Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2006

Χαλαρά, πολύ χαλαρά...



...δοκιμαστικό καλοκαιρινό blogging

Ε, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Η μόνη λύση είναι είτε να κόψω το Internet (αδιανόητο) ή να ξανανοίξω το blog.

Δύο εβδομάδες κλειστό και να το αποτέλεσμα:

1. Τα email μου πολλαπλασιάστηκαν. Ό,τι θα έγραφαν ως σχόλιο, μου το στέλνουν ως γράμμα (και είναι κρίμα γιατί πολλά αξίζουν να διαβαστούν από περισσότερους...). Ακόμα και ο Λευτέρης, τα σεντόνια από το Σικάγο (πως λέμε: Θεία από το Σικάγο) τα στέλνει σε μένα!

2. Μετέτρεψα τα «Επίκαιρα» σε ψευδο-blog (πως λέμε: ψευδο-κράτος). Μερικοί φανατικοί των «Ε» ενοχλούνται. Κάποιος μου έγραψε: «Καταλαβαίνω την επιρροή που άσκησε το blog πάνω σας και την όλη, θετική και αρνητική, αναστάτωση. Όμως νομίζω ότι τον τελευταίο μήνα έχετε χάσει το μέτρο. Τα παλιά καλά Επίκαιρα που επικαλεστήκατε στο τελευταίο σας post έχουν μετατραπεί σε ένα υβρίδιο γραφείου τύπου και blog. Μας είχατε συνηθίσει σε μικρά, λιτά, ουσιαστικά κείμενα και τώρα αναλώνεστε σε ιατρικά ανακοινωθέντα, νοσταλγικές αναφορές στο blog και ανοιχτές επιστολές». Και παρόλο το «υβρίδιο», αν δεν γράψω μία μέρα – να, τα παράπονα!

3. Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν να έρχονται σχόλια στα παλιά blog (ακόμα και σε θέματα δύο μήνες πίσω!).

4. Ένα μέρος από την δραστηριότητα του blog μου μεταφέρθηκε σε άλλα, που αναγκάζομαι να παρακολουθώ – γιατί εκεί συχνάζουν οι παρέες μου, συνεχίζονται οι τελετουργίες μας.

5. Με αυτά και με αυτά ούτε εγώ ξεκουράζομαι, ούτε εσείς (έτσι λέτε...) περνάτε καλά! (Σημερινό email: «Ανήκω στην "σιωπηρή πλειοψηφία" ,όπως ονομάσατε αυτούς που διαβάζουν τα blog σας χωρίς να συμμετέχουν σε διάλογο. Κατανοώ την κούραση και την απογοήτευση, όμως υπάρχουμε κι εμείς που έχουμε ανάγκη να παρακολουθούμε ανθρώπους... [παραλείπονται 5 λέξεις – λογοκρισία σεμνότητας]. Είναι δυστυχώς τόσο σπάνιο! Βρείτε μια λύση, δεν μπορεί να μην υπάρχει! Αιμιλία»).

6. Στην πραγματικότητα, το blog δεν έκλεισε ποτέ. Συνεχίζει την δραστηριότητά του με παράπλευρους, πλάγιους και υπόγειους δρόμους. (Παραλίγο να πω ότι ...βγήκε στην παρανομία). Καλύτερα να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός και να αναγνωρίσουμε το εξώγαμο τέκνο...

Η λύση που ζητάει η Αιμιλία (και μερικές δεκάδες άλλοι) είναι απλή. Τι θα ήταν το νέο blog του Σεπτεμβρίου; Το ίδιο με το παλιό – ΣΥΝ την moderation. Και γιατί αυτό να μην γίνει από τώρα; Χαλαρά λόγω περιόδου... και δοκιμαστικά, λόγω νέων όρων... Θα με κατηγορήσουν για ασυνέπεια; Ε! Ο βρεμένος δεν φοβάται την ψιχάλα...


ΟΠΟΤΕ:

Το blog ξανανοίγει με μερικές βασικές διαφορές:

Moderation. (Το τρις εξαμαρτείν...). Με βασικό άξονα ότι δεν περνάνε σχόλια υβριστικά, χυδαία, ad hominem, άσχετα με το θέμα και το κλίμα, και υπερβολικά σε μέγεθος. (Όριο: οι 500 λέξεις. Τι θα γίνει με τα περίτεχνα σεντόνια της Θεάς; Βλέπε παρακάτω).

• Ποιος αποφασίζει; Εγώ. (Όπως έλεγε και ο Δήμαρχος Χαρχούδας στην Λιλιπούπολη: «Εγώ είμαι ο πρόεδρος, εγώ είμαι ο Δήμαρχος, εγώ αποφασίζω!»). Τι να κάνουμε, δικό μου είναι το blog.

• Ο «Μετριασμός» (έτσι μεταφράζεται επίσημα – και ίσως, ενώ είναι λάθος, να καταλήγει σε κάτι σωστό...) αλλάζει το τοπίο των σχολίων. Εκ των πραγμάτων εξαφανίζει το chat. Δεν υπάρχει πια η άμεση απόκριση. Θα ελέγχω το mail τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για να μην αργεί πολύ η δημοσίευση – αλλά... θα αργεί. Πρέπει να το ζήσουμε στη πράξη. Επιμένω: δοκιμαστική φάση. Μπορεί να μην περπατήσει και να αποδειχθεί "τρίτη και φαρμακερή".

Καινοτομία: Δεν θα ποστάρω μόνον εγώ. Το blog ανοίγεται προς τα μέλη του και τους δίνει την ευκαιρία να γράψουν post. Πρώτη καλείται η Αφροδίτη, να μετατρέψει τα σεντόνια της σε «κύριο άρθρο» του blog. Θα ακολουθήσουν και άλλοι.

• Και τέλος: μην ξεχνάμε πως είναι καλοκαίρι. Όλα αυτά «χαλαρά – χαλαρά» που λένε και οι Θεσσαλονικείς του Λάκη. Δεν θα υπάρχει post κάθε μέρα. Αν όλα πάνε καλά και πετύχει η δοκιμαστική φάση, η πλήρης επιστροφή του blog θα γίνει – όπως είχα υποσχεθεί – τον Σεπτέμβρη. Αλλά ως τότε, ας έχουμε κάτι για να παίζουμε, εκτός από το κουβαδάκι με την άμμο...

88 σχόλια:

  1. ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ!!!!!!!

    Γιούπυυυυυυ!

    (και πολύ άντεξες χωρίς εμάς!!! Εμείς βαράμε ενέσεις και το ξέρεις!)

    YESSSSSSS!!!!!

    Καλημέρα σε όλους, τι ωραίο ξύπνημα ήταν αυτό!?!

    Μα τι λέω? ΚΑΛΗΜΕΕΕΕΡΑΑΑΑ! ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕ!!!!!

    Πωπωπωπώωωω, πρέπει να συνέρθω πρώτα! Που άνοιξες, που το πας χαλαρά, που αποφάσισες να είναι πιο "τακτοποιημένο" το μαγαζί, που μας αγαπάς, που θα γίνουμε μεγάλη παρέα, που πρέπει να κατέβω στη χώρα να πάρω από τα νήματα τα καλά, τα αέρινα, τα καλοκαιρινά, για να υφάνω, πρεμούρες τώρα, καλές επιτέλους! (γειά σου ρε μάνα που ήθελες να γίνω επιστήμονας, τουλάχιστον γιατρός, και τώρα πάρ'τα, υφάντρα: αργαλειός, κοπανέλλι κι άγιος ο Θεός!)

