Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2007

To παρα-γκάλοπ



Στο προηγούμενο ποστ (και αντι-γκάλοπ ονομαζόμενον) επιλέξαμε αρνητικά ανάμεσα στο κόμματα.

Τώρα προτείνω να κάνουμε το ίδιο ανάμεσα στα πρόσωπα.

Κι επειδή δεν θέλω να κατηγορηθώ για αρνητισμό θα βάλω δύο ερωτήσεις – αντίθετες.

- Ποιο πρόσωπο της πολιτικής μας ζωής (ασχέτως κόμματος και παράταξης) εκτιμάτε περισσότερο;

- …και ποιο λιγότερο;


Μην εμπλακείτε με ιδεολογίες και θέσεις – μπορεί να ψηφίζετε ΚΚΕ και να εκτιμάτε τον Σουφλιά (λέμε, τώρα…)

Κυρίως με ενδιαφέρει η θετική βαθμολογία. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα dream team της πολιτικής.

Βαθμολογείστε ευφυΐα, ικανότητα, κατάρτιση, ήθος, συνέπεια, σοβαρότητα – αλλά και πρωτοτυπία και χιούμορ (οι άνθρωποι χωρίς χιούμορ είναι πάντα επικίνδυνοι…).

Για τα αρνητικά δεν χρειάζεται να σας πω τι να βαθμολογήσετε – τα βλέπετε κάθε βράδυ στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Εμπρός λοιπόν – καλπάζουμε! Γκάλοπ - γκαλόπ!

______________________________

Σκίτσο του Steinberg.

381 σχόλια:

  1. Δε μπορώ να σκεφτώ κάποιον που εκτιμώ... και προσπάθησα πολύ :)

    Αντιθέτως, είναι πολύ εύκολο να διαλέξω τον χειρότερο:

    Καρατζαφέρης, ο άνθρωπος που συγκεντρώνει στο πρόσωπό του ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη Ελλάδα!

    Γλοιώδης, με αισθητική επαρχιακού σκυλάδικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν λέτε "της πολιτικής μας ζωής" πρέπει να περιοριστούμε στη χώρα που έτυχε να γεννηθούμε;

    Με αυτό το "μας" εγώ μπορεί να καταλαβαίνω τον πλανήτη που ζω και γι' αυτό επιλέγω Φιντέλ Κάστρο ως το μόνο εν ζωή πολιτικό που θα εμπιστευόμουν, αλλά και πάλι με επιφύλαξη.

    Όσο για τη θέση του χειρότερου, ας μην αδικήσω κανέναν. Σε όλους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας αρχίσουμε από τα δύσκολα: Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, για καλύτερο ψηφίζω τον Σουφλιά, παρ' όλο που δεν θα ψηφίσω το κόμμα του.

    Όσο για τον χειρότερο: Καρατζαφέρης και συν αυτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα αναφέρω τρεις πολιτικούς που εκτιμώ, χωρίς να είμαι ψηφοφόρος του Πασόκ: Μίμης Ανδρουλάκης, Θόδωρος Πάγκαλος, Αλέκος Παπαδόπουλος. Τους δύο πρώτους για την υψηλή ευφυία, τον ενδιαφέροντα λόγο και το χιούμορ τους, τον τρίτο για το ήθος και τη συνέπειά του να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό.
    Στα αρνητικά παραδείγματα, φυσικά και είναι πολλά. Θα διαλέξω όμως την υπουργό παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, για την ανικανότητά της να προωθήσει μια σοβαρή μεταρρύθμιση στην δύσμοιρη παιδεία και για την κοροϊδία με το περιβόητο βιβλίο ιστορίας της 6ης Δημοτικού (τάξη που θα πάει φέτος ο μεγάλος μου γιός). Όπως ο Νίκος Δήμου είναι έξαλλος με τον Καραμανλή για τις ταυτότητες (και μάλλον έχει δίκιο), έτσι και εγώ είμαι αγανακτισμένος με αυτό το έκτρωμα που προσφέρει στα παιδιά μας το κράτος για να μάθουν/ξεμάθουν ιστορία (με τα Ματωμένα Χώματα για φερετζέ). Ισως όμως να είμαι αυστηρός μαζί της. Φαίνεται ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί απέναντι στους αφέντες σε υψηλά επίπεδα είναι τέτοιες, που κανένας πολιτικός στο κράτος-μπανανία δε μπορεί να αγνοήσει. Ετσι εξηγείται και η αυτάρεσκη σιγουριά της κας Ρεπούση και των λοιπών ομοτέχνων της: αυτοί έχουν το πάνω χέρι τώρα, σε πείσμα του Συντάγματος και της πλειοψηφίας των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που έχω να πω, είναι πως ο Μητσοτάκης κερδίζει την συμπάθειά μου για το γεγονός πως απαντά ΕΥΘΕΩΣ σε κάθε ερώτηση που του κάνει δημοσιογράφος, χωρίς να γίνετε λαϊκιστής. Ακόμα και αν δεν συμφωνώ μαζί του, μου είναι ευχάριστο να τον ακούω να απαντά σε ερωτήσεις. Όταν ξεκινάει λέγοντας "θα σας απαντήσω ευθέως", το κάνει πραγματικά στη συνέχεια και όχι όπως η κόρη του, η οποία ενώ διαβεβαιώνει πως θα απαντήσει ξεκάθαρα στην όποια ερώτηση, τα μπουρδουκλώνει και θολώνει τα νερά συνεχώς. Μέχρι να βάλει τελεία, όλα έχουν δεθεί κόμπος. Ως πρωθυπουργός πάντως ο Μητσοτάκης κρίθηκε ανεπαρκής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο την ΝΔ τον Σουφλια και απο το ΠΑΣΟΚ τον Παπαντωνιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι στην κυρια Τιποτα Ντορα Μπακογιαννη, στον Κουτοπονηρο του Θεσσαλικου Σουφλια, Γιακουματο, Βαρβιτσιωτη, Ρουσσοπουλο, Παγκαλο, Τσουρα, Πιπεργια, Αθανασακη, Λαλιωτη, Δαμανακη, Ανδρουλακη, Μπιστη, Αλαβανο, Παπαδημουλη, ολο το ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.

    Ναι σε Κυριακο Μητσοτακη, Αντωνη Σαμαρα, Αλογοσκουφη, Πετρο Δουκα, Βουλγαρακη, Παπαδοπουλο Αλεκο, Λοβερδο.

    Μαυρο επισης σε Φιλελευθερη Συμμαχια και Μανο-Ανδριανοπουλο.
    Θελω Κυρτσο στη Βουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θα ψήφιζα με τίποτα την Λιάνα Κανέλη γιατί είναι η προσωποποίηση όλων των αρνητικών στοιχείων του σύγχρονου Έλληνα και αδυνατώ να σκεφθώ άτομα απο τον πολιτικό χώρο που θα ψήφιζα να κυβερνήσουν. Θα ψήφιζα ένα συνδυασμό ορθά διανοούμενων σαν τον Πάσχο Μανδραβέλη, τον Νίκο Δήμου μαζί με νέους επιχειρηματίες σαν τον Θανάση Μαρτίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιγουρα εκτιμω τον Παπαγιαννακη (παροτι το απεριγραπτο κομμα του εχει καταφερει να τον εξοβελισει στο πυρ το εξωτερον και να μας δωσει γερες δοσεις Αλαβανου...)

    Στα χειροτερα δεν μπορω να αναφερω προσωπο αλλα ολοκληρη faction: αυτη του παλαιου ΠΑΣΟΚ......αν θελετε οπωσδηποτε προσωπο τοτε οι μεθοδευσεις της, ο τροπος σκεψης της, και o τροπος που πολιτευεται βρισκουν τον καλυτερο εκφραστη στο προσωπο του Κου(sic) Λαλιωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    ΠΡΟΣΩΠΑ..


    1) Εκτιμώ πάνω απ’ όλους, τον ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟ. Ειδικά η τελευταία του παρέμβαση-κόντρα με τον Αλαβάνο, με συγκίνησε πάρα πολύ! Αλλα, άν φέρει κανένας αντίρρηση επειδή ο Κύρκος δέν μετέχει ενεργά στα ψηφοδέλτια, βάζω αντ’ αυτού τον ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ. Ποτέ δέν του βρήκα μιά στραβή κουβέντα! Άριστος! Θα τον ψήφιζα για Πρωθυπουργό.

    2) Για τον χειρότερο, σκέφτηκα κι’ εγώ τον Καρατζαφέρη αρχικά, αλλα με μιά καλύτερη σκέψη… είδα πως το «χωράφι της ΝΔ» είναι …γεμάτο απο «φυτά!» που αξίζουν περισσότερο απ’ τον Καρατζαφέρη τη θέση του πάτου! Ποιόν να πρωτοεπιλέξω, απο τέτοιο «φυτώριο ταλέντων»!!!

    Στην τύχη ξεχωρίζω τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ (!!!) κ. ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ. Αυτός ο τύπος, μου θυμίζει τους πιό «στόκους!» Κνίτες της δεκαετίας ’70-αρχές ’80, όποτε τον βλέπω στην tv τώρα τελευταία... Βάζει την «κασσέτα» μπροστά, και... όποιον πάρει ο χάρος, χωρίς ν’ ακούει τί του λένε οι άλλοι.. Λυπήσου μας, ώ πάνσοφε της «επικοινωνίας»!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και μια σημειωση απο Δημοκρατικη Αναγεννηση θεωρω χασιμο για την Βουλη που δεν θα εκλεγει ο Μελετης Μελετοπουλος τον οποιο μια φορα ειχα την τυχη να συναντησω. Χανεται δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δύσκολη ερώτηση. Εκτιμώ αρκετά, τον Σημίτη, τον Παπαγιαννάκη, τον Χατζηδάκη (ΝΔ), τον Ανδριανόπουλο, αλλά η τελική επιλογή μου είναι ο Μίμης Ανδρουλάκης, κυρίως γιατί είναι πανέξυπνος, ανήσυχος, δεν βάζει το μυαλό του σε στεγανά και δεν φοβάται να εκτεθεί.

    Από αρνητικά πρόσωπα δεν θέλω καν ν' αρχίσω ν' αναφέρω. Δεκάδες οι λαϊκιστές, αλλά ότι χειρότερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πολιτική σκηνή είναι η Κατερίνα Παπακώστα. Αριβισμός, λαϊκισμός, ρατσισμός, ανοησία και η λίστα συνεχίζεται. Είναι και κομματόσκυλο με την πλήρη έννοια του όρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τώρα που το σκέφτομαι πιο σοβαρά ίσως δεν είναι σωστή η συλλήβδην απαξίωση του πολιτικού χώρου. Υπάρχουν λίγες φωτεινές εξαιρέσεις και ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι μία απ αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το πρόσωπο της πολιτικής μας ζωής που εκτιμώ περισσότερο είναι ο Παπαγιαννάκης γιατί έχει λόγο συγκροτημένο και σκεπτόμενο (αλλά ΚΑΙ ο Ανδρουλάκης που είδα σε άλλο σχόλιο σε κάνει να τον παρακολουθείς). Τώρα όσον αφορά αυτόν που εκτιμώ λιγότερο, δύσκολο και τεράστια γκάμα: αν έπρεπε να επιλέξω μόνο έναν, μάλλον ο Παπαθεμελής, τον οποίο βρίσκω και αντιπαθητικό εκτός από επικίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ζώα δεν είναι μόνο τα αδέσποτα κύριε Δήμου, αλλά και τα ζώα του δάσους.
    Σας καλούμε να συνεισφέρετε στην διάσωση τους.
    Να απαγορευτεί το κυνήγι άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @genghis
    ."Η ελληνική φιλοδοξία: Comfortable mediocrity (translation unknown)"

    Να μην ξεχνάς ότι η φιλοδοξία πολλών Αμερικανών είναι ακριβώς αυτή (βολική μετριότητα), γι' αυτό και οι μετανάστες κάνουν πιο πολλά λεφτά απ' αυτούς.

    "Σε ρωτάνε πόσο είναι ο κατώτατος μισθός σαν μέσω σύγκρισης, για να καταλάβει ο κάθε άνθρωπος τί δυνατότητες έχει ο καθέ πολίτης που εργάζεται απο χώρα σε χώρα."

    Μα ο "κατώτατος" μισθός ΔΕΝ είναι ο "κάθε" πολίτης. Είναι οι πιτσιρικάδες 16 ετών που μόλις αρχίσανε να δουλεύουνε στο σουβλατζίδικο για χαρτζιλίκι.
    Εγώ να το επεκτείνω σε μια ερώτηση: εάν όλοι μας ήμασταν ελεύθεροι επαγγελματίες, πόσο θα χρεώναμε τις καθημερινές μας υπηρεσίες σ' αυτό ακριβώς που κάνουμε και τώρα;

    "ο Γκαργκάνας απάντησε και φαντάζομαι συμμερίζεσαι την γνώμη του. είπε ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα για να έχουμε ανάπτυξη."

    Λάθος. Τεράστιο λάθος. Εγώ είμαι καπιταλιστής. Πιστεύω ότι οι "μισθοί" στην Ελλάδα πρέπει να είναι τουλάχιστον τριπλάσιοι απ' ότι είναι τώρα.
    Δεν είμαι σοσιαλιστής να λέω στον κόσμο "τα λεφτά δεν φέρνουν ευτυχία". Είμαι καπιταλιστής και λέω "τα λεφτά δεν έχουν σχέση με την ευτυχία, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην είσαι ευκατάστατος, εφ' όσον μπορείς".

    Μπερδεύετε τον καπιταλισμό με την Κίνα. Καμία σχέση. Η Κίνα είναι καταφύγιο για απελπισμένες βιομηχανίες, όχι ακόμα χώρα με δική της ανάπτυξη.

    Τους Έλληνες θέλω να τους δω πλούσιους, επιτυχημένους. Όχι να κάνουν πράγματα που η κυβέρνηση τα περιμένει ούτως ή άλλως ("ε, θα πάει να δει τηλεόραση, μετά θα κάνει διαδήλωση, θα του δώσουμε 5% αύξηση και μετά θα βρίσει και λίγο την Αμερική και θα πάει σπίτι να πηδήξει τη γκόμενα... big deal...").

    Σκέφτεστε πολύ τους πολιτικούς και τις θεωρίες τους (καλές είναι για την εφηβική ηλικία, αλλά μετά τα 30 ο άνθρωπος πρέπει να έχει και ένστικτο του τι εστί μαλακία, χωρίς να χρειάζεται να το αποδείξει με αναλύσεις) και αγνοείτε τους εαυτούς σας τελείως. Όχι πως κι εδώ είναι τέλεια, ΔΕΝ είναι. Αλλά στην Ελλάδα, το να αγνοεί κανείς τον εαυτό του γιατί "ο πολιτικός είπε αυτό, η γκόμενα το άλλο, ο θείος μου δεν μου μιλάει" έχει πάρει τραγικές διαστάσεις.

    Σταματήστε πια να προσπαθείτε ν' αποδείξετε ότι έχετε δίκιο. Το δίκιο δεν έχει καμία αξία, ούτε και η περηφάνεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ κύριε Δήμου

    Αν και παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό το blog σας, αποφάσισα να απαντήσω στην ερώτησή σας αυτή γιατί με προβλημάτησε ιδιαίτερα. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που με προβλημάτησε είναι ότι δεν μπορώ να κατονομάσω περισσότερους από 40 με 50 πολιτικούς. Στη βουλή υπάρχουν έξι φορές περισσότεροι!

    Γνωρίζω, για παράδειγμα, τους λεγόμενους "κορυφαίους" υπουργούς, κάποιους από αυτούς που ήταν μετά τα μέσα της δεκαετίας του 80 -λόγω ηλικίας- "κορυφαίοι" υπουργοί, τους αρχηγούς 5 ή 6 πολιτικών κομμάτων και λίγους βουλευτές. Γνωρίζω δηλαδή αυτούς, που κάνουν περισσότερο θόρυβο στην απολίτιστη αυτή ζούγκλα που λέμε ελληνική τηλεόραση.

    Ακόμη λιγότερο γνωρίζω τις θέσεις τους, κατά κύριο λόγο γιατί δεν ενδιαφέρθηκα να τις μάθω, αλλά ίσως και επειδή λίγες φορές παίρνουν σαφή θέση για ένα δεδομένο ζήτημα.

    Εξαίρεση σε αυτό αποτελεί, κατά τη γνώμη μου ο Στέφανος Μάνος, με τις βασικές πολιτικές αρχές του οποίου διαφωνώ, αλλά τουλάχιστον παίρνει θέση, σαφή και ευδιάκριτη κάθε φορά που τον ακούω. Από αυτή την άποψη μπορώ να πω ότι τον εκτιμώ.

    Αντίθετα πολλούς από αυτούς που γνωρίζω, θα ήθελα να μην τους είχα ακούσει ποτέ. Στην κορυφή μάλλον θα μοιράζονταν "το χρυσό" ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Βύρων Πολυδορας.

    Πραγματικά σπάω το κεφάλι μου να αποφασίσω τι θα ψηφίσω στις 16/9. Σίγουρα όχι μπλε ή πράσινο, και σίγουρα όχι λευκό ή άκυρο. Αλλά και τα υπόλοιπα δεν είναι ρεαλιστικές επιλογές "για ένα καλύτερο αύριο".

    Θα μπορούσα να γράψω πολλά πράγματα ακόμη, αλλά μάλλον θα κουράσω και εσάς και τους υπόλοιπους αναγνώστες σας, γι' αυτό θα κλείσω με μία ιδιαίτερα κοινότυπη φράση, η οποία όμως νομίζω πως εμπεριέχει την ουσία του προβλήματος της Ελλάδας: "Οι λαοί έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν". Εμείς, ως άτομα, φταίμε κατά κύριο λόγο για οτιδήποτε (καλό ή κακό) συμβαίνει στη χώρα αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο πολιτικός που δεν χαίρει της εκτίμησης μου, μακράν, είναι ο κύριος Καρατζαφέρης. Αντιπροσωπεύει πλήρως την φράση : "Ότι κάτσει όπου κάτσει". Όμως η απέχθεια μου είναι τόση που δεν θα του δώσω ούτε καν την ψήφο μου σε τούτο το γκάλοπ. Αντίθετα θα ήθελα να μνημονεύσω την απεριόριστη έλλειψη πολιτισμού του Υπουργού Πολιτισμού κου Βουλγαράκη...
    video
    Από την άλλη μεριά, το θετικό μου σχόλιο θα πάει στον κύριο Πάγκαλο για την οξύτητα του πνεύματος αλλά και την ρητορική του ικανότητα. Αν και διαφωνώ με πολλές από τις απόψεις του, είναι από εκείνους τους πολιτικούς που επιτρέπουν τον δημιουργικό διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΚΤΑΚΤΟ
    ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ,
    ΓΙΑ ΣΗΜΙΤΗ !


    Στην προηγούμενη απάντησή μου, ούτε κάν σκέφτηκα τον κ.Σημίτη ως υποψήφιο, επειδή υπήρξε Πρωθυπουργός, παραιτήθηκε, και... μάλλον παίζει άλλου είδους ρόλο στην πολιτική πλέον.. Αλλα επειδή είδα άλλους σχολιαστές να αναφέρουν τον Μητσοτάκη... ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ!

    Στη θέση του ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ πολιτικού, βάζω τον κ.Σημίτη.

    Δέν πιστεύω ότι θα ξανασυναντήσω στη ζωή μου τόσο ΣΠΟΥΔΑΙΟ Πρωθυπουργό στην Ελλάδα..

    Ακόμα και τον Παπαγιαννάκη άν βγάλουμε, θα είναι ένα ‘κλίκ!΄ (..ή και περισσότερα!.. ) παρακάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο μόνος που εκτιμώ είναι ο Στ. Μάνος, γιατί δεν τον έχω ακούσει ποτέ να λέει βλακείες. Αντιθέτως μου φαίνεται άνθρωπος με φαντασία και χιούμορ. Αν και βρίσκω ανεξήγητο το γεγονός οτι συστρτεύθηκε με το θλιβερό ΠΑΣΟΚ...
    Όσο για την άλλη κατηγορία, αμέτρητοι οι υποψήφιοι. Θα επιλέξω Πολύδωρα, ώς τον μεγαλύτερο και πιό επικίνδυνα ηλίθιο άνθρωπο που πήρε ποτέ υπουργείο σε περίοδο Δημοκρατίας.
    Είναι απίστευτο το οτι ένας τέτοιος κρετίνος θεωρείται λόγιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τέλος, εάν θες ν' απαντήσω στον άλλο που λέει ότι πρέπει να γίνουμε Κίνα για να έχουμε ανάπτυξη (άκου μαλακίες -- ανεπίτρεπτα πράγματα για ανθρώπους άνω των 12 ετών), δεν θα του έλεγα τίποτα. Θα έκλεινα τελείως την τηλεόραση. Ο χρόνος μου κοστίζει πολλά χρήματα (ακόμα κι αν δεν εργάζομαι καθόλου) και προτιμώ να βρω καλύτερους τρόπους διασκέδασης από το να αυνανίζω το θυμό μου με την μπαρούφα του καθένα στο τιβί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. δύσκολο και άκρως προβοκατόρικο ερώτημα, παρά ταύτα απαντώ με κριτήριο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έθεσε ο nikos dimou:

    ευφυΐα: ράπτη
    ικανότης: κωστάκης
    κατάρτιση: καρατζαφέρης
    ήθος: βενιζέλος
    συνέπεια: ντόρα
    σοβαρότης: βύρων!
    πρωτοτυπία: παπαθεμελής
    χιούμορ: λιάνα (μπρρρρ)

    τέλος, να συγχαρώ τον niemandrose γιά την επιλογή του, τέτοιους ηγέτες χρειάζεται σήμερα ο κόσμος (αλλά που) κάτι γιαλαντζή ιμιτασιόν φιντέλ μόνο βρίσκεις σε τσάβεζ και κιμ τζονγκ ιλ...

    ΥΓ έξοχος steinberg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παγκαλος,επικυνδινος,αριβιστας,γελοιος,απαραδεκτος αισθητικα.Ποιο Ο.Φ.Α πολιτικος δεν υπαρχει,τωρα θυμηθηκε ξανα πως ειναι πατριωτης,ο ανθρωπος 'πες πως την πηρε ο αερας'...Ο ιπποποταμος..
    Ολο το σιχαμα της 'Γενιας του πολυτεχνειου',τα προοδευτικα λαμογια που εξαργυρωσαν την μουφα εξεργεση κατα της χουντας με μιζες και υπουργεια.
    Βλεπω σε μεγαλη εκτιμηση εχετε τον Ανδρουλακη!
    Ο σκεπτομενος αρπακολλατζης!Ο παρακειμωμενος του κοκκαλη!
    Αντε προβατα καντε μπε και πατε να ψηφισετε σκεπτομενοι παντα.
    Οταν θα βρεθει ο πολιτικος που θα αποφασισει να πατησει αυτο τον ανοητο,κακομαθημενο λαο στο λαιμο χωρις να υπολογισει πολιτικο κοστος και ξεφτυλες δημοσιογραφους τυπου Βερυκιου-Καμπουρακη-Οικονομενα-Σταη-Κακαουνακη-Τραγκα και το κακο συναπαντημα τοτε ξαναμιλαμε.....αντε στο σκεπτομενο μαντρι σας τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νίκος Γεωργιάδης ο καλύτερος και Αλέκος Αλαβάνος μακράν ο χειρότερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θετική επιλογή: Κώστας Σημίτης (θεωρώ, αν και είναι σχετικά νωρίς για να κριθεί, πως ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός της σύγχρονης Ελλάδας)


    Αρνητική επιλογή: Παναγιώτης Ψωμιάδης (no comments…)

    και επειδή δεν είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές, θα δώσω και 2η ψήφο:

    Αρνητική επιλογή Νο2: Λιάνα Κανέλλη (η απόδειξη πως ακόμα και ένας ευφυής άνθρωπος όταν αρνείται τον ορθό λόγο γίνεται μαλάκας – κέρδισε στα σημεία τον Παπαθεμέλιο και τελικά πήρε τη θέση του ως 2η επιλογή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θετικά
    Σημίτης, πιστεύω ότι έκανε το καλύτερο στις χειρότερες συνθήκες με ένα κόμμα που συνεχώς του έκανε σαμποτάζ.

    Σουφλιάς, ίσως και να είναι ο Σημίτης της ΝΔ αλλά δεν είμαι σίγουρος.


    Αρνητικά

    Καρατζαφέρης
    Λιάνη, είναι ο θυλικός Καρατζαφέρης, άνετα θα μπορούσαν να είναι στο ίδιο κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. whispering-planet said...
    Να απαγορευτεί το κυνήγι άμεσα.

    -------------------------------

    Εγώ πάω πιο μακριά:

    Να απαγορευθεί το κυνήγι ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η Κανέλλη είναι πανέξυπνη και πολύ μορφωμένη. Απλώς ταλανίζεται από κάποια μορφή υστερίας και μάλλον από το σύνδρομο της εμμηνόπαυσης. Ας είμαστε λίγο πιο επιεικείς με μια γυναίκα πνευματικώς αξιόλογη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ο στεφανος μανος για μενα ειναι ενας ειλικρινης πολιτικος μπορει να ειναι περισσοτερο οικονομολογος αλλα ειναι θετικος, απο αρνητικους τωρα αλλο τιποτα πληθωρα σε καθε κομμα ιτσοχατζοπουλος λαλιωτης βενιζελος γιακουματος πολυδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πλήν
    (για την αλλαζονεία τους,και κάτι άλλα)
    Παπακώστα,ψωμιάδη,Καρατζαφέρη,Λαλιώτη,Παπαρήγα, Αρσένη,Αλόγοσκούφη,Ψαρούδα-Μπενάκη,Βάσω Παπανδρέου,Κολοζώφ,Βαληνάκη.

