Σάββατο, Αυγούστου 20, 2016

Οι ΣΕΜΝΟΙ Ολυμπιονίκες



 Κάτι μου αρέσει πολύ σε αυτά τα νέα παιδιά. Είναι συμπαθείς. Είναι χαμηλών τόνων. Είναι σεμνοί.

Τίποτα από την έπαρση του «εθνικού DNA» - από τον υφέρποντα εθνικισμό και την εθνική περιαυτολογία. Παιδιά που δούλεψαν σκληρά, τα περισσότερα χωρίς υποστήριξη και έφεραν πίσω ένα μετάλλιο κι ένα χαμόγελο.

Τέσσερα χρυσά και δύο χάλκινα. (Για μένα το μετάλλιο του Γιαννιώτη ήταν χρυσό – άλλο αν από σεμνότητα δεν το διεκδίκησε). Και ένα νέο ήθος. Πολύτιμο γι αυτή τη χώρα των μεγάλων λόγων και των ασήμαντων έργων.

Ίσως αυτή να είναι η πικρή συνεισφορά της Κρίσης. Βέβαια μερικούς τους έκανε ακόμα πιο εθνικιστές (και συνωμοσιολόγους). 

Αλλά τους περισσότερους τους προσγείωσε. Μετά από δύο αιώνες ασύδοτης εθνικής ρητορείας, τώρα πατάμε στην πραγματικότητα.


Μου αρέσει αυτό το νέο πρόσωπο του Ελληνισμού.

92 σχόλια:

  1. Χαμηλων τονων και σεμνοι ειναι οι κότες, κότα είσαι και εσύ είναι φυσικο να συμπαθεις τον ραγιαδισμο.Εμεις οι υπολοιποι θα παμε με τον Καραισκακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα κότα παρά Χρυσαυγίτης...

      Διαγραφή
    2. @ 08:06, όταν σε κάποιον που μιλάει επώνυμα κάνεις υβριστικό σχόλιο ανώνυμα τότε πράγματι είσαι κότα λυράτη.

      Διαγραφή
    3. καλώστηνα την περδικα που πορπατεί λεβέντικα!

      Διαγραφή
    4. Μάλλον είναι σκληρό πράγμα να παρουσιαστείς σαν ένας τίμιος διανοούμενος ή δημόσιος ομιλητής στην Ελλάδα. Σε ένα προτεκτοράτο. Σε ένα κολαστήριο χρειάζεσαι όλες τις δυνάμεις σου απλώς για να μπορέσεις να ηρεμήσεις και να συνεφέρεις από τα συνεχή χτυπήματα και δεν σου μένει διαθέσιμη γαλήνη για τίποτ' άλλο. Αλλά ποιος μπορεί να βεβαιώσει ότι ισχύουν αυτά μόνο για τους διανοούμενους και ότι οι άλλοι, οι απλοϊκοί και οι χαζοί δεν πονάνε περισσότερο; Θέλεις να μάθεις κάτι που π.χ. ο Cantor το έκανε πολύ εύκολα και πολύ εύκολα να στο παραδώσει και έχεις να περάσεις μέσα από αυτές τις ηλιθιότητες.

      Διαγραφή
    5. @ anonymous 08.06, 14.05 και λοιποί σύντροφοι

      μιλάτε πολύ καλά τα τούρκικα, πρέπει ή να ή είστε λεβέντες ή να σας την έχει φορέσει λεβέντης. Οι υπόλοιποι είμαστε παλληκάρια.

      Είμαι βέβαιος ότι θα ψάχνετε για πολύ ώρα να καταλάβετε τι εννοώ.

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή για να ήταν σωστοί κατά τη γνώμη σας οι Ολυμπιονίκες έπρεπε απο το βάθρο να περιγελούν όλους τους άλλους και να φωνάζουν "ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΦΟΡΕΒΕΡ ΡΕΕΕ!!! ΝΙΚΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!!!"

      Κάτι τέτοιο; Σοβαρά, ποια είναι η σωστή συμπεριφορά για έναν Έλληνα νικητή, κατά τη γνώμη σας;

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σας κ. Δήμου. Και μόνο το ότι γυρίζουν ένας-ένας... Θυμάστε τις επικολυρικές τελετές υποδοχής των Ολυμπιονικών; Βέβαια, δεν υπάρχουν πια χρήματα, αλλά συμβάλλει κι αυτό στο τελικό αποτέλεσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και με πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό η Στεφανίδη! «Βασίλισσα» των αιθέρων η Στεφανίδη
    http://www.kathimerini.gr/871598/article/epikairothta/a8lhtismos/vasilissa-twn-ai8erwn-h-stefanidh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια είναι άραγε η πραγματικότητα; Ότι επειδή δηλώνουμε σεμνότητα βοηθήσαμε άπαξ και δια παντός και με άφθαστη ακρίβεια τον εαυτό μας και την ανθρωπότητα; Αυτή η υποκρισία των αθλητικών αξιωματικών του εξουσίας είναι η αλήθεια της πραγματικότητας της υγείας της ζωής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το γράφει η εφημερίδα του "κομιστή": "Η «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη πέταξε στα 4.85 και σήκωσε την Ελλάδα στα ουράνια'. Άρα είναι ψέμα. Μάλλον κίνδυνο πρέπει να περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πω εγώ αυτά20 Αυγούστου, 2016 10:16

    Έχω υπάρξει σε δημόσιους ελληνικούς χώρους. Οι πληροφορίες για τις επιτυχίες ή άλλες ανακοινώσεις ήταν αδιάφορες ανέκαθεν. Αν τώρα ένας διανοούμενος λέει ότι η αθλητική σεμνότης προσγειώνει τον ανυπεράσπιστο άνθρωπο στην βαρβαρότητα του ευρώ, καταλαβαίνω τι ήταν ανέκαθεν η ελληνική παιδεία και οι πανηγυριστές γενικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο επαγγελματικός αθλητισμός με στήνει στα πόδια μου σαν ον. Με τις επιτυχίες συναισθάνομαι την ύπαρξη μου και την επιβεβαιώνω. Ανοίγομαι ήσυχα στη θάλασσα του χρόνου και κωπηλατώ. Αντιμετωπίζω τους καιρούς. Στην γαλήνη ξανοίγω την τηλεόραση της βάρκας και παρακολουθώ. Σε μία άλλη γαλήνη μελετώ τας γνώμας του Κριαρά για τον δάσκαλο Ψυχάρη. Στις δικυμίες προσεύχομαι στον Πάλλη. Στις τρικυμίες άφοβα υψώνω τα πανιά μου. Από κύμα σε κύμα περιπατώ και οδεύω και φτάνω στον προορισμό. Όταν επιστρέφω από την Αμερική στο δρόμο του Ατλαντικού κερδίζω περίπου μία ώρα από την ώθηση του αεριοχείμαρρου. Αυτά στη Γη. Στις θάλασσες του Ποσειδώνα και του Ουρανού δεν έχω ταξιδέψει και δεν ξέρω. Στους Ολυμπιακούς αγώνες αν γίνουν στην Κόκκινη Μηλιά του Δία, θα ταξιδέψω με την βάρκα μου και θα τους παρακολουθήσω οπωσδήποτε. Ο κόσμος να χαλάσει, θα είμαι. Ήμουν και εγώ εκεί. Θα νιώθω σαν να ξυρίζω τον λευκότριχο υπουργό Λιάνη με ασύρματη ξυριστική μηχανή μέσα στην αίθουσα που ο φιλόμουσος Κουτσούμπας παρακολουθεί όπερες της Ευρώπης περιμένοντας την Μόρα. Διαστημική επιγραφή (με πράσινα μεγάλα γράμματα): Ο Πύρρος Δήμας δεν ψήφισε το μνημόνιο. Δεν είναι δωσίλογος. Ο Πύρρος Δήμας είναι ο αληθινός Cervantes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. “Ένα νέο ήθος. Πολύτιμο γι αυτή τη χώρα των μεγάλων λόγων και των ασήμαντων έργων”.
    Ας ελπίσουμε αυτό το νέο ήθος να μην παλιώσει γρήγορα.
    Βέβαια και μόνο η λέξη ήθος “ξυνίζει” μερικούς σχολιαστές σας. Γιατί αυτοί είναι των μεγάλων έργων και των ασήμαντων λόγων.
    Ευτυχώς έχετε μεγάλο στομάχι και τα χωράει όλα. Έλα όμως που κάποτε “χαλάει” κι' αυτό.

