Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2007

Τα πάθη μας...



Πριν λίγο καιρό έλαβα ένα γράμμα από μία κυρία βουλιμική. Μου έγραφε: «αν θέλετε να κάνετε ένα post για την βουλιμία, προσφέρομαι».

Επειδή είμαι κι εγώ βουλιμικός (κάθε στεναχώρια ή χαρά οδηγεί στο ψυγείο) με αποτέλεσμα να έχω τουλάχιστον δεκαπέντε περισσευούμενα κιλά, καταλαβαίνω απόλυτα το πάθος της.

Αλλά βέβαια για την επιστολογράφο μας τα πράγματα είναι πιο άγρια: «Έχω δοκιμάσει, τα πάντα, ψυχολογική υποστήριξη, διατροφολογική υποστήριξη, δίαιτες από γιατρούς και όχι διαιτολόγους, έχω δοκιμάσει να κάνω σχέση για να ασχοληθώ με κάτι άλλο εκτός από την μόνιμη ιδέα του φαγητού στο μυαλό μου, έχω δοκιμάσει να βγαίνω συχνά με τους φίλους μου, γυμναστήριο, γιόγκα, χορό, ζωγραφική που μ' αρέσει, διάβασμα, υπερωρίες στο γραφείο για να μην πηγαίνω σπίτι και βυθίζομαι στο ατελείωτο φαγητό, έχω δοκιμάσει να πηγαίνω στους γονείς μου αντί σπίτι μου, για να μην τρώω συνέχεια και κατέληγα να τρώω κρυφά τα βράδια, έχω πάει στους ανώνυμους ψυχαναγκαστικούς υπερφαγικούς, να μην κάνω τίποτα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Το αποτέλεσμα; ΤΙΠΟΤΑ. Σήμερα είναι Τετάρτη, σηκώθηκα για εκατομμυριοστή φορά από το κρεβάτι μου λέγοντας μέσα μου ότι όλα θα πάνε καλά σήμερα, και για ΑΛΛΗ μία φορά, δεν πήγαν».

Παρέπεμψα την κυρία και το γράμμα της στην σύζυγό μου και ίσως να θίξει το πρόβλημα στο δικό της
blog – μια και εκτός από την συμπάθειά μου (κι ένα κομμάτι σπιτική καρυδόπιτα που έφαγα για συμπαράσταση και παρηγοριά) δεν μπορώ να την βοηθήσω. Αλλά το γράμμα της μου έδωσε την έμπνευση να μιλήσω για μικρά και μεγάλα πάθη. Όχι τα ευγενή (διάβασμα, μουσική, ρεμβασμός). Τα άλλα, τις αδυναμίες, τα ευτελή και ανθρώπινα. Τα δικά μου κατ’ αρχήν, αλλά, φαντάζομαι, και των σχολιαστών μου.

Ένα πάθος που μοιράζομαι με πολλούς συμπολίτες: shopping therapy. Τίποτα δεν με χαλαρώνει τόσο όσο μία βόλτα στα μαγαζιά. Δεν αγοράζω παρά μόνο σπάνια. Αλλά η παρουσία τόσων πολλών αγαθών, τόσο ωραίων πραγμάτων με φτιάχνει.

Φυσικά οι κυρίες κοιτάνε κυρίως τα ρούχα κι εγώ περισσότερο τα ηλεκτρονικά τα gadgets και τα βιβλία. Ρίξτε με σε ένα μαγαζί σαν την FNAC – μπορεί να μείνω εκεί μέρες.

Δεν είναι καταναλωτική μανία – γιατί τελικά καταναλώνω λίγα σε σχέση με τις δυνατότητές μου. Είναι η παρουσία ενός κόσμου αντικειμένων και ανθρώπων που κάνει την βόλτα στα αυτή τόσο ευχάριστη. Κι όταν είναι κλειστά τα μαγαζιά – κανένα τριήμερο αργίας – η έλλειψη δυνατότητας με ενοχλεί. Η κόλαση για μένα θα είναι ένα μέρος χωρίς καταστήματα. Κάτι σαν την Ανατολική Γερμανία τις δεκαετίες του 70 και του 80 όπου στα ράφια υπήρχε μόνο ένα προϊόν από κάθε είδος και αυτό χωρίς συσκευασία – αρκούσε μία μονόχρωμη ετικέτα. Ακόμα και στα βιβλία, εκτός από τα χρυσόδετα Άπαντα του Χόνεκερ (σε εξευτελιστική τιμή) και τους κλασικούς του Μαρξισμού-Λενινισμού υπήρχαν μόνο λίγες τυποποιημένες (και λογοκριμένες) εκδόσεις παλαιών κλασικών σε άθλιο χαρτί και εκτύπωση.

Αντίθετα μία μεγάλη αγορά (σαν το Καπαλί Τσαρσί – την στεγασμένη αγορά της Πόλης) ή ένα Mall, είναι κάτι πιο κοντά στον Παράδεισο.

Το πάθος με τα gadgets το έχω ήδη αναφέρει συχνά. Αλλάζω συχνά κινητά, φωτογραφικές μηχανές, PDA (τώρα έχουν εκτοπιστεί από τα smartphones), υπολογιστές. Παλιά, όταν μπορούσα, άλλαζα συχνά αυτοκίνητα. Έχω την ψευδαίσθηση πως ανανεώνοντας τις τεχνολογικές μου προεκτάσεις, ανανεώνω και τον εαυτό μου...

Περιέργως σε άλλα πράγματα – ακόμα και τεχνολογικά – δεν αναβαθμίζομαι. Χρησιμοποιώ τα ίδια ηχεία επί 30 χρόνια. Και για τον κλάδο ένδυση-υπόδηση είμαι ο πελάτης-εφιάλτης: φοράω τα ρούχα και τα παπούτσια μου, μέχρι να λιώσουν.

Άλλα – μικρότερα – πάθη: Η συλλογή βιβλίων. Οι πασιέντζες. Το μαστόρεμα. Και βεβαίως (καλά! βάλε μέσα τα νύχια!) οι γάτες...


399 σχόλια:

  1. Εκανα σεφτέ, και θα φαω και απο την χαρα μου ολη την μηλόπιτα! καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω τη FNAC ! Έχει στη Λιέγη και βεβαίως κάθε Σάββατο που κάνω τη βόλτα μου στην πόλη είναι must να περάσω να ξεφυλλίσω τα βιβλία! (εννίοτε δεν καταφέρνω να αποφύγω τον πειρασμό και αγοράζω κιόλας).
    Γενικά βαριέμαι απίστευτα τα ψώνια, με εξαίρεση την αγορά βιβλίων, την οποία λατρεύω (την όλη διαδικασία χαζέματος και επιλογής)!
    Επίσης μισώ τα κλειστά εμπορικά κέντρα τύπου Mall!! Με αναγουλιάζουν! Προτιμώ τις αγορές όπου για να πας από το ένα μαγαζί στο άλλο πρέπει να βγεις έξω να αναπνεύσεις καθαρό(;) αέρα, να δεις ουρανό κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον κλάδο ένδυση-υπόδηση είμαι ο πελάτης-όνειρο: φοράω τα ρούχα και τα παπούτσια μου… μέχρι την επόμενη σεζόν .Μετά καινούρια των πιο επώνυμων σχεδιαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι αγοραφοβικός.

    Όταν θέλω να αγοράσω ηλεκτρικό-ηλεκτρονικό είδος, απευθύνομαι στον υπεύθυνο μηχανογράφησης στην εταιρεία που εργάζομαι, και ό,τι μου προτείνει το παραγγέλνω από το e-shop.

    Ρούχα αγοράζω στο λεπτό απέναντι από το σπίτι μου και βιβλία στο βιβλιοπωλείο στο ισόγειο της πολυκατοικίας.
    Στα εμπορικά κέντρα παθαίνω σοκ, αφήνω τη γυναίκα μου να ψωνίζει και εγώ κάθομαι στην καφετέρια του εμπορικού κέντρου και πίνω καφέ διαβάζοντας εφημερίδα.

    Προτιμώ να σκάψω με τον μετροπόντικα-Νίνη παρά να βγω για ψώνια.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και βεβαίως ,γάτες σκυλούς :η συλλογή μου(τα μάζεψα από τους δρόμους) περιλαμβάνει πάνω από 10... κομμάτια.Kαι cd.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Shopping therapy, είδικά όπως το εννοεί το 95% (τουλάχιστον) των γυναικών, είναι από το πράγματα που δεν μ' αγγίζει καθόλου! Δεν γνωρίζω πώς θα ένοιωθα σ' ένα μέρος χωρίς καταστήματα, αλλά τα τριήμερα αργιών με τα κλειστά καταστήματα καθόλου δεν μ' ενοχλούν - αρκεί να είναι ανοιχτά τα καφέ κι οι κινηματογράφοι! Εντάξει, ρίχνω μια ματιά στα διάφορα γκατζετάκια, και ποτέ δεν θα μ' αφήσει αδιάφορο μια βιτρίνα με φωτογραφικές μηχανές, αλλά ως εκεί.

    Ωστόσο, μην μ' αφήσεις σε δισκάδικο ή βιβλιοπωλείο! Είμαι ικανός ν' ακουμπήσω ένα μισθό σε CD / DVD / βιβλία αν και ξέρω πως δεν έχω το χρόνο ούτε καλά-καλά να ρίξω μια ματιά στα εξώφυλλα. Και τώρα να έβγαινα στη σύνταξη δεν θα προλάβαινα να δω όλες τις ταινίες που θα 'θελα να δω, ν΄ακούσω όλους τους δίσκους που θα 'θελα ν' ακούσω, να διαβάσω όλα τα βιβλίαπου θα 'θελα να διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καμια σχεση το δικο σας παθος με το αλλο....
    η βουλιμια ειναι αυτοκαταστροφη...
    παθη του στυλ shopping-thrapy σπανια οδηγουν εκει...

    ολοι εχουμε τα παθη μας...
    το θεμα ειναι οτι αυτα ξεκινουν απο το μυαλο μας....
    και κατα ποσο πραγματικα θελουμε να τα αντιμετωπισουμε...
    πιστευω οτι δεν υπαρχει παθος που δεν μπορουμε να αντιμετωπισουμε αν υπαρχει θεληση και δυναμη χαρακτηρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To kiriotero xaraktiristiko toy pathous einai oti oso to ikanopoieis toso vathainei kai toso to epithimeis akoma...

    To pathos einai mia diarkos anekpliroti epithimia....

    San kapoios pou kiniga na piasei ti skia tou.

    San kapoios na prospathei na gemisei me nero ena tripio doxeio

    Den xero pos orizei i epistimi tin voulimia alla nomizo exo polla apo ta kritiria....

    Distixos to fagito einai ena pathos poy thes den thes to vlepeis sinexos mprosta sou opote kai ipotripiazies....

    Exo iparxei polla kila,exo kanei aperioristou arithmou diaites alla tipota den allazei...

    Toulaxiston ton teleytaio kairo exo vrei mia isoropia...

    Exo paratirisei pos otan apofevgo ayto to pathos to myalo apokta apisteyti diavgeia.....

    Arage to pathos einia lathos?Den xero ,alla an parete enan anthropo kai tou aferesete ta pathi tha prokipsei mia adiafori prosopikotita....Mia axromi iparxi....

    To pathos den mas vithizei mono se mia dini alla mas odigi polles fores stin ekstasi....Diamorfonetai i prosopikotita mas,gnorizoume to zenith kai to nadir tis iparxis....

    To megalitero vevaia pathos einai o erotas...alla den tha epektatho
    ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ νομίζω, ότι έχετε κι άλλα πάθη, κε Δήμου... Πιο παθιασμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Vrennus said...
    Είμαι ικανός ν' ακουμπήσω ένα μισθό σε CD / DVD Παρ Μαρ 16, 12:20:00 μμ

    -----------

    Εμένα μου τα κάνει δώρο το μουλάρι (e-mule)!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί ξεκινάμε με ...ενοχές?
    Γιατί δλδ να βαφτίσω 'πάθος' μία προτίμηση μου?

    Α πα πα. Μακριά από μένα αυτά!

    Μάλλον μιλάμε για τις ενοχές του συντηρητισμού που έχουμε στο παρελθόν πει πως ότι μας ευχαριστεί, μας χαρίζει ελευθερία, και αυτή ...μη τζιζ!
    Τα ονομάζουμε(ουν) πάθη λοιπόν και όποιος αντέξει.

    Για το φαγητό συζητάμε περί αρρώστιας.
    Για τις άλλες συνέπειες είμαστε καλά 'οχυρωμένοι' αν κρατάμε το 'παν μέτρον άριστον'.
    Αν και αυτό ...με μέτρο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "ένα Mall, είναι κάτι πιο κοντά στον Παράδεισο"

    ...Χε, χε εδω ο ΓΑΤΟΣ τα είπε ΟΛΑ!

    Και μετά μου λες εμένα πως η Ζωντανή ΓΗ είναι μεταφυσική ...!!!

    Μετά τον θεό, δεν υπάρχει τίποτα πιο μεταφυσικό από τις αγορές, την κατανάλωση και το χρήμα ;)

    Εδω και χρόνια απο τότε που "Ο θεός πέθανε" στην θέση του βάλαμε εμείς οι άνθρωποις τις Αγορές να μας ανακουφίσουν απο τον υπαρξιακό μας πόνο, να μας προσφέρουν ΜΙΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΥΠΑΡΞΗ βρε αδερφέ ...

