το πρόβλημα με την πραγματικότητα είναι ότι δεν έχεις πολλές ζωές ...μια έχεις ...στα games τρέχεις τρακάρεις ξαναπαίζεις ...κι αυτό δεν είναι το σημαντικότερο .
    Το σημαντικότερο είναι ότι και τα άλλα αυτοκίνητα που χτυπάς στα games δεν παθαίνουν τίποτα ;|

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Δεν έχω παρακολουθήσει ολόκληρη την κουβέντα, αλλά επειδή είδα ότι αναφέρθηκε αρκετά o Ayrton (χωρίς επίθετο, οι θεοί δεν έχουν επίθετα), έχω να αναφέρω κάτι κι εγώ. Ο Ayrton οδηγούσε στις δοκιμές του Μονακό. Γύρο με το γύρο έριχνε το ρεκόρ. Κάποια στιγμή χωρίς λόγο σταματάει στα πιτς και βγαίνει από το αυτοκίνητο. "Δεν θα οδηγήσω άλλο σήμερα", είπε. Είχε ξεπεράσει κάθε όριο. Αργότερα είπε πως δεν είχε πια επίγνωση του κόσμου γύρω του, πως ο δρόμος ήταν απλά ένα τούνελ με μπαριέρες. Είχε γίνει ένα με το αυτοκίνητο. Μάλλον ήταν η μόνη φορά που φοβήθηκε στην καριέρα του. Δεν πρόλαβε άλλωστε να έχει δεύτερη ευκαιρεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Ο/Η Rallou είπε...
    Είναι τόσο χαλια η διαδρομή Αθήνα-Κορινθος;

    -----------------------

    Καθόλου χάλια - δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης. Καλή είναι και η Κόρινθος Τρίπολη. Η Κόρινθος-Πάτρα όμως είναι λαιμητόμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Νίκος Δήμου said... μέσα στους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού είναι πως δεν παρανομούμε - σε τίποτα

    Αγαπητέ ΝικόΔημε πως είναι δυνατόν να μην παρανομεί κάποιος όταν προσπαθεί να σπάσει τα ρεκόρ του σε διαδρομές Κηφισιά – Μητροπόλεως.
    Ωραίες οι φιλοσοφίες και οι αγώνες για τα όρια του ανθρώπου αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάζουμε σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων, μεταξύ αυτών του σκύλου μου και των γάτων σου;
    Εάν θέλει κάποιος να δοκιμάσει τα όρια του μπορεί να πάει στα Μετέωρα και να κάνει ελεύθερη αναρρίχηση, έτσι ώστε την στιγμή που θα γλιστρήσει το πόδι του να χάσει μόνο την δικιά του ζωή, γιατί στην περίπτωση του αυτοκινήτου μπορεί να πάρει και την ζωή κάποιου που δεν γουστάρει να μετράει τα όρια του.
    Γενικά είναι ελεύθερος ο καθένας να κάνει ότι γουστάρει αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους, φαντάσου ότι ακόμα και ο Doctor υποχρεώθηκε να κάνει τον σταυρό του, αλήθεια Doctor αφού είσαι άθεος γιατί κάνεις τον σταυρό σου και γιατί τον κάνεις γι’αυτόν που πάει σαν τρελός ή για για σένα μην πάει και πέσει πάνω σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Παρεμπιπτόντως:

    πολύ αρνητικό το μήνυμα που εκπέμπεται από τη διαφήμιση της BMW σειρά 1. Άψογη από αισθητική άποψη, ερωτηματικά από την προσπέραση σε τυφλή στροφή. Εκτός αν ο δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Nikos Dimou είπε...

    "Έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι διανοούμενοι δεν οδηγούν."

    Εδώ έχετε δίκαιο. Απο έρευνα που διάβασα πριν μερικά χρόνια οι άνθρωποι με υψηλό I.Q. βρίσκουν το οδήγημα βαρετό και καθόλου ευχάριστο. συνέχεια προσπαθούν να ξεφύγουν απο την ανάγκη να βρίσκονται ώρες ολόκληρες πίσω απο το τιμόνι.
    Αντίθετα αυτοί που έχουν χαμηλά I.Q. θεωρούν το συνεχές οδήγημα μια απο τις πιο ευχάριστες απασχολήσεις τους (Dukes of Hazard).
    Ο Λευτέρης δεν αντέχει τον Αμερικάνικο Νότο αλλά όλο γύρω απο τα Νότια φουστάνια τριγυρίζει.

    Συγγνώμη αλλά δεν θυμάμαι καλά αν υπήρχε διευκρίνηση του αν οι διανοούμενοι θεωρούν το οδήγημα βαριεστημάρα επειδή οδηγούν σαν χελώνες λόγω χαρακτήρα (δειλία;) ή επειδή πιστεύουν ότι το οδήγημα είναι χάσιμο χρόνου. Μάλλον το δεύτερο.


    delta_mike είπε...
    "Αφήστε που η αναγκαστική γιόγκα οδηγεί σε βαθειά αυτογνωσία και μας αποκαλύπτει την φύση της ίδιας της ύπαρξης."

    Όπως την βρίσκετε αγαπητέ mike.
    Γιατί δεν βάζετε και μια τάβλα καρφιά στο κάθισμα για βαθυστοχασμό και μικρό αυτομαστίγωμα κάθε φορά που σας προσπερνάνε τα οικογενειακά κινούμενα.:)



    Somebody είπε...
    "Γενικά το γυναικείο φύλο έλκεται λιγότερο από την αυτοκίνηση."

    Δεν πιστεύω. Θα φταίει το αυτοκίνητο που διαθέτετε.
    Η εμπειρία μου εχει το γυναικείο φύλο (όλων των ηλικιών) να μαγνητίζεται με ένα sexy κινούμενο.


    Doctor (Δημήτρη), reactor69

    Είπαμε το περπάτημα, το ποδήλατο, και η χρήση ΜΜΣ είναι η σωστή Χριστιανική συμπεριφορά και όχι η καταστροφή του περιβάλλοντος μέσω των καυσαερίων των αυτοκινήτων.

    Δημήτρη ως προς τις αμαρτίες εσύ έχεις κολλήσει στον θάμνο και αγνοείς το δάσος.


    Rallou είπε...
    "και για την υποτιθέμενη "μαγκιά" που έχουν οι Ελληνες οδηγοι και όχι εμείς οι ξενέρωτοι του εξωτερικού..."

    Οι Έλληνες οδηγοί αυτοκινήτου έχουν βελτιωθεί αρκετά στο θέμα ασφαλή οδήγηση σε σχέση με το παρελθόν γιατί μάλλον οι Ελληνικοί δρόμοι έχουν βελτιωθεί σιγά σιγά.
    Δεν έχεις οδηγήσει σε τουρκική πόλη ή στην Νέα Υόρκη να δεις εκεί "μαγκιά".
    Μάλλον γιατί οι ταξιτζήδες εκεί μεγάλωσαν στην ίδια Ανατολική ενδοχώρα και στις συνήθειες της. Οι καβαλλάρηδες των αχανών στεππών μεταμορφώθηκαν σε καβαλλάρηδες της στριμωγμένης ασφάλτου των πόλεων.

    Akis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν υπάρχει ανάγκη - και δεν καταλαβαίνω τη φράση - να 'δοκιμάζουμε τα όριά μας'. Δοκιμάζονται κάθε μέρα από μόνα τους, χωρίς να χρειάζεται εμείς να κουνήσουμε ούτε το δαχτυλάκι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Δύο πράγματα πού με ενοχλούν βαθύτατα στην Ελλάδα είναι οι πυρκαγιές των δασών και οι θάνατοι απο αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Ειμαι παιδί της επαρχίας οπου οι δρόμοι είναι πραγματικά επικίνδυνοι. Κάθε στροφή και μικρό εκκλησάκι να μας θυμίζει τον άδικο χαμό νεαρών ανθρώπων, συχνά καί οικογενειών. Καί τα παιδάκια που τα ξέβρασε η ταχύτητα απο το παμπρίζ ..τι ιστορίες θεέ μου…

    Οποια υπέρβαση κι’ αν επιθυμείτε να κάνετε, σας παρακαλώ να σιγουρευτείτε πως δεν θα πληγωθεί κανείς, και όλοι θα φτάσουν στον προορισμό τους. Πολλοί λίγοι άνθρωποι ορίζουν ενα αυτοκίνητο που τρέχει υπερβολικά, ιδιαίτερα σε ενα δρόμο που το οδόστρωμα δεν είναι καν επίπεδο. Οδηγείτε υπεύθυνα, οι κανόνες άλλωστε υπόκεινται στην κοινή λογική. Απολαύστε το τοπίο (στην Ελλάδα είναι πανέμορφο), τα καφεδάκια στα χωριά της επαρχίας και προπαντός τη χαρά της άφιξης.

    Αγαπητη rallou,
    αν τηρήσετε τους βασικούς κανόνες, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τη οδήγηση. Την Κορίνθου – Πατρών την κάνω κάθε χρόνο. Υπέροχη διαδρομή. Οι βιαστικοί με προσπερνούν. Καλές διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Οι διανοούμενοι δεν οδηγούν γιατί είναι γενικά εναντίον της τεχνολογίας. Με την ίδια λογική απορρίπτουν τους υπολογιστές και τα κινητά. Πριν είκοσι χρόνια η εμβληματική φράση τους ήταν "εμείς τηλεόραση δεν έχουμε". Τώρα δεν έχουν (και) κινητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. ΝΔ said

    Η Κόρινθος-Πάτρα όμως είναι λαιμητόμος...


