Δευτέρα, Δεκεμβρίου 04, 2006

Γιορτές

«Έρχονται τα Νικολοβάρβαρα!» έλεγε η μητέρα αυτές τις μέρες και όλο το σπίτι ετοιμαζόταν για την γιορτή μου. Του μονάκριβου (μοναχικού) μοναχογιού.

Εκείνα τα χρόνια γενέθλια δεν γνωρίζαμε. Ακουστά είχα πως οι Άγγλοι τα γιορτάζουν και τα λένε «birthdays» (από τις πρώτες Αγγλικές λέξεις που άκουσα). Αλλά εμείς, μόνο τις ονομαστικές γιορτές.

Τα δώρα βέβαια μου άρεσαν (αν και μετά τα έξη μου χρόνια ήρθε η Κατοχή – και τι δώρα να πάρεις...). Αλλά μισούσα τις επισκέψεις. Με ντύνανε σαν μικρό κύριο με ρούχα άβολα και γραβάτα (μπλιάχ – από τότε τις μίσησα) και έπρεπε να δέχομαι φιλιά από χοντρές θείες και φιλικές φάπες από φίλους της οικογένειας. Το μόνο καλό με τις γιορτές ήταν τα παιχνίδια (έξαλλος γινόμουν όταν μου χάριζαν ρούχα) και τα γλυκά. Έκλεβα από εδώ και από κει και τα δάχτυλά μου κόλλαγαν από τα σιρόπια.

Τα παιδικά πάρτι ήταν άγνωστα. Σπάνια θυμάμαι παιδιά στην γιορτή μου – κι όταν υπήρχαν, φορούσαν κι αυτά τα «καλά» τους, που τα στένευαν και τα έσφιγγαν και κάθονταν φρόνιμα δίπλα στους γονείς τους. Περίπτωση να παίξουμε δεν υπήρχε – ούτε καν χώρος.

Φυσικά αμυνόμουν επιτυχώς σε όλες τις προκλήσεις να δώσω παράσταση.

«Ξέρει όλους τους μύθους του La Fontaine απέξω! Έλα Νίκο, πες μας «La cigale et la fourmi»! Απόλυτη μούγκα ο πεντάχρονος.

Κάθε φορά που ξημέρωνε η γιορτή μου, η μητέρα έβαζε στο κουρδιστό γραμμόφωνο ένα δίσκο. Ήταν ένα ελαφρό τραγούδι της εποχής που άρχιζε με τα λόγια: «Ξημερώνει η γιορτή σου...». Ουδείς έδινε σημασία στο ότι το δεύτερο μέρος του στίχου συνέχιζε: «...και μας βρίσκει χωρισμένους».

Μετά τον πρώτο χρόνο της Κατοχής, σταμάτησαν οι γιορτές και οι επισκέψεις και στο τέλος της ήρθαν, αντί για γιορτή, τα Δεκεμβριανά. Έ, τον επόμενο χρόνο «ήμουν πια μεγάλος» και έπαψαν «να με γιορτάζουν». Άλλωστε το σπίτι ήταν σκοτεινό, η οικογένεια διαλυμένη, οι γονείς σπάνια επικοινωνούσαν μεταξύ τους – για γιορτές ήμασταν πια;

Τώρα του Αγίου Νικολάου εξαφανίζομαι, ο τηλεφωνητής γεμίζει μηνύματα από ανθρώπους που με θυμούνται μία φορά τον χρόνο, έρχονται πολλά email, SMS, και (αν είναι δυνατόν!) τηλεγραφήματα. Ακόμα καμία τούρτα, καλάθια με ποτά (που δεν πίνω) και κανένα πανέρι με λουλούδια.

Πάνε πολλά χρόνια που έπαψα να νιώθω ότι γιορτάζω.

348 σχόλια:

  1. Εθνικές, θρησκευτικές, ονομαστικές και λοιπές γιορτές... Επιβεβαιώνουν με τον πανηγυρικότερο τρόπο την υποκρισία και των καθωσπρεπισμό της κοινωνίας μας.

    Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παρεξηγούνται ή στεναχοριούνται γιατί -λέει- έλειψες από τη γιορτή τους.

    Το αν λείπεις ή όχι από τη ζωή τους, είναι δευτερεύουσας σημασίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Rallousilach said...
    Τι είναι το καλύτερο δώρο για εσάς?

    Χρόνος. Ό,τι σας περισσεύει σε χρόνο. Δέχομαι και ρετάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!
    Καλή εβδομάδα!
    Δηλαδή από τους συναδέλφους bloggers δεν δεχόμαστε λουλούδια?........?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλεγαν:

    "Βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόκευτος".

    Αφού θα σας σπάσουν τα νεύρα στις 6 του μήνα, κάντε ντρίπλα και γιορτάστε άλλη μέρα, με αυτούς που θα διαλέξετε εσείς.

    Όποια και να είναι αυτή, χρόνια σας πολλά και το ίδιο δημιουργικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τόσο ωράια μαγουλάκια που είχες πιτσιρικάς δεν είναι να απορείς που όλες οι θείες ήθελαν να σε φιλήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα μέρη μου γιορτάζουμε πάντα με καμάρι τον "Άγιο" στις 12 δεκέμβρη ,με αποτέλεσμα στην γιορτή μου 6 μερες νωρίτερα να μήν δίνει κανείς τόσο μεγάλη σημασία.Πάντα θυμάμαι έιχα αυτό το παράπονο ,στις γιορτές των φίλων μου των "Σπύριδων" -και ήταν αρκετοί- γινόνταν πανικός ,επισκέψεις ,δώρα ,αφιερώματα στο ράδιο ,φιλαρμονικές.
    Ευτυχώς την κατάσταση έσωζε ο παππούς μου ο Νίκος ο οποίος πάντα ανήμερα στην γιορτή μας σηκώνονταν από τις 5 το πρωί και έφτιαχνε τηγανήτες.
    Ακόμα θυμάμαι με νοσταλγία το κάψιμο των ματιών μου από την νύστα όταν με ξύπναγαν και εμένα να φάω ζεστές τηγανήτες.
    Χρόνια μας πολλά Κε Δήμου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Rallousilach said...
    "Νομίζω πως στα 70+ θα έριχνα πάρτι τρικούβερτο και όχι λόγω εορτής!"

    Σου εύχομαι στα 70+ να έχεις κέφι για γλέντι τρικούβερτο. Αν και τις κουβέρτες οι ηλικιωμένοι τις χρησιμοποιούν αλλιώς. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Georgia M

    Με γερνάς! Δεν είμαι 73 - είμαι 71+58 ημέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην καθημερινή πίεση και το ανερμάτιστο πήγαινε-έλα δεν μπορείς να επικοινωνείς τακτικά, ακόμα και με ανθρώπους που εκτιμάς και επιζητάς την παρουσία τους στη ζωή σου.

    Οι γιορτές ίσως είναι μια ανώδυνη (απο πλευράς απολογισμού: που ήσουν τόσο καιρό, που με θυμήθηκες ξαφνικά κλπ) ευκαιρία να δηλώσεις παρόν και να ανταλλάξεις δυο κουβέντες...

    Πολλές φορές είναι και ευκαιρία για rebound γνωριμίας!

    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλαλήθης said...
    "Στα μέρη μου γιορτάζουμε πάντα με καμάρι τον "Άγιο" στις 12 δεκέμβρη".

    Κέρκυρα λοιπόν! Το μισό νησί γιορτάζει του Αγίου Σπυρίδωνα (η μισή Ζάκυνθος του Αη Διονύση και η μισή Κεφαλλονιά του Αγίου Μεμά). Τρία νησιά - τρεις Άγιοι - τρία ονόματα...

    Χρόνια μας πολλά συνονόματε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. διόρθωση:
    να δηλώσεις παρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Rallousilach said...
    Ετσι, για να ξέρω...πως χρησιμοποιούν τις κουβέρτες οι 70ρηδες???

    Ως κουβέρτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω άφθονο αχρησιμοποίητο χρόνο από αναμονές! (αντιστοιχεί περίπου σε 3 ημερολογιακά έτη) Πως μπορώ να σας τον μεταβιβάσω;; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα,
    Θα λείψετε και από το blog την ημέρα της γιορτής; Μάλλον όχι.
    Οι ευχές είναι καλοδεχούμενες για μένα, αλλά μια αγκαλιά ζεστή και τρυφερή είναι το καλύτερο.
    Σας την εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάνω ή κάτω από την κουβέρτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτή η φράση προέρχεται από τα μεγάλα καράβια.
    Κουβέρτα λέγεται το κατάστρωμα του πλοίου. Επειδή μόνο τα μεγάλα καράβια είχαν τρεις κουβέρτες [σπάνιο φαινόμενο τον 19ο αιώνα.
    θέλοντας να δηλώσουν την υπερβολή του μεγέθους, συνδέθηκε και το γλέντι με αυτήν τη λέξη, στις περιπτώσεις που θεωρείται μεγαλοπρεπές, καταπληκτικό. Δηλ. το γλέντι ήταν κάτι τόσο μεγάλο που γινόταν και στις 3 "κουβέρτες"/καταστρώματα του πλοίου.

    Ετσι, για να μην μπερδεύουμε τις κουβέρτες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντα ήθελα να ρωτήσω το ΝΔ πόσες γραβάτες διαθέτει στη συλλογή του αλλά δεν έβρισκα την αφορμή.

    Δε γνωρίζω αν έχει γράψει ποτέ κάτι για τη σχέση του με αυτά τα συμπαθή υφάσματα, από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις όμως ψιλιάστηκα, πως κάτι δεν πάει καλά...

    Και να φανταστείτε δεν ανήκει καν στην αριστερά! Άσχετο θα μου πείτε αλλά την έλλειψη γραβάτας στις δημόσιες εμφανίσεις την έχω συνδυάσει κυρίως με ψηφοφόρους του Συνασπισμού.

    Ανεξάρτητα πεποιθήσεων ή πολιτικών συμβολισμών έχω την εντύπωση πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν αλλεργική σχέση με τις γραβάτες. Κάποιοι μάλιστα είναι τόσο ασυμβίβαστοι που ούτε καν στο γάμο τους, έστω και για λίγο, δέχονται να τη φορέσουν.

    ****
    ΝΔ ειπε: "Χρόνος. Ό,τι σας περισσεύει σε χρόνο"

    Τη γνωστή ευχή "να μου κόβει ο θεός μέρες να σου δίνει χρόνια" στους χουντίζοντες φίλους μου την παραλλάσσω ελαφρώς και τους λέω: "να μου κόβει ο θεός βδομάδες να σου δίνει επταετίες"!

    Δυστυχώς εσείς στη δεύτερη κατηγορία δεν ανήκετε και έτσι τη δεύτερη ευχή- πάντα πιάνει- δε μπορώ να την κάνω. Αν είστε διατεθειμένος να αναθεωρήσετε όμως, μπορώ να σας κάνω δώρο το βιβλίο "Χουντόριαν Γκρέι".

    Χρόνο δυστυχώς κανείς -εκτός εμού φυσικά που διαθέτω το...χάρισμα- δε μπορεί να σας χαρίσει. Το ότι όμως πολλοί εδω μέσα με αυτό το τυπικό χρόνια πολλά εννοούνε ουσιαστικά ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑίσως είναι το καλύτερο τονωτικό -και placebo να ναι δεν πειράζει- που θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε την επιθυμία σας.

    Και πάλι όμως θα κλείσουμε απαισιόδοξα με τον ισχυρισμό ότι ο χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ (προκαταβολικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κλείσε το κινητό
    Κλείσε και την οθόνη
    Ξέχνα το ιστολόγιο
    Παίξε με το γατόνι

    Με τη γυναίκα σ΄αγκαλιά
    Άσε το μοντερέσι
    Τα σχόλια μας άφησε
    το χρόνο που θα έχεις

    Να τον χαρείς ΝικόΔημε
    και να τον απολαύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. λολ αλόχα συνονόματε :Ρ

    Και εγώ δεν τις μπορώ τις προσωπικές γιορτές, νιώθω άβολα. Μου αρέσει να "γιορτάζω" του άλλους αλλά δεν μου αρέσει να με "γιορτάζουν". Ιδίως οι συγγενείς και φίλοι των γονιών μου, ίσως γιατί δεν έχω οικειότητα μαζί τους ή ίσως γιατί έτσι τραβιέται όλη η προσοχή επάνω μου -δίχως να είναι επιλογή μου-.

    Παλιά θεωρούσα μονάχα τα γενέθλια γιορτή γιατί την θεωρούσα πιο προσωπική, σε τέτοιο βαθμό που δεν ήξερα πότε ακριβώς είναι η ονομαστική μου :Ρ απλά ερχόταν κάποια στιγμή, δεν πρόσεχα τι ημερομηνία ήταν και την ξέχναγα μετά από λίγο. (δεν είμαι ο μοναδικός Νίκος, από την άλλη δεν γνωρίζω ούτε έναν που να γεννήθηκε ακριβώς την ίδια ημερομηνία με εμένα. Άλλο τώρα αν υπάρχουν εκατομμύρια στον κόσμο που έχουν γενέθλια την ίδια ημέρα με εμένα :Ρ)

    Τώρα πια δεν θεωρώ γιορτή ούτε τα γενέθλια μου γιατί μου θυμίζουν ότι δεν είμαι παιδί πια.

    ΥΓ: Βέβαια όταν ακούω του κολλητούς μου και την οικογένεια μου είναι χαρά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ΝΔ

    Σας δίνω ένα χρόνο και μια μέρα απ' τη καβάντζα μου. Μόνο που θα μοιάζει λίγο με τη "Χαμένη Δεκαετία" του Φιτζέραλντ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάπου σας καταλαβαίνω. Αν και στις γιορτές μου τα παιδιά απολαμβάνεμε περισσότερη ελευθερία να παίξουμε - όσο μπορούν μικρά παιδιά να παίξουν μέσα σ' ένα δωμάτιο! - υπήρχε αυτή η ψυχαναγκαστική ατμόσφαιρα, τα «καλά» ρούχα, οι ανεπιθύμητοι συγγενείς, ο επιβεβλημένος καθωσπρεπισμός κλπ. που μετρίαζαν, αν δεν ακύρωναν τη χαρά της γιορτής. Κι εγώ βαριέμαι τις γιορτές. Λίγα χρόνια πριν λειτουργούσαν ακόμη ως μια ακόμη αφορμή για διασκέδαση με τους φίλους. Προϊόντος του χρόνου οι γιορτές καταλήγουν να είναι μοναδική αφορμή για συνάντηση με παλιούς φίλους - πίκρα!

    Πάντως, έχοντας πολύ πρόσφατα παρευρεθεί σε παιδική γιορτή («πάρτυ») σε παιδότοπο αναρωτιέμαι αν αυτό το θλιβερό περιβάλλον με την εκκωφαντική «μουσική», την τσιγαρίλα και το τρισάθλιο φαγητό είναι προτιμότερα. Αν οι παλιότεροι ταύτισαν τη γιορτή μ' ένα μίζερο καθωσπρεπισμό, οι νεοτεροι πρέπει να την ταυτίσουν με την κακογουστιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εύχομαι λοιπόν χρόνο πολύ χρόνο.Ας ελπίσουμε ότι σύντομα η επιστήμη θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα το "να τα χιλιάσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα,
    Ώρες ώρες αναρωτιέμαι, μήπως ήταν σοφότερο, που παλιά γιόρταζαν μόνο την ονομαστική εορτή και άφηναν τα γενέθλια να περάσουν. Μετά από κάποιο σημείο τα γενέθλια μας θυμίζουν ότι η ζωή ολοένα και μικραίνει και αυτό ενδεχομένως να μας μελαγχολεί.
    Θυμάμαι και εγώ όταν έπαιρνα δώρα, στην αρχή τα κουνούσα. Έκανε κάποιο χρουτς-χρούτς-τοκ; Ήταν μάλλον παιχνίδι και έσκιζα το περυτίλιγμα με ενθουσιασμό, με τις ξαδέλφες μου να φρικάρουν, καθώς συνέλεγαν τα περιτυλίγματα.
    Δεν ακουγόταν τίποτα;Ήταν μάλλον ρούχο και το άφηνα, δεν έδειχνα ενθουσιασμό και έλεγα ένα απλό "ευχαριστώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ωραία λοιπόν, χρόνος θα είναι το δώρο σου!

    Καλημέρα...

    Παρεμπιπτόντως, σε ζηλεύω που δεν επιθυμούσες ποτέ τη γιορτή. Εγώ πάλι πάντοτε τράβαγα ένα ζόρι με αυτό το θέμα! Με λένε Αθηνά και Βαρβάρα (το πρώτο γιορτάζει 1η Σεπτεμβρίου μαζί με άλλα 800 ονόματα, οπότε δεν το γιορτάζαμε στο σπίτι, ήταν και το ... "αρχαίο"!). Το δεύτερο γιορτάζει τώρα, 2 μέρες μετά από σένα, και η μαμά μου έστηνε γιορτή, στην οποία όμως δεν μπορούσα να καλέσω τους φιλους μου, γιατί δεν ήθελα να με φωνάζει κανείς "Βαρβάρα" και ξέρεις τώρα πως είναι τα κατά τα άλλα "αθώα" και "συμπαθητικά" παιδάκια του δημοτικού, αν ανακαλύψουν ότι έχεις αχίλλειο πτέρνα!!!

    Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έτσι κι αλλιώς δεν με φωνάζει κανείς Βαρβάρα, οπότε και αργότερα που μεγάλωσα, εξακολουθούσα να μην γιορτάζω στις 4 Δεκεμβρίου.

    Τα γενέθλιά μου, τέλος, που εμείς τα γιορτάζαμε πάντα στο σπίτι (ήταν και τα χρόνια στην Αμερική, όπου τα γενέθλια είναι σημαντική γιορτή), ήταν μία από τα ίδια για μένα, μια και γεννήθηκα στις ... 4 Αυγούστου.

    Εκτός από τη Δικτατορία του Μεταξά, λοιπόν, υπήρχε άλλος ένας λόγος να μου είναι μη ανεκτή αυτή η ημερομηνία: αν εξαιρέσεις τα πρώτα παιδικά μου χρόνια, από την εφηβεία και μετά, πάπαλα και με τα γενέθλια, μια και όλοι απουσίαζαν στις θερινές τους διακοπές!!!

    Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω; Ένα αιώνιο παράπονο, αφού κατέληγα να μην παίρνω ποτέ δώρα, ούτε στις (2, αλίμονο) ονομαστικές εορτές, ούτε στα γενέθλια...

