Σάββατο, Δεκεμβρίου 30, 2006

Η Τέλεια Διαδρομή της Πρωτοχρονιάς



Μερικοί λένε ότι έχω παράξενες συνήθειες.

Παράξενες επειδή πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα. Ας πούμε: την Πρωτοχρονιά όλοι οι Έλληνες ξημερώνονται παίζοντας χαρτιά. Εγώ ούτε παίζω, ούτε ξημερώνομαι. (Όχι πως δεν παίζω γενικά – αλλά βαριέμαι το χαζοχαρούμενο χαρτί της Πρωτοχρονιάς…).

Μετά την αλλαγή του χρόνου και τις ευχές, πηγαίνω για ύπνο. Ξυπνάω όμως χαράματα, παίρνω το αυτοκίνητο και ορμάω στους άδειους δρόμους.

Ποτέ δεν είναι οι δρόμοι τόσο άδειοι, όσο το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Οι μισοί άνθρωποι παίζουν ή γλεντάνε και οι άλλοι μισοί έχουν μόλις πάει για ύπνο. Χαράζει η πρώτη μέρα του νέου χρόνου και φαίνεται καινούργια, νιόκοπη, σαν να ήταν η πρώτη μέρα της ζωής σου. (Είναι! Η πρώτη της υπόλοιπης ζωής σου…)

Αχ, αυτή η υπέρτατη ηδονή των άδειων δρόμων! Πόσες φορές μπορεί κανείς να την απολαύσει; Έχεις την αίσθηση ότι είσαι μόνος στον κόσμο, για σένα φτιάχτηκαν οι εθνικές οδοί, τα τοπία, όλος ο πλανήτης σου ανήκει.

Μέσα στο πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμά μου είναι να προλάβω την ανατολή του ήλιου από κάποιο ωραίο μέρος. Πράγμα όχι δύσκολο, μια και εκείνες τις μέρες ο ήλιος ανατέλλει αργά και το αυτοκίνητο πηγαίνει γρήγορα.

Αν αργήσω να ξεκινήσω, κατευθύνομαι σε κάποιο από τα βουνά της Αττικής. Είναι εύκολο να δεις την ανατολή από την Πεντέλη, τον Υμηττό, την Πάρνηθα. Όμως συνήθως φεύγω νωρίτερα – μέσα στο μαύρο σκοτάδι – και φτάνω μακριά. Έχω δει τον ήλιο της Πρωτοχρονιάς να ανατέλλει από το Πόρτο Χέλι, τα Καμένα Βούρλα, ακόμα κι από το Πήλιο (στα τρελά μου χρόνια). Όλα αυτά με εκκίνηση από την Αθήνα. Άλλες φορές, με αφετηρία την Θεσσαλονίκη, τον είδα να ξεπροβάλει από την Χαλκιδική και (πολύ όμορφα) από τον Πλαταμώνα. Έχω εγκαινιάσει χρονιές από τον Όλυμπο, τον Χελμό και τον Παρνασσό.

Έτσι πιστεύω πως πρέπει να αρχίζει κάθε καινούργιος χρόνος. Με μία Τέλεια Διαδρομή. Με την αίσθηση της άπλας, του ανοίγματος, της ελευθερίας, που σου χαρίζουν οι άδειοι δρόμοι. Με την θριαμβική απογείωση που σηματοδοτεί μία ανατολή.

Κάθε ανατολή είναι αισιόδοξη – κάθε δύση μελαγχολική. Κι όσο περνάνε τα χρόνια, χρειάζεσαι μεγαλύτερη δόση αισιοδοξίας για να αντισταθμίζεις την κούραση και την φθορά. Παρ’ όλη την οπτιμιστική διάθεση, δεν είναι δυνατόν να αποκρύψεις μέσα σου μία μαύρη σκέψη. Πόσες τέτοιες ανατολές ακόμα; Κι αν είναι η τελευταία;

Εκεί, η απάντηση είναι μία και μοναδική. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο, βάζεις τη μουσική στη διαπασών και τέρμα τα γκάζια. Η μόνη απάντηση στη μαυρίλα είναι η δράση. Να περνάνε από την οθόνη του παρμπρίζ τα τοπία – βουνά, θάλασσες, κάμποι. Όλα, τόσο παλιά όσο το σύμπαν και τόσο καινούργια όσο ο νέος χρόνος.

Η Τέλεια Διαδρομή της Πρωτοχρονιάς. Δοκιμάστε την! Αξίζει τον κόπο να θυσιάστε την χαρτοπαιξία και το ξενύχτι (και τον θόρυβο και την τσιγαρίλα) για να δείτε τον νέο χρόνο να ανατέλλει – κυριολεκτικά.

Γίνεται βέβαια και αλλιώς – να ξενυχτίσετε, να χαρτοπαίξετε και μετά, χωρίς να πάτε στο κρεβάτι, να βγείτε για το κυνήγι της ανατολής. (Πρέπει να είστε αρκετά νέος για να το αντέξετε αυτό).

Όμως δεν θα έχετε την φρεσκάδα του πρωινού ξυπνήματος. Θα είστε βαρύς, κουρασμένος και – σίγουρα – λίγο ή περισσότερο πιωμένος. Ε, δεν την χαίρεσαι έτσι σωστά την ανατολή, ούτε την αίσθηση της νέας εκκίνησης.

Πώς καταφέρνουν οι περισσότεροι άνθρωποι να ξυπνάνε την πρώτη μέρα του καινούργιου χρόνου αργά το μεσημέρι με πονοκέφαλο, βαρυστομαχιά και κακοδιαθεσία…


Διαφοροποιηθείτε! Πάρτε τον πιστό τετράτροχο φίλο σας και ανοιχτείτε στους άδειους δρόμους. Οδηγείστε με κέφι, ρυθμό, μουσική. Οργώστε κάμπους, στροβιλιστείτε σε αναβάσεις, χαράξτε ροδιές σε ακρογιαλιές! Καλή χρονιά, με πολλούς, ποιητικούς και γρήγορους, πάλλευκους ή κατάμαυρους ίππους!



H Porsche της φωτο δεν είναι δική μου (μακάρι). Μου την είχε δανείσει η αντιπροσωπεία για δοκιμή.

101 σχόλια:

  1. Καλημέρα.
    Κάθε χρόνο την παραμονή την πρωτοχρονιάς το πρωί έχω μια συνήθεια.Δεν πάω στη δουλειά με όχημα όπως τον υπόλοιπο χρόνο.Ξυπνάω πρωί και περπατάω γύρω στη μισή ώρα περνώντας μέσα από γειτονιές της πόλης ακούγοντας τα πιτσιρίκια να λένε κάλαντα.Το κάνω από τότε που ήμουν εγώ παιδί και λέγαμε τα κάλαντα.Κάθε πρωί παραμονής περπατώ χωρίς λόγο βλέποντας την πόλη που ζώ με άλλα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χρόνος είναι ένα μέγεθος συνεχές (αν έχει περάσει στην κατηγορία των κβαντισμένων μεγεθών, ας μας πληροφορήσουν οι επαΐοντες, αλλά δεν το νομίζω) που ρέει αδιάκοπα προς μία κατεύθυνση.
    Αυθαίρετα και σχηματικά τον κατατέμνουμε και ονοματίζουμε ορόσημα και σταθμούς, άλλους προσωπικούς και άλλους συλλογικά αποδεκτούς. Ίσως έτσι εξευμενίζουμε το Θηρίο...
    Και ενώ η Πρωτοχρονιά δεν έχει τίποτε το ιδιαίτερο για τη Γη, το ηλιακό μας σύστημα ή το Γαλαξία, είναι εντούτοις μια στιγμή μαγική για τους περισσότερους από εμάς.
    Η ζωή μοιάζει βόλτα με αυτοκίνητο: κάθε λίγο αφήνουμε πίσω και ένα χιλιομετροδείκτη. Μόνο που δεν ξέρουμε σε ποιο χιλιόμετρο θα σταματήσει το ταξείδι... (ίσως ευτυχώς).
    Κάθε Πρωτοχρονιά, από τότε που διάβασα το ποίημα του Καβάφη "Τα κεριά", δεν μπορώ να μην δω πίσω μου την γραμμή των σβηστών κεριών να μακραίνει ανησυχητικά. Είναι μια εικόνα που χαράχτηκε ανεξίτηλα στο μυαλό μου. Ίσως αυτή η απαισιόδοξη ατμόσφαιρα προσλαμβάνεται αρχικά υποσυνείδητα και παγιώνεται σταδιακά όσο μεγαλώνει κανείς...
    Σ'αυτή την ιδιότυπη διαδρομή με άγνωστη διάρκεια και αναπόδραστο τέλος ο ΝΔ προτείνει γκάζια, δράση, πάθος για τον δρόμο που βρίσκεται ακόμη μπροστά μας!
    Στην πρώτη ανατολή του Νέου Χρόνου σταματήστε για λίγο τη ζωή σας στην άκρη του ασφάλτινου ποταμού, αφήστε τον κινητήρα στο ralenti, ρίξτε μια κλεφτή ματιά στο φιδίσιο δρόμο που αφήσατε πίσω σας και τακτοποιήστε τις αναμνήσεις σας (και ένα δάκρυ για ό,τι πέρασε και δεν ξανάρχεται συγχωρείται). Αφήστε τον ήλιο να σας λούσει, να εξορκίσει τα φάσματα της νύχτας και μετά ξανά στη θέση του οδηγού, 1η ταχύτητα, σπινιάρισμα και χυμήξτε μπροστά!

    Υ.Γ.: Και φροντίστε για καλή παρέα στο ταξείδι, ιδίως στα στερνά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Δήμου,
    βρίσκω καταπληκτικό το κείμενό σας
    αυτό.Μου θυμίζει αντίστοιχες εμπειρίες τα πρωϊνά της 15ης Αυγούστου στην Αθήνα,καθώς και,ως μακρινή ανάμνηση, το Κυριακάτικο Ξύπνημα του Μιχάλη Κακογιάννη,με τα υπέροχα εκφραστικά μάτια της Έλλης Λαμπέτη και το υπέροχο παίξιμο του Δημήτρη Χόρν, την στιγμή που διαπίστωσε ότι κέρδισε το λαχείο,ενώ τραγουδούσε.
    Πάντως,θα περιμένω να δω και τα
    στατιστικά στοιχεία από την τυχόν(απευκταία)αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς,μια και οι Έλληνες οδηγοί ενθουσιάζονται εύκολα.Τώρα θα έχουμε πιο εξειδικευμένο στοιχείο: Τους ρομαντικούς οδηγούς.
    Καλημέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζω Δήμου στο Internet και ταυτόχρονα ακούω Δήμου στο ραδιόφωνο. Αυτό θα πει multimedia Δήμου εμπειρία.

    Να 'στε καλά, καλή χρονιά και πολλές ακόμη ανατολές από όλο και ομορφότερα μέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις άκουσα την συνέντευξη του Νίκου Δήμου στον Flash.
    Διήρκεσε μία ώρα και ο ΝΔ ήταν απολαυστικός.

    Ξημερώματα δεκαπενταύγουστου νομίζω ότι είναι ακόμη πιο ωραία:
    Την πρωτοχρονιά ξέρεις ότι όλοι κοιμούνται, ενώ τον δεκαπενταύγουστο ξέρεις ότι όλοι λείπουν...

    καλημέρα
    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις είδα την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεΐν!

