Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2006

Κολλημένος πίσω από ένα Hummer



Α! Τώρα, πού μου ξεφύτρωσε αυτό το μαύρο τέρας; Ξαφνικά σκοτείνιασε ο δρόμος. Δεν βλέπω τίποτα πέρα από την πλάτη του.

Μα ποιος αγοράζει τέτοια πράγματα; Ζυγίζει τρεις τόνους, έχει πλάτος δύο μέτρα και είκοσι (περίπου όσο το μήκος ενός Smart) και πρέπει να σε συνοδεύει βυτιοφόρο!

Ωραία, για πολεμικές επιχειρήσεις μπορεί να είναι άριστο, αλλά τι δουλειά έχει στην Τατοΐου;

Μαύρο τέρας μπροστά μου! Προβληματίζομαι: κάποιος άνθρωπος πλήρωσε 115.000 ευρώ μόνο και μόνο για να φουσκώσει το εγώ του. Διότι το όχημα που πήρε δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο, καθόλου άνετο και ελάχιστα ευρύχωρο σε σχέση με το μέγεθός του. Άσε που μέσα είναι κλειστοφοβικό με τα μικρά παραθυράκια του.

Θα πρέπει να την έχει πολύ μικρή – την ιδέα για τον εαυτό του.

Θέλεις εκατόν πενήντα ευρώ για να το φουλάρεις και με αυτά δεν κάνεις ούτε μία Θεσσαλονίκη.

Και δεν χωράει στους μισούς δρόμους της Ελλάδας, είτε έχουν δεξιά και αριστερά δέντρα, είτε διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Ζυγίζει το τριπλό από ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο, καταλαμβάνει το διπλό χώρο στο δρόμο και στο πάρκινγκ, καταναλώνει τριπλάσια καύσιμα, σκοτώνει δύο φορές περισσότερο και – κόβει (νάτο, εδώ!) εντελώς την ορατότητα. Αν μποτιλιαριστείς πίσω του, προκαλεί αναπόφευκτα κατάθλιψη, ή, έστω, πλάκωμα.

Άσε που μου θυμίζει Ιράκ και Αμπού Γκράιμπ!

Βέβαια έχει μεγαλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου. Μόνο που οι στατιστικές λένε ότι το 90% των οδηγών παρόμοιων τεράτων δεν εγκαταλείπουν ποτέ την άσφαλτο.

Άρα η άποψη ότι έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων τετρακίνητων όγκων στην Ευρώπη δεν εξηγείται από το ότι είμαστε χώρα ορεινή με πολύ κατσάβραχο – αλλά από το ότι έχουμε την μεγαλύτερη ανάγκη να ανυψώνουμε το εγώ μας. Ξέρεις τι θα πει να τους βλέπεις όλους αφ’ υψηλού, σαν μύγες;

Είμαστε χώρα ορεινή με πολύ κατσάβλαχο.

Μαύρος όγκος μπροστά μου! Όσο τον βλέπω, κατανοώ τους δημάρχους του Λονδίνου και του Παρισιού που απαγόρεψαν στα μεγάλα οχήματα τύπου τζιπ να μπαίνουν στην πόλη.

Αν και αυτό δεν είναι μεγάλο τζιπ – είναι μεσαίο τανκ.

Οικολογική ύβρις. Τρεις τόνοι μέταλλο κουβαλάνε ένα άνθρωπο! (Τώρα προσπέρασα και τον είδα, το κεφάλι του σαν κουκούτσι μέσα από το παράθυρο).

Πάλι καλά που δεν είναι καμία μικροκαμωμένη και εύθραυστη κυρία. Έχω βαρεθεί να βλέπω μινιμαλιστικές γυναίκες να προσπαθούν (ματαίως) να παρκάρουν μαξιμαλιστικά τετρακίνητα.

Βγήκαμε στην Εθνική. Έφυγα. Μικραίνει στους καθρέφτες μου και χάνεται. Ένας μαύρος λεκές στο τοπίο.

107 σχόλια:

  1. Οπως ακριβώς το είπατε: "Πρέπει να την έχει πολύ μικρή (την αυτοεκτίμησή του)", και χρειάζεται μεγάλα συμπληρώματα!

    Ειδα ένα κινηματογραφικό έργο τελευταία. "Οι 29 φοίνικες". Ηρωας ένας κάτοχος Hummer και η κοπέλλα του. Οσοι το δουν και σκέπτονται να αγοράσουν Hummer θα προβληματισθούν λίγο.

    Θα συμφωνούσα στην απαγόρευση της εισόδου παρόμοιων αυτοκινήτων στην πόλη, αλλά ποιός τολμάει!...

    Εδώ δεν τολμούν άλλα...

    Μεγάλη η φόρα αλλα το πήδημα μικρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην αγωνία μου να κάνω "σεφτέ" προηγουμένως,ξέχασα να πω Καλημέρα.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

    Αλήθεια αυτό το άσπρο αυτοκίνητο με την εισαγωγή αέρα στο καπώ τι τύπος είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dion.m.

    Είναι ασημί Subaru Forester Turbo. Eίναι τετρακίνητο αλλά δεν είναι τζιπ - περισσότερο υπερυψωμένο στέησιον.(Διαστάσεις: 4,45Χ1,73Χ1,59 έναντι 5,17Χ2,08 Χ198 - βάρος 1430 έναντι 2,940)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται πως η ζωή στην Αθληνα αρχίζει να γίνεται πεδίο μάχης.Κάποιοι το κατάλαβαν και εξοπλίζονται αναλόγως.

    Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σας πω τη μαύρη αλήθεια μου, ξυπνώντας πρωί-πρωί με τη τσίμπλα στο μάτι νόμιζα ότι έγραφε "Κολλημένος πίσω από ένα hamster".Λέω τι έπαθε πάλι ο Δήμου;Μία του πέρνουν τα κρεββάτια οι γάτοι μία κολλάει πίσω από hamsters τι γίνετε μ'αυτόν;Πάλι καλά που ήταν hammer!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον παλιόν καιρό είχαμε τα... θωρακισμένα άλογα και τις πανοπλίες που κάνανε το βίο αβίωτο στον κοσμάκη, στους δουλοπαροίους.

    Ευτυχώς, αν και τώρα έχουμε πάλι "θωρακισμένα άλογα και πανοπλίες", οι λύκοι δεν έχουν δόντια μήτε δικαιώματα σαν κι αυτό της "πρώτης νύχτας".

    Τη "μέρα" όμως μπορούν ακόμα να σου τη χαλάσουν, εκτός εάν το ρίξεις στα... αριστοφανικο-φροϋδικά.

    Καλημέερα σας - με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα τετρακίνητη..
    )()()()()()()()()()(()
    Kαι δεν φοβάται ο Χαμεράς μην του το κλέψουν;
    Αν διάβαζε πάντως το σημερινό ποστ
    μάλλον θα απαντούσε:Δε φταίω εγώ..
    Να φτιάξουνε δρόμους...
    Και οι Αναρχικοι απο την άλλη
    ακούγοντας του Πανούση την Μικροαστική Καταστροφή..χτυπάνε τα Τζιπ..
    αυτό θα πει "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ"
    )()()()()()(()(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να είμαστε σαφείς:

    Ότι είναι τετρακίνητο δεν είναι (τύπου) τζιπ.

    Υπάρχουν τετρακίνητες λιμουζίνες, κουπέ και στέησιον.

    Υπάρχουν τα μικρομεσαία S.U.V. (Sport Utility Vehicles π. χ. Toyota RAV4 που καθιέρωσε την κατηγορία).

    Αυτά δεν απαγορεύθηκαν, πουθενά.

    Αυτά που απαγορεύτηκαν ήταν οχήματα βάρους άνω των δύο τόννων και κυβισμού άνω των 3 λίτρων.

    Κατά τη γνώμη μου δικαίως. Είναι ειδικά οχήματα, για ειδικές χρήσεις. Τα Hummer για τον πόλεμο, τα Defender για τα δάση και την έρημο. Δεν μπορείς να παίρνεις ένα τέρας για να ψωνίζεις στον ΑΒ!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν κάποιος παίρνει αυτοκίνητο με προδιαγραφές για το Εγώ του, υπάρχει περίπτωση στο δρόμο να σεβαστεί το Εσύ;

    Μάλλον όλους τους στέλνει στο ΕΣΥ – ο δρόμος ανήκει στο ΕΓΩ.

    Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά: φίλος είχε πάρει ένα Τσερόκι – αλλά φίλος ορειβάτης και περιπατητής. Το πούλησε μετά από δύο μήνες. «Βγαίνει πλέον με προδιαγραφές Κολωνακίου», μου είπε. Ο ‘εγκέφαλος’ τα έπαιζε και κολλούσαν τα πάντα, ευτυχώς που δεν ήταν στα βουνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα! Επεκτείνω: θα έπρεπε να απαγορευθούν όλα τα αυτοκίνητα μέσα στις πόλεις. (Και ―στα σοβαρά― τα κινητά στα αυτοκίνητα...) Αλλά, επειδή θα καταστρατηγηθούν οι όποιες απαγορεύσεις, ίσως θα έπρεπε να απαγορευθεί η είσοδος νεοελλήνων στις πόλεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμένα με ενοχλεί η συμπεριφορά των οδηγών που έχουν τζιπ στο δρόμο που λόγο όγκου κανουν οτι θέλουν.Κολλανε πίσω σου, κάνουν σφήνες, περνάνε στοπ, ανεβαίνουν πεζοδρόμια, περνάνε κόκκινο και γενικά κάνουν ότι θέλουν. Τωρα τι να πώ? Να συμβαίνει μόνο σε μένα;Μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ και μερικά χρόνια παθαίνω «πολιτισμικό σοκ» με τα αυτοκίνητα που γίνονται της μόδας στην Αθήνα, ή τουλάχιστον τα παρατηρώ με τέτοια συχνότητα πρώτη φορά.
    Πριν από 3 χρόνια έβλεπα κάθε μέρα από μία Ferrari
    Πριν από 2 χρόνια έβλεπα κάθε μέρα 2-3 Cayenne
    Πέρυσι έβλεπα κάθε μέρα από 1 Hummer
    Φέτος είναι η χρονιά της πειραγμένης BMW σειρά 3 (10ετίας και βάλε). Απορία: που στην ευχή βρέθηκαν τόσες πολλές BMW σειρά 3 10-15 ετών στην Ελλάδα;

    Κύριε Δήμου στο Παρίσι είστε σίγουρος ότι στο Παρίσι μπήκε ο περιορισμός στα Τ.Ο.Μ.Π.? (Αυτά δεν είναι SUV είναι Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ και χρόνια που μεγάλωσαν τα παιδιά, οδηγώ ένα Renault Twingo. Τελευταία το άλλαξα και πήρα πάλι το ίδιο, χρώματος Bleu Nautilus. Οικονομικό, άνετο στο παρκάρισμα, ευρύχωρο μέσα, γλυκούλι και φινετσάτο. Το δανείζω και στους γιούς μου όταν λάχει. Στο οδήγημα σε βοηθεί να είσαι ταπεινός με τα μαστόδοντα και με όσους πάσχουν από καθυστερημένη εφηβεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θυμήθηκα πρωϊ πρωϊ τον καιρό που πήγαινα στο πανεπιστήμιο με τους τέσσερεις τροχούς (χωρίς να έχω αυτοκίνητο), κοριτσάκι πράγμα! Αλήθεια ο κοτσαδόρος, όπως του κυρίου Χαμερά, έχει επιπτώσεις στην ασφάλιση του αυτοκινήτου? μου το έλεγε προ ημερών συνάδελφος τερατοκτήτωρ και βαρκάτος και έλεγα μήπως ξέρετε..