    Άντε καλημέρα ωρε Έλληνες, άντε καλημέρα, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΕΩ!!! Είναι ήδη 12:00 η ώρα, ακόμη να ξυπνήσετε; Χτυπάει μανιασμένο το ξυπνητήρι της ζωής, μεσημέριασε σε λίγο θα βραδιάσει! Ακόμη να σηκωθείτε από το κρεβάτι, να ανοίξετε τα μάτια σας, να τα βρέξετε με νερό καθάριο μπας και φύγουν οι τσίμπλες ;;... Σηκωθείτε επιτέλους απο τα ζεστά σεντόνια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. προς Τακη Βασιλοπουλο:

    μη παραβλεπετε οτι ναι μεν οι εμπειριες που αποκτησαμε μεσα απο παθη μας κανουν ενδιαφεροντες ανθρωπους και μας διαμορφωνουν ομως οταν ενα παθος αρχιζει και γινεται αυτοκαταστροφικο και βλαβερο για την υγεια μας τοτε δεν πρεπει να το αντιμετωπιζουμε τοσο ρομαντικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τρύπωσα και γω στη συζήτηση.. για να πω για το τελευταίο πάθος που μπορεί να συνδυάζει ταυτόχρονα και τα υπόλοιπα που έχω .. - να τα συμπληρώσει δηλαδή!!
    Τα μπλογκς φυσικά.. (και το internet γενικότερα..)
    Μέσω αυτών ψάχνω (και βρίσκω) πληροφορίες και απόψεις για πράγματα που με απασχολούν και με τα οποία κατά καιρούς.. κολλάω..
    Δεν θα επαναλάβω όσα διάβασα ως τώρα γιατί με καλύπτουν, τουλάχιστον τα περισσότερα, και διαφαίνονται βεβαίως-βεβαίως και από το προφίλ μου..
    Αλλά πιο πολύ θα τονίσω την ανάγκη μου ότι όταν κολλάω με κάτι, ψάχνω να βρώ όποια πιθανή πληροφορία υπάρχει και μπορώ να μαζέψω όλα όσα βρω μπροστά μου για αυτό, να το.. ξεψαχνίσω, να ρωτήσω, να ανταλλάξω απόψεις.. τα πάντα.. και ψάχνοντας στα blogs όλο και κάτι καινούργιο ανακαλύπτω..
    Και φυσικά μπορώ να ξεχαστώ ώρες ατέλειωτες..
    Αυτό δεν είναι ο ορισμός του πάθους εξάλλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλημέρα Κε Δήμου

    Για μένα το σημαντικό είναι να είμαι ο ίδιος ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Ο άλλος δεν γνωρίζει έτσι πότε και τι αγόρασε ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. Ψάχνει το Υποκείμενό του...!!!

    ;-))))

    Έτσι διατηρώ την ελευθερία μου και το ευχαριστιέμαι παρότι μέσα στο σύστημα.

    Επίσης δεν παχαίνω.

    :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το φαγητό μπορεί σίγουρα να αποτελεί πάθος όπως αυτά που αναφέρθηκαν.
    Ωστόσο οι βουλιμικοί σπάνια το απολαμβάνουν. Συνήθως καταναλώνουν αλόγιστες ποσότητες τροφίμων χωρίς να αντιλαμβάνονται καν τι τρώνε. Είσης νιώθουν πολύ άσχημα αμέσως μετά το βουλιμικό επεισόδιο και πολύ από αυτούς προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από την τροφή που κατανάλωσαν.
    Ένας ψυχίατρος βοήθησε πολύ τη μητέρα μου, που είχε διατροφική διαταραχή, με την εξής σκέψη: Τη ρώτησε πώς νιώθει όταν τρώει ανεξέλγκτα. Πώς θα περιέγραφε την πράξη της. Η αυθόρμητη απάντηση ήταν "σαβούρωμα", τρώω δηλαδή ότι βρίσκω μπροστά μου.
    Η σαβούρα της εξήγησε, ή έρμα είναι τα βάρη που τοποθετούνται σε σημεία του πλοίου προκειμένου αυτό να ισορροπήσει. Έτσι και ο βουλιμικός έχει ανάγκη να σαβουρώσει για να ισορροπήσει συναισθηματικα.
    Κάτι ουσιώδες λείπει προκειμένου να βρίσκεται σε συναισθηματική ισορροπία το άτομο που πάσχει από βουλιμία. Και αυτό πρέπει να αναζητηθεί.
    Μένει να διευκρινιστεί αν και η καταναλωτική μανία είναι εξίσου αποτέλσμα έλλειψης συναισθηματικής ισορροπίας ή απλώς μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου οι διαφημιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Nikos Dimou said...
    "...Ένα πάθος που μοιράζομαι με πολλούς συμπολίτες: shopping therapy. Τίποτα δεν με χαλαρώνει τόσο όσο μία βόλτα στα μαγαζιά."

    ----------

    Ένα πάθος που μοιράζομαι με ελάχιστους συμπολίτες : ορειβασία.

    Τίποτα δεν με χαλαρώνει όσο μία "βόλτα" στην απόκοσμη ομορφιά ενός βουνού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. takis vasilopoulos said...
    To kiriotero xaraktiristiko toy pathous einai oti oso to ikanopoieis toso vathainei kai toso to epithimeis akoma...
    To pathos einai mia diarkos anekpliroti epithimia....
    San kapoios pou kiniga na piasei ti skia tou.
    San kapoios na prospathei na gemisei me nero ena tripio doxeio
    -----------------------------------

    Πολύ μ'άρεσε ο ορισμός του Τάκη. Απο εκεί ορμώμενος να πω ότι κάτι που κάνει ίσως ενδιαφέρουσα και δυναμική τη ζωή είναι ο διαρκής αγώνας κατά των παθών μας.
    Δεν μου αρέσει ο συμβίβασμος και η παραίτηση ... ούτε όμως από την άλλη μου αρέσει η ψυχωτική υστερία (γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής τα πάθη είναι ανθρώπινα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αφού λοιπόν ομολογούμε πάθη, και μια που πλησιάζουμε και στην εβδομάδα των Παθών!, μπορώ να να το μοιραστώ με την εκλεκτή ομήγυρη.
    Ωτακούστρια!!!
    Παρακολουθώ με πάθος τις συζητήσεις από τους άλλους δίπλα μου. Στα καφέ, εστιατόρια, σινεμά, λεωφορεία, μετρό, παντού.
    Αν δείτε κάποια άγνωστη που κρέμεται από τα χείλη σας, εγώ είμαι.
    Αποκαλυφθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα σε όλη την παρέα.

    Τα πάθη (χόμπυ;) μου τα αναφέρω σε διάφορα ποστ στο blog μου.
    Το μεγαλύτερο στα νεανικά μου χρόνια το (γαλλικό) μπιλιάρδο.
    Κοιμόμουν, ξυπνούσα με την λαχτάρα να ρθει η ώρα να παίξω.
    Αργότερα και με την οικονομική άνεση κάπως που ήρθε, άρχισαν τα φωτογραφικά, τα στερεοφωνικά, αργότερα τα PC και οι κάθε τόσο αναβαθμίσεις. Σήμερα τα διάφορα gadjets.
    Προς μελέτη η αγορά ενος καλού GPS , αφού σχεδιάζω αρχές Ιούνη μιά περιοδεία στη Πελοπόννησο.

    Γάτε, γνωρίζεις κάτι καλό;

    Φυσικά στα πάθη και οι μετατροπές και βελτιώσεις στα λιγοστά αυτοκίνητα που άλλαξα μέχρι πριν λίγο καιρό. Χαμηλώματα του σασσί, ζαντολάστιχα ακόμη και τώρα απαραίτητα. Παλιότερα,αεροτομές, σπόιλερ, μπάκετ καθίσματα, ενισχυτές, ηχδεία.
    Η ηδονή τοποθέτησης κάτι καινούργιου.
    Μέχρι και αντάπτορα γιά ipod έβαλα τελευταία. Με 30 Γιγα μουσικής, πόσες φορές κάνω τον γύρο της γής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Τα άλλα, τις αδυναμίες, τα ευτελή και ανθρώπινα."

    -----------------
    Ολα ανθρωπινα ειναι κ.Δημου δεν υπαρχουν ευτελη και μη, δυνατα και αδυνατα,καλα και κακα ,υπαρχει διαχειρηση της φυσης μας.Αποτελεσματικη και μη.Τα παθη δηλωνουν,"μη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ doctor: Δε λέει να σου τα φέρει το μουλάρι (ούτε καν το ηλεκτρονικό), το θέμα είναι να πας, να ψαχουλέψεις, να δεις τα εξώφυλλα, να ενθπυσιαστείς που ανακάλυψες πχ. τα δύο DVD του Novecento προς 2,50 € το ένα, η διαδικασία γενικά. Α, και να τ' ακουμπήσεις βέβαια...

    Άραγε, consumo ergo sum πλέον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. author_1 said...
    η βουλιμια ειναι αυτοκαταστροφη...
    παθη του στυλ shopping-thrapy σπανια οδηγουν εκει...

    ---------------------------------

    Λάθος. Ξέρω ανθρώπους που έμειναν στον δρόμο, που χρεωκόπησαν φορτώνοντας πιστωτικές κάρτες... ξέρω και μία περίπτωση αυτοκτονίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. leila said...
    το τελευταίο πάθος...
    Τα μπλογκς φυσικά.. (και το internet γενικότερα..)

    -------------------------------

    εγώ τι να πω γι αυτό που ζω μέσα στο Internet; Είναι σαν να αποκαλούσα πάθος την αναπνοή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Nikos Dimou said...
    "Η κόλαση για μένα θα είναι ένα μέρος χωρίς καταστήματα. Κάτι σαν την Ανατολική Γερμανία τις δεκαετίες του 70 και του 80..."

    Maro_k said...
    "Παρακολουθώ με πάθος τις συζητήσεις από τους άλλους δίπλα μου. Στα καφέ, εστιατόρια, σινεμά, λεωφορεία, μετρό, παντού."


    -----------------


    Τελικά είδατε που η κόλαση ενός, θα μπορούσα κάλλιστα να γίνει ο παράδεισος του άλλου;

    Φαντάζομαι τη maro_k υπάλληλο της Stasibr/>
    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @author

    Simfono mazi sas...

    To pathos tou erota me efere ena klik prin to thanato....

    Einai diskoles oi issoropies

    I ekstasi tou apeirou polles fores den ksexorizei apo to miden tou thanatou....Fora to ena ti maska tou allou...emperiexei to ena to allo...Den ta diakrineis...moiazoun...isos einai kai to idio pragma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @alogaki
    Φτου, πάλι λάθος λάθος επαγγελματικός προσανατολισμός.
    Τώρα πια είναι αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. antigoni said...
    ή απλώς μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου οι διαφημιστές.

    ---------------------------------

    Η χαρά της αγοράς ισχύει από αρχαιοτάτων χρόνων - τότε που δεν υπήρχαν διαφημιστές. Γι αυτό αναφέρω και το Καπαλί Τσαρσί - θα μπορούσα να προσθέσω τα Σουκς και τα πανηγύρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ μόλις πριν 2 μέρες παρέλαβα από το ebay μιά nikon fm3a και βγήκα για φωτογραφικό σαφάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Doctor said,

    "Εμένα μου τα κάνει δώρο το μουλάρι (e-mule)!"
    -------------------------------

    Δοκίμασε και το "Torrent", και το
    DC++. Είναι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πρίν διαβάσω τα σχόλια έλεγα ότι ήμουν μόνο εγώ με τόσα πάθη, αλλά μάλλον δεν είμαι μόνος ;-)

    Να προσθέσω μερικά: χορός (latin), Formula1 Κυριακή άγρια χαράματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ούτε εγώ παχαίνω, παρότι απίστευτα φαγού. Αλλά νομίζω το μυστικό είναι κ το δίνω σα συμβουλή στους φίλους που έχουν πρόβλημα, να τρως ότι θες αλλά όχι σε μεγάλη ποσότητα. Δηλαδή ας το παραδεχτούμε, ποτέ δεν πρόκειται να σου αρέσει ένα φιλέτο χωρίς λάδι με βραστά λαχανικά. Φάε λοιπόν μισό σουβλάκι με πίτα κ μισό γλυκό λίγο αργότερα κ τελείωσε το θέμα. Επίσης η γυμναστική βοηθάει, αρκεί να βρεις αυτό που σου αρέσει.