    Δεν ξέρω...
    Δεν ξέρω...
    Δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι ανακουφιστικές ανθρώπινες όψεις και το ποστ του οικοδεσπότη και το σχόλιο του univers. Δυστυχώς όμως η πρώτη είδηση που διάβασα σήμερα στην οθόνη ήταν αυτή
    Υποθέτω πολλοί Ιρακινοί και μη έχουν καλούς λόγους να πανυγηρίζουν και δεν τους αδικώ. Η υπόλοιπη ανθρωπότητα όμως; Απελπισία. Ο πολιτισμένος κόσμος μας επέτρεψε σήμερα το πρωί έναν απαγχονισμό. Άγρια τρέλα. Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι την αιρετική ρήση του Abellio: Ο θάνατος μιας μέλισσας δολοφονημένης από τη βασίλισσα της βαραίνει όσο και οι σφαγές του Νταχάου. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα,
    Ο Αλ Πατσίνο, προς τέρψιν του Πόντικα δεν μπόρεσε να κάνει σεφτέ όπως υποσχέθηκε, τον έφαγε ο μηχανόβιος.
    Τώρα γνωστή η συνήθεια του Γάτου γιά το πρωί της πρωτοχρονιάς αν θυμάμαι καλά παλιότερα απ τους 4Τ και κατόπιν στούς δρόμους του.
    Μα γι αυτό είναι και έξω από την μάζα, όχι μόνο απ τα γραπτά του αλλά και από τα δεδομένα της ζωής του, πάνω στά οποία κινείται που αν και φίνονται μερικές φορές απλά, πολλοί από μας δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε.
    Την Carrera τι μας την έβαλες πρωι πρωι γιά να μας φτιάξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φέτος αυτό ακριβώς σκόπευα να κάνω. Μια πρωινή διαδρομή στον Άγιο Αθανάσιο. Όμως ένας ένας σιγά αλλάζει τα σχέδιά του - τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια σκέφτονται όλοι και πως δεν θα βγάλουν ακμαίοι την επόμενη μέρα. Κρίμα! Δε θέλω να πάω μόνη :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Δήμου,

    Ως παλαιός αναγνώστης των 4Τ, προσυπογράφω πλήρως το κόνσεπτ της "Τέλειας Διαδρομής". Το έξοχο κείμενό σας απευθύνεται κυρίως όχι σε όσους βλέπουν την αυτοκινητική μετακίνηση ως μία απλή μετάβαση από το Α στο Β, αλλά σε σε όσους τυχερούς χαίρονται την μαγεία της οδήγησης υπό τις ιδανικές συνθήκες που περιγράψατε, διότι πρίν την υπέροχη ανατολή θα απολαύσουν αυτήν την οδηγική ιεροτελεστία την οποία δυστυχώς το συγγραφικόν μου τάλαντον δεν μπορέι να περιγράψει τόσο ικανά όσο το δικό σας. Η δική μου ΤΔ είναι η παραλιακή Αθηνών-Σουνίου (η ομορφώτερη ριβιέρα του κόσμου κατά την άποψή μου)υπό τους ήχους του Deacon Blues των Steely Dan και δη του στίχου τους που με εκφράζει απόλυτα "drink scotch whisky all night long, and die behind the wheel".

    Καλή μας χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραία συνήθεια κύριε Δήμου. Για εμένα που είμαι μέσα σε αυτούς που το.. ξενυχτάνε, τη βρήκα πολύ πρωτότυπη πραγματικά.

    Θα το κάνω στάνταρ σε κάποια από τις επόμενες Πρωτοχρονιές..

    Καλή χρονιά, με υγεία κι ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ, πάντως, το πρωί της Πρωτοχρονιάς θα είμαι στην αγκαλιά της συντρόφου μου, και δεν σκοπεύω να το κουνήσω από 'κεί.

    Άσε που θα κάνει κρύο έξω, και δεν θα είναι για μοτοσικλέτα...

    Σας εύχομαι καλή βόλτα, πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τον Σαντάμ δεν ξέρω αν χαίρομαι ή αν λυπάμαι. Σαφώς είμαι εναντίον της θανατικής ποινής - και δεν θα είχα ποτέ παραβεί τις αρχές μου αν έπρεπε να ψηφίσω ωε ένορκος. Από την άλλη μεριά... ο Πινοσέτ ήταν άγιος μπροστά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αμήχανα άνοιξα το laptop (τι σου κάνει η συνήθεια), μιλώντας ταυτόχρονα με τον γιο μου που με ξύπνησε από ένα γλυκό ύπνο!
    (τι συνέβη και δεν κοιμήθηκα καλά απόψε... και γλυκοκοιμόμουν το πρωί...)
    Και με το αντίκρισμα του σκοινιού γύρω στον λαιμό του ανθρώπου.... πέστε ότι θέλετε αλλά εγώ τον πόνεσα... όπως έγραψα και στο δικό μου post μόλις αντίκρισα την εικόνα...

    -συνηθίζω να ‘μαι εκτός θέματος όταν έρχομαι εδώ – άθελά μου το κάνω μη με πυροβολείτε γι αυτό - αλλά ο Saddam δεν νομίζω να ‘ναι τόσο εκτός, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πάντα σκεπτικιστής said...
    Βy the way, η ανοικτή 911 χάνει σε "ζύγισμα" και συμπεριφορά στο όριο σε σχέση με την κλειστή ή οι μηχνικοί της PORSCHE έκαναν πάλι το θαύμα τους;
    (Αλήθεια,πως σας έκανε καρδιά να πουλήσετε εκείνη την 911 Targa του 1975;)

    Η ανοιχτή Καρέρα είναι τέλεια ζυγισμένη - κανένα πρόβλημα. Ήταν και τετρακίνητη. Την Carrera Targa την πούλησα επειδή είχα παραγγείλει μία άλλη. Αλλά μόλις την παράγγειλα τριπλασιάστηκαν οι φόροι και έγινε απρόσιτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. nosy parker said
    " Κρίμα! Δε θέλω να πάω μόνη :-( "

    Mα δεν θα είστε μόνη.
    Θα συναντήσετε,ίσως,
    τον doncat κι άλλες
    ρομαντικές ψυχές.
    (Εγώ,πάντως,δεν μπορώ
    κι ας είμαι ρομαντική ψυχή).
    Για κάθε ενδεχόμενο,πάντως-
    μια και σκοπεύετε να οδεύσετε
    προς Άγιο Αθανάσιο και
    δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί
    επαρκώς οι επιπτώσεις των blogs
    στην οδήγηση-πάρτε μαζί σας (σε
    μαγνητάκι,σαν αυτά που
    λένε "μπαμπά μην τρέχεις")και
    τον 'Αγιο Χριστόφορο,προστάτη
    των οδηγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τον Σαντάμ: Δεν μπορώ να είμαι, σε καμιά περίπτωση, υπέρ της θανατικής ποινής. Αλλά αυτό θα μπορούσε να "ξεπεραστεί" με βάση τους διεθνείς νόμους, ή τους νόμους ενός άλλου κράτους: δηλ. εγώ δεν το στηρίζω αλλά εκεί έτσι λειτουργούν οι νόμοι.

    Στην περίπτωση του Σαντάμ όμως ΔΕΝ λειτούργησαν οι νόμοι: Ποιός παρέλαβε τον Σαντάμ, με τι δικαιοδοσία, ποιός θεσμός τον δίκασε, στη βάση ποιού διεθνούς ποινικού κώδικα;

    Μην τρελαθούμε. Εδώ τον νόμο "έτσι κάνω επειδή έτσι γουστάρω και μπορώ". Κατανοητόν. Αλλά ας μην το ονομάζουμε και "δικαιοσύνη"...

    Το πόσο εγκληματίας είναι κάποιος, είναι δευτερεύον. Σημασία έχει, πρώτα απ' όλα, η κοινωνία μας γιατί αυτή τον δικάζει (άρα τίθεται υπεράνω), κι αυτή υποτίθεται πως προστατεύουμε δικάζοντάς τον κι εκτελώντας τον. Μήπως, λέω μήπως , αποδυναμώνουμε την έννοια της δικαιοσύνης και την ίδια την κοινωνία μας δικάζοντας κι εκτελώντας κατά απλή βούληση;

    Το «νομικό κενό» μας έγινε συνήθεια. Call me Guadanamo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξέρετε τι αίσθηση προκαλεί ο θάνατος στο Ιράκ αυτή τη στιγμή;
    Σα να κάηκε το φαγητό, σα να έκοψε η σούπα.
    Περπατάνε στους δρόμους δίπλα σε πτώματα.
    Ο θάνατος έχει χάσει την αξία του.
    Όπως ήταν στην χώρα μας στην κατοχή.
    Νομίζω ότι αν μαστιγώνανε δημόσια τον Σαντάμ οι οπαδοί του θα εξαγριωνότανε περισσότερο.

    Για εμάς όμως τους -υποτίθεται- πολιτισμένους, η θανατική ποινή είναι καταδικαστέα και υποβιβάζει την κοινωνία που την έχει σε ισχύ.

    Δείτε την διαφορά της ελληνικής κοινωνίας μετά την Μικρασιατική καταστροφή και τις εκτελέσεις με την ελληνική κοινωνία της μεταπολίτευσης και το πως χειρίστηκε τους συνταγματάρχες.
    Χάσμα δημοκρατίας και πρόοδος...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. νά γιατι δεν κοιμήθηκα καλά απόψε και μ' έπιασε ο ύπνος το πρωί...

    μου 'δωσε, χθες, ο πρωθυπουργος το υπουργείο της εθνικής οικονομίας και βάλθηκα όλη τη νύχτα, απόψε, να διαβάζω για την διεθνή οικονομία...

    ότι η μέρκελ στην γερμανία τα παει μια χαρά, ο μπερνανκε στην την άλλη πλευρά του ατλαντικού θα κάνει, λεει, μια μαλακή προσγείωση, η ασία αναβαθμίζεται συνεχώς... οπότε μια χαρά και δηνατή οικονομία προβλέπεται και για το 2007...

    δεν κάνω πλάκα, τέτοια διάβαζα!

    φένεται το πήρα στα σοβαρά το υπουργείο μου, αν και για διεθνή οικονομία διάβαζα..
    όχι για εθνική ;-)

    αλλά και τέτοιες γνώσεις είναι απαραίτητες για την δουλιά μου!

    πάλι σορρυ που ξεφεύγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η τέλεια διαδρομή της πρώτης ημέρας, (ή νύχτας;) του καινούριου χρόνου είναι αυτή που μπορεί να σου δώσει την αίσθηση του φρέσκου, του δυναμικά ερχόμενου στην ζωή .Ένα καλό αυτοκίνητο, μια καλή διαδρομή, μια καλή μουσική, μια όμορφη ανατολή του ήλιου και του εαυτού μας είναι από τους αρχαίους χρόνους ιδανική πρόταση. Ο “θεός” ήλιος είναι σύμβολο τρομερά δυνατό που αν το συνδυάσεις και με ένα δυνατό αυτοκίνητο ( ή και ένα καθημερινό αυτοκίνητο σε άδειους δρόμους) σε κάνει να νιώσεις κάτοικος του κόσμου, του γαλαξία, του σύμπαντος .Εύχομαι καλή διαδρομή και η Ιθάκη να αργήσει να συναντήσει την πορεία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σιμέλα, έφτασες στη σελίδα που μου δίνεις αύξηση; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κσλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!
    Ομολογώ κύριε Δήμου ότι η ιδέα σας μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον.Και συνδυάζεται και με κάτι άλλο σε μένα... Δεν ξέρω πόσο συναισθηματικές είναι οι σχέσεις όλων με το μεταφορικό μέσο σας...Εμένα τελικά είναι πολύ..Βλέπεται είναι οι τελευταίες μέρες που θα οδηγάω ένα Toyota Starlet του '85, το αυτοκίνητο που οι γονείς μου πήραν ένα χρόνο πριν γεννηθώ, και άντεξε μέχρι τώρα(!) ταξίδια σε όλη την ελλάδα, εμένα να μαθαίνω να οδηγάω (εδώ και 1 1/2 χρόνο αυτό), την αδερφή μου και τη μάνα μου που επίσης εκεί έμαθαν να οδηγάνε και όπως ξαναείπα ταξίδια σε όλη την ΕΛλάδα! Νομίζω λοιπόν πως αξίζει να κάνω μια τελευταία Τέλεια Διαδρομή, με ένα Τέλειο (μες στην καρδιά μου) αυτοκίνητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. γιατί yannis h?
    είσαι υπάλληλος στο υπουργέιο μου ;-)
    και για ποια σελίδα μιλάς, δεν ξέρω αν σε κατάλαβα καλά...

