Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016

Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας (δεν λέω «μας» γιατί σίγουρα δεν εκπροσωπεί όλους), έχει μπροστά του μία δύσκολη περίοδο γεμάτη από δοκιμασίες και συνθήκες που απαιτούν δύσκολες αποφάσεις.

Αυτό το φθινόπωρο θα κριθούν πολλά.

Ήδη έχει επιδείξει μία απίθανη δυνατότητα επιβίωσης. Η αντιστροφή του «Όχι», το τρίτο Μνημόνιο, η αντικατάσταση του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» με τον …βαρύτερο ΕΝΦΙΑ, η περικοπή των συντάξεων, ο πολλαπλασιασμός των φόρων – αν αυτά τα είχε επιχειρήσει οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα είχε εξαερωθεί.

Τώρα όμως με τα εργατικά και την νέα αξιολόγηση, έρχονται τα πιο δύσκολα.

Ας προσπαθήσουμε να μπούμε στο νου του. Ξέρουμε ήδη ότι πρόκειται για έναν αδίστακτο αρχομανή (και μόνο η συμπόρευσή του με τον Καμμένο το αποδεικνύει) ο οποίος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να μείνει στην εξουσία.

Ποια θα είναι «τα πάντα»;

Τι νομίζετε πως θα κάνει; Τι νομίζετε πως δεν θα κάνει; Τι θέλει, τι μπορεί και τι δεν μπορεί. Θα επιβιώσει – και πόσο ακόμα; Θα αποδράσει για να επανέλθει; Θα χρησιμοποιήσει το χαρτί Καραμανλή; Θα πετύχει λίγη – έστω και ελάχιστη –ανάπτυξη; Θα αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία; Θα πάει πιο κοντά στην Σοσιαλδημοκρατία; Θα χρησιμοποιήσει τον Λεβέντη ή θα συνεχίσει τον αταίριαστο γάμο με τον Καμμένο; Θα αφήσει και άλλον παλιό καναλάρχη εκτός από τον Βαρδινογιάννη; Θα απαλλαγεί από μερικούς απίθανους υπουργούς, που κάνουν μόνο για επιθεωρησιακά νούμερα;


Και οι εκλογές - πότε;

Πάσα πρόγνωση, δεκτή. Πάσα προφητεία – υπό έλεγχον. Συζητάμε!

85 σχόλια:

  1. Πιστεύετε πραγματικά, ότι και ο ίδιος γνωρίζει; Αν ναι, σίγουρα τον έχετε υπερτιμήσει. Είναι αποδεδειγμένα αριβίστας και οι όποιες μελλοντικές του αποφάσεις θα ληφθούν αποκλειστικά με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον.
    Τις εξελίξεις δεν τις ελέγχει, αλλά τις ακολουθεί, άρα και οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι κάνει μέχρι στιγμής "το χωριατόπουλο από την Άρτα" [κάνει και ξεκάνει, λέει και ξελέει δια των ανίδεων-ανίκανων και εμμονικών υπουργών του] δεν οδηγεί πουθενα.
    Χάνεται [χάθηκε ήδη] πολύς πολύτιμος χρόνος και όλα εξελλισσονται εις βαρος μας.
    Το κίνημα του "δεν πληρώνω" έμπνευσης -στηριξης ΣΥΡΙΖΑ που επεκτάθηκε -παγιώθηκε πλέον και στον κρατικό μηχανισμό, και η κατ' ουσίαν ιδιότυπη στάση πληρωμών ένθεν κακείθεν, θα εξαντλήσει καθε ελπίδα ανάκαμψης. Η καταστροφή είναι οριστική αλλά γι' αυτήν δεν ευθύνεται μονάχα ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο εγωπαθής /εξουσιομανής Αλέξης. Η Νεα Δημοκρατία και ο Κυριάκος τετοιοι που είναι προς το παρόν ας μην λιγουρεύονται... Δεν μπορούν.
    Οι άλλοι δεν υπαρχουν...
    Ο σιχαμερος γάμος του νεου διαχειριστάκου Αλέξη με τον Καμμένο θα συνεχίσει. Η τετραετία θα εξαντληθεί. Όσο για "τα κανάλια" -σκορδοκαϊλα μου αν είναι /και είναι/ αντιδημοκρατικό αυτό που συμβαίνει αν θα πάψουν να υφίστανται. Εγκληματικό ήταν που το ΕΡΣ δεν το θέλησαν τα κόμματα. Τα δε κανάλια των εργολάβων ειλικρινά [μην καθομαι κι απαριθμώ ποιά...] καθόλου δεν θα μου λείψουν...

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η τύχη μας... Κακιά ψυχρή κι ανάποδη χωρίς αντίπαλο.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ...
    Παρακαλώ τους κκ Φίλη, Μπαλτά, Σπίρτζη, Πολάκη-Ξάνθο, Τόσκα, Παρασκευόπουλο και κυρίως τον υπευθυνο στρατηγικου σχεδιασμού να παραμεινουν εις τα θέσεις τους.
    [αλλα νά αφησουν ήσυχο τον Αρκά...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα υπάρχουν σκέψεις που αφορούν μόνο το προσωπικό του όφελος. Τίποτα άλλο. Όσο δεν υπάρχει κανένας αντίπαλος (τώρα δεν υπάρχει), θα συνεχίζει ακάθεκτος, χωρίς καν να χρειαστεί να ζορίσει το μυαλό του. Θα φύγει όταν τον συμφέρει να φύγει (και δυστυχώς για εμάς είναι αδίσταχτος, δηλαδή είναι ικανός να διαλύσει το σύμπαν προκειμένου να φύγει ομαλά). Αλλά μια που η «ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», ελπίζω να βρεθεί πιο σύντομα κάποιος πιο ικανός και πιο .. γάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς Λεωνίδα Πυθαγόρα ζητάτε έναν δικτάτορα που να σας καλημερίζει με Δάντη το πρωί αναχωρώντας για το γραφείο του;

      Διαγραφή
  4. Αναφέρεστε με μια αξιωματική βεβαιότητα στην αρχομανία του Αλέξη.Μήπως όμως η πάση θυσία διατήρηση στην εξουσία έχει σαν λόγο ύπαρξης την δικαίωσή του κάποτε στο μέλλον; Μα πως μπορούν να δικαιωθούν θα πει κανείς, αφού αυτοί κάνουν τα εντελώς αντίθετα από όσα έλεγαν.Μπορεί στα μάτια τα δικά μας (των μη οπαδών) να είναι έτσι , αλλά είναι έτσι και στα μάτια τα δικά τους;Υπάρχει ένα εξαιρετικό άρθρο του Απόστολου Δοξιάδη που αξίζει να διαβαστεί γιατί έχει μια εντελώς διαφορετική και ενδιαφέρουσα οπτική :
    http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/582919/i-krufi-goiteia-tis-dialektikis-i-mathimata-parapoiisis-tis-alitheias-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστό το άρθρο του Απόστολου Δοξιάδη. Την έχω αντιμετωπίσει κι εγώ αυτή την "διαλεκτική" συζητώντας με ανατολικογερμανούς κομμουνιστές διανοούμενους πριν δεκαετίες. Την αποκαλούσα "σοφιστική διαλεκτική" διότι ξεκινούσε ανάποδα. Έθετε το συμπέρασμα κι έχτιζε προς τα πίσω την απόδειξη.

