Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017

Αδιόρθωτοι!



Τρεις ειδήσεις, πρόσφατες, με έκαναν να απελπιστώ τελείως για το μέλλον αυτής της χώρας (όχι πως είχα και πολλές ελπίδες…):

Πρώτη: Ο υφυπουργός Υποδομών και μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης, ο οποίος δεν έχει ακόμα αναλάβει αρμοδιότητες προσέλαβε και απέσπασε 15 υπαλλήλους για να στελεχώσει το γραφείο του. (Προσοχή: δεν ξέρει ακόμα τι έργο θα αναλάβει και άρα ποιους θα χρειαστεί). Στους 15 αυτούς (άνεργους) υπαλλήλους μοίρασε τον Δεκέμβριο έκτακτες αμοιβές που αντιστοιχούν σε 532 ώρες υπερωριακής εργασίας (;). 

Η καταγγελία έγινε στη Βουλή από δύο βουλευτές του «Ποταμιού» από την Τετάρτη 4.1. - και δεν διαψεύστηκε. Ούτε κανείς απέλυσε τον υπουργό.

532 ώρες ανύπαρκτης εργασίας την στιγμή που οι (ηρωικοί) γιατροί του ΕΣΥ παραμένουν μήνες απλήρωτοι για τις ολονύκτιες εφημερίες τους. Οι γιατροί που σώζουν ζωές, απλήρωτοι και οι γραφειοκράτες που απλώς ζεσταίνουν την καρέκλα, καλοπληρωμένοι.

Ε, αν δεν τον απολύσει αυτόν τον δήθεν υφυπουργό ο Τσίπρας (μαζί με τους παρατρεχάμενους) τότε είναι ο πιο φαύλος Έλληνας πρωθυπουργός μετά τον Δηλιγιάννη.

Δεύτερη είδηση: Εισαγγελέας εστράφη εναντίον Διευθυντού Δημόσιου Ταμείου διότι δεν δέχθηκε να εισπράξει πληρωμή οφειλής με ομόλογα Σώρρα!

Η παρουσία Σώρρα στην Ελλάδα, τόσα χρόνια τώρα, αποτελεί σκάνδαλο. Ο άνθρωπος αυτός και μόνο με τον ισχυρισμό του ότι έχει στην τράπεζα καταθέσεις εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων θα έπρεπε να έχει συλληφθεί είτε ως απατεών, είτε ως παράφρων. Διότι αν είχε τέτοια περιουσία θα ήταν με απόσταση ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο πτωχός (σε σύγκριση) Μπιλ Γκαίητς έχει μόνο ογδόντα δις.

Επτάμιση φορές πιο πλούσιος από τον Μπιλ Γκαίητς – και δεν τον ξέρει κανείς; Ούτε οικονομικός παράγων, ούτε ξένος δημοσιογράφος, ή τραπεζίτης;

Αλλά θα μου πείτε, τον ξέρει ο κύριος εισαγγελεύς!

Τρίτη είδηση: Οι δικαστικοί δεν επέτρεψαν στο εξάχρονο παιδάκι της Ρούπα να μείνει με την γιαγιά του και την θεία του. Μετά το σοκ της σύλληψης και φυλάκισης της μητέρας του (όποια κι αν είναι) – το πήγαν σε ένα ξένο περιβάλλον και το ελέγχουν διάφοροι λειτουργοί. Αν ήθελαν να το προστατέψουν ας έβαζαν μία παιδοψυχολόγο  να παρακολουθήσει επιτόπου τις συνθήκες στο σπίτι της γιαγιάς του.

Αρνούμαι να είμαι συμπολίτης με τέτοιους υπουργούς ή δικαστικούς λειτουργούς! 

Δεν απορώ που έχουμε χρεοκοπήσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά και ανθρώπινα. Με τέτοια μυαλά και τέτοιο ήθος ήταν προκαθορισμένο να συμβεί.

Βαρέθηκα, πενήντα χρόνια να επισημαίνω τα τερατουργήματα των Ελλήνων – και τελικά να βρίζουν εμένα, ως ανθέλληνα. Λες και φταίω εγώ γι αυτά που κάνουν! Κι αισθάνομαι πια γελοίος. Διότι, όπως έγραφε πριν 150 χρόνια ένας πνευματικός μου πρόγονος:

«Ο τίτλος διορθωτού του ρωμέικου κατήντησε να αμιλλάται κατά την γελοιότητα προς τον του τετραγωνισμού του κύκλου».


___________________
Υ. Γ. Η Google μου επισημαίνει πως αυτή η ανάρτηση είναι η 700στή σε αυτό το μπλογκ. Βάλτε και 300+ στα παλιότερα, περάσαμε τα χίλια...

115 σχόλια:

  1. Ας κάνω ένα κιοφτέ που λέγαμε στο αρχικό doncat :) Δεν γράψατε το χειρότερο ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ δήλωσε ότι δεν τον νοιάζει τι απόφαση θα πάρει το ΣτΕ για το θέμα τον τηλεοπτικών αδειών, συγκριτικά η δήλωση του Σακελαρίου ότι οι δικαστές πρέπει να δικάζουν σύμφωνα τον σφυγμό της κοινωνίας! είναι πταίσμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός ο σεφτές - αλλά εγώ αναφέρομαι σε εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας. Το σοβαρό αδίκημα που περιγράφετε έγινε πριν από πολλούς μήνες...

      Διαγραφή
  2. Ο Μαυραγάνης είναι εγγονάκι του Μαυρογιαλούρου κι ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απ' ευθείας γόνος Δηλιγιάννη.
    Ο Σώρρας [όπως και ο Καματερός παλιότερα] έχουν ψυχοθεραπευτική επίδραση εις τον ...μελλοθανατον λαόν. Ισως να έχει επιτραπει/εγκριθεί η "χρήσις" του συγκεκριμένου παραισθησιογόνου από το Υπουργείο Υγείας.
    Ως προς το τριτο ζήτημα -που μας εκθετει διεθνώς [δεν ειδα να έπραξε το ίδιο με τους "τρομοκρατες" του ο Ερντογάνης...] νομιζω ότι αποτελεί τεραστια ένδειξη πως τα παιδιά εκεί μεσα [στην κυβέρνηση] έχουν χάσει τελείως τη μπάλλα.

    Όχι, δεν υπάρχει ελπίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Νώντα, πάλι αδικούμε τον καημένο τον Μαυρογιαλούρο, που στο τέλος, όταν κατάλαβε πόσο αφελής ήταν, παραιτήθηκε γιατί είχε φιλότιμο. Άλλωστε και ο τίτλος της ταινίας είναι: "Υπάρχει και φιλότιμο".
      Απλά λίγοι θυμούνται τον βουλευτή Καλοχαιρέτα (!) από την ταινία "Στουρνάρα 288"!

      Χ. Ρ.

      Διαγραφή
  3. επειδή δεν έτυχε να τον ακούσω ή να τον διαβάσω, μπορείτε να μας πείτε ποιος είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για μια εβδομάδα τα ρεύματα με έφεραν στην χώρα σας. Είμαι εδώ από την 6/1 και θα φύγω την 13/1. Έχω να έρθω κάπου δύο χρόνια. Δεν βλέπω την ώρα να φύγω. Δεν μοιάζετε με την Ρουμανία ή τη Βουλγαρία. Αυτές οι χώρες σας έχουν ξεπεράσει. Μοιάζετε πολύ με την Γουατεμάλα. Εκπληκτικές ομοιότητες. (Δεν το λέω μειωτικά, γιατί ξέρω ότι οι Ελλαδίτες ανέχονται σύγκριση ίσως μόνο με τους Nordic. Είναι όσο μπορώ αντικειμενική παρατήρηση).

    Στους ανθρώπους βλέπω μια παραίτηση. Σαν να περιμένουν κάποιο μοιραίο, ως λύτρωση. Αλλά το μοιραίο δεν θα έρθει. Θα είστε σε αυτή την ελαφρώς κατηφορική κλίση και σιγά-σιγά και σταθερά θα συνηθίζετε το κάθε τι. Όσο άσχημο ή παράλογο κι αν είναι.

    Το περιβάλλον είναι όπως ακριβώς ήταν πριν δύο χρόνια. Με μια ελαφριά, ανεπαίσθητη σχεδόν, φθορά. Ίσως λίγο πιο μουτζουρωμένοι οι τοίχοι. Λίγα περισσότερα πλακάκια σπασμένα. Λίγο πιο βρόμικα τζάμια.

    Οι ειδήσεις σας είναι ίδιες ακριβώς. Αν τις έλεγες πριν δύο χρόνια δεν θα άλλαζε τίποτε. Είναι ένα πολύ θλιβερό περιβάλλον.

    Έχω χάσει κάθε επαφή με την καθημερινότητά σας και δεν μπορώ να αξιολογήσω το ποστ. Έχω άγνωστες λέξεις. Δεν ξέρω τι σημαίνει υφυπουργός, απόσπαση. Δηλαδή ξέρω τι είναι γενικά αλλά δεν είναι ειδική γνώση της περίστασης. Επομένως οι ειδήσεις του ποστ μου είναι ακατανόητες.

    Έξω δεν υπάρχετε. Καλό είναι να το ξέρετε. Κανείς δεν ασχολείται. Σας έχουν ξεχάσει/ ξεγράψει. Και οι ιθύνοντες εδώ θέλουν να φαίνονται τόσο σοβαροί. . . Που να ξέρατε. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επικήδειο σχόλιο. Δυστυχώς δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

      Παίζετε όμως και λίγο θέατρο. Τι θα πει ότι δεν καταλαβαίνετε. Ότι ένας υπουργός χωρίς αντικείμενο προσέλαβε 15 συμβούλους και τους πλήρωσε ένα βουνο υπερωρίες;

      Κατά τα άλλα... πραγματικά βουλιάζουμε...

