Τετάρτη, Μαΐου 23, 2007

Kakà ή Gerrard;

Δεν θα πάω βέβαια στο ματς το βράδυ - αλλά ο λόφος του Ψυχικού είναι απέναντι στο ΟΑΚΑ. Από την ταράτσα μου το βλέπω και κυρίως το ακούω, ακόμα και μέσα στο σπίτι. Μάλιστα πολλές φορές κλείνω τον ήχο στην τηλεόραση (όταν μου την δίνουν οι sportscasters) και ακούω το γήπεδο live!

Και βέβαια δεν παίζει η ομάδα μου (το ΑΕΚάκι) αλλά έχω παρακολουθήσει όλα τα ματς του Champions League (ή Λιννγκ όπως συχνά το προφέρουν οι εκφωνητές) και αφού έχασε και η εκτός Ελλάδας ομάδα μου, η Bayern (δεύτερη πατρίδα η Βαβαρία!) τώρα υποστηρίζω την Liverpool. Κάτι γιατί είναι το underdog χωρίς μεγάλους σταρ, κάτι η αντιπάθειά μου για τον Berlusconi, κάτι γιατί απέκλεισε την Chelsea (Αμπράμοβιτς, μπρρρ) - είμαι βαθύτατα κόκκινος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θαυμάζω μερικά από τα αστέρια της Milan και ιδιαίτερα τον Kakà...

Δεν ξέρω πως το βλέπετε εσείς, αλλά εγώ λατρεύω το ποδόσφαιρο και το πανηγύρι των μεγάλων τελικών. Και σήμερα δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ με τίποτα άλλο. Οπότε, συζητάμε μπάλλα. Μέχρι τις 21.45 προβλέψεις, την ώρα του αγώνα σχόλια - και μετά αναλύσεις του αποτελέσματος.

Ες αύριον τα σπουδαία!

187 σχόλια:

  1. Προβλεπω Μιλαν. Πιστευω πως φετος εχει μια δυναμικη διαφορετικη σε σχεση με πριν δυο χρονια.
    Και φυσικα εχει μια μεσαια γραμμη που μπορει να κοντραρει ανετα αν οχι να επιβληθει στη μεσαια γραμμη της Λιβερπουλ, ουσιαστικα του Gerrad (δεν ειμαι Μιλαν). Εχει παιξει και καλυτερο ποδοσφαιρο αλλα αυτο σε ενα τελικο ειναι επουσιωδες.
    Ειχα παει το 94 στον τελικο Μιλαν-Μπαρτσελονα. Ειχαμε παει με μια παρεα συμφοιτητων, με κασκολ της Μπαρτσα στις κερκιδες των Μιλανεζων. Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η εμφανιση και σεμιναριο ποδοσφαιρου απο πλευρας Μιλαν. Στο τελος ολο το γηπεδο χειροκροτουσε την Μιλαν, ακομα και οι Ισπανοι.
    Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν στον εξωτερικο χωρο οπου οπαδοι και των δυο ομαδων ανταλλαζανε κασκολ, ενθυμια, βγαζανε φωτογραφιες και γενικα υπηρχε μια πανυγηρικη ατμοσφαιρα.

    Υ.Γ Βεβαια απο την αλλη ειναι η Λιβερπουλ των 5 και οχι καμια ομαδουλα της σειρας που ετυχε να εχει πλουσιο προεδρο και εκανε μεταγραφες οπως οι δισκογραφικες εταιριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tolism
    έχεις δίκιο - η Milan είναι το φαβορί.

    Ένας παραπάνω λόγος για να υποστηρίξω την Λίβερπουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιβερπουλ με τρέλα από το 1971!!!

    Παρά τη διαφωνία πολλών φίλων, βλέπω ωραίο τελικό και το τρόπαιο στο μεγάλο λιμάνι (το πραγματικά μεγάλο λιμάνι)!

    Το βράδυ μάλλον θα εργάζομαι, ειδικά σε περίπτωση επεισοδίων, τα οποία φυσικά και απεύχομαι, όμως το μπάχαλο με τα εισιτήρια και ο συνδυασμός μπύρας με ούζο, μάλλον επιβάλουν επιφυλακή. Ειδικά για μετά τον αγώνα...
    Πάντως αυτά δεν αξίζει να καπελώσουν την μεγάλη γιορτή.
    Ωραίο χρώμα στην πόλη δίνουν ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ αεράτη κατεβαίνει η Μίλαν όμως (όπως κατέβηκε το '94 η Μπαρτσελόνα).
    Σίγουρα είναι το φαβορί, αλλά στους τελικούς δεν κερδίζουν πάντα τα φαβορί.
    Δεν υποστηρίζω καμία από τις δύο ομάδες, μακάρι να γίνει καμιά ματσάρα, να περάσουμε ωραία σήμερα το βράδυ.
    Παρεμπιπτόντως, δεν είναι κρίμα να δίνουν τόσα λίγα (μόλις 6000) εισητήρια στη χώρα που διοργανώνει τον τελικό;
    Έγινε ένας τελικός στο Βόλο, του κυπέλλου, εισιτήριο δεν μπόρεσα να βρω - το γήπεδο είναι 10 λεπτά από το σπίτι μου.
    Για το σημερινό τελικό ούτε συζήτηση για εισιτήριο, έτσι;
    Γιατί τον κάνουν σε άλλη χώρα κάθε χρόνο αν ο κόσμος δεν μπορεί να πάει να τον δει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με την ευκαιρια αυτη να να υποβαλω τα σεβη μου στον μεγαλο φιλοσοφο θειο Σωκρατη. Οπως ολοι οι μεγαλοι αντρες, αυτα που εχει πει επιδεχονται ερμηνειων και μονο οσοι βαθυστοχαστα σκυψουν ευλαβικα στα μεγαλα λογια του θα γνωρισουν τις μεγαλες αληθειες.
    Ειχε πει πως το μεγαλο λιμανι θα ειναι στον τελικο του Ch.L Και πραγματι το μεγαλο λιμανι του Λιβερπουλ βλεπει την ιστορικη του ομαδα παναξια να διεκδικει τον τιτλο της καλυτερης ομαδας στην ευρωπη φετος (και διαχρονικα).
    Ειχε πει πως θα κανει τον Ολυμπιακο μεγαλο. Και πραγματι, οταν ειχε πρωτοερθει, συγκροτησε μια ομαδα με πιτσιρικαδες που σημερα εχουν φτασει τα 30something. Ο Ολυμπιακος μεγαλωνει (ηλικιακα) χρονο με το χρονο, μεγαλοι (ηλικιακα) παικτες προστιθονται στο ροστερ αλλα οι αχαριστοι οπαδοι του δεν μπορουν να διακρινουν το μεγαλειο που κρυβεται πισω απο μια τετοια κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλο ματς, δύσκολο ματς αλλά the reds are marching!
    YNWA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Forza Milan!!! Μου την σπάνε απίστευτα οι Άγγλοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, για τους scousers θα κάνω μια εξαίρεση...ας όψεται το 3μερο γλέντι στο Σύνταγμα. Εκεί να δείτε live!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι μπουκις δίνουν 10/1 στη Λιβερπουλ 2-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωχ τώρα διάβασα στον Χρήστο Μιχαηλίδη ("Ελευθεροτυπία") για τον Αμερικάνο ιδιοκτήτη της Λίβερπουλ Τομ Χικς και μου κόπηκε το κέφι.

    "Για μένα", δήλωσε, "οι οπαδοί της Λ. είναι σαν τους πελάτες που αγοράζουν τα δημητριακά μας (Weetabix), τα ηλεκτρονικά, ή τις σκυλοτροφές μας".

    Γαβ! Γαβ!

    (Πολύ μαλάκας πρέπει να είναι ο άνθρωπος. Καλά να τα σκέφτεται - αλλά να τα λέει; Θα διώξει τους πελάτες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαπιστώνω οτι ο Ν.Δήμου ασχολείται και με ποδόσφαιρο πράγμα που δεν το είχα ποτέ αντιληφθεί στα αμέτρητα κειμενα του που εχω διαβάσει .Εχω την εντύπωση οτι μιλάτε για μπάλα όπως μιλάνε για τέχνη όσοι παρακολουθούν je t'aim και κακαουνάκη.Ετσι για να εντυποσιάζουμε με το εύρος των ενδιαφεροντων μας.
    Οσο για απόψε:
    "you'll never walk alone"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου άρεσε αυτό που είπε ο Μισέλ Πλατινί στη χθεσινή πολύ καλή εκπομπή του Παύλου Τσίμα: ότι δηλαδή πολύ σπάνια θα βλέπουμε ομάδα με μικρό μπάτζετ να πηγαίνει στον τελικό της διοργάνωσης. "Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε επίπεδο εθνικών ομάδων που δεν μπορείς να κάνεις μετεγγραφές" είπε σε μία έξαρση ρεαλισμού ο άνθρωπος που εκτελούσε τα καλύτερα φάουλ στο "Γ".

    - Αλήθεια, περίργο δεν είναι στις προτιμήσεις μας να βαραίνει η πολιτική τοποθέτηση του προέδρου (π.χ Μπερλουσκόνι. Άρα και τη Λίβερπουλ, την οποία ο γράφων για σήμερα υποστηρίζει, μήπως θα έπρεπε να τη δούμε με διαφορετικό μάτι, αφού έδώ και λίγες εβδομάδες ανήκει σε "καουμπόικο"!!! fund;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχετε ποτέ δει πως παρακολουθούν αγώνες στα γήπεδα της αμέρικα ?οπως μια ταινία η ένα θεατρικό. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ φιλάθλων και καταναλωτών.Αν μπορούσαμε να το υιοθετίσουμε αυτό , το φαινόμενο της βίας θα είχε εκλείψει,
    forever...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το παιχνίδι δε θα το δω αλλά, λόγω δεσμών με το Μιλάνο και του ότι γενικά συμπαθώ την ποδοσφαιρική τρίτη ηλικία(:P,) είμαι με τη Milan...Mε Dida, Maldini, Cafu, Inzaghi, Seedorf το παιχνίδι μοιάζει με μικτή παλαιμάχων versus κανονικής ομάδας! ;)

    Από την άλλη δε ξέρω, δε μπορώ να πω τι θα γίνει:

    ο tolism έχει δίκιο, η Milan μοιάζει να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα φέτος απ' ότι πριν δύο χρόνια, αλλά πως να προβλέψεις έναν τελικό;

    Αλήθεια, γιατί υπάρχουν τόσο πολλοί φίλοι της Liverpool στην Ελλάδα; Πρέπει να είναι από τις ομάδες με τους περισσότερους! (και μη μου πείτε, για την ιστορία μόνο. Καλώς, αλλά αυτή την έχουν και άλλες ομάδες...)

