Κυριακή, Μαΐου 20, 2007

Αποτελέσματα Διαγωνισμού



Έλαβαν μέρος 82 bloggers που εκφράσανε από μία μέχρι δώδεκα προτιμήσεις. Μερικοί είπαν "όλα" άλλοι είπαν "το ύφος" και άλλοι, όπως η Θεά, έγραψαν περίτεχνα κείμενα γύρω από το θέμα.

Κάθε λίγο ερχόταν ο Don και ζήταγε κι άλλο βιβλίο. Τα τρία βραβεία έγιναν τέσσερα, πέντε... ως που έφτασαν τα εννιά! Εκεί είπα: "στοπ!". Έτσι έμειναν αβράβευτα ωραία σχόλια όπως του/της neutrino και άλλα.

Πρώτο σε προτιμήσεις ήρθε το "Οταν χτυπάει ο Κεραυνός" και ακολουθούν: "Ο Ήλιος του Απογεύματος", "Επτά Χριστουγενιάτικες Ιστορίες" (ειδικά: "Το Κρύο και η Ζέστη"), "Ο θάνατος της Μαρίας", Amitie Amoureuse, "Περνάει η Μουσική", "Ο Τρελός με τα Πουλιά", "H Tσόχα στον Δίσκο", "Γυναίκας Εγκώμιο", "Εθνικόν το Αληθές", "ABECEDAR" κ. ά.

Γενική Διαπίστωση: Τα πιο προσωπικά και λυρικά υπερτερούν πολύ σε προτιμήσεις (τα μαχητικά υπερτερούν σε αριθμό σχολίων...).

Ελπίζω το πρακτικό της επιτροπής που παραθέτω να είναι ευανάγνωστο (γραμματέας ήταν ο γηραιότερος, ο Al) και να μην χρειάζονται διευκρινήσεις. Όποιος θέλει το βιβλίο του, στέλνει email στο sextus@ndimou.gr. Μπορείτε να εκφράσετε προτιμήσεις - αλλά δεν είναι όλα τα βιβλία διαθέσιμα. Αναφέρετε διεύθυνση αποστολής και όνομα για αφιέρωση (εφόσον την επιθυμείτε).

Αν έχετε σχόλια για τον διαγωνισμό, εδώ. Αλλιώς συνεχίζουμε τον Καραγκιόζη.

38 σχόλια:

  1. Δρν καταλαβάινω το νέο σύστημα του blogger. Κάθε φορά που πάω να αλλάξω την ημερομηνία και ώρα δημοσίευσης, κλείνει και τα σχόλια! Το έπαθα εχτές με τον Καραγκιόζη, το θεώρησα τυχαίο και να το πάλι σήμερα!

    Το καλό είναι πως έχει εγκαινιάσει την αυτόματη αποθήκευση κάθε φορά που κάνεις αλλαγή η επεξεργασία - σωτήριο για σύνθετα ποστ με εικόνες και κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έπαθα κι εγώ χτες. Πρέπει να πάει κανείς στο edit post. Στο κάτω μέρος: post options/reader comments/allow.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Luke, χάσαμε...

    Συγχαρήτηρια στους νικητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θερμά συγχαρητήρια στους άξιους νικητές, πολλές ευχαριστίες στον ΝΔ που με τον διαγωνισμό μάς θύμισε ξανά σημαντικές στιγμές του blog, ευχές για ταχεία ανάσυρση της φιγούρας με τις λιγότερες ζημιές από τη χειροβομβίδα του doctor και μια παράκληση: να μαζευτούν τα σχόλια που βραβεύθηκαν μαζί σε ένα post γιατί είναι και πολλά να τα ψάχνουμε ένα-ένα?

    Καλή Κυριακή σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και εε....εεε....εεεε...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!
    Και συγχαρητήρια σε όλους ("νικητές" ή όχι)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα συγχαρητήριά μου στους νικητές!

    Η επιστροφή του Andy ήταν το γεγονός της εβδομάδας.
    Τέτοιες φωνές δεν πρέπει να σωπαίνουν.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημερα!
    εε..χμμ.. μιας που αναφερομαι το καημενο (καημενη ειμαι by the way!)καπου εκει λιγο στο τελος, να ζητησω κι εγω κανενα ψιχουλο, ετσι για το καλο;
    (αφου ημουν στους επιλαχοντες, ενταξει, θα αρκεστω σε μερικες σελιδες απο βιβλιο -με αφιερωση ομως! :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα και 'σεις Γάτε πάτε και δίνετε βιβλίο στον Andy!!!
    Από τακτική μηδέν!
    Αφήστε τον λίγο χωρίς το "γατοναρκωτικό" να έρχεται αναγκαστικά για τη δόση του!
    ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Don, Al, Gnaki και λοιπές δημοκρατικές γατοδυνάμεις:

    Ευχαριστώ πολύ για την προτίμηση που δείξατε στο comment που σας έστειλα, η πράξη σας αυτή απέδειξε πόσο αμερόληπτοι, δίκαιοι, τίμιοι και σωστοί γατοκριτικοί είσαστε.

