Σάββατο, Μαρτίου 03, 2007

Κόντρες!



ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ «ΦΑΝΑΡΑΚΙΑΣ» μου έλεγε προχθές τον πόνο του:

«Αδύνατο πια να κάνεις εντυπωσιακές εκκινήσεις στα φανάρια. Πες πως το φέρνει η τύχη και είσαι στην πρώτη γραμμή. Κι έχεις δίπλα σου καλό - και πρόθυμο - αντίπαλο. Ξαφνικά ένα παπί ελίσσεται μέσα από τα σταματημένα αυτοκίνητα και μπαίνει μπροστά σου. Μετά δεύτερο. Κι ένα μοτοποδήλατο μπροστά στον αντίπαλο. Τέρμα. Ανάβει πράσινο κι εσύ έρπεις στον ρυθμό των πενήντα κυβικών. Σέρνεσαι!»


Ένα λοιπόν από τα παραδοσιακά σπορ πόλεως του αυτοκινήτου, το traffic lights drag, όπως το λένε οι Αμερικάνοι, κινδυνεύει να εξαλειφθεί οριστικά. Ο φίλος μου, που μια ζωή εκτόνωνε τον δυναμισμό του με εκρηκτικές εκκινήσεις, κοντεύει να πάθει κατάθλιψη. Θα’ θελε πολύ να έδιωχναν τα παπιά από τα φανάρια, όπως εξαφανίζουν τα πουλιά από τα αεροδρόμια.


«Και το χειρότερο είναι», συμπληρώνει, «πως όσο πιο γρήγορο αμάξι οδηγείς, τόσο περισσότερα μηχανάκια σε κλείνουν. (Νόμος του Μέρφυ;) Κάποτε είχα δανειστεί την Porsche φίλου αλλοδαπού. Δεν μπόρεσα να κάνω ούτε μία καλή εκκίνηση. Όλοι σε μένα και κανείς στον αντίπαλο. Για να μου την σπάσουν!»




Α, τα σπορ της καθημερινής οδήγησης! Είναι άραγε «παιδιαρίσματα» (όπως λένε οι σοβαροί), «αναπληρώσεις» (όπως ισχυρίζονται οι ψυχαναλυτές), «επικίνδυνοι χουλιγκανισμοί» (όπως διατείνονται οι οπαδοί του νόμου και της Τάξης); Η μήπως είναι μονάχα ένας τρόπος να δίνουμε στη ζωή μας - και στα ταξίδια μας - περισσότερο ενδιαφέρον;


Αυτοί που ισχυρίζονται πως η αυτοκίνηση πρέπει να είναι μετακίνηση (και μόνον) μου θυμίζουν όσους διακηρύσσουν πως ο έρωτα πρέπει να είναι τεκνοποίηση (και μόνο) ή τους άλλους που βλέπουν το φαγητό μόνο σαν διαδικασία θρέψης. Είναι οι κ. Σοβαροί και Ηθικολόγοι.


Αντίθετα με αυτούς τους κυρίους, πιστεύω πως ο άνθρωπος πρέπει να απολαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να γίνει αντικείμενο απόλαυσης. Κι όχι μόνον αυτό - αλλά με την καλλιέργεια και την σοφία του, να το εξελίσσει, να το εκλεπτύνει, να το προεκτείνει. Να δημιουργεί τέχνη του φαγητού, του έρωτα, της οδήγησης. Και να μεταμορφώνει κάτι το (κατ’αρχήν) λειτουργικό - όπως ένα γεύμα ή μία διαδρομή - σε μίαν απόλαυση.





Όσο για τον ανταγωνισμό (στοιχείο των καθημερινών οδικών σπορ) γιατί να επιτρέπεται σε άλλα αθλήματα; Φτάνει να τηρεί κανείς τους κανόνες της ιπποσύνης και τις αρχές του fair play. (Αλλιώς σκοτώνεις ή σκοτώνεσαι. Όχι, δεν είμαι υπέρ της ανεξέλεγκτης κόντρας).


Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια, μια διαδρομή από Bologna μέχρι Bolzano (εκεί με άφησε ο ανταγωνιστής μου). Οδηγούσε μία Ferrari GTC/4 (Pinin). Εγώ Porsche Carrera (την κλασική, 2.7 λίτρα, μηχανική Injection Kugelfisher, 210 DIN). Μέσα από αουτοστράντες, εθνικές οδούς, επαρχιακούς δρόμους, στροφές και ευθείες… Ήταν σαν να παίζαμε κοντσέρτο για δύο βιολιά του Βιβάλντι. (Και το κοντσέρτο, ανταγωνισμός είναι).


Και δεν είναι ανάγκη να οδηγείς καθαρόαιμο, για να απολαύσεις ένα τέτοιο κοντσέρτο. Μία ανάλογη περίπτωση είναι όταν κυνηγούσα μία Alfa Romeo Julietta 1300 με κείνο το γλυκύτατο διαβολάκι, το Audi 50GTS. Παρά την διαφορά των κυβικών και των ίππων, φτάσαμε μαζί στην Ηγουμενίτσα. Αλλά σημασία δεν έχει μόνο ποιος νικάει (σε αυτό επικεντρώνονται οι κομπλεξικοί) όσο το να χαίρεσαι ωραίο οδήγημα κι έναν αντάξιο (η καλύτερο) τεχνίτη στο τιμόνι.




ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι όποιος γράφει σε περιοδικά αυτοκινήτου, πρέπει να οδηγεί «σαν ραλίστας». Που γι αυτούς σημαίνει να κάνει σφήνες, κόντρες, επικίνδυνα προσπεράσματα και άλλα καουμποϊλίκια. Ίσως δεν ξέρουν ότι οι πραγματικοί ραλίστες, οι οδηγοί αγώνων, όταν κινούνται στο δρόμο, οδηγούν πολύ συντηρητικά και προσεκτικά. Δεν έχουν ανάγκη να πείσουν, ούτε θέλουν να αποδείξουν κάτι. Άλλωστε εκτονώνονται τόσο πολύ στις πίστες ή στις ειδικές διαδρομές, που δεν τους περισσεύει επιθετικότητα για τις καθημερινές μετακινήσεις.


Το ίδιο, σε μικρότερο βαθμό, ισχύει και για τους ανθρώπους που ασχολούνται συστηματικά με το αυτοκίνητο. Όταν κάθε μέρα κάνεις άγριες εκκινήσεις για να μετρήσεις επιτάχυνση, γιατί να τις επαναλάβεις και στα φανάρια;


Έπειτα, κάθε δρόμος δεν προσφέρεται για γρήγορο οδήγημα. Αν δεν είναι σωστές οι συνθήκες, αν δεν νιώθεις άνετα, δεν το ευχαριστιέσαι κιόλας. Η ουσία της γρήγορης οδήγησης είναι να μπορείς να κρατήσεις ένα ρυθμό που να δένει την χορογραφία του δρόμου με το εσωτερικό σου κέφι. Αν δεν υπάρχει ο δρόμος (ή το κέφι) τότε γιατί να τρέχεις - με το ζόρι και την ψυχή στα δόντια;


Τα γράφω όλα αυτά για να εξηγήσω γιατί σπάνια οδηγώ επιθετικά - εκτός αν είμαι πολύ εκνευρισμένος (και τότε κακώς το κάνω). Και γιατί πολλές φορές απογοητεύω αυτούς που με προκαλούν για κόντρες - ιδιαίτερα μέσα στην πόλη. Λυπάμαι. Οδηγώ γρήγορα μόνον όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις: δρόμος και κέφι. Τότε χαίρομαι και έναν ωραίο ανταγωνισμό - με όλους τους κανόνες της ιπποσύνης. Αλλά να κάνω κόντρες σε αντίξοες συνθήκες - π.χ. μέσα στην πόλη - με κίνδυνο να την πληρώσει κάποιος αθώος, το θεωρώ εγκληματικό.




ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΙΠΠΟΣΥΝΗΣ; Όπως οι παλιοί ιππότες μονομαχούσαν πάντα σύμφωνα με ένα αυστηρό τυπικό - θεωρώ ότι και οι κάτοχοι μηχανοκίνητων ίππων πρέπει να ανταγωνίζονται με βάση ορισμένες αρχές. Οι δικές μου είναι οι ακόλουθες:


Η πρώτη: Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να θέτει κανείς σε κίνδυνο ζωές. Ανθρώπινες κατ'αρχήν - αλλά όχι μόνο. Έχω ξαναγράψει γι αυτούς που τρέχουν νύχτα σε έρημους δρόμους προαστίων ξεκοιλιάζοντας γάτες και σκύλους.


Η δεύτερη: Δεν ανταγωνίζομαι όταν έχω επιβάτες. Δεν μου φταίνε τίποτα οι άνθρωποι να τους τρομάξω ή να τους ζαλίσω.

Η τρίτη: Δεν πρέπει να ανταγωνίζεσαι αυτοκίνητα με μικρότερη ιπποδύναμη. Μόνο ισοδύναμα - ή και ανώτερα. Αλλιώς δεν κάνεις επίδειξη οδηγητικής τεχνικής αλλά χρημάτων. Και ο πιο άσχετος θα πάει πιο γρήγορα με Ferrari παρά με Autobianchi.

Η τέταρτη: Ο καλός οδηγός φαίνεται στις στροφές. Στην ευθεία φαίνεται μόνο η ιπποδύναμη.

Η πέμπτη: Ο καλός οδηγός - όπως κι ο καλός αθλητής - ξέρει να χάνει. Ανοίγει αμέσως δρόμο να τον προσπεράσουν.

Έχω διαπιστώσει πάντως ότι οδηγώ πιο γρήγορα όταν έχω μικρό αυτοκίνητο. Γενικά η ταχύτητά μου δεν είναι ανάλογη (για να μην πω ότι είναι αντιστρόφως ανάλογη) με την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου μου. Το μικρό το οδηγώ στα 9/10 ενώ το μεγάλο - και δυνατό - ούτε στα 6/10. Το γιατί είναι απλό: η καλύτερη τέχνη γίνεται με τα λίγα μέσα.

Αλλά και η ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη. Γιατί, όταν πηγαίνεις γρήγορα με την Porsche, δεν είσαι ποτέ σίγουρος πόσο συμβάλλει εκείνη, και πόσο εσύ… Κι όσο πιο δυνατό είναι το αυτοκίνητο, τόσο λιγότερο κάνω κόντρες. Με τι να κοντραριστείς όταν οδηγείς μία Porsche; Εύκολα βρίσκονται οι Ferrari;



TO ΤΕΛΕΙΟ: ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΜΑΞΙ για να πηγαίνεις αργά.

Είναι μια καινούργια διαστροφή που απέκτησα τελευταία. Μου αρέσει να πηγαίνω ήσυχα-ήσυχα, κάνοντας τόπο για τους βιαστικούς. 'Οταν κάποιος «ραλίστας» της ασφάλτου μου κολλήσει, τσακίζομαι να πάω δεξιά. Δεν ανταγωνίζομαι, δεν κοντράρω, δεν γκαζώνω. Τσουλάω ήρεμα, απολαμβάνοντας την μουσική μου.

Και τότε τι νόημα έχει να οδηγείς γρήγορο αμάξι; Μα να νιώθεις κρυφή και υπόγεια όλη την δύναμη. Να έχεις την σιγουριά της σωστής ανάρτησης, των δυνατών φρένων. Και, κάποια στιγμή, αν το θελήσεις, να ξεσπάς. Να αμολάς τα άλογα στην άσφαλτο και να εκτονώνεσαι.

Οι Απω-Ανατολίτες έχουν μια μέθοδο με την οποία παρατείνουν για πολλή ώρα τον έρωτα, συνεχώς αναβάλλοντας τον οργασμό, ως το σημείο της οδύνης. Λένε (δεν έχω δοκιμάσει) πως η ηδονή μετά από μια τέτοια συγκράτηση είναι πολλαπλάσια. 'Ισως κάτι παρόμοιο είναι και η αυτοσυγκράτηση στο αυτοκίνητο.

Τι γράφω! Σίγουρα θα βρεθεί τώρα κάποιος Σοβαρός Ηθικολόγος, που θα ενοχληθεί επειδή μίλησα για σεξ!

__________________________________________
Υ. Γ.: Ένα κεφάλαιο από το βιβλίο μου η «Τέλεια Διαδρομή». Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο δεν συμπίπτουν με τα αυτοκίνητα που αναφέρω. Είναι όλες από το νέο μουσείο αυτοκινήτων Selectivity, στην οδό Πειραιώς 83 (απέναντι από την στροφή για το Καραϊσκάκη).

301 σχόλια:

  1. Μερικοί άνθρωποι είναι ...τυχεροί ;)

    (από την άλλη, η τύχη συνήθως βοηθά τους ...τολμηρούς)


    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να 'χε και καμιά Ducati η λίστα έτσι για αλλαγή. Δεν έχετε οδηγήσει ποτέ μηχανή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια πάντως και το post αναφέρεται σε "αντικείμενα του πόθου", πιστεύω πως είναι κάπως ...ελλιπές.

    Θα έπρεπε κάθε αυτοκίνητο να το παρουσιάζει η Αφροδίτη (το πλέον ...πολυπόθητο "αντικείμενο"), φορώντας το ...γνωστό T-Shirt ;)

    (βρεγμένο κατά προτίμηση)


    Άλλωστε είμαι βέβαιος πως αν οδηγούσε κάποιο από τα ...παιχνιδάκια του ιδιοκτήτη, μάλλον θα του έριχνε στα αυτιά ;)

    (και θα έστελνε τους παρακείμενους οδηγούς για ...ψάρεμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο καλός οδηγός ξέρει να χάνει τότε σε αυτή την χώρα δεν έχουμε καλούς οδηγούς!Καλή σας ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κόντρες;

    Μάλλον "προκλητικός" τίτλος ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το καλύτερο ήταν αυτό με τους εν δυνάμει ίππους του αυτοκινήτου που δεν χρειάζεται να φαίνονται σε κάθε μικροπρόκληση αλλά παρέχουν την ήρεμη σιγουριά του στοιχείου του αιφνιδιασμού αν χρειαστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γράφω για δύσκολες μέρες - υπάρχει άρρωστος στην οικογένεια. Από αντίδραση έβαλα ένα θέμα ζωντανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περαστικά του.

    Είναι τόσα πολλά αυτά που γέννησε το post σας μέσα μου που έχω κομπλάρει...

    Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περαστικά!

    Τις καλύτερες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περαστικά Νίκο μας για όποιον είναι άρρωστος..

    Οσο για τις 'κόντρες', έχω βαρεθεί να βλέπω μικρά αμάξια να οδηγούνται όλα με συμπεριφορά 'καρμπόν'!
    Το ίδιο και με τις μηχανές. Δεν είναι λίγο το πουλί τους να είναι τέτοιο μέγεθος - δίτροχο! (Εξηγεί αυτό και το γεγονός που στήνονται μπροστά από γρήγορα αμάξια).
    Υπάρχουν ευτυχώς και οι σωστοί :)
    Προχτές σε διασταύρωση σταματημένος περνάει μηχανάκιας γαυγίζοντας: Που πας ρε μ... ! ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΣ ΕΓΩ! Ναι, ανταπαντώ, μ.. που δε σε σκότωσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκτός από το να έχει κάποιος ένα γρήγορο αυτοκίνητο και να πηγαίνει αργά, νομίζω ότι είναι επίσης ωραίο να μην πετά και το πακέτο από τα ακριβά τσιγάρα που ίσως απολαμβάνει όσο οδηγεί, από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου - ούτε και πλαστικά μπουκάλια νερού, χαρτιά, κτλ. Αλήθεια, υπάρχει, και αν υπάρχει, έχει εφαρμοστεί ποτέ τιμωρία από την τροχαία για τέτοιου είδους συμπεριφορές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. gerasimos said...
    Αλήθεια, υπάρχει, και αν υπάρχει, έχει εφαρμοστεί ποτέ τιμωρία από την τροχαία για τέτοιου είδους συμπεριφορές;

    ------------------------

    Από ότι ξέρω μόνο ο Παττακός είχε συλλάβει κάποιον που πέταξε αποτσίγορο αναμένο - έκτοτε πέρασαν 40 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σόρρυ σας μπερδεψα - ανέβασα ένα κείμενο για τα "αυτοκίνητα της ζωής μου" και το άλλαξα σε 15" γιατί δεν μου άρεσε. Τα πρώτα σχόλια αφορούν σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η καβλα των α-λογων και η νομοθετικη ορεξη του νεοελληνα το θεμα σημερα.Ο νεοελληνας που νομοθετει κατα περισταση μαγειρευοντας φαγητο οχι για την παρτι του σε πιστες αλλα στο δημοσιο δρομο μακρια απο τις πολεις μην τον δουν τα παιδια την ωρα της εκσπερματωσης.Μην βρεθει ο ηθικολογος χριστιανο ταλιμπαν και τον αποδοκιμασει.Πηδατε γιατι ετσι και αλλιως χαμενοι ειμαστε.Τα οργανα της ταξης βλεπε τροχονομους αρκει να τους αφησουμε να χαιδεψουν τις καμπηλες των αλογων τις πορσε να παει με ορεξη να φαει και να πηδηξει και με την σειρα του να γινει και αυτος νομοθετης της στιγμης.