    ΟΚ, συμφωνώ σε όλα, ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση (ωραία, είναι που είναι η ζωή μου σε τάξη - Ζούγκλα του Μαυροπίνακα, τέτοια τάξη), τσακίζομαι για νήματα κι έρχομαι!

    (Και μετά μου λέτε γιατί τον λατρεύω τούτον εδώ! Μόνο στη μάνα μου μη το πείτε, υφάντρα δίχως άντρα, παρά με Γάτο? Θα πεθάνει!)
    :-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Δον Γάτε. Τι ευχάριστη έκπληξη.

    Κάπου διάβασα "μια φορά blogger, για πάντα blogger". Γέλασα τότε, αλλά τώρα βλέπω πόσο σωστή είναι αυτή η διαπίστωση. Δεν κόβεται το άτιμο!

    Εύχομαι καλή συνέχεια, να συνεχίσετε να μάς δίνετε πνευματικά ερεθίσματα για διάλογο, και πάνω απ'όλα, να είστε γερός.

    Σ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιφωνήματα επιτρέπονται; Ε-Ο-Ε Ε-Ο-Ε!

    :))))

    Ας πρόσέχουμε όλοι!!!!! Να μην καεί η λάμπα της διάθεσης αμετάκλητα... Το χρωστάμε στον εαυτό μας, ο καθένας μας στον άλλο - και ο ΝΔ δείχνει το ενδιαφέρον του έμπρακτα. Του χρωστάμε μια σωστή, έντιμη, ανθρώπινη ανταπόδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζήτωωωωωωωω!!!!!!!
    Η επιστροφή του ασώτου? Φέρτε να τον αμνόν τον σητευτόν. Μα όχι, δεν αντέχει το στομάχι του, κάτι λιτό τότε, ένα ποτό να ευχηθούμε καλή νέα αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχα! Αχ, το 'ξερα εγώ ότι θα γυρίσετε...Και τι κρίμα μαζί,φεύγω για διακοπές και θα χάσω όλη τη δοκιμαστική περίοδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ε, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση."

    το είπατε και μόνος σας!

    Απόλυτα σωστή κίνηση και με τις πρέπουσες αλλαγές(συν-ποστάρισμα επίσης ενδιαφέρον!)

    Για να δούμε λοιπόν! Καλή αρχή (?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετική ιδέα. Τελικά η μέθοδος δοκιμής και πλάνης αποδίδει.

    Καλό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένε μου ΝικόΔημε,

    Η αλήθεια είναι ότι μας λείπετε. Ακόμα και σε μένα που δυσκολεύομαι πια να παρακολουθώ συστηματικά τα μπλογκς (για του λόγους που γνωρίζετε) μου λείπετε αφάνταστα.

    Πολύ θα θέλαμε να έχουμε την αίσθηση ότι είστε κάπου "εδώ κοντά" και πως ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούμε να σας λέμε ένα "γεια", να μαθαίνουμε για σας (έστω και ετεροχρονισμένα) πώς τα περνάτε, πώς είστε, να συναντά η ματιά μας και άλλα αγαπημένα άτομα της μεγάλης συντροφιάς που σάς τυλίγει με αγάπη και ειλικρινή εκτίμηση.

    Ο συγγραφέας, αγαπημένε μας ΝικόΔημε, δεν ανήκει στους αναγνώστες του, όσο κι αν τον χρειάζονται, όσο και αν τον θαυμάζουν. Ανάμεσά τους παρεμβάλλονται ο... βιβλιοπώλης, ο εκδότης και το άψυχο χαρτί.

    Εσείς όμως, για μας, δεν είστε απλώς ένας εκλεκτός συγγραφέας.

    Δυστυχώς για σας, κάτι από τη ψυχή σας "μας ανήκει" πλέον και σας ευχαριστούμε που μας ξαναδίνετε την ευκαιρία (έστω και χαλαρά) που και που να σας το δείχνουμε.

    Με απέραντη αγάπη και ευγνωμοσύνη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. chanana said...
    "Προτείνω να κόψετε το blogging και να στρωθείτε να γράψετε κανένα βιβλίο. Ή να κόψετε το γράψιμο των βιβλίων και να ζήσετε μόνο με το blogging. Και τα δύο είναι καταστροφή".

    Προς το παρόν κάνω το δεύτερο - αν και δεν είμαι βέβαιος ότι αποκλείει το πρώτο.

    Και να σας εξομολογηθώ κάτι - προτιμώ να γράφω σε μπλογκ παρά σε βιβλία. Η αμεσότητα του μπλογκ κάνει το βιβλίο να μοιάζει νεκρό.

    Όσο για το σκατό... είμαστε όλοι πλασμένοι από σκατά και όνειρα. Καμιά φορά, όταν τα όνειρα χαλάσουν, δεν ξέρεις ποια μυρίζουν χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Δήμαρχε Χαρχούδα!

    Καλημέρα paragrafos!

    Καλημέρα μέλος που καλείσαι να σεντονοποιήσεις πρώτο!

    Καλημέρα παιδιά!

    Καλημέρα, καλή μέρα, καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για δες που χθες μιλούσα με γνωστό του ΝΔ (και) για τον ΝΔ, και σήμερα τον βλέπω... μπροστά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "
    Όσο για το σκατό... είμαστε όλοι πλασμένοι από σκατά και όνειρα. Καμιά φορά, όταν τα όνειρα χαλάσουν, δεν ξέρεις ποια μυρίζουν χειρότερα "


    χμμ.. ωραία απάντηση στον απαισιόδοξο chanana..

    όσο για την σύγκριση internet-real life να πω ότι πέρα από ρομαντισμούς, το internet έχει τη δύναμη(υπό τις κατάλληλες προυποθέσεις βέβαια!) να συγκεντρώνει σε ελάχιστα ψηφιακά τετραγωνικά εκατοστά την "αφρόκρεμα" μιας κοινωνίας με σκοπό την επικοινωνία.

    οπότε ατυχής και λανθασμένη η σύγκριση, καθότι δύο διαφορετικά πράγματα.

    ούτε εγώ πιστεύω πως δε θα μπορείτε να γράψετε βιβλία πλέον κ.Νίκο.

    Ίσα ίσα για να είμαστε σωτοί θα λέγαμε ότι το γράψιμο θα γίνει ακόμα πιο φυσιολογική και ειλικρινής για σας εργασία!

    έτσι δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά το moderation μπορεί να αποβεί καλή ιδέα. Ο χρόνος θα δείξει.
    Αν και κόβει πολύ απο την αμεσότητα παρόλα αυτά, όλοι όσοι έχουν καλή προθεση θα μπορούν να πουν το κατιτίς τους.

    Ασχετο αλλά έχω την εντύπωση δε ότι εδώ στα blog γκαντεμιάσαμε το καλοκαίρι και δεν λέει να μπει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα.

    Σαν διακοπή ρεύματος φάνηκε...

    Βρήκα όμως μεθαδόνη: Παλαιότερα θέματα στο παλιό blog και τις "Ασκήσεις Ελευθερίας".

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα.Καλή επανεκίνηση.
    Αν θέλετε καμιά φωτογραφική υποστήριξη του blog είμαι μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαιρετίζω κι εγώ την επιστροφή του ...ασώτου blogo-junkie!

