Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016

Διαφημίσεις με …σαλμονέλλα!



Οι πιο τακτικοί αναγνώστες θα παρατήρησαν – ή θα το διάβασαν – ότι η διαφημιστική σταδιοδρομία του doncat ως Μέσου Μαζική Επικοινωνίας έληξε την δεύτερη μέρα. Ίσως διάβασαν και για κάποιον ιό.

Ιδού τα γεγονότα:

Όπως και πολλοί άλλοι η σύζυγός μου διαβάζει το μπλογκ από το κινητό της. (Ματαίως διαμαρτύρομαι ότι έτσι απαξιώνονται οι φωτογραφίες και συμπιέζονται τα κείμενα).

Χθες βράδυ, παρατηρώντας τις διαφημίσεις, υπέκυψε στον πειρασμό να κάνει κλικ σε μία (δεν θυμάται ακριβώς τον τίτλο – ήταν κάτι σαν "ένα αδιάβαστο μήνυμα φωτογραφίας - διαβάστε το πριν εξαφανιστεί!"). Αμέσως η οθόνη του κινητού της κατελήφθη από ένα κείμενο που είχε επικεφαλίδα το σήμα της Google (έγχρωμο παρακαλώ) και έλεγε πως η μπαταρία της έχει μολυνθεί από 4 ιούς και ότι αν δεν κατεβάσει μία σωτήρια εφαρμογή κάνοντας κλικ ΕΔΩ θα την χάσει σε 4 λεπτά.

Πανικόβλητη μου έφερε το κινητό. Έχοντας τριάντα χρόνια πείρα σε υπολογιστές και άλλα ψηφιακά – της είπα να ηρεμήσει, κι ότι από ότι ξέρω οι μπαταρίες δεν προσβάλλονται από ιούς. Έκλεισα το κινητό, το ξανάνοιξα και αρχικά δεν εμφανίστηκε τίποτα. Μόλις όμως πήγε να ανοίξει τον Google Chrome – να την πάλι η προφητεία. Αγοράστε το μαντζούνι, αλλιώς χαθήκατε!

Απεγκατέστησα τον Google Chrome και αφού έκανα επανεκκίνηση, τον κατέβασα από την μαμά εταιρία (root) – και το πρόβλημα λύθηκε. Αλλά επειδή κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου στην Google (πώς αφήνει να περνάνε τέτοιοι παραπλανητικοί και εκβιαστικοί τρόποι πωλήσεων;) έκλεισα αμέσως τις διαφημίσεις σε όλο το μπλογκ – έστειλα και μία διαμαρτυρία η οποία μπορεί ίσως να διαβαστεί σε μερικούς μήνες.

Θεωρώ αδιανόητο να παγιδεύω (άθελά μου) τους αναγνώστες μου με τέτοια φτηνά τερτίπια. Διαφημίσεις τέρμα! Οπότε όλες οι παρατηρήσεις του Viennezos και του Harrysmatic (που παριστάνει τον ανώνυμο – αλλά προδίδεται από το ύφος και το πάθος του…) «εις τον καιρόν!» που λέγαμε στο Ναυτικό…



26 σχόλια:

  1. Δεν πρόλαβα να εκφραστώ σχετικά με τις διαφημίσεις, παρ´όλο που δεν θα είχα αντίρρηση.
    Το θέμα λύθηκε από μόνο του και πολύ μου άρεσε το " εις τον καιρόν " του Ναυτικού!
    Το ύφος του Harrysmatic το καταλαβαίνω ακόμη κι εγώ!

