Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2007

Φτάνει Πια!

Σήμερα, 21 Μαρτίου 2007, 18:00, τo Doncat συμμετέχει σε μία διαδικτυακή διαμαρτυρία και αναδημοσιεύει το κείμενό της:


Εμείς οι Έλληνες πολίτες ζούμε, σε καθημερινή πλέον βάση, μια απαξίωση σε βάρος μας. Σε κανέναν άλλο τομέα της Διοίκησης της χώρας μας η απαξίωση αυτή δεν είναι πιο έντονη απ' ότι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που παίρνει τη μορφή τυφλής βίας εναντίον συμπολιτών μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, όταν αυτή εκδηλώνεται με την συγκάλυψη της έκνομης δράσης λίγων αστυνομικών.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που αποτελεί η ανείπωτη ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας.

Φτάνει πιά! Ζητούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαξίωση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Ζητούμε:

- Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών.
- Την αποκατάσταση, με έργα και πράξεις, της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της έννομης τάξης.
- Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Ζητούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία στον 21ο αιώνα.



Μια πρωτοβουλία των ιστολογίων: Αμπελοφιλοσοφίες, αναΜόρφωση-ιστολόγιο, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, ΚΑΙ βλέπω ΚΑΙ ακούω ΚΑΙ μιλάω, Καλτσόβρακο, Λαπούτα, Λευκός Θόρυβος, λ:ηρ, Μαργαριταρένια, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, doncat, eidisis-sxolia, Fairy Smoke, fastbackwards, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypannetweblog, We are not alone


Πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας.

tags:

271 σχόλια:

  1. Επιτέλους, μια αντίδραση σε όλα αυτά που μας υποτιμούν σαν πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα μάλιστα να δω την αγανάκτηση όλων, να γίνει τσουνάμι μήπως και παρασύρει ό,τι πρόχειρο, πρόστυχο και βάναυσο συμβαίνει στη χώρα μας.

    Σαν μάνα, η αγανάκτησή μου και η θλίψη μου είναι πολύ μεγάλη. ΄Εχω άρρωστη την κόρη μου μετά από μεγάλη εισπνοή ψεκασμών της αστυνομίας. Δεν ξέρω τί μας περιμένει.
    Ξέρετε πως η χρήση μασκών από τους φοιτητές είναι παράνομη γιατί κρίνεται ως αντίσταση κατά της αρχής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gravoura said...
    Ξέρετε πως η χρήση μασκών από τους φοιτητές είναι παράνομη γιατί κρίνεται ως αντίσταση κατά της αρχής?

    -----------------------

    Αδιανόητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών.
    - Την αποκατάσταση, με έργα και πράξεις, της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της έννομης τάξης.
    - Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.
    -----------

    Και προσθέτω: Tον σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών. Να τεθεί τέρμα στην ομηρεία της πλειοψηφίας από τις οργανωμένες μειοψηφίες.

    Ας βρουν την τόλμη επιτέλους να τηρούν και να εξασφαλίζουν την εφαρμογή των νόμων, που οι ίδιοι ψηφίζουν. Αν δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους.

    Αυτό χωρίς ικανή και αξιόπιστη Αστυνομία δεν μπορεί να επιτευχθεί.

    Κριτήριο της εσαεί ανικανότητας, οι αποκλεισμένοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, και οι κουκουλοφόροι, που γελοιοποιούν την πολιτεία και κρατούν όμηρο την Χώρα και τους πολίτες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το υπογράφω χωρίς δεύτερη κουβέντα. Οι δημοσιογράφοι των καναλιών, πότε ακριβώς θα ξεσηκωθούνε για το θέμα? Τα χαλασμένα κουλούρια όμως είναι σίγουρα πιο σημαντικό θέμα από το σεβασμό στους πολίτες κ τη δημοκρατία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα άλλα ιστολόγια υπάρχει και η φωτογραφία του Πολύδωρα - δεν την έβαλα γιατί θεωρώ ότι ο σεβασμός στα δικαιώματα του πολίτη είναι θέμα κυβερνητικής πολιτικής κι όχι η άποψη ενός υπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσυπογράφω.

    Και άλλα κομμάτια της κοινωνίας μας έχουν μείνει κολλημένα στην εποχή της χούντας, αλλά κανένα όσο αυτοί.

    Την εξουσία σας μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσυπογράφω!
    Ανέβασα το σχετικό κείμενο και στο δικό μου μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ. Δήμου αν είναι εύκολο χωρίστε την τελευταία γραμμή στο κείμενο για να φαίνεται ξεχωριστά ο σύνδεσμος "πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας".

    Η χρήση της φωτό του Β. Πολύδωρα με προβλημάτισε πολύ σε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας της πρωτοβουλίας μας. Τελικά αποφάσισα να την βάλω, αφού πρώτα της έγινε κάποια επεξεργασία με κείμενο.

    Προσπάθησα να αποφύγω την ad hominem επίθεση καθώς και την παρορμητική τάση που έχουμε οι Έλληνες να ζητούμε παραιτήσεις. Εστιάσαμε τα αιτήματά μας στην άρση της απαξίωσης. Δεν μας απασχολεί αν θα το κάνει αυτό ο κ. Πολύδωρας ή κάποιος άλλος τον οποίο ο Πρωθυπουργός θα θεωρήσει ικανότερο. Εμείς θέλουμε να δούμε ένα τέλος στην απαξίωση.

    Διότι είτε είσαι πεσμένος διαδηλωτής και δέχεσαι την αυτοδικία του αστυνομικού, είτε είσαι πολίτης στην ουρά από τις 3 τα ξημερώματα για ένα διαβατήριο, στην ψυχή το ίδιο τραύμα σου μένει: γιατί με μεταχειρίζονται έτσι;

    -λ:ηρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα πράγμα θέλω να ρωτήσω τον ΠΟΛΥDORA:

    Στην βάση ποιάς λογικής νομιμοποιούνται τα oh la la guys του να διεξάγουν χημικό πόλεμο εναντίων πολιτών σε αστικό περιβάλλον;


    υγ:

    αν και πιστεύω ότι είναι τόσο βλάκας που για να απαντήσει θα περιμένει την επόμενη σύγκρουση με τους αγρότες ώστε τα ματ να ρίξουν χημικά εναντίον τους καταμεσής της εθνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ξέρετε πως η χρήση μασκών από τους φοιτητές είναι παράνομη γιατί κρίνεται ως αντίσταση κατά της αρχής?"

    Εν μέρει προσωπικά συμφωνώ να θεωρείται αντίσταση κατά της αρχής!
    Γιατί?
    Επειδή φοβάμαι το ποιό άλλο 'όπλο' θα χρησιμοποιήσουν έπειτα, αν αυτό δεν κριθεί αρκετό όταν φοράνε όλοι μάσκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτά τα διάσημα ιστολόγια των τι να είναι τάχα ο χαμός ενός ατόμου που κατεξοχήν επιπλέουν στον αφρό του βούρκου της κάθε προβληματικής τοποθέτησης στη ζήση και που υπάρχουν για να κρίνουν τα φαινόμενα με τα κολλυβογράμματα, μας προκαλούν συναισθήματα με ονοματεπώνυμο Στεφανίδου Τατιάνα. Αυτά θα γράφαμε εάν ενεφανίζοντο οι λαοφιλείς αστροψυχαναλυτές Πιτσιρίκος, Ολντμπόις, οι αλβανοπασόκοι και λοιποί πολιτικάντηδες που δεν μας τιμούν κυρίως επειδή φοβούνται και φυλάγονται στα μπροθελ έιντ μπρέκφαστ των. Για να βάλεις μέσα στο μπουκάλι βενζίνη λευκό P και στουπί να δουν αυτοί με τα μυδράλια αντίσταση τι πάει να πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. lgreco said...
    κ. Δήμου αν είναι εύκολο χωρίστε την τελευταία γραμμή στο κείμενο για να φαίνεται ξεχωριστά ο σύνδεσμος "πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας".

    ---------------------------------

    Έγινε. Αβλεψία.

    Ακριβώς το γεγονός ότι είχαν γραφτεί συνθήματα και είχε ταυτιστεί ο Πολύδωρας ως "Το Πρόσωπο της Απαξίωσης" με απέτρεψε.
    Ο Πολύδωρας είναι ένας μηδαμινός και στομφώδης πολιτικάντης - του κάνετε μεγάλη τιμή. Την ευθύνη την έχει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπορώ να ανεβάσω το κείμενο έτσι να στείλω email στο http://logodosia.net;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο σε όσους πήραν αυτη την πρωτοβουλία διαμαρτυρίας.Που ξέρεις,μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες κινήσεις από τα πιο πλατιά ΜΜΕ.
    Από τη σπίθα βγαίνει η φλόγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επικροτώ την πρωτοβουλία και συγχαίρω τους εμπνευστές της!!

    Επίσης συμφωνώ με τα όσα λέει ο dion.m στο σχόλιο της Τετ Μαρ 21, 06:28:00 μμ.

    Σχεικά με τους κουκουλοφόρους και λοιπούς καταστροφείς δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν ζητάει κανείς από την αστυνομία να .. τους πλακώσει στο ξύλο. Αυτό που έχουμε όλοι δικαίωμα να απαιτούμε από τους αστυνομικούς είναι να συλλαμβάνουν, ει δυνατό χωρίς να ανοίξει ρουθούνι (και σίγουρα χωρίς χρήση μαζικής βίας) όσους παραβιάζουν τους νόμους - ώστε μετά αυτοί να τιμωρούνται όπως ορίζει η δικαιοσύνη (βεβαίως και να τιμωρούνται, αυτό δα έλειπε .. να σπάνε αμάξια και να μην τα πληρώνουν μετά).

    Προφανώς έχει κάποια δυσκολία να το κάνεις αυτό στα πλαίσια μιας διαδήλωσης αλλά (υποτίθεται ότι) έχουν εκπαιδευτεί, με έξοδα όλων μας, γι'αυτό ακριβώς το σκοπό!!!

    Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή είναι τελείως ανίκανοι ή υπάρχει άνωθεν εντολή να μην επιτελούν το έργο τους.

    Καθόλου απίθανο να ισχύουν και τα δυο βέβαια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα περιμένοντας στην ουρά για μια εξουσιοδότηση π.χ. γιατί θα πρέπει κάθε φορά να περιμένω να τελειώσει το τσιγάρο του και τη συνομιλία στο κινητό ο αρμόδιος αστυνομικός υπάλληλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ απόλυτα με την πρωτοβουλία και προσυπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάνω απ'όλα η παράδοση.Σούβλα.

    Προσυπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χθες βράδυ διάβαζα ένα άρθρο του economist για την επιρροή που έχουν τα Blogs στην επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ (ψηφίζουν Obama), το timing της πρωτοβουλίας ήταν πολύ καλό. Να δούμε αν τα blogs έχουν τόση δύναμη στην χώρα μας.

    Ο πολύδωρας έχει πάψει προ πολλού να είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Έκανε τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. τηλέ-περσόνες και σε μία δημοκρατία οι εκπρόσωποι της αστυνόμιας δεν έχουν θέση στα παράθυρα. Ακόμα χειρότερα (και δεν το αναφέρει το κείμενο) είναι πως αφού έδωσε το θάρρος (ή θράσος) στους συνδικαλιστές της αστυνομίας έχασε τον έλεγχο τους. Είναι ανούσιο να αναφέρω πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για μία κοινωνία.

    Όμως ώρες-ώρες αναρωτιέμαι μήπως με την άμεση δημοκρατία, όπως τα blogs, ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου: ο καθένας θα μπορεί να γράφει και ότι θέλει για όποιον θέλει χωρίς έλεγχο.

    Μία άλλη σκέψη είναι μήπως ο επίλογος της υπόθεσης είναι αρνητικός για τα Blogs; Μήπως ο πολύδωρας (και όχι μόνο αυτός) βρει ένα πάτημα για να μας περιορίσει την ελευθερία έκφρασης;

    Αυτά στα γρήγορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγχαρητήρια στον ληρ για αυτήν την πρωτοβουλία. Είναι καιρός πιά να αφυπνιστεί ο ταλαίπωρος Έλληνας πολίτης. Σχόλια δικά μου:

    Βασικό στοιχείο της δημοκρατίας είναι η εμπιστοσύνη του λαού στην αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Πολύδωρα, η εμπιστοσύνη αυτή έχει κλονιστεί σημαντικά. Πρώτα με το περιστατικό της «ζαρντινιέρας», όπου υποτίθεται έγινε κάποια έρευνα αλλά δεν νομίζω ότι τιμωρήθηκε κανείς. Πιό πρόσφατα το περιστατικό με τον πυροβολισμό στο Υπουργείο Αιγαίου όπου αποδείχθηκε, με βίντεο που προβλήθηκε στην τηλεόραση, ότι η αρχική ανακοίνωση της αστυνομίας ήταν ψευδής. Παρ' όλα αυτά ο κ. Πολύδωρας αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι ο πυροβολισμός ήταν «σύννομος». Καλά, ας πούμε ότι ο πυροβολισμός ήταν σύννομος, τα ψέματα της αστυνομίας ήταν και αυτά «σύννομα»; Δεν πρέπει κάποιος να τιμωρηθεί για τα ψέματα;

    Ο κ. Πολύδωρας δεν έχει καταλάβει ποιό είναι το καθήκον του. Θεωρεί καθήκον του να υπερασπίζεται την αστυνομία ενώ το πραγματικό του καθήκον είναι να υπερασπίζεται τον ελληνικό λαό που τον εξέλεξε και πληρώνει το μισθό του.

    Είμαι ένας καλόπιστος πολίτης που θεωρεί ότι η αστυνομία επιτελεί ουσιώδες κοινωνικό έργο και έχω όλη την καλή διάθεση να την υποστηρίξω. Προσωπικά, είμαι αντίθετος με τα αιτήματα των «πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων». Όμως τους αναγνωρίζω το δικαίωμα να διαμαρτύρονται ειρηνικά χωρίς να ξυλοφορτώνονται αδίκως. Όσο για τους συλληφθέντες, είμαι σχεδόν σίγουρος πιά ότι είναι τελείως αθώοι. Όταν καλόπιστοι πολίτες σκέφτονται έτσι, η αστυνομία και ο πολιτικός που έχει την εποπτεία της έχει αποτύχει.

    Μπορώ να συνεχίσω για πολλή ώρα ακόμα αλλά σταματώ. Από που να αρχίσει και που να σταματήσει κανείς με αυτόν τον άνθρωπο. Παραπέμπω και στα σχόλια για τον κ. Πολύδωρα στο ιστολόγιο Αξιολόγηση Βουλευτών. Διαφωνώ ελαφρώς με την «αποπροσωποποίηση» του προβλήματος. Ο κ. Πολύδωρας είναι ακατάλληλος για τη θέση που κατέχει (και ίσως οποιαδήποτε άλλη). Προσωπικά υποστήριξα το αίτημα για παραίτησή του αν και καταλαβαίνω φυσικά ότι αυτή δεν θα εγγυώνταν τη λύση των προβλημάτων που αναφέρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προσυπογράφω

    Γεράσιμος Τσουρούφλης

    gerasimos74@btinternet.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συμφωνώ μεν, αλλά πρέπει αυτή η διαμαρτυρία να φτάσει και στους αρμόδιους.

    Προτείνω βομβαρδισμό με email στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως,
    στην Ελληνική Αστυνομία,
    στο γραφείο του Πρωθυπουργού,
    στον συνήγορο του πολίτη,
    και (εδώ θα χρειαστούμε την βοήθεια του κ.Τάκη Αλεβαντή) σε κάποιους αρμόδιους στην Ε.Ε. για να δούνε τι συμβαίνει σιακάτ'...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. doctor
    Η Ε.Ε. δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, είναι εσωτερική υπόθεση ενός κράτους μέλους και στον τομέα αυτό δεν έχει δικαιωδοσία.

    Ακόμα και για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάποιος πρέπει πρώτα να κάνει μήνυση στα δικαστήρια της χώρας του, αν χάσει την δίκη έφεση, προσφυγή (κλπ) και μόλις εξαντλήσει τα νομικά του δικαιώματα τότε να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    Δεν είμαι νομικός μπορεί να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ιανουάριος 2007 μ.Χ. Ελλάδα.

    Βρίσκω τα δικαιολογητικά για την έκδοση διαβατηρίου στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας.
    Εκεί επίσης διαβάζω ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών είναι έως τις 10 το βράδυ.

    Πάω λοιπόν στις 9:25 στο Α.Τ. Πατησίων και μου λέει ο φρουρός:
    - Γρήγορα, έχεις άλλα πέντε λεπτά.
    - Δεν είναι ως τις 10;
    - Εδώ είναι ως τις 9:30!!!
    - Η εγκύκλιος λέει 10.
    - Ποια εγκύκλιος ρε φίλε, πήγαινε να τα καταθέσεις πριν φύγουν.

    Τρέχω.
    Τα έχω όλα έτοιμα.
    Έκπληκτος βλέπω ότι η Υπεύθυνη Δήλωση εκεί έχει διαφορετικό κείμενο από αυτό της επίσημης ιστοσελίδας της Αστυνομίας!!!

    Τους το λέω.

    - Αυτά ισχύουν εδώ φίλε μου κάνει κάποιος.

    Ε, εκεί αρχίζω να χάνω τον έλεγχο.

    - Και τι είναι εδώ ΡΕ ΦΙ-ΛΕ;
    ΚΟΓΚΟ;

    - Μην υψώνετε την φωνή σας κύριε, μου κάνει.

    - Λοιπόν, ή θα δεχτείτε την Υπεύθυνη Δήλωση όπως λέει η επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας ή σας κάνω καταγγελία.
    Πείτε μου πως ονομάζεστε.

    Εκεί, ο αστυνομικός (γύρω στα 26-28, επαρχιώτης) αρχίζει να σαστίζει.

    - Τέλους πάντουν. Φέρτην ιδώ να τιλιώνουμι...

    Φεβρουάριος 2007, Λουγκάνο, Ελβετία.

    Πίνω τον καφέ μου και θαυμάζω την πόλη.
    Θυμάμαι το Α.Τ. Πατησίων και χαμογελάω: Είναι τρελοί αυτοί οι ρωμαίοι...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιάννη, λέω να το στείλουμε στην Ε.Ε. για πληροφόρησή τους και μόνο.

    Απορώ γιατί τα φτιάξανε αυτά τα ΚΕΠ...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Βύρων Πολύδωρας είναι άξιος αντίπαλος του Στυλιανού Παπαθεμελή για τον τίτλο του πιο αποτυχημένου υπουργού Δημοσίας Τάξεως. Ο αγώνας παίζεται στα σημεία, αλλά πιστεύω ότι ο γλωσσοπλάστης Βύρων κερδίζει ως γνώστης ΚΑΙ πολεμικών τεχνών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Υποθέτω ότι επιχειρώντας μία διαφορετική προσέγγιση πηγαίνω κόντρα στο ομόφωνο ρεύμα που διαμορφώνεται, αλλά θα το δοκιμάσω.

    Η διαμαρτυρία επικεντρώνεται α) στην έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων και β) στην "τυφλή" βία (στις πρόσφατες διαδηλώσεις;).

    Ως προς το πρώτο θέμα:

    Είμαι της άποψης ότι, παρά την προσεκτική διατύπωση, οι συντάκτες της διαμαρτυρίας ξέχασαν να αναφερθούν στα εξής:

    1. Η αρμοδιότητα της έκδοσης των διαβατηρίων, πριν την ανάθεσή τους στην ελληνική αστυνομία, ανήκε σε άλλους φορείς της δημόσιας διοίκησης, όπου είχαν παρατηρηθεί πολλά προβλήματα. Οι πλαστοπροσωπίες, παραχαράξεις και πλαστογραφήσεις είχαν ως αποτέλεσμα η οργανωμένη διεθνής μαφία να κυκλοφορεί με ελληνικό διαβατήριο.