    Ως αθεράπευτα αισιόδοξος, είχα προβλέψει το comeback μέσα στο καλοκαίρι, αλλά δεν το περίμενα τόσο νωρίς. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει κάτι ριζικά διαφορετικό, αλλά η επανεμφάνιση του γάτου (και κάποιων σχολιαστών ελπίζω) μόνο θετικά μπορεί να εκληφθεί.

    Ομολογώ πως το moderation με χαλάει κάπως (και όχι λόγω "ασυμβατότητας" με το interactivity - μπορώ να έχω όσο θέλω στο δικό μου στέκι, άλλωστε), αλλά κατανοώ πλήρως τους λόγους. Τουλάχιστον θα γλιτώσουμε από τα trolls, τους πλαστογράφους (προσοχή στα IDs), τους υβριστές και τους "επίμονους" και θα επικεντρωθούμε σε πιο σοβαρά και ουσιαστικά πράγματα.

    Δυστυχώς, αν η καταιγίδα των σχολίων συνεχιστεί όπως στο παρελθόν, η πιθανότητα κάποιο σχόλιο να "μαγκώσει" στο "φίλτρο" κατά λάθος είναι μεγάλη, ενώ γενικότερα, η χρήση του σχετικού μηχανισμού θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες παρεξηγήσεις (έχει συμβεί ξανά με άλλους bloggers). Φυσικά, θα μπορούσαν να δοθούν εξηγήσεις μέσω email, αλλά αυτό θα φόρτωνε ακόμα περισσότερο τον οικοδεσπότη. Επειδή όμως βρέθηκα κι εγώ στη δυσάρεστη θέση να διαγράψω σχόλια στο δικό μου blog, καταλαβαίνω πως είναι μια δικλείδα ασφαλείας που προλαμβάνει τις δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να τις θεραπεύει.

    Για το θέμα του ορίου των λέξεων, θεωρώ πως οι 500 είναι υπεραρκετές, ακόμα και για φλύαρους σαν και μένα. Όμως, θα μπορούσε κάποιος να γράψει ένα ακόμα μεγαλύτερο σχόλιο σε ...συνέχειες (ως διαφορετικά σχόλια). Δεν ξέρω τι θα έπρεπε να συμβεί σε αυτή την περίπτωση, καθώς ο "κανόνας" παρακάμπτεται ...πλαγίως. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει και ένα όριο λέξεων συνολικά σε ένα post (π.χ. 3.000 λέξεις ανά ημέρα, ανεξαρτήτως πλήθους σχολίων).

    Φυσικά, ο έλεγχος τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου αριθμού, θα φορτώσει και άλλο τον οικοδεσπότη - δεν το βλέπω και τόσο πρακτικό να κάθεται να μετρά λέξεις, ακόμα και με copy-paste στο Word. Πάντως, προσφέρομαι να βοηθήσω για αυτό και για όποιο άλλο "τεχνικό" ζήτημα χρειαστεί (νομίζω πως είναι καιρός να αλλάξει και αυτό το template - υπάρχουν πολύ καλύτερα έτοιμα, ενώ θα μπορούσε να δημιουργηθεί και ένα μοναδικό για τον αγαπημένο μας γάτο).

    Καλή η έμπνευση της "δοκιμαστικής φάσης" (ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις τον Σεπτέμβρη και ψαχνόμαστε), καθώς και του ανοίγματος σε άλλες "φωνές". Τόσο αυτό εδώ όσο και κάποια άλλα blogs έχουν ξεφύγει εδώ και καιρό από την παραδοσιακή έννοια του "προσωπικού ημερολογίου" και έχουν γίνει ένα ελεύθερο βήμα για απόψεις που δεν τις ακούμε και τόσο συχνά στα άλλα μέσα.

    Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν! Αν μη τι άλλο, θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα και μια νέα εμπειρία για αρκετούς. Μια και ο οικοδεσπότης είναι γάτος (ο Don), θα πρότεινα για νέο τίτλο του blog το "Γάτος και συνερ-γάτες". Φυσικά, ο ...Δήμαρχος αποφασίζει ;)

    Υ.Γ. Το σχόλιο αυτό έχει ακριβώς 500 λέξεις - μαζί με το Υ.Γ. Δεν προτίθεμαι να ξανακάνω τόσο μεγάλα σχόλια στη συνέχεια (300 λέξεις μου φαίνονται αρκετές για να εκφράσω οτιδήποτε) ούτε να ασχοληθώ με άλλα "αριθμολαγνικά". Αλλά ας μου επιτραπεί να "παίξω" κι εγώ για τελευταία φορά εδώ μέσα. Ελπίζω να μην είμαι το ...πρώτο θύμα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλέ επιστροφή κυρ Νίκο.
    Με υγίεια. Ουκ εν τω πολλώ το εύ, αλλά η επιβολή moderation στο blog είναι σαν την επιβολή missionary style only σ'ένα νιόπαντρο ζευγάρι, όπως θα'λεγε κι ο sextus.
    Υπάρχουν άλλοι τρόποι blog management, κοιτάξτε στο εξωτερικό, έχουν περισσότερη πείρα.

    Ευχάριστο για μένα να βλέπω νέα ονόματα να λένε το σωστό.

    Αν επιστρέψουν οι παλιοί θα είναι μια ακόμη επιβεβαίωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Mickey φλερτάρησες επικίνδυνα με το όριο. Οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ είναι αυστηροί - πρόσεχε γιατί η επόμενη κάρτα είναι κόκκινη.

    Jane δοκίμασε και με ...προφυλακτικό. Μπορεί να μην είναι τόσο κακό - και δεν κινδυνεύεις. Όσο για τις εκτιμήσεις - πάντα με την λογική.

    Απόδειξη ότι άφησα και το σχόλιο του "σωστό" έστω κι αν με ταλαιπώρησε πολύ στο παρελθόν. Κόβω σχόλια όχι άτομα.

    Isisdoros ευχαριστώ - αν χρειαστεί θα κάνω χρήση.

    Έγινε και η πρώτη παρεξήγηση. Ένα σχόλιο ήρθε δύο φορές. Το έκοψα την δεύτερη, μόνο για να δω μετά ότι ο αποστολέας του είχε σβήσει την πρώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλή επιστροφή και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα σε όλους.

    Όλος ο καλός κόσμος!

    Να σημειώσω απουσίες;)

    Welcome back κι από μένα και καλή δύναμη φίλε Ν.Δ.

    ΖΟΦ. ΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. σαν μερος της "σιωπηλης πλειοψηφιας" που σε παρακολουθει χωρις να συμμετεχει πολυ, ηθελα να πω
    χαιρομαι που επανηλθες και χαιρομαι που επανηλθαν και οι φιλοι σου (μας)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι ευχάριστη έκπληξη να περνώ στις μύτες από τον doncat που νόμιζα ότι κοιμόταν για να πάω στο δωμάτιο με τα επίκαιρα, αλλά να βλέπω ότι ο γάτος έχει ήδη ξυπνήσει από ώρα και παίζει!

    Δροσερό αεράκι στην καλοκαιριά φέρατε κ. Δήμου.

