Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2006

Τα δώρα μου

(Μαθητική έκθεση)



Φέτος στην γιορτή μου δεν πήρα πολλά δώρα. Κάθε χρόνο έρχονται λιγότερα. Όταν δεν θα έρχονται πια καθόλου δώρα – θα πάψω κι εγώ να γιορτάζω;

Μου φέρανε λουλούδια και γλυκά. Τα λουλούδια είναι ωραία να τα βλέπεις αλλά δεν τρώγονται. Οι γάτες μου έχουν άλλη γνώμη. Προσπαθούνε να τα φάνε και μασουλάνε φύλλα και πέταλα. Για αυτό και τα έβγαλα στο τραπέζι της βεράντας, όπου τα βλέπουμε όλοι αλλά και οι γάτες από μακριά.

Εκτός από τα λουλούδια και τα γλυκά (που κοντεύουν να τελειώσουν) μου χάρισαν και δύο gadgets. Ένα iPod nano και το κινητό Sony Ericsson 990i.

iPod είχα – νάνο δεν είχα. Είναι πολύ ωραίος γιατί χώνεται παντού και δεν βαραίνει τις τσέπες.

Όμως άλλο ήθελα να γράψω. Έχω διαπιστώσει πως υπάρχουν gadgets που είναι πρόβατα και άλλα που είναι μουλάρια. Τα πρόβατα είναι βολικά και εύκολα – τα μουλάρια μουλαρώνουν και δεν δουλεύουν με τίποτα.

Το νάνο ήταν πρόβατο. Μόλις το συνέδεσα με τον υπολογιστή, βρήκε το iTunes, γέμισε τραγούδια και έπαιζε. Καταπληκτικό ήχο – το καλύτερο ΜΡ3 που έχω ακούσει. Έχει και έγχρωμη οθόνη που δεν φαίνεται στην φωτογραφία.

Το 990 είναι το χειρότερο μουλάρι που έχει πέσει στα χέρια μου. Όλη νύχτα πάλευα να το φέρω σε λογαριασμό και τελικά το έβαλα πίσω στο κουτί του. Θα το βγάλω κάποια στιγμή που θα έχω πολύ χρόνο και ακόμα περισσότερη υπομονή, μήπως και δουλέψει σωστά.

Και να σκεφθεί κανείς πως έχω μεγάλη παράδοση με τα Sony Ericsson – δέκα μοντέλα έχω αλλάξει. Και τώρα Sony Ericsson χρησιμοποιώ – το Κ800i. Είχα και τον προκάτοχο του 990i – το 910i.

Ποιο είναι το πρόβλημα: πρώτα ότι δεν συνδέεται με τον υπολογιστή. Σε τρία μηχανήματα το δοκίμασα με διαφορετικές εγκαταστάσεις και προδιαγραφές – τίποτα! Είναι το πρώτο SE που μου κάνει τέτοιο καψώνι. Όλα τα άλλα συνδέονταν με την πρώτη και ο συγχρονισμός με το Outlook και τα άλλα προγράμματα ήταν άψογος.

Δεύτερο: η διαχείριση γλώσσας είναι εφιάλτης. Ενώ σε όλα τα άλλα της οικογένειας άλλαζες γλώσσα με ένα πλήκτρο, εδώ δεν μπορείς να αλλάξεις γλώσσα. Καθόλου. Όλα τα ψηφία όλων των κωδικοσελίδων είναι στο ίδιο πλήκτρο και πρέπει π. χ. να πατήσεις 12 φορές το «a» λατινικό για να βγει το «α» ελληνικό. (Έχει και πληκτρολόγιο QWERTY κάτω από το καπάκι).

Υπάρχει βέβαια και το Τ9 (ή predictive) που γράφει ολόκληρες λέξεις, αλλά κινείται τόσο γρήγορα και τόσο αυθαίρετα, που δεν προλαβαίνεις να σβήνεις.

Ας προσθέσουμε και μία οθόνη ψόφια, χλωμή, χωρίς κοντράστ και ευκρίνεια (που αυτή του Κ800!) και έχετε την τέλεια απογοήτευση…

Πάντως έτσι κι αλλιώς θα μου ήταν άχρηστο – είναι μεγάλο και βαρύ. Τώρα που η κυρία Γιαννάκου απαγόρευσε τα κινητά στα σχολεία, θα χρειαστώ ένα πολύ λεπτό και μικρό για να το παίρνω στην τάξη και να μην φαίνεται…

Υ. Γ. Τελικά το καλύτερο δώρο για την γιορτή μου το έκανε ο Reactor69.

Y. Γ. 2. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με το SE Κ800i

115 σχόλια:

  1. Όπως και νά 'χει:

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (ξέχασα ότι αυτόν που γνωρίζω ως "Δήμου" τον λένε επίσης και "Νίκο". Πωπω ντροπή, συγγνώμη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. heinz
    πρέπει να είχες μέρες να διαβάσει το blog.

    Εδώ η γιορτή είχε γίνει σήριαλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία συνέντευξή μου σέ ένα ωραίο site για την κλασική μουσική:
    ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχοντας χώρο στο καινούριο σπίτι, αγοράσαμε στεγνωτήριο.

    Ο 13χρονος μικρός μας ανέλαβε να το λειτουργήσει, για να μας κάνει έκπληξη.

    Αποτέλεσμα, η γλώσσα ρυθμίστηκε στα Ισπανικά, μουλάρωσε και ΔΕΝ αλλάζει! (μας το επιβεβαίωσε η αντιπροσωπεία).

    Ε, ρε πρόοδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμ.. το τελευταίο καλάθι, να εκεί κάτω απ΄τα άνθη, μου φαίνεται είναι το πιο ενδιαφέρον!

    Ericsson? Οι φιλανδοί τα πήγαν πολύ καλύτερα με την ΝΟΚΙΑ, απόδειξη ο χρόνος αντοχής τους (τους δίνουμε και το βραβείο του πιο απλουστευμένου μενου-right)?

    Να ζήσεις αγαπημένε Νίκο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @andy dufresne
    ----

    Σιγά τη δύσκολη γλώσσα, μέχρι να τελειώσει η πλύση την έχετε μάθει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ericsson?

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ elinor.

    ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑ Ή ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ Ericsson ΤΟ ΠΕΤΑΞΑ ΤΕΛΙΚΑ Σ' ΕΝΑ ΣΥΡΤΑΡΙ. ΝΟΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΟΚΙΑ. ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.

    ΥΓ 1:

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΟΥΕΜ ΧΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕψωνίας! ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΙΓΝ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ; ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. ΞΕΣΠΑΘΩΣΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΠΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΩΣ ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΧΟΝΤΡΑ.

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΛΥΤΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΨ ( ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ MAC ).

    YΓ2:

    ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΚΕ ΔΗΜΟΥ;

    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ.

    ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ''ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ''.

    ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΖΑΒΛΑΜΑ!!!

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Elinor said... "Ericsson? Οι φιλανδοί τα πήγαν πολύ καλύτερα με την ΝΟΚΙΑ"

    Συμφωνώ (όχι που δεν θα συμφωνούσα). Και τα τεστ ελληνικής φωνητικής αναγνώρισης της NOKIA στα ελληνικά, έγιναν στη φωνή μου.

    (Αν δεν δουλεύει καλά, να μιλάτε με χοντρό 'λ').

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. elinor?

    Ντροπή!
    Τα ericsson είναι τα καλύτερα κινητά!
    Ειδικά το Κ-700 που έχω εγώ μου έχει πέσει πάνω από 100 φορές κάτω και δεν έχει πάθει τίποτα.

    doctor

    Υ.Γ. Πλυντήριο στα ισπανικά; Πάλι καλά που δεν είναι στα γιαπωνέζικα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να σας χαιρόμαστε και πάλι! ;-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λόγω και της συνεργασίας μου με το RAM έχω δοκιμάσει πάρα πολλά κινητά. Τα Samsung έχουν τις καλύτερες οθόνες και το καλύτερο design (μαζί με τα τελευταία LG). Τα Sony E., μέχρι το τελευταίο αυτό, είχαν το καλύτερο λογισμικό και με απόσταση τα καλύτερα mutimedia (φωτο - ΜΡ3). Τα Νokia είναι πολυσυλλεκτικά (σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ). Έχουν από όλα, τίποτα κορυφαίο. Τα Motorola με την σειρά RASR κέρδισαν χάρη στο design αλλά οι οθόνες τους είναι απαράδεκτες και το λογισμικό τους φτωχό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατρέ, άστο οι Σουηδoi για μένα παίρνουν κόκκινη κάρτα στην κινητή τηλεφωνία.

    Εσύ φαντάζομαι είσαι από τους τυχερούς που τους έλαχε καλή παρτίδα.

    (with all due respect my dear)

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά ο γατούλης, ουσιαστικά είναι ένας κλασσικός γκατζετάκιας που κρύβει έναν "πιτσιρίκο" μέσα του!

    Πάντως δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα εκτιμούσε περισσότερο από τα δώρα που έλαβε τα "παιχνίδια"!

    Όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα, είμαι της άποψης ότι ο χρόνος που κερδίζουμε οι περισσότεροι από τις "ευκολίες" που μας παρέχουν αυτά, θυσιάζεται συχνά στην προσπάθεια να μάθουμε τα καινούργια menu, όταν αλλάζουμε συσκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το iPod Nano εχει καλυτερο ηχο απο
    το κανονικο iPod;

    Ρωτω απο περιργεια γιατι κι εγω το Νano εχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Antifonitis said...
    Το iPod Nano εχει καλυτερο ηχο απο
    το κανονικο iPod;

    Έχω και τις τρεις γενιές - το τούβλο, το Μίνι και τώρα το Νάνο. Νομίζω ότι η βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο τελεταία είναι στα ακουστικά... Αλλά βέβαια έχουν βελτιωθεί και οι αλγόριθμοι συμπίεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Nikos Dimou

    ''Τα Νokia είναι πολυσυλλεκτικά (σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ).''


    ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΑ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ!!!

    :-))

    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ MULTIMEDIA ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 5-6 ΓΕΝΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ( ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ) ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. H διάκριση ανάμεσα σε μουλάρια και πρόβατα με απασχολεί από καιρό. Στο μεθεπόμενο RAM σκέπτομαι να δημοσιεύσω αναλυτικούς καταλόγους των μεν και των δε (ωχ! τι έχω να ακούσω πάλι από τους αντιπροσώπους...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "ωχ! τι έχω να ακούσω πάλι από τους αντιπροσώπους"

    Δεν αντελήφθην; Μόνο "χαϊδεμα" απαιτούν οι αντιπρόσωποι;

    Μάλλον "ευχαριστώ" θα έπρεπε να λένε που ένας τόσο καλός γνώστης των gadgets καταπιάνεται με τα προϊόντα τους και προσφέρει αναλύσεις.

    (Αλλά έτσι είναι, αλλού μουλάρια, αλλού πρόβατα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι να το κάνεις το iPod άμα έχεις το K800i;

    Η διαφορά στις γενιές του iPod είναι στο μέγεθος (που πάντοτε μετράει) και... στο marketing! Ο αργόριθμος συμπίεσης (AAC) δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά (και παρέχει ποιότητα αντίστοιχη του open source Vorbis).

    Όσο για τα κινητά, Siemens Νο1 μακράν όσον αφορά τη λειτουργία ως τηλέφωνο. Βέβαια, εκεί στη Siemens δεν είχαν αντιληφθεί ότι το κινητό είναι χίλια δυο άλλα πράγματα εκτός από τηλέφωνο γι' αυτό και πήγαν άπατοι...

    Προσωπικά, είναι δύσπιστος απέναντι σε οτιδήποτε δουλεύει «έτσι απλά». Σημαίνει ότι μάλλον κάνει πολλά πράγματα χωρίς να με ρωτάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ihadafarminafrica said...
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ MULTIMEDIA ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 5-6 ΓΕΝΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ( ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ) ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ.

    Δεν συμφωνώ. Οι ποιότητα των φωτογραφιών που βγάζουν τα κινητά Sony Ericsson είναι εντυπωσιακή. (Θυμίζω το ποστ "να ένα θαύμα ΕΔΩ). Kι αυτά ήταν τα παλιά των 2ΜΡ. όχι τα καινούργια cybershot των 3.2. Επίσης η μουσική τους είναι μία χαρά!

    Vrennus said...
    Τι να το κάνεις το iPod άμα έχεις το K800i;

    Μα δεν το αγόρασα - μου το χάρισαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 1.Εγώ πάντως πήρα πριν ένα μήνα ένα SE 750i με 209 ευρώ, πιό πολυ γιά φώτο. Είμαι ευαχαριστημένος και νομίζω πως και ο Γάτος πριν το 800i τέτοιο χρησιμοποιούσε.
    2. Εγκατέστησα στο αμάξι ένα adaptor (250 ευρώ με την τοποθέτηση) γιά Ipod και με το 30Giga, έχω τα πάντα σχεδόν από μουσική. Συμπτωματικά το εργοστασιακό cd player, ταίριαξε με το λογισμικό του adaptor και έτσι εχω και πληροφορία ID3 του κομματιού που παίζει στο display του radio_cd.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Από τα πιο μουλάρια συσκευές είναι τα ασύρματα και τα bluetooth. Εκείνα τα bluetooth handsfree μου σπάνε τα νεύρα. Πότε πιάνουν, πότε όχι, πότε δεν κλείνουν την συνδιάλεξη και πρέπει να ψάξεις να βρεις την συσκευή για να την κλείσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. elinor said...
    Δεν αντελήφθην; Μόνο "χαϊδεμα" απαιτούν οι αντιπρόσωποι;

    Σαφώς το απαιτούν αλλά δεν το εισπράττουν. Μέχρι και μήνυση μου έχουν κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Don Γάτε περιμένω ερνηνεία ονείρου,
    Το πρωί ο γυιός μου ονειρεύτηκε πως ενώ βρισκόνταν με την παρέα του, άρχισαν να τους κυνηγούν σκυλιά, στην παραλία της Αρετσούς. Τρέχοντας να κρυφτεί, σε βλέπει μέσα σ' ένα σουζούκι βάγκον R, χρώματος λαχανί!!!.Τον ανοίγεις μπαίνει μέσα και ξαφνικά βρίσκεστε σε μιά μονοκατοικία που ήταν το σπίτι σου και σου λέει θα πώ τον πατέρα μου να σας επισκεφθεί, εσύ του απαντάς "όχι όχι δεν τον θέλω".Κατόπιν πήγε σου αγόρασε γλυκά, και...ύστερα ξύπνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το μόνο γκατζετ που με ενδιαφερει ειναι αυτο που με προστατευει από τους τροχονομους. Αν και άρχισα να υποπτεύομαι ότι δεν δουλεύει σωστά.

    Τα κινητά ουτε θέλω να τα βλέπω μπροστα μου. Οποτε βλεπω ανθρωπους να διακοπτουν μια συνομιλία που εχουν για να απαντησουν το κινητο με πιανουν τα διαολια μου. Και τι συνομιλίες ακους; Αχρηστες ....
    Λιγο τροποι δεν βλάπτουν. Ελεος με τα διαολια αυτά...

    Εγω εχω ενα φτηνιαρικο, αιωνιως κλειστο, μονο για περιπτωση αναγκης το εχω.

    Ειναι η μεγαλυτερη αιτια αυτοκινητιστικών ατυχηματων. Οπως λένε και οι αρχες τωρα εδω, ο χρηστης κινητου κατα την διαρκεια οδηγησης ειναι πιο επικινδυνος από τον μεθυσμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θέλω κι εγώ να μου κάνουν δώρο ένα P990i !!!!!!!! Το χω βάλει στο μάτι αλλά 580 προς το παρών δε μπορώ να τα σκάσω, οπότε παραμένω με το Nokia 6670 μου :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Νίκο, πριν γράψεις για μουλάρια και πρόβατα, σου προτείνω να διαβάσεις το Emotional Design: Why We Love (or Hate) Everyday Things του Donald A. Norman. Πρόκειται για την τελευταία έκδοση παλαιότερου καταπληκτικού βιβλίου του ιδίου, με τίτλο The Psychology of Everyday Things. Υπέροχο και διασκεδαστικό - λίαν χρήσιμο όταν σχεδιάζεις διεπαφές ανθρώπων-μηχανών, αλλά και όταν αξιολογείς τεχνολογικά κατασκευάσματα που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τάκη, ψάχνω τον τίτλο στα ελληνικά βιβλιοπωλεία αλλά τζίφος. Υπάρχει, γνωρίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πανάσχημη said...
    Το μόνο γκατζετ που με ενδιαφερει ειναι αυτο που με προστατευει από τους τροχονομους. ...

    Τα κινητά ουτε θέλω να τα βλέπω μπροστα μου. ...
    Εγω εχω ενα φτηνιαρικο, αιωνιως κλειστο ...
    ------

    Φίλη Παν,

    Το πρώτο gadget που λατρεύεις είναι παράνομο. Πολύ. Επιπλέον, δεν δουλεύει και καλά. Αν θέλεις να ξεφεύγεις από τα ραντάρ της τροχαίας βάλε αλουμινόχαρτο στις ζάντες. Ή έχε τους υαλοκαθαριστήρες ανοιχτούς. Ή βρες τα με τον Chief τροχονόμο της περιοχής.

    Όσο για το κινητό, προφανώς δεν έχεις βιώσει τη μαγεία των sms (για τις συνομιλίες συμφωνώ, άχρηστες είναι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Dear Antvol
    Δεν ειναι ότι δεν δουλεύει καλά, εχω την υποψια οτι ο αντιπαλος εχει αναβαθμισθει.

    Και η αληθεια ειναι όταν με σταματησε, παγωσα, από τον φοβο μου μηπως το βρει. Το εβαλα ταχυτατα μεσα στην μπλουζα μου, και μετα προσευχομουνα να μη μου πει να γω από το αμαξι -σπανιως το κανουν ευτυχως- και πέσει το άτιμο και μετα θα σε χρεαιζομουν να ρθεις ταχιστα εδω να με ξελασπωσεις.

    Ευτυχως... ως συνηθως, τη γλύτωσα.

    Τα ινητα με μαγειες η χωρις, δεν μπορω να τα βλεπω.... εφεύρεση του διαβόλου, δεν αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ Πανάσχημη said...

    ... Οπως λένε και οι αρχες τωρα εδω, ο χρηστης κινητου κατα την διαρκεια οδηγησης ειναι πιο επικινδυνος από τον μεθυσμενο...

    Ναι. Μάλλον έτσι πρέπει να είναι. Αλλά ο μεθυσμένος παραμένει μεθυσμένος σε όλη την διαδρομή ενώ ο χρήστης τηλεφώνου επανέρχεται όταν τελειώσει η συνομιλία.

