Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2016

Ε, λοιπόν, υπάρχουν δικαστές!



Τους καπελώσανε με "πρόθυμους". 

Τους πιέσανε. 

Τους εκβιάσανε με χυδαίους τρόπους. 

Τους δωροδοκήσανε με αυξήσεις.

Αλλά αυτοί αντιστάθηκαν και έκριναν σωστά. Ήταν ηλίου φαεινότερον ότι ο "Νόμος Παππά" ερχόταν σε αντίθεση με το σχετικό άρθρο του Συντάγματος για τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ.

Η λογική νίκησε.

Επιτέλους μία ακτίδα φωτός.

71 σχόλια:

  1. Προς το παρόν.

    Εγώ ανατρίχιασα με την απάντηση της Γεροβασίλη. Δεν έχω ξανακούσει τέτοιο ανερμάτιστο οχετό από κυβερνητικό εκπρόσωπο.

    Δε θα ξεμπλέξουμε ούτε σύντομα, ούτε απλά, ούτε ομαλά με δ' αύτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Αλλά ήταν μία απάντηση πανικού. Αν συνεχίσουν έτσι θα τινάξουν μόνοι τους τα μυαλά τους.

      Διαγραφή
    2. Εύχομαι να τα τινάξουν μόνοι τους!

      Διαγραφή
  2. «πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ» και «έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία»
    "H ανομία θα συνεχιστεί"...

    Η κυβερν. εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη [μεταξύ άλλων...]
    -Με αγωνία περιμένω και τις δηλώσεις Πολλάκη. Νομιζω θα τα πει χύμα και βερεσέ-



    Δυο χρόνια και δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως αυτοί κυβερνούν. Μοναχα θυμουνται ότι δυό φορες ο λαός τους διάλεξε [για το "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;"]
    Αν μη τί άλλο παντως έχεις τη χαρά πως βρίσκεσαι στο τσίρκο και απολαμβάνεις το ροζέ μαλί της γρηάς ενω οι ελέφαντες κάνουν αστεία νάζια επί σκηνής. Μέχρι και τούμπες στηριγμένοι στην προβοσκίδα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επί του προκειμένου... Συμφωνώ με το ποστ. Πράγματι υπάρχουν δικαστές. Πράγματι είδαμε μια αχτίδα φωτός εναντίον του ολοκληρωτισμού και της αυθαιρεσίας, όπως τότε, επί δικτατορίας με το Στασινόπουλο πρόεδρο.
    Όταν όμως ακούω ΣτΕ, θυμάμαι και πολλά άλλα... Τους κορμοράνους, πολλά έργα που ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν, την γνώμη του Γεωργίου Σουφλιά (στην οποία συμφωνώ)... Αλλά αυτό είναι θέμα συζήτησης μιας άλλης μέρας. Σήμερα τα νέα είναι καλά! Εκείνο που είναι κωμικό, (πάντα υπάρχει και το κωμικό στοιχείο) είναι ότι το κόμμα που κυβερνά, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, προσέτρεχε το ίδιο η δια αντιπροσώπων, με περισσή σπουδή στο ΣτΕ, για να καθυστερήσει ή να ματαιώσει ό,τι μπορούσε. Όλα εδώ πληρώνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως στα μαθηματικά δεν πρέπει να έπαιρνε καλό βαθμό η κυρία Γεροβασίλη. Με τα χρήματα του διαγωνισμού και θα πήγαιναν χιλιάδες παιδιά στο νηπιαγωγείο και θα προσλαμβάνονταν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές και θα μπαίνανε 256 εκατομμύρια (δηλαδή όλο το ποσό) στο ταμείο του κράτους. Την τελευταία φορά που έγινε τέτοιο θαύμα ήταν με τα ψωμιά και τα ψάρια του Ιησού Χριστού.

    Και να σκεφθεί κανείς ότι είχε εισπραχθεί μόνο η πρώτη δόση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιποτε από αυτά που είπε δεν είχε κανένα νόημα. Αυτό δεν ειαι καινούριο βέβαια για Αριστερούς.

      Το καινούριο και ανατριχιαστικό ειναι πως φαίνεται πως θέλουν να ενεργοποιήσουν τον Κοινωνίκο Αυτοματισμό. Αυτά τα καθάρματα δε θα διστάσουν να μας κυλίσουν σε νέο Εμφύλιο, αν χρειαστεί, όπως και στο παρελθόν.

      Διαγραφή
  5. Απορία!
    Το Σύνταγμα είναι λάστιχο;
    Πως αλλιώς μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το 14 - 11;
    Οι μισοί σχεδόν το βλέπουν μαύρο και οι άλλοι σχεδόν μισοί άσπρο.
    Πόσα είναι τα Συντάγματα για να χωρούν διαφορετικές ερμηνείες;
    Σύνταγμα λάστιχο, κάτι σαν Τιραμόλα...
    Άντε, καλό μας ύπνο στην ευνομούμενη πολιτεία μας!
    Και αύριο με το καλό όπως ξυπνήσει ο κάθε δικαστής, για να μάθουμε τι χρώμα είδε το Σύνταγμα στον ύπνο του...
    Προσωπικά θα προτιμούσα κάτι με πουά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ορθολογισμός δεν περιορίζει τις διαφορετικές συνταγματικές ερμηνείες. Δύο είναι οι μέθοδοι του ορθολογισμού και αλληλοσυμπληρώνονται.

      Διαγραφή
  6. Για ποιο ακριβώς λόγο πανηγυρίζουμε και ποιους άραγε "επιβραβεύουμε"?

    Δεν είμαι νομικός. Ως απλά ενημερωμένος πολίτης, λοιπόν, Θυμίζω χάιλαϊτς των τελευταίων επεισοδίων του σίριαλ ...

    1. Το ΣτΕ επέλεξε να υιοθετήσει μια παρελκυστική τακτική που οδήγησε σε σκόπιμες πολύμηνες καθυστερήσεις και έτσι εμμέσως στην χυδαία κομματικοποίηση ενός τεχνικού ζητήματος όπως θα έπρεπε να είναι η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

    2. Ο πρόεδρος του ΣτΕ ανακοίνωσε επισήμως on-camera σε δημοσιογράφους ότι κατά την άποψη του δουλειά του δικαστή δεν είναι η εφαρμογή του νόμου αλλά το να αφουγκράζεται την κοινωνία.

    3. Ο πρόεδρος του ΣτΕ ανέβαλε διάσκεψη της ολομέλειας λόγω "του κλίματος που επικρατούσε", ως εάν ο δικαστής να μην είναι υποχρεωμένος να κάνει ανεπηρέαστος την δουλειά του ακόμα και όταν εκτός του κτιρίου βρίσκονται κάνες αρμάτων στραμμένες εναντίον του.

    4. Οι πρόεδροι των 3 ανώτατων δικαστηρίων της χώρας διαπραγματεύτηκαν εν χορδαίς και οργάνοις με τον πρωθυπουργό συνδικαλιστικού χαρακτήρα ζητήματα υποκαθιστώντας τα αντιπροσωπευτικά τους όργανα.

    5. Ο Εισηγητής της υπόθεσης περί καναλιών πρότεινε στην ολομέλεια του ΣτΕ την συνταγματικότητα των πράξεων Παπά παρά του ότι σε 2 προηγούμενες περιπτώσεις υπήρξε αντίθετη νομολογία του ίδιου δικαστηρίου.