    Κλαψ, λυγμ!

    :)

    Φιλιά, καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θυμάμαι στο δημοτικού σε ένα πάρτυ ενός φίλου μου πετούσαμε ο ένας βελάκια στον άλλο (κοντά στα πόδια μας). Σε μια φάση μου λέει ένας φίλος μου "κάτσε ρε σύ θα χτυπήσουμε, παραλίγο να με πετύχεις" η απάντηση ήταν "έλα τώρα παιδιά ήμαστε;" και σκάσαμε στα γέλια :)

    Από την 6 δημοτικού και μετά το ενδιαφέρον μας μετατοπίστηκε από το παιχνίδι στα κορίτσια :) κλειστά φώτα, μπλουζ (τα σλόου δλδ), τα πόδια να τρέμουν καθώς πλησιάζεις να ζητήσεις σε χορό το κορίτσι που σου αρέσει -σα να ξέχασες πως να περπατάς! -κτλ. Τώρα πλέον δεν είναι πάρτυ, είναι επισκέψεις. Το τελευταίο πάρτυ -στην κυριολεξία- ήταν τρίτη λυκείου, κάπου στο Καλαμάκι στο σπίτι ενός πού ούτε γνώριζα, με την τότε κοπέλα μου και τις φίλες της. Φώτα κλειστά, μουσική με έναν παιδί να κάνει τον "dj" :Ρ (θυμάμαι έπαιζε Angra) και μια ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής. Τώρα το σκέφτομαι ήταν ένας χρόνος πρόσφατα που πήγαινα διαρκώς σε πάρτυ, στα πάρτυ που έκαναν οι ερασμιότες (είχα συγκατοίκους που έκαναν erasmus). Οι πορτογάλλοι έκαναν τα πιο τρελά πάρτυ, είχαν ένα μεγάλο σπίτι -έμεναν 4 ή 5 μαζί- και στο σαλόνι, ένα τεράστιο δωμάτιο που γινόταν το πάρτυ έρεαν ποτάμια σανγκριάς, είχαν λεκάνες γεμάτες -λολ δεν θέλω να ξέρω αν ήταν καινούριες ή τις είχαν για να πλένουν :Ρ-, γεμάτο γερμανούς και γερμανίδες, ισπανούς και ισπανίδες, αγγλους και αγγλίδες, γάλλους και γαλλίδες, αυστριακούς και αυστριακές κτλ... αχ αυτές οι αυστριακές :-Ρ

    ΥΓ: τώρα που το σκέφτομαι θα τα φτιάχνω με μικρές για να παρατείνω αυτήν την περίοδο... οι επισκέψεις στους παντρεμένους φίλους μου που καθόμαστε στους καναπέδες και τα λέμε καλές είναι αλλά τα πάρτυ είναι άλλο πράγμα... νιώθεις πιο ζωντανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγώ μισώ τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Σιχαίνομαι τα στολίδια και τα φωτάκια και τα ψεύτικα αυτά όλα τα πλαστικά και χάρτινα μασκαρέματα των σπιτιών, των καταστημάτων, των δρόμων, των ίδιων των ανθρώπων, ακόμη και των αισθημάτων τους καμιά φορά... Μπορεί να αλλάξει αυτό με τα χρόνια ποιος ξέρει...
    Πάντως, για σας, να ξέρετε ότι φέτος κάνατε κάτι διαφορετικό: καταφέρατε γι' αυτό που σας ενοχλεί και σας απασχολεί να αποσπάσετε το χρόνο μας και να σας τον δώσουμε, πραγματικά όχι εικονικά, να σκεφτούμε γιατί δεν θέλετε να γιορτάζετε, να σκεφτούμε γιατί δεν θέλουμε να γιορτάζουμε εμείς.
    Κι αυτό είναι κέρδος: ο χρόνος που ζητήσατε, δικός σας λοιπόν. Γι' αυτό εγώ θα σας ευχηθώ από σήμερα υγεία, δημιουργία και ζωντάνια και χαρά, όπως θα σας το ευχόμουν κάθε μέρα, μια οποιαδήποτε ημέρα και όχι εκείνη τη σημαδεμένη από λύπες. Να είστε καλά ψυχή τε, πνεύματι και σώματι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. blade

    γιορτάζεις σήμερα (όχι δύο μέρες μετά από μένα - δύο μέρες πριν)

    χρόνια πολλά!

    Bdb
    Γραβάτες έχω πολλές - από δώρα - αλλά φοράω μία ή δύο φορές το χρόνο (πολύ λέω). Σαν θηλιά στον λαιμό τις νιώθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νίκο, ευχαριστώ!

    Δεν το πιστεύω... Φαντάσου πόσο έχω απωθήσει αυτή τη γιορτή από μέσα μου, που ούτε καν να την υπολογίσω δεν μπόρεσα...

    Εχεις δίκιο, σήμερα είναι 4...

    Σαν να έπεσα σε μαύρη τρύπα νιώθω. Αλλος είναι 71+58 ημέρες, άλλος χάνει σιγά-σιγά το μυαλό του, μου φαίνεται...

    Φιλιά, ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όσο αφορά τα σχετικά με τις ευχές που ανταλλάσσονται και τις τυπικότητες την ημέρα της ονομαστικής εορτής: Μην αποκλείετε Κύριε Δήμου να έρπει σε αυτές υποψία αληθινού διαφέροντος, ανησυχίας για το συνάνθρωπο, ή (ακόμα και) αγάπης.
    Ο άνθρωπος είναι ατελής ύπαρξη, εγωκεντρική και με τάση να οχυρώνεται στην ατομικότητά της. Αλλά μερικές φορές μέσα από κώδικες συμπεριφοράς και επαφής ξεπηδά ασφυκτιώσα μία εξ’ ίσου έμφυτη ανάγκη για κοινωνία, για κατάλυση των δεσμών της ατομικότητας. Ίσως το τυπικό τηλεφώνημα ή η εκφερόμενη ευχή «επί τη ονομαστική σας εορτή» (τι βέβηλο να μην μπορείς να γράψεις την δοτική με τα λούσα της, όπως της αρμόζει, τα χαριτωμένα μπαστουνάκια κάτω από τα γράμματα) να είναι μια δειλή πρόταση για επαφή. Αν εκ προϊμίου την απορρίπτουμε, μειώνουμε τις πιθανότητες να εκτεθούμε κάνοντας κι εμείς ένα βήμα, αποκλείουμε όμως τους άλλους περιχαρακώνοντας τον χώρο μας με απόρθητα τείχη.
    Θα μου πείτε, αυτός που θέλει να μας προσεγγίσει θα το κάνει με τις τυπικές εορταστικές ευχές; Μπορεί και με αυτές… Έχουμε την πολυτέλεια για a priori αποκλεισμούς; «Ο δε βίος βραχύς»…
    Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Racing improves the breed" ... and can make life last longer θα πρόσθετα, στηριζόμενος στις θεωρίες του θείου Αλβέρτου ...

    ΝΔ, έξω είναι χαρά θεού ...

    Στη θέση σας θα είχα παρατήσει προ πολλού τα μπλόγκια και θα χα βάλει πλώρη με τη μαούνα (Forester 2.5 XT δεν είπαμε ότι οδηγείτε?) για Σούνια, Μερκούρηδες, Πάρνηθες και Διονύσους (τώρα που το ξανασκέφτομαι και μια «γρήγορη» ανοιχτά της Αίγινας δε θα ‘ταν άσχημη για το σκάφος :-))))

    Keep Sailing Καπετάνιο ... Μακάρι στα χρόνια σας να ‘χουμε αξιωθεί ψήγματα της ζωής σας και στιγμές, έστω, των ταξιδιών σας. Και στο κάτω-κάτω δε πάει στο διάολο, όσο κρατήσει κι όπου βγάλει ...

    ... Περπατώ και χάνω λάδια, μήπως θέλω Α-ΔΕΙ-Α?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 71+58 ημερών, ήθελα να πω.

    Ο δαίμων! Διορθώνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν γιορτάζω την ονομαστική μου εορτή.Θεωρώ τις εκδηλώσεις που γίνονται στις γιορτές ψεύτικες ,στημένες και εγωιστικές.Οι εορταζόμενοι το παίζουν χαρούμενοι λες και έγινε κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. scalidi said...
    "Εγώ μισώ τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Σιχαίνομαι τα στολίδια και τα φωτάκια και τα ψεύτικα αυτά όλα τα πλαστικά και χάρτινα μασκαρέματα των σπιτιών, των καταστημάτων, των δρόμων, των ίδιων των ανθρώπων, ακόμη και των αισθημάτων τους καμιά φορά..."

    περασα ακριβως το σταδιο που περιγραφεις λογω της υψηλης αισθητικης που διαθετω, να με εκνευριζει το κιτς οσο δεν φανταζεσαι

    αλλα δεν μπορω να επιλεξω εγω τι λαμπιονα θα βαλει ο γειτονας, δε μου πεφτει λογος

    *ειναι και ενα πειραμα, ευκαιρια να δουμε την αισθητικη των κατοικων...

    αγορασα ενα δεντρο στολισμενο, ετοιμο με ολες τις λαμπες, τα αστερακια, τα κορδελακια και καθαρισα, συμπληρωσα απλα με λιγο βαμβακι και λαμπες (που παιζουν μουσικη)

    ισως η εμπορευματοποιηση βοηθαει να γλυτωνουμε χρονο τελικα, και να εχουμε περισσοτερες επιλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. oι γιορτές είναι απλώς μια υπενθύμιση, και μια καλή αφορμή να μαζεύουμε τους αγαπημένους μας και να περνάμε καλά μαζί τους. Ιδίως εφόσον αυτό, μεγαλώνοντας (το να μπορείς να συγκεντρώσεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους, εννοώ), γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, λόγω έλλειψης χρόνου...

    Εννοείται πως δεν περιμένει κανείς τίποτε περισσότερο μια τέτοια μέρα, από το να περάσει όμορφα και να πάρει και κανένα συμβολικό ή άλλο δώρο, που πάντα ανεβάζει τη διάθεση (προσωπικά μου αρέσει εξίσου, αν όχι περισσότερο, να κάνω δώρα έτσι απλά, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη αφορμή), και όποιος πει το αντίθετο, είναι μίζερος και δεν το έχει καταλάβει ακόμη!

    Ελάτε, φτάνει η πικρία...

    Και τα δώρα ωραία είναι, και οι μαζώξεις ωραίες είναι. Ολοι κάτι άλλο ονειρευόμαστε κατά βάθος, αλλά αυτό ας το κρατήσει ο καθένας βαθιά μέσα του, φυλαγμένο μυστικό.

    Ως άνθρωπος που πλέον δεν κάνει καμία γιορτή, καταλαβαίνω όσους μιλάτε αρνητικά για αυτές, μέσα μου όμως δεν νιώθω αντίστοιχα.

    Μερικές φορές μια τυπική γιορτή μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετική περίσταση χαράς και ευδαιμονίας, αρκεί να υπάρχουν τα κατάλληλα συσταστικά για να δέσει "η σάλτσα".
    Κάθε φορά που γιορτάζει ένας δικός μου άνθρωπος (δεν πηγαίνω σε γιορτές άλλων, ποτέ), φτάνω πάντα με μια κρυφή ελπίδα, για μια εξαιρετική βραδιά, για μια ερωτική βραδιά (με την ευρύτερη έννοια του όρου).

    Και μερικές φορές γίνεται, έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν είναι η γιορτή αυτή καθαυτή που τελικά καταντά καταπιεστική. Είναι με το ποιους την περνάς και αν τελικά σου επιβάλλεται.

    Μακάρι να μπορούσα να σας δωρίσω όσο χρόνο γουστάρετε αλλά δυστυχώς είναι κάτι που εκλείπει από όλους μας και τα αποθέματα παγκοσμίως μοιάζουν να είναι ελάχιστα! Τον έχουμε ανάγκη όλοι μας αλλά ξέρουμε πως να τον "χαρίζουμε" σε ανθρώπους που αξίζουν. Οι ώρες που περνάνε "μαζί" σας οι αναγνώστες σας και όσοι συμμετέχουν εδώ είναι ένα καθημερινό δώρο χρόνου. Μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη γιορτή, αλλά το δώρο είναι πάντα εκεί

    Προσωπικά μου αρκεί να βρίσκομαι με αυτούς που θέλω, έτσι όπως θέλω, όταν το θέλω. Αυτό εγώ ονομάζω γιορτή και σίγουρα δε χρειάζεται να ψάχνουμε αφορμές για να συμβεί αυτό. Είμαι σίγουρος πως "γιορτάζετε" με τον δικό σας τρόπο όποτε πραγματικά το θελήσετε!

    Υ.Γ. Ακόμη ψάχνω αυτό τον κερατά που "ανακάλυψε" και μας επέβαλε τη γραβάτα ως ένδειξη σοβαρότητας (μη χέσω)... ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ! Δεν έχω καμία και έχω φορέσει 2 φορές στη ζωή μου, δανεικές εννοείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Anula ;))))))))))))))))) Ευτυχώς, δεν θα στολίσω φέτος, γιατί πέθανε ο παππούς, οπότε έχουμε πένθος που μας σώζει...Μακάβριο, ξέρω, αλλά αληθινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πολύ γλυκό και τρυφερό μωρό στη φωτογραφία, συνδεδεμένο με τη μητέρα που είναι εξαιρετικά συμπαθής και αισιόδοξη...έτσι φαίνεται σ' εμένα την φυσιογνωμίστρια. Στο βλέμμα του μικρού υπάρχει μια αμηχανία απάντησης που ήδη έχει βρεθεί στην διατυπωμένη ερώτηση, κάτι που ακόμα κρατά. Πολύ ανθρώπινο και τρυφερό post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. nikos dimou said...

    "Γραβάτες έχω πολλές - από δώρα - αλλά φοράω μία ή δύο φορές το χρόνο (πολύ λέω). Σαν θηλιά στον λαιμό τις νιώθω."

    ε ναι, πρεπει να ειναι ο αλλος λιγο μαζοχας για να κυκλοφοραει ολη μερα με τη θηλια στο λαιμο

    φανταστειτε οτι υπαρχουν ανδρες που δεν νιωθουν ολοκληρωμενοι χωρις αυτη

    στη γραβατα ομως φαινεται η φαντασια και ο ψυχικος πλουραλισμος ενος ανδρα

    οι μονοχνουτοι βαζουν οτι ναναι, η την ιδια καθε μερα ενω εχουν πολλες αλλες

    οι παιχνιδιζοντες βαζουν μεχρι και μπαγκς μπανυ...

    επισης, οι γραβατες δινουν τροφη στην τηλεοραση, πολλες φορες αρχηγοι αντιπαλων κομματων φορανε την ιδια κοκκινη γραβατα

    γραβατα, μεχρι και ντοκυμαντερ εχει γινει για αυτην... λενε πως εχει κροατικη καταγωγη, μονο που εμοιαζε περισσοτερο σε φουλαρι παρα σε ενα μικρο κομματι υφασμα οωπς σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν έχω δει το σχόλιό μου Κε Δήμου και δεν ξέρω αν το λάβατε

    Χρόνια σας πολλά (και πάλι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "Ακόμη ψάχνω αυτό τον κερατά που "ανακάλυψε" και μας επέβαλε τη γραβάτα ως ένδειξη σοβαρότητας (μη χέσω)... ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!"

    Δεν έχετε καταλάβει τι είναι η γραβάτα...
    Είναι ένα βέλος που κατευθύνει το μάτι προς τα που είναι τα σπουδαία!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δηλαδή, η γραβάτα είναι κάτι σαν το αντίθετο του ...

    "εμένα κοίτα"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Προκαταβολικά Χρόνια Πολλά Γάτε.
    Προσωπικά μικρός δεν θυμάμαι ιδιαίτερα πράγματα στη γιορτή μου,ούτε καν δώρα γιατί ενωποιούνταν με τα δώρα του Πάσχα, Γιώργος το όνομα γαρ.Το πολύ πολύ κανένα κουταλάκι γλυκό σπιτικό, από το καλό που' τόχε φυλαγμένο η μάνα γιά επισκέπτες. Μετά τα τριάντα μου όμως "γιορτάζω" και το ευχαριστιέμαι γιατί λόγω μεταφερότητας της γιορτής την δεύτερη του Πάσχα, γιορτάζω καθαρά κάθε τέσσερα χρόνια περίπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πάλι τα θαλάσσωσε ο blogger!
    Sτην κατάργηση της moderation (12:43) άφησε έξω τρία σχόλια και μία διόρθωση της Blade.

    Για να μην τα ξαναστέλνετε τα αντιγράφω από την αλληλογραφία μου:

    k2825:
    "Racing improves the breed" ... and can make life last longer θα πρόσθετα, στηριζόμενος στις θεωρίες του θείου Αλβέρτου ...

    ΝΔ, έξω είναι χαρά θεού ...

    Στη θέση σας θα είχα παρατήσει προ πολλού τα μπλόγκια και θα χα βάλει πλώρη με τη μαούνα (Forester 2.5 XT δεν είπαμε ότι οδηγείτε?) για Σούνια, Μερκούρηδες, Πάρνηθες και Διονύσους (τώρα που το ξανασκέφτομαι και μια «γρήγορη» ανοιχτά της Αίγινας δε θα ‘ταν άσχημη για το σκάφος :-))))

    Keep Sailing Καπετάνιο ... Μακάρι στα χρόνια σας να ‘χουμε αξιωθεί ψήγματα της ζωής σας και στιγμές, έστω, των ταξιδιών σας. Και στο κάτω-κάτω δε πάει στο διάολο, όσο κρατήσει κι όπου βγάλει ...

    ... Περπατώ και χάνω λάδια, μήπως θέλω Α-ΔΕΙ-Α?