    (Δεν αντιλέγω μαζί σου Παν/μη. Μαθηματική ανάλυση κάνω. Μου έχει μείνει κουσούρι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. giant13 said...
    Don Γάτε περιμένω ερνηνεία ονείρου,


    Από εμένα; ΖΟΝΤAAAAS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ Πανάσχημη said...

    ... Οπως λένε και οι αρχες τωρα εδω, ο χρηστης κινητου κατα την διαρκεια οδηγησης ειναι πιο επικινδυνος από τον μεθυσμενο...


    Όχι με bluetooth handsfree. Η συσκευή στην τσάντα, φωνητική κλήση και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Εγώ πάλι αξιοποιώ τον νεκρό χρόνο στα μποτιλιαρίσματα και κάνω όλα μου τα τηλέφωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πανάσχημη said... Το εβαλα ταχυτατα μεσα στην μπλουζα μου ...
    -------

    Ω καλή μου φίλη, τι περιγραφή κι αυτή, ας μην επεκταθουμε, μάλλον θα μας διαγράψει ο γάτος ...

    Μέσα λοιπόν. Και δεν το βρήκε ο τροχομπάτσος. Ούτε παρατήρησε κανένα ασυνήθιστο εξόγκωμα ...

    Άκουγε το τικ τακ και νόμιζε πως είναι η ταραγμένη καρδούλα σας. Και μετά περιμένουμε να πιάσουν την Αλ Κάιντα, αν είναι δυνατόν ...

    Μια ερώτηση μόνο: Δουλεύει και μέσα από τη μπλούζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Update. Κατάφερα να συχρονίσω το 990 με τον υπολογιστή μου.

    Αλλά ακόμα έχω πρόβλημα με την διαχείριση των γλώσσών. Επίσης ενώ έχει wi-fi δεν συνδέεται με το δίκτυο του σπιτιού μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Α καλά, εμπλεξα η δολια.
    Που την ειδες την περιγραφή, που θα με κάνει μάλιστα άξια διαγραφής;
    Εκτος αν εσυ Αντβολ, μπερδευεις την μπλουζα με το σουτιέν.
    Lesson one: Two different things....

    Lesson two: Ουδεν εξογκωμα εμφανές όταν το γκατζετ βρισκεται στο κατω μερος της μπλουζας.

    Lesson three: Τικ, τικ? Μάλλον για τελειως χαζες πέρασες εμάς τις γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. (Ωχ φωνάζει !)

    Εεε, μάλιστα, παρών, εεε, χμμ, ξέρετε, συγγνώμη είχε πέσει η σβήστρα μου κι έσκυψα να την πιάσω και μετά έπεσε η ξυστρα μου κι επειδή είναι ΝΟΚΙΑ μου την άρπαξε ο ihafia και δεν μου την έδινε (μέχρι και καρφί γίνομαι για να διαβάζω τα sms σε ώρα μαθήματος). Ναι, εεε, Die Traumdeutung, μάλιστα συγκεντρώνομαι. Ναι η σωστή απάντηση είναι ότι για να ερμηνεύσουμε το όνειρο του συμμαθητή μας πρέπει να μας πεί τους συνειρμούς του σχετικά με το όνειρο. Πως; Να κάνω μια αυθαίρετη κατασκευή χωρία άλλα δεδομένα, με μόνο κριτήριο να κάνουν νόημα οι πρωτογεννείς διεργασίες της συμπύκνωσης και της μετάθεσης; Μάλιστα, να το διαβάσω ξανά προσεκτικά και I' ll try my best.
    (Ωχ στραβοκοιτάει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το πρόστιμο για τις συσκευές αντιραντάρ σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ (σε ισχύ από 1/1/2007) είναι 2.000 ευρώ. Θυμίζω ότι βάσει διευκρινιστικής εγκυκλίου βασισμένης στο νόμο «Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών» επισήμως απαγορεύονται πλέον ΚΑΙ οι απλοί detectors και όχι μόνον οι jammers/reflectors όπως παλαιότερα.

    Προσθέστε σε αυτά ότι, παρόλο που οι detectors είναι σχετικά αποτελεσματικοί στις X, K, Ka και Ku μπάντες (αν και μέσα στην πόλη γίνονται πολύ ενοχλητικά τα false alarms τους), ελάχιστα μπορούν να κάνουν εναντίον των δημοφιλέστατων laser guns της τροχαίας αφού ο οδηγός θα ενημερωθεί για το «χτύπημα» συνήθως εκ των υστέρων και αφού το «όργανο» έχει πιστοποιήσει την παράβαση ...

    Γενικώς δηλαδή τα πράγματα σκουραίνουν αρκετά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ;

    ΣΕ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ (ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ)ΙΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΜΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΦΙΓΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΦΛΟΙΟ ΤΟΥΣ ΑΣΑΝΣΕΡ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΗ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ.

    ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

    ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

    ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΙΔΕΑ ΤΗς ΚΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΣΚΕΨΗ ΤΗς ΔΙΑ ΤΟ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΝ ΤΗς ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΞΕΠΕΜΠΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ:

    DO I MAKE YOU A LITTLE HORNY?

    META ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΝΟΚΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ.

    ΤΑ ERICSON EINAI ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΣ. ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ?

    ΕΝΩ ΕΝΑ SMS POY ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΟΚΙΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΧΑΡΗ.

    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΝΟΚΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ: '' ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΣΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ;''.

    ΕΝΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ eΡicson ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ: '' ΕΧΩ ΔΥΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ. ΜΠΟΡΕΙΣ;''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αμάν, κύριε Δήμου, ούτε ό Χάρης ο Τσέβης δεν θα έθαβε τόσο ένα προϊόν της Sony Ericson για να αναδείξει ένα της Apple! (Τι μου τον θυμίσατε και πάλι σήμερα, μόλις το μεσημέρι είχα την κουβέντα του. BTW, Ο Χάρης είναι οπαδός και της Sony. Ας με συγχωρήσει κι εκείνος κι εσείς που τον μελετώ εδώ, αλλά με το που άνοιξα, νόμισα πως βρέθηκα στο δικό του blog!)
    Λοιπόν, το μόνο που έχω να σας καταθέσω είναι ότι μόλις προ τριών εβδομάδων επικοινώνησα με την αντιπροσωπεία της Apple για να δω πως μπορούσε να επισκευαστεί το i-pod μου, το οποίο μετά από ένα απλό στραβοπάτημα του κουμπιού του δεν αντιδρούσε και δεν σωζότανε με καμία από τις γνωστές μεθόδους Restore. Μετά από μια απλή περιγραφή του πως αντιδρούσε και ενώ με διαβεβαίωσαν ότι δεν χρειαζόταν καν να το δουν(!), με πληροφόρησαν ότι η επισκευή θα μου κόστιζε 280(!!!) ευρώ, ενώ το καινούριο και βελτιωμένο κοστίζει 330!!! Τόσο καλά!
    Εννοείται, αγόρασα καινούριο διότι πράγματι είναι πολύ εξυπηρετικ΄΄ο το πρόγραμμα του και ο τρόπος σύνδεσης του με τον υπολογιστή. Σας εύχομαι όμως να μην σας τύχει.
    Κατά τα άλλα, ειλικρινά, να το χαίρεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ( ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΛΑΧΑΝΙ ΚΑΙ ΤΥΡΚΟΥΑΖ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΟΖΑΚΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Νομιζω οτι τα radar detectors που ειναι παρανομα ειναι αυτα που περιλαμβανουν και jammers. Τα απλα δεν ειναι παρανομα σε πολλες πολιτειες.

    Τελευταια αρχισαν να κυκλοφορούν τα
    camera detectors που ειναι ασφαλεστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το προηφούμενο μήνυμα το έστειλα από το 990 αφού κατάφερα να το συνδέσω με το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού. Αλλά ακόμα δεν μπορώ να γράψω ελληνικά.

    Που θα μου πάει κάποτε θα το εξαναγκάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπέρα καλησπέρα!

    Αυτό μάλιστα είναι δώρο!

    Εμένα όλοι οι φίλοι μου γνωρίζουν ποσο γκατζετάκιας είμαι αλλά ουδείς φιλοτιμήθηκε!!!

    Αντιθέτως εγώ επειδή βαριέμαι εύκολα και αλλάζω συχνά κινητό έχω κάνει πολύ κόσμο (κυρίως τον αδελφό μου) με καινούρια κινητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΝΔ said... message from 990i!

