Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2012

Παλιά καλά blog



Όλοι οι νέοι φίλοι που μπαίνουν πρώτη φορά στο blog αλλά και οι παλιότεροι που επιστρέφουν θα διευκολυνθούν από ένα κατάλογο των δύο πρώτων χρόνων του nikosdimou και του doncat. Θα μπορούν να διαβάζουν κείμενα με όποια σειρά θέλουν χωρίς την κουραστική τμηματική αναδρομή. Αυτές είναι οι ένδοξες στιγμές του blog όπου είχε συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και όπου τα σχόλια ήταν συχνά εξίσου (η και περισσότερο) ενδιαφέροντα από τις δικές μου αναρτήσεις. Η διεύθυνση των καταλόγων βρίσκεται εδώ http://www.ndimou.gr/blog_gr.asp. Είναι δηλαδή στην αρχική ιστοσελίδα του ndimou.gr αλλά κι από εδώ ένα κλικ θα σας ταξιδέψει. Καλό ανάγνωσμα για το καλοκαίρι. 

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2012

Μία περίεργη φράση

..."τον Νίκο Δήμου (τεράστιο πνευματικό κεφάλαιο που ακρωτηριάζεται μόνο από εγωπάθεια)"...

Η φράση από άρθρο του καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλου στα ΝΕΑ της 10ης Ιουλίου. Επιγράφεται: "Οι καταξιωμένοι είναι απέξω" και περιέχει κατάλογο των (κατά τη γνώμη του) "καταξιωμένων" που λείπουν από την πολιτική ζωή. Περιλαμβάνει και εμένα. Μου κολλάει και μία παρένθεση (μόνον σε εμένα) με αυτή τη φράση που κατά τη γνώμη μου περιέχει δύο μεγάλες υπερβολές.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4737038

Η φωτογραφία του "ακρωτηριασμένου εγωπαθούς" ειναι του Vladimir Rys. Δημοσιεύθηκε στις 15 Ιουνίου στην Sueddeutsche Zeitung - εικονογραφώντας μία συνέντευξη. 

Τρίτη, Ιουλίου 10, 2012

Νέος κόσμος















Είχε πολύ καιρό να ανοίξει αυτό το παράθυρο.

Τα δέντρα εντωμεταξύ ψήλωσαν και άγγιξαν το πρεβάζι του.

Το βουνό στο βάθος δεν άλλαξε καθόλου.

Είναι το μόνο. Όλα τα άλλα έχουν αλλάξει - και πιο πολύ ο παρατηρητής. Τόσο που νιώθει σαν να το ανακάλυψε αυτός.

Κι έχει δίκιο. Αυτό το παράθυρο, αυτή τη θέα, αυτός την ανακάλυψε. Ο επόμενος, όταν έρθει, άλλα θα δει.