    ----------------------

    Univers:
    Όσο αφορά τα σχετικά με τις ευχές που ανταλλάσσονται και τις τυπικότητες την ημέρα της ονομαστικής εορτής: Μην αποκλείετε Κύριε Δήμου να έρπει σε αυτές υποψία αληθινού διαφέροντος, ανησυχίας για το συνάνθρωπο, ή (ακόμα και) αγάπης.
    Ο άνθρωπος είναι ατελής ύπαρξη, εγωκεντρική και με τάση να οχυρώνεται στην ατομικότητά της. Αλλά μερικές φορές μέσα από κώδικες συμπεριφοράς και επαφής ξεπηδά ασφυκτιώσα μία εξ’ ίσου έμφυτη ανάγκη για κοινωνία, για κατάλυση των δεσμών της ατομικότητας. Ίσως το τυπικό τηλεφώνημα ή η εκφερόμενη ευχή «επί τη ονομαστική σας εορτή» (τι βέβηλο να μην μπορείς να γράψεις την δοτική με τα λούσα της, όπως της αρμόζει, τα χαριτωμένα μπαστουνάκια κάτω από τα γράμματα) να είναι μια δειλή πρόταση για επαφή. Αν εκ προϊμίου την απορρίπτουμε, μειώνουμε τις πιθανότητες να εκτεθούμε κάνοντας κι εμείς ένα βήμα, αποκλείουμε όμως τους άλλους περιχαρακώνοντας τον χώρο μας με απόρθητα τείχη.
    Θα μου πείτε, αυτός που θέλει να μας προσεγγίσει θα το κάνει με τις τυπικές εορταστικές ευχές; Μπορεί και με αυτές… Έχουμε την πολυτέλεια για a priori αποκλεισμούς; «Ο δε βίος βραχύς»…
    Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!

    --------------------------------
    Ντροπαλές μικρές ατάκες has left a new comment on your post "Γιορτές":

    Καλημέρα,
    Ώρες ώρες αναρωτιέμαι, μήπως ήταν σοφότερο, που παλιά γιόρταζαν μόνο την ονομαστική εορτή και άφηναν τα γενέθλια να περάσουν. Μετά από κάποιο σημείο τα γενέθλια μας θυμίζουν ότι η ζωή ολοένα και μικραίνει και αυτό ενδεχομένως να μας μελαγχολεί.
    Θυμάμαι και εγώ όταν έπαιρνα δώρα, στην αρχή τα κουνούσα. Έκανε κάποιο χρουτς-χρούτς-τοκ; Ήταν μάλλον παιχνίδι και έσκιζα το περυτίλιγμα με ενθουσιασμό, με τις ξαδέλφες μου να φρικάρουν, καθώς συνέλεγαν τα περιτυλίγματα.
    Δεν ακουγόταν τίποτα;Ήταν μάλλον ρούχο και το άφηνα, δεν έδειχνα ενθουσιασμό και έλεγα ένα απλό "ευχαριστώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. giant13 said...
    "Γιώργος το όνομα γαρ..."

    Πω πω με τους Γιώργηδες πάντα την πατάω - αυτή η γιορτή συνεχώς μου διαφεύγει.

    Σαν να το ήξερα Κ2825 και έκανα το πρωί γυρίζοντας από τα Κιούρκα ένα Μερκούριο... μόνος στο δρόμο το τετρακίνητο είχε γίνει δικίνητο (από την μία μπάντα).

    blade είπες:
    "το να μπορείς να συγκεντρώσεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, λόγω έλλειψης χρόνου..."

    Ακόμα πιο δύσκολο είναι όταν έχουν φύγει. Το γιορτινό τραπέζι είναι στο νου μου σαν πλάνο ταινίας όπου ένα-ένα σβήνουν τα πρόσωπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Παραπονιάρης -ως γάτος. Δεν βλέπεις πόσοι άνθρωποι σου χαρίζουν χρόνο (τον χρόνο τους) καθημερινά;
    Χρόνια πολλά και καλά
    Και πολύ χρόνο με αυτούς που αγαπάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Οι ευχές δεν πιάνουν, είναι αντιορθολογικό. Πιάνουν μόνο οι συμβουλές.
    Τι έχει να προτείνει η πλούσια εμπειρία μου στον οικοδεσπότη λοιπόν;
    Ανοίξτε την ατζέντα σας.
    Υπογραμμίστε τα ονόματα που συνδυάζονται με επιπολαιότητα, έξω καρδιά κai παντελή έλλειψη σοβαροφάνειας .
    Ιεραρχήστε τα.
    Διαλέξτε το ένα με τη χειρότερη βαθμολογία. Αν υπάρχει ισοψηφία, όσα ισοψήφισαν. Μη ξεχνάμε τον στοχο μας (έλλειψη σοβαροτητας για απόψε, αυριο έχει ο Θεός)
    Σηκώστε το τηλέφωνο και κανονίστε έξοδο.
    Πιειτε όσες μαργαρίτες σας κάνει κέφι, κουτσομπολέψτε ασύστολα, φλερτάρετε ανερυθρίαστα, ακούστε μόνο ροκ και τζαζ, και πείτε ανέκδοτα όλη τη νύχτα.
    Κερνάω εγώ.
    Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @Πανέμορφη
    Ο αμπντάλης λέει: μην ξεχνάτε και τα τσιφτετέλια
    με τα πιπίνια στα τραπέζια.
    Μια ζωή την έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Abdal
    Μη μου χαλάς τη συνταγή....
    Μιλάς με πρώτη μαγείρισσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Φίλες - φίλοι μη μου εύχεστε από τώρα! Μεθαύριο γιορτάζω.

    (Θυμάμαι παλιά στις εφημερίδες την αγγελία: "Αύριον, του Αγίου Νικολάου, ο κύριος Νικόλαος Τάδε δεν εορτάζει ούτε δέχεται επισκέψεις." Συνήθως υπήρχε και η αιτιολογία, π. χ.: "λόγω πένθους". Έπρεπε να το γραψεις στην εφημερίδα αλλιώς ο κόσμος κουβαλιότανε αυτομάτως!).

    Έγραψα το σημερινό ποστ επειδή θυμήθηκα τα "Νικολοβάρβαρα" και τις ετοιμασίες που άρχιζαν την προπαραμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. NΔ said...

    "Ακόμα πιο δύσκολο είναι όταν έχουν φύγει. Το γιορτινό τραπέζι είναι στο νου μου σαν πλάνο ταινίας όπου ένα-ένα σβήνουν τα πρόσωπα..."

    Ω!! υποκλίνομαι συγγραφέα.


    Νίκο μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σοβαρολογειτε;
    Κι εγώ πήρα τηλέφωνο την καλύτερη μου φίλη στην Αθήνα να της ευχηθώ και η γυναίκα ήταν εκπληκτη και τώρα καταλαβαίνω το γιατί;


    Θα χρειαστώ πολλές μαργαρίτες για να συνέλθω και από αυτήν την πατάτα.


    ΥΣ. Η συμβουλή παρα ταυτα ισχυει για μεθαύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δεν πειράζει,
    σου ευχόμαστε και τώρα
    και αύριο
    και μεθαύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Επι τροχάδην (φφφφρτ, τρέχα Αχρηστίδουουου, βραδιάσαμεεεε, ξελαρυγγιάστηκε η σφ(ο)υρίχτρα κι εσύ ακόμη στη δουλειά νούμερο 31, έχεις άλλες 54 για ξεφόρτωμααααα!!! Φρρρρτ!)

    (Αι σιχτίρ, να καταπιούνε τη μπαλλίτσα της σφυρίχτρας τους όλοι οι πρήχτες της ζωής μας! Ε, τι, ευχή είναι κι αυτό!) ΛΟΛ!

    Λοιπόν,

    @ΝΔ,

    Πάρε κι από μένα χρόνο. Just name the quantity! Ετσι ή αλλιώς, κάνεις πολύ πιο ζουμερή χρήση του! Το μόνο που τον έκανα εγώ ήταν ξενύχτια, κι αυτά όχι για καλό τις περισσότερες φορές... Απ'αυτά πάντως λέω να μην σου δώσω, ώρες είναι ν'αποκτήσεις και insomnia από στρες τώρα!!!

    @Blade,

    Χρόνια σου Πολλά και καλά, και καλά ταξίδια και ωραία δώρα όπως τα θες!!! Grrrrl power! ΧΧΧ

    Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες (αλήθεια, σήμερα γιορτάζουν οι Βαρβάρες και οι ... Βάρβαροι?!)

    Φίλοι καλησπέρα, να χουζουρεύετε όλη μέρα εύχομαι, τόσο μαχμουρλίδικος καιρός...

    Και κάτι ακόμα: Νίκο πληηηηηζ, πες μου αν θα χρησιμοποιήσεις το ελιξίριο νεότητας που σου χαρίζει ο Reactor69, Δευ Δεκ 04, 12:28:11 μμ, να μπω μέσα για βόλτα, να δούμε Γάτου Cool Οδήγηση, ή να το καταχραστώ για λίγο... (και να δούμε Αφρως Μουντζοσυλλέκτεια Οδήγηση!)
    :))))

    (Ευχές του Αγ. Νικολάου κανονικά, σήμερα τα δώρα, ε? Ωραίο σύστημα! Ξεσκαρτάρισμα κανονικό!!! ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!)

    (και μη μου πειράξει κανείς τον Τάκη Αλεβαντή σήμερα, που είναι όλα γιορτινά!)

    Επανέρχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Γάτος :
    Σαν να το ήξερα Κ2825 και έκανα το πρωί γυρίζοντας από τα Κιούρκα ένα Μερκούριο... μόνος στο δρόμο το τετρακίνητο είχε γίνει δικίνητο (από την μία μπάντα).

    Κάτι τέτοια γράφεις πότε πότε και θυμάμαι τα άρθρα σου στους 4τ, στους οποίους άφησες σημαντικότατο κενό με την αποχώρηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. giant13 said...
    Κάτι τέτοια γράφεις πότε πότε και θυμάμαι τα άρθρα σου στους 4τ, στους οποίους άφησες σημαντικότατο κενό με την αποχώρηση σου.

    Α μωρέ Γίγαντα, 11 χρόνια έγραφα κάθε μήνα... είχα αρχίσει να επαναλαμβάνομαι. Ι hate that!

    Πάντως στο site μου είναι τα κείμενα που αργότερα έγραψα στο CAR - νομίζω καλύτερα.

    Και φυσικά υπάρχει και το βιβλίο μου "Η Τέλεια Διαδρομή".

    Πάντως πολύ το ευχαριστιέμαι ακόμα όταν ανταγωνίζουμαι κάτι πειραγμένους πιτσιρικάδες με μπουριά και τους παίρνω τα χερούλια από τις πόρτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. (Αρα Νίκο το παίρνω και φεύγω ή θα το κουνήσεις το δωράκι να δεις αν κάνει γκλαν-γκλαν να το κρατήσεις?)
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αφροδίτη, δεν μου χρειάζεται το τονωτικό του Reactor69 - το έχω ήδη. Το Forester 2,5XT είναι μία Impreza με άλλη καρότσα - ίδια ιπποδύναμη, φρένα, επιδόσεις, κλπ. Απλώς είναι λίγο πιο ψηλό πράγμα που βολεύει off road αλλά ξεβολεύει στα στροφιλίκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα!

    Ξαναδιάβαζα το ποστ και θυμηθηκά πόσο τσαντιζόμουν μικρός και 'γω όταν αντί για παιχνίδι μου έφερναν ρούχα!
    Και να εξομολογηθώ και κάτι!
    Με τον αδελφό μου στα γιορτογενέθλια ανταλάσουμε ακόμη δώρα παιχνίδια πάντοτε με την ίδια ευχή: "Να μείνουμε πάντα παιδιά!"
    Στην δική μου γιορτή ΄'ολη μέρα φτάνουν κρασιά, ουίσκι,κρασιά. ουίσκι, βότκα, κρασιά!
    Αλκοολικός να ήμουν τόσο ποτό μπορεί και να το έκοβα στο τέλος!
    Ένα δώρο μόνο χάρηκα πολύ μια χρονιά!
    Ένα φοβερό χαρτόκουτο!!! που είχα μέσα εδέσματα από Ολλανδία!!!
    Φοβερά πραγματάκια σε μινιατούρες!!
    Μέχρι να φτάσω σπίτι κόντευα να σκάσω από το φαγητό!
    Τώρα που οι αγορές από τους Ολλανδούς ανέβηκαν μου στέλνουν πιο (ακριβά) επαγγελματικά δώρα που τις περισσότερες φορές καταλήγουν στην αποθήκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αφρο
    και βέβαια κάνει γκλαν γκλαν - άστο κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Γραβάτα...
    Αξεσουάρ με κατ' εξοχήν φαλλικό συμβολισμό. Υποτίθεται ότι προσδίδει κύρος και εξουσία σ' όποιον τη φορά (δηλαδή, ότι έχει φαλλό). Προσωπικά την απεχθάνομαι, μου αρκεί ένας φαλλός δεν χρειάζομαι άλλον ένα να κρέμεται από το λαιμό μου. Νομίζω ότι όποιος τα πάει καλά με τη σεξουαλικότητά του δεν πολυσυμπαθεί τις γραβάτες, έτσι είναι οικοδεσπότα;

    Από την άλλη, είχε άλλη χάρη που στην ονομαστική σου γιορτή το σπίτι σου ήταν ανοιχτό σ΄όλους! Άλλου τύπου κοινωνικές σχέσεις όπου η ονομαστική γιορτή ήταν μια αφορμή για συνάντηση και διασκέδαση - έχετε παρατηρήσει ότι σχεδόν όλες οι «μεγάλες» ονομαστικές γιορτές πέφτουν χειμώνα, όταν οι δουλειές της υπάιθρου έχουν τελειώσει κι ο καιρός δεν επιτρέπει υπαίθριες μαζώξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Το πόσες φορές έχω ακούσει από τρελλόγκαζα μηχανόβια νιάτα αυτό το "ο μόνος τρόπος για να με φτάσεις με το αυτοκίνητο, είναι να το βάλεις πάνω στο τρένο Χικάρι(400χ/ώρα)" δε λέγεται...

    Ασε που με το που θα απειλήσω να βγω στους δρόμους, θ'αρχίσουν τα έκτακτα ανακοινωθέντα "εκκενώστε τις λεωφόρους" και τα "Ξέρω ένα κατάστημα με είδη οδικής σήμανσης, να σε στείλω για κάνα φάρο, κανα "Προσοχή διασταύρωση"... ΛΟΛ!!!

    Πάντως όταν φτάσω στο Γκραν Κάνυον, ελπίζω να μη μού'ρθουν οι γεμάτες αισιοδοξία φίλες από δω μέσα να μου κολλήσουν το κηδειόχαρτο στον κάκτο! [(c) reactor69]

    Γάτε θα μας πας βόλτα τελικά, όλο για επιδόσεις του αμαξιού μας λες και βόλτα ντεν βλέπουμε (εκτός αν τη βγάλεις με κάνα παρτάκι...)
    ;)

    Τέλος του τσατ, καλησπέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. (ok reactor, με το 9ο σου θαύμα έκανα μόλις Πάσχα. Μιλ Μερσί!).

    (Γάτε να τον προσέχουμε αυτόν!)
    ΛΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Gone budgeting ! Εχω να φτιάξω τον προϋπολογισμό του μήνα και επίσης πάω για μπανιοξουράδες που έλεγε κι ένας πρώην συνάδελφος.Επιπλέον κύριε Δήμου έχω να σας προτείνω μια σχετικά πρωτότυπη ιδέα : Να γιορτάζετε τα γενέθλιά σας μόνο (ελπίζω η ηλικία σας να μη σας φέρνει κατάθλιψη) 3μήνες μετά την ημερομηνία γέννησής σας όποτε θα γνωρίζετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τα ημερολογιακά έτη τα οποία έχετε κλείσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πριν λίγα λεπτα είδα μια διαφήμιση με τον Lance Armstrong. Ειπε:
    “Remember me cancer?
    Μου είχες δώσει λιγότερο από 30%.
    Εκανες την μητέρα μου και εμένα να πονεσουμε πολύ.
    Με έκανες αυτό που είμαι σήμερα.
    Remember me cancer?”

    7 φορές νικητής του Tour de France. Κι ας μη βγει κανεις να μου πει οτι ντοπαριζόταν. Ας είχατε και σεις καρκίνο όρχεων με μετάσταση στους πνεύμονες και εγκέφαλο κι ας ντοπαριζόσασταν, να δουμε αν θα φτάνατε εκεί.

    Ο άνθρωπος ερωτεύθηκε τη ζωη. Τη γιορτάζει κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται γενεθλια και επετείους.
    Ευχομαι να το κάνουμε όλοι μας.

    Βγειτε απόψε. Ετσι, χωρίς λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Κ. Δήμου,

    Κατ' αρχάς σας συγχαίρω για τη έξοχη επικοινωνιακή σας πολιτική (το αίμα νερό δεν γίνεται), να μας βάζετε, εργαζόμενους ανθρώπους, την πιο δύσκολη μέρα της βδομάδας, να ασχολούμαστε με τη γιορτή σας που δεν είναι σήμερα, αλλά σε δυο μέρες (6.12). Γηράσκω αεί διδασκόμενος και θα δω τι πολύτιμα μαθήματα μπορώ ν' αντλήσω από αυτό και για τη δική μου ζωή.

    Στο θέμα τώρα, και επειδή καταλαβαίνω ότι σας απασχολεί ο τρόπος με τον οποίον, εδώ και πολλά χρόνια, βιώνετε το ετησίως επαναλαμβανόμενο αυτό γεγονός (μιας που δεν έχετε την τύχη να γιορτάζετε στις 29.2), ειδικότερα δε, όπως λέτε και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε, σας απασχολεί το ότι δεν σας αρέσει να δέχεσθε χρόνια πολλά, ευχές γενικά και, ιδίως (επιμένω σ' αυτό) δώρα, παρά μόνο χρόνο (εντάξει τώρα, κι εγώ θα 'θελα να φιλήσω το βατράχι και να γίνει πριγκίπισα), έχω να σας κάνω την εξής πρόταση:

    Να προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε την αμήχανη αυτή περιρρέουσα ψυχική κατάσταση που τόσο σας βασανίζει όχι με μέτρα πανικού (δεν απαντώ στον τηλεφωνητή, ακυρώνω τα μαίηλ, δεν ανοίγω την πόρτα, κλείνω τα παράθυρα, τη βγάζω μόνο με τα γατιά μου, δεν παραλαμβάνω τα τηλεγραφήματα κλπ), τα οποία, εκτός του ότι απάδουν σε διανοούμενο της κλάσης σας, μάλλον επιτείνουν το φαινόμενο, αλλά με θετικά μέτρα (affirmative action).

    Προς τον σκοπό αυτό, σας καλώ μεθαύριο, αντί να αρχίσετε πάλι να σφυράτε αδιάφορα και να πετάτε τη μπάλα αράουτ, να πάρετε την πρωτοβουλία να κάνετε ΕΣΕΙΣ δώρα στους συμμετέχοντες στο blog αυτό.