    2. Κατόπιν και διεθνών πιέσεων, παρέμεινε η αρμοδιότητα της έκδοσης ταυτοτήτων στην ελληνική αστυνομία, παρά τον αρχικό σχεδιασμό για ανάθεση στις νομαρχίες, αφού άλλωστε η έκδοση αποτελεί διοικητική πράξη και ουδεμία σχέση (θα έπρεπε να) έχει με την δημόσια τάξη. Επιπλέον ανατέθηκε στην αστυνομία και η έκδοση των διαβατηρίων. Σχεδόν διπλασιασμός της αρμοδιότητας.

    3. Ουδείς άλλος λόγος υπήρχε για αυτό, εκτός του ότι η αστυνομία - και δυστυχώς όχι άλλη υπηρεσία - κάλυπτε το ζητούμενο ΤΕΚΜΗΡΙΟ της ακεραιότητας κατά την έκδοση και επομένως θα αποφεύγονταν τα προβλήματα του παρελθόντος. Το αν τελικά αποβεί επιτυχής η έκδοση των διαβατηρίων θα το δείξει ο χρόνος. Ωστόσο - προς το παρόν - το τεκμήριο υπέρ της ελληνικής αστυνομίας ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ υφίσταται.

    4. Η απαξίωση του έλληνα πολίτη από πλείστες όσες δημόσιες υπηρεσίες είναι μεγαλύτερη από αυτή της έκδοσης διαβατηρίων. Η προσωπική (αλλά όχι μόνο) εμπειρία υποδεικνύει να μην πλησιάζω στο τετράγωνο που εδρεύει εφορία, πολεοδομία και δικαστήριο. Η εμπειρία, ή η γνώση των συντακτών της διαμαρτυρίας και των ανεπιφύλακτα προσυπογραφόντων είναι διαφορετική;

    Αυτά για την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σιωπηλός αν στην Ελλάδα είμασταν τόσο καλοί σε οποιοδήποτε άλλο πράγμα όσο είμαστε στις δικαιολογίες, τότε πραγματικά θα είχαμε θαμπώσει την υφήλιο με τα επιτεύγματά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @gerasimos

    Για να μην παραμείνει αυτό που γράφετε ως η κατ' εξοχήν αστήρικτη δικαιολογία της εν λόγω διαμαρτυρίας, ακούω το αντίλογό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σιωπηλός σας παραπέμπω στο πρώτο μου σχόλιο. (Τετ Μαρ 21, 08:05:00 μμ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @σιωπηλός

    Δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω κατάχρηση του χώρου αυτού. Για εκτενέστερη συζήτηση λοιπόν θα προσκαλούσα τον κάθε ενδιαφερόμενο στο ιστολόγιο της πρωτοβουλίας.

    Εν συντομία όμως θα ήθελα να τοποθετηθώ στις παρατηρήσεις σου:

    1. Οι διεθνείς πιέσεις αφορούσαν την βελτίωση της ασφάλειας των Ελληνικών διαβατηρίων. Δεν πιστεύω να δέχτηκε διεθνείς πιέσεις η Ελλάδα να στήσει ένα πρόχειρο και τσαπατσούλικο σύστημα. Αυτό μάλλον αποτελεί ντόπια τακτική. Γι αυτήν διαμαρτυρόμαστε.

    2. Απαξίωση βιώνει πολίτης σε κάθε του συναλλαγή με τη Διοίκηση. Το γράφουμε στην πρώτη παράγραφο της διαμαρτυρίας μας κιόλας όταν εξηγούμε γιατί στρέφουμε τη διαμαρτυρία μας συγκεκριμένα κατά του ΥΔΤ. Δεν μπορούμε όμως να έχουμε μια διαμαρτυρία one-size-fits-all. Οι 30-τόσοι ιστολόγοι που πήραμε την πρωτοβουλία συμφωνήσαμε να καταγγείλουμε την ανευθυνότητα του συγκεκριμένου τομέα. Ελπίζουμε άλλοι συν-ιστολόγοι να λάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες για άλλα θέματα.

    λ:ηρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προσυπογράφω και γώ.Μ
    Με διαμαρτυρίες μέσω blog όμως δεν πιστεύω να ιδρώνει το αυτί τους.
    Πάντως μπράβο είναι μιά καλή κίνηση γιά αρχή.
    Συμφωνώ και με το σχόλιο του Δόκτορα (Τετ Μαρ 21, 08:42:00 μμ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπενθύμιση:
    Post: "Η χρυσή λεμονόκουπα"

    nikos dimou said...
    Καλημέρα

    ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
    Ψήφισαν 205 (υπήρξαν και διπλοψηφίσαντες)
    έριξαν 322 ψήφους (υπήρξαν και πολλαπλές μνείες)

    Ψηφίστηκαν 44 φορείς ή άτομα
    έλαβον:

    ΙΚΑ 20
    Έλλην Πολίτης 16
    Υπ. Παιδείας 15
    Υγεία (+ΕΣΥ) 11
    ΟΤΕ 8
    Αστυνομία-Υπ. Δημόσιας Τάξης 7
    Πρεσβείες-Προξενεία 5
    ΜΜΕ 5
    ΔΟΥ 4
    Ψωμιάδης 4
    Ταξί 3
    Τοπ. Αυτοδιοίκηση 3
    Διοίκηση 3
    Πολεοδομίες 3
    Υπ. Συγκοινωνιών 3
    ΥΠΕΧΩΔΕ 3

    Τα σχόλια δικά σας! (Το λουμπάγκο επανήλθε - πάω να ξαπλώσω).

    Τετ Νοε 15, 08:51:00 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. η ευρυζωνική αποτελεσματικότητα του κουτσομπολιού και η αποσταγμένη παραγωγικότητα της φήμης. ο φόβος. 30 νεοέλληνες κατασκευαστές ιστολογίων συνιστούν Διαμαρτυρία. δύο τρόποι μόνο υπάρχουνε να γειάνει η πληγή μου ή να πεθάνεις να χαθείς ή να γίνεις δική μου. κάνω ριμπουτ και περιμένω να ωριμάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Doctor

    Εσένα, αν συγκρίνουμε με το τι έπαθα εγώ, σε χαίδεψαν.
    Περιμένοντας να κλείσουμε κάθε τρύπα εισαγωγής στα ΑΕΙ του γιού μου αποφασίσαμε πριν μερικά χρόνια να υποβάλει χαρτιά και για υπαξιωματικός του Στρατού.
    Ο μάγκας αξιωματικός του Αστυν τμήματος που παρελάμβανε τα χαρτιά,(κάπου 26-30) χρονών με φραπεδιά, τζήν, πουκάμισο έξω, μαλλί ζελέ, κόντεψε λογω κάποιου αντίλογου που 'χα μαζί του, να με κλείσει μέσα γιά αντιποιήση κατά της Αρχής.
    Ευτυχώς ηρέμησε τα πράγματα η γυναίκα μου που ήταν παρούσα, και στην κυριολεξία με φυγάδευσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αν είναι έστω και να κουνηθεί το σπαγγέτι τραβώντας αυτό το συγκεκριμένο μακαρόνι, και πάλι αξίζει τον κόπο, ως ανυστερόβουλη πρωτοβουλία πολιτών...

    Ας μετρηθούμε.

    Μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για να δούμε πόσο σοβαρά υπ όψιν θα ληφθεί αυτή η διαμαρτυρία, την οποία βεβαίως προσυπογράφω.
    Τι αλλαγές σε διαβατήρια και ταυτότητες συζητάμε. Πέρασα κι απ τις δυο διαδικασίες και αναθεμάτισα την αδυναμία να έχω εναλλακτική λύση (εννοώ έκδοση διαβατηρίου από άλλη χώρα) Κι ας μη μου πουν κάποιοι ότι όλα αυτά γίνονται για λόγους ασφαλείας, γιατί θα αρχίσω να γελάω ασταμάτητα...
    Don
    Καλά κάνατε και δε βάλατε την φωτο του Polydora, διότι ο τύπος θα καμάρωνε που κινητοποίησε τόσο κόσμο στο διαδίκτυο, θεωρώντας ότι αυτός είναι η εξουσία κι όχι η κυβέρνησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. mtryfo said...
    Πέρασα κι απ τις δυο διαδικασίες και αναθεμάτισα την αδυναμία να έχω εναλλακτική λύση (εννοώ έκδοση διαβατηρίου από άλλη χώρα)

    Τετ Μαρ 21, 09:46:00 μμ

    --------------

    Ο κουνιάδος μου που μένει στην Σουηδία, έβγαλε την σουηδική ταυτότητα (μετά από 5 χρόνια παραμονή στην χώρα).

    Έστειλε τα δικαιολογητικά ταχυδρομικώς και επίσης ταχυδρομικώς έλαβε την νέα του ταυτότητα και το νέο του σουηδικό διαβατήριο.

    Έτσι απλά...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το όλο εγχείρημα μου φαίνεται παιδαριώδες και ανερμάτιστο. Από την υπεραπλουστευτική διαπόμπευση του Πολύδωρα μέχρι τις μονομερείς παπαρολογίες περί τυφλής βίας η όλη φάση δείχνει στημένη και, ανάστροφα, προβοκατόρικη.

    Sorry Guys! Καμία υπογραφή από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Βασικό στοιχείο της δημοκρατίας είναι η εμπιστοσύνη του λαού στην αστυνομία, όπως έγραψε και ο κ. Λαζαρίδης. Θα προσέθετα ότι αυτή η ρημάδα η εμπιστοσύνη είναι και απαραίτητη προυπόθεση για να κάνει και την ομολογουμένως δύσκολη δουλειά της αποτελεσματικά.

    Δυστυχώς η αστυνομία δεν μας πείθει όπως δεν έπειθε και τους πατεράδες μας και τους παπούδες μας! Αποτελεί το γρανάζι του κρατικού μηχανισμού με το μεγαλύτερο έλλειμα εκπαίδευσης.

    Ούτε βέβαια και ο Πολύδωρας πείθει. Δεν νομίζω πως αγνοεί ποιό είναι το καθήκον του ως υπουργός ΔΤ. Απλώς το άλλο καθήκον του, ως μάχιμου πολιτευτή, ξυπνάει τον λαϊκιστή μέσα του. Προβλήματα μεταδημοκρατίας μάλλον παρά προσώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ευελπιστώ ότι δεν κάνω κατάχρηση σχολιάζοντας το post που έχει ως θέμα την διαμαρτυρία.

    Στην οποία, (inter alia) αναγράφεται ότι "Σε κανέναν άλλο τομέα της Διοίκησης της χώρας μας η απαξίωση αυτή δεν είναι πιο έντονη απ' ότι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.".

    Νομίζω - για τους λόγους που προανέφερα - ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, ειδικά ως προς την έκδοση των διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

    Ο λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο θέμα υποθέτω ότι έχει σχέση και με την επικαιρότητα, αλλά εν προκειμένω εφόσον ο στόχος είναι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ειδικά η ελληνική αστυνομία, φρονώ ότι θα ήταν σκόπιμη μία πιο πολύπλευρη διάσταση. "Τα του καίσαρος" κλπ.

    Όσο για τα περί εναλλακτικών λύσεων και άλλων πιο πολιτισμένων χωρών:
    Μεγάλη Βρετανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @σιωπηλός: την πραγματικότητα την αντικατοπρίζει η ειδική έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη, για το θέμα των διαβατηρίων. Η κατάσταση περιγράφεται με σαφήνεια και προτείνονται ορθολογικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις. Να υποθέσω πως έχεις διαβάσει την εκθεση και δεν συμφωνείς με τα δεδομένα της;

    Δεν διαμαρτυρόμαστε που παίρνει καιρό να βγει διαβατήριο. Θα πρόσεξες όμως πως στην Αγγλία, η εφαρμογή των νέων μέτρων θα γίνει σταδιακά. Διότι κάποιος υπεύθυνος τεχνοκράτης εκεί θα σκέφτηκε: κάτσε, δεν είναι δυνατόν το σύστημά μας να δεχτεί ξαφνικά έναν τεράστιο όγκο αιτούντων, οπότε ας κανουμε μια σταδιακή μετάβαση.

    Απαξίωση, είναι και η έλλειψη αυτής της λογικής στην υλοποίηση του ντόπιου συστήματος.

    Θα με ενδιέφερε να διαβάσω ποιες άλλες πλευρές του θέματος παραλείψαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. σιωπηλός

    διαφωνώ

    ο συνδυασμός βίας και γραφειοκρατίας είναι κορυφαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Φυσικά και δεν διαφωνώ με την έκθεση του συνηγόρου του πολίτη. Εσείς ξέρετε κάποιον στην Ελλάδα να διαφωνεί;

    Ούτε, βέβαια, υπερασπίζομαι τον Πολύδωρα. Νοιάζομαι όμως για την ελληνική αστυνομία, όπως εκπροσωπείται από την πλειοψηφία των αστυνομικών, που όλοι μας καθημερινά συναντάμε στους δρόμους και στα αστ. τμήματα, (όχι στις διαδηλώσεις) που είναι, στην πλειοψηφία τους, ανθρώπινοι, προσβάσιμοι και συζητήσιμοι. Και που θέλω να παραμείνουν έτσι και όχι να μετατραπούν σε μηχανές τρόμου και καταστολής, βλ. Ιταλία, Γερμανία κλπ. Σε αυτή την κατεύθυνση δεν διαπίστωσα συμβολή εκ μέρους της διαμαρτυρίας.

    Όσο για το έτερο πολύπλευρο της διαμαρτυρίας θα το επαναλάβω. Γιατί παρέμεινε στην αρμοδιότητα της ελληνικής αστυνομίας η έκδοση των ταυτοτήτων και επιπλέον των διαβατηρίων; Γιατί δεν αναγνωρίζεται στους έλληνες αστυνομικούς το τεκμήριο της - συγκριτικά πάντα - υψηλότερης ακεραιότητας, άρα και ασφαλέστερης έκδοσης των διαβατηρίων; Αν λάβουμε υπόψη την επικρατούσα κατάσταση στο ελληνικό δημόσιο αυτό είναι λεπτομέρεια;

    Για αυτά - τα εντελώς καλόπιστα - ενίσταμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. κ. Δήμου
    Η λίστα έχει συμπληρωθεί σήμερα και με άλλα ιστολόγια. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε την καινούρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι κομμάτι και γνώσιο τέκνο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Αν δεν ήταν, δεν θα αλλώνισε επί 30 χρόνια η 17Ν. Άλλωστε είμαστε το μόνο κράτος της ευρωζώνης (ίσως και των 27) που έχει ακόμη υπουργείο "Δημόσιας Τάξης". Όλες οι προηγμένες Δημοκρατίες έχουν εντάξει τη δημόσια ασφάλεια στις Εσωτερικές Υποθέσεις.

    Υ.Γ. Ν.Δ. έκανες πολύ καλά που διαφοροποιήθηκες σε σχέση με τον Πολύδωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εχω μια απορια, οταν αποδεδειγενα ο κουκουλοφορος-κωλοπαιδο-παλιοτομαρο-
    φασιστας-τραμπουκος-κλπ,κλπ σπαει του αλλου το μαγαζι, οπλοφορει και δεν ξερω γω τι αλλο, πως περιμενετε καποιοι να μην ανοιξει ρουθουνι οταν η αστυνομια δεχτει επιτελους καποτε εντολη να συλλαβει αυτα τα αποβρασματα. Και βεβαια ποτε θα "ξεβρακωσει" καποιος τους αυτοκλητους υπερασπιστες τους που πανε και στηνουν επιτροπες αλληλεγγυης εξω απο τα δικαστηρια.
    Μου φαινεται οπως θελουν καποιοι εννοουν την Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανατριχιάζεις μόνο και να διαβάσεις ότι οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε και μάλιστα να ξεσηκωθούνε. Όχι και να σκεφτείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που ελπίζουν ή που προσπαθούν να βρουν ανθρώπινο σκοπό στα λόγια των γραναζιών. Απελπισία. Τι είναι όταν ελπίζεις να σε σώσει το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει ο φονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Όσον αφορά τις ταυτότητες, δεν γνωρίζω αν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη πλην της Ελλάδας χρησιμοποιούνται παρόμοια έγγραφα. Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία, μπορώ να πω ότι εκεί τουλάχιστον δεν υπάρχει αντίστοιχο έγγραφο. Μάλιστα όταν μετά τους Δίδυμους Πύργους ξεκίνησε σχετική συζήτηση περί 'ID cards' θεωρήθηκε απαράδεκτο το μέτρο αυτό, από την άποψη της ανθρώπινης ελευθερίας.
    Γενικότερα, πιστεύω ότι οι ταυτότητες είναι χρήσιμες μόνο για ένα κράτος control freak.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @martingale: τον κουκουλοφόρο ή μη που παρανομεί η αστυνομία οφείλει να τον συλλάβει. Όχι να τον κλωτσοκοπάει όσο βρίσκεται πεσμένος. Αυτό αποτελεί τιμωρία. Η αστυνομία δεν νομιμοποιείται να τιμωρεί υπόπτους. Όταν αυτοί κρίνονται ένοχοι από τη Δικαιοσύνη, τότε τιμωρούνται: όχι με κλωτοπατινάδα αλλά με πρόστιμο ή φυλάκιση. Αυτά το όνομα του Ελληνικού Λαού. Διαφωνείς;

    @σιωπηλός: αν γνωρίζω Έλληνες που διαφωνούν με τον ΣτΠ; Την εκάστοτε κυβέρνηση, τα στελέχη της, και τους υψιλόβαθμος υπαλλήλους της Διοίκησης που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις υποδείξεις και συστάσεις του ΣτΠ.

    Για την ουσία της ένστασής σου. Καταρχήν ξεκαθαρίζουμε στην διαμαρτυρία πως έχουμε να κάνουμε με λίγους παραβατούντες αστυνομικούς.

    Για τους υπόλοιπους αστυνομικούς στους οποίους αναφέρεσαι: προσωπικά τους θεωρώ κακούς επαγγελματίες -- τουλάχιστον. Διότι όταν ανέχονται την αυθαιρεσία των συναδέλφων τους τότε επιτρέπουν στο επάγγελμά τους να αποκτήσει κακή φήμη. Αυτή η έλλειψη επαγγελματισμού δυστυχώς είναι ενδημική στην Ελλάδα όπου όλοι παριστάνουν τους λειτουργούς.

    Για το ρόλο του αστυνομικού και για το πόσο περήφανος είμαι που ο καλύτερος φοιτητής που είχα ποτέ έγινε αστυνομικός έχω γράψει αλλού (συγχωρήσε μου την αυτοδιαφήμιση αλλά το θεωρώ σημαντικό).

    Για την ανάθεση των διαβατηρίων στην Αστυνομία: θα έλεγα πως σε μια καλά οργανωμένη Διοίκηση αυτό αποτελεί τεκμήριο ήθους, ασφάλειας, ακεραιότητας, και εντιμότητας. Είμαι όμως ο τελευταίος που θα ιισχυριζόμουν πως οργανωμένη Διοίκηση είναι η Ελληνική. Ευκολότερα θα δεχόμουν πως τραβήξαν κλήρο στο υπουργικό συμβούλιο και χαμένος βγήκε ο Πολύδωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Η σκοπιμότητα δημοσίευσης της διαμαρτυρίας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι προφανής για οποιονδήποτε νοήμονα πολίτη στοιχειωδώς παρακολουθεί την επικαιρότητα.

    Ερώτηση προς τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας: Θα ήσαστε πρόθυμοι να συμπεριλάβετε στο κείμενο διαμαρτυρίας σας τις εξής δύο παραγράφους (διατήρησα την ίδια φόρμα “επιχειρημάτων” παρόλο που διαφωνώ με αυτή)? ...

    #1. Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας,
    όταν αυτή παίρνει την μορφή τυφλής βίας που συστηματικά, απρόκλητα και
    αυθαίρετα ασκείται από οργανωμένες μειοψηφίες με την ανοχή της αστυνομίας.

    #2. Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας,
    που αποτελεί η συστηματική καταστροφή δημόσιας περιουσίας και η
    διατάραξη της λειτουργίας της Πόλης από ολιγομελείς ομάδες με την ανοχή της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. k2825 εγώ θα συμφωνούσα και με τα δύο που ανέφερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Νομίζω ότι τα δύο σημεία που πρόσθεσε ο Κ2825 είναι σημαντικά και θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στο κείμενο της διαμαρτυρίας.

