Κυριακή, Φεβρουαρίου 18, 2007
Απαντήσεις χωρίς ερωτήσεις
Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΤ3 ο Στέλιος Ράμφος επανέλαβε μία φράση που συνοψίζει – για μένα – την νεοελληνική κατάσταση.
«Είμαστε», είπε, «ένα έθνος που έχει απαντήσεις, χωρίς να θέτει ερωτήσεις».
Τίποτα δεν εκφράζει καλύτερα την στατικότητα και την απονέκρωση της κοινωνίας μας. Για τα περισσότερα θέματα έχουμε ήδη καταλήξει στις απαντήσεις και θεωρούμε τις ερωτήσεις από ύποπτες μέχρι υπονομευτικές.
Πάρτε το πρόβλημα της παιδείας. Όσοι αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις δεν προτείνουν κάτι καινούργιο η διαφορετικό – παρά μόνο τις ίδιες τις παλιές απαντήσεις. Κι ας έχουν αποτύχει παταγωδώς. Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν τολμά να θίξει σοβαρά θέματα όπως τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους. Και εκεί ισχύουν οι παλιές απαντήσεις.
Οι κοινωνίες, όπως και οι επιστήμες, προχωρούν και προοδεύουν με τις ερωτήσεις. Με την απορία και την αμφισβήτηση. Αν δεν υπήρχαν αυτές, θα ήμασταν ακόμα στον Μεσαίωνα, θα είχαμε δουλοπάροικους και αλχημιστές.
Τι συμβαίνει και φοβόμαστε τις ερωτήσεις; Γιατί οι πολιτικοί μας, ακόμα και οι πιο «προοδευτικοί», είναι συντηρητικοί; Πως έγινε η Αριστερά μας εθνικιστική και αντιδραστική; Είδατε τι έπαθε ο Γιώργος Παπανδρέου: από την συμμετοχική δημοκρατία και το άνοιγμα στις φιλελεύθερες ιδέες, τώρα έκανε πίσω ακόμα και στο άρθρο 16 (με εύσχημο τρόπο...). Και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Καραμανλή να υπογράφει για τις ταυτότητες.
Είμαστε μία κλειστή κοινωνία. Πολύ πριν από τον Ράμφο, μας έχει περιγράψει ο Popper. Γαντζωνόμαστε από το υπάρχον, σαν το παιδί από την φούστα της μάνας του.
Δεκαετίες τώρα παραμένουμε, φοβικοί και καχύποπτοι. Η ρίζα αυτής της ανασφάλειας είναι η προβληματική μας ταυτότητα. Ανάμεσα στο ένδοξο αρχαίο υπερεγώ μας και στο φτηνό καθημερινό id, ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό βερνίκι και την Βαλκανική ευτέλεια, προσπαθούμε να βρούμε τον εαυτό μας. Η νεοελληνική σύγχυση, όπως την ονόμασα από χρόνια, μας κάνει αντιφατικούς και ανασφαλείς. Κι έτσι φοβόμαστε ότι θα μας σβήσει κάθε αεράκι που φυσάει.
Την αλλαγή και την καινοτομία τις βλέπουμε σαν επικείμενη καταστροφή. Και μόνο η λέξη μεταρρύθμιση μας φέρνει αλλεργία. Την ορθολογική οργάνωση την φοβόμαστε, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Η χώρα δεν παράγει, ούτε εξάγει. Απλώς εισάγει. (Αν δεν ήταν ο τουρισμός και η ναυτιλία...). Ενώ η καθημερινότητα γίνεται εφιάλτης.
Έτσι, στην εποχή του Διαδικτύου πρέπει να πας από τις δύο το πρωί, να διανυκτερεύσεις στο αστυνομικό τμήμα ή στο αυτοκίνητό σου, για να βγάλεις ταυτότητα. Συνήθως με την τρίτη απόπειρα...
Σε αυτές (και εκατοντάδες άλλες) περιπτώσεις εμείς οι ίδιοι αναφωνούμε κάθε τόσο: τέρμα! Δεν πάει άλλο! Αλλά μόλις ακούσουμε πως θα γίνουν μετατάξεις στους εργαζόμενους στο Δημόσιο (π. χ. για να πάψουν οι μισοί αστυνομικοί να είναι ορντινάντσες μεγαλόσχημων) κατεβαίνουμε στους δρόμους με πανό.
Θα μου πείτε: έχουν δίκιο να δυσπιστούν, μια οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις, μετατάξεις, αναδιοργανώσεις, συνήθως καταλήγουν στην προώθηση ημετέρων και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Ναι, αλλά με την δικαιολογία αυτή δεν θα αλλάξει ποτέ, τίποτα! Οι πολιτικοί τρέμουν το πολιτικό κόστος, οι συντεχνίες την απώλεια των προνομίων τους, οι πολίτες το διαφορετικό, το καινούργιο και το άγνωστο. Ακόμα και τους υπολογιστές – αυτά τα μηχανήματα του Σατανά…
Στο βάθος του ορίζοντα που αντικρίζει ο κάθε νεοέλληνας πλανώνται φάσματα και φαντάσματα: η παγκοσμιοποίηση, ο νεοφιλελευθερισμός, οι προαιώνιοι εχθροί μας, τα ξένα κέντρα (που μέρα νύχτα απεργάζονται τον όλεθρό μας), οι πολυεθνικές, η ΣΙΑ, η ΜΙΤ, η ΜΟΣΑΝΤ και άλλες μυστικές υπηρεσίες, οι Επτά Σοφοί της Σιών, οι Επτά Νάνοι και δεν ξέρω τι άλλο αποτρόπαιο. Οραματίζεται κανείς κάτι καλό, κάτι θετικό, κάτι χρήσιμο; Εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ για ευχάριστες προοπτικές.
Έτσι βγαίνουμε πάντα οι πιο απαισιόδοξοι στις έρευνες της Eurostat. Φυσικό – αφού κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ακυρώσουμε το μέλλον. Είναι η αυτοεκπληρούμενη προφητεία – self fulfilling prophecy.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ένα μήνα μετά την έξωση που μας έκανε ο New Blogger- επιστροφή στο doncat. Tο βάψαμε, το ανακαινίσαμε και είμαστε πάλι εδώ - να δικαιώσουμε και τα μπλουζάκια του Andy.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κλίκα της κλίκας ώ κλίκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο συμφέρον του συμφέροντος ώ συμφέρον.
Το έθνος σας απαντά και ερωτά.
Πού είναι η αξιοκρατία;
Που είναι το κοινό συμφέρον;
Που τελειώνει το εγώ και αρχινά το εμείς;
Που είναι η αξιοθέτηση και προτεραιότητα των ζητημάτων;
Ακόμα και σ' εσάς κυρ Νίκο βλέπω την ίδια σύγχυση.
Μιλάτε για σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους σαν την πρώτη μεταρρύθμιση.
Εκεί είναι το κλειδί της Παιδείας ή στα υπόγεια πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα;
Αφαιρέστε την ανάγκη για φροντιστήρια και θα δείτε μια τάξη χαραμοφάηδων υποστηριχτών σας να είναι έτοιμη να σας κατασπαράξει.
Ολόκληρη βιομηχανία παραπαιδείας δις ευρώ τρώει απο τις σάρκες της παιδείας.
Υψώσετε την φωνή όχι εκεί που το Εγώ σας τσιγκλάει αλλά το Εμείς.
Ένα ένα τα θέματα, συγκεντρωθείτε.
Πιάνεται η Λερναία Υδρα προσπαθώντας με δύο χέρια να γραπώσετε 100 πλοκάμια;
Δεν μάθαμε τίποτα απο τις ιστορίες των προγόνων μας, έστω κι αν ήταν μυθολογία;
Παραπαιδεία λοιπόν είναι το πρώτο πρόβλημά μας.
Όλος αυτός ο εθνικός πλούτος και χρόνος λοιπόν που κατασπαταλιέται στην "Παιδεία" έξω απο την Παιδεία.
Μιλάμε τώρα για μη κερδοσκοπικά ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Focus!
Σωστά μου μοιάζουν όλ' αυτά. Αν και ξέρω πώς θα φαίνονται μετά τα σχόλια που έρχονται: θα έχουν γίνει «άλλα»...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ! Η δυστυχία να είσαι Ελληνας...συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Το σωστό να λέγεται
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν θέλω να ανοίξουμε εδώ το εκκλησιαστικό - παρόλο που είναι ένας σημαντικός παράγοντας υστέρησης - και για την εκκλησία.
Η οποία έχει να ωφεληθεί από τον χωρισμό σίγουρα περισσότερο από το κράτος.
Απλώς και αυτή είναι φοβική όπως όλοι μας, αισθάνεται πολιορκούμενη και τρέμει κάθε αλλαγή.
Το θέμα είναι πως αλλάζει αυτή η αρρωστημένη κατάσταση. Δύσκολο, αλλά δεν μπορεί, κάποιος τρόπος θα υπάρχει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ερωτήσεις δύνανται να αφαιρέσουν ή/και να μεταλλάξουν. Οι απαντήσεις καθιερώνουν. Φοβόμαστε γιατί κρίνουμε το καθιερωμένο ως βολικό και το βόλεμα μας είναι (σαν) απουσία φόβου. Τάχατες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια και ο γάτος την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και την ουρά στον αέρα και δεν φαίνεται ότι θέλει να δώσει σοβαρότητα στο θέμα προσπαθώντας να το γυρίσει στα εκκλησιαστικά αντί στην παραπαιδεία ας γράψω τα εξής:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τη γαλλική ταινία La vie en rose του Ολιβιέ Νταάν, συναρπαστικό πορτρέτο της ζωής της διάσημης Γαλλίδας τραγουδίστριας Εντίθ Πιαφ, έγινε στις 8 του μηνός η επίσημη έναρξη του 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. (Berlinale)
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου μια και το "σπουργιτάκι" είναι μια απο τις πιο αγαπημένες μου γυναικείες φωνές.
Μία απο τις ταινίες στο Berlinale είναι οι 300 του Λεωνίδα σαν κινούμενα σχέδια.
Οι ξένοι βρήκαν την Ιστορία μας και γοητεύθηκαν.
Εμείς την θεωρούμε μπανάλ και εθνικιστική.
Ποιός τους είπε ότι θέλουμε να μας θυμίζουν για τον Λεωνίδα;
Η περηφάνεια για τα ανδραγαθήματα των Ελλήνων έχει πάρει την ταμπέλα του σωβινιστή.
Προτιμούμε να συκοφαντήσουμε τον Λεωνίδα με οποιοδήποτε χυδαίο τρόπο παρά να τον μιμηθούμε για την αγάπη του στην πατρίδα.
Βαριά η καλογερική, ας ξαναγράψουμε την ιστορία.
Λεωνίδα ρώτησες το κόμμα πριν της συγκεντρώσεως των 300.
Οι ήρωες σήμερα γίνονται στο γήπεδο και στους δρόμους με το να πετάνε αντικείμενα στον πιο κάτω.
O Λεωνίδας ήταν ήρωας - και μπράβο του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανείς δεν τον αμφισβητεί.
Εμείς τι κάνουμε;
Ξεχάσαμε (να το πω στην γλώσσα του) το "άμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρρωνες"
Εκείνος, ο Λεωνίδας, έδωσε το παράδειγμα στους άλλους Έλληνες ότι καλύτερα είναι να μάχεσαι χωρίς ελπίδα αλλά ελέυθερος παρά να δίνεις γη και ύδωρ, υποταγή και ένα αβέβαιο μέλλον υποδούλωσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκείνος έφραξε την πορεία ενός λαίλαπα.
Εμείς τι κάνουμε για τον λαίλαπα της παραπαιδείας;
Διόρθωση: Η λαίλαψ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φωτογραφία δείχνει την κατάσταση .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι κουνημένη και άρα θολή.
Έτσι είναι και η σημερινή Ελλάδα
Σαν μια θολή φωτογραφία του παρελθόντος.
Αν μπορούσαμε να διακρίνουμε ΣΩΣΤΑ το περιεχόμενο της φωτογραφίας;
Αν χρησιμοποιούσαμε την σημερινή τεχνολογία για να διακρίνουμε από το λίγο φως της νυχτερινής φωτογραφίας τα ΣΩΣΤΑ χρώματα;
Αν ρωτούσαμε, μαθαίναμε, τις απόψεις πολλών διαφορετικών ανθρώπων θα γεννιόντουσαν πολλές ερωτήσεις, πολλές σχολές και καλύτερος πολιτισμός .
Με γειά και καλορίζικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω πολύ σύντομα να αρχίσουμε θέτουμε ερωτήματα. Συγκεκριμένα ερωτήματα και στην κλίμακα που είναι δυνατόν να απαντηθούν. Το "μεγάλο" κρύβεται μέσα στο "μικρό". Η παιδεία, η εκκλησία, η πατρίδα κλπ υπάρχουν ταυτόχρονα και στην καθημερινότητά μας, στην σχέση μας με τον συνάδελφο ή τον γείτονα και, το σημαντικότερο, στη σχέση μας με τον εαυτό μας. Ας θέσουμε λοιπόν ερωτήματα. (Θα προσπαθήσω. Δεν μου είναι εύκολο. Είμαι κι εγώ εκαπαιδευμένος στην ευκολία του "γενικού").
Καλημέρα και καλορίζικο κι από μένα τον έτερο Λιόλιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα επανέλθω, πολύ καλό το θέμα, προβλέπω θα γίνει χαμός!
Πού είναι η ανάγκη σήμερα για την ύπαρξη του ασύλου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ μόνο μια ανάγκη διακρίνω σήμερα: να μπορεί η αστυνομία -όταν πρέπει- να κάνει τη δουλειά της. Και η δουλειά της είναι η τήρηση της τάξης -όχι η διαιώνηση της αταξίας με την απάθεια που επιδεικνύει.
Χάσαμε τον μπούσουλα και δεν διακρίνουμε πια τι εστί 'αυτονόητο'.
Σήμερα "αυτονόητο"(για να μη πω μόδα) είναι να την πέφτουμε στην αστυνομία(μπάτσους -σικ), να χειροκροτούμε τους κουκουλοφόρους.
Ίσως γιατί δεν κάψανε ποτέ το αυτοκίνητο μας ή την επιχείρησή μας. Εκ του ασφαλούς, αποδεχόμαστε μια κατάσταση που δεν τιμά τη δημοκρατία.
Το γελοίον του πράγματος είναι πως η αστυνομία έχει μετατραπεί σε "σάκο του μποξ": δέχεται τις μολότωφ λες και είναι ροδοπέταλα. Και δεν τολμά το αυτονόητο: να πιάσει τους ταραξίες...
Το άσυλο, έτσι όπως κατήντησε, μου θυμίζει το παιχνίδι εκείνο που παίζαμε μικρά παιδιά: το κυνηγητό. Όπου όταν ήταν έτοιμοι να μας πιάσουν, σχηματίζαμε ένα V με τα δάχτυλα και λέγαμε: "Είμαι 'φτου'! Δεν μπορείς να με πιάσεις!"...
Έτσι και με τους διάφορους που εκμεταλλεύονται το πανεπιστημιακό άσυλο για κάθε άλλο λόγο (έκνομη πράξη), πέραν της "ελεύθερης διακίνησης των ιδεών"(που δεν απειλείται από κανέναν...).
Πετούν τις μολότωφ βροχή(είναι θαύμα που δεν έχουμε θρηνήσει ακόμη νεκρούς αστυνομικούς)και κανείς δεν τολμά να κάνει το αυτονόητο.
Είναι "φτου"...
Διορθώνω και τον εαυτό μου (τον δωρικό): ο κάρρων, αλλά οι κάρρονες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην λαίλαπα ευχαριστώ για την διόρθωση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον το τύφλωμα ενός κύκλωπα παραπαιδείας θα ήταν μια πιο σωστή έκφραση.
Δεν υπάρχει άλλη λύση απο την ελευθερία εκλογής στην Ανώτατη Παιδεία.
Ο ελεύθερος συναγωνισμός μεταξύ παλαιολιθικών κλειστών εκπαιδευτικών συντεχνιών και μη κερδοσκοπικών αναγνωρισμένων απο το Υπουργείο Παιδείας ιδρυμάτων θα βελτιώσει όλα τα επίπεδα της Παιδείας εξαφανίζοντας την μάστιγα των φροντιστηρίων και τα πολυδάπανα έξοδα του Έλληνα γονιού για την παραπαιδεία.
Παρακαλώ ξανά και τονίζω την σημασία του focus.
Αν δεν εστιάσετε την προσοχή στο πιο σημαντικό θέμα δεν θα υπάρξει λύση σ' αυτά που είναι πιο ασήμαντα.
Υπάρχει αμφιβολία ότι η άρρωστη Παιδεία και ο παρασιτισμός της παραπαιδείας είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα σήμερα που η επίλυσή του είναι δυνατή και θα έχει την μέγιστη επίδραση σήμερα και στις επόμενες γενιές;
Υ.Γ.
Το άσυλο θα χάσει την σημασία που του δίνουν οι κομματικές νεολαίες και καθηγητικά κατεστημένα όταν δεν θα υπάρχουν φοιτητές να εξουσιάζουν γιατί θα έχουν μετακομίσει στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Χαιρόμαστε για την ακτιβίστικη επιστροφή σε μια στιγμή που κάποιοι "ανθέλληνες πράκτορες" αυτά ακριβώς συζητάγαμε μεταξύ μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο που το πρόβλημα είναι όλοι εκείνοι που το παίζουν σύγχρονα σκεπτόμενοι διανοούμενοι ή γενικά πολίτες αλλά δεν κάνουν τίποτε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Σε αντίθεση με την Ιταλία. Εκεί η διαφθορά και η ακινησία ήταν χειρότερες αλλά κάποτε οι διαφωνούντες ξεσηκώθηκαν, πολλοί δικαστές τίμησαν το λειτούργημά τους και η χώρα ταρακουνήθηκε γερά.
Εκείνοι είχαν τους γνωστούς δικαστές εμείς έχουμε το Σανιδά, τον Κανελλόπουλο, τον Κεδίκογλου, και τη λοιπή αντιδραστική παρέα.
Εκείνοι έχουν τους Ριζοσπάστες, εμείς έχουμε το Συνασπισμό... Εκείνοι και οι Γάλλοι έχουν μια πλουραλιστική αριστερά, εμείς έχουμε το ΠΑΣΟΚ που τσακώνεται με το Συν που τσακώνεται με το ΚΚΕ΅και που όταν σπάνια συμφωνούνε, είναι σε φοβική γραμμή, όπως στην παιδεία.
Εκείνοι έχουν βγάλει "πράσινους" δημάρχους που είναι οικολόγοι, εμείς οικολόγους δεν έχουμε και οι "πράσινοι" δήμαρχοι βγαίνουν και με τη στήριξη του ΛΑΟΣ άμα λάχει και ούτως ή άλλως εφαρμόζουν αντίστοιχη πολιτική.
Συγγνώμη λάθος! Έχουμε έναν εκλεγμένο πράσινο τον Τρεμόπουλο στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε παρακαλώ το παραλήρημα της "πράσινης" Πατουλίδου εναντίον του προ ημερών, στην πόλη όπου η Αράπογλου ικέτευε δημόσια και ανεπιτυχώς τον Καρατζαφέρη να τη στηρίξει στο δεύτερο γύρο, με τρόπο ανάλογο με το δημόσιο ψώνισμα των εργαζόμενων στο σεξ στο πεζοδρόμιο.
Εκείνοι (και οι Ισπανοί) έχουν κεντροαριστερά που τολμάει να αναγνωρίζει γάμους ομοφυλοφίλων στα άντρα του πολύ πιο αντιδραστικού από την ορθοδοξία καθολικισμού, εμείς ... α μην εκδηλωθώ εδώ.
Εκείνοι έχουν πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους που μάχονται για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα ενώ εδώ ανταγωνίζονται για το ποιος θα πάρει την καλύτερη θέση σε επιτροπές, ενώ τις απόψεις τους άντε να τις γράψουν και σε κανένα θεωρητικό κείμενο: ποιους είδατε να πρωτοστατούν στην αντεπίθεση κατά της επίθεσης στο βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού;
Εκείνοι έχουν δώσει πολιτιστική αν όχι και εδαφική αυτονομία στις εθνογλωσσικές μειονότητες, εμείς εδώ ακούμε για Μακεδόνες και Τούρκους και αμέσως ψάχνουμε για "ξένους δακτύλους."
Εκείνοι δέχονται χιλιάδες παράνομους μετανάστες που τους ξεβράζουν σαπιοκάραβα στη στεριά και τους βάζουν σε ανθρώπινους χώρους υποδοχής, ενώ εμείς τους στοιβάζουμε σε αποθήκες και τους κακομεταχειριζόμαστε με αποτέλεσμα (και αυτό είναι αδημοσίευτη είδηση που ξέρουμε ελάχιστοι) να γίνεται αιφνιδιαστική επίσκεψη ελέγχου την επόμενη εβδομάδα από την Επιτροπή Πρόληψης των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης για επιθεώρηση αυτών των χώρων.
Εκείνοι όταν έρχονται παρόμοιες Επιτροπές ή πάνε στον ΟΗΕ προσπαθούν αυτοκριτικά να παρουσιάσουν τα προβλήματά τους, εμείς παραπλανούμε ΟΗΕ και Ευρώπη με ψευδή στοιχεία και όταν ζητηθεί από τη δικαιοσύνη να ερευνήσει τις καταγγελίες αυτών των οργανισμών (που αφορούν και τον άθλιο ρόλο πάμπολλων δικηγόρων) ο κάθε Σανιδάς λέει πως είναι αόριστες και τις βάζει στο αρχείο...
Η «δυστυχία του να ζεις σε αυτή την Ελλάδα» για να συνδυάσω Νίκο Δήμου με Κώστα Σημίτη.
Και ο μεν Δήμου έδωσε τη μάχη και ακτιβίστικα, ο δε Σημίτης που ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές και υλοποίησε εκσυγχρονιστικά μέτρα (ιδίως τις Ανεξάρτητες Αρχές) άφησε την αυλή του να τον φθείρει ανεπανόρθωτα και να διαφθείρει το όραμά του και το κόμμα του, και προτίμησε τον κάθε Κουλούρη από τον κάθε Σταθόπουλο... Οι δε υποτίθεται εκσυγχρονιστές που στελέχωσαν τις Αρχές τις ξευτέλισαν με αποφάσεις τους που ντροπιάζουν και απουσία αντίδρασης εκεί που έπρεπε και τις έκαναν σα τη δικαιοσύνη (κάποτε κάνουν το σωστό στα δύσκολα απέχουν). Και για να προλάβω κάποιους/ες, στη διαπίστωση αυτή περιλαμβάνεται και ο Συνήγορος του Πολίτη που έχει γίνει σε κάποια θέματα Συνήγορος της Πολιτείας κατά του πολίτη…
Η πορεία της έννοιας αλλαγής στην Ελλάδα και όχι μόνο, μοιάζει με το ταξίδι από Καλαμάτα προς Αθήνα. Πρώτα θα συναντήσει κάποιος το χωριό "Αλλάγή" και λιγα χιλιόμετρα μετά το "Πήδημα".