    όσο για αύξηση... χμμμ ;-)
    ποιος μήλησε για αύξηση!
    λιτότης αγαπητοί!
    λιτότης και πολύ δουλειά μαζί να ανeβάσουμε το BNP της αγαπημένης μας χώρας... και όχι μόνο!

    μην νομίσει ο αλογοσκούφης ότι μόνο αυτός μπορέι...
    τι μπορέι, δηλαδη, που όποτε διαβαζω γι αυτόν σε ξένο τυπο, όλο αρνητικά διαβαζω!
    ας διάβαζα μια φορά και κάτι θετικό γι αυτήν την χωρα μας, να πάρει η ευχή!

    αυτά :-)
    να κάνουμε και καμιά δουλιά γιατί ο blogging χρόνο τρωει αλλά φράγκα δεν δίνει!
    τουλάχιστον όχι σε μέσα...

    bye now

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. doctor, simela έρχομαι για λίγο μαζί σας να ξεφύγω από το θέμα , δε γίνεται να ξυπνάς και να βλέπεις εκτελέσεις από τον μεσαίωνα σε ζωντανή σύνδεση.. πόσοι έμειναν άνθρωποι τελικά σε αυτόν τον πλανήτη και τι να πει μετά κανείς, (βλέποντας προηγούνες σας συζητήσεις)τι να την κάνουμε την αθεΐα των μορφωμένων όταν ακόμα δεν έχουμε μάθει συγχωρούμε, μία μέρα πριν την αρχή του νέου χρόνου σχεδόν.. καλή χρονιά ρε παιδιά μπείτε στην Πόρσε να την κάνουμε :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Μπαίνεις στο αυτοκίνητο, βάζεις τη μουσική στη διαπασών και τέρμα τα γκάζια."

    Η προσωπικη μου ψυχοθεραπεια !

    Lynyrd Skynyrd και καλη χρονια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σαντάμ; Να σαπίσει στην κόλαση.. Να λυπηθώ; Ποτέ! Ανείπωτη χαρά με κυρίεψε βλέποντας τον απαγχονισμό του. Απαγχονίσθηκε ο διάολος ο ίδιος - ετσι τον έβλεπα, με κέρατα, όχι άνθρωπο...

    Δύο νέα των ημερών.
    Σε σπίτι ηλικιωμένου ανθρώπου εισέβαλε κλέφτης και ο άνθρωπος μας τον πυροβόλησε στα πόδια για να αμυνθεί.
    ΤΟΝ ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΜΥΝΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ που δεν ήξερε ο καημένος πόσο έχει ακόμα, πόσες πρωτοχρονιές να ζήσει...
    ΑΙΣΧΟΣ.
    2 μέτρα κ 2 σταθμά;
    Υπηρετούμε την πατρίδα μαθαίνοντας να σκοτώνουμε αν ο 'εχθρός' μπει στη χώρα μας και γινόμαστε ήρωες τάχα μου της ξεφτίλας αλλά όταν αμυνθούμε για τον απόλυτα προσωπικό μας χώρο είμαστε δολοφόνοι;
    Αν τολμήσει κανείς να εισβάλει στον χώρο μου που έχω 'χτίσει' τόσα χρόνια με τη ζωή μου. Θα φύγει σιγά σιγά, τη μία το χέρι, την άλλη το πόδι σε σακούλες πλαστικές μαύρες...
    ----------
    Κλέφτης μπήκε σε ταξί και ο ταξιτζής του είπε:
    Σε παρακαλώ άνθρωπε μου, ξημερώνει Χριστούγεννα, λυπήσου με..
    Ο κλέφτης έφυγε. Ποιός ξέρει τι τον οδήγησε στην πράξη αυτή..
    Αν ήμουν ο ταξιτζής δεν θα τον άφηνα να φύγει. Θα του έδινα όσα χρήματα μπορούσα να στερήσω από την οικογένεια μου και θα του μάθαινα με ποιό τρόπο μπορεί να βγει κερδισμένος από τη ζωή ζητώντας αυτό που ο κάθε άνθρωπος δικαιούται.
    Αξιοπρέπεια και την σωστή θέση του μέσα σε μία κοινωνία αγάπης...
    -------

    Δύο μέτρα κ σταθμά θα μου καταλογίσει κάποιος εδώ.
    Η εισβολή στο σπίτι σημαίνει κάτι οργανωμένο που δεν είναι ξέσπασμα μίας άσχημης στιγμής. Σημαίνει την απόλυτη διάβρωση της ψυχής που πρέπει να φύγει και να ξανάλθει για 'επανεκπαίδευση'. Σε αυτή την 'τάξη' έμεινε...
    Με τον ταξιτζή όμως είναι κάτι σαν κοπάνα από το σχολείο..

    Οι αρχές μου είναι ανάλογες της περίστασης, ευέλικτες.

    @Ν.Δ., all: Αν τις χρησιμοποιώ σαν 'εργαλείο', πχ σφυρί, τότε θα βλέπω τα πάντα γύρω μου σαν πρόκες..

    --------------

    Πρωτοχρονιά και αποδράσεις:
    Βλέπω την πρωτοχρονιά σαν το πλήκτρο reset του υπολογιστή που καλούμαστε να το πατήσουμε όλοι μία συγκεκριμένη ώρα και να επανεκινήσουμε.
    Το πλήκτρο αυτό με ότι συνεπάγεται (Τ.Δ. και άλλα) το πατάω όποτε αισθανθώ πως κάποιο 'πρόγραμμα' μέσα μου έχει κολλήσει και ο task manager μου δεν μπορεί να το τερματίσει..
    Ετσι, πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μου μπορεί να είναι η οποιαδήποτε του χρόνου, και λέω μέσα μου "άκυρον, πάμε από την αρχή τώρα"..

    Καλή και ευτυχισμένη χρονιά σε όλους!
    Χαρούμενο και ευτυχισμένο RESTART, και όλα τα προγράμματα να τρέχουν χαρούμενα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εσύ μετράς την ζήση σου,
    με Ανατολές
    εγώ με Δύσεις.
    .............(Λουντέμης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σιμέλα: είμαι πολίτης αυτής της μπλογκοχώρας – μόνο στους υπαλλήλους του δίνει αυξήσεις ο Υπ. Μπλογκικής Οικονομίας; Και η σελίδα αναφέρεται σ’ αυτά που διάβαζες για το νέο σου ρόλο. Όλο και κάτι θα υπάρχει, ξανακοίταξε! :)

    Somebody: τότε να απαγχονίζουμε όποιον φανταζόμαστε σαν διάβολο με κέρατα. Τι χρειαζόμαστε μάρτυρες, νόμους, δικαστήρια και άλλα περίπλοκα;

    Όσο για τον παππού, εσύ λες θα έπρεπε να λήξει ένα θέμα όπως το ότι κάποιος πυροβολήθηκε, σε φιλική ατμόσφαιρα. Να τον δούμε και να πίνει ένα ουζάκι με τους αστυνομικούς; Ακόμα καλύτερα, με τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον τσιγγάνο!

    Γράφω για τα παράλληλα θέματα γιατί το κυρίως με αποκλείει: μόνο για τέλεια συνοδήγηση θα μπορούσα να πω... αλλά όλοι λέτε πως η τέλεια διαδρομή γίνεται όταν είσαι μόνος. Ε, μόνος συνοδηγός δεν γίνεται (ή γίνεται, αλλά για λίγο). Και την αμέσως επόμενη διαδρομή δεν θα μπορούσα να σας την περιγράψω, αν θα είναι τέλεια ή αν sucks big time!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Somebody said: "Απαγχονίσθηκε ο διάολος ο ίδιος - ετσι τον έβλεπα, με κέρατα, όχι άνθρωπο..."

    yannis h said: "τότε να απαγχονίζουμε όποιον φανταζόμαστε σαν διάβολο με κέρατα."

    Τόσο δυσνόητος είμαι πιά;
    Σαν διευκρίνηση πάντως να δηλώσω πως η φαντασία μου σε διαόλους είναι περιορισμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα!
    Βρήκα και'γω λίγο χρόνο να σχολιάσω!
    Περιττό να πω οτι έσκασα απόι τη ζήλεια μου βλέποντας την πορσε!
    Τώρα για τη διαδρομή της πρωτοχρονιάς ναι όντως είναι απολαυστική!
    Θυμήθηκα κάτι που μου συνέβη πριν 2 χρόνια ανήμερα Χριστούγεννα όμως.
    "Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ένας πολύ καλός μου πελάτης ήρθε στο μαγαζί μου για να παραγγείλει δώρα για φίλους!
    Μέσα σε όλες τις παραγγελίεσ που μου έδωσε υπήρχε και μία η οποία ήταν κάπου έξω από τη Λαμία.
    Για να τη στείλουμε ο συνάδελφος στη Λαμία ζητούσε 150!!!!€ μεταφορικά!
    Δεν ήθελα να τον δυσαρεστήσω είχε κάνει καλό τζίρο (3.500€) κι έτσι του είπα πως θα την πήγαινα εγώ!
    Ανήμερα Χριστούγεννα λοιπόν σηκώθηκα 6 το πρωί και βρέθηκα σε μια άδεια εθνική παρέα με μουσική και φοβερή διάθεση!
    Εκπληκτικα!!!!!
    Το χωριό λεγόταν Λιβανάτες, το σπίτι ήταν στην παραλία κι έτσι βρέθηκα πρωί πρωί σε ένα απίστευτο μέρος να πίνω καφεδάκι και να χαζεύω τη θάλασσα!
    Όταν πήρα το δρόμο της επιστροφής κατά τις 10 ήταν πάλι το ίδιο γιατί πρώτον κανείς δεν γύριζε και δεύτερον κανείς δεν είχε ξυπνήσει!

    Άπό τα όμορφα πρωινά!