    Ma πραγματική λαιμητομος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Γεια χαρά σε όλους σας,
    Θα παρακαλούσα τον οικοδεσπότη να μου επιτρέψει να κάνω μια ερώτηση στον Λευτέρη Κρητικάκη:
    Γεια σου Λευτέρη,
    σήμερα είδα το sicko του Moore και θα ήθελα να σε ρωτήσω αν όντως τα πράγματα είναι έτσι, γνωρίζοντας ότι είσαι του branch θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι οι γενικεύσεις περί 'διανοούμενων' είναι άστοχες και ξεπερασμένες. Αν ως 'διανοούμενο' ορίσουμε τον άνθρωπο που διαβάζει και κανένα βιβλίο και έχει άποψη για τα πράγματα, γνωρίζω αρκετούς - δεν θα μιλήσω για τον εαυτό μου, αν και αρκετοί φίλοι με εντάσσουν σε αυτή την κατηγορία - που μια χαρά οδηγούν και δεν έχουν και κανένα πρόβλημα με την τεχνολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Οι διανοούμενοι δεν οδηγούν είτε:

    α) διότι ωε νέοι θεωρούσαν το αυτοκίνητο όργανου του ιμπεριαλισμού (καλύτερα από μία άποψη γιατί σήμερα δεν υπάρχουν χειρότεροι οδηγοί από τους "μουσάτους")*

    β) διότι το Ι5 (Γιώτα Πέντε) που πήραν από το στρατό τους έχει καταδικάσει σε μόνιμη θέση συνοδηγού. (Ο Νιόνιος έχει κάνει τη σχετική αυτοκριτική)

    *του Στρατισίνο εξαιρουμένου



    (Έσπασα το προσωπικό μου ρεκόρ των 4 σχολίων - ουδέναν ενδιαφέρει - εις το επανιδείν στο επόμενο ποστ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Δεν είναι γενικεύσεις αλλά στατιστική. Όταν το περιοδικό "Λέξη" θέλησε να κάνει ένα αφιέρωμα με θέμα "αυτοκίνητο στη λογοτεχνία" έκανε μία έρευνα ανάμεσα στους συνεργάτες του - ελάχιστοι (ούτε 5%) οδηγούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. N.D.said...Τώρα δεν έχουν (και) κινητό.

    Και το καλύτερο: Τώρα τελευταία ενας καθηγητής ελληνικού πανεπιστημίου μου ξεκαθάρισε πολύ (περήφανα) πως δεν έχει, ούτε θα αποκτήσει email...

    Cultural shock or what?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Οι ταξιτζήδες της Αμερικής είναι μια ειδική ράτσα ανθρώπων, απο πολύ σοβαροί (livery services), μέχρι τελείως ρεμάλια απευθείας απο τη φυλακή στό τιμόνι. Στη Βοστώνη, οι πιο πολλοί είναι ξένοι που ουτε καν γνωρίζουν την πόλη. Μέχρι στιγμής είχα δύο ατυχήματα με ταξιτζήδες. Στο πρώτο, ο ταξιτζής χτύπησε ενα άλλο αυτοκίνητο περνώντας με κόκκινο. Οταν ήρθε η αστυνομία, ο φουκαράς είχε τρομοκρατηθεί (ήταν και Αραβας). Στη δεύτερη περίπτωση, ο ταξιτζής στούκαρε σε κάποιο παρκαρισμένο αυτοκίνητο λόγω ύπνου και μαστούρας (white trash case).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Α ρε Πανάθα, πάλι θρίλερ μας έδωσες!
    Ματσάρα!

    :)))))))))

    Το καρδιοχτυπήσαμε το ένατο αλλά το σηκώσαμε το "δομημένο"!

    Ελεγα να βγώ βολτίτσα με τη μηχανή απόψε, αλλά ας μην πάθουμε και overdose! Αρκετή αδρεναλίνη για σήμερα.
    Το πόσα τσιγάρα κάπνισα δεν λέγεται! Καρκινιάσαμε μέχρι να την πάρουμε τη ρημάδα τη διαφορά!

    Triple! Οοουυυφφφφφ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Rallou είπε...

    Και το καλύτερο: Τώρα τελευταία ενας καθηγητής ελληνικού πανεπιστημίου μου ξεκαθάρισε πολύ (περήφανα) πως δεν έχει, ούτε θα αποκτήσει email................

    Κια που να δείτε που επίσης περήφανα μερικοί δεν έχουν ούτε υπολογιστές. Τυχαία ανήκουν όλοι στην ΠΟΣΔΕΠ (συνδικαλιστικο οργανο των μελων Δ(εν) Ε(χω) Π(ροσόντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. kleisoura said...
    ...καλύτερα από μία άποψη γιατί σήμερα δεν υπάρχουν χειρότεροι οδηγοί από τους "μουσάτους"...

    Δηλαδή όλοι οι μουσάτοι συμπεριλαμβανομένου και του ΝικόΔημου;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Από το ποστ.


    Έχει την ανάγκη να ξεπερνάει συνεχώς τον εαυτό του. Κάθε λίγο βάζει τον πήχη πιο ψηλά και δοκιμάζει..............

    Οδηγώ ενα ford focus 1400 (4d). Δεν εχει δυνατότητες ανω των 170 και σε ελευθερο δρόμο. Στις δε κλειστες στροφές πάει να πεταξει ασε που υπερστρέφει.

    Αλλα αυτόν τον πηχη(του εαυτου μου). Πόσες φορές να τον ξεπεράσω στην ζωή μου. Μερικές φορές μοιάζει με το μαρτύριο του Τανταλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. ωραία όλα αυτά, αλλά ένας συνετός οδηγός έχει λιγότερες πιθανότητες να πάθει ατύχημα... Και το ατύχημα εμπλέκει και άλλους. Πιθανώς τη γυναίκα ή το παιδί σας ή τον καθηγη΄τη του διδακτορικού σας.
    οι δρόμοι είναι για χρήση από όλους, όχι από τους δήθεν κυνηγούς της διασκέδασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Kolassasb,

    "Αγαπητέ ΝικόΔημε πως είναι δυνατόν να μην παρανομεί κάποιος όταν προσπαθεί να σπάσει τα ρεκόρ του σε διαδρομές Κηφισιά – Μητροπόλεως."

    Μιας και απευθύνεστε σε μένα, και καλό θα ήταν να το κάνετε ευθέως, να σας απαντήσω πως αγνοείτε πλήρως τον τρόπο με τον οποίο οδηγώ.

    Δεν απολογούμαι, άλλωστε δεν συμμερίζομαι κανένα πολίτευμα που γίνεται απόλυτο με νόμους που αγνοούν υπερβολικά πολλές παραμέτρους.

    Σας πληροφορώ πως σε ελάχιστα κομμάτια έκανα παράβαση των νόμων, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δεν έβαλα κανέναν, νόμιμα κινούμενο οδηγό ή πεζό, σε κίνδυνο. Τριάντα χιλιόμετρα παραπάνω στο κομμάτι της Μεσογείων κάτω από την Κατεχάκη και ακόμα λιγότερα σε μερικά ακόμα κομμάτια της διαδρομής. Γρήγορη οδήγηση και ρίσκα που αφορούν κατά 99% εμένα και την ακεραιότητα της μηχανής μου, ναι, αλλά παραβάσεις ουσιαστικά ασήμαντες αν έχει κανείς επίγνωση των δυνατοτήτων επιβράδυνσης του μηχανήματος που οδηγεί.

    Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν γνωρίζεις πέντε πράγματα και τα εφαρμόζεις δεν αποτελείς κίνδυνο για κανέναν. Το συγκεκριμένο "ρεκόρ" δεν προέκυψε από ρίσκα ή ασύδοτες παραβάσεις αλλά από καθημερινή "προπόνηση", και είναι αυτός ο λόγος που το θεωρώ άξιο λόγου. Διαφορετικά είτε θα είχα κάνει χρόνο αντίστοιχο διακτινισμού, ή δεν θα μιλούσαμε αυτή τη στιγμή!

    Οπως και σε όλους τους τομείς της ζωής μας, έτσι και στην οδήγηση, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η αντίληψη, η εμπειρία που αποκτάς με αυτήν(το τονίζω διότι χωρίς καλή αντίληψη οι εμπειρίες παραμένουν λίγες και ελλιπείς) και ο βαθμός στον οποίο επηρρεάζεται κανείς αρνητικά από το περιβάλλον του.

    Από την μέχρι τώρα πορεία μου στους ελληνικούς δρόμους, είμαι πεπεισμένος πως η "ενεργητική" οδήγηση, ακόμα κι αν γίνεται επιθετική, είναι πολύ πιο ασφαλής για όλους. Η παθητικότητα, ο εφησυχασμός και η ρουτίνα, αν και σε πρώτη σκέψη μας φαίνονται ασφαλή, είναι τα πλέον θανάσιμα "αμαρτήματα".

    Υ.Γ:Ομολογώ πως το μόνο κομμάτι που με ενόχλησε είναι ο έμμεσος χαρακτηρισμός μου ως "Κηφισσιώτη".
    :ppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Καλησπέρα
    ο (ε)αυτο-ανταγωνισμός είναι μία από τις (λίγες) αρρετές του ανθρώπινου είδους που βελτιώνει τον κάθε άνθρωπο και το σύνολο και κάνει κάθε γενιά καλύτερη. Ίσως έτσι έφτασε το είδος μας να εξελιχθεί τόσο περισσότερο από όλα τα άλλα θηλαστικά, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν κίνδυνοι-εχθροί ή ανάγκες σαν κίνητρο, το σώμα και πνεύμα μας, "τέχνας κατεργάζεται" και χωρίς "πενία". Ο Αθλητισμός, η Καλλιτεχνία, η Φιλοσοφική σκέψη, ακόμη και η Θρησκεία (με τους κανόνες της) δείχνουν αυτή την τάση μας.