    Όμως καταλαβαίνω από πάθη κ δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Εμένα το ανάλογο είναι ένας άντρας. Όχι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε. Δηλαδή παλιά ήμασταν μαζί, τώρα όχι κ ήταν κιόλας δική μου απόφαση να φύγω. Όμως είναι αδύνατο να μην τον βλέπω, ο μόνος που μπορεί να μου φτιάξει τη διάθεση κ με το μόνο που αν είναι στη ζωή μου νιώθω γεμάτη. Όταν κάποια χρόνια δεν μου μιλούσε, έπαθα κατάθλιψη, κανονικά. Τέλος πάντων πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγω, αλλά δεν ξέρω πως, δεδομένου ότι μου συμβαίνει 15 χρόνια τώρα, δηλαδή από το σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Γι αυτό αναφέρω και το Καπαλί Τσαρσί"

    Αυτό το αναφέρεις διότι είσαι τουρκολάγνος. Νοσταλγός του οθωμανικού ζυγού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. To θέμα ιδιαίτερο και ακόμη πιό ενδιαφέρον στο μέτρο που τέθηκε υπό τον τίτλο "Τα πάθη μας". Αυτό εκφράζει και τη θέση σας, να υποθέσω, ως προς το χαρακτηρισμό συμπεριφορών που άλλες θεωρούνται παθολογικές, άλλες είναι απλώς συνήθειες που δεν βλάπτουν και διασκεδάζουν. Η βόλτα στη FNAC για σας είναι παράδεισος. Η κρίση βουλιμίας όμως για τον βουλιμικό είναι αδιαμφισβήτητα Κόλαση. Η αποενοχοποίηση που επιχειρείται με τον τίτλο του ποστ δεν είναι τυχαία.
    Από την άλλη πλευρά τα πάθη είναι όρος πολύσημος. Ο έρωτας, ο πόνος, το κάπνισμα και τα ναρκωτικά είναι όλα πάθη. Και τα πάθη του Ιησού...όπως και "τα πάθια και οι καημοί του κόσμου" που δεν έχουν τελειωμό.
    Υποθέτω ότι το ποστ θα δώσει αφορμή για εξαιρετικό διάλογο. Θα επανάλθω περιοριζόμενη αρχικά να τονίσω τη σημασία του τίτλου για τον διάλογο μεταξύ μας.
    Μια και αναφερθήκατε στον Παράδεισο όπου σας οδηγεί ένα μικρό σας πάθος δεν μπορώ να μην επισημάνω την σημασία της παρατήρησης του Mirage

    Mirage said...
    "ένα Mall, είναι κάτι πιο κοντά στον Παράδεισο"

    ...Χε, χε εδω ο ΓΑΤΟΣ τα είπε ΟΛΑ!

    Είναι λοιπόν τα πάθη γέφυρες ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο?
    ή μήπως απλώς αναδεικνύουν τη σχέση της ζωής και του μετά απλές δηλαδή εκτονώσεις του φόβου του θανάτου...
    Νομίζω ότι μας περιμένει πολύ ενδιαφέρον σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δε νομίζω πως χρειάζεται να γράψω για το μεγάλο μου "πάθος". Είναι εμφανές νομίζω ;)

    Πάντως τις τελευταίες μέρες είμαι λίαν "εγκρατής" - μόνο ένα σεφτέ έκανα.

    Να 'ναι καλά ο ...λουλουδάς κι ο χασοδίκης :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. -Venaia ND ( kai diorthoste me an kano lathos )o epikouros tha eixe alli gnomi....Didaskei ti litotita...Se kapoia simeia tha elega moiazei me ton vouda,min epithimeis polla oste na apofigeis ton pono....Eidika ston erota moy ta xalaei....

    -Pantos exo thetiki anamnisi apo to << Mall >> ...Otan eixa paei proti fora mia omorfi kopela kathotan sto piano poy yparxei se kentriko simeio kai epaize to << fevga >> tis foteini Darra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λοιπόν... Κι εγώ έχω πολλά πάθη: το κολύμπι, τις βόλτες στην εξοχή, τις πνευματώδεις συζητήσεις, την ενασχόληση με τις τέχνες και τα γράμματα, την ψηλάφιση του εσωτερικού μου κόσμου... Πάθη, πάθη, πολλά πάθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Α ναι!Κολύμπι,σωματική δύναμη και διάπλαση…
    Το μεν σώμα δυνατό το δε πνεύμα ασθενές…
    Ρε τι έχουμε πάθει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τελικά δεν ξέρω πώς το εννοεί ο καθένας το πάθος.Αναφέρω, ενδεικτικά,κάποια δικά μου:πολλά βιβλία(μόνο αγορά! - ποτέ δανεισμός,δεν είναι το ίδιο),τα ανδρικά πουκάμισα(να τα φοράω εγώ στο σπίτι - δε θεωρώ ότι είναι το ίδιο όμορφα με τα γυναικεία),ο έρωτας(που ποτέ δε μου φτάνει!),οι γάτοι και οι γάτες(σαν τρελή,ποτέ δεν χορταίνω να τις παρατηρώ και να ασχολούμαι μαζί τους),τα puzzles,η σοκολάτα,τα θαλασσινά και οι μεζέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εν απο τα 'Παθη" που με οδηγουν σε άγριες τσαντιλες είναι αυτο της σαβουρας. Δυο μελη της οικογενειας μου ειναι μανουλες σε αυτο. Η μικρη μου κορη εφυγε διακοπες για λιγες μερες (εχουν spring break τα σχολεια εδω) και μισθωσα την μεγαλη να καθαρισει το δωματιο της. Η αμοιβη θα ηταν αναλογη των σκουπιδιων που θα εβγαζε. Βρηκε σχολικα χαρτια της περασμενης τριετιας. Αποδειξη σουπερμαρκετ από προπερσυ. Ρουχα απο το Δημοτικό. Και μια τσαντα γεματη νομισματα- κυρίως pennies. Τα πηγα στο μηχανημα που τα μετραει και σου δινει χαρτονομισματα αφου κρατησει 8% αμοιβή. Πηρα 79 δολλαρια.
    Να της τα δωσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Α, ξέχασα! Ένα άλλο πάθος μου είναι ο διαλογισμός και η ατροπός της σοφίας Ταό... Μεγάλο πάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και κάποιες απορίες:

    Τι θα πει "ευγενές" και τι ...αγενές πάθος; :))

    Γιατί το διάβασμα, η μουσική, ο ρεμβασμός(!) είναι "ευγενή" πάθη;

    (ειδικά ο ρεμβασμός μάλλον κάτι σε ...απάθεια μου κάνει)

    Η συλλογή βιβλίων, οι πασιέντζες, το μαστόρεμα και οι ...γάτες που αναφέρθηκαν στο post είναι "ευτελή" πάθη;

    Η τελειοθηρία;

    Η δίψα για γνώση;

    Η οδήγηση (ειδικά σε συνδυασμό με μουσική);

    Τα ταξίδια και οι κάθε λογής "εξερευνήσεις";

    Το σεξ;

    (αναφέρω μερικά που με απασχολούν κατά καιρούς και προσωπικά)


    Σχεδόν όλα στη ζωή μπορούν να γίνουν πάθη - υπό την έννοια πως μας απορροφούν τόσο που ξεχνάμε τον χρόνο ή/και δε μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτά. Γιατί κάποια είναι ευγενή και κάποια ευτελή;

    Πάντως τη βουλιμία, το κάπνισμα, το ποτό, τα ναρκωτικά και κάποια άλλα "πάθη" θα τα χαρακτήριζα όντως "ευτελή", με την έννοια της καταστρεπτικής επίδρασης που έχουν στην υγεία μας. Παρομοίως ο τζόγος μπορεί να έχει εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες στην οικονομική μας κατάσταση.

    Από την άλλη, ακόμα και το "ευγενές" διάβασμα μπορεί να προκαλέσει μυωπία, ενώ και κάθε άλλο πάθος μπορεί να έχει άσχημες επιδράσεις στην (ψυχική π.χ.) υγεία μας. Παρόλα αυτά, προσωπικά δε θα έβαζα το διάβασμα και το shopping therapy στο ίδιο "επίπεδο" με τα ναρκωτικά και τον τζόγο.

    (αν και το shopping therapy με χρήση πιστωτικής κάρτας μπορεί να έχει εξίσου καταστρεπτικά αποτελέσματα στο πορτοφόλι μας με τον τζόγο :)))

    . . .

    Ενδιαφέρον είναι πάντως πως αν το υπερβολικό διάβασμα (μέχρι εξάντλησης και ...μυωπίας) γίνει "παραδοσιακά", κανείς δεν καταδικάζει τα βιβλία, ενώ αν γίνει με ...οθόνη, βγαίνουν διάφοροι να κατασκευάσουν "σύνδρομα" και να καταδικάσουν την τηλεόραση, τους υπολογιστές και το Internet.

    Το blogging πάντως μπορεί με βεβαιότητα να χαρακτηριστεί ως πάθος για τους περισσότερους από μας εδώ μέσα, αλλά κατά βάθος είναι πάθος για ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (με τον γάτο ή και μεταξύ μας).

    Αν μας ήταν εξίσου εύκολο να βρισκόμαστε σε ένα φυσικό χώρο και να τα λέγαμε καθημερινά, χωρίς να αφήνουμε πίσω τις υποχρεώσεις μας, μπορεί και να το κάναμε με το ίδιο ...πάθος ;)

    Παρ' όλα αυτά, στη δεύτερη περίπτωση θα θεωρούμασταν από κάποιους ως κοινωνικοί και εξωστρεφείς, ενώ στη δεύτερη μοναχικοί και εξαρτημένοι.

    Όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας και ανοιχτού μυαλού νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @Synas:

    "Περίεργα" πάθη έχεις :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. "Η κόλαση για μένα θα είναι ένα μέρος χωρίς καταστήματα. Κάτι σαν την Ανατολική Γερμανία τις δεκαετίες του 70 και του 80 (...).

    Αντίθετα μία μεγάλη αγορά (σαν το Καπαλί Τσαρσί – την στεγασμένη αγορά της Πόλης) ή ένα Mall, είναι κάτι πιο κοντά στον Παράδεισο."

    Από το πόστ.

    -------------------------------

    Διαβάζοντας το πιο πανω απόσπασμα αισθάνθηκα ότι μιλάει για μένα, από λίγο διαφορερική σκοπιά, καθώς μου θυμισε ένα δικό μου παράδεισο .

    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εγω την καταβρισκω πάλι οταν βλέπω κρατη να κάνουν το “σωστό”. Μόλις διαβασα οτι «China Approves Property Law, Strengthening Its Middle Class». Και όλοι γνωριζουμε τι σημαινει δυνατη μεσαία τάξη. Σημαινει περισσοτερος εκδημοκρατισμος, από μέσα, οχι απο εξω, με βαθιες γερες ριζες, χωρις ανασφαλειες και κομπλεξ. Που στο τέλος παράγει μια δημοκρατια που δεν απειλειται από κανέναν. Το αρθρο ειναι εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εγώ θα έλεγα πως η προσκόλληση ΣΕ ΕΝΑ μόνον χόμπυ/ασχολία ΟΔΗΓΕΙ στο να το ονομαστεί έπειτα αυτό ως πάθος και να κατηγορηθεί.

    Σαν να είναι δλδ ήδη το κλίμα στραβό, έρχεται ο τετραποδάκος και ..καλή του όρεξη!

    Ετσι, όλα επιτρέπονται, και όλα απαγορεύονται.

    Ισορροπία θα έλεγα στο in και στο out από το κάθε "πάθος", μιας και εδώ τα ονομάσαμε έτσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. *** ΔΙΟΡΘΩΣΗ ***

    Στο σχόλιό μου (Παρ Μαρ 16, 02:53:00 μμ) στην προτελευταία παράγραφο αντί:

    "...ενώ στη δεύτερη μοναχικοί και εξαρτημένοι."

    ήθελα να γράψω φυσικά:

    "...ενώ στην πρώτη (μέσω blog) μοναχικοί και εξαρτημένοι."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πολλά τα πάθη, πολλά, και οι θεραπείες λίγες.

    Καλά τα ανώδυνα πάθη, τι γίνεται όμως όταν το πάθος ξεφύγει από τα πλαίσια του κοινωνικά αποδεκτού; Φαντάζομαι περιμένεις έναν σκηνοθέτη να το κάνει ταινία.

    Είναι ενδιαφέρον ότι βασική αρχή του Χριστιανισμού και του Βουδισμού (αν δεν απατώμαι) είναι η απελευθέρωση από τα πάθη. Ίσως διαφέρει ο ορισμός αλλά η ουσία είναι να μην επιθυμεί τίποτε πολύ έντονα ο άνθρωπος ώστε να έχει χώρο για τον Θεό ή το άπειρο.

    Φυσικά ο Ζορμπάς ταύτιζε το πάθος με το θείο.

    Για μένα τα πάθη είναι απλά: Λίγο σούσι, κανα δυό φίλοι και το laptop μου...

    Ανεξερεύνητες οι επιθυμίες του ανθρώπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. oldman said...
    θέση του κυρίου Δήμου είναι πως ο μέσος άνθρωπος ΔΕΝ είναι άβουλος και ηλίθιος και κατ’ επέκταση ΔΕΝ είναι χειραγωγίσιμος.

    --------------------------------

    Όχι μόνο δική μου θέση αλλά και αυτών που θέσπισαν το πολίτευμα της δημοκρατίας και την γενική ψηφοφορία. Εσείς φάντάζομαι πως θα αφαιρούσατε το δικαίωμα της ψήφου από "το τηλεοπτικό κοινό της Αννίτας Πάνια, του Αντρέα Μηκρούτσικου, της Χριστίνας Λαμπίρη και της Τατιάνας Στεφανίδου... που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν τα μούσμουλα από τα σέσκουλα".

    Χάιλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εχω την εντύπωση ότι ο ΝΔ έχει βαλθεί να μάθει τo κρυμμένο προφίλ των φιλοξενούμενών του. Κάτι σαν Profiles reloaded το σημερινό ποστ αλλά στο πιο "ύπουλο"...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρα κι από μένα σε όλους τους παθιασμένους!...
    ;)

    (τ'ανήλικα να πάνε να τακτοποιήσουν το δωμάτιό τους παρακαλώ μη βάλω αλεξιλίνκειο τώρα!)
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΥΓ- Ωραία τα πάθη... αν δεν πονάνε, σε γεμίζουν, σε εκτονώνουν, σου μαθαίνουν, σε εκφράζουν, σε απογειώνουν και δεν σε κάνουν να κυρήξεις πτώχευση...

