Κυριακή, Ιουνίου 26, 2016

ΔΙΑΚΟΠΕΣ!


ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΟΝ:


Δ Ι Α Κ Ο Π Α Ι

Ξεκινάμε για Κύθηρα
(και ελπίζουμε να τα βρούμε).

Από την περσινή Πάρο

ΠΡΟΣΕΧΩΣ
ανταποκρίσεις και φωτογραφίες
(Θεού θέλοντος και WI FΙ επιτρέποντος)

Το blog παραμένει ανοιχτό, ο σχολιασμός οποιουδήποτε θέματος ευπρόσδεκτος. Για το νερόβραστο Euro (τι χάλι Πορτογαλία - Κροατία!) ή για το Brexit. Μικρές καθυστερήσεις στην δημοσίευση ίσως οφείλονται σε θαλάσσια λουτρά ή άλλες παραθεριστικές ασχολίες.
Φθάσαμε. Η πρώτη φωτογραφία από το παράθυρο του δωματίου μας
Το Καψάλι - με τις δύο αμμουδιές, τα δύο νησάκια και τις δύο εκκλησιές



Παραλία της "φυρής άμμου" - ωραίο βότσαλο, αλλά δεν την συνιστώ αν δεν έχετε 4κίνητο και ορειβατικές ικανότητες. Μας ξεθέωσε!
























Η υπέροχη κεντρική πλατεία της Χώρας. Ένα κόσμημα, ωραία φωτισμένο.

83 σχόλια:

  1. Καλημέρα και ευχές για πραγματικά καλές διακοπές!

    Χ. Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλές διακοπές! Η ζωή θα ήταν λειψή χωρίς αυτές, χωρίς το σπάσιμο της ρουτίνας, χωρίς την αλλαγή φυσικού περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχές 2000, ξεκίνησα με την τότε σύντροφο να πάμε Μυστρά, Μονεμβασιά, Νεάπολη, Κύθηρα και με το καράβι απέναντι Χανιά. Φτάσαμε μέχρι Νεάπολη, δεν υπήρχε θέση στο καράβι για Κύθηρα για το αυτοκίνητο και δεν υπήρχε αυτοκίνητο για ενοικίαση στα Κύθηρα. Ας πρόσεχα. Την έβγαλα στην παραλία του Σίμου.

    Δεν ξέρω αν θα τα δώ τα Κύθηρα ποτέ. Παρακαλώ πιείτε μία κρύα μπυρίτσα δίπλα στη θάλασσα και για μας εδώ που ψηφίσαμε remain και ξυπνήσαμε μη Ευρωπαίοι. Το χειρότερο, πνιγόμαστε στις αναλύσεις ακούγοντας το θόρυβο που κάνουν οι Πολωνοί από τους πανηγυρισμούς.

    Πολύ καλά να περάσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή και η παραλία του Σίμου.

      Διαγραφή
    2. Για να ψηφίσετε, υποθέτω έχετε GB υπηκοότητα. Οι Πολωνοί γιατί πανηγυρίζουν? Εγώ άκουσα παράπονα για ενάντιά τους ρατσιστικά σχόλια...

      Διαγραφή
    3. Με μερική καθυστέρηση, το σχόλιο αφορούσε νίκη των Πολωνών εναντίον δεν θυμάμαι ποιάς ομάδας στο euro2016.

      'Εχω μόνο GB υπηκοότητα/εθνικότητα, περιέργως. Δεν το λέω γιατί καμαρώνω, μην παρεξηγηθώ.

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα

    Πολυ καλές διακοπές εύχομαι ..δε παίζω στοίχημα αλλά ποντάρω στην Πορτογαλία..εχθές διέκρινα λίγο από Ελλάδα 2004, μια τελική στην εστία και ένα γκολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία απολύτως σχέση, η εθνική του 2004 ήταν ο ορισμός της ομάδας η Πορτογαλία είναι η ομάδα του Ρονάλντο, αν είναι σε καλή μέρα ίσως κάνει κάτι με την Κροατία ήταν απόλυτα τυχερός!!!

      Διαγραφή
  5. Με τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο, στείλτε μας λίγη θαλασσινή αύρα.

    Καλες διακοπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάζω ήδη μία πρώτη φωτογραφία: η θέα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου μας.

      Διαγραφή
    2. Η θέα είναι σαν πίνακας ζωγραφικής. Και το νησάκι η τελευταία πινελιά!

