Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2007

Το αντί-γκάλοπ

Μια και μεθαύριο λήγει η δυνατότητα δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων – λέω να επωφεληθώ από την ευκαιρία για να κάνω ένα γκάλοπ στους αναγνώστες του blog.

Το ερώτημα είναι ένα και μόνο:

Ποιο από τα υπάρχοντα κόμματα ΔΕΝ θα ψηφίζατε με κανένα τρόπο – και γιατί;

Ρωτώ το αντίθετο από αυτό που ρωτάνε οι δημοσκόποι. Αυτοί θέλουν να μάθουν τι θα ψηφίζατε – εγώ τι ΔΕΝ θα ψηφίζατε. Με τον τρόπο αυτό δεν αποκαλύπτετε τις πολιτικές σας συμπάθειες, αλλά μόνο τις αντιπάθειες (μάλλον ΜΙΑ αντιπάθεια). Η διασφάλιση της μυστικότητας της ψηφοφορίας είναι δεδομένη – μια και έχετε (σχεδόν όλοι) ψευδώνυμα. Επιπλέον λέγοντας τι δεν θα ψηφίσετε, δεν φανερώνετε το που θα πάει τελικά η ψήφος σας… Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Για να ξεκινήσω από μένα. Επαναλαμβάνω κάτι που οι τακτικοί αναγνώστες του blog ήδη γνωρίζουν: αποκλείεται να ψηφίσω Καραμανλή. Ο λόγος: η τραγικά λαϊκίστικη πράξη του να πάει να υπογράψει για τις ταυτότητες. Μια πράξη που υποστήριζε κάτι παράνομο (είχε ήδη αποφανθεί το Συμβούλιο Επικρατείας και μετά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) και που παραβίαζε την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας.

Σαν κερασάκι στην τούρτα προστέθηκε πρόσφατα και η ιστορία με το φυλακτό. Πρωθυπουργός Ευρωπαϊκού κράτους είναι αυτός, ή φύλαρχος της ενδότερης Αφρικής που κυκλοφορεί με φυλακτό και το δωρίζει στο Μάγο της φυλής;

Επειδή λοιπόν κι εγώ δεν είμαι πρωτόγονος Ούγκα-Ούγκα, ήδη, όταν τον είδα να υπογράφει, είπα: «τέλος αυτός για μένα». Ήρθε και το φυλακτό και έδεσε.

(Που να ήξερα τότε τι θα γινόταν κάποτε με το ολοκαύτωμα της Ελλάδας και τις «δεσμεύσεις» του, στην Ζαχάρω…)

Ποιο είναι το δικό σας ΔΕΝ; Και γιατί;

395 σχόλια:

  1. Post χωρίς κανένα σχόλιο; Τώρα θα ανέβηκε μάλλον.
    Καλησπέρα,
    σαφώς και όχι Καραμανλή για όλους αυτούς που δεν αντέχω εκτός από τον Καραμανλή: Γιακουμάτο, Παυλόπουλο, Ρουσόπουλο, Πολύδωρα , κλπ, με εντελώς τυχαία σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα ψήφιζα ποτέ Παπαθεμελή γιατί η Ελλάδα είναι ήδη υπερβολικά θρησκόληπτη ως χώρα και το τελευταίο που θα χρειαζόταν είναι ένας θεούσος πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Καρατζαφέρη.
    Ούτε με σφαίρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανέναν. Κανέναν. Κανέναν τους. Κανένας από δαύτους.

    Και δε θέλει κσι "γιατί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ γέλασα και με το σκιτσάκι για το φυλακτό που πέρασε από τον φύλαρχο στο μάγο της φυλής. Πολύ καλό! Ο Παπαθεμελής μάλλον ως αποτυχημένος μάγος της φυλής μου μοιάζει: κάτι σε Κακοφωνίξ στο Γαλατικό χωριό, που τον κρεμάνε ανάποδα από το δέντρο τη βραδιά των εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα

    κρίμα να "δικαιούμαστε" μόνο μία απάντηση. Δεν θα ψήφιζα ποτέ κανένα κόμμα της "δεξιάς του Κυρίου" και πέρα... είναι νομίζω τα πιο ζημιογόνα για το μέλλον και αντιπροοδευτικά κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κόμμα ελλήνων κυνηγών με τίποτα κι αν δεν υπάρχει τότε το ΛΑΟΣ. Οσο πιο κοντά στη θρησκεία κι όσο πιο αντί ζωοφιλικο τόσο πιο αποκρουστικό για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ οικοδεσπότη,

    μα δεν αντιλαμβάνεστε ότι, από πολλές απόψεις, ανήκουμε σε φυλή "ούγκα ούγκα", όπως λέτε. Έχετε δει σπουδαία εκδήλωση του δημόσιου ή ιδιωτικού βίου χωρίς να χοροστατεί "μάγος" της φυλής;

    Προκειμένου, λοιπόν, εμείς οι "μαύροι" να κάνουμε ένα μικρό βήμα εκπολιτισμού, ρίχνω "μαύρο" στο κόμμα που σήμερα θωπεύει τα ταπεινότερα ένστικτά μας.

    Στο μεταξύ, και μέχρι την ώρα της κάλπης, αντί για τα δελτία ειδήσεων θα προτιμήσω τους παραμυθάδες: τον Άντερσεν("Τα ρούχα του βασιλιά"), τον γερο-Αίσωπο ("όνος ενδυσάμενος λεοντήν"), άντε και τον Νασρεντίν Χότζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαντάζομαι κ. Δήμου, δε θα ψηφίζατε ΛΑΟΣ ε;
    Γιατί νομίζω πως αυτά που αναφέρατε για τον Καραμανλή, που όντως από μόνα τους είναι λόγος αρκετός να μην τον ψηφίσω, μου φαίνονται παιδική τροφή μπροστά σε αυτά που ακούγονται απο στελέχη του ΛΑΟΣ.
    Και δεν πρόκειται μόνο για το περιεχόμενο αυτων που ακούμε από αυτό το κόμμα αλλά και για την ευελιξία και ικανότητα του να ενσωματώνει το οτιδήποτε μπορεί να του φέρει ψήφους.
    Το φαινόμενο Καρατζαφέρης (παρεπιπτόντως όχι μόνο ελληνικό- έχει γράψει επ'αυτού ο Ιος) μου προκαλεί μια πολιτική και αισθητική
    αναγούλα, ώστε να μην μπορούσα με τίποτα να το ψηφίσω.
    Δε θέλω σε καμία περίπτωση να αδικήσω τον κ. Πολύδωρα και το κόμμα του, μιας και μιλάμε για αναγούλες, αλλά θα τηρήσω τον όρο της δημοσκόπησης, να ..καταψηφίσουμε ένα κόμμα.

    (είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε blog και απ'οτι βλέπω θα έχω την τιμητική μου : ) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ΦιΣ.
    Διάβασα τις ιδέες τους για το ασφαλιστικό, και έμενα με το στόμα ανοιχτό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνα ανημέρωτοι,, αδαείς και ανίδεοι. Κίνδυνος-Θάνατος ακόμα και για πάρτη τους. Σκέψου μετά να χειριστούν τις τύχες αυτής της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγνώμη τώρα είδα το γιατί.
    Επανέρχομαι λοιπόν:
    Δεν θα ψήφιζα με τίποτα τον Καρατζαφέρη. Είναι ασυνεπής. (Ποιος δεν είναι θα μου πείτε).
    Μια και οδεύουμε σε πεντακοματική βουλή, δεν θα ήθελα να του δώσω την ευκαιρία να γίνει ρυθμιστής της κατάστασης. Τουλάχιστον όχι με τη δική μου ψήφο.
    Η απορία μου όμως παραμένει.
    Ποιο κόμμα που έχει ελπίδες να μπει στη Βουλή θα τιμήσει την ψήφο μου; Εδώ σε θέλω μάγκα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φυσικά και δεν θα ψήφιζα ΛΑΟΣ και Παπαθεμελή - σαφώς είναι στην ίδια και χειρότερη μοίρα με το κόμμα της "Δεξιάς του Κυρίου". Αλλά αναφέρω πάντα τον σημαντικότερο στόχο - τώρα τον Παπαθεμελή ποιος τον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α ναι,είναι και ο Παπαθεμελης. Αλλά αυτός έκανε και ένα καλό,το νόμο για το ωράριο των νυχτερινών μαγαζιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν θα ψήφιζα με τίποτε ΛΑΟΣ η Παπαθεμελή. Οι αρχηγοί αυτών των δυο κομμάτων εκφράζουν όλα όσα απεχθάνομαι στη ζωή μου.
    Τη θρησκοληψία, το συντηριτισμό, την ξενοφοβία, τον ακραίο λαϊκισμό, τον εθνικισμό, τη συνομωσιολογία.
    Ιδικά για τον Παπαθεμελή είναι ντροπή για το ελληνικό Κοινοβούλιο να συμμετέχει σε αυτό. Θυμάμαι κάποτε που είχε κατηγορήσει τον Σημίτη για έλλειψη...ανδρισμού!
    Το δικό του όνειρο είναι να κάνει την κοινωνία μας ένα συνεχές κατηχητικό.
    Εδώ που τα λέμε και το ΚΚΕ δεν απέχει και πολύ μακριά απο τις θέσεις αυτών των δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και το δικό μου ΔΕΝ πάει στον Καραμανλή. Γιατί:

    - Θεωρώ προσβλητικό, τη στιγμή που το δημόσιο χρέος μας είναι πάνω από το 100% του ΑΕΠ, να μοιράζονται λεφτά με τον τρόπο που μοιράζονται αυτές τις μέρες μόνο και μόνο για έναν λόγο: ψήφους, ψήφους, ψήφους.

    - Ο ίδιος άνθρωπος που πριν από 2 χρόνια παραλίγο να του καεί το σπίτι ήταν αυτός που ενώ ήταν ενημερωμένος για το υψηλό ρίσκο πυρκαγιών για την περίοδο του Αυγούστου (βλ. newsletter του European Forest Fire Information System:
    http://effis.jrc.it/documents/2007/EFFIS_Newsletter_1_2007.pdf ), παρόλα αυτά προκύρηξε εκλογές, γιατί έβλεπε πως το σκηνικό θα μπορούσε να αλλάξει και φοβήθηκε για την θέση του.

    - Ακόμα κι αν μπορούσα να αποστασιοποιηθώ από την μεγάλη καταστροφή, και πάλι δεν θα τους ψήφιζα. Τα σλόγκαν με τα οποία κέρδισαν τις προηγούμενες εκλογές ήταν "επανίδρυση του κράτους" και "μεταρρυθμίσεις". Δεν έκαναν τίποτα, τίποτα. Αντιθέτως, φαίνεται ότι τα πήγαν ακόμα χειρότερα από τους προκατόχους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μάθατε για τους χάκερς που χτύπησαν τα ιστολόγια; Μήπως θα ανεβάσετε κάτι στον τεχνολογικόδον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Δήμου, μια σημειολογική παρατήρηση: ουδείς φύλαρχος δωρίζει φυλαχτό στον Μάγο της φυλής. Πάντα το αντίθετο συμβαίνει.

    Μια μαθηματική παρατήρηση: ουδέν στατιστικό συμπέρασμα δύναται να υπάρξει στηριζόμενο στην άρνηση μιας μόνο εκ των συνισταμένων, σε περίπτωση όπου οι συνισταμένες συγχέονται ή συνδέονται.

    Μια οντολογική παρατήρηση: συνδέεται το σημαίνον με το σημαινόμενο.

    Και μια προσωπική παρατήρηση: στο προηγούμενο post δηλώσατε ότι δεν θα ζητήσετε συγγνώμη για τις εσφαλμένες θέσεις σας. Δύναται μια στατιστική να είναι έγκυρη εάν δεν γνωρίζουμε τον βαθμό απόκλισης λόγω bias;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η χαλκογραφία του "Μάγου της Φυλής" είναι μία εικόνα που με συνοδεύει από τα παιδικά μου χρόνια. Ανήκει στην εικονογράφηση του βιβλίου "Ο Δεκαπενταετής Πλοίαρχος" του Ιούλιου Βερν. Το σκίτσο είναι του H. Meyer και έχει χαραχθεί στον χαλκό από τον Ch. Barbant.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ετσι κι άλλοιώς ποτέ δεν ψηφίζα(ω) ΔΕΞΙΑ.
    Μιά και το ποστ αναφέρεται στην επιλογή ένός κόμματος, η άρνηση μου πηγαίνει στο μεγαλύτερο, την ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Giorgos said...
    στο προηγούμενο post δηλώσατε ότι δεν θα ζητήσετε συγγνώμη για τις εσφαλμένες θέσεις σας. Δύναται μια στατιστική να είναι έγκυρη εάν δεν γνωρίζουμε τον βαθμό απόκλισης λόγω bias;

    ---------------------------------

    Πρώτον δεν κάνω στατιστική (όπως σωστά παρατηρήσατε με άρνηση δεν βγαίνει)

    Δεύτερον δεν θα ζητήσω συγγνώμη για τις εσφαλμένες θέσεις μου - διότι δεν τις θεωρώ εσφαλμένες.

    Τρίτον στην δική μας φυλή συμβαίνουν όλα τα ανάποδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕς.

    ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΩΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙς!

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ γιατί δεν γίνεται ως συνεπής Έλλην και Αντιαμερικανός να ψηφίσω Γ.Παπανδρέου δηλαδή τον πλέον φιλοαμερικανό πολιτικό που ανέδειξε ποτέ η χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ, μένετε έκθετος:

    Πρώτον:
    "Αγαπητοί σχολιαστές μην επιμένετε - δεν πρόκειται ούτε να εμπλακώ σε άλλες συζητήσεις, ούτε να μετανοήσω και να ζητήσω συγγνώμη για τις εσφαλμένες θέσεις μου."

    Δεύτερον: Δύναται να βγει στατιστικό συμπέρασμα από την άρνηση. Το στατιστικό πρόβλημα -η αδυναμία εξαγωγής στατιστικού συμπεράσματος- έγκειται στην περίπτωση κατά την οποία υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των παραμέτρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπερδεύτηκα. Μας καλείτε να αναφέρουμε ποιο κόμμα δεν θα ψηφίσουμε και λέτε ότι δεν θα ψηφίσετε Καραμανλή (αντί για Νέα Δημοκρατία).

    Τέλος πάντων, ένα από τα κόμματα που δεν θα ψήφιζα είναι το ΛΑΟΣ, γιατί θεωρώ ότι μερικές από τις διακηρύξεις του (δεν έχω διαβάσει το πρόγραμμά του) είναι κρυφορατσιστικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σίγουρα δεν θα ψήφιζα αυτόν που είναι πολύ βλάκας αλλά δεν φαίνεται αμέσως γιατί αυτός είναι και ο πιό επικίνδυνος.
    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γι' αυτές τις εκλογές δεν θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ. Τους χρειάζεται άλλη μια τετραετία μακριά απ' την εξουσία, για να καθαρίσουν τα γρανάζια της απ' το 20ετές τους σφίξιμο-λάδωμα και να τους φύγει λίγο και η αλαζονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δύσκολη ερώτηση για μενα. Γιατι δεν θελω να ψηφίσω παραπανω απο ενα κομα. Συνηθως ψηφιζω σαλαμι. Ξερετε μια λεπτη φετα στον εκλογοφάκελλο που με την ζέστη μετα απο ωρα αρχιζει και λαδωνει ολα τα διπλανα. Χρειαζεται πολύ σκέψη για ενα και μονο κομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όχι Κωστάκη για τους ίδιους λόγους με εσάς. Όχι Γιωργάκη γιατί δεν παίρνει σαφείς αποστάσεις , δεν διατυπώνει σαφείς θέσεις και γιατί με τους Παπανδρέου ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Όχι ΚΚΕ γιατί είμαι δημοκρατικός άνθρωπος. Όχι σύριζα γιατί είμαι σοβαρός άνθρωπος. Όχι λάος γιατί είμαι άνθρωπος. Όχι Στελάκη γιατί δεν έχω τόσο προχωρημένο χιούμορ. Τι μένει; Fish!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ,

    είναι δυνατόν να χαρακτηρίζω εγώ τις θέσεις μου εσφαλμένες;

    Μήπως για τους μη νοήμονες έπρεπε να βάλω την λέξη σε εισαγωγικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αν και ειναι δυσκολο να αποφασισω ποιον αντιπαθω περισσοτερο,δεν θα ψηφισω σιγουρα πασοκ..
    το πασοκ ειναι το κομμα που εκμεταλευεται τις αριστερες συνειδησεις και τις χρησιμοποιει ως αλλοθι για την "προοδο" της Ελλαδας. η παρακμη που βιωνουμε ειναι
    κατα κυριο λογο προιον του δικομματισμου και αυτος (σε πολυ μεγαλυτερο,πιστευω, βαθμο) δημιουργημα του ανοητου εγκλωβισμου των "προοδευτικων αριστερων".θεωρω οτι οποιος ψηφιζει πασοκ για λογους περα απο προσωπικα συμφεροντα ειτε δεν ξερει τι του γινεται ειτε απλα κλεινει τα ματια.κατι φανηκε να αλλαζει με το γιωργακη,ομως τα τελευταια 2-3 χρονια μεσα στον πανικο του εδειξε μεχρι που μπορει να καταντησει και εχασε τη μεγαλη συμπαθεια που του ειχα.οσο και να μη θελω νδ για κυβερνηση,νομιζω οτι το πασοκ κανει χειροτερη ζημια στη χωρα.αν ξεφυγουμε απο αυτο,νομιζω οτι εχουμε κανει το σημαντικοτερο βημα για κατι καλυτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δυστυχώς για άλλη μια φορά είναι έκθετα τα κόμματα εξουσίας. Αφενός οι μπλε (τους χαρακτηρισμούς δεξιά και αριστερά τους αποφεύγω- δεν έχουν αντίκρυσμα εξάλλου) δεν απέδωσαν όπως αναμένονταν και ίσα ίσα που τους έπιασε τον τελευταίο μήνα ένας αδιακαιολόγητος (σύμφωνα με τα.. γκάλοπ!) πανικός εκλογών, που φυσικά λειτούργησε αποδομητικά στην αντιμετώπιση της πρόσφατης καταστροφής. Η προσπάθεια εξάλλου να δωθούν άμεσα χρήματα χωρίς ουσιαστικά κανέναν έλεγχο αποσκοπούσε απλώς στην φίμωση των πυρόπληκτων (άρα και τον περαιτέρω περιορισμό της προεκλογικής ζημίας) αλλά και επιβεβαίωσε το ελληνικό δαιμόνιον- τρέχανε να πάρουνε λεφτά και άσχετοι. Κι έτσι, η καλή πρόθεση κατέληξα να διακωμωδείται...

    Αφετέρου, ο γαλαζοπράσινος Γιώργος δυστυχώς αποδεικνύεται ασυνεπής ήδη προ της πρώτης (και αν δεν βγει, τελευταίας) σοβαρής εκλογικής αναμέτρησης. Ξεκίνησε το 2004 με αέρα ανανέωσης για να καταλήξει 3 χρόνια μετά ένα κακέκτυπο του μπαμπά του και περιβαλλόμενος το ίδιο ΠΑΣΟΚ. Μεμψιμοιρεί πάνω στα καμμένα, αυτός που μίλαγε προ ωρών για εθνική συσπείρωση. Καλά τώρα... Ηταν επειδή δεν πρόσεχε η Διαμαντοπούλου μάλλον :) Οπως και να έχει, δεν εμπιστεύομαι έναν που δεν κατάφερε να αλλάξει ούτε ένα γιώτα στο κόμμα του (ξέρετε άλλωστε πως βοηθάει την εικόνα μας στο εξωτερικό ότι (θα) μας κυβερνάει ένα Σοσιαλιστικό Κίνημα- ποιον κοροιδεύουν?)

    Για ΚΚΕ και λοιπούς μικρούς (και μικρότερους) δεν το συζητάω. Το εργοστάσιο έκλεισε, αλλά η Παπαρήγα εννοεί να κρατάει ανοιχτή την αντιπροσωπία. Λοιποί εθνικιστές και θρησκόληπτοι αποκλείονται. Με τραβάει το λευκό όσο ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κάποτε σε ένα post είχατε τίτλο "gone fishing". Θα το αναρτήσω κάπου στις 16/9 (εκτός κι αν σκεφτώ κάτι άλλο).
    Και αυτό γιατί το δικό ΔΕΝ αυτή τη φορά πάει σε όλη τη χρωματική γκάμα της πεντακομματικής βουλής. Αλλά επειδή αυτό είναι ζαβολιά, το μέγα ΔΕΝ κερδίζει το δίδυμο Καρατζαφέρης - Παπαθεμελής (μικρή ζαβολιά) για τα γνωστά κορακοπαπαδίστικα ένστικτά τους, και γιατί ακόμη περισσότερο από τους άλλους (!!) χαϊδεύουν τον αχρείο εμπρηστή ελληναρά που κρύβουμε μέσα μας (ενώ θέλει ανελέητες μπάτσες).
    Και στέρησα (με μεγάλη δυσκολία) ένα ΔΕΝ από τον φύλαρχο-κομάντο-ασύμμετρης ανικανότητας ανιψιό! Και τον χλωμό γιο! Και την ανιψιά του Στάλιν! Και τον ΤΣΙΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σημειώνω τον χαρακτηρισμό του "μη νοήμονος" που μου αποδίδετε.
    Παρεπιπτόντως, τί θα είχε να πει ο Wittgenstein περί του να μην χαρακτηρίζει κάποιος τις θέσεις του εσφαλμένες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θα χωρίσω την απάντηση μου σε τρία σκέλη.

    Πρώτον: Από τα κόμματα εξουσίας δεν θα ψήφιζα ποτέ Νέα Δημοκρατία. Όχι πως το Πα.Σο.Κ. είναι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν κάποιοι εκεί που τους συμπαθώ. (ακόμα και ο Γ. Παπανδρέου. Αυτός ο άνθρωπος όμως δεν κάνει για πολιτικός. Έχω μια θεωρία για το πως έγινε πρόεδρος, ίσως να είναι εν μέρει σωστή. Κάποια άλλη φορά)

    Δεύτερον: Από τα μικρότερα κόμματα δεν θα ψήφιζα ποτέ ΛΑ.Ο.Σ. Ας βγει στη βουλή, αλλά όχι με τη δική μου βοήθεια. Και λέω να βγει γιατί εδώ που φτάσαμε χρειαζόμαστε την πεντακομματική βουλή. Έστω και με το ΛΑ.Ο.Σ...

    Τρίτον: Γενικότερα έχω πρόβλημα στο τι αθ ψηφίσω. Είναι και ο εκλογικός νόμος που δεν μας δίνει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας μέσω του άκυρου. Μάλλον τους Οικολόγους. Ναι, είναι μια καλή λύση πιστεύω.