      Διαγραφή
  5. Οι έλληνες για τον Πρωθυπουργό Τσίπρα λένε λένε λένε.
    Αλέκος Αλαβάνος:
    «Ο Τσίπρας κι η παρέα του εγκληματούν και οι εγκληματίες κάθονται στο σκαμνί».
    «Το να επαινεί ο Τσίπρας τα δημοψηφίσματα είναι σαν ένας παιδεραστής να εξαίρει τις αρετές των παιδιών».
    Καζάκης:
    "Ανεπάγγελτος...έμισθο κομματικό στέλεχος...εκβιαζόμενος προδότης...ηγέτης"
    Ο Τσίπρας να αντιμετωπίσει τον εισαγγελέα
    Ποια η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ και τι θα μπορούσε να έχει γίνει.
    Ζαφειρόπουλος:
    "Η συστηματική αποβιομηχάνιση του τόπου και η δολοφονία του ηγέτη Ζαχαριάδη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Τσίπρας έκανε τις κινήσεις και μανιπούλαρε τα τραύματα του περιστατικού και η Ελλάδα απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία. Ιδιοφυής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι ο Αλέξης εφαρμόζει ακριβώς την πολιτική που και ο Γεώργιος Ράλλης θα προενέκρινε αν ήταν σήμερα εκείνος ο υπεύθυνος για τις τύχες της χώρας. Όλες οι κρίσιμες επιλογές του Κωνσταντίνου Καραμανλή δικαιώθηκαν. Οι Έλληνες βυθίζονται στην ανεργία, τρώνε από τα σκουπίδια, οι συντάξεις εξαφανίζονται, μεταδόθηκαν οι Μεγάλοι Έλληνες. Είναι εμένα το όνειρο μου ο Γεώργιος Ράλλης. Αγγίζω τα σημεία μου εγώ όταν τον βλέπω στο YouTube. Όταν φτάσω στο πιο επικίνδυνο σημείο και άλλο πια δεν γίνεται να συγκρατηθώ χύνω τον καφέ μου στο πληκτρολόγιο. Μ' αρέσει πιο πολύ στην αρχή να σκέπτομαι μια γυναίκα και μετά έναν άνδρα. Αλλά όταν βλέπω τον Γεώργιο Ράλλη είναι ο δικαιωμένος καραμανλισμός που με αρπάζει και με στήνει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και παραδίνομαι και δεν ξέρω αν ο Γεώργιος Ράλλης με κυβερνάει ή αν ο Αλέξης με δέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση, μου θυμίζουν τα καθημερινά τηλεοπτικά σίριαλ του '90. Ο ίδιος ο σεναριογράφος αυτοσχεδίαζε 1-2 μέρες πριν από το κάθε επεισόδιο και οι ηθοποιοί πολλές φορές μάθαιναν τον ρόλο τους την ίδια μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο τσίπρας κάνει ότι του πει η τρόικα. μάλλον ρωτάτε πώς θα μπορέσει ο τσίπρας να περάσει τα καινούρια μέτρα (καθώς οι απίθανοι στόχοι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν πιάνονται) χωρίς να δυσαρεστήσει πολύ τον κόσμο, μόνο που αυτό είναι λάθος ερώτημα. το σωστό ερώτημα είναι τί σκοπεύει να κάνει η μέρκελ, και όχι ο πιστός της εντολοδόχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μια θεωρία λέει ότι ο Τσίπρας παίζει πλέον σε πιο ευνοϊκό διεθνές πεδίο: μετά το BREXIT, δύσκολα θα θελήσουν οι Ευρωπαίοι την έξοδο ακόμα ενός κράτους – ακόμα και αν πρόκειται για την ανεπίδεκτη Ελλάδα.

    Η άλλη θεωρία λέει ότι οι Ευρωπαίοι φοβούνται την άνοδο των λαϊκιστών και ακροδεξιών στις χώρες τους και δεν θα χαριστούν πλέον στην Ελλάδα.

    Η στάση των Ευρωπαίων θα καθορίσει και το πολιτικό μέλλον του Τσίπρα. Προσωπικά θεωρώ ότι θα επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των Ευρωπαίων πολιτικών και δεν θα χαριστούν στην Ελλάδα. Επίσης, εάν επικρατήσουν λαϊκιστές και ακροδεξιοί, το όραμα της Ε.Ε. θα τελειώσει. Η κατάσταση θα είναι ίσως διαχειρίσημη εάν φύγει ακόμα ένα κράτος – ιδίως ένα κράτος-βαρίδιο.

    Τότε ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές. Με διάφορα αριστερίστικα ταρατατζούμ, με τα ταμεία άδεια, κάποια ΜΜΕ δικά του, με πρόσφυγες να συρρέουν ξανά κατά χιλιάδες και χωρίς να έχει κάνει τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

    Ο επόμενος θα βρεθεί χωρίς λεφτά, χωρίς δυνατότητα νέου προγράμματος (έχουν δεσμευτεί οι Ευρωπαίοι γι αυτό) με το προσφυγικό σε καταστροφική έξαρση και έχοντας μπροστά του ένα βουνό εκκρεμότητες για τις οποίες η Ελλάδα έχει δεσμευτεί νομικά. Ας ελπίσουμε να έχει αυτοδυναμία – ή να υπάρξει σοβαρή κυβέρνηση συνεργασίας-σωτηρίας.

    Εάν ο θεός μας αγαπά, τότε σε τρεις μήνες θα γίνουν όσα δεν έγιναν σε πέντε χρόνια και θα μείνουμε στην Ευρώπη. Εάν μας έχει ξεχάσει, τότε σε τρεις-τέσσερεις μήνες θα έχουμε πει ‘καλώς ήρθες’ στη Νέα Δραχμή και θα εξαρτιόμαστε από κάποιο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ για την επιβίωσή μας τον πρώτο καιρό.

    Ο Τσίπρας σε κάθε περίπτωση, θα φωνάζει με ένα ποσοστό 7-10%. Εάν βγούμε θα λέει ότι οι άλλοι φταίνε: για την έξοδο, για την κατάντια της οικονομίας, για τα λαμόγια που θα εμφανιστούν με τα λεφτά από το εξωτερικό. Εάν μείνουμε θα λέει ότι αυτός θα εφάρμοζε το πρόγραμμα με κοινωνικό πρόσημο.

    Διαλεκτικά πράγματα. Όπως διάβασα πρόσφατα: ΓΑΜΑΤΑ. Ο τόνος δικός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρίες συνωμοσίας:
      1. "Η άλλη θεωρία λέει ότι οι Ευρωπαίοι φοβούνται την άνοδο των λαϊκιστών και ακροδεξιών στις χώρες τους και δεν θα χαριστούν πλέον στην Ελλάδα."
      2. "Εάν μας έχει ξεχάσει, τότε σε τρεις-τέσσερεις μήνες θα έχουμε πει ‘καλώς ήρθες’ στη Νέα Δραχμή και θα εξαρτιόμαστε από κάποιο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ για την επιβίωσή μας τον πρώτο καιρό."
      Διότι:
      1. Οι Ευρωπαίοι γενικώς δεν φοβούνται απολύτως τίποτα. Ούτε οι μικρές βελγίδες φοβούνται τις κατσαρίδες. Επισκέπτονται τους σάπιους πυρηνικούς σταθμούς του Βελγίου και παίρνουν το τσάι τους με τις φιλενάδες τους κατσαρίδες.
      2. Οι έλληνες είναι ανίκανοι να έχουν εθνικό νόμισμα. Το παράδοσαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Και νέα δραχμή αν φτιάξουν, είναι τόσο διεφθαρμένοι που πολύ γρήγορα θα παραιτηθούν και θα επιστρέψουν στο ευρώ της διεφθαρμένης Ευρώπης.

      Διαγραφή
  11. Ήρθε για να μείνει. Προσπαθεί να εγκαταστήσει καθεστώς κι όχι απλά να κυβερνήσει για λίγο και μετά να χαθεί όπως άλλοι...
    Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του κι όχι μόνο.
    Κι από τις αντιδράσεις που βλέπω γύρω μου, μάλλον δεν θα χρειαστεί να κουραστεί ιδιαίτερα.
    Να ζούμε να τον...χαιρόμαστε!

    Χ. Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια χαρα τα παει ο Τσιπρας, οπως αλλωστε και οι προηγουμενοι. Η χωρα εξω καρδια, τα μαγαζια γεματα, οι δρομοι γεματοι, ολοι καπως βολευονται και η καραμελλα οτι 'εγω ειμαι καλα να δεις ομως τι γινεται αλλου' καλα κρατει.
    Αυτος δεν ειναι ο σκοπος των αλλεπαλληλων εκλογων; Να στειλουμε φρεσκο αιμα στις Βρυξελλες για να ξεκιναμε καθε λιγο και λιγακι απο την αρχη μεχρι να βαρεθουν στην Ευρωπη; Να προσευχεστε να τον εχει ο θεος καλα τον Τσιπρα να συνεχισει το παραμυθι των προηγουμενων ουτως ωστε τιποτα σωστο να μην γινει. Εξ αλλου το καινουριο κολπο (ολη η οικονομια μαυρη) θα παρουν καιρο να το καταλαβουν τα κοροιδα και μετα θα τους στειλουμε καποιον αλλο να υποσχεθει θαυματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω ότι γενικώς θα ατυχήσουμε, αν επιχειρήσουμε να προβλέψουμε. Ο Τσίπρας είναι απρόβλεπτος, γιατί δεν εμπίπτει σε καμιά γενική κατηγορία: δεν είναι αριστερός ή κάτι άλλο - είναι μόνο Τσιπρικός.

