Σάββατο, Ιουλίου 07, 2007

Ποιος κυβερνάει τον κόσμο;

Ένας blogger μου έστειλε πρόσφατα το εικονιζόμενο βιβλίο: "Οι κυρίαρχοι του κόσμου". Όπως φαινεται και από το εξώφυλλο είναι μία επιτομή όλων των "θεωριών συνωμοσίας" που υποστηρίζουν ότι ο κόσμος δεν κυβερνάται από τους εμφανείς ηγέτες του, αλλά από μυστικές και σκοτεινές οργανώσεις οι οποίες, αόρατες, κινούν όλα τα νήματα.

Έτυχε τον ίδιο καιρό να διαβάζω το βιβλίο του επιφανούς Γάλλου
φιλοσόφου, ιστορικού των ιδών και πολιτειολόγου Πιέρ Αντρέ Ταγκιέφ για τον μύθο που περιβάλλει μία από αυτές τις μυστικές οργανώσεις, τους περίφημους "Σοφούς της Σιών". Ο Ταγκιέφ εξετάζει την επιμονή αυτού του μύθου - ο οποίος καίτοι έχει αποδειχθεί από χρόνια ότι είναι μία πλαστογραφία, συνεχίζει να κυκλοφορεί, να διαβάζεται και να πιστεύεται.

Στα Γαλλικά κυκλοφορεί ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Ταγκιέφ με τίτλο: Imaginaire du Complot Mondial. Aspects d'un mythe moderne". (Φαντασιακό της παγκόσμιας συνωμοσίας. Πλευρές ενός σύγχρονου μύθου). Εκεί ο συγγραφέας προσπαθεί να αναλύσει τον μηχανισμό που κρύβεται πίσω από αυτές τις θεωρίες - οι οποίες για να επιμένουν και να επανέρχονται συνεχώς, σημαίνει πως υπηρετούν μία ανάγκη.

Γράφει ο καθηγητής Ανδρέας Πανταζόπουλος στην "Βιβλιοθήκη" της "Ελευθεροτυπίας" (22-6-07): "Από αυτή τη σημαντική μελέτη αξίζει, εκτός των άλλων, να συγκρατήσει κανείς τις βασικές αρχές δόμησης όλων των συνωμοσιολογικών πεποιθήσεων. Πρώτον, την πίστη ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η θέση αυτή αρνείται την ύπαρξη του τυχαίου και του ενδεχομένου. Δεύτερον, την πίστη πως ό,τι συμβαίνει είναι προϊόν συγκεκριμένων προθέσεων ή κρυμμένων θελήσεων. Τρίτον, η πίστη πως τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι. Οι ομοιότητες είναι πάντα απατηλές. Συνεπώς, αν τα πάντα είναι μεταμφιεσμένα, όλα πρέπει να αποκαλυφθούν. Τέταρτον, όλα συνδέονται μεταξύ τους με τρόπο απόκρυφο, σκοτεινό".

Αυτό που για μένα βρίσκεται στην καρδιά όλων αυτών των μύθων είναι η τρίτη διαπίστωση: "Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται". Την έχω συναντήσει σε συζητήσεις καφενείου και σε σεμινάρια πανεπιστημίων.

Ο επαΐων, ο μυημένος σου κλείνει το μάτι: "Εσύ νομίζεις πως κυβερνάει ο Μπους και ο Πούτιν; Τι ξέρεις για την Λέσχη Μπιλντερμπέργκ;"

Περιέργως ξέρω αρκετά για την Λέσχη αυτή και έχω γνωρίσει ανθρώπους που έλαβαν μέρος στις συνεδρίες της. Η γνώμη μου είναι ότι είναι ένα υψηλού επιπέδου καφενείο με συζητήσεις επί παντός του επιστητού - αλλά χωρίς καμία αποφασιστική εξουσία.

Όπως ξέρω αρκετά και για τους Τέκτονες (είναι πρώτοι στον κατάλογο του βιβλίου ως Ιλλουμινάτοι). Ο πατέρας μου ήταν επιφανής Τέκτων (33ος βαθμός) και χρημάτισε Σεβάσμιος της Στοάς "Πλειάς". Με έπαιρνε μαζί του σε συνεδρίες και "λευκές" γιορτές όπου επιτρεπόταν η είσοδος ξένων. Με πονούσε να βλέπω ότι οι κάποτε σημαντικοί και προοδευτικοί Τέκτονες (τον 17ο, 18ο και μισό 19ο αιώνα έπαιξαν ρόλο σε απελευθερωτικά κινήματα - όπως η Ελληνική Επανάσταση) είχαν καταντήσει ένα είδος Ρόταρυ με ποδίτσες και σπαθάκια.

Τι να σας πω: έχω διαβάσει και ακούσει πολλά για τους "πραγματικούς κυρίαρχους". Δεν έχω πεισθεί. Όλες αυτές οι θεωρίες σκοντάφτουν κατά την γνώμη μου σε ένα πολύ σοβαρό γεγονός: ο κόσμος είναι τόσο πολύπλοκος και πολυσήμαντος, που καμία οργάνωση, κανένα κράτος, κανένας πλανητάρχης δεν μπορεί να είναι πραγματικός κυρίαρχος. (Είδατε τι έπαθε ο Μπους στο Ιράκ;). Ναι υπάρχουν πολλές δυνάμεις που συνωμοτούν - αλλά δεν συγκλίνουν. Συχνά είναι αντίρροπες. Το συμφέρον της μίας μεγάλης πολυεθνικής συγκρούεται με το συμφέρον της άλλης.

Ευτυχώς. Έτσι, με τις αντίρροπες και αμφίρροπες δυνάμεις, μας μένει ένα αρκετά μεγάλο περιθώριο ελευθερίας.

Και κανείς δεν κατάφερε να υποτάξει το Internet!

260 σχόλια:

  1. Πράγματι δεν υπάρχει κανείς που να διαθέτει απόλυτη εξουσία. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό είναι το νόημα των θεωριών συνωμοσιών.

    Το ότι υπάρχουν μυστικές οργανώσεις με αδιευκρίνιστους σκοπούς είναι πιστεύω πολύ εύκολο να εξηγηθεί. Εδώ πλέκουν συνωμοσίες απλοί άνθρωποι, δεν θα το κάνουν οι άνθρωποι με δύναμη και εξουσία?

    Αμφιβάλλω αν κάποιος από αυτούς έχει απόλυτο έλεγχο. Είναι όμως παρόμοιο επιχείρημα με το αν ένας βασιλιάς έχει απόλυτο έλεγχο σε μια χώρα. Δεν έχει, ούτε κατά φαντασία. Αν μια πολυεθνική έχει απόλυτο έλεγχο στην αγορά της. Επίσης όχι. Όμως φράξιες που αντιμάχονται για κομμάτια εξουσίας και κινούνται με τρόπους και για λόγους που ο απλός κόσμος δεν φαντάζεται νομίζω είναι προφανές. Ο ανταγωνισμός ειδικά σε τέτοια επίπεδα είναι εξαιρετικά ισχυρός. Επίσης μπορεί οι ομάδες αυτές να συνεργάζονται σε ορισμένα επίπεδα και να αντιμάχονται σε άλλα.

    Η πληροφορία και η γνώση έχουν ισχύ τρομακτική. Είναι αδύνατο κάποιο άτομο, ταυτόχρονα να έχει γνώση των πάντων. Από μόνο του αυτό ενισχύει την συνομωσιολογική διάθεση, αφού παρατηρούμαι φαινόμενα ανεξήγητα με την διαθέσιμη πληροφορία μας. Το παράδειγμα με τη λέσχη Μπίλντεμπεργκ και τους Μασσόνους είναι αποκαλυπτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. yiannos
    κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχουν συμμαχίες καθώς καιδυνάμεις που συνωμοτούν. Αλλά η Θεωρία Συνωμοσίας δεν λεει αυτό. Λέει ότι πίσω από ΟΛΑ υπάρχει ΜΙΑ κρυφή δύναμη - και εξηγεί τα πάντα με την δική της επίδραση. Ακόμα και τις αποτυχίες. Π. χ. οι "Χ" κυρίαρχοι έστειλαν τον Μπους στο Ιράκ για να αποτύχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας.
    Πολύ ωραίο κι ενδιαφέρον post, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.
    Για να δούμε τι θα δούμε..

    Ενδιαφέρον και το ότι έχετε εμπειρία από τον τεκτονισμό. Μια ευκαιρία να μάθουμε κι εμείς οι υπόλοιποι κάποια πράγματα, για κάτι που περιβάλλεται από μυστικοπάθεια.
    Τελικά, τώρα που είπα για μυστικοπάθεια, νομίζω ότι εκεί βρίσκεται ένα κλειδί ερμηνείας του φαινομένου: οτιδήποτε περιβάλλεται από πέπλο μυστηρίου, ακόμη κι αν δεν κρύβει τίποτε το ιδιαίτερο, προκαλεί συζητήσεις και υποθέσεις που μπορεί να φτάσουν ως την παράνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρετω τον οικοδεσποτη σαν νεος επισκεπτης αλλα συστηματικος αναγνωστης. Πολυ ενδιαφερον το σημερινο αρθρο, οπως εξ αλλου τα περισσοτερα.
    Ειχα στη βιβλιοθηκη μου μια παμπαλαια εκδοση των "Πρωτοκολλων..." αλλα δυστυχως μου την εκλεψαν. Ειναι ενδιαφερον να σημειωθει οτι χρησιμοποιηθηκαν κατα κορον απο τους Εθνικοσοσιαλιστες και την σχετικη φιλολογια για να δοθει μια πειστικη θεωρητικη βαση στην καταδιωξη και εξοντωση των Εβραιων.
    Βεβαια αυτη η θεωρια ενισχυθηκε αρκετα και απο την συστηματικη κοινωνικη "στεγανοποιηση" - κυριως θρησκευτικη και εθιμικη - των Εβραιων και την ενασχοληση τους με το εμποριο και το χρημα. Η οικονομικη τους κυριαρχια τους εκανε μισητους και η στενη διασυνδεση και αλληλοϋποστηριξη τους υποπτους συνωμοσιων επικυριαρχιας πανω στους υπολοιπους λαους. Προσφορο εδαφος για μεταφυσικες ερμηνειες εξουσιας που δυστυχως βρισκουν αρκετο εδαφος σε πραγματικα στοιχεια στις συγχρονες κοινωνιες, οπως π.χ. στις ΗΠΑ.
    Ευχαριστω για την φιλοξενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΝΔ

    Ηθελα να κανω αυτην τη ερωτηση και μιας που εχει σχεση με το θεμα...

    Στην παρουσιαση που ειχε γινει στον Ιανο θυμαμαι , νομιζω ο κ.Σωμεριτης , ειχε υποστηριξει πως σε βιβλια οπως για παραδειγμα π.χ Σιων κτλ θα πρεπει υποχρεωτικα να υπαρχει μια εισαγωγη που να αναφερει πως προκειται για αποδεδειγμενους μυθους....

    Συμφωνειτε με αυτο?

    Θελω να πω δεν ειναι καλυτερο να αφηνουμε τον αναγνωστη να κρινει?

    Δεν διαφωνω σαν παραρτημα να υπαρχουν καποια σχολια η στοιχεια αλλα καθοδηγητικη υποχρεωτικη εισαγωγη δεν ειναι καπως τραβηγμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο...
    Κατά καιρούς αναρωτιέμαι πώς θα ήταν αν ο Μπούς ή ο Πούτιν ή κάποιος άλλος ηγέτης, ακόμα και ο δικός μας, ο Καραμανλής, μας εκμυστηρεύονταν ποιος τους κυβερνούσε, και πώς, όσο ήταν στην εξουσία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα τα πιστευει αυτα ο μεσος ανθρωπος?

    Αληθεια τα πιστευει?

    ( Εδω πιστευει σε θρησκειες,αυτη ειναι η αρχη,απαξ και στηριξεις τη ζωη σου σε ενα μυθο τοτε ολα τα περιμενω.... )

    Η αληθεια ειναι οτι εχω γνωρισει λιγα νεα ατομα που πιστευουν σε θεωριες συνομωσιας....

    Περα απο ολα τα αλλα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι η ΣΙΓΟΥΡΙΑ που εχουν οταν υποστηριζουν τις αποψεις τους....

    Μια απολυτη σιγουρια,τα ματια τους γυαλιζουν οταν μιλανε....

    Μια σιγουρια τοσο ισχυρη οσο και μια αιτια υπαρξης,ενα φαρμακο υπαρξιακης μοναξιας,ενα αντιδοτο του ανεξηγητου της ζωης και του κοσμου....

    Δεν αντεχεται ευκολα το τυχαιο..με τιποτα δεν αντεχεται.. ( που δηλαδη η τυχη παιζει καποιο περιορισμενο ρολο,ολα τα αλλα εξηγουνται αλλα επιστημονικα και με αποδειξεις,οχι σερβιροντας ενα μυθο )

    Εκει στο καλυτερο φαρμακο του νου,τον μυθο,το ψεμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ευκολότερος τρόπος για τον διάβολο να κάνει καλά την δουλειά του είναι να πείσει ότι δεν υπάρχει...

    Υπερσυνωμοσία πάντως δεν υπάρχει... εκτός αν μιλάμε για το σύμπαν!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ takis vasilopoulos
    είμαστε από τις λίγες χώρες (μαζί με τις Μουσουλμανικές) όπου κυκλοφορούν και ανατυπώνονται τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών".
    Σε άλλες είναι απαγορευμένα ως αντισημητική συκοφαντία, σε άλλες δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

    Πρέπει να επισημάνω το εξής: Τα Πρωτόκολλα εμφανίζονται σαν αυθεντικό ντοκουμέντο, σαν επίσημα πρακτικά μίας υπαρκτής οργάνωσης.

    Είναι π. χ. σαν να γράψω εγώ φανταστικά πρακτικά των Συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου (κι αυτό τουλάχιστον υπάρχει!). Εκεί είναι η πλαστογραφία. Και συμφωνώ με τον Σωμερίτη ότι θα έπρεπε να επισημαίνεται ότι πρόκειται για φανταστικό ντοκουμέντο. Αλλιώς ο ανύποπτος αναγνώστης πώς θα το καταλάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως είναι γνωστό στους διαφόρους κύκλους, ο Λευτέρης Κρητικάκης ελέγχει το παγκόσμιο κλίμα. Έτσι, οι πρόσφατες βροχές στο Τέξας, ήταν αποτέλεσμα απόφασης που πήρα προσωπικά μετά από συνέλευση με Τέκτονες, Μασώνους και άλλους καφενόβιους (συμπεριλαμβανομένων και των καφενόβιων Ελληνοαμερικάνων μικροαστών στη γειτονιά μου, που μαζεύονται σε ωραίο τοπικό καφενείο και συζητάνε πολιτικά και ποδόσφαιρο).

    Επίσης, εγώ προσωπικά αποφάσισα την εισβολή στο Ιράκ. Πήρα την απόφαση στο μεγάλο μου δωμάτιο με το εκκλησιαστικό όργανο κι ευτυχώς που πρόλαβα διότι εκείνη την ώρα μπήκε μέσα ο Κλουζώ και μου 'κοψε τη φόρα, πάνω που ετοίμαζα απόλυτο έλεγχο των παγκόσμιων χρηματαγορών.

    Να σας πω και πραγματικό περιστατικό τώρα: σε πάρτι στο Oak Park (μεγαλοαστοί κυρίως), ένας νεαρός ετών 30 και κάτι με πλησίασε για να μου πει μετά από λίγο ότι δεν ήταν αεροπλάνα που πέσανε στους δίδυμους πύργους, ήταν ρουκέτες από τη ΣΙΑ κλπ κλπ. Κι εγώ του απάντησα με σοβαρότατο ύφος ότι νόμιζα ότι ήταν ο Άη Βασίλης που έριχνε με μανία τα έλκηθρα εκεί πάνω γιατί τον τσάτισε το κυκλοφοριακό...

    Μυστικές οργανώσεις δεν υπάρχουν. Αυτά είναι κατασκευές ηλιθίων, οι οποίες κατασκευές έχουν ψυχολογική εξήγηση:
    α) έλλειψη σεξ
    β) επιθυμία για απαραίτητη αδρεναλίνη στο σύστημα, η οποία παράγεται από τηλεοπτικά σώου με καυγάδες και θεωρίες συνωμοσίας.
    γ) προσωπική ασχήμια: οι όμορφοι ασχολούνται με γκόμενες (ή γκόμενους), οι άσχημοι ή και κομπλεξικοί με συνωμότες
    δ) προσωπική αποτυχία ή και βαρεμάρα: όσοι έχουν πολύ δουλειά, ασχολούνται με τη δουλειά τους, οι υπόλοιποι ψάχνουν δουλειά και το ρίχνουν στις συνωμοσίες ("δουλειά δεν είχε ο διάολος...").
    ε) επιθυμία για κυριαρχία από κάποιον. Πολλοί άνθρωποι από τη φύση τους ΔΕΝ μπορούν να δεχτούν ότι έχουν κι αυτοί κάποιο έλεγχο στη ζωή τους... προτιμούν να ζουν σε μια φανταστική κατάσταση στην οποία τον έλεγχο έχουν μόνο οι άλλοι και ειδικά κάποιοι σκοτεινοί συνωμότες σε τοπικό ή παγκόσμιο επίπεδο.

    Έτσι, σύμφωνα με τους περί συνωμοτών (αρχή η οποία βασίζεται στη Βίβλο, όπου ο άνθρωπος παρουσιάζεται ως ένας τεμπέλης που βολτάρει σ' ένα κήπο και λόγω συνωμοσίας χάνει το προνόμιο), κανονικά έπρεπε να ζούμε σε παράδεισο, έπρεπε να έχουμε πολλά χρήματα, δεν έπρεπε να εργαζόμαστε και δεν έπρεπε να υπάρχουν πόλεμοι ή κακουχίες στη ζωή οποιουδήποτε.

    Κόμπλεξ κατωτερότητας και δουλοπρέπειας... "οι μεγάλοι σχεδιάζουν κι εμείς είμαστε υπό τον έλεγχό τους"... "ο μεγάλος αδελφός"...

    Επίσης, κάποιες φορές ορισμένοι πιστεύουν ότι η ζωή τους είναι τόσο ενδιαφέρουσα (ακόμα και στον καμπινέ), που όλοι οι "μεγάλοι" και "υποχθόνιοι" τους παρακολουθούν συνέχεια...
    (στην πραγματικότητα η ζωή τους είναι τόσο ανάξια παρακολούθησης, που ακόμα και οι χελώνες χασμουριούνται άμα τους δουν). Είναι γνωστό ότι οι μυστικές υπηρεσίες με πήρανε προχτές τηλέφωνο να με ρωτήσουνε γιατί έφαγα μπριτζόλα και όχι μπιφτέκι για μεσημεριανό...

    Ελπίζω να κάλυψα πολλές πτυχές του θέματος.

    Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών".

    Άμα οι εβραίοι ήταν έξυπνοι και σοφοίμ δεν θα είχαν κράτος μεγέθους παντόφλας (αντιθέτως, θα είχαν κάτι μεγάλο σαν τον Καναδά ας πούμε) και ούτε θα αναγκαζόταν να ζουν υπό τις επιθυμίες και την προστασία άλλων... (ούτε και θα τους μισούσε κανείς, διότι άμα είσαι έξυπνος, έχεις κάνει όλους τους άλλους να σε αγαπάνε...).

    Σκεφτείτε το λίγο... που νομίζετε ότι θα ζούσατε καλύτερα, στο Ισραήλ ή στον Καναδά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Βεβαια αυτη η θεωρια ενισχυθηκε αρκετα και απο την συστηματικη κοινωνικη "στεγανοποιηση" - κυριως θρησκευτικη και εθιμικη - των Εβραιων και την ενασχοληση τους με το εμποριο και το χρημα."


    Αφού τους είχε απαγορέψει ο Πάπας να έχουν ακίνητη περιουσία, στο χρήμα το ρίξανε (εσύ τι θα έκανες;). Κι οι Ελληνοαμερικάνοι που ήταν αμόρφωτοι, στα εστιατόρια το ρίξανε, οι κινέζοι στα καθαριστήρια, κλπ κλπ.
    Για δες όμως, είναι τόσο πλούσιοι στο Ισραήλ; Μικρομεσαίοι είναι, το κράτος τους μικρό και ταλαίπωρο (και άσχημο), και τρώνε βόμβες συνέχεια από τους τοπικούς τσατισμένους κι άνεργους.

    "σοφοί της σιών"... τώρα μάλιστα... άντε ν΄αγοράσει το Walmart το Ισραήλ, να το μετατρέψει σε τεράστιο βαρετό αμερικάνικο προάστειο (με παιδικές χαρές και χοτ-ντογκς) να τελειώνει κι αυτή η υπόθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πω πω μέρα που διάλεξα να ανεβάσω αυτό το ποστ!

    07-07-07!

    Άντε τώρα να εξηγήσω ότι ήταν τυχαίο και ότι ο ιερός αριθμός 7 (παίζει τεράστιο ρόλο στις αριθμομαντείες) δεν είναι εκ του πονηρού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορούμε να σχολιάσουμε και να αστειευτούμε με τη συνωμοσία και τις θεωρίες της, τις θρησκείες και τις εκδηλώσεις των ιερέων τους, το βρίσκουμε όμως δύσκολο και να το σκεφτούμε ότι γελοίο είναι το ταμιευτήριο, η πτώση των επιτοκίων, η δανειοδότηση και η δική μας και των άλλων ιλουμινάτι. Ο καπιταλισμός συντρόφισσα που δεν συγχωρεί αν δεν πληρώσουμε τη δόση του δανείου, μας έχει πείσει ότι είναι μία πολύ σοβαρή οργάνωση και δεν πρέπει να τον γελοιοποιούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γειά σας!

    Να συμφωνήσω και εγώ πως όλα αυτά περί συνομωσιών είναι απίστευτες μπούρδες. Ανθρώπων "μικρών", που νομίζουν πως η ζωή τους δεν έχει την παραμικρή αξία(λόγω αμορφωσιάς)και κυβερνάται από τους "μεγάλους".

    Βέβαια, στη χώρα μας, έχει μεγάλη πέραση η θεωρία. Κοτζάμ πρωθυπουργός μέχρι πρότεινος(μακαρίτης πλέον), κοιμόταν και ξυπνούσε με τον φόβο των "ξένων κέντρων", που τάχα συνομωτούσαν σε βάρος του... Το κακό ήταν αλλού: τα έλεγε και δημοσίως!

    Τέλος πάντων. Πρόσφατα πήγα στην Κάσσο. Επέλεξα να πάω με το πλοίο της γραμμής(Αγούδημος - 26 ώρες ταξίδι). Στη διαδρομή, γνωρίστηκα με κάποιον "σεφ" του πλοίου, νέο άνθρωπο και πιάσαμε την κουβέντα.

    "Θεωρείς πως το 'Sea Diamond' ήταν ατύχημα; Ή μήπως το 'Σάμινα' βούλιαξε από τα λάθη του πληρώματος;", μου είπε κάποια στιγμή. "Επίτηδες τα βούλιαξαν, φίλε. Για να πάρουν τα χρήματα από τις ασφαλιστικές! Μπροστά στο χρήμα δεν υπολογίζουν ούτε θύματα ούτε τίποτα!"

    Έχουν καταντήσει τόσο διαδεδομένες αυτές οι θεωρίες συνομωσίας που με εκνευρίζουν αφάνταστα -ακόμη κι όταν θα μπορούσαν να έχουν ένα ελάχιστο ψήγμα αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Νικόλαε, φαίνεται πως γνωρίζετε πολλά! Τέκτονες, αριθμομαντείες...

    Για πείτε τίποτις και στους αδαείς!

    Πάντως, έχει δίκιο ο Λευτέρης. ΑΥΤΟΣ κυβερνά τον κόσμο. Λυπάμαι που έπρεπε να βγω εγώ να το μαρτυρήσω, αλλά φίλε Λευτεράκη, δεν πάει άλλο.

    Ιράκ, Ιράν, Νταρφούρ, Κόσσοβο -μαντάρα τα έκανες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κ.Δήμου εσείς θα γινόσασταν ποτέ μέρος μιας μυστικής ομάδας (με όποιο σκοπό θέλετε, π.χ. οικολογία ... :) - δεν είναι απαραίτητο ότι έχουν πάντοτε κακές διαθέσεις - π.χ. φιλική εταιρία)

    και γιατί ?

    ή καλύτερα θα οργανώνατε μια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραίο θέμα.
    Υπάρχουν δύο μορφές συνωμοσιολογιών. α)οι πολιτικοοικονομικές (Οι Αμερικανοί κυβερνούν τον κόσμο, την Αμερική την ελέγχουν οι Εβραίοι , άρα τον κόσμο τον ελέγχουν οι εβραίοι)και β)οι Υπερφυσικές (μας κυβερνούν οι εξωγήινοι , η γη είναι κούφια κ.α).
    Οι δεύτερες είναι ανάξιες σχολιασμού και όσοι τις πιστεύουν χρίζουν ειδικής φροντίδας. Οι πρώτες όμως είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες σε όλα σχεδόν τα κοινωνικά στρώματα. Ένα παράδειγμα είναι η μυθοπλασία σύμφωνα με την οποία οι Εβραίοι είχαν ειδοποιηθεί να μην πάνε στους Πύργους από την παραμονή της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου. Ενώ είναι ένα παραμύθι (γράφτηκε σε μία Αραβική εφημερίδα εκείνες τις μέρες) σε 20 χρόνια θα το πιστεύουν σχεδόν όλοι. Κάπως έτσι χτίζονται ολόκληρες θεωρίες.

    Υ.Γ. Το μόνο που είναι δεδομένο πάντως είναι ότι την Αμερική ΔΕΝ την κυβερνάει ο Μπους. Η βλακεία του είναι ανίκητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ελάτε τώρα πού ήταν τυχαίο (τυχαίο αλλά ωραίο..) κάτι είχατε κατά νού.. συνωμοσία!:):):)
    Δε πιστεύω στη μία μεγάλη συνωμοσία αλλά σε πολλές μικρές, από ανθρώπους με ορίζοντα 20ετίας πού ενώ ξέρουν πως τα σάβανα δεν έχουν τσέπες, αγαπούν τόσο (πέραν της παράνοιας) τη δύναμη ζωής καί θανάτου που έχουν επί των δούλων που αδιαφορούν γιά όλα τα άλλα.
    Δε ξέρω για τον Πουτινγκ αλλά ο Μπους τζούνιορ δε δείχνει να έχει τη δυνατότητα να βάλει δύο δικές του λέξεις στη σειρά.. από τα αποτελέσματα της διακυβέρνησής του .. ε πέζεται..
    Στο επιμήθιον πολύ φοβάμαι ότι κι αυτή η ελευθερία δε θα κρατήσει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Yiannos said...
    κ.Δήμου εσείς θα γινόσασταν ποτέ μέρος μιας μυστικής ομάδας

    ----------------------------

    Mία μυστική ομάδα έχει νόημα μόνο αν ζεις σε ένα καθεστώς Κατοχής (εσωτερικής ή εξωτερικής) και δεν μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα. Αλλιώς προς τι η απόκρυψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Και κανείς δεν κατάφερε να υποτάξει το Internet!"