    Για το Σαντάμ δεν θέλω να σχολιάσω!
    Και τα δικά μου αισθήματα είναι ανάμεικτα!
    Χαίρομαι που αυτό το κτήνος είναι νεκρό έστω και αν δεν συμφωνώ με την εκτέλεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ yannis h:
    Δεν ξέρω αν γνωρίζεις τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης κλοπής, και μάλιστα ορισμένες πολύ σημαντικές για να κρίνεις αν άξιζε να απειληθεί (και τελικά να χαθεί) ανθρώπινη ζωή. Σου αναφέρω μερικές:
    (1) Επρόκειτο περί σπείρας που συστηματικά έκλεβε υλικό από υποσταθμό, έχοντας όλες τις υποδομές γι' αυτό (γερανοφόρα οχήματα, jeep κτλ.).
    (2) Πρόκειται για πανάκριβο υλικό και πολύ βαρύ (εξ' ου και η αρτιότητα της κινητοποίησης).
    (3) Έχουν υπάρξει επανειλημμένα (4)κρούσματα στον συγκεκριμένο Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Δοϊράνης Δράμας).
    (4) Φυσικά, οι συλληφθέντες εν δράσει δεν συμμορφώθηκαν στον έλεγχο και τράπηκαν σε φυγή. Ο ένας φαίνεται να απείλησε με πιστόλι, που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πλαστικό.
    (5) Πέρα από το συγκερκιμένο γεγονός, ΚΑΙ ο ΟΣΕ έχει στενάξει από ανάλογες κλοπές. Εκεί κλέβουν ένα ειδικού τύπου χάλκινο καλώδιο που ο ΟΣΕ απλώνει μεταξύ σταθμών του σιδηροδρομικού δικτύου, για επικοινωνία, και του οποίου η αξία ανέρχεται, αν θυμάμαι καλά, σε χιλιάδες € ανά χιλιόμετρο.
    Ελπίζω να κατανοείς ότι δεν βρισκόμαστε εδώ ενώπιον μικροκλεπτών που κλέβουν μικροπράγματα για την επιβίωσή τους, αλλά ενώπιον οργανωμένων σπειρών. Τι πιστεύεις ότι θα έπρεπε να γίνει; Να εγκαταληφθεί η δημόσια περιουσία ατιμώρητα στα χέρια όσων κατά καιρούς θεωρούν τους εαυτούς τους "κοινωνικά αδικημένους"; Να μην υπάρχει ο φόβος του ελέγχου και της συλλλήψεως; Μήπως να υπάρχει η επιλογή σε τυχόν έλεγχο από όργανα της τάξεως ο πολίτης να συμμορφώνεται ή, αν θέλει, να "την κόβει λάσπη", που λένε και στην πατρίδα μου, ανενόχλητος; Μήπως τα όργανα της τάξεως να μην οπλοφορούν καθόλου και να εμποδίζουν διά της σωματικής τους ρώμης το έγκλημα; Μήπως να μην προστατεύεται καθόλου η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία και να αναμένουμε να λυθούν όλα διά κοινωνικών πολιτικών;
    Λυπάμαι για κάθε ζωή που χάνεται. Και εμείς υπό άλλες κοινωνικές συνθήκες μπορεί να ήμασταν εγκληματίες. Αλλά χρειάζεται και κάποιος φόβος που να δρα αποτρεπτικά στο έγκλημα, πέρα από την συλλογική προσπάθεια για εξάλειψη των κοινωνικών του αιτίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Χρονιάρες μέρες", που έλεγε και η μάνα μου, το γυρίσαμε σε νομικό-εγκληματολογικό σεμινάριο.

    Χαλαρώστε λίγο!

    Πάντως όλα μπορούν να γίνουν χωρίς θανάτους. Τους κλέφτες να τους πυροβολούν στα πόδια και τους Σαντάμ να τους καταχωνιάζουν σε υπόγεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Miltos said...
    Καθόλου δεν με ενθουσιάζει η ιδέα της πρωινής πρωτοχρονιάτικης διαδρομής. Συνήθως είναι μια μέρα που την περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

    -----------------------------

    Και ποιος σε εμποδίζει να πας μία ωραία πρωινή βόλτα και να περάσεις την υπόλοιπη μέρα με τα αγαπημένα πρόσωπα; Για να μην πω ότι μπορείς να κάνει και την βόλτα με αγαπημένο πρόσωπο και να δειτε μαζί τον νέο χρόνο να ανατέλλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καπου περαστικος απο ενα μικρο μοναστηρι στην Πελοποννησο παρκαρισα, μπηκα μεσα στην αυλη και το ματι μου επεσε σε μια τοιχογραφια>

    Εγκρατεια και γυμνασις
    και της τροφης λιτοτης
    και εγερσις εωθινη
    εστι
    μακροβιωτης

    δυσκολα βεβαια ολα αυτα τα συστατικα μαζεμενα να τα εφαρμοζεις
    αλλα με το πρωινο ξυπνημα, εωθινο, κερδιζεις μερα, χρονο,
    χρονο ζωης.
    Κατα ποσο επιστημονικα αληθευουν τα λεγομενα δεν γνωριζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ Nikos Dimou:
    Συμφωνώ απολύτως, όταν υπάρχει ο χρόνος για ψυχρή αποτίμηση και επιλογή τιμωρίας (περίπτωση Σαντάμ). Έχετε δίκιο, ξεφύγαμε από το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο Σαντάμ (μαζί με τον κολλητό του «χημικό Αλί»), ανάμεσα σε άλλα εγκλήματα, σκότωσαν 800.000 Κούρδους τεστάροντας χημικά όπλα. Εξολόθρευαν ολόκληρα χωριά με μιας, ώστε να μελετήσουν την αποτελεσματικότητα των όπλων τους. Τα απόλυτα καθάρματα.
    Και όμως: δεν μπορώ να αποδεχτώ με τίποτα τη θανατική ποινή... Θα παραθέσω ένα σχετικό κείμενο του Πάσχου Μανδραβέλη:
    «...H δικαιοσύνη έχει και παιδαγωγικό ρόλο στην κοινωνία. Mια πολιτεία δεν μπορεί να διδάσκει ως υπέρτατη αξία την ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα να σκοτώνει, έστω και υπό τον μανδύα της δικαιοσύνης. H σύγχρονη κοινωνία αντιλαμβάνεται την ποινή ως διαδικασία σωφρονισμού ενός μέλους της και όχι ως τιμωρία για το έγκλημα...»
    Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν στη Δύση του διαφωτισμού. Για το Ιράκ του Ισλάμ, αυτά είναι ψιλά γράμματα...

    @nikos dimou
    Έχεις τη συνέντευξη σε ψηφιακή μορφή ώστε να την κάνεις upload σε filesharing web site? Είχα βάλει ειδοποίηση στις 10, αλλά κατάφερα να ξυπνήσω στις 14:00, έπειτα από «δυνατό» ξενύχτι :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τις τελευταίες πρωτοχρονιές κοιμάμαι νωρίς και το πρωί πηγαίνω για καφέ δίπλα στη θάλασσα. Την τέλεια διαδρομή μου την κάνω με τα πόδια.
    Ναι, πόσες τέτοιες ακόµα;
    Η απάντηση; Μπαίνω μέσα μου, ακούω την μουσική μου στη διαπασών και τσιτώνω τα γκάζια της ψυχής μου. Στην οθόνη των ματιών μου δονούνται τοπία – ßουνά, θάλασσες. Τόσο παλιά όσο εγώ, τόσο καινούργια όσο το σύμπαν.

    (Χθες κάναμε βόλτα με την Πόρσε ενός καινούργιου καλού φίλου. Σιγά το κάρο... Οι αναρτήσεις του Πεζώ 205 μου είναι καλύτερες :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. zoros said...
    @nikos dimou
    Έχεις τη συνέντευξη σε ψηφιακή μορφή...

    ------------------------------

    Δεν λέει πολλά η συνέντευξη - και δεν την έχω κρατήσει καν. ΄Εχω πολύ καλύτερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η πρώτη του χρόνου αυγή από την κορυφή του Όρος Αιγάλεω δεν μου δίνει την μαγική εικόνα της θάλασσας του Αιγαίου, αλλά εικόνα άλλης θάλασσας, αυτής εκατομυρίων ζωών σε κουτιά από μπετό με πολύ περισσότερα όνειρα και ευχές περιτυληγμένα στα χρώματα της πρώτης αυγής. Ο Πέτρος μάλλον θα πάρει απουσία φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Λοιπόν, εδώ έχουμε πει ότι μόνο οι βλάκες δεν αναθεωρούν. Στην περίπτωση αυτή όμως, θα υπερασπιστώ τη συνέπεια των λόγων μου. Από τη μια λοιπόν λέω ότι για τον Σαντάμ έπρεπε να υπάρχει διαυγές νομικό πλαίσιο (και όχι κάποιο νομότυπο καθεστώς επιβεβλημένο από στρατό κατοχής), και από την άλλη πως το ότι κάποιος πυροβολήθηκε δεν τελειώνει (όσο ολοφάνερο και αν είναι πως ήταν αυτοάμυνα) σε μια φιλική συζήτηση. Και στις δύο περιπτώσεις, λέω ότι δεν μπορούμε να παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας. Αν διαβάσετε όσα έγραψα με αυτό το πνεύμα, θα με καταλάβετε καλύτερα.

    Somebody, πολλοί μπορούν να βλέπουν αλλού, διάφορους διάβολους – δεν είσαι ο μόνος που έχει το προνόμιο. Δεν ήταν προσωπικό το μήνυμά μου, απλώς, σαν αρχή το ότι ‘βλέπω κάποιον σαν διάβολο’ δεν μου λέει τίποτα.

    Univers, νομίζω πως εστιάζεις σε τεχνοκρατικά ζητήματα. Τη στιγμή που άνθρωποι του νόμου πυροβολούν κάποιον και τον σκοτώνουν, αυτό που παίζει ρόλο είναι η εκπαίδευσή τους και η δυνατότητα να κρίνουν σωστά, να μην υπερβαίνουν τις εξουσίες τους, να περιορίζουν τον εαυτό τους. Εδώ έχει σχέση το σχόλιό μου προς τον somebody: αν οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους τα κρούσματα θα ήταν λιγότερα και σίγουρα κανένας δεν θα δικαιούταν να πει «πήρα το νόμο στα χέρια μου». Θα το είχαν κάνει άλλοι (οι αρμόδιοι). Εδώ καταλήγουμε να κάνουμε την εξαίρεση κανόνα...

    ΝΔ, όντως θα ήταν καλό να χαλαρώσουμε. Αλλά σκέψου, τα Χριστούγεννα είχες εσύ τις μαύρες σου. Τώρα τις έχω εγώ (τα Χριστούγεννα πετούσα...). Δεν θα πω revenge is sweet :) Τέτοια revenge ας μου λείπει. Αλλά... άντε πολέμα το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Όρος Αιγάλεω τόπος αλλαγής του έτους και το ξημερώμα φωτό και χρώματα, η Αθήνα δείχνει υπέροχη και ο Πειραιάς ακούγεται καλύτερα από οπουδήποτε αλλού (τα πλοία καλοσορίζουν το νέο έτος με ατελέιωτο συριγμό). Κέντρο όλων η Ακρόπολη, απουσία στον Πέτρο φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Όχι, Όχι, Όχι!
    Γιατί;

    να πάρετε το αυτοκίνητο ... μια ημέρα τον χρόνο βρέθηκε αυτή η πόλη να πάρει μια ανάσα απο το καυσαέριο και εσείς ... και μάλιστα με ΑΥΤΟ!

    Όχι με αυτό το βρώμικο θηρίο, βγάλτε σας παρακαλώ τα απαίσια οπίσθιά του απο το πόστ σας! Ναι στην Porche αναφέρομαι.

    Τουλάχιστον να βάζατε το Hummer O2 της GM ή κάποιο απο τα άλλα πανέμορφα πρωτότυπα και φιλικά στο περιβάλλον πρωτότυπα ...

    Να μπορούσα να σας χαρίσω μια λιμνούλα δίπλα στο σπίτι σας, με άφθονα ψάρια να ψαρέψετε. Να παίρνατε την σύντροφό σας και να κάνατε έναν περίπατο μέσα στις κίκρινες φυλωσιές πριν το ψάρεμα.

    Δεν θα ήταν πολύ καλύτερα έτσι; Ούτε καν ΑΠΟΔΡΑΣΗ δεν θα χρειαζόταν να κάνετε μια και πιθανόν νας προτιμούσαν και άλλοι συνάνθρωποί σας τον πρωϊνό περίπατο απο το βραδινό "γλέντι".

    Αλλά θαυματοποιός δεν είμαι!