    Η μεγάλη μου ένσταση προς την ελληνική αστυνομία είναι το ότι για κάποιον ανεξήγητο λόγο αποτυγχάνει συστηματικά να επιτελέσει το έργο της, δηλαδή τη διασφάλιση της τάξης και τη σύλληψη των παρανομούντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ξαναδιάβασα τη διαμαρτυρία και πλέον το δηλώνω με βεβαιότητα:
    χωρίς την πρόσθεση των δύο σημείων του Κ2825 είναι ελλειπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Θεωρητικά θα μπορούσε κανείς να προσθέσει πολλά ακόμα. Έχω κι εγώ προτάσεις, νομίζω ζωτικές.

    Αλλά αν αρχίσουμε τώρα την συζήτηση για το τι θα μπορούσε να περιέχει η διαμαρτυρία αποδυναμώνουμε την κίνηση.

    Το θέμα είναι: συμφωνούμε σε αυτά που καταγγέλλονται; Έστω κι αν δεν είναι όλα τα στραβά - συμφωνούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μα εξυπηρετούνται με τους νόμους οι άνθρωποι και είναι η τάξη φυσιολογική ανθρώπινη κατάσταση; Θεέ μου, φώτισε τους αναγνώστες του Αγίου Δήμου να μην αποεκφασιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @Ληρ

    Οχι αλλα μεχρι να τον ριξει κατω οφειλει να τον κλωτσαει. Δηλαδη αν το κουμασι αντιστεκεται στην συλληψη να τις τρωει. Επιτελους Crime doesn't pay

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @Κ2825: συμφωνώ και προσυπογράφω τα δύο σημεία που θίγεις. Σημειώνω όμως πως η διαμαρτυρία μας είχε να κάνει με την απαξίωση του Πολίτη από την Διοίκηση. Δεν πιστεύω πως οι "οργανωμένες μειοψηφίες" και οι "ολιγομελείς ομάδες" αποτελούν τμήμα της Διοίκησης (αν και έχω κάθε καλή διάθεση να διαβάσω επιχειρήματα που θα με έπειθαν για το αντίθετω). Με βάση όμως το γεγονός πως αυτές οι ομάδες δεν είναι τμήμα της Διοίκησης δεν θα έβαζα τις παραγράφους αυτές στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία. Επαναλαμβάνω όμως πως προσυπογράφω τη θέση σου ως έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @ΝΔ

    Το κύριο πρόβλημα της διαμαρτυρίας έγκειται στο ότι είναι “άνιση” και μονομερής σε τέτοιο βαθμό που εύκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συντάσσεται με τους ΜΕΝ έναντι των ΔΕ ...

    Το ερώτημα προς τους εμπνευστές της κίνησης παραμένει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @martingale: μια λεπτομέρεια: πεσμένος διαδηλωτής δεν αντιστέκεται πλέον. Πεσμένο, μη αντιστεκόμενο πλέον ύποπτο δεν τον χτυπάμε. Για την απαξίωση αυτή διαμαρτυρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. k2825
    Θεωρητικά κι εγώ συμφωνώ με τα αιτήματά σου (κι έχω και άλλα ανάλογα) αλλά:
    η λογική των μεν και των δε που εισάγεις είναι επικίνδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @lgreco

    Ευχαριστώ για την απάντηση σας.

    Κατά τη γνώμη μου οι συγκεκριμένες "οργανωμένες μειοψηφίες" και "ολιγομελείς ομάδες" εφόσον δρουν με την ανοχή της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας αποτελούν συνιστώσες του προβλήματος στον ίδιο βαθμό με τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα τα οποία θίγετε στην διαμαρτυρία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτοί που καταλαβαίνουν υποθέσεις όπως "διοίκηση" και "πολίτης" το πιστεύουν ή δεν το πιστεύουν το κάτι άλλο το άσχετο. Τι είναι όταν όποια πεποίθηση συνεπάγεται όποια πεποίθηση και επιφέρει όποια πράξη. Γίνονται τα δύο της χείλη φωτιές που καίνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Κείμενο που είχα γράψει σε άλλο post για το χάλι του δημοσίου τομέα, που νομίζω όμως ότι ταιριάζει γάντι και εδώ:


    Ο απόλυτος παραλογισμός του δημοσίου φάνηκε στην υπόθεση με τις νέες αστυνομικές ταυτότητες:
    1. Πέρα από την παλιά σου ταυτότητα, ακόμα και αν πας να εκδόσεις τη νέα στο ίδιο αστυνομικό τμήμα με την παλιά, ζητούν πιστοποιητικό γέννησης από το Δήμο, το οποίο πρέπει να αναγράφει «για χρήση νέας ταυτότητας»!!! Ερωτήματα: Γιατί θέλουν το πιστοποιητικό γέννησης από το δήμο? Υπάρχει πιθανότητα να μην γεννήθηκα και να φύτρωσα? Για ποιο λόγο θέλουν το πιστοποιητικό να έχει την ειδική αναγραφή «για χρήση νέας ταυτότητας» και έδιωχναν όσους είχαν απλό πιστοποιητικό? Για ποιο λόγο δεν τσακίζονται οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να πάνε στην διπλανή δημόσια υπηρεσία και να πάρουν ό,τι κωλόχαρτο χρειάζονται ώστε να ικανοποιηθούν οι γραφειοκρατικές ανησυχίες τους?
    2. Μέχρι πρόσφατα δεν έκλειναν ραντεβού για τις νέες ταυτότητες και έπρεπε να στηθείς σε ουρά από τις 5 τα ξημερώματα! (το έκανα πριν 1 μήνα πηγαίνοντας μετά από τέσσερις ώρες σαν ζόμπι στη δουλειά μου). Τι θα έπρεπε κανονικά να γίνεται: Να σε καλούν στο τηλέφωνο, να σου κλείνουν ραντεβού στο σπίτι σου ή στο γραφείο σου και να έρχονται με όλα τα απαραίτητα χαρτιά/δικαιολογητικά (ακόμα και με φωτογραφική μηχανή στιγμής) και να σου βγάζουν νέα ταυτότητα! Μην γελάτε, οι τράπεζες για να σου βγάλουν πιστωτική κάρτα αυτό κάνουν!
    3. Σε κάποια αστυνομικά τμήματα ζητούν το εξής απίθανο: στην έκδοση της νέας ταυτότητας θα πρέπει να έχεις μαζί σου μάρτυρα, ο οποίος θα πρέπει να έχει και αυτός ΗΔΗ βγάλει νέα ταυτότητα (αλήθεια στον πρώτο που έβγαλε νέα ταυτότητα τι έκαναν?). Και φυσικά, έξω από τα αστυνομικά τμήματα στηνόντουσαν οι γνωστοί «Γρηγόρηδες» που προσέφεραν υπηρεσίες μάρτυρα για τη νέα ταυτότητα έναντι φυσικά αμοιβής. Αθάνατη Ελλάδα...
    4. Και για το τέλος το εξής φοβερό: Όσοι έχουν βγάλει ταυτότητα και δεν έχουν γραφτεί τα στοιχεία με μηχανογραφικό τρόπο αλλά με το χέρι, θα πρέπει μέχρι τον Ιούνιο ‘07 να τις ξανα-αλλάξουν!!! Μια άλλη εκδοχή λέει ότι όλοι μας θα πρέπει να τις αλλάξουμε, επειδή θα πρέπει να βγάλουμε ταυτότητα με τσιπάκι! (ωχ, από τώρα βλέπω πορείες παλαιοημερολογιτών για τα τσιπάκια...). Έλεος! Δεν μπορούσαν να το προβλέψουν 1 χρόνο πριν και να βγάλουμε μια και καλή τις νέες ταυτότητες?


    Θεωρώντας ότι η υπόθεση «νέες ταυτότητες» θα φάει κατά μέσο όρο 2 ανθρωποημέρες στον καθένα μας (αισιόδοξη εκτίμηση και χωρίς να αναφέρομαι στα νέα διαβατήρια), η Ελλάδα χάνει συνολικά 10 εκατομμύρια ανθρωποημέρες παραγωγικότητας (έχουμε 5 εκ παραγωγικούς πολίτες). Με μέσο κόστος 100€ για κάθε ανθρωποημέρα, η Ελλάδα χάνει 1 δις ευρώ από την υπόθεση «νέες ταυτότητες». Μήπως θα έπρεπε ανάλογες αλλαγές κρατικών εγγράφων να προσμετρούνται στους ετήσιους προϋπολογισμούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. @ΝΔ

    Νομίζω ότι καταλαβαίνω τι εννοείτε γράφοντας "επικίνδυνη" ... πιστεύω όμως ότι μια πεισματικά και κραυγαλέα "ουδέτερη" στάση θα έκανε την “κίνηση” περισσότερο αποτελεσματική και θα την εξέθετε λιγότερο σε “εύκολα” χτυπήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. @K2825... απ' ότι καταλαβαίνω δεν διαφωνούμε με τη λογική πως οι ομάδες αυτές δεν αποτελούν τμήμα της Διοίκησης. Λογικό λοιπόν το ότι δεν αναφέρονται σε μια διαμαρτυρία κατά της Διοίκησης. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποτελούν πρόβλημα. Σ' αυτό συμφωνούμε φυσικά. Τα προβλήματα της κοινωνίας όμως δεν πιστεύω πως λύνονται με απαξίωση. Λύνονται με διάλογο. Δυστυχώς ούτε οι μεν ούτε οι δε είναι σε θέση να κάνουν διάλογο. Δεν γνωρίζουν την τέχνη. Rage against the machine από τη μια μεριά (συμπεριφορά δηλαδή οργισμένων εφήβων). Αμετροέπεια και απαξίωση από την άλλη. Δεν βγαίνει έτσι άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. @ ΝΔ και lgreco

    Όσο περισσότερο το σκέπτομαι τόσο περισσότερο μου φαίνεται πως μια αναφορά στο θέμα που έθιξε ο Κ2825 (ας μην κολλήσουμε στη διατύπωση που είναι και θέμα γούστου - η ουσία είναι σωστή) είναι απαραίτητη ώστε η διαμαρτυρία να είναι πλήρης και να μη φαίνεται λίγο biased.

    Με συγχωρείτε .. δε μου αρέσει να εκπέμπω αρνητικότητα .. καλοπροαίρετα το λέω .. (και επ'ουδενί δεν υπονοώ ότι υπάρχει κάποιος δόλος, απλώς κουβέντα κάνουμε)

    @martingale
    Δε συμφωνώ με αυτά που λέτε περί βίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. @κ2825
    Μα θα έπρεπε να διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας,
    όταν αυτή παίρνει την μορφή τυφλής βίας είτε γίνεται συστηματικά είτε όχι, είτε απρόκλητα είτε κατόπιν προκλήσεως, είτε ασκείται από μειοψηφίες είτε από πλειψηφίες. Όσο για τη διατάραξη της λειτουργίας της Πόλης από ολιγομελείς (ή και πολυμελείς θα προσέθετα) ομάδες με την ανοχή της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας, αυτό μου φαίνεται κάπως αόριστο για να το προσυπογράψω. Εκτός αν εννοείτε τους ταξιτζήδες και τα αυτοκίνητα υπουργών και άλλων μανδαρίνων, οπότε μαζί σας με τα χίλια.
    @diama
    Ο λόγος για τον οποίο η αστυνομία αδυνατεί να επιτελέσει το έργο της δεν είναι ανεξήγητος. Οι άνθρωποι βρίσκονται περίπου στο 1960 και η υπόλοιπη κοινωνία (ανάμεσά τους και οι παρανομούντες) στο σήμερα. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Εμείς δεν θέλουμε να το ακούσουμε και οι κυβερνώντες δεν θέλουν να το προφέρουν. Είναι όμως η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλώς - αλλά τώρα η διαμαρτυρία έγινε, σε δεκάδες blogs. Δεν μπορούμε να την αποσύρουμε και να την αλλάξουμε. Η συζήτηση είναι θεωρητική. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να πετύχουμε κάποιο αποτέλεσμα στα θέματα που θίγουμε και στα οποία δεν είδα να διαφωνεί κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. lgreco said...

    απ' ότι καταλαβαίνω δεν διαφωνούμε με τη λογική πως οι ομάδες αυτές δεν αποτελούν τμήμα της Διοίκησης. Λογικό λοιπόν το ότι δεν αναφέρονται σε μια διαμαρτυρία κατά της Διοίκησης.
    <...>
    -----

    Το ότι η Διοίκηση τους επιτρέπει να δρουν ανεξέλεγκτα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ είναι μείζων πολιτικό ζήτημα άμεσα σχετιζόμενο με την “απαξίωση” στην οποία αναφέρεστε ... συνεπώς θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην διαμαρτυρία σας κατά την γνώμη μου.

    Επίσης, πιστεύω, ότι η αναφορά σε αυτές τις ομάδες, σε μια λογική τήρησης “ίσων” αποστάσεων, είναι επιβεβλημένη για την διατήρηση της αμεροληψίας, ουδετερότητας και σοβαρότητας του κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. @Κ2825: Όταν στη διαμαρτυρία μας ζητούμε τον απόλυτο σεβασμό και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας, εννούμε να κάνει και τη δουλειά της η αστυνομία -- πώς αλλιώς θα δείξει έμπράκτως τον σεβασμό της προς τους πολίτες και πώς αλλιώς θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της; Άρα τα αιτήματά μας καλύπτουν τα δικά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. @ lgreco

    Λαμβανομένων υπόψη της γενικής αποτυχίας των άλλων δημοσίων υπηρεσιών στην έκδοση των διαβατηρίων και της γενικής επιτυχίας της αστυνομίας στην έκδοση των ταυτοτήτων (προ της ανάθεσης και των διαβατηρίων), η απάντησή σας ότι η επιλογή και για τα δύο της αστυνομίας ήταν τελικά τυχαία, δεν είναι καθόλου… τυχαία, αλλά προκατειλημμένη.

    Όμως αυτό κάνει και η διαμαρτυρία. Εστιάζει, και σωστά, στα κακώς κείμενα, αλλά –άδικα - αποσιωπά τα καλώς κείμενα, ή άλλα παράλληλα νοσηρά φαινόμενα, βλ. και ανωτέρω σχόλια του k2825.

    Η λογική του επιχειρήματός σας ότι οι αστυνομικοί είναι κακοί επαγγελματίες επειδή ανέχονται την αυθαιρεσία των συναδέλφων τους είναι πρωτότυπη. Πως θα εκδηλώσουν ότι δεν τη ανέχονται; Να ανοίξει κατάλογος καταγγελιών δημοσίων υπαλλήλων και αστυνομικών κατά αλλήλων; Συμβαίνει σε οποιονδήποτε επαγγελματικό κλάδο αυτό; Συμβαίνει κάτι τέτοιο στον δικό σας τομέα, ή κάνετε εσείς κάτι τέτοιο κατά των αυθαιρετούντων συναδέλφων σας; Η μήπως είναι μικρότερης σημασίας οι αυθαιρεσίες άλλων κλάδων, οπότε αυτό πρέπει να ισχύσει μόνο στους αστυνομικούς ή στους δημ. υπάλληλους;

    Η κακοδαιμονία του δημοσίου και τα προβλήματα της Διοίκησης είναι γνωστά σε όλους μας, οπότε οποιαδήποτε αναφορά σε αυτά «παραβιάζει ανοιχτές θύρες», όπως θα έγραφε και ο οικοδεσπότης. Ούτε είναι το κρίσιμο σημείο της διαμαρτυρίας, το περιεχόμενο της οποίας συζητούμε εδώ. Η διαμαρτυρία αναφέρεται στην έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων και στην τυφλή βία κατά συμπολιτών μας. Αυτό συζητούμε και κρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Όλοι οι πολίτες και οι επαγγελματίες και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι αστυνομικοί έχουν την δυνατότητα να καταγγείλουν οποιονδήποτε. Το αν γίνεται ή δεν γίνεται αυτό, δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για το πόσο καλοί πολίτες, ή λειτουργοί, ή επαγγελματίες είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Φαίνεται ζω σε άλλο πλανήτη. Γιατί εγώ χρειάστηκα μόνο 2χ10 λεπτά για το διαβατήριο, να ένα από τα ανεξιχνίαστα μυστήρια της φύσης. Την μία Πέμπτη τα δικαιολογητικά, και την άλλη παρασκευή το παρέλαβα. Φαντάζομε αυτός που ξεκίνησαν αυτή την διαμαρτυρία να είναι ο τυπικός μέσος νεοέλλην του στόμφου ξέρεις εγώ ποιος είμαι? Εγώ στην θέση του υπαλλήλου αν ήμουν θα του έκανα ένα από αυτά τα δυνατά στα αχαμνά του να νιώσει σε όλο του το μεγαλείο και για πέντε λεπτά το ποιος είναι ώστε να μην αναρωτιέται συνεχώς.

    Όταν μία σωστή διαμαρτυρία γίνεται για σωστούς λόγους μεν, αλλά με λάθος επιχειρήματα, καταντά μια γελοία υπόθεση, και κανείς δεν την λαμβάνει υπόψη του. Κρίμα. Θα μπορούσε να καταφέρει κάτι. Και πάλι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Προσυπογράφω.

    Μην ξεχνάμε το ότι το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού.

    Αν περιμένουμε ώστε να σταθεί μια "αδιάβροχη" διαμαρτυρία η οποία θα περιέχει παν επιστητόν, δε θα καταλήξουμε ποτέ. Κι αν ακόμη καταλήξουμε, θα έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο.

    Ετσι ή αλλιώς, οι διαμαρτυρίες σοφό είναι να έχουν το ρόλο του ερεθίσματος / πρόσκλησης / πρόκλησης ακόμη προς διάλογο, κι όχι εξώδικου.

    Ανέβηκε και στο δικό μου.

    (τα oh-la-la guys μας μάραναν, που η όλη ενδο-κουλτούρα τους αποκεφαλίζει κάθε έννοια συγχρονισμού?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Το τι μαλακία σας δέρνει ομαδικώς δεν λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Εν γνώσει μου κάνω κατάχρηση του ζωτικού χώρου των σχολίων του blog και ζητώ συγγνώμη:

    Μιας και είμαι ερασιτέχνης σχολιαστής (ούτε καν blogger) και έχω ήδη υπερβεί το όριο των 5 σχολίων, άνευ κόκκινης ή κίτρινης κάρτας, να μου επιτρέψετε να ζητήσω την συνδρομή του χαλκέντερου σχολιαστή και ακαταπόνητου blogger Mickey, τα σχόλια του οποίου πιστεύω ότι, ως συνήθως, θα εξελίξουν την συζήτηση.

    Εκ των προτέρων δηλώνω ότι δεν γνωρίζω την θέση του για το προκείμενο θέμα και ότι οποιαδήποτε σκέψη περί προσυνεννοήσεως μου με τον Mickey είναι πολύ κακόπιστη.

    Γι’ αυτό ζητώ από τον οικοδεσπότη να επαναλάβει την πρόσκλησή του προς τον Mickey για συμμετοχή στην συζήτηση, έστω και αν μένει εκ μέρους του Mickey ανοιχτό το θέμα της συμπεριφοράς του οικοδεσπότη προς το πρόσωπό του και των λόγων του εξοβελισμού του από το blog. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    @dimitrizzzzz
    Λες; Καλού κακού επιστρέφω στην σιωπή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Προσυπογράφω το λεξιλόγιο του χειρότερου τηλεοπτικώς εκδιδόμενου.

    Λαμβανομένων υπόψη

    Η λογική του επιχειρήματός σας ότι

    θα εκδηλώσουν ότι δεν τη ανέχονται

    είναι μικρότερης σημασίας

    οι αυθαιρεσίες άλλων κλάδων

    Η κακοδαιμονία του δημοσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  83. Η συμπεριφορά της αστυνομίας εντός μιας κοινωνίας είναι απόρροια της συμπεριφοράς της κοινωνίας αυτής εν γένει. Και αυτό διότι πρώτον η αστυνομία αντλεί το ανθρώπινο δυναμικό της από την εν λόγο κοινωνία και δεύτερον διότι αντιδρά ανάλογα με τις συμπεριφορές που αντιμετωπίζει. Η αστυνομία δεν δρα, απλά αντιδρά ανάλογα.