    Ειδικότερα σας προτείνω να δωρίσετε στον καθένα από μας συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, ανάλογα με τις επισκέψεις που έχει κάνει στο blog σας, από το συνολικό δε ποσό το 1/10 να δοθεί σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Με τον τρόπο αυτό και το ξαφνικό σοκ που θα προκληθεί (ιδίως οικονομικό) ίσως μπορέσετε να ξεπεράσετε την παθογένειά σας αυτή και, του χρόνου, να 'μαστε καλά, καταφέρετε ν' ανοίξετε επιτέλους το σπίτι σας και μας καλέσετε να σας γιορτάσουμε όλοι μαζί.

    Για να μη χάνουμε λοιπόν καιρό, προτείνω να συσταθεί, πάραυτα, η ακόλουθη Πενταμελής Επιτροπή Διαχείρισης Της Ονομαστικής σας Εορτής (ΠΕΔΟΕ):

    -Πρόεδρος ο mickey, ο οποίος θα αναλάβει, με κάθε ασφάλεια, να συλλέξει τους προσωπικούς μας τραπεζικούς λογαριασμούς (αν δεν το 'χει κάνει ήδη), στους οποίους θα κατατεθεί το δώρο.

    -Αντιπρόεδρος η Πανάσχημη, ειδική σε οικονομικά θέματα και απολύτου εμπιστοσύνης, προς την οποία θα εμβάσετε το σχετικό ποσό.

    Απλά μέλη:

    -ο Broccoli, ο οποίος θα επεξεργαστεί τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας του blog σας,

    -Ο Doctor, ο οποίος θα αναλάβει να δωρίσει το 1/10 του συνολικού ποσού σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση της επιλογής του και

    -Κάποιος δικός σας άνθρωπος, βάλτε όποιον θέλετε, αρκεί να 'ναι σοβαρός και κιμπάρης.

    Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας.

    ΥΓ Το ύψος του συνολικού ποσού επαφίεται στη (γνωστή) γενναιοδωρία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μα, όλες αυτές οι γιορτές αποβλέπουν μονάχα στην τόνωση και αύξηση καταναλωτικών αγαθών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Antvol dearest
    Πως το ξέρεις οτι οντως ειμαι ειδική σε οικονομικά θέματα;
    Το απολύτου εμπιστοσύνης το συζητάμε άλλη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. antvol πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σας αλλά ήρθε σε κακή στιγμή.

    Μόλις είχα δει το 9ο θαύμα του reactor69 και αρχίζω να αποταμιεύω μήπως και το πάρω σε 12 με 15 χρόνια.

    Διότι δεν φτάνει που θα χρειαστώ μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ - αλλά πρέπει να έχω και ένα αυτοκίνητο για να κινούμαι (ως γνωστόν οι Φεράρι περνάνε την μισή τους ζωή στα συνεργεία...)

    Μου πέφτει δύσκολο με τόσα ανοίγματα να κάνω και δώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Nikos Dimou said...
    antvol πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σας αλλά ήρθε σε κακή στιγμή...
    ----

    Δεν πειράζει, no hard feelings, εμείς σας αγαπούμε κι έτσι, μια πρόταση έκανα, θα την επαναφέρω μόλις ξεπληρώσετε το 9ο θαύμα (που, όπως το βλέπω, στο πρώτο βαθύ χαντάκι θα πάει να συναντήσει τους προγόνους του).

    ΥΓ Μήπως θέλετε οικονομική ενίσχυση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. @nikos dimou
    Θα γούσταρα πολύ ένα mega-blogo-party. Είτε στη γιορτή σου, είτε στα γενέθλια του blog στις 2 Ιανουαρίου. Πόσο διαφορετική θα ήταν μια τέτοια συνάντηση από τις γιορτές της παιδικής σου ηλικίας...
    Μετά από τόσο καιρό, θα ήθελα πολύ να συναντήσω από κοντά κάποιες blogo-φάτσες!

    ΥΓ: Νιώθω κι εγώ την ίδια σιχαμάρα για τις γραβάτες και αποφεύγω να τις φοράω, ακόμα και για επαγγελματικούς λόγους. Αλήθεια σε τι χρησιμεύουν, πέρα από πεοδείκτες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. καλά δώστε μου εμένα χρόνο και ας είναι σε χρεόγραφο να το σπάσω σε 50 χρόνια. Με τον τόκο φυσικά γιατί λόγω πλυθωρισμού 1 μονάδα χρόνου σήμερα = 1000 σε 50 χρόνια!!!
    (σοβαρά τώρα)

    Every year is getting shorter
    never seems to find the time!


    πάντως όντως πολύ εκνευριστικές οι ονομαστικές γιορτές. Γιατί δηλαδή να γιορτάζω επειδή κάπιοι παπάδες αποφάσισαν την τάδε μέρα να γιορτάζουν οι τάδε??

    Ούτε χρόνια πολλά στέλνω ούτε τίποτα απολύτως. Όχι πως βαριέμαι, ξεχνάω κιόλας.

    Η γιαγιά μου του Απ. Ανδρέα κρατούσε μια λίστα με Ανδρέηδες να τηλεφωνήσει, να ευχήθεί κτλ. Τότε ανακάλυψε ότι είχε κάπιους που έπρεπε να πει συλλυπητήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλησπέρα σε όλους :-)
    Σωστά... Όχι από τώρα τα "Χρόνια Πολλά", έχουμε δυο μερούλες ακόμα!!!

    Κε Δήμου, εφόσον δεν πολυσυμπαθείτε τις γιορτές (ονομαστικές ή και γενικότερα;;), εγώ προτείνω να συμπεριφερθείτε σα να μην τρέχει τίποτα εκείνη την μέρα και να αντιδράσετε στις δράσεις μονάχα! (πανζουρλισμός προβλέπεται)

    Όσον αφορά τα τελευταία σας λόγια [...]Πάνε πολλά χρόνια που έπαψα να νιώθω ότι γιορτάζω. Αναρωτιέμαι μήπως, απλώς αυτό που συνέβει είναι ότι παράλληλα με τις εποχές άλλαξαν και τα νιώθω; Νιώθω αλλιώς, δεν νιώθω το ίδιο και είναι πολύ λογικό. Γιατί, βαθιά μέσα, νομίζω ότι όλοι θέλουμε και μας αρέσει να γιορτάζουμε και να δεχόμαστε ευχές. Κανείς δεν θέλει να νιώθει ότι δεν τον θυμούνται και ίσως ότι δεν τον θυμήθηκαν ιδιαίτερα εκείνη την συγκεκριμένη μέρα...

    Καλό απόγευμα,
    Ξ.

    p.d.: Ωραία η ιδέα σου, antvol, πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Όσο σκέφτομαι την όλη διαδικασία των εορτασμών πραγματικά χαίρομαι που η ονομαστική μου εορτή είναι άγνωστη. Ο άγιος από τον οποίο πήρα το όνομα μου δεν είναι δημοφιλής.
    Ετοιμασίες φαγητών ,γλυκών, χώρου, μετά κουβαλιόνται όλοι αυτοί που νομίζουν ότι κάτι έγινε ,φέρνοντας σου άχρηστα δώρα και στους οποίους δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσεις να κανείς και εσύ δώρο στη γιορτή τους και το κακό διαιωνίζεται.Πίσω από τις γιορτές υπάρχει η βιομηχανία και το εμπόριο, η υποκρισία ,τα αμήχανα χαμόγελα γύρω από παραφορτωμένα τραπέζια και η εγωιστική συμπεριφορά του τύπου: «σήμερα είναι η γιορτή μου ρε,τα φώτα επιτέλους στραμμένα πάνω μου» .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ξύνεις πληγές. Εγώ είμαι Γιάννης και γεννημένος τον Ιανουάριο. Παιδί ενός κατώτερου θεού, στη συνομοταξία αυτών που γιορτή και γενέθλια πέφτουν απελπιστικά κοντά και όλοι ξεμπερδεύουν με ένα δώρο κάνοντας την πάπια για το δεύτερο. Άσε πια που, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά προϋποθέτουν άλλα παιχνίδια (για όσους γιορτάζουν τον Ιούνιο, αν σε λένε Γιαννάκη κάηκες!).

    Δεν κάνω πλάκα, μέχρι τα 8-9 κρατούσα ένα μπλοκάκι όπου έγραφα ποιος μου χρωστάει από ποια γιορτή. Η θεία Μαίρη μου έφερε για τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια αλλά άφησε απ’ έξω τη γιορτή. Ο νονός δεν μου έστειλε λεφτά για τα Χριστούγεννα.

    Πίστευα ο άμοιρος, πραγματικά, ότι τα θυμούνται κι αυτοί! Και ότι θα με ξεχρεώσουν μια μέρα, σαν καλοί «μεγάλοι» που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Οι γιορτές μου αρέσουν όπως γιορτάζονται στην επαρχία.

    Αν δεν έχεις λόγο να μην γιορτάζεις ανάβεις το φως της εξώπορτας και έρχονται φίλοι ακάλεστοι. Τους κερνάς ένα γλυκό και ένα λικεράκι, σου εύχονται και μετά πάνε αλλού. Καμία σχέση με καταναλωτισμό, το δώρο συνήθως είναι γλυκό ή λουλούδια, άντε κανα βιβλίο.

    Αλγεινή εντύπωση στην Αθήνα: Εκεί οι εορτάζοντες καλούν τον κόσμο που θέλουν και ακολουθεί τραπέζι. Μου πήρε καιρό να το συνηθίσω.

    Υποτίθεται ότι την ημέρα της γιορτής σου ανοίγουν οι ουρανοί και στο σπίτι σου δέχεσαι τους πάντες. Υποτίθεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ωραία μας καταφέρατε εμάς που είμαστε στις κοντινές ηλικίες (10 χρόνια πάνω κατω δεν βαριέστε)να μας θυμίσετε τις γιορτές μας.
    Ο δικός μου καυμός ήταν στον αντίποδα απο τον δικό σας.Τα γενέθλια ως γνωστόν "φράγκικη" γιορτή δεν γιορτάζονταν.
    Αλλά ακόμη κι έτσι παραμονές Χριστουγέννων τα σχολεία κλειστά γενέθλια γιοκ
    Γιορτή, αυτή μάλιστα εορτάζετο. ΓΙ άλλους όμως όχι για μένα, που γιόρταζα μες στον 15αύγουστο. Ολα τα παιδάκια οι φίλες κλπ διακοπές
    σε θάλασσα σε βουνό, που να τους μαζέψεις.
    Ετσι θυμάμαι τη γιορτή μου ανάμεσα σε θείους και θείες και ξαδέλφες και ξαδέλφους μεγαλύτερους από μένα που μου "εκαναν το χατήρι" να ρθουν για να μου ευχηθούν (μιας κι ήμουν το πιτσιρίκι της οικογένειας)
    Από δώρα??? Μη τα συζητάτε...
    Δεκαετία του 50 ποιός μιλάει για παιχνίδια. Ρούχα και (ευτυχώς) βιβλία.
    Δον μη νομίζετε ότι θα γλυτώσετε μεθαύριο τις ευχές μας. Εγώ δεν σας εύχομαι απο τώρα.. εξ άλλου δεν θα λείπω μεθαύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Antonios Liolios said...

    Υποτίθεται ότι την ημέρα της γιορτής σου ανοίγουν οι ουρανοί και στο σπίτι σου δέχεσαι τους πάντες. Υποτίθεται....

    ασε, εδω στο δημοτικο θυμαμαι μερικα παιδια δεν κερναγανε ολη τη ταξη αλλα μονο τους φιλους τους!

    και ειχαν και λιγα γλυκα στο κουτι, μετρημενα, ετοιμη η κομπινα απο το σπιτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. @nikos dimou
    Θα γούσταρα πολύ ένα mega-blogo-party. Είτε στη γιορτή σου, είτε στα γενέθλια του blog στις 2 Ιανουαρίου. Πόσο διαφορετική θα ήταν μια τέτοια συνάντηση από τις γιορτές της παιδικής σου ηλικίας...
    Μετά από τόσο καιρό, θα ήθελα πολύ να συναντήσω από κοντά κάποιες blogo-φάτσες!
    ---

    Ναι αλλά τι θα γίνει αν διαφωνήσεις με κανέναν; Θα του ορμάς με σελοτειπ να του κλείσεις το στόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Από τα 20 και μετά οι ονομαστικές γιορτές δεν μ΄ ενδιαφέρουν καθόλου, δεν ασχολούμαι ούτε με τη δική μου, ούτε με των άλλων.

    Απ' τα 35 και μετά τα γενέθλια έχουν γίνει ενοχλητική υπενθύμιση.

    Απολογισμός την Πρωτοχρονιά (είτε το θέλω, είτε όχι) και παρέα με φίλους και δώρα σε άσχετες στιγμές.

    Στο επαγγελματικό μου περιβάλλον με λένε "αυτός που δε φοράει γραβάτα".

    reactor στα Λιμανάκια παίζουν οι εγκληματίες και τα παιδιά,
    οπότε όποτε αποφασίσεις ν' αλλάξεις το εργαλείο σου (από απογοήτευση και ντροπή...) πάμε στα Μέγαρα.
    Ρίχνω γάντι, αν δεν κατάλαβες...

    Μου έστειλαν excel-άκι που υπολογίζει το προσδόκιμο ζωής.
    Επειδή δεν γνωρίζω πώς να το κρεμάσω στο ίντερνετ, όποιος έχει παιχνιδιάρικη διάθεση ας μου στείλει email να του το στείλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. "...και έπρεπε να δέχομαι φιλιά από χοντρές θείες και φιλικές φάπες από φίλους της οικογένειας"

    Οι θείες και οι θείτσες είναι ο καλύτερος λόγος να μη θέλεις να γιορτάζεις ποτέ. Δεν περιορίζονται σε ένα τυπικό "χρόνια πολλά" αλλά κρίνουν σκόπιμο να σε υποβάλλουν στη βάσανο ενός ακατάσχετου και μπουρδολογικού περιεχομένου ευχολογίου το οποίο φυσικά δεν υπομένεται με τίποτα. Η νέα μου τακτική είναι να μη λέω ευχαριστώ σε κάθε ευχή ξεχωριστά αλλά να περιμένω ώσπου να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν το μέτρο, να κομπλάρουν και να βάλουν μια ασυνήθιστη, για τα δικά τους δεδομένα,άνω τελεία. Τότε τις ρωτάω ελαφρώς ειρωνικά αν τελείωσαν και λέω ένα μουδιασμένο ευχαριστώ. Άντε να συνεχίσει να λέει μετά η θείτσα!

    Οι φάπες και τα κεφαλοκλειδώματα από τους θείτσους εξακολουθούν να παραμένουν πρόβλημα...
    #######
    "Περίπτωση να παίξουμε δεν υπήρχε – ούτε καν χώρος"

    "Μετά τον πρώτο χρόνο της Κατοχής, σταμάτησαν οι γιορτές και οι επισκέψεις και στο τέλος της ήρθαν, αντί για γιορτή, τα Δεκεμβριανά"

    Είναι αυτό που λέγαμε και στο προηγούμενο ποστ ότι τα καλά τα χρόνια ήταν τα παλιά.

    Δυστυχώς σήμερα τα παιδιά μας, εξ αιτίας της τεχνολογίας, παίζουν βιντεοπαιχνίδια και βλέπουν τηλεόραση ενώ η -απαράδεκτη- μακροχρόνια περίοδος ειρήνης και μη κατοχής (εν τάξει,για να σας ικανοποιήσω, είμαστε υπο την αόρατη κατοχή των ΗΠΑ, αλλά εφόσον είναι αόρατη είναι σαν να μην υπάρχει, και για αυτό δεν την αναφέρουμε.)τα έχει κάνει παχύσαρκα και μαλθακά.

    Όπισθεν με το 9ο θαύμα ολοταχώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. reactor 69 μην τα βάζεις με τον Andy. Έχει φοβερό αυτοκίνητο και είναι και γαμάτος οδηγός...

    Δεν είναι για τα δόντια σου. Εκτός αν έχεις Φεράρι (και πάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αγαπητοί συνέλληνες Μπλογκερς, επειδή πάνω κάτω όλοι εδω μέσα μοιραζόμαστε παρόμοια γούστα, προτείνω την απο κοινού εισήγηση στην αναθεωρητική βουλή υπέρ της κατάργησης της τριτοκοσμικής και κακόγουστης πρακτικής του σταυροφιλήματος και όλων των ανεπιθύμητων σωματικών επαφών οι οποίες είναι κοινός τόπος την περίοδο των εορτών.

    Κάτι τέτοια βλέπουν οι βόρειοι εταίροι μας και μπερδεύουν τον πρωθυπουργό μας με τον πρόεδρο του Καζακστάν (Nursultan Nazarbayev)!

    ****

    Ο Μ Ανδρουλάκης λέει ότι γνωρίζει τη γυναίκα που θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας
    σε δεκαπέντε το πολύ χρόνια, µέχρι το 2020. Είναι τρεις φορές πιο γοητευτική και ουσιαστική από
    τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πιο καταρτισμένη από τη Μέρκελ και 50% πιο θηλυκή από τη Μπελούτσι. ΄Τώρα διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής της.

    Το μόνο που εγω μπορώ να σας αποκαλύψω είναι ότι αυτή βρίσκεται εδώ μέσα!

    Αν θέλετε κανα ρουσφέτι, ψάξτε να τη βρείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Βασικά θα συμφωνήσω (σπάνιο φαινόμενο για 'μένα) με το Νίκο Δήμου όσον αφορά τις γιορτές. Κάθε φορά που έχω τη γιορτή μου, βάζω τη μάνα μου να δέχεται όλα τα τηλεφωνήματα φίλων και γνωστών που θεωρούν ότι μ' ένα τηλέφωνο έβγαλαν και την υποχρέωση(μια φορά μάλιστα είχα ξεχάσει ότι γιόρταζα και μου το θυμίσανε στο chat!!!).
    Αν θες να ευχηθείς στον άλλο και πραγματικά τον σκέφτεσαι κάνεις και μια επίσκεψη σπίτι του με μια καλή τούρτα σοκολάτα!
    Τα μόνα που γιορτάζω είναι τα γενέθλιά μου με μια καραγαμάτη τούρτα που φτιάχνει η μητέρα μου(έχει δώσει τη συνταγή σε αρκετά νοικοκυριά) σε αποκλειστικά στενό οικογενειακό περιβάλλον και αφού βγάλω το σχετικό (ε, καλά είσαι!) λόγο σβήνω τα κεριά.
    Τα τελευταία δε χρόνια όταν είδα συνομήλικούς μου σε χαμηλή ηλικία να πεθαίνουν,αναίτια θα έλεγα,εκτίμησα περισσότερο το γεγονός ότι εγώ ζω ακόμα κι έτσι κάθε χρόνο χαίρομαι ακόμα περισσότερο που είμαι ακόμα ζωντανός και λυπάμαι γι αυτούς που εφυγαν πρόωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Νίκο αν ακόμα παίρνεις "τα χερούλια απο φτιαγμένους πιστιρικάδες" δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα χρόνου. Εγώ απλά ελπίζω να μπορώ να οδηγώ σε ηλικία πάνω απο 70 έστω και αυτόματο!!

    reactor το mercedes G55 AMG κ.λπ απορίπτεται λόγω μορφής είναι άσχημο βρε παιδί μου ότι και να κάνει στο δρόμο δεν θα το έπαιρνα.