    Τουλάχιστον αποδράστε εικονικά, θαυμάζοντας μερικές όμορφες φωτογραφίες απο γήινα τοπία. Να μερικά εδω και εδω

    Αλλά ό,τι και να κάνετε, ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 1-
    Υπάρχουν υποβαθμισμένες αστικές περιοχές οι οποίες προσφέρουν την υπέρτατη ηδονή των άδειων δρόμων, να απολαύσεις την ανατολή και τη δύση,
    δλδ αυτές οι περιοχές απο φυσική άποψης είναι χαρισματικές και προνομιούχες επειδή έχουν λιγότερο κυκλοφοριακό ώς αστικά υποβαθμισμένες.
    αυτός ο κόσμος είναι παράλογος! α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. mirage
    βρώμικο θηρίο η Porsche;

    που πληροί ήδη από πέρισυ τις προδιαγραφές Ε4 του 2008;

    η οικολογική σας μανία σας κάνει να παραληρείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Επιτρέψτε μου τη παρέκλιση από το θέμα,
    Αν με την εκτέλεση του Σαντάμ επέλθει λιγότερη θυσία .....
    Αν αυξηθούν τα θύματα .....
    η ιστορία έχει βέβαια δύο πλευρές, αλλά τα γεγονότα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 2-
    Υπάρχουν υποβαθμισμένες αστικές περιοχές με κυκλοφορική κατεύθυνση πρός χάρμα ανατολή και απόλαυση ηλίου δύση.
    Από την άλλη προνομιούχες αστικές περιοχές δεν έχουν τέτοιο φυσικό προνόμιο.

    αυτός ο κόσμος είναι παράλογος! β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Επιτρέψτε κάτι ακόμη,
    ο Παναγούλης τί θα έλεγε αυτές τις στιγμές!
    Θα μας άλλαζε τη γνώμη ή θα μας την επιβεβαίωνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ξεκίνησε και για μένα η φετινή χρονιά!

    (άντε, μία ακόμα μέρα και σήμερα έμεινε για να φύγει)

    Μάλιστα, είχα ξενυχτήσει προηγουμένως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μαζί με καλούς φίλους (χωρίς όμως πολύ ποτό και χωρίς καθόλου χαρτάκι, αλλά με μπόλικο χορό και κέφι, στο μοναδικό ίσως "ζεστό" στέκι της περιοχής που ήμασταν).

    Αφού το διαλύσαμε και τους χαιρέτισα, πήρα το αμάξι στους άδειους δρόμους, με τη μουσική και τα γκάζια στο τέρμα και μοναδικό σκοπό να κάνω την πρώτη "μουσικοδήγηση" της χρονιάς και να δω την πρώτη ανατολή του 2006 (χωρίς να γνωρίζω απολύτως τίποτα για τις "συνήθειες" του οικοδεσπότη).

    Αν και ...μουσικοδηγώ εδώ και εννιά χρόνια (μέχρι Λάρισα έχω φτάσει κι επιστρέψει for the sheer pleasure of it), ποτέ πριν δεν είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο πρωτοχρονιάτικα. Μάλλον θα το κάνω ...παράδοση ;)

    Βλέποντας τον "πρωτοχρονιάτικο" ήλιο να ανατέλλει από ένα σημείο που διάλεξα (μετά από αρκετά πισωγυρίσματα) κάπου στο δρόμο προς Επίδαυρο, ένιωσα κάπως περίεργα. Στο μυαλό μου στριφογύριζε έντονα η αίσθηση πως καλωσόριζα μια ιδιαίτερη χρονιά, που θα τη θυμάμαι για πάντα στη ζωή μου.

    Περίεργο προαίσθημα...

    Δεν έπεσα έξω! Χάρη στο γάτο, που άνοιξε το blog του την επόμενη ακριβώς μέρα, η φετινή χρονιά ήταν ΟΝΤΩΣ μοναδική και αξέχαστη!


    Σε ευχαριστώ από καρδιάς, Νίκο!


    Ευχαριστώ και όλους τους σχολιαστές για την όμορφη παρέα και όσα περάσαμε μαζί!


    Υ.Γ. Τον ...ήλιο θα τον ευχαριστήσω μεθαύριο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: αν -όπως γράψατε σε προηγούμενο ποστ- έχετε 1.110 σχολιαστές και μερικές ακόμη χιλιάδες που μπαίνουν, διαβάζουν αλλά δε σχολιάζουν, τότε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς θα έχουμε ένα απίθανο μπλοκάρισμα (συγγνώμη, μποτιλιάρισμα) στο δρόμο για Πάρνηθα ή Υμηττό.
    Καλή Χρονιά, είτε δούμε την Ανατολή είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εγώ θα ...επιμείνω στο θέμα ;)

    52 εβδομάδες έχει ο χρόνος, Νο. 52 ήταν και το σχόλιο που έριξα πριν :))


    Mirage, όλο ...γκρίνια είσαι! :PPP

    Πώς θα σου φαινόταν που φέτος θα πάρω το Toyota Prius;

    (Θα κρατήσω και τη μπέμπα φυσικά - η πίσω κίνηση έχει άλλη χάρη. Να δω μόνο πως θα τα βολέψω με τα ...ηχοσυστήματα.)

    Αν και πολύ θα ήθελα το Toyota Alessandro Volta - μέχρι τα 30km/h λειτουργεί μόνο ο ηλεκτροκινητήρας (ιδανικό για την πόλη) με ΜΗΔΕΝ ρύπους, αλλά όποτε θέλει, συναγωνίζεται ακόμα και ...Ferrari (στην επιτάχυνση, μια και η τελική είναι επίτηδες "περιορισμένη").

    (credits to Reactor69 for the info)

    Το περιβάλλον δε θα σωθεί με προσευχές και με γκρίνιες. Με την κατάλληλη τεχνολογία θα σωθεί ;)


    Τελειοδιαδρομίτες και Μουσικοδηγοί όλου του κόσμου, ενωθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τέτοια κόλπα (πρωινές εξορμήσεις προς άγραν της ανατολής του ηλίου) τα κάνουμε για να συγκινήσουμε τα κορίτσια (να τα ρίξουμε κατά μια άλλη έννοια).

    Φαίνεται πως υπάρχει κι άλλο στάδιο πιο εξελιγμένο από τον έρωτα για τη γυναίκα: ο έρωτας για τη ζωή. Έχει τα ίδια κόλπα.

    Θα το μάθουμε μεγαλώνοντας, που θα πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Όσο σκέφτομαι ότι πρέπει να κυκλοφορήσω στις 1 μετά την αλλαγή του χρόνου και όσο σκέφτομαι ότι θα πέσω πάνω σε χιλιάδες ταλιμπάν και όσο σκέφτομαι ότι θα πήξω, τόσο σκέφτομαι σοβαρά την πρωινή βόλτα του Ν.Δ.

    Φανταστείτε μια άδεια Αθήνα με ένα καραβάνι καμιά τριανταριά αυτοκινήτων με πρώτο βιολί τον ΝΔ!!!
    Την εξακρίβωση στοιχείων δεν την γλυτώνουμε στην Γ.Α.Δ.Α. !!!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Οι καλύτερες διαδρομές είναι αυτές που σε έχουμε παρέα, Νίκο.
    Να μπορούσες να μπεις στη θέση μας...εκεί να δεις ανατολή μεγαλόπρεπη και δύση μελαγχολική και ηλιοβασίλεμα ερωτευμένο και βουνά άλλοτε καταπράσινα άλλοτε χιονισμένα και θάλασσες φουρτουνιασμένες και λίμνες ονειρικές...
    Της (διαδικτυακής) ζωής μου ο συνοδηγός..ο καλύτερος συνοδηγός.

    Φέτος έλεγα να μην πάρω αμάξι εκεί που θα πάω μετά την αλλαγή του χρόνου, αργά..
    Θα το πάρω, μόνο και μόνο για να σε έχω παρέα στην επιστροφή.


    Πρώτη φορά σκέτο..όνομα! ούτε ΝΔ, ούτε Δον, ούτε καν Γατούλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Filomila said...
    Οι καλύτερες διαδρομές είναι αυτές που σε έχουμε παρέα, Νίκο.

    -----------------------------

    και οι δικές Φιλομήλα - εδώ και ένα χρόνο σας κουβαλάω μέσα μου!

    -----------------------------

    Mickey πριν αγοράσεις το Prius, οδήγησέ το. Είναι αργό... πολύ αργό.

    ------------------------------

    el-bard said...
    Λοιπόν, έχουμε και λέμε: αν -όπως γράψατε σε προηγούμενο ποστ- έχετε 1.110 σχολιαστές και μερικές ακόμη χιλιάδες που μπαίνουν, διαβάζουν αλλά δε σχολιάζουν, τότε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς θα έχουμε ένα απίθανο μπλοκάρισμα

    -------------------------------

    Πρώτον αυτή την εποχή (ελπίζω λόγω εορτών) έχουν μειωθεί σημαντικά οι επισκέπτες και δεύτερον πολύ αμφιβάλλω ότι θα πεισθούν να εγκαταλείψουν τις πατροπαράδοτες συνήθειες και να ξυπνήσουν χαράματα. Άντε να το κάνουνε πέντε-έξη, αλλά... μποτιλιάρισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Με τη συγκεκριμένη γκρι (αν δεν κάνω λάθος) κυρία, πηγαίνω όπου θέλετε! Έλα, όμως, που προσπαθώ να μαζέψω από δω κι από κει για να πάρω μια Fabia!
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Παντα προσπαθω να δω τον ηλιο οταν ξεπροβαλει πανω απ τα βουνα την πρωτοχρονια,κι αν η συνεφια η η κρεπαλη με εμποδισει το ξερω οτι την επομενη χρονια θα τον δω διπλο και τριπλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. diastimata said...
    Με τη συγκεκριμένη γκρι (αν δεν κάνω λάθος) κυρία, πηγαίνω όπου θέλετε!

    --------------------------

    Μαύρη - κατάμαυρη. Παιχνίδια του φωτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @nikos dimou

    Και αυτό που έχω ήδη, εξίσου "αργό" είναι, αλλά αυτό δε με εμποδίζει ενίοτε να στέλνω κάποιες Πόρσε και "κουβαδάκια" GT για ...ψάρεμα ;)

    Εκτός κι αν αναφέρεσαι στο ...παλιό Prius :))

    Λοιπόν, το οδήγησα στην εθνική (και Κορίνθου και Πατρών) και τους πέρασα όλους με την πρώτη μου "δοκιμή" - χωρίς πολλά πολλά.

    Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο ιδιοκτήτης του στην επιστροφή από Διακοφτό με εμένα συνοδηγό (και στην αρχή σε βρεγμένο δρόμο), κάνοντας λίγα λεπτά παραπάνω από όσο κάνω εγώ με το δικό μου (εκείνος θα πάρει το υβριδικό Lexus RX 400h).

    Ακόμα και στα 180 πήγαινε μια χαρά και σταθερότατα (αν και κάπου εκεί μάλλον "τερματίζει" σε οριζοντιωμένο οδόστρωμα). Πάντως πριν το αγοράσω, θα το δοκιμάσω και σε διαδρομή με στροφιλίκια (από εκείνες που πάω συχνά).

    Αλλά έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι αν δεν αντλώ την ίδια ευχαρίστηση, θα έχω και το παλιό, το οποίο άνετα μπορώ και να "φτιάξω" κάποια στιγμή, για ακόμα καλύτερες απολαύσεις (σε συνδυασμό με την πίσω κίνηση).

    Άλλωστε ήδη είμαι πιο γρήγορος από το 99,6% των οδηγών που συναντώ (και συναντώ αρκετούς - και με πολύ "ανώτερα" οχήματα) και ειδικά το βράδυ δε θυμάμαι πότε με προσπέρασε κάποιος. Δε χρειάζεται να σκοτωθούμε κιόλας!