      Διαγραφή
    2. Ελάχιστα υπερβολικό σχόλιο, δυστυχώς. Ειδήσεις πραγματικά ίδιες με προηγούμενες χρονιές. Εδώ στο Η.Β. κανείς δεν ασχολείται, μόνο σχόλια για τους πρόσφυγες και εκείνο το άρθρο του Gurdian για το ΕΣΥ που ενόχλησε τον σύριζα (πρόσφατα).
      Παρακολούθησα την εκδήλωση για τη νεά χρονιά στο Σύνταγμα. Αξιόλογοι όλοι όσοι συμμετείχαν και καλή προσπάθεια, ο ελάχιστος κόσμος όμως μου θύμισε ζομπι, τη "Νύχτα των ζωντανών νεκρών". Καμμία συμμετοχή, 5-10 χειροκροτήματα.
      Δυστυχώς δεν υπάρχει μελλον, οι σύντροφοι του Κυριάκου ακονίζουν τις μασέλες τους και ετοιμάζουν εξεταστικές που ως γνωστόν δεν καταλήγουν πουθενά.

      Διαγραφή
    3. Γυρίζοντας πέρσι από το εξωτερικό (βαλκάνια), εμένα ένα μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση: η παλαιότητα του μέσου όρου των αυτοκινήτων.

      Ένοιωσα σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω, μετά από 1-15 μέρες συνηθίζεις και δεν σε ενοχλεί τόσο…

      Ποιό παλιά βέβαια, γυρίζοντας από Αγγλία, μου είχε κάνει κάτι άλλο εντύπωση: Οι εμφανείς -και πολλές φορές ξεχειλισμένοι ή ανοιχτοί- κάδοι σκουπιδιών κάθε εκατό μέτρα στους δρόμους.

      Και είχα τότε την απορία: "Πως στον "Δ." στην Αγγλία, οι κάδοι δεν φαίνονται;"

      Μία πιθανή λύση σε αυτήν μου την απορία την είδα στην "μη κοσμοπολίτισσα - κατά Δήμου" (sic) Καλαμάτα.
      Βλ. φωτό:
      http://www.iliaoikonomia.gr/56406-html

      ΥΓ:
      Μία πιθανή λύση ΟΛΩΝ μας των προβλημάτων, που θα ανατρέψει το υπάρχον κατεστημένο:

      Ψήφο τώρα στους κατοίκους εξωτερικού - μέσω των εκεί πρεσβειών.
      Δυστυχώς όμως κανένα κόμμα δεν το έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του...

      D.

      Διαγραφή
    4. clotho lachesis atropos

      "Για μια εβδομάδα τα ρεύματα με έφεραν στην χώρα σας...."

      Αυτή η δήθεν αποστασιοποίηση -αυτό το "στην χώρα σας" που επαναλαμβάνετε διαρκώς,είναι που σας πονάει πιο πολύ, έτσι; - γι' αυτό και ασχολείστε.

      Ας είναι, αν αυτό σαν κάνει να αισθάνεστε καλύτερα -ή ανώτερος- έτσι...

      D.

      Διαγραφή
    5. Μπήκα στον Τζήμερο να δω τι λέει και διαβάζω:

      "Δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, τώρα!"
      Τα ίδια πάνω κάτω που γράφω και εγώ...

      Απλή σύμπτωση απόψεων ή μήπως να αρχίσω να πιστεύω στην "συμπαντική Συνειδητότητα" του Σώρρα;;
      Είναι κι αυτό μια λύση.

      D.

      Διαγραφή
    6. Με το καλό να γυρίσετε στην δική σας χώρα. Ακόμα και αν έχετε δίκιο σε όσα γράφετε, γιατί άραγε έχετε την ανάγκη να δείχνετε την αποστασιοποίηση και περιφρόνησή σας; Να το κοιτάξετε αυτό. Προσωπικά, συμφωνώ στις διαπιστώσεις... Το ύφος με προβληματίζει. Αν πράγματι είχατε τόση περιφρόνηση, όση προσπαθείτε να δείξετε, δεν θα γράφατε. Άρα, πράγματι παίζετε και λίγο θέατρο.

      Διαγραφή
    7. Αν θυμάμαι καλά, πρώτο το Ποτάμι είχε ζητήσει ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού.

      Διαγραφή
    8. Νομίζω ότι μαζεύουν υπογραφές και στο Avaaz για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες εξωτερικού.

      Διαγραφή
  5. Κ.Δήμου εγώ ενα απλό γκουγκλαρισμα εκανα κ βρήκα αμέσως την απαντηση- διάψευση του υπουργου. Εσείς πως κ δεν το κανατε πριν δημοσιεύσετε το άρθρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιού υπουργού; Εννοείτε τον Μαυραγάνη; Στις εφημερίδες δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε στο Google βρήκα κάτι. Μπορείτε να μας δώσετε ένα σύνδεσμο;

      Διαγραφή
    2. http://m.liberal.gr/#/app/article104955/homepage

      Διαγραφή
    3. Την διάβασα την ανακοίνωση - που δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ! Ούτε τι αρμοδιότητες έχει ο υφυπουργός, (καθορίζονται δια νόμου - ποιο ΦΕΚ;) ούτε πόσους προσέλαβε, ούτε τι υπερωρίες τελικά πληρώθηκαν. Εκατοντάδες λέξεις με αέρα φρέσκο!

      Διαγραφή
    4. Η εμπάθεια κ ο φανατισμός που σας διακρίνει τον τελευταίο καιρό κ.Δήμου είναι κακός σύμβουλος στα άρθρα που δημοσιεύεται.

      Διαγραφή
    5. Είστε ο πρώτος σχολιαστής που σε δεκαετίες με κατηγορεί για εμπάθεια και φανατισμό - μήπως αυτό δείχνει την δική σας έλλειψη επιχειρημάτων;

      Διαγραφή
    6. Τον άνθρωπο ο οποίος υιοθετεί άκριτα την οποιαδήποτε καταγγελία (αρκεί να είναι έναντι στον συριζα) χωρις καν να μπει στον κόπο να ψαξει την απάντηση του "κατηγορουμενου"..αυτόν τον άνθρωπο πως θα τον χαρακτηρίζαμε εσεις κ.Δημου?

      Διαγραφή
    7. Ώστε ετσι ε..η απάντηση τ υφυπουργού δεν"λεει ΤΙΠΟΤΑ" για εσάς κ Δημου.
      Το εαν λεει κάτι
      ή οχι θα το κρίνουμε εμεις ιο αναγνωστες σας κ. Δημου κ οχι εσεις.
      Εσείς μαζί με την καταγγελία που κάνατε ΩΦΕΙΛΑΤΕ να παραθέσετε κ την απαντηση ωστε να κρίνουμε εμεις εαν "δεν λεει τιποτα".

      Διαγραφή
    8. Αγαπητέ ΑΝΩΝΥΜΕ οι αναγνώστες μου με κρίνουν επί πενήντα τόσα χρόνια. Έχουν αγοράσει μισό εκατομμύριο αντίτυπα από τα βιβλία μου και πολύ περισσότερα από τα περιοδικά και τις εφημερίδες που έγραφα. Με έκριναν από την τηλεόραση και τα μπλογκς.

      ΣΥΡΙΖΑ; "Για Λακεδαιμονίους θα μιλάμε τώρα;"

      Διαγραφή
    9. Τι ωραία. Ερχόμαστε σιγά στη γνώριμη κατάσταση με τις ωραίες εκφράσεις τύπου η μεγάλη δημοκρατική παράταξη (εννούσαν το ΠΑΣΟΚ - και ο νηφάλιος Σκανδαλίδης γραμματέας! τι διασκέδαση!) και τα δικαστήρια του Ευάγγελου με τις εκφράσεις τύπου είσαι προδότρια του ΠΑΣΟΚ. Πατριώτες και άξιοι να αποφασίζουν τη μοίρα των ελληνικών ψυχών ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μαζί οι ευρωπαίοι κατοχικοί και δωσίλογοι αξιωματούχοι της ζωής μας και όλοι οι υπόλοιποι ούτε καν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης ή άνθρωποι της τέχνης, που έλεγε η Μπήλιω. Είναι ωραίες αυτές, οι γνώριμες καταστάσεις. Πάντως από την σύνταξη και την όλη αισθητική ποιότητα της ανάρτησης προκύπτει χαρά ανάγνωσης της γλώσσας αυτής, που είναι η γλώσσα μας αυτή.

      Διαγραφή
    10. Ωραία απάντηση..εγώ σάς εγκαλω γιατί δεν δημοσιευσατε την απάντηση του "κατηγορουμένου"(που ψάχνατε σε εφημερίδες κ Διαδίκτυο να βρείτε αλλά δεν βρήκατε τιποτα) κ εσείς μού απαντάτε οτι τα βιβλία σας πουλάνε..!!
      Είναι θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται"αντιλαικιστες" να μετατρέπονται τελικά στους χειρότερους λαϊκιστές..

      Διαγραφή
    11. Σας είπα πόσοι αναγνώστες με έκριναν και με κρίνουν...

      Διαγραφή
    12. Ωραία!! Βγήκαν πάλι τα ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ παγανιά κι έρχονται να εγκαλέσουν τον κ. Δήμου και μάλιστα να τον κατηγορήσουν για λαϊκισμό! Τι άλλο θα δούμε; Μάλλον πολλά ακόμη κι όσο πάει και χειρότερα...

      Χ. Ρ.