    ένας γλυφαδιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κ. Δήμου προφανώς είστε και πάλι υγιέστατος! Δεν σας πρόλαβαίνω. Μόλις είχα δημοσιεύσει ένα σχόλιο για το " ανήμπορος ", και βλέπω το νέο σας post για τους σεμνούς ολυμπιονίκες, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα. Μακάρι να έχουμε πολλά τέτοια νέα παιδιά, με δύναμη σώματος, ψυχής αλλά και ήθος. Μπράβο τους!
    Υ.Γ. Σε αντίθεση αυτού του ήθους που λέμε, πόσο άσχημα ακούγονται στ´αυτιά μου τα λόγια του anonymous 08.06.

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα μεγάλα λόγια, η έπαρση, οι εθνικιστικές κορώνες υπογραμμίζουν τη μετριότητα και τα κόμπλεξ κατωτεροτητας. Οι πραγματικά σπουδαίοι αθλητές και όχι μόνο δεν τα χρειάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ολυμπιονίκες και οι θαυμαστές τους είναι χρυσαυγίτες. Στη ζωή αυτή δεν μπορούμε να παριστάνουμε τους σπουδαίους. Δεν είμαστε. Και εκείνοι που θέλουν να βάλουν μπροστά την ανάμνηση Καραϊσκάκη και όχι τις ζωτικές δυνάμεις τους είναι οι αληθινές κότες...

      Διαγραφή
  11. Πράγματι οι αθλητές μας είναι πάρα πολύ ταπεινοί εν αντιθέσει με τους Υπουργούς μας με πρώτο και "καλύτερο" τον Κουρουμπλή που υποδέχτηκε την Κορακάκη στο αεροδρόμιο και δεν είχε τη τσίπα να της ζητήσει συγνώμη που προπονούταν σε ένα σταβλο, φυσικά καμία σχέση με τη τραγικότατη Φάνη Χαλκιά που κέρδισε το Χρυσό στους Ολυμπιακούς της Αθήνα ενώ ήταν ντοπαρισμένη ως τα μπούνια και είχε το θράσος να δηλώσει ότι η πρωτιά είναι στο DNA των Ελλήνων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι περήφανος που είμαι Τζαμαικανος. Για την Τζαμαικα ρε γαμώτο. Είναι το Τζαμαικανό DNA που είναι καταδικασμένο να είναι στη κορυφή. Με την βοήθεια του Τζα, πήραμε αυτό το χρυσό. Αίολος Μπολτ (κάνει διαδρομή Κίνγκστον - Πορτ-ω-Πρενς, σκυλοπνίχτης, αλλά εμείς οι Τζαμαικανοί έχουμε το γαλάζιο της πλανεύτρας θάλασσας στο αίμα μας και δεν μασάμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνωμοσιολογίες είναι αυτά που γράφετε κύριε Δήμου, οι Έλληνες ως λαός είχαν πάντα άπειρους ανθρώπους των πολλών έργων και των μετρημένων λόγων, ούτε οι ίδιοι οι αθλητές δεν θα συμφωνούσαν μαζί σας, ιδιαίτερα ο Γιαννιώτης που είναι και μεγαλύτερος ηλικιακά και ξέρει και καταλαβαίνει περισσότερα αλλά και ο Πετρούνιας. Ο Χολίδης πριν 30 χρόνια 2 Ολυμπιακά πήρε και δεν ακούστηκε ούτε κιχ να κάνει, τα ίδια και ο Μηγιάκης και πλήθος άλλων.
    Το παραμύθι με τον εθνικισμό τέλειωσε κύριοι, μάτια όλοι έχουν και βλέπουν και διαβάζουν τι γίνεται με τις επιτυχίες των αθλητών στις άλλες χώρες.
    Η ιδεολογική σας σχολή- είστε πολλοί, σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, γυρολόγοι κτλ- που κυριάρχησε όσο και αν εμφανίζετε ως κατήγορος είναι κατηγορούμενη που για να βγει η χώρα από την ανυπαρξία στην οποία οδηγείτε πρέπει να πληρώσει, όχι ότι θα συμβεί κιόλας, ένα από τα δύο θα συμβεί, ή θα εξαφανιστούν οι πρωταγωνιστές του "Ο κυρ-γιώργης εκπαιδεύεται" ή θα εξαφανίσουν την χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκτός της γενετικής προδιάθεσης (που παίζει κάποιον ρόλο), χρειάζεται και κόπος (σωματικός και πνευματικός), για να επιτύχεις το στόχο σου.Όπως μου έλεγε ένα προσφιλές μου πρόσωπο(συγχωρήστε την αθυροστομία μου):"Αν θες να πετύχεις, χρειάζεσαι κώλον κι άλλον κώλον και κομμάτι από άλλον κώλον".Εν ολίγοις,χωρίς δουλειά και ιδρώτα δεν γίνεται τίποτα.Μπορεί να θεωρούμαι γνήσιος απόγονος του Περικλέους, μα πρέπει καθημερινά να αποδεικνύω αν αξίζω την εμπιστοσύνη των διπλανών μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σόρι που σας το χαλάω αλλά οι αθλητές εκεί δεν πάνε μόνοι τους. Έθνοι αντιπροσωπεύουν. Ξέρω ότι η πατρίδα και οι σημαίες είναι πολύ πασέ και σωβινιστικά για τα γούστα σας αλλά ακόμα δεν έχουμε προοδεύσει τόσο ώστε οι αθλητές μας να μην δακρύζουν ακούγοντας τον εθνικό μας ύμνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. #Έθνοι αντιπροσωπεύουν#.

      Οι ..."Έθνοι" σου είναι κανονικό Ρενώ πέντε!