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι αλλαγές υπήρξαν μάλλον τυχαίες και οι μη ατυχείς ήρθαν ως αποτέλεσμα της απαίτησης της κοινότητας να μοιάζουν οι νόμοι μας με τους ευρωπαϊκούς, το οποίο ώθησε και την κοινωνία προς τα μπρος.
Ιστορικά, τίποτα το αξιόλογο κατά τα άλλα, εκτός ίσως από την υστέρηση του ρυθμού γεννήσεων που γερνάει τον πληθυσμό και ευθύνεται για πολλά από τα δεινά μας.
Ελπίδα είναι η κομπιουτερίστικη γενιά που έρχεται. 1 στους 10 φτάνουν αν ενωθούν να τραβήξουν μπροστά την κοινωνία.
Το πιο μεγάλο εμπόδιό τους είναι αυτή η κάστα με τα μαγαζάκια εντός του κτηρίου της βουλής. Κάτι τύποι σαν τον Κουλούρη που δε θα τους έπαιρνε κανείς στη δουλειά τους και μόνο τους μέλημα είναι να έχουν την πελατεία τους, την καλή ζωή τους και το δικαίωμα να κληροδοτήσουν τα μαγαζάκια τους στα παιδιά τους.
παναγιώτη δημητρά, αυτό δεν ήταν σχόλιο, ήταν διατριβή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ 99% και επισημαίνω την παρακμή του θεσμού "Συνήγορος του Πολίτη" μετά την προώθηση Διαμαντούρου στην Ε.Ε.
Αγαπητέ Παναγιώτη Δημητρά,
ΑπάντησηΔιαγραφήόπως λέγαν οι Γάλλοι του καλού μας Ντ' Αρτανιάν, μια και βλέπω κάποια μεροληπτική ξενολατρεία απο μέρους σας, "ένας για όλους και όλοι για έναν".
Πριν υποστηρίξουμε οποιονδήποτε στην λίστα για το μαγαζάκι εντός του κτηριού της Βουλής όπως σωστά είπε ο ναυαγός πρέπει να μας προσφέρει λύσεις σε προβλήματα.
Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα του Ελληνικού λαού είναι τα χάλια της παιδείας και η παραπαιδεία που καταβροχθίζουν πάνω απο το ένα δέκατο του εθνικού εισοδήματος.
Όλα αυτά για να μάθει ο μαθητής να αποστηθίζει τα πιθανά θέματα, να περάσει στα πνεπιστήμια και στα πολυτεχνεία να γίνει δημόσιος υπάλληλος με δίπλωμα ένα κολόχαρτο, εξκιουσεμουά για τα είδη υγιεινής.
Δεν θελουμε να μας προτείνετε για γάμους ομοφυλοφιλίας στην Ισπανία.
Δεν λύνει το πρόβλημα της Παιδείας.
Εκείνοι λύσαν πρώτα το πρόβλημα της Παιδείας.
Αν και Μεσογειακοί καταλαβαίνουν τις προτεραιότητές τους.
Μπορείτε να μας πείτε ποιά είναι η θέση σας στην ίδρυση μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων ανωτάτης παιδείας;
Τα περι Συνασπισμού και τοπικών εκλογικών συνδυασμών δεν μας αφορούν. Ειναι δική σας μπουγάδα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απορρυπαντικό της αρεσκείας σας.
Ο Γάτος πάλι προσπαθεί να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια με την ευκαιρία του καλπάζοντα κυρίου Δημητρά, μάλλον κάνει σάλτο στην πλάτη του πολιτικά καθαρόαιμου.
Να πιάσουμε τις εικαστικές τέχνες και τους μοντέρνους Ιταλούς ζωγράφους κυρ Νίκο;
σωστό, είπες τη άποψή σου, μην μονοπωλείς τον χώρο επαναλαμβανόμενος. Και άσε τις φτηνές ειρωνείες περί Ιταλών ζωγράφων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι φτηνή ειρωνία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλύτερα μια ευχάριστη συζήτηση για Μοντιλιάνι και την αγάπη του στο ωραίο γυμνό παρά μια άνοστη, φτηνή και γυμνή πολιτική συζήτηση για τον τάδε και την δείνα πολιτικό.
Όπως πάντα έχετε το όπλο της λογοκρισίας να ρίξετε το θέμα της παραπαιδείας στα λασπόνερα.
Σας προκαλώ να κάνετε υπέρβαση και να εστιάσετε εκεί που θα έχει συμφέρον το σύνολο και όχι η στενή κλίκα!
Η ελευθερία είναι μια πρόκληση.
Το moderation είναι μια εύκολη λύση, μείωνει το άγχος της υπεύθυνης απόφασης.
Σιωπώ και αναμένω,
focus or moderation?
Συμφωνώ και επαυξάνω. Και επίσης, ένα χαρακτηριστικό της ελληνικής ‘αντίδρασης’ σε ό,τι δεν μας αρέσει, είναι ότι κάνουμε μόνο κριτική και νομίζουμε ότι δώσαμε λύσεις. Δηλαδή, οι απαντήσεις μας είναι κατά κύριο λόγο αρνητικές – όχι θετικές. Δεν συζητάμε προτάσεις παρά σταματάμε στην απόρριψη (και μάλιστα σε επίπεδο γιούχα) αυτών που δεν μας αρέσουν. Δεν βρέθηκε κανένας να μας πει ότι εάν η επανάσταση ήταν τόσο εύκολη κι ανέξοδη, ο κόσμος θα είχε ήδη αλλάξει. Το ότι οι πετυχημένες επαναστάσεις σπανίζουν τόσο, είναι γιατί εκτός από αντίθεση πρέπει να έχεις και θέση. Και μετά, στρατηγική. Με το να αποκαλείς την υπουργό Παιδείας ‘το Μαριετάκι’ στην τηλεόραση, δεν σημαίνει ότι άγγιξες το πρόβλήμα της παιδείας. Πόσο μάλλον ότι το έλυσες. Παρά το ύφος των χιλίων Τσε Γκιεβάρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμη κι όταν τίθενται οι ερωτήσεις, απαντούμε άλλα αντ' άλλων...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας "διαπαιδαγώγησαν" τέλεια 20 χρόνια "σπουδαίων πολιτικών ηγετών και βουλευτών".
Προχθές στο ΜΕΓΚΑ, οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να μάθουν από κάποιον φοιτητή(μαλλιά με μούσια -κλασική περίπτωση τάχα προοδευτικού, φουλ αντιδραστικού τύπου), αν πράγματι κρατούν οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, ομήρους 19 καθηγητές.
Μάταια. Ο εν λόγω έχει σκοπό να πει μόνο αυτά που εκείνος θέλει. Κι όταν οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να τον επαναφέρουν στην τάξη, εκείνος έχει έτοιμη την απάντηση:
"Αφήστε με να ολοκληρώσω"...
Τα ερωτήματα τίθενται επομένως από πολλούς και για όλα τα ζητήματα. Το θέμα είναι πως ο καθένας απαντάει για "το μακρύ του και το κοντό του".
Παραλογισμός λέγεται αυτό και έχει διαποτίσει όλη τη σύγχρονη -στα χαρτιά και τους αριθμούς μόν- ελληνική κοινωνία.
σωστέ είσαι λάθος
ΑπάντησηΔιαγραφήη μονοθεματικότητά σου ακυρώνει τις όποιες σωστές ερωτήσεις σου
αφού όμως προκαλείς θα σου πω πως είμαι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και μετά του Harvard.
Η ΑΣΟΕΕ δεν είναι Harvard αλλά και τότε και αργότερα που δίδαξα πριν με διώξουν για τις θέσεις μου –κάποιοι που μετά έγιναν υπουργοί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή στελεχώνουν «φιλελεύθερα» κόμματα- και τώρα είναι μάλλον από τα καλύτερα ΑΕΙ.
Από την άλλη το Deree είναι καλύτερο από τα περισσότερα ΑΕΙ ενώ υπάρχουν ιδιωτικά που είναι "απάτη".
Επειδή δεν θεωρώ πως έχουμε την παγκόσμια μοναδικότητα, υπάρχουν πάμπολλα μοντέλα στην Ευρώπη και την Αμερική για να εμπνευσθούμε.
Ο Δήμου, ο Τζαννετάκος, ο Κουμάντος, ο Βεγλερής, ο Κούνδουρος και πάμπολλοι άλλοι στους οποίους περιλαμβάνομαι δώσαμε τη μάχη ως Κανάλι 15 για την απελευθέρωση των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Οραματιζόμαστε κάτι άλλο από το άθλιο μονοπώλιο της ΕΡΤ.
Σήμερα έχουμε τη γενικευμένη αθλιότητα στην τηλεόραση που περιλαμβάνει και την παρακμή της ΕΡΤ. Προσωπικά δεν θεωρώ όμως πως δώσαμε τη λάθος μάχη. Αντίθετα θεωρώ πως αυτοί που τελικά κάνανε την απελευθέρωση των ΜΜΕ απλώς τα διαφθείρανε δηλαδή τα κάνανε σαν τα μούτρα τους.
Φοβάμαι πως τα ίδια θα γίνουν και με τα ΑΕΙ αλλά αυτό δεν αναιρεί την άποψή μου υπέρ της απελευθέρωσης και εδώ, όχι μόνο με μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ που πιο πολύ θα θυμίζουν τις μη κερδοσκοπικές των δήμων με τις απάτες τους παρά το Harvard (το οποίο ως απόφοιτος συνδιοικώ), αλλά και με ιδιωτικά όπως στην Τουρκία όπου μερικά αποτελούν την πρωτοπορία και έχουν στεγάσει πραγματικά εκσυγχρονιστές καθηγητές.
άμα είδες μόνο το Mega έχασες τους φοβερούς ανούσιους και συνθηματικούς μονολόγους φοιτητών και μαθητών στου Λαζόπουλου επί 4 εβδομάδες
ΑπάντησηΔιαγραφήόσο για την ομηρία στο ΤΕΙ αν είναι όπως παρουσιάστηκε και κάποιοι θέλουν να μας πουν πως λόγω ασύλου δεν έπρεπε να μπει η αστυνομία ε αυτοί δεν σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα όπως αυτά της ζωής και της ελευθερίας
δηλαδή αν ο Βρακατσέλης σκότωνε το Βαρθολομαίο στο γραφείο του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ή τον κρατούσε όμηρο, τι έπρεπε να κάνει η ΕΛΑΣ; Να περιμένει να συνέλθει και με τις δύο έννοιες του όρου το πρυτανικό συμβούλιο;
Και θυμήθηκα τον καθηγητή Πανούση που λέει πως επί εβδομάδες δεν μπορεί να πάει να πάρει χαρτιά από το γραφείο του λόγω καταλήψεων αλλά προφανώς για να μη στεναχωρήσει τα παιδιά και τους συντρόφους του το ανέχεται αντί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.
Δεν θα συζητήσεις σοβαρά με κάποιον που λέει πως υπάρχει νεοελληνική κατάσταση και συνοψίζεται μάλιστα σε μία φράση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αν ξεκινάς από μία γενίκευση για να την εφαρμόσεις πάνω στους ζωντανούς, το σύνολο των οποίων θα ονομάσεις έθνος, τότε έχεις σκοπό να τους βλάψεις.
Να τους ψήσεις να ψηφίσουν Γιωργάκη Παπανδρέου και να σουβλίσουν κομματόσκυλα τύπου Ράμφος.
Στους Έλληνες έχουν υπαγορευθεί οι ερωτήσεις και έχει απαγορευθεί η αναζήτηση λογικών απαντήσεων.
Μήπως, πριν αρχίσουμε όλοι την γνωστή κλάψα περί νεοελλήνων και δε συμμαζεύεται, να δούμε κάποια πράγματα με στοιχειώδη σοβαρότητα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛέμε, "η Ελλάδα", "οι Έλληνες", "το μέλλον" κλπ. Το "καλύτερο" το "χειρότερο" και όλοι μας, του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου, αερολογούμε μετά συγχωρήσεως. Ως τυπικοί ...Έλληνες δηλαδή.
Υπάρχει πρόβλημα ορισμών. Και δεν είναι κάποιο ασήμαντο - στην περίπτωσή μας - πρόβλημα. Η χώρα που στήθηκε με τη συνδρομή της ...διαφωτισμένης Ευρώπης, έχει σοβαρό πρόβλημα ταυτότητας.
Λέμε: ο Νεοέλληνας είναι ... Αλλά είναι δύσκολο να βρούμε έναν τέτοιο, αντιπροσωπευτικό των απόψεών μας, Νεοέλληνα. Μα, κι αν τον βρούμε, από που αντλούμε του δικαίωμα της γενίκευσης και των στερεοτύπων;
Από το μέρος το όλον; Εγώ δεν θα πάρω, ευχαριστώ.
Άρα.
Ας ορίσουμε τι είναι "Ελλάδα", "Έλληνας" και μετά ας κουβεντιάσουμε. Εν προκειμένω, φοβάμαι ότι ο harry, μέσα στην $%%#@# του, έχει δίκιο όταν θέτει ζήτημα ταυτότητας. Αυτό είναι που πρέπει να λύσουμε.
Δεύτερον, ό,τι κι αν ορίσουμε ως τέτοιο, το πρόβλημά μας θα παραμείνει. Γιατί, δεν είναι μόνον θέμα ορισμού των ανθρώπων, αλλά κυρίως πρόβλημα δικτύων: πως οι Έλληνες (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) σχετίζονται μεταξύ τους. Από αυτό (διασυσχέτιση) αναδύεται το όλον "Ελλάδα". Και ταυτόχρονα, πως οι Έλληνες σχετίζονται με τους μη-Έλληνες.
Αυτά είναι αδιάσπαστα ως προβλήματα.
Θα επανέλθω, Κυριακή γαρ....
Ναυαγος:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Ελπίδα είναι η κομπιουτερίστικη
γενιά που έρχεται"
Κι εγω καπου κει την βλεπω την ελπιδα. Νομιζω η καθολικη διεισδυση του Internet περισσοτερο, ακομα και στις προηγουμενες γενιες. Εμεις μεγαλωσαμε με Ελευθεροτυπια, Ποντικι και Πασοκικη τηλεοραση (επι Αντρέα), τωρα υπαρχει η δυνατοτητα επαφης με αλλες αποψεις και αυτο ειναι πολυ σημαντικο.
Και παράκληση (to whom it may concern):
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγκρατηθείτε μ' αυτή την μονοδιάστατη προσέγγιση του μοντερνισμού. Υπάρχουν τόσες κοσμολογίες, όσοι κι άνθρωποι.
Και επίσης: μην αρχίσουμε τις θεωρίες των σταδίων ε; Τα λέγαν κι οι σταλινικοί αυτά...
Στην χθεσινή συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο πρύτανης του LSE είπε ότι η κρατική επιχορήγηση που παίρνει είναι το 20% του προϋπολογισμού - άρα στην πράξη το ίδρυμα είναι ιδιωτικό. Γι αυτούς που λένε πως στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιωτικά ΑΕΙ. Διαβάστε εδώ: LSE. Δεν καταλαβαίνει και τι είναι το άσυλο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροβλέπω γκρίνια, διαξιφισμούς τηλεοπτικού τύπου, ανούσιες τοποθετήσεις(των δικών μου περιλαμβανομένων).
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί;
Είναι πολύ απλό τελικά. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δέχεται να συμφωνήσει ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ με κανέναν άλλο.
Επιπλέον, βαρέθηκα το άτερμονο μπλα-μπλα για πράγματα που -για μένα τουλάχιστον-, δεν αποτελούν "ζητήματα", αλλά ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
Αποχωρώ όσο είναι νωρίς. 'Αλλωστε κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι δεν είπα τη γνώμη μου.
Θα περίμενα από τον κύριο Δήμου να σταχειολογήσει τις ορθές απόψεις και να βγάλει ένα συμπέρασμα. Ίσως και να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα(κάνοντας κάποια παρέμβαση εκεί που έχει σημασία, εξ ονόματος πολλών από μας).
Αλλά μάλλον ονειρεύομαι... Ίσως να μην είναι ο ρόλος αυτού του μπλογκ η ενεργητική παρέμβαση, αλλά η συζήτηση για την συζήτηση.
Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, σήμερα είναι Κυριακή δεν έχω κανένα λόγο να τη χαραμίσω, "συζητώντας" πίσω από ...μονολόγους.
Κι αφού ο φωτισμένος πρύτανης δεν καταλαβαίνει, πρέπει να μην καταλαβαίνουμε κι εμείς;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου φαίνεται - και διορθώστε με αν κάνω λάθος - ότι ξεκινάμε από την περίεργη αρχή "ό,τι έρχεται από τη Δύση είναι καλό". Και να το δεχθώ, έστω!
Τι είναι "καλό";;
Heinz συμφωνούμε πως στην βάση του προβλήματος είναι η ασάφεια για την ταυτότητα. Όμως το πρόβλημα δεν λύνεται με έναν ορισμό (και αν ακόμα τον βρίσκαμε). Πέρα από τον θεωρητικό ορισμό σημασία έχει η βιωματική καταξίωση της ταυτότητας μέσα στον καθένα μας - έτσι ώστε να γίνει αυτονόητη. Αυτό θέλει γενιές παιδείας και διαμόρφωσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι δεν άκουσες ίσως Νίκο Δήμου πως τα Cambridge και Oxford θέλουν να αποκοπούν από την επιχορήγηση για να βάζουν υψηλά δίδακτρα και να κινούνται πιο ελεύθερα
ΑπάντησηΔιαγραφήκατα τα άλλα υποχρεώνομαι να θυμίσω πως κάποιοι δεν περιοριζόμαστε να κάνουμε ανέξοδα σχόλια σε blogs αλλά τρέχουμε σε καταυλισμούς και κρατητήρια όπως και σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια
αρα "δικαιούμεθα δια να ομιλούμεν" πολύ περισσότερο απο άλλους που δεν υπογράφουν καν με το ονοματεπώνυμό τους
Η θέση του luke, περί "αυτονόητων", είναι χαρακτηριστική κι επιδέχεται μόνο δυο ερμηνείες:
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Για μένα κάτι είναι αυτονόητο, άρα είναι έτσι (όπως κι αν είναι).
2. Επειδή το λένε οι περισσότεροι (πρέπει να) είναι αυτονόητο - άρα η αλήθεια είναι θέμα δημοψηφίσματος.
Και στις δυο περιπτώσεις, δεν χωράει συζήτηση για τα "αυτονόητα".
Okee-Dokee!!!
heinz - κανείς δεν είπε: "ό,τι έρχεται από τη Δύση είναι καλό".
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά το LSE είναι ένα καλό πανεπιστήμιο - με όλες τις αξιολογήσεις. Μιλάμε συγκεκριμένα.
Luke κάνω τις παρεμβάσεις μου - και θα κάνω και άλλες. Εσύ όμως έφυγες νωρίς...
εγω θαλεγα Νίκο Δήμου πως στο προκείμενο η ταυτότητα είναι ασχετη
ΑπάντησηΔιαγραφήμιλάμε για μια χώρα όπου ζουν άνθρωποι με πάμπολλες ταυτότητες, πολίτες της ή νόμιμοι κάτοικοί της, και έχουν όλοι την ίδια συνευθύνη και τα ίδια δικαιώματα
κατα τα άλλα την ιδια ελληνική ταυτότητα έχουν Ελληνες που φέρονται αλλιως σε άλλες χώρες, αρα η ταυτότητα (και το DNA) είναι μάλλον δευτερεύοντα, η διμαόρφωση της κοινωνίας στην Ελλάδα είναι το πρόβλημα.
Πως θα καταλάβουν το άσυλο εκείνοι που ζουν σε άσυλα. Ο κόσμος γι' αυτούς ένα ίδρυμα όπου οι κακοί άνθρωποι θα διδαχθούν τη διαστροφή της συνείδησης και θα βασανιστούν ως να προσκυνήσουν τον καπιταλισμό και τους προφήτες και αποστόλους (πρυτάνεις, απόφοιτοι, απόφοιτοι με αξιώματα, απλές αδερφές με MBA), για να γίνουν καλοί άνθρωποι. Δόξα στον Κύριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο LSE είναι άριστο Πανεπιστήμιο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά, από αυτό, δεν συνάγεται ότι ένα μέλος του LSE έχει ακαταμάχητη άποψη για ο,τιδήποτε.
Το LSE είναι καλό γιατί, προφανώς, έχει πετύχει καλές δομές που παράγουν επιθυμητές λειτουργίες.
Αυτό όμως, φοβάμαι ότι είναι άσχετο με τούτο τον τόπο.
@Παναγιώτης Δημητράς
Αν εννοείτε εμένα, έχω αναφέρει το ονοματάκι μου παλαιότερα, εδώ. Αλλά, επί του προσωπικού δεν μπορώ να συζητήσω - και δεν έχει νόημα άλλωστε.
----------------------------
Για να επανέλθω: η Ελλάδα, δεν είναι που δεν έχει ταυτότητα. Είναι που δεν έχει μηχανισμό να παράγει ταυτότητα.
Χαίρομαι κύριε Δημητρά,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠήρατε θέση.
Μην παρεξηγείτε τους ανώνυμους, πολλές φορές είναι πιο ελεύθεροι και υπεύθυνοι απο τους επώνυμους.
Άλλωστε η πλειοψηφία των ψηφοφόρων είναι ανώνυμοι.
Αυτοί που αποφασίζουν για το μέλλον.
Ωρισμένες παρατηρήσεις.
α) Σαν απόφοιτος του Harvard θα καταλαβαίνετε τι σημαίνει να δίνετε προτεραιότητα στα πιο σημαντικά θέματα και focus.
Όταν έχεις να τελειώσεις το δικατορικό δεν ξεχνιέσαι με τις ώρες κάνοντας μονοκούπι γύρω γύρω.
There is an urgency to complete what is most important!
β) Τα ιδιωτικά ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν ήταν μη κερδοσκοπικά με την έννοια του public TV.
Καμμιά σύγκριση τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια μαγαζάκια που έχετε στον νου με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τύπου Harvard.
γ) Εκτιμώ τις σπουδές σας και τις ικανότητές σας στις οικονομικές επιστήμες, αλλά σας παρακαλώ μην προσπαθείτε να συγκρίνετε την ΑΣΟΕΕ ούτε καν με ένα μη ιδιωτικό state or city univercity of massachusets.
Δεν γνωρίζω πότε αποφοιτήσατε αλλά ακόμα και τότε τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είχαν άριστους μαθητές και κάκιστα προγράμματα.
Όποιοι καθηγητές έκαναν Phd στο εξωτερικό είχαν κάποια επιστημονική κατάρτιση.
Για τους υπόλοιπους θα μας τα πείτε εσείς που ξέρετε καλύτερα.
δ) Είναι προτιμότερο να υπάρχει ελευθερία εκλογής στους φοιτητές μέσα στην Ελλάδα παρά αναγκαστική φυγή έξω απο την Ελλάδα.
ε) To Deere και το Anatolia δεν έχουν στην πλειοψηφία ξένους σαν καθηγητικό προσωπικό αλλά Έλληνες.
------------
Ηεινζ
Ο Νιγηριανός σπουδαστής που έρχεται να σπουδάσει Ιατρική και γίνεται Έλληνας πολίτης και ιατροδικαστής είναι Έλληνας.