    Ξερει κάποιος αν έχει βγεί καινούργιο forester έχω δεί και φωτογραφίες ενός ωραίου suv που ήταν suzuki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Zoros said...

    Θα γούσταρα πολύ ένα mega-blogo-party....Μετά από τόσο καιρό, θα ήθελα πολύ να συναντήσω από κοντά κάποιες blogo-φάτσες!


    ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ Κ. ΔΗΜΟΥ

    Γιατί να μην συναντηθούμε στην ημέρα της γιορτής σας; Και το "Γιάντες" καλό είναι.

    Δέστε ποιοί θα μπορέσουν νάρθουν και voila!

    Προσωπικά αν το αποφασίσετε θα έρθω ανήμερα Τετάρτη αεροπορικώς μόνο γι αυτό.

    Αφού την ημέρα της γιορτής σας εξαφανίζεστε, δεν θάναι μιά πρωτότυπη αλλαγή να περάσετε την γιορτή σας με bloggers; Το ξέρω λείπουν πολλοί έξω αλλά και οι Αθηναίοι συν τους τρελλούς που θάρθουν από την επαρχία έχουν ψυχή

    Εμείς θα το εκτιμήσουμε πολύ και κρίνοντας από την προηγούμενη συνάντηση θα το απολαύσετε και σεις.

    Εννοείται ότι αυτήν την φορά θα σας κεράσουμε εμείς, εσείς θα μας φέρετε μονάχα την παρουσία σας!

    Λοιπόν; Just do it

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Δεν υπάρχει τίποτα να γιορτάσεις . οι ονομαστικες γιορτές άλλωστε δεν είναι παρά μνημόσυνα . κάποιος¨"άγιος " πέθανε την συγκεκριμένη μέρα . Αλήθεια τον θάνατο γιορτάζουμε ; Λέμε σε κάποιο να ΄ζήσει την μέρα που αφιερώνουμε στην μνήμη κάποιου που έχει πεθάνει . τι ειρωνεία κι αυτή . ναι ο χριστιανισμός συνεχίζει να βγάζει νόημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Αντώνη Λιόλιο έχεις λυσσάξει για πάρτι. Νομίζω ότι βλέπεις το blog σαν προθάλαμο γνωριμιών.

    Επαναλαμβάνεις τις προτάσεις σου από την έναρξη του blog και κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Το ότι μερικοί bloggers κάποτε βρέθηκαν μαζί (όχι τυχαία) και πέρασαν καλά δεν προδικάζει τίποτα.

    Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να συναντήσεις οποιονδήποτε έρθει;

    Η απόσταση μερικές φορές είναι ευεργέτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ειδικά όταν η απόσταση αυτή δεν χωρίζει τον μουστάκια από την αφροδίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Πανάσχημη, προτείνω με τα χρήματα που θα μαζέψεις να περάσουμε τα Χριστούγεννα εδώ. Κοίτα μόνο να εξαντλήσεις τα όρια της γοητείας σου στο γάτο, γιατί οι τραπεζικοί λογαριασμοί (Antvol, μάγος είσαι;) των φίλων συ-σχολιαστών δεν ήταν και τόσο ...φουσκωτοί.

    (Και μην ανησυχείς για την ...εμφάνιση - όλο και κάτι θα περισσέψει για μια καλή πλαστική :)))

    BDB, σιγά τα ...ωά. Κι εγώ τη γνωρίζω - κι από κοντά μάλιστα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. "Πάντως πολύ το ευχαριστιέμαι ακόμα όταν ανταγωνίζουμαι κάτι πειραγμένους πιτσιρικάδες με μπουριά και τους παίρνω τα χερούλια από τις πόρτες..."

    Εγώ το κάνω πάντως και με το ...μουλάρι που έχω. Να μην πω για κάτι Καγιέν με τέσσερις μπούκες που πήγαν να φύγουν από το δρόμο προσπαθώντας απλά να ...ακολουθήσουν :)))

    Όσο για τους έτερους ...γκαζιάρηδες (Andy και Reactor), σας προ(σ)καλώ αμφότερους στην Κακιά Σκάλα (από την παλιά φυσικά) για ένα "σκούπισμα" - εγώ δηλαδή θα σκουπίζω τα στροφιλίκια κι εσείς ...τη σκόνη μου :PPP

    BTW Reactor69, σου είπα να ΜΗ με φωτογραφίζεις εν ώρα υπηρεσίας - ή έστω ...μουσικοδήγησης.

    Αλλά φταίω εγώ που με το δωράκι που σου έκανα στη δική σου γιορτή, με ανάγκασες να δω την πλάτη σου στα πρώτα μέτρα και πρόλαβες να τραβήξεις τη φωτό (ευτυχώς που είχα λάβει τα μέτρα μου).

    Στην ...τελική όμως, είδες ποιος είναι το αφεντικό ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. DimitrizZzZz said...
    Ειδικά όταν η απόσταση αυτή δεν χωρίζει τον μουστάκια από την αφροδίτη.

    Τι σου έλεγα, Αντώνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Τελικά αντί να κάνουμε πάρτι μας βλέπω να οργανώνουμε σιρκουί.

    Ήδη έχουμε 4 πιλότους: Reactor69, Andy, Mickey & Don.

    Οι μηχανές υπερτερούν στην ευθεία - αλλά στις στροφές χάνουν, όσο κι αν πλαγιάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Εγώ έχω παπάκι, και άμα λάχει σας πάω μία κόντρα Πειραιά - Ομόνοια όποια Παρασκευή θέλετε, μετά τις 13:00.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Και πριν τις 23:00. Τότε σπάει η κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Ήδη έχουμε 4 πιλότους: Reactor69, Andy, Mickey & Don.

    Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνω η πιλότα?
    !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Σαν πολύ petrolheads έχουμε μαζευτεί στο blog μου φαίνεται ... συντόμως βλέπω κοντρίδια για το «ποιος την έχει μεγαλύτερη» (την πρόσφυση, την αναλογία κιλών/ίππο, τη ταχύτητα εξόδου στο στατικό 400άρι, και ότι άλλο φανταστείτε).

    Τα Μέγαρα είναι πίστα-ανέκδοτο με κακό οδόστρωμα που δεν ευνοεί τις μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτες ... αν δε φοράς λάστιχα-τσίχλα και δε τρίψεις αγκώνες κάτω, η οποιαδήποτε ψιλοπειραγμένη 4κίνητη φτερούγα περνάει, συνήθως, από πάνω (και μάλιστα χωρίς να είναι απαραίτητο τα χέρια του οδηγού της να φτάνουν στο πάτωμα) ...

    Πάντως overall οι γρήγορες street/supersport μοτοσυκλέτες βρίσκονται σε άλλη κλάση σε σχέση με τα τετράτροχα ... και όχι μόνο σε επίπεδο κτηνώδους raw performance που κάνει το στομάχι να κολλάει στη πλάτη ... η υποκειμενική αίσθηση ελευθερίας, ταχύτητας, κινδύνου, συμμετοχής στα δρώμενα και απόλυτου δεσίματος με το μηχανικό κατασκεύασμα που ουρλιάζει ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη, δεν νομίζω ότι μπορεί να βρει εύκολα το αντίστοιχο του στην οποιαδήποτε street-racing 4τροχη ανταγωνιστική εκδοχή τους (εκτός και αν πρόκειται για πανάκριβα super cars ή purpose built joy-machines τύπου ariel atom κτλ).

    Βρε Ούστ!!! Κοντράκιδες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Vrennus said...
    Γραβάτα...
    Αξεσουάρ με κατ' εξοχήν φαλλικό συμβολισμό. Υποτίθεται ότι προσδίδει κύρος και εξουσία σ' όποιον τη φορά (δηλαδή, ότι έχει φαλλό). Προσωπικά την απεχθάνομαι, μου αρκεί ένας φαλλός δεν χρειάζομαι άλλον ένα να κρέμεται από το λαιμό μου. Νομίζω ότι όποιος τα πάει καλά με τη σεξουαλικότητά του δεν πολυσυμπαθεί τις γραβάτες, έτσι είναι οικοδεσπότα;

    ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ (κι αλλο)

    μα τι λετε, σεξουαλικο μετρο η χρηση γραβατας?

    εγω δηλαδη που δεν ειμαι αντρας και φοραω γραβατα στα παρτυ απο τα 13 εχω προβλημα με τον σεξουαλισμο μου?

    καταρχην η γραβατα ειναι εδραιωμενο παριζιανικο στυλ, επηρεασμενο απο τους μισθοφορους Κροατες του βασιλια Λουδοβικου που δεν θυμαμαι τι αριθμο, της Γαλλιας

    και τοτε ηταν πιο μεγαλη και πιο φουντωτη!!! ηταν ενα πολυχρωμο φουλαρι που οι Γαλλοι το πηραν, το εκοψαν,και το εκαναν οπως ειναι σημερα

    ειναι ενα αξεσουαρ που δυστυχως εγινε στολη εργασιας για γιαπηδες, αυτο δεν του αφαιρει το στυλ, το να αλλαζει καποιος χρωματα κατα το δοκουν δεν ειναι και τοσο ασχημο

    λιγο χρωμα στη ζωη βρε αδερφε, εστω και με μια λουριδα υφασματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Nikos Dimou said...
    Αντώνη Λιόλιο έχεις λυσσάξει για πάρτι. Νομίζω ότι βλέπεις το blog σαν προθάλαμο γνωριμιών.


    Χαίρομαι που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια γνωριμίας καταλάβατε τις πραγματικές προθέσεις μου.

    Επαναλαμβάνεις τις προτάσεις σου από την έναρξη του blog και κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Ακριβώς

    Το ότι μερικοί bloggers κάποτε βρέθηκαν μαζί (όχι τυχαία) και πέρασαν καλά δεν προδικάζει τίποτα.

    Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να συναντήσεις οποιονδήποτε έρθει;

    Η απόσταση μερικές φορές είναι ευεργέτημα.


    Ναι, θα ήθελα να γνωρίσω οποιονδήποτε έρθει. Δεν πιστεύω στην κακία και μικρότητα που βγάζει η ανωνυμία και δεν θεωρώ την απόσταση ευεργέτημα. Η προσωπική επαφή δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του άλλου και αυτό είναι το ζητούμενο, όχι η εικόνα που δημιουργείται μέσα από το ανώνυμο σχόλιο.

    Στον Ιανό, δεν μπορούσε να έρθει το οποιοδήποτε troll; Γιατί τελικά δεν κάθησε κανένα στο τραπέζι;

    Τέλος πάντων, δεν έπρεπε να το θέσω σαν θέμα αν και γνωρίζω ότι πολλοί εδώ μέσα θα τη θέλαν την συνάντηση, mea culpa, over now.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. aphrodite said...
    "Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνω η πιλότα?"


    Να δηλώσεις συμμετοχή.

    Αν και εσύ - κατά Ανδρουλάκη - έχεις υψηλότερους προορισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Εγώ πάντως στη δουλειά μου φορώ μια ωραιότατη κόκκινη ποδιά!!!!

    Ναι ναι αλήθεια λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Αγαπητοί καβαλάρηδες,

    δεν μονομαχώ σε δημόσιο δρόμο, πετάω το γάντι μόνο σε πίστα.

    Α, και μιας και μιλάμε για ταχύτητα, αλλά και ηλικίες,
    αν ο ΝΔ φέρει το συνομήλικο φίλο του το "Λεωνίδα" με την "Προεδρική" του, θα δούμε όλοι τον ουρανό σφοντύλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. πάντα σκεπτικιστής said...
    να "κλείσουμε" (δωρεάν εννοείται) την πίστα των Σερρών για μερικές δοκιμαστικές βόλτες,(εκεί οδήγησα το προηγούμενο Leon των 225 ίππων...

    Ωωπ! Κι άλλος πιλότος. Βλέπω το blog να εξελίσσετει σε scuderia...

    Εκτός από την Αφροδίτη (που ήδη βγάζει λισάνς) έχουμε και την Πανάσκημη που κάτι έγραφε πριν για radar detectors και γρήγορες διαδρομές χωρίς μπάτσους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Θυμάμαι μία ιστορία που μου διηγήθηκε φίλος μου για τον πατέρα του, που είχε ένα περίεργο όνομα και ο κόσμος δεν ήξερε πότε γιόρταζε, για να του ευχηθεί κτλ.
    Έβαλε λοιπόν η οικογένειά του αγγελία στην τοπική εφημερίδα την ημέρα της εορτής του ομώνυμου (και πανκοίνως αγνώστου) Αγίου: "Ο Κος Τάδε κτλ. δεν εορτάζει και δεν δέχεται επισκέψεις". Την επόμενη χρονιά η τοπική κοινωνία ήξερε πότε να του ευχηθεί και το πρόβλημα είχε λυθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Προσωπικά απεχθάνομαι τις ευθείες.

    Χώρια που υπάρχουν μόνο στη φαντασία μας ;)

    Πάντως θα μου μείνει αξέχαστη μια βραδινή διαδρομή, όπου ακολουθούσα δυο γκαζιάρες μηχανές σε διαδοχικές στροφές ακούγοντας ένα movement της Σεχραζάντ (Allegro Molto από το Reference CD III της Burmester) μέχρι που έστριψαν σε μια διασταύρωση - σχεδόν ταυτόχρονα με τη λήξη του κομματιού!

    Απέραντη ηδονή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Δεν αντέχω! Σχολιάζω!

    Βρε μανία!!! Λυσσάξατε με τα γκάζια και τις κόντρες, μέρες που είναι!!! (αλλά πάλι, σιγά που νοιαστήκατε, ε;;; Μμμμ, τί μέρες είναι;;; Γιορτινές... δηλαδή κοινές, καθημερινές... Tς τς τς... Ηρεμία και σύνεση, συνιστώ, σωφροσύνη!

    Χαιρετώ σας,
    :-)) Ξ.

    p.d.1: Andy, σε παραδέχομαι... Όχι σε δημόσιους δρόμους! ;-)
    p.d.2: Stavros, μια χαρά τα λες! Ποδιά! Ποδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Zoros said... Νιώθω κι εγώ την ίδια σιχαμάρα για τις γραβάτες ... Αλήθεια σε τι χρησιμεύουν, πέρα από πεοδείκτες :-)
    -----

    Τι μαθαίνει κανείς όσο μεγαλώνει, χρόνια τώρα φοράω γραβάτα, και μάλιστα καθημερινά (χωρίς να συχαίνομαι, το ομολογώ) και ποτέ δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι το έκανα μόνο και μόνο για να μπορεί ο κόσμος να εντοπίζει, ευκολότερα, το πέος μου.

    Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι ούτε και γι αυτό η γραβάτα
    είναι χρήσιμη, οι λιγοστές υπάρξεις που, τέλος πάντων, έχουν εκδηλώσει, μέχρι τώρα, επιθυμία να επισκεφτούν το ζηλευτό αυτό σημείο, το εντόπισαν πανεύκολα και στο σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Μαζί με τις ζώνες ασφαλείας τα αυτοκίνητα θα πρεπε να έχουν και μία μέθοδο εξακρίβωσης του φύλου του οδηγού, κι αν είναι γυναίκες να μην ξεκινούν, ενώ ταυτόχρονα δίνουν σήμα στην τροχαία για άμεση σύλληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Όποιος έχει εμπειρία οδήγησης στην πόλη και όχι "σαββατοκυριακάτικης εξόδου" ξέρει τι λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Emma Goldman said:

    OI ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ panakrives ΦΕΡΡΑΡΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥς ΕΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΛΗΓΩΣΑΝ.

    ΜΕΣ ΣΤΟ GLAM KAI TO ISLAM !!!

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Μα στην Κακιά Σκάλα και σε πολλούς άλλους "δημόσιους" δρόμους στις 3 τα ξημερώματα δεν κυκλοφορεί ούτε γάτα - το πολύ πολύ να συναντήσουμε κάναν άλλο "τρελό" - ή το ...έτερον ήμισυ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Έλειψα για λίγο και βλέπω προτάσεις για κόντρες. Μέσα κι εγώ. Σε πίστα με ό,τι κάρο γουστάρετε, ή με καρτ για όσους μόλις αρχίζουν (καρφί για την Θεά είναι αυτό...) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Καλά βρε παιδιά!!! Με το που σχολίασα σχετικά, αρχίσατε κι εσείς τα σχόλια για τις γυναίκες οδηγούς!!! Μα, τέτοια προκατάληψη από τόσο ανοιχτόμυαλους ανθρώπους όπως εσείς;;; Καλά, συνεχίστε την ροή που είχατε και πριν... Μη την ησυχία σας ταράζω!!! Από αγάπη μίλησα, η γυναίκα!!! 3 τα ξημερώματα; -3! Κακιά σκάλα; -κακιά σκάλα! Μην μου πείτε τίποτα μετά όμως!!!

    :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Φουριόζε πόντικα,

    κι αν μία στις χίλιες πέσεις σε ρομαντικό αρχάριο ή μεθυσμένο;

    Για να μην το παίζω παρθένα, τρέχω και γω στο δρόμο, αλλά όχι 10 στα 10.

    Στην έρημη Κακιά Σκάλα θα το πάταγα κι εγώ, αλλά 7 ή 8 στα 10, όχι παραπάνω.


    reactor,
    μην εκνευρίζεις τη θεά Α, διότι θα SUVλίσει.
    Άκουμε με που σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Hρθα!

    Πού υπογράφω και ποιόν σουβλίζω είπαμε?

    LOL LOL LOL LOL!!!!!