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και αντιπροσωπεύουν τις χώρες τους οι αθλητές, αλλά νομίζω ότι ότι οι στόχοι τους και η σκληρή προπόνηση είναι σε προσωπικό επίπεδο και όχι εθνικό. Το άκουσμα του εθνικού ύμνου της πατρίδας τους ελπίζω πάντα να τους κάνει να δακρύζουν, όπως άλλωστε και εμείς οι θεατές δακρύζουμε.
      Απλώς μετά από μερικούς μήνες οι πιό πολλοί από εμάς θα θυμόμαστε ίσως το όνομα του ολυμπιονίκη και το άθλημα στο οποίο αγωνίστηκε, αλλά όχι την χώρα που εκπροσώπησε.

      Διαγραφή
  16. Συμφωνώ απόλυτα!

    Από το πρώτο μετάλλιο, μετά από εκείνα τα μάτια της Άννας Κορακάκη ενώ σημάδευε (και με σαγήνεψαν)... μετά από τις μετρημένες και καθόλου αλλοπαρμένες δηλώσεις της, που δεν προσπάθησε καθόλου να χαϊδέψει αυτιά αλλά ίσα-ίσα, την είπε σε όλους τους ιθύνοντες και ιδιαίτερα στον ανεκδιήγητο δήμαρχο...

    ...Όλα τα παιδιά έδειξαν μια πρωτόγνωρη αίσθηση μέτρου και αξιοπρέπειας. Και ναι, συμφωνώ ότι είναι και αυτό αποτέλεσμα της κρίσης. (Φίλος ακαδημαϊκός μου έλεγε ότι τα παιδιά της κρίσης, αυτά που μπαίνουν τώρα στο πανεπιστήμιο, είναι πολύ πιο συγκροτημένα από τα προηγούμενα.)

    Και κάτι τυχαίο που μεγάλωσε την εκτίμησή μου προς τον Γιαννιώτη: διάβασα κάπου ότι ήρθε πρώτος, άνοιξα ειδησεογραφικά site, δεν βρήκα τίποτα. Πέφτω σε ένα βίντεο στο Youtube όπου έκλαιγε γιατί έχασε τη θέση στο βάθρο και ένα μετάλλιο. Έκλαιγε γιατί ήταν ήδη μεγάλος και δεν μπορούσε να πάει σε άλλη Ολυμπιάδα.

    Και τελικά... έβλεπα δηλώσεις από την προηγούμενη Ολυμπιάδα! Σκέφτηκα από τι Συμπληγάδες πέρασε αυτό το παιδί (ο άντρας) και τι προσπάθεια κατέβαλε για να (ξανα)βγάλει το πρόγραμμα, να πάει και στην επόμενη Ολυμπιάδα και να κατακτήσει, πλέον, το μετάλλιο. Ένα πραγματικά χρυσό μετάλλιο - όχι μόνο θέσης αλλά και δικαίωσης.

    Μπράβο του - και μπράβο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν καταλαβαινω γιατι αρκετοι συμπολιτες-εθνικοφρονες-ενοχλουνται με την αναρτηση του Νικου Δημου. Και εγω εθνικοφρων ειμαι και την βρισκω αριστη και ακριβεστατη. Αλλωστε και ο ιδιος εθνικοφρων ειναι (το γνωστο συνθημα για την Κυπρο δικη του δημιουργια).

    Τι δεν σας αρεσε? Τα περι DNA? Θα σας απαντησω σκληρα: Οι παλιοι μου συμμαθητες "τουβλα" στο σχολειο, που πουλανε σημερα φραπεδες το ιδιο DNA δεν εχουν με εκεινους που τωρα κανουν διδακτορικα στις ΗΠΑ? Την ιδια γλωσσα, το ιδιο φαγητο, την ιδια καταγωγη?

    Απλως καποιοι δουλεουν σοβαρα και συστηματικα οταν οι πολλοι ρεμβαζουν. Ή παραφραζοντας τον Πλατωνα "Οι σοφοί πραττουν επειδή έχουν κάτι να προσφερουν. Οι ανόητοι πραττουν επειδή πρέπει κάτι να κανουν." Για να μην αναφερθω στην αναντιστοιχια αθλητων προς μεσο Ελληνα (παχυσαρκοι με μεταλλια εμεις, αθληταραδες σε ολες τις ηλικιες χωρις μεταλλια οι περισσοτεροι Σκανδιναβοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελπίζω τα πανάξια και με καθαρό βλέμμα παιδιά που αντικρίσαμε φέτος στο βάθρο του νικητή στην Ολυμπιάδα του Ρίο να βρουν έναν ή περισσότερους καλούς χορηγούς για να μην χρειαστούν καμιά Χρυσαυγή , κανέναν υπερ πατριώτη του κώλου [πήξαμε πια ΕΛΕΟΣ!!] , κανέναν Πάκη, κανέναν Παν-Καμμένο για να πάνε πιό πέρα ή να εξαργυρώσουν τη νίκη τους.
    Μετά βδελυγμίας δε ελπίζω να απορρίψουν κάθε πρόταση για τιμητική [=παίρνουμε βαθμούς και μισθό] στις τάξεις του Ελλην. Στρατού [είμαστε το ...φάντασμα της Ανατολικής Γερμανίας!!! στον 21ο αιώνα] .
    Μολις χτες άκουσα με τά αυτιά μου ολυμπιονίκη του 2004 που έλεγε στο ραδιόφωνο πως η "υπηρεσία του" [βλ. Στρατός] τον έχει αποσπάσει στην Κρήτη όπου δίδει διαλέξεις ["κάνω μαθήματα" τον άκουσα να λέει] σε σχολεία για το αθλητικό πνεύμα , τη σημασία του στη ζωή των νέων και λοιπά μπαρμπούτσαλα...

    Ρε, γίνονται αξιωματικοί οι Τζαμακαϊνοί και οι Αιθίοπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ευρωπαϊστές του κώλου πήξαμε που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο εδώ λαός υστερεί σε σχέση με τους άλλους για αυτό και συμβαίνουν τα αίσχη που οι ίδιοι προκαλούν, κατά τα άλλα η ορμώμενη από την νότια Πελοπόννησο χρυσή αυγή είναι το τέλειο άλλοθι για την πολιτική μαφιοκρατία της πόλης-κράτος των Αθηνών

      Διαγραφή
    2. ω κύριε Γ.Π.,
      έχετε ακουσει φαντάζομαι για την μυγα και αυτόν που μυγιάζεται...
      Οταν έγραψα αυτό το σχόλιο λέγοντας "υπερπατριώτες του κώλου" διόλου δεν είχα σε καμια περίπτωση εσας κατά νουν!
      Μιας και είχατε την καλωσύνη όμως να αντι-σχολιάσετε [ως "επι προσωπικου" μάλιστα απαντωντας] ευθπειθώς σας αναφερω ότι:

      -Δεν ανήκω στο κράτος των Αθηνών και σε καμιά μαφία, ομδα, κόμμα, οργάνωση, και προπαντων τίποτε που λήγει σε "-ιστής" δεν με βρίσκει ακόλουθο.
      -Αυτά τα "οι άλλοι φταίνε για τα χάλια μας" δεν τα βαρεθήκατε ακόμη;
      -Για να λέμε του στραβου το δικηο [και για να μην παιρνει η μπάλα μονάχα την Νότια Πελοπόνησο] δείτε τα ποσοσστά της Ναζιστικης Χρυσαυγής στη Σαλονίκη και στη λεβεντογενα Κρητη... Επίσης, θυμάστε μήπως από που ξεκίνησε τη δράση της η φοβερή "Tρία Έψιλον" με τους χαλυβδόκρανους της;

      Ας αφήσουμε τους αθλητές να προσπαθουν τον αγώνα τους. Της δικής τους ζωής αγώνας είναι αυτός του δικου τους σώματος και ψυχης...
      Το Έθνος, οι υπερήφανοι συμπατριώτες, οι δημαρχίδαι και εμετικοί πολιτικάντηδες μηδέ και των παπαδων εξαιρουμένων ας πάψουν την ελεεινή εκμετάλλευση του πραγματος.
      Το ξαναλέω: Δεν θελω να ξαναδώ ολυμπιονίκη [μας] αξιωματικό!
      [Στο χαλάω μαλλον κύριε Γ.Π....]

      Διαγραφή
    3. Καμιά μύγα δεν έχω, και ούτε σχολιάζω επί προσωπικού, με αφορμή άλλα σχόλια λέω την άποψή μου και συνεχίζοντας θα πω ότι από όλο αυτό το συνάφι του ευρωπαϊσμού της κακιάς ώρας δεν πρόκειται να μείνει τίποτα, θα δεινοπαθήσει αγρίως, και δεν εννοώ ότι θα φάνε ξύλο αλλά ότι θα απαξιωθούν μέχρι κεραίας όσο και αν η παρουσία της χρυσής αυγής καθυστερεί όλην αυτήν τη διαδικασία.
      Το ποιος φταίει για τα χάλια της χώρας είναι ξεκάθαρο για μένα, και δεν υπονοώ ούτε τον λαό αλλά ούτε και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
      Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι απολύτως φυσιολογικό να παίρνει ποσοστά η χρυσή αυγή σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, όμως είναι τέτοιο το ήθος και η συμπεριφορά τους που δεν πρόκειται ποτέ να φθάσουν τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης, εδώ κολλάει και το από που είναι ορμώμενοι

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Δεν υπάρχει διαμάχη με ποδοσφαιρικούς όρους, από εδώ οι ευρωπαϊστές, από εκεί οι ασιατολάτρες, δηλαδή όταν αύριο, μεθαύριο, η Ιταλία βγει από την ζώνη του ευρώ, που θα βγει, δεν θα αυτοκτονήσουν οι Ιταλοί, η Ρώμη δεν είναι η ψευτό-Αθήνα, θα σταματήσει να είναι η πιο γοητευτική χώρα της Ευρώπης;

      Διαγραφή

  19. "Κάτι μου αρέσει πολύ σε αυτά τα νέα παιδιά. Είναι συμπαθείς. Είναι χαμηλών τόνων. Είναι σεμνοί."

    Και που ξέρετε αν είναι σεμνά ή χαμηλών τόνων τα παιδιά αυτά; Τα έχετε κάνει παρέα;

    Τώρα πήραν το μετάλλιο (ή έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους). Για να δουμε (αν θα δούμε, αν μας ενδιαφέρει να δούμε) πως θα το διαχειριστούν.

    Μπερδεύετε νομίζω την κρατική προπαγάνδα σχετικά με τις επιτυχίες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες των αθλητών.

    υ.γ. Εγώ πάντως είμαι με την Ισιμπάγιεβα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιέργως τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά τους δύο και να έχω κοινούς γνωστούς με την τρίτη. Δεν έχω άμεση επαφή με τους ιστιοπλόους. Άλλωστε και από την ως τώρα συμπεριφορά τους είναι εμφανές. Ήδη απέφυγαν όλοι την κρατική προπαγάνδα, προς τιμή τους.

      Καλή τύχη με την Ισιμπάγιεβα!

      Διαγραφή
    2. Περιέργως τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά τους δύο και να έχω κοινούς γνωστούς με την τρίτη. Δεν έχω άμεση επαφή με τους ιστιοπλόους. Άλλωστε και από την ως τώρα συμπεριφορά τους είναι εμφανές. Ήδη απέφυγαν όλοι την κρατική προπαγάνδα, προς τιμή τους.

      Καλή τύχη με την Ισιμπάγιεβα!

      Διαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περί άλλης Ελλάδας όχι. Ήταν ούτω το σύνθημα του καθηγητή Γραμματικάκη: Παράλληλη Ελλάδα. Ίσον η εκδιδόμενη Ελλάδα των μνημονίων και του ευρωενωσίτικου Ρθολογισμού που όμως δεν διαμαρτύρεται και υπομένει την ωραία λογική...

      Διαγραφή
  21. Αυτό που μου κάνει περισσότερο εντύπωση δεν είναι οι αθλητές, αλλά όλοι αυτοί που θεωρούν "προοδευτικό" να μιλήσουν μειωτικά γι αυτούς. Η κουλτούρα του τεμπέλη καφενόβιου, που δανείζεται μερικά αριστερά τσιτάτα, και θεωρεί σπουδαίο να απαξιώσει την προσπάθεια κάποιου καλύτερου απ΄ αυτόν. Η μπαλτάκειος απαξίωση της αριστείας, η μετανάστευση των ικανότερων νέων είναι ο πραγματικός καρκίνος αυτού του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Έλληνες αθλητές αποτελούν κινηματική συνέχεια και των ριάλιτι σόου και του σάπιου ακαδημαϊκού κατεστημένου.

      Διαγραφή
  22. Αδυνατώ να αντιληφθώ με ποιο κριτήριο ο οιοσδήποτε μέμφεται εμμέσως πχ τον Δημοσθένη Ταμπάκο για υφέρποντα εθνικισμό και εθνική περιαυτολογία ενώ τον Λευτέρη Πετρούνια όχι.

    Επίσης αδυνατώ να αντιληφθώ ποιο είναι το νέο ήθος που κομίζουν οι 'Ελληνες ολυμπιονίκες του 2016 σε οποιοδήποτε τομέα, όταν από αυτή τη χώρα έχει περάσει ένας Παναγιώτης Γιαννάκης ή ένας Νίκος Κακλαμανάκης.

    Και κάτι ακόμα ... Ποιος εχέφρων άνθρωπος μπορεί να θεωρήσει - μακροσκοπικά, ώς θεατής - ότι αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπεί οποιοδήποτε αθλητικό ιδεώδες όντας κάποιου είδους πρότυπο για τους πιτσιρικάδες σε πρωταθληματικό επίπεδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιλέξατε δύο-τρεις περιπτώσεις, αλλά εγώ μιλούσα για την πλειοψηφία που διατυμπάνιζε την αρχαία δόξα και το DNA των Ελλήνων.
      Ίσως πάλι να έχετε δίκιο και να μην είμαι εχέφρων...

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι χάθηκε η απάντηση που έστειλα παραπάνω.