Ο Χαράλαμπος που είναι απ΄ έξω όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και πνευματικά απο την Ελλάδα και λιγουρεύεται με μίσος το μέσα λέγεται μη Έλληνας.
Οι άλλοι κατά περίπτωσην, μπορούν να μιλήσουν οι ίδιοι.
-------------
Το παράδειγμα του LSE είναι προς μίμηση.
Τέτοια πανεπιστημιακά ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα επιζητούμε.
Τόσοι Έλληνες απόφοιτοι αυτών των τύπων πανεπιστημίων διέπρεψαν στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.
Πόσα χρόνια θα πάρει να τους αναγνωρίσουμε και να τους δώσουμε την ενθάρρυνση και το νομικό πλαίσιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια;
Ευχαριστούμε κυρ Νίκο για την υπέρβαση.
Δεν νομίζω κ. Δημητρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕν προκειμένω, ταυτότητα εννοείται ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο καθένας αυτο- και ετερο-προσδιορίζεται, και διαχωρίζει το συναφές από το μη συναφές.
(θα μπλέξουμε στην συνέχεια με το Husserl και το κόβω εδώ).
Οι Έλληνες δεν έχουν μια "κοινή ταυτότητα", ούτε και κανένας άλλος άλλωστε. Το με τι ταυτίζονται αυτό είναι το θέμα. Και, νομίζω με τίποτα ("είμεθα έθνος ανάδελφον").
αχ βρε heinz
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο που συνάγεις -κακώς- πως εννούσα εσένα;
Όταν έχεις να τελειώσεις διδακτορικό, είσαι βλάκας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέσα στον παροξυσμό μας να καταθέσουμε μια άποψη, μας ξέφυγε πως κινητήρια δύναμη ήταν αυτό το διαφωτιστικό κείμενο "απαντήσεις χωρίς ερωτήσεις", που λέει περισσότερα από όσα θα πούμε εδώ, έστω και αν διατηρούμε το δικαίωμα να μη συμφωνούμε με όλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μιας περί διαφωνίας ο λόγος να πούμε ότι το ζήτημα της ταυτότητας μας είναι ένα ερώτημα που όσο περνάει ο καιρός χάνει τη σημασία του και ευτυχώς γι' αυτό.
Όποιος έχει τη δυνατότητα να συγχρωτίζεται με τη δυτική κουλτούρα και λίγο πολύ όλοι την έχουμε, βλέπει τον εαυτό του ως μέλος αυτής και τελεία μέχρι εδώ.
Για όλα τα άλλα που μας συνδέουν ας μείνουν οι ήρωες και η γλώσσα μας.
Η βάση του προβλήματός μας όπως και σε κάθε σοβαρό ζήτημα είναι η οπτική γωνία από την οποία το παρατηρούμε. Λίγο πολύ όλοι έχουμε τα συμφέροντά μας και τις εμμονές μας, που διαθλούν την καθαρή ματιά.
Τη σωστή γωνία πρέπει να βρούμε, για το κάθε θέμα ξεχωριστά.
@είμαι καλός δωσίλογος said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν έχεις να τελειώσεις διδακτορικό, είσαι βλάκας.
Αυτό ξαναπές το!!! Σοφό!!
@Παναγιώτης Δημητράς
Συγγνώμη λάθος!! Ε, καλά, δεν είπα και τίποτα...
@ΝΔ
Απότομη αλλαγή ε?? ΛΟΛ!! Έχετε αποκτήσει μιαν ευελιξία στυλ aikido (!!!) στο να προκαλείτε κουβέντες. Τώρα, πως θα αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων??
Παναγιώτη
ΑπάντησηΔιαγραφήμην μπλέκεσαι με τις μειονότητες.
Σαφώς υπάρχουν πολλές ταυτότητες σε αυτή τη χώρα. ¨Ενα θέμα είναι η αναγνώρισή τους και άλλο αυτό που συζητάμε τώρα - δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία που αυτοπροσδιορίζονται ως Ελληνες.
Τι εννοούν;
Πως ορίζονται σε σχέση με τους άλλους, με το παρελθόν και το παρόν;
Η περηφάνεια για τα ανδραγαθήματα των Ελλήνων έχει πάρει την ταμπέλα του σωβινιστή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροτιμούμε να συκοφαντήσουμε τον Λεωνίδα με οποιοδήποτε χυδαίο τρόπο παρά να τον μιμηθούμε για την αγάπη του στην πατρίδα.
Βαριά η καλογερική, ας ξαναγράψουμε την ιστορία.
Λεωνίδα ρώτησες το κόμμα πριν της συγκεντρώσεως των 300.
-------
Ο Λεωνίδας δε θυσιάστηκε για την Ελλάδα αλλά ως Σπαρτιάτης έπρεπε να υπακούσει στους νόμους της Σπάρτης που απαγόρευαν τη φυγή από το πεδίο της μάχης, ορίζοντας το "επικρατέειν ή απόλλυσθαι".
Αν έφευγε και επέστρεφε στη Σπάρτη ως φυγόμαχος θα τον εκτελούσαν.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στη μάχη των Θερμοπυλών πολέμησαν 700 Θεσπιείς με αρχηγό τον Δημόφιλο και μόνο 300 Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Λεωνίδα.
Η διαφορά είναι ότι οι Θεσπιείς πρέπει να τιμώνται περισσότερο από τους Σπαρτιάτες διότι ΚΑΝΕΝΑΣ νόμος δεν τους απαγόρευε να φύγουν.
Να σημειώσω ότι πριν τη μάχη ήταν 7.000 οι έλληνες και ο Λεωνίδας τους ζήτησε να φύγουν γιατί ο αγώνας ήταν μάταιος...
Ήταν σίγουρη η ήττα, αλλά η εφαρμογή των νόμων της Σπάρτης ήταν ανώτερη της λογικής της αναδίπλωσης και της οπισθοχώρησης.
"Ο Λεωνίδας και οι σύντροφοί του εγνώριζαν ότι μάλλον προς θάνατον βαδίζουν.
Μας το προδίδει η είδηση του Ηροδότου ότι εξελέγησαν στρατιώτες έχοντες ήδη υιούς, το οποίο σημαίνει ότι ελήφθη φροντίς να μη χαθή η συνέχεια της οικογενείας (Σπ.Μαρινάτου, Θερμοπύλαι, Αθήνα 1951, σελ.43).
doctor
Y.Γ. Δε βλέπω το λόγο να νιώσω υπερήφανος εγώ προσωπικά για τη θυσία του Λεωνίδα. Θαυμασμό νιώθω και μάλιστα απεριόριστο για το Λεωνίδα.
Όχι όμως και να νιώθω υπερήφανος, δεν έχω αυτό το δικαίωμα.
σωστέ με διάβασες λάθος γιατί εγω συμφωνώ με όσα λες
ΑπάντησηΔιαγραφήμε μια διαφορά
οι καθηγητές μου και αργότερα συνάδελφοί μου στην ΑΣΟΕΕ ήταν πολλοί καλοί και σε μεγάλο βαθμό έκανα μόλις 4 χρόνια για το διδακτορικό στο Harvard χάρη στις βάσεις που είχα πάρει και από αυτούς παρόλο που άλλαξα αντικείμενο από οικονομικά σε πολιτικές επιστήμες
φυσικά η ΑΣΟΕΕ δεν λειτουργούσε στο επίπεδο σχέσεων καθηγητών φοιτητών όπως το Harvard αλλα επειδή πέρασα και από την Sciences Politiques στο Παρίσι εκέινη την τετραετία ούτε αυτη η σχολή ελίτ της Γαλλίας συγκρινόταν με τα αμερικάνικα ΑΕΙ (είχα περάσει και από το Michigan τότε).
με την ευκαιρία το Harvard ΔΕΝ είναι ιδιωτικό αλλά μη κερδοσκοπικό με την τρέχουσε ορολογία, αφού "ιδιοκτήτες" του είναι οι απόφοιτοί του
@Χάινζ:
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ερμηνεία που αποδίδεται στο 'αυτονόητο', είναι προφανώς μόνο δική σας και της στιγμής.
Επανέρχομαι για να το ξεκαθαρίσω.
(χρεώνομαι με ογκοχρέωση και πληρώνω τα κέρατά μου τελευταία και αυτό, είναι ένας σημαντικός λόγος για να αποχωρήσω νωρίς -δεν είμαι ο Ροκφέλερ. Ισχύουν και όσα είπα πάντως. Ήδη, δέχθηκα αναίτια την ειρωνεία του εν λόγω).
Αυτονόητο για μένα είναι να μπορεί ο καθένας να παίζει ελεύθερα τον ρόλο του.
Το Πανεπιστήμιο να διαπαιδαγωγεί και να μορφώνει -να μην γίνεται γκέτο περιθωριακών, άλλοθι χουλιγκάνων, στέκι ναρκομανών, καταφύγιο "γνωστών-αγνώστων".
Η αστυνομία να μπορεί να κάνει αυτό για το οποίο την πληρώνουμε, ΟΛΟΙ.
Αν είπα κάτι παράλογο κύριε Χάινζ, σας ζητώ ταπεινά συγνώμη -και σας καλημερίζω.
Καλημέρα Κε Δήμου
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε γεια! –και ξανά προς την δόξα τραβά!!!
: -)))
Έλληνες;
Οι πολίτες του κράτους που προέκυψε από την επανάσταση εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Νότια Βαλκανική το 1821.
2006:
Οι πολίτες αυτού του κράτους διαθέτουν εισόδημα κατά μέσο όρο ( ίσως και κάτω από ) το 50% του μέσου όρου της ευρωζώνης (των 15).
Είναι αμόρφωτοι (και τα όποια πτυχία διαθέτουν δεν έχουν καμία ανταλλακτική αξία εκτός της επικράτειας – είναι κάτι σαν τις βεβαιώσεις παρακολουθήσεως ενός σεμιναρίου).
Είναι και αμόρφωτοι γενικότερα. Από το σύνολο της παραγωγής τέχνης αλλά και της διανόησης, ενδιαφέρονται μόνο για το κομμάτι entertainment. Ακόμα και σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν ρωτήστε τον μέσο Έλληνα να σας πει κάτι για την Ορέστεια. Ό,τι και αν σας πει ( αν ξέρει κάτι δηλαδή) θα το πει κρυφά - ψιθυριστά για να μην τον ακούσει η μαμά του και ταραχτεί (περαιτέρω).
Η ψυχή του νεοέλληνα είναι εγκλωβισμένη μέσα σε τετραγωνισμένα διαμερίσματα τερατωδών πολυκατοικιών και μυρίζει με άρωμα φρεσκάδας από το μαλακτικό πλύσης που χρησιμοποιεί η καλή του η μαμά και η fiction αναπαράστασή της, που είναι η γυναίκα του.
Οι πολιτικοί του θα σου μιλήσουν για τα πάντα αλλά δεν θα σου πουν ποτέ γιατί το εισόδημα των ψηφοφόρων είναι καθηλωμένο όπως επίσης και γιατί δεν έχουν κανέναν σκοπό να λύσουν το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, άρα εκμετάλλευση πετρελαίων κλπ ( σε μια εποχή που για τα επόμενα 50 χρόνια το ζήτημα των διαθεσίμων πετρελαίου θα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου).
ναυαγός είπε:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Όποιος έχει τη δυνατότητα να συγχρωτίζεται με τη δυτική κουλτούρα και λίγο πολύ όλοι την έχουμε, βλέπει τον εαυτό του ως μέλος αυτής και τελεία μέχρι εδώ".
--------------------------
Τι είπατε;
Το 90% όσων αυτοπροδιορίζονται ως Έλληνες θα σας απαντήσουν αρνητικά!
Τι - εμείς να ταυτιστούμε με τους αλλόδοξους παπιστές και προτεστάντες, με τους διαφωτιστές και ιμπεριαλιστές, τους βάρβαρους που έτρωγαν βελανίδια όταν χτίζαμε Παρθενώνες, τους δολοφόνους των λαών, τους δολοπλόκους που μας υπονομεύουν και μας κατατρέχουν... εμείς "οι αριστοκράτες των λαών" με αυτούς;
Νικο Δήμου
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά που περιγραφεις δεν αφορούν μόνο τους εθνικά Έλληνες στην Ελλάδα, ούτε τους εθνικά Ελληνες στο εξωτερικό.
Αφορούν όμως όλους τους κατοίκους της Ελλάδας.
Δεν είναι τυχαίο πως οι μετανάστες ΜΟΝΟ στην Ελλάδα σε σχέση με τια άλλες χώρες της ΕΕ έχουν σχεδόν ασήμαντη και ανούσια εκπροσωπηση και άρα ικανότητα παρέμβασης.
Και ότι το ιδιο ισχύει και για τις μειονότητες αλλά και τους Ρομά.
Περιγράφεις ένα πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα και όχι τον ελληνισμό.
Άλλωστε ούτε η Κύπρος είναι έτσι. Ούτε ο Χριστόδουλος είναι Βαρθολομαίος ή Αναστάσιος. Ούτε έχουμε στην κυβέρνησή μας μειονοτικούς, ενώ, όπως συνήθως το αποκρύπτουμε και είναι σήμερα επίκαιρο, στην Αλβανία η ελληνική μειονότητα μέσω ΚΕΑΔ είναι στην κυβέρνηση είτε αυτή είναι του Νάνο είτε του Μπερίσα (και είναι βέβαια ως μέρος της αλβανικής κοινωνίας το ίδιο διεφθαρμένη με αυτούς).
Αχμ, στις Θερμοπύλες ήτανε κόσμος και κοσμάκης.... Όχι μόνο 300+700 αλλά και κάτι σκλάβοι, που πολέμησαν (και πέθαναν) χωρίς κέρδος κέρατα, και τους έχουμε διαγράψει κι από πάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤεσπά.
Για την ταυτότητα, να πω και το εξής:
Η ταυτότητα (δηλ. η ταύτιση), παράγεται πάντα ως διαφοροποίηση. Ανήκω εδώ - όχι αλλού, είμαι εγώ - όχι εσύ, κλπ.
Εδώ, μπαίνει και το πρόβλημα των μειονοτήτων και του ρατσισμού. Όσο πιο αβέβαιοι είμαστε για την ταυτότητά μας, τόσο εντονότερα προσπαθούμε να εντοπίσουμε (και να διαφοροποιηθούμε από) σημεία ετερότητας στον Άλλο, κι εκεί ο ρατσισμός στήνει πανηγύρι.
Μ' αυτή την έννοια, και συναντώντας το φαινόμενο του ρατσισμού σε όλη την Ευρώπη, μπορούμε να συμπεράνουμε πόσο σαθρές είναι οι "εθνικές" ταυτότητες.
Συγγνώμη, θα ...κλείσω τώρα τον πομποδέκτη, διότι οικογένεια κτλ.
Πως μπορείς να μιλήσεις με τηλεθεατές που σου λένε ότι πρέπει καθένας να παίζει ελεύθερα το ρόλο του.
ΑπάντησηΔιαγραφήluke ΔΕΝ σας ειρωνεύτηκα και ζητάω συγγνώμη αν το εκλάβατε έτσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπεσήμανα κάτι (το "αυτονόητο") που όλοι μας κάνουμε συχνά.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης, τα λέει πολύ σωστά (και κυρίως λακωνικά) στο σημερινό ΒΗΜΑ. Κατά τη γνώμη μου ο δύστυχος φοιτητής στον οποίο αναφέρεται, όταν θα πάρει κάποτε το (υποβαθμισμένο) πτυχίο του, δεν θα έχει μάθει το κυριώτερο πράγμα που διδάσκουν στα πανεπιστήμια - να θέτει ερωτήσεις. Θα παπαγαλίζει τις απαντήσεις που έμαθε για να περάσει τις «εξετάσεις».
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι είτε θα κόπτεται για την Ελληνο-χριστιανικότητά του (για την οποία εξ ορισμού δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει την οποιαδήποτε ερώτηση) είτε θα την απορρίψει για κάποια άλλη σέχτα (όπου πάλι θα πιστεύει χωρίς να ερευνά). Και στις δύο περιπτώσεις θα προσπαθεί να «πείσει» τους «αντιπάλους» του μετερχόμενος ο,τιδήποτε εκτός από επιχειρήματα στο πλαίσιο του διαλόγου (που κι αυτόν δεν τον έμαθε στο πανεπιστήμιο).
Τι κρίμα να μην μπορείς να σπουδάσεις Γιάννης Πρετεντέρης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα, θέλω να φύγω και... τεσπα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως κι αν είναι κ. Δήμου, η δυτική κουλτούρα (και συγκεκριμένα: η αστεακή/αστική κουλτούρα) αποτελεί σήμερα κοινό γνώρισμα σε όλο τον λεγόμενο ανεπτυγμένο κόσμο, σε πόλεις και αγροτικές περιοχές αδιακρίτως (γενικά μιλάμε πάντα).
Και πάλι νομίζω γενικεύετε όταν λέτε "το 90% των Ελλήνων...". Άστε που, από φάση σε φάση τα ποσοστά αλλάζουν. Και, το ξαναλέω: δεν πάσχουν μόνο οι Έλληνες από αυτό. Είναι κοινός τόπος, και στον Habermas και στον Luhmann και στον Giddens, αλλά και σε κάθε έναν άνθρωπο νομίζω, ότι έχουμε χάσει το κοινό νόημα στην τεράστια κλίμακα ολοκλήρωσης (integration) που έχουν περάσει οι κοινωνίες μας.
Και δεν ξέρουμε με τι να ταυτιστούμε.
Mα τι λέτε βρε παιδιά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Ελλάδα δεν υπάρχουν μετανάστες!!!
Όποιον αλλοδαπό εργαζόμενο στην χώρα μας και να ρωτήσεις θα σου πει είμαι Ελληνο-κάτι( Ελληνοβούλγαρος, Ελληνορουμάνος,Ελληνορώσος κλπ ). Ας είναι καλά οι Βορειηπειρώτες Αλβανοί και οι Πόντιοι Αμπχάζιοι( βλέπε Τάμτα).
Ακόμα και οι νεαροί μαύροι θα σου δηλώσουν Ελληνοκογκολέζος για παράδειγμα προκειμένου να επιβιώσουν εδώ.
Α... και όλοι τους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.
Πάει. Τους χαλάσαμε κι αυτούς.
:-)))
Να φύγεις Heinz. Δεν ξέρεις να σκέφτεσαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήNikos Dimou said...
ΑπάντησηΔιαγραφή"Το 90% όσων αυτοπροδιορίζονται ως Έλληνες θα σας απαντήσουν αρνητικά!
Τι - εμείς να ταυτιστούμε με τους αλλόδοξους παπιστές και προτεστάντες, με τους διαφωτιστές και ιμπεριαλιστές, τους βάρβαρους που έτρωγαν βελανίδια όταν χτίζαμε Παρθενώνες, τους δολοφόνους των λαών, τους δολοπλόκους που μας υπονομεύουν και μας κατατρέχουν... εμείς "οι αριστοκράτες των λαών" με αυτούς;"
Δυνατό meme αυτό, αλλά έχω την εντύπωση (ίσως και ελπίδα) πως γερνάει και χάνεται. Οι Έλληνες πια βαθειά μέσα τους έχουν τη γνώση ότι τους χωρίζουν λιγότερα από την Ευρώπη και είναι σύμφωνα με τις έρευνες οι πιο φιλοευρωπαίοι από τους περισσότερους λαούς της Ένωσης.
Επίσης δεν έχουν και τόση σχέση με όσα τους καταλογίζει ο Ihadafarminafrica. Οι πιο αμμόρφωτοι λαοί είναι αυτοί που στην τηλεόραση τους είναι όλα μεταγλωττισμένα.
Απλά στην Ελλάδα, σε αντίθεση με χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, ακόμα και η Τουρκία, δεν έχουν διαμορφωθεί ισχυρές πληθυσμιακά "ελίτ" και η μορφωτική διαφορά της εντόπιας "ελίτ" είναι μικρότερη από τον υπόλοιπο λαό.
Ίσως αυτό να οφείλεται στο κομμουνιστικό μας meme.
@ είμαι καλός δωσίλογος
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα φύγεις Heinz. Δεν ξέρεις να σκέφτεσαι.
Μα, τι κοινοτοπία καλέ μου κύριε. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι οίτινες παρεπιδημούν.
(το "παρεπιδημούν", έχει "δήμου" μέσα οπότε περιττεύει η συνέχεια.
εξάλλου έφυγα ήδη....
Το κέντρο της Δύσης, οι USA μπάινει σιγά σιγά στο ύστερο στάδιο του καπιταλισμού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Αμερική τον είχαν και τον λέγανε: Bush.
H Ευρώπη σιγά σιγά ακολουθεί ως δορυφόρος. Τώρα μόλις αρχίζει να ανακαλύπτει και αυτή την φάση (ηδονή)Bush.
Η Ελλάδα του 2006 ακόμα δεν έχει μπει στον καπιταλισμό. Είναι βυθισμένη σε μια ατέρμονη προκαπιταλιστική φάση. Μετά το 1821 έγινε μια μοιρασιά και έκτοτε μια ολιγαρχία (βλαχαδαριών)κυβερνά τον τόπο.
Και διεθνώς κυβερνά μια ολιγαρχία ( μην κοροιδευόμαστε περί δημοκρατίας ) αλλά εκεί έχει διαμορφωθεί μετά από μια συγκεκριμμένη πορεία η αστική τάξη ως ρυθμιστής του κέρδους άρα και διαχειριστής της εξουσίας.
Στην Ελλάδα με έναν καλό γάμο λύνονται όλα.
Καλησπέρα σε όλη την εκλεκτή παρέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι πολύ χαρούμενος κ. Δήμου, με τις τελευταίες εξελίξεις του blog σας, & απολαμβάνω μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, όσο τι!
Κ. Παναγιώτη Δημητρά, τα σέβη μου.
Συμφωνώ απόλυτα με όσα λέτε.
Οι Έλληνες είμαστε σαν την κυρά του χωριού που φαντασιώνεται ότι είναι καλλονή, & περιμένει το πριγκιπόπουλο να έρθει να την κλέψει.
Μόλις βγούμε στο εξωτερικό, καταλαβαίνουμε ποιοί είμαστε! Σαν τους χωρικούς που κατεβαίνουν στην πόλη! (Όσοι από μας μπορούν τέλος πάντων να καταλάβουν.)
Αγαπητέ Παναγιώτη συμφωνούμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει τότε κάτι να έγραψα σωστά μετά απο τόσα ορθογραφικά λάθη.
Doctor,
Θέλεις να πεις ότι όλοι αυτοί οι Σπαρτιάτες στρατηγοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης μετά απο ήττα ή για να μην περικυκλωθούν απο τον εχθρό εκτελέσθηκαν;
Δεν θα υπήρχε αναφορά στους Θεσπιείες αν δεν υπήρχε η απόφαση του Λεωνίδα.
Η γενναιότητα του Λεωνίδα αν σε κάνει μόνο ένα δειλό υπερήφανο πραγματικά δεν αξίζει να την θυμάσαι και να είσαι υπερήφανος για την καταγωγή σου.
Η περηφάνεια έχει και υποχρεώσεις δεν είναι κουφή στα κελεύσματα της πατρίδας.