    ...Άντε τώρα να βρούμε μπρίζα στην παραλία για το φορητό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συντάσσομαι με το Μίκυ: Αν είναι να γλιτώσουμε από τα τρολ (που έκαναν το μπλογκ εξαιρετικά δυσανάγνωστο), χαλάλι το moderation.

    Κανένα μπάνιο θα κάνετε; (Για μας εδώ χλωμό το βλέπω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα κι από μένα.
    Αυτό δεν είναι comeback είναι γκάζωμα για να περάσουμε την νεκροφόρα.
    Τέτοιο σανίδωμα είναι συχνά απαραίτητο.
    Ανεξαρτήτως ηλικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. aphrodite said:
    (και πολύ άντεξες χωρίς εμάς!!!

    Πόσο δε μάλλον εμείς χωρίς εσένα! :)

    Μεγάλη υπόθεση Νίκο αυτό. Πόσοι συγγραφείς και "συγγραφείς" θα άντεχαν μία έκθεση του εαυτού τους στον blogόκοσμο? Ακόμα και εσύ μου φάνηκε πως κάποια στιγμή το σκέφτηκες. Λογικό είναι. Σε νέο 'χωράφι' μπήκες. ("Ας κρατήσουμε τη σαγήνη του συγγραφέα" είπες κάποτε).

    Αλλάζεις πράγματα. Αλλάζεις τον τρόπο που βλέπουμε τους συγγραφείς, πόσο δε όταν υπάρχουν συγγραφείς που μιλούν μες στην ψυχή μας, όπως εσύ.
    Σε ευχαριστώ προσωπικά που υπάρχεις.

    Σε ευχαριστώ!

    (Δεν πίστεψα ποτέ πως θα σε ξανάβλεπα εδώ από Σεπτέμβρη. 4 μήνες είναι πολύ για κάτι που αγαπάς και αγαπάμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανταποκριση απο Καλαματα.....

    -Ουτε και εγω δεν είχα καταλαβει πως επιδρουσε στη ζωη μου το μπλογκ....μονο οταν χανουμε κάτι καταλαβαινουμε ακριβως την αξια του { ετσι δεν λένε ? }

    -Λογω καταληψεων ο ελευθερος μου χρονος έχει γινει απεραντος.Αυτο το καιρο διαβαζω Κουντερα και οσο διαβαζω τοσο τον αγαπω.....παραλληλα τεννις και άλλα αθληματα { προσπαθω να αγαπησω αυτο το σωμα που ποτε δεν αγαπησα }

    -Χθες εβλεπα ντοκυμαντερ,κουλογλου.Για έναν ανθρωπο που μπορει να θυμηθει 25.000 αριθμους στη σειρα και άλλα πολλα { απιστευτες διαιρεσεις και πολλαπλασιασμους }....αυτο το ντοκυμαντερ μου ξαναθυμισε ποσο ανεξερευνητο είναι το ανθρωπινο μυαλο { μου θυμισε τον ερωτα,και εκει το ανεξηγητο και το ανεξερευνητο }

    -Οδηγω παραλληλα στην γαλαζια ακτη και το cd-player παιζει το θεμα της ταινιας ΜΠΛΕ του Κισλοφσκι..τι ουρανια μουσικη και τι πανανθρωπινοι στιχοι:
    << Eαν ται γλωσσαις των ανθρωπων λαλω και των αγγελων,αγαπην δε μη εχω,γεγονα χαλκος ηχων ή κυμβαλον αλαλαζον.... >>

    - Σε ωρες που το συναισθημα με παρασυρει διαβάζω Πασχο Μανδραβελη.Η τετραγωνη λογικη του με επαναφερει στην ταξη { μια λογικη που μου θυμιζει τον ορθολογισμο του οικοδεσποτη μας } ....Εχω μεγάλη περιεργεια να δω συναισθηματικα κειμενα του κ.Μανδραβελη,για τον έρωτα,την ποιηση,πιστευω σε αυτον....

    - << Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει
    τη δική σου μελαγχολία >> λέει ο Σαββοπουλος.

    Με αυτη την γλυκια μελαγχολια σας χαιρετω απο Καλαματα και ευχομαι τα καλυτερα για αυτην την νέα αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όχι, ρε Νίκο, πάνω στο μουντιάλ. Πώς θα τα προλαβαίνουμε όλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ναι!
    Τελικά άξιζε η αναμονή!
    Είμαστε ακόμη εδω!
    Ελπίζω πως το moderation θα βοηθήσει να μην έχουμε πάλι τα ίδια!
    Χαλαρά λοιπόν και πάλι στις επάλξεις!
    Φιλιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλή αρχή λοιπόν στο χαλαρό μας blogoκαλοκαίρι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @all

    Wellcome back!..blogaholics.....

    Ο Γιατρος συνιστα 3 φορες
    τη μερα blogging,μετα το
    φαγητο...

    βοηθά στην αποτοξίνωση....


    Περιμενουμε ποστ για Μουντιαλ
    Γερμανια,Φωτογραφιες και Ποιηση...

    ξερετε εσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αφεντικό, αφού ξέρεις πως μου αρέσουν οι επικίνδυνες αποστολές ;)

    Vivere Pericolosamente!

    Μου άρεσε πάντως η ποδοσφαιρική ορολογία που χρησιμοποίησες. Και μια και σκοπεύεις να προσκαλέσεις κι άλλους να ποστάρουν εδώ μέσα, σε προσκαλώ κι εγώ να κάνεις δικό σου post στο νέο μουντιαλικό μας blog - πίστεψέ με, είναι αρκούντως ...χαλαρό! Θα μπορούσες να καταθέσεις τις απόψεις σου για το κοινωνικό φαινόμενο του ποδοσφαίρου ή ακόμα και τις εμπειρίες σου από παλιότερα Παγκόσμια Κύπελλα - όπως το ...πρώτο π.χ. :P

    Πάντως για την "ταμπακιέρα" δεν έγινε λόγος. Πέρα από το μέγεθος του σχολίου και το παιχνίδι με αυτό (δεν έχω βλέπεις ...κουβαδάκι), θαρρώ πως το σχόλιό μου έθιξε και κάποια ουσιαστικά ζητήματα, με επιφυλάξεις, παρατηρήσεις και προτάσεις.

    Περιμένω με αυτιά τεντωμένα και ουρίτσα μαζεμένη...

    Υ.Γ. Υποθέτω πως επιτρέπεται σήμερα το χαλαρό ύφος. Άλλωστε συμβαδίζει απόλυτα με τον τίτλο του post :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λοιπόν πρώτα απ' όλα

    Χ Α Λ Α Ρ Α...

    έτσι και το Μουντιάλ θα προλάβουμε και μπάνια θα κάνουμε και τα τεχνολογικά μας θα ελέγξουμε (μη βιάζεσαι Mickey... έχουμε μπροστά μας δύο μήνες!)

    Μπρίζες στις παραλίες δεν χρειάζονται - υπάρχουν μπαταρίες!

    onlycurious said...
    "Αυτό δεν είναι comeback είναι γκάζωμα για να περάσουμε την νεκροφόρα.
    Τέτοιο σανίδωμα είναι συχνά απαραίτητο.
    Ανεξαρτήτως ηλικίας".

    Μα ό,τι κάνει κανείς, ιδιαίτερα από μία ηλικία και πάνω είναι τέτοιο γκάζωμα. (Εγώ προσπαθώ να προσπεράσω από τα 30 κάτι - τότε συνειδητοποίησα πως είμαι θνητός).