    Υ.Γ. όπως ανέφεραν και άλλοι σχολιαστές δεν θα ψήφιζα συντηρητικά κόμματα. Και δυστυχώς τα περισσότερα που έχουμε είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σε είκοσι, τριάντα χρόνια ίσως δούμε φως. Αν υπάρχει Ελλάδα ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πριν απο χρονια, στην Τηνο μεσημερι πηγαινουμε μετα το μπανιο να φαμε..4 μεγαλοι 4 παιδια , καθομαστε σε διαφορετικα τραπεζια κι αντιλαμβανομαστε στο διπλανο να ειναι ο Καραμανλης με την παρεα του.. Η μικρη μου (τοτε στα 10) αρχιζει και κολακευεται που καθεται κοντα στον Προεδρο κι αρχιζει να του κανει χαρουλες και τσακισματα και λυγισματα επειδη την ρωτησε τι ομαδα ειναι, ποσο χρονων ειναι ,σε ποιο σχολειο παει κλπ..Το ιδιο κι ο γιος μου, αν και πιο συγκρατημενα..

    Ηρθε η ωρα να παραγγειλουμε..Και τα 2 με μια φωνη μας δηλωνουν κατηγορηματικα πως θα παρουν φιλετο "οπως κι ο Προεδρος"..

    Ουτε ξερω πως μου ξεφυγε και δυνατα ειπα τη σκεψη μου.. μ ακουσαν και εβαλαν κι εκεινοι τα γελια.. Ειπα, "Φτου γμτ δεν γινοταν να ετρωγε ο Προεδρος σπανακορυζο"?

    Δεν θα ξεχασω οσο ζω την ατακα που μου πεταξε η μικρη αργοτερα στο δωματιο του ξενοδοχειου για να με πεισει να ψηφισω στις εκλογες τον Καραμανλη. Μου ειπε: "Μαμα, δεν ψηφιζεις μια φορα τον Καραμανλη? Ειναι καλος, Θα σου λυσει και το ασφαλιστικο"!!!!!!!!!..


    Και για να γυρισουμε στο θεμα μας..

    Δεν Θα ψηφισω Καραμανλη
    Δεν θα ψηφισω Παπανδρεου
    Δεν θα ψηφισω Καρατζαφερη-Παπαθεμελη

    Ομως και παλι δεν νοιωθω ευχαριστημενη μ αυτα που μενουν.. Μπαλαντζαρω πολυ αναμεσα στο να παω να ψηφισω η να κανω ειδικα εκεινη τη μερα μετακομιση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Giorgos said...
    Σημειώνω τον χαρακτηρισμό του "μη νοήμονος" που μου αποδίδετε.

    ----------------------------------

    Δεν σας τον απέδωσα - ούτε σκέφθηκα εσάς... τώρα αν επιμείνετε πολύ...

    Ο Wittgenstein θα σας έλεγε ότι η διάκριση "εσφαλμένο και μη" που εισάγετε είναι εσφαλμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. (Επειδή οι μονολεκτικές απαντήσεις ανήκουν στους ανεύθυνους ψηφοφόρους, έχουμε και λέμε:)
    "ΝΔ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!"
    Διότι: Α) ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ:
    1) "επίλυση του προβλήματος των 250.000 συμβασιούχων", (μόνο 33.000 μονιμοπ. και πολλοί από αυτούς σε άλλες θέσεις από όπου είχαν σύμβαση, όπως στα πανεπιστήμια)
    2) στους 3τεκνους ότι θα θεωρούνται πολύτεκνοι, (πολύ καλό θα ήταν, αλλά έμειμε στη θεωρία)
    3) στους αγρότες "ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ" (ενάντια σε κοινοτικούς κανονισμούς)
    4) ως αντιπολίτευση, ανάπτυξη 5%!!! (ΘΕΟΣ: "να γίνει το φως, η ημέρα, η Γη και η γυναίκα")
    5) ότι θα έδινε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από από το ΠΑΣΟΚ από το 3,88% για την παιδεία (έδωσε 3,84%)
    6) πολύ μεγαλύτερα επιδόματα στους αστυνομικούς (οι οποίοι όπως είπε δημόσια (!!) ο πρόεδρός τους αν και τον ψήφισαν ΝΔ κατά 80%, δεν πήραν τίποτα),
    Β:
    1) πετσόκοψε(!!) το Γ΄ΚΠΣ από χρηματοδότηση αξίας 1.8 δις € μειώνοντας τον αριθμό των νέων έργων που θα μπορούσαν να εγκριθούν
    2) πήρε έτοιμους τους Ολυμπιακούς αγώνες (όπως και ο θείος του πήρε άκοπα την διακυβέρνηση της Ελλάδος το 1974)
    3) δεν πούλησε-ξεκαθάρισε-εκκαθάρισε την Ολυμπιακή
    4) άφησε να χρεωκοπεί η ΔΕΗ και να τη βρει ανέτοιμη η απελευθέρωση
    5) δεν έκανε καμία σοβαρή έρευα για το Χρηματιστήριο την περίοδο 1997 (άνοδος) - 1999 (πτώση),
    6) κλάπησαν τα λεφτά των ασφαλισμένων με τα ομόλογα
    7) εδάρησαν φιλήσυχοι Πακιστανοί,
    8) δεν πλήρωσε κανείς για το σινούκ που έπεσε,
    9) έκραξε τον Χριστοδουλάκη για την σκέψη αύξησης του ΦΠΑ, αλλά όταν έγινε κυβέρνηση το αύξησε στο 19%,
    10) δεν προχώρησε η έρευνα στο τερατώδες σκάνδαλο για τις υποκλοπές
    11) έδιωξε φιλήσυχο βουλευτή (ΠΟΛΥΖΟΣ - ΠΙΕΡΙΑ) που είπε ότι λαμόγια υπάρχουν παντού,
    12) η "ΑΠΟΓΡΑΦΗ" ανάγκασε τη χώρα να δανείζεται ακριβότερα και να αυξάνεται το δημόσιο χρέος,
    13) έκανε τζαμπαντάν πολιτική από το γυράδικο του ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ, "5 λαμόγια νέμονται τον τόπο" (Ο Μπαιρακτάρης έφαγε πρόστιμο για παράνομα καθίσματα πριν 2 μήνες)
    14) κατακάηκε η χώρα με 65 νεκρούς (και συνεχίζει να καίγεται) η μισή Ελλάδα κανείς δεν παραιτήθηκε, και ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ έκανε χασομέρικη ομιλία με φόντο το υδροπλάνο (!!) για να τιμήσει τους έκπληκτους ξένους πιλότους,

    Γ) ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ:
    1) για τη νίκη του στις εκλογές του 2000,
    2) για τη συμβολή του στην ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε,
    3) για τον πακτωλό του Γ' ΚΠΣ, που προγραμμάτισε (είναι λάθος το "εξασφάλισε") για τη χώρα,
    4) για την ΕΓΝΑΤΙΑ, το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, την ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ, την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, το ΜΕΤΡΟ της ΑΘΗΝΑΣ

    (ΟΥΦ... Θα συνεχίσω αργότερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ.

    Κι αυτό επειδή:
    1. η τακτική του προέδρου του Αλ. Αλαβάνου είναι χειρότερη από του τελευταίου λαϊκιστή (αγοραίες εκφράσεις στη Βουλή, απαντήσεις στις ερωτήσεις "άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε", έλλειψη πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων, συνεχής αναφορά σε θέματα περιβάλλοντος επειδή "το θέμα μας έκατσε κι ας είναι καλά οι φωτιές", φάσκει και αντιφάσκει --την ώρα των πυρκαγιών η κυβέρνηση ήταν ανάλγητη και τώρα που αποζημιώνει -όπως αποζημιώνει- έγινε... ψηφοθήρας.

    2. Δεν κατάλαβα ποτέ ποιες είναι οι άλλες δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (οι καλές, δηλαδή) που συντάχθηκαν κάτω από τη σημαία του Συνασπισμού, για να γίνει από ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ και πού βρίσκονταν όλον αυτόν τον καιρό.

    3. Η απάντηση στην ερώτηση "θα συνεργαστείτε" παραμένει θολή. Σήμερα στο Ζάππειο, για παράδειγμα, πρώτα έγινε αναφορά στον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και το τι έπρεπε να κάνει εκείνος το 1977 και μετά έπεσε στο τραπέζι ένα... "όχι".

    4. Δίνει την εντύπωση δεκανικιού του ΠΑΣΟΚ.

    5. Πήρε υπό την σκέπη του όλο το κίνημα των Bloggers. Κι από πότε χρειάζονταν οι Bloggers κάποιον να μας υπερασπιστεί;

    6. Δεν με έπεισε ποτέ η μετάλαξή του από ΚΚΕ εσ. σε ΣΥΡΙΖΑ.

    7. Απορρίπτω την εικόνα του Τσίπρα ως Ρηγίτη του 2007 (θέμα αισθητικής, δηλαδή). Από τους μαχητές του Πολυτεχνείου στους τρέντι;

    Μπορώ να γράφω ως αύριο, αλλά επειδή τα θαύματα είναι επτά, σταματώ εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν θα ψήφιζα καμμία κυβέρνηση που επιμένει ακόμα στα παρακάτω :

    -Να με απειλεί με ένα μαυροφορεμένο ράσο και μια αγιαστούρα ηδονιζόμενη με το να είμαι ένα προληπτικό φοβισμένο ανθρωπάκι που κοιτάζει καχύποπτα και καμπούρικα γύρω του,

    -Να με εκβιάζει μόνιμα μ'ένα μελλοντικό διορισμό στο δημόσιο η μια αδειούλα για ν'ανοίξω ένα περίπτερο άντε μια αδειούλα γενικά για κάτι, και να περιορίζει τα όνειρά μου στο να αποκτήσω ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου.

    -Να έχει καταντήσει την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί πάντα στα φιλμάκια του εξωτερικού μια μαυροφορεμένη γριούλα, ένας γαιδαράκος, ένας παπούλης χωρίς δόντια κι ένα σουβλάκι με γύρο και απ'ολα.

    Μια και πρέπει έναν να πω όμως αντε ας ξεκινήσω από τη Ν.Δ. Ισως μας δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία να πούμε και για τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητέ doncat,

    Πολύ έξυπνη ιδέα το "αντιγκάλοπ"! Σκεφτόμενος τι θα απαντούσα συνειδητοποίησα ότι ενώ θεωρώ δύσκολο να επιλέξω ποιο κόμμα να ψηφίσω, η επιλογή του αντίθετου είναι τελικά πολύ πιο δύσκολη! (ο συναγωνισμός είναι μεγάλος...).
    Μπαίνω στον πειρασμό να αναφέρω περισσότερα από ένα... αλλά ας σεβαστώ τους κανόνες του γκάλοπ...

    Αντιπαθέστερο όλων για μένα είναι το ΛΑΟΣ.

    Και μια και η κουβέντα περί φυλακτών... Ζω στο εξωτερικό, αλλά σύμφωνα με (ασφαλείς) πληροφορίες που πήρα, ο μητροπολίτης ενός από τους νομούς που κάηκαν κατέβασε την εικόνα της μητρόπολης της πόλης σε λιτανεία για να... βρέξει...!

    Όχι μόνο φυλακτά, αλλά και χορό της βροχής οι "μάγοι"...

    Ουγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χλωμό πρόσωπο Νίκος Δήμου μίλησε σωστά. Αδερφός χλωμού προσώπου nemesis "Όχι Δεξιά Κυρίου" συμφωνεί,
    τον Παπαθεμελή ποιος τον μαμεί.
    Είπα και ελάλησα. Ουγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 1) Δεν θα ψηφίσω Ν.Δ. διότι ο λαϊκισμός της ξεπερνάει ακόμη κι αυτόν του ΠΑΣΟΚ.
    Διαβάστε το σημερινό έξοχο άρθρο του Π.Μανδραβέλη στην Καθημερινή:

    Καθημερινή

    2) Δεν θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ διότι το θεωρώ ως το κόμμα άφησε την διαφθορά να διαβρώσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

    3) Δεν θα ψηφίσω ΣΥΝ διότι μεταφέρθηκε στην άγονη Αριστερά θαυμάζοντας την Κούβα και την "Αριστερή" στροφή της Λατινικής Αμερικής.

    4) Το Κ.Κ.Ε. και ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι κόμματα του παρελθόντος και του άκρατου λαϊκισμού και καλλιεργούν έναν φανατισμό και έναν δογματισμό που με αφήνει παγερά αδιάφορο.

    5) Άκυρο, Λευκό όχι. Βλέπε σχετικό ποστ του cyrusgeo:
    Όχι λευκά, όχι άκυρα, όχι αποχή!

    6) Μ-Λ, Λ-Μ, Λεβέντηδες, και λοιπά δεν.

    7) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
    Μάλλον για εκεί πάω.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα,

    δεν θα ψήφιζα με τίποτα Δεξιά. Είμαι αλλεργική σε οτιδήποτε δεξιό, συντηρητικό και φιλοχριστιανικό.
    Επίσης και γιατί ήταν κυβέρνηση και δεν μπορώ ούτε την εξουσία, η οποία κατά τη γνώμη μου διαβρώνει το μυαλό του ανθρώπου περισσότερο από οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και στην ερώτηση για το κόμμα που δεν θα ψήφιζα με τίποτα, αυτό θα ήταν ο ΛΑ.Ο.Σ.

    Ο ένας πιο γελοίος από τον άλλον.

    Αυτό το κόμμα με απωθεί όσο κανένα άλλο.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δεν θα ξηφιζα Καραμανλή για τους λόγους που αναφερατε συν αυτα που ειπε το zizugataki. Βεβαια δεν περιμενα τιποτα καλυτερο απο αυτόν καθως μοιαζει να κυβερνα με τζοιστικ που εχει την μορφη σαντουιτς η πιττας γυρου (αναλογα την περιπτωση). Δεν ξηφιζω ΚΚε που παρολη την σταθερη του θεση μοιαζει σαν να μην εχει σημασια αν αρχηγος ειναι η Παπαρηγα η ο Χριστοδουλος. Δεν συζητω τα περι ΛΑΟΣ και Παπαθεμελη. Ειδικα για τον τελευταιο πρεπει να εχεις πολύ χιουμορ να διαδηλωνεις για το αν θα πινεις μεχρι τις 6 το πρωι η μεχρι τις 2. Επίσης δεν συνηθιζω να κουρευομαι ΣΥΡΙΖΑ. Καταληγω στο οτι σιγουρα δεν θα ηθελα να ψηφισω ΠΑΣΟΚ. Μου δημιουργει ναυτια η εικονα των πρωτοκλασατων στελεχων που θυμιζουν φωτογραφια από γερασμενη ρεμπετικη κομπανια που προσπαθει να παιξει με ενισχυτές τελευταιου τυπου ματαιοπονοντας να σκρατσαρει στα κομματια χρησιμοποιοντας ipod και τον Λαλιωτη να γυριζει με το ντεφι για οτι προαιρεισθαι. Ο Παπανδρεου δεν με χαλαει τοσο οσο ο αλλος αλλα με χαλανε οι αλλοι. Για να μην καταληξουμε τελικα σαν το ανεκδοτο "εμεις ειμαστε οι αλλοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν σας καταλαβαίνω! Τι έχετε με την δεξιά και τον καρατζαφέρη. Εγώ τον βρίσκω πολύ διασκεδαστικό (-γραφικό). Το ότι δεν συμφωνώ μαζί του σε τίποτα δε σημαίνει ότι θα του δώσω και αντι-ψήφο...
    Αυτό που με προκαλεί αναγούλα και αηδία είναι η μιζέρια του πασόκ και όλης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χαιρετώ την επιστροφή της zoi20 - νέα ζωή για το blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Από τα μέχρι τώρα σχόλια ο ΛΑ.Ο.Σ φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στη μύτη των bloggers. Παρ’όλα αυτά στις δημοσκοπήσεις έρχεται τέταρτο κόμμα και με ποσοστό τουλάχιστον 2% πάνω από του 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Προς οικοδεσπότη:

    Αν κατάλαβα καλά, ζητήσατε να αποκλείσουμε ΕΝΑ κόμμα. Αν είναι να γράψουμε για όλους πλην ενός, δεν απαντάμε στην ερώτηση "τι ΔΕ θα ψηφίζατε", αλλά "τι θα ψηφίζατε"!
    Αν, πάλι, κατάλαβα λάθος, να ρίξω ένα συμπλήρωμα και για τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Εγω θα ψηφιζα μονο τον εαυτο μου...αυτον που ψηφισα και τελευταια φορα το 94.
    ------------------
    Απο εκει και περα ποτε δεν θα ψηφιζα καποιον να με αντιπροσωπευσει περα απο μενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. diastimata
    ένα ζήτησα εγώ - αλλά αν θέλετε να γράψετε και για άλλα, ελεύθερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. δεξιά με τίποτα. κυρίως γιατί έχουν νοοτροπία κοτσαμπάση με μάσκα νεοφιλελεύθερου....

    στα δεξιά πια πιάνεται και το πασοκ... οι δηλώσεις του πάγκαλου τελευταία, σχεδόν ακροδεξιές μου φάνηκαν (σχετικά με την ψήφο στα μικρά κόμματα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δεν θα ψήφιζα κόμμα εμφυλιοπολεμικής λογικής (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ).

    Δεν θα ψήφιζα ΝΔ (αυτή με τον πυρσό) διότι προσβάλει την αισθητική μου και τη νοημοσύνη μου (αυτό το μπουφανάκι θα μου μείνει απωθημένο. Ξέρει κανείς που τα πουλάνε, να μου πάρω δυο?)

    Παρεμπιπτόντως, έχετε δει σε πάνελ τους υποψήφιους του Παπαθεμελή? Από το στασίδι στα έδρανα. Αυτό είναι το σύνθημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και ότι είχα αποφασίσει να μη γράψω άλλο σχόλιο σε blog σήμερα. Με ενδιαφέρει πολύ όμως το θέμα...

    ΔΕ θα επέλεγα με τίποτα Άκυρο, Λευκό ή Αποχή!

    Μες στην απλότητά της η επιλογή αυτή ενέχει κίνδυνο για τη δημοκρατία

    Δικαιολογώ εκείνον που δε μπορεί να ψηφίσει, δικαιολογώ το κατα λάθος άκυρο και τον αναρχικό που ρίχνει άκυρο διότι είναι ιδεολογικά εναντίον των θεσμών.

    Οι υπόλοιποι που τάσσονται εκεί είτε ανήκουν στην κατηγορία των "αχρείων" του Περικλή είτε αγνοούν πλήρως ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύουν το πρώτο κόμμα ενώ πιστεύουν ότι εκφράζουν κάποια στάση αντίδρασης ή δυσαρέσκειας.

    Το λευκό ή άκυρο μάλιστα εφόσον αφαιρείται από των αριθμό ψηφισάντων που καθορίζει τις έδρες είναι η πιο παράλογη επιλογή για τους δήθεν απογοητευμένους από τα μεγάλα κόμματα...

    Καλή ψήφο σε όλους



    Υ.Γ. Κύριε Δήμου γιατί αυτή η εμμονή με το blog ενάντια στις διαδηλώσεις; Γιατί αυτά δε μπορούν να συνυπαρχουν; Το ερώτημα είναι ρητορικό... δεν περιμένω απάντηση. Εξάλλου δεν έλαβα καμία όταν το ζήτησα και δεν επιθυμώ να καταντήσω γραφικός. Με εκτίμηση και πικρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ουφ! Δύσκολο πολύ το ερώτημα αλλά πρέπει να απαντήσω.

    Δε θα ψήφιζα ΚΚΕ γιατί θεωρώ ότι είναι το κόμμα που κατά κύριο λόγο πρόδωσε την «ελπίδα». Ανεξάρτητα από τις σταλινικές και εν μέρει φασίζουσες αρτηριοσκληρώσεις του, ιστορικά αλλά και σήμερα για κάποιο μυστήριο λόγο θα περίμενα κάτι καλύτερο από αυτό. Αν μη τι άλλο διαφορετική φρασεολογία, διαφορετική πρακτική αλλά και «συνέπεια. Έχασε πολλές ευκαιρίες να «συστρατεύσει» ουσιαστικά και «δημιουργικά» ανθρώπους που φύση και θέση θα μπορούσαν να ανήκουν στο συγκεκριμένο χώρο.

    Για να προλάβω πιθανά σχόλια το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ και αναφέρομαι περισσότερο στο όραμα της «αλλαγής» και την προσωπικότητα του Ανδρέα.
    Εκεί απλά ισχύει το «η εξουσία διαφθείρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. cortlinux είπε...

    οι δηλώσεις του πάγκαλου τελευταία, σχεδόν ακροδεξιές μου φάνηκαν (σχετικά με την ψήφο στα μικρά κόμματα)...

    ---------------------------------

    Αν θυμάμαι καλά ο Πάγκαλος είπε ότι η ψήφος πάει χαμένη γιατί δεν έχουν πολιτική συνεργασιών.

    Είδατε τον Αλαβάνο σήμερα και τις συνεχείς αντιφάσεις? Όχι στον δικομματισμό, όχι στις συνεργασίες.

    Για ποιον λόγο να τον ψηφίσω? Για να λέει ότι κάνει ωραίες ερωτήσεις στη Βουλή? Τους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν μέρος στις αποφάσεις και τσινάνε σαν παρθένες στο κρεβάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. συγκεκριμένα με το ΠαΣοΚ δεν μπορεί να συνεργαστεί πια ο συνασπισμός. για ένα βασικό λόγο... ότι απλά θα ενσωματωθεί από αυτό... όπως οι παλιοί τροσκιστές (όπως ο πάγκαλος) που και καλά θα αλλάζαν το κόμμα από μέσα... το ποιος άλλαξε ποιον νομίζω ότι φαίνεται...

    γιατί η συνεργασία είναι ωραία λέξη αλλά χωρίς προϋποθέσεις απλά δείχνει τυχοδιωκτισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ο κόσμος ενημέρωση για τον ισχύοντα εκλογικό νόμο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές.

    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ πρέπει κανείς να ψηφίσει σ' αυτές ειδικά τις εκλογές ΑΚΥΡΟ ΛΕΥΚΟ ΑΠΟΧΗ. Σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις το συζητάμε. Το έχω κάνει πολλάκις ( την αποχή). ΤΩΡΑ ΟΜΩς ΟΧΙ.

    Προσωπικά, ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ βουλευτή που έχει επανεκλεγεί έστω και μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Και μία ερώτηση:
    Γιατί όλοι οι αρχηγοί (εκτός Αλαβάνου) είναι υποψήφιοι στην Α' Θεσ/νίκης;;; Δλδ σε αυτή την πόλη δεν γλιτώνουμε με τπτ και ποτέ από μεγάλες πολιτικές φυσιογνωμίες...Θυμίζω Κούβελα, Παπαθεμελή, Ψωμιάδη, Ατσαλάκωτο κτλ κτλ κτλ...
    Μήπως κ. Δήμου να μετακομίσετε εδώ να σας έρθει έμπνευση να γράψετε το παράρτημα της "Δυστυχίας να είσαι Έλληνας" της δυστυχίας να κατοικείς Θεσσαλονίκη;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Σκεπτόμενος κατά πόσο είναι παρατραβηγμένο το να μην ψηφίσουν οι πολίτες για βουλευτές ανθρώπους που έχουν ήδη περάσει από τα έδρανα της βουλής καταλήγω συνέχεια στο συμπέρασμα, ότι ανεξάρτητα από το πιο κόμμα θα κερδίσει ή ποιές συνεργασίες θα αναδειχθούν μετεκλογικά (που μάλλον προς τα εκεί πάμε),κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά το πιο αποτελεσματικό μέσο ΑΜΕΣΗς ΠΙΕΣΗς των πολιτών, δεδομένων των συνθηκών.