    Α, σόρρυ, μιλούσαμε για συλλογές χαρτοπετσέτας και το παράκανα μεσημεριάτικα ε? ΛΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΥΓ2- Α, ναι, κάνω και συλλογή χαρτοπετσέτας - για ισοσθένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Well, well, πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας, με καλύπτουν πολλοί από σας, αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι το εξής.
    Πάθος, κατά την γνώμη μου, είναι η εξαρτημένη εμμονή σε κάτι ή κάπου το οποίο κάνει καλύτερο εμάς ή τον κόσμο γύρω μας.
    Νομίζω πως η λέξη «Πάθος» στην σύγχρονη Ελλάδα είναι, κακώς, αρνητικά φορτισμένη.
    Το πάθος (διότι πάθος ήταν) του Beethoven για την μουσική μας χάρισε το Ode to Joy παρότι ο ίδιος επιβάρυνε την υγεία του. Δεν τον ένοιαξε!
    Ένας ερωτευμένος έχει μέσα του πάθος, όπως επίσης και το πάθος εμπεριέχει μέσα του τον Έρωτα. Και την Ομορφιά.
    Η λαιμαργία, για παράδειγμα, δεν εμπεριέχει μέσα της ομορφιά, είναι επίσης μια αντιερωτική λέξη.
    Το ίδιο θα έλεγα και για το αλκοόλ και για κάποιον αλκοολικό.
    Γιατί αγαπητοί δεν λέμε ποτέ για έναν ναρκομανή ότι έχει πάθος με τα ναρκωτικά? Μήπως τον λέμε απλά…ναρκομανή? Δεν θα έπρεπε το ίδιο να ισχύει και για τον λαίμαργο? Η θνησιμότητα από παχυσαρκία στις Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζει με αυτήν των τοξικομανών. Δεν ήθελα να πω κάτι άλλο. Ο κάθε ένας μας μπορεί να έχει τα ελαττώματα που του αξίζουν. Αν θέλουμε όμως να αποβάλλουμε ένα ελάττωμα καλό θα ήταν να μην το εξωραΐζουμε. Να το λέμε με το όνομά του. Στεγνά και στυγνά, χωρίς χαριτωμένες ταμπελίτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μπορεί να είχε ενδιαφέρον αν στρέφαμε τη συζήτηση στην πηγή ίσως των διαφόρων παθών, το χαρακτήρα μας.
    Νομίζω μπορούμε να πάρουμε ως κοινή βάση το ότι κάθε άνθρωπος γεννιέται έχοντας εκ φύσεως κάποιες ροπές (στον καθένα άλλες είναι πιο έντονες και άλλες λιγότερο) οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε πάθη.
    Π.χ. οργή, μνησικακία, έπαρση, πλεονεξία, λαιμαργία κ.ά.
    Τι λένε οι διάφοροι φίλοι εδώ από την εμπειρία τους; Εμένα το μοντέλο που φαίνεται να με έλκει περισσότερο είναι αυτό όπου με την αυτοκριτική προσπαθείς να εντοπίζεις στο εαυτό σου πού η κατάσταση φαίνεται να σου ξεφεύγει και εν συνεχεία να σου αυτοεπιβάλλεις το κατάλληλο control.
    Βέβαια δε νομίζω πως είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται στα λόγια.
    Επίσης φαντάζομαι εξάρταται από το προσωπικό σύστημα αξιών του καθενός το τι τελικά θα εκλάβει ως πάθος που χρήζει καταπολέμησης και τι όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τα πατώματα. Εχω μανία με τα καθαρά πατώματα. Οταν περπατάω δεν θέλω να αισθάνομαι τίποτα ανάμεσα στο πέλμα μου και το πάτωμα. Οταν επισκέπτομαι σπίτια φίλων ή γνωστών και το πάτωμα δεν είναι όσο καθαρό όσο θα 'πρεπε με πιάνει κάτι σαν απογοήτευση. Η ηλεκτρική σκούπα είναι για μένα αξεσουάρ. Αλλά! ΠΟΤΕ δεν σκουπίζω παρουσία άλλων. Όχι επειδή ντρέπομαι, αλλά επειδή δεν το απολαμβάνω.

    Οι φίλοι μού λένε ότι αυτό είναι εμμονή. Εγώ όμως θα το χαρακτήριζα πάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. a_lexia said...
    Οι φίλοι μού λένε ότι αυτό είναι εμμονή. Εγώ όμως θα το χαρακτήριζα πάθος.

    -----------------------------

    Μπορεί να είναι και καταναγκαστική νεύρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Σας ευχαριστώ. Κατά βάθος αυτό ήθελα να ακούσω. Από Δευτέρα τέρμα το σκούπισμα. θα το ρίξω στα gadgets! : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. http://locandiera.blogspot.com

    διαβάστε το γράμμα ενός από τους συλληφθέντες φοιτητές. Ε, δεν είναι κ άσχετο με το ποστ. Τα πάθη της εξουσίας είναι τα πιο επικίνδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Όλοι εδώ έχουν ευγενή πάθη. Ουδείς τρώει παραπάνω, ουδείς ψωνίζει ή παραφορτώνει καμμιά φορά την πιστωτική του, όλοι αγοράζουν βιβλία και είναι εγκρατείς στα εμπορικά κέντρα, και άλλα πολλά. Άντε κανένα φεστιβάλ παρκέ για τους πιο ψυχαναγκαστικούς, σαν αλατοπίπερο.
    Μωρέ μπράβο...Σας θαυμάζω, αλήθεια. Ουδεμία "Μαγδαληνή" so far. Μιλάμε για μετρημένους και νοικοκυραίους, για καλά παιδιά των παθών και του shopping. Κι ύστερα σου λέει κυριαρχούν οι νευρώσεις.
    Πολύ κατευνασμένο το θεμα των παθών σε τούτο το μπλογκ, ούτε καν με πάθος δεν το υπερασπίζεται κάποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Δήμου έφα

    Μπορεί να είναι και καταναγκαστική νεύρωση...


    Mικρή η απόσταση από το πάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Άφρο, ανπαίχταμπολ το ...αλεξιλίνκειο!

    :)) :)) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο πολλών βολτ Tύπος, είπε:

    "Άντε κανένα φεστιβάλ παρκέ για τους πιο ψυχαναγκαστικούς..."

    Κρίμα είναι να με στεναχωρείς τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μίκυ

    το πάθος μας να δούμε την τηλεοπτική εμφάνιση του Δήμου με τους αστρολόγους πότε θα μας το ικανοποιήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΟΚ, για να δω τι μπορώ να παραδεχτώ κι εγώ. Λοιπόν, χμ χμ, τα άθη μου τα κάλλη μου:
    -σοκολάτα με τη σέσουλα (από ταπεινή ΙΟΝ αμυγδάλου μέχρι super-size me από το Μουσείο σοκολάτας της Κολωνίας, όπου τα στήλωσα και δεν ήξερα τι να πρωτοπάρω, χοχοχο! Ευτυχώς έχω πολύ καλό μεταβολισμό)
    -junk food
    -έτοιμο φαγητό (μ΄αρέσει να τρώω έξω ή/και να παραγγέλνω, λαμβάνω από την τροφοδοσία της περιοχής μου Χρόνια Πολλά κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα)
    -να τρώω μεσημέρι μόνη μου σε ταβέρνες σαν Τα Κιούπια ας πούμε, διαβάζοντας εφημερίδα, παρατηρώντας του γύρω. Γενικά να είμαι σε crowd μόνη. Παράδεισος.
    -τα vintage ρούχα. Έχω μια αξιόλογη συλλογή.
    -παπούτσια (καινούργια) και τσάντες κυρίως vintage. (Διακατεχόμαστε οικογενειακά από το σύνδρομο Ιμέλντα Μάρκος).
    -γάτες δεν μπορώ να συλλέξω διότι το Σιάμ αντιδρά και τα δέρνει τα έρημα τα ζωντανά (σε αντίποινα τη βάζω και παρακολουθεί το νούμερο με τις Σιαμέζες στη Λαίδη και τον Αλήτη)
    -anything goes ανάλογα με την εποχή (βιβλία κλπ. σταθερές αξίες)
    αλλά ποτέ δεν ήμουν υπερτεχνολογικού προβληματισμού (it's in my room and it's alive), αφήνω να κυκλοφορήσει κάτι, να εξοικειωθώ με την ιδέα και μετά πορχωρώ. Επίσης ντεν έκω αυτοκίνητο καρντιά μου, γκιατί ντεν οντηγκώ (παραφράχω το διαφημιστικό σλόγκαν, και το συμπληρώνω.)
    Αυτά και μερσί για την υπομονή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. highvoltagepress said...
    Όλοι εδώ έχουν ευγενή πάθη. Ουδείς τρώει παραπάνω

    ---------------------------------

    Μα τι λέτε; Το ποστ άρχισε με δύο βουλιμικούς εκ των οποίων ο ένας είναι και γκατζετάκιας (θα μπορούσε να ανοίξει κατάστημα με όσα δεν χρησιμοποιεί) και σιγά σιγά όσο πλησιάζει το βράδυ θα βγούνε κι άλλα στην φόρα...

    Από χάπια πως πάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. a-lexia, ποσώς! Μη στενοχωριέσαι, δεν είχα κακή πρόθεση. Εγώ όταν έχω κρίσεις υπερκινητικότητας, βάζω πλυντήριο. Τα κάνω όλα αόρατα! (Ευτυχώς εσχάτως υπάρχουν τα χαρτάκια για το ξέβαμα ωτν ρούχων και βάζεις όλα τα χρώματα μαζί...) Δοκίμασέ το και θα δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Σε προηγούμενο Post έγραψα το ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ. Μια ερωτική επιστολή προς το τσιγάρο μου, τον μικρούλη λευκό αγαπημένο κύλινδρο... Ούτε θυμάμαι σε ποιο Post, ούτε ξέρω να παραπέμπω, δεν έχει σημασία εξάλλου. Αυτό είναι το πάθος μου. Βλάπτει την υγεία μου, βλάπτει τη φωνή μου, επηρεάζει την αντοχή μου, και το χειρότερο: με χωρίζει από τον κόσμο… Κι όμως, καπνίζω.

    @all
    Σε προηγούμενο ποστ, κάποιος μου θύμισε την περίφημη "ονομάτων επίσκεψιν" ως αρχή σοφίας. Πόσο και εδώ χρήσιμη! Τι σημαίνει η λέξη "πάθος"; Όοοοοχι, μην περιμένετε να απαντήσω! Είναι θέμα για βιβλίο!

    @leila
    Απίστευτο πόσο με καλύπτει το κείμενό σου!

    @ mickey
    "(ειδικά ο ρεμβασμός μάλλον κάτι σε ...απάθεια μου κάνει)"

    Στη γαλλική γλώσσα υπάρχουν, για το "ρεμβασμό", δυο διαφορετικές λέξεις που αντιδιαστέλλουν τον ευγενή ρεμβασμό από τον ρεμβασμό της απάθειας: reverie/revasserie. Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται οι "Reveries d'un promeneur solitaire" του Ρουσσώ, που εμπεριέχουν φιλοσοφική διάθεση. Στη δεύτερη κατηγορία έχουμε την απαθή, μάλλον κουτή, κατάσταση στην οποία παραπέμπει -συνήθως- η ελληνική λέξη "ρεμβασμός". Νομίζω ότι το κείμενο του Δήμου παραπέμπει στην πρώτη σημασία. (Αλήθεια, κάποιος αρχαιομαθής, ας μας πληροφορήσει για τη σημασία της λέξης "ρέμβη" στα αρχαία ελληνικά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. highvoltagepress said

    Γενικά να είμαι σε crowd μόνη. Παράδεισος.


    Βρε παιδιά αυτό το πάθος σας (στην Αθήνα κυρίως) για την ανωνυμία ποτέ δεν το κατάλαβα. Και μετά παραπονιέστε για μοναξιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αχ κύριε Δήμου, πώς ψυχολογείτε τους ανθρώπους...Από χάπια, πώς, καλά ευχαριστώ: βιταμίνες τον άμπακο κατά καιρούς (τις έχω μάθει από νεαρή ηλικία που όταν "το παιδί δεν έτρωγε" του έδιναν βιταμίνες και έχω μια ακράδαντη πίστη σ' αυτά τα ματζούνια. Όποιος μπλέκει μαζί μου -συναισθηματικώς- τον κάνω κι αυτόν τούρμπο (κατά της οστεοπόρωσης, της ξηροδερμίας, της αναφυλαξίας, της αρθρίτιδας, της λαρυγγίτιδας, κ.ο.κ.) Κατά τα λοιπά, λόγω υποχονδρίας, μέχρι ντεπόν και τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. highvoltagepress είπε:
    "...εσχάτως υπάρχουν τα χαρτάκια για το ξέβαμα των ρούχων και βάζεις όλα τα χρώματα μαζί...) Δοκίμασέ το και θα δεις".