    από το στόμα σου και στου web τ αυτί κυρ νίκο

    κάτι άκουσαν τα αυτιά μου για δημιουργία πιο "ασφαλούς" ίντερνετ...

    επειδή το διάβασα στο pcmag το θεώρησα πιο έγκυρο ως είδηση. τώρα άμα ξέρετε κάτι παραπάνω και το θεωρείτε απλά πατάτα ενημερώστε μας.

    τώρα θα μου πεις βέβαια ότι εδώ ο γιανναράς γράφει ότι θέλει κι είναι στην καθημερινή... κατάφερε να με κάνει να συμπαθήσω την γιαννάκου...
    αν είναι δυνατόν...
    να χεις φάει δακρυγόνο το περσινό καλοκαίρι και να σε κάνουν να συμπαθείς την γιαννάκου, εε σε οδηγεί σε παράνοια (ήδη έχω κλείσει κάτι συνεδρίες με τον Yalom).



    και μασώνος εεε; ε με τέτοιες αποκαλύψεις άντε μετά να σας αφήσουν ήσυχο... τα ζητάει κι ολίγον ο οργανισμός σας... :-p

    και σχέσεις με αυτή την περίεργη λέσχη (ούτε να την αντιγράψω δεν μπορώ... πιο εύκολο όνομα δεν μπορούσαν να βρουν; )

    αν συνδυάσουμε και τα ότι:
    1) παθολογική αγάπη για τις γάτες 2) ημέρα ανάρτησης του άρθρου

    καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ασκείτε και την μαύρη μαγεία.

    είσαι μεγάλο μούτρο τελικά κυρ νίκο
    :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. cortilinux
    νομίζω ότι έγινε σαφές στο ποστ ότι (παρά την επιθυμία του πατέρα μου) ουδέποτε έγινα μασώνος.

    Εκείνα τα χρόνια ήταν τέτοια η κόντρα μου με τον πατέρα, που και μόνο η επιθυμία του θα με απέτρεπε.

    Άλλωστε αν ήμουν... δεν θα έγραφα εδώ περί Τεκτονισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εξίσου κατανοητό νομίζω ήταν ότι έκανα χιούμορ...

    :-)

    (φιλικά)

    (πεντακόσια :-p έβαλα για να μην γίνει παρεξήγηση)
    (καλά όχι πεντακόσια πολύ λιγότερα αλλά τα έβαλα)

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα πιο γλυκά σου σφάλματα είναι οι γυναίκες Θεέ μου. Δύο επιστήμονες του Πολιτικού Ψυχανεμισμού και Σοσιαλιστικής Παραψυχολογίας, που χώνουν βαθιά το χασαπομαχαίρι σε εγχώρια και διεθνή συνωμοσία των τελευταίων δεκαετιών, στο έργο τους «Η συνωμοσία και το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου» δίνουν τις απαντήσεις τους, αποκαθιστώντας με νηφαλιότητα τον επί μακρόν παραγκωνισμένο σεξουαλικό παράγοντα του συνωμότη. Τέτοια σφάλματα να κάνεις για να λιώνουμε, μέχρι που να μας πεθάνεις να τελειώνουμε. Η μνησικακία, ο φθόνος και ο λαϊκισμός αναδεικνύονται οι έννοιες ντουί ακόμη και για την ερμηνεία του πολιτικού λόγου του Δημοσθένη Λιακόπουλου, της συνωμοτικής ρητορείας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αλλά και των αντιδράσεων για το νέο χοιρίδιο της εσφαγμένης Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού – από δω η γυναίκα μου: Βασίλης Παϊτέρης: «Η φωτιά στα σαββατόβραδα είναι ένα συναίσθημα που εμπεριέχει το στοιχείο του πολεοδόμησης, της ζήλιας και της κτητικότητας, πλην όμως, επειδή συνοδεύεται από τη μεγαλύτερη του κόσμου ηθοποιό, οδηγεί σε αυτοπαθητικότητα και σε ηθικοπλαστική αυτοωραιοποίηση». Κι από δω το αίσθημα μου: «Αυτό το συναίσθημα της μειονεξίας δασοπυροσβύει σαν πυροτέχνημα, και ακόμα και όταν υπάρξει η δυνατότητα να αντιδράσει, ο καταπατητής έχει παραλύσει. Το χειρότερο είναι όταν η ερωτική καταπάτηση περνάει από γενιά σε γενιά. Παιδιά από φτωχές οικογένειες, οι οποίες μάζευαν μέσα τους αγανάκτηση επειδή ακριβώς ήταν πεπιεσμένες και εγκλωβισμένες στο χρηματιστήριο του πάθους, όταν υπήρξε η δυνατότητα να αλλάξουν τη συνωμοτική θεωρία, δεν το έπραξαν. Τη διαιώνισαν και άρχισαν να μισούν όλο τον υποατομικό κόσμο, να απορρίπτουν την κβαντική συνωμοτική θεώρηση. Ο μικροαστός νάνος αντιδρά, δηλαδή, περισσότερο με έναν παθητικό τρόπο. Δεν θέλει ο ήλιος να εκπέμψει το φως του. Κι αν δει πανσέληνο, την παίρνει με τους πολύτιμους λίθους. Δυστυχώς, ακόμη και πίσω από τις μεγάλες ιδέες περί καρδιοπάθειας και εμφραγμάτων για πάρα πολλούς ανθρώπους κρύβονται τα πολλά τους σφάλματα». Ίσως λοιπόν όταν με παίρνεις αγκαλιά και με φιλάς στο στόμα να μην μας ενοχλεί τόσο η συνωμοσία, όσο οι συνωμότες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Nikos Dimou said...

    Πω πω μέρα που διάλεξα να ανεβάσω αυτό το ποστ!
    07-07-07!
    Άντε τώρα να εξηγήσω ότι ήταν τυχαίο και ότι ο ιερός αριθμός 7
    ------------

    Δε λέτε καλά που δεν το ανεβάσατε πέρσυ τέτοιο καιρό 06-06-06 (date of the beast) !!!
    Τότε να βλέπατε συνωμοσιολογία από μερικούς
    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πάντως, υπάρχει μια απλήν εξήγησην για την ευρύτατην διάδοσην τούτων των θεωριών:

    πουλάνε "μυστήριο" πέρα από κάθε φαντασία και "αποκαλύψεις" να σου πέφτουν τα μαλλιά... Ξέρετε τί σκασμόν βιβλία(με υπέροχους τίτλους, όπως "Η Σφίγγα χαμογέλασε και ο Ήλιος ανέτειλε" -ή κάπως έτσι), γεμάτα από "αλήθειες"(που κανείς άλλος δεν ξέρει), έχει πουλήσει ο κύριος Λιακό;

    "Κι αν πράγματι η Γη είναι κούφια;", σκέφτεται ο άλλος. Να μην το ξέρω;

    Μου κάνει εντύπωσην πάντως ένα πράγμα(τουλάχιστον): όλα αυτά τα βιβλία που αφορούν συνωμοσίες(ή εξωγήινους), έχουν πολύ κακά εξώφυλλα... Ούτε ένα δεν προσπαθεί έστω, με το εξώφυλλό του, να πείσει πως πρόκειται για σοβαρό και αξιόπιστο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η παράνοια της συνομωσιολογίας που οδηγεί τους ήρωρες του Εκο στο θάνατο και στην ασθένεια, στο Εκκρεμές του Φουκώ...
    Τα πράγματα ήταν πολύ πολύ απλά. Το περιφημο κωδικοποιημένο μήνυμα δεν ήταν παρά μια λίστα του σουπερ-μάρκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ωραίο θέμα στη σωστή ημερομηνία 7.7.07.
    Θα γίνει μεγάλη παρέλαση ΙΔΕΩΝ. Νομίζω ότι έπρεπε να ανεβάσετε αυτό το θέμα εν μέσω βροχερού τριημέρου για να ασχοληθούμε παραπάνω. Πάντως ποντάρω σε εξαιρετικά υψηλό αριθμό σχολίων.
    Επί της ουσίας: Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει παγκόσμια συνομωσία ελεγχόμενη από ένα κέντρο. Διάφορες μυστικές οργανώσεις όμως συνωμοτούν.
    Βασικός στόχος ο έλεγχος του παγκόσμιου πλούτου. Οι εβραίοι πρωταγωνιστές.
    Λευτέρη διαφωνώ μαζί σου.
    «Μυστικές οργανώσεις δεν υπάρχουν. Αυτά είναι κατασκευές ηλιθίων, οι οποίες κατασκευές έχουν ψυχολογική εξήγηση:»
    Θα σου απαντήσω με το λεγόμενα του ΝΔ.
    «Τι ξέρεις για την Λέσχη Μπιλντερμπέργκ;"
    Περιέργως ξέρω αρκετά για την Λέσχη αυτή και έχω γνωρίσει ανθρώπους που έλαβαν μέρος στις συνεδρίες της. Η γνώμη μου είναι ότι είναι ένα υψηλού επιπέδου καφενείο με συζητήσεις επί παντός του επιστητού - αλλά χωρίς καμία αποφασιστική εξουσία.
    Όπως ξέρω αρκετά και για τους Τέκτονες (είναι πρώτοι στον κατάλογο του βιβλίου ως Ιλλουμινάτοι). Ο πατέρας μου ήταν επιφανής Τέκτων (33ος βαθμός) και χρημάτισε Σεβάσμιος της Στοάς "Πλειάς". Με έπαιρνε μαζί του σε συνεδρίες και "λευκές" γιορτές όπου επιτρεπόταν η είσοδος ξένων.»

    Μυστικές οργανώσεις υπάρχουν. Οι σκοποί τους «θολοί» για να μη πω ύποπτοι.
    «Άμα οι εβραίοι ήταν έξυπνοι και σοφοί δεν θα είχαν κράτος μεγέθους παντόφλας (αντιθέτως, θα είχαν κάτι μεγάλο σαν τον Καναδά ας πούμε) και ούτε θα αναγκαζόταν να ζουν υπό τις επιθυμίες και την προστασία άλλων... (ούτε και θα τους μισούσε κανείς, διότι άμα είσαι έξυπνος, έχεις κάνει όλους τους άλλους να σε αγαπάνε...).»
    Μη ξεχνάς ότι είναι μια χούφτα άνθρωποι. Βασικό στοιχείο που τους ενώνει η θρησκεία. Περιμένουν τον «Μεσσία» και μάλιστα σε συγκεκριμένο σημείο της Ιερουσαλήμ «το όρος του Ναού». Οι ίδιοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι άλλοι άνθρωποι (π.χ. Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι συνωμοτούν για να τους εξαφανίσουν) και αντ ‘ αυτού έφτιαξαν τις δικές τους συνομωσίες.
    Και όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε εγκλήματα. Πολλές φορές μάλιστα σε συντριβή των ατομικών ελευθεριών και της ελεύθερης έκφρασης, ακόμη και της δημοκρατίας.
    Η Γαλλία για παράδειγμα, μια χώρα που ίσως άλλοι θα μπορούσαν να επιχειρηματολογήσουν καλύτερα για τη δημοκρατικότητά της, έχει απαγορεύσει με απειλή φυλάκισης την άρνηση του ολοκαυτώματος.
    Η πλέον χαρακτηριστική κατάλυση της ελεύθερης σκέψης.
    Αυτό λες να το αποφάσισαν κάποιοι «ευαίσθητοι» Γάλλοι πολιτικοί ή επιβλήθηκε από τις πιέσεις του εβραϊκού λόμπι;
    Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θεματαρα.( Postαρα).Χωρις ου,που θα'λεγε & ο Ραλλης...
    Θα 'χουμε να λεμε.
    Οι Γκρεκοι ειναι απο τους πλεον επιρρεπεις σε μυθους λαους,καθ' οτι ο εθνικος τους μυθος,η καταγωγη απο ελληνες,ειναι τελειως ψευτικος.
    Οι αντισημιτικοι μυθοι ειναι εξηγησιμοι,καθ' οτι οι Εβραιοι ειναι #1 στο πολιτισμο,στα χρηματα & στη δυναμη. Ως εκ τουτου,οι 3κοσμικοι λαοι,με το κομπλεξ κατωτεροτητας ,τη ζηλοφθονια & τη βαρβαροτητα τους,πιστευουν σε αντισημιτικα παραμυθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να τολμήσω μια παρακινδυνευμένη υπόθεση? Εκτός από το ότι γενικά ο κόσμος έχει μια τάση να ψάχνει περίεργες αιτίες για τα πάντα, μήπως όσον αφορά τις συνωμοσίες αυτοί που όντως μας ελέγχουν προωθούν αυτές τις ιδέες για να ενισχύσουν τις υποψίες του απλού κόσμου και να τον πείσουν πως ότι και να κάνει στην τελική τίποτα δεν περνά από το χέρι του. Εννοω δηλαδή πως ενισχύοντας αυτές τις θεωρίες και προωθώντας τες ο κόσμος σταματάει να ασχολείται με το ποιος πραγματικά κυβερνά (που κανονικά σε μια δημοκρατία είναι ο ίδιος ο λαός). Ταπεινή απορία και λίγο περίεργα διατυπωμένη. Ελπίζω να βγάλετε άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γάτε,

    "Αλλά η Θεωρία Συνωμοσίας δεν λεει αυτό. Λέει ότι πίσω από ΟΛΑ υπάρχει ΜΙΑ κρυφή δύναμη - και εξηγεί τα πάντα με την δική της επίδραση."

    Η βαρύτητα;

    ---

    Crossroads,

    "Ειχα στη βιβλιοθηκη μου μια παμπαλαια εκδοση των "Πρωτοκολλων..." αλλα δυστυχως μου την εκλεψαν."

    Σοβαροί κλέφτες...

    ---

    Νομίζω πως ο Τάκης τα είπε όλα, και μάλιστα με ποιητικότητα!

    Υ.Γ: Λευτέρη, Ι knew it!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αν σε καταφέρω να αναζητάς παράξενες αιτίες για τα πάντα, τότε σε ελέγχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η συνωμοσιολογία είναι στην φύση των ανθρώπων.
    Βαλκάνιοι, Τούρκοι και Aραβες (τουλάχιστον στην γειτονιά μας) είναι οι πρωταθλητές....
    Στην Ελλάδα τι ποσοστό των ανθρώπων να πιστεύει σε αυτές τις θεωρίες;;;
    Σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες....τι ξέρουν άλλωστε οι ξενέρωτοι....εμείς είμαστε οι ψαγμένοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Την 3η διαπίστωση, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι, εγώ θα την προτιμούσα, τίποτα δεν είναι ΜΟΝΟ αυτό που φαίνεται ότι είναι.
    Και αυτό επειδή οι περισσότεροι προτιμούν, ή αντέχουν, να πιστεύουν πως αυτό που φαίνεται είναι ΜΟΝΟ αυτό που φαίνεται ότι είναι! Το διαβάζω, άλλωστε, και σε μερικά σχόλια επομένως ισχύει και αυτών η διαπίστωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μα, Συμέλα με το ΜΟΝΟΝ η φράση γίνεται λογική! Άρα... πάει η παράνοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Λογική για σένα, για μένα και για κάποιους άλλους μα όχι για τους περισσότερους....θαρρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μια προχειρη λιστα διαδεδομενων αντισημιτικων μυθων..
    Οι Γραικοι καταγονται απο ελληνες.
    Ειναι παναρχαιος λαος 3000 ετων.
    Οι μισοι Βαλκανιοι ειναι ελληνες & δεν το ξερουν.
    Οι Εβραιοι ζηλευουν τους GR για το πολιτισμο τους. Ειναι οι προαιωνιοι εχθροι του ελληνισμου.
    Ο Εφιαλτης ( Θερμοπυλες) ηταν εβραιος.
    Οι ελληνες εφτιαξαν τον Χριστιανισμο.
    Ο ιδιος ο Χριστος & οι μαθητες του,πλην του Ιουδα,ηταν ελληνες.
    " Οι Εβραιοι μας μισουν διοτι τους πηραμε τον Χριστό " - Καρατζαφερης.
    Στο Βυζαντιο διατηρηθηκε αναλλοιωτο το DNA των ελληνων.
    Τη Κερκοπορτα στη Πολη την ανοιξαν Εβραιοι.
    Οι Εβραιοι συμμαχησαν με τους Τουρκους επι Οθωμανικης.
    ΟΙ GR κανουν μονο εθνικοαπελευθερωτικους πολεμους & διεκδικουν παναρχαια εδαφη προγονων τους.
    Ο Κεμαλ ηταν εξισλαμισμενος Εβραιος.
    Οι εβραιοι Σαλονικης & οι ΚΚΕδες φανταροι υπονομευσαν το ηθικο του στρατου & επεφεραν την ηττα & τη " Μ/ασιατικη καταστροφη".
    Οι εβραιοι με τον Μπεναρογια εφτιαξαν το ΚΚΕ,για να δωσουν " τη Μακεδονια μας στους Σλαυους"...
    Η χουντα ηταν αμερικανοπνευστη/-κινητη.
    Οι Εβραιοι εριξαν τον Παπαδοπουλο επειδη δεν εδωσε εναεριο χωρο στους Αμερ για βοηθεια του Ισραηλ στο πολεμο των 6 Ημερων.
    Ο Εβραιος Κισιντζερ εβαλε τον Ιωαννιδη,που ειχε εβραιο κουνιαδο & ηταν πρακτορας ΣΙΑ να κανει τη " προδοσια Κυπρου".
    Η μανα του Ανδρεα Παπ ηταν εβραιοπολωνεζα.
    Το πραγματικο επωνυμο Σημιτη ειναι Αβουρης,εβραιος απο Σαλονικη.
    Οι Διδυμοι Πυργοι ηταν εργο της Μοσσαντ.
    Οι εβραιοι ,σαν τον Σορος,υποστηριζουν ανυπαρκτες μειονοτητες στα Βαλκανια για να διαλυουν τα εθνικα κρατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. …Πρώτον, την πίστη ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η θέση αυτή αρνείται την ύπαρξη του τυχαίου και του ενδεχομένου. Δεύτερον, την πίστη πως ό,τι συμβαίνει είναι προϊόν συγκεκριμένων προθέσεων ή κρυμμένων θελήσεων.Τρίτον, η πίστη πως τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι…



    Νομιζω οτι οι 2 πρωτες διαπιστωσεις εχουν να κανουν με τον ελεγχο. Η αρνηση του τυχαιου, η δυνατοτητα απολυτου ελεγχου πανω στις καταστασεις ειναι διεγερτικη ως συλληψη.

    Ιντριγκαρει.

    Στη συνεχεια, καθενας καλειται να παρει θεση αναλογα με τη φυση του…

    Ο τεμπελης, ο μοιρολατρης θ’ αφησει τους αλλους ν’αποφασισουν γι’αυτον.
    Ο φιλοδοξος θα προσπαθησει να εισχωρησει στα «κεντρα εξουσιας»...

    Αλλος θα παραιτηθει,αλλος θα κατακεραυνωσει, αλλος θα αποκαλυψει, αλλος θα βγαλει λεφτα απο το «κρυφο ημερολογιο του Πουτιν»..

    Συνολικα, λειτουργει ως υπερ-κρατικο, υπερ-εθνικο παραμυθι.
    Ο κακος πρεπει να’χει ενα προσωπο, αλλα τι πιο μυστηριωδες και γοητευτικο απο τον κακο πισω απο τη μασκα;

    Και για οσους θα πουν οτι ειναι τετοια παραμυθια, που κανουν κακο…

    Τι περιμενουμε;

    Οι περισσοτεροι απο εμας, μεγαλωσαμε με παραμυθια των αδελφων Γκριμ
    (αναφερω μονο οτι η Μελανι Κλαιν τα χρησιμοποιουσε ως διαγνωστικο μεσο σε παιδια που εξεταζε…)

    Ανθρωποι εκοβαν τις φτερνες τους για να χωρεσουν στο γοβακι της «εκλεκτης».

    Περα απο τους εφτα νανους, πισω απο τη γριουλα με τα μηλα, το χτενι κλπ, παντα βρισκοταν η κακια, πλην ωραια, μητρια και η ανικανοποιητη αναγκη της να ειναι η μοναδικη ισχυρη γυναικα στο βασιλειο και η ομορφοτερη στον κοσμο…

    Λετε η Ντορα, η εξερευνητρια, να μεγαλωσει μια πιο ανοιχτομυαλη γενια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ενδιαφέρουσα η λίστα του harrygreco!
    Κάτι μου λεει ότι σύμφωνα μ’ αυτήν την λογική διεκδικούσε και ο Μ. Αλέξανδρός μας πανάρχαια εδάφη προγονών μας κάπου πέρα στην Ινδία ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Όπου υπάρχει μύθος υπάρχει και ένα πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Free will /-y makes you feel like a happy slave.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 1. Για τους μύθους ένα πολύ ωραίο βιβλίο είναι το A Short History of Myth της Karen Armstrong που κυκλοφορεί και στα ελληνικά.

    2. Δεν ξέρω αν μας κυβερνά μια μυστική οργάνωση. Συχνά δεν χρειάζεται κάποια θεωρία συνωμοσίας για να εξηγηθούν γεγνότα τα οποία μπορούν να εξηγηθούν με άλλους τρόπους (π.χ. ανικανότητα, αδυναμία, δίψα για εξουσία, φιλοχρηματία κλπ.). Ο πόλεμος στο Ιρακ είναι σίγουρο πως έγινε για τα πετρέλαια (το παραδέχτηκε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας) και σίγουρα οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου δεν είναι αμέτοχες.

    3. Τέλος πιστεύω ότι όσοι διψούν για εξουσία, την οποία θεωρούν (ενσυνείδητα ή υποσυνείδητα) ως μέσον αντιμετώπισης του φόβου του θανάτου, μετέρχονται όλων των (συχνά παράνομων) μέσων προκειμένου να την αποκτήσουν ή να τη διατηρήσουν. Προφανώς δεν βγαίνουν να το φωνάξουν ... αλλά επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, κάποια στιγμή οι «μυστικές συνωμοσίες» αποκαλύπτονται. Συχνά η «συνωμοσία» είναι απλώς ένα «λαθρεμπόριο επιροής» (θα μου δώσεις - θα σου κάνω).

    4. Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα που ο άσχετος μπορεί να ερμηνεύσει ως συνωμοσία αλλά που ερμηνεύεται πολύ πιό απλά ... Επαναλαμβάνω ότι δεν χρειαζόμαστε πολύπλοκες θεωρίες συνωμοσίας εκεί που απλές εξηγήσεις είναι πιό αποτελεσματικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Θρησκεία σημαίνει καλό-κακό και δικαστήριο μετά. Είτε δηλώσεις χριστιανός είτε σατανιστής είτε μουσουλμάνος είτε εβραίος ένα και το αυτό – οπαδός-πρόβατο. Καπιταλισμός (+ οποιοδήποτε άλλο οικονομικό μοντέλο) σημαίνει έχω-δεν έχω και υποταγή στο σύστημα. Ανάλογα με το αν έχεις ή δεν έχεις αλλά και το που πιστεύεις ή δεν πιστεύεις ορίζεται και η ηθική σου – πολίτης-πρόβατο. Υποταγή κάνουν και αυτοί που δεν έχουν αλλά και αυτοί που έχουν. Πιστοί και άπιστοι πάσης κατηγορίας. Και τα πρόβατα και οι leaders (δεν πα’ να κωλοχτυπηθούν για το αντίθετο-υποταγή κάνουν κι αυτοί). Είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη προκειμένου να δουλεύει το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αρχές 21 και αυτά που κάνουν οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι πιο σημαντικά από τον ίδιο τον άνθρωπο. Γιατί ακόμα δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον εγκλωβισμό στα διλήμματα; Το τυχαίο αλλά και ο τυφλός προγραμματισμός (οι δυο μεγάλες ιδεολογικές αρρώστιες μας) είναι φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα μόνο μέσα από την δική μας ύπαρξη. Πώς ξεχνάμε καθημερινά ότι η ζωή λαμβάνει χώρα μόνο μέσα από την δική μας δραστηριότητα; Από καταβολής κόσμου το ίδιο πανάρχαιο παραμύθι. Εδώ το μουνί εκεί το μουνί μη σώσουμε και σταθούμε στα πόδια μας οι μαϊμούδες πίπα κώλο μας πάει η παλιοζωή αφεντικούς και σκλάβους μέχρι να ανακαλύψουμε που και πώς να την χωθούμε. Δεν υπάρχει σωστή τρύπα. Πάει και τελείωσε. Το σωστό να λέγεται. Το να ψάχνεις την Αρχή είναι σαν να θέλεις να επιστρέψεις μέσα στην κοιλιά της μάνας σου. Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρεφτο. Θεολογίες. Τα σκουπίδια του αρχαίου κόσμου στον blender παρακαλώ για να δημιουργηθεί ένας massive ζωμός που ο Monkey Nietzsche θα τον μοιράσει αγία κοινωνία σε όλες τις ράτσες χαρούμενων σκλάβων πασών εισοδημάτων και ιδεολογιών: «Όλα αυτά που χτίστηκαν πάνω στην αρχαία πίστη και μεγάλωσαν στηριγμένα επάνω της, θα θαφτούν μαζί της.» Είχε το θάρρος να τα βάλλει μέχρι και με τα διαφωτισμένα θηλαστικά της Γαλλικής Επανάστασης. Ναι τέκνα μου αποτύχατε! Ήσασταν απλοί θεολόγοι και δεν το πήρατε είδηση συμπλήρωσε ο Michel Onfray προσκυνώντας την Μητέρα Nietzsche.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. "Εκεί ο συγγραφέας προσπαθεί να αναλύσει τον μηχανισμό που κρύβεται πίσω από αυτές τις θεωρίες - οι οποίες για να επιμένουν και να επανέρχονται συνεχώς, σημαίνει πως υπηρετούν μία ανάγκη."

    Αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, είναι πως η επιτακτικότητα της ανάγκης τους να ταυτιστούν με την δύναμη και την υπεροχή που συμβολίζουν τα αντικείμενα των θεωριών τους, φανερώνεται έντονα τόσο στο αμετακίνητο των απόψεών τους, όσο και στη θέρμη με την οποία προσπαθούν να σε πείσουν για την ορθότητα του λόγου τους, προσπαθώντας στην πραγματικότητα να πείσουν εαυτούς για το υπαρκτό των φαντασιώσεών τους.
    Υπάρχει, άλλωστε, καλύτερο και πιο σταθερό καταφύγιο από το αναπόδεικτο για να προφυλάξει κανείς τον ψυχισμό του(θρησκεία!);

    Κατά μία έννοια, η όλη υπερβολή έχει ως στόχο την επιβολή τους επάνω στον συνομιλητή, διαδικασία μέσα από την οποία φαίνεται να αισθάνονται ισχυρότεροι και ξεχωριστοί.