      Διαγραφή
    13. θα τρελλαθουμε...τα αυτονοητα να ειναι σημεια αντιπαραθεσης. Τι δεν καταλαβε ο ανωνυμος απο την ανακοινωση...τοσο λιγο μυαλο πια! Και ας υποθεσουμε οτι ο υπουργος χρειαζετε ειδικευμενο προσωπικο να λυσει "ζητηματα μεγαλης εντασης", ειναι σκαναδαλο και μονο οτι τους ανταμειψε χωρις να εχουν λυσει αυτα τα "ζητηματα μεγαλης εντασης".

      Διαγραφή
  6. Κύριε Δήμου, χαράς στο κουράγιο σας. Καβαντζάρατε τα 80 και ελπίζετε ακόμη να αλλάξετε το Ρωμέικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ελπίζω. Αλλά συνεχίζω από κεκτημένη ταχύτητα μέχρι να πεθάνω. "Πρώτα βγαίνει η ψυχή - κι ύστερα το χούι".

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Ωχού!!!! Π λ α κ α τ ζ ή ς...
      Μόνο που αυτό που [μας] συμβαίνει τώρα δεν είναι αστείο...

      Διαγραφή
    2. Ούτε καν πλακατζής - πλακάς!

      Διαγραφή
    3. Τώρα καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο! Άντε να τελειώνουμε με τον μύθο.

      Διαγραφή
  8. Το μέλαν πτηνόν της φωτογραφίας τι είναι; Κοράκι που περιμένει να ψοφήσουμε; Ή περιστέρι που θα μας (ξε)χέσει;
    Καλή Χρονιά αγαπητέ κ. Δήμου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοράκι ήταν και λαχτάρησα μη μου μου φύγει πριν κάνω το κλικ!

      Καλή (μαύρη;) χρονιά.

      Διαγραφή
    2. [...]
      Κι από τότε εκεί δεμένο , το κοράκι , καθισμένο
      Μένει πάντα κουρνιασμένο στη μαρμάρινη θεά .
      Κι η ματιά του όπως κυττάζει , με ματιά δαιμόνιου μοιάζει
      Κι η νυχτιά που το σκεπάζει του στοιχειώνει τη σκιά .
      Α , η ψυχή μου , δε θα φύγει μια στιγμή απ’ αυτή τη σκιά .
      Δε θα φύγει ποτέ πια !

      Διαγραφή
    3. Μαύρα κοράκια έφυγαν
      Μαύρα κοράκια ήρθαν
      κραυγάζοντας κορακίστικα
      κι ο κυνηγός στήνει ξόβεργες

      τρώμε πτώματα, βεβηλώνοντας τις μνήμες
      και σάρκες ανθρώπων ζωντανών
      και ψυχές Ιερών νεκρών
      και ιδέες και έννοιες και ιστορία
      κραυγάζοντας κορακίστικα
      κι ο κυνηγός στήνει ξόβεργες

      Κι όταν τα αφελή πουλιά
      πιαστούν όλα ένα -ένα
      Θα πεις ότι γλίτωσες, σώθηκες
      κι ανάπνευσες κι ηρέμησες

      Ω! καημενούλη μου αφελή
      "πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε"
      Από τον κυνηγό ποιος μπορεί πια να μας σώσει;
      αναφωνείς μονολογώντας δυνατά
      κραυγάζοντας κορακίστικα

      D.

      Διαγραφή
  9. Φορέας του AIDS, πεπεισμένος από παθολόγο μεν, απόστολο της Νεοϊπποκρατικής «Ιατρικής» δε, ότι η χορτοφαγία θα τον θεραπεύσει, παύει να λαμβάνει τα συμβατικά φάρμακα που εμποδίζουν την εκδήλωση του ιού.

    Αντί για ίαση έρχεται το σάρκωμα Kaposi και η παράλυση από εγκεφαλίτιδα. Τα νοσοκομεία δεν τον δέχονται. Με δυσκολία βρίσκεται κάποιο, μετά από έντονο ψάξιμο φίλων. Οι νοσοκόμες αρνούνται να μπουν στο δωμάτιο («Τι μας τον κουβαλήσατε, να μας κολλήσει!» κτλ.), αλλά αφήνουν τα φάρμακα στην πόρτα. Καθώς δεν μπορεί να φάει, του έχουν περάσει σωληνάκι από τη μύτη, ενώ όφειλαν να του έχουν ανοίξει τρύπα στο στομάχι, καθώς αν το σωληνάκι δε βγει σύντομα προκαλεί μολύνσεις, δηλαδή ό,τι συνέβη. «Γιατί δεν του έχετε κάνει ακόμα την επέμβαση;» «Έχουμε ξεμείνει από υλικά». «Και τόσον καιρό γιατί δεν το λέτε, να τ' αγοράσουμ' εμείς!»

    Πέθανε παραμονή των Χριστουγέννων.

    Μόλις οι Γερμανοί ακούσουν Ελλάδα, αρχίζουν: »Griechenland! Schönes Land, schöne, freundliche Leute!«. Άντε μετά να τους εξηγήσεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στις πρώτες δύο ειδήσεις συμφωνώ. Η Τρίτη είδηση δε φαίνεται να ειναι ακριβώς έτσι:

    Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Αθηνών, κατ΄αρχήν με καλύπτει. Υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες που πρέπει πρώτα να διεκπεραιωθούν.

    Του 'ναντιον δε μου άρεσε καθόλου η εικόνα ενός Υπ. Δικαιοσύνης ο οποίος έντρομος βγήκε στην ΕΡΤ απολογούμενος, γιατί οι διαδικασίες δεν κινήθηκαν ακόμα πιο γρήγορα.

    Ο Νόμος είναι Νόμος και οι διαδικασίες θα κινηθούν με τον τρόπο που πρέπει για όλους τους πολίτες εξίσου.

    Αλγεινή εντύπωση όμως μου προκαλούν διαφοροι συμπολίτες (πανελίστες δικηγόροι και ο Γλέζος-μια κατηγορία μόνος του) μας οι οποίοι σε τέτοιοες περιπτώσεις πάντα παίρνουν θέση υπερ της άποψης των τρομοκρατών και όχι του Κράτους. Οι οποίοι τρομοκράτες έχουν το θράσος να κάνουν υποδείξεις για τον τροπο που θα εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανόνες του Κράτους Δικαίου, το οποίο οι ίδιοι θέλουν δια της βίας να καταργήσουν.

    Συγκεκριμένα ο Γλεζος (ο οποίος έχει πολλάκις αφήσει να εννοηθεί πως ο ίδιος θεώρεί εαυτόν υπεράνω του Νόμου) κατήγγειλε "αυτην ταύτην την κρατικήν βία" στην υπόθεση του εξάχρονου λόγω του ότι δεν του επέτρεψαν του ίδιου να επισκευτεί το παιδί. Άκουσον άκουσον !

    Άλλες περιπτώσεις ήταν αν θυμάστε η απαίτηση του Ρωμανού να σπουδάσει στο ΤΕΙ....Θυμίζω πως ενα ολοκληρο Κρατος έτρεχε έντρομο να φτιαξει βραχιολάκια για να μπορέσει το παίδι (το καημένο) να σπουδάσει στο ΤΕΙ. Επί 20ημέρου, μεσούσης της κρίσης, δεν υπηρχε καμία άλλη υπόθεση στην Ελλάδα από τις σπουδές του Ρουμανού. Τις οποίες σπουδές φυσικά και παράτησε, γιατί επαναστάτης ειναι, δεν ειναι κανένα κορόιδο.

    Το Αδιόρθωτο στη Χώρα, κύριε Δήμου, ειναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστέρας. Η Αριστερά και η ρομαντική (άλλωστε ιστορικά αναπόφευκτη) Βία, που η ίδια αναγνωρίζει και προωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν "νόμοι και διαδικασίες" για ένα παιδάκι 6 χρονών. Δίνουμε το παιδί στην γιαγιά του και μετά εφαρμόζουμε τις διαδικασίες. Σε όλα το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ παρακάμπτει τις διαδικασίες - στο εξάχρονο βρήκε να τις εφαρμόσει!

      Διαγραφή
    2. Η παρακάτω μακροσκελής αλλά διαφωτιστική ανακοίνωση των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα για την κυβέρνηση:

      ΑΙΣΧΟΣ.
      "Με έκπληξη και αποτροπιασμό παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες μέρες τα συμβαίνοντα με το εξάχρονο παιδί των κρατουμένων Π. Ρούπα – Ν. Μαζιώτη.
      »Κοντά στα υπόλοιπα, οι μέχρι τώρα δημόσιες ανακοινώσεις των αρμοδίων είναι ΨΕΥΔΕΙΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ. Ενώ μιλούν για « ανάθεση προσωρινής επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων», η αλήθεια είναι πως το παιδί υποβάλλεται σε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ υπό φρούρηση σε ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που αναφέρει πως το παιδί πρέπει «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η « οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο». Μάλιστα, ως χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ενημέρωση προς την οικογένεια (γιαγιά, θεία, δικηγόρους κλπ) για το ΠΟΥ είναι το παιδί. Όταν τελικά μετά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει επετράπη στους συγγενείς να το επισκεφθούν, αυτοί έκπληκτοι διαπίστωσαν πως το παιδί ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ φρουρούμενο σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα βαρέως παιδοψυχιατρικών πασχόντων.
      »Εκτός από την δημόσια συζήτηση που ήδη γίνεται για τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς σχετικές ενέργειες εκ μέρους της ΕΛΑΣ, της εισαγγελίας και του υπουργείου δικαιοσύνης, προκύπτουν επίσης σοβαρότατα ερωτήματα τα οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
      1. Το παιδί τι ακριβώς ψυχική ασθένεια παρουσιάζει για την οποία επιβάλλεται η αναγκαστική νοσηλεία του σε κλειστή πτέρυγα βαρέως πασχόντων, σε συνθήκες φρούρησης και απομόνωσης από το συγγενικό του περιβάλλον ?
      2. Ποιος γιατρός έθεσε την διάγνωση αυτής της όποιας ασθένειας και συνέστησε την νοσηλεία του ?
      3. Ποιοί είναι οι θεράποντες γιατροί που έχουν εκτιμήσει πως η φύση αυτής της πάθησης είναι τέτοια ώστε επιβάλλει την παρουσία στον θάλαμο νοσηλείας στελεχών της αστυνομίας και της εισαγγελίας, αλλά καθιστά απαγορευτική την παρουσία εκεί συγγενικών προσώπων ? Υπάρχει σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν, και αν ναι ποιοί το υπογράφουν ?
      4. Οι δημόσιες ανακοινώσεις εκ μέρους του υπουργείου δικαιοσύνης και της εισαγγελίας αναφέρουν «προσωρινή ανάθεση επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου». Τι σχέση έχει αυτό με την αναγκαστική νοσηλεία σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα υπό ένοπλη φρούρηση σε συνθήκες απομόνωσης και επισκεπτηρίου αρχικά απαγορευμένου και κατόπιν περιορισμένου για συγγενικά του πρόσωπα ?
      5. Η διεθνής επιστημονική Παιδιατρική κοινότητα έχει κατ επανάληψη τονίσει τις σοβαρότατες μακροπρόθεσμες ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει σε μικρά παιδιά η διαδικασία νοσηλείας τους σε νοσοκομείο και γι αυτό ως γνωστό αυτή αποφεύγεται αν δεν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ποιος είναι ο σοβαρός ιατρικός λόγος που επιβάλλει την νοσηλεία σε κλειστή ψυχιατρική πτέρυγα και μάλιστα σε συνθήκες απομόνωσης και φρούρησης ? Η κατάσταση αυτή τι ψυχολογικές επιπτώσεις αναμένεται να έχει τόσο στο ίδιο το παιδί πρώτα και κύρια, αλλά και στους λοιπούς παιδιατρικούς ασθενείς του νοσοκομείου που βιώνουν αναγκαστική νοσηλεία υπό φρούρηση συνομηλίκου τους ? Οι αξιότιμοι κ.κ. Καθηγητές και το υπόλοιπο ΔΕΠ Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθήνας που έχουν την ιατρική ευθύνη της συγκεκριμένης μονάδας, έχουν κάτι να πουν πάνω σε αυτά ?
      6. Με βάση ποιους ακριβώς κανόνες δεοντολογίας υπάρχει μέσα σε παιδιατρικό νοσοκομείο ένοπλη αστυνομική φρούρηση θαλάμου νοσηλείας ? Έχει υπάρξει γι αυτό συναίνεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ?
      7. Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει γνώση και έλεγχο για τα τεκταινόμενα μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, ή έχει παραδώσει τον έλεγχο αυτόν στην αστυνομία και στην εισαγγελία ?
      8. Τι ακριβώς ενημέρωση έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από την διοίκηση του νοσοκομείου και από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ για όλα τα παραπάνω ?"

      Διαγραφή
    3. Και η περίπτωση του τρομοκρατικού παιδιού είναι αίσχος και το μαγκάλι της 78χρονης προχθές και το μαγκάλι με τους φοιτητές ήταν αίσχη. Τι μπορούμε να κάνουμε εφόσον τους ψηφίσαμε για να κάνουν ακριβώς αυτά. Κάναμε λάθος εμείς ίσως. Αλλά αυτές τις οδηγίες δώσαμε. Είναι οι καλύτεροι και είναι αντιπρόσωποι μας. Να τους ανακαλέσουμε; Δεν υπάρχει σχετική συνταγματική πρόβλεψη...

      Διαγραφή
    4. @ Nikos Dimou08 January, 2017 10:28

      Το παιδί (καθώς και ΟΛΑ τα παιδιά που έχουν απομείνει...) θα έχει λέει και να θυμάται την ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

      Ανθρώπινα ΑΠΆΝΘΡΩΠΟ - κοινωνικά δεν το λες χασούρα.

      D.

      Διαγραφή
  11. Αμάν, πόσο μπαναλ πια όλη αυτή η γκρίνια.
    Να φέρουμε πίσω τον Καραμανλή και τον ΓΑΠ που μας χρεωκόπησαν να γουστάρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κυβέρνηση μας απολύτως δεν είναι ένα obibibi. Κάνει το καλύτερο. Βήμα πρώτο και θεμελιώδες: η διατήρηση της Ελλάδος στην Ευρωζώνη μας και στην Ευρώπη μας. Συνεπεία ακριβώς της αρχής διατηρήσεως της ενεργείας. Με τάξη και κλιτότητα, παλαίοντας θεούς και δαίμονας, η ευρωπαιοσωτήριος κυβέρνηση, σε ορισμένους τομείς της κυβερνητικής εποπτείας, μετωπίζει ορισμένας παθολογίας, ή αδυναμίας. Αυτό δε σημαίνει ότι ο κομψός στην εμφάνιση και στο ευρωπαϊκό ήθος του, τίμιος αστός Κυβερνήτης μας, είναι ένας διεφθαρμένος ψεματάρης. Θυμάμαι, αδελφέ Τσίπρα, στο Καρανίκας Πόιντ, να βομβαρδίσει ο Νίκος Δήμου, μέσα στο μυαλό του, τον χιπισμό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν δεν υπάρχει ένας θεμελιώδης κοινός τόπος, χωρίς "ναι μεν, αλλά", σε μία συζήτηση επί συγκεκριμένου προβληματος, η συζήτηση είναι αδιέξοδη και απλά χάσιμο χρόνου. Ακόμη αυτή η συζήτηση δεν έχει γίνει στην Ελλάδα...Μάλλον γιατί όλοι φοβούνται ότι ΔΕΝ υπάρχει αυτός ο "κοινός τοπος". Η χώρα κατοικείται από έναν λαό του οποίου η συλλογική συνείδηση έχει υποστεί πολλές και βίαιες κακοποιήσεις μέσα στους αιώνες και συνεχίζεται ως σήμερα. Η συλλογική συνείδηση ενός λαού, είναι ο "σκληρός δίσκος" ενός κομπιούτερ (-χώρα, κράτος) που προσπαθει να λειτουργήσει και να παράξει έργο βάσει ενός "λογισμικού" (Σύνταγμα,εκτελεστικές εξουσίες κλπ). Ο σκληρός δίσκος είναι το πρόβλημα κι όχι τα λογισμικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζωντανή ζωή, δεσποινίς, θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσει και διδασκαλισμούς και κατεκπαιδεύσεις αιώνων και διδασκάλων δεν τις παίρνει.

      Διαγραφή
  14. "Αρνούμαι να είμαι συμπολίτης με τέτοιους...."

    Έτσι, με τέτοιες σκέψεις, στο μυαλό του μέσου πολίτη, αρχίζει η διάλυση του κάθε κράτους.

    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορείτε να μου εξηγήσετε για ποιό λόγο η γονική μέριμνα του ανήλικου πιτσιρικά - γιου της τρομοκράτισσας με το τσεμπέρι - θα έπρεπε αυτοδικαίως να ανατεθεί σε θειάδες και γιαγιάδες - τη υποδείξει μάλιστα της φυλακόβιας πλέον μάνας του - χωρίς απολύτως κανέναν προηγούμενο έλεγχο?

    Στον πολιτισμένο κόσμο και με τα λίγα που νογάω - ως μη νομικός - υπάρχει κάτι που λέγεται γονική μέριμνα και επιμέλεια ανηλίκου. Και όταν αυτά δεν μπορούν να τα ασκήσουν οι γονείς του παιδιού τότε αποφασίζουν τα δικαστήρια για το ποιος θα τα ασκήσει ... όχι οι φυλλάδες, όχι οι υποχόνδριοι αλακάρτ υπέρμαχοι των ατομικών δικαιωμάτων, όχι οι σύλλογοι εργαζομένων νοσοκομείων, όχι οι ποινικολόγοι που ψαρεύουν πελατάκια και δημοσιότητα, όχι οι εκκολαπτόμενοι πολιτικάντηδες 3ης γενεάς ... όχι ... όχι ...

    Σε ότι αφορά δε το πρακτικό μέρος τους πράγματος δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι με γιαγιάδες και θειάδες να περνάνε με απόλυτη βεβαιότητα νέο κύκλο ανακρίσεων για υπόθαλψη και στήριξη της φυγάδας από μπάτσους και δικαστάδες και με τους δημοσιογράφους μπαστακομένους όξω από τα σπίτια τους, η παραμονή του πιτσιρικά στο γιαγιαδόσπιτο θα ήταν περισσότερο ευχάριστη από την ολιγοήμερη μερική απομόνωση του στο όποιο ίδρυμα ...

    Εν ολίγοις αυτή καθαυτή η αντίδραση στο συμβάν είναι ενδεικτική της παθογένειας, της υποκρισίας και της παντελούς αδυναμίας ρεαλιστικής προσέγγισης της πραγματικότητας από μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κατά την γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικοί από μας έχουν την αφελή εντύπωση πως η φροντίδα μιάς γιαγιάς για το εγγόνι της είναι συνήθως πιο ανθρώπινη και πιο θερμή από την φροντίδα μιάς διορισμένης δημοσίας υπαλλήλου...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δήμου τώρα που μιλάμε εχει βγει η απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού.