    Ευχαριστώ επίσης που παραβλέψατε το ότι το ταπεινό μου κειμενάκι ξεπερνούσε κατά 50% περίπου τις προδιαγραφές που εσείς οι ίδιοι βάλατε (max 200 λέξεις). Σεις όμως, ως ανοιχτόμυαλοι γάτοι, ξέρετε καλά ότι οι κανόνες μπαίνουν για να παραβιάζονται, ειδικά όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες, που η κατά γράμμα εφαρμογή των νόμων μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες αδικίες.

    Τέλος σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας να κατατάξετε τα υπόλοιπα βραβεία [από athanasia μέχρι και st darwin] αλφαβητικά. Γιατί, μ' αυτό τον παλιόκαιρο που μας ταλαιπωρεί από χθες τα ξημερώματα, δεν είναι ώρα να 'χουμε τώρα και μάταιες αντιδικίες και παράπονα για τη σειρά βράβευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανταλλάσω το βιβλίο που μου αναλογεί (στην νετρίνο π.χ.) με συνάντηση και αφιέρωση στο δικό μου αντίτυπο των «Δρόμων».

    (χε, χε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί φίλοι

    Επειδή αυτές τις μέρες χτύπησε και την οικογένεια μας ο κεραυνός δεν ήθελα να ψηφίσω το "Οταν χτυπάει ο Κεραυνός" . Ίσως γιατί παρόλι την λογική μου περίμενα το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ αδύνατο. Τώρα μέσα σε εναν μολυβί ουρανό που κάθε λίγο ανοίγει τους κρουνούς του το μόνο που έχω να κάνω είναι να αποδίδω σπονδή σ' αυτόν που έτσι κι αλλιώς θα φύγει.

    Ελπίζω ο γυιός της Αλεξάνδρας να είναι ένα ευτυχισμένο παλληκάρι. (υπήρξα προ πολλών χρόνων στην θέση του. Σήμερα είμαι αυτός που πρέπει να φροντίσει κάποια άλλα παλληκάρια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε γενναιόδωρη διάθεση τη βρήκα την επιτροπή (αλλά έτσι είναι οι γάτες, χαλαρά πλάσματα, εφαρμόζουν τη δικαιοσύνη ως επιείκεια).

    Για τρία βραβεία (κατά τους όρους), η πρόβλεψή μου ήταν (αλφαβητικώς) filomila, i doda vinkeln και mariosp. [i doda vinkeln, δεν το πετυχαίνω το umlaut στο doda όταν γράφω εδώ, απολογούμαι.]

    Ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς, προτιμήσεις για βιβλίο και αφιέρωση έστειλα με email.

    Y.Γ. Tassos Georgakopoulos: Κουράγιο... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγνώμη για τα ορθογραφικά παρόλη και ανθρωπινως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραία τα γραμματόσημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mε την μπίμπα στην πλάτη ανεβαίνω, λικνιζόμενος υπό τους woah woaah woaah ήχους του Phantom limb, τα σκαλοπάτια της σκηνής.

    ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ

    Τη μαμά μου, το μπαμπά μου και τα λοιπά τους ευχαρίστησα παλιότερα, οπότε τώρα ευχαριστώ τη θεία μου τη Ρίκα την ξεματιάστρα, τον Πάνο Κουτρουμπούση, τον Τζίμη Πανούση (Νταλάρας! Νταλάρας!), τους συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης για την παραβολή του Ασώτου Υιού που μου χάρισε ουσιαστικά το βραβείο, τον Ronnie – the rocket - O’ Sullivan, τον Jeremy Clarkson και τον Richard Hammond, τον Kurt Gödel και όλους όσοι με βοήθησαν να κατακτήσω αυτό το βραβείο.

    ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ

    Ευχαριστώ επίσης την επιτροπή που μου απένειμε αυτό το βραβείο εκτός συναγωνισμού για την επιστροφή μου και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω όλους από αυτό εδώ το βήμα ότι τώρα που τσίμπησα το βραβειάκι θα την ξανακάνω, έτσι ώστε να βάλω στο χέρι και το επόμενο.

    ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ

    Αφιερώνω το βραβείο στον καθηγητή μου στο Γυμνάσιο που μου την έλεγε για τον τρόπο γραφής μου και έβαζε 20άρια σ’ αυτούς που έγραφαν πιο ξύλινα κι από κείνον.

    Σας ευχαριστώ όλους.

    Και του χρόνου με υγεία.

    ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ein Steppenwolf said...
    Πολύ ωραία τα γραμματόσημα!

    -------------------------

    Λοιπόν αυτά τα γραμματόσημα έχουν την ιστορία τους. Μου τα είχε φέρει γνωρίζοντας την αδυναμία μου στα αιλουροειδή η γυναίκα του Γιάννη Σπυρόπουλου, η Ζωή, από το Παρίσι πριν 20(;) χρόνια. Είναι σχέδια του Claude Henri Saunier saunier που δεν τον γνώριζα αλλά τον ξαναβρήκα στο Διαδίκτυο. Παράπεφταν από εδώ και από εκεί, μέχρι που σκέφθηκα να τα χρησιμοποιήσω για την διακόσμηση του Πρακτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με την ευκαιρία. Ο πράγματικός πρωταγωνιστής των επιλογών του διαγωνισμού ήταν οι γάτες. Αν άθροιζα όσα ποστ αφορούσαν γάτες (Τσιρίδας, Ντον, Άσπρος, Μουτζουρίδι) και εκείνα που έγραφαν "όλα τα ποστ με γάτες" θα είχαν έρθει πρώτα με απόσταση.

    Και μετά έχεις τον Αντώνη Λιόλιο να γράφει ότι τα χειρότερα ήταν όσα αφορούσαν γάτες. Και το γράφει αυτό μέσα στο σπίτι του Ντον. Θράσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά,εσύ ακούς "Θεός" και πετάγεσαι 2 μέτρα...

    Είπα απλώς ότι ίσως έτσι να ήταν "γραφτό" να συμβεί. Όπως τότε που δεν εξερράγει η βόμβα στο αεροπλάνο...;-)

    (δίχως να συγκρίνονται βέβαια σε σοβαρότητα τα δύο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Andy, η παραμονή σου στο Μεξικό βελτίωσε το χιούμορ σου.

    tassos georgakopoulos ψάχνω από ώρα να πω κάτι που να έχει το νόημα της συμπαράστασης. Δεν το βρίσκω. Ότα δίπλα χτυπάει ο κεραυνός, βουβαίνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπράβο σε όλους, στον Don για τον διαγωνισμό και στους συμμετέχοντες και βραβευθέντες. Απλά ήθελα να πω ότι δεν κατάφερα να συμμετάσχω (παρότι θα το ήθελα). Θα διαβάσω σίγουρα τα σχετικά σχόλια.

    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπραβο και πάλι μπράβο στους νικητές.

    Andy ,με το "και του χρόνου με υγεία" δεν πιστεύω να εννοείς ότι θα εμφανιστείς του χρόνου ξανά????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ένα μεγάλο μπράβο στους νικητές.

    BTW η ιδέα του Μάριου για συνάντηση και υπογραφές μήπως θα έπρεπε να δεχθεί περισσότερη επεξεργασία; (Διευρύνοντας κάπως τη βάση των ενδιαφερομένων;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα 'θελα να χειροκροτήσω την επιτροπή σε ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης της προσφοράς της στον Διαγωνισμό, αλλά "κάηκαν" τα χέρια μου από τα προηγούμενα παλαμάκια... :))

    Θα περιοριστώ, λοιπόν, στο να μεταφέρω σχόλιο της μητέρας μου όταν της είπα για το (μπλογκοϊστορικό) γεγονός: "γι’ αυτό χαμογελάς όλη μέρα σαν ερωτευμένη?...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. κ. Δήμου, περιμένω να δω πότε θα ξανα ανακοινώσετε καινούργια αναστολή λειτουργίας του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Heyyyyyyyyy!!!!

    Ηταν μια τρελλά εξουθενωτική ημέρα, αλλά δε μπορούσα να μην μπω να δω τι έγινε!

    Συγχαρητήρια κι από μένα σε όλους και με το καλό τα καλούδια!!! Και μια τεράστια (και σφιχτή) αγκαλιά σε όλη την παρέα την πολύ μεγάλη, είτε έγραψε είτε διάβασε απλώς!

    Πλήρης απάντηση αύριο, τώρα ρετάρω τόσο πολύ που θα εκτροχιαστώ κανονικά... τουλάχιστον πάω να κοιμηθώ (λέμε τώρα...) με τη σκέψη όλου του Προσπερόσογου!!!

    Φιλιάααααααααααααα! χχχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. (αααχ και μου τό'λεγε εμένα η μάνα μου.... "ΟΧΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, η νύχτα είναι βρώμικη, κακιά" κτλ... Πού'νάξερε με τις κακές παρέες που έμπλεξα εδώ μέσα!

    Look mama! Και αναμνηστική πλακέτα νυχτοφύλακα!)

    ΛΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. (Και μάλιστα EKTOS θέματος - καλά ρε Γάτε με τα μπολντ σου κι εσύ, το πιάσαμε το υπονοούμενο, αλλά τα θέλω ΟΛΑ, πειράζει? "Εκτός".... δλδ σα να λέμε νυχροφύλακας που όχι μόνο κοιμάται τον ύπνο του χορτάτου, αλλά και τον κοιμάται στο εργοστάσιο αλλουνού?)

    (πάω, είπαμε, ρετάρω!)

    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    Θεά, βραβείο σου δώσανε - με αφιέρωση! κι εσύ...

    Takis said...
    κ. Δήμου, περιμένω να δω πότε θα ξανα ανακοινώσετε καινούργια αναστολή λειτουργίας του blog.

    ----------

    Όποτε πήξω. Εσείς από την δουλειά σας δεν παίρνετε άδειες; (τακτικές, έκτακτες, αναρρωτικές...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αμάν ούτε μια πλάκα δε σηκώνουν αυτά τα γατιά!

    Την είδα καλέ την αφιέρωση, τατουάζ ανάποδα στο κούτελο να την κοιτάζω στον καθρέφτη πρωί-πρωί να τα θυμάμαι (λες και ξεχνιούνται, υπνοπαιδεία τα έχω/ουμε κάνει όλα τα γατιά της Παράσχου, μεγάλα και μικρά!!!).

    Απλώς να κοιμηθώ λίγο η έρμη, ξαγρυπνισμένο αφρο-ευχαριστήριο με σχολιάκι δυο σειρών γίνεται? Ετσι σας έχω συνηθίσει εγώ?!

    :)))

    (μα τι να κάνω, κλάπατης-κλούπατης, στη σκηνή υποκλίσεις σαν τον κατάδικο?! Μα μου έκλεψε την παράσταση στα εκτός συναγωνισμού το τέρας, πρέπει να σκεφτώ κάτι να τον ρουμπώσω!!!)


    ΥΓ- Ναι, Γάτε μου, έκανα και κάτι άλλα ψιλά εκεί έξω, μετά τα σχόλια εδώ και ξύπνησα και 6:20 με την αυγούλα... (αναγούλα!) Λέω τον επόμενο διαγωνισμό να τον κάνεις διαγωνισμό ύπνου/ονείρου, ποιός θα κοιμηθεί/ονειρευτεί περισσότερο, μπας και βρω ευκαιρία να κλείσω κάνα μάτι, έτσι, για αλλαγή! Και καλά "Do not disturb, I'm blogging hard for diagonismo oneirou doncat"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Sorry, στα "εκτός διαγωνισμού", όχι "συναγωνισμού"... Πω ρε ωραία ξεκινάει η μέρα, με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά (ντουραμπαμπούμ), να δω πόσες μούντζες θα εισπράξω σήμερα που θα κοιμάμαι στο τιμόνι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΡΙΤΙΚΗ
    ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ..


    Λοιπόν…
    Αυτή τη φορά, σας την έσκασα! Ο τίτλος είναι παραπλανητικός, για να σας τρομάξει!

    Συγχαρητήρια και από εμένα λοιπόν, στους νικητές.

    Ακόμα δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλιά τους, αλλα απ’ όσο θυμάμαι από προχτές που συμμετείχα με το δικό μου, πρίν το στείλω είχα δεί ήδη πως το επίπεδο ήταν πολύ ανώτερο, με πολλές συμμετοχές πραγματικά αξιόλογες.

    Εύχομαι πάντα τέτοια, ωραία!



    Υ.Γ.

    ..στο μεταξύ, έχει ήδη ανέβει το νέο πόστ για το "έθνος", και το βλέπω τόση ώρα καρφωμένο στα 0 σχόλια, και ...σοκάρομαι! Δέν μου είναι εύκολο όμως να γράψω κάτι εκεί, άμεσα.

    Ζόρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τα βιβλία-βραβεία ταχυδρομήθηκαν όλα εκτός από του mariosp!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και τα διαγωνισμο-ευχαριστήρια... εδώ!

    ΧΧΧ

    ΥΓ- και το δικό μου (το αυτόγραφο-τατουάζ) δεν ταχυδρομήθηκε... Να υποθέσω ότι το παραλαμβάνω επί τόπου? Αντε, να τα χιλιάσεις Γάτε!!!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα!

    Θεά ευχαριστώ για το αφιέρωμα!

    (Αντί να αφιερώσω εγώ - αφιερώνεις εσύ).

    Όμως για το βιβλίο κακώς παραπονιέσαι!

    Είσαι η μόνη που δεν έστειλες email με α) προτίμηση και β) διεύθυνση αποστολής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απαντώ κατ'ευθείαν στο επόμενο ποστ, με ευχές για καλημέρα!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Kαλημέρα!

    Παρέλαβα το βιβλίο μου, ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.