    συν
    Στεφανής,Κουβέλης,Παπαγιαννάκης,Λοβέρδος,
    Βενιζέλος,Παπαδημούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ξεκαθαριζωντας πρωτα πως ΔΕΝ ειμαι κυνηγος,ΔΕΝ εχω παει ποτε μου για κυνηγι,ΘΕΩΡΩ το κυνηγι βαρετο προχωρω ρωτωντας γιατι αυτη η αντικυνηγετικη υστερια;
    Μηπως κ.Δημου να ζητησετε(εσεις και γενικα οσοι συμφωνουν μαζι σας)και την απαγορευση σφαγης ζωων και πτηνων και την επιβολη υποχρεωτικης χορτοφαγιας.
    Οι κυνηγοι δεν κανουν κακο,οι ελληνες κυνηγοι ειναι παλι αλλη ιστορια αν και εγω που εχω παει σε ουκ ολιγες βλαχοβουκολικες περιοχες να ζησω λογω δουλειας θυμαμε πως φροντιζαν το περιβαλλον περισοτερο απο τον μεσο επαρχιωτη πολιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Άσχετο με το post, σχετικό με τις εκλογές: Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα (διαθέσιμο στο κοινό) που να του δίνεις τα αποτελέσματα των εκλογών (ποσοστά των κομμάτων, άκυρα, λευκά κλπ) και να σου βγάζει τις έδρες κάθε κόμματος; Τα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων καθώς και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα πρέπει να έχουν κάποιο τέτοιο βοήθημα και νομίζω ότι είναι εύκολο να το φτιάξει κάποιος με στοιχειώδεις γνώσεις προγραμματισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο/Η synas είπε...
    Η Κανέλλη είναι πανέξυπνη και πολύ μορφωμένη. Απλώς ταλανίζεται από κάποια μορφή υστερίας και μάλλον από το σύνδρομο της εμμηνόπαυσης. Ας είμαστε λίγο πιο επιεικείς με μια γυναίκα πνευματικώς αξιόλογη...


    Είναι πανέξυπνη, αλλά ταυτόχρονα και παρανοϊκή!
    Αρνείται, το μοναδικό χάρισμα που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τα ζώα: τον ορθό λόγο.
    Πιστεύει στην Αγία Τριάδα (νεορθόδοξη), διαδίδει μονίμως αστήριχτες θεωρίες συνομωσίας (σε όλες συμμετέχουν οι κακοί Αμερικάνοι) λαϊκίζοντας, και ταυτόχρονα υπερασπίζεται με σθένος ένα πολιτικό σύστημα (κουμουνισμό) που όποτε δοκιμάστηκε απέτυχε. Επίσης, η ευφυία της αναδεικνύεται με ένα «εξυπνακίστικό» τρόπο, που είναι ό,τι χειρότερο...

    Τι να το κάνω που θα έπιανε υψηλή βαθμολογία σε IQ τεστ όταν αδυνατεί να σκεφτεί λογικά και επαγωγικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αρτηνικές ψήφοι:

    Βενιζέλος και Παυλόπουλος (οππορτουνισμός, βερμπαλισμός, ηθελημένη ασάφεια) και

    Πολύδωρας, Ψωμιάδης, Βουλγαράκης (άνευ περαιτέρω εξηγήσεων).

    Θετικές ψήφοι:

    Μάνος, Γιαννίτσης, Παπαγιαννάκης (Είτε συμφωνώ είτε όχι με όσα λένε κάθε φορά, μ' ενδιαφέρουν αυτά που λένε και με βάζουν να σκεφτώ. Επιπλέον, βρίσκω ότι δεν διακατέχονται από το άγχος να είναι αρεστοί. Παροπλισμένοι, σε διαφορετικό βαθμό και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας...)

    Υ.Γ.1 Δεν περιέλαβα στις θετικές/αρνητικές ψήφους αρχηγούς κομμάτων (νύν ή πρώην).

    Υ.Γ.2 Δεν περιέλαβα στις αρνητικές ψήφους πρόσωπα που δεν έχουν [ακόμη] ευρύτερη απήχηση ούτε έχουν [ακόμη] αναδειχθεί σε βαθμό που να τα καθιστά επικίνδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εκτιμώ πάνω απ' όλους τον εαυτό μου και τους απλούς ανθρώπους γύρω μου που μου δίνουν χαρά.

    Εκτιμώ τους ανθρώπους που ενώ δεν με έχουν ανάγκη μου χαρίζουν το πιο γλυκό τους χαμόγελο.

    Εκτιμώ δηλαδή απλό αυθεντικό πολίτη που είναι ικανός να σχετιστεί με τους συνανθρώπους του παραμερίζοντας τις ιδεολογίες που ενδεχομένως τον χωρίζουν από αυτούς.

    Το σύνολο των πολιτικών μας είναι ΘΛΙΒΕΡΑ ανθρωπάκια που έχουν ξεχάσει πως πάνω απ' όλα ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. guerrero7,62
    καμία υστερία. Απεχθάνομαι ανθρώπους που σκοτώνουν για το κέφι τους. Ο σφαγέας (στο σφαγείο) κάνει την δουλειά του - όχι το κέφι του.

    Τα έχουμε συζητήσει συχνά αυτά. Αλλά είμαστε εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μπράβο!
    Βλέπω ότι τους υπουργούς (& υφυ) υγείας τους ξεχάσατε τελείως.

    Και μετά σου λέει ότι δεν θα ησυχάσει αν δεν δικαιωθεί η Αμαλία

    Ο καλύτερος ήταν ο Κλίντον (το φχαριστήθηκε κιόλας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. + Λιάνα Κανέλη, για την ειλικρίνεια και την ευθύτητα
    - Σουφλιάς, γιατί ξέχασε το περιβάλλον αν και υπουργός περιβάλλοντος

    Και μια αναφορά ως προς τις πυρακαγιές και το φυσικό περιβάλλον: Όσον αφορά το δάσος και την αναδάσωση - αναγέννηση του εμπιστευθείτε την Δασική Υπηρεσία της χώρας μας. Μια απλή αναδρομή στο παρελθόν και μια απλή παρατήρηση αεροφωτογραφιών των μέσων του προηγούμενου αιώνα και σημερινών είναι αρκετά για να δικαιολογήσουν την άποψη μου.
    (Μην κολήσετε μόνο στην Αττική δείτε όλη τη χώρα, Ελλάδα δεν είναι μονο η Αθήνα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανθρώπους που θεωρώ αξιόλογους πολιτικούς:
    ΠΑΣΟΚ: Αλ. Παπαδόπουλος
    Ν.Δ. Σουφλιάς
    Υπάρχουν και άλλοι , ίσως σημαντικότεροι που δεν γνωρίζω, αλλά αυτοί θα έπρεπε να ηγούνται των κομμάτων τους και όχι “κληρονόμοι”.

    Εκτός συναγωνισμού θέλω να αναφέρω τον δάσκαλο-Γιάννη Μαρίνο(οικ.ταχυδρόμος)ευρωβουλευτή της Ν.Δ. που με την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση με το ΠΟΝΤΙΚΙ (Παπαιωάννου) ανοίξαμε λίγο τα μάτια μας.
    Υ.Γ.
    Μαστόροι στα Κιούρκα; Απελευθερώστε τον καραγκιόζη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αν δεν μπορούν, οι τρισάθλιοι, να απαγορεύσουν το κυνήγι, τουλάχιστον αυτή τη σεζόν, ας βγούνε στα παράθυρα να κάνουν έκκληση στους ψηφοφόρους τους να μη χτυπάνε τα ζωάκια που γλίτωσαν από τη φωτιά.
    Ό,τι πουλάκι ξέφυγε από τα καμένα το περιμένουν οι αλήτες με τα δίκαννα.
    Κλείνει η παρένθεση.
    Μας βάζεις δύσκολα κύριε Δήμου. Τι να πάρεις και τι ν’ αφήσεις από το μπαξέ! Όλα τα μπουμπούκια εδώ: Παπαθέμ, Καρατζάφ, Γιακουμάτ, Πολυδώρ, Παυλόπ, Βουλγάρ, Ρουσόπ, Κυρ Μηστοτάκ και Μητσοτάκ
    (που λέει και ο Σαββόπουλος). Σαμάρ και Αλογοσκούφ μαζί γιατί δένουν…
    και πόσους άλλους!
    Για το συν ταλαντεύομαι μεταξύ Παπαγιαννάκη, Ανδρουλάκη και Κύρκο.
    Θα το ρίξω στον Παπαγιαννάκη γιατί ο πατέρας μου ήτανε συμμαθητής του
    αδερφού του, του Λευτέρη.
    Υ.Γ. Παναΐτσα μου κάνε να στραβώνει ο ένας κυνηγός τον άλλο και θα ψηφίσω Παπαθέμ.. Παναθέμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. whispering-planet said...
    Να απαγορευτεί το κυνήγι άμεσα.

    -------------------------------

    Το κυνήγι βάσει νόμου, απαγορεύεται στις πληγείσες περιοχές.

    Αυτό ισχύει σε κάθε πυρκαγιά εδώ και πολλά χρόνια. Δεν χρειάζεται να γίνει καμια πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αντιπαθέστερος όλων ο Ψωμιάδης και απορία μου πως ένας τόσο μλκς καταφέρνει να εκλέγεται με τόσο μεγάλο ποσοστό.
    Αντιπαθέστερη στη συνέχεια η Δαμανάκη,ειδικά όταν λεει ¨εμείς στο ΠΑΣΟΚ...¨.
    Τρίτη στη σειρά η Κανέλλη,που παρά τις τεράστιες γνώσεις της,συναγωνίζεται τον Ανδρουλάκη στην αερολογία και την τιποτοφροσύνη.
    Για Καρατζαφέρη Παπαθεμελή δεν αναφέρομαι καν,αφου ο ιδεολογικός τους χώρος μου είναι πέρα για πέρα αντιπαθής.
    Να προσθέσω ακόμα και κείνους,που ενώ πέρασαν τα χρόνια τους,δεν κάνουν στην άκρη δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να προχωρήσουν.Παράδειγμα ο Γλέζος με τον Μπανιά από τον ΣΥΡΙΖΑ,ο Έβερτ από τη ΝΔ και πάει λέγοντας...
    Από αυτούς που εκτιμώ δεν αναφέρω κανέναν,γιατί είναι πολλοί και είναι πιθανό να αδικήσω,ξεχνώντας, κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. καλησπερα σε ολους σας!κανοντας το απαιτουμενο διαλειμμα απο το ατελειωτο διαβασμα της εξεταστικης που τρεχει..αφηνω κι εγω την ταπεινη μου γνωμη στο ωραιο αυτο γκαλοπ!Λοιπον...(+) σε Ανδρουλακη (ασχετα αν εκανε τη μεταπηδηση στο πασοκ!Οπως λετε κι εσεις κ. Δημου..ολοι εχουν το δικαιωμα της αλλαγης!).Ο ανθρωπος περα απο 'πολιτισμενος' στις συζητησεις του ειναι και 'ψαγμενος' σε θεματα μαθηματικων και φιλοσοφιας πραγμα που του προσδιδει κυρος και αποτελει ενδειξη υγειους μυαλου!Ουτε φανατισμενος ουτε δογματικος!Επισης (+)σε Αλαβανο γιατι μου αρεσει ο ηπιος τονος του,οι καθαρες και με επειχηρηματα αποψεις του και η ελλειψη γραβατας!Γενικα μου αρεσει ο πολιτικος να ξερει να ακουει και να συζηταει..πραγμα που δυσκολα βρισκεται!ααα...αν και δημαρχος πια ο Κακλαμανης θα ηταν μια απο τις επιλογες μου!Ανθρωπος μετρημενος,με ηθος κατα τα φαινομενα και ποιοτητα χαρακτηρα...και με χιουμορ!αυτα για τα (+)!Τωρα...τα (-)!Λοιπον..προτεινω να μαζεψουμε υπογραφες και να εξοστρακισουμε Καρατζαφερη,Παπαθεμελη,Βελοπουλο(παει για Βουλη με τον ΛΑ.Ο.Σ)και ΣΙΑ!ΑΑ!Και κατι ασχετο!Προτεινω σε ολους να παρουν το GEO Σεπτεμβριου.Εχει CD με δειγματα αρχαιας ελληνικης μουσικης με οργανα της αρχαιοτητας!Απλα υπεροχο!Καλη σας συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μικρή Αγγελία: Αναζητώ Competent Leader(s), άμεση πρόσληψη

    Επαρκής για μια, όποια, δραστηριότητα θεωρείται ένας άνθρωπος ο οποίος σε γενικές γραμμές είναι ικανός, να θέτει προτεραιότητες βάσει πραγματικών δεδομένων, να σχεδιάζει ένα πρόγραμμα λογικών ενεργειών και τελικώς να το εκτελεί με σχετική επιτυχία. Αν μάλιστα καταφέρει να πάρει και κάποιο μάθημα (για μελλοντική χρήση) από το όποιο αποτέλεσμα φέρει ονομάζεται και «σοφός». Προφανώς τα περιθώρια ανθρωπίνου λάθους σε όλη αυτή την αλληλουχία ενεργειών είναι μεγάλα.

    Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα τελικώς στον πυρήνα της απαιτεί καταρχάς αυτά τα χαρακτηριστικά από αυτόν που καλείται για να την εκτελέσει. Καμία η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των προβλημάτων προς λύση α) να σφουγγαρίσουμε το πάτωμα, β) να διαχειριστούμε ένα πιο σύνθετο πρόβλημα με περισσότερες παραμέτρους. Για να λυθούν και τα δύο προβλήματα απαιτείται σαφώς κοινός νους και ενίοτε συντονισμός ενεργειών.

    Αν σφουγγαρίζω το πάτωμα (πρόβλημα με ελάχιστες και σχεδόν ανελαστικές παραμέτρους - δεν απαιτείται συντονισμός δράσεων) προχωρώντας με την πλάτη προς τον τοίχο «μοιραία» θα καταλήξω εγκλωβισμένος εκεί. Οι επόμενες επιλογές μου πλέον είναι, είτε να περιμένω μέχρι να στεγνώσει το πάτωμα (σχεδόν επαρκής αλλά βλαξ, πιθανόν να μπορώ να βελτιωθώ), είτε απλώς να το πατήσω για να φύγω τρέχοντας και να το ξαναλερώσω σίγουρα... (ασφαλώς ανεπαρκής & εν δυνάμει επικίνδυνος).

    Κύριε Δήμου συμφωνώ ότι η διαχείριση περιπτέρου είναι δραστηριότητα ιδιαιτέρως απαιτητική σε πολλαπλώς συνδιαζόμενες ικανότητες και δεξιότητες. Αντιλαμβάνεστε τις απαιτήσεις πιο σύνθετων προβλημάτων και σε ποιους ακριβώς αναθέτουμε την λύση τους ...

    Υ.Γ. 1 «Η εκδίκηση της γυφτιάς» Γλαφυρή απόδειξη (μέσα στο ζόφο των ημερών) για την πλήρη ανεπάρκεια αυτών των επικίνδυνων ανθρώπων που παίζουν με τις ζωές και τα λεφτά μας καθημερινά εδώ και πάρα πολύ καιρό και προσπαθούν να πείσουν για την επάρκεια των ιδίων και των χειρισμών τους είναι η «άμεση» διανομή του «βοηθήματος» των 3.000 €.

    Οι αγράμματοι «γύφτοι» σε δευτερόλεπτα ανέλυσαν το πρόβλημα και κατάλαβαν πως η «διαδικασία» παροχής του βοηθήματος είναι για γέλια και έτρεξαν πρώτοι, από όλη τη χώρα, για να εισπράξουν. Κοινός νους. Και έκαναν πολύ καλά...! Η Πολιτεία άλλωστε τους οφείλει (τους οφείλουμε όλοι μας δηλ.) ακόμα πολλά περισσότερα.

    Έχω όμως βάσιμες υποψίες ότι οι αρχές τους μπουζούριασαν για να μπορούν ανενόχλητοι πλέον κάποιοι καθώς πρέπει κατ΄άλλα «νοικοκυραίοι» να κατακλέβουν ομοίως αλλά και διότι ανέδειξαν σε όλο του το μεγαλείο το διάτρητο και τουλάχιστον παράτυπο της εν λόγω «διαδικασίας».

    Υ.Γ. 2 Όποιος από τους «γύφτους» που έκλεψε ή τους «νοικοκυραίους» που εκ παραδρομής έλαβε την προνοιακή βοήθεια της Πολιτείας χωρίς να τη δικαιούται παρακαλείται να την επιστρέψει και δεν θα διωχτεί ποινικά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. "+ Λιάνα Κανέλη, για την ειλικρίνεια και την ευθύτητα"

    Το να είναι κανείς "ευθύς" και "ειλικρινής", δεν σημαίνει ότι λέει και την αλήθεια (μπορεί να μην την ξέρει καν, και να λέει ψέματα εν αγνοία του).

    Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι αποτελεσματικός σ' αυτό που κάνει. Το ίδιο και οι πολιτικοί. Τι να τον κάνω τον υδραυλικό που είναι ειλικρινής και ευθύς και συμπαθητικός, αλλά δεν ξέρει να φτιάξει μια βρύση;

    Στην Ελλάδα, όπου οι μισθοί και το επίπεδο ζωής εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση (στις ΗΠΑ καμία σχέση), θα ψήφιζα ή θα προτιμούσα έναν πολιτικό που λέει ψέματα αλλά διπλασιάζει τους μισθούς, παρά έναν "ειλικρινή" που κρατάει το μισό πληθυσμό στη φτώχεια των 1000 ευρώ το μήνα και το ονομάζει αυτό "πλούτο". Διότι στο τέλος, αυτός είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης. Είναι σαν να λέμε "η γυναίκα μου είναι ειλικρινής και ευθύς άνθρωπος, αλλά δεν κάνει τίποτα στο σπίτι κι ούτε κοιμόμαστε μαζί...".

    Πολιτικούς ψηφίζετε, ή καλά παιδάκια; Για ποια δουλειά τους θέλετε; Για να κάνουν πέντε πράγματα, ή για να θαυμάζετε την ηθική τους; Για να φτιάξουν υποδομή, ή για να τους κάνετε κορνίζα στο κατηχητικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Είναι ενδιαφέρον ότι άνθρωποι σαν τον Ανδρουλάκη (κυρίως) αλλά και τον Πάγκαλο και άλλους πηγαινοέρχονται ανάμεσα στο απόλυτο συν και στο απόλυτο πλην.

    Βασικό χαρακτηριστικό αυτών των ανθρώπων είναι η εξυπνάδα (δεν την αρνούνται ακόμα και οι αρνητές τους). Αλλά η ίδια εξυπνάδα που τους απογειώνει στην άλλη γνώμη τους καταβαραθρώνει.

    Νομίζω ότι είναι έξυπνοι αλλά όχι συμπαθείς. (Όπως π.χ. ο Παπαγιαννάκης). Ο Πάγκαλος βέβαια έχει και την τάση να προκαλεί συχνά χωρίς λόγο.

    Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού αντιπαθεί την εξυπνάδα - όταν δεν συνοδεύεται από σεμνότητα. Την θεωρεί "εξυπνακίστικη".

    Λέμε γι αυτούς πως "κάνουν τον έξυπνο" όχι πως "είναι έξυπνοι" (έστω κι αν είναι).

    Ένα από τα μεγάλα ταλέντα του Ανδρέα είναι πως έκρυβε και την εξυπνάδα τους και την μόρφωσή του. Κανείς δεν τον είδε σαν πανεπιστημιακό του Berkeley...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αφού ψηφίσετε εδώ, πάτε να δείτε και τι λένε οι άλλοι γι' αυτούς που ψηφίσατε....>>>
    ΕΔΩ: http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/Αααα-Ββββ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. "...και ταυτόχρονα υπερασπίζεται με σθένος ένα πολιτικό σύστημα (κουμουνισμό) που όποτε δοκιμάστηκε απέτυχε..."

    Αυτό στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες (και στις ΗΠΑ) οφείλεται στο ότι δεν γνωρίσατε κομμουνισμό και δεν ξέρετε τι είναι.
    Ο Έλληνας, ότι και να του δώσεις, παραπονιέται. Το ίδιο κι ο Αμερικάνος, αργά ή γρήγορα. The other man's grass is always greener. Πιάνουνε κάτι τύποι σαν την Κανέλη και με καπιταλιστικά και φιλελεύθερα μέσα (ΜΜΕ, κριτική, κλπ κλπ), προσπαθούν να ανακαλύψουν ένα σύστημα το οποίο είτε δεν υπήρχε καθόλου, είτε υπήρχε αλλά δεν τους άγγιξε.

    Μόλις ο Έλληνας βρει κάτι αρνητικό (π.χ. το ασφαλιστικό δεν δουλεύει τέλεια), πιάνει και θέλει αντί να το φτιάξει, να καταστρέψει τα πάντα. Πονάει κεφάλι, κόβει τα πάντα (κεφάλι, χέρια, πόδια). Το ασφαλιστικό στην πρώην ΕΣΣΔ ήταν απαράδεκτο, τα νοσοκομεία για πέταμα (σκουριασμένες παλιές μεταλλικές βελόνες, σκουριασμένα κρεβάτια και όχι επαρκή, κλπ κλπ), αλλά ο Έλληνας επιμένει ότι "εάν κάναμε εμείς κομμουνισμό, θα ήταν παράδεισος".
    Πετάξτε για λίγο την Εβραϊκή βίβλο ("ο Αδάμ πετάχτηκε από τον παράδεισο" κλπ κλπ) και φτιάξτε σιγά σιγά αυτά που θέλουν φτιάξιμο.

    Διορίστε άτομα όχι με βάση τον προσωπικό τους χαρακτήρα (δεν πρόκειται να τους παντρευτείτε, οπότε μην επιλέγετε με κριτήρια φίλων ή συζύγων), αλλά με βάση τις ικανότητές τους και την αποτελεσματικότητά τους σ' αυτό που κάνουν.
    Εάν δεν κάνουν τη δουλειά τους, απολύστε τους. Αυτό θα ήταν καλό σύστημα, όπως και να το ονομάζουν.

    Αυτές οι παπαριές περί δημοκρατίας, σοσιαλισμού, φιλελευθερισμού κλπ πρέπει να σταματήσουν γιατί αποτελούν μόνο λογάκια, chit chat και τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχουν "συστήματα". Δεν χρειάζεται κανείς "σύστημα" για να φτιάξει ένα δρόμο: άσφαλτο χρειάζεται, μηχανικούς και τεχνίτες (κι ας μην είναι ηθικότατοι άνθρωποι -- εκτός κι αν βάλει κανείς τον γέρο παπά του χωριού του να ασφαλοστρώσει, επειδή είναι ειλικρινής, ευθύς και ηθικός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. "Ένα από τα μεγάλα ταλέντα του Ανδρέα είναι πως έκρυβε και την εξυπνάδα τους και την μόρφωσή του. Κανείς δεν τον είδε σαν πανεπιστημιακό του Berkeley... "

    Ως εκπαιδευμένος στις ΗΠΑ, ήξερε ένα απλό πράμα: Sell them what they want, tell them what they want to hear, and they'll love you forever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τον Στέφανο Μάνο βέβαια γιατί είναι ο μόνος συνεπής με τις αρχές του (αν και δεν συμφωνώ με όλες) παρά το οποιοδήποτε κόστος που δυστυχώς το πληρώνει με την απομάκρυνση του από την ελληνική πολιτική πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. (-)σε: Σαμαρά, Μητσοτάκη, Καρατζαφέρη, Αδωνι Γεωργιάδη,Κιλτιδη,
    Ψωμιάδη, Πλεύρη κ.α.
    (+)στον ανώνυμο που αντιστέκεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Θεωρώ καλό και έντιμο πολιτικό τον Σουφλιά.
    Εκτιμώ ότι ο Κώστας Λαλιώτης είναι ίσως ο χειρότερος πολιτικός της τελευταίας 20ετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Σημίτης είναι ο μόνος πρωθυπουργός που, όπως τον Κωσταντίνο Καραμανλή, είχε όραμα και στόχους. Θα πω ότι είναι ακόμα μεγαλύτερη η εκτίμηση αφού ότι πέτυχε το πέτυχε παρά το Πασοκ. Διπλή δυσκολία...

    Εκτιμώ Μάνο, Ανδριανόπουλο, Ανδρουλάκη (με χάλασε όμως να τον βλέπω να ψάχνει ψήφους στην λαϊκή), Σουφλιά, Αλ. Παπαδόπουλος, Γιαννίτσης. Θυμάμαι τον Κύρκο: οι λόγοι του γοήτευαν και τον δεξιό πατέρα μου.

    Όλη η πολιτική γενιά μετά το '81 (και είδικά η 81-91), με τις πιο πάνω εξαιρέσεις, μπαίνει στο καλάθι. Την αντιπροσωπεύουν άτομα σαν τον Λαλιώτη, Τσοχατζόπουλο, Πάγκαλο και αρκετοί νυν υπουργοί άνω των 45.

    Θεωρώ τα χρόνια του Ανδρέα χαμένα. Είχε τέτοια δύναμη λαού πίσω του που θα μπορούσε να περάσει κάποια πράγματα (π.χ. σχέσεις κράτους-εκκλησίας) αλλά τα πέταξε. Μας πήγε 20 χρόνια πίσω και ακόμα προσπαθούμε.

    Ο Καραμανλής δεν έχει καν το physique du role ενός πρωθυπουργού.
    Οι ταυτότητες το μεγαλύτερο λάθος, γιατί τα εμπεριέχει όλα: λαϊκισμό, ατολμία, κλπ. Και έβαψε την λαμογιά από πράσινη μπλε.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κάτι σαν τον Costacurta. Αν τον βάλεις να παίξει δίπλα στον Σημίτη-Baresi, αποδίδει. Αλλιώς είναι μέτριος.

    Αλαβάνος, Καρατζαφέρης, Παπαθεμελής, ΚΚΕ. Δεν ασχολούμαι καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το διαβασμα μπορει να περιμενει!Κ.Δημου συμφωνω απολυτα με το σχολιο σας περι 'εξυπνακιστικων' χαρακτηρων αλλα θα σας πω το εξης και νομιζω οτι θα συμφωνησετε...απο εναν πολιτικο αυθαδη απεναντι στον εργοδοτη του (το λαο),ανηθικο,κακοτροπο,αλαζονα,υποκριτη,ψευτη και αλλα καλα(στυλ Ρουσσοπουλου π.χ ή Πολυδωρα ή Γιαννακου που "δε μασαει.."),προτιμω εναν πολιτικο με τα χαρακτηριστηκα που ανεφερα και αυτη την "εξυπνακιστικη" διαθεση του ισως και να του τη συγχωρουσα..αλλωστε ποιος ανθρωπος δεν θελει να αρεσει για αυτο που ειναι και για οσα ξεχωριστα εχει να επιδειξει σαν χαρακτηρας!Νομιζω λιγο ή πολυ ολοι μας!Βεβαια ολα αυτα σε ανεκτα πλαισια!Εννοω μπορεις ακομα "να κανεις τον εξυπνο" χωρις να χανεις κατι απο την αξια σου!Και χωρις κυριως να προκαλεις,γιατι τοτε παιρναμε και παλι ...στην απεναντι οχθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Για αρνητικά σχόλια είναι υποψήφιοι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτικών που βγαίνουν στα τηλεοπτικά "παράθυρα".