    Διανοείται κανείς ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών σε μια κοινωνία όπου οι πολίτες είναι νομοταγείς και ευγενικοί θα είναι σκληρή ;

    Όσο για τις ταυτότητες πρέπει να υπάρχει αυστηρότητα διότι υπάρχουν πολλοί επισκέπτες οι οποίοι δεν δικαιούνται να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια αλλά θέλουν να την αποκτήσουν με δόλια μέσα.

    Και δεν την δικαιούνται διότι δεν έχουν συνεισφέρει για το Ελληνικό κράτος σε βάθος χρόνου.

    Όσοι είστε Έλληνες σκεφτείτε ότι εσείς, ο πατέρας σας και ο παππούς σας (δεν πάμε πιο πίσω) έχετε πληρώσει σε χρηματικούς φόρους (διότι υπάρχουν και οι φόροι αίματος) σχεδόν όση αξία έχει μια πολυκατοικία. Αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να αναπτυχθούν οι υποδομές και οι υπηρεσίες που απολαμβάνουμε σήμερα «δωρεάν». Ο μετανάστης που ήρθε επίσκεψη στην Ελλάδα και έχει κάτσει εδώ μόνο 10 χρόνια από πού και ως που δικαιούται να φέρει την Ελληνική ιθαγένεια η οποία στην ουσία εκφράζει το καθεστώς του ιδιοκτήτη του Ελληνικού κράτους ;
    Κάποίοι θα πουν οι Έλληνες μετανάστες στο παρελθόν γιατί πήραν την ιθαγένεια του τόπου όπου μετανάστευσαν ; Καταρχήν τους την έδωσαν δεν την πήραν. Κατά δεύτερον τα κράτη αυτά ήταν είτε νεοσυσταθέντα (όποτε δεν υπήρχε προϋπάρχουσα προσφορά) είτε σε μεταπολεμική φάση όπου είχαν καταστραφεί οι προϋπάρχουσες υποδομές.

    Εκτός αυτού εξίσου σημαντικό είναι ότι σε περίπτωση πολέμου κανείς μετανάστης δεν πρόκειται να πολεμήσει για να υπερασπιστεί το Ελληνικό κράτος. Αντιθέτως όταν οι Έλληνες στο παρελθόν πολεμούσαν για να κατοχυρώσουν ότι υπάρχει σήμερα αυτοί ήταν εναντίον…

    Είναι ανήκουστο να περιμαζεύεις κάποιον καταβεβλημένο που στο παρελθόν ήταν και εχθρό σου, να τον φιλοξενείς σπίτι σου και στο τέλος να σου ζητάει και τους τίτλους ιδιοκτησίας. Πρέπει να είσαι πολύ μεγάλος ηλίθιος για να τους δώσεις.

    Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα δυσανασχετήσετε με την ταλαιπωρία για την έκδοση ταυτότητας αναλογιστείτε ότι αυτό γίνετε για την προάσπιση των ιδιοκτησιακών σας δικαιωμάτων(όσοι είστε Έλληνες εννοείτε) στο Ελληνικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. @ σαλτάρω (ή ασπασία, λαϊς, φρύνη, κλεοπάτρα κλπ)

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Μα ποια κοινωνία αφού τέτοιο αντικείμενο δεν υπάρχει. Εμείς ξέρουμε πως μία τρίχα είναι που μας δένει με τη βιολογική μας την επιβίωση και πως αν σπάσει τότε θα γίνουμε παρελθόν κι ένδοξα περασμένα. Έχουμε συμφωνήσει λοιπόν εκ τούτου και λαμβανομένου υπόψη δια της κακοδαιμονίας του λακεδαίμονος υπαρξιακού καιάδος πως στη ζωή δεν φορτώνουμε βάρος βαρύ τουτέστιν περιττό μικρότατης σημασλιας που δεν πρέπει να το σηκώσει ώστε λαμβανομένου υπόψη μη σπάσει και οδεύσουμε στον αγύριστο. Άρα φυλαγόμαστε και φροντίζουμε για να μην εκδηλώσει ότι δεν ανέχεται το βάρος. Εμείς δεν ζούμε ούτε στην κοινωνία ούτε με την κοινωνία ούτε για την κοινωνία. Κάπου σφάλει η λογική του επιχειρημάτος σας ότι. Ίσως και μεταπολεμικώς να κρίνεται και ως απάνθρωπη κατά τη φάση. Όχι που...αλλά να...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Στα πρόχειρα:

    8 το βράδυ μου έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού (με μένα μέσα να παρκάρω), δύο με μηχανή και μου έκλεψαν την τσάντα. Πήρα επιτόπου το τοπικό Αστ. Τμήμα για οδηγίες, έπεσα σε αλλαγή βάρδειας, μετά από μία ώρα συνεννοήθηκαν μεταξύ τους να μου στείλουν περιπολικό για αυτοψία ώστε να ξεκινήσω την διαδικασία καταγγελίας με όλα τα σεπρεπέ. Ακόμη κι όταν τους είπα οκ, ΚΡΥΩΝΩ, θα έρθω εγώ από κει, η εντολή ήταν όχι, περιμένετε.

    Πόσο?

    Δεν ξέρουμε.

    Εφυγε περιπολικό?

    Δεν γνωρίζουμε.

    11μισυ το βράδυ. Μετά από ώρες στο δρόμο σε ένα αυτοκίνητο με σπασμένα τζάμια κι ένα κάρο κόσμο να περιδιαβαίνει. Να του εξηγώ και να έχουν ΟΛΟΙ να μου πουν για ένα κάρο κλοπες, ληστείες σε σπίτια, μαγαζιά κι αυτοκίνητα και πόσο ΔΕΝ βρήκαν ΚΑΜΜΙΑ ΑΚΡΗ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ. Πήρα το αμάξι και οδήγησα μέχρι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου (δε μιλώ πόσο φρικαρισμένη ήμουν και πόση ασφάλεια ένοιωθα να οδηγώ με σπασμένο τζάμι, πέραν βέβαια του ότι τα παιδιά μου είχαν αφηνιάσει περιμένοντάς με).

    12 και κάτι τα μεσάνυχτα, στήθηκα στην ουρά (4 κυρίες πριν από μένα, όλες θύματα τσαντάκηδων στα συν-πλην ίδια οικοδομικά τετράγωνα με μένα και με διαφορά ώρας μάξιμουμ τα 90 λεπτά), ρωτώντας και ξαναρωτώντας πώς μπορώ να επισπεύσω τη διαδικασία να συμπληρώσω έντυπα ή ο,τιδήποτε άλλο, καθώς η οικογένειά μου δεν μπορούσε να περιμένει άγρια μεσάνυχτα, αποτέλεσμα μηδέν.

    Οι κυρίες όλες μου παραχώρησαν τη θέση τους, αλλά μόνο ένας αξιωματικός υπηρεσίας δούλευε.
    Δύο έπιναν φραπέ δίπλα του κι άλλοι δύο έβλεπαν τηλεόραση, το γράψιμο τους ήταν με μαρκαδόρο διαρκείας.

    Οταν τελικά ήρθε ή σειρά μου, έλα που ο ΕΝΑΣ αυτός υπάλληλος πήγε προς νερού του και γύρισε σε μισή ώρα! Μου εξηγεί με 1 συνολικά φράση, "Η οδός που έγινε στο συμβάν ανήκει στον άλλο Δήμο, να πάτε εκεί". Πηγαίνω στον χάρτη στον τοίχο και του λέω ότι ακριβώς αυτός ο δρόμος ορίζει το ΔΙΚΟ ΣΑΣ Τμήμα οποτε παρακαλώ να με εξυπηρετήσετε, αλλά εις μάτην.

    1 και 45 στο επόμενο Τμήμα, όπου ο αξ. υπηρεσίας αφού σιχτίρισε τον καλό συνάδελφο που του έστειλε περιστατικό και του χάλασε τον υπνάκο, ενώ δεν ανήκα γεωγραφικά στο δικό του Τμήμα, δέχτηκε να πάρει κατάθεση. Αν δεν την είχα ανάγκη για να εισπράξω τα χρήματα από την αντικατάσταση του τζαμιού ειλικρινά δεν ξέρω τι θα έκανα.

    Υπόθεση 2 λεπτών (ΠΩ ΡΕ ΔΥΣΚΟΛΟΟΟΟ!) και με διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία θα έψαχνε για την τσάντα μου (είπα να γελάσω αλλά λέω άσε...), αλλά καλό θα ήταν να ψάξω στους γύρω δρόμους και στους κοντινότερους σκουπιδοτενεκέδες (το είχα κάνει λίγο πριν πάω στο πρώτο τμήμα, βρήκα την τσάντα, αλλά φυσικά με τα μη αξίας μέσα. Ευτυχώς είχα το πορτοφόλι στην τσέπη κι έτσι είχα μέσα μόνο το κινητό.

    Απάντηση αξ. υπηρ: "Το κινητό σας αυτή τη στιγμη βρίσκεται στην Ομόνοια, αν είχαμε όπλα (ΑΣΤΑ ΛΑ ΒΙΣΤΑ, I"LL BE BACK!) θα πηγαίναμε και σε μισή ώρα θα σας το βρίσκαμε, κι αυτό και καμμιά εκατοστή άλλα.".

    Και μετά με έστειλε πίσω στο πρώτο Τμήμα, να τους ενημερώσω ότι έδωσα κατάθεση, παρ'όλες τις διαμαρτυρίες μου: "Μα γιατί δεν τους παίρνετε τηλέφωνο και πρέπει να τρέχω 2 η ώρα το βράδυ πάλι πίσω?!?!?!". "Δε φτάνει που έκανα τη δουλειά συναδέλφου, θα μου την πείτε κι από πανω!?!".

    2 και 20 μπαίνοντας πάλι στο προηγούμενο τμήμα, βρίσκω έναν άλλο αξ. υπηρεσίας που έβριζε στο κινητό για κάποια που σηκώθηκε κι έφυγε και καλά να πάθουμε όλοι που φωνάζουμε την αστυνομία κι εκείνη δεν έρχεται τέτοιοι που είμαστε.

    Στιγμή έκλαμψης, τον ρωτώ ευγενικά μήπως εννούσε στην οδό τάδε, την τάδε καταγγελία και με του που του λέω ότι ναι, εγώ ήμουν που περίμενα τόσες ώρες αλλά τελικά έφυγα, αφού στο Τμημα δεν ήξεραν καν να μου πουν αν θα έρθουν, έστω στο περίπου για να περιμένω, άκουσα ό,τι είχε να πει σε όλην την ελληνική επικράτεια περί του ποιοί νομίζουμε πως είμαστε και λες και ολόκληρη ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει από το να τρέχει ξωπίσω μας...

    Πριν φύγω κάνοντας τον σταυρό μου, φωνάζει ένας άλλος συνάδελφος από μέσα σε αυτόν τον τελευταίο αξιωμ., "ΡΕ Μ@Λ@Κ@, ΠΑΛΙ ΚΡΥΑ ΤΑ'ΦΕΡΕΣ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ!".

    Τώρα να μη σας πω για τις πιο χοντρές μου περιπέτειες στη χώρα της Ζουαζηλάνδης, διότι θα συγχιστώ και δεν θέλω.

    Το σταυρό μας να κάνουμε, αχρείαστοι νά'ναι!

    (ερώτηση: αν με έλεγαν Κούγια, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Λαμπράκη, Λαλιώτη, Μητσοτάκη, Καραμανλή ή έστω Μπεζεντάκου π.χ. στο επώνυμο, λέτε να μου φέρονταν έτσι?!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. @σιωπηλός: πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για συγκροτημένους ευσυνείδητους επαγγελματίες να αποδοκιμάσουν την κακοήθεια και την παραβατικότητα κάποιων συναδέλφων τους. Τους συζητάμε αλλά κάπου αλλού για να μη βγαίνουμε και εκτός θέματος.

    @cyberdust: μια ανάγνωση της ειδικής έκθεσης του Συνήγορου του Πολίτη για το θέμα των διαβατηρίων, ίσως να πρόσφερε μια εντελώς διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Συγνώμη για το σεντονοσχόλιο, αναπληρώνω για τον Μίκυ...

    Πόντικα τι θα γίνει, θα έρθεις να συνδράμεις?
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ο πεσμενος κακοποιος σαφεστατα και δεν πρεπει να τις τρωει. ΑΛΛΑ με την κατασταση που εχουμε εδω το πιο πιθανο ειναι οτι θα τις τρωει.
    Οταν εχεις μια αστυνομια στην οποια λες αμυνα-αμυνα και δεν την αφηνεις να επεμβει, οταν εχεις το τρισαθλιο ασυλο ανιατων και παραβατων, οταν ο καθε δημοσιογραφισκος εχει δυο αστυνομους (βλεπε Κακαμουνακη), οταν δεν εχει σαφεις κανονες εμπλοκης και χρησης υπηρεσιακου οπλου και απο την αλλη ακουει οτι δεν κανει και καλα τι δουλεια ε τι περιμενετε. Καπου θα ξεσπασουν, κακως κακιστα αλλα οταν ο μεσος μπατσος-γουρουνι-δολοφονος ακουει τα χιλια μυρια οτι δεν κανει καλα την δουλεια του και δεν τον αφηνουν να την κανει θα βλεπουμε τετοια.
    Γιατι ρε γαμωτο ολοι δεν ξερουν ποιοι ειναι οι κουκουλοφοροι? Η αστυνομια εχει δηλωσει πως τους ξερει αλλα δεν τους ακουμπαει.
    Pourqois που ειπε ο Ντε Γκωλ? Γιατι θα βγουν καθε λογιων προοδευτικαριοι και υπερασπιστες των ανθρωπινων δικαιωματων και θα μιλανε για χουντες και αστυνομοκρατιες. Θα βγει ο Ιος και η Ελευθερο(βλακεια)τυπια και θα ωρυονται. Ειναι ολοι αυτοι οι μαγκες που πηγαιναν συνηγοροι στους Μπαλαφες, Λεσπερογλου, Σκυφτουληδες κλπ κλπ και πολλοι που μιλανε για τους κοινωνικους αγωνιστες της 17Ν. Ειναι οι ιδιοι που απαιτουν να δωθει πανεπιστημιακος χωρος για να εκτεθουν τα εργα του καθαρματος Ξηρου του ληστη τραπεζων και δολοφονου. Ε αρκετα πια με τις μεταπολιτευτικες ιδεολοψιες του Homo Politechnicus, στο διαολο το πολυτεχνειο σας. Βια στη βια της αναρχιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. @miracle,

    Τι σχέση έχει η αυστηρότητα για το ποιός δικαιούται ταυτότητα με την φρενοβλάβή γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα για να την βγάλουμε?!

    (ωραίο σε παλαιότερη ανανέωση ταυτότητάς μου, την πρώτη την είχα βγάλει στα 14, με μετράει κιόλας στο ύψος, "ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΗ!". "Γιατί χρυσέ μου?". "Εχετε ψηλώσει αλλά οι γυναίκες δεν ψηλώνουν μετά την εφηβεία και έχετε και δύο μικρά ονόματα και πού το ξερω εγώ ποιά από τις δύο είστε?". Ντόϊοννννν!!!!!!!!!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Και τι δεν θα έδινα να γίνω και εγώ μία Κλεοπάτρα και να γράφω τόσο ωραία κείμενα. Τα διαβάζω και βυθίζομαι στην μαγεία των λέξεων. Λέξη προς λέξη με συναρπάζουν και στο τέλος αναρωτιέμαι, μα τι στο καλό ήθελε να πει ο ποιητής και αδυνατεί η μετριότητα μου να κατανοήσει το νόημα? Φτου και πάλι από την αρχή η ανάγνωση και πάλι η μαγεία των κρυπτόν νοημάτων κυριαρχεί και άκρη δεν βγάζει του δημιουργού το πόνημα. Ομολογώ την αδυναμία των σφαλμάτων μου.


    Δεσποινίς Αφροδίτη, προσυπογράφεται με τα λόγια μου? (Για να ξέρω από πού να φυλάγομαι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. @martingale: χαίρομαι που συμφωνούμε πως ο πεσμένος ύποπτος δεν πρέπει να κακοποιείται. Αυτό ήταν ένα από τα εναύσματα της διαμαρτυρίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. @MIRACLΕ

    Απολαμβάνουμε "δωρεάν" ??? Τι ακριβώς?
    Τους υπέροχους δρόμους? Πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και διόδια και στο δήμο για τους δρόμους.
    Την ιατρική περίθαλψη? Πληρώνω στο ΤΕΒΕ.
    Τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, το ΝΕΡΟ? Τις δημόσιες υπηρεσίες? Το διαβατήριο? Τις συγκοινωνίες? Τα πληρώνω όλα με φόρους, άμεσους και έμμεσους. Τι ακριβώς εσύ απολαμβάνεις δωρεάν?
    Την ελευθερία? Πάω φαντάρος και εκπληρώνω και αυτό το χρέος.
    ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.
    Όσο για τις απόψεις περί γνήσιων ελλήνων, πάλι καλά που δουλεύετε τόσο σκληρά εσείς οι εθνικιστές και έχει προκόψει αυτός ο τόπος!
    Να διώξετε όλους τους ξένους, να πάρετε πίσω τις δουλειές που σας πήραν και μετά χωρίς έγνοιες να μπορέσετε να συνεχίσετε το έργο των ένδοξων προγόνων, ακριβώς στο σημείο που είχε σταματήσει όταν πάτησαν εδώ οι βάρβαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. @El greco

    Διαφωνω στο να τα χωνουμε γενικα στην αστυνομια οταν δεν την αφηνει το επισημο κρατος να κανει τη δουλεια της. Και εδω το φταιξιμο δεν ειναι του Πολυδωρα αλλα του Καραμανλη και του εκαστοτε βεβαια Καραμανλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Δεν μπήκα για να σχολιάσω το θέμα.

    Αλλά με συγκίνησε ο K2825 στο προηγούμενο post και δεν είχα άλλο τρόπο να του ζητήσω (ξανά) να μου στείλει ένα email - αν θέλει φυσικά.

    Εν πάσει περιπτώσει, ευχαριστώ κι εκείνον και όσους άλλους με ανέφεραν.

    Συγγνώμη για τη ...διακοπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Τώρα φαντάζομαι δε φταίω εγώ, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. (αναφέρομαι φυσικά στην κατοστάρα που έκανα στο προηγούμενο σχόλιό μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε, διάβασα βιαστικά τα σχόλια. Γιατί το κείμενο της διαμαρτυρίας αναφέρεται μόνο στους Έλληνες πολίτες της χώρας;! Η όποια απαξίωση της Διοίκησης είναι μόνο απέναντι στους Έλληνες πολίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. @martingale: η παραμονή ενός ανίκανου υπουργού στη θέση του, σαφώς είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού. Το μπάχαλο όμως με τα διαβατήρια/ταυτότητες, η διάλυση της αστυνομίας και η έλλειψη στρατηγικού πλάνου για την βελτίωσή της, κτλ, αυτά είναι ευθύνη του αρμόδιου (λέμε τώρα) υπουργού. Ο οποίος οφείλει ή να κάνει κάτι ή να πάει σπίτι του. Είδες εσύ τον Υ/ΔΤ να διατάσει ΕΔΕ για την κλωτσοπατινάδα του πεσμένου πολίτη; Είδες τον Υ/ΔΤ να παίρνει άμεσα μέτρα ανταποκρινόμενο στις προτάσεις του ΣτΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. @museologist: από κάπου έπρεπε να αρχίσουμε την διαμαρτυρία μας. Και κάπου να την τελειώσουμε. Θεωρώ αυταπόδεικτο πως ένα κράτος που απαξιώνει τους πολίτες του θα απαξιώνει και κάθε άλλο άτομο στην επικράτειά του. Η δική μας πρωτοβουλία εστιάστηκε στην απαξίωση πολιτών. Ελπίζω και εύχομαι άλλες πρωτοβουλίες να πιάσουν άλλα θέματα και να τα αναδείξουν προς συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Θα συμφωνησω 100% με το θεμα των διαβατηριων. Γενικα το ελληνικο κρατο ς αποδεικνυει συνεχως πως ειναι ανικανο να διαχειριστει την εκδοση απλουστατων εγγραφων οπως τα ταξιδιωτικα. Μην μπλεξεις βεβαια και με στρατολογια, παθων προ ολιγων μηνων με το να ζητανε γνησια υπογραφης απο γραμματειες πανεπιστημιων του εξωτερικου για εκδοση αναβολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Μα τον συνηγορο τον γραφουν στα @@ ολοι του δημοσιου, ειδικα η στρατολογια με τα κολοβα διαβατηρια κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Επειδη εγω δεν διαμενω στην Ελλαδα δεν υπογραφω (και το blog μου ειναι στα Αγγλικα), αλλα εχω καποιες εμπειριες οχι και τοσο καλες οχι μονο απο το υπουργειο του Πολυδωρα αλλα απο ΟΛΕΣ τις κρατικες "υπηρεσιες".