    Οχι, Οχι το αντικείμενό μου εμένα είναι πολύ συγκεκριμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. @highvoltagepress
    Και μένα με στενοχώρησες.Είπαμε ότι χαλάμε τα λεφτά μας στα διαβολεμένα prada κλπ,είπαμε ότι έχουμε εξασκήσει το σώμα και όχι το πνεύμα, είπαμε ότι γεμίσαμε το σπίτι με σκύλους και γάτες και δεν κάθεται γυναίκα λογική μέσα σε αυτό... Πόσο πιο χαμηλά να πέσουμε, πες μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. antonios liolios: με θίγετε. Ποιός μίλησε για ανωνυμία; No touchy είπα, δεν είπα ανωνυμία!!! Ούτε πιο καλή η μοναξιά και λασπόνερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. @GEORGIA SANDI

    Διόλου αρχαιομαθής, αλλά νομίζω πως το "ρέμβομαι" είναι "περιπλανιέμαι".

    Κάπως έτσι το θυμάμαι από την ετυμολογία του "ρεμπέτης".

    Traum

    ΥΓ. Για τα πάθη μου δε γράφω, γιατί είναι οπτικοακουστικά και μη μας διαβάζει και κανά ΕΣΡ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. resident: ναι, τα είπατε, αλλά γίνατε και πιο έξω καρδιά τώρα. Το οποίο και προτιμώ.

    a-lexia: σωστό! ο καταμερισμός φέρνει γνώση σε βάθος. (Εγώ κρατάω τα χαρτάκια και τις μαζικές πλύσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Και την βουλιμία με χάπια θα την πολεμούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ωραία, μια και είμαστε pathos anonymous, σήμερα, εγώ έχω και μια δικαιολογία άμα βλέπω και το πάω προς κατανάλωση, και θα την πω: ότι οφείλουμε να κινούμε την οικονομία του τόπου που μας φιλοξενεί (στο εξωτερικό ή σε εκτός έδρας αρπαχτή τελοσπάντων.)
    Όχι παίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. κυριε νικο την καλησπερα μου.

    σας παρακολουθω αν και εχω αρκετο καιρο να γραψω κατι εδω.

    μια σοβαροτατη ψυχικη αρρωστια της εποχης ειναι η βουλιμια.

    εχω ενα χαρακτηριστικο:

    δεν με αγγιζει το χρημα και σχεδον τιποτα το υλικο,κυριως υπο μορφη συλλογης.

    σε σημειο που αναρωτιεμαι μηπως πασχω απο καποια αγνωστης μορφης ασθενεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. highvoltagepress said...

    "...ο καταμερισμός φέρνει γνώση σε βάθος. (Εγώ κρατάω τα χαρτάκια και τις μαζικές πλύσεις)."

    Και 'γω τα πατώματα. Υπέροχα. Καθαρίσαμε σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. @Antonios Liolios:

    Θα ικανοποιήσω το ...πάθος σας, αφού πρώτα συναρμολογήσω το νέο μου απόκτημα (άρτι αφιχθέν και το τελευταίο κομμάτι - το κουτί).

    Πάντως, σε αντίθεση με τον οικοδεσπότη και παρά τη στενή σχέση μου με την τεχνολογία δεν υπήρξα ποτέ "γκατζετάκιας" - απεναντίας!

    Μάλιστα, παρότι είμαι βέβαιος πως έχω δώσει εντελώς διαφορετικές εντυπώσεις εδώ μέσα, δεν υπήρξα ποτέ "παθιασμένος" ούτε καν με τους υπολογιστές και την αναβάθμισή τους - η οποία γινόταν συνήθως κάθε 3 με 5 χρόνια, μέχρι ...πρόπερσι.

    Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όμως (και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2005) έχω κάνει στο PC μου όσες αναβαθμίσεις δεν είχα κάνει τα προηγούμενα ...οκτώ χρόνια!

    Είτε η ασθένεια του γάτου είναι ...κολλητική είτε (το πιθανότερο) τα τελευταία δυο χρόνια η Intel έκανε "πειράματα" με τους διπλοπύρηνους - στου κασίδη το κεφάλι :(

    Σε μερικές ώρες πάντως θα ξέρω αν έκανα καλή αγορά - αν όλα πάνε καλά, φυσικά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. highvoltagepress said...
    antonios liolios με θίγετε. Ποιός μίλησε για ανωνυμία; No touchy είπα, δεν είπα ανωνυμία!!! Ούτε πιο καλή η μοναξιά και λασπόνερα...


    Ουδεμία πρόθεση να σας θίξω αγαπητή φίλη!

    Απλά με αφορμή το σχόλιο σας, θυμήθηκα την απάντηση των περισσοτέρων Αθηναίων φίλων μου όταν τους ρωτώ τι θα τους έλειπε αν ζούσαν επαρχία: Σωστά μαντέψατε, η ανωνυμία (ή το πιό σωστό αγγλοσαξωνικό privacy)!

    Μα τι θέλουν να κρύψουν διάολε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Εμ, δεν είναι όλοι σαν και σένα Αντώνη, που τα βγάζουν όλα στη φόρα ;)

    BTW, ωραία η φωτό - ούτε ο ...Πύρρος Δήμας να ήσουν :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. mickey said...
    Εμ, δεν είναι όλοι σαν και σένα Αντώνη, που τα βγάζουν όλα στη φόρα ;)



    Αυτό δεν είναι ωραίο πάθος;

    Όσο για τη φωτό είναι από την Κάλυμνο. Καλό νησί αλλά καθόλου privacy βρε παιδί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Τζόγος κανείς;;;;

    Ποτά;;;

    Γυναίκες, άνδρες;;;

    Αλλα πάθη; Anyone?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Μιά και μιλάμε και για το καταναλωτικό πάθος τι γνώμη έχετε για ένα συνοδευτικό του;
    Το πάθος στο παζάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. a_lexia said...
    Τζόγος κανείς;;;;

    ------------------------------

    Moi - στα νιάτα μου... πόκερ μέχρι πρωίας...

    Τώρα σκέπτομαι πόσα πάθη έχω κόψει: Ποτό, τσιγάρο, τζόγο, ξενύχτι...

    Ίσως γι αυτό ζω ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Νίκος Δήμου είπε,

    "Moi - στα νιάτα μου... πόκερ μέχρι πρωίας..." Μακάρι να μπορούσα, αλλά δεν διαθέτω τόσο... Ως εκ τούτου για μένα θα ήταν "ασύμφορο" πάθος.

    Πάντως θέλω να πιστεύω ότι όσο ζούμε έχουμε πάθη (έστω και τα καταπιεσμένα). Και όταν ζούμε -καλά- το οφείλουμε στα πάθη που κρατάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. a_lexia said...
    πόκερ μέχρι πρωίας... Μακάρι να μπορούσα, αλλά δεν διαθέτω τόσο...

    --------------------------------

    Μπα και τότε για δεκάρες παίζαμε. Αλλά με πάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. -------------------------------------
    username said...

    "Γι αυτό αναφέρω και το Καπαλί Τσαρσί"

    Αυτό το αναφέρεις διότι είσαι τουρκολάγνος. Νοσταλγός του οθωμανικού ζυγού.

    --------------------------------------
    Ανάμεσα στα πάθη που διάβασα να και ένα απά τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα, που ταλανίζουν την ζωή μας, χωρίς κάν να της προσφέρουν ούτε μία ελάχιστη απόλαυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Φανατικά υπέρ των περιηγήσεων χωρίς υποχρεωτικά αγορές. To Mall και κάθε mall ιδανικό μέρος.

    Απαραίτητο να έχει πολλά καταστήματα πληροφορικής, ήχου και εικόνας.

    Και τα shops-in-shop καλά είναι.

    Όχι ενοχές. Τα φώτα, τα χρώματα, οι εναλλαγές και η ποικιλλία ασκούν φυσική έλξη στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

    Στην γενέθλια πόλη μου ο κόσμος διασκέδαζε κάποτε με βόλτα το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ στην κεντρική πλατεία. Περπάτημα, ανταλλαγές βλεμμάτων, χάζεμα σε βιτρίνες μαγαζιών (κλειστών). Οι ανάγκες και τα πάθη μεταλλάσσονται.

    Η παθολογία ξεκινά εκεί όπου σταματά η λογική. Αν πρέπει να ξοδεύουμε σε άχρηστα αντικείμενα, για να γευτούμε μία παροδική χαρά που μόλις σβήσει πρέπει να αναπαραχθεί ταχύτατα με την αγορά νέου άχρηστου αντικειμένου, κάτι δεν πάει καλά.

    Και είναι συνήθεια αντιοικονομική, αντεθνική (σκεφτείτε πόσο λίγα από τα όσα καταναλώνουμε, δυστυχώς, παράγουμε) και αντιπεριβαλλοντική (κατασπατάληση φυσικών πόρων, μόλυνση περιβάλλοντος, σκουπίδια).

    Να συγχωρούνται βέβαια μικρές εκτροπές, αλλά όχι και γενικευμένη μανία, σαν αυτή που έχει καταλάβει πολλούς (και πολλές, κυρίως πολλές), συμβοηθούντος και του πλαστικού χρήματος.

    Ο καπιταλισμός θέλει οξύνοια, έρευνα αγοράς και αυτοσυγκράτηση. Αλλιώς καλύτερα το δελτίο και τα κρατικά μονοπώλια του παραπετάσματος (ψευδοδίλημμα, δεν υπάρχει πλέον επιλογή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. @ Nikos Dimou

    Τι; δηλαδή ολημερίς και ολονυχτίς. Πχ μια ή δύο ημέρες nonstop;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. @a_lexia:

    Ίσως να είστε καινούρια blogger,ίσως κι εγώ απληροφόρητη γιατί τον τελευταίο καιρό δε μπορούσα να μπαίνω λόγω δουλειάς όσο συχνά θέλω,μια που ρωτήσατε για πάθη και αναφέρατε μερικά,το δικό μου είναι οι γυναίκες.
    :))
    Λέγοντας αυτό,μη βιαστείτε να νομίσετε ότι έχω γνωρίσει αρκετές - ποτέ δεν είναι αρκετές(που λέει και ο Nivo - αν έχετε υπ 'οψιν σας το hip-hop).Ίσως γι αυτό και να το θεωρώ πάθος.
    :)
    Μερικοί δεν αναφέρονται καν σε αυτό(sex) λες και δε μπορεί να είναι πάθος.
    Κι εδώ θέλω τη βοήθεια του Antvol για να συνεχίσει(ξέχασα να αναφέρω ότι είναι και εραστής μου).Βλέπετε,το πάθος,για να είναι ολοκληρωμένο,πρέπει να είναι πολύπλευρο.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. @Chrysanthos Panagakos

    Συγχωρέστε με που θα βγω εκτός θέματος.
    Χρύσανθε, επειδή κι εγώ μένω μόνος, μπορείς στο επόμενο σχόλιό σου να χώσεις κάπου και τη συνταγή του χοιρινού με μέλι και θυμάρι; Πολύ καλή ιδέα μού ακούγεται μάγκα μου!!

    Δεν έχω το πάθος της λαιμαργίας αλλά δεν παίρνω όρκο και για αυτό της γαστριμαργίας. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Μία καταναλωτική μανία έχω και εγώ ΝΔ, με τα βιβλία...
    Τα αγοράζω αμέσως-χωρίς δεύτερη σκέψη- αν μου αρέσουν.αλλά με αγχώνει το γεγονός ότι πρέπει, να τα διαβάσω γρήγορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. antonios liolios: αυτό για την επαρχία που είπατε και τους φίλους σας.
    Λοιπόν, άμα δε θες να σου προκύψει ενόχληση και κουβεντολόι, δεν σου προκύπτει. Όπου και να 'σαι. Ενόχληση άλλωστε μπορεί να προκύψει και στην Αθήνα και οπουδήποτε. Εγώ το 'χω τελειοποιήσει -πιστεύω- το σπορ. ίσως γιατί κάποιες στιγμές το θέλω πραγματικά το "εργένικο" στις περιπλανήσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. gitsaki said:

    "Ίσως να είστε καινούρια blogger,ίσως κι εγώ απληροφόρητη γιατί τον τελευταίο καιρό δε μπορούσα να μπαίνω λόγω δουλειάς όσο συχνά θέλω,μια που ρωτήσατε για πάθη και αναφέρατε μερικά,το δικό μου είναι οι γυναίκες."

    Πράγματι είμαι στραβάδι και ελληνική hip hop δεν πολυκατέχω για να είμαι ειλικρινής. Εγώ κανένα πάτωμα να πλύνω, άντε και καμιά ερώτηση να κάνω... Αλλά ας συμβάλλει ο κ. Antvol που όλο και κάτι παραπάνω θα γνωρίζει... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Τα βιβλία δεύτερο χέρι, ιδίως λογοτεχνία, αστυνομικά (α, ναι ξέχασα ότι έχω συλλογή από τέτοια. Είμαι υπερήφανη για το Red Harvest του Ντάσιελ Χάμετ, το οποίο βρήκα στο Δουβλίνο σε υπαίθριο πάγκο, και το ιταλικό του αντίστοιχο σε μπαζάαρ για ζώα στην Αθήνα πριν από άπειρα χρόνια. Τίτλος Piombo e sangue), αρέσουν σε κανέναν; Ή τα αγοράζετε όλοι καινούργια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Δικά μου πάθη το σκάκι και η γυμναστική.

    Δεν μπορώ να αφήσω τη γυμναστική ούτε για 5 μέρες. Μετά το 4ήμερο με πιάνει αμόκ.