    Σκεφτείτε μονάχα πρόσωπα από τα οποία θα γλυτώναμε. Σε κάθε κόμμα.

    Θα μου πεις, μα έτσι καίγονται και οι καλοί. Δεν πειράζει. Αν είναι πραγματικά καλοί θα βοηθήσουν από κάτω.

    υγ:

    Το λάθος του Γ. Παπανδρέου είναι αφενός που δεν πέταξε όλη την παλαιά φρουρά από την πρώτη γραμμή και αφετέρου γιατί δεν έκανε μια επιλογή αναμεταξύ τους ώστε οι πιο ικανοί να βοηθήσουν από επιτελικές θέσεις αλλά όχι πάλι από πιθανά υπουργεία.

    ο Κ. Καραμανλής εκτός του ότι θυμίζει την ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟς ΔΕΝ ΞΈΡΕΙ ΚΙΟΛΑς ποιάς παράταξης είναι πρόεδρος. Πιάστε αυτούς στους οποίους μοίρασε την διαχείρηση της εξουσίας και δείτε τους λίγο έναν έναν. Στα πρόσωπά τους είναι ζωγραφισμένη η απεγνωσμένη προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να δείχνουν αστοί.

    Για τΟΥς ΥΠΌΛΟΙΠΟΥς αρχηγούς ΔΕΝ ΜπαίΝΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΝ.

    ΤΗΝ ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΙΟς ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΙΤΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ;

    ΕΚΕΙ είναι το θέμα. Για αυτό και η οικονομία έχει καταλήξει μπακαλιστική λογιστική μόνο, γι αυτό επίσης δεν υπάρχει ΟΡΑΜΑ από πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ο/Η s_pablo είπε...

    Είδατε τον Αλαβάνο σήμερα και τις συνεχείς αντιφάσεις? Όχι στον δικομματισμό, όχι στις συνεργασίες. Τους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν μέρος στις αποφάσεις και τσινάνε σαν παρθένες στο κρεβάτι.

    ---------------------------------

    Nομίζω ότι το κάνουν με καθαρά πολιτική σκοπιμότητα. Εδώ υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που έχουν απαξιώσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και την ψάχνουν, γενικώς. Αυτό το κενό το βλέπουν οι μικροί και τρώγονται για το ποιος θα το καλύψει. Είναι λογικό λοιπόν που προσπαθούν να περάσουν μια σταθερή γραμμή - εκφράζουν την απαξίωση για την πολιτική.

    Είναι άλλο θέμα βέβαια το τι θα κάνουν μετά τις εκλογές, με πεντακομματική Βουλή και το καροτάκι να αιωρείται πάνω από τα στοματάκια τους... Τους φαντάζομαι να μιλούν για "διαφορετικά δεδομένα τώρα πια" κτλ.

    www.tikanoumetora.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δεν θα ψήφιζα κόμμα που θέλει περισσότερο κράτος και υποστηρίζει οτι με αυτό το περισσότερο κράτος θα λυθούν τα προβλήματα. Ετσι αποκλείονται σχεδόν όλοι: ΚΚΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜ.ΑΝΑΓ. είναι κόμματα του κρατικισμού.
    Μήπως ξέρετε κάποιο κόμμα που υποστηρίζει λιγώτερο κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ξεχάσατε το άκυρο οπότε στο λευκό ψηφοδέλτιο βάζω:
    1. ΛΑΟΣ, οι λόγοι είναι αυτονόητοι και τους έγραψαν πολλοί πριν από εμένα.
    2. ΚΚΕ, το κόμμα της κανέλη και του ζουράρι; Το γεγονός ότι πολιτικά είναι 50 χρόνια πίσω δεν με πειράζει τόσο πολύ.
    3. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (η σειρά είναι τυχαία).

    Άφησα τον ΣΥΝ αλλά ούτε αυτόν πρόκειται να ψηφίσω.

    Συμφωνώ με τον resident και θα ήθελα να προσθέσω το εξής: Το κόμμα των κυνηγών στη Γαλλία "Chasse-Peche-Traditions", που είναι ισχυρό, πολιτικά βρίσκεται πολύ κοντά στο Εθνικό Μέτωπο του Lepen. Επίσης δηλωμένος στόχος τους σε κάθε εκλογές είναι να πάρουν περισσότερους ψήφους από τους Οικολόγους. Κάνω την παρατήρηση επειδή στην Ελλάδα θέλουν να μας πείσουν πως οι κυνηγοί είναι οικολόγοι και έχουν ασυλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ο/Η sadosadist είπε...
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ο κόσμος ενημέρωση για τον ισχύοντα εκλογικό νόμο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές.

    *******

    Το Π.Δ.96/2007 το διάβαζα τρεις ώρες για να καταλάβω πως διάολο βγαίνουν οι έδρες στην βουλή.
    Κατεβάστε το και διαβάστε το:
    http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/ethnik_fr.htm

    Το ανέκδοτο της ημέρας: Κυβέρνηση συνασπισμού δύο κομμάτων στην Ελλάδα.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Δέν θα ψήφιζα με τίποτα Ν.Δ. γιατι αν και ανέλαβε την διακυβέρνηση με την υπόσχεση των μεταρρυθμίσεων και της επανίδρυσης, ουδέποτε προχώρησε παρά το σαφές κλίμα των πρώτων χρόνων που ευνοούσε τολμηρές αλλαγές.
    Τα περί ταυτοτήτων τα θεωρώ πυροτεχνήματα, ούτε και το ΠΑΣΟΚ και η αρχή προστασίας άλλαξε κάτι στην ουσία ακόμη και στο έλασσον ζήτημα του φακελώματος του θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού του πολίτη απο το κράτος π.χ. στο πιστοποιητικό οικ. κατάστασης που εκδίδει ο δήμος μου χαρακτηρίζομαι ώς Χ.Ο. -και ενώ ουδέποτε δήλωσα θρήσκευμα σε κρατικό φορέα-. Αξίζει να σας πω το οτι ενώ οι γονείς μου παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το πιστοποιητικό αναγράφει θρησκευτικό. Φαίνεται οτι ο καθωσπρεπισμός των συγκεκριμένων -επαρχιωτών- γραφειοκρατών δέν τους επιτρέπει να ανατρέχουν στα δηλωμένα και αυτόματα-αυτιδίκαια καταχωρούν ώς χριστεπώνυμους τους δημότες...

    Μετά απο αυτό μου φαίνεται πιό υποκριτική η στάση του ΠΑΣΟΚ γιατι τουλάχιστον ο Γαρδούμπας -έτσι χαρακτήρισαν οι θυμόσοφοι του χωριού μου τον πρωθυπουργό μετα την επίσκεψη στον Μπαϊρακτάρη- δέν χρεώνεται με το φαρισαϊκόν του ενδιαφέροντος για την καταστρατήγηση των προσωπικών μου δεδομένων στάση που αποδίδω στον Σημίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω τη Δημοκρατική Αναγέννηση του Παπαθεμέλιου.
    Θεωρητικά σε επίπεδο ιδεολογίας ταυτίζεται με το ΛΑΟΣ, αλλά ρε παιδιά ο Καρατζαφέρης έχει και λίγο πλάκα. Θέλω να πω, ότι θα μπορούσες άνετα να κάτσεις να πιεις ένα καφέ μαζί του και ας διαφωνείς στο 99.9% των απόψεων του... Από την άλλη αυτός ο Παπαθεμέλιος με τη φάτσα θλιμένο-μ@υνί... Νιώθεις ότι ακόμα και στον ελεύθερο του χρόνο θα διαβάζει την Παλιά Διαθήκη και θα βλέπει ντοκιμαντέρ στην ΕΤ1 «τα άγνωστα μοναστήρια του Βυζαντίου» :-) Είναι η προσωποποίηση του συντηρητισμού!

    ΥΓ: Η Δημοκρατική Αναγέννηση χρηματοδοτείται και ενθαρρύνεται στην προσπάθειά της από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να κόψει ψήφους από το ΛΑΟΣ και να μην προκύψει πεντακομματική βουλή (και συνεπώς κίνδυνος για την αυτοδυναμία). Επίσης αν ο Καρατζαφέρης μείνει και πάλι εκτός βουλής το κόμμα του αργά ή γρήγορα θα ξεφουσκώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σε αυτές τις εκλογές δεν θα ψήφιζα με τίποτα νέα δημοκρατία.
    Αν ο πρόεδρός της είχε προϋπηρεσία σε … περίπτερο κάτι θα γινόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Γιατί τέτοια καταδίκη στο άκυρο;

    Είναι η αγαπημένη μου επιλογή και μου αρέσει που η ψήφος μου "πηγαίνει" στο πρώτο κόμμα. Θέλετε κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία;

    Δηλαδή πιστεύετε ότι είμαστε πολιτικά ώριμοι για να έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΜΑΥΡΟ,
    ΣΤΟ ΛΑ(Θ)ΟΣ..


    ..επειδή το θεωρώ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ κόμμα. Πλασσάρεται ως «πατριωτικό», αλλα άν αναλύσει κανείς τις θέσεις του βρίσκει ότι όλες πάνε σε κατεύθυνση... ΑΝΤΙΘΕΤΗ απο τα συμφέροντα της Ελλάδας σήμερα!

    Θεωρώ ότι χρηματοδοτείται απο «ξένα κέντρα» για να μπεί σφήνα στην πολιτική ζωή της χώρας, και να προκαλέσει ανωμαλίες που θα επιβραδύνουν την εκτέλεση της Εθνικής πολιτικής ιδίως στον εξωτερικό τομέα ( αγωγοί ενέργειας, κλπ ).

    Λαϊκίζει παριστάνοντας πως ΔΗΘΕΝ ενδιαφέρεται για την «καθημερινότητα του Έλληνα», κρύβοντάς μας όμως πως η εποχή μας είναι εποχή που πρέπει ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΞΩ απο την χώρα, όχι μέσα.. ( Είναι σάν να έρχεται ένας απ’έξω να σου γκρεμίσει το σπίτι, οπότε παρατάς τα... χάδια στη γυναίκα σου και βγαίνεις έξω και τον εξουδετερώνεις! Ο Καρατζαφέρης λέει στη γυναίκα-λαό «..νά, σε παράτησε μόνη ο άχρηστος! Δέν νιάζεται για σένα! 20 χρόνια τώρα, ούτε ένα χάδι δέν σού ‘δωσε!»).

    Άν τον ακούσουμε, αύριο θα ξυπνήσουμε με το σπίτι μας γκρεμισμένο και εμάς νεκρούς μέσα του.. Κάθε ψήφος στον Καρατζαφέρη, είναι πισώπλατη μαχαιριά στην Ελλάδα.

    Γλύφει τον Αρχιεπίσκοπο, για να προσελκύσει Ορθόδοξους ψηφοφόρους. Αλλα η Ορθοδοξία είναι κάτι πολύ πιό μεγάλο για να χωρέσει στο στενόμυαλο κουβαδάκι του ΛΑΟΣ.. Και ο Αρχιεπίσκοπος, πολύ σοβαρότερος άνθρωπος για να εξαπατηθεί απ’ αυτούς..

    Για τον Γεωργιάδη, τον Λιακόπουλο και τους λοιπούς... δέν γράφω. Βρίσκονται πέρα απ’ τα όρια του γελοίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Όχι στο ΠΑΣΟΚ και τον ΓΑΠ, γιατί χειρότερη από την κάθε Δεξιά είναι η συγκαλυμένη Δεξιά πίσω από το σφετερισμό της λέξης (και έννοιας) σοσιαλισμός. Ανατριχιάζω όποτε ο ΓΑΠ (και άλλοι) απευθύνονται στα στελέχη με τα ρόλεξ και τις ΒΜW με την προσφώνηση "Σύντροφοι"! Και βέβαια θέλουν να πάρουν ξανά την εξουσία χωρίς ούτε να έχουν διδαχτεί τίποτα από το πρόσφατο παρελθόν τους αλλά και ούτε να έχουν αλλάξει τίποτα ούτε σε πρόσωπα ούτε σε νοοτροπίες. Ο Καρατζαφέρης μωρέ πλάκα θα έχει στη Βουλή, δείτε το λιγάκι με χιούμορ :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Έπειτα από την άδεια του Don φτιάχνω και εγώ τη λίστα μου (από κάτω προς τα πάνω) για τους ποια κόμματα (δεν) θα μπορούσα να ψηφίσω στις εκλογές.

    Στην κομματική επιλογή μου, πάντα υπολογίζω 2 παράγοντες: την ιδεολογική ταύτιση (στο θεωρητικό ιδεολογικό υπόβαθρο του κάθε κόμματος) και την ικανότητα των στελεχών. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

    Δημοκρατική Αναγέννηση: Ιδεολογική ταύτιση-0% Ικανότητα στελεχών: 5%

    ΛΑΟΣ: Ιδεολογική ταύτιση-1% Ικανότητα στελεχών: 10%

    ΚΚΕ: Ιδεολογική ταύτιση-3% Ικανότητα στελεχών: 30%

    Νέα Δημοκρατία: Ιδεολογική ταύτιση-60% Ικανότητα στελεχών: 20%

    ΣΥΡΙΖΑ: Ιδεολογική ταύτιση-60% Ικανότητα στελεχών: 60%

    ΠΑΣΟΚ: Ιδεολογική ταύτιση-80% Ικανότητα στελεχών: 60%

    Φιλελεύθερη Συμμαχία: Ιδεολογική ταύτιση-95% Ικανότητα στελεχών: 80% (βασιζόμενος ότι τα στελέχη της είναι πετυχημένοι επαγγελματίες στην ελεύθερη αγορά και όχι επαγγελματίες πολιτικοί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΔΕΝ θα ψήφιζα ΛΑ.Ο.Σ. Φυσικά και τα υπόλοιπα κόμματα πάσχουν απο λαϊκισμό, αλλά αυτό το κόμμα έχει ευθρασώς το λαϊκισμό σημαία του.

    Είχα σκοπό να ψηφίσω ΝΔ, πριν τις φωτιές.'Οχι γιατί ήμουν ικανοποιημένη για τα όσα εκανε και δεν έκανε, αλλά έβλεπα potential. Μετά τις φωτιές, (και παρόλο που δεν πιστεύω οτι κανένα άλλο από τα υπάρχοντα κόμματα θα 'ταν λιγότερο τραγικό), σκέφτηκα οτι αν ψήφιζα ΝΔ
    το μήνυμα είναι οτι η εγκληματκή ανοργανωσιά και η διάλυση είναι αποδεκτά. Επιπλέον έρχονται και τα συνομωσιολογικά σενάρια από ανθρώπους που θεωρουσα σοβαρούς.
    Είπα ναι, ο λαικισμος υφίσταται σε ολα τα κόμματα αλλά τουλάχιστον σε τέτοια θέματα είναι εγκληματικό να θεωρηθεί αποδεκτός και αν μη τι άλλο αποτελεσματικός.
    Όμορφα, και τώρα τι ψηφίζω;
    Πιθανότατα και πάλι ΝΔ θα ψηφίσω, γιατι θεωρώ οτι οι άλλες επιλογές είναι ακόμη περισσοτερο εκτός κατεύθυνσης ή/και ακόμη πιο διεφθαρμένες.

    Επίσης, να ρωτήσω γιατί υπάρχει αυτη η χαρά για πεντακομματικη βουλή, οταν πέμπτο κόμμα ειναι το ΛΑ.Ο.Σ.; Δεν το καταλαβαίνω και θα ήμουν υπόχρεη να μου εξηγούσατε την λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Νέα Δημοπρασία. Χωρίς αιτιολόγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ποτε Καραμανλης-ΝΔ:
    πριν τις πυρκαγιες γιατι πιστευτα οτι ηταν ενα τιποτε που "κυβερνουσε" οντας απων.
    Μετα τις πυρκαγιες απλα γιατι ειναι ο χειροτερος πρωθυπουργος τουλαχιστον μετα την μεταπολιτευση, για ενα και μονο λογο: δεν ζητησε ουτε μια συγνωμη για το κακο που βρηκε τη χωρα παρα μονο προσπαθησε να σωθει εκλογικα.
    Πλεον τον απεχθανομαι σαν ανθρωπο και τον θεωρω εξαιρετικα επικυνδινο για το οποιο μελλον αυτης της χωρας.

    Το προβλημα ειναι οτι δε θελω να ψηφισω ουτε τους υπολοιπους, ολοι ειναι μερος ενος πολιτικου συστηματος παρωχημενου και δεν βλεπω τιποτε υγειες επανω τους.

    Αλλα σιγουρα θα ψηφισω, δε θα απεχω οπως και εκανα στις Δημοτικες (αμα εισαι Δημοτης Αθηναιων...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αντίστροφα. Υπάρχει κανείς που θα ψηφίσει τους φιλελεύθερους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Zoros said..
    Φιλελεύθερη Συμμαχία: Ιδεολογική ταύτιση-95% Ικανότητα στελεχών: 80% (βασιζόμενος ότι τα στελέχη της είναι πετυχημένοι επαγγελματίες στην ελεύθερη αγορά και όχι επαγγελματίες πολιτικοί)

    -------------------------------

    Αν κρίνω από τον 28χρονο αρχηγό που ακόμα δεν έχει πάρει ειδικότητα ιατρικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Επειδή ίσως κάποιοι θα ψήφιζαν και με κριτήριο αν οι υποψήφιοι έχουν ήδη περάσει από τη Βουλή ή είναι καινούργιοι, ιδού μερικά νέα πρόσωπα: Αναστασία Αθήνη-Τσούνη (έγινε γνωστή χαστουκίζοντας τη Δήμητρα Λιάνη σε παρουσίαση βιβλίου της τελευταίας) και Έφη Σαρρή (τραγουδίστρια) με το ΛΑ.Ο.Σ στη Β' Αθηνών, Γιώργος Λιάγκας (παρουσιαστής ειδήσεων του Star), Βίκυ Λέανδρος (τραγουδίστρια) και Γιάννης Βούρος (ηθοποιός) με το ΠΑΣΟΚ, Λίλα Καφαντάρη (ηθοποιός) και Βασίλης Λέκκας (τραγουδιστής) με το ΚΚΕ στην Α' και Β' Αθηνών αντίστοιχα, Κώστα Τουρνάς (τραγουδιστής) με τη ΝΔ, Γιώργος Γερολυμάτος (τραγουδιστής) με τη Δημοκρατική Αναγέννηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Δε θα ψηφιζα τη ΝΔ για τους εξης απλους λογους

    Πολυδωρας, Γιακουματος, Τσιτουριδης, Αλογοθκουφηθ ο απογραφικος, Σουφλιας ο Αχελωοεκτροπεας, μειμαρακης, και φυσικα ο γαμησετοπουστητογιωργακηβουλγαρακης

    Αλλο κομμα με τοσους γελοιους υπαρχει?

    ΥΓ τη πρωτη φορα που δημοσιευσα το συγκεκριμενο ποστ ειχα συμπεριλαβει στη λιστα και ενα προσωπο που απλα μου φανηκε αντιπαθητικο σα φατσα. το μετανιωσα γιατι ηταν λιγο αδικο και διεγραψα το ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. @semi

    Η χαρά για την πεντακομματική βουλή έχει να κάνει με την πιθανότητα κυβέρνησης συνεργασίας.

    Πάντως τελικά αποφασίσατε να στείλετε "το μήνυμα οτι η εγκληματκή ανοργανωσιά και η διάλυση είναι αποδεκτά".

    Όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ο/Η Nikos Dimou είπε...

    Αν κρίνω από τον 28χρονο αρχηγό που ακόμα δεν έχει πάρει ειδικότητα ιατρικής...

    -------------------

    Αληθεύει αυτό;
    Ο Μάνος πώς και τους στηρίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Θα απαντήσω στον πυρήνα του ερωτήματος του κυρίου Δήμου:"Ποιο κόμμα δεν θα ψηφίζατε ΠΟΤΕ"; Για αυτό η απάντησή μου είναι όχι πρόσκαιρων χαρακτηριστικών, όπως για παράδειγμα παρόντων αρχηγών,αλλά βάσει προγράμματος, ιδεολογίας και αισθητικής (σε κάποια κόμματα είναι διαχρονική).
    Υπάρχουν αρκετά στοιχεία σε αυτά που εκπροσωπούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ με τα οποία συμφωνώ, σε άλλο κόμμα λιγότερο και σε άλλα περισσότερο.
    Το ΚΚΕ αντίθετα παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και άρα θα απέφευγα να το ψηφίσω. Τον ΛΑΟΣ δεν θα τον ψήφιζα με τίποτα όποια εναλλακτική και αν είχα. Το πρόγραμμά του μοιάζει περισσότερο με λαική δεξιά τύπου ΕΡΕ, αλλά η ύπαρξή του είναι άρρηκτα συνδεδεμ΄νη με στελέχη που μπορούν να χαρακτηριστούν φασίστες ακόμα και με την κλασική έννοια του φασισμού της δεκαετίας του 30. Η Δημοκρατική Αναγέννηση είναι για μένα ό,τι κοντινότερο στο βαυαρικό CSU έχει αναδειχτεί ποτέ στην Ελλάδα και θα απέφευγα να το ψηφίσω.
    Συγκεφαλαιώνοντας δεν θα ψήφιζα ποτέ ΛΑΟΣ. ΚΚΕ θα ψήφιζα μόνο σε περίπτωση που σε μια υποθετική κυβέρνηση θα έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε αυτό και στο ΛΑΟΣ. Δημ.Αν. θα ψήφιζα μόνο αν είχα να επιλέξω μεταξύ αυτής και ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ.
    Άρα ως προς αντιπάθεια:
    ΛΑΟΣ>ΚΚΕ>Δημ.Αν.>ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Nikos Dimou said...
    Αν κρίνω από τον 28χρονο αρχηγό που ακόμα δεν έχει πάρει ειδικότητα ιατρικής...


    Γιατί ένας 28χρονος είναι σε θέση να φτιάξει από το μηδέν ένα Google (και τώρα στα 35 του να διοικεί μια εταιρία με 10000 εργαζομένους) και δεν μπορεί να ηγηθεί ενός κόμματος? Ο Bill Gates ξεκίνησε από τα 21 του, χωρίς καν να πάρει πτυχίο, και σε 15 χρόνια είχε φτιάξει αυτοκρατορία...

    Επίσης, το ότι στη Φιλελεύθερη Συμμαχία, λόγω ηλικίας, δεν έχουν πολιτική εμπειρία και τον ανάλογο πολιτικό λόγο) το θεωρώ προσόν (αλλιώς θα ήταν όλοι τους Αβραμόπουλοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. balzac007 said...
    Αληθεύει αυτό;
    Ο Μάνος πώς και τους στηρίζει;

    --------------------------------

    Το αν αληθεύει το βλέπετε στην ιστοσελίδα τους.

    Ουδέποτε άκουσα τον Μάνο να τους στηρίζει.

    Αντίθετα υπάρχει μία πρωτοβουλία παλαιών Φιλελεύθερων που προσπαθεί να τους πείσει να μην κατέβουν στην εκλογές γιατί είναι ανέτοιμοι χωρίς αναγνωρίσιμα πρόσωπα και χωρίς προφίλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. @s_pablo
    Συνεργασίας μεταξύ ποίων; Στα δικά μου η μάτια η προφανής είναι ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά αυτή η περίπτωση με οδηγεί ξανά στο να επιμείνω ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ο/Η Nikos Dimou είπε...