Ποιός είναι Έλληνας;
Σε παράφραση της ιδέας που πρέπει όλοι οι Έλληνες να ασπάζονται, ίσως τώρα να καταλάβουν μερικοί καλύτερα.
Έλληνας είναι αυτός που πιστεύει ότι:
"Ενας Έλληνας για όλους τους Έλληνες και όλοι οι Έλληνες για έναν Έλληνα".
Ο ihadafarminafrica έχει όλα τα γνωρίσματα του "Έλληνα" γι αυτό τον αναγνωρίζουμε σαν "Έλληνα".
Όπως είπε δηλώνει μόνο το 50% του εισοδήματός του,
είναι αμόρφωτος με πτυχίο,
είναι και αμόρφωτος γενικότερα, Ορέστεια και μαμά το παράδειγμα,
η ψυχή του εγκλωβισμένη σ΄ ένα διαμέρισμα, την μπουγάδα την κάνει είτε η μαμά του είτε το αντίγραφο της μαμάς του, το ταίρι του, αρσενικό ή θηλυκό δεν έχει σημασία,
η υφαλοκρηπίδα του Έλληνα έχει πετρέλαια;
Αυτό είναι το μόνο δύσκολο να εννοήσω, μήπως δεν είναι Έλληνας και είναι περαστικός Αφρικανός;
Ο καθένας λέει τον πόνο του και πάλι ξεφύγαμε απο την εστίαση στο πρόβλημα της παραπαιδείας.
Θολό το μέλλον κυρ Νίκο σαν την φωτογραφία σας.
Κάτι σαν Ακρόπολη φαίνεται αλλά ποιός μαθητής σήμερα γνωρίζει όσα γνώριζες εσύ σαν μαθητής για την Ακρόπολη;
Να μην μπορούμε να κάνουμε focus στο πρόβλημα της Παιδείας με τέτοια πανάκριβη κάμερα;
Τι είμαστε;
Έλληνες;!
Υ.Γ.
Ευχαριστώ τον δωσίλογο που ξέρει να διορθώνει λέξεις αλλά είναι αδιόρθωτος στον χαρακτήρα του.
Εύγε επάξια κέρδισε το διδακτορικό που τόσο καιρό επιζητεί στο μπλογκοδιδασκαλείο.
Δεν είναι πια ένας απλός φοιτητής βλακείας που προσπαθεί τόσα χρόνια να τελειώσει το διδακτορικό αλλά τώρα έχει και πτυχίο.
Δεν μπορεί ν' ανοίξει συζήτηση στην Ελλάδα για ιδιωτικά πανεπιστήμια, εάν δεν ανοίξει πρώτα (και λυθεί) το θέμα της κοινωνικής πρόνοιας. (Πώς θα σπουδάζουν οι φοιτητές, από πού θα βρίσκουν τα χρήματα, με τι διαδικασίες, τι ρόλο θα έχουν οι τράπεζες, θα υπάρχει 'μισθός φοιτητή' από το κράτος, τραπεζικά δάνεια ή και τα δύο, κτλ.). Στο θέμα της πρόνοιας (που είναι *απαραίτητο* για την ισότητα ευκαιριών στην Παιδεία), είμαστε σε ...προσπαργανικό στάδιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Αμερικανοί έχουν τη NASA, εφηύραν το internet και τους υπολογιστές, έχουν το MIT και είναι στην πρωτοπορία στην παραγωγή γνώσης, τεχνολογίας και προόδου. Παρόλα αυτά η εξέλιξη του ανθρώπου απαγορεύεται να διδάσκεται σε κάποιες πολιτείες και κάποιοι ακόμα αναφωνούν "in God we trust". To οποίο σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι δεν είναι προετοιμασμένοι να αποδεχθούν το νέο, να το κατανοήσουν, να το εκμεταλλευτούν ακόμη κι όταν συμβαίνει δίπλα τους. Το πρόβλημα είναι διεθνικό και διαχρονικό. Στην εποχή μας η αλλαγή και το νέο έχουν τον καταλύτη της ταχύτητας που κάνει τη διαδικασία αποδοχής της καινοτομίας ακόμη δυσκολότερη για πολλούς. Είναι προσωπικό στοίχημα για τον καθένα να συμβαδίσει με την εξέλιξη. Αλλά διαχρονικά αφορούσε συνήθως μόνο μειοψηφίες. Στην Ελλάδα μάλλον λείπει η μειοψηφία που όχι μόνο θα συμβαδίσει με αυτές, αλλά θα καταφέρει να παρασύρει και τους υπόλοιπους, όσο είναι εφικτό αυτό. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι τη δεκαετία του 50-60 σε αυτή την χώρα υπήρχε ακόμη ζήτημα επιβίωσης του πληθυσμού της και μετά έπρεπε να μπει σε αγώνα ταχύτητας να προλάβει τα υπόλοιπα που η Δύση είχε καταφέρει. Βέβαια η ερμηνεία της καθυστέρησης στη χώρα δεν πρέπει να γίνεται δικαιολογία. Δεν αντιμετώπισε μόνο η Ελλάδα ιστορικές αντιξοότητες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιπλέον δεν ξέρω και κατά πόσο μία μειοψηφία έχει το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίσει τους σκοπούς της σωστούς για να τους προωθήσει στους άλλους. Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και ξεφεύγω...
@ναυαγός
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι ταυτόχρονα οι πιο φιλοευρωπαίοι και οι πιο αντιδυτικοί...
εκεί είναι και το πρόβλημα
ξενομανία και ξενοφοβία αγκαλιά - να η εσωτερική σύγκρουση που δυναμιτίζει την ελληνική ταυτότητα.
@heinz - αν υπάρχεις ακόμα - οι επισημάνσεις Habermas, Luhman et al. είναι ακόμα μπροστά μας - εμείς είμαστε σε πιο πρωτόγονο στάδιο...
@Το σωστό να λέγεται
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που με διαβάζετε!!!
:-)))
Γιάννη,
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτοί που ξοδεύουν περιουσίες στα φροντιστήρια θα τις ξοδεύουν στα πανεπιστήμια σπουδάζοντας εκεί που πραγματικά έχουν κλίση.
Αυτοί που δεν έχουν περιουσίες να ξοδέψουν δεν έμπαιναν εκεί που ήθελαν, η ανώτατη παιδεία γινόταν αγγαρεία.
Αυτοί που είναι πτωχοί και εξαιρετικοί μαθητές θα παίρνουν υποτροφίες στα ιδιωτικά που θα πληρώνονται απο το κράτος ή απο τους μέτριους μαθητές με περιουσίες όπως γίνεται στο εξωτερικό.
Σοσιαλιστική ανακατανομή, έμμεση φορολογία πές το όπως θες.
Όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές θα έχουν μια λογική εκλογή και το κόστος στον φορολογούμενο πολίτη θα μειωθεί.
Οι μεγάλοι χαμένοι;
Τα φροντιστήρια των μεγαλοκαθηγητάδων, οι αιώνιοι φοιτητές, τα κομματικά παρακλάδια και μηχανισμοί κακοδιοίκησης των πανεπιστημίων.
Σωστός ο κυρ Νίκος.
Ξενομανία στην κατανάλωση, ξενοφοβία στην δουλειά.
Η πίττα ολάκερη και τα σκυλιά χορτάτα.
Φαρμαδόρε εξ Αφρικής,
αυτό δα έλειπε
αν δεν διαβάζω εσάς να πέσει το Κιλιμάντζαρο και να με πλακώσει.
Nikos Dimou said...
ΑπάντησηΔιαγραφή"ξενομανία και ξενοφοβία αγκαλιά - να η εσωτερική σύγκρουση που δυναμιτίζει την ελληνική ταυτότητα".
-----------------------------------
Απόλυτα συμφωνώ και ελπίζω σε αυτή τη σύγκρουση ...ότι κάτι καλό μπορεί να βγάλει. Μια υπέρβαση ίσως;
(Ελπίζω να μη θυμάται κανείς παλιά πολιτικά συνθήματα περί υπέρβασης και αρχίσουν οι εξάψαλμοι)
Ο doctor διαβάζει που γράφει ο νίκος δήμου ότι ναι χαίρομαι αλλά δεν νιώθω υπερήφανος για τις νίκες των εθνικών ομάδων και συνεχίζει τη σκέψη στο χώρο της κλασικής πατριδοκαπηλίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχει δικαίωμα λέει ο doctor επειδή:
1. το απαγορεύει ο δάσκαλος δήμου με τα γραπτά τις διαλέξεις και τις επιθέσεις σε αγάλματα αδιόριστης καλλονής.
2. δεν βλέπει το λόγο ο ίδιος ο μαθητής.
Επιτρέπεται ο φανατισμός στο πρωτάθλημα και όχι στους σκληρούς αγώνες των εθνικών υποθέσεων. Με ηθικές απαγορεύσεις γίνεται η χαρά.
@ND
ΑπάντησηΔιαγραφήοι επισημάνσεις Habermas, Luhman et al. είναι ακόμα μπροστά μας - εμείς είμαστε σε πιο πρωτόγονο στάδιο...
Δεν ξέρω. Ίσως οι προσδοκίες μας, ανοίγουν σε μεγάλη κλίμακα (Ελλάδα). Ίσως αν τις μειώναμε στον περίγυρό μας (προσωπικές κοινότητες) να νοιώθαμε λιγότερη απογοήτευση.
Θα σαλτάρω, θα σαλτάρω,
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι αναίτια τριπάρω.
Το σωστό να λέγεται said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Παναγιώτη συμφωνούμε;
Πρέπει τότε κάτι να έγραψα σωστά μετά απο τόσα ορθογραφικά λάθη.
Doctor,
Θέλεις να πεις ότι όλοι αυτοί οι Σπαρτιάτες στρατηγοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης μετά απο ήττα ή για να μην περικυκλωθούν απο τον εχθρό εκτελέσθηκαν;
-------
Το "ή ταν ή επί τας" μάλλον το αγνοείτε.
Μπορείτε να νιώθετε υπερήφανος για τις μαγκιές άλλων;
Αν ναι είστε ολιγαρκής και ευτυχισμένος, μη σας διαταράσσω λοιπόν.
Και τι σας κάνει επιτέλους να νομίζετε ότι είστε απόγονος του Λεωνίδα;
Η αυθυποβολικής προέλευσης πίστη σας περί τούτου;
Και αν ναι, η πίστη, η οίησις υπέρκειται της πραγματικότητας;
Αν ναι, εγώ τότε είμαι ο Θουκυδίδης, γιατί όχι;
doctor
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μόνη ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα είναι ''δυστυχώς'' η ανάπτυξη της οικονομίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να αυξηθεί το εισόδημα. Όλες οι πολιτικές αυτό πρέπει να έχουν ως στόχο.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΈΙς ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ Ή ΔΥΤΙΚΟς ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Για να το πετύχουμε αυτό θα αναγκαστούμε να φτάξουμε και όλες τις αναγκαίες υποδομές ( παιδεία included ).
Δεν βλέπω καμία άλλη λύση. Δυστυχώς.
O εκσυχρονισμός δεν είναι μόνο μια υπόθεση που έκανε κάποια στιγμή ο Σημίτης.
Μάλιστα. Νίκος Δήμου από τα παλιά. Εύγε!
ΑπάντησηΔιαγραφή"Δεκαετίες τώρα παραμένουμε, φοβικοί και καχύποπτοι. Η ρίζα αυτής της ανασφάλειας είναι η προβληματική μας ταυτότητα. Ανάμεσα στο ένδοξο αρχαίο υπερεγώ μας και στο φτηνό καθημερινό id, ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό λούστρο και την Βαλκανική ευτέλεια, προσπαθούμε να βρούμε τον εαυτό μας. Η νεοελληνική σύγχυση, όπως την ονόμασα από χρόνια, μας κάνει αντιφατικούς και ανασφαλείς. Κι έτσι φοβόμαστε ότι θα μας σβήσει κάθε αεράκι που φυσάει."
Υπάρχουν και ...εξαιρέσεις φυσικά. Προσωπικά, όπως και λίγοι ακόμα που γνωρίζω, οραματιζόμαστε "κάτι καλό, κάτι θετικό, κάτι χρήσιμο" - και το κυριότερο, έχουμε διάθεση να προχωρήσουμε και πέρα από τα ...οράματα.
Αλλά μάλλον είμαστε "παρείσακτοι" στον τόπο που γεννηθήκαμε - για να μη γράψω ότι για πολλούς φαντάζουμε ως ...εξωγήινοι (όχι μόνο για τις ιδέες μας, αλλά και την εργασιακή ή ευρύτερη συμπεριφορά μας).
Και φυσικά δε διαθέτουμε (προς το παρόν τουλάχιστον) καμιά δύναμη επιρροής, πολιτική, οικονομική ή όποια άλλη. Πολύ φοβάμαι πως θα αναγκαστούμε να ...μετοικήσουμε, διαφορετικά θα παραμείνουμε strangers in a strange land...
Την οριστική λύση θα δώσει η κατάργηση του ελληνικού κράτους και η συμμετοχή του σε μια ευρύτερη πολιτική οντότητα. Ευελπιστώ η "τρισκατάρατη" παγκοσμιοποίηση να μας απαγκιστρώσει επιτέλους από τη ...φούστα της μαμάς - και τον επαρχιωτισμό μας.
Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι πως κάτι τέτοιο απέχει ποooλύ ακόμα :(
Για τον ορισμό του "έλληνα" με κάλυψε ο ....Φάρμερ (Κυρ Φεβ 18, 12:55:00 μμ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά δε νιώθω ούτε με ενδιαφέρει να αποκαλούμαι "έλληνας". ΕΤΥΧΕ να γεννηθώ σε αυτόν τον τόπο που τα τελευταία 180 χρόνια προσδιορίζεται ως "ελληνικό κράτος" και να μάθω μια συγκεκριμένη γλώσσα, καθώς και τις συνήθειες και "παραδόσεις" της (ήθη και έθιμα τα λέγαμε στο δημοτικό).
Όσο για την "ελληνική" θρησκεία (που κατ' ευφημισμό ονομάζουμε "ορθοδοξία") την έχω ...αποτάξει εδώ και πολύ καιρό (δυστυχώς όχι προτού μού κάνει ...ζημιά). Και παρότι λατρεύω τον τόπο και τις φυσικές ομορφιές που περικλείονται από τα σύνορα αυτού του πολιτικού μορφώματος, νιώθω εντελώς αντίθετος με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική του οργάνωση - όπως και με τη νοοτροπία των περισσότερων κατοίκων του.
Είμαι απλώς ένας άνθρωπος, πολίτης του κόσμου (και δε με ενδιαφέρει όχι μόνο τι έκανε ο ...Λεωνίδας, αλλά ούτε καν ο πατέρας μου). Κι αν έπρεπε ντε και καλά να διαλέξω έναν τόπο να ζήσω ως πολίτης κάποιου "κράτους", αυτό θα ήταν μάλλον οι ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα η Πολιτεία της Καλιφόρνια - έχει και εκείνη ήλιο, θάλασσα, "μεσογειακό" κλίμα και ποικίλες φυσικές ομορφιές, ενώ υπερτερεί σαφώς στα άλλα (και λίαν ουσιαστικά) "σημεία" ;)
Υ.Γ. Όσο είμαι εδώ, θα προσπαθήσω απλώς να επιβιώσω και να χαρώ τα θετικά της ...πατρίδας, φροντίζοντας να μην φθαρώ από τη μίζερη νοοτροπία των περισσότερων κατοίκων της. Και όσο μπορώ (και έχω διάθεση και χρόνο), θα κάνω και μια προσπάθεια να αλλάξουν κάποια πράγματα. Ευτυχώς, η φύση της εργασίας μου και το Internet βοηθούν τα μάλα προς αυτές τις κατευθύνσεις - όπως και άνθρωποι σαν τον οικοδεσπότη μας...
Το πρόβλημα με τις ...ερωτήσεις ξεκινά από το σχολείο. Ακόμα και τα μαθηματικά και η επιστήμη (φυσική, χημεία, βιολογία κλπ) διδάσκονται με εντελώς "δογματικό" τρόπο, χωρίς να ενθαρρύνονται οι ερωτήσεις, η αμφιβολία και η κριτική σκέψη του μαθητή. Αλλά και η διδασκαλία της πληροφορικής ήταν ένα "εκσυγχρονιστικό πυροτέχνημα" για τα μάτια του κόσμου και αποτελεί ανέκδοτο επιπέδου ...Τοτού και βάλε.
ΑπάντησηΔιαγραφή(για να μην πω για το μάθημα της ιστορίας και το ...κλέος των αρχαίων μας "προγόνων" ;))
Όσο για την "αδυναμία παρακολούθησης των εξελίξεων" δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία πλέον. Ούτε για την απαράδεκτη γραφειοκρατία. Δε μπορούμε αιώνια να τα φορτώνουμε όλα στην τουρκοκρατία, τους κατοπινούς πολέμους με τους γείτονες, τη γερμανική κατοχή, τον εμφύλιο, το μεταναστευτικό κύμα, τον αυταρχισμό της δεξιάς, τη χούντα, τον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ, τη φτώχεια και δεν ξέρω 'γω τι άλλο. Οι Γερμανοί και οι Γιαπωνέζοι που μέσα από τις στάχτες έγιναν οικονομικές υπερδυνάμεις σε χρόνο dt και με πολύ πιο παρωχημένη τεχνολογία από τη σημερινή, τι θα έπρεπε να πουν δηλαδή;
Σήμερα το στήσιμο ενός πανελλαδικού IP δικτύου για τις δημόσιες υπηρεσίες (και όχι μόνο) είναι εύκολη και δοκιμασμένη λύση (κι αν θέλουμε κάτι πιο advanced μπορούμε να πάμε και σε ...ασύρματο), ενώ και το κατάλληλο software μπορεί να γραφτεί αρκετά εύκολα με τα εργαλεία ανάπτυξης που είναι διαθέσιμα σήμερα.
Κι αν δεν υπάρχουν ικανοί έλληνες προγραμματιστές να το αναπτύξουν (θαρρώ πως υπάρχουν), ας πάρουμε μια έτοιμη και δοκιμασμένη λύση απ' έξω και να την εφαρμόσουμε, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα.
Το μεγάλο πρόβλημα φυσικά θα είναι η ...εκπαίδευση όλων των άσχετων υπαλλήλων και κυρίως η αλλαγή της νοοτροπίας τους. Και όταν θα μπορούν να ολοκληρώσουν μια διαδικασία σε ένα δευτερόλεπτο με το πάτημα ενός κουμπιού, αντί να ζαλίζουν ένα έγγραφο για ...βδομάδες, πολύ φοβάμαι πως θα πάθουν κρίση της δικής τους (εργασιακής) "ταυτότητας".
Από την άλλη, βεβαίως, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνουν επιτέλους και κάποιες ...ερωτήσεις :)))
Υ.Γ. 1: Οι εξαγγελίες για την "Κοινωνία της Πληροφορίας" και άλλα κουραφέξαλα ήταν ακόμα μια ευκαιρία για κάποιους να κάνουν ένα ακόμα μεγάλο ...φαγοπότι, χωρίς να παράγουν σχεδόν κανένα αξιόλογο έργο (μάλιστα για κάποια έργα Πληροφορικής έχω ιδία άποψη).
Υ.Γ. 2: Δεν ξέρω αν μπορώ να ελπίζω στη "νέα κομπιουτερική γενιά". Μού είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρω νέους ανθρώπους με δίψα για γνώση, κριτική σκέψη και όρεξη για δημιουργία (μού είναι αδιάφορο αν ξέρουν να παίζουν τα κινητά και το Office στα δάχτυλα ή κάνουν καθημερινά ρεκόρ σε διαδικτυακά παιχνιδάκια - οι περισσότεροι που ξέρω είναι τύποι ...άραξον).
Υ.Γ. 3: Το να έχουν γραφτεί ΤΟΣΑ σχόλια για τον ...Λεωνίδα σε ΑΥΤΟ το post, λέει πολλά. Πολύ φοβάμαι πως κι εγώ χάνω τον χρόνο μου. Πάω να συνεχίσω τη δουλειά, μπας και με προσλάβει η Google μετά το κάζο που έχει πάθει με τον νέο Blogger (δείτε εδώ ένα ακόμα, απείρου κάλλους) και επιστρέψω στην πατρίδα :)))
Βεβαίως Η ερώτηση είναι η εξής:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Θέλουμε να κάνουμε κάτι για τον τόπο;"
(αντί απλώς να γκρινιάζουμε)
Πολύ φοβάμαι πως έχουμε ήδη έτοιμη (σύμφωνα με το πνεύμα του post) την ...απάντηση:
"Άσε, δε γίνεται τίποτα. Δε βαριέσαι. Κουβέντα να γίνεται..."
Ή μήπως όχι;
Mickey τα περί databases που αναφέρει ο Greg Linden στο link που έδωσες τα έγραψε πριν ακριβώς ένα χρόνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω στο διάστημα που πέρασε η Google να τα διόρθωσε.
«Είμαστε», είπε, «ένα έθνος που έχει απαντήσεις, χωρίς να θέτει ερωτήσεις».
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι αμα διαβασουμε σημερα την πρωτη σε κυκλοφορία εφημερίδα Πρώτο Θέμα για τα βιβλία κοινής Βαλκανικής Ιστορίας (όπως τα καταγγελει ο Παπαθεμελής) και την ιστορία της γειτονικης ακατανόμαστης χώρας (που υποτίθεται πως διαφήμιζε το Βημα) θα σχηματίσουμε μιαν εικόνα.
Εκεί - στις απαντήσεις- θα μείνουν σχεδόν όλοι.
Αν όμως κάποιοι ψάξουν τα ίδια τα βιβλία και την ιστορία στην πηγή της, θα δούν ότι όλα όσα γράφονται στις 3 σελίδες του Θέματος είναι διαστρεβλώσεις ή ωμά ψέματα ώστε να παραχθούν τα φοβικά άρθρα.
Ποιος θα τα καταγγείλει αυτά; Κανείς.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήmickey
ΑπάντησηΔιαγραφήμε αμετροέπεια ισχυρίζομαι και τώρα και πριν πως προσπαθώ να κάνω κάτι εκτός απο του να γκρινιάζω
πόσοι άλλοι μπορούν να το πουν αυτό;
mickey said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΒεβαίως Η ερώτηση είναι η εξής:
"Θέλουμε να κάνουμε κάτι για τον τόπο;"
-------------------------------
Νομίζω πως αντί για ένα "ναι" (εύκολο και δεν κοστίζει) θα έπρεπε να πούμε "τι".
Πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε κάτι για τον τόπο είναι να κάνει ο καθένας την δουλειά του σωστά - και με ένα παραπάνω + στην απόδοση.
Αν το έκαναν αυτό όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι, ο τόπος θα πήγαινε μπροστά.