    Εγώ πήγα στο doncatmobile να δω, νόμισα ότι ανέβασε εκεί post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μια πιθανή Φρουδική κατασκευή για το όνειρο του γιού του συμμαθητή giant έχει ως εξής:

    Το κλίμα του ονείρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί Οιδιποδειακό. Καθώς δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να σημαίνει η Αρετσού για τον ονειρευόμενο μπορούμε αυθαίρετα να υποθέσουμε ότι είναι συμπύκνωση και μετάθεση των γαλλικών λέξεων arretter & sous, όπερ σημαίνει ότι η Αρετσού είναι κάτι σαν το ‘κάτσε κάτω από τη μπάρα’, μείνε και υπόμενε στωικά, η πατρική εντολή τέλος πάντων. Αν ο ονειρευόμενος δεν ομιλεί τη γαλλική πρέπει να γνωρίζουμε τι σημαίνει η παραλία γι’ αυτόν, αν είναι χειμώνας, αν αφορά σε μια αίσθηση ελευθερίας, συνομωτικής συνεύρεσης ή έστω αν πρόκειται για συμπύκνωση και μετάθεση των ‘Α ρε τσου, απ’εδώ’ , δηλαδή της άρνησης του γιού να υποταχθεί στον πατρικό νόμο της ‘πρωτόγονης ορδής’. Στα σκυλιά μετατίθεται το διωκτικό αντικείμενο, όπερ ο φόβος για την επιθετικότητα του πατέρα, για την αντεκδίκηση που θα γεννήσει η επιθυμία του γιού να πάρει όλη τη δύναμη και όσα κατέχει ο πατέρας. Στον Don μετατίθενται και συμπυκνώνονται όσα ο πατέρας κατέχει δηλαδή η μητέρα η στοργή της και η προστατευτικότητα της, η επιρροή, η δύναμη, η γνώση κλπ αλλά και όσα θα επιθυμούσε να κατέχει και ονειρεύεται κλπ. Το wagon R (Suzuki wagon are – αλλά τι είναι το Suzuki;) γίνεται το όχημα με το οποίο θα φυγαδευτεί κλέβοντας από τον πατέρα όλα τα καλά, μαζί και τα όνειρα του, σε μια μονοκατοικία, όπου δηλαδή δεν θα χρειάζεται να τα μοιράζετε πιά μαζί του. Εκεί νοιώθει τύψεις για την επιθυμία του να τον ξεπεράσει, έχοντας κερδίσει την εύνοια όσων είναι σημαντικά/οί για τον πατέρα. Αναρωτιέται όχι μόνον αν πρέπει να τα παραχωρήσει πίσω στον πατέρα αλλά και αν κινδυνεύει να τα χάσει από τον πατέρα, για να πάρει τη θριαμβευτική διαβεβαίωση, ότι όχι ο πατέρας δεν μπορεί να εισβάλλει εκεί. Ένοιωσε λοιπόν πως ‘αγόρασε γλυκά’, χωρίς δηλαδή να πληρώσει μεγάλο κόστος, τον θρίαμβο έναντι του πατέρα και αν στον Don συμπυκνώνεται και ο πατρικός νόμος, τότε ίσως ένοιωσε πως τη γλίτωσε φτηνά, ο πατέρας παραιτήθηκε και του παραχώρησε το δρόμο για να είναι αυτός καλύτερος από κείνον.

    Επίσης καταλήγοντας πρέπει να επισημάνουμε ότι μια Κλαϊνική ερμηνεία του ονείρου θα ήταν τελείως διαφορετική κλπ, κλπ. Ακόμη πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι όλα αυτά είναι θεωρητικές κατασκευές, δηλαδή ασκήσεις επί χάρτου, ή ακόμη χειρότερα, σαν ασκήσεις επί χάρτου, και ακόμη και αν κάνουν νόημα στο συμμαθητή giant, αυτό δεν σημαίνει τίποτε – και το Λεφάκη να διαβάσει την Κυριακή νόημα μπορεί να του κάνει. Τα όνειρα σε μια θεραπεία εντάσσονται στα πλαίσια της αναλυτικής σχέσης και παίρνουν το νόημα τους από το ήδη υπάρχον υλικό, ενώ επίσης σηματοδοτούν την εξέλιξη της σχέσης.

    Τα ‘πα καλά; Κε Don σας παρακαλώ μη με κόψετε γιατί δεν θα μου πάρουν τα Χριστούγεννα το P990i που μου υποσχέθηκαν, κι εγώ έχω κόλλημα με τα Ρ8.. Ρ9.. της SE, κι ας λέτε εσείς κι άλλοι που τα χουν δοκιμάσει ότι το τελευταίο είναι τζούφιο, κι ας λέει o ihafia ότι δεν θα μπορώ να στέλνω πρόστυχα sms – κούνια που τον κούναγε, λίγο ζαλισμένο τον βλέπω σήμερα. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Το καλυτερο μηνυμα το εστειλε η Μπριτνευ Σπιαρς στον future-ex husband που του ανακοινωνε οτι he should get out of town.

    Μετα λέει άλαξε γνωμη λογω μιας βιντεοκασετας που ο δικος της θα εβαζε στο ιντερνετ...

    Διακινηση πληροφοριών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Sceptic
    Where have you been hiding?

    Πλαστα δολλαρια; Α με εχεις για τελειως χαζη.
    Που ο κίνδυνος σε μια εταιρια "εκμεταλλεσης ακινητων"?

    Που ο κίνδυνος στηνιδρυση πνευματικου ιδρυματος που εχει προσφερει τοση ανακούφιση σε σνανθρώπους μου;

    Οσο για τα jammers,ποια ειμαι εγώ να πω όχι στην προοδο της τεχνολογιας;

    Σας παρακαλω πολυ, πλαστα δολλαρια και καρτες ποτε....
    Εχω και κάποιες αρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. zontas, αυτό δεν ήταν άσκηση επί χάρτου αλλά επί χόρτου (που καπνίζεται κιόλας).

    Φοβερό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ ihafia

    μαρτυριάρη παλιο-Φρουδικέ, όλοι ίδιοι είστε, τίποτε δεν αφήνετε στη φαντασία

    :-Ρ
    :-)))
    :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @ yannis h

    να μα την Αγία Madonna ούτε καφέ δεν ήπια, soberά μιλάω

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Απέκτησα ένα "μουλάρι", μόλις πριν λίγο. Το πολυμηχάνημα που χρησιμοποιώ αρνείται να scannaρει.
    Κοίταξα για troubleshooting online αλλά διαβάζω ότι αυτό είναι ένα από τα άλυτα προβλήματα του.

    Αυτό θα πει "μουλάρωμα" (on a global scale!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ευμίλος said:
    "Ποιο είναι το τρίο αρ.100 του Σούμπερτ, και ποια εκτέλεση προτείνετε;"

    Με την αδεια του ΝΔ (?), μια και σε εκείνον απευθύνεται η ερώτηση...

    Πρόκειται για το trio αρ.2 (δεύτερο) και όχι αρ.100, αλλά έργο 100 (op.100) του Schubert για βιολί, τσέλο και πιάνο σε μι ύφεση μείζονα.

    Βραβευμένη ιστορική ερμηνεία αναφοράς:

    Pierre Fournier τσέλο,
    Artur Rubinstein πιάνο,
    Henryk Szeryng βιολί

    Label: RCA

    Καλή ακρόαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. πάντα σκεπτικιστής said...
    Ότι και να πείτε, τα καλύτερα τηλέφωνα του κόσμου είναι το ΝΟΚΙΑ. Το δικό μου πλύθηκε στο πλυντήριο στους 40 βαθμούς Κελ΄σιου μεαπορρυπαντικό και μαλακτικό παρακαλώ και επιβίωσε! ...Ακόμα και η κάμερα εξακολουθεί να δουλεύει!
    ---------

    Και μάλιστα, τώρα μάλλον θα παίρνει και πιο καθαρές φωτο.

    Πάντως, ότι και να λέτε για τα ΝΟΚΙΑ, την φινέτσα και ομορφιά των SonyEricsson δεν την έχουν. Κι ας μην πλένονται αυτά τα τελευταία (αφήστε που ίσως και να πλένονται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Για τα ΝΟΚΙΑ: Κάτι που σχεδιάζεται με προδιαγραφές να αντέξει στα χέρια μεθυσμένου Φινλανδού το Σαββατόβραδο, δεν μπορεί παρά να είναι γερό για βραβείο Γκίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ο σεξισμός στο μπλογκ δινει και παίρνει.
    Ή μπορει και να φταιει το Καλιφορνέζικο κρασί, δεν γνωριζω.

    Παντως επιδη η φιλεναδα μου η Ραλου αναφερθηκε στα διαμαντια, την καλυτερη διαφήμιση για αυτην την πέτρα, την βλέπουμε σε billboards.

    WHAT SHE SAYS:
    "Any ring is fine as long as I have you."
    WHAT SHE'STHINKING?
    "No diamond? How cheap!I'll make his life a living hell!I'll put poison in his coffee. I'll cut his brake lines!"

    GET HER A DIAMOND IDIOT!!

    Παρακαλώ τους αρσενικους του μπλογκ να την διαβασουν πολύ προσεκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ευμίλιος said...
    Ποιο είναι το τρίο αρ.100 του Σούμπερτ, και ποια εκτέλεση προτείνετε;
    Ομοίως, ποια προτιμάτε για τα Impromptus του Σούμπερτ, Kempff, Richter, Brendel ή κάποιον άλλον;

    Στο πρώτο ερώτημα απάντησε ο Proinos (ευχαριστώ). Την εκτέλεση που αναφέρει την έχω σε βινύλιο - είναι η καλύτερη. Πολύ καλή και του Borodin Trio, μέτρια του Trio di Trieste. Για τα έργα για πιάνο Brendel & Murray Perahia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @πανάσχημη

    ΜΗΝ ΦΟΥΝΤΩΝΕΤΕ...

    Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Θ' ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑσΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ.

    SEX COUNTER ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Δεν γινεται να μπω σε άλλες λεπτομέρειες.
    Ηδη ελαβα απειλή διαγραφής.

    But I think you are getting close....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Η διαφήμιση Χάρυ είναι ένα τυπικό δείγμα αμερικάνικης προσέγγισης:

    Με την απειλή: Do this or else...

    Δεν θάπιανε ποτέ στην Ελλάδα ή Ευρώπη

    κ. Δήμου να χαίρεστε τα δώρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Η RCA έχει καλές εκτελέσεις, αλλά πολλές ηχογραφήσεις της είναι για τα μπάζα (ακόμα και μετά το noise shaping, νομίζεις πως ακούς ...κασέτα).