    Ουδέποτε άκουσα τον Μάνο να τους στηρίζει.

    -----------------------

    Θα τον ακούσετε εδώ:

    http://www.youtube.com/watch?v=aF2_23RRg3w

    Έχοντας διαβάσει κάποιες επιστολές τους, δε μου φαίνονται πολύ πειστικοί. Κάπως άχαρα και αδόμητα διατυπώνουν τις απόψεις τους.

    Κρίμα πάντως, γιατί νομίζω ότι σιγά σιγά ωριμάζουν τα πράγματα για ένα σύγχρονο φιλελλεύθερο κόμμα που θα μπορούσε να έχει φωνή μέσα στην Βουλή. Αν και θα προτιμούσα περισσότερες φιλελλεύθερες φωνές μέσα στα ίδια τα υπάρχοντα τα κόμματα - πιο εύκολα μπορεί να έρθει έτσι η αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Διπλό το φιλελεύθερο ορθογραφικό λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Βλέπω Παναγιωταρέα.

    Ο Βουλγαράκης το πήρε το μήνυμα και δεν βγάζει έξω την βοΙδόγλωσσα κάθε τρεις και λίγο.

    Αλλά προκειμένου να επικεντρωθεί σε αυτή του την προσπάθεια έχασε σε μαχητικότητα.

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Κάποτε ο Λαζόπουλος είπε την πετυχημένη ατάκα:

    "Η πρόοδος μας από την πτώση της χούντας είναι ότι νωρίτερα μας κυβερνούσε μία οικογένεια, ενώ τώρα μας κυβερνούν δύο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Γάτο,δεν θα ψήηφιζα ποτέ Καραμανλή γιατί πέρα από τους δυό λόγους που αναφέρεις,είναι ο πιό γελοίος πρωθυπουργός των τελευταίων χρόνων.
    Και γιατί είναι ο γελοιοδέστερος όλων;Μα γιατί νομίζει το λαό ηλίθιο και άρχισε να ...μοιράζει λεφτά λίγο πριν τις εκλογές!
    Όποιος πει ότι αντιγράφει τακτικές Δεληγιάννη,μπορεί να έχει δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. @semi

    Όχι ακριβώς.

    Αν δεν τα βρει ο Καραμανλής με τον Καρατζαφέρη (κι αν είναι έστω και λίγο συνεπής ως προς τον εαυτό του δεν θα τα βρει), δίνεται η δυνατότητα συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων.

    Αν βγει πρώτο το ΠΑΣΟΚ παίζει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.

    ---------------------------------

    Νομίζω ότι ο Παπανδρέου είναι ο πιο αδικημένος πολιτικός. Δεν έχει καμιά τεράστια πολιτική αποτυχία (ίσα ίσα που έχει και κάποιες επιτυχίες) κι όμως θεωρείται ανίκανος.

    Υποθέτω ότι αυτός έχει αδικήσει τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ω Άνδρες Αθηναίοι!
    Σταυρώστε την! Σταυρώστε την!
    Κι επειδή μετά τον Πολύδωρα (και άλλους πολλούς) η σοβαρότητα δεν είναι και στα ύψη στην βουλή, δεν θα θέλατε να δείτε την Έφη τη Σαρρή να ανεβαίνει και να "μιλάει" στο βήμα; Όχι πείτε μου! Ειλικρινά!
    s-pablo με αποτελείωσες...
    Ξανασκεφτείτε το για το ΛΑΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Γάτο,δεν θα ψήηφιζα ποτέ Καραμανλή γιατί πέρα από τους δυό λόγους που αναφέρεις,είναι ο πιό γελοίος πρωθυπουργός των τελευταίων χρόνων.
    Και γιατί είναι ο γελοιοδέστερος όλων;Μα γιατί νομίζει το λαό ηλίθιο και άρχισε να ...μοιράζει λεφτά λίγο πριν τις εκλογές!
    Όποιος πει ότι αντιγράφει τακτικές Δεληγιάννη,μπορεί να έχει δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ΛΑ.Ο.Σ, γιατί αν είχα τα μέσα μου έχουν δημιουργήσει τέτοια απέχθεια και φόβο, σε συνεργασία με τους ομοαίματους τους(ναι, η ιδεολογία τους είναι στο DNA τους, δεν το ξέρατε;) της Χρυσής Αυγής είναι τα χειρότερα απομεινάρια της Χούντας και, ο θεός να τους κάνει, των Ναζί. Να το πω απλά, αν είχα τα μέσα και τα cohones θα τους έδινα ευχαρίστως μια γεύση από την ιδεολογία τους!

    Από τα δυο μεγάλα, Ν.Δ με τίποτα, να συμπληρώσω στη λίστα του Bock03 τα 800 εκατομμύρια ευρώ που χάρισε στην Εκκλησία με το φορολογικό νομοσχέδιο του 2004 για τις "καλές" που της έκανε στις προηγούμενες εκλογές...

    Και βάσει της λίστας, ούτε ΠΑΣΟΚ διότι τα έκανε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ γαργάρα! Τον Παπανδρέου τον εμπιστεύομαι ως πολιτικό και ως άνθρωπο, όπως και κάνα δυο ακόμα εκεί μέσα, αλλά θα τους ψήφιζα μόνο αν ήμουν πολίτης Σκανδιναβικής χώρας.
    Εδώ γίνονται, όπως κι έγιναν, υποχείρια ημών των κακομαθημένων!

    Την τελευταία τετραετία νομίζω πως είχαμε την χειρότερη κυβέρνηση και την χειρότερη αξιωματική, και όχι μόνο, αντιπολίτευση.

    Μικρός είμαι, ίσως κάνω λάθος...

    Για τα άλλα κόμματα από που να αρχίσω;

    Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ είναι το "μη χείρον" από τα υπάρχοντα, αν και όπως η Δημοκρατική Αναγέννηση(που κολλάει;) του Παπαθεμελή και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς της αριστεράς, το ΚΚΕ(μαρμάρωσε όταν έπεσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός!) ΔΕΝ είναι κόμματα που κινούνται μέσα στην πολιτική σκακιέρα, τουλάχιστον από τότε που θυμάμαι να αντιλαμβάνομαι τι παίζει, και σίγουρα δεν πρόκειται να κάνουν ματ από μόνα τους!

    Φιλελεύθερη συμμαχία! Καλό θα ήταν να μπει στη σκακιέρα, έστω και στο πλάι αυτής. Με την νοοτροπία μας, όμως, το να βάλουν έστω και έναν βουλευτή στο κοινοβούλιο φαντάζει θαύμα. Απο εκεί και πέρα, μέχρι να μπουν, να τριφτούν μεταξύ τους και να ξεκαθαρίσουν, αναγκαστικά λόγω της δίμετρης ξανθιάς που λέγεται Εξουσία, ποιος θα είναι το κυρίαρχο αρσενικό, έχουμε πολύ μέλλον για να μιλάμε από τώρα για προγράμματα...

    Οικολόγοι; Μάλλον ποινικολόγοι είναι στη χώρα μας. Από το γεγονός στις συνέπειες και τέρμα. Καλό είναι να ακούγονται, αλλά τι ΑΚΡΙΒΩΣ λένε; Θα έλεγα ότι είναι το βέλτιστον, ως αντίδραση, αλλά τώρα το ξανασκέφτομαι...

    Τι θα ψηφίσω, λοιπόν, ο νέος, σήμερα που το Δεξιά - Αριστερά, έγινε "Πάρ' το αλλιώς, θα βρεις!";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Κύριε Δήμου, έχετε γράψει στο παρελθόν οτι εκτιμάτε την Ντόρα Μπακογιάννη. Θα ήθελα να ακούσω την εκτιμησή σας πάνω στο εάν ταιριάζει στο προφίλ ενός σοβαρού πολιτικού η προσπάθεια να συνδεθεί το κύμα των πυρκαγιών με τους αντιεξουσιαστικούς κύκλους... Εγώ τουλάχιστον το αντιμετωπίζω ώς κυνικό υπολογισμό σε αντανακλαστικά τύπου παβλωφ, για τα γεγονότα του άγνωστου στρατιώτη. Το θεωρείτε λιγότερο φάουλ απο το να υπογράψει κανείς για τις ταυτότητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. λόγους αρχής επικαλείται ο οικοδεσπότης μας γιά να αιτιολογήσει την απόφασή του - θα συμφωνήσω, οι κινήσεις καραμανλή ήταν πρότυπο χυδαίου λαϊκισμού και στυγνής ψηφοθηρίας.

    μήπως όμως και τα πρωτα τη τάξει στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εκλέγονται με την εκκλησιαστική ψήφο (ονόματα δεν λεμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) - όσο γιά τον λαϊκισμό, pasok wrote the book.

    να μιλήσουμε γιά αρχές του κανελοζουράρειου κκε?

    ή γιά τον ουραγό συριζα που θα έπρεπε να ονομάζεται "σουριζα" (όπου "σου" σουρωτήρι κατά πασοκ μεριά)?

    φιλελεύθεροι, terra incognita, 3% δεν βλέπουν ούτε με το hubble, συνεπώς η ψήφος προς αυτούς μπουναμάς στον πρώτο (μάλλον νδ)

    επι της αρχής, πιό συνεπείς λαος, παπαθεμελής, σταθερές γραφικές αξίες γιά καπη (από καπη εξ άλλου ξεκίνησε την εκστρατεία του ο πρόεδρος - ένας είναι ο πρόεδρος).

    τούτων λεχθέντων, το piege a cons του sartre δεν θα μπορούσε να είναι πιό επίκαιρο - και γιά μην φανεί ότι υπεκφεύγω του ερωτήματος, γιά λόγους αρχής δεν μπορώ να ψηφίσω κανέναν από τους παραπάνω.

    YΓ s_pable, τι ήθελες να πεί δηλ ο αλαβάνος ότι θα στηρίξει πασοκ? θα τον περνούσαν και οι ανύπαρκτοι φιλελεύθεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Δεν θα ψήφιζα ΝΔ για όσους λόγους έχουν αναφέρει οι προηγούμενοι σχολιαστές, αλλά και για τους εξής ακόμη: Λόγω του Κώστα Καραμανλή. 1) Πολιτεύθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία λόγω ονόματος και δεν ζήτησε ο ίδιος να γίνει αρχηγός της ΝΔ, αλλά τον πρότεινε ομάδα στελεχών της ΝΔ, Κεφαλογιάννης, Βαρβιτσιώτης κλπ, ο ίδιος δεν νομίζω να το τολμούσε ακόμη και σήμερα. 2) Εδειξε απίστευτη ατζαμοσύνη στις διαπραγματεύσεις στο Νταβός για το σχέδιο Ανάν, ενώ γινόταν χαμός εκεί, αυτός μπορεί να έλεγε και ανέκδοτα, και ενώ τα κόμματα στην Ελλάδα και την Κύπρο είχαν πάρει σαφή θέση για ΝΑΙ ή ΟΧΙ, αυτός το έπαιξε Πόντιος Πιλάτος, ότι θέλουν οι Κύπριοι είπε και καθάρισε. 3) Mας λέει συνεχώς για μεταρυθμίσεις και πουλάει όποια επιχείρηση του δημοσίου έχει κέρδη, ενώ θα έπρεπε πρώτα να πουλήσει την Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ που τις χρυσοπληρώνουμε όλοι μας τόσα χρόνια, (και όσο νυχτώνει η πο..σα, δηλαδή το χρέος μεγαλώνει). 4) Όταν μιλάει χρησιμοποιεί τα χέρια του και το σώμα του σαν το Χατζιαβάτη, λες και αυτά που λέει είναι καταπληκτικά θέσφατα, βαθυστόχαστες φιλοσοφικές έννοιες, και πρέπει να προσέχουμε πολύ για πιάσουμε το νόημα. Βέβαια φρονίμως ποιών δεν τολμά να κάνει το ίδιο όταν απευθύνεται σε ξένο ακροατήριο.

    Και τέλος δεν ξέρω γιατί μου θυμίζει έντονα τον Peter Sellers στην ταινία Being there. «Να είσαι εκεί κύριε Τσανς.»

    Ούτε τον Παπαθεμελή, γιατί είπαμε να είμαστε σοβαροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Φυσικά και δεν θα ψήφιζα Καρατζαφέρη και Παπαθεμελή γιατί τους θεωρώ λακέδες στην αυλή του Χριστόδουλου και προκάλυψη του κάθε κρυπτορατσιστή-φασίστα.
    @s pablo,κανένα κόμμα και πουθενά, δεν δηλώνει προεκλογικά ότι θα συνεργαστεί με κάποιο άλλο.Οι λόγοι είναι προφανείς και δεν νομίζω πως χρεάζονται ανάλυση.Αυτό που βλέπω εγώ,σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο που θα απαιτεί συνεργασία δύο κομμάτων,αυτά θα είναι το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.Και θα κάνουν καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. δεν θα ξαναψηφίσω κόμματα όπως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έχουν ηγεσία. Οι ‘βασιλικές’ οικογένειες των Παπανδρέου, Καραμανλή και το Μιτσοτακέικο δεν νομίζω να εκφράζει την Ελληνικη ικανή και άξια Ελλάδα και τους ικανούς πολίτες της. οι ‘Βασιλικές’ οικογένειές τους μας κυβερνάν εδώ και 100 χρόνια. Είναι μπούληδες και ανάξιοι και από ανάξιους ανθρώπους μόνο αναξιοκρατία θα υπάρχει. Ποιος αλήθεια τους έκανε ηγέτες.? και από αυτούς που τους ψηφίζουν ποιος αλήθεια πιστεύει σε αυτούς και τις ικανότητές τους. ? υπάρχει κανείς άραγε.? Εάν ,οι ψηφοφόροι τους, δεν περίμεναν βόλεμα ή δεν ήταν βολεμένοι δεν θα τους ψήφιζε κανένας πιστεύω. Βγήκαν λόγο ονόματος. σήμερα άκουγα βουλευτή της ΝΔ στην τηλεόραση να λέει σαν τελευταία κουβέντα ότι πρέπει ο λαός να ψηφίζει τον λιγότερο κακό από τους 2 που μας πάσαραν. Είναι και βουλευτής πρώτης γραμμής της ΝΔ. εάν σου λέει λοιπόν σαν επιχείρημα κάποιος , ψήφισε τον λιγότερο άχρηστο από τους 2 φανταστείτε. Ούτε οι ίδιοι δεν τους πιστεύουν. Ούτε καρατζαφέρη δεν θα ψήφιζα, δεν ανήκω στις θέσεις του. Είναι ακραίοι και μόνο φασαρίες μπορούν να φέρνουν και να παίζουν ξύλο με αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη από αυτούς. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να τους ‘σπάσουμε’ ψηφίζοντας κάτι άλλο. Δεν τα έχουμε δοκιμάσει τα άλλα ποτέ σαν κυβερνήσεις. Γιατί άραγε τα απορρίπτουμε.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Με το όπλο να με απειλούσαν, ΛΑΟΣ δεν θα ψήφιζα ποτέ μα ποτε! Ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός/εθνοκεντρισμός, ο ρατσισμός, η θρησκοληψία, οι χρυσαυγίτες/φιλοχουντικοί του κόμματος, η ξενοφοβία και σε γενικές γραμμές ο νέος Μεσαίωνας στον οποίο πιστεύουν τα στελέχη και οι οπαδοί του κόμματος αυτού με κάνουν και πραγματικά αηδιάζω.

    Για πολλούς από τους πιο πάνω λόγους δεν θα ψήφιζα ούτε τον Παπαθεμελή (στα αρνητικά του εν λόγω πολιτικού θα προσέθετα και την έλλειψη υπευθυνης πολιτικής στάσης)

    Απλά τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Νέα Διάλυση, δεν νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις.

    Αποκλείονται επίσης:

    (α) Πρόσωπα, τάσεις και κόμματα έτι δεξιότερον αυτής. Στα κόμματα, να μη διευκρινίζω. Στα πρόσωπα και τις τάσεις, εννοώ πάσης φύσεως ελληνικοθρησκευτικοπαραδοσόπληκτους και ξενόφοβους, καθώς και τους υπέρμαχους της τάξης δια της καταστολής (συχνάζουν παντού).

    (β) Πρόσωπα που έχουν παρελθόν στο να συγχέουν τον ρεαλισμό με την έλλειψη αρχών.

    (γ) Πρόσωπα με κλίση στα πολλά και "συναισθηματικά" λόγια, τη γενικολογία ή την κλισέ επιχειρηματολογία τηλεοπτικού τύπου.

    (δ) Πρόσωπα που φωνάζουν από μακριά ότι ο κόσμος τους περιορίζεται στη δική τους εύκολη, lifestyle, εκδοχή της ζωής.

    (ε) Πρόσωπα που τυχαίνει να συναντώ στον δρόμο να περπατούν με ύφος αυτοκράτορος εν μέσω των υπηκόων.

    (στ) Πρόσωπα που στηρίζονται πρωτίστως στο ότι είναι "νέοι", "άφθαρτοι" ή γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Παπαθεμελή.

    Μας ανάγκαζε πάνω στο άνθος της ηλικίας μας να καταβαίνουμε σε υπόγεια γκαράζ μετά τις 2πμ.
    Ή ακόμα χειρότερα μέσα στο Σύνταγμα... Διασκέδαση ήταν αυτή;;;;

    (καλά ήταν ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Παιδιά Το Πασόκ και ο Συριζα ΈΧΟΥΝ ΉΔΗ ΣΥΜΦΩΝΉΣΕΙ. Μην το ψάχνετε. Από την στιγμή που ο Αλαβάνος βγήκε και στην ουσία στήριξε την γραμμή Γιώργου γαι την ανυπαρξία της ασύμμετρης απειλής.

    Άλλο το τι παίζουν μπροστά στις κάμερες.

    Εκείνη που ακόμα δεν έχει κάνει συμφωνία είναι η ΝΔ γιατί ο ΛΑΟς της βγήκε παρτουζιάρης που λέει ότι θα το κάνει με όλους ευχαρίστως. Εξάλλου περιμένουν και τις εξελίξεις από την υγεία του Χριστόδουλου για να δουν κατά πόσο θα κάτσει ήσυχος ο ΚΩΤΣΟς.

    ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟς ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗς ΚΥΠΡΟΥ!!!

    Άντε να ανοίξει και για τα δικά μας μπας και μεταπολιτευτούμε.

    Η ΝΔ θα πέσει από την κυβέρνηση μόνο στην περίπτωση που οι Αμερικάνοι έχοντας αποφασίσει ότι η συμφωνία με την Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη δεν την συμφέρει(που ΔΕΝ την συμφέρει) επιχειρήσουν να την χτυπήσουν.

    Αυτό που παίζεται αυτές τις μέρες είναι το ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.

    Το αποτέλεσμα θα το δούμε στις 17/9 .

    Τα έχω γράψει από τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ο ΜΟΝΟΣ από τη ΝΔ που μου φαίνεται πιο ευθής και έντιμος είναι ο Σουφλιάς.

    Στην αρχή κι ο Βουλγαράκης αλλά το έστειλε για βρούβες! Ολοι οι άλλοι είναι εκατό φορές χειρότεροι από τα καμάρια του Πασοκ και χρειάστηκαν μόλις μια τετραετία, κι αυτή λειψή, για να το αποδείξουν και να ξεφύγουν τελείως. Αφήστε που δεν κυβέρνησαν, αλλά διαχειρίστηκαν.

    Αν μείνουν επάνω όσο έμεινε και το Πασοκ, και επειδή από ΟΝΕ να βγούμε χλωμό, βλέπω σώμα κυανόκρανων στη χώρα, λουκέτο στη Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως μόνιμη κυβέρνηση.

    Τώρα που το ξανασκέφτομαι... Βρε λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Παπαθεμελής: ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ενώ έχει εκλεγεί και με τα δύο μεγάλα κόμματα, και έχει συμμετάσχει και στην κυβέρνηση του ενός, τώρα στηλιτεύει και κατηγορεί το δικομματισμό...Τι να πει κανείς. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά τα ασόβαρα.
    Αυτό που πραγματικά ποτέ δε θα ψήφιζα είναι το ΚΚΕ. Και αυτό γιατί έζησα την κουλτούρα του στους χώρους του Πανεπιστημίου, από δράσεις και ομιλίες (και προσωπικές συνομιλίες). Μιλάμε για αχαλίνωτο και αμετανόητο φασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Στην παράγραφο με το ΛΑ.Ο.Σ έχασα τη μπάλα! Νευράκια, τι να κάνουμε! Εχουμε κι ένα παρελθόν με αυτά τα είδη του πρωτο-ζωικού βασιλείου.

    Οι γελοίοι έχουν μια ιδεολογία που αντιτίθεται στα βασικά άρθρα του Συντάγματος, και παρ' όλα αυτά το χρησιμοποιούν για να ανέλθουν στην εξουσία! Μόνο σε εμένα φαίνεται τραγελαφικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Τον Καραμανλή γιατί εμφανίστηκε εν μέσω πυρκαγιών με μπουφανάκι Αύγουστο μήνα.

    Μάλλον έχει δει πολλές ταινίες καταστροφής που φοράνε μπουφάν και μιλάνε σε τηλέφωνα και είπε να το κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Reactor69 said...

    Ο ΜΟΝΟΣ από τη ΝΔ που μου φαίνεται πιο ευθής και έντιμος είναι ο Σουφλιάς.
    Στην αρχή κι ο Βουλγαράκης αλλά το έστειλε για βρούβες!
    ----------

    Επρεπε να τον δεις τον Γιωργάκη στο χωριό μου (και τόπο καταγωγής του) την περίοδο που ήταν υπουργός δημ.τάξης:

    Σε παραλιακό Νεοδημοκρατικό ταβερνείο του χωριού να πυροβολάει επανειλημμένα στον αέρα (με browning 9άρι απ' ότι έμαθα αργότερα)!!!
    Το είδα με τα μάτια μου

    (Δεν κρατούσα τη φωτογραφική τότε ρε γαμώτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Νομίζω πολύ σωστά είπε ο Sado πως σε αυτές τις συγκεκριμένες εκλογές, λόγω εκλογικού νόμου, το άκυρο και λευκό είναι λάθος επιλογή (και ενώ τα έχω τιμήσει παλιότερα).
    Επίσης, ενώ πάντα έβλεπα θετικά την ψήφο σε μικρά κόμματα, βλέποντας ΠΟΙΑ είναι τα μικρά κόμματα σήμερα, αριστεροδέξια, μου φαίνεται σωστή η άποψη που είχε εκφράσει ο Harry (αλήθεια, που χάθηκε ο Ελληνοκτόνος ?) για ψήφο σε κόμμα με προοπτική εξουσίας.
    Τώρα, πως γίνεται να συμφωνώ με αυτούς τους δύο ταυτόχρονα, δεν μπορώ να το εξηγήσω...

    Ξαναλέω πως θεωρώ φρενάρισμα για το μέλλον και ζημιογόνο για το προσωπικό συμφέρον των περισσοτέρων, οτιδήποτε δεξιόστροφο...