    υγ. Κ Δημου μια αναφορα σε τοσο μεγαλο κειμενο του ΚΟΚ δεν θα εβλαπτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επίσης, είναι δυστυχώς εξαιρετικά σπάνιο, μετά από κόντρα, να βρίσκεστε στο φανάρι και αντί για κατσουφιές και εχθρικό υφάκι να συναντάς χαμόγελο, και με το χέρι σημείο του 'οκ' (ένωση αντίχειρα με δείκτη) που σημαίνει πως και οι δύο απολαμβάνουν ένα υπέροχο παιχνίδι για μεγάλα και κυρίως ώριμα παιδιά.
    Μου έχει ευτυχώς τύχει, μετά από τέτοιο σκηνικό, να βρίσκομαι μαζί του και να πίνουμε καφέ στη βάρκιζα! Υπέροχη εμπειρία! :)

    Αν δω 'υφάκι' λέω 'πήγε στράφι' και τα παρατάω..
    Αν και εκεί, φαίνεται από το στυλ της οδήγησης πιο πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. βασικά το άσχημο είναι όταν αναγκάζεσαι να οδηγήσεις επιθετικά. Και να εξηγούμαι. Πχ τσατίζομαι πολύ όταν περιμένω να στρίψω σε φανάρι (νόμιμα πίσω από το φανάρι)κι έρχεται είτε μπροστά μου είτε από τα δεξιά και με κλείνει κάποιος εξυπνάκιας. Ειδικά όταν ήμουν "νικολάκης" γινόταν κατά κόρων. (Βασικά οι περισσότεροι νικολάκηδες είμαστε και ας μην το παραδεχόμαστε).

    Τώρα με τις κοντρούλες κι εγώ την βρίσκω. Ειδικά με μεγαλύτερα και πιο δυνατά αμάξια. Μου αρέσει να τους βλέπω να τσατίζονται που τους προσπερνά ένα πιο μικρό αυτοκίνητο. Πώς φαίνεται αυτό; Όταν βγάζεις φλας για να τους προσπεράσεις και αρχίζουν και γκαζώνουν. Μου έχει συμβεί με subaru που πήγαινε με 40χλμ και μόλις πάω να τον προσπεράσω να έχει πιάσει τα 100χλμ. Μετά μόλις πάω από πίσω του πάλι με 40χλμ. (σε αυτή την περίπτωση δεν χάρηκα αλλά απλώς συγκρατήθηκα να μην αρχίσω τα βρισίδια).

    υγ Οι απωανατολίτες έχουν δίκιο. Δοκιμάστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην Αθήνα που αντέχει 450.000 αυτοκίνητα και έχει 2.000.000 η ζωή αρχίζει όταν μπορείς να βάλεις την τρίτη ταχύτητα...

    Ως τότε, πρώτη-δευτέρα, ένα δύο εν δυο εν δυ ένα, σημειωτόν!!!

    Έτσι μου'ρχεται να μπω σε δρόμο που πήζει με την όπισθεν να τους τρελάνω όλους!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα δυο πρώτα μου σχόλια έγιναν όταν το post είχε άλλο τίτλο και άλλο ...κείμενο (οι φωτογραφίες πάντως παρέμειναν ως είχαν).

    Το τρέχον κείμενο με εκφράζει σχεδόν απόλυτα (άλλωστε έχουμε κάνει ουκ ολίγα σχόλια στο παρελθόν για το θέμα και λίγο-πολύ έχουμε κοινές απόψεις).


    Ιδιαίτερα θετική εντύπωση μου έκανε η αναφορά στο "μέγεθος" της απόλαυσης (και του "ποσοστού αξιοποίησης") όταν το αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι σούπερ-ντούπερ.

    Συμφωνώ και επαυξάνω! Όντως, η μεγάλη χαρά είναι στο ...ξεζούμισμα των "ταπεινών" κάρων!

    (θεωρώ βεβαίως πως πρέπει να υπάρχει κι ένα minimum προϋποθέσεων ασφάλειας για το όχημα που οδηγεί κάποιος "στα όρια" - ειδικά στα φρένα, τα αμορτισέρ και τα λάστιχα)


    Παρόλα αυτά δε θα έλεγα "όχι" σε κάποια βόλτα με μια ...Porsche :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. nikos dimou said ...

    Οι Απω-Ανατολίτες έχουν μια μέθοδο με την οποία παρατείνουν για πολλή ώρα τον έρωτα, συνεχώς αναβάλλοντας τον οργασμό, ως το σημείο της οδύνης...
    ---

    Κ. Δήμου,

    Μήπως μπορείτε να γίνετε λίγο πιο σαφής; (μόνο και μόνο για να δω αν οι άθλιοι αυτοί κιτρινιάριδες με έχουν αντιγράψει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Troll said...
    υγ. Κ Δημου μια αναφορα σε τοσο μεγαλο κειμενο του ΚΟΚ δεν θα εβλαπτε!!!!

    --------------------------------

    To κείμενο έχει γραφτεί πριν 20 χρόνια - άλλος ΚΟΚ τότε και άλλες συνθήκες στους Ελληνικούς δρόμους.

    Παρόλο όμως που πλήθυναν τα αυτοκίνητα - αντίθετα με την Δυτιή Ευρώπη εξακολουθούμε να έχουμε πολλούς άδειους δρόμους, ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Και τα αυτοκίνητά μας πάσχουν από αστυφιλία, κι είναι συγκεντρωμένα στις πόλεις.

    Αλλά και στην Αττική μία βόλτα στα Δερβενοχώρια, στο κύκλωμα Γραμματικό-Κάτω Σούλι, ή Μαραθώνα-Αγιο Στέφανο ελάχιστα αυτοκίνητα θα συναντήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δήμου said:Και τότε τι νόημα έχει να οδηγείς γρήγορο αμάξι; Μα να νιώθεις κρυφή και υπόγεια όλη την δύναμη. Να έχεις την σιγουριά της σωστής ανάρτησης, των δυνατών φρένων. Και, κάποια στιγμή, αν το θελήσεις, να ξεσπάς. Να αμολάς τα άλογα στην άσφαλτο και να εκτονώνεσαι.
    ------------------
    Ότι καλύτερο υπάρχει στην αυτοκίνηση,λίγοι όμως το έχουν πιάσει.
    Και πες αγαπητέ ΝικόΔημε στον φίλο σου τον “φαναράκια” ότι τσάμπα αγόρασε Porsche, διότι εκτός από τα παπάκια στην Ελλάδα έχουμε και τα ποιο σοσιαλιστικά φανάρια ή Porsche έχεις ή Fiat Panta στο φανάρι όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. contlinux said: "Πώς φαίνεται αυτό; Όταν βγάζεις φλας για να τους προσπεράσεις και αρχίζουν και γκαζώνουν. Μου έχει συμβεί με subaru που πήγαινε με 40χλμ και μόλις πάω να τον προσπεράσω να έχει πιάσει τα 100χλμ."

    Είναι και αυτό ένας τρόπος να τους 'σπρώχνω' όταν βιάζομαι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. antvol said...
    Μήπως μπορείτε να γίνετε λίγο πιο σαφής; (μόνο και μόνο για να δω αν οι άθλιοι αυτοί κιτρινιάριδες με έχουν αντιγράψει).

    --------------------------------

    Κατά πρώτον λόγο οι Ινδοί και οι Θιβετιανοί - είναι άσκηση της Τάντρα αυτή (κοιτάξτε Tantra + Budhhism) που μετά εξαπλώθηκε και πάρα πέρα προς Κίνα μεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αγαπητέ antvol, αν κατάλαβα ο ΝΔ αναφέρεται στην εξής μέθοδο σύμφωνα με την οποία, ο ένας από τους δύο παρτερνέρ λίγο πριν έλθει σε οργασμό ο άλλος, σταματάει σταδιακά (όχι χειρόφρενο αλλά απαλό φρένο) αλλά διατηρώντας την θέρμη της όλης φάσης. αυτό συνεχίζεται αρκετές φορές μέχρι που φτάνουνε τελικά στην αφετηρία. Είναι μέθοδος που αναφέρεται στο τάντρα.
    Αυτοί το έκαναν θρησκεία . Κάποιοι άλλοι το δαιμονοποιήσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πάντως αν καταφέρουμε αυτή τη φορά η συζήτηση να μεταφερθεί στο σεξ κι όχι σε πολιτική αντιπαράθεση νομίζω ότι θα είναι πραγματικά κατόρθωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι καλές οι κόντρες έχουν πάντα το στοιχείο του κινδύνου.

    Όχι μόνο κίνδυνο να σμπαραλιάσει το αμάξι σε μια στροφή ή ένα μηχανάκι που πετάχθηκε απο το "πουθενά" αλλά και κίνδυνος απο ένα αντίπαλο με υποδεέστερο κινούμενο.

    Γι΄ αυτό πολύ καλή και βολική είναι η θέση του αουτσάιντερ.

    Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα τρέχει ο/η αντίπαλος και πόσα άλογα έχει το καθαρόαιμο του αντιπάλου.

    Αργά ή γρήγορα θα προσπερασθεί και θα μείνει πίσω. Είναι θέμα χρόνου, τεχνικής και επιμονής.

    Τα καλύτερα προσπεράσματα είναι σε δρόμο με στροφές, ανοικτές ή κλειστές δεν έχει σημασία, και όταν υπάρχει κίνηση, τότε τα άλλα αυτοκίνητα γίνονται οι "στροφές".

    Στην Ελλάδα ως επι το πλείστον δεν υπάρχουν ειδικές πίστες για ερασιτεχνικούς αγώνες αυτοκινήτου όπως στο εξωτερικό αλλά οι οδηγοί που είναι διαθέσιμοι να κάνουν κόντρες είναι απο τους πρώτους.
    Ιδίως οι νεαρές κυρίες.

    Τώρα στο θέμα του καθαρόαιμου που πάει σαν χελώνα στην εθνική και αρνείται την κόντρα είναι θέμα ηλικίας και ταμπεραμέντου.

    Η όραση και τα αντανακλαστικά σε προχωρημένη ηλικία δουλεύουν σε μειωμένο βαθμό, γι αυτό πρέπει να τους αφήνετε στην ησυχία τους.
    Εκτός απο τις κυρίες με τα άσπρα γάντια και ύφος μαντάμ σουσού σε Μερσέντες που πάνε γυρεύοντας.
    Εκεί διασκεδάζουμε.

    Καλύτερη κόντρα μέχρι τώρα;

    Δύο "κουβάδες" στην Σιθωνία να παίρνουν δεκάδες στροφές με τις μπάντες γύρω απο τους γκρεμούς.

    Καλοκαιρινός έρωτας πάνω στην άσφαλτο.
    Όταν συναντάς κοπελλιά, ισοδύναμη αντίπαλο με την ίδια ή και καλύτερη τεχνική και ταμπεραμέντο δεν αφήνεις την ευκαιρία να "πάει στο καλό".

    Η ερωτική ένωση γίνεται πραγματική και μένει πάντα στην μνήμη σου όταν γίνεται με άνθρωπο παρά κρατώντας το τιμόνι ή την μηχανή ανάμεσα στά πόδια.
    Αυτά είναι ψευδαισθήσεις προσωρινής ισχύος, δεν είναι πραγματικός έρωτας.

    Οι Ασιάτες μπόρεσαν και εφάρμοσαν την Τάντρα γιατί την έχουν μικρή και υπομονή Βούδας.

    Το ξεκίνα-σταμάτα χαλάει όμως γρήγορα τις φρένες.
    Καλύτερα είναι το warming up με μικρές γκαζιές και εξερεύνηση της ασφάλτου σε όλη της την έκταση.
    Καιγεται λίγο ελαστικό για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, "να προετοιμασθεί το έδαφος", για φούλ ταχύτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ΝΔ,

    "...ανέβασα ένα κείμενο για τα "αυτοκίνητα της ζωής μου" και το άλλαξα σε 15" γιατί δεν μου άρεσε."

    Γάτε μας δουλεύεις ότι κοπιάζεις μερόνυχτα πάνω από το πισί σου? Ορίστε, καρφώθηκες, σε 15" βγάζεις ολόκληρο ποστ!

    Α-γκουχ, οκ, σε έχουμε πιάσει με το καλό και το αστείο, αλλά ακόμη δεν σου έχουμε αλλάξει διάθεση...

    Ούτε αν σου πω που μπήκα μπροστά σε έναν που κορνάριζε κι έβριζε αδιακρίτως σε δρομάκι στη γειτονιά? Οχι ότι ήταν κάτι επείγον, απλώς βραδυνή επίδειξη αγένειας... Χυδαίος τύπος, χυδαία συμπεριφορά, χυδαίο αμάξι (το όλον πακέτο ήτο σαν κόκκινο στρινγκ μαγιώ με ρακέτα και καδένα σε μαυρισμένο και αλειμμένο body-oil φλοκατωτό σαμπρελοειδές σώμα!)

    Γνωρίζοντας ότι θα κολλήσει σε κάποιο σημείο πιο μπροστά, περικύκλωσα ένα τετράγωνο και του βγήκα ακριβώς στη μούρη του (ευτυχώς με είχε δεξιά του και δεν είχα στοπ), πριν ακριβώς απ'το φανάρι.

    Ο δρόμος ο συγκεκριμένος δεν έχει πολλά-πολλά να στρίψεις δεξιά κι αριστερά, οπότε τον είχα να κορνάρει μεν, να μη μπορεί να φύγει από πουθενά δε.

    Και τον πήγα -"χάνοντας" κι ενδιάμεσα άλλα δυό φανάρια με 5 χιλιόμετρα την ώρα. Και σβήνοντας το αμάξι ενίοτε. Κλασσική οδήγηση 80-άρας κυρίας με τα μαξιλαράκια στο κάθισμα, που βγάζει τον παππού βόλτα με το θωρηκτό με το κεντηματάκι στο παρμπρίζ...

    Αυτό που λένε "τον πήγα καροτσάκι"... Είμαι σίγουρη ότι ευχαρίστως θα με πάταγε!

    Μάλλον το κατάλαβε όταν του έστειλα φιλάκια από τον καθρέφτη κι έστριψα να μην κατέβει με λοστό!...

    ΟΚ, έχουμε σοβαρότερα για ν'ασχοληθούμε, αλλά ειλικρινά δεν είναι οι κόντρες που με απασχολούν τόσο όσο η αγένεια στον δρόμο... Κι ενώ τις κόντρες, όσο δεν κινδυνεύει κανείς -που βέβαια στην πόλη ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί / να σου πεταχτεί- μέχρι τις απολαμβάνω, την αγένεια με τίποτα!


    ΥΓ- Μίκυ, με αυτά που λες, θα πρέπει να τρέχω Καζίνο για να βγάλω τα ποσοστά σου! Παλιόπαιδο!
    :))) (καλά, θα σε ανεβάσω εγώ κατ'ιδίαν!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα, θερμές ευχές για περαστικά! Οι αρρώστιες δικών μας ανθρώπων είναι μεγάλη στενοχώρια, ίσως μεγαλύτερη απ' όσο αν αρρωσταίνουμε οι ίδιοι.

    Έγώ λοιπόν που δεν οδηγώ, βρήκα πολύ ενδιαφέρον το ποστ για δύο λόγους:

    (α) Ως πεζός ή ως επιβάτης, απολαμβάνω τους καλούς οδηγούς και χαίρομαι όταν υπάρχουν (και στο αυτοκίνητο που είμαι και γύρω) και νομίζω ότι ο τρόπος που οδηγεί κανείς δείχνει πολλά πράγματα για το ποιός είναι.

    (β) Οι αρχές της ιπποσύνης στην οδήγηση είναι πολύ ενδιαφέρουσες και καθόλου άσχετες με τη συζήτηση του προηγούμενου ποστ.

    Είναι ένα εργασιακό Σάββατο, μπορεί να επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ψηφίζω πόρσε και μπέμπα - για τους άλλους, δεν αντέχω τις ενοχές - όχι λόγω χρώματος, μα λόγω σουλουπιού. Δαγκωτό, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το ΙΧ είναι η μεγαλύτερη πληγή των ελληνικών μεγαλουπόλεων. Τα οφέλη από τη χρήση του είναι πραγματικά ασήμαντα μπροστά στις αρνητικές επιπτώσεις του στη ζωή μας. Εκατομμύρια τόνοι λαμαρίνας καταλαμβάνουν και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό ελεύθερου χώρου, ενώ οι συνέπειες από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και τα τροχαία δυστυχήματα είναι τραγικές.

    Κι όμως, αυτές τις ολοφάνερες αλήθειες αρνούμαστε να τις αποδεχθούμε. Ακόμα χειρότερα, ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας επιδίδεται καθημερινά σε ένα γελοίο ανταγωνισμό για την απόκτηση ακόμα ογκωδέστερων οχημάτων. Η προφανής έλλειψη χώρων στάθμευσης οδηγεί πολλούς συμπολίτες μας σε ακραίες μορφές αναισθησίας και κοινωνικής αναλγησίας. Ράμπες αναπήρων, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, ακόμα και πλατείες μετατρέπονται καθημερινά σε πάρκιν.

    Φανταστείτε για λίγο μια Αθήνα χωρίς καθόλου ΙΧ, αλλά γεμάτη πεζόδρομους, τραμ και ποδήλατα. Με καθαρή ατμόσφαιρα, χωρίς θόρυβο, χωρίς θανάτους από τροχαία, με παιδιά να παίζουν μέσα στους δρόμους, με ανθρώπους να απολαμβάνουν τον περίπατό τους χωρίς να κινδυνεύουν. Δεν μας αξίζει μια τέτοια πόλη?

    Τις θερμότερες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @cortlinux,

    "... πάντως αν καταφέρουμε αυτή τη φορά η συζήτηση να μεταφερθεί στο σεξ κι όχι σε πολιτική αντιπαράθεση νομίζω ότι θα είναι πραγματικά κατόρθωμα."