    Ο auto-ανταγωνισμός που αναγκαστικά σήμερα θα λάβει χώρα στην ελληνική εθνική των πολλών χιλιάδων Ι.Χ. και φορτηγών ή τον επαρχιακό δρόμο, ανάμεσα στο αγροτικό και το προπορευόμενο "παπάκι", μάλλον δεν έχει σχέση με αυτό το "αθλητικό" πνέυμα.
    Ίσως τα πράγματα ήταν διαφορετικά στους δρόμους μας πριν 30-40 χρόνια (μάλλον όλα ήταν διαφορετικά τότε). Για τους περισσότερους από μας είναι απλά ένα αγχολυτικό που ανεβάζει την αδρεναλίνη μας για να ξεχνάμε λίγο τα "ζόρια" μας... και μπορεί να οδηγήσει και σε καταστάσεις όπως επίτηδες παρατραβηγμένα (...κι όμως "αληθινά") παρουσιάζονται ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. nikos dimou said...

    "Οι διανοούμενοι δεν οδηγούν γιατί είναι γενικά εναντίον της τεχνολογίας."

    Μάλλον πρόκειται περί αντιστροφής της θεωρίας του οικονομολοόγου θορσταϊν Βεμπλέν ο οποίος στο διάσημο πόνημά του The Theory Of The Leisure Class του 1899 επινόησε τον όρο conspicuous consumption γιά να ξεχωρίσουμε από τους χόϊ πολλόϊ. Οπως το τρίπτυχο του επιτυχημένου νεοέλληνα βάσει της θεωρίας είναι Μύκονος - Ρόλεξ - Μπε Εμ Βε (τότε), Καγιέν (σήμερα),
    έτσι και το αντίστοιχο του επιτυχημένου νεοέλληνα διανοουμένου είναι το conspicuous un-consumption, όχι τηλεόραση (τότε, κάτι με κάνει να πιστεύω ότι όλοι ψιλοβλέπουν Πάνια στην τουβου) υπολογiστή (σήμερα) - κινητό - αυτοκίνητο.

    το σωστό να λέγεται said...
    "Όπως την βρίσκετε αγαπητέ mike.
    Γιατί δεν βάζετε και μια τάβλα καρφιά στο κάθισμα για βαθυστοχασμό και μικρό αυτομαστίγωμα κάθε φορά που σας προσπερνάνε τα οικογενειακά κινούμενα.:)
    "


    δεν χρειάζεται αγαπητέ, διαθέτει την ... εργοστασιακή, όσο γιά το φραγγέλιο με ατενίζει, αχρησιμοποίητο, δίπλα στο "ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. kolassasb

    O ΝΔ δεν έχει μούσι. Έχει υπογένιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Πόσο μ' αρέσει να διαβάζω αυτές τις γενικεύσεις!
    Κάνουν την ζωή τόσο πιο πολύ εύκολη.
    Οι διανοούμενοι, οι μουσάτοι, οι Αμερικάνοι του Νότου, οι γρήγοροι οδηγοί, οι αργοί οδηγοί, οι extreme sportspeople, οι γυναίκες, οι άνδρες, οι οικονόμοι της βενζίνας, οι περιβαντολόγοι, οι χριστιανοί, οι καθολικοί, οι ορθόδοξοι, οι καθηγητές, οι ΠΟΣΔΕΠιτες, οι Πανάθες, Οι Γιωταπεντάδες, οι γυναίκες της Αμερικής, οι ταξιτζήδες της, οι μίζεροι οδηγοί, οι αυτο-ανταγωνιστικοί.
    Όλα αυτά μυρίζουν Ελλαδάρα (σαν να λέμε φασολάδα) απο χιλιάδες μίλια μακρυά.

    Συνεχίζετε συνεχίζετε φίλοι και φίλες, δεν συμβαίνει τίποτα σοβαρό, λίγο μας έλειψε ο Χαράλαμπος ο Ανθελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Τελικα εχετε πλακα.Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και ποτε δεν φορεσα ρολοι και πηρα κινητο!!!
    Συγχρονιζω την δουλεια μου με οτι καλητερο μηχανημα υπαρχει, παντα το κατα δυναμην.Βλεπω παρομοιες εταιριες με την δικια μου εκσυχρονισμενες με καλητερα μηχανηματα και τις ζηλευω καποια στιγμη θα τους φτασω.

    Οταν παω αδεια η φευγω απο την δουλεια περα απο ενα σταθερο τηλεφωνο και την εντολη που αφηνω σε αυτους που μενουν ειναι...*ακομα και αν πανε να καουν ολα ..ειστε μονοι ...εγω εφυγα ...καντε οτι καταλαβαινετε και μπορειτε!!!!Παρτε τηλεφωνο στο σταθερο μονο οταν καουν ολα!!!!!!*

    Και οσον αφορα τον αυτο-ανταγωνισμο..μονο σε οτι εχει κανει με ιδρωτα και λαχανιασμα με δοκιμαζω προσπαθοντας να με ξεπερασω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Μιας και μιλάτε για αυτοκίνητα, αγώνες σε αστικές περιοχές και άλλα συναγωνιστικά (παρόλο που νόμιζα ότι το αρχικό άρθρο αναφερόταν στην υπέρβαση των ορίων που βάζουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας) σας επισημαίνω έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα ιστότοπο τον bloka.com στον οποίο γράφουν και ενημερωμένοι αστυνομικοί αλλά και νομικοί και πολλοί άλλοι. Έχω μάθει πάρα πολλά για το πως π.χ. να αντιμετωπίζει κανείς διάφορες καταστάσεις με τις αρχές. Περιέχει επίσης και ειδικό τμήμα για τις παραβάσεις της Αστυνομίας, αλλά και τμήμα με επαίνους για όσους αστυνομικούς κάνουν σωστά τη δουλειά τους (σύνδεση με το προηγούμενο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Πολύ μπλέξιμο, παρεξήγηση και παρανόηση έπεσε στο ποστ. Δύσκολο πράγμα τα επάλληλα επίπεδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι κάποτε πρέπει να ορισθεί ένα όριο και στην οδήγηση για τους υπερήλικες. Ειδική ρήτρα πρέπει να θεσπισθεί για διανοούμενους υπερβολικής αδρεναλίνης και ορμονικής διαταραχής που ακόμα πιστεύουν ότι διανύουν την πρώιμη εφηβεία τους και δη μειωμένης αντιλήψεως που είναι της απόψεως ότι με τις μεγάλες ταχύτητες των Πόρσε πετυχαίνεις και να διαφεύγεις του χάρου το άρπαγμα και ότι ο Μοησής με τις δέκα εντολές φταίει που υπάρχουν όρια ταχύτητας στα στενά του Ολύμπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Το σωστό να λέγεται said...

    Οι διανοούμενοι, οι μουσάτοι, οι Αμερικάνοι του Νότου, οι γρήγοροι οδηγοί, οι αργοί οδηγοί, οι extreme sportspeople, οι γυναίκες, οι άνδρες, οι οικονόμοι της βενζίνας, οι περιβαντολόγοι,….
    ...Όλα αυτά μυρίζουν Ελλαδάρα (σαν να λέμε φασολάδα) απο χιλιάδες μίλια μακρυά….

    ------------------------------------------------

    Να προσθεσω...
    ...αυτό μάλιστα πού μυρίζει κυρίως ελλαδάρα είναι ότι κάθε υποομάδα προσπαθεί νά επιβάλλει τίς ιδέες της στίς άλλες υποομάδες, μέ νομοθεσία. Ενας παράλογος χορός υποομάδων που δημιουργούν πρόσκαιρες πλειοψήφιες. Ετσι τελικά όλοι βρίσκονται δεμένοι χειροπόδαρα υπό τό βάρος τών συσσωρευμένων περιορισμών (πολυνομία). Οί νόμοι τελικά γίνονται τόσοι πού δέν μπορούν κάν νά εφαρμοστούν, όλοι είναι παράνομοι σέ κάτι καί, ακόμα χειρότερα, αρχίζουν οί νόμοι πιά νά εφαρμόζονται επιλεκτικά εργαλείο εκδήκησης (να καρφωσουμε στην πολεοδομια τον γειτονα που εκλεισε 4τμ. βεραντα γιατί καί αυτός όταν εμείς ... κλπ.). Ακριβώς τό περιβάλλον πού ευνοεί τήν δημιουργία μαφιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Ο Reactor69 είπε...
    Ο Reactor γιατρέ μου. Εξι είναι ακόμα η ώρα...
    :)))

    Τετ Ιουν 20, 06:12:00 μμ

    *********

    Ο blogger σήμερα έμαθε ελληνικά ξαφνικά, και τα ξέχασα εγώ!

    Ζητώ συγνώμη.

    Ευάγγελε (σωστέ) τι θάμνους και δάση και έλατα;

    Ο δικός σου εδώ (Χριστόδουλος) πήγε να ξηλώσει το δάσος του Καρέα για να κάνει συνεδριακό κέντρο...

    Ο άλλος ο δικός σου (ο Θεός της Π.Δ.) έκαψε τα Σόδομα και Γόμορα, πλημμύρισε όλο τον κόσμο (βλ.Νώε), προξενώντας οικολογική καταστροφή.