      Πολύς ντόρος για το τίποτα, εκτός του ότι όταν βιαζόμαστε να χαρακτηρίσουμε μία κατάσταση, χάνουμε τη μεγάλη εικόνα την οποία προσπάθησα τόσο εγώ όσο και ο Forcibly να φωτίσουμε.

      Κρατάμε:

      1. Καλώς υπάρχουν Νόμοι και Διαδικασίες διότι μονον αυτοί μπορούν να προστατέψουν τους ανυπεράσπιστους.

      2. Δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν οι αυτόκλητοι σωτήρες, οι τηλεμαϊντανοί, οι συνδικαλιστές και ο Γλέζος, όπου θα πουλήσουν υπερευαισθησία για λιγα λεπτά δημοσιότητα. Αυτοί δυστυχώς δε μας πειράζουν...

      3. Το κοινωνικό φετίχ της αριστερής τρομοκρατίας. Μια ολόκληρη Κοινωνία να στέκεται σούζα στις απαιτήσεις σεσημασμένων τρομοκρατών. Ούτε αυτό μας πειράζει...

      Διαγραφή
  16. Η απόφαση βγήκε επειδή ήταν αυτονόητη - και μετά από την πίεση της κοινής γνώμης. Ευχαριστούμε για τα επίθετα με τα οποία μας στολίσατε και εσείς και ο Forcibly - αλλά ήταν περιττά και ανόητα. Δεν σταθήκαμε σούζα στις απαιτήσεις των τρομοκρατών - αλλά ακολουθήσαμε τους πανάρχαιους νόμους της φύσης και της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "μετά από την πίεση της κοινής γνώμης"

      Ώστε έτσι έ; Να θέσουμε την Κοινή Γνώμη συνδιαμορφωτή των δικαστικών αποφάσεων;

      Να υιοθετήσουμε λοιπόν και τη θέση του προέδρου το ΣτΕ ότι οι δικαστές πρέπει να αποφασίζουν αφουγκραζόμενοι την Κοινωνία. Σύνταγμα και Νόμοι και αηδίες!

      Σήμερα η απόφαση μας αρέσει και είμαστε online συνδεδεμένοι με τους πανάρχαιους νόμους της κοιωνίας. Αυρίο, αν μια άλλη απόφαση δε μας αρέσει, θα συνδεθούμε με το Διαφωτισμό, τη Διάκριση των Εξουσιών και το Μοντεσκιέ.



      "Δεν σταθήκαμε σούζα στις απαιτήσεις"

      Εσείς όχι. Ο Υπουργός δικαιοσύνης, ναι. Αυτό όμως δε φαίνεται να σας πειράζει.

      Διαγραφή
  17. Τρίτη είδηση: Οι δικαστικοί δεν επέτρεψαν στο εξάχρονο παιδάκι της Ρούπα να μείνει με την γιαγιά του και την θεία του. Μετά το σοκ της σύλληψης και φυλάκισης της μητέρας του (όποια κι αν είναι) – το πήγαν σε ένα ξένο περιβάλλον και το ελέγχουν διάφοροι λειτουργοί. Αν ήθελαν να το προστατέψουν ας έβαζαν μία παιδοψυχολόγο να παρακολουθήσει επιτόπου τις συνθήκες στο σπίτι της γιαγιάς του.

    Και πολύ καλά κάνανε. Αρμοδιότητα της Πρόνοιας είναι πρώτα από όλα να προστατέψει το παιδί, αυτό συνεπάγεται και να διαπιστώσει (η Πρόνοια) την καταλληλότητα των αναδόχων του παιδιού. Ο κρατικός μηχανισμός σε αυτό το σημείο έπραξε ως όφειλε.

    Υγ. Η επιμέλεια δόθηκε σήμερα στη γιαγιά του παιδιού. Τόσος ντόρος για το τίποτα κ. Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ξαναδιαβάσετε το κείμενο της ανάρτησής μου θα δείτε ότι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ είχα προτείνει και εγώ: "Αν ήθελαν να το προστατέψουν ας έβαζαν μία παιδοψυχολόγο να παρακολουθήσει επιτόπου τις συνθήκες στο σπίτι της γιαγιάς του".

      Διαγραφή
    2. Προτείνατε ΑΠΛΩΣ κάτι παράνομο, παράλογο και πρακτικά ανεφάρμοστο οικοδεσπότα ... στα πλαίσια των τόσο διαδεδομένων στο Ελλάντα αλακάρτ ευαισθησιών ...

      Διαγραφή
  18. Αν ξαναδιαβάσετε το κείμενο της ανάρτησής μου θα δείτε ότι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ είχα προτείνει και εγώ: "Αν ήθελαν να το προστατέψουν ας έβαζαν μία παιδοψυχολόγο να παρακολουθήσει επιτόπου τις συνθήκες στο σπίτι της γιαγιάς του".

    Το διάβασα, αλλά επιτρέψετε μου να διαφωνήσω. Πρώτα διαπιστώνει η Πρόνοια την αρχική καταλληλότητα των αναδόχων και μετά στέλνει (πρέπει να στείλει) και κοινωνικούς λειτουργούς μέσα στο σπίτι για να διαπιστώσει περαιτέρω την καταλληλότητα.

    Τουλάχιστον έτσι λειτουργούν τα πράγματα σε ένα ευνομούμενο κράτος όπως η Μ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήταν δικό σας το παιδάκι θα σκεφτόσασταν πρώτα τα συναισθήματά του ή την ευνομούμενη πολιτεία;

      Διαγραφή
    2. Αν ήτανε δικό μου το παιδάκι δε θα το εξέθετα εξ αρχής σε τέτοια κατάσταση κ. Δήμου, οπότε θεωρώ την ερώτησή σας άσχετη.

      Διαγραφή
    3. Είμαι σίγουρος επίσης ότι η μάνα του Χίτλερ - ως υποθετική δικαστής τους γιου της - θα του αναγνώριζε ελαφρυντικά ...

      Διαγραφή
    4. Μ'αρεσει Νίκο η αμεροληψία σου.

      Όταν γουστάρτεις είσαι με το νόμιμο κι όταν γουστάρεις με τη λογική "αν ήταν δικό σου το παιδάκι".

      Είσαι εναντίον της λογοκρισίας, αλλά να καίμε και τα κακά προπαγανδιστικά βιβλία (π.χ. Σοφοί της Σιών)

      Είναι τίγκα δημοκράτης , αλλά όχι απέναντι σε αυτούς που (κατα τη γνώμη σου) απειλούν τη δημοκρατία.

      Είσαι υπέρ της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά όχι και να φοράνε παντού μπούργκα.

      Είσαι υπέρ της δικαιοσύνης, αλλά ενώ τα δικαστήρια τον έχουν κατά κάποιο τρόπο δικαιώσει, εσύ τον καταδικάζεις ως ευφυέστερος από τους χαζοδικαστές.

      Για σένα ο νόμος, η ελευθερία έκφρασης, τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ. όταν μας βολεύουν είναι καλά, διαφορετικά δεν πειράζουν και μερικές εξαιρεσούλες, σωστά;

      Μόνο τότε όμως έχουν αξία αυτές οι έννοιες, αυτές οι αρχές, όταν αφορούν πράγματα που ΔΕΝ μας βολεύουν και δεν τα γουστάρουμε και με τα οποία διαφωνούμε. Αλλιώς είσαι φιλελεύθερος, νομοταγής ή δεν ξερω εγώ τι άλλο όπου σε βολεύει, όπου συμφωνείς.

      Είσαι και ορθολογιστής τρομάρα σου και υπερηφανεύεσαι για τις φιλοσοφικές σπουδές σου. Κι ακόμα δεν έχεις μάθει να σέβεσαι αυτό με το οποίο διαφωνείς. Μ'αυτούς τους ηλίθιους που σου τη σπάνε.

      Διαγραφή
    5. Όλα αυτά που γράφεις δεν έχουν καμία σχέση με μένα και δεν με αφορούν. Τα δημοσιεύω από καθήκον για να μην θεωρηθεί πως λογοκρίνω. Οι αναγνώστες κρίνουν.

      Διαγραφή
    6. Κανονικά κύριε Δήμου δεν έπρεπε να δημοσιεύσετε το παραπάνω σχόλιο. Είναι 100% ad hominem - επί προσωπικού και όχι επί του θέματος - εντελώς ατεκμηρίωτο και συκοφαντικό. Καλή η ελευθερία του λόγου - αλλά όχι ύβρεις!

      Διαγραφή
  19. Η παρουσία της μαμάς στα κρίσιμα πρώτα χρόνια εύχομαι να βοήθησε το συγκεκριμένο ελληνόπουλο στη λογική διάρθρωση της σκέψης του προς την αλήθεια, ώστε να καταφέρει την κατάλληλη στιγμή να παρακάμψει διάφορα μορμολύκεια που κάποιος, οποιοδήποτε, θα συναντήσει στο δρόμο του και θα εξοργιζόταν από αυτά τους τόσο πολύ, έτσι που αν ήξερε μια φυσιολογική ψευτοζωή με iefimerida και τηλεόραση θα αναγκαζόταν να τους πάρει το σκαλπ μεν, αλλά που δε θα το κάνει και θα τους προσπεράσει και θα τους αγνοήσει και θα τους τρομοκρατήσει τελικά.

    Είμαστε τρομοκράτες όλοι όλοι
    Είμαστε τρομοκράτες με πρώτο τον Μανώλη
    που δεν πήγε στο στρατό.
    Φοβότανε τον πόλεμο, δεν ήθελε τα όπλα.
    Ποιος είναι ο τρομοκράτης; Ποιος;
    Ο χαχόλης ο Μανώλης ο φαιδροπαιδαράς
    γιατί ποτέ δε δέχτηκε να γίνει
    Βρομοποδαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  21. Όλοι εσείς οι οπαδοί του Νόμου και της Τάξης αγνοείτε κάτι το βασικό:

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ - ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΟ-ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ.