    Reference Recordings Rulez!

    (Αν και οι καλύτερες ηχογραφήσεις που έχω ακούσει περιλαμβάνονται στο Reference CD III της Burmester)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Και με αφορμή τη ...συνέντευξη:

    Η αναφορά στις "ανύπαρκτες" διαφορές μεταξύ των ηχοσυστημάτων των 20.000 και 120.000 ευρώ του φίλου του ΝΔ, δε με εκπλήσσει. Συχνά όσοι έχουν πανάκριβα συστήματα (λες και εκείνο των 20.00 είναι ...φτηνό) ζουν σε "ψευδαισθήσεις", χωρίς να έχουν καν επισκεφτεί έναν ωριλά για ένα ακοόγραμμα ή να κάνουν ένα A-B test με μουσικά αποσπάσματα, κατάλληλα "διαμορφωμένα" (εκεί θα δουν τι είναι σε θέση να ακούσουν και να συγκρίνουν). Συχνά αποτελούν κι αυτά επίδειξη (νεο)πλουτισμού, όταν οι Καγιέν και τα supercars δεν τους προσφέρουν το απαιτούμενο "ανταγωνιστικό πλεονέκτημα" (γενικά μιλάω φυσικά - δεν αναφέρομαι στον φίλο του ΝΔ, καθώς δε γνωρίζω την περίπτωση).

    Επίσης συχνά εκπλήσσομαι που δε δίνουν την ίδια σημασία στη διαμόρφωση του χώρου και την τοποθέτηση των ηχείων (παίζει μάλλον μεγαλύτερο ρόλο από το ηχοσύστημα στο τελικό ακουστικό αποτέλεσμα) και ενώ έχουν δώσει μια περιουσία για το νέο τους απόκτημα (ή μάλλον "καμάρι"), δε δίνουν και μερικά ...ψιλά παραπάνω για μια μελέτη της προκοπής και έναν έμπειρο τεχνικό που θα τους το "στήσει" σωστά.

    Όσο για τα κριτήρια, έχω γελάσει απίστευτα με διάφορους χαϊεντάδες που έχω συναντήσει - ειδικά στις γνωστές εκθέσεις. Το τι τσαμπουνάνε για "χαρακτήρα", "γλυκύτητα", "φυσική ροή" και διάφορα άλλα ...καλολογικά (λες και γράφουν έκθεση), τι (νομίζουν πως) ακούνε και πώς βαφτίζουν τα "κουσούρια" κάποιων συστημάτων σε "πλεονεκτήματα", δεν περιγράφεται!

    Κατά τη γνώμη μου, τα πράγματα είναι απλά. Στην ούτως ή άλλως υποκειμενική "κριτική ακρόαση" μετράνε τα παρακάτω (μιλάμε για καλά συστήματα με επαρκή ισχύ, χωρίς αισθητή παραμόρφωση και μπουμάρισμα):

    Αναλυτικότητα (σε κάποια συστήματα ακούς πράγματα που ΔΕΝ ακούς σε άλλα - εξαιρούνται φυσικά οι παραμορφώσεις και τα κάθε λογής artifacts), Εικόνα της Μουσικής Σκηνής (πλάτος, βάθος, ύψος, θέση και σώμα φωνών και οργάνων - σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικά και πλέον "ελεγχόμενα" από έξυπνους αλγόριθμους) και Ατάκα (attack - transients).

    Όλα τα άλλα μπορεί κανείς να τα ερμηνεύει όπως θέλει (τα ...καλολογικά που λέγαμε πιο πάνω). Και με μπόλικο "πείραγμα" στον υπάρχοντα εξοπλισμό μπορείς συχνά να βελτιώσεις δραματικά το αποτέλεσμα. Στην τελική βεβαίως μετράει απλά το πόσο αρέσει σε ΣΕΝΑ να το ακούς - η "συνολική" εντύπωση και όχι τα "επί μέρους".

    Στις "αντικειμενικές μετρήσεις" τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα (απόκριση συχνοτήτων, παραμόρφωση κλπ.), αλλά, είτε μας αρέσει είτε όχι, ΔΕΝ ακούμε όπως τα μικρόφωνα και οι συσκευές μέτρησης (χώρια που ο καθένας μας έχει διαφορετικές "ευαισθησίες" σε διαφορετικές περιοχές συχνοτήτων). Έτσι, συχνά ένα φαινομενικά "τέλειο" ηχοσύστημα σε ό,τι αφορά τις μετρήσεις, μας ακούγεται "στεγνό", "αφύσικο" και "αποστειρωμένο" - ωχ, άρχισα κι εγώ την ...έκθεση :)))

    Διαφορές υπάρχουν φυσικά. Αλλά το πόσο είναι σε θέση να τις διακρίνει κανείς και ακόμα περισσότερο πόσο αξίζει να τις πληρώσει, είναι ένα άλλο ζήτημα. Και όπως με πολλά άλλα προϊόντα που απευθύνονται σε λίγους, το ακριβότερο δεν είναι κατ' ανάγκη και καλύτερο (και κυρίως με "αντικειμενικά" κριτήρια). Αλλά η ματαιοδοξία πουλάει καλά ακόμα...

    Υ.Γ. Μήπως μετά το supercar, να κάναμε κάνα "έρανο" και για ένα Hi-End ηχοσύστημα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα; Αν και ο ίδιος, μόνο στο αμάξι ευχαριστιέμαι τη μουσική κι ας μην υπάρχουν οι ...ιδανικές συνθήκες - κι αν ποτέ "αράξω" στο σπίτι, μάλλον θα φτιάξω κάτι με τα χεράκια μου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ZONTAS, συγχαρητήρια και από μένα γιά την επιστημονική ανάλυση του ονείρου του γυιού μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αγαπητέ Νίκο, στο έχω ξαναγράψει:
    Για κάθε κομπιουτερά-γκατζετάκια που σέβεται τον εαυτό του, υπάρχει ένα μόνο κινητό που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του, το HTC TyTN.
    Είμαι ερωτευμένος μαζί του για 2 μήνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σας βλέπω πολύ ενημερωμένους!

    Εγώ συνήθως ξεχνάω το κινητό στο αυτοκίνητο, άλλες φορές το βάζει η κόρη μου στο ...ψυγείο ή στα παιχνίδια της, ή δεν το ακούω διότι είναι πάντα σε λάθος δωμάτιο, ή το έχω χαμηλωμένο και δεν το ακούω, ή ακούω ένα τηλέφωνο να χτυπάει (το δικό μου) και λέω "μα καλά δεν το ακούει αυτό το τηλέφωνο;" ή χτυπάει το κινητό και κλείνω τον φορύνο μικροκυμμάτων!

    Zontaaaaaaaaaaaaaas, να ξαπλώσω στο ντιβάνι; lol

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Δεν βλέπω πια αν υπάρχει ή όχι moderation.

    Αν δω το κίτρινο Η πολλές φορές σημαίνει πως δεν υπάρχει moderation.
    Γεια σου ρε Χάρυ.

    Δεν θα γράψεις τίποτα για τους γραικούς ή για τους ελ σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Λύστε μου μια απορία, αν μπορείτε:

    μέσω του i-tunes μετατρέπω τα cd μου σε ΑΑΑC αρχεία. Έχω επιλέξει τα 160 bitrate (variable). Πιστεύετε ότι έχει θα 'πρεπε ν' ανέβω λίγο; Η μετά τα 160 το μέσο αυτί δεν καταλαβαίνει και πολλά πράγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη,

    Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου

    Να χαίρεσαι τα ωραία πράγματα που ξέρεις τόσο καλά να ξεχωρίζεις και να τα μοιράζεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Zoros said...
    Αγαπητέ Νίκο, στο έχω ξαναγράψει:
    Για κάθε κομπιουτερά-γκατζετάκια που σέβεται τον εαυτό του, υπάρχει ένα μόνο κινητό που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του, το HTC TyTN.
    Είμαι ερωτευμένος μαζί του για 2 μήνες...

    Δύο μήνες είναι πολύς καιρός για ένα γκατζετ. Εγώ έχω το HTC (τέως Qtek) S200 (είχα και το 900) αλλά τελικά σε θέματα wi-fi και Internet υστερούν. Μόνο με το Opera μίνι κάτι έγινε αλλά και εκεί π. χ. είναι αδύνατη η moderation.

    Το S/E 990i μου έφαγε σήμερα 8 ώρες εντατική δουλειά αλλά είναι τώρα κατά 80% έτοιμο - και είναι πολύ δυνατό. Παραμένει δύσκολη η αλλαγή γλώσσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. antvol said...
    Λύστε μου μια απορία, αν μπορείτε:

    μέσω του i-tunes μετατρέπω τα cd μου σε ΑΑΑC αρχεία. Έχω επιλέξει τα 160 bitrate (variable). Πιστεύετε ότι έχει θα 'πρεπε ν' ανέβω λίγο; Η μετά τα 160 το μέσο αυτί δεν καταλαβαίνει και πολλά πράγματα;

    Tα 192 θα ήταν καλύτερα... Γιατί όμως AAAC - που παίζουν μόνο στα ι-πόδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Antvol, αν ανέβεις στα 192 ιστεύω πως είσαι πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Και κάτι τελευταίο: Όσο κι αν δε θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν, στα ενισχυτικά το μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ...ισχύς - KAI για την κλασική μουσική που έχει πολύ ήσυχα "περάσματα" και απότομα ξεσπάσματα και η ακρόασή της απαιτεί μεγάλο δυναμικό εύρος (κι ας τη χαρακτηρίζουν πολλοί ως "soft"). Και δε γνωρίζω κανένα γνωστό "μεγάλο" ενισχυτή που να μην είναι στοιχειωδώς "ποιοτικός".