    Θα μπορουσατε, με λιγες γραμμες, να μας πειτε γιατι δεν γινονται οι αλλαγες που χρειαζονται στις δημοσιες υπηρεσιες?

    Αφου ολος ο κοσμος ταλαιπωρειται? Τι φταιει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Δεν μας έδωσες το τηλέφωνο σου στην Αμερική όταν έφυγες ρε μεγάλε να πάρουμε να ρωτήσουμε πως να τα διορθώσουμε.
    Αυτό έφταιγε τόσο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. θα σου εξηγήσω όμως και τι άλλο φταίει.
    Εμείς εδώ στην Ελλάδα μαζευόμαστε σε σκοτεινά υπόγεια, και φτιάχνουμε σχέδια πως να σκοτώσουμε εβραίους, πως να βιάζουμε αλβανούς, πως να καίμε αμερικάνους και πως να αποδείξουμε την παγκόσμια ανωτερότητα μας.

    Όπως καταλαβαίνεις όλα αυτά είναι χρονοβόρα, time consuming μωρέ ξέρεις, και γι αυτό μαζεύεται πολύ χαρτομάνι στις υπηρεσίες αφού σε όλες αυτές τις δραστηριότητες συμμετέχουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    Άσε που μετά που φτιάχνουμε τα καθημερινά σχέδια κατάκτησης του κόσμου πλακώνουμε όλοι μαζί την ίδια ώρα στις δημόσιες υπηρεσίες και διμιουργούνται ουρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Καλημέρα!

    Ευχαριστώ τον Indub - βάζει μερικά πράγματα στην θέση τους (και κυρίως το ότι ουδέποτε έδιωξα τον Mickey) αλλά προς Θεού μην μπλέξουμε και εδώ με αυτό το θέμα. Αν κάποιος θέλει κάτι να πει ας το γράψει στο σχετικό ποστ, όπου συνεχίζεται ο διάλογος.

    Εδώ το θέμα μας είναι άλλο - η ταλαιπωρία και η απαξίωση του πολίτη από το κράτος. Και παρόλο που διάβασα αρκετές επιμέρους ενστάσεις (ή δικαιολογίες) το γεγονός παραμένει αναμφισβήτητο. Και αυτή η διαμαρτυρία είναι ένα πρώτο βήμα.

    Ας αξιοποιήσουμε κι εμείς την δύναμη των blogs. Εκτός από προσωπικά ημερολόγια μπορούν να γίνουν και ένα όπλο πολιτικής παρέμβασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Καλημέρα σε ολους!

    Παρακολουθω τις συζητήσεις σας για πολυ καιρό χωρις ενεργή συμμετοχή. Βρίσκω ομως ομορφα θέματα και τις σκέψεις που μοιράζεστε, και θα ηθελα να σας συγχαρω ολους σας. Ζω και εργαζομαι στην Αμερική, αλλα το blog ειναι και εδω γνωστο. Θιγετε πολλά θέματα που μας ενδιαφέρουν ολους μας. Αυτα για εισαγωγή, στο μελλον θα προσπαθήσω να συμμετάσχω πιο ενεργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. STERGIO said...
    Ο λόγος για τον οποίο η αστυνομία αδυνατεί να επιτελέσει το έργο της δεν είναι ανεξήγητος. Οι άνθρωποι βρίσκονται περίπου στο 1960 και η υπόλοιπη κοινωνία (ανάμεσά τους και οι παρανομούντες) στο σήμερα.
    ----------------------------------
    Το σχόλιό σας με έβαλε σε κάποιες σκέψεις. Χοντρικά θα ήθελα να καταθέσω και τη δική μου, ασυστηματοποίητη και ίσως εν θερμώ άποψη:
    1. Κάθε κοινωνία και εποχή έχει τη δημόσια διοίκηση και την αστυνομία που της αξίζει. Η ελληνική αστυνομία στο παρελθόν υπήρξε το ξέφραγο αμπέλι των ρουσφετολογικών προσλήψεων, με αποτέλεσμα και σήμερα να έχουμε όλους αυτούς τους γραφικούς τύπους που ο τοπικός βουλευτής τους πέταξε ένα κομμάτι ψωμί και τους έβαλε στη βιτρίνα της δημόσιας διοίκησης ενώ δεν μπορούν καν να σταθούν στα μετόπισθεν. Τα αποτελέσματα της εκλογίκευσης και εκσυγχρονισμού του συστήματος με την εισαγωγή των σχολών της αστυνομίας στα μηχανογραφικά θα φανούν στο άμεσο μέλλον. Βέβαια, στο σημείο αυτό θα σημείωνα ότι οι καλύτεροι μαθητές δεν κάνουν και τους καλύτερους αστυνομικούς (κι εκεί το ζήτημα πάει γενικότερα στην παιδεία και καλλιέργεια που παρέχει το λύκειο...αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα προς συζήτηση). Ίσως θα έπρεπε να αναθεωρηθεί και το ίδιο το πρόγραμμα σπουδών των σχολών της αστυνομίας, ώστε και οι καλύτεροι αυτών μετά την αποφοίτησή τους να μην σιδερώνονται προς το χουντικότερο.
    2. Ο όποιος ορθολογικός ή μη προγραμματισμός από τα κέντρα εξουσίας, μπορεί να ναυαγήσει εύκολα εφόσον πραγματώνεται από ανθρώπους (προς το παρόν τουλάχιστον) που δεν έχουν εμπεδωμένο μέσα τους το σεβασμό προς τον (οποιονδήποτε) άλλο.
    Ζητώ συγνώμη για το σεντόνι (η σκέψη μου ακόμη έχει πολλά κενά). Καλή σας μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. LocusPublicus said...
    Καλημέρα σε ολους!

    ---------------------------

    Καλώς ήρθατε στην παρέα μας. Θα πρέπει να ξέρετε ότι πάνω από 40% των επισκεπτών αυτού του blog ζουν εκτός Ελλάδος, σκορπισμένοι σε όλη την υφήλιο - από Αλάσκα μέχρι Νέα Ζηλανδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. indub said (Πεμ Μαρ 22, 07:50:00 πμ):

    "Όσο για συμπεριφορά εκείνος πάλι κατηγόρησε τον οικοδεσπότη χαρακτηρίζοντας "σκανδαλώδη" την ευαισθησία του για το Ολοκαύτωμα.
    μιλώντας για εκπτώσεις στον ορθολογισμό. Δηλαδή τον κατηγόρησε πως πληρώνεται (τι άλλο σημαίνει το "σκανδαλώδης") και παραλογίζεται."


    Πώς είπατε; Το "σκανδαλώδης" σημαίνει πως κατηγόρησα τον ΝΔ ότι ...πληρώνεται;

    Ποιος είναι αυτός που παραλογίζεται; Και μάλιστα ασύστολα; Και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ χωρίς ίχνος ντροπής;

    Και ο ΝΔ αυτό το ...κατάπιε;

    Α Ι Σ Χ Ο Σ !


    Τον ανορθολογισμό (και τον παραλογισμό) κάποιων μπορώ να τον δικαιολογήσω.

    Την ανηθικότητα ΟΧΙ!

    Ας κρίνει ο καθένας αν ο ΝΔ αδίκησε εμένα (και όποιον άλλο) ή όχι.

    Αλλά αυτό πλέον είναι το ...λιγότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Ο ΝΔ ευχαριστεί τον indub που με ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ!

    ΑΙΣΧΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Όπως λέει και ο τίτλος του post:

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Mickey η λέξη "σκάνδαλο" και "σκανδαλώδης" σύμφωνα με όλα τα λεξικά σημαίνει μία συμπεριφορά που αφίσταται της ηθικής, που υποκρύπτει ανήθικες πράξεις (χρηματισμό, υπεξαίρεση κλπ.). Λέμε "το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου", "του Επικουρικού ταμείου ασφάλισης Δ.Υ.".

    Αντι να φωνάζεις ΑΙΣΧΟΣ να σκέπτεσαι δύο φορές πριν να χρησιμοποιείς τέτοιες λέξεις. Δύο μέρες περιμένω να την ανακαλέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. O Indub χρησιμοποίησε μάι παροιμία - εγώ θα χρησιμοποιήσω μία άλλη: "φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης!"

    Και μάλιστα φωνάζει με δέκα απανωτά σχόλια, διαλύει το μπλογκ, παρόλο που παρακάλεσα το θέμα να συζητηθεί στο δικό του ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. 5ο και τελευταίο σχόλιο (με σεβασμό στην επιθυμία του οικοδεσπότη).

    Αφροδίτη σε τέτοιες περιπτώσεις άκρη βρίσκεις ΜΟΝΟ με δικηγόρο ή λέγοντας ψέμματα.

    Φίλος μου έχει σώσει το παιδί του που είχε χτυπήσει λέγοντας το ΕΚΑΒ ότι είναι εξέχον στέλεχος του Υπουργείου Υγείας.
    "Δούλεψε"...

    Θα μπορούσες να πεις κάτι αντίστοιχο.
    Αυτοί είναι θρασύδειλοι.
    Πάει ο Κούγιας και τους βρίζει και δεν βγάζουν άχνα.

    doctor

    Υ.Γ. Προς ΝΔ και Mickey. Μήπως θα έπρεπε να λύσετε την διαφορά σας μέσω τηλεφώνου, ή email;
    Δεν νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο να διαβάζουμε αυτή την κόντρα.
    Θα μου επιτρέψετε να μην πάρω θέση γιατί σας αγαπώ πολύ και τους δύο.
    Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και όχι ο εγωισμός.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Συγγνώμη για την moderation αλλά θέλω να μείνουμε στο θέμα μας. Δεν σβήνω κανένα από τα άσχετα σχόλια - αλλά δεν θα δεχθώ τίποτα εκτός θέματος.

    Δυστυχώς φαίνεται ότι θα χρειαστεί να την κρατήσω - γιατί και όλο το πρόβλημα που προέκυψε ήταν εκτός θέματος. Συζητούσαμε τις δηλώσεις Θεοδωράκη και το βιβλίο ιστορίας της 6ης Δημοτικού. Αν υπήρχε moderation δεν θα είχαμε φτάσει εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Πιστευω πως αυτη η "στοχοποιηση", για να χρησιμοποιησω μια επικαιρη λεξη, του Βου Που, αποκρυπτει και συσκοτιζει τα πραγματα.
    Παιδια, ηρεμα, σαν κοινωνια ειμαστε πιο μπροστα (εκσυγχρονιστηκαμε πιο γρηγορα) απο οτι μπορει το δημοσιο μας να εξυπηρετησει. Νεες αναγκες, αυξανομενες αναγκες κλπ κλπ. Ας κανουμε λιγο υπομονη, εξαλλου το "δημοσιο" αποτελειται απο ελληνες πολιτες, ειναι κοματι της κοινωνιας μας. Προσωπικα ξερω αρκετα παιδια (οπως ολοι οι ελληνες φανταζομαι) που δουλευουν σε καποια δημοσια υπηρεσια. Δεν μπορω να πω οτι εχουν την εικονα του αδιαφορου υπαλληλου.
    Οσο αφορα την νοοτροπια της αστυνομιας, πιστευω σγα σγα αλλαζει. Υπομονη και επισης εγρηγορση κι απο μας. Μη περιμενετε τελευταια μερα να πατε στις ΔΟΥ! Εγω οποτε πηγα πιο νωρις ουτε 5 λεπτα δεν εκατσα.

    Υ.Γ Το θεμα με την εκδοση ταυτοτητων θα επρεπε να το ειχε αναλαβει ο αρχιεπισκοπος, να βγαζει ταυτοτητες απο την κολυμπηθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ο παραλογισμός στις διαδικασίες έκδοσης ταυτοτήτων και διαβατηρίων φαίνεται κι από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ισότητα στην ταλαιπωρία.

    Άλλοι θέλουν ημέρες κι άλλοι τελειώνουν σε λίγα λεπτά. Που σημαίνει πως ο μηχανισμός λειτουργεί άρρυθμα και απρόβλεπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Tώρα αν αρχίσω να διηγούμαι σχετικές ιστορίες αστυνομικής βίας δεν φτάνουν όλα τα blogs μαζι

    Για αυτό παραπέμπω σε εκατοντάδες σχετικά κείμενα ΜΚΟ που υπάρχουν σε μια παλια και μια νεα ιστοσελίδα μας στα ελληνικά και σε μια παλια και μια νεα ιστοσελίδα μας στα αγγλικα

    Εκεί θα βρέιτε και ολοκληρωμένες διεθνέις εκθέσεις ΜΚΟ αλλά και αυστηρές συστάσεις οργάνων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για όλα αυτά (που τα γάφει εκει που όλοι ξέορυμε η Ελλάδα)

    Εδώ ήρθε να δει τοςυ Ρομά της Πάτρας ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης το Σεπτεμβριο 2006 και η υπερβολική αστυνομική παρουσία εκεί δήθεν για την προστασία του δεν πήρε τα αυτονόητα μέτρα για την επιθετική αν όχι απειλητική στάση των ρατσιστών περιοίκων που παρενόχλησαν την αποσοτλή του. Αυτά τα κατήγγειλε ο ίδιος και ηελληνική κυβέρνηση εκώφευσε φυσικά αφού αυτή είχε στέιλι την ΕΛΑΣ να εκφοβήσει τους Ρομά και ένα διπλωμάτη να καθυβρισει τους υπεραπσιστές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Ο Mickey έστειλε ένα σχόλιο που διευκρινίζει ότι με "σκανδαλώδης" δεν εννοούσε χρηματισμό (όπως γράφει συχνά ο ζζζζζζζζζ - ίσως αυτό επηρέασε τον Indub). Δεν δημοσιεύω το τεράστιο σχόλιο - είπαμε, τίποτα εκτός θέματος - αλλά δημοσιοποιώ την διευκρίνησή του, την αποδέχομαι και θεωρώ το θέμα λήξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. καλημέρα, να καταθέσω τη δική μου εμπειρία στο θέμα των διαβατηρίων. Προσωπικά δεν συνάντησα ούρες στο τμήμα - Ν. Φιλάδέλφια -, μπορεί απλά να ήμουν τυχερός, και τα παιδία εκεί ήταν εξυπηρετικά παραδόξως, τουλάχιστον εκεί έκαναν ότι μπορούσαν, προφανώς το σύστημα έχει στηθέι με τετοιο τρόπο που το κάνει απίστευτα χρονοβόρο, και για'υτο φταίνε προφανώς τα μεγάλα κεφάλια - ο θεός να τα κάνει.- 10 εργάσιμες για έκδοση ταυτότητας είναι πάρα πολλές + τις 2 επισκέψεις για παράδοση/παραλάβη ...έλεος και και άλλη δουλεία δεν έχουμε.
    Όσο για το θέμα τις αστυνομική βίας, φυσικά και η αστυνομία δεν θα αντιμετωπίσει με λουλούδια τους κουκουλοφόρων, αλλά αυτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να δέρνει αδιακρίτως, όυτε και ότι απο τη στιγμή που κάποιος - ακόμα και ο χειρότερος εγκληματίας - είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος, πρέπει να τον μπουζουριάζουν 4-5. Η αστυνομία είναι για να οδηγεί κάποιον στη δικαιοσύνη, όχι για να "απονέμει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Μπράβο στην πρωτοβουλία, μακάρι να επεκταθεί...

    Ρωτάει ο zoi20, στα πρώτα σχόλια :

    "...Οι δημοσιογράφοι των καναλιών, πότε ακριβώς θα ξεσηκωθούνε για το θέμα? Τα χαλασμένα κουλούρια όμως είναι σίγουρα πιο σημαντικό θέμα από το σεβασμό στους πολίτες κ τη δημοκρατία..."

    Τρείς φορές στο παρελθόν Υπουργοί Δημόσιας Τάξης, απο το 1987 εως το 1999, έχουν ζητήσει μεσω τηλεφώνου σε Δ/ντες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, την απόλυσή μου γιατί σε ρεπορτάζ που μετέδωσα, "έθιξα" το Υπουργείο.
    Και οι τρείς περιπτώσεις αφορούσαν παράνομη βία, αδικαιολόγητη χρήση όπλων, και εκβίαση ιδιωτών απο αστυνομικούς. Σε τουλάχιστον 50 ακόμη περιπτώσεις δημοσιοποίησα περιστατικά με αστυνομικούς που εμπλέκονταν σε προστασία, πορνεία, εκβιασμούς, διακίνηση μεταναστών, παραχαράξεις, απειλές, ακόμη και δολοφονίες... Πάντα η αντίδραση ήταν άγρια.
    Στις περισσότερες περιπτώσεις η τεκμηρίωση των παρουσιαζόμενων ρεπορτάζ, αποτέλεσε και την ¨μαγιά" στην οποία στηρίχθηκε στη συνέχεια και η δικαστική κατάληξη.
    Και στις τρείς περιπτώσεις, οι συγκεκριμένοι διευθυντές ΜΜΕ, αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι. Δέχτηκαν - και αντιπαρέθεσαν στον εκάστοτε μαινόμενο υπουργό- την ισχύ της τεκμηρίωσης που παρέθεσα.

    Τα αναφέρω αυτά, περιοριζόμενος στην δική μου και μόνο εμπειρία, για να μην...απαξιώνει η αίσθηση που δημιουργεί η τηλεοπτική καθημερινότητα αβασάνιστα, την προσπάθεια όσων συναδέλφων δημοσιογράφων, που δεν είναι λίγοι, να ασκούν δημοσιογραφία Αρχών.

    Φυσικά -για να αποφύγω τους κακόπιστους, δεν τρέφω εμπάθεια για την αστυνομία. Το γνωρίζουν αυτό και οι ίδιοι, όσοι δεν λειτουργούν εντός "συντεχνιακών ορίων".
    Η υπέρβαση και η κατάχρηση εξουσίας σε κάθε πλευρά του δημόσιου βίου, είναι ο αριθμητής, η αστυνομία είναι ένας απο τους παρανομαστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Να προσθέσω και εγώ οτι σε επαρχιακή πόλη χρειάστηκα καμμιά ώρα και για τα δύο επειδή υπήρχαν άλλα 3 άτομα πριν από μένα.Όσοι πήγαν μετά τις 2:00 το μεσημέρι τις πήραν σε 10 λεπτά.Το άλλο περίεργο είναι ότι οι ταυτότητες εδώ είναι χειρόγραφες ενώ στην Αθήνα είναι από printer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. @Don (Κιχώτη και υπερασπιστή της Δουλτσινέας):
    Οι μπλόγκερς διαμαρτύρονται και ο σιδερόφραχτος Πολύδωρας θα βάνει τη γάτα του να κλαίει. Μετρήστε τις ψήφους σας. Το θέμα είναι καθαρά αριθμητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Θα επαναλάβω τη θέση που είχα εκφράσει και στο παρελθόν, στο post περί "χρυσής λεμονόκουπας".

    Οι έλληνες πολίτες νοιώθουν ότι ζουν καθημερινά, μία απαξίωση εις βάρος τους.