    Αλλά το κύριο κίνητρο της επιστροφής ήταν Η ΠΑΡΕΑ! Δεν ξέρετε πόσο μου λείψατε και πόσο χάρηκα που σας ξαναβρήκα. Σε μία μέρα γέμισε ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ....Σε μία μέρα γέμισε ο κόσμος!!!
    ΄Αντε τώρα να κρατηθείς και να μην βουρκώσεις και να μην ψιθυρίσεις: σε αγαπάμε γαμώτοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σοφός φίλος άπλωσε διάφορες ερμηνείες για την επιστροφή μου. Όμως τα πράγματα είναι απλά.

    Πάντα ένας συγγραφέας έγραφε για να τον διαβάζουν. Ε, το blog είναι το όνειρο κάθε συγγραφέα... άμεση επικοινωνία και ανατροφοδότηση... (σε σχέση με αυτό, το βιβλίο είναι μποτίλια στην θάλασσα).

    Ξαναγυρίζουμε στους Ραψωδούς και τους Παραμυθάδες που είχαν το κοινό γύρω τους!

    Κι όταν μάλιστα μέσα στο κοινό βλέπεις πρόσωπα που σιγά σιγά έγιναν φίλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. σε αγαπάμε και μας εμπνέεις!!!

    Ε, πόσες μέρες να περνάμε απ’το doncat να πάμε στα επίκαιρα; (γιατί πάντα υπήρχε η ελπίδα ότι θα ξανάνοιγε το σπιτάκι εδώ και τα κρατήσαμε τα links βέβαια). Εδώ όλα είναι πιο κοντά και πιο οικεία. Που να σε ψάχνουμε στους 'πλάγιους και υπόγειους δρόμους'; Καλύτερα εδώ, στο σπίτι σου, με το καφεδάκι μας και το γλυκάκι μας, μια χαρά!

    Ενα πολύ γλυκό καλωσόρισες κι από μένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
    Νά 'ναι καλά η νεκροφόρα...
    Έχω να το λέω, πόσο γρήγορα και φιλικά απαντήσατε σε προσωπικό μου μήνυμα. Σπάνιο. Όπως και να το δείτε και ως παρέα και ως αναγνωσιμότητα και ως διαφήμιση, το blog κάνει δουλειά. Και φέρνει χαμόγελα. Σε πολλούς. Και σ’ εσάς, απ’ ότι φαίνεται. Καλώς σας ξαναβρήκαμε. Καλώς μας ξαναβρήκατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. (Αρχίζει να μου αρέσει το moderation. Τα σχόλια είναι μόνο ψαχνό και δεν υπάρχουν παράσιτα).

    Mickey ευχαριστώ για την πρόσκληση. Στο πρώτο Mundial δυστυχώς δεν ήμουν παρών :)). Όσο για περιγραφές κλπ. - όταν διψάει ο δικός μας κήπος, δύσκολο να βρεθεί νερό για του γείτονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η ονομασία "Δήμου", κι ο όρος "Δημόσιο" τι σχέση έχουν;

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τώρα που άρχισε να μαζεύεται η παρέα, σιγά μην έλλειπα εγώ!

    Μου αρέσει η σκέψη να ποστάρουμε και άλλοι στο δικό σου blog. Με αυτό τον τρόπο θα σε βγάλουμε και από το άγχος του καθημερινού θέματος. Θα σου στείλω λοιπόν ένα post με email και βάλ’ το όποτε (και αν...) θες.

    Welcome back Νίκο Δήμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. :) (χαμόγελο ικανοποίησης είναι αυτό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν χρειάζεται να δημοσιευθεί αυτό, αλλά τη μέρα με τη νεκροφόρα έγραψα κάτι στο νεοϊδρυθέν blog μου περί αξιοπρέπειας μπροστά στο φάσμα του θανάτου, που το εμπνεύστηκα από εσάς (όχι πως βρίσκεστε εκεί, απλώς… η νεκροφόρα). Ο άντρας μου βέβαια γέλασε πολύ με τον πίνακα του post, γιατί ο Pere Τanguy (Van Gogh) του φάνηκε μάλλον λέτσος. Καμία σχέση με το γηραιό κύριο στο The Mall.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τι ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτή;

    Ξαναμαζέυεται η παρεούλα!

    Χρόνια πολλά για την Τετάρτη σε όσους δεν πρόλαβα να μπω να τα πω και καλή μας συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. heinz said...
    "Η ονομασία "Δήμου", κι ο όρος "Δημόσιο" τι σχέση έχουν;"

    Από ότι ξέρω καμία. Μάλιστα ο Δήμου επαίρεται ότι δεν έχει ποτέ πάρει μία δραχμή από το Δημόσιο (κι αν έχει δώσει...). Και φυσικά δεν είναι γραφειοκράτης.

    Τώρα το "Δήμου" μόνο με την Εκκλησία του Δήμου μοιάζει να έχει σχέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @np: για το γατάκι άφθονη ξηρά τροφή σε δύο-τρια μπολ, και ακόμα πιο άφθονο νερό. (Χωρίς τροφή θα επιβιώσει - χωρίς νερό αδύνατον...).

    @Zoros: ευχαριστώ για το post. Έχει σειρά η Θεά, αλλά το κρατάω για παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Βλέπω πίσω όλους τους καλούς φίλους... Ήταν καιρός!

    Ευχαριστούμε για το δώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. κ. Δήμου να κάνετε κανάλι στο IRC και να μας καλέσετε να γίνει κόλαση.
    Πολύ θα θελα να δω εκεί όσους γράφουν αυτά τα τεράστια σχόλια να πέφτουν από τον server κάθε λίγο (excess flood). :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μου αρέσουν βέβαια τα ματς με πολλά γκολ - αλλά το 6-0 είναι υπερβολικό... και για μία ομάδα σαν την Σερβία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Όλοι εδώ λοιπόν.Καλή καινούρια αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. DimitrizZzZz said...
    "κ. Δήμου να κάνετε κανάλι στο IRC... Πολύ θα θελα να δω εκεί όσους γράφουν αυτά τα τεράστια σχόλια..."

    Είπαμε - δεν θα υπάρχουν πια τεράστια σχόλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δεν ξέρω αν η Σερβία άξιζε τόσα γκολ ως ομάδα και ιστορία, αλλά έτσι όπως έπαιξε στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ παιχνίδι, μάλλον τα άξιζε και με το παραπάνω!

    Δυστυχώς, στο γήπεδο μετράει η αγωνιστική κατάσταση και η τακτική - όπως επίσης η τύχη και τα ...κοράκια. Οι φανέλες δεν παίζουν κανένα ρόλο πλέον! Το είδαμε καλά και στο προηγούμενο Μουντιάλ από τους ίδιους τους σημερινούς "θριαμβευτές" (και δεν είχαν κακούς παίκτες τότε - κάθε άλλο).

    Πάντως, αν και θεαματικότατο, το ματς ήταν απλά μια καλή προπόνηση. Αν δεν υπάρχει και λίγη κόντρα, δεν έχει και μεγάλη αξία κι ας μπαίνουν τα γκολ με ...τακουνάκι από τη σέντρα!

    Για τους Π.Φ. (Πραγματικούς Φιλάθλους) τουλάχιστον - και όχι τους βαμμένους οπαδούς. Το δεύτερο ματς δείχνει πιο ενδιαφέρον αγωνιστικά...