    Θετικά:

    Προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ (με τυχαία σειρά)
    - τη θετική και καινοτόμα προσφορά (από κάθε υπουργείο που πέρασε) του Στέφανου Μάνου
    - την αθόρυβη ουσιαστική δουλειά του Αλέκου Παπαδόπουλου
    - το πνεύμα, τις γνώσεις, την καταπληκτική παρουσία στις συζητήσεις (όπου μαθαίνεις κάτι ανά πάσα στιγμή) και τη λογική σκέψη, αποδεσμευμένη από ιδεοληψίες του Μίμη Ανδρουλάκη
    - την ευφυΐα του Θεόδωρου Πάγκαλου (τον έχετε ακούσει να αναλύει, σε ήρεμο ύφος, την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Δάσκαλος!)
    - την εργατικότητα του Κωνσταντίνου Σημίτη (η χρήση του πλήρους μικρού ονόματος από σεβασμό)
    - τη γεωστρατηγική ανάλυση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
    - την ήρεμη διπλωματική παρουσία στο Υπουργείο Εξωτερικών του Γιώργου Παπανδρέου (άλλο το θέμα της πορείας του πριν το Υπ.Εξ. και μετά, ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ)

    (από μη-πολιτικούς που ανέλαβαν υπουργεία, νομίζω ότι δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την προσφορά του Καθηγητού Μιχάλη Σταθόπουλου ή του Τάσου Γιαννίτση)

    Όσο και να γκρινιάζουμε, έχουμε πολιτικούς, οι οποίοι έχουν επιδείξει ικανότητες, όρεξη για δουλειά, ορθολογική πολιτική σκέψη, ακεραιότητα και ήθος. Ίσως να μην είναι η πλειοψηφία, αλλά υπάρχουν. Φταίει κάποιος άλλος εκτός από εμάς που δεν αναδείχθηκαν περισσότερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. +Ανδρουλακης
    +Διαμαντοπουλου
    +Σουφλιας
    +Αλ.Παπαδοπουλος
    +Παπαγιαννακης
    +Δημας
    +Φλωριδης
    +Στ.Μανος
    +Κ.Χατζηδακης
    +Κ.Σημιτης
    +Κ.Στεφανοπουλος +Παπουλιας

    Αυτοι διασωζονται κατα την ταπεινη μου γνωμη .Οι υπολοιποι ειναι αμορφωτοι ,ακαταλληλοι και ισως επικινδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. γιά να μην κατηγορηθώ και εγώ γιά αρνητισμό, εκτιμώ τους παπαγιαννάκη και μάνο - τον πρώτο γιά την πολιτικά μεστή, σεμνή και κοσμοπολίτικη παρουσία του και τον δεύτερο γιά τον εναργή τεχνοκρατικό του λόγο και βέβαια το χιούμορ του.

    βέβαια, ο ανομολόγητος πόθος περί πολιτικής συνυπάρξεως των δύο ανωτέρω πολιτικών ανδρών μάλλον περιγράφεται καλύτερα με το "μην φας, έχουμε γλάρο"...

    η απήχηση της τρελλολιάνας στο παρόν πόστ δικαιώνει απόλυτα την επιλογή της αλέκας και επιβεβαιώνει την ύπαρξη κομμουνιστορθόδοξου ρεύματος στο εκλογικό σώμα - κατά το παλαιό "βασιλοκομμουνιστής", υπό την αίρεσιν της στατιστικής πιστοποιήσεως από τον συμπαθέστατο brocoli.


    σχετικά με τις αναφορές στο κυνήγι και επειδή it's a big relativist world out there...

    καθώς στο preview του παρόντος σχολίου είδα την ρήση που παρέθεσε ο lefteris γιά τον ανδρέα, ίσως αυτή που εσφαλμένα αποδίδεται στον αβράμ λίνκολν τον περιγράφει καλύτερα:

    "you can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. [+10] Μίμης Ανδρουλάκης (ευρύτητα πνεύματος, αποφυγή ξύλινης/πολιτικάντικης γλώσσας, αγώνες και ΚΥΡΙΩΣ υψηλή αίσθηση του χιούμορ)

    [-10] Θ. Ρουσόπουλος (γιατί αντιπροσωπεύει ό,τι χειρότερο έχει να δείξει σήμερα η πολιτική ζωή της χώρας: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ... ΕΡΓΟ/ΟΥΣΙΑ: ΜΗΔΕΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. To παράδειγμα Σαρκοζί ποιός είναι ικανός να το μιμηθεί στην Ελλάδα μετεκλογικά;

    Για φανταστείτε πχ ο Κωστάκης να τοποθετήσει σε υπουργεία Ανδρουλάκηδες Παγκάλους ή την Καννέλη σε υπουργεία!

    ΕΔΏ ΣΕ ΘΈΛΩ ΜΑΣΤΟΡΑ.

    Ή ο Γιωργάκης να μην δώσει υπουργείο στον Βενιζέλο και να δώσει πχ. στον Μάνο ή στον Παπαγιαννάκη!

    ή ΑΚΌΜΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ όποιος από τους δυο και αν βγει να μην δώσει υπουργεία, υφυπουργεία γενικές γραμματείες, διευθυντικές θέσεις κλπ σε κανένα πρωτοκλασσάτο στέλεχος του κόμματος που έχει ξαναπάρει παρεμφερή καρέκλα αλλά να διορίσει εκεί άγνωστα αλλά ικανά και δυναμικά αποτελεσματικά στελέχη τόσο από την δική του παράταξη όσο και από άλλες- ακόμα και τις κατεξοχήν αντίπαλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Έλεος…

    Δεν κάνουμε καλλιστεία εξυπνάδας και τσαχπινιάς (ζητώ συγνώμη κύριε Δήμου που επεμβαίνω στο quiz σας).

    Αλλά, δεν ψάχνουμε παρέα για καφέ και τάβλι και αναλυτές φωτεινούς παντογνώστες (π.χ, Ανδρουλάκης) αλλά ικανούς δημόσιους υπάλληλους για κάθε επίπεδο ώστε να μπορούν να φέρουν σε πέρας την όποια αποστολή τους. Τώρα όμως, αύριο είναι αργά

    Να θυμίσω το τελευταίο post του Αλέκου Μάρκελλου? Το σύμπαν συνεχίζει να καίγεται. Μόλις πριν λίγο τα θύματα αυξήθηκαν (εξέπνευσε στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @ lefteris

    «Sell them what they want, tell them what they want to hear, and they'll love you forever:» Aν αυτό έκανε ο Bush και κατάφερε να ξαναεκλεγεί τότε πράγματι ανησυχώ για τη διανοητική κατάσταση του μέσου Αμερικανού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. (+) Ανδρουλάκης και Μάνος, κυρίως.

    (-) Όσοι εκφράζουν τον λαϊκισμό και τον συντηρητισμό, ανεξαρτήτως παράταξης (υπάρχουν παντού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Στο παραπάνω σχόλιό μου περί παραδείγματος Σαρκοζί, τα ονόματα ήταν τυχαία. Βάλτε όποια θέλετε εσείς και κάντε όποιον συνδυασμό θέλετε. Η ουσία είναι ίδια.

    ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙς!!!

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Παπαγιαννάκης και Μάνος μου είναι από τους πλέον συμπαθείς διότι είναι έξυπνοι, ενημερωμένοι, βλέπουν και πέρα από τη μύτη τους και συζητάνε με λογικά επιχειρήματα και όχι με συνθήματα και άναρθρες κραυγές.

    Ο Καρατζαφέρης είναι για μένα πιο κάτω κι απ'τον πάτο. Το ότι δε συμφωνώ με τις ιδέες του δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα (ούτε και με τον Μάνο συμφωνώ στις απόψεις του για την οικονομική πολιτική αλλά τον σέβομαι). Είναι ο συνδυασμός των ιδεών του με την απόλυτη μετριότητα και έλλειψη σκέψης και τον ξύλινο λόγο του που με κάνουν να ανατριχιάζω στην ιδέα ότι μπορεί και να μπει στη Βουλή, αν όχι και στην επόμενη κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 1) Θλιβερή διαπίστωση: σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στην Ελλάδα του 2007, ένα κόμμα όπως το ΛΑ.Ο.Σ. πρόκειται να μπει στην Βουλή των Ελλήνων. Και μάλιστα με ένα ποσοστό τουλάχιστον της τάξης του 4,1%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 400.000 συμπολίτες μας θέλουνε να στείλουνε τον Μεσαίωνα στο κέντρο λήψης των πολιτικών αποφάσεων της Πατρίδας μας…….

    2)Τραγελαφικό σχόλιο/κουίζ: σήμερα είναι μεσήλικας. Θηλυκού γένους. Πριν από πολλά χρόνια ήτανε νέα και ωραία και υποψήφια μαιτρέσα του ιδρυτή της ΕΡΕ Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο οποίος, για τους δικούς του λόγους, τελικά την απέρριψε (άραγε από ένστικτο????). Αποτέλεσμα: η κυρία αυτή εδώ και καιρό είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΙΓΜΑ σχιζοφρενικού συνδυασμού = κομουνίστρια και φανατική θεούσα....Ναι καλά καταλάβατε, μιλάμε φυσικά για την κ. Λιάνα Κανέλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. + Δήμας για την ακεραιότητά του
    + Σουφλιάς για την συνέπειά του
    + Χρυσοχοϊδης για τη συγκροτημένη σκέψη του
    - Όλοι αυτοί στους οποίους φαίνεται η ανηθικότητα στο βλέμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ερώτηση:
    Πολλοί κατηγορούν τον Λαλιώτη και τον κατατάσσουν στους χειρότερους πολιτικούς. Θα ήθελα να τους ρωτήσω τους λόγους, επειδή υποπτεύομαι ότι παρασύρονται από μικροκομματικά κριτήρια (μισητός στον σκληρό πυρήνα της ΝΔ, επειδή ήταν πίσω από τις εκλογικές νίκες του ΠΑΣΟΚ).

    Σαν υπουργός πάντως ήταν απόλυτα πετυχημένος στην τελευταία του θητεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου υπό τον δικό του συντονισμό προέκυψαν όλες οι μεγάλες υποδομές της χώρας εν όψη Ολυμπιακών Αγώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλησπέρα & πάλι,
    Επειδή τα καλλιστεία ή αντικαλλιστεία πολιτικών μου φαίνεται ανούσιο θέμα, θα εστιάσω στο θέμα που ανοιξε παράπλευρα.
    Θα συμφωνήσω με τον Whispering Planet ότι είναι μακράν σημαντικότερη η προσπάθεια διατήρησης της άγριας πανίδας που έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα δύσκολα αποτιμήσιμο σε νούμερα (η χλωρίδα είναι αυτονόητη απώλεια ιδιαίτερα εάν η φωτιά είναι σαρωτικού τύπου). Πέρα από συναισθηματισμούς ένα σωρό είδη είναι σε κίνδυνο. Για αυτό & μόνο συντρέχει άμεσος λόγος απαγόρευσης του κυνηγιού guerrero7,62 ειδικά στις πληγείσες & τις κοντινές τους περιοχές. Εκκληση για αυτό έχει κάνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί, καθώς είναι προεκλογική περίοδος & όπως καταλαβαίνετε οι κυνηγοί δυστυχώς είναι πολύ σημαντική μερίδα του πληθυσμού με μεγάλη πολιτική επιρροή. Συνοπτικά να πω ότι ακόμη & τα είδη που καταφέρνουν να αποδράσουν από τη φωτιά, όπως αρκετά είδη της ορνιθοπανίδας, δεν έχουν καθόλου σίγουρο μέλλον καθώς οι πολύ περιορισμένοι πλέον οικότοποι είναι ήδη επικράτειες άλλων ατόμων με αποτέλεσμα η επιβιωσή τους να είναι πολύ δύσκολη. Άλλα χάνουν τις φωλίες τους, στη κρίσιμη περίοδο της αναπαραγωγής, ενώ πολλά μικροπούλια καίγονται ζωντανά στην προσπάθεια τους να διαφύγουν. Σκεφτείτε το πρβλ. της ανεύρεσης επικράτειας με την προσθήκη του κυνηγιού. Δεν θα γίνει ποτέ ανάκαμψη του πληθυσμού.
    Χάθηκαν & χάνονται ακόμη πολύ σημαντικά οικοσυστήματα, μερικά προστατευόμενα στα χαρτιά, τα οποία φιλοξενούν σημαντικούς πληθυσμούς & σπάνια είδη χλωρίαδς & πάνιδας, όπως τα δάση στον Πάρνωνα (έχω επισκεφτεί το καταπληκτικό χωριό Πολύδροσο που απειλείται άμεσα), το πανέμορφο προστατευόμενο δρυοδάσος της Φολόης , το φαράγγι της Νέδας, ο υγρότοπος του Καιάφα, τα δάση του Μεσσηνιακού Ταύγετου, για να μην πάμε στη φωτιά στο Γράμμο, ένα από τα καλά διατηρημένα οικοσυστήματα, που έκαιγε μέρες, την Πάρνηθα κ.λπ
    Τέλος να σημειώσω ότι θέλω να πιστεύω ότι είμαστε πια "πολιτισμένοι" άνθρωποι, συμφωνόντας αυτή τη φορά Κε Δήμου μαζί σας & όχι τροφοσυλλέκτες για να δικαιολογείται το κυνήγι, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. doncat,δεν βλέπω να βγαίνουν και τα ποσοστά των Γκάλοπ που κάνεις.
    Είναι δύσκολό να δούμε την επικράτηση των καλύτερων και των χειρότερων στο τέλος των σχολιασμών;
    Προτείνω την επόμενη δημοσκόπηση να την κάνεις με θέμα,το ποιό κόμμα τελικά πισυεύουν οι σχολιαστές ότι θα βγεί και θα γίνει κυβέρνηση.
    Έτσι,για να τους την σπάσουμε τώρα που απαγορεύονται οι δημοσκοπήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΚΑΤΩ

    ο Μεϊμαράκης
    γιατί έκανε τα πάντα για να πάρει και να να κρατήσει τη θέση του γραμματέα του κόμματος, για να μην επιβαρυνθεί με υπουργικές ευθύνες. (Να τη βγάλει λάδι δηλαδή...)

    ο Βουλγαράκης
    γιατί είναι υποκριτής (ουδέν σχόλιον)

    ο Πολύδωρας
    γιατί νομίζει ότι διοικεί Ρωμαϊκή επαρχία του 1ου μ.Χ. αιώνα

    ο Παπαθεμελής
    (δεν έχουμε και καμία ακροδεξιά της προκοπής, να της ρίξεις μια ροχάλα να το φχαριστηθείς, ρε γαμώτο)

    ο Κεφαλογιάννης
    γιατί ευθύνεται με εγκλήματα εξ αμελείας (θα ανησυχήσει μετά το 3ο ναυάγιο)

    η Παπαρήγα
    (άιντε παπα-Λάμπραινα καημένη...)

    ο Γιακουμάτος
    γιατί κατηγορούσε σφοδρά την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για την ήττα από την Τουρκία, ενώ δεν ξέρει τι σχήμα έχει η μπάλα. (αυτός ο άνθρωπος πρέπει να μιλάει μόνο κάθε Τσικνοπέμπτη - είναι αυτό που λένε "ανοίγει το στόμα του και πληρωθήσεται πνεύματος")

    ο Αλαβάνος
    γιατί δεν ξέρει που να πρωτοστραφεί . Ο Αλέκος άμα σχηματίσει κυβέρνηση (λέμε τώρα) την επομένη θα διοργανώσει συλλαλητήρια για να τη ρίξει

    ο Ρουσόπουλος
    άχαρος, άοσμος και άπραγος
    (Ρομποκοπ 5, η επιστροφή)

    Και πολλοί άλλοι για τους οποίους βαριέμαι να γράψω - άσε που θα ψυχοπλακωθώ

    Κωστής

    Υ.Γ.
    κοίτα ρε ποιοι μας κυβερνούν: δημοσιογραφίσκοι και αποτυχημένοι δικηγόροι.
    Εμάς μας έλεγαν ότι "το πολυτεχνείο κυβερνά" (sic)
    Τελοσπάντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μα καλα πως ειναι δυνατον να εκτιμα κανεις τον Σουφλια οταν εχει γραψει στα παλαιοτερα των υποδηματων του το περιβαλλον, στανικα επιθυμει την εκτροπη του Αχελωου, περναγε περιεργες τροπολογιες. Ειναι η κατισχυση του φαινεσθαι. Επισης για Ανδρουλακη δεν καταλαβαινω ενα πραγμα τι φοβερα εξυπνο εχει πει, απλα ανακαλυψε τον τροχο (καπιταλισμο) διοτι μικρουλης αναρωτιοταν για τον αν επρεπε να παμε με τον Μαο η το ΚΚΣΕ.
    Για τον Παγκαλο ομολογω κυριε Δημου που βρισκετε την εξυπναδα σε κατε επαγγελμα αριβιστα. Να θυμηθουμε τους αριστους χειρισμους του ως υπουργου Εξωτερικων, η οτι καταφερνε να σκοτωνεται με τον καθε αρχηγο του Πασοκ. Ξεχνατε τι εσουρνε στον Γιωργακη χρονια? Τωρα δεν στοιχιζεται προσοχη για το ψιψι της εξουσιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Σχεδόν όλα τα ονόματα που ήθελα να γράψω τα έγραψαν άλλοι και χάρηκα διαβάζοντας τα. Όταν το μεσημέρι προσπάθησα να στείλω ένα σχόλιο, το ξαναδιάβαζα πριν το στείλω και έλεγα "πω, πω τρελλή λίστα μου φαίνεται, από τόσο διαφορετικούς χώρους". Μετά μια ξαφνική μικρή διακοπή ρεύματος πέταξε τη λίστα στα Τάρταρα και τώρα που ξαναμπήκα, είδα αυτήν την "τρελή" να "παίζει" και πήρα θάρρος. Ελπίζω να μην κοπεί πάλι το ρεύμα.

    + Σημίτης, Μάνος, Παπαγιαννάκης, Κουβέλης, Σουφλιάς, Γ.Παπανδρέου, αλλά και Μπουτάρης (αν γινόταν δήμαρχος μάλλον θα άλλαζαν πολλά στη πληγή με τη μεγαλύτερη διαφθορά και ανικανότητα που λέγεται τοπική αυτοδιοίηση).

    - Ρουσόπουλος, Τονια Αντωνίου, Κανέλλη,Γιακουμάτος, Πολύδωρας.

    Η Γιαννακου με εκπλήσσει ακόμα: ο τρόπος που υπερασπίστηκε το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού με ξάφνιασε, μου θύμισε τον παλιό της εαυτό, τότε που την εκτιμούσα ως ένα από τα πιο ανοιχτά μυαλά στο κόμμα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Θετική ψήφος : Καραμαλ-Αλής :
    Αφού έγινε αυτός ο Μητσοτάκης 4Χ4 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δε μπορεί πρέπει να έχει θεϊκές ιδιότητες. (Κληρονομικό χάρισμα απο την ανάποδη).

    Θετική ψήφος 2η :
    Παπα-ληγούρας (Η απόδειξη πως ο γιος μπορεί να είναι ύβρις της ιστορίας του πατέρα Παναγής για να μην ξεχνάμε).

    Αρνητική ψήφος :

    Κώστας Σημίτης γιατί, όπως και ο Καποδίστριας έφυγε νωρίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Και μια και κάνουμε παρα-γκάλοπ ας κάνουμε και ένα παρα-κουίζ:

    Ποιός πολιτικός (εν ενεργεία-που τη σκαπουλάρει από το παρα-γκάλοπ)"έχει εδώ και χρόνια μετατρέψει ένα υπαίθριο κυνηγετικό γλέντι, σε μια.. θεσμική γιορτή με κατακτημένη θέση στο κυνηγετικό εορτολόγιο"?

    Η απάντηση ΕΔΩ:
    http://www.athgiannopoulos.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=249&cnode=14

    (Για όσους δεν έχουν internet η απάντηση είναι: .ναθΑ ςολυοπονναιΓ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. 1. Για το κυνήγι θα συμφωνούσα αμέσως να απαγορευτεί αλλά μήπως μετά θα σφαχτούμε μεταξύ μας;; Είναι ένα είδος επιβολής εξουσίας και αυτό (τουλάχιστο για τους άνδρες που ίσως το έχουν περισσότερο ανάγκη)όπως και η σεξουαλική επαφή, η κάθε είδους ιεραρχία σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, η επιβολή του πατέρα στα παιδιά κλπ.

    2.Για το παρα-γκάλοπ
    α. θετικά: Πού είσαι Σημίτη μου, με το μπλοκάκι σου και χωρίς τον εσμό των αυλοκολάκων σου. Ίσως δεν είχες χιούμορ (είχαν βέβαια εκείνοι που σε είχαν βάλει να κάθεσαι στο κρεβάτι δίπλα σ' έναν άρρωστο γεράκο για να δείξουν ότι είσαι συμπαθητικός) αλλά είχες πρόγραμμα και στόχο χωρίς μεγάλα λόγια για οράματα που λέγονται μόνο από κείνους που δεν πρόκειται ποτέ να απλώσουν το χεράκι τους για να κάνουν κάτι.
    Αλήθεια, βλέπω πολλές θετικές γνώμες για τον Ανδρουλάκη. είναι πράγματι χαρισματικός στο λόγο, στις γνώσεις και στην εξυπνάδα. Αλλά είναι πολιτικός ο Ανδρουλάκης; Ή να ρωτήσω κάτι πιο ρεαλιστικό. Θα αναθέτατε ποτέ στον Ανδρουλάκη να σας φτιάξει το σπίτι σας; Ακόμη θα το περιμένατε να φτιαχτεί. Είναι σαν τους ΚΚΕδες που στέλνουν τη μάνα τους να τους αγοράσει τσιγάρα από το περίπτερο γιατί εκείνοι είναι πολύ απασχολημένοι με την επανάσταση!
    β. άρνητικά:
    Θα επέλεγα ως χειρότερους τον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη αλλά βλέπετε υπάρχει και ο Πολύδωρας ο οποίος πίσω από τη δήθεν γραφικότητα και ειδική εκφορά του λόγου λέει πράγματα που όσο δεν ήταν υπουργός μπορούσε να χαμογελάσει κανείς μαζί του αλλά τώρα που τα συνεχίζει και μάλιστα πιο χοντρά από τη θέση που είναι καθίστανται εξαιρετικά επικίνδυνα για τον τόπο ειδικότερα επειδή δεν τον διαψεύδει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. οι αγαπημένοι μου πολιτικοί είναι αυτοί που φτιάχνουν επιτροπές στις γειτονιές για να περισώσουν τους ελεύθερους χώρους από την επιχειρηματικότητα και την κερδοφορία, αυτοί που βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής για να υπερασπιστούν την παιδεία ως δημόσιο αγαθό και όχι ως κερδοφόρα επιχείρηση, οι δάσκαλοι που απαίτησαν βασικό μισθό 1400 ευρώ έχοντας στο πλευρό τους το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας παρόλη την κυβερνητική προσπάθεια για απαξίωση του αγώνα τους κάνοντας αρκετό κόσμο να σκεφτεί πως οι μισθοί πείνας δεν είναι αδιέξοδο. αυτά είναι πολιτική. τα άλλα είναι διαχείριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ρε παιδιά γιατί οι περισσότεροι τέτοιο πάθος με Ανδρουλάκη-ως πολιτικό?Δε λεω, ο άνθρωπος διαθέτει επικονωνιακό χάρισμα, υψηλό δεικτη ευφυίας(...και ταλέντο στα μαθηματικα)αλλα είναι ενας πρώην εξεγερμένος,πρωην ''ορθοδοξος'' μαρξιστης-λενινιστης, πρωην ανανεωτικός αριστερός που τώρα έχει μεταλλαχθεί σε υποστηρικτή νεοφιλελεύθερων θέσεων με λίγο από σοσιαλδημοκρατια για να παραμένει στο προσκήνιο..και τι διαφορα έχει στην άσκηση της πολιτικής από τους υπόλοιπους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Πολιτική και Χιούμορ; Αυτό με έβαλε σε σκέψεις. Συμφωνώ ότι οι άνθρωποι χωρίς χιούμορ είναι επικίνδυνοι αλλά πολιτική και χιούμορ συμβαδίζουν όταν ο πολιτικός προσπαθεί να εκφέρει λόγο; Το παράδειγμα του Αλαβάνου με προβληματίζει πολύ. Μου αρέσει το ώρες ώρες σαρδόνιο χιούμορ του αλλά μόνο αν τον είχα στην παρέα. Στη δημόσια εμφάνιση του αφαιρεί προσωπικά. Υπάρχει ενδεχόμενο να είναι σκόπιμη επικοινωνιακή προσέγγιση για να απαλύνει ίσως από τον ΣΥΝ τη διαννοουμενίστικη ταμπέλα που έχει έχει προκύψει από κάποιες μετρήσεις και του αφαιρεί ψήφους. Αλλά και ποιά είναι η πηγή του χιούμορ του; Το ότι είναι ο πλουσιότερος πολιτικός αρχηγός σε ένα κόμμα αριστερής ιδεολογίας (ότι και να σημαίνει πλέον αυτό) δημιουργεί κατά τη γνώμη μεγάλες αντιφάσεις και ίσως και από εκεί να προέρχεται ο μερικές φορές κυνικός λόγος του...

    Το μόνο πηγαίο χιούμορ αυτή τη στιγμή το διαθέτει ο Μάνος για τον απλό λόγο ότι ποτέ δεν πήρε τον εαυτό του στα σοβαρά (δεν έχει μεγάλη ιδέα για αυτόν και καλά κάνει) αλλά όταν δέκα εις την έκτη έλληνες έχουν καβαλήσει από μία κολώνα του παρθενώνα και επισκοπούν το σύμπαν όπως είπε κάποιος πως να τον πάρουν στα σοβαρά;

    Φυσικά υπάρχει και το χιούμορ της γκάφας που τόσο απλόχερα μας χαρίζει επι τρία και κάτι χρόνια ο κυβερνητικός θίασος αλλά τελευταία έγινε μαύρο χιούμορ με ολέθριες συνέπειες..

    Προτείνω να παραθέσουμε λαμπρές λεκτικές στιγμές των πολιτικών μας να γελάσει λιγάκι το χειλάκι μας.

    Ξεκινώ με τον αείμνηστο τον Κανελλόπουλο και τον ορισμό του περί χορού: "Κάθετη έκφραση, οριζόντιας επιθυμίας"!
    Ακόμα χαμογελάω με αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. + Απ. Κακλαμάνης
    - Β. Πολύδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο πολιτικό πρόσωπο που να μου ξυπνά αρνητικά ή θετικά συναισθήματα. κυρίως με δημοσιογράφους το παθαίνω αυτό.