    Θυμάμαι πριν δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ένα φίλο που είχε κατέβει τη μέρα του τελικού με τη φανέλα της Milan. Τον είχαν τρελάνει στο σφύριγμα από τις γύρω καφετερίες... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Nikos.Lioliopoulos said...
    Διαπιστώνω οτι ο Ν.Δήμου ασχολείται και με ποδόσφαιρο πράγμα που δεν το είχα ποτέ αντιληφθεί στα αμέτρητα κειμενα του που εχω διαβάσει.
    ----------------------------

    Φαίνεται πως δεν έχετε διαβάσει αρκετά - ακόμα και στο ίδιο το blog. Σας παραπέμπω ΕΔΩ.

    Όσο για τους ειρωνικούς χαρκτηρισμούς σας δεν αγγίζουν ένα φίλαθλο που έχει χειροκροτήσει τον Μαρόπουλο, τον Δελαβίνια και τον Μίμη Παπαϊωάννου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λιβερπουλ και γώ.
    Μιά και από τις Ιταλικές υποστηρίζω την Γιούβε.
    Τώρα η Λίβερπουλ κάνει κονφλίκτ με την Μαντζεστερ, αλλά δεν πειράζει.

    Θυμάμαι την αδικία του Μίχα σαν διαιτητή, όταν χάρισε το κύπελλο στην Μίλαν, στις 16/5/1973 αδικώντας κατάφορα την Λήντς στο Καυτατζόγλειο.
    Ημουν φαντάρος τότε στην Κομοτηνή, και αν δεν κάνω λάθος, κερδισε με ανύπαρκτο πέναλτι η Μίλαν.
    Πάντως στον γύρο του θριάμβου, όλοι γιουχάιζαν την Μιλαν και επεφημούσαν την Λήντς.

    Υ.Γ. Δεν άκουσα σε καμμιά εκπομπή σε αναδρομές τελικών να αναφέρουν τον αγώνα αυτόν.
    Μηπως δεν έγινε στην Ελλάδα και έγινε στην Ουγκάντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν θα μπορούσα ποτε να ειρωνευτώ έναν άνθρωπο που υπερεκτιμώ ως προσωπικοτητα και ως συγγραφέα.
    Misunderstanding sorry...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από τη μια έχουμε το "You'll never walk alone" της Λίβερπουλ κι απ'την άλλη μια παραλλαγή του ύμνου του Forza Italia. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης...

    Βέβαια η Μίλαν είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της 20ετίας αλλά μόνο το γεγονός ότι αποτέλεσε και αποτελεί ένα γερό χαρτί προπαγάνδας στα χέρια του Μπερλουσκόνι, με κάνει να την αντιπαθώ.

    Ο Κακά είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος στο κόσμο, ο Τζέραρντ εξαιρετικός παίκτης και ίσως πιο χρήσιμο εργαλείο σε περισσότερες θέσεις. Δύσκολη επιλογή...

    Οσο καλοί και να είναι πάντως, δεν μπορούν να συγκριθούν ακόμα με τον πανμέγιστο Μαλντίνι. Ο άνθρωπος είναι θρύλος με τη καλή έννοια, όχι την ολυμπιακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λίβερπουλ: Ομάδα από πόλη με λιμάνι και κόκκινες στολές.

    Είναι δυνατόν να μη νικήσει; (ελπίζω να μη προδώθηκα ως προς τις εγχώριες προτιμήσεις μου).

    Προβλέπω: ισοπαλία στην κανονική διάρκεια (μάλλον 2-2) και παράταση. Ίσως και πέναλτυ.

    Τελειώνοντας, εύχομαι, εντελώς αντικειμενικά και έξω από προσωπικές επιθυμίες, να νικήσει πραγματικά ο καλύτερος (δηλαδή η Λίβερπουλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γίγαντα, ο τελικός που αναφέρεις αν θυμάμαι καλά δεν ήταν πρωταθλητριών, αλλά ΟΥΕΦΑ ή Κυπελλούχων....

    Αντιπαθώ τους κατενατσιακούς μονίμως Κ@%#^%φαρδους Ιταλούς και ψηφίζω δαγκωτό Λίβερπουλ, φοβάμαι όμως ότι θέαμα όπως στον προ διετίας τελικό δεν θα δούμε και τα πάντα θα κριθούν στο ένα γκολ. Μακάρι να βγώ ψεύτης!

    Εξάλλου, ο μεγάλος Μπίσκαν πήγε να εμψυχώσει(!) τους πρώην συμπαίκτες του. Γι' αυτό και μόνο αξίζει να τους υποστηρίξει κανείς....:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το παιχνιδι θα τελειωσει 0-0 ενα γρηγορο ποδοσφαιρο με συχνες εναλλαγες στην κατοχη της μπαλας στο χωρο του κεντρου με ελαχιστες φασεις μπροστα στις δυο εστιες..στην μοναδικη αναλαμπη του ταλεντου του Κακα η μπαλα θα βρει το δοκαρι.Στην παραταση που θα ακολουθησει η Λιβερπουλ θα βρεθει προσωπο με προσωπο με το κυπελο.....δεν σας λεω ομως ποιος θα το παρει στο φιναλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΡΙΕς ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το τραγελαφικό του αποψινού τελικού είναι το γεγονός ότι ρισκάρει να νικήσει μια ομάδα που αν δεν λεγόταν Μίλαν θα αγωνίζονταν στη Serie B μετά το σκάνδαλο Calciopoli. Ολως τυχαίως η ιταλική δικαιοσύνη αφαίρεσε τόσους βαθμούς από τη squadra berlusconiana όσους χρειαζόταν για να μπορεί να αγωνιστεί στο Champions League! Oπότε forza και πάλι forza Liverpool!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μονο εμενα πιστευω οτι σε αυτον τον κοσμο με ξενερωνει αυτος ο τελικος. αν και οι 2 ειναι οι ομαδες που γενικα προτιμω στις χωρες τους (κυριως λογω αντιπαθειας προς τις υπολοιπες), θα προτιμουσα 2 διαφορετικες ομαδες στον τελικο.
    Το ξερω το ξερω πως δεν ειναι ετσι και οτι παιζουν πολυ ωραια μπαλα και τα τελευατια χρονια, αλλα μου φαινεται λιγο βαρετο που συγκρουονται οι δυο "ιστοριες".
    Ως προς το Gerard vs Kaka.. Μαλλον Gerard για μια γκολαρα που ειχε βαλει προ τριετιας σε κατι φιλους σε ενα αλλο λιμανι.. Βεβαια ο Kaka ειναι συγκλονιστικος παικτης, αλλα γκολαρα στο 85' στο γαυρο δεν εβαλε :))
    Τεσπα, θελω να καταληξω μεσα απο την πολυλογια μου πως στο συγκεκριμενο ματς λογω χλιαρης συμπαθειας προς τους 2, δεν με ενδιαφερει φανατικα το αποτελεσμα του αγωνα (ξενερωμα να παρακολουθεις ματς που δεν σε ενδιαφερει ουσιαστικα ο νικητης) και απλα ελπιζω να παει στα πεναλτυ.

    (προβλεψη: 1-1 κανονικη διαρκεια και η Μιλαν στα πεναλτυ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν και μου αρεσει ο Κακα και θεωρω ότι η Μιλαν είναι φαβορί ελπίζω να ισχύσει ο άγραφος ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΣ νόμος once winner always winner (που διαβάζεται και ανάποδα) και να νικήσει ο Gerrard. Επίσης ελπίζω το βράδυ να βρέχει καταρακτωδώς για να γλυστράνε οι Ιταλοί και να σερφάρουν οι Αγγλοι (άλλος ένα μύθος). Πάντως έχω προμηθευθεί εγκαίρως τις μπύρες που παγώνουν αυτή την στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γίγαντα
    Διπλοτσεκαρισμένο και απο την κινητή αθλητική εγκυκλοπαίδεια του σπιτιού, ήταν κύπελλο κυπελλούχων, το '73 και επί πλέον θα πρέπει να θυμάσαι ότι έριχνε βρόχα straight through.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στην κερκίδα της Liverpool θα καθίσω κι εγώ, αν και νομίζω το κύπελο δε θα πάει μακριά... Αθήνα-Μιλάνο 2 τσιγάρα δρόμος.

    Αισιόδοξη η πρόβλεψη του antvol για 2-2 (μακάρι να απολαύσουμε τόσα γκολ). Εκτός κι αν ξέρει κάτι παραπάνω... ;)

    Το ζητούμενο είναι να δούμε ωραίο παιχνίδι (κι όσο γίνεται συχνότερα γκρο πλαν του Κακά! Ναι, (σκηνοθέτες) μ’ ακούτε?!? :)) ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εφ’ όσον το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, θεωρώ πως, σε κάθε αγώνα, θα έπρεπε όλοι μας να υποστηρίζουμε την ομάδα εκείνη που παίζει το ποιοτικότερο και τεχνικότερο ποδόσφαιρο. Έιμαι παναθηναϊκός αλλά έχουν υπάρξει αρκετές φορές που στα μεταξύ μας ντέρμπι με τον ολυμπιακό, διαπιστώνοντας κατά την διάρκεια του αγώνα πως ο ολυμπιακός προσπαθούσε να «δημιουργήσει» και ο παναθηναικός να «καταστρέψει», αυτομάτως μέσα μου ήθελα να χάσουμε. Σαν μία μορφή τιμωρίας.
    Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ανοιχτό και δημιουργικό, όχι καταστρεπτικό και μίζερο. Δυστυχώς στην UEFA και την FIFA, δεν έχουν ακόμα καταφέρει να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο κανονισμών τέτοιο, που να περιορίζει στο ελάχιστο την αποτελεσματικότητα του λεγόμενου «κλειστού» παιχνιδιού.
    Δεν βλέπω το παιχνίδι για να χορτάσω φάουλ, σκληρές φάσεις και επίδηξη «ψυχικών αποθεμάτων» από τους παίχτες. Θέλω να βλέπω φαντεζί ενέργειες, ντρίπλες, τακουνάκια, ιδέες, ανάπτυξη και ποιότητα.
    Ως εκ’τούτου, θα ήθελα να το πάρει η Μίλαν, υπό την προυπόθεση πως απόψε θα παίξει ως Μίλαν και όχι ως μία «κλασσική ιταλική ομάδα υπό την πίεση του αποτελέσματος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με το ποδοσφαιρο θα διωξετε τις γυναικες...:)))

    Αν και γνωριζω αρκετες που ειναι πιο φανατικες και απο σκληροπυρηνικο οπαδο....