    (Σταύρο, εσύ μπορείς να κάνεις την σημαδούρα στην εκκίνηση!) :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Πάντως εγώ είμαι μέσα για κάθε συνάντηση που θα μάθω, απλά για να δω την φάτσα του χάρρυ.
    χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Το link σου είναι μπάζο μπροστά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. και μετά το σχόλιο του andy είμαι μέσα για να δω πως είναι η αφροδίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Πάντως αν γίνει meeting ελπίζω να κάνει κανά μπουφέ ο μουστάκιας αλλιώς δεν θα σας καληνυχτίσω, θα πρέπει να τρέξω γρήγορα για ξεφύγω από τους σερβιτόρους με τον λογαριασμό στο τέλος της βραδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. zzzzzzz,
    ένα σου λέω.
    Ακόμα κι αν δεν την ξέρεις,
    αν την δεις στο δρόμο θα την καταλάβεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Ο χ-ταραμας κάνει διαφήμιση στο blog του με το ζζζζ. Αν δεν με πιστεέυετε, ρίχτε του μια ματιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. @aphrodite:
    Η ποδιά είναι μια χαρά στη δουλειά, αμα τη βάλω στο δρόμο θα είμαι σαν την κοκκινοσκουφίτσα!!!!((λολ))!!!!))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Aphrodite πρέπει να προμηθευτείς αξιοπρεπές όχημα.

    Τουλάχιστον 5 κιλά ανά ίππο...

    Αλλιώς θα σε πάρουμε για βοηθητικό service vehicle...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Οι γυναίκες οδηγοί έχουν επιλέξει τη σιωπή από σεμνότητα. Διότι όταν δεν είμαστε "σεμνές", ...sore subject.


    Μικυ
    Η απατεωνιά που ετοιμάζεις απαιτει γνώσεις απόκρυψης. Πεντε διαδοχικά εμβασματα, Ελλάδα, ΗΠΑ, Μπαχαμες, Βερμουδες, Jersey islands, και το tracking γίνεται αδύνατο.

    Από το Jersey islands ξανα πίσω στις ΗΠΑ σε εταιρία real estate με εδρα το Miami (ξεπλυμα).

    Από κει και περα να μην ακούω αρσενικες εμμονές για χαζοδιακοπες. Θα σου βρω εγω μια Πάμελα Αντερσον να πατε για δεκα μερες όπου θελετε. Εμενα τι με ανακατεύεις; Εγω το μόνο που θελω είναι ενα κεραμίδι πάνω από το κεφαλι μου και συ βγάλε τα ματια σου με οποια χαζοσταρ επιλέξεις να σου τα μαδήσει πουλώντας σου αχ και βαχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. ο μουστάκιας αγαπά την αφροδίτη νια νια νια νια νια νια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Ρε χαβαλέδες , ξέρετε κι από οδήγηση ;
    Με την εξαίρεση των μηχανόβιων εδώ μέσα , που αναγκαστικά πρέπει να ξέρουν για να οδηγήσουν οι υπόλοιποι μάλλον είστε για τα μπάζα (με το συμπάθειο δηλαδή)!
    Εχω τραβήξει 180 μοιρες χειρόφρενο με 600ακοσαράκι, έχω περάσει Porsche έχοντας πολύ λιγότερα άλογα και για 8 χρόνια μπορούσα να κινηθώ μέσα στην κίνηση ταχύτερα (λόγω μικρού μεγέθους αυτοκινήτου) από τους περισσότερους οδηγούς.
    Σε κάποιες φάσεις δε, έκανα κάποια πράγματα με τα οποία "άδειαζα" κι εγώ ο ίδιος!
    Δε λείψανε βέβαια και τα λάθη και οι στούκες. Αλλά άμα οδηγείς γρήγορα κι επικύνδυνα αυτά συμβαίνουν.
    Οσο για πυραύλους εδάφους, εδάφους με 200 άλογα και το παχύδερμο ο γείτονάς μου ξέρει να τα πάει στις ευθείες.
    Πέρα από τη φιγουρατζίδικη μπουρδολογία όμως να θέσω ένα ερώτημα για προβληματισμό. Αν όλοι είμαστε τόσο "μάγκες" οδηγοί γιατί έχουμε το ρεκόρ από θύμτα τροχαίων σ' όλη την Ευρώπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Δεν υπάρχει τίποτε ιερότερο σε αυτό το κόσμο από την σεξουαλική έλξη ενός μεγαλύτερου από μία πιτσιρίκα. Και δεν κάνω πλάκα. Είναι σαν την πρωινή αύρα στην επιφάνεια της γής που ανακατεύει την σκόνη και τον στρόβιλο που διμιουργείται στα φύλα του γιασεμιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Ζητείται ικανός οδηγός για την Ducati Desmosedici RR και μετά ας μιλήσουμε για το πόσο γρήγορες είναι οι Ferrari σας και τα πράσινα άλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Καλησπέρα κι από μένα στην γκαζιάρικη παρέα.

    Φίλε Νίκο επιφυλασσομαι για τα χρόνια πολλά μεθαύριο.


    @Blade runner
    Πολύχρονη και Ευτυχισμένη


    @ aphrodite
    Πόσο πρόσφατη είναι η φωτογραφία σου;)


    @DimitrizZzZz
    Πολύ Εμπειρίκο διαβάζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. @ mE triz ZzZz

    ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΜΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Ο ΜΙΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Λοιοιοιπόν,

    Για να μην ξεφύγω από το θέμα, θα δεχτώ ως δώρο κάποιο... γκαζόγκαζο joy machine από τον K2825 ή τον σκεπτικιστή, ή έστω το αμάξι του andy. Θα τον βάλω μετά τον κατάδικο στο αμάξι του mickey, να ανέβουν τα κιλά ανά ίππο του αμαξιού του πόντικα, θα φορτώσω τη μηχανή του reactor συν το ίδιο το αντιδραστήρι στην παντόφλα σου Γάτε (απο ντηζάιν τουλάχιστον...), να ανέβουν κι εσένα τα κιλά ανά ίππο, θα δέσω χειροπόδαρα και τον dormammu συνοδηγό να μάθει να μου λέει για καρτ και μάλλον θα κάνω κούρσα μόνη μου... (να πέσω και σε κάναν πρώην, που λέει κι ο φάρμερ, να πιάσουν τόπο τα λεφτά της κηροζίνης...)!

    Και ο Σταύρος θα μου δώσει μια ανθοδέσμη για πρώτο βραβείο στο τέλος, οκ?

    Τι? Δεν πάει έτσι το κιλά ανά ίππο? Και πού θέλετε να το ξέρω? Ξανθιά πιλότος είμαι, όχι ορθολογίστρια μηχανικός!

    ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!
    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Κάποιος είχε πει ότι,υπάρχουν δυο πράγματα που ποτέ δεν θα παραδεχτεί ένας άντρας ότι δεν κάνει καλά:η οδήγηση και το σεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. @DimitrizZzZz
    Πολύ Εμπειρίκο διαβάζεις

    Κάνεις λάθος. 9 χρονών αποφάσισα οτι θα γίνω συγγραφέας καιαπό τότε δεν διάβασα τίποτα για να μη νομίζουν οτι αντιγράφω.
    ΧΑΧ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Ε, χάρρυ ανυπομονούμε να σε δούμε στο meeting!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Χαρυ
    Γιατι δεν το κανουμε στο Daytona Beach, που εχει και μια πολύ ωραία πίστα, να σας δείξουμε και μεις οι γυναικες μερικά tricks of the trade?

    Αν αντεχετε βεβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Ο μουστάκιας τσιγγουνεύεται και δεν δηλώνει οτι θα κάνει μπυφέ για να μην έρθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Συνοδηγός της Αφροδίτης λοιπόν? Δεν νομίζω να χρειαστώ καν σημειώσεις ή road book....!!!

    LOL LOL LOL !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. the resident,
    το παράδοξο είναι ότι ενώ συμφωνώ μαζί σου, θεωρώ ότι είμαι μέτριος οδηγός και κακός εραστής.

    Λέτε να μην είμαι και τόσο άντρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. andy dufresne said... θεωρώ ότι είμαι μέτριος οδηγός και κακός εραστής.
    Λέτε να μην είμαι και τόσο άντρας;
    ------------

    Andy,

    Για δοκίμασε να φορέσεις γραβάτα, εγώ από τότε που την έβαλα είδα το φως μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Μου την δίνει ο μουστάκιας. Κλαψουρίζει κι οδείρεται, λέει τα πιο απλοικά πράγματα, και μοθ την δίνουν οι hooligans του που δεν το βλέπουν. Και πέρα από αυτά γίνεται μερικές φορές η αιτία να ενωθούν φωνές που διψάνε για αφή. Ο μουστάκιας είναι πονηρός, και αν και δεν ξέρει ούτε αυτός τίποτα, μερικές φορές καταφέρνει να ενώνει, και αυτό αξίζει ένα /cheer στο world of warcraft.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. andy
    Ακριβώς αυτά πιστεύω και γω για τον εαυτό μου!
    Το κακό είναι ότι συμφωνούν και οι άλλοι/άλλες με αυτά που πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Σε ότι αφορά την πίστα των Σερρών, που αναφέρθηκε σε προηγούμενο σχόλιο, είναι σχεδόν νεκρή απο events. Φέτος δεν έγινε ούτε ένας αγώνας ταχύτητας.Πάντως κάθε μέρα είναι ανοιχτή, και έτσι πολλοί αναβάτες κάνουν ασφαλείς δοκιμές των δικών τους ορίων και των μηχανών τους. Αν θυμάμαι καλά μπορείς με σχετικά λίγα χρήματα, κατόπιν ραντεβού να μπείς μέσα και με αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Μια που αναφερθήκαμε προηγουμένως σε χρόνο και πόσος μας απομένει κ.λ.π., για όσους αντέχουν μπορούν να τσεκάρουν εδώ την ημερομηνία θανάτου τους και όσα δευτερόλεπτα τους απομένουν.

    Υ.Γ. Ελπίζω να μη σας τη χάλασα, άλλωστε, όπως λέει και το τραγούδι:

    Χορεύετε χορεύετε
    κι η μέρα όλο βραδιάζει
    κι ο Χάρος τις ημέρες μας
    μια μια τις λογαριάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. αλλήθεια πότε γιορτάζεις νίκο;

    βαρβάρα, σπύρος και νίκος κοντά κοντά γιορτάζουν θαρρώ.
    κάνω λάθος;

    τι καλά που εδώ έχουμε απαλαχτεί από τέτοιες περιτές διαδικασίες!
    γενέθλια μόνο και αυτό πολύ είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. ζοφερος μεσαιονας

    πήγα να δω τον θάνατό μου και καταχάρηκα....
    μέχρι τις 17 μαίου του 2046 θα προλάβω πολλά ακόμα να κάνω!!!


    ευχαριστώ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Χαρίζω γραβάτες σε πολλά χρώματα και από καλούς οίκους!
    Τις φορούσα αρκετά χρόνια και δεν είδα φως. Άρχισα να υποψιάζομαι ότι κοιτώντας οι γυναίκες προς το σημείο που έδειχναν οι γραβάτες δεν τους άρεσε αυτό που έβλεπαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ Η ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑς ΕΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ:

    Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΟ.

    ΜΙΑ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΡΙΑ ΓΚΛΑΜΟΥΡΑΤΗ ΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗς ΖΩΗΣ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ. ΤΟ real thing ΔΗΛΑΔΗ.

    ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΦΕΡΡΑΡΙ ΑΝ Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΤΗς ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ?

    Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΡΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗς. ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΠΟΥ ΛΕΜΕ. ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΗ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΝ ΦΕΡΡΑΡΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ.

    ΕΝΩ Η ΓΚΛΑΜΟΥΡΑΤΗ ... Τ' ΑΓΑμΑΕΙ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. "..έκανα το πρωί γυρίζοντας από τα Κιούρκα ένα Μερκούριο... "

    μέχρι σήμερα δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο πάνω από 70 που να προτιμά τον Άγιο Μερκούριο από την Εθνική οδό..

    Τι άλλο παρά νεότητα στην ψυχή μπορεί να δείχνει αυτό;

    Και δεν είναι μόνο η 'Μερκούριος' διαδρομή..υπάρχει και η 'Αγιος Πέτρος'..απέναντι στην Πεντέλη... με στάση στο εκκλησάκι..ή καλύτερα στο Γερμανικό νεκροταφείο..

    Τί έκπληξη ένιωσα όταν διάβασα στους Δρόμους ότι κάποτε πηγαίνατε για βόλτα εκεί..!!

    Εύχομαι πάντα τέτοιες διαδρομές..και forever young..στην ψυχή..Γιατί το σώμα δεν το ορίζουμε εμείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. @διμιτριζζζ

    ποιος ειναι ο μουστακιας??

    εχω χασει επεισοδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. @Reactor69

    Ευτυχώς που δεν καπνίζεις...
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. ΕΕΕΕΕ δε παίζω.. Λίγες ώρες έλλειψα και μου οργανώσατε ολόκληρο ράλυ; Και μάλιστα επιτρέπετε και μηχανές; Δηλαδή πρόσκαιρη χαρά και αιώνιο κλάμα; ΛΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!! (Καλά Γρηγόρη μη "αντιδράσεις" αμέσως βρε παιδί μου! Ομολογώ! Η μηχανή σου σε ευθεία με έχει χαλαρά. Αλλά στα υπόλοιπα; Κόντρα στα 22...)

    Πιστεύω πως μετά τη φίλτατη πανάσχημη προλαβαίνω να δηλώσω συμμετοχή... Για την πάρτη μου θα προτιμήσω κλασικές αξίες τύπου BMW και θα συμφωνήσω με πανάσχημη (για ακόμη μια φορά) στην πίστα! Daytona Beach!!! Αν και κάτι μου βρωμάει όταν λες για κόλπα... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. ixnilatis said...
    Δεν υπάρχει τίποτα να γιορτάσεις. οι ονομαστικες γιορτές.. κάποιος "άγιος " πέθανε την συγκεκριμένη μέρα. Αλήθεια τον θάνατο γιορτάζουμε;

    Ακριβώς αυτό ήθελα να γράψω μα έπρεπε να φύγω το απόγευμα!
    Και πόσο μάλλον που το όνομα δεν το επιλέξαμε εμείς! Μάλλον οι γονείς πρέπει να το γιορτάζουν το όνομα ή μάλλον, κάποιος ματαιόδοξος γέρος παπούς/γιαγιά..

    Προτιμώ τα γενέθλια λοιπόν. Ειδικά όταν κάποιος σαν τον Νίκο στα 70+ μπορεί ακόμα και παίρνει χερούλια και πόρτες ολόκληρες...
    Οσο είμαστε νέοι, επειδή ωριμάζουμε. Και που όσο ωριμάζουμε και γερνάμε, επειδή μπορούμε και είμαστε ακόμα νέοι και παιδιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Κάνω(ας το πούμε)χιούμορ την ώρα που συνειδητοποιώ ότι μου ξάφρισαν την πιστωτική κάρτα από ένα υποτιθέμενο eshop.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. ΑfroGLAM: Η ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΚΟΙΝΩΝΙΚΗς ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ELIT.

    O ΑΝΤΙΚΟΜΦΟΡΜΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Το σημερινό φωνάζει: Θέλουμε να γίνιε συνάντηση για να δούμε τον χάρρυ!
    Ή μήπως θα τύχει να είναι απασχολημένος εκείνη την μέρα, όποια μέρα και να είναι;;; awwwwwwwwww

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Κοιτώ την πρώτη φωτογραφία του Νίκου.
    Ενα 'διαολεμένο' ..τσιπιρίκι που μοιάζει να λέει: Χμμμ... να δείτε τι σας ετοιμάζω, κρατώντας κάτι σαν τετράδιο.
    Αλήθεια, όταν σε ρωτούσαν Νίκο το γνωστό χαζό "τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις" είπες ποτέ;
    Δεν το πιστεύω. Από τότε νομίζω τους θεωρούσες ανάξιους να καταλάβουν και πως ήξερες ήδη πως πίσω από την ερώτηση βρίσκεται η κρυμένη κουτοπόνηρη περιέργεια να σε ψυχογραφήσουν.

    Κοιτώ την δεύτερη: Το 'διαολεμένο' μοιάζει να έχει δώσει τη θέση του σε κάτι ωριμότερο. Μισό, ετοιμάζομαι μου μοιάζει.

    Και κοιτώ και εκείνη στο ndimou.
    Και τα βλέπω όλα μαζί.
    Το παιδί, τη διαολιά μαζί με τη σοφία την ωριμότητα, τη σιγουριά.

    Χρόνια σου πολλά λοιπόν Νίκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. @harrygreco

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑΡΑΧΤΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ''ΝΙΚΟΛΟΒΑΡΒΑΡΑ''.

    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. @ει, Ζόφε, βάλτου μπαταρίες, ρετάρει! Μου λέει ότι πιάνω 0-100 με μια ανάσα!
    :)))

    @αντιδραστήρι τέκνον,

    Να σου δώσω ένα suv-υποβρύχιο να μου δώσεις το αιμαστιςφλεβεςκόκκινο επιταχυντόχημα του αλητόβιου?

    (ελα, θ'αρπάξω καμμιά πούντα μέχρι ν'αποφασίσεις, θα με πετάξει έξω και η φιλενάδα μας...!)
    :)))

    @Φάρμερ αγόρι μου,

    δλδ στουκάρω τα κονφορμιστικά στις μπάρες της απελευθεριότητας, επειδή έχω συνοδηγό (δεμένο πισθάγκωνα, πιάνει αυτό?!) τον dormammu με αφρούς στο στόμα και την κόκκινη γραβάτα του antvol? Κι επιπλέον πρέπει να κάνω και crash test τον andy και τον resident να διαπιστώσουμε πόσο % γκλαμ 'ρσενικά είναι?

    Τι είπαμε πως πίνεις και δε μας δίνεις?

    ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. @harry

    Είτε forum είτε blog όταν ο admin είναι μόνο ένας και η είσοδος ελεύθερη τότε καταλαβαίνεις οτι δε μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα. Ο χρόνος, όπως είπε και ο Γάτος, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. @aphrodite

    Τι είπαμε πως πίνεις και δε μας δίνεις?

    status quo ΣΕ ΤΣΙΧΛΑ!

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Ψόφια πράγματα σήμερα που είπα να ξενυχτήσω. Ούτε ένα troll της προκοπής δεν εμφανίσθηκε και η Θεά άφαντη...

