Παρασκευή, Απριλίου 22, 2016

Η εξαφάνιση


Την επόμενη Δευτέρα το πρωί, η Κυβέρνηση της Ελλάδας εξαφανίστηκε. Κανένας υπουργός, αναπληρωτής, υφυπουργός ή γενικός γραμματέας δεν παρουσιάστηκε στο υπουργείο του. Το ίδιο συνέβη με τους επικεφαλής πολλών οργανισμών και ΔΕΚΟ. Απουσίες παντού.

Διάφοροι δημοσιογράφοι τους αναζήτησαν στα σπίτια τους. Κλειστά. Ναι, μερικοί γείτονες τους είδαν να φεύγουν με βαλίτσες από την Παρασκευή ή το Σάββατο. Νόμιζαν πως πάνε εκδρομή ή ταξίδι.

Από τη Βουλή έλειπαν οι περισσότεροι κυβερνητικοί βουλευτές – οι υπόλοιποι δεν είχαν ιδέα. Παρατηρήθηκε ότι απουσίαζαν και οι 53+ της εσωτερικής κυβερνητικής αντιπολίτευσης.  Όσοι ρεπόρτερ ερεύνησαν τις αναχωρήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν βρήκαν κανένα στοιχείο. Το ίδιο και στα καράβια και τα τρένα. Έμοιαζε οι άνθρωποι να έχουν εξαερωθεί.

Οι «Θεσμοί» είχαν φτάσει έγκαιρα στο Χίλτον – αλλά δεν βρήκαν κανένα για να συζητήσουν. Οι πρεσβείες έστειλαν επείγοντα μηνύματα σε όλα τα κράτη ρωτώντας τις κυβερνήσεις τους αν ήξεραν κάτι – αλλά καμία απάντηση.

Η χώρα είχε ξημερωθεί χωρίς κυβέρνηση. Διάφοροι ψυχολόγοι και ψυχίατροι στα πρωϊνάδικα επιχειρηματολογούσαν ότι προφανώς η πίεση των δανειστών (και ιδιαίτερα του σκληροπυρηνικού ΔΝΤ) από την μία πλευρά και οι αντιδράσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης από την άλλη, ήταν τόσο μεγάλες που δεν τις άντεξαν και αποφάσισαν να το σκάσουν.

Ναι, αλλά πώς εξαφανίζονται 200-300 άνθρωποι (κανείς δεν ήξερε πόσοι έλειπαν ακριβώς) χωρίς να τους προσέξει κανείς και χωρίς να αφήσουν πίσω τους έστω ένα ίχνος; Ανελήφθησαν στους ουρανούς; Και εκεί που έφθασαν, ουδείς τους πήρε μυρωδιά;

«Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς Τσίπρα, Παππά, Δραγασάκη, Κατρούγκαλο και Τσακαλώτο;» άρχισε να σκέπτεται ο κόσμος.

Για πολλούς η σκέψη αυτή έφερε μία αίσθηση ανακούφισης και απελευθέρωσης. Για άλλους ανασφάλειας και φόβου. Πάντως σε όλους έφερε άγχος.

Κάποιος θυμήθηκε τον «ανώτατο πολιτειακό παράγοντα». Αλλά το προεδρικό μέγαρο ήταν θεόκλειστο – όπως και το Μαξίμου. «Φυσικό», σκέφθηκαν πολλοί – «ο Προκόπης ήταν δικός τους άνθρωπος και τον πήραν μαζί τους».

Στο ΥΕΘΑ, στο Πεντάγωνο, οι διάφορες στολές του υπουργού, που τον έκαναν να νιώθει πολέμαρχος, κρέμονταν άδειες και θλιβερές σε ένα ντουλάπι.

Η Πρώτη Φορά Αριστερά είχε απλώς εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Άραγε δεν άντεξε την πίεση;  Δεν μπόρεσε να συνεχίσει την συνεχή ανατροπή όλων της των επαγγελιών μέχρι σήμερα; Όταν έφτασε στο σημείο της υπογραφής, της ολοκληρωτικής συνθηκολόγησης, κατέρρευσε; Υποθέτει κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και πολλοί άλλοι, δεν θα κοιμούνταν καλά τις νύχτες.

Και τώρα τι θα γινόταν η χώρα; Κάποιος θα έπρεπε να κυβερνήσει! Ποιος, με ποια Βουλή (έλειπε το ένα τρίτο) με ποια στελέχη;


(Η συνέχεια του σεναρίου σε σας. Δεχόμεθα προτάσεις).


107 σχόλια:

  1. για πολλους, λιγοτερους ελπιζω απο τους ψηφοφορους της, μια..Χρυση Αυγη μπορει να ξημερωσει για την Χωρα ινα πληρωθει το ρηθεν απο προφητας.. η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει παροτι οι Ελληνες κανουν γιαυτο ο,τι μπορουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να είναι ένα πραγματικό Χαρούμενο Ξημέρωμα - και όχι μία Χρυσή Αυγή (μπρρρρ)

      Διαγραφή
  2. Ξύπνησα ευχάριστα. Ναι, ήταν το πιο όμορφο και αισιόδοξο όνειρο που είδα κατά την τελευταία διετία. Ίσως επηρεάστηκα και από τον Καβάφη, γιατί τον... άκουγα χτες όλη μέρα, πότε με την παιχνιδιάρικη φωνή του Χορν και πότε με τη σοβαροφανή βραχνάδα του Σαββίδη. Έπρεπε να διαλέξω μια "ερμηνεία" για την εκπομπή "Αναζητώντας του Βαρβάρους". Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο χτύπησε το κινητό. Ήταν ο Σάκης: "Θέλω να παρουσιάσω μία συγγραφέα σήμερα το απόγευμα στο σταθμό. Πώς είναι η γενική; Η συγγραφέας-της συγγραφέας;". -Εγώ προτείνω η συγγραφέας της συγγραφέως. Αν το ακροατήριό σου όμως είναι "μαλλιαρό" ή φεμινικστικό, πες "της συγγραφέα", θα τους αρέσει. Το προτιμάει η Αβδελά. Αλλιώς ακολούθα την παπατημένη (της -έως). - "Τελικά φύγανε;" - Μα, ποιοι φύγανε; - "Όλοι οι συριζαίοι και Πρόεδρος! Δεν τα έμαθες;" - Δεν είναι όνειρο; Εγώ νόμιζα ότι... - "Άντε ρε! Κοίτα σύμπτωση! Κι εγώ το ίδιο και ο συνεταίρος μου." - Δηλαδή, θες να πεις ότι είναι αλήθεια; - "Εκατό τοις εκατό! Δες τις ειδήσεις, άνοιξε την τηλεόραση..." - Είμαι στο αυτοκίνητο και... - "Τους κατάπιε η γη! Έχουν βουήξει όλα τα μίντια του κόσμου. Τα χρηματιστήρια χορεύουν από τη χαρά τους." - Αν δεν το δω με τα μάτια μου και δεν τ΄ ακούσω με τ΄ αφτιά μου, δεν πιστεύω τίποτε. - Ξύπνα παιδί μου, ξύπνα! Δεν ακούς το τηλέφωνο! - Μα δεν είμαι ξύπνιος; και ο Σάκης; - Ναι, ο Σάκης είναι και λέει ότι ξέχασες το πρωινό ραντεβού... - Το ποιοοοοο; - Το πρωινό ραντεβού. Περιμένουν, από τα χαράματα, τόσοι άνθρωποι έξω από το γραφείο. Ευτυχώς πήγε η Αννα να καθαρίσει και τους έβαλε και περιμένουν στις πολυθρόνες και βιάζονται. Τη ρωτάνε συνέχεια αν θα αργήσεις κι άλλο. Κρατάνε στα χέρια τους βαλίτσες. Ρωτήσανε τι ώρα είναι το επόμενο ραντεβού. Δεν θέλει να τους δει κανείς. - Καλά, στείλε τώρα τον Ανέστη με το λεωφορείο των πενήντα τριών θέσεων. Μόλις που τους χωράει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευσεβείς πόθοι! Οι 53 είναι η ψυχή της Αριστεράς.

      Διαγραφή
    2. Οι πενηντατρείς θα βγάλουν την ψυχή του Τσίπρα, αφού αργά ή γρήγορα θα ρίξουν την Κύβέρνηση. Δεν βλέπετε ότι την κρατάνε από τα...; Ένα φου να της κάνουνε, θα εξαφανιστεί και ο Τσίπρας και ο καημένος και μετά ελάτε να ξανακουβεντιάσουμε.

      Διαγραφή
    3. Μ΄ αυτό το πλευρό να κοιμάστε! ή

      Κάντε όνειρα!

      Διαγραφή
  3. Μπά, remake παλιότερου σεναρίου μου θυμίζει... και ταιριάζουν και οι ημερομηνίες, 23 Απριλίου του 41 έφυγε και ο τότε ΠτΔ (εεε, συγγνώμη, βασιλεύς) μαζί με την Κυβέρνηση για Κρήτη και μετά για Αίγυπτο για να συνεχίσουν την αντίσταση (σκληρή διαπραγμάτευση!) από το εξωτερικό. Σε μερικές μέρες θα μπουν τα κατοχικά στρατεύματα στην Αθήνα με τα κλειστά πατζούρια (στην περίπτωσή μας βέβαια αυτό θα είναι λόγω του γεγονότος ότι οι "Αθηναίοι" έχουν μεταβεί στα χωριά τους για το Πάσχα). Μια συλλογική τσίκνα ανεβαίνει προς τους ουρανούς από τους εναπομείναντες στο κλεινόν άστυ. Τέτοια αδιαφορία και απαξίωση δεν έχουν ξανανιώσει κατακτητές. Μα να μην τους δίνει κανείς σημασία! Σε λίγες μέρες επιστρέφουν και οι υπόλοιποι από τα χωριά, κόβεται κατοχικό νόμισμα και όλοι μαζί συνεχίζουν όπως και νωρίτερα (εντάξει με λίγο ανεβασμένη τη χοληστερίνη LDL) τη ζωή σα να μη συμβαίνει τίποτε. Τι είχαμε, τι χάσαμε; Σάμπως και που υπήρχε η κυβέρνηση, κυβερνούσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και 21 Απριλίου (σαν χθες) εξαφανίστηκε ολόκληρη η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας... Την παραμονή ο Πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος είχε δηλώσει: "η κατάστασις τελεί υπό τον πλήρη έλεγχον της κυβερνήσεως".

      Διαγραφή
    2. θα διόρθωνε/συμπλήρωνε κάποιο λήμμα για την μελλοντική επανεκδοση της "Ιστορίας του Ευρωπαϊκού πνεύματος" και του ξέφυγαν οι ..."εσωτερικές" μας λεπτομέρειες του καλού μου...

      Διαγραφή
  4. Πραγματικά αν εξαφανιζόταν αυτή η κυβέρνηση με όλα της τα παρεπόμενα, δεν νομίζω πως θα έλλειπε από κανένα... Αριστεροί, δεξιοί και κεντρώοι (για άλλους λόγους ο καθένας) θα αναστέναζαν με ανακούφιση...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει μία ορθολογική συνέχεια στο όνειρο, ο κόσμος θα πήγαινε στις τράπεζες να πάρει τα λεφτά του τη στιγμή που κανένας δημόσιος υπάλληλος δε θα πήγαινε στη δουλειά του μιας και δεν ήξερε αν θα πληρωθεί τέλος του μήνα.

    Αναρχία, επεισόδια παντού, σφαγές των προσφύγων, λεηλασίες κλπ. Σαν ταινία του hollywood ή καλύτερα του bollywood αφού είμαστε χειρότερα από την Ινδία. Συγνώμη αν σας το χάλασα.