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειαζοταν να κανετε ολον αυτο τον κοπο(κλεισιμο κινητου,διαγραφη chrome,κατέβασμά του απο root κτλ) καθως ο πιο ευκολος τροπος ειναι ανοιγμα νεας καρτελας-παραθύρου και κλεισιμο του αλλου επιμένοντος που λεει τα τρομακτικα και τα αλλα συναφη.Και γω εν τη πραξει το διαπιστωσα καθοτι την πρωτη φορα με παιδεψε και μενα αρκετα.Τωρα οσον αφορα τις διαφημισεις της google ειναι πραγματι ενοχλητικες και αρκετα ασχετες συνηθως,εξαρταται παντα βεβαια απο το πληθος και το μεγεθος τους και συνηθως αλλιμονο αν τις κλικαρεις καταλαθος
    a passer by
    Υγ: Χαιρομαι που αφηνω σχολιο σε αυτο το μπλογκ μετα απο κανα 7αρι χρονια ,παροτι το παρακολουθω αρκετα τακτικα απο τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Σαλμονέλα είναι μικρόβιο...
    Την πέτυχε ένα καομοιρης με αλλους καμια τριανταριά στην δεξιώση της βάφτισης στη Βοιωτία και τωρα τον κλαινε. Ένας αλλος με το γυιο του χαροπαλεύουν στις εντατικές. Ο αίτιος : η Σαλμονέλα στη φέτα.
    Καμια σχέση με τη διαφήμιση. (Κακή συντήρηση τροφίμου;)
    Με την ευκαιρία προσέχετε τοωρα το καλοκαίρι. Σαλατες ωμές, τυριά, τυροειδή, αυγά μελάτα, κοτόπουλα "πανέ" καμιά φορά κολυμπάνε στη Σαλμονέλα. Και στο σούσι θα 'λεγα να προσέχετε οι εύποροι...

    ΥΓ. Κακά τα ψέμματα...
    Δεν τις ήθελα τος διαφημισεις στο blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις Νώντα - η σαλμονέλα δεν είναι ιός. Αλλά λόγω μαύρης επικαιρότητος την έβαλα στο τίτλο. Άλλωστε και το κόλπο της διαφήμισης δεν ήταν ιός - ήταν τρικ για να σε κάνει να αγοράσεις ένα μάλλον άχρηστο πρόγραμμα.

      Διαγραφή
    2. Κατά βάθος κι εμένα δεν μου άρεσε η παρουσία των διαφημίσεων στο μπλογκ. Του έδινε όμως κάποιο κύρος - σαν να ήταν έντυπο μεγάλης κυκλοφορίας...

      Διαγραφή
    3. Καλα μην το λετε αυτο,ολα τα μλπογκ ανεξαρτητως περιεχομενου τα τσουβαλιαζει η google,δεν ειναι οπως παλια με τις εφημεριδες...
      τα τσοντοσαιτ ειναι τιγκα στις διαφημισεις,ποιο το κυρος?

      Διαγραφή
  4. Σύμφωνα με την φωτογραφία ο computer virus είναι ο πιο άσχημος και κακομούτσουνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε δεν είναι και φωτογραφία - σκίτσο είναι που το έκλεψα από το ιντερνετ. Προφανώς ο σκιτσογράφος έχει υποφέρει από ιο υπολογιστή και γι αυτό τον εκδικήθηκε...

      Διαγραφή
  5. Αυτό ακριβώς το μήνυμα βρήκα κι'εγώ μόλις άνοιξα το blog. Αμέσως πήγε το μυαλό μου ότι έκανα κάποια βλακεία και σας κατέστρεψα όλο το εγχείρημα με τις διαφημίσεις. Όχι απλά πανικός αλλά και σύνδρομο 'εγώ φταίω'. Ευτυχώς πήγε η καρδιά μου στη θέση της τώρα που διάβασα τι συνέβη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην επικρίνουμε τον εαυτό μας, συνεχώς, ωραία Ντίτα, για περιπτώσεις περιστρεφόμενες γύρω σε πράγματα που δεν ελέγχουμε, δεν αλληλεπιδρούμε και δεν φέρουμε γι' αυτά απολύτως καμία ευθύνη. Η διαδικτυακή συντροφιά λιπαίνει τους αρμούς της μοναξιάς... Τα εκστατικά φύλλα των αρμών ολισθαίνουν επί της ερυθρόδερμης κοίτης των ατμών...