άλλο παράδειγμα απαντήσεων χωρίς ερωτήσεις σήμερα οι δημοσκοπήσεις και τα σχόλια για το εγκλημα της χρονιας
ΑπάντησηΔιαγραφήη αποφαση βγηκε πως ο δράστης είναι αθώος και για όλα φταίνει οι γκλομενες που θαλεγε και ο Κηλαηδόνης
μια μισογυνική κοινωνία που δεν θέλει να μαθει ρωτώντας απλως παιρνει θέση με βάση τα στερεότυπά της
σωστό- το περί Λεωνίδα άσχετο σεντόνι κόβεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρατώ μόνο και επαναλαμβάνω την προς Μίκυ τελευταία σου ερώτηση:
Κάτι πιο σημαντικό Μίκυ, ποιά είναι η γνώμη σου για την παραπαιδεία και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σαν λύση;
Ξέρεις Παναγιώτη Δημητρά ότι ως κάτοχος διδακτορικού εσύ είσαι χειρότερος από τον Παπαθεμελή. Δεν μας ενδιαφέρει ξέρεις να σε καταγγείλουμε. Θα ξεραινόμασταν στα γέλια αν αποφασίσαμε να μιλήσουμε μαζί σου. Γελάμε σαν σκεφτόμαστε εκείνο το στίχο που για σένα γράφτηκε: αν τουλάχιστον μέσα στους ανθρώπους αυτούς ένας επέθαινε από αηδία...σιωπηλοί θλιμμένοι με σεμνούς τρόπους θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχοντας "απαντησεις χωρις ερωτησεις"για να δεσει η ζοζα καλα ειναι να εχουμε και ερωτησεις χωρις απαντησεις!!!!ξεκιναω εγω.
ΑπάντησηΔιαγραφήα.Ειναι υποκριτες οι πολιτικοι η υποκριτες ειναι οσοι λενε τους πολιτικους ετσι?
β.Γιατι οσοι εχουν "ιδεες" αποφευγουν να τις υλοποιησουν?
Ο Μίκυ με κάλυψε με το όμορφο σχόλιό του
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυρ Φεβ 18, 02:51:00 μμ
με τη διαφορά ότι στη θέση της Καλιφόρνια θα έβαζα τη Στοκχόλμη.
Σωστέ άστον τον Λεωνίδα στην ησυχία του, έγινε πραλίνα άλλωστε και μάλιστα νοστιμότατη.
Αν είναι ο Παπαθεμελής απόγονος του Λεωνίδα και ο Ψωμιάδης του Μεγαλέξανδρου, εγώ είμαι η Μαρία Αντουανέτα.
doctor
Υ.Γ. Στείλε το σεντόνι σου στο email μου (ddal@hotmail.com)
δωσίλογε κάνε κράτει - θα αρχίσω να σβήνω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΡαφαηλίδης όμως doctor θα γίνεις ποτέ. Αφού είναι προσωπική υπόθεση να καλλιεργήσει ο άνθρωπος την ευφυία που χαρίζει απλόχερα η φύση και να μη μείνει πασόκος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Λεωνίδας μετά απο 2,500 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς κόπηκε στο θέμα της Παιδείας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαζί με τον Λεωνίδα πήρε και η χατζάρα της λογοκρισίας και τον Κολοκοτρώνη.
Εν συντομία φορτώθηκε η τραπεζαρία για το Μοναστηράκι να πουληθεί στα όσα όσα και μένει το κομοδίνο, ο σαλτάρω να ονειροπολεί ψυχοφάρμακα κι ο Μίκυ Καλιφορνέζες με μaκρυά πόδια και ξανθά μαλλιά.
Αγαπητέ κυρ Νίκο,
δυστυχώς επτωχεύσαμεν.
Θα πέσει μια πείνα...
Πάω έξω γιατί τα κοράκια της λογοκρισίας εδώ απο την πείνα τους θα φάνε και το κομοδίνο.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήRequiem for the freedom of blogging
ΑπάντησηΔιαγραφήIn a garden of utmost peace,
to a spring of Ancient Greece,
a white bird came to pray,
fated to be a hawk's bloody prey.
So fine a place to die,
few feathers now lie,
where grace moved lively,
blood stains circle sadly.
A place of innocence and song,
another victim,
it didn't take long,
black cat trapped a small bird,
throws it playfully on the air, before with a bite breaks its neck.
A cat with censorship flair.
για τα πανεπιστήμια μια θαυμάσια θέση απο τη σημερινή "Ε":
ΑπάντησηΔιαγραφή"Ο Λεωνίδας Λουλούδης. Στις απεργίες του 1978 ήταν βοηθός στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι αντιπρύτανης του ίδιου ιδρύματος. Είναι σκληρός και επικριτικός: « Τότε υπήρχε συγκροτημένος λόγος και στόχος. Κατάργηση της έδρας και θέσπιση του ενιαίου φορέα διδασκόντων. Τα χρόνια πέρασαν κι έγινε ο νόμος-πλαίσιο. Οι διευκολύνσεις που δόθηκαν προς τους φοιτητές έφτασαν την κατάσταση στην απόλυτη χαλαρότητα. Εχουμε φοιτητές που δίδουν 100 φορές ένα μάθημα κι άλλους που στο τελευταίο έτος χρωστούν μάθημα του πρώτου. Εχουμε πρυτάνεις μέσω κομματικών συναλλαγών. Εχουμε τη δικτατορία του ενός συγγράμματος. Τραγελαφικά πράγματα.
»Επιτέλους, ήρθε ο καιρός ν' αλλάξουν. Εμείς οι υποτιθέμενοι αριστεροί έπρεπε να πούμε φτάνει. Και όμως, είμαστε η πρωτοπορία της συντήρησης. Ιδιαίτερα οι αριστεροί θα έπρεπε να θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Αλλά οι λεγόμενοι αριστεροί δεν θέλουν ν' αλλάξει τίποτα. Δεν ξέρω αν είμαι βολεμένος ή όχι. Ξέρω όμως ότι κοιμάμαι ήσυχος τα βράδυα. Αν και αγαπώ αυτή τη δουλειά, που όμως δεν μπορώ να κάνω. Γιατί είμαι αντιπρύτανης σ' ένα χάος»."
υγ. μπήκαν και εδώ ανώνυμοι χρυσαυγίτες για να μας βρίζουν;
*** OFF TOPIC ΣΧΟΛΙΟ ***
ΑπάντησηΔιαγραφήDoncat:
Το post γράφτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2006, ένα χρόνο πριν, όπως λες, γι' αυτό και το ανέφερα (το ξέθαψα ψάχνοντας για άλλα σημάδια ...ερασιτεχνισμού). Όπως διαπιστώσαμε (και με την "τραυματική" προσωπική μας εμπειρία) ένα χρόνο μετά, τα πράγματα είναι μάλλον ...χειρότερα :(
Δυστυχώς, τότε δεν είχαμε δώσει την πρέπουσα σημασία στα ...σημάδια της παρακμής. Σήμερα ούτε καν να επικοινωνήσεις μαζί τους δε μπορείς (μόλις πρόσφατα "επανέφεραν" εκ νέου το support email address τους για να δηλώσεις κάποιο bug, αλλά το πολύ πολύ να πάρεις μια αυτοματοποιημένη απάντηση από "ρομποτάκι").
Μάλιστα η κατάσταση στο θέμα του support ξεπερνά τα όρια της ...αθλιότητας. Το ΕΞΟΦΘΑΛΜΟ bug με τις σελίδες των σχολίων (χαμένα avatars, anonymous comments κλπ) που μας ταλαιπωρεί όλους μετά τη μετάβαση στον New Blogger (και μπορούσε να διαπιστωθεί από τους τεχνικούς της με ΕΝΑ και μόνο απλό test), όχι μόνο συνεχίζει να υφίσταται και να μην έχει διορθωθεί, αλλά ούτε ΚΑΝ έχει ανακοινωθεί στα επίσημα Known Issues μετά από τόσους μήνες!!!
Πέρα από μένα, έχουν γράψει και άλλοι για το ζήτημα, αλλά δε λάβαμε ποτέ έστω μια απάντηση. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο σχετικό Blogger Help Group.
Αντί να φροντίσουν να φτιάξουν τα στραβά τους, ενδιαφέρονται περισσότερο για εντελώς αστεία ζητήματα. Όπως π.χ. το πλέον πρόσφατο known issue αυτή τη στιγμή που είναι πώς θα εκδίδεις τα posts σου από το ...Word 2007, όπου αναφέρεται το εξής:
"Word 2007’s new Blogger support does not currently work. We are working closely with the Microsoft Word team to fix this."
(αυτό έγινε ...fix σε χρόνο dt)
Ειλικρινά, απορώ και ...εξίσταμαι!
(και μετά σου λένε για τον ...Δημόσιο Τομέα και την ...Ψωροκώσταινα)
*** ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΟ OFF TOPIC ΣΧΟΛΙΟ ***
anula said...
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω ψαχνω γιατι η Νορβηγια ειπε 2 φορες οχι σε δημοψηφισμα για ενταξη στην ΕΕ
νομιζω τελικα βρηκα γιατι, ειναι κι αυτοι οπως εμεις, περηφανοι υπερβολικα, με συνδρομα κατωτεροτητας προς τους γειτονες, οπως εμας, οι γειτονες τους ειχαν στο ζυγο για 400 χρόνια (ελευθερωθηκαν το 1812) και επειδη εχουν και πετρελαια
---------------
Η οικονομία της Νορβηγίας είναι πολύ ισχυρή και την παίρνει να μείνει εκτός.
Μια διόρθωση: Η Νορβηγία έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1905 (είπαν στους Σουηδούς ότι δεν θέλουμε να είμαστε στο ίδιο κράτος και οι Σουηδοί τους είπαν ΟΚ, στο καλό. Ούτε Χίος, ούτε Τριπολιτσά, ούτε έπος...)
doctor
Mickey
ΑπάντησηΔιαγραφήoff topic
τουρκική παροιμία:
"Το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι"
Τζάμπα στον δίνουν τον blogger - τι περιμένεις;
Δεν την ξέρεις καλά την Σουηδική Ιστορία Δημήτρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣφαγές χειρότερες απο τους Τούρκους υπέστησαν όλοι οι σκανδιναβικοί λαοί.
Ποιός Σουηδός δεν γνωρίζει το Stockholm Bloodbath του 16ου αιώνα;
Ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης προσπαθεί στον περίφημο λόγο του της Πνύκας, δείγμα Παιδείας αναφέρει:
"Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοιαν και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι και τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, διά να αλλάξει ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον έναν έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε."
Mickey said: "Όσο είμαι εδώ, θα προσπαθήσω απλώς να επιβιώσω και να χαρώ τα θετικά της ...πατρίδας, φροντίζοντας να μην φθαρώ από τη μίζερη νοοτροπία των περισσότερων κατοίκων της.:
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι να δούμε Μίκυ το πόσο θα αντέξουμε. Παλεύω και γω μια ζωή αντιστεκόμενος την @$@#$ μιζέρια, γκρίνια, κλανομαγκιά, ξερολίασις (τι ερωτήσεις να κάνει ο ξερόλας)?.
Μας βάπτισαν επιούσιο λαό.
Τι κατάρα και αυτή;
Πες κάποιον τέλειο και τον ..τελείωσες.
Οποιος δεν κάνει ερωτήσεις είναι ήδη νεκρός. Νεκρή χώρα.
Ο ΝΔ το έχει πει:
Να φοβάσαι αυτούς που δεν αμφιβάλλουν.
Θέλει κότσια αυτή η μάχη..
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε νομίζω ότι υπάρχουν έτοιμες απαντήσεις, άλλωστε ποιος ρωτάει τους πολλούς ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε δημοψήφισμα στη δημοκρατική Ελλάδα ;
Εγώ, πάντως, ελπίζω για σοβαρές αλλαγές μετά το 2020, όταν τα εμφυλιοπολεμικά θα έχουν στερέψει και η γενιά που δεν έζησε στη χούντα , θα έχει έρθει στα πράγματα.
Nikos Dimou:
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το Yahoo! Mail κάποιοι το δίνουν τζάμπα και τον Firefox και το Linux και χίλια μύρια ακόμα. Υπάρχουν οργανισμοί, εταιρείες και κυβερνήσεις ολόκληρες που βασίζονται σε "τζάμπα" λογισμικό και υπηρεσίες - και κανένας ...σκύλος δεν τα τρώει ;)
Την άθλια αντιμετώπιση της Google δεν τη συνάντησα πουθενά. Για μένα (και πολλούς άλλους ακόμα) η αξιοπιστία της πλήχθηκε ανεπανόρθωτα και η ζημιά της μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από τα ...ψίχουλα που θα έπρεπε να πληρώσουν για να έχουν μια αξιοπρεπή και αξιόπιστη ομάδα ανάπτυξης και υποστήριξης.
Ήδη έχω ξεκινήσει να χρησιμοποιώ και άλλες μηχανές αναζήτησης για το σερφάρισμά μου, ενώ δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να ξαναχρησιμοποιήσω Gmail (μόνο να επικοινωνώ με τη Google - όσο μου ...επιτρέπει).
Όσο για blogging, θα τα πούμε εν ευθέτω χρόνω ;)
Το "τζάμπα" είναι ΠΟΛΥ "ακριβό" πλέον (για τις εταιρείες που το διαθέτουν) και ο ανταγωνισμός σκληρός. Αν κάποιοι (ειδικά όταν μιλάμε για ηχηρά ονόματα όπως η Google) νομίζουν πως μπορούν να κρύβονται πίσω από τέτοιες δικαιολογίες (και Terms of Services που δεν εγγυώνται τίποτα) και να μη διορθώνουν τις "πατάτες" τους, θα το πληρώσουν.
Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που ...σέβονται τον περιβολάρη τους ;)
Και πολλοί περιμένουν στη γωνία...
Μακάρι Mickey να βγεις σωστός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι έγραψες και το 111!
Στα μεσα της δεκαετιας του 60, ο τοτε προεδρος Τζονσον , μεσα στα πλαισια του War against poverty προσελαβε εναν κοινωνιολογο, τον Coleman, να κανει μια ερευνα για να διαπιστωθει ποια ειναι τα predictors της ακαδημαϊκης επιτυχίας στους μαθητες. Ο Coleman ήταν σιγουρος ότι η απαντηση θα ηταν «χρημα.» Ριχνουμε χρημα στα σχολεια, εχουμε καλυτερους μαθητες. Το ιδιο ιστευε και ο Τζονσον, που ειχε ηδη προετοιμασει τα νεα κονδυλια και περιμενε τα αποτελεσματα για να τα εγκρινει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλα του προεκυψαν ομως. Τα δυο πρωτα σε σημασια predictors ήταν το οικογενειακο περιβαλλον και οι παρέες (τα εχω απλουστευσει τα αποτελεσματα του, χωρις να τα αδικω νομιζω).
Παμε λοιπον στο οικογενειακο περιβαλλον στη Ελλαδα. Το παιδι δεν το ετοιμαζουν για ανεξαρτησια, αλλα για μονιμη εξαρτηση. Πως να καινοτομησει ο Ελληνας λοιπον όταν ποτε δεν εξασκηθηκε σε αυτον τον τομεα; Τολμα; Βλεπω ανθρωπους με σοβαρες σπουδες ατο εξωτερικο και επεστρεψαν Ελλαδα. Να τολμησω να ρωτησω το γιατι; Να τολμησω να μαντεψω την απαντηση; Οι γονεις.
Παμε στις παρέες. Οι παρέες ειναι αυτο που βλέπω στις καφετεριες με το νες καφε στο ενα χερι και το τσιγαρο στο άλλο. Τα πληρωνει αμφοτερα ο γονεας. Μονιμα. Διοτι το παιδι δεν κανει να εργαστει. Και οι ασκοπες καταληψεις και οι ψευτοεξεργεσεις παντα εμπιπτουν μεσα στα πλαισια της συνεχισης καποιας «εξαρτησης».
Γιατι δεν αλλαζουμε λοιπον; Η απαντηση πολυδιαστατη, αλλα μεσα σε αυτες τις διαστασεις παιζει σπουδαιο ρολο και η νοοτροπια της μονιμης εξαρτησης.
Εχω ακουσει πολλα -αρνητικα- για την νοοτροπια του μεσου Αμερικανου γονεα... απο αδιαφορο ως μιλιταριστη κ.ο.κ. Ουτε το ενα ουτε το άλλο. Το παιδι του το μεγαλωνει με στοχο την ανεξαρτοποίησή του. Και αυτο βαζει τμήμα των βάσεων για μια κοινωνια που αλλαζει ευκολα.
Βλεπω σχολιαστες να γυροφερνουν τη ριζα του κακου αλλα να μη τη χτυπουν. Η μητρα παντος κακου ειναι η πλαστη εθνικη ταυτοτητα των Γραικων,η ανυπαρκτη καταγωγη απο Ελληνες & η εξιδανικευση αυτου του πεθαμενου αρχαιου βαρβαρου & απολιτιστου λαου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν οι Γραικοι ζουν σε δικο τους κοσμο,σαν αυτιστικοι & εγκωμιαζουν ομ/φιλους δολοφονους τυπου Λεωνιδα,τοσο θα γεννιουνται γραικοφωνοι γυφτοαλβανοι εγκληματιες πολεμου σαν τον Καρατζα ("Κολοκοτρωνης") που θα νομιζουν οτι ειναι ελληνες & θα βλεπουν ολους σαν ξενους & κατωτερους,ιδιως τους Βαλκανιους λαους που τους γεννησαν.
Παιδιά, πολλή "αμπελοφιλοσοφία" βλέπω και πίκρα -τρόπον τινα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσείς πώς ορίζετε τη δική σας ταυτότητα;
Και τι ακριβώς κάνετε για να αλλάξετε τα πράγματα;
Και τι ακριβώς θέλετε να αλλάξετε;
Όχι αλλά για να φιλοσοφούμε -παραφράζω Περικλή- άνευ μ... δηλαδή.
Πανάσχημη - πολύ σωστές επισημάνσεις. Η οικογένεια είναι ο πρώτος ευνουχιστής των Ελλήνων (ακολουθούν το σχολείο, η εκκλησία και ο στρατός).
ΑπάντησηΔιαγραφήhighvoltagepress said...
Εσείς πώς ορίζετε τη δική σας ταυτότητα;
--------------------------------
Βαλκάνιος αστός που είχε την τύχη να πάρει δυτικο-ευρωπαϊκή παιδεία.
Θουκυδίδη παραφράζεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. Αγαπητέ ΧάρρυΓκρέκο, αν ο Λεωνίδας δεν ήταν ομοφυλόφιλος, όπως με βεβαιότητα δηλώνετε, δεν θα σας πείραζε να τον εκθείαζαν; Η σημερινή συζήτηση αποπνέει τεστοστερόνη και παρελθόν σε πολιτικές νεολαίες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα ναι αγαπητή ελαφίνα, το γνωρίζουμε όλοι μας αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριε Δήμου, με εκπλήσσει πάντοτε ευχάριστα η αφοριστική περιεκτικότητα και η αφοπλιστική ειλικρίνειά σας...
ΑπάντησηΔιαγραφήChinese pupils eclipse all other ethnic groups in English tests Chinese pupils are best-performing ethnic group with 86% passing national curriculum tests.
ΑπάντησηΔιαγραφήSchoolchildren of Indian origin come second with 85% achieving the same standard - But only 80% of white British pupils manage to reach a similar level in the assessment
By Richard Garner, Education Editor 16 February 2007, The Independent
Μεγιστη αρετή των Σπαρτιατών το λακωνίζειν ...
Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλα τα σχόλια γιατί η συζήτηση αν και ενδιαφέρουσα έχει εξελιχθεί σε πολύ θεωριτική. Δεν έχω τα πτυχία και την μόρφωση βλέπετε να σας παρακολουθήσω. Ένας απλός μικρομεσαίος άνθρωπος είμαι αυτής της χώρας που θέλει κάτι καλύτερο. Θα καταθέσω μόνο ένα μικρό σχόλιο αν το επιτρέπετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο έξοχο κείμενο του κ.Δήμου είδα την αφορμή για προτάσεις (ερωτήσεις τις λέει ο κ.Δήμου). Μάλλον μόνο εγώ είδα αυτή την αφορμή. Ο κόσμος περιμένει από τους πνευματικούς και άξιους ανθρώπους του λύσεις και προτάσεις που δεν βλέπω εδώ μέσα. Για να σας προλάβω, μάλλον περιμένετε επίσημη πρόσκληση από την κυβέρνηση ε? Ή μήπως δεν είναι ο κατάληλος χώρος?
Τα σέβη μου...
Πανάσχημη said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα μεσα της δεκαετιας του 60, ο τοτε προεδρος Τζονσον , μεσα στα πλαισια του War against poverty προσελαβε εναν κοινωνιολογο, τον Coleman, να κανει μια ερευνα για να διαπιστωθει ποια ειναι τα predictors της ακαδημαϊκης επιτυχίας στους μαθητες..
Yes, great points. I'd add that the higer ed system here does not try to accommodate those factors, that is, to make it easier for those teenagers to attend school by bending the rules to make it easier. I mean academically easier. All of my students, for example, have to pass the same tests, fulfill the same assignments. If one is not ready or able, he/she can't be in my class. Otherwise the level of education suffers and is not fair to the rest of the students.
There are some remedial programs and other aids but basically the line is, the rules are the same, the standards are kept and if you can make it fine, otherwise you have to leave. Just 50% of those attending college in the US graduate. But, those who do they have learned something useful.
The higher ed schools are easily accessible, but a student has to seriously try to graduate. I couldn't believe it when I was told that in Greece you can retake exams for ever and be a senior (4th year student) while you "owe" a first year course! Don't they have a GPA, a minimum of achievement (like a "C") or something?!!!
Back to the observation about role of the environment... it's huge. We see it here, how a sub-culture (in this country we can talk about sub-cultures as the US is not monolithic) influences a kid's future. Secondly, peer pressure becomes so great that even speaking properly is not "cool." Once a kid identifies with this culture or reality, then it's extremely hard to overcome it.
So, we have a condition where sub-standards, low expectations, no good role-models available to inspire, that make it very hard for a kid to escape. A culture of poverty, of crime, of children having children, etc, etc, prevails. In short, you have to change the conditions an individual is subjected to before you change him/her and give him a chance to succeed.
Κοίτα να δεις. Εγώ νόμιζα ότι ευνουχισμός σημαίνει σου κόβω τα αρχίδια. Τελικά σημαίνει σε φέρνω στον κόσμο, σου δίνω φαΐ και μια δόση αγάπης. Δυστυχώς ψάχνετε τρόπους για να μετεθέσετε το βάρος της δικής σας προσωπικής ευθύνης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν εξαιρέσουμε τις ακραίες καταστάσεις ψυχικής/σωματικής βίας που λαμβάνουν χώρα σε μειοψηφία οικογενειών τότε λέμε: Το άτομο έχει έναν εγκέφαλο νααα, έχει καρδιά, συκώτι και γεννητικά όργανα. Ω τι ξεπεσμός να φταίει η μαμά, ο μπαμπάς, ο παπάς, ο δάσκαλος, που το 20,30,40-χρονο παιδί δεν παίρνει τη ζωή στα χέρια του.
Είναι η αηδία του 21ου αιώνα αυτή.