    Υ.Γ. Προβλέπω πως οι "τρεις φορές την ημέρα" θα είναι στις 18:00, στις 21:00 και τα μεσάνυχτα - για ...ευνόητους λόγους :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ρε γαμώτο δεν το ευχαριστιέμαι έτσι... Ήμουν στη δουλειά, διαβάζω τα σχόλια και ήταν 63. Έρχομαι σπίτι περιμένω καμιά εκατοστή, πάλι 63. Αλλά τι να κάνουμε, από το τίποτα.

    Αλήθεια, τι γίνεται, έχουν κοπεί πολλά σχόλια ή είδαν το monderation και δεν γράφουν πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Nikos Dimou said...

    "Μάλιστα ο Δήμου επαίρεται ότι δεν έχει ποτέ πάρει μία δραχμή από το Δημόσιο..."

    Toν Δημόσιο Λόγο υπονοούσα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. -> Nikos Dimou said...

    "Jane δοκίμασε και με ...προφυλακτικό. Μπορεί να μην είναι τόσο κακό - και δεν κινδυνεύεις. Όσο για τις εκτιμήσεις - πάντα με την λογική.

    Απόδειξη ότι άφησα και το σχόλιο του "σωστό" έστω κι αν με ταλαιπώρησε πολύ στο παρελθόν. Κόβω σχόλια όχι άτομα."

    Σχ.
    Δεν θέλω να χαλάσω το κλίμα αγάπης και feel goodys, αλλά ούτε σε μαθητική παρέα-κλίκα ανήκουμε, ούτε επέτρεψα ποτέ κανένα να με καπελώσει.
    Προφυλακτικό; Γιατί;
    Δεν βλέπω τον κίνδυνο για μας ή για σας εκτός κι αν φοβάστε να μην σας ... "γκαστρώσουμε".

    Είναι τα μηνύματά μου απόδειξη ότι η λογοκρισία και το σβήσιμο είναι πρακτικές λύσεις;

    Ναι, λίγο "πιο χαλαρά και εν συντομία" να γράφουμε και σε λίγο δεν θα μας βρίσκει ο γιατρός τον παλμό.

    Συγγνώμη αν σας ταλαιπώρησα κυρ Νίκο και ίσως ακόμη σας ταλαιπωρώ, αλλά πιστεύω ο Σεβασμός δεν χαρίζεται λόγω καλουπώματος σε μια κοινή ιδεολογία ή με συνθηκολόγηση άνευ όρων. Ο Σεβασμός κερδίζεται στο πεδίο μάχης ευγενής άμιλλας λογικής και διαλόγου.

    Ξέρω, θα σκεφτούν μερικοί ότι "ο "χαλαρός" σκοπός αγιάζει τα φρένα".

    Γνωρίζω ότι έχετε τις ικανότητες για ταχύτητα στις στροφές της ζωής. Η ζωή παίρνει γεύση με λίγο καρδιοκτύπι.
    Όταν κλείνεις το ματάκι και γυρίζεις την πλάτη στον ιδεαλισμό χάνεις την μισή σου διορατικότητα. Μισοτυφλώνεσαι!


    "Εστί δ' ου σιγή λόγου κρείσσων γένοιτ' αν, εστί δ' ου σιγ'ης λόγος". Ευρυπίδης.


    Υ.Γ.
    Φίλοι δεν γνωρίζουμε άν αύριο θα ζούμε. Μην θάβετε σωστά λόγια.

    Το σωστό να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. «Ξαναγυρίζουμε στους Ραψωδούς και τους Παραμυθάδες που είχαν το κοινό γύρω τους!»

    Εξαιρετική εικόνα.

    Το σημερινό ‘post’ είδαμε ο ένας τον άλλο μετά από καιρό, διαβαστήκαμε (δηλ. χαιρετηθήκαμε), είδαμε ονόματα (κόψαμε απουσίες) και σιγά-σιγά, παίρνουμε τη θέση μας ξανά – ας πούμε, γύρω από τον πλάτανο; από τη βρύση; στον ίσκιο, ένα γύρω στην τέντα;

    Κάπου όμως, με τη καλοκαιρινή φράση ‘χαλαρά’ (σαν Θεσσαλονικιός επιτρέψτε μου να τη λέω σωστά, με το ΄λ΄ σε μισό, άντε τέταρτο, όχι δέκατο έκτο) και το παράλληλο κάλεσμα στην παρέα, του ΝΔ, μου έρχεται στο νου ένας στίχος του Σαββόπουλου:

    ‘κι απ’ τ’ ανοιχτό λεωφορείο μου φαίνεστε όλοι
    τόσο γλυκούτσικοι κι αχνοί, στη θερινή σας τη στολή’

    Θυμάμαι – ακόμα κι εκεί – κάποιοι βρέθηκαν να πουν ότι ο Νιόνιος βλέπει τον κόσμο αφ’ υψηλού, δεν μπορούσαν να δουν την τρυφερότητα στο στίχο.

    Χαμογελάω: οι ομοιότητες τελικά πάνε παραπέρα από εκεί που νόμισα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κάτι μου λέει οτι η συνέχεια θα είναι απολαυστική.
    Ευχαριστώ ΝΔ για το δώρο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. aggelos-x-aggelos said...
    "Ρε γαμώτο δεν το ευχαριστιέμαι έτσι... Αλήθεια, τι γίνεται, έχουν κοπεί πολλά σχόλια ή είδαν το moderation και δεν γράφουν πια;"

    Τίποτε από αυτά - απλώς έλειπα και δεν μπορούσα να κάνω moderation. Έτσι μαζεύτηκαν 10 σχόλια και περίμεναν το πράσινο.

    Να το μειονέκτημα της μεθόδου αυτής... Γι αυτό κάνουμε το δοκιμαστικό, να τα δούμε όλα στην πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα και καλό καλοκαίρι. Να λοιπόν που το τρένο του Andy, έχει πολλούς σταθμούς ακόμα... Και με μηχανοδηγό να ανεβάζει στροφές στις ανηφόρες, ε!!!
    Είναι καλύτερα.
    Ν’ανέβω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. You are the boss,
    so you know better.

    Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι. Απλά μου λείπει λίγο το παλιό ξενύχτι. Anyway, απόψε, έτσι κι αλλιώς, πάω για μπυρίτσα.

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Είχατε δώσει το moderation και σε κάποιον άλλον, για τις νύχτες. Νομίζω τα πήγαινε καλά,και μάλλον θα μπορεί να το κάνει και τις υπόλοιπες ώρες. Θα ήταν χρήσιμος για τις ώρες που λείπετε.
    Όχι τίποτα άλλο, μην καταλήξετε να μπαίνετε αγχωμένος σε internet cafe, για να προωθήσετε τα στοιβαγμένα σχόλια στο Blog, τις ώρες που δεν είστε σπίτι
    χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. «Ξαναγυρίζουµε στους Ραψωδούς και τους Παραµυθάδες που είχαν το κοινό γύρω τους!»
    Να και το food for thought με το καλημέρα. Ευχαριστώ για το νόστιμο σνακ ― μόλις γύρισα από δουλειά.
    Καλησπέρα, λοιπόν! Καλώς σας βρήκαμε!
    (πάνω που έβαλα adsl και θα με ενοχλούσαν λιγότερο τα σεντόνια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Να λοιπόν που οι μικρές ομάδες από τις ξεχασμένες πρώην αποικίες πρωταγωνιστούν στο Mundial βγάζοντας από τα βάθη του σκοτεινού παρελθόντος τους σκιές εκδίκησης και δικαίωσης. Τρινιταδ και Τομπάγκο, Αγκόλα, Τόγκο, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, περιοχές που τις ξέραμε μόνο από πειρατικά ή δουλεμπορικά μυθιστορήματα παίζουν καλή μπάλα και δυσκολεύουν αφάνταστα τους παλιούς κοσμοκράτορες.