      Διαγραφή
  6. "κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου στην Google (πώς αφήνει να περνάνε τέτοιοι παραπλανητικοί και εκβιαστικοί τρόποι πωλήσεων;)"

    Δεν νομίζω ότι η Google εγκρίνει αυτούς τους τρόπους. Ως ένα βαθμό η ίδια η Google είναι το θύμα τέτοιων πράξεων (έστω κι αν δεν μου αρέσει βέβαια να χαρακτηρίζω τη Google "θύμα" ;-) ).

    Να ένα σχετικό άρθρο (στα αγγλικά):

    άρθρο 1 (computerworld.com)

    Απόσπασμα:

    "The type of attack, known as malvertising, has been an ongoing problem for online advertising companies. Scammers will often submit non-malicious ads for approval then swap those out for malicious ones.

    Google says that AdSense content is «reviewed by real people and clever machines» before appearing on websites. But the system doesn't appear to be foolproof."


    Και άλλο ένα σχετικό άρθρο:

    άρθρο 2 (arstechnica.com)

    Απόσπασμα:

    "Google's DoubleClick advertising network is the lifeblood of many websites driven by ad revenue—and it's also a potential path of attack for criminals trying to spread extortionware and other malware. Some Huffington Post readers fell victim to malicious advertisements spread through Google's DoubleClick network early this week, but another simultaneous attack may have reached an even bigger audience.

    Two ad network merchants became an unwitting accomplice to attackers with similar Flash-based ads, displaying them on multiple legitimate sites. [...]"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ πιστεύω πως η Google δεν έχει ανάγκη να καταφεύγει σε τέτοια φτηνά τρικ - ίσα-ίσα που της κάνουν ζημιά. Να, τώρα έχασε ένα μεγάλο πελάτη, το doncat!

      Διαγραφή
  7. Βιοχημεία 201 από Μοζαμβίκη23 Ιουνίου, 2016 16:48

    Τα πιο εντυπωσιακά άτομα, όταν ξυριστούν, τα άτομα της βιοχημείας. Εννοώ καθόλου μορφές σαν καθηγητάδες μαυροδάφνης και ουισκιού, που είδα. Τα άτομα της βιοχημείας, όταν ξυριστούν και σκονιστούν, γελάνε. Λένε την κιμωλία τους μαύρο παλμό, αλλά χαρούμενο παλμό σαν ιδρωμένη τρίχα. Ω στα εργαστήρια και οι ερευνήτριες μελετούν και καμιά ντροπή δεν έχει μια γυμνή φωτογραφία της ζωής. Σε κάποιον υπολογιστή η επιστημονική μελέτη, σε άλλον υπολογιστή η δεύτερη μου προβολή. Ο έρωτας διώκεται οπουδήποτε, αλλά όχι βέβαια στο εργαστήριο της ερευνήτριας και όχι βέβαια από την ησυχαστική ερευνήτρια της βιοχημείας χωρίς νοσοκομείο αλλά με τόση τάση διολισθητική ώστε να δημιουργεί ένα δικό της δB.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδού και η βιοχημική άποψη της σαλμονέλας. (Αν ξέρατε πόσα τέτοια παραληρήματα κόβω... ένα στα δέκα το αφήνω για δείγμα).

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι παραλήρημα... Είναι γνήσιος "Ντανταϊσμός"! :)