    Ομως αλήθεια δεν αντιμετωπίζει κανείς το ενδεχόμενο να μεταφέρει ας πούμε πτώματα πεθερικών, ή την πολιτική αξιοπιστία του Υπουργικού Συμβουλίου ή τα μπάζα μιας ζωής, ή φορτία πλήξης το άτομο ή δημοσιογραφικές σπουδαίες ειδήσεις?
    Μήπως του χρειάζεται το Τέρας ως επαγγελματικό δηλαδή?
    Συμφωνώ ότι δεν πάει στα βουνά, αλλά και στην Τατοϊου προβληματίζομαι τι κάνει αφού η βασιλική περιουσία έφυγε με κοντέινερ. Αρα δεν μεταφέρει μνήμες βασιλέων και πριγκηπικά κρεββάτια.
    Λέτε να ιδρύθηκε προς Βαρυμπόμπη χωματερή βλακών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποιοι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους αυτοκίνητα λειτουργούν σαν ένα είδους επέκταση του πέους.
    Οπότε πράγματι αυτοί που τα επιλέγουν πρέπει να την έχεουν μικρή .. για να χρειάζονται τέτοια προέκταση.

    Σοβαρά τώρα κάτι πρέπει να γίνει με τους δρόμους. Ο δικός μας δήμος είναι σε σχετικά καλή κατάσταση αλλα ο Δήμος Αμαρουσίου αποτελεί ειδική διαδρομή και εκεί χρειάζεσαι πράγματι όχημα εκτός δρόμου.
    Για καιρό φλερτάρω με την απόκτηση ενός smart αλλά το θεωρώ ακριβό γιαυτό που προσφέρει. Γιατί άραγε οι εταιρίες που παραδοσικά έβγαζαν μικρά αυτοκίνητα (Fiat κ.λπ) δεν προσφέρουν τέτοια οχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. nuwanda

    τα προφιλ αυτά υπάρχουν στα marketing dpts των εταιριών.

    Αυτό που το μαθαίνεις μόνο στον δρόμο είναι το "πόσο καίει". Και τα νούμερα της Ε.Ε. είναι πολύ αισιόδοξα (μαθαίνουν οι κατασκευαστές και τα προσγγίζουν πονηρά).

    Όσο για το τι σας έλειψε: το καλοκαιρινό πρόγραμμα του blog περιλαμβάνει και κείμενα για αυτοκίνητα, φωτογραφία, gadgets, παιχνίδια - εκτός από τα κλασικά φιλοσοφικο-κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικά, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα,

    Πράγματι, αυτό είναι κλασσικός μιμητισμός και κλασσική νεοελληνική επίδειξη... Κάτι συμβαίνει τώρα τελευταία ειδικά με τις μάρκες τζιπ (με αποκορύφωμα τα χάμερ, βέβαια!).

    Θλιβερό. Οι Έλληνες που έχουν αποκτήσει (συνήθως) γρήρορα χρήματα το δείχνουν, όσο ποιο γρήγορα γίνεται, για να μην τους χάσουμε από τον ορίζοντα. Όπως είναι θλιβερός ο τρόπος που φοράνε ρολόγια, ρούχα, κάθε λογής ακριβά μπιχλιμπίδια (και βέβαια μην ξεχάσουμε το αξεσουάρ πούρο!). Όπως θλιβερός είναι ο τρόπος επίδειξης γυναίκας-μοντέλου, σπιτιού-πισίνας, παιδιού-νταντάς, σκάφους (σκάφης) κ.ο.κ.

    Θεωρώ ότι λίγοι, ελάχιστοι ξέρουν γιατί αγοράζουν τί. Οι υπόλοιποι, απλά σε κρίση ανάγκης επίδειξης, μιμητισμού, κενότητας, ματαιότητας, θεωρούν ότι είναι εξαιρετικό το να 'ξεχωρίζουν'. Γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε καταλάβει ότι ξεχωρίζουμε και για άλλα πράγματα εκτός από το αυτοκίνητο που έχουμε...

    (ωραία τα είπατε εχθές για τις νέες τεχνολογίες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Περιμένω και την άποψη του Guerrero762 περί Hummer γιατί νομίζω ότι ούτε ως Τ.Ο.Μ.Π.? (Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού) τα πήγαν καλά. Κατ' αρχήν διάβαζα παράπονα από στρατιωτικούς στο Ιρακ ότι δεν είναι καλά θωρακισμένα και δεν τους προστάτευαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα σας,
    εφόσον σε τούτη την πόλη μαζεύτηκαν ΟΛΟΙ (κάνει και ρίμα)
    τι να κάνει ο "ταλαίπωρος" νεόπλουτος που θέλει να ξεχωρίσει και άλλο μέσον δεν έχει παρά το χρήμα?
    Αγοράζει αυτοκίνητο-τέρας, χτίζει σπίτι -τέρας, και τελικά η Αθήνα γίνεται ένα τέρας.
    Παρακολουθώ με μεγάλη έκπληξη αυτές τις "εξελίξεις" κι αναρωτιέμαι ως πού μπορεί να φτάσει η βλακεία. Κάτι μου λέει ότι δεν υπάρχει όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αρχαίος said:

    Κάποιοι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους αυτοκίνητα λειτουργούν σαν ένα είδους επέκταση του πέους.

    Τώρα κατάλαβα γιατί ο Τουρνάς δεν χώραγε στο Autobianchi!!!

    Ενα μικρό αμαξάκι έχω... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το συγκεκριμένο το βλέπω συχνά στην Τατοΐου. Δεν ξέρω φυσικά αν είναι το ίδιο, γιατί άλλωστε η ευρύτερη περιοχή βρίθει από ανθρώπους που σίγουρα έχουν την οικονομική άνεση να αγοράσουν κάτι τέτοιο, αλλά πάντως ένα Hummer κυκλοφορεί στην Τατοΐου και ένα άλλο στην Κηφισιά (δε βρίσκει να παρκάρει και το χαίρομαι - χα!).
    Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσα έχουν πουληθεί σε όλη την Ελλάδα, πού ακριβώς (στοίχημα ότι είναι όλα στην Αθήνα) και να μας εξηγούσε κανείς με ποιο σκεπτικό αγοράζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάντως αν το μαύρο ψυχοπλακώνει (με το μέγεθος της βλακείας και της σπατάλης του) τι να πει κανείς για το κίτρινο (ναι! εθεάθη και τέτοιο στα ελληνικά α-χωρικά εδάφη....)
    Θλίψη....και ούτε μια ανεμογεννήτρια για αντιστάθμισμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λοιπόν, αν έχουν δίκιο οι ψυχολόγοι και το αυτοκίνητο λειτουργεί σαν προέκταση του πέους, τότε εγώ που δεν έχω καν δίπλωμα οδήγησης, πρέπει έχω ελεφαντίαση.

    Πληροφοριακά (μη γεμίσει το mail μου από περίεργες κυρίες και ιδιοκτήτες τσίρκου) δεν είναι έτσι...

    Σοβαρά τώρα, ένα μετριοπαθές αυτοκίνητο χωρίς λειτουργίες ‘σόου’, μπορεί και να είναι νίκη της κουλτούρας πάνω στη φύση. Αν οι γυναίκες θέλουν ενστικτωδώς τον καλύτερο κυνηγό και προμηθευτή τροφής, ποιός φαίνεται πως κυνηγάει καλύτερα, ένας με hummer ‘ή ένας με Smart; Σε συμβολικό επίπεδο, αυτός με το Hummer δεν θ’ αφήνει κουνέλι για κουνέλι, αρκούδα για αρκούδα... Από εκεί και πέρα, αρχίζει η κουλτούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τ.Ο.Μ.Π. είναι τα, τεθωρακισμένα, οχήματα όπως το M-113 ή το Leonidas απλώς έτσι αποκαλώ τα S.U.V.s
    Πάντως Hummer έχει αγοράσει και ο Ελληνικός στρατός (100 τεμάχια νομίζω) σε τιμή που βρωμάει σκάνδαλο, παράξενο;;;;

    @xaris said...
    "Μήπως η ΕΛΒΟ, πρέπει να αρχήσει να βγάζει στην παραγωγή κάποια από τα μοντέλα της;" Η ΕΛΒΟ παράγει την στρατιωτική έκδοση της Mercedes σειρά G οπότε υπάρχουν ήδη τα οχήματα "της". Νομίζω πως τα Ελληνικά Hummer τα συναρμολογεί η ΕΛΒΟ.

    @ CelesteAlbaret said...
    "Αν ένας οδηγός αυτοκινήτου Χάμερ κλπ" Έχω μουτζώσει 2-3 οδηγούς hummer από αντίδραση :)

    @nikos dimou,
    Το μέτρο που αναφέρατε δεν εφαρμόστηκε στο Παρίσι, έμειναν στην αναγγελία. http://www.guardian.co.uk/france/story/0,11882,1235364,00.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έλεγε η Μπακογιάννη στην τηλεόραση, ότι ήταν μια μέρα στο Σύνταγμα και βλέπει έναν πιτσιρικά να παρκάρει το Hummer του πάνω στα μάρμαρα της πλατείας και μάλιστα έκλεινε και τη ράμπα για τους ανάπηρους. Του λέει «Συγγνώμη, δεν ξέρετε, πως απαγορεύεται να παρκάρετε εδώ;» Για να πάρει την απάντηση «Κι εσένα τι σε νοιάζει;» «Ξέρετε» του λέει «είμαι η Δήμαρχος Αθηναίων και θα φωνάξω να σας κόψουν κλήση». Κι ο πιτσιρικάς «Και δεν κάνετε ό,τι θέλετε. Έχω λεφτά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Κατσάβλαχο".......

    Άψογος...

    Εγώ επιπλέον κομπλεξάρομαι όταν βλέπω τέτοια τέρατα, γιατί δεν έχω χρήματα ούτε για ένα Aygo ή C1 (για swift ούτε λόγος -- είναι 2-3 χιλιάρικα ακριβότερο...). Ας είναι καλά η μοτό, που, όπου να 'ναι, μπαίνει στην εφηβεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μιας και γίναμε χαφιέδες και σε μερικούς δεν αρέσουν τα hummer σε κίτρινο χρώμμα :), kίτρινο Hummerάκι υπάρχει στον Χολαργό κοντά στον Σκλαβενίτη (ανάμεσα Μεσογείων και Κηφισίας)

    Όσο για το πρόβλημα parking, που το είδατε; για ποιο λόγο υπάρχουν τα πεζοδρόμια; Φυσικά synas η Μπακογιάννη θα μπορούσε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία που θα ερχόταν σε χρόνο dt να το σηκώσει. Και μιας και είναι η Μπακογιάννη ο νεαρός θα ξαναέβλεπε το Hummerάκι του μετά από 1-2 μήνες.

    Επειδή αρκετοί αναφέρουν πως Hummerάκια κλπ υπάρχουν μόνο στην Αθήνα, η εντύπωση που έχω είναι πως η ψύχωση με τις κούρσες (και γενικά ο νεοπλουτισμός) στην επαρχεία είναι πολύ χειρότερος, μπορεί να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χάρμα οι degonfles (Οι ξεφουσκωτές). Στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες νεαροί φοιτητές ξεφούσκωναν νύχτα τα λάστιχα μεγάλων 4Χ4 και τους άφηναν ένα σημείωμα στο παρμπρίζ:

    «Souriez, vous êtes dégonflés ! Soucieux de la santé de vos proches, nous remettons l'air dans l'atmosphère. Merci de votre participation ».