    Όσο για το σκάκι, δυστυχώς δεν βρίσκω στο περιβάλλον μου ενδιαφερομένους για συμπαίκτες. Το παίξιμο με αντίπαλο τον Fritz είναι λίγο κουραστικό (άσε που σε υψηλά επίπεδα δυσκολίας είναι και απογοητευτικό - η μηχανή πάντα κερδίζει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Συγγνώμη gitsaki αλλά τον Nivo τον λέτε χιπ-χοπ; (Πέραν της θρυλικής συνεργασίας με τον Μαζω). Τότε οι Active Member τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Καλησπέρα.

    Τελευταίο μου πάθος, ο doncat & τ'αδέλφια του, που δε προλαβαίνω να διαβάσω και με γεμίζουν ενοχές...Σαν τις Κυριακάτικες εφημερίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. nikos dimou said:
    "Τώρα σκέπτομαι πόσα πάθη έχω κόψει: Ποτό, τσιγάρο, τζόγο, ξενύχτι..."

    ---------------------------

    Δύο πράγματα σκέφτομαι:

    1. Ότι είστε διπλή προσωπικότητα, η οποία εν δυνάμει θα μπορούσε να'χει πάρει τον εντελώς αντίθετο δρόμο, &
    2. Πώς παρ'όλα αυτά προλάβατε να γίνετε αυτό που είστε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Μία σκέψη: οι φυσιολογικές, ενστικτώδεις επιθυμίες και τάσεις - είναι πάθη;

    Νομίζω ότι πάθος είναι κάτι που γίνεται σε υπερθετικό βαθμό. Το να σου αρέσουν οι γυναίκες ή οι άνδρες δεν αξίζει τον κόπο να αναφερθεί - το να ζεις μόνο για αυτό, είναι άλλο πράγμα.

    Όπως το να έχεις ένα κινητό (άντε δύο) είναι φυσιολογικό. Αν έχεις πέντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. gerasimos74 said...
    Πώς παρ'όλα αυτά προλάβατε να γίνετε αυτό που είστε!!!!!

    -------------------------------

    Όχι παρόλα αυτά - αλλά λόγω αυτών. Αν δεν έχεις πείρα των παθών δεν μπορείς ούτε να σκεφθείς σωστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Κ. Δήμου, τα μάθατε τα νέα??

    Κυκλοφόρησαν νέα παιχνίδια:

    Sony Ericsson K810 (πανέμορφο!!)
    vs
    Nokia N95 (κορυφαίο!!)

    Δεν ξέρω που να πρωτοκοιτάξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Ίσως πάθος είναι ό,τι χαιρόμαστε σε τέτοιο βαθμό ώστε κάποια στιγμή - αλλά με μεγάλη συχνότητα -μας προκαλεί ενοχές.

    ΥΓ: 'blogs και λογοτεχνία' το σημερινό ένθετο της Ελευθεροτυπίας (η 'Βιβλιοθήκη')

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. nikos dimou said:
    "το να έχεις ένα κινητό (άντε δύο) είναι φυσιολογικό."

    ---------------------------

    Να'χεις ένα κινητό, αλλά να το καθαρίζεις & να το πλένεις κάθε μέρα, σαν να του κάνεις το μπάνιο του, είναι πάθος??

    (Ουουου!!)

    Δεν φτάνει μόνο να μ'αρέσει, θέλω να το απολαμβάνω σαν καινούργιο.

    Έχω πουλήσει 3 κινητά τα τελευταία 3 χρόνια σε συναδέλφους, γιατί βλέποντας πως τα προσέχω & τα περιποιούμαι, γίνονται περιζήτητα.

    Λίγο καιρό μετά, στα χέρια των νέων ιδιοκτητών τους, τα βλέπω τα κακόμοιρα πως καταντούν, & τα λυπάμαι....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. gerasimos74 said...
    Sony Ericsson K810 (πανέμορφο!!)
    vs Nokia N95 (κορυφαίο!!)

    ---------------------------------

    Δεμ βλέπω το Κ810 να διαφέρει σε τίποτα από το Κ800 που έχω - μόνο στα πλήκτρα. Κατα τη γνώμη μου η S/E ποτέ δεν έβγαλε πανέμορφο τηλέφωνο (όπως π. χ. LG, Samsung, Motorola). Αλλά είναι κορυφαία σε λογισμικό και multimedia.

    Nokia δεν αγοράζω. Ούτε μου αρέσουν κι έχω και τραυματικές εμπειρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Ορισμός.

    "Πάθος", "παθαίνω" κάτι που είναι εκτός του ελέγχου μου.
    Παθητικό.

    Όταν μπορώ να το ελέγξω τότε ενεργώ είναι "έργο", "ενέργεια" μου.
    Ενεργό.

    Το μόνο στον κόσμο που είναι και τα δύο, Πάθος και Έργο, συνάμα το ανώτατο που δεν μπορεί να ξεπερασθεί, είναι η πίστη στον Θεό.

    Πως μπορείς να ξεπεράσεις το πάθος σου αν δεν έχεις τον απόλυτο αυτοέλεγχο; Ποιός τον έχει;
    Αντικατέστησε το πάθος σου με ένα πιο ισχυρό πάθος.
    Ίσως πιο επιβλαβή, ίσως όχι.

    Το μόνο Πάθος που δεν μπορεί να αντικαταστηθεί και να σε βλάψει γιατί ειναι η Δημιουργία και η Ουσία της Ζωής είναι ο Θεός.

    Η λύση για την νίκη κατά της βουλιμίας και απο τα άλλα υλικά πάθη είναι η Νηστεία, η Προσευχή, η αυτοσυγκέντρωση και επικοινωνία με την Θεία Πηγή.


    Όποιος Θέλει μπορεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. gerasimos said:
    "Ίσως πάθος είναι ό,τι χαιρόμαστε σε τέτοιο βαθμό ώστε κάποια στιγμή - αλλά με μεγάλη συχνότητα -μας προκαλεί ενοχές."

    Η λέξη "πάθος" προκύπτει από τη λέξη "πάσχω". Με άλλες λέξεις, δεν είναι σίγουρο ότι τα πάθη μας προκύπτουν από συνήθειες τις οποίες χαιρόμαστε ή απολαμβάνουμε. Νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. highvoltage press said

    Εγώ το'χω τελειοποιήσει -πιστεύω- το σπορ. ίσως γιατί κάποιες στιγμές το θέλω πραγματικά το "εργένικο" στις περιπλανήσεις μου.


    Συμφωνώ και υποκλίνομαι. Παρακαλώ ενημερώστε τους συν-Αθηναίους γι αυτήν την απλή αλήθεια.

    Μιλώντας για πάθη: Το πιο έντονο που έχω βιώσει είναι το ερωτικό. Τρελλά ερωτευμένος έκανα πράγματα που ούτε φανταζόμουνα ότι θα έκανα με "καθαρό" νου.

    Φόβοι και ντροπές εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Περνούσα βουνά, διέσχιζα θάλασσες, διάβαινα κοιλάδες, βαριά πυρέσσων, με το όραμά της στην καρδιά μου και την κοινή λογική κουλουριασμένη και φοβισμένη στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

    Μετανοιώνω; Ούτε για το παραμικρό. Το πάθος εκείνο έδωσε ένα άλλο νόημα στην ζωή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. το σωστό να λέγεται είπε

    Η λύση για την νίκη κατά της βουλιμίας και απο τα άλλα υλικά πάθη είναι η Νηστεία, η Προσευχή, η αυτοσυγκέντρωση και επικοινωνία με την Θεία Πηγή.



    Αχχχ ο Θεός...Το άλλο μου πάθος...Μόνο που Αυτόν δεν κατάφερα να τον βρω...Ευλογημένο νάναι τόνομα Του.

    Αν εσύ το κατάφερες φίλε σωστέ σε μακαρίζω για την καλή σου τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Αντώνη,
    Ο Θεός πάντα είναι μαζί σου, γιατί να ψάχνεις να τον βρείς έξω όταν είναι μέσα σου;

    Μας μιλάει αλλά δεν Τον ακούμε γιατί έχουμε τα πάθη μας που μας ρίχνουν γλυκά μπουμπουνητά.
    Η βασική συχνότητα του θορύβου είναι το Εγώ. Μ' αυτό γεννηθήκαμε, τα άλλα πάθη τα αποκτήσαμε για το χατίρι του και είναι αρμονικές του Εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Σωστός είπε

    Αντώνη,
    Ο Θεός πάντα είναι μαζί σου, γιατί να ψάχνεις να τον βρείς έξω όταν είναι μέσα σου;


    Μέσα μου δεν τον βρήκα σωστέ (συγγνώμη αλλά αισθάνομαι άσχημα να σε αποκαλώ έτσι και όχι με το όνομα σου).

    Έξω όλα μου μιλάν γι Αυτόν αλλά στην καρδιά μου υπάρχει σιωπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ωχ! μη μου πείτε ότι μας Παρακολουθεί διότι θα αισθανθώ μεγάλη αμηχανία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Αντώνη,
    Έξω βλέπουμε το έργο Του, αλλά αν θέλουμε να τον ακούσουμε πρέπει να σιγήσουμε τον θόρυβο μέσα μας.

    Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Αλεξία,
    Η καθαριότητα δεν είναι πάθος είναι έργο.
    Γιατί η αμηχανία;
    Εξομολόγηση αμαρτημάτων κάνεις; :)

    Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Σωστός είπε

    Ευάγγελος

    Για σου Ευάγγελε και σ΄ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνεις να μοιραστείς τ' όνομα σου!

    Τον Θεό κατάφερα να τον διακρίνω αμυδρά μερικές φορές μέσα σε ανθρώπινα πρόσωπα. Γι αυτό το όνομα είναι τόσο σημαντικό για μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Το σωστό να λέγεται, είπε

    "Εξομολόγηση αμαρτημάτων κάνεις; :)"

    Πιθανόν. Ουδείς αναμάρτητος άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. "σωστέ"

    εντάξει, δεκτόν ανάμεσα στα πάθη, το πάθος για τον Θεό.

    Μην το κάνουμε κύρηγμα το blog και προσυλητισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Άσχετο, αλλά νομίζω πως παρακολουθώ το πιο γελοίο δελτίο ειδήσεων όλων των εποχών!

    25 λεπτά τώρα ασχολούνται με το γεγονός πως στο γνωστό εστιατόριο "Διόνυσος" δίπλα στο βράχο της Ακρόπολης, όπου έφαγε ο Πούτιν, βρέθηκαν ακατάλληλα τρόφιμα (άσχετα με αυτά που έφαγε ο Πούτιν) μετά από έλεγχο του ΕΦΕΤ.

    Η σκανδαλοθηρία σε όλο της το μεγαλείο! Αυτό κι αν είναι πάθος!

    . . .

    Αξιοσημείωτη πάντως η σύμπτωση πως από τα κατά καιρούς γεύματα που έχω κάνει (με την κατάλληλη συντροφιά φυσικά) στο εν λόγω εστριατόριο, έχουν ξεκινήσει αρκετές βραδιές ...πάθους ;)

    (με την ...καλή έννοια)


    Υ.Γ. Η αναβάθμιση πάει καλά μέχρι στιγμής - χωρίς φόβο και πάθος. Κάποιους καιρούς κάναμε ...προσευχές για να ανάψει το PC με την πρώτη! Τραβούσαμε του ...Χριστού τα πάθη :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Κήρυγμα;
    Προσηλυτισμό;
    Δεν θα τριτώσει το κακό.

    Με κάνετε και αισθάνομαι σαν νεόφυτο ιεραπόστολο μπροστά σε καζάνι μάγου κανιβάλων.
    Μπρρρ!
    Μπορώ να μιλήσω για τα προτερήματα της νηστείας και της φυτοφαγίας;

    Ευάγγελος

    Σημ:
    η αγάπη για τον Θεό δεν είναι ένα απο τα ανθρώπινα πάθη.
    Η κατάχρησή της απο τους απαθείς στον Θεό είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Μίκη οι προσευχές στο PC σου δεν πιάνουν.
    Δεν το έχεις καταλάβει ακόμη ότι είναι το μηχάνημα του διαβόλου;
    Άλλαξε το ρημάδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Δεν ξέρω για το pc του Μίκυ, στο δικό μου πάντως έκανα αγιασμό κ είναι εντάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Μα ...αυτό έκανα. Το άλλαξα!

    Τι άλλο να πάρω αντί για PC;

    Τον ...Μέγα και Ιερό Συνέκδημο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Το σωστό να λέγεται said...
    Δεν το έχεις καταλάβει ακόμη ότι είναι το μηχάνημα του διαβόλου;

    ----------------------------------

    Καλά εσύ με τι συνδέεσαι; Με δισκοπότηρο ή εξαπτέρυγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Νομίζω πως βουλιμία ονομάζεται η διαταραχή όπου ύστερα από υπερβολικό φαί ξερνάς. Απλά συνηθίζεται να ονομάζουμε έτσι και τη μανία να τρώει κανείς γενικώς και ας μην ακολουθεί εμετός. Αυτό δεν είναι βουλιμία αλλά κατατάσεται και πάλι στις ψυχολογικές τροφικές διαταραχές. Μου βγαίνει και μένα ύστερα από άγχος. Πρέπει να πολεμήσω την ψυχολογική του ρίζα για να το κόψω. Το να πει κανείς "Εεε, απλό είναι. Σταμάτα να τρώς!" δεν λειτουργεί. Έχω δοκιμάσει..