    Οκ, ζ-μπρώχνω προς τη σωστή κατεύθυνση κι εγώ...

    Sting: "My wife taught me tantric sex, where you make love for six hours but do not reach orgasm. I'm now teaching her tantric shopping, where you shop for six hours and come home with nothing!"

    (κι άντε και συμπληρωματικόν:

    "I think I mentioned to Bob [Geldof] I could make love for eight hours. What I didn't say was that this included four hours of begging and then dinner and a movie.")

    ΛΟΛ ΛΛΟΛ ΛΛΛΛΛΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ND

    Ειλικρινά περαστικά και γρήγορη ανάρρωση!!

    ---------------------------

    Δε μας παρατάτε καλέ με τα αυτοκίνητά σας;
    Άντε, πάμε στα φανάρια, εσείς με 4 τροχούς και μεις με 2, να δείτε πόσα απίδια βάνει ο σάκος! Κι όχι ...παπάκια ε;

    Άστε δε που, λόγω διχρονίλας, θα πέσετε στο παραπέτασμα καπνού.

    - "Ρε φίλεεεεε??? στο λαδάκι ρίχνεις και λίγη βενζινούλαααα???"

    Αυτό με ρώτησε κάποτε θρασύς οδηγός 4Χ4 στη Μεσογείων... γκάζωνε κιόλας προκλητικά στο φανάρι.

    Έφαγε όμως το νέφος και τον έχασα κάπου πίσω, εκεί στο ΥΠΕΘΑ...

    Σταμάτησα σε περίπτερο παρακάτω...
    Μετά από 8 - 10 λεπτά, τον είδα να περνάει μαραμένος. Εν τω μεταξύ, είχα πάρει τσιγάρα, εφημερίδα κι είχα κάνει κι ένα τηλεφώνημα.

    Μετά, τον ξαναπέρασα κι άντε πάλι τα ντουμάνια...

    (πω πω, κακία που μου βγήκεεεεε.... ΛΟΛ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Dimitris
    συμφωνώ απόλυτα για τα αυτοκίνητα μέσα στην πόλη.

    Εγώ γράφω για (πολύ) έξω!

    Αν είχαμε α) καλά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς β) υποχρεωτικά γκαράζ σε κάθε σπίτι (νόμος του 1963 που αναβίωσε το 1978 - και ουδέποτε εφαρμόστηκε) ώστε να φύγουν τα παρκαρισμένα...

    θα χρησιμοποιούσαμε τα ΙΧ μόνο για να φύγουμε από την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. aphrodite said...
    @ΝΔ,

    "...ανέβασα ένα κείμενο για τα "αυτοκίνητα της ζωής μου" και το άλλαξα σε 15" γιατί δεν μου άρεσε."

    Γάτε μας δουλεύεις ότι κοπιάζεις μερόνυχτα πάνω από το πισί σου? Ορίστε, καρφώθηκες, σε 15" βγάζεις ολόκληρο ποστ!

    ----------------------

    Και τα δύο κείμενα ήταν αρχείου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ασχετο σε πρώτη θεώρηση, αλλά σχετικό στο βάθος.
    Είδα πρόσφατα την ταινία "meet the parents" με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο.
    Ο από ιερά εξέταση υποψήφιος γαμπρός από τον Νίρο (parent) ρωτήθηκε αν του αρέσουν οι γάτες, και απάντησε 'όχι, προτιμώ τους σκύλους', για να πάρει την απάντηση: Γιατί, έχεις ανάγκη από επιβεβαίωση? (εδώ, η σχέση με το ποστ)
    Τις γάτες πρέπει να αγωνιστείς, να τις κερδίσεις -αν αξίζεις-, δεν σου δίνονται δώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. melanhappy said...
    Ψηφίζω πόρσε και μπέμπα - για τους άλλους, δεν αντέχω τις ενοχές - όχι λόγω χρώματος, μα λόγω σουλουπιού. Δαγκωτό, έτσι;

    ------------------------

    Θα το επεκτείνω: κάθε πισωκίνητο (και 4κίνητο) Οι τροχοί που κατευθύνουν ΔΕΝ πρέπει να είναι και αυτοί που κινούν.

    Ο σωστός οδηγός στρίβει με τιμόνι ΚΑΙ γκάζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΑΠΟΨΕ:

    Το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαρτίου μάς επιφυλάσσει μια ολική έκλειψη Σελήνης που θα ολοκληρωθεί τις πρώτες ώρες της 4ης Μαρτίου.

    Περισσότερα (έχει και τεχνικές φωτογράφισης της έκλειψης):

    http://www.astrovox.gr/eclipse2007.html

    doctor

    Υ.Γ. Γάτε πάρε υλικό απόψε για το επόμενο φωτομπλογκοπόστ!!!
    Τι να φωτογραφίσω εγώ με μια απλή 8άρα Olympus;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Α!

    ΞΕΧΑΣΑ!!!

    Χμ, Κυρίες μου, δεν ξέρετε ΤΙ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΑΣ στο αμάξι του!!! Ειλικρινά δεν θα χρειαστεί να κάνει τίποτε - έχει τα άπειρα cd-ιά και φτιάχνει Ο,ΤΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΘΕΛΕΤΕ!

    Σας υποδέχεται ανοίγοντάς σας πόρτα και φροντίζοντας να μην πατήσετε τίποτε στο δρόμο (μέχρι και στο χαλάκι της εισόδου θα παρκάρει προκειμένου να μην πατήσουν τα χρυσά σας ψηλοτάκουνα τίποτα!), έχει το τριαντάφυλλο έτοιμο στο σκιάδιο του συνοδηγού και τη σαμπάνια στο πίσω κάθισμα με τα 2 flute ποτήρια, οδηγεί ως gentleman, δεν κάνει ούγκα-ούγκα στο δρόμο, τον ΞΕΡΕΙ τον δρόμο και δεν χάνεται (ω, ναι, υπόδειγμα!), σας πάει την τέλεια βόλτα με όλα τα σεπρεπέ της, μετά μία ακόμη πιο ιπποτική επιστροφή, κατεβαίνει να σας ανοίξει την πόρτα, περιμένει να μπείτε στο σπίτι και ΜΕΤΑ φεύγει - κι όχι γκαζώνοντας, και... και...

    Και... και...

    Ουφ!

    Μελαγχόλησα!


    ΥΓ- αν μιλώ εκ πείρας? Με έχετε να υπάρχει τιμόνι και να το πιάνει άλλος όσο φτιάχνω το μαλλί σε στυλ αχ-αχ-αχ στο καθρεφτάκι? Πληηηζ! (φέρε τώρα πίσω τα ποσοστά πόντικα!) :))))

    ΥΓ2- όχι, αληθεια τώρα, την ίδια ζέση και προσοχή στη λεπτομέρεια που δείχνει και στα σχόλιά του, την ίδια και στο να περιποιείται, ειδικά μες το αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ΝΔ,

    "...Και τα δύο κείμενα ήταν αρχείου.."

    Και το χιούμορ σου επίσης!

    (έλα, μαζί σου, cheer up! Θα περάσουμε τις ώρες μαζί μέχρι τα περαστικά, οκ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πολιτισμός είναι να ζεις σε μια πόλη με αυτοκίνητα και να μην έχεις ανάγκη τα φανάρια.
    Γίνεται ήδη το πείραμα στην Ολλανδία νομίζω. Καταργήσανε τα φανάρια και όλα πάνε καλά!
    Οτι είμαστε, έτσι οδηγάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ΝΔ,

    "Ο σωστός οδηγός στρίβει με τιμόνι ΚΑΙ γκάζι."

    Ααααααααααααχ πόσα ξέρεις εσύ...

    Για τα πισωκίνητα και όχι μόνον ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @doncat
    αυτό ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα; γιατί εγώ κόβω πριν μπω σε στροφή.

    @θεά
    πάλι μας την έκαναν. αλλά εντάξει δεν πήγε στην πολιτική το θέμα. όσο για τον sting τον βρίσκω σωστό.


    κανένα ποστ με αναφορές σε τάντρα κλπ δεν θα υπάρξει; Εγώ ψήνομαι πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @doctor,

    "Τι να φωτογραφίσω εγώ με μια απλή 8άρα Olympus;"

    Εμ, γκουχ-γκουχ, καλημέρα γιατρέ!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. cortlinux said...
    @doncat
    αυτό ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα; γιατί εγώ κόβω πριν μπω σε στροφή

    ------------------------------

    Κόβουμε ΠΡΙΝ τη στροφή, γκαζώνουμε ΜΕΣΑ, στην αιχμή της, και βγαίνουμε τσίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ΝΔ,

    "...Κόβουμε ΠΡΙΝ τη στροφή, γκαζώνουμε ΜΕΣΑ, στην αιχμή της, και βγαίνουμε τσίτα!"

    Και μένουν κόκκαλο όλοι οι από πίσω!!!

    ΛΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @Cortlinux,

    Για τάντρα δεν ξέρω, αλλά (κρίνοντας από τον εαυτό μου κι από άλλες κυρίες) σ' αυτά τα πράγματα αξίζει κανείς να μην τρέχει πολύ (τουλάχιστον αν αναγνωρίζει ότι δεν είναι μόνος του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καταρχάς περαστικά!!

    Πριν περίπου ένα χρόνο παρακολούθησα μία διάλεξη του W. Wiedeking, προέδρου του ΔΣ της Porsche AG.

    Από τα πολλά ενδιαφέροντα που είπε, μου έκαναν ιδιαίτερα εντύπωση:

    - "Όταν στο δρόμο δείτε μια Porsche, είναι πιθανόν να τρέχετε πιο γρήγορα από αυτήν. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να σταματήσετε πιο γρήγορα από αυτή."

    - "Τα πιο εύκολα χρήματα τα βγάζει η Porsche AG από την πατέντα/τα δικαιώματα του TipTronic"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @athanasia
    με παρεξηγήσατε. Ρώτησα αν θα υπάρξει κάποιο ποστ που να έχει θέμα με τάντρα (που δεν θα υπάρξει μια και ήταν καθαρά , αν μπορεί φυσικά να οριστεί έτσι, χιουμοριστικό ερώτημα).

    Όσο για τον έρωτα αν κάποιος βιάζεται μάλλον δεν έχει καταλάβει τι κάνει. ΈΚαι αυτό ισχύει τόσο για τους κυρίους όσο και για τις κυρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Και δεύτερη δύσκολη μέρα, λοιπόν. Περαστικά, από καρδιάς!

    NΔ: «ο άνθρωπος πρέπει να απολαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να γίνει αντικείμενο απόλαυσης. Κι όχι μόνον αυτό - αλλά με την καλλιέργεια και την σοφία του, να το εξελίσσει, να το εκλεπτύνει, να το προεκτείνει. Να δημιουργεί τέχνη του φαγητού, του έρωτα, της οδήγησης. Και να μεταμορφώνει κάτι το (κατ’αρχήν) λειτουργικό - όπως ένα γεύμα ή μία διαδρομή - σε μίαν απόλαυση.»
    Τι όμορφη ιδέα και πόσο ωραία εκφρασμένη! Αλλά και πόσο αληθινή! Όταν ήμουν πολύ νεαρή, κάποια έμπειρη κυρία μου είχε πει: «Θες να μαντέψεις αν ο κύριος που σε φλερτάρει είναι καλός εραστής; τότε πρόσεξέ τον πώς οδηγεί.» Τελικά, είχε δίκιο! Η εμπειρία απέδειξε του λόγου της το αληθές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Doctor said (Σαβ Μαρ 03, 02:06:00 μμ):

    "ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΑΠΟΨΕ...

    ...Υ.Γ. Γάτε πάρε υλικό απόψε για το επόμενο φωτομπλογκοπόστ!!!
    Τι να φωτογραφίσω εγώ με μια απλή 8άρα Olympus;"



    Ετοιμάζω έκπληξη για απόψε εδώ και μέρες - παρότι θα προβώ στο εγχείρημα με τα ...ταπεινά μου 5 Megapixels της Canon IXUS ;)

    Ελπίζω όλα να πάνε καλά...


    Υ.Γ. Many thanks for the links!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Mickey πότε θα βγάλεις την εκπομπή του ΝΔ με τους αστρολόγους στον αέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Όσο ενοχλητικά είναι τα παπιά για το φίλο σας, τόσο ενοχλητικοί είναι για μένα όλοι όσοι με μια BMW ή μια SLK προσπαθούν στο φανάρι να με κοντράρουν τη στιγμή που οδηγώ μηχανή μεγάλου κυβισμού. Δυστυχώς το 80% των οδηγών αυτοκινήτου αγνοούν τις δυνατότητες των μοτοσικλετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κύριε Δήμου, με πήγατε πολλά χρόνια πίσω...
    Εννοείται, ότι το έχω αυτό το βιβλίο, άν και έχω και όλα τα τεύχη των 4Τροχών με τα αντίστοιχα κείμενα.

    Μήπως είναι καιρός γιά ένα car-blog ;; Ας πούμε, την Τέλεια Διαδρομή εκσυγχρονισμένη.
    Η άλλη πλευρά της αυτοκίνησης είναι εδώ, όπως ήταν πάντα, αλλά πού να βρείς κείμενα...

    Μιά και τό'φερε η κουβέντα, να πώ ότι δύο από τους φίλους μου σταμάτησαν τους 4Τροχούς όταν σταματήσατε να γράφετε. Φαντάζομαι ότι δεν ήταν οι μόνοι.
    Υποψιάζομαι επίσης, ότι πολλοί άλλοι σταμάτησαν τους 4Τροχούς, όταν πέθανε ο LJKS. Αυτά ήταν και τα τελευταία αξιόλογα κείμενα που μπορούσε να διαβάσει κανείς στα Ελληνικά (έστω, σε μετάφραση...). Και τώρα, τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ... και μία ακόμα ατάκα του κ. Wiedeking (Porsche):

    -"Στατιστικά οι περισσότεροι πελάτες μας αγοράζουν μία Πόρσε ως το ... τέταρτό τους αυτοκίνητο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Με τον όρο ρεσιτάλ θα συμφωνήσω, αλλά μάλλον θα το έλεγα ρεσιτάλ κομπλεξισμού αν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που πολύ σωστά αναφέρετε (και, κακά τα ψέμματα, σπάνια τηρούνται).

    Περαστικά στον συγγενή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αν πατε εδω θα δειτε τους δείκτες θανάτων απο αυτοκινητιστικά ατυχηματα στις χωρες του ΟΟΣΑ και ΗΠΑ. Το per capita death rate ειναι οι αριθμοι θανατων ανα 100,000 πληθυσμο ενω στην τελευταια στηλη θα δειτε το VMT/VKmT που ειναι οι αριθμοι θανατων σε σχεση με την απόσταση που διανύουμε. Το δεύτερο μου φαίνεται πιο αντιπροσωπευτικό.

    Αν το λινκ πάλι δεν βγει, βρισκεται στο http://www.driveandstayalive.com/info%20section/statistics/stats-multicountry-percapita-2004.htm


    Τα νουμερα της Ελλάδας είναι τραγικά. Μου κάνει εντυπωση πως με κοιτάει ο ταξιτζης όταν φοράω ζώνη στο ταξί του. Σαν να τον έχω προσβάλλει. Και φυσικα δεν παύω να εκπλήσσομαι με την ηλιθιότητα των μοτοσυκλετιστων που δεν φορούν κράνος. Ή το έχουν κρεμασμένο στο χέρι. Τι σαϊνια αλήθεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ιδεοφυλάκιο

    υπήρξε και μία σχετική διαφήμιση της Porsche:

    "Από 0-100 σε 5 δευτερόλεπτα
    Από 100-0 σε 3!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Περαστικά γατούλη μας στον άνθρωπό σου!

    Εαν παραβλέψω το σύμβολο (αυτοκίνητο) με εκφράζει και εμένα το άρθρο, ως προς την περιγραφή του χαρακτήρα του οδηγού.

    Αν και πρέπει να σας πω την αμαρτία μου, παλιότερα παρόλο που πάντοτε οδηγούσα συγκρατημένα, υπήρχαν αυτές οι στιγμές που δεν μπορούσα παρά να "γκαζώσω". Ήταν όταν μετά απο κάποιες ώρες οδήγησης και με μια σχετικά "μπλαζέ" συνοδεία δεν άντεχα άλλο! Χρειαζόταν να ξυπνήσουν τα κοιμισμένα πνεύματα, ήθελα να νιώοσυμε ΜΑΖΙ να ανέβει η αδρεναλίνη μας στα ύψη, να τονωθούν οι αισθήσεις μας!

    Βέβαια σύντομα κατάλαβα πως ο ΑΛΛΟΣ δεν είναι διατεθιμένος να ακολουθήσει όταν δεν έχει ΕΚΕΙΝΟΣ τον έλεγχο του αυτοκινήτου ... Οπότε πλέον οδηγώ απλά συγκρατημένα και ποτέ δεν γκαζώνω όταν έχω συνοδηγό είτε με "κοντράρει" κάποιος είτε όχι.

    Από την άλλη μεριά ποτέ μου δεν κατάλαβα την έννοια με τις "κόντρες". Είχα ένα γνωστό ο οποίος αγόρασε το ίδιο αμάξι με εμένα (μετά και απο δική μου παρένεση) και αφού το "πείραξε" είχε λυσσάξει να κάνουμε κόντρα για να μου δείξει πόσο μπακατέλα είχε γίνει πλέον το δικό μου ... Όπως προσέξατε τον χαρακτήρισα "γνωστό" και όχι "φίλο". Έμεινε φυσικά με την γκ**λα αν και βρήκε κάποια άλλα θύματα να κοντραριστεί ...