    Σίγουρα η κοινωνιολογία και η ψυχολογία θα δίνουν πιο εμπεριστατωμένες γνώμες και απόψεις, ωστόσο η εντύπωση που αποκομίζω συνομιλώντας με τέτοια άτομα, και έχοντας κοντέψει να πέσω και ο ίδιος σε αυτήν την παγίδα κατά την εφηβεία μου, είναι πως ανάμεσα σε αυτούς και τα πρόσωπα της συνομωσίας σχηματίζεται μια σχέση που πρέπει να ταλαντεύεται διαρκώς ανάμεσα στην θεοποίηση και την δαιμονοποίηση για να μην απομυθοποιηθεί.

    Θα μπορούσε να πει κανείς πως προσπαθούν να εφαρμόσουν το βασικό μοτίβο της Βίβλου, δηλαδή των δύο αντίθετων πόλων εξουσίας -του καλού και του κακού-, όχι πλέον, όμως, σε δύο αντικείμενα(θεός-διάβολος), αλλά σε ένα.

    Καθώς αυτό το αντικείμενο(οργάνωση, λέσχη κτλ) πρόκειται, λοιπόν, για προιόν νοητικό, η εναλλαγή ανάμεσα στα δύο άκρα(τι είναι καλό και τι κακό) δεν γίνεται εν προκειμένω μέσα από την επιρροή τους επάνω στο υποκείμενο, αλλά ανάλογα με την βούληση του ιδίου να ταχθεί πότε υπέρ και πότε κατά αυτού.

    Ετσι, μέσα από αυτήν την αδιάκοπη διαδικασία το άτομο αυτοπροσδιορίζεται, ελεύθερο από λογικούς περιορισμούς, ως ένα από τα δύο άκρα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ψευδαίσθηση της εξουσίας που χρειάζεται.
    Επαναλαμβάνω πως αυτό αποτελεί εντύπωση και σε καμία περίπτωση βεβαιότητα.

    Γάτε, περιμένω να ακούσω την εξήγηση του Ταγκιέφ για τη φύση της ανάγκης που συντηρεί αυτές τις θεωρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ναί, είναι όντως δύσκολο να δείξεις στον συνήθη καχύποπτο αφελή το αυτονόητο.
    Ε, δεν είναι και τόσο εύκολα κατανοητό το αυτονόητο εδώ που τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. "Πρώτον, την πίστη ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η θέση αυτή αρνείται την ύπαρξη του τυχαίου και του ενδεχομένου."

    Για να τεθεί σωστά, "δεν υπάρχει τίποτα που να μην τους αφορά!".
    Ελεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Είναι σημαντικό το βιβλίο του Ταγκίεφ γιατί δείχνει πως και μετά την αποκάλυψη ότι τα περίφημα «Πρωτόκολλα της Σιών» ήταν απλά ένα δημιούργημα της Οχράνα, της τσαρικής μυστικής αστυνομίας, συνεχίζονται οι απόψεις που υποστηρίζουν πως οι Εβραίοι κυριαρχούν σ΄όλο τον κόσμο, πως έχουν προσβάσεις σε όλες τις κυβερνήσεις κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Έχω κι εγώ μια θεωρία συνομωσίας. Κάποιοι συνομωτούν θέλοντας να μας πείσουν ότι όλες αυτές οι αλήθειες είναι φαντασιώσεις άρρωστων μυαλών κι έτσι δρουν ανεξέλγκτα. Πως να ελέγξεις κάποιον που για σένα δεν υπάρχει?

    Σοβαρά τώρα. Όσο ανόητη είναι η πλήρης αποδοχή μιας θεωρίας, τόσο ανόητη μου φαίνεται και η πλήρης απόρριψη της. Έτσι καταλήγουμε ένα αποδεδειγμένο γεγονός, όπως η εμπλοκή των Η.Π.Α. στην χούντα να γελοιοποιείται από τον harrygreco.

    Η ύπαρξη φανερών ή κρυφών ομάδων που προσπαθοιύν να ελέγξουν τα πράγματα είναι, νομίζω, αυταπόδεικτη. Το ότι υπάρχουν δεν σημαίνει ότι είναι παντοδύναμες, αλλά το ότι δεν είναι παντοδύναμες δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο/Η Nikos Dimou είπε...

    "καμία οργάνωση, κανένα κράτος, κανένας πλανητάρχης δεν μπορεί να είναι πραγματικός κυρίαρχος. (Είδατε τι έπαθε ο Μπους στο Ιράκ;). Ναι υπάρχουν πολλές δυνάμεις που συνωμοτούν - αλλά δεν συγκλίνουν.
    ..................

    Μα οι προσωρινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα στο Ιράκ ο καλύτερος μέχρι σήμερα αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ οφείλονται ακριβώς στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλές δυνάμεις που συνωμοτούν και συγκλίνουν. Στόχος τους όπως πάντα είναι η ελευθερία!
    Υ.Γ. Η μόνη κυριαρχία που επιζητεί ο Μπους είναι αυτή της ελευθερίας. Και ο πιο σιχαμερος αντίπαλός του σ' αυτή του την επιδίωξη δεν είναι άλλος από την διεθνή σοσιαλδημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο Nikos Dimou είπε...
    "Mία μυστική ομάδα έχει νόημα μόνο αν ζεις σε ένα καθεστώς Κατοχής (εσωτερικής ή εξωτερικής) και δεν μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα. Αλλιώς προς τι η απόκρυψη;"

    Η Ελαφρά Πολωνέζικη ταξιαρχία ενατίον των Γερμανικών Panzer?
    Από τους κομπιναδόρους που κανονίζουν παράνομα μεταξύ τους το κόστος ενός έργου σένα μειοδοτικό διαγωνισμό μέχρι τις μυστικές ομάδες κατασκοπίας και αντικατασκοπίας η απόκρυψη σημαίνει χρήμα και η αποκάλυψη ακόμη και θάνατο.

    Από την ομάδα που σκότωσε τον Αλέξη
    σε μια επαρχιακή Ελληνική πόλη και εξαφάνισε το πτώμα του μέχρι την ομάδα που εξόντωσε μια σειρά από αντιπάλους πού ίσως έλαβαν μέρος στο έγκλημα των Ολυμπιακών του Μονάχου, ένοχοι και αθώοι μαζί, η απόκρυψη είναι αναγκαία για την επιβίωση και διαφυγή της μυστικής ομάδας.

    Τώρα η απάντηση στην ερώτηση "Ποιος κυβερνάει αυτόν τον κόσμο;" είναι ... "Πολλοί είναι αυτοί που αυταπατώνται ότι είναι κυρίαρχοι του κόσμου τους".

    Ιστορικό παράδειγμα οι θύτες και τα θύματα της μυστικής συμφωνίας της Γιάλτας στο μοίρασμα της Ευρώπης.
    Οι μεν πίστεψαν ότι κυριάρχησαν επί των δε.
    Ο Ρούζβελτ όμως δεν έκλεισε χρόνο, ούτε καν γεύθηκε την δόξα της ειρήνης, ο Στάλιν έχασε τους πιο στενούς συμμάχους που θα βοηθούσαν την Σοβιετική Ένωση να γίνει αυτό που ονειρευόταν, και ο Τσόρτσιλ οδήγησε στην διάλυση μια ολόκληρη Αυτοκρατορία μετά από 3 αιώνες παγκόσμιας κυριαρχίας.
    Η Γερμανία και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που μοιράσθηκαν τότε έχουν μεγαλύτερη δύναμη από ποτέ.

    Ο χρόνος είναι ο κυρίαρχος αυτού του κόσμου και πάνω απ'αυτόν ο Θεός.


    ¨Όσο υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να γίνουν μέλη τέτοιων συνωμοσιών και μυστικών ομάδων τόσο θα υπάρχουν άλλοι που θα πιστεύουν ότι "Τα φαινόμενα απατούν".

    Πάντως κυρ Νίκο αν τότε ακούγατε τον πατέρα σας θα είχατε σήμερα την σύνταξη ενός υπουργού αλλά δεν θα είχατε την σύνταξη αυτού του blog.

    Η ζωή είναι γεμάτη "εκλογές".

    ---------------------------
    Ο ihadafarminafrica είπε...
    Free will /-y makes you feel like a happy slave.

    Are you still trying to "fill" those empty pants with Hay-Sui?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Παρεξηγηση. Οι χουντικοι,που σχεδον ολοι ηταν αρβανιτες,εκαναν το πραξικοπημα στη Κυπρο θελοντας " να βαδισουν στα χναρια του μ/αλεξανδρου ".
    Η ειρηνοελευθερωτικη επιχειρηση στο Ιρακ,αλλα & σε Αφγανισταν,Κουβειτ,Κοσοβα,εγινε για ιδεες που χαρακτηρες φασιστικοι, τυρρανικοι & ανελευθεροι δεν δυνανται να κατανοησουν.
    Γι 'αυτο & βλεπουν "τα λεφτα " σαν κινητρο.
    Οι Αμερ οχι μονο δεν ειχαν σχεση & συναφεια με τη χουντα,αλλα επεβαλλαν & εμπαργο οπλων,απο το '68 μεχρι το '72.Αν δε εκλεγοταν ο Μπομπ Κεννεντυ,θα επαιρνε & προσθετα μετρα. Οι Φραγκοι τη στηριξαν,πουλωντας τα Μιραζ.
    Οι φονιαδες των λαων κομμουνιστες,που σερβιραν το χειροτερο & πιο εγκληματικο παραμυθι των νεωτερων χρονων,τον " σοσιαλιστικο παραδεισο ",δεν δικαιουνται ουτε να ψευδονται πλεον,ειτε με το ψεμμα της " εθνικης αντιστασης " ειτε με την μπαρουφα της " αμερικανοκινητης χουντας".
    Τη χουντα την εκανε ο στρατος & τη στηριξε...η πλειονοτητα του λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ihadafarminafrica

    Ξεχασα να σε ρωτησω πως πηγε η εκθεση.

    Για το θέμα.

    ολες αυτές οι θεωρίες προφανώς ικανοποιούν κάποια βαθιά ψυχολογική ανάγκη. Αλλά ποια ειναι αυτή? Τα τελεολογικού τύπου συμπεράσματα τους μόνο με τα αντίστοιχα θρησκευτικά μπορούν να συγκριθούν. Ειδικά σε κοινωνίες με ομαδική έκφραση και μη κατανόηση της ενοιας της τυχαιότητας η υπαρξη ανθρωπαρίου πισω από τη βούληση μας, του Θεού πίσω από το σύμπαν η του Τεκτονα πίσω από τα νήματα και παει λέγοντας είναι εκ των ουκ ανευ. Αλήθεια (και αυτό δεν ειναι θεωρια συνωμοσιας) έχετε αναρωτηθεί γιατί πολιτικά συστήματα τύπου κουμουνισμού εγκαθιδρυθηκαν κυρίως σε κράτη με ορθοδοξη χριστιανική θρησκεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Eνα ενδιαφερον κειμενο του
    Βασιλη Βασιλικου στην
    σημερινη "Ε" για τον αριθμο 7:

    http://tinyurl.com/yoo8yw

    Που μην ξεχναμε ηταν και ο
    "μαγικος" αριθμος του Ελυτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @ bourchas:

    Τι είναι η ελευθερία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τasso τώρα το κατάλαβες ότι οι Κινέζοι μαοιστές είναι όλοι ορθόδοξοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @tassos georgakopoulos

    Όλα καλά με την έκθεση.

    ----------------------------

    ''έχετε αναρωτηθεί γιατί πολιτικά συστήματα τύπου κουμουνισμού εγκαθιδρυθηκαν κυρίως σε κράτη με ορθοδοξη χριστιανική θρησκεία?''

    ------------------------------

    Ο καπιταλισμός όπως τον γνωρίζουμε σήμερα είναι μια απάντηση στο ''ΕΧΕΙΝ'' σε ανθρώπους που η ηθική τους καθορίζεται από την πίστη τους στον καθολικισμό και για πολλούς στον προστενταντισμό.

    Σε παραπέμπω εδώ.

    Πρόκειται για ένα ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ πΑΛΑΙΜΑΧΟΥ socialAΚΤΙΒΙΣΤΗ ( Anthony Monteiro ) ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΑς πΑΛΙΑς ΚΑΡΑΒΑΝΑς ΤΩΝ US REpUBLIcANS ( Kevin phillips .

    Kevin Phillips’ American Theocracy:

    The Perils and Politics of Radical Religion, Oil and Borrowed Money in the 21st Century is a stunning political and intellectual achievement. In several respects it is courageous; given that Kevin Phillips almost thirty-five years ago began his career as a Republican strategist. It is not without flaws, especially in Phillips’ understanding of race, slavery and colonialism in the creation of capitalism and the role they play in its current crises. These matters will be dealt with later in this essay. Put succinctly, however, this book is an examination of late American capitalism.

    ...εδώ είναι όλο το ζουμί:

    /The basic thesis of the book is that America is in the throes of several converging crises: a crisis of ideology, manifested in the rise of Christian and, to a lesser extent, Jewish fundamentalism, and their becoming a significant part of the ideology of the state and the Republican Party; a crisis of oil dependency, which is deepened as the world’s supply of oil peaks; and a crisis of debt, manifested in historically unprecedented levels of private, business, government and foreign indebtedness. Phillips argues that the George W. Bush presidency is at the center of these converging crises. It is entangled in oil and debt capitalism and is deeply implicated in the rightwing Evangelical ideological movement. Due to these entanglements it can only deepen these crises. Phillips does not suggest that a Hillary Clinton or John Kerry presidency would make a significant difference. He argues that the GOP government in Washington is a southern-dominated, biblically driven rogue coalition, like the southern slavocracy before Lincoln’s election.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο/Η tassos georgakopoulos είπε...

    Αλήθεια (και αυτό δεν ειναι θεωρια συνωμοσιας) έχετε αναρωτηθεί γιατί πολιτικά συστήματα τύπου κουμουνισμού εγκαθιδρυθηκαν κυρίως σε κράτη με ορθοδοξη χριστιανική θρησκεία?

    ------------------------------

    Για τον ίδιο λόγο που ο καπιταλισμός αναπτύχθηκε κυρίως σε προτεσταντικές χώρες. Τους ταιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. harrygreco επιμενεις να επαναλαμβανεις
    ενα λαθος που σου εχει ηδη επισημανθει:


    Oι Γαλλοι πουλησαν τα Mιραζ ΜΕΤΑ την χουντα!

    Αντιγραφω απο το επισημο site της ΠΑ:
    http://tinyurl.com/353vks

    Στις 4 Αυγούστου 1975 τα δύο πρώτα Mirage F-1 CG προσγειώθηκαν στη 114 ΠΜ.

    Πριν τα F-1 CG η Ελλαδα δεν ειχε Μιραζ.

    Kαι φυσικα οι Αμερικανοι σταματησαν το εμπαργκο ΠΡΙΝ την πτωση της!

    Συγνωμη για την εκτροπη απο το θεμα του post

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Σωστά τα επιχειρήματα σας για καπιταλισμό και προτεσταντισμό αλλά για να επανέρθουμε και στο θέμα μήπως γιατί προσέφεραν "ασφάλεια" στον φοβούμενο την ελευθερία άνθρωπο με ομαδική ψυχολογία? Ακριβώς όπως οι θεωρίες συνωμοσίας ικανοποιούν, αφού εξηγουν την αδυναμία ελέγχου του ιδίου τύπου ανθρώπου πάνω στη ζωη του (αφού δεν καθορίζεται από τον ίδιο αλλά από τις αξιώσεις μιας ομάδας)? Τι ποιό εύκολο να φταίει πάντα κάποιος άλλος που εμείς δεν μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Συγγνώμη, το σωστό link για το άρθρο του Αnthony Monteiro για το βιβλίο του Kevin Phillips’ American Theocracy είναι εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Για μένα υπάρχουν δυο είδη συνομωσιολόγων.

    Αυτοί που ψάχνουν να βρούν τη δικαιολογιά για τα κακά της μοίρας τους σε οποιονδήποτε εκτός από τους ίδιους.

    Αρχαιολάγνοι που πιστεύουν ότι οι κακοί ξένοι μας αποκρύπτουν τα 27000 χρόνια συνεχούς ελληνικής ιστορίας, ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ρομποτ, λέιζερ, μπλέιζερ, ποδόσφαιρο, τένις, κρίκετ, αεροπλάνα, κινητά και είχαν επιτύχει την ψυχρή σύντηξη.

    Εξουσιολάγνοι, που πιστεύυν ότι πίσω από κάθε τι βρίσκεται κάποια σκοτεινή και πανίσχυρη ομάδα που διαφεντεύει τον κόσμο. Μπορεί να είναι οι μασόνοι, οι εξωγήινοι, οι Εβραίοι, οι Αμερικανοεβραίοι, οι Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, η λέσχη 4x4 Εκάλης, η ΕΛΠΑ ή οποιοσδήπ[οτε άλλος, αλλά αν δεν υπήρχαν αυτοί μάλλον θα ήμουν πρωθυπουργός τώρα.

    Αλλά υπάρχουν και αυτοί που ερευνούν τα γεγονότα. Ψάχνουν τα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα της εποχής, αναλύουν τα δεδομένα και αποκαλύπτουν. Μπορεί να κάνουν λάθος, αλλά δεν είναι ανόητοι.

    Πρόσφατα έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ για τη γνωστή θεωρία συνομωσίας ότι ο Άρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη σελήνη. Αυτό που είδα ήταν κάποιους ανθρώπους με επιχειρήματα και κάποιους που αοριστολογούσαν. Παραδόξως οι κύριοι που αοριστολογούσαν ήταν οι εκπρόσωποι της ΝΑΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Η εντυπωση μου ειναι οτι οι Φραγκοι,σαν αντιαμερικανοι, συνομιλουσαν με τη χουντα & εκλεισαν τη συμφωνια πωλησης στο φορτε της 7ετιας.Η "ομογενεια" ΗΠΑ ηταν φουλ χουντικη.
    Ετσι ή αλλιως,η απηχηση του αντιαμερ. "μυθου μίσους" των κομμουνιστων στο λαο δειχνει το τρομακτικο κομπλεξ κατωτεροτητας που εχουν οι GR.
    Δεν μπορουν να πιστεψουν οτι ειναι σε θεση μονοι τους να κανουν...μια χουντα & μια επιχειρηση αυτοκτονιας στη Κυπρο. Ουτε Σιες,ουτε Κισιντζερ.
    Εκαναν μια ακροβασια & επεσαν στο κενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @tassos georgakopoulos

    Ο κόσμος αναζητά με λαχτάρα την ΣΤΕΓΗ της μιας ΑΡΧΗς επειδή κανένας δεν μπορεί να απαντήσει τελεσίδικα στο βαθύ αίνιγμα της συνείδησης του εαυτού που είναι ό,τι πιο αξιοπερίεργο στην φύση.

    Φεύγω για νυχτερινό μπάνιο.

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Συνωμοσία, συνωμοσία, συνωμοσία.

    Κύριε Δήμου σας παρακαλώ αν μπορείτε και δεν σας κάνει κόπο διορθώστε αυτό το άθλιο ορθογραφικό μου λάθος με κάνει και αισθάνομαι άσχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. O φοβούμενος την ελευθερία άνθρωπος
    δεν ειναι καποιο ιδιαιτερο προιον της Χριστιανικης Ορθοδοξιας.

    Ειναι παραγωγο της πατριαρχιας/σεξουαλικης
    καταπιεσης.
    Παραγωγα της οποιας ειναι και οι διαφορες
    μονοθειστικες θρησκειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Έλα ρε s_pablo. Εδώ προσπαθούμε να κάνουμε λάθος για να μας δημοσιεύσει ο Κύριος Δήμου, και εσύ παρακαλάς να σε διορθώσει; Πίσω είσαι 1500 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ο/Η Antifonitis είπε...
    O φοβούμενος την ελευθερία άνθρωπος
    δεν ειναι καποιο ιδιαιτερο προιον της Χριστιανικης Ορθοδοξιας....

    Καμία διαφωνία αλλά αποτελεί ένα καλο μοντέλο αναφοράς, κοντά και στα δικά μας, αφού ο Χριστιανός Ορθόδοξος είναι ομαδικός και έλκεται εντονα από τέτοιου ειδους παραληρηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Συγνωμη που ειμαστε εκτος θεματος αλλα πρεπει να το διευκρινίσω:

    harrygreco η εντυπωση σου ειναι λαθος:

    "The Mirage F1CG had been ordered by Greece in 1974 and 40 units had been delivered from 1975."
    www.mirage4fs.com/slides6.html

    Aντιθετως τα Αμερικανικα F-4E Phantom II
    KAI παραγγελθηκαν ΚΑΙ παραδωθηκαν κατα τη διαρκεια της Χουντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Γενικα,οι προτεσταντικοι λαοι ειναι οι πιο φιλελευθεροι & ορθολογικοι.Με τη λιγοτερη πιστη σε θεωριες συνομωσιας,Θαυματα,μαγια,πεπρωμενο,φαντασματα.
    Το σκηνικο Δημου & πατερα του μου παει. Τετοιο χαρακτηρες,με οργανωση,πειθαρχια,ειναι θετικοι.
    Οσο για τη Μασονια,υπαρχει μια ωραια σατιρα στο " Peggy Sue got married" του Κοππολα.
    Απλα,στις μερες μας,το μυστικιστικο στυλ ειναι σε αποδρομη.Τοτε ουζαί στα σκοταδια,τωρα ουζακια στη λιακαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Σκέψεις

    Τι είναι πιο επώδυνο, το να κυβερνά το κόσμο μια μυστική οργάνωση ή να τον κυβερνά η τύχη.

    Η γνώση είναι εξουσία και αν εγώ κατέχω κάποια μυστική γνώση έχω πιο πολύ εξουσία από σένα φίλε Νίκο.

    και η πιο λυπητερή απ΄ όλες

    Πως γίνεται, πως είναι δυνατόν
    και εγώ ο κυρίαρχος του κόσμου,
    σαν το υπηρετικό προσωπικό
    και εγώ να γερνάω;

    Καληνύχτα και καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Επειδή τυχαίνει να είμαι από τους λίγους που γνωρίζουν τους δύο μεγαλύτερους συνωμότες που υπήρξαν ποτέ, οι οποίοι μάλιστα τάχουν κάνει "πλακάκια" μεταξύ τους για να επιβάλλουν την θέληση τους σε όλη σχεδόν την ανθρωπότητα, ενώ από την άλλη διαδίδουν μέσω αυτών που τους υπηρετούν ότι έχουμε τάχα ελευθερία βούλησης...

    Επειδή θέλω να τα έχω καλά και με τους δύο, γιατί πως να αντισταθώ εγώ, ένα μικρό ανθρώπινο ον στην τεράστια εξουσία τους που συνωμοτικά εξυφαίνουν..από καιρό!

    ΓΙ ΑΥΤΟ

    Φρόντισα να τα έχω καλά και με τους δύο, δείχνοντας το εμπράκτως!
    Πως; Δέστε το...αυτοκίνητο μου και θα καταλάβετε!

    http://img65.imageshack.us/my.php?image=krisitautotitaslv9.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. 1.
    "Ο καπιταλισμός συντρόφισσα που δεν συγχωρεί αν δεν πληρώσουμε τη δόση του δανείου..."

    Αν θυμάμαι καλά, οι σοσιαλιστικές ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ, μου κόβανε τις παροχές εάν δεν πλήρωνα τη δόση και μάλιστα ζητούσαν μεγάλα ποσά και πρόστιμα για να ξανασυνδέσουν τις σοσιαλιστικές τους παροχές (στις ΗΠΑ, η "περίοδος χάριτος" είναι μεγαλύτερη, και κανείς ποτέ δεν μου ζήτησε πρόστιμο για να τις ξανασυνδέσει, όταν ξέχναγα απλά να τις πληρώσω).

    2.
    Αφού οι οργανώσεις είναι "μυστικές", τότε πώς γνωρίζετε γι' αυτές;

    3.
    Το ότι τα περισσότερα εστιατόρια (diner style) στο Σικάγο ανήκουν σε Έλληνες, αυτό αποτελεί συμωμοσία των Ελλήνων κατά της Αμερικανικής αγοράς εστιατορίων;

    4.
    Το Ελληνικό μονοπώλιο της φέτας, αποτελεί συνωμοσία;

    5.
    Το ότι τα περισσότερα προϊόντα είναι πια Made in China, αυτό αποτελεί κάποιου είδους συνωμοσία;

    6.
    Επιμένω: γιατί το Ισραήλ είναι τόσο μικρή χώρα με τόσα πολλά προβλήματα και γιατί οι εβραίοι στο Ισραήλ είναι μικρομεσαίοι, όπως είναι και οι Έλληνες;

    7.
    Πολλά θέματα τα οποία λέω "ελαφρές μαλακίες", είναι κατάλληλα για πάρτι και συζητήσεις στα καφενεία. Τα χρησιμοποιώ συχνά, για να ελαφρώσω το μυαλό μετά τη δουλειά. Αλλά γιατί τόσοι πολλοί στην Ελλάδα (όμορφη χώρα με γενικά καλό καιρό), ασχολούνται με τέτοιο θέμα που είναι δυσάρεστο; Υπάρχουν και ελαφρά θέματα που είναι πιο ευχάριστα.

    κλπ κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Είναι τόσο πολύπλοκα τα ανθρώπινα πλάσματα που αν πεις με βεβαιότητα ποια αιτία προκαλεί μία συμπεριφορά, μία σκέψη, θα προβληματιστείς αν με απόλυτη βεβαιότητα αποφαίνεσαι. Αυτό λέγεται ανθρωπιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Lefteris said:

    Το ότι τα περισσότερα εστιατόρια (diner style) στο Σικάγο ανήκουν σε Έλληνες, αυτό αποτελεί συμωμοσία των Ελλήνων κατά της Αμερικανικής αγοράς εστιατορίων;

    .........

    Have you seen this link:

    The Gyros Project

    Δες το και μιλα μας μετά :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Οπως αρέσει σε μας να στέλνουμε τις σκέψεις μας σε ενα συγκεκριμένο blog γιατί μας αρέσει το θέμα και οι συνομιλητές μας, έτσι αρέσει και σε άλλους να δημιουργούν think tanks όπου κάνουν τις συζητήσεις που τους αρέσουν, πάνω σε μια συγκεκριμένη ατζέντα που είναι μέσα στα ενδιαφέροντά τους.

    Γι’αυτό υπάρχουν οι διάφορες λέσχες συζήτησης, οπου οι άνθρωποι καταπιάνονται με μια συγκεκριμένη ανζέντα θεμάτων, και αποφεύγουν τους άσχετους και ενοχλητικούς. Ειναι κλειστές οι ομάδες αυτές, και καλά κάνουν. Προστατεύουν τα μέλη τους και το γενικό περιβάλλον μέσα στο οποίο διεξάγεται η συζήτηση. H λέσχη Bilderberg λοιπόν, όπως και το World Economic Forum, και χιλιάδες άλλες ομάδες υπάρχουν για να ικανοποιήσουν αυτή την ανάγκη των ανθρώπων να επικοινωνήσει με άτομα του επιπέδου του.

    Και πού θέλετε δηλαδή να πάει για συζήτηση ο Zbigniew Brzezinski? Στο blog του Ολυμπιακού ή των Red Sox? Ψάχνει να βρεί συνομιλητές του δικού του επιπέδου, ανθρώπους με ισχυρές γνώσεις πολιτικής, ιστορίας, και ικανότητες σύνθεσης ιδεών σε στρατηγικό επίπεδο. Ανθρωποι αυτού του επιπέδου, δεν έχουν ιδεολογικά κόμπλεξ. Νομίζετε οτι ο Brzezinski έχει πρόβλημα να συνομιλήσει με τον Chomsky? Ο McNamara πήγε στην Κούβα να βρεί τον Castro γιατι του είχαν μείνει ιστορικές απορίες που ήθελε να λύσει. Ο δε Henry Kissinger απεύθυνε κάποτε έκκληση προς την Ευρωπαική αριστερά, να συναντηθούν στο Λονδίνο για μια συζήτηση εφ’όλης της ύλης. Τον ενδιέφερε να καταλάβει τις θέσεις της αριστεράς, σε ιδεολογικό επίπεδο.

    Ετσι λοιπόν κι’εγώ, συμμετέχω σε δύο κλειστά clubs. Στο ένα παίζουμε μουσική που δεν ενδιαφέρει άλλους, και στο δεύτερο, ενα literature club, όπου ασχολούμαστε με τη λογοτεχνία. Τα μέλη είναι λίγα και επιλεγμένα, οι συναντήσεις κλειστές – οχι μυστικές, κρατάμε σημειώσεις που δεν μοιραζόμαστε με άλλες ομάδες, και έχουμε στόχους που τους ξέρουμε μόνον εμείς. Συνομωσία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Βασική προϋπόθεση για την ευρεία διάδοση και επακόλουθα την αποδοχή των θεωριών αυτών, είναι η συνύπαρξη της καχυποψίας και της κακοπιστίας, στοιχεία από τα οποία η ελληνική κοινωνία είναι "τίγκα"(κανείς στην Ελλάδα δεν αποδέχεται το προφανές -όλοι παριστάνουν τους Αϊνστάϊν. "Την ψάχνουν" σε "βάθος", δηλαδή μέχρι την πιο δημοφιλή θεωρία συνωμοσίας...).

    Αλλά έχω μια μεγάλη απορία:

    από όλους τους ανθρώπους του κόσμου, σε εσάς βρήκε να δωρίσει ο μπλόγκερ αυτός το συγκεκριμένο βιβλίο;

    Πετυχημένη επιλογή...:Ρ Πόσο καλά σας ξέρει!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Kαλημέρα!

    Ιούλιος, Σαββατοκύριακο, και ογδόντα σχόλια σε δώδεκα ώρες! Είναι τρελοί αυτοί οι bloggers!

    (Αν άφηνα και όλα του σαλτάρω + δυο τριών ακόμα, θα ήταν πάνω από 100).

    Ανάμεσα σε μπάνια και Γκραν Πρι, συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ρε συ lefteris, επειδή έχουμε ήλιο δεν κάνει να σκεφτομάστε και να συζητάμε?

    Κι αυτά που λες ελαφρά θέματα δεν είναι πάντα ελαφρά.

    Όσο για την τρομερή απορία σου για τους μικρομεσαίους Εβραίους θα σου απαντήσω εβραϊκά. Με μια ερώτηση δηλαδή. Επειδή υπάρχουν ανίσχυροι άνθρωποι στη Ρωσία και τις Η.Π.Α. αυτές οι δύο χώρες δεν είναι ισχυρές?

    Αν έχεις διαβάσει έστω και λίγο την ιστορία του Ισραήλ θα σου έχει κάνει εντύπωση πως μια χώρα που δεν υπήρχε μέχρι το 1947 έχει επιβάλλει το νόμο της στην περιοχή της Παλαιστίνης και όχι μόνο.

    Δεν λέω ότι είναι το πιο ισχυρό κράτος στον κόσμο, αλλά οι οικονομικά ισχυροί Εβραίοι το στηρίζουν. Μην ξεχνάμε ότι οι Εβραίοι είναι οι πατέρες του εθνικισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. s-pablo
    oι Εβραίοι δεν είναι οι πατέρες του εθνικισμού. Οι Εβραίοι άρχισαν να βγαίνουν από τα γκέτο στην Ευρώπη γύρω στο 1848. Ο εθνικισμός ξεκινάει με την Γαλλική Επανάσταση και τον Γερμανικό Ρομαντισμό και Ιδεάλισμό στο τέλος του 18ου αιώνα.

    Ο Εβραϊκός εθνικισμός (Σιωνισμός) άρχισε έναν αιώνα αργότερα.

    Επίσης λάβε υπόψη σου ότι όλοι οι Εβραίοι της Οικουμένης δεν ξεπερνάνε τα 13 εκατομμύρια (είναι λιγότεροι κι από μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Καλημέρα κι από μένα, Νίκο.

    Μιας και μίλησες για Γκραν-Πρι, αυτός ο Χάμιλτον έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο - είναι από άλλο(καλό)ανέκδοτο ο τύπος!

    He's got my full support!

    Μήπως τον προωθεί ο Έκλστοουν για να αποκτήσει νέο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα;

    Aν δεν τo έχετε ακούσει ήδη, σίγουρα κάποια στιγμή θα τo ακούσετε... -μπρρρ!!!

    Σε έναν κόσμο "παντοδύναμων" και "κυρίαρχων" που διαπλέκονται διαρκώς και κινούν τα νήματα παγκοσμίως και για τα πάντα, κάποιων ο νους είναι αποδεδειγμένο πως δεν αντέχει καν στην ιδέα της ύπαρξης του απίθανου(τί άλλο είναι αυτός ο Χάμιλτον;). Για αυτούς, όλα είναι προκατασκευασμένα, κατευθυνόμενα, απόλυτα.

    Είναι να τους λυπάται κανείς: ζουν στην πιο σκληρή φυλακή -του ίδιου του μυαλού τους(στην Ελλάδα -και όχι μόνο- έχουν και δικό τους κόμμα...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Άσχετο με το θέμα του Blog αλλά κάπου θέλω να πω τον πόνο μου γιατί θα σκάσω!
    Εδώ και κάτι χρόνια έχω σταματήσει να κάνω διακοπές στην Ελλάδα κατά τους "τουριστικούς" μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ιδιαίτερα σε νησιά. Κάτι οι παράλογα υψηλές τιμές κάτι οι χαμηλές υπηρεσίες και εν τέλει η ασύμφορη σχέση ποιότητας τιμής με έχουν στρέψει προς άλλες επιλογές. Εφέτος η επιλογή είναι Bodrum Τουρκία. Έχω ξαναπάει άλλες 2 φορές και έχω περάσει καλά, οπότε το αποφάσισα και για φέτος. Από καιρό κλεισμένα εισιτήρια με Ολυμπιακή πτήση που αναχωρεί σήμερα 12.10 για Κω και αγορασμένο εισιτήριο για το καράβι των 16.30 από Κω Bodrum, όλα μέσω διαδυκτίου. Όλα καλά λοιπόν, και το ταξί κλεισμένο για το αεροδρόμιο. Σήμερα πρωί πίνοντας τον καφέ μου και έχοντας έτοιμη βαλίτσα κλπ, μου ήρθε η ιδέα να ρίξω μια ματιά στις αναχωρήσεις της Ολυμπιακής μήπως και υπάρχει καμιά καθυστέρηση. Βλέπετε, έχω ανάγκη να φτάσω έγκαιρα για να προλάβω και το πλοίο για απέναντι. Με έκπληξη (και τρόμο) βλέπω δίπλα στην πτήση μου την ένδειξη CANCELLED! Τηλέφωνο στο αεροδρόμιο, καμία απολύτως εξήγηση πώς και γιατί, ούτε καν γιατί δε με ειδοποίησαν! Υποτίθεται ότι μου άλλαξαν τηλεφωνικά το εισιτήριο για την πτήση των 2145. Εφ' όσον φύγει κανονικά θα είμαι στην Κω (πόλη) όχι πριν τις 22.30 σέρνοντας τη βαλίτσα και ψάχνοντας για ξενοδοχείο για 1 νύχτα και αύριο με ΄νέο εισιτήριο (άλλα χρήματα, το σημερινό σίγουρα δε θα ισχύει) να πάω απέναντι. Εξ αιτίας λοιπόν της Ολυμπιακής πρέπει να πληρώσω 1 νύχτα ξενοδοχείο στην Κω, εισιτήριο άλλο για το καράβι Κως Bodrum και να περάσω και όλη αυτή τη ταλαιπωρία χάνοντας μια μέρα διακοπές και με το ξενοδοχείο στην Τουρκία πληρωμένο για απόψε, ασφαλώς!
    Ποιός είπατε ότι κυβερνάει αυτό τον κόσμο; Η Σιών και η Μπίλντεμπεργκ; Δε ξέρω. Τον κόσμο ίσως, την Ελλάδα όμως την κυβερνάει η Ολυμπιακή και οι αλητήριοι συνδικαλιστές της και διοικήσεις της! Σίγουρα από μένα ΠΟΤΕ ΠΙΑ, άλλη φορά θα προτιμήσω κολυμπώντας παρά με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. titmus
    σας νιώθω βαθύτατα. Μετά από πολλά παρόμοια χουνέρια έχω οριστικά αποκλείσει από την ζωή μου τις ΟΑ. Φτάνει που τις πληρώνω (ως φορολογούμενος) με αρκετά ευρώ κάθε μέρα.

    Ότι την Ελλάδα την κυβερνούν γενικά οι κρατικοί και παρακρατικοί συνδικαλιστές ("εσωτερικό στρατό κατοχής" τους λέω, συμπληρώνοντας μία φράση του Γιάννη Μαρίνου) είναι αυτονόητο και δεν χρήζει αποδείξεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. @ ΝΔ

    Ευχαριστώ για τη διαδυκτιακή συμπαράσταση καθώς και τη φιλοξενία ενός σχολίου όχι σχετικού με το περιεχόμενο του post

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Καλημερα ΝΔ και στα μελη της Λεσχης DONCAT !
    @reactor 69
    Το βιβλιο το απέκτησα σε νεαρη ηλικια, στη διαρκεια της ταραχώδους εφηβειας μου, οταν η εσωτερικη μου ανάγκη για την αναζητηση μιας «πληρους» πολιτικης – φιλοσοφικης – προσωπικης αληθειας [με αυτην ακριβως τη σειρα], με ωθησε να γνωρισω απο πολυ κοντα διαφορα πολιτικα και φιλοσοφικα ρευματα της εποχης, δεκαετια του 70. Το ανακαλυψα στο υπογειο βιβλιοπωλειο της Ηφαιστου [στο Μοναστηράκι – αλλως Γιουσουρούμ !], και ηταν απο τις πρωτες ελληνικες εκδοσεις, αν θυμάμαι καλα της δεκαετιας 1920. Γι΄αυτο η αξια του για μενα ηταν καθαρα συναισθηματικη – συλλεκτικη και οχι αντιστοιχη με το περιεχομενο του, που ηδη απο τοτε μετα τον αρχικο εντυπωσιασμο μου ειχε φανει οχι και τοσο πειστικο... επομενως ο κλεφτης ...ηξερε πολυ καλα τι εκανε ! προφανως θα το ειχε πολυ μεγαλυτερη ψυχικη ανάγκη απο μενα !
    @lefteris
    Πουθενά δεν ειπα οτι οι Εβραιοι ηταν εξυπνοι και σοφοι...Βεβαια εαν ειχαν το κριτηριο του «Μεγαλου» για το κρατος τους και ειχαν την ατυχια να το ...πετυχουν, κατι σε Καναδα π.χ., το πιθανωτερο ειναι οτι θα ειχαν εξαφανιστει, ειτε διοτι θα τους ειχαν εξοντωσει πολυ ευκολα οι υπολοιποι – για σκεφτειτε πυκνότητα 1 κατοικου ανα 100 τετρ. Χλμ, ειτε θα τους ειχαν φαει ολους οι λυκοι και οι αρκουδες , μια χούφτα ανθρωπους !!!
    Προσωπικα , εχοντας επισκεφθει ...την παντοφλα (!) - Ισραήλ - το 1992, το οποιο και διεσχισα απο τη μια ακρη μεχρι την αλλη , πανω σε μια μοτοσυκλέτα παρακαλω, πιστευω οτι πολυ σοφα αλλα και αναγκαστικα επελεξαν οι Εβραιοι της Διασπορας να εγκατασταθούν στη Γη της Επαγγελιας, την ιστορικη τους κοιτίδα δηλαδη, ε μην αρχισουμε τωρα τις ιστορικες αναλυσεις – Διακηρυξη Μπαλφουρ κλπ – γιατι θα παει μακρυα η βαλιτσα και ο οικοδεσποτης δεν φταιει σε τιποτα για να κανουμε καταχρηση του χωρου του... Αναφερω μονον οτι ειχε τοτε προταθει η εγκατάσταση τους στην Κυπρο, οπου επισης υπηρχε αξιολογη κοινοτητα εβραιων εποικων-φυγαδων. Μαλλον φτηνα τη γλυτωσαμε εεε !!!
    Για να σοβαρευτουμε ομως – και πιστευω οτι το θεμα ειναι σοβαρο - ας ξεκινησουμε απο την αρχη : τι ειναι συνωμοσία ; η λεξη ετυμολογειται απο το αρχ. συν+ωμνυω = ορκιζομαι μαζι με καποιον, συνωμότες δλδ ειναι μια ομαδα ανθρωπων οι οποιοι δενονται αυτοβουλως μεσω του ορκου τους για την επίτευξη ενος κοινα καθοριζομενου και αποδεκτου σκοπου. Π.χ. η Φιλικη Εταιρεια που ειχε σκοπο την καταλυση της κυριαρχιας του Οθωμανικου κρατους και την απελευθερωση του Γενους των Ελλήνων !
    Το ζήτημα λοιπον δεν ειναι εαν υπαρχουν γενικως συνωμοσιες, αυτες παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν, απο την αρχαιοτητα – και συ Βρουτε; – μεχρι σημερα – η CIA μετα 30 χρονια αποδεχτηκε οτι συνωμοτουσε για να δολοφονησει τον Καστρο – αλλα εαν υπαρχει μια καθολικα αποδεκτη Γενικη Συνωμοσία Παγκοσμιας εμβελειας. Αυτο τουλάχιστον καταλαβα εγω διαβάζοντας το αρθρο του ΝΔ. Ειναι πιστευω προφανές οτι, σαν τετοια μονο μια μπορει να θεωρηθεί οτι υπαρχει – περα απο τις αφελειες περι εξωγήινων αν και δεν αμφιβαλλω οτι ειναι αρκετοι οι οπαδοι της – και αυτη ειναι η θεωρια της Σιωνιστικης Συνωμοσιας που εχει σαν στοχο την άλλοτε αφανη και άλλοτε εμφανη επικυριαρχια στον υπολοιπο Κοσμο, μεσα απο τον ελεγχο των πολιτικων και οικονομικων δομων και την υπαγορευση των βουλησεων και επιλογων ενος υποτιθεμενου Κεντρου Αποφασεων αποκλειστικα ελεγχομενου απο Σιωνιστές Εβραιους ...
    Η εξεταση μιας τετοιας θεωριας θα οφειλε να γινει με επιστημονικα μεθοδολογικα κριτηρια που θα οδηγούσαν σε διεξοδικη ερευνα πηγων,ιστορικων γεγονότων, οικονομικων στοιχειων κλπ, με εξονυχιστικο ελεγχο της αξιοπιστιας τους, για να καταληξει σε συγκεκριμενα συμπεράσματα που θα θεμελιωναν την ύπαρξη ή μη μιας τετοιας συνωμοσιας. Κατι τετοιο φυσικα ειναι αδυνατον – και παραλογο – να γινει στα πλαισια αυτης της συζητησης, μπορει ομως παρ΄ολα αυτα να τεθει ενα ουσιαστικο ερωτημα :
    γιατι να υπαρχει μια τετοια θεωρια και μαλιστα τοσο διαδεδομενη ;
    ΝΔ διαφωνω οτι η δοξασια αυτη κυκλοφορεί μονο στις αραβικες χωρες και στην Ελλαδα. Πυρηνες που την υποστηριζουν , συνηθως ακροδεξιοι, υπαρχουν σε ολες τις ευρωπαϊκες χωρες και στην Αμερικη αλλα και σε Ασιατικες χωρες. Μηπως εαν το ερευνησουμε καλυτερα ανακαλυψουμε οτι τετοιες δοξασιες εμφανίζονται κυριως εκει οπου υπηρχαν και δραστηριοποιουνταν εντονα κοινοτητες Εβραιων της διασπορας ;
    Και γιατι μια τετοια θεωρια να ακούγεται τοσο ελκυστικη, απο που αντλεί την πειθω της, πως και γινεται τοσο ακριτα αποδεκτη ; ισχυει η λαϊκη ρηση «οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια» ή οχι ; Γιατι δεν εχει εφευρεθει μια τετοια θεωρια για τους ... Πορτογαλους (!!!) για παράδειγμα ; ή εστω για τους Γαλλους ;;;
    Το θεμα ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον, πολυπλοκο, γοητευτικα παγιδευτικο και δεν εχει προφανεις «αποκαλυπτικες» απαντησεις. Υπαρχουν αναμφισβητητα – και ιστορικα εξηγησιμα γεγονότα – που συντελούν στην αποδοχη καποιου ενδεχομενου να υπαρχει η προσπαθεια ενος γενικωτερου συντονισμου καποιων αποφασεων σε διεθνές επιπεδο, και απο την αλλη η επιστημονικη αναλυση της απιστευτης πολυπλοκοτητας του συγχρονου πλεγματος των κοινωνικοπολιτικοικονομικών δομων που καθιστουν εντελως ανεφικτη και φρουδα – ταπεινη μου αποψη - την πρακτικη επιβολη οποιουδηποτε τετοιου γενικου «συντονισμου».
    Συγγνωμη για την σεντονιαδα, ξυπνησα νωρις με ...ιδεες !
    καλημερα σε ολους και παω για παγωμενο τσαϊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. titmus
    μα τελικά ήταν σχετική: επισημάνατε ποιοι κυβερνούν την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. crossroads
    στην ανάλυσή σας παραλείψατε το πιο βασικό στοιχείο: την ύπαρξη του αντισημιτισμού, πολύ πριν από την θεωρία συνωμοσίας.

    Ουσιαστικά η θεωρία αυτή είναι παράγωγο του αντισημητισμού και δημιουργήθηκε για να τον δικαιολογήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι τα Πρωτόκολλα κατασκευάστηκαν από την ΟΧΡΑΝΑ, την μυστική αστυνομία του Τσάρου, για να δικαιολογήσουν τα πογκρόμ εναντίον των Εβραίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Προσωπικά απορώ γιατί μετά από τόσα χρόνια τραγικών υπηρεσιών, πάρα πολλοί επιμένουν να επιλέγουν τον "εθνικό αερομεταφορέα" για τις μετακινήσεις τους. Είναι συναισθηματικοί οι λόγοι ή μήπως ένα ενδόμυχο μίσος για κάθε τι ιδιωτικό;(Aegean)

    Κύριε titmus, το μίσος δεν αφορά προφανώς εσάς. Έγινε κατανοητό αυτό από την όλη τοποθέτησή σας.

    Άλλο ένα άσχετο σχόλιο... (αλλά καμιά φορά είναι νομίζω λογικό να ακολουθεί κανείς τη ροή της συζήτησης).

    Όσον αφορά τον "στρατό κατοχής", βεβαίως και συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Να ρωτήσω και κάτι σχετικό, αν επιτρέπετε:

    αυτό το "κόλλημα" με τον αφανισμό των Εβραίων, διαχρονικά και από διάφορους, οφείλετε σε θρησκευτικούς λόγους; Ή μήπως είναι ο φθόνος απέναντι σε κάποιον που ξέρει να πετυχαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. @Ittos Ikkou
    κυρίως το πρώτο - γιατί αφορά όλους, ακόμα και αυτούς που δεν πετυχαίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Και κάτι ακόμα(πήρα φόρα):

    μήπως η τραγική μοίρα αυτού του λαού, αποδεικνυεί τελικά πως τα "έθνη" δεν είναι και τόσο "φαντασιακές κοινότητες";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ittos Ikkou
    μα δεν ήταν ποτέ έθνος... μία θρησκευτική κοινότητα σε πολλά έθνη και σε πολλές φυλές (βόρειοι Ασκενάζιμ, μεσογειακοί Σεφαράντ, μέχρι και Αιθίοπες...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Οι αντισημιτικοι μυθοι ειναι εξηγησιμοι,καθ' οτι νομίζουμε ότι οι σημερινοί Εβραίοι είναι απόγονοι των Εβραίων που κρέμασαν το Χριστό (τους).
    Όσοι σχέση έχουμε εμείς με τους αρχαίους Έλληνες άλλη τόση έχουν και οι Εβραίοι με τους αρχαίους Εβραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Δηλαδη ο Αντισημιτισμος ξεκινησε επειδη οι Χριστιανοι εβλεπαν τους Εβραιους ως τους
    "Σταυρωτηδες" του Χριστου κτλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Μην κολλήσουμε στον αντισημητισμό - άλλο είναι το θέμα μας. Στις παγκόσμιες μυστικές οργανώσεις που μας "κυβερνούν" μία είναι η Εβραϊκή.

    Δεν έχει σημασία αν οι σημερινοί Εβραίοι είναι ή δεν είναι απογόνοι των παλιών - από την αρχή της ιστορίας του Χριστιανισμού ήταν μίασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. @ΝΔ
    Ευχαριστω για την επισήμανση, αλλα δεν προσπαθησα να κανω αναλυση των ιστορικων αιτιων εμφανισης της συνωμοσιολογικης θεωριας.
    Αλλωστε η ύπαρξη του αντισημιτισμου χρονολογείται πολυ παλιωτερα, ηδη απο τον Μεσαιωνα και νωρίτερα αν θυμάμαι καλα (πογκρομ Εβραιων στην Ισπανια κλπ), εκατονταετιες πριν εμφανισθει αυτη η θεωρια. Στα πλαισια μιας επιστημονικης αναλυσης προφανως θα επρεπε να ξεκινησει η ερευνα απο κει. Γιατι και πως δημιουργηθηκε ο αντισημιτισμος, ποια ιστορικα γεγονότα τον εθρεψαν, πως συνεβη και οι Εβραιοι ηταν παντου Ο ΑΛΛΟΣ, καταδιωκομενοι αποδιοπομπαιοι τραγοι, «υπευθυνοι» για ολα τα δεινα των συμπολιτών τους; ηταν αρκετη η θρησκευτικη διαφοροποιηση τους και μονο για να προκαλεσει τετοιο μενος ; η ανάγκη τους για να επιβιώσουν, να στραφουν στη διαχείριση του χρηματος δεν ηταν που δημιουργησε τη λαϊκη εικόνα του εβραιου – τοκογλυφου – τραπεζίτη , γιατι εγραψε ο Σέξπιρ τον ΣΑΫΛΩΚ και οχι τον καπετάν Βαγγελη ;
    Ο αντισημιτισμος μπορει να ειναι το ιστορικο υποβαθρο για την ερμηνεία των απαρχων του φαινομενου αλλα δεν πιστευω οτι το θεμα εξαντλείται εκει. Μπορει τα Πρωτοκολλα να χρησιμεψαν στην Οχρανα, με την εκμετάλλευση και υποδαυλιση υπαρχουσων λαϊκων δοξασιων και δεισιδαιμονιων αλλα δεν εχουν πια καμμια σχεση με τη συγχρονη θεωρια της Σιωνιστικης Συνωμοσιας...
    Συμφωνειτε ομως οτι θα μπορουσαμε να θεσουμε το απλο ερωτημα γιατι υπαρχει αντισημιτισμος σημερα, με την εννοια οτι ειναι το λικνο αυτης της θεωριας ;
    Στις μερες μας οπου τιποτε δεν ειναι ιερο και στο απυρόβλητο δεν θυμάμαι να εχει ανοιξει καμμια σοβαρη συζητηση για το, ομολογουμενως, ΤΕΡΑΣΤΙΟ αυτο θεμα, με αποτελεσμα σκανδαλωδεις νομικες ρυθμισεις απο τη μια (Γαλλια – ορθοτατη η επισήμανση του Giannis123) και ενας πεπλος «μυστηριου» απο την αλλη για το ακανθωδες θεμα του αντισημιτισμου. Φθασαμε πια στο αντιθετο ακρο, οποιαδηποτε αποπειρα ψυχραιμης κριτικης στο κρατος του Ισραήλ – ακομη και σε προφανή ζητήματα – χαρακτηρίζεται αυτοματα «αντισημιτισμος» και ρίχνεται στα γρηγορα στον καλαθο των απορριμματων. Αυτο δεν ειναι κατι που ενισχυει τον μυθο της παντοδυναμιας των εβραϊκών λομπυ ;;; Ειναι τυχαιο οτι και στο Ισραήλ ακομη υπαρχουν φωνες αντισιωνιστικες ;
    Για να μην αναφερθω στον Μικη Θεοδωρακη – το ειχατε κανει εσεις σε παλαιοτερο αρθρο – που μας κουφανε ολους με τη δηλωση οτι οι Εβραιοι ειναι η πηγη του ΚΑΚΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Δεν μου αρέσει καθόλου όπως εξελίσσεται το θέμα. Διαβάζω μηνύματα γεμάτα πνευματική υπεροψία. Αλλά απευθύνουν κατηγορίες προς νάνους.

    Με τους τρέλους θέλετε να αντιπαρατεθείτε κύριοι? Πολύ μεγάλο επίτευγμα.

    Εγώ θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι σημαίνει παγκόσμια συνωμοσία ή κυβερνώ τον κόσμο. Γιατί αλλιώς παλεύουμε με τις λέξεις και όχι το νόημα.

    Οι συνωμοσίες υπάρχουν. Αυτό δε νομίζω ότι χωρά αμφισβήτηση. Εδώ ο κ.Δήμου μας λέει ότι η ρωσική μυστική αστυνομία συνωμότησε εναντίον των Εβραίων.

    H ευρωπαϊκή επιτροπή σβούριξε πρόσφατα ένα πρόστιμο 750.000.000€, για δημιουργία καρτέλ.

    Ακούστε ονόματα:
    ABB,
    Alstom,
    Areva,
    Fuji Electric,
    Hitachi Japan AE Power Systems,
    Mitsubishi Electric Corporation, Schneider,
    Siemens,
    Toshiba and
    VA Tech.

    Άσχετα με το αν θα έπρεπε να εμπλέκεται η ΕΕ σε τέτοια θέματα, οι εταιρίες αυτές (πρέπει να έχουν πωλήσεις συνολικά πάνω από 1 τρισεκατομμύριο €) συνωμότησαν για να επιτύχουν όφελος. ΤΕΛΟΣ.

    Κυβερνούν τον κόσμο? Τι θα έπρεπε κάποιος να μπορεί να κάνει για να του αποδώσουμε τον τίτλο.

    Ο Pinky και o Brain συνωμοτούσαν για την κατάκτηση του κόσμου. Δεν το πέτυχαν. Αυτούς εννοείτε?


    Υ.Γ. Η ABB την γλύτωσε γιατί το σφύριξε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Οι θεωρίες συνομωσίας πηγάζουν τη δύναμή τους κυρίως από τη διάθεσή του αφηγητή τους να παρουσιαστεί ως γνώστης «της μεγάλης αλήθειας». Κάτι σαν «εγώ ξέρω και εσείς δεν ξέρετε». Έτσι πλάθονται ιστορίες που φυσικά δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Επίσης κατά κάποιο τρόπο καλύπτουν τις φοβίες του ανθρώπου για το άγνωστο, για την τυχαιότητα του κόσμου: νιώθουμε αρκετά πιο ανακουφισμένοι να πιστεύουμε ότι κάποιοι ορίζουν τις εξελίξεις (έστω και όχι με απολύτως αγαθά κίνητρα), παρά ότι οι τύχες μας εναπόκεινται στη Θεωρία του Χάους. Τέλος η πολυπλοκότητα του σύγχρονου κόσμου και η αδυναμία ορισμένων να τον κατανοήσουν (για σκεφτείτε: το ότι ισορροπεί η παγκόσμια οικονομία χωρίς να καταρρέει κάθε τόσο είναι από μόνο του εντυπωσιακό γεγονός και αρκετά δυσνόητο), τους ωθεί να εφευρίσκουν τα απλούστερα σενάρια συνομωσίας, τα οποία τους φαίνονται πλέον κατανοητά και βατά (εκεί βασίζεται και η βλακώδης απλότητα αυτών των σεναρίων: «μια ομάδα εβραίων που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία». Απλό και ξεκάθαρο).
    Φυσικά που χάνουν όλα τα σενάρια παγκόσμιας συνομωσίας: ότι είναι πρακτικά αδύνατο όλο αυτό το απέραντο σύστημα να ελεγχθεί από κάπου κεντρικά και ειδικά τη στιγμή που υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα.

    Παλιότερα, όντας ευκολόπιστος νεαρός φοιτητής, είχα πιστέψει κι εγώ σε μια θεωρία συνομωσίας και μάλιστα από την ελληνική πολιτική σκηνή: Ότι υπάρχει σχέδιο των Αμερικανών να βγάλουν πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Σαμαρά. Είχε προηγηθεί και η φοβερή γκάφα του Γουόρεν Κρίστοφερ (υπ. εξωτερικών των ΗΠΑ) τον Ιούνιο του ’93 να προαναγγείλει δημοσίως τις ελληνικές εκλογές για τον Οκτώβριο (και πριν ακόμα ανακοινώσει ο Σαμαράς την Πολιτική Άνοιξη) και αμέσως βεβαιώθηκα για το σχέδιο και περίμενα απλά το πότε θα συμβεί. Τι με δίδαξε το συγκεκριμένο γεγονός: ότι πράγματι μπορεί ο Σαμαράς να είχε ενημερώσει τους Αμερικανούς για τις προθέσεις του να ρίξει την κυβέρνηση, και ότι ακόμα να έβλεπαν αυτοί με συμπάθεια την ιδέα να γίνει πρωθυπουργός. Από την άλλη φυσικά δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί και να χαλιναγωγηθεί η ψήφος ενός ολόκληρου λαού. Να επηρεαστεί ίσως, αλλά όχι να οριστεί, και για αυτό ο Σαμαράς πρακτικά εξαφανίστηκε στη συνέχεια από την ελληνική πολιτική σκηνή.

    Όσον αφορά τη μασονία, συμφωνώ με τον ΝΔ. Έχουν πλέον καταντήσει εθιμοτυπικοί τυπολάτρες, χωρίς να διαθέτουν την αίγλη του παρελθόντος και φυσικά ανήμποροι να ορίσουν τις εξελίξεις.
    Εδώ όμως προκύπτει ένα ακόμα ερώτημα: Τι είναι αυτό που μας έλκει στην εθιμοτυπία? Νομίζω το ότι προσδίδει (ψεύτικο) κύρος. Το ίδιο ισχύει και με τις θρησκευτικές τελετουργίες (που πρακτικά ελάχιστοι «πιστοί» καταλαβαίνουν τι πρεσβεύουν), που όμως δίνουν βαρύτητα στο μυστήριο (από μόνη της η λέξη δείχνει τις προθέσεις!) και την αίσθηση του σημαντικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Yiannos said...
    Οι συνωμοσίες υπάρχουν. Αυτό δε νομίζω ότι χωρά αμφισβήτηση. Εδώ ο κ.Δήμου μας λέει ότι η ρωσική μυστική αστυνομία συνωμότησε εναντίον των Εβραίων
    -------------------------------

    Μπερδεύουμε λέξεις και έννοιες. Η ενέργειες μία αστυνομίας δεν είναι συνωμοσία, ούτε τα καρτέλ. Κάθε κρυφή συννενόηση δεν είναι συνομωσία. Εδώ συζητάμε για "μυστικές οργανώσεις που κυβερνούν τον κόσμο".

    Τι θα πεί κυβερνούν; Ότι αποφασίζουν για τα πάντα, ότι τίποτα (το σημαντικό) δεν ξεφεύγει από τον έλεγχό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Οταν είναι κάποιος ανασφαλής και διακατέχεται από φοβίες (και γενικώς από προβλήματα "εσωτερικής καύσεως") νομίζει ότι τίποτα στο περιβάλλον του δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι θέλουν το κακό του και ότι από παντού παραμονεύει ο κίνδυνος κτλ.
    Τέτοιου είδους φοβίες ενισχύουν (ή προκαλούν) σκόπιμα οι θρησκείες απανταχού, οι οποίες δίνουν στον κατηχούμενο την αίσθηση μια ανώτατης καλής Αρχής που κυβερνάει τα πάντα, είναι πανταχού παρών κτλ. Και αφού υπάρχει η Καλή Αρχή, η ύπαρξη της Κακής Αρχής είναι παραπάνω από σίγουρη.

    Ε, όταν τα παραπάνω συνδυαστούν με αμάθεια ή ημιμάθεια τότε -δένει το αυγολέμονο- το άτομο πιστεύει κάθε είδους συνωμοτική ιστορία περί δημιουργίας και ελέγχου του κόσμου από επίβουλες ξένες υπόγειες δυνάμεις διότι δεν μπορεί να εξηγήσει τίποτα (ξέρω άτομο που μου έλεγε ότι ο ουρανός είναι μπλε λόγω των νερών που βρίσκονται στο υπερώο!!!).

    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. @ΝΔ
    συμφωνω κι εγω να μην κολλησουμε με τον αντισημιτισμο και τις ιστορικες του ριζες...
    Ποιες ειναι οι αλλες μυστικες που μας "κυβερνούν" που λεγαμε ;;
    @lefteris
    Δλδ με το ροκφόρ, μοτσαρελλα κλπ προϊόντα γαστρονομικης συνωμοσιας τι κανουμε, τα αποφευγουμε ;
    Για την «παντοφλα» χρειαζεται ολοκληρο post – και δεν φτανει ενα – για περιγραψει κανεις με ψυχραιμια (επαναλαμβανω) τι συμβαίνει εκει... Εγω παντως ομολογω οτι μετα την εμπειρια μου, δυσκολευτηκα να μην πεσω στον πειρασμο του ...αντισημιτισμου ! Λες και το κανουν επίτηδες οι ... αθεοφοβοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Νατα, τάλεγα εγώ και δεν με πίστευαν!

    Οταν μια ζωή λέω "δεν φταίω εγώ, η ..κακούργα η κενωνία"..

    Νάτο που είχα δίκιο.
    Οι (μποντυ)μπιλντερμπεργκάδες και επί παντός...ευρέοι εβραίως ευρισκόμενοι φταίνε για το χάλι μου οικονομικό ή/και πνευματικό.

    Τώρα που έμαθα θα δείτε. Θα καταπλήσσω το κοινό που θα τους εξηγώ το πως λειτουργεί ο κόσμος και θα κρέμονται από τα χείλη μου.
    Και όλοι θα λένε, να ένας σοφός! Και χωρίς να έχω γενέθλια!

    Να σοβαρευτούμε.
    Υπάρχει κανείς στ αλήθεια νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει πως όλες οι αλήθειες για το ποιός κυβερνά τον τόπο/χώρες/πλανήτη/..γαλαξία βρίσκονται σε μια φυλλάδα που κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία?
    Η -και εδώ είναι αρκετή αλήθεια- να μπορεί κανείς να ΠΛΗΡΩΝΕΙ (γνωρίζω άτομο) για να παρακολουθεί μαθήματα που βρίθουν από "αλήθειες"...

    Οσο για τις "πραγματικές" συνομωσίες γνωρίζω το εξής:
    Θέλεις να κάνεις κάποιον να πιστέψει τα πλέον απίστευτα?

    ΠΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ..

    Και που ξέρετε. Ισως αυτό το ποστ να είναι μια συνωμοσία για να μην μάθει ο κόσμος την αλήθεια.. (ψιθυριστά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Giasafox said...
    Και αφού υπάρχει η Καλή Αρχή, η ύπαρξη της Κακής Αρχής είναι παραπάνω από σίγουρη.

    --------------------------------

    Μα είναι βεβαιωμένη και θρησκευτικά και λέγεται Σατανάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. @zoros
    Πως γινεται να διαφωνησω συμφωνώντας ;;;
    Οι θεωριες συνωμοσιας εχουν σημαντικη αποδοχη ή οχι αναλογα με τα ερείσματα που φαινομενικα εχουν επανω σε ψηγματα του προφανούς – αποσπασματικα γεγονότα, λαϊκες δοξασιες κλπ – και δεν εξαρτώνται απο τις επιθυμιες του αφηγητή, εκτος εαν απευθύνονται σε «ιθαγενεις»... Ακριβως επειδή εχουν τοση επαφη με την πραγματικότητα οση χρειαζεται ωστε να αφήνουν χωρο στο «μυστηριο» και να καλυπτουν ετσι την ανάγκη των ανθρωπων για εξορκισμο του τυχαιου δηλαδη της αβεβαιοτητας, δηλαδη το φοβο του θανατου...! μακρυα το πηγα ;
    Εγω παντως δεν θα ένιωθα καθολου ανακουφισμένος εαν ηξερα οτι η μοιρα των παιδιων μου εξαρτάται απο τις βουλες μιας ολιγαρχιας οποια κι αν ειναι αυτη... Αυτο ομως δεν συμβαίνει και τωρα περα απο «συνωμοσιες» στα παιδια του Ιρακ, της Παλαιστινης...;
    Απο την αλλη συμφωνω απολυτα, το εθιξα σε προηγουμενο σχολιο, οτι θεωρω αδυνατο τον κεντρικο ελεγχο του συγχρονου τερατωδως πολυπλοκου πολιτικοικονομικού συστήματος απο μια ομαδα «συνωμοτων με ημιψηλα» οση γνωση κιαν εχουν. Απλοϊκο, αφελες και παραπλανητικο, δεν συμφωνειτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Θυμάμαι πάντως σε έρευνα που είχε γίνει πριν μερικά χρόνια ένα συντριπτικό ποσοστό Ελλήνων πίστευε σε θεωρίες συνωμοσίας. Ειδικά όσον αφορά την δική μας μοίρα πάνω από τα τρία τέταρτα θεωρούσαν ότι εξαρτάται από αποφάσεις των "ξένων κέντρων". Στην καρτέλα μόνο το 6% είχε τσεκάρει το "από εμάς" (εξαρτάται).

    Έτσι μοιρολατρικά αποδίδουμε πάντα τις ευθύνες μας αλλού... Πολύ βολικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ο/Η Κορνήλιος είπε...
    @ bourchas:
    Τι είναι η ελευθερία;
    .................

    Αφήνω τον πολιούχο άγιο του εθνικοσοσιαλιστών του Χίτλερ A. Moeller van den Bruck να φωτίσει εσάς και τον κ. Δήμου σχετικά:
    "Όλες οι αντιφιλελεύθερες δυνάμεις συνασπίζονται εναντίον οποιουδήποτε είναι φιλελευθέρος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Α, και μία ενδιαφέρουσα θεωρία συνωμοσίας που άκουσα τελευταία:

    "οι Εβραίοι έχουν εφεύρει τρεις τρόπους για την πνευματική καθοδήγηση και τον έλεγχο του κόσμου:
    για τους πλούσιους τον Τεκτονισμό, για τους φτωχούς τον Κομμουνισμό και για τα παιδιά τον Προσκοπισμό.
    Και οι τρεις δημιουργοί των παραπάνω κινημάτων(?) είναι Εβραίοι (μου είπαν και τα ονόματα, μόνο τον Μαρξ θυμάμαι)"

    Την παραπάνω θεωρία την άκουσα από σημαίνων στέλεχος της Εκκλησίας (καλόγερο) και για να τον ταρακουνήσω, του έλεγα ότι εκτός από τον Τεκτονισμό, τον Κομουνισμό κτλ. ο πιό πετυχημένος τρόπος επιβολής κυριαρχίας των Εβραίων είναι ο Χριστιανισμός για να πάρω την απάντηση - πήγαινα κι εγώ γυρεύοντας - "Σε έχει κυριεύσει ο Σατανάς" (η κακή ανώτατη Αρχή που λέγαμε αγαπητέ Νικόδημε)
    :D

    Εν πάση περιπτώσει πάντως επειδή απ' ότι λέει κι ο Μπρέχτ η βλακεία είναι κολλητική και επάρατος νόσος (Ιστορίες κ.Κόινερ "αγάπη για την πατρίδα") καλό θα ήταν να απομακρύνεται κανείς από τέτοιες περιπτώσεις.
    It's wasting of time

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Μπορώ να καταλάβω την τάση μας να πιστεύουμε σε θεωρίες συνωμοσίας. Μας αρέσει να φοβόμαστε, μας αρέσει να έχουμε εχθρούς κι όταν αυτοί δεν είναι ορατοί, μας αρέσει να επινοούμε αόρατους.
    Οι θεωρίες συνωμοσίας πουλάνε για τον ίδιο λόγο που πουλάνε και οι ταινίες θρίλερ. Είναι η μεταφορά του ψυχοπαθούς δολοφόνου με το πριόνι στην πραγματική ζωή. Ένας εχθρός που κρύβεται στο σκοτάδι και διαρκώς μας απειλεί. Αλλιώς βαριόμαστε να ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Πράγματι κι εγώ νομίζω πως ένας από τους λόγους για τον αντισημιτισμό είναι η υποσυνείδητη γνώση ότι ο χριστιανισμός δεν είναι άλλο από εβραική αίρεση κι αυτό μεταφράζεται σε φανερό ή κρυφό μίσος από τους απανταχού χριστιανούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Πολύ συχνά οι θεωρίες συνωμοσίας αξιοποιούνται απο ανθρώπους και μηχανισμούς με στόχο τον αποπροσανατολισμό των άλλων, αναφορικά με τις ευθύνες και τους πραγματικούς ενόχους καταστάσεων.

    Αν και θα μπορούσα να γενικεύσω, θα περιοριστώ στην περιγραφή της συνειδητής εφαρμογής αυτής της τεχνικής η οποία λόγω "εμπορικής αξίας" βολεύει πολλούς, με ένα πρόσφατο παράδειγμα που ζούμε αυτό τον καιρό στην Ελλάδα. Νομίζω πως τα συμπεράσματα - που είναι δικά σας- έχουν ενδιαφέρον :

    Η Πάρνηθα καταστράφηκε από μια μικρή εστία φωτιάς που ξεκίνησε στα Δερβενοχώρια, 22 χιλιόμετρα μακρυά απο τον Εθνικό Δρυμό, χωρίς να φυσούν άνεμοι εντάσεως άνω των δύο μποφόρ.

    Πλήθος συγκεκριμένων σφαλμάτων της πολιτικής ηγεσίας των υπηρεσιακών υπευθύνων, οδήγησαν μια μικρή εστία φωτιάς σε καταστροφή τέτοιου μεγέθους που όχι παραιτήσεις δικαιολογούν αλλά παραπομπές στη Δικαιοσύνη με τον μισό Ποινικό Κώδικα στην πλάτη των υπευθύνων.

    Πώς έσπευσαν να αποσιωπήσουν το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στα υπουργεία εσωτερικών, γεωργίας, δημόσιας τάξης και στις ηγεσίες Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικής και ΔΕΗ;

    ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ!

    Έσπευσαν, προκαταλαμβάνοντας τα επίσημα πορίσματα και τις έρευνες, γνωρίζοντας πως το ηλίθιο αυτό "πυροτέχνημα" θα λειτουργήσει, με την συνδρομή των ΜΜΕ που πετάνε τη σκούφια τους για "σενάρια συνωμοσίας" ως μαξιλάρι ασφαλείας.

    Δεν φταίμε για την ανυπαρξία σχεδιασμού, την λανθασμένη σχεδίαση, την πολιτική και υπηρεσιακή ανεπάρκεια, την ασχετοσύνη και τον φθηνό πολιτικαντισμό δεκαετίας 60, για την καταστροφή.

    "Ναι, είμαστε προκλητικά υπεύθυνοι για μια καταστροφή ανυπολόγιστου μεγέθους αλλά άν οι κακοί εμπρηστές δεν είχαν βάλει φωτιά σε μια χαρτοπετσέτα η Πάρνηθα δεν θα είχε καεί."

    Οπότε τώρα ψάξτε τους κακούς εμπρηστές, όχι τους ανίκανους υπεύθυνους.
    Μην' είναι σχέδιο των Τούρκων;
    Μην' είναι πολιτικοί αντίπαλοι;
    Ισλαμιστές φονταμενταλιστές ίσως;
    (Αυτοί δεν έκαψαν και την Καλιφόρνια;)
    Εξωγήινοι; (Κάτι ξέρει ο Χαρδαβέλας για τον vega...)

    Έτσι πολύ απλά, με την διοχέτευση μιας συνομωσιολογικής εκδοχής, καθάρισαν.

    Εμπρησμός είναι η προσπάθεια κάποιου να ξεκινήσει μια πυρκαγιά.

    Ανικανότητα είναι να καεί απο μια μικροεστία ολόκληρη Πάρνηθα.

    Συνομωσιολογία είναι τα σε δουλεύουν ψιλό γαζί για να αποφύγουν τις ευθύνες τους.

    Βλακεία είναι να τους ακούς και να ψάχνεις για σκοτεινές δυνάμεις που έκαψαν την Πάρνηθα.

    Δεν υπάρχει πιο σκοτεινή δύναμη απο τη βλακεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Για μένα το πιο σημαντικό στις θεωρίες συνομωσίας είναι η πρώτη παρατήρηση του Πανταζόπουλου: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο». Ο κόσμος μπαίνει σε μια λογική ντετερμινισμού – και όπως λέω πάντα, το κυριότερο αποτέλεσμα από την πίστη σε μια θεωρία συνομωσίας είναι ότι αφαιρεί κάθε ευθύνη από τον πολίτη. Στην καλύτερη περίπτωση, είναι ένας ενημερωμένος θεατής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Νίκος Δήμου είπε: "Τι θα πεί κυβερνούν;
    Ότι αποφασίζουν για τα πάντα, ότι τίποτα (το σημαντικό)
    δεν ξεφεύγει από τον έλεγχό τους."

    Yiannos είπε: «Εγώ θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι σημαίνει παγκόσμια συνωμοσία ή κυβερνώ τον κόσμο. Γιατί αλλιώς παλεύουμε με τις λέξεις και όχι το νόημα.»

    Δεν είναι η συνομωσία των συνομωσιών να ξέρουν, ( και να βλέπουν ) πρώτοι απ 'όλους οι "μεγάλοι" ότι το κλίμα της γης καταστρέφεται, ίσως ανεπανόρθωτα, να ξέρουν το γιατί, να μπορούν να σταματήσουν το κακό και, συμφωνώντας συνειδητά να μην το κάνουν ?

    ( Μόνο και μόνο επειδή αυτό δεν θα είναι προς το συμφέρον της δήθεν ή της μη δήθεν εύθραυστης οικονομίας - και πίσω από αυτή, επειδή δεν θα είναι υπέρ αλλά σε βάρος της κερδοφορίας των πολυεθνικών και των οικονομικών κολοσσών που ελέγχουν ειδήσεις, συνειδήσεις, και κυβερνήσεις και που «τίποτα (το σημαντικό) δεν ξεφεύγει από τον έλεγχό τους.» - ποιος υποστηρίζει το αντίθετο? ).

    ( – Ή μήπως οι κυβερνήσεις ελέγχουν – που θα έπρεπε - τις πολυεθνικές και δεν το κατάλαβα ? )

    Τι σημασία έχει αν υπάρχουν ή όχι σχέδια, αν γίνονται ή δεν γίνονται μέσα σε τέσσερις τοίχους από επώνυμους ή από ανώνυμους.

    Στο τέλος -τέλος υπάρχει ή δεν υπάρχει συνομωσία σε βάρος των παιδιών μας?

    Εγώ λέω υπάρχει

    Απόδειξη, οι πάγοι που λιώνουν

    Χθες 07 - 07 - 07 ήταν η μέρα της γης
    έπρεπε τουλάχιστον αν μη τι άλλο
    να της πούμε ένα συγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. "Έτσι μοιρολατρικά αποδίδουμε πάντα τις ευθύνες μας αλλού... Πολύ βολικό!"

    Ναι, αλλα να μην παμε και στο αλλο ακρο, οτι "ξενα κεντρα" δεν υπαρχουν και δεν επεμβαινουν ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Άντε, επιτέλους έκανε και ο Χαμιλτον ένα λάθος... Μου είχε σπάσει τα νεύρα το ρομποτάκι!

    kkai-Lee
    Δεν νομίζω ότι μπορούμε να όνομάσουμε συνωμοσία την αδιαφορία για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
    Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σας αλλά ξεχειλώνει πολύ ή έννοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. ρωτησατε ποιος τα πιστευει ολα αυτα...

    σας κανει ο κομσητορας της Θεολογικης Μεταλληνος;

    Γενικώς, πατέρα Μεταλληνέ, δεν σας ανησυχεί το φοβερό ποσοστό των Μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα; Μιλάμε για παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών. Πώς το εξηγείτε εσείς αυτό το φαινόμενο;

    Βεβαίως με ανησυχεί. Σε λίγα χρόνια θα έχουμε χάσει την ταυτότητά μας. Είναι ηλίου φαεινότερο και το λένε υψηλά ιστάμενα χείλη εκτός Εκκλησίας πως όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο αλλοιώσεως της Ελλάδος.


    Από ποιους φτιάχτηκε αυτό το σχέδιο, πατέρα Γεώργιε;

    Αυτό δεν μπορώ να σας το πώ δημοσίως. Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμένα…!

    (από συνέντευξη στην εφημεριδα Ελεύθερος Κόσμος http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=354&Itemid=60)

    Σε ο,τι αφορα τα Πρωτόκολλα απορω που καποιοι θεωρούν πως τα αποδεδειγμένα πλαστα κείμενα πρεπει να κυκλοφορυν ελευθερα. Θα ηθελαν ενα βιβλιο με το ονομα τους να κυκλοφορεί με πραγματα που δεν εγραψαν και δεν τους εκφραζουν και κυριως γινονται η αιτία να τους διωκουν;

    Τελος, πριν καποια χρονια υπηρχαν βαθυστοχατσες αναλυσεις ακόμα και στην Ελευθεροτυπια για την παγκόσμια συνομωσία που εφερε στην εξουσια τον Γκορμπατσωφ για να ανατρεψει τον κομμουνισμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Θυμάστε τις θεωρίες που κυκλοφόρησαν μετά το τσουνάμι στον Ινδικό ωκεανό;
    Για πυρηνικές βόμβες και τα λοιπά;

    Οι πληγέντες πληθυσμοί θα μπορούσαν για παράδειγμα να κατηγορήσουν τους κινέζους ότι προσπάθησαν να τους εξαφανίσουν, με το επιχείρημα ότι τους ανταγωνίζονται στον τομέα του χαμηλού κόστους εργατικού δυναμικού αποσπώντας έτσι σημαντικές επενδύσεις από δυτικές πολυεθνικές.

    Ή θα μπορούσαν να κατηγορήσουν τις ίδιες τις πολυεθνικές υποστηρίζοντας πως σκόπευαν στην περαιτέρω εξαθλίωσή τους για να πετύχουν μείωση των οικονομικών απαιτήσεων.

    Επίσης, θα μπορούσαν να τα ρίξουν στους Αμερικανούς, και την κυβέρνηση Bush, που είναι και η πηγή του παγκόσμιου κακού, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μπορούσαν να τα ρίξουν στον Σαντάμ, υποστηρίζοντας πως το τσουνάμι προκλήθηκε από μια έκρηξη στις μυστικές υποθαλάσσιες εγκαταστάσεις που είχε κατασκευάσει για να κρύψει τα όπλα μαζικής καταστροφής με κονδύλια του Δημοκρατικού κόμματος, το οποίο, γνωρίζοντας καλά to "παιχνίδι", προωθεί τον επεκτατισμό των Ρεπουμπλικανών για να εγκαταστήσει μακροπρόθεσμα μια παγκόσμια δημοκρατία για να εκλέγεται αβίαστα, λόγω ονόματος(!), εξαλείφοντας έτσι το κόστος των προεκλογικών εκστρατειών τους!
    Το ότι μπορούμε να φανταστούμε ένα κίνητρο για κάποια άτομα ή ομάδες πίσω από ΚΑΘΕ πράξη ή γεγονός, δεν σημαίνει αυτόματα πως αυτό επαρκεί μόνο και μόνο επειδή μέσα στην πλάνη μας αδυνατούμε ή αρνούμαστε να δούμε και να αποδεχτούμε τους πραγματικούς λόγους.

    Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος μπαίνει σε τέτοιους συνειρμούς αρνείται να αναγνωρίσει πως υπάρχουν φαινόμενα που δεν είναι του χεριού μας...

    Από εκεί και πέρα, όσο πιο βαθιά βυθιστεί κανείς μέσα στη σφαίρα του φανταστικού, καθιστώντας τις θεωρίες συνωμοσίας ολοένα και πιο αναπόδεικτες, τόσο πιο ασφαλής και ισχυρός θα νιώσει απέναντι σε φαινόμενα που αφορούν τόσο τις φυσικές του δυνατότητες όσο και τις νοητικές.

    Δεν είπε κανείς πως δεν γίνονται συνωμοσίες, πως δεν υπάρχουν κέντρα εξουσίας και πως όλα σε αυτόν τον πλανήτη διέπονται από ανιδιοτέλεια, ανθρωπισμό και βαθύ σεβασμό για το περιβάλλον. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από την πργματικότητα αναπαράγοντας την άγνοια μας και αφήνοντας χώρο στον σκοταδισμό και την αμάθεια.

    Το είδος μας είναι, κατά μία έννοια, το κυρίαρχο σε αυτό το βράχο που περιφέρεται μέσα στο διάστημα, και ο καθένας από εμάς επηρρεάζει με τον τρόπο του, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, την ζωή των άλλων. Πάνω από έξι δισεκατομμύρια άτομα που αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρρεάζονται, είτε σε ατομικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο, κάτω από απόλυτα φυσιολογικές συνθήκες που, μεταξύ άλλων, οδηγούν για κάποιους λόγους και σε συμμαχίες που, επίσης για κάποιους λόγους, προϋποθέτουν μυστικότητα.
    Το ζητούμενο, για μένα, είναι να κυβερνούμε ως εκεμεταλευτές των δυνατοτήτων μας και όχι ως υποχείρια των αδυναμιών μας.

    Ευτυχώς ζούμε σε μια εποχή που η πληροφορία γίνεται, με ρυθμό διαρκώς επιταχυνόμενο, κοινό αγαθό και το "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο" κάθε μέρα που περνάει αποτυπώνει όλο και περισσότερο την πραγματικότητα.

    Ας μην ξεχνάμε πως ένα μικρό κοριτσάκι, με την κατοχή μιας απλής επιστημονικής πληροφορίας, έσωσε τους ανθρώπους μιας ολόκληρης παραλίας.

    Και η πληροφορία, η γνώση, παραμένει, φυσικά, ένα εργαλείο σε χέρια ανθρώπινα...

    Υ.Γ: Αν, πάντως, έπρεπε οπωσδήποτε να επιλέξω μια δύναμη που κυβερνά τον κόσμο, θα διάλεγα το γνωστό και ως "ρυμουλκό" των καραβιών! That's the "lobby" that makes the world go round. Money are just the means to get into it!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Επιτέλους συμφωνούμε σε θέμα αυτοκίνησης.
    Η αλήθεια είναι οτι από την αρχή της σεζόν κάτι δεν μου καθόταν καλά μ' αυτόν τον ρομποΧάμιλτον.
    Λέτε να είναι προϊόν συνομωσίας στην F1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Πάλι μερικοί γράφουν ανοησίες για τον Χριστιανισμό.
    Ο κομουνισμός τάχατε χρειάζεται για να αναπτυχθεί την ηθική των λαών στις Ορθόδοξες Χριστιανικές χώρες!
    Ο καπιταλισμός τάχατε χρειάζεται την ηθική του προτεσταντισμού!
    Ο αντισημιτισμός έχει τάχατε σαν αιτία την αντιπαλότητα του χριστιανισμού!
    Έχουν πιάσει να διαβάσουν βιβλίο Ιστορίας αυτοί οι άνθρωποι;

    Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Μάο εμπνεύσθηκε από ορθόδοξους ιεραπόστολους;
    Επίσης ότι οι Έλληνες έπρεπε να γίνουν Προτεστάντες πριν γίνουν καπιταλιστές;
    Σύμφωνα με την θεωρία τους ο Ρωμαίος Τίτο (η μεγαλύτερη συμφορά του Ιουδαϊσμού) ήταν κρυπτοχριστιανός γι'αυτό διάλυσε το εβραϊκό έθνος και κατάστρεψε τον ναό του Σολομώντος και όλη την Ιερουσαλήμ;

    Η αλήθεια είναι ότι στην Αμερική σήμερα οι πιο θερμοί φίλοι του Ισραήλ μετά τους Εβραίους είναι οι θρήσκοι Χριστιανοί και στην Ευρώπη οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι είναι οι άθεοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

    Ο Χίτλερ και ο Στάλιν που κυνηγούσαν τους Εβραίους ήταν άλλωστε αντίπαλοι του Χριστιανισμού.
    Ο πρώτος με τα ειδωλολατρικά σύμβολά του και αντιχριστιανικές ρατσιστικές ιδεολογίες του και ο δεύτερος με την μαρξιστική αθεΐα του και την καταδίωξη όλων των θρησκειών.

    Σήμερα οι πιο απίστευτες συνωμοτικές θεωρίες για Αμερικανούς και Εβραίους έρχονται από την πλευρά των ακραίων αριστερών ή άθεων "διανοητών".

    Το άκρον άωτον της άθεης "διανόησης":
    "Πράγματι κι εγώ νομίζω πως ένας από τους λόγους για τον αντισημιτισμό είναι η υποσυνείδητη γνώση ότι ο χριστιανισμός δεν είναι άλλο από εβραϊκή αίρεση κι αυτό μεταφράζεται σε φανερό ή κρυφό μίσος από τους απανταχού χριστιανούς".
    Γενικεύοντας δηλαδή την θεωρία της πεντάρας μπορεί κάποιος να πει ότι "Πράγματι κι εγώ νομίζω πως ένας από τους λόγους για την εξόντωση των σοσιαλιστών και αναρχικών από τους κομουνιστές ήταν η υποσυνείδητη γνώση ότι ο κομουνισμός δεν είναι άλλο από αίρεση τους, ανώμαλο παρακλάδι αυτών των δύο ιδεολογιών, κι αυτό μεταφράζεται σε φανερό ή κρυφό μίσος από τους απανταχού κομουνιστές εναντίον των σοσιαλδημοκρατών και αναρχικών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. @nikos dimou

    Τι θα πεί κυβερνούν; Ότι αποφασίζουν για τα πάντα, ότι τίποτα (το σημαντικό) δεν ξεφεύγει από τον έλεγχό τους.

    --------

    Ωραία. Σε αυτή την περίπτωση δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια οργάνωση που να το έχει επιτύχει. Το αν το προσπάθησε/εί είναι άλλο θέμα.


    Από την άλλη οφείλω να ομολογήσω ότι οι συνωμοσίες, εκ φύσεως, είναι κακό μοντέλο για να εξηγήσει κάποιος τον κόσμο και για να μπορεί να προβλέψει με κάποια συνέπεια τις εξελίξεις. Επίσης είναι κακός οδηγός όταν χρησιμοποιείται για να αναθέσουμε τις ευθύνες μας σε άλλους. Θεωρώ πως ακόμα κι αν κάποιος συνωμοτεί εναντίον μας, εμείς φταίμε που δεν διαθέτουμε καλύτερη στρατηγική. Αυτός το συμφέρον του προστατεύει.
    ----

    @nikos dimou
    Κάθε κρυφή συννενόηση δεν είναι συνομωσία. Εδώ συζητάμε για "μυστικές οργανώσεις που κυβερνούν τον κόσμο".
    ----------

    Έγινε. Αλλά νομίζω είναι εγγενώς αναπάντητο. Γιατί αν πράγματι υπάρχει μια τέτοια τότε είναι ουσιαστικά μυστική ενώ επιπλέον το ποσοστό ελέγχου που διαθέτει είναι αδιαμφισβήτητο αλλιώς δεν "κυβερνά τον κόσμο", αλλά προσπαθεί. Άρα πέφτουμε σε σφάλμα λογικής.

    Για το λόγο αυτό μίλησα ότι τα επιχειρήματα στρέφονται εναντίον μιας άποψης που από μόνη της είναι αδύναμη. Το τι σημαίνει "έχω τον έλεγχο" είναι αδιευκρίνιστο επί της ουσίας του και μόνο με αφαιρετικούς λογισμούς το προσεγγίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Φίλε Αλέκο το έθεσες ορθότατα!

    "Δεν υπάρχει πιο σκοτεινή δύναμη απο τη βλακεία..."

    Προς επίρρωσιν αυτού, να πω πως δεν υπάρχει δύναμη που να χρειάζεται το σκοτάδι περισσότερο.

    Αγαπητέ Κkai-Lee συμμερίζομαι την αγανάκτησή σας, και έχει απόλυτα λογική βάση. Ωστόσο κάνουμε το λάθος να ξεχνάμε και να εθελοτυφλούμε για το μερίδιο ευθύνης μας για τις αποφάσεις των κυβερνώντων. Δεν ομιλώ για την ψήφο μας αλλά για την νοοτροπία μας, ανάλογα με την οποία δρουν και παίρνουν αποφάσεις. Είναι υποκριτική και ανεύθυνη η τάση μας να τους φορτώνουμε τις αδυναμίες μας και μετά και τις ευθύνες που επισύρουν. Γεγονός που μας οδηγεί στο ίδιο φαύλο κύκλο που μισούμε.

    Ας γίνουμε πρώτα πολίτες της κυβέρνησής μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Δεν μπορω " ανακριβειες"..
    Οι Εβραιοι ειναι ο πιο καθαροαιμος ή ο λιγοτερο μπασταρδος λαος της ιστοριας. Λογω απομονωσης & αναγκαστικης ενδογαμιας. Στο Αμερικα συναντας Βιβλικες μουρες.
    Στη Τζι-αρ πολλοι ειναι Ισπανοι & τσιγγανοι προσηλυτισμενοι,γι' αυτο & δεν εχουν τη χαρακτηριστικη εξυπναδα του εβρ.
    Σ' ολο το κοσμο ειναι 15 εκ,ενω οι Γραικοι ειναι 9,5 στη Τζη-αρ & το πολυ 1,5 εκ. εκτός,συνολο 11.
    Αν καποιοι ηθελαν να σκοτωσουν το Καστρο,θα ειχε γινει.
    Η "υπερθερμανση " δεν ειναι Θεωρ. Συν. αλλα λαικισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Αν εξέλθει ο ιερέας στην ωραία πύλη να πει μας κλέφτουνε οι τράπεζες στον πατέρα Έβρο θα βρεθεί την επόμενη μέρα και ο ιερός ναός του στο χώμα. Ξανθό καμπαναριό - τρελή κωσωνοκρουσία. Τους έχει ο καπιταλιστής μετατρέψει σε λειτουργούς εδικούς του. Στην ΕΣΣΔ οι σύντροφοι τους πολέμησαν τους χριστιανούς επειδή δέχθηκαν την πολεμική τους και όχι επειδή να πούμε ήταν οι σύντροφοι ιερουργικώς ακατέργαστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Τα επιχειρήματα ύπαρξης συνομοσιών στις συζητήσεις είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο συμπαθής harry για τις απόψεις του.
    Π.χ "Εντύπωσή μου είναι..."
    "Στο Αμέρικα συναντάς φάτσες ..."
    Αυτός ο λαός είναι καθαρόαιμος ο άλλος μπάσταρδος κ.λπ.
    Δηλαδή προτάσεις και θέσεις που απευθύνοται στο θυμικό και όχι στη λογική.

    Η ευχή της Αμαλίας "να λιγοστέψουν οι αλμπάνηδες βρε παιδιά" δυστηχώς αφορά πολύ περισσότερους και όχι μόνο τους γιατρούς.
    Πάντως φοιτητής που μοίραζε έντυπα για την υποστήριξη των Παλαιστηνίων με "πληροφόρησε" ότι η εμφύλια σφαγή τους ήταν σχέδιο των Αμερικανών και των Ισραηλινών.

    Μήπως είχε τελικά δίκαιο ο Ιονέσκου;
    "Έτσι είναι αν έτσι πιστεύετε ότι είναι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Μπορεί να έχασα το αεροπλάνο (ή μάλλον να μην υπήρξε καν αεροπλάνο...) αλλά κερδίζω ένα υπέροχο αγώνα στο SS1. Τέννις απίστευτου επιπέδου Federer vs Nadal. 5-5 games first set μέχρι τώρα. Για να δούμε ποιός "κυβερνάει το παγκόσμιο τέννις" σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Καλησπέρα

    Μόλις ηχογράφησα έναν τζίτζικα που έχει κατασκηνώσει στην βεράντα μου!

    Ετοιμάζομαι για την συγκέντρωση έξω από την Βουλή στις 19.00.

    Προσπαθώ να ξεκουνήσω και λίγους φίλους. Αλλά που; Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δυο τρεις μόλις τους είπα ότι οκ, αλλά μην μου ξαναπείτε πόσο λυπάστε για την Πάρνηθα και ότι για όλα φταίνε οι εργολάβοι και οι μυστικές τους συμφωνίες με το κεφάλαιο, υποσχέθηκαν ότι θα κατέβουν.


    ΥΓ:

    @ το σωστό να λέγεται

    Ασχολείσαι πολύ με τα παντελόνια μου. Νομίζω ότι πρέπει να με ξεπεράσεις επιτέλους. Κι άλλοι έχουν φάει κόλλημα μαζί μου αλλά εσύ ρε παιδάκι μου έχεις πάθει καθήλωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Η εκδηλωση στη Βουλη ειναι σωου υστερικης μισαλλοδοξιας εναντιον της ατομικης ιδιοκτησιας,σαν τις αντιστοιχες εναντιον των ιδιωτικων παν/μιων.
    Ελπιζω να ειναι 5-6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. harry
    τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Νίκος Δήμου είπε:
    «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να ονομάσουμε συνωμοσία την αδιαφορία για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
    Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σας αλλά ξεχειλώνει πολύ ή έννοια.»

    Αδιαφορία είναι μια ήπια λέξη που δεν εκφράζει καθόλου τη σοβαρότητα ενός προβλήματος όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη. Δεν νομίζω να πρόκειται περί αδιαφορίας. Εκείνο που συμβαίνει είναι ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και αρκετά άλλα κακώς έχοντα πάνε μαζί με τη δομή του ίδιου του συστήματος.

    Εύχομαι και ελπίζω η Δημοκρατία να αποβάλει έγκαιρα τα σάπια της.

    Συνωμοσία νομίζω σημαίνει να συμφωνείς με άλλους για κάτι υποχθόνιο, σε βάρος κάποιων άλλων.

    Ε αυτό κάνουν εμμέσως οι κυβερνήσεις. Με την ανοχή τους συμφωνούν. ( αφού ξέρουν και δεν κάνουν όσα πρέπει )

    Το υποχθόνιο είναι μεταξύ άλλων κακών που συντηρούνται ( π. χ. Πόλεμοι, εργοστάσια που κατασκευάζουν όπλα, άκρατη εκμετάλλευση χωρών και πόρων ) και η υπερθέρμανση του πλανήτη

    Οι κάποιοι άλλοι, σε αυτή την περίπτωση, είναι όσοι δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να πουν και να κάνουν πολλά πράγματα, όπως και οι μελλοντικές γενιές. ( ιδιαίτερα )

    Ο Reactor είπε:

    "Αγαπητέ Κkai-Lee συμμερίζομαι την αγανάκτησή σας, και έχει απόλυτα λογική βάση…....."

    Δεν ισχυρίστηκα ότι ο καθένας από εμάς είναι αμέτοχος. Κάθε άλλο. Όλοι έχουμε το μερίδιο ευθύνης μας. Αλλά αφού δεν μπορούμε να κάνουμε όσα θα έπρεπε, τουλάχιστον ας παρουσιάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους ρεαλιστική διάσταση.

    Η σιωπή μας και η μετάθεση ευθυνών είναι πράγματι υποκριτική και ανεύθυνη. Είναι όμως και βολική γιατί είναι αλήθεια ότι φοβούμαστε να θυσιάσουμε την άνεση και την καλοπέραση μας. ( όσοι τυχεροί τις έχουμε ). Γι αυτό και συμφωνώ μαζί σου.

    Σε ότι αφορά τον φαύλο κύκλο, είναι και αυτός μέρος του ίδιου παιγνιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Ο/Η Ελληνικο Παρατηρητηριο των Συμφωνιων του Ελσινκι είπε...

    "Σε ο,τι αφορα τα Πρωτόκολλα απορω που καποιοι θεωρούν πως τα αποδεδειγμένα πλαστα κείμενα πρεπει να κυκλοφορυν ελευθερα. Θα ηθελαν ενα βιβλιο με το ονομα τους να κυκλοφορεί με πραγματα που δεν εγραψαν και δεν τους εκφραζουν και κυριως γινονται η αιτία να τους διωκουν;"
    ...................

    Μην κοπιάζετε άλλο! Είναι πασίγνωστες οι αντιφιλέλευθερες αντιλήψεις σας ως προς την ελευθερία της έκφρασης. Το θλιβερό δε στην περιπτωσή σας είναι ότι επικαλείσθε ως άλλοι ροβεσπιερίσκοι τον ορθό λόγο για την επιβολή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Nikos Dimou said...
    bourchas θα παρακαλούσα να εκφράζετε τις απόψεις σας με πιο πολιτισμένο και λιγότερο δογματικό και απόλυτο τρόπο.

    Το να επικαλείστε την ελευθερία του λόγου για ένα άνώνυμο πλαστογραφημα είναι τουλάχιστον αστείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. reactor69 said :

    "Θυμάστε τις θεωρίες που κυκλοφόρησαν μετά το τσουνάμι στον Ινδικό ωκεανό;
    Για πυρηνικές βόμβες και τα λοιπά;"

    Προσοχή :

    Μερικές φορές όλοι όσοι επιζητούμε το μέτρο της λογικής και της ερμηνείας, βολευόμαστε να κατατάξουμε κάποια γεγονότα - ή τουλάχιστον τη μη κατανοητή διάσταση που αποδίδουν κάποιοι σε αυτά- στην κατηγορία των "Θεωριών Συνομωσίας"...

    Όμως στον πολυσύνθετο κόσμο που ζούμε, αλήθεια και φαντασία, πραγματικότητα και μύθοι περιπλέκονται και χρειάζεται να ερμηνεύσεις τα συμβαίνοντα καθ' υπέρβαση των συμβατικών κανόνων. (Οχι όμως και των επιστημονικών, ευτυχώς).

    Στην περίπτωση του τσουνάμι, όταν άκουσα ΑΥΤΕΣ τις θεωρίες συνωμοσίας, γέλαγα πικρά.

    Όταν δύο μήνες αργότερα αποκάλυψα μέσα από επίσημες πηγές (ΥΠΕΞ Ν. Ζηλανδίας κ.α) πως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ν. Ζηλανδία έκαναν στρατιωτικά πειράματα τη δεκαετία του 60 με την λεγόμενη "βόμβα-τσουνάμι", η οποία είχε μάλιστα και ικανοποιητική επιτυχία, με βάση της προσδοκίες των σχεδιαστών, έπαθα ένα κατιτίς.

    Δεν λέω πως ίσχυσε η θεωρία συνωμοσίας.
    Αυτό που λέω είναι πως μέσα απο την αντιεπιστημονική άποψη που εξέφραζε, βρήκα στοιχεία με πραγματικό περιεχόμενο.

    Δεν είναι η μόνη περίπτωση.
    Κάποιες φορές πίσω απο την υπερβολή διαφόρων "θεωριών Συνωμοσίας" κρύβονται, ως αρχικό ερέθισμα, πραγματικά γεγονότα...

    Άν χρειαστεί,αποδείξεις στη διάθεση καθενός...

    Υ.Γ : όπου Αλέκος πριν, ο υποφαινόμενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Συμφωνώ με τον κ.Μπούρχα. Τα πρωτόκολλα θα πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα όπως και τα βιβλία με αποδείξεις για την πλαστότητα τους.

    Όπως κυκλοφορεί ελεύθερα η Βίβλος, το Κοράνι, βιβλία μαγείας, χαρτομαντείας, ταρώ, αστρολογίας, χωρίς αποδείξεις για τα όσα περιέχουν. Επίσης κυκλοφορούν ελέυθερα ερμηνείες του λόγου του Θεού, ερμηνείες των βιβλίων του Μαρξ, του Καζαντζάκη και του Χίτλερ.

    Ο κόσμος μπορεί έπειτα να κρίνει ελεύθερα αν θα τα αγοράσει και αν θα τα πιστέψει αφού τα αγοράσει.

    Το "Παρατηρητήριο του Ελσίνκι" θέτει το ερώτημα παραπλανητικά. Το οποίο επιπλέον παρακάμπτεται πανεύκολα με μια αλλαγή στην φρασεολογία του βιβλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. GLOB said...
    [...] νομίζουμε ότι οι σημερινοί Εβραίοι είναι απόγονοι των Εβραίων που κρέμασαν το Χριστό (τους).

    Το Χριστό τον σταύρωσαν οι Ρωμαίοι, όπως γράφει και στην Καινή Διαθήκη. Ο σταυρικός θάνατος ήταν ρωμαϊκό μαρτύριο, όχι εβραϊκό. Όσοι σύντροφοι του Σπάρτακου αιχμαλωτίστηκαν, σταυρώθηκαν. Οι Εβραίοι εκτελούσαν διά λιθοβολισμού ("ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Δεν ξέρω ποια θεωρία συνωμοσίας βρίσκεται πίσω από το φαινόμενο Hamilton στην F1, αλλά το παιδί γράφει ιστορία ήδη με τα 9 συνεχόμενα βάθρα.

    Ίσως η θεωρία (Ecclestone) που λέει ότι χρειάζονται πάντα αστέρες και μύθοι στα σπορ και δη στην F1, βλέπε Schumi, Senna και όλος ο ντόρος γύρω από τα αίτια του θανάτου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Ειμαστε 5-6 οι φιλελευθεροι,να μη πλακωνομαστε μεταξυ μας...
    Για τα Πρωτοκωλα (sic) υπαρχει η ευρ. & η αμερ σχολη. Στην ευρ. απαγορευονται,οπως & στη Γερμανια η σβαστικα.
    Στο Αμερικα,σου τα πουλαει...εβραιος βιβλιοπωλης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Το ερώτημα είναι:

    Μπορεί να κυκλοφορεί ένα ανώνυμο βιβλίο

    που ισχυρίζεται είναι πρωτόκολλο μίας ανύπαρκτης οργάνωσης;

    Η πρόκειται για εξαπάτηση του αγοραστή και αναγνώστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Πάντως και οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν την ρίζα τους στην προσπάθεια εύρεσης των αιτιών των φαινομένων. Μόνο που η προσπάθεια αυτή κάποτε ξεστρατίζει. Ακόμα κι ο Βασίλης Ραφαηλίδης είχε καλέσει σε σειρά εκπομπών του τον Αθανάσιο Στριγά, στις οποίες είχαν ερμηνεύσει από κοινού τα φαινόμενα της διεθνούς πολιτικής ως εκφάνσεις του πολέμου μεταξύ της Λέσχης Bilderberg και της Τριεθνούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Ο/Η Nikos Dimou είπε...
    Nikos Dimou said...
    bourchas θα παρακαλούσα να εκφράζετε τις απόψεις σας με πιο πολιτισμένο και λιγότερο δογματικό και απόλυτο τρόπο.

    Το να επικαλείστε την ελευθερία του λόγου για ένα άνώνυμο πλαστογραφημα είναι τουλάχιστον αστείο!
    ......................

    Πολύ σωστά λέτε ότι εκφράζω τις απόψεις μου με δογματικό και απόλυτο τρόπο. Σας επισημαίνω ωστόσο ότι αυτές οι δογματικές μου απόψεις επιτρέπουν την ανοχή και την συνύπαρξη μεταξύ των ανθρώπων και όχι τη συγκρουση.
    Επειδή ακριβώς γνωρίζω και την δική σας καρατζαφέρεια αντίληψη περί πολιτισμένης πολιτικής αντιπαράθεσης, σκόπιμα χρησιμοποίησα ήπιους πολιτικούς όρους.
    Σε κάθε περίπτωση με συγχωρείτε και σας αδειάζω πάραυτα τη γωνιά.
    Χωρίζει άβυσσος τις αντιλήψεις μας και η συνύπαρξή μας σ' αυτό το βήμα είναι αδύνατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Το θεμα της ελευθεριας λογου & λογοκρισιας ειναι ατερμονο.
    Το κρισιμο στοιχειο στα 1κωλα ειναι οτι οι συγγραφεις εχουν πεθανει.
    Αλλιως θα ισχυε το δικαιο περι δυσφημισης.
    Ερωτηση-παγιδα..
    Σκεφτειτε τα 1κωλα να εγραφαν οτι οι (αρχαιοι) ελληνες ηλθαν απο την Αφρικη & ασπρισαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Διάβασα κάπου ότι οι θεωρίες πολιτικής συνωμοσίας προσφέρουν την τέρψη τού... κουτσομπολιού και την συναρπαστική αίσθηση της συντροφικότητας που ξέρουν να... απολαμβάνουν μονάχα οι "επαϊοντες" και οι ποικιλώνυμοι «αποκαλυπτές». Είναι εύπεπτες, αφού με δυο κουβέντες εξηγείς τα πάντα και νόστιμες γιατί "εμείς" είμαστε τάχα οι μυημένοι στα μυστήρια και τα καταχθόνια σχέδια των "άλλων", των «κακών», των «παντοδύναμων» κοκ.

    Το υπόστρωμα αυτής της απλοϊκής σκέψης είναι "μεταφυσικό" και θυμίζει πολύ τη «φιλοσοφία» των ζωδίων (και αυτά «συνωμοτούν»). Εξ ου και μεγάλη απήχηση που έχει στον κόσμο το κουβεντολόι για τους "ιπτάμενους δίσκους" (εξωγήινη συνωμοσία), τους "κώδικες νταβίντσι" (συνωμοσία των άλλων «εκλεκτών»), τα... χρυσά δισκοπότηρα, το τέτοιο του βασιλιά Αρθούρου και πάει λέγοντας.

    Πάντως, βιβλία αυτού του τύπου, καλώς κυκλοφορούν ελεύθερα. Τυχόν απαγόρευσή των, θα έδινε περισσότερη τροφή για κουταμάρες, χώρια που θα κάναμε ήρωες τους αερολόγους συνωμοσιολάγνους, όπου τον πρώτο λόγο έχει η πίστη και ο φανατισμός.

    Καλησπέρα σας

    Κάπα

    ΥΓ. Βρήκα λίγο χρόνο και χάρηκα και τα προηγούμενα ποστς. Αγαπητέ Νικόδημε, είστε αληθινή όαση. Πού τη βρίσκετε τόση δύναμη; Να είστε καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. για αντιφιλελευθερες αποψεις μας εχει κατηγορησει για το ιδιο θέμα και ο Πλέυρης

    σε αλλο θεμα εχουμε παραθέσει όλες τις διεθνεις συμβάσεις που εμεις ακολουθουμε για τα θεματα ελευθεριας εκφρασης - αν αυτες ειναι αντιφιλελευθερες τοτε και εμεις το ιδιο ειμαστε

    απο την αλλη οποιος/α πιστευει πως ελευθερία σημαινει ασυδοσία δεν νομιζουμε πως ειναι φιλελευθερος

    κλεινοντας θα ρωτησουμε τους υποστηρικτες της ασύδοτης ελευθερίας αν με τα ιδια κριτηρια θεωρουν πως μπορουν στο ονομα της ελευεθριας της έκφρασης να βριζουν και να συκοφναντουν ελευθερα-ασυδοτα

    αυτο ειναι ασχετο με τα Πρωτοκολλα που δεν ειναι απλως αντισημιτικ αλλα πλαστα - ιο υποστηρικτες τους ας μας πουν ευαθσρως αν δεν θα ειχαν προβλημα να κυκλοφορουσαν με το δικο τους ονομα στη θεση "των σοφων της σιων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Μα κ. Δήμου, μπορεί το βιβλίο να κυκλοφορήσει δηλαδή, αρκεί να μη δηλώνει ότι είναι το πρωτόκολλο κάποιας οργάνωσης?

    Δηλαδή, μπορώ να πω ότι είμαι ερευνητής που ανακάλυψα τα πρωτόκολλα μιας μυστικής οργάνωσης και τελείωσε το θέμα? Ή πρέπει να το αποδείξω δικαστικώς για να μου επιτρέπεται να κυκλοφορήσω ένα τέτοιο βιβλίο.

    Εκτός αν υπάρχει πράγματι οργάνωση με την ονομασία: "Σοφοί της Σιών" και τις κλέβουν το brand name. Αλλά όπως είπα αυτό παρακάμπτεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. bourchas said
    γνωρίζω και την δική σας καρατζαφέρεια αντίληψη...

    ------------------------

    Έ - ότι θα διάβαζα και κάτι τέτοιο δεν το φανταζόμουν. Λέτε να με δεχθούνε στον ΛΑΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Yiannos said...
    Μα κ. Δήμου, μπορεί το βιβλίο να κυκλοφορήσει

    -----------------------

    Βεβαίως - αρκεί να γράφει στο εξώφυλλο: "μυθοπλασία", "μυθιστόρημα" κλπ. Και ο Κώδικας Ντα Βίντσι δεν υπήρξε ποτέ - αλλά δεν ενοχλεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. O κώδικας ενοχλεί. Δεν θυμάστε τι χαμός έγινε.

    Το μυθοπλασία ποιός ακριβώς θα το καθορίσει. Θα υπάρχει κάποια ειδική επιτροπή που θα τους βάζει ετικέτες?

    Εγώ ως ερευνητής πραγματικά σας λέω ότι τα ανακάλυψα σε μια καταπακτή στο σπίτι μου. Έπειτα έμαθα ότι το σπίτι μου πριν από πολλά χρόνια ήταν μυστικό κρυσφήγετο της οργάνωσης και δεν πρόλαβαν να τα κάταστρέψουν φεύγοντας.
    Αυτά γράφω στον πρόλογο. Μπορεί να είναι όλα ψέμματα. Πώς το ξέρετε?

    Θα γίνει κάποιου είδους έλεγχος? Δικαστήριο ίσως? Θα έρθουν εμπειρογνώμονες?

    Όσα λέτε βέβαια, κατανοείτε ότι πρέπει να επεκταθούν σε όλα τα βιβλία και οι έλεγχοι να γίνουν παντού. Τα βιβλία αστρολογίας, ταρώ , σαιεντολογίας, μασσονίας, ιλλυμινάτι, θα πρέπει να έχουν παρόμοιες ετικέτες οι οποίες θα επικολλούνται μετά από έρευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Το είχα ακούσει πως είστε στο ΛΑΟΣ αλλά δεν το πίστευα.

    Τώρα που αποκαλύφθηκε ο ρόλος σας, θα το ρίξετε στις θεωρίες συνωμοσίας για να γλυτώσετε την κριτική;

    Αποκαλύφθηκε ο ρόλος σας, επιτέλους, ζήτω η Μακεδονία (γενικώς...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Όπως είπε και ο Π. Δημητράς υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις που καθορίζουν τα όρια της ελευθερίας του λόγου.

    Όταν ένα βιβλίο έχει προκαλέσει τον θάνατο έξη εκατομμυρίων ανθρώπων είναι περίεργο να το υπερασπιζόμαστε εν ονόματι της ελευθερίας.

    Προσωπικά θα έβαζα ανάλογες προειδοποιήσεις (όπως των τσιγάρων) σε όλα τα βιβλία που έχουν αιματοκυλίσει τον κόσμο - από την Βίβλο ως το Κοράνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Κύριε Δήμου,

    Οι Εβραίοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν το επιχείρημα του περιούσιου λαού μερικές χιλιάδες χρόνια πριν. Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι είναι οι πατέρες του εθνικισμού.


    -----------------------------

    Ο/Η Το σωστό να λέγεται είπε...

    Ο καπιταλισμός τάχατε χρειάζεται την ηθική του προτεσταντισμού!

    Η θεωρία του απόλυτου προορισμού που πρεσβεύει ο προτεσταντισμός, δηλαδή όλοι είμαστε αμαρτωλοί και κατα τη γέννηση μας ο θεός επιλέγει κάποιους που θα σωθούν άσχετα με τις πράξεις τους, είναι κατά τον Max Weber άμεσα συνυφασμένη με τον καπιταλισμό.

    Βέβαια, θα το ξέρατε αυτό αν διαβάζατε και τίποτα άλλο εκτός από ιστορία.

    Και κάτι ακόμα, τα πρωτόκολλα κυκλοφορούν πλέον από γνωστό τηλε-εκδότη ως "Πρωτόκολλα της Νεας Τάξης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. @bourchas
    Σε κάποιους αρέσει μονίμως να παιχνιδίζουν με στοιχειώδεις έννοιες, όπως τώρα με την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

    Οι Σοφοί της Σιών είναι αποδεδειγμένα ένα μύθευμα που συκοφαντεί έναν ολόκληρο λαό και το σημαντικότερο δημιουργεί ρατσιστική αντίληψη εναντίον του, μέσω μια ανύπαρκτης οργάνωσης. Το να απαγορεύσεις την κυκλοφορία του με την μορφή που εκδίδεται αυτή τη στιγμή (ως απόκρυφα μυστικά μιας υπαρκτής οργάνωσης) είναι ένα λογικό βήμα.

    Θα ήμουν μαζί σου αν για κάποιο λόγο απαγορευόταν ακόμα και ένα ακροδεξιό βιβλίο γνώμης που κατηγορούσε τους Εβραίους για τα χίλια-μύρια. Εκεί πλέον σαφέστατα υπάρχει η ελευθερία της έκφρασης και είναι θέμα του αγοραστή / αναγνώστη για το αν θα ταυτιστεί με τις απόψεις του συγγραφέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Ο/Η Ein Steppenwolf είπε...
    Το Χριστό τον σταύρωσαν οι Ρωμαίοι, όπως γράφει και στην Καινή Διαθήκη.

    Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Πάντως το λάθος μου έγινε αφορμή να αποκαλυφθεί η ύπαρξη καθαρόαιμων και μπάσταρδων λαών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. s_pablo said...
    Οι Εβραίοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν το επιχείρημα του περιούσιου λαού

    --------------------

    Ο περιούσιος λαός ήταν θρησκευτική και όχι εθνοτική κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Όσον αφορά την υπόθεση ότι μία μυστική οργάνωση κυβερνάει ΟΛΟ τον κόσμο , έχω να πω ότι ισχύει η κλασσική έκφραση ''Μπορείς να κοροϊδέψεις πολλά άτομα για μικρό χρονικό διάστημα ή λίγα άτομα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ποτέ το αντίστροφο. Κάτω από αυτήν την οπτική ίσως να υπήρχαν ομάδες που προσπάθησαν να ελέγξουν τον κόσμο και το πέτυχαν για πάρα πολύ μικρό διάστημα της Ιστορίας. Σε καμία περίπτωση για μεγάλο διάστημα. Είναι εντελώς αδύνατον να παρακολουθήσεις τις αλληλεπιδράσεις της Παγκόσμιας Οικονομίας η οποία υπόκειται στην θεωρία του Χάους. Μία οικονομική κατάρρευση τα ισοπεδώνει όλα , οπώς έγινε την 8η Δεκεμβρίου 1997 στην Ταυλάνδη και επηρέασε όλον τον Κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Ο/Η Nikos Dimou είπε...

    Ο περιούσιος λαός ήταν θρησκευτική και όχι εθνοτική κατηγορία.

    ------------------------------

    Συμφωνώ, αλλά έθνος και θρησκεία είναι συνυφασμένα όταν μιλάμε για Εβραίους.

    Επίσης, αυτή η πρόταση σας για προειδοποιητικές σημάνσεις στα βιβλία μου ακούγεται λίγο περίεργη.

    Οι ναζί χρησιμοποίησαν τον Νίτσε ως θεωρητικό υπόβαθρο. Τι φταίνε τα βιβλία του και ο ίδιος αν η αδελφή του ήταν ηλίθια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Λίγα λόγια για την (νέα)Μακεδονία -όλοι κάνουν λόγο για ένα "κρατίδιο" που τάχα δεν μπορεί να μας απειλήσει, άρα προς τί τόσος ντόρος...

    Αγαπητοί, ακόμα στις απειλές μείνατε; 130 χώρες αναγνώρισαν τα "Σκόπια" ως "Μακεδονία" -έναν ήρωα παγκοσμίου εμβέλειας είχαμε, πάει κι αυτός...(Μ.Α.)

    Λυπάμαι που είμαι εκτός θέματος αλλά το εν λόγω "κρατίδιο" μας κρατά από τα ...αποτέτοια, αν το έχετε κατανοήσει...(ποιός είναι με το μέρος μας; ΚΑΝΕΙΣ! Μόνο η ΕΕ και να δούμε για πόσο ακόμη).

    Η "απειλή"('υπαρκτή πραγματικότητα' από χρόνια -μόνο εμείς τους λέμε ΦΥΡΟΜ) δε είναι στρατιωτικής φύσεως, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι ήσσονος σημασίας.

    Αν είσαι Αθηναίος βέβαια(και 500χλμ. μακρυά), δεν χολοσκάς κιόλας...-να μη κρυβόμαστε.

    (εκτός θέματος, ξέρω -προσβλέπω στην κατανόησή σας λόγω της καταγωγής μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Ωχ,ο Δημου Καρατζαφερης,Τζηζας...
    Ο περιουσιος λαος σαφως & εχει φυλετικο & οχι θρησκευτικο χαρακτηρα,οι 12 φυλες του Ισραηλ...
    Επειδη οι Εβραιοι ειναι λιγοι,αναζητουν & προσηλυτους για buffer με τους αλλους λαους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Νομίζω πως θα ασχοληθώ πλέον με το Dontech - το Doncat επαναλαμβάνεται Δεν μας έφτανε το Ολοκαύτωμα, μας βγήκε τώρα και το ψευτο-μακεδονικό. (Περί αυτού ikkou διαβάστε εδώ).

    Tεχνολογία και πάλι τεχνολογία. Ξεκάθαρα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση συζητήση σχετικά με ένα βιβλίο ("Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών"), που αποδεδειγμένα είναι πλαστογραφημένο...

    Για μένα περισσότερος λόγος θα έπρεπε να γίνεται για άλλες θεωρίες, που έχουν κάποια βάση. Για παράδειγμα, η προσσελήνωση των Αμερικάνων το 1969. Έχουν δημιουργηθεί ντοκιμαντέρ, έρευνες, συζητήσεις που σχεδόν επιβεβαιώνουν το αναπόδεικτο της τότε προσσελήνωσης του Άρμστρονγκ. Ακόμη και η ίδια η NASA δήλωσε πως έχασε το βίντεο της προσσελήνωσης πρόσφατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Να που ξεφύτρωσε και ο Αρμστρονγκ. Τώρα η σειρά του Roswell (1947) και των εξωγήινων.

    Από τις συνωμοσίες πήγαμε στους αστικούς μύθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Όχι και αστικός μύθος το θέμα της προσσελήνωσης. Διακεκριμένοι επιστήμονες έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα και διαπίστωσαν λογικά κι επιστημονικά σφάλματα σε όλη τη διαδικασία Apollo (βλ. ζώνες Van Allen κτλ.).

    Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα και τις αστήρικτες έως ανύπαρκτες απαντήσεις της NASA, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι μπορεί να κρύβεται μια συνωμοσία από πίσω για λόγους πολιτικούς - δηλαδή ψυχροπολεμικούς.

    ΥΓ: Δεν αναφέρθηκε κανείς στο Roswell. Αλλά και αυτό είναι μια ένδειξη ότι οι Αμερικάνοι συχνά εμπλέκονται σε θεωρίες συνωμοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Kαλησπέρα!

    Οι θεωρίες συνωμοσίας αρέσουν, γιατί είναι πολύ καθησυχαστικό για τους πολλούς να αισθάνονται ότι υπάρχει για όλα μια εξήγηση (κατά προτίμηση πολύπλοκη) και, επίσης, κάποιο σχέδιο που (έστω κι αν είναι κακό σχέδιο) τουλάχιστον δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη, αλλά τα έχει προδιαγράψει.

    Εδώ μια βλακεία γίνεται (από άγνοια ή αμέλεια ή εσφαλμένη εκτίμηση των δεδομένων) κι αμέσως σπεύδουν αρκετοί να "εξηγήσουν τί κρύβεται πίσω από αυτό". Όταν ξέρεις πραγματικά τί και πώς συνέβη, όλο αυτό είναι πολύ αστείο και, αν διανοηθείς να εξηγήσεις ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, φαντάζονται ότι απλώς δεσμεύεσαι από εχεμύθεια και δεν μπορείς να παραδεχτείς την "αλήθεια".

    Η "αλήθεια" συνήθως νοείται ως κάτι κακό ("όλη η αλήθεια για τον τάδε" σημαίνει ένα σωρό πράγματα που θα μας έκαναν να θυμώσουμε ή να κοκκινίσουμε από ντροπή)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Σχέδιο ή τύχη;

    Σε σχετικά πρόσφατη φιλική συζήτηση, ένας Γερμανός ερμήνευσε τον επανεξοπλισμό της Ρωσίας ως μέρος ενός Σχεδίου της ηγεσίας της για παγκόσμια κυριαρχία. Ένας Αρμένιος, πρώην σοβιετικός πολίτης, διαφωνούσε: τα αίτια του επανεξοπλισμού μπορεί πολύ απλά να είναι κάποιος αγώνας κύρους μεταξύ στρατηγών. Μόλις ο ένας πετυχαίνει να του στείλουν νέους πυραύλους, οι άλλοι, οι παραγκωνισμένοι, αντιδρούν: "Εξοχώτατε, στον Ποπώφ δώσατε πυραύλους, σ' εμένα τίποτα;". Στο τέλος όλοι οι στρατηγοί μένουν ικανοποιημένοι.

    "Μα τότε πώς εξηγείς ότι οι περισσότεροι νέοι πύραυλοι στοχεύουν τη Δυτική Ευρώπη;" αντιδρά ο Γερμανός. "Πολύ απλό: οι στρατηγοί με τη μεγαλύτερη επιρροή, που είναι κι αυτοί που θα λάβουν τα περισσότερα και καλύτερα όπλα, φυσικά και διοικούν τα δυτικά σύνορα, ενώ οι στρατηγοί με μικρή επιρροή μπορεί να είναι αποσπασμένοι στου διαόλου τη μάνα", απαντούσε ο Αρμένιος.

    Ο Γερμανός επέμενε ότι η Ρωσία συνιστά παγκόσμια απειλή, επειδή θέτει σ' εφαρμογή το λεπτομερώς επεξεργασμένο Σχέδιο. "Συμφωνώ ότι είναι παγκόσμια απειλή, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο!" απάντησε ο Αρμένιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. H συγκέντρωση για την Πάρνηθα έξω από την Βουλή, ήταν εντυπωσιακή.

    Χαίρομαι ιδιαίτερα.

    Ταυτόχρονα είμαι θυμωμένος με μια πληθώρα ανθρώπων απο το οικείο και ευρύτερο περιβάλλον μου που δεν κατέβηκαν ενώ ήταν εδώ και όλες αυτές τις ημέρες κλαψούριζαν για την απώλεια του δάσους της Πάρνηθας. Είναι απίστευτο το τι επιχειρήματα έχουν εφεύρει.

    Κορυφαίο, ενός φίλου δημοσιογράφου γνωστού τεμπελχανά :-)))) στην παρέα που μου είπε ότι αρνείται να κατέβει μαζί με όλους αυτούς που θα ήταν εκεί, όλους αυτούς που δίνουν σαραντάρια στα δύο μεγάλα κόματα που είναι υπεύθυνα για την καταστροφή!

    Ακούει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Αρκετά points, τα λέω μαζεμένα:

    1. Μια μικρή ιδέα από global politician δίνει το στίγμα:

    "... there is more to conspiracy theories than mass psychology. It is also big business. Voluntary associations such as the Ku Klux Klan and the John Birch Society are past their heyday. But they still gross many millions of dollars a year."

    Βάλε και όλα τα παρελκόμενα, και όποιος μπαίνει στο χορό, βγάζει ρευστό.

    Ααα! greedy humans, they never let me down!

    2. Σε ανθρωπολογικό επίπεδο, φυσικά είναι τεράστια η ανάγκη μας να ξέρουμε, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε την πορεία μας καλύτερα μέσα στις δομές γύρω μας. Κι αν δεν ξέρουμε ακριβώς, κάλλιστα μπορούμε να φροντίσουμε να φτιάξουμε εμείς τις δομές κατά το δοκούν.

    Οπότε ό,τι μας εγγυάται ότι θα μας πληροφορήσει / αποκαλύψει / μυήσει, είναι εξ ορισμού quite sexy και το ακούμε (έστω κι αν μόνο και μόνο για να το απορρίψουμε).

    3. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης στις αρχές του 21ου αι.:

    Ο καταιγισμός πληροφόρησης από παντού.

    Καλής, κακής, σωστής, λάθος, αντικειμενικής, υποκειμενικής, πρωτογενούς, κατασκευασμένης, επηρρεασμένης, ανεπηρρέαστης, με σκοπιμότητα ή άνευ κτλ κτλ κτλ, είναι το μεγάλο συν και το μεγάλο πλην κάθε (θεωρίας) συνωμοσίας και της επακόλουθης συν/απο-κάλυψής της.

    Είμαστε πάρα πολλοί.

    Που βομβαρδιζόμαστε και διαχειριζόμαστε όλον αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφορίας.

    Και που ξέρουμε ή θα μάθουμε ή θα σκοντάψουμε πάνω σε κάτι που σχεδίασαν κι εφήρμοσαν άλλοι για έλεγχο καταστάσεων προς ίδιον όφελος.

    4. Εχει διευκολυνθεί και η πρόσβαση σε "means", σε "way" και μέσω αυτών σε ολόκληρο ιστό ανθρώπων.

    ΑΛΛΑ

    5. Εχει γίνει επίσης ευκολότερο να "σηκώνει κεφάλι" ο καθένας μας και να αναρωτιέται πολύ περισσότερο και να κινείται πολύ πιο ανεξέλεγκτα απ'ό,τι στο παρελθόν.

    Οπότε και να ισχύουν και να μην ισχύουν, δεν μπορεί μία ολιγομελής ομάδα να κυβερνά όλον τον κόσμο, ακόμη κι αν έχει... αδερφοποιητά "πλοκάμια" σε όλη την υδρόγειο.

    Σίγουρα υπάρχουν σφαίρες επιρροής παντού, σε κάθε επίπεδο (και δυστυχώς οι ισχυρότερες εξ αυτών δεν δουλεύουν για το κοινό καλό όπως βλέπουμε συνεχώς!), αλλά σε κάθε κίνηση "κυριάρχησης" και υπόγειας υποκίνησής τους, ξεπροβάλλουν μικρά ή μεγάλα "ΕΓΩ", every step of the way.

    Και θέλει πολύ περισσότερη οργάνωση αν θες παγκόσμια κυριαρχία από ποτέ.

    Να σε αφήσουν λοιπόν οι "συνάδελφοι" "συν-τέκτονες" (in the broader sense of the word) από το διπλανό ταυτόχρονο "συνέδριο" ήσυχο?

    Πριτς!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Ο/Η Nikos Dimou είπε...
    Να που ξεφύτρωσε και ο Αρμστρονγκ. Τώρα η σειρά του Roswell (1947) και των εξωγήινων.

    Από τις συνωμοσίες πήγαμε στους αστικούς μύθους.

    ...................................
    Για θυμηθητε τι απηχηση ειχαν τα X-Files στηριγμένα βασικά σε μια θεωρια συνωμοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. @ihafia,

    ".... είπε ότι αρνείται να κατέβει μαζί με όλους αυτούς που θα ήταν εκεί, όλους αυτούς που δίνουν σαραντάρια στα δύο μεγάλα κόματα που είναι υπεύθυνα για την καταστροφή!

    Ακούει κανείς?"

    Ακούει... ακούει....

    Το άλλο με το "θα βγάλω κι εγώ βίντεο" του Lord Byron το ακούσατε?!

    Καλά, ο αστυν. δεν αφιβάλλει κανείς ότι έφαγε της χρονιάς του (και της χρονιάς όλων των άλλων δλδ), αλλά... μα τον Τουτάτη, ποιός κυβερνάει (επί χρόνια, όχι μόνο τώρα) την ΕΛ.ΑΣ. κι έχουμε καταντήσει έτσι?!?!?!

    Και μετά λέμε ποιός κυβερνάει τον κόσμο....

    Καθρέφτη έχουμε?

    Ε, όσων ο καθρέφτης σιωπά (από απόγνωση ή απαξίωση για τα μούτρα μας, στα μούτρα μας), ξέρουν την ίδια στιγμή ότι κυβερνούν άλλοι καθρέφτες. Οι λαλίστατοι.

    Κι εκδίδουν και βιβλία για να πειστούν και οι ίδιοι!

    Ποιός θα τους το απαγορεύσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Να μη συγχεουμε τα παιχνιδια (επιστημονικης ή μη ) φαντασιας ,ψυχαγωγικου χαρακτηρα,με θεωριες συνομωσιας,οι οποιες ειναι πολιτικου χαρακτηρα.
    Η Θ.Σ περι Αμερικανων-χουντας ειναι καθεστως & καθε χρονο γινεται πορεια στη Πρεσβεια.
    Συχνα υπαρχει λογικοφανες εδαφος για Θ.Σ,οπως η ανεξηγητη ανικανοτητα των Αμερ κατα την 9/11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Μύθος:

    "Σε ανθρωπολογικό επίπεδο, φυσικά είναι τεράστια η ανάγκη μας να ξέρουμε, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε την πορεία μας καλύτερα μέσα στις δομές γύρω μας"

    Ο μύθος αυτός είναι διαφημιστική παραίνεση-παράκληση για να μας ρίξουν στο φιλότιμο να ψωνίσουμε.

    Δομές...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Θυμόσαστε μήπως την ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη "Χτυποκάρδια στα θρανία" (όπου παντρεύεται τον κατά πολύ μεγαλύτερό της ιατρό που υποδύεται ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ); Στο τέλος έχει μια σκηνή, η οποία νομίζω είναι ενδεικτική της αντιλήψεως που κατά καιρούς μας οδηγεί στην υιοθέτηση θεωριών συνομωσίας. Η Βουγιουκλάκη αναφέρει στον Παπαμιχαήλ ότι είχε πει στο χαρακτήρα που υποδύεται ο Γιώργος Κωνσταντίνου (που της έκανε ιδιαίτερα) ότι είναι παντρεμένη - ο Παπαμιχαήλ ζητεί από τον Κωνσταντίνου να του βεβαιώσει εάν όντως η Βουγιουκλάκη του είχε πει κάτι τέτοιο - και ο Κωνσταντίνου απαντά: Ναι, αλλά φυσικά δεν την πίστεψα - δεν είμαι και κανένα κορόιδο! Κάπως έτσι και πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι όσοι υποστηρίζουν τα "όσα μας πασσάρουν διάφοροι" είναι κορόιδα, ενώ εμείς που έχουμε ανοικτό μυαλό (!) και τείνουμε ευήκοον ους σε κάθε φανταστική χαζομάρα είμαστε οι σοβαροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Βαφτίζουμε συνωμοσία, την δικιά μας παραίτηση από τα κοινά. Αφού ο κόσμος κυβερνάται από κάποια δύναμη τι νόημα έχει η συμμετοχή η δικιά μου.

    Βαφτίζουμε συνωμοσία την ακόρεστη όρεξη μας να πουλήσουμε εξυπνάδα και να δικαιολογήσουμε εύκολα τα πάντα.

    Σημασία τελικά δεν έχει αν υπάρχει η όχι συνωμοσία, αυτό είναι κάτι που είναι πάνω από τις δυνάμεις μας να επαληθεύσουμε, αλλά τι είναι αυτό που μας κάνει να φτιάχνουμε θεωρίες. Η πηγή της γοητείας τους.

    Το πιο ωραίο συνωμοσιολογικό βιβλίο για μένα είναι το εκρεμές του Φουκό.

    Μια από τις πιο αστείες θεωρίες
    www.alaska.net/~clund/e_djublonskopf/Flatearthsociety.htm
    πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη και μας κρύβουν την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Αυτός ο bourchas όλο μας αδειάζει τη γωνιά και όλο εδώ τον βρίσκω να συχνάζει...

    Τα πάντα σε ένα σύστημα κινούνται από τις εσωτερικές αντιθεσεις που υπάρχουν σε αυτό. Οι εξωτερικοί παράγοντες απλά επιδρούν στις ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ αντιθέσεις των ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ δυνάμεων.
    Στην κοινωνία υπάρχουν και την κινούν οι παραγωγικές δυνάμεις και οι αντιπαλότητές τους ανατρέπουν, μεταβάλλουν, διατηρούν (διαλέξτε ό,τι προτιμάτε) τις σχέσεις παραγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Φίλε Αλέκο,

    "Δεν λέω πως ίσχυσε η θεωρία συνωμοσίας.
    Αυτό που λέω είναι πως μέσα απο την αντιεπιστημονική άποψη που εξέφραζε, βρήκα στοιχεία με πραγματικό περιεχόμενο."

    Τα είχα ακούσει και εγώ αυτά αλλά δεν το είχα ψάξει.

    Εννοείται, βέβαια, πως δεν είναι και τόσο δύσκολο να δημιουργηθεί ένα τεχνητό παλιρροϊκό κύμα, πόσο δε μάλλον στην εποχή της πυρηνικής ενέργειας -το πρώτο σχετικό πείραμα είχε γίνει κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οπότε αναλογιζόμενοι πως οι πιο ισχυρές βόμβες της εποχής, φαντάζουν μπροστά στα σημερινά κτήνη σαν δυναμιτάκια...

    Project Seal ονομαζόταν το πείραμα και μάλιστα θεωρείται εφικτό.

    Ωστόσο να σου θυμίσω τι ακριβώς είπα:

    "Το ότι μπορούμε να φανταστούμε ένα κίνητρο για κάποια άτομα ή ομάδες πίσω από ΚΑΘΕ πράξη ή γεγονός, δεν σημαίνει αυτόματα πως αυτό επαρκεί μόνο και μόνο επειδή μέσα στην πλάνη μας αδυνατούμε ή αρνούμαστε να δούμε και να αποδεχτούμε τους πραγματικούς λόγους."

    Σίγουρα όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, αλλά όταν τον βλέπεις αμυδρά πέρα μακριά στον ορίζοντα μη μου λες πως σου μύρισε και το λουκάνικο που ψήνουν αν και όπως το κόβεις δεν πρέπει να είναι ντόπιο...

    Πέρα από την πλάκα, σχετικά με το τσουνάμι τα μέσα υπήρχαν, το κίνητρο; Διότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να "ανατραπούν" τα πάντα.

    ---

    Patsman,

    "Για μένα περισσότερος λόγος θα έπρεπε να γίνεται για άλλες θεωρίες, που έχουν κάποια βάση. Για παράδειγμα, η προσσελήνωση των Αμερικάνων το 1969."

    Μα ακόμα και αν όλο αυτό γυρίστηκε σε στούντιο, δεν πρόκειται περι συνωμοσίας αλλά περί τακτικών και στρατηγικών κινήσεων από εκλεγμένη κυβέρνηση, που δεν ζημίωσε κανέναν, πέραν των αντιπάλων. Οταν παρέλθει ο χρόνος ανοίγματος των highly classified(ΑΝ είναι, εκεί θα κατατάσσεται!), θα μάθουμε σχετικά.

    ---

    Σχετικά με την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, δεν κατάλαβα ποτέ με ποιο κριτήριο διαχωρίζονται οι πράξεις από τα λόγια... Από εκεί και πέρα για το κοινό καλό είναι να γνωρίζει ο καθένας τι συνέπειες μπορεί να έχουν τα λόγια και τα γραπτά του. Για να μην παρεξηγηθώ, λέω "να γνωρίζει" και όχι "να γνωρίσει".
    Ας μην ξεχνούμε πως "Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει, και κόκκαλα τσακίζει".

    Αλλά τι λέω, είμαστε τόσο ζώα που και για να αφοδεύσουμε χρειαζόμαστε Θεούς, πατερούληδες και, φυσικά, νομικό πλαίσιο... Δεν νομίζετε πως ήρθε ο καιρός να μάθουμε να πηγαίνουμε μόνοι μας τουαλέτα;!

    Υ.Γ: Μιλάνε οι ηλίθιοι για μυστικές συνωμοσίες και διαβολικά κέντρα εξουσίας, και την ίδια, ακριβώς, στιγμή η κυβέρνηση αδειάζει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με κομπίνες περιοπής και τα ρίχνει όλα στην προηγούμενη επειδή, λέει, έκανε τα ίδια!
    Κοιτάμε το δάσος, ανοίγουμε το κεφάλι μας πάνω στο δέντρο και γλιστράμε ζαλισμένοι στη χαράδρα...

    Πάτερ Λιακόπουλε,
    +εξέφυγον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Μου φαίνεται απίστευτο τόσοι πολλοί άνθρωποι εδώ μέσα (και εκτός blog) στην Ελλάδα με τόσο τεράστια πεποίθηση στις ιδέες τους και τόση εξυπνάδα, να μην έχουν καταφέρει ακόμα να φτιάξουν την τέλεια χώρα, ή τουλάχιστον μια υγιή οικονομία και ασφαλιστικό για μια συμπαγή (κι έυκολα κυβερνούμενη, συνεπώς) χώρα σαν την Ελλάδα.
    Με τόσες θεωρίες που κατεβάζουν, με τόσα διεθνή θέματα που έχουν επιλύσει, δεν μπορεί, υποθέτω ότι θα έχουν ασχοληθεί πραγματικά με τα δικά τους προβλήματα πρώτα (δηλαδή, με τις προτεραιότητες) και θα τα έχουν λύσει όλα.

    Κι έλεγα κι εγώ... ποια είναι η καλύτερη μέθοδος να αποκτήσω πιο δυνατό και καλογυμνασμένο σώμα, να βελτιώσω τα οικονομικά μου, να τακτοποιήσω ένα σωρό εκκρεμότητες, να μορφωθώ περισσότερο, να γίνω δηλαδή πιο καλλιεργημένος, ήσυχος, σοφός άνθρωπος; Α, το βρήκαμε: να ψάξω τα των "σοφών" κάποιου χωριού στο Ισραήλ(!!!), ή τα των σοφών του Διακοφτού ή κάποιου χωριού στην Κίνα (το ίδιο κάνει), και να κοιτάξω να δω εάν οι Αμερικανοί πραγματικά πήγανε στο φεγγάρι ή όχι (διότι εάν δεν πήγανε, ολόκληρη η ζωή μου θα αλλάξει!). Κι έλεγα κι εγώ πώς θα δω προκοπή...

    ..................

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Καλημέρα!

    Σχετικό με αυτό που έγραψε ο nasios.

    Όταν πήγα στην Γερμανία για σπουδές οι άλλοι Έλληνες μου είπαν: "Οι Γερμανοί είναι χαζοί". Κι όταν ρωτησα γιατί, μου εξήγησαν: "Ό,τι και να τους πεις, το πιστεύουν".

    (Δηλαδή είναι χαζοί επειδή σε θεωρούν ειλικρινή και αξιόπιστο!).

    Ενώ ο Ρωμιός ό,τι και να του πεις: "Με δουλεύεις;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Καλή μέρα, καλή εβδομάδα.

    Ενδιαφέρον θέμα...

    Νομίζω ότι η πίστη σε μια θεωρία συνωμοσίας, όσο σατανική κι αν είναι αυτή, προσφέρει μεγάλη παρηγοριά: Την παρηγοριά της ύπαρξης μιας δομής, ενός σχεδίου, την παρηγοριά του ότι τα πάντα είναι δυνατόν να ελεγχθούν - δεν έχει σημασία από ποιον. Αρκεί να μπορούν να ελεγχθούν, και τα υπόλοιπα διορθώνονται -π.χ., αποκαλύπτεται η παγκόσμια πλεκτάνη και τα ηνία αναλάμβάνουν πεφωτισμένοι ηγέτες.

    Η πραγματικότητα του κόσμου είναι χαώδης, κάτι πολύ πιο τρομακτικό, στα μάτια πολλών, από την σκοτεινότερη θεωρία συνωμοσίας.

    Και βέβαια, το να φταίνε πάντα κάποια "ξένα κέντρα" είναι αυτονόητα εξαιρετικά βολικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Κάθε φορά που κάποιος είναι πιο ταλαντούχος από τους άλλους, να τον θάψουμε.

    Κάθε φορά που πάει κάποιος να σηκώσει κεφάλι να πει κάτι, να του το κόψουμε.

    Κάθε φορά που θα μαζευτούν 5-6 άτομα να συνομιλήσουν, τους ονομάζουμε συνωμότες.

    Κάθε φορά που θα εφαρμόσει κάποιος το νόμο, τον ονομάζουμε "σκληρό" ή και φασίστα.

    Κάθε φορά που κάποιος πετυχαίνει περισσότερο από μας, πάμε να τον βγάλουμε απατεώνα.

    Κάθε φορά που κάποιος πάει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο και καλό, ευχόμαστε να αποτύχει.

    Αναρωτιέμαι από που αρχίσανε όλ' αυτά. Γνωρίζοντας ότι η ιδιοσυγκρασία μεταφέρεται από γενιά σε γενιά (ακόμα και μέσα από τους συνδυασμούς λέξεων), με δυο λόγια, ότι οι κακές και καλές συνήθειες μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, αναρωτιέμαι από που προέρχονται οι δικές μας κακές συνήθειες... πώς αναπτύχθηκαν και ποια ήταν η εξέλιξή τους.

    Αυτό βέβαια μπορεί να είναι από μόνο του θέμα για άλλο posting.

    Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω τίποτα άλλο να πω για το θέμα των συνωμοσιών, επειδή δεν μπορεί κανείς να πείσει οποιονδήποτε άλλο, διότι, πολύ απλά, οι υπερασπιζόμενοι τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, ΔΕΝ θέλουν να λύσουν ένα πρόβλημα, απλά τους αρέσει να κουβεντιάζουν. Ούτε και οι ίδιοι πιστεύουν λέξη απ' αυτά που λένε, απλά θέλουν να τα πιστεύουν, γιατί κάνουν συναρπαστική κουβέντα αλά "Star Wars" και τέτοια. Ότι και να τους πεις, θα σου πουν κάτι άλλο για να σε κρατήσουν παγιδευμένο στο θέμα, να σε τραβήξουν και ρουφήξουν ακόμα πιο βαθιά... άμα είχανε βέβαια δουλειά να κάνουν και η δουλειά ήταν και απαιτητική, δεν θα είχαν κανένα ενδιαφέρον γι' αυτές τις σαχλαμάρες και τις "μυστικές" οργανώσεις τις οποίες αυτοί γνωρίζουν (παρά το ότι είναι "μυστικές").

    Λευτέρης

    ΥΓ. Κανένας από τους θιασώτες των θεωριών συνωμοσιών, έχει μέχρι τώρα απευθυνθεί στον ΟΗΕ να τα πει αυτά που πιστεύει; Ή αρκείται μόνο στο καφενείο, πιστεύοντας ότι όλοι του οι ακροατές είναι ηλίθιοι;

    ΥΓ2. Εάν οι εβραίοι είναι τόσο έξυπνοι και δαιμόνιοι, ε, μαγκιά τους. Εάν οι εβραίοι κυβερνάνε τον κόσμο, τότε οι Έλληνες θα πρέπει να είναι ηλίθιοι εκ γενετής διότι δεν κυβερνάνε τίποτα. Οι εβραίοι σας κερδίσανε στον ανταγωνισμό ρε; Ντροπή σας... και το παίζετε κι έξυπνοι...

    (φανταστείτε να βγει κάνας εβραίος να πει ότι ο Μάικλ Δουκάκης ήταν πράκτορας Ελληνων συνωμοτών που θέλανε να κυβερνήσουνε τον κόσμο... μέσω των επτά σοφών του Κολωνακίου και των μυστικών τους διαβουλεύσεων στου Φιλοπάππου -- και ότι τελικά χάσανε λόγω συνωμοσίας των Αγγλοσαξόνων-Γερμανών από το Τέξας που βγάλανε το Ρήγκαν και ετοιμάσανε για το μέλλον το Μπους... μέσω των επτά σοφών του Pfulgersville, Texas και της μυστικής συμφωνίας που έγινε σε ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας υπό την εποπτεία του Αλ Πατσίνο).

    Οι Έλληνες σήμερα, θα το επαναλάβω, έχουν οι περισσότεροι πολύ χαμηλούς στόχους και πολύ χαμηλά standards για τους εαυτούς τους, οπότε αντί να το ρίξουν σε δημιουργικές και κερδοφόρες εργασίες, ή να φύγουν από το μπουρδέλο, κάθονται και αναμασάνε θεωρίες... λεκτικά περίγελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. "Νομίζω ότι η πίστη σε μια θεωρία συνωμοσίας, όσο σατανική κι αν είναι αυτή, προσφέρει μεγάλη παρηγοριά


    Βεβαίως. Είναι όπως τα παιδιά που χάνουν τους γονείς τους, ή που δεν έχουν πρόγραμμα, σχέδιο, πειθαρχία, κάτι στο οποίο να πιστεύουν. Στο τέλος, ακολουθούν κάνα Χίτλερ που θα τους πουλήσει φούμαρα περί πειθαρχίας, προόδου, σοσιαλισμού, τάξης και ασφάλειας.

    Λόγω έλλειψη "Πατέρα", ο κάθε χίτλερ, από πολιτικός μετατρέπεται σε Οδηγό (φύρερ) ή και σε Πατερούλη των λαών (Στάλιν).

    Μην ξεχνάμε ότι ο Έλληνας πάντα λάτρευε τους σκληρούς ηγέτες -- ηδονιζόταν με την εικόνα τους.

    Ανωριμότητα είναι που πηγάζει από την ανασφάλεια ενός λαού που λόγω κακοτυχίας δεν είχε ποτέ σταθερή κυβέρνηση και πολιτική, και έτσι πάσχει ακόμα απ' αυτή την ανασφάλεια, ειδικότερα τώρα, που η παγκόσμια αγορά είναι ανοιχτή.
    Ο Έλληνας, σαν ορφανό παιδί, πάντα ήθελε "ισχυρή κυβέρνηση", "έναν ηγέτη ρε παιδιά" και το έριχνε στην προσωπολατρεία των Παπανδρέου κλπ.

    Στη σημερινή εποχή, όχι μόνο δεν υπάρχει "ισχυρός Πατέρας-ηγέτης" (που είναι το όνειρο του μέσου ανασφαλή Έλληνα), αλλά από την άλλη του λένε του φουκαρά "ανοιχτή αγορά, βούτα μέσα και καλή τύχη".

    Μιλάμε για τρόμο δηλαδή. Τη στιγμή που ο Έλληνας θέλει "μία και μόνο σταθερή δουλειά, ένα και μόνο σταθερό μισθό, κλπ κλπ και έναν ηγέτη αθάνατο και πανίσχυρο σαν πατερούλη του έθνους", τσουπ! έρχεται η παγκοσμιοποίηση, δηλαδή αχταρμάς και χάος και ατομικισμός.

    Και πάνω στον τρόμο του ο Έλληνας, κάθεται και βγάζει ιστορίες με τέρατα και συνωμοσίες.

    Τυπική περίπτωση νεαρού που δεν είχε ποτέ σταθερό μπαμπά στο σπίτι. Πολύ συνηθισμένο στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα έχει εθνικό χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Νεο post στο dontech.

    Συνεχίζουμε και εδώ. (Λευτέρη, ζωγραφίζεις!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. @Lefteris
    "... άμα είχανε βέβαια δουλειά να κάνουν και η δουλειά ήταν και απαιτητική, δεν θα είχαν κανένα ενδιαφέρον γι' αυτές τις σαχλαμάρες και τις "μυστικές" οργανώσεις τις οποίες αυτοί γνωρίζουν (παρά το ότι είναι "μυστικές").

    Μα Λευτέρη για κάποιους αυτή είναι η δουλειά τους, αυτό πουλάνε στην τηλεόραση (βλέπε Λιακό, λαος ) κι απ αυτό "κονομάνε" κατα τα κοινώς λεγόμενα. Αμα καταρρεύσουν αυτές οι μπαρούφες, αυτοί δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. Ετσι με νύχια και με δόντια προσπαθούν ν αποκτήσουν "οπαδούς" για να πουλάνε τα βιβλία τους και μέσα απ αυτά τις ιδέες τους. Εκείνο που προβληματίζει πάντα είναι "ποιοί" τ αγοράζουν, ελπίζω να μην είναι νέοι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Γεια χαρά, και να προσθέσω μια άλλη παράμετρο των θεωριών συνωμοσίας...

    Βολεύουν ικανοποιητικά καθώς καλλιεργούν το μύθο ότι πίσω από αγυρτίες και τυχοδιωκτισμούς υπάρχει κάτι το οργανωνμένο και το πολύ δυνατό "που δεν μπορείς να τα βάλεις με αυτούς".

    Ένα διδακτικό παράδειγμα, το 1990 (περίπου) στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ. Η νεολαία μιας μικρής πόλης υπέφερε από το πρόβλημα των ναρκωτικών που τότε ήταν σε έξαρση... Καλλιεργήθηκε ο μύθος ότι πίσω από αυτά κρυβόταν μια οργανωμένη μαφία με υψηλές διασυνδέσεις και διαπλοκή σε πολυεπίπεδες εξουσίες.

    Ένα βράδυ μια μεγάλη παρέα που είχε βιώσει στο πετσί της το πρόβλημα αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια της... Πήγαν έπιασαν αυτούς που τα πωλούσαν (στοιχεία χρειάζεται μόνο η αστυνομία) τους άλειψαν με καυτή πίσα και τους έριξαν στα πούπουλα...

    Με την αγαθοσύνη τους η παρέα πίστευε ότι θα ερχόταν το τέλος της και ότι σύμπαν το κράτος και ο μηχανισμός του θα τους δίωκε...

    Αποτέλεσμα: ούτε μια δίωξη, ούτε ένα αντίποινο, ενώ σιγά σιγά οι ντήλερσ την "έκαναν γιατί τους πήραν πρέφα"...

    Φυσικά η είδηση πέρασε στα ψιλα, γιατί έβαζε ιδέες...

    Αυτά για τους συνωμοσιολόγους...

    και τα αναφέρω μόνο ως παράμετρο...

    Περιττό να πω ότι είμαι ενάντια σε κάθε τι απόκρυφο, γιατί η επιστήμη και η φιλοσοφία μεγαλούργησαν μόνο στο φώς και ποτέ στα κρυφά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Δεν ενοχλεί η αμφισβήτηση με τη φράση "με δουλεύεις"
    ο κοινός νεοελληνικός τρόπος ενοχλεί με την έμμεση δήλωση ότι σε μισεί και σε σιχαίνεται και θα σε περιποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Nikos Dimou said...


    Ο περιούσιος λαός ήταν θρησκευτική και όχι εθνοτική κατηγορία.

    Sun Jul 08, 08:48:00 PM



    Μάλλον δεν ξέρουν ότι δεν είναι εθνοτική κατηγορια μια και αυτή η μη εθνοτική κατηγορια έκανε το...κράτος του Ισραήλ!

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. swma
    δεν προσέξατε την λέξη "ήταν".

    Φυσικά μετά από 3000 χρόνια έγινε και εθνοτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Καιρος για summer break. Rendez-vous κατα το Octoberfest.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Μ' ΑΥΤΑ ΚΑΙ Μ' ΑΥΤΑ ΞΈΧΑΣΑ Ν' ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΠΙ ΤΗς ΟΥΣΙΑς:

    "Ποιος κυβερνάει τον κόσμο;"

    Ο ΧΡΟΝΟς!

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Ο/Η alekos markellos είπε...
    Αποκαλύφθηκε ο ρόλος σας, επιτέλους, ζήτω η Μακεδονία (γενικώς...)


    Το να συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τις "απόψεις" κάποιου που καπηλεύεται την Μακεδονία είναι δικαίωμά του.
    Το να ειρωνεύεστε όμως με την πατρίδα 2 εκ. Ελλήνων έχει διαφορά.
    Μιλάτε για την πατρίδα μας (Ελλάδα εννοώ) μήπως θα έπρεπε να είστε πιο ευγενής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Giannis123 said...
    Μιλάτε για την πατρίδα μας (Ελλάδα εννοώ).

    --------------------------------

    Πολύ σωστά το προσθέσατε αυτό - η πατρίδα μας είναι η Ελλάδα (όχι η Μακεδονία). Γι αυτό και το όλο θέμα είναι λάθος.

    Για να μην πούμε πως το 80% αυτών που διαμαρτύρονται ως έλληνες¨"Μακεδόνες" κατάγονται από τον Πόντο και την Μικρά Ασία - και όχι από την Μακεδονία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Ο/Η Lefteris είπε...

    Οι Έλληνες σήμερα, θα το επαναλάβω, έχουν οι περισσότεροι πολύ χαμηλούς στόχους και πολύ χαμηλά standards για τους εαυτούς τους, οπότε αντί να το ρίξουν σε δημιουργικές και κερδοφόρες εργασίες, ή να φύγουν από το μπουρδέλο, κάθονται και αναμασάνε θεωρίες... λεκτικά περίγελα.

    -------------------------------

    Σε ένα θέμα για τις θεωρίες συνωμοσίας καταφέρνεις να βρίζεις και να προσβάλλεις ένα λαό 10 εκατομυρίων.

    Δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα σου, αλλά αν είμαστε όλοι τόσο ανόητοι τι κάθεσαι και μας μιλάς. Πίστεψε με είμαστε τόσο "αχαμνοί" που δεν θα καταφέρεις να μας κάνεις καλύτερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Αγαπητέ S_pablo

    Ο φτυσμένος την φτυσιά δεν την φοβάται!!

    Εξάλλου ισχύει για την αφεντομουστσουνάρα μας και το Θα φτύσεις άλλο γαιτί βιάζομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. Αγαπητέ Τasso,

    Δεν μ' ενοχλεί το να κάνει κάποιος κριτική. Ίσα ισα που είναι απαραίτητη, αρκεί να γίνεται με αγάπη και πραγματική θέληση για βελτίωση. Πρώτα του κρίνοντα και μετά του κρινόμενου.

    Το ότι έχεις δάχτυλο δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κουνάς στη μούρη του άλλου. Οι γενικολογίες, ο διδακτισμός και οι αφορισμοί είναι αυτά που με ενοχλούν.

    Αν πω ότι ο Άγγλος, ο Ιταλός, ο Γάλλος κ.ο.κ. πάντα λάτρευε τους σκληρούς ηγέτες θα έχω πει κάποιο ψέμμα? Από πότε η ανάγκη για σταθερή, σκληρή, πείτε το όπως θέλετε, διακυβέρνηση αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικό του ελληνικού λαού?

    Δεν είμαι τυφλός. Βλέπω κι εγώ τα στραβά αυτού του τόπου, αλλά συγχωρήστε με αν πιστεύω ότι δεν είναι ο χειρότερος στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Ένα σχετικό διήγημα από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας R.Lafferty που έχει ασχοληθεί κατεξοχήν με ιστορίες συνωμοσίας,μυστικές εταιρίες κλπ,με σατυρική όμως διάθεση.Ο τίτλος του είναι "About a secret crocodile" και σε αυτό μια μυστική εταιρεία,ο Μυστικός Κροκόδειλος,ελέγχει τις στάσεις και τις διαθέσεις όλου του κόσμου κατασκευάζοντας όλες τις ατάκες και τα σλόγκαν που διαδίδονται.Κάποια στιγμή τα σχέδια της εταιρείας αποτυγχάνουν εξαιτίας της συνδυασμένης δράσης 3 ατόμων.Τα άτομα αυτά δεν γνωρίζονται μεταξύ τους,δεν έχουν κανένα πρόγραμμα, στόχο ή δόλο, αλλά εξευτελίζουν κάθε σλόγκαν της εταιρείας που κυκλοφορεί.Ο ένας με τις απίστευτες
    χειρονομίες του,ο άλλος με το μορφασμό και ο τρίτος με τον τόνο της φωνής.Ο Μυστικός Κροκόδειλος βέβαια καταφέρνει να δώσει τέλος στη σύντομη κυριαρχία της μυστικής εταιρείας των τριών που δεν ήξεραν ότι ήταν μυστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. κραταει ακομα το παρτυ ;;
    ε, λοιπον το τελευταιο που θα περιμενα να διαβασω ειναι τα sticker με το χαρακτηρισμο του περιεχομενου του οποιουδηποτε βιβλιου !!!
    Και ποιος παρακαλω θα τα λογοκρινει (περι αυτου προκειται επι της ουσιας)... καποια επιτροπη ...Σοφων ;;
    Ρωτω ευθεως ΟΛΟΥΣ τους συνδιαλεγομενους : τι σημαινει ΑΝΟΙΚΤΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ κοινωνια και ποιος ειναι αυτος που θα οριζει τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ για το ποιο βιβλιο "υπηρετει" αυτη την ελευθερια ;;
    Μου φαινεται οτι εχει απολυτο δικαιο ο lefteris οταν μιλαει για το φοβο του Ελληνα απεναντι στο χαος, τον αχταρμα, την παγκοσμιοποιηση κλπ..
    Εμ βεβαια, ετσι πως να μην ευδοκιμουν οι θεωριες Συνωμοσιας ; οταν ολοι θελουμε ενα Πατερουλη,ή ενα Φυρερ, ή μια επιτροπη Σοφων , οπου ΟΛΟΙ αυτοι εχουν στην ουσια τον ιδιο ρολο : να αποφασιζουν πριν απο μας για μας !
    Δλδ ΝΔ τι ακριβως υποστηριζετε ; να απαγορευτει Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ, η ΒΙΒΛΟΣ, το ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ, Ο ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ μηπως ;;;
    Τα βιβλια φταινε για το αιματοκυλισμα του κοσμου σημερα; Κι εγω ο ανοητος που νομιζα οτι γινονται συγκρουσεις για τον ελεγχο των ενεργειακων αποθεματων ; και σε λιγο των αποθεματων νερου ;;;
    Αισιως μεταφερεται η κουβεντα απο τα πραγματικα αιτια στα φαινομενικα. ΠΟΛΥ βολικο να αποφευγουμε την ουσιαστικη επιστημονικη συζητηση για τα πραγματικα αιτια γεννησης των "φαινομενων" - αντισημιτισμος - ναζισμος - σιωνισμος - ρατσισμος - μαοϊσμος - παγκοσμιοποιηση (αληθεια ποιο βιβλιο ευθυνεται γι΄αυτην ;;) κλπ. κλπ.
    Τα Πρωτοκολλα τα διαβασα σε ηλικια 16 ετων και μετα απο τον αρχικο εντυπωσιασμο τα απερριψα επειδη μου φανηκαν αστηρικτα, αοριστα, ταυτολογικα και αυθαιρετα. Και ημουν μονο 16 ετων, και δεν ηξερα καν οτι ηταν κατασκευασμενα απο την Οχρανα. Γιατι αυτη η εμμονη να θεωρειται οτι ολος ο αντισημιτισμος ξεκινησε απο ενα βιβλιο και μαλιστα τοσο παρωχημενο ;;
    Ελεος πια ...
    Οσο υπαρκτο κι αν ειναι το προβλημα των ψευδεπιγραφων βιβλιων το ερωτημα ειναι αλλο : πως αντιμετωπιζεις τον απατεωνα ; τον πλαστογραφο ; τον ψευτη ;
    Στα πλαισια μιας Ανοικτης - οχι ξεφραγο αμπελι- Κοινωνιας δεν υπαρχει ευκολη απαντηση. Απλως ο δρομος ειναι σκληρος και δυσκολος : Παιδεια + Παιδεια + Παιδεια. Αποκαλυψη και καταγγελια της Ψευτιας και της Πλαστογραφιας. Δημοσια.
    Αυτο σημαινει συνεχη αγωνα. Βεβαια στην Ελαδα η παραδοσιακη Αριστερα μας εχει κακομαθει στην ευκολη λυση: ο "καλος" καθοδηγητης θα μας δειχνει παντα τον "καλο" δρομο...
    ποιον ;
    τον "ηθικο" ;
    τον "χριστιανικο" ;
    τον "αγωνιστικο" ;
    τον "πολιτικα ορθο" ;
    αμαν πια...κοντευω να σκασω και ειναι και η πρωτη φορα που τολμησα να παρω μερος στην κουβεντα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. @s_pablo

    Εντάξει αλλά και ο lefteris τα λέει με χιουμορ!! Εξάλλου τα κακώς κείμενα θέλουμε να διορθώσουμε. Για τα καλώς έχει καλώς!!

    (και μεταξύ μας ένα ήπιο μπινελίκι ξυπναει και τα αίματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Ο/Η Nikos Dimou είπε...
    Για να μην πούμε πως το 80% αυτών που διαμαρτύρονται ως έλληνες "Μακεδόνες" κατάγονται από τον Πόντο και την Μικρά Ασία - και όχι από την Μακεδονία...

    Επειδή λοιπόν φοβούνται ότι μπορεί να ξαναγίνουν πρόσφυγες γι’ αυτό αντιδρούν έτσι (κι εγώ μέσα σ’ αυτούς). Για περισσότερα δείτε εδώ. Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πως ένας Έλληνας μπορεί να αποδεχθεί την προκλητικότητα των Σκοπιανών έναντι του αιτήματος των Ελλήνων της περιοχής. (Μακριά από μένα Καρατζαφέρηδες, Αρχιεπίσκοποι, Αιδώνηδες και δεν ξέρω ποιοι άλλοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. crossroads
    απολυτοποιείτε και διαστρεβλώνετε

    η συζήτηση ξεκίνησε από αυτό που είπε ο Σωμερίτης, ότι τα Πρωτόκολλα θα πρέπει να συνοδεύονται από μία διευκρίνηση που θα λέει ότι δεν είναι αυθεντικό ντοκουμέντο... και από το γεγονός ότι σε πολλές χώρες της Ευρώππης είναι απαγορευμένα.

    Η αποψή μου είναι να κυκλοφορούν αλλά με μια διευκρίνηση του εκδότη.
    Για λόγους εντιμότητας.

    Όλα τα άλλα που γράφετε δεν με εκπροσωπούν, ούτε με αφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.