    Κατά πάσα πιθανότητα θα εισέβαλαν οι ευρωπαίοι για να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους με τις ευλογίες του πάπα για να προστατέψει τους πρόσφυγες. Διάβαζε σταυροφορίες στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτα παθαινει οποιος τα βαζει με το σόι Μητσοτακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρίτη πρωί ο κόσμος ξυπνάει μ’ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη. Αρχικά δεν ξέρει γιατί, όσο περνάει η ώρα όμως αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι χαίρεται, χαίρεται πολύ , ασυγκράτητα…
    Όλοι βγαίνουν στους δρόμους,, χαιρετάνε πρόσχαρα τους συμπολίτες τους , ανταλλάσσουν ευχές, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ , Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ, Η ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΟΣ….Ας πάμε να ευχαριστήσουμε τον Μεγαλοδύναμο , προτείνει κάποιος…. Όλοι τρέχουν στις κοντινότερες εκκλησίες να ανάψουν κερί.
    Ξαφνικά ένας περαστικός που φοράει ακουστικά σταματάει απότομα και φωνάζει :Πού πάτε ρε, γυρίστε σπίτια σας , ο Κυριάκος έκανε διάγγελμά :
    «Εφ’ Όσον η Βουλή δεν έχει πια την πλειοψηφία , η ΝΔ ,ως το κόμμα που διαθέτει το…πατριωτικό πλεονέκτημα, αναλαμβάνει την ηγεσία της χώρας. Αρχηγός του στρατού διορίζεται ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης Παρακαλούμε τους φιλήσυχους πολίτες να μας βοηθήσουν για την σωτηρία της Πατρίδας,. ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΊΔΑ , ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «
    Τα χαμόγελα σβήνουν στα πρόσωπα των ανθρώπων , οι πλάτες καμπουριάζουν και όλοι σπεύδουν ..στα σούπερ μάρκετς
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει δεν είσαι Νεοδημοκράτης - αλλά τόσο ανόητος δεν είναι ο Μητσοτάκης να διωρήσει τον Άδωνι Α/ΓΕΕΘΑ (προφανώς εννοούσες Υπουργό Εθνικής Αμύνης). Πάντως τα σουπερμάρκετ σωστά τα πέτυχες. Ό,τι και να γίνει εκεί θα καταλήξουμε...

      Διαγραφή
    2. Εννοούσα ΓΕΝΙΚΟ ΔΕΡΒΕΝΑΓΑ, Αυτός έχει τα φλογερά εθνικοθρησκευτικά ιδανικά και την πατριωτική ορμή.
      Δεν έχω τίποτα προσωπικά μα το παιδι, παρενθετικά δε αναφέρω πως μεγάλωσε σχεδόν στο σπίτι μου με τα δικά μου παιδιά και με τους γονείς του είχαμε άριστες σχέσεις . Είναι πολύ μορφωμένος και έχει εξαιρετική παιδεία.
      Ομως ...κάπου χάνει .
      Το "παιδι" είναι λίγο..."πυροβολημένο" όπως λένε
      οι νέοι.
      Ν.

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραίο θέμα!

    Άσκηση μαντικής!

    Σε αυτό το φανταστικό σενάριο, νομίζω ότι μπορεί να συνέβαιναν τα εξής:
    1/ σε 2 μέρες θα έβγαιναν τα τανκς στην Αθήνα
    2/ σε 3 μέρες θα εισέβαλε η Τουρκία σε κάποιο νησί ή στη Θράκη ή σε περιοχή της Συρίας
    3/ σε 1 εβδομάδα το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα μας κατελάμβαναν με το σκεπτικό ότι πρέπει να αποσοβήσουν τον πόλεμο και να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στην περιοχή
    4/ σε 2 εβδομάδες η Ρωσία θα εισέβαλε σε περιοχές της Τουρκίας ή/και της Συρίας
    5/ το ΝΑΤΟ επεμβαίνει (για τους ίδιους λόγους) στην Τουρκία
    6/ απειλές χρήσης χημικών και πυρηνικών όπλων (από ΗΠΑ και Ρωσία)
    7/ εάν το παιχνίδι δεν βγαίνει υπερ των ΗΠΑ, η ΗΠΑ δεν διστάζει να προκαλέσει ένα μεγάλο σεισμό στην περιοχή (για να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα), αλλιώς αποφασίζουν να μοιράσουν με τη Ρωσία τον έλεγχο της Τουρκίας

    8/ και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα


    DEBATER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α σας το είπα; Δε σας το είπα; Ποιος τη χάρη σας. Σας έκατσε 4ο μνημόνιο. Το λένε αλλιώς αλλά σε λίγο θα το πούνε με το όνομά του. Και μάλιστα τούτο δεν θα έχει ημερομηνία λήξεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας σας σας σας σας μας τα μας τα μας τα
      εσύ εσύ εσύ εσύ εμάς εμάς εμάς εμάς
      μας τα

      Διαγραφή
    2. Το χρειαζομουνα αυτο το γελιο! Να ειστε καλα!

      Διαγραφή
  10. Τελεια! Η ευκαιρια που ολοι εμεις στο blog περιμεναμε για να ψηφισουμε μεταξυ μας το υπουργικο συμβουλιο με πρωθυπουργο τον Νικο Δημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας ήταν ο Αντενάουερ που ανάστησε την Γερμανία στα 80 του. (Κυβερνούσε ως τα 87). Καλύτερα να βρούμε κάποιον νεότερο...

      Διαγραφή
    2. Έχουμε πρωθυπουργό και σ΄ όποιον αρέσει.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω για την διευκρινηση,παρασυρθηκα λιγο!

      Διαγραφή
    4. Δύο ελπίδες έχουμε ή να ωριμάσει ο λαός και να εκλέγει καλύτερες κυβερνήσεις (πράγμα απίθανο) ή να μας κυβερνήσουν οι εταίροι (εκεί πάμε σταδιακά).

      Διαγραφή
  11. Σταύρος Καλέμης22 Απριλίου, 2016 15:46

    δεν εξαφανίζουνται από εαυτών των αυτοί και η ανθρώπινη κατάσταση μάλλον είναι ύποπτη και τραγική καθώς δεν ξέρουμε χρόνο και τρόπο συμφωνίας που κάναμε και συμφωνήσαμε να πεινάμε και να δυστυχούμε και να πεθαίνουμε ίσως και να μην έχουμε πλήρεις συντάξεις και μεσαίους μισθούς και δουλειές και πότε συμφωνήσαμε εμείς αλήθεια πότε συμφωνήσαμε να μην έχουμε λεφτά από τη δουλειά μας μέσα στο πορτοφόλι μας και τα παιδιά μας να μην έχουν μέλλον και να σωριάζονται στην ανεργία και στην απογοήτευση και πρέπει να έχουμε σχέδιο πρόγραμμα όραμα για το μέλλον μας αν τους διώξουμε αλλά άμα τους διώξουμε θα βρούμε όραμα σχέδιο πρόγραμμα για το μέλλον μας ο έλληνας δεν είναι κορόιδος αν και οι γραφειοκράτες της εσσδ και οι αξιωματικοί του χίτλερ σήμερα και αν ανέκαθεν στην ελλάδα είναι οι πολιτικές οικογένειες τι διαφορά τους ξεχωρνάει όλους αυτούς συλλήβδειν και δεν γίνεται να φύγουν αν ελεύθεροι άνθρωποι αποφασισμένοι δεν συσπειρωθούν για να πάρουν τις τύχες της ζωής μας στα χέρια τους εδώ παίζει τον ρόλο του ο ορθολογισμός αν θέλεις να τους διώξεις διώξε το κακό από μέσα σου προσκύνησε αν είσαι πατριώτης θήλασε αν είσαι μπέμπης/μπέμπα σκέψου αν αγαπάς τη ζωή σου και θέλεις να την σώσεις σκέψου σκέψου και μην απελπίζεσαι φτωχέ έλληνα ωραίος αυτός ουρανός πολύ τρυφερό γαλάζιο εγώ πήγα σε μία καφετέρια σε αυτό το μέρος αλλά τα σκαλάκια εκείνα δεν τα ανέβηκα και ούτε που θα πάω ξανά εκεί αφού δεν παρακολουθώ τους δοσίλογους δημοσιογράφους της ελληνοφρένειας και δεν μου αρέσουν οι ευρωδοσίλογοι χαφιέδες της ελληνοφρένειας και δεν μου αρέσει ο κομουνισμός του ευρωπαϊκού στρατοπέδου γιατί αυτοί υπηρετούν την πολιτική της αμερικής που έχει για μπροστάντζα την ευρωπαϊκή ένωση για να μας κλέβει και όταν γίνει το δημοψήφισμα στην βρετανία και τα εγγλεζάκια δώσουν ένα νοθευμένο ναι παραμονής στην ευρωπαϊκή ένωση εμείς αμέσως θα καταλάβουμε ότι τα εγγλεζάκια είναι δυστυχισμένα και χαζά και θα ζητήσουμε αμέσως δημοψήφισμα εξόδου από το ευρώ και θα ακούμε τους ευρωδοσίλογους δημοσιογράφους της ελληνοφρένειας να μας συσταίνουν να μη φύγουμε από το ευρώ γιατί έτσι το ζητάει ένας ο μαρξισμός-λενινισμός και κάτι άλλοι μαρξιστές και ορθολογιστές ταυτοχρόνως που όμως σαν η συζήτηση τους φτάσει στην πατρίδα αμέσως βάζουν και ακούν τον Turing στην ελληνοφρένεια και τους κυνηγάει ο λαός από τα καλά που κάνουν για να τους εξαφανίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διάβασα τι γράφεις αλλά για να γράφεις πάει να πει ότι διαβάζεις τι γράφεις.

      Διαγραφή
    2. σταύρο Καλέμη δεν μπορώ να καταλάβω το όνειρό σου δεν καταλαβαίνω τίποτα δεν διαβάζω βιβλία κι έτσι δυσκολεύομαι να σε καταλάβω γιατί φαίνεσαι πολυ μορφωμένος άθρωπος και τους μορφωμένους τους καταλαβαίνουν οι πολυ πιο μορφωμένοι γιατί όσο πιο μορφωμένος είναι ο μορφωμένος τόσο πιο πολλή μόρφωση θέλει για να καταλάβει τους μορφωμένους που γράφουν μορφωμένα κι εγώ είμαι αμορφωτος όμως είσαι αριστερός και μ΄αρέσεις επειδή τα βάζεις με τους δοσίλογους που κυνηγάει ο λαός μπράβο Σταύρο Καλέμη μορφωμένε μπράβο μπράβο χίλιες φορες μπράβο καλέμη σταυρος

      Διαγραφή
  12. Αφού σχολίασα τους πάντες, ας γράψω κι εγώ κάτι. Ο Δήμου εύχεται να πέσει η κυβέρνηση. Τον ενοχλεί που πρώτη φορά η Αριστερά κυβερνάει. Όπως ενοχλούνται όλοι εδώ μέσα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Κάποι χαιρέκακοι κατηγορούν την αριστερά για 4ο μνημόνιο, άλλοι βλέπουν στον ύπνο τους εφιάλτες με πρωθυπουργό τον Αλέξη, άλλα παραλογίζονται από τη χαρά τους και φλυαρούν ασυνάρτητα. Μπλόγκ είναι αυτό εδώ μέσα; Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι η Αριστερά θα κλείσει τετραετία πολεμώντας το ξένο κεφάλαιο, αναγκάζοντας την Ευρώπη να υποχωρήσει τόσο ώστε να πάρει μία ανάσα ο ελληνικός λαός; Γιατί τόση κακή πίστη; Δεν θέλετε το καλό της χώρας; Αν όχι, μην κρύβεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν βγήκε ο Τσίπρας, κι αυτοί που δεν τον ψήφισαν ( όπως εγώ) έιπαμε "ας δουμε μήπως κάτι καταφέρει, νέος άνθρωπος είναι, αύθαρτος, ρεξάτος...
      Είχε όλες τις ευκαιρίες να εκμεταλλευτεί αυτήν την ανοχή του κόσμου και να προχωρήσει με εντιμότητα. Δεν το έκανε. Μας εξαπάτησε και μας εξαπατά ασταμάτητα και απροκάλυπτα.
      Δεν πολέμησε τα ισχυρά συμφέροντα, κι ας διατίνεται πως το κάνει,δεν αντυμετώπισε με δυκαιοσύνη τους εργαζόμενους, δεν χτύπησε τον συνδικαλισμό, δεν μείωσε τα κρατικά έξοδα.
      Προσπαθεί να πατάει σε δυο βάρκες, να συμπεριφέρεται σαν δεξιός φορώντας την μάσκα του αριστερού.
      Ας αποφασίσει τί είναι κι ας μας το πει και σε μας για να ξέρουμε πού βαδίζουμε.
      Ν.