    στα αρνητικά τον πάγκαλο που δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μεταπηδά στην ΝΔ να τελειώνουμε. ίσως θα είχε κι ένα πετυχημένο υπουργό η σημερινή κυβέρνηση τότε.

    σε ενδιάμεση φάση ο μίμης ο οποίος έχεις μια τάση σαλτιμπάγκου , αν και η ρητορική του πια δεν είναι τόσο δυνατή. στα θετικά του η μανία του (έχετε δει το μάτι του πως γυαλίζει άμα είναι ωραία γυναίκα στο στούντιο; ) με το γυναικείο φύλο.

    στα συν τον κακλαμάνη. όχι τον νικήτα. τον απόστολο. από τα στελέχη του πασοκ που σέβομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Εκτιμώ: Λοβέρδο, Βουλγαράκη, Διαμαντοπούλου, Μάνο, Ανδρουλάκη, Πολύζο

    Δεν εκτιμώ κανέναν αρχηγό κομμάτων και

    Σιχαίνομαι: Καμμένο, Αποστολάκη, Δαμανάκη, Βούλτεψη, Πάγκαλο, Λαλιώτη, Γιακουμάτο, Ρουσόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Δύσκολο ερώτημα σε σχέση με το προηγούμενο. Ιδιαίτερα στη θετική του διάσταση. Πριν διαλέγαμε μεταξύ δεκά το πολύ κομμάτων και εδώ έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ εκατοντάδων προσώπων.

    Εφόσον όμως η οικονομία παίζει δυστυχώς τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην άσκηση της πολιτικής θα απαντήσω ως οικονομολόγος.

    Τη χειρότερη θέση λοιπόν καταλαμβάνει με τεράστια διαφορά ο κύριος Γιώργος Αλογοσκούφης και το επιτελείο του.

    Τι να πρωτοπεί κανείς για τα κατορθώματά του...

    Απογραφή: Πρώτη φορά στα χρονικά χρησιμοποιείται η δημιουργική λογιστική για να χειροτερεύσει την εικόνα μιας οικονομίας αντί να τη βελτιώσει! Απίστευτο κι όμως αληθινό.

    Αύξηση του ΦΠΑ 19%. Οι φόροι αυξάνονται αλλά τα έσοδα από τους φόρους μειώνονται! Με άλλα λόγια ο κόσμος πληρώνει περισσότερα το κράτος εισπράττει λιγότερα. Κατόρθωμα!

    Αύξηση του ΑΕΠ 25% με συνυπολογισμό της παραοικονομίας. Τα λόγια περιττεύουν... αρκεί να αναφέρω ότι με την κίνηση αυτή κέρδισε με το σπαθί του την 39η θέση μεταξύ των 101 πιο βλακωδων στιγμών στην παγκόσμια οικονομία για το 2006 σύμφωνα με το CNN.

    Νομοσχέδιο για το ΦΠΑ στα ακίνητα! Αριστούργημα. Επειδή τελικά δεν κατάλαβαν ούτε οι ίδιοι τι λέει ακολούθησαν 20(!) ερμηνευτικές εγκύκλιοι. Μεγάλο πλήγμα για την οικοδομή και την οικονομία (έτσι όπως εφαρμόζεται). Αυξάνει γεωμετρικά τη γραφειοκρατία και έχει φέρει στα όρια παράκρουσης λογιστές, εφορίες, κατασκευαστές, αγοραστές, συμβολαιγράφους και λοιπούς εμπλεκόμενους στην οικοδομή.

    Τελευταίο και καλύτερο.... δομημένα ομόλογα! Το μεγάλο κόλπο των τελευταίων ετών! Τα ταμεία αγοράζουν δομημένα ομόλογα (δηλ. συνδυασμό παράγωγου και ομολόγου) που εκδίδει το ελληνικό δημόσιο (δηλ. ο υπουργός οικονομικών). Το σκανδαλώδες είναι ότι τα παίρνουν σε τιμή 15% μεγαλύτερη από ότι αξίζουν στην αγορά και με δυσμενείς γι'αυτά όρους. Οι διοικήσεις των ταμείων (που διορίζονται από την κυβέρνηση) τα αγοράζουν ομαδόν. Μέχρι να φτάσουν εκεί έχουν αλλάξει 5 χέρια και έχουν αποδώσει σε κάποιους ασύλληπτες προμήθειες. Η κυβέρνηση κάνει την πάπια και τα ταμεία περιμένουν τα λεφτά που έχασαν. Οξύμωρο: Υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου αλλά η κυβέρνηση το αρνείται σθεναρά. Στην περίπτωση των πυρκαγιών ισχυρίζεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να το υποδεικνύει... Τα συμπεράσματα δικά σας

    Αυτά είναι τα πιο σημαντικά...


    Ο καλύτερος τώρα...

    Γιάννης Δραγασάκης

    Σοβαρός πολιτικός - οικονομολόγος με σπουδαία κατάρτιση και συγκροτημένες θέσεις. Τιμά τη θέση του βουλευτή με διαρκή συμμετοχή στις εργασίες της βουλής και την κατάθεση επερωτημάτων. Αποδεικνύει με ουσιαστικά επιχείρηματα ότι μια πιο λαϊκή οικονομική πολιτική είναι εφικτή μέσα στα πλαίσια του σημερινού οικονομικού συστήματος. Σύγχρονος αριστερός οικονομικός λόγος με ήθος και υπευθυνότητα.

    Απόφοιτος κι αυτός του LSE αν και όλοι το αγνοούν.

    Καλή ψήφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. @ Alexandros

    και λίγα λες (για το Λαλιώτη)

    - θα γράψω αργότερα για τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν αναφέρθηκα παραπάνω -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. @alexandros

    Τι ακριβώς είναι ο μαθηματικός τύπος και σε τι συνιστά σκάνδαλο?

    Δεν πιστεύω ότι ο Λαλιώτης πήρε ποτέ μίζες. Είχε άλλους τρόπους να βγάλει χρήμα. Μερικά πράγματα είναι κοινά μυστικά.

    Όταν ας πούμε φτιάχτηκε η Αθηνών-Θεσσαλονίκης αρκούσε να την κάνεις 1 πόντο στενότερη για να βγάλεις τρελό χρήμα. Οι μίζες είναι για τους ερασιτέχνες.

    Αλλά ακόμα κι αν πήρε μίζες τα μισά, τουλάχιστον, σοβαρά έργα που έγιναν στην Ελλάδα φέρνουν την υπογραφή του (ακόμα κι αυτά που καρπώνονται άλλοι).

    Από την άλλη μεριά, πολιτικός που έχει λάβει θετικές ψήφους από όλους εδώ, έδωσε το μεγαλύτερο μηχανογραφικό έργο που έγινε στην Ελλάδα... στην Bull!!!!

    --------------------------------

    Σαδοσαδιστή

    Ο Σαρκοζί είναι ο νέος τύπος Ηγεμόνα.

    Ανατριχιάζω στη σκέψη του Έλληνα αντιστοίχου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Nα συμπληρώσω έναν ακόμα στη λίστα των -; Διεκδικεί και καλή θέση:
    Χρήστος Ζαχόπουλος
    (απορώ πώς τον ξέχασα πριν!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. + Κλεάνθης Γρίβας
    - Λαλιώτης


    Ο/Η Averell είπε...

    Προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ (με τυχαία σειρά)
    [...]
    - τη γεωστρατηγική ανάλυση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

    ................................

    Ο Ανδριανόπουλος, λίγους μήνες πριν την τρομοκρατική επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ, είχε πει ότι οι ΗΠΑ μπλοφάρουν κι ότι τελικά δεν θα χτυπήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Synas said…
    “Κάποια στιγμή προσπάθησαν μερικοί ιδιοκτήτες τεχνικών εταιριών, που είχαν αναλάβει μικρά κυρίως ολυμπιακά έργα να φανταστούν, πόσα λεφτά είχε πάρει ο Λαλιώτης απ' τις μίζες όλων μαζί. Τα έχασαν στα μηδενικά...”

    Κατηγορίες χωρίς απόδειξη... Άσε που πραγματικά πιστεύω ότι υπουργοί (και ειδικά αυτοί που είναι σε στόχο όπως ο Λαλιώτης) πολύ δύσκολα χρηματίζονται. Συνήθως το κάνει ο κύκλος τους, αλλά αυτοί όχι.


    Alexandros said…
    “1)Καταρχήν είναι ανήθικος... 2)Είναι διαπλεκόμενος... 3)Είναι συκοφάντης... 4)Είναι κομματόσκυλο... 5) Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν με την μεγαλύτερη δυνατή διασπάθιση δημοσίου χρήματος. ”

    Πιστεύω ότι όλες αυτές τις κατηγορίες (οι περισσότερες από τις οποίες είναι εκτιμήσεις ή αναπόδεικτες) τις αναφέρεις επειδή ανήκεις σε άλλο πολιτικό χώρο από το ΠΑΣΟΚ. Αν ήταν στο κόμμα σου θα είχες άλλη άποψη. Είναι όπως οι μεγάλοι παίκτες στο ποδόσφαιρο: τους μισείς όταν παίζουν απέναντι, τους λατρεύεις όταν είναι μαζί σου :-)


    Το Λαλιώτη τον θεωρώ έναν εκπληκτικό μάνατζερ, σπάνιο χαρακτηριστικό για τους Έλληνες πολιτικούς. Αν ήταν στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα θα έκανε μεγάλη καριέρα, αφού ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει, “to have the work done”. Συνεπώς τον θεωρώ ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε κυβέρνηση (ειδικά σε αυτή της Νέας Δημοκρατίας όπου τους υπουργούς-μάνατζερ τους ψάχνεις με το τουφέκι), αρκεί να είναι σε θέση που να μπορεί να δείξει τα προτερήματα του. Για παράδειγμα θα ήταν πολύ αποτελεσματικός σε όλα τα «τεχνοκρατικά» υπουργεία (όπως στο ΥΠΕΧΩΔΕ -που επιμένω ότι διέπρεψε-, στο Υγείας ή στο Μεταφορών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Σημίτης, Ανδριανόπουλος, Ανδρουλάκης για θετικές γνώμες (ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι πολλοί).

    Ρουσόπουλος,Γιακουμάτος,Λαλιώτης για αρνητικές γνώμες(δυστυχώς υπάρχουν και άλλοι πολλοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Down:

    Λαλιώτης. Γιατί έκανε τη διαφθορά επάγγελμα. Έφαγε απο παντού.

    Παπαντωνίου. Γιατί χρησιμοποίησε το χρηματιστήριο για να φέρει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία παράνομα. "Το χρηματιστήριο ψηφίζει Πασόκ". Το μεγαλύτερο έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών

    Σιμίτης. Κατώτερος των περιστάσεων. Δειλό ανθρωπάκι, ακατάλληλος να οδηγήσει μια χώρα μπροστά.

    Παπανδρέου Γιώργος. Ξεκίνησε, τον πιστέψαμε, αλλά ξαναέπεσε στον βούρκο. Τόσο προοδευτικός, όμως την τελευταία στιγμή καταψήφισε το 16.

    Παπανδρέου Βάσω. Λαικισμός και ψέμα
    Διαμαντοπούλου. Λαικισμός και ψέμα
    Γιακουμάτος. Λαικισμός και ψέμα
    Ψωμιάδης. Λαικισμός και ψέμα

    Μητσοτάκης: Πολύ καλές οι αρχές του, αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα. Έφερε το ΠΑΣΟΚ για 11 χρόνια στον τόπο.

    Up:

    Μπακογιάννη. Γιατί είναι σιδηρά κυρία και μπορεί να αλλάξη πολύ.

    Μάνος. Ειλικρινής με σωστές και ξεκάθαρες απόψεις

    Ανδριανόπουλος. Τεχνοκράτης, μορφωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. common sense said…
    “οι δάσκαλοι που απαίτησαν βασικό μισθό 1400 ευρώ έχοντας στο πλευρό τους το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας παρόλη την κυβερνητική προσπάθεια για απαξίωση του αγώνα τους κάνοντας αρκετό κόσμο να σκεφτεί πως οι μισθοί πείνας δεν είναι αδιέξοδο.”

    Ποιος σου είπε ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ήταν στο πλευρό των δασκάλων και την παράλογη απαίτησή τους για 1400€??? Και πως θα μπορούσε άλλωστε: αν οι δάσκαλοι του δημοσίου πάρουν βασικό 1400€ (από 900€ που είναι σήμερα), θα τα πάρουν από το δάσκαλο του ιδιωτικού τομέα, που ήδη παίρνει λιγότερα από αυτούς (850€) και με πολύ λιγότερες παροχές!
    Πότε θα καταλάβουμε ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων πληρώνονται από τους υπόλοιπους εργαζομένους –και όχι γυρνώντας κάποια μαγική βρύση- που (με απόδειξη τις ουρές στο ΑΣΕΠ) είναι ήδη σε πολύ δυσμενέστερη θέση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ο/Η s_pablo είπε...
    @alexandros

    Τι ακριβώς είναι ο μαθηματικός τύπος και σε τι συνιστά σκάνδαλο?

    -----------------------------------

    Μόλις βγήκε η ΝΔ και έγινε Υπουργός ο Σουφλιάς πριν ακόμα γνωριστεί με τους συνεργάτες του άλλαξε την διαδικασία επιλογής αναδόχου των δημοσίων έργων. Κατήργησε τον μαθηματικό τύπο , ο οποίος ήταν το απόλυτο εργαλείο συνεννόησης μεταξύ των υποψηφίων αναδόχων. Ο μαθηματικός τύπος αποκρυπτογραφήθηκε αμέσως από τις τεχνικές εταιρίες με αποτέλεσμα οι δημοπρασίες να είναι κάθε άλλο από καθαρές και αδιάβλητες. Η κατάσταση δεν είναι ιδανική τώρα, αλλά είναι αρκετά καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. mscmkr

    Νομίζω ότι είναι η δεύτερη φορά που κακολογείτε τη Μιλένα. Θα βάλω τον Μίμη να σας κατακεραυνώσει με το γυαλιστερό του μάτι (όπως λέει και ο cortlinux).

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, επειδή αναφέρθηκε, υπήρξε καθηγητής μου. Εξαιρετικό μυαλό και άψογος δάσκαλος. Σπάνια περίπτωση προσγειωμένου επιστήμονα. Ποτέ δεν μας κοίταξε από καθ' έδρας.

    Είναι και άρρωστος γαύρος, που για μένα είναι εξαιρετικό προσόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Η γνώμη μου για τον Λαλιώτη δεν προκύπτει λόγο πολιτικών πεποιθήσεων. Σπάνια ασχολούμαι με την πολιτική. Ούτε τι να ψηφήσω δεν ξέρω.
    Ο καλός ο μάνατζερ δεν κατασκευάζει έργα μιας χρήσεως. Και μη μου πείτε για την Αττική Οδό ή το Ελ.Βενιζέλος. Μιλάω για τις αμιγώς Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.Επίσης ο καλός μάνατζερ δεν έχει στο βιογραφικό του, φιάσκο όπως το Εθνικό κτηματολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Θα παρακαλούσα να μην πλειοδοτείτε σε αναπόδεικτες κατηγορίες. Εσείς βέβαια κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία σας - αλλά το blog είναι επώνυμο. Δηλώνω ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ υιοθετώ καμία από τις κατηγορίες για μίζες και λαδώματα εφόσον δεν έχουν αποδειχθεί. Μη με αναγκάσετε να κάνω λογοκρισία και να κόβω τα σχετικά μηνύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. alexandre,
    έχεις δίκιο για το μαθηματικό τύπο (το εννοώ).

    Οι τσάπες που ξαφνικά άρχισαν να σκάβουν στη Μεσογείων (έργα μετρό...) 16 ημέρες πρίν απο τις εκλογές, αποδεικνύουν απο την άλλη πόσο σοβαρός πολιτικός είναι ο Σουφλέ.

    Ορθολογιστής, προγραμματιστής και καθόλου λαϊκιστής.

    Ασε που με τον Σουφλέ δεν σταυρώνει εργολαβία δεξιός εργολάβος.

    Πάνω απ' όλα υπερκομματικός, τίμιος, σοφός, κατάλληλος για πρόεδρος δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Πώς να κατασκευάσετε τον Φραγκενστάιν της πολιτικής εν Ελλάδι σκηνής:
    Παίρνουμε μια πρέζα από τον λαϊκισμό του Ψωμιάδη, μια κουταλιά λογιοσύνης του Πολύδωρος, μισό κιλό ικανότητος να επιλέγει στελέχη του Κωστάκεως του ανιψιού, ένα σακουλάκι λεκτικής ετοιμότητος του αποφοίτου του ΕΑΠ Ρουσόπουλου, τα βάζουμε στο μίξερ και Ιδού! Έχουμε τον πολιτικό του μέλλοντος. Φυσικά το νέο είδος καλό είναι να φέρει επώνυμον με μακρά ιστορία.
    Ο αντι-Φραγκενστάιν προς το παρόν είναι στα σχέδια γιατί μας λείπουν βασικά συστατικά για την παρασκευή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αλέξανδρε, προφανώς δεν ξέρετε τι είναι γι' αυτό δεν μου απαντάτε.

    Συνεχώς ακούω για τον αμαρτωλό μαθηματικό τύπο, αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει τι είναι.

    Στην ουσία όμως, ο μαθηματικός τύπος είναι ο λόγος τιμής προς ποιότητα και ίσχυε για όλες τις κρατικές προμήθειες.

    Σε μια προσφορά, ας πούμε μηχανογραφικού εξοπλισμού για το δημόσιο, αξιολογούνταν ποσοστιαία η κάλυψη των προδιαγραφών, η τιμή και η αξιοπιστία του προμηθευτή. Σαφώς έτσι οι αγορές γίνονταν ακριβότερα, αλλά διασφαλιζόταν ένα μινιμουμ ποιότητας και αξιοπιστίας.

    Εσείς αγοράζετε πάντα το φτηνότερο? Γιατί θεωρείτε ότι το κράτος πρέπει να κάνει το ίδιο?

    ---------------------------------

    Κύριε Δήμου,

    Η αναφορά μου στο TAXIS είχε να κάνει με την αξιοπιστία της αξιολόγησης, όσο για την εθνική οδό, είναι απλώς μια υπόθεση εργασίας.

    Αν θεωρείτε ότι είναι πέραν του επιτρεπτού, μπορείτε να τα σβήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Ο/Η s_pablo είπε...
    Αλέξανδρε, προφανώς δεν ξέρετε τι είναι γι' αυτό δεν μου απαντάτε.

    Συνεχώς ακούω για τον αμαρτωλό μαθηματικό τύπο, αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει τι είναι.

    Στην ουσία όμως, ο μαθηματικός τύπος είναι ο λόγος τιμής προς ποιότητα και ίσχυε για όλες τις κρατικές προμήθειες.

    Σε μια προσφορά, ας πούμε μηχανογραφικού εξοπλισμού για το δημόσιο, αξιολογούνταν ποσοστιαία η κάλυψη των προδιαγραφών, η τιμή και η αξιοπιστία του προμηθευτή. Σαφώς έτσι οι αγορές γίνονταν ακριβότερα, αλλά διασφαλιζόταν ένα μινιμουμ ποιότητας και αξιοπιστίας.

    Εσείς αγοράζετε πάντα το φτηνότερο? Γιατί θεωρείτε ότι το κράτος πρέπει να κάνει το ίδιο?

    --------------

    Μιλάω για τις δημοπρασίες δημοσίων έργων. Όχι για τις προμήθειες υλικού.

    Ο μαθηματικός τύπος υπολόγιζε την βέλτιστη προσφορά λαμβάνοντας υπόψη τον προυπολογισμό του έργου , την χαμηλότερη και την υψηλότερη προσφορά και κάποιους άλλους παραγοντες που δεν θυμάμαι τώρα. Όποια προσφορά αναδόχου ήταν πιο κοντά στην βέλτιστη αυτός έπαιρνε το έργο. Η διαδικασία (αυτό το λένε οι εργολάβοι όχι εγώ) μπορούσε να προσυνεννοηθεί.
    Τεσπα , μάλλον είμαι εκτός θέματος.
    κ. Δήμου μπορείτε να κόψετε το σχόλιο. Επίσης σβήνω το αρχικό σχόλιο μου για τον Λαλιώτη διότι δεν έχω αποδείξεις για το αν είναι διαπλεκόμενος και άρα είμαι έκθετος και το αναγνωρίζω.
    Χωρίς απόδειξεις , όλα είναι λασπολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. @s_pablo
    “Σε μια προσφορά, ας πούμε μηχανογραφικού εξοπλισμού για το δημόσιο, αξιολογούνταν ποσοστιαία η κάλυψη των προδιαγραφών, η τιμή και η αξιοπιστία του προμηθευτή. Σαφώς έτσι οι αγορές γίνονταν ακριβότερα, αλλά διασφαλιζόταν ένα μινιμουμ ποιότητας και αξιοπιστίας.
    Εσείς αγοράζετε πάντα το φτηνότερο? Γιατί θεωρείτε ότι το κράτος πρέπει να κάνει το ίδιο?”

    Έτσι ακριβώς είναι.
    Γνωρίζω πλέον διαγωνισμούς δημοσίου που τους κερδίζουν παγκοσμίως άγνωστοι οίκοι (στον ιδιωτικό τομέα έχουν μηδενικές πωλήσεις), επειδή καλύπτουν τυπικά τις προδιαγραφές και προσφέρουν καλύτερη τιμή.

    Σαν να θέλεις να πάρεις αυτοκίνητο και να επιλέγεις το Yugo από τη Mercedes, αφού έχεις μπει στην εξής λογική σύγκρισης: alarm έχουν και τα δύο, γκάζι έχουν και τα δύο, χειρόφρενο έχουν και τα δύο (κοκ), άρα επιλέγουμε το Yugo που έχει καλύτερη τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Το ότι η κ. Κανέλλη και ο κ. Βουλγαράκης κατάφεραν αν εκτιμούνται ως "πολιτικοί" από σχολιαστές σε τούτο το blog, πρέπει να θεωρηθεί η μεγαλύτερη επιτυχία στην... καριέρα τους.

    Από κοντά κι ο κ. Βενιζέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Πάντως κ. Δήμου οι κατηγορίες πως ο Λαλιώτης ειναι συκοφάντης έχουν αποδειχτεί. Καταδικάστηκε 2 φορές νομίζω στο παρελθόν. Αλήθεια εκείνη την ιστορία με τις πλαστές φωτογραφίες που δείχνουν τον Μητσοτάκη να χαιρετά ναζιστικά τις έχει κανείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Μετα απο πολυ σκεψη , σχεδον σοκαρα τον εαυτο μου οταν ως πολιτικο προσωπο που εκτιμω περισσοτερο επελεξα τον Κ.Σημιτη.

    Να εξηγηθω οτι αποφασισα να επιλεξω αναμεσα σε πολιτικους που εχουν κληθει να αποδειξουν στην πραξη την αποτελεσματικοτητα της δρασης τους και οχι με βαση την συμπαθεια.
    Για παραδειγμα κι εγω (οπως και πολλοι αλλοι οπως φαινεται) συμπαθω τον λογο και ο,τι βγαζει προς τα εξω ο Μιμης Ανδρουλακης αλλα θα ηθελα να τον δω και σε ενα υπουργειο ή εστω σε μια θεση εξουσιας.
    Απο την αλλη ως εντυπωσιακα ακουσα τα λεγομενα του Στ. Μανου (επισης συμπαθης) πριν 4 χρονια αλλα η δραση του μου διεφυγε εντελως γιατι τα χρονια που ηταν στο υπουργειο ηταν χρονια εξετασεων και σχολης (αντε να δωσεις προσοχη…)
    Καμια λατρεια ή ιδιαιτερη συμπαθεια δεν τρεφω λοιπον για τον Κ.Σημιτη ( το αντιθετο στην αρχη) και τις πολλες παραλειψεις του και τα λαθη του τα βλεπω αλλα κρινοντας το αποτελεσμα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη.
    Ο λογος του (οποτε μιλουσε-τι παθαινουν οι πρωθυπουργοι…αγοραφοβια;) απλος , κατανοητος και ειχε δυο αρετες:
    -Οταν ελεγε «μη σας παιρνει απο κατω , στην Ευρωπη μας εκτιμουν» το ελεγε πειστικα
    -μπορουσα να του εμπιστευτω τη διαχειριση και να κοιταξω τη ζωη μου και την προσωπικη μου ευημερια (δεν ειναι λιγο αυτο …)

    Για τον πολιτικο που εκτιμω λιγοτερο ειχα απολυτο νικητη απο την αρχη.

    Τι να μου κανουν ο Ψωμιαδης, ο Καρατζαφερης, ο Ρουσοπουλος;
    Ειναι καρικατουρες πολιτικων που φυσικα μπορουν να γινουν απο γελοιοι ως επικινδυνοι οπως καθε πολιτικος αναλογα με το αξιωμα που εχει.
    Αυτος που κερδιζει ανετα την αρνητικη μου ψηφο ειναι ο Ε. Βενιζελος.
    Δεν με "φοβιζει" η εξυπναδα του ή τα επιχειρηματα του. Η αντιπαθεια μου δεν ξεκινησε μονο απο τη σταση του στο Outlook, την ασυνεπεια και την αγωνια του για το πολιτικο κοστος εκ μερους των ορθοδοξων χριστιανων. Δεν ειναι καν η επιμονη του(στη ματαιοδοξια, οχι στην εργατικοτητα), η φιλοδοξια του και το μικρο πριονακι με το οποιο πριονιζει την καρεκλα οποιου μπορει να απειλησει τα σχεδια του …ειναι το οτι με βαση ο,τι προδιαγραφεται γι’αυτες τις εκλογες ειναι αρκετα εξυπνος ωστε στις επομενες να ερθει ως «η μονη Λυση»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Α! Καλό μήνα!!! (Ας είναι τουλάχιστον καλύτερος από τον προηγούμενο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. κ. Δήμου, επιτρέψτε μου μια γενική διαπίστωση: Τελικά το "παρα-γκάλοπ" (για τους πολιτικούς) αποδείχθηκε πολύ πιο αποκαλυπτικό και περιγραφικό των πολιτικών μας προτιμήσεων σε σχέση με το "αντι-γκάλοπ" (για τα κόμματα).