    Αγνοείτε την ελληνική γραφειοκρατία!

    Όσο γι αυτούς που συσχετίζουν το παιδί με τα εγκλήματα των γονιών του - απλώς τους σιχαίνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ - ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΟ-ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ."

      Προφανώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στατιστικά.

      Μπορούμε λοιπόν να στηρίξουμε τη θέση αυτή μόνον αν πιστέψουμε τους γονείς του παιδιού (και το Γλέζο) ότι στη συγκεκριμένη (και μόνον) περίπτωση Κράτος θέλει να εκδικηθεί τους ίδιους τους γονείς μέσα από το παιδί.

      Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε ότι κάναμε λάθος στη θεώρηση των πραγμάτων. Είναι προτιμότερο από το να διολισθαίνουμε σε λογικές υπερβάσεις και συναισθηματισμούς χωρίς αντίκρισμα.

      Δε νομίζω ότι ειμαστε ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο φιλάνθρωποι και συμπονετικοί ο ένας σε σχέση με τον άλλο.

      Διαγραφή
    2. Αυτό πού το στηρίζεται κ. Δήμου; Υπάρχουν παλαιότερες τέτοιες περιπτώσεις που το παιδί έμεινε στο παιδο-ψχιατρείο για 6 μήνες; Αν ναι, έχετε παραπομπές;

      Διαγραφή
    3. Στηρίζετε.

      Ναι, υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες. Δείτε απλώς πόσα ΧΡΟΝΙΑ χρειάζεται μία καθόλα νόμιμη υιοθεσία...

      Διαγραφή
    4. Ναι, "στηρίζετε", λάθος εκ παραδρομής.

      Ναι, υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες.

      Σας είναι εύκολο να μας παραθέσετε μερικές; Παρόμοιες ιστορίες όπου υπάρχουν συγγενείς δευτέρου και τρίτου βαθμού αλλά το παιδί έμεινε 6 μήνες σε παιδο-ψυχιατρείο;

      Διαγραφή
    5. Νομίζω πως αρκετά ασχοληθηκαμε με το παιδί. Τα άλλα δύο, πιο σοβαρά θέματα, τα ξεχάσαμε. Ες αύριον.

      Διαγραφή
    6. Δεν τα ξεχάσαμε, προσωπικώς συμφωνώ με τα άλλα δύο. Το τρίτο είναι που διαφωνώ (και φαίνεται ότι δεν είμαι ο μόνος) και που νομίζω ότι κάνετε λάθος στη θεώρηση των πραγμάτων (δεν είναι κακό να παραδεχτεί κάποιος ότι κάνει λάθος).

      Μην ξεχνάτε ότι μιλήσατε για «τερατουργήματα», βαρύτατη λέξη για κάποιους που προσπαθούν απλώς να κάνουν τη δουλειά τους.

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα σας κ. Δήμου,

      Σας διαβάζω τακτικά αλλά ανήκω και εγώ στην κατηγορία των "αθόρυβων" επισκεπτών που δεν αφήνουν σχόλια. Μιας και είμαι αρκετά χαλαρός σήμερα στη δουλειά μου είπα να γράψω πρώτη φορά στο μπλογκ.

      Καταρχάς, εντέλως άσχετα με το τρέχον θέμα του μπλογκ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευγένεια και την καλοσύνη που εκπέμπει η γραφή σας. Είχατε κάποτε γράψει κάπου (δεν είχα αγοράσει το βιβλίο, θυμάμαι ήταν στο οπισθόφυλλο) πως το μόνο που έχετε να προσφέρετε στον κόσμο είναι το ερωτηματικό, δηλαδή, όπως το αντίληφθηκα τότε, η υγιής αμφισβήτηση. Θα προσθέσω πως, όσο σας έχω διαβάσει, αυτό που κυρίως κρατάω είναι η καθαρότητά του λόγου σας και η ευγένεια και η καλοσύνη που εισπράττω. Να είστε καλά.

      Για το τρέχον θέμα μας τώρα, θα ήθελα να μεταφέρω την άποψη του κ. Αντύπα Καρίπογλου, που έγραψε την Κυριακή στο facebook:

      "Πέμπτη μεσημέρι συνελήφθη η κυρία Ρούπα, Κυριακή απόγευμα ανατέθηκε προσωρινά η επιμέλεια του ανήλικου παιδιού της [που ζούσε σε σπίτι με δύο πολεμικά τυφέκια, δύο πυροβόλα όπλα-πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου), φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και άλλα παιδικά αξεσουάρ] στην γιαγιά του, αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, εισηγήθηκε η κοινωνική υπηρεσία, ακούστηκε η γνώμη των (καταδικασμένων σε πολυετείς καθείρξεις) γονέων του. Χρόνος ρεκόρ. Μην περιμένετε να το βουλώσουν όλοι αυτοί που περιέφεραν την ασχετοσύνη τους ενδεδυμένη τον μανδύα της "αυθεντίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και την λύσσα τους για προβολή ενδεδυμένη τον μανδύα της "ευαισθησίας" (προφανώς δεν αναφέρομαι σε όσους απλώς ενδιαφέρθηκαν ή παρασύρθηκαν από νομικοφανείς αερολογίες). Καθόλου δεν θα το βουλώσουν. Με το θράσος πορεύονται τόσα χρόνια και περνάνε καλά, και ως γνωστόν, ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Με θράσος θα βγουν και θα πουν ότι αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα "αναγκαζόταν" η δικαιοσύνη να δώσει το παιδί στην γιαγιά. Τι κι αν όσοι ανοίγουμε κάνα τεφτέρι πριν ανοίξουμε το στόμα μας λέγαμε ότι αυτό θα γίνει άμεσα, όταν αυτοί τερατολογούσαν για "τεράστια εγκλήματα", "κρατήσεις" και "αιχμαλωσίες"; Είναι πράγματικά θλιβερό ότι τον τόνο στον δημόσιο διάλογο και σ' αυτό το θέμα τον έδωσαν άνθρωποι που ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι έγινε."

      Είχε προηγηθεί στις 6 Γενάρη η ανακοίνωση της εισαγγελίας Αθηνών σχετικά, στην οποία αναφέρθηκε παραπάνω ο CsLaKoNaS. Δεν παίρνω θέση, αλλά μου φαίνεται πως στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε κάτι που ξεφεύγει από τα λογικά όρια που βάζει η ανθρωπιά μας (μπορεί να κάνω και λάθος, και όντως το παιδάκι να ταλαιπωρήθηκε δίχως ουσιαστικό λόγο. Δεν ξέρω).

      Όσον αφορά τα άλλα δύο ζητήματα που θίξατε: Ίσως να αναφέρθηκε από προηγούμενους σχολιαστές, άλλη βγήκε είδηση (την Κυριακή νομίζω, από το Πρώτο Θέμα) για παρόμοιους διορισμούς από έναν άλλον υπουργό, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Φαντάζομαι η είδηση ευσταθεί.

      Δημήτρης Δαμόπουλος

      Διαγραφή
    8. Αγαπητέ κύριε Δαμόπουλε
      Σπανίζουν εδώ τα επώνυμα σχόλια - και ακόμα περισσότερο τα ευγενικά. Ευχαριστη έκπληξη για μένα να ακούω ένα καλό λόγο ανάμεσα στις επικρίσεις. Θερμά ευχαριστώ.

      Όσο για το θέμα που αναφέρει και ο φίλος Αντύπας Καρίπογλου, πράγματι, τελικά έληξε γρήγορα. Πόσο συνετέλεσαν σε αυτό οι διαμαρτυρίες που ακούστηκαν, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Πάντως ισχύει το Σαικσπηρικόν: "Τέλος καλό, όλα καλά".

      Διαγραφή
  22. Nikos Dimou 08 January, 2017 21:16

    "Όσο γι αυτούς που συσχετίζουν το παιδί με τα εγκλήματα των γονιών του - απλώς τους σιχαίνομαι."

    Υποθέσεις ...

    Έστω ότι συλλαμβάνετε τον τύπο που καθάρισε 39 και τραυμάτισε άλλους τόσους στην Τουρκία λίγο καιρό πριν. Έστω ότι είστε βέβαιος για την συμμετοχή του σε δίκτυο ισλαμοφασιστών που προετοιμάζει επόμενη επίθεση, ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας. Έστω ότι ο πιστολέρο αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές και να αποκαλύψει το παραμικρό για την επαπειλούμενη νέα επίθεση.

    Θα πρέπει ή όχι οι αρχές να επιχειρήσουν την με κάθε μέσο απόσπαση ζωτικών πληροφοριών - τόσο από τον ίδιο όσο και από μέλη της οικογένειας του - για την ματαίωση της ήδη προπαρασκευαζόμενης επίθεσης? Το "με κάθε μέσο" σημαίνει μεταξύ άλλων: Βασανιστήρια του ίδιου και μελών της οικογένειας του, εικονικές εκτελέσεις, χορήγηση ψυχοφαρμάκων κτλ κτλ

    Οι συναισθηματισμοί ΔΕΝ λύνουν πρακτικά ζητήματα, ξέρετε ... Ιδιαίτερα δε όταν αυτά εμφανίζονται στην πλέον αιματηρή και ζοφερή εκδοχή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τΏΡΑ ΘΑ ΑΡΧΊΖΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΒΆΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΜΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ;

      Συγγνώμη αλλά έχω ήδη περάσει τις εξετάσεις που με ενδιέφεραν.