    Ο ματάλλος ο δικός σου (Ο Χριστός) έριξε γουρούνια στη θάλασσα προκαλώντας μόλυνση και ήταν ο αίτιος που αφαιρέθηκε η μπλε σημαία της Ε.Ε. από την παραλία.
    Επίσης έκανε το νερό κρασί, αποστερώντας έτσι με πολύτιμους υδάτινους πόρους τον πλανήτη, ήταν ξυλουργός και έκοβε δέντρα για να υλοτομεί συμμετέχοντας έτσι στην αποψίλωση των δασών του Ισραήλ.

    Για να μην πω για τους καπνούς του Σεραπείου και των τόσων αρχαίων ναών που κάηκαν και εδηώθησαν από τους χριστιανούς, προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

    Α, και κάτι λιμουζίνες με δεσποτάδες και αρχιεπισκόπους τι καύσιμο καίνε;
    Λιβάνι;

    Καλησπέρες

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. "Πολύ μπλέξιμο, παρεξήγηση και παρανόηση έπεσε στο ποστ."

    Για αυτό, να σκεφτούμε με τι τρόπο μπορούμε αύριο να κάνουμε την αυριανή μέρα του Νίκου, τη μεγαλύτερη του χρόνου, ακόμα μεγαλύτερη, ακόμα φωτεινότερη με το δικό μας φως!
    Να τη γιορτάσει όπως αξίζει!

    Να τυφλώσουμε με φως όσους μας σκοτεινιάζουν!

    ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΝΙΚΟ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Somebody said:
    Για αυτό, να σκεφτούμε με τι τρόπο μπορούμε αύριο να κάνουμε την αυριανή μέρα του Νίκου, τη μεγαλύτερη του χρόνου, ακόμα μεγαλύτερη, ακόμα φωτεινότερη με το δικό μας φως!
    Να τη γιορτάσει όπως αξίζει!

    Να τυφλώσουμε με φως όσους μας σκοτεινιάζουν!

    ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΝΙΚΟ ΜΑΣ!


    ----------

    Μπράβο Somebody! Ειπώθηκαν πολλά στενάχωρα και το σχόλιό σου μου φάνηκε όαση! :)

    Χρόνια Πολλά στον Νίκο μας
    και σε όσους γιορτάζουν σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Ξημερώνει 21η Ιουνίου! Τα είπαν ήδη o somebody κι η filomila :) Χρόνια Πολλά Νίκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Δεν ξέρω σε τι φάση βρισκόμαστε, αλλά μου άρεσε η παρατήρηση για τους διανοούμενους και τα αυτοκίνητα. Όντως ισχύει και μου έχει κάνει κι εμένα εντύπωση, αλλά δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία. Γνωρίζω διανοούμενους με κινητά και laptop που δεν οδηγούν.

    Τέλος πάντων, εγώ, που "διανοούμαι" αλλά δεν είμαι διανοούμενος, ξεκίνησα να οδηγώ στα 30 μου. Ο λόγος που άργησα ήταν ο φόβος. Τώρα που οδηγώ δεν φοβάμαι και τόσο, αλλά μερικές φορές μου λείπει πολύ η ετερο-κίνηση, όπως την αναφέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Ο/Η Genghis είπε...
    "Να προσθεσω...
    ...αυτό μάλιστα πού μυρίζει κυρίως ελλαδάρα είναι ότι κάθε υποομάδα προσπαθεί νά επιβάλλει τίς ιδέες της στίς άλλες υποομάδες, μέ νομοθεσία. Οί νόμοι τελικά γίνονται τόσοι πού δέν μπορούν κάν νά εφαρμοστούν, όλοι είναι παράνομοι σέ κάτι ..."

    Ακριβώς αυτό που λέγαμε παλιότερα. Αν δεν ανήκεις σε κάποια υποομάδα παρανομίας θα προσπαθήσουν να σε αναγκάσουν με το στανιό να ανήκεις κάπου γιατί δεν εννοείται η ύπαρξη της υποομάδας χωρίς να υπάρχει άλλη υποομάδα για σύγκρουση ή συνεργασία στην αφαίμαξη του δημοσίου.

    Με την ίδια λογική δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει η γραφειοκρατία και οι γραφειοκράτες αν δεν κλειδαμπαρώσουν στην αποθήκη τις μοντέρνες μεθόδους οργάνωσης επιχειρήσεων και την τεχνολογία που έχει αγορασθεί γι αυτό τον σκοπό.

    Δεν διαβάζετε τον doctor εκπαιδευμένο υποομάδας προς αποφυγήν των φόρων, να παινεύει το κατεστημένο διαφυγής απο την τιμωρία των αμαρτωλών βιαστών στα Σόδομα και Γομορα, να υπερασπίζεται τις παρα φύση κακές διατροφικές συνήθειες στις προ-κατακλυσμιαίες κοινωνίες των φυλών κανιβάλων.
    Να θέλει την παραγωγή χοιρινού απο την Ιορδανία να μην περάσει απο την υγειονομική υπηρεσία του Ισραηλινού κράτους.
    Να υποστηρίζει την υποομάδα ιεροσύλων Φαρισαίων που εκμεταλλεύονταν τους πιστούς στον ναό του Θεού στην Ιερουσαλήμ.

    Η νομοθεσία και η εφαρμογή των νόμων πρέπει να γίνεται για το καλό του συνόλου και όχι προς χάρη "εκλεκτών" υποσυνόλων.

    Δεν είναι "ότι αρπάξει η νύφη στην καβάλα".

    Υ.Γ.
    Έχω ακούσει ότι το φώς του καλοκαιριού διαρκεί περισσότερη ώρα όσο πιο βόρεια πας αλλά και η ένταση του πέφτει.

    Αλλά το άθροισμα της ηλιακής ακτινοβολίας σ' ολόκληρο τον χρόνο χρόνο έχει τεράστιες διαφορές. Η διαφορά ακτινοβολίας σε KWH/m2 μεταξύ Ελλάδας και Ισλανδίας είναι 300% αλλά και μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας είναι 20%.
    Δηλαδή αν θέλετε να φωτισθείτε στο maximum σήμερα χωρίς να αλλάξετε Ήπειρο καλύτερα να πάρετε την πρωινή πτήση για την Κύπρο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Είναι ωρραίο και θεμιτό να δοκιμάζουμε τα όριά μας. Καλό θα είναι να το πράτουμε σε καταστάσεις, όπου τυχόν αστοχίες ή παρενέργειες θα επήρεάσουν μόνον εμάς και όχι τους διπλανούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Καλημέρα κύριε Δήμου.
    Λάτρης και εγώ του αυτοκινήτου, παρόλο που τελευταία αναγκάστηκα να συμβιβαστώ με την απουσία του.
    Ωστόσο σας θυμήθηκα σήμερα, 21 Ιουνίου, η "εορτή" σας. Και η δική μου. Χαράματα ξύπνησα για την απολαύσω ολόκληρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Καλημέρα!

    Ευχαριστώ για τις ευχές!

    Απολαύστε: την πλησμονή φωτός της θερινής ισημερίας και την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής.

    Φως και Μουσική. Τι πιο ωραίο;

    (Μας τα χαλάει λίγο ο Καύσων).

    ΦΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Σε μερικούς υπολογιστές το blogspot γύρισε στα Ελληνικά - σε άλλους όχι.

    Από τους δικούς μου μόνο σε ένα - γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Ο/Η Nikos Dimou είπε...
    Σε μερικούς υπολογιστές το blogspot γύρισε στα Ελληνικά - σε άλλους όχι.

    Από τους δικούς μου μόνο σε ένα - γιατί άραγε;
    ---

    Σ' εμένα γύρισε στα ελληνικά (και μου "μασούλησε", χθες το απόγευμα, ένα comment, ίσως όμως μ' έχει βαρεθεί, και δικαιολογημένα).

    Δεν κρύβω ότι προτιμώ χίλιες φορές το αγγλικό, αυτό το "ο/η είπε" δεν μπορώ να το συνηθίσω με τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. antvol
    Νομίζω πως εξαρτάται από την γλωσσα του λειτουργικού συστήματος. Σε μένα άλλαξε μόνο στον υπολογιστή που τρέχει Ελληνικά Windows.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Πάντος και εμένα μου το γύρισε σε Ελληνικά, και εχώ και γω Ελληνικά Windows...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Χρόνια πολλά Νίκο.

    Μεγάλη η προσφορά σου στον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας (πολύ μεγαλύτερη απ' όσο δείχνουν τα ανεξάρτητα έργα) και εύχομαι να συνεχιστεί.

    Λευτέρης

    ΥΓ. Επί τη ευκαιρία. Στην Ευρώπη πάντα μ' ευχαριστούσε η οδήγηση... μάλλον τα τοπία και ο ελεύθερος χρόνος, ή η διαφορετική ταξινόμηση των προτεραιοτήτων. Στις ΗΠΑ πάντα ήθελα μόνο να πάω από το Α στο Β. Οπότε το μόνο που μ' ενδιέφερε ήταν ένα οικονομικό, άνετο και ασφαλές αυτοκίνητο και ένας δορυφόρος που θα μου λέει που έχει κυκλοφοριακό και που είναι άδειος ο δρόμος. Αλλάζουν εδώ οι προτεραιότητες, αλλάζουν κι οι όποιες απολαύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Να πω και εγώ "χρόνια πολλά"!!!