      Διαγραφή
  6. Πήγατε από Πειραιά, Γύθειο ή Νεάπολη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλές διακοπές, δεν έχω πάει ποτέ μου στα Κϋθηρα αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα :)

    Υ.Γ. αν και κάνατε χιούμορ θα τα βρείτε 1000% :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καψάλι με θέα στο κάστρο; Εκεί πήγαινα συνήθως. Έχω περάσει πολύ ωραία στα Κύθηρα και έχω πάει αρκετές φορές. Τελευταία το 2003 νομίζω. Καλές διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τσίριγο λοιπόν!
    Καλά να περάσετε.
    Εύχομαι να λάβετε τη χάρη από τις "σεμπρεβίβες" [SEMPRE VIVA!] που θα βρείτε στο Κάστρο κι όχι μόνον!

    Νώντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμείς, με τον δικό μου εγώ τουτέστι, αυτοκίνητα με προφυλακτήρες και γραβάτες ενοικιάσαμε και βγήκαμε στον άδολο πόθο της παραλίας του Διμβούργου για να κάνουμε τις γεύσεις των οδών. Biblos, Φρανκεστάιν, οδός, όλα οδός. Ανατολές και σύννεφα, ή ανατολές δίχως σύννεφα, οδός, όλα οδός. Χολυρούντ και μεντοούς και άλλες παρομοιώσεις και dbsmd, ή bdms, sms και μήνυμα του ήλιου, ο ήλιος φώτισμα, η βροχή οδός, φώτισμα και οδός, όλα οδός και πεζοδρόμιον. Πεζοδρόμιον ίσον ελευθερία. Συντροφικότητα; Ου! ΟΥ! Συντροφικότητα-μαρι-χοάνα! Αναλόγως! Γιατί και οι συνθήκες των λαμπτήρων πώς να ταιριάζουν σε όλα τα αυτοκίνητα; Τι λαμπτήρα να βάλεις άμα σού καεί; Σούκο; Παπαδιαμάντης και λοιπά; Τρεις μέρες έτσι· στην οδό. Ανθυπόστασις τσαλίκη Βουγιουκλάκη. Στον δρόμο, που λέμε, και το φτάρνισμα του Νείλου δαγκωμένο από την αγεωγράφητη σαύρα του θα δούμε όταν φτάσουμε. Γλου γλου γλου γλου γλουμ γλουμ γλου γλουμ. Όμως θα ψωνίσουμε χασίσια και θα κατέβουμε σιδηροδρομικώς και θα επισκεφτούμε τις αγαπημένες παραλίες. Λεξοτανίλ, αντηλιακό, εγχώριος δρόμος, ομπρέλες, καθρεφτάκια. Πού φύλαξα τον κορσέ μου; Έχω κορσέ εγώ. Θα πιω λεξοτανίλ και θα ντυθώ όμορφα νά βγω στην άμμο της παραλίας με το εκκλησάκι να κάνω γεύσεις και ωδές. Ωδές οδών στα πόδια μου και τιμαλφή καρακαμπαναριά στο πτώμα μου και όλα καλά, περδίκι-καλοκαίρι. Ευτυχώς που η πατρίς δικαιώνεται, σε ταβέρνες πλατείες κι αλάνες, ευτυχώς που δε χάθηκε ο έρωτας, ευτυχώς που υπάρχουν Τιτάνες. Θάντερ, θάντερ, θάντερ, κορσές, χορτάρι και λεξοτανύυυυυυυηηηηηιιιιήηηηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το συμπάθειο, μήπως θα μπορούσατε να τα μεταφράσετε στα Ελληνικά που διδάχτηκα προ 50ετίας?

      Διαγραφή
  11. Να περάσετε υπέροχα! Είναι πολύ όμορφο νησί, αλλά σαν τη Χαλκιδική δεν έχει :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μένετε σε εκείνο το ξενοδοχείο στο Καψάλι όπου το βράδυ τα φώτα και η διακόσμηση δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μεσαιωνική πόλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ανάμεσα Χώρα και Καψάλι - και λέγεται El Sol. Μοιάζει περισσότερο με νησιώτικο χτίσμα παρά με μεσαιωνικό.

      Διαγραφή
  13. Το δωματιο ειναι οπως εκεινο το παλιο
    με 14αρα...CRT TV..?
    Χα,χα...

    Οπου & να ταξιδεψεις ,
    η Γραικια θα σε πληγωσει...

    Τουλαχιστον να απολαυσουμε...
    " το φως των Ελληνων ",
    διαφορετικο απο τα.. φωτα αλλων λαων...