    Αποφεύγω να κοντράρομαι. Διότι πως μπορείς να απολαύσεις την χαρά της επιτάχυνσης για την επιτάχυνση, να αισθανθείς την προειδοποίηση του λάστιχου και του τιμονιού στην στροφή, πως να προλάβεις να αφουγραστείς τον κινητήρα που ζητά τώρα στις 4.550 στροφές και όχι στις 4.600 αλλαγή ταχύτητας, πως να απολαύσεις την αδρεναλίνη σου καθώς παράγεται και ποτίζει τα εγκεφαλικά σου κύτταρα, όταν το μυαλό σου είναι ΚΑΡΦΩΜΕΝΟ όχι στον ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ στο ερώτημα

    "Με πέρασε ή τον πέρασα;"

    Γι αυτό πλέον όταν θελήσω να τα νιώσω όλα αυτά, όταν θελήσω δηλαδή να κοντραριστώ με τον σκληρότερο αντίπαλό μου, τον εαυτό μου, τότε διαλέγω μια διαδρομή γνωστή όσο γίνεται πιο ΗΣΥΧΗ όπου φυσικά πηγαίνω ΜΟΝΟΣ.

    Ποντικάκι συγνώμη για το προηγούμενο πόστ, δεν θα μπω φυσικά στον κόπο να δω ποιός είπε-τι, απλά σου ζητώ συγνώμη.

    Τέλος και κάτι άσχετο με το σημερινό. ΑΠΟΣΥΡΩ την λέξη ΓΑΙΑ διότι διαπιστώνω πως θα μου κάνει ζημιά στην ... επανάσταση ;)

    Είναι μια λέξη με τεράστιο μυθολογικό βάρος, η οποία θα λειτουργήσει ως πάτος μπουκαλιόυ της Coca-Cola για εκείνους που είναι εθισμένοι στους μύθους και τις φαντασιώσεις. Άλλοι πάλι θα εκμεταλευτούν την καταγωγή της, θα τους είναι πανεύκολο να ρίχνουν λάσπη ώστε να κρύβεται το ΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ...

    Έτσι από σήμερα η λέξη αυτή αποσύρεται μέχρι να βρεθεί κάποια κανούργια, ΚΑΤΑΛΗΛΟΤΕΡΗ, που να σημαίνει Ζωντανή ΓΗ. Φυσικά αν υπάρχουν ιδέες/προτάσεις ξέρετε πως να με βρείτε.

    Άντε και κάντε και καμιά βόλτα, έχει μια απίστευτη λιακάδα έξω! Αν και μην αγχώνεστε δεν θα μας λείψουν ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. H.Constantinos said...
    Κύριε Δήμου, με πήγατε πολλά χρόνια πίσω...
    Εννοείται, ότι το έχω αυτό το βιβλίο, άν και έχω και όλα τα τεύχη των 4Τροχών με τα αντίστοιχα κείμενα.

    ----------------------------

    Αφού τα έχετε θα ξέρετε ότι τα κείμενα που μπήκαν στην "Τέλεια Διαδρομή" δεν ήταν ούτε το 20% των κειμένων που έγραψα στους 4Τ. Βέβαια τα τελευταία χρόνια το είχα ρίξει στις φωτό και την πλάκα - αλλά και πάλι θα μπορούσε να γίνει μία δεύτερη επιλογή - φτάνει να έχω την υπομονή και τον χρόνο να σκάψω. (Η πρώτη επιλογή μου πήρε ένα καλοκαίρι!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Όσο κι αν μ' αρέσουν οι 4 τροχοί, ιδίως με τη σωστή μουσική, η καρδιά μου θα είναι πάντοτε δίτροχη.

    Στην Αθήνα, για ευνόητους λόγους: παρά τους (πολλούς) κινδύνους, φτάνεις πολύ πιο γρήγορα.

    Στην επαρχία, γιατί είσαι ένα με τη φύση — περισσότερο απ' ό,τι με ένα κάμπριο.

    Τα καλύτερα ταξίδια μου στην Ελλάδα τα έχω κάνει με μοτοσικλέτα — και οι φωτογραφίες που τράβηξα είναι ένα μηδενικό μπροστά στις εικόνες που έχουν αποτυπωθεί μέσα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Α και κάτι ακόμα για τους αφιτσιονάδος. Τα κείμενά μου στο ελληνικό CAR είναι όλα on line στο site μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αφροδίτη κρίμα και εγώ ήθελα να σε πάω βόλτα με το τρακτέρ, να βάλεις γαλότσες λαστιχένιες για τη λάσπη και να σε κεράσω τσίπουρο, τσίπρου που λένε και οι καθ'ύλην αρμόδιοι!!!
    Και όχι σε flute ποτήρια αλλά σε ....σουλίνις (αθάνατε Ζήκο)!

    Μίκυ με 5άρα θα πάρεις την έκλειψη;
    Εγώ θα στηθώ με τον τρίποδα στην ταράτσα παρέα με τον Johny που περπατάει.

    Αλήθεια τι γίνεται με την εκπομπή;
    Ο λαός σου περιμένει.
    Αλλιώς θα συλλάβω τον ΝΔ και το υπόλοιπο πάνελ και θα τους πάω ...για αναπαράσταση!!!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Cortlinux said...

    Αthanasia με παρεξηγήσατε.

    _____


    Δικό μου λάθος που δεν διευκρίνισα (αυτά κάνει η βιασύνη μου) ότι αναφερόμουν στο σχόλιο 1:17, όχι στην ιδέα που ρίξατε για ειδικό ποστ για τάντρα.

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. cyrusgeo said...
    Όσο κι αν μ' αρέσουν οι 4 τροχοί, ιδίως με τη σωστή μουσική, η καρδιά μου θα είναι πάντοτε δίτροχη.

    ---------------------------

    Το νιώθω. Πολύ παλιά οδηγούσα μηχανή. Μέχρι που την άφησα για πολλά χρόνια, κι όταν ξαναδοκίμασα έπαθα αυτό που ονόμασα "το σύνδρομο του γυμνοσάλιαγκα". (Έγραψα και σχετικό αρθρο). Από τότε δεν ξανανέβηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΝΙΚΟΔΗΜΕ,
    οι φωτο σου με θαμπωσαν τοσο, που το κειμενο το διαβασα ωρες αργοτερα, αυτα τα κομματια δεν ειναι μονο αυτοκινητα, ειναι και εργα τεχνης.

    Μια αλλη πτυχη του θεματος θελω να αγκιξω που δεν αναπτυχθηκε στο κειμενο>

    μια τοποθετηση υπαρξιακη...

    ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΚΙΝΗΤΟς!!
    ανεξαρτητα απο κυβικα αναρτησεις και HORSEPOWER,
    δλδ αποφασιζεις εσυ που πας και ποτε. Εστω και με απλο, παλιο αμαξι.

    Καυμο και λαχταρα ειχα το αυτοκινητο απο το γυμνασιο, πλην ομως δεν ειχαμε.

    Φοιτητης στη Γερμανια μολις επιασα στα χερια μου κατι λεφτα, πηρα αποφαση...να μεινω σε δωματιακι 12 τετραγωνικα...αλλα να ειμαι.... αυτοκινητος. Και το κανα καθ ολη την διαρκεια των σπουδων.

    Μετα ετυχε να προσληφθω σε μεγαλη αυτοκινητοβιομηχανια, που φτιαχνει και μοτοσυκλεττες,...εμεινα 10 χρονια... το μερακι για αμαξια εχει μεινει. Και για τις μηχανες.

    mobile)((((( τροπος ζωης !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. sokianos said...
    mobile)((((( τροπος ζωης !!

    ---------------------------------

    Στο αυτοκίνητό μου υπάρχει μία πλακέτα που γράφει:

    MOBILIS IN MOBILI
    N
    ΚΙΝΗΤΟΣ ΕΝ ΚΙΝΗΤΩ

    Eίναι το έμβλημα του πλοίαρχου Νέμο στον Ναυτίλο.

    Από παιδί το είχα ασπασθεί και τώρα με ακολουθεί από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. @heinz

    Μετά, τον ξαναπέρασα κι άντε πάλι τα ντουμάνια...
    ___________________________________

    Νατος ο υπευθυνος της παγκοσμιου ανοδου της θερμοκρασιας, που μας λειωνει τα παγοβουνα... και δεν συμαζευεται, και καπνιζει κι ολας

    WANTED!
    DEAD OR ALIVE

    @πανασχημη

    Εμ βεβαια τον προσβαλες τον ταξιτζη, παλι καλα που δεν σου εβαλε απ την αλλη την ταριφα για να μαθεις να φερεσαι σωστα

    EMOTION IN CONTEXT!!

    Greek Technology, που λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. doncat: 'Μέσα από αουτοστράντες, εθνικές οδούς, επαρχιακούς δρόμους, στροφές και ευθείες… Ήταν σαν να παίζαμε κοντσέρτο για δύο βιολιά του Βιβάλντι. (Και το κοντσέρτο, ανταγωνισμός είναι).'

    ήταν σαν να ήμουν εκεί, από ψηλά να βλέπω την ιταλική ύπαιθρο και να ακούω βιβάλντι ενώ δύο καλλονές μετακινούνταν σαν μπαλέτο...

    για δευτερόλεπτα 'μπήκα' στον τρόπο σκέψης ενός άνδρα που οδηγεί (ευ αγωνίζεσθαι).

    υπέροχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Α σημερα εδω ειναι οτι πρεπει για βολτα. Αν ειχα αρκετα χρηματα θα ειχα κανει συλλογη απο αυτοκινητα. Ναι, τα θελω ολα αυτα που εβαλε στο ποστ ο ΝΔ.

    Εαν θελετε να γελασετε, δειτε αυτο το βιντεο (πρεπει να ανοιξετε τον ηχο). Tell me what you think...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Θα ακολουθήσει quiz

    Ποιος μπορεί να αναγνωρίσει τα αυτοκίνητα του ποστ;

    Όχι γενικά (BMW, Mercedes) αλλά ακριβώς: μοντέλο, χρονολογία κλπ.

    Μέχρι το βραδυ περιμένω απαντήσεις!

    Eπίσης: αν μπορούσατε να πάρετε ένα - ποιο θα παίρνατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Νικο,
    εγω το πρωτο, το κοκκινο μηχανημα,
    το κλεινω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Το δεύτερο!

    (Αυτές οι καμπύλες στα φτερά, κάτι μου κάνουν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. @ND,

    Ούτε τις μάρκες δεν αναγνωρίζω, όχι τα μοντέλα...

    Αν δικαιούμαι να συμμετάσχω μόνον στο δεύτερο μέρος του quiz, το αυτοκίνητο της τελευταίας φωτογραφίας είναι η πρώτη μου προτίμηση.

    Ακολουθεί αυτό της τέταρτης.

    Η προτίμησή μου είναι καθαρώς αισθητική (από τα υπόλοιπα έχω πλήρη μεσάνυχτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. “Έπειτα, κάθε δρόμος δεν προσφέρεται για γρήγορο οδήγημα. Αν δεν είναι σωστές οι συνθήκες, αν δεν νιώθεις άνετα, δεν το ευχαριστιέσαι κιόλας. Η ουσία της γρήγορης οδήγησης είναι να μπορείς να κρατήσεις ένα ρυθμό που να δένει την χορογραφία του δρόμου με το εσωτερικό σου κέφι. Αν δεν υπάρχει ο δρόμος (ή το κέφι) τότε γιατί να τρέχεις - με το ζόρι και την ψυχή στα δόντια;”

    Δεν είμαι εραστής της οδήγησης, αλλά νομίζω ότι αυτό που μας εξιτάρει σε μια γρήγορη διαδρομή είναι η αδρεναλίνη που εκλύεται από το φόβο μας
    (κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει και στα roller coasters). Συνεπώς, θεωρώ πως η γρήγορη οδήγηση πρέπει να συνοδεύεται και από κίνδυνο (έστω περιορισμένο) για να μας ικανοποιεί, αλλιώς γίνεται μια βόλτα σαν να πετάς επιβάτης σε αεροπλάνο.

    Πάντως έχω πάρει απόφαση να νιώσω κι εγώ την αυτοκινητιστική ηδονή. Αλλάζω το σχετικά βαρετό Peugeot 307 και περνάω σε μια Alfa Romeo (όλοι οι ειδικοί λένε ότι αν δεν σε συγκινήσει οδηγικά μία Alfa, τότε μάλλον δεν θα σε συγκινεί και μια βραδιά στο ίδιο κρεβάτι με τη Μόνικα Μπελούτσι). Για να δούμε θα αλλάξω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ...για αδιόρθωτους λάτρεις ταχύτητας (και όχι πολύ βαθύ πορτοφόλι):
    Top Gear: Atom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. @Alitovios said...
    Να 'χε και καμιά Ducati η λίστα έτσι για αλλαγή. Δεν έχετε οδηγήσει ποτέ μηχανή;

    -------------------

    Καλή η Ducati αλλά θα προτιμούσα μια Bugatti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. sokianos said...

    Νατος ο υπευθυνος της παγκοσμιου ανοδου της θερμοκρασιας, που μας λειωνει τα παγοβουνα... και δεν συμαζευεται, και καπνιζει κι ολας

    WANTED!
    DEAD OR ALIVE


    ALIVE, ALIVE!!!! Δε θέλω διακριτικές ευχέρειες, ALIVE και μόνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. @lefteris kritikakis

    Check out KTM Adventure.

    Άλλο πράγμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Είναι πάντως περίεργο να πετάει, εν κινήσει, πλαστικά ποτηράκια και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς ο οδηγός ενός προπορευόμενου αυτοκινήτου...πιστεύοντας ίσως ότι συμμετέχει σε κάποιου είδους 'κόντρα' σχετική με το πόσα πολλά άχρηστα αντικείμενα μπορεί να ξεφορτωθεί οδηγώντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ποιος μπορεί να αναγνωρίσει τα αυτοκίνητα του ποστ;

    -----------------------------
    ..θα θελα να ξερα ποιος μπορει να αναγνωρισει τις γυναικες που καποτε νεες απολαυσαν την ηδονη του ερωτα μεσα σε αυτου του τυπου τα αυτοκινητα!!!!!!:-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Προσωπικα θεωρω τη κοντρα για επιβολη ή νικη σαν επιδιωξη των φασιστικων χαρακτηρων. Δεν με ενδιασφερει η πρωτια,ουτε να αναδειχθω ανωτερος καποιου αλλου. Θελω να απολαμβανω οδηγηση,αλλα βεβαια & να μην γινομαι θυμα γρηγορακηδων. Γι' αυτο & δεν καθομαι στην ουρα για στροφη,αλλα ανεβαινω στο φαναρι...
    Γενικα τη κοντρα δεν τη μπορω. Εχει ζηλεια,μίσος κακία,
    bad blood.Οσο για την οδικη ασφαλεια,οσοι δεν βαζουν ζωνη ή κρανος βλαπτουν τον εαυτο τους. Καλυτερα να σκοτωνονται σε τροχαια.Φυσικη επιλογη.Εξι δις κοσμος & ολοι θελουν καλες δουλειες & να γινουν γιατροδικηγορομηχανικοι..Αυτη ειναι...κοντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. doncat said:
    Ποιος μπορεί να αναγνωρίσει τα αυτοκίνητα του ποστ;
    -----------------------

    Quiz χωρίς έπαθλο όμως δεν γίνεται!

    Προτείνω όποιος τα βρεί να τον κεράσετε καφέ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. witch said...
    Υ.Γ.Και μην πείτε ότι μιλάτε για εκτός πόλης,γιατί φανάρια εκεί δεν έχει απ'όσο ξέρω,ούτε μηχανάκια να τους κλείνουν...

    -----------------------------

    H κόντρα των φαναριών (trafic lights drag) είναι ένα είδος κόντρας το οποίο απορρίπτω - όπως κάθε ανταγωνισμό μέσα στην πόλη. Μάλλον δεν διαβάσατε όλο το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλησπέρα σε όλους!!

    Κ. Δήμου, εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον άρρωστό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. nikos dimou said:
    "Οι τροχοί που κατευθύνουν ΔΕΝ πρέπει να είναι και αυτοί που κινούν."

    ---------------------------

    Τότε, γιατί κ.Δήμου επικράτησαν τα εμπροσθοκίνητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Τι βλέπω, αφαιρέσατε τη moderation...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Γάτε, ταχεία ανάρρωση στον ασθενή της οικογένειας,

    Γεράσιμος said,

    Τότε, γιατί κ.Δήμου επικράτησαν τα εμπροσθοκίνητα?
    -------------------------------

    Γιά τον λόγο ότι σε παλιότερες εποχές ήταν ασφαλέστερα από τα πισοκι(ου)νητα, επειδή δεν πετούσαν την ουρά στις στροφές.
    Ηταν υποστροφικά εκ κατασκευής λογω μπροστινής κίνησης, οπότε ο νέος ή μέσος οδηγός αισθάνονταν περισσότερη ασφάλεια οταν το αμάξι σε μιά στροφή έτείνε να πάει ευθεία και αυτός στρίβοντας περισσότερο το τιμόνι έπαίρνε την στροφή. Αλλος λόγος είναι το επίπεδο δάπεδο, λογω ανυπαρξίας του τούνελ όπου υπάρχει ο άξονας μετάδοσης στα πισοκίνητα. Αρα περισσότερος χώρος.
    Φυσικά εξαιρουμένου του τούνελ που υπάρχει και σήμερα, όλες οι άλλες διαφορες με τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης, τα φρένα με τους αισθητήρες κλπ ηλεκτρονικά, εχουν εξαλείφθεί οι διαφορές μεταξύ προσθιοκίνητων και οπισθοκίνητων.
    Άρα άμα κατέχεις λίγο την τέχνη, η πίσω κίνηση είναι σκέτη οδηγηκική απόλαυση. Με σύναιση όμως και όπου και όταν μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. gerasimos74 said...
    Τότε, γιατί κ.Δήμου επικράτησαν τα εμπροσθοκίνητα?