Προς αποφυγή κάθε κόπου, κάθε πόνου, κάθε προσπάθειας: Είμαι αποτυχημένος κι ευνουχισμένος, είμαι φαλακρός και πεινασμένος γιατί ο Φρόυντ είπε πως φταίει η κλειτορίδα της μαμάς, ο Μαρξ είπε πως φταίει το σύστημα, η νταντά μου είπε πως φταίνε οι Γερμανοί κι ο Χίτλερ, η Αννούλα κατηγορεί το γείτονα, ενώ εγώ το νέσκαφε και τις πράσινες ανταύγειες.
Υποφέρω που σέρνομαι, ειλικρινά το αντέχω, αρκεί να φταίει κάποιος άλλος. Παραιτούμαι από τη ζωή, από την πρόοδο, τον έρωτα, σκοτώνω κάθε κόκκο σκέψης εν ονόματι νοοτροπιών, αντιλήψεων που έτυχε άλλοι να υιοθετήσουν. (Ο highvoltagepress έχει δίκιο.)
Στην κρυφή ιστορία της ανθρωπότητας μια κοπέλα διηγιόταν τη φιλοσοφία επιβίωσης που είχε επιλέξει. Κάθε ατέλεια του κόσμου, κάθε τέτοια ατέλεια που μ' επιβαρύνει, την υιοθετώ ως δική μου. Γιατί δεν μπορείς να αλλάξεις τους ανθρώπους γύρω σου, δεν μπορείς να αλλάξεις τον χωροχρόνο. Μπορείς όμως να διορθώσεις τον εαυτό σου, να τον εξελίξεις.
Είπες Περικλής όμως, χαχαχα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανάσχημη, έχεις απόλυτο δίκιο στο σχόλιό σου (Κυρ Φεβ 18, 05:16:00 μμ).
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς όμως, η καινοτομία και η ανεξαρτησία στη χώρα όχι μόνο δεν αμείβεται, αλλά και ...καταδικάζεται. Δεν είναι μόνο η πικρή εξομολόγηση του/της fantina. Όσοι προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι νέο, βρήκαμε μπροστά μας τείχος ...αδιαπέραστο.
Δεν είναι μόνο η άθλια φορολογική πολιτική που εξευτελίζει την έννοια της παροχής υπηρεσιών σε ...αέρα κοπανιστό και την "τιμωρεί" με υψηλούς συντελεστές. Ούτε μόνο η δαιδαλώδης γραφειοκρατία με όρους και συμπεριφορές ...Μεσαίωνα, που σε κάνει να ασχολείσαι περισσότερο με τυπολατρίες και αντιφατικές νομικές διατάξεις, αντί να αφιερώνεις το χρόνο και τις δυνάμεις σου σε αυτά που παράγεις και παρέχεις.
Είναι και η καθημερινή αντιμετώπιση από τους (συνήθως αμόρφωτους) πελάτες και συνεργάτες σου, η έλλειψη επαγγελματισμού, η μη τήρηση των συμφωνηθέντων, η αδυναμία αξιολόγησης και αξιοποίησης του έργου σου.
Ακόμα και σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, η κακή νοοτροπία, η αναξιοκρατία και η αερολογία ζουν και βασιλεύουν. Αφεντικό μεγάλης εταιρείας του διαφημιστικού χώρου, στην οποία παρείχα υπηρεσίες υποστήριξης πριν χρόνια, με ...κατηγόρησε πως έκανα τη δουλειά μου "καλύτερα από όσο έπρεπε" !!!
(ΔΕΝ κάνω πλάκα)
Σχεδόν όλοι φοβούνται την καινοτομία, ακόμα κι αν η υπάρχουσα κατάσταση κατατρώει τα χρήματα και τον χρόνο τους. If it works, don't fix it! Δουλεύουν hard, but not ...smart (και φυσικά εντελώς αντιπαραγωγικά).
Τα αφεντικά ενδιαφέρονται να έχουν τους υπαλλήλους στα γραφεία τους 10 ώρες την ημέρα, ακόμα κι αν ...παίζουν πασιέντζα στα Windows. Και οι υπάλληλοι κοιτούν πότε θα περάσει η ώρα για να πάνε σπίτι τους, χωρίς να δίνουν δεκάρα για το πόσο παραγωγικοί ήταν στη δουλειά τους (αρκεί να φυλάνε τον κ*** τους και να ανταποκρίνονται στο job description - στο Δημόσιο ούτε καν αυτό δε χρειάζεται).
Έτσι κι αλλιώς, τον ...ίδιο μισθό θα πάρουν - να 'ναι καλά η ανεργία. Και οι ...εργατοπατέρες, αντί να κάνουν τολμηρές προτάσεις και να προωθήσουν την παραγωγικότητα για όσους το αξίζουν, προτιμούν να τους βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι και να παζαρεύουν με τους "κεφαλαιούχους" για ...ψίχουλα μέσα σε ένα πλαίσιο εργασιακών σχέσεων που είναι εντελώς ακατανόητο για έναν άνθρωπο του 21ου αιώνα.
Και φυσικά ΟΛΟΙ πρέπει να συναλλαχθούν με το κράτος και να "προσαρμοστούν" στην κωμικοτραγική γραφειοκρατία και νοοτροπία του ό,τι κι αν κάνουν τελικά. Και νομίζουν πως το κράτος είναι η κότα που γεννά τα χρυσά αυγά και δε θα καταρρεύσει ποτέ - αφού ως γνωστόν "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" ;)
Πώς να αντέξει κανείς;
Υ.Γ. Δε μου αρέσει να γενικεύω και θαρρώ πως υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις. Αλλά πολύ φοβάμαι πως ο κανόνας δεν είναι και πολύ διαφορετικός από όσα γραφώ πιο πάνω.
@ Nikos Dimou said...
ΑπάντησηΔιαγραφή"Πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε κάτι για τον τόπο είναι να κάνει ο καθένας την δουλειά του σωστά - και με ένα παραπάνω + στην απόδοση."
Συμφωνώ απόλυτα, όπως επίσης συμφωνώ στις θέσεις και προβληματισμούς, που εξέφρασε ο κος Δημητράς και αρκετοί άλλοι συνσχολιαστές.
Αναρωτιέμαι πόσοι από τους "Ελληνάρες" και τους "συντηρητικούς αριστερόφρονες" της παρέας, που ώς συνήθως τα ξέρουν όλα -τα έχουν διαβάσει καλά-, δεν έχουν κτίσει αυθαίρετο, και δεν κρύβουν από την εφορία τα εισοδήματά τους.
Και καλά οι αριστερόφρονες... "Καταπολεμούν το σύστημα εκ των έσω"... Αλλά οι Ελληνάρες;
Η έννοια... "Απόγονος του Λεωνίδα" συμβιβάζεται με την έννοια... φοροκλέπτης, παραβάτης των νόμων, καταπατητής δημοσίων εκτάσεων, βιαστής μεταναστριών, αδιάφορος για την κοινωνική συμπεριφορά και των υποχρεώσεων στο σύνολο, και λικνιστής των οπισθίων σε ρυθμούς τσιφτετέλι;
Ας κοιτάξουμε ο καθένας την συμπεριφορά του, ας κάνουμε αυτοκριτική, ας δούμε τον κόσμο γύρω μας, ας φτάσουμε στο επίπεδο να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας πρώτα... Και μετά ας κάνουμε συζήτηση για δάφνες αρχαίων προγόνων...
Το σωστό να λέγεται said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν την ξέρεις καλά την Σουηδική Ιστορία Δημήτρη.
Σφαγές χειρότερες απο τους Τούρκους υπέστησαν όλοι οι σκανδιναβικοί λαοί.
Ποιός Σουηδός δεν γνωρίζει το Stockholm Bloodbath του 16ου αιώνα;
-------------
Και όμως!
To Stockholms Blodbad ήταν η πρώτη μου εργασία στα σουηδικά.
Συνέβη το 1520, ενώ η ανεξαρτησία της Νορβηγίας το 1905 αναίμακτα.
Από παλαιότερη δημοσίευσή μου:
Νοέμβριος 1520, Στοκχόλμη.
Οι Δανοί πολιορκούν την Στοκχόλμη. Έπειτα από διαπραγματεύσεις ο βασιλιάς της Δανίας Kristian den andre, υπόσχεται αμνηστία σε όλους τους Σουηδούς που θα παραδοθούν, «παραγραφή» του μίσους, ειρήνη και αγάπη για τους δύο λαούς.
Προς τιμήν της «συμφωνίας» οργανώνεται γλέντι με καλεσμένους όλους τους επιφανείς Σουηδούς, εμπόρους, επιχειρηματίες, ευγενείς κλπ.
Ξαφνικά οι πόρτες κλειδώνονται από τους Δανούς στρατιώτες, και όλοι οι επιφανείς Σουηδοί αποκεφαλίζονται σε κεντρική πλατεία της Στοκχόλμης.
Ήταν το Σκανδιναβικό «Κυλώνειο Άγος».
Ήταν μια ιστορική «πουστιά» των Δανών, το επονομαζόμενο Stockholms Blodbad που μαζί με το δικό μας «Κυλώνειο Άγος» του 636 π.Χ. αποτελούν δύο περιπτώσεις ιστορικής ατιμίας και unfair playing.
Οι Σκανδιναβικοί γερμανικοί λαοί (Νορβηγοί, Δανοί, Σουηδοί) σφαζόταν επί αιώνες. Κάποια στιγμή αποφάσισαν ότι το κοινό τους συμφέρον είναι η ειρήνη, η συμφιλίωση και η συνεργασία. Ξέχασαν έτσι και το Blodbaden και όλα τα υπόλοιπα και:
Ίδρυσαν το Norden, καταργήσανε τα σύνορά τους, τους μεταξύ τους φόρους στο εμπόριο, και έκτοτε ζουν ειρηνικά και ευημερούν επενδύοντας στο κράτος πρόνοιας και όχι σε ηλίθιους εξοπλισμούς.
Πίνουν μαζί μπύρες στα μπαρς της Κοπεγχάγης, ή απέναντι στο Μάλμε ή στο Όσλο, νιώθουν «αδέλφια» και έχουν βάλει στην παρέα τους και τους μογγολικής καταγωγής Φινλανδούς.
Συνεργάζονται ακόμη και στα επουσιώδη: Αλληλοψηφίζονται στην Eurovision, και πρόσφατα έστησαν το Δανία-Σουηδία 2-2 στο πρόσφατο Euro πετώντας έξω τους Ιταλούς.
Όσο για τα της ιστορίας τους, «περασμένα ξεχασμένα», με αυτά θα ασχολούνται;
Πόσο απλή είναι η ιστορία μερικές φορές...
doctor
Ενώ εσείς κάνετε παρελάσεις και οι απέναντι κάνουν αναπαράσταση της κατάληψης της Σμύρνης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπέραντη βλακεία, όπως το γαλάζιο του Αιγαίου, το οποίο ανήκει στα ψάρια του που λένε και οι αναρχικοί.
doctor
Ειμαι υπερ των δικαιωματων ομ/φιλων. Αν ο Λεο δεν ηταν ομο,θα ηταν ετ/φιλος φονιας. Οι Σπαρτιατες ειχαν πολλες αρετες,τον Καιαδα,τον πισωπλατο φονο ( "κρυπτεια " ),το κ*λομπ*ρεμα αγοριων απο τα 12,τα μυαλα στα καγκελα, τα ταγματα θανατου ( ή ταν κλπ) τον σαδομαζοχισμο ( μαυρο ζουμι,κοινοβια). Ειδες πολιτισμο οι ...Ελληνες ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, και σταματήστε τη Γη θέλω να κατέβω. ωχ...
ΑπάντησηΔιαγραφήmickey said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αφεντικά ενδιαφέρονται να έχουν τους υπαλλήλους στα γραφεία τους 10 ώρες την ημέρα, ακόμα κι αν ...παίζουν πασιέντζα στα Windows. Και οι υπάλληλοι κοιτούν πότε θα περάσει η ώρα για να πάνε σπίτι τους, χωρίς να δίνουν δεκάρα για το πόσο παραγωγικοί ήταν στη δουλειά τους (αρκεί να φυλάνε τον κ*** τους και να ανταποκρίνονται στο job description - στο Δημόσιο ούτε καν αυτό δε χρειάζεται).
---------------------
Αχ τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...
Greece, right?
Στο Δημόσιο λένε: "Αυτοί κάνουν πως μας πληρώνουν και εμείς κάνουμε πως δουλεύουμε"!!!
doctor
Μπράβο χάριγκρεκο το βρήκες. Εσύ τώρα σαν γνήσιος πολιτισμένος να είσαι καλό παιδί και ν' ακούς τη μάμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήDion.M. said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απόλυτα, όπως επίσης συμφωνώ στις θέσεις και προβληματισμούς, που εξέφρασε ο κος Δημητράς και αρκετοί άλλοι συνσχολιαστές.
Αναρωτιέμαι πόσοι από τους "Ελληνάρες" και τους "συντηρητικούς αριστερόφρονες" της παρέας, που ώς συνήθως τα ξέρουν όλα -τα έχουν διαβάσει καλά-, δεν έχουν κτίσει αυθαίρετο, και δεν κρύβουν από την εφορία τα εισοδήματά τους.
Και καλά οι αριστερόφρονες... "Καταπολεμούν το σύστημα εκ των έσω"... Αλλά οι Ελληνάρες;
Η έννοια... "Απόγονος του Λεωνίδα" συμβιβάζεται με την έννοια... φοροκλέπτης, παραβάτης των νόμων, καταπατητής δημοσίων εκτάσεων, βιαστής μεταναστριών, αδιάφορος για την κοινωνική συμπεριφορά και των υποχρεώσεων στο σύνολο, και λικνιστής των οπισθίων σε ρυθμούς τσιφτετέλι;
Ας κοιτάξουμε ο καθένας την συμπεριφορά του, ας κάνουμε αυτοκριτική, ας δούμε τον κόσμο γύρω μας, ας φτάσουμε στο επίπεδο να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας πρώτα... Και μετά ας κάνουμε συζήτηση για δάφνες αρχαίων προγόνων...
Κυρ Φεβ 18, 06:00:00 μμ
-----------------
Συνυπογράφω, συμφωνώ και επαυξάνω.
Και ξέρετε το πιο τρελό είναι ότι οι προγονολάτρες είναι ταυτόχρονα και φανατικοί χριστιανοί!
Τούρτα με σαρδέλες...
doctor
Takis Alevantis
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εικονα ειναι πολυ πιο συνθετη και εδω το λακωνιζειν ειναι eπικινδυνα παραπλανητικό.
Σε μια συνεντευξη του Ζακαρια με τον υπουργο παιδειας της Σινγκαπουρης ετεθη αυτο το ερωτημα
Singapore's students do brilliantly in math and science tests. American kids test much worse but do better in the real world. Why?
Με λιγα λογια το συστημα στη Σινγκαπουρη και στην Κινα βασιζεται σε "exam meritocracy", το δε συστημα στις ΗΠΑ στο "talent meritocracy." Βγαινουν λοιπον τα παιδια με τη σωστη νοοτροπια για τη σημερινη κοινωνια και οικονομια.
Το αρθρο ειναι ενα απο τα καλυτερα που εχω διαβασει και βρισκεται
Αν το λινκ παλι δεν βγει ειναι το
http://www.msnbc.msn.com/id/10663340/site/newsweek/
Να μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα,η Αμερικα συγκρινεται μονο με μεγαλες δυναμεις & η Γραικια με κρατη των 10 εκ.
ΑπάντησηΔιαγραφήharrygreco said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα,η Αμερικα συγκρινεται μονο με μεγαλες δυναμεις & η Γραικια με κρατη των 10 εκ.
----------------------------------
Να συγκρίνουμε λοιπόν την Γραικία μόνο με μικρότερα κράτη: Ιρλανδία, Ελβετία, Φινλανδία, ακόμα και Σιγκαπούρη...
Αχ βρε Χάρη, η ποιότητα δεν πάει με το ζύγι!
Τους είπαν πως έχουν να λύσουν το πρόβλημα με την "προγονοπληξία" και τους υποχρέωσαν να υπάρχουν και να ζουν ανεχόμενοι τις παρανομίες που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους. Μας λένε πως τάχα είναι ένα πρόβλημα η σημερινή τάχα σχέση μας με την ιστορία αλλά ψηφίζουν με τη μέθοδο του προτιμότερου και του ελάχιστου. Δεν είναι σοβαροί. Ομολογούν πως δεν σκέφτονται και μετά απορούν γιατί υπάρχει αναξιοκρατία στο δημόσιο όταν πια έχουν εξετάσει τους αρχαίους έλληνες και έχουν ανακαλύψει τη χρυσή τομή. Το πρόβλημα είναι εδώ μπροστά μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνούν όλοι αυτοί που γράφουν εδώ με την άποψη του Ράμφου πως είναι η πραγματική κατάσταση μας;
Τι θέλουμε να πούμε όταν ομολογούμε πως είμαστε οι φοβικοί και οι καχύποπτοι. Τι παράλογη περιγραφή έθνους και κατοίκων κράτους είναι αυτή. Ποιος άνθρωπος πάνω στον πλανήτη δεν είναι φοβικός και καχύποπτος. Και από πότε ο φόβος και η καχυποψία φέρνουν ανασφάλεια σε ένα σύνολο ανθρώπων; Και πως αποδεικνύεται πως είναι η ταυτότητα μας προβληματική. Μα θα έπρεπε να μην είναι άλλη;
Μιλάμε για κοινωνικά προβλήματα ή κατηγορούμε τους έλληνες ότι καταψήφισαν το Γιωργάκη Παπανδρέου;
Αυτοί που λένε ότι οι έλληνες είναι φοβικοί γιατί δεν τολμούν να πουν ότι οι έλληνες είναι φοβισμένοι;
Ο τρελοχάρρυ έχει δίκιο. Μας έχει φάει το υποτιθέμενο ένδοξο παρελθόν μας. Σαν να επιμένουμε να ζούμε ως εισοδηματίες, ενώ η οικογένεια έχει πτωχεύσει ήδη απο την εποχή του παππού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι βρισιες πρεπει να διαγραφονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συγκριση ανομοιων ειναι εσφαλμενη & στη περιπτωση Γραικοχωρας μεγαλομανιακη. Κανενα εθνος των 10 εκ,πλην του περιουσιου λαου των 15 εκ,δεν βγαζει κορυφες σε γραμματα,τεχνες & επιστημες. Αλλο οι δεξαμενες λαων των 80,120,300,1000,1200 εκ & αλλο τα...σφηνακια των 10 εκ.
Ρεαλιστικη βλεψη ειναι η GR να γινει Σουηδια,Βελγιο,Αυστρια. Μεχρι εκει.
Kαι κάτι άλλο: Γιατί δεν βλέπουμε πόσοι πολλοί και πόσο πολύ βολεύονται απο την παρούσα κατάσταση; Αυτός φοροδιαφεύγει, εσύ λαδώνεις, εγώ μπαζώνω, ο άλλος λέει οτι θα μας πιάσει και θα μας γαμήσει αλλά δεν το κάνει, και για
ΑπάντησηΔιαγραφή"ευχαριστώ" τον ξαναψηφίζουμε, κι έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι κι έχουμε και θέμα για να γίνεται κουβέντα. Αυτή η χώρα επιζεί χάρις στο μαύρο χρήμα και τη διαφθορά. Μόνο.
Καλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπήκα πριν από λίγο και διαβάζοντας τα σχόλια θέλω απλώς να συμφωνήσω σχεδόν απόλυτα με τις απόψεις του Παναγιώτη Δημητρά στις 11:09 το πρωί!
Να εκφράσω και μια επιθυμία.
Θα ήθελα πιο συχνά τις απόψεις του Παναγιώτη Δημητρά.
Εναι πιο ευκολο να επαναλαμβάνει κανείς τυποποιημένες απαντήσεις, (την ηχώ της "ομάδας/αγέλης" όπως η οικογένεια, η παρέα, η συντεχνία, το κόμμα, η"παράταξη" και πάει λέγοντας) παρά να θέτει ερωτήματα, δλδ να προβληματίζεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι τέτοια προϋποθέτει αυτόνομες προσωπικότητες. Μα είναι εύκολο πράγμα η αυτονόμηση της ατομικότητας ("Ο καημός του Ενός") ή, καλύτερα, η ανακάλυψη της ατομικότητας μέσω του συναισθηματικού, ηθικού και ιδεολογικού απογαλακτισμού, μέσω της εμπιστοσύνης στον ορθό λογο και της γνωριμίας με το αίτημα της νεωτερικότητας, της ανοιχτής κοινωνίας και του "συνταγματικού πατριωτισμού";
Ειδικά, εδώ στη Νήσο, η μέση εκπαίδευση και η κυρίαρχη πολιτική κουλτούρα είναι πολυ αποπνικτικές και ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μονον για την ομαδοποιηση και ομογενοποίηση της κοινωνίας, αλλά και για την παταξη κάθε απόπειρας για αύτονόμηση από τα αγελαία στερεότυπα, τις τυποποιημένες δήθεν "λύσεις".
Οσο η εκπαίδευση στοχεύει στην αγελαία σκέψη και συμπεριφορά, τόσο περισσότερο θα φοβούμαστε να προβληματιστούμε, να αμφισβητήσουμε και να αποτολμήσουμε νέα ερωτήματα.
Δύσκολα πράγματα.
Με αγάπη
Παράγραφος
Ταραμά το ξέρεις ότι το αυγοτάραχο είναι χαβιάρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μόνη διαφορά είναι στην τιμή αλλοιώς έχουν την ίδια θρεπτική αξία.
The perception counts!
Αν πιστεύεις ότι γεννήθηκες σε μια ράτσα πολεμιστών και κατακτητών με φυλετικό δίκαιο το πλιάτσικο σήμερα που δεν περνάν αυτά θα πεθαίνεις στην φτώχεια με μόνο την εργατικότητα της γυναίκας σου να σε επιζεί και σύ να την βγάζεις ολημερίς στον καφενέ με ναργιλέ και την θύμιση της δοξας του Σουλτάνου του Μεγαλοπρεπούς.
---------------
Χαράλαμπε να σου και φανατικός των περιούσιων λαών.
Ποιός είναι ο "περιουσιος λαος των 15 εκ"
Βαλκάνιοι κι αυτοί;
"Βαλκάνιος αστός που είχε την τύχη να πάρει δυτικο-ευρωπαϊκή παιδεία"
Ποιός είναι αυτός;
Ο Μιλόσεβιτς, ο Μπερίσα, ο Κάραζιτς ή μήπως ο Τούτζμαν.
Όλοι διάσημοι Βαλκάνιοι αστοί με Δυτική Παιδεία, κανένας όμως Έλληνας.
Κανένας απο αυτούς δεν θα θέλαμε πιστεύω να μοιραζόμαστε μαζί την ίδια εθνική συνείδηση.
Τέτοιον Βαλκάνιο αστό στύλ επιούσιου λαού αλα Χαράλαμπο ουμπερ άλλες να μας λείπει.
Έχουμε ένα μικρό καλαθάκι για τα πολλά κεράσια του.
----------------
Αγαπητή παράγραφο υπάρχει πάντα κι η λύση της μετανάστευσης αν είναι όλα τόσα αποπνικτικά στην Νήσο.
Καλό ταξίδι στις USA σας εύχομαι αν και το κλίμα εκεί δριμύ κρύο δεν θα σας σηκώνει, ψυχολογικά.