    Καλη ξεκουραση,καλη... φωτιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε απογοητεύσω - έχει μοντέρνα LG TV...Χάρηκα και τους Γερμανούς εχθές...

      Διαγραφή
  14. Δροσερή θέα, χαρά Θεού!

    Καλές διακοπές!

    Ευγνώμων,
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι ωραία η εληά. Δεν είναι ελιά; Πού είναι η εληά; Και το ξερόχορτο μοιάζει με χαρούμενο φαγοπότι. Η στροφή του δρόμου διατηρεί τις ζωντανές ελπίδες. Το περπάτημα στην Ελλάδα δεν χάνεται μέσα στο μυαλό όπως συμβαίνει στα μικρά μέρη του Βορρά. Νιώθεται. Νησάκι δίπλα στο νησί, θα αφρίζει τον χειμώνα κι όποιος φτάνει στο μικρό νησί θα βλέπει σκαλισμένα πέτρινα σκαλοπάτια, το τελευταίο σκαλοπάτι αέρινο, και θα ανεβαίνει εύκολα. Περιπέτειες του χρυσού πίθηκου με τα υδροπλάνα. Θα υπάρχουν παλιά μονοπάτια στην πλαγιά. Δεν πρέπει να 'ναι όσο απότομη φαίνεται. Το τελευταίο πεύκο στη στροφή του δρόμου πριν την θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να περάσετε πολύ όμορφα ! Χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα αυτή τη χρονιά ! Καλή ξεούραση και καλά μπάνια !
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και γω χάρηκα για τη Γερμανία (δεν είμαστε πολλοί μάλλον σ' αυτή τη χώρα κ. Δήμου) και ιδιαίτερα για τα δύο νέα ταλέντα Κίμιχ και Ντράξλερ!

    Χ. Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλές διακοπές Νίκο. Ελπίζω να σε περιποιηθεί η Βανέσσα (ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου). Εχω ιδιαίτερους δεσμούς με το νησί. Αν έχεις χρόνο και μεταφορικό μέσο, πήγαινε ως τον Μυλοπόταμο να δεις το ηλιοβασίλεμα από το κάστρο και το σπήλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ. Ήρθαμε συστημενοι. Τον Μυλοπόταμο τον έχω στο πρόγραμμα...

      Διαγραφή
  19. επρόδωσαν τη ζωή κ' ήρθαν οι χομοσαπιοι πρώτοι28 Ιουνίου, 2016 05:37

    Έχτισα το σπίτι μου δίπλα σε μιαν θάλασσαν Ελλάδος οπού την αγαπούν οι ελληνικές οχιές. Σαν δασοφύλακας του τόπου βιώσα τη σχέση μου στο νερό με πρωινά μπανάκια στα νερά της. Το σώμα μου στη θάλασσα και οι οχιές μόλις ξυπνημένες να σηκώνουν τα κεφάλια τους για να με βλέπουν και να με αξιοποιούν σαν οργανικό υλικό της χαράς τους με το ΤΑΪΠΕΔ της ποικίλης όσφρησης τους. Δεν έχουμε θαλάσσια φίδια στα νερά μας. Τι κρίμας. Τόσο φιλικά! Και σοφά, ως σπανίως δαγκώνουν τον ανόητο που τα μαζεύει και τα φονεύει. Γιατί να ξοδέψουν το χωνευτικό και άρτιο φαρμάκι τους στον σάπιο homo; Τι θα κερδίσει έτσι για τη ζωή; απορούν τα έξυπνα κι αρμονικά θαλάσσια φίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύθηρα! Πολύ καλή επιλογή απ´ότι ακούω για το σήμερα. Είχα βρεθεί εκεί το καλοκαίρι του 1966. Ήμουν στο 2ο έτος της αρχιτεκτονικής και είχα πάει για αποτυπώσεις εκκλησιών στο μάθημα της μορφολογίας. Οι εκκλησίες αμέτρητες και απομακρυσμένες, οι μετακινήσεις δύσκολες. Άλλοτε με τρακτέρ, άλλοτε με φορτηγά πάνω στην καρότσα κι ότι άλλο μέσον βρισκόταν πρόχειρο, από τον καλό μας ξενοδόχο στο Λειβάδι.
    Εκείνο το καλοκαίρι βρισκόταν εκεί κι ο εξαιρετικός συντηρητής εργών τέχνης Τάσος Μαργαριτώφ ( δυστυχώς πέθανε το 2014), μαζί με κάποιους μαθητές του για συντήρηση τοιχογραφιών σε εκκλησιές.
    Γίναμε μια ωραία παρέα και τα βράδυα τριγυρνούσαμε στα χωριά όταν είχε πανηγύρια που ήταν παραδοσιακά με πολύ ενδιαφέρον.
    Εκείνη την εποχή συναντούσες στα Κύθηρα ολόκληρους πέτρινους οικισμούς ερηπωμένους κι εγκαταλελημένους γιατί οι κάτοικοι είχαν μεταναστεύσει για μια καλύτερη ζωή. Κυρίως στην Αυστραλία. Γι αυτό έβλεπες την αντίθεση σε ένα μικρό φτωχό νησί να κυκλοφορούν με μεγάλα ακριβά αυτοκίνητα, όταν κάποιοι επέστεφαν!
    Ήταν ένα όμορφο νεανικό καλοκαιράκι!
    Από το μπαλκόνι μου στο Αιγαίο κοιτάζω νότια και στέλνω ευχές για πολύ καλές διακοπές!