      Διαγραφή
    2. Μα τι είναι αυτά που λέτε; Γιατί σας εξαπάτησε, αφού δεν τον ψηφίσατε; Ποιος σας είπε ότι δεν πολεμάει τα ισχυρά συμφέροντα; Τι κάνει τόσους μήνες; Να χτυπήσει τον συνδικαλισμό; Ένας αριστερός να χτυπήσει το συνδικαλισμό; Και δεν είναι δεξιός. Μια χαρά αριστερός είναι. Και προσπαθεί να σώσει τη χώρα από τις καταστροφές που της προκάλεσαν τα αστικά κόμματα.

      Διαγραφή
  13. Μέχρι τώρα καλό δεν είδαμε. Ούτε προοπτικές φαίνονται. Μακάρι να βγεις σωστός. Εγώ στην αρχή στήριξα τον Τσίπρα όχι τόσο ως αριστερό αλλά σαν νέο άνθρωπο. Αλλά έχω βαρεθεί να μαζεύω απογοητεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδατε τι μου κάνετε. Με ρίχνετε στο φιλότιμο και αναγκάζομαι κι εγώ να ομολογήσω ότι έχω απογοητευτεί πολύ, όχι όμως για τους ίδιους λόγους με εσάς. Περιμέναμε η Αριστερά να κάνει τη διαφορά. Η Αριστερά φορτώθηκε τη βρόμικη δουλειά, κάνει ό,τι δεν μπορούσε να κάνει καμία άλλη κυβέρνηση. Και έχει την καπιταλιστική Ευρώπη που μας διώκει και την αντιπολίτευση που παίρνει το μέρος των δανειστών όπως και τα μίντια.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι, κύριε Δήμου, που άλλη μια φορά θα φέρω αντίρρηση στους ισχυρισμούς σας.

      Αλλά τι άλλο να γίνει, όταν γράφετε το εξής:

      "Εγώ στην αρχή στήριξα τον Τσίπρα όχι τόσο ως αριστερό αλλά σαν νέο άνθρωπο."

      Δεν ξέρω πού ακριβώς προσδιορίζετε αυτή την αρχή ούτε παρακολουθώ βέβαια όλα όσα γράφετε η λέτε δημόσια. Μα αυτά που γνωρίζω δεν μου δίνουν την εντύπωση πως "στηρίξατε" τον Τσίπρα ποτέ.

      Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα άρθρο σας στο protagon.gr με ημερομηνία 4 Φεβρουαρίου 2015 και τίτλο "Δημαγωγός ή ηγέτης;"
      (http://www.protagon.gr/epikairotita/politiki/dimagwgos-i-igetis-39337000000)

      Η πρώτη φράση του άρθρου αυτού ήταν:

      "Το μόνο κοινό που έχω με τον Αλέξη Τσίπρα είναι η απουσία γραβάτας. Μας χωρίζει χάσμα ηλικίας, νοοτροπίας και ιδεολογίας."

      Σας χωρίζει λοιπόν ένα χάσμα νοοτροπίας και ιδεολογίας, δεν έχετε τίποτα το κοινό – αλλά παρ’ όλα αυτά τον στηρίξατε;

      Στο άρθρο αυτό αναφέρεστε και σε άλλο άρθρο / ανοιχτή επιστολή προς τον Τσίπρα που την γράψατε ήδη το Μάιο 2012. Μα ούτε τότε δεν εκδηλώσατε στήριξη:

      "Μέχρι στιγμής χρησιμοποιείτε την γοητεία σας για να πουλάτε ανέφικτες υποσχέσεις (ευρώ χωρίς μνημόνιο, κατάργηση της λιτότητας και μάλιστα πανευρωπαϊκά, κλπ.). Παραμένετε άρα ένας χαρισματικός δημαγωγός. Θα μπορούσατε να εξελιχθείτε σε υπεύθυνο ηγέτη;"

      Αυτή ήταν επίκριση (μάλλον δικαιολογημένη εκ των υστέρων) σε συνδυασμό με μια ρητορική ερώτηση. Στήριξη όμως ...;

      Σε άλλο άρθρο σας (της 8ης Ιανουαρίου 2014) με τίτλο "Ας βγει ο Τσίπρας, να τελειώνουμε!" διαβάζουμε το εξής:

      "Και παρόλο που είναι άκρως επικίνδυνο για όλους μας, μέσα μου σχηματίζεται μία αντίδραση. Πες τε την μαζοχιστική, αυτοκτονική, ή απλώς αντιδραστική. Λέω:
      Ας βγει ο Τσίπρας, να τελειώνουμε!

      Να έρθει επιτέλους στα πράγματα η Αριστερά που τόσα χρόνια κάνει μόνο κριτική και γκρίνια. Και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, όπου πατώντας πάνω στην κρίση, την φτώχια, την δυστυχία και την ανεργία έχει κερδίσει πολλούς πόντους και ψήφους.

      Ας διώξει λοιπόν την Τρόικα και τους Ξένους, ας καταργήσει σε μία μέρα το επαχθές Μνημόνιο – να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

      Ότι θα έρθουν πολύ χειρότερες μέρες, το θεωρώ σίγουρο. Ότι ο Αλέξης θα τα ρίξει στους προκατόχους του, είναι βέβαιο. Ότι θα κάνει συμβιβασμούς και ίσως πιρουέτες 180 μοιρών α λα Ανδρέα (που «έδιωξε» τις Βάσεις, κι εμάς από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ), είναι προφανές.

      [....]

      Μακάρι να βγω ψεύτης και να πετύχει, για το καλό όλων μας – κι ας μοιάζει αδύνατο."

      (http://www.protagon.gr/epikairotita/politiki/as-vgei-o-tsipras-na-teleiwnoume-30721000000)

      Αυτή είναι έκφραση απελπισίας και μοιρολατρίας, ας πούμε (προφητική ίσως και αυτή ...). Αλλά πάλι δεν πρόκειται για στήριξη.

      Η γνώμη μου: Ποτέ δεν τον στηρίξατε, ποτέ δεν του είχατε εμπιστοσύνη οπότε η απογοήτευσή σας δεν είναι αληθινή.

      Διαγραφή
    3. Λυπάμαι κύριε Βιεννέζο που πάλι στρεψοδικείτε απομονώνοντας τα αποσπάσματα που σας βολεύουν (παλιά προπαγανδιστική τακτική).

      Υπήρξα ο πρώτος στην Ελλάδα που αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα "χαρισματικό ηγέτη" πράγμα που μου στοίχισε πολλές επιθέσεις.

      Υπήρξα ο πρώτος που σε εποχή ανύποπτη (το 2012) τον αποκάλεσα MPV (most valuable player) της πολιτικής μας σκηνής, τοποθετώντας πάνω από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

      Του έδωσα τόση σημασία στέλνοντάς του 3 "ανοιχτές επιστολές" με συμβουλές - που όπως παραδεχθήκατε κι εσείς δυστυχώς αγνόησε.

      Στα 40 χρόνια που αρθρογραφώ αυτά δεν τα έχω κάνει για άλλο πολιτικό - εκτός από ένα άρθρο μου παλιό για τον Στέφανο Μάνο.

      Αν αυτή η διάκριση και η προβολή δεν είναι στήριξη - τι θα ήταν; Να τον χειροκροτούσα;

      Διαγραφή
    4. Αχ, κύριε Δήμου ... Για να μην τα πολυλογώ (γιατί έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα ξέρετε πολύ καλά ο ίδιος):

      Άλλο είναι η στήριξη (ή υποστήριξη ή ενίσχυση [έριξα τώρα μια ματιά σε δύο λεξικά για να βεβαιωθώ ως ξένος για την ακριβή σημασία της λέξης!]) και άλλο είναι η (σκέτη) προβολή κάποιου ατόμου, το γεγονός ότι του δίνετε σημασία (όπως γράφετε κι εσείς). Επίσης, ο χαρακτηρισμός "χαρισματικός" δεν εκφράζει αναγκαστικά στήριξη. ("Χαρισματικός" μπορεί να είναι λ.χ. και ένας δικτάτορας χωρίς αυτό να σημαίνει πως τον στηρίζω.)

      Και εγώ ασχολούμαι μαζί σας και με τις απόψεις σας, σας δίνω σημασία, όταν γράφω εδώ ένα σχόλιο (ή κάποιο σχετικό άρθρο στο δικό μου μπλογκ). Αλλά μήπως αυτό σημαίνει αυτόματα πως σας στηρίζω με όσα γράφω; ;-)

      "Να τον χειροκροτούσα;" ρώτατε. Όχι βέβαια, αν δεν συμφωνείτε μαζί του, την ιδεολογία του κ.λπ. Αλλά τότε μη μας πείτε ότι τον "στηρίξατε".

      Και παρεμπιπτόντως: Θυμάμαι που στηρίξατε το "Ποτάμι". (Εδώ πράγματι ταιριάζει η λέξη.) Απ’ ό,τι μπορώ να κρίνω από μακριά, αυτό το κόμμα ιδεολογικά δεν το συνδέει τίποτα με τον (τότε) Τσίπρα (δεν μιλώ βέβαια για τον σημερινό). Πώς συμβιβάζεται η (πραγματική) στήριξη του ενός με την υποτιθέμενη του άλλου;

      Όσο για την απομόνωση αποσπασμάτων: Σωστό είναι πως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι παραπλανητικό και να γίνει για προπαγανδιστικούς λόγους. Αλλά πού είναι το περιθώριο για τέτοιου είδους κόλπα, όταν παραθέτω τόσο ξεκάθαρες τοποθετήσεις όπως: "Το μόνο κοινό που έχω με τον Αλέξη Τσίπρα είναι η απουσία γραβάτας. Μας χωρίζει χάσμα ηλικίας, νοοτροπίας και ιδεολογίας."

      Διαγραφή
    5. Ο διάλογος με σοφιστές είναι μάταιος.

      Η τελική φράση που αναφέρετε ήταν η αρχική μου, που εννοούσε (το λέω παρακάτω) ότι ενώ δεν έχω κάτι κοινό με τον Α. Τ. όμως... Ήταν θετική και όχι αρνητική όπως την παρουσιάζετε.

      Το ότι τον ανακήρυξα κορυφαίο μεταξύ των πολιτικών αρχηγών δεν λέει τίποτα;

      Τέλος πάντων: "ου με πείσεις καν με πείσεις" έλεγαν οι αρχαίοι συνάδελφοί σας.

      Το Ποτάμι το στήριξα για ένα μήνα. Μόλις φάνηκε ασυνεπές σε μία βασική παράμετρο των αρχών του (Χωρισμός κράτους και εκκλησίας) το εγκατέλειψα.

      Διαγραφή
  14. Εγω θα κοίταζα και κατα το νομισματοκοπείο μεριά μήπως είχαν ξεκινήσει δουλειά...

    Θα πήγαινε έπειτα να ψαξω όλα τα νησιά με τα χοτ σποτς μηπως το γύρισαν σε τίποτα εκπροσώπους ΜΚΟ [800 μυρια είναι αυτά δεν είναι παιξε γέλασε...].

    Το πιό πιθανό βεβαιαείναι πως Νικο ονειρεύεσαι του καλού καιρού. Ευτούτοι δω αν δεν αποτελειώσουν το έργο τους δεν προκειται... Και τα καταφερνουν μια χαρά οι άτιμοι . Πάρε απο Μπαλτά και Πελεγρίνη πήγαινε σε Αλεξιάδη, Κατρούγκαλο και Πολάκη -Ξάνθο, τρέχα γύρευε σε Φίλη και Καμένο, Δρίτσα/"καθε λιμάνι και καημός καθε καημός και δάκρυ"... Όλα "μια ωραία ατμόσφαιρα"...

    Στον "ανώνυμο" των 16:26 υγείαν ευτυχίαν και καλά κρασά!
    [Όσο για το "κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά" επί τετραετία τους έχει ρωτήσει τους ίδιους άν θέλουν;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω δεν σας αρέσει το πρώτη φορά η Αριστερά. Καταλάβετε όμως ότι αυτή η Αριστερά είναι ο Αριστερά του Μπελογιάννη και του Πλουμπίδη, του Κύρκου, του Μπριλλάκη και του Μπανιά, του Ανταίου, της Έλλης Αλεξίου και της αδελφής της της Διδώς Σωτηρίου, του Πουλατζά, του Τσουκαλά και του Βεργόπουλου. Είναι η αριστερά που δεν υπέκυψε στο δογματισμό και τη λέτε δογματική, είναι η αριστερά που πολέμησε για δημοκρατικό σοσιαλισμό και τη λέτε αυταρχική είναι η αριστερά που νοιάζεται για το λαό και τη λέτε ιδεοληπτική. Τι να σας πω; Τι να σας πω; Τι να σας πω; Θα το δείτε όπως και θα το παραδεχτείτε. Αυτή η Αριστερά θα σώσει τη χώρα. Όλοι οι άλλοι την κατάστρεψαν.