      Έλεγα εκεί πως προσωπικά μόνον τη Χαλκιά θυμάμαι να μιλάει για ανώτερο DNA.

      Δε θυμάμαι γενικά έπαρση των παλαιότερων πρωταθλητών μας. Θυμάμαι μόνο την κρατική υπερβολή, από θέσεις στο Στρατό και χρηματικά έπαθλα, μέχρι φιέστες στο Καλλιμάρμαρο στάδιο (βλ. Ατλάντα 96 μέχρι Euro 2004 με σόου Χριστόδουλου).

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω από τις ακροάσεις που έκανα αν είναι περισσότερο αγράμματος ο Τσοχατζόπουλος ή ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Νίκος Κακλαμανάκης. Τα ακροάματα όλα ήσαν παρομοίως αποκρουστικά...

      Διαγραφή
  23. Αχ! 20 Αυγούστου και ο οικοδεσπότης μας κατάφερε να ανάψει τα αίματα. Φανταστείτε να πιάσουμε φθινόπωρο και να συζητάμε για πολιτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάπνισα του Κάτω Κόσμου τα τσιγάρα σε άθλιες ποσότητες καυτερής Κόλασης για να μπορέσω μετά το Λύκειο να αποφύγω τις σκέψεις που με ανάγκαζαν να είμαι στην Ελλάδα και βιασμένος και ηλίθιος. Δεν μπορώ να χαρώ με Παντρεμένους που έχουν ψυχή, έντιμους προέδρους της Δημοκρατίας, Εγκλήματα και Ολυμπιονίκες. Ξερνάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ποιοι είναι αυτοί, οι κάποιοι, που έγιναν περισσότερο εθνικιστές και συνωμοσιολόγοι; Τα πρόσωπα γύρω από τους πολιτισμούς, τις παιδείες και τα πνεύματα; Οι δημόσιοι; Δεν τους παρακολουθήσαμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΠΟΡΙΑ

    Αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να ανοίξω νέο μπλογκ, πορνογραφικό. Από τα 12 σχόλια που ήρθαν την νύχτα, τα οκτώ ήταν καθαρή πορνογραφία - μερικά μάλιστα υψηλής ποιότητος. Εκεί να δείτε νούμερα που θα κάναμε και πόσες διαφημίσεις θα μας πλήρωνε το adsense.

    Άλλωστε ήμουν πάντα οπαδός της ερωτικής τέχνης. Διαβάστε και αυτό το κείμενο που είχα γράψει στο Protagon.gr. ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφάσκετε ... Εάν όντως κάποια σχόλια ήταν δείγματα "καλαίσθητης ερωτικής τέχνης" κακώς δεν τα δημοσιεύσατε. Εκτός βέβαια εάν οι συγκαλυμμένες συλλήβδην ύβρεις εναντίον του Ελληνισμού στις οποίες συστηματικά επιδίδεστε αποτελούν στον κόσμο σας λιγότερο προσβλητική πρακτική από την επίκληση της λέξης "μουνί" όταν οι καταστάσεις το επιβάλλουν.

      Διαγραφή
    2. Ο λόγος που δεν δημοσίευσα τα πορνογραφικά σχόλια είναι διότι ήταν εντελώς εκτός θέματος. Ούτε καν επίφαση σχέσης. Όταν κάποιος διαβάζει για το ύφος των Ολυμπιονικών δεν υποχρεούται να καταναλώσει ολόκληρες σελίδες με "αισθησιακές περιγραφές". Την πολύ ωραία λέξη "μουνί" την έχω χρησιμοποιήσει και σε βιβλία μου.

      "οι συγκαλυμμένες συλλήβδην ύβρεις εναντίον του Ελληνισμού στις οποίες συστηματικά επιδίδεστε"... Περίεργο που κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι κριτικοί με έχουν αποκαλέσει τον πιο φανατικό φιλέλληνα και πατριώτη. (Τεκμηρίωση στη διάθεσή σας).

      "... του δόθηκε ο τίτλος του ανθέλληνα, τον οποίο αναδέχθηκε πρόθυμα για να τον γελοιοποιήσει" (Δημοσθένης Κούρτοβικ).

      Διαγραφή
    3. Μάλλον αυτά τα λόγια: "Αντίθετα οι σοφοί παλιοί πολιτισμοί όχι μόνο δεν κλείδωναν την ερωτική τέχνη – αλλά έδιναν στα παιδιά και τους έφηβους καλαίσθητα βιβλία με «πορνογραφικές» εικόνες και ποιήματα, για να τους βοηθήσουν να γίνουν καλύτεροι εραστές." είναι τα πιο σωστά γιατί και ο Βασίλης Ραφαηλίδης μετά τρίτο λεπτό αναπτύσσει την πιο αλάνθαστη και τίμια μέθοδο για την παράδοση αληθινής σεξουαλικής αγωγής και τον ευθύ και αποκαλυπτικό τρόπο της παρουσίασης αυτής της αγωγής από τους γονείς στα μαρτυρικά ελληνόπουλα. Και στις ελληνίδες βέβαια, που είναι καλλονές σαν κούκλες των διεθνών και άλλων τζετ-σετ, με τα κυδώνια και τα αρώματα τους, και ποτέ τους δεν θα γίνουν Χούκλες και πανούκλες. Δεν είναι ευνούχος ο Βασίλης Ραφαηλίδης. Ενώ ο Καλλιτέχνης Σαββόπουλος είναι ευνούχος και ο Γιάννης Δραγασάκης αν ήταν άνδρας και δεν ήταν αντιπρόεδρος και αυτός ευνούχος είναι. Και ποτέ ο ευνούχος Καλλιτέχνης δεν πρόσφερε τα έμπρακτα μαθήματα της σεξουαλικής αγωγής στα παιδιά του, μελλοντικούς ψηφοφόρους. Τους παράτησε να βλέπουνε την τηλεόραση και να πιστεύουν ότι ο έρωτας γίνεται μόνο ανάμεσα στα ζεύγη Γιώργος Κοσκωτάς- Κώστας Γείτονας ή Κ.Χ.Μύρης - Χάρρυ Κλυνν ή Κουτσούμπας- Σταύρος Θεοδωράκης και να πιστεύουν επίσης ότι στο ολυμπιακό χωρίον συμβαίνουν σεξουαλικά όργια που τα κάνουν αθλητές ευνούχοι και αθλήτριες φαντάσματα. Και γιατί ο Κ.Χ.Μύρης άλλαξε το επώνυμο του από Σακελλαριάδης και το έκανε Μύρης; Για να κρύβει μάλλον το μίσος της κουτσής και στραβής οικογένειας του για τον Καρυωτάκη. Ένας αθλητής μας αν συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ας θέσει αυτό το ερώτημα και ας ενημερώσει.

      Διαγραφή
    4. κύριε/α Forcibly K2825 δεν έχετε ιδέα από το έργο του κ. Δήμου, ("Τολμηρές ιστορίες", "Περί ποίησης και πορνογραφίας", "Από την πορνογραφία στα κόμικς", "Η κρυφή ζωή των αστών" κλπ.), οπότε να το πω με "καφενειακή" γλώσσα είστε τουλάχιστον οφσάιντ, αν όχι έχετε κάνει πέναλτυ!