    ----------------------------

    Επεκράτησαν γιατί είναι πιο φτηνά στην κατασκευή, πιο ασφαλή για τον μέσο οδηγό και πιο ευρύχωρα (φεύγει ο άξονας μετάδοσης). Αλλά επεκράτησαν μόνο στις χαμηλές και μεσαίες κατηγορίες - οι μεγάλες και σπορ μάρκες είναι όλες οπισθοκίνητες: Porsche, BMW, Mercedes, Jaguar, Ferrari...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Αν θυμάμαι καλά, η πρώτη είναι Τζάγκουαρ απο τα μέσα της δεκαετίας του 70, ο περίφημος καρχαρίας.

    Θα περιμένω άλλους να πουν για τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Μια πρώτη προσπάθεια...

    1. Mazeratti -60's
    2. Alfa Romeo 60's
    3. Alpina BMW ...60's
    4. Jaguar...mid 60's
    5. Ferreri Dino 75's
    6. Mercedes 190SL 62-63?
    7. Porsche cabrio 63-65

    Λοιπόν? Πως τα πήγα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ο Γάτος κάποτε έγραψε πως οι φερράρι πάνε πιό γρήγορα σταματημένες. Εννοώντας το πόσο ζημιάρικες είναι.
    Ο Φέρντιναντ Πόρσε είχε πει για την 911, "Είναι το αυτοκίνητο που δε χρειάζεται κανείς, αλλά όλοι θέλουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Καλησπέρα!

    Θερμές ευχές για περστικά στον άνθρωπο σας.

    Στο θέμα του ποστ!
    Λατρεία έχω και εγώ για το αυτοκίνητο.
    Μεγάλη αδυναμία και αυτή.
    Μου αρέσει πολύ η οδήγηση ειδικά σε άδειο δρόμο!
    Συμφωνώ απόλυτα για το Γραμματικό.
    Εκτός από τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα όλο το υπόλοιπο διάστημα είναι άδειο και έχει καταπληκτικές διαδρομές.
    Ένα διάστημα έμενα στο Γραμματικό (έτσι προέκυψα και τετρακίνητος) και απολάμβανα πραγματικά τις Κυριακές!
    Στο σπίτι όλοι κοιμόντουσαν και 'γω τσαλαβουτούσα μέσα στα χώματα.
    Πότε Σέσι πότε Λημνιώνα, πότε Ραμνούντα κάθε Κυριακή απολάμβανα την ει(δική) μου διαδρομή!
    Το αυτοκίνητο είναι ο ψυχαναλυτής μου!
    Όποτε ζορίζομαι ξυπνώ κατά τις 3(οχι παρασκευοσάββατα) και πένω το αυτοκίνητο και τριγυρίζω!
    Μουσικούλα ένα αναψυκτικό και ταξιδεύω!
    Απίστευτη χαλάρωση, επιστρέφω απίστευτα πιο ήρεμος!

    Συμφωνώ απόλυτα για τις κόντρες (τώρα με το 4χ4) τις έχω κόψει!
    Είναι ωραίες στην Εθνική με άδειο δρόμο και με αλληλοσεβασμό!
    Αντίθετα δεν μου αρλεσουν ούτε εμένα οι κόντρες των φαναριών!
    Επίσης κάτι που μου αρέσει πολύ είναι να φρενάρω στην πόλη τόσο ήρεμα που το τελικό σταμάτημα να μην το αντιλαμβάνεσαι σχεδόν καθόλου!
    Με τρελαίνει η διαδικασία!
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Τα μοντέλα είναι:

    Maserati Mistral -1967
    BMW 328 -1936
    Renault Αlpine A110 -1970
    Jaguar E-Type S1 Lightweight -1964
    Ferrari Dino 246 GTS -1974
    Mercedes 190SL Roadster -1959
    Porsche 356 B -1962

    Τώρα για τις χρονολογίες δεν είμαι σίγουρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Doctor said (Σαβ Μαρ 03, 03:54:00 μμ):
    "Μίκυ με 5άρα θα πάρεις την έκλειψη;
    Εγώ θα στηθώ με τον τρίποδα στην ταράτσα παρέα με τον Johny που περπατάει."


    Κοίτα, με την ίδια φωτογραφική (που φυσικά είναι ...αστεία μπροστά σε μια SLR) και χωρίς τρίποδα, αντάπτορα και λοιπό εξοπλισμό, κατάφερα να πάρω κάποιες φωτός της Πανσελήνου μέσα από το τηλεσκόπιο, όπως αυτή εδώ π.χ. τον περσινό Μάιο.

    (δεν είναι τίποτε σπουδαίο, αλλά προσπάθησα κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες - σα να "σκουπίζεις" στροφιλίκια με ...Yugo ένα πράμα ;))


    Μου βγήκε η μέση βεβαίως να προσπαθώ να σταθεροποιήσω, να κεντράρω και να νετάρω "στον αέρα" πάνω από τον προσοφθάλμιο του τηλεσκοπίου, αλλά μέχρι να αγοράσω μια dSLR της προκοπής με τον κατάλληλο αντάπτορα δε μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα.

    Τουλάχιστον απόψε την έχω στερεώσει σε ένα τρίποδο και ίσως κατασκευάσω και κάποιον χαρτονένιο σωλήνα εν είδι αντάπτορα (αν χρειαστεί). Ελπίζω στην επόμενη να είμαι πιο οργανωμένος (άλλωστε το κέφι μας κάνουμε - δεν πάμε και για ...διαγωνισμό).


    Προς το παρόν κάνω δοκιμές και ελπίζω να τα ξαναπούμε σε λίγο με ...Luna Party!

    (αν δεν μπουν στην πορεία του φεγγαριού οι παρακείμενες πολυκατοικίες - πάντως η ασύρματη σύνδεσή μου παρουσιάζει ...διαλείψεις)


    Υ.Γ. 1: Η εκπομπή της Μπήλιως θα "ανέβει" εν ευθέτω χρόνω)

    Υ.Γ. 2: Mirage, no hard feelings. Απλώς ένιωσα κομματάκι ...αδικημένος - και δικαίως νομίζω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Και μια κατοστάρα μέχρι να ξανανέβω στην ταράτσα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. @rallou,

    1.Μαζεράτι
    2.BMW
    3.Ρενώ αλπίν
    4.Τσάγκιουαρ
    5.Φερράρι Ντίνο (Προς τιμή του γιού του Εντζο)
    6.Μερτσέντες
    7.Πόρσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Η απαντηση για το ποιες ειναι οι μαρκες (οχι ομως τα μοντελα) βρισκεται στο ιδιο το ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Η Θεά εγραψε γιά τον Πόντικα :

    Χμ, Κυρίες μου, δεν ξέρετε ΤΙ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΑΣ στο αμάξι του!!! Ειλικρινά δεν θα χρειαστεί να κάνει τίποτε - έχει τα άπειρα cd-ιά και φτιάχνει Ο,ΤΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΘΕΛΕΤΕ!
    --------------------------
    Θεά μου χάνει από μένα.
    Συνδέω το ιπόντι με 30 γίγα στα 8
    ηχεία, οπότε ο Πόντικας κρύβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Το σημερινό ποστ αυτόματα μου έφερε στο μυαλό αυτό εδώ το βίντεο. (1:14)

    Καλό είναι ΜΟΝΟ να το δείτε αλλά μη δοκιμάσετε ΠΟΤΕ να κάνετε κάτι παρόμοιο στους δρόμους της Ελλαδας, αν δεν είστε επαγγελματίες ηθοποιοί όπως οι κύριοι του βίνδεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Giant13:
    "Συνδέω το ιπόντι με 30 γίγα στα 8
    ηχεία, οπότε ο Πόντικας κρύβεται."


    Μα τι μας λες τώρα; Αχ και να 'ξερες!

    Δεν πειράζει. Ας πιστεύεις ό,τι θέλεις - η άγνοια είναι ...ευτυχία άλλωστε :)))


    Στο παρτάκι θα έρθεις το βράδυ; Τελικά βρήκα καλό spot στην ταράτσα ΚΑΙ για παρατήρηση ΚΑΙ για ασύρματη σύνδεση (σήμα - καμπάνα).

    Πλέον θα σας γράφω από εκεί ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. ntagla είστε 97% μέσα - κάτι ψιλά στις χρονολογίες!

    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Δεν μας είπατε κ.Δήμου, με τι μηχανή είναι τραβηγμένες οι φωτογραφίες των αυτοκινήτων, στο post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. gerasimos74 said...
    Δεν μας είπατε κ.Δήμου, με τι μηχανή είναι τραβηγμένες οι φωτογραφίες των αυτοκινήτων, στο post!

    Μόνο μία είναι δική μου (με κινητό - και φαίνεται) οι άλλες είναι του μουσείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Mickey said,

    Μα τι μας λες τώρα; Αχ και να 'ξερες!
    ----------------------------

    Δεν ξέρω και λέω... Πές μου να μάθω
    αφού πεθαίνω να μαθαίνω γιά τέτοια πράγματα. Τι petrolhead είμαστε;
    Σοβαρά μιλάω, στείλε μου mail αν και όποτε μπορείς. Εξ άλλου περιμένω βοήθεια από μια ερώτηση σε mail από τις 30/1.

    Υ.Γ Με ώρα Ελλάδας πότε εχει φάση η σελήνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Mickey said: "με την ίδια φωτογραφική (που φυσικά είναι ...αστεία μπροστά σε μια SLR) και χωρίς τρίποδα, αντάπτορα και λοιπό εξοπλισμό, κατάφερα να πάρω κάποιες φωτός της Πανσελήνου μέσα από το τηλεσκόπιο, όπως αυτή εδώ π.χ. τον περσινό Μάιο."

    Δεν είναι πανσέληνος mike! 1-2 μέρες πριν είναι!
    Και βέβαια, είναι αστεία η μηχανή! Μιλάμε για πολύ χρωματική εκτροπή! Εκτροπα πράγματα! :)

    Περιμένουμε την εκπομπή! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Nikos Dimou said...
    ntagla είστε 97% μέσα - κάτι ψιλά στις χρονολογίες!
    -------------------------

    Ας είναι καλά η google!
    Αν θέλετε μιλάτε μου στον ενικό γιατί είμαι 24 χρονών γάιδαρος;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Χωρίς να θέλω να χαλάσω την ευφορία του σημερινού θέματος και τον πανηγυρικό χαρακτήρα του blog να δηλώσω ότι για μένα τα αμάξια είναι απλά μέσα μεταφοράς.

    Προέχει η ασφάλεια και η άνεση μετακίνησης στην χαμηλότερη δυνατόν τιμή. Οδηγώ ένα Toyota Avensis και όταν θα αρχίσει να μου βγάζει προβλήματα θα πάρω το ίδιο μοντέλο. Το δεύτερο μου αμάξι (που το χρειάζομαι για τις ανάγκες της οικογένειας) είναι ένα Suzuki Wagon R.

    Ποτέ δεν κατάλαβα τις ανάγκες για περισσότερα κυβικά, ταχύτητα κλπ.

    Άραγε νάμαι ο μόνος που σκέφτεται και αισθάνεται έτσι μέσα στο blog;

    Helmet on...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Antonios Liolios said...
    ...να δηλώσω ότι για μένα τα αμάξια είναι απλά μέσα μεταφοράς.


    Ποτέ δεν κατάλαβα τις ανάγκες για περισσότερα κυβικά, ταχύτητα κλπ.

    Άραγε νάμαι ο μόνος που σκέφτεται και αισθάνεται έτσι μέσα στο blog;

    Helmet on...

    -------

    Γιατρός δεν είσαι;
    Εξηγείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Το μπλόγκ είναι “κόντρα”, η ζωή μας είναι “κόντρα”. Οι επιθετικές “φαναριές” (ευκαιριακές ή “στημένες”) και τα “burn out” αργά το βράδυ σε “Bούτες”, “Kερατέες” και “Σχιστά”, είναι το ίδιο αξιοκατάκριτα σε επίπεδο πρόθεσης και “γενεσιουργού αιτίου” όσο τα λεκτικά καφριλίκια και τα flame wars στο οποιοδήποτε forum ή blog.

    Σε ότι αφορά το κυρίως θέμα του “πόστ”, το ζήτημα, για μένα, δεν είναι τα g που τραβάει το εργαλείο βοηθούντος ή ερήμην του χειριστή του (τυπική περίπτωση για τα βαρυφορτωμένα με ηλεκτρονικά μουράτα γρήγορα) αλλά το κατά πόσο ο καθένας μας νιώθει κάποια στιγμή την ανάγκη να “το πάει τέζα”, αναζητώντας τα όρια του συστήματος άνθρωπος-μηχανή στις δοσμένες συνθήκες (ανεξαρτήτως του τι οδηγεί).

    Και κάτι ακόμα, υπάρχει η εσφαλμένη πεποίθηση ότι όσοι αγαπούν την ταχύτητα κατ’ανάγκην συνδέονται συναισθηματικά με συγκεκριμένα οχήματα τα οποία αποτελούν το “άλλο τους μισό” ... κάτι που απ όσο τουλάχιστον γνωρίζω δεν ισχύει ... ο οποιοσδήποτε Petrolhead γνωρίζω, θα ήταν πρόθυμος να αποκηρύξει το προηγούμενο του όχημα αρκεί να είχε στην διάθεση του ένα, κατά την κρίση του, ταχύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Τζίφος!

    Ξαφνικά τιγκάραμε στο σύννεφο. Δε φαίνεται απολύτως τίποτα - ούτε καν με το τηλεκόπιο.

    Κριμά :(

    Του χρόνου πάλι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Δεκαετία του '50 ίσα μετά τον εμφύλιο, στο χωριό του πατέρα και δεν είχανε δει ποτέ αμάξι. Ήτανε καλοκαίρι και περιμένανε το θείο το Τζίμη απο το Μπρούκλι που θα ξεμπάρκαρε στη Μονεβάσια με καράβι απ' το Πειραιά. Είχε ειδοποιήσει με τηλεφώνημα στην αστυνομία ότι θα ερχότανε με τη Μπούικ. Λοιπόν βούιξε όλο το χωριό! ο Τζίμης παντρεύτηκε Αμερικάνα και τη φέρνει μαζί του! Πλησιάζει η ώρα και το χωριό στο πόδι να υποδεχτεί την Αμερικάνα... Τα κουτσομπολιά δίνουν και παίρνουν. Τι να 'ναι του λόγου της... Αμερικάνα μας φέρνει, τόνε τύλιξε για τα λεφτά που πρόκαμε. Καμπαρετζού είναι 2 μέτρα ξανθιά με κάτι στήθια να! Λέγανε οι καφετζήδες και τους τρέχανε τα σάλια. Μπούικ... Ξαφνικά βουητό και σκόνη από τη δημοσιά, σάστισμα, σιωπή και κόρνες! Ο Τζίμης, ο Τζίμης! φωνάζει ο Αλέκος, ήρθε ο Τζίμης! Μια τεράστια κατάμαυρη κούρσα με μια χοντρή καμπούρα στο καπό, σταματάει μπροστά στον Αϊ-Δημήτρη και ο Τζίμης στο τιμόνι...μόνος του! Που την έγκριψες ρε Μίμη? Φωνάζει η Θειαμαρίκα. Ποιά λω θειά? -Γιέτρα ένα μπζεύτη! Την Μπρούκλισσα που στεφανώθηκες! -Τι μου τσαμπουνάς Θειαμαρίκα ποια μπρούκλισσα...
    Εν τω μεταξύ ο Λιάκος της Ποτίτσας του φούρνιαρη έχει κολλήσει στη μάσκα του αυτοκινήτου και επεξεργάζεται κάτι ξενικά καλλιγραφικά γράμματα... B U I C K

    Την ιστορία αυτή μου τη διηγιότανε ο παππούς μου, αδερφός του μπαρμπα-Τζίμη μέχρι που έφυγε. Η μαύρη Buick Roadmaster Sedanet του 1949 σαπίζει ακόμα, δίπλα στο παλιό λιοτρίβι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Μου φαίνεται μας μάτιαξε ο ...γρουσούζης γίγαντας :(

    Όσο για τον Somebody, η ...χρωματική εκτροπή τον μάρανε :PPP


    Εδώ δεν έχουμε τα ...βασικά (το ίδιο το φεγγάρι δηλαδή :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Φυσικά, ο Somebody δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει. Η φωτό που παρέπεμψα ήταν μια μέρα ΜΕΤΑ την Πανσέληνο :PPP

    (έπαιξα και με το gamma και άλλες ρυθμίσεις στο Photoshop για να τονίσω κάποια χαρακτηριστικά - η ...εκτροπή ζει και βασιλεύει)


    Εγώ μπορεί να είμαι (και το δηλώνω)ερασιτέχνης, αλλά κάποιοι άλλοι είναι απλώς ...άσχετοι :PPP


    Τώρα που έχασα το θέαμα θα σας πάρω αμπάριζα όλους - με ...τέρμα τα γκάζια :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Μια και το μόνο πράγμα που βλέπω στην ταράτσα (εδώ και πάνω από μισή ώρα) είναι μαυρίλα και ...πολυκατοικίες, πάμε για καμιά νυχτερινή ...μουσικοδηγοκοντρίτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Ναι ρε mike γμτ! Το είπα άλλωστε. Εκτροπα πράγματα!
    Τζίφος όντως. Το περίμενα κατακόκκινο αλλά φευ! Μάλλον στη φαντασία των ρομαντικών θα υπάρχει έτσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. "Φυσικά, ο Somebody δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει."