      Διαγραφή
  8. Ο γιατρός Ανευλαβής για την Ευθανασία:
    Πέντε τουλάχιστον, κλινικές καταστάσεις θέτουν το ζήτημα της «ευθανασίας» ως αναίρεση-αφαίρεση της απαξιωμένης πλέον (από την αρρώστια, τον πόνο και την απελπισία), ανθρώπινης ζωής:
    1. Μη διενέργεια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης σε καρδιακή ανακοπή
    2. Μη θεραπεία αναστρέψιμης νόσου σε αρρώστους με επώδυνη, μη αναστρέψιμη τελικού σταδίου πρωτογενή νόσο ή με διαπιστωμένο εγκεφαλικό θάνατο.
    3. Διακοπή υποστήριξης των ζωτικών λειτουργιών με μηχανικά μέσα σε αρρώστους με διαπιστωμένο εγκεφαλικό θάνατο
    4. Παροχή βοήθειας στον άρρωστο για να θέσει ο ίδιος τέρμα στην ζωή του (υποβοήθηση αυτοκτονίας)
    5. Χορήγηση θανατηφόρων δόσεων φαρμάκων για ευθανασία «mercy killing
    Οι ενέργειες 1-3 χαρακτηρίζονται ως «παθητική ευθανασία» Η 4η ως «υποβοηθούμενη αυτοκτονία», και η 5η ως «ενεργητική ευθανασία»
    ...
    Βλέποντας τον εαυτό του, ο χτυπημένος από την ανίατη αρρώστια άνθρωπος, να σπαράσσεται όχι μόνον από τον πόνο, αλλά και από τον αφανισμό της ελευθερίας του, απελπίζεται. Και είναι αυτή η απελπισία, η απώλεια και της έσχατης ελπίδας, που τον κάνει ν’ αναζητά τον λυτρωτικό θάνατο. Είναι τότε που, ο καταδικασμένος και σπαραγμένος από την αρρώστια μοναδικό πρόσωπο-άνθρωπος, ζητά την λύτρωση του θανάτου. Και εδώ προκύπτει το δίλημμα της ευθανασίας. Πάντοτε μπορούμε να θανατώσουμε τον πόνο και την αγωνία του πάσχοντος. Όχι τον πάσχοντα άνθρωπο.
    ...
    Σκοτώστε τον πόνο και τον φόβο, όχι τον άρρωστο
    Το 90-99% των αρρώστων με ασθένειες τελικού σταδίου μπορούν να ανακουφισθούν από τον πόνο με διάφορους τρόπους: Χρησιμοποιώντας συνδυασμό φαρμακολογικών (αντλία συνεχούς χορήγησης αναλγησίας, διαδερμικώς χορηγούμενα αναλγητικά), νευροχειρουργικών (εμφύτευση αντλίας στον νωτιαίο μυελό, διατομή νωτιοθαλαμικού δεματίου) τεχνικών και μη φαρμακολογικών τεχνικών ψυχολογικής υποστήριξης, μπορούμε, σήμερα, να επιτύχουμε ευθανασία (καλό θάνατο) χωρίς να θανατώσουμε τον άρρωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα αυτό που κολλάει; Στη σαλμονέλλα;

      Διαγραφή
    2. Στην ανυπολόγιστη χαρά της ζωής.

      Διαγραφή
  9. Ήθελα να έχω μερικά βιβλία και διηγήματα για τον Εμφύλιο στο τάμπλετ, όσα είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή. Πριν λίγες μέρες κατέβασα τις μαρτυρίες του Θωμά Δρίτσιου, του Μένη Κουμανταρέα και άλλων. Αργότερα είδα κι εγώ αυτή την... κόκκινη σελίδα (ιός στην... μπαταρία κλπ) και υπέθεσα ότι πρόκειται για εκδικητική παγίδα του... Περισσού. Αγνόησα την προειδοποίηση "προχωράτε με... δική σας ευθύνη" (τι έγκλημα!) και δεν με ξαναενόχλησε ο... Περισσός.