    "Χαμογελάστε - σας ξεφουσκώσαμε! Μεριμνώντας για την υγεία των δικών σας, αποδώσαμε τον αέρα στην ατμόσφαιρα. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας...".

    Τελικά τους έπιασε η αστυνομία αλλά έγινε μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ioannisk said...
    Επειδή αρκετοί αναφέρουν πως Hummerάκια κλπ υπάρχουν μόνο στην Αθήνα, η εντύπωση που έχω είναι πως η ψύχωση με τις κούρσες (και γενικά ο νεοπλουτισμός) στην επαρχεία είναι πολύ χειρότερος, μπορεί να κάνω λάθος.

    Δεν κάνετε λάθος - στην επαρχία το αυτοκίνητο "φαίνεται" περισσότερο.
    Στην Αθήνα μπορεί κανείς να μη μάθει με τι κυκλοφορείς.

    Διευκρίνηση: το αυτοκίνητο που είχα μπρoστά μου ήταν το Hummer 2. Υπάρχει και το 3 που είναι λίγο μικρότερο. (Για το 1 δεν συζητάμε - μόνο για ΗΠΑ!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Synas: «Και δεν κάνετε ό,τι θέλετε. Έχω λεφτά».

    Στο σοσιαλδημοκρατικό σύστημα του Βορρά, τα πρόστιμα δεν μπαίνουν ανάλογα με το αδίκημα αλλά ανάλογα με το εισόδημα του καθενός. Για να τσούξουν το ίδιο (εκεί σχεδόν δεν υπάρχει φοροδιαφυγή). Το παγκόσμιο ρεκόρ προστίμου, το πλήρωσε ο Πρόεδρος της NOKIA (κάτι εκατομμύρια για υπερβολική ταχύτητα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αρχαίος said...
    "Για καιρό φλερτάρω με την απόκτηση ενός smart αλλά το θεωρώ ακριβό γιαυτό που προσφέρει."

    Πράγματι το value for money δεν είναι σωστό. Με λιγότερα παίρνετε ένα Aygo ή τα αδέρφια του (C1, 107) ακόμα και ένα Matiz. Εντάξει είναι 80-90 εκ. μακρύτερα αλλά είναι πιο άνετα, ασφαλή και ευρύχωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προτείνω να μπείτε και στο μπλογκ του Δημήτρη Μαμαλούκα και να διαβάσετε δύο ωραία κείμενα για ένα φιατάκι και μια άλαφα ρομέο, ιδίως το δεύτερο είναι διαμαντάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Harry δεν μας τα λες καλά! Το κίνημα εναντίον των αναίτια ενεργοβόρων αυτοκινήτων ξεκίνησε από τη χώρα που θαυμάζεις - τις ΗΠΑ!

    Επειτα δεν είμαστε εναντίον των ακριβών αυτοκινήτων αλλά των χονδροειδών (και τεχνολογικά καθυστερημένων). Είπε κανείς τίποτα για Porsche;

    Όσο για το Forester τρώει τρία Hummer για πρωινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. «Είμαστε χώρα ορεινή με πολύ κατσάβλαχο»

    ΦΟΒΕΡΟ!!ΧΑΧΑχαχαχα

    Και αναρωτιέμαι…
    είναι οι διάφορες ανασφάλειες μας;
    είναι το χαμηλό πολιτιστικό μας επίπεδο;
    είναι η έλλειψη παιδείας;

    Γιατί σε άλλες χώρες ειδικά οι νέοι κάνουν τα πάντα…για να ξεχωρίζουν (ακόμα και χαζομάρες!)…τόσο για την εμφάνιση τους…όσο και για τις επιλογές τους…και στην Ελλάδα…θέλουμε να είμαστε όλοι όμοιοι; Ίδια μαλλιά, ίδια ρούχα, ίδια συμπεριφορά, ίδια διασκέδαση, ίδιο αυτοκίνητο(όποιος μπορεί!)…τα πάντα ίδια!

    Αυτό δε…που είναι διασκεδαστικό…είναι ότι ο αγοραστής ενός τέτοιου οχήματος…νομίζει ότι ξεχωρίζει!! Μιας και διάλεξε το πιο μεγάλο…πλην όμως «ίδιο» αυτοκίνητο!


    Άντε να δούμε…τι άλλο θα δούμε…

    Υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ harry reloaded:Είπες:
    "Τωρα εσεις ζηλευετε τους πλουσιους που εχουν αληθινα αυτοκινητα "

    Κανείς δεν τους ζηλεύει...κάναμε μία κριτική σε ένα είδος αυτοκινήτου...που κάνει δύσκολη τη ζωή μας...και χαλάει την αισθητική μας!Απλό!


    Αν λοιπόν οι "πλούσιοι" πληρώνουν τους φόρους τους και δεν εκμεταλεύονται κανέναν για να κάνουν τα ωραία τους λεφτά...ας έχουν και τανκς...Αλλά κι εγώ θα λέω ότι θέλω!!

    Όσο για το "κατσάβλαχο"...ήταν απλό χιούμορ...όπως υπάρχει και το βλαχοdeutsch...κλπ.!Λέξεις...που δεν έχουν καμιά σχέση με τους Βλάχους...μιας και λίγοι ξέρουν την ιστορία των Βλάχων.

    Υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Politically incorrect, αλλά δεν μπορώ ν' αντισταθώ:

    - Πώς θα λεγόταν η Λάρισα, αν είχε γύρω-γύρω θάλασσα;
    - Βλαχονησίδα!

    Ωχ, τι έχω ν' ακούσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα δεν είναι μόνο το hummer (αυτό ας πούμε ότι είναι α) θέμα αισθητικής και β) ζήτημα άνεσης - μη μου πείτε ότι είναι το πιο βολικό αυτοκίνητο για μια πόλη σαν την Αθήνα!) αλλά η νοοτροπία (τουλάχιστον εμένα αυτό με ενοχλεί περισσότερο).
    Το κόμπλεξ του κάθε νεόπλουτου να πάρει το μεγαλύτερο αυτοκίνητο, το ακριβότερο ρολόι, το ακριβότερο παπούτσι, να πάει στο ακριβότερο εστιατόριο κ.ο.κ. Λες και μέσα από το κάθε "ακριβότερο", αυξάνει και η αξία του ίδιου.

    Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει κανείς από την ωραιότατη παρέα του κου Ν.Δ. ότι ο κόσμος εγκατέλειψε το είναι και ασχολείται μόνο με το έχειν και το φαίνεσθαι.
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτό είναι το πρόβλημα.
    Και τέλος πάντων, η μαγκιά μετριέται από το πόσα χρήματα έχει κανείς στην τσέπη και πώς τα επιδεικνύει?
    Τέτοιου είδους υπερβολές νομίζω ότι τις συναντά κανείς σε ...κατσάβλαχους μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το βράδυ του Σαββάτου, σε ένα στενάκι στο Γκάζι, είχε σταματήσει με την άνεσή του ένας τύπος με μια μαύρη εντυπωσιακότατη Ferrari. O δρόμος ήταν που ήταν μινιόν, ο κύριος "σας έχω όλους γραμμένους γιατί είστε ένα τίποτα" καθόταν και μίλαγε χωρίς να του καίγεται καρφί για την ουρά των αυτοκινήτων που είχε δημιουργήσει. Με μεγάλη δυσκολία περνούσαμε ξυστά δίπλα του (τρέμοντας μην τον ακουμπήσουμε γιατί μια γρατζουνιά στη Ferrari φαντάζομαι οτι αντιστοιχεί με τον ετήσιο προϋπολογισμό μου!!!)
    Δεν αντέχω την υπεροψία! Με θυμώνει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!!!

    Πάρτη τη Ferrari, την Porche, το Hummer ή ό,τι άλλο αγαπάς. Δεν έχω καμία αντίρρηση. Όμως σταμάτα να φέρεσαι στους άλλους όπως ο βασιλιάς στους υπηκόους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αναγνωρίζω στον Harry Reloaded την μόνη λογική φωνή στο θέμα (θα φταίει το μουντιάλ της "me too" από-γνωσης).
    Ντροπή στα πιστεύω σας όσοι το "παίζετε" και οπαδοί του νεο-φιλελεύθερισμού.

    Το Hummer είναι νόμιμο να κυκλοφορεί και πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί όπου επιτρέπεται οποιοδήποτε άλλο επιβατικό όχημα.

    Μπορούμε να χαμογελάμε για την ματαιοδοξία του αγοραστή και να τον υποχρεώνουμε να πληρώνει ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας όμως είναι γελοίο μέτρο σε μια καπιταλιστική χώρα που ο συναγωνισμός στην κατανάλωση του πιο ακριβού και του πιο μεγάλου θεωρείται κοινωνικό κατόρθωμα.

    Θεωρείτε υπερβολή το Hummer και δεν είναι μεγαλύτερη υπερβολή τα τσιμεντένια παράνομα τέρατα των προαστείων με τις πέντε κραββατοκάμαρες και τις έξη τουαλέτες σε μια οικογένεια των δύο;

    Οι αρχοντοχωριάτες ιδιοκτήτες βάζουν κεραμίδι ή σχιστόλιθο απο πάνω για να τους θυμίζει το πατρικό στο χωριό ή το αγαπημένο τους χωριό στο Πήλιο, τέτοιοι νεόπλουτοι φυσιολάτρες που είναι.


    Hummer ανίκατε μάχαν.

    Υ.Γ.
    Διαπιστώνω ότι οι οδηγοί που οδηγούν Hummer είναι λίγο κοντούλικοι και κοντούλικες.

    Μια γνωστή μου οδηγεί το Subaru Forester και είναι πολύ ικανοποιημένη για την ποιότητά του.
    Για την τίμη του όμως νομίζω έχει μικρή χωρητικότητα. Δεν είναι για μεγάλη οικογένεια ή μακρυνές εκδρομές με φίλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το σωστό να λέγεται said...
    "Αναγνωρίζω στον Harry Reloaded την μόνη λογική φωνή στο θέμα...".


    Kάπου έχετε μπερδέψει τα πράγματα. Δεν ενοχλεί (εμένα τουλάχιστον) η τιμή του Hummer αλλά η χοντροκοπιά και η κακογουστιά του. Από τεχνολογική άποψη είναι πρωτόγονο και από αισθητική κιτς.

    Για τα ίδια χρήματα υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα.

    Και πέρα από αυτά η υπερβολή (και μάλιστα χωρίς ουσία) ενός κτήνους σε μία πόλη που ασφυκτιά, δεν έχει σχέση με φιλελευθερισμούς, κλπ αλλά με εκείνο το "μέτρον άριστον" των αρχαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. harry reloaded said...
    Αμαν με τη λογοκρισια στα εθνικ...

    ΠΟΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ HARRY?

    Δεν έχω κόψει απολύτως τίποτα, σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Aκολουθεί άρθρο από το www.off-road.gr. Αντίστοιχο άρθρο για τα χάλια του Χά(λια)μμερ μπορείτε να βρείτε στους 4Τροχούς του προηγούμενου μήνα.

    ΜΠΟΡΕΙ το Hummer να βοήθησε τους Αμερικανούς στρατιώτες στον πόλεμο κατά του Ιράκ, όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν έχει και τόσο άριστες επιδόσεις στους αυτοκινητοδρόμους.

    Για πρώτη φορά, η έρευνα αρχικής ποιότητας της αμερικανικής αγοράς αυτοκινήτων -που διεξάγεται από την J.D. Power & Associates- αποκάλυψε τα «αστέρια» της βιομηχανίας αυτοκινήτων, αλλά και ορισμένα με αρνητικές επιδόσεις. Το Hummer είχε τη χειρότερη ποιότητα από οποιαδήποτε άλλη μάρκα.

    Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έλαβαν μέρος στην έρευνα της J.D. Power εξέφρασαν παράπονα για τις επιδόσεις του Hummer.

    Η έρευνα εμπεριέχει ένα πολύτιμο μάθημα για τους καταναλωτές: τα χρήματα δεν αγοράζουν απαραίτητα και ποιότητα. Τέσσερα εκ των πέντε χειρότερων εμπορικών σημάτων θεωρούνται μάρκες πολυτελείας.

    Η J.D. Power κατατάσσει αυτοκίνητα και φορτηγά με βάση τον αριθμό προβλημάτων ανά εκατό οχήματα.

    Στον... πάτο της λίστας βρίσκεται το Hummer, μοντέλο της General Motors, με 225 προβλήματα ανά εκατό αυτοκίνητα. To Land Rover της Ford Motor συγκέντρωσε 190 προβλήματα ανά εκατό αυτοκίνητα.

    Παρά τα παραπάνω «μελανά σημεία», στις κορυφαίες μάρκες της αμερικανικής αγοράς -με βάση την ποιότητα- συγκαταλέγονται αρκετά εμπορικά σήματα πολυτελείας. Η Lexus της Toyota Motor σημείωσε τη καλύτερη απόδοση, με μόλις 76 προβλήματα ανά εκατό οχήματα, 13% βελτίωση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Cadillac, με 103 προβλήματα, που πλαισιώνεται από την επιτυχία του CTS σεντάν.

    Σε γενικές γραμμές, τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα είναι μικτά. Ύστερα από αρκετά χρόνια βελτίωσης της ποιότητας μοντέλων στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτου, ο μέσος όρος του κλάδου παρέμεινε αμετάβλητος εν συγκρίσει με την περσινή χρονιά, στα 133 προβλήματα ανά εκατό οχήματα.

    Η απόδοση των περισσότερων μεγάλων εταιρειών αυτοκινήτου ήταν χειρότερη σε σχέση με πέρυσι. Ακόμη και το σκορ της Toyota ήταν χειρότερο, στα 115 προβλήματα. Η Honda Motor βρέθηκε φέτος στην τέταρτη θέση, από τη δεύτερη της περασμένης χρονιάς, με μειωμένη απόδοση κατά 11,5%, στα 126 προβλήματα.

    Παρακάτω αναφέρω τη λίστα με τα οχήματα που παρουσίασαν προβλήματα με πρώτα αυτά που παρουσίασαν τα περισσότερα


    Ο αριθμός είναι ο MEΣΟΣ ΟΡΟΣ ΒΛΑΒΩΝ για κάθε κατασκευαστή

    HUMMER 225
    LAND ROVER 190
    KIA 168
    MINI 166
    SAAB 160
    SATURN 158
    MITSUBISHI 148
    MAZDA 148
    SUBARU 146
    JEEP 146
    SUZUKI 144
    GMC 144
    VW 143
    HYUNDAI 143
    PONTIAC 142
    NISSAN 139
    LINCOLN 139
    DODGE 137
    FORD 136
    CHRYSLER 136
    OLDSMOBILE 134
    MERCEDES 132
    AUDI 132
    CHEVROLET 130
    VOLVO 128
    HONDA 128
    JAGUAR 122
    TOYOTA 121
    BMW 118
    PORSCHE 117

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Για να γκρεμίσουμε μύθους, φτιάχνουμε άλλους...

    Mύθος ότι η Ferrari δεν κάνει για Ελλάδα, ότι βρίσκει στο δρόμο και άλλα τέτοια.

    Απλά, δεν είναι για το Γκάζι, όπως σωστά είπε η titika.

    Όποιος λέει ότι δεν κάνει για Ελλάδα ή δεν έχει πάει στην Ιταλία ή δεν έχει οδηγήσει Ferrari στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δέχομαι ότι το Forester δεν είναι ωραίο.

    Αλλά αυτό δεν με αφορά. Το αυτοκίνητό μου δεν το χαζεύω, το οδηγώ.

    Με ενδιαφέρουν λοπόν οι οδηγητικές του ικανότητες - και εκεί είναι μέσα στα πρώτα. Μια Impreza (ίδιος κινητήρας με 230 ίππους, ίδια αναρτηση, ίδια τετρακίνηση) σε πιο ευρύχωρη καρότσα.

    Ίσα ίσα που η ασήμαντη εξωτερική του εμφάνιση (το αντίθετο της γκλαμουριάς) είναι προσόν. Δεν θέλω να εντυπωσιάζω.

    (Αλλά μου αρέσει να πέφτουν τα σαγόνια οδηγών δήθεν σπορ αυτοκινήτων όταν το Forester τους περνάει σαν σταματημένους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γειά και χαρά,είμαι φρέσκος και ολοκαίνουργιος στην παρεα σας και γενικά στα blogs,ανακάλυψα την Αμερική πριν 5-6 ημέρες,αυτά μία άλλη φορά,λοιπόν η αιτία που γράφω είναι για να κάνω γνωστό στην Synas ότικαλά απάντησε ο πιτσιρικάς στην κ Μπακογιάννη και αυτό διότι αγαπητή Sinas όταν σε γράψει και σου πάρει τις πινακίδες η Δημοτική Αστυνομία της πρώην Δημάρχου κ Μπακογιάννη απλά πηγαίνεις πληρώνεις το τριπλάσιο του προστίμου,δηλαδή 180 € για παράνομη στάθμευση σε ράμπα αναπήρω,παίρνεις τις πινακίδες ΑΜΕΣΩΣ,ΆΡΑ ΚΑΛΆ ΑΠΆΝΤΗΣΕ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ,μια άλλη φορά για το ανέκδοτο ΡΑΜΠΕΣ, ανεβαίνει το αναπηρικό καροτσάκι και μετά σταμάτάει από τα διάφορα εμπόδια ,περίπτερα κλπ,Α!!προσπάθησα να φτιάξω και εγώ ένα blog και έχω πήξει στο αγγλικό,το έχω αφήσει στη μέση, ελπίζω να τα καταφέρω,όταν με έστελνε η μάνα μου στα αγγλικά εγώ έκανα κοπάνα!!καλά να πάθω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το φαινόμενο SUV δεν είναι μόνο Ελληνικό, είναι διεθνής μόδα.
    Απλά, στην Ελλάδα, με τη γνωστή υπερβολή και νεοπλουτισμό σπάει ρεκόρ.
    (και στην Τουρκία...)

    Όλες οι μελέτες των αυτοκινητοβιομηχανιών δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια η μόδα θα περάσει, λόγω οικολογικής ευαισθησίας και πιο ορθολογικής σκέψης.

    Ήδη στις ΗΠΑ η πιο αναπτυσσόμενη αγορά είναι τα υβριδικά - το Prius είναι το πιο cool όχημα αυτή τη στιγμή (!!!)

    Γι' αυτό και η Porsche
    (α) πλήρωσε στην Toyota πολλά εκατομμύρια ευρώ για την υβριδική τεχνολογία στην επόμενη γενιά αυτοκινήτων της και (β)
    ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Panamera (τετραθέσιο coupe) για να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από την αναμενόμενη πτώση των πωλήσεων του Cayenne την επόμενη δεκαετία.

    Άλλη booming αγορά είναι τα baby-SUV (νέο Suzuki=Fiat Sedici κλπ).

    Η ανάγκη για επιβεβαίωση μέσω μεγέθους οχήματος (!) δεν προβλέπεται να πάψει να υπάρχει, απλά ελπίζουμε να υποχωρήσει υπό το βάρος των πιέσης εξορθολογισμού.

    Αν δεν υποχωρήσει, θα πρέπει να παρθούν μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κεντρική έννοια του φιλελεύθερου χώρου αποτελεί η ελευθερία απο τις παράλογες δεσμεύσεις και επιρροές του κράτους που καταστρέφουν την ιδιωτική πρωτοβουλία.

    Η πρακτική του Φιλελευθερισμού στην χρήση του Hummer αλλά και των άλλων SUV μεγαλοθηρίων της ασφάλτου είναι να έχει την ελευθερία ο ιδιοκτήτης του να το κυκλοφορήσει στους ίδιους δρόμους που μπορεί να κυκλοφορήσει οποιοδήποτε άλλο επιβατηγό όχημα και ακόμη πιο πέρα, σε βουνά με κλίσεις μέχρι 60%, με απόσταση απο το έδαφος μέχρι 40 εκατοστά, με ικανότητα να τραβάει ένα φορτίο μεχρι 8 τόννων, ανάλογα το μοντέλο.

    Δεν πρέπει βέβαια να παραβιάζει τα όρια ασφαλείας για τους επιβάτες του και άλλους έξω απο το όχημα.
    Πχ. κατάλληλα φρένα, ζώνες ασφαλείας, να μην ανατινάζεται, να μην γκρεμίζει με το βάρος του γεφυρούλες κτλ.

    Ο Πολίτης νόμιμης ιδιωτικής περιουσίας έχει τα ίδια δικαίωματα χρήσης της περιουσίας του με τα ίδια δικαιώματα χρήσης περιουσίας άλλου πολίτη.

    Στο θέμα ποιότητας κατασκευης ας μην ξαχνάμε ότι το Hummer και το Land Rover δεν έχουν το ραφινάρισμα του Lexus γιατί απλώς δεν συναγωνίζονται στην κατηγορία luxury αλλλα στην κατηγορία rugged off- road.

    Υπάρχει ένας ακόμη λόγος, το Hummer έχει το μονοπώλιο στα στρατιωτικά αλλα και πολιτικά οχήματα του είδους, δεν έχει συναγωνισμό. Είναι μοναδικό στην τάξη του.
    Δεν υπάρχει κίνητρο να τελειοποιήσουν το όχημα σε ανέσεις και ποιότητα ταπετσαρίας λόγω έλλειψης συναγωνισμού. Δεν υπάρχει άλλο όχημα in its class.

    Το Land Rover φτιάχνεται στην Αγγλία αν δεν κάνω λάθος, κι αυτοί που το αγοράζουν γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματατα.
    Είναι off-road όχημα status quo, όπως και το Hummer αλλά σε μικρότερο μέγεθος απο το Hummer.

    Όταν βλέπετε το Land Rover τι εικόνα περνάει απο το νου;
    Σαχάρα, όχημα της ερήμου, έχει κερδίσει τόσα ράλλυ εκεί και σε άλλες ερημιές.
    Υπάρχει λόγος.

    Όταν βλέπεις το Hummer βλέπεις το πιο σκληροτράχηλο στρατιωτικό-επιβατηγο όχημα με την μεγαλύτερη ικανότητα να ανεβεί στην Πίνδο για κυνήγι ή σε κάποιο βουνό της Αττικής για βόλτα και να τραβήξει άνετα 15 μέτρα σκάφος σε οποιαδήποτε παραλία της Ευρώπης.

    Θυμάστε το prestige των "στρατιωτικών" Jeeps (American Motors) την δεκαετία του 80;
    Μερικά είχαν βίντσι μπροστά για να τραβάνε άλλα οχημάτα που "κολλήσανε".
    Το Hummer έχει επίσης (βίντσι) και για κάποιον που έχει κολλήσει στην λάσπη, πάγο, πνίγεται στην πλημμύρα ή εχει βγεί απ'τον δρόμο στην επαρχία μπορεί να βοηθήσει πολύ καλύτερα απο ένα τρακτέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. -> np said ...

    "Είναι βλάκες οι γάλλοι που δεν έχουν βγάλει ένα SUV?"