    Υ.Γ. Μεσοαστική τάξη στην Ελλάδα? Sado, πιστεύεις πως υπάρχει, υπήρξε ή θα υπάρξει τέτοιο πράγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Xα! το λ.α.ο.ς το εχουμε παρει στην πλακα και απο οτι φαινεται θα μπει για τα καλα στη βουλη....

    Ωστοσο παντα με φοβιζαν αυτοι που κρατουσαν το μαχαιρι κρυφα απο πισω...τουλαχιστον το λαος φαινεται τι ειναι...

    Αν ψηφιζα θα αγωνιζομουν πολυ μεσα μου να μη ριξω λευκο...

    Γιατι το λευκο ειναι αποψη...Ειχε γραψει και ο ΝΔ ενα ενδιαφερον κειμενο ( τα βιβλια τα εχω στην Κρητη,δεν θυμαμαι τιτλο ) ..

    Αλλα με το λευκο τελικα,παρολο που θα ελεγα την αποψη μου χωρις να το αντιλαμβανομαι ετσι οπως ειναι ο νομος θα ενισχυσω τα αλλα κομματα...

    Αδιεξοδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Καλησπέρα και από μένα.¨Ημουν και εγώ συμπαθής προς τη φιλελεύθερη συμμαχία αλλά διαβάζοντας τις θέσεις της από ότι καταλαβαίνω προτείνουν την ιδιωτικοποίηση του δάσους !
    αντιγράφω από το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-6-2007 (ή ίδια θέση υπάρχει και στο προγραμματικό πλαίσιο) :
    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει ότι οι δασικές εκτάσεις της χώρας θα προστατευτούν αποτελεσματικά μόνο εφόσον οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους, δηλαδή όλοι οι Έλληνες πολίτες, αποκτήσουν πλήρη ιδιοκτησιακά δικαιώματα επί των δημόσιων δασικών εκτάσεων, ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον εμπρησμό ως μέθοδο ιδιοποίησης δασικής γης. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει στο πρόγραμμα της τη δωρεάν διανομή, σε όλους τους πολίτες, σε ίσης οικονομικής αξίας μερίδια, όλης της μη χρησιμοποιούμενης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των δημόσιων δασικών εκτάσεων. Από τη ρύθμιση αυτή θα εξαιρεθούν φυσικά οι αρχαιολογικοί χώροι, ο αιγιαλός, οι εθνικοί δρυμοί, οι περιοχές NATURA 2000 και περιοχές σημαντικές για την εθνική ασφάλεια.
    Η υλοποίηση της πρότασης αυτής, εκτός από την αποτελεσματική προστασία των δασών θα έχει και σαν αποτέλεσμα την οικονομική αξιοποίηση των δασών για ήπιες μορφές οικιστικής και τουριστικής εκμετάλλευσης
    Συγγνώμη αλλά (ξέροντας ότι έτσι θα οικοδομηθεί και ότι έχει απομείνει) δεν θα πάρω.
    θα προτιμήσω να πάω κατά Οικολόγους -Πράσινους (www.ecogreens.gr) μεριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Δεν θα ψηφίσω ΝΔ γιατί κατάφερε να φανεί ασυνεπής στις εξαγγελίες της και επιπρόσθετα
    κατάφερε να συνδέσει το όνομά της με μία από τις μεγαλύτερες μεταπολεμικές καταστροφές
    στη χώρα.

    Δεν θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έκανε μέσα σε 20 χρόνια αυτά για τα οποία κατηγορεί την ΝΔ
    ότι δεν πέτυχε μέσα σε 3,5 και επιπλέον είναι αυτό που ευθύνεται για τον εκφυλισμό του
    κοινωνικού ιστού.

    Δεν θα ψηφίσω Καρατζαφέρη γιατί τον θεωρώ επικίνδυνα γραφικό.

    Δεν θα ψηφίσω Παπαθεμελή γιατί τον θεωρώ γραφικό (σκέτο).

    Δεν θα ρίξω άκυρο/λευκό ούτε και θα απέχω γιατί μ΄ αυτό τον τρόπο πριμοδοτώ το πρώτο κόμμα.


    Χμμμ, νομίζω ότι δεν μου έχουν μείνει πολλές επιλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Από το Προσωπικό μου ημερολόγιο:

    16 Αυγ 2007: να θυμηθώ να μην ψηφίσω το κόμμα που έχει υποψήφιους αυτούς που με ξεγέλασαν, αυτούς που δεν συμπαθώ, αυτούς που έχουν μεγάλη μύτη, αυτούς που όταν βήχουν κλ…, αυτούς που τρώνε το σουβλάκι με τζατζίκι, αυτούς που η γιαγιά τους ήταν ΚΚΕ και έχουν μερσεντές, αυτούς που είναι πάνω από 1,65, αυτούς που έβαλαν τη συμπατική σιμετέρα πάνω στο ρουβ, αυτούς που …, ΓΙΑΤΙ εγώ είμαι πολύ διαφορετικός από όλους αυτούς και τους έχω πολύ άχτι
    17 Αυγ 2007: να θυμηθώ να βγάλω το άχτι μου
    …………………
    …………………
    …………………
    30 Αυγ 2007: να θυμηθώ να βγάλω το άχτι μου
    31 Αυγ 2007: να θυμηθώ να βγάλω το άχτι μου
    1 Σεπ 2007 : να θυμηθώ να βγάλω το άχτι μου
    2 Σεπ 2007 : να θυμηθώ να βγάλω το άχτι μου
    …………………
    …………………
    15 Σεπ 2007 : να θυμηθώ να βγάλω το άχτι μου
    16 Σεπ 2007 : να θυμηθώ να μην ξεχάσω να πάω να ψηφίσω
    17 Σεπ 2007 : να θυμηθώ να σκεφτώ: και τώρα τι κάνουμε?
    18 Σεπ 2007 : να θυμηθώ να ξαναμπώ στο καβούκι μου
    …………………
    …………………
    11 Μαρτ 2057 : να θυμηθώ ότι κάπου διάβασα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έκατσε να λύσει τον κόμπο. Τον έκοψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. @sadosasit said

    << Εκείνη που ακόμα δεν έχει κάνει συμφωνία είναι η ΝΔ γιατί ο ΛΑΟς της βγήκε παρτουζιάρης που λέει ότι θα το κάνει με όλους ευχαρίστως. >>


    :))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Den the pshfiza POTE PASOK me arxhgo to Giorgakh! An, malista, eprepe na dialexw metaxy PASOK kai ND tha pshfiza ND, ego pou eimai alergikos se otidhpote synthrhtiko. Mila athlia Ellhnika, laikizei asystola kai dinei thn entypwsh oti den katalavenei ti leei. Kai synanththke 3 fores me to Hristodoulo kata tas grafas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Ούτε πασόκ, ούτε δεξιά
    ήρθε η ώρα...
    για τη φραπεδιά.

    οκ, σήριουσλι, μαύρο στα δυο μεγάλα κόμματα, είναι πολλές οι αμαρτίες τους και πρέπει να τιμωρηθούν. Τα επόμενα 4 κόμματα δε μου λένε τίποτα ιδεολογικά, είναι στην καλύτερη περίπτωση γραφικά, εως επικίνδυνα.

    μένει, λοιπον, να δούμε τί μένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Δεν θα ψηφίσω με τίποτα ΝΔ. Ειδικά μετά τις πυρκαγιές και το αλλαλούμ που παρακολουθούμε, πιστεύω πως αυτή η ομάδα που μας κυβερνάει είναι άκρως επικίνδυνη. Και θα είναι ακόμα χειρότερη αν πάρει και δεύτερη τετραετία.

    Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη ορατή διέξοδος. Υπάρχουν αρκετοί σοβαροί άνθρωποι και τουλάχιστον μπορώ να ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Καθότι Κύπριος, δεν έχει νόημα η (μη) ψήφος μου. Να μου επιτρέψετε όμως μια εισήγηση:

    Επειδή, κατά πως είπε και ο Πανούσης -προλογίζοντας το "Παιδί του Σωλήνα" στο "Hard Core" -ο Κώστας (θείος) ήταν ο πρώτος οικολόγος που έδωσε ψήφο στα δέντρα... και επειδή επί Κώστα (ανιψιού) κάηκαν... προτείνω να ψηφίσετε τα Δέντρα! Τρόποι υπάρχουν πολλοί (Αποχή => άρνηση χρήσης ψηφοδελτίου που είναι χαρτί, αναγραφή επί ψηφοδελτίου "Ψήφος στα Δέντρα" => Άκυρο, γέμισμα ψηφοδελτίου με ρίγανη ολλανδίας, δυόσμο, μαϊντανό ή ότι άλλο πράσινο => σχεδόν Λευκό, μαζίκη υποστήριξη των όποιων οικολόγων -> να δείτε επιτέλους αν εννοούν τα όσα λεν ή αν τελικά η ύπαρξη τους εξυπηρετά άλλους σκοπούς, κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Στην παρούσα φάση, ΔΕΝ θα ψήφιζα Νέα Δημοκρατία, διότι πάντα ψηφίζω αντιπολίτευση. Πιστεύω ότι η δημοκρατία λειτουργεί καλύτερα (και η κυβέρνηση), όταν η αντιπολίτευση είναι "κοντά" σε ποσοστό. Έτσι μειώνεται η αλαζονεία της όποιας κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Αγαπητέ κ. Δήμου, σας αγαπώ σας εκτιμώ, αλλά αυτή η μικροψυχία στην αντιμετώπιση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας άρχισε να με ενοχλεί. Σας πειράζει που ο Περλικός είναι νέος και άπειρος. Ωραία. Εσείς οι παλιοί Φιλελεύθεροι, οι αναγνωρίσιμοι, οι «φίρμες» τι κάνετε; Γιατί δεν ανασυστήσατε τους Ταύρους; Φέτος που υπάρχει τέτοια απογοήτευση με ολόκληρο το πολιτικό σύστημα μπορεί και να έμπαιναν στη Βουλή. Αφήστε τους ήσυχους λοιπόν. Αυτοί κάνουν το καθήκον τους ως πολίτες ενώ εσείς τρώτε τον καιρό σας με χαζογκάλοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Δεν θα ψήφιζα ποτέ Γ. Παπανδρέου. Πολύ ακατάλληλος για αυτή τη θέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. "Συνηθως ψηφιζω σαλαμι. Ξερετε μια λεπτη φετα στον εκλογοφάκελλο που με την ζέστη μετα απο ωρα αρχιζει και λαδωνει ολα τα διπλανα."

    Αυτό το κόλπο δεν το ήξερα, αστείο ακούγεται. Εάν ήμουν στην καταμέτρηση και είχα βρει λάδια και σαλάμια μέσα, θα είχα σκάσει στα γέλια.

    Τέλος πάντων, ακόμα και ΚΚΕ θα ψήφιζα, προκειμένου να δείξω στην κυβέρνηση ότι μπορώ να αλλάζω γνώμες πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα.

    Διότι πιστεύω ότι το ουσιώδες σε μια δημοκρατία, είναι οι πολίτες να είναι άνθρωποι που αλλάζουν απόψεις εύκολα και γρήγορα, ανάλογα με το εάν τους αρέσει μια κυβέρνηση ή όχι.

    Μου κάνει εντύπωση που οι Έλληνες είναι πιο σταθεροί στις πολιτικές τους πεποιθήσεις απ' ότι είναι στις συζύγους τους. Στην πραγματικότητα, έπρεπε να είναι το αντίθετο.

    Για να πετύχει μια δημοκρατία, πρέπει:

    α) η κυβέρνηση να φοβάται τους πολίτες στις εκλογές, να πιστεύει ότι οι πολίτες είναι τελείως απρόβλεπτοι και δεν έχουν καμία σταθερή πολιτική πεποίθηση, αλλάζουν γνώμη εύκολα και έλκονται πάντα από την αντιπολίτευση.

    β) οι πολίτες να αλλάζουν όντως γνώμη και απόψεις πολιτικές και όχι να παριστάνουν τα πεισματάρικα παιδιά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ηλίθιο από έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να πει ανοιχτά και φωναχτά "έκανα λάθος και άλλαξα γνώμη".

    γ Να ψηφιστεί νόμος που να απαγορεύει στους πολιτικούς να λαμβάνουν οποιεσδήποτε παροχές μετά τη θητεία τους στη βουλή, επίσης να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία, τελείως, και να απολύονται οι βουλευτές και υπουργοί, άνευ αποζημιώσεως, και οι πολιτικοί που δεν ανταποκρίνονται στις προεκλογικές υποσχέσεις τους, να συλλαμβάνονται για παράβαση εθνικού συμβολαίου (μετά την εκλογή τους, να υπογράφουν συμβόλαιο με τις υποσχέσεις τους και εάν δεν το τηρήσουν, να πληρώσουν την ανάλογη αποζημίωση για παράβαση συμβολαίου από την τσέπη τους).

    Προσωπικά αλλάζω γνώμες και απόψεις συνέχεια (με δυο λόγια, προοδεύω και αλλάζω ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω μέχρι να αλλάξω και πάλι άποψη...).

    Αλλάξτε γνώμη. Ή, "τεστάρετε" κάτι άλλο. Ποτέ δεν ξέρεις... διότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της Αμερικής να μην χρειάζεται καν εκλογές (στις ΗΠΑ που δεν είναι δημοκρατία παρά μόνο σε τοπικό επίπεδο, οι τοπικές εκλογές κοινοτήτων είναι εξαιρετικά σημαντικές, ενώ οι "εθνικές" είναι τελείως άχρηστες -- έχουν την ίδια επίδραση που θα είχε στους Έλληνες η εκλογή νέου πρωθυπουργού στη Λιθουανία, ή "προέδρου της ΕΕ").

    Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. ."Ο Bill Gates ξεκίνησε από τα 21 του, χωρίς καν να πάρει πτυχίο..."

    Τι να το κάνεις το πτυχίο στην Αμερική... ε, να το βάλεις σε κορνίζα. Στην Αμερική δουλεύεις, παράγεις, πουλάς και πληρώνεσαι. Κανένας δεν σου λέει "θα σε πληρώσω επειδή έχεις πτυχίο". Σε πληρώνουν επειδή έκανες κάτι γι' αυτούς και τους έκοψες τιμολόγιο.

    Στην Ευρώπη έχουν ακόμα τίτλους: Δούκας, Αντιδούκας, πτυχιούχος κλπ. Θέλουνε να μελετάς επί 10 χρόνια απίστευτες θεωρίες μακροοικονομικής στο London School of Economics για να πας να δουλέψεις σε τράπεζα ως ταμίας (εδώ οι ταμίες είναι κάτι μεξικάνες με γυμνάσιο κι αυτό με το ζόρι...).

    Δεν έχει σημασία τι θα ψηφίσετε. Σημασία έχει τι λεφτά θα κάνετε. Διότι, εάν σε μια γειτονιά οι πιο πλούσιοι είναι ο υδραυλικός, ο μπογιατζής, ο εστιάτορας, κλπ κλπ (τα συνήθη των μικροαστικών προαστείων των ΗΠΑ), τότε ο κάθε νέος ξέρει ότι καλή και άγια η μόρφωση στο πανεπιστήμιο, αλλά καλός και επιτυχημένος κι ο υδραυλικός, ο ψυκτικός, ο μικρο-επιχειρηματίας. Κι έτσι έχει επιλογές... (κι ας είναι μετανάστες όλοι τους).

    Οι "πτυχιούχοι" με νοοτροπία πτυχιούχου στις ΗΠΑ πάνε σε κάτι γραφεία και παίρνουν μισθό και μετά πάνε σπίτι και βλέπουν τηλεόραση. Συνήθως το αφεντικό είναι μετανάστης από την τάδε κολοχώρα που κάνει τα δεκαπλάσια λεφτά και έχει απολυτήριο δημοτικού (αλλά ξέρει να εργάζεται και να διαπραγματεύεται και να κάνει φίλους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Τέλος, επειδή φεύγω αύριο για τυριά στο Wisconsin, καλή επιτυχία στις εκλογές εύχομαι και να περάσετε καλά.

    Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. "Μήπως ξέρετε κάποιο κόμμα που υποστηρίζει λιγώτερο κράτος; "

    Οξύμωρο. Είναι σαν να λες "κόμμα που θέλει να αυτο-μειωθεί μετά τη νίκη του στις εκλογές". Εμείς είμεθα χριστιανοί: αυξάνεστε και πληθύνεστε.

    Ο κρατισμός είναι νοοτροπία. Οι πολίτες τον υποστηρίζουν και τροφοδοτούν συνεχώς, απλά αλλάζουν το ένα κράτος με το άλλο κράτος. Για κράτος μιλάνε, για "ηγέτες" και άλλα αόριστα που θυμίζουν βασιλιάδες, κάστρα, κακομαθημένες πριγκίπισσες και ήρωες με τ' άλογα... άκου "ηγέτες"... εδώ ούτε διαχειριστές της προκοπής δεν υπάρχουν (ή είναι ελάχιστοι), ψάχνουμε για ηγέτες. Και να τους είχαμε, τι να τους κάνουμε; Να μεταφέρουν την Ελλάδα βόρεια; Οι ηγέτες είναι τελείως άχρηστοι σήμερα σε οποιαδήποτε δυτική χώρα. Αν δεν κάνω λάθος, δεν υποστηρίζονται καν από το υπάρχον πολιτικο-νομικό σύστημα. Τι σημαίνει "ηγέτης"; Τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Καλημέρα.
    Δεν θα ψήφιζα ποτέ ΚΚΕ.

    Ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης, ο Αλέκος, κάποια στιγμή θα συνταξιοδοτηθούν. Ο Καρατζαφέρης, και ο Στελλάκης, σύντομα θα εξαφανιστούν.
    Αυτή όμως η τροχοπέδη της ανάπτυξης, το κόμμα που για ψηφοθηρικούς λόγους πρόδωσε τις αρχές του και δέχτηκε ακροδεξιούς με σταυρούς και κομπολόγια στις τάξεις του (λέγε με Λ.Κ.), που δεν ανέχεται διαφωνούντες (όλα τα κόμματα έχουν διαφωνούντες. Στο ΚΚΕ, διαφωνώ σημαίνει αποχωρώ), που οι θέσεις του είναι μόνο αρνήσεις, που δεν έστειλε ούτε ένα στεφάνι στην κηδεία πρώην ιστορικού του στελέχους (του Γ. Φαράκου), που διέγραψε στελέχη του, ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι αρνήθηκαν να προδώσουν τους συνεργάτες τους που ανήκαν σε άλλα κόμματα, που θεωρεί όλους τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας (πλην των αμνών που το στελεχώνουν) προδότες, συνεργάτες των Αμερικανών, πουλημένους, φασίστες κτλ....
    ...ΔΕΝ πρόκειται να πάρει την ψήφο μου.

    Η Αλεκάρα τελευταία, άρχισε να διαθέτει τηλεοπτικό χρόνο στο να βρίζει και τον Καρατζαφέρη, πράγμα που δεν συνέβαινε παλαιότερα (σε αυτή την έκταση τουλάχιστον). Λογικό. Στα μάτια πολλών, το ΚΚΕ με το Λάος είναι ανταγωνιστικά κόμματα. Τα "ψιλά γράμματα" των δημοσκοπήσεων (που κανείς δεν τα κοιτάει), το δείχνουν. Αυτό που συνδέει πιο πολύ το ΚΚΕ με το Λάος (ΝΑΙ με τον τόνο στο "α") είναι τα κοινά τους μίση. Οι στόχοι γνωστοί: Αμερικάνει, το κακό κράτος του Ισραήλ που καταπιέζει τους άραβες, όλα τα άλλα κόμματα, όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς.
    Μπορεί ένας κοινός στόχος, να μην μπορέσει να κάνει δύο ομάδες ανθρώπων να συνεργαστούν. Ένα κοινό μίσος όμως, μπορεί! Γι' αυτό υπάρχει και το ρεύμα μεταξύ αυτών των κομμάτων.

    Δεν είναι δυνατόν να βρω το τέλειο κόμμα. ΠΡΕΠΕΙ όμως να ψηφίσω, και θα ψηφίσω αυτό που έχει τα λιγότερα χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Καλημέρα!

    Θέμης Λαζαρίδης said...
    Σας πειράζει που ο Περλικός είναι νέος και άπειρος.

    -------------------------------

    Απάντησα απλώς στην άποψη του Doctor για την ΦΙΣ ότι "τα στελέχη της είναι πετυχημένοι επαγγελματίες στην ελεύθερη αγορά". Όσο για τον κ. Π. δεν τον ξέρω, αλλά εδώ κατηγορούμε τον Καραμανλή ότι δεν είχε διοικήσει ούτε περίπτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Καλημέρα.

    Πολλά κόμματα και κομματάκια δεν θα ψήφιζα, αλλά οπωσδήποτε , με τίποτα, επ' ουδενί, δεν θα ψήφιζα ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

    Ο Αλαβάνος είναι ανυπόφορα λαϊκιστής, ο δε πολιτικός του λόγος σκέτο ανέκδοτο-εντελώς ανύπαρκτος... Και το ομορφόπαιδο -λέγε με Αλέξη- μου προκαλεί αλλεργία.

    Κρίμα. Πριν δέκα χρόνια, ο Συνασπισμός είχε έναν διαφορετικό λόγο. Τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Δέλτας είπε...

    YΓ s_pable, τι ήθελες να πεί δηλ ο αλαβάνος ότι θα στηρίξει πασοκ? θα τον περνούσαν και οι ανύπαρκτοι φιλελεύθεροι!

    ---------------------------------

    Ήθελα να πει ότι σε περίπτωση που υπάρχει πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις και σχέδιο.



    Για τη ΦΣ, απορώ γιατί συζητάμε. Αν οι άνθρωποι έβλεπαν σοβαρά τη δουλειά δεν θα λειτουργούσαν σαν γκρουπούσκουλο.

    Ασχολούμαι αρκετά με την πολιτική και τους έμαθα προ ημερών μέσω αυτού του blog. Δηλαδή, το 70% των Ελλήνων (τουλάχιστον) δεν γνωρίζει καν την ύπαρξη τους και υποψιάζομαι ότι χωρίς κάποια σοβαρή προσωπικότητα στην ηγεσία τους δεν θα τους μάθει και κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Δε θα ψηφιζα ΛΑΟΣ με τιποτα. Θα ειναι ιεροσυλια ατομα οπως Βοριδης και Γεωργιαδης (Αδωνις παρακαλω) να εχουν βημα στη βουλη. Προσβολη στη δημοκρατια.
    Δυστυχως οπως φαινεται θα εχουν, ελπιζω τουλαχιστο να ειναι συντομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Καλημέρα!

    1. θεωρώ ότι οι όροι δεξιά-αριστερά, προοδευτικοί-συντηρητικοί είναι οι πλέον αναχρονιστικοί όροι και χρησιμοποιούνται μόνον από πολτικούς δίχως πολιτικό λόγο και προτάσεις. Σε τι διαφέρει η δεξιά ΝΔ από το αριστερό ΠΑΣΟΚ; Για να μην πούμε για το αριτερό ΚΚΕ της Λιάνας και του Ζουράρι.