    Δυστυχώς, μου κάνει εντύπωση το ότι φιγουράρει σε θετικές λίστες ο Βουλγαράκης! Εκτός του ότι πολιτεύεται με όρους life-style, έχει και ένα εξαιρετικά αρνητικό ισοζύγιο κατά την θητεία του στα υπουργεία Δημ.Τάξης & Πολιτισμού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. είναι δύσκολο γιατί αργά ή γρήγορα τα κόμματα τους καπελώνουν υπάρχουν όμως σε όλους τους χώρους καλοί..μία γρήγορη αναφορά απο τα χαμηλά είναι ο Κουβέλης και ο Αλαβάνος απο τον Συνασπισμό, απο το ΠΑΣΟΚ είναι αρκετοί αλλά στο τέλος ολοι ΑΝΔΡΕΑ φωνάζουν τέλος πάντων Λοβέρδος Δαμανάκη Παπανδρέου η Βάσω έτσι γρήγορα,απο ΝΔ ο Υπερκομματικός Σουφλιάς ο Χατζηδάκης αλλά και αυτοί πετάει κάποιος μια ασύμετρη βλακεία και στον κουβά όλοι...Μακάρι να υπήρχε ένα ψηφοδέλτιο υπερκομματικό θα είχε ενδιαφέρον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Tsatsar

    Έχει καταδικαστεί για την υπόθεση Mayo μετά από μύνηση του Μητσοτάκη (ο ποινικοποιητής της πολιτικής ζωής του τόπου)

    Οι φωτογραφίες αν θυμάμαι καλά δεν έδειχναν τον Μητσοτάκη να χαιρετα φασιστικά, αλλά αγκαλιά με δυο Γερμανούς. Η εξήγηση που είχε δοθεί από τον ίδιο ήταν ότι ήταν δυο αντιστασιακοί μεταμφιεσμένοι σε Γερμανούς.

    Ποτέ δεν ειπώθηκε ότι ήταν πλαστές και ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι είχε σχέση ο Λαλιώτης. Αηδίες του Κουρή ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. s_pablο

    όταν η ΕΕ είχε χρηματοδοτήσει το κτηματολόγιο και ψάχναμε όλοι τι γίναν τα λεφτά (γιατί κτηματολόγιο δεν έγινε) και έπρεπε να τα δώσουμε πίσω από τους ΦΟΡΟΥΣ μας ποιος ήταν υπουργός; Καλά, περιμένει κανείς να πάρει μίζα από το μαθηματικό τύπο καθαυτόν? Η μίζα δε φαίνεται πουθενά. Και ποιος είπε ότι οι υπουργοί είναι τόσο μεγάλες προσωπικότητες που δεν παίρνουν μίζα; Εδώ αντιπρόεδροι των ΗΠΑ και μπορεί να παίρνουν μίζες. Τι λέμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Όχι, όχι! Ο τρίσχειρότερος πολιτικός είναι ο Χριστοδούλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. + Μάνος,
    Σταθόπουλος.

    - Παπαθεμελής,
    Καρατζαφέρης,
    Καμμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. ΝΔ, καλησπέρα, ενδιαφέρουσα ιδέα αυτό το ποστ.
    Για αρνητική ψηφοφορία θα πρότεινα, κατ αρχην, όλους τους γιους, ανιψιούς, μπατζανάκηδες κλπ των πολιτικών «δυναστειών», που συμπεριφέρονται [υπεροψία, περιφρόνηση της νοημοσύνης των ψηφοφόρων τους] σαν τσιφλικάδες σε τριτοκοσμική χώρα. Δεν έχουμε ακόμα βγει από την φεουδαρχική νοοτροπία της «βασιλοκρατουμενης» Ελλάδας;
    Σαν θετική προτίμηση προτείνω τον..... Χριστοδουλο> Γιατί όχι; Έξυπνος, δυναμικός και , μεγάλο πλεονέκτημα, δεν κινδυνεύει να παρουσιάσει
    [υποθέτω τουλάχιστον] αύριο ένα γιο σαν επίσημο «διάδοχο» του.
    Συγνώμη για την έκρηξη και πιθανόν να είμαι εκτός θέματος, αλλά ντρέπομαι για αυτά που συμβαίνουν αυτό τον καιρό.
    Μυρτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Εκτιμώ το Μιχάλη Παπαγιαννάκη,μακάρι να ηγείτο αυτός του ΣΥΝ... Δεν εκτιμώ καθόλου το Λαλιώτη, "βρωμάει" μηχανορραφία και γλειότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Το προηγούμενο και το τωρινό ποστ δείχνουν πόσο μακριά απο την κοινωνία είναι η ...υψηλής κριτικής blogoσφαιρα. Μπούρου-μπούρου στα ηλεκτρονικά κοινόβια, με μια ένταση που δεν είναι τίποτε άλλο απο απλός, φανατισμός του νεόκοπου(blogger).

    Θετική γνώμη στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που είναι πραγματική όαση στο πολιτικό τοπίο.

    Αρνητική σε Ανδρουλάκη, Μαριέττα, Καρατζαφέρη, Σημίτη. Είναι κυρίως θέμα αισθητικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. - Μιλένα Αποστολάκη (αν αυτή είναι σοσιαλίστρια, εγώ είμαι ο Κλιντ Ήστγουντ)

    - Αλέκος Αλαβάνος

    - Η Παπαρήγα η καλή

    - Θ. Ρουσόπουλος (έχει πολλούς αντιπαθείς η ΝΔ, αλλά αυτός ξεπερνά κάθε όριο)

    + Στέφανος Μάνος

    + Πέτρος Δούκας

    + Κ. Σημίτης

    + Αλέκος Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Ανθρώπους που θεωρώ αξιόλογους πολιτικούς:
    Μάνος
    Σημίτης
    Παπαδημούλης
    Παπαγιαννάκης
    Χατζηδάκηs
    Κουβέλης
    Δραγασάκης
    Ανδρουλάκης
    Παπαδόπουλος

    Αντιπαθέστερος όλων
    Λαλιωτης (Δεν πιστεύω ότι ο Λαλιώτης πήρε ποτέ μίζες...Είναι πολύ εφύης για κάνει κάτι τέτοιο... ;-)…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. αναφέρατε κουρή. σε συνδυσμό με τράγκα και κακανουάκη οι εθνικοί μας λασπολόγοι. οι τριάδα που σιχαίνομαι και που δυστυχώς έχει μεγάλη δύναμη...
    :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ευχαριστώ giasafox που με κάνατε να καταλάβω γιατί το περασμένο Σάββατο στη σύσκεψη στη Ζαχάρω ο Μεϊμαρ. δεν είπε τίποτε στον Δικό του για το ότι υπάρχει και ο Στρατός που μπορεί να βοηθήσει στις φωτιές οπότε ο Δικός του ξύπνησε μετά από μέρες καθυστέρηση και τον έστειλε να συντονίζει(!!??)στην Πελοπόνησσο που ακόμη καίνε οι φωτιές.

    Αυτοί που εκτιμούν θετικά τον Βουλγαράκη τί του βρίσκουν; ότι έχει εξωχικό στην Αράχωβα ή ότι είδε μόνο τρία δέντρα να καίγονται στην Αρχαία Ολυμπία;;


    Κύριε Δήμου,
    Με την ευκαιρία της είδησης που μόλις "έσκασε" ότι η υποψηφιότητα Γεννηματά έχει κώλυμμα μήπως θα διαθέτατε το χώρο σας για κάποιες απόψεις σχετικά με την απαξίωση της τοπικής αυτοδιοικησης από τα μεγάλα κόμματα με αυτές τις σκάντζες που κάνουν περιφρονώντας πλήρως όσους ψήφισαν τους συγκεκριμμένους υποψηφίους για να βγάλουν εκεί την τετραετία; Έχω άδικο ότι αυτό το τελευταίο μού προκάλεσε αηδία όπως και το προηγούμενο της Μπακογιάννη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. "ψηφίζω" στο παρα-γκάλοπ με γνώμονα τη δυνατότητα πολιτικών προσώπων να εξασκήσουν πατριωτική πολιτική, αυτή που εκπορεύεται δηλαδή από την αγάπη για τον τόπο τους και τους ανθρώπους του.

    Όταν επιπρόσθετα αυτό είναι αποτέλεσμα συνέπειας, πολιτικής σκέψης και δυνατότητας ανάλυσης, σύνθεσης και προοπτικής σε βάθος χρόνου με στρατηγική, τότε ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει υπερβεί (εν Ελλάδι) κατά πολύ τις προσδοκίες μου, ως πολίτη.

    Εαν καταφέρει δε την πολιτική του φιλοσοφία να την μετουσιώσει σε δημιουργικό έργο, αντιμετωπίζοντας ένα βαθύτατα διαβρωμένο κράτος, με φορείς αυτής της διάβρωσης πολλούς από τους (αναγκαστικούς)συνεργάτες του, τότε μένω έκπληκτος και αναζωογονείται μέσα μου η πεποίθηση πως, ναι, η πολιτική είναι θέμα προσώπων, ναι η πολιτική είναι το πραγματικό εργαλείο για την μεταβολή πρός το καλύτερο.

    Ο καθηγητής Κώστας Σημίτης, χωρίς να έχω υπάρξει ποτέ ΠΑΣΟΚ, με έκανε να νιώσω πολίτης ευρωπαϊκού κράτους, για πρώτη φορά στη Ελλάδα.

    Είδα με τα μάτια μου, εκ των ενόντων το κράτος να αλλάζει, έζησα τις αντιδράσεις, απο τους δικούς του, ένοιωσα τον φθόνο των αντιπάλων του για ότι οι ίδιοι δεν θα καταφέρουν να γίνουν ποτέ.

    Και το απέδειξαν, ερχόμενοι στην εξουσία.

    Το κακό με την ελεεινή διακυβέρνηση Καραμανλή είναι πως πήγε την Ελλάδα πολύ πίσω, στα πιο σκοτεινά Αντρεϊκά χρόνια, στα χρόνια της ντροπής.
    Ακόμη χειρότερα. Μέσα σε τρία χρόνια και κάτι μήνες εξαφάνισε από την κοινωνία το αίσθημα προόδου που είχε γεννηθεί από τη διακυβέρνηση Σημίτη.

    Ούτε το χρηματιστήριο ξεχνάω ούτε τίποτε.

    Άλλα οκτώ χρόνια Σημίτη, θα έδιναν στην πράξη τις απαντήσεις σε όσους έχουν (άδολες) απορίες για τα λάθη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Θα ηταν ενδιαφερον(αλλα τιποτα παραπανω) αν στην 17η μετα απο αδυναμια κυβερνησης συνασπισμου ειχαμε αυτομοληση των άξιων απο καθε κομμα και την δημιουργια ενως νεου φορεα....και μιας κυβερνησης διαφορετικης απο τις συνηθισμενες!!!!

    υγ Θα μπορουσε υπο τις σημερινες συνθηκες να γινει κατι τετοιο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Ο καθηγητής Κώστας Σημίτης, χωρίς να έχω υπάρξει ποτέ ΠΑΣΟΚ, με έκανε να νιώσω πολίτης ευρωπαϊκού κράτους, για πρώτη φορά στη Ελλάδα.
    ----------
    ....θα συνυπογραψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Troll said...
    Θα μπορουσε υπο τις σημερινες συνθηκες να γινει κατι τετοιο????

    ====================

    Απίθανο - ή μάλλον αδύνατο. Τα κόμματα είναι σαν τις οικογένειες της Μαφίας. Αμα μπεις, δεν βγαίνεις ζωντανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Αγαπητέ(ή) ion πρέπει να αισθάνεσθε ευτυχής που βλέπετε έστω και αυτή την όαση στο πολιτικό τοπίο γιατί εδώ στο κοινόβιο, όπως μας αποκαλείτε, δεν φαίνεται να το συμμεριζόμαστε. Τώρα τί σας το εμπνέει αυτό σεις ξέρετε. Πάντως οι οάσεις παρουσιάζονται στις ερήμους. δηλ. ο Κ. έχει γύρω του έρημο, όλοι είναι ανύπαρκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Εκτιμώ ιδιαίτερα: Φώτη Κουβέλη (με μικρή διαφορά δεύτερος ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης)

    Ιδιαίτερη αντιπαθής: Βύρων Πολύδωρας πρώτος και με διαφορά. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια τον είχα "συναντήσει" τυχαία σε ένα βενζινάδικο. Τι έκανε εκεί; Δεν έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητο του όπως όλος ο κόσμος αλλά έβγαζε λόγο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Ο Don πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήσει...
    Νίκο περιμένουμε και τη δική σου γνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Ο οικοδεσπότης μιλάει τελευταίος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. @ φλύαρος:
    Ο Βύρωνας δεν είναι μωρέ και τόσο αντιπαθής, γραφικούλης είναι! Υπάρχουν τόσα και τόσα άλλα "μπουμπούκια". Πως ξέχασα τον Μαντούβαλο; Πρώην (;) ΝΔ. Από το πρόσωπο και την έκφρασή του καταλαβαίνεις πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Για μένα πολύ δύσκολο το παρα-γκάλοπ. Μου φαίνεται λίγο άδικο να συγκρίνει κανείς πολιτικούς που έχουν ασκήσει διακυβέρνηση με πολιτικούς που δεν εχουν ποτέ.
    Εμένα πολύ δύσκολα μου προκύπτει dream team πολιτικών που θα ήθελα να κυβερνήσουν. Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ίσως ο πιο καταρτισμένος στα οικονομική επιστήμη πολιτικός που είχαμε με καριέρα σε Χάρβαρντ και Μπέρκλευ; Στην πράξη τί έκανε όμως; Αμφιβάλλει κανείς για την εντιμότητα και την ιδεολογική συνέπεια της Παπαρρήγα; Θα την ήθελαν πολλοί πρωθυπουργό; Εγώ πάντως όχι. Αμφιβάλλει κανείς για την ευφυϊα του Πάγκαλου και του Βενιζέλου; Το έργο τους όμως είναι μικρό.Πώς μπορεί να αποκλείσει ότι θα ίδια πορεία δεν θα ακολουθούσε/ακολουθήσει και ο Ανδρουλάκης;
    Αυτόν που εκτιμώ είναι ο Μάνος για τις προτάσεις που ενίοτε κάνει και είναι παραδόξως για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα ...λογικές. Παράδειγμα η πρόταση του για το αερδρόμιο του Ελληνικού. Επίσης δεν έχω ακούσει μομφή ως προς την εντιμότητά του και είναι και συνεπής στις ιδέες του. Εκτιμώ και τον Χρυσοχοϊδη κυρίως για το ύφος του. Ομοίως και για Παπαγιαννάκη και κυρίως για την φιλοευρωπαϊκή στάση του σε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΝ.
    Τέλος θα αναφερθώ σε έναν πολιτικό που πραγματικά δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα για χιούμορ, κατάρτιση, πολιτικό υπόβαθρο κλπ, αλλά γνωρίζω ίσως τον πιο ριζοσπαστικό για τα ελληνικά δεδομένα και νοοτροπία νόμο, παρόλο που εμένα δεν με αφορά: Τον Πεπονή και το νόμο για τον ΑΣΕΠ. Πως εξηγείται σε ένα blog που πολλοί συνομιλητές συνεχώς υποστηρίζουν ότι κόπτονται για την αξιοκρατία να μην αναφερθεί ούτε ένας σε αυτόν και να γίνεται πολλές φορές αναφορά σε πολιτικούς που απλώς πετούν έξυπνες ατάκες στην τηλεόραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Ναι και 'γω συμπαθώ πολύ τον Φώτη τον Κουβέλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. O Σημίτης δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι εγκαταλείπει την πολιτική.

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. ...είναι αγαπησιάρης σοβαρός..
    και έχει ενα πόνο στο βλέμμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. + Αρης Σταθάκης
    Συνεπής σε όσα λέει και πράττει, π.χ αν και βουλευτής οδηγεί toyota prius και όχι saab ή BMW.
    Δεν παριστάνει τον ειδήμονα για οποιοδήποτε θέμα, και σίγουρα εκτός από τους περισσότερους έλληνες βοήθησε και αρκετούς εκεί στην κυβέρνηση να ξεστραβωθούν.

    +Αλέκος Παπαδόπουλος
    Μακάρι να είχαμε πολλούς σαν κι αυτόν.

    +Στέφανος Μάνος
    Αν και δεν συμφωνώ με αρκετές θέσεις του με έπεισε ότι ασχολείται με την πολιτική για να προσφέρει κάτι θετικό στον τόπο και όχι στην υστεροφημία του.

    -Ευαγ. Βενιζέλος
    Βρείτε μου έναν άνθρωπο που να θυμάται μία φράση ή έστω και μια ατάκα του. Ακατανόητη φλυαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Στο απόλυτο (+)

    1)Σημίτης

    και από όσους είναι ενεργοί σήμερα,

    2)Τσίπρας
    3)Διαμαντοπούλου.

    Στο απόλυτο (-)

    1) Βενιζέλος (κύμβαλον αλαλάζον, από όπου κι αν πέρασε - πολιτισμός, συνταγματική αναθεώρηση- τα έκανε θάλασσα)
    2) Παπούλιας (ένας ακόμα αποτυχημένος που έγινε πρόεδρος)
    3)Πολύδωρας (δεν χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Πάλι, ένας πολιτικός που ο λόγος του (όχι τα έργα του) είναι επίκαιρος, είναι ο Κουφοντίνας.
    Τι έχει να ζηλέψει απο το Παπα-θεμέλιο, ή τον Καρα(μα-πολύ- καρα)τζαφέρη;
    Ο Καραμαλ-Αλής δεν μετράει είναι Ξηρός.

    Εσύ παραδόθηκες νωρίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. ambalao

    Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Δεν μίλησα για κτηματολόγιο όμως εγώ. Απλώς έβαλα κάποια πράγματα στη θέση τους.

    Δεν έχω καμια ιδιαίτερη εκτίμηση στον Λαλιώτη. Ούτε καν τον συμπαθώ ως πρόσωπο. Κέρδισε προσωρινά τη συμπάθεια μου όταν μπήκε στο στόχαστρο της Αγίας Οικογενείας (θυμάστε το αμίμητο της Ντορούλας για την κατάρευση πρώτα του μετρό και μετά για τον κίνδυνο ασφυξίας των επιβατών?), αλλά μέχρι εκεί.

    Πάντως, χίλιες φορές προτιμώ πολιτικούς που τους διαφθείρει το χρήμα παρά πολιτικούς που τους διαφθείρει η εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Και κάτι ακόμα, τελευταίο γιατί περιμένουν οι φίλοι μου σε club (καλό το εθνικό πένθος αλλά πρέπει να συντηρούμε και την χαρά):

    Αν ο Γ.Παπανδρέου χάσει τις εκλογές δεν θα χάσει και την προεδρία του κόμματος όπως πολλοί φαντάζονται. Και έχω ισχυρό επιχείρημα: Ξαναπάχυνε ο Βενιζέλος (από το άγχος του μόλις το συνειδητοποίησε)!

    υγ1:

    Προβλέπω ότι ο ρόλος του Σημίτη στην επόμενη τριετία θα είναι καθοριστικός για τα πολιτικά πράγματα της χώρας.


    :-)))



    ----------------------------



    υγ 2:

    @s_pablo

    Σαδοσαδιστή

    Ο Σαρκοζί είναι ο νέος τύπος Ηγεμόνα.

    Ανατριχιάζω στη σκέψη του Έλληνα αντιστοίχου...

    Sat Sep 01, 09:04:00 PM


    ----------------------

    Εγώ ανατριχιάζω που τον βλέπω αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω πως είναι ιδιοφυής. Ό,τι δεν κατάφερε η Αμερική με τον BUSH. Είναι η ίδια συνταγή ακριβώς. Ο άνθρωπος έχιε κάνει τις ιδεολογίες βεντάλια. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ακόμα οι φιλελεύθεροι έιναι το πόσο μεγάλη ανάγκη έχει πια το ίδιο το κεφάλαιο, το κράτος.


    Για την Ελλάδα πάντως μην ανησυχείς ακόμα. Μακριά βόσκουν τα βόδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Δεν αναφέρθηκα πριν στους πολιτικούς που δεν θα ήθελα με τίποτα να μπουν στην Βουλή, γιατί είναι αρκετοί. Μετά τα τελευταία γεγονότα θα αναφερθώ σε μία που πλέον την θεωρώ τη μεγαλύτερη λαϊκίστρια: Φώφη Γεννηματά.
    Ως νομάρχης έχει απόλυτο κώλυμα εκλογής βουλευτή. το κώλυμα αυτό το γνωρίζει και δηλώνει σε ερώτηση που της έθεσαν το 2006.
    "Θα μείνετε όλη την 4ετία στην Υπερνομαρχία;

    «Οι Νομάρχες έχουμε συνταγματικό ασυμβίβαστο και δεν μπορούμε να είμαστε υποψήφιοι βουλευτές αν δεν λήξει η θητεία μας, ακόμα και αν παραιτηθούμε..."
    http://www.ypernomarhia.gr/news_show.asp?year=&cat=35&range=0&type=interview&id=93
    Τώρα που την κόβει ο Άρειος Πάγος δηλώνει ότι "Εχουμε να κάνουμε με μία παλιά και αδίστακτη δεξιά. Μένουν ακόμη 15 ημέρες"
    ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Η Γεννηματά και ο Αβραμόπουλος δεν είναι ούτε στο συν, ούτε στο πλην. Είναι το απόλυτο μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Ο/Η titmus είπε...
    @ φλύαρος:
    Ο Βύρωνας δεν είναι μωρέ και τόσο αντιπαθής, γραφικούλης είναι!

    -------------------------

    Θα ήταν, αν δε διοικούσε Υπουργείο. Επικίνδυνος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Mine drean team:
    (με τυχαία σειρά)

    - Ανδρουλάκης
    - Παπαγιανάκης
    - Σημίτης
    - Μάνος
    - Κουβέλης
    - Σουφλιάς
    - Γιαννίτσης
    - Αλ.Παπαδόπουλος
    - Ανδριανόπουλος
    - Σταθόπουλος

    The dark side of the moon:
    - Κανέλη
    - Κουλούρης
    - Πρωτόπαπας
    - Τσοχατζόπουλος
    - Βενιζέλος
    - Γιακουμάτος
    - Καρατζαφέρης
    - Βουλγαράκης
    - Μεϊμαράκης
    - Αδωνης Γεωργιάδης
    - Παπακώστα
    - Ζέτα Μακρή
    - Αλαβάνος
    - Ψωμιάδης
    - Αλογοσκούφης
    - Παυλόπουλος
    - Ρουσόπουλος
    - Σαμαράς
    - Παπαθεμελής
    - Μαν.Κεφαλογιάννης
    - Φ.Γεννηματά
    - Καμμένος (είναι και επίκαιρος!!)
    - Παπαντωνίου
    - Μιλένα Αποστολάκη
    - Ρέππας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Αποτελούν δημόσια πρόσωπα και η εικόνα τους σπάνια είναι ίδια με αυτήν που θα σχημάτιζε κανείς ως φίλος ή, έστω, γνωστός τους.

    Σαν πολιτικούς:

    Τον σεβασμό μου κερδίζει ο Σημίτης με διαφορά.

    Πιστεύω πως υπήρξε ο ιδανικός πολιτικός για αυτή τη χώρα διότι είχε πολύ καλή αίσθηση του μέτρου και κατάφερε να διατηρήσει τις ισορροπίες για διάστημα μεγαλύτερο από κάθε άλλον.

    Πήρε μια χώρα εσωστρεφή σε όλους τους τομείς και κατάφερε να την φέρει σε μια παράλληλη πορεία με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Δημιούργησε υποδομές και προσπάθησε να μας βάλει "με το σπαθί μας", να μας απομακρύνει από τη νοοτροπία του φτωχού συγγενή, η οποία σήμερα απορροφά κονδύλια της Ε.Ε για να μείνει εξαρτημένος και χωρίς κανέναν αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια δηλώνει "μάγκας" ο κουτοπόνηρος που της τα μασάει.

    Οσοι μιλούν για μίζες και λαδώματα μέσα σε ακατάσχετη παπαρολογία, ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη να δουν τον φτωχό συγγενή.

    Ενα λάθος έκανε ο Σημίτης, και ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αποφύγει.
    Το αποτυχημένο "Με επίκεντρο τον πολίτη" που μεταφράστηκε αμέσως "Με επίκεντρο τον φτωχό συγγενή"...

    Το ακριβώς αντίθετο αυτού, ο Καραμανλής the sequel που έρχεται να αποδείξει πως το νούμερο 2 είναι στο 99% των περιπτώσεων κακέκτυπο του πρώτου.

    Αβουλος, ανίκανος και ως εκ τούτου τίποτα παραπάνω από ανεμοδούρα.
    Διαχειριστής πελατειακών σχέσεων και τίποτα παραπάνω. Λαοπλάνος νέου τύπου που λειτουργεί πάντα ανάλογα με τις προτροπές των διαχειριστών της εικόνας του. "Εξαφανίασου!", "Κάνε το μαλάκα, ταυτίζονται!", "Βάλε μπουφανάκι διότι το σακάκι είναι κυριλέ και δείχνει αλλαζονεία", "Πήγαινε τα παιδιά και καμιά παιδική χαρά να μην λέει ο κόσμος ότι τα παραμελείς λόγω της κυβερνητικής σου δράσης(!)"...

    Εκπροσωπευτικό δείγμα ενός κόμματος κατ' εξοχήν κληρονομικού και μιας κυβέρνησης που μοιράζει υπουργεία και θέσεις με γνώμονα τα κοπάδια και τα τσιφλίκια της ελίτ της με κορυφαία άτομα όπως η πρόεδρος της Βουλής, η Μπενάκη που δήλωσε εχθές, με απελπιστικά ειλικρινή τρόπο, "Τι σχέση έχει το άρθρο 24 με την εθνική τραγωδία;".

    Και μη μου πει κανείς πως οι άνθρωποι που υπέφεραν οικονομικά επί Σημίτη είδαν άσπρη μέρα. Το αντίθετο, αυξήθηκαν μαζί με την ανισότητα, η οποία δυστυχώς δεν περιορίστηκε μόνο σε οικονομικό επίπεδο.

    Οι Γερμανοί ΠΟΛΙΤΕΣ μετά τον πόλεμο πήγαινοντας καθημερινά στη δουλειά τους σταματούσαν και μάζευαν τα συντρίμια.

    Οι Ελληνες απέχουμε από τους Γερμανούς, που αποτελούν σήμερα υπόδειγμα πολιτικής συνείδησης και νοοτροπίας, περισσότερο από κάθε άλλο λαό της Ε.Ε και, ακόμα χειρότερα, φαίνεται πως αποκλίνουμε με ολοένα και μεγαλύτερο ρυθμό.