    Προσωπικα τα τελευταια χρονια πιεζω τον εαυτο μου να το δω με αλλο ματι αλλα δεν τα εχω καταφερει...δεν μου λεει κατι.... Ισως τελικα να μου λεπει αυτο το << αντρικο >> γονιδιο ...

    Ωστοσο εχω απολαυσει καποιους αγωνες....Κυριως επαιζε ρολο το περιβαλλον....Ε οταν οι αντρες μαζευονται,πινουν μπυρες και βλεπουν ενα αγωνα ,πως να το κανουμε,ειναι αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ Κε Δήμου, Χθές "χάζευα" τηλεόραση και ένας απο τους πολλούς αναλυτές είπε: "Προβλέψεις δεν γίνονται σε τέτοια ματς". Θα συμφωνήσω μαζί του και θα προσθέσω πως επειδή και εγώ έχω αδυναμία στον Κο Kaka θα ήθελα να το σηκώσει η Μίλαν!.... Κακό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. filomila
    μαζι σου στα γκρο πλαν.
    και στον Μaldini και τον Gerrard αν θα ηθελαν :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα,

    Κ εσείς ΑΕΚ είστε? Κ εγώ!

    Για σήμερα προβλέπω Μίλαν. Είμαι στο τσακ να παίξω κ κανένα στοιχηματάκι αλλά έχει χάρη που δεν συμπαθώ τα γραφεία στοιχημάτων:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "...αν θα ήθελαν"

    Γυναίκες!

    "Γκρο-πλαν" το λέμε τώρα;

    Πάντως ο Κακά είναι από καλή οικογένεια (όχι φαβελιάρης), διανοούμενος, καλλιεργημένος - αλλά δυστυχώς θεούσος. (Μερικές κακές γλώσσες λένε και παρθένος).

    Ό,τι πρέπει για να τον ξεβγάλετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. zoi20 η Milan είναι φαβορί και δεν δίνει πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Η ιστορία επαναλαμβάνεται και...
    Ωωω! Ναι!!
    3-3!!
    Πάμε σε παράταση!"

    Ώπου ελπίζω να κερδίσει και πάλι η Λιβερπουλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. neutrino said...
    Μαλλον Gerard για μια γκολαρα που ειχε βαλει προ τριετιας σε κατι φιλους σε ενα αλλο λιμανι..
    ---

    Neutrino, ο άθλιος υπαινιγμός σου δεν μπορεί να περάσει έτσι, κάποιος πρέπει να σηκώσει το γάντι.

    Σε παρακαλώ λοιπόν μην ασχολείσαι με (κόκκινες) ομάδες τέτοιου επιπέδου. Άλλωστε, όλοι οι αγώνες (κόκκινων) λιμανίσιων ομάδων είναι, κατά κάποιο τρόπο, φιλικοί.

    Αντίθετα, μιας και σε νιώθω λίγο πράσινη, κοίτα πρώτα να ξεκολλήσετε από την τρίτη θέση, κατάληψη έχετε κάνει τα τελευταία χρόνια.

    Αν και, όπως πάτε, του χρόνου ούτε κι αυτή τη βλέπω σίγουρη, ο Άρης ανεβαίνει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Nikos Dimou said...
    Πάντως ο Κακά είναι ... δυστυχώς θεούσος. (Μερικές κακές γλώσσες λένε και παρθένος).
    Ό,τι πρέπει για να τον ξεβγάλετε...
    ---

    Ό,τι είναι πάντως να κάνετε, βιαστείτε, δεν έχετε παρά πέντε ώρες στη διάθεσή του.

    Και βάλτε όλη τη φαντασία σας, το βράδυ τον θέλω να σέρνεται, ευτυχισμένος, στο γρασίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σήμερα έκανα μια βόλτα στο Σύνταγμα.

    Πανηγύρι!

    Αυτά είναι τα ωραία του αθλητισμού!

    Οι περισσότεροι βέβαια Αγγλοι. Συντριπτικά περισσότεροι. Αναρωτήθηκα που ήταν οι Μιλανέζοι!

    Τυχαίνει να είμαι θιασώτης του Αγγλικού και του Ιταλικού ποδοσφαίρου και τυχαίνει να υποστηρίζω αυτές τις δύο ομάδες. Κάποτε ήμουν του Γερμανικού και του Ολλανδικού. Οι Ολλανδικές ομάδες ξέπεσαν και οι Γερμανικές, με τους ξένους παίκτες, έχασαν τον Γερμανικό τους χαρακτήρα.

    Οι Ιταλοί ξέρουν και παίρνουν αποτελέσματα και παίζουν για το αποτέλεσμα. Οι Αγγλοι παίζουν για το αποτέλεσμα αλλά και για το παιχνίδι.

    Η ευκολία που η Μίλαν "καθάρισε" την "United" την αναγορεύει σε φαβορί.

    Παίζουν οι δύο αγαπημένες μου ομάδες από διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου.

    Οταν θα ξεκινήσει ο αγώνας θα είμαι ελαφρώς υπέρ της Λίβερπουλ. Στην εξέλιξη "παίζει"

    Προγνωστικά: 2-1 υπέρ της Μίλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. antvol
    καλε μου, βλεπω γρηγορα το γυρισες στην "τριτη θεση". λογικο, αφου εδω ομιλουμε για Champions League και οπως ειναι φυσικο δεν εχεις να προσθεσεις και πολλα επ'αυτου.

    Και, φυσικα, δεν μπορω να αφησω ασχολιαστα τα του Kaka. 'Η μαλλον τα αφηνω ασχολιαστα και παιρνω το επομενο τραινο για Αθηνα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. antvol said...
    Αντίθετα, μιας και σε νιώθω λίγο πράσινη, κοίτα πρώτα να ξεκολλήσετε από την τρίτη θέση, κατάληψη έχετε κάνει τα τελευταία χρόνια.

    -------

    Θα ξεκολλήσουν... Πάνε για την πέμπτη θέση... Οχι μόνο ο Αρης αλλά και ο Πανιώνιος ανεβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Λίβερπουλ

    Σε τελικό μόνο στο Χεϊζελ έχασε κι αυτό από ανύπαρκτο πέναλτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μεσημέρι δύο και μισή. Βρέχει καταρρακτωδώς. Κατεβαίνοντας μία μποτιλιαρισμένη Κηφισίας, βλέπω, στο ύψος του Υγεία, την εξής υπέροχη σκηνή:

    Πέντε θεόρατοι, σωματώδεις (τρίφυλλες ντουλάπες) Άγγλοι, με κόκκινα μπλουζάκια και σορτς κάνουν παρέλαση. Ο πρώτος κρατάει σημαία της Λιβερπουλ. Στα κοκκινα πρόσωπά τους έχουν ένα εκστατικό χαμόγελο και τα μάτια τους λάμπουν. Είναι πανευτυχείς μέσα στην βροχή και ανηφορίζουν.

    Άραγε θα είναι ευτυχείς και μετά το ματς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εχω σαν αρχη μου τη φραση " Ποτέ μη λες μλ καποιον που βγαζει περισσοτερα λεφτα απο σενα ".
    Αν & αγγλοφιλος,δεχομαι οτι στο ποδοσφαιρο ειναι φλυαροι & ατελεσφοροι. Τζουφιοι. Στο προκειμενο,ειμαι με τη Μιλαν. Δεν το " νοιωθω " για στοιχημα. Ολα παιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μετά το

    "Glory Glory Man United"

    "Υou'll never walk alone"...

    Δεν θέλω να το σηκώσουν οι Ιταλοί. Και αν τη φάνε όπως την έφαγε η Bayern (sorry κε Δήμου) to 1999, ακόμα καλύτερα.

    Άντε να δούμε...

    When you walk through a storm,
    hold your head up high.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πάει -ένα καλό μπλογκ υπήρχε, χάλασε κι αυτό...

    :-)

    (άμα δεν παίζει η Αριανάρα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πάντως ο Κακά είναι από καλή οικογένεια (όχι φαβελιάρης), διανοούμενος, καλλιεργημένος - αλλά δυστυχώς θεούσος. (Μερικές κακές γλώσσες λένε και παρθένος).
    --------------------------------
    ΕΕ οχι και ο Κακα παρθενος!!!!!
    Ο ανθωπος δεν αφησε οπαδο αντιπαλης ομαδας που να μην τον εχει ξεσκισει!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @ antvol: Ξεκολλήστε κι εσείς λιγάκι απο την τελευταία θέση στον πρώτο γύρο των ομίλων του champions league, κατάληψη έχετε κάνει τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Είναι κι αυτοί οι Beatles στη μέση...Πώς να μην είμαστε μετά με τη Liverpool;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το δίλλημα που τίθεται, για όσους ξέρουν, είναι ψευτοδίλλημα -και η απάντηση μία:

    ΚΟΚΕ!

    :-)))

    (αν η Λίβερπουλ δεν ήταν αγγλική ομάδα, χώρα με νοοτροπία αποικιοκρατών(ισχύει και για τους φιλάθλους δυστυχώς -άμα τους γνωρίσετε λίγο, θα καταλάβετε τι μυαλά κουβαλάνε), θα ήμουν σίγουρα με τους κόκκινους για τον ίδιο λόγο που είναι και ο Νίκος -οπότε, Μίλαν, αλλά βασικά ΑΡΗΣ...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. YOU'LL NEVER WALK ALONE

    When you walk through a storm
    hold your head up high
    And don't be afraid of the dark.
    At the end of a storm is a golden sky
    And the sweet silver song of a lark.
    Walk on through the wind,
    Walk on through the rain,
    Tho' your dreams be tossed and blown.
    Walk on, walk on with hope in your heart
    And you'll never walk alone,
    You'll never, ever walk alone.
    Walk on, walk on with hope in your heart
    And you'll never walk alone,
    You'll never, ever walk alone.