    6. Το 44% των δικαστών της ολομέλειας διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας (14 έναντι 11 το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην τελευταία διάσκεψη του ΣτΕ) ...

    Καμιά ακτίδα φωτός λοιπόν - το σκοτάδι συνεχίζει να πυκνώνει επικίνδυνα ... με τα προχωρημένα συμπτώματα μιθριδατισμού να είναι πλέον εμφανή σε όλους (μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ακριβώς γι αυτούς τους λόγους πανηγυρίζουμε. Ότι ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ βγήκε μία τέτοια απόφαση!

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν πανηγυρίζω!
      Απλώς χαιρομαι που ζω αυτήν την ατμόσφαιρα κανονικού τσίρκου...
      Με πολλα νούμερα κλόουν...

      Διαγραφή
  7. Η Δικαιοσύνη άντεξε.
    Ναι, όμως η πλειοψηφία δεν ήταν ικανοποιητική. Το 14- 11 εγείρει ερωτηματικά.
    Οι Συριζαίοι δεν θα το αφήσουν ανεκμετάλλευτο.
    Η αντίδραση της κυβέρνησης εξοργιστική .Ο λόγος και το ύφος της Γεροβασίλη με …τρόμαξαν. Η εικόνα της παρέπεμπε σε γυναίκες - αξιωματικούς των SS.
    Τις επόμενες μέρες πάντως ή και εβδομάδες , ίσως ….δεν θα πλήξουμε.
    Κάτι είναι κι αυτό!

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω ότι το ΣτΕ μπόρεσε και ανάσχεσε ένα λάθος νόμο.
    Παρόλα αυτά συνεχίζω να πιστέυω ότι ο Alpha θα πρέπει να εξάγει τα σηριαλ που κάνει με υπότιτλους και συνδρομή (ή εστω δυκτιακές διαφημήσεις)

    Η ανακοίνωση της Γεροβασίλη είναι εξαιρετικά λάθος, όπως λάθος είναι και ο Λαζόπουλος. Η διαφημιστική πίτα στην Ελλάδα δεν είναι μονάχα 200 εκ ευρώ.

    Ξαναλέω: Τα ελληνικά σήριαλ και κωμικές σειρές είναι εξαγώγιμο προϊον.

    Είναι απαράδεκτο να έχουμε τόσές πολλές και καλές κωμικές σειρές και να μην μπορούμε να τα εξάγουμε. Οι Τούρκοι κάνουν παραγωγες εξαιρετικά καλές (και προπαγανδιστικές) και τις εξάγουν σε πολλές πολλές χώρες.

    Είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε να πουλήσουμε ανώτερες (σε σενάριο, υποκριτική και σκηνοθεσία) σειρές όπως το "Μην αρχίσεις την Μουρμούρα" και μάλιστα δικτυακα. Αυτά είναι χρήματα που θα μπορούσαν να είναι στις τσέπες των Ελληνων επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους.

    Γ.Μαραγκόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν μιλαν για δικαστικο πραξικοπημα (πολακης), και αλλες καταπτυστες δηλωσεις γρετζου κτλ, απλα φοβαμαι το ποσο ολοκληρωτικη μπορει να γινει η αριστερα στην εξουσια.Αλιμονο στην εκλογικη μειοψηφια που διαφωνει η τους κραζει.Αλιμονο στο δουλο που οταν κυβερνησει γινεται δυναστης. Η εξουσια φθηρει οπως και η στολη..ακομα και αυτη του παρκαδορου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νάτονε μωρέ...Κι έλεγα δε θα μιλήσει ο λεβέντης o μαυροπουκαμισάς;
    "Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα"

    [Ίσον: Τώρα να σε δω δικαιοσύνη μου να "κλάνεις πατάτες"...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες το καλύτερο:

      ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ!

      Διαγραφή
    2. Ναι... Θα βγάλουν και τις στρακαστρούκες και τα βαρελοτα τώρα. Κανονικό καρναβάλι...
      Αρχίζω πολύ να το διασκεδάζω. Μου ΄φυγε όλος ο θυμός. Οι άνθρωποι είναι αληθινοί ευεργέτες των γελοιογράφων.

      Διαγραφή
    3. Ο Θρασύβουλος Τσακαλώτος, θείος του Ευκλείδη, έδωσε οριστική απάντηση τον Αύγουστο του 1949 στα ερωτήματα περί μαχιμότητας της Αριστεράς. Σε μία χώρα που ψυχορραγεί στις αρχές του 21ου αιώνα, κάποιοι πορεύονται με μπούσουλα τα κονσερβοκούτια και τους βασιλικούς επιτρόπους των εκτάκτων στρατοδικείων. Κανένα όραμα για το μέλλον, καμία πρωτοπόρα ιδέα, τίποτε ρηξικέλευθο που θα πάει τη χώρα μας μπροστά. Το επόμενο βήμα τους είναι η κατάθεση αγωγής του ελληνικού κράτους κατά των απογόνων του Μαξ Μέρτεν. Βέβαια κάποιοι ευφυείς θα μπορούσαν να μηνύσουν και τους απογόνους του Αρτέμη Μάτσα: ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για την Π.Φ.Α.

      Διαγραφή
  11. Η δήλωση της Γεροβασίλη δείχνει άλλη μια φορά αυτό που έγραφε ο Νίκος Δήμου στο προηγούμενο ποστ: είναι μια αυταρχική κυβέρνηση! Μακάρι να ξεμπερδέψουμε γρήγορα, αλλά φοβάμαι πως απλά ελπίζω.

    Χ. Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι εντελώς άσχετοι!
    Μα, εντελώς, μιλάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ποιο πράγμα είναι άσχετοι οι άνθρωποι; Τώρα που αναπνέω, με ποιο πράγμα είμαι άσχετη; Και για ποιο δεν γνωρίζω την ακριβή, σωτήρια, ειρηνική επίλυση.

      Διαγραφή
    2. Και όταν είναι στο τιμόνι ένας άσχετος οδηγός, γίνεται πολύ επικίνδυνος.

      Διαγραφή
  13. Το 14-11 είναι αποτέλεσμα σε ψηφοφορία που αφορά το αν θα δίνονταν παράταση για να βελτιωθεί ο Νόμος. Η άποψη περί αντι-συνταγματικότητας ήταν σχεδόν καθολική, από ό,τι διαβάζω.

    Παρ' όλα αυτά να θυμόμαστε το 16-9. Υπήρξαν δηλαδή 9 δικαστές με άποψη να μην ξεκινήσει καθόλου η συζητήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η αριστερά ξέρει να πολεμάει αλλά κυρίως ξέρει να ψεύδεται. Ξέρει να σφάζει αμάχους και γυναικόπεδα. Ξέρει να συκοφαντεί και να ρίχνει λάσπη. Ξέρει να καταστρέφει και να δηώνει την χώρα. Μετά ξέρει να κλαψουρίζει και να μοιρολογεί όταν χάνει, αποσιωπώντας τα εγκλήματά της. Δεν θα ξεμπερδέψουμε τόσο εύκολα με αυτούς που μπλέξαμε. Είπε κάποτε κάποιος πως ήταν μίασμα -μόνο ο οικοδεσπότης θα το θυμάται πιστεύω-και πέσαμε να τον φάμε. Ναι! Φάνηκε πως τελικά πράγματι είναι μίασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τσίπρας κάνει την ευρωπαϊκή πολιτική. Η σύγχρονη ελληνόφερτη Αριστερά προσαρμόζεται στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Γίνονται και λάθη, αλλά! αλλά η βελόνα της πυξίδας της δείχνει -και πολύ σωστά- τον βορρά. Σήμερα, με τα δεδομένα που υπάρχουν, την ελεύθερη, δημοκρατική Ευρώπη στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει και εργάζεται δι' αυτήν ο Τσίπρας. Εσείς προτιμάτε το μίσος και τον διχασμό.