    Όταν όμως βρεθούν μπροστά στις κάλπες, ψηφίζουν "παραδοσιακά" αυτούς που έμαθαν να ψηφίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, δίνοντας την ουσιαστική συγκατάθεσή τους σε αυτούς που τους απαξιώνουν.

    Ωραία τα κείμενα κι οι διαμαρτυρίες, αλλά το σύνθημα "Φτάνει Πια!" όταν φτάσει η κρίσιμη στιγμή, αντικαθίσταται από το : "Αυτό ξέρετε, αυτό εμπιστεύεστε!"

    Η κυβερνητική πολιτική, αυτή τη στιγμή που μιλάμε (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) έχει τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των "απαξιωμένων πολιτών".

    Συνεπώς, για πια διαμαρτυρία μιλάμε;


    Θυμήθηκα ένα πολύ παλιό άρθρο του Στάθη (τότε που έγραφε στα Νέα) και έλεγε μεταξύ άλλων :

    "...Δεν μ' αρέσει ο δικομματισμός! Πόσο μάλλον ο μονοκομματισμός! Ο ιδιότυπος μονοκομματισμός δύο κομμάτων που διαφέρουν μεταξύ των, όσον οι διαφημιστικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την προεκλογική των εκστρατεία.
    Δεν γουστάρω τα διλήμματα! Πάντα υπάρχει και μια τρίτη λύση! Τέταρτη! Πέμπτη! ....

    Μιαν εβδομάδα πριν τις εκλογές θα βάζω τα καλά μου και, κάθε μέρα, θα πηγαίνω με τη σειρά: σε ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο, ένα εργοστάσιο, μια δημόσια υπηρεσία... και την έβδομη ημέρα θα πάω να ψηφίσω!

    Λέω να ζωγραφίσω ένα ωραίο έγκυρο ψηφοδέλτιο των κομμάτων που βγάζουν τη γλώσσα στην ανεργία, τον κυνισμό, την αλαζονεία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά...!"


    Δείτε το πλήρες άρθρο ΕΔΩ

    Τώρα βέβαια θα υπάρξουν και κάποιοι που θα πουν ότι συμφωνούν με τη λοιπή κυβερνητική πολιτική πλην του Πολύδωρα!

    Ε, σ' αυτούς θα απαντήσω ότι κάθε απαξιωμένος πολίτης, έχει τον Πολύδωρα που του αξίζει!

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Κι επίσης να επαναλάβω την πάγια πλέον άποψή μου ότι το "comment moderation" μας απαξιώνει ως bloggers και ως συνομιλητές.

    Γατούλη,

    Φτάνει Πια!

    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Καλημέρα!

    Είναι, τουλάχιστον για μένα , αυτονόητο ότι προσυπογράφω την διαμαρτυρία.

    doctor said..........
    Συμφωνώ μεν, αλλά πρέπει αυτή η διαμαρτυρία να φτάσει και στους αρμόδιους.

    Προτείνω βομβαρδισμό με email στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως,
    στην Ελληνική Αστυνομία,
    στο γραφείο του Πρωθυπουργού,
    στον συνήγορο του πολίτη,
    και (εδώ θα χρειαστούμε την βοήθεια του κ.Τάκη Αλεβαντή) σε κάποιους αρμόδιους στην Ε.Ε. για να δούνε τι συμβαίνει σιακάτ'...

    doctor

    Τετ Μαρ 21, 08:42:00 μμ

    __________________________________________________________________________

    Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!!!!

    "ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ!!!"!!!! "ΠΥΡΟΒΟΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ Ε-MAIL ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΤΟΥΣ"!!!!

    Μπορείτε να φαντασθείτε το τι πρόκειται να επακολουθήσει αν εκατοντάδες χιλιάδες (η και εκατομμύρια!! WHY NOT!!) e-mails στην κυριολεξία μπλοκάρουν τους servers των αντιπροσώπων του Ελληνικού αρχοντολογιού?

    Μάλλον θα τους πιάσει πανικός!!!

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. @Παναγιώτης Δημητράς

    <...>

    Εδώ ήρθε να δει τοςυ Ρομά της Πάτρας ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης το Σεπτεμβριο 2006 και η υπερβολική αστυνομική παρουσία εκεί δήθεν για την προστασία του δεν πήρε τα αυτονόητα μέτρα για την επιθετική αν όχι απειλητική στάση των ρατσιστών περιοίκων που παρενόχλησαν την αποσοτλή του. Αυτά τα κατήγγειλε ο ίδιος και ηελληνική κυβέρνηση εκώφευσε φυσικά αφού αυτή είχε στέιλι την ΕΛΑΣ να εκφοβήσει τους Ρομά και ένα διπλωμάτη να καθυβρισει τους υπεραπσιστές τους.

    <...>

    Οι περιπτώσεις ολιγωρίας, ανεπάρκειας και παράνομης δράσης της Αστυνομίας είναι πάμπολλες ... Παραδειγματικά:

    H καταφανώς ΠΑΡΑΝΟΜΗ μη-επέμβαση στις περιπτώσεις τέλεσης αυτόφωρων αδικημάτων/κακουργημάτων εντός πανεπιστημιακών χώρων με το πρόσχημα της μη-καταπάτησης του ασύλου.

    Η αδυναμία προστασίας ομάδων πολιτών από συστηματικές και κατά συρροή απόπειρες οικονομικής και φυσικής τους εξουθένωσης, ειδικά μάλιστα όταν αυτές αποτελούν τυπικό παράδειγμα “προπηλακισμού αντιφρονούντων”. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εγκαταστάσεις των εκδόσεων Γεωργιάδη, στο κέντρο της Αθήνας, έχουν πολλάκις πυρποληθεί από ομάδες αυτοαποκαλουμένων «αντιεξουσιαστών», οι οποίοι μάλιστα δημοσίευσαν το σχετικό οπτικό υλικό στο athens.indymedia.org κομπάζοντας για τα κατορθώματα τους ... και όλα αυτά κάτω από την μύτη των αστυνομικών αρχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλα τα σχόλια, το θέμα του νέου διαβατηρίου προσωπικά μου έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα αφού έμπλεξα με την γραφειοκρατία της έκδοσης νέας ταυτότητας (λάθος στο πιστοποιητικό γεννησης κτλ, κτλ, κτλ).

    Για μένα το φτάνει πια δεν είναι σωστό, δεν μπορούμε να φορτώνουμε στην αστυνομία τα πάντα, από άδειες μοτοποδηλάτων, ταυτοτήτων, διαβατηρίων, δικαστικών κλίσεων συν να βολεύουμε όλους τους ημέτερους γιατί απλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Θέμης Λαζαρίδης said...

    Ο κ. Πολύδωρας δεν έχει καταλάβει ποιό είναι το καθήκον του. Θεωρεί καθήκον του να υπερασπίζεται την αστυνομία ενώ το πραγματικό του καθήκον είναι να υπερασπίζεται τον ελληνικό λαό που τον εξέλεξε και πληρώνει το μισθό του.


    ioannisk said...

    Ο Πολύδωρας έχει πάψει προ πολλού να είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Έκανε τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. τηλέ-περσόνες και σε μία δημοκρατία οι εκπρόσωποι της αστυνομίας δεν έχουν θέση στα παράθυρα.

    ---------------------------------
    Μπράβο!!!!!
    Αυτές οι αλήθειες έπρεπε κάποτε επιτέλους να ειπωθούν.

    Τα συγχαρητήρια μου στον ληρ για αυτήν την πρωτοβουλία, και στον κ. Νίκο Δήμου για την αναδημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. @cyberdust,

    Το "προσυπογράφω" πήγαινε στο ποστ, φαίνεται και από το επόμενό σχόλιό μου περί ταλαιπωρίας και από το ότι ανέβασα το κείμενο διαμαρτυρίας και στο δικό μου μπλογκ.

    @Lefteris,

    "Εδώ θα σε είχαν πυροβολήσει πρώτα. Προσωπικά προτιμώ να μου κλέψει ο Αλβανός το πορτοφόλι, παρά να με πυροβολήσει ο μαύρος για 10 δολάρια..."

    Δηλαδή αφού υπάρχουν τα χειρότερα (τραγικά κι εξωφρενικά χειρότερα) να παίρνω αυτά ως δεδομένα και να λέω ότι είμαστε μια χαρά, αντί να έχω ως σημείο αναφοράς και στόχο το καλύτερο?

    @all,

    Η αγάπη και ο σεβασμός του Μίκυ προς τον ΝΔ είναι κάτι δεδομένο, όπως και του ΝΔ. Η όποια αντιπαράθεση είναι σε επίπεδο απόψεων. Εδειξε ο ίδιος ο ΝΔ τον τρόπο (10:22). Θερμή παράκληση κι από μένα, να μη ρίχνουμε λάδι στη φωτιά με σχόλιά μας και πυροδοτούμε προσωπικές εντάσεις.

    Και τώρα τα πραγματικά ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ:

    *******************************

    Σας παρακαλώ πηγαίνετε στο μπλογκ του αγαπημένου μας Ovi, ποστ 20.03.07. Yπάρχει σοβαρότατος λόγος και εκεί η συμπαράστασή μας είναι πολύτιμη.

    ********************************

    Γάτε συγνώμη για το άσχετο με το θέμα μας της ανακοίνωσης, παρακαλώ να μην σχολιάσουμε το παραμικρό εδώ και παρεκτραπεί η κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. @alekos markellos

    Είμαι η Ζωή:)

    Ναι το ξέρω ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που κάνουνε έντιμα τη δουλειά τους, δημοσιογραφία Αρχών όπως λέτε. Κ είναι κ πολλοί. Δεν αναφέρθηκα σε αυτούς. Αναφέρθηκα στην τηλεοπτική καθημερινότητα, όπως σωστά ονομάζετε, που η αίσθηση μου είναι πως δεν έδωσε τη σημασία που έπρεπε στο θέμα.

    Ούτως ή άλλως όμως τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει η κεντρική εξουσία, η οποία σε μια πολιτισμένη χώρα, θα είχε ήδη αντιδράσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. o alitovios προσυπογράφει - αλλά στόλισε με πολλά επιθετα (εν μέρει δικαίως) τον Miracle. Δημοσιεύω το κείμενό του με αποσωπητικά:

    Miracle said...
    Όσο για τις ταυτότητες πρέπει να υπάρχει αυστηρότητα διότι υπάρχουν πολλοί επισκέπτες οι οποίοι δεν δικαιούνται να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια αλλά θέλουν να την αποκτήσουν με δόλια μέσα.

    Και δεν την δικαιούνται διότι δεν έχουν συνεισφέρει για το Ελληνικό κράτος σε βάθος χρόνου.


    Κάτι τέτοιες απόψεις είναι που με κάνουν να ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα. Miracle είσαι...
    Κλασσικός φασίστας.

    Στο θέμα μας, κύριε Δήμου προσυπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Ζωή συμφωνώ πως το ψάρι μοσχομυρίζει απο το κεφάλι, απο την πλευρά μου να τονίσω απλά πως δεν ανέλαβα, ούτε με αφορά, να υπερασπιστώ την τιμή του συναφιού μου.(την ποιά;)
    Απλά ήθελα να δείξω πως όσο ακραία κι αν είναι η αυθαιρεσία, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου προτιμά την λογοκριτική σιωπή απο την αναγνώριση της αλήθειας.

    (πρόσφατα ο Πολύδωρας ζήτησε αποκεφαλισμό συναδέλφου στη ΝΕΤ, χαρακτηρίζοντάς τον γραφείο τύπου των αναρχικών, είναι γνωστή η υπόθεση.

    Όσο για το επίπεδο της τιβούλας, αυτονόητο, υπάρχουν όμως τόσο φανερές, όσο και λιγότερο φανερές αιτίες.
    Κανείς δεν έκανε αγωγή σε δημοσιογράφο επειδή ασχολήθηκε με τα κουλούρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. ΜΑς δουλεύεις;
    Υπάρχουν συγκερκιμένες προυποθέσεις για να πάρεις ΕΛληνική Ιθαγένεια, η οποία είναι και περιζήτητη για πάρα πάρα πάρα πολλούς.
    Το το φασιστικό έχει πάλι αυτό;
    Δεν σου αρέσουν οι νόμοι;
    Δεν είναι δα και Εληνική πατέντα οι προυποθέσεις για την Ιθαγένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Wenn das bleibt, was ist

    «Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι, είμαστε χαμένοι.
    Φίλος σας είναι η αλλαγή, η αντίφαση είναι σύμμαχος σας.
    Από το Τίποτα πρέπει κάτι να κάνετε, μα οι δυνατοί πρέπει να γίνουν Τίποτα.
    Αυτό που έχετε απαρνηθείτε το και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται.»

    Bertolt Brecht (1936)
    Μετάφραση: Μ.Πλωρίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Λένε ότι το χειρότερο είδος ανθρώπων είναι αυτό που επιζητά εξουσία
    Λένε επίσης ότι το χειρότερο είδος ανθρώπων είναι αυτό που καταχράζεται εξουσία
    Λένε ότι οι άνθρωποι που επιζητούν εξουσία είναι ματαιόδοξοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. @dimitris
    Το το φασιστικό έχει πάλι αυτό;
    Δεν σου αρέσουν οι νόμοι;
    Δεν είναι δα και Εληνική πατέντα οι προυποθέσεις για την Ιθαγένεια.


    Οι προϋποθέσεις είναι ένα πράγμα και η άποψη πως κάποιοι δεν αξίζουν την ελληνική ιθαγένεια είναι ένα άλλο. Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά κρίμα.

    Ελληνική πατέντα πάντως είναι, και απόλυτα σχετική με το θέμα της συζήτησης, οι εξευτελισμοί και η ταλαιπωρία στην οποία υποβάλουμε τους μετανάστες για να αποκτήσουν άδεια παραμονής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. "Οι προϋποθέσεις είναι ένα πράγμα και η άποψη πως κάποιοι δεν αξίζουν την ελληνική ιθαγένεια είναι ένα άλλο. Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά κρίμα."

    Οι προυπόθεσεις ορίζουν αν αξίζει κάποιος την ιθαγένεια ή όχι σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος.

    "Ελληνική πατέντα πάντως είναι, και απόλυτα σχετική με το θέμα της συζήτησης, οι εξευτελισμοί και η ταλαιπωρία στην οποία υποβάλουμε τους μετανάστες για να αποκτήσουν άδεια παραμονής."

    Αυτό είναι επειδή μπάινουν τόσοι πολλοί ανεξέλεκτα λόγω μεγάλης συνοριακής γραμμής που κάνει αδύνατη την σωστή φύλαξη, που ο όγκος των αιτήσεων απλά δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί.
    Αν σε κάτι υστερούμε είναι η δυνατότητα ελέγχου εισόδου στην χώρα.
    Και αυτό δεν είναι φασιστικό αλλά βασική ανάγκη λειτουργίας του κράτους που πρέπει να ξέρει ποιός μπαίνει μέσα.
    Πρέπει να σου τονίσω οτι είμαστε η μόνη χώρα παγκοσμίως που παρέχουμε δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη σε άτομα επειδή είναι παράνομα στην χώρα.
    Αν πας έξω (από αμερική ως ουγκάντα) πρώτα δείχνεις χαρτιά ασφάλισης και μετά μπαίνεις μέσα, αλλιώς σε αφήνουν να πεθάνεις από αιμοραγία στον διάδρομο.

    Αυτό εγώ το θεωρώ θετικό, οτι φροντίζουν αυτούς τους ανθρώπους.

    Αν όμως είσαι ΄Ελληνας και δεν έχεις ασφάλιση ή λεφτά, πολύ απλά θα πεθάνεις στον διάδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. @Alitovios,

    Xρήσιμη διάκριση (για να μην ξεχνιόμαστε)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. @cyberdust
    Αγαπητέ βλέπω σβήσατε το σχόλιό σας στις 11 και κάτι, έχω όμως να σας πω πως ουδείς κουκουλοφόρος συνελήφθη από την αστυνομία και όλο το μένος τους εκδηλώθηκε στους φοιτητές που ήδη είχαν αρχίσει να διαλύονται. Τα χτυπήματα δε με το σιδερένιο τμήμα του λοστού πολλάκις έπεφταν στα κεφάλια των παιδιών που ειρηνικά ήθελαν να διαδηλώσουν. Και το έχουν το δικαίωμα αυτό, κανείς δεν μπορεί να το στερήσει. Αντίθετα θα έπρεπε να διαφυλάττουν και αυτών την ακεραιότητα από τα όποια, ξένα στοιχεία προς το φοιτητικό κίνημα, υποκείμενα.

    @miracle (2.09)
    Εάν κάνετε μία εξακρίβωση των κινήτρων των ανθρώπων που διαλέγουν το επάγγελμα του αστυνομικού τότε δεν θα βγάζατε το συμπέρασμα ότι αντιπροσωπεύουν την κοινωνία μας και δικαίως πρέπει να τους ανεχόμαστε. Οι εξαιρέσεις φυσικά των σωστών αστυνομικών φαίνονται, όταν τους τραβάνε από το χέρι για να σταματήσουν τα χτυπήματα. Ο φακός έχει απαθανατίσει αρκετές τέτοιες σκηνές.

    @martingale said:
    Εχω μια απορια, οταν αποδεδειγενα ο κουκουλοφορος-κωλοπαιδο-παλιοτομαρο-
    φασιστας-τραμπουκος-κλπ,κλπ σπαει του αλλου το μαγαζι, οπλοφορει και δεν ξερω γω τι αλλο, πως περιμενετε καποιοι να μην ανοιξει ρουθουνι οταν η αστυνομια δεχτει επιτελους καποτε εντολη να συλλαβει αυτα τα αποβρασματα.

    Είδατε ποτέ να συλληφθούν όλοι οι παραπάνω που αναφέρετε; Να είστε σίγουρoς πώς τότε κανείς δεν θα είχε αντίρρηση. Τηρουμένων φυσικά των συνθηκών σύλληψης, ως ορίζει ο νόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Αναδημοσίευσα και εγώ. Επίσης δίχως τη φωτό του Πολ. Οι προσωποποιήσεις στο θέμα παραπλανούν.

    Κ2825 διαφωνώ κάθετα. Νομίζω ότι ο Ιgreco είναι σαφέστατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Φαίνεται πως κάποιοι πολίτες είναι τυχεροί, ανάλογα με το αστυνομικό τμήμα που ανήκουν.

    Στην περιοχή μου το αστυνομικό τμήμα έχει στη δικαιοδοσία του ένα μεγάλο αριθμό δήμων με αποτέλεσμα να μας ταλαιπωρούν. Πήγα για να πάρω σειρά προτεραιότητας όπως είχα ακούσει σαν διαδικασία. Ο αστυνομικός στην είσοδο με πληροφόρησε πως αυτό καταργήθηκε γιατί θα έπρεπε να μου δώσουν σειρά μετά από 7 μήνες!! Οι συμβουλές του ήταν να πάω σε άλλη περιοχή π.χ. των γονιών μου, ή του εξοχικού μου (εάν είχα). Αλλιώς θα έπρεπε να παρουσιαστώ στις 5 το πρωί, πιάνοντας ουρά έξω από το τμήμα και μέχρι τον αύξοντα αριθμού 16. Μόνο τόσα άτομα εξυπηρετούσαν την ημέρα. Κι αυτό επί δύο φορές.

    Στης πεθεράς μου την συνοικία το τμήμα είχε λίγη κίνηση (το έμαθε από τη γειτόνισσα). Πήγαμε μαζί, δηλώσαμε πως μένουμε στο ίδιο σπίτι, όπου και ο λογαριασμός της ΔΕΗ ήταν κοινός. Το δέχτηκαν.

    Η πρώτη φάση λοιπόν ήταν η καταστροφή της παλιάς ταυτότητας και μετά 3-4 μέρες ξανά εκεί για την έκδοση της νέας.

    Μέχρι τις 13.30 ήταν το χρονικό όριο. Στις 11 που φτάσαμε δεν μας αφήνει να μπούμε ο αστυνομικός της εισόδου λέγοντας πως έχει πολύ κόσμο πάνω. Με το ζόρι τον καταφέραμε. Τρία άτομα προηγούντο τελικά. Δύο αστυνομικοί στο γραφείο έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να μας καθυστερήσουν. ΄Ακουγα επί μισή ώρα να εξηγούν ξανά και ξανά στον προηγούμενο τους λόγους που δεν ανήκε στη δική τους περιοχή. Ούτε κασέτα να είχαν.