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά να περάσεις οικοδέσποτα!
    Σε παρακαλώ, όταν δεις την μοτοσυκλέττα „μου" πάρε την μία φωτό και στείλτην μου. Θα την γνωρισεις ευκολα, δεν κυκλοφορουν πολλές GSX πλέον και δη με ΚΟΝΙ.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι εναλλαγές και το απρόσμενο

    Η ρουτίνα κατά το παρελθόν αποτελούσε μια «κακή» λέξη.
    Σήμερα δεν ακούω τους νέους να την λένε. Μάλλον δεν την ξέρουν.
    Πολλές δεν ξέρουν. Π.χ. το σούρουπο…
    Όχι δεν το λέω ως μομφή. Αλίμονο ….(αν μέμφομαι κάποιον θα ναι πάντα ο εαυτός μου).

    Δεν ξέρω εσείς ,εγώ την αναζητώ πολλές φορές.
    Μα θα μου πείτε , όποιος αναζητά μια μέρα χωρίς ανατροπές σημαίνει πως έχει βρει την πλήρη ισορροπία. Μπα!! υπάρχει?
    Απλώς Έχω φοβηθεί.
    Και θεωρώ πως η εναλλαγή θα ναι προς το χειρότερο εκ προοιμίου.

    -Πάντα ο νους μου ξεφεύγει από το θέμα και περπατά δικές του προσωπικές διαδρομές.
    Τα παραπάνω γεννήθηκαν ακούγοντας αναλύσεις για το Βrexit-

    Καλημέρα σε "διακοπούντες" και μη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή lia σας καταλαβαίνω κι αισθάνομαι την ίδια ανησυχία
      . Διαβάστε άν θέλετε το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή της Κυριακής 26/6 με τίτλο " το τέλος των βεβαιωτήτων".

      ΜΦΧ, Π.

      Διαγραφή
    2. Κρυσταλλική και υγροσκοπική, αμελητέας φυσικής κατάστασης, κόκκινη σα ρουμπίνι ρουτίνα η στεριανή. Διατηρείται σε πολιτισμικά δοχεία. Επικίνδυνα τοξική, σαν καθημερνή χολή. Έχει οξειδωτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται με τη μορφή ιστορικού διαλύματος. Με ράντισμα στον πληθυσμό μετατρέπεται σε ρουτίνα εξασθενή (χρώμα πράσινο). Ξεπλένεται στο πρώτο κυματικό μέτωπο της διπλανής θάλασσας.

      Διαγραφή
    3. Η ωραία, εύγευστος Lia είναι γυναίκα της ερήμου. Πώς θα μπορέσει να δείξει την ανοχή της στο μιαρό παπαχέλιασμα; Δε θα σηκώσει τη μάχαιρα να τ' αποκεφαλίσει; Επιπλέον, σε πολλές ωραίες παραθερίστριες συμβαίνει η σύγχυση του άσκαυλου πόθου με την εμπλοκή στα ζωοπροδοτικά λογάκια των συνομιλιών προδήλου αμηχανίας. Κι όλο ελληνίζουν στίχους από τα τραγούδια τους τα αμερικάνικα...αλλάζουν τους ρυθμούς της ηδονής...τους υδάτινους ακουστούς ήχους...κι από ροκ εν ρολ τα κάνουν τσάμικα...