    LIVERPOOL


    doctor

    Υ.Γ. Μαντέψτε ποια ομάδα υποστηρίζω απόψε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. kaka's hot!


    But why must his name be "Kaka?" I don't like kaka.


    His real name is Ricardo Izecson dos Santos Leite.

    In Brazil, players are called by the name they were usually called when they were kids, or by the names close friends call them. Kaka is a common nickname for guys named Carlos, Ricardo etc.

    The same applies to Ronaldinho (which means little Ronaldo), Cafu, etc...

    ΘΕΑ ΠΟΙΟΝ ΡΙΧΑΡΔΟ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΤΕΣ;

    :-))))

    υγ;

    εσύ ήσουν βρε;

    ;-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Luke Skywalker said...
    (άμα δεν παίζει η Αριανάρα...)
    Τετ Μαϊ 23, 05:04:00 μμ
    -------------

    Σκουληκαντέρα φίλε Luke;

    Γκρρρρ!

    Ως ΠΑΟΚΤΖΗΣ διακόπτω κάθε σχέση μαζί σου!!!

    lol

    Ο Troll είναι εγγύηση στο στοίχημα.
    Έπαιξε το Ελλάδα-Τουρκία καραδιπλό και τα πήρε χοντρά ο ανθέλλην!!!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Doctor, πολύ ωραίο το βίντεο. Άμα συγκρίνω αυτόν το ύμνο με τα εμβατήρια και τους αμανέδες των δικών μας ομάδων βλέπω ξεκάθαρα την διαφορά της "ολικής" ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @Don
    Ο Κακά, είναι φανατικός θρήσκος, δεν ξέρω σε ποιο δόγμα. Γνωρίζω, σύμφωνα με δηλώσεις του, ότι έχασε την παρθενιά του, την πρώτη νύχτα του γάμου του.
    Η νύφη ανήκει στην ίδια κοινωνική τάξη και πιο πλούσια αν θυμάμαι καλά.
    Τι να πει κανείς. ?)))
    Forza Milan.
    Χαιρετίσματα από ηλιόλουστη Βαρκελώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κάθε φορά που βλέπω σκεηνές από ξεσηκωμένο αλλά συντονισμένο πλήθος μου έρχεται στο μυαλό η σκηνή του οργίου από το ''ΑΡΩΜΑ'' του ΠΑΤΡΙΚ ΖΙΣΚΙΝΤ.

    ...ξέρεις.. εκείνη που έναν μαγικό τρόπο οι συμμετέχοντες την διέγραψαν αμέσως μετά - στην αχνάδα του πρωινού- από το συνειδητό τους. Άρα δεν υπήρξε ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. doctor λολ
    Εκανα τις προβλεψεις μου πιο πανω!!!
    Αλλα ξερεις εσυ..ασε τους αλλους να τζογαρουν... εσυ μακρια ,μακρια απο τετοια παιχνιδια,οπως κανω και εγω!!!!!!μακρια απο προποτζηδικα σημερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δόκτωρα, είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στο μπλογκ -κι ας είσαι...GIPSY KING.

    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Και γω ψηφίσω Μίλαν γιατί απλά πιστεύω ότι είναι καλύτερη ομάδα. Την πάτησε το 2005 και δε το βλέπω να την ξαναπατά. Ακόμη, αν η εμπειρία σε αυτού του είδους τα παιγνίδια μετρά, ε τότε η πλάστιγγα πάλι γέρνει προς τη μεριά της Μίλαν. Το σημαντικότερο για μας που είμαστε φίλαθλοι. Πάντως έχω ένα προαίσθημα ότι θα απολαύσουμε το παιγνίδι απόψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κι ένα τελευταίο σχόλιο γιατί φεύγω για ανταπόκριση;

    Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις των αστυνομικών

    Οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ είναι εντελώς ρόμπες.

    ...και δεν τους φταίει κανένας Πολύδωρας σε αυτή την περίπτωση. Ο Πολύδωρας φταίει σε πολλά αλλά και αυτοί είναι γελοίοι. Άκου απεργία σήμερα!!!

    Την ημέρα που μπήκαν οι εγγυήτριες δυνάμεις στην χώρα και ο Πρωθυπουργός μας την έκανε για Αυστραλία πάραυτα.

    :-))))

    ΥΓ:

    Οι φίλαθλοι της Λιβερπουλ μέχρι στιγμής μια χαρά παιδιά είναι. Ακούνε περιπολικό να σφυρίζει και χέζονται.

    :-))))

    Οι δε, αστυνομικοί μας έχουν πλάκα. Όλη την ώρα βλέπεις και ακούς στο κέντρο 4-5 περιπολικά να πηγαίνουν πέρα δώθε σκούζοντας με τις σειρήνες όλα μαζί και γίνεται μπάχαλο. Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΚΑΥΓΑ.

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το προηγουμενο ποστ ηταν υποδειγμα για την νεα εποχη του μπλογκ. Χωρις φλυαρια & επιθεσεις,εκανε 200 σχολια που ειναι & το οπτιμουμ για γκρηκ μπλογκινγκ,οταν κοτζαμ Βενιζελος δυσκολευεται για 40.
    Να μη το κανουμε χουλιγκανοτσατ σημερα.Ηδη ο καιρος σπαει νευρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Λιβερπουλ λογω και των Beatles.
    Εγω παντως σημερα το μεσημερι ειδα μονο αλκοολικους ντυμενους με ρουχα ομαδων και ουδολως με εντυπσιασε το θεαμα, ουτε γιορτη μου θυμισε, ουτε τιποτα !, μονο θλιψη με γεμισε, ειδα και την εκπομπη του Τσιμα χθες το βραδυ....,
    τι καλα που θα ηταν, αν ολοι αυτοι ηταν παθιασμενοι με κατι αλλο πιο δυνατο και πιο μεγαλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @Luke Skywalker:
    οι ασπρόμαυροι σκύλοι τη γλιτώνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. aleka said...
    τι καλα που θα ηταν, αν ολοι αυτοι ηταν παθιασμενοι με κατι αλλο πιο δυνατο και πιο μεγαλο?

    -------------------------------

    Ευτυχώς που δεν είναι! τα δυνατά και τα μεγάλα μας φάγανε. Το ποδόσφαιρο εκτονώνει πάθη πολύ πιο δολοφονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Και ενα Δωρο στους ποδοσφαιροφιλους λιγο πριν τον μεγαλο τελικο Για προθερμανση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλησπέρα στην παρέα
    συμπαθής η Liverpool ιδιαίτερα μετά από μια ήττα απο την Shouthampton σε αγώνα που έτυχε πολλά χρόνια πριν να παρακολουθήσω..
    Ομως η σχολή ποδοσφαίρου της Αγγλίας είναι για κλάματα. Ακόμη παίζουν με σέντρες στους ξεμαρκάριστους στα κόρνερ κι απο κεί ψηλοκρεμαστά σουτ στην αντίπαλη περιοχή κοκ..
    Ελεος φτάνει. Μόλις καταλάβαν οι νότιοι ότι χρειάζονται ένα μεγαλόσωμο και ανω του 1.75 μπάκ τέλειωσαν τα κύπελλα για τους βόρειους.
    Αφήστε βρε παιδιά η μπάλλα θέλει και λίγο τσαλιμάκι και λίγο θέατρο στον διαιτητή και λίγο εκβιασμό κλπ και αυτό το βρίσκεις όσο κατηφορίζεις απο τον παγωμένο βορρά στον καυτό νότο.
    Τι να κάνουμε, έτσι είναι.
    Τώρα η Μίλαν δεν μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Αλλά μη συγκρίνουμε την μια σχολή μα την άλλη μιλώντας περί επιθετικού ποδοσφαίρου και κατενάτσιο.
    Το κατενάτσιο είναι πολύ δύσκολο άθλημα κι ας τα μηδενίζουμε όλα εδώ στο ελλάντα..
    Στο σκάκι οι σπουδαίες άμυνες έχουν μια ιδιαίτερη ομορφιά κι ας ήταν θεαματικός ο Φίσερ με τις θυσίες των αξιωματικών του και τη γενική επίθεση. Πιο ενδιαφέρον είχε ο Ταλ με τις απίθανες άμυνες όταν βρισκόταν σε δύσκολη θέση.

    ΥΓ μια πρόταση προς τον @takis vasilopoulos : αν θές να το δείς με άλλο μάτι μην παρακολουθείς την "στρογγυλή θεά". Δές εκείνους τους παίκτες που δεν την έχουν στα πόδια αλλά την παρακολουθούν. Αν αυτό συμβαίνει το ποδόσφαιρο μοιάζει με χορευτικό αν πάλι όχι άς δούμε καμιά ταινία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Nikos Dimou said...


    Ευτυχώς που δεν είναι! τα δυνατά και τα μεγάλα μας φάγανε. Το ποδόσφαιρο εκτονώνει πάθη πολύ πιο δολοφονικά...

    -------------------------------


    ΣΩΣΤΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. συγγνώμη λάθος
    αντί Ταλ διάβασε
    Μιχαήλ Μοϊσέγιεβιτς Μποτβίννικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Stefanos said...
    Καλησπέρα στην παρέα
    συμπαθής η Liverpool ιδιαίτερα μετά από μια ήττα απο την Shouthampton σε αγώνα που έτυχε πολλά χρόνια πριν να παρακολουθήσω..
    Ομως η σχολή ποδοσφαίρου της Αγγλίας είναι για κλάματα. Ακόμη παίζουν με σέντρες στους ξεμαρκάριστους στα κόρνερ κι απο κεί ψηλοκρεμαστά σουτ στην αντίπαλη περιοχή κοκ..

    -------------

    Βρε χαζομπαμπά από το ματς με την Σαουθάμπτον έχεις να δεις αγγλικό ποδόσφαιρο;

    Πάνε οι σέντρες και οι καμινάδες.
    Παίζουν ευρωπαϊκά πλέον, άλλωστε λίγοι άγγλοι παίζουν στις ομάδες της Αγγλίας!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. stefanos said:
    "Ομως η σχολή ποδοσφαίρου της Αγγλίας είναι για κλάματα. Ακόμη παίζουν με σέντρες στους ξεμαρκάριστους στα κόρνερ κι απο κεί ψηλοκρεμαστά σουτ στην αντίπαλη περιοχή κοκ.."