    Μετά τιμής.
    Κάπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώσπου να τον παντρέψουν τζιαι να τον φκάλουσιν οι όφεις τζιαι τα φίδκια τον μισοφάασιν. Οι ναζιστές...είτε νεοφιλελεύθεροι είτε κομουνιστές...είτε ιστορικοφιλόλογοι χειραψίας Διαμαντούρου...χειραψούντες...είναι οι άνθρωποι που όσο και να διαβάσουν ούτε τη σκέψη τους θα τακτοποιήσουν (για να νιώσουν καλά) ούτε τα άσχημα και οικτρά θα καταδικάσουν μέσα στα βάθη της συνείδησης τους και ξωτερικώς...διότι οι άνθρωποι αυτοί είναι βυθισμένοι στην προπαγάνδα. Προ-γρα-μ-μ-α-τι-σμέ-νοι. Αυτή η προπαγάνδα διαδίδει το εξής: η ζωή είναι νεκρή - (αλλά) όλων των εποχών η ασάλευτη οικονομική οργάνωση ζει - θα μελετήσουμε! Θα μελετήσουμε; Θα λέμε συστηματική προσπάθεια για την αδιόρθωτη αλήθεια της ζωής, το κατορθωμένο ψέμα. Αυτή είναι η μελέτη σας. Τι άλλο μελετάτε τόσους αιώνες που μελετάτε αυτά. Η μπλε πολυκατοικία είναι δική μου. Και, όταν ένας άνθρωπος νιώθει άσχημα, ο παραπάνω αργόρυθμος λειτουργεί στη ζωή (άρα και στο νου και στην υγεία του ανθρώπου αυτού) ακριβώς. Ούτε να ζω δε δέχομαι! Η επιθυμία της ζωής μου επιβάλλει να ζήσω! Πεθαίνω στα καλά καθούμενα! Θυσιάζομαι, πάλι... Η ανθρωπότητα θα αρνηθεί να συζητήσει τις απάτες σαν δεδομένα της ζωής και να τις παραδεχθεί σαν δεδομένα της ζωής. Επίσης, όταν κάποιος προγραμματίζει τον δημόσιο εαυτό του στην εκφώνηση των όψεων του αιωνίου ψεύδους, αν δεν έχει συνάψει συμβόλαιο με το κράτος για δουλειά τίμια ή άτιμη, ή αν δεν είναι ένας άχρηστος και ανόητος ή φοβισμένος άνθρωπος, ή ο Βας Βας, αυτό το ομοφυλόφιλο τσογλάνι από την Θεσσαλονίκη, ή αν δεν πάει να γίνει πολίτης στων ιδεών την Βασιλεύουσα, δηλαδή ένα μπαρμπούτσαλο χρήσιμο ουσιαστικά στον εξευτελισμό του φαινομένου της ζωής συνολικά, ή αν αληθινά δεν έχει δεδομένη την απειλή της θανάτωσης του από τους ειδικούς εκτελεστές όλων των εποχών, τότε, σε ποια περίσταση της ζωής θα μας διαλάμψει απρογραμμάτιστα άτυφλος, να μας προσφέρει μιαν επικουρία που να εκφράζει την ηρεμία και την σιγουριά της επιβίωσης της ζωής ώστε; Και γιατί εσύ δεν είσαι είτε ολόιδιος του Κουτσούμπα είτε ολόφτυστος του Βας Βας είτε απαράλαχθος του άλλου ομοφυλόφιλου τσογλανιού, του Παν Παν; Θα παίξω τάβλι με τον Λεωνίδαν Κύρκον στην πολυκατοικία ΜΟΥ. Δέρνω! Μια ζωή εγώ ζήσει και στους δρόμους! Δεν είμαι εγώ του σαλονιού! Και για ποιαν εξυπηρέτηση ατίμητης ζωολογικής υποχρέωσης σου θα διορίσουμε εσένα να μας περιπαίζεις και να μας θανατώνεις; Πότε θα παντρευτείτε με τον Βας Βας; Στη μια της πάντα θα σταθώ όταν όντε θα την ευλογούνε να δω τον πούστη το γαμπρό που θα τονέ παινούνε. Γυναίκα έχω εγώ. Τη βία! Δεν έχω...

      Διαγραφή
  10. Και κάτι ακόμη: το 2010, δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν οι ταξιδιώτες από τον νοσοκομειακό... τουρισμό κι εγώ έπεσα του θανατά, υποπτευόμενος γαστρεντερίτιδα (είχε επιδημία τότε). Αγόρασα από το φαρμακείο αντιεμετικά και αντιπυρετικά και υπέμενα στωικά το βασανιστήριο. Περνάει η πρώτη μέρα, περνάει και η δεύτερη... στην τέταρτη πρέπει να είχα πλησιάσει τα... 42. Με πήγαν άρον άρον στην κλινική, αντιβιοτικά κακό και η ανάλυση αίματος έδειξε σαλμονέλωση.