    Στην πόλη δε θέλω "φαγάνα" και οι δημόσιες συγκοινωνίες δε με βολεύουν ΚΑΘΟΛΟΥ εκεί που μένω. Και προκειμένου να έχω τη μισή (και ακόμα λιγότερη) κατανάλωση, προτιμώ να στερηθώ μερικά ...αλογάκια ;)

    Αν πάντως "τσοντάρετε" κάτι, μπορώ να πάρω κι εγώ το υβριδικό SUV της Lexus. Με 268 ίππους και 0-100 σε 6.9" (και πολύ χαμηλή κατανάλωση) ούτε ο ...γάτος δε θα έχει αντίρρηση - χώρια που είναι ΠΟΛΥ πιο όμορφο και "τεχνολογικά" προηγμένο από κάποια ...άλλα ;)

    (emoticon με ...αδιάφορο σφύριγμα :)))


    Εκτός κι αν μου κάνετε καμιά "έκπληξη" με το ...Alessandro Volta :))


    Υ.Γ. 1: Με βάση όσα έχω συναντήσει στις μουσικοδηγήσεις μου, ο οδηγός παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από το αυτοκίνητο - ειδικά με τους δρόμους (και τους "οδηγάρες") που έχουμε σε αυτή τη χώρα ;)

    Υ.Γ. 2: Αν υπάρχει καμιά καλύτερη πρόταση στα 20 χιλιάρικα (τόσα περίπου θα δώσω) την ακούω - καταλάβατε τι με ενδιαφέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. don,
    ο Μάριος έχει δίκιο, η ανάρτηση της Porsche δεν είναι ό,τι καλύτερο για σβέλτο-χαλαρό πρωινοΠρωτοΧρονιάτικο cruising.

    Έπρεπε να μας βάλεις καμιά Aston, καμιά Bentley.

    Άσε που η μαύρη κυρία της φωτογραφίας σου είναι η Carrera του φλώρου (cabrio, 4 και tiptronic).

    Αλήθεια τί απέγινε ο τρελάρας ο φίλος σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πολύ ωραίο κείμενο. Με έκανε να σκεφτώ λίγο διαφορετικά σε κάποια πράγματα.

    Θα σας τα πω άλλη φορά, τώρα δεν μου βγαίνει.

    Προς το παρών, με το καλό να μας μπει ο νέος χρόνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Είτε ειναι ανατολή, είτε είναι δύση, εφ'οσον το απολαμβάνει κανεις μακρυά από τους ανθρώπους και τα καμώματά τους, είναι ένα θαύμα. Είναι ο Θεός.
    Σημερα απόλαυσα και εγω ενα τέτοιο θαύμα. Μη ζηλεψετε που θα σας πω οτι εδω η θερμοκρασια σήμερα ήταν 31 βαθμοι. Πήγαμε λοιπόν σε μια παραλία που λεγεται Honeymoon island, και στα εκατο μετρα από μένα, ο Θεός φανερώθηκε. Δυο δελφινια ξεπήδηξαν από τη θαλασσα και αρχισαν ένα ξεφρενο χορό. Βουτούσαν, έπαιζαν, τραγουδουσαν, μπορούσα και έβλεπα ως και το γυαλιστερό τους δέρμα.
    Η μαγεια κράτησε δέκα λεπτά περίπου αλλα για λίγα δευτερολεπτα κατάλαβα πως ο ωκεανός μπορεί να εμπνεύσει κάποιον και να τον κάνει να μεγαλουργήσει με το να γράψει για τον γέρο Σαντιάγκο και τη θάλασσά του.


    Να εχετε όλη μια μαγευτική χρονιά με πολλά δελφινια να χορεύουν δίπλα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. andy
    ο τρελλάρας μπλογκάρει...
    όσο για την "Πόρσε του φλώρου" - καλά, δεν θα πω τι έπαθε κάποιος γνωστός μου που την οδήγησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. mickey το υβρίδικο Lexus 400h το είχα μία εβδομάδα - είχα φτάσει μέχρι παραγγελία (κι ας μην κάνει 6,9" αλλά 7,5").

    Αλλά αντιβαίνει στον κανόνα Α) - τίποτα πάνω από 4,50μ. Είναι μεγάλο και πολύ φαρδύ. Σε διπλοπαρκαρισμένους δρόμους περνάς με ...βαζελίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Hey!!!

    Μες τα μαύρα τα σκοτάδια, με την οθόνη στο πιο σκοτεινό της, να περιμένω πότε θα επιδράσει το κοκτέηλ αναλγητικών /καφείνης για την εορταστική μου ημικρανία (έρχεται φορτωμένη δώρα και με τις φίλες της κιόλας, ναυτία και κλαψομυρμηρίαση, να μην το πω αλλιώς...). Τι, μόνο εγώ θα σας διαβάζω με τα (και... γαμώ! τα) Υπουργεία σας? Κάντε κι εσείς το ψυχικό, συμπαράσταση στην πονεμένη...

    Χάρισμά σας πάντως όλα τα Οφίτσια και οι Τίτλοι (πφ-ΧΑ!), όσα θέλετε, προτιμώ Θώδη με "Τσίνκλ Μ-μπέλλζ" αν είναι να μπλέξω! Με οφίτσιους (χμ, σαν λατίνος όφις μου ακούγεται αυτό!) ναι, με οφίτσια ΠΟΤΕ! Εσείς που τα αντέχετε, ζήτω σας με την πλάκα σας!

    Πληζ όμως, μην ξανακούσω για γυναίκες που κακαρίζουν λέει, και καταπιέζουν παιδιά και συζύγους λέει, και μάλιστα από γυναίκα λέει, έστω και ως χιούμορ λέει... Γυναίκες ενωμένες, ποτέ νικημένες βρε! (πείτε μου τώρα για αντ χόμινεμ περί γυναικών -και έμινεμ που λέει κι ο χάρρυ, να ξεράσω βατράχια!).

    Τεσπα, πριν πω για την ΤΔ μου, προτείνω, επειδή τον έχουμε αφήσει πολύ λάσκα τον πουρπουρόγατο, αυτό το "... Άντε να το κάνουνε πέντε-έξη, αλλά... μποτιλιάρισμα;" να τον κάνουμε να το φάει:

    Ξημερώματα λοιπόν, παρκάρουμε στην Παράσχου, 5-6 από εμάς πριν ακριβώς απο την έξοδο του γκαράζ του, και 5-6 μετά, να την κλείσουμε (μικρός ο δρόμος). Ισα να βγάλει μούρη του αμαξιού του και να πάθει εμβολή! Α, κι άμα θέλετε, κερνάω πρωινό στο Βυζαντινό, κλειδώνουμε και φύγαμε! Πού θα βρει γερανό πρωτοχρονιάτικα!

    Να σου πω εγώ! Μη φοβού παίδες, μπαίνω πρώτη εγώ, να ακούσω όλο το χαιρέτισμα από όποιον έρμο θέλει να περάσει, μέχρι να κλειδώσουμε να φυγουμε, και να ρίξω κι αυτοσχεδιασμό...

    Διαλιέχτε, "Εμεινα από λάστιχο? Ξέχασα να οδηγώ? Δεν έμαθα ποτέ? Είμαι τύφλα? Μού'φυγε ο φακός επαφής? Ο τάκος? Ο γκόμενος? Εχασα το δρόμο? Πήρα τη ζωή μου λάθος? Μου κάηκε το πάθος? Βρήκα της ζωής το βάθος?" καταλάβατε... Θ'αυτοσχεδιάσουμε όλοι μαζί, ωπ οι κινητιές, θα το βάλουμε και γιου-τιούμπ (ικ! ανατρίχιασα!), μια χαρά!

    Αν δεν πέσει γερό χαρτζηλίκωμα σε ηλεκτρονικά και μελομακάρονα, δεν ξεπαρκάρουμε!!! Α, και το να αμς χαρίσεις τα έκθετα γατσούνια σου δεν πιάνονται ως λάδωμα!

    Εφυγε?
    :)))

    ΛΟΛ!

    (καλά, μη βαράτε, ασθενής αφού...)

    ΥΓ- Ο Τάσος ο Παπαδάκης καιρός δεν είναι να εμφανιστεί?
    ΥΓ- Cyrus αγόρι μου, έλα να παραδώσεις λίγα μαθήματα ανδρισμού σε παρακαλώ θερμώς, εκλείπει το είδος! "...Εγώ, πάντως, το πρωί της Πρωτοχρονιάς θα είμαι στην αγκαλιά της συντρόφου μου, και δεν σκοπεύω να το κουνήσω από 'κεί." Ποίημα! (εμ, η σύντροφος το ξέρει? Μήπως κανονίσει κάτι άλλο βρε αδερφέ, τελευταία ώρα και, ξέρεις, πολυκοσμία... ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ! χαρ-χαρ, άσε, δεν, καλούμπα, μαζεύω, +συμπαθάτε+...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Α, και με την καλησπέρα μου σε όοοολη την παρέα, μη σας πω τι έπαθα μόλις με έβαλε άλλος φίλος-(καρά)φλωρας με Πόρσε, στο ερπετό του...

    Το πάτησε μία και ΓΚΡΟΥΑΝΓΚ! το ασφαλτογλύφτικο να μουγκρίζει ανάμεσα σε κίνηση στην παραλιακή...

    Κι έλεγα τώρα θ'ανοίξει κάνα φτερό στο πλάι σαν μπατ-μομπίλ και θα πετάξουμε! Κι η κοιλιά του να αφήνει την άσφαλτο μαύρη, τέτοιο καθάρισμα, μέχρι που -ενώ στην αρχή με τα 200+ περνούσε άνετα τα λίγα αμάξια, πηγαίνοντας προς Αθήνα, μόλις πλέον πήξαμε σε φανάρι, κοκκάλωσε τη χήρα σαύρα "ΜΠΖΚ!".

    Ε, κόντεψα να σκάσω στο παρμπρίζ σε αντίστροφο μύγας, με τα μυαλά μου ΣΚΛΙΑΤΣ! από μέσα από το τζάμι! Μάλλον θα θυμάται το ΤΙ ΑΚΟΥΣΕ! (νομίζω το παρακολουθεί, κάνει ακοόγραμμα κάθε μήνα μπας και ξαναβρεί την χαμένη αίσθηση αλλά φευ! Οταν γκαρίζω, μουγκάει κι ο Γκαρής!)
    :)))

    (ωωωχ το κεφάλι μουουου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σατανική θεά!

    Πρόσεχε - έχω ράμματα για την γούνα σου (κι ας είναι και οικολογική).

    Προς το παρόν να πεις γρήγορα και συνέχεια τον γλωσσοδέτη:

    "Η μάνα μου η ασπρογούνα, η μαυρογούνα, με το γουνί της και το παραγουνί της!".

    Θα σου περάσει και η ημικρανία (όλα μισά τα κάνεις...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. (ναι, άμα το ξανακάνει, του υποσχέθηκα κι εγώ ΤΔ του ερπετού του με βαζελίνη to his core of essence...)
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. @ satanicaphrodite

    Και αν φύγει από τα Κιούρκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. "Και αν φύγει από τα Κιούρκα;"

    ΚΙ ΕΣΈΝΑ ΤΙ ΣΕ ΈΧΟΥΜΕ ΡΕ ΞΕΚΆΓΓΕΛΕ?

    Με τέτοιο μάτι και φτερά και πούπουλα, ή το σφυράς και τη στήνουμε από κει, αν ήδη βρίσκεται Κιούρκα, ή ξαμολάς νεροβόμβες ξημερώματα στην Παράσχου, με νερομπογιές μάλιστα, να γίνει το μέρος paintball battlefield on acid, να μην το κουνήσει ρούπι!

    (ΝΔ, ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!! και τον γλωσσοδέτη μισό τον είπα, κάτι σαν το μνί καποιανής ακούστηκε, τι να σου πω τώρα...)
    :)))

    (ωωωωχχχ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Για την ακρίβεια τα 6.9" αναφέρονται στα 0-60mph. Με ένα μίλι = 1.6km πάμε στα 6.9" από 0-96km/h, οπότε όντως μέχρι τα 100, μπορεί και να κάνει γύρω στα 7.5".

    Αλλά δε νομίζω πως για μας κάνει και καμιά σπουδαία διαφορά (το κέφι μας κάνουμε και όχι το "παιχνίδι" του "φίλου" Πέτρου).