      Διαγραφή
    4. Μία πολύ πεζή ερώτηση: Έχει αρκετούς τουρίστες το νησί;

      Διαγραφή
    5. Είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν. Μερικά μαγαζιά (π.χ. ο περίφημος Ζορμπάς - σουβλάκια, κοντοσούβλια) άνοιξε μόλις χθες. Για αρχή υπάρχουν αρκετοί ξένοι και Έλληνες. Δύσκολα βρίσκεις τραπέζι σε καλά μαγαζιά, ή αυτοκίνητο να νοικιάσεις.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητή Λία μη παρεξηγείτε τον ανώνυμο. Είναι ο "Σαλτάρω" (ή μαθητής του) που διατυπώνει μία σειρά από ονειρικά σχόλια, ποικίλοντας το μπλογκ...

      Διαγραφή
    7. Αγαπητή Λία μη παρεξηγείτε τον ανώνυμο. Είναι ο "Σαλτάρω" (ή μαθητής του) που διατυπώνει μία σειρά από ονειρικά σχόλια, ποικίλοντας το μπλογκ...

      Διαγραφή
    8. #Δύσκολα βρίσκεις τραπέζι σε καλά μαγαζιά, ή αυτοκίνητο να νοικιάσεις#.

      Έχω την αίσθηση ότι τα Κύθηρα δέχονται πολυ περισσότερο κόσμο από αυτόν που μπορούν στην παργματικότητα να εξυπηρετήσουν οι δομές. Αυτό μοιραία έχει τις συνέπειες του στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται.
      Αλλά αν μου λες Νίκο ότι μόλις χτες άνοιξε για σαιζόν ο Ζορμπάς καταλαβαίνω σε τί χάλι έχει οδηγηθεί πια το πράγμα...
      Δυο μήνες σεζόν ίσον θάνατος στα μαγαζιά και στους ξενώνες/ξενοδοχεία.
      ΥΓ. Ευτυχως με τις φωτογραφίες σου (έστω κι αυτες που τραβηξες ασθμαίνοντας) μας δρόσισες!!! :)
      Διότι εδω "καιόμεθα!" σου λέω! :(

      Διαγραφή
  23. Ι-Σ-Λ-Α-Ν-Δ-Ι-Α Ι-Σ-Λ-Α-Ν-Δ-Ι-Α!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα! (αν και ανήκει σε άλλο ποστ)

      Διαγραφή
    2. Και Βέλγιο-Βέλγιο και ας είμαι εκτός θέματος :)

      Διαγραφή
    3. Τελικά το ποδοσφαιρικό Euro και παρόμοιες διοργανώσεις φέρνουν τους λαούς κοντά ή δημιουργούν μεγαλύτερα χάσματα;

      Διαγραφή
    4. Νομίζω ότι περιέργως κάνουν και τα δύο. Υπάρχουν φυσικά εθνικισμοί και αντιπαλότητες - αλλά την καλή μπάλα τελικά την χαίρονται όλοι. Ποιος σήμερα δεν θαυμάζει τον άθλο της Ισλανδίας; (Ακόμα και οι Άγγλοι!).

      Διαγραφή
    5. @Anonymous
      Ανάλογα πριν από αρκετά χρόνια είχε ξεκινήσει ένας πόλεμος στη Λατινική Αμερική μετά από ένα αγώνα ποδοσφαίρου και δυστυχώς πρέπει να καυτηριάσω το γεγονός ότι μετά τη νίκη της Ελλάδας στο Euro της Πορτογαλίας πολλοί ανεγκέφαλοι γαυγίζαν στη πλατεία Ομονοίας δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Αλβανέ, δυστυχώς η γαλάζια στρατιά, οι πλέον φανατικοί οπαδοί της Εθνικής μας είναι νεοναζί...

      Διαγραφή
  24. Αγαπητέ κύριε Δήμου, πέρασα αξέχαστες διακοπές στα Κύθηρα το 2003 και σας συνιστώ να δοκιμάσετε τα πιάτα της ταβέρνας "Φυλλιώ".Καλή διαμονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σύμπτωση κύριε Τζιούτζιο! Απόψε το βράδυ έχουμε κλείσει να φάμε στην Φυλιώ!