      Διαγραφή
    2. [...]
      αν έχες μάτια να κοιτάξεις
      και γυρίσεις
      και μπορέσεις να ιδείς
      τίποτα δεν θα ιδείς
      Δεν υπάρχει δρόμος
      μήτε άνθρωπος
      μήτε ίσκιος κανένας.
      Μονάχα σκόνη
      σκόνη
      σκόνη
      και τίποτ' άλλο."

      "Η σκόνη", Γιώργης Παυλόπουλος

      ΥΓ. λυπουμαι που εδώ τελείωσε ο -συντομότατος !!!- κατάλογος με τα ονόματα που σημαδεψαν τον 20ο αιώνα στην Ελλάδα... Παρέλειψες το μισό "ΠΑΣΟΚ της χρεοκοπίας μας" που ενσωματώθηκε στο σωτήριον συνοθύλευμα.
      Πρώτη φορά λοιπόν τόσο στείρα "πρώτη φορά αριστερά" σε όραμα, ιδέες -έμπνευση, δράση και ταχαμου "προπάτορες"...]

      Διαγραφή
    3. Να σου θυμίσω και τα δικά μου ποιήματα για τη "Σκόνη" σελ.171-175 στα "Ποιήματα 1950-2005".

      Διαγραφή
    4. "(...) Και πού θα πετούσε όλο αυτό το χώμα που είχε συσσωρευτεί στη στέγη; Πώς θα το μάζευε; Μια καλή ιδέα θα ήταν να αρχίσει από τα κεραμίδια. Μετά θυμήθηκε τον γείτονά του που όταν επιχείρησε να καθαρίσει τη δική του στέγη, αποκολλήθηκε ένα μεγάλο κομμάτι και τον παρέσυρε, καρφώνοντάς τον με ορμή στα αιχμηρά κάγκελα που είχε βάλει τελευταία για να προστατεύσει τον νοικοκυριό του από τους κλέφτες (που έχουν γίνει περισσότεροι από τους νοικοκυραίους). «Δεν άξιζε τέτοιο θάνατο», μονολόγησε, ρίχνοντας μια ματιά στις στέγες της γειτονιάς που ήταν όλες καλοταϊσμένες με παχιά χρυσόσκονη. «Τουλάχιστον έχουμε δωρεάν μόνωση, από τη ζέστη», παρηγορήθηκε και άνοιξε την ομπρέλα, ρίχνοντας μια ματιά ψηλά, προσπαθώντας να προσδιορίσει πού στην ευχή βρίσκεται ο ήλιος τέτοια ώρα. «Αυτό είναι τραγωδία», θρήνησε. «Κάποτε είχαμε ηλιοφάνεια τριακοσίων ημερών το χρόνο. Τι απέγινε εκείνος ο γαλανός ουρανός; Αναθεματισμένη σκόνη!», μούγκρισε πίσω από το σάλι που ήδη του φλόγιζε το κεφάλι και δεν είχε κάνει ούτε εκατό μέτρα. «Μα πώς στην ευχή θα διανύσω πέντε χιλιόμετρα με αυτό το πράγμα σκεπασμένος;», παραπονέθηκε και έχωσε τα δάκτυλά του κάτω από το ύφασμα, απ΄ όπου διστακτικά εισέπνευσε λίγο αέρα ή μάλλον αρκετή… αερόσκονη. Αμέσως ένιωσε το λάρυγγά του να σκίζεται από δέκα αγκίστρια και ορκίστηκε στο εξής, για κανένα λόγο να μην επαναλάβει το πείραμα! «Καλύτερα να σκάσω από τη ζέστη και τον ιδρώτα, παρά από τη σκόνη».

      Προς την εκβολή τής Επιδαύρου, είδε στ΄ αριστερά, για πρώτη φορά, δυο καλοσχηματισμένους όγκους στη σειρά, που μοιάζανε με καμπούρες καμήλας. Ήταν βέβαιος ότι αυτές οι αποθέσεις είναι δουλειά του τελευταίου μήνα κατά τον οποίο ο ίδιος ανάρρωνε, γιατί απέναντί του υψωνόταν μια τριπλάσια καμπούρα, ή μάλλον μια πυραμίδα (γνωστή του από παλαιότερα, αν και τότε μικρότερων διαστάσεων) η οποία τού πυροδότησε ανόρεκτο χιούμορ: «Αν ποτέ σταματήσει το κακό, για να βρει ο κόσμος τα αυτοκίνητά του θα πρέπει να κάνει… ανασκαφές». Βγαίνοντας τώρα στη δημοσιά, δίστασε λίγο ή μάλλον κοντοστάθηκε. Κοίταξε πρώτα κατά το πανεπιστήμιο κι ύστερα προς τα κάτω: δεν έβλεπε τίποτε! «Χειρότερα κι από καταχνιά!», αναστέναξε και τράβηξε για το κέντρο, ακολουθώντας πιστά το πλατύ «μονοπάτι» που είχε χαραχθεί από τις απανωτές πατημασιές του κόσμου που πλέον πηγαινοερχότανε στο πεζοδρόμιο.
      «Να και κάτι έξυπνο!», επαίνεσε τους διαβάτες που με σύνεση και επιμονή εμπέδωναν τέτοιες διανοίξεις, προφανώς για λόγους αυτοπροστασίας, αφού ποτέ δεν ήξερες τι κίνδυνος καραδοκούσε έξω από τις «όχθες», κάτω από τη ανέπαφη διαβολοχρυσόσκονη, η οποία αν και ευχαρίστως υποδεχότανε νέες… σόλες, ωστόσο σού έκρυβε και εκπλήξεις όπως παραπατήματα, στραμπουλήγματα και κατάγματα. Από τα πρώτα, σωριαζόσουνα και χανόσουνα μέσα στην παρθένα σκόνη η οποία είχε τη διεστραμμένη ικανότητα να εισχωρεί κάτω και από τα εσώρουχα, βαθιά ως τα απόκρυφα. Για τα άλλα, τι να πω; (...)

      Η ΣΚΟΝΗ (απόσπασμα)

      Διαγραφή
    5. Στο 'πα και στο ξαναλέω· στη δορυφορική τροχιά μην ανεβείς· κ' η δορυφορική τροχιά κάνει φουρτούνα· και σε πάρει και πνιγείς. Απίστευτο· ο οικοδομικός ρόμβος του χρόνου εργοποιήθηκε. Έχουμε "κυβέρνηση ελικοπτέρων" επιτέλους. Το μάθημα του νηστικού μαραθωνομάχου, το σήκωσε ο καμένος μαραθωνοδρόμος. Τα παιδιά της φιλοσοφικής πρέπει να καθαρίσουν τους δασκάλους. Και να εξαφανίσουν τις αιματηρές κουβέρτες ώστε να 'ρθούν οι απολυμένες να δουν καθαριότητα παντού και να εμπνοηθούν για να διδάξουν επιτέλους, με το κόκκινο γάντι και την κίτρινη κιμωλία του Γκάντι, την Ειδική Αυτοκρατορική Σχετικότητα. Ο χρόνος του μέλλοντος ο πιο κρίσιμος χρόνος. Αλλά είναι χρόνος εξαφανισμένος. Προ κρίσης καθόμασταν πάνω στο βέλος του χρόνου, ρουφούσαμε ένα καμελ και ξεφυσούσαμε το δε βαριέσαι, θα πλυθούμε να ξανάρθουμε· χρόνος είναι η βρωμιά της πίσσας, θα περάσει. Μετά την εγκατάσταση της κρίσης, δες, που άρχισε η διάδοση της Ειδικής Ευρωπαϊκής Σχετικότητας, παραδόθηκε το Ημεροβίγλι, μάθαμε ότι μας δόθηκε η χάρη παρεμβάσεως επί - και η αλλαγή- του χρόνου. Πολύ απλά: χουφτιάζουμε τον χρόνο με την παλάμη και τα δάχτυλα όλως αυτομάτως κλείνουν και βρίσκουν το μυστικό των κοινωνιών που προοδεύουν. Το μυστικό να μη βρούμε κατά το πρώτο τράνταγμα; Δοκιμάζουμε κούνημα δεύτερο. Ή προχωρούμε σε ταλάντωση χρονικώς ημιπολιτική. Ή γλιστράμε σε πιο ευάριθμες δονήσεις, τρίτου τεταρτημορίου, ανάλογα με τα κέφια της γριας που στεκόταν εκεί, στην έρημη μητρόπολη του Άνθιμου, μία ώρα και 14' πάνω στην ουρά του χρόνου, η καβαλάρισσα, για να ανάψει το κεράκι της, και "πόσο, εξυπνοπούλι, πουλάς την χιλιάρα" ακούει την ερώτηση του ψευτοϊερέα Γκεμπελς, που θυμιάτιζε εκεί πέρα σιωπηλά τ' αΐδιον της Παναγιάς το εικονισματάκι, κι αμέσως σουβλακοκουλουριάζεται υπό τη σκέπη της ρουφήχτρας του πανικού, της διαρχίας - κουλουροσουβλακιάζεται, η γριά, και μένει ακίνητη πάνω την άμμο της διαστολής του χρόνου. Σουβλάκια, κουλούρια, ελικόπτερα, ελάτε να πάμε στο κλείσιμο του κύκλου. Το δάπεδο της μητρόπολης κατασκευάζεται συνεχόμενο με το δάπεδο του πεζοδρομίου. Ο μυροβλήτης μητροπολίτης σημαδεύεται στο πεζοδρόμιου του χρόνου του ακατάλυτου. Οι χαρτοπαίκτες ποδοπατούν την αυτοθωπευόμενη, γιατί βιάζονται να θυμιατίσουν το νερό της θάλασσας με τις χιλιάρες φούχτες τους. Στη θάλασσα εξαφανίζεται και η πολεοδομική κρίση. Κατά τα λοιπά η δόνηση χαμηλών κτιρίων διέπεται από τις αΐδιες διατάξεις της άχρονης φούχτας. Ο γεωλογικός χρόνος δεν φέρνει μισθούς και συντάξεις την πρώτη του μηνός. Κι αν η θάλασσα δεν υποτροπιάσει, θα χυθεί από μόνη της στο διάστημα, γιατί και η φούχτα της νέας Σελήνης θα χρειαστεί και αυτή το δρόσισμα της. Ολόκληρη Σελήνη, από θάνατο του σοφού Παλαιολόγου και εδώ να μένει αδρόσιστη; Ο χρόνος είναι κάτι άλλο. Εξαφάνιση του πολιτικού προσωπικού δεν αρκεί. Πρέπει να εκτοξεύσουμε την πατρίδα μας -σθεναρά, εκβάλλοντας τις ομορφιές της προς τα έξω- και να ζήσουμε, πάνω στη δορυφορική τροχιά μας, τον καινούργιο χρόνο ήσυχα, ήσυχα και καθαρά.

      Διαγραφή
  15. χα χα χα έχεις ...κλέψει copyright Νίκο
    για ιδές ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα - υπάρχει τέτοιο σήριαλ; Πάντως έγώ ούτε για την Ανατολή μίλησα, ούτε τσιφτετέλια έβαλα στους τίτλους...

      Διαγραφή
    2. Εκτός θέματος: Ένας καταπληκτικός Νταλάρας σε ένα καταπληκτικό τραγούδι! :-)

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ! Ο τίτλος όμως εντός!

      Διαγραφή
  16. Χαίρομαι που βλέπω πως το σενάριό μου προκάλεσε ήδη τις αντιδράσεις που περίμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απ΄ ό,τι βλέπω έχουμε και... ονειροκρίτες αριστερούς σήμερα.
    Πώς και δεν μας έχουν αρχίσει ακόμη στα βρισίδια και στις κατάρες;
    Περίεργο, μα την αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σας θυμίσω ότι επί δεκαετίες τα βρισίδια, τις κατάρες, τους ξυλοδαρμούς, τις εξορίες, τα βασανιστήρια, τις φυλακίσεις και τις εκτελέσεις τις εισέπρατταν οι αριστεροί από τους δεξιούς και το κράτος τους. Κι αν εμείς εδώ και χρόνια σας ρίχνουμε που και που κανένα μπενελίκι, είναι για να μην ξεχνιόμαστε, αφού και για εκατό ζωές να σας βρίζουμε, δεν θα ισοφαρίσουμε.