    Δεν λέω να γίνουμε Γερμανοί, δεν γίνεται, αλλά νομίζω πως πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβουμε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας, να πληρώσουμε το κόστος του να είσαι πολίτης.

    Τι να πεις, όμως, σε ανθρώπους που καίνε ζωντανούς τους συνανθρώπους τους και καταστρέφουν την ίδια τους τη χώρα για να κονομήσουν κάνα οικοπεδάκι;

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ "ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΜΠΑΧΑΛΟ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Εκτιμώ ως προσωπικοτητες: Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Χατζηδακη, Γεωργιάδη -για το μπουρδα και αλλα τολμηρα που εχει πει κατα καιρους- απο Ν.Δ

    Μίμη Ανδρουλάκη, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιωργο Παπανδρέου -η αρχηγια ενος κομματος μεταφραζεται αυτοματα σε αναποφευκτο συμβιβασμο- απο ΠαΣοκ

    Παπαγιανακη, Λεωνιδα Κυρκο, Αλαβάνο -όσο και να διαφωνει κανεις με τις αποψεις του δεν μπορει παρα να του αναγνωριζει το οτι προσπαθει συνειδητα για το ξυπνημα των συνειδησεων- απο Συνασπισμό

    Χρηστο Γουδη -για την ιδεολογικη του συνεπεια και σοβαροτητα, αν και είναι δεδηλωμενα ξενοφοβικος- του ΛΑΟΣ

    Τα στελεχη του ΚΚΕ μου δινουν την εντυπωση της ομοιομορφιας και γι αυτο δεν εχω μεχρι σημερα ξεχωρισει καποιον ως προσωπικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. το 2000 περίπου ανέλαβε το ΥΕΝ ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ακόμη και σήμερα μιλάμε όλοι γι αυτόν στο λιμάνι. Ως τότε ήταν φέουδο το Αιγαίο του κάθε Υπουργού και ήρθε αυτός κι άλλαξε τα πάντα. Έτσι σήμερα απολαμβάνουμε τα νέα πλοία, τα γρήγορα πλοία και τα διπλά πληρώματα στα ταχύπλοα κτλ. (ναυπήγισης και παραγγελίας, όλα, της επόχής υποργείας του!!!)
    Στην αντιπέρα ο Λαλιώτης, χωρίς λέξεις, χωρίς αισθήματα . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Εκτιμώ τον Ανδρουλάκη για τον λόγο και την ευρύτητα των σκέψεων του, τον Μάνο επειδή δεν διστάζει να πει ευθέως την γνώμη του χωρίς να αναλογίζεται το όποιο κόστος για την εικόνα του, καθώς και τον Σημίτη που ίσως κάποτε η ιστορία τον αναδείξει στον πιο επιτυχημένο πρωθυπουργό της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.
    Λίγοι οι Παπανδρέου, Αλαβάνος.
    Ανάξιοι λόγου οι Καρτζαφέρηδες, Παπαθεμελής, Βουλγαράκης, Κανέλλη και λοιπές γλάστρες.
    Επικίνδυνοι Βενιζέλος, Καραμανλής, παπαΧριστόδουλος.

    ΥΓ. Περιμένουμε και την δική σας άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Αρκετή εκτίμηση τρέφω στον Αλέκο Παπαδόπουλο...Στα απολύτως αζήτητα ο Γιακουμάτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Eπιστροφή ξανά απο την Ελλάδα, στην πολυάσχολη Αμερική. Κατα τη διάρκεια των διακοπών μου, είδα φίλους αγαπητούς που με γέμισαν χαρά και αισιοδοξία. Εφαγα φαγητά υπέροχα, και κολύμπησα στα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά της Λευκάδας. Πέρασα υπέροχα. Ειδικά τα παιδιά μου, μετά μερικά γεμάτα καλοκαίρια στην Ελλάδα, δεν ήθελαν πια να ξεκολήσουν!

    Το τέλος ομως τραγικό. Εφυγα με μια πίκρα φοβερή, λόγω των πυρκαγιών. Θα τα πούμε αργότερα, είδα πως το θέμα συζητήθηκε πολύ και στο blog.

    Επι του θέματος των εκλογών, αν και θεωρώ απαράδεκτα για ψήφιση τα τρία μικρά κόμματα (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΝ), θεωρώ πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εχουν ακόμα πολλά αξιόλογα στελέχη. Συγχωρήστε την πολιτική μου άγνοια λόγω απουσίας στο εξωτερικό, έχω όμως σχηματίσει θετική άποψη για τους κάτωθι:

    Αλέκος Παπαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ) – προσπάθησε συνειδητά να εφαρμόσει ένα σύστημα υγείας με μάνατζερς. Νομίζω πως το κόμμα του δεν τον βοήθησε στην προσπάθειά του.

    Φλωρίδης (ΠΑΣΟΚ). Δεν θυμάμαι το μικρό του όνομα, δεν ξέρω καν αν πολιτεύεται, τον θυμάμαι όμως να προσπαθεί να καθαρίσει λίγο το χώρο του ποδοσφαίρου ως υφυπουργός αθλητισμού. Παρομοίως, πάλι το ΠΑΣΟΚ τον εγκατέλειψε.

    Μιχ. Χρυσοχοίδης (ΠΑΣΟΚ) – Επέτυχε σαν υπουργός δημόσιας τάξης με σκληρή δουλειά, οργάνωση και χαμηλούς τόνους. Ο κόσμος τον εκτίμησε. Δυστυχώς όμως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον πήρε απο εκεί οπου είχε μέγιστη συνεισφορά, και τον έβαλε στη θέση του λαικιστή Λαλιώτη.

    Κων. Μητσοτάκης, τον διακρίνω για το ήθος του, και το γεγονος οτι αποτελεί ενωτικό στοιχείο. Δεν πριονίζει τη θέση του Κ. Καραμανλή, ούτε κάνει σαν μωρό όπως ο Βενιζέλος. Η πρωθυπουργία του ήταν προβληματική. Δεν είχε αρκετή δύναμη στη βουλή, με τα γνωστά αποτελέσματα.

    Ντόρα Μπακογιάννη. Την εκτιμώ βαθύτατα, και όταν πολιτευθεί θα την ψηφίσω. Διαισθάνομαι οτι έχει καλές οργανωτικές ικανότητες, ήθος, και γνώσεις. Ανήκει στην ελίτ που μπορεί να γίνει και πρωθυπουργός. Ελάχιστοι της συμπαραστάθηκαν για τον θάνατο του άντρα της. Η λαική γνώμη στην Ελλάδα ψήφιζε τότε Κουφοντίνα. Ανάλογο θάψιμο της επιφύλαξε και η Γιάννα Αγγελοπούλου παρόλο που η Ντόρα βοήθησε όσο μπορούσε.

    Γιωργος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ). Εξαίρετος υπουργός εξωτερικών επι Σημίτη. Εχει κατάρτιση της διεθνούς σκηνής, γνωρίζει τα διεθνή πρωτόκολα. Δεν θα τον ψηφίσω ποτέ ως πρωθυπουργό. Πήρε το σοβιετικό κόμμα του λαικιστή πατέρα του, και δεν καθάρισε τη μούχλα. Σήμερα ειλικρινά τον λυπάμαι.

    Προσωπικά, αυτή τη φορά, θά έδινα τον ψήφο μου στον Κ. Καραμανλή. Γνωρίζω πως δεν είναι τολμηρός, και του αποδίδω πολλά αρνητικά. Αλλά επειδή έχω επηρεαστεί και λίγο απο την Αμερική, θα έλεγα, “give him a second chance”.

    Καλό χειμώνα σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Αρχίζω από τα εύκολα, δηλαδή τη κριτική σε σχόλια. Τα δύσκολα, ποιους πολιτικούς υποστηρίζω και γιατί, ποιους πολιτικούς κατακρινω και γιατί, τα αφήνω για αύριο.

    Για αύριο; Ίσως να κάνω για πολιτικός...

    Πολλοί σχολιαστές "ψηφίζουν" λαλιώτη και ακόμα περισσότεροι σουφλιά. Δηλαδή τους δύο ανθρώπους που υπήρξαν ΥΠΕΧΩΔΕ τα τελευταία 10 με 15 χρόνια.

    Δεν είναι παράξενο έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους.

    ΤΟ στερεότυπο που μου έρχεται στο νου όταν ακούω μεγάλα δημόσια έργα είναι ο Υπερσιβηρικός (είναι απίστευτο πόση ώρα μου πήρε για να βρω το σωστό spelling). Το timing όμως είναι απίστευτο! Ο Υπερσιβηρικός εγκαινιάστηκε το 1891 και ολοκληρώθηε το 1916. Η ΠΑΘΕ ξεκίνησε το 1991 (περίπου, μαζί με το πρώτο ΚΠΣ) και θα (ΘΑ, α ρε Παπούλια με τα θα σου:)) ολοκληρωθεί το 2016. Όταν χρειαζόμαστε 20 χρόνια για να φτιάξουμε αυτοκινητόδρομο 800km είναι λίγο αστείο να λέμε ότι οι ΥΠΕΧΩΔΕ μας είναι πολιτικοί που ξεχωρίζουν θετικά. Πόσο μάλλον που και οι δυο τους έχουν σαν κυρίαρχη πολιτική τα "μεγάλα έργα".

    Όσο καιρό Ο λαλιώτης ήταν ΥΠΕΧΩΔΕ πήγε μόνο μία φορά στις Βρυξέλλες. Τη φορά εκείνη που η Επιτροπή θα έκανε μύνηση στην Ελλάδα για το κτηματολόγιο. Μία φορά σε δέκα χρόνια. Ίσως ο ΥΠΕΧΩΔΕ να είναι σουλτάνος και να έρχονται οι πρεσβευτές των δυτικών χωρών να του ζητήσουν χάρες. Ίσως πάλι η Ελλάδα να είναι μέλος της Ε.Ε. και στα συμβούλια των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις και για αυτό το λόγο να παίρνουν μέρος υπουργοί. Τουλάχιστον υπουργοί είναι συνήθως οι εκπρόσωποι από Ευρωπαϊκές χώρες που δεν ανήκουν "στον πυρήνα της Ε.Ε.", Γερμανία, Γαλλία κλπ. Αν δεν κάνω λάθος ο σουφλιάς πηγαίνει συνέχεια στη Λάρισα και σπανιότατα στις Βρυξέλλες. Λογικό μιας και οι αγρότες της Θεσσαλίας χρηματοδοτούν τις Γερμανικές βιομηχανίες.

    Το "ΠΕ" στο ΠΕΧΩΔΕ δεν θα το σχολίασω, άλλωστε όταν η Θεσσαλία και η Αιτολοακαρνανία (με ή χωρίς εκτροπές) θα έχουν γίνει έρημοι, οι ΥΠΕΧΩΔΕ μας μάλλον θα έχουν βρει το Κύριο τους (με τον "εκπρόσωπο" του οποίου και οι δύο έχουν φιλικότατες σχέσεις) όπως και πολλοί από εμάς. Σε 30 με 40 χρόνια δηλαδή.

    Όταν αύριο, δηλαδή μετά τις εκλογές, θα βγαίνουν πολλοί και θα διεκδηκούν τις κρατικές εκτάσεις που κάηκαν πριν από λίγες μέρες θα "δικαιωθούν". Προφανώς μιας και χάρη στους "επιτυχημένους" υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ δεν έχουμε ακόμα κτηματολόγιο. La Grèce est même le seul pays européen sans cadastre. N'importe qui construit n'importe quoi, n'importe où sur des régions anciennement boisées puis transformées par un coup de baguette magique, et beaucoup de bakchichs, en terrain agricole à bâtir. ή One reason is that Greece, unlike other European states, lacks a comprehensive register of forests and land ownership.. Οι κουτόφραγκοι, που πληρώνουν τα έργα των ΥΠΕΧΩΔΕ, το ξέρουν, όμως εμείς στην επόμενη "εθνική συμφορά" εμείς θα κατηγορούμε πάλι τους Αλβανούς ή τους γύφτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Και μία διαφορά ανάμεσα στους δύο mister ΥΠΕΧΩΔΕ.

    Θα συμφωνήσω με το τον zoros πως ο λαλιώτης είναι καλός manager. Είναι άριστος manager για τη ΠΑΣΟΚ Α.Ε., δηλαδή πως θα καταφέροουμε να κερδίσουμε τις εκλογές, άρα είναι άριστος manager για μία μόνο "εταιρία". Αντιθέτως ο σουφλιάς είναι πολύ καλύτερος για τους image makers ενός πολιτικού με "φιλικό προφίλ" στη πλειοψηφία.

    Αν κρίνω από αυτή τη οπτική γωνία πρωτιμάω τον λαλιώτη, πόσο μάλλον αν ήμουνα μέτοχος της ΠΑΣΟΚ Α.Ε.

    Σαν μέτοχος της Ελλάδα Α.Ε. (ας το ερμηνεύσει ο καθένας όπως θέλει) δεν ξέρω ποιον να διαλάξω, ίσως τον λαλιώτη (άλλωστε έχει συμβάλει και στη γενιά του nitro) μιας και δεν προαπαθεί να γίνει αρεστός σε αυτους τους πολίτες που ξέρει ότι δεν του είναι απαραίτοι για για να κερδίσει το κόμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Δεν ξέρω όλους τους πολιτικούς, γι' αυτό διστάζω να προτείνω.
    Φοβάμαι μήπως αδικήσω κάποιον-θετικά ή αρνητικά.
    Έχω φυσικά διάφορες διαφωνίες για κριτικές που διάβασα εδώ για διάφορους προβεβλημένους, αλλά δεν θα τις εκφράσω.
    Θα πω μόνο το εξής:
    -δεν θεωρώ ικανούς πολιτικούς όσους προέρχονται από το χώρο της δημοσιογραφίας. Έχουν μάθει να καταγράφουν και να κρίνουν μόνο, όχι να παράγουν έργο. Μια μακρά θητεία στο χώρο της δημοσιογραφίας, για μένα είναι αρνητικό προσόν για να επιλέξω κάποιον για πολιτικό. Αξιοποιούν την αναγνωρισιμότητα τους κάποιοι και την ικανότητα τους στο λόγο, καθώς και την εμπειρία τους από το "γυαλί" και κατεβαίνουν στην πολιτική, χωρίς να συνειδητοποιούν πόση διαφορά έχει η άσκηση κριτικής από την ανάγκη παραγωγής έργου, που συνεπάγεται ανάληψη ευθυνών.
    Εξαιρέσεις υπάρχουν, φυσικά, όπως ο Γ. Μαρίνος που αναφέρθηκε απο αρκετούς, αλλά αυτός έχει ασκήσει και διοίκηση. Οπότε, δεν πιάνεται.
    -Ομοίως, δεν συπαθώ τους δικηγόρους πολιτικούς. Οι δικηγόροι, δεν έχουν μάθει να παίρνουν σοβαρά ρίσκα επίσης, σε τομείς που απαιτούν παραγωγή έργου. Εξαίρεση όσοι έχουν ασκήσει διοίκηση και ίσως κάποιοι που έχουν θητεία στον ακαδημαϊκό χώρο.
    -Τέλος, δεν θεωρώ ικανούς για πολιτικούς τους καλλιτέχνες. Κι αυτοί έχουν μάθει να κρίνονται για άλλα πράγματα. Υπάρχουν βέβαια κι εξαιρέσεις-ελάχιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Και μία διαφορά ανάμεσα στους δύο mister ΥΠΕΧΩΔΕ.

    Θα συμφωνήσω με το τον zoros πως ο λαλιώτης είναι άριστος manager. Είναι άριστος manager για τη ΠΑΣΟΚ Α.Ε., δηλαδή πως θα καταφέροουμε να κερδίσουμε τις εκλογές, άρα είναι άριστος manager για μία μόνο "εταιρία". Αντιθέτως ο σουφλιάς είναι πολύ καλύτερος για τους image makers ενός πολιτικού με "φιλικό προφίλ" στη πλειοψηφία.

    Αν κρίνω από αυτή τη οπτική γωνία πρωτιμάω τον λαλιώτη, πόσο μάλλον αν ήμουνα μέτοχος της ΠΑΣΟΚ Α.Ε.

    Σαν μέτοχος της Ελλάδα Α.Ε. (ας το ερμηνεύσει ο καθένας όπως θέλει) δεν ξέρω ποιον να διαλάξω, ίσως τον λαλιώτη (άλλωστε έχει συμβάλλει και στη γενιά του nitro) μιας και δεν προαπαθεί να γίνει αρεστός σε αυτους τους πολίτες που ξέρει ότι δεν του είναι απαραίτοι για για να κερδίσει το κόμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Τέλος για την μελαγχολία με την εποχή Σημίτη (οι "βαρυσήμαντες" δηλώσεις μου τελειώνουν εδώ, για σήμερα. Άυριο έχω να κάνω μακροβούτια).

    Συμφωνώ πως οι κυβερνήσεις του Σημίτη ήταν καλύτερες από τις αντιστοιχες του Παπανδρέου (Ανδρέα) και Καραμανλή Β', αλλά δεν είναι δύσκολο (ειδικά συγκριτικά με το ΠΑΣΟΚ mk1).

    Όμως οι διαφορές ανάμεσα στις κυβερνήσεις Σημίτη και στην τωρινή είναι ελάχιστες. Ίσα-ίσα βλέπω πως τα σημεία που "καθιέρωσαν" τον Σημίτη, ισχύουν και τώρα, δηλαδή έχουμε μία ανορθόδη "συνέχεια του Κράτους":

    Ο πρωθυπουργός είναι πάντα ο "καταλληλότερος" αλλά πάσχει η ομάδα. Η κυβέρνηση (δηλαδή οι ΥΠΕΧΩΔΕ) έχουν σκάψει όλη την Ελλάδα. Είμαστε μέρος του πυρήνα της Ε.Ε. κλπ...

    Όσον αφορά την ουσία, δεν έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία 3.5 χρόνια, (άλλο αν θα έπρεπε).

    Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η τύχη. Έκατσε και οι μεγάλες φωτιές έγιναν αυτόν τον Άυγουστο και όχι τον Αϋγουστο του 1996, και πάλι προεκλογικός μήνας για "εθνικά θέματα". Αν σου κάτσει...

    Του Σημίτη του "έκατσε", του Έλληνα Bush ("μπαμπά δε θέλω να γίνω πολιτικός", "γιε μου είναι οικογενιακή υποχρέωση να κυβερνήσεις"). Θα του κάτσει;

    Μην ξεχνάμε πως χώρα μας οι οικογένεις είναι ιερές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Κύριε Δήμου με αυτό το θέμα θα τρίβουν τα χέρια τους οι image makers. Mόλις καταλάβουν οι άτυχοι "υποψήφιοι" ότι δεν φτάνει μόνο το Aρμάνι, θα ξαναπάνε στα θρανία.
    Εντύπωση μου κάνει η μαζική απέχθεια προς το ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη ,ίσως εξηγείται και από την πολύ μέτρια εικόνα του στο γυαλί.
    Ο Μάνος είναι από τους λίγους έξυπνους και ευχάριστους και σίγουρα χρήσιμους στην πολιτική σκηνή της χώρας.
    Συνηθίζεται να αντιπαθούμε όσους μας πρόδωσαν ,και περισσότερο τις ιδέες μας. Ο Συν λοιπόν, με τα χρόνια μου δημιούργησε μιά απέχθεια και ειδικά ο Κωσταντόπουλος που έχει και καλό δεξί ντιρέκτ. Και ο καυμένος ο Κύρκος που είχε παθολογική αγάπη με τον Αντρέα.
    Στο Πασόκ αν μπούν με εθελούσιο εγκλεισμό καμιά πενηνταριά άτομα στον κορυδαλό ή στο Δαφνί (δεν έχω πρόβλημα) θα τους ψηφίσω.
    ΚΚΕ και ΝΔ δεν έχω αντιπάθειες ,είναι διάφανα και τα δύο κόμματα, φαίνονται από μακριά οι όσοι προβληματικοί πολιτικοί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Ο/Η Draminos είπε...
    + Αρης Σταθάκης
    Συνεπής σε όσα λέει και πράττει, π.χ αν και βουλευτής οδηγεί toyota prius και όχι saab ή BMW.
    Δεν παριστάνει τον ειδήμονα για οποιοδήποτε θέμα, και σίγουρα εκτός από τους περισσότερους έλληνες βοήθησε και αρκετούς εκεί στην κυβέρνηση να ξεστραβωθούν.

    ----------------------------------

    Δεν παριστάνει τον ειδήμονα; ο Σταθάκης; Μήπως τον μπερδεύεις με κανένα άλλο;

    Από τους μεγαλύτερους ξερόλες στην Ελλάδα. Μαζί του φυσικά και Κώστας Καβαθάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. + Στέφανος Μάνος

    - Αναρίθμητοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Η υποκρισία πολλών σε αυτό το blog είναι το κάτι άλλο:

    Όλοι είναι κατά του Καρατζαφέρη, που στο κάτω-κάτω είναι ενας από τους λίγους Ευρωβουλευτές που αγωνίζεται για αυτά που πιστεύει, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ) που απλά τρώνε τα λεφτά μας, κάνουν τσάμπα ταξιδάκια και δεν πληρώνουν και φόρους (ως Ευρωβουλευτές). Το γεγονός ότι οι περισσότεροι τους ψηφίζουν εναντίων των συμφερόντων της χώρας (ή απλώς δεν ψηφίζουν καν, που να τρέχουν τώρα) φαίνεται δε σας αφορά.

    Μερικοί από τους μεγαλύτερους κλέφτες που έχουν περάσει από αυτή τη χώρα (Λαλιώτης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου και πολλοί άλλοι) επίσης σας αφήνουν μάλλον αδιάφορους...

    Το γεγονός ότι το ΚΚΕ με σήμα ακόμη το σφυροδρέπανο (αντίστοιχο της σβάστιγκας) αντιπροσωπεύει τις ιδέες ενός από τους μεγαλύτερους δολοφόνους του αιώνα (Στάλιν) και πάλι δε σας ενδιαφέρει - Δεν υπάρχει άλλο κράτος στην Ευρώπη που να δίνει 8 και 9% στο ΚΚΕ τη σήμερον ημέρα - Στο κόμμα που μέχρι να αλλάξει γνώμη η μαμά Μόσχα, ήταν σύμμαχος των Ναζί και ακόμα χειρότερα τη στιγμή που η χώρα βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τους Γερμανούς...

    Κατά τα άλλα σας ενοχλεί το ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης - Και πολλοί μάλιστα δε μπορείτε να πιστέψετε ότι θα μπει στη βουλή -
    Ίσως θα πρέπει να το πιστέψετε γιατί από τη στιγμή που ο κόσμος το ψηφίσει θα μπει στη βουλή - Σας αρέσει, δε σας αρέσει...Άλλωστε υπέρμαχοι της δημοκρατίας δεν είστε;

    Μάλλον θα πρέπει να ντρέπεστε.

    Και για να απαντήσω στην ερώτησή σας -
    + Αλογοσκούφης (τουλάχιστον ξέρει τι του γίνεται από άποψη οικονομικών)
    - Παπαρήγα/Αλαβάνος (νομίζω απάντησα ήδη στο γιατί).

    Υ.Γ. Παρακαλούνται οι "Αριστεροί" να αφρίσουν μακριά από το πληκτρολόγιο - Ενδέχεται να του προκαλέσουν ζημιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Τελευταία στην Αξιολόγηση Βουλευτών άρχισα να υπολογίζω μέσους όρους βαθμολογίας. Μέχρι τώρα την υψηλότερη την έχει ο Μίμης Ανδρουλάκης με 4.4 (άριστα το 5) και ακολουθεί ο Στέφανος Μάνος με 4.1. Την χαμηλότερη την έχει ο Βύρων Πολύδωρας με 0.0 (σωστά, όλοι οι βαθμοί ήταν 0!). Ο Καραμανλής βγάζει 0.8 και ο ΓΑΠ 2.5. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγάζει 3.3.

    Μου άρεσε η ιδέα για DREAM TEAM κυβέρνηση. Η δική μου είναι η εξής:

    Πρωθυπουργός: Στέφανος Μάνος
    Εθνικής Άμυνας: Αλέκος Παπαδόπουλος
    Οικονομίας: Λουκάς Παπαδήμος (?)
    Ανάπτυξης: Ανδρέας Ανδριανόπουλος
    Εξωτερικών: Γεώργιος Παπανδρέου
    Εσωτερικών: Μίμης Ανδρουλάκης
    Παιδείας: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
    Απασχόλησης: Μιχάλης Παπαγιαννάκης
    Δημόσιας Τάξης: Θεόδωρος Πάγκαλος
    Υγείας: Νίκος Γεωργιάδης
    Δημοσίων Έργων: Γιώργος Σουφλιάς
    Δικαιοσύνης: Φώτης Κουβέλης
    Περιβάλλοντος: Μιχάλης Τρεμόπουλος
    Τουρισμού: Ντόρα Μπακογιάννη
    Αγροτικής Ανάπτυξης: Κυριάκος Μητσοτάκης
    Ναυτιλίας: Νίκος Χριστοδουλάκης
    Μεταφορών και Επικοινωνιών: Δημήτρης Παπαδημούλης
    Επικρατείας: Άρης Σπηλιωτόπουλος
    Πολιτισμού: Έφη Σαρρή :)

    Για τα υπόλοιπα υπουργεία ή για υφυπουργεία:

    Πάνος Μπεγλίτης
    Γιάννης Μπουτάρης
    Γιάννης Δραγασάκης
    Κωστής Χατζηδάκης
    Άννα Διαμαντοπούλου
    Γιάννης Παπαθανασίου
    Γιάννης Παλαιοκρασσάς

    Σίγουρα ξεχνάω κάποιους καλούς.

    Για το NIGHTMARE TEAM δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε. Δεν απέχουμε και πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. + Εύα Καϊλη
    + Άντζελα Γκερέκου

    - Βάσω Παπανδρέου
    - Μαργιέτα Γιαννάκου.

    Είναι θέμα αισθητικής, μιας και για πολιτική τι να πει κανείς...

    Η Μπακογιάννη υιοθέτησε τις θεωρίες συνωμοσίας και την ασύμμετρη απειλή.
    Όταν ένας -υποτίθεται- σοβαρός άνθρωπος αυτο-υποβιβάζεται για χατήρι του κόμματος τότε καταλαβαίνει κανείς ότι η πολιτική ζωή του τόπου νοσεί...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Καλημέρα σε όλους!

