Κυριακή, Ιανουαρίου 01, 2017

Αλμπι, Αφροδίτη και Καλή Χρονιά!

Καλή Χρονιά
ήρθε να μας ευχηθεί ο Άλμπι
ο γατούλης του κήπου μας.
Έκανε και ποδαρικό!
λίγο καταπονημένος 
απο το Reveillon 
στα κεραμίδια.
(Πάντως έφαγε καλά...)

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ
και μην ξεχάσετε να πάτε πίσω και να διαβάσετε τα σχόλια της Αφροδίτης στην τελευταία ανάρτηση
για να ξεκινήσετε τον καινούργιο χρόνο με χαμόγελο!

30 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά!

    Χ. Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά υγεια αγαπη και σεβασμος <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά σε όλους,και χρόνια πολλά για τα έντεκα χρόνια του μπλόγκ ,αύριο 2 Ιαν. κ.Δήμου!

    Όνου Κάνεφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεγονός πως δεν υπάρχει άλλο μπλογκ-ζωντανό-κύτταρο και που να επιπλέει σε αλκοολικό διάλυμα KOH ή NaOH, στην ελληνόφωνη μπλογκοσφαίρα. Συνήθως τα ελληνικά μπλογκ διεκδικούν απαιτήσεις παρουσίασης ειδικών γνώσεων ασύστολης γραφειοκρατίας. Έτσι δημιουργούν έναν άξονα παράλληλο στην Ιστορία και στην Τηλεθέαση, πολύ θλιβερό. Μια ιστορία υποκρισίας όλα τ' αποθαμενάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά με υγεία σε όλους και ειδικά στον εικοδεδποτηαε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανείς γάτος στα κεραμιδια ταλαιπωρημενος και νηστικός [εκτός εαν ...sex...:)]
    Για όλους το 2017 να διαψεύσει την[ΗΔΗ] ...κακή του φήμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά σεξ, Νώντα. Τι άλλο κάνουν οι γατοι στα κεραμίδια τέτοια εποχή;

      Διαγραφή
    2. Είπα μπας και μάζευε κρύο... ή "στέρηση"
      [οι γάτες ναχαν διαλεξει κανένα γκλαμουρους μαγαζί για ρεβεγιόν...]

      Διαγραφή
  7. Τι ωραίο να ανοίγεις το μπλογκ και να γελάς με ιστορίες με σίτες και παπάδες! Η περιπέτεια του Stavros Kotsaris σε ερημική τοποθεσία, μου θύμισε μιά αστεία ιστορία πάλι σε ερημική περιοχή.

    Πριν απο αρκετά χρόνια, ένας θείος μου γλεντζές επιστρέφοντας στο σπίτι του από Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στη Σταμάτα, παθαίνει "κόψιμο" και δεν μπορεί να κρατηθεί με τίποτα. Σταματάει σε μιά ερημιά,βγαίνει από το αυτοκίνητο, κρύβεται πίσω από κάτι θάμνους και...ανακουφίζεται. Όπως ίσως οι περισσότεροι άνθρωποι ενστικτωδώς κοιτάζει να δει τι έκανε. Δεν βλέπει τίποτα. Ανάβει τον αναπτήρα του, πάλι τίποτα. Εν τω μεταξύ είχε αρχίζει να ξημερώνει, ο ίδιος ήταν πτώμα από το ξενύχτι και το ποτό, οπότε μπαίνει στο αυτοκίνητο και γυρίζει σπίτι του. Το άλλο πρωί όμως δεν μπορούσε να ησυχάσει - το έτρωγε η περιέργεια της εξαφάνισης. Μέχρι που άρχισαν να του μπαίνουν ιδέες ότι είχε φανταστεί όλη την ιστορία. Αποφασίζει να ξαναπάει στην τοποθεσία μήπως και λυθεί το μυστήριο. Με το φως της ημέρας όλα του φαίνονται διαφορετικά και αντιλαμβάνεται ότι την προηγούμενη νύχτα είχε μπει σε ιδιωτικό κήπο. Εκεί που ήταν έτοιμος να αρχίσει να ψάχνει, εμφανίζεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. 'Θέλετε κάτι;' τον ρωτάει. Τι να πει ο θείος; 'Χτες το βράδυ' του λέει 'γυρνώντας απο ρεβεγιόν νομίζω ότι πέταξα το τσιγάρο μου κάπου εδώ και ήρθα να δω μήπως προκάλεσα κάποια ζημιά.' 'Τι σωστός άνθρωπος που είστε, όχι σαν τον άλλο τον μα..κα που μας κατέχεσε την χελώνα'!

    Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και πολλές καλές στιγμές για τον καθένα (όπως αυτές προηγούμενης ανάρτησης του οικοδεσπότη μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή χρονιά, γέλασα μέχρις δακρύων

      Διαγραφή
    2. Απίθανο ! Αν είναι αληθινό, ακόμα πιο απίθανι ! Καλή Χρονιά !
      Ν.