    Όσο για τον "κανόνα Α", γούστα είναι αυτά. Για μένα π.χ. μεγαλύτερη σημασία έχουν τα "τεχνολογικά" του καλούδια - ενώ και το ηχοσύστημα Mark Levinson μου ...κινεί την περιέργεια ;)

    Χώρια που με την ηλεκτρική του ενέργεια και το επερχόμενο Wi-MAX, θα μπορούσα να έχω ένα μίνι Data Center ...on the road!

    Περί ορέξεως...


    (πάντως δε μπορούμε (ακόμα) να τα έχουμε όλα δικά μας)


    Θαρρώ πως σε 5-10 χρονάκια, τα περισσότερα αυτοκίνητα που παράγονται θα είναι υβρίδικα (ή θα υιοθετούν κάποια άλλη, ακόμα πιο "σοφιστικέ" τεχνολογία) με CVT και πέραν των brute επιδόσεων θα δίνουν το βάρος σε άλλα "πλεονεκτήματα".

    Καιρός ήταν, μια και τα κάρα αποτελούν τόσα χρόνια έναν πολύ αργά εξελισσόμενο (ή μάλλον τεχνολογικά παρωχημένο) τομέα - χώρια που οι κατασκευαστές ακόμα σε "δένουν" χειροπόδαρα με τα "δικά" τους κολπάκια.

    Και ίσως κάποτε καταφέρουν να συνδυάσουν όλα τα "καλά", προς τέρψιν των απανταχού (και όχι μόνο των "εχόντων") μουσικοδηγών και τελειοδιαδρομιτών - ΑΜΗΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αφροδίτη:

    Απλά ΤΕΛΕΙΑ!

    (όχι η διαδρομή αλλά η ...σύλληψη)

    Ακόμα χτυπιέμαι από τα γέλια :)))))


    Η Τέλεια Θεά της Πρωτοχρονιάς!

    (και όχι μόνο ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Εγώ προτείνω να αποκλείσουμε την Παράσχου με κάνα από αυτά τα Hummer .

    (φτάνει και περισσεύει)

    Και θα το οδηγεί ο ...Mirage φυσικά - δεμένος χειροπόδαρα μάλλον, μη μας φύγει :))

    Hummer δεν ήθελε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Κ. Δήμου,
    Σας διάβαζα στους 4Τροχούς, σας διαβάζω στο RAM και πολύ πρόσφατα στο blog του γάτου σας! Don!!!(χάθηκαν τα Ελληνικά ονόματα?) του οποίου δηλώνετε guest. Δεν γνωρίζω πόσους γάτους έχετε αλλά δεν θα ήταν πιο ανθρώπινο να είσασταν guest ενός παιδιού που θα είχατε υιοθετήσει, ή θα είχατε υπό την προστασία σας? Νομίζω ότι έχετε την οικονομική δυνατότητα. Για μένα κάποιοι αστέρες του Χόλυγουντ που έχουν υιοθετήσει παιδάκια είναι περισσότερο αξιέπαινοι, έστω κι αν αυτό το κάνουν για λόγους προβολής. Πολλές φορές απορώ πώς είναι δυνατόν σκεπτόμενοι άνθρωποι να σχολιάζουν και να κρίνουν γεγονότα χωρίς διαλεκτική.
    Μήπως όμως οι λόγοι έχουν σχέση με το Σύστημα με το οποίο πρέπει να τα έχετε καλά μαζί του? διαφορετικά δεν θα σας δάνειζαν Πόρσε-που καλώς κάνουν- να την δοκιμάσετε και ίσως να μην βρίσκατε βήμα στο Συγκρότημα για να γράφετε για Computer που τόσο καλά γνωρίζετε.
    Ήσασταν υπέρ του σχεδίου Ανάν μαζί με τον Γιωργάκη και τον Τζανετάκο, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού και Κυπριακού Λαού, ήταν κατά. Ακόμα και ο Καραμανλής ήταν κατά αν και δεν μπορούσε να το πει ευθέως.
    Διαβάζω το Comment σας ότι "ο Πινοσέτ ήταν άγιος μπρος τον Σαντάμ". Έτσι άκριτα το πετάτε χωρίς καν να ψελλίσετε ότι για όλα τα εγκλήματα που τον κατηγορούσαν-και όντως έκανε- τα έκανε με την υποστήριξη των κατηγόρων του και τιμωρών του Αμερικάνων, Εγγλέζων και λοιπών της "Διεθνούς Κοινότητας" Σας διαβάζω όποτε μου είναι δυνατόν-είμαι ναυτικός-πάντα με ενδιαφέρον. Το blog σας μου έδωσε την δυνατότητα να εκφράσω την κριτική μου για κάποιες απόψεις σας
    πάντα καλοπροαίρετα. Υπέροχο το κείμενο σας για την "Τέλεια Διαδρομή της Πρωτοχρονιάς". Λατρεύω την οδήγηση στην Εθνική πάντα μέρα ξεκινώντας από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη πολύ νωρίς το πρωί.

    Καλή Χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. @Nikos Dimou
    mirage
    η οικολογική σας μανία σας κάνει να παραληρείτε;
    -------

    Ζω σε μια πόλη-πάρκιν, όπου κάθε ελεύθερος χώρος έχει καταληφθεί από τόνους λαμαρίνας, κι όπου κανείς δεν μου αναγνωρίζει το στοιχείωδες ανθρώπινο δικαίωμά μου στο περπάτημα.
    Καταλαβαίνω απόλυτα το φίλο mirage. Δεν είναι «παραλήρημα οικολογικής μανίας» (μακάρι να ήταν έτσι). Είναι η λογική αντίδραση κάποιου που ζει σε μια πόλη πλήρως υποβαθμισμένη εξαιτίας των τροχοφόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Με αφορμή την ...τραυματική εμπειρία της Άφρο στην Πόρσε του φίλου της:


    Κανόνας Α (δικός μου):

    ΠΟΤΕ δεν οδηγούμε πιο γρήγορα από όσο αισθάνεται άνετα ο συνοδηγός!


    (εκτός αν δε θέλουμε να μας ...ξανασυνοδεύσει - φυσικά, για την Αφροδίτη ως συνοδηγό, κάτι τέτοιο συνιστά ΥΨΙΣΤΗ ΥΒΡΙ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Και ...Κανόνας Β:

    Οδηγείς ΠΑΝΤΑ μόνος σου και πας όσο γρήγορα θέλεις :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Κανόνας Γ: Δεν οδηγούμε ποτέ Πόρσε, γιατί μπορεί να μας περάσουν

    1) για ποδοσφαιριστές αντίπαλης ομάδας
    2) για πόρνες πολυτελείας (εμ, με τα φυμέ τζάμια...)
    3) για νταβατζήδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Δον Γάτο φέτος ξεχάστε τους άδειους δρόμους καιτα ρομαντικά τοπία! Μετά από αυτό το ποστ προβλέπω εκατοντάδες bloggers να ξεχύνονται το πρωί της πρωτοχρονιάς στους δρόμους, σάς λέω θα γίνει το έλα να δεις!!!!!

    Εγώ πάντως αν ήμουν στην Αθήνα θα πήγαινα στο Σούνοιο να δω την ανατολή του 2007.

    Καλή Πρωτο+Χρονιά!

    Σ;))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Άφρο, δεν πέφτω για ύπνο αν δεν μαζέψω πρώτα όλα τα λεφτά απ' όλους....

    Νίκο, είσαι μουρλός;!;!;!;

    Η Τέλεια Διαδρομή της Πρωτοχρονιάς είναι αυτή που έχει αφετηρία την εξώπορτα που την κλείνεις στην πλάτη του τελευταίου μαρσάροντας "Ναι, καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία, με υγεία, (άντε, χρυσέ μου, να πάμε να κοιμηθούμε, σιγά κουτουλάς, ήρθε το ασανσέρ, ξεκουμπίδια), ναι, ναι και του χρόνου, να είμαστε καλά, (να σας ξαφρίσω πάλι, φράγκο δεν σου 'μεινε) κλπ, κλπ", καις τα λάστιχα στην εκκίνηση, περνάς απ' όόόλα τα παντζούρια για να πέσει το σκότος, ανάβεις φώτα, πας ίσια κάτω το χωλ, βγάζεις φλας, στρίβεις δεξιά στο μπάνιο, βγάζεις αλάρμ, κάνεις μια στάση για να βγάλεις από πάνω σου τον παλιό τον χρόνο, κάνεις όπισθεν για να ξαναβγείς στο χολ, κόβεις λίγο δεξιά, χώνεις γκάζια και πας και τρακάρεις μετωπικά στην αγκαλιά του και αφήνετε την φιλική δήλωση ατυχήματος για αργότερα.

    Σιγά μην πάρουμε τα βουνά και τις ραχούλες...Μπρρρρ!

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. mickey said:
    "ΠΟΤΕ δεν οδηγούμε πιο γρήγορα από όσο αισθάνεται άνετα ο συνοδηγός!"

    Και ο δικός μου! Αν πρόκειται για ευκαιριακό συνοδηγό όμως!
    Αν πρόκειται για τον(την) μόνιμο και δεν το μπορεί, αλλάζω συνοδηγό! :)

    Ευτύχησα σε αυτό και η ...somebodyna μου είναι τα ίδια με μένα! :)
    Αφ ενός το ευχαριστιέται και αφετέρου της έχω αποδείξει πως μπορεί να μου έχει εμπιστοσύνη. Ξέρει πια πως ότι και αν τύχει μπορώ να τα 'μαζέψω' τα 160 αλό-γατα όταν αφηνιάζουν!

    --------

    @mirage: Σε ευχαριστώ για το υπέροχο link, εκτός των άλλων. Αλλά με το να λέμε πως δεν μας αρέσει μία κατάσταση δεν αλλάζει κάτι. Οπως σου παίζουνε τη λύρα χόρευε λέμε στην Κρήτη. Οπότε θα συμφωνήσω (άλλη μία φορά) με τον Don στην απόδραση.

    Ακούστηκε (διαβάστηκε) και η άποψη για τους πραγματικούς υπεύθυνους στα περί Σαντάμ.
    Δε πα να μου λένε εμένα και να μου δίνουν όπλα να σκοτώσω;
    Δεν θα το κάνω.
    Οπότε, απλά ας πρόσεχε. Του στήσαν παγίδα και έπεσε.
    Αν ήταν ακέραιος, δεν επρόκειτο.
    --------------

    Μία τέλεια διαδρομή που την κάνω κάθε βράδυ:
    Παλαιότερα, όταν τέλειωνα τη μέρα έπαιρνα το αυτοκίνητο και πήγαινα κοντινές (λόγω χρόνου) διαδρομές εντός Αττικής με μουσική παρέα είτε Brian Eno είτε Pretzel Logic, Aja (Steely Dan) είτε Division Bell (Pink Floyd).
    Πλέον, το έχω (ελπίζω μόνιμα) καταργήσει.
    Ταξιδεύω πιά αφού καθήσω στον υπολογιστή μου, ανοίγοντας το εδώ blog.
    Ταξιδεύω μέσα από το κάθε θέμα του ΝΔ, μέσα από τις 'καταθέσεις' του κάθε ανθρώπου, μέσα σε συναισθήματα..

    Τι υπέροχο ταξίδι καθημερινό, πλούσιο...

    Και το κυριότερο. Μπορώ να γίνω μέρος του τοπίου του καθεβραδυνού μου προορισμού.

    ΝΔ, σε ευχαριστώ για την υπέροχη χρονιά που μας χάρισες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. (cyrus, μάλιστα.... ευτυχώς που δε μας έκοψε κάνα γνωστό μάτι, διότι καθώς δεν εμπίπτω στις κατηγορίες 1 και 3... άσε...)
    ΛΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Πάντως την τελευταία μέρα του 2006 την εγκαινίασε η Αφροδίτη - με την περιπέτειά της μέσα στο ...ακατονόμαστο όχημα :))

    (Κυρ Δεκ 31, 12:03:19 πμ)

    Άντε και σ' ανώτερα - madame ίσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. @artanis (ΝΙΙΙΙ!), somebody,

    Τι έγινε ρε παιδιά, θα μας κομπλάρετε? Μαζί με τον cyrus δλδ, στην εποχή μας, μες τα μέλια?