      Διαγραφή
  18. Τέτοια μυστήρια εξαφάνιση δεν ξέρω τι χρειάζεται: Πουαρό, Μπέκα ή Λιακόπουλο με χωροχρονικό συνεχές και μελανές οπές; Ίσως μας διαφωτίσουν οι μελλοντικοί παλαιοντολόγοι γι αυτούς τους δεινόσαυρους της πολιτικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνον οπές μελανές. Αλλά θα χρειαστούν και περιστρεφόμενα διανύσματα, εμπεδήσεις και συντριβάνια και τριγμοί του ξύλου και μυστικά τοπία και εφαπτομένες του νερένιου τυραννόσαυρου τη νύχτα.

      Διαγραφή
  19. Πάλι αδιάβαστη τρύπωσα εδώ μέσα, αλλά το σενάριο με παραξένεψε. Χτες βράδυ άκουσα τις ειδήσεις της ΕΡΤ1 και μόνο οι λέξεις succes story έλειπαν, υπονοούνταν όμως. Το βράδυ λέω ν'ανοίξω Σκάι... θα είναι, υποψιάζομαι, σαν από άλλη χώρα... (αν δεν απεργούν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο θα είναι η πλέον ευχάριστη είδηση για την Ελλάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η δραχμή

    Τότε που τα θέλαμε όλα ήταν καλά
    τότε που τα είχαμε όλα ήταν ακόμα ποιο καλά
    τώρα που τα χρόνια πέρασαν
    θυμηθήκαμε τα παλιά με νοσταλγία
    Η δραχμή θα μας σώσει, η δραχμή!
    (πάντως καλά που το βρήκαμε, έτσι θα γίνει και η μοιρασιά ποιο σωστή)

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινες γυρεύοντας D,
      Πάρε μια -σχετική- διάσημη "ρεκλάμα" του οικοδεσπότη μας!

      Διαγραφή
    2. Συναισθάνομαι το βαθύτερο νόημα της ποιητικής προσφοράς του Ι. Ευαγγέλου. Γιατί δεν συνθέτεις και ένα σαν αυτό. Δεν είσαι ένα "ψεύτικο όνειρο υπακοής"; Να πεις: "μου δόθηκε και σου το παρουσιάζω και θέλω να με έχεις και γκόμενο και γιο".

      Διαγραφή

    3. #Σάπια όνειρα σα πέταγμα πεταλούδας#

      Θέλω να σηκωσω τον Διον. Σολωμό να χαστουκισει με δριμύτητα τον "ποιητή" που έγραψε αυτό το πράγμα ...

      Διαγραφή
    4. Δεν μπορείς. Αυτός, ο "η κολακεία των λαϊκών ικανοτήτων...", ξέρεις, είναι υπάλληλος της κομουνιστικής αυτοκρατορίας, της Ευρωπαϊκής Ενώσεως - της μάνας μας, δηλαδή. Στα πέντε μέτρα θα σε στήσει με το ευρώ του. Σε έχει στήσει ήδη. Εσύ δεν θέλεις να εννοήσεις. Η ικανότητα να σκέπτομαι όπως μπορώ, όταν μπορώ και η ικανότητα μου να αποφεύγω την ίωση είναι λαϊκές ικανότητες. Ο Νίκος Καρούζος ήταν ένας άνδρας λαϊκός. Οι σαν αυτόν αποκαλούν λαϊκό ό,τι είναι λαϊκό, δηλαδή αυτό που δεν ελέγχουν και δεν μπορούν να εξευτελίσουν: την υγεία μας και τη ζωή μας. Άλλοι τους χλευάζουν (στρέφοντας τα φιλοσοφικά οπλικά συστήματα, αμφισβητώντας εμπεριστατωμένα, σημαδεύοντας). Αν δεν είναι οι βουλευτές μέσα στο Σμόλνι, τότε βρίσκεται η επαναστατική επιτροπή (Καζάκης, Ιερώνυμος, Μπρεχτ, Βέλτσος, Svelto, Δημήτρης Αποστολάκης) μέσα στο Σμόλνι.

      Διαγραφή
    5. Σαλτάρω σου έχω πει (γράψει έστω) ότι από καιρό ότι εσύ με έχεις ξεπεράσει:
      πάρε και άλλη μία ποιητικός δοσμένη αφιέρωση -από μένα για το σαλτάρω στο κενο -ανεφ αλεξιπτώτου:


      Σκέψεις
      Τις ποιο απλές σκέψεις μου – τις αυτονόητες
      τις έχουν κάνει άλλοι πριν από εκατό χρόνια
      ενώ τις ποιο σύνθετες, πριν από δύο χιλιάδες χρόνια
      τις έχουνε γραμμένες
      χοντρικά.

      Φοβάμαι ότι εάν σκεφτώ ακόμα ποιο βαθειά
      θα αρχίσω να μουγκρίζω σαν τους
      πρωτόγονους ανθρώπους των σπηλαίων.

      Μήπως τα ζώα τελικά δεν ανέπτυξαν
      λόγο και αναλυτική σκέψη· όχι από
      ανικανότητα αλλά από επιλογή;
      Και μήπως τελικά αυτά· είναι ποιο έξυπνα από μας;

      Γιατί ποιο ευτυχισμένα είναι σίγουρα.
      Και ισορροπούν στο μονοπάτι της ζωής
      σαν τέλειοι ακροβάτες.

      P.S.
      Κύριε Δήμου κόψτε και κανένα σχόλιο - μη μαζεύουμε όλη τη σαβούρα εδώ μέσα (τα ακούς D.;)

      Με αγάπη
      D.

      Διαγραφή
    6. Του αυτονόητου τα εννιάμερα δεν αφαιρούν το πούσι. Στη μηχανή της αιμάτινης ζωής θα μπει και θα διαλυθεί.

      Διαγραφή
  22. Το καράβι

    Λυσσομανώντας πολεμά το καράβι η θάλασσα
    τα κύματα μαστιγώνουν από παντού
    -γλείφοντας- το γέρικο σκαρί του•

    Οι μηχανές του βρυχούνται ακατάπαυστα
    φτύνοντας φωτιά μυρίζοντας βενζίνα

    όμως προς το παρόν το καράβι αντέχει•
    Να! καβαλά το επόμενο κύμα
    και μετά το επόμενο
    και μετά το επόμενο•

    σαν να ζει για αυτόν το χορό
    σαν να ζει για αυτόν το χορό

    --------
    (αγαπητέ "Χασάπη" και εσύ… πήγαινες γυρεύοντας)
    Τις καλησπέρες μου!

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μεταμεσονύχτιο παραλήρημα!
    (προσπεράστε, ακολουθεί μεγαααλο σεντονιον)

    Λοιπόν που λέτε -καιρό έχουμε να τα πούμε- (κανά 2 μέρες;)
    Εδώ και ένα μήνα περίπου έχω κόψει το τσιγάρο - μετά από καμιά 25ρια χρόνια που ήμουν καπνιστής.
    Την παλεύω με κάτι ηλεκτρονικά που ατιμάζουν και το βράδυ λάμπουν σαν τσιγάρο-πυγολαμπίδες.
    Σήμερα ήταν δύσκολη μέρα. Μου είχε πει κάποιος γνωστός ένα κόλπο για να ελαττώσω και και τους καφέδες -άλλη μανία μου αυτή- ή τουλάχιστον, την ζάχαρη που έβαζα μέσα.
    Είπα λοιπόν να δοκιμάσω και το πρωί νάσου ο D. με καφέ με ολίγη ζάχαρ,η να ατιμάζει την πυγολαμπίδα του.
    Το πείραμα δεν πήγε καλά, ο καφές δεν πινόταν και έμεινε στο ποτήρι και από τότε είμαι μες την τσίτα. Μετά ξέμενα από τσιγαρομπαταρία -άλλο πακέτο αυτό, να περιμένεις πότε θα φορτίσει λίγο, για να κάνεις μια τζούρα… τέλος πάντων η μέρα κύλισε όπως κυλάν' συνήθως οι μέρες που τις κοιτάς πίσω και μένεις ευχαριστημένος από κανα-δυο νίκες που συνέβησαν και άλλες τόσες ήττες -με άλλα λόγια αδιάφορα.
    Κατά το βράδυ είπα να ξαπλώσω για μισή ώρα με είχε χτυπήσει το κάπνισμα από την πυγολαμίδα τσιγάρο στα μελίγγια -γιατρέ μου δεν ξέρω ένα το είπα σωστά- είναι σωστή η λέξη "μελίγγια" στέκει ιατρικός;
    Επανέρχομαι: πάνω που ηρέμισα στο κρεβάτι, βλέπω ένα καράβι μέσα σε φουρτουνιάσμένη θάλασα - έξω πίσσα σκοτάδι να βολοδέρνει στα κύματα… ήταν τόσο ζωντανό -κάτι σαν όραμα- μέσα στο θεοσκότεινο δωμάτιο που με ενέπνευσε. Δεν γίνεται λέω μέσα μου, θα γράψω… ποίημα για να εκδικηθώ την Κ, Δήμου που με τα πεσιμιστικά θέματα του τώρα τελευταία μου έχει ρίξει το ηθικό. Έτσι, για εκδίκηση.
    Ξεκινάω να γράφω, τα έχω όλα στο μυαλό μου και εκεί που πάει κάτι να γίνει - μπαίνω στο ενδιάμεσο, να διαβάσω Doncat και τι να δω; O "Xασάπης" μου έχει στείλει σχόλιο... σε ένα άλλο ποίημα-τραγωδία (κονσέρβα) -σχόλιο με βίντεο μαζί. Μπαίνω και βλέπω μαρινόπουλο με διαφήμιση, δραχμή, ξενερώνω, αποσυντονίζομαι και πάνε και τα κύματα και το πλοιό και η φουρτουνιασμένη θάλασσα και όλα!
    Χάθηκε η έμπνευση καταλάβατε;
    Περισσότερα νεύρα μετά.
    Και καλά το πλοίο να βουλιάξει δεν με ένοιαζε, σάμπως δικό μου ήταν; Αλλά το ποίημα ΤΟ ποίημα ΓΙΑΤΙ;;;;
    Γιατί να μείνει μισοτελειωμένο, τι έφταιξε το κακόμοιρο;
    Δεν βλέπετε που η τελευταίες 2 σειρές toy επαναλαμβάνονται;
    Ε, βέβαια που έμπνευση, κάπως έπρεπε να τελειώσει το ποίημα (μας διαβάζουν και ψυχίατροι είπαμε- τι έχω γιατρέ μου;;; γρήγορη διάγνωση pleeese)
    Και κάποιος μου το πετσόκοψε (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε).
    Χασαααααααααααπηηηηηη!!!!!
    Και ήταν ΤΟ, ποίημα.
    ΤΟ! ΠΟΙΗΜΑ.
    Τέλος πάντων, από τα νεύρα μου έφτιαξα καφέ βάθη γλυκό στις 12 το βράδυ! Τον ήπια μονορούφι ατιμάζοντας την πυγολαμπίδα. Στις 12 και κάτι έπεσα για ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αλλά πού ύπνος; Το μάτι γαρίδα…
    Αφού είδα και αποείδα σηκώθηκα στις 2.30 άνοιξα Τ.V. είδα κάτι ξέκολα να τραγουδάμε (θα τα ονειρευτώ κανένα τουλάχιστον άραγε μετά η θα βλέπω καράβια και φουρτούνες με σας που έμπλεξα;) μου ήρθε έντονη ανάγκη για τσιγάρο - κανονικό.
    Ποιον φίλο παίρνεις στις 3 ώρα τα χαράματα να σε παρηγορήσει, να κρατήσεις τις ορμές σου; (για τσιγάρο μιλάμε - πάντα έτσι γιατρέ;)
    Απάντηση: Κανέναν.
    Ποιόν ξυπνάς: Εύκολο - πάλι κανέναν.
    Οπότε τι κάνεις; Αντί να πας νυχτιάτικα με την πιτζάμα στο περίπτερο και να πάρεις πακέτο (όχι τίποτα άλλο θα σε περάσουν για τρελό καταλάβατε- γιατρέ μου είναι σοβαρό; πόσο είπατε η διάγνωση κοστίζει;;; πόοοοσο;;;;- Αστο τότε, καλά είμαι, συνεχίζω ).
    Μπαίνεις στο νέτ γράφεις ασυναρτησίες για να τιμωρήσεις τον Κυρ Νίκο με τα λυπητερά του που σου ενέπνευσε το καράβι του Τζακ Σπάροου και τον "Χασάπη" που σου έκοψε την περιγραφή στη μέση….
    Αυτά...
    Περίπτερο δεν πήγα.
    Τσιγάρα δεν πήρα.
    (Και θα προτιμούσα να μην δημοσιευτεί, αλλά βλέποντας τον αριθμό σχολίων το βλέπω πολύ πιθανό.)
    Και σας το είπα γράψτε κάτι ποιο προσωπικό, μια συμβουλή (γιατρέ;) μια γνώμη βρε αδελφέ, απόσταγμα ζωής είν' αυτό….-εξάλλου τάπαμε, το κουτσομπολιό πουλάει την σήμερον ημέρα- δεν βλέπετε ο D.;
    Αυτά. Πάω για ύπνο τώρα.
    Υ.Γ: Ας τελειώσει τουλάχιστον κάποιος ποιητής το ποίημα κρίμα είναι-ας είναι και ψυχίατρος δεν με πειράζει… ακόμα καλύτερα!