      Διαγραφή
    2. @ Forcibly:

      Και τι σχέση ακριβώς έχει η ιστορία του 6χρονου (!) παιδιού με τις έξυπνες υποθέσεις σας;

      Διαγραφή
  23. Το θέμα χάθηκε. Έπεσαν διάφοροι να ανακαλύψουν κρυφό μένος με κάθε τι ελληνικό ή αριστερό. Άλλοι προτάσσουν νόμους και διαδικασίες (εκ του ασφαλούς και αφ' υψηλού) στις πλάτες ενός εξάχρονου παιδιού. Τις οποίες διαδικασίες, απ ότι καταλαβαίνω, τις μαντεύουν. Το παιδί και το ευ ζειν του (σωματικό και ψυχικό) είναι ο κανόνας και ο γνώμονας - δεν είναι εργαλείο για κανένα και για κανένα σκοπό.

    Το κράτος μας μπαζει από χίλιες μεριές και κάποιοι αναλισκονται σε δηθενιες και ψευτοθεωρίες.

    Σε ένα μόνο θα διαφωνήσω: στο μέτρο της φαυλότητας του Τσίπρα. Είναι φαύλος - αλλά τα πρωτεία κρατά ο Μέγας Λαικιστης, Αρχιδιαφθορεας, Αρχιδιεφθαρμενος, Μεγας Παπατζης ΑΠ. Ο Τσίπρας είναι φτηνή επαρχιακή επανάληψη του ΑΠ. Θα έλεγα επανάληψη του ΑΠ ως φάρσα, αλλά υπάρχει και ο ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάμε τον Κ.Κ.τον Β'. Μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις για δικούς τους λόγους να τον έχουν στο απυρόβλητο, αλλά η ιστορία δεν θα είναι τόσον επιεικής. πρόσφατο παράδειγμα

      Διαγραφή
    2. Ας πούμε ότι· αν η ιστορία δεν ήταν ποτέ της επιείκιας με τον χοντρόμυαλο Κ.Κ. γιατί τότε η ιστορία χαϊδεύει τους παρόμοιους του Κ.Κ. Α' ή Β' και αυτούς εμείς ξέρουμε σαν μεγάλους οραματιστές, εθνάρχες και γενάρχες της ζωής που μας δόθηκε;

      Διαγραφή
  24. Πράγματι καμμία επανάληψη, ο Τσίπρας μπροστά στον Αντρέα είναι κάτι σαν Σόιμπλε, στην άκρη του μυαλού του υπάρχει η οριακή στροφή 180 μοιρών πριν την καταστροφή. Ο Αντρέας δεν ήταν ότι έλεγε μόνο μούσια αλλά ότι στο τέλος τα πίστευε κιόλας. Είμαι πεπεισμένος ότι αν ζούσε σήμερα θα ολοκλήρωνε με τον τσογλανισμό που τον διέκρινε τον "δρόμο του προς το σοσιαλισμό" δηλαδή την θεαματική έξοδο από την Ευρώπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έγραφε ότι «η θεσμική στάση του εθνικού νομοθέτη είναι νοσηρή, καθώς παραδίδεται αμαχητί σε ένα καθεστώς νομοθέτησης υπό τα "καυδιανά δίκρανα της μέσω Μνημονίων" δημοσιονομικής πειθαρχίας», χαρακτήριζε αντισυνταγματικό το Μνημόνιο, αυθαίρετη την εξουσία της τρόικας και επετίθετο στον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού.

    Όμως είναι ο Παυλόπουλος ένας εξαπατητής, όπως ο Αρτεμάκης, Μάκης; Ολιγότερον. Αλλ' οπωσδήποτε δεν τον θέλω στα δημόσια δημοκρατικά πράγματα έστω και μιας Ελλάδας απαλλαγμένης από τους απατεώνες δικηγόρους, στιχουργούς του έντεχνου και αθλητικούς παράγοντες, που μας έφεραν την δυστυχία την εκ του ευρώ παραγοντοποιημένη. Τον βαριέμαι σαν αλειφατικό αρνίτσι-μπίτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτωρας Κουφοντινας. Αριστουχος φοιτητης του ΕΜΠ, σπουδαζει με υποτροφια του ΙΚΥ, περασε πρωτος, κανοντας ιδιαιτερα στη φυλακη απο τον παυερα του.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  27. Σύμφωνοι: Ο Σώρρας, που ισχυρίζεται ότι έχει περιουσία 600 δις, είναι απατεώνας.

    Ο Καμμένος, που έλεγε ότι θα βγάλει 160 δις από ομόλογα που θα πουλούσε σε Εβραίους με αντίκρυσμα τις πολεμικές αποζημιώσεις που θα παίρναμε από τους Γερμανούς, τί είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος σας είπε ότι εκτιμώ τον Καμμένο περισσότερο από τον Σώρρα;

      Διαγραφή
    2. Ακριβως εκει ηθελα να καταληξω και εγω

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  28. Νομίζω ότι κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε τον αντίλογο εδώ και δεκαετίες, επιπλέον πέρα από το ανθέλληνας υπάρχει το μη συνέλληνας, δεν αισθάνομαι συνέλληνας ας πούμε με τον Τζίμερο ή τον Σταθάκη, μια τέτοια προσέγγιση σου δίνει ευχέρεια ιδεολογική χωρίς να είσαι επιθετικός. Γενικά, οι Έλληνες, με δεδομένα το άθλιο κράτος και τις ελίτ που υπάρχουν και καταδυναστεύουν την κοινωνία και τον τόπο, είναι μια χαρά λαός, οποιοσδήποτε άλλος λαός κάτω από αυτές τις συνθήκες θα ήταν πολύ χειρότερος στο σύνολό του, σκέτα ζώα θα ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. όχι μόνον οι ιατροί αλλά κ' οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι απλήρωτοι, και αυτοι οι δυο ειναι η βαση μιας υγειους κοινωνιας, αραγες μηπως ηρθε η ωρα να κυβερνησει την Ελλαδα μια αλλη χωρα. Γαλλια; Γερμανια; Ιαπωνια; Κινα; Να τη δωσουμε στην Ιταλια που ειναι και ουνα φατσα; Γιατι δεν δινει ολη την περιουσια της η Εκκλησια ενω ταυτοχρονα να πωληθουν μερικα νησια; Πιστευω γρηγορα θα λυθει το χρεος και μετα θα ανακαμψει αυτο το μεγα εθνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό μου θυμίζει την παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης...". Δεν φτάνει που τελευταία στιγμή παραδέχηκαν την απάτη με τα μαίηλ της Χίλαρυ (αλλά η ζημιά είχε γίνει) φταίει ο Ομπάμα όταν τώρα CIA, FBI, DEA και όλοι οι άλλοι παραδέχονται τις χακεριές των Ρώσων. Να τον χαίρεστε τον Τραμπ σας - έτσι εξελέγη κι έτσι θα κυβερνήσει...

    Όσο για τα μπανάλ θέματά μου - η αντίδρασή σας δείχνει ότι έχετε χοντροπετσιάσει τόσο πολύ που ούτε 532 ώρες ψεύτικες υπερωρίες δεν σας συγκινούν... (Βέβαια αν είναι για "τους δικούς μας", δεν πειράζει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός θέματος αλλά το δικαιούμαι γιατί εσείς ξεκινήσατε :)

      Ο Τραμπ ΔΕΝ εξελέγει με την παρέμβαση των Ρώσων, αν και δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστέψω πως οι Ρώσοι παρενέβησαν. Οι Ρώσοι φοβούνταν οτι με την Κλίντον, μια σύρραξη με τις ΗΠΑ θα ηταν πολύ πιθανή. Εθνικό Συμφέρον θεώρησαν ότι έχουν, και καλά έκαμαν ! Το ίδιο θα έπρατταν και οι ΗΠΑ, αν μπορούσαν. Σιγά το πρωτόγνωρο.

      Πάντως χωρίς σοβάρα στοιχεία νοθείας στην εκλογική διαδικασία καλό ειναι να σωπάσουν όλες οι πλευρές. Διαφημιστικές καμπάνιες και εκστρατείες χρηματοδοτούνται από οπουδήποτε...

      Σε ό,τι αφορά πάντως την απόφαση για απέλαση των Ρώσων διπλωματών, προφανώς και έγινε μετά από συνενόηση με το επιτελείο του Τραμπ. Η κίνηση του Ομπάμα βοηθάει τον επόμενο πρόεδρο, παρά τα όσα λέγονται για το αντίθετο.

      Παίζονται νομίζω χοντρά γεωπολιτικά παιχνίδια εναντίων της Παγκοσμιοποίησης για τα οποία δεν ειμαι ιδιαίτερα αισιόδξος. Σε κάθε περίπτωση, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ειναι πάντα μακροπρόθεσμη και δεν εξαρτάται από τον εκάστωτε πρόεδρο.

      Ηρεμήστε λοιπόν όλοι με τον Τραμπ! Θα τον κρίνουμε από τα αποτέλεσματα της πολιτικής του τα οποία μπορεί να είναι πολύ άσχημα. Όμως το Αμερικανικό Σύνταγμα εγγυάται ότι δε μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα τη Χώρα, και κατ επέκταση τον Πλανήτη.

      Διαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Έξω χιόνι !
    Τόχει στρώσει - σπάνιο φαινόμενο για την Αθήνα.
    Το παιδί ενθουσιασμένο χοροπηδεί στο κρεβάτι , λάμπει από χαρά κι ευτυχία:
    Γιούπι !!!! Αύριο θα παίζω χιονοπόλεμο… Μεταδίδει τη χαρά της - το χαμόγελό της και σε μας, μια σπάνια ωραία στιγμή.
    Χαμογελάμε όλοι, το σπίτι ζεστό, είναι υπέροχα!