    Οι Γάλλοι δεν έχουν βγάλει SUV γιατί δεν έχουν βουνά, Η Γαλλία είναι μια απέραντη πεδιάδα (το 90%)εκτός απο τα σύνορα με την Ελβετία-Ιταλία και Ισπανία. Ούτε έχουν παράδοση στους μεγάλους κινητήρες.
    Έχεις ακούσει για τα μπιμπελό Γαλλικά τάνκς του Β' Παγκοσμίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. "Σωστό" βεβαίως υπάρχει ελευθερία επιλογών - αλλά καθένας κρίνεται για τις επιλογές του.

    Επιπλέον ισχύει πάντα η αρχή "Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου".

    Αν η παρουσία τεράτων μέσα στην πόλη (που δεν είναι ο χώρος τους) παρακωλύει την κυκλοφορία των άλλων πρέπει να περιοριστεί.

    despw said...
    ΑΠΟΛΑΥΣΗ
    Βλέπετε το αυτοκίνητο μόνοΝ σαΝ μεσον διακίνησης;

    Φυσικά και όχι (το ξέρετε άλλωστε από τα άρθρα καιτα βιβλία μου).

    Αλλά για μένα το παν είναι η απόλαυση της οδήγησης.

    Η επιτάχυνση, το κράτημα, η ακρίβεια των χειρισμών, η ανταπόκριση.

    Η εμφάνιση, το design είναι σημαντικά στοιχεία - αλλά προτιμώ να περνάω απαρατήρητος.

    Όταν είχα Porsche με ενοχλούσε η προσοχή των άλλων.

    Και πάντα πήγαινα τα μικρότερα αυτοκίνητα στα δέκα δέκατα.

    (Γιατί εκεί φαίνεται ο οδηγός...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Οι Γάλλοι δεν έχουν βγάλει ούτε σπορ αυτοκίνητα... βγάζουν μόνο οικογενειακά, πρακτικά... π. χ. ανακάλυψαν τα πολυμορφικά, την 5η πόρτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Θρίλερ για καρδιοπαθείς - πέναλτυ στο 93" - και η ανάξια Ιταλία προκρίθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @NΔ,

    "Όσο για το Forester τρώει τρία Hummer για πρωινό."

    Πολύ τα ταίζετε τα ζα σας...

    Θα μπατάρει κι αυτό καμμιά ώρα με τις ρόδες στον αέρα -σα το σατανάκι που ξάπλα, τα από πάνω του πόδια ίπτανται στον αέρα!...
    :-)

    Για το πορσικό που ανέφερες: κ**λα.

    (βαθύς αναστεναγμός...)

    Κολλάει την κοιλιά του στην άσφαλτο.
    Ερπετό. Φολίδες μέσα.
    Στων καθισμάτων τις τομές.
    Γκαζιάς ξεκίνημα.
    Βουίζουν τ’αυτιά.
    Γλυστράει διαγωνίως με σάρωση.

    Μεγάλη κ**λα!

    ΑΛΛΑ: όταν για να μπεις σου έρχονται τα γόνατα στ'αυτιά, και νοιώθεις την κάθε μύγα που σκλιατσίζει (ε?) στο παρμπρίζ λες και σκάει στα μούτρα σου, ε, όχι!

    Ασε που (harry μου) ούτε handjob δε γίνεται. Εκτός αν είσαι 1.30!

    Ασε και το πού. Πού? Εχουμε γεμίσει γ***στρώνες με θαμνάκια που φοράν καρώ πουκάμισα!

    Μη το πάμε πάντως μόνο από την καλή, καλό αμάξι = ανόητος νεόπλουτος, ας το πάρουμε κι από την ανάποδη. Εχετε περάσει από Lidl, να δείτε παρκαρισμένη μεγαλύτερη πυκνότητα Mercedes & BMW / τ.μ. από μεγάλη πίστα Σαββατόβραδο? Κι όχι, δεν είναι όλες οι πινακίδες κοκκινόμαυρες...

    Κορυφαία διαφήμιση: ο Ινδός που κοπανά με χίλιους τρόπους το αυτοκίνητό του μέχρι να το κάνει σαν αυτό στη σκισμένη σελίδα του περιοδικού...

    Τι να γίνει, το αμάξι ως (από)κτημα φαίνεται. Καλύπτοντας πολλά που (ως ιδιότητες) δεν φαίνονται (δεν υπάρχουν). Αν σε χαλάει, αν ζηλεύεις, αν φθονείς, προσπερνάς. Κι εύχεσαι το καλύτερο. Αυτό είν’όλο... (και να κάνει έκρηξη το home-cinema του)!

    Καστοριά πριν 25 χρόνια:
    Δύο λιμουζινέ γερμανικά γυαλιστερά αμάξια να μη χωράνε, στριμωγμένα στα καντούνια τους, γιαγιάδες με κοφίνια ακινητοποιημένες μεταξύ τοίχων και πλαϊνών καθρεφτών τους, μπόχα βυρσοδεψείων τριγύρω, βρώμα & λάσπη γενικώς... Από πίσω ουρά παρόμοιων κυριλέ αμαξιών να κορνάρουν όλοι μαζί. «Πρστπού παρέεεε? Ξου μωρ’μα...» (Προς τα πού πάτε ω συμπολίτη? Περάστε στο πλάϊ παρακαλώ συνονόματε.) «Στζ μγζμ’! Αιστνκουρκ!» (Στο μαγαζί μου, με το καλό στην ευχή του κοράκου του καλότυχου!). Ολα στο κυριλέ τους.

    ΟΚ, ΟΚ, δε χρειάζεται να είσαι πρώτο βιολί στην Οπερα της Βιέννης για να «δικαιούσαι» κάτι καλό. Ούτε καν πρώτο γιουκαλίλι στο Τεξανικό παζάρι. Αλλά οπωσδήποτε χρειάζεται να υποστηρίζεις το αμάξι που σε κυκλοφορεί και να μην το κάνεις να ντρέπεται για σένα...

    (πάντως με το πίου-πίου του συναγερμού στο ξεκλείδωμα, το δικό μου βγάζει και 4 μούντζες!)

    -Χούμμερ!
    -Γιαβόλ Χερρ Κομαντάτ!
    (και μετά ξύπνησες...)


    (...Βλαχονησίδα! ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛΛΛΛΛ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. aphrodite said...
    @NΔ,"Όσο για το Forester τρώει τρία Hummer για πρωινό."
    Θα μπατάρει κι αυτό καμμιά ώρα με τις ρόδες στον αέρα".

    Eat your tongue!

    Aτεχνολόγητη Αφροδίτη, από καλλυντικά ξέρεις, από αυτοκίνητα όμως...

    Τα Subaru (μόνον αυτά και η Porsche) έχουν κινητήρα boxer - επίπεδο.

    Άρα χαμηλό κέντρο βάρους. ΝΤΕΝ ΝΤΟΥΜΠΑΡΕΙ!

    Ενώ τα δικά σας SUV βρίσκονται συχνά όπως ο ήρωας στην Μεταμόρφωση του Κάφκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. (μουντιαλική παρένθεση)

    Τι κρίμα για τους Αυστραλούς...

    Παρατήρησα κάτι το οποίο διάβασα και δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία:
    τη μπάλλα!

    Μετά από οδηγίες της FIFA η adidas έφτιαξε μια μπάλλα ελαφρύτερη από τις προηγούμενες, οι οποίες ήταν ελαφρύτερες από τις προπροηγούμενες.

    Έτσι, η μπάλλα στριφογυρίζει λίγο καλύτερα από πλαστική μπάλλα του supermarket, εκσφενδονίζεται με μεγάλη ευκολία και αναπηδά σαν καγκουρώ.

    Το αποτέλεσμα είναι καλύτερες μακρινές πάσες, πιο γρήγορο παιχνίδι, πιο εντυπωσιακά γκολ.

    Αυτοκινητοπαρατηρήσεις.

    Στη Γερμανία, στην Αγγλία, στη Γαλλία οι πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων ακολουθούν την κλασική πυραμίδα, για παράδειγμα το μοντέλο SL της Mercedes πουλάει περισσότερες 350, λιγότερες 500, ακόμα λιγότερες 600 και ελάχιστες 55 AMG.

    Στην Ελλάδα, εν γένει, η πυραμίδα είναι αντεστραμμένη!
    Δείγμα ματαιοδοξίας, ασχετοσύνης και νεοπλουτισμού.

    Δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο με βάση τις ανάγκες μας, αλλά αγοράζουμε το ακριβότερο, το μεγαλύτερο, το προκλητικότερο.
    Συνήθως όχι μόνο εις βάρος της τσέπης μας, αλλά και της ευκολίας μας...


    ΝΔ,
    το σωστό είναι ότι οι Γάλλοι δεν βγάζουν ΜΕΓΑΛΑ σπορ αυτοκίνητα, διότι στα μικρά σπορ δεν παίζονται.

    Έχω οδηγήσει πολλά σπορ αυτοκίνητα, σίγουρα μια θέση στα τρία αγαπημένα κατέχει ένα Clio Sport.

    Ποίημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @ΝΔ,

    Εγώ δεν ξέρω από αυτοκίνητα, ή εσύ

    ΝΤΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΧΙΟΥΜΟΡ?!?!?!?!!!!!!!

    Ακριβώς επειδή ΝΤΕΝ τουμπάρει το λέω!!! Που κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη την υπερβολή του "τρώει 3... χομμάρια"!

    Ντίφραγκαααα, εντώ τα καλά ντίφραγκααααα!

    Και δε μου λες, πού ξέρεις τι αμάξι έχω εγώ? Σε πήγα βόλτα ποτέ? (στάσου να θυμηθώ...)
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Να του έπαιρναν το κακοπαρκαρισμένο Hummer με γερανό, λέει. Ε, και; Ένα τηλεφωνάκι το βράδυ απ’ τον μπαμπά κι έληξε το θέμα. Στην Ελλάδα ζούμε. Όποιος έχει τα γένια (Hummer), έχει και τα χτένια (διασυνδέσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ena ama3i/oso akribo ki an einai... mikro 1imhma na plhrwseis gia 1onwsh 1ou egwismou sou/ h 1hs ay1opepoi8hshs...e3ar1a1ai kai ka8e perip1wsh einai diafore1ikh/ proswpika exw xrhsimopoihsei 1o ama3aki mou ws proek1ash enos anypark1ou peous ouk oliges fores.. ax, 1a xeirofrena kai ka8e eidous mpan1ilikia/ ki h au8ades1aes proklhseis s1hn kifisias h s1hn paraliakh... ena 1oso da peugeo1 306 dipla se ena swro akriboplhrwmena gomaria, h akoma xeiro1era se kwlof1iagmenes sko1ws1res/ shmasia exeis o 1ropos pou odhgeis/ kai pou kai pou n apshfas 1on 8ana1o h na 1ou kleineis ponhra 1o ma1i ..prin s1o kleisei ay1os/ 1eley1aia fora erw1eyhka kapoion pou mou edei3e 1hn diadromh apo n1rafi m enan monadiko 1ropo...mono kai mono epeidh m ekane na kardiox1yphsw- apo FOBO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΥΓ- Ασε που όπως εσύ λες τα αυτοκίνητα τα απολαμβάνεις, τα οδηγείς, δεν τα έχεις για να μοστράρεσαι. Ε, κι εγώ κάτι τα κάνω πέραν του να τα οδηγώ - κι αυτό σημαίνει ότι τα μαθαίνω μέσα-έξω, έτσι?...