      Διαγραφή
  25. 2006... Πάμε οικογενειακώς να φάμε στης Φιλιώς στον Κάλαμο. Καταραμένο μεσημερι ζέστη του κερατά.
    Φάγαμε κατι σε κοκκορίσιο κοκκινιστό -δε θυμάμαι- φυσικά μελιτζανες πιτες κλπ
    Κόσμος πήχτρα... Ενιωθες την υποχρέωση να σηκωθείς να φύγεις να πας στο καλό χωρίς να μασήσεις αυτά που τρως.
    Φευγοντας πιάσαμε ν' ανηφορίιζουμε ένα στενάχωρο δρόμο με στροφές απανωτές.
    Πριν το ...γεφύρι σταματώ δεξιά . Τον έχω δει! Έρχεται απο πάνω μετα βαίων και κλάδων "με τις πάντες" . Μιλάμε για [ΤΟΝ] τρελό κατήφορο. Περνά το γεφύρι μου δίνει μια στον καθρέφτη τον κρεμάει κάτω...
    Σταματάει. Κατεβαίνει κι αυτό κι ο άλλος. Ερημιά του διαβόλου. Ανθρωπος δεν υπαρχει και ...οι αντίδικοι : δυό εικοσάρηδες όλο μαγκιά και μέσα στην γλυκειά μαστούρα. Και "τί έγινε;" και "τί φωνάζεις κύριος;" και να θα τον "κολήσουμε-τίποτα δεν έπαθε" [παει να τον στερεώσει πέφτει ο ιδιος κάτω]. Κι όλο για καυγά το πραγμα. Το κινητό δεν έχει σήμα...
    Μαζεψα καθρεφτες αμάξι γυνάικα και παιδιά και πήγαμε στην ευχή του Θεού και της Παναγίας. Μαζι με της" Φιλιώς" μιά ζεστή πεντακοσάρα [το φαγητό και το ...σταματημα στο γεφύρι].
    Διακοπές χωρίς αριστερό καθρέφτη.Τον έφτιαξα στη Σαλονίκη.

    Ακούω Κύθηρα και βγάζω σπυριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ! Ελπιζω να τα πάμε καλύτερα!

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν μετατοπιστήκατε στην άκρη του δρόμου; Και να περάσουν οι βιαστικοί και να μην βασανίζεστε τα επόμενα δέκα χρόνια; Γίγνεστε και εσείς της άποψης "άμα δεν τρώμε σίδερα τι θα 'χουμε να πούμε";

      Διαγραφή
    3. #Anonymous/Γιατί δεν μετατοπιστήκατε στην άκρη του δρόμου; Και να περάσουν οι βιαστικοί και να μην βασανίζεστε τα επόμενα δέκα χρόνια; Γίγνεστε και εσείς της άποψης "άμα δεν τρώμε σίδερα τι θα 'χουμε να πούμε";#

      Ίσως δεν έγινα σαφής...
      Είχα προτεραιότητα [ανέβαινα] και ενω θα μπορούσα να έχω περάσει στάθηκα δεξιά αμέσως πριν τη γέφυρα αρκετά παράμερα στον πολύ στενό δρόμο. Πέρασε τη γέφυρα ο μαστουρωμένος νεαρός κατεβαίνοντας κι ήρθε επάνω μας.

      Διαγραφή
    4. Ω σόρρυ. Είδα το έτος 2006 και σκέπτηκα αμέσως τον Κωστάκη Καραμανλή και τη νωχελική διακυβέρνηση του και έχασα το μυαλό μου. Ζαλίστηκα, θόλωσα.

      Διαγραφή
  26. Σε αντίθεση με τον κύριο Τσίγκα,δεν θρηνήσαμε σπασμένους καθρέφτες,απολαύσαμε ένα εξαίσιο δείπνο και επιστρέψαμε στο υπέροχο κατάλυμα της Ελπίδας Καλλιγέρου στον Κάλαμο,όπου καταλάβαμε τι σημαίνει πραγματική φιλοξενία.Παρεμπιπτόντως,έχετε δοκιμάσει γευστικότερο ηδύποτο από τη φατουράδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. H ταβέρνα Φιλιώ είναι όπως βγαίνει από το Καψάλι νοτιοανατολικά; Aν θυμάμαι καλά είναι μέσα στην εξοχή, βλέπεις μια πλαγιά και στην αυλή της ταβέρνας υπάρχουν τραπεζάκια ανάμεσα σε δέντρα που περιβάλλονται από όμορφα, κυκλικά πεζούλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ,διότι σε επίπεδο ενημέρωσης η δημόσια τηλεόραση θυμίζει τους αλήστου μνήμης Μαρούδα και Κωστόπουλο(όχι τον Πέτρο,αλλά τον μυστακοφόρο εκπρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.).Ωστόσο,σε πολιτισμικό επίπεδο απέχει παρασάγγας από τα ιδιωτικά κανάλια.Ένα πρόχειρο παράδειγμα: Η "Κινηματογραφική Λέσχη" του Μπακογιαννόπουλου,που μας έμαθε τι εστί κινηματογράφος...