    Με τα πολλά ήρθε η σειρά μου, τελευταία πια. ΄Όμως μας διέκοψαν 4 τηλεφωνήματα που είχε σε εκκρεμότητα ο παλιός αστυνομικός, ενώ έβριζε μαλ@κα τον νεότερο που κάτι λάθος έκανε πιο πριν.

    Ο νέος αστυνομικός πάντα με το χέρι (είμαστε επαρχία και στη Θεσσαλονίκη) συμπλήρωσε τα στοιχεία σε 3 κάρτες και τέλος στο αριθμημένο φύλλο της ταυτότητας. ΄Εβαλα 4 υπογραφές και πλήρωσα 0,30 λεπτά για την πλαστικοποίηση!!!! ΄Εφυγα στις δύο η ώρα. Ευτυχώς είχανε καρέκλες.

    ΄Επεται τώρα η σειρά του διαβατηρίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. υδείς κουκουλοφόρος συνελήφθη από την αστυνομία και όλο το μένος τους εκδηλώθηκε στους φοιτητές που ήδη είχαν αρχίσει να διαλύονται
    --
    Εκτός κι αν ήοουν παρών σε όλο το μήκος της διαδήλωσης δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό.
    Οι συλλήψεις έγιναν σε διάφορα σημεία.
    Είτε ψεύδεσαι είτε έχεις θεικές ικανότητες και είσαι πανταχού παρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Που τα διαβασατε αυτα κυριε ζζζζζζ οτι πετανε έξω τους παρανομους μεταναστες στην Αμερική ή στη Γερμανία; Σε μια μονο περιοχή του Τεξας, το Harris County Hospital District, το 2002, πάνω απο 11,000 παρανομοι μεταναστες νοσηλεύτηκαν εντός του νοοκομείου, και 265,000 επισκέφθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία με χρέωση του φορολογούμενου πολίτη $97,000,000.
    Το 2003, το κόστος ανέβηκε στα $116,000,000
    Οι παρανομοι μεταναστες αντιπροσωπεύουν το 23% των ασθενων του Harris County Hospital District. (Federation of Americans for Immigration Reform, FAIR)
    Γενικά στο Τεχας, ο φορολογουμενοs πληρωνει για την περιθαλψη των παρανομων μεταναστών $520,000,000. (FAIR June 2005).
    Επίσης το κόστος εκπαίδευσης των παιδιων των παρανομων μεταναστων στο Τεξας μονο είναι $7,4 δισεκατομμύρια το χρόνο (για 1,100,000 παιδια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Η αδελφη μου προσφατα ηρθε στη Ελλαδα και αποφασισε να βγαλει διαβατηριο και ταυτοτητα. Δεν θα σας πω ολες τις λεπτομεριες. Με συντομια λοιπον...

    Ζητησε το ονομα της να ειδο το ΙΔΙΟ σε ολα τα επισημα εγραφα. Αυτο δεν εγινε... Πασα αλλαγη συνεπαγεται κι' αλλη ταλαιπωρια (ωρα & χρημα) Γιατι η ευθυνη ειναι παντοτε του πολιτη....

    Επρεπε να γυριζει 3 ωρες να βρει να αγορασει παραβολο (σε αλλα κτιρια, σε αλλες πολεις!) Και δεν ειχαν το ακριβο αντιτιμο, ουτε δεχοντουσαν να ενα $10 αντι $5....

    Αφου μια εχασε μια μερα να περιμενει, της ειπαν στο τελος οτι "η κοπελα που γραφει τις ταυτοτητες" ελειπε....

    Αφου δεχθηκανε τις φωτογραφιες που υπεβαλλε, οταν πηγε να παραλαβει της ειπαν οτι απεριφθηκε η αιτηση γιατι οι φωτο δεν ηταν σωστες! Τους εδωσε αλλες που τις δεχθηκαν και μετα απο μερικες μερες ξαναπηγε και πηρε το official document! Α, οι αλλες φωτο ηταν ακριβως ιδιες! (same several prints she got from the photographer)...

    Επισης κατι με το ονομα. Οι Ελληνες του εξωτικου εχουν επισημα ονοματα γραμμενα στα Αγγλικα η με Λατινικους χαρακτηρες. Για παραδειγμα, "B" in English is not the same as "MP"... So, say, Barbas in English-language documents cannot be written as "Mparmpas" επειδη καποιος ασχετος ετσι θελει να το γραψει οταν σου βγαζει ταυτοτητα κ' διαβατηριο. Ιδιως οταν του δειχνεις καποιο αλλο επισημο document/paper/passport/ID που αποδειχνει πιο ειναι το ονομα σου.

    Α, ειπα οτι η μια υπηρεσια δεν αναγνωριζει μια αλλη στην Ελλαδα? Τους πας την ελλ. ταυτοτητα και σου γραφουν αλλο ονομα στο διαβατηριο, και το αντιθετο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Δεν μου είναι εύκολο να πάρω θέση έτσι γενικά (η καταδίκη, όσο αυτονόητη και αν είναι της αστυνομίας δεν θέλω να επιβραβεύσει κανένα εξίσου φασιστικό καθίκι που δεν ξέρει τι θα πει νόμος και σεβασμός του άλλου). Αλλά απ' ό,τι διάβασα, υπάρχει τεράστια παρανόηση για την ελληνική ιθαγένια και το πως φέρονται οι αστυνομικοί.

    Εγώ λοιπόν, ήμουν παντρεμένος με Φινλανδέζα, τον καιρό που η Φινλανδία ΔΕΝ ήταν μέλος της Ε.Ε. Πάει να πει, ίσχυαν οι ίδιοι νόμοι για τη γυναίκα μου που ίσχυαν και τις Αλβανές. Παίρνω τηλέφωνο στην Ασφάλεια (Ανασφάλεια θα έρπεπε να λέγεται) ρωτώντας τι χρειάζεται για να πάρει την ιθαγένεια μια υπήκοος κράτους εκτός Ε.Ε.

    "Από που είναι;" μςε ρωτάει ο αστυνόμος στο τηλέφωνο. "Από τη Φινλανδία" απαντώ. "Α, δεν υπάρχει πρόβλημα".

    Εκείνο τον καιρό, ερχόμενος από τη Φινλανδία προσπερνούσα πάνω στην Πίνδο ζευγάρια Αλβανών που έσπρωχναν μέχρι και το καροτσάκι με το μωρό τους. Και ήμουν σίγουρος ότι είναι αδύνατο να ισχύει ένας νόμος για ένα ευρωπαϊκό κράτος εκτός Ε.Ε. και άλλος νόμος για άλλο κράτος.

    Ούτε που πατήσαμε στην Α(να)σφάλεια. Σύντομα μπήκε η Φινλανδία στην Ε.Ε. και όσα ήθελε, τα είχε - και πολλαπλάσια.

    Ποιοί νόμοι λοιπόν; Κάτι λένε στην Ε.Ε. (αναφέρονται στην Τουρκία και το Κουρδικό) για διαφορά μεταξύ ύπαρξης ενός νόμου και εφαρμογής του. Ε, κι εδώ μια από τα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. @dimitrizzzzz said:
    Εκτός κι αν ήοουν παρών σε όλο το μήκος της διαδήλωσης δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό.
    Οι συλλήψεις έγιναν σε διάφορα σημεία.
    Είτε ψεύδεσαι είτε έχεις θεικές ικανότητες και είσαι πανταχού παρών.

    Παρούσα ήταν η κόρη μου. Αν μάλιστα γνωρίζατε πως πάνω από τους μισούς συλληφθέντες ήταν από το μπλοκ των Θεσσαλονικέων φοιτητών, θα βγάζατε άλλο συμπέρασμα;

    Το γεγονός πως δεν πιάστηκε ουδείς κουκουλοφόρος, το ανέφεραν όλα τα δελτία ειδήσεων, δεν σας προβληματίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Moνο στο Ελλαδισταν ενας ψυχασθενης
    σαν τον Πολυδωρα θα μπορουσε να
    ειναι Υπουργος Δημοσιας Ταξης.

    Και απο ολες τις Ευρωπαικες χωρες
    μονο στο Ελλαδισταν υπαρχει Υπουργειο
    Δημοσιας Ταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. @andros

    αν το Β όποιος θέλει το κάνει ΜΠ κτλπ μπλέξαμε άσχημα.

    Το πιστοποιητικό γεννήσεως μου έχει βγει λάθος καθώς δεν περιλαμβάνει το δεύτερο όνομα του πατέρα μου. Τι και αν το πρόβλημα έχει λυθεί νόμιμα με δικαστική απόφαση για να μπει και το δεύτερο όνομα όπως είναι το σωστό, κάθε φορά που θέλω ένα χαρτί σκοντάφτω σε αυτό το πρόβλημα.

    Το μεγάλο πρόβλημα είναι η κακή οργάνωση των υπηρεσιών που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ των τμημάτων τους, που να μιλήσουμε και για διαφορετικές υπηρεσίες, το χάος.

    Προσπαθώ από τα Χριστούγεννα να βγάλω διαβατήριο καινούριο και δεν τα καταφέρνω, αυτή η ιστορία αρχίζει πλεον και μου κοστίζει σοβαρά σε χρόνο και χρήμα, στην επόμενη προσπάθεια μου είμαι αποφασισμένος να ... λαδώσω (όχι για παρανομία αλλά για τα νόμιμα δλδ να αντικαταστήσω το παλαιό νόμιμο διαβατήριο που είχα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. εγω εδωσα για επισημη μεταφραση το απολυτηριο λυκειου, που ειναι απο την τριτη δεσμη (κλασσικες σπουδες) και φυσικα δεν εκανα Χημεία, ουτε στη δεσμη ουτε στον κορμο...

    κι ομως, στην αγγλικη μεταφραση γραφει Chemistry ,τουλαχιστον με καλη βαθμολογια, 17:)

    ειναι να τραβας τα μαλλια σου ομως...

    (και αποτι θυμαμαι κοστισε αρκετα, αντε τωρα να τρεχεις να διαμαρτυρεσαι και να σου λενε να βγαλουν καινουργια και να ξαναπληρωνεις, επειδη ΑΥΤΟΙ ειναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. O οικοδεσπότης αντί να θέσει όριο στον αριθμό των post, ας θέσει όριο στον αριθμό των λέξεων.

    Το έλεγε σε νέους δημοσιογράφους ο μακαρίτης διευθυντής των ΝΕΩΝ Λέων Καραπαναγιώτης: "βρες το χρόνο να είσαι σύντομος"

    ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Καλησπέρα.

    dimitrizzzzzz said:

    "είμαστε η μόνη χώρα παγκοσμίως που παρέχουμε δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη σε άτομα επειδή είναι παράνομα στην χώρα...Αυτό εγώ το θεωρώ θετικό, οτι φροντίζουν αυτούς τους ανθρώπους...Αν όμως είσαι ΄Ελληνας και δεν έχεις ασφάλιση ή λεφτά, πολύ απλά θα πεθάνεις στον διάδρομο."

    ---------------------------
    Νοσοκομειακή περίθαλψη όντως παρέχουμε σε παράνομους μετανάστες, όπως και σε πολλούς ανασφάλιστους Έλληνες, και ο λόγος δεν είναι η φιλανθρωπία μας, αλλά η έλλειψη οικονομικής διαχείρισης και ελέγχου.

    Ξέρεις πόσοι Έλληνες κάνουν τις εξετάσεις τους τζάμπα στα δημόσια Νοσοκομεία,στο όνομα νοσηλευόμενων ασθενών? Πόσοι κάνουν μικροεπεμβάσεις από το παράθυρο? Και πόσοι (από το πρωσοπικό), πέρνουν τα φάρμακα όλης της οικογένειάς τους τζάμπα από τα δημόσια Νοσοκομεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. pagis hat gesagt...

    Το μεγάλο πρόβλημα είναι η κακή οργάνωση των υπηρεσιών

    Επίτηδες είναι οι υπηρεσίες ανοργάνωτες και το προσωπικό τους ακατάρτιστο ώστε οι μεταρρυθμίσεις να είναι πολύ δύσκολες. Το χάος είναι και πηγή πρόσθετου εισοδήματος για τους υπαλλήλους:

    στην επόμενη προσπάθεια μου είμαι αποφασισμένος να ... λαδώσω (όχι για παρανομία αλλά για τα νόμιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Μάλιστα.

    Θέλετε να δείτε και κάποιας "υποδοχής" που έτυχε το "Φτάνει πια"?

    Be their guests...

    !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Παρακολουθώ στο παρασκήνιο της δράσης τις αντεγκλήσεις και τις κόντρες μεταξύ των bloggers που συμμετέχουν και όσον διαφωνούν ή αρνήθηκαν. Χαμός.

    Να γιατί δεν υπάρχει κοινωνία πολιτών στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Διαφωνώ όχι επί της ουσίας αλλά για την μονομέρεια που δείχνει η διαμαρτηρία αυτή.
    Συμφωνώ με τις δύο προσθήκες του Κ2825 αν γίνουν τότε να την προσυπογράψω και με τα δύο χέρια!
    Τελικά αν δεν υπήρχε καθόλου η αστυνομία και άφηναν τους διαδηλωτές "προδευτικούς" μόνους φαντάζεστε τι θα είχε γίνει;
    Σε ποια δημοκρατική κοινωνία τον 21ο αιώνα θεωρείται "δημοκρατικό δικαίωμα" να κλειδώνουμε τους καθηγητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ στα γραφεία τους μέχρι να πάρουν την "σωστή" απόφαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Το κερασάκι στην Τούρτα.
    Η ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ιωαννίνων ενέκρινε 3.000 ευρώ επιχορήγηση στο συντονιστικό καταλήψεων Ιωαννίνων για μετακινήσεις προς την Αθήνα φοιτητών και διάφορα άλλα έξοδα.

    Χωρίς επιπλέον σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Όσον αφορά την ιθαγένεια η Ελληνική νομοθεσία, στην θεωρία, είναι χαλαρή για τα δεδομένα της Δύσης. Ένας μετανάστης μπορεί να γίνει Έλληνας με 10 χρόνια διαμονής (νόμιμης) στη χώρα.

    Στην πράξη αυτό δεν ισχύει. Αν δεν ανήκει σε μία συγκεκριμένη θρησκεία (μαντέψτε ποια) πολύ δύσκολα γίνεται Έλληνας, αν τον λένε Mohamed, Mustafa, Fatima κλπ ας το ξεχάσει. Εξαιρούνται οι ποδοσφαιριστές, οι μπασκετμπολίστες, οι άλτες και λοιποί αθλητές.

    Στην θεωρία η νομοθεσία βασίζεται στο droit au sol στην πράξη στο droit au sang (a la religion plutot...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. @aphrodite:
    Γιατί σας εκπλήσσει η αντίδραση;

    Τί είναι η αντίδραση αυτή άλλωστε, παρά η άλλη πλευρά του νομίσματος μέρους της συζήτησης που έγινε σ'αυτό το post;
    Εδώ μερικοί ήθελαν πιο πολύ "νερό στο κρασί", εκεί το βρίσκουν υπερβολικά νερωμένο εξαρχής...

    Για παράδειγμα, προσωπικά, δεν συμφωνώ με την εξίσωση της τυφλής αστυνομικής βίας εναντίον νέων ανθρώπων (δείτε τα σχόλια της gravoura) και της ταλαιπωρίας για την έκδοση διαβατηρίου...
    Απλώς...Δεν είναι το ίδιο!

    Βέβαια, συμφωνώ (σχόλιο ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ στο link σου) πως ένα ατελές βήμα είναι καλύτερο από το τίποτα...

    @lefteris kritikaris
    (Πεμ Μαρ 22, 11:04:00 μμ):

    Αγαπητέ, ma gavte la nata!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Πολλοί λένε πως όποιος υπογράφει το post τότε είναι με τους "τραμπούκους" ή κατά της επιβολής των νόμων.

    Είμαι από αυτούς που ανέβασαν το Post στο blog τους και θα κάνω copy & paste αυτό που έγραψε ο Θέμης Λαζαρίδης μιας και συμφωνώ απόλυτα: "Είμαι ένας καλόπιστος πολίτης που θεωρεί ότι η αστυνομία επιτελεί ουσιώδες κοινωνικό έργο και έχω όλη την καλή διάθεση να την υποστηρίξω. Προσωπικά, είμαι αντίθετος με τα αιτήματα των «πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων». Όμως τους αναγνωρίζω το δικαίωμα να διαμαρτύρονται ειρηνικά χωρίς να ξυλοφορτώνονται αδίκως. ".

    Καλύτερος διαφημιστής των "τραμπούκων" είναι ο πολύδωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Dimitrizzz

    Στην Καλιφόρνια μπαινοβγαίνουν οι Μεξικάνες κάθε μέρα (από το Σαν Ντιέγκο) και πηγαίνουν τα παιδιά τους σε δημόσια Αμερικάνικα σχολεία.

    ---
    Ωχ σοβαρά; Κάτσε λίγο να θυμηθώ τι δικαίωμα έχουν οι συνοριοφύλακες εκεί πέρα..
    Α ναι να πυροβολούν όποιον περνάει τα σύνορα παράνομα.
    Και όσοι σκοτώσουν κάποιον που γίνεται συχνά, τον τελευταίο χρόνο είχαμε 9 νεκρούς - και αυτοί είναι όσοι μαθεύτηκαν - αθωώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. "Δεν ξέρω καμία χώρα στο δυτικό κόσμο που δεν επιτρέπει σε κάποιον τη νοσηλεία, ανεξάρτητα από την εθνικότητά του, ειδικά για επείγοντα περιστατικά."

    Δωρεάν; Καμιά. Και δεν μιλάμε για αθνικότητα μιλάμε για status παράνομης ύπραξης στην χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Καλησπέρα κι από μένα.

    Φυσικά προσυπογράφω κι εγώ ...


    Alitovios said...
    ...Ελληνική πατέντα πάντως είναι, και απόλυτα σχετική με το θέμα της συζήτησης, οι εξευτελισμοί και η ταλαιπωρία στην οποία υποβάλουμε τους μετανάστες για να αποκτήσουν άδεια παραμονής. .

    Εδώ προσυπογράφω με τα δυο χέρια.


    Υ.Γ.: ΈΛλειψα 5 μέρες και γυρνάω και τι να δώ. Χαμός!
    Ένα έχω να σας πω:"Ειρήνη υμίν", που θά' λεγε κι ο Μίκυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. "Το γεγονός πως δεν πιάστηκε ουδείς κουκουλοφόρος, το ανέφεραν όλα τα δελτία ειδήσεων, δεν σας προβληματίζει;"

    Ναι, με προβλημάτιζει που το ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. @I_döda_vinkeln,

    Το ίδιο ακριβώς είχα γράψει εδώ στις Πεμ Μαρ 22, 01:47:00 πμ, προσυπογράφοντας την κίνηση στο ποστ του ΝΔ:

    "Μην ξεχνάμε το ότι το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού.

    Αν περιμένουμε ώστε να σταθεί μια "αδιάβροχη" διαμαρτυρία η οποία θα περιέχει παν επιστητόν, δε θα καταλήξουμε ποτέ. Κι αν ακόμη καταλήξουμε, θα έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο.

    Ετσι ή αλλιώς, οι διαμαρτυρίες σοφό είναι να έχουν το ρόλο του ερεθίσματος / πρόσκλησης / πρόκλησης ακόμη προς διάλογο, κι όχι εξώδικου."

    Για να το σπάσω σε δίφραγκα, κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Ούτε πανάκεια, ούτε όμως και μη-πληροφόρηση, απάθεια ή όπισθεν.

    Δε με εκπλήσσει λοιπόν η απαξιωτική υποδοχή τέτοιας κίνησης. Λογική κι αναμενόμενη. Και φυσικά και δεν υπάρχει one-size διαμαρτυρία. Οξύμωρο και στη σύλληψή τους ως εγχείρημα!