    α) Η αγγλική σχολή έχει μπασταρδευτεί από τους ξένους προπονητές και παίχτες. Βλέπε Μουρίνιο, Μπενίτεθ, Βεγκέρ και πόσοι Αγγλοι ποδοσφαιριστές θα είναι απόψε βασικοί στη Λίβερπουλ.

    β) Αν ήταν για κλάματα δεν θα είχαμε 3 αγγλικές ομάδες στα ημιτελικά.

    γ) Είδες φέτος τη μπάλα που έπαιξε η Μαντσέστερ;

    Το μόνο που έχει διατηρήσει η αγγλική σχολή νομίζω ότι είναι τα σκληρά μαρκαρίσματα και κυρίως ο τρόπος που βιώνουν το ποδόσφαιρο, τη κουλτούρα που εμπεριέχει. Συνοψίζοντας, το "You'll never walk alone" δεν μπορούσε να γραφτεί πουθενά αλλού.

    Το μόνο που καταλογίζω στους Αγγλους είναι το ψώνιο του στυλ "εμείς εφηύραμε το ποδόσφαιρο". Μένοντας σε αυτό έφαγαν πολλές σφαλιάρες στα Μουντιαλ τα τελευταία 50 χρόνια. Τώρα αρχίζουν να ξαναμαθαίνουν από καλούς ξένους δασκάλους. Κατάλαβαν ότι η αγγλική σχολή που περιγράφεις, Stefanos, δεν είχε πέραση πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. @ zoi 2ο:
    Οποιος είναι ΑΕΚ δεν ειναι δυνατον να υποστηριζει Μιλαν σήμερα. Θα θυμαστε οτι "έχασε" απο τη Λιλ στη φαση των ομίλων με αποτέλεσμα να αποκλειστήτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ενταξει φιλοι μου ζητω ταπεινα συγγνωμη, παω να φορεσω τη στολη μου και να εκτονωσω τα δολοφονικα μου παθη, αλλα με τσεχικη μπυρα !!
    και απο τον Italian design καναπε μου, ειναι ετσι λετε καλυτερα ? Μαλλον ετσι πρεπει να ειναι και οπως και να το κανουμε, στην ηλικια μου βολευει!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Συγγνώμη που παρεμβαίνω κάπως άτσαλα στο εορταστικό κλίμα, αλλά ποιός είχε τη φαεινή ιδέα να μοιράζουν οι χορηγοί από το πρωί δωρεάν, εκατοντάδες κασόνια με μπύρες στους Αγγλους φιλάθλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Pensierix said...
    Το μόνο που καταλογίζω στους Αγγλους είναι το ψώνιο του στυλ "εμείς εφηύραμε το ποδόσφαιρο".

    -------------

    Κάποιοι άλλοι πάλι λένε ότι όταν έχτιζαν Παρθενώνες οι άλλοι τρώγανε βαλανίδια....

    Μαντέψτε ποιοι!!!!!!!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. @doc μάλλον με έπιασες πράγματι δεν παρακολουθώ αλλά μ' αρέσει να πειράζω διάφορους φανατικούς γενικώς...

    @Pensierix
    δεν συμφωνώ. οι 5 κούκοι (Μουρίνιο, Μπενίτεθ, Βεγκέρ κλπ) δεν φέραν την άνοιξη. Μη κοιτάς τις λίγες επώνυμες περιπτώσεις. Απο κει και πέρα (άλλες κατηγορίες) το χάος δλδ τα ίδια και τα ίδια.
    3 αγγλικές ομάδες στα ημιτελικά πράγματι είναι εντυπωσιακό για αυτή τη σχολή αλλά πες μου και σε επίπεδο ήταν οι φοβεροί τους αντίπαλοι. Αν θυμάμαι καλά μέχρι και η Ελλάδα πήρε ευρωπαικό και μάλιστα σε επίπεδο εθνικής ομάδας και όχι συλλόγου. Φαντάσου που έχει ξεπέσει (χα, χα) το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο... Αρα λογικά προχωρούν και οι Αγγλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Τσέχικη μπύρα; Μήπως Pilsner Urquell; ...Μία από τις -πολλές- αδυναμίες μου!

    Liverpool

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Liverpool και τα μυαλά στα κάγκελα!!! Εντάξει πίνουν λίγο παραπάνω οι οπαδοί τους, αλλά αν βλέπατε τί εναλλακτικές λύσεις έχουν από άποψη φαγητού, θα καταλαβαίνατε γιατί προτιμούν να γεμίζουν το στομάχι τους με μπύρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Καλησπέρα!

    Μόλις τώρα ξεμπέρδεψα από τη δουλειά και ετοιμάζομαι για βραδιά τελικού!

    Λοιπόν έχουμε και λέμε:

    Μεγάλη πολυτέλεια, δεν υποστηρίζω κανέναν!
    Στο Αγγλικό είμαι Μάντσεστερ, στο Ιταλικό είμαι ΙΝΤΕΡ οπότε Χ.
    Θα αράξουμε καναπέ, μπλογκάροντας στου οικοδεσπότη χαλαραά!


    Να τολμήσω και πρόβλεψω?

    1-0 η Μίλαν με γκολ του Κακά!!


    Τα λέμε στη συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. @doctor said...

    Κάποιοι άλλοι πάλι λένε ότι όταν έχτιζαν Παρθενώνες οι άλλοι τρώγανε βαλανίδια....
    Μαντέψτε ποιοι!!!!!!!

    ---------------

    έλα doc αφού τους χτίσανε πράγματι και τότε πράγματι κάποιοι τρώγανε βελανίδια!

    ΥΓ οι άλλοι τους χτίσανε (ξέρεις εκείνοι) όχι εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Mε την Μιλαν για το λογο
    οτι οι Αγγλοι ειναι κωλολαος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. @doctor

    Οταν εμείς κάναμε τακουνάκια, οι άλλοι περπατούσαν ξυπόλητοι...
    :))))

    @stefanos

    Μάλλον είμαι από τους φανατικούς που σου αρέσει να πειράζεις...
    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Πάντα υποστήριζα το "βόρειο" ποδόσφαιρο. Το θεωρώ πιο αποδοτικό, ομαδικό και επιστημονικό θα τολμούσα να έλεγα. Η ομάδα μου είναι η Man Unt, εντός και εκτός Ελλάδας. Τις ιταλικές ομάδες ποτέ μου δεν τις συμπάθησα και γενικά το ιταλικό ποδόσφαιρο. Οι ισπανοί και γενικά οι λατίνοι έχουν μόνο αστέρια. Liverpool λοιπόν αλλά πάνώ από όλα έναν υπέροχο αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. πρόβλεψη...

    Λέω Liverpool τελείως αντικειμενικά. Λόγοι
    1) Ψυχολογία από το 2005
    2) Είναι φορμαρισμένη 100% και με σταθερά καλή απόδοση (η Milan έδειξε αστάθεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. @Pensierix said...
    Μάλλον είμαι από τους φανατικούς που σου αρέσει να πειράζεις...
    -------------
    ωπ! νάτος ο πελάτης !

    @doctor said...
    Βρε χαζομπαμπά ...
    -----------------
    άσε doc, πολύ ξενύχτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Λίβερπουλ...2-1 ..Κόκκινος πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αργεί να βάλει το γκολ η Λίβερπουλ..Πολύ και φοβάμαι μην ..γυρίσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. E, oxι και σκιζει.

    Απλως η Μilan ξεκινησε
    μουδιασμενα.

    Ενα "κολπακι" τους εκανε
    ολο κι ολο ο Kaka και τον ...εψαχναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ώμο λένε ..εγώ είδα χέρι..με το μπράτσο..Καθαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Παντως στο β' ημιχρονο
    θα ειμαι με τη Liverpool.

    Να βαλει ενα να ισοφαρισει
    να παρουμε και κανενα
    φραγκο απο το Στοιχημα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Στο τελευταίο λεπτό... κρίμα. Κι έκαναν ωραίο παιχνίδι μέχρι τώρα οι κόκκινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Άδικο! Η άγρια μοίρα του ποδοσφαίρου. Υπερέχουν συντριπτικά για 45 λεπτά και τρώνε γκολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Θα σας αφήσω μάλλον στο 2ο..Πολύ γκαντέμικο ονλαϊν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Για να το σφυρίξει χέρι, έπρεπε ο Inzhagi να πάρει τη μπάλα και να την καρφώσει; Τι ώμος και @@@@;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Αθέλητο χέρι - κολλημένο στο σώμα. Δυστυχώς δεν μετράει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Οι Ιταλοί ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα. Δεν φτάνει να είσαι καλύτερος... Πρέπει να είσαι πολύ καλύτερος για να τους νικήσεις!

    Τώρα θα παίξουν με μεγάλη προσοχή στην άμυνα... Η Λίβερπουλ θα ανοιχτεί. Η θα το βάλει ή θα το... "φάει"

    Ελπίζω να μπεί και άλλο γκόλ, ώστε να μην κριθεί το κύπελλο από μιά στημένη φάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ο Μπενίτεθ έστησε πολύ καλύτερα την ομάδα από τον Αντσελότι αλλά...

    Τώρα η Λίβερπουλ δε θα μπορεί να κλείνει χώρους όπως στο πρώτο ημίχρονο, και σε ανοιχτό γήπεδο η Μίλαν με Κακά, Ιντζάγκι είναι φωτιά...

    (Ο Κακά βούτηξε all'italiana για να πάρει το φάουλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Παρθένος ο Κακά??? Τι μου λες τώρα Γάτε??!!?? Κι έχει δίπλα του θεϊκό πλάσμα...
    Κι όλες αυτές οι μανούβρες, ο ρυθμός, το στυλ να εξαντλούνται στο γρασίδι (με μια μπάλα)? Αχ...
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. 1-0 η Μίλαν με σβηστές μηχανές.
    Που να πάρει και μπρος.
    Η Λίβερπουλ φλύαρη.
    Ο Γιανκουλόφσκι βρίσκεται αλλού και αν συνεχίσει τότε η Λίβερπουλ θα το γυρίσει το ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Μετά λέμε γιατί δεν πάω τους ιταλούς (ποδοσφαιρικά). Αν νικήσουν με αυτό μόνο το γκόλ θα πρέπει από μόνοι τους να το παραδώσουν στην Liverpool.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Ψηνεται και το δευτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ε βρε ζημία που έχει κάνει ο αγγλοφιλος Διακογίαννης στους Ελληνες ποδοσφαιρόφιλους. Να νομίζουν ότι οι Αγγλοι ξέρουν μπάλα. Οσο οι νεοέλληνες ξέρουν να φτιάχνουν Παρθενώνες. (Α βρε doc τι μου κάνεις..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Αντε γεια!