    Δεν είναι ιδιαιτέρως ευφυής, αλλιώς θα είχε προβλέψει ότι οι Γερμανοί δεν θα υποχωρήσουν και κατ' ελάχιστο δεν θα είχε προκηρύξει το δημοψήφισμα. Το ότι κέρδισε τις επόμενες εκλογές, δεν είναι δείγμα κάποιας υψηλής ικανότητας επιβίωσης που έχει, αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως δείγμα της χαμηλής ικανότητας της αντιπολίτευσης.

    Είναι κατά βάση αμόρφωτος, κι αυτό του δίνει τη μοναδική ελευθερία να κατασκευάζει πραγματικότητες κατά το δοκούν· αμόρφωτος εδώ σημαίνει ακριβώς: δεν δίνει μορφή στη σκέψη του, δεν έχει κάποιο εργαλείο, επιστημονικό, μεθοδολογικό, έστω ιδεολογικό ή άλλο. Είναι ελεύθερος, με τον τρόπο που είναι τα τετράχρονα.

    Βέβαια, πώς έγινε πρωθυπουργός ένα τετράχρονο; Η απάντηση είναι: δεν υπήρχε κανείς άλλος. Όλοι οι άλλοι κάηκαν διαδοχικά, γιατί ο ένας μετά τον άλλο απέδειξαν ότι δεν μπορούσαν να διασχίσουν ένα όριο (αυτό που έχει επιβληθεί στην κοινωνία μας από το χρηματοπιστωτικό σύστημα). Οπότε, το μέλλον του, εξαρτάται, νομίζω αποκλειστικά, από τι θα πράξουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλη συνωμοτική θεωρία πάλι: "Ο Τσίπρας δεν είναι ιδιαιτέρως ευφυής". Οι συνωμότες άνθρωποι που μισούν την επιστήμη νομίζουν ότι ένας πονηρός εξουσιαστής όπως ο Τσίπρας τους αγαπάει τόσο πολύ που θα τους παρουσιαστεί με την απόδειξη της root mean square ταχύτητος για να τους αποδείξει σεβασμό και να τον σεβαστούν και αυτοί ώστε να τους πείσει και να τον πείσουν ότι ίσως και να μπορούν αυτοί να συνεννοηθούν στα επιστημονικά στο κάτω κάτω ότι καλώς τα γνωρίζουν και ότι οι ένδοξοι μαζί με τον Τσίπρα αυτοί και ο Τσίπρας μαζί με αυτούς πια μπορούν «επιστημονικά» να φονεύουν τον λαό μας δικαιολογούντες με τους προμελετημένους φόνους και την δυστυχία τους απερίγραφτους δωσιλογισμούς τους και τις προδοσίες και τα εγκλήματα κατά της ζωής στον Α του Κενταύρου και στη Γη.

      Διαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωτάμε την ζωήν: τι θα κάνεις με αυτό; Με την παρασιτική ανοησία που εύκολα μπορείς να συντρίψεις; Τέλειωνε. Εγώ θα ζήσω. Είναι η απάντηση της και εκφράζει την καθαρή λογική της ζωής. Της ζωής όμως - όχι της κοινωνικής δραστηριότητας των φορέων. Ζήσαμε σε μιαν εποχή της ζωής όπου ο χομοσάπιος εκφράζει τις χαζές απορίες του και αδυνατεί να αποκριθεί και να βγει από την κατάθλιψη και να δώσει απαντήσεις και να επιφέρει λύσεις και βασανίζεται. Για το φαινόμενο της ζωής και την μελέτη του από τις ειδικές επιστήμες, το πώς βασανίζεται ένας με δική του απόφαση αδιάφορο. Φαινόμενο = ύλη, έμβια ύλη - τέτοια πράγματα. Ανοιχτές και περιμένουν οι δυνατότητες. Μιαν ιστορική απόκριση για το μέλλον της ζωής, δηλαδή κάποια στήριξη επί της μελέτης της οικονομικής οργάνωσης μόνον για τον σκοπόν της διαιώνισης της κατάθλιψης -άλλο τίποτα δεν κάνουν αυτοί- είναι αδύνατη. Θα καταγράφουν αποτυχίες σταθερά. Γι' αυτό θα επιχειρούν να λύσουν τα προβλήματα τους μόνον στα όνειρα τους και με την χρήση του αγιασμού.

      Διαγραφή
  15. Greece's hard left leader more than just "sexy Alexi": http://www.reuters.com/article/us-greece-tsipras-idUSBRE84D0NK20120514

    Νομίζω πως το βασικό όπλο του Τσίπρα είναι η γοητεία του.Συμφωνείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο άλεξ αντλεί την δύναμη του ώς πρωθυπουργός αποκλειστικά σχεδόν από τον συνδυασμό αφενός της αηδίας του γενικού πληθυσμού προς το κατεστημένο πολιτικό σύστημα & την δημόσια ζωή γενικότερα και αφετέρου από την πλήρη άνευ όρων στήριξή που του παρέχουν οι κηφήνες του δημοσίου τομέα και τα παρελκόμενα τους.

    Ο λόγος που ο πρόεδρος του 15μελούς δεν έχει πέσει ήδη παταγωδώς είναι ότι κυβερνά υπό το ευνοϊκότερο δυνατό διεθνές οικονομικό περιβάλλον για την Ελλάδα (απλά κοιτάξτε το διάγραμμα τιμής πετρελαίου από το 2010 και μετά).

    Τα περί χαρισματικότητας κτλ τα ακούω βερεσέ. Αν ο σέξυ αλέξης δεν είχε τη μούρη μπάνικου συνοικιακού γκόμενου και την παπατζιλίδικη πάρλα δευτεροκλασάτου ζεν πρεμιέ θα έπαιρνε τ'αρχίδια του μπιγκ τάιμ εκλογικώς.

    Ας όψεται ο κλασσικός ο μαλάκας ο έλληνας και οι επιλογές του ... και τα γκομενάκια με δικαίωμα ψήφου που χύνουνε ποτάμια μπροστά στην θέα του γαμπρού φυσικά ...

    Στις επόμενες εκλογές ψηφίζουμε λοιπόν ΘΑΝΟ ΤΖΗΜΕΡΟ αφού, δυστυχώς, η κινηματική δυναμική της Εθνικιστικής Λαϊκής Ακροδεξιάς - διψήφιας σε εκλογικά ποσοστά πλέον - δεν επαρκεί για το αρμόζουσα αιματηρή ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου του εμφυλίου (όπως αυτός ξανά-άνοιξε με την διακυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστερά") και το ξεβρώμισμα του τόπου από την λέρα της μεταπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται (είτε με λόγια του σαλονιού ή του λιμανιού). Έτσι ακριβώς. Δεν συμφωνώ μόνο με την τελευταία παράγραφο, δηλαδή με την πρόταση για ψήφο στον Τζήμερο. Για μένα εκφράζει τη «φανατική λογική» (ή αλλιώς .. την Καλβινική θεώρηση του κόσμου, τη Γερμανική ψυχοσύνθεση – η οποία μου προκαλεί αλλεργία – και η οποία ευθύνεται για ό,τι απάνθρωπο έκανε και κάνει η Γερμανία στην Ευρώπη).

      Διαγραφή
    2. Το διάγραμμα τιμής πετρελαίου απαιτεί αλυσίδας μαρκοβιανάς ή μήπως τίποτε διεργασίας στοχαστικάς; Για να μαθαίνω τα γνωστικά προαπαιτούμενα ρωτάω.

      Διαγραφή
    3. Ποια είναι η καλβινική θεώρηση του κόσμου; Τι είπε ο Ίταλο Καλβίνο για το ηλεκτρόνιο τόσο πια τραγικό;

      Διαγραφή
    4. Ο Καλβίνο και ο Καλβίνος- καμία σχέση!