      Διαγραφή
    3. Αληθινή ιστορία - εκτός και αν την "έφτιαξε" με το μυαλό του γιατι είχε πολύ χιούμορ ο θείος.

      Διαγραφή
    4. Η ιστορία με την χεσμένη χελώνα είναι πολύ παλιά. Θυμάμαι που την άκουσα όταν ήμουν παιδί.

      Διαγραφή
    5. Απογοήτευση - όλα αυτά τα χρόνια πίστευα ότι είχε συμβεί στον θείο μου...

      Διαγραφή
  8. Καλή χρονιά στο ιστολόγιο, τον ιστολόγο και τους ιστολογόφιλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λενε πως ειναι μυριστη η φουντα σαν καπνισει, οποιος ορα τα σχολια χρονια πολλα να ζήσει.

    Civil

    ps. ουτε τσιγαρο δεν καπνισα ποτε μου, αλλα η αναγκη για ριμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Άλμι προφανώς βγαίνει από το Αλμπίνο.

    Πριν καιρό είχα ποστάρει και εδώ μια αγγελία για ένα κατάλευκο γαλανομάτικο γατάκι, που ήταν κουφό. (https://www.flickr.com/photos/yannis_h/) Βλέπετε, οι λευκές γάτες με γαλανά μάτια είναι τυπικά κουφές. Εάν μάλιστα έχουν μάτια με διαφορετικά χρώματα, τότε είναι κουφές από τη μεριά που έχουν το γαλανό μάτι.

    Τέλος πάντων, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και η κουφή γάτα έγινε η τέταρτη του σπιτιού. Συζητήσαμε διάφορα ονόματα αλλά δεν καταλήξαμε κάπου. Εγώ θέλω να της δώσω ονοματεπώνυμο (My name is Dolby… Dolby Surround…) ενώ η γυναίκα μου προτιμά την παράφραση Decibelle.

    Πάντως δεν παίζει ρόλο. Πρώτον το γατάκι δεν ακούει το όνομα για να γυρίσει και δεύτερον… το φωνάζουμε ακόμα ‘το μικρό’. Εάν αποκτήσουμε πιο μικρό γατάκι, τότε βλέπουμε.

    Καλή χρονιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή χρονιά. Κάθε χρόνο ούτως ή αλλιώς καλή χρονιά έχουμε. Τώρα που μπήκε το 2017 δεν ξέρω κατά πόσο θα πάνε καλά τα πράγματα(μακαρι να πάνε καλύτερα θα'ναι ευχής έργο όλων μας) με τον τραμπ πλανητάρχη βλέπω δυσοίωνα τα επόμενα χρόνια και αν έρθει η Λεπέν(ελπιζω πως δεν θα έρθει στην εξουσία) θα επικρατήσει ο εθνικολαικισμος της ακροδεξιάς και θα σφίγγει ο κλοιός της ευρωπαϊκής ένωσης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έβγαλαν έναν πρόεδρο στις ΗΠΑ που συμπαθεί τον φασίστα Πούτιν(ο οποίος έκανε κυβερνοεπιθεσεις για να κερδίσει τις εκλογές και ο Ομπάμα έπρεπε να κάνει πιο σκληρά αντίποινα από το να απελάσει 35 άτομα).Πραγματικά θέλω να πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο για όλους εμάς και αισιοδοξοντας ας ελπίσουμε να έρθει. Αυτά. Και πάλι καλή χρονιά και καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δεν μπορώ να καταλάβω πως έβγαλαν έναν πρόεδρο..."
      Ανώνυμε φίλε ίσως δεν έχεις προσέξει πως τελευταία οι λαοί ψηφίζουν ενάντια στο συμφέρον τους. Βασίζονται σε φήμες, σε προκαταλήψεις, σε ψυχικές αντιδράσεις και ψηφίζουν παράλογα. Έτσι βγήκε ο Τραμπ. έτσι ψηφίστηκε το Μπρέξιτ (δεν έχω συναντήσει έναν σοβαρό Βρετανό που να ήταν υπέρ) έτσι ψηφίσαμε κι εμείς στο δημοψήφισμα του 15 (κι ευτυχώς που ο Αλέξης έκανε την κωλοτούμπα).

      Πάντως - μη φοβάσαι. Η Λεπέν δεν βγαίνει, με τίποτα. Θα έπρεπε να πάρει το 51% στον πρώτο γύρο. Για τον δεύτερο δεν έχει συμμάχους και θα συνασπισθούν όλοι εναντίον της.

      Διαγραφή
    2. ...εκτός και αν επιβεβαιωθεί το δυστοπικό σενάριο του Μισέλ Ουελμπέκ ["Υποταγή"].
      Διότι ως γνωστόν "ο διάολος* έχει κοντα ποδάρια"...

      * "D" δεν το λέω για σένα!

      Διαγραφή
    3. Αλλιώς την ήξερα την παροιμία, Νώντα: "Τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια¨. Για τον Διάβολο δεν είχα ακούσει κάτι τέτοιο. Άσε που δεν τα χρειάζεται αφού, ως Εωσφόρος, έχει και φτερά.