    Και μια που ξέρεις τα πολλά, κι ο νους σου κατεβάζει, πες μας και πώς βγάζεις λεκέ: σχετικά μεγάλο τρίγωνο- σε μικρή απόσταση μικρό ημικύκλιο αντίστροφης φοράς, από ταπετσαρία της οροφής, χωρίς να το κάνεις όλο το ταβάνι χάλι μαύρο (κυριολεκτικά!)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. aktaeon said...
    Το να φωτογραφίζει κάποιος ενώ οδηγάει δεν είναι σωστό.

    Ήμασταν σταματημένοι σε φανάρι (φαίνονται τα αναμένα στοπ).

    aphrodite said...
    Και δε μου λες, πού ξέρεις τι αμάξι έχω εγώ? Σε πήγα βόλτα ποτέ? (στάσου να θυμηθώ...)

    Αν δεν έχεις Porsche ή Subaru... όλα τα άλλα, ίδια!

    Andy Dufresne said...
    το σωστό είναι ότι οι Γάλλοι δεν βγάζουν ΜΕΓΑΛΑ σπορ αυτοκίνητα, διότι στα μικρά σπορ δεν παίζονται.

    Δεν εννοούσα GTi. Δεν υπάρχει μία γαλλική σπορ μάρκα όπως Porsche, Ferrari, Lamborghini, Aston Martin. Lotus κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. aphrodite said...
    "Και μια που ξέρεις τα πολλά, κι ο νους σου κατεβάζει, πες μας και πώς βγάζεις λεκέ"

    Ούτε λεκέδες βγάζω, ούτε πλατοκαθίσματα ράβω. Να σε πάω μία ειδική να αλλάξεις χρώμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. -> despw
    "...το ¨χορτάτο κλικ¨ της πόρτας, για την μυρωδιά του δέρματος και για την απόλαυσης του ήχου μιας μηχανής V6 η V8 η και V12 που δουλεύει σωστά."

    Α χα!
    Το αυτοκίνητο σαλόνι.
    Cadillac fun.
    Άσπρη, Convertible με κόκκινα δερμάτινα καθίσματα.


    -> Nikos Dimou said...
    "Αν η παρουσία τεράτων μέσα στην πόλη (που δεν είναι ο χώρος τους) παρακωλύει την κυκλοφορία των άλλων πρέπει να περιοριστεί"

    Σπάνια θα δείτε τα Hummer μέσα στο κέντρο της Αθήνας ή άλλων Ευρωπαικών και Αμερικανικών πόλεων σαν όχημα για να πάει κάποιος στην δουλειά. Που θα το παρκάρει άλλωστε;
    Στους περιφερειακούς δρόμους ίσως...

    Αν χρειάζεται να εφαρμόσουμε απόλυτους περιβαντολογικούς νόμους για την κυκλοφορία τότε θα προτιμούσαμε να απαγορευθεί η κυκλοφορία στο κέντρο όλων των ιδιωτικών αυτοκινήτων εκτός απο τα ταξί , με εξυπηρέτηση απο καλύτερα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα και ποδήλατα ή τετράχρονα μοτοποδήλατα.

    Τα κέντρα των Ελληνικών πόλεων γίνονται πολύ πιο φιλόξενα χωρίς το κυκλοφοριακό χάος όπως θα παρατηρήσατε στους Ολυμπιακούς αγώνες.


    Οι Γάλλοι έχουν βγάλει σπορ αυτοκίνητα μικρού κυβισμού.
    Το πεντάρι της Ρενώ έκανε τρελλές κούρσες στο ράλλυ Ακρόπολις, με επιτυχία.
    Τα Πεζώ επίσης για κάποιο καιρό κυριαρχούσαν στα διεθνή ράλλυ.
    Το πρώτο νομίζω με πέμπτη πόρτα ήταν το Ρενώ 4 πριν 45 χρόνια.

    Δεν με ενοχλεί για κάποιο λόγο τι σκέφτεται ο άλλος όταν οδηγώ ένα ακριβό αμάξι, ιδίως αν είναι νεαρές κυρίες.

    -> gargoyle
    Συνφωνώ ότι ιδιοκτήτης του
    Hummer πρέπει να πληρώσει περισσότερα.
    Η φιλανθρωπική διάθεση είναι στον άνθρωπο, όχι στο αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. συνηθισμενος απο πιτσιρικας σε τρακτερ και αγροτικα μου ειναι πολυ δυσκολο να οδηγησω "μικρο".
    οδηγω ενα διλιτρο mazda tribute το οποιο και εχω ξεσκισει στα κατσαβραχα των νομων Βοιωτιας και Ευρυτανιας.105 χιλιαδες χιλιομετρα σε τρια χρονια εχω κανει.
    χωρια που εχει απλετο χωρο για σ**.
    ελεος με αυτους τους ιταλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @synas said...
    Κ....τίμονος ο κος Δήμου!!

    Σαράντα χρόνια οδηγός, 14 χρόνια συνεργάτης σε περιοδικά αυτοκινήτου... μπρίκια κολλάγαμε;

    @"Σωστό"
    Το πρώτο με 5η πόρτα ήταν το Ρενώ 16. Η μόνη γαλλική σπορ μάρκα ήταν η Αλπίν - νεκρή εδώ και 20 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @ΝΔ,

    "aphrodite said...
    Και δε μου λες, πού ξέρεις τι αμάξι έχω εγώ? Σε πήγα βόλτα ποτέ? (στάσου να θυμηθώ...)

    Αν δεν έχεις Porsche ή Subaru... όλα τα άλλα, ίδια!"

    Είπαμε, σε πορσικό δεν χωράω (για να είμαι άνετη στις κινήσεις μου) και σε αυτοκίνητο που έστω και συνειρμικά κάνει (σου-)μπαρούφα, άσε...

    **************

    "aphrodite said...
    "Και μια που ξέρεις τα πολλά, κι ο νους σου κατεβάζει, πες μας και πώς βγάζεις λεκέ"

    Ούτε λεκέδες βγάζω, ούτε πλατοκαθίσματα ράβω. Να σε πάω μία ειδική να αλλάξεις χρώμα;"


    Η σωστή απάντηση στο πρώτο είναι: φροντίζεις να είναι τα πάντα μαύρα.

    Όσο για το δεύτερο, να σε πά(ρ)ω εγώ μια γενική (κι αυτή αρκεί) ν'αγοράσεις Pfizer?
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ενδιαφέρον το σημερινό θέμα. Κυρίως γιατί το ακριβό αμάξι αντικατοπτρίζει την ανάγκη της μεσογειακής ψυχής για προβολή. Πιστεύω δεν είναι αποτέλεσμα τόσο αισθήματος κατωτερότητας όσο προγραμματισμού από την παιδική ηλικία. Και η αντίδραση των λοιπών, συνήθως πικρόχολη ζήλεια είναι που περιβάλλεται οικολογικό μανδύα. Δεν πετάω μπηχτές, απλά την καλησπέρα μου λέω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Υποκείμενο δικαίου said...
    Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για το Hummer, τα οικονομικά του, τον συμβολισμό του, το αβέβαιο μέλλον του - από ένα οικονομικό blog....

    Ευχαριστίες για το link - ενδιαφέρουσα έρευνα: 300 Hummer στοκ από ένα μόνο dealer - κακά μαντάτα.

    Πάντως και στην Ελλάδα το πρώτο πεντάμηνο του 2006 πουλήθηκαν μόνο 4. (Στατιστικές ΣΕΑΑ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. xaris said...Μήπως η ΕΛΒΟ, πρέπει να αρχήσει να βγάζει στην παραγωγή κάποια από τα μοντέλα της; Απ' ότι φαίνεται όλο και κάποιοι θα τα πάρουν. Αρκεί να είναι ακριβά...

    Χαχα!Πολλυ καλο.Να δω ψωναρες να κυκλοφορουν με Σταγιερ και ας με στειλουν στο Ιρακ μεσα σε Lada και τερμα το "Born in the U.S.A" στο ηχοσυστημα...

    @κ.Δημου Ν.
    Ναι το χαμμερ δεν ειναι ΤΟΜΠ.Οι αμερικανοι θελησαν ενα ελαφρα θωρακισμενο οχημα για να αντικαταστησει τα παλια jeep.
    Ετσι το Χαμμερ μπορει να εχει πολλυ καλα χαρακτηριστικα οσον αφορα τις επιδοσεις και τους πολλαπλους ρολους που μπορει να χρησιμοποιηθει(διοικητικο,μεταφορικο,πλατφορμα οπλικων συστηματων,οχημα περιπολων ειδικων δυναμεων,ασθενοφορο κτλ)αλλα δεν μπορει εκ των πραγματων να φερει ισχυρη θωρακιση οπως ενα ΤΟΜΠ ή ΤΟΜΑ που επισης δεν εχουν και την πλεον ισχυρη θωρακιση σε συγκριση με ενα αρμα μαχης(tank).
    Oι Γαλλοι τα πηγαν καλυτερα με το θωρακισμενο τροχοφορο οχημα αναγνωρισης που εχει προμηθευτει και ο Ε.Σ
    Και επειδη γινεται συγκριση μεταξυ γαλλικων και λοιπων οχηματων,οσον αφορα τα στρατιωτικα οχηματα,οι Γαλλοι κατασκευαζουν καταπληκτικα αλλα απιστευτα πολυπλοκα οπλικα συστηματα και αρματα,αφηστε δε την διαθεσημοτητα ανταλλακτικων.
    Το οτι αγοραζουμε απο Αμερικανους και Γερμανους δεν εχει να κανει μονο με πολιτικη.
    Εγω παλι λατρευω τα 4Χ4.Κατ'αλλα συμφωνω για τους ασχετους νεοπλουτους με τα θηρια.
    Τωρα εχω ενα Rav 4 που ειναι καταπληκτικο.
    Το απολυτο φετιχ μου ομως ειναι η citroen DS.Το πιο ομορφο αυτοκινητο κατα την ταπεινη μου γνωμη.

    ασχετο πλην ομως επικαιρο:Οι Ιταλοι μια ζωη κωλοφαρδοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Γηράσκω αει διδασκόμενος.
    (από το link του ΝΔ του ΣΕΑΑ)

    Γνωρίζετε τη μάρκα Trigano?

    Γνωρίζετε ότι έχει πουλήσει 9 αυτοκίνητα στην Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο τπου 2006?!!

    ΟΚ, δεν είναι κανονικά αυτοκίνητα, είναι τροχόσπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Point is:

    δεν είναι δυνατόν να παίρνεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και να περιμένεις ότι οι άλλοι θα καταλάβουν ότι το πήρες απο ανάγκη ή απλώς επειδή είσαι εστέτ της αυτοκίνησης...

    Εκτός αν δε σε νοιάζει. (λέμε τώρα...)

    Είναι ένα αυτοκίνητο - statement.

    Ηθελα νά'ξερα, αν το "μωρό" θέλει παγωτό και cuddles, και μένει Κυψέλη ας πούμε, πώς το παίρνεις να της το πας το κασάτο? Βάζεις κι ένα Smart επάνω για τα δύσκολα?

    Η το target-group δεν είναι αυτού του τύπου τα "μωρά"?

    (Γιατί τα άλλου τύπου, σκαν στα γέλια με τα χομμάρια!).