      Διαγραφή
    5. Ο Καλβίνο και ο Καλβίνος- καμία σχέση!

      Διαγραφή
  17. Όπου χρειάζεται έχει την υποστήριξη του Μητσοτάκη και των άλλων-μνημόνια, ιδιωτικοποιήσεις που είναι παραχώρηση κλειδιών της οικονομίας σε ξένες χώρες-, η δεξιά καταστρέφει το κράτος, η αριστερά το έθνος, και όλοι μαζί ως ευρωπαϊστές των οπισθίων ότι απέμεινε από τον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν είναι εύκολο να προβλέψεις κινήσεις σε συγκεκριμένα θέματα, γιατί σε αυτά ίσως όντως να μην υπάρχει κάποιο πλάνο. Ούτε μου δίνουν την εντύπωση ότι τους ενδιαφέρει πχ αν θα πέσει ή θα ανέβει το ΑΕΠ μια μονάδα. Τα δε μέτρα σε μεγάλο βαθμό είναι εικονικά πλην ΕΝΦΙΑ και συντάξεων. Η αύξηση για παράδειγμα του ΦΠΑ ή των φόρων στους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο αυτοί δεν πληρώνονται/αποδίδονται, αποτελούν εικονικά μέτρα που θα διαρκέσουν για όσο διάστημα έχουν τη διάθεση οι Ευρωπαίοι να παριστάνουν τους ηλίθιους. Η μαύρη οικονομία στην Ελλάδα έχει υποτιμηθεί εντυπωσιακά από όλους γι'αυτό και έπεσαν έξω οι προβλέψεις για σημαντική μειωση ΑΕΠ λόγω capital controls. Φυσικά δεν μπορεί να τραβήξει για πάρα πολύ ακόμα αυτό, αλλά δε σημαίνει ότι θα σκάσει και το φθινόπωρο.
    Εμένα άλλο με φοβίζει κυρίως. Οι άνθρωποι αυτοί (και ο Τσίπρας) δε σου δίνουν την εντύπωση ότι περνάει από το μυαλό τους η παράδοση της εξουσίας. Το ύφος τους είναι τόσο απόλυτο και η σιγουριά που εκπέμπουν τόσο φασιστικού χαρακτήρα, που μου είναι δύσκολο να τους φανταστώ να επιστρέφουν ήρεμα στην αντιπολίτευση μετά από εκλογές. Ο φόβος μου για τον Τσίπρα είναι ότι θα οδηγήσει τα πράγματα σε τέτοιο σημείο που θα ασκηθεί βία άλλων εποχών, είτε για να παραμείνει στην εξουσία είτε για να την παραδώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επιτρέψτε μου να συμβάλω στην ευρυμάθεια των συν-σχολιαστών.Αντλώ τις πληροφορίες μου από τον "Θησαυρό συνωνύμων και αντιθέτων" των εκδόσεων Πατάκη. Η "απίθανη δυνατότητα επιβίωσης" μπορεί να αντικατασταθεί από τους όρους "οπορτουνισμός", "καιροσκοπισμός", "σπεκουλαδορισμός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μια νύχτα του καλοκαιριού από την ανέφελη φλόγα του τζακιού του δροσιζόμενος ο Στέλιος Ράμφος διάβαζε:
    «Πώς παρασκευάζονται τα οξέα;
    1. Με αντιδράσεις διπλής αντικατάστασης
    2. Με επίδραση ανυδρίτη οξέος στο νερό
    3. Με απευθείας ένωση υδρογόνου με αμέταλλο
    Πώς παρασκευάζονται οι βάσεις;
    1. Με αντιδράσεις διπλής αντικατάστασης
    2. Με επίδραση ανυδρίτη βάσης σε νερό
    3. Με επίδραση δραστικών μετάλλων στο νερό»·
    Ο μαθητευόμενος Τσίπρας άκουγε και θαύμαζε προσεκτικά. Σε μια στιγμή μιλάει: «Δύσκολα». Και δεν καθυστερεί ούτε μια στιγμή ο Στέλιος Ράμφος και βγάζει το βιβλίο με την αφιέρωση του Einstein ("Στον ορθολογιστή Στέλιο με αγάπη" - Άλμπερτ) και του διαβάζει για τον χρόνο και τον κάνει πρωθυπουργό αμέσως. "Μόνο πρόσεξε παιδί μου -είπε ο Ράμφος- πρόσεξε τουλάχιστον να παρατηρήσεις τις αναλογίες στις δύο πρώτες μεθόδους παρασκευής και την διαφορά στην τρίτη μέθοδο, γιατί αυτές εξετάζονται και αν σε βρουν αδιάβαστο δε θα σε ξαναπαίξουν οι Ανιχνεύσεις». Ο μαθητευόμενος Τσίπρας ούτε αυτές δεν έμαθε. Διδάγματα. Ας μην αντιγράψουμε ό,τι ακριβώς προτείνουν οι δάσκαλοι μας. Πρέπει λίγο το πράγμα να το νοθεύουμε, για να ανοιγόμαστε στον Χρόνο μοναδικά. Θα δημοσιευτούν αυτοβιογραφίες, με τίτλο π.χ. "Πώς έφτασα στο ικρίωμα" και άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. «Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει παρά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας, να υποφέρει μαζί τους και να προσφέρει μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης. Άρα όλοι οι δημοσιογράφοι είναι ανίκανοι να έχουν αξιοπρέπεια και πατρίδα (ποια άλλα πράγματα της υπουργάρας είναι δύσκολα;). Αφού οι δημοσιογράφοι όταν γίνουν και επίσημα κυβερνήτες, εξευτελίζουν την τιμή και την υπόληψη και την πατρίδα μας. Μπορούν να σου πουν τη μοίρα του Τσίπρα αλλά ποτέ τι νομίζουν οι ίδιοι ότι πρέπει ως έλληνες πολίτες και αυτοί να κάνουν για την πατρίδα μας. Δεν μπορούν και να διακόψουν τις εργασίες τους για τις GUT's που εργάζονται κατά φαντασίαν γιατί ο μόχθος ο πνευματικός γενικώς απαιτεί απομόνωση, συγκέντρωση, θυσίες. Παρουσιάζουν τις θεωρίες, ελέγχουν τις θεωρίες (για να βρουν την καλύτερη, που ελέγχει λογικά τα δεδομένα και ό,τι διάολο συμβατότητες επινοήσουν) και μιλούν με αριθμούς: 7 με 10%. Αλλά όχι μόνον με αριθμούς. Και με ποσοστά. Αν δεν πολλαπλασιάσουμε με το 100 για να βάλουμε και το έμβλημα, το σήμαντρο, το ρόπτρο: % - ε, τότε ορθολογισμός μισός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γρήγορα μόνο με τις άκρες και τα χάσματα για να μου δώσετε αναπόφευκτη γραμμή να ξέρω τι το αισθητικό και ηθικό να πιστεύω.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Μακάρι, να βγώ ψεύτης..

      Άν γίνουν εκλογές σύντομα πάλι ο Τσίπρας θα θα τίς κερδίσει..

      Κάνεφ

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Στην πατρίδα μας Ντίτα οι γλοιώδεις μικρο-μεγαλο-δημοσιογράφοι λογουχάρ' μέχρι και σαν πατριώτες νομίζουν να φανερωθούν και να περάσουν. Η έλλειψη σχεδιασμού δεν είναι έλλειψη. Είναι κάποια άλλη κωνική τομή. Παραβολή, κύκλος, υπερβολή - αλλά όχι έλλειψη. Χρειάζεται μια ποικιλία στις μαθηματικές περιγραφές του φασισμού. Ας εννοήσουμε τον Πρόεδρο Βούτση σαν κάποιον που επιμελείται τις βολές φορτισμένων σωματιδίων στα ηλεκτροστατικά πεδία. Ο δείκτης στην κατεύθυνση της μαγνητικής επαγωγής B (προς την οθόνη), ο αντίχειρας στην κατεύθυνση του ρεύματος I (προς τα πάνω), ο μέσος δάκτυλος του Βούτση δείχνει την δύναμη F στο υπόθεμα. Ο κανόνας "FBI".