Προς ποντίκι:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πολύ θα ήθελα να κάνω κάτι για τον τόπο. Έχετε καμιά καλή ιδέα;
Ας αρχίσουμε από κάπου και ας σταματήσουμε τις ατέρμονες αναλύσεις.
Εσείς φταίτε! Για όλα εσείς! Που δεν έχω σωστή δουλειά, που δεν μπορώ να παρκάρω, που πληρώνω φόρους, που δεν έχω σωστά νοσοκομεία, σωστά πανεπιστήμια που αποξενώνομαι στην σκοτεινή πόλη, που δεν κέρδισα το joker, που δεν μου έκατσε η γκόμενα, που....,που.....,που....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά εγώ είμαι μάγκας αλανιάρης καραμπουζουκλής που με έχωσε ο θείος στο δημόσιο, που διπλοπαρκάρω με αλάρμ, που δίνω το φακελάκι στον dr, την ψήφο στον καθηγητή να πάρω γρήγορα το πτυχιάκι μου, σας έκλεψα και την γκόμενα. Και σας εκδικήθηκα !Γιατί δεν θα είμαι εγώ ο μ@#$$@ς.Για όλα αυτά όμως φταίτε εσείς, το κράτος, η ΕΕ και οι Αμερικανοεβραίοι. Θύμα και μάγκας. Σχιζοφρένεια???? Μπορείς να το αποκαλέσεις και "Live your myth in Greece"
σωστός είπε:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Ταραμά το ξέρεις ότι το αυγοτάραχο είναι χαβιάρι."
Μια που το ανέφερες να θυμίσω οτι αύριο Καθαρή Δευτέρα είναι η μέρα μου. Ελπίζω να έχετε προμηθευτεί όλοι αρκετό από μένα... Άντε, καλή όρεξη!
Paragrafos είσαι όαση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!
Tόπε o Πλάτων, ζούμε στη σπηλιά και οι φύλακες δεν μας αφήνουν να γυρίσουμε το κεφάλι, όταν δεν φοράμε παρωπίδες. Περνάμε τον ίσκιο τους για πραγματικότητα και ξεγελιόμαστε μία ζωή .....!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σβυστηρι καθυστερει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνας ειναι ο περιουσιος λαος.
Paragrafos ή μήπως απευθύνομαι στον σύζυγο αυτής,
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίες λέξεις χρησιμοποίησες για να καταδείξεις νόμιμη την αδυναμία του σημερινού ανθρώπου.
Αυτή τη στιγμή όλα τα δελτία ειδήσεων ασχολούνται με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα σε επίπεδο ...espresso (σκανδαλοθηρία über alles).
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ο κ. Βελάκης, δικηγόρος της συζύγου του θανόντος, μιλά "ζωντανά" και στα τρία "μεγάλα" κανάλια (MEGA, ANT1, ALPHA). Ταυτόχρονα :)))
Ούτε στο ...Αφγανιστάν να ήμασταν!
(βεβαία, ας μην ξεχνάμε και την υστερία στις ΗΠΑ με το "σκάνδαλο" Λεβίνσκι και τι επακολούθησε)
Ε, ρε γλέντια ;)
Υ.Γ. Εκτός από "άρτο", βλέπω πως υπάρχει και επιούσιος ...λαός. Ε, ρε γλέντια - στο τετράγωνο :)))
Το μεγάλο πρόβλημα είναι βεβαίως αν υπήρχαν ...χαρτομάντηλα, πετσέτες και μπουρνούζι (!)
ΑπάντησηΔιαγραφή(ναι, ΔΕΝ κάνω πλάκα - αυτά ακούω τώρα)
Ήμαρτον - που θα 'λεγε και ο Γεωργίου!
" Πολυφημε¨", περιουσιος,οχι επιουσιος λαος...
ΑπάντησηΔιαγραφήδυναμική επιστροφή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια!
Από την αρχή ήθελα να γράψω ότι προτιμούσα το παλιό doncat, στο doncat2 βαριόμουν ακόμα και να πατήσω να δω τα comments, αερολογίες θα ήταν όλα και επαναλήψεις στις επαναλήψεις, έλεγα.
Επίσης σκεφτόμουν "Πάει, θα κουράστηκε ο ΝΔ τις ατέλειωτες συζητήσεις για 'σοβαρά θέματα', ψάχνει κάτι πιο ανάλαφρο, πιο ποιητικό". Κάτι ανάλογο από το πρώτο blog στο δεύτερο.
Η παιδεία είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει απόλυτα και στην Ελλάδα πάσχει κυριολεκτικά. Αλλά για να αλλάξει η παιδεία, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία, και το ανάποδο, γι' αυτό δεν γίνεται τίποτα. Από κάπου όμως πρέπει να αρχίσουμε.
Elafina said...
ΑπάντησηΔιαγραφήParagrafos ή μήπως απευθύνομαι στον σύζυγο αυτής,
-----------------------
Και ο αγαπημένος μου τα ίδια θα έλεγε. Άλλωστε εχουμε τον ίδιο Δάσκαλο.
Με αγάπη
Παράγραφος
Συνεχιζω τις "ερωτησεις χωρις απαντηση"
ΑπάντησηΔιαγραφήγ,..τα παιδια μας τα στελνουμε φροντιστηριο για να τα "αποφυγουμε" ως γονεις με τακτ, η γιατι ειμαστε κατα τις αξιοκρατιας και δεν μπορουμε να τα δουμε τεχνιτες "σπρωχνοντας" τα να γινουν ιατροι???
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=780520&lngDtrID=244
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίπε και ελάλησε και προφανώς εδάκρυσε ο Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος της του θεού σοφίας εν Ελλάδι.
Με συγκίνησε το παλιόπαιδο, κλαψ!
Mickey
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδω να δεις τι εγινε με το θανατο της Νικολ Σμιθ. Ακαταπαυστο coverage.
Ο Andy Borowitz, γνωστος κωμικός, καυτηριασε αυτο το τρελοκομειο ως
Λειπει η λεξη "εξης", ιδεα δεν εχω γιατι ο μπλογκερ μου χαλαει ολα τα λινκ.
ΑπάντησηΔιαγραφή@zizugataki (Κυρ Φεβ 18, 07:45:00 μμ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω γράψει ουκ ολίγες προτάσεις στο παρελθόν σε αυτό το blog και αλλού. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με εκείνο το πανελλαδικό IP δίκτυο που λέγαμε (μπορεί να υλοποιηθεί ακόμα και ασύρματα πλέον).
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ληφθούν σωστές αποφάσεις είναι η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών, όπως και η πάταξη της γραφειοκρατίας και της συνεπακόλυθης σπατάλης χαρτιού, καυσίμων, υλικών και εργατοωρών μέσα από αυτοματοποιημένες, ταχύτατες και έγκυρες διαδικασίες.
Όσοι δεν ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστές (σιγά τα ...ωά - είναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο δύσκολο, χρονοβόρο και ...βαρετό να συμπληρώνεις κάθε τρεις και λίγο δυσνόητα έγγραφα που σου ζητούν γελοιωδώς τα ίδια και τα ίδια), ας πηγαίνουν στα ΚΕΠ και εκεί οι αρμόδιοι υπάλληλοι να κάνουν το data entry (να και κάπου που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν), αντλώντας όλα τα "μόνιμα" στοιχεία από ένα κεντρικό (ή κατανεμημένο) σύστημα που θα ενημερώνεται για όλες τις "μεταβολές".
Τα κονδύλια που κατασπαταλά το κράτος σε περιττά έξοδα (χαρτί, παλιές τεχνολογίες, εργατοώρες κλπ) για τη συντήρηση της υπάρχουσας παρωχημένης (και πλέον επικίνδυνης) γραφειοκρατίας, μέσα από εντελώς αντιπαραγωγικές διαδικασίες, φτάνουν και περισσεύουν για να χρηματοδοτηθεί μια τέτοια προσπάθεια.
Info must flow!
(τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν)
Όλοι μπορούν να κάνουν κάτι. Ας βρει ο καθένας τι του ταιριάζει και σε τι είναι καλός και ας κάνει ό,τι κάνει με αίσθημα προσφοράς και ευθύνης. Αρκεί να μην επαναπαυόμαστε στα όσα ξέρουμε ήδη και να μην τα περιμένουμε όλα από τους ...άλλους ;)
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήKalos o Popper ,kalos kai o Kuhn stin praksi omws ,stin kathimerini mas routina ,ti kanoume emeis gia na ftiaksoume tin katastasi?
ΑπάντησηΔιαγραφήExoume pote stamatisei peripoliko na zitisoume ta stoixeia tou giati oi epivainontes astynomikoi de forane zwnes kai paraviazoun ton KOK?
Exoume apaitisei apo odigo lewforeiou na odigei pio siga giati trexontas vazei se kindyno ti dimosia ygeia?
Exoume kleisei tin ethiki athinwn patrwn zitwntas apo to kratos na deiksei megaluteri ypeuthinotita kai na min anathetei ta erga stous alites me tous opoious sinergazetai me apotelesma na thrinoume thanatous epi monimou vasews apo kaki poiotita asfaltou?
Exoume zitisei na fygoun ta kommata apo ta panepistimia kai na papsoun na ekmetalleuontai kai na kateuthinoyn ta 19xrona gia idiwn ofelos?
Exoume zitisei na fygoun autoi oi alites pou xrisimopoiontas kathe meso eginan panepistimiakoi kai twra exoume to kwmikotragiko fainomeno,autoi oi teleutaioi na kateuthynoun ta lampra miala tis xwras mas?oi foitites-kommatoskyla eginan kathigites kai didaskoun!!!eleos!!
To psari vrwmaei apo to kefali kai fysika mia allagi stin koryfi tha itan o.ti kalytero,xreiazomaste kyverniseis texnokratwn kai oxi aeritzidwn,de tha ginei omws,eimaste tritokosmikoi estw kai ntymenoi me armani(gi auto poly perissotero)!
To pasok den eixe orama,ithele apla na epekteinei to kefalaio kai sta mesaia strwmata,koinws giname pio amerikanakia ,twra kai gw mporw na paw sto milano gia pswnia,auto me emathan na nai i eudaimonia mou..I N.D einai ayti pou itan,eilikrines alla anapotelesmatiko..
Kai epeidi ta anwthen de tha ginoun,as arxisoume na ginomaste pio aktivistes,koinwniki euaisthisia to lene,mporeis kai sy!!
sas filw,
kali evdomada
ps1)En etei 2007 polloi exoume perasei apo Harvard,Oxford ktlp,osoi eixame anoixta matia katanohsame tin apati,oi ypoloipoi to xrisimopoioun gia egxwria katanalwsi,hmarton!
ps2;me thlivei otan gnwrizw anthrwpous anw twn 70 me koinwniki kai oikonomiki kataksiwsi pou kwlwnoun na piesoun gia allages les kai tha tous kopsoun ti sintaksi ,les kai tha tous skotwsoun sta liga enapomeinanta xronia zwis tous kai kinitopoioun ta nearoudia na bgaloun to fidi apo ti trypa:anthrwpini mataiodoksia i afionismous ston esxato vathmo..
Πανάσχημη, για τη χρήση links ρίξε μια ματιά εδώ - ελπίζω να σου χρησιμεύσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήBTW, αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσω να παραδίδω και μαθήματα πληροφορικής online με κείμενο και βιντεοκλιπάκια - αλλά θέλω πρώτα να βασιστώ σε μια αξιόπιστη πλατφόρμα και τα τελευταία ευτράπελα με τον Blogger της Google με προβλημάτισαν ιδιαίτερα και με φρέναραν κάπως.
. . .
Αν ο καθένας μας βοηθούσε 5-10 ανθρώπους με τις γνώσεις που έχει, σίγουρα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα (ακόμα και οι ατέρμονες αναλύσεις και ο προβληματισμός χρειάζονται - αρκεί να είναι ...εποικοδομητικά ;))
stavros katsaris said:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Θα ήθελα πιο συχνά τις απόψεις του Παναγιώτη Δημητρά."
-----------------------------------
Το ίδιο & εγώ Σταύρο!!
Φωνές σαν του κ. Δημητρά, είναι όαση στην έρημο της πλειοψηφούσας "πολυφωνικής" κοινής γνώμης.
Κατά τα άλλα κ. ΝΔ, η αλλαγή της μορφής του blog σας, νομίζω ότι δικαιώθηκε πλήρως από την 1η μέρα. Κυριακή των αποκρεών, με πολύ κόσμο απών, έχετε μεγάλη συμμετοχή, & το κυριότερο έχουμε διαβάσει πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις & κείμενα.
Εύγε!!
Ευχαριστώ που μου δίνεις δίκιο ελαφίνα. Δεύτερον, σαφώς και είπα Περικλής για λόγους "καρφωτής" ελληνικότητας, λες Περικλής και έρχονται όλα τα στερεότυπα περί παραδείσιας ζωής και τέλειας δημοκρατίας των Αθηναίων, ήταν ρητορικό το θέμα. Τρίτον, ο highvoltage είναι γυναίκα, απορώ πώς η πρώτη σκέψη ήταν να υποθέσετε ότι πρόκειται για άρρενα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ ΧάρρυΓκρέκο, έχετε εντρυφήσει στις αρχαίες σπαρτιατικές συνήθειες...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Εβραιοι ειναι οι προαιωνιοι εχθροι του ελληνισμου,διοτι δεν εχουν Πλατωνα-Σωκρατη-Αριστοτελη-Αλεξανδρο,οπως εχουν π.χ οι ψηφοφοροι Ψωμιαδη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυτε εχουν τη σεξουαλικη ικανοτητα του greek lover ,που μυριζει βαρβατιλα & οχι αρωματα οπως οι φλωροι.
Μικυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτα ακριβως κανω και αλλοτε βγαινει σωστα, άλλοτε αλαλούμ.
Thanks anyway!
Τα σχολια των τσοκαρων που το παιρνουν στο στομα τους ( τ' ονομα μου ) απροκλητα,πρεπει να διαγραφουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήGerasimos
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρακαλώ όχι greeklish - κουράζουν.
ευχαριστώ για τα καλά λόγια
ΑπάντησηΔιαγραφήμια και ο λογος για το Χριστόδουλο
ότνα πριν ένα χρόνο έκανε πρωτοφανή επίθεση κατά των ανθρώπινων δικαιωμάτων θυμάστε κανέναν να αντέδρασε;
όλοι τον φοβούνται μια και ολοι κάτι εποφθαλμιούν από την εκκλησία
ένα παλαιότερο κέιμενο του Δήμου εδω τα λεει ολα
οποτε γιατι να μην κατακεραυνώνει σήμερα όχι μόνο το βιβλίο αλλά και τη γενική σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση της ιστορίας;
και επειδή πριν αναφέρθηκα σε σύγκριση με την Ιταλία και βλέπω τώρα τα επεισόδια στο γήπεδο ΟΑΚΑ μετά τον αγώνα ΑΕΚ (συλλυπητήρια!) - ΠΑΟ και νωρίτερα στο Καυτατζόγλιο και χθες στο μπάσκετ ΠΑΟ (συλλυπητήρια)- ΟΣΦΠ
στην Ιταλία όταν έφτασαν στα άκρα είπαν basta και σταματήσαν για μιαν εβδομάδα τους αγώνες και πήρνα αυστηρά μέτρα
τι καναμε εδώ;
Δηλαδή επειδή έχω μείνει με την απορία, αν:
ΑπάντησηΔιαγραφήγίνει καλύτερη η Αθηνών-Πατρών, δεν τρώμε τη μέρα μας για ένα χαρτί στην Εφορία (π.χ), τα παιδιά στα Παν/μια δε γινονται κομματόσκυλα (γιατί; η δουλειά δεν είναι ντροπή, ούτε και η αργομισθία αργότερα), αν οι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο είναι γνήσια τέκνα του γνήσιου Χάρβαρντ, και έρθουν κάμποσοι τεχνοκράτες στην εξουσία, δηλώνοντας ότι έχουν όραμα (π.χ. την αναβάθμιση της χώρας), θεωρείτε ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα; (ένα τυχαίο απάνθισμα έκανα από καημούς που συνάντησα στο διάβασμα των απαντήσεων της ημέρας...
Και επίσης, αν συμβούν όλα αυτά -και περισσότερα ακόμη- θα είμεθα υπερήφανοι ως Έλληνες; (Άντε και οι βαριόμοιροι οι Σπαρτιάτες μαζί). Τι ταυτότητα θα έχουμε;
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι κατι άλλο τώρα που βλέπω το Νινη να σκοράρει
ΑπάντησηΔιαγραφήπριν δυο εβδομάδες Αλβανο που δεν θα γινει Ελληνα ποτε τον ανεβάζανε ενω τον Κονε τον εβριζε ρατσιστικα ο Λεμονής
σε καθε άλλη χώρα της Ευρώπης θα έπεφταν καμπάνες εδώ μέχρι και μήνυση έφαγε ο Κονέ
ντροπή σε ένα κράτος που δείχνει ανοχή όχι στο διαφορετικό αλλά στο ρατσιστικό
έτσι η κοιονωνία μας όπως δείχνει το Ευρωβαρόμετρο είναι η πιο ρατσιστική των 25 της ΕΕ...
Για κοιταξτε πως ζητησε συγνωμη η United Church of Canada απο τους ιθαγενεις ινδιανους.
ΑπάντησηΔιαγραφή"As Moderator of The United Church of Canada, I wish to speak the words that many people have wanted to hear for a very long time. On behalf of The United Church of Canada, I apologize for the pain and suffering that our church's involvement in the Indian Residential School system has caused. We are aware of some of the damage that this cruel and ill-conceived system of assimilation has perpetrated on Canada's First Nations peoples. For this we are truly and most humbly sorry."
Το λινκ αν βγει ειναι εδω
Σήμερα είναι Κυριακή 18 του μήνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέρα καρνάβαλου, μέρα Φλεβάρη μήνα.
Βάλτε παιδιά τη μάσκα σας, βάλτε τις κουδουνίστρες
Ο Δήμου πάλι θέριεψε, πάλι ερωτήσεις ψάχνει
βγέστε και φέρτε μπόλικα ερωτηματολόγια.
Που πάει ετούτος ο λαός, τι θέλει αυτός ο κόσμος
Μην έρθετε περιχαρείς, μέσα στη κουζουλάδα
Το καρναβάλι, η χαρά ,το κέφι, και η μάσκα,
Είναι τα όπλα, η αφορμή, να βρείτε αγριεμένους
Να δείτε το βαρίδι τους, ν’ακούστε τον καημό τους
Δείτε τι γράφουν τ’άρματα, τι λένε οι φορεσιές τους
Τι θα’θελαν να έχουνε, ποια είναι τα όνειρα τους
Μ,μ,μ,μ, τι τάχατες προσμένουμε; ποιο θα’ναι το μαντάτο;
Ο Έλληνας σιγά-σιγά, να φεύγει από τον πάτο;
Χμ,,, σάμπως πολλά τα θέλετε, δεν είστε στα καλά σας
Κι ήρθαν πολλά, κι ήρθαν γοργά ,σακιά με ερωτήσεις
Ποιος ειν’αυτός που τις ζητά, τι θέλει τις ερωτήσεις;
Ποιος το’λπιζε, ποιος το ‘θέλε να είν’ο Νίκος Δήμου;
Έχει ταυτότητα σωστή; Έχει και τη δική μας;
Δεν τα’παμε δεν τα’δαμε; για όλα φταίει το κράτος
Φταίει η κακιά η μοίρα μας, φταίει το ριζικό μας
Πού’σε ρε μαύρε υπουργέ να δώσεις λύσεις τώρα
Κάτσε καλά μωρή εσύ μη σου ‘ρθει το σφοντύλι
Ξέρεις ποιος είμ’εγώ ορέ ,ποιος είναι ο γνωστός μου;
Ακους εκεί στο internet να ψάχνουν το καλό μας.
Ποιοι είν'αυτοί οι γνωστικοί που ψάχνουν τα όνειρα μας;
Εμείς γραικοί ξυπνήσαμε γραικοί θα κοιμηθούμε.
Και απορείτε τάχατες που πάει αυτή η χώρα
Που πάει η νεολαία της που παν’τα ΑΕΙ της
Πάνε στο δρόμο το καλό, πάνε στο άσυλο τους
Όπου φυσάει αριστερά, φέρνει κομμάτια μούχλα
Πού’σαι επαναστάτη Μαρξ, έλα δικέ μας Λένιν
Να δείτε ποιος πρωτοπορεί, να μην αλλάξει κάτι
Κάτι προς το καλύτερο, μια πρόοδο να δούμε
Να φύγει η συντήρηση και το κατεστημένο
Ν’αλλάξουν όλες οι δομές, όλες οι αγκυλώσεις
Όπως εσείς τα λέγατε, μες στα οράματα σας
Για τούτο και ο βασιλιάς καρνάβαλος προστάζει
Σήμερα είναι του κεφιού χαρμόσυνη ημέρα
Πάτε και μπείτε στο χορό, πείτε την α…ποψη σας
Πείτε στο Δήμου πως εδώ είναι θεσμός αρχαίος
Πως τίποτα δεν πάει μπροστά, όσο κι αν είναι νέος.
Και του χρόνου νάμαστε εμείς
πιο μπροστινοί πιο δυνατοί
πρώτα στον εαυτό μας
για νά'ναι τα οράματα του Δήμου
ο θεσμός μας...
sygnwmi ND,den exw dinatotita ellinikwn apo edw ,syntoma tha to diorthwsw omws..
ΑπάντησηΔιαγραφή@highvoltagepress
I apantisi einai pws nai, me tin eksairesi twn kathigitwn tou Harvard, pou de thewrw oti einai ikanoi.Kai an auta pou paratheteis poly eukola sou fainontai apla se pliroforw pws de tha zisoume gia na ta doume..kai katholou de me endiaferei na mai perifanos pou mai ellinas,to zitoumeno mou einai na mi niwthw oti to kratos me viazei kathimerina..Oso afora tin tautotita mas,poia tautotita ,auti pou den eixame pote;
Otan to paidi sou keitai aimofyrto se mia gwnia enos kakostrwmmenou dromou ela na mou miliseis gia to pia tautotita se apasxolei..to provlima tou sygxronou Ellina einai den einai i elleipsi ethikis yperifaneias kai tautotitas,einai elleipsi stoixeiwdous autosevasmou
Ισως Ο Δημητρας να μην εχει καταλαβει πληρως οτι η ναζιστικη Γραικια θα πεσει,αν πεσει,μονο απο εξωθεν παρεμβαση. Η ναζιστικη Γερμανια & το καθεστως Μιλοσεβιτς ηταν αλεξισφαιρα,δεν κινδυνευσαν απο μεσα. Εμεις,οι πολιτισμενοι,θα ανοιξουμε την Κερκοπορτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μια απορία ακόμη: όλα τα παραπάνω πρέπει να τα κάνουμε μαζικά και με διαδηλώσεις/καταλήψεις/πορείες; Άλλοι λαοί που τα έκαναν δι' αντιπροσώπων πάθανε τίποτα; Ή δεν έχουμε πια τίποτα να χάσουμε παρά τις αλυσίδες μας; (μεταφορικά μιλώντας)
ΑπάντησηΔιαγραφή(Όχι, δηλαδή αλλά ασύμφορο το βλέπω το σχέδιο αναδιοργάνωσης της χώρας.) Πρακτικά: Θα κάνουμε κο-οπερατίβα και θα αποφασίζουμε ποιά έργα και πώς πρέπει να γίνουν (αντιλαμβάνεστε το λογικό σφάλμα και τα προβλήματα), θα πάει επιτροπή πολιτών ως σύμβουλος στα υπουργεία, ή πολιτοφυλακές (που λέει ο λόγος και χάριν ρητορείας) να πάρει τα ντοσιέ με το σχεδιασμό των υπουργείων, θα φτιάχνει διαγωνισμούς κλπ.