    Genghis στείλατε ένα τεράστιο σχόλιο εκτός θέματος (με θέμα το κυνήγι). Επειδή θα έπρεπε να σας απαντήσω με ένα εξίσου μεγάλο και θα φεύγαμε τελείως από το χώρο μας, δεν το δημοσίευσα. Υπόσχομαι να κάνω σύντομα ένα ειδικό ποστ για το κυνήγι και το αποθήκευσα για τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Σήμερα, Κυριακή πρωί, περισσότερο από τα δεξιά αρχίδια του Κυρίου με τις καμπάνες τους (έχω τρεις γύρω μου, ο ένας παλαιοημερολογίτης), μίσησα τους κυνηγούς. Λες και χτυπούν τον Δράμαλη! Τέτοιες ομοβροντίες..
    Συγνώμη για το εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  163. Nikos Dimou said...
    ...δεν το δημοσίευσα.


    Δέν πειράζει. Ηταν γραμμένο γιά τούς φιλελεύθερους τού blog καί μάλλον είσαστε ό μόνος (που μιλάει τουλάχιστον) οπότε εκπληρώθηκε ό στόχος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. λορδ σαιδ...
    'Στο κόμμα που μέχρι να αλλάξει γνώμη η μαμά Μόσχα, ήταν σύμμαχος των Ναζί και ακόμα χειρότερα τη στιγμή που η χώρα βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τους Γερμανούς...(αναφέρεται στο ΚΚΕ)'

    λεφτερης σαιδ...
    'Το ασφαλιστικό στην πρώην ΕΣΣΔ ήταν απαράδεκτο, τα νοσοκομεία για πέταμα (σκουριασμένες παλιές μεταλλικές βελόνες, σκουριασμένα κρεβάτια και όχι επαρκή, κλπ κλπ)'


    σαν ανθρωπος που εχω μαλωσει μεχρι ξυλου με κκεδες και αριστερους για τα κοληματα τους, αναφερω πως ενθουσιαζομαι απο αυτα τα δυο υπεροχα παραδειγματα ιστορικου μελοδραματος (το πρωτο) και αντικομμουνιστικου ρεαλισμου (το δευτερο, ακου σκουριασμενες βελονες) χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Βέβαια ο Κωστας Σημίτης μακράν ο καλύτερος αν και μας τα χάλασε με τον Νεονάκη αλλά και κυρίως με τον συνδικαλισμό που για μένα ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα.Τον κατέστησε ενα απλά εργαλείο της πολιτικής εξουσίας. Μέγας οραματιστής ρεαλιστής κύριος απο τους ελάχιστους πολιτικούς αγωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  166. Nikos Dimou said...
    Υπόσχομαι να κάνω σύντομα ένα ειδικό ποστ για το κυνήγι...


    Guerrero! Μας ερχεται ασσυμετρη απειλη! Γέμισε τό 7,62.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Aν αυτό έκανε ο Bush και κατάφερε να ξαναεκλεγεί τότε πράγματι ανησυχώ για τη διανοητική κατάσταση του μέσου Αμερικανού."

    Ο Μπους βγήκε γιατί δεν είχε ουδεμία αντιπολίτευση.
    Επίσης, η επίδραση του προέδρου των ΗΠΑ στη ζωή κάθε Αμερικανού, είναι η ίδια με την επίδραση του καγκελάριου της Γερμανίας στη ζωή κάθε Έλληνα (αμελητέα ή μηδενική).


    (το δευτερο, ακου σκουριασμενες βελονες)

    Τα έδειξε η ίδια η Ελληνική τηλεόραση, τον καιρό που ήμουν ακόμα στην Ελλάδα... λίγο μετά την πτώση της ΕΣΣΔ.
    Η Αμερικάνικη τηλεόραση δεν έδειξε ποτέ τα χάλια της πρώην ΕΣΣΔ...

    Είναι σαν τους ΚΚΕδες που στέλνουν τη μάνα τους να τους αγοράσει τσιγάρα από το περίπτερο γιατί εκείνοι είναι πολύ απασχολημένοι με την επανάσταση!

    Οι περισσότεροι οπαδοί του κομμουνισμού στην Ελλάδα δεν έχουν καμία πολιτική ιδεολογία και καμία επαφή με πραγματική πολιτική. Είναι οπαδοί του κομμουνισμού για τον ίδιο λόγο που κάποιος είναι οπαδός μιας ποδοσφαιρικής ομάδας του εξωτερικού. Λέει ας πούμε ένας "είμαι οπαδός του ΚΚΕ" και λέει ένας άλλος "είμαι οπαδός της Λίβερπουλ". Ο μέσος οπαδός του κομμουνισμού στην Ελλάδα, μου θυμίζει το χοντρό Αμερικανό που κάθεται στον καναπέ και βλέπει φούτμπολ... και λέει ότι είναι φανατικός των σπορ (ενώ ζυγίζει 300 κιλά και δεν μπορεί να περπατήσει).
    Στην πραγματικότητα, ΔΕΝ τον ενδιαφέρουν τα σπορ. Τον ενδιαφέρει η διαμάχη, η αντίδραση, ο τσακωμός.

    Αυτό ενδιαφέρει και τους σημερινούς ακροαριστερούς: ο καυγάς.

    Αλέκος Παπαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ) – προσπάθησε συνειδητά να εφαρμόσει ένα σύστημα υγείας με μάνατζερς.

    Αυτό είναι λάθος προσέγγιση. Τα συστήματα υγείας εφαρμόζονται καλά από ανθρώπους έμπειρους στις ανθρώπινες ανάγκες και παρόντες στην αγορά και στον κόσμο.
    Οι μάνατζερς τι να σου κάνουνε... το σύστημα υγείας είναι κάτι που πρέπει να επικεντρώνεται στον άνθρωπο και όχι σε κάποιους αριθμούς οι οποίοι αλλάζουν συνέχεια με τις αλλαγές στις συνθήκες ζωής.

    Μου φαίνεται ότι έχετε μπερδέψει ορισμένα πράγματα. Οι άνθρωποι και τα συστήματα που γνώρισα και κατά μέσο όρο ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για μένα (ως άνθρωπο) και για το συνάνθρωπό τους (εφ' όσον είχαν γνώση), είναι στην Αμερική. Από την άλλη, διαπιστώνω σιγά σιγά ότι οι Ευρωπαίοι έχουν βάλει τις ίδιες τις διαδικασίες σε υψηλότερη προτεραιότητα από τον άνθρωπο, τον κάθε ένα άνθρωπο. Μιλάω για μέσους όρους τώρα, για κανόνες, μην πεταχτούν πάλι τ' αγγουράκια να μου αναφέρουν μεμονωμένες περιπτώσεις και υπερβολικά παραδείγματα. Μιλάω για την προσωπική μου εμπειρία και την εμπειρία μου με δικαστικά και ασφαλιστικά συστήματα και χωρίς να έχω όφελος να λέω το ένα ή το άλλο (κανείς δεν βγάζει λεφτά εδώ μέσα στο blog).

    Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι εάν ζούσα πριν από 60 χρόνια και μπορούσα να προβλέψω το μέλλον, δεν θα έβαζα τα λεφτά μου σε "σοβαρό καλό παιδί με πτυχίο από το LSE", αλλά σε έναν βαρκάρη (Λάτση).
    Αυτό για να δείξω γλαφυρά ότι ο κόσμος ψηφίζει πολιτικούς με λάθος κριτήρια. Κι ο Παπανδρέου (Ανδρέας) είχε ένα κάρο ακαδημαϊκά επιτεύγματα, αλλά ως "κυβερνήτης" της Ελλάδας δεν έφερε καθόλου καλό αποτέλεσμα. Έλα όμως που υπήρχε η ΕΟΚ τότε και πέφτανε οι επιδοτήσεις και νομίζανε οι γριές στα χωριά ότι τους έδινε ο Ανδρέας λεφτά από την τσέπη του...

    Δυστυχώς δεν μπορείτε να προβλέψετε τι θα επιτύχει ο Α ή Β πολιτικός υποψήφιος. Ούτε είναι και εύλογο κριτήριο η "σοβαρότητα" (αλήθεια, τι εννοείτε όταν λέτε σοβαρότητα... μήπως νομίζετε ότι οι σκυθρωποί ή οι κουστουμαρισμένοι θα σας ανεβάσουν το βιωτικό επίπεδο;), ή η "ευθύτητα" (ευθύτατος ήταν κι ο Χίτλερ), ή η "ειλικρίνεια" (ακόμα κι αλήθεια να σας λέει κάποιος, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνει και κάτι για να διορθώσει το πρόβλημα).

    Έχετε μπερδέψει τη σοβαρότητα με τη σοβαροφάνεια και το σκυθρωπό ύφος.
    Έχετε μπερδέψει την ικανότητα σε έναν τομέα με την ικανότητα σε άλλο τομέα.
    Έχετε μπερδέψει την έννοια "κοινωνία" με την έννοια "κράτος".
    Ακούω για παράδειγμα "ο Παπανδρέου μας έριξε 20 χρόνια πίσω". Δηλαδή, ολόκληρη η χώρα είναι έρμαιο ενός και μόνο ανθρώπου; Φοβερό και τραγικό. Άρα, η δημοκρατία αυτή είναι άκρως επικίνδυνο πολίτευμα!

    "σαν ανθρωπος που εχω μαλωσει μεχρι ξυλου με κκεδες και αριστερους για τα κοληματα τους"

    Οι Έλληνες δεν πρέπει να μαλώνουν για ρωσικά προϊόντα (όπως ο κομμουνισμός), όπως και οι Νορβηγοί δεν πρέπει να μαλώνουν για Ελληνικά προϊόντα (φέτα). Ο κομμουνισμός είναι ρώσικο προϊόν τελείως άσχετο με την Ελλάδα και την ελληνική πραγματικότητα.
    Όπως είπα και πιο πάνω, δεν είναι θέμα πολιτικής, είναι θέμα "οπαδού". Πιάνει ας πούμε ένας οπαδός της Λίβερπουλ στο Αιγάλεω και τσακώνεται με έναν οπαδό της Γιουάιτεντ στο Περιστέρι... ή δυο Αμερικανοί σε ένα εστιατόριο που τσακώνονται με θέμα "ποιο είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ιαπωνίας"...

    Κουβέντα να γίνεται δηλαδή. Άλλωστε, πολλοί άνθρωποι συχνά τσακώνονται για θέματα που δεν τους αφορούν καθόλου, ενώ αυτά που τους αφορούν τα κρύβουν κάτω από το χαλί και προσπαθούν να τα αποφύγουν.
    Ε, κι εγώ όταν έχω κάποιο πρόβλημα, αντί να το συζητήσω, κάθομαι και συζητάω για τον καιρό και την πολιτική...

    ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ;
    Ο φοιτητής στην Αθήνα, νιώθει σκατά γιατί ζει μέσα στο τσιμέντο και δεν έχει πειθαρχία να διαβάσει και να προκόψει, νιώθει και φυσιολογική ανασφάλεια για το μέλλον του κι έτσι τον πιάνει το άγχος, χωρίς διέξοδο, και τα βάζει με τους... Αμερικανούς (!!!) που ειναι 15.000 χλμ μακριά και δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωή του, και για να δείξει πόσο τσατισμένος είναι μ' αυτούς, πάει και καίει ένα... Ελληνικό σχολείο (!) φορώντας τζην και με υπόκρουση αμερικάνικο ροκ. Όπως λέμε "ανέβηκα στη λεμονιά να κόψω ένα καρπούζι και το πεπόνι μου' πεσε και το πάτησε ένα τρένο".

    Και μετά, αυτός ο... ακαδημαϊκός πολίτης (!!!!) με αυτόν τον ίδιο ακριβώς τον εγκέφαλο, πάει και ψηφίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Καλημέρα!
    Ωραίο το παρα-γκάλοπ!
    Σε αναγκάζει να σκεφτείς τους λόγους που θα ψήφιζες ένα κόμμα και το λόγο που δεν θα το ψήφιζες!
    Κοιτάξτε:

    ΝΔ
    (+) ...
    (-) Πολύδωρας,Γιακουμάτος

    ΠΑΣΟΚ
    (+) Παπαδόπουλος,
    (-) Κουλούρης,Πρωτόπαππας

    ΣΥΝ
    (+) Παπαγιαννάκης
    (-) Λαφαζάνης

    ΚΚΕ
    (+)...
    (-)Παπαρήγα

    ΛΑΟΣ(-)
    (-)Καρατζαφέρης

    (-) ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

    ΔΙΑΦΟΡΟΙ
    (+)
    Ανδρουλάκης
    Μάνος
    Ανδριανόπουλος
    Κουβέλης
    Πάγκαλος (η καλή πλευρά!)

    Τιμητική διάκριση
    Λεωνίδας Κύρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Εκτός θέματος (για πολλοστή φορα).

    "Ο κομμουνισμός όπου εφαρμόσθηκε απέτυχε"

    Ναι, αλλά γιατί? Και το "αντίπαλο" σύστημα που πέτυχε, δημιούργησε έναν αγγελικό κόσμο?

    ---------------------------------

    Λευτέρη, σε λίγο θα μας πεις ότι δούλεψες ασφαλιστής και στη Σοβιετία. Αυτό με τις σκουριασμένες βελόνες ήταν τρομερή "κόμπρα".

    Στο επόμενο αντισοβιετικό σου λογίδριο μπορείς να πεις ότι η Λάικα ήταν λούτρινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. "Το γεγονός ότι το ΚΚΕ με σήμα ακόμη το σφυροδρέπανο (αντίστοιχο της σβάστιγκας)"

    Ναι αλλά το σφυροδρέπανο βγάζει εύκολα γκόμενες. Οι περισσότεροι οπαδοί της ΚΝΕ, έγιναν οπαδοί για να βρουν μέρος και γκόμενα ή γκόμενο να πηδηχτούν μακριά από το μπαμπά και τη μαμά. Προεφηβικά πράματα. Όπως προεφηβικές είναι και οι "αναλύσεις" που διαβάζω στις εφημερίδες ριζοσπάστη και "πριν".

    Δεν υπάρχουν "αριστεροί" στην Ελλάδα. Οι "αριστεροί" στην Ελλάδα έχουν ιδιοκτησίες (σπίτι, αυτοκίνητο, εξοχικό) και όταν κατεβαίνουν για διαδήλωση, ζητάνε ΛΕΦΤΑ. Επίσης, καταστρέφουν και κάνα σχολείο και φωνάζουν μπάτσοι γουρούνια κλπ, αλλά άμα μπει κανείς και τους καταστρέψει το σπίτι, τηλεφωνάνε στην αστυνομία και παρακαλάνε να βρεθεί αμέσως ο ένοχος που τους έκλεψε το iPod... επίσης, χρησιμοποιούν σοσιαλιστικό ίντερνετ, σε σοσιαλιστικούς PC, σοσιαλιστικά πλυντήρια και στεγνωτήρια, σοσιαλιστικές τηλεοράσεις, μοτοσικλέτες (μου φαίνεται μάλιστα ότι οι παλιές γερμανικές BMW και οι αγγλικές Norton είναι πιο σοσιαλιστικές... επίσης, δείγμα επαναστατισμού είναι να οδηγάς ακριβή Αμερικάνικη Harley Davidson... ρώσικο μηχανάκι δεν έχω δει ακόμα πουθενά).
    Έχω επίσης ακούσει και για αριστερούς τώρα τελευταία με SUV στο Κολωνάκι.
    Ο λόγος δεν είναι η πολιτική. Ο λόγος είναι η μόστρα που τραβάει περισσότερο τις γκόμενες. Στις ΗΠΑ, άμα είσαι άσχημος άντρας ή άσχημη γυναίκα, το ρίχνεις στην αριστερά και στα ακραία οικολογικά... η "επανάσταση" έχει γοητεία σε ηλικίες κάτω των 30. Μετά σε παίρνουνε χαμπάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. "Ναι, αλλά γιατί? Και το "αντίπαλο" σύστημα που πέτυχε, δημιούργησε έναν αγγελικό κόσμο?"

    Δεν υπάρχουν αγγελικοί κόσμοι και ευτυχώς.
    Το "αντίπαλο σύστημα" δεν ήταν καν σύστημα. Ήταν η φυσική συνέχεια των προηγούμενων "συστημάτων" και όχι αποτέλεσμα πραξικοπήματος όπως ήταν ο κομμουνισμός. Η σοσιαλιστική επανάσταση στη ρωσία, καταστράφηκε από το πραξικόπημα των φανατικών. Όχι πως θα είχε επιτυχία ούτως ή άλλως (διότι αποτελούσε δικτατορία κάκιστου τύπου), αλλά μπορεί να έφερνε κάτι ενδιάμεσο...

    Τις σκουριασμένες βελόνες (οι εξωτερικές επενδύσεις στις γυάλινες σύριγγες ήταν σκουριασμένες και δεν είχαν τα περισσότερα νοσοκομεία σύριγγες μίας χρήσης) τις είδα στην τηλεόραση στην Ελλάδα, πριν φύγω για Αμερική, πριν από 10 χρόνια. Θα επαναλάβω εδώ ότι η Αμερικανική τηλεόραση δεν έχει δείξει ακόμα τίποτα πολύ κακό για τον κομμουνισμό. Ακόμα και το History Channel έχει δείξει μια πολύ πιο ήπια εικόνα απ' αυτήν που περιγράφουν οι ρώσοι μετανάστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. "Λευτέρη, σε λίγο θα μας πεις ότι δούλεψες ασφαλιστής και στη Σοβιετία."

    Eίχα πολλούς φίλους που σπουδάσανε Ρουμανία και Ρωσία και μου τα είπανε πρώτο χέρι. Αριστεροί τότε όλοι τους, μέχρι που περάσανε λίγους μήνες εκεί πέρα... ένας μάλιστα μου είπε "καλύτερα να ήμουν στη Χιτλερική Γερμανία".

    Το χειρότερο είναι ότι λίγες δεκαετίες μετά την πτώση του κομμουνισμού και των άλλων εθνικοσοσιαλιστικών ή υπαρκτο-σοσιαλιστικών δικτατοριών, οι νέες γενιές δεν ξέρουν τίποτα πλέον, έχουν ξεχαστεί όλα. Στην Αυστρία έχουν απ' ότι ακούω μεγάλο ποσοστό οι νεοναζί, στην Ελλάδα μπορεί να ανέβει το ΚΚΕ που θα αποτελεί buffer μεταξύ κυβέρνησης (προφανώς κεντροαριστερής) και συνδικάτων του δημοσίου και ο χαβαλές θα συνεχίζεται... η Κανέλη είναι πρόδρομος ενός μοναδικού συνδυασμού επιτυχίας (άκρως βασισμένου σε Αμερικάνικο μάρκετινγκ): κομμουνισμός και χριστιανική ορθοδοξία.

    Μπορεί να έχω και άδικο... μπορεί τα πράγματα να καλυτερεύουν συνέχεια κι η πολιτική σκηνή να είναι απλά στο δικό της κόσμο, απομονωμένη, όπως πρέπει να είναι πολλές φορές. Και γι' αυτούς που λένε "ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχεις στα κοινά", εγώ απαντώ "τα κοινά πολλές φορές μου ζαλίζουν τ' α... έχω εκ γενετής δικαίωμα να ΜΗΝ συμμετέχω, να ΜΗΝ με ενδιαφέρουν τα θέματα που ορισμένοι κόπανοι ορίζουν ως "κοινά". Τα κολπάκια αριστερών, δεξιών, οπαδών του Ιεχωβά κλπ να με κάνουν και μένα οπαδό, είναι κολπάκια για γκιαουρούληδες κι αμερικανάκια με IQ 5.

    Παλεύω για το άτομο, τον ένα άνθρωπο, όχι για τις ομάδες, τις κλίκες, τα κόμματα και τις συμμορίες ιδεών. Και τους αρχηγούς των συμμοριών της ομοιομορφίας (όπως ήταν η ναζιστική νεολαία), τους λέω απλά γκάγκστερς ιδεών και πολύ θα ήθελα να σπάσω τα μούτρα κάποιου απ' αυτούς, που έχουν καταντήσει την Ελλάδα περίγελο σε πολλά θέματα και πολλούς από τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο κομπλεξικούς και καταναγκαστικα μέτριους (στην Ελλάδα, η μετριοφροσύνη έχει μπερδευτεί με τη μετριότητα... αναρωτιέμαι εάν διδάσκουν τη διαφορά των λέξεων αυτών στα σχολεία).

    Μαυρίστε τους όλους, βρείτε τρόπο να τους κόψετε και το μισθό. Κατ' ανάγκη, κλέψτε τις επιταγές των μισθών τους από το ταχυδρομείο, ή κάντε hacking στους λογαριασμούς τους. Κάντε διαδηλώσεις έξω από τα ίδια τους τα σπίτια και μην τους αφήνετε να βγουν έξω. Κάντε κάτι άγριο για να τους ξυπνήσετε (όχι να κάψετε τα σχολεία σας...! ή να κάνετε βόλτα έξω από τη βουλή όταν οι βουλευτές κάνουν διακοπές στη Ρόδο...).

    Οι διαδηλώσεις είναι αστεία πράματα. Οι πολιτικοί τις περιμένουν και το ξέρουν ότι θα γίνουν και δεν τους επηρεάζουν καθόλου. "Και τι κι αν κάνουν διαδήλωση; Θ' αλλάξει τίποτα; Ας τους να εκτονωθούν, να γυρίσουν στα σπίτια τους...".

    Τρομάξτε τους, κάντε κάτι για να τρομάξουν πραγματικά, να χάσουν το μηνιάτικο. Δείξτε τους ότι το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας ΔΕΝ είναι αστεία υπόθεση ή επάγγελμα ρουτίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Άντε, καλή σας μέρα και επανέρχομαι σε μερικές μέρες. Επί της ουσίας, όχι για άχρηστες αντιδράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Καλημέρα

    Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η ταυτόχρονη αναφορά των ίδιων προσώπων ως αξιόλογων και ανίκανων από τους διάφορους σχολιαστές.

    Υποθέτω πως αυτό συμβαίνει επειδή

    1. Δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια. Κατηγορείται κάποιος για κλέφτης και βγαίνει -σωστά- ο οικοδεσπότης να αποσείσει ευθύνες για πιθανή συκοφαντική δυσφήμιση.

    2. Ο ίδιος πολιτικός έχει κάνει σωστές και λανθασμένες επιλογές. Η αποτίμηση τους φοβάμαι ότιγίνεται με βάση την πολιτική τοποθέτηση του σχολιάζοντος. Απ' ότι φαίνεται οι κομματικές παρωπίδες περιορίζουν αρκετούς σχολιαστές!!

    Απόλαυσα το σχόλιο της κ. Βέλλιου σχετικά με την καταλληλότητα για την πολιτική των δημοσιογράφων, νομικών και καλλιτεχνών.

    Αναρρωτιέμαι αν θεωρεί κάποιο άλλο επάγγελμα καταλληλότερο.

    Και εν κατακλείδι: Για να γίνω γιατρός έπρεπε να αποδείξω την ικανότητα μου σε φυσική, χημεία, βιολογία και να σπουδάσω περί τα 10 χρόνια. Για να γίνω πολιτικός - "επάγγελμα" κατά την ταπεινή μου γνώμη δυσκολότερο της ιατρικής - δεν απαιτούνται τυπικές σπουδές ούτε προσόντα.

    Το θεωρείτε σωστό αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Stavros Katsaris,
    Sun Sep 02, 10:45:00 AM

    Δεν παίζεσαι αγόρι μου, έγραψες!

    lefteris, που την βρίσκεις την όρεξη να αναλύσεις την σχιζοφρένεια του έλληνα κομμουνιστή (και χριστιανού ταυτόχρονα - ο μοντιέ!);

    Άκου "σκουριασμένες βελόνες"!
    Έγραψες και συ!

    ****

    Ο/Η vagelis είπε...
    Βέβαια ο Κωστας Σημίτης μακράν ο καλύτερος
    ---

    Εννοείτε ο λιγότερο χειρότερος φαντάζομαι διότι ο Σημίτης πήρε την διαφθορά επαρχιωτόπουλο και αγράμματο και την έστειλε στο Harvard και άντε τώρα να την ξεριζώσεις.

    Τα όργια διαφθοράς και διαπλοκής επί Σημίτη, ειδικά στα Ολυμπιακά έργα δεν είχαν προηγούμενο.

    Φυσικά βγάζω το καπέλο στον κ.Σημίτη για την στάση του στα Ίμια (πολιτικός ρεαλισμός) αλλά και στη μη άσκηση βέτο κατά τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας (λες και έπρεπε η Ελλάδα να απομονωθεί για χατήρι των ηλιθιοτήτων του Μιλόσεβιτς).

    Ο κ.Σημίτης πήγε κόντρα στο ρεύμα, κόντρα στην κοινή γνώμη που έγινε υποχείριο των ακροδεξιών και των παπάδων και έβγαλε την Ελλάδα αλώβητη από δύο κρίσεις.

    Αυτά.

    Αύριο πετάω για Στοκχόλμη, για 5 μέρες.
    Αν τα καταφέρω θα συμμετέχω από εκεί.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Όταν ασκούμε την κριτική μας στους δεκάδες πολιτικούς που δεν εκτιμούμε, καλό είναι να θυμόμαστε ότι αποτελούν γέννημα-θρέμμα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας: αυτό το αντιλαμβανόμαστε κοιτώντας τον μικρόκοσμό μας ο καθένας: όταν βλέπω τους γείτονες καμιά φορά στην είσοδο της πολυκατοικίας ή στο δρόμο ακριβώς απ' έξω, κοιταζόμαστε στην καλύτερη περίπτωση αλλά δεν ανταλλάσσουμε ούτε καλημέρα, όπως όλοι σ' αυτή την κατ' επίφαση γειτονία με τις ευπρόσωπες πολυκατοικίες και τους απρόσωπους ανθρώπους. Φτάσαμε πλέον να αρνούμαστε στους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας στοιχειώδη ανθρώπινη υπόσταση. Οι πολιτικοί δεν είναι παρά η κορυφή αυτού του παγόβουνου της αποξένωσης, της ανθρωποφοβίας και της αδιαφορίας για ό,τι τρέχει πέραν της πόρτας του διαμερίσματός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Καλημέρα, καλή Κυριακή, κοντή γιορτή,

    Ένας φίλος έκανε μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία.
    Επέλεξε ως θέμα τον "κενό πολιτικό λόγο".
    Ανέλυσε ομιλίες του Καραμαλ-αλή, του Αβραμοβιτς-όπουλου και του Τσόχα-τζόπουλου.

    Πήρε άριστα.

    Παρέμεινε και εργάζεται στη Γαλλία.

    Σοφός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Πως μας έκατσε έτσι το 17;

    Κάποτε είχαμε την Νovember, 17th

    τώρα μας βρήκε και η September, 17th !!!

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Περισσότερο εκτιμώ τον Κώστα Σημίτη.