      Διαγραφή
    6. Χειρισμοί Στιρέλας28 Αυγούστου, 2016 07:10

      Πώς να βγει ψεύτικος και σάπιος ένας τίμιος, ειλικρινής, σεμνός, διακριτικός και γενναιόδωρος άνδρας που μεταχειρίζεται την μεταξωτή δύναμη της συγκλονιστικής ευφυΐας του χαρισμένη σε αποφράξεις ανάλογες βέβαια της ευφυΐας αυτιστάφτοις. Μια ροζ Στιρέλα για τον Κανεφ.

      Διαγραφή

    7. Ευχαριστώ για τίς επευφημίες.


      Ανταποδίδω,δίνοντάς Σου τον "χρυσό φοίνικα¨, με κάπως μαραμένα τα τελευταία κλαδιά..

      Διαγραφή
  23. Καρανίκας Νο2
    http://www.protagon.gr/epikairotita/politiki/o-analfavitos-symvoulos-tou-tsipra-44341213106

    (Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι που δεν ξέρουμε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και ένα μήνυμα μετανιωμένου:

    http://www.iefimerida.gr/news/222723/i-sygnomi-enos-syrizaioy-emeis-kleisame-tis-trapezes-emeis-dihasame-ton-kosmo-emeis

    Λέει αρκετά για το θέμα εδώ. Αυτή η φράση "η μόνη κόκκινη γραμμή είναι η παραμονή στην εξουσία", είναι ανατριχιαστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο YannisH κατάγεται από το μακρινό παρελθόν των επιφανειακών σχολιασμών των εντυπώσεων. Θα μου δώσει να πληροφορηθώ και να νιώσω σαν ανατριχιαστικές τις ατάκες από τις ταινίες τρόμου και να τις μάθω.
      Όπως ο ιεροεξεταστής Δρογώσης:
      "Και δυστυχώς άλλα κομμάτια της αριστεράς κάνουν μόνο διαπιστώσεις αλλά δε λένε στον κόσμο ότι ακόμα και αν βγούμε απο ΕΕ ή από ευρωζώνη θα κάνουμε και άλλες θυσίες. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος".
      Οι Δύο Άνθρωποι αδυνατούν την κατανόηση που λέει ότι κανένας δεν τους έχει διορίσει στη ζωή αυτή να μας πουν τι είναι το εύκολο και τι το δύσκολο της ζωής εφόσον ξέρουμε και ξέρουν οι ίδιοι το Γεγονός: ότι αυτοδιορίστηκαν στην άγνοια, την αδιαφορία και στην ανημπόρια για το στοιχειωδώς απλό, λογικό και χρήσιμο.

      Διαγραφή
  25. Ο Τσίπρας απλά δεν υπάρχει. Ο Τσίπρας δεν είναι παρά η τελευταία μετάλλαξη του Ανδρέα, ή του Καραμανλή, ξανά του Παπανδρέου και τελικά σε Τσίπρα. Δεν είναι παρά η συμπύκνωση όλων των ελαττωμάτων της Ελληνικής φυλής: της τεμπελιάς, της θρασύτητας, της λατρείας της αρπαχτής κλπ. Ο Τσίπρας δεν έχει τίποτα στο μυαλό του, άλλωστε το μυαλό του δεν είναι και πολύ. Ο Τσίπρας δρα ενστικτωδώς, όπως τα ψάρια ενστικτωδώς κολυμπάν, και το φίδι ενστικτωδώς σέρνεται. Έτσι ο Τσίπρας κυβερνά ενστικτωδώς: φορολογώντας αυτούς που δουλεύουν και μοιράζοντας το αποτέλεσμα του κόπου τους στους τεμπέληδες που τον ψηφίζουν.
    Γιατί θα απορούσε κάποιος, γιατί το κάνει ενώ σίγουρα αυτό θα μας οδηγήσει στην καταστροφή. Βλακώδης ερώτηση γιατί ο Τσίπρας δεν σκέφτεται έτσι: δρα έτσι γιατί έτσι είναι προγραμματισμένος να δρα. Και έτσι θα πορεύεται μέχρι το τέλος, μέχρι την καταστροφή. Μετά την καταστροφή ο σοφός λαός θα βρει κάποιον Γεωργίου να του ρίξει την ευθύνη, και γεμάτος οργή και αισιοδοξία θα ψάξει τον νέο ηγέτη που δεν θα κάνει την κωλοτούμπα όπως οι προηγούμενοι. Την νέα μετάλλαξη του Ανδρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως αυτός είναι ο νέος ηγέτης?

      http://www.iefimerida.gr/news/285171/laothalassa-gia-ton-artemi-sorra-yposhetai-na-plirosei-tin-eforia-olon-ton-ellinon

      Διαγραφή
  26. Ο οικοδεσπότης γιατί δεν συμμετέχει στη συζήτηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο οικοδεσπότης ατενίζει τη θάλασσα και απολαμβάνει τα σχόλια. Κυρίως αυτά που δεν δημοσιεύει. Ευφάνταστα και χυδαια.

      Διαγραφή
    2. [...] φτερά το πέλαγο να πετάξει
      στα δρώμενα ύψη.

      (τί άλλο; Νι.Κα. )

      Διαγραφή
    3. Ο Νίκος Καρούζος έκανε και ΤΟ ΈΛΕΟΣ: Μια μέρα ο Κρίσνα συνάντησε την ύλη σε δυσκοίλια χιλιόμετρα θερινής αποστάσεως. «Θέλω να σε χάψω» της είπε και εκείνη «τότε να σε κάνω τίγρη» αποκρίθηκε. Λοιπόν ο Κρίσνα έγινε ένας άγριος τίγρης. Κάποτε όμως ο Βράχμα βλέποντας να κυλούν οι αιώνες με τις χιλιάδες και ο Κρίσνα ευτυχής κι ανέμελος να τρώει και να ξανατρώει ζοχαδιάστηκε. Αρπάζει το συγνεφένιο τηλεβόα και του φωνάζει: «Ε, Κρίσνα! Δε βαρέθηκες;» Κι αποκρίθη γελαστός ο Κρίσνα: «Καλά είμ’ εδώ· δεν ξέρεις τι χουζούρι μέσα στον τίγρη!»

      Διαγραφή
  27. Ήδη έχει επιδείξει μία απίθανη δυνατότητα επιβίωσης. Η αντιστροφή του «Όχι», το τρίτο Μνημόνιο, η αντικατάσταση του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» με τον …βαρύτερο ΕΝΦΙΑ, η περικοπή των συντάξεων, ο πολλαπλασιασμός των φόρων – αν αυτά τα είχε επιχειρήσει οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα είχε εξαερωθεί.

    Τι δυνατοτητα επιβιωσης και τριχες κατσαρες, στο καθεστως που εχουμε εαν δεν σε ριξουν οι βουλευτες δεν μπορει να σε ριξει κανενας, οι συριζαιοι βουλευτες ειναι αδιστακτοι κοιτανε μονο μη χασουν τη βουλευτικη αποζημιωση, οποτε πως να πεσει ο τσιπρας; Το οτι αποφευγουν ολοι μαζι τις δημοσιες εμφανισεις σου λεει κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικά βλέπω τον Τσίπρα σαν κακομαθημένο παιδί που μέχρι σήμερα η τύχη του κάνει όλα τα χατήρια. "Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός" ήταν πάντα το σύνθημα της Αριστεράς - και αυτόν τον κόσμο προσπαθεί να στήσει σαν σκηνικό ο ΣΥΡΙΖΑ - κι ας είναι τόσο ψεύτικος όσο τα χωριά του Ποτέμκιν. Φυσικά τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια - και κάποια μέρα θα καταρρεύσουν. Όμως ως τότε θα έχει χτίσει ο Αλέξης το κάστρο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς το κλειδί το κρατά το "προσφυγικό" [αυτό κρίνει τη μοίρα και την "ενότητα της Ευρώπης"] κι αυτό κλειδώνει η ξεκλειδωνει την πόρτα της ευτυχίας εαν και έφ' όσον πληρουνται οι προϋποθέσεις των ισορροπιών στην ...Τουρκία.
      Όταν ο [αυταρχικός ,τρελάρας,πληγωμένος, απελπισμένος και φανατικός/διπρόσωπος] Ερντογάν πέσει... κι ανοίξει το κλουτί της Πανδώρας...

      "Τρεχάτε ποδαράκια μου"!