Παρεκτός κι αν η επιτροπή πολιτών που λέγαμε, ασκήσει πίεση μέσω των ΜΜΕ και της ΤιΒι...
Θα παρακαλούσα τους γαλλόφιλους να προφέρουν επιτέλους σωστά το όνομα της Εντίτ Πιαφ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως ξεσπαώ εδώ λόγω της βαριάς ήττας;
Emfortos
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστούμε που μας φέρατε μία γεύση από Καρναβάλι.
Να μην ξεχνάμε πως είναι της Τυρινής!
Λυπάμαι που αναγκάστηκα να βάλω moderation.
Αλλά το γνωστόν zzzzzz έντομο άρχισε πάλι να βγάζει τα ψυχοπαθολογικά του και να λερώνει παντού.
@highvoltagepress
ΑπάντησηΔιαγραφήprofanws kai oxi,thewrw oti eisai arketa skeptomeni gia na katalaveis oti auta pou proteineis einai asteia ektos kai an ta xrisimopoieis dikin eirwnias ,gia tin opoia de vlepw to logo...i ennoia tis koinwnikis euaisthisias vazei ton politi se ena pio energo rolo apla epeidi to kratos adynatei na voithisei.Gia paradeigma an stin aglia kapoios mpei se ena autokinito methismenos na odigisei einai sigouro pws kapoio melos tis pareas tou tha parei tin astynomia til,auto pou emeis oi ellines onomazoume "karfwma" i opws egw lew "adiaforia",oi ksenoi me safws xamilotero morfwtiko epipedo apo tous apogonous tou platwna thewroun ypoxrewsi..twra se themata dromwn ,epikindynwn dimosiwn ergwn ktlp yparxei i nomiki odos..an thewreis oti oi eklegmenoi ekproswpoi mas tha deiksoun euaisthisia kinitopoiise tous..pisteuw pws i veltiwsi mas mporei na epelthei mesa apo ton veltiwsi tou eautou mas kai tou mikroperivallontos mas,einai afeles na prosvlepoume se koinwnikes epanastaseis apo mia maza pou xeiragwgeitai wraiotata me ta sygxrona mesa
Δεν έχω βγει ποτέ από την ελλάδα, γιατί δεν είχα δυνατότητα ούτε χρήματος, ούτε χρόνου. Έχω γνωρίσει και συζητήσει με πάεα πολλούς τουρίστες, αλλά και μετανάστες από χώρες της Ε.Ε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌΜΩΣ...
δεν μου αρέσει καθόλου όλη αυτή η φιλολογία περί του ανοργάνωτου, τεμπέλη και διαδηλωσολάγνου "έλληνα".
Κύριε Δήμου, σας προκαλώ να μου αναφέρετε ΜΙΑ διαδήλωση που να έγινε ενάντια στις μετατάξεις στο δημόσιο, ΜΙΑ διαδήλωση που να έγινε για το δικαίωμα του έλληνα δημόσιου υπάλληλου στην τεμπελιά. Οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι και κακοπληρωμένοι είναι και σκληρά εργάζονται. Δεν περίμενα από εσάς να έχετε τέτοιο μένος ενάντια στα κοινωνικά κινήματα και στην αριστερά!
Είμαι πολύ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που χάρη στις διαδηλώσεις μας, η Έλλαδα είναι από τις λίγες χώρες της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στο έγκλημα της κατοχής στο Ιράκ, την στιγμή που οι προηγμένες και πολιτισμένες κοινωνίες της δύσης δεν βγάζουν άχνα.
Ο πολιτισμός και το κοινωνικό τους κράτος, σταματάει στα σύνορα των χωρών τους! Από εκεί και μετά μετράει μόνο το κέρδος.
Μια χώρα στην οποία η νοοτροπία των πολιτών ακυρώνει τους νόμους της, δεν είναι πολιτισμένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήg.manoussakis said...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι και κακοπληρωμένοι είναι και σκληρά εργάζονται.
-----------------
Ξέρω και εγώ ένα με τον Τοτό, να το πω;
Οι πορείες των απολυμένων της ΕΘΕΛ επί Μητσοτάκη γινόταν για το καλό της χώρας ή για την επαναφορά του δημοσίου χαρακτήρα των συγκοινωνιών, δηλαδή για την επαναφορά της ρέκλας και της ξάπλας;
Φυσικά και ιδιωτικά τα λεωφορεία τα ίδια και χειρότερα ήταν...
doctor
@gerasime
ΑπάντησηΔιαγραφήγια τους ανθρώπους δεν υπάρχει καθημερινή ρουτίνα. τους την επιβάλλουν για να τους σκλαβώνουν.
η πεποίθηση ότι πρέπει να δουλέψω για να ζήσω παράλογη είναι. η πεποίθηση ότι πρέπει να μετέχω σε μία κοινωνία ανθρώπων για να είμαι καλά παράλογη είναι.
δεν σου το λένε όμως έτσι. σου λένε πως έτσι είναι τα πράγματα. και λες μετά: τι να κάνουμε. σε ελέγχουν για τόσο όσο δεν αναρωτιέσαι μα γιατί τα έκαναν έτσι και με ποιο δικαίωμα.
αυτές οι συμφωνημένες καταστάσεις αλλάζουν σε μία στιγμή. διεξάγουν όμως τον πόλεμο για να μην έρθει ποτέ η στιγμή: τον πόλεμο στη συνείδηση εξυπηρετούν όσα επιτρέπουν να φαίνονται από αυτά που έχουν συμφωνήσει.
Mia xwra stin opoia oi nomoi tis den efarmozontai prwtistws apo ta armodia gia tin efarmogi tous organa,einai kataptysth
ΑπάντησηΔιαγραφή"Οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι και κακοπληρωμένοι είναι και σκληρά εργάζονται."
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αντιγράφω για να το ...χωνέψω. Μήπως ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα;
Πάντως ακόμα κι αν δεχθώ πως κάποιοι εργάζονται σκληρά (που όντως ισχύει), αμφιβάλλω αν εργάζονται "έξυπνα" και ...παραγωγικά.
Εκτός αν θεωρείτε "έξυπνο" να μετακινούνται αστεία έγγραφα και αιτήσεις από δω κι από κει για ...1567η φορά (και μάλιστα με τα ΙΔΙΑ στοιχεία) ή "παραγωγικό" να κάνει κάποιος 3 ώρες για να γράψει μια σελίδα στο Word.
(ομολογώ πάντως πως είναι ...σκληρό :)))
Ποιος θελει αλλαγες, και γιατι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιοι ΔΕΝ θελουν αλλαγες, και γιατι?
Υπαρχει compelling event, αμεση αναγκη για αλλαγες, που δεν σηκωνει αναβολη / η οχι?
Μηπως το ελληνικο αυτο συστημα
οικογενεια, σχολειο, εκκλησια, συνδικατα, δημοσιο, πολιτικη, στρατος, ..... λουφα και παραλλαγη ...και αυτοι οι ευσυνειδητοι, που κανουν την δουλεια τους, *ΝΑΙ ΥπαρχουΝ*
ειναι ανεπιδεκτο ουσιαστικων αλλαγων διοτι εχει βρει μια ισορροπια ΑΝΕΚΤΗ?
Και αν ειναι ετσι,
ποιος η τι θα διαταραξει αυτην την ισορροπια, ποιος και γιατι θα αναλαβει ρισκα πολιτικα, οικονομικα, κοινωνικα?
Εχω και απαντηση, δεν την γραφω.
Καλη βδομαδα
@ πάρε το χαπάκι σου
ΑπάντησηΔιαγραφή"για τους ανθρώπους δεν υπάρχει καθημερινή ρουτίνα. τους την επιβάλλουν για να τους σκλαβώνουν",simfwnw alla edw de mporoume na ftiaksoume ena dromo,ti noima exei na spatalame to xrono mas gia pragmata pou apokleietai na ginoun opws to na katargithei auti i routina,exei epivlithei,einai fact kai kaneis de mporei na leitourgisei ektos matrix,den exei noima na ampelofilosofoume..
"η πεποίθηση ότι πρέπει να δουλέψω για να ζήσω παράλογη είναι. η πεποίθηση ότι πρέπει να μετέχω σε μία κοινωνία ανθρώπων για να είμαι καλά παράλογη είναι.",einai oi apopseis sou alla perissotero akougontai san aforismoi-aksiwmata,gia na me peiseis thelw epixeirimatologia tin opoia den paratheteis,akougontai ixira alla pali pws pisteueis oti aurio pou tha agwniw gia tous neous stin poreia kai tous astynomikous, min traumatistei kaneis ek twn dyo,oi parapanw apopseis tha me voithisoun;
"δεν σου το λένε όμως έτσι. σου λένε πως έτσι είναι τα πράγματα. και λες μετά: τι να κάνουμε. σε ελέγχουν για τόσο όσο δεν αναρωτιέσαι μα γιατί τα έκαναν έτσι και με ποιο δικαίωμα."anarwtiemai kai isws na kserw kai to giati alla stin praksi ti ginetai..oi ellines kaloi thewritikoi eimaste,apo texnognwsia miden!
"αυτές οι συμφωνημένες καταστάσεις αλλάζουν σε μία στιγμή. διεξάγουν όμως τον πόλεμο για να μην έρθει ποτέ η στιγμή: τον πόλεμο στη συνείδηση εξυπηρετούν όσα επιτρέπουν να φαίνονται από αυτά που έχουν συμφωνήσει. "pali milas san na exeis plirofories ek twn esw ,pou kai na tis exeis de mporeis na prakseis tipota opote;PRAKSE..ase ta logia kai kane prakseis
κύριε ποντίκι μου μην απορείτε.
ΑπάντησηΔιαγραφή΄Εχουμε ακούσει και χειρότερα. Ότι ζούμε χάρη στους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι στηρίζουν την οικονομία της χώρας, αλλιώς θα πεθαίναμε της πείνας εμείς οι υπόλοιποι που δεν είμαστε στο δημόσιο.
Filos mou deksios katigorouse to kratos tou pasok pou diorizei kata ekatontades sta diafora ypourgeia..ta politika allaksane(?)kai i ND sta pragmata kai o idios dioristike se ena apo ta ypourgeia,paradexetai pws paramenoun 100 ypalilloi gia na kanoun douleia twn 20..mia fora to mina stelnoun mia omada gia ektos edras elegxous..to monadiko apodeiktiko pou zitaei to ypourgeio einai to eisitirio apo ta diodia..profanws stelnoun ton ena sta diodia pou plirwnei ta eisitiria kai epistrefei,paramenoun stin athina ektos ypiresias kai epi triimerou enosw sti voreia ellada vazoun tis ypografes elegxou oi sinadelfoi tous kai tous stelnoun kai apodeikseis apo ta ksenodoxeia opou thewritika tha emenan gia na ksekourastoun apokamwmenoi apo tous elegxous...apo tote pou mou to eipe de ksanamilisame,pane 2 xronia twra,ekana kai kataggelia(eimai karfi,grafikos ktlp)..allakse tipota?de nomizw gia na gyrisei o ilios thelei douleia poly,mia mera omws kati tha ginei..opws stin periptwsi vartholomaiou,enas fonos pathous-timis apokalyptei xiliades atasthaleies se synallages tou IKA gia polles apo tis opoies ipirxan idi kataggelies,ta pragmata DEN einai kai toso elegxomena,DEN einai toso epaggelmaties oso nomizete kai nai men amerikanopoiimeni i elliniki koinwnia alla se tritokosmiki version me ta kaka kai ta KALA autou ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήκύριε g.manoussakis έχω την καλή πρόθεση να πιστέψω ότι είστε ένας απ τους λίγους δημόσιους υπαλλήλους αυτής της χώρας που εργάζεστε όλο το 8ωρο σας .
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν είστε ικανοποιημένος απ την αμοιβή σας, και εφόσον αξίζετε καλύτερης, γιατί δεν παρατάτε το "βρωμοδημόσιο" να βγείτε στο ελεύθερο επάγγελμα και εφ όσον είστε τόσο άξιος να κερδίζετε και περισσότερα χρήματα και να μην απολογείστε και για τους συναδέλφους σας που δεν δουλεύουν όσο εσείς.
Αυτα σας τα λέω εκ τους ασφαλούς γιατί υπήρξα "σκληρά" εργαζομένη στο δημόσιο επί 25ετία.
Οσο για τις χώρες της δύσης, σας διαφεύγει μάλλον πόσες διαδηλώσεις έγιναν εναντιον του πολέμου στο Ιράκ και σε χώρες που συμμετείχαν οι κυβερνήσεις τους.
Έχω την εντύπωση ότι η συνέντευξη του Ράμφου ήταν στην ΕΤ2 και στην εκπομπή με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Στα άκρα".
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρεμπιπτόντως, ερωτήματα θέτουν και απαντήσεις δίνουν μόνο οι άνθρωποι και όχι συλλογικότητες.
Γιατί σας εκπλήσσει το γεγονός ότι η αριστερά στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη προσθέτω, στρέφεται στον εθνικισμό; Ο Hayek στο βιβλίο του "The Road to Serfdom", έχει απαντήσει από το 1944! Περίπου λέει ότι ο εθνικισμός είναι το ανώτατο στάδιο του σοσιαλισμού!!
Αλήθεια τι θα πει "μεταρρύθμιση" και "εκσυγχρονισμός"; Τουλάχιστον το φωτομπλόγκ είχε χρώματα. Αν είναι να γυρίσετε σε λέξεις χωρίς χρώμα καλύτερες οι φωτογραφίες!
ΥΓ: Εκείνος ο προφέσορας του LSE γνωρίζει άραγε τους ελληνικούς νόμους για την ελευθερία της έκφρασης κλπ;
Bourchas η συνέντευξη Ράμφου στην ΕΤ2 (Βίκυ Φλέσσα - Στα Άκρα) έγινε πέρισυ λίγο μετά την δική μου - αυτή στην οποία αναφέρομαι έγινε αυτή την Πέμπτη στον κ. Σαββίδη στην ΕΤ3.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Ράμφος έδωσε και φέτος την ετήσια τακτική του συνέντευξη στην ΕΤ2 την οποία δεν παρακολούθησα ολόκληρη. Άλλωστε περισσότερο μου αρέσει να παρατηρώ την κα Φλέσσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην συνέντευξη του Ράμφου στον Σαββίδη δεν την γνώριζα.
Πάντως ασυγκρίτως πιο ενδιαφέρουσα ήταν η δική σας περσινή συνέντευξη.
Θα πρέπει να είναι μαρτύριο να μιλά μόνο τόση ώρα άνδρας με αυτή τη γυναίκα!
Ειναι σαφες οτι με την διαλυση της αυτοκρατοριας του κακου,οι κομμουνιστες της Ευρωπης εμειναν χωρις οραμα που να τρεφει την βαρβαροτητα & την εγκληματικη τους ψυχοσυνθεση. Ετσι επιβιωνουν σαν ψυχωτικοι αντιαμερσημιτες & πολυς κοσμος εκανε κροσοβερ στον φασισμο. Βλεπε Φραγκία με Λεπεν Αλλα & Γραικια με Κανελη.Επιβεβαιωνεται η θεωρια του κοκκινου & μαυρου φασισμου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φετεινές (Ράμφου και εμου) με την Φλεσσα ήταν επαναλήψεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήBourchas, για τη συνέντευξη του γάτου στη Φλέσσα δε χρειάζεται να πω πολλά ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεσάλωσα εκείνο το βράδυ στο Blog και πρόσφατα μέχρι και ...βραβείο πήρα για χάρη της :)))
Πάντως, επειδή δε βλέπω πολλές προτάσεις, να κάνω ακόμα μία:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΛΕΣ οι προσφορές για προμήθειες του Δημοσίου να κατατίθενται ηλεκτρονικά σε ειδικό σύστημα διαγωνισμών (να ΠΩΣ θα προωθήσουμε στην πράξη και όχι στα λόγια την "κοινωνία της πληροφορίας"). Την ώρα που κάθε εταιρεία (ή consortium) θα στέλνει την προσφορά της, θα δημοσιεύει σε ειδικό site (προσβάσιμο από όλους), όσο και στο δικό της εταιρικό site ένα digest (πείτε το "δακτυλικό αποτύπωμα") του ηλεκτρονικού αρχείου της προσφοράς της (π.χ. ένα αρχείο .zip με όλα τα σχετικά έγγραφα), που θα προσδιορίζει μονοσήμαντα την προέλευση (εταιρεία που το κατέθεσε) και το περιεχόμενό της.
Το ηλεκτρονικό αρχείο της προσφοράς θα είναι κρυπτογραφημένο φυσικά από την εταιρεία, ώστε κανείς να μη μπορεί να δει το περιεχόμενό της αν δε γνωρίζει το κλειδί της, το οποίο και θα ανακοινώσει την ώρα του ανοίγματος των προσφορών.
(αν πάλι η εταιρεία θέλει να "συνεννοηθεί" με την υπηρεσία ΠΡΙΝ το επίσημο άνοιγμα της προσφοράς, μπορεί να το κάνει όποτε θέλει, όπως και σήμερα και ΠΑΝΤΑ, αφού άνετα μπορεί κάποιος από την εταιρεία να κοινοποιήσει την προσφορά σε έναν υπάλληλο της υπηρεσίας με ένα attachment σε προσωπικό μήνυμα ή σε μια κατ' ιδίαν συνάντηση - και μάλιστα σε οποιοδήποτε στάδιο της "κατάρτισής" της)
Το κλειδί θα έχει επαρκές μήκος (σε bits), ώστε κανείς να μη μπορεί να το σπάσει στο διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη του διαγωνισμού μέχρι το άνοιγμα των προσφορών, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσει το σύνολο της διαθέσιμης υπολογιστικής ισχύος του πλανήτη. Και ακόμα κι αν το κλειδί "διαρρεύσει", δε θα μπορεί κανείς να αλλάξει ούτε τελεία, καθώς το site θα παρακολουθείται και θα καταγράφεται από ανεξάρτητες αρχές και ομάδες πολιτών με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, οπότε οποιαδήποτε "αλλοίωση" των digests θα γίνει αντιληπτή (ακόμα και ένα γράμμα να αλλαχθεί, παράγει άλλο digest).
Την ημέρα και ώρα του ανοίγματός των προσφορών, όλο το περιεχόμενο τους θα δημοσιεύεται σε συγκεκριμένο site (αποκρυπτογραφημένο φυσικά), ώστε ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ να μπορεί να εφαρμόσει την hash function στο αρχείο, να συγκρίνει το αποτέλεσμα με τον δημοσιευμένο κωδικό την ημέρα της αποστολής κάθε προσφοράς και να διαπιστώσει αν το αρχείο αλλοιώθηκε ή όχι.
Έτσι όχι μόνο θα διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας, αλλά και κάθε πολίτης θα μπορεί να δει αν τα λεφτά των φόρων του πηγαίνουν σε λογικές δαπάνες ή για να ...φτιάξουν τη βίλλα του υπουργού ;)
(φυσικά για ενότητες της προσφοράς που θα αναφέρονται σε πνευματικά δικαιώματα ή θέματα ασφαλείας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες, αλλά δε θα κάτσω να κάνω και ...διατριβή εδώ μέσα).
Ανακεφαλαιώνοντας, το παραπάνω σύστημα (ένα draft έφτιαξα, χωρίς να αναφέρω λεπτομέρειες) έχει ΟΛΑ τα πλεονεκτήματα των σφραγισμένων φακέλων συν ένα κάρο άλλα, αδιανόητα για τους περισσότερους - το μόνο μειονέκτημα είναι πως αποτρέπει τις ...λαμογιές ;)
Επιμένω ότι δεν ήταν επανάληψη η φετινή του Ράμφου, ο ίδιος απλώς επαναλαμβάνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Σαββίδης αλήθεια τι τον ρώτησε; Με ποιο τρόπο οι ανάδελφοι πιστοί θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη αντί για τον παράδεισο;
Η διαφθορά δεν πατάσσεται ούτε με ελέγχους ούτε με επιτροπές ούτε με ...εξαγγελίες. Στοιχειώδης λογική και εφαρμογή της τεχνολογίας χρειάζεται (το σύστημα που ανέφερα μπορεί να βγάλει τα έξοδά του μέσα σε λίγες μέρες, αν αναλογιστεί κανείς τη σπατάλη που συμβαίνει σήμερα σε φακέλους, χαρτιά, καύσιμα, εργατοώρες και ...μίζες για τη διαχείρισή τους). Και φυσικά ΟΛΕΣ οι σοβαρές εταιρείες που θέλουν να έχουν πάρε-δώσε με το Δημόσιο ΟΦΕΙΛΟΥΝ να έχουν πρόσβαση στο Internet τον 21ο αιώνα. Έτσι δεν είναι; ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να αναφέρω δεκάδες άλλες "πρακτικές λύσεις" σε πολύ συγκεκριμένα προβλήματα που μας ταλανίζουν (από καθημερινά ζητήματα μέχρι και αδιάβλητες ηλεκτρονικές εκλογές), χωρίς να χρειάζεται να ...κάτσουμε στα θρανία και να μάθουμε "γκουμπιουτερς" - και οι οποίες θα μας εξασφαλίσουν χρόνο, χρήμα και πολλά άλλα οφέλη. Και φυσικά θεωρώ πως κι άλλοι έχουν κάνει παρόμοιες προτάσεις, αλλά μάλλον κατέληξαν στον γνωστό ...κάλαθο :(
Απαιτείται άλλη "πάστα" πολιτών και πολιτικών για να γίνουν δεκτά όλα αυτά και θαρρώ πως κανείς δε θα με ακούσει - για να μην πω ότι θα με περάσουν για ...εξωγήινο. Ακόμα κι αν τα κατασκεύαζα(με), τα ανέβαζα(με) σε ένα site, τα δοκίμαζαν όσοι ήθελαν και έβλεπαν πως λειτουργούν άψογα, αμφιβάλλω αν θα τα υιοθετούσαν
(εδώ θυμάμαι, αν δεν κάνω λάθος, το τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου που αρνούνταν να κοιτάξουν κάποιοι καρδινάλιοι και "ακαδημαϊκοί" για να μην δουν τους δορυφόρους του Δία και χαλάσει η ...ψευδαίσθησή τους για την "ουράνια αρμονία")
Άλλωστε, όταν όλα θα γίνονται σωστά και νόμιμα, πώς θα ...γίνει παιχνίδι;
Υ.Γ. Κατά τα άλλα, κάποιοι πολιτικάντηδες μιλάνε με στόμφο για "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και "πάταξη της διαφθοράς" - ΑΥΤΟ κι αν είναι ...ανέκδοτο :)))