    Έκανε το καλύτερο δυνατό με τις συνθήκες που είχε ως πρωθυπουργός ,ισορρόπησε τις επιλογές του στο καλύτερο εφικτό το οποίο δεν ήταν πάντα αυτό που ήθελε αλλά αυτό που μπορούσε να γίνει.

    Λιγότερο εκτιμώ τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Δεν είναι ότι κρύβει τις απόψεις του, είναι ότι οι επιλογές του είναι οι καλύτερες δυνατές μόνο για τον εαυτό του. Αν οι επιλογές αυτές είναι καλές αυτό γίνεται από τύχη και μόνο. Το χειρότερο είναι ότι πολλοί είναι αυτοί που τον εκτιμούν για την ρητορική του. Αυτού του είδους οι πολιτικοί είναι χειρότεροι από αυτούς που τους ξεχωρίζεις από μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Kε Δήμου

    σας συνιστώ όταν θα κάνετε το post για το κυνήγι να υιοθετήσετε στον τίτλο τον όρο ''ΟΙΚΟΛΟΓΡΙΕς'', παρότι δεν είναι δικός σας και προέκυψε από λάθος-παρανόηση (για τον δικό σας όρο : ''οικοχόνδριοι'') σχολιαστή στο post σας για την συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

    Το διάβασα προηγουμένως και ξεράθηκα στα γέλια.

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Κύριε Δήμου πάλι μια απλή ερώτηση τους κάνατε και πάλι απαντάνε βγάζοντας λόγο, με σεντόνια και κατεβατά. Ανίατες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. ΚΑΤΩ (επίσης)

    ο Α.Παπανδρέου
    οι λόγοι γράφτηκαν παραπάνω (να περάσουμε καλύτερα στους ζώντες)

    ο Τσοχατζόπουλος
    γιατί αποτελεί μύκητα του ΠΑΣΟΚ και περιμένει τις συνθήκες για να αναπτυχθεί. Απραγος. Θα ήταν ανύπαρκτος χωρίς τον Αντρέα

    ο Πάγκαλος
    γιατί τα έκανε χάλια με το ζήτημα Οτσαλάν παρόλη την πολυετή του πείρα στην πολιτική και μάλιστα στην αριστερά (είχε -λέει- πάρει μέρος και στη 12η ολομέλεια της Βουδαπέστης το '68, για φαντάσου!)

    ο Παπαντωνίου
    για τη διαχείριση των κονδυλίων των εξοπλισμών και για το θέμα των S-300. Προέχει η εξωτερική απειλή, δεν κοιτάμε τα χάλια μας. (τώρα στέλνουμε τα Γιουροφάιτερ και τα F-16 να σβήνουν τις φωτιές!)

    ο Κουλούρης
    μέγας ψηφοθήρας και λαϊκιστής (ο άρχοντας της λαϊκής αγοράς)

    και πολλοί άλλοι "γενίτσαροι του πολυτεχνείου" και λαμόγια (αυτοί με τα γερμανικά αυτοκίνητα με το σήμα της ειρήνης μπροστά (sic)) που μπήκαν στο ΠαΣοκ, ρίζωσαν στις καρέκλες και επωφελήθηκαν τα μέγιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Οι πολιτικοί πιστεύω κρίνονται από την συνολική πορεία τους. Όχι τόσο από την συνέπεια στις θέσεις τους, αυτές μπορεί και να αλλάξουν, κάποιες φορές μάλιστα επιβάλεται κιόλας. Δεν γνωρίζω την πορεία των περισσοτέρων, λόγω ηλικίας, μπορώ όμως να κρίνω βάση αίσθησης. Θεωρώ επίσης ότι πολλοί πολιτικοί "φυλακίζονται" μέσα στα κόμματα, αναγκαζόμενοι να εκφράζουν θέσεις που πολλές φορές φαίνονται ακόμα και γελοίες. Επίσης, αν και αριστερός, θεωρώ ότι δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον με τέτοιους όρους και ότι μια πραγματικά καλή διακυβέρνηση θα αξιολογούσε τόσο το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον όσο και τις ιδιιτερότητες της εκάστοτε χώρας. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν συμπαθώ τους πολιτικούς αρχηγούς γιατί ο καθένας συμβάλλει στην πόλωση με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Αντίθετα θεωρώ ότι υπάρχουν αξιόλογοι πολιτικοί, καριέρας και μη, οι οποίοι υπό διαφορετικές συνθήκες μπορεί να βοηθούσαν πολύ περισσότερο. Τέτοιοι είναι ο Πάγκαλος, η Κανέλλη, ο Ανδρουλάκης, ο Μάνος, ο Κύρκος, ο Σουφλιάς, ο Παπαγιαννάκης, πιθανότατα ακόμα κι ο Σημίτης και ο Μητσοτάκης. Υπάρχουν κι άλλοι που μου κάθονται πραγματικά στο στομάχι μόνο που τους βλέπω. Τα περισσότερα "κεφάλια" της ΝΔ δεν θέλω ούτε να τα βλέπω. Δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους με τουπέ και υφάκι στην πολιτική. Επίσης να κάνω ένα σχόλιο για το ασυμβίβαστο. Θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ αξιόλογους ανθρώπους στην Βουλή αν δεν ίσχυε το ασυμβίβαστο. Μήπως τελικά ήταν ένας τρόπος για να κρατήσουν έξω από την Βουλή ορισμένους, ή σε περίπτωση που επέλεγαν να μπουν να τους κάνουν να εξαρτηθούν τόσο πολύ από αυτό το αλισβερίσι της πολιτικής και να τους κάνουν σαν τα μούτρα τους?

    υγ. και τρεις μεγάλες αντιπάθειες, έτσι για κερασάκι. Βενιζέλος, Παυλόπουλος, Ψωμιάδης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Εκτιμώ τον Χρυσοχοϊδη επειδή όπου τοποθετήθηκε εφάρμοσε στην πράξη την αξιοκρατία και γι αυτό πέτυχε. Απεχθάνομαι τον Καραμανλή γιατί άσκησε τη χειρότερη αντιπολίτευση στην καλύτερη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί σε ένα χρόνο ότι έχτισε ο Σημίτης με κόπο σε οχτώ. Ιδιαίτερη περίπτωση ο Πάγκαλος: Ο καλύτερος σχολιαστής της πολιτικής επικαιρότητας και ένας από τους χειρότερους διαμορφωτές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Ακουσα τη Φώφη Γεννηματά σήμερα το πρωί στο MEGA και μου σηκώθηκε η τρίχα!

    Ιαχυρίστηκε ότι ναι μεν σύμφωνα με το άρθρο 56 του Συντάγματος δεν έχει δικαίωμα να εκλεγεί βουλευτής (το σχετικό άρθρο δεν εξαιρεί τους βουλευτές Επικρατείας) αλλά αυτό δεν είναι δουλειά του Αρείου Πάγου τώρα. Ο Αρειος Πάγος, κατά τη Φώφη πάντα, έπρεπε μόνο να ελέγξει τα τυπικά προσόντα του υποψηφίου, για την αντικανονικότητα δε της εκλογής της μόνο αρμόδιο είναι το Εκλογοδικείο και αυτό μόνο μετά από ένσταση τρίτων.

    Δηλαδή,το κόμμα που επιδιώκει την ανάληψη της εξουσίας στον τόπο, τοποθετεί ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Επικρατείας, άτομο που δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα για αυτή τη θέση με την κουτοπόνηρη σκέψη "ας κερδίσουμε τις εκλογές με την δυναμική της Φώφης" και μετά το πολύ πολύ θα χάσει την έδρα της.

    Να την κάνεις την παρανομία και να ρισκάρεις όλα αυτά που θα ακούσεις από σήμερα και μετά για ένα πρόσωπο που όντως μπορεί να σου φέρει τη νίκη, αλλά να πας κόντρα στο Σύνταγμα για τη Φώφη?

    Και θέλεις και να μας κυβερνήσεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Μία απορία: όταν κατακεραυνώνετε τους κληρονομικώ δικαιώματι εκλεγόμενους, γιατί δεν βάζετε και την συμπαθή (αλλά εντελώς ανίκανη) Φώφη;

    Αν δεν ήταν κόρη του Γεννηματά - θα γινόταν ποτέ υπερνομάρχης;

    Ίσως είναι χαιρέκακο, αλλά δεν με χάλασε η απόφαση του Άρειου Πάγου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. ΠΑΝΩ

    ο Σημίτης
    ρεαλιστής, διορατικός, εκσυγχρονιστής (και αφήστε τους να λένε, και τον Τρικούπη φορομπήχτη τον έλεγαν τότε) κτλ.

    Ολα καλά με τον Κώστα, υπέπεσε όμως σε 3 σοβαρά ατοπήματα: πλαισιώθηκε από ένα βλακώδες επιτελείο (θα θυμάστε τότε τα γκάλοπ που ήθελαν υπουργούς της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Σημίτη), είχε αφήσει τους μπάτσους να δήρουν γερόντια σε διαδήλωση για τις συντάξεις, δεν πάρθηκαν μέτρα για το χρηματιστήριο

    ο Παπαγιαννάκης

    ο Ανδρουλάκης

    ο Αλ.Παπαδόπουλος

    ο Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Για μένα ο πιο αντιπαθής από τους 'κληρονόμους' είναι το Βαρβιτσιωτάκι. Κραυγαλέα περίπτωση παιδιού βορείων προαστίων που συνεχίζει τη δουλειά του μπαμπά, λες και πρόκειται για το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς (no offence meant για το ψιλιακτζίδικο της γειτονιάς).

    Επίσης ανακάλυψα ότι πριν 30 χρόνια, στις 21 Νοεμβρίου 1977, γίνονταν εκλογές με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή (θείο του τωρινού) και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Α. Παπανδρέου (πατέρα του τωρινού). Άραγε πως θα ένιωθε ένας ψηφοφόρος του τότε αν του λέγαμε ότι τριάντα χρόνια μετά θα πηγαίναμε σε εκλογές πάλι με έναν Καραμανλή και έναν Παπανδρέου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Μα πλέον η πολιτική είναι σαν να έχεις ένα καφενείο και να το δίνεις στα παιδιά σου. Έτοιμο μαγαζί(αν είναι και γωνία...)με έτοιμη πελατεία. Μήπως έτσι δεν μας βλέπουν τα κόμματα? Σαν πελάτες? Άκου εκεί από πολιτική οικογένεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Δαγκωτό ΔΕΝ στο Καρατζαφέρη.
    Γιατί είπαμε...καλή και γλυκιά η εξουσία αλλά τα μέσα που χρησιμοποιεί ο κάθε ένας για να πετύχει τον σκοπό του τον χαρακτηρίζουν!
    ΘΕΤΙΚΟ στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
    Πιστεύω πως αυτός ο άνθρωπος έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά στον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε...-αλλά κυρίως στο κόμμα που κούρνιασε-υποχρεώνεται συνεχώς να καταπίνει τις δυνατότητες του σε βαθμό που φοβάμαι καμιά φορά πως θα εκραγεί.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. + Νίκος Γεωργιάδης, όσες φορές τον έχω δει στην τηλεόραση λέει πάντα την αλήθεια έξω από τα δόντια και μετά όλοι πέφτουν να τον φάνε (με πρώτους τους ανελέητα λαικιστές δημοσιογράφους)

    - Κώστας Λαλιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. nikos dimou said:
    Μία απορία: όταν κατακεραυνώνετε τους κληρονομικώ δικαιώματι εκλεγόμενους, γιατί δεν βάζετε και την συμπαθή (αλλά εντελώς ανίκανη) Φώφη;

    Αν δεν ήταν κόρη του Γεννηματά - θα γινόταν ποτέ υπερνομάρχης;

    Ίσως είναι χαιρέκακο, αλλά δεν με χάλασε η απόφαση του Άρειου Πάγου...

    Συμφωνώ απόλυτα!!!
    Στο ΠΑΣΟΚ βαράνε διάλυση!
    Πριν λίγο ο Ρουσσόπουλος(!!) έβγαλε δηλώσεις της Φώφης σε εφημερίδες πριν λίγους μήνες που έλεγε πως δεν θα είναι υποψήφια γιατί υπάρχει νομικό κώλυμμα!
    Καλά στο ΠΑΣΟΚ είναι τόσο ανόητοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Cool down Ελληνόπαιδες και Ελληνοκορασίδες.
    Με τέτοια ορμή θα φτάσετε όλοι σε premature political ejaculation πριν ακόμη μπούμε στην τελική εβδομάδα των εκλογών.
    Ο κυρ Νίκος σκηνοθέτης σε Ελληνική πολιτικοπορνοκωμωδία.
    Δώσε στους Έλληνες την ευκαιρία να ψηφίσουν δημαγωγούς και την ίδια μέρα να τους εξοστρακίσουν και θα σου δώσουν όσκαρ σε διαδίχτυο.

    Λοιπόν οι καλύτεροι και σοφότεροι νεότεροι πολιτικοί είναι ο Χάρρυ Κλύν και ο Θανάσης Βέγγος. Ειλικρίνεια με αποτελεσματικότητα και συνέπεια στο έργο τους.
    Έχουν την ψήφο μου και πάντα καλοδεχούμενοι στο σπίτι μου (τους προτιμώ σε DVD με πολιτικό σχόλιο).

    Οι χειρότεροι πολιτικοί είναι αυτοί που ενώ εκλέχθηκαν από τον λαό να τους αντιπροσωπεύει και να υποστηρίζει τα συμφέροντά τους δέχθηκαν να υπουργοποιηθούν και να αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των «ολίγων και εκλεκτών» μετά από όρκο μάλιστα. Να μην λέμε ονόματα και κατηγορούμε έναν και έναν μια και κανείς σχεδόν τους δεν αντιστάθηκε στην αλαζονεία της εξουσίας.
    Ακόμα και η Μαριέττα Γιανάκου που την είχα συμπαθήσει γιατί πίστευα ότι θα αντιπροσώπευε και θα έμεινε πιστή στην καταπονεμένη Ελληνίδα χοντρούλα νοικοκυρά.
    Τώρα που έρχονται εκλογές να δει πόσα μπιζέλια θα μαζέψει η ποδιά της.


    Υ.Γ. Όσοι δεν έχουν ευθύνη σε νοικοκυριό και δεν έχουν ψωνίσει σε λαικές και σουπερμάρκετ δεν γνωρίζουν τι καλός που ήταν ο Σημίτης και ο Παπαντωνίου στα νοικοκυριά με την ακρίβεια του ευρώ και γιατί σήμερα ο Έλληνας πληρώνεται σαν τον Αλβανό αλλά πληρώνει σαν τον Γερμανό.
    Η απόκλιση της Ευρωπαικής Σύγκλισης.
    Που είσαι Κίμωνα να πατάξεις την αισχροκέρδεια στην αγορά. Χαχαχα
    Θυμάται κανείς ποιός από τους σοφιστές πολιτικούς μας κατάργησε τις ανώτατες τιμές στην αγορά και στην πράξη τα τιμολόγια;

    Ο Έλληνας πολίτης έχει το πορτοφόλι του σαν τον καλύτερο σύμβουλο για τις εκλογές και το ισχνό πορτοφόλι συμβούλεψε μαύρισμα στο ΠΑΣΟΚ το 2004.
    Να δούμε τι θα συμβουλέψει σε δυο εβδομάδες.
    Όλα τα άλλα είναι ακαδημαικά και θεωρητικού επιπέδου κατάλληλα για διδασκαλία σε φιλοσοφικές σχολές.

    Πάντως είναι βέβαιο ότι οι bloggers στην Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύουν την πλειονοψηφία μια και σήμερα δεν είναι πάνω από 50,000 και πολλοί απ’ αυτούς είναι απομακρυσμένοι από την καθημερινή πραγματικότητα του Έλληνα ψηφοφόρου. Δυστυχώς!
    Παρατηρείται πολύ ελιτισμός, ξενομανία, αντι-χριστιανισμός και ταυτόχρονα δείγματα κλικαρίας και λίγη ανεξάρτητη σκέψη.

    Να σας αφήσω και λίγο λίπασμα για ανάπτυξη ανεξάρτητης σκέψης.
    «Οι πολίτες ωφελούνται περισσότερο όταν ακμάζει η πόλη τους, παρά όταν ευτυχούν οι ίδιοι και δυστυχεί η πόλη τους».
    Περικλής.

    «Όταν οι πολίτες πειθαρχούν και εφαρμόζουν τους νόμους (που οι ίδιοι ψήφισαν άμεσα ή έμμεσα) τότε οι πολιτείες γίνονται ισχυρές και ευτυχισμένες».
    Σωκράτης.

    «Η πολιτική είναι ένα πεδίο ανθρώπινης δράσης που απαιτεί αυξημένες ικανότητες ως προς το ήθος, τη δυνατότητα αυτοκριτικής, την ευθύνη, την καλαισθησία, την ταπεινότητα, το αίσθημα του μέτρου, την ικανότητα διείσδυσης στην ψυχή του συνανθρώπου...Ο πειρασμός της εξουσίας έχει κάτι το διαφορετικό! Κάτω από τη φαινομενική υπαρξιακή επιβεβαίωση, νεκρώνει (σιγά-σιγά αυτή η βεβαιότητα) την ύπαρξη.»
    Βατσλάβ Χάβελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. Σας είχα πει ότι θα δούμε κι άλλα μέχρι να γίνουν αυτές οι εκλογές.

    ΜοΥ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΤΌΣΟ ΑΝΌΗΤΗ η κίνηση να μπει η Φώφη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Πασόκ, που λέω δεν μπορεί, κάποιο κρυφό νόημα έχει από πίσω.

    Θα το διερευνήσω.

    Προς το παρόν το μόνο που αντιλαμβάνομαι είναι ότι για όλη την επόμενη εβδομάδα θα ασχολούμαστε με τον ρόλο της δικαιοσύνης στα πολιτικά πράγματα και για την ανεξαρτησία της.

    Περίεργα πράγματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Θα ακουστεί "politically correct" -όμως, όλοι οι πολιτικοί που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα μετά την μεταπολίτευση, προσπάθησαν να συνεισφέρουν. Άλλοι τα κατάφεραν καλύτερα, άλλοι όχι. Άλλοι το ήθελαν περισσότερο(να συνεισφέρουν) κι άλλοι λιγότερο.

    Ένας -αείμνηστος...- έχασε μεγάλη ευκαιρία να μείνει στην Ιστορία, αλλά τον έφαγαν οι προσωπικές αδυναμίες...(και μας πήγε πίσω)

    Υπάρχουν αρκετοί(όχι όμως πολλοί) αξιόλογοι πολιτικοί - "οι απαράδεκτοι" πάντως είναι συντριπτικά περισσότεροι. Και λόγω ιδιοσυγκρασίας, φαίνονται και ακούγονται περισσότερο από τους αξιόλογους. Έτσι, στους 300, είναι ζήτημα αν αξίζουν πραγματικά οι 30, αφού οι άξιοι χάνονται κυρίως προεκλογικά, λόγω της εγγενούς μετριοπάθειάς τους.

    Συμφωνώ πως ο πρωθυπουργός αξίζει μιας δεύτερης ευκαιρίας. Εδώ την είχαν άλλοι κι άλλοι. Αφήστε που με ενοχλεί η συνεχιζόμενη αλλαζονεία 20 ετών διακυβέρνησης από μεριάς της αντιπολίτευσης, συνέπεια της οποίας είναι, όποτε κυβερνά η ΝΔ, να ομιλεί για "δεξιά παρένθεση"...

    Αν πάντως -ο μη γένοιτο, και το λέω ως Έλληνας όχι ως οπαδός κόμματος- αποτύχει και πάλι η ΝΔ, την επόμενη φορά που θα κληθούμε να εκλέξουμε εκ νέου κυβέρνηση, θα βρεθώ προ αδιεξόδου. Δεύτερες ευκαιρίες έχω δώσει πολλές μέχρι τώρα σε προσωπικό επίπεδο, διότι θεωρώ πως κάθε άνθρωπος δικαιούται να κάνει μια φορά λάθος. Τρίτη ευκαιρία δεν υπάρχει -γιατί και η ζωη δεν είναι ατέλειωτη...

    Το ΠΑΣΟΚ εκρίθη -ανεπαρκές. Η ΝΔ παλεύει να μην έχει την ίδια τύχη. Ενώ οι υπόλοιποι μοιάζουνε με στειρωμένο λύκο -στην "αναμπουμπούλα" χαίρονται μεν, αλλά δεν είναι ικανοί να "τσιμπήσουν" ούτε ένα πρόβατο ολόκληρο(όλοι κινούνται κάτω από το 10%)...
    Το ΚΚΕ ζει εκτός πραγματικότητας. Ο ΣΥΝ, κάπου μεταξύ εκτός πραγματικότητας και ολίγης. Το ΛΑΟΣ, είναι το κόμμα-Ανδρέας Παπανδρέου: κόμμα "ενός ανθρώπου", ενός ανθρώπου που λέει πολλά και ωραία για τους πολλούς δυσαρεστημένους -σίγουρη συνταγή επιτυχίας- και που χρησιμοποιεί την δίκαιη -αν όχι πλήρη- απογοήτευση του κόσμου, για να αναδείξει -αρνητικό- πολιτικό λόγο. Και ο Αντρέας αυτό δεν έκανε; ήταν σε όλα "αντί" - αλλά ούτε σ' αυτά δεν υπήρξε συνεπής.

    Ο Παπαθεμελής, αν και γραφικός, μου φαίνεται ο πιο συμπαθής, μετριοπαθής και ήπιων τόνων πολιτικός, από όλους μεταξύ των μικρών κομμάτων. Αγνοώ πλήρως τί εκπροσωπεί πολιτικά και θεωρώ πως ασχολείται με την πολιτική, από καθαρό χόμπυ. Κάτι, που τον κάνει και τον λιγότερο επικίνδυνο όλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Σορρυ για το ασχετο ( οχι και τοσο ) αλλα δεν μπορω να μην το πω.

    Πρεπει να κανω αποτοξινωση απο το blog, οπωσδηποτε....

    Ειδα στον υπνο τον ΝΔ στην κεντρικη πλατεια της Καλαματας με υφος γελαστου πολιτευομενου να κανει δηλωσεις στον Γιωγο Βλαχο και να τον αποκαλει << Γιωργο μου >> και μαλιστα του ειπε οτι θα μπει στο ψηφοδελτιο του Σαμαρα ... !!!

    Στο ιδιο ονειρο ειδα οτι εκανα σεξ με μια κουκλαρα ( η οποια μου την επεσε με αγριο τροπο ) ...

    Καποιος να μου εξηγησει παρακαλω....

    Δεν λεει και κατι αντιστοιχο ο ονειροκριτης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. Ο Αναστάσιος είπε...

    Συμφωνώ πως ο πρωθυπουργός αξίζει μιας δεύτερης ευκαιρίας.

    *********

    Και τι είναι η χώρα αγαπητέ Αναστάσιε;
    Απατημένη γκόμενα για να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον νυχτοπερπατητή σύζυγο;

    Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει ούτε ένα ένσημο,
    ένας άνθρωπος ο οποίος δεν υπήρξε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ούτε καν υφυπουργός,
    ένας άνθρωπος ο οποίος ουδεμία πολιτική εμπειρία είχε όσον αφορά την άσκηση της εξουσίας,
    ζητά τώρα μια δεύτερη ευκαιρία λες και η Ελλάδα είναι το λογιστήριο για την πρακτική άσκηση του πιτσιρικά απόφοιτου Τ.Ε.Ι. ο οποίος ανέλαβε Οικονομικός Διευθυντής χωρίς καμία εμπειρία.

    Να του την δώσουμε λοιπόν, να του δώσουμε και τρίτη του μικρού να του δώσουμε και τέταρτη μέχρι να μάθει.


    Κύριε Αναστάσιε την δεύτερη ευκαιρία θα την έχει ο Κώστας Καραμανλής.
    Θα την κλωτσήσει και αυτήν και ξέρετε γιατί;
    Γιατί ένας Πολύδωρας θα συνεχίζει να προκαλεί την νοημοσύνη μας, ένας Γιακουμάτος θα συνεχίσει να μας κάνει να απορούμε πως γίνεται η βλακεία και η γραφικότητα να φτάσει τόσο ψηλά, ένας Κεφαλογιάννης θα συνεχίσει να ασκεί τα υπουργικά του καθήκοντα ως υπάλληλος των εφοπλιστών.

    Πλέον οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν πέφτουν γιατί υπάρχει κάτι καλύτερο, αλλά πέφτουν όπως το σάπιο φρούτο που υπέφτει έτσι άτρυγο και περιφρονημένο από ανθρώπους και έντομα.

    Αν έχετε προσωπικό συμφέρον να εκλεγεί ο Καραμανλής το καταλαβαίνω και θα το επικροτούσα αν έβλεπα την ζωή ατομικιστικά μέσα από μια φιλοσοφία dog eat dog.

    Αν όμως περιμένετε από τον Καραμανλή να αλλάξει την Ελλάδα τότε μάλλον πρέπει να αρχίσετε να (ξανα)διαβάζετε Θερβάντες.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  198. Ο takis vasilopoulos είπε...

    Στο ιδιο ονειρο ειδα οτι εκανα σεξ με μια κουκλαρα ( η οποια μου την επεσε με αγριο τροπο ) ...

    *****

    Καλά ρε Τάκη μιλάει ο Δήμου και εσύ κάνεις σεξ με μια κουκλάρα;

    Δηλαδή αν μίλαγε ο Παπαθεμελής τι θα έκανες, group sex με πενήντα κουκλάρες;

    λολ

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  199. Συμφωνώ με ό,τι λέτε οι περισσότεροι για τον Καρατζαφέρη (προσωπικά, έχω την εντύπωση ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ούτε λέξη από όσα λέει, βασικά ότι δεν πιστεύει τίποτε). Τα όσα προβάλλει είναι οπισθοδρομικά κι επικίνδυνα. Αλλά, και μη με βρίσετε, σας παρακαλώ, νομίζω ότι είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος. Όχι ότι αυτό μεταφράζεται σε πολιτική ικανότητα (νομίζω ότι του λείπει η απαραίτητη ηθική), αλλά είναι πολύ πιο ετοιμόλογος από τον Καραμανλή, πολύ καλύτερος ρήτορας από τον Παπανδρέου - ίσως "εξυπνάκιας" να αποδίδει πιο σωστά το ταλέντο του από "ευφυής" - ιδέες σαν τις δικές του προβλήθηκαν κι από άλλους χώρους, αλλά με περιθωριακή απήχηση, προσωπικά τον φοβάμαι γιατί κατάφερε κάποιες από αυτές να τις (ξανα)κάνει mainstream.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.