      Διαγραφή
    2. Τι νομίζετε πως θα κάνει;
      Ό,τι μπορεί για να μείνει
      Τι νομίζετε πως δεν θα κάνει;
      Ό,τι δεν πρέπει για να μην τον διώξουν
      Θα επιβιώσει – και πόσο ακόμα;
      Όσο επιβιώνει η Ελλάδα.
      Θα αποδράσει για να επανέλθει;
      Όχι
      Θα χρησιμοποιήσει το χαρτί Καραμανλή;
      Ναι, γιατί έτσι τον τελειώνει
      Θα πετύχει λίγη – έστω και ελάχιστη –ανάπτυξη;
      Πραγματική όχι.
      Θα αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία;
      Θα την ξεπουλήσει.
      Θα πάει πιο κοντά στην Σοσιαλδημοκρατία;
      Μπορεί.
      Θα χρησιμοποιήσει τον Λεβέντη ή θα συνεχίσει τον αταίριαστο γάμο με τον Καμμένο;
      Συνεχίζει με Καμμένο.
      Θα αφήσει και άλλον παλιό καναλάρχη εκτός από τον Βαρδινογιάννη;
      Η απάντηση αύριο.
      Θα απαλλαγεί από μερικούς απίθανους υπουργούς, που κάνουν μόνο για επιθεωρησιακά νούμερα;
      Δύσκολο. Πρέπει να απαλλαγεί από πολλούς και να βρει άλλους να δεχθούν να τον ακολουθήσουν.
      Χρόνος εκλογών;
      Θα τον καθορίσει η υπόθεση Γεωργίου;

      Διαγραφή
    3. Ας μην ξεχνάμε ότι ο συριζα πριν 4 χρόνια (2012) είχε ούτε 5% δύναμη (4.6%). Ο Αλεξης πούλησε αυτό που ήθελε ο κόσμος να αγοράσει, μισθούς και συντάξεις. Θα μείνει στην εξουσία όσο μπορεί να το πουλήσει αυτό. Θα φύγει όρθιος όταν αναγκαστεί να τα κόψει για τα καλά, για να μην διαλύσει τουλάχιστον το κόμμα του. Δεν έχει σημασία με ποιον θα συνεργαστεί, προβλέπω να μένει ο Καμμένος και να μπαίνει και ο Λεβέντης. Η επιθεώρηση θα αλλάξει πρωταγωνιστές. Ο Τσίπρας δεν χρειάζεται να κάνει κάτι καινούργιο για να μείνει στην εξουσία, έχει ήδη δοκιμάσει τα πάντα και έχουν πιάσει.
      Η φαρσοκωμωδία θα συνεχιστεί μέχρι να τον στριμώξουν οι δανειστές. Μετά παραλαμβάνει ο Κυριάκος ο οποίος θα συγκαλέσει εξεταστική για τα πεπραγμένα σύριζα και θα έχει την καλύτερη δικαιολογία για να επιβάλει τις περικοπές που δεν τόλμησε ο σαμαράς να κάνει. Ο δε Τσίπρας θα ξεστομίζει ότι και ο Καραμανλής, ότι τον φάγανε τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που προσπάθησε να αντιμετωπίσει. Τυχερά θα είναι μόνο τα κοπρόσκυλα που συνοδεύουν το κάθε κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία και θα βρουν ευκαιρία να γλιστρήσουν από τον σύριζα και να ξαναγυρίσουν σε νδ/πασοκ ή σε καινούργια σχήματα που θα φτιαχτούν. Το έργο το είδαμε 3-4 φορές τα τελευταία χρόνια.
      Η δημόσια περιουσία είναι μύθος, είδαμε ήδη την αξία των ακριβότερων οικοπέδων στη μεσόγειο (ελληνικό και λαιμός), είναι για γέλια. Άλλωστε τα χρήματα θα πάνε για την αποπληρωμή των δανείων. Ο σαμαράς έπαιξε το παιχνίδι των πετρελαίων που όμως τώρα ξέρουμε ότι αν υπάρχουν δεν γίνεται εκμετάλλευσή τους με 35 δολάρια το βαρέλι.

      Διαγραφή
  29. Ιδεοληπτικός για να θεωρηθεί κάποιος θα πρέπει να έχει προσωπικό κόστος για τις ιδεοληψίες τις οποίες τις πιστεύει ή πίστευε, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός λέγαν για να έχουν δημόσιο λόγο στα πράγματα ενώ πλουτίζαν και με το παραπάνω σε αυτόν, τον τωρινό κόσμο, μέσα στον καζινοκαπιταλισμό-Σταθάκης, Τσεκελώτος και άλλοι- Εδώ υπάρχει ένα θέατρο από όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ύπαρξις θεάτρου. Συγκλονίζομαι. Τι παίζει; Μήπως παίζει παροχή εξηγήσεων όταν ζητούνται;

      Διαγραφή
    2. Ότι αυτοί παριστάνουν τους αριστερούς και οι άλλοι, η Νέα Δημοκρατία, ο Νίκος Δήμου, ο οποιοσδήποτε, τους κρίνει ως αριστερούς

      Διαγραφή
    3. Τα εγγλεζάκια διάλεξαν το brexit, και θα βγουν και δεν πρόκειται να παραμείνουν, μάλλον ίσως επειδή ποτέ να μην είχαν για πρωθυπουργό έναν πολιτικό μηχανικό. Υποψιάζομαι ότι θα νιώθουν το δέος τους οι νεκροπεθαμένοι νομομαθείς και οι επιληπτικοί φιλόσοφοι: χτίζει! εγώ δεν κτίζω! η παρουσία του στη ζωή μου κάποια πληροφορία του φωτός θα μεταφέρει! ενδέχεται και κάτι λογικό να μου πει, δεν μπορεί να είναι τελείως ντεκεκεδένιος! Άλλωστε ό,τι σκέπτονται και αποφασίζουν ποτέ με την ακρίβεια δε μας το αποκαλύπτουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε που είναι ορθολογιστές. Ότι το ευρώ συνέπεια του ορθολογισμού. Γι' αυτό εμείς θέλουμε να τους ρωτήσουμε επί του νόμου του Αρχιμήδη. Είναι το θέμα τώρα ότι ένας ελεύθερος άνθρωπος μαθαίνει τι σημαίνει η άνωση του Νεύτωνα και δεν στακάρει στη λέξη νόμος με τον σκοπό της πολιτικο-οικοδομικής αμάθειας της ζωής, αλλά αυτοί ναι, κολλημένοι και άγνωστοι. Η παιδεία μας είναι ευεργετική μόνο για την ανάδειξη των προδοτών στα αξιώματα. Αν μπορούσαμε να βγάλουμε την ΗΕΔ από τα βιβλία και με το Είναι να την αντικαταστήσουμε, θα κινούμασταν προς την αλήθεια και θα την γραπώναμε - τι καλά. Αν προσπαθήσεις να λύσεις την σχετική κίνηση στηριζόμενος στο άγνωστο υλικό της νόησης ή με ανάμνηση Λαζόπουλον ή Τσάτσον ή αν τέλος πάντων σε ψήσουν να μη μελετήσεις την λογική της σχετικής κίνησης και να περιμένεις ακίνητος κι απελπισμένος την επιφοίτηση του ορθολογισμού, οι βενιζέλοι και ο ειρηνικός Καρλομάγνος σου έχουν βάλει χέρι και σε χτενίζουν όχι ο Γαλιλαίος, να το ξέρεις. Πρέπει να μελετήσεις το σύγγραμμα Φιλοφιλοσόφου -ο έλληνας Βερν- για την Ελεύθερη Πτώση. Θα σου ομολογήσει μολόχες τραγικές· ότι ένα το φυσικό μέγεθος (ο χρόνος) και τα άλλα φυσικά μεγέθη (θέση π.χ.) ανύπαρκτα και αχρόνιστα κι ασήμαντα. Δεν μπορείς να ξέρεις. Οπότε η ελεύθερη πτώση θα μελετηθεί σαν χρονική ανωμαλία, κάτι παρόμοιο. Πότε θα τα μάθω αυτά;