    Άλλα πάθη που έχω είναι γενικότερα να έχω την ανάγκη να είμαι επικεντρομένος σε ένα συγκεκριμένο πράγμα (π.χ. computer programming) και να μην θέλω να κάνω πολλά πράγματα λίγο απ'όλα ούτε να με τραβάει τόσο η κοινωνικοποίση όπως στους περισσότερους ανθρώπους. Άλλες φορές δεν μπορώ να είμαι "normal" όσο και αν προσπαθώ και πραγματικά βρίσκομαι στον κόσμο μου. Τελικά ανακάλυψα ότι αυτό δεν είναι πάθος ή απόκλιση από το "φυσιολογικό" αλλά ο εαυτός μου όπως είναι. Αλλά δεν θα το αναλύσω περαιτέρω και θα σταματήσω εδώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. The gatekeeper said

    Μην το κάνουμε κύρηγμα το blog και προσυλητισμό...


    Ας ακούσουμε και μιά μαρτυρία, δεν θα μας σκοτώσει. Ειδικά αν αυτός που την δίνει μιλάει βιωματικά.

    Αλήθεια, νηστεύει κανείς για τη Σαρακοστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Γράφω με διάθεση υπερβολής:

    Το πάθος μου για έρωτα σκότωσε τον έρωτα.
    Το πάθος μου για τέχνη σκοτώνει την τέχνη μου.
    Το πάθος μου για μάθηση σκοτώνει το διάβασμα.
    Το πάθος μου για Θεό σκότωσε το Θεό.
    Το πάθος μου για υγεία ελπίζω να μη σκοτώσει εμένα.

    Όμως για Ένα από τα παραπάνω δεν μετανοιώνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Κύριε Δήμου, έχω άγνωστη λέξη στο κείμενό σας. Τι θα πει PDA; Όχι Public Display of Affection φαντάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Το σωστό να λέγεται said...
    Μας μιλάει αλλά δεν Τον ακούμε γιατί έχουμε τα πάθη μας που μας ρίχνουν γλυκά μπουμπουνητά.
    Η βασική συχνότητα του θορύβου είναι το Εγώ. Μ' αυτό γεννηθήκαμε, τα άλλα πάθη τα αποκτήσαμε για το χατίρι του και είναι αρμονικές του Εγώ.

    Παρ Μαρ 16, 08:07:00 μμ

    ----------------

    Εσύ που έχεις το χάρισμα και Τον ακούς παρακάμπτοντας τις συχνότητες και τα παράσιτα αφού έχεις απενεργοποιήσει τους βόμβους και τις αρμονικές του Εγώ σου, μπορείς να Τον ρωτήσεις πότε θα πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα;

    doctor

    Υ.Τ. Τελικά αν δεν είσαι ηλεκτροτεχνίτης δεν βρίσκεις τον Θεό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Ευάγγελε σε πειράζω, το ξέρεις...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Πρέπει να έχω καμιά εικοσαριά ζευγάρια παπούτσια, ετοιμοπόλεμα - τρία τρεξίματος, δύο βουνού, τρία βραδυνής εξόδου, ένα ημίμποτο, μια καουμπόικη αλά Μπους, ένα καστόρινο άνοιξης, ένα καστόρινο χειμώνα, ένα σκάφους χρώματος μπλε, ένα από τα ίδια καφέ με κορδόνια, ένα ζευγάρι σανδάλια εξόδου, ένα ζευγάρι σανδάλια παραλίας, ένα ζευγάρι πάνινα καλοκαιρινά για το σπίτι και κανά δύο αθλητικά που δεν έχουν τρέξει χιλιόμετρο. Τα μποτάκια της κατάδυσης και τα παπούτσια που χρησιμοποιώ στο ντότζο υποθέτω ότι δεν μετράνε, όπως επίσης αποκλείονται και οι σαγιονάρες. Τα κουτιά των παπουτσιών τα έχω κάνει δελτιοθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. a_lexia ίσως, σύμφωνα με τον προηγούμενο ορισμό, χαιρόμαστε σε τέτοιο βαθμό που, αργότερα, ΠΑΣΧΟΥΜΕ (ορίστε και το 'πάσχω') από ενοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. PDA: Personal Digital Assistant
    Other names: Palmtop Computer, Organizer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. gerasimos74 said...
    Πώς παρ'όλα αυτά προλάβατε να γίνετε αυτό που είστε!!!!!

    -------------------------------

    Όχι παρόλα αυτά - αλλά λόγω αυτών. Αν δεν έχεις πείρα των παθών δεν μπορείς ούτε να σκεφθείς σωστά...


    Αν θες να αγιάσεις πρέπει να αμαρτήσεις
    ε και αν προλάβεις ας μετανοήσεις


    Ζωή χωρίς πάθη είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Και, όπως με το αλάτι, όσο μεγαλώνεις, τόσο τα λιγοστεύεις. Παρόλα αυτά, τα όρια μικρά και δυσδιάκριτα από τη σοφία στο κάψιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Μίκυ, η σωστή σειρά είναι:

    1. Αγοράζεις καινούργιο PC.
    2. Αγοράζεις τον Συνέκδημο για να διαλέξεις (από το Παράρτημα) το όνομα που θα του δώσεις.
    3. Του κάνεις κι ένα ευχέλαιο — με μητροπολίτη, όμως, για να πιάσει τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. @highvoltagepress:

    Έχετε δίκιο ως προς τους Active Member - o Nivo είναι λιγότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. -> Γάτε βιαστήκατε να απαντήσετε, δεν μας έχετε συνηθίσει...κάτι σοβαρό έχει κάνει κατάληψη στο μυαλό σας.
    Όπως είπα η αλλαγή του PC αφορούσε μόνο ἆυτό του Μίκη.
    Εν ανάγκη και οι μάγοι των computers πείθονται.

    -> Μίκη δεν μας είπες ότι το άλλαξες. Kάτι για συνεχείς αναβαθμίσεις ακούμε.

    -> Δημήτρη
    Ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα όταν βρείτε τον νέο Βούδα ... σόρυ Κούδα.
    Σε πειράζω,
    Δικέφαλος και εγώ.

    -> Χρύσανθε το πάθος σου για θάνατο μην δοκιμάσεις. όλα τα άλλα απο λίγο δοκίμασέ τα.

    -> Άγγελε εξάδελφε
    Να λές αν προλάβεις να μετανιώσεις.
    Ο Θάνατος δεν είναι καφές για παραγγελιά.

    -> cyrusgeo
    Πολλά πάρε δώσε με Μητροπολίτες φαίνεται έχεις;
    Σε καφετέριες στο Περιστέρι τους βρίσκεις για "ευχέλαιο";

    Μακρυά απο το πονηρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. @Cyrusgeo:

    Βλέπω είσαι ...power user ;)

    Βασικά έχω όλα τα εξαρτήματα (ακόμα και τον Συνέκδημο), εκτός από τον ...Μητροπολίτη.

    Δεν απαντά ούτε στο κινητό. Πρέπει μάλλον να ήταν στους Χαιρετισμούς και τώρα θα τον έχουν πιάσει στην κουβέντα. Θα προχωρήσω στη διαμόρφωση του RAID και ...ο Θεός βοηθός!

    (ούτε ένα PC δε μπορούμε να φτιάξουμε πια, αν δεν πάρουμε ...$ευλογία$)


    Τα πάθη τα σεπτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Επίσης, τα πάθη μπορούν να είναι και κρυφά, όπως...το κρυφό σχολειό (να ένα επίκαιρο θέμα για post!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. @ τσωστόνλ

    Γιατί είπα κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Το σωστό να λέγεται said...
    -> Χρύσανθε το πάθος σου για θάνατο μην δοκιμάσεις. όλα τα άλλα απο λίγο δοκίμασέ τα.
    -----------------------
    Δεν μπορώ να καταλάβω το πάθος για το θάνατο. Μου ακούγεται σαν αντίφαση. Ο Λιαντίνης κάτι έλεγε αλλά μάλλον έψαχνε δικαιολογίες για τη ματαιοδοξία του. Πιστεύω ότι όλα τα πάθη βασίζονται σε ένα πάθος, το πάθος για ζωή, οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. διόρθωση: ματαιοδοξία->ματαιοπονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. @ mickey

    RAID αυτό για τις κατσαρίδες;

    LOL!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. @Chrysanthos Panagakos

    Thanks ... καλή ιδέα να βάζεις τα υλικά στο google, θα το δοκιμάζω of course.

    Και κλείνει εδώ αυτή η μικρή εκτός θέματος παρένθεση πριν μας θυμώσει ο οικοδεσπότης. (ψυθιριστά: "αν και νομίζω πως τη σκαπουλάραμε, δεν πρέπει να πήρε πρέφα τίποτα γιατί εκείνη την ώρα μιλούσε με τον γεράσιμο για κινητά" :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. το νέο μεγάλο παθος μου ειναι το blog μου εδώ και δυο μήνες δεν μπορώ να κοιμήθω αν δεν βρώ κάτι να ποστάρω!Και αυτό ήρθε να προστεθεί εσχάτως σε μια σειρά από πάθη. Θαυμάστε: α)παχυσαρκία,130kg
    β)sportmania,σχολαστική παρακολούθηση 10-15 αθλημάτων ταυτόχρονα(nova,internet,δορυφορική)
    γ) ιντερνετική πορνομανία (voyeurweb κ.α.)
    δ)πολιτικη,(ανωμαλία?)
    ε)καφενειομανία,5 ώρες ημερησίως όταν δεν εργάζομαι

    όλα τα κακά του κόσμου, δεν νομίζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. oldman said...
    θέση του κυρίου Δήμου είναι πως ο μέσος άνθρωπος ΔΕΝ είναι άβουλος και ηλίθιος και κατ’ επέκταση ΔΕΝ είναι χειραγωγίσιμος.

    Ο "μέσος άνθρωπος" ΔΕΝ είναι άβουλος, ούτε ηλίθιος, ΕΙΝΑΙ όμως χειραγωγήσιμος. Και δυστυχώς όχι μόνο ο μέσος άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. @liolios:

    Αλήθεια, νηστεύει κανείς για τη Σαρακοστή;

    Εγώ νηστεύω, αλλά όχι για θρησκευτικούς λόγους, καθώς είμαι άθεος. Για την ακρίβεια βλάσφημος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. x-taramas said...
    Ο "μέσος άνθρωπος" ΔΕΝ είναι άβουλος, ούτε ηλίθιος, ΕΙΝΑΙ όμως χειραγωγήσιμος. Και δυστυχώς όχι μόνο ο μέσος άνθρωπος...

    --------------------------------

    Μην είστε τόσο σίγουροι... επηρεάσιμος ναι - χειραγωγήσιμος όχι. Είναι ένα μεγάλο θέμα, άσχετο με αυτό το ποστ. Θα πω μόνο πως τόσο η γνώση όσο και η πείρα μου έχουν δείξει πως οι άνθρωποι μπορούν να οδηγηθούν μόνο προς τα εκεί που θέλουν (ενδόμυχα ή συνειδητά) και ποτέ προς την αντίθετη κατεύθνση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. "το σωστό να λέγεται", κάθομαι ήσυχος στην καφετέρια και πίνω το εσπρεσάκι μου διαβάζοντας τα "Νέα του Ψαροντούφεκου" -- εγώ φταίω που έρχονται εκείνοι και κάθονται στο διπλανό τραπέζι, παραγγέλνουν φραπελιές και προσπαθούν να απομνημονεύσουν φωναχτά την ευχή του ξεματιάσματος;

    Ε;

    Εγώ φταίω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Μίκυ, είμαι ...Higher Power User...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. gitsaki said...

    Κι εδώ θέλω τη βοήθεια του Antvol για να συνεχίσει(ξέχασα να αναφέρω ότι είναι και εραστής μου).Βλέπετε,το πάθος,για να είναι ολοκληρωμένο,πρέπει να είναι πολύπλευρο.
    ---

    Αμάν βρε Γεωργία, αφού είμαστε (ακόμη) παράνομο ζευγάρι, τι το θέλεις και το γράφεις εδώ; Δεν ξέρεις ότι το blog του ΝΔ διαβάζεται από χιλιάδες ανθρώπους;

    Θέλεις να μας γράψει αύριο το ΕΣΠΡΕΣΣΟ; Θα σου άρεσε τίτλος του τύπου "ΑΚΟΛΑΣΤΟΙ BLOGGERS ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ";

    Ή, ακόμη χειρότερα, "Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΔ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ BLOGGERS ΣΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΟΡΓΙΑ";

    Σε παρακαλώ, περιορίσου να ανακοινώνεις τα (πολλά, αλλά κατώτερης, βέβαια, ποιότητας) άλλα πάθη σου και, όσο μπορείς, δείξε κάποια διακριτικότητα, τουλάχιστον μέχρι να μπορέσω να το πω στη γυναίκα μου, στα παιδιά μου, στους γονείς μου, στη φιλενάδα μου, στην ΠΟΣΔΕΠ, στις επιτροπές κατάληψης ΑΕΙ, στον Πούτιν και στον διαχειριστή της πολυκατοικίας μου ...
    -----

    Nikos Dimou said...
    Μία σκέψη: οι φυσιολογικές, ενστικτώδεις επιθυμίες και τάσεις - είναι πάθη;

    Νομίζω ότι πάθος είναι κάτι που γίνεται σε υπερθετικό βαθμό. Το να σου αρέσουν οι γυναίκες ή οι άνδρες δεν αξίζει τον κόπο να αναφερθεί - το να ζεις μόνο για αυτό, είναι άλλο πράγμα.
    ---

    Να 'ταν η ζήλια ψώρα ... (χεχε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. nlioliopoulos@hotmail.com hat gesagt...
    sportmania,σχολαστική παρακολούθηση 10-15 αθλημάτων ταυτόχρονα(nova,internet,δορυφορική)
    -------------------------------------
    Τελευταιες επιστημονικες ερευνες εδειξαν οτι η ταυτση του θεατη με τον αθλητη προκαλει στον θεατη κοπωση και απωλεια βαρους(πλατσεμπο) ... πολλα ινστιτουτα αδυνατισματος σκεφτοντε να υοθετησουν την μεθοδο για τους απαιτητικους τους πελατες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. zoi20 said...
    Όμως καταλαβαίνω από πάθη κ δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Εμένα το ανάλογο είναι ένας άντρας. Όχι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε.
    ---

    Τι δηλαδή φανταζόμαστε και δεν είναι ακριβώς αυτό;

    Μήπως φανταζόμαστε έναν άντρα που δεν είναι ακριβώς άντρας; (δεν νομίζω).