    Αλλά από εκείνο το σημείο μέχρι το να είμαστε κι όλα αυτά που μας καταλογίζουν, υπάρχει απόσταση...

    Θαυμαστικά λοιπόν για την απόσταση!

    Μου θυμίζει εκείνο το exclamation στον αεροδιάδρομο, "Μα τι χαζομάρα διάδρομος προσγείωσης κι απογείωσης είναι αυτός, με μήκος 10 μέτρα, και πλάτος πωπωωωωωωωω!"
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. "Παρακολουθώ στο παρασκήνιο της δράσης τις αντεγκλήσεις και τις κόντρες μεταξύ των bloggers που συμμετέχουν και όσον διαφωνούν ή αρνήθηκαν. Χαμός.

    Να γιατί δεν υπάρχει κοινωνία πολιτών στην Ελλάδα..."

    Το όλο θέμα είναι γραφικό όπως οι συμμετέχοντες.
    Και σαφώς υποκινούμενο κομματικά με την φωτογραφία συγκεκριμένου πολιτικού στην μόστρα των περισσότερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Lefteri Kritikaki, γεια στο στόμα σου. Επίσης, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επαγγελματίες! Όλοι επιτελούν λειτούργημα. Δάσκαλοι, γιατροί, οδηγοί, εφοριακοί, αστυνομικοί (μπήκα και στο θέμα) δεν τραβάνε κανένα ζόρι όταν τους κατηγορούν πως δεν κάνουν τη δουλειά τους. Χάρη μας κάνουνε και την κάνουνε όποτε και ΑΝ θελήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Το σχόλιο δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στη διαμαρτυρία, απλά εξ'αφορμής αυτής προσθέτει στο διάλογο σχετικά με το ρόλο της αστυνομίας:

    Χρησιμοποιώ συγκεκριμένο παράδειγμα ... αν μια ομάδα συμπολιτών μας καταλάβει (= κάνει κατάληψη) ένα δημόσιο κτήριο υποστηρίζοντας πως διεκδικεί κάποια (δίκαια ή όχι, δεν έχει σημασία για το συλλογισμό) αιτήματα, αυτό είναι ως γνωστόν παράνομο. Τότε η αστυνομία δεν οφείλει να "ανακαταλάβει" (στο όνομα των υπολοίπων πολιτών) το δημόσιο κτήριο και να συλλάβει (χωρίς τη χρήση βίας, μην παρεξηγηθώ) τους καταληψίες;

    Όλοι οι μεγάλοι που σχολιάζετε σε αυτό το μπλογκ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ απάντηστε στην ερώτησή μου. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτά που σημβαίουν, συστηματικά μάλιστα, στη χώρα μας.

    Η δικιά μου κατανόηση των πραγμάτων (μπορεί να κάνω και λάθος, τι να πω;) λέει πως και βεβαίως αυτό πρέπει να κάνει η αστυνομία ... αυτό είναι το δημοκρατικό άλλωστε, ο νόμος υπάρχει γιατί εμείς το έχουμε επιλέξει, αν δε μας αρέσει έχουμε κάθε δικαίωμα και δυνατότητα να ψηφίσουμε πολιτικούς που θα τον αλλάξουν.

    Παρακαλώ φωτίστε με, φοβάμαι ότι μάλλον εγώ έχω τρελαθεί ή αποβλακωθεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. 74 ευρώ το ελληνικό διαβατήριο με πενταετή ισχύ, 57 το γερμανικό για τη διπλάσια (και δεν χρειάζεσαι βίζα για τις ΗΠΑ).
    Συνυπολογίστε τη διαφορά στους μισθούς, προσθαφαιρέστε και αν βρείτε καταλληλότερο από το ρήμα «κλέβω» για να περιγράψετε τι κάνει το ελληνικό κράτος, θα έχετε αποδείξει ότι δεν ήταν μια εθνικιστική κορώνα η υποτιμητική πρόταση στον Ρεχάγκελ να πάρει ελληνική υπηκοότητα.

    Κάποιοι είναι μαζοχιστές αλλά δεν το ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Ο k2825 λέει:
    «#1. Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας,
    όταν αυτή παίρνει την μορφή τυφλής βίας που συστηματικά, απρόκλητα και
    αυθαίρετα ασκείται από οργανωμένες μειοψηφίες με την ανοχή της αστυνομίας.

    #2. Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας,
    που αποτελεί η συστηματική καταστροφή δημόσιας περιουσίας και η διατάραξη της λειτουργίας της Πόλης από ολιγομελείς ομάδες με την ανοχή της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας».

    Ο κ. Ν. Δήμου συμφωνεί
    «k2825
    Θεωρητικά κι εγώ συμφωνώ με τα αιτήματά σου…»

    Νομίζω ότι οι παραπάνω «οργανωμένες μειοψηφίες» και «ολιγομελείς ομάδες» θα απαντούσαν ως εξής:

    #1. Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας,
    όταν αυτή παίρνει την μορφή τυφλής βίας που συστηματικά, απρόκλητα και
    αυθαίρετα ασκείται από οργανωμένες προσοδοθηρικές πλειοψηφίες του παρεοκρατικού καπιταλισμού με την συνδρομή της αστυνομίας.

    #2. Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας,
    που αποτελεί η συστηματική καταστροφή δημόσιας περιουσίας και η διατάραξη της λειτουργίας της Πόλης από πολυμελείς προσοδοθηρικές ομάδες του παρεοκρατικού καπιταλισμού με την συνδρομή της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. @ioannisk,

    Το "Είμαι ένας καλόπιστος πολίτης που θεωρεί ότι η αστυνομία επιτελεί ουσιώδες κοινωνικό έργο και έχω όλη την καλή διάθεση να την υποστηρίξω..." είναι εγγενώς ορθό και δίκαιο, αφού είμαστε τόσο ανάξιοι να αυτορυθμιζόμαστε, αλλά υπάρχει μια μικρή συμπλήρωση που κάνει όλη τη διαφορά:

    "... επιτελεί ουσιώδες κοινωνικό έργο" ΟΤΑΝ ΚΙ ΕΑΝ ΚΙ ΕΦ'ΟΣΟΝ δεν αφήνει το χαρακτηριολογικό της να σκοτίζει το job description της.


    @diama,

    Καλά πας.

    Welcome to the Matrix!
    :(((

    ΥΓ- αν είχαμε εκλογές κάθε 6-μηνο θα είχε λυθεί το θέμα με τις βίζες όλων των μεταναστών. Μέχρι στο σπίτι (καλύβι) στη χώρα τους με κούριερ θα τους τις στέλναμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. @gravoura

    Συλλαμβανονται, ερχονταθ τα διαφορα κοινωνικα φορουμ, προοδευτικα φορουμ ψευδομαρτυρουν και τους αφηνουν. Την ιστορια την ξερουν και τα μικρα παιδια πλεον. Αν εισαι αριστερος τραμπουκος εισαι κοινωνικος αγωνιστης, αν εισαι δεξιος τραμπουκος απολειφαδι της χουντας. Και cheers στον Κρητικακη με το σχολιο του για τους φοιτητες. Πολλοι εκ των τραμπουκων ειναι φοιτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Παντως γελασα με την επιστολη γονεων των συλληφθεντων. Αντι να μαζεψουν τα καλοπαιδα τους να ανοιξουν κανα βιβλιο γιατι στο πανεπιστημιο μπηκαν για να ανοιξουν το βιβλιο και οχι να κανουν επανασταση. Και επιτελους οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε και οι ορνιθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. gravoura said... @cyberdust Αγαπητέ βλέπω σβήσατε το σχόλιό σας στις 11 και κάτι, Πεμ Μαρ 22, 06:48:00 μμ

    Κάποια παρανόηση έχει γίνει. Δεν έχω σβήσει κανένα σχόλιο. Τα δικά μου μονο δύο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. @dimitrizzzzz:
    αν εννοείτε τις ΗΠΑ όταν γράφετε: "Ωχ σοβαρά; Κάτσε λίγο να θυμηθώ τι δικαίωμα έχουν οι συνοριοφύλακες εκεί πέρα. Α ναι να πυροβολούν όποιον περνάει τα σύνορα παράνομα."

    θα ήθελα να σε πληροφορήσω πως έχεις εσφαλμένη εντύπωση. Οι συνοριοφύλακες, δηλαδή η υπηρεσία Customs & Border Patrol των ΗΠΑ οπλοφορεί για αμυντικούς σκοπούς. Δεν πυροβολούν όποιον περνά τα σύνορα. Ο συνοριοφύλακας, που είναι ομοσπονδιακός πράκτορας, πυροβολεί μόνο όταν βρίσκεται σε άμεσο και σαφή κίνδυνο η ζωή του ή η ζωή άλλων.

    Με την ευκαιρία θα ήθελα να σημειώσω πως εσφαλμένη είναι κι η εντύπωσή σου πως η πρωτοβουλία είχε κομματική υποκίνηση. Στο βαθμό που κάθε πρωτοβουλία έχει καποιον εμπνευστή, στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αυτός ήμουν εγώ. Γραφικός, όπως γράφεις, μπορεί να είμαι αν και αυτό είναι υποκειμενικό. Κομματικά υποκινούμενος δεν είμαι ούτε και υπήρξα ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. @martingale:
    Με τα σχόλιά σας, θλίβομαι που το λέω, αλλά μου φέρνετε στο μυαλό την εικόνα μιας ρωμαϊκής αρένας, με εσάς και ορισμένους άλλους να ζητάτε με στραμμένο τον αντίχειρα προς το έδαφος περισσότερο αίμα!

    Για τους "αναίσχυντους γονείς" θα σας παρέπεμπα σε μαρτυρίες και καταγεγραμένα γεγονότα, αλλά διαβάζοντας το βιογραφικό σας και κρίνοντας από το ύφος σας, φοβάμαι ότι είναι μάταιο.

    Τελικά, παντού υπάρχει ένας Πρετεντέρης, και μάλιστα όλες οι εκδοχές του φαίνεται πως έχουν σπουδάσει στην ίδια χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Nikos Dimou said...
    <…>
    Να γιατί δεν υπάρχει κοινωνία πολιτών στην Ελλάδα...

    ---

    ΕΑΝ ...

    ... το να υπάρξει κοινωνία πολιτών στην Ελλάδα προϋποθέτει την άκριτη προσυπογραφή ευκαιριακών "διαμαρτυριών" ατελών, άνισων, μεροληπτικών και στην ουσία τους προπαγανδιστικών (το "γιατί", σε ότι με αφορά, το έχω στηρίξει με προηγούμενα σχόλια), ειδικά μάλιστα όταν αυτές χρησιμοποιούν φασιστικές Ad hominem πρακτικές (περίπτωση Πολύδωρα) ...

    ΤΟΤΕ

    Μη σώσει και υπάρξει ποτέ ΤΕΤΟΙΑ "κοινωνία πολιτών" στην Ελλάδα, κύριε Δήμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Kαλημέρα!

    Παόλες τις ενστάσεις (άλλες σωστές και άλλες υπερβολικές σαν του k2825) εγώ θεωρώ πως ήταν ένα καλό πρώτο βήμα.

    Διότι μπορεί η διαμαρτυρία να ήταν ατελής, μπορεί η εστίαση στο πρόσωπο και η χρήση της φωτογραφίας να ήταν λάθος (είδατε ότι δεν την έβαλα) αλλά τα θέματα που θίξαμε ήταν υπαρκτά - έστω κι αν δεν ήταν όλα. Και το γεγονός ότι συντονίστηκαν 50 ιστολόγια, σημαντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Dimitrizzz, σου είχα πεί ότι θα καταλήξεις να γίνεις ο τρελός του χωριού, αλλά τελικά είσαι χαρακτηριστικό παράδειγμα του Έλληνα που όλοι απεχθανόμαστε.

    Ο πρωθυπουργός – Προπονητής - ΤαΞερωΟλα και αφήστε με να μιλήσω.

    Και φυσικά πάνω από όλα ‘Δημοκράτης’ (μη μου βάζετε Moderation κάφροι)…

    Να ενημερώσω λοιπόν ότι στο δικό σου blog ο δημητράκης ‘έκοψε’ κάποιον που τον αποκάλεσε … ‘ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ'. Αλλά εδώ ο δημητράκης μας λέει τη γνώμη του.

    Είσαι ο κάφρος που όλοι απεχθανόμαστε… γι’ αυτό μάλλον σε αφήνει και ο κ. Δήμου, για να μην ξεχνάμε με ποιους συγκατοικούμε σε αυτή τη χώρα.

    Συγγνώμη για το ύφος κ. Δήμου, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ.

    Μητσάρα, βρίσε τώρα ξέρεις εσύ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. το ότι ο Πολύδωρας έχει ευθύνες είναι δεδομένο, άλλα το να προβάλεται ώς ο κύριος υπέθυνος είναι αποπροσανατολιστικό, λες και η αστυνομία πριν απο αυτόν - και επι ΠΑΣΟΚ - λειτουργούσε άψογα, ούτε κατάχρηση εξουσίας υπήρχε όυτε ανικανότηα ούτε τίποτα, όλα τώρα προέκυψαν....?
    Από την άλλη ένα πρόβλημα σε κάθε διάλογο στην Ελλάδα -μπόρεί και εκτός Ελλάδας, δεν ξέρω έξω τι γίνεται -είναι ότι ανάλογα με μια θέση που εκφράζεις σε κατατάσουν αυτόματα κάπου. Εκφράζεσαι εναντίον των καταληψεών για ψύλλου πήδημα και των καταστροφών δημόσιας περιουσίας είσαι φασίστας, οπαδός της αστυνομοκρατίας κτλ κτλ, καταγγέλεις την ανικανότητα της αστυνομίας είσαι υπέρ των κουκουλοφόρων και εναντίων των λαικών παιδών της αστυνομίας. Λες και δεν γίνεται να πιστευείς ταυτοχρονα και στις δύο παραπανω απόψεις, δεν νομίζω ότι είναι αντίθετες. Επίσης νομίζω ότι η ανικανότητα της αστυνομίας και η άσκοπη βία ρίχνουν νερό στο μύλο των καταληψίων και των κάθε λογής κουκουλοφόρων. Αλήθεια αν για παράδειγμα είχαμε μια πραγματικά ικανή αστυνομία που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών, πόσοι θα ήταν αυτοί που θα υποστήριζαν την αναγκαιότητα του ασύλου? Θα υπήρχαν, άλλα θα ήταν πολύ λιγότεροι. Εδώ έχουμ ένα φαύλο κύκλο, βία η αστυνομία, βία στη βία της εξουσίας οι κουκουλοφόροι, βία η κουκουλοφόροι, βίαιη - πολλές φορές αναίτια και με λάθος στόχο - η αντίδραση της αστυνομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

    Εμείς οι Έλληνες blogoσχολιαστές ζούμε, σε καθημερινή πλέον βάση, μια απαξίωση σε βάρος μας.
    Σε κανένα άλλο blog η απαξίωση αυτή δεν είναι πιο έντονη απ' ότι στο Doncat.

    Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που παίρνει τη μορφή τυφλής λογοκρισίας εναντίον όλων των σχόλιων.

    Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, όταν αυτή εκδηλώνεται με τη διαδικασία του comment moderation.

    Φτάνει πιά! Ζητούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαξίωση σε βάρος των σχολιαστών.

    Ζητούμε:

    - Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και τo δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης των σχολιαστών.

    - Την αποκατάσταση της απρόσκοπτης ροής των σχόλιων.

    - Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή της blogoσυζήτησης.

    Ζητούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα δημοκρατικό blog στο 2007.

    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Καλημέρα,

    Αυτά που ζητάτε alogaki είναι τα αυτονόητα σε ένα δημοκρατικό Forum, όχι blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Martingale said...

    Και επιτελους οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε και οι ορνιθες

    Σοφόν και σαφές! Μπράβο!

    Όποιος δεν θέλει προβλήματα, να κοιτάει τη δουλειά του.

    Βέβαια το Πάσχα, σφάζουνε αδιακρίτως τα αρνιά - που μέχρι τότε τα "πρόσεχαν" από τους λύκους. Αλλά, ας τη βγάλουμε μέχρι το Πάσχα, κι έχει ο θεός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Να ενημερώσω λοιπόν ότι στο δικό σου blog ο δημητράκης ‘έκοψε’ κάποιον που τον αποκάλεσε … ‘ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ'. Αλλά εδώ ο δημητράκης μας λέει τη γνώμη του.

    ---

    Ναι αλλά έλεγε μόνο αυτό τίποτα άλλο.


    "θα ήθελα να σε πληροφορήσω πως έχεις εσφαλμένη εντύπωση. Οι συνοριοφύλακες, δηλαδή η υπηρεσία Customs & Border Patrol των ΗΠΑ οπλοφορεί για αμυντικούς σκοπούς."


    Προφανώς δεν ξέρεις τίποτα από όσα γίνονται στα σύνορα με το Μεξικό. Όσα αναφέρεις είναι της φαντασίας σου. Οι συνοριακοί φρουροί εκεί κάνουν σκοποβολή σε όσους πάνε να περάσουν χωρίς προειδοποίηση και χωρίς απόπειρα σύλληψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Ουδεμια Ρωμαικη αρενα αγαπητη/ε απλα καποτε να εφαρμοστουν οι νομοι ζηταω. Προσφατα μιλαγα με συγγενη μου κταστηματαρχη ρουχων στο κεντρο της Αθηνας ο οποιος εχει ερθει σε πληρη απογνωση με τα συλλαλητηρια και τα αλητηρια των "παιδιων". Αυτον τον σκεφτεται κανεις? Επι τρεις μηνες να μην μπορει κανεις να κυκλοφορησει κανεις στο κεντρο? Επι τρεις μηνες να καταλύεται η κυκλοφορία?
    Πολλούς σας εχω να κραζετε δικαιως τους αγροτες οταν κλεινουν τους δρομους. Τωρα που το θεμα ακουμπα τις προσωπικες ιδεοληψιες μοκο, τουμπεκισταν, τη βουβα και οτι αλλο θες. Εχουμε κοινωνικους αγωνιστες, παιδια, κινημα και μερικους μικροαστους,μπουρουχες, ασεξουελ καταστηματαρχες. Στην Ελλαδα που βρηκαν μεχρι και βημα σε εφημεριδες οι Ξηροι, Κουφοντινες κλπ τι να περιμενει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Καλημέρα Κε Δήμου

    Συμφωνώ ότι το θέμα μας δεν είναι το πρόσωπο ΠολυDORA. Η επιλογή του όμως από τον Πρωθυπουργό για την ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου δείχνει κάτι από την πολιτική του σκέψη. Η κυβέρνηση βρίσκεται πια σε μια κατάσταση ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ: ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩς.

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. @Ηeinz

    αν πιστευετε πως η νοημοσυνη ενος ανθρωπου συγκρινεται με αυτη του αρνιου. Τι να κανουμε μηπως να κανουμε μπεεεεεεεεε ολοι μαζι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Μια στιγμη γιατι δεν ειδα ενα σχολιο περι βιογραφικου μου. Απορω τι σας ενοχλει και μου προσαπτετε Πρετεντερισμο.

    το οτι εχω υπαρξει στελεχος ΔΑΠ-ΝΔΦκ
    το οτι εχω ασχοληθει με ΜΚΟ υπο την αιγιδα του ΝΑΤΟ
    το οτι εχω πτυχιο απο το Καρλοβασι Σαμου
    το οτι εχω δευτερο απο την Λωζαννη (ο Πρετεντερης σπουδασε Γενευη 60 χιλιομετρα πιο δυτικα)
    το οτι προσπαθω για τριτο στην Βιεννη
    το οτι ειμαι υπερ του ρυθμισμενου καπιταλισμου με ιδεολογικες αναφορες στο κινημα των progressives του Τheodore Roosevelt καθως και του ζωτικου κεντρου (Hubert Humphrey, Harry Truman κ.α)

    Εξηγηστε μου παρακαλω.

    και ζητω συγνωμη για τα απανωτα ποστς απλα τελευταια στιγμη ειδα το σχολιο περι του βιογραφικου μου, το οποιο εχει αποκτηθει με τεραστιο κοπο και βεβαια δεν ντρεπομαι να το εχω και δημοσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.