      Διαγραφή
  15. ΨΗΦΙΣΤΕ,
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ
    ΕΛΕΓΑΝ… ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ
    ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
    ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

    ΠΑΚΗ,
    ΟΛΑ ΚΑΛΑ;

    (ΠΟΛΥ ΕΡΩΤΑΣ…
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ
    ΠΟΛΥ ΕΡΩΤΙΚΗ
    ΣΧΕΣΗ…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι, αλλά εδω τα πράγματα σοβαρεύουν. Πολύ.
    Βλέπω τους Ενρντογανίσκους και τους καινούργιους ΠολΠότηδες, βλέπω τα "ξεϊγκλωτα" δισέγγονα του Άρη και βλέπω την αξούριγη και αγράβατη Δρακογενιά " να τα παίρνουν στο κρανίο":

    [...] ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣτΕ. Παραμονές της εθνικής εορτής του Αλβανικού Έπους, της μάχης κατά του Ναζισμού μια ακόμη κερκόπορτα Εφιαλτική άνοιξε ….ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ!!!! Πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρε Πάνο Καμμένε ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. Δεν θα μας νικήσουν”.

    [Γ.Γ. των ΑΝΕΛ-ίστας]

    Avanti popolo bandiera παρδαλόζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΣτΕ είναι ένα διοικητικό κολαστήριο. Μία έκφραση του βαθέος παρακράτους. Θα το καταργήσουμε. Τα δικαστήρια αρκούν. Τα ιδιωτικά και κρατικά κανάλια να διαλυθούν. Ο ελεύθερος Έλληνας μπορεί με το δίκτυο και να εκφραστεί και η γνώμη του να διαδοθεί ευρέως και άρα ο πολίτης και η αξία του ανθρώπου να μην εξευτελίζεται σε λεκτικές και άλλες αυταρχικότητες αγράμματων μεγαλοδημοσιογράφων. Δημοψηφίσματα στα εκλογικά κέντρα μεν, αλλά με άμεση καταγραφή της ψήφου στο ηλεκτρονικό σύστημα, χωρίς καλπονοθευτική ιδιωτική εταιρεία καταμέτρησης δε. Η γνώση εξυφαίνεται στο δίκτυο δωρεάν. Όλο το δοκιμιακό και επιστημονικό υλικό, ο πλούτος του homo, θα βρει την θέση τους στις βάσεις δεδομένων του ιντερνετ και η τηλεόραση, οι εφημερίδες, θα απορριφθούν ως ένα υλικό μηδενικής πολιτιστικής αξίας.

      Διαγραφή
    2. Σε γνωρίζω απο την όψη που με β ί α μετράει τη γη...

      Διαγραφή
  18. Η αριστερά ξέρει να πολεμάει. (Πολάκης).

    Ιστορικά πάντως αν το δεις στην Ελλάδα, η αριστερά τους πολέμους τους έχασε. Νίκησε μόνο όταν άφησε τα όπλα παράμερα, και ανέδειξε τα καλά της στοιχεία, όπως τον ανθρωπισμό, πάντα μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια. Έτσι κατάφερε από μεγάλος ηττημένος να γίνει ο μεγάλος νικητής της μεταπολίτευσης.

    Ο πραγματικός ολετήρας της αριστεράς τελικά θα αποδειχθεί ο Τσίπρας, ο οποίος προκειμένου να διατηρηθεί μερικούς μήνες στην εξουσία χρησιμοποιεί τον αυταρχισμό, το διχασμό, σε γενικές γραμμές όλα αυτά τα όπλα, που οδήγησαν την αριστερά στην ήττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Διαίρει και βασίλευε" ήταν το σύνθημα της Κοσμοκράτειρας Μεγάλης Βρετανίας. Φαίνεται ότι το ενστερνίστηκε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

      Διαγραφή
  19. Ετεροχρονισμένη απάντηση ενός ερωτήματος!
    "Η Ελλάδα πεθαίνει…"

    Τι βολικό!

    Λυπάμαι Το ερώτημα αυτό έχει απαντηθεί εδώ και πολύ καιρό:

    "Η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει.."
    "Και ξανά προς την δόξα τραβά…"

    Όχι δεν πεθαίνει η Ελλάδα αγαπητέ - όπως θέλει να το βλέπει ο κάθε παραιτημένος αριστερός για να ταυτίσει ετσιθελικά την μοίρα της χώρας με αυτή του κόμματος.

    Όπως δεν πέθανε άλλωστε και η Ρωσία και τόσες άλλες χώρες, μετά τον κομμουνισμό.

    Πεθαίνουν όμως οι ιδεολογίες και οι ιδεοληψίες κάποιον ανθρώπων, πεθαίνει ο κόσμος τους - φανταστικός ή πραγματικός λίγη έχει σημασία τώρα.

    Εκείνο που έχει πραγματικά σημασία είναι ΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ θα επιλέξουν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, πριν μπουν οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της Ελληνικής ιστορίας.

    Ως ακόμα ένα αποτυχημένο πείραμα, στο μεγάλο βιβλίο της αριστερής ιδεοληψίας.
    Τα προεόρτια άρχισαν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεθαμένοι χρονολογούν την Ιστορία. Την επιπλώνουν. Πάνω στη νεκροκρεβατάρα ηδονομαχούν με την Αριστερά τους.

      Διαγραφή
  20. Διαβάζω στον τύπο ότι διατυπώθηκαν τρεις προτάσεις στο ΣΤΕ και ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν 14-11-3 υπέρ της καθεμιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γενικά αποφεύγω να ανακυκλώνω απόψεις προβεβλημένων γελωτοποιών, παρόλα αυτά θεωρώ το επίκαιρο κείμενο του εθνικού μας διασκεδαστή αντιπροσωπευτικό του συνδυασμού βαθειάς άγνοιας και εξοργιστικού αριστερίστικου μεσσιανισμού που διακρίνει χαρακτηριστικά μεγάλο μέρος των εθνικά επιζήμιων ΣΥΡΙΖΑίων και συνοδοιπόρων τους.

    Είναι πραγματικά θλιβερό αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πλέον ότι οι Λάκηδες αυτού του κόσμου ΔΕΝ λειτουργούν συνειδητά ως ιδιοτελείς απατεώνες, αντίθετα ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ότι είναι ταγμένοι σε μια υψηλή αποστολή κοινωνικού αναμορφωτή, την οποία είναι αποφασισμένοι να διεξαγάγουν μέχρι τέλους με επιμονή και τυφλότητα φανατικού ... εις βάρος όλων μας ...