    (Χασαμε και το στοιχημα γαμωτο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αφού δεν φάγανε και 3-0 (νά'ναι καλά ο άλλος ο ακίνητος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. 2-1,

    Κέρδισα την πρόβλεψη...

    Υπάρχει έπαθλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Το πήραν οι μακαρονάδες (κι ας τρώνε λιγότερα μακαρόνια από μας...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Και κλάααααααμα ρε παιδί μου τα Αγγλόπουλα!!!

    Να δω τώρα πώς θα τους αποκρούσουν "κυρίες" τα guys του Μπάυρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Put the blame on me!
    Είπα να παίξω πρώτη φορά στοίχημα (υπέρ Liverpool) και βεβαίως έχασα!!
    Το χειρότερο από όλα βέβαια είναι να βλέπεις τον mafia manager (Silvio) να χαίρεται! I hate him!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. "I BELONG TO JESUS!!!"

    Εμ, φιλομήλα μου, υπάρχει και Θεός... φαντάζεσαι να είσαι η κυρία Κακά και αντί να σε έχει τι-σερτ ο αντρούλης σου, να σε βγάζει φτυσμένη παγκοσμίως?!

    χεχεχε... νιαχ νιαχ νιαχχχχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Αν ήτο δικό μου στεφάνι, με το που θα γυρνούσε σπίτι... the Shit hit the fan, μην το συζητάμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Τα 3 λεπτά καθυστερήσεων πώς σας φάνηκαν; Και ούτε αυτά δε κράτησε ο διαιτητής.

    Οι Ιταλοί έκαναν καθυστέρηση από το 50.

    Χωρίς καμιά διάθεση να κάνω τον προπονητή, δεν μπορώ να καταλάβω τι περίμενε ο Μπενίτεθ και έβαλε τον Κράουτς στο 80...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Και μάλιστα θα του έριχνα τηγανιές φορώντας μππλουζάκι "My heart belongs to Daddy"...

    Ε μα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Επρεπε να στοιχηματιζα. Μια ζωη καρεκλαδες οι Αγγλοι. Αντι για σουτ,σεντραρουν.The english patient.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. (με Daddy τον Sylvio εννοείται!)

    νιαχ νιαχ νιαχ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. stefanos,

    είμαι νέος σχετικά. Τον Διακογιάννη δεν το έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου. Οι Άγγλοι, Γερμανοί, Ολλανδοί έχουν αναπτύξει καλύτερες μεθόδους έτσι ώστε το άθλημα να είναι όντως ομαδικό. Ποτέ οι μεγαλοι σύλλογοι των παραπάνω κρατών δεν είχαν μεγαλά ονόματα (τα έφτιαχναν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Και φυσικά τα Αγγλόπουλα κάθονται σούζα στις κερκίδες - έτσι και κουνηθούν, με τόση μπύρα που ήπιαν, συν το ότι τον ήπιαν, ε, θα βγουν και χαμένοι και κουρεμένοι και κατουρημένοι... δε λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Μήνυμα προς τον Σωκράτη.

    Ο Μαλντινι που πηρε το κύπελλο είναι 39 ούτε καν 35!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Χμμμ...Μίλαν!

    Γάτε, έχασες...


    Και τώρα... τα επεισόδια!!!
    (τόνοι μπύρας + απογοήτευση + ΕΛ.ΑΣ. = μπάχαλο)

    Αλλά αυτά θα τα μάθουμε αύριο.

    Άντε, και του χρόνου η Αριανάρα το ΟΥΕΦΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Όχι κακίες Αφροδίτη - απλώς ξέρουν να χάνουν. Αν ήταν δικοί μας θα είχαν μπει μέσα, θα είχαν πλακώσει τον διαιτητή (αφού του είχαν βρίσει την μάνα) τον προπονητή και όσους παίκτες προλάβαιναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. "Μητέρα σας έκλεισα ραντεβού με τον Διευθυντή της Botox International, δε γίνεται, πρέπει να σας σιδερώσουμε ν'αλλάξει το γούρι μας!"

    "Αυτά Κάρολε μικρέ κρετίνε να τα πεις στον Τόνυ! Αυτός είναι πορδυπουργός!"

    "Σ'αυτόν έχω κλείσει κατευθείαν Βραζιλία πλαστική και εμφύτευση ολόκληρης μασέλας!"

    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. @tassos georgakopoulos said...
    Μήνυμα προς τον Σωκράτη.

    -------

    O Σωκράτης δεν θέλει ούτε μεγάλους παίκτες ούτε πετυχημένους προπονητές... Θέλει να προβάλλεται ο ...Πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Πάντως ήταν ωραίο, χορταστικό ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. @ΝΔ,

    ....πριν τους πιάσει κατούρημα!

    Από χιούμορ πώς πάμε? Το χάσαμε κι αυτό?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. "Πάντως ήταν ωραίο, χορταστικό ματς. "

    Διπλά χορταστικό!

    Αντε, καληνύχταααααααααααα!

    ΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Και η πιο όμορφη, για μένα, στιγμή του τελικού:

    Αμέσως μετά το 2-0, με το παιχνίδι πλέον σχεδόν χαμένο, οι οπαδοί της Λίβερπουλ τραγουδούν το You'll never walk alone...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Φίλε Τάσο,

    ο Σωκράτης είναι ένας υπερ-γελοίος που έχει πολλά -μαύρα- λεφτά -ούτε έξυπνος είναι ιδιαίτερα ούτε διαθέτει ποιότητα ούτε φυσικά κουλτούρα.
    (για να μη μιλήσω για τα περί Στάζι)

    Μόνο ένας αχάριστος και νεόπλουτος Καραγκιόζης όπως αυτός, θα μπορούσε να κάνει ακόμη και αυτόν τον Ριβάλντο να κλαίει...

    Του χρόνου ΟΥΕΦΑ και αν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Aphrodite said...
    Από χιούμορ πώς πάμε? Το χάσαμε κι αυτό?!

    -----------------------

    Εμείς όχι. Εσύ... μήπως;


    (Πολύ αστείο το κατούρημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Τι διαφήμιση του Ford Mondeo την είδατε; Μία ώρα πρέπει να κρατάει..

    "Κουφή". Αν κατάλαβε κανείς τί θέλει να μας πει ο ποιητής, ας μας το πει και μας...(Γάτε, τα φώτα σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Εγω παντως και το Nikos Dimou-Aphrodite "χου" θα το παιξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Ακούω τον εκφωνητή που προσπαθεί να μας πείσει (εμάς τις Ελληνάρες). "Αυτή είναι συμπεριφορά αυτοί είναι πραγματικοί φίλαθλοι". Και με πιάνει μια θλίψη.

    Πάντως όντως ήταν γεμάτο ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Αγαπητέ Luke Skywalker

    Ναι αλλά ο μπαμπάς του ήταν αντάρτης!!!
    Πως λέμε αντιστασιακός στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Ως μοναδικός στην Ελλάδα θαυμαστής του Σίλβιο, περαστικά στους κκ. Πρόντι και Δήμου!

    Το μεγαλείο (Λίβερπουλ) είναι πάντοτε νωχελικό.
    Η εξυπνάδα (Μίλαν) είναι πάντοτε σε εγρήγορση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Luke Skywalker said...
    Τι διαφήμιση του Ford Mondeo την είδατε
    ------------------

    Όχι, εκανα moderation...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Εγώ πάντως Luke για να είμαι ειλικρινής το πέρασα για Πεζώ (το Μοντέο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. nd said: Πάντως ήταν ωραίο, χορταστικό ματς.

    Μπα... εμένα μου 'μεινε ένα αίσθημα ανικα(κα)νοποίητου... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Χριστός και Παναγία! Αμάν πια αυτή η μανία των Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών με τον Ιησού.
    Ευτυχώς που δεν είναι κολλητική. Μέχρι στιγμής μόνο το άγγιγμα του γηπέδου και ένας υποτυπώδης σταυρός φαίνεται πως έπιασαν στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Μέχρι και στους Έλληνες! Άντε να δούμε αν τους κολλήσει και η... ταχύτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. @luke
    Κι εμενα μου κανε εντυπωση η διαφημιση και ηθελα να τη σχολιασω, γιατι μου θυμισε την τελευταια σκηνη απο το παλιο γαλλικο ταινιακι "le voyage du ballon rouge" (αντιγραφη θα ελεγα). και πραγματικα κρατουσε απειρη ωρα (ειναι χορηγος η ford;).
    Ως προς το κονσπεπτ, εγω το εξελαβα οτι ολα τα αυτοκινητακια την κανανε για τα ουρανια οταν ειδαν την υπεροχη του νεου Ford :P

    Να παρει, δεν ειχε παραταση και μπεναλτια :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Αν την κατάλαβα σωστά, πρόκειται για την υπερβολή της υπερβολής -κανένα FORD δεν προκαλεί την παραμικρή εντύπωση.

    Αν ήταν FERRARI θα ήταν πιο προσφυής -αλλά η FERRARI δεν έχει ανάγκη διαφήμισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Εχω δύο γάτες. Τη μία, τη Φάτσα, τη θεωρώ γουρλού γιατί όποτε την κλείνω στο δωμάτιο κερδίζει η ομάδα μου, ο Παναθηναϊκός (φέτος μου ξέφευγε συχνά τις ώρες των αγώνων με τα ...γνωστά αποτελέσματα).
    Στο 1-0 συνειδητοποίησα ότι λείπει από το δωμάτιο και έψαξα να τη βρω.
    Με το που την έβαλα όμως μέσα στο δωμάτιο έβαλε και δεύτερο γκολ η Μίλαν. Δεν έχασε μόνο η αγαπημένη μου Λίβερπουλ σήμερα, έχασα και τα γούρια μου...