      Διαγραφή
    4. Είναι μεγάλος ο πόνος να πάρεις ταξί να μεταφερθείς στο leeds. Θυμάσαι τις μικρές αγροτικές παρακάμψεις, τα τοπία, τις νύχτες. Να πέσει ένα μαύρο πέπλο και να μην φαίνεται ξανά ποτέ η γαλανόλευκη αγελάδα των γραφειοκρατών. Αν δεν υπήρχανε οι κνίτες τραπεζίτες κ' ηρωίνη. Εσείς, κύριε Παπαδόπουλε, μπορείτε να φτιάξετε μελάνι από το τίποτα; Ένα στιλό άπειρης αντοχής και περιεχομένου; Ένα μολύβι σαν ανοιχτοπρασινόλευκη πεταλούδα-σύνταξη πάνω σε θαλασσινό πρασινοκίτρινο χόρτο; Μια πνευστή γομολάστιχα;

      Διαγραφή
  30. Σήμερα πια απολύτως κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει τις δικαιολογίες για να ισχυριστεί ότι δεν είναι ίδιο ευρωπαϊκό με τα άλλα. Αλλά "λείπουν οι ηγέτες". Δηλαδή έχασαν οι καημένοι εκείνον που θα εξευτελίσει ξανά έναν βασανισμένο λαό αλλά που γνώρισε μια περίοδο ειρήνης και δημοκρατίας και η σχετική εμπειρία αρκεί για να θυμάται ότι αδύνατο πια να παραιτηθεί από τη ζωή. Ο Τσίπρας -πολιτικός μηχανικός, εβραίου πέλματος λεβέντης- είναι ο μεγάλος ηγέτης που εξευτελίζει τον ελληνικό λαό και τον σκορπάει στον άνεμο. Δεν αρέσαμε στον Τσίπρα και άρχισε να μας διλημματίζει "ή ευρώ ή οι νεοναζιστές". Έξυπνοι εμείς κρατήσαμε τον φορτσάτο δωσίλογο, που μας πρόσφερε και το δηλητήριο και το ευρώ και τον ευρωπαϊκό νεοναζισμό. Δεν είναι χαρισματικός. Βλάκας είναι. Το λένε οι έξυπνοι και οι πετροπέρδικες. Οι συνήγοροι και οι διαμεσολαβητές στις θέσεις τους. Μαζί κληρονομήσαμε και το μηρυκαστικό με το όνομα Δραγασάκης. Τι άραγε σπερματικά αντίδωρα να μασάει και επαναλαμβάνει την οραλάτη κίνηση του ξαναμασήματος. Όλες οι κουφάλες έχουν πλάκα. Αλλά το παιχνίδι τους χάθηκε. Ένας ελεύθερος λαός φαίνεται στον ορίζοντα. Σε περιόδους δικτατορίας και Κατοχής της πατρίδας ένας συγγράφει Μέρες -μα για να διαβάσει ο τηλεπαρουσιαστής Αρναούτογλου να μάθει τις Παρουσιάσεις- αλλά ένας άλλος φυτεύει ελιές. Δίπλα στα αμπέλια με το θειάφι και το κίτρινο φύλλο σαν υπόσχεση γλυκού σταφυλιού στο στόμα -όλα με το στόμα- πιάνουν οι τυραννοκτόνοι τα γιοφύρια. Θα σας εξαφανίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Επειδή συζητάμε περί Τσίπρα, κομμουνισμού, εξουσίας, ολοκληρωτισμού και άλλων παρεμφερών, αντιγράφω μία φράση του Νικίτα Χρουστσόφ, η οποία ειπώθηκε μετά από την αποπομπή του από την ηγεσία της Ε.Σ.Σ.Δ.: " Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που κατάφερα ήταν ακριβώς αυτό - ότι είχαν τη δυνατότητα να απαλλαγούν από εμένα με μία απλή ψηφοφορία, ενώ ο Στάλιν θα τους είχε συλλάβει όλους." Εμείς, στη χώρα μας, εν έτει 2016, διολισθαίνουμε ανεπαισθήτως σε προ-Χρουστσόφ και νεο-ζαχαριαδικές πρακτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ΕΣΣΔ λοιπόν δεν υπήρχε επιστήμη. Μόνον φιλόσοφοι (θεωρητικοί και πρακτικοί της γραφειοκρατίας). Είναι πολύ παράξενο που στη σχέση των ανθρώπων με την επιστήμη, το πρώτο πράγμα που εννοούν δεν είναι η σκέψη που λέει ότι: χωρίς ειρήνη και αποχή από την κατάθλιψη δεν μπορούμε σοβαρά να διαβάσουμε. Είναι γελοίο τώρα να ζεις π.χ. στην Ελλάδα και να λύνεις ασκήσεις με Cv και Cp και παράλληλα να υπάρχει και ένας Ράμφος ή ένας Γιανναράς ή ένας Κοντογιώργης να μιλάνε από την τηλεόραση και να μην έχουν ιδέα να λύσουν μια διοφαντική εξίσωση αχ+βψ = γ αλλά να παρουσιάζονται ως να τα ξέρουν όλα. Τι ακριβώς νομίζουν ότι γνωρίζουν αυτοί, κύριε Τζιούτζιε;

      Διαγραφή
    2. Αυτό που είπε ο Χρουστσόφ μου θύμισε τον ορισμό που Πόππερ για την δημοκρατία: "Όταν ο λαός μπορεί να αλλάξει αναίμακτα την ηγεσία του".

      Εδώ βέβαια επρόκειτο για κλειστό σύστημα - αλλά τουλάχιστον αναίμακτο.

      Διαγραφή
    3. Αν ξέραν οι Ρώσοι τους παραλληλισμούς που κάνουν εδώ στην Ελλάδα με την Σοβιετική ένωση θα σταυροκοπιόντουσαν και θα μας θεωρούσαν παλαβούς , από την άλλη εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που καταλαβαίνουν ότι αυτό που υπήρχε αν και τυπικά ονομαζότοταν Σοβιετική ένωση στην ουσία ήταν η Σοβιετική Ρωσία που ως σκοπό είχε όχι την επικράτηση του κομμουνισμού παγκοσμίως αλλά τον εκσυγχρονισμό μιας μεγάλης χώρας σαν την Ρωσία με τις άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλογκ να αποτελούν τσουβάλια αναχώματος, τα λέει και ο Κονδύλης

      Διαγραφή
    4. Ο Τσίπρας (ηγέτης) είναι κάποιος που διόρισε τον Κούλογλου στην ευρωβουλή της ΕΕ (ηγεσία). Ο Κούλογλου είναι κάποιος που αποφασίζει την εξακολούθηση της γενοκτονίας του ελληνικού λαού. Στο σημείο 38 αποκαλύπτει τις σχέσεις της CIA με τους εμπόρους ναρκωτικών και τις εχθρικές βέβαια σχέσεις του με την προπαγάνδα της CIA φυσικά. Μπορούμε να καταγγέλλουμε το κακό όταν γίνεται μακριά αλλά και να το επιβάλλουμε στο λαό μας. Δικός μας είναι - ό,τι θέλουμε τον κάνουμε - ποιος θα μας ελέγξει; Μάλλον ο Πόπερ (†) είναι κάποιος που ονειρεύεται εναλλαγές αυτής της ποιότητας ηγεσιών, της CIA, του Τσίπρα και του Κούλογλου.

      Διαγραφή
    5. Με τον τρόπο του "Κρυομόλυνα πραβού δρυμώσεις": Παραδίνομαι και υπόσχομαι να μην ασχοληθώ ξανά με ό,τι αφορά τη διαπλανητική σύζευξη των προπατόρων μας με τις επερχόμενες αστρικές γενιές του Άλφα του Κενταύρου.Εξάλλου η συσσωρευμένη στους ελληνορθόδοξους αρμούς δυτικοευρωπαϊκή σκωρία δύναται να απομακρυνθεί μόνο διά τακτικών ψεκασμών, επαναλαμβανομένων τρις ημερησίως (ανά οκτάωρον).Το ψεκασθέν διάλυμα δέον όπως περιλαμβάνει (ανά 100 ml) 50 ml χλιαρού ύδατος, 10 ml μισαλλοδοξίας, 20 ml αρχαίας ελληνικής δόξης, 10 ml νεοελληνικής κουτοπονηριάς, 5 ml αγιασμού και 5 ml καταραμένων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.Σε περίπτωση υποτροπίασης, οι ειδικοί συνιστούν άφθονη κατανάλωση Παπαρρηγόπουλου ή Βουρνά(άλλη δόση χρειάζονται οι εθνικόφρονες και άλλη οι μαρξιστές). Αν ο ασθενής καταληφθεί υπό τρομώδους παραληρήματος(delirium tremens), καλόν είναι να τον καθησυχάσουμε,πείθοντάς τον πως ο εμφύλιος συνεχίζεται με άλλα μέσα.Όλων των ανωτέρων μη επενεργησάντων, σφίγγουμε το χέρι των οικείων,ελπίζοντας να αφήσουμε το αριστερό μας αποτύπωμα...