    Γεννέθλια φαντάζομαι...έτσι δεν είναι;

    Θα τρομάξει ο Σωστός αν του πω πως δεν είμαι σίγουρη αν είναι του Αγίου Νικολάου...

    Αντε και του χρόνου μία Bentley...

    xxxxxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. rallou
    έχω πολλές γιορτές:

    ως φωτολάτρης (και "φωταδιστής", όπως με αποκαλούν οι σκοταδιστές) γιορτάζω τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου - 21 Ιουνίου.

    Ως αμφισβητίας γιορτάζω την Κυριακή του Άπιστου (το σωστό "δύσπιστου") Θωμά.

    Του Αγίου Νικολάου είναι στις 6 Δεκεμβρίου και τα γενέθλιά μου τον Οκτώβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Χρόνια πολλά γεμάτα φώς!
    Σήμερα πετάω για Βερολίνο θα τα ξαναπούμε σε μιά εβδομάδα.(Εαν καταφέρω θα μπλογκάρω από κανένα internet cafe).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Stavros P (isisdoros)

    ζηλεύω! Και για το Βερολίνο - και που θα γλιτώσεις τον καύσωνα!

    Καλό ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Καλημέρα και χρόνια μας πολλά!!!

    Τις τελευταίες μέρες τρέχω τόσο πολύ με τη δουλειά που δεν προλαβαίνω να σχολιάσω.
    Ευτυχώς προλαβαίνω να ρίχνω μια ματιά στα σχόλια και να παίρνω λίγο κλίμα!
    Για το συγκεκριμένο θέμα πριν λίγες μέρες ανακάλυψα μια έκθεση που έγινε πέρσι στους Δελφούς και έιχε θέμα την "Ειρήνη" στην άσφαλτο.
    Από τον αγαπημένο μου Τσόκλη η έκθεση!
    Για όσους ενδιαφέρονται:http://morfes.blogspot.com
    Αφεντικό σόρυ για την διαφημίση αλλά ακόμη τα μπλογκ δεν δίνουν δυνατότητα φωτογραφικού σχολίου!
    ΚΑλημέρα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Τελικά μόνο στα ελληνόφωνα PC πλάκωσε η "ανάρτηση" και ο "μετριασμός".

    Η δυστυχία του να είσαι έλληνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Kαλημέρα!

    Ωραία είναι η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Καλημέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

    Μιάς και περί μουσικής ο λόγος, ας καταχραστώ την φιλοξενία για να προτείνω στους λάτρεις της κλασσικής τζάζ εξ ημών να ρίξουν μιά ματιά εδώ, πρόκειται περί του channel μου στο youtube με πολλά σπάνια βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Να σημειώσω πως σήμερα δεν έχουμε θερινή ισημερία. Σήμερα είναι το θερινό ηλιοστάσιο. Μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, έναρξη του καλοκαιριού για το βόρειο ημισφαίριο.

    Για τον καύσωνα προτείνω μια ωραιότατη λύση: βόλτα με μηχανή μετά τις 12 το βράδυ μέσα στην πόλη. Απολαύστε την ήσυχη πόλη με το δροσερό αεράκι του καλοκαιριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Χρονια πολλά στόν Ν.Δ. Καλό ηλιοστάσιο.

    Καί μιά καί μιλάμε γία ηλιοστάσια...
    Σωστέ...
    Τό σχόλιό σου έγινε αφορμή συζήτησης με τόν ανεψιό μου πού πάει 2α γυμνάσιου...
    Αυτό πού λές γιά τήν ηλιακή ακτινοβολία βόρεια νότια είναι γενίκευση καί ισχύει μόνο γιά τήν ολική ετήσια ηλιακή ακτινοβολία, όχι γιά οποιαδήποτε ημέρα τού χρόνου.
    Δέν είναι πάντα αλήθεια ότι ή ηλιακή ακτινοβολία μειώνεται μέ τό γεωγραφικό πλάτος. Π.χ. σήμερα (θερινό ηλιοστάσιο) ένα μέρος στόν ισημερινό (πχ. περίπου Mogadishu Somalia) θά δεχτεί λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία από ένα μέρος στίς 23 μοίρες βόρεια (Πχ. περίπου στή Μέκκα, Σαουδική Αραβία) όπου ό ήλιος σήμερα θά κινηθεί σέ ένα κάθετο επίπεδο. Επίσης ή πρόσπτωση ηλιακής ακτινοβολίας πού περιγράφεις είναι γιά οριζόντιες επιφάνειες. Ενας άνθρωπος μπορεί νά σταθεί καί όρθιος. Ετσι άν πήγαινες σήμερα στό βόρειο πόλο καί καθόσουν όρθιος θά δεχόσουνα ήλιο υπό γωνία 23μοιρών (κλίση άξονα τής γής) όλο τό 24ωρο. Δηλαδή μπορεί καί νά δεχόσουνα περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία απ όση θά δεχτείς στήν Κύπρο είτε όρθιος είτε ξάπλα. Λέω «μπορεί» διότι στίς 23 μοίρες κλίση τό φώς περνάει από πιό παχύ στρώμα ατμόσφαιρας καί άρα ή τελική σύγκριση εξαρτάται από τήν διάυγεια τής ατμόσφαιρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Συγγνώμη - σφάλμα ασυγχώρητο!

    Άκου θερινή ισημερία! Πού η ισότης; Ακριβώς αυτό γιορτάζουμε - την ανισότητα...

    Πριν χρόνια, όταν θέσπισα την γιορτή ΕΔΩ το έγραφα σωστά.

    Lapsus calami...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Χρονια πολλα στους φωτολατρες αλλα εμενα αυτα που εκουω απο το πρωι μου θυμησαν κατι σκοτεινο...

    Ασχετο αλλα σημερα ειναι η μερα που βγαινουν οι βαθμοι των πανελληνιων....

    Δεν το ηξερα,το εμαθα αναγκαστικα.

    Καθομαι στην βιβλιοθηκη του νοσοκομειου και απο το πρωι η γραμματεας θα εχει δεχθει πανω απο 20 τηλεφωνηματα

    << -Και εσεις πως τα πηγατε?...Α μπραβο,μπραβο,να και εμεις καλα,πολυ καλα,μαλλον πιανουμε φαρμακευτικη,ναι...ναι αυτο θέλαμε.....Τι να σου πω Κουλα μου ηταν μια μεγαλη δοκιμασια για το ολο σπιτι....Αστα,αστα....

    Οι πανελληνιες σαν οικογενειακη υποθεση....

    Η αποτυχια ή η επιτυχια αφορα ολη την οικογενεια...

    Δεν τους αδικω,στην προκειμενη περιπτωση δυστυχως ετσι ειναι.....

    Δεν θελω να τα θυμαμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Να επισημάνω κάτι στους αναγνώστες του www.ndimou.gr.
    Στην ενότητα 'κείμενα', τα χρονογραφήματα ανοίγουν μόνον με internet explorer και όχι με firefox.
    Την ανοίγει μόνον μέσω link.
    Μήπως θα έπρεπε Νίκο να αλλάξει κάτι από την εταιρία που φιλοξενεί τη σελίδα σου ώστε να είναι συμβατή και με τους 2 browsers;
    Ετσι όπως είναι τώρα ίσως πολλοί θεωρήσουν πως η ενότητα είναι κενή.

    ΥΓ: Από τον "σωστό" έμαθα σήμερα πως υπεύθυνο για το γεγονός πως οι γυναίκες γενικά έλκονται σε μικρότερο βαθμό από την αυτοκίνηση από ότι οι άντρες, είναι το αμάξι μου... Δεν ήξερα πως έχει τέτοια επιρροή στο γυναικείο φύλο! :)
    Διάβαζε pls ΑΚΡΙΒΩΣ τι γράφω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Καλημέρα, χρόνια καλά και ...δροσερά!

    Καλή συνέχεια στο ταξίδι στο φως.

    Με τέτοιες αφορμές ξεχωρίζουμε τους φωτισμένους (αυτόφωτους και ετερόφωτους) από το θέατρο σκιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Χρόνια καλά λοιπόν..
    andreas
    Επίκαιρο το video. Δεν το σχολίασε κανείς. Ή δεν το είδαν ή δεν τους εντυποσίασε. Δε το βρίσκω υπερβολικό, μαλον καθημερινό. Απλά τόσο καθημερινό, που δεν έχει πιά θέση στις ειδήσεις. Κανείς από τους 7-8 γνωστούς μου, που έφυγαν με ανάλογο, θεαματικό, τρόπο τα τελευταία χρόνια, δεν αναφέρθηκαν στις ειδήσεις.
    Έχω περάσει περιόδους αυτο-ανταγωνισμού (αυτισμό μου θυμίζει) αλλά μόνο σε μιά περίπτωση στο δρόμο. Το 1981-82 έκανα μια συγκεκριμένη διαδρομή 3-4 φορές την εβδομάδα 2-3 πμ με μέση ωριαία ταχύτητα γύρω στα 100 χιλ/ώρα (τώρα, με καλήτερο αυτοκίνητο καί καλήτερους δρόμους, δεν μπορώ να υπερβώ τα 40 χιλ/ώρα στην ίδια διαδρομή). Το αποδίδω μάλον στην ανία καί στην ηλικία. Την επιβίωσή μου την αποδίδω στη στατιστική (δε κυκλοφορούσαν τόσα αυτοκίνητα, πολές φορές δεν έβλεπα άλλο ) καί στη τύχη (μπορείς να σκοτωθείς μια χαρά μόνος σου, δε με θεωρώ οδηγό αγώνων).
    Το NFS το απέρριψα με την πρώτη δοκιμή, ως πολύ επικίνδυνό για μένα. Μετά από μία ώρα πεχνιδιού σε φίλο οδηγούσα στο δρόμο όπως στην πίστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Χρόνια Φωτεινά κ.Δήμου και λοιποί εορτάζοντες από το βροχερό Δουβλίνο! Εδώ να δείτε διάρκεια η μέρα--μέχρι τις 10:30 το βράδυ! Να είχαμε και λίγο από τον ήλιο και τη ζέστη σας από την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Ο/Η Nikos Dimou είπε...
    Συγγνώμη - σφάλμα ασυγχώρητο!
    ---

    Μια από τις πιο γοητευτικές φράσεις, ακριβώς λόγω της λογικής αντίφασης που εμπεριέχει.