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Αγαπητοί μου φίλοι δεν έχετε καταλάβει ότι ο Ελληνάρας έχει συνδέσει την καταξιωσή του με τα υλικά αγαθά, ειδικά με το αυτοκίνητο, η χαρά του είναι δε να παίρνει ένα ακριβό αυτόκίνητο για να μπαίνει στο μάτι των φίλων και των γειτόνων.Πιστευω ότι θα είχε αρκετό ενδιαφέρον για τον ΝΔ να κάνει ένα φωτογραφικό σαφάρι σε περιοχές χαμηλού βοιοτικού επιπέδου φωτογραφίζοντας αυτοκίνητα!!!!πολλές φορές το αυτοκίνητο είναι ποιο ακριβό από το σπίτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλησπέρα. Δεν πρόλαβα να διαβάσω τα πάντα, άρτι αφιχθείς από εκδρομή σε κυκλαδίτικο νησί. Ως προς τα Hummer και την τιμή τους το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τα αγοράζουν είτε με leasing είτε με δανεικά και γι' αυτό ένα με δύο χρόνια αργότερα μπορείς να τα βρείς σε μάντρες μεταχειρισμένων. Αν βέβαια βιάζεσαι περισσότερο, μπορείς πάντα να περάσεις μια βόλτα απο κάποιο στρατόπεδο.....

    Καλή σας νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Υπάρχει και κάτι χειρότερο από ένα μαύρο hummer μπροστά σου.
    Ένα κίτρινο, καναρινί για την ακρίβεια. Κυκλοφορεί στο Νότια προάστια.
    Παραλία.
    Κυριολεκτικά...
    Όχι δεν αστειεύομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Χεχεχεχε!!!

    Τώρα κατάλαβα ποια είναι η Aphrodite!

    H γνωστή ξανθιά, αυτοκινητατζού συγγραφέας, γειτόνισσα του ΝΔ στο Car – πολυσχιδής προσωπικότητα!

    Την είδα κάποτε τυχαία σε ένα βιβλιοπωλείο. Είναι πιο ωραία από κοντά!

    Δεν ξέρω αν την πολύ-πάει ο ΝΔ, δε νομίζω πάντως ότι ομονοούν σε όλα…

    --------------------------

    Όσο πιο τριτοκοσμική είναι μια χώρα, τόσο πιο πολλά πολυτελή αυτοκίνητα υπάρχουν. Λένε ότι, αναλογικά με την Ελλάδα , η Αλβανία και το Αφγανιστάν –μιλάμε για τους έχοντες και κατέχοντες για τα δικά τους δεδομένα- έχουν πιο πολλά ακριβά αμάξια

    Στη Ελλάδα δίπλα στις πόρσε και τις φεράρι άνετα μπορείς να δεις μια λαντα τριαντακονταετίας και βάλε. Οι Μισοί έλληνες επιδεικνύουν τον πλούτο τους και οι άλλοι μισοί τη μιζέρια τους. Ένας γνωστός μου, λάτρεις των αυτοκινήτων, κάποτε μου είπε ότι ενώ είχε συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που χρειαζόταν για να αγοράσει το αυτοκίνητο που επιθυμούσε, την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη, και αγόρασε ένα κατώτερο, γιατί, λόγω της «ταπεινής» εργασίας του, φοβήθηκε πως θα τον σχολίαζαν οι φίλοι και πελάτες τους. Είναι και αυτή μια άλλη διάσταση του προβλήματος! Τον νέο-πετυχημένο πολλοί εμίσησαν…


    ----------

    NΔ είπε: “ Είμαστε χώρα ορεινή με πολύ κατσάβλαχο”


    Αυτό με ψιλο-προσβάλει, αλλά από το στόμα που προέρχεται…χαλάλι του!


    Τι είναι οι Κουτσοβλάχοι; ('Who are the Koutsovlachs?') (Το προτείνω στο harry)

    In Greece, the word Βλάχος (Vláhos) is often used as a slur against any supposedly uncouth or uncultured person. However, in recent years there has been a concerted effort by Greek Vlachs to reclaim the term from its negative connotations and to proclaim openly and proudly their Vlach identity.
    (wiki)


    -----------------

    Φτου γ…

    Πάλι με έκανε να ξεχαστώ η –όχι και τόσο μυστήρια πλεόν, τώρα που την αποκάλυψα- Αφροδιτάρα και έχασα τα πρώτα λεπτά από την Ουκρανιάρα οεο… (που θα έλεγε και αυτή!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. BadlyDrawnBoy said...
    Χεχεχεχε!!!
    Τώρα κατάλαβα ποια είναι η Aphrodite!

    ΛΑΘΟΣ1 Η Αφροδίτη ΔΕΝ είναι η Σώτη Τριανταφύλλου.

    Την λέξη "βλάχος" την χρησιμοποίησα (κακώς) με την μεταφορική της έννοια. Εκτιμώ ιδιαίτερα τους αυθεντικούς Βλάχους - άλλωστε είχα και φίλους με κορυφαίο τον Ευάγγελο Αβέρωφ Τοσίτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΤΟ Γκνάκι κάνει την κατοστάρα (που είσι Mickey?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Γειά σου antonios liolios με τις μπηχτές καλησπέρες σου!
    Κατά τα άλλα, στο γκαράζ υπάρχουν δυο ―καλά― αυτοκίνητα. Εγώ κυκλοφορώ με λεωφορείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. @upside-down,

    με μια μπαγκαζιέρα από πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Εδώ στο νησί κυκλοφορεί ένα τεράστιο βυσσινί Hummer. Αυτός που το έχει είναι ο κλασικός τύπος που του πάει το όχημα γάντι.Οταν το μοστράρει το βράδυ,είναι σαν να βλέπεις να περνάει η πυροσβεστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μεταφράζω για όσους δεν ξέρουν Ιταλικά:

    "Αν δεις μαύρο λεκέ στον ορίζοντα πυροβόλησε: ή είναι παπάς ή φασίστας" (οι μελανοχίτωνες του Μουσολίνι). Η κάτοχος Hummer γράφει ο abelo.

    Ναι ήταν πριν 17 χρόνια όταν αναγκάστηκα να αποχωριστώ το (δεύτερο)Renault 5GT Turbo. Από τότε δεν οδηγώ μικρά σκληρά αυτοκίνητα - εκτός από σύντομες δοκιμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Και πού να δείτε χάμερ στη Μητροπόλεως, στη Θεσσαλονίκη. Με λεωφορειολωρίδα δεξιά, παράνομα παρκαρισμένους αριστερά, δημοτικούς αστυνόμους να γράφουν συνέχεια, τροχονόμους να παίρνουν πινακίδες και την οδηγό (ύψους 1,60) στην κοιλιά του κήτους, ως νέος Ιωνάς. Να εκνευριστείς, ή να βάλεις τα γέλια; Όταν σκέφτηκα ότι μπορεί να μη φθάνει τα πεντάλ και να χρησιμοποιεί προεκτάσεις όπως ο μικρός κινέζος στο Ιντιάνα Τζόουνς, ψιλοτρόμαξα. Καλησπέρα σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Γιά σου Μάριε, χαθήκαμε τελικά!

    Κι εδώ στην Κω κυκλοφορεί ένα Hummer, δόξα τω Θεώ, και μεις εδώ στην ακριτική Ελλάδα μετέχουμε της πανελλαδικής αγαλλιάσεως έστω και δια της απλής παρατηρήσεως. Βρε τελικά πως καταλήξαμε να καμαρώνουμε τα Hummer της γειτονιά μας και να καρφώνουμε τους ρηχούς, κενούς και μάταιους ιδιοκτήτες τους, ρε παιδιά μήπως κατά βάθος ζηλεύουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Γεια σας!!Γεια σας!!!Νομίζαμε ότι θα απουσιάζατε εις μακρόν...

    Will be back!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Βλάχος-Vlachs-Wlachs-Wallash-Walls-Ουαλλός-Γαλάτης.

    Μήπως όλα αυτά είναι η ίδια λέξη προσαρμοσμένη στις γλώσσες των χωρών προορισμού;

    Στα Ιταλικά οι Ουαλλοί λέγονται Galles, (δηλαδή Γαλάτες και οι Γάλλοι λέγονται Φράνγκοι, όπως άλλωστε αυτοαποκαλούνται και οι ίδιοι οι Γάλλοι)

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλημέρα!

    Σπύρος Π said...
    "Με όλο το σεβασμό, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι χαμηλό κέντρο βάρους καταφέρνουν να έχουν και στη Mazda στο RX-8 χρησιμοποιώντας κινητήρα Wankel πετυχαίνοντας έτσι κατανομή βάρους 50:50 Επίσης, όσον αφορά την διαφορετικότητα των αυτοκινήτων της Subaru, θαρρώ ότι τα μαστόρια της εταιρείας ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν τι κάνουν οι συνάδελφοί τους της Mitsubishi και το Εvo είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά(αναφερόμενος στην κόντρα Evo-Impreza)".

    To χαμηλό κέντρο βάρους δεν έχει σχέση με την κατανομή βάρους ανάμεσα στους άξονες - το 50-50 το πετυχαίνει και η BMW αλλά χαμηλό κεντρο βάρους δεν έχει.

    Όσο για την κόντρα EVO-Impreza... χμ... το μόνο μέρος όπου κερδίζει το EVO είναι στα τεστ ειδικών περιοδικών. Στους αγώνες η Subaru Impreza έχει πρωταθλήματα και νίκες πολλές (EVO τίποτα) και στην προτίμηση των αγοραστών έρχεται μακράν πρώτη. Επίσης είναι πολύ πιο φιλική στον οδηγό.

    Εχω την εντύπωση ότι τα EVO φτιάχνονται μόνο για τα τεστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλημέρα!!Τι έγινε ρε παιδιά με την τσίμπλα στο μάτι και κολλημένοι στα blogs!!Θα ήθελα να επισημάνω κάτι που νομίζω ότι κανεις δεν το έχει σκεφτεί,φανταζεσται ότι σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία η Ελλαδα θα βρεθεί λόγω επιτάξεως με ένα στόλο Hummer χωρίς να χαλάσει ένα €,πλάκα θα έχει να επιτάξει και τα subaru,να δω τον ΝΔ να κουβαλάει πολεμοφόδια όπως οι βορειοηπειρώτισσες στο πόλεμο του 40!!Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. kolassas said...
    "πλάκα θα έχει να επιτάξει και τα subaru,να δω τον ΝΔ να κουβαλάει πολεμοφόδια"

    Mέχρι να φτάσει στα Subaru έχουν σειρά τόσα άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ο κάτοχος του Hummer μπορεί να το χρησιμοπιοεί για να μεταφέρει τα Smart-άκια του, άντε, όλοι να τον κακολογήσετε!

    Επίσης, μπορεί να έχει διαβάσει ένα τεστ σ' ένα αρχαίο τεύχος των 4Τροχών για ένα ελαφρύ τεθωρακισμένο όχημα (βοηθείστε μέ τα "κονέ" σας ΝΔ, έχω ξεχάσει τύπο/προέλευση - "κουρασιέ" λεγόταν ή κάτι τέτοιο) το οποίο ο συντάκτης θεωρούσε ως ...πολύ καλή επιλογή για τους ελληνικούς δρόμους!!! Ε, κάπως έτσι θα σκέφτονται κι οι Hummer-άδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Vrennus said...Επίσης, μπορεί να έχει διαβάσει ένα τεστ σ' ένα αρχαίο τεύχος των 4Τροχών για ένα ελαφρύ τεθωρακισμένο όχημα ("κουρασιέ" λεγόταν ή κάτι τέτοιο) το οποίο ο συντάκτης θεωρούσε ως ...πολύ καλή επιλογή για τους ελληνικούς δρόμους!!! Ε, κάπως έτσι θα σκέφτονται κι οι Hummer-άδες!!!