    Είπες ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πως επρόκειτο περί πανσελήνου!
    Ασε λοιπόν τα μικυμαουνίστικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. μπορείς φυσικά να κάνεις και διακοσάρα μονάχος σου με τέτοιο ρυθμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Δεν πειράζει που χάθηκε το φεγγάρι. Ακούω μουσική για την έκλειψη.
    Και ας είναι του ήλιου.
    Για τη νύχτα η σελήνη είναι ο ήλιος της..
    Από Shpongle, "...And The Day Turned To Night"
    Απλά υπέροχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Πάντως τουλάχιστον το φαινόμενο της νέφωσης είναι ...ολικό :))

    Έκανα και μια βόλτα στα πέριξ να το διαπιστώσω.

    Ακόμα και η επίσημη σελίδα του αστεροσκοπείου Αθηνών για την αποψινή έκλειψη έχει σταματήσει να δείχνει φωτογραφίες από τις 00:22!

    . . .

    Somebody, καμάρι μου, το φεγγάρι ΗΤΑΝ κατακόκκινο στην τελευταία έκλειψη που είδα (το 2001). Μόνο που εκείνη τη βραδιά ήμουν ιδιαίτερα απασχολημένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μου - εξηγούσα στην αγαπημένη μου το ...φαινόμενο ;)

    Πάντως ο "ρομαντισμός" που απέπνεε έκανε καλά τη δουλειά του :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. πότε και που ξεκινά η κόντρα. εγώ δυστυχώς δεν το πρόλαβα καθόλου το φεγγάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. "Μόνο που εκείνη τη βραδιά ήμουν ιδιαίτερα απασχολημένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μου - εξηγούσα στην αγαπημένη μου το ...φαινόμενο ;)
    Πάντως ο "ρομαντισμός" που απέπνεε έκανε καλά τη δουλειά του :))"

    Να συμπληρώσω: "Φαινόμενο είμαι εγώ, που όλα τα αντέχω!" Β.Καράς!:)
    Και εις άλλα με υγεία! Με έφτιαξες βραδιάτικα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Εδώ στη Βόρεια Αγγλία είμαστε τυχεροί! Έτυχε σήμερα να μην έχει συννεφιά και φαίνεται καταπληκτικά με τηλεσκόπειο. Χωρίς είναι πολύ μακρινό και σκοτεινό. Πάντως υπάρχει και live webcam για τους φανατικούς.. εδώ αν μπορέσετε να μπείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Εδώ στο Σαλόνικα μια χαρά κρατά η φάση. Πήρα αρκετές στάσεις με OLYMPUS 10X αναλογικό και 4Χ ψηφιακό μας κανουν 40, κάτι βγήκε, έτσι γιά ενθύμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Το Alpine A310 θα έπαιρνα... Κάτι μου πάει στην γαλλική αυτοκινητική λογική. Σχεδόν όλα τα σταθερά, μόνιμα αυτοκίνητά μου ήταν γαλλικά. Ισως να φταίει η οικογενειακή παράδοση, ίσως και η γλώσσα που την έμαθα πολύ μικρός...

    Η επόμενη "Τέλεια Διαδρομή", αυτή του 2007 -ας πούμε- δεν νομίζω ότι θέλει μόνο μία δεύτερη επιλογή, αλλά κάτι περισσότερο.
    Ομως, πιστεύω ότι είστε στο πνεύμα της εποχής περισσότερο από έναν συνήθη 20άρη, έστω και πολύ ευφυή.
    Συνεπώς, γιατί όχι;
    Νομίζω ότι οι αναγνώστες είναι περισσότεροι απ'όσους φαντάζεσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Έκανα και μια βολτίτσα προς Ελευσίνα μεριά μπας και βρω καμιά τρύπα στα σύννεφα, αλλά τίποτα :(

    Άντε να δούμε και καμιά φωτό από τον γίγαντα, μπας και παρηγορηθούμε εμείς οι ...χαμουτζήδες ;)

    Και μέχρι λίγο πριν την έναρξη της ολικής φάσης τα πράγματα πήγαιναν ικανοποιητικά. Είχε που και που κάποια συννεφιά, αλλά βλέπαμε κάτι - και σχετικά καλά.

    Μόλις είπα να ανεβάσω το ποστάκι άμα τη ενάρξει της ολικής φάσης ...μαύρη μαυρίλα πλάκωσε :(


    Σας είπα πως έχω θείο τον ...Μητσοτάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Thanks, ntagla για το Link. Έξοχες οι live εικόνες!

    Βεβαίως θα θέλαμε να το βλέπαμε κι εμείς ...live :((

    Τέσπα, ραντεβού ...next year (21 Φλεβάρη). Τότε θα έχω και dSLR με αντάπτορα φυσικά ;)

    (λέω να την κάνω και εντελώς mobile τη φάση με σύνδεση από το κάρο - και μόλις δω σύννεφα, βουρ για άλλο ...spot)

    Θα ...εκτραπώ πλήρως :)))


    Και τον Αύγουστο ...Σιβηρία - να μην ξεχνιόμαστε, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Ζήλια! στη Θεσσαλονίκη την έκλειψη την είδαμε από το μπαλκόνι μας με τέλεια ξαστεριά. Ωραία εμπειρία.
    'Οσο για τα αυτοκίνητα, δεν ξέρω σχεδόν τίποτα. θα προτιμούσα να έχω οδηγό και να μην χρειάζεται να οδηγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Dion said

    Γιατρός δεν είσαι;
    Εξηγείται...


    Dion άσε τα σάπια! Αν και ξέρω τη φήμη που ακολουθεί την συντεχνία μου, όσοι συνάδελφοι μου αποκτήσαν οικονομική ευμάρεια, οδηγούν αυτοκίνητα που κάνουν την BMW να ωχριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Εγώ θα πάρω την BMW
    (και θα φύγω τρέχοντας - mobilis για όσο in mobili!)!

    Τακτοποιώ και τα υπόλοιπα μέλη της - σε 20 (?) χρόνια από τώρα! - οικογένειας: για την κόρη Porsche, τον σύντροφο Jaguar, τον γιο Mercedes, τον "ιππότη της ασφάλτου" (aka (συν)αίσθημα) Maserati.
    Dino και Alpine θα αφήσω να τα πάρουν άλλες!


    Εύχομαι και πάλι όλα να πάνε καλά και να αναρρώσει ο ασθενής σας (μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Στη Βέροια αν και ξεκίνησε όμορφα και καλά μετά την ολοκλήρωση πλακώσαν τα σύννεφα και το φεγγάρι χάθηκε...Φτυχώς η παρέα ήταν καλή και το ουζάκι έρρεε άφθονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. @Mickey,

    Περιμένω HELP-MAIL πώς να κανω link σε φώτο γιά να ανεβάσω την έκλειψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Καλημέρα

    Ξενύχτησα κι εγώ, έστησα Nikon τρίποδα και σουπερ φακούς στην ταράτσα και...

    Καλά κάνω εγώ και δεν ξενυχτάω.

    Λιόλιος, η περίπτωσή σου αναφέρεται ήδη στο ποστ: "Αυτοί που ισχυρίζονται πως η αυτοκίνηση πρέπει να είναι μετακίνηση (και μόνον) μου θυμίζουν όσους διακηρύσσουν πως ο έρωτας πρέπει να είναι τεκνοποίηση (και μόνο) ή τους άλλους που βλέπουν το φαγητό μόνο σαν διαδικασία θρέψης".

    Εσύ χάνεις...

    Από τα αυτοκίνητα συμφωνώ με την Φιλομήλα - BMW 328 είναι από χρόνια η πρώτη μου επιλογή - μαζί με την Miura...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Ξάπλωσα κατά τις 11 για λίγο και ξύπνησα πριν λίγο!

    Μπαίνω να δω φωτογραφίες της έκλειψης και διαπιστώνω ότι στο λεκανοπέδιο τα σύννεφα μας χάλασαν τη δουλειά.

    Να χαρώ πόντικα που ΔΕΝ έχασα το θέαμα ή να λυπηθώ που δεν είδατε τίποτα;

    Θα προτιμήσω το δεύτερο ως ουμανιστής!

    Καλημέρα

    Υ.Γ. Τώρα είναι σούπερ για μια βόλτα με το τουτού αλλά βαριέμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Καλημέρα!
    Πάνω στο ερώτημα του ΝΔ για το ποιο αυτοκίνητο από τα εικονιζόμενα προτιμάμε εγώ ψηφίζω το Renault Alpine A110.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Καλημέρα σε όλους!

    Γίγαντα, άνοιξε ένα account στο www.fileden.com και ανέβασέ τις.

    Για λεπτομέρειες μπορείς να συμβουλευθείς τα 8 πρώτα βήματα στο post μου Πώς χρησιμοποιούμε μουσική στα blogs στο Help Desk blog μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Από την άλλη βεβαίως, γίγαντά μου, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τη διαδικασία με την οποία έφτιαξες το ...αβατάρι σου.


    LINK σε uploaded PHOTO είναι κι αυτό :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Προσυπογράφω με τον ΝΔ στον liolios.
    Μπορούμε να ανάγουμε την κάθε χρηστική πράξη που καθημερινά κάνουμε σε υψηλή τέχνη!
    Με τον ίδιο τρόπο -ένα απλοϊκό παράδειγμα- σερβίρουμε ένα ποτήρι νερό σε αιθέρια ύπαρξη και το ίδιο όταν πάμε απλά να πιούμε ένα ποτήρι νερό?
    Μπορούμε να κάνουμε το κάθε τι με ποιότητα, ευγένεια, τέχνη τελικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Καλημέρα σ' όλους,

    Κοιμήθηκα κατά τις 5.30, ασχολούμενος με τις φώτο τις έκλειψης και μόλις ξύπνησα.
    Θα τις ανεβάσω σε ποστ ή λινκ εντός της σήμερον.

    @Mickey,

    Ευχαριστώ πολύ.

    Από τα "εργαλεία" σαν κάτοχος σειράς 3 κουπέ, ψηφίζω και γώ την BMW 328. Δεύτερη επιλογή και γιά σύγχρονα θαύματα πρώτη σίγουρα την Πορσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Ξέχασα Γάτε μου στο προηγούμενο σχόλιο να ευχηθώ, η μέρα σήμερα να είναι καλύτερη γιά τον άρρωστο της οικογένειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Doctor said:
    "Να χαρώ πόντικα που ΔΕΝ έχασα το θέαμα ή να λυπηθώ που δεν είδατε τίποτα;"

    Κοίτα ...κάτι είδαμε ;)

    Συγκεκριμένα, μέχρι την έναρξη της ολικής φάσης, ο καιρός στην ...ταράτσα μου ήταν αρκετά καλός για παρατήρηση με το τηλεσκόπιο. Απλά η περιστασιακή συννεφιά δημιουργούσε μια "θολούρα" και σε συνδυασμό με την απουσία αντάπτορα δε μπορούσα να βγάλω καθαρές φωτογραφίες (ίσως να τις ανεβάσω πάντως κάποια στιγμή - χτες είχα διαλείψεις και με την ασύρματη σύνδεση από την ταράτσα).

    Αλλά τουλάχιστον απολάμβανα το υπέροχο θέαμα με τη σταδιακή κάλυψη του δίσκου (είχα και τρεις διαφορετούς φακούς στο τηλεσκόπιο για διάφορες μεγεθύνσεις). Παρόμοιο θέαμα απόλαυσα και στη μερική έκλειψη του περασμένου Σεπτεμβρίου (εδώ μια πρόχειρη φωτό που έβγαλα τότε)


    Πάνω όμως που θα ξεκινούσε η ολική φάση και θα είχαμε και τα ωραία κόκκινα χρώματα πλάκωσε ...ολική νέφωση και ...πάπαλα :(


    Never mind, next year! Καλά να 'μαστε μέχρι τότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  145. Ισορροπημένο κείμενο αν και έχω την εντύπωση ότι ο Δήμου πριν από 20 - 30 χρόνια υιοθετούσε μόνο το εξωραϊστικό πρώτο μέρος.

    Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να δεχτώ μέσα σε κατοικημένη περιοχή(με παιδία, ηλικιωμένους που περνάνε διαβάσεις) να γίνονται αγώνες ταχύτητας.
    Ούτε θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν συναίσθηση του μέτρου. Απλά θα έπρεπε να τους απαγορεύεται να οδηγούν οπουδήποτε αλλού εκτός από πίστες αγώνων. Όσο υπερβολικό και να φαντάζει αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι. Η ζωή(και η δική τους και των άλλων) έχει άπειρη αξία και πρέπει να προστατεύεται.

    Ευχές για ταχεία ανάρρωση (ελπίζω να πρόκειται για γάτα).

    ΥΓ: Απορία. Τα άλογα κανονικά, δεν πρέπει να τραβάνε την «άμαξα» αντί να την σπρώχνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. @miracle

    "ΥΓ: Απορία. Τα άλογα κανονικά, δεν πρέπει να τραβάνε την «άμαξα» αντί να την σπρώχνουν ;"

    ... Στην καταφατική της μορφή η πρόταση είναι η δεύτερη ατυχέστερη παροιμιώδης έκφραση του Enzo Ferrari, μετά το μνημειώδες "η αεροδυναμική είναι γι αυτούς που δεν ξέρουν να φτιάχνουν κινητήρες" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. TO ΤΕΛΕΙΟ: ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΜΑΞΙ για να πηγαίνεις αργά.

    δυό τρεις λέξεις για την τελειότητα. Εφόσον κάποιος την πρεσβεύει βιωματικά και οδηγεί ένα ευπρεπές τρόπον τινά αυτοκίνητο (πχ Ζ4Μ) με το που βγαίνει εις τας οδούς εισπράττει εκατοντάδες βλέμματα κακίας και φάσκελα. Αν επιμείνει να πηγαίνει αργά εισπράττει κόντρες και κλεισίματα, αν είναι στην Εθνική του την πέφτουν οι φορτηγατζήδες και οι χαμεράδες οικτρώς, αν επιμείνει του την πέφτουν τα νισάν με έξαλλο ενθουσιασμό.
    Αν δυναμώσει τη μουσική και συζητά αμέριμνος του αναβοσβήνουν τα φώτα με μανία οι πίσω κολλητά και καθώς είναι χαμηλό το αμάξι νοιώθει ο οδηγός ότι θα τον καβαλήσει ο πίσω με τη μανία του σαν τη γάτα που σκότωσε προ ολίγου.
    Αν επιμείνει να αδιαφορεί και λουσμένος στα φάσκελα και τις ροχάλες φθάσει στον προορισμό του δέχεται την επιπλέον απαξίωση του κάθε αστυνόμου ο οποίος σπεύδει να τον μαλώσει χωρίς σπουδαίο λόγο,...
    Αν τύχει και είναι και θηλυκό στο τιμόνι βράστα. Στη Θήβα όπου είχα πάει για δοκιμαστική βόλτα, όταν έφθασα ο αστυνόμος έξω από το τμήμα (έπεσα εκ σφάλματος σε πεζόδρομο) με επέπληξε με τόση μανία που παρέδωσα το τιμόνι στο συνοδηγό σχεδόν κλαίγοντας (αφού δεν πατήθηκα από 20 περίπου νταλήκες στο μεταξύ).
    Το ενδιαφέρον είναι ότι ο σκύλος λατρεύει να ξαπλώνει στο πορτ μπαγκαζ και από εκεί να ατενίζει τις ροχάλες και τα φάσκελα.
    Ονειρευόμουνα χρόνια την τελειότητα που πρεσβεύετε. Την βιώνω άθελά μου, έτσι από ένστικτο.
    Συμπέρασμα: αυτές οι τελειότητες για όποιον ευτυχεί να τις μοιράζεται σημαίνουν τόοοοση μοναξιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Με την βοήθεια του Πόντικα, κάνω LINK τις φώτο της Σελήνης.

    Οχι τίποτα σπουδαίο, απλώς πειραματιζόμουνα με μιά OLYMPUS, CAMEDIA 750 στα 4,1MP.
    Εχει όμως οπτικό ζούμ 10Χ και ψηφιακό άλλα 4Χ, δηλαδή σύνολο 40Χ.
    Η ποιότητα όμως με το ψηφιακό πέφτει αρκετά.
    Εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Για μένα, αυτοί που κάνουν κόντρες στα φανάρια της πόλης είναι σαν αγοράκια που μετρούνε ποιος την έχει μεγαλύτερη.