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε D...
      αν ήξερα ό έρμος πως έκοψα ειρμό έμπνευση στον ποιητή που έχεις μεσα σου , με τα μαχαίρια μου τα ίδια θα σφαζόμουνα πανω στον πάγκο μου αυτοβούλως ασφαλώς και δικαίως!
      Αλλα καθόλου δεν βρίσκω τα θέμα του Δήμου πεσιμιστικά. Τί μας είπε πως ονειρεύτηκε και αυτός ο δόλιος;
      Πως ξάφνου πρωί πρωί με τη δροσούλα άνοιξε η γη και τους κατάπιε. Μας άφησαν χρόνους. Του πήρε ο διάλος ό άνεμος, τους κατάπιαν μαύρες τρύπες, ο Λαφαζάνης, οι Νεφελιμ οι Ελοχίμ, ποιός ξέρει;
      Eίναι πεσιμιστικό θέμα αυτό;
      Λυτρωτικό της ψυχουλας μας χαμπέρι πως ο ωρυμαγδός των ανίκανων ξεκουμπίστηκε μετά από ενάμισυ χρόνο σκληρής διαπραγμάτευσης με την ...πραγματικότητα και υψηλοβολτάζ-ηλεκτροσόκ των νεύρων μας.

      "Το καράβι" σου καλό και με πολλή αδρεναλινη. Σε κύματα βουνό... Βάλτου και "γυάλινα πανιά" που λεει κι ο Σκαρίμπας και μη φοβού. Οι θαλασσες θα γίνουν λάδι, εσύ να χορεύεις πανω στο φτερό του καρχαρία "και γω σε μια γωνιά να πινω ουίσκι" (ρωτα τον Νίκο Δήμου να σου πει πόσο ουίσκι κατέβασε σε ...παιδικό πάρτι ο Καββαδίας!)

      Όσο για τις διαγνωσεις μη ζητας πολλα. Στους γιατρούς που έχουν συνείδηση αυτές κοστίζουν πιό πολυ απ΄ότι στον "άρρωστο"... Δεν είναι θεμα χρημάτων!

      Κοψε όμως λίγο τη ζαχαρη στον καφέ [εμένα μ' αναγουλιάζει και μόνο που την ακούω]. Το τσιγαρο καλα έκανε και το κοψες. Το ηλεκτρονικό ...θυμιατήρι που αγόρασες δεν ξερω αν είναι σοβαρή ιστορία.
      Στη Σαλονίκη τώρα πια υπαρχουν περίπτερα που πουλάνε πλεον συσκευές διακποπής του κανίσματος. Ξεκαρδίζομαι στα γέλια κάθε φορά που τα βλέπω. Αυτά πράγματι είναι τα σκληρά αποτελέσματα της κρισης. Να γελοιποιείται ο περιπτερας [να του παιρνουν το τηλεφωνο μ ετο χρονομέτρη-ταρίφα, να του παίρνουν τα αλγκόν, να του παιρνουν τις εφημερίδες, τα χιλιαδες περιοδικά με δωρο παντοφλες, πετσέτες, κουβερτες, τοστιέρες.Να τον αφήνουν μονο χωρίς παρμάτεια μεσα σε τέσσερις ξυλινους τοίχους. Κι εμείς να κόβουμε το τσιγαρο με κατι ακριβότερο . Κι αυτό για λογους "καθαρής οικονομίας".

      Αδικεις την διαφήμιση του Δήμου με τη δραχμή. Στην Ελλαδα η ιστορία δεν τόχει γα τίποτε να επαναλαμβανευτται [ως τραγωδία και όχι ώς φαρσα].
      Καλημέρα σου. Κι ελπίζω πως το απογευμα που θα ξυπνησεις μετα το ξενυχτι θα διαβασεις το γραμμα μου.
      και θα δεις ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ [αυτό θα πει πρώτη φορά αριστερά!] θα βρίσκονται πάλι στις θεσεις τους. Ηταν συμπτωματικό τελείως το χαρμόσυνο θέαμα και οικτρή οφθαλμαπάτη λογω απεργίας της ΕΣΥΕΑ δεν τους έδεχνε τό γυαλί.
      Νατοι παλι εκεί ψηφίζουν ταξικό &δίκαιο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μπλα μπλά μπλά αναδιανεμητικό και του κ... τα εννιάμερα...

      ΥΓ. Πέρνα από το μαγαζί να σου τραταρω καμια μπριζόλα σόγια ςτο απόγευμα και κατι κεφτεδάκια με βρουβες που περίσσεψαν. Έρχεται Μεγαλοβδόμαδο.
      Παρε και τον αντικαπνιστικό ναργιλε μαζί σου.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ ΝΤ κάποτε τα κάναμε και αυτά: Αθήνα - Θεσσαλονίκη αυθημερόν με το βε-βε για καφέ μετά από πρόσκληση κολλητού -ή και γκόμενας…

      Άλλες οι εποχές, αλλά τα δεδομένα - ευχαριστώ για την πρόσκλησή πάντως!
      Υ.Γ. - για ΜΗ χορτοφάγους μόνο.
      Μπριζόλα σόγιας; χάθηκε μια χοιρινή - μια μοσχαρίσια τουλάχιστον

      Διαγραφή
    3. Είπαμε είμαι χ α σ ά π η ς αλλα αγαπώ και δεν σφαζω τα ζώα....
      Εχω απλώς μετατρεψει το "Κρεοπωλείο" μου σε vegan κατάσταση.
      [Πώς οι περιπτεράδες μετέτρεψαν τα καπνοπωλεία τους σε πωλητήρια ηλεκτρικών ναργιλέδων;]

      ΥΓ.
      "D" εσύ είσαι; Σαν κάπως αλλαγμένος βρε μου φαίνεσαι...

      Διαγραφή
  25. Ποιος λογικός άνθρωπος παρακολουθεί τον Τύπο για να πιστέψει ό,τι ακούνε τα μάτια του και βλέπουν τα αυτιά του και διαβάζουν τα χέρια του και ποιος εύκολα μένει στο θέαμα και σηκώνει τα χέρια ψηλά. Οι ομιλούσες κεφαλές παρουσιάζουν την προπαγάνδα. Έξι χρόνια και δεν το μάθαμε. Έτσι όπως πάμε, οι υπερατλαντικοί Ευρωπαίοι φονιάδες θα μας διορίσουν για πρωθυπουργό τον Αρχηγό της ΧΑ, αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως τον Κουτσούμπα και θα φυλακιζόμαστε και θα εξοριζόμαστε, αλλά θα ρωτάμε αν θα είναι το κελί με αυτόνομο μπάνιο και τηλεόραση και θα καταγγέλουμε στο indymedia και στην εκπομπή του προπαγανδιστή της 4ης Αυγούστου. Πόσο γαϊδούρια είναι αυτοί οι Έλληνες και μουλάρα η Ελλάδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως. Η πρώτη φορά Αριστερά υποφέρει από την προπαγάνδα των ΜΜΕ που δεν θέλουν να χωνέψουν ότι έχουμε πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση, για κυβέρνηση που νοιάζεται για το λαό και όχι για του κεφάλαιο που έμαθε να εκμεταλλεύται την ελληνική εργατιά και να βγάζει έξω, εις τας Ελβετίας, τα κέρδη της.

      Αριστερός

      Διαγραφή
    2. Η κόρη του Λαφαζάνη σπούδαζε και ο Λαφαζάνης έβγαλε τα ευρώ του στο εξωτερικό για τις σπουδές -κομμωτική: λευκό μούσι, μαύρο μαλλί- και Γιάννης και η Zoe δεν εργάζονται με το διπλό νόμισμα του Σόιμπλε και ο Τσακαλώτος δεν επένδυσε με τα ξεφυλλίσματα της τράπουλας στην πτώχευση της Ελλάδας. Ούτε ο Δραγασούλης ελεεινός αναπάγγελτος, υπάλληλος κάποιων παγκόσμιων ολιγαρχών, που νοίκιασαν και τη μισή ενότητα, την ΧΑ και το ΚΚΕ. Η πιο αριστερή λύση για το σήμερα και το αύριο, τα δύο μεγάλα κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αυτοί δεν είναι σαν τον Άκη. Μαρίνα Σαββοπούλου και Κυριάκο συνάντησα στου Σαραντόπουλου το γραφείο, έβγαλα μία χειροβομβίδα χωρίς έλασμα, τους την χάρισα και έφυγα. Από τότε αγνοούνται Αιμιλιανός Χουρμούζιος και Κολλάρος. Καλό παιδί ο Κυριάκος. Αν δεν έχουν αλλάξει οι βασικοί πνευματικοί άξονες της σκέψης του από τότε, σίγουρα θα τον εμπιστευτώ.
      Ρ.

      Διαγραφή
  26. Αξιοθαύμαστος όποιος μπορεί να σκεφτεί το πείραμα: "πες ότι εξαφανίστηκαν". Σε άλλον λες: "ο καπνός περιέχει ραδιενεργό Po" και αποκρίνεται: "Υπέροχα. Μέσα στο φέρετρο, κάτω από τη γη, θα φωσφορίζουμε". Δεν φοβούνται τις σκέψεις τους, τις ακολουθούν και τις εξερευνούν, τις παρατηρούν μέσα από αμέτρητα καλειδοσκόπια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλειδοσκόπια σαν κι αυτό που ενέπνευσε στον Nash το ομώνυμο imbedding theorem?
      (άμα ξέρεις κόσμο σου λένε προσωπικές τους ιστορίες).

      Διαγραφή
  27. Όνειρα πουλιά μου ταξιδιαρικα, υπήρξα αριστερός μέχρι το Δεκέμβριο του '14. Ευτυχώς δεν έχω τύψεις ότι συνέβαλα στην πρώτη φορά αριστερά, γιατί έβλεπα το τσουρμο που ετοιμαζονταν να παίξει κυβέρνηση και προσπάθησα με την ψήφο μου να το αποτρεψω αλλά.....
    Με αυτό το όνειρο ξυπνώ και εγώ συχνά αλλά μετά συνηδητοποιω ότι μάταια, οι ΠΦΑ είναι κολλημένοι με την εξουσία και δεν έχουν την διάθεση να την παραδώσουν.
    Συγγνώμη για την ορθογραφία, φταίει το SwiftKey!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητοί συν-μπλογκερς

    Ως σεναριογράφοι δεν τα πάτε καλά. Περίμενα τίποτα εντυπωσιακά σενάρια επιστημονικής φαντασίας - ή έστω συνωμοσίας - αλλά τίποτα. Για γαργαλίστε την φαντασία σας.

    Ως προς την (δυστυχώς μηδέποτε εξαφανισθείσαν) κυβέρνηση, το μόνον ελαφρυντικό που βρίσκω είναι πως πρόκειται για θίασον ερασιτεχνών. Δέχομαι ακόμα και να τους αναγνωρίσω καλές προθέσεις (αν και ως γνωστόν ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με δαύτες). Είναι μαστόροι στην προπαγάνδα (ως παλιός επαγγελματίας της επικοινωνίας τους βγάζω το καπέλο) αλλά δεν μπορώ να μην ενοχληθώ από ορισμένες φανερά μη δημοκρατικές ενέργειες - την έλλειψη αξιοκρατίας και την άλωση του κρατικού μηχανισμού από ημέτερους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταματα να προκαλείς την ..."Θεά" [Aphrodite]
      διότι θα σκασει μύτη μετα Βαϊων και κλάδων όταν θαχεις περάσει στο επόμενο και θα μας ξαναγυρνάς στις πισω σελιδες...