    Αν και πολλοί κοστίζουν όσο ένα καλό διαμέρισμα, ακόμα κι αν δεν έχουν πολλά Watt (γνωρίζω μονομπλόκ λαμπάτους με μόλις 55 Watt που πωλούνται πάνω από 250 χιλιάρικα!!!), υπάρχουν και πιο προσγειωμένες επιλογές που δε σε αναγκάζουν να μείνεις χωρίς σπίτι για να τους αποκτήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι γιαπωνέζικοι Luxman. "Αέρας" γύρω από τα όργανα και ...άγιος ο Θεός!

    Όπως λένε και στο Αμέρικα για τα ...κάρα:

    "There is no replacement for the displacement."



    Υ.Γ. Αν πάντως σας φαίνονται πολλά τα 250 χιλιάρικα για ένα κουτί που ...τρώει ρεύμα (και τρέφει ψευδαισθήσεις), σας πληροφορώ πως δε σας φτάνουν ούτε για μια βδομαδούλα σε ένα νησάκι (και μάλιστα χωρίς το ...τηλέφωνο :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι "καλύτερο από ένα βιβλίο είναι ένα γαμήσι". Επειδή δεν πρόκειται ποτέ να γράψει ένα ποίημα, μας λέει ότι με εύκολο τρόπο μπορούμε να γίνουμε ως κείται αυτός εσαεί μηδενικό. Υποταγή...

    Οι ειδωλολάτρες της μικροτεχνολογίας μας λένε τα αντίστοιχα για να εξυπηρετήσουν αντίστοιχους σκοπούς.

    Ενιαίες οι κατηγορίες: ανδράποδα των μικρών συγκινήσεων, αδιαμόρφωτα και ανίκανα που διατρέφουν απέχθεια τη λογική και τους ανθρώπους.

    Πόσοι φοιτητές στην Ελλάδα. Πόσοι ανακάλυψαν το blog του Νίκου Δήμου, που δεν μπορείς να τον απορρίψεις ως άσχετο ή παράλογο και που μπορείς να συζητήσεις μαζί του αρκεί να του μιλήσεις λογικά. Δεν έχουν να πουν περισσότερα από αυτά εδώ τα μυξοκαταραμένα πλάσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Άντε και μαζί με την κατοστάρα, να κάνω δώρο κι εγώ ένα δωράκι για το ...νεοαποκτηθέν iPod nano ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μικυ
    Μολις κοιταξα το λινκ σου με το ιδιωτικο νησακι στις Μπαχαμες.
    Μετα εριξα και μια ματια στο balance μου στο Nassau.
    Μικυ baby, why rent?
    Think big!
    We are buying!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αν είναι να ...ψωνίσουμε κάτι συμφωνώ με την Πανάσχημη.

    Καλύτερα νησί, παρά Motorola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Είναι ευτυχές να βλέπω πως κάποιος σαν τον μουστάκια δίνει τόσα λεφτά σε gadgets και καταλήγει να χρησιμοποιεί το 40% των δυνατοτήτων τους, ενώ παλεύει να βρεί πως να φτάσει το 50% και ορκίζεται οτι θα το καταφέρει.
    Α ρε "πρωτοπόρε της τεχνολογίας", τα λεφτά δεν αγοράζουν γνώση.
    χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Doc
    κοίτα το ντιβάνι δεν είναι λύση σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά μπορώ να σε απαλλάξω με άλλο τρόπο. Αν πχ έχεις το SE P990i ευχαρίστως πετάγομαι τώρα να το πάρω να σε απαλλάξω δια παντός. Αν πάλι όχι μπορεί να σε βοηθήσει η κόρη σου ή έστω ο φούρνος μικροκυμάτων. :))

    αντιδραστήρι μονο-ουράνιε
    δεν κατάλαβες καλά, δεν ήταν συνεδρία, μου ανέθεσε εργασία ο Don και μου είπε -φαντάζομαι κατάλαβα καλά - ότι αν αριστεύσω θα μου χαρίσει ένα 990i που του περίσσευε. So now I sit here for the present.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. @zontas,

    You will sit there for the future too...

    LOL!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Μόλις διάβασα την συνέντευξη του ΝΔ για την μουσική και δεν αντέχω θα το πώ:

    Ο άνθρωπος είναι από τους λίγους εναπομείναντες ευγενείς πανεπιστήμονες

    Ευχαριστώ τον Θεό που τον γνώρισα και που μας τιμάει με το blog του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ω εσείς αδιόρθωτοι γκατζετάκηδες

    Τι δώρα νομίζετε ότι θα ζητούσε απ' τον Αϊ-Βασίλη ένας αδιόρθωτος δωδεκάχρονος;
    Διαβάστε το "γράμμα στον Αϊ-Βασίλη"
    στο alektor.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Εγώ πάλι δεν βλέπω την ώρα να χορέψω στην κηδεία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Εγώ πάλι δεν βλέπω την ώρα να χορέψω στην κηδεία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Εγώ πάλι δεν βλέπω την ώρα να χορέψω στην κηδεία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Καλημέρα!

    Mickey ζήτω οι Luxman!

    Ευχαριστώ για το δώρο - τα Altec Lansing των 200 € μου φτάνουν για το iPod - τώρα πρέπει να αλλάξω τα ΚΕF105 (έκλεισαν 30ετία) και άρα τα 4000 δολλάρια θα μου χρειαστούν.

    Τι περίεργο μπλογκ! Άλλος ευχαριστεί τον Θεό που με γνώρισε και άλλος θέλει να χορέψει στην κηδεία μου (3 φορές...).

    Λοιπόν zzzzzz να σου πω κάτι: δεν θα χορέψεις στην κηδεία μου. Νομίζω πως θα κλάψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Αν δε σας κάνει κόπο περνάτε και από το site μου (όχι blog) www.guest-book.gr, είναι πλέον έτοιμο. Μπορεί να βρείτε ενδιαφέροντα κάποια από αυτά που γράφονται εκεί και να σχολιάσετε αντίστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. @enplw

    Κι εγώ τον καλύτερο ήχο από Krell τον έχω ακούσει (σειρά FPB με CAST), αλλά δεν ήταν και ό,τι ...φτηνότερο. Πάντως κάποια εποχή ήμουν έτοιμος να βάλω βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς είχα ενθουσιασεί με τα μηχανάκια του Dan (ευτυχώς μου πέρασε).

    Μάλιστα σε μια έκθεση Hi-End, την τελευταία μέρα και αφού είχε φύγει ο πολύς κόσμος, είχα βάλει κάτι δικά μου CD κι είχαμε κάτσει όλοι οι "ενδιαφερόμενοι" στη (σχετικά μεγάλη) αίθουσα και ..χαζεύαμε (συγγνώμη, κάναμε "ομαδική" κριτική ακρόαση ήθελα να πω :)))

    Από τότε, ο τύπος που τα έχει (μαζί με τα ηχεία της ATC) με γνωρίζει προσωπικά. Σε μια επόμενη έκθεση ακούγονταν εξίσου εκπληκτικά, παρά το μικρό και άβολο δωμάτιο (με "μικρότερα" ενισχυτικά και ηχεία). Του έδωσα ξανά τα συγχαρητήριά μου για το "στήσιμο" που είχε κάνει κι εκείνος με σεμνότητα μου αποκρίθηκε πως "τα μηχανήματα είναι καλά"...

    Ευγενέστατος και γνώστης. Καμία σχέση με άλλους που συνάντησα εκεί - μάλιστα, ένας αχαρακτήριστος (και μάλλον άσχετος) με καθύβρισε επειδή απλά και μόνο τον ρώτησα γιατί δε θέλει να βάλω αντιγραμμένο CD!!!

    Δυστυχώς, αν και το κόστος τους δεν είναι στρατοσφαιρικό, παραμένουν απαγορευτικά για το μέσο πορτοφόλι :(

    Και φυσικά, δουλεύοντας σε τάξη Α, φουσκώνουν έντονα τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Άλλωστε, αν δεν απατώμαι, ο ίδιος ο D' Agostino έχει πει:

    Αν δεν ...καίει, δεν παίζει ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Μια πληροφορία από άλλον έναν gadgetakia της παρέας...

    Πιστεύω πως ακόμη καλύτερο από το HTC TyTN είναι το HP iPAQ rw6815 σε πάρα πολλά επίπεδα. Επειδή πρόκειται να αγοράσω πρόσφατα mobile-PDA, νομίζω ότι είναι best buy μηνάνημα.

    Υ.Γ. Την οθόνη του Qtec 9000 δεν την έχει κανένα phone-pda! Είναι απλώς απίστευτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Μια πληροφορία από άλλον έναν gadgetakia της παρέας...

    Πιστεύω πως ακόμη καλύτερο από το HTC TyTN είναι το HP iPAQ rw6815 σε πάρα πολλά επίπεδα. Επειδή πρόκειται να αγοράσω πρόσφατα mobile-PDA, νομίζω ότι είναι best buy μηνάνημα.