    Και μετά από λίγο σκέπτομαι τους μετανάστες στις σκηνές… πώς να είναι άραγε, πώς να περνάν;
    Το χαμόγελο χάνεται τα φρύδια σμίγουν.
    Αι σιχτήρ Τσίπρα, εσύ και η επανάστασή σου, ούτε το χιόνι δεν μπορούμε να χαρούμε - τον κακό σου τον καιρό!
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ε, όχι και αδιόρθωτοι!
    Και όπως λέτε και εσείς - να προστατέψουμε τα κακόμοιρα τα παιδιά....

    ΥΓ - Πληρωμένη απάντηση:

    Αν ήταν δικό σας το παιδάκι -ναι καλέ αυτό με την κόκκινη σημαίτσα λέω, το ζωηρούλικο λέω- θα σκεφτόσασταν πρώτα τα συναισθήματά του ή την ευνομούμενη πολιτεία;

    https://www.youtube.com/watch?v=DouJCVaokXg

    Στην υγειά σας βρε, παιδιά:

    http://faeenamalaka.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html

    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Και εδώ πάλι το σιχαμερό και ανάλγητο κράτος κάνει ανυπολόγιστη ζημιά στα αισθήματα των καημένων των παιδιών:

    ΑΙΣΧΟΣ!

    http://www.protothema.gr/greece/article/533812/sta-exarheia-oi-mahes-gia-tin-epeteio-grigoropoulou/

    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κύριε Δήμου,
    Η εμπάθεια με το Σύριζα είναι εμφανής. Για δεκαετίες φαγοπότι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν γράψατε τίποτα. Ακόμη χειρότερα όμως, μέχρι δύο χρόνια πριν γράφατε πόσο κακοί τεμπέληδες είναι όλοι οι Έλληνες,για αυτό πληρώνουμε τωρα.

    Τώρα ξαφνικά, για όλα φταίει το σύριζα. Και καλά όλοι οι μωροι που πίστεψαν ότι θα σχιστουν τα μνημόνια, αυτοί που αναζητούν σωτήρα από αυτούς που μας κατέστρεψαν, τί είναι; Α σωστά, τότε φταίνε οι πολίτες... Μύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας απαντώ στην επόμενη ανάρτηση.

      Διαγραφή
    2. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί τους ήταν, ανώτερα και καλοβολεμένα στρώματα της κοινωνίας που ήταν μέσα σε όλα και πλουτίζαν χωρίς να έχουν πολιτική ευθύνη, χώρια όλους αυτούς που παίρναν κυβερνητικές θέσεις στο ΠΑΣΟΚ και όλους εκείνους που τους διόριζαν και τα δύο κόμματα σε θέσεις στελεχιακές και κομβικές του δημόσιου τομέα. Από τους πιο τιποτένιους ήταν οι Συριζαίοι που δείχναν και ανέχεια στους μπαχαλάκηδες για να γίνεται θόρυβος σε κάθε εκδήλωση

      Διαγραφή
  37. χμμμ, "φταίει το σύριζα"...
    Τελικά κι ..."αυτό" (το συριζα ντεεε!) ίσως τελικά είναι κακοποιημένο παιδί ...που θα μας στείλει όμως όλους μας στα Ψυχιατρεία και χωρίς εντολη εισαγγελέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σε όλη την Ελλάδα χιόνισε λένε, μέχρι την θάλασσα. Ευτυχώς που θερμαίνεται ο πλανήτης. Φανταστείτε να εψύχετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δεεεεν κάνει κρύο στην Ελλάδα!
      Κρύο δεν έκαννννε ποτέεεε..."
      που λέει και το τραγούδι...

      Διαγραφή
  39. Ούτε αστείο δεν είναι πια να ακούσω ότι ο Α.Σ. πούλησε τεχνολογία στον Ομπάμα και πληρώθηκε. Γιατί δεν είναι αστείο. Διότι, τα άτομα της επιτυχίας, οι ειδικοί, οι δάσκαλοι, οι βουλευτές, οι ακαδημαϊκοί, οι αρχιτέκτονες, πιστεύουν ίδια με τον Σ. και εφαρμόζουν τις ίδιες μεθόδους. Άρα, με αστεία αυτά, θα γυρνούσα στην ίδια, άθλια πραγματικότητα τους, την γνωστή και καθημερινή. Συμφωνείς, μετεωρολόγε Dion.M.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν δήλωσα μετεωρολόγος. Απλώς προσπαθώ να μην είμαι "οικοχόνδριος".

      Διαγραφή
  40. Βρε ανόητε δημου κοντεύεις να ψοφήσεις, μια ζωή διαβάζεις και κόντρα διαβάζεις μπας και καταλάβεις τι γίνεται, και ακόμα να ανακαλύψεις ότι εκτός απο αυτούς με τα δις υπάρχουν και οι άλλοι με τα τρις, μας ταχετε κάνει τσουρέκια με τη μαιμου λιστα του φορμπς και το μπιλ γκειτς, αιντε ξυπνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας αφαιρέσουμε την επιλογή anonymous. Βαρέθηκα να διαβάζω αηδίες δωσιλόγων.

      Διαγραφή
  41. Θάνος Παπαδόπουλος
    “Εάν η αριστερά δεν γίνει φιλελεύθερη, έτσι όπως ξεκίνησε, δεν θα επιβιώσει. Θα γίνει περιθώριο...”
    Αν του πεις να σου φανερώσει το motto του, η μόνη φράση που θα λάβεις είναι: “Ελλάδα χωρίς Ευρώπη δεν υπάρχει...”
    "Απ' όταν άρχισαν οι συζητήσεις για το δημόσιο χρέος προδικτατορικά, τότε εγώ ήμουν ακόμη φοιτητής, είχα το ερώτημα γιατί δεν το αντιμετώπιζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Έτσι όταν ήρθε η κρίση κι αρχίσανε να λένε ότι φταίνε τα μνημόνια, το ερώτημα μιας σχεδόν ολόκληρης ζωής, γιγαντώθηκε μέσα μου. Τι φταίει, ποιος φταίει και γιατί καταντήσαμε έτσι..."
    Aλλά εγώ δεν μπορώ να πατήσω πάνω σε αυτές τις σαχλαμάρες. Γιατί εγώ ζω και πρέπει να ξέρω τι είναι το κάθε πράγμα και δεν βάζω τις οικονομικές θεωρίες αναπαύσεως μπροστά από την υγεία και τις ανάγκες της ζωής.
    Θάνος Παπαδόπουλος: «Ο Τσίπρας είναι ένας εξουσιομανής με εγκληματικά λάθη»
    Είναι εξουσιομανής επειδή χαρίζει τη ζωή στην Ελλάδα στην Ε.Ε. Αλλιώς, ποια είναι η μανία της εξουσίας και ποιο είναι το εγκληματικό λάθος; Ότι θα ψάξω μέσα στο μυαλό μου να βρω τα ανεύρετα και τα παράλογα; Αποκλείεται να εξασκήσω εγώ πάνω μου τους εξουσιασμούς του Θάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Στο νεφοσκέπαστον Αστρολόγον απολαυστικός ήταν ο φωναχτός θυμός του ενός απατεώνος για τον άλλον απατεώνα. Και ενώ δεν ξέρουν να προσεγγίσουν και να λύσουν ένα θέμα Υποχημείας, καταγγέλουν την Σύγχρονη Αστρολογία ως μαγική, καφεμαντική, χειρομαντική και σαν Απάτη. Από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα ιδιωτικοποιούνται, το μίσος και η ζαλισμένη θολούρα, και οι σημερινοί μικροαστοί πολέμαρχοι της τηλεοπτικής ζωής αδυνατούν να κηρύξουν μεγάλες εκστρατείες κι αλεξανδρινούς πολέμους. Το λεξικό της ομιλίας των νέων, η λεξιπενίαση, είναι τα πιο αγαπημένα θέματά τους. Όμως σε τι θα οδηγήσουν τους νέους, οι ηλίθιοι. Να ζήσουν οι νέοι με το άγχος των σκηνικών των ειδήσεων του ιδιωτικού καναλιού στα 1990; Πώς θα τους αρέσει στα 2030 να ήταν η διακόσμηση των ειδήσεων 1990 ώστε με ένα πέρασμα από τις όψεις των σκηνικών το μάτι, να καταλαβαίνει νόημα ζωής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος: «Εύχομαι το Φως της Χριστιανοσύνης που είναι, ταυτοχρόνως, φως της Πίστης μας αλλά και φως του Πολιτισμού μας, να οδηγεί τα βήματά μας, τα βήματα της Ευρώπης, τα βήματα της Ανθρωπότητας, στο δρόμο της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της καταξίωσης του Ανθρώπου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων. «Ειδικότερα για την Πατρίδα μας και το Έθνος μας, εύχομαι η ανέσπερη λάμψη των Φώτων να καταυγάζει, ως φάρος αρραγούς ενότητας, τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας στον κοινό ιερό αγώνα όλων μας για να ξεπεράσουμε την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση και για να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα Εθνικά μας Δίκαια» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος. Ο αγώνας μας να ζήσουμε δεν ήταν ιερός. Αλλά ο αξιωματούχος της ζωής, ο εξευτελισμένος, ο προβληματικός, ολόκληρος πρόεδρος, που ξέφυγε από την αταξία του Φρίντριχ αυτός, έχει για ιερό το φυσιολογικό και για κανονικό το φονικό. Ποια κρίση θα ξεπεράσει ένας βλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.