      Όσο για το σενάριο του Ουελμπέκ έχει ήδη επισυμβεί στην Ελλάδα. Όχι με μουσουλμάνους αλλά με άλλη θρησκεία...

      Διαγραφή
    4. "ο διαολος έχει π ο λ λ ά ποδάρια" είναι το σωστό...

      Νομίζω πως υπερβάλεις με το ελληνικό "παπαδαριό"...
      [αν δε το συσχετίσουμε με το βιβλίο αυτό που συμβαίνει εις τα καθ' ημας πανεπιστημιακά πράγματα, απλώς: ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧEΣΙΣ...όπως λέγαμε και στο χωριό μου- Εκτός ...εαν... όπου ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΣΟΝ "ΚΟΜΜΑ"και ΣΥΝΔΙΚΑΛΑΡΙΑ.
      Εκει θα συμφωνησω! Συνέβη ΑΛΩΣΙΣ και ΥΠΟΤΑΓΗ...


      Διαγραφή
    5. Φυσικά εννοούσα το δεύτερο. Το πρώτο έχει συντελεστεί εδώ και αιώνες.

      Διαγραφή
  12. Πόσο μακριά είναι άραγε μια τέτοια καλή χρονιά http://www.lifo.gr/viral/is_viral/79860

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα και καλές γιορτές !!!!!

    Βλέπω ότι το bolg έχει λίγο κεσάτια. Κάτι οι γιορτές, κάτι η δυσθυμία του οικοδεσπότη, ε λογικό είναι!

    Ουσιαστικά εδώ τι κάνουμε; Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και όταν προκύπτει ένα αξιοσημείωτο πολιτικό -ή άλλο- γεγονός νιώθουμε την ανάγκη να εκφραστούμε (και) μέσα από δω.

    Οπότε, λέω να "ρίξω" ένα θέμα προς συζήτηση, που δεν έχει να κάνει τόσο με το παρόν, αλλά με τα μελλούμενα.
    Πως φαντάζεστε το μέλλον - το προσωπικό ή της χώρας μας, σε 5,10,15 χρόνια από σήμερα;

    Τι εύχεστε ότι (μπορεί) να γίνει και τι φοβόσαστε ότι θα γίνει στην πραγματικότητα;

    Καλό θα ήταν η κάθε ανάλυση να μην είναι αυθαίρετη, αλλά να στηρίζετε σε στοιχεία - ιστορικά ή οικονομικά δεν έχει σημασία- αρκεί να είναι επαρκώς τεκμηριωμένη (έστω και με θεωρίες συνομωσίας…)

    Τα "μελλούμενα" καλό θα ήταν να μην περιλαμβάνουν μόνο οικονομικά στοιχεία, αλλά και την βελτίωση( ή μη) της λεγόμενης "καθημερινότητας" - από τον αέρα που αναπνέουμε, μέχρι τα (όποια) πεζοδρόμια που περπατάμε.

    Φυσικά δεν περιμένω καταβάθος ο "οικοδεσπότης" να δεχτεί να ανοίξει τέτοιο θέμα χριστουγεννιάτικα (βρίσκετε σε βάση πεσιμισμού χειρότερη από μένα…) αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

    Κι όμως, ίσως αυτό ακριβώς να είναι το ζητούμενο: Η ΕΛΠΙΔΑ…

    ΥΓ:
    Γιατί καλές είναι οι ευχές, αλλά: "συν Αθηνά και χείρα κίνει" - Ευχές χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, είναι δώρο χωρίς περιεχόμενο (που λέει και ο Τζήμερος…)

    Με αγάπη
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυσθυμία του οικοδεσπότη; Μα δεν άλλαξε η διάθεσή μου (εκτός αν εκλαμβάνεται έτσι η γενική δυσθυμία της χώρας - με πρόσθετη την γνωστή δυσθυμία των εορτών).


    Το θέμα που προτείνετε δεν διαφέρει πολύ από το προηγούμενο ποστ - ("Μετά Χριστόν Προφήτες") μόνο που εσείς το επεκτείνετε χρονικά - εγώ το είχα περιορίσει στον καινούργιο χρόνο - και σε βάθος (με ειδική τεκμηρίωση!).

    Ίσως το κάνουμε κάποια στιγμή - εντωμεταξύ καλό θα ήταν οι σχολιαστές να μαζεύουν στοιχεία και τεκμηρίωση γιατί ο προτείνων ζητάει πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "βρίσκεται" όχι "βρίσκετε"...
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τί όμορφος ο Αλμπυ ! Ίδιος με τον δικό μου τον Ζάχαρη, που σήμερα θα πάω να τον στειρώσω . Δεν κοιμήθηκα από τις τείψεις, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τον προστατέψω .
    Οι γάτες της γειτονιάς θα χάσουν έναν πολύ όμορφο γκόμενο.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους, ανθρώπους και γάτες .

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.