      Χ. Ρ.

      Διαγραφή
    5. Πάει καιρός που έπαψα να ασχολούμαι με το οποιοδήποτε argumentum ad verecundiam, οικοδεσπότα - κληρονομιά της πολύχρονης ακαδημαϊκής ενασχόλησης με τις "θετικές επιστήμες" βλέπετε.

      Παραβλέποντας λοιπόν το γεγονός ότι με λογική αναγκαιότητα ο ΝΔ ως δηλωμένος εθνομηδενιστής αδυνατεί να υπάρξει τόσο ανθ* όσο και φιλ* έναντι οποιασδήποτε εθνοτικής ομάδας (αφού εξ'ορισμού αμφισβητεί τους ιδρυτικούς όρους συγκρότησης της) σημειώνω απλά το εξής επί της ουσίας:

      Με την συμβολή των περισσοτέρων από εμάς και την ανοχή σας, το doncat έχει κατά καιρούς μετατραπεί από κέντρο ομαδικής ψυχοθεραπείας όπου έκαστος ημών εκθέτει σε κοινή θέα τα εσώψυχα του περιφέροντας εμμονές και σακατιλίκια, μέχρι ποδοσφαιρικό γήπεδο, κομματική αρένα, και πανεπιστημιακό αμφιθέατρο ... Γιατί όχι και μπορντέλο λοιπόν (δι ολίγον φυσικά)?

      Επιπρόσθετα θεωρώ ότι η περί ολυμπιονικών συζήτηση συνάδει απολύτως με μια γερή δόση ερωτικής λογοτεχνίας ... Μην μου πείτε ότι υπάρχει ετεροφυλόφιλο αγοράκι - ανεξαρτήτως ηλικίας - που στην θέα αυτής της φωτογραφίας δεν σκέπτεται το ... προφανές ...

      Νομίζω ότι η παρέμβαση της Aphrodite επί τους ζητήματος - ως καθ ύλην αρμόδιας - είναι περισσότερο από επιβεβλημένη.

      Διαγραφή
    6. Να λοιπόν που συνέλεξα και άλλον έναν καινούργιο επιθετικό προσδιορισμό: "εθνομηδενιστής". Ενδιαφέρον. Δεν απέχει πολύ από την σκέψη μου.

      Όσο για την μετατροπή του doncat σε μπουρδέλο, την θεωρώ μάταια. Τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Βουλή!

      Διαγραφή
    7. "Τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Βουλή!"

      :)))

      Διαγραφή
  27. Tα περί ανθελλήνων είναι για να πετάμε την μπάλα στην κερκίδα, δεν είναι εκεί η ουσία του ζητήματος και ούτε ήταν ποτέ άλλωστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιστήμη σε όλα τα πιθανά φθινόπωρα του σύμπαντος κόσμου και οι διλοφόσαυροι σιγηλοί διαψεύδουν εσάς, κύριε Παπαδόπουλε.

      Διαγραφή
    2. Καλός ο μεταμοντέρνος λόγος, πρέπει να είναι της μόδας από ότι καταλαβαίνω, αλλά όπως πάνε τα πράγματα θα δούμε και στην πραγματικότητα τους δεινόσαυρους με τη μορφή πυρηνικών βομβών να πέφτουν από τον ουρανό(Κιχ δεν ακούγεται για αυτόν τον υπαρκτό κίνδυνο από τους ΕΛ- ευρωπαϊστές που ξεκάστηκαν με άρωμα ιστορικής φαντασίας)

      Διαγραφή
  28. Άσχετο; Οχι και τόσο...
    Ξέρω τον Ολυμπιονίκη της ΑΠΟΛΥΤΗΣ αρλούμπας και του πιο επικίνδυνου αμοραλισμού & λαϊκισμού.
    Λέγεται Πάκης και επρώτευσε στις κερκίδες της Παναγίας Σουμελά του Βερμίου τον Δεκαπενταύγουστο.
    Σήμερα ακολουθεί και το brand name που ακούει στο επώνυμον: Τανιμανίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κι εμένα μου φαίνονται συμπαθείς και σεμνοί οι Έλληνες Ολυμπιονίκες. Μπράβο τους που κέρδισαν και μου άρεσαν οι δηλώσεις που έκαναν. Θα μπορούσε πάντως η Κατερίνα Στεφανίδη να μην "απαντήσει" στη Γιελένα Ισινμπάγεβα.

    Δεν ήταν καθόλου σωστή και η δήλωση της Ρωσίδας ότι όποια κι αν κερδίσει δε θα είναι σωστό χρυσό, από την άλλη όμως δεν της επιτράπηκε να αγωνιστεί στην τελευταία Ολυμπιάδα της καριέρας της (είναι 34 ετών). Και πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών στο άθλημα με 28 παγκόσμια ρεκόρ. Το πιθανότερο είναι να ήταν διαφορετικός ο τελικός αν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Γι'αυτό, παρά την πικρή δήλωσή της δε νομίζω ότι χρειαζόταν να ασχοληθεί και να "απαντήσει" η Στεφανίδη, η οποία δίκαια φυσικά κέρδισε το χρυσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εθνικοί ύμνοι...σημαίες...υφάσματα στα υψόμετρα...άλλες σημαίες χαμηλά άλλες σημαίες υψηλότερα...ναζιστικές σοβαρότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 17 Ιουλίου 2014. Σοσιαλιστής και δημοκράτης, σημείωσα τα εξής: Κατερίνα Στεφανίδη ποτέ να μην αφήσεις να περιπέσουν και να χαθούν στη λήθη οι υποθήκες του Μανόλη Τριανταφυλλίδη: «Όσοι πραγματικά νοσταλγούν να συνεργαστούν για ν’ αποχτήσομε αύριο γλώσσα εθνική κοινη έχουν το χρέος να δουν με καθαρότερη ματιά τα περασμένα και τα τωρινά». Από τα Νέα Γράμματα 1, 1935, 431. (Παροπλισμένα = που δεν χρησιμοποιούνται, παραμερισμένα). Εκτυπώνω σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολύ σημαντικό θέμα έβαλε ο ΄΄γάτος΄΄, με βάθος, με πολλές διαστάσεις, πέρα από το συναίσθημα και την παρόρμηση της φρέσκιας επιτυχίας και των γειωμένων δηλώσεων των απογειωθέντων νεαρών αθλητών-πρωταθλητών.
    Τι προηγείται της επιτυχίας;
    Πώς αθλούνται;
    Πώς ζουν;
    Ποιο το περιβάλλον τους;
    Ο ελεύθερος χρόνος τους;
    Τα χόμπυ τους;
    Τα πρότυπά τους;
    Οι στόχοι τους;
    Η προσήλωση;
    Η ψυχολογική στήριξη; Η συγκρότησή τους;
    Τα όνειρά τους για τον κόσμο; για την κοινωνία;
    Η μάστιγα του ντόπινγκ;
    Η μετέπειτα πορεία τους;
    Πώς λειτουργούν ως πρότυπα;
    Πώς συνδυάζεται η προσωπική μάχη με την εκπροσώπηση του κράτους και την ευκόλως δακρυσμένη κοινωνία;
    Τι κάνει η πολιτεία για να περάσει την αξία της πορείας τους στη νεολαία & στην κοινωνία της αφασίας & της υπερβολής;
    ... και πόσα άλλα ερωτήματα θα ήθελαν απαντήσεις και συζήτηση.