    Είναι κι αυτό μία επανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Κι'εγώ της "σιωπηλής πλειοψηφείας" χαιρετώ απο τη Νέα Υόρκη και επικροτώ το moderation με ολα του τα αρνητικά.
    Ενα τίμημα για μια κουβέντα πιο ευχάριστη. Στα blogs o blogger σαν οικοδεσπότης ευθύνεται για το περιεχόμενο και η ευθύνη προϋποθέτει έλεγχο, κάτι που σε blogs με τεράστια επισκεψημότητα δεν μπορεί να γίνει εκ των υστέρων.
    Και για να μη μπερεδευόμαστε, άλλο λογοκρισία και άλλο συντακτικός έλεγχος. Μεγάλη η διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Όοου το δουλεμπόριο!
    Όλο οι κακοί λευκοί τα φταίνε!
    Σαν να μην υπήρχε δουλεμπόριο στην Αφρική την μέρα που πατήσαν πόδι οι καταραμένοι Καυκάσιοι.
    Τέλος πάντων.
    Μην ανοίγουμε βαρέως παρεξηγημένα θέματα που χρειάζονται τον Νείλο για ξέπλυμα.

    Στα ποδοσφαιρικά.
    Χαίρομαι το πάθος στους ποδοσφαιριστές των μικρών χωρών. Απο Ακτή Ελεφαντοστου, Ισημερινό μέχρι Τρίνινταντ.

    Μιλώντας για εκδίκηση, ο αγώνας του Μεξικού με την Αγκόλα ήταν απο τους πιο αγωνιώδεις αλλά αν ήταν με την Αμερικάνικη ομάδα θα ήταν πιο συναρπαστικός.

    Το κόκκινο και μπλέ της Αστερόεσσας του καπιταλισμού εναντίον του μαυροκόκκινου κομουνιστικού σφυροδρέπανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλή, ήρεμη, εμπνευσμένη και δημιουργική συνέχεια, με ή χωρίς comment moderation.
    Και καλή υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. αυτη ηταν η σωστη κινηση.
    και πολυ αργησατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ε ρε ένα χαμόγελο μόλις διάβασα το "post" στα Επίκαιρα.. από εδώ μέχρι τα Χανιά (όπου "εδώ" βλ. Θεσσαλονίκη μου, όπου "Χανιά" βλ. αδυναμία μου!)! Κι όταν είδα και το link κάτω κάτω άκουσα κανονικά τα τύμπανα και τα πιατίνια κι όλα τα κρουστά: ΤΑ ΡΑ ΤΑ ΤΑΜ!

    Καλώς ήρθατε! Και πάλι..
    (Έχετε όμως μια ικανότητα να κρατάτε τον άλλο - εν προκειμένω τους άλλους, πολύς γαρ ο κόσμος εδώ - στην "πρίζα". Κλικ και ηλεκτρίζεται αμέσως η ατμόσφαιρα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Η moderation με έκανε να χάσω τον ύπνο μου... ούτε ένα δίωρο δεν κοιμήθηκα.

    Σιγά σιγά θα συνηθίσω - ακόμα βλέπω το blog με την παλιά δυναμική - και αγωνιώ μήπως καθυστερήσει η ροή των σχολίων.

    Είπαμε: χ α λ α ρ ά (στον εαυτό μου το λέω).

    Πρόβλημα: πολλοί οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι συγγραφείς post - ήδη έρχονται απρόσκλητα κείμενα.

    Θα πρέπει να βρούμε σε τι ποσοστό θα κυμαίνονται οι guest posters, ώστε να μη χάσει το μπλογκ το ύφος και την ταυτότητά του...

    Να και άλλο ένα σημείο δοκιμής και πειραματισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Νίκο μας, χαλαρά. Στο ξαναλέω. Χαλαρά!
    Μιλάω δολίως κινούμενος!
    Δεν θέλουμε να σε ξαναχάσουμε!
    Οτι και όπως κάνεις, κάνε το με τρόπο που να μην σε κουράζει.
    Να προσέχουμε για να σ έχουμε...

    Οχι να λέμε για δικαιολογίες καλό καλοκαίρι κλπ. Τι δηλαδή, είσαι 'αγγαρεία', δουλειά ή δεν ξέρω κ γω τι, που το καλοκαίρι (που όπως το κάναμε, έγινε κακοκαίρι) δεν σε χρειαζόμαστε?
    Η ζωή, η ανοικτή κ ελεύθερη σκέψη δεν πάνε διακοπές!
    Και καλώς ή κακώς, τα αντιπροσωπεύεις όλα αυτά!


    ΥΓ: Αν τα 'κακοκαίρια' που λέω μας δίνουν κείμενα όπως το ημερολόγιο του καύσωνα, τότε το παίρνω πίσω. Είναι καλοκαίρια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Είναι μικρόβιο η επικοινωνία τελικά, νομίζω ότι έιναι η πιό λογική λύση ! Καλή συνέχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Η Ακτή Ελεφαντοστού σφαγιάστηκε.
    2 καθαρά πέναλτυ δεν τους έδωσε. Ένα στην αρχή, ανατροπή με αγκάλιασμα την ώρα που ήταν σε θέση βολής, και ένα στο 2ο ημίχρονο με τακλιν που δεν βρήκε μπάλα αλλά τα πόδια, με τον επιθετικό επίσης σε θέση βολής.
    Όταν άρχισε ο αγώνας ήμουν με την Ολλανδία, μετά το 10' φώναζα για την ακτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μα γιατί να κάνουν post άλλοι εδώ;
    Δεν νομίζω να είμαι ο μόνος που επισκέπτεται τα blog όσων γράφουν σχόλια εδώ, οπότε γιατί να συγκεντρωθούν εδώ όσοι μπορούν να γράφουν στο δικό τους Blog, ή να αρχίσουν το δικό τους όσοι δεν έχουν ήδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αγαπημένε μου ΝικόΔημε,

    Αν κρίνετε ότι το παρακάτω σχόλιο πρέπει να κοπεί, σας παρακαλώ, μη διστάσετε καθόλου να το πετάξετε στα σκουπίδια.

    Προτίμησα να μιλήσω από εδώ, γιατί από αυτό εδώ το "βήμα" έγινα γνωστή, εδώ συνάντησα τόσους αξιόλογους ανθρώπους, από εδώ έχω μιλήσει για τις χαρές μου και τις λύπες από εδώ ίσως έχω το δικαίωμα να διατυπώσω ένα πολύ σημαντικό, κατά τη γνώμη μου ερώτημα.

    Πρώτα όμως ένα σύντομο ιστορικό:

    Μαζί με τα τόσα ειλικρινή σχόλια και γράμματα συμπαράστασης που με αγκάλιασαν, κατεύθασαν στο ηλελεκτρονικό μου τυχυδρομείο, εντελώς ανεξήγητα και μερικά υβριστικά και επιθετικά λόγια, επώνυμα όμως και γνήσια!