      Διαγραφή
    2. Προφανώς και η Δημόσια τηλεόραση είναι περισσότερο ποιοτική από τα ιδιωτικά κανάλια, όχι πως είναι δύσκολο..., αλλά αξίζει τα χρήματα που ξοδεύουμε;

      Διαγραφή
    3. Ποιοτική είναι - αλλά δυστυχώς και προπαγανδιστική.

      Διαγραφή
  28. Είδατε ΕΡΤ πριν μισή ωριτσα; Ευχαριστωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα το έμαθα - επανάληψη παλιάς μου συνέντευξης για το "Βιβλίο των Γάτων".

      Διαγραφή
    2. Να πούμε και ένα 'μπράβο' στην ΕΡΤ για τις επαναλήψεις της!

      Διαγραφή
    3. Προφανώς μιας και πλέον είναι σπάνιο να αξίζει συγχαρητήρια η δημόσια τηλεόραση :(

      Διαγραφή
    4. http://program.ert.gr/details.asp?pid=3404563&chid=8

      Διαγραφή
  29. Πες μας τιμες για οικοπεδα ,
    πανω στο κυμα ή με απεριοριστη θεα..?

    Τι κατατμηση υπαρχει..?
    Τι μπορεις να χτισεις..?

    Ποιοτητα ποσιμου νερου..?
    Υπαρχει δικτυο αποχετευσης ή ατομικοι βοθροι..?

    Καλυψη 4G..?

    Αμα δεν πω τη λεξη
    θα μπορουσες να με καταλαβεις ..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. '' τουρκαλβανός''

      Διαγραφή
    2. Βρε Χάρη δεν ρωτάς κανένα μεσίτη; Εγώ τουρίστας είμαι!

      Διαγραφή
    3. Μαθε & εσυ κατι..
      Μια ιδεα να χουμε...

      Πες μας για θαλασσα..
      Ζεστη,κρυα,καθαρη,αμμος ,βραχια ..?

      Να μας φτιαξεις ταξιδιωτικο οδηγο..

      Που να φαμε,
      που να πιουμε ,
      που να πα να ...
      κολυμπησουμε ...

      Διαγραφή
    4. Μόλις επιστρέψω- απολογισμός.

      Διαγραφή
    5. Προς τα πού πέφτει η Λεωφόρος Συγγρού, στο Τσιρίγο;

      Διαγραφή
  30. Κα(υ)λοκαιρινές σκέψεις

    Να σε πιάσω από το σβέρκο να σε τραβήξω πάνω μου φιλώντας σε με πάθος…
    να σου χαϊδέψω τα μαλλιά, να με κοιτάς στα μάτια…
    να σου γλύψω το στήθος, να δω την ανατριχίλα σου στις τρίχες των χεριών σου σηκωμένες…
    να σου κάνω έρωτα δαγκώνοντας αυτί σου γλυκά… μέχρι να χαθούμε…
    Και μετά η κορύφωση… και μετά η χαλάρωση…
    …………
    και μετά άμα θες μιλάμε ΚΑΙ "για τη σχέση μας"

    Πόσο ψέμα - τι ανομολόγητοι πόθοι, κρύβονται στην πεζή αθώα καθημερινή φράση:
    "Πάμε για καφέ;"

    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας έλειψες D. (αν και μερικές φορές είχα την αίσθηση ότι ήσουν κάπου τριγύρω).

      Διαγραφή
  31. Πώς περάσατε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δε μιλούν οι μαργαρίτες02 Ιουλίου, 2016 03:50