    Τότε έκανα διάλειμμα στις δώδεκα το μεσημέρι και είχα συνεννοηθεί με την οικιακή βοηθό να μου φτιάχνει ένα σάντουιτς (ψωμί, τυρί και αυγό) δέκα λεπτά νωρίτερα. Εκ των υστέρων προέκυψε ότι η το έφτιαχνε από τις 8 το πρωί, οπότε ήταν θέμα χρόνου.

    Εν αντιθέσει προς τον ιό της... μπαταρίας που δεν μου έκανε τίποτε, εκείνη η σαλμονέλωση μού έμεινε αξέχαστη και σας διαβεβαιώ ότι ουδεμία ανάμιξη είχε ο... Περισσός.

    Μετά τιμής,
    Κάπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και μένα μου είχε εμφανιστεί αυτό το μήνυμα πριν από λίγο καιρό. Κατέβασα antivirus και πίστευα ότι είχα λύσει το πρόβλημα αλλά αργότερα μου ξαναεμφανίστηκε το ίδιο μήνυμα και κατάλαβα ότι το πρόβλημα δεν ήταν αν είχα ή δεν είχα antivirus. Απεγκατέστησα το chrome, το ξαναεγκατεστησα και μου το εμφάνιζε βεβαία αρκετά αραιά. Ίσως πρέπει να αντικαταστήσω το chrome με άλλον browser. Μάλλον αυτό θα κάνω. Σκεφτείτε το και σεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κουκου...
    Αμα δεν πω την λεξη απο Γ,
    δεν θα καταλαβετε οτι σχολιαζω εγω ...

    Τα μπλογκς τελειωσαν...
    " Η Ρωμανια επερασε "...
    Το Φεησμπουκ ειναι ο Μεγαλος Επικοινωνιαρχης...

    Αν ο Δημου εχει ζηλο για επιτυχια,
    ας εγκαινιασει τα βιντεοποστς ..
    Αντι για κειμενο ,βιντεο φατσα - καρτα...
    Οπως Αδωνις ,Λιακοπουλος ,Πλευρης...
    Στο ΦΒ βεβαια...

    Κι ενα αρχαιο αγαλμα φοντο , να επαληθευει
    οτι οι Γραικοι ουδεμια καταγωγη εχουν απο (αρχαιους ) Ελληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σήμερα νιώθω την πατρίδα μου, την Ευρώπη, μικρότερη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σκεφτήκατε να βάλετε δωρεές (donation button) σαν εναλλακτική λύση?

    Χωρίς να σημαίνει οτι θα λυθεί το οικονομικό σας πρόβλημα και με δεδομένο οτι το doncat είναι προϊόν πάθους παρά βιοπορισμού, κάποιο ποσοστό αναγνωστών του blog ίσως είναι πρόθυμο να δίνει το ισοδύναμο του, ας πούμε, 1€ με 5€/μήνα για να διαβάζει-συμμετέχει στα posts σας και να βοηθήσει λίγο ώστε να διατηρηθεί αυτή η συχνότητα posting.

    Ειδικά τώρα, τη μετα-protagon εποχή, που δείχνετε να είστε πιο παραγωγικός από ποτέ!

    Αν όχι, ρίξτε μια ματιά στα Google Wallet,PayPal Donations,Razoo,Giving Tools,etc

    Μια λίστα με συγκριτικά εδώ:
    http://blog.capterra.com/6-donation-tools-grow-nonprofit-fundraising/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Θεού - ένα πείραμα έκανα. Ούτε το μπλογκ έχει κόστος, ούτε εγώ (προς το παρόν) επείγουσες ανάγκες. Αν έχω καμιά καλύτερη επιχειρηματική ιδέα θα καταφύγω στο crowdfunding...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.