    2. Ο κατά τα άλλα συμπαθής κοςΠαπανδρέου (για να χορέψει κανά ζειμπέκικο) τι έκανε ως υπουργός παιδείας και εξωτερικών για να με κάνει να πιστέψω ότι ως πρωθυπουργός θα τα καταφέρει;

    3. ο κοςΚαραμανλής, συμπαθής και αυτός για να πιεις κανα ουισκάκι και να φας κανα κοψιδι, δοκιμάστηκε εξ αρχής σαν πρωθυπουργός (δεν είχε περάσει νομίζω ποτέ από υπουργείο). Αποτυχημένος; Σε πολλούς,ίσως στους περισσότερους, τομείς. Άλλοθι; Μπορεί να βρει πολλά αλλά αυτό είναι το ζητούμενο; Πρωτίστως κρίνεται κάθετα αρνητικα για την επιλογή συνεργατών.

    4. ΛΑΟΣ και Στελάκης είναι ut of the question με τη μία

    5. ΚΚΕ; Ζει ο βασιλιάς μεγαλέξανδρος; ζει ο ιωσής στάλιν; μάλλον ναι θα έλεγαν και στα δύο...

    6. ΣΥΝ; και δεν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ με τη μία;

    7. εκείνο το παληκάρι ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης τι γίνεται; μάλλον τον έφαγαν κι αυτόν οι πασόκοι...

    8. ο εκλογικός νόμος (του Πασχαλίδη νομίζω) λέει όχι σε άκυρο,λευκό,κόμματα που δεν πιάνουν τη βάση εισόδου στη βουλή.

    Με βάση όλα αυτά (+ ότι ο εκλογικός νόμος δεν βγάζει ισχυρή κυβέρνηση, δηλαδή μάλλον οδηγούμαστε σε πεντακομματική βουλή) μάλλον θα προτιμήσω τον πλέον αξιόλογο υποψήφιο όπου κι αν ανήκει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. drunk tank
    o εκλογικός νόμος είναι του Σκανδαλίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Δεν θα ψήφιζα ποτέ δεξιά. Είναι το κακέκτυπο της σοσιαλ-πρασινοδεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Ο/Η Nikos Dimou είπε...

    drunk tank
    o εκλογικός νόμος είναι του Σκανδαλίδη.


    και αυτό κύριε Νίκο είναι κάτι ακόμα που με "χαλάει" στο ΠΑΣΟΚ. Φοβάσαι και καταστρέφεις τις πιθανότητες του άλλου. Βέβαια πιστεύω ακόμα ότι μία κυβέρνηση με πολλές διαφορετικές φωνές μπορεί να είναι και καλύτερη.
    Κι αυτό ενισχύει την άποψή μου περί προσωπικού ψήφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Σίγουρα ΔΕΝ θα ψήφιζα Συνασπισμό.

    Νομίζω ότι ως εξωκοινοβουλευτική αριστερά ο εκνευριστικός Αλαβάνος θα αναγκαστεί να σταματήσει τις λαϊκίστικες δηλώσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Να σημειωθεί πως, λογικά, όταν χαρακτηρίζουμε ένα κόμμα «κάπως», αυτομάτως ο χαρακτηρισμός περιλαμβάνει και την εκλογική του βάση. Η αντιπάθεια απέναντι π.χ στο ΛΑ.Ο.Σ, ερμηνεύεται και ως αντιπάθεια απέναντι σε υποσύνολο συνανθρώπων μας που τους εκφράζει και το στηρίζουν. Είναι μια ενδιαφέρουσα πιστεύω προέκταση του ερωτήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. @drunk tank

    Νομίζω ότι ο Χαραλαμπίδης κατεβαίνει με το ΛΑΟΣ στο νομό Δράμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Το ερώτημα του σημερινού αντι-γκάλοπ,(με το σημερινό πολιτικό σκηνικό για να μην παρεξηγηθώ)μπορεί ισοδύναμα να αντικατασταθεί με το:
    "Δηλώστε ποιόν από τους διάφορους τρόπους της εκτέλεσης σας δεν θα διαλέγατε για κανένα λόγο-και γιατί;"

    Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πάντα μόνο μία.
    -Δεν θέλω να πεθάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Γιά νά δούμε...δέν ψηφίζω (δεν ειμαι ελληνας πολιτης) αλλά άν ψήφιζα....
    ....μέ κρητήριο τόν μεγαλύτερο φορέα ολοκληρωτισμού προκρίνονται στόν τελικό 3:

    Α) Η οικεία μας δικτατορία τού κατώτερου κοινού παρανομαστή
    Β) Οί Χριαστιανοί Ταλιμπάν
    Γ) Η οικολογική φάρμα τών ζώων

    Δύσκολη η τελική επιλογή γιά μένα πού έχω σχεδόν χάσει επαφή μέ Ελλάδα.

    Πάντως μέ εξεπληξε κάπως η επιλογή σας Κύριε Δήμου. Εγώ θά υπέμενα πιό εύκολα τό νά αναγράφεται η θρησκεία στό δίπλωμά μου από τό νά οδηγάω Ζαποροζετς (Α καί Γ) :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Zoros said...
    Στην κομματική επιλογή μου, πάντα υπολογίζω 2 παράγοντες: την ιδεολογική ταύτιση (στο θεωρητικό ιδεολογικό υπόβαθρο του κάθε κόμματος) και την ικανότητα των στελεχών.


    Ενδιαφέρουσα η ανάλυση σου αλλά δέν συμφωνώ μέ τόν αλγόριθμο επιλογής.
    Αν εκλέγονταν τό ΚΚΕ όσο πιό ανίκανα τά στελέχη του τόσο λιγότερη ζημιά θά κάνανε. :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Ο/Η ioannisk είπε...
    Δηλαδή πιστεύετε ότι είμαστε πολιτικά ώριμοι για να έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας;

    -------

    Η ωριμότητα ή η ώριμη συμπεριφορά είναι και θέμα απόφασης.

    Αν έχουμε αποφασίσει ότι είμαστε "ανώριμοι" για κυβέρνηση συνεργασίας, τότε ποτέ δεν πρόκειται να "ωριμάσουμε".

    Αν αποφασίσουμε ότι αυτό θέλουμε, τότε θα πρέπει να φερθούμε ώριμα ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Προσωπικά πιστεύω ότι το μόνο που μας σώζει (εκτός από το να αναλάβει την πλήρη διακυβέρνηση της χώρας η Ε.Ε.) είναι η διάλυση των 2 μεγάλων κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. @s-pablo

    όχι! τελικά οι πολιτικοί καταφέρνουν να γκρεμίζουν με τη ματαιοδοξία τους κάθε καλή εικόνα που σχηματίζαν χρόνια μέσα σε μια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Lefteris said...
    Στην Ευρώπη... Θέλουνε να μελετάς επί 10 χρόνια απίστευτες θεωρίες μακροοικονομικής στο London School of Economics για να πας να δουλέψεις σε τράπεζα ως ταμίας (εδώ οι ταμίες είναι κάτι μεξικάνες με γυμνάσιο κι αυτό με το ζόρι...).


    Πάρ όλα αυτά η Αμερική έχει τήν πιό ευημερούσα οικονομία. Πρέπει νά τό ξαναπώ διότι πάντα με ξαφνιάζει αφάνταστα τό πώς αυτό δέν προβληματίζει τους ευρωπαίους. Φαντάσου δηλαδή νά είχε η Αμερική τό ανθρώπινο δυναμικό τής Γερμανίας η τής Δανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Νομίζω πως αυτό που βγαίνει (ως τώρα) από τα σχόλια είναι μία έντονη δυσφορία - για να μην πω ασφυξία.

    Ακριβώς έτσι νιώθω κι εγώ - γι αυτό έγραψα αυτό το αρνητικό ποστ.

    Με το "μη χείρον" πορεύομαι όλη μου τη ζωή - αλλά τώρα ούτε αυτό λειτουργεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. ΄Έχω δηλώσει σε προηγούμενο σχόλιο μου ότι στις 16 Σεπτεμβρίου θα λιάζομαι στις πανέμορφες παραλίες που προσφέρουν απλόχερα τα Χανιά στην Κρήτη.

    Αυτή τη δήλωση την έκανα σε ανύποπτο χρόνο, δηλαδή πριν τον όλεθρο που βρήκε τη χώρα μας από τις φωτιές.

    Μούρχοτανε να ξεράσω (κ. Δήμου συγχωρήστε μου την έκφραση, είναι προϊόν πόνου) όταν από την επόμενη μέρα των πυρκαγιών παρακολουθούσα στην τηλεόραση όλα αυτά τα κοπρόσκυλα, τα λαμόγια, τις ύαινες, και τους γύπες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ να ασελγούνε και να λοιδορούνε (πράγμα που συνεχίζουνε να κάνουνε μέχρι αυτή τη στιγμή) πάνω στο πληγωμένο κορμί της Πατρίδας μας.

    ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Δεν θα ψήφιζα Νέα Δημοκρατία. Διαλέξτε οποιουσδήποτε τρεις από τους πολλούς λόγους που ανέφεραν οι προηγούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Εχω χασει τον λογαριασμο...
    Ενω συνηθως ψηφιζα FERRARI , σ'αυτες τις εκλογες προβληματιζομαι.
    καποιος παρακαλω να μου εξηγησει γιατι το ακυρο πριμοδοτει το πρωτο κομμα...
    Στο ρητορικο (ή μηπως συναισθηματικο ;)ερωτημα του ΝΔ απαντω εξ ισου ρητορικα : ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ !
    Στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ερωτημα απαντω οπως ο Λευτερης .
    Ψηφιζουμε πολιτικο συστημα διακυβερνησης που υποτιθεται οτι πρεπει να λειτουργει ομαλα (δημοκρατια ;;)
    Αρα ΠΟΤΕ ψηφο στην πιθανη κυβερνηση.
    Το κρισιμο ερωτημα φετος ειναι ποια θα ειναι η πιθανωτερη αντιπολιτευση. Μαλλον το Πασοκ...(το οποιο ξεκαθαριζω οτι απεχθανομαι).
    Για τους υπολοιπους κομπαρσους δεν το συζητω, για μενα βραζουν ΟΛΟΙ ανεξαιρετως στο ιδιο καζανι...
    Τωρα τι θα γινει αν πολλοι σκεφτουν το ιδιο και ψηφισουν μαζικα Πασοκ και βγει κυβερνηση ; Καταστροφη ! Διοτι οχι μονον τιποτε δεν εχει αλλαξει (μαλλον για χειροτερα το βλεπω)στο κομμα που διελυσε οποιαδηποτε εννοια θεσμου στη χωρα και "θεσμοποιησε" τα "δωρακια", αλλα δεν θα του δοθει και η ευκαιρια να αλλαξει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ - αυτη ειναι και η μονη μας ελπιδα - μετα απο μια δευτερη εκλογικη ηττα του Γιωργακη (αληθεια γιατι ολοι τον αποκαλουν ετσι; μηπως αυτο λεει ηδη πολλα ;)
    Τι μας απομενει λοιπον;
    Κουϊζ για δυνατους λυτες...
    Αιρετικη αποψη : ο ΚΚ προκηρυξε εκλογες με αποκλειστικο κριτηριο την εξασφαλιση (σχεδον σιγουρη) νεας νικης - εστω και οριακης - ΠΡΙΝ απο την επερχομενη με μορφη χιονοστιβαδας οικονομικη υφεση και την χωρις προηγουμενο κοινωνικη κριση που θα ακολουθησει απο Οκτωβριο και μετα. Οσα λεγονται για Ζορμπαδες κλπ ειναι αστειοτητες. Ετσι θα ειναι πολυ πιο ευκολο να περασουν αντιλαϊκα μετρα στο Ασφαλιστικο και σε ολα τα εκκρεμη ζητηματα.
    Ποιος θα συζηταει για τα καμμενα δαση τοτε ;;;
    Οι εδω καλοπροαιρετοι συζητητες γιατι νομιζουν οτι σκορπαει ασυστολα (ενεργεια χωρις προηγουμενο για τη διαδικασια που ακολουθειται) τα λεφτα στους "ιθαγενεις"; Μηπως γιατι ξερει πολυ καλα οτι οι "ιθαγενεις" (δεν εννοω τους καμμενους συμπατριωτες μας) θα τον ξαναψηφισουν, εστω και γκρινιαζοντας, εστω και κοψοχερηδες στις 17/9 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Εγω δεν θα εψηφιζα την Ε.Δ.Α...
    Ειναι εναν λιαν επικινδυνο πολιτικο κομμα που εβρισκετε ιδεολογικως εις τα παραφας του μποσελβικισμου....
    ΚΚΕ;
    ΚΚΕ;
    ΚΚΕ;
    Νομιμοποιηθηκεν το ΚΚΕ;
    Θεε μου,η ελλας κατεστραφην
    Αν μη τι αλλον διαπιστωνω μετα παρισιας χαρας οτι η Γενικη Γραμματεας του ειναι μια ομολογουμενως νοστιμοτατη δεσποινις,ισως τελικα να αλλαζω γνωμην...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. oldman said...
    ...ερμηνεύεται και ως αντιπάθεια απέναντι σε υποσύνολο συνανθρώπων μας που τους εκφράζει και το στηρίζουν.


    Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.

    Η απάντηση μου:

    ...Διότι οί άνθρωποι πού ανήκουν σέ αυτά, καί άλλα (σχεδόν όλα τά ελληνικά) κόμματα δέν έχουν απλά κάποια πιστεύω αλλά θέλουν, όταν εκλεγούν, νά σέ εξαναγκάσουν νά ακολουθήσεις τίς θεωρίες τους θέλεις δέν θέλεις. Ούτε θά σέ αφήσουν νά πειραματιστείς κάν μέ άλλες προσεγγίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. πολλάκις ελέχθη - ελαφρώς ρατσιστικά - ότι ο καραμανλής δεν έχει διοικήσει ούτε περίπτερο...

    η επαγγελματική καταξίωση, η ενασχόληση με επάγγελμα καν, δεν συνιστά απαραίτητο συστατικό πολιτικού ηγέτου - μπορώ να παραθέσω μακροσκελή λίστα ημεδαπών και αποικιακών ανεπάγγελτων πολιτικών ηγετών, άλλα κάνουν τον ηγέτη, το να είναι κάποιος "πολιτικόν ζώον" είναι ένα κατ' αρχάς απαραίτητο συστατικό, βεβαίως πλείστα μέλη της συμπαθούς ημεδαπής πολιτικής τάξης αντιστέκονται σθεναρά την υιοθέτηση του πρώτου συστατικού του όρου.

    ενώ διαφωνώ σχεδόν στα πάντα με τον lefteris καθότι αυτή η μονότονη εξύμνισις του grass roots αμερικάνικου μοντέλου είναι πρακτικώς ανεφάρμοστη στην ευρώπη - πολλώ δε μάλλον στην βαλκανική ελλάδα - μου αρέσει η αμοραλιστικά χρησιμοθηρική χρήσις της ψήφου που προτείνει.

    οι υφολογικές παρατηρήσεις της athanasia με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο.

    ο reactor συνόψισε έξοχα την αγωνία των νέων σκεπτόμενων ψηφοφόρων με την φράση του "Τι θα ψηφίσω, λοιπόν, ο νέος, σήμερα που το Δεξιά - Αριστερά, έγινε "Πάρ' το αλλιώς, θα βρεις!";;;", οι διαχωριστικές γραμμές σήμερα είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτες - χρειάζονται μάτια και στον πώλο.

    s_pablo said...

    ...Ήθελα να πει [ο αλαβάνος] ότι σε περίπτωση που υπάρχει πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας [με πασοκ] έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις και σχέδιο.

    pable, σου θυμίζω την ρήση "στην πολιτική είναι μερικά πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πολλά που λέγονται και δεν γίνονται"...

    γράφω τα παραπάνω υπό την υπόκρουση των laurel and hardy της ελληνικής τηλεόρασης καμπουράκη - οικονομέα, του νέου δημοσιογραφικού κωμικού διδύμου που ανάδειξε η πρόσφατη τραγωδία, οι οποίοι ακκίζονται ομαδόν στο στούντιο με την πολιτεύτρια του λαος αοιδό έφη σαρρή υπό τους ήχους του "τι είχαμε τι χάσαμε στο λέω σε ξεχάσαμε"...

    η βουλη μας θέλει κέφι, βάλτε σταυρό στην έφη! (έλα μνι στον τόπο σου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Ας απαντήσω ως εξής,
    15 χρόνια να ανήκεις στο επιστημονικό προσωπικό του
    Υπουργείου Πολιτισμού να έχεις προσφέρει όλο σου το είναι σε
    Αυτό που ονομάζουμε πολιτισμό και να βρίσκεσαι στην παρακάτω κατάσταση:
    1) Καθυστέρηση καταβολής μισθοδοσίας 3 μηνών!!!
    2) 31 Αυγούστου 2007 και ακόμα δεν εχει δοθεί το επίδομα αδείας!!!!
    3) 31 Αυγ. 07 και δεν έχουν δοθεί αναδρομικά των ετών 2005-2006-2007
    4) Εχει ήδη γίνει επίσχεση διαφόρων έργων του ΥΠΠΟ χωρίς να ιδρώνει κανενός το αυτί
    5) Είμαστε χρεωμένοι στις τράπεζες και αδυνατούμε να ανταποκριθούμε πια στην καθημερινότητα.
    6) Παρά τις απελπισμένες μας παρακλήσεις η απάντηση είναι σχεδόν αφοπλιστική ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (την ίδια ακριβώς στιγμή στο εν λόγω υπουργείο γίνονται προσλήψεις κυριολεκτικά από τα παράθυρα)

    Την ίδια ακριβώς στιγμή βλέπουμε τα 3 χίλιαρα εκτός των δύστυχων πυροπλήκτων να διανέμονται αφειδώς ακόμα και σε αθίγγανους !!!!!

    Ε Λ Ε Ο Σ

    Την απάντηση στο ερώτημα σας προσθέστε την μόνος σας ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Nk050504ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΝΔ
    ΜΟΥΚΑΨΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Δε θα ψήφιζα ποτέ ΠΑΣΟΚ. Τους θεωρώ φωνακλάδες, λαϊκιστές μέχρι εκεί που δεν παίρναι (από τη στιγμή μάλιστα που φορούν και το μανδύα του προοδευτικού), άρα και επικίνδυνους. Επίσης γιατί δε Θα ήθελα να έπαναλάβω σφάλμα μου του παρελθόντος.
    Βέβαια, δε θα ψήφιζα ποτέ και άλλα κόμματα και υποκόμματα (ΛΑΟΣ, ΠΑΠΑθεμελή και άλλους).
    Και στη σκέψη μου πάντοτε το τελευταίο βιβίο του Σαραμάγκου "Περί Φωτίσεως", στο οποίο προκύπτει πρόβλημα από τη στιγμή που 83% των ψηφοφόρων της πρωτεύουσας ψηφίζει ΛΕΥΚΟ. Και τους τρελαίνει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. jim.hellas

    Με το όπλο να με απειλούσαν, ΛΑΟΣ δεν θα ψήφιζα ποτέ μα ποτε! Ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός/εθνοκεντρισμός, ο ρατσισμός, η θρησκοληψία, οι χρυσαυγίτες/φιλοχουντικοί του κόμματος, η ξενοφοβία και σε γενικές γραμμές ο νέος Μεσαίωνας στον οποίο πιστεύουν τα στελέχη και οι οπαδοί του κόμματος αυτού με κάνουν και πραγματικά αηδιάζω.

    ------------------------

    Με κάλυψε πλήρως ο jim.hellas. Απλά να σημειώσω ότι οι Πακιστανοί μουσουλμάνοι μετανάστες έκαναν προσευχή στην πλατεία Κοτζιά για να σβήσουν οι φωτιές και δήλωσαν εθελοντές για να πάνε στην κατάσβεση! Δεν είμαι καθόλου θρήσκος, αλλά το βρήκα πολύ συγκινητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Δεν θα ψήφιζα Καραμανλή, γιατί αντί να προχωρήσει στην επανίδρυση του κράτους, όπως "έλεγε", προχώρησε με βήμα ταχύ, στη διάλυση του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Δεν θα ψήφιζα ποτέ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ (δεν θεωρώ ότι έχουν ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους) γιατί εξακολουθούν να ψεύδονται συστηματικά και συνειδητά, υποσχόμενοι πράγματα που δεν σκοπεύουν να κάνουν μετά τις εκλογές και γιατί αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική για ιδιοτελείς σκοπούς.

    Δεν θα ψήφιζα ΛΑΟΣ –Παπαθεμελη γιατί έχουν σημαία τους την δεισιδαιμονία που αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα οπισθοδρόμησης του τόπου.

    Δεν θα ψήφιζα ΚΚΕ γιατί είναι απολίθωμα που δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα για την εποχή που ζούμε.

    Δεν θα ψήφιζα ΣΥΝ γιατί διαψεύδει καθημερινά τις ελπίδες μου για μια σύγχρονη και ανοιχτόμυαλη αριστερά.

    Δεν θα ψηφίσω κανένα κόμμα που δεν πρόκειται να μπεί στη βουλή γιατί η ψήφος μου θα πάει υπέρ του πρώτου κόμματος.

    Η μοναδική περίπτωση να πάω να ψηφίσω είναι αν πιστέψω ότι οι Οικολόγοι έχουν έστω και την ελάχιστη πιθανότητα να μπουν στη βουλή (προς το παρόν είμαι αισιόδοξος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Αγαπητέ οικοδεσπότη και συνδαιτημόνες,

    είναι ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι, ίσως, προσωποποιούμε τις επιλογές μας: Κωστάκης, Γιωργάκης, Αλαβάνος, Καρατζαφέρης. Μόνο το "θεσμικό" ΚΚΕ διαφεύγει, με εξαίρεση το σχόλιο του κυρίου που μόλις πληροφορήθηκε τη νομιμοποίησή του.

    Πέρα από το καλαμπούρι, κάτι λέει αυτή η προσέγγιση για το κομματικό φαινόμενο στη χώρα μας. Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τον πολιτικό στίβο ως ριγκ πυγμάχων και όχι ως πεδίο ανταγωνισμού ιδεών, προγραμμάτων, στελεχιακού δυναμικού.

    Βέβαια, οφείλει κανείς να λάβει υπόψη του τη γοητεία της δυναστείας στη δημοκρατική χώρα μας. De Karamanli, Von Mitsotaki, Da Papandreou etc.

    Kι ό,τι είχα αρχίσει να ελπίζω, επί Σημίτη, πως η περίοδος του χ[α]ρίσματος, γνήσιου ή κληρονομικού, έβαινε προς τη δύση της και, εν τέλει, θα ακολουθούσαμε το ολλανδικό μοντέλο. Διότι ποιος από εμάς τους ενημερωμένους μπορεί να θυμηθεί όνομα πρωθυπουργού των Κάτω Χωρών τα τελευταία πενήντα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Ο/Η Nikos Dimou είπε...
    Νομίζω πως αυτό που βγαίνει (ως τώρα) από τα σχόλια είναι μία έντονη δυσφορία - για να μην πω ασφυξία.

    Ακριβώς έτσι νιώθω κι εγώ - γι αυτό έγραψα αυτό το αρνητικό ποστ.