    Και όσον αφορά τους κανόνες, ιδίως μέσα στην πόλη, θα πρόσθετα την ηχορύπανση που δεν αναφέρθηκε. Άσε που, εφόσον ένας λάτρης των αυτοκινήτων διεκδικεί δικαίωμα στις κόντρες, γιατί να μην το διεκδικήσει κι ένας λάτρης των μοτοσικλετών; Δύο η ώρα το βράδυ, κάτω από το παράθυρό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Και... περαστικά ό,τι και αν είναι - τώρα το είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Χθες απο τις 10.30 ψόφια απ την κούραση κιένα λυσσάρη πονοκέφαλο , χτύπησα ένα κοκτέιλ χαπιών και ξεράθηκα. Ούτε σελήνη ούτε τίποτα. Νάσαι καλά Giant13 εσύ και οι φωτό σου. Πολλά ευχαριστώ

    Don ελπίζω σήμερα τα πράγματα να είναι καλύτερα για τον άνθρωπό σας, πολλές ευχές απο καρδιάς για περαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Πιο relaxed blogging απο το σημερινό δεν έχει ξαναγίνει.

    Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τους τρεις Βεδουίνους στην όαση.

    Λεει ο πρώτος: το καραβάνι είχε έξη καμήλες.

    Μετά μία ώρα ο δεύτερος: Όχι - επτά.

    Μετά δύο ώρες ο τρίτος: Αν συνεχίσετε τον καυγά, φεύγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Αφου μιλατε για αυτοκινητα, δεν κανετε ενα ποστ με μια λιστα απο 10 πιο ομορφες διαδρομες στην Ελλαδα? Ισως και να γινει καποιο Δημο-ψηφισμα? Δεν ξερω για τα κριτηρια, αλλα θα ελεγα προσιτες για ολα τα αυτοκινητα, και μεχρι 100 χλμ, ισως. Τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Άντε για να το ζωντανέψουμε λίγο:

    Νίκο, θα ήθελα να μας γράψεις κρίσεις για εταιρίες αυτοκινήτων και αυτοκινητιστικές σχολές: BMW, Mercedes, Alfa, Subaru, Γερμανικά, Ιταλικά, Japan κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Ψηφίζω,
    Mercedes 190SL Roadster -1959

    (ΤΗΝΧ !!!)

    Φετίχ: 300Sl ('57)
    ---

    Zoros..
    Νίκο, θα ήθελα να μας γράψεις κρίσεις για..
    ---

    Αλήθεια η εκπομπή "τοπ γκίερ" στον Σκάι πώς σας φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Δείτε την καινούρια alfa 8c competizione εδώ και ακούστε ήχο εδώ. Ο αρχισχεδιαστής της Renault Patrick le Quément κάποτε είχε κατηγορήσει τα ρετρό αυτοκίνητα και τους σχεδιαστές τους για έλλειψη φαντασίας. Εγώ προτιμώ την επαφή με τη παράδοση και κάποιες καινοτομίες στο design. Διαστημόπλοια τύπου Scenic δεν μου αρέσουν. Εκτός οτί είναι εκκεντρικά "παλιώνουν" πιο γρήγορα σχεδιαστικά. Πάρτε για παράδειγμα το beetle νέας γενιάς αλλά και το mini. Κυκλοφορούν τόσα χρόνια κι όμως είναι ακόμα "φρέσκα". Γιατί όμως τα ρετρό εκπέμπουν τέτοια γοητεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Φίλοι μου, είμαι εντελώς άσχετη με τα αυτοκίνητα. Δεν ξέρω καν να οδηγώ. (Οι οδηγοί δεν με αφήνουν αδιάφορη). Αλλά θ’ αλλάξω θέμα, κι αν θέλει το αφεντικό, ας με κόψει, δεν πειράζει. (Έλα, που δεν θα με κόψει!)
    Σήμερα, λοιπόν, είδα το dvd του Βήματος με τίτλο «Απόκρυφα βιβλικά» ή κάπως έτσι. Και μια φράση που λέγεται, εκεί μέσα, μου έφερε συνειρμικά στο νου τον ίδιο τον αρχιblogger μας! «Για να σπιλώνεται τόσο πολύ ο τάδε κοσμοσωτήρ (ανταγωνιστής του Ιησού)» έλεγε μία ιστορικός θρησκειών, «συμπεραίνουμε ότι είχε θεωρηθεί εξαιρετικά επικίνδυνος». Ρε συ, είπα μέσα μου, γι’ αυτό διαφημιστή τον ανεβάζουν, διαφημιστή τον κατεβάζουν τον άνθρωπο. Έτσι εξηγείται!!! (Επικίνδυνε κύριε Δήμου, ζηλεύω το μυαλό σας, αλλά δεν ζηλεύω τη θέση σας. Δίκιο έχετε. Μόνο που τώρα πια τα γραπτά μένουν. Κανείς δεν είναι σε θέση να τα εξαφανίσει, όπως γινόταν στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες. Ξέρω, ξέρω, σκασίλα σας για τα μετά θάνατον… Αλλά γιατί όχι; Δεν είναι κακή λίγη ματαιοδοξία σ’ αυτόν τον κόσμο. Τι να πούμε κι εμείς που δεν αφήνουμε έργο πίσω μας;)
    (Μα τι ωραία υπόθεση αυτή η ανωνυμία! Ελευθερώνεσαι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Αγαπητοί αργοαυτοκίνητοι,
    αν θέλετε αυτοκίνητο για μπιμπελό τα πουλάνε στα καταστήματα παιχνιδιών σε πολύ καλύτερη τιμή.

    Αν πάλι θέλετε να έχετε αυτοκίνητο για επίδειξη στους γείτονες γιατί δεν το παραγγέλνετε σε μάρμαρο πεντελικό να βοηθήσετε και την Ελληνική οικονομία.

    Η βάση πρέπει να είναι τσιμέντο, τα άλλα υλικά δεν θα αντέξουν δέκα μέτρα γλυπτό.

    Κόντρες frozen in time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. O harry είναι ακυκλοφόρητος.
    Κάποιος πρέπει να τον σπρώξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Αν θέλετε να ...ζωντανέψουμε, αφήστε τις κόντρες για τα κάρα και πιάστε τα ποδοσφαιρικά - επίκειται άλλωστε "ντέρμπι αιωνίων" σε λίγη ώρα.

    Ακόμα κι ο Γιωργάκης χρησιμοποίησε "ποδοσφαιρική" διάλεκτο στην ομιλία του - μίλησε για ...παράγκα συμφερόντων ;)

    (αν και η συγκέντρωση έγινε στο "μπασκετικό" ΣΕΦ, την οποία BTW ονόμασε "πανστρατιά νίκης" - μπόιιινγκ)

    Όσο τον ακούω τόσο περισσότερο πιστεύω πως κατάγεται από άλλον πλανήτη...

    We are not alone :-)

    . . .

    Απορώ πάντως αν οι οπαδοί του συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον ...αρχηγό ή απλώς δεν τους περισσεύουν λεφτά για να πάνε σε ...stand up comedy :P

    Μήπως επισκέπτεται κανείς τους το blog να μας πει κι εμάς;

    (Το σχετικό ...ανέκδοτο εδώ - προσωπικά το βρήκα πολύ πιο διασκεδαστικό από τις κρυάδες του Χριστόδουλου :)))

    Σκέφτομαι μάλιστα πως κάποτε το αφεντικό τον είχε προτείνει ως ...πολιτική επιλογή - μάλλον μας έκανε χιούμορ. Καλό το "προοδευτικό" προφίλ, αλλά μάλλον αποτελούσε μια ψεύτικη (και πλέον πλήρως εγκαταλειμμένη) βιτρίνα...

    (άντε, άνοιξα πεδίο και για "πολιτικές" κόντρες)


    Υ.Γ. Αφεντικό, προσπαθώ φιλότιμα να υποθάλψω τις κόντρες και να ανεβάσω την μπλογκοθέαση (μέχρι και για τις μέρες της ...πανσελήνου), αλλά ...μάταια :(

    Μάλλον οι ...καμήλες νίκησαν τις Πόρσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Η γυναίκα μου, είχε τον εν λόγω Παπανδρέου καθηγητή κάποτε.

    Την ρώτησα πως ήταν και μου είπε:

    - Όπως στην τηλεόραση. Αποχαυνωμένος, μας έπιανε ο ύπνος. Όταν τον ρωτούσες κάτι, δεν καταλάβαινες αν σε ακούει ή όχι, τόση ήταν η απάθειά του...

    Ο Γιωργάκης, δεν είναι ούτε σοσιαλιστής, ούτε φιλελεύθερος, ούτε κάτι άλλο. Λυπάμαι, αλλά νομίζω ότι ο Γιωργάκης δεν είναι, απλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Και, για να είμαι πιο σαφής. Καθένας έχει να πει κάτι για τον Ανδρέα Παπανδρέου - ως άνθρωπο, ως πολιτικό. Κάτι, ο,τιδήποτε.

    Αλλά για τον Γιωργάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. @ntagla

    C8 έ!? Τι του λείπει του ψωριάρη? Σκούφος με μαργαριτάρι ... Οι κόπανοι του group fiat συνεχίζουν ακάθεκτοι το κρεσέντο βλακείας ... καλά που υπάρχει η Ferrari να εξελίσσει κανένα μοτέρ της προκοπής.

    Η alfa και η lancia, όντας πλέον σκιές του παλιού καλού εαυτού τους, στο μόνο σημείο που μπορούν να πατήσουν για να πουλήσουν κατιτίς είναι το design.

    Κατά τα άλλα αξιοπιστία μηδέν, καινοτομία μηδέν, επιδόσεις για την κατηγορία τιμής τους κάπου κοντά στο μηδέν για το 99% των αυτοκινήτων που παράγουν. Ευτυχώς που κάποιες alfa “στήνονται” ακόμα σωστά και καλύπτουν την απόλυτη γύμνια της πάλε ποτέ σπόρ φίρμας στην κατηγορία των “γρήγορων” και πολυτελών.

    Κατάντια και κακομοιριά για τις εταιρίες που γέννησαν τις Stratos, Delta Integrale, τις γρήγορες 75, και τόσα ακόμα αυτοκίνητα που μίλαγαν κατευθείαν στην καρδία του κάθε petrolhead.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. @Heinz
    'Εχετε καλύτερη λύση να προτίνετέ; Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι στερέψαμε από προσωπικότητες. 'Οχι δηλαδη ότι πιστεύω ότι ο μπαμπάς ήταν καλύτερος. Απλά ήταν η χρονική στιγμή. Εμείς και οι ουτοπικές μας ελπίδες για καλύτερη Ελλάδα. Η καλύτερη Ελλάδα της αρπαχτής και της αλαζονείας του ΠΑΣΟΚ και τώρα της ΝΔ που μέσα σε 3 χρόνια προσπαθεί να φάει όλα όσα οι άλλοι έφαγαν σε 20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Ενα από τα χειροτερα προβλήματα ειναι ότι πίνουμε και οδηγούμε. Στην Ελλαδα σερβιρουμε αλκοολ σε οποιονδηποτε νεο, ούτε μας ενδιαφερει η ηλικια. Ενα πιτσιρικι μπορει να αγορασει μπυρα στα Γκουντυς και ενα μπουκάλι βοτκα στου Σκλαβενίτη.
    Στην Αμερικη είναι πολύ πιο αυστηρά. Σε κανενα μπαρ δεν σερβιρουν αλκοολ αν εισαι κατω τως 21, ζηταν αδεια οδηγησης να δουν, αλλιως χάνουν την άδεια λειτουργίας.
    Η κορη μου όταν ήταν λύκειο απεβλήθη για δεκα μερες επειδη στο αυτοκίνητο του συμμαθητή της που την πήγε σχολείο βρεθηκαν μπύρες. Την ακυρωσαμε την αποβολή βεβαια μετα απο καυγα με τον λυκειαρχη, διοτι δεν ήταν λογικο να ψαχνουμε το πορτ μπαγαζ του καθενός που μας πάει κάπου. Αλλα τοτε καταλαβα πόσο αυστηρή είναι η κατασταση εδω.

    Η ιστορία της Ντενιζ είναι γνωστη σε ολη την Αμερικη και αν αντεχετε να δειτε το προσωπό της πως έγινε μετά απο ενα τετοιο ατυχημα θα το δειτε εδω

    Tα νούμερα στηνΑμερικη παρά την αυστηροτητα που υπάρχει είναι πολύ άσχημα. 41% των μοτοσυκλετιστών που σκοτωθηκαν σε ατύχημα ήταν πιωμενοι. 60% αυτων που σκοτώνονται σε τροχαία, κι ας φορανε ζωνες και ας εχουν αεροσακους, είναι πιωμενοι. Η πλειοψηφία αυτων που συλλαμβανονται για DUI (Driving under the influence) δεν είναι αλκοολικοί. Πίνουν περιστασιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. @k2825
    “Κατά τα άλλα αξιοπιστία μηδέν, καινοτομία μηδέν, επιδόσεις για την κατηγορία τιμής τους κάπου κοντά στο μηδέν για το 99% των αυτοκινήτων που παράγουν. Ευτυχώς που κάποιες alfa “στήνονται” ακόμα σωστά και καλύπτουν την απόλυτη γύμνια της πάλε ποτέ σπόρ φίρμας στην κατηγορία των “γρήγορων” και πολυτελών.”

    Γιατί δεν λες ανάλογα για τις BMW/Audi τη στιγμή που η Alfa «παίζει» στη δική τους κατηγορία? Μια Alfa 159 1.8 με 140 ίππους κοστίζει όσο μια 316 ή ένα A4 1.6 και συνεπώς οι επιδόσεις της είναι ανώτερες από τους άμεσους ανταγωνιστές της στην ίδια κατηγορία τιμής.
    Τα περί αξιοπιστίας δυστυχώς μάλλον αληθεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Mickey + Heinz σας θυμίζω ένα ποστ όπου εξέφραζα την βαθειά μου απογοήτευση για τον Γ. Π.
    ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. zizugataki said...

    @Heinz
    'Εχετε καλύτερη λύση να προτίνετέ;


    Όχι, αλλά το γεγονός ότι δεν έχουμε ό,τι θέλουμε, δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να επιλέξουμε ό,τι μας προσφέρεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Όσο για τις Alfa - κάτι προσπαθούν... αλλά που! Όσες οδήγησα δεν με έπεισαν (μη συγκρίνουμε με BMW+ Audi - μόνο στα χαρτιά... και στην εμφάνιση). Για Lancia δεν συζητάμε, είναι νεκρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Ναι κύριε Δήμου, θυμάμαι.

    Κι είναι λυπηρό (και για την ΝΔ) ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αυτά τα χάλια.

    Γιατί δεν διασπάται άραγε; Ισχυρή κόλλα η ελπίδα της εξουσίας. Κυρίως για τους άεργους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Ναι, boss, το θυμάμαι - και συμμετείχα ενεργά.

    Απλώς πλέον η κατάσταση αγγίζει τα όρια της γελοιότητας - ο Κουλούρης τουλάχιστον δεν είχε άλλες ...δυνατότητες.

    Ετοιμάζω "ερμηνεία" για τα δέκα σημεία της ομιλίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Zoros said...

    “ ... Γιατί δεν λες ανάλογα για τις BMW/Audi τη στιγμή που η Alfa «παίζει» στη δική τους κατηγορία? ...”

    Γιατί συνυπολογίζω τις εξής παραμέτρους, κρίνοντας την εταιρία βάσει των μοντέλων που συνολικά διαθέτει:

    1. Total Cost of Ownership το οποίο ανεβαίνει κατακόρυφα λόγω των συγκριτικά υψηλότερων προβλημάτων αξιοπιστίας των alfa.

    2. Την διάθεση από τις BMW και Audi ποικιλίας γρήγορων μοντέλων (Μ και S σειρές αντίστοιχα αλλά όχι μόνο), τομέας όπου η alfa πρακτικά λάμπει δια της απουσίας της.

    3. Το επίπεδο τεχνογνωσίας της BMW σε ατμοσφαιρικά μοτέρ και του VAG (άρα και της Audi) σε τουρμπάτα, που καταλήγει στην παραγωγή κινητήρων με ειδική ισχύ (hp/lt) και καινοτομίες (πχ TSi) τα οποία η alfa βλέπει μόνο στα πιο ευφάνταστα όνειρα της.

    4. Το επίπεδο εξοπλισμού, την "οδηγοκεντρικότητα" και την αίσθηση "ολικής ποιότητας" που αποπνέει συγκριτικά η κάθε εταιρία (σε ομοειδή μοντέλα) τα οποία έχω οδηγήσει.

    5. Και τέλος το συγκριτικά ψηλότερο γόητρο των BMW & Audi σε σχέση με την Alfa, το οποίο δικαιολογεί σε κάποιο βαθμό το αυξημένο κόστος αγοράς τους.

    Και αυτά τα γράφω ως ένας πιθανός αγοραστής, ερωτευμένος σχεδόν με την ιστορία και το design της Alfa Romeo, πλήν όμως απογοητευμένος πλέον από την πορεία του μαγαζιού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Τελικά, έπιασαν οι ευχές μας για τα «περαστικά»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. με τους alfisti όμως δύσκολα συζητάς - είναι Πιστοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. GEORGIA SANDI said...
    Τελικά, έπιασαν οι ευχές μας για τα «περαστικά»;

    --------------------------------

    Ήταν δύο τα προβλήματα - παράλληλα. Στην μία περίπτωση δεν υπάρχουν πια περαστικά. Στην άλλη το πράγμα παίζεται ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Είμαι μία από αυτούς με τα μηχανάκια που μπαίνουν μπροστά στα ακριβά αυτοκίνητα. Όσο πιο αστραφτερό είναι τόσο περισσότερο το ευχαριστιέμαι να πάω κ να μαρσάρω με το παπί. Αν δε, πετύχω κανένα πιτσιρίκι να κατεβαίνει με τζιπ από την Κηφισιά, τα δίνω όλα. Τον κάνω να μετανιώνει που προτίμησε το τζιπ από πατίνι.