    Να τα θυμόμαστε και μετά από μέρες αυτά τα παιδιά, να ζούμε την αποφασιστικότητά τους και την προσδοκία τους για το μέγιστο, το λογικό όνειρο!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις. Αυτά: "ο οικοδεσπότης", "ο γάτος" είναι σαχλά και υποκριτικά. Είναι αυτό που λέμε "ιπποτιλίκια και καραγκιοζιλίκια". Όπως και τα άλλα: να πάω να διερευνήσω πώς ζει ένας αθλητής. Πώς ζει ένα δυτικό σκουπίδι. Έτσι κάνει την κοινωνική διαδρομή του ο αθλητής. Επίσης εγώ ποτέ δεν θέλω να στηρίξω ψυχολογικά έναν παλαβιάρη, αθλητή ή έμφορτο. Γιατί δε...στον Αρκτούρο...

      Διαγραφή
    2. Από πότε θεωρείται "σάχλα, υποκρισία, ιπποτιλίκι και καραγκιοζιλίκι" το να απευθύνεσαι κόσμια στον άνθρωπο που σου παραχωρεί χώρο έκφρασης; Κοσμάς Αιτωλός και Αντρέ Μπρετόν καβάλα στο ίδιο άλογο;

      Διαγραφή
    3. Η γενική τάση της χθεσινής νύχτας ήταν η τρέλα. Αν εξετάσομε αριθμολογικά την δόνηση του ονόματος "κρυομόλυνα πραβού δρυμώσεις" και υπολογίσουμε και τις επιδράσεις στο αιθερικό σημείο σέλας από την χθεσινή των δακτυλίων του Κρόνου μέσα στο φως υδρόλυση που διαπέρασε τον Κρόνο και έφτασε στη Γη από τους διπλούς του Τοξότη μόλις χθες, έχουμε την εξήγηση. Ανοίξτε και καμιά Καινή Διαθήκη. Αυτός που εσείς γνωρίσατε στη Γη σαν Ιησού Χριστό, ο μέγας αρχιερέας των ρυθμών, γεννήθηκε μιαν αστρική μέρα σαν την χθεσινή.

      Διαγραφή
  33. Σεμνοί και συμπαθείς οι Ολυμπιονίκες, που ευτυχώς μας εκπροσωπούν αλλά δυστυχώς δεν μας αντιπροσωπεύουν.
    Σεμνότεροι από όλους αυτούς που περηφανεύονται για μετάλλια που άλλοι κέρδισαν με κόπο, γιατί δεν έχουν τίποτε δικό τους που να τους κάνει περήφανους.
    Κάτι σαν χρυσαύγουλο, που περηφανεύεται και χτυπάει tatoo τον Λεωνίδα ή σαν φανατικό οπαδό ομάδας που περιμένει να βάλει γκολ ο Σουηδός ή Βραζιλιάνος φορ και να αισθανθεί περήφανος για την ομάδα της γειτονιάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Νταλί από τα Τριάντα Βιβλία μοιάζει πολύ με αυτούς τους στίχους του Νίκου Καρούζου:
    Ο σκελετός εκείνος ο τεφρώδης και νυχτιάτικος
    που μπήκε μέσα στο δωμάτιο πανύψηλος
    περασμένα μεσάνυχτα βγαίνοντας
    από κάτι τεράστιους καπνούς ολοπράσινους
    τυλιγμένος μ' αναρίθμητες μονόχρωμες κορδέλες
    θυμάμαι τώρα πώς, αλήθεια, θρόιζαν
    απάνω στα διάφανα κόκαλα... –
    τράβηξε μια καρέκλα και κάθησε μ' ευγένεια
    κρατώντας τη μελωδία του γάργαρου Τίποτα
    στα δάχτυλά του τα ξεβιδωμένα
    καθώς ανάβλυζε μεγαλόπρεπα στο θώρακα
    σα μέγα φύλλωμα σε λαίμαργα ξερόκλαδα
    μια σπαραγμένη κι αξόδευτη φωτοβολίδα...
    Είναι πολύ παράξενο κι απίστευτο
    μα όμως κάθισε, δίχως να ταράξει
    το άναρθρο σκοτάδι που τον έψαχνε κατάστηθα
    σαν αστρική κατάντια της άβυσσος.
    Είμαι τυφλωμένος από χιλιάδες λεύγες άπειρο –
    ψιθύρισε, καθώς ακούστηκαν ολάξαφνα
    τα τύμπανα της κολάσεως αγριεμένα
    και ξέφρενες ανοίγαν οι φλογώδεις ολοένα
    κι αναστάσιμες ασωτείες των χρωμάτων
    όπως μπορεί να γίνεται, φαντάζομαι,
    στην κατάμαυρη πίσσα των αρίφνητων θανάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίδοτο στον Καρούζο. Γ.Ξ.Στογιαννίδης: "Εκείνο το μεσημέρι / μιλούσες τόσο ζεστά / που έβλεπα να 'ρχεται πάνω μας/ βίαιος/ ο αποχωρισμός".

      Διαγραφή
    2. Κύριε Στογιανίδη θα σας μαλλώσω...
      "αντίδοτο στον Καρούζο" ...
      Δηλητήριο είναι ο Καρούζος ή υποδεούς
      αξίας ποιτής;
      Θα μπορουσατε να πείτε ίσως overdosage από φάρμακα -ιάματα[από την καταχρηση που γίνεται από τους "καρουζικους" εδω]
      πάντοτε κατά το ρήμα του μεγάλου γέροντος:

      [...] Τα φάρμακά σου φέρε Τέχνη της Ποιήσεως,
      που κάμνουνε —για λίγο— να μη νοιώθεται η πληγή.

      Διαγραφή
    3. Βρε τί παθαμε. Το ...κ. Στογιννιδη [!!!] πηγαινε στον κ. Λ. Τζιούτζιο... :)

      Διαγραφή
    4. Νώντα, ο Γ. Ξ. Στογιαννίδης πέθανε το 1994. Προφανώς ήθελες να μαλώσεις τον κύριο Τζούτζιο... και δικαίως.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τσίγκα, ευχαριστώ που με αναγορεύσατε ποιητή. Όσον αφορά τον Καρούζο, σαφώς και τον εκτιμώ, απλώς θέλησα να ποικίλλω τα σχόλια (εν είδει παιγνίου) με κάποιους διαφορετικούς στίχους. Εσάς δεν σας κούρασε τόσος Καρούζος;

      Διαγραφή
    6. Μα τόνισα
      #την κατάχρηση που γίνεται από τους "καρουζικούς" εδώ#...