    Όσο περνάει ο χρόνος, καταλήγω στο ότι θα είμαστε οι πρώτη γενιά που θα κληθεί από την ιστορική συγκυρία να κατέβει στους δρόμους διαδηλώνοντας βίαια και καταστροφικά με ένα και μόνον "αριθμητικό" σύνθημα ... την επικαιροποιημένη εκδοχή του θρυλικού 1-1-4 ... περισσότερο από μισό αιώνα μετά το ντεμπούτο του, στο όνομα της προστασίας - ή δυστύχώς, αν συνεχιστεί ο κατήφορος, ίσως ακόμα και της αποκατάστασης - της αστικής συνταγματικής δημοκρατίας ...

    Αλήθεια πόσα χρόνια θα χρειαστεί ο-κλασσικός-ο-μαλακας-ο-έλληνας να κάνει κτήμα του το ότι η Ελλάς - όπως όλα τα σύγχρονα δυτικά κράτη - αποτελεί "Republic" και ΟΧΙ "Democracy" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφει ο/η Forcibly... :

      [...] καταλήγω στο ότι θα είμαστε οι πρώτη γενιά που θα κληθεί από την ιστορική συγκυρία να κατέβει στους δρόμους διαδηλώνοντας βίαια και καταστροφικά με ένα και μόνον 'αριθμητικό' σύνθημα ... την επικαιροποιημένη εκδοχή του θρυλικού 1-1-4 ... περισσότερο από μισό αιώνα μετά το ντεμπούτο του, στο όνομα της προστασίας - ή δυστυχώς, αν συνεχιστεί ο κατήφορος, ίσως ακόμα και της αποκατάστασης - της αστικής συνταγματικής δημοκρατίας ..."

      Συγγνώμη, αλλά ακριβώς από "αστική" άποψη (την οποία υποστηρίζετε) δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιου είδους δραματικές ενέργειες:

      1. Η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που βασίζεται σε καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες. Σε δύο μάλιστα εκλογικές αναμετρήσεις βγήκε κερδισμένος ο Σύριζα. Όσοι δεν συμπαθούν αυτό το κόμμα (και την αντίστοιχη κυβέρνηση) ας περιμένουν τις επόμενες εκλογές όπου θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα που τους αρέσει περισσότερο.

      2. Η προστασία της "αστικής συνταγματικής δημοκρατίας" (δηλαδή τον νομικού πλαισίου της = του Συντάγματος) προφανώς λειτουργεί! Γίνεται από το αρμόδιο για αυτή τη δουλειά όργανο – το Συμβούλιο της Επικρατείας – και το έχει αποδείξει μόλις τώρα με μια απόφαση η οποία κάνει ακόμα και τον Νίκο Δήμου να πανηγυρίζει.

      Περιττή λοιπόν οποιαδήποτε αστική εξέγερση. Ούτε το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος (που αντιστοιχεί στο φημισμένο άρθρο 114 του Συντάγματος του 1952) στηρίζει τις ιδέες σας, αφού λέει:

      «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία

      Ούτε λόγος να γίνεται για κάποια απόπειρα "κατάλυσης με τη βία".

      Οι αστοί αυτόκλητοι προστάτες του Συντάγματος ας μείνουν σπίτι τους λοιπόν. Ούτε η απλή δυσαρέσκεια με κάποια κυβέρνηση ούτε η αποστροφή για οτιδήποτε αριστερό (ακόμα κι αν δεν είναι ούτε καν ημι-αριστερό) εμπίπτει στο πεδίο εφαρομγής οποιουδήποτε 1-1-4. ;-)

      Διαγραφή
    2. Να που ε ν ί ο τ ε συμφωνούμε. Με δύο υποσημειώσεις: α) δεν πανηγυρίζω - απλώς αναστενάζω από ανακούφιση. Μία ακτίδα φωτός δεν φωτίζει αρκετά. β) Οι αστοί ας μένουν στα σπίτια τους... προς το παρόν. Γιατί αν στριμωχτεί παραπάνω αυτό το μπουλούκι στην απελπισία του μπορεί να καταφύγει και σε άλλες πιο αυταρχικές πράξεις

      Διαγραφή
    3. Δεν έχει μεγάλη σημασία βέβαια αυτή η λεπτομέρεια, αλλά ωστσόσο ας το διευκρινίσω:

      Γράφει ο Ν.Δ.
      "δεν πανηγυρίζω - απλώς αναστενάζω από ανακούφιση."

      Μα δεν θα χρησμιοποιούσα καν αυτή τη λέξη ("πανηγυρίζει") στο σχόλιό μου, αν δεν το είχατε κάνει εσείς ο ίδιος λίγες ώρες πριν (έστω ως απάντηση σε σχόλιο του "Forcibly" που την ανέφερε πρώτος):

      "Μα ακριβώς γι αυτούς τους λόγους πανηγυρίζουμε. Ότι ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ βγήκε μία τέτοια απόφαση!"
      (βλ. εδώ)

      Από εκεί το πήρα! Αλλά δεν επιμένω βέβαια στο "πανηγυρίζει". Ας το πούμε, λοιπόν, με κάποια πιο νηφάλια έκφραση: "Ο Νίκος Δήμου χαίρεται για την απόφαση του ΣτΕ". ;-)

      Διαγραφή
    4. @Viennezos: Το ΣτΕ αποφαίνεται για ζητήματα της αρμοδιότητας του χωρίς να αποτελεί εργαλείο πολιτικής διαπαιδαγώγησης ή μηχανισμό καταναγκαστικής συμμόρφωσης των αριστεριστών φασιστών και τραμπούκων με αυτονόητες ιδρυτικές παραδοχές συγκρότησης και λειτουργίας ενός "δυτικού κράτους δικαίου" - όπως το ξέρουμε τουλάχιστον.

      Η έμπρακτη - ρητή ή υποδηλούμενη - συστηματική αμφισβήτηση θεμελιακών αρχών της αστικής συνταγματικής δημοκρατίας από την ΣΥΡΙΖΑΙική κομματική και κυβερνητική ελίτ (αρνούμαι να καταπιαστώ με την προφανή - για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ τουλάχιστον - περιπτωσιολογία), θέτει ζητήματα πολύ ευρύτερα της νομικίστικης πτυχής του θέματος - και κατά την άποψη μου θα αντιμετωπιστεί τελικά στον ίδιο στίβο μάχης και με τα ίδια μέσα που η κυβέρνηση πρώτη επέλεξε. Χωρίς να αποκλείω - με άγρια χαρά είναι αλήθεια - το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης και ασύμμετρων αντιποίνων από μπαϊλντισμένους "αστούς" (ή αστικοποιημένους μικροαστούς).

      Παραδειγματικά: Η μόνη άμεση αντιμετώπιση συμπεριφορών τύπου "Πολάκη" ή, σε άλλο πεδίο, "Λαζόπουλου" δεν μπορεί παρά να είναι κατ'αρχήν εξωθεσμική - δεδομένων των συνθηκών.

      Διαγραφή
  22. Πίστευαν ότι θα είχαν στα χέρια τους τον μηχανισμό προπαγανδας. Τον έχασαν εν μέρει! {μερες μετακινουσαν τον Κ. Αρβανίτη από το "Κόκκινο" στον Καλογρίτσα κι απ' εκεί στον Σαββίδη...]