    Με το "μη χείρον" πορεύομαι όλη μου τη ζωή - αλλά τώρα ούτε αυτό λειτουργεί...
    ---

    Με ακριβώς τα ίδια με τον ΝΔ συναισθήματα και το ίδιο αίσθημα στριμώγματος και ασφυξίας, επιτρέψτε μου να συνεισφέρω στην πολύ ωραία συζήτηση τα παρακάτω:

    Μετά την περίπου 20ετή πολιτική κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ και την εκλογική του ήττα το 2004, αισιόδοξος φίλος μου εκμυστηρεύτηκε τις ελπίδες του:

    α. Η ΝΔ θα πραγματοποιήσει έστω κάποιες από τις προεκλογικές της υποσχέσεις, και ειδικά αυτές για αποτελεσματικότερο και λιγότερο διεφθαρμένο κράτος, για περισσότερη διαφάνεια και για αλλαγή ύφους των κρατικών αξιωματούχων. Κι αυτό το κάτι, όσο λίγο κι αν είναι, πάντως θα ωφελήσει τη χώρα.

    β. Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει την αυτοκριτική του, θα απομακρύνει την παλιά, φθαρμένη και ανυπόληπτη πια γενιά, θα προσελκύσει νέους ανθρώπους και θα αναγεννηθεί. Κάποιες δηλώσεις και ενέργειες του Γ.Π. (πχ νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών, μεγαλύτερη ευελιξία των εργασιακών σχέσεων, συμμαχίες με Ανδρουλάκη, Μάνο κλπ) δικαιολογημένα δημιουργούσαν μια τέτοια εντύπωση.

    γ. Ο Συνασπισμός θα πάψει, επιτέλους, να αποτελεί καταφύγιο κάθε αντιεξουσιαστή, κάθε εχθρού της παγκοσμιοποίησης, κάθε κλιμακτηριακού και αγκυροβολημένου στο παρελθόν αγωνιστή και, γενικά, κάθε λογής πικραμμένου, χώρος διαρκούς αμφισβήτησης των πάντων και δεξαμενή στελεχών για τα δύο κόμματα εξουσίας και θα μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο και υπεύθυνο κόμμα, στραμμένο προς το μέλλον και έτοιμο να στηρίξει μια προοδευτική και μη αυτοδύναμη κυβέρνηση, επιβάλλοντας, πάνω απ' όλα, την οικολογική του ατζέντα. Η ποιότητα πολλών από τα στελέχη του, η οικολογική του συνείδηση και η απήχησή του σε ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, ήταν πολύτιμες παρακαταθήκες προς την κατεύθυνση αυτή.

    δ. Το ΚΚΕ τα ίδια, είτε μιλάμε για το απολιθωμένο δάσος στο Σίγρι είτε για τον σχηματισμό αυτό είναι ένα και το αυτό.

    Με όλ' αυτά, ο φίλος μου χαιρέτησε την κυβερνητική αλλαγή του 2004 και προσδοκούσε καλύτερες μέρες.

    Τρία χρόνια μετά:

    α. Η ΝΔ αποδείχθηκε ως η χειρότερη κυβέρνηση που είχε μεταπολεμικά η χώρα (εξαιρώ τις δικτατορικές κυβερνήσεις). Προσπαθώντας να συμπυκνώσει τον χρόνο και να δημιουργήσει ισχυρά γεφυρώματα με την εξουσία, κατάφερε να διαψεύσει όλες, απολύτως, τις προεκλογικές της δεσμεύσεις (παγκόσμιο ρεκόρ), να εκτινάξει το δημόσιο χρέος στα ύψη, να διογκώσει υπέρμετρα τον ήδη υπερτροφικό δημόσιο τομέα, να αποδιαλύσει την ήδη διαλυμένη δημόσια διοίκηση, να καταλύσει κάθε έννοια αξιοκρατίας (οι διορισμοί εκτός ΑΣΕΠ ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες), να αγκαλιάσει σφιχτά την εκκλησία και να αφαιρέσει από τη χώρα μιαν ευρωπαϊκή επίφαση που η κυβέρνηση Σημίτη είχε επιτύχει. Και, επειδή η ιστορία τιμωρεί, κατάφερε, έστω κι αν δεν φέρει όλη την ευθύνη, να στιγματιστεί, αιώνια, με την καταστροφή τεράστιου μέρους του δασικού πλούτου της χώρας.

    β. Το ΠΑΣΟΚ, με τον αρχηγό του "ματιασμένο" (λειψό) και βάζοντας, για ανεξήγητους λόγους, όπισθεν, όχι μόνο δεν ανανεώθηκε στελεχιακά, αλλά κατεβαίνει στις εκλογές χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο διακυβέρνησης, με Λαλιώτη αρχιστράτηγο και πρωτοκλασσάτα στελέχη, πολλά από τα οποία κατέχουν δημόσιες θέσεις από το 1981. Όσο για το εκκλησιαστικό πρόβλημα, και μόνον η τηλεοπτική εικόνα του Γ.Π. να κοινωνάει στην Παναγία Σουμελά και να σηκώνει τον επιτάφιο στην Πάρο λέει πολλά. Ακόμη και το γεγονός ότι ο κυριότερος δελφίνος έχει στενότατες σχέσεις με το εκκλησιαστικό κατεστημένο (γι αυτό και στη μάχη των ταυτοτήτων "διάβαζε" και δεν κατάλαβε τι έγινε) λέει πολλά.

    γ. Ο Συνασπισμός μεταμορφώνεται με ραγδαίους ρυθμούς σε ένα έξαλλο κίνημα διαμαρτυρίας και οπισθοδρόμησης, κι όλ' αυτά με περισσή οίηση και αλαζονεία (το style imperial του Αλαβάνου ξεπερνάει κι αυτό του Μιττεράν, οποία όμως διαφορά ανδρών ...). Όχι στο μέλλον, όχι στην πρόκληση της παγκοσμιοποίησης, όχι στον εκσυχρονισμό της παιδείας, όχι σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, όχι στα πάντα. Κι από κοντά συνεργασία με τ' απομεινάρια του ΔΙΚΗ, Γλέζος και Μπανιάς στα ψηφοδέλτια (ωραίο μήνυμα στη νεολαία), έλεος. Μοναδικά του όπλα η υπερχρησιμοποίση της εικόνας του Τσίπρα, η απήχησή του στη νεολαία που δεν κατάλαβε τι παίζεται με το άρθρο 16 και η δυσαρέσκεια του κόσμου από τα δύο μεγάλα κόμματα.

    δ. Το ΚΚΕ είναι μουσειακό έκθεμα, το είπαμε. Μόνο συντήρηση επιδέχεται, όχι εξέλιξη.

    στ. Το ΛΑΟΣ θα αποτελέσει, δυστυχώς, την έκπληξη των εκλογών. Κι η "πλάκα" που μερικοί λένε ότι έχει θα δούμε πόσο πλάκα θα μείνει αν το ΛΑΟΣ στηρίξει κυβέρνηση και πάρει υπουργεία.

    Χειρότερα (για μένα) σενάρια (αύξουσα σειρά):

    α. Συγκυβέρνηση ΝΔ και ΛΑΟΣ (πιθανή).

    β. Κυβέρνηση ΝΔ (το πιθανότερο).

    γ. Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Συν.

    δ. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

    (Συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι, ακόμη, υπόθεση επιστημονικής φαντασίας).

    Ό,τι όμως και να γίνει, δεν θα αντέξει πολύ, οι νέες εκλογές είναι πολύ πιο κοντά απ' ότι πιστεύουμε.
    ---

    ΥΓ Ο εκλογικός νόμος είναι ο πλέον αναλογικός που έχει ποτέ εφαρμοσθεί στη χώρα και, για τον λογο αυτό, (για μένα) ο καλύτερος.

    Προσοχή όμως: άκυρα, λευκά ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ψηφοδέλτια υπέρ κόμματος που δεν θα ξεπεράσει το 3% δεν θα επηρεάσουν τη συνολική κατανομή των εδρών στα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Δεν θα ψήφίζα σε καμμιά περίπτωση ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ και ΔΗΜ. ΑΝΑΓ. γιατί είναι κόμματα διαμαρτυρίας, λαϊκισμού και ολοκληρωτικών αντιλήψεων. Επιπλέον τα κόμματα αυτά είναι υπερβολικά συντηρητικά με την έννοια, ότι αντιμάχονται οποιαδήπότε μεταρρύθμιση επιχειρείται οπουδήποτε και ενδιαφέρονται να διατηρηθεί το σημερινό άποτυχημένο status quo προκειμένου να διατηρηθούν τα εξωφρενικά προνόμία των προσοδοθηρικών ομάδων που τους ψηφίζουν.
    Δε θα ψήφίζα ΝΔ για το λαϊκισμό της, τον κρατισμό της, τις σχέσεις της με την εκκλησία και το ΚΚΕ και την αντίληψη των περισσότέρων στελεχών της που ενδιαφέρονται να κυβερνούν όχι για να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις αλλά για να ασκούν την εξουσία.
    Δε θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ, το οποίο ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές διότι ο Γεώργιος Παπανδρέου αθέτησε όλες εκείνες τις υποσχέσεις του για αλλαγή των πάντων, για μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε κάτι ευρύτερο, όπου θα περιλαμβάνονταν και οι φιλελεύθεροι και θα ονομαζόταν "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ", ή κάτι τέτοιο, όπως διέρρεαν κύκλοι του Παπανδρέου πριν και λίγο μετά τις εκλογές. Τις προεκλογικές αυτές δεσμεύσεις του καθώς και την επιτυχημένη θητεία του στο ΥΠΕΞ έλαβα σοβαρά υπόψη μου στην υπέρ ΠΑΣΟΚ επιλογή μου. Η τελευταία σοβαρή πολιτική πράξη του Παπανδρέου ήταν η χωρίς υποσημειώσεις ή προϋποθέσεις υποστήριξη του Σχεδίου Ανάν το Μάϊο του 2004. Ακόμα και τη θέση του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπονόμευσε με την αποχώρησή του από τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Πλέον ο ΓΑΠ έχει γυρίσει στις παλαιοπασοκικές ρίζες αγκαλία με τον Λαλιώτη.
    Η επιλογή μου σ΄αυτές τις εκλογές είναι η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, όχι ως το λιγότερο κακό κόμμα αλλά εκείνο που πραγματικά ικανοποιεί τα περισσότερα κριτήρια που ως φιλελεύθερος πολίτης θέτώ στη ζωή μου. Δεν είχα ποτέ την παραμικρή κομματική ανάμιξη ούτέ θα έχω στο μέλλον. Επιθυμία μου είναι να υπάρχει ένα πολιτικό κόμμα που θα λέει αυτά που λέει η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και θα μπορέσει κάποτε να ακουστεί. Η ψήφος μου δε αυτή σε καμμιά περίπτωση δεν είναι χαμένη είναι ψήφος ελεύθερης συνείδησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Nikos Dimou said...

    Απάντησα απλώς στην άποψη του Doctor για την ΦΙΣ ότι "τα στελέχη της είναι πετυχημένοι επαγγελματίες στην ελεύθερη αγορά". Όσο για τον κ. Π. δεν τον ξέρω, αλλά εδώ κατηγορούμε τον Καραμανλή ότι δεν είχε διοικήσει ούτε περίπτερο...


    Στη δική μου άποψη απάντησες Νίκο και σου δίνω εν μέρει δίκιο. Έχω φαινομενικά μια αντίφαση στο λόγο μου όταν κατηγορώ τον Καραμανλή ως ανεπάγγελτο και τελικά θα ψηφίσω Φιλελεύθερη Συμμαχία.
    Από την άλλη όμως, οι νέοι άνθρωποι είναι λογικό να μην έχουν κάνει καριέρες. Αν ο Περλίκος ήταν 50 χρονών (όπως ο Καραμανλής) και δεν είχε κάνει πρακτικά τίποτα στη ζωή του, σαφέστατα θα ήταν κατακριτέος. Επίσης πέρα από τον Περλίκο, υπάρχουν και άλλα νεαρά στελέχη που κάνουν αξιόλογες επαγγελματικές καριέρες, χωρίς να έχουν αναγάγει την πολιτική ως βιοποριστική λύση. Τέλος, ενώ ο Καραμανλής διεκδικεί την πρωθυπουργία, ο Περλίκος με της ΦΙΣ διεκδικούν απλά είσοδο στο κοινοβούλιο (δεν έχουν να συντονίσουν ένα ολόκληρο κράτος, απλά να εκφράζουν μια φωνή),

    Ανάλογα πράγματα με την πολιτική ισχύουν και στον επιχειρηματικό κόσμο (για αυτό σου έδωσα το παράδειγμα του Google και της Microsoft) και σε αυτή την περίπτωση έχεις και εσύ μια αντίφαση. Ενώ έχεις γράψει στο παρελθόν ότι η καλύτερη ηλικία για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας είναι 20 ως 30 (και συμφωνώ), κατηγορείς την ΦΙΣ ότι είναι νεαροί, χωρίς καριέρες (πως θα μπορούσαν) και χωρίς να είναι αναγνωρίσιμοι. Επειδή έχω ιδία πείρα, αν είσαι σε θέση να δημιουργήσεις και να αναπτύξεις μια επιχείρηση, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να διοικείς και ένα πολιτικό φορέα. Ο νέος άνθρωπος, ως αντίβαρο στην έλλειψη εμπειρίας, έχει τον ενθουσιασμό και τις αντοχές. Γιατί λοιπόν Νίκο, λες ΝΑΙ στους νεαρούς επιχειρηματίες και ΟΧΙ στους νεαρούς πολιτικούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Δεν κατάλαβα τον στόχο σας. Άλλωστε η απάντηση μας επειδή είναι ενυπόγραφη ουδεμία στατιστική αξία έχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. antvol said... (Fri Aug 31, 11:16:00 AM):

    «...Γλέζος και Μπανιάς στα ψηφοδέλτια (ωραίο μήνυμα στη νεολαία)...»

    «Κύριε», τα θερμά μου συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Zoros

    σόρυ για το μπέρδεμα (πρέπει να τσεκάρω και να μην απαντώ από μνήμης).

    Υπάρχει ξέρεις και ο δρόμος της γκαμήλας. Ανάμεσα σε ένα 75χρονο εν πολλαίς αμαρτίες γηράσαντα και ένα άγνωστο 28χρονο με μηδενική πείρα - υπάρχει και ο 40 - 50 χρονος με κάποια διοικητική και διαχειριστική πείρα και ένα όνομα κάπως γνωστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. @anvol

    Δεν είναι περίεργο που ενώ οι περισσότεροι από μας συμφωνούμε με αυτή την ανάλυση, ότι δεν έχει δημιουργηθεί κανένα νέο κόμμα που να εκφράζει κάτι νέο; Εννοώ κόμμα με προσωπικότητες και ικανούς ανθρώπους έτοιμοι να διεκδικήσουν την εξουσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. antvol said...
    ...Προσοχή όμως: άκυρα, λευκά ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ψηφοδέλτια υπέρ κόμματος που δεν θα ξεπεράσει το 3% δεν θα επηρεάσουν τη συνολική κατανομή των εδρών στα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή.
    ---------------------------
    Και όμως: ψηφοδέλτια υπέρ κόμματος που δεν θα ξεπεράσει το 3% όχι μόνο θα επηρεάσουν τη συνολική κατανομή των εδρών στα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή αλλά θα ενισχύσουν αποκλειστικά το πρώτο κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Το χειρότερο σε αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση που έχει ανοίξει, είναι ότι κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για το κυριότερο πρόβλημα που είναι πλέον ορατό τα τελευταία χρόνια και αφορά στην επιβίωση του πανέμορφου πλανήτη μας.
    Δεν καταλαβαίνω τι νόημα μπορεί να έχει η ανεργία, το ασφαλιστικό, οι δημοκρατικές η όχι διαδικασίες και ακόμη χειρότερα οι λαϊκισμοί των ηγετών με τα φυλαχτά η τις ταυτότητες σε ένα μελλοντικά σχεδόν βέβαιο κατεστραμμένο περιβάλλον χωρίς ίχνος ζωής.
    Ψηφίζω λοιπόν αρνητικά για όλα τα αναγνωρισμένα από τα ΜΜΕ κόμματα που δεν προτάσσουν το περιβάλλον η ακόμη χειρότερα δεν ασχολούνται καθόλου με αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Συμφωνώ απόλυτα με lefteris για την ικανότητα, τη σοφία και την αποτελεσματικότητα του να μπορείς να αλλάξεις τις θέσεις σου. Όπως είπε και ο Νίτσε "είμαι συνεπής στο να αλλάζω τις θέσεις μου".

    @ Oldman

    Όχι απαραίτητα. Όπως μάλλον συνάγεται από τα σχόλια, η ψήφος δεν είναι τόσο ένδειξη υποστήριξης/επιδοκιμασίας/σύμπλευσης, αλλά όπως παρατηρεί και ο ΝΔ επιλογή της τάξης "το μη χείρον, βέλτιστον".

    Όσο για το ερώτημα του τι δεν θα ψήφιζα. Μια παράμετρος που θερώ ότι πρέπει να παίξει ρόλο στο μυαλό μας είναι η δυναμική κάθε κόμματος να μπει στη βουλή. Η ψήφος στη ΝΔ σημαίνει ότι τη θέλουμε κυβέρνηση, η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ότι το θέλουμε αντιπολίτευση (αυτά τα δύο εναλάσσονται), η ψήφος στα μικρότερα κόμματα όμως σημαίνει απλώς ότι θέλουμε τις φωνές τους (=απόψεις) μέσα στη βουλή, όχι ότι τα θέλουμε για κυβέρνηση. Έτσι μπορεί να ψηφίσω ΚΚΕ γιατί βρίσκω σκόπιμο να υπάρχει το κόκκινο αντίβαρο στη δεξιά κυβέρνηση. Η να ψηφίσω Σαρρή γιατί βρίσκω ότι οι βουλευτές θα κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους αν έχουν κάποιον εκεί μέσα να τους διασκεδάζει...
    Πρέπει να ψάχνουμε τις χρησιμότητες του καθένα και όχι να τους αντιμετωπίζουμε ισάξια απέναντι σ' ένα μονολιθικό ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. @φλυαρος
    Αμα ηταν ομως ελληνες που προσευχοταν σε εκκλησια θα το εβρισκες σκοταδιστικο και νεο μεσαιωνα.Και για να μην χρειαστει να τα λεμε πολλες φορες,ουτε κατα διανοια δεν ειμαι θρησκος,απλως με παραξενευει αυτη η επιλεκτικη αντιμετωπιση του θρησκευτικου αισθηματος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Δεν θα ψήφιζα ποτέ ΚΚΕ. Αυτό γιατί η σχέση του με την κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι μάλλον αμφίβολη. Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Νέαρχος Γαλανάκης said...
    η απάντηση μας επειδή είναι ενυπόγραφη ουδεμία στατιστική αξία έχει.

    -----------------------------

    Η δική σας είναι ενυπόγραφη (αν αυτό είναι το πραγματικό όνομά σας). Του 99% των σχολιαστών δεν είναι...

    Αλλά στατιστική αξία δεν έχει έτσι κι αλλιώς, λόγω δείγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. netstudio.gr said...
    Δεν είναι περίεργο που ενώ οι περισσότεροι από μας συμφωνούμε με αυτή την ανάλυση, ότι δεν έχει δημιουργηθεί κανένα νέο κόμμα που να εκφράζει κάτι νέο;

    ---------------------------------

    Δύο φορές στην ζωή μου βρέθηκα μπροστά στο ερώτημα αν θέλω να κατέβω στην πολιτική. Και τις δύο είδα από την αρχή ότι θα έπρεπε να κάνω τόσους συμβιβασμούς για να πετύχω - που αμέσως έκανα πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Ο συνάδελφος antvol με κάλυψε σχεδόν απόλυτα, ωστόσο θα ήθελα να συνεισφέρω κι εγώ κάτι στην κουβέντα.

    Στο ερώτημα του οικοδεσπότη, λοιπόν, η απάντησή μου είναι: ΝΔ. Και οι λόγοι (μάλλον μερικοί από αυτούς):
    - Διότι ξανάβαλε τον λαϊκισμό στην πολιτική ζωή της χώρας στη χειρότερη μορφή του, μετά από μια εποχή σχετικής ύφεσης (επί κυβερνήσεων Σημίτη -τονίζω το "σχετικής").
    - Διότι διέγραψε μια τροχιά 3 1/2 ετών σχεδόν πλήρους απραξίας και αφασίας όσον αφορά στα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα της χώρας.
    - Διότι κυριαρχείται από στελέχη με ιδιαίτερη έφεση στις δημόσιες σχέσεις (ο ίδιος ο Καραμανλής, η Ντόρα, ο Αβραμόπουλος, ο Ρουσόπουλος κλπ.) και ελάχιστη έως μηδενική παραγωγή πολιτικού λόγου και έργου.
    - Διότι εφαρμόζει κατά κόρον και κατά σύστημα την τακτική της σουπιάς (αμολάει μελάνι και κρύβεται) και της διάχυσης πολιτικού δηλητηρίου, με αποκορύφωμα την πρόσφατη γελοιότητα των "ασύμμετρων απειλών", του "πράσινου που καίει το πράσινο", του "κράτους των Εξαρχείων" και λοιπά εξόχως φαιδρά.

    Αυτό όμως που με προβληματίζει και με εξοργίζει είναι ότι, ενώ απέκτησα το δικαίωμα του εκλέγειν το μακρινό πλέον 1993 και θα το ασκήσω φέτος για πέμπτη φορά σε βουλευτικές εκλογές, ουδέποτε έως τώρα στη ζωή μου ως πολίτης δεν μπόρεσα (και ούτε τώρα θα μπορέσω) να πάω στην κάλπη και να ρίξω την ψήφο μου με το χέρι στην καρδιά, επιλέγοντας ένα (οποιοδήποτε) κόμμα επειδή με έπεισε. Ψήφιζα πάντα, και πάλι έτσι θα ψηφίσω, κρατώντας με το ένα χέρι τη μύτη: ποιος είπε ότι στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα;

    Τέλος (ήδη έχω φλυαρήσει...) μία παρατήρηση: από μία "διαγώνια" ανάγνωση των σχολίων, προκύπτει ότι οι αιτιολογίες των περισσοτέρων έχουν να κάνουν με πρόσωπα, πρακτικές, πράξεις και παραλείψεις, και όχι με ιδεολογίες. Αποφάσισα να κινηθώ κι εγώ στο ίδιο κλίμα, αλλά διερωτώμαι: αυτό καταδεικνύει τον θάνατο των ιδεολογιών, ή ότι τα ελληνικά κόμματα στερούνται (σαφούς, συγκροτημένης, ρεαλιστικής, σύγχρονης) ιδεολογίας;

    Καλή συνέχεια εύχομαι (και καλές κάλπες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Σοβαρολογείτε; Ελπίζω να μη φτάσω ποτέ σε τέτοιο βαθμό απελπισίας ώστε να ψηφίσω Έλληνα πολιτικό! Και, άντε, πολιτικό μεμονωμένο ίσως. Αλλά ελληνικό ΚΟΜΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. xasodikis said...
    διερωτώμαι: αυτό καταδεικνύει τον θάνατο των ιδεολογιών, ή ότι τα ελληνικά κόμματα στερούνται ιδεολογίας;
    ------------------------------

    Και τα δύο: το φαινόμενο της συγκεχυμένης πολτικής ταυτότητα παρατηρείται και έξω (Εργατικοί στην Μ. Βρετ., κλπ.). Επιπλέον στην Ελλάδα πάντα είχαμε προσωποπαγή αρχηγικά κόμματα (πλη ΚΚΕ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Δεν θα ψήφιζα με τίποτε ΛΑ.Ο.Σ. ειδικά αφού σε ψηφοδέλτιό του υπάρχει η Έφη Σαρρή.