    Χμ...

    Εγώ θα πρότεινα να τον χώσω στην Πόρσε του φλώρου (πετώντας τον εκείνον στο μπλογκ του μιραζ να μαζέψουν οικολογίες), να τον πάω μια ειδική οδηγώντας σαν τον ΝΔ: "ΧΕΧΕΧΕ γκάζι- φάτε τη σκόνη μου με το Σουμπαρούφα! ΩΠ! ΓΑΤΑ! Φρένοοοο! Ουφ, πάμε πάλι, Βζουίιιιν! Εμπρός καλό μου ελικόπτεροοοο!" κτλ, στομάχι στο πορτ μπαγκάζ.

    Και μετά στο σπίτι, να φάει πόρτα (κυριολεκτικά, "Αχ, δε σε είδα!", ξανα-ΦΑΠ! "Ωχ, μα τι έγινε τώρα?!"), να τον τρακάρω με φόρα καθώς σκουντουφλάει ο χριστιανός να πάει να την πέσει, να ξεχάσει τον τρόμο, πέντε-δέκα φορές. Και μετά, να συνδέσω το μικρόφωνο στο στέρεο με την ένταση στη διαπασών, ώστε κάθε παιδάκι που ξεκινάει στις 6 να σκούζει τα κάλαντα, να του τρυπάει τ'αυτιά!

    Εγώ έτσι ή αλλιώς δε θα είμαι εκεί, σε λίγο πιάνω δουλειά, κάλαντα με ντουντούκα και ντραμς στην Παράσχου! (το τρέξιμο που θα κανει ο γάτος από παράθυρο σε παράθυρο, μην έχει οργανώσει τίποτα η τρελλή σήμερα δεν θα το έχει ξανακάνει! Σε κάθε παράθυρο θα παραφυλάει κι ένα γατί!)

    ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Μόλις γύρισα από ένα υπέροχο μαγαζί στα λαδάδικα με φίνα μουσική. Στο πιάνο ο Κακαλιάγκος των Ολύμπιανς, τραγούδι ο Σώκος των Up tight με μιά τπέροχη κοπελιά και δύο ωραίους σαξοφωνίστες.
    Μιά και πιάσατε βλέπω τα των τροχών, να πώ και γώ πως αν βγάζουμε κουσούρια στις σύγχρονες Porche, τότε κάτι δεν πάει καλά και μάλλον βγάζουμε απωθημένα και εμπάθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ελα, οκ, οκ, να το κόψω... Αμάν με τις πλάκες μου βραδιάτικο! Υπάρχουν και οι γλύκες της παραμονής, ε?

    Αφιερωμένο, Santa Doncat, με clik στο "τραγουδάκι" (και πιάνει από Χμας ως '07!).
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Καλημέρα - την τελευταία του χρόνου!

    Αφροδότη σε μεγάλη φόρμα (τι πίνεις και δεν μας δίνεις;)

    Artanis welcome back!

    cyrusgeo said...
    Κανόνας Γ: Δεν οδηγούμε ποτέ Πόρσε, γιατί μπορεί να μας περάσουν

    1) για ποδοσφαιριστές αντίπαλης ομάδας
    2) για πόρνες πολυτελείας (εμ, με τα φυμέ τζάμια...)
    3) για νταβατζήδες

    ---------------------------

    Γι αυτό οι γνώστες οδηγούν Cayman S. Είναι καλύτερες από τις (απλές) 911 και δεν πουλάνε μούρη!

    Έπονται κάλαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. "dimitris said...
    @Nikos Dimou
    mirage
    η οικολογική σας μανία σας κάνει να παραληρείτε;"

    " Είναι η λογική αντίδραση κάποιου που ζει σε μια πόλη πλήρως υποβαθμισμένη εξαιτίας των τροχοφόρων"

    Είναι λογική αντίδραση να τα λές στα τροχοφόρα να τ'ακούν οι υπεύθυνοι;
    Υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί,
    οι πολεοδόμοι, όχι ο πάσα ένας οδηγός ή θαυμαστής της οδήγησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. "Να περνάνε από την οθόνη του παρμπρίζ τα τοπία – βουνά, θάλασσες, κάμποι. Όλα, τόσο παλιά όσο το σύμπαν και τόσο καινούργια όσο ο νέος χρόνος."

    Κ. Δήμου περνάει ακριβώς η ίδια σκέψη από το μυαλό μου, όταν βλέπω τα βουνά,τουλάχιστον ως προς την αρχαιότητά τους.
    Στέκουν εκεί και μας βλέπουν να ερχόμαστε βιαστικά και να φεύγουμε απότομα.Είναι από τις λίγες περιστάσεις που σκέφτομαι ότι υπάρχει κάποιο ανώτερο νόημα στη ζωή.Νιώθω την παρουσία του Δημιουργού γύρω μου κι ας αμφισβητώ την ύπαρξή του.
    Ίσως αυτό είναι το ζητούμενο στα blogs.. να μην αισθανόμαστε μόνοι στις σκέψεις μας. Τι σημασία έχει αν διαφωνούμε στις λεπτομέρειες, όταν διαπιστώνουμε ότι το μυαλό ερεθίζεται από τα ίδια θεάματα.. Σας ευχαριστώ κ. Δήμου.Από καρδιάς.Καλή Χρονιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. @gb said...
    Υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί,
    οι πολεοδόμοι, όχι ο πάσα ένας οδηγός ή θαυμαστής της οδήγησης.

    Φίλε gb η αλήθεια είναι μία: Σ’ αυτή την πόλη δεν χωράνε τόσα αυτοκίνητα. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
    Ζούμε στην πιο υποβαθμισμένη πόλη της Ευρώπης. Το Λονδίνο και το Παρίσι αντιμετωπίζουν το 1/100 των προβλημάτων της Αθήνας σε σχέση με τα τροχοφόρα, κι όμως κοίταξε τι δραστικά μέτρα παίρνουν εναντίον των ΙΧ. http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18719&m=N61&aa=1
    Εμείς εξακολουθούμε να κατασκευάζουμε πάρκιν στο κέντρο, όταν όλοι οι συγκοινωνιολόγοι φωνάζουν ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη βλακεία. Και η δημοτική μας αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια στη φασιστική συμπεριφορά μεγάλου αριθμού οδηγών που καταλαμβάνει τα ελάχιστα πεζοδρόμια και πεζόδρομους που έχουν απομείνει. Κι όλοι μας ανεχόμαστε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση σαν αυτονόητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Μάλλον - όλα καλά.

    Έχει ανέβει νέο post με ...κάλαντα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Βασικά, θέλω να κάνω και την τελευταία κατοστάρα της χρονιάς ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Νομίζω πως τώρα που λείπουν όλοι και είναι απασχολημένοι με το επόμενο post, είναι ...χρυσή ευκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Άλλωστε, στο επόμενο post μάλλον δε θα καταφέρουμε να την κάνουμε μέχρι τα μεσάνυχτα. Οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. *** ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΤΟΥ 2006 ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Axuro said...
    Η αντιπροσωπεία σας, δηλαδή...

    --------------------------

    Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια δεν έχω καμία σχέση με την αντιπροσωπεία της Porsche. Είχα μόνο την δύσκολη εποχή, τότε που δεν πουλούσε τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. @gb said...
    Υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί,
    οι πολεοδόμοι, όχι ο πάσα ένας οδηγός ή θαυμαστής της οδήγησης.
    dimitris said
    Φίλε gb η αλήθεια είναι μία: Σ’ αυτή την πόλη δεν χωράνε τόσα αυτοκίνητα. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
    Ζούμε στην πιο υποβαθμισμένη πόλη της Ευρώπης. Το Λονδίνο και το Παρίσι αντιμετωπίζουν το 1/100 των προβλημάτων της Αθήνας .......
    file dimitri,
    πράγματι το αυτοκίνητο ταυτίζεται με τα υπαρξιακά προβλήματα στη ζωή της σύγχρονης Πόλης.
    βλ., http://www.pezh.gr/mail.htm

    Τί να ΚΑΝΩ;
    Μού αρέσει και αγαπώ το οδήγημα,
    τόχω ανάγκη.
    Μού αρέσει και λατρεύω το πεζοδρόμιο, τόχω ανάγκη
    (μή πάει το μυαλό σας ώς συνήθως στον βρώμικο συνειρμό, like TV).

    Δεν νοιώθω αναγκασμένος
    να ζώ με τη σχιζοφρένεια τους,
    με τους κτήτορες.
    Διαλέγω και τα δύο
    οδήγημα και πεζοπορία,
    αυτοκίνητο και πεζοδρόμιο,
    και λίγες φορές με το αυτοκίνητο στό πεζοδρόμιο!
    Κάποιοι άλλοι διαλέγουν και "ζούν" από την σχιζοφρένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Τέρμα η μουσική στ'αμάξι;Και πώς θα αφουγκραζόμαστε το αυτοκίνητο;Αααα,αυτά είναι επικίνδυνα πράματα Ντονούλη,άλλο αν το κάνω όλη την ώρα,ιδίως στην εθνική.Εγώ πάντως είδα την ανοιξιάτικη ανατολή της πρωτοχρονιάς στα Εξάρχεια,μετά από ένα υπέροχο πάρτυ,με την καλύτερη μουσική,ναι,εγώ ήμουν ο-ένας από τους δύο dj-πρώτη μου φορά,έ;,και έγινε χαμός,έβαλα τη μουσική που εγώ θα ήθελα να ακούσω και άρεσε σε όλους,ούτε ελληνικά,ούτε σάχλες,anyway,μαζί με το Νταβιντσούλη και τη Ναομίτα,σας ευχόμαστε καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Κρίμα!

    Δεν είναι κρίμα
    1. οι "φίλοι" επισκέπτες (δυστυχώς εμού συμπεριλαμβανομένου) να περιμένουμε "απολογία" για το πορσικό.
    2. ο ΝΔ να "απολογείται" ότι δεν είναι δικό του;

    Τι κι αν ήταν δικό σου ρε Νικό;

    Ή τέλος πάντων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ποθητού πορσικού είχε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ σχέση με το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Εχω κι εγώ μια τέλεια διαδρομή. Τη δοκιμάζω κάθε φορά που προσπαθώ να κάνω το μυαλό μου να λαμπικάρει. Ηταν παλιά, διαδρομή του ράλλυ Ακρόπολις όταν το Ακρόπολις είχε ακόμα ασφάλτινες ειδικές.
    Ξεκινάει από το Διόνυσο, και περνάει από Πεντέλη όπου συνήθως σταματώ , για να απολαύσω βράδυ πάντα, την Αττική από ψηλά ηλεκτροφωτισμένη. Πάντα με συντροφιά καλή μουσική. Εκεί που σταματώ ειδικά το καλοκαίρι, σταματάνε και αυτοκίνητα με ζευγαράκια, υποθέτω γιατί βρίσκουν τη θέα ρομαντική. Συνεχίζω προς Σχοινιά και κάπου εκεί γυρνάω το αυτοκίνητο και επιστρέφω , εκτονωμένος πλέον και με τις σκέψεις στο μυαλό μου συγκροτημένες.
    Η διαδρομή αυτή είναι μια μικρή φυγή από την πίεση της καθημερινότητας και όταν παλιότερα βρέθηκα πολλές φορές κάτω από ασφυκτική πίεση λειτούργησε σα δικλείδα ασφάλειας. Καλή χρονιά, έστω και ετεροχρονισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.