    Πίστευαν ότι μέχρι τ΄έλους του χρόνου θα είχαν θαυμαστα αποτελέσματα με την υπόθεση"χρέος"...
    [θα τους έλεγαν όλοι πέραστε /όριστε/καθίστε πως το θέλετε κλπ γιατί ο πρωθυπουργός σας χαμογελά ομορφα σαν το πιό καλό παιδί στο πάρτι...]. Δεν τους έκατσε ούτε κι αυτό. Το χαλασε ο Ρεκλιγκ "είμαι πιο κοντά στον Σόϊμπλε" τους είπε...
    Ψυχρολουσία. Πήγαν αδιάβαστοι.

    Δεν θα περιμένουν λοιπόν πολύ...
    Τους δίνω μέχρι δεκαπέντε μέρες διάστημα στο οποίο θα αποφασίσουν κατα που θα το πάνε το πράγμα ώστε να τελειώνουμε διαπαντός μαζί τους [εκτός κι αν ο ...ομότεχνός τους απέναντι επισπεύσει με δριμυ τρόπο εξελιξεις & γεγονότα...].

    ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ λοιπόν τέλος...
    Μέχρι και του Λαζόπουλου το γέλιο κόπηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα αξύριστος κλωτσάω τενεκέδια27 Οκτωβρίου, 2016 21:38

      Απορώ αν υπάρχει έστω ένα ελληνόπουλο που μαθαίνει ανάγνωση και καταδέχεται να διαβάσει Λαζόπουλο. Οι ομοϊδεάτες του Λαζόπουλου και που τον προτείνουν σαν ανάγνωσμα σιγά σιγά στην Ελλάδα εκπνέουν και παίρνουν μαζί τους όλη την τηλεοπτική ξεφτίλα τους μάλλον.

      Διαγραφή
    2. Κρατάω από το Λαζόπουλο μόνο δύο πράγματα: Α) Παράσταση του έργου "Ήταν ένα μικρό καράβι" σε θέατρο της Θεσσαλονίκης, αρχές της δεκαετίας του '90. Β) "Οι δέκα μικροί Μήτσοι", όπου αποτύπωνε ξεκαρδιστικά την καθημερινότητά μας. Μετά πίστεψε πως η σύμπλευση με την εξουσία και το κοινό αίσθημα είναι επικερδέστερη από την ανεξάρτητη σκέψη.Κατέληξε επίσημος διασκεδαστής στα μπαρ της Θεσσαλονίκης με τον Ολάντ και τον Αλέξη, και μικροφωνίζον μεγάφωνο μιας αλυσιτελούς προσπάθειας αλώσεως των χειμερινών ανακτόρων εκ των αριστερών (παρακαλώ να δοθεί βαρύτητα στην κατάχρηση της γενικής πτώσης και να αναγνωσθεί το σχόλιό μου με προφορά και ύφος Όλγας Γεροβασίλη : όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω).

      Διαγραφή
  23. Η Αριστερά αγνοεί το σολωμονικό ποίημα:

    Η ΕΛΛΑΔΑ
    Η Ευρώπη την κοιτάει πώς θενά πράξει.
    Της Ευρώπης κοιτάει κατά τα μέρη
    χωρίς όψη το πρόσωπο ν' αλλάξει.
    Απάνου εις τη ρομφαία βάνει το χέρι
    βασιλικά, και με πολέμιαν τάξη
    έκαμε νεύμα, όπου έλεγε: Α κ α ρ τ έ ρ ε ι.
    Και κατά την Ασία φριχτογυρίζει,
    το δάχτυλο κινάει και φοβερίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "[...] η απόφαση του ΣτΕ κατά μια έννοια είναι κι ένα ριφιφί"

    Κρέτσιος

    Δεν μπορεί... Κάτι θα παίρνουν στα κρυφά όλα τους εκεί μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κάποιες σκέψεις περί δημοσιογραφίας,πολιτικής συγκυρίας, δικαστικών αποφάσεων και τήρησης του συνταγματικού πλαισίου.
    Πάμε ανάποδα από τα ανωτέρω σε σειρά.

    Πράγματι,ο νόμος Παππά είχε συνταγματική ασυμβατότητα,καθώς η επιταγή του βασικού μας πολειτιακού κειμένου ορίζει με σαφήνεια την πλήρη αρμοδιότητα του εν συντομία γνωστού σε όλους ΕΣΡ.
    Βασικό επιχείρημα από πλευράς κυβέρνησης,ότι αυτό δεν κατέστη δυνατόν να συγκροτηθεί,με απόλυτη ευθύνη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Επιχείρημα σε πολιτικό επίπεδο αληθές με βάθος πολλών μηνών και χωρίς κανείς από τους πολίτες να μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη του την αιτιολόγηση με την οποία δεν κατετίθετο η συναίνεση για τη συγκρότησή του.
    Επιπλέον είναι κατά τη γνώμη μου παραδεκτό,ότι η η υπερδεκαετής(για να αναφερθούμε στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν) ισχνή παρουσία και ρυθμιστική λειτουργία της Αρχής,προιόν πολλαπλών εγκλωβισμών σε θεσμικά,πολιτικά και νομικά αδιέξοδα,δεν μου επιτρέπει να ομνύω στην παρουσία του Θεσμού ως εγγύησης για το καλώς έχειν στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
    Αν αυτό σημαίνει,ότι πρέπει να το παρακάμψουμε,απαντώ όχι,μα πρέπει να απαντήσουμε και με ποίον τρόπο πολιτικά υπήρξε η συναίνεση ώστε η αρχή να μην καταργηθεί δια νόμου.

    Ασφαλώς λοιπόν φτάσαμε στην απόφαση του Στε,η οποία τοποθετεί εκτός συνταγματικού πλαισίου την διαδικασία αδειοδότησης.Ερώτημα βέβαια μέχρι να δούμε την πλήρη απόφαση,αν καταργεί τον νόμο συνολικά.
    Αρχικά η αριθμητική των ψήφων δίνει σοβαρό και βεβαίως αμετάκλητο προβάδιμα,αλλά δεν μας οδηγεί σε "συνταγματικό τρόμο" όπως κατατέθηκε δημοσίως τις τελευταίες ημέρες.
    Πάντως είναι μια απόφαση που αναγκαστικά επιστρέφει σε μια πρότερη καθόλου συνταγματική εκδοχή των πραγμάτων (από όσο
    δημοσιογραφικά αναφέρεται γύρω από τις παλαιότερες αποφάσεις του ίδιου Δικαστηρίου).

    Σε αυτήν λοιπόν την πολιτική συγκυρία,πριν,κατά την ψήφιση,κατά την προσωρινή αδειοδότηση που έλαβε χώρα,και μετά την δικαστική απόφαση που ανατρέπει τα δεδομένα σε μεγάλο βαθμό,παρατηρώ με λύπη,ότι μία μεγάλη μερίδα του πολιτικού προσωπικού,συμπεριλαμβανομένων κομμάτων,ατόμων,δημοσίων προσώπων,τοποθετούνται με χαρακτηριστική ένταση,ως υπερασπιστές μιας εικόνας της δημόσιας (ας μην το ξεχνούμε) σφαίρας,η οποία δεν συνάδει με Ευρωπαϊκή χώρα,έως ενδεχομένως του σημείου να ψηλαφώ απλώς ως πολίτης ανάρμοστα κίνητρα.