    Ίσως κάνει ..προπόνηση...!!!

    Καλή σας νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Resident δεν ξέρω πόσο καλός εραστής είμαι , ρώτα την πρώην μου , μάλλον δεν είχε παράπονο , εγώ είχα παράπονα από αυτήν.Testpap...
    θα σου πω όμως πόσο καλός οδηγός ΔΕΝ είμαι : Τα Ferrari για να τα πηγαίνεις και να μη σε πηγαίνουν θέλουν και εξάσκηση και χώρο. Αν μου έδινες μία τώρα, το πολύ πολύ με "σπασμένη" πρώτη να την πήγαινα.
    Οσο για το Νίκο το Δήμου, γνωστό γκαζιάρη και ραλιάρη, τον είχα πετύχει χωρίς να με αντιληφθεί κατεβαίνοντας την Κηφισίας προς Ψυχικό όταν ακόμα είχε το Renault 5 to turbo του.
    Κοιτάχτε τώρα συμπεριφορά (κλασσικού) έλληνα οδηγού : Είμαι στη μεσαία , είναι στην αριστερή και κρατάω απόσταση ασφάλειας. Ξαφνικά βλέπω από την αριστερή ένα renault 5 turbo ΧΩΡΙΣ ΦΛΑΣ να πετάγεται μπροστά μου. Κύριε Δήμου, αν το είχατε κάνει αυτό στην Αμερική όπου εκεί τα μπατσόνια δε "χαρίζονται" , ρωτήστε την πανάσχημη να σας το επιβεβαιώσει , θα είχατα φάει κλήση. Αυτά με όλο το σεβασμό που εξακολουθώ να σας έχω , κι αν ξέρατε το πραγματικό μου όνομα πιστεύω θα τύγχανα καλύτερης μεταχείρησης από μέρους σας. Αντε καλυνήστες, σας αφήνω γιατί πάλι έχασα 5.000$ στο xbox στην πόκα (εικονικά εννοείται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Τελικά τα καθρεφτάκια για τους "ιθαγενείς" έχουν αντικατασταθεί τη σήμερον ημέρα από προγραμματάκια σε sites που λένε ένα σωρό μ@λακιούλες στους ανυποψίαστους.

    Για του λόγου το αληθές, στο "μακάβριο" site αφήστε τα στοιχεία σας ως έχουν και κάντε κλικ περισσότερες από μία φορές για να τσεκάρετε το ...Death Clock σας (μη χε**). Σας ...δουλεύουν κανονικότατα!

    Εμένα πάντως, μετά από πολλά κλικ, μου έβγαζε από το 2055 μέχρι το 2070(!) Άντε, λίγα χρονάκια ακόμα και θα προλάβω και την επόμενη ολική έκλειψη που θα είναι ορατή και από την Αττική ;)

    (Προφανώς το πρόγραμμα δε γνωρίζει τις οδηγικές μου "συνήθειες" - πάντως από τον Άγιο Χριστόφορο προτιμώ τον ...Μερκούριο :)))

    Σα να μη μας έφτανε το προχτεσινό "ποσοστό" με τους "πλούσιους", άρχισε και η ...τρομολαγνεία τώρα. Ζητούνται επειγόντως κομπιουτεράδες με ήθος να ...διαφωτίσουν το λαό!

    (ως γνωστόν ο ίδιος αποτελώ "βράχο" ηθικής :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Harrygreco συμφωνώ κι εγώ για το forum (καλά, έκλεγα μέχρι δακρύων με το σχόλιό σου). Ο πρώτος μου τσακωμός στο net (ακολούθησαν κι άλλοι) πριν 8-9 χρόνια στο forum της HOL ήταν. Πραγματικά δεν αλλάζει τίποτε με αλλαγή σε forum. Είχα προτείνει μια αλλαγή στον κύριο Δήμου , άλλα όταν έχεις να τσεκάρεις από 100-300 εγγραφές κάθε μέρα, ε, τότε γάματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Όσο για τους πεοδεικ... ε, τις γραβάτες ήθελα να πω, διαφωνώ ΡΙΖΙΚΑ! Αν και πλέον τις φοράω σπάνια, τις λατρεύω και όποτε βρίσκω ευκαιρία να αγοράσω ή να φορέσω κάποια, δεν τη χάνω. Από τη συλλογή μου, κάποιες είναι κλασικές (όχι όμως και παλιομοδίτικες) και απλές, αλλά μερικές είναι πραγματικά έργα τέχνης.

    (Μέχρι και με τον Mickey έχω φυσικά ;))

    Αγόρασα την πρώτη μου μεταξωτή 15 ετών από το χαρτζιλίκι μου (δίνοντας τότε μια περιουσία). Και μπορεί να ξοδεύω ελάχιστα σε ρούχα, αλλά για μια ωραία μεταξωτή γραβάτα το κόστος is never an issue - κάτι αντίστοιχο με εκείνο που παθαίνουν κάποιες (...κάποιες;) γυναίκες με τα υποδήματά τους ;)

    Και φυσικά, έμαθα από την πρώτη φορά να δένω κόμπο, όπως αρμόζει σε έναν αληθινό άντρα (μέχρι και οδηγώντας έχω φτιάξει μια φορά - καθώς προσπερνούσα μια ...νεκροφόρα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Antonious said:
    "…υπάρχει και η 'Αγιος Πέτρος'..απέναντι στην Πεντέλη..."

    Μπα, αυτός έχει μετακομίσει πιο ...ψηλά - κάποιοι ισχυρίζονται πως θα τον συναντήσω σύντομα (αν και όλο αναβάλω το ...meeting :)))

    Aphrodite said:
    "@ει, Ζόφε, βάλτου μπαταρίες, ρετάρει! Μου λέει ότι πιάνω 0-100 με μια ανάσα!
    :)))"


    Τι λε ρε παιδί μου, ούτε ...Καλύμνιος σφουγγαράς να ήσουν! :PPP



    Υ.Γ. Στεναχωρήθηκα που έχασα το αποψινό παιχνίδι, αλλά μια τρυφερή και άκρως ελκυστική ύπαρξη με προσκάλεσε να της κάνω παρέα και δεν μπορούσα να της αρνηθώ το ...χατίρι.

    Δε φταίω εγώ, Κύριε, αλλά η ...γυνή - πάω τώρα να κοιμηθώ από το άλλο πλευρό ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. *** ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ***

    ΜΗ βάζετε ως avatar εικόνες που φιλοξενούνται σε άλλα sites εκτός Google. Όποτε ο αντίστοιχος server έχει πρόβλημα, η σελίδα των σχολίων ...κλατάρει!

    Ακόμα κι αν γραφτούν 1000 σχόλια, όσο χρησιμοποιείτε avatars με τη διαδικασία που περιγράφει ο Blogger, η σελίδα θα φορτώνει μια χαρά. Ένας όμως server που έχει πρόβλημα ή αποκρίνεται αργά, μπορεί να γονατίσει τη σελίδα για αρκετή ώρα - φυσικά στο σύστημα που ετοιμάζω δε θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. And last but not least…

    Η αποψινή διακοσάρα είναι δωράκι προς τη χθεσινή εορτάζουσα (που δε θέλει να εορτάζει) πολυαγαπημένη μου Blade Runner!

    Ο χρόνος που αφιέρωσα για να τη γράψω είναι δωράκι στον αυριανό εορτάζοντα (που επίσης δε θέλει να εορτάζει) Ν-οικο-δεσπότη μας!

    Σήμερα μάλλον θα έχω αρκετή δουλειά και το βράδυ νυχτερινή παρατήρηση με το τηλεσκόπιο - Πανσέληνος γαρ. Ελπίζω να έχει καλό καιρό.

    Την ...καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. @rallousilach,

    Γειά σου χρυστόστομο πλάσμα!
    Και τα χέρια, αν είναι μαλθακά ή άκαμπτα, ξέρεις αμέσως πως δεν. Αν είναι δυνατά και τρυφερά μαζί, κάτι μας λέει.

    Κι απο κει και πέρα, το βλέμμα. Το βλέμμα! Ενα κοφτό πλάγιο με τρεις στροφές γύρω σου πριν σ'ακουμπήσει, λέει ακόμη περισσότερα. Κι αν τραβηχτεί στιγμιαία στο άγγιγμα, σα να ακούμπησε φλόγα, μιλάει όπως πρέπει! Ελέγχουμε και προχωράμε, όχι γραβάτα με κόμιξ και βουρ στο ψητό!
    :))

    Γειά σου ρε Μίκυ που έγινες και... πτηνοδείκτης! Δεν προτιμούσες σφουγγαράς καλύτερα?
    ΛΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Αυτά τα άτομα με τα blogs (που τα ονοματίζουν και "ιστολόγια" όσοι κάνουν εξεζητημένη Τέχνη ως είθισται συνήθως με τους παρανοϊκούς) δεν φανερώνουν με τα γραμμένα τους ότι διατηρούν επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Απάνθρωπα λόγια δίπλα σε γυμνές ή φωτογραφίες που εικονίζουν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού και ποιήματα τοποθετημένα σε σελίδες με μαύρη αχρωματοψία που φέρνουν μανιοκατάθλιψη. Λόγια κατανόησης και συμπαράστασης που πηγάζουν από την πιο ελεεινή ψυχική διάθεση. Κούφιοι και σαθροί σαν τηλεοπτικές περσόνες που στις αίθουσες των δικαστηρίων θα επαγγελθούν τους καλλιτέχνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Kαλημέρα!

    200+ σχόλια για έναν μη εορτάζοντα στη μη εορτή του είναι ρεκόρ. Τι κάνει η καλή παρέα.

    Και Θεά διανυκτερεύουσα ως φαρμακείον!

    anula

    παλιά ονόμαζαν "μουστάκια" τον Στάλιν. (Και δικαίως - όσο μπόι του έλειπε τόσο αρειμάνιο το μουστάκι).

    Τώρα, κατά τον zzzzzzzzz είμαι εγώ.
    ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Reactor69

    Για βιομήχανος με απογοητεύεις. Η εξάτμιση βρίσκεται κάτω από την ουρά και ικανοποιεί τις προδιαγραφές Euro 3 παρακαλώ. Δεν είναι πρωτότυπο αλλά μηχανή παραγωγής. Τα μόνα προβλήματα είναι πως θα παραχθεί σε 400 αντίτυπα για το 2007 και το καθένα κοστίζει 70 χιλιάρικα. Είναι το ακριβές αντίγραφο που οδηγούσαν φέτος ο Καπιρόσι με τον Ζιμπερνάου. Εγώ πάντως στη θέση σου δεν θα ήμουν και τόσο σίγουρος πως μπορώ να την οδηγήσω. Βγάζει πάνω από διακόσια άλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Καλημέρα σας, τώρα άρχισα να διαβάζω τα σχόλια κι ελπίζω να σας προλάβω!

    Εν τω μεταξύ δικαιούμαι, έστω και αργοπορημένα να ευχηθώ τόσο στον ΝικόΔημο όσο και στη blade
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ !!!

    Λέω ότι δικαιούμαι, για τους εξής λόγους: πρώτον επειδή χτες γιορτάσαμε την... αυριανή γιορτή του ΝικόΔημου και δεύτερον επειδή η blade που νομιζε ότι γιορτάζει δυο μέρες μετά τον Αι-Νικόλα, τελικά γιορταζε... χτες!!!

    Αυτά παθαίνει όποιος μπλέκει με... φανατικούς χριστιανούς!!!



    Χρόνια πολλά με υγεία και καλή διάθεση πολυαγαπημένε ΝικόΔημε!!!

    Χρόνια πολλά με υγεία (και ό,τι άλλο αγαπας) γλυκιά μου Αθηνά!!!

    Με αγάπη

    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. nikos dimou said...

    Τουλάχιστον 5 κιλά ανά ίππο...
    ---

    Έκανα τον υπολογισμο για το αμαξάκι μου ... Δέκα ... Οπότε ... κερκίδα.

    Πάντως δεν είναι σωστό να λέγαμε
    "Το πολύ 5 κιλά ανά ίππο" ;

    Καλή σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Ιδεοφυλάκιο said...
    Πάντως δεν είναι σωστό να λέγαμε
    "Το πολύ 5 κιλά ανά ίππο" ;

    Έχετε δίκιο. Το "τουλάχιστον" ήταν λάθος. Το σωστό θα ήταν "κάτω από 5 κιλά ανά ιππο".

    Και για την πληροφορία - ούτε εγώ είμαι μέσα (6,3 κιλά ανά ίππο). Όμως, λόγω τούρμπο, σκίζω στην ροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Rallousilach said...

    <...>
    Δύο πράγματα μιλάνε για έναν άντρα(πριν μιλήσει αυτός...)
    Τα παπούτσια και το αυτοκίνητό του.

    -----

    Βασικά νομίζω ότι αμφότερα μιλάνε κύρια για το πορτοφόλι του και δευτερευόντως για όλα τ’άλλα ... Αφήστε δε που ο συνδυασμός παπουτσιών-αυτοκινήτου μπορεί ευκόλως να αποδειχθεί καταστροφικός (πχ Τρακτερωτό ορειβατικό ημιάρβυλο με σήμα το δεντράκι εντός μουράτου λιγούρικου Porscheικού – λέγε με boxster).

    Sorry, αλλά μάλλον θα προτιμήσω την option της Aphrodite, άνευ ορεκτικών. :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. … Ξαναδιαβάζω μερικές από τις βραδυνές δημοσιεύσεις, και δεδομένης της, εκ των πραγμάτων, ετερόκλητης (πλέον) θεματολογίας του συγκεκριμένου topic, λεω να συνεχίσω για λίγο το automobile-oriented thread-hijacking …

    Λοιπόν, για να έχουμε μια αίσθηση μεγεθών εντός των ασφυκτικών ορίων του μικρόκοσμου των Μεγάρων, νομίζω ότι η τροφική αλυσίδα του συστήματος αυτοκίνητο-οδηγός στην open κατηγορία των γρήγορων Καρα-Μαμά και Tuned «1ου & 2ου Σταδίου» 4τροχων, διαμορφώνεται χονδρικά κάπως έτσι (σε στεγνό και καθαρό ασφαλτοτάπητα, με λάστιχα και ανάρτηση δρόμου, χωρίς αλαφρώματα):

    >1:15, Αι γεννεαί πάσαι ύμνον την ταφή σου,
    1:13-1:15, Τσικό - κοίτα μπαμπά μπορώ και μπουσουλάω,
    1:11-1:13, Στη χώρα των τυφλών ο μονόφθαλμος είναι βασιλιάς,
    1:09-1:11, «V» for Ventouza
    <1:09, Καληνύχτα σας και καλή τύχη ...

    Κατά τα άλλα, όπως γράφτηκε και νωρίτερα, νομίζω ότι ο έρμος τούτος τόπος διαθέτει μια και μόνη οργανωμένη και λειτουργική πίστα αξιώσεων, αυτή των Σερρών.

    Τα υπόλοιπα είναι μαγαζάκια επιπέδου πάρκου αναπήρων, και χώροι ασφαλούς οδηγικής εκπαίδευσης/εκτόνωσης με τραγικά ανεπαρκείς υποδομές. Ευτυχώς που υπάρχουν οι Μερκούρηδες, τα Σούνια και οι κάθε λογής μακρινοί «Κωλοσούρτες», όπου το 7/10 είναι πολύ απολαυστικότερο από το 9/10 των Μεγάρων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Οι γιορτές (ονομαστικές, Χριστούγεννα κ.τ.λ.) μου φέρνουν στο μυαλό στίχους από το τραγούδι Χριστούγεννα του Φ.Δεληβορία:
    Ίσως για κάποιους νάναι ακόμα γιορτή
    Μα ποιοι είν' αυτοί;
    Ζουν σε θερμοκοιτίδες ή σε χωριά;

    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Από χτες διαβάζω σχόλια σε αυτό το all time classic post για την ψυχογράφηση αυτής της παρέας. Το προκαλούν αυτό οι γιορτές.

    Μου έμεινε μάλλον η αγωνία ενός σημαντικού ανθρώπου να κερδίσει χρόνο, κοντράροντας όλους τους wild riders αυτού το blog, την ώρα που οι γυναίκες της παρέας κόβουν ημέρες απ' τη ζωή τους για να τις δωρίσουν στον οικοδεσπότη, συνηθισμένες ίσως από την τακτική που ακολουθούν στην έκδοση νέας ταυτότητας.

    Δεν ξέρω ακόμα αν είμαι ευπρόσδεκτος σε αυτή την παρέα. Ο ΝΔ δεν απάντησε, ο Mickey δεν μπήκε στον κόπο να με παραπέμψει στη βιβλιογραφία για αυτό που του ζήτησα. Ξέρω όμως ότι θα μάθω πολλά, διαβάζοντας τα comments των μασκοφόρων συζητητών. Περισσότερα από το αν τους γνώριζα αυτοπροσώπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Και μιας που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα:

    Όταν δεν θα 'μουν ούτε 6 χρονών, με πήγαν στα ηλεκτρικά συγκρουόμενα αμαξάκια, σ' ένα λούνα παρκ. Οδήγησα, για πρώτη φορά στη ζωή μου, ένα από αυτά, για λιγότερο από 3 λεπτά.

    Από τότε έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα, για άπειρα χιλιόμετρα, σε πολλές και διαφορετικές περιόδους της ζωής μου, με ή χωρίς συνοδηγούς. Τη συγκίνηση όμως εκείνη δεν την ξανάνιωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. @antvol

    Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια! Τη πρώτη φορά που πιάνεις το τιμόνι στα συγκρουόμενα, με όλη εκείνη τη λαχτάρα να γίνεις κι εσύ "μεγάλος" και να οδηγήσεις επιτέλους όπως οι γονείς, τα συναισθήματα είναι ΑΠΑΙΧΤΑ. Είναι και η άγνοια κινδύνου και το ότι οι τούμπες πάνε κι έρχονται. Κι όσο πιο πολύ τράκαρα τόσο πιο πολύ χαιρόμουν.
    Περασμένα μεγαλεία...

    Μου δώσατε όμως ιδέα για το απόγευμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Rallusilach και Αφροδίτη:

    Σωστά τα περί υποδημάτων και οχημάτων (όπως και τα ...intangible benefits), αλλά όχι και ..."αντιερωτικές" οι γραβάτες!