      Αμαν βρε Αφροδίτη συγχρονίσου πια με τας αναρτήσεις!



      Διαγραφή
    2. Θα εννοείτε ότι προέκτειναν και υιοθέτησαν τις προϋπάρχουσες πρακτικές αντιδημοκρατικής εκτροπής, διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι θα επέβαλλαν νέα αξιοκρατικά ήθη. Γιατί αυτά τα φαινόμενα μόνο καινοφανή δεν είναι.
      Σίγουρα η κυβέρνηση δεν έχει ενθουσιάσει μέχρι τώρα με τις επιδόσεις της (όχι ότι υπάρχουν και πολλά περιθώρια ουσιαστικής άσκησης πολιτικής σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο). Πληρώνει επίσης την αντιπολευτική ρητορική και τις αμετροεπείς προεκλογικές της κορόνες.
      Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν διαγράφεται και κάποια άλλη ελπιδοφόρα επιλογή στον πολιτικό ορίζοντα. Ακόμη και αν αποσυρθεί από το προσκήνιο ο ερασιτεχνικός θίασος, καιροφυλακτεί η Μπαρτσελόνα των σκανδάλων και της αναξιοκρατίας που ύστερα από μία σύντομη απουσία θα υπενθυμίσει πώς παίζεται το παιχνίδι από τους επαγγελματίες του είδους, που το ανήγαν σε τέχνη. Άλλωστε τα δύο κόμματα που μονοπώλησαν μεταπολευτικά την εξουσία είναι αυτά που έφεραν τη χώρα στο βάραθρο.

      Διαγραφή
  29. ΟΚ ΚΑΤΑΛΑΒΑ

    Δεν σας ελκύει το θέμα. Από Δευτέρα, λόγω Μεγάλης Εβδομάδος θα παίξουμε θρησκευτικά έργα: Μπεν Χούρ, Βασιλεύς Βασιλέων, Κβο Βάντις.

    Άλλωστε φεύγετε. Από ότι είδα σήμερα στην Εθνική Οδό, τρεις κι ο κούκος θα μείνουμε στην Αθήνα για Πάσχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί του πιεστηρίου:
      [ πληροφόρηση "από τα μεσα" ]
      εφερε ο (ξουρισμένος αν δεν τα μάθατε...) κ. Πολάκης κατι ντοματες πιπεριες μελιτζανες θερμοκηπίου βιολογικες πρώτο χέρι απο Ιεράπετρα. Ένα φορτηγό. Τις πήρε η κ. Θεανώ Φωτίου κι έκανε κατι γεμιστα ίσαμε τριάντα ταψιά να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Και κάλεσε όλον τον ΣΥΡΙΖΑ σε γλέντι [ότι φαμε ότι πιουμε] Πασχα ερχεται μη μας παρουν τα ελικόπτερα και δεν αποσώσουμε...
      Τρωνε βιολογικά και υγιεινά σε σιωπή. Ο Κατρουγκαλος με το μαντηλάκι του όλο και σκουπίζει τα λαδακια απο το γενάκι 5 ημερών. Θα το αφήσει εκεί το παληομάντηλο μετα το γευμα γιατί όταν ψηφιστεί το νοσμοσχέδιο θα αποτελει τεκμηριο για φόρο 95% επι των εσόδων...
      Λύθηκε το μυστήριο: τρωνε γεμιστα χωρίς τηλεοπτική κάλυψη!
      Η κ. Τασία αναφωνεί διαρκώς "Α!!! Μα πώς εξαφανίζονται έτσι οι πιπεριές που μ' αρέσουν τόσο!"
      Ο Φίλης έχει εξαφανισθεί σε καποιο σημείο του χωρου της δεξίωσης μέ ένα ολόκληρο ταψί υπό μάλης.
      O Καμμένος κάνει δίαιτα για να χωρέσει στη στολή των ΟΥΚ! Δεν ταχει αγγίξει καν.
      Και άλλα πολλα παρόμοια συμβαινουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε...

      Διαγραφή
    2. Μια χαρα ειναι το θεμα! Απλως καμμια φορα η πραγματικοτητα ξεπερναει τα φανταστικα σεναρια.

      Η περιγραφη παντως του Νωντα Τσιγκα με το ταψι και τα γεμιστα μου ανοιξε την ορεξη! (αραγε θα μεινει κατι και για εμας;)

      Διαγραφή
    3. Τα ...γεμιστα είναι το τελευταίο σταδιο του (sic) σοσιαλισμού. Φτάνουν για όλους και περισσεύουν...
      Θα κυκλοφορήσουν και γεμιστά με τη μορφή ...IOY's!

      Διαγραφή
    4. Κι ένα τσηζ κέικ για τον κ. Βούτση, κύριε Τσίγκα!

      Διαγραφή
    5. Το "Κβο Βάντις" είναι ό,τι ακριβώς μας χρειάζεται!!!

      Διαγραφή
    6. Μονάχα μη μπερδευτεί ο οικοδεσπότης και αναρτήσει τίποτε με τσηζ κέϊκ κι απομείνει ο κ. Βούτσης με το Quo vadis?...

      Διαγραφή
    7. Τς τς τς, εσείς εκει πάνω..
      Ούτε το Άγιο πνεύμα, αρκεί,για να σας χαρακτηρίσω
      Κάνεφ

      Διαγραφή
    8. Υ.Γ
      Νά μήν μπερδευτει ο οικοδεσπότης:
      Αύριο, ερχόμαστε..!Ο Γιαχοβά πάνω στη ράχη μου..
      Εύκολα μας ξεχωρίζετε..

      Όνου Κάνεφ

      Διαγραφή
  30. Άκουσα το μεσημέρι στο Τρίτο τον ομότιμο καθηγητή Μιχάλη Μερακλή σε συνέντευξη. Είπε μία φράση που μου άρεσε: "Ο άνθρωπος γεννιέται καπιταλιστής και γίνεται σοσιαλιστής". Η φύσική κατάσταση του ανθρώπου είναι η κτητικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα διακιώνει τον Καμμένο και τον Χαϊκάλη...
      Μπορεί όμως ένας κομμουνιστής [όρα Βουτσης, Δρίτσας, Δραγασάκης, Τσίπρας κλπ] να μεταπέσει [μη πω εκπέσει...] στον σοσιαλισμό;

      Διαγραφή
    2. Μα δεν έχεις καταλάβει. Για τους κομμουνιστές "σοσιαλισμός" είναι το κυριλέ όνομα του κομμουνισμού. Η κακιά λέξη είναι "σοσιαλδημοκρατία" - που εμπεριέχει όλα τα φαύλα, μέχρι και νεοφιλελευθερισμό...

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστή κουβέντα! Ο άνθρωπος ανέκαθεν νοιαζόταν μόνο για το "τομάρι" του (καπιταλισμός). Η καλοσύνη, ο αλτρουισμός, η φιλανθρωπία (σοσιαλισμός) είναι αποτελέσματα παιδείας και πολιτισμού.
      Το μόνο ενστικτώδες "δοτικό" συναίσθημα είναι της μάνας προς το παιδί.
      Το ίδιο ισχύει και για τα ζώα, ασχετα αν θέλουμε να τα παρουσιάζουμε σαν πλάσματα αγνά και αθώα.
      Ο εγωισμός είναι ο κανόνας της φύσης.
      Ν.

      Διαγραφή
    4. Μήπως ξέρουν τα ίδια τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα τι πρεσβεύουν και τι τους γίνεται; Σε πολλές περιπτώσεις έχουν μετατραπεί σε ουρές των νεοφιλελεύθερων κομμάτων. Και έχουν απωλέσει το στίγμα και την αξιοπιστία τους.

      Διαγραφή
    5. Μια απάντηση προς υπεράσπιση των ζώων. Ναι, ΚΑΙ αυτά ενδιαφέρονται πρωτίστως για το τομάρι τους, γενικός είναι ο κανόνας. Αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά από τους ανθρώπους, τα ζώα δεν τα διακρίνει πλεονεξία. Το λιοντάρι θα αρπάξει το θήραμα από τη λέαινά του, θα φάει, αλλά θα αφήσει και για την υπόλοιπη αγέλη. Και κυρίως δεν θα προσπαθήσει να σωρεύσει, να θησαυρίσει θηράματα.

      Διαγραφή
    6. Μπράβο, κύριε Δήμου! Φτάσαμε λοιπόν και σε βιολογιστική αιτιολογία του καπιταλισμού.

      Διαγραφή
    7. Τα σχόλιά σας στον παλιό σύντροφο Μιχάλη Μερακλή...

      Διαγραφή
    8. Ο Γκόρμπυ ήταν σοσιαλδημοκράτης. Το κάθαρμα. Αλλά διέλυσε μία ΕΣΣΔ με διαλυμένη οικονομία. Καλή ώρα όπως η ελληνική. Όπως η αμερικάνικη αύριο. Μιλιά, οι μαρξιστές δηλαδή, για την χρέωση της πατρίδας τους. Οι μαρξιστές μόνο να παραδίνουν την πατρίδα τους στους εγκληματίες συμμορίτες. Οι μαρξιστές είναι εγκάθετοι των κερδοσκόπων (αφού είναι φιλόσοφοι). Σοβιετικά ομόλογα; Δεν χρωστάμε. Ποια ομόλογα; 4 ημέρες δουλειά από ένα 4ωρο. Και ύστερα έχουμε να κάνουμε πειραματικές επιστήμες. Θα διαλύσουμε την εκμετάλλευση μέσα στα σοβιετικά ερευνητικά κέντρα. θα σας στρώσουμε, μουζίκοι. Πού πας και για ποια δολοφονία, κύριε γκανγκστερ; Διάβασες; Το πολύ σε πενήντα χρόνια Αμερική θα πάει στον κομουνισμό. Η Αμερική είναι η πατρίδα μας. Όπως πατρίδα μας η Ελλάδα, η ΕΣΣΔ, η ζωή. Είμαστε οι τελευταίοι που πονάμε χωρίς να ξέρουμε και τι είναι ο πόνος. Ο ομότιμος είναι ένας γραφειοκράτης, πολιτικός υπάλληλος. Θα πει τι άλλο από την απόδοση του κτήματος της υγείας μου στη Γενική Κτητικότητα. Ανάγκη του οργανισμού να παραμένει υγιής; Της κτητικότητας ο άνθρωπος. Δεν είναι χιτλερικός. Οι χιτλερικοί είναι άγνωστοι, δυσκολοπροσέγγιστοι, εφόσον ο Χίτλερ και ο Φύρερ δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος. Άλλες κτητικότητες. Ειδική Κτητικότητα για τον Φύρερ. Γενική Κτητικότητα για τον Χίτλερ. Το κρυφό ημερολόγιο του ψυχογραφημένου. Ποιητή και ιστορικέ, γιατί δεν βρίσκεις ένα μαύρο δέντρο να δέσεις το σχοινί και να ορμήσεις για να τυλιχτείς προς την αιωνιότητα;

      Διαγραφή
  31. Σε μία εβδομάδα από σήμερα οι κυβερνώντες, αντιπολίτευση και λοιποί θα βρίσκονται στο αεροπλάνο θα συνταξιδέψουν και θα πάνε όλοι μαζί να παραλάβουν το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Πάνω στο αεροπλάνο στο ταξίδι της επιστροφής θα υπάρχουν νταούλια και βιολιά με τον Καμμένο να σέρνει πρώτος το χορό και το μαντίλι στους αιθέρες να στριφογυρίζουν οι Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης. Η συγκίνηση θα είναι μεγάλη, το Άγιο Φως θα σηκωθεί ακόμα και από τη θέση του και θα μπει στο πιλοτήριο να ξεκουράσει για λίγο τους πιλότους. Αμέσως μετά θα βάλει κάθετα πλώρη προς τα επάνω για τα επουράνια ως Άγιο Πνεύμα αλλά μετά θα στρέψει τη πλάτη γελώντας και θα πει "πλάκα σας έκανα". Κατά την προσγείωση στην Αθήνα πλήθος κόσμου θα περιμένει και οι δημοσιογράφοι θα μπουκάρουν πρώτοι μέσα στο αεροσκάφος. Εκεί έκπληκτοι δεν θα μπορούν να δουν κανέναν αφού το Άγιο Φως θα τους έχει κάνει όλους αόρατους και θα κατέβει από τη σκάλα σαν αρχηγός κράτους, θα κατευθυνθεί με τιμές στο Προεδρικό Μέγαρο και θα κυβερνήσει solo όπως εδώ και χρόνια του αρμόζει.
    Ψρδρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το γεγονός της δημόσιας παραδοχής παροχής στήριξης του Τσίπρα από τον οικοδεσπότη - που κομπάζοντας για το κατόρθωμα του μάλιστα - μας λέει ότι εγκαίρως αναγνώρισε στον καταστροφικό λαϊκό κομψευόμενο γκόμενο τις ιδιότητες του "χαρισματικού" και MVP μόνον αηδία μπορεί να προκαλέσει.