    Τέλος για την δημοσιογραφία,την οποία ο οικοδεσπότης μας τίμησε δεόντως.
    Ασφαλώς η δεοντολογία δεν επιβάλεται.Ασφαλώς το κοινό,οι συνάδελφοι,έστω η δημοσιογραφική Ένωση αναγνωρίζουν ή αποδοκιμάζουν.Μα νομίζω πως οφείλουμε να παραδεχθούμε πως η δημοσιογραφία,όπως και πολλά πολλά ακόμη πράγματα σε αυτή τη χώρα,έχει δομικά προβλήματα,και μια νέα αφετηρία είναι απολύτως αναγκαία.

    Για όλα τα παραπάνω,θα ήθελα να δω έναν νέο λόγο.
    Από τη Δικαιοσύνη,την Πολιτική,τη Δημοσιογραφία.

    Και μια μεγαλύτερη προσπάθεια κ ενδιαφέρον από τους Πολίτες.

    Οψόμεθα.














    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι στην κοινωνία σας υπάρχουν μεγάλες εντάσεις.
    Και φυσικά διχάζεστε. Ωσάν ο κάθε τιποτένιος πολιτικάντης να είναι το πραγματικό σας πρόβλημα. Για έναν Αλκιβιάδη. Για έναν Αρναούτη. Για έναν Παππά. Για έναν_____.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ...Μα ακριβώς γι αυτούς τους λόγους πανηγυρίζουμε.

    Είστε σίγουροι ότι έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε;

    -Για το γεγονός της ασυδοσίας, τα τελευταία 27 χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης;

    -Για το γεγονός ότι συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς να πληρώνουν;

    -Για το (αντικειμενικό) γεγονός ότι το κράτος θα πρέπει να επιστρέψει τα 80 εκατ. ευρώ τα οποία είχε εισπράξει (και θα πρέπει να τα βρει από κάπου αλλού);

    -Για την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να συνεννοηθούν στα στοιχειώδη με στόχο το δημόσιο συμφέρον;

    -Για τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΣτΕ (να μην τις απαριθμήσω) που συνεχίζουν να προσβάλλουν την κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα;

    Νομίζω ότι οι μόνοι που δικαιούνται να πανηγυρίζουν (και καλά κάνουν) είναι ο Αλαφούζος, ο Κυριακού, ο Κοντομηνάς, ο Βαρδινογιάννης, κ.λπ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδείς εδώ είπε πως πανηγυρίζει - κι εγώ απαντώντας στο Βιεννέζο το απέρριψα. Απλώς είμαι ανακουφισμένος που α) ο νόμος έκτρωμα του Παππά ακυρώθηκε β) Τηρήθηκε το Σύνταγμα.

      Κάνετε λάθος που λέτε ότι τα υπάρχοντα κανάλια δεν πληρώνουν τίποτα. Εκτός από τους φόρους και τις εισφορές, πληρώνουν και ένα ποσοστό επί του τζίρου τους κάθε χρόνο που αριθμεί αρκετά εκατομμύρια.

      Οι αποφάσεις του ΣτΕ που δημιούργησαν προβλήματα (π.χ. του περίφημου Ε΄τμήματος) ενόχλησαν κυρίως επενδυτές (πλούσιους) διότι προστάτευαν υπέρμετρα το περιβάλλον. Τώρα όμως η κυβέρνηση το ψέγει διότι ενέκρινε τα μνημόνια τα οποία έχει ψηφίσει η ίδια!

      Πάντως το θέμα της "ασυδοσίας" στα κανάλια έχει τεθεί και σίγουρα τώρα θα ρυθμιστεί. Φτάνει να πρόκειται για πραγματική ρύθμιση και όχι μία προσπάθεια λογοκρισίας ή δημιουργίας "δικών μας" ΜΜΕ.

      Διαγραφή
    2. Η μανία των πελαγωμένων ανθρώπων στην αρίθμηση των εκατομμυρίων και να μην γνωρίζουν την αδικαιολόγητη αξία της μη απαρίθμησης σάπιων εθίμων και θεσμών. Γελάει ο διάβολος.

      Διαγραφή
  28. Μερικές πρόσφατες αποφάσεις του ΣΤΕ:

    1. Aντισυνταγματικό έκρινε το ΣτΕ τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια

    Η απόφαση του ΣτΕ επισημαίνει ότι οι ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νόμου προσκρούουν στις επιταγές του Συντάγματος ...χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης.

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=496838


    2. Απόφαση - βόμβα για συντάξεις κύριες και επικουρικές

    Απόφαση - βόμβα για συντάξεις κύριες και επικουρικές εκδίδεται σύντομα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ... Κρίνεται ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων, ενώ στα ίδια τα πρακτικά της απόφασης υπολογίζεται το κόστος της σε περίπου 3,5 δισ. ευρώ για τη χώρα. ...
    Στο σκεπτικό της μειοψηφίας, που έχει ισχυρό αριθμό μελών της Ολομέλειας αναφέρεται το δημοσιονομικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης και εκεί υπολογίζεται στο αστρονομικό ποσό των 3,5 δις ευρώ!
    Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ είχε κρίνει ως συνταγματικές τις περικοπές του Πρώτου Μνημονίου, τώρα όμως ανατρέπει αυτή την απόφασή του, διότι κρίνει ότι οι προηγούμενες περικοπές, όχι μόνο δεν οδήγησαν στη σωτηρία της χώρας, αλλά επιδείνωσαν την καθημερινότητα χιλιάδων συνταξιούχων.

    ...

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=699744

    3. ΣΤΕ και Μονή Τοπλού

    Και με τη βούλα συνταγματικό κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά την τεράστια τουριστική επένδυση στη Μονή Τοπλού, στο Λασίθι, από την εταιρεία Loyalward Ltd. Η απόφαση του ΣτΕ λήφθηκε τον Μάρτιο αλλά καθαρογράφηκε πριν από δύο ημέρες και στην ουσία ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση του Π.Δ. σχετικά με την έγκριση του ειδικού σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) στη συγκεκριμένη περιοχή.

    http://www.efsyn.gr/arthro/metexetasteoi-kai-stin-ithageneia




    Παρεμπιπτόντως να αναφέρω και μερικά στοιχεία για τον πρόεδρο του ΣΤΕ:

    … ο κ. Νικόλαος Σακελλαρίου, είναι ο δικαστής που πήρε θέση υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες ενώ υπήρξε σφοδρός πολέμιος του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών. Προσέθεσε δε (μαζί με άλλους) στην απόφαση του ΣτΕ περί «αίματος» και τη δική του πινελιά: «Το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε και υπάρχει ως εθνικό κράτος, η ύπαρξη δε γνησίου δεσμού του αλλοδαπού προς αυτό και προς την ελληνική κοινωνία αποτελεί τον ελάχιστο όρο και όριο των νομοθετικών ρυθμίσεων για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, οι προϋποθέσεις που τάσσουν σχετικώς οι επίμαχες ρυθμίσεις, μη συνδεόμενες με την ύπαρξη του ως άνω γνησίου δεσμού, όχι μόνο δεν τεκμηριώνουν την ουσιαστική ένταξη των αλλοδαπών στην ελληνικών κοινωνία, αλλά, επί πλέον, δύνανται να οδηγήσουν σε αναίρεση του κατοχυρωμένου από το Σύνταγμα εθνικού χαρακτήρα του Κράτους (δοθέντος, μάλιστα, ότι δεν προβλέπεται στον νόμο δυνατότητα του Κράτους να αποτρέψει, για λόγους γενικότερων εθνικών συμφερόντων, την απόκτηση της ελληνικής ιθαγενείας από αλλοδαπούς σε συγκεκριμένες περιπτώσεις» (απόφαση ΣτΕ 60/2013)…

    Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27.10.2015

    http://www.kathimerini.gr/836463/opinion/epikairothta/politikh/oi-epiloges-ths-prwths-foras


    Τέλος μερικά στοιχεία για τις περικοπές των συντάξεων δικαστικών

    …Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των αποφάσεων του ΣτΕ, έρχεται η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών και αποφαίνεται σχεδόν ομόφωνα ότι είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι αναδρομικές, από 1 Αυγούστου 2012 περικοπές των συντάξεων των δικαστικών, εισαγγελέων και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
    Τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά στους συνταξιούχους δικαστές υπερβαίνουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ωστόσο έως τώρα να γνωρίζει κανείς δημόσιος φορέας το ακριβές ύψος.
    http://www.protothema.gr/economy/article/390057/adidraseis-ton-europaion-daneiston-mas-gia-tis-apofaseis-ton-dikastirion/

    Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι πρέπει να σκέπτομαι γι' αυτά. Δεν ξέρω. Δεν είναι καλό το ΣτΕ; Με αγαπάει; Δε μ' αγαπάει; Τι θα κάνω.

      Διαγραφή
  29. ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ERΤOPEN.
    "Η ΕΡΤΟΠΕΝ ενόχλησε και θα συνεχίσει να ενοχλεί γιατί στον αυταρχισμό της κυβέρνησης ζητά να απαντήσουμε με συνεχή αγώνα μέχρι να ανατρέψουμε τα μέτρα οδοστρωτήρα των μνημονίων και όσους τα πρεσβεύουν."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όπως φαίνεται υπάρχει ακόμα ένας που δικαιούται να πανηγυρίζει κι αυτός είναι ο Καλογρίτσας. Θα πάρει, λέει, πίσω τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής που κατέπεσε γιατί ο διαγωνισμός ήταν άκυρος.

    Που αλλού συμβαίνουν αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για την αριστερά πάντα η εξουσία πηγάζει εκ του λαού, και τα πάντα δικαιολογούνται στο όνομα της. Η αστική δημοκρατία αντίθετα βάζει στη συνάρτηση της εξουσίας και άλλες παραμέτρους, τα βασικά δικαιώματα των μειοψηφιών, όπως η ατομική ιδιοκτησία, κάποια ελάχιστα αξιοπρέπειες, πέρα απ΄ αυτά καμία πλειοψηφία δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Το πετυχαίνει αυτό μέσα από τη διάκριση των εξουσιών, και ειδικά μέσω της δικαστικής που δεν εξετάζει το τι λεν οι πολλοί αλλά το τι λεν οι νόμοι.
    Για τους αριστερούς αυτά είναι φυσικά ψιλά γράμματα. Το δόγμα “ένα κόμμα για ένα λαό”, η καθεστωτική λογική είναι στη ρίζα της σκέψης τους. Λογικό να υπάρχει δυσανεξία κυρίως προς τη δικαστική εξουσία μια και θέτει όρια.
    Μετά την ιστορική ήττα της αριστεράς στον εμφύλιο, η καθεστωτική λογική, αποκρύφθηκε επιμελώς για λόγους φυσικής επιβίωσης. Η αριστερά ασκούσε κριτική σε θέματα ανθρωπισμού, ίσων δικαιωμάτων, χάιδευε τα αυτιά των δημοσίων υπαλλήλων, μια και τους θεωρούσε προνομιούχα στελέχη του κράτους που ονειρευόταν αλλά δεν τολμούσε να διεκδικήσει. Και όλα αυτά μέχρι τη κρίση του 2009 όπου η αστική δημοκρατία συνταράχθηκε.
    Τότε η αριστερά βρήκε την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, και τα κατάφερε. Η νίκη όμως αυτή είναι προσωρινή. Πλέον η καθεστωτική λογική δεν κρύβεται. Ακόμα, και αυτό είναι χειρότερο, η αριστερά πλέον δεν έχει παραγωγικό μοντέλο να προτείνει. Η στρατευμένη βιομηχανική παραγωγή, στην οποία βασίστηκε η Σοβιετική Ένωση, έχει αποτύχει. Οι φυσικοί σύμμαχοι της αριστεράς είναι οι κηφήνες του δημοσίου τομέα τους οποίους φροντίζει να τους κρατάει χορτασμένους. Δυστυχώς όμως γι αυτούς η δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι ικανοί να παράγουν, και η καταστροφή του ιδιωτικού τομέα μέσα από την υπερφορολόγηση, θα στερήσει από την αριστερά του αναγκαίους πόρους για να εξαγοράζει τη ψήφο του δημοσίου. Η αριστερά πέφτει όταν τελειώσουν τα χρήματα των άλλων, και αυτά έχουν ήδη τελειώσει. Και μαζί με αυτήν θα εξανεμιστούν οι τελευταίες αυταπάτες της Ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μια διευκρίνηση πρός αποφυγή/άρση παρεξηγήσεων (βασιζόμενος σε να-χαμε-να-λεγαμε καφενειακού χαρακτήρα πηγαδάκια με ομοϊδεάτες, ως προς το συζητούμενο, φίλους και γνωστούς):

    Όσοι επικροτούμε την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ περί καναλιών (την οποία κανείς δεν έχει διαβάσει - αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και χαιρέκακα παρατηρούμε το αμήχανο, αλλά εξόχως επικίνδυνο, παραλήρημα των δικτατορίσκων της ΣΥΡΙΖΑικής ιθύνουσας ομάδας:

    1. ΔΕΝ δίνουμε συγχωροχάρτι στο ΣτΕ για πιθανά προηγούμενα ατοπήματα ούτε αποδεχόμαστε εξ'ορισμού και αναντίλεκτα τις κρίσεις του. πχ Αν και μη νομικός γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ειδικές τεχνικές λεπτομέρειες δύο περιπτώσεων καραμπινάτης ιδεοληπτικής εμμονής του Ε' Τμήματος που δημιούργησε, καταχρηστικά κατά την γνώμη μου, σημαντική επιχειρηματική βλάβη - μέσω της "πράσινης ατζέντας" του και της κερκόπορτας των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων - σε ουσιαστικές επενδύσεις ("υβριδικά" πρότζεκτ μεταφοράς/διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιακών δικτύων δεδομένων).

    2. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ καλά ρυθμισμένο θεωρούσαμε το μιντιακό τοπίο μέχρι στιγμής.

    3. ΔΕΝ θεωρούμε ότι οι η ΠΑΣΟΚΟΝΔ διαπνεόταν ή διαπνέεται από αγνά κίνητρα, ηθική ακεραιότητα και συνεργατικό πνεύμα σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα μιντιακά θέματα.

    ΠΛΗΝ ΌΜΩΣ τα παραπάνω ΔΕΝ δικαιολογούν:

    1. Tις θεσμικά και πολιτικά επικίνδυνες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης πάνω στο ζήτημα.

    2. Την συγκατάνευση στην κυβερνητική απόπειρα μιντιακής χειραγώγησης και λαϊκίστικης πολιτικάντικης σπέκουλας που επιχειρήθηκε - και ακόμα επιχειρείται.