      Διαγραφή
    6. Λάζαρε, ξεπέρασες ακόμα και τον "κρυομόλυνα πραβού δρυμώσεις"!
      Η τελευταία πρόταση "όλα τα λεφτά"!

      Διαγραφή
    7. Προσδιορίζουμε τον διαλύτη. Προσθέτουμε τις διαλυμένες ουσίες. Π.χ. υδατικό διάλυμα υδροξειδίου του νατρίου. Δεν λέμε ποτέ ένα διάλυμα μόνο με διαλυμένες ουσίες. Αλλά τα διαλυμένα μυαλά διαλύουν οτιδήποτε...

      Διαγραφή
    8. Δεν εξέτασα το θέμα υπό χημικό πρίσμα(δεν ήταν το φόρτε μου στο σχολείο), αλλά υπό νοσολογικό...

      Διαγραφή
    9. Ποιο είναι το χημικό πρίσμα. Μπορείτε να μου το βρείτε σε κάποια μηχανή αναζήτησης και να μου το δείξετε; Και το νοσολογικό πρίσμα επίσης. Πώς συγκινούν οι μορφές αυτών των πρισμάτων;

      Διαγραφή
    10. Επίκτητος:"Εάν μπορείς, οδήγησε με τα λόγια σου τους συνομιλητές σου σε θέματα κατάλληλα.Αν όμως βρίσκεσαι ανάμεσα σε ξένους, καλύτερα να σωπαίνεις." Σκεφθείτε και τη συνυποδηλωτική χρήση της γλώσσας.-

      Διαγραφή
    11. Κύριε Τζιούτζιε είσαστε ένα ραφάκι γι' αποθήκευση κρυφού φλιτζανιού με καφέ αριστερά ή δεξιά της κεντρικής τηλεπαρουσιάστριας.

      Διαγραφή
    12. Ράφι, όμως, με ονοματεπώνυμο. Όχι ανώνυμο ή ψευδώνυμο. Παλιότερα οι νοικοκυρές αναζητούσαν στην ούγια των λευκών ειδών και των κουβερτών τη φίρμα "Πειραϊκή-Πατραϊκή" ή "Βέτλανς-Νάουσα", αντίστοιχα. Αν η ετικέτα ανέγραφε "ΚρυΠραΔρυ Α.Β.Ε.Ε.", μάλλον επρόκειτο περί φθηνής απομιμήσεως...

      Διαγραφή
  32. Στις περιπτώσεις αμφισβήτησης του Κυβερνήτη από τους υπηκόους χρειάζεται να δωθεί η σύσταση της προσευχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια, ο Τσίπρας πήρε ένα πτυχίο πανεπιστημίου με καταλήψεις, απεργίες και τον έσπρωχνε ένα κόμμα σαν αποτέλεσμα είναι εντελώς απαίδευτος μπορούμε όλοι μας να γκουγκλάρουμε δηλώσεις του, ακόμα δεν έχουν βάλει περιορισμό στο ίντερνετ.

    Όσον αφορά το ποστ:
    Τι νομίζετε πως θα κάνει; Θα συνεχίσει μιας και ο μόνος στόχος του είναι να κυβερνάει και να απομυζεί το Δημόσιο!

    Τι νομίζετε πως δεν θα κάνει; Προφανώς και δεν πρόκειται να κάνει μεταρρυθμίσεις ουσίας αλλά θα προσπαθεί να πετυχαίνει τους στόχους του μνημονίου του ώστε να συνεχίζουν να μας χρηματοδοτούν οι εταίροι μας.

    Τι θέλει, τι μπορεί και τι δεν μπορεί. Θα επιβιώσει – και πόσο ακόμα; Θέλει να συνεχίσει να κυβερνάει, δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και δεν μπορεί να κάνει κάτι το ουσιώδες.

    Θα αποδράσει για να επανέλθει; Χλωμό.

    Θα χρησιμοποιήσει το χαρτί Καραμανλή; Ακόμα και να θέλεί μάλλον ο Καραμανλής θα αρνηθεί, για ποιο λόγο να δεχτεί; Έχει απομακρυνθεί ας είναι "καλά" και τα φερέφωνα του και δεν τον συμφέρει να γίνει ξανά ενεργός μιας και θα έχει πολιτικό κόστος.

    Θα πετύχει λίγη – έστω και ελάχιστη –ανάπτυξη; Όχι.

    Θα αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία; Αυτή η ερώτηση είναι άστοχη με την έννοια ότι τα περισσότερα περουσιακά στοιχεία του Δημοσίου θα περάσουν στο νέο ΤΑΙΠΕΔ.

    Θα πάει πιο κοντά στην Σοσιαλδημοκρατία; Θα προσπαθήσει αλλά θα αποτύχει πανηγυρικά μιας και είναι ιδεολιπτικός, ο Ολλαντ τον χρησιμοποίησε πριν από λίγο καιρό για προσωπικούς του λόγους.

    Θα χρησιμοποιήσει τον Λεβέντη ή θα συνεχίσει τον αταίριαστο γάμο με τον Καμμένο; Δύσκολη ερώτηση, με τον Καμμένο υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων κάτι που μπορεί να μην έχει με τον Λεβέντη.

    Θα αφήσει και άλλον παλιό καναλάρχη εκτός από τον Βαρδινογιάννη; Η απάντηση είναι πλέον Ναι μιας και έχει προχωρήσει η διαγωνισμός και οι 2 νέοι καναλάρχες θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Μαρινάκης και ο Ρώσος Σαββίδης.

    Θα απαλλαγεί από μερικούς απίθανους υπουργούς, που κάνουν μόνο για επιθεωρησιακά νούμερα; Έχει σοβαρά στελέχη για να χρησιμοποιήσει;

    Όσον αφορά τις εκλογές δεν έχω άποψη μιας και δύσκολα χάνει τη δεδηλωμένη πόσο μάλον που υπάρχουν πολλοί άλλοι πολιτικοί που είναι ερωτευμένοι με την εξουσία, όπως ο Λεβέντης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μεταξύ σοβαρού και αστείου: οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠ μας καταστρέφουν αλλά δίνουν άπειρο υλικό στους σκιτσογράφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στο μυαλό του Αλέξη τέτοια ακαταστασία. Αλλά ωραία ρούχα (παντελόνι, πουκάμισο) και παπούτσια. Κ' εγώ δεν έχω τόσο ωραία ενδύματα και πράγματα!. Θα κλέψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο δημοσιογράφος Καμπουράκης έμαθε λέξι voucher και δηλώνει: Ίσως καταλήξω στον ΟΑΕΔ, εκλιπαρώντας για ένα συριζαίικο voucher ελεημοσύνης. Τόσα τρένα με κάρβουνο στην Αμερική...τόσο νοσταλγική ελευθεροτυπία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γιατί προτιμάει να πει στο σχολειό σας και δεν λέει στο σχολείο σας. "Η γνώση είναι το σημαντικότερο εφόδιο στη δύσκολη και ανταγωνιστική εποχή". Ποια γνώση άραγε να εννοεί. Τις γνώσεις του προέδρου Κωνσταντίνου Τσάτσου ή την εξίσωση της συνέχειας στα ρευστά; Η τελευταία αποκλείει και αναιρεί τους σαδιστές γραφειοκράτες. Και τι σημαίνει η αντίληψη του πρωθυπουργού Τσίπρα για την ποίηση. Σίγουρα η κατανόηση του προέδρου Κωνσταντίνου Τσάτσου για την ποίηση σημαίνει πρωθυπουργός Τσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο κύριος Τσίπρας είναι ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου. Εφόσον αυτός δεν έχει τιμή και υπόληψη...μάλλον είναι ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.