    Εγώ πάντως, συνηθισμένος, δυστυχώς, να διαπράττω πολλά ασυγχώρητα (και μάλιστα σε πολύ πιο κρίσιμους τομείς), σας συγχωρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Εδώ και μια μουσική για το φως και τη διαφάνεια της ημέρας (και γενικώς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Somebody said...
    Να επισημάνω κάτι στους αναγνώστες του www.ndimou.gr.
    Στην ενότητα 'κείμενα', τα χρονογραφήματα ανοίγουν μόνον με internet explorer και όχι με firefox.

    ----------------------------

    Πήγα με firefox (2.0) και άνοιξαν κανονικά.

    Για ψάξτε το λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Θα ήθελα κάποιος που ξέρει, το βράδυ που θα τελειώσει η σημερινή ημέρα του φωτός, να φτιάξει ενα ρολοι που να μετράει αντίστροφα μεχρι την αυγή της επόμενης γιορτής. Στο μπλοκ του, σε αυτό σε καποιο site.

    Εγώ την σημερινή μέρα δεν την προλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Μια κακάσχημη Porsche βλέπω η φωτογραφία, κ. Δήμου. Όλως τυχαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Τέτοιο φως να μου λείπει.Πύρινη λαβα.Άντε να έρθει η ώρα που θα νυχτώνει νωρίς.Τυχεροί όσοι βλέπουν με καλό μάτι τις μεγάλες μέρες του καλοκαιριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. axuros said...
    Μια κακάσχημη Porsche

    ------------------------------

    Για σκεφθείτε! Και είναι διαφημιστική από το επίσημο site της Porsche...

    ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ: έμαθε κανείς τι έγινε στην δίκη του Τσιπρόπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. @Doctor,

    Τι συγνώμη ρε Γιατρέ, ξένοι είμαστε;
    :)))

    ---

    Γάτε χρόνια πολλά!
    Προσωπικά προτιμώ το χειμερινό ηλιοστάσιο διότι προμηνύει μεγαλύτερες μέρες, όχι μικρότερες.
    (Τι περιμένατε από τον αντιδραστήρα;!)

    Από την άλλη σήμερα είναι η κορύφωση οπότε... Να είμαστε καλά!

    Υ.Γ: Με τόσο πολύ φως, προβλέπω black out! Μη με πείτε γκαντέμη, τα παράπονά σας στη ΔΕΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. nikos dimou said...

    ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ: έμαθε κανείς τι έγινε στην δίκη του Τσιπρόπουλου;

    Πεμ Ιουν 21, 12:55:00 μμ

    ---------------------------

    Πάω στοίχημα ότι αναβλήθηκε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. ο/η neutrino ειπε...
    οτι εχει εξοργιστει με τα ελληνικα. με τους τονους στα κεφαλαια (ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΌ ΣΑΣ). και τον "μετριασμο σχολιου" (sic).
    Στη Θεσσαλονικη ειχαμε διακοπη νερου για 2 μερες, στο κεντρο, και μαθαινω τωρα οτι αυτο ειναι συνηθες φαινομενο το καλοκαιρι. τι καλα. Οσο για την φωτεινη γιορτη, την απολαυσα στο επακρο. το ξενυχτησα (οχι μη ζηλευετε -διαβαζοντας) και το χαραμα ανοιξα τα στορια και εβλεπα τον ηλιο. ωραια ανταμοιβη! βεβαια απο τοτε μεχρι τωρα κοιμομουνα, οποτε την εχασα την υπολοιπη γιορτη του φωτος. ..Αν και μαλλον σημερα δεν ειναι τοσο η μερα του "Φωτος των Ελληνων" οσο του "Ημερολογιου του καυσωνα"...;)
    Ας μην παραπονιεμαι. αλλωστε ειμαι η πρωτη που δεν επιβιωνει χωρις φως. Χρονια πολλα!
    Δεν εχω διπλωμα ακομα, οποτε για τα του αυτοκινητο-αυτοανταγωνισμου δεν μπορω να σχολιασω. Παντως τον "σκετο" αυτοανταγωνισμο τον εφαρμοζω σε αλλες πτυχες της ζωης μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Χρόνια Καλά στον Νικόδημο κι από 'μένα.

    Διανύουμε την καλύτερη εποχή του χρόνου (προτείνω στον οικοδεσπότη ένα post για το καλοκαίρι).
    Χαρείτε την.

    Summertime,
    And the livin' is easy...


    Υ.Γ.

    @ reactor69
    Η πιθανότητα black out είναι μικρή. Μην ακούς. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της ΔΕΗ είναι 12,7 GW και η max ζήτηση τα τελευταία 13 χρόνια τώρα είναι 9,9 GW.
    Εχομε καβάτζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Ο/Η manosnikol είπε...


    Ένα πρωί που διήνυσε την απόσταση από το σπίτι του στο γραφείο, είδε στον «μετρητή» όταν η μέση ωριαία ταχύτητα που πέτυχε ήταν 50Km/h.
    Ποια θα πρέπει να είναι η μέση ωριαία ταχύτητα του κατά την επιστροφή του, (γραφείο-σπίτι) έτσι ώστε η συνολική μέση ωριαία ταχύτητα του, να είναι 100Km/h;

    πολλοί άλλοι με μια πρώτη σκέψη θα σκεφθούν την λάθος απάντηση… Κι όταν θα το σκεφτούν καλύτερα θα βρούν τη λύση, η οποία πιθανόν να τους εκπλήξει…
    -------------
    Η λάθος απάντηση, που έρχεται χωρίς σκέψη, είναι 150km/h
    Η σωστή απάντηση είναι ∞ ταχύτητα δηλαδή μηδενικός χρόνος.
    Εξυπνο!
    (Αν τρέξει με μέση ταχύτητα 150 km/h στην επιστροφή, μόλις που θα πιάσει 75 km/h, μέση γενική!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Αν σας ενοχλούν οι "αναρτήσεις" (posts) και ο "μετριασμός" (moderation) μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε στα Αγγλικά. Πηγαίνεται στο Dashboard και κάτω από το Profile σας έχει επιλογή γλώσσας. Διαλέξτε τα Αγγλικά - και τέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Αυτοανταγωνισμός.

    Αυτοανταγωνίζομαι στο jogging. Πόσο χρόνο χρειάζομαι για 5.000 μ.
    Επίσης, και πιο συχνά, αυτοανταγωνίζομαι στο ποδήλατο, ιδιαίτερα στο mountain bike. Πόσο πιο ψηλά θα ανέβω στον Υμηττό και πόσα χιλιόμετρα θα κάνω.
    Ναι αυτοανταγωνίζομαι και στα pecunia (Τι ευτελές αλλά πόσο ωραίο!)
    Στο αυτοκίνητο πάντα προσέχω τον υπολογιστή ταξιδιού στις διάφορες διαδρομές και κρατάω στοιχεία. Αυτό όμως που έχει σημασία στην οδήγηση, εκτός από το πόσο καλός και γρήγορος οδηγός είσαι, είναι ο συντελεστής ασφαλείας που επιλέγεις για το ταξίδι σου. Οσο περισσότερο διακινδινεύεις τόσο μειώνεις τον χρόνο, κρατώντας όλες τις άλλες παραμέτρους σταθερές. Θεωρώ τον εαυτό μου γρήγορο οδηγό αλλά χωρίς ορατότητα διπλή γραμμή δεν πατάω με τίποτα. Αυτό με περιορίζει αλλά είναι συνειδητή επιλογή.
    Το κείμενο που ακολουθεί να μην το διαβάσουν οι φεμινίστριες...
    Εγώ πάντως δεν ευθύνομαι. Προειδοποίησα!
    Ναι, αυτοανταγωνιζόμουν και στον ερωτικό τομέα. Όχι στο πλήθος των ολοκληρώσεων φυσικά –αυτό πολλοί το μετράνε- αλλά στο πλήθος των ολοκληρώσεων με διαφορετική σύντροφο. Είχα μάλιστα ένα excelάκι, απόρρητο.
    Κατακορύφως οι ημερομηνίες. Πάνω οριζοντίως γυναικεία ονόματα.
    Παραθέτω ένα τυπικό δείγμα προς κατανόηση... Μαρία Γεωργία Κατερ.Φωτεινή 17/8: ναι ναι ναι ναι 18/8: 0 ναι 0 ναι

    (Τι κρίμα είναι πολύ στενή η στήλη στο blogging) :-)
    Πάντα η σωστή καταγραφή των στοιχείων ήταν η αδυναμία μου!
    Αυτά βέβαια περάσανε. Τώρα δεν κρατάω excel... ☺ :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. dion.m.

    Εγώ είχα ατζέντες (δεν είχα εφευρεθεί το organizer) και δίπλα στην ημερομηνία έβαζα ένα μικρό Χ και νούμερο. Τις έχω ακόμα (και διηγώντας τα να κλαίς...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Ο/Η Dion.M. είπε...
    Αυτοανταγωνισμός...