    Υ.Γ. Την οθόνη του Qtec 9000 δεν την έχει κανένα phone-pda! Είναι απλώς απίστευτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. 120 σχόλια - το ελάχιστο SPL peak σε decibels για κάθε χαϊεντά που σέβεται τον εαυτό του ;)

    Ποιος θα μου κάνει δώρο ένα ζευγαράκι Krell Master Reference ή Halcro dm88;

    Δέχομαι και ...μεταχειρισμένους :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Καλησπέρα!

    Εγώ πάλι έχω ένα κινητό (νοκια, αν δεν κάνω λάθος!) εδώ και 5 χρόνια και -όπως έλεγα τις προάλλες- θα το αλλάξω μόνο για Εκείνο που θα φτιάχνει καφέ...

    Αλήθεια, jimzzzz, στην χώρα σου χορεύουν στις κηδείες;; A! Εδώ χορεύουν μόνο στα βαφτίσια! Στο τέλος του μυστηρίου, διαλέγουμε ένα αγαπημένο μας τραγούδι (ό,τι αρέσει στην πλειοψηφία και ό,τι είδος) και χορεύουμε και τραγουδάμε γύρω από την κολυμπήθρα. Χορεύει και ο παπάς!

    Καλό σ/κ everyone!
    Ξένια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. mickey said: "Ευγενέστατος και γνώστης. Καμία σχέση με άλλους που συνάντησα εκεί - μάλιστα, ένας αχαρακτήριστος (και μάλλον άσχετος) με καθύβρισε επειδή απλά και μόνο τον ρώτησα γιατί δε θέλει να βάλω αντιγραμμένο CD!!!"

    Μην σε εκπλήσσει.
    2 τινά μπορεί να συμβαίνουν.
    Το ένα είναι ότι δεν δείχνει εμπιστοσύνη στο αν το δισκάκι που του πρότεινες είναι σωστά γραμμένο (κυρίως σωστά ριπαρισμένο) και το άλλο,
    Ξέρει καλύτερα από τις προδιαγραφές πως το μηχανάκι που πάει να πουλήσει δεν διορθώνει το jitter που αναπόφευκτα υπάρχει στα αντίγραφα και θα ακουστεί πιό 'σκληρό' από αυτό το cd player.

    Αυτά για την περίπτωση που ξέρει.
    Αν δεν ξέρει, τότε απλά δεν αξίζει να ασχολείσαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. @nikos dimou
    "Εγώ έχω το HTC (τέως Qtek) S200 (είχα και το 900) αλλά τελικά σε θέματα wi-fi και Internet υστερούν."

    Για το S200 έχεις δίκιο, αλλά καμία σχέση με το TyTN!
    Η πιο μεγάλη διαφορά είναι ο 400αρης Samsung επεξεργαστής του TyTN, που επιδρά σε όλες τις λειτουργίες του PDA (Wireless features, performance, phone κλπ). Επίσης έχει 3.5G, πολύ βελτιωμένο firmware σε σχέση με τα πρώτα WM5 Qtek και φυσικά hardware keyboard.
    Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των Windows Mobile, τις πάρα πολλές εφαρμογές για κάθε κατηγορία λογισμικού (από Excel, μέχρι emulators για κονσόλες και GPS routing).

    ΥΓ: Κατασκοπικό μυστικό: η Nokia εσωτερικά τεστάρει συσκευές της με Windows Mobile για να είναι έτοιμη ΑΝ (κατά τη γνώμη μου ΟΤΑΝ...) έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τη πλατφόρμα Symbian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. @giwrgos
    "Πιστεύω πως ακόμη καλύτερο από το HTC TyTN είναι το HP iPAQ rw6815 σε πάρα πολλά επίπεδα. Επειδή πρόκειται να αγοράσω πρόσφατα mobile-PDA, νομίζω ότι είναι best buy μηνάνημα."

    Βλέποντας τα specs (δεν το έχω δει από κοντά) θα έλεγα ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον, αλλά υστερεί έναντι του TyTN στα εξής:
    1. Δεν είναι 3G
    2. Δεν έχει hardware keyboard
    3. Δεν έχει Samsung επεξεργαστή, αλλά Intel (λόγω της δουλειάς μου τεστάρω πολλά PDAs και όσα Phone Edition έρχονται με τους νέους Intel -Qtek 9000, Qtek 2020i, BenQ- έχουν κομπιάσματα και καθυστερήσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. @somebody

    Απλά δεν ...ξέρει. Σύγκρινα τα αντίγραφα bit προς bit, ακόμα και με διαφορετικά CD players και τα άκουγα σε διάφορες συσκευές. Ξενύχτια ολόκληρα για να επιβεβαιώσω πως κάθε μου αντίγραφο ήταν ακριβές και χωρίς ατέλειες.

    Αν το μηχανάκι του δεν διορθώνει jitter και άλλες ατέλειες, ας μην πλασάρει φύκια για μεταξωτές κορδέλες (Hi-End). Πάντως άκουσα το σύστημά του με ένα original CD (πριν το ατυχές συμβάν) και ήταν ...μετριότατο (και δεν του το είπα - φαντάσου να το έκανα κιόλας).

    Αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν έχει κανένα δικαίωμα να μου πει "α γαμήσου ρε μαλάκα" χωρίς κανένα λόγο και αιτία, μπροστά στον κόσμο. Κάλεσα τον υπεύθυνο της έκθεσης, αλλά απλώς προσπάθησαν να το "κουκουλώσουν" και κάποιος γνωστός μου από τον χώρο του Hi-End car audio έσπευσε να με κεράσει ένα ποτάκι μαζί με την κοπέλα μου στο lobby για να ...ξεχαστεί το ζήτημα.

    Σκεφτόμουν τότε πολύ σοβαρά να του κάνω μήνυση (είχα και μάρτυρες την κοπέλα μου, καθώς και άλλους επισκέπτες - και ο ευγενικός κύριος με τους Krell από το παραδίπλα δωμάτιο έλεγε πως δε μπορούσε να πιστέψει πως με έβρισαν).

    Τέλος πάντων, αποφάσισα πως όντως δεν αξίζει να ασχολούμαι με τέτοια υποκείμενα και δεν έδωσα συνέχεια - και φυσικά δεν ξαναπήγα σε τέτοιες εκθέσεις. Άλλωστε, ακόμα και το αμάξι μου ακουγόταν καλύτερα από τα περισσότερα (και πανάκριβα) συστήματα εκεί μέσα κι αν θέλω να κάνω συγκριτικές ακροάσεις υπάρχουν και άλλες λύσεις.

    Υ.Γ. 1: Το High-End τους μάρανε. Ας μάθουν πρώτα ...τρόπους!

    Υ.Γ. 2: Κάποτε πρέπει να ανεβάσω post για το παραμύθι που μας πουλάνε με τα οπτικά μέσα αποθήκευσης (εν όψει και Blu-Ray). Κατάλοιπα μιας άλλης νοοτροπίας που θέλει το μέσο να είναι και το μήνυμα και αντιστρατεύονται ένα βασικό γνώρισμα των ψηφιακών συστημάτων: Το αναλλοίωτο της αντιγραφής και αναπαραγωγής του bit stream. Γι' αυτό έχουμε CD transport που κοστίζουν όσο ένα καλό αυτοκίνητο!

    (Να 'ναι καλά οι ...δεινόσαυροι RIAA και MPAA που βγάζουν τα άντερά τους από τα "φυσικά" μέσα και τα "παραδοσιακά" κανάλια διανομής - το Internet θα τους ...εξαφανίσει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Antonios Liolios said...
    Μόλις διάβασα την συνέντευξη του ΝΔ για την μουσική και δεν αντέχω θα το πώ:

    Ο άνθρωπος είναι από τους λίγους εναπομείναντες ευγενείς πανεπιστήμονες

    Ευχαριστώ τον Θεό που τον γνώρισα και που μας τιμάει με το blog του

    Σαβ Δεκ 09, 02:26:41 πμ
    --------------------

    Την αγάπη μου φίλε Αντώνη!

    Πολλά φιλιά!

    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. mickey: "Κάποτε πρέπει να ανεβάσω post για το παραμύθι που μας πουλάνε με τα οπτικά μέσα αποθήκευσης (εν όψει και Blu-Ray)."

    Φίλε Μιχάλη:
    Το ότι θέλουν ένα καλό αυτ/το δεν θα τους το πληρώσουμε εμείς.
    Φαντάζεσαι έτσι και βγει το bray ή το sacd τι παραμύθι έχει να πέσει;
    Αν χρειάζεσαι 10.000€ για να "διορθώσεις" ένα ταπεινό cd πόσα θα θέλεις τάχα μου για το bray?... :)
    Κατά το γνωστό: Εγώ πουλώ, τώρα αν εσύ αγοράζεις, το πρόβλημα δεν το χω εγώ αλλά εσύ..

    Νομίζω πως για μία τίμια συσκευή cd player αρκεί ένα απλό cd-rom των 10€, ένα τσιπάκι, λίγη μνήμη για τo jitter, rip software 'καρφωμένο', και τα χρήματα που περισεύουν από το 'μαρκετίστικο' θέμα του transport να πάνε στο αναλογικό του τμήμα.
    Τότε θα είχαμε ΤΟ player.