      Διαγραφή
    7. Είναι επειδή δεν αγίνεται να νιώστε αναλυτική γεωμετρία στο στίχο του Καρούζου:

      «Δε λυγίζει τίποτα.
      Κι ας είπα το στήθος ηλιογέννητο.
      Δε λυγίζουν τα δέντρα κι ο αέρας αλύγιστος
      ούτε βρύση να γίνω ούτε φλάουτο
      το νερό δε λυγίζει και ο ήχος.
      Κάθε μέρα ευθεία
      κάθε νύχτα τεντωμένη
      ο καημός ένα τόξο πανάρχαιο
      κι ο θεός ακαμψία.»

      Διότι ποτέ η εφηβεία της ζωής δεν τσιντσινίζει θάλασσα...

      Διαγραφή
  35. μιλτος λειβαδίτης23 Αυγούστου, 2016 01:04

    Η ποιότητα της συμπεριφοράς των πρωταθλητών μας,την οποία σωστά επισημαίνετε,μπορεί,κατά άποψη που εξέφρασε η γυναίκα μου και τη βρίσκω ορθή να οφείλεται στο ότι αυτοί σε αντίθεση με τους προηγούμενους στηρίχθηκαν περισσότερο σε ιδιώτες και σπόνσορες και λιγότερο στο κράτος.Αυτό σου επιτρέπει να βλέπεις την πραγματικότητα με άλλο μάτι .
    Μίλτος Λειβαδίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που αποκτήσατε ψευδώνυμο... μπορείτε να συνεχίσετε!

      Διαγραφή
  37. ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

    ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΙ ΣΉΜΕΡΑ 24.8. ο Μιχάλης Τσιντσίνης στο άρθρο του (τελευταία σελίδα των Νέων).

    Γράφει ότι τους αθλητές που πέτυχαν "δεν μπορεί να τους διεκδικίσει κανένα εγχώριο σύστημα, καμμιά ομοσπονδία, κανένα προπονητήριο ή κομματικό κατηχητήριο".

    "...διακρίθηκαν επειδή κατάφεραν να αποδράσουν από την νομοτέλεια της εθνικής αυτολύπησης. Διακρίθηκαν όχι επειδή, αλλά παρότι είναι Έλληνες".

    Προσυπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oι ίδιοι οι αθλητές τί λένε, οι υπόλοιποι λένε ότι θέλουν να πουν

      Διαγραφή
    2. Να το πείτε στον Κουρουμπλή και σε όλους τους άλλους Υπουργούς που υποδέχτηκαν τους ολυμπιονίκες μας στο αεροδρόμιο!!!

      Διαγραφή
    3. Τον Γιαννιώτη δεν τον υποδέχθηκε κανείς. Και η Στεφανίδου σήμερα τους τα είπε τσουβαλάτα. "Έχω κερδίσει το Ευρωπαϊκό, πήρα χάλκινο στο Παγκόσμιο και τώρα αυτό το χρυσό μετάλλιο, αλλά εσείς ασχολείστε με εμάς κάθε τέσσερα χρόνια." Όταν την ρώτησαν για την "Αυγή" είπε πως δεν την έχει ακούσει ποτέ.

      Διαγραφή
    4. @ Nikos Dimou

      Ωχ! Τώρα η Αυγή θα ετοιμάζει απάντηση/επίθεση;

      Διαγραφή
    5. Έχετε απόλυτο δίκαιο είχα μείνει στην υποδοχή της Κορακάκη, λέτε να έβαλαν μυαλό; Μακάρι.

      Διαγραφή
  38. Aυτή η μανία να καταστρέφουν τη χώρα-ιδεολογικά όλοι συμμετέχουν- και να υποδεικνύουν από τη μια ως φταίχτη τον λαό ενώ από την άλλη οικειοποιούνται αυθαίρετα ανθρώπους που ξεχώρισαν δεν έχει το όμοιό της πουθενά αλλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ωραία τα λέει η Στεφανίδη. "Γλέντησε" και τον ant1 σήμερα:

    https://www.youtube.com/watch?v=wZzfYTqlzvE

    Οι ερωτήσεις που της έκαναν στο αεροδρόμιο όταν έφτασε ήταν είτε κουτσομπολιά είτε άκυρα πράγματα. Ντρεπόμουν για λογαριασμό τους όσο το έβλεπα. Αναρωτιέμαι τι είδους "δημοσιογράφοι" είναι όλοι αυτοί και πως τους ήρθαν αυτές οι ερωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. δώσε λίγη εξουσία να τους αφαιρέσεις όσο νου ποτέ δεν είχαν29 Αυγούστου, 2016 13:38

    «29/8/2015. Ήταν ύψιστη τιμή να υπηρετήσω την Ελλάδα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Όταν σήκωσα το χέρι για τον όρκο προς την πατρίδα μέσα στα δάχτυλα μου έκλεισα όλη μου την ζωή. Το μυαλό μου «κατέβαζε» εικόνες, καταστάσεις, τους γονείς μου, τους φίλους μου και ο,τι αγαπούσα χαμογελούσε κι έπιανε θέση για να δει μέσα από την ψυχή μου. Έκανα μεγάλη προσπάθεια να μην αφήσω τα συναισθήματα μου να κυλήσουν. Σε 22 μέρες δεν μπορείς να κάνεις φίλους ούτε και θαύματα… Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου όσο το δυνατόν καλύτερα. Το υπουργείο Τουρισμού είναι ένα εκπληκτικό υπουργείο, είναι ο φωτεινός καθρέφτης της χώρας και του πολιτισμού. Αυτό που χρειάζεται είναι όραμα, θάρρος και αποφασιστικότητα… Και για επίλογο… Στο αίμα μου κυλάει μουσική…», έγραψε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Είδα ότι "η σεξοεμπορική δραστηριότητα της ελληνίδας αστής" ανακρίνει την αθλητική δραστηριότητα. Δεν αγαπάω καμία από τις δύο αγχωμένες πλασματούλες. Ανήκω στον έρωτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σεμνός: Δ. Γιαννακόπουλος: «Σ’ ευχαριστώ για τα παιδάκια που έκανες Παναθηναϊκούς» (vids). Δεν λέει ότι πρέπει να ξεπατώνουμε την Αφρική και να κερδοσκοπούμε με τον φυσικό και άλλο πλούτο της Αφρικής. Λέει απλώς ευχαριστίες που ο αθλητής παρακίνησε τα νήπια προς την επιχείρηση. Για να μην κάνουν μπουλινγκ στα σχολεία τους θα πηγαίνουν το μυαλό τους στην ομάδα και θα γίνουν ποδοσφαιριστές ή στιχουργοί. Στην αρχή θα γράφουν τα φαρμακεία βέβαια γιατί ο Αρχισυντάκτης πώς να τους εμπιστευτεί αμέσως να μας εξηγήσουν κατά Lagrange τα πολιτικά φαινόμενα ή το εάν θα κατέλθει στην πολιτική στα 1995 η κυρία Πρωθυπουργού. Οι σεμνοί επαγγελματίες έχουν δολοφονήσει τον μισό πλανήτη. Και δεν έχουν και γνώμη: ευρώ ή εθνικό νόμισμα. Βαρετοί. Θα τους φάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.