    Ναι, αυτοανταγωνιζόμουν και στον ερωτικό τομέα. Όχι στο πλήθος των ολοκληρώσεων φυσικά –αυτό πολλοί το μετράνε- αλλά στο πλήθος των ολοκληρώσεων με διαφορετική σύντροφο. Είχα μάλιστα ένα excelάκι, απόρρητο.
    Κατακορύφως οι ημερομηνίες. Πάνω οριζοντίως γυναικεία ονόματα.
    Παραθέτω ένα τυπικό δείγμα προς κατανόηση... Μαρία Γεωργία Κατερ.Φωτεινή 17/8: ναι ναι ναι ναι 18/8: 0 ναι 0 ναι
    ---

    Κοίτα, φίλε Dion.M, ας πούμε (από ευγένεια) ότι το άλλο με τα 50 χιλ. κλπ το καταλάβαμε (έτσι χάλια που το εξήγησες).

    Εδώ όμως υπάρχει η πλήρης σύγχιση.

    Εξηγούμαι: Όπως περιγράφεις το μαγικό αυτό εξελάκι, στις 17.8 πήγες με τέσσερις γυναίκες (Μαρία, Γεωργία, Κατερίνα - ελπίζω όχι αυτή που ξέρω - Φωτεινή). Δεν εξηγείς όμως αν ήταν foursome ή αν υπήρχε διαδοχή παρτενέρ (one at a time), λεπτομέρεια απολύτως απαραίτητη για να καταλάβουμε τον αυτοανταγωνισμό σου και να αρχίσουμε, σιγά σιγά, να μαθαίνουμε τους φίλους μας εδώ.

    Άσε που υπάρχει πάντα η περίπτωση να πήγες μόνο με μία γυναίκα, η οποία φέρει τετραπλό όνομα, πράγμα που, με τη ζούρλια που δέρνει τους γονείς, δεν είναι και τόσο απίθανο.

    Συνεχίζω: Αν δεν διευκρινισθεί το κρίσιμο αυτό στοιχείο, αδυνατούμε να κατανοήσουμε και την εγγραφή της επόμενης ημέρας 18.8: "0 ναι 0 ναι". Εικάζω ότι μάλλον οι κυρίες είναι πράγματι τέσσερις και το ποσοστό επιτυχίας σου ανήλθε στο 50%, το οποίο βέβαια δεν είναι και κάτι το εξαιρετικό (τέλος πάντων).

    Δεν αποκλείω πάντως και την πιθανότητα η τυχερή να είναι μόνο μία (αυτή με το τετραπλό όνομα), η οποία, κατά την πράξη, φώναζε "Ω ναι, ω ναι!".

    Last but not least: Τι εννοείς λέγοντας "τυπικό δείγμα προς κατανόηση"; Θέλεις να μας πεις ότι αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα; Αν ναι, μήπως μπορείς να μας περιγράψεις και μια, ας πούμε, εξαιρετική μέρα; (δέχομαι και mail).

    Περιμένω ανυπόμονα τις διευκρινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. @dion.m

    Στις 17/8 όλες μαζί, μία-μία, δυο-δυο; Καλό το παράδειγμα, αλλά όχι αρκετά διαφωτιστικό...

    Καλές και οι προειδοποιήσεις αλλά βλέπω το φλαγκάρισμα να έρχεται καταπάνω μας με δρασκελιές...

    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. O dion.m είπε:
    Η λάθος απάντηση, που έρχεται χωρίς σκέψη, είναι 150km/h
    Η σωστή απάντηση είναι ∞ ταχύτητα δηλαδή μηδενικός χρόνος.
    Εξυπνο!
    (Αν τρέξει με μέση ταχύτητα 150 km/h στην επιστροφή, μόλις που θα πιάσει 75 km/h, μέση γενική!)

    --------------------------------
    Σωστή και η ...λάθος απάντηση και η ...σωστή!
    Οι περισσότεροι μπερδεύουμε την μέση (αριθμητική) τιμή της ταχύτητας με την μέση ταχύτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Παρακαλούνται οι κύριοι να δίνουν σαφή και ειλικρινή στοιχεία για τους γυναικείους οργασμούς, πρώτον διότι -ως γνωστόν- αυτοί φταίνε πάντα όταν τα πράγματα δεν είναι καλά, και δεύτερον διότι στο παρελθόν εξετάστηκαν και στατιστικά επί του θέματος (που ακριβώς αποδεικνύουν την αποκλειστική υπαιτιότητα των κυρίων και το δράμα των κυριών).

    Κατά τα άλλα, συντάσσομαι με τον pensierix (απολύτως συνετή η προειδοποίηση).

    :)))

    Υ.Γ. Και είπα κι εγώ, όλοι θα λένε για αυτοκίνητα και ταχύτητες (προσηλωμένοι στο γράμμα του ποστ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Άσχετο σχόλιο: σώσατε το νευρικό μου σύστημα, δίνοντας οδηγίες για αλλαγή γλώσσας στο μπλογκ... βρισκόμουν σε πλήρη σύγχυση με τις αλλαγές που έγιναν ερήμην μου. ευχαριστώ, ξανάβαλα τα Αγγλικά και βήκα την υγειά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Ο/Η athanasia είπε...
    Παρακαλούνται οι κύριοι να δίνουν σαφή και ειλικρινή στοιχεία για τους γυναικείους οργασμούς...
    ---

    Φίλη Αθανασία,

    Για να μπορούν οι κύριοι να δώσουν "ειλικρινή" στοιχεία για τους γυναικείους οργασμούς, θα πρέπει τα data που έχουν να τηρούν κάποιες, (έστω στοιχειώδεις) προϋποθέσεις ειλικρινείας.

    Αν θέλεις, τώρα, να ανοίξουμε το θέμα αυτό (που, στη διεθνή βιβλιογραφία, όπως καλώς ξέρεις, αποκαλείται fake orgasms), στη διάθεσή σου, τυχαίνει να έχω φίλους που το φαινόμενο τους έχει επισκεφτεί.

    Κατά τα άλλα, θα σου συνιστούσα, μαζί με τον Γάτο υποθέτω, αντί να συλλέγεις στοιχεία για το ανωτέρω θέμα, να μάθεις καλύτερα να οδηγάς (ποτέ δεν είναι αργά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. "Ειλικρινή στοιχεία για οργασμούς;"

    (Προϋπόθεση: να υπάρχουν ειλικρινείς οργασμοί...)

    Θυμήθηκα την Marilyn Monroe.

    Όταν την ρώτησαν ποιοί ρόλοι της ταιριάζουν περισσότερο είπε: "faked orgasms..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. athanasia
    για το θέμα της οδήγησης έχω ένα σίγουρο μέσο: να αποκτήσεις ένα αυτόματο αυτοκίνητο.

    Σε τρεις δύσκολες και καθυστερημένες περιπτώσεις απεδείχθη σωτήριον.

    Και να για να μην θεωρήσεις πως τα αυτόματα είναι για ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάκγες) θα σου πω ότι οδηγώ από καιρό αυτόματο (όπως άλλωστε και όλοι οι πιλότοι της F1).

    Οι χειροκίνητες ταχύτητες είναι τεχνολογικός αναχρονισμός. Ακόμα και η Πορσε πουλάει τώρα περισσοτερα αυτόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Pensierix said...

    Στις 17/8 όλες μαζί, μία-μία, δυο-δυο; Καλό το παράδειγμα, αλλά όχι αρκετά διαφωτιστικό...

    Ολες, αλλά όχι μαζί. Σε διαφορετικούς χρόνους. Η μια αγνοούσε την ύπαρξη της άλλης.

    Αθανασία...

    Με κάλυψαν οι προλαλήσαντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. για το αυτοκινητο

    για λιγες μερες το ειχα στον μηχανικο και το γκαραζ ηταν αδειο... την πρωτη μερα ημουν οκ, μου αρεσε κιολας να ξαναπαρω το λεωφορειο, την δευτερη καπως κατι με ενοχλουσε, την τριτη ,την τεταρτη και την πεμπτη μερα, ημουν υπο καταθλιψη:)

    επειδη μου ελειπε η γνωση οτι μονιμως παρκαρισμενο διπλα στην εισοδο εχω ενα ολοδικο μου μεσο διαφυγης οπως ειπατε

    παρομοιοως μερικοι τυχεροι (οπως παρατηρησα στο Αιγάλω τουλαχιστον) εχουν μια σταση λεωφορειου , στο κατωφλι του σπιτιου τους στην κυριολεξια, σκάνδαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Αntvol & ΝΔ,

    Πάντα η σιωπηρή παραδοχή είναι ότι τα στοιχεία (ό,τι κι αν αφορούν), εφόσον δίδονται, καλό είναι να δίδονται με σαφήνεια και ως "καλή τη πίστει" ειλικρινή.

    Μ' άλλα λόγια, πάντα ενδέχεται να περιλαμβάνονται και στοιχεία εν αγνοία της αναληθείας τους. Εδώ κι ένα χαμόγελο μπορεί να μην ειλικρινές, αρκεί όμως που το προσλαμβάνει ο λήπτης -καλώς ή κακώς- ως ειλικρινές, η δική του χαρά υπάρχει έτσι κι αλλιώς. Πρόβλημα του αποστολέως...