    3. Την κυβερνητική ψευδολογία αναφορικά με την στάση της αντιπολίτευσης στα της συγκρότησης του ΕΣΡ (το οποίο διέλυσε και η ίδια αποψίλωσε από αρμοδιότητες προτού στην συνέχεια ζητήσει Carte Βlanche από την ΝΔ για την επανασυγκρότησή του ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προθύμως προσυπογράφω και συμφωνώ μέχρι κεραίας με ΟΛΑ τα παραπάνω που αναφέρει ο Κ2825.

      Διαγραφή
    2. Και ο οικοδεσπότης παρομοίως!

      Διαγραφή
    3. Κοίτα να δεις που θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Κ2825.
      Κοιτά να δεις :)
      Μετά τιμής,
      Κάπα

      Διαγραφή
  33. Τελικά μπερδεύτηκα. Ποιοι δικαιούνται να πανηγυρίζουν;
    Μήπως η μόνη λύση είναι η μετανάστευση;
    Θυμήθηκα το τραγούδι του Σαββόπουλου "Ολαρία Ολαρά", όπου τραγουδάνε όλοι μαζί (ο μαρκήσιος ντε Σαντ με ένα χίπη, η παρθένα με τον Σατανά, κ.λ.π.). Έτσι κι εμείς, παναθηναικοί με ολυμπιακούς. καναλάρχες με κουκουέδες, η Φώφη κι ο Σταύρος, και πάει λέγοντας.
    Δεν ξέρω αν οι 1200 πολύτεκνες αγρότισσες που θα πάρουν λέει έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ θα πανηγυρίσουν. Διότι αν υποβληθούν πάνω από 1200 αιτήσεις θα γίνει κλήρωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φαίνεται ότι τα σχόλια σε κάθε post που έχει σχέση με το τσίρκο του συριζα γενικά ξεκινούν με ένα "ναι" (στα σχόλια του οικοδεσπότη), συνεχίζουν με ένα "ναι μεν αλλά" και ολοκληρώνονται με ένα "αλλά". Προσυπογράφω και εγώ λοιπόν τα @K282528 October, 2016 21:35 και κυρίως @Anonymous29 October, 2016 11:22.

    'Ενας ρίψασπις από Λονδίνο που εξακολουθεί να πιστεύει ότι η έλλειψη Δικαιοσύνης οφείλεται και στο "έλλειμα Δικαστών", ελπίζω να διαψευστώ στο μέλλον για το καλό της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μία άσχετη διαπίστωση:

    Νομίζω ότι το μπλογκ του Νίκου Δήμου διανύει μία από τις πιο εκπληκτικές του αναγεννήσεις!

    Και δεν αναφέρομαι μόνο στο πρωτότυπα κείμενα του ιδίου, τα οποία εκπλήσσουν με τη φρεσκάδα τους ακόμη κι εμάς που υποτίθεται γνωρίζουμε σε βάθος το έργο του Νικόδημου.

    Αναφέρομαι και στην ποιότητα των σχολίων και των σχολιαστών και ουχί μόνο των... ομοθρήσκων.

    Νίκο, σ΄ ευχαριστούμε πάρα πολύ!

    Ευγνώμων,
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα εγώ πρέπει να ευχαριστήσω εσάς που εμπλουτίζετε τον διάλογο, μου δίνετε ιδέες και είσαστε το κίνητρο που με κάνει να γράφω. Για έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που δεν ήταν ποτέ κοινωνικός (τώρα ακόμα λιγότερο) το να έχω μία καλή παρέα και να συζητάω τα θέματα που με απασχολούν είναι μια υπέροχη εμπειρία. Οι ευχαριστίες λοιπόν επιστρέφονται - επαυξημένες!

      Διαγραφή
    2. σκουριασμένο ντενεκεδάκι30 Οκτωβρίου, 2016 05:07

      Ποιο είναι το έργο; Ότι θα μου δείξει με πλάγιο τρόπο το πόσο εύκολα θα παρασυρθώ να συγχέω την κυβέρνηση και το ΣτΕ και τους ποικίλους πανηγυριστές με τις δικαιοσύνες; Ότι θα φέρει στο φως την φασιστική ιδέα της επαύξησης του πλήθους των γραφειοκράτων με άλλους άχρηστους και φαύλους γραφειοκράτες (civil); Και ότι θα ειρωνεύεται τον civil ότι του τα δίνει να τα φάει τα λόγια του; Ποια είναι η υπέροχη εμπειρία που δεν είχε πριν και δεν έχει σκεφτεί πολύ καλά και δεν ξέρει τι πράγμα είναι; Σιγά τα έργα. Όλοι οι ζωντανοί άνθρωποι τα καταλαβαίνουν αυτά και ας μην έχουν την ψυχραιμία και τα μέσα για να τα φανερώσουν. Καμία εξέλιξη δεν έρχεται από τα λεγόμενα έργα. Διότι εμείς τώρα που ζούμε νιώθουμε και αφού νιώθουμε είμαστε ταυτισμένοι και πηγάζουμε από τις αλήθειες της ζωής. Αλλά, φυσικά, γιατί όχι, σίγουρα θα έχει δωθεί και θα δίνεται κανένας μεγάλος, ωραία οργανωμένος αγώνας, για να εκπαιδευτούμε να απορρίπτουμε και την σκέψη ότι μπορούμε να ξέρουμε ότι νιώθουμε και άρα ότι σκεπτόμαστε και ότι αυτό είναι το φυσιολογικό. Και εμείς που περιμέναμε το Διδασκαλικό Φανέρωμα να μας ενημερώσει ότι ίσως το ΣτΕ, το ΣτΕ της ζωής, να μην είναι και καλό. Ποια έργα; Τι είναι τα έργα. Δεν είναι τα έργα.

      Διαγραφή
    3. σκουριασμένο ντενεκεδάκι31 Οκτωβρίου, 2016 02:21

      Οι σκέψεις αυτές, αγόρι, ανήκουν στον δίδυμο αδελφό μου, Κωνσταντίνο και όχι σε εμένα. Τις δανείζομαι.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για το "αγόρι" την ευγένειά σας...
      Εμνα ο ο Χατζηχρήστος δεν είναι αδερφός μου.
      Ούτε ο μπακαλόγατος" [που δεν κάνει και ..."νιάου"!]

      Διαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο μεν Μιχάλης Κατσαρός, μας λέει
    το ανέβασε σε ένα σημείο αντιστάσεως,
    (25:31)
    ο δε Νίκος Καρούζος, έγραψε:
    Γι' αυτό κ' εγώ μ' ένα τσεκούρι τα 'χω ρημάξει τα νοήματα
    κρεουργημένα κι άταφα τ' αφήνω μέσ' στα έρημα δάση.

    Είναι πάλι ο Μιχάλης Κατσαρός που, στην πλησιέστερη έκρηξη ρωτάει: τι γίνεται με αυτό. Η ζωή τώρα διαρκεί. Τα νήματα ήταν κρεουργημένα από μόνα τους. Η Ποίηση αφαιρεί και δεν προσθέτει στην υψηλή διανόηση των ικανών τέλος πάντων να έχουν και πατρίδα που θα υποστηρίξει μόνον τη ζωή. Τρέξιμο από το απογευματινό σκοτάδι προς το φως του δάσους. Δεν είναι έτσι; Σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.