    Επί τη ευκαιρία, είπε ο Τράγκας στο δελτίο του Χατζηνικολάου πριν το ματς ότι το Πεντελικό είναι γρουσούζικο για τις ομάδες του τελικού, γιατί πριν από τη Λίβερπουλ σ΄ αυτό είχε καταλύσει και η Μπαρτσελόνα τότε που είχε φάει την τεσσάρα από τη Μίλαν (πάλι).
    Τελικά είχε δίκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Tώρα που τέλειωσε ο αγώνας, μπορώ να ομολογήσω ότι προτιμούσα να είχε κερδίσει η Liverpool (μάλλον συναισθηματική η προτίμηση, καθότι οι γνώσεις μου στο ποδόσφαιρο είναι περίπου μηδενικές - δεν σνομπάρω, απλώς δεν ξέρω).

    Μόλις τελειώνω ένα ιδιότυπο πινγκ-πονγκ (με τα χαρτιά μου), μέχρι στιγμής αποκρούω καλά, αλλά νυστάζω...

    Συγχαρητήρια στους κερδισμένους!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Ούτε εμένα μου προκαλεί αν και έχω FORD αφού FORD= Fast Only Run Downhill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Sorry, με φωνάζει ο Luke Starwars μου:

    Τα άλλα αυτοκίνητα είναι εντελώς παιχνιδάκια, σιδερένια μικρά τουτού, σε σχέση με τον στιβαρό πρωταγωνιστή... Οπότε με λίγα μπαλλόνια με ήλιον, τα ξεφορτώνεσαι.

    Οπως π.χ. μαζεύεις το χαμό μετά από μπαμ-τριαλαριλαλό χαχα-χούχα παιδικό πάρτυ, για να συνεχίσεις τη ζωή σου με τους πραγματικούς ενήλικες...

    Κάτι σε στυλ "σίδερα μασάει ο Κουταλιανός" στη χώρα του μικρού μου Πόνυ... Τζους κουφιοκέφαλο αλογατάκι!

    ΟΚ?

    --------

    @dem,

    LOLOLOLOLOLOLOL!!!!

    (άντε, γιατί με πιάσατε στην πόρτα για έξοδο να το γιορτάσουμε... Οντως οι Αγγλοι ξέρουν να χάνουν, δε λέω, οι Μιλανέζοι πάλι, ΟΧΙ!)

    :)))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Νίκο, έτσι όπως το λειτουργείς το μπλογκ, ίσως να άξιζε να σκεφτείς το ενδεχόμενο κάποιας "ενδεικτικής συνδρομής"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Nikos Dimou said...

    Αθέλητο χέρι - κολλημένο στο σώμα. Δυστυχώς δεν μετράει...
    ----------

    "Ακούσιο" που λέγαμε και στις αλάνες παλιά...

    Και πάλι όμως... Δεν ξέρω ακριβώς τους κανόνες αλλά άλλαξε ολόκληρη πορεία...

    Το δεύτερο γκολ ήταν πάντως ωραίο. Καλός ο (φτου) Κακά, αλλά ο Ιντζάγκι έδειξε ότι η γριά η κότα έχει το ζουμί.

    Χέρι, ξεχέρι, μπράβο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Δεν ηταν ο Τραγκας.
    Ο γελοιος ο Κουικ ηταν.

    Και οταν πηραν τηλεφωνο
    απο το "Πεντελικον" και τους
    ζητησαν να κοψουν τις μαλακιες γιατι δυσφημουν το ξενοδοχειο(!) Χατζηγλυκολαου
    και Κουικ αρχισαν να λενε και τι καλο που ειναι το "Πεντελικον"
    και πως πινουν καθε μερα εκει
    το καφε τους και αλλα τετοια γλοιωδικα(δηθεν με χιουμορ).

    Ετσι για να ξερετε ποιοι ειναι
    "οι κυριαρχοι των οκτω"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Luke Skywalker said...

    Άντε, και του χρόνου η Αριανάρα το ΟΥΕΦΑ!

    -------
    Luke κι εγώ περήφανο σκουλήκι...

    Είπαμε, να λέμε καμιά χαζομάρα να περνάει η ώρα, αλλά εσύ το παράκανες :-P

    Να είσαι μετρημένος. Κάτσε να πάρουμε το πρωτάθλημα του χρόνου και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στας Ευρώπας και μετά πάμε κατευθείαν για το Champioooooons....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. dem...

    ο Τράγκας ήταν που το είπε, αλλά είχε φύγει ήδη από το παράθυρο και το sms διαμαρτυρίας από το Πεντελικόν το έστειλαν στον Κουϊκ που όπως έγραψες έσπευσε μαζί με τον Χατζηνικολάου να αρχίσει το γλείψιμο.

    Τι σημασία έχει όμως ποιος ήταν; Το θέμα είναι να πέσει ...σύρμα να στέλνουμε εκεί όποια ομάδα παίζει αντίπαλος με τις δικές μας στην Ευρώπη μπας και δούμε τελικά καμιά προκοπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. @dem, gatti:

    Το είδα κι εγώ το δελτίο(της συμφοράς)του Χ"Νικολάου.

    Τραγικοί -όλοι τους...

    (σα σχολιαρόπαιδα που τα έπιασαν να καπνίζουν στις τουαλέτες έκαναν -γκραν ξεφτίλα "ON AIR")

    Σκέψου τώρα ότι αυτοί οι απίθανοι σοβαροφανείς, θεωρούνται οι κορυφαίοι στο είδος τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Αν ηταν ο Τραγκας οκ!

    (Μαλλον την κοπανησε νωρις
    νωρις για το γηπεδο -αν προσεξατε ηταν "πρωτο τραπεζι
    πιστα" διπλα στον Ρεχαγκελ)

    Στο "Πεντελικον" προτεινω παντως να κλεισουμε (δια βιου)
    αυτον τον βλακα τον Κουικ!

    (Μονο στο Ελλαδισταν ρε γαμωτο μπορει ενας τυπος σαν τον Κουικ να κανει καριερα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Τα πραγματα πηραν τη φυσιολογικη τους τροπη.

    Πως σας φανηκε το offside γκολ της Λιβερπουλ, κυριοι συναισθηματικοι οπαδοι της?

    Η σημερινη Λιβερπουλ ζει στη σκια της παλιας μεγιστης ομαδας και αυτο το φερει ως βαρος. Το παρελθον της την πλακωνει.

    Η σημερινη Μιλαν ειναι απλα η συνεχεια της γνωστης μεγαλης Μιλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Οι Άγγλοι είναι ηττοπαθείς..δεν αποδέχονται την ήττα, απλώς την καταπίνουν. Δεν είναι τυχαίο που δεν έχουν ποτέ διάρκεια στην κορυφή(γενικά). Κ οι διάφορες ανατροπές που έχουν πετύχει έγιναν σπασμωδικά- στον ίλιγγο μιας στιγμιαίας πίστης στο ακατόρθωτο. βλ Μαντσεστερ 1999, Λίβερπουλ 2005.
    Και στις 2 περιπτώσεις πιάστηκαν από μια ενέργεια που τους 'βγήκε'. Αλλά παρατηρεί κανείς ότι χωρίς αυτή την αντίστοφη ηττοπαθή ψυχολογία υστερούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Αγαπητέ DEM

    Υπάρχουν και χειρότερα . Για έλα από Πανεπιστήμιο μεριά να σου γνωρίσω μερικα μέλη
    Δ(εν) Ε(χω) Π(ροσόντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Ακριβη η διαφημιση του Μοντεο,εντυπωσιακη αλλα αποτυχημενη. Χωρις μεταδοτικοτητα & ασαφης. Το Μοντεο μοιαζει με ...Πιουτζοτ & δημιουργειται συγχεση στο θεατη.
    Με το πες-πες,θα τον πεισω τον Δ. να ξανανοιξει τη διαφημιστικη. Να πιασουμε τα πακετα που...δικαιουμαστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Όσο για τους Ιταλούς, αυτοί είναι 'goal orientated' (που μάλλον έχει κάποια σημασία στο ποδόσφαιρo!)

    , αντί να ξοδεύουν φαιά ουσία σε συναισθηματισμούς, στρέφουν όλες τις κεραίες τους στη φάση που μυρίζει γκολ, με αποτέλεσμα να αξιοποιούν στο έπακρο τις ευκαιρίες τους. Κάτι που φάνηκε και σήμερα.
    Έτσι βέβαια υστερούν σε δυναμισμό και momentum. Άλλα το θέμα είναι το γκολ. Γι αυτό και εμφανίζεται το παράδοξο μεταξύ 'καλύτερου' και νικητή.

    Γιατί στο ποδόσφαιρο έχει πλήρη εφαρμογή το 'the race is not to the swift nor the battle to the strong- but time and chance happeneth to them all'.

    Άγγλοι τα λένε, Ιταλοί τα εφαρμόζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. ΥΓ. Όσοι δεν ξέρουν μπάλα γίνονται επιθετικοί-βλ Ιντζαγκι. Δεν θα μπορούσε ποτέ να σταθεί ως μέσος σε δημιουργικό τομέα. Αντίθετα ως επιθετικός έχει να σκεφτεί ένα και μόνο πράγμα, πώς να βάλει γκολ όταν του δοθεί η μπάλα τετ α τετ.(σε άλλες περιπτώσεις ή την χάνει ή παίρνει πλάγιο- ή βρίσκεται από ώρα οφ σαιντ)

    Εκεί που πχ οι μέσοι πρέπει να σκαρφιστούν πώς θα αποφύγουν μια παράταξη παικτών, ο επιθετικός πρέπει να αποφύγει έναν(+ τα χέρια του;)

    Το να πρέπει να στρέψεις όλες σου τις δυνάμεις στο τελείωμα φανερώνει πλήρη έλλειψη φαντασίας κ δημιουργικότητας.
    Αυτά επειδή μου τη δίνει ο Ιντζαγκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Δεν νομίζω ότι πρέπει να γενικεύουμε τι είναι οι Αγγλοι και τι είναι οι Ιταλοί. Δεν έπαιζαν εθνικές ομάδες. Επαιζαν σύλλογοι.
    Οταν εγώ ας πούμε υποστηρίζω τη Λίβερπουλ δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω γενικά τους Αγγλους. Για την ακρίβεια αν έπαιζαν Μουντιάλ Αγγλία - Ιταλία θα ήμουν με την "Σκουάντρα Ατζούρα". Απλά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με τους συγκεκριμένους φιναλίστ ήμουν με τη Λίβερπουλ. Αν το ζευγάρι του τελικού ήταν Τσέλσι (μπλιαχ) - Μίλαν θα ήμουν με τη Μίλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Ναι για τα πρωτα αλλά αγαπητέ Gnik nus και το τελείωμα θέλει την τέχνη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Gnik nus,προφανως δε γνωριζεις τι εκαναν οι Αγγλοι πριν το Χεϊζελ, γι αυτο λες οτι δεν εχουν διαρκεια. Νομιζω οτι φτανει μια απλη ματια στη δεκαετια 75-85 για να καταλαβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. δεν ειδαμε τον Τζεραρντ να κρατα το Κυπελλο ΝΔ. αλλα ηταν ενας χορταστικος τελικος.Ηθελα το 2-1 να εχει γινει 10-15 λεπτα πριν το τελος για να δουμε αγρια ομορφια-τα 5 λεπτα ηταν πολυ λιγα.