    Η Τσίπρας ΕΙΝΑΙ η παπαρολογία του. Χωρίς αυτή αδυνατεί να υπάρξει. Ο Βασικός λόγος είναι ότι εξαιτίας της αμορφωσιάς του πιστεύει ΟΝΤΩΣ τα όσα λέει έχοντας μια μεσσιανική αντίληψη για την "αποστολή του" και θεωρώντας έτσι ακόμα και τις καραμπινάτες δημαγωγικές κωλοτούμπες τακτικούς ελιγμούς. Και αυτό τον διαχωρίζει χαρακτηριστικά από τον αστικής καταγωγής, κατά πολύ ευφυέστερο και καλλιεργημένο Αντρέα ο οποίος απλώς δημαγωγούσε εν πλήρει συνειδήσει χωρίς να πιστεύει λέξη απ όσα έλεγε ...

    Βέβαια δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι η ενασχόληση με την πολιτική του οικοδεσπότη δεν αποτελεί παρά μια μακρά σειρά αστοχιών - οπότε αναμενόμενο το αποτέλεσμα.

    Ο Τσίπρας δεν είναι παρά η αριστερή όψη του λαϊκισμού των ΑνεΞελ - έτσι όσο αναμφισβήτητα ικανοί άνθρωποι, όπως ο οικοδεσπότης, πιστεύουν ότι είναι "εκπαιδεύσιμος" και υποκείμενος σε οποιουδήποτε τύπου "νουθεσίες" απλά παρατείνουν επικοινωνιακά το προσδοκώμενο της ενεργού πολιτικής ζωής του δίνοντας του περιθώριο για ακόμα μεγαλύτερη καταστροφική επίδραση στην Θλιβερή Ελλαδίτικη πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλόν θα είναι να συννενοηθείτε με τον Viennezo ο οποίο; ισχυρίζεται ότι δεν τον στήριξα. Πάντως η στήριξη ήταν υπό όρους: αν θα μπορούσε από χαρισματικός δημαγωγός να μεταμορφωθεί σε υπεύθυνο ηγέτη. Από την στιγμή που έγινε το ακριβως αντίθετο τοποθετήθηκα απόλυτα αρνητικά.

      Διαγραφή
    2. Ο Τσίπρας είναι ό,τι λέμε μαριονέτα των αποικιοκρατών. και τι με νοιάζει εμένα η αμορφωσιά του Τσίπρα. Είναι όσο κοπρίτης και εξουσιομανής χρειάζετα να ματώνει ένα λαό και να παρουσιάζει τα αποτελέσματα του και να διεκδικεί τον μισθό από τον εργοδότη του. Ο Τσίπρας τι λόγια θα έλεγε και τι πράξεις θα έκανε αν ήταν μορφωμένος, k2825; Σήμερα οι αμόρφωτοι (Μπαμπινιώτης, Αυτιάς, Νανόπουλος, Ζουράρις, Ομπάμα, Χριστοδούλου, Αμυράς, Σουσλόφ) θέλουν να έχουμε το ευρώ. Εσείς, k2825, διαθέτετε κάποια νομισματική πολιτική;

      Διαγραφή
  33. ΠΡΩΪΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ [ οδ. ελύτης]

    [...] Στροφή της κεφαλής αριστερά:
    όλα είναι σκατά.
    Στροφή της κεφαλής δεξιά:
    όλα είναι σκατά.

    * λέξη που και ο Εθνικός μας Ποιητής κόμης Διονυσιος Σ.
    συχνά πυκνά κατέγραφε στο περιθώριο των χειρογράφων του ΟΤΑΝ ΛΑΘΕΥΕ ή κατι δεν του άρεσε...

    ** συμφωνω με τον κ. Μελίδη ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

    *** Τα καλυτερα σχόλια έρχονται νύχτα αλλά ...είναι τοποθετήσεις επί της ... ΔΥΝΗΡΗΣ ΛΙΑΝ πραγματικότητος. Δεν αποτελούν σενάρια! [ Σκεψου τί μας ζητησες οικοδεσπότη!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Με ποια στελέχη; χωρίς Τσίπρα, Παππά, Δραγασάκη, Κατρούγκαλο και Τσακαλώτο; αυτό το ερώτημα πλανιόταν από στόμα σε στόμα. Αυτή η τραγική απορία.
    Την απάντηση έδωσε το Wikileaks, που με μια διαρροή ξάφνιασε τους πάντες: η Κριστίν Λαγκάρντ, κρυφά -εδώ και καιρό- ερωτευμένη με τον Τσίπρα, του χάρισε το λυχνάρι του Αλαντίν, που της το είχε κληροδοτήσει ο προπάππος της, καταγόμενος από παλιά αραβική χώρα. Με το λυχνάρι στο χέρι, ο Τσίπρας και τα συντρόφια του έγιναν μεμιάς αόρατοι. Έτσι, χωρίς εμπόδια και προσκόμματα, πέταξαν για τη Συρία προκειμένου να φέρουν τους υπόλοιπους Σύριους στην Ελλάδα. Το χρωστούσε σαν χάρη στον προπάππο που λέγαμε. Με τη δύναμη του Αλαντίν, τριάντα χιλιάδες αστραφτερά χοτ σποτς έλαμπαν κάτω από τον δυνατό ελληνικό ήλιο. Στη συνέχεια, πάντα αόρατοι, Τσίπρας και παρέα, υπέγραψαν το έβδομο μνημόνιο, που καταργούσε εντελώς μισθούς και συντάξεις, και προχώρησαν σε σύσκεψη για ν' αποφασίσουν πότε θα γίνουν ορατοί. Ο Τσακαλώτος και ο Δραγασάκης πρότειναν να εξαντλήσουν την τετραετία αόρατοι. Ο Παππάς και ο Κατρούγκαλος είχαν ενστάσεις: και αν, κατά λάθος περικόπτονταν και οι δικοί τους μισθοί; Ο Τσίπρας, μπροστά στο δίλημμα, δυο πρόσωπα έφερε στο μυαλό του. Τον Πάκη και τον Καρανίκα. Εδώ χρειαζόταν στρατηγικός σχεδιασμός. Πράγματι, είχε δίκιο. Ο Καρανίκας έδωσε τελικά τη λύση (ο Πάκης παρέμενε ακίνητος, στήλη άλατος). Άμεση κατάργηση του συντάγματος, διάλυση της υπάρχουσας βουλής και δημιουργία νέας με μέλη που την αποτελούν τα εγγόνια των ανταρτών.
    Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EFFIE πας για Όσκαρ σεναρίου...

      Διαγραφή
    2. Ντίτα. Ο ορθολογισμός δεν έχει σκοτώσει ούτε κουνούπι. Μόνον σκοτώνει λέξεις. Γι' αυτό το λόγο έγινε η γραφή σας όπως έγινε.
      Η επιστημονική μέθοδος:
      1. σεβόμενη τη ζωή στρέφει τις αισθήσεις, άρα και το μυαλό, στον φυσικό κόσμο
      2. ζει.
      Η φιλοσοφική μέθοδος:
      2. σεβόμενη τα κουνούπια στρέφει τη μία σκέψη στην ειρωνία της άλλης σκέψης
      2. ζει σαν ψείρα πάνω στα κουνούπια.
      Αναρτήσεις-πράξεις. Θα σου πω και όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει. Προσφέρονται έπαινοι, αριστεία, αρνητικές κρίσεις. Ε, αφού είναι όπως είναι, γιατί να μην ειρωνεύομαι τη μία σκέψη με την άλλη και να παρουσιάσω το μίγμα μου ("αυτοσχεδιάζω") κι όποιος αντέξει;

      Διαγραφή
  35. Κύριε Δήμου συνεχίζετε να κοιτάζετε το δέντρο (κυβερνηση) και όχι το δάσος (τραπεζιτες).

    Και ο τσιπρας οπως πριν ο σαμαρας και οπως πριν ο παπαδημος (αυτος κι αν ηταν) και οπως πριν ο γιωργακης δεν ήταν παρα μαριονετες του πραγματικου κυβερνητη της χωρας του ροτσιλντ δηλαδη των τραπεζων οπως επανειλημμένα σας έχω εξηγησει και δεν εννοείτε μέσα στην πολυπραγμοσύνη σας να καταλάβετε, ούτε εσείς ούτε οι συμπαθείς οπαδοί σας.

    Η χώρα προτεκτοράτο των εβραίων τραπεζιτών ήταν πριν καν γινει κράτος σκλαβώθηκε στους τραπεζίτες με τα διαβοητα δανεια της ανεξαρτησιας που ποτε δεν εφτασαν στη χωρα αλλά την έδεσαν χειροπόδαρα απο τότε, την οδήγησαν 4 φορές σε χρεωκοπία και αυτη είναι η 5η.

    Ξεπουλημένοι πολιτικοί και αδίστακτοι τραπεζίτες και απο κάτω ένας εξαχρειωμένος λαός και ότι αρπάξουμε αυτό ήταν πάντα το κρατος που φτιαχτηκε μετα την δηθεν απελευθέρωση απο τους τούρκους. Εφυγαν οι τουρκοι και ηρθαν οι εβραιοι τραπεζίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας μόνος του άμα πάει να πει στους τραπεζίτες βρεούστ, θα φονευθεί. Χρειάζεται λαός - και λαοί. Ένας μόνος του δεν πρέπει να επιτρέψουμε να φονευθεί. Ένας λογικός πατριώτης μάλλον ξέρει για δέντρο το λαό και τη ζωή. Τι θα κερδίσεις να τα βάλεις ξεβράκωτος με τους τραπεζίτες. 23 χρόνια τώρα που υπάρχει αυτό το μπλογκ προτείνεις να πάμε να πέσουμε στα δόντια του καρχαρία. Γιατί επιμένεις;

      Διαγραφή
  36. Κανείς δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει εάν πρώτα δεν κατάφερνε να αντιμετωπίσει το σοκ που θα είχαν υποστεί οι ψηφοφόροι των εξαφανισθέντων. Βλέπετε οι εξαφανισθέντες είναι δυσαναντικατάστατοι. 40 χρόνια πολιτικής ζωής χρειάστηκαν για να τους δημιουργήσουμε και να τους χάσουμε σε μια στιγμή. Επειδή όμως και η ακυβερνησία δεν είναι καλό πράγμα, θα μπορούσαν να κυβερνήσουν οι υπόλοιποι, χωρίς να λάβουν υπόψη τους ψηφοφόρους των εξαφανισθέτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οι αριστεροί ηγέτες είναι δωσίλογοι και το βλέπουμε. Εμείς ζητάμε από την κ. Κωνσταντοπούλου, 26:30, να μας πει τι θα κάνουμε με το νόμισμα και εκείνη συμπεριφέρεται σαν Τσάρος της ΕΣΣΔ και μασάει τα λόγια της και μας κοροϊδεύει με τη λέξη "δημοκρατία" και τη λέξη "αριστερά". Είναι και αηδιαστική η εκπομπή της κ. Κωνσταντοπούλου στην οποία απαγόρευσε τις ελεύθερες ερωτήσεις των ανθρώπων. Βρίσκομαι στην ΕΣΣΔ. Ζω σε καθεστώς αποβλάκωσης και καταπίεσης. Δεν έχω τον Μπρέζνιεφ. Έχω την Ζωήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.