    Προφανώς οι δικές μου αγάπες είχαν διαφορετική άποψη και μου χάριζαν γραβάτες σωρηδόν (ακόμα και από την ...Ταϊλάνδη) - λέτε να μην ήθελαν να τραβήξουν το βλέμμα τους από το ...επίμαχο σημείο; :)))

    Φυσικά και τη γραβάτα με τον Mickey μια από εκείνες (ή μάλλον ...Εκείνη) μου τη χάρισε και παραπονιόταν μάλιστα επειδή δεν τη φορούσα (ακόμα και τώρα παραμένει στη ...ντουλάπα). Εξαιρετικής ποιότητας και σχεδιασμού - καμιά σχέση με όσες τυχόν έχετε υπόψη ;)

    Αλλά για μια σπιρτόζα Ελληνίδα που ζει στη λατρεμένη μου Καλιφόρνια, θα άλλαζα τέτοιες (και άλλες) ...συνήθειες ;)

    . . .

    Πέρα από την πλάκα, γενικότερα δε νομίζω πως το "κυριλέ" ντύσιμο καταπιέζει γενικώς και αδιακρίτως. Απλά, κάποιοι αισθάνονται μια χαρά (ενδεχομένως και να αισθάνονται στο στοιχείο τους), ενώ κάποιοι άλλοι αισθάνονται κυριολεκτικά ...έξω από τα ρούχα τους!

    Όσο για τα "επιθυμητά χαρακτηριστικά" του ανδρός, σαφώς και αναμασώνται τα συνήθη κλισέ, από το βλέμμα και το ...θεληματικό πηγούνι μέχρι τα παπούτσια, τα αυτοκίνητα, τις κάθε λογής ...μαστοριές ("η δουλειά κάνει τους άντρες") και πολλά ακόμα.

    Αλλά αυτά λίγα έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα (κυρίως απασχολούν εκδότες και αρθογράφους lifestyle περιοδικών - "τα 100 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας άντρας μέχρι τα 40 του", "πώς θα ρίξετε μια θεά" και άλλες ...σοφίες).

    Διαφορετικά, όλες οι γυναίκες θα κατέληγαν με τον ίδιο "τύπο ανδρός". Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και πείτε μου τι συμβαίνει ;)

    Καλώς ή κακώς, η μόνη "αξία" που παραμένει "σταθερή" στο χρόνο, είναι το πλήθος των ...μηδενικών του τραπεζικού λογαριασμού - έτσι δεν είναι Πανάσχημη;

    Πάντως έχω μεγάλα ...δάχτυλα :))

    Υ.Γ. Είχα βάλει στοίχημα πως το σχόλιό μου για τις γραβάτες θα προκαλέσει κάποιες συγκεκριμένες "αντιδράσεις" - ως συνήθως, το κέρδισα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. @k2825,
    μιλάς για πατίνια, φτερούγες και άλλα παιδικά, απ' ό,τι καταλαβαίνω...

    1.06 έχω κάνει εγώ και 0.59 ο εκπαιδευτής με μια GT3RS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Ναυαγός said:
    "ο Mickey δεν μπήκε στον κόπο να με παραπέμψει στη βιβλιογραφία για αυτό που του ζήτησα."

    Το θέμα που μου έθεσες με email είναι πολύ μεγάλο και δε θα ήθελα να σε παραπέμψω απλά σε κάποια "βιβλιογραφία". Άλλωστε όλα τα σχετικά βιβλία που έχω διαβάσει έχουν την τάση να "ξεφεύγουν" κάπως με λίγο-πολύ αυθαίρετες παραδοχές (όπως π.χ. το φημισμένο The End of Work του Jeremy Rifkin) και θα προτιμούσα να το αναπτύξω σε μια σειρά δημοσιεύσεων στο δικό μου blog, μαζί με τις δικές σας παρατηρήσεις (έχει άλλωστε σχέση και με παλιότερη "έκφραση" που χρησιμοποίησα το καλοκαίρι και επέφερε ποικίλες "αντιδράσεις").

    Όσο για την "αργοπορία" μου, λαμβάνω αρκετά email καθημερινά και κάποια πάνε αυτόματα σε spam folder και τα ανακαλύπτω αργότερα, κάποια μού ξεφεύγουν και αργώ να απαντήσω (ακόμα και για βδομάδες), ενώ ορισμένα τα αφήνω για αργότερα, όταν θα κρίνω πως είμαι σε θέση να απαντήσω ικανοποιητικά και εμπεριστατωμένα ή/και όταν έχω ξεμπερδέψει με άλλες προτεραιότητες (όχι απαραίτητα επαγγελματικές).

    Φυσικά και ο δικός μου χρόνος είναι περιορισμένος (όπως όλων) και δε μπορώ να τα κάνω όλα όσο σύντομα θα επιθυμούσαν κάποιοι. Μακάρι να είχαμε απαλλαγεί από τις "υποχρεώσεις" μας, να είχαμε λύσει όλα τα προβλήματά μας και να αφιερώναμε τη ζωή μας στον έρωτα, τη γνώση, τα ταξίδια και την επικοινωνία μεταξύ μας. Ίσως τα καταφέρουμε κάποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. andy dufresne said...
    @k2825,
    μιλάς για πατίνια, φτερούγες και άλλα παιδικά, απ' ό,τι καταλαβαίνω...

    1.06 έχω κάνει εγώ και 0.59 ο εκπαιδευτής με μια GT3RS...
    -------------

    Γκντόινγ, Μπιιπ, Μπιιιπ!!! Super, Dooooper γουάουυυ!!!

    Αυτοκίνητα όπως την GT3RS, προσωπικά τα βλέπω μόνο σε ιλουστρασιόν σελίδες περιοδικών ... και δυστυχώς θα εξακολουθήσω να τα βλέπω αφού λείπουν κάμποσα απαραίτητα μηδενικά από το αθροιστικό υπόλοιπο των τραπεζικών μου λογαριασμών ...

    Αφήστε που θα πρέπει να μπω και σε άλλα έξοδα για την μεταμόσχευση χεριών μετά την (απίθανη) αγορά της ...

    Προσωπικά στα Μέγαρα, τις καλές μέρες, σταθεροποιούμαι στα 1:13:5, ο καθένας στα κυβικά του βλέπετε …

    Είστε τυχερός άνθρωπος andy dufresne , σας ζηλεύω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. @k2825,
    παρεξήγησις!

    Το 1.06 δεν το έκανα με το δικό μου αυτοκίνητο (το δικό μου στα χέρια του Γερμανού εκπαιδευτή κάνει 1.08).

    Τη GT3RS την είχε φέρει ένας φίλος του ΝΔ (αν δεν κάνω λάθος), ο Μαντζούνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. @andy dufresne

    Γιατί το 1:08 πολύ είναι!? 8-)

    Οι περισσότεροι, αυτούς τους χρόνους δε θα τους δούμε ούτε ζωγραφιστούς (με "συνήθη" αυτοκίνητα δρόμου και χωρίς τη μεταμόσχευση που λέγαμε)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Πράγματι έχω φίλους που διαθέτουν φοβερά αυτοκίνητα (και είναι και φοβεροί οδηγοί).

    Αναμεσά τους οι 230 ίπποι του Forester Turbo είναι φτωχοί συγγενείς.

    Αλλά σαν καλοί φίλοι επιτρέπουν και καμία βόλτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!
    ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ,
    ΣΤΟΝ ....ΥΠΝΟ ΜΟΥ !!


    Κύριε Δήμου, νά μιά «συνάντησή μας» στον χώρο του ΟΝΕΙΡΟΥ, αφού στην πραγματικότητα δέν έχουμε συναντηθεί ποτέ!

    -----------

    Απόψε το βράδυ, είδα πως γινότανε το ...party των bloggers, σε μιά ξύλινη αποθήκη, ευρύχωρη.. Όλοι καθόμασταν γύρω-γύρω στους τοίχους, και ο καθένας μιλούσε με τους διπλανούς του φωναχτά, και γινότανε φασαρία. Εμένα, με είχε φέρει ο kontorevithoulis εκεί, και αισθανόμουνα άβολα, σάν το ψάρι έξω απ’ το νερό.. Δέν μιλούσα, μόνο κοίταζα τους άλλους.

    Εσείς, καθόσασταν στην κεντρική καρέκλα, στην υπερυψωμένη ελαφρά πλευρά της τετράγωνης αίθουσας, μαζί με τους πιό γνωστούς σας bloggers δεξιά και αριστερά σας. Χαμογελούσατε, αλλα δέν μιλούσατε με κανέναν. Κοιτάζατε, αλλα δέν παρατηρούσατε μάλλον κανέναν, είχα την εντύπωση πως το όλο σκηνικό σας έκανε μάλλον να βαριέστε, και να περιμένετε πότε θα διαλυθεί η σύναξη για να ανασάνετε επιτέλους μόνος σας!...

    Αλλα επειδή η σύναξη είχε δρόμο ακόμη, κάποιος πέταξε την ιδέα να αρχίσουμε να μιλάμε ένας-ένας για να μή γίνεται οχλαγωγία, και να λέμε τις εντυπώσεις, παρατηρήσεις κλπ που είχαμε για το blog. Έτσι έγινε, η ατμόσφαιρα ηρέμησε, και εσείς φανήκατε να παρατηρείτε με κάποιο περισσότερο ενδιαφέρον αυτή τη φορά.

    Άρχισε η σειρά απο τα δεξιά σας, και προχωρούσαν οι γνώμες σε κύκλο, μέχρι την άλλη άκρη. Εγώ, καθόμουνα κοντά στη γωνία αριστερά σας, οπότε θα αργούσα να πώ τη γνώμη μου. Προβληματιζόμουνα, δέν ήξερα τί να πώ, και απο την ταραχή μου σχεδόν δέν άκουγα τί έλεγαν οι άλλοι.. Οι περισσότεροι έκαναν σχόλια ευχαριστημένοι, άλλοι επέμεναν σε κάποιες αλλαγές που ήθελαν να γίνουν και ήταν έτοιμοι να τσακωθούν γι’ αυτό, και τελικά... βρήκα κάτι να πώ κι’ εγώ!

    Όταν ήρθε η σειρά μου, ήτανε όλοι κουρασμένοι απο τους μικροτσακωμούς μεταξύ τους, και ανυπομονούσαν να τελειώσουμε για να φύγουν.. Είχανε ξαναρχίσει να συζητούν μεταξύ τους, και εμένα δέν μου έδινε κανείς σημασία, εξάλλου ήμουνα στην πτέρυγα των καινούριων, που η γνώμη μας δέν φαινότανε να ενδιαφέρει και τόσο.. Κι’ εσείς εξάλλου, είχατε μείνει σε ένα θέμα που είχε ανακύψει προηγουμένως, και το συζητούσατε με κάποιον στα δεξιά σας, χωρίς να δίνετε σημασία στο τί θα λέγαμε εμείς..

    Σηκώθηκα όρθιος, για να φανεί η παρουσία μου, και είπα «..εγώ, δέν ξέρω ποιός είναι Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ σκοπός της ύπαρξης του blog!…». Οι πιό πολλοί αλλα και εσείς, με κοίταξαν απορημένοι, ενώ ο kontorevithoulis δίπλα μου, με σκούντηξε για να μήν πώ καμμιά κοτσάνα. Συνέχισα, απευθυνόμενος σε σάς, με θράσος «..και σας ρωτάω ευθέως, κύριε Δήμου : το blog είναι δικό σας, ή σας βάζουν ΑΛΛΟΙ να το φτιάχνετε, για κάποιους δικούς τους σκοπούς;;»

    Ξέσπασε οχλαγωγία. Η ερώτησή μου θεωρήθηκε ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ απο όλους, και άρχισε να ξεχειλίζει η αγανάκτησή τους με βρισιές, απειλές κλπ.. Εσείς μόνο μείνατε ψύχραιμος, και με κοιτάζατε με ένα χαμόγελο κατανόησης σάν να λέγατε «..μα τόσο πολύ είναι έτοιμοι να με παρεξηγήσουν οι άνθρωποι;». Με κάνατε να ντρέπομαι, και προς στιγμήν μετάνιωσα για την ερώτησή μου, αλλά ...δέν πρόλαβα να κάνω τίποτε άλλο, γιατι η αγανάκτηση των άλλων ξεχείλισε με μιά γενικευμένη επίθεση εναντίον μου, και αλληλοτσακωμό, οπότε γρήγορα η αποθήκη άρχισε να καταρρέει και τρέξαμε όλοι να βγούμε έξω, να σωθούμε!..

    Έξω, οι περισσότεροι είχαν φύγει, το πάρτυ είχε τελειώσει προφανώς.. Η αποθήκη τελικά ΔΕΝ κατέρρευσε, και εσείς βγήκατε τελευταίος, περπατώντας σκεφτικός, σάν να μήν έγινε τίποτα.. Ο kontorevithoulis ήταν ο μόνος που είχε μείνει δίπλα σας και σας ψιθύριζε κάτι, ψύχραιμος κι’ αυτός τώρα...

    Σας πλησίασα τρομαγμένος, για να ζητήσω συγνώμη, αλλα μου χαμογελάσατε και δέν συνέχισα. Άκουσα πως συμφωνήσατε με τον kontorevithoulis να πάτε για φαγητό με ένα φουσκωτό στο Πόρτο-Ράφτη, και αποφάσισα να έρθω κι’ εγώ, παρά το ότι δέν με καλέσατε, λόγω της φιλίας μου με τον kontorevithoulis.

    Πήγα στην παραθαλάσια ταβέρνα με τα πόδια, και σας είδα στο φουσκωτό τους δυό σας, να κάνετε απότομες στροφές και ελιγμούς για να το προσεγγίσετε στο μαγαζί, γελώντας και διασκεδάζοντας..

    Ζήλεψα, γιατι ήθελα να ήμουνα κι’ εγώ μαζί σας, αλλα καταλάβαινα πως «δέν με έπαιρνε», ήμουν άλλος τύπος ανθρώπου, φοβιτσιάρης και όχι ριψοκίνδυνος και άνετος όπως εσείς.

    Και κάπου εκεί, ξύπνησα.....

    ------------------

    ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ λοιπόν,
    κύριε Νίκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. "Ευτυχώς που υπάρχουν οι Μερκούρηδες, τα Σούνια και οι κάθε λογής μακρινοί «Κωλοσούρτες», όπου το 7/10 είναι πολύ απολαυστικότερο από το 9/10 των Μεγάρων..."

    Ευτυχώς, επειδή προς στιγμήν άρχισα να ανησυχώ με τις εκτενείς αναφορές στα ...πουλερικά των Μεγάρων :))

    Εκτός από τα παραπάνω και την Κακιά Σκάλα που προανέφερα, συνιστώ επίσης την ανηφόρα (και την κατηφορική επιστροφή φυσικά) προς Σοφικό, στο δρόμο για Επίδαυρο. Εκεί συνήθως απολαμβάνω και την Πανσέληνο με ή χωρίς τηλεσκόπιο - στο παραλιακό Αμόνι ανατέλλει μέσα από τη θάλασσα, ακριβώς ανάμεσα σε δυο νησάκια.

    Αν κάτσει και μια καλή μουσικοδήγηση στην επιστροφή, χωρίς να συναντήσω χελώνες, σαλίγκαρους και άλλα "ζωάκια" (μερικά έχουν και ...καρούμπαλα σε λάθος σημείο), επιστρέφω σπίτι πλήρης και ευτυχής - και αν καταλήξω σε άλλο σπίτι, ακόμα πιο ...ευτυχής ;)

    Ο χρόνος είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε και δεν επιστρέφει, όσα κι αν πληρώσουμε!

    Ας τον αξιοποιήσουμε με σύνεση, αισιοδοξία και αγάπη κι ας τον μοιραζόμαστε πού και πού με άλλους - όσο μπορούμε. Άλλωστε πολύ λίγοι στον πλανήτη είναι τόσο τυχεροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Πάντως αν βάζαμε αρκετοί από κάτι, θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα supercar και να το χρησιμοποιούμε για λίγες μέρες (ή ώρες) το χρόνο (ενδεχομένως μόνο σε πίστα) ο καθένας, ανάλογα με το ποσό που τσόνταρε - θα μπορούσε να κερδίζει και extra time χρήσης ανάλογα με τις ...επιδόσεις του ;)

    Θα μπορούσαμε μάλιστα να έχουμε ως "εκπαιδευτές" τον ΝΔ, τον Andy και όποιον άλλο έχει οδηγική εμπειρία από τέτοια "θηρία" και αφού μάθουμε τα βασικά, να τα συνδυάσουμε με τον δικό μας ενθουσιασμό και τα όσα έχουμε μάθει οι ίδιοι παίζοντας με τα ...matchbox μας.

    Εννοείται φυσικά πως θα αναλάβω προσωπικά το ηχοσύστημα ;)

    Πιστεύω άλλωστε, πως η "κατοχή" τέτοιων προϊόντων είναι μια καθαρή πράξη ματαιοδοξίας (για να μην πω για κάποιους που τα έχουν σε γκαράζ κατά δεκάδες και απλά τα ...γυαλίζουν ή τα δίνουν δώρα σε κάποιους άσχετους για να πηγαίνουν για ψώνια ή clubbing).

    Και όσο καλός και άξιος να είναι ένας οδηγός, αποκλείεται να χρησιμοποιεί ο ίδιος το πανάκριβο απόκτημά του, παρά για ελάχιστο ποσοστό του χρόνου του - χώρια από τη συχνά δυσβάστακτη "συντήρηση".

    Όσοι πιστοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Mπράβο όνειρο!

    Ολόκληρο σενάριο!

    Κανένας ψυχαναλυτής around

    fuer Traumdeutung?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. mickey said...
    Πάντως αν βάζαμε αρκετοί από κάτι, θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα supercar ...
    ----------


    Αγαπητέ Μίκη,

    Όταν εγώ τόλμησα να προτείνω, χθες, συλλογή χρημάτων κλπ, και μάλιστα για ευγενή σκοπό, δεν πέταξα μια απλή κουβέντα κι όποιος τσιμπήσει, αλλ' οργάνωσα, παράλληλα, ένα ολόκληρο σύστημα, που θα εξασφάλιζε την πλήρη διαφάνεια του όλου εγχειρήματος.

    Εσύ, τώρα, επαναφέρεις την ιδέα για συλλογή χρημάτων, για άλλους βέβαια σκοπούς, χωρίς όμως καμία θεσμική εγγύηση.

    Αν δούμε σε λίγο τον Μάκη (μη με ρωτήσεις ποιος είναι αυτός, ο προστάτης του λαού είναι) να κάνει σχετικη εκπομπή, ας μην εκπλαγούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.