    Επαιξαν με παθος,αλλα κοντρα σε μια Μιλαν χρειαζεσαι σουπερ εμφανιση απ'ολους και σημερα η Λιβερπουλ δεν την ειχε.Ο Ζεντεν λιγα πραγματα,ο Τζεραρντ εχει υπαρξει πολυ καλυτερος,ο Κιουελ δεν εχει βρει ακομη τον εαυτο του.Εμεινε ο πυραυλος Πεναντ,ο ηρωικος Γκαραχερ,ο Τσαβι...Αλλα οι Μιλανεζοι εχουν Κακα,Ιντζαγκι,Ζεεντορφ(τι ρομποκοπ ειναι αυτος!)και βεβαια Νεστα και ΜΑΛΝΤΙΝΙ!Και μονο οτι το πηρε στα 39 του γλυκαινει την ηττα.

    ΥΓ.Τελικος ειναι ρε παιδια.Αφηστε τις περισπουδαστες αναλυσεις περι ορθης και αντιστροφης ηττοπαθειας!
    Ειχε 2 ευκαιριες η Μιλαν,τις αξιοποιησε,αντιο!τοσο απλα!
    Ακου εκει,οι Αγγλοι ηττοπαθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Χαίρεται και απο εμένα(κρίμα ,δεν πρόλαβα να γράψω στο προηγούμενο ποστ που έιχε ενδιαφέρον)!!!

    Η Μίλαν πολύ απλά κέρδισε γιατί ήταν πολλές κλάσεις ανώτερη σε τεχνική κατάρτιση .Η Λίβερπουλ πέρα από τον Gerard και κανά δύο άλλους δεν έχει τεχνίτες παίχτες.

    Χωρίς να τρέξει με πονηρό "ιταλικό ποδόσφαιρο" το πήρε το κατσαρόλι.
    Με πολύ γερασμένους παίχτες από τους οποίους 2 το έχουν πάρει 5 ο ένας και 4 ο άλλος και με άλλους που έπονται με λιγότερα champions leauge!!!!

    Υ.Γ: Η Αεκάρα μπορεί να καυχιέται ότι έχει κερδίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Ετσι κι αλλιως δε μπορει πλεον καποιος να υποστηριξει οτι οι αγγλικες ομαδες που συμμετεχουν στο Champions League, εχουν αγγλικο χαρακτηρα. Ολες, ακομα και η Man Utd που διατηρει βρετανικο κορμο, ειναι πολυεθνικοι οργανισμοι. Αρα δεν στεκουν και ολες οι κατηγοριοποιησεις του στυλ « Οι Αγγλοι ειναι ηττοπαθεις, οι ταδε ειναι ετσι κ.τ.λ.». Σχολια τετοιου στυλ ισχυουν μονο για τους Γερμανους, τα παραδοσιακα «σκυλια» του παγκοσμιου φουτμπολ, που οπως ειχε πει και ο Λινεκερ «το ποδοσφαιρο ειναι ενα παιχνιδι που 11 παιζουν εναντιον 11 και στο τελος κερδιζουν παντα οι Γερμανοι». Οπως και να χει, η χαρα του παιχνιδιου και ο τροπος που βιωνεται στο νησι, τοσο ως εκπαιδευση οσο και ως διασκεδαση, ειναι χρονια μπροστα απο ολους τους αλλους. Και στο τελος της ημερας αυτο ειναι που μετραει.Τυχαινει να σπουδαζω ακριβως πανω στο αντικειμενο της βιομηχανιας του ποδοσφαιρου και συγκεκριμενα στο Λιωερπουλ και αισθανομαι ιδιαιτερα τυχερος για αυτα που εχω δει φετος εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. ok, δεν έπαιζαν εθνικές. απλά τα παρατηρώ σε πολλούς αγγλικούς κ ιταλικούς συλλόγους αντίστοιχα. (συγγνώμη για τη γενίκευση)

    @tassos
    Δε λέω, ίσως πιο 'άχαρη'. Απλά είναι νομίζω χαρακτηριστικό ότι ενώ οι περισσότεροι επιθετικοί δεν θα μπορούσαν να σταθούν σε δημιουργικά πόστα, οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι μέσοι μπορούν να παίξουν επίθεση. ίσως με μικρότερη επιτυχία επειδή δεν έχουν τελειοποιήσει την τέχνη, αλλά θα μπορούσαν. Έχουν όμως επιπλέον ικανότητες για να 'χαραμιστούν' στην επίθεση.

    Ξέρω ότι 75-85 μεσουρανούσαν, μάλλον θα είχαν καλύτερο υλικό.

    Οκ οκ, το αφήνω το θέμα. Απλά είπα να κάνω μια διαπίστωση που μου ήρθε βλέποντας το ματς, κ γνωρίζοντας εκ των έσω την αγγλική κοινωνία. Για την Ιταλική στηρίχτηκα στην περισπούδαστη φύση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Εμένα μου την "σπάει" αυτή η φιλοσοσοφία των Αγγλων για το ποδόσφαιρο.

    Ολή μέρα κλεινοται στις pub πίνουν μπύρες και συζητάνε για μπάλα.Η πλήρης αποχαύνωση .Τόσα χρόνια ασχολούνται με μανία με την Εθνική τους όσο κανείς άλλος και δεν έχουν καταφέρει τίποτα.
    Το μονό καλό είναι ότι έχουν δημιουργήσει υποδομές σε σχολεία-πανεπιστήμια που θα τις ζήλευαν οι περισσότερες ομάδες πρώτης εθνικής στο Ελλαδιστάν.

    Εμένα μου αρέσει η φιλοσοφία των ΛατινωνΑμερικάνων.
    Το ποδόσφαιρο γι' αυτούς είναι τέχνη -αλητεία-τρόπος έκφρασης.Αντίθετα στην Αγγλία έχει εμπορευματοποιειθεί πλήρως και διδάσκεται με επιστημονικό τρόπο.Ετσι χάνει την μαγεία του.

    Το ποδόσφαιρο για μένα είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Καλημέρα σας,
    ποδοσφαιρικό οίστρο βλέπω.
    Αλλά να μη γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο συντηρητικό (θρησκόληπτοι, προληπτικοί, εθνικιστές) από τους αθλητές και δη τους ποδοσαειριστές; (Στη συντριπτικοί τους πλειονότητα βεβαίως). Γιατί υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις, όπως ο Μπράιτνερ (θα τον θυμάται ο Don), ο Πλατινί, o Σώκρατες, ο Ζιντάν, γιατί όχι ο Λάκης Νικολάου...

    ΑΞΙΩΜΑ: "Για ποδόσφαιρο και για πολιτική δικαιούνται να μιλάνε όλοι".

    ΘΕΩΡΗΜΑ: Τί κρίμα να μην έχουμε πιτσερία. (χθες πουλήθηκαν 6 εκατ. κομμάτια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Kαλημέρα.

    Ωραίο ματς και ζωντανός σχολιασμός.

    Πάει κι αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. kleisoura said...
    Τι κρίμα να μην έχουμε πιτσερία...

    ----------------------------

    Και μπυραρία, καλά θα ήταν... Κι ας μην κέρδισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. "συντριπτικοί", "ποδοσαιριστές" κλπ. Συγγνώμη, αλλά αρχίζει η δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. tassos georgakopoulos:

    Εχω περασει απο το ελληνικο
    Πανεπιστημιο και αυτο που
    λες το ξερω απο πρωτο χερι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Και ΄γω Λίβεπουλ ήμουν αλλά δεν πειράζει... Ωραίο ματς ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Τωρα μολις μπηκα στο ιστολογιο, οντας από νωρις στο ΟΑΚΑ, μεσα στις φωνες που θα ακουγόντουσταν κ.Δημου, ντυμενος στα κοκκινα της Λιβερπουλ, και στις απογοητευμενες χιλιάδες που έφυγαν, τραγουδώντας ομως. Το κλιμα ηταν καλό, το ματς λιγοτερο πνιγμενο στις δαγκανες της τακτικης σκοπιμότητας. Ορθότατο το σχόλιο του Harry γιά την [απιστευτη] δυσχερεια προσβασης των εγχωριων φιλαθλων στον Τελικό. Αλλά και Αγγλοι, ιδιως, και Ιταλοι ειχαν παρομοιο πρόβλημα Τελικά ο θεσμός γινεται γιά την τηλεόραση και τους χορηγούς. Αν καποιος πηγε χθες θα συμφωνησει οτι το καλυτερο σημειο ηταν οταν τα μεγαφωνα επαιξαν τους υμνους, πρωτα της Μιλαν και μετα της Λιβερπουλ, με ολοκληρο, σχεδόν, το Σταδιο να τραγουδάει και ενα συντομο, αλλά ιδιαίτερα καλαισθητο, δεκαλεπτο τελετουργικό με πολυ ελληνικό χρωμα και αψογη αισθητική. Περιττο να σας πω οτι τηλεφωνουσα στην γυναικα μου από το κινητό και μου απαντούσε στερεότυπα "Ακομα διαφημισεις δειχνει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Για αυτό με τις πίτσες, έχω την βεβαιότητα πως το "ρεπορτάζ" για άλλη μια φορά μας πέταξε στα μούτρα τυχαία νούμερα λες και δεν ξέρουμε να κάνουμε πράξεις [αναλυτικότερα].
    Θα μπορούσε να είναι ιστορία βγαλμένη από το Innumeracy του J.A. Paulos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Ενας λόγος να σε συμπαθήσω ακόμη περισσότερο, ΝΔ, το γεγονός ότι είσαι ΑΕΚάρα.
    Άντε τώρα με τον Ρίμπο, μπας και δούμε κι εμείς χαϊρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.