    Ναι - το θυμάμαι αμυδρά και εγώ. Εγωϊστικά δεν έχουν άδικο! Ποιος από εμάς δεν έχει επιθυμήσει ορισμένες στιγμές να μπορούσε να λιώσει τους ...αντιπάλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καλησπέρα και από μένα για πρώτη φορά!!!

    Ο Νεοέλληνας κ. Δήμου έτσι αναπληρώνει τα κενά που έχει. Με Hummer και μαγκιά. Είναι αυτό που λέμε μαγκιά-κλ#νιά και εξάτμιση...Ειδικά το πόσο με νευριάζουν οι κυράτσες με τα ογκώδη τζιπάκια που προσπαθούν να χωρέσουν στα στενά δρομάκια της Καλαμαριάς και στο διάβα τους προκαλούν διάφορες φυσικές καταστροφές, δεν λέγεται...

    Νεοέλληνα πολέμα σου.... κλείνει το δρόμο ένα cinquecento...ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΑΙ ΔΕΙΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ο μόνος λόγος που θα ήθελα τέτοιο 'αμάξι' θα ήταν για να κυκλοφορώ νόμιμα εντελώς.
    Δε πα να πετάγονται bmw με ύφος του εγώ περνάω επειδή έχω bmw;
    Αμα σου κάτσει στη διασταύρωση hummer και κάνεις την παρανομία, την έκανες!
    Νομίζω καταλαβαίνετε για τι μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Κατσάβλαχο;
    κατσάβλαχο!
    κορυφαίο!μπορώ να το χρησιμοποιώ κι εγώ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Imitation is the highest form of flattery.

    Η αντιγραφή και λατρεία των Αμερικανικών pολιτιστικών στοιχείων (από oυρανοξύστες, ταινίες, μουσική μέχρι διαστημικούς πυραύλους) είναι παγκόσμιο φαινόμενο.
    Από τους ψηλότερους ουρανοξύστες του κόσμου στο Abu Dhabi και Kuala Lumpur, στην μουσική των Beatles και άλλων μη Αμερικανών διάσημων με εμπνεύση απο το Αμερικάνικο rock 'n roll, pop, and R&B (Rhythm and blues), Chuck Berry.

    Το σχήμα των πυραύλων οφείλεται στους νόμους της αεροδυναμικής παρά σε φαλλικές επιθυμίες.

    Χρησιμοποιώντας σήμερα την τεχνολογία του Internet που είναι 100% γέννημα- θρέμα τόυ Αμερικανικού Πολιτισμού δεν είμαστε τι άλλο απο θαυμαστές της Αμερικανικής εφευρετικότητας και μέσων επικοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ερ.: Τι είναι ασχημότερο από ένα Hummer;
    Απ.: Τρία Hummer σε ένα...
    hummer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ManBlogg said...
    Ερ.: Τι είναι ασχημότερο από ένα Hummer;
    Απ.: Τρία Hummer σε ένα...

    Φρίκη! Εφιάλτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Αυτές οι λιμουζίνες μαζί με τον οδηγό μισθώνονται απο την νεολαία και μη, για εξόδους στα κλαμπάκια, παρτάκια, δεξιώσεις.

    Μια ντουζίνα φίλοι και φίλες "διασκεδάζουν" όλοι μαζί σ'όλη την διαδρομή.
    Όταν έχεις περιορισμένο χρόνο ακόμη και η διαδρομή γίνεται διασκέδαση.
    Επίσης δεν σκοτώνεται
    η σκοτώνει κάποιος κανίβαλος οδηγώντας την παρέα του μεθυσμένος.
    One man's decadence of capitalism is another's having a safe night out, all night long.

    Στον καπιταλισμό έχεις σχεδόν απεριόριστες εκλογές...αν έχεις βέβαια το απαραίτητο ρευστό.
    Μοιράζοντας τα έξοδα μεταξύ της παρέας κάνει το κόστος λογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Σχετικό μιας και ο ΝΔ αναφέρθηκε στην Γαλλία:

    Une taxe pour les voitures les plus polluantes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Αυτό ακριβώς κάνει το τριπλό Hummer και τα άλλα εξωτικά custom οχήματα. υπάρχουν μικρές φίρμες που φτιάχνουν "αυτοκίνητα κομμένα και ραμμένα στις προσωπικες προτιμήσεις του αγοραστή".

    Αν υπάρχει η αγορά θα υπάρξει και η παραγωγή, όσο μικρή και να είναι αυτή. Αρκεί να υπάρχει κέρδος.

    Στο θέμα του σχεδιασμού αυτοκινήτων εξαρτάται απο το ταλέντο ανθρώπων.
    Τα επιτυχημένα μοντέλα έχουν επιτυχημένο μερικές φορές πρωτοποριακό σχεδιασμό.
    Τα ονόματα των σχεδιαστών είναι γνωστά:

    Giorgetto Giugiaro o πιο διάσημος σχεδιαστής αυτοκινήτων απο Alfa Romeo μέχρι Zastava Yugo.
    Alex Issigonis σχεδιαστής των Mini Morris και MG.
    Ferdinand Porsche σχεδιαστής των Porsche, Volkswagen Beetle.
    Colin Chapman σχεδιαστής των Lotus.
    Battista Pininfarina σχεδιαστής των Ferrari, Maserati, Cadillac, Alfa Romeo, Fiat, Volvo και Lancia, Peugeot 406 coupé.
    Nuccio Bertone σχεδιαστής των Alfa Romeo Giulietta Sprint, Lamborghinis, Ferrari 308GT4, Fiat 850 Spiders, Lancia, Lamborghini and Volvo.
    Maurice Wilks σχεδιαστής των Land Rover.
    Malcolm Sayer σχεδιαστής των Jaguars.
    Virgil "Ex" Exner σχεδιαστής των Chrysler and Studebaker με τα περίφημα πτερύγια και αεροδυναμική.
    Tsutomu "Tom" Matano σχεδιαστής των Mazda MX-5 Miata.
    Freeman Thomas σχεδιαστής των Volkswagen New Beetle και Audi TT.
    Patrick Schiavone σχεδιαστής των Ford F-150 pick-up trucks.
    Wayne Cherry Chevrolet σχεδιαστής των Camaro/Pontiac Firebird, Hummer.
    John De Lorean, σχεδιαστής των Pontiac GTO,
    Lawrence Kiyoshi (Larry) Shinoda σχεδιαστής των Chevrolet Corvette, Ford Mustang.
    Harley J. Earl σχεδιαστής των Buick, Cadillac

    Οι Δέκα καλύτεροι σχεδιαστές αυτοκινήτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. @Το σωστό να λέγεται

    μην μπερδεύεις τον σχεδιαστή της μορφής του αυτοκινήτου (designer) με τον μηχανικό που σχεδιάζει τα μηχανικά μερη.

    Ο Ισηγόνης δεν ήταν designer αλλά μηχανικός - ενώ ο Giugiaro είναι στυλίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Τον θυμάμαι απο τους 4Τροχούς σαν σχεδιαστή του Mini. Δεν γνωρίζω άλλο όνομα. Ίσως κάνω λάθος;

    Σε όλες τις σελίδες του Internet που κοίταξα τον έχουν σαν σχεδιαστή του αυτοκινήτου συμπεριλαμβανομένου του αμαξώματος.

    Nominate England's greatest icon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Δεν ξέρω αν σας λέει κάτι, αλλά με ένα ίδιο με είχε κλείσει (τις μέρες που χιόνιζε ανελέητα φέτος τον χειμώνα) νεόκοπος χοντρούλης εκδότης σε έναν παράδρομο στο Μαρούσι.. μου ήρθε να τα σπάσω ΟΛΑ γιατί το όχημα ήτο XXL...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Αν και με καθυστέρηση (τρώει κάτι κολλήματα το Google account μου) , ήθελα να απαντήσω στον καράβλαχο (συγγνώμη για τα γαλλικά μου) ελληνοαμερικάνο που τους ξέρω καλά τι κουμάσια είναι (έχουν μείνει με τις εντυπώσεις και τα μυαλά της Ελλάδας του 1950).
    Κατ' αρχήν κύριε καράβλαχε μάθετε πρώτα να μιλάτε και να γράφετε σωστά ελληνικά(ήταν μήπως αυτός ένας από τους λόγους που φύγατε από την Ελλάδα;).
    Δεύτερον, πράγματι στην Αμερική, την οποία έχω επισκεφτεί, είσαστε πραγματικά στον κόσμο σας και αγνοείτε εσκεμένα το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.
    Τρίτον η νοοτροπία πληρώνω και κάνω ότι γουστάρω δείχνει τα μυαλά που κουβαλάτε. Ολοι μας έχουμε χρήματα αλλά προσέχουμε που τα ξοδεύουμε και πως τα ξοδεύουμε.
    Τέταρτον για να καις εσύ τη βενζίνη σου κύριε καράβλαχε ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ παιδιά στο ΙΡΑΚ.
    Οσο για την περίφημη αμερικάνικη ελευθερία σας αυτά να τα πείτε αλλού γιατί κοινωνικά είστε 50 χρόνια πίσω από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα.
    Προφανώς επίσης δεν είστε ενημερωμένος για το γεγονός ότι η αγορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα έχει ανοίξει και ο στόλος των αυτοκινήτων μας είναι από τους πιο σύγχρονους στην Ευρώπη.
    Φαίνεται όμως ότι είστε και άσχετος όσον αφορά τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα και συνήθειες της Ευρώπης. Η λέξη κολεκτίβα δε σημαίνει στην ουσία τίποτα και ΟΛΟΣ ο πλανήτης δουλεύει για τους Εβραίους.
    Δεν υπάρχει καμιά γενιά των 1000 ευρώ , υπάρχει η γενιά του ξοδεύω όσα έχω και όσα μπορώ να δανειστώ και όσο για τα 1000 κυβικά δεν υπάρχει καμιά μιζέρια απλά είναι σχεδόν ο ιδανικός κυβισμός γιατί οι περισσότερες διαδρομές μας είναι μέσα στην πόλη και τα μικρά αυτοκίνητα βολεύουν.
    Οσο για την αυτοκαταπιεζόμενη κοινότητα των Αθηνών μη μιλήσω για τα χάλια της Νέας Υόρκης και τη φτώχεια και τη μιζέρια που είδα με τα ίδια μου τα μάτια.
    Επιπλέον θέλω να προσθέσω ότι προφανώς δεν έχετε καταλάβει σε τι περιβάλλον ζείτε γιατί μα το Θεό δεν έχω δει πιο κουμμουνιστή λαό από τους Αμερικανούς , οι οποίοι Αμερικανοί ήταν και το μόνο πράγμα που μου άρεσε όταν επισκέφτηκα την Αμερική και με τους οποίους εσύ κύριε καράβλαχε δεν έχεις καμία σχέση.
    Τέλος να προσθέσω ότι σαν ευρωπαϊκός χώρος(γιατί έχω γυρίσει τη μισή Ευρώπη) δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από το μπουρδέλο(συγγνώμη και πάλι για τα γαλλικά μου) που λέγεται Αμερική , η οποία Αμερική για όσους δεν το γνωρίζουν είναι η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και αν γινόταν ένα λογιστικό ξεκαθάρισμα με την ΕΟΚ , μας χρωστάτε λεφτά.
    Τώρα όμως με τους Εβραίους να τραβάνε τα χρήματά τους από την Αμερική και να τα δίνουν στους Κινέζους και τους Ινδούς(βρήκαν καινούρια κορόιδα)θα σου πω εγώ για πότε θα αναγκαστείς να πουλήσεις το Hummer σου.
    Σε τελική ανάλυση εσείς είστε οι κακομοίριδες.
    I REST MY CASE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.