    Τότε τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. zoi20 said...
    Όμως καταλαβαίνω από πάθη κ δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Εμένα το ανάλογο είναι ένας άντρας. Όχι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε.

    ----------------------------

    Εννοεί πως δεν είναι το σεξ - εννοεί πως εμείς μόνο αυτό φανταζόμαστε - αλλά τελικά και εκείνη αυτό εννοεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Και γιατι αναγκαστικα η Ζωη να εννοει το σεξ; Λετε να μην ειναι χορτατη;
    Αυτη την εμμονη την εχετε εσεις οι ανδρες.
    Εμεις οταν λεμε "ανδρας" εννοουμε γαμος, πιστωτικη καρτα, ενα ρετιρε,... άκου κει σεξ...
    Μας υποτιματε κύριοι του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Ενδιαφέρουσα η πληροφορία σου φίλε troll .Εγω πάντως δεν έχω χάσει ούτε γραμμάριο.Λες να φταίνε οι γύροι,πίτσες ξηροί καρποί κλπ που είναι απαραίτητη συντροφιά σε κάθε αγώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. mickey μπήκα στο προηγούμενο ποστ να δω αν έκανες την 500άρα εσύ ή ο flower-man (katsaris), αλλά το βαρύτιμο τρόπαιο όχι μόνο ΔΕΝ πήγε στον Πειραιά αλλά στο 93' είχες δοκάρι και στην αντεπίθεση έφαγες γκολ από τον antvol.

    Σας ξεπλένει μόνο χιλιάρα τώρα η οποία θα έρθει μόνο με εθνικο-θρησκευτικό θέμα!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Σωστέ, να χαίρεσαι τον Χριστόδουλο, εορτάζει σήμερον ο ποιμενάρχης του ΚΑΠΗ.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. @chris,

    chris, is that you?

    !!!!!!!!

    @doctor,

    "Παρ Μαρ 16, 09:21:00 μμ"

    LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL!!!!

    @all,

    Αφού λέμε και για φτου-κακά-πάθη, τι να πει κανείς για toxic ralationships... Οχι, δεν θα σας κάνω λινκ την Ολέθρια Σχέση, αλλά νομίζω πως είναι από τα χειρότερα που μπορούν να σου συμβούν, και μάλιστα όταν τα βρέχει κατά συρροήν (στην αργκώ το λένε και "μ@λ@κοτραβήχτη~/έχω τον~" και πού'ν'το off!!)

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. doctor το θεμα ειναι τα παθη μας ....γιαυτο δεν σε παρεξηγει κανεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. doctor said...
    mickey μπήκα στο προηγούμενο ποστ να δω αν έκανες την 500άρα εσύ ή ο flower-man (katsaris), αλλά το βαρύτιμο τρόπαιο όχι μόνο ΔΕΝ πήγε στον Πειραιά αλλά στο 93' είχες δοκάρι και στην αντεπίθεση έφαγες γκολ από τον antvol.
    ---

    Καλέ μου φίλε, μη ξύνεις πληγές, σε ικετεύω.

    Έχω κατ' επανάληψη δηλώσει ότι δεν με ενδιαφέρουν οι εκατοντάδες (ούτε και οι εκατόνταρχοι).

    Το πρωινόν γεγονός ήτο όλως συμπτωματικόν και τυχαίον. Και, βεβαίως, όπως οι φίλοι μου Φράγκοι λέγουσιν, "une fois n'est pas coutume".

    (ωραία, έκανα το καθήκον μου, άκου τώρα την ιστορία: Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολο ήταν. Κι αυτό γιατί όλη η προσοχή του mickey είχε επικεντρωθεί στον έτερο Καππαδόκη Σταύρο - χρυσό παιδί αλλά με την πρώτη δεν το 'χει πετύχει ποτέ, είναι γνωστό άλλωστε ότι πάσχει από το σύνδρομο της πολλαπλής προσπάθειας. Κι έτσι, ενώ το φωτεινό μάτι του κακού ήταν στραμμένο εκεί, πλησίασα και του την μπουμπούνισα - Αν έχεις δει το Lord of the Rings με καταλαβαίνεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Ωχ, ωχ, έρχεται....

    "Τα πάθη
    άμα είν'λάθος,
    γίνονται λάθη
    δίχως πάθος?"


    ΠΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!

    (τι είπα πάλι, τις stockings μου!)

    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Κύριε Δήμου,

    Προσπαθώ τα τελευταία 35 χρόνια,με διάφορους τρόπους να αγοράσω ηχεία! Εϊμαι αναγνώστης των 4Τ και του ΗΧΟΥ από το τεύχος 1, Είναι δυνατόν να μάθω το όνομα των δικών σας ηχείων γιά να πάω κάπου να τα ακούσω και να αποφασίσω επιτέλους τι ηχεία θα βάλω στο σπίτι που θα μετακομίσω μετά από δύο μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Πανάσχημη said...
    Εμεις οταν λεμε "ανδρας" εννοουμε γαμος, πιστωτικη καρτα, ενα ρετιρε,... άκου κει σεξ...

    --------------------------------

    Nαι αλλά ξέρετε πως όλα αυτά έρχονται μέω του σεξ... άρα...

    Οι Βικτοριανές μάνες συμβούλευαν τις νιόπαντρες κόρες τους την πρώτη νύχτα "close your eyes and think of England".

    Oι νυν λένε: "close your eyes and think of VISA".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. ΝΔ κ antvol

    Εδώ δεν έχω καταλάβει εγώ ακόμα, θα το εξηγήσω κ σε σας?

    Μάλλον έχει δίκιο ο ΝΔ ότι εννοώ το σεξ. Απλά ήθελα να μου το πει κάποιος στα μούτρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. @zoi20,

    Τς τς τς...

    Και τα 3 ταυτόχρονα δεν γίνεται: "σεξ", "το λένε", και "στα μούτρα μου".

    Σέβας στα μπριγιάν μας δλδ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Θεά,

    λάθος=άθλος=310

    Άρα,

    τα πάθη είναι άθλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. -> cyrusgeo
    Για να διαβάζεις και συ για βουτιές σε τέτοια στέκια τα θέλει και τα "τραβάει" το μάτι σου.
    Μην το βρίσκεις δικαιολογία.

    Υπάρχουν ιεράρχες, υπάρχουν και διαβολάρχες.
    Απ' όλα έχει ο κόσμος.

    --------------

    Η Zoi20 εννοούσε άνδρα επιστημονικής φαντασίας σαν το Blade Runner ή σε κινούμενα σχέδια ιππότη σε άσπρο άλογο της Ωραίας Υπναρούς.

    ----------------

    Δημήτρη εγώ σου λέω για νηστείες και Θεό κι συ μου λές για ΚΑΠΗ;
    Ξέρεις πόσοι έχουν πάθει καρδιακό και εγκεφαλικό σε ΚΑΠΗ;
    Αυτά τα είδους τα καπή είναι πραγματικά λαιμητόμοι καπηλειά.

    Στο άλλο θέμα, του Χριστόδουλου, αναρωτιέμαι αν ο γάτος αποφεύγει να κάνει διάλογο με παπάδες γιατί είναι απο μικρό αλλεργικός στο λιβάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Το σεξ το σκέφτομαι, αλλά κάρτες, διαμερίσματα κλπ ποτέ.

    Αφροδίτη συγνώμη που λέω " σεξ κ στα μούτρα μου" μπροστά σε παντρεμένες...ήταν αθώο, εσένα που πήγε το μυαλό σου?:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Έχουμε και λέμε: μου αρέσει να στρίβω τσιγάρα.

    Δε μου αρέσει απλώς. Με φτιάχνει. Με τρελαίνει. Όταν το κάνω καλά, τι απόλαυση, τι πληρότητα! Όταν πάλι δεν πετυχαίνει, με χαλάει απίστευτα, φιξάρεται η σκέψη μου σε αυτό, πρέπει το επόμενο να πετύχει (μιλάω για τσιγάρα, έτσι?!)..

    Δυο χρόνια τώρα έτσι και δω πακετάκι με καπνό να σκάει μούρη δίπλα μου θέλω οπωσδήποτε να στρίψω τα τσιγάρα εγώ. Αν είναι δυνατό να κάθομαι σε ένα τραπεζάκι στο όποιο μπαρ πηγαίνω, να μου φέρνουν οι άλλοι τον καπνό τους κι εγώ να στρίβω. Τι βραδιά! Τι πάθος!! :)))

    Όχι, το πάθος δεν είναι εδώ. Το "πάθος" είναι ότι ΔΕΝ καπνίζω!
    Α, κι ότι με ενοχλεί ο καπνός..

    Τα πάθη μου τα κάλλη μου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. zoi20 said...
    Το σεξ το σκέφτομαι, αλλά κάρτες, διαμερίσματα κλπ ποτέ.

    -------------------------------

    Ζωή μου να τα σκέπτεσαι κι αυτά για να έχουμε κι εμείς οι μεγάλοι στον ήλιο μοίρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. @zoi20,

    "Αφροδίτη συγνώμη που λέω " σεξ κ στα μούτρα μου" μπροστά σε παντρεμένες...ήταν αθώο, εσένα που πήγε το μυαλό σου?:)

    Χμ... "σεξ", "παντρεμένες", και "αθώο" μαζί? Ενα στα τρία δεν ταιριάζει! Αν βάλουμε και το "μυαλό", ένα στα τέσσερα!
    :))))

    (η πολλή παρέα με τον Μίκυ, τον χασοδίκη και τον ανθοδύτη με κάνει να βλέπω παντού νούμερα!)

    @cyrus,

    "τα πάθη είναι άθλος..."

    Aν είναι κι άθλιος
    ο άθλος,
    even kinkier
    το πάθος!!!


    ;))))


    ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. @antvol:

    ok,νόμιζα ότι είχες πει σ όλους για τα πάθη σου - mea culpa.
    Μόνο φρόντισε σ αυτη την παλιογκαρσονιέρα να βάλεις ασανσέρ γιατί δε μπορώ τόση σκάλα,βρε παιδί μου - έχω αναιμία και λαχανιαζω.
    :)
    Εμείς τα λέμε αύριο - έχω κάτι ραντεβού στο Sodade απόψε(μπορεί και απόψι,που θα λεγε και ο Αλεξανδρινός Κων/νος).
    :)
    Σε θέλω σε φόρμα και να φοράς φόρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. gitsaki said...
    @antvol:
    ...Σε θέλω σε φόρμα και να φοράς φόρμα.
    ---

    Έλα συ με τα sabots, θα σου διαβάσω και Rimbaud.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. @antvol:

    Μμμμ...
    Έτσι,σε θέλω,βρε αλήτη αλλά έλα που ξέρω όλο τον Ελύτη...
    Οπότε...
    Διάβασέ μου Σαχτούρη καθώς θα με φιλάς στη μούρη.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Σε θέλω με σπίτι - θα σου διαβάσω Ελύτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Το λαμπρό σας πνεύμα, η ωραία εμφάνιση κ το χιούμορ σας, φτάνουν κ περισσεύουν για να γοητεύσετε ΝΔ κ την πιο απαιτητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. @ gitsaki

    Μόνο δίπλα σου να κάτσω

    Κι η βραδιά θα έχει Γκάτσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. Κι έχεις ούζο θα σου διαβάσω Καρούζο (αχ, πως το έπινε ο μακαρίτης).

    Κι αν βγάλεις ψάρι ωμό θα σου διαβάσω Σολωμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. ΟΧΙ , ΝΙΚΟ ,πάρτο αλλιώς!

    Σε θέλω με σπίτι - θα σου διαβάζω Mario Vitti!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Διάβασε μου κ Σεφέρη
    μόνο μη μου βάλεις χέρι

    (σιγά μην έμενα έξω από τη σαχλαμάρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. Κι αν εγώ μείνω έγκυος,τότε θα φταίει ο Προβελέγγιος;;;

    (εδώ,σε θέλω,antvol!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Τότε βγάζω visa golden

    Και συ ρίχνεσαι στον Auden.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Αν εσύ γκαστρωθείς
    τότε θα φταίει ο Ταχτσής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. Άσε τον Ταχτσή κάτω,Ζωή,μόνο ο Ταχτσής δε θα φταίει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  198. Ποια έχει πάει με Νιγηριανό
    που της εδιάβαζε Σικελιανό;

    Στην θαλπωρή μπροστά στο τζάκι
    έριξε κι ένα Καζαντζάκη.

    Κι όταν την στύση του ειχε χάσει
    το έριχνε στον Μαλακάση

    Στο τέλος επαθε ποδάγρα
    διαβαζε μόνο Τέλλο Άγρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.