    Παραθέτω μια έμμεση μαρτυρία από το μπλογκ του Old Boy για να καταλάβετε τι συνέβη:

    "Old Boy said...
    Παράγραφε, σας ζητώ δημόσια συγγνώμη, αλλά δυστυχώς ένα τουλάχιστον αρρωστημένο άτομο έχει γεμίσει από χθες με απίστευτες αισχρότητες το μπλογκ και έδινε ως e-mail το δικό σας.
    Να πω μόνο στον θρασύδειλο αυτό τύπο να μην τολμήσει να ξανακάνει τέτοιου είδους σχόλια εδώ. 1 1/2 χρόνο τώρα δεν είχα σβήσει ποτέ σχόλια και αναγκάστηκα να σβήσω τα δικά του.
    Αν μη τι άλλο, ας σεβαστεί λίγο τον ίδιο του τον εαυτό.
    Παράγραφε, επισκέφτηκα κι εγώ τώρα πρώτη φορά το μπλογκ σας και σας ζητώ ξανά συγγνώμη. (3:39 μμ)"

    Λόγω των δυσκολιών μου δεν μπόρεσα έγκαιρα να επιληφθώ του ζητήματος και δεν μπορούσα να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να με απειλούν άνθρωποι τους οποίους δεν γνωρίζω καν - και μάλλον ούτε και αυτοί είχαν τη δυνατότητα να δουν το μπλογκ μου και να καταλάβουν ότι κάποιος με βρίζει πλαστογραφώντας με!

    Το μυστήριο λύθηκε: δίπλα στο user profile του "σαλτάρω" ποζάρει η... ηλεκτρονική μου διεύθυνση!

    Και το ερώτημα: από νομικής άποψης, οι μπλογκερες είναι έρμαια του κάθε αλλοπρόσαλλου;


    Με αγάπη

    Παράγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. DimitrizZzZz said...
    "Μα γιατί να κάνουν post άλλοι εδώ;"

    Διότι θα τους διαβάσουν περισσότεροι... διότι δεν έχουν και δεν θέλουν να κάνουν δικό τους blog... διότι και αν έχουν μπορούν να δημοσιεύουν και εδώ και εκεί...

    ...και τέλος διότι είναι φίλοι και θέλουν να συμμετέχουν στην κοινή παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Το περιμέναμε το come back, boss αλλά οχι τόσο γρήγορα και ξαφνικά.
    Ωραία όμως τώρα που θα σχολιάζουμε και το μουντιάλ. Μεγάλη χαρά όμως θα έχουν και πολλοί που ασχολούνται και με την τεχνολογία και την τέχνη διάφορες αναφορές σου σχετικά με την φωτογραφία, το αυτοκίνητο και ότι άλλο εχεις διάθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αγαπητή Paragrafos,

    Από όσο ξέρω, νομικά πρόκειται για πλαστογραφία και πλαστοπροσωπεία - όπως θα σας πει και ο δικηγόρος σας. Αλλά με άγνωστο δράστη!

    Υπάρχει υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Ελληνική Αστυνομία - ίσως και στην Κύπρο - δεν γνωρίζω όμως αν μπορούν να βοηθήσουν.

    Τι να σας πω - η κακοήθεια των ανθρώπων είναι απύθμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Δεν είναι ούτε πλαστοπροσωπεία ούτε τίποτα. Δεν υπάρχει σύνδεση, νομικά, ενός nickname, με τον ίδιο τον χρήστη.
    Δεν θεωρείτε υπογραφή δεν θεωρείτε τίποτα. Απλά μην σε εκνευρίζει το γεγονός, αποδέξου οτι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει, όπως ανα πάσα στιγμή μπορεί να γράψει οποιοσδήποτε, ο,τιδήποτε.
    Μην ασχοληθείς καν περισσότερο γιατί πολύ απλά θα χάσεις τον χρόνο σου.
    Απλά φτιάξε μία σύντομη και κατανοητή εξήγηση της κατάστασης, κάντην save, και να την στέλνεις σε όποιον σου στέλνει ένα από τα e-mail
    που λες,νομίζοντας οτι είσαι ο τρελός από την Ρόδο με το Nick σαλτάρω. Θα σπαταλάς κάπου 3 δευτερόλεπτα σε κάθε e-mail για να στείλεις την απάντηση.
    Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, σίγουρα μεγενθύνεις την σημασία του γεγονότος επειδή σε αφορά.
    Το 99% των χρηστών καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται, δεν είναι δα και καμιά παγκόσμια πρωτοτυπία να πάιρνεις ένα nick ή να παραθέτεις ένα ξένο e-mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Νίκο χαίρομαι για την επιστροφή και σου εύχομαι καλή δύναμη !

    Τελικά η ιστολολογία δημιουργεί σίγουρα εξάρτηση. Κι όπως όλες οι εξαρτήσεις έχει και καλά (έντονα συναισθήματα, γερές φιλίες) αλλά και κακά (άγχος για τη δόση, ένταση με την οικογένεια). Σου εύχομαι να βρεις την ισορροπία, ακόμη κι αν με διαγράψεις.

    Πάνω απ' όλα να περνάς καλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Λοιπόν, σήμερα ονειρευόμουνα -λέει-τους φίλους από το blog του ΝΔ. Ξυπνάω, έρχομαι στον υπολογιστή, και το μπλόγκ ήταν εδώ. Μιά σπάνια περίπτωση που το όνειρο έγινε πραγματικότητα το επόμενο πρωϊ.

    Για τα υπόλοιπα όνειρά μου, όσα μπόρεσα να πραγματοποιήσω μέχρι σήμερα, χρειάστηκε πολύς ιδρώτας, χρόνος και προσωπική ανάλωση.

    Πολύ ευχάριστη έκπληξη.

    Welcome back φίλε ΝΔ.
    Welcome back φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Takis Alevantis είσαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα σκεπτόμουνα να διαγράψω...

    Aktis έχω μία δίαιτα που την ονομάζω "The 50% diet". Πολύ εύκολη. Τρως πάντα το μισό από ότι θα έτρωγες σε κάθε γεύμα ή σνακ.

    Με αυτήν έχασα 6 κιλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. aktis said...
    Καλή λύση για αυτούς που έχουν τακτικά γεύματα... Δεν πεινάτε όμως ενδιάμεσα;

    Κι εκεί 50%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλώς μας ήρθες, μαύρα μάτια κάναμε Δον Γάτε...

    Χαίρομαι που σας βλέπω πάλι όλους μαζεμένους.

    Η ισχύς εν τη ενώσει...

    Γαμώτο, δεν έχω πρόσβαση στο internet από το σπίτι και αυτό με δυσκολεύει αρκετά. Στο γραφείο αυτές τις μέρες, σκέτη κόλαση, δεν ξέρω τι συμβαίνει και μας έχει πέσει ο Ιούνιος στο κεφάλι όπως φοβόντουσαν οι Γαλάτες ότι θα πέσει ο ουρανός στο δικό τους...

    Ελπίζω να το λύσω γρήγορα το θεματάκι με το adsl και να επιστρέψω δριμύτερη!!!

    Αυτό δεν είναι απειλή, αλλά υπόσχεση.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.