    υγ. Ο Δεκαπενταετής Πλοίαρχος είναι το πρώτο βιβλίο του Ιουλίου Βερν που διάβασα. Με πήγατε πολύ πίσω με αυτή την εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Nikos Dimou said ... (Fri Aug 31, 10:00:00 AM )

    “Νομίζω πως αυτό που βγαίνει (ως τώρα) από τα σχόλια είναι μία έντονη δυσφορία - για να μην πω ασφυξία.”

    Η δυσφορία (που ενισχύθηκε από την εθνική τραγωδία) είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα (>20%) και αναζητεί επειγόντως πολιτική έκφραση. Η δυσφορία αυτή δεν είναι παρά η συσσωρευμένη αγανάκτηση των πολιτών που προέρχονται από ΟΛΟ το υπαρκτό πολιτικό φάσμα και που (είναι σε θέση να) αντιλαμβάνονται τη συνεχή κατρακύλα.

    Δυστυχώς δεν υπάρχει υπαρκτός πολιτικός χώρος που να μπορεί να στεγάσει τη δυσφορία διότι η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει. Από την άλλη, οι πολίτες που δυσφορούμε, είμαστε «σκόρπια» άτομα. Από τις μπλογκοσυζητήσεις προκύπτει ότι η δυσφορία μας είναι τέτοια που όλα μας ξυνίζουν και όλα τα αρνιόμαστε (λες και δεν γνωρίζουμε ότι η συνύπαρξη έστω και με ένα άλλο άτομο απαιτεί συνεχείς διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς). Είναι προφανές ότι λείπει ο πόλος έλξης. Χωρίς αυτόν, η δυσφορία θα εκτονωθεί προσωρινά και μετά τις εκλογές θα υποστρέψει περιμένοντας μια νέα ευκαιρία (αλίμονο, άλλη μια εθνική καταστροφή?).

    Πριν την προκήρυξη των εκλογών, πολλοί πολίτες ίσως να περίμεναν ότι θα βγούν κάποιοι ταγοί (αν υπάρχουν ακόμα) που θα πάρουν αποστάσεις από το ισχύον πολιτικό σύστημα και που θα δώσουν νόημα και ουσία σε κάποια νέα πολιτική έκφραση. Μια νέα πολιτική έκφραση ρεαλιστική και χωρίς τις παρωχημένες και δυσδιάκριτες πλέον ταμπέλες (δεξιός, αριστερός, προοδευτικός, συντηρητικός, νέο-παλαιο-φιλελεύθερος κλπ.).

    Ίσως και να είναι ουτοπία. Σκεφθείτε όμως, αν είχαμε σήμερα την επιλογή να ψηφίσουμε έναν ουδέτερο πολιτικό σχηματισμό (ένα ΚΙΝΗΜΑ ΛΕΥΚΟΥ για παράδειγμα) που
    α) θα είχε ως σκοπό την είσοδο στη Βουλή όχι για να κυβερνήσει αλλά για να εκφράσει τη διαμαρτυρία και να ελέγξει την εξουσία και
    β) που θα είχε ως εκπροσώπους-υποψήφιους (έστω 50) τους ανθρώπους που τόσα χρόνια παίρνουν αποστάσεις από την εξουσία, καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα και προτείνουν λύσεις
    δεν θα τον ψηφίζαμε? ΕΓΩ ΣΙΓΟΥΡΑ.

    Κύριε Δήμου, από τις συζητήσεις τόσες μέρες, έχω την εντύπωση ότι, ενδόμυχα, αρκετοί (αν όχι πάρα πολλοί) από τους προσκεκλημένους σας κάτι τέτοιο να περίμεναν από σας (όπως και από πολλούς άλλους σε άλλα blogs). Ίσως όχι να είστε ο μπροστάρης (κάτι που εκτός του ότι είναι πολύ δύσκολο, ενδεχομένως να μην το θέλετε κιόλας) αλλά να συμβάλετε στο να δημιουργηθεί ο πυρήνας που θα δώσει διέξοδο στη δυσφορία. Να συμβάλετε ώστε να μην ξεφουσκώσει η σημερινή συγκυρία. Ίσως έτσι θα αφήνατε και κάτι παραπάνω στους επόμενους πέρα από το έργο σας.

    Εμείς οι «ανώνυμοι» είμαστε πολύ πιο ανίσχυροι στις «ανώνυμες σπηλιές μας».

    Το 2o σχόλιο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι πολλοί μιλούν για κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά ξεχνούν ότι για να σχηματιστεί κυβέρνηση (μειοψηφίας) αυτή μπορεί να στηριχθεί με ψήφο εμπιστοσύνης (τουλάχιστον προσωρινής=6 μήνες) χωρίς κατ’ ανάγκη το κόμμα που θα τη δώσει να συμμετάσχει στη διακυβέρνηση και να αναλάβει και όλες τις ευθύνες. Υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό είναι και ένα από τα πιθανότερα σενάρια για τα μικρά κόμματα (για να μην απορροφηθούν) σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Ούτως ή άλλως, σύντομα θα ξαναέχουμε εκλογές (2010).

    Συγνώμη για την κατάχρηση χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Χωρίς προκατάληψη :

    -Θα ψηφίσω για να ΦΥΓΕΙ ο καραμανλής.
    Έχω πειστεί ΑΠΟΛΥΤΑ ότι όσο διατηρεί την εξουσία, κινδυνεύουμε ΟΛΟΙ.

    -Λόγω εκλογικού συστήματος και με κριτήριο την ΕΠΙΒΙΩΣΗ είμαι αναγκασμένος να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Φτού μεν αλλά είναι ο μόνος τρόπος να μην υποστούμε ΚΙ ΑΛΛΕΣ ανεπανόρθωτες καταστροφές.

    Οποιος δεν συμφωνεί είτε έχει συμφέρον απο το κόμμα, οπότε μπουρλότο να γίνουμε αρκεί να διοριστεί το παιδί, είτε είναι άξιος της τύχης του.

    ΠΡΟΣΟΧΗ : ΚΙΝΔΥΝΟΣ.

    ΣΗΜ : 1) Δεν έχω κόμμα, ΠΑΣΟΚ έχω ψηφίσει μόνο για τον Σημίτη, επι αντρεαλιάνη ψήφιζα καπότα.
    2) Η ψήφος στα μικρά κόμματα μέσω του εκλογικού συστήματος ενιοσχύει (χοντρά) το πρώτο κόμμα.
    3) Άν βγεί πάλι ο Μητσοτάκης 4Χ4 μα την παναγία θα ζητήσω άσυλο στη Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Στην ιταλία του Μπερλουσκόνι ψηφίσανε αριστερά. επειδή είδε ο κόσμος ότι έχανε πολλά απο αυτά που είχε. στην Ιταλία ο κατώτατος μισθός είναι 1200 ευρώ και τα έξοδα ζωής είναι ίδια με εμάς. Στην Ελλάδα όποιος δουλεύει και αποδίδει σε οποιοδήποτε τομέα είναι ο μαμαλάκης και αυτός που χαλάει την πιάτσα, σε άλλες χώρες ανταμοίβεται. στην ελλάδα μπαίνουν στις δουλειές απο την πίσω πόρτα.αναξιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.
    πριν 2 χρόνια ταξίδεψα για πρώτη φορά στο εξωτερικό και πήγα ντίσεντολφ, αμστερνταμ και χάγη.ντράπηκα. ειλικρινά ένιωσα πολύ άσχημα που μεγάλωσα σε αυτό το χάλι.και εαν είναι κάποιοι οι οποίοι περιμένουν να τους διορίσουν ή είναι διορισμένοι και φωνάζουν υπέρ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καλύτερα να μη μιλάνε. δεν έχω ακούσει ένα σοβαρό επιχείρημα απο κάποιον για να με πείσει. Εάν θεωρείτε επιχείρημα το λιγότερο κακός από τον άλλο τι να πώ. Διάβασα όλα τα σχόλια του κόσμου εδώ και κατάλαβα ότι όλοι μας είμαστε δυσαρεστημένοι με το χάλι μας. Κανένας δεν τους θέλει. Αλλα τον σεπτέμβριο θα είναι πάλι στην εξουσία. Ε’αν δεν υπήρχε λόγος προσωπικός να καθήσω στην Ελλάδα θα είχα φύγει με 1000 από δώ. Είμαστε όλο μπλα μπλα , φαρφάρες , υπεροψία, βλακεία, ηλιθιότητα, και Αεργία.
    Στην Σουηδία μου έλεγε άτομο που ζούσε εκεί βρέθηκε κάποια υπουργός που υπεξαίρεσε περι τα 20 ευρώ και την πετάξανε από την κυβέρνηση , το κόμμα και την ξεφτιλίσανε. Και εδώ να μην πώ τι γίνετε. Από τον τελευταίο τυχόντα που παίρνει κάποια θέση στο δημόσιο και χρηματίζετε μέχρι την ηγεσία είναι όλοι τους κλέφτες. Και σαν λαός έχουμε την ρύση εεεεε δεν βαριέσαι και εσύ αν είχες το βάζο με το μέλι θα βουτούσες το δάκτυλο μέσα. Η διαφορά μας είναι αισθητή σε επίπεδο λαού.
    Δεν λέω ότι δεν έχουμε καλά στοιχεία σαν άνθρωποι αλλα σαν πολίτες είμαστε ότι χειρότερο υπάρχει στην Ευρώπη.
    Πιστεύω γενικά ότι αυτοί είμαστε και έτσι θέλουμε να ζούμε εάν θέλαμε να ζήσουμε διαφορετικά θα το είχαμε κάνει και είμαι απαισιόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. @ΝΔ

    Superior: No way to compromise?

    Henry Brubaker: Oh, on strategy, maybe. But not on principle.

    Από την ταινία Brubaker.

    Αν σας ζητούν να θυσιάσετε τις αρχές σας προκειμένου να κατέβετε στην πολιτική και η δική μου απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Errata:

    Καταλάβατε, βέβαια, ότι τα "χειρότερα (για μένα) σενάρια" δεν μπαίνουν κατά αύξουσα, όπως έγραψα, αλλά κατά φθίνουσα σειρά. Δηλ. το πρώτο (συγκυβέρνηση ΝΔ και ΛΑΟΣ) είναι το απολύτως χειρότερο, το δεύτερο (αυτοδυναμία ΝΔ) το λιγότερο χειρότερο κλπ.
    ---

    @ mariosp είπε...
    «Κύριε», τα θερμά μου συγχαρητήρια.
    ---

    Γιατί τα εισαγωγικά;
    ---

    Ο/Η GLOB είπε...
    antvol said...
    ...Προσοχή όμως: άκυρα, λευκά ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ψηφοδέλτια υπέρ κόμματος που δεν θα ξεπεράσει το 3% δεν θα επηρεάσουν τη συνολική κατανομή των εδρών στα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή.
    ---------------------------
    Και όμως: ψηφοδέλτια υπέρ κόμματος που δεν θα ξεπεράσει το 3% όχι μόνο θα επηρεάσουν τη συνολική κατανομή των εδρών στα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή αλλά θα ενισχύσουν αποκλειστικά το πρώτο κόμμα.
    ---

    Όχι, μην κάνετε αυτό το λάθος, κατά τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου λαμβάνεται υπόψη ΜΟΝΟΝ ο αριθμός των ψήφων που έλαβαν σε όλη την επικράτεια τα κόμματα που πήραν πάνω από 3% (άρθρο 6 ν. 3231/2004).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Νέα Δημοκρατία από τα μεγάλα και ΛΑΟΣ από τα μικρά. Τη ΝΔ για τους λόγους που αναφέρατε και για την εμμονή τους γενικότερα να κάνουν πολιτική (λέμε τώρα) με βάση το τί λένε οι δημοσκοπήσεις. Το ΛΑΟΣ δε θα το ψήφιζα διότι εκτός από λαϊκιστές του χειρίστου (δεξιού) είδους έχουν απορροφήσει και στο κόμμα τους το πρώην Εθνικό Μέτωπο του Βορίδη. Κύλησε ο οπορτουνιστής και βρήκε τον φασίστα δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ''ΣΥΣΚΗΝΙΕΣ΄΄ ΤΟΥ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ.ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΧΗ ΔΑΓΚΩΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Δυστυχώς ή ευτυχώς, και εξαιρώντας τα κόμματα του Καρατζαφέρη και του Παπαθεμελή, που τα θεωρώ έτσι κι αλλιώς φαιδρά πολιτικά κατασκευάσματα (ειδικά το λαϊκίστικο κόμμα-μπίζνα του Καρατζαφέρη), δεν μπορώ να διαλέξω ποια θα ήταν η λιγότερο κακή επιλογή ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    Θα απαντήσω λοιπόν πως δεν θα ψήφιζα ΝΔ, για το γενικότερο προσανατολισμό τους, ως Κυβέρνηση τουλάχιστον, στα περισσότερα από τα μείζονα θέματα που με αφορούν ως πολίτη του κόσμου και όχι μόνο ως Ελληνίδα. Η ΝΔ, ελλείψει ουσιαστικής βούλησης να επιφέρει αλλαγές αλλά και στελεχών που θα μπορούσαν να τις στηρίξουν (απουσιάζουν όλα τα απαραίτητα συστατικά: γνώση, εμπειρία, γενικότερη παιδεία και αισθητική), υποκύπτει και ενισχύει ακόμη και σήμερα, εν έτει 2007, τόσο επικοινωνιακά όσο και επί της ουσίας, στο τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια... Γενικώς, οι Υπουργοί της και η γλώσσα που επιλέγουν, παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες, μετα-πολεμικές.

    Ο ίδιος ο Καραμανλής έχει πετύχει να είναι γενικά ένας πρωθυπουργός απών... Εκτός από τη δειλία του να εμπνεύσει και να επιβάλει στους Υπουργούς του να προχωρήσουν στις ριζικές τομές που απαιτούνται για να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη χώρα, έχει κάνει και πολλά επιμέρους λάθη, το πιο πρόσφατο από τα οποία είναι η παραμονή Βύρωνα Πολύδωρα στο συγκεκριμένο πόστο, μετά από διαδοχικά τερατώδη σφάλματα. Και δεν μιλάω μόνο για την πρόσφατη τραγωδία.

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Εγώ ξέρω ποιόν θα ψήφιζα.
    Τον πολιτικό που θα είχε τα balls και θα έβγαινε να πει παύσατε πυρ στους κηνυγούς.
    Περιμένω τόσες μέρες να δω αν θα βγει κάποιος πολιτικός που θα τολμήσει να αναλάβει το πολιτικό κόστος να πει στους κυνηγούς παύσατε πυρ. Ουδείς μέχρι σήμερα. Λένε για τους ανθρώπους, για τα δέντρα, για τα οικόσιτα ζώα και τα ζώα του δάσους δεν αναφέρονται. Λες και δεν υπήρχαν. Δεν αφανίστηκαν. Μου είναι αδιανόητο το γεγονός ότι δεν έχει απαγορευτεί το κυνήγι. Δυόμιση εκατ. στρέμματα δάσους κάηκαν. Και μαζί τους ένας απίστευτος αριθμός ζώων που δεν μπόρεσαν να διαφύγουν. Οσα ξέφυγαν θα βρεθούν πεινασμένα και ταλαιπωρημένα εύκολοι στόχοι στις καραμπίνες.
    Ντρέπομαι για την κατάντια μας, εμείς το ανώτερο είδος που είμαστε κατώτερο τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. http://www.youtube.com/watch?v=wbEeeWM45HE

    -ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ-(ακόμα γελάω).

    Μια ερώτηση......Το άκυρο ,με τον εκλογικό νόμο, που πάει?

    Υ.Γ επειδή δεν θεωρώ και τα άλλα κόμματα καλύτερα από αυτό που περιγράφει το video ,γιά αυτό ρωτάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. @bladewalker

    3) Άν βγεί πάλι ο Μητσοτάκης 4Χ4 μα την παναγία θα ζητήσω άσυλο στη Μακεδονία.

    lol :-)
    πάντως, ...we welcome you

    και να προσθέσω ότι έκπληκτη διάβασα στο φυλλάδιο ενός κόμματος το τι προτείνουν:
    Αναγνώριση της πολυεθνικής ιστορίας της ευρύτερης γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας, πως καμιά εθνότητα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες αλλά και πως κάθε χώρα έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της και αυτό των περιφερειών της. -www.ecogreens.gr

    right on

    Δεν το περίμενα.
    Ούτε ότι θα ερχόταν από αυτούς.
    Ούτε ότι θα διάβαζα ποτέ στις εξαγγελίες κάποιου κόμματος, κάτι, οτιδήποτε, που θα με εξέπληττε τόσο ευχάριστα, που θα μου έδειχνε ότι κοίτα ίσως υπάρχει ελπίδα.

    Και δεν ...κασμερεύω (αστειεύομαι)

    Δεν θα ψήφιζα ΝΔ. Και δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος κόσμος την ψηφίζει τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. Με ξύπνησανε στο τηλέφωνο από το πολιτικό γραφείο του Αδάμ Ρεγκούζα, μου ανέβηκε η πίεση 22!! Αυτός ο άνθρωπος ξαναπολιτεύεται!! (όπως και πολλοί παρόμοιοι) Σε τι είδους σκάνδαλο πρέπει να μπλέξει ένας πολιτικός στην Ελλάδα για να μη ξαναπολιτευτεί;
    Δεν θα ψήφιζα ΝΔ. Ούτε και ΠΑΣΟΚ. θα ξαναψηφίσω ένα από αυτά τα κόμματα μόνο σαν επιβράβευση για μια καλή τετραετία στο μέλλον, δηλαδή ποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Ναι, η Νέα Δημοκρατία παίρνει και τη δική μου ψήφο στο αντι-γκαλοπ, καταφέρνοντας να ξεπεράσει το... ΛΑΟΣ.

    Πήγαμε πολλά χρόνια πίσω στο θέμα διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, όχι τόσο λόγω της επιμονής της Εκκλησίας, αλλά λόγω της μετατόπισης του πολιτικού λόγου μέσα στις Εκκλησίες.

    Η αναφορά σας όμως στο συγκεκριμένο κόμμα ως "Καραμανλής", δε βγάζει απ' έξω όλα τα άλλα στελέχη που έχουν κάνει τα ίδια και χειρότερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Δεν θα ψήφιζα όμως ούτε το ΠΑΣΟΚ.

    Γιατί πρόκειται για ένα κόμμα που επέδειξε τεράστια αλλαζονεία στην άσκηση εξουσίας, έκανε στρατηγικά λάθη σε τομείς κρίσιμους, όπως ήταν η ανάπτυξη της χώρας, δεν κατάφερε να ανέβει με τα δύο πόδια στο τραίνο της Ευρώπης, αν και το τελευταίο έκανε στάση στο δικό του σταθμό (αυτό κυβερνούσε από το 1981 μέχρι και το 2004, με ένα μικρό διάλειμμα), και εγκαθίδρυσε έναν λαϊκισμό άνευ προηγουμένου, αντί να αποτελέσει ουσιαστική εναλλακτική στην μέχρι τότε αρτηριοσκληρωτική δεξιά... Να μην αναφέρω τα πολλαπλά σκάνδαλα, την τεράστια κατασπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων κλπ., αυτά περιέχονται στα παραπάνω.

    Για μένα όμως, πέραν του μεγάλου ζητήματος που είναι η ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του μέσου πολίτη, ένα είναι το ζήτημα στο οποίο αμφότεροι παίρνουν μηδέν: Το μεγάλο στοίχημα της εποχής που διανύουμε, είναι το περιβάλλον.

    Και αν το Ολοκαύτωμα πραγματοποιήθηκε επί ημερών ΝΔ, το ... προσάναμα έχει μπει πολλά χρόνια πριν. Και δεν περιορίζεται φυσικά μόνο στα κατασκευαστικά σκάνδαλα ή στις φωτιές που μπαίνουν για να εξυπηρετήσουν τους μεγαλοεργολάβους, αλλά και σε θέματα όπως είναι η ανάπτυξη και αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, για παράδειγμα.

    Σε αυτό το θέμα, που για μένα είναι πλέον το πιο κρίσιμο, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ = 0-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. Ο/Η Nikos Dimou είπε...

    Δύο φορές στην ζωή μου βρέθηκα μπροστά στο ερώτημα αν θέλω να κατέβω στην πολιτική. Και τις δύο είδα από την αρχή ότι θα έπρεπε να κάνω τόσους συμβιβασμούς για να πετύχω - που αμέσως έκανα πίσω...

    ---------

    Γιατί θα πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς;
    Τι συμβιβασμούς;

    Αυτό νομίζω ότι ένα πολύ σημαντικό θέμα συζήτησης: Θα μπορούσε να εκλεγεί κάποιος που θα έλεγε την αλήθεια; Θα εκτιμώταν η αλήθεια από τους Έλληνες; Πιστεύω πως ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Εγω θεωρώ πως τα αντιπαθεί κατ΄εμέ κόμματα ΚΚΕ, Συνασπισμός και ΛΑ.Ο.Σ, μπορεί να μου προκαλούν αποστροφή αλλά δεν μου δημιουργούν την αίσθηση των «λαμόγιων» ή των «καραγκιόζηδων».
    Έχουν απλά αντιλήψεις που δεν με βρίσκουν σύμφωνο και τις εχθρεύομαι.
    ΠΑΣΟΚ όμως και Νεα Δημοκρατία, είναι απορριπτέοι και κατακριτέοι όχι για λόγους πολιτικής κοσμοθεωρίας, αλλά για την στάση τους απέναντί μου ως πολίτη, όπως την εισπράττω από τους κυβερνητικούς-κομματικούς εκπροσώπους τους στο γυαλί της τηλεόρασης, τον τρόπο άσκησης εξουσίας ως κυβερνήσεις ή αντιπολίτευση και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν περισσότερο με το ύφος και το ήθος τους ως μεγέθη. Δεν μιλάμε δηλαδή για ασυμφωνία με την (όποια) γραμμή πολιτικής φιλοσοφίας τους, αλλά για τον τρόπο λειτουργίας και εξάσκησης των καθηκόντων τους στους ρόλους που τους ανατίθενται απέναντι στην κοινωνία. Και αυτό πιστεύω είναι σοβαρότερο και πιο βαρύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. netstudio.gr said...
    Θα εκτιμώταν η αλήθεια από τους Έλληνες; Πιστεύω πως ναι!

    ---------------------------------

    Μόνον ένας πολιτικός τα τελευταία 50 χρόνια τόλμησε να πει (μερικές)
    αλήθειες στους Έλληνες χωρίς να πάει σπίτι του - ο Καραμανλής ο Πρεσβύτερος. Ο Μάνος που είπε δυσάρεστες αλήθειες σε 15 ημέρες θα ιδιωτεύει.

    Αν οι Έλληνες εκτιμούσαν την αλήθεια δεν θα είχαν ποτέ εκλέξει τον Ανδρέα ("Οι βάσεις φεύγουν").

    Ο λαϊκισμός είναι η θρησκεία του ψεύδους. Και βασιλεύει ανενόχλητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.