    Για την οδήγηση, δεν φοβάμαι την αλλαγή ταχυτήτων και δεν έχω καμιά προκατάληψη για τα αυτόματα αυτοκίνητα. Απλώς όταν κάνω κάτι θέλω να το κάνω καλά. Πολύ αμφιβάλλω όταν δεν υπάρχει επαρκής χρόνος εξάσκησης.

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. «Μαρία Γεωργία Κατερ.Φωτεινή 17/8: ναι ναι ναι ναι 18/8: 0 ναι 0 ναι»

    Ντάλα Αύγουστος, 19 για την ακρίβεια, λίγο δρόσισε... Σκηνή σε παραλιακή καφετέρια, βραδάκι, γυναικο-παρέα , η κουβέντα και τα γέλια τόσο σφιχτοδεμένα που δε χωράει άλλος κανείς. Ακόμη και τα γκαρσόνια που όταν βλέπουν τέτοια, κάθονται λίγο παραπάνω στο σερβίρισμα (μπας και τους κάτσει κάνα τυχερό), αφήνουν τους καφέδες σε δευτερόλεπτα κι εξαφανίζονται, μην τους πάρει και τους σηκώσει.

    Μαρία: τελικά ρε κορίτσια τι έγινε με τον Τίγρη?

    (Υπόλοιπες: μπουαχαχα γέλια)

    Γεωργία: χαχα, τι να γίνει ρε Μαρία, όπως ακριβώς μας τά’πες!

    Κατερίνα: ναι ρε συ, χαχαχα, ειδικά όταν πριν τη φάση, στο ντουσάκι, καμάρωνε τα μούσκλια, χαχα και τα φούσκωνε από δω, τα φούσκωνε από κει, «είδες μανάρι μου τι άντρα έχεις εσύ», και «πωπω τι περιποίηση θα σου κάνω μάνα μου!»

    (Υπόλοιπες: ξεραμένες στα γέλια)

    Φωτεινή: Απίστευτος τύπος! Αλλά τουλάχιστον προσπαθεί ρε κορίτσια! Τι λέω, μέχρι αυτογκόλ βάζει αν το πάμε συνεχόμενο για πάνω από μισάωρο! χαχαχα...

    Μαρία: ελάτε ρε κορίτσια, μην είστε κακές τώρα, μια χαρά παιδί είναι, και ακούει τη δασκάλα (μουαχαχα) κάθε φορά... «Αχαχαχχχχχ! Ναι αγόρι μου τελείωσαααα» του λέμε, «ναι τελείωσε ΟΝΤΩΣ» ακούει!

    Γεωργία: και κρατάει και σκορ κλασικά ανδρικό, μετράει το γ*μήσι όσες φορές χ*νει κείνος... Ε ρε γλέντιαααααχαχαχα!

    Κατερίνα: εμ, άμα περίμενε τους δικούς μας τους αληθινούς, ακόμη με τα δαχτυλάκια θα μετρούσε – δεν πειράζει, ΕΤΣΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, με τα «τι άντρας είσαι εσύ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥΟΥΟΥ!» τους φτιάχνουμε και τους ανεβάζουμε και τους χαιρόμαστε όλες! Κι ύστερα λένε πως οι γυναίκες είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους!

    (Ολες μαζί: Αχαχαχαχαχαχαααααα!)

    Μαρία: αν ήξεραν ποιοί και πώς μας κάνουν να τελειώνουμε... αυτοκρατορικά, δε θα είχαν μούτρα να ξαναπηδήξουν!

    (χαμόγελα, νεύματα συγκατάβασης)

    Φωτεινή: Να σας πω τώρα, εκείνο με το πόδι στον αέρα που του είπα ότι ξετρελλαίνει τις γυναίκες, σας το έκανε?

    Υπόλοιπες: ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΙΙΙ!!! (Ι-χαααα!)

    Γεωργία: Κι αυτό με τις γάμπες ενωμένες? Κι εκείνο στα χέρια?

    Ολες μαζί: ΝΑΙ ΝΑΙ!!!!! Ο πιο καλόοοος, ο μαθητήηηης....! Μπφ-χαχαχαχαααα!

    Μαρία: ρε κορίτσια, νομίζω πως είναι ώρα να τον αφήσουμε ελεύθερο να τον χαρούν κι οι άλλες, ό,τι μπορούσε να μάθει, τό’μαθε, ώρα να συνεχίσουμε την εκπαίδευση των υπόλοιπων- πώς τον είπες τον δικό σου Κατερίνα?

    Κατερίνα: Ποιόν απ’όλους? Τον πρώην, τον παράλληλο ή αυτόν που ψήνεται?

    (Υπόλοιπες: γέλια)

    Φωτεινή: εγώ πάντως στις δύο φορές τον άφησα τον Τίγρη, δεν την μπορώ την έπαρση... Ασε που όλο «μωρό μου» και «μωρό μου», αν μας πει κάτι άλλο, θα μπερδευτεί και θα καρφωθεί – ούτε καν σωστά δεν το παίζει!

    Γεωργία: ελάτε κορίτσια, μαζευτείτε! Είμαι σίγουρη ότι αυτοί που περνάν από το κρεβάτι μας έχουν και τη μικρή μαύρη ατζέντα τους, τη συμπυκνωμένη φερράρι τσέπης, και γουστάρουν που την κρατούν επτασφράγιστο μυστικό. Αλλά αν ήξεραν ότι βγαίνουν αναφορά με τη μία, μάλλον δε θα τους ξανασηκωνόταν... οπότε άστε τους να νομίζουν...!!!!

    (Ολες μαζί γέλια)

    Φωτεινή: περίπτωση Λέοντα τώρα, τι λέτε?

    Κατερίνα: Α, μπα, θα προσπεράσω, πολλή τρίχα στην πλάτη αδερφάκι μου, ακόμη και με το αιρκοντίσιον βγάζω τη μπέμπελη! Περίπτωση Αλεξιπτωτιστή?

    Μαρία: εγώ ακόμη δεν, γιατί μπήκε εμβόλιμος άλλος, άσε που σκέφτομαι να κάνω λίγη αποτοξίνωση – αλήθεια, Σπέτσες παίζει?

    Κι αη κάμερα κάνει zoom-out κι η παρέα γίνεται ένα με τις υπόλοιπες στην καφετέρια, η νύχτα πέφτει, ο κόσμος βγαίνει και χαίρεται το καλοκαίρι του, πολλοί νομίζουν σκέτο, πολλοί νομίζουν ότι ξέρουν, πολλοί ξέρουν ότι νομίζουν απλώς (οι μόνοι που καταλαβαίνουν την αλήθεια δλδ), summer-time, and the living is easy....


    ΥΓ1- «Αυτά βέβαια περάσανε. Τώρα δεν κρατάω excel...» είπε κάποιος. Τώρα τον κρατάει αυτό!
    ;)
    ΥΓ2- Aυτά κι όλα τα "Χ" και τα "V" είναι κατηγορίας... "This will go down on your permanent record" που έλεγαν κι οι Violent Femmes, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!!
    :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. Χρόνια πολλά Νίκο και εορτάζοντες!!!

    Αν δεν είχε τόση ζέστη θα ήταν η τέλεια ημέρα νομίζω!

    Πάω να με αυτοανταγωνιστώ να δω αν θα καταφέρω να αποτελειώσω δουλειές τρίωρου, πριν κλείσουν τα μαγαζιά!

    (πιο εύκολο είναι με το αυτοκίνητο, εκεί είναι απόλαυση για την πάρτη σου, όλες οι άλλες οι σούπερ μα και οι πεζές, είναι ΚΑΙ για κάποιους άλλους! Μέρντ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  198. αφρο

    πω πω...

    σκόνη μας έκανες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  199. οι ποητες ισως δεν οδηγουν, γιατι η κυρια πηγη ηδνοης τους ειναι η Παρατηρηση

    οπτικα και νοηματικα παρατηρεις πολλα παραπανω οταν σε πανε και δεν εχεις το αγχος που να στριψεις και πως και μηπως τρακαρεις κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  200. Γάτε τι εννοείτε αυτόματες F1;
    Χειροκίνητα δεν γίνεται η αλλαγή;
    Δεν πιστεύω να έμεινα τόσο πίσω!

    Το πρόβλημα που θέτει o Manosnikol, όπως πολύ σωστά είπε και ο Dion.m, εξηγείται ως εξής:

    Αν υποθέσουμε πως η απόσταση από το σπίτι μέχρι το γραφείο είναι 100 χιλιόμετρα, τότε με 50χ/ω ο οδηγός χρειάστηκε 2 ώρες για να φτάσει.

    Από τη στιγμή που η συνολική απόσταση(πήγαινε-έλα) είναι 200 χιλ., για την οποία με μέση ωριαία ταχύτητα 100χ/ω θα χρειαζόταν 2 ώρες, τότε έχοντας ήδη εξαντλήσει τον χρόνο του για να διανύσει τη μισή απόσταση θα έπρεπε να διανύσει την άλλη μισή σε μηδενικό χρόνο.

    Manosnikol,
    "Σωστή και η ...λάθος απάντηση και η ...σωστή!
    Οι περισσότεροι μπερδεύουμε την μέση (αριθμητική) τιμή της ταχύτητας με την μέση ταχύτητα"

    Εδώ σας χάνω(και δεν ξέρω τι να κάνω)... Εξηγηθείτε αν θέλετε διότι ο εγκέφαλός μου, λόγω και του καύσωνα, κοντεύει να κάψει κυκλώματα!

    Υ.Γ: Το καλύτερο ερώτημα που έχω ακούσει σχετικά με τα αυτόματα αυτοκίνητα, είναι αν έχουν όπισθεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.