    Είναι ο καθημερινός μου ταξικός αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο κ ο μοναδικός τρόπος να πάω χαρούμενη στη δουλειά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Γι' αυτό μίλησα για την 8c και όχι για τα κανονικά μοντέλα της alfa. Η 8c αποτελεί ελπίδα για τους Ιταλοθρεμμένους. Όπως οι αναμενόμενες Lancia Fulvia και Delta. Πάντως στον τομέα της αξιοπιστίας έχει κάνει άλματα μπροστά. Είχα μια 145 και μου στοίχισε σε σύντομο διάστημα άλλη.. μία μέχρι που την έδωσα. Η 156 ενός κοντινού φίλου μου ήταν η μέρα με τη νύχτα. Πάντως και οι VAG, BMW απ´ όσο ακούω δεν είναι τέρατα αξιοπιστίας και δεν παίζει σύγκριση με ιαπωνικά και mercedes. Από εμφάνιση οι alfa δεν παίζονται σε σχέση με τα κλειστοφοβικά και αδιάφορα audi. Η BMW μας τα χάλασε λίγο με με το καινούριο της design αν και αυτό είναι λίγο υποκειμενικό. Όπως και να 'χει όμως οι Ιταλοί έχουν πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσουν τα γερμανικά brands.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. ND"Στην μία περίπτωση δεν υπάρχουν πια περαστικά"
    !!!!!!!!!!!!Γατάκι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Συμφωνώ με την θεωρητική διατύπωση ότι οδήγηση και σεξ μοιάζουν όσον αφορά την διαφορετική σκοπιμότητα που μπορούμε τους αποδώσουμε. Για άλλους απλή μεταφορά από ένα σημείο σε άλλο ή παιδοποιΐα αντίστοιχα και για άλλους (και για μένα) πηγή απόλαυσης.

    Φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι γεννημένοι πιλότοι. Η αγάπη της οδήγησης μηχανών (από γρήγορα οχήματα μέχρι ιπτάμενες μηχανές και διαστημόπλοια) είναι στο αίμα των περισσοτέρων μας, υπαινισσόμεη, πιστεύω, μια ενδόμυχη ανάγκη για επέκταση των ικανοτήτων της ανθρώπινης φυλής σε πεδία όπου η βιολογική μας υπόσταση υπολείπεται: γρηγορότερη μετακίνηση, πτήση, αλλά και κίνηση πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

    Ίσως αυτή η λατρεία της κίνησης με υποβοηθήματα σε ξηρά, θάλασσα, αέρα (και κατ' επέκτασιν διάστημα) να κρύβει μια παλιά αγάπη, ένα πολύ παλιό πόθο. Στον κατώτερο εγκέφαλό μας, όπου ενδεχομένως υπάρχουν κοινές δομές με αυτές των πτηνών, των υδροβίων ζώων και των γρήγορων θηλαστικών της ξηράς, παραμένει η επιθυμία για πτήση, κίνηση, κολύμβηση, επιθυμία που ήταν πολύ φυσική, ρεαλιστική και χρήσιμη γι' αυτά τα ζώα.

    Ίσως ο άνθρωπος "λαιμαργεί" για την ταχύτητα γιατί σε κάποια γωνία του εγκεφάλου του κοιμάται η λαχτάρα του τσιτάχ να ξαμολυθεί στο ξέφρενο κυνήγι της λείας του. Ίσως να κοιτάζει με πόθο την χορευτική κίνηση της απογείωσης ενός αεροπλάνου επειδή κάποιο σκονισμένο ράφι των πρωτόγονων κέντρων του κρατά ακόμη άσβεστη την επιθυμία ενός γλάρου να "ζυγιστεί" νωχελικά ενάντια στο ρεύμα του ανέμου. Ίσως να χαίρεται το παιγνίδι με το νερό όπως το δελφίνι απολαμβάνει την κίνησή του στο φυσικό του περιβάλλον.

    ...Όμως το αυτοκίνητο αποτελεί και τον μεγενθυντικό φακό που αποκαλύπτει κάθε ατέλεια και ανισορροπία του χαρακτήρα μας. Η καταπιεσμένη ζωική επιθετικότητα βρίσκει βήμα έκφρασης πίσω από το τιμόνι, καθώς η απουσία απ' ευθείας επαφής με τους άλλους οδηγούς αναστέλλει το "φιλτράρισμα" των αντικοινωνικών συμπεριφορών. Οι περισσότεροι, φοβάμαι, δεν αγαπούν τα γρήγορα αυτοκίνητα για την οδηγητική ευχαρίστηση που προσφέρουν αλλά για την δυνατόττηα που παρέχουν στον ιδιοκτήτη τους για επίδειξη πλούτου και ισχύος, για την ευκολία με την οποία με αυτά μπορούν να αποδειχθούν ανώτεροι από άλλους.

    Το αυτοκίνητο παύει τότε να είναι πηγή απόλαυσης αυτό καθ' εαυτό και λειτουργεί ως αξεσουάρ, οπότε και απαιτείται υποχρεωτικά "κοινό" προκειμένου να επιτελέσει τον σκοπό του.

    Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε ποια αξία θα είχε για μας το αυτοκίνητό μας αν δεν υπήρχε κοινό να το θαυμάσει, είτε στο γκαράζ μας είτε στο δρόμο.

    Όσο για τις "κόντρες", εκτός αλλά πολύ περισσότερο εντός πόλεως, επειδή πρακτικά δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η μη διακινδύνευση ζωών αθώων, πρέπει νομίζω να γίνονται σε πίστες, όπου θα είχαν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. At k2825:

    Όταν είχες ένα μηχάνημα όπως η alfa veloce ή η GTV των 70s δεν σε ένοιαζε αν θα πηγαίνεις στο συνεργείο κάθε λίγο. Και ακόμα λιγότερο σ'ένοιαζε η χλιδή και η πολυτέλεια. Η οδηγική απόλαυση ήταν αυτή που μετρούσε. Ομως οι καιροί έχουν αλλάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Είναι πάντως ευοίωνο για την οδηγητική απόλαυση ότι, σε μια εποχή που οι νόρμες για μικρότερες εκπομπές καυσαερίων και μεγαλύτερη παθητική ασφάλεια μειώνουν την ιπποδύναμη των αυτοκινήτων και αυξάνουν το βάρος τους, όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν κινητήρες τούρμπο στα μοντέλα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. @ntagla,

    Μόνο που από την άλλη μεριά ισχύει το πασίγνωστο "to finish first, first you must finish", οπότε καλές οι επιδόσεις και η οδηγική νιρβάνα αλλά αυτό το κάθε_δεύτερη_μέρα_στο_συνεργείο καταντάει κάπου κουραστικό ...

    Άσε που όταν έχεις μείνει πανί-με-πανί από το συνεχές "σπρώξιμο" στο αυτοκίνητο-κουμπαρά, χάνεις την διάθεση για χουλιγκάνικα burn-out και Τέλειες Διαδρομές ...

    Πάντως από τα VAG τα μόνα με υψηλά (aka ιαπωνικά) επίπεδα αξιοπιστίας είναι τα Skoda, βάσει των στατιστικών ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Ένας Κούρκουλος γεννιέται, μία φυλακή ανοίγει, δύο γυναίκες, μία μπανάνα, ένα ζωντανό γιαούρτι. Ποιος αναγνωρίζει την παραχώρηση του δικαίωμα μας εις τους φιλελεύθερους να είναι εκείνοι που θα μας πουν αν πρέπει να είμαστε ελεύθεροι και το πως. Αφού δεν έχουν καλή γνώση του τι είναι ελευθερία. Οι ίδιοι που είπαν ο Στάλιν να μας πει τι είναι η επανάσταση και ποιος ο σκοπός της. Στα ηδονικά βάθη του άγριου φόβου γίνεται ο μετριασμός της συνείδησης και καίει το φασιστικό Μάρτιο. Και διαβάσαμε έναν άντρα με blog και μία κόσμε-μου-γινες-πληγή δακτυλογράφο, και αυτή η ανάγνωση των συγκεκριμένων σκέψεων είχε το νόημα ότι τώρα συνομιλούμε με τον πιο λεβέντη από τους γαμπρούς του Μαρξ, το Δημήτρη Μητροπάνο, άρα ο Μάνος Ντοστογιέβσκις πάντρεψε το Γιώργο Φούντα και έγινε κουμπάρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Πανάσχημη,

    τα αυστηρά μέτρα στην ποτοαπαγόρευση δεν έχουν δείξει μέχρι τώρα και αντίστοιχη μείωση στην κατανάλωση (και τα συνεπακόλουθα ατυχήματα).
    Ασφαλώς δεν προτείνω να σερβίρεται αλκοόλ σε παιδιά δημοτικού (!), αλλά η απαγόρευση που ισχύει στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες (όπως η Φινλανδία) δεν κατάφερε να αποτρέπει ακόμα κι αυτά από το να πίνουν.

    Το απαγορευμένο δημιουργεί απωθημένα.
    Αν δεις 14χρονα Φινλανδάκια στα πάρκα είναι με τη μπύρα στο χέρι - τα βράδια και με τη βότκα - (αν θέλεις, ακόμα και στην τόσο ευνομοκρατούμενη Φινλανδία, μπορείς να βρεις) με ύφος "έπιασα τον Χριστό από τα πόδια"...

    Τα κοινωνικά προβλήματα δε λύνονται με νομοθετικά πλαίσια και διοικητικά μέτρα.
    Ούτε η "φιλελευθεροποίηση", ούτε η "αυστηροποίηση" της σχετικής νομοθεσίας έχει δείξει μέχρι σήμερα σοβαρά αποτελέσματα. Απαιτείται δραστηριοποίηση κοινωνικών φορέων και κυρίως ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας του πολίτη (που αυτή τη στιγμή εκχωρεί τα δικαιώματά του στους ειδικούς της νομοθετικής, διοικητικής και θεραπευτικής εξουσίας).
    Η άποψη ότι το πρόβλημα θα λυθεί με τη φιλελευθεροποίηση της σχετικής νομοθεσίας (με την οποία, σε επίπεδο πρόληψης που στοχεύει στη βελτίωση και τον εξανθρωπισμό των διοικητικών-νομοθετικών-θεραπευτικών πλαισίων, συμφωνώ) βρίσκεται θεωρητικά μόνον στον αντίποδα της άποψης ότι η καταστολή θα λύσει το πρόβλημα.
    Στην πραγματικότητα και οι δύο αυτές ακραίες απόψεις στηρίζονται στη λαθεμένη (κι επικίνδυνη) αντίληψη ότι τα κοινωνικά προβλήματα και η ανάμιξη των πολιτών σε αυτά μπορούν να υποκατασταθούν από νομοθετήματα και μηχανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. μπράβο στα βαζέλια!

    Ο τζίγγερ ο κοντράκιας τον άφησε στο φανάρι τον γαύρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Μπορούμε να της αποδώσουμε νόημα που δεν έχει η φράση Τέλεια Διαδρομή. Επιτρέπονται οι γενικεύσεις και απονομές ιδιοτητών, μεγάλη η χάρη μας.

    Να λέμε ότι οι ήρωες του 21 έκαναν τις Τέλειες Διαδρομές της ζωής ή της ζωής των ή της ζωής τους σκληρά πολεμώντας το ζυγό.

    Να λέμε ότι η πορεία μας μέσα στη ζωή για άλλους είναι μία Τέλεια Διαδρομή που την ακολουθούν και ζορίζονται και για άλλους μία Τέλεια Διαδρομή που την ακολουθούν και δροσίζονται.

    Να πούμε ότι οι εξεργεμένοι φοιτητές διεκδικούν την Τέλεια Διαδρομή τους μέσα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και στον Ελληνισμό.

    Όλα είναι θέμα παιδείας και η Τέλεια Διαδρομή θέμα παιδείας και αυτή, Δέσποινα.

    Συμπέρασμα: το φάος που είδες κάποτε στις πέρλες μην το πσάξεις μα στις σταγόνες της βρωχής και στη δροσιά της πάχνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. @universeΊσως ο άνθρωπος "λαιμαργεί" για την ταχύτητα γιατί σε κάποια γωνία του εγκεφάλου του κοιμάται η λαχτάρα του τσιτάχ να ξαμολυθεί στο ξέφρενο κυνήγι της λείας του. Ίσως να κοιτάζει με πόθο την χορευτική κίνηση της απογείωσης ενός αεροπλάνου επειδή κάποιο σκονισμένο ράφι των πρωτόγονων κέντρων του κρατά ακόμη άσβεστη την επιθυμία ενός γλάρου να "ζυγιστεί" νωχελικά ενάντια στο ρεύμα του ανέμου.
    ___________________________________
    Kaλη η ιδεα!!

    Απο οτι εμαθα απο σχετικα προσφατες ερευνες για την λειτουργια του εγκεφαλου,
    στο δεξι ημισφαιριο ειναι τα απωθημενα και τα αρχεια, το δημιουργικο και αναρχικο μυαλο,
    το αριστερο ειναι το ελεγκτικο οργανο, αυτο που αξιολογει και φρεναρει,

    υπαρχουν ομως καποιοι τροποι να δωσει διαταγες το δεξι ημικρανιο ΧΩΡΙς την διαδικασια ελεγχου απο το αριστερο...

    Ναι, η λαχταρα για πτηση, για κινηση, για ταχυτητα ισως εχει να κανει με τα βαθεια αρχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Καλησπέρα σε όλους σας.

    Μερικές δουλειές δεν έχουν Κυριακή, & έτσι μόλις τώρα σας διάβασα.

    Tribute στους bloggers!!

    Ο Θ.Παπακωνσταντίνου στον τελευταίο του δίσκο "Διάφανος", έχει γράψει ένα κομμάτι tribute στους bloggers!! Εκεί, πίσω από την πολύ όμορφη ηλεκτρονική μουσική, ακούγονται ένα σωρό usernames bloggers, που πιθανώς κάποιος από σας να ακούσει & τον δικό του!! Αντιγράφω από το avopolis.gr:

    "...Ξέρει πως να χαϊδέψει το φαινομενικά πιο δύσκολο κομμάτι του κοινού με ένα tribute στους bloggers. Το κάνει έξυπνα, γρήγορα και -όπως αποδεικνύεται - πολύ πιο εύκολα από ότι το ίδιο το target group είχε υποψιαστεί."

    Ακούστε το, όπως & όλον τον δίσκο. Αξίζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Μια που και η κουβεντα ηρθε στην

    ποιοτητα και στην
    αξιοπιστια

    των αυτοκινητων,
    σας πληροφορω,
    οτι ο νεος γενικος διευθυντης της, VAG, ο Winterkorn, ανακοινωσε την περασμενη εβδομαδα επιθετικο πλανο για να ανεβει η ποιοτητα στην Volkswagen Group,
    στοχος>
    να φτασει στην κορυφη των γερμανικων χτυπωντας την Mercedes και την BMW.

    Ο Winterkorn δεν ειναι δε κανενας τυχαιος, ανεβασε με σκληρη δουλεια και πεισμα την Audi στην κορυφη, π.χ με την Q7 να κανει θραυση στις ΗΠΑ, to A6 και το A4 να διαπρεπουν στην Ευρωπη και με το νεο R8 να ριχνει το γαντι σε Ferrari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. Ωχ.... ανέτειλε και ο σαλτάρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Πάντως προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους πίνουν και οδηγούν, με όσους οδηγούν χωρίς ζώνη ασφαλείας ή με όσους μοτοσικλετιστές δεν φορούν εξοπλισμό ασφαλείας.

    Νομίζω ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι με τον θάνατο ή τον σοβαρό τραυματισμό τους μειώνεται το συνολικό ποσό ηλιθιότητας επί του ενεργού, οικονομικά, πληθυσμού του πλανήτη.

    Τείνω να πιστέψω μάλιστα ότι οι σωματικές και υλικές βλάβες που προκαλούν σε τρίτους οι συγκεκριμένοι καραγκιόζηδες, είναι αποδεκτό αντίτιμο για την ευεργεσία που παρέχουν στην κοινωνία με την φυσική αυτο-εξόντωση τους.

    Όταν ήμουν στο νοσοκομείο (μετά από τροχαίο και λόγω οδηγικών καφριλικιών), θεωρούσα τόσο απίστευτα αστείο το γεγονός του να οδηγεί κανείς μηχανή χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας που έκανα συνεχώς πλάκα στον παραπληγικό (λόγω χτυπήματος στην σπονδυλική στήλη) παρακείμενο κόπανο, σε βαθμό που οι συγγενείς του ζήτησαν να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο (παράξενο, αφού ο ίδιος γέλαγε ηλιθιωδώς με τα πειράγματα μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. 200-άρα αφιερωμένη στον πόντικα (οκ, και σε όλους τους γκαζόβιους).

    Αν και να σας πω την αλήθεια, σήμερα απόγευμα να χρυσίζει η θάλασσα (ήταν τόσο δίπλα και τόσο ήρεμη στην παραλιακή, που αναρωτιόμουν τι σκατά κάνω μες το αμάξι...) μου έλειψε ένα μπάνιο. Η άσφαλτος ξαφνικά μου φαινόταν πολύ.. πολύ επίπεδη και ξερή.

    Επανέρχομαι.

    (τι να πούμε Γάτε, περαστικά για όσο...)
    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. ΥΓ_ εννοώ μπάνιο όπως.. swim, όχι bubblebath! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.