    Περιμένω το ποστ που υποσχέθηκες! Εχω να πω πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. πάντα σκεπτικιστής said...
    "Ότι και να πείτε, τα καλύτερα τηλέφωνα του κόσμου είναι το ΝΟΚΙΑ. Το δικό μου πλύθηκε στο πλυντήριο στους 40 βαθμούς Κελ΄σιου μεαπορρυπαντικό και μαλακτικό παρακαλώ και επιβίωσε! Με 35 μολις € είναι όπως πρίν και επιπλέον δε χάθηκαν τα ονόματα με τα τηλέφωνα και λιοπά στοιχεία.Ακόμα και η κάμερα εξακολουθεί να δουλεύει!
    Ποιά εταιρία μπορεί να ισχυριστεί τo ίδιο για τα κινητά της;"

    29 κατασκευαστές πλυντηρίου συνιστούν NOKIA

    Μπορεί κάποιος να μου πει πως να μην ξεχνάω τα flash memories σε pc's που δεν είναι δικά μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Νοκια και πάλι νόκια. Πιάνει παντού. Άμα θες φωτογραφίες πάρε μια μηχανή. Άμα θες τηλέφωνο πάρε νόκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. @username
    "Νοκια και πάλι νόκια. Πιάνει παντού. Άμα θες φωτογραφίες πάρε μια μηχανή. Άμα θες τηλέφωνο πάρε νόκια."

    Όπως παλιότερα στα PC λέγαμε IBM και πάλι ΙΒΜ (ή Amstrad, Compaq κλπ)...
    Η αλλαγή που έγινε στα PC γίνεται πλέον και στα κινητά: δεν θα μετράει ο κατασκευαστής, αλλά το λειτουργικό (κυρίως) και τα hardware parts. Έτσι θα μπουν γερά στο παιχνίδι και οι Ταϊβανοί κατασκευαστές προς όφελος όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Γκουχ , γκουχ , δεν άντεξα να μη μπω στη συζήτηση με τα gadgets, τα κινητά και τα hi-end συτήματα. Καταρχήν ενώ παλιότερα άλλαζα κινητά πιο συχνά από σώβρακα (συγγώμη για την παρομοίωση) κυρίως λόγω έλειψης σταθερής γραμμής τώρα έχω ένα, εδώ και χρόνια το ΤΟΤΕ γαμάτο R380s της ΤΟΤΕ Ericsson. Οι δυνατότητες πολλές, είχε , όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων όμως ένα βασικό μειονέκτημα : έλλειψη firewall κι αυτό φάνηκε αργότερα όταν έφαγα τα viruses. Ευτυχώς δεν κράταγα σημαντικά αρχεία. Εκεί που κράταγα αρχεία και το είχα κάνει και customized ήταν ένα palm της τότε Psion, δώρο ενός φίλου, το οποίο έπεσε κάτω έκανε reset και έχασα τα πάντα!!! Για το ότι δεν είχα πάρει back-up φταίει ένα άλλο φρούτο.Testpap, μην τους καρφώνουμε όλους στο net. Κινητό δεν αγοράζω καινούριο γιατί ούτως η άλλως ελάχιστα το χρησιμοποιώ. Username, τα κινητά είναι πρωτίστως θέμα δκτύου. Mickey mouse κι εγώ πάω τα hi-end συστήματα αλλά κανένας δεν σκέφτεται πλέον ΤΙ θα ακούμε σε αυτά. Είναι σα να οδηγείς Ferrari στους ελληνικούς δρόμους.
    Κ2825 , τα μπατσόνια θα μας ... μια μάντρα...Αμα λάχει τα εργαλεία τα "γκαζώνουμε" όπου και όποτε θέλουμε και άμα πέσει πρόστιμο πάμε κυριλέ μέχρι το μπατσοstation και το πληρώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. @zoros

    Έχετε δίκιο σε αυτές τις παρατηρήσεις αν και δεν ήξερα το πρόβλημα με τους επεξεργαστές. Το 3G προσωπικά δε με αφορά γιατί δε με συγκινεί, ακόμη, η ποιότητά του στην Ελλάδα. Όσο για το πληκτρολόγιο πραγματικά δε μου αρέσει να το βλέπω μονίμως καρφωμένο πάνω στο "κόσμημά" μου. Από τεχνικά χαρακτηριστικά πάντως είναι σχετικά ανώτερο και ο επεξεργαστής, αν "ξεχάσουμε" τα κολλήματα, είναι ταχύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Enplw said:

    "Νομίζω πως για μία τίμια συσκευή cd player αρκεί ένα απλό cd-rom των 10€, ένα τσιπάκι, λίγη μνήμη για τo jitter, rip software 'καρφωμένο', και τα χρήματα που περισεύουν από το 'μαρκετίστικο' θέμα του transport να πάνε στο αναλογικό του τμήμα.
    Τότε θα είχαμε ΤΟ player."


    Συμφωνώ και επαυξάνω. Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσαμε να ριπάρουμε τα CDs άπαξ, να τα αποθηκεύσουμε σε ένα δίσκο (ή flash memory) με lossless συμπίεση (π.χ. FLAC, APE) και να μην εξαρτώμαστε ΚΑΘΟΛΟΥ από μηχανικά μέρη, κραδασμούς, laser και ταχύτητες περιστροφής. Ούτε να αλλάζουμε σύστημα αν αλλάξουμε format - ποιος θα αγοράσει σήμερα το πανάκριβο, αλλά "obsolete" CD transport της Mark Levinson;

    Ένα bitstream με τον σωστό χρονισμό θα τροφοδοτούσε το DAC (στο οποίο θα έπρεπε να πέσουν όλα τα λεφτά) και that's all!

    Ακόμα και το τμήμα της "ενίσχυσης" θα μπορούσε να είναι αμιγώς ψηφιακό και το αναλλοίωτο (σε σχέση με το αρχικό) ενισχυμένο σήμα θα μπορούσε να οδηγεί απευθείας τα ηχεία. Κάποιοι πήγαν να το δοκιμάσουν και έριξαν τις πρώτες υλοποιήσεις με πολύ θετικές κριτικές (ο ίδιος είχα ακούσει παλιά τον TACT Millennium και τον Sharp και παρότι δε μου έπεσε το σαγόνι ήταν πολύ καλοί - δυστυχώς δεν τους άκουσα με κορυφαία ηχεία).

    Έτσι θα μπορούσαμε σε βάθος χρόνου να είχαμε Hi-End προσιτό για τον λαό (εκτός από τα ηχεία), αλλά οι τύποι την είδαν "αλλιώς" και ακολούθησαν "αναλογική" μαρκετινίστικη πολιτική στα προϊόντα τους - τα οποία μυστηριωδώς σταμάτησαν να εξελίσσονται!

    Προσωπικά το έχω τραβήξει ακόμα πιο μακριά το θέμα και ανάλογα projects με απασχολούν εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, αφού έχω καταταλαιπωρηθεί με τον "αναλογικό" κόσμο και τις ...φαντασιώσεις κάποιων. Δυστυχώς, δε διαθέτω ακόμα το προσωπικό μου ...γκαράζ για να κάνω τα σχέδιά μου πραγματικότητα - ως γνωστόν η πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιηθεί μια φρέσκια τεχνολογική ιδέα (και δη ψηφιακή) είναι ένα ...γκαράζ :))

    . . .

    Reactor69, μη παίζεις με τον πόνο μας - κοίτα τι πήγε και βρήκε ο άτιμος!

    BTW, αν 120.000 σου φαίνονται πολλά για ένα ηχοσύστημα, σε πληροφορώ πως οι Wavac SH-833 (του "γκουρού των λυχνιών" Yuzuru Ito) κοστίζουν ΜΟΛΙΣ 350.000 δολάρια το ..ζεύγος - κοψοχρονιά!!!

    (περιέργως, στο παραπάνω άρθρο του Stereophile, ο "πολύς" John Atkinson τους έθαψε - και πολύ καλά έκανε :)))

    Αν και για μένα μεγαλύτερη αξία έχει το ...software. Ελάχιστες είναι οι ηχογραφήσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως από τέτοια "θηρία". Πάντως στο αμάξι μου ακούω τα πάντα σε εξαιρετική ποιότητα.

    BTW μόλις επέστρεψα και από "μουσικοχορευτοδήγηση" με μια ενθουσιώδη φίλη μου (θυμηθήκαμε τα παιδικά μας πάρτι και χόρευα μαζί της και το αμάξι με τα πετάλια και το τιμόνι - άντε να το κάνεις αυτό με τα ...λαμπατέρ του Ίτο ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Διόρθωση στο προηγούμενο σχόλιο:

    Τα περί "ιδανικού CD player" τα έγραψε ο somebody και όχι ο enplw (ο οποίος επίσης μου απευθύνθηκε).

    Υποθέτω πως αν ανεβάσω σχετικό ποστ, θα έχουμε ζωηρή συμμετοχη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Οι καπιταλιστές είναι τόσο βλάκες που το πιστεύουν και το ζουν χαρούμενοι ότι με τη διάδοση της φήμης και μόνο γίνονται η ζωή και η ανάπτυξη. Πώς να πάρεις το δεκανίκι της ανοησίας από τον συναισθηματικά ανάπηρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Έχοντας κι' εγώ πάρει ΟΛΑ τα SE που υπήρξαν, συμφωνώ μαζί σας. Το P990 είναι στο γραφείο μου και το κοιτάζω 2 μήνες τώρα, μόνο 15 μέρες το άντεξα, και χρησιμοποιώ K800i. Νομίζω οτι απλώς η σειρά P δεν είναι πιά αρκετή. Θα το βάλω στο SE μουσείο μου με τον μπαμπά και τον παππού του...
    Όσο για AAC, ποτέ! Χρησιμοποιώ iTunes, σιχαίνομαι τα λευκά προιόντα, και προτιμώ την ευχρησία των(υψηλού BitRate) MP3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.