    Οδ. Ελύτης: "Από την ημέρα έγινε η Ελλάδα κράτος έως σήμερα, οι πολιτικές πράξεις θα έλεγε κανένας ότι σχεδιάζονται και εκτελούνται ερήμην των αντιλήψεων για τη ζωή, και γενικότερα των ιδανικών που είχε διαμορφώσει ο Ελληνισμός μέσα στην υγιή κοινοτική του οργάνωση και στην παράδοση των μεγάλων αγώνων για την ανεξαρτησία του". Είναι τώρα το θέμα ότι μέσα στο γεγονός της εμφάνισης της ζωής στη Γη δεν ισορροπούν Ελλάδες, κράτη, πολιτικές πράξεις και πράξεις, ομιλίες κανενός, αντιλήψεις δια την ζωήν. Υπάρχει η ζωή και πώς η ζωή διατηρείται. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε σαχλαμάρες. Γιατί, αν σκεφτόμαστε αζωολόγητες και αζώητες σάχλες, θα μας καταπιούν οι σάχλες. Κι αν τις λέμε σαν ασκητές, για να τις περιπαίζουμε, είναι το θέμα που οι ακούοντες δεν είναι ειδοποιημένοι σχετικώς. Και, οι πλαγίως ή και οι εκστατικώς ειδοποιημένοι, δεν είναι ευφυέστεροι από τους μη-ειδοποιημένους. Και η ζωή δεν εμπεριέχει αυτές και τις παραπλήσιες συμφωνίες και τα δόγματα. Χάνουμε και χρόνο από το σημαντικό. Λέει: "Όταν είναι νύχτα να ονειρεύεσαι, κι όταν ξημερώνει, ν' ανοίγεις τα παράθυρα διάπλατα. Όλα τα πράγματα έχουν δικαιώμα στο φως". Τον πιστεύουμε; Εμένα να μου ανοίξεις το φως όταν έχω (την) ανάγκη (του) να ηρεμώ, ΣF = 0 και Στ = 0, δηλαδή διαρκώς, θα με κάψεις. Εφόσον εμένα τα πράγματα μου έμειναν όπως να 'χω πεθάνει πριν από καιρούς και σκόνη στη σκόνη εγέμισεν ο τόπος και γράφω με το σπέρμα μου σταυρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Σε αυτές τις μικρές διήμερες αποδράσεις στο Αιγαίο μέχρι να πάρω άδεια και να αράξω είκοσι μέρες όπως μου αξίζει, μου αρέσει να κάθομαι σε αυτή τη στενή λουρίδα υγρής άμμου μεταξύ θάλασσας και στεγνής αμμουδιάς. Δεν προλαβαίνω να χαρώ ούτε το πέλαγο μου ούτε την αμμουδιά. Έτσι διαλέγω να κάτσω εκεί, στο μεταίχμιον, σα να μην έχω προορισμό. Εκεί που μπόμπιρας έχτιζα εφήμερα κάστρα και τώρα χτίζω εφήμερους έρωτες. Τα γκομενάκια δεν έχουν κάνει την εμφάνιση τους ακόμα οπότε θα φτιάξω ένα ακόμα εφήμερο κάστρο. Είναι καλό να επιστρέφεις στις ρίζες σου όταν δεν παίζει κανένα γκομενάκι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στο δάσος συνήθως θερινές περίοδοι ξηρασίας. Με τη μεγάλη πόλη συνδέομαι μόνο με το μακρύ καλώδιο. Είμαι σύρμα με κάποιο πολυμερισμένο, προστατευτικό πλαστικό περίβλημα. Το ρεύμα τροφοδοτεί τους Σταθμούς Δροσιάς του δάσους μου. Άλλοι δεινόσαυροι ζητούν μόνο σταγόνες δροσιάς στη γλώσσα. Στάζω με σταγονόμετρο. Δώδεκα χιλιάδες ευρώ η σταγόνα. Πληρώνουν ευχαριστημένοι. Άλλοι ελληνικοί δεινόσαυροι δείχνουν χωνάκι παγωτό. Η μπάλα εκατό χιλιάδες ευρώ. Αν απαιτηθεί με τρίξομον εδάφους κάποιο σιρόπι, δίνω αίμα κουνουπιού. Το χρεώνω πανάκριβα. Γλείφουν και ξεδιψούν οι καλοπληρωτές δεινόσαυροι. Προσέρχονται ήρεμοι στο Σταθμό Δροσιάς, μα οι ήχοι των μεταλλικών πουλιών τους αγχώνουν. Το τελευταίο αρχαγελλικό καναντέρ το μάσησε ένας σπάνιος πευκόσαυρος. Την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού συνήθως το ηλεκτροφόρο καλώδιο σηκώνει μέσα στα δάχτυλα της και περιεργάζεται κάποια νεράιδα. Την επόμενη μέρα αρχίζουν φοβερές αστραπές, βροντές, βροχές και χιονοπτώσεις. Η εποχή του πλουτισμού τελειώνει. Παίρνω τα πόδια μου και μπαίνω στο διαστημικό μου χάπι, το αναλγητικό και αδιάβροχο χάπι, που το 'χω για διαστημόπλοιο. Απογειώνομαι. Ξεχειμωνιάζω στο σύννεφο. Στα πετούμενα του ουρανού τίποτα δεν πουλάω. Τι να καταλάβουν από επίγειες μπίζνες έτσι που πετούν ανέμελα. Μόνο παρακολουθώ όλο το χειμώνα τα γεράκια που 'χουν στα πόδια τους θαλάσσια φίδια και μεταφέρουν για να ταΐσουν τα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.