Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2013

Βρίστε με!





«Στην κοινωνία που ονειρεύονται τα ‘συριζάκια’, τα ‘αριστεροχαρούμενα’, το να είσαι στον σύλλογο αποφοίτων του Κολεγίου θα’ ναι βρισιά…».  

Αυγή  2.8.2013*

Ποιος άνθρωπος – και ιδιαίτερα ποιος αριστερός – θα μπορούσε να γράψει αυτή την τόσο ρατσιστική φράση; Να στοχοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους, μόνο και μόνο γιατί αποφοίτησαν από ένα σχολείο; Φαντάζομαι πως η επόμενη φάση θα είναι ο κοινωνικός και επαγγελματικός τους αποκλεισμός. 

Βρίστε με και αν θέλετε φτύστε με λοιπόν, αριστεροχαρούμενα Συριζάκια. Είμαι στο σύλλογο αποφοίτων από το 1954. Σπούδασα στο Κολέγιο με υποτροφία (στην αρχή 50%, μετά 100%). Αλλιώς ο πατέρας, δημόσιος υπάλληλος, δεν θα επαρκούσε.

Συμμαθητές μου ήταν και παιδιά αριστερών – και καθηγητές μου επιφανείς αριστεροί που είχαν βρει καταφύγιο στο ελεύθερο τότε σχολείο. (Αργότερα αποκαταστάθηκαν και σταδιοδρόμησαν στα ΑΕΙ). Μια Κυριακή ο Ριζοσπάστης είχε τα ονόματά μας επειδή διαβάσαμε «απαγορευμένα ποιήματα» σε μία συγκέντρωση.

Δεν έγινα αριστερός στο Κολλέγιο αλλά πολλοί άλλοι έγιναν. Αυτούς τουλάχιστον θα έπρεπε να σεβαστούν τα συριζάκια. Αλλά και όλους τους άλλους, μια και τέτοιες ριζοσπαστικές κατηγοριοποιήσεις δεν ταιριάζουν σε ελεύθερους ανθρώπους.

Αλλά ποιος είπε πως οι σημερινοί αριστεροί είναι ελεύθεροι άνθρωποι; Καταπιέζονται από τα ίδια τους τα πάθη και την μικροψυχία τους. Αιδώς, Αργείοι!

_____________________________
*Το κείμενο της Αυγής το διάβασα στο άρθρο του συναπόφοιτου Διονύση